Tékozló Homár

Lehúzás a Vasúttörténeti Park éttermében

2009.03.03. 09:30 | ge | 88 komment

Péter jóvoltából egy Torkos Csütörökön kívüli durva tahóság a Vasúttörténeti Park étterméből, tavaly nyárról. A gyerekprogramokat kínáló park éttermében nincs gyerekmenü, nem jár csak köret vagy egy felnőtt adag megfelezése egy plusz tányérra, ugyanis akkor feleslegesen kell mosogatni. Péterék után biztos nem kell többet egy poharat sem, de ha erről a park üzemeltetője tudomást szerez, más után se nagyon. (Vagy változott azóta valami? Akinek mást tapasztalt, írja meg nekünk!)

A  Vasúttörténeti Park-ban tett látogatásunkkor nagyon is jól éreztük magunkat, a parkkal semmi kifogásunk nem volt, sőt várakozásainkon felüli élményt nyújtott.  Rengeteg gyerekprogram, gyerekvasút, felnőtteknek kézi hajtány. Szóval olyan családos helynek tűnt, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól.

Gondoltuk, beülünk a századelős resti hangulatú étterembe. Két gyermekkel egy óvodás, egy bölcsődés korú, szóval nagyon kisétkűek. Kikértük az italt. Majd jön a pincér: ételt mit hozhatok? Kértünk 2 pulykamellet roston, köret, stb… és 2 gyermek menüt. Na, itt akadt ki a bringalánc a pincérnél. Olyan nincs! Nincs gyermekmenü?  Jó, akkor kérnénk szépen sült krumplit „kecsöpp”-el. Olyat nem tud hozni, mert külön köret nincs az étlapon. Jó akkor kérünk egy sajtos pulykamellet, sült krumplis körettel, és még egy plusz tányért. Olyat sem hoz, mert akkor szétosztom a gyermekek közt. Mondom igen ez a célom tényleg, esetleg ez problémát jelent? Igen, duplán kell mosogatni.
Mit mondhattam volna? Jó, akkor sztornó a rendelés, hozza az italok számláját. Kihozta nagy sóhajok közt, én persze tüzetesen átnéztem, majd borravaló nélkül kifizettem, a számlát. Lehet, hogy én is Nílusi palóc vagyok, és a bölcs kovácsok már izzó vastrónon égettek volna meg, de miért fizessek ki kétszer  1600 Ft-ot, azért a 2 gyerekmenüért amit más sokkal nívósabb éttermekben gond nélkül mosolyogva kihoztak 2*550 Ft jelképes adagot jelképes összegért, és még gyerekmagasítós ülést is szó nélkül hozott a pincér. A gyermekek  adagját és szokásait azért figyelembe szokták venni. Szerintem ebben az étteremben is illett volna, mivelhogy a park tipikusan gyerek számára is kínál programokat.
Nem a vasúttörténeti park a hibás, szerintem az éttermet valami felkapaszkodott meleg konyha engedélyt szerzett büfés alvállalkozó csinálhatja, azt kellene valahogy megrendszabályozni. Mert a hangnem, és a lehúzás kicsit elrontotta a remek napot. Ha számolna egy picit a tulaj akkor rájönne, hogy otthagytunk volna  4 400 Ft-ot a két felnőtt adagért + a 2 gyerek menüért+ italok + borravaló. Így csak az italok árát hagytam ott és, azt sem kellett volna. Kár, hogy faasztalok vannak ott és nem üvegasztal.

Üdv: Péter 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skandigraun 2009.03.03. 09:32:02

Semmi nem történik, hogy konzerv először kedden?

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.03. 09:34:47

Ebben az a legfelháborítóbb, hogy viszonylag kevés olyan hely van, ahová kicsi gyerekekkel el mer menni az ember, ott viszont szeretné jól érezni magát. Más étteremben az sem szokott gond lenni, ha az üveges bébiételt, amit magam hoztam, kérem megmelegíttetni, vagy a saját adagom mellé két tányért kérek a két kölöknek. Az ilyen vendéglátósoknak kéne azonnali hatállyal bontani a bérleti szerződését.

punpa 2009.03.03. 09:35:04

Ez azért van, mert az étterem vasút mellett van. Ha reptér mellett lenne, akkor a pincérek nem tudnák kinyitni a kecsöpösüveget, mert beragadt a távirányító a mustárba.

Gumidomino 2009.03.03. 09:35:28

Jócskán le van maradva a Homár, ebből is látszik. Azóta már többen bementek, pedig nem kellett volna ha tudják, hogy milyen a hely.

ge 2009.03.03. 09:50:05

@Gumidomino: a levelet ma reggel kaptuk.

ge-za (törölt) 2009.03.03. 09:51:54

Az első tízbe,micsoda felemelő érzés:D

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 09:52:15

Gratulálok, ez igazán szép és megható történet.

Érdekes módon ez most nem úgy nyitogatja a bicskát, mint az Arénaplázás-gyerekjegyes sztori. De nem rossz, nem rossz.

Mi most éppen azon gondolkodunk, hogy elhúzunk ebből az országból. De ez a sztori annyira pitiáner és nevetségesen lokális probléma, hogy nem befolyásol se erre, se arra .. :))

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 09:54:08

Mellesleg kitárgyaltuk már, de akkor újra: hozott-e például kérdezés nélkül ivóvizet? :) Pedig kellett volna neki!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.03.03. 09:56:45

na gondoltam, végre egy jó poszt, mert a "egy bölcsődés korú"-t elsőre bőőőcsééésznek olvastam :)

az ilyen helyet be kell zárni, vagy legalábbis a flegma nyüves "felkapaszkodott" pincért eltávolítani! és ha csak csapvizet kértél volna akkor mit mondd? plöe ?(sic!)

elwood 2009.03.03. 09:58:54

Ilyen szar helyet.

Vendéglőbe azért járunk ritkábban, mert maga a gyermek a szűk keresztmetszet, negyedóra után fészkelődni kezd, bebújik az asztal alá, rohangál a teremben.

Mindenhol ahol voltunk volt gyerekmenü vagy féladag. Mindenhol hoztak külön tányért kérésre, felkészültebb helyeken kis szinezőkészletet a gyereknek.

Biztos nem ez az egyetlen hülyeségük. Ennyire szar hely még nálunk is meg fog bukni.

Dr Gregory House 2009.03.03. 09:59:08

„Kár, hogy faasztalok vannak ott és nem üvegasztal.”

Kedves Péter! Ezt magyarázd el, légy szíves, mert nem értem. Köszi!

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 10:01:35

@elwood: ugye. Pontosan. Mi is szeretünk vendéglőzni, a gyerekünk is (a nagyobbik, 6 éves). A kisebbik még nem értékeli (0.75 éves).

De ez annyira pocsék, hogy csak ráomlik egyszer valami. Mondjuk valami hatóság. Vagy egy nagy adag párolt tégla.

elwood 2009.03.03. 10:02:55

tranq, addig menj amíg nem késő.

Én tíz éve azt hittem, kár kimenni, nagy fejlődés előtt állunk. Most meg már család, egészségbiztosítás, nyugdíjjal együtt rizikósnak tűnik.

Itt még 20 évig nem lesz fejlődés.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 10:03:15

@Dr Gregory House: szívesen elmagyaráznám, csak ki tudja, megértede. ;) Ha szeretnénk, érthetnénk akár úgy is, hogy esetleg kárt akart volna tenni az étteremben a vendég, és könnyebb lett volna a dolga, ha üvegasztalok lettek volna.

Agent provocateur!!!:)

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 10:05:59

@elwood: Ha tényleg nem lesz fejlövés bocs fejlődés még 20 évig, akkor nem érdemes egy percet se várni. De ez a sztori szinte irreleváns. Nem tudom úgy belemagyarázni a jelenlegi magyar helyzetet, hogy ne tűnjön erőltetettnek. De ha valakinek sikerül, hallgatom ... :)

Tényleg, a posztíró lesz hülye? Vagy az legalább most kimarad?

Nanemá 2009.03.03. 10:07:11

Engem ez a sztori jobban felháborít, mint az összes megelőző T.Cs.-történet.
Szerintem a megoldás:
1. pincért más pályára átirányítani
2. A Park üzemeltetője részéről "elbeszélgetés" az étterem üzemeltetőjével arról, hogy mit is jelent a vendéglátás a XXI. szd-i Európában, különösképpen egy gyermekprogramokat látogató családokból élő létesítményben.
3. Amennyiben nem történik gyökeres, pozitív változás, úgy pályázat útján új üzemeltetőt keresni az étterembe. (Bár én azt is el tudnám képzelni, hogy a jelenlegi étterem üzemeltetője esetleg sógor-komaságban van "odafönn" valami "fontos elvtárssal", vagy csak simán tejel annyit vkinek zsebbe, hogy nem akarnák lecserélni...)

Gumidomino 2009.03.03. 10:15:18

@gabriseszter:
köszi. :) azt hittem, tele van a levláda és nem éritek utol magatokat, de akkor mégis van remény. vagy nincs panaszhajlandóság.

kim.bauer 2009.03.03. 10:17:41

elég sokat járunk étterembe a gyerekekkel, de ilyet még sehol sem tapasztaltam. pedig volt olyan hely, ahol a fiam egy vacsora alatt 2 üdítőt is kiborított úgy, hogy mindkettőnél terítőt, tányérokat, poharakat kellett cserélni; és a pincér a második cserét is mosolyogva csinálta. (elég ciki volt; de felettébb lejattoltuk cserébe... :D)
az ilyen helyeket be kellene zárni.

RaveAcE 2009.03.03. 10:17:49

Nyáron voltunk ott és nem emlékszem ilyen gondra. A rántott csirkecicit szétszedték 2 tányérra.
Inkább a vasutasokkal volt gond. Negyed órát álltunk a hajtánynál a tűző napon a gyerkőcökkel és vártuk, hogy a vezető bácsi letegye a mobilt. Egy idő után gondoltuk, addig is beülünk a kiskocsiba, hogy legalább állni ne kelljen. Erre leordította a fejünket, hogy beülni csak az ő engedélyével lehet. Valami nyikhaj köcsög volt, kb 20 éves. De nem tette le telót pofázott tovább.

Lakkozotteger (törölt) 2009.03.03. 10:19:41

@tranq:
@Dr Gregory House:
Látszik nem olvastok elég régóta Homárt. A legendás EDÉ-s posztban volt üvegasztal, ami még el is tört. ÉrtED-E? Egyébként meg szívesen belinkelném a posztot de már nincs fenn a Homáron :(
Az öreg rókák talán tudnak dobni hozzá 1 linket.

Egyébként meg bacc pacsker a seggébe az ilyen vendéglátósnak/pincérnek. Illene egy ilyen helyen, ahol eléggé a családosok a cél közönség lennie gyerek menünek, gyerekszéknek, előzékeny kiszolgálásnak (gondolok itt pl a tányérra) lennie.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.03.03. 10:21:11

@RaveAcE: biztos "valami felkapaszkodott kiskaller volt" :)

elwood 2009.03.03. 10:24:58

@Lakkozotteger: sztem mielőtt kioktatod tranq-t olvasd el a hozzászólásást

staropramen 2009.03.03. 10:29:10

Sztrovacsekek!
Az a baj veletek, hogy csak edézni tudtok, a sorok között olvasni meg nem.Hol esett meg az ominózus eset?Esettörténeti, bocs vasuttörténeti múzeumben.
A pincér valószínűleg Szabó bakter lehetett az Indul a bakterházból. Miután a vonalat megszüntették Szabó bakter múzeumi tárgy lett. Időnként be kell az étteremben segítenie, .Ezzel a keccsöpp dologgal meg végképpen összezavarták.Arról nem is beszélve, hogy neki kell mosogatni is.Ezért kizárólag felnőtt adag szilvásgombócot visz ki egy lábasban.

Lakkozotteger (törölt) 2009.03.03. 10:30:00

@elwood: Ok. Tévedtem. Inkább csöndben maradok.

Pittykapitany 2009.03.03. 10:36:12

@staropramen: Nekem is ugyanez jutott eszembe. A fenti megnyilvanulas olyan bakteres/kalleres. Vissza a gyokerekhez.

Zep 2009.03.03. 10:39:14

Jogos a felháborodás, mi is vontunk már ott.
Tipikus lehúzós-ábaszós hely. Inkább vigyetek szendvicset.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.03. 10:39:33

Szerintem a pincér maga volt a tulaj
Ugyanis valószínű, hogy a recesszió elérte a Vasúttörténeti Parkot is.
Ez már az egyszemélyes vendéglő - Ő főz, felszolgál, mosogat, szállítja az árut és vezeti az éttermet. Ha egy tányérral többet kell mosogatni akkor felborul a munkarend és csődbe megy a hely
Szóval ne basztasuk mán :)

◄ViZion 2009.03.03. 10:39:59

Hmmm.... azért egy panaszkönyv, vagy beszélgetés a tulajjal belefért volna.
Ilyet egy vendéglátós sem engedhet meg magának, szerintem a pincér egy retardált lusta köcsög volt.

Ha a tulaj elé tárod a gondod, tisztázódhatott volna, a panaszkönyvet nem használják, pedig soxor érdemes lenne.

Breaking news 2009.03.03. 10:41:31

Üvegasztal témában ajánlom: www.furedtv.hu/forum/viewtopic.php?id=4
Remek posztok a műemléki környezet kéxalag sztárjáról. Innen még törölték.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.03. 10:42:56

@Dr Gregory House:
Az EDÉs poszt egy része fenn van itt (Az üvegasztal kapcsán):
ezfontos.uw.hu
EZ FONTOS!!!!!!

The Good Boy 2009.03.03. 10:53:51

@Hubikaaa: Most akartam 35.-ezni, erre te elvetted a poént. Grat a gyorsaságért.
Mi van homár? elfogytak az idei éttermi sztorik, jönnek a tavalyiak?
Vagy ez már volt?
Ez FONTOSCH!!!!

Banxa - Changes 2009.03.03. 10:59:20

@Pittykapitany: Roots, bloody roots! :)

Bakker semmi értelmeset nem tudok hozzáfűzni.Én(tudom énnel nem kezdünk mondatot.)nem vagyok egy nagy étterembe járó, de eddig akárhol voltunk maximálisan rugalmasak voltak, pincérektől kezdve mindenki.Mindenre volt megoldás.Ha egyből parasztba nyomja a legjobb amit tehetsz amit a posztoló csinált, pia kifizet, megilletődött gyerekkel kisétál, látod kisfiam ha paraszt akkor ott kell hagyni, mondattal konstantálni.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.03.03. 11:01:36

@Lakkozotteger: elég régóta olvasom, pölö azt is olvastam, hogy hagyjuk az illető keresztnevének emlegetését. Ezért igyekeztem úgy reagálni, hogy akinek füle van hallja :) és GH még akár lehet provokátor is.

Az ördög nem alszik! Mi vagyunk a nép füle, szeme szája és egyéb belső szervei!

Pittykapitany 2009.03.03. 11:07:06

Az itten szerintem a problematika hogy a legtobb vallalkozo Magyarorszagon 1 ev alatt akarja megszedni magat. Nemtudom rajonnek-e valaha hogy az elegedett customer (hogy hagyma is olvasson valami hazait) hosszu tavon tobb bevetelt jelent.

Es vegul egy klasszikus: ezert tart itt ez az orszag.

Makosgubat akarok ebedelni. Meghiv valaki? :)

Pepe83 (törölt) 2009.03.03. 11:07:24

A sztori egy kicsit sántít.
Szerintem nincs az az elvetelmült pincér aki komolyan azért nem hoz külön tányért mert akkor 160 tányér helyett 161-et kell elmosogatni.

Gumidomino 2009.03.03. 11:12:57

A jómúltkor a budakalászi country tanyában mi is egy ilyen pincért fogtunk ki. Elénk baccta a papíralátétet, később az étlapot és flegmán csak annyit kérdezett, hogy "Inni?"
Kértünk inni de pár perc múlva a hasonló stílusú és lényegretörő "Enni?" után inkább rögvest fizettük az üdítőket és eljöttünk.

Nem tudom, hogy rájött-e miért, de nem is érdekel. Ettünk otthon.
Csak úgy el tudja rontani az ember kedvét egy ilyen majom.
(azért egyszer még visszamegyek kipróbálni. hátha nem ő lesz - ha igen akkor meg 'vadász-vadász' megírom!)

Tipikusbalek 2009.03.03. 11:15:47

@Pepe83: Persze, hogy nincs. Mert hál' Istennek még azért ott nem tart a kurvaország, hogy konkrétan a szemedbe mondják, hogy ebben az étteremben lehúzúnk a sárgaföldig, és ha nem tetszik húzz a picsa*ba! Azért még annyi becsület megvan, hogy próbálják virágnyelven előadni a dolgot. Más kérdés, hogy már ez is annyira átlátszó mint Medveczky Ilona fellépőruhája.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.03. 11:36:30

@Gumidomino: Node mi ezzel a baj? Vették az erőfeszítést és a parasztos vendéglőbe egy igazi velejéig paraszt felszolgálót raktak... Ez már lehet, hogy az üzletpolitika része ám...

Blossom 2009.03.03. 12:28:04

Felhaborito tortenet! Szinte hihetetlen.
Es huu de kivancsi lennek, hogy abbol az etterembol elolvassa-e ezt valaki? Es hogy mit szolnak hozza?
Bar... azert az elegge gyengit a tenyen, hogy az eset mar egy eve volt, es mas valaki irta, hogy nekik elfeleztek a csirkemellet (csirkecicit irt, de az egy annyira undorito nemvicces szo, hogy azonnal hanyiger is kerulget ettol az embertipustol, aki szegeny, igy akar vicces kommentet irni.)
Nade, vissza a temara, vajon igy egy ev utan mit lehet tenni?
Amugy meg minek kell egy eves sztorit bekuldeni? Vagy OK, irni, bekuldeni lehet, sok hulye ir mindenfelet a neten, (lasd:"csirke.i.i"), de minek kell ezt mar lekozolni?

brand_boy 2009.03.03. 12:47:44

@Pepe83: Szerintem ez a pincér a jövőből jöhetet, de valószinüleg még egy igen fejletlen T-50-es modell.
A finom,apró viselkedés modellezésére, még nincsenek megfelelő algoritmusai.

Őrülj, hogy nem tépte le a fejeteket, amikor elmentettek "inni" után.
Akár komoly üzemzavart is okozhatott volna, az "enni" programrészek elmaradása.

szajberpiraty 2009.03.03. 12:51:27

Pincért T-Home-os csokiszökőkútba fojtani, kötött robotba csomagolni, majd kiültetni a hajtányra és elhajtani. A lépfene egye meg az ilyen pincért...

grigorij (törölt) 2009.03.03. 12:57:22

Hogy egyeseknek mennyi felesleges idejük van...
A fiammal évekig mentünk a Füstibe szinte hetente. Gyakorlatilag ott nőtt fel.
Soha sem azon járt az agyam, hogy majd ott ebédelünk, de ez az én problémám... Innivaló, sütemény, fagyi, ajándékok stb. mindig volta és elfogadható áron!
A Füsta talán a legnívósabb hazai gyűjtemény!
NEM MÚZEUM! Sajnos...

De OK! A pali ott akart zabálni és nem volt gyerekadag... Mint ahogy a hazai vendéglátók 50%-ánál sincs...

Gondolom az efféléket az nem zavarja, hogy egy strandon nincs gyerekbelépő?
Nem zavarja, hogy egy Dagályba két gyerekkel 6000 csak a belépő?

Az zavarja, hogy egy kajárét többet kellett kifizetnie. Azaz nem is kellett többet... Csak az árát... És még plusz mosogatni is kellett...
Azta!

grigorij (törölt) 2009.03.03. 12:58:30

"Nem a vasúttörténeti park a hibás, szerintem az éttermet valami felkapaszkodott meleg konyha engedélyt szerzett büfés alvállalkozó csinálhatja, azt kellene valahogy megrendszabályozni. "

Ez meg annyira KOMMUNISTA duma!
2009 van! Elvtárs!

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.03.03. 12:59:30

Van megoldas, egyszeru. Kikerni a tanyar kajat, attolni masik tanyere mindent es a pincer elott veletlenul, artatlan csodalkozo tekintettel a foldre dobni, mondvan hopsz. Ezt legalabb nem kell elmosogatni. Es kerni egy masikat, de inkabb kettot, mert ha csak egyet hoz, veletlenul az is eltorik.

peterslounge 2009.03.03. 13:11:54

Kedves homár olvasók! Évekig dolgoztam a vasúttörténeti parkban mint kézihajtányos fékező diákmunkás. Ez a hely a szivem csücske marad örökre. Felejthetetlen élményt ad kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szerencsére a vendégek nagyrészének van annyi esze hogy egy ilyen helyre (ahol nem mellesleg rettentő sok füves terület van.) Otthonról hoz elemózsiát és egy padon leülve a nagy gőzösök árnyékában fogyasztja el azt. Ugy gondolom a helynek nem a melegétkesztetés a főprofilja. De örülök hogy ha mésképp nem legalább egy kis teret kapott itt ez a hely melynél nincs csodálatosabb azok számára akiknek a szivét a vasut megdobogtatja.

Szőrgyáros 2009.03.03. 13:15:30

Tudom, hogy már volt, de: EZÉRT TART ITT EZ AZ ORSZÁG.

elwood 2009.03.03. 13:17:12

"Otthonról hoz elemózsiát és egy padon leülve a nagy gőzösök árnyékában fogyasztja el azt."

Akkor inkább pirítóst viszek azon nem feltűnő annyira a korom.

FaBRiK 2009.03.03. 13:19:43

Nem elmenni kell innen és élvezni azt, amit mások máshol kihacoltak, hanem ki kell harcolni:
1. Kérni mégegyszer halkan.
2. Kérni kicsit hangosabban
3. Kérni a vásárlók könyvét és beírni (nekem eddig bejött).
4. Megrendelni csirkecicit és krumplit 1 tányéron, majd krumplit kitenni szalvétára másik gyereknek (ha textilszalvéta, az még jobb).
5. Közben mosolyogni, hogy bosszankodjon ő.
6. Persze gyerekre nem rászólni, hogy egyen rendesen, hiszen most kikapcsolódunk, nem kellenek a szabályok.
7. Persze gyerekre kivételesen nem rászólni, hogy viselkedjen.

Ezek nem opciók, hanem az összeset!

FaBRiK 2009.03.03. 13:20:59

Egyébként egyetértek: ezért tart itt az ország!
Az emberek azt várják, hogy a probléma megoldódjon (értsd más oldja meg). Ha nem, akkor fikázunk, de semmit nem teszünk.

Fekete Sámuel 2009.03.03. 13:22:58

A mosogatás költsége majdnem 0, minden normális étteremben rendes mosogatógép van, semmit sem kell kézzel törölgetni.

Gumidomino 2009.03.03. 13:27:17

Nagyon jó! Azért egy-két kommentelőnek ha izzadva is, de sikerült fogást találnia a posztolón!
Már izgultam hogy száz fölé megyünk és nem fikázzák a vendéget.

Dr Kangörény 2009.03.03. 13:31:11

grigorij, ki nem szarja le az 50%-nyi szar helyet? Mi a retekre érv, hogy sok más hely is szar???

Ha az emberek nagy része türhén állat, akkor mindenki legyen az?

Baszki, ha egy gyerek nem zabál meg egy felnőttnek valóa dagot, akkor miért kéne megvenni?

A vengéglő a kuncsaftokért működik, tudtad te ezt?

avogadro00 2009.03.03. 13:36:16

két fajta pincér van:
1. bunkó
2. normális

nincs átmenet, ez MO.

kisi001 2009.03.03. 13:39:11

Furi, de én semmi kivetnivalót nem látok az étterem hozzáállásában. A gyerek menü lehetőség, nem széria felszerelés...

Szőrgyáros 2009.03.03. 13:40:55

Attól hogy nem volt gyerekmenü, egy plusz tányért azért adhattak volna, nem?

Gumidomino 2009.03.03. 13:48:06

Szeretnék mindenkit megkérni hogy aki nem érti, mi volt a posztoló problémája, mindenképpen ÍRJON!
Ettől fejlődik a homár!

Köszönöm

elwood 2009.03.03. 13:48:13

@kisi001: "A gyerek menü lehetőség, nem széria felszerelés... "

sőt evőeszköz is csak lehetőség, ha nincs nincs, azt sem kell elmosogatni

Szőrgyáros 2009.03.03. 13:53:43

Kapitalizmus jött, kommunista hozzáállás és munkamorál maradt. Remélem az ilyenek hamar kivesznek a versenyben. Bár nem úgy néz ki...

staropramen 2009.03.03. 14:07:24

@peterslounge
akkor mi a búbánatos francért van ott egy működő étterem?Ha már ott van miért Szabó bakter dolgozik , miért nem egy pincér?
Gyere sűrűbben a Homárra betegre doboghatja magát a szíved, annyi vasuti poszt van errefelé.

Poptaritop 2009.03.03. 14:11:20

Legalább egy potenciális paraszttal kevesebb, aki felparkol a fűre, járdára a környéken. Csak így tovább Vasúttörténeti park.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.03. 14:19:58

@drRoot: és te láttad, hogy ő volt az, aki fűre, járdára parkolt? Legalább te nem potenciális paraszt vagy...

A posthoz:

Értem azt, hogy nincs gyerek menü, jó tényleg nem mindenhol van. Értem azt is, hogy nincs külön köret. Nívósabb éttermeknél ez megszokott. De, hogy a pincér nem hajlandó plusz 1 tányért kihozni, és utána ilyen flegmán válaszol.

Nehogy már azt mondjátok, hogy a postoló a hülyet? Emberek, ha nekem ilyet szólt volna, abban a pillanatban hívatom a főnökét, de minimum elküldöm a jegesmedve faszára klarinétozni (persze csak finoman, hogy a gyerek ne hallja).

Kár, hogy csak most küldték el ezt a levelet (ezt egyébként végképp nem értem, hogy miért is?).

Gumidomino 2009.03.03. 14:29:23

@EnZsolt:
a kommentedből kiindulva nyilván azért, nehogy megrohanja a vasúttörténeti park éttermét a feldühödött kommentelők igazságosztó tömege! :D

peterslounge 2009.03.03. 14:31:14

staropramen:

1,sajna én elfogult vagyok a vasúttörténeti parkkal.
2, a park Középeurópában egyedülálló!
3, aki utasellátoban akar ebédelni az nem menő!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.03. 14:33:16

@Gumidomino:

akkor most mondjam le a kóruspróbát a Vasúttörténeti park elől? Pedig úgy elénekeltük volna a jegesmedve faszát. :D

Akkor az idei postokat jövőre küldjétek el emberek!!!

Tipikusbalek 2009.03.03. 14:44:40

Ezt a Pocsay-család egyik barátja küldte tavaly mailen, csak most ért ide!

galicius 2009.03.03. 14:58:21

Minek akarsz enni a vasútnál,sőt múzeumban?Menj étterembe.

Netuddki. 2009.03.03. 15:04:11

@tranq: Na ezért nincsenek üvegasztalok az ilyen helyeken.

Netuddki. 2009.03.03. 15:06:58

@peterslounge: Hehe. Lehet félreértették. A hely a régi utasellátók hangulatát is szerette volna 100%-ig átadni.
Így már nem tudhatjuk meg volt-e kukac a kajában. :D

sehovase 2009.03.03. 15:12:38

@FaBRiK: kíváncsi vagy mit tesznek a kajádba miután kivered a balhét!? nyálasgecis csirkemellet roston sült taknyos sültkrumplival. nem nagyon érdemes powerkedni magyar étteremben, kívéve, ha elötted készítik a kaját.

mókus 2009.03.03. 17:05:34

Nemcsak gyerekszék, de pelenkázó sincs sok helyen (egyéb intézményekben sem).

Poptaritop 2009.03.03. 19:45:35

@EnZsolt: Azért írtam hogy potenciális bazmeg!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.03. 21:58:05

én meg azt unom, hogy az összes mekiben, burgerben gyerekvisítást kell hallgatnom állandóan.
ez vajon kit érdekel? gyanítom senkit. pedig biztos nem vagyok vele egyedül.

pK · http://www.munkavedelem.biz 2009.03.03. 23:03:54

sünöző, szerinted a szülők nem unják a gyerekvisítást? Nekem van kettő, én azokét is unom néha. A Tiedet is unták annak idején.

Mit javasolsz? Üssük agyon az összes kis szarost, vagy csak éheztessük halálra őket? Esetleg 18 év alatt csak a némák mehessenek nyilvános helyre?

vauvauvau 2009.03.03. 23:37:21

én kivettem volna a tányérból és felettem volna az asztalról!

HandG 2009.03.04. 09:09:57

Nekem még időben jött az információ!
Köszi!

El fogjuk kerülni ezt a helyet!

Pedig, ha a bolond tudná, hogy milyen jó és hálásak tudnak lenni az apukák, ha problémamentes kiszolgálást tudnak a kiscsaládjuknak biztosítani a vendéglátók!

Na de, aki hülye az manapság meg is fog halni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.03.04. 12:53:07

Baszki, végre egy értelmes ember. A többség szopatja magát, aztán rinyál.

Bigf00t 2009.03.05. 14:47:34

HandG!
Imádom az ilyen gyökereket mint te aki csak ír valamit hogy írjon:P
Ha elolvastad volna az összes kommentet, volt akinek semmi rossz tapasztalata sem volt ott csak ennek a hülye kurvának akinek a sérelme 8 hónap után kerül a felszínre....nem is értem az egészet, mert ha nekem nem tetszik valami azonnal a végére járok mondjuk az üzletvezetőnél, vagy valami elérhető fönöknél.....de hogy sok-sok hónap után fogjam magam és leírjak egy ilyen marhaságot az azért magáért beszél:P Azaz milyen búvalbaszott picsa lehet az akiben ekkora törést okozott hagy hogy nem kapott a kölke gyerekadagot!
Majd ha a ligetben 3szor ennyiért 2napos maradékot fog enni azt majd 2010ben írja le?

peterslounge 2009.03.05. 14:52:40

Ha valaki a vasúttörténeti parkban igazán jót akar enni, ajánlom figyelmébe az évente megrendezésre kerülő egyre nagyobb népszerűségnek örvendő nemzetközi étkezőkocsi találkozót, ahol több ország hozza el étkezőkocsijában a nemezetére jellemző különleges ízeket!

papu 2009.03.09. 01:21:59

Nálam ne lett volna ilyen szerencsés pincér! Simán lefejelte volna faasztalt.

papu 2009.03.09. 01:30:52

@Bigf00t: retkes tahó paraszt.

Bigf00t 2009.03.09. 18:13:56

papu....ebből is látszik a békasegge alatti értelmi színvonalad és hogy fingod sincs arról amiről itt szó van (lenne)...plusz az hogy egy tyúkmellű kis senkiházi (retkes tahó paraszt) vagy (mint én), tudod, Budapesten NEM DIVAT pincérrel asztalt fejeltetni, főleg nem egy olyan helyen ahol még őrség is van.

Tipikusbalek 2009.03.11. 08:59:19

@Bigf00t: "..csak ennek a hülye kurvának akinek a sérelme 8 hónap után kerül a felszínre....", "Azaz milyen búvalbaszott picsa lehet az akiben ekkora törést okozott hagy hogy nem kapott a kölke gyerekadagot!" Búvalbaszott picsa, hülye kurva és közben Péter a poster neve. Tudtommal Magyarországon akármilyen liberalizmus is van, azért a Péter nevet csak és kizárólag fiúknak adják. Rosszul tudom? Aztán, meg "Ha elolvastad volna az összes kommentet.." Nem csak a kommenteket kell olvasni kolléga, hanem azért a postot sem ártana. Akkor nyílvánvalóvá vált volna, hogy a posternek igaza van, és nem írkáltál volna ilyen bődületes hülyeségeket. Vagy lehet, hogy Te vagy az a pincér a VT parkból és emlékszel az esetre, hogy az anya volt jobban felháborodva és nem az apa. És ez most egy Freud-i elszólás volt? Mindenesetre gyökér vagy az biztos!

kisi001 2009.03.12. 22:31:58

@elwood:

A kettőnek nincs túl sok köze egymáshoz...
süti beállítások módosítása