Tékozló Homár

Tesco gazdaságos lopás

2009.02.05. 17:12 | jackyll | 333 komment

Naiv ügyfél örülhet, hogy nem lőtték tarkón a parkolóban, amiért felbontott két le nem szigetelt púdert. Az anyagi kár jelentős, mintegy 1800 forint, amiből rendőrségi feljelentés is lett. A Homár kíváncsian várja a kártérítési per eredményét, mivel tudomása szerint eddig csak munkaügyi pereket nyertek a Tesco ellen:

Az élmény friss… Nemrégiben külföldre költöztem, de úgy hozta a sors, hogy mégis haza kellett látogatnom pár napra. Visszautazásom előtt gondoltam betérek egy hiperbe (nevezzük nevén: ’xxxEsco’,  némi hungarikumot vásárolni (lsd túró rudi, jó féle borok), mert mi van, ha nélkülöznöm kell hónapokig…  Igazi nőnemű vagyok, közben eszembe jutott, hogy hopp.. A púderem is fogytán van, hát bekanyarodtam a kozmetikai részlegre… S hát mégis.. Legyünk márka hűek… Vegyünk olyat, amilyen eddig is volt, de jaj. A színre nem emlékeztem pontosan. Így elkezdtem vizsgálódni (még jó, hogy a barátnőm volt velem, hímneműek ekkor szoktak besokallni.. én teljesen megértem. Na szóval nézelődtem, csak sajnos a minta színek alatt nem voltak feltüntetve a számok, amik magukon a kereskedelmi árukon voltak. Ezért ahhoz a rémes nagy bűnhöz folyamodtam, hogy felnyitottam a púderes doboz tetejét (ez egy olyan kivételes termék, ami nincs befóliázva, tehát bele lehet kukucskálni). Közben arra tévedt a barátnőm, aki segített meggyorsítani a folyamatot, hát együtt vizsgálódtunk, vajon melyik az a szín, amelyik nekem kellhet. S persze a szokásos ’Esco’ polc design szerint össze vissza voltak az áruk kirakva. Ekkor történt meg a baj. Amikor kinyitottuk az egyik púder fedelét, leesett a szivacspamacs, és körülbelül  1 percen belül ott is termett a biztonsági őr, az alábbi szöveggel (a mondat közepén leemelt a legalsó polcon lévő púderek közül kettőt (amik között válogattunk) hogy tessék, ezt a kettőt most szépen vegyük meg, mert most szóltak a fülére, hogy mi ezeket a dolgokat megrongáltuk… illetve FELbontottuk. Mondtuk, hogy, párdon. Felbontás nekem az, amikor valami le van ragasztva, fóliázva, stb, azt az ember feltépi s így magáévá teszi a benne lévő tartalmat… Mondja, hogy készült videó felvétel, amit mi műveltünk: felbontás, rongálás és tulajdonképpen befejezett LOPÁSNAK minősülő eset, meg is nézhetjük a biztonsági őrös kiskátéban (vagy miben).

Én, aki egy ceruzát nem lopna el.. Vagy a barátnőm, aki az igazságszolgáltatásban dolgozik, és felesküdött (komolyan is gondolva) hogy nem lop-csal-hazudik…Aztán meg én nem vagyok egy nagy jogász… Szerencsémre az ismerősöm az… Hát gondoltam felhívom, és megkérdezem tőle, hogy akkor most én loptam? Ismerősöm mondta, hogy ugyan már, ez még csak nem is szabálysértés. Az őr eltűnt, mi visszatettük a 2 púdert és folytattuk a vásárlást. Dolgunk végeztével a pénztárhoz fáradtunk, és összesen 12.000 huf-ot hagytunk ott.

Csakhogy. Az őr ott várt minket a bejáratnál és az őrszobára (vagy mi az) tessékelt. Közben előkerült a 2 púder, amit az őrök lekaptak a polcról (és vajh ki mondja meg, hogy az ugyanaz a kettő volt mint amit mi ’megrongáltunk? 100 forintos kérdés, de az őr nyerné, mert azt felelte erre a kérdésemre, hogy nyugodt lehetek, ez az kettő, olyan kamera rendszerük van, hogy még a púderes doboz alján lévő Ean kódot is le tudnák kamerával olvasni….Értitek, az alján lévőt.. Ráhagytam.

Orrunk elé tolt egy papírt, hogy olvassuk el, írjuk alá. Mondom, felhívom az ügyvéd ismerősömet. Mondja, hogy a szobában nem lehet telefonálni. Mondom jó. Kimegyek. Kimehetek, de akkor nem jöhetek vissza. Mondom jó. Akkor a barátnőm marad. (mégis, nehogy egyedül maradjon a két púderrel az őr, és megrongálja aztán majd jól ránk fogja.. Felhívom az ismerősöm, mondja, semmit ne írjunk alá. Az őr nem kérhet el tőlünk semmit. Oké. De azért furdalt a kíváncsiság, mégis hogy megy ez a ’Esco’ban, jutott eszembe egy gondolat, hát ugyan rácsörgök már egy másik ismerősömre, aki történetesen pár évig húzta az igát e cégnél, mint vezír…. S nem tudom, ki olvasta a Tesco könyveket. Én igen… Javasoltam is elolvasásra a biztonsági őrnek…

Elfelejtettem egy fontos momentumot, 899 Huf-os termékekről beszélünk. Bár leköszönt vezír ismerősöm és az ügyvéd is azt mondta, hogy a rendőrök nem jönnek ki 20.000 Huf alatt, de hát most biztosan ráértek, vagy különlegesen izgalmasnak találták ezt az 1800 forintos értékű ügyet, hát benéztek, lévén ahol a szükség… Elkérték a személyiket, készült a jegyzőkönyv… A két délceg fiatalember tulajdonképpen jót derült a dolgokon, de próbáltak komolynak tűnni. Az addig eltelt nettó másfél (vásárlással bruttó két) óra viszont kicsit megviselt, így annyira én nem tudtam mosolyogni…

Tehát, most ott tartunk, hogy bizony fel vagyunk jelentve 2x 899 Huf-os termékek felbontásáért, párdon. Befejezett lopásáért. Persze jk.et úgy írtuk alá, hogy nem ismertük el, hogy bármilyen bűncselekményt elkövettünk volna. De tényleg. Könyörgöm. Az őr szerint a felvételen minden látszani fog. Igen, tudjuk, az EAN kód is… Ám értesüléseim szerint (forrás nem a Tesco könyv) a kamerával még zoomolni sem tudnak eme hiperek. De hát állunk elébe.

Kártérítési pert indítunk. Ha információim nem csalnak, nem mi leszünk az elsők… S az emberek még kérdezik, miért költöztem ki külföldre?! Úgyhogy óvatosan a kiflikkel, és az újságokat se olvassátok sokáig, mert kicsit nem figyeltek oda és máris kapjátok a jegyzőkönyvet rongálás vádjával. Ami ugye befejezett lopás. Vagy az a fránya szőlőszem, amit megkóstoltok, hogy ne ecetet vigyetek haza! (ez ebben a Escoban megtörtént, az őr maga mesélte dicsekedve, hogy elfogták a szőlőrongáló gazembert…. És ugyanúgy jegyzőkönyv, feljelentés…..

Annyit tudok mondani: jézusom….

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ofélia . 2009.02.05. 17:16:55

Tesco gazdaságos biblia na ezse egy papírusztekercs:)))

NorbArt 2009.02.05. 17:18:31

Fasztaliga háromszor is a Tacskó

Ofélia . 2009.02.05. 17:18:52

Biblia koncentrátumrol még nem hallottam??

Infót légyszi!!!!

NorbArt 2009.02.05. 17:19:37

Engem annyiszor átbasztak már a multik hogy okosságokat szoktam kitalálni. Unom már a rossz áron számlázott cuccokat, persze magasabb áron, a többet számolást stb...

Ofélia . 2009.02.05. 17:26:40

Azt, hogy ismerősöd ügyvéd nem kellett volna leírni!!!

Engem a "tudodkivagyok én?" örökbecsü mondatra emlékeztet!!

elwood 2009.02.05. 17:27:27

Bakker, azért mész külföldre, mert itt a Tescoban nem lehet púdert bontogatni ?

Kint lehet ? Kezdem az áttelepülést.

A szőlőt meg tolod be mi ? Aztán más meg vegye a guszta hiányos fürtöket.

gelsystem 2009.02.05. 17:38:49

így elsőre simán fotosop........szerintem másodikra is:)
nem-e véletlen-e bölcsész-e vagy?????
én tecsóban sört veszek, meg pelenkát...tudom, nem egy szerencsés párosítás, de kinek mi!

mirellaesteban 2009.02.05. 17:39:00

Elwood, jártál már külföldön? MOst azt képzeld el, én New Yorkban hasonló kozmetikai terméket akartam venni (se fólia, se ragasztás se semmi) és leemeltem a tetejét, mint ahogyan a fenti sztoriban is szerepel, amit meglátott a biztonsági őr, mégsem ülök amerikai börtönben, mégsem tettek feljelentést ellenem, hanem udvariasan megkértek, hogy ne emeljem le a tetejét, ennyi. (ilyen esetben nem is értem a felbontás szót, lévén semmit nem tépünk le, fel, stb.)

ge-za (törölt) 2009.02.05. 17:41:37

Még jó,hogy nem óvszert kerestetek a barátodnak.Hülyén néztetek volna ki a barátnéddal a TaCsKó közepén egy répával a kezedbe miközbe a gumikat próbálgatjátok.Gondolom ott se lett volna jogos a számonkérés?!

Tsabi 2009.02.05. 17:45:07

Elwood : valoszinuleg azert nem csak ezert ment kulfoldre, mint ahogy en se.. Mondjuk nekem nincs szuksegem puderre, ezert nem szoktam nyitogatni a dobozokat, de asszony ugy szok, hogy elmegy ilyen douglas meg mittomenhogyhijjakba, ha kell neki olyan teglapor, ami meg nincs meg otthon. Ottan vannak termekprobak, meg eladok, es mindenki heppi a vegen.
nem akarom mas poenjat leloni, de aki a teszkoban valogat piperecuccot, az sikeres ember nem lehet.. :)

Ofélia . 2009.02.05. 17:48:47

@gelsystem: mi a gond a sör+pelenka kombóval???

Sztem a buszon korrekt:))

Sofian 2009.02.05. 17:54:19

Én sem szeretem, ha más kibontogatja kifújkálja a dolgokat. Utána meg én vegyem meg...

Gondolom a Tecsó meg megelégelte hogy nem lehet eladni az ilyen termékeket...

Lári-Feri 2009.02.05. 17:55:16

a forgókamerákkal nagyon jól tudnak zoomolni. Tényleg bármit leolvasnak vele.

betépett felhasználó 2009.02.05. 17:59:11

Ha a homar nem lenne "igazi nonemu", tuti nem posztolj ki ezt a sz@rt!!
Kedvesem, lenyaliztatok a puderrol a szivacsot. 2x is. mi kell tobb?

es igenis a puderes doboz aljarol az EAN
kod leolvashato!!!

Riszpekt Tesko!

2009.02.05. 18:01:09

droidnak lenni tteecceetteekk lenni mindkét oldalon-

Fairy Girl 2009.02.05. 18:02:03

Akkor tehát most megint ott tartunk, hogy a vásárló a hülye? Na, már úgyis hiányzott...

Tsabi 2009.02.05. 18:03:25

Meg annyit, hogy a kedves posztolo a fultisztito vattalabdacskakat is kiprobalja es visszapakolja vasarlas elott? Amugy nalunk az edekaban a szoloknel ki van teve egy fürt, hogy azt lehet csocsalni, aztan ennyi. Nem is neznek ki ugy a furtok, hogy ne venned meg oket..hozzaallas kerdese ez is.

Fairy Girl 2009.02.05. 18:08:13

Az senkinek nem jutott még eszébe, hogy ha normálisan lenne kirakva, címkézve, azonosítóval ellátva vagy mittudomén a termék, akkor eszébe se jutna belenézni? Pfff.
A normális helyeken, mondjuk egy drogériában kikészítenek egy tesztert, azt lehet fújni, szagolni, meg lehet nézni a színét, szagát, állagát...

(Mondjuk én a TESCO-ban nem vennék ilyesmit, de ez más kérdés. Attól még nem vagyok sikeres...)

ge-za (törölt) 2009.02.05. 18:10:09

@Fairy Girl:
Ebben az esetben ki más lenne?

ge-za (törölt) 2009.02.05. 18:12:00

@Fairy Girl:
Hívjon oda egy eladót,ne bontogasson senki kénye-kedve szerint.
Ha meg végképp tanácstalan,akkor bizony szaküzletbe kell megvenni a maszknak valót!

mirellaesteban 2009.02.05. 18:14:45

@betépett felhasználó: csak nem a teszkóban dolgozol? az ilyen kommentért adják a bónuszt?? :) Jujjj...

Fairy Girl 2009.02.05. 18:18:04

@ge-za: hát azért az őr se viselkedett normálisan, nem?
Egy mondattal megkértem volna a vevőt, hogy ugyan már ne bontogassa a terméket.

Tsabi 2009.02.05. 18:21:54

Hat ja, a biztonsagi or se volt a helyzet magaslatan, de valljuk be, 8 altalanossal (6 elso 2 masodik) kb ez a nyujthato maximum. Valoszinuleg kovacsnak keszult, ez lett belole :)

Nem kereste 2009.02.05. 18:22:44

Aki teszkóban vásárol bármit, ismétlem BÁRMIT, az sikeres ember nem lehet.

Tudtátok, hogy EDE is ODA jár?

Tsabi 2009.02.05. 18:24:08

Amugy meg ezert tart kerem itt ez az orszag, eloszor csak puderpamacs a teszkoban, aztan dohanyzoasztal muemleki kornyezetben!

mirellaesteban 2009.02.05. 18:25:34

@Fairy Girl: én is jártam úgy,hogy a teszkóban kérdeztem volna eladót, ha lett volna ott egy is... Aztán megkérdeztem egy arra tévedő dolgozót, hogy ugyan már válaszolja meg a kérdésem, aki azt felelte, nem ő az osztályos, de küldi. Jött. 5 perc múlva. Kérdeztem megint. Mire mondja a nő, hogy ja, ő a pult mögötti cuccokért felel, de küld egy kolleginát, aki majd... kicsit akkor már úgy kezdett elegem lenni. S igen. Magyar szekuricsis az magyar szekuricsis, ő nem kérdez, fenyeget, hogy befejezett lopás. Érdekes, az amerikai tud normális lenni és megkérni szépen, hogy mádám kérem, tegye szépen vissza kupakot... (lsd fent)

Nor- 2009.02.05. 18:25:45

1) az őr részéről elég parasztság volt az "eljárás"
2) az is paraszt aki bontogatja a boltban a terméket.
Ha nyitható a teteje, ha nem.
Akkor pláne, ha még ki is szórja a földre ...

Hányszor, de HÁNYSZOR látni, hogy a mélyfagyasztott húst a paraszt bebassza a kassza elött a cukrok közé, mert mégsekell ...

@Fairy Girl: A tesco egy DISZKONT, nem pedig SZAKÁRUHÁZ, mint a drogéria!
Azért jársz a tesóba, mert ÓCSÓ. (mert ugye, nehogy már 100 forinttal többet adj azért a drogériában!!!)
Persze, az senkinek sem jut eszébe, hogy az a bizonyos elmegetett ELADÓ nem ingyen áll ott a szolgálatodra, hanem a bolt üzemeltetője fizeti utána a havi 2-300e forint járulékot, adókat, a FIZETÉSÉT, stb.

Aki diszkontban vásárol, az könyörgöm, legyen már tisztában azzal, hogy MIT akar venni, és VEGYE MEG.
A DISZKONT az NEM SZATÓCSBOLT!

Ofélia . 2009.02.05. 18:26:06

@Fairy Girl: Te láttál már olyan kedves hölgyeményt aki "ugyis a szart teszik ki címkés üvegben" felkiáltással kinyitja az origináltat???

Ha nem láttam volna a saját szememmel ezt nem írtam volna le.

Nem kereste 2009.02.05. 18:26:44

Amúgy meg tele van a posztíró ex-teszkófőnök, ügyvéd, igazságszolgáltató ismerősökkel, és a h (bocs) Homárra szorul? Szánalmas.
Kis faszenes volt-e akciJóban? De a ZSÍR biztos akciós volt, vettél-e belőle-e?

mókus 2009.02.05. 18:28:28

én sem szeretem a már kipróbált termékeket, mert mindenki csak egy kicsit fúj a parfümből, aztán máris félig van

használd a kikészített tesztert és ne az igazit

a fóliát a gyárban rakják rá, nem a tesco-ban, tehát nem a tesco hibája a fólia hiánya, de most nem akarom védeni sem őket

ha nincsen teszter, akkor keresni kell egy eladót és megkérdezni, hogy kipróbálhatod/megszagolhatod vagy megkóstolhatod-e az adott terméket

rainman35 2009.02.05. 18:30:08

Gondolom az ört azért küldték már oda, mert valószinü, hogy nem 1-2 puder lett kinyitogatva.
Én is néha megnézek(kinyitok) valami árut, hogy megnézzem milyen, de ezért még sosem volt gondom.

mókus 2009.02.05. 18:30:09

egyébként kaptam ma három e-mailcímemre is egy olyan spam-et, amit akár .... (akinek a nevét itt nem szabad leírni) is küldhetett volna, mert egy balatoni nyaralóba invitál a küldője, sok felkiáltójellel és caps lock-kal

mirellaesteban 2009.02.05. 18:31:05

@Tsabi: figyu már, aki 12 ezret ott hagy egy vásárlás alkalmával, az szted 1800at nem tudott volna kifizetni? mondjuk az én büszkeségemet is sértette volna, hogy elkezdenek pattogni, hogy loptam. Az én szótáramban az azt jelenti, hogy valamit elrejtesz és megpattansz vele a boltból...

Fairy Girl 2009.02.05. 18:33:08

@Nor-:
Igen, diszkont. Attól még lehet kapni mindent. Ha viszont lehet kapni, akkor én, a VEVŐ (jéééé!) elvárom, hogy az úgy legyen elhelyezve, hogy tudjak tájékozódni. Vagy azért, mert némely termék olcsóbb más helyeknél, már le vagyok szarva, mondván, hogy nekem jó az így is? Jó reggelt, én vagyok a vevő, belőlem élnek a boltok! És igen, az eladót is belőlem fizetik. (Mondjuk pont belőlem nem sűrűn sajnos... XD)

Ha látsz kirakva egymás mellé negvennyolc csavarhúzót, de gőzöd nincs, melyik mire jó (hülye példa, tudom, de női agyammal most éppen csak ezt tudom felhozni párhuzamnak), akkor valahogy csak meg kell különböztetni, nem? Na a púder esetében pontosan így van.
A púderek alján vagy tetején mindig van egy azonosító szám, ami az árnyalatát azonosítja. Azonban itt, mint olvastuk, nem lehetett azonosítani, hogy melyik melyik.
A legjobb az lett volna, ha drogériában vásárol a hölgy púdert. Gondolom ezután ott fog.

@ofélia: ezt most nem egészen értem, micsoda? :)

Ofélia . 2009.02.05. 18:33:27

@Nor-: A szatócsboltban kardélre hánynák:)))

Egy re jobban kezdem utálni a "PÉNZEMÉRT nyalják ki a seggem mentalitást!!!!

A síkhülye semmitsemtanult(tudod ki vagyok én) mentalitás nekem visszaköszön 1976-bol.

Csak akkor a párttitkár fia volt most meg a csaló vállalkozó fia, lánya átmenete de a lényeg UA:(((((

Nem kereste 2009.02.05. 18:34:45

@mókus:

Szerintem északi part!!!!!!!!!!!!!!!!
FONTOS!!!!!!!!!!!!!!

Szerinted FürED-E?

moli 2009.02.05. 18:36:17

en csak azt szeretnem kerdezni mindenfele szamonkeres nelkul, hogy ha a szolot megkostolod, akkor a naranccsal mit teszel? vagy az almaval.
vagy talan ott *IS* lutri, megse balhezol? logikus-e ez igy?

mókus 2009.02.05. 18:37:51

hogy a lékelt dinnyéről már ne is beszéljünk..

Tsabi 2009.02.05. 18:38:30

@mirellaesteban : biztonsagi or a kijaratnal pattog megvolt nekem is, a budaorsi tuskoban ugy 2001 kornyeken.. Jott volna motozni, meg hogy en biztos loptam. Megkertem, hogy vagy segitsen bepakolni a cuccost az autoba, kozben tolem leltarozhat is, vagy hivjon rendort. Elsomfordalt. Igaz en nem nyitogattam semmit elotte. Szerintem gyanusitgatas es alapos gyanu kozott azert van kulonbseg, es ha egyszer van egy olyan szabaly, hogy ha kinyitsz (effektive hasznalsz) valamit, akkor azt meg kell venned, akkor az biza szabaly, ha tetszik ha nem. Megegyszer, ha valogatni meg kiprobalni, akkor szakuzletet javaslok..

Ofélia . 2009.02.05. 18:39:09

@Fairy Girl: Lehet,hogy rosszul fogalmaztam.

Azt láttam, hogy a kitett "minta" helyett kinyitották az origináltat mert nem hittek a minta azonosságában.

Na innen van az ugyis a szart teszik ki:(((

Fairy Girl 2009.02.05. 18:40:12

@ofélia: tökéletesen igazad van a seggnyalásos dologban. Én nem várom el, hogy kinyalják a seggem a pénzemért. De azért ne essünk át a ló túlsó oldalára sem. Mindössze normális hozzáállást, emberi bánásmódot várnék. De úgy látszik, sajnos azt is hiába.

Múltkor kaptam egy desszertet ajándékba egy kollégámtól. A táskámban volt, mikor bementem egy élelmiszerüzletbe vásárolni. A bejáratnál megmutattam a biztonsági őrnek, aki megkérdezte, van-e róla blokkom. Mondtam, hogy nincs, negyedórája kaptam ajándékba (figyelem, még be se mentem a boltba!). Akkor nem mehetek be. Ennyi. Most erre mit mondjak? Röhej.

Jó Estét 2009.02.05. 18:40:36

a postolok lathatolag 2 csoportra bomlanak: azokra akik vasaroltak mar civilizalt orszagban es akik nem :D amugymeg telleg nem szabad tscoban vasarolni, en kb 3 havonta esek oda be egyszer egyszer mikor nincs mas valasztas, amugy meg ott a kisbolt (ahol tudjak milyen virslit szeretek, milyen cigit szivok) mert az emberibb, dragabb ugyan de pl a magas vernyomas is draga amit a tesco okoz. Amerikaban, Nemetorszagban, Angliaban erdekes sose volt ilyen problemam. Itthon az eddigi egyeduli pozitiv pelda az Obi nekem, bar ott se ertenek az eladok ahoz amit arulnak, de legalabb nem parasztok, sot leggtobbszor kifejezetten korrektek voltak velem (fogarasi uti Obiba jarok, mert az nagy)...

Tsabi 2009.02.05. 18:42:46

Nekem az tunt fel, hogy van egy reteg, a vevo hulye tipusu eladok, meg a masik reteg, a penzemert nyaljak ki az anuszomat vevok. Na szerintem ezeket kene elkuldeni sielni fhansziaohszagba, mindjart elhetobb lenne az orszag...

Jó Estét 2009.02.05. 18:42:56

@ofélia:
sokszor tenyleg szart raknak ki, tapasztalat...

Amugy ok, tenyleg vannak paraszt vasarlok, de sztem ha valaki meg akarja nezni hogy mit is vesz nehogymar le legyen baszva. Jo, nem kell foldre dobalni a puderes pamacsot, de pl ezt kulturorszagokban megusznad egy kedves figyelmezteteseel hogy ezt ne, vagy max egy csunyanezessel

Nem kereste 2009.02.05. 18:43:44

@ofélia:

No de mééééé? Nem értem.

A múltkor küldtem körlevelet asztalosoknak, hogy tininindzsateknőc alakú ebédlőasztalt kérek, erre lefikáztak, és kívántak nekem kellemes orooszlánbajszos sítúrát az EDÉ akarom mondani az EXIT-tel, ami felért egy palesztin - nílusi pálóc belháborúval, pedig én csak egy náiv ügyfél vagyok, és már készítettem is az ánuszrózsámat nyalásilag elő, amikor is az Intrum küldött egy levelet, hogy nem lehetek sikeres tartozó állampolgár, mert még a Centrumnak küldött konvektortakaró ocsmányságok áfáját sem állítottam be a vagyonbevallásomban, és felszámolnak bosszúbol engem, mert GÉt, meg FürEDE-t nem tudják a nagy kékszalagos hátszél miatt.

Tsabi 2009.02.05. 18:44:41

@Jo Estet : szivembol szolottal

Impega 2009.02.05. 18:46:28

Nokent, ugyebar elmondhatom, hogy pudert vasarolni, egyatalan nem egyszeru dolog(kiveve ha mindig ugyan azt veszed). Az bizony igazi kihivas, mert a natural, a beige es a mittomen milyen elnevezes, kb ennyit er, mint mokusnak az aram. Szoval szerintem nem az a baj hogy ugyvedet es volt teszkos igazgatot ismero, disszitalt urholgyunk kinyitotta a pudert, hanem az hogy arra nem vigyazott , hogy a kis szivacs ne a foldon vegezze. Csak ennyit akartam mondani.

Tsabi 2009.02.05. 18:51:26

Ezekben a sztorikban amugy szerintem az (is) a szep, hogy kerkedhet picinyt a sertett lelkiallapotu vasarlo, hogy kiket ismer. Szerintem erre mondjuk eleg az iwiw, ismerem, bejelolom, oszt jovan. Nagyot nem dobott az osszkepen. Szerintem.

mirellaesteban 2009.02.05. 18:51:47

amúgy nem értem. Aki teszkóban vásárol nem sikeres ember... Miért, a sikeres emberek hol veszik túró rudit, májkrémet? Auchanban, Cora-ban? :) meg mi van ha csak azért ment a teszkóba a szerencsétlen, mert k..vára nem volt ideje, vagy ez esett útba? (én se mennék a 3. faluba ha épp mellettem van valami nagyobb hiper. szuper.

Nem kereste 2009.02.05. 18:52:43

@Jó Estét:

Nem kell járni a teszkó-madaras teszkó (lásd Áukhán :)) Lidül, Aldimeola tetra-kombó áruházakba, és nem kerülsz bajba. Mér kell a szart is megvenni? Mér nem jön rá a magyar, hogy az ócsó a drágább? Volt egy olyan mondás, miszerint nem vagyok olyan gazdag, hogy megengedhessem magamnak az ócsó terméket. Majd megtanulja mindenki a saját bőrén....

Jó Estét 2009.02.05. 18:52:57

@Tsabi:
sztem itt sztorihoz kapcsolodott, legalabbis nekem nem tunt kerkedesnek. En se kerkedek sose, de ma egyutt reggeliztem Obamaval, es mondta hogy majd szol az erdekemben a Tes*o-nal

Tsabi 2009.02.05. 18:56:44

En messze nem vagyok sikeres, mert hozzank nem tette be a labat a teszko, van adekvat megfeleloje, es a napi szuksegeset en is ott. De konyorgom, ha mittomenmilyen csavarhuzo kell, vagy barmi mas speci dolog, akkor azert a szakboltba megyek, es nem a zoccsot teszko value veszem meg. Asszony a piperecuccokkal van igy, megy el szakboltba, ott megszakertik, megveszi, orul neki.

mirellaesteban 2009.02.05. 18:57:09

@Tsabi: há sztem ez nem kérkedés. én logisztikus vagyok, életemben nem láttam egy büntetőjogi paragrafust sem. Ha valaki azzal fenegetőzne hogy loptam, pedig szerintem nem is, és már a papírt tolná az orrom alá, hogy tessék, írdd alá. Azért csak átfutna az agyamon, hogy van-e ismerős, akit megkérdzehetnék sebtében, hogy akkor ezt tényleg írjam alá, vagy egyáltalán, mi az?
Mit kell csinálni? Mit nem? Csak gondolom a szekuricsisek nincsenek hozzászokva ehhez..

Ofélia . 2009.02.05. 18:58:38

@Fairy Girl: Az emberi hozzáálás kiesett az utolsó korosztálybol(taposd el a másikat ha meg tudod tenni) és máris hiányzik az EMBERI bánásmód:((

@Jó Estét: Kultűrországban nem az a fontos, hogy mi mibe kerül hanem az, hogy mire van igényem és meghűzom a határt amit az ízlésem szerint még megengedhetek magamnak( ha nem tehetem meg akkor nem kell) megvagyok nélküle.

@Nem kereste: Teknócös aztal akciósan kapható edénél a platós ifán napi ejro árfolyamon

Nem kereste 2009.02.05. 19:05:22

@ofélia:
Akkó várnom kell, amíg Gusányi lenyomja ojróárfolyamot, vagy mehetek az obiba ezeröccázé. Bár lassan ennyiért csak a kazánkovácsok érdekvédelmi folyóíratát lehet megkapni.

Ofélia . 2009.02.05. 19:06:36

@Tsabi: Látom te is vettél csavarhúzót a tecsóban én marha igan a csvar kapott röhögőgörcsöt mái napig hallom a gunyort:

Te díszbarom ezzel akarsz te engem nyitogatni??:)))

Secnir 2009.02.05. 19:12:15

"Közben előkerült a 2 púder, amit az őrök lekaptak a polcról (és vajh ki mondja meg, hogy az ugyanaz a kettő volt mint amit mi ’megrongáltunk? 100 forintos kérdés, de az őr nyerné, mert azt felelte erre a kérdésemre, hogy nyugodt lehetek, ez az a kettő"

na itt lehet megfogni őket.
amikor kijöttek a rendőrök, akkor meg kellett volna kérni őket, hogy ugyanmár mutassák be a számlát a két púderről, amit ŐK hoztak ki az áruházból. Tudniillik nekik sincs joguk önkényesen kihozni semmit az áruházból, az egyenlő a lopással. Ha vettek fel jegyzőkönyvet a biztonsági őrök, amit aláírt egy pénztáros meg a biztonsági őrség vezetője, akkor OK, amúgy ők loptak, már bocs. És fel lehet jelenteni őket lopásért, mert nem tudják így bizonyítani, hogy viszavitték...

shallow101 2009.02.05. 19:13:04

Ahhoz, hogy a lopás befejezettnek minősüljön bizonyitani kell a "bűnösséget", ami ebben az esetben röviden azt jelenti, hogy a szándékodnak arra kellett irányulnia, hogy a dolgot eltulajdonitsd (hazavidd). Még a lopás kisérletéhez is kell valamiféle szándékot bizonyitani.

Tettenérés szerintem nem volt. Nem volt nálad a doboz a pénztár után.

Nagyon idegesitő amikor a biztonsági őr meg bkv ellenőr jogászt játszik. (Befejezett b+, el sem hiszem. Vajon honnan vette?)

Szerintem a kártéritésnek itt nem sok értelme van. Miért járna egyébként?

Fairy Girl 2009.02.05. 19:13:07

@ofélia: Igen, sajnos ebben is igazad van :(

Ofélia . 2009.02.05. 19:14:06

@mirellaesteban: Alapállapot: soha ISMÉTLEM soha ne írj alá semmit mielőtt nem értenéd meg, hogy mit dugtak az orrod alá:(((

Ha az illető siet akkor a dolog eleve gyanus:))

@Nem kereste: Nem fogja a szar már 3000

Secnir 2009.02.05. 19:15:24

@shallow101:
erről beszéltem, nem ők hozták ki az áruházból :)

Jó Estét 2009.02.05. 19:16:48

@ofélia:
Ezt nem lehet korosztalyra fogni, nyugdijasok is ugyanolyan neveletlen bunkok tudnak lenni neha mint a tizenevesek...


@Nem kereste:
Hat majd elobb utobb megtanulja a nep, es szep lassan megneveli a tescos es tsait (tobbibe egyaltalan nem jarok mert kurra messze vannak, es kocsikazni plane nem fogok hogy szart kapjak) es akkor majd ok is belassak, hogy nem taplonak lenni igazabol nem jar plusz koltseggel :D

mirellaesteban 2009.02.05. 19:18:24

@shallow101: én azért egy fellebbezést küldenék a tesco-nak egy perfenyegetéssel, miszerint hamis vád...

Nem kereste 2009.02.05. 19:24:33

@Jó Estét:

Nálunk a Lidül elé (ahol nyitás után 1 héttel kimászott a mirelitcsirke, annyira romlott volt) tettek közlekedési lámpákat a főútra, hogy a sok idióta könnyebben mehessen vásárolni, ráadásul mindig pirosat kapok hazafelé jövet.

Komolyan mondom, ki fogok tenni egy táblát oda, hogy: - Mennyé zsírééé paraszt, akciós a ZSÍR!

Szerencsére tecsó nincsensenemvan, így nem kell beküldenem a romlott tejfölt a pénztárgépbe.

Ofélia . 2009.02.05. 19:25:18

@Jó Estét: Ebben igazad van viszont a fiatalok túlzottan kezdik meg szokni a "nekem mindent szabad" címü fejezetet.

Sajnos ISMÉTLEM sajnos a 70 százalékukat a diákoknak Babette anyó (mesterien kezeli a nagylavórt és a húsdarálót) féltő gondjaira bíznám:))))

Jó Estét 2009.02.05. 19:29:02

@ofélia:

ez meg sajnos az egyel fentebbi korosztaly felelossege, en neha latok gyerekes szuloket az utcan barhol, hat ha anyam ennyire leszart volna 5-6-7-8-9-10 eves koromben lehet most bortonben ulnek...

Jó Estét 2009.02.05. 19:30:12

@Nem kereste:

nemetbe lidulbe occsoe van haribo, meg rittercsoki :D visoznt egyszre poenbol vettunk egy euros bort, na egy korty utan ment a lefojoba :)

Ofélia . 2009.02.05. 19:34:34

@Jó Estét: Abszolút igazságod van:DD

Hogy ezért mit kapunk:)))

Ofélia . 2009.02.05. 19:36:26

Ja már tudom egy legnagyobb méretü tescogazdaságos bibliát

A tízparancsolat fog hiányotni belőle:(((

Nem kereste 2009.02.05. 19:38:03

@Jó Estét:

Persze, németbe azé még a fos is finomabb. Meg nem járt le, meg nem lopták szét a bótosok. Csak azt nem értem, hogy ha átjönnek Ká-Örópába, akkó méé kell balkánszintre menni......? Nem véletlenül az van, hogy a dolgozók teszik végtelenül keletivé az egész cuccot?

Jó Estét 2009.02.05. 19:43:14

@Nem kereste:

doogozok foleg jah, meg sztem az aruhazvezetok is fusiznak, biztos megvan a target amit kifele teljesiteni kell, aztan a cel szentesiti a romlotthust

ako-ako 2009.02.05. 19:50:48

@Nem kereste: hat van benne valami.
az nemet lidli meg plus (bar az otthon megszünt) nagysagrendekkel jobb, mint a magyar, raadasul helyenkent olcsobb is, a dm, rossmann kb ugyanolyan, de olcsobb, es nincs egyikben sem biztonsagi ember, aki a szerencsetlen vasarlo nyakaban liheg. a biztonsagi ember egyebkent nemtom miert van pl. a bankokban en meg nem hallottam sikertelen, bocs, befejezetlen bankrablasrol.

trewq 2009.02.05. 19:58:44

Ez max. rongálás, nem lopás! De ahhoz bizonyítani is kell, hogy a termék emiatt nem eladható!

forumuser 2009.02.05. 19:59:41

"Meg annyit, hogy a kedves posztolo a fultisztito vattalabdacskakat is kiprobalja es visszapakolja vasarlas elott?"
Az, hogy megnézte a színét, nem kipróbálás. Kipróbálás az lenne, ha felkenné az arcára.

forumuser 2009.02.05. 20:02:16

Az persze sajnálatos, hogy leesett a szivacs, és éppen ezért nem szeretik a bótosok az ilyesmit, de ez szvsz nem lopás.

Secnir 2009.02.05. 20:08:48

@fortisszimafingusz:
jaja
a lopás az, ha valaki fizetés nélkül eltávolít egy terméket a boltból.
itt a biztonsági őrök vitték ki, tehát ők lopták el.
a postíró legfeljebb tanú lehet az ügyben, a rendőrök meg szintén tanúsíthatják az ügyet :)

Cuncimokus 2009.02.05. 20:09:50

A szőlőkóstolás kurva nagy gáz, szvsz.

Lári-Feri 2009.02.05. 20:18:18

Amúgy nem tehetnek veled semmit. egy rakás ember hülyére zabálja magát odabent, azokkal se tehetnek semmit.
Max kitiltanak.

Cornucopia 2009.02.05. 20:21:13

Ha megvetted volna akkor is feljelentettek volna. Egyik haverom így járt csak Ő parfümöket szaglászott!

Cornucopia 2009.02.05. 20:22:46

Ha megvetted volna akkor is feljelentettek volna. Egyik haverom így járt csak Ő parfümöket szaglászott!

NuclearWWinter 2009.02.05. 20:24:22

1. Lehet zoomolni, de durván.
2. A biz. őrök tahók, de ez nem Tesco sajátosság, de ott főleg
3. Hülye picsa posztoló meg kóstolgassa a szőlőt. Ja, hogy egy hiperbe erősebb napon megfordul 8-10 ezer vásárló? az hány mázsa ingyér kóstolós szőlő? fel kéne mán nőni, osz gondolkodni egy cseppet. " nem, nem erőszakoltam meg bíró úr, csak a farkem végit dugtam bele, hogy mire számícsak. Há mán ez is bűn???"

brlv24 2009.02.05. 20:25:46

En peldaul az ilyen biztonsagi orokkel nem allok szoba, egyszeruen kikerulom oket. Hozzad nem nyulhatnak. Ha nem mesz be abba az irodaba, akkor nincs is ugy.

Egyekent meg tenyleg bunkosag kinyitogatni ilyen dolgokat, es a bunkosagbol az nem vesz el, hogy "kulfoldon" nem szolnak erte...

Secnir 2009.02.05. 20:27:46

@Cornucopia:
és erre ő?
mire fel jelentetteék fel? kiszipogta az üvegből a parfómöt, és utána megvette az üres üveget?
vicc

@Cuncimokus:
a szőlőkóstolás nem gáz. aháynszor elmegyek a kedvenc zöldégesemhez, ránézek a szőlőre, azt mondja: kóstold meg. ránézek a dinnyére, azt mondja: kóstold meg.
jön a szomszéd néni, ránéz a szőlőre, azt mondja: kóstold meg. ránéz a dinnyére, azt mondja: kóstold meg.
baszki, és viszik a szőlőt meg a dinnyét is. nem értem. :)

a lidlt meg ne szidjátok. ott még nem vettem szar terméket. húsból sem. ha meg ott van az, hogy -20%, akkor az okkal van. azt nem tároljuk két hétig.

Ofélia . 2009.02.05. 20:28:23

@ako-ako: Alapdolog: hogy a rabló ha már nincs stukkere hát szerezzen egyet.

@fortisszimafingusz: Az ijen kipróbálja és akár dobhátyával egyutt is visszateszi:))

Amugy utálom a multikat(akkor méé megyek oda??) de amit a kedves vásárlók megtesznek az VÉRLÁZÍTÓ.

Az illatszerrboltba Digi Marionett csak budipapírért szoktam menni(Imádom a seggemet) de amit ott látok az gyomorforgató.

Miazmás nénikék nyitogatnak sok ezer forintos krémeket és kenik magukra, gyerekkocsis anyukák a babaápolási cuccokat csömöszölik a kocsi zsebeibe, jól ISMÉTLEM jól szituált hölgyek és kicsi libák kibontogatnak dobozokat és spriccelik magukra amit csak lát a szemük!!!

Ez csak egy férfiember nyavajgása de kérdem én aki az ellenőrzésen felháborodik biztosan igaza van?????

Ofélia . 2009.02.05. 20:36:34

@brlv24: Külföldön igenis szólnak érte!!

A sógoréknál azonnal kifizettetik, és ha a csendőrnek rossz napja van 24 órára be is viszik a delikvenst!!

A szabadság hazájában (USA) még meg is fektetnek (ezt hagyma tudja igazán)

Ekkora tolvajdemokrácia csak nálunk leledzik:(((

ladislaus 2009.02.05. 20:36:39

szerintetek milyen lenne ha mondjuk egy hétig senki Magyarországon nem menne vásárolni tecsoba? Meg a másik 2-3 fosba?
Emberek, most komlyan! obama véid az amerikai árukat,... de mi is az uniost. Csak a magyart nem. F@szkivan...

Szelíd hangorkán 2009.02.05. 20:37:18

"Amikor kinyitottuk az egyik púder fedelét, leesett a szivacspamacs, és körülbelül 1 percen belül ott is termett a biztonsági őr"

Ebből nem derül ki, de gyanítom, hogy a földre estek azok a szivacspamacsok. Hát már nem azért, de én se pamacsolnám az arcomat olyan szivaccsal, ami előzőleg közvetlen kontaktusban volt a Tesco padlózatával.

Ha emiatt szólított fel titeket az őr, hogy vegyétek meg a púdert, azt meg tudom érteni.

Mária 2009.02.05. 20:37:56

A múltkor bementem púderért a *M-be.

Nagyon örültem, hogy megtaláltam azt az árnyalatot, amit már régóta kerestem. nem is volt belőle, csak egy darab.

Hát valami büdös ribanc nem felbontotta a csomagolást??? A pamacsot meg jól belenyomogatta a púderba???

Pedig az a púder nem tecsós púder volt ám, mint ahogy az ára sem az a tecsós árszínvonal volt.

A ribinek gondolom volt valami jogász ismerőse, azért szaggatta fel sorban a púderes csomagolásokat, meg azért nyomogatta bele a négyezer forintos púderekbe a pamacsokat, mert a jogász ismerőse azt mondta neki, hogy a multiknál az üzletekben mindent szabad.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.05. 20:38:27

Azt azérz jó ha tudjátok hogy bármilyen cucc van a táskátokban és véletlen van olyan is a tascoban,akkor annak eredeték nektek kell igazolni.(Mármint hogy nem loptátok)Tehát fel kell bezony cimkéztetni mielőtt bementek.A bejáratnál lévő biztonságiaknál mindig van matrica.

jesszumpepi (törölt) 2009.02.05. 20:39:47

Ez egy érdekes poszt volt.Jó kommentekkel.Jó benneteket olvasni :-)

Tsabi 2009.02.05. 20:40:24

Hogy mi a kiprobalas, es mi nem, azt szerintem a bolt donti el. H neki az mar kiprobalas, hogy kinyitod a tetejet, bedugod a fuledbe, beleharapsz, megiszod, akkor az kiprobalas. Vita nelkul. Megveszed, legkozelebb nem ott vasarolsz, ennyi. Ha gyorshajtasz, es a rendor aszondja, hogy ez 12km/h-val tobb volt a megengedettnel, akkor ott te tulajdonkeppen csak kiprobaltad a traffipaxot? Nincs azzal baj, hogy valamit az ember ki akar probalni, van arar tesztelo, meg probacsomag, meg termekbemutato, meg internetes forumok. Ha en egy adott termeket rautalo magatartassal sajatomkent hasznalom (pl. kinyitom), aztan ott hagyom a boltban, akkor arra tenyleg pongyola fogalmazas a lopas, mert csak anyagi karokozas. De attol, hogy a biztonsagi or nem tanult jogot, es a vevo sincs tisztaban a sajat jogaival es kotelessegeivel, nem biztos, hogy megeri magas C-rol inditani.

4ttys 2009.02.05. 20:41:17

az or koratol fuggoen lehetett:

1. a szocialista rendszer egy meg mukodo eszetlen de tulbuzgo droidja akit mar be van programozva a "zujtekknologijara, kamera meg miegymas"

2. vagy ha fiatal, akkor a magyar minosegi videki oktatas egy ujabb gyongyszeme valamelyik evolucios zsakutcabol amit buckalakoi falunak neveznek.

p.s. en is kulfoldon vagyok, no ekezet, srry

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.05. 20:42:17

Sokan kurvára otthonérzik magukat a tescoban és valóban sokan lopják a túrórudit.(ezt a terméket már nyugodtan ingyen osztogathatná a tesco)A nők pedig azt hiszik hogy ez is olyan mint a DM ahol a MINTA terméket valóban ki lehet baszlagolni mert azért van ott!Nincs igaza a cikkírónak a biztonsági kérése jogos volt.Jó hogy nem a fogkefét próbálja ki azt teszi vissza a polcra,netán megrághat pár kiflit és visszadobhatja a többi közé.

Pista Bácsi 2009.02.05. 20:42:36

Most lerántom magamról a leplet, de bevallom, hogy egy héten 2-3 alkalommal a teszkóban vásárolok (jó, nem vagyok sikeres ember, de nem ezért :-)))

Miért vásárolok a teszkóban? Mert a sarki kisboltban a zsömle 26 Ft/db, a kenyér 320 Ft/kg, a sajt meg 2800 Ft/kg :-((

A múltkor lementem reszelni való sajtot venni. Mondja a szakadt r.banc (rendes neve "eladónő" lenne, de mindig kint áll a bolt ajtajában egy dekkel a szája sarkában), hogy csak előre csomagolt van, fél kiló 1400 Ft.

Na számoljunk: teszkóban a fél kiló sajt 600 Ft. Az üzemanyag a teszkóig és vissza kb. 300 Ft. Tehát maradt szabad 500 Ft-om, amit pálinkára tudtam költeni!!!

Ha ezt minde héten háromszor megcsinálom, akkor már rendesen be tudok rugni :-)))

Ofélia . 2009.02.05. 20:43:26

@Secnir: A lidli tényleg jó leginkább a dzsemjeiket szeretem (Annyi gyümölcsöt a legdrágább franciában sem láttam) és fél kiló 400 huf álom.

A tesco szőlőkóstolás viszont tényleg gáz.

Láttam már csutkát 3 satnya szemmel!!!!

Krisiun 2009.02.05. 20:45:20

Ezt bárhol megcsinálják! Ha bemész egy DM-be és ott bontogatsz ott is kifizettetik az emberrel! És az ok is egyszerű: senki nem veszi meg azt a terméket ami ki van bontva!
Ételt se nyitogatom hogy megkóstoljam melyik a finomabb!

4ttys 2009.02.05. 20:45:34

@ofélia: mar New York-ban elek egy ideje de meg semmi ilyet nem tapasztaltam, a fogyaszto az elso

Tsabi 2009.02.05. 20:47:10

@mirellaesteban : en se vagyok se jogasz, se booooocsesz, de elolvasom, ha akarom, alirom, ha nem akarom nem. Ez alol kivetel a rendorsegi jegyzokonyv, azt azert illik alairni, de azt is csak akkor, ha a te verziod (is) le vagyon irva.
@ofélia : nem tecsoban, de vettem mar dolgokat, amik kicsomagolas utan szinte azonnal mentek a kukaba.. mostmar tudom, nem vagyok olyan gazdag, hogy a legolcsobb dolgokat megengedhessem magamnak :)

Ofélia . 2009.02.05. 20:50:01

@ladislaus:" Csak a magyart nem."

Ebben egyetértek mivel magyarisztánban a ninőség nem csak az ÁR számít

Kevesen jöttek még rá, hogy az a legdrágább ami azonnal a kukában landol mivel vagy ehetetlenül szar vagy magátol sétál oda:(((

Shadearmy 2009.02.05. 20:50:50

Lehet zoomolni a kamerákkal. Jól is jön néha, mert igen rafkósak a vásárlóknak álcázott piti kis tolvajok.

A biztonsági őrök pedig igenis normális emberek. Nem tudom miért kell őket lenézni és szidni. A munkájukat végzik ami nem egyszerű, nekik kell odaállni a a pofátlanul hazudó tolvajok elé. Én becsülöm a munkájukat!! Tény, hogy vannak kivételek, de a többség tényleg normális rendes munkáját végző ember.


A bontott sérült csomagolású termék már selejtnek minősül, amit nem lehet eladni. Nap mint nap látom, hogy jön a vásárló kibontja a cuccost naná, hogy szakad a doboza is. Átnézi töviről hegyire, utána bedobja a polcba visszacsomagolás nélkül és egy bontatlan dobozossal a kosarában távozik. Jön a következő aki nem a már kiboncoltat nézi meg, hanem tép fel magának másikat majd ő is visszaszórja és viszi a bontatlant......és ez így megy egész nap. Persze aztán meglátva a polcot ezek után szőrnyülködik a sokadik vásárló hogy mennyire nem figyel a Tecskó az áru kihelyezésére, de az véletlenül sem jut senkinek az eszébe, hogy az a disznóólat a polcokon azt TE CSINÁLTAD VÁSÁRLÓ!!!!!

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.05. 20:51:29

@Krisiun: A DM-ben kint vannak a minta darabok.Nagybetűvel rá van írva hogy melyik az.AZT ki lehet nyomkodni és maszatolni,szagolgatni,sőt a pináját is befújhatja vele!DE amelyiken nincs a felirat azt NEM lehet!És tessék kultúráltan viselkedni majd kölföldön kedves cikíró felháborodott HP!

Tsabi 2009.02.05. 20:51:34

@4ttys : itt a ruhrvideken alapvetoen kedvesen, de hatarozottan megkernek, hogy a kiallitasi targyakon eld ki a tapogatasi/izlelesi/fubedugasi vagyaidat. Ha nincs kiallitasi targy, ami leginkabb elelmiszerboltokabn fordul elo, akkor a kedves vasarlo felvallalja a rizikot, hogy valami olyasmiert adja ki a penzet, ami nem izlik neki. Ezt viszont tudjak a kereskedok is, ezert vagy ugyelnek a minosegre, vagy tonkremennek. Piacgazdasag. Itt beleszulettek az emberek, de sajat peldambol tudom, a dolog megtanulhato :)

Secnir 2009.02.05. 20:52:50

@ofélia:
te, nem az asszony vagy a másik gépről?
20:43, nem, akkor vacsiztunk...

Ofélia . 2009.02.05. 20:53:45

@Mária:" A múltkor bementem púderért a *M-be."

Na látod pont erröl beszéltem

Ez a Ribikultúra:(((

irinyeahétszentségit 2009.02.05. 20:54:41

Kicsit sántit nekem a sztori: ha már a megszokott, bevált márkájút nyitogatta a kedves vásárló, miért nem vette meg egyiket sem? Ha leesett a szivacskorong is, akkor az tényleg szennyeződhetett, amit tőlünk nyugatra nem illik visszatenni a polcra úgy mintha mi sem történt volna. Az ide-oda telefonálgatások akár 900 forintba is kerülhettek( a másikra ugye egyébként is szüksége volt) tehát megspórolhatta volna az idegeskedést és az idejét is.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.05. 20:54:44

Én is dolgoztam tescoban,rettentő sok bunkó paréjj vásárló van.Megzabálják a csokit a túrórudit úgy ette hogy jött velem szembe és egyáltalán nem zavartatta magát.Sokan ott reggeliztek ebédeltek vacsoráztak stb!Visszadobálják a polcokra az üres papírokat(csokis,rudis,üdítős,sukros,a meggondolt és még sem megvett szalámit,kolbászt,húst)Undorító szutyok vásárlóbanda jár a tescoba de gyanítom hogy a többi multiba is itt Mo-n.

Tsabi 2009.02.05. 20:55:25

@Shadearmy : na azert nalunk is van par "nekem biznyitek kell nem igeret" tipusu vasarlo, aki kihamozza a cuccost, es visz egy bontatlant. Igaz, akkor a tobbi az mar a kicsomagoltat fogja nezegetni. Aztan a bolt begyujti a kicsomaolt cuccokat, bevizsgalja, es eladja 30-50%-os aron, ha nem serult, hianyos.

Tsabi 2009.02.05. 21:00:29

@Kis Hableány: Kapaszkodj meg, itt is van olyan, hogy felbontjak a csomagolast, es megeszik/megisszak a tartalmat..de a legtobbje elviszi a kasszaig az ures/felig megcsocsalt cuccot, es kifizeti.. :)

Walter Melone (törölt) 2009.02.05. 21:00:31

1800Ft esetén az még csak nem is rendőrségi ügy, hanem önkormányzati szabálysértési osztályra tartozik.

Shadearmy 2009.02.05. 21:00:39

@Tsabi: ...de az 30-50 % már veszteség a boltnak amit a vásárló okozott.

Walter Melone (törölt) 2009.02.05. 21:03:32

@Shadearmy:

Ha alapból ki lenne rakva egy amit meg lehet nézni, nem bontogatnák az emberek...

Ofélia . 2009.02.05. 21:04:09

@Secnir: Csak egy van:((((

A kódot meg nem ismeri:))

Shadearmy 2009.02.05. 21:04:15

Volt kirakva, de ellopták :)

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.02.05. 21:07:12

@Fairy Girl: te fogyatékos vagy és tipikus nő és természetesen soha nem volt még vállalkozásod. Vásárló új dolgot vesz meg, a bontott az már meg van károsodva..
Te megvennéd azt a púdert amit egy másik anyuka nyitogat az orrod előtt és leejt belőle bármit is? A POSTOT BEKÜLDÖ TÉNYLEG ENNYIRE FOGYATÉKOS? az egy dolog h teszkóban nem minden a legjobb de pont ezért mert látszik,hogy nem csak a cigányok mennek be és eszik a turó rudit meg a kiflit meg zabálják a szőlőt, hanem ilyen antiszociális lények is mint a post író meg a ferry gőrl retardált.

Ofélia . 2009.02.05. 21:07:55

@Kis Hableány: Csinájatok svédasztalt.

Zuhannyak le ha nem lessz óccóbb(persze ne homárral induljon:))

Tsabi 2009.02.05. 21:08:13

@Shadearmy: viszont 50-70%-os nyereseg a selejtezeshez kepest. Amugy kisker margin az itt kb. 30%, szoval kb. beker aron tolja el a cuccot, igy anyagi kar nem eri, csak a nyereseg lesz kevesebb.
Amugy meg minden kereskedo es kereskedes kalkulal (kell[ene], hogy kalkulaljon) egy adott vesztesegi rataval, elelmiszernel nagyobb, tartos fogyasztasi cikknel kevesebb.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.02.05. 21:10:04

@Walter Melone: szabsértés, jegyző jár el pontosan.


Egyébként mi az hogy az igazságszolgáltatásban dolgozik?? hehe, mit csinál? ő a Julcsi néni a hivatalban aki egész nap a sláger rádiót hallgatva fogad 4 ügyfelet? akár rendőr is lehetett volna, a történet szempontjából teljesen irreleváns.

Ofélia . 2009.02.05. 21:15:17

@Walter Melone: Na látod itt van az ebuci elhantolászva!!

Ki a fészkes farok fog 2000-ért pereskegni???

És sajnos egyre többen használják ki a(rohadt kőgazdag boltos ugyis belefér neki)szindrómát.

Ez engem a 60-as évek miénk a gyár vigyük haza szlogenre emlékeztet:(((

MosoMasa 2009.02.05. 21:15:39

@mirellaesteban: A tescóban nincs eladó. Önkiszolgáló bolt.

Boo 2009.02.05. 21:19:50

Hát igen.... a tecsós őrök nem a jogi diplomájukról híresek. De nyugodj meg, ha úgy történt ahogy előadtad, akkor sem lopást, sem rongálást nem követtél el. Az őrök amúgy is előszeretettel semmisítik meg az összes bizonyítékot (hozzá nem értés miatt). Azért nyugtass meg, hogy amelyiknek leejtetted a pamacsát, azt meg akartad venni. Vagy az jó lesz másik parasztnak?

trewq 2009.02.05. 21:19:58

@Kis Hableány:
"Azt azérz jó ha tudjátok hogy bármilyen cucc van a táskátokban és véletlen van olyan is a tascoban,akkor annak eredeték nektek kell igazolni.(Mármint hogy nem loptátok)Tehát fel kell bezony cimkéztetni mielőtt bementek.A bejáratnál lévő biztonságiaknál mindig van matrica."

Ilyen hülyeségeket minek kell ideírogatni? A zoknimat is címkézzem fel, ha kapható a teszkóban?

trewq 2009.02.05. 21:22:16

@Mária:
"
Nagyon örültem, hogy megtaláltam azt az árnyalatot, amit már régóta kerestem. nem is volt belőle, csak egy darab."

A hájas fejedre túl sok púdert használsz és elfogyott? Hát ez szomorú!

savanyucukor 2009.02.05. 21:22:44

Ezzel csak egy bajom van. A két picsa hülye volt, OK, de vajon odamentek volna keménykedni a fiúk, ha egy "kisebbségi" család tagjai teszik ugyanezt? Vagy eszik a zsemlét, felvágottat, csokit, lenyalják a cukrot az édes péksüteményről?
HE?

MrZed001 2009.02.05. 21:23:33

"S az emberek még kérdezik, miért költöztem ki külföldre?!"

Csak a pipogya puhap*csök költöznek ki ezért külföldre (megfutamodnak, gyáva nyulak), a tökös magyar legények MARADNAK ÉS HARCOLNAK !!!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.05. 21:24:53

@Fairy Girl: "Attól még lehet kapni mindent. Ha viszont lehet kapni, akkor én, a VEVŐ (jéééé!) elvárom, hogy az úgy legyen elhelyezve, hogy tudjak tájékozódni."

De ha nem úgy van valami, ahogy elvárod, akkor mi a fasznak mész be mégis? Én utálom a Teszkót a gazdaságos termékeivel és az átcimkézett szarjaival együtt, be sem teszem a lábam oda. De az a baj, hogy itt mindenki fikáz, és mégis oda jár bevásárolni. Ha nem járna oda a magyarok 80 százaléka, elhiszitek hogy lenne változás? Birkák.

Méreg Zsáklin 2009.02.05. 21:25:19

A Tecsó meg a kulturált vásárlás...
Mivel a csomagmegőrző boxok intézménye ismeretlen néhány kirendeltségükben, a boltba lépés előtt cimkéztethetem fel a táskám tartalmát, nehogymá lopással vádoljanak. Egyszer, mikor utaztam volna haza, a nálam lévő hétvégi és iskolai túlélőfelszerelés mind a 29 egyedét elrondíthattam volna a levakarhatatlan logóval... Szerintetek...?

2009.02.05. 21:26:21

Ajjaj...

Biztonsági őrt alapból célszerű ignorálni, max. ordítozhat, vagy rád támadhat (ez esetben önvédekezni), ha nem veszed komolyan. Tilos hátramenni velük bárhova is.

Egyébként először, ha egy bizt. őrnek látszó személy pattog, megkérdezni, hogy kicsoda ő, és milyen minőségben ugrál? Ha bizt. őrnek nevezi magát -> vagyonőri igazolvány felmutatására kérni (ez a rendőrség által kiállított hivatalos okmány, nem azonos azzal a céges kitűzővel, amit jól látható helyen kell hordaniuk). Ha nem mutat ilyet, akkor pláne nem kell komolyan venni (mondjuk ha mutat, akkor sem). Ha nem enged el, és rendőrt hív, a rendőröket kérni, hogy igazoltassák az őröket, írásban kérheted ki asszem 3 napon belül az adataikat a kapitányságtól.

Egyébként kicsi a valószínűsége, hogy ha ignorálod a hülyeségeit, akkor erőszakoskodni kezd az őr, mert:
- szinte biztos, hogy feketén dolgozik,
- ha kényszert alkalmaz, és feljelentik, a vizsgálat idejére bevonják a vagyonőri igazolványát.

Boo 2009.02.05. 21:30:39

@Kis Hableány: "akkor annak eredetét nektek kell igazolni."

Ilyen baromságot csak egy tescós őr képes írni. Bazz vettem a tescóban egy sapkát, akkor most már abban nem mehetek be?

Egy lényeges dologra hívnám fel az összes itt írogató őrnek. Magyarországon sem büntető, sem szabálysértési eljárásban senki nem kötelezhető ártatlanságának bizonyítására. A vád bizonyítása a hatóságok és a feljelentő (Tesco őr) dolga.

Mária 2009.02.05. 21:30:51

@trewq: nicsak, nicsak...

A Timea3 nickedet örökre törölte a bloghu?

}:-)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.05. 21:31:50

(Ha bezzeg egy másik kedves vásárló megvásárolja ugyanazt a púdert, az meg azért fog ide írni, hogy milyen szemét a Tesó, mert olyan termékeket árul, melyek félig vannak tele...)

Egyet jegyezzetek meg: az a termék, amíg meg nem vásárolod, A TESCO TULAJDONA! Innentől kezdve azt tedd vele, amit elvárnál, hogy mondjuk a Tescós dolgozó tenne a te tulajdonoddal! Mit szólnál, ha elmenne hozzád, s szétszerelné as tévét, mert őt érdekli, mi van belül, szétdobálná a könyveid, mert nem találja, amit keresett? Ezt kellene megérteni, hogy addig, míg nem vigyázunk a másik tulajdonára, addig miért is várjuk el, hogy más vigyázzon a miénkre? S elérkeztünk egy messze vezető kérdéshez, hogy kinek milyen joga van védeni a tulajdonát, pl. a biztonsági őrnek, vagy szegény kesznyétei bácsinak...

Énbagoly 2009.02.05. 21:34:52

@jesszumpepi:
de régen olvastalak. Nagyon eltűntél.
A posthoz:
Pofátlanság mindent kinyitogatni. De a biztonsági őrök bunkósága nem állt arányban a tettel.

2009.02.05. 21:35:34

@Droli:

Te is tudod, hogy a hiperes lopások legnagyobb részét belsős emberek követik el... Ezt a szövegedet szvsz hagyjuk meg az új belépő árufeltöltőidnek :).

petyo 2009.02.05. 21:36:05

Hát engem nagyon idegesít aki belenéz, beleolvas, belerongál. Aki kinyit ötven szaros púdert, mert feltétlenül a teszkóban kell púdert vennie, az szerintem nyugodtan szarjon sünt.

68nyara 2009.02.05. 21:36:28

Ezt a 20.000 ft alatt nem bűncselekmény dolgot jó lenne jobban végiggondolni egy ügyvédnek. Ha egyáltalán tényleg megtörtént az eset, és nem mondjuk a Lidl, stb. írta a posztot a konkurencia lejáratására. Tényleg, miért hisszük el azonnal, hogy amit ide írnak az emberek az feltétlenül igaz is? Nem az adott eset miatt, tőlem akár igaz is lehetne, csak úgy kérdés szinten.

Méreg Zsáklin 2009.02.05. 21:37:58

@Boo: Sajna igen, a szekuritis gyakorlat szerint. Családtagom nem tudott ellenállni egy gazdaságos pénztárcának, ami azután minden vásárlásnál besípolt, amikor távozott a pénztártól. Valami láthatatlan helyre beleépítették a lopásgátló csíkot. Rutinból hordta magával a blokkot, amíg tartott a tárca...

Shadearmy 2009.02.05. 21:39:10


20000 alatt szabálysértés, ha nincs egyéb minősítő körülmény. Pl:kiskorú veszélyeztetése......

yanchi345 2009.02.05. 21:39:13

@Fairy Girl: A Bécsi úton jártam úgy (mert hülye azért nem vagyok), hogy bementem volna egy elektronikai kereskedésbe, a fülemben fülhallgató, a zsebemben egy kopott (tehát nem most vásárolt) mp3 lejátszó. Biztonsági őr megállított, közölte, hogy azt hagyjam nála. Miért is? Mert ide olyat nem szabad behozni. Mondtam, rendben, és sarkon fordultam. Kicsit gond volt másik helyet keresni, ahol megvehettem, amiért mentem volna, de megoldottam. Azt a műintézményt azóta is messze kerülöm, ott engem nem szívesen látnak, szerintem.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.02.05. 21:39:31

@tff: Erről van pontos statisztikám a blogomban:

"A 2007-es (természetesen becsült) adatok alapján az eltűnt készlet 42%-át vásárlók lopják el, 35,2%-át alkalmazottak, 16,5 %-a adminisztrációs hibából következik be (rossz kód, rossz árazás, rossz leltár; nemzetközileg a lopásokkal egyenértékűnek tekintik ezeket is!), 6,3%-át pedig a szállító tulajdonítja el."

Bővebben a hiperes lopásokról:

hiper.blog.hu/2009/01/15/lopni_megyunk_lopni_2

Boo 2009.02.05. 21:44:06

@Shadearmy: "20000 alatt szabálysértés, ha nincs egyéb minősítő körülmény. Pl:kiskorú veszélyeztetése...... "

Már ne haragudj de ez így nagy baromság. A kiskorú veszélyeztetése nem minősítő körülmény, hanem önmagában bcs.

Tessék a minősítő körülmények, okulásul mindenkinek:
www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/buncsjogorv/vagybun20050728/lopas20060627.html/ugyleirasjogi#paragr6

ave 2009.02.05. 21:49:21

Tudod mit indiccsal bakker, ne pert.

Mibol tartott volna megvenni, ha mar szetbuzertatok?

Tokom kivan azzal, hogy mindenkinek minderre joga van.

Meg ideje, penze telefonalgatni, meg minden ahelyett, hogy belatna, ilyen nem lehet csinalni es kesz.

Ehh...

Mylady 2009.02.05. 21:55:39

Hogy én mennyire utálom azokat, akik mindent felbontanak, megkóstolnak, kipróbálnak, eldobálnak stb. Én meg nem tudok egy bontatlan csomagolásút venni, mert már mindet szétbarmolták.

A múltkor az egyik illatszerdiszkont parfümrészlegén válogatott egy csaj (tipikus miss pics@) hosszasan. Amíg ott voltam, a biztonsági őr 3x szólt rá, hogy ki ne bontsa a dobozokat (ezek fóliába csomagolt dobozok ugye), mindegyik előtt ott a teszter. Az őr egy pillanatra elforult, a csaj már bontott is ki két dobozt.
Az őr elkezdett kiabálni (ezúttal megértem), a csaj azzal védekezett, hogy meg akarta nézni, mi van a dobozban, mert a teszterből nem derül ki (szerintem kiderül). Ja, megvenni? Hát azt nem akarja.
Nem tudom, mi lett a vége, mert eljöttem.

órarugógerincű (törölt) 2009.02.05. 21:58:03

A Tuskó valamiért nagyon érzékeny a kozmetikai részlegére.

Nekem anno a pasim egy színtelen körömlakkal pingálta ki a nagyujja körmét, míg én az alapozók között matattam. (Nem, nem homi, zseni szegény... :))

Na, ott is termett a "szekuriti" ember egy percen belül, és bizony megvetette velünk a körömlakkot. (Mondjuk az sztem jogos volt, mert nem teszter volt, de szegény emberem nincs otthon a kozmetikai cikkek világában, így nem tudta, hogy nem tesztert nem macerálunk.)

Azóta is megvan a körömlakk, és ha néha ingerem támad kipingálni vele a körmeimet, mindig megkérdezem tőle, hogy használhatom-e a körömlakkját... :D

váj mí 2009.02.05. 22:00:02

No most. A Tesco, Lidl, Cora, Auchan és társaik nem azok a kifejezetten, kizárólag kozmetikai termékeket forgalmazó cégek. Így, ha valaki azért vásárolja meg a Maybelline púdert a Tescóban, mert az ott 120 forinttal olcsóbb, mint egy illatszer üzletben, akkor ne emlegesse a púderdoboz tetejét, és ne próbálgassa, mert a faszom fogja megvenni utána azt a púdert, aminek a szivacsa/pamacsa nem hófehér.
Tehát, a posztíró, akkor vegyen ilyen terméket hiper-szuper-és hasonlókban, ha kipróbálás nélkül is ismeri a színkódot.
Igaz, néha ezekben a hiperekben is van tester - termék, ami a bőrön való kipróbálás céljából van ott, és nem eladó. No annak, és kizárólag annak a tetejét lehet bontogatni szín-próba céljából. Egyébként vagy kosárba pakol, vagy otthagy.
Egyszóval.
ad1. Az áruház részéről maximális érthető, ha idegbajt kapnak, amikor a "kedves-vásárlók" próbálgatják a nem tester termékeket. Mert legjobb esetben, kipróbálja, oké, kosárba rakja, megveszi. Legrosszabb esetben, kipróbál 5-6-ot és egyet sem vesz, de azt az áruház már nem tudja eladni. Ugyanez igaz parfümökre is. Ahány parfümfelbontó/kinyitó/kipróbáló parasztot láttam én már hiperekben ..... hát centivel mérném
ad2. A biztonsági őr nyugodtan szarhat sünt, mert túllihegte az egész szitut.
ad3. A posztíró és a hasonló gondolkodásúak menjenek illatszer/kozmetikai boltokba vásárolni (ha a szuper-market fílingtől nem tudnak szabadulni akkor ott a dm vagy a rossman), de tesco, auchan, cora, lidl, metro és hasonló hiperekben csak akkor próbálgassák a termékeket, ha van tester verzió is.
ad4. Sok kellemetlenséget lehet ám ezzel megspórolni ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 22:05:05

hat vihar a biliben
a biztonsagiak unatkoztak, vagy regen nem volt fogasuk es szazalekban dolgoznak
normalis max odamegy es szol, hogy kerjuk ne mar
ennyi
amugy itt a'merikaban van halozat ahol van kiteve kv, vasarlas kozben megiszod, es beleteszed az ures poharat a kocsiba es ugy fizeted a cassanal
ha ehes vagyok akkor eszek "kiflit"is, persze, ott az elado csomagolja es raragasztja az arat
akar ures zacskoval is ehetek
persze kameraznak mindent, de meg a penztaron nem mentel at addig semmi bajod nem lehet
ugy tudom van ahol latjak hogy zsebre tetted es akkor is csak a kassa utan fognak meg
szoval baromsag volt ekkora ugyet csinalni, mint ahogy nem elegans nyitogatni se mindent
mondjuk en sziszegos szappant mindig masfelet hasznalok, ezert kicsit szorok kezfejre
ha jo akkor megveszem, de sprayt szigoruan a legutolsot a sorban szabad megvenni

Mylady 2009.02.05. 22:17:15

@Jó Estét: Obi???
Akkor elmesélem a legszebb obis sztorimat: Gondoltam, kellene szőnyeg a nappaliba. Olyan 3x4 méteres. Lehetőleg olcsón, ugye. Nézelődtem sokfelé, az obiban is. Láttam is egyet, ami tetszett volna, árban is, de csak 2x3 méteres volt éppen, nagyobb nem. Gondoltam, megkérdezem, van-e, lesz-e valamikor nagyobb (merthogy más színben, más mintázattal lett volna nagyobb). Jött egy kb. 60as ürge. Alacsony, vékonyka, olyan semmilyen. De az a haverkodós tipus.
Elmondom, mit szeretnék. 3x4 méteres szőnyeg? Ebből? Á, olyan nincs és nem is lesz. Csodálkozom (hiszen ugyanaz a típus más színben, más mintával 3x4 méteres és 4x5 méteresben is van).
De szerinte vegyek padlószőnyeget. Mondom, azt nem szeretnék, csak a szoba közepére egy szőnyeget. 3x4 méterest. Hát vágassak egy 3x4 méteres darabot a padlószőnyegből és szegessem be. Pont olyan lesz, mint amilyet kinéztem. (Na, persze). Itt már kezdtem ideges lenni (mint a hülyegyerekkel úgy beszélt velem), mondtam, hogy ez a megoldás nem tetszik.
Erre elkezdett kérdezgetni, mekkora a szoba.
Mondom: 360x540.
Erre ő: akkor az csőszoba, oda nem is fér be egy ekkora szőnyeg.
Mondom: He???? Már hogy lenne egy 360x540es szoba csőszoba???
Erre ő: hát nyilván az egyik fal mentén szekrénysor van, a másikhoz teszek egy kanapét és máris csak egy kis csőszerű járat van középen. (nem így van berendezve, de mindegy)
Mondom, ez hülye. Én rettentően türelmes ember vagyok, de itt roppant ideges lettem. Miközben továbbbeszélt, megköszöntem a hathatós segítségét és leléptem. Aztán hallom, hogy folytatja a szöveget, majd hirtelen abbahagyja és utánam kiált: "Puszikállak, drága, viszlát!"

Na, itt hangosan felröhögtem.

És azóta -bár voltam obiban- oda nem mentem és nem is álltam szóba eladóval.

Ennyit a szuper obiról.

Nem kereste 2009.02.05. 22:24:06

@blueberry:

Gratulálok. Az ilyet nem zseninek hívják, hanem kezelésre szorulónak. Kár, hogy bezárt a Lipót.....

epeficam 2009.02.05. 22:26:59

Szerintem az LSD-s túrórudi után azt hitte a púderre, hogy koksz, és púderes orral rohangált, repülőgéphangot utánozva.

ehhh 2009.02.05. 22:27:05

ram is multkor ramszoltak, amikor a zovszert kicsit kiprobaltuk a probafulkebe, pedig be se tudtuk rendesen fejezni, mondtam en, hogy csak felprobaltam, hogy jo-e, nem szakitottam el, nem hianyzik belole. szerintem azer e nem ugyanaz mint, ha a kiflit majszolom el a botba. fizetes nelkul.

váj mí 2009.02.05. 22:27:53

@Mylady:
Most mi a probléma? Az is baj, ha az eladó/árufeltöltő szóba sem áll veled, meg az is, ha "praktikus" tanácsokkal lát el? :D

Mylady 2009.02.05. 22:29:14

@ako-ako: pedig van sikertelen bankrablás.
És pont a napokban volt egy olyan eset, hogy a biztonsági őr megfutamította a rablót.

Egyébként én bankban dolgozom, nálunk belső (vezig) utasításban van lefektetve, kinek hogyan kell viselkedni egy esetleges bankrablás vagy támadás (pl. pénzszállító ellen) esetén.
A legfontosabb: NEM SZABAD ELLENÁLLNI. Vigyenek bármit, de emberéletben nem eshet kár!
Ez így le van írva.

Ez a szabályzat nálunk a Móron történtek után született.

Mylady 2009.02.05. 22:32:24

@váj mí: hát, amin leginkább kiakadtam, az
1. "lecsőszobázza" a nappalimat
(friss lakás, minimális önerővel, hatalmas hitellel -igen, svájci frankos-de roppantul örültem, hogy megvehettem, erre ez a hülye leszólja???)
2. nem tanácsot adott, hanem megpróbált rámtukmálni valami olyat, ami nekem nem kell
3. a "puszikállak drága" után meg szívesen hánytam volna...
:)))

Tsabi 2009.02.05. 22:32:44

@váj mí: Tudod, ha van rajta sapka, akkor az a baj, ha nincs, akkor az.. :)

0xFFFF 2009.02.05. 22:33:53

Nekem a cora-ban volt jó élményem ezzel a biztonságos fajta marhával. Vettem egy zacskó aprósütit és a nagybevásárlás közben megettem. Biztonságosságos marhák gondolom nézték a szolgálati tévén és kifelé megállítottak, hogy loptam, mert megettem valamit. Mondom, rendben, vegyék vissza ! Most adom ! ...és már nyúltam is a torkom felé az ujjammal. Röhögött a fél cora. Műrendőr csak feszegeti a lopás tényét, így hát elküldtem a kedves kisebbségi édesanyjába, de hangosan, majd a pofájához dörgöltem a blokkomat, hogy ha tud olvasni, nézze meg, ki van fizetve. A zacskót ugyanis lehuzattam a kasszánál. No, elég gyorsan visszahúzott az istállójába a parasztja.

Tsabi 2009.02.05. 22:34:50

@Mylady: Ha inkompetens az elado, akkor az elso jelre szivelyesen megkoszonni a segitseget, es "majd meggondolom, aztan majd jovok" jeligevel balra el.. Amugy ez a sztori barhol mashol is elofordulhatott volna, nem csak bolttol, de meg orszagtol is fuggetlenul..hulyek mindenutt vannak.

0xFFFF 2009.02.05. 22:34:57

@Mylady: Te az ödön bankban dolgozol ?

efzsé 2009.02.05. 22:37:53

@Sofian:
istenem, istenem...hát erre vannak -volnának a minták, azokon jól látható számok, melyek egyeznek a zárt , érintetlen termékével.
Illeneccerű.

Ha már külföld. ( De ez , mondjuk már így van nálunk is,
az emlegetett Duglasban vagy Müllerben is...) Kompletten kifestheted magad, akár többféleképpen is, letörölve az előzőt - mert direkte EZÉRT vannak a minták.
Tehát? Minta, minta, minta!!!!

ako-ako 2009.02.05. 22:42:52

@Mylady: akkor az a sikeres biztonsagi ör a szabalyzet elleneben cselekedett?
azt kicsit nehezmenyezem, hogy ha otthon akarok kivenni a sajat bankombol penzt, ki kell tölteni egy papirt amin meg anyam labmeretet is fel kell tüntetni, raadasul meg penzt is levonnak erte...
ha meg bemegyek rabolni, akkor önkiszolgalo, mint a tecso es raadasul ingye is van. ha a biztiör meg ellnall, meg fel is lehet jelenteni, mert szabalytalanul jart el. persze nevtelenül...

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.05. 22:45:25

AZ a helyzet hogy a tescoban az eladók nincsenek ott amikor kellenének. Nem véletlen, hiszen így végül azt ismegveszi az ember amire nincs szüksége. Kétségtelen hogy nem lehet felbontani a termékeket. Az egy má- szinte izgalmas kérdés hogy egy termékbe belenézni éppen lehetséges hogy milyen színű, ha a csomagolást nem bántod. Az egy más kérdés ha a párnát belőle a földre ejti, akkor ki kellene fizetni, csak valahogy úgy vagyunk vele hogy a Tesconak belefér. Pedig hát nem. (Pedig bele kéne...utálom őket)

Tib 2009.02.05. 22:50:04

Ezt a két hülye picsát! Leszórják a dzsuvás földre a pamacsot, aztán más meg szépen tunkolja bele az arcába a csírákat...

Sose értettem miért próbálják ki ezeket az emberek, ez kb. durvább, mint más ember fogkeféjét használni. Ki tudja, előtted nem egy ragyás nő használta-e, és nem épp most teszed tönkre az arcbőröd örökre...

Az meg hogy jogász a barátnő, és ezt valami felsőbbrendűnek tekintik, hát röhögni kell. A jogászoknál és ügyvédeknél nincs gerinctelenebb ember, pont azért lettek azok amik, hogy mindig ki tudják magyarázni saját gyengeségeiket...

És úgy általában is: miért bontogatják az emberek a tisztálkodási és kozmetikai szereket? Ez természetesen rongálás, és igaza volt a TESCO-s őrnek.

A külföldi őr, aki kérte, hogy csukják be, nyilvánvalóan nem végezte a dolgát...

Mylady 2009.02.05. 22:55:05

@0xFFFF: Nem, egy másikban.
De Mór után hasonló szabályok születtek sok helyen.
Nem szabad ellenállni, mert az emberélet többet ér. Ennyi.

Shadearmy 2009.02.05. 22:57:13

@gonoszpok:
A tecskóban nincsenek eladók, de ezt már többen leírták.
Árufeltöltők vannak és azért nincsenek ott melletted várva a kérdéseidet, mert a raktárna komissióznak, vagy éppen egy kamionról húzkodják le a raklapokat.

Mylady 2009.02.05. 22:57:40

@ako-ako: bátor és hősies tett volt, szerencsésen végződött.
Ha lelövik őt is, meg még néhány másik embert a bankban és ráadásul a rabló meglép a pénzzel (lásd Mór) nem dicsérik meg a hősködésért.

Ha választani kellene, hogy megsérül/meghal pár ember, de megmarad a pénz VAGY mindenki sértetlen marad de elvisznek párszázmillát, hidd el, a legtöbb bankban az utóbbit választanák.

Mylady 2009.02.05. 23:06:10

Azt meg rendszeresen látom ilyen hiper-szuper-marketekben, hogy ott esznek.
Körülállja a család a földimogyorós dézsát és kétpofára zabálnak.
Én csak azt nem értem: ha a gyerek ezt a viselkedést látja kisgyerek korától kezdve a szüleitől, ha erre nevelik, akkor
miért csodálkozunk azon, hogy olyan emberekké válnak, amilyenekről itt (és máshol) rendszeresen szó van.
Gyakorlatilag már felnőttek olyan emberek, akik a rendszerváltás után születtek, bele a nagy, (ön)korlátozások nélküli szabadságba.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezeknek a gyerekeiből. Hogy mi lesz 20-25 év múlva, amikorra majdhogynem kihal az a generáció, akiknek tanulni kellett ezt a fene nagy szabadságot (nem beleszülettek), akiknek meg kellett szenvedni érte, akik látják a különbséget.

Zsola777 2009.02.05. 23:08:23

Aznap reggel biztos kiokosították őket, így hát kerestek valakit, akire alkalmazni tudják :)

Zsola777 2009.02.05. 23:09:50

@Mylady:
"Nagyon sok gyermek értelmes, a legtöbb felnőtt pedig ostoba: ez a nevelés eredménye"

ako-ako 2009.02.05. 23:12:19

nemetorszagban mar regebb ota müködik a nagy szabadsag, de megsem lopkodnak sport-szerüen az aruhazakban. söt. europa egyik legbecsületesebb nepsege.

Mylady 2009.02.05. 23:15:06

@ako-ako: ez pont szért van, mert ott régebb óta működik.

Itt egyszercsak hirtelen mindenkinek szabadsága és jogai lettek. És elfelejtették őket felvilágosítani (vagy ők megérteni), hogy határok és kötelezettségek is vannak.

Azért bízom benne, hogy előbb-utóbb erre is sor kerül.

fourgee 2009.02.05. 23:16:24

Hűűű, látom még mindig qrva sok okos ember van Magyarországon, ezért nem jut előrébb az ország :). Akik még nem éltek külföldön, azokat megkérem hogy ne mondják hogy szerintük külföldön hogyan mehetnek a dolgok, ha egyszer fingjuk sincs róla.

Igenis, itthon nem úgy működik ez az egész, ahogy kellene. Miért van az, hogy a világ legismertebb áruházában, a Harrods-ban senki sem szólt be nekem hogy nagyobb méretű hátizsák van nálam, nem követtek biztonsáigőrök mindenfelé, miközben itthon a csöves Saturnban beszólnak a bejáratnál, hogy tegyem be a táskámat a szekrénybe.

Vagy pl. Debenhams-ben is hátizsák volt a hátamon, úgy mentem parfümöket szagolgatni egyik ismerősömmel, senki sem jött utánunk. Sőt, még ajándék parfüm mintát is kaptunk. Itthon meg?

Szakadjatok már ki a régi kommunista-elvtársi felfogásból, igenis, tőlünk nyugatra ez jól működik, és itthon is működhetne, csak sajnos a sok begyepesedett balf.sz miatt nem lesz itthon sohasem változás...

váj mí 2009.02.05. 23:17:14

@Mylady:
Háááát ...
1. Azért kérdezte (feltehetően) a szoba méretét, hogy legyen elképzelése neki is arról, mi kellhet neked. A méretek után meg a tapasztalata mondhatta vele a "csőszobát" ... ;)
2. Az a dolga, hogy eladjon .. no nem? ;)
Nem mindenki kész tervekkel megy vásárolni... Sok olyan akad, aki úgy indul neki pölö a tapétavásárlásnak, hogy olyasmi legyen a minta, mint anyuéknál a nappaliban, de ne zöldes, hanem valami sárgás-barackvirágszín árnyalatban .... No, emberünk ilyenkor tud jó sok raktáron 1-1,5 éve elfekvő készletet rásózni a "kedvesvevőre" :D
3. Ez viszont mindent visz ... :D

@Tsabi:
Ez a nyuszikák általános sorsa ;)

ako-ako 2009.02.05. 23:19:40

@Mylady: persze, ertem en, az emberelet a legfontosabb. ehhez nem ferhet ketseg.
csak akkor nem ertem, minek a banki biztonsagi ör. penzbe kerül, meg raadasul egy plusz potencialis aldozat. mert szo, ami szo, nem valami hatekony a müködesük.
vagy a biztosito akkor fizet, ha volt ör? mert gondolom a bankok is biztositva vannak, bar nem ertek hozza.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:19:41

@Mylady:
nekem ugy remlik Moron eselyt se adtak es nem az ellenallas vezetett a tomeggyilkossaghoz
ettol fuggetlenul teljesen OK, hagy vigye a zsetont
meg a riasztot is akkor nyomnam meg ha mar kint vannak
vagy elkapjak vagy nem, de az emberelet az elso
par millioba meg egy bank se halt bele
egyebkent itt a bankok tobbsegeben a sheriffnek van kulon parkoloja
nem centrumos parkolo

Nor- 2009.02.05. 23:22:36

@Fairy Girl: Pontosan ez a baj, hogy TE, ELVÁROD. Meg hozzád hasonlóan még többszázezer ember is.
Holott NEM AZÉRT VAN.
Ezt tessék már végre felfogni.
Ha szereszámot akarsz venni, akkor BEMÉSZ A SZERSZÁMBOLTBA, és megmondod, mire kell, és ajánlanak.
Nem 500 forintért, hanem 6.000-ért, és olyat, ami évek múlva is üzemképes ...

A TESO és a hasonló diszkontok NEM azért vannak hogy az úri hátsóját kinyalják a vevőnek.
Azért vannak, mert ÓCSÓ TERMÉK kell a népnek.

Persze tudom, az igények mindenkinél az egekben, de azért kapjunk már picit a fejünkhöz mielött másokat ugráltatnánk vagy egy céget lefikáznánk.

Félreértés ne ezzék, gyülölöm a tesót, csak ha nagyon nincs más, akkor megyek a közelébe ...

@ofélia: Jaja, hasonló vita ment a kovács topicban is ...
Adott 1 vevö, aki azt hiszi, hogy azért, mert az ö életében 1x venni akart valamit ami többe kerül mint 5000 forint, már ugráltathat 10-20 embert ...

Sajnos most már átragadt ez a "nálam a pénz, én vagyok az atyaúristen" azokra is, akik a providentes hitellel rágják otthon a küszöböt ...

Érdekes, akinek TÉNYLEG van pénze, az nem szokott ilyen kicsinyesen lekezelni másokat ...

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.05. 23:22:43

fourgee - az van hogy ott is lopnak ugyan, de nálunk hihetetlen mértékben. A baj az, hogy akiknek ezt a lopássorozatot meg kellene állítaniuk, azok nem értenek hozzá. Meg úgy általában csak tanuljuk azt hogy szolgáltatni, kiszolgálni. Én ha nagyon nagy a gáz fel szoktam kiáltani!: - NEM ISMER MEG????
--öööö?
- Én vagyok a VEVŐ!!!
Lehet példálózni nyugattal, érdekes senki sem példálózik Romániával vagy Ukrajnával. Az a helyzet hogy ott is ez van.
Van ennek normális módja is - csak még nem értünk hozzá eléggé - de én bizakodó vagyok. Ha mi tudatosabb vásárlók lennénk - például nem mennénk oda többet ahol atricitás ér miközben a pénzünket költjük - akkor ez is változna, de addig miért válasszák a nehezebbet, ha megy a könnyebbik vége is.

RIO 2009.02.05. 23:23:23

@ofélia: azért gyömöszöljük a babaápolási termékeket a kocsi oldalába mert nincs kosár,és 1 kocsit már tolunk,nehéz lenne hirtelen 2őt tolni

Mylady 2009.02.05. 23:26:08

@ako-ako: mire jók? elrettentő példának :) Vagy hogy legyen aki hívja a rendőrséget :)
Igazából nem tudom. Gondolom, azért tehetnek ők is ezt-azt (pl ha fegyvernek látszó nyalókával akarnak rabolni), de pl ha egy gépfegyveres csapat megszállja az intézményt, ellenük nem lehet egy szál őr hatékony.

Én még azt sem tudhatom, hány őr van egyszerre szolgálatban.
Van egy szobájuk, hatalmas ablakkal (ami ugye kívülről tükör) és ott vannak. És csak egy van az ügyféltérben.

De ez kb mindenhol így van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:27:40

ja
egyebSt a'merikaban is lopnak kemenyen
a jo multkor itt a benzinkuton kivett egy karton sort a hutobol, majd egy fegyvernek latszo targyal kivonult az uzletbol
olyan 7 dollaros sor lehetett, mar a pakk
mondjuk itt is allamfuggo, vannak gazdagabb es szegenyebb allamok es a nepesseg osszetetele is mutat eltereseket

Mylady 2009.02.05. 23:28:03

@hagyma: igazad van, én sem azt mondtam, hogy ott ellenálltak, hanem hogy ha ellenáll egy őr és rossz vége lesz (pl olyan mészárlás), akkor inkább ne hősködjön.

Nem véletlenül születtek ilyen szabályok Mór után. Az nagyon megrendített mindenkit.

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.05. 23:29:26

@Nor-: Te! Az van, hogy tényleg az van hogy akinél a pénz, tényleg az mondja meg hogy mi van. A baj azzal van hogy akik kiszolgálják őket, nem adják meg a tiszteletet annak, hogy a pénzt NÁLUK költik el. Tök mindegy hogy ki mennyire csóró, vagy hogy néz ki, az embert nem így mérik. Ha valahová elmegyek vásárolni és megtisztelem azzal hogy nála költöm el a pénzt, akkor tessék mosolyogni és kökeményem kinyalni a sejhajom, és elviselni ha fáradt vagyok st. Vagy akkor tessék szembesülni hogy hisztizni fognak, és nem jönnek többet. Ez így működik. Úgy hivják piacgazdaság. A termékek szinte mindenhol ugyan azok. De hogy hol és mennyiért veszem meg, na az a nem mindegy. Ha valahol bunyeszok, akkor soha többé oda nem megyek.
A helyes mód nem az hogy megvárjuk amíg videófelvétel készül és akkor lehet szivatni a vevőt, hanem hogy odamegyek, és szépen udvarisana köszönve elmondom hogy MIÉRT kéred meg őket hogy ezt így ne, inkább várjanak egy pillanatot, és hívnak egy kolléganőt - majd ő kinyítja egy kicsi és lehet színeket választani. A leejtett terméket valőszínűleg ki kell fizetni, de lehet hogy a főnök most kivételt tesz, jöjjenek máskor is. Erre az lenne a reakció hogy természetesen kifizetjük, és hogy elnézést. Vagy nem?

Ez az egész kommunikáció és hozzáállás kérdése.

váj mí 2009.02.05. 23:31:35

@Tib:
Mondjuk, alapozót/púdert, szemhéjfestéket/parfümöt nem árt kipróbálni vásárlás előtt. Természetesen nem az arcon, hanem a csukló belső felületén.
Ez teljesen természetes. Egy illatszer üzletben/drogériában. Egy hiper/szuper láncban (legyen az tesco, lidl, auchan, cora vagy bármi más konténeres) viszont nagyon nem az.
A kipróbálásra vannak külön tester minták. Alapozóból/púderből/szemhéjfestékből/parfümből ésatöbbi olyan termékből, amelyek esetében a bőr színe/izzadása (parfümöknél) teljesen más hatást kelthet mint a katalógusok vagy mutatóban kirakott minták esetében. Igaz, ezek, minta termékek, és mindenki egyéni viszolygása, hogy ő is kipróbálja - e vagy sem, x (potenciális) vásárló után. Viszont megvenni csak sértetlen dobozú, vagy makulátlan pamacsú/szivacsú terméket vennék meg. Előpróbáltat soha.
A posztíró jogász barátnőjének is több esze lehetett volna, ha nem tester termékkel szórakoztak.
Megjegyzem, én kozmetikai szereket ritkán vezsek tesco/lidl/auchan és társaiban, nem azért, mert a tescoban vett maybellin púder rosszabb, mint egy drogériában vásárolt, hanem mert azt bezony ki kell próbálni, pláne nyáron, amikor 1-2 árnyalatnyi eltérés is nagyon hülye kinézetet tud kölcsönözni az ember naiv lányának ;)

Mylady 2009.02.05. 23:33:45

A múltkor a DM-ben láttam, hogy két kis hülye liba próbálgatta végig a sminkszereket, a biztonsági őr meg állt és nézte. Az egyik eladó ment oda hozzá, hogy figyeljen rájuk, hogy csak a tesztereket használják. És egyúttal udvariasan odaszólt a két libának is, hogy vannak teszterek, csak azokat használják. Ők persze csak vihorászni tudtak.

Meglepődtem, emnnyire kulturáltan intézte az eladó csaj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:34:16

@Mylady:
hat az dobbenet volt
biztonsagi orre azert szukseg van, ha mar tescoban is vannak bankban sem art
itt is vannak
valami visszatarto ereje csak lehet, ha ott all egy jol megtermett pasi egy baszott nagy magnummal az oldalan
es ettol igaz az is ha beront 3 gepfegyveres eleg hamar elintezik
hat itt nagy "divat" volt a bankrablas es a benzinkutrablas, de olyan ovintezkedeseket tettek, hogy egyre kevesebb
egyszeruen nem jut penzhez akarmit csinal

Mylady 2009.02.05. 23:40:35

@hagyma: hát itt most lett divat a bank/posta/benzinkútrablás.
Lassan minden híradót azzal kezdenek, aznap hány egységet raboltak ki/próbáltak kirabolni.
3-4 simán jut egy napra.
Idén már feleannyi bankrablás volt (1 hónap telt el az évből!), mint tavaly egész évben.
Szomorú.

Mylady 2009.02.05. 23:43:11

A legszebb: most a rendőrség egy közös adatbáziba rakatná az össze bank alaprajzát.
Tuti aranybánya :)

masterboy 2009.02.05. 23:48:03

En az erzsebeti Tesoba jartam rendszeresen,javareszt ejszaka,nyugodtan tudtam nezelodni,nem kellett szinte senkit kerulgetni.A bejaratnal mindig alltak orok,de soha nem koszontek vissza...ezen kivul hala az egnek soha nem volt veluk konfliktusom.Igaz,okot sem nagyon adtam ra.Maximum a tojastartot nyitottam fel,es ha volt torott tojas,akkor azt kicsereltem.Ugyanebben az aruhazban haverom megevett egy csokit,a penztarnal az egyik elado beegette,hogy bizony azt a csokit is ki kellene fizetni.Jo hangosan,legalabb 50 ember figyelte az esemenyeket,persze haverom volt felhaborodva.Nekem is vannak olyan ismeroseim,akik nem kispalyasak,politikus,rendortiszt,ugyved,de de ha valamelyiket ilyen dolog miatt hivtam volna fel,asszem elkuldtek volna a halal f@szara. : ) Az uveges befottet,meg az uborkat,mustart is ezek alapjan nyugodtan nyitogassuk,(szin,illat,stb)ki miert,sot a napi 10000 vasarlo nyugodtan napi 2 dolgot nyisson ki,mert ez nem olyan nagy dolog,csak par szaz forintos tetel.Azert ez tobb mint paraszt viselkedes,de hozzateszem,csak szerintem.

Tib 2009.02.05. 23:48:28

@váj mí 2009.02.05. 23:31:35:
Hát röhögni fogsz, de fiatal koromban kozmetikai szereket adtam el :-), és tudom, hogy "jó" a vevőnek, ha kipróbálja, de tényleg nem lenne szabad. A bőrödről ugyanis mindenféle csíra kerülhet a kozmetikumba vissza (nem láttál még megromlott kozmetikumot? - a sajátodat is megfertőzheted...), és ebből rengeteg gond lehet.

Igazság szerint az a gyakorlat is rém rossz, hogy pl. stúdiókban mindenkit ugyanazzal a szettel sminkelnek. Elvileg ott azért jobb, mert van előtte egy igen alapos letisztítás, és az alapozó felvitel során mindig steril eszközöket használnak (párna, ecset, stb. - egyszer használatos), és mindig RÁszórnak, és nem tapicskolják vissza a dobozba, amit használnak. Pl. alapozókrémet RÁnyomják a szivacsra, és onnantól kezdve csak az arcra dolgoznak. Olyan nincs, hogy mégegyszer rányomnak a szivacsra, akkor el kell dobni, új szivacs... Ecseteket elvileg egyénenként kellene nyilvántartani, vagy UV-s sterilizálót használni, stb...

De ahol nincs meg ez a szakmai igényesség, és teljes smink felépítés, ott bizony nagyon is könnyű egymást megfertőzni, és ugye vannak olyan arcragyák, amit ha egyszer megkapsz, nem jön le, sugaraztathatod, csinálhatsz amit akarsz, annyira masszívan megül.

Szóval alapozót, púdert, szemhéjfestéket NE próbálj ki, ha teheted. Igényes termékekből mindig vannak minták, az olcsó gagyit meg inkább vedd meg, többet ér párszáz forintnál az arcod.

A parfümnél ez a fej/test/stb illat egy kicsit más módot igényel, de ekkor tipikusan szórod a testrészre, ergo ez tud steril maradni...

Érdemes egyébként mindig profi kozmetikumot vásárolni, egyrészt a minőség, másrészt az elérhető minták miatt, harmadrészt pedig azért, mert a nagy nevek már nem használnak állatkísérleteket, az olcsó gagyik meg valószínűsíthetően igen. A legutóbbi lehet, hogy nem tűnik fontosnak, de pl. egy szemhéjtisztító több teszt fázison megy keresztül, mire forgalomba kerül, és nyulak ezreit vakítják meg vagy okoznak fájdalmas károsodást mindaddig, amíg emberi tesztekig eljut a termék...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:52:17

@masterboy:
hat a tojastartot mindig kinyitom az egyertelmu, van mikor 4 torott van benne
az lenne erdekes ha ez is lopasnak szamitana alanyi jogon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:53:55

@Mylady:
ja olvasom a magyar sajtot is
nem a a medvet\most eppen szulovarosomban probalkoztak, de gyorsan elkaptak

váj mí 2009.02.05. 23:54:48

@gonoszpok:
Jah, hozzáállás kérdése. A vevő részéről is. Ahány tripák/bunkó/paraszt/tahó "kedvesvásrálót" láttam én már ....!
Szintén vásárlói szemmel.
Alap, basszus, hogy, amiből nincs kozmetikai tester-termék, annak a dobozát nem feszegetjük. És erre nem mentség, hogy éppen külföldről jöttünk haza és a "barinő" jogot végzett. Ez otthoni 7 év, instállom alásan.
Vagy te megvennél egy olyan kakaós csigát, amit egy másik vevőtársad már kipróbált?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.05. 23:56:51

mondjuk itt a probafulke ugy van hogy bevihatsz szinte barmennyit es adnak egy szamot, azt kifele leadod es megnezik meg van e-minden
mint mikor a ropladbasok cserelnek
ilyen hiper supermarketekbe nem kell bemutatni a taskadat bar az is igaz miota itt elek eletemben nem mentem taskaval
Mary neha talan hozza a retikuljet de asse biztos
aze' az erdekes lenne ha valakitol elkernek a walkmenjet vagy ilyesmi
hehe

Tsabi 2009.02.06. 00:00:35

Valaki elottem imondta a kulcsszot, piacgazdasag, meg a hozzatartozo dolog, a vasarlas kulturaja. Nem kell ezt eroltetni, majd kialakul ez, vannak rautalo jelek, hogy lehet ezt jol is csinalni, csak akarni kell. Aki prosztonak szuletett, vagy plazapics@nak, arra meg nem kell raeroltetni. Az 200 ev mulva is ott fog allni a csaladdal a mogyoros dezsa mellett.

A biztonsagi or temarol: marha sok ertelme van a bankban, mert ipse bemegy egy fegyvernek latszo targyal es kijon egy fegyverrel meg a lovettaval. Osztrakeknal lattam sok evvel ezelott olyan bankot, hogy bemesz panceluvegen keresztul beszelgetsz az ugyintezovel, es o nyom gombot, ha ugy erzi, hogy teged kienged. Persze ez a ritkabb, de mondjuk megneznem, hogy egy olyan bankbol mit visz egy rablo, mar ha kiengedik :)

Tsabi 2009.02.06. 00:06:29

@hagyma: Minalunk uzlete valogatja, van ahol max 3 cuccot vihetsz be egyszerre a fulkebe, van ahol szamot kapsz, es annyi cuccot kell leadni, amennyivel bementel.. de bunkozni meg eddig sehol se bunkoztak velem, igaz en ritkan robalgatok. Asszony annal inkabb.. :) Taskakontroll nalunk nincs, ugyis sipol, ha ki akarod vinni.

váj mí 2009.02.06. 00:13:28

@Tib:
Parfümöt általában Avon/Oriflame cuccokból szerzek be, megvannak már a bejáratott illataim, meg a megbízható ismerőseim, akik 1-1 új illat megjelenésekor kéretlenül is adják az illatmintát, még akkor is, ha tudják, hogy olyan illatot nagy valószínűséggel nem rendelek. (pölö, nem szeretem az édes-édeskés, nagyon fűszeres illatokat.. ennek ellenére van pár 1 ml-s illatmintám belőlük..) Ezeket tuti, hogy én próbálom ki először abból az üvegcséből (már ha a gyártó, csomagoló, és még akinek a kezén átmegy nem olyan perverz, hogy minden illatmintából egy adagnyit magára kenjen ;) ). A saját baciaimat meg szívesen látom ;)
A rúzs mintákkal ugyanúgy, ebből a körből.
A szemhéjpúdereket meg a felkaromon próbálom ki. Furcsa lehet ez ugyan .. meg sasolnak is serényen ... csak hát az a helyzet, hogy a szemhéjam bőrének a színe úgy 2 árnyalatnyival sötétebb, mint az arcomé vagy a csuklómé.. nagyjából megegyezik a felkaroméval.
Hiába na, én ilyen többtónusú fehér vagyok ;)
A profi sminkeléshez nem értek ugyan, de azt azért már kikísérleteztem nagyjából, hogy mi áll jól a nagyon fehér bőröm, kék szemem és sötétszőke hajam kombóhoz. A meghatározó szín, a kék ... Micsa meglepetés ;)

PTibor (törölt) 2009.02.06. 00:21:25

ha jól néztem, nagyon kevesen olvasták el figyelmesen a sztorit. a postban ez áll: "ez egy olyan kivételes termék, ami nincs befóliázva, tehát bele lehet kukucskálni"
akárhogy olvasom ez azt jelenti, hogy itt nem rongálták meg a csomagolást, csak letekerték a kupakot. Mint mikor az öblítő kupakját letekerem, hogy megszagoljam. Ha az öblítőt kiborogatom, akkor az már megkárosítja a tescot, és jogosan szólnak, akárcsak itt, a földre esett pamacs esetében.
összegezve, hülye volt az író, mert kutya kötelessége lett volna a leesett pamacsosat megvenni. az őrökről nem mondanék semmit, mert engem még sosem akartak "bántani", viszont a tesco-s vásárlóktól már igencsak feláll a szőr a hátamon.

pár évvel ezelőtt kicsit megcsúsztunk a karácsonyi vásárlással, így 23án éjjel meg beugrottunk a tecsóba. volt egy tányérkészlet, ami kellett volna, de a 3 csomagolásból 3 volt kibontva. (6-6 tányér, mindből 3 fehér és 3 fekete) belenéztünk és láttuk, hogy a legmerészebb kombinációkban van a tartalom, így arra jutottunk, hogy összeválogatjuk a dobozon feltüntetett kombinációt.

Té, mint Tamás 2009.02.06. 00:26:43

Én ezt tényleg nem értem, vajon a Homár-olvasók hány százaléka nem tudja értelmezni az olvasott szöveget?
A csaj
1.) nem bontotta fel a púdert, mivel le sem volt zárva, tehát a következő érdeklődő pont ugyanannyira lezárt dobozt kap, mint amit "megrongált" a posztíró, valamint
2.) nem próbálta ki a cuccot, hanem megnézte a színét. Gondolom vizuális úton, szóval még bacikat sem rakott bele.

A szőlőkóstolást hülyeség volt idekeverni, és az tényleg nem szép dolog. Ugyancsak illendő lett volna a leejtett pamacsos dobozt megvenni, de akkor sem érthető, hogy jön ide a másik tégely púder.
Összességében a Tecsó volt a köcsög, ez FONTOSCH!!!

Mária 2009.02.06. 00:27:40

@hagyma: én a múltkor virághagymák zacskóját találtam a próbafülkében... gondolom, a hölgyemény nem a testnyílásaiba rejtve csempészte ki az amariliszhagymákat az áruházból...

Azóta azt gondolom, hogy amíg az emberek ebben az országban képesek virághagymát lopni a tecsóból/ósanból/bárhonnan, addig senki ne jöjjön azzal, hogy "hahó, én vagyok a VÁSÁRLÓ"...

A vásárlóknak nálunk úgy tűnik, csak jogaik vannak.

Mária 2009.02.06. 00:30:19

@Té, mint Tamás: nem bontotta fel a púdert, mert le se volt zárva...

Ezt értsem úgy, hogy ha te pl találsz egy lakást, aminek nincs kulcsra zárva az ajtaja, akkor nyugodtan bemész, kávét főzöl, benézel a hűtőbe, letusolsz, szóval otthon érzed magad, hiszen az idegen lakás ajtaja NEM volt kulcsra zárva?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.06. 00:34:58

@Mária:

hat en ilyet sose mondtam
sot en kifejezetten bekes vasarlo vagyok. a lassusag neha idegesit
annyit azert elvarok, mivel tolem kapjak a fizetesuket, legyenek mosolygosak es kedvesek
ha valami bunkoval hozza ossze a sors akkor hivja a fonoket es hagy irkaljon amit akar a panaszkonyvbe

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.06. 00:35:28

@hagyma: Tehát ott is kifújkodják a disznó amerikaiak?Nem gondolkodtál még azon hogy próbára tedd a türelmüket és megírd a tapasztalatokat a tékozló homárnak?D

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.06. 00:36:39

@váj mí: bocs, de az áll aposztban hogy nem feszegettek semmit. Én is megnézem ha nem derül ki valamiről hogy milyen színű, attól még nem kell megrongálni. Ha belelélegeznek, leejtik a pamacsát, az más.
Az a helyzet, hogy nagyon nem értünk egyet. Az menjen kereskedőnek, akik képes emberekkel bánni, képes elviselni hogy nem csak kifinomult és jókedvű kedves emberek járnak vásárolni, hanem azok is akiknek rossz kedvük van, vagy éppen el van szállva az agyuk mert jártak már külföldön. Ha valakit keményen sértegetnek, az kérje ki magának, de addig úgy hívják azt hogy a vevők panaszainak kezelése, vagy problémás ügyfelek kezelése. Ez egy szakma. Sőt, erre születni kell. Ha valakinek nem megy, akkor ne csinálja, mert se neki, se a vevőnek, sem pedig amunkaadójának nem jó. Az a véleményem hogy nem szabad magára vennie senkinek. Aki ezt nem tudja megállni, ne menjen kereskedőnek. Az emberek sokfélék, ezt tudni kell viselni.
Megvan a vélméneym arról akereskedőről aki tirpáknak, bunkónak, tahó, parasztnak gondolja magában a vevőit. Belőlük él! Nem kell őket szeretni, de ebből a vevő semmit sem vehet észre. Kit érdekel hogy hogyan viselkedik - az az ő baja, meg a családjé nem? A kereskedőnek az a dolga hogy maximálisan kiszolgálja a vevőt, nem pedig minősítse, vagy éppen a hibát keresse benne. Teljesen mindegy hogy a vevő éppen valóban egy seggfej-e. Joga van hozzá. A kereskedőnek elvileg csak munkaidő után. Vagy megérdemli hogy nem mennek hozzá, panaszttesznek, homároznak ilyesmi. EZ a blog ezért jött létre nem? Naiív ügyfél. Naív, mert azt hiszi érte vannak ott. Közbe meg...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.06. 00:37:13

@Mária:

de hat ez lyan piti ugy hogy lecsavart 3 le nem zart pudert
ezert jegyzokony v meg stb
nanema

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.06. 00:39:00

es szerintem jol meg is zummoltak a dekoltazsat

váj mí 2009.02.06. 00:39:17

@Té, mint Tamás:
Ja, akkor te vagy az, aki kinyitja a tusfürdők, parfümök dobozát minden szégyenkezés nélkül, hiszen nincs rajtuk lopásgátló sípoló kütyü meg fólia. Szóval, szabad a vásár, ami nincs lebetonozva (általában értendő) az kipróbálható, "bekukucskálható", leejthető, ésatöbbi. ...
No és persze, ha az adott termék nem tetszik neked, akkor simán visszarakod a polcra, hogy azt majd valaki más megveszi.
Tőled is ezt kérdezem. Megvennél egy vevőtársad által kipróbált kakaós csigát?

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.06. 00:41:37

Fekérnék egy usamagyar homárost hogy tesztelje le az usabeli tesco(még ha van ott ilyen) reakcióját és türelmét.Jó lenne ha kimaszatolná magát a kozmetikai részlegen,kifújkodná a deokat és megenne pár csokit.PPPP Aztán tessék megírni ide a tapasztalatokat a bunkó őrökről és egyébről.))

HgGina 2009.02.06. 00:43:07

Kértem volna egy hiteles felvételt, amin a szuper kamerájuk még az EAN kódot is le tudja olvasni.
Aztán leiratnám velük a számokat a jegyzőkönyvbe.
És ezután az összes ilyen púdert felvetetném szintén szám szerint.
Mert ezek olyan hülyék, nem tudják, hogy ugyanannak a púdernek minden darabján ugyanaz a kód van. Merthogy ez EAN kód, nem egyedi gyártási szám.

Komolyan ilyen hülyék a Tescoban? Hála istennek életemben eddig egyetlen alkalommal voltam benn. Nagy szemétdomb az egész.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.06. 00:43:15

@váj mí: Hova próbálja fel?D

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.06. 00:44:45

@váj mí: ne haragudj már de hogy lehet összehasonlítani egy kakóscsigát - ami egy élelmiszer, és azt hogy valaki megnézi valaminek a színét, vagy egy tusfürdőt megszagol? Mi van veled?Tényleg nem érzékeled? Attól még hogy nem szimpatikus a posztoló, az nem befolyásolja hogy gáz amit vele tettek. A stílus. Érted ezt? A stílus a gáz.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.06. 00:46:33

@gonoszpok: Igazad van.A tusfürdővel én is jártam már úgy hogy szaglás közben felnyomtam az orromba belőle.Szóval tényleg nem ajánlom a szagolgatást sem.)

Té, mint Tamás 2009.02.06. 00:52:16

@váj mí:
Oké, tisztázzuk akkor most megint.
Ha kinyitom a le nem ragasztott tusfürdőt, hogy megszagoljam az illatát, illetve kinyitom a le nem ragasztott púder dobozát, hogy megnézzem a színét: történik bármi sérülés a termékre nézve? Kevesebbet fog kapni az a vásárló, aki azt a terméket veszi?

Nézzük ugyanezt a kifli-csócsálással. Érzed a különbséget?

Té, mint Tamás 2009.02.06. 00:55:03

@Mária: Értsd ahogy akarod, de ha te úgy érted, az egyedül rád vet rossz fényt.

trewq 2009.02.06. 00:57:08

@Mária:
"A vásárlóknak nálunk úgy tűnik, csak jogaik vannak."

Te aztán ritka egy kommunizmusból ittragadt ribanc vagy! Aki úgy gondolja, hogy a vevő egy senki és a szolgáltatócég/áruház előtt alázkodjon meg.

ezsoezso 2009.02.06. 01:02:27

Teljesen jogtalan a komment író felháborodása! :)
AKI EGY SZEMÉT MULTIHOZ JÁR A VÁSÁROLNI ÉS EZZEL KÜLFÖLDIEKET TÁMOGATNI A HAZAI HELYETT, MEGÉRDEMLI!!! Ezen viszont tényleg érdemes elgondolkodni....
Saját maganknak köszönhetjük, hogy államcsőd szélén állunk, az ilyen tesco-cora-auchan-metro-mediamarkt, stb.-be járó idióta embereknek.

Ja, ma spórolok 200Ft-ot, holnap meg nincs munkám és csodálkozok, igaz!?

Mária 2009.02.06. 01:02:51

@trewq: mi van kislány, még nem lőtték fel a pizsamádat?

váj mí 2009.02.06. 01:04:07

@gonoszpok:
Hohohohóóóó .. nem vagyok kereskedő :) Csak azért mondom, mert felsoroltad a negatív jelzőimet a vásárlók egy típusára vonatkozóan, amit összekapcsoltál a "békebeli" kereskedő típusával.
Nos, tavalyi adat, de a vásárlók 86%-a jellemzően hiper-szuper konténer típusú egységekben vásárol, ami lehet Tesco, Auchan, Metro, Cora, Lidl, Spar és a többi.
Ne higgyünk a statisztikának, legyen csak 75% (bár ez messze túl van a hibahatáron .. ennyi kamu kérdőív nincs, mert bebukik az egész felmérés). De legyen a vásárlóközönség (18-59 év - igen, nem 49:P)3/4-e. Nos, ez nagyjából azt jelenti, hogy Magyarország vásárlóképes polgárainak legalább a 3/4-e hiper/szueperekben vásárol (tesco, cora, lidl, spar, plus, interspar, metro, penny market, dm és a többi).
Ezek jórészt konténer áruházak, tényleges eladókkal legfeljebb a műszaki részlegen Azért is olcsóbbak, mert nem eladók/kereskedők dolgoznak bennük, hanem árú- és polc feltöltők, kevesebbért, mint a sarki abc-ben (no, nem sokkal úgy 5-10 ezerrel, nem kell irigykedni ;)). Egyébként a sarki kisboltot sem igazán ajánlanám, mert jellemzően a metroból, tescoból szerzik be a cuccokat (+felár), nincs egyéni beszállító.
Egyszóval, amit ki akartam hozni ebből, nincs vásárlói kultúra. A vásárlóközönség nagy része nem tudja (akkor sem, ha külföldről tért haza, és akkor sem, ha a barátnője jogász végzettségű), hogy semmilyen terméket nem próbálunk ki konténer áruházban, mert az lopás. Ha nem vesszük meg. Ugyanis sem a fognyomos cukros brióst, sem a féldeci-hiányos unicumot, sem pedig a kinyitott, púderes pamacsú púdert (férfiaknak mondom, egy púderes dobozban, ha nincs is lefóliázva, a púdert legalább egy fólia választja el a szivacstól/pamacstól a dobozon belül. Igen, a legolcsóbb márkánál is), szóval, mindezek egyikét sem fogja megvenni a tisztelt másik/kevésbé paraszt vásárló.
Tehát a posztíró is nyugodtan felkészülhet a sünszarásra, mert eladhatatlanná tette a terméket azzal, hogy kipróbálta. Mert utána senki sem fogja megvenni.

trewq 2009.02.06. 01:05:41

@Mária: Mit pofázol te zsírdisznó? Komoly marketinges lehet, aki ennyire lenézi a vevőket! A válság miatt remélhetőleg éhendöglesz (bár 1-2 hónapra kitart a zsírtartalék)

Mária 2009.02.06. 01:07:06

@hagyma: valóban piti, de az legalább annyira piti, hogy egy ilyen sztorival rohan valaki a Homárra.

Mária 2009.02.06. 01:08:27

@trewq: ezzel a nickkel is ki akarod tiltatni magad?

}:-)

trewq 2009.02.06. 01:08:53

@Mária: Kifogyott az elem a vibrátorból, emiatt vagy ilyen frusztrált?

váj mí 2009.02.06. 01:14:25

@ezsoezso:
Remélem, nem lepődsz meg, ha elárulom, hogy a lakótelepi Lenke nénid a kisboltból a metróban meg a tescóban vásárol be.Csak éppen lekaparja az ottani árcímkét, rádob plusz 30%-ot, te meg örömmel viszed, mint autentikus magyart ....

Té, mint Tamás 2009.02.06. 01:16:37

@váj mí:
"A vásárlóközönség nagy része nem tudja [...], hogy semmilyen terméket nem próbálunk ki konténer áruházban, mert az lopás. [...] Ugyanis sem a fognyomos cukros brióst, sem a féldeci-hiányos unicumot, sem pedig a kinyitott, púderes pamacsú púdert (férfiaknak mondom, egy púderes dobozban, ha nincs is lefóliázva, a púdert legalább egy fólia választja el a szivacstól/pamacstól a dobozon belül. Igen, a legolcsóbb márkánál is), szóval, mindezek egyikét sem fogja megvenni a tisztelt másik/kevésbé paraszt vásárló."

És akkor elmondod, hogy ez hogyan kapcsolódik ide? Hogy a fenti történetben ki _próbálta_ ki a púdert? Értsd meg, ennyit csinált:
doboz kinyit - belenéz - doboz becsuk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.06. 01:17:03

@Mária:
hat sok story megfordul itt
az siman belefer, hogy valaki kinyit 3 nem lezartpudert es jon jegyzokonyv, lopassal gyanusitas, ami meg a rongalastol is messze van
eltolt 2 orat, mikor eleg lett volna annyi, kerem ne nyitogassa
es telleg haggyuk mar azt a kakaoscsigat
hat attol hogy ranez ez\setleg beleszagol, mi rongalodik ugyan
de ha az efy is amelyiknek leesett a szivacsa es a higienia mindenekelott kidobjak
legalabbis itt
mondjuk itt ha ilyen megtortenne ami kizart akkor megveszem mind a 3-at es 10 perc mulva visszaviszem es visszaadjak az arat
hat ez van

trewq 2009.02.06. 01:23:44

Jobb helyeken a ruhaneműt is becserélik 4 héten belül, pedig az ám a nagy lopás, ha 3x felveszi valaki otthon a pólót! És a tusfürdő is tönkremegy attól, ha beleszagolunk! Nem tudom, hogy a vevőt fikázó hozzászólók hogyan vesznek cipőt? Amelyiket felpróbálják, azt ki is fizetik, mert különben lopás?

trewq 2009.02.06. 01:24:48

@Mária: "@trewq: ezzel a nickkel is ki akarod tiltatni magad?"

Most aztán beijedtem! Rohanj csak az ovónénihez, mert bántottak!

váj mí 2009.02.06. 01:26:40

@Té, mint Tamás:
Konténer áruházban: púderes doboz polcról levesz, púderes doboz megfordít, színkód leolvas, színkód megfelel, púderes doboz kosárba betesz, kasszánál kifizet. Színkód nem felel meg, addig keres, amíg nem talál megfelelő színűt. (Púderes doboznál- ha nem is átlátszó a doboz teteje, a szín-minta szerepel a dobozon, pont, mint a hajfestékeknél. És ugye, azokat sem szokás ott helyben kikeverni, és felkenni a fejünkre, hogy hadd-lám-jó-je?)
Érted ugye? Ha nincs teszter, nem feszegetjük a dobozt. Ha nem tudjuk a saját színünket, vagy nem vagyunk biztosak, hogy leégtünk pár árnyalatnyit a legutóbbi vásárlás óta vagy sem, akkor nem konténer áruházban vásárolunk púdert, ahol általában nincs teszter (bár néha előfordul), hanem drogériában.
Ja, hogy úgy 140 forinttal drágább? Ja hogy konténer áruházban, ha baxtatjuk a termék csomagolását vásárlás nélkül, minket is megbax a biztonsági őr?
Hát kérem, előnyök és hátrányok.
Csak nem kellene a Homáron rinyálni, amikor kurvára nincs igazunk ...

Mária 2009.02.06. 01:34:03

@hagyma: lehet hogy az arany középút ott van, hogy ha odamegy hozzád a biztonsági őr és előadja a kifogását, akkor te mint vevő mit csinálsz.

Ha higgadt maradsz és emberi hangon válaszolsz, akkor nem lesz cirkusz.

Ha meg elkezdesz fejhangon sipítozni, a jogaidat sorolni, a biztonsági őrt alázni meg az ügyvédet hívni, akkor a másik fél sem fogja annyiban hagyni a dolgot.

Velem az egyik hiperben még olyan is megtörtént, hogy a kasszától a kijáratig elveszítettem a blokkot. Az áruban meg benne maradt a biztonsági szál és amikor mentem volna ki, a kapu csipogott.

Mivel nem kezdtem el azonnal anyázni meg a jogaimat követelni, hanem csak annyit mondtam, hogy fogalmam sincs, hová kevertem a blokkot, de azt tudom, melyik kasszánál fizettem pár perccel korábban, nem hogy egy irodába, de még csak a kasszához sem kísértek vissza, hanem a biztonsági őr (!!!) kereste meg és szedte ki a fémszálat és engedett az utamra.

Persze, ha a visszafogott emberi hangnem helyett pattogni kezdtem volna, meg a jogaimat követeltem volna, akkor lehet, hogy most az előzetesből írnék kommentet a Homárra :)

Té, mint Tamás 2009.02.06. 01:38:17

@váj mí:
írod:
"Konténer áruházban: púderes doboz polcról levesz, púderes doboz megfordít, színkód leolvas, színkód megfelel, púderes doboz kosárba betesz, kasszánál kifizet. Színkód nem felel meg, addig keres, amíg nem talál megfelelő színűt."

A posztban pedig:
"Na szóval nézelődtem, csak sajnos a minta színek alatt nem voltak feltüntetve a számok, amik magukon a kereskedelmi árukon voltak."

Té, mint Tamás 2009.02.06. 01:44:42

@váj mí: És már megint hogy jön ide a teszter?
Kérlek, olvasd el még néhányszor, mit is csinált a posztbeli illető. Nézegette a kitett minta-színeket. Mármint amik nyomtatva vannak. Szám azonban nem volt alattuk, tehát nem lehetett összepárosítani a színt a dobozzal. Ő pontosan tudta, hogy melyik árnyalat kell, csak a kódjára nem emlékezett. Semmit nem kent magára, nem próbált ki, csak lecsekkolta az amúgy, adott helyzetben másképpen lecsekkolhatatlan színt, és kész.

váj mí 2009.02.06. 01:52:22

@Té, mint Tamás:
Mondd, hány púdert vásároltál már életedben? ;) (Jóvanna, csak fricska volt)

Node: hogy a kipakolt mintaszínek alatt, nem az a doboz, tégely van, az bárhol előfordul. Viszont magán a dobozon fel van szépen tüntetve a minta szín és a kódja.
Rutinos púder/alapozó/hajfesték vásárló nőnemű lény már csak a kódra megy. De a kevésbé rutinos is legkevésbé a polccímkét figyeli. Sokkal inkább azt a színt és a hozzá tartozó kódot, ami a megvásárolandó termék dobozán szerepel.
A posztíró ezek szerint megvett volna egy platinaszőke hajfestéket is, holott kékesfeketét akart, de a polccímkén kékesfekete állt, miközben a termék platinaszőke volt.
Megjegyzem, agyilag stimmt (akkor is, ha külföldről jött haza :P)
Vagy te megvennél Gössérként egy Szalon sört, csak mert a polccímkén nem találod a Gösser kiírást csak a Szalon sörös rekeszek alatt?

váj mí 2009.02.06. 01:58:35

@Té, mint Tamás:
A teszter úgy jön ide, hogy annak a tetejét lehet kibontani, levenni. A tényleges eladásra szánt termékét meg nem. Nem akkor sem, ha nincs agyonfóliázva az ilyen IQ-bajnok tudatos vásárlók ellen.
Nem értesz egyet? Hát akkor legközelebb menjünk együtt vásárolni, és te csak olyan termékeket vegyél meg, amiket én előzőleg kinyitottam, és szemrevételeztem ... kezdve a szénsavas ásványvíztől, az egyenként csomagolt macisajton át a kedvenc sörödig ... ;)

Mária 2009.02.06. 01:59:48

@váj mí:

"Vagy te megvennél Gössérként egy Szalon sört, csak mert a polccímkén nem találod a Gösser kiírást csak a Szalon sörös rekeszek alatt?"

Nem, ő megkóstolná, de legalábbis kinyitná (hiszen nincs lefóliázva) és megszagolná.

Bocs, Tamás, csak fricska volt :)

váj mí 2009.02.06. 02:16:58

@Mária:
Fúúúú, erről a sörszagolásról most eszembe jutott a másik kedvencem. A tusfürdőket, öblítőket szagolgató vadparaszt ... Ááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!

Té, mint Tamás 2009.02.06. 02:17:48

@váj mí:
Bocs, a milyen cimke alatt mi van dolog már végképp nem ide tartozik. Elfelejtette a kódját a színnek, a dobozokon kívül nem volt rajta a szín, csak a kód, tehát nem tudta összepárosítani, ezért szín alapján próbált választani. Ennyi a történet, és ezen nem kellene kiakadnia senkinek.
Hiszen vegyük már észre: a doboz, ami nincs lezárva, az kinyitás-becsukás után ugyanabba az állapotba kerül vissza, mint amiben eredetileg volt. Ha te tudod garantálni, hogy úgy nyitod ki az ásványvizet, hogy utána az nem látszik rajta, vagyis a műanyag a kupakon nem pattan el, úgy nyitod fel a macisajtot, hogy a papírcsík ép marad, úgy bontod ki a sört, hogy a kupak teljes épségben átvészeli, akkor engem, utánad következő vásárlót baromira nem fog izgatni. De mivel ezekkel a termékekkel nem lehet ezt megoldani - mert ezek konkrétan le vannak zárva -, a púderes dobozkával meg igen, ezért össze nem vethető a kettő.

rszvsz 2009.02.06. 02:18:58

Érdekes sztori.

Én tuti nem balhéztam volna a bizt.őrökkel, bár jó lenne tudni, melyik tecsóról van szó. Vannak elég komoly különbségek tecsó és tecsó között.
Én pl. a fogarasi úti áltecsó (valóságban lepratelep) közelébe nem megyek életemben soha. Ugyanakkor pl. az új Bécsi úti igen szimpi volt.

A lényeg: elárulom a gigatitkot :) - rábólintasz az őrre és közlöd, hogy természetesen és beteszed a kosaradba. Eztán alap esetben bevágod a romlott hús fakkba, vagy ha nagyon kultúrember/ráérős vagy, elmész egy működő (ide kell a kitartás) leolvasóig, majd meglepett arccal bevágod a cuccot a műgyékény kosárba.
Ezzel a biztőr kedvében is jártál, meg nem is. Kész.

Ezt a kosaras "trükköt" csak azért írom, mert itt valaki idézte a blogjából (mint autentikus forrás...) a lopási statisztikákat, melybe nyilván nem vette bele a sarkadi cigányok 99%os lopási arányát. DE hol van statisztika a tecsó általi "behozásról"? Amikor vettem egy üveg aszút, azt leblokkolt 2-t. De ha vásárolok 20+ ezerért, akkor ki veszi észre?
Meg a félreárazott/direkt rossz helyre pakolt cuccok. 10kg krumpli öccázé. Pénztárnál nagy meglepődés, hogy ja ez a kétezres verzió. Hát az köll a fenének. De sok tecsó rutinos, aztán csak a klozett-deszka mellé kihelyezett leolvasó üzemel, oda meg naponta ha egy vevő vetődik.
Persze mindez 1:1-ben igaz az aukan, kora és spár láncokra is. Némileg a metrora is, aldi+lidl kevésbé (profi is), főleg a raktáráruház jelleg miatt.

A sok biz.őr/tecsó pr/megélhetési szociológus/bűnöző filozófusnak meg gratulálok az értelmes kommentekért, és kívánom nekik selmeczi gabika sorsát a kiflicsücsökkel :P
---
Meglepő, de én is ki szoktam nyitni a dobozokat , nyilván nem a kávét vagy a kólát, de pl a 12db-os étkészletnél érdemes, hogy nem ISMÉT otthon derüljön ki, hogy originált csomagolásban csak 7db van benne, ebből 5 fedő.
Szal tecsó pr-os megélhetési visszacelluxozók: kuss! Ez is mekkora idiótizmus már, hogy nem adják el a felbontottat. Ha meg akarja valaki venni, kell neki az is. És a púderes félhülye barmok is beírják a "Te megvennéd?!" dumát, miközben ők is megveszik, csak épp nem tudnak róla. Ennyi.
---
Aki meg támad a vegyünk magyar bótban/ szaküzletben, annak is örülök. Magyar bót. Tulajdonos xy, izrael, németo., ukrajna, ausztria, szerbia. Magyar-e?
Szaküzletben meg miért kell nekem a blackosinus ismeretlen elitmárka igazoltan (ki által?!) 440es pengeacélú csavarhúzót megvenni kétezerért, amikor a gazdaságos 6db-os szett 199ft? Mert a blackosinus az még 30 év múlva is srófhúzó? A tecsós meg elmállik vagy mifene? Kiesik a nyele? 199-ért - nyugodtan. Úgyis csak szükségből kellett, pl. vasárnap.
---
Nade mondjak egy (nekem) szarul eső dolgot: kora, este 9, sutty pénztárosok el, marad 5 kassza üzemben. Vevők száma kb 200. 50 percet álltam (10kor utsó busz) majd a telipakolt kocsit betoltam a zokniosztályra [igen, tele felvágottal] és a 100ft-ost hátrhagyva elmenekültem.

Pedig messze a kora a nagy hármas legjobbja (és legdrágábbja is)...

váj mí 2009.02.06. 02:22:49

Húúú.. most láttam, hogy fentebb gonoszpók, és Tamás is említette a tusfürdőt, mint olyant (bár az öblítő nem jutott eszükbe ;) ).

Nem, én ezt is oltári tahóságnak tartom, amikor anyu, apu, csemeték együttesen szagolgatják a legújabb illatú Bip öblítőt vagy tusfürdőt.
Hát bassza meg. Ha ránézésre nem tudja eldönteni, hogy neki a kemikáliás narancsillat nem jön be, akkor mi a fasznak szagolgatja? Ha meg bejön, akkor pláne. Bár ez utóbbi a jobbik eset, mert akkor jó eséllyel megveszi, és nem köp bele a tusfürdőbe vagy öblítő, mint láttam volt élőben a Fogaras úti Tescóban. És még csak nem is cigányok voltak. Egyszerű panelprolik, a szó szótári értelmében.

Té, mint Tamás 2009.02.06. 02:29:35

@váj mí: Már bocs, de hogy lehet egy illatról eldönteni ránézésre, hogy bejön-e? Miért zavar az téged, hogy valaki megszagolja az öblítőt, aminek a szagát magán fogja viselni? Mégis, mi alapján válasszon?
Az, hogy egyesek meg beleköpnek, nem ide tartozik, hiszen az egyértelműen deviáns viselkedés, ráadásul _megváltoztatja_ a terméket. Míg a szagolgatás nem.

váj mí 2009.02.06. 02:34:24

@Té, mint Tamás:
Ezzel egy gond van. Amikor leejti, mint tette, és szégyen nélkül visszasunnyogja a polcra. Én meg vegyem meg, mi?
Ha leejteném a kibontott macisajtodat a retkes áruházi padlóra, majd visszacsomagolnám, és te azt vennéd meg, mit szólnál hozzá?
És ne felejtsd el, a macisajtodhoz tapadó genyákat jó eséllyel elintézi a gyomorsavad, míg egy padlót megjárt púder esetében fasza kis ragyákat is kaphatsz. És ha a biztiőr nem szól rájuk, elegánsan elsunnyogott volna a külföldről jött posztíró a jogász barátnőjével ....
És továbbra is fenntartom, mindezeken kívül. Ha nem biztos a púderje színkódjában, akkor menjen egy drogériába, ahol van teszter, és ne egy konténer áruházba, ahol pofátlanul nyitogatja ki a tégelyeket, hátha-egyszer-megtalálom alapon. Konténer áruházba akkor vásároljon ilyesmit, ha az amúgy is, állítása szerint kedvenc púderjének képes lesz megjegyezni a kódját.

váj mí 2009.02.06. 02:38:21

@Té, mint Tamás:
Jézusom ... egy öblítő? Ugyanaz az alapanyag csak más az aroma. Ha szereted a narancsillatot, akkor oké, ha nem, mi a frásznak kell szagolgatni. Ha szereted a rózsaillatot oké, ha nem, akkor mazo vagy, hogy szagolgatod a rózsaillatú coccolinót?

trewq 2009.02.06. 02:44:52

Sőt vannak, akik a nadrágot is felpróbálják és belefinganak! Elképesztő! És nem veszik meg!

Té, mint Tamás 2009.02.06. 02:50:30

@váj mí:
Találkoztál te már olyan öblítővel, aminek olyan illata volt, ami rá van írva? Mármint közel állt hozzá legalább? Főleg, hogy a többség nem narancs meg rózsa, hanem lágy szellő és hegyi harmat "illatú".

Mellesleg én is azt írtam: a kiesett cucc visszapakolása sunnyogás. Maradjunk csak a "bűn-e a fedél felpattintása?" című kérdésnél, mindennemű rongálás - hajigálás, köpködés, bacik tenyésztése, stb. - nélkül.

Mária 2009.02.06. 02:52:09

@váj mí: öblítő ügyében lehet, hogy én is tudnék neked meglepetéseket okozni :)

Mert ugyan milyen illata lehet pl a Lenor "Tiszta Kék Energia" fantázianevű termékének?

Konditerem illata?

Té, mint Tamás 2009.02.06. 02:54:42

@trewq: Sőt, a nadrág még hagyján, hiszen jó esetben van rajtuk alsónemű. De egyesek képesek felpróbálni egy pólót! Mikor biztos nem is szőrtelenítik a hónaljukat, aztán kiizzadnak, és így egy hatalmas baktériumtenyészet lesz belőlük, amihez hozzáérhet a textil egy része! És még visszarakják olyan hülye indokkal, hogy nem jó a méret! Hát miért nem tanulják meg, mi a méretük? Persze, mert az olcsó boltokba járnak, bezzeg egy igazi szabó ránézésre megmondaná nekik a méretüket.

Mária 2009.02.06. 03:00:21

@Té, mint Tamás: az újonnan vásárolt ruhát ki szokták mosni, mielőtt először felvenné az ember.

A púderpamacsot meg nem annyira szokták kimosni használatba vétel előtt :)

Té, mint Tamás 2009.02.06. 03:04:03

@Mária: Azért nem kell mindent komolyan venni. Gyorsan bekopizom az örökzöldeteket: "bocs, csak fricska volt".

váj mí 2009.02.06. 03:05:23

@Té, mint Tamás:
@Mária:
Ami szellő meg harmat meg vízesés meg kékenergia az a friss/üde illat kategória, aminek az alapja általában a citrusos illatok. Különben meg, ki az a marha, aki gleccser/villám/vihar illatú öblítőt/tusfürdőt vesz? ;) (Megjegyzem, megérdemli a leguccsó pacsulit...)

@Té, mint Tamás:
Igen, szerintem bűn. Mármint a fedél felpattintása. Vagy nevezhetjük bunkó/paraszt/tahó/proli szokásnak is. Kifejezetten zavar. Ezért vásárolok jellemzően fóliázott termékeket. Semmivel sem bunkóbb szokás, mint beleharapni egy pizzás csigába, és visszatenni a többi közé. Ilyet is láttam már ... :(

Té, mint Tamás 2009.02.06. 03:16:12

@váj mí: "Semmivel sem bunkóbb szokás, mint beleharapni egy pizzás csigába, és visszatenni a többi közé."

Ezzel a mondatoddal egyet tudok érteni, de valószínüleg nem így akartad összerakni. :) A pizzás csigába beleharapni, majd visszarakni sokkal-sokkal bunkóbb szokás, de a bunkóság mellett bűn is: kárt okozol.

Té, mint Tamás 2009.02.06. 03:17:45

@váj mí: Egyébként most komolyan mondd meg: te hogy veszel öblítőt? Mármint ha mondjuk már unod a régit, vagy férjurad azt mondja, próbáljatok ki másik fajtát. Hogy keresel neked tetszőt?

Mária 2009.02.06. 03:19:25

@váj mí: villám illatú öblítő - miért ne?

Ha Bertie Bott árulhat hányásízű drazsét, a tesco miért ne árulhatna villám illatú öblítőt?

Mária 2009.02.06. 03:22:08

...sőt, ha továbbgondolom a dolgot, a villámillatú öblítő direkt elősegíthetné a műszálas ruhák elektrosztatikus feltöltődését :)))

váj mí 2009.02.06. 03:22:09

@Té, mint Tamás:
Jelentem, nincs férjemuram ;)
Másrészt, nem dőlök be a fantázianevű izéknek. Új öblítőt úgy veszek, hogy meguntam a vaníliát, és most grapefruitot akarok. És akkor a vanília illatú helyett, grapefruit illatút veszek.
Jeges gleccseren átsüvítő kék-villámot viszont véletlenül sem ;)

váj mí 2009.02.06. 03:23:42

@Mária:
Csáljunk ebből márkát és trendet, no meg keressük pofátlanul gazdagra magunkat ;)

Té, mint Tamás 2009.02.06. 03:33:04

@váj mí: De nem mondod, hogy szerinted a grépfrútnak mondott illat tényleg grépfrútra hasonlít? Nekem egyébként alig egy-kettő felel meg igazán, mert egy túl erős illat pl. nagyon tud zavarni. És még sosem volt olyan, hogy hazavitted, és otthon megszagolva azt mondtad, hogy ezt nem vagy hajlandó használni? Vagy most fog kiderülni, hogy nem is használsz öblítőt?

Mellesleg: "Jelentem, nincs férjemuram."
Most mondjam azt, hogy nem csodálkozom?

Ja izé, csak fricska volt.

váj mí 2009.02.06. 03:54:07

@Té, mint Tamás:
Nem, nem graprefruit... citrusos illat.. csak én hívom annak ;)
De, egyszer volt egy ilyen. És pont egy mandulaillattal, pedig a mandula a kedvencem, illatban és magban, és sütiben, és fagyiban és mindenben ;)
És azon az sem segített volna, ha az üzletben kezdem szaglászni, mert a flakonban, kellemes illata volt. Viszont a ruhákon valami ótvar. Pedig illatmentes mosóport használok, pont az öblítő miatt. Hát azt beszoptam, Lenor volt, ha jól emléxem ...

Kapjad bé sebesen ....
Ja izé, csak fricska volt :P

váj mí 2009.02.06. 03:57:48

B@Té, mint Tamás:
Basszus, nyomorult szerver! Elnyelte a válaszomat, így már sosem tudod meg hogyan szívtam meg egyfajta öblítővel, és mi a kedvenc illatom, mert dög vagyok újraírni.
Nagy veszteség, mondhatom ...
Bár lehet időközben kiköpi a nyomott blogmotorja.

váj mí 2009.02.06. 04:08:28

B@Té, mint Tamás:
Basszus, nyomorult szerver! Elnyelte a válaszomat, így már sosem tudod meg hogyan szívtam meg egyfajta öblítővel, és mi a kedvenc illatom, mert dög vagyok újraírni.
Nagy veszteség, mondhatom ...
Bár lehet időközben kiköpi a nyomott blogmotorja.

flimo13 2009.02.06. 04:15:43

@Tsabi: a tesco nem alkothat törvényeket, még a saját területén sem.

flimo13 2009.02.06. 04:21:32

@Shadearmy: Nem, ha tapogatás nélkül nem vásárolna..

Mária 2009.02.06. 04:34:40

@váj mí: ugyan már!

Az egyik kommentedet elnyelte, de a másikat megduplázta!

:)))

flimo13 2009.02.06. 04:42:34

Amúgy meg cska el kell menni az őr mellett és kész..

Secnir 2009.02.06. 06:07:07

akkor elismétlem újra:
lopással vádolták meg.
azonban a két terméket a biztonsági őr hozta ki az áruházból.

lopás vádja bukott.

702 · http://psztrnk.net 2009.02.06. 06:24:32

Könyörgöm, mi ez az xxxEsco-zás?
Írd le nyugodtan, melyik Tesco-ban történt, hadd okuljak, oda se megyek soha...

serwer 2009.02.06. 06:24:34

Nekem nem kellett külföldről hazajönnöm.
Lehet hogy ezért tudom, hogy pl ebben az esetben egy eladó segítségét kérném.
A kenyér sincs becsomagolva, mégse törjük szét, hogy megsült-e belül is.
Egyre több az "öntudatos" vásárló, aki azt hiszi, hogy azért a pár ezreséért megveszi a boltot is.
Nem voltam és nem vagyok bolti eladó ;)

tipp:
a kenyeret mindig magasról veszem le, ott a mamikák nem fogdossák össze :)

Zoltán77 2009.02.06. 06:38:40

Ma a púderos szivacs.
HOLNAP A VILÁÁÁÁG??????

hadrianus 2009.02.06. 06:45:12

@Mylady: Ezentúl majd a rendőrök rabolnak bankot, hisz' minden alaprajt a fejükben lesz.

hulyemagyar 2009.02.06. 06:50:31

" ofélia 2009.02.05. 18:33:27
@Nor-: A szatócsboltban kardélre hánynák:)))

Egy re jobban kezdem utálni a "PÉNZEMÉRT nyalják ki a seggem mentalitást!!!!

A síkhülye semmitsemtanult(tudod ki vagyok én) mentalitás nekem visszaköszön 1976-bol.

Csak akkor a párttitkár fia volt most meg a csaló vállalkozó fia, lánya átmenete de a lényeg UA:((((( "

Csak azt ne hidd, hogy a nemvállakozó, de suta bunkó parasztnak minimum nem ekkora a pofája. Sőt!

C00ler 2009.02.06. 07:09:56

Egyrészt megérthető a vásárló felháborodása, másrészt nem nyitogatjuk fel a púderos dobozokat akkor sem ha azt elvileg lehet(mert nincs leragasztva). Szerintem az bizony tahóság, ugyanis nekem sincs kedvem olyan terméket venni amibe már beleköhögött/köpött a sok influenzás ember. Az őrök unatkoztak, szokásos tahó módon túlzásba vitték a dolgot.
A vásárlók pedig szokásos tahó módon nem kérdeztek meg egy személyzetist hogy segítsenek nekik, hanem a saját szakállukra nekiálltak egy egyértelműen gyanúsnak nevezhető dolgot csinálni, mire az őr reagált.
Nem kell itt nyugattal példálózni, mert nem csak a boltoknak és személyzetüknek van mit fejlődnie, hanem a "sértett" vásárlóknak is.
Majd a cikkben említettek is megtanulják hogy a boltban nem úgy viselkedünk mint otthon, arra ott vannak az eladók.

C00ler 2009.02.06. 07:25:10

Mellesleg nem értem hogy egy rakás embernek miért van annyi története az ilyen boltokkal. Én már huszonegynéhány éve járok különféle boltokba és eddig az volt a legnagyobb gond amikor a Teszkóban ráragadt a cipőmre egy vijjogómatrica és ezért kellett hátramenni. Akkor sem volt gond, udvariasak voltak és elnézést is kértek utána.
Szerintem akit állandóan kiszúrnak az őrök azok abból a fajtából valók akik azt hiszik hogy "Na, bemegyek a boltba, mindenki térdre!"
Ha az ember tisztességesen beszél a biztonságissal/eladóval/segítővel, nem bunkózik, akkor ezek az esetek elkerülhetőek.
Tapasztalom hogy akik elsírják a történeteiket a neten hogy velük mennyire rosszul bántak, általában kihagynak pár fontos részletet, például az ordenáré viselkedésük és szóhasználatuk leírását.

Dr.Traktor 2009.02.06. 07:59:58

Hahh!

Ha vmi nincs lezárva akkor abba belenézhetek, beleszagolhatok, bele is szarhatok mi? :D

A Tesco szar, de sztem azzal sem jártunk rosszul, hogy külföldre költöztél.

Ofélia . 2009.02.06. 08:03:29

@Quadra74: Nagy és komoly igazság:(((

Emberi hangal a világot is megfordítod!!

Pláne ma a mivanbaameg kultúrális szint világában:(((((

C00ler 2009.02.06. 08:08:29

És persze van néhány felháborodott kommentelő is akik nem értik hogy miért veszik elő őket ha megzabálják az árut fizetés előtt(nem lehet kivárni amíg kiérsz a boltból, paraszt??), vagy akik nem képesek kivenni a fülükből azt a kibszott fülhallgatót arra a 20 percre sem amíg bent vannak. És akkor meg jön a panaszkodás hogy "ugye a nyunyat az bejó és ami itthon van az szar, költözzünk ki!", meg azok a vásárlók akiknek az is baj ha segítenek nekik, az is baj ha nem.
Az ilyen tahót odakint sem fogják szívesen látni.

C00ler 2009.02.06. 08:11:20

@ofélia: De azért nem érdekes hogy amint az embereket sérelem éri, máris nyugatot és kiköltözést kiáltanak? :)
Mintha ott tolerálnák ezt a fajta viselkedést.

anarch 2009.02.06. 08:47:24

Érdekes hely, hogy nem fóliázzák az ilyesmit. Fólia nélkül meg sem veszem, ki tudja milyen lények nyitogatták fel előttem s mennyit kentek már belőle magukra az én pénzemből...

Jó Estét 2009.02.06. 09:00:18

@Mylady:

nem mondtam hogy szuper, sot azt is irtam hogy az eladok nem ertenek semmihez, de altalaban segitokeszek, ezis segitokesz volt, csak egy kicsit tulzottan is :D Mondjuk en amiben korrektnek ereztem oket, hogy eddig mindent szo nelkul csereltek (barmit ami bontatlan visszavihetsz asszem 30 napig) es ez jol jott mikor megmaradtak cuccok a felujitasbol, illetve festekkeveros fazon is baromi segitokesz volt, bar kb nekem kellett segiteni neki kezelni a szamitogepet, de latszott rajta hogy erolkodik, szal ez pluszpont :D Amugymeg kettos mercevel merek, nalam az ilyen nagyboltoknal mar azis elmeny ha meguszom lelki trauma nelkul :D

Ofélia . 2009.02.06. 09:01:20

@Quadra74: Tényleg nem díjazzák!!

Legszebb élményem az volt mikor egy matrónára rászóltam, hogy ne szemezgesse a szőlőt(ezüstróka bunda+satyak+kepp és annyi arany, hogy a zaciban is egy közepes kocsi árát adták volna)

A válasz: hát ebböl a kicsi nyugdíjambol nem tudom megvenni:(((

TuskóHopkins 2009.02.06. 09:17:20

Jogász ismerős.
hehe
A vásárlók könyvébe gondolom nem írtak be.
Azt miért nem tanácsolta a jogász ismerős?

Jó Estét 2009.02.06. 09:18:06

@váj mí:
enis bele szoktam szagolni a tusfurdokbe. Na bevallottam, hivjatok a rendorseget... Konyorgom mi baja lesz a tusfurdonek ha megszagolom? Amugy honnan a halalbol tudjam mijen szagu? Azokbol nincs teszter. Ez a kakaoscsiga tema meg kb semennyire nem hasonlit a posthoz...

Es egyebkent meg mar megint kurvara nem arrol beszel senki ami a lenyeg: lehet a vevo sem volt teljesen korrekt, de akkor menjen oda, es mondja meg udvariasan, hogy ne haragudj ne bontogasd ki, ha meg mar leejtetted a foldre akkor legyszi fizesd ki... En kulhonba egyszer egy 20 euros pezsgot vertem le a polcrol veletlen, es nem engedtek hogy kifizessem, mondvan ez barkivel megtortenhet... Ja es utana meg jopar ojrot otthagytam naluk (mondjuk ha kifizettetik is visszamegyek, de igy meg plane visszajartam)

Tesconak kerult volna 1800 Ft-ba a 2 puder, nem halnak bele (abba se ha ezt egy nap 100szor megcsinalja valaki) akkor sem ha csak szoltak volna miatta, viszont akkor lehet a vevo visszamegy. Egyszeru matek ez, csak itthon nem erosseg a matek ugy tunik...

Jó Estét 2009.02.06. 09:27:32

uristen vajmi, most jovok ra, te bisztonsagi or lehetsz egy aruhazban, legalabbis amennyire toleransnak tunsz az emberekkel szemben. Legyszi mond meg hol es akkor fobe lohetsz mivel en mindig megszagolom az oblitoket. De elotte meg meseld mar el mien kart okozok azzal? Ellopom a szagot?

"Apuka olvas? Irigyeli a betut?"

ako-ako 2009.02.06. 09:50:35

@váj mí: otthon a gösserbe is ugyanazt töltik, mint a szalonba, csak a cimke mas :)

ako-ako 2009.02.06. 09:53:44

egyebkent meg gyarlo az ember.
bevallom, en is meg szoktam szagolni a tusfürdöt, es ha tetszik, megveszem a leghatsot.
igy vegülis van egy kvazi teszter, amibe valoszinüleg sokan beleszagoltak mar.

órarugógerincű (törölt) 2009.02.06. 10:21:43

@Nem kereste: Ezt te bizonyára meg tudod ítélni. Végülis én még csak 6 éve élek vele, tényleg fogalmam sincs róla, hogy kicsoda.

C00ler 2009.02.06. 10:27:03

@Jó Estét: Bizony képmutató módon a tusfürdőket és dezodorokat én is meg szoktam szagolni, mert ugye azokat egy mozdulattal ki lehet nyitni és megszagolni a kupakját, tehát nem kell csomagolást bontani. Vannak Domestos meg mosdótisztító szagú tusfürdők bőven(főleg az Old Spice és Axe márkákból), tehát erre szükség van.
Nem is hallottam soha arról hogy valakit emiatt fogtak volna le, hiszen bevett szokás a "kupakszagolás".
Viszont a dobozszétbarmolás(majd visszatevés), termékből kifújás, megrongálás majd azt felháborodottan tagadás az nem frankó.

elwood 2009.02.06. 10:35:58

Próbáltam követni a dolgot, most akkor külföldön tényleg csak megkóstolgatott szőlőfürtöket talál aki későn érkezik ?

Sofian 2009.02.06. 10:40:25

@Jó Estét: Belefér?!?

Kérlek szépen...ez agy cég..nem a magyar állam! Itt a befektetők minden rühes forintot figyelnek...

Jó Estét 2009.02.06. 10:55:52

@Sofian:

Belefer igen, ez nem kidobott penz, hanem gyakorlatilag marketing. Es belefer igen, tudod mennyi arut dobnak ki egy nap egy ekkora boltba? Tobbszazezres, millios teteleket, mert megromlanak, osszetornek, stb, az az 1800 forint az egy lofasz egy tesco meretu aruhaznak, csak a postiro 12ezret hagyott ott, mar azon megvolt az 1800nyi haszon. Ez olyan mintha etteremben elegedetlen ugyfelnek hoznak egy sutit, marketing, ennyi.

Es egyebkent a kurvaeletbe ennek a felfogasnak, hogy a magyar allamnak belefer, magyar allam az EN meg a tobbi becsuletes ember adojabol gazdalkodik, es a magyar allamnak meg pont nem szabad hogy beleferjen 1800 faszsagokra, de sok ingyenelo csak azt latja hogy ingyen penz az allambacsitol, jah ingyenpenz amiert en nagyonis kemenyen megdolgoztam...

Jó Estét 2009.02.06. 10:57:31

@Sofian:
ja es enis multinal dolgozom, tudom hogy mukodnek a dolgok, de pl marketing az kb az amin nem szabad sporolni, legalabbis igy semmikeppen sem

mirellaesteban 2009.02.06. 14:35:18

@váj mí: melyik cég gyárt fóliázott öblítőt vagy tusfürdőt, sampont? szerintem életed során egy kezeden nem tudnád megszámolni hány olyan öblítőt, tusfürdőt, testápolót,stb. vettél már amibe előtte beleszagoltak. csak mondom.. :) :) mégsem lettél halálos beteg... vagy igen? :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.02.06. 15:00:52

kozmetikai cuccot NEM nyitunk ki, hogy megnézzük. ha nincs teszter, vagy használható, azonosítható cucc, amiről tudod, hogy fog kinézni, akkor nem veszed meg, és kész. pláne nem ejtegetjük a púderpamacsot a "legkisebbisszámíttacskó kutyaszaros" kőre, mert onnan én még 10 órás hipóban áztatás után sem érinteném egy pillanatra sem az arcomhoz. miért? azért kedves naív vásárló, mert tiszteletben kéne tartanod mások jogait, hogy ha te nem veszed meg a terméket, akkor ne károsítsd meg azt a terméket, amit esetleg más megvesz. vili? ez a nyitogatás kb olyan volt, mintha egy vibrátort próbálgattál volna megvétel előtt, aztán visszatennéd a polcra hüvelyváladékosan/ondósan, hogy aztán valaki más megvegye. nem viccből kell ezeket a szmötyiket felbontás nélkül megvenni.

a biztonsági őr egy tapló paraszt volt 1800 huf "befejezett lopásért" feljelentést tenni.

és itthon még nem láttam olyat, amit bécsben igen, a háundemmben, ahol az osztrák jólszituált anyuka egy felbontott, széttrancsírozott rúzzsal kente be a babakocsiban ülő kislánya SZÁJÁT, mondván "das kauft doch niemanden" majdnem elhánytam magam. és visszacsukta, visszatette a polcra a cuccot. kiváncsi lettem volna, kinek a herpeszes nyála volt rajta a rúzson, aztán a kislány száján...

mirellaesteban 2009.02.06. 15:09:12

amúgy érdekes végigolvasni a kommenteket. sajnos nem sikerült elég jól megfogalmazni a történetet, mea culpa. Így, hogy a téma kezd lecsengeni, elárulok pár dolgot.
helyszín: aiport busniess park.
Nem az a fajta vásárló vagyok, aki azt gondolja, hogy a pénzéért nyalják ki a seggét (sajnálom ha néhány kommentező szilárd meggyőződését cáfolom ezzel), hanem az, aki olyat nem akar megvenni, amire nincs szüksége. (nem élelmiszerről bezsélünk, ne felejtsük el, kár volt a szőlős szálat idekevernem)
Azért tévedtem ebbe a hiperbe, mert ez esett útba, és rohadtul nem volt már időm máshova menni. A k..va púder vásárlása hirtelen ötlet volt (lsd ad-hoc), gondoltam ezzel is időt spórolok,Dm és egyéb boltok este 8 után már nem nagyon voltak nyitva..
Valóban f...ság volt az őrrel a biztonsági szobába menni,(és nem, nem kérkedésből írtam le, hogy telefonos segítséget kértem az ismerőseimtől, hanem azért, mert rohadtul nem kerültem még ilyen szituációba, hogy lopással vádolnak és mert rohadtul nem értek a büntetőjogi dolgokhoz és mert nem éreztem arányban a történteket a vádakkal..) megspórolhattam/tuk volna a cirkuszt.
A homáron nem azért írtam le a történetet, hogy elsírjam, hanem hogy lehet tanulni belőle. (én is fogok)
Kérdeztem volna én eladót (de már mint tudjuk, nincsenek eladók a tesco-ban), valami néni 5 perc után csak előkerült, de ő a pult mögötti cuccokért felelt, és azt mondta, majd küld valakit aki tud segíteni, de az a valaki csak nem érkezett meg. Na mindegy.
A púdert és a szivacsot valóban egy fólia választja el. A szivacs valóban leesett a földre, és azt talán meg is vásároltam volna, ha kedvesen szól az őr, ahelyett, hogy befejezett lopással kezd el fenyegetőzni. (és nem, egyetlen nyomdafestéket nem tűrő szó sem hangzott el, sajnálom, ha ismét csalódást okoztam)
Másrészt vicces volt, amikor a kiérkező rendőrök megtekintették a 'megrongált' terméket, és ahogy leemelték a fedelet, épp sikerült elkapniuk a kieső szivacsot...
Lehet szidni, hogy én is egy bunkó magyar vagyok a sok közül, aki azt hiszi külföldön majd aranyból van a...
Nem. Nincs.Csak itt tudják a boltokban az eladók, biztonsági őrök, a buszokon a sofőrök, és úgy egyáltalán az emberek: mi az, hogy mosolyogni, kedvesnek lenni, hogy ha valakinek nekimész az utcán véletlenül, mindkét ember rögtön bocsánatot kér...
Itt nincsenek a metrók halálra firkálva (sőt. egyáltalán nincsenek), és egy cigi csikk nincs eldobálva az utcán.. Néhány példa volt ez csupán. Van még mit tanulnunk.
A stílus, a hozzáállás... Valahol persze nem csodálkozom, egy megkeseredett ország megkeseredett lakóinak viselkedése volt ez (mármint a sztori), ahol egyikünk 19, a másikunk egy híján húsz. hát ennyi.

kitt206 2009.02.06. 15:12:13

Megjegyzés a történethez:
Azokkal a gömszerű kamerákkal nagyon szépen lehet zoomolni. Alap kiépítésben 34xoptikai zoom.
Régebben ilyíeneket szervizeltem és láttuk, hogy a bolt egyik végében lévő kamerával a bolt másik végében lévő sorvéget figyelték, mert egy kis suhanc éppen rágót akart lopni.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.02.06. 15:18:49

ja, és ezért jó a háundemm, mert ott nem csak lezárva, lefóliázva, hanem lezacskózva is vannak a cuccok, hogy a kedves posztíróhoz hasonlók ne tappancsolják-járókövezzék össze a szutymót.

Tsabi 2009.02.06. 15:31:51

En azt birom, hogy nehany embernek hogy bele lehet gazolni az onerzetebe azzal a tennyel, hogy kulturalatlan vasarloknak csak kulturalatlan eladok jarnak. Az, hogy odakur valaki 12 ezer ezust magyar buznyakot a kasszasneninek, az kb. annyira jogosit fel, hogy elvidd az ellenerteket.

valaki megkerdezte, hogy a teszko miota alkot torvenyeket : nem tudom, ha bevalasztottatok a parlamentbe, akkor akkortol. Amugy meg vannak torvenyek meg irott es iratlan szabalyok, etika, jolneveltseg, kinek hogy tetszik. Aze ne tartsunk (tartsatok) mar ott, hogy ami nincs lebetonozva az viheto/utheto/vaghato. Obiban a wc cseszet is kiprobalod, hogy a kakaos csuszomaszotol mar vegre elvonatkoztassunk.

akinek meg az a velemenye, hogy a teszkonak nem faj az ennyimegannyi veszteseg, az menjen oda az elso csatornafedelhez, es szorja bele az aprojat, napi rendszeresseggel. Vegulis csak apropenz, nem?

nagyon offtopic, de 1,11 euroert vettem boursin sajtot.. :)

Sofian 2009.02.06. 17:30:05

@Jó Estét: Államos résszel egyetértek...épp ezért választottam a magyar államot ellenpéldának.

neet 2009.02.06. 19:43:46

Én ma a tescoban (pedig az általam látogatottak közül messze a legigényesebb!!) ruhákat nézegettem, és egy nacinak a zsebéből kandikált ki egy félig rágott szőlőfürt. NA, ki az igénytelen?

Amúgy én is az vagyok, aki még sose került összetűzésbe boltossal (na jó, egyszer,kb 8-10 évesen, amit azóta is éreztet az élet bennem, tán pszichológushoz kéne mennem, h feloldjon, mert a stressz az stressz), a bkv orkok is udvariasak és köszönnek (minima biccentenek), és a világ szebb lehet.
neet

neet 2009.02.06. 19:46:42

öö, az előző hsz végét elfelejtettem, asszem azt akartam írni, h ne bontogass kozmetikumot (se), a vevővel légy kedves, keep smiling, és agression comes back to you, hagyma biztos érti. :)

kukatr 2009.02.07. 00:49:10

höhöhö, mintha a Tescon kívül minden más üzlet csakis kizárólag minőséget adna el... ha már szart kapok, kapjam meg a legjobb áron.
emiatt nem is vagyok sikeres ember... a kurva életbe! megyek is a sarokba sírni.:))

on:
amúgy az megállította volna a nőt, ha csak rászólnak, hogy hagyja abba?

tiborc2008 2009.02.07. 04:48:07

Aki Tuskó-éknál vásárol, sikeres ember nem lehet. Tudom, mert én is szoktam. Múltkor otthon kibontás után derült ki, hogy a vásárolt 1 kiló 20 deka Pannonia sajt már megérhetett néhány átcimkézést, olyan ótvar állaga volt potom háromezerért.

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.07. 15:23:46

mindegy már na. hogy a fa*ba lehet hogy egy embert megaláznak mert leejtett egy púderszivacsot, és ti meg a kommentelőt szivatjátok? Mi van veletek? tényleg ilyenek volnánk?

Widár 2009.02.08. 09:55:08

Láttam már olyat is, hogy a parasztja lecsavarta az üveges mártás tetejét, ujjával beletúrt, lenyalta, tető visszacsavar és vissza a polcra.
Na ezért én inkább úgy vagyok vele, hogy nyugodtan szivassák csak az ilyen felbontogató bunkókat

herpesz 2009.02.08. 17:48:13

el nem hiszitek... anyukámat feljelentették. Anyu alig lát, bement a tescoba, volt nála egy pafrüm amit még én vettem neki a dm-ben. Persze a kis lágy szetikett (az a kis csík ami a tamponban is van meg csomó cuccon) becsipogott. Jött is bizti őr, anyu mondja h nézze már meg, hiányzik belőle. Elvették tőle, jk irattak vele, mondván hogy az van benne hogy csak "megállították". (Anya nagyítóval olvas, nem fogja elővenni három biztonsági őr előtt, csak annyit kért hogy mondják el neki mi van oda írva) Természetesen azt írta alá hogy szabálysértést követett el, mert nem mutatta meg a terméket a biztiőrnek.
Nem lett ügye szerencsére, az önkiormányzatis csaj azt mondta hogy ezer ilyen ügye van, és jogi alapja eléggé kevéske.
Természetesen a parfümöt elvették tőle.
Nem baj, félig volt, használja egészséggel a tesco operátora.
Ja, amikor ott dolgoztam, természetesen, akkor meg az mp3-on akadt fenn a bizto őr, hogy miért nincs rajta az a szar tescos matrica... mondom nézd már meg ember, be van törve a kijelzője, zenék vannak rajta, szerinted bentről hoztam?? de hogy ez a szabály, így természetesen ugathat.
Szeressük a tescot mert olyan természetes.
Minenkinek minden szarján legyen az a tescos matrica, amit nem tudsz lekaparni sem, mert ez így természetes. Sün Elemér, Sün Ede

Mittu Domain 2009.02.08. 18:38:52

@ezsoezso:

Ja, meg a köcsög magyar kapzsi boltosoknak, akik balaton módra 1 nap alatt akarnak meggazdagodni. Milyen geci a teszkó hogy olcsóbban adja a szajrét... Ezt is magunknak köszönhetjük, ha nem akarná lehúzni a boltos alapból a vevőt, akkor nem lenne olcsóbb a teszkó.

Té, mint Tamás 2009.02.08. 22:26:35

@Mittu Domain:
Te minimum két dologgal nem vagy tisztában: 1.) Hogyan működik egy kisbolt, 2.) hogyan működik egy hipermarket.
Ebből adódóan ne próbálj okos lenni, és a két bolttípus között ilyenfajta összehasonlításokat tenni, mert csak baromság fog kisülni belőle.

Yuck Fou! 2009.02.09. 04:54:44

én amugy mindig jol bezabalok ott sajtos kifli felvágot 4-5 turorudi 1-2 uditő mindet elfogysztom a fárasztó vásárlás közben:) sőt volt már olyan is h éppen ettem a kiflit és megk erdeztem h hol van kemping sajt(amit ráakartam nyomni később meg is tettem) és mondták hol van mondtam köszi:D:D::D
látod nincs igazság.

Elanor_42 2009.02.09. 09:44:16

skacok, egyet nem értek:

ha megveszik azt a tetű púdert, akkor lezizzen róluk a biztonsági őr?
végül is, ő mondta, h ennyivel elintézhető lenne a dolog.
nem értem, miért nem vették meg végül. megsértődtek? :)

Szűcslaci 2009.02.10. 07:10:27

Kicsit rágnám ezt csontot még. Menjetek a fenébe, ti árubontogató, ődöngés közben a megevett csoki papírját a gondolákba dugó, nyavalyás forintbackodó aljanép! Az persze virtus, hogy pl. a Tescóban órákig tologatni a kosarat, közben jóllakni ingyen, mi? nem tudtad, milyen a hintőpor? Mi a ráknak kell kibontani mindent? Jogod van? Majd, ha megvetted, majd akkor lesz jogod hozzá! Vagy menj el egy szaküzletbe, ott mutatnak árumintát. Különben is, Te hungarikumot venni mentél, nem? A Tescoba, mi? Hintőport, ugye? Az én boltomba se gyere, mert ha valamit ott kibontasz, megrágsz, összefikázol, akkor azt biztosan megvetetem veled, akkor is, ha zenét komponálsz a Homárra és sláger lesz belőle.

Veg_ 2009.02.10. 14:39:36

Hmmm... Hát minden hiper és szupermarketre fujjoló b. posztolónak üzenem, hogy ha még valóban sose járt ilyenben, egyszer menjen el. Ha már járt, és csak a sajátmárkás dolgokat vette észre (megjegyzem pont az van a sajátmárkás tejfölben, mint a faxnisabb megjelenésüekben, még ugyanott is gyártják, egyetlen különbség, hogy 100ból nem 2 lesz folyósabb vagy szilárdabb a többinél, hanem mondjuk 5 a lazább ellenőrzés miatt, tejgyáras ismerőstől az info), akkor vegyen szemüveget. Ha milliárdos csemetékről van szó, mind egy szálig, akkor visszavonom :-P
Szóval normális ember normális lóvéból gazdálkodik. Miért ne vegyem meg ugyanannak a tokaji borháznak a 6puttonyos aszuját szuperszombaton, miért vegyem ugyanazt a bort bor szakboltban, a nem akciós ár kétszereséért? Miért vegyem a szomszéd boltban a noném paprikás szalámit (amiben fene tudja, mi van), mikor ugyanannyiért vehetek a hiperben báthoryt a picktől... Mitől lesz rosszabb valamilyen akcióban véve a lindt csokoládé, vagy a milka, mint a csokiszakboltban, mikor ott az akció nélküli árnál drágább. Vagy a kisboltban, ahol kétszer drágább annál is?
Normál agyu és bérből, fizetésből, stb. élő ember nem azt momdja: hiper? Fuj! hanem: annyiért kapok (pl) unicumot, mint a kisboltban valami névtelen szar keserülikört? annyiért a márkás csoki, mint a névtelen vacak a kisboltban? Akkor ott veszem meg, nem akarok magammal kicseszni! (és nem 200ról van szó, havi viszonylatban bőven tizezrekben mérhető a különbség egy családnál, a kisboltban és szakboltban vásárolok csak és kizárólaghoz képest)
Meg vannak persze a milliomosok, akik hisztiznek, ha névnapjukra nem kapnak minimum egy luxusnyaralót, és a hülyék, akik nem számolnak, inkább az elvek, és a legatyásodás és a szar cuccok, mint elvtelenül a márkás és minőségi a hiperből :P

Veg_ 2009.02.10. 14:49:51

Jah! És különbség van a bezabálok ingyen mire kilépek, és a megszagolom a tusfürdőt, aminek nincs lezárva a teteje között. Sőt, még az is különbség, amit néha csinál ismerős, beteg gyerekkel: ha rosszul lesz (nem tudták még belőni jól a cukrát), levesz egy kis üveges kubut, megitatja a gyerekkel, beteszi a kocsiba, és a pénztárnál az üveget ugyanugy beblokkoltatja, csak a gyerek nem kötött ki korházban... Ha lát a közelben eladót, akkor szól is miatta külön.
Az egyik különbség persze a posztolók jó része és köztünk, hogy vidéken még egy nagyobb városban is tuti talál az ember ismerőst gyorsan az eladók, az információsok vagy hasonlók között, bolttól függetlenül, akinek szólhat. Itt sose láttam a polcon üres csokipapirt, mint a fővárosban - nem csoda, hogy nem szeretnék ott lakni soha, egy halom idegen hány egymás orra elé, és azt hiszik, ebből áll Magyarország... (természetesen nem mindenki, de igy is tul sokan vannak :( )

moli 2009.02.10. 15:14:45

@Veg_: igen, ez erdekes emberi mukodes, ha valami akcios, akkor mar tuti szar minosegu. pedig, bazzeg, tegnap ugyanaz volt csak ketszer annyiert. furcsan vannak nevelve az emberek.

Veg_ 2009.02.10. 15:22:40

@moli: Ezek szerint tegnap sokkal jobb minőségü volt, mint most ;-)

thómi 2009.02.10. 19:07:06

@trewq: Na a szekusokról meg van a véleményem! Haverom ott dolgozott szekus vezetőként és mesélt pár dolgot. hát abból is lehetne könyvet kiadni. na csak egy sztory az egyik áruházban az egyik bizt vezető nevezzük Dósa Bobinak. Bobi azt csinálta, hogy bejárt dolgozni, ha kellett hanem, mindenféle felfújt dologgal jött. közben csendben irogotta a tulorakat magának. elhitette mindenkivel hogy milyen szorgalmas gyerek, aztán váratlanul beperelte csecskót. A csecsko meg fizettett neki szép summát , mert hát Bobika kijuttatta a bizonyitékokat magáról felvételeket magáról amikor "tulórázott", szándékosan akkor küldözte a gépéről a leveket is, amiket kinyomtatott. A poén az, hogy a csecsko fizetett neki, csak menjen. a mégnagyobb poén Bobinak nem jött be a csecsko után az élet és közben jó ismerőse visszavette a csecskohoz. és ez csak a történet eleje.........

Veg_ 2009.02.11. 11:19:50

@váj mí: Jééééé! te ránézésre megmondod, hogy a TAvaszi fuvallat kis valentinos beütéssel, vagy az Őszi levegő avaros bájjal, vagy az Enyhe légmozgás, vagy kedvencem, a For men milyen illatokat takar, mint tusfürdő, és szeretni fogod-e, ha használod, vagy büdös, mint a lepra??? Szerintem még egy illatot se néztél meg, akkor tudhatnád, hogy általában nem az van ráirva: narancs, citrom, rózsa, cédrus stb, azzal tudnád.

henclaci 2009.02.11. 23:30:36

Szerusz Thómi!

Vaze ez nagyon sirály!!! Én Hr-es vagyok ez a csávó nagyon leszivatta a csecskót :)
ez még csak a kezdet? van még? Szerintem ezt lehetne egy külön téma. még még engem nagyon érdekel!! ilyen alapon mások is kérhetik a lovét.

henclaci 2009.02.11. 23:39:40

@Veg_: azért el vagy egy kicsit varácsolva. ezek kizsigerelik a dolgozókat, a lovét meg kiviszik az országból! na mindegy ha neked ez a véleményed hát legyen!

Veg_ 2009.02.12. 08:04:03

@henclaci: Mitől vagyok elvarázsolva???
- Mondtam én, hogy egy álom ott (és általában a kereskedelemben) güzümelósnak lenni? (nem is mentem dolgozni erre a vonalra, irodában ülök és infomókuskodom ugy 20 éve (igen, én még láttam eleven lyukkártyaköteget is, meg épület méretü számitógépeket butornyi lemezegységgel), polcfeltöltés közben nem lehet netezni :)
- Mondtam én, hogy minden vasat itthon költenek el??? Ezt hol szürted le a mondókámból???

Hát NEM!

Azt mondtam, hogy
1. nem csak saját márkás szar van a hiperekben
2. ugyanaz a minőségi cucc minősége a szakboltban, mint a hiperekben, csak az árkülönbség 2-3×os
3. bérből és fizetésből éllő normális ember ugyanannyi pénzért ha választhat, megveszi a minőségit az ócska helyett, és nem a gagyit eszi csak mert arra telik a kisboltban, ha jó minőségüre telik a hiperben. Szóval nem az általam ismeretlen okból vett teszkókólát meg 2% gyümölcsöt tartalmazó nóném cukros vizes lét veszem, és nem is az ezt vevőket irtam, ehhez szvsz rohadt szegénynek kell lenni, vagy analfabétának (=nem olvassa el ami rá van irva)
4. ha a mániád az itthon tartott tőke, csinálj magyar hipert, ahol ugyanazokat a minőségi cuccost ugyanannyiért tudom megvenni, csak itthon marad a pénz, és isten bizony elmegyek oda.
5. ugyan nem irtam, de pl. zöldség gyümit csak ismerős őstermelőtől veszek (még azt is tudom, hol termelnek, ugyebár vidéki város, ahogy irtam), kivéve, ha valami exotikus izére van szükségem, de a san benedetto mindenütt san benedetto, és a pick is mindenütt pick, a globus mindenütt globus, stb...

Veg_ 2009.02.12. 09:56:02

@henclaci: Amit még irni akartam, csak sürgős dolgom volt:
A dolgozók problémáival foglalkozzanak a dolgozok és megfelelő szervek, a törvényességgel foglalkozzanak a megfelelő szervek, hahó, én a vevő vagyok, engem két dolog érdekel: a minőség és az ár/érték arány!
Ha pedig azt hiszed, hogy az összes pénz itthon marad a kocsid, tévéd, neted, telefonod, butorod, kajád, stb-stb kapcsán, akkor biza te vagy a tipikus naiv ügyfél... Mert nem. Mellesleg nálunk meg a haszon jó része ukrajnába megy, mégse hagyom itt a stabil állásomat, és keresek egy kisboltot, ahol rakodhatom a raklapokat, pedig az millen honfiui lenne... Mindjárt rosszul lenne az ukrán! (vagy inkább tojna rá, csak az én seggem lógna ki a gatyából? :P)
Ahol dolgozol, ott egy mikronnyi külföldi érdekeltség sincs? Ha (nincs és) lenne, és kapnál kétszerennyi fizetést, elrohannál a honfiui büszkeségtől vezetve máshol keresni állást? Nem? Akkor miről beszélünk?
Azt hiszem, eléggé el vagy varázsolva :D

Veg_ 2009.02.12. 09:59:47

(más dolog, hogy pontosan megegyező ár/érték aránynál és minőségnél természetesen a hazai helyen költenék, de mutass egy fullmagyar bolthálózatot, ahol az összes hiper általam elérhető legjobb minőségü és ár/érték arányu cuccai összegyüjtve találhatók, nem veszitek rajta, tenyerükön hordozzák a takaritót és a polcfeltöltőt, minden fillért hazánkban forgatnak vissza, miközben felfogják, hogy én vagyok a vásárló, és ezért kedvesek, udvariasak velem, mint a helyi hiperekben és szuperekben - egy kivétel van, oda nem is megyek - stb.)

henclaci 2009.02.14. 17:14:22

@Veg_: szia
én úgymond egy érdekvédelmi cégnél dolgozom és nekem ez a nézőpontom. nem minden rossz ami multi, csak nem biztos hogy mindig azokat kell b..gatni akik éppen minimálbérért dolgoznak ott.

Veg_ 2009.02.16. 08:28:01

Hali! Persze, ha érdekvdelemnél dolgozol, akkor a te dolgod a dolgozók dolga. Viszont ha nem az a véleményed, hogy minden rossz, ami multi, miért én vagyok elvarázsolva, amikor azt mondom, hogy ott veszem meg a nekem szükséges dolgokat, ahol megéri?
Másrészt hol láttad nálam, hogy mindig azokat baszogatom, akik ott dolgoznak (gondolom nem gépfegyverrel kényszeritették azért oda őket, nekik ez jött össze, oszt passz)? Tipikusan az vagyok, akinek a helyi hiperekben is ismerősként köszön vissza némelyik csak ott látott pénztáros, mert köszönök, mosolygok, ha ideges, mert kezdő, és egész nap basztatták, hogy siessen, akkor nyugtatom, hogy nem baj, hogy pl. mellényomott és várni kell a kulcsra - érdekes módon még sose vágtak át, a beütést is nézem, a blokkot is átnézem mielött elhuzok, de még sose találtam semmit -, a husos is volt, hogy szólt, hogy most inkább a másikat vegyem, amit multkor, mert amit most kértem, hát nem ajánlja, stb, mert nem állatként kezelem őket, hanem ahogy a normális boltban, legyen szives, köszönöm, stb, és ők is mosolyogva reagálnak.
Szóval akkor végképp nem értem, miért pont én vagyok szerinted elvarázsolva :) Vagy az már elvarázsolás, hogy még sose adtak szemét hust vagy felvágottat, még sose volt hiba a blokkon, nem morognak velem, és akár az egész raktárat felturják, van-e abból, amit keresek éppen, csak a polcról hiányzik (mellesleg obiban előfordult, hogy az általam keresett szinü és márkáju (kifogyott ajándékpácolás közben) fapácra emlékezett az eladó, és a raktár legmélyéről kotorta elő egy csomó kutatás után a karácsonyi hajrában) és annyira meg vagyok figyelmes, hogy nem vettem még sose romlott árut? Szerintem az van elvarázsolva, aki bunkózik, oszt utána azt várja, hogy kinyalják a seggét - bárhol. Illetve az van elvarázsolva, aki boltban dolgozik, mint akármi, és bunkózik a vevővel, mert rossz napja van, mert egy vevő, akivel ok nélkül rosszul bánnak, több negativ reklámot tud müvelni, mint ami sokmilliós tévéreklámokkal ellensulyozható...
Én is jobban emlékszem az egérre a coraban, mint az adott bolt rengeteg reklámjára. És biza a bolt a vevőből él.

thómi 2009.02.17. 23:02:22

@Veg_: szia akkor amit a másik blogon jeleztél áll még? mert akkor tolom át az összes anyagod Dósa Bobiról. oscart érdemelne a gyerek ahogy le sz..potta a céget :))))
Kedves Veg, Henclaci biztos nem ugy gondolta, nagyon jo srac, kegyetlen sokat tud a multikrol és szakmailag toppon van munkajogbol, a haveromnak is segit. na nem akarok okoskodni. sztem mind a ketten jókat irtok.. :)

thómi 2009.02.17. 23:06:27

bocsi az eleje henlacinak szól

Veg_ 2009.02.23. 06:07:45

@thómi: Nem is azért értem, csak mert ugy gondoltam, elbeszélünk egymás mellett, az meg neten elég gáz :) (munkajog meg genya, bár én csak féléves tárgyként találkoztam vele, ráadásul a tanár ugy adta le, hogy használni is tudjuk gyakorlatban :)

pr23 2009.03.24. 12:24:48

Nagyon szimpik az dolgozóbarát/vagyonőrbarát kommentek, jó látni hogy vannak akik emberien is tudnak reagálni. Dolgoztam már áruházban kasszásként, árufeltöltőként, vagyonőrök mellet is (a suli mellett kell egy kis mellékes) és nagyon ismerem a szitut, amikor a magát inteligensnek gondoló vásárló állatként, de legalábbis debilként kezeli azt az áruházi dolgozót akit elé sodort a rossz sorsa.
A hozzászólásokat olvasva kicsit megnyugodtam, hogy nem tűnt el végleg a jóérzés az emberekből. :)

pr23 2009.03.25. 13:34:42

1. ha kinyitogatta a terméket és az ettől eladhatatlan az nem lopás hanem rongálás.
2. a vagyonőr nem ki vitte az áruházból a púdereket, csak az előállító helységbe be.
3.a vagyonőr nem lopta el azzal a púdert, hogy kivitte a vásárlótérből a cuccost, mert ha tényleg megrongálták, akkor az tárgyi bizonyítási eszköznek minősül (magyarul bizonyíték arra h történt vmi)és azt csatolniuk kell a feljelentéshez.
4. ha a vagyonőr elrakja a púdert munkaideje alatt az nem lopás hanem sikkasztás, ami sokkal súlyosabb bűncselekmény, és az őrök sem hülyék hogy börtönt kockáztassanak egy púderért....ennyi logika pedig még egy 8általánossal("6első 2második")rendelkezőben is van. pontosan ezért van, hogy ha egy őr megpattint vmit, akkor az nem 1800huf hanem jóval több....hogy megérje a rizikót.

Bugreport 2009.05.26. 09:56:22

jaj te idióta bárgyú krva. ha csak 100 hozzád hasonló eszetlen idióta barom állat van, akkor számold ki mennyi a k
ár... A hozzád hasonló barom majmok bontják ki a lehitelesített elsősegély dobozokat, hogy megvan-e minden bennük, amik persze eladhatatlanná válnak. Szégyelld magad te hiú majom lotyó.

Ecsedy Áron 2009.11.24. 12:24:31

@váj mí:
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Azért van PTK is a világon. Ha nem történt károkozás (vagyis: pénzt veszít a cég, ami nem visszacsinálható), akkor tecsónk tehet egy szívességet.

Ha a biztonsági őr 'tessékel', akkor az személyi szabadság korlátozása, vagy egyenesen emberrablás. A papírok aláíratása, amiről téves tájékoztatást ad az csalás. Ami pedig a jegyzőkönyv visszatartását illeti, ha azon szerepel, hogy van ügyfél példány és nem adják át az ügyfélnek, akkor az okirathamisítás. Ha egy példányt gyártanak csak, amin nem szerepel, hogy az én példányom, azt nem írom alá és kész.

Amire felkérhet az őr (ha bezárja az üzlet kijáratát, akkor még trükkösen kényszeríthet is ennek végrehajtására), hogy várd meg a rendőri intézkedést. Ellenben semmi sem történik, ha ezt nem teszed meg (de ha feljelentést tesz a kamera felvétele alapján, akkor még lehet gond, persze, ha utána jártál a kasszánál is és nem tudja bizonyítani, hogy nem fizettél AZÉRT az áruért, ami nem túl életszerű - mondjuk egy plazmatévénél már feltűnő a kamerafelvételen is, hogy nem lett behúzva).

A lopáshoz rajta kell kapni az illetőt. Egy boltban ez csak a pénztártól való távozás után lehet, így gondolom ezért csinálta így trollunk. Az más kérdés, hogy pontosan ugyanolyan elrettentő ereje van annak, hogy utólag felkérnek az áru kifizetésére, mintha meghurcolnak érte, különösen ha ilyen nyilvánvalóan hülye esetről van szó.

A púderről: ha a dobozt csak kinyitotta, de bele nem nyúlt, a terméket nem használta a bőrén, a doboz hermetikusan nem volt lezárva, akkor kár nem érte a céget, hiszen a termék minden szempontból tökéletesen azonos és eladható maradt korábbi állapotához képest.

A kipróbálás amúgy még olyan vásárlás előtt is normális, ahol van univerzális azonosító rendszer (ezzel az erővel ugye nem lehetne felpróbálni a ruhákat sem).

A kipróbálást törvény nem tiltja, amennyiben a termék utána értékcsökkenés nélkül eladható marad, mert akkor nincs kár, ezért nincs rongálás sem. Ergó külön kell tiltani jól látható módon a termék kipróbálását (ezt pl. bútorboltokban meg is teszik néha), ami szerintem amolyan szerződésforma, viszont szankció ott is zűrös és csak peres úton érvényesíthető.
süti beállítások módosítása