Tékozló Homár

Átvételi elismervénynek álcázott szerződés

2009.02.02. 11:00 | ge | komment

Péter szerint nem tévedés történt, a győri netszolgáltató harcában a Vidanet ügyfeleinek kérés nélül szállítja ki set top boxot, és mellékeli hozzá átvételi elismervényként a szerződést, hátha valaki aláírja és 1 évig biztosan nem vált új szolgáltatóra.

A Vidanet Zrt. Győrben is szolgáltat kábeltv-t és internetet. Ma kaptam egy szeretetcsomagot tőlük amit egy futár hozott. Egy Set top box volt benne amit én nem is rendeltem meg, mivel kb. 2 hónapja vittem vissza és adtam le ami nálam volt mivel semmi + dolgot nem nyújtott nekem a megléte.(A szolgáltatás megy nélküle is analóg módon.) A futár alá akarta iratni velem, hogy átvettem, de ha nem figyelek akkor alá is írom az átvételi nyilatkozatnak használt szerződést, ami 1 éves hűségnyilatkozathoz köt. (Ez a második oldalon kisebb betűkkel volt feltüntetve.)

Azt tudni kell, hogy a Digikábelt nemrég építették ki Győrben így nemsokára várható aktív szolgáltatás.De így is hónapokig húzódott az ügy és a kiépítés,gondolom sejtitek miért, ha a városban megy a pletyka az önkormányzatról és a közös képviselőkről

Szóval a tények : Amit most a Vidanettől 4530,- Ft ért kapok, azt a Digikábeltől 2700,- ft-ért fogom kapni. Az internetszolgáltatásról nem is beszélve mert azt már rég lemondtam náluk mert nem állt egyenes arányban az előfizetői díj a sebességgel és a megbízhatósággal. Ők annyiért adtak 2,5 mbites netet 196 kbytes feltöltéssel mint amit jelenlegi szolgáltatómnál 6 mbit/6 mbit-ért fizetek!

Kérdem én, mennyire tisztességes ilyen szeretetcsomagot küldeni az embereknek, futárral, és mellékelni egy átvételi elismervényként előadott  szerződést?A hiszékenyek meg simán aláírják és nem tudnak szabadulni 1 évig tőlük! 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tintás Barnes 2009.02.02. 11:02:28

hoppppáááááááá! monnyon le!

Tintás Barnes 2009.02.02. 11:03:58

Ez a piac változik talán a leggyorsabban manapság. Nagyon oda kell figyelni mindenre, mert a hatalmas versenyben a szolgáltatók bármire képesek... Aki pedig benézi, az meg is érdemli - szerintem... jah és először voltam első :)

M'hael 2009.02.02. 11:10:23

Pofátlanság. Vidanet van nálunk is, és egyáltalán nem vagyunk megelégedve a szolgáltatás minőségével. Folyton akadozik a digitális adás!

Bélabá01 2009.02.02. 11:12:31

A hiszékenyek tanuljanak meg olvasni és alkalmazzák ezt a tudományt.

eami 2009.02.02. 11:14:23

ki kellett volna egészíteni a szeződést pár extra feltétellel és úgy aláírni. Hátha ők is automatikusan alávésték volna és visszapostázzák :D :D :D

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.02. 11:30:13

Na nem úgy van az. Ha úgy írod alá hogy azt hitetik el veled hogy az csak egy átvételi elismervény, akkor aZ NEM egy érvényes szerződés. Igaz pereskedés lesz belőle, de valóban így van. Nem kell beszarni.

Agyalap 2009.02.02. 11:30:44

Erre kell rámenni? Egy évig levágom akit tudok, 'oszt pá?
A belem fordul ki...
Attól még el kell olvasni a szöveget. A futárt, ha utána is átvételi elismervénynek nevezi - pofánvágni, és cirógatásnak nevezni.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.02.02. 11:49:02

A DIGI jó
A DIGI finom
A DIGI tökéletes!

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.02.02. 11:49:28

Az ilyet le lehet mondani később, csak igazolnod kell hogy átvetted Palkovicsnétől a laptopot!

zsoci 2009.02.02. 12:26:15

Amit írsz abban igazad van, csak azt nem értem hogy mi az hogy a set top box nem ad plusz szolgáltatást ? Minőség, műsorinfó ? Esetleg rögzítési lehetőség?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.02. 12:35:02

Ötletes!
Javaslom, hogy add hozzá a következőket záradékban, majd visszaküldeni, ők is aláírják majd kiküldjék a szerződést:

- Tudomásul veszi a szolgáltató, hogy jövedelmét, ingatlanait a fent említett vásárló részére kizárólagos tulajdonosként átadja
- A szolgáltató vezetőségének emberei tudomásul veszik, hogy a vásárló bármikor eladhatja őket rabszolgának vagy bányásznak
- A szolgáltató alkalmazottjainak Hölgy családtagjai közül a vásárló választhat, majd élhet az első éjszaka jogával
- A vásárló tetszőleges mennyiségű és méretű úgynevezett "ijesztett sünt" helyezhet a szolgáltató tompábbik végébe
Stb. :)

sgabor76 2009.02.02. 12:50:29

Hali!
Minket a negynevű EU tudakozó próbált bennünket így megtéveszteni. Kaptak egy válaszlevelet. Azóta NEM kerestek minket.

"Hivatkozással a fenti számú „Átvételi elismervényre”, továbbá a hozzá csatolt szerződési ajánlatra, sajnálattal közöljük, hogy azt nem áll módunkban aláírni az alábbiak miatt:

Tekintettel arra, hogy Önök nem teljesítették a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1995.(II.5.) Korm rendeletben foglalt előírásokat, a szerződés érvényesen nem jött a két cég között nem jött létre.

NY.M. munkatársuktól telefonon kapott tájékoztatás szerint az Európai Uniós Tudakozó Kft. a XY Kft-től XY ügyvezetővel egyeztette a szerződési ajánlatot.

A megküldött írásbeli tájékozató alapján ennek – minden részletre kiterjedően - két alkalommal kellett megtörténnie ahhoz, hogy a fenti kormányrendelet értelmében a szerződés érvényesen létrejöjjön, azzal, hogy a második beszélgetés rögzítésre is került.

Megalapozottan állíthatjuk, hogy XY e tárgyban senkivel nem folytatott telefonbeszélgetést, a kft. a szerződési ajánlatról csak az átvételi elismervény átvételét követően szerzett tudomást.

A kormányrendelet értelmében az értékesítőt terheli annak bizonyítása, hogy a rendeletben meghatározott tájékoztatási kötelezettségének eleget tett, a határidők betartására vonatkozó előírásokat megtartotta.
Így amennyiben Önök bármilyen hangfelvétellel rendelkeznek a szerződéskötési folyamatról, úgy kérjük, hogy azt szíveskedjenek rendelkezésünkre bocsátani.

Szeretnénk továbbá megjegyezni, hogy az üzleti életben szokatlanul inkorrektnek tartjuk az írásbeli szerződés és a számla kézbesítését.

Az iratok futár útján kerültek kézbesítésre, aki csak akkor volt hajlandó átadni a szerződést és a számlát tartalmazó borítékot, amikor az átvételi elismervény aláírásra került.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

Eredeti számlájukat jelen levelünkkel együtt visszaküldjük.

ex-dr. vuk 2009.02.02. 13:25:33

Na ez az, ami buncselekmeny kategoria. Szerintem feljelentes. Hogy masok ne szivhassak meg.
(de mindenesetre GVH-nak bejelentes)

abakus(z) 2009.02.02. 13:47:42

Hátoldalon apró betűvel az is ott volt, hogy a T-Com kér 6eFt-ot a modem telepítéséért.... ööööööö.... izé.... a Set top box visszaadásáért. :)

basszafasz 2009.02.02. 14:06:31

1,. amit aláirunk, először elolvassuk
2,. azért mert neked nem ad plussz szolgáltatást egy digitális beltéri egy analóg vevővel szemben, az a te bajod.

triple_sec 2009.02.02. 17:04:20

1978. évi IV. törvény
a Büntető Törvénykönyvről

318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

Bar, mint latjuk, a torveny a hulyek oldalan (is) all, azert tenyleg nem art elolvasni, mit irunk ala...

langerius (törölt) 2009.02.02. 18:08:14

Szóval, hogy miért nem nyújt többet nekem :
1. Mivel egy 72 cm-es CRT tv-m van ezért sem a kép minőségét nem tudtam kiélvezni magasabb felbontásban, sem a hangot,mintha egy LCD-m lenne ami dolgozik magasabb felbontáson
2. A digitális műsorújságot 2 perc alatt meguntam, lassú volt és a www.port.hu-n gyorsabban és átláthatóbban megtalálom a műsort
3. Hülyeségnek hangzik, de sok lett az asztalon a távirányító (5.-ik) és a szobában a kábel.
4.Sokszor lefagyott a set top box, és sokáig nem jött vissza az adás
5. Nem csak nálam hanem kollégánál is, éppen szereltem náluk bútort és pont akkor szállt el ott is.

Szóval basszafasz, ezért nem nyújtott + szolgáltatást nekem.

Most kaptam meg a válaszlevelüket, melyben a DigiTV olcsó=rossz szolgáltatására hívja fel a figyelmemet a kirendeltségvezetőjük. Magyarul fikázza a konkurenciát! Én elhiszem hogy a DigiTV se szent, sőt az is szolgáltathat szarul, mert semmi sem tökéletes, én őket sem ajnározom. A kirendeltségvezető arra hivatkozik, hogy valaki az én telefonszámomról megrendelte a szolgáltatást és a set top boxot, azaz valamelyik családtagom volt, állítása szerint, és most keresik a felvételt. Nah erre leszek kiváncsi, mert párommal ketten élünk és sem ő ó, sem én nem rendeltem meg a szolgáltatást. Nah ez a magatartás verte ki a biztosítékot ennél a cégnél. Ajnározzák magukat, hogy mindenki szar csak Ők jók és ezért a hiper-szuper szolgáltatásért bizony elkérik a pénzt, és még én érezzem magam hibásnak mert el mertem küldeni a futárt a rámerőltetett set top boxxal. Kiváncsi leszek, ha nem találják a telefonbeszélgetést, akkor mire fognak hivatkozni. Mindegy, én lezártam a témát, nem akarok velük foglalkozni csak lemondani a szolgáltatást, ha bejön a konkurenciájuk.

langerius (törölt) 2009.02.02. 18:16:44

kihagytam hogy egy alap set top box volt azaz semmi röhzítési lehetőség semmi

Villanyoltogató 2009.02.02. 20:17:28

A gengsztervaltas ota tudja mindenki, hogy amit ala akarnak vele iratni, azt legjobb nem alairni, ha meg megis, akkor ketszer el kell olvasni, ertelmezni, barmi erthetetlen vagy ketertelmuseg eseten szinten ala nem irni... ez mindenre igaz...

daniferi 2009.02.02. 23:59:03

A városon belül hol is van az 6/6-os net? Jó volna leváltani ezt a vidanetest :)

movhu 2009.02.03. 09:25:15

Nálunk, BP:

Vidanet:

42 csatorna+ semmi NET= 5200 HUF

DIGI:

69 csatorna+20Mbit NET= 5200 HUF

movhu 2009.02.03. 09:26:49

Amúgy ne felejtsük el, amit sokan nem tudnak. A Vidanet tulajdonosa kézen-közön ugyanaz, mint a zseniális TRÉ-COM-é. Csak amikor létezett az un. 1/3-os törvény, a TRÉ-COM így kerülte meg. Nem véletlen, hogy pl. a budapesti hálózatukba ugyanúgy a TRÉ központi fejállomásának jele megy.

uns97 2009.02.03. 12:26:09

@daniferi:

Arrabonet... lakotelepeken elerheto es kifujt. :) Digi detto /majd ha egyszer beindul/

Vidanetet lehet szolni-szarni, de menj ki a foldutas utcakba s vard arrafele a Digit... sokaig (orokke) fogsz varni. Amugy sem kene a kabelt a fiberrel hasonlitgatni. Nekem szimpibb egy MUKODO es garantalt 11/1 Mbps-es net 9e-ert mint pld T-com "8 Mbites" /valojaban jo ha 5/0.5 Mbit 7e-ert. Ja es Arrabonet es Digi nincs - s nem is lesz - mindenhol. Azert lakotelepre meg nem mindenki tud vagy ohajt koltozni/tobbek kozt en SEM. Ja es mas alternativa meg nem igen van meg egy Gyor kaliberu helyen sem. /kisebb helyekrol nem is szolva, nezd meg mit kinalnak kisvarosokban helyi kabeltv-sek 6-7e-ert, 2-4 Mbit le es 256/512 fel sebessegeket, amit meg a sajat felhasznaloik is a T-comos DSL utan anyatetu lassunak talalnak... lasd Mkabel pld, meg a weblapjuk is majd 1 eve "fejlesztes alatt" No comment. :D/

moli 2009.02.03. 21:00:00

@langerius: TANITHATO taviranyito, mind az 5-ot kivaltja (nalam 4 van, mind helyett mukodik)
somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=10.08.03&cikk=7098

langerius (törölt) 2009.02.04. 07:39:43

@moli:

Szerinted ez volt a fő indok? Ez csak tetézte. Most is van itthon egy igen jó lcd kijelzős érintőképernyős univerzális távírányítóm, ami nem az 1-2 ezres kategóriába való eszköz.Furcsállom, hogy te pont ezt emelted ki az egész ügyből. De semmi gond mindenki máshogy értelmezi a helyzetet! :-)

langerius (törölt) 2009.02.04. 13:41:00

@moli:

Nem kell fújjogni, azt mond meg te mit tettél volna a helyemben ha ebbe a helyzetbe kerülsz. Okoskodni mindig könnyű, én a figyelmet hívtam fel nehogy más is beleessen mielőtt elolvas valamit. Te látom ezt az egy mondatot olvastad el, ami téged minősít.Ha azt gondolod, hogy én belekötök mindeáron a Vidanetbe, rosszul teszed. Én is a pult másik oldalán dolgozom, és tudom milyen a sok hülyét nap mint nap elintézni.Az ügy intéződik, megígérték, hogy kivizsgálják az esetet! A problémakezelésükkel semmi gond nem volt, a kirendeltségvezetőjük korrekt módon, normális hangnemben viszonyult a témához. Várom a válaszukat és a telefonbeszélgetésről készült felvételt amin állítólag családtagom rendelte meg nekem a set top boxot.

moli 2009.02.04. 14:25:26

@langerius: te paranoias vagy, ember. segiteni akartam, bazd meg.

langerius (törölt) 2009.02.04. 14:44:17

Tisztában vagyok vele, hiszen nem véletlenül linkelted be a távirányítót sem. A másik mondat volt félreérthető, de hozzászólásodat válaszra sem méltatom!

moli 2009.02.04. 14:47:36

@langerius: ehhez kepest megis van itt valami valasz. ez hogy lehet? dobbenetes.

nem tudom, ki az a vidanet, nem is erdekel. viszont gondoltam neked hatha tudok segiteni az egyik, apro problemad megoldasaban, szivesen tennem.

tovabbi szep napot, egeszseges eletet!

r1pp3r.j4ck · http://csakmegverlek.wordpress.com 2009.02.04. 23:04:32

OMG ez nagyon durva! Perelni nem lehet oket erte, mi? :S

NRG44 · http://althir.org 2009.04.22. 04:05:38

A vidanet egy közönséges csaló társaság, a set top boxaik a legócskábbak, amik csak léteznek, de annyit tudni kell, hogy a tré onlány is ezeket a boxokat adja = suxx az is.

Globaltek GCR 300 és GCR 370CX - totál megbízhatatlan, lefagy, illetve műsor közben úgy dönt, nincs benne kártya! "Ennek a csatornának ön jelenleg ne előfizetője..." és akkor lehet ki-be kapcsolgatni.

Szerintem, (és tv szerelő ismerősöm szerint...) valami eleve selejtes széria, amit vidaneték fillérekért vettek, aztán meg tízezerért sózzák a gyanútlan ügyfeleikre. Nem tisztességes üzletmenet!
süti beállítások módosítása