Tékozló Homár

Az Allianz a fizikában bízik, a rendőrökben nem

2009.03.11. 10:30 | ge | komment

Sly egy három résztvevős koccanás egyik szereplőjeként szembesült azzal, hogy a biztosítók nem szeretnek fizetni. Az Allianz nem hisz a saját ügyfelének, aki elismerte a felelősségét, de a szemtanúknak és a helyszinelő rendőrnek sem, inkább az elnyelés szabályaira hivatkozva nem fizet.

2008. december 4. reggelén a párom elindult a 2003-as évjáratú C Corsánkkal munkába. Útközben még felvette a kollégáit egy buszmegállóban. A mögötte haladó B Corsa vezetője volt olyan kedves, hogy beengedte maga elé, úgyis mindegy volt, mert előttük állt a sor. Arrafelé reggelente mindig nagy a forgalom, torlódás van. A párom emiatt megállt, ahogyan mögötte a B Corsás is. Ekkor egy hátulról érkező Lacetti beléjük durrant, neki lökve a B Corsát a mi autónknak.
Mégegyszer tehát a szituáció: két Corsa áll a sorban, Lacetti jön, megállni már nem tud, csattanás. Ez fontos!!!

 

Rendőr kijön, Lacettis elismeri a felelősséget és hogy nem tartotta a követési távolságot, papírok kitölt, megy mindenki a dolgára. A Lacetti orra nyilván törött, a középső Corsás elöl-hátul sérült, a mi autónk hátulján (csomagtér ajtó) fél méteres horpadás, lökhárító karcos, rendszámtábla kilyukadt.

 

Miután az eset egyértelműnek tűnt (rendőri intézkedés történt, felelősség elismerve) a legnagyobb nyugalommal vártuk az értesítést az Allianz Hungáriától (a Lacettis biztosítója), hogy lehet vinni javíttatni az autót. Ehhez képest kaptuk azt az információt, hogy az Allianz átküldte a káranyagot az OTP Garanciának (a B Corsás biztosítója), mivel szerintük az eset mégsem olyan egyértelmű és ugyan az rendben van, hogy a Lacetti meglökte a B Corsát, de a mi autónk kára a B Corsás felelőssége. Az OTP Garancia megvizsgálta a papírokat és az állításokat, majd érthetően a legnagyobb nyugalommal fogta magát és visszaküldte az Allianznak az egészet azzal a megállapítással, hogy nem értik, hogy az Allianz miért is továbbította nekik, hiszen egyértelmű az egész.

 

Ekkor azt gondoltam, most már sínen van az ügy, az Allianz kénytelen lesz kifizetni a mi kárunkat, na meg a B Corsás elejének sérüléseit. Na, itt estünk pofára! A múlt hét vége felé – miután ismét eltelt vagy egy hónap és az Allianz csak kussolt – felhívtam a mittudoménmilyen kárrendezési központot, hogy miújság. Az ügyintéző hölgy másnapra ígért választ, mondván, a káranyagunk a vezető asztalán van és elbírálásra vár. Vissza is hívtak másnap, hogy nem hajlandóak fizetni és ismét visszaküldik az OTP Garanciának az anyagot. Kérdezem: Hálló??? Mi van??? Kértem a hölgyet, hogy akkor most azonnal legyen szíves ahhoz a bizonyos vezetőhöz kapcsolni, mert szeretnék tőle magyarázatot kérni. Persze azt mondta, hogy most nem tudja adni, meg amúgy se biztos, hogy bent van, stb. Ekkor nyomatékosítottam a kérést (némileg emelt hangnemben, teljesen felháborodva), mire néhány perc elteltével visszahívott a bizonyos út. A diskurzusunk után kb. 2 óráig próbáltam magamhoz térni és a normál pulzusomat visszanyerni, ugyanis a következőt adta el a legnyugodtabban:

 

Az Allianz álláspontja szerint a baleset nem történhetett úgy, ahogy a 3 autó vezetője + a rendőr állítja, mert az energia elnyelés szabályai szerint (???) a mi autónkon kisebb kárnak kellett volna keletkeznie, mint a mögöttünk haladó B Corsán, szerintük csak az lehetett, hogy először a B Corsa durrant belénk, majd abba a Lacetti. A 4 ember állítása, a felelősség elismerése le van ejtve, műszakilag ez tuti nem így volt, hanem úgy, ahogy ők mondják. Kérdezem tőle, leszimulálták a koccanást és megvizsgáltak mondjuk 40 db B, és 40 db C Corsát és ebből állapították ezt meg? Nem, mondja, hanem erre nekik megvannak a módszereik. (Jó kis módszerek, mondhatom). De én amúgy se aggódjak, mert az ilyen vitás ügyeknél a MABISZ úgyis fizet, amíg a biztosítók rendezik egymás között a dolgaikat. (addig legalább nekik úgyse kell fizetni) Na, de mégis mikor? Jelzem, március van, a kár decemberi. Mi van akkor, ha mi közben el akarjuk adni az autónkat? És a B Corsásnak ki fogja kifizetni az autó elejét? Ez az autó mellesleg használhatatlanná tört.

 

Észrevételeim az üggyel kapcsolatban:

  1. Ha valaki elismeri a felelősséget egy balesetnél, az tényleg ennyire nem érdekel senkit?

  2. Az Allianz az egyik legnagyobb biztosító, hogyan engedheti meg magának, hogy pitiánereskedjen egy ennyire egyértelmű ügyben?

  3. Amikor az energia elnyelésre hivatkoznak, azt miért hagyják figyelmen kívül, hogy a régebbi autók ütközési zónája sokkal merevebb volt, mint a mostaniaké? Így egy újabb autó sokkal inkább törik, épp azért, hogy elnyelje az ütközés energiáját!

  4. Ha úgy történt az eset, ahogy az Allianz állítja, két csattanás kellett legyen: először, amikor a B Corsa belénk jött és másodszor, amikor abba belecsúszott a Lacetti, mégegyszer meglökve a mi autónkat, aminek a seggében már amúgy is benne van a B Corsa. Szeretném jelezni, 1, azaz egy darab csattanás volt.

  5. Tavaly novemberben éppen azért kötöttük át a saját biztosításunkat az Allianzhoz, hogy ha kárt okozunk, ne történhessen meg, hogy ilyen szarakodás miatt nem fizetnek a károsultnak (lásd MÁV). Feltételeztem, hogy az Allianz nem ilyen, erre tessék! Ha megtehetném, azon nyomban lemondanám a KGFB-t náluk, de az biztos, hogy soha a büdös életben náluk semmit nem fogok kötni.

 

Értem én, hogy gazdasági válság van, meg kell fogni a pénzt, de ez azért mégiscsak több a sok(k)nál!!! Ahogy azt az úrnak  is jeleztem a telefonban, a megfelelő lépéseket megtettük, hamarosan a kezébe kaphat egy levelet az erre szakosodott kárrendező cégtől, mert ez nem fogjuk annyiban hagyni! Ja és a B Corsás is intézkedett már, ha kell, perre viszi az ügyet!

 

Az Allianz meg szarjon sünt. Jó sokat.

Üdv, 

Sly 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neménvótam 2009.03.11. 10:35:31

Elolvastam, még jó, hogy nincs autóm

Impega 2009.03.11. 10:36:05

dobogo, ha meg nem, majd az lesz Cenzurazas utan :D

milyen_Péter? 2009.03.11. 10:36:05

alig merek hozzászólni... Úgyis a rendőrnek lesz igaza, végül ki fog derülni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.03.11. 10:36:51

Csak azt nem értem, mi történt az A Corsával?

Csokis2 2009.03.11. 10:37:42

@milyen_Péter?:
Rendőrnek? Miért? A biztosítónál van a pénz, tehát neki lesz igaza.

Impega 2009.03.11. 10:38:56

Majd a rendor fizet.

Csokis2 2009.03.11. 10:38:56

@atpijkamo:
Az úgy összetört, hogy Lacettinek nézték.

milyen_Péter? 2009.03.11. 10:43:24

@Csokis2: Mert ő helyszínelt.

Amúgy tényleg bicskanyitogató az Allianz stílusa. Vicces, hogy megpróbálják megmagyarázni az embernek, aki átélte, hogy az történt, amit ők mondanak, akik ott sem voltak. Vicces, nevetséges, szánalmas, gyomorforgató, undorító. Még jó, hogy semmi közöm hozzájuk. Ezek után természetesen soha nem is lesz.

Gumidomino 2009.03.11. 10:44:50

az a klassz, hogy közben a lacettisnek kimegy egy papír, hogy mondjuk kettőszáznyolcvanötezer forint a másik két autó kára. ha akarod kifizeted, ha nem, megemeljük a biztosítást és romlik a bónuszod.
Ő meg esetleg kifizeti és az allianz fialtatja a pénzt! :D

ügyes.

Bugreport 2009.03.11. 10:48:43

Nekem is Allianznál van a gfb-m. Jó tudni milyen frankó csávók. Át is megyek a MÁV-hoz :P :D

Pittykapitany 2009.03.11. 10:49:46

Valaki javitson mar ki de a rendorseg hivatalos szerv, felvette a vallomasokat a jegyzokonyvet, es egy sz.ros profit orientalt ceg azt mondja hogy marpedig az nem ugy van akkor minden oke huzhatja az idot??
Hat hol elunk? Elunk egyaltalan? :)
De most komolyan. Enis elmegyek bankot rabolniaztan ha elkapnak bebizonyitom hogy hiaba lattak 80an egy zsak penzzel elrohanni, ez fizikailag nem lehetseges mert irodai munkat vegzek es a sorvadt testemmel nem birnek el annyi penzt... :)

Ennyit akartam.

=Ford Prefect= 2009.03.11. 10:50:44

Fogyasztóvédelem, sün, baccpapucs, stb...

UTomi 2009.03.11. 10:53:14

Tényleg durva hogy így áll a dolgokhoz az allianz. annyiban viszont igaza van, hogy az A corsa (legelső autó) javításának költségei a B corsa biztosítóját terheli, a B corsa eleje és hátulja a lancettijé. De ettől függetlenül nagyon gáz ez az aktatologatás amit művelnek.

Tyunafis 2009.03.11. 10:55:40

Nekem régen Generaival volt hosszas vitám arról, hogy létezik, hogy egy billencses teherautó rámtolatot és így nem csak az első lokhárítóm tört össze de a szélvédőmet is betörte egy, a billencsről leeső fémrúd.

1. először azt mondták hazudunk! megjegyzem ott is volt rendőrségi jegykv.
2. azt mondták Ok, nem hazudunk, de ez két különálló baleset így külön-külön kell kezelni a lökhárítót+szélvédőt, erre egy jegykv. nem elég!!!

persze, amikor jónevű ügyvédem megírta a "beadványt" utána relatíve rövid időn
belül fizettek

szemig jimmy 2009.03.11. 10:55:55

@UTomi: szerintem ez nem igy van.
a felelősségbiztosítás valszeg azért van így nevezve hogy a felelős fizessen
b corsa esetleg felelőtlenül közel állt???
ilyet kreszben nem tanultam
mingyár szólok autózzéknak , majd átjönnek ide a szakértők...

nilsholgersson 2009.03.11. 10:56:25

én láttam az egészet. A párod kövér gázzal beletolatott a B-be, azt pedig belepasszírozta egy Lacettibe. Folyt a vér mindenfelé. Jött rendör, mentö. A párod higgadtan kezelte az ügyet. Egy-egy boríték mindenkinek és kész az új sztori. A lacettis egyébként az összeget keveselve a corsatok után köpött egyet, de célt tévesztett.. Egy kisebb összegért cserébe persze tanuskodhatok mellettetek is..

Pittykapitany 2009.03.11. 10:56:32

@UTomi: Namost A Corsa sosem volt a tortenetben. Amugy is ketlem hogy igy van mivel ha a Lacetti osszetol 10 autot akkor arrol o tehet nem a sorban allo tobbi auto es annak biztositoi...

É2I 2009.03.11. 10:57:14

Allianz drága, vízfejű cég. Remélem a gazdasági válság rendbe teszi az ilyen kötsögösködő urakat náluk.

Az, hogy rendőri jgyk-nek nem hisz, túl megy mindenen. Mi ő? Hatóság? Lófütty, baxa meg!

Pereld be, személyesen, ezt pökhendi vezetőt, együtt a cégével! De javasolnék egy levelet a Jusztnak is, szerintem érdekelné.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.03.11. 10:57:17

Az okozott kárt vagy kifizeted, vagy a biztosító kifizeti és behajtja rajtad a visszasorolással. Akkor ne legyen KGFB, hanem kötelező legyen kifizetni a kárt, vagy providentes kölcsönt felvenni rá. Ugyanott vagyunk. Bár hosszútávon az utóbbival jobban járunk. :))

RaveAcE 2009.03.11. 10:59:02

Szerintem meg a te hibád, mi a sünös francnak tolattál bele 50-el?

nilsholgersson 2009.03.11. 10:59:45

én láttam az egészet. A párod kövér gázzal beletolatott a B-be, azt pedig belepasszírozta egy Lacettibe. Folyt a vér mindenfelé. Jött rendör, mentö. A párod higgadtan kezelte az ügyet. Egy-egy boríték mindenkinek és kész az új sztori. A lacettis egyébként az összeget keveselve a corsatok után köpött egyet, de célt tévesztett.. Egy kisebb összegért cserébe persze tanuskodhatok mellettetek is..

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.11. 11:06:33

@nilsholgersson: Kétszer is láttad?

Én csak egyszer, de akkor corsa x tolatott bele egy kékplatós ifába, ami totálkáros lett és a máv a legközelebbi jegypénztárban fizetett is egy csomag fruttit a lacettisnek.

elwood 2009.03.11. 11:08:13

na kellett megállni a buszmegállóban

amúgy allianz-nak rémült sünöket, amikor én toltam össze három autót (rádióztam na ..)
akkor simán fizetett a másik a kettőnek

maincoon © 2009.03.11. 11:12:46

a tévé ügyvédjébe hasonló ügy volt hétfőn. a biztosító felülbírálta a rendőrség álláspontját és kármegosztást alkalmazott úgy, hogy a rendőrség a vétlent 100%-ban vétlennek állapította meg.

én már írtam, hogy anno hungáriás kárügyintézőként nagyon sok káresettel volt kapcsolatom. mi mindig nagyon korrekt módon rendeztük az ügyeket, nagyobb horderejű panaszunk soha nem volt. azt is tudom, hogy azóta sok minden megváltozott. nincsenek fix, adott városban mindig intézkedő kárszakértők, hanem a korrupció és a csalások miatt több kézen megy át a kárakta, minden nap más szakértő veszi fel a károkat és a felelősséget is ő állapítja meg. tehát az egyik így látja, a másik úgy; az egyik határozottabb, a másik határozatlanabb. az egyik nagyobb súlyt fektet a rendőrségi iratokra, a másik nem. igy mire mindenki egyetért mindenkivel, addigra több hónap is eltelik. sajnos.

a múltkor a totálkáros céges autót például hónapokig kerestettük, nem tudtuk, hogy hol van, anélkül meg nem fizetett a biztosító. kiderült, hogy akkora a fejetlenség, hogy a biztosítóval szerződött roncstelep már többször szólt, hogy mi lesz ezzel a maradvánnyal, szóljanak a tulajnak, de a biztosítótól soha nem jutott el az info hozzánk. 2.5 év múlva a múlt hónapban végre kifizetésre került az összeg.

pause 2009.03.11. 11:14:55

mi tavaly beaztunk felulrol,a hazbiztositast valasztottuk,ami allianzos,es nem a sajat,groupamas lakasbiztositasunkat
amikor kijottek a kar utan masfel hetre! felmerni,a csavo meg akart gyozni,hogy nem is allt a laminalton a viz,minek szedtuk fel ket helysegben is?
mondtamnekihogy fotom van meg tanum is,melyiket keri.kert egy kavet aztan fizettek szepen.

Palkovicsné 2009.03.11. 11:16:07

Tudjátok mennyibe fájt, míg megcsináltattama Lacsettimet? Nehogymá mindent én fizessek... amúgy meg pon'leszarom...

FelixJager 2009.03.11. 11:19:56

@UTomi: Akkor ha jól értem, ha egy kamion lerongyol mondjuk 10 autót egy parkolóban, akkor számítógépes szimulációval, meg fizikusok segítségével ki kell következtetni, hogy kinek a kocsiját melyik másik kocsi törte meg? nem érzed ezt egy kicsit röhejesnek???

kiskár 2009.03.11. 11:22:13

Imádom a biztosítókat.
A szerződéskötés a kedvencem, dekoratív hölgyekkel, mosolyogva.
A kárrendezési osztályon meg hormontoros kődobáló Ursulák, aki ugatnak mint a fókák, és még a szemkontaktustól is föláll a szőr a hátamon.
Egyszer én is magam próbáltam meg pénzt csinálni a kapott betétlapomból, és amikor bementem a kárrendezési osztályra, 15 sorban álló emberke közül talán 2 nem köszönt be a pult mögé, hogy "szevasz *********"
Persze nekem sokat kellett várni a kárfelmérőre aki nagy nehezen óhajtott lejönni, és felmérni a kárt.
Aztán amikor kárfelmérés közben mellénk parkolt a haverja, azt azonnal végigfényképezte, és megbeszélték, hogy mindjárt felmennek papírozni.

Szerintem a kárfelmérők simán mehetnének vagyonosodási vizsgálatra az apeh-hoz.

egyszerüen 2009.03.11. 11:24:55

Nesztek MáV biztosito vagy hungária

mindkettönél átcsesznek, csak az egyiknél kevesebbet kell fizetni, ami ugye kötelező

Birtam mikor jött a sok nagyképü igy a Máv ugy a Máv, erre kiderül az egyik legdrágább is totojázik

nem voltam mávos soha nem azért irtam,

Kérdés akkor miről beszélünk? Ezzel az erövel a kutba is dobhatom a pénzt, meg esetleg a kocsim fenntartására is költhetném, nevetséges lehuzás az egész

PioDVD 2009.03.11. 11:34:25

Írtam egyszer arról a baromról, aki piros lámpánál összetolt egy álló sort és erősködött, hogy csak az utolsóért felel, a többiek az utánuk állótól kérjenek papírt.

Namost vagy több ilyen idióta van az országban, vagy UTomi volt az.

A legszebb az egészben, hogy szerinte "durva hogy így áll a dolgokhoz az allianz", de amúgy igaza van a vitában. Ha igaza lenne, miért is lenne durva a hozzáállása???

Le merem fogadni, hogy UTomi még szavazhat is. (Vagy legalábbis 1-2 év múlva.)

PioDVD 2009.03.11. 11:36:02

@egyszerüen: tudod, az a különbség, hogy a máv "biztosító" a saját ügyfeleit is megszivatta, míg a többi "csak" a másik felet.

Leadfoot 2009.03.11. 11:44:24

Kedves Sly!

Ajánlom az alábbi fórumot. Nekem is sokat segítettek, hogy egy hasonló káreset után a pénzemnél legyek. Annyiban különbözött, hogy én voltam a középső, és kicsit könnyebben leakadtak erről a "két csatt volt" témáról.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017405

Egyébként a mocskos szemét biztosítókon kívül meg lehet köszönni annak a nagy számú kedves embernek, akik nagyon jól élnek ebben az országban az ún. lebiztosítózásból.
Nélkülük a biztosítók jóval kevesebbet kukacoskodnának.

Pittykapitany 2009.03.11. 11:46:42

@Leadfoot: Te voltal a kozepso?

Rajtam kivul mindenki vett mar reszt ilyen gang bang partyban? :)

scubadiver 2009.03.11. 11:56:33

Allianz nagyon, de nagyon gázos biztosító. Nálam a casco felmondása volt nem egészen ügyfélbarát eljárás. Kerüljétek messzire ezt a céget!

Kutya23 2009.03.11. 12:00:47

4. Hogyan hallhattál 1 csattanást, ha a Lacetti előbb a másik Corsába ment bele, majd a tiedbe tolta mögötted állót? Ez is 2 csatt.
Sztem.

Egyébként nem kell parázni, ügyvéd, felszólítás, a bíróságot már nem éli meg az eset. Ha mégis, biztos bukó az allianznak, jellemzően már menet közben felajánlják a közös megegyezést.
Van erről a témáról egy nagyon hasznos topic az Indexen:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017405

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 12:16:44

"...a MABISZ úgyis fizet" - Hát szerintem azt várhatod... A mabisz sem nagyon szeret fizetni, pláne nem rövid időn belül.
A biztosítóknak amúgy mindig is kedvenc időtöltésük volt/van/lesz a huzavona és a pingpongozás a GFB-ügyekkel... Persze, a díj-nemfizetési ügyekben rögtön el tudnak járni.

Mint már említette valaki, a most hétfői TV ügyvédjében is elhangzott, hogy a rendőrség által megállapított tényállás nem kötelező érvényű sem a biztosítottra, sem a biztosítóra nézve... Az adás fenn is van az MTV videótárában.
Egyébként várható volt, hogy az Allianz bekeményít, hisz tavaly novemberben elég jól lenyomták a díjaikat, most muszáj kompenzálni valamivel. Nem irígylem azt, akinek Allianzost okoz kárt az idén...

BB922 2009.03.11. 12:16:48

Én pl az AEGONtól váltam meg nemrég, de alig akarták hagyni. Merthogy a határozatlan időtartamú casco szerződés szerintük évente egyszer mondható fel, ld szabályzatuk:

1.3.4. A biztosítási szerzôdés – az ajánlaton, kötvényen rögzített ellenkezô megállapodás hiányában – határozatlan tartamú.
1.3.5. A biztosítási szerzôdés technikai kezdete az ajánlat aláírásának hónapját követô hó elseje, kivéve a hó elsô napján
aláírt ajánlatokat – ebben az esetben az ajánlat aláírásának dátuma megegyezik a biztosítás technikai kezdetével.
1.3.6. Határozatlan idôtartamú szerzôdés esetén a biztosítási idôszak egy év.

Tehát:
határozatlan*
*határozott 1 év

Azért anyázó levélre elengedtek...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.11. 12:19:37

Fel kell gyújtani a székházat. Sajnos sokan már csak az erőszakból értenek. Nem igaz, hogy mindenféle biztosítás meg apámfasza címén csak lehúzzák a pénzt az emberről, de megtéríteni egy kárt? Ugyan már kérem...

Majd a legégett székháznál is azt kell mondani, hogy bizotos a cég egyik dohányoz alkalmazottja volt.

Uebermensch 2009.03.11. 12:26:08

Tavaly július közepén az edelényi rendőrkapitányság Nivája a kanyarodás szabályait figyelmen kívül hagyva, 20-szal cammogva (én előztem országúton, ő meg indexelés és tükörbe nézés nélkül egy baloldali földútra lekanyarodva) összetörte az autóm jobb elejét. Persze elismerte a felelősségét, de ennek ellenére ilyenkor kötelező a helyszínelés. Meg is történt, megkaptam a példányomat, abban is egyértelmű volt, hogy a yard a hunyó. Lopóautó felhozta a kocsit a márkaszervizbe (126k HUF). Autó otthagy, papír bead. Később megjött levélben is a rendőrségi határozat, hogy a kolléga cseszte el, és ezért ilyen-olyan irgum-burgum neki. Ez is bead, autó október elejére elkészült. Átvenni december közepén tudtam, mert a nagyméltóságú Allianz, a Borsod Megyei Rendőrfőkapitányság autóinak biztosítója addig reszelt rajta, hogy a helyszínelési jegyzőkönyv és az annak alapján lefolytatott rendőrségi belső vizsgálat határozata elegendő jogalap-e vajh a csengetésre. December és a múlt hét között eltelt ismét erős két és fél hónap, mire a sokadik érdeklődő telefon után - mármint hogy mikor gondolnák a lopóautó díját is dellázni - nagy nehezen kikukázták az addigra már irattárazott aktát, amiben hogy-hogy nem meglelték az autómentő számlájának eredeti példányát. Ettől a kapkodó idegbetegekre emlékeztető mozdulattól számított újabb két hét múlva sikeresen kézhez is kaptam az összeget. Ezek után már semmin, de annak az ellenkezőjén sem csodálkozom. Tetű tróger trehány team...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.11. 12:29:14

Ezek sem hallottak a biliárdgolyó effektusról.

Kedves Allianz Biztosító!

Fizessenek a delikvensnek, utána pedig szarjanak egy akkora sünt, mely átszakítva ánuszrózsájukat, igazi mélyből előtörő hörgést produkálnak.

Köszönöm.

Gumidomino 2009.03.11. 12:30:29

ilyenkor miért nem az van, hogy a saját kötelező biztosítóm kifizeti nekem, aztán majd leboxolja a károkozó kötelező biztosítójával? ezt miért nem lehet szabályozni ha már kötelező?

Rejtett a Szám 2009.03.11. 12:34:20

Kitaláltam a tutit!

Mi a fenének a rendőrséget kell hívni?
Kijön a károsult és a károkozó biztosítójától egy-egy szakértő, ott fényképeznek aláírnak és kész.

Ilyen szolgáltatás miért nincs?

papugaja 2009.03.11. 12:38:04

@Gringо:

"Mint már említette valaki, a most hétfői TV ügyvédjében is elhangzott, hogy a rendőrség által megállapított tényállás nem kötelező érvényű sem a biztosítottra, sem a biztosítóra nézve..."

Akkor talán ideje lenne ezt jogszabályilag helyre tenni. Mert hogy a rendőrség és az ügyészség hatóság. A biztosító meg nem.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2009.03.11. 12:38:45

Nem tudom említette-e már valaki,de a dologban valami nem stimmel:
"csak egy csattanás volt"!
Sajna, magam is voltam vagy 10 éve ilyen szendvicsben a sonka!
Akkor két csattanás volt: az egyik, amikor hátulról belém szállt, és a másik, amikor beérkeztem az előttem levőbe!
A kocsim (Trabant) 15 cm-el lett rövidebb, csak a tető és az ajtók maradtak épen.És utána saját lábán ment tovább! :))

átlátó 2009.03.11. 12:42:35

Anyóst kioktatni és beküldeni hidegélelemmel ellátva.

PioDVD 2009.03.11. 12:44:38

@BB922: lehet, hogy szarul fogalmazták meg és így elengedtek, de a Casco-nál valóban 1 évre szokás szerződést kötni, csak részletekben fizetsz. Valami olyasmit kellett volna írniuk, hogy "a biztosítási időszak 1 év, amely, ha az év letelte előtt 30 nappal írásban nem mondják fel, automatikusan újabb 1 évvel hosszabbodik meg".

Nem, egyet nem értek vele :), de ettől még 1 év a szokás.

PioDVD 2009.03.11. 12:55:12

Egy csattanás problémája:
Egyrészt a "csattanás" szót használjuk ütközésként is, jelentheti azt az "egy csattanás", hogy egy ütés érte az autóját, nem a másik Corsa ment neki, aztán később a másik Corsának a Lacetti (és a Corsa újra neki) - ahogy a biztosító gondolja. Másrészt, ha elég közel volt a 2 Corsa egymáshoz, akkor még a "csattanás", mint hang is lehetett egy, gondolom, a 2. Corsa nem egy nyikkanással tört össze: mikor megtolta a Lacetti, elkezdett csörömpölni a fém, üveg és simán lehet, hogy még nem "hallgatott el", mikor már törte az első Corsát.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 12:58:32

@papugaja: Én nem vontam kétségbe, hogy hatóság vagy nem, de az említett műsorban akkor is azt mondták, hogy a rendőrség határozata nem kötelező érvényű, azt a biztosító és a biztosított is felülbírálhatja. Ezt mondták.

Wuff 2009.03.11. 13:00:08

Jelentsd fel őket csalásért. Utána mindig azonnal fizetnek.

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.03.11. 13:04:34

Tapasztalatok Allianz biztosítóval:

1. Nyaralási biztosítás - kint hagytak külföldön, csak több hét bizonygatás után fizettek, akkor is kevesebbet, mert annyit és kész!!
2. Lakásbiztosítás - csak 6 hónapra fizettek, mert állításuk szerint az 5 pontos ajtózár nem felel meg annak a rendszerkövetelménynek, amit a szerződés apróbetűjében kikötöttek, azonban az ő kollégájuk kijött ellenőrizi, rendben találata. A békéltető testület határozatára fizettek, de direkt lassan! Természetsen azonnal felbonottuk a szerződésünket, mivel az eddig havonta befizetett összeg közel négyszerese volt annak, mire fél évig vártunk, erre mindeféle díjakat követeltek, mert nem várjuk meg anegyedévet stb...
3. Kötelező: - arrogáns, és megdöbbentő stílus, elérhetetlen vezetők, akivel meg tudsz kommunikálni, nincs döntéshelyzetben - folyamatos időhúzás! Megdöbbentő hogy így visszaélnek azzal, hogy kötelező valamiért fizetni!!

Érdemes ezek után még erről beszélgetni? Megdöbbentő hogy ez a cég ezzel a ügyfélkommunikációval prosperál. Huh - eddig három terméküket próbálta, mind a három esetben megszivattak, és csak fizettem a biztosítást, és a káreseményt is. Akkor minek biztosítás??? Inkább képzek egy alapot, és oda befizetek minden hónapban, az kamatozik, aztán ha baj van, jobban járok!

papugaja 2009.03.11. 13:05:22

@Gringо:

Nyugi, hiszek neked, és nem tőled várom a megoldást. Hanem attól, akinek a dolga lenne.

szemig jimmy 2009.03.11. 13:07:25

@Gringо: de mijéééééér?
kijön grisszom a helyszínelőkből, 30 év munkatapasztalattal azt mondja: tényállás van.
aztán erre ipszilon zsiga két hónapja kárszakértő, törzsgárdatag, mellesleg okleveles térképrajzoló elmereng hogy szerinte ez hülyeség, ez nem úgy volt és felülbírálja.
de mi jogon???

Kata78 2009.03.11. 13:12:09

Nekunk tavaly juniusban volt szerencsenk sonkanak lenni Belgiumban autopalyan, ir rendszamu autoval... a szendvics teteje nemet sofor.. a mai napig nem sikerult lezarniuk az ugyet ja, a biztositonk AXA ujfent nem gagyi ceg

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 13:18:29

@A mosóporos:
Hát ez az...
Úgy látszik, a biztosítók és a pénzintézetek itthon mindent megtehetnek és még bele is magyarázzák, hogy igazuk van és az ügyfél a hülye...

Elnok ur 2009.03.11. 13:21:21

Egyszeru. Ugyvedhez kell fordulni, es minden kart szamlaval javittatni. Az ugyved a sajat koltseget leveri a biztositon igy semmibe sem fog kerulni, a kifizetett penzetekre pedig extra kamatot kaptok majd. Nem is ertem miert nem igy tesz mindenki (jo ertem, hisz nem mindenki tudja megfinanszirozni sajat zsebbol a javittatas koltseget), hamar visszaesne az ilyen esetek szama.

noszty 2009.03.11. 13:21:48

Kedves posztíró!

velem pontosan ugyan ezt csinálta az Allianz!

Röviden a sztorym: A kocsim oldalába beletolatott egy autó. Kárbejelentőt a helyszínen kitöltöttük, a másik vezető szövegesen is elismerte a kárt aláírta. Kész azt hittem, hogy sima ügy lesz. Rosszul gonoldtam...

Az Allianz trükkjei:
1. Azt próbálták nekem beadni, hogy, szerintük ez tök egyértelmű, hogy egymásba tolattunk, ezért mindketten hibásak vagyunk! Mondom NEM így volt. Én eleve hogy tudok a kocsim oldalával belemenni az ő hátuljába, másrészt pedig ott van a papír hogy elismerte, hogy egyedül ő a hibás!
Erre válasz: küldjek részletesebb leírást. Küldöm! folyt. köv.

2. Ők továbbra is úgy látják, hogy egymásba mentünk. Be kell kérniük az az eset részletes leírását a károkozótól, addig nem dönthetnek. Eltelt egy hónap, semmi, hívom őket, azt mondják, nem kaptak választ. Mondom persze hogy nem, miért is válaszolna a károkozó, nem érdeke. Majd felszólítottam őket, hogy azonnal fizessenek, mire arra hivatkoznak, hogy a szabályzat szerint 3szor ki kell küldeniük az esetleírást a károkozónak, ha nem kapnak választ, akkor úgy bírálják el az ügyet. Ezzel további 3 hónappal elhúzták az ügyet!!!!!

3. Kapom az értesítést, hogy a megítélt kárösszeg felét fizetik ki, mert én 50%-ban én vagyok a hibás. Pénzt már át is utalták a szlámra, és sziveskedjek tudomásul venni a döntést.

Visszaírtam nekik inteligens stílusban, hogy "sziveskedjenek" és "megítélésem szerint..." , "pert fontolgatok" ...stb.
Válasz: A károkozónak újra kiküldték egy felszólítász, hogy adjon leírást a kárról.

Na ezután felhívtam a károkozót, mert anno megadta a mobilját. Teljesen korrekt volt, azt mondta bármikor megerősíti, hogy ő okozta a kárt, de ő semmilyen erre felszólító levelet nem kapott az Allianztól, ELLENBEN kapott egy csekket, hogy ha befizeti a nekem kifizetett kárösszeget (ami a rendes összeg 50%-a vol) akkor nem emelik a biztosítási díját. (A hülye meg ki is fizette... namind1)

Ezután pattant el az agyam, hogy majdnem fél éve hazudoznak nekem szemrebbenés nélkül úgyhogy írtam nekik egy nagyon dühös, fenyegetőző, mindenre elszánt stílusú levelet, amibe beleírtam, hogy semmilyen további időhúzást nem fogadok el, vagy fizetnek 10 napon belül vagy per!

Na erre fizettek!

Hát ennyit az Allianzról...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 13:26:24

@noszty: Na tessék... Jó kis sztori ez is... Micsoda sunyi egy banda!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.11. 13:26:41

Mondjuk én még olyan biztosítóval nem találkoztam, aki gennyeskedés és pofarángatás, valamint pitiánerkedés és többszöri anyázás NÉLKÜL tisztességesen teljesített volna. Valahogy mindig meg tudják magyarázni, hogy miért NEM fizetnek. Életbiztosításnál, balesetbiztosításnál, lakásbiztosításnál dettó. A válság részemről őket érintette elsőként: valamennyi biztosításomat felmondtam. Hónapok óta rinyál mind, hogy jajfizesseknekik, miértmondtamfel, hiszen közös érdekünk... Az ő közös érdekük.

hulyemagyar 2009.03.11. 13:29:06

" UTomi 2009.03.11. 10:53:14
Tényleg durva hogy így áll a dolgokhoz az allianz. annyiban viszont igaza van, hogy az A corsa (legelső autó) javításának költségei a B corsa biztosítóját terheli, a B corsa eleje és hátulja a lancettijé"

Az agyadat.

É2I 2009.03.11. 13:34:59

Vicces ez a nem kötelező érvényű rendőri megállapítás.
Ha, monjuk egy balesetben meghal valaki, majd jön az életbiztosítását kezelő biztosító, hogy nem is halt meg, mert ők nem látták a hullát, meg különben is lehet, hogy nem is karambolban húnyt el, így nem is fizet.
Na, ne már!

Egyébként meg tényleg fordítva kellene működjön a rendszer. Csak, hogy akkor nem lehetne baszakodni a kifizetéssel. Meg két cégnek kellene egymással csikicsukit játszani. Nem egy egyszerű földi halandóval.

noszty 2009.03.11. 13:35:25

Az eset előtt amúgy soha nem gondolkodtam el azon, hogy milyen szar is a most működő rendszer, hiszen gondoljunk csak bele:
Az hoz döntést, hogy mennyit kell neki fizetni esetleg nem fizetni, akinek konkrétan ki kell fizetnie az összeget. Tehát ő teljesen ellenérdelet! Ez olyan mintha az lenne a rendszer, hogy elfogják a bűnözőt és neki kéne megállapítania, hogy mekkora legyen a büntetése!! Ez nonszensz!!!

Nem az lenne a logikus, hogy lenne egy FÜGGETLEN HATÓSÁG (mint bíró), neki küldöd el a kárbejelentőt, aki megállapítja hogy ki a vétkes kinek miért kell helytállnia, mennyit kell fizetni. A biztosítónak pedig kötelező végrehajtani a döntést.

Nem is értem, hogy miért nem lehet ezt megvalósítani. Mert most csak a totál kiszolgáltatottság van....

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.11. 13:41:45

noszty: Logikus lenne MÁSHOL. Mivel Magyarországról beszélünk, elárulom neked, hogy az általad vázolt FÜGGETLEN HATÓSÁG a megalakulása előtti pillanatban szűnne meg függetlennek lenni...
Persze van még kidobni való forintunk az ablakon, érdemes lenne ezt a hatóságot tokkal-vonóval-anyámkínjával fenntartani, gondolom...

Manyizga (törölt) 2009.03.11. 13:41:52

Be kell perelni őket. 1-2 év után, peren kívül megegyeznek, mert vesztes pert nem akarnak bevállalni. Csak addig te finanszírozod a károd és a pert. De a végén...: The winner takes it all! :)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.11. 13:42:56

(upps, Murphy: A forint lassacskán tényleg kidobni való stádiumba lép.... :))))))))

____ 2009.03.11. 13:44:10

torott kezzel nehez lesz segget torolni... hogy is mondta, milyen fizika?

____ 2009.03.11. 13:45:14

vagy tessek raalitani a rendor - haverokat. ha nincsenek rendor haverok, tessek fizetni par italt a szomszed kocsmaba'

É2I 2009.03.11. 13:57:55

@noszty:
Hatóságunk így is több van a kelleténél. Viszont keresni kell, melyik is dolgozik jól, olcsón, hatékonyan.

Az viszont teljesen működőképes lenne, ha jelenlegihez képest fordítva működne.
Ahogy gumidomino is írta.
Még annyival kibővítve, hogy a köteleződet kezelő biztosítónak a befizetett díjaidból alapot kellene képezni. Amit kamatoztatva kellene kezelnie.
Úgy, ahogy az a normális országokban működik is.

ninamyers 2009.03.11. 14:08:53

Allianz velem is szorakozik, szerencsere kisbb osszegrol van szo.
Utasbiztositas, platina, kesett a poggyaszom 2 es fel napot, 2008.dec.. 12 oran tuli kesesnel 150 euroert vasarolhatok amire nagyon szuksegem van (meg is tettem). AirFrance 100 dolcsit fizet ugyanigy, az Allianz pedig az AirFrance altal teritett oszeget levonja a 150 eurobol es annyit kapok. ehhez a legitarsasagtol kapott igazolas a keses idotartamarol + az altaluk teritett osszegrol es a szamlak szuksegesek. PONT.

hazajottem, AirFrance-ba be, odaadtam nekik ami kell, 2 perc az egesz, surun elnezest kertek a poggyaszkesesert, 1 het mulva a szamlamon a penz.

Aiilanzba be a szukseges papriokkal, ugy 3 het mulva utalatak, 1500 ft-ot (kb 20ezret kellett volna). kotvenyen csak seglyhivoszam, felhivom, 5 percig varakoztatnak aztan megunom (meg jon hogy kint nem kerultem bajba, skoat ertem volna veluk).
ugyfelszolgalat szama megkeres, felhiv, ugyintezo persze semmit se tud, de javasolja, hogy irjak meg egy levelet, amiben kiszamolom az MNB aznapi arfolyama alapjan h pont mennyi jar nekem.
kiszamolom, leirom nekik az osszegeklet meg minden reszletet nagyon szajbaragosan nehogy ne ertsek. + kuldok masolatot minden papirrrol amit nekik leadtam + meg az AirFrance-nak leadott szamlak masolatat is, hagy oruljenek.
valaszlevel 1 honap mulva, hogy ilyen meg olyan feltetelekkel fizetnek kart (megfelelek nekik), es kuldjem el a repuleteren felvett jegyzokonyvet meg az utanamkuldott csomag atvetelekor kapott papirt (ezekrol eddig szo se volt h kellenek). ez igy nem mind volt nekem, mert pl egyszer csak ott vart a csomagom a hotelben, portas nem kapott papirt csak a csomagom.
sebaj, berontotta a kozponti ugyfelszolgalatra, hogy intezzuk el egyszer es mindenkorra.
ott persze ugyanugy nem erintkezhetsz olyannal aki zeket a donteseket hozza, esetleg jart mar nala az ugyem. helyette nagyon kedves de a reszleteekben nem tajekozott holgy fpgadott.
lefenymasoltam nekik minden matricat ami a poggyaszomon szerepelt, abbol ossze lehet rakni a tortenetet + az eddigi levelezest, majd tovabbitja.

ez islassan egy honapja volt, azota semmi, se valaszlevel, penz a szamlamon meg foleg nem.

abba meg nem kotottek bele, hogy minek vettem konkaktlencsefolyadekot vagy polot, gondolom ez lesz a kovetkezo.

ezutan fogalmam sincs h hol kossek biztositast ha legkozelebb utazom, valakinek volt mar barmelyikkel pozitv tapasztalata?

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 14:09:56

@É2I: Igen ám, csakhogy a normális országokban az ügyfelek nem ritkán egy életre leteszik a voksukat egy biztosító mellett (amik aztán meg is becsülik a régi ügyfeleket rendesen) ezzel szemben itthon az új ügyfelekért két kézzel kapkodnak míg a régieket magasról letojják. Nem is csoda, hogy az autósok jelentős része egyetlen évre köt kötelezőt, aztán megy oda ahol jövőre olcsóbb...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 14:10:59

Mellesleg ugyanez az üzletpolitika jellemző sok hazai bankra, telekommunikációs cégre stb...

noszty 2009.03.11. 14:11:33


Egy ennél jobb rendszert szerintem még mi "nem hozzá értők" is ki tudnánk találni. A jobb viszont azt jelenti persze, hogy a civil embereknek jobb,
az viszont rosszabb a biztosítóknak, nekik meg olyan erős politikai lobbijuk van, hogy emiatt semmi ilyen irányú változás nem fog történni.

Nem akarok eltérni a tárgytól, de ugyan ez a helyzet a bankokkal. Minden hitelszerződésben pl benne van, hogy a bank egyoldalúan bármikor megváltoztathatja a feltételeket. És ezzel rendszeresen élnek is! Ez mondjuk milyen dolog már? Te meg teljesen ki vagy szolgáltatva...

tboyda 2009.03.11. 14:12:50

Üdv!

Hasonló hozzáállást tapasztaltam én is a biztosítótól. Másik fél elismerte hibáját, de biztosítója csak 50%-ban akarta kifizetni a káromat, arra hivatkozva, hogy a "hasonló" esetekben még ennyit sem szoktak (sőt "én" lennék egyébként a hibás), úgyhogy örüljek. Ráadásul a másik félhez kiment beszélgetni. Persze velem nem készített interjút, miért tette volna.

Írtam nekik egy közel 4 oldalas levelet, részletesen leírva hogy történt a dolog. Mi honnan hány méter, ki mennyivel ment, milyen útviszonyok mellett stb.. Beidéztem nekik, 2-3 paragrafust, bizalmi elvet, stb..

A végén közöltem velük, hogy 5 napon belül kártérítési igényemet hagyják jóvá, egyébként jogi útra terelem az ügyet, és ez esetben a perköltségen kívül a javítás idejére a bérautó, valamint egyéb járulékos költségeimet is fizethetik.
+
Szakmai hiányosságok és az eljárás lefojtatása miatt panaszt teszek.

5 nap múlva válaszoltak, hogy fizetnek.

j311 2009.03.11. 14:27:21

Minden biztosító úgy működik, hogy beszedi a pénzt és ahol csak lehet mindenféle indokra hivatkozva nem fizet.
Legjobb módszer a meggazdagodásra.
Kár, hogy nincs biztosítóm... :(

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.11. 14:35:10

@tboyda: Ez lesz a megoldás a posztíró esetében is. Fenyegetőzni kell meg asztalt borogatni. Úgy látszik az Allianz csak ebből ért...

AnChoR 2009.03.11. 14:42:56

az allianz nálam ugrott.
amúgy meg javaslom az autósoknak a DAS jogbiztosítót. az pont ilyenekre van.

É2I 2009.03.11. 14:57:24

@Gringо:
Nálunk valóban tesznek az ügyfélhűségre. És valóban szinte mindenhol.
Nem értem, hogy mi a bánatért kell nagyítóval keresni a korrekt cégeket. :(

tboyda 2009.03.11. 15:00:48

@Gringо: Igen szerintem is. Jól kihasználják -és nem csak a biztosítók-, hogy sok "beletörődöm" ember él itt.

hawkeye 2009.03.11. 15:35:19

@Pittykapitany:

A biztosító felülbírálhatja, és igen gyakran felül is bírálja a rendőrséget.

Persze kizárólag akkor, ha saját anyagi érdeke úgy kívánja.

Nézd meg Jusztnak az erről készült anyagát a Tévé ügyvédje adásában!

Abszurdisztán, 2009.

Tyrannosaurus Text 2009.03.11. 15:53:02

Szerintem pedig a fizika törvényei az igazak. Igenis azt kell figyelembe venni. Mégpedig az alábbiak szerint:

A Lanciának van ugye egy mozgási energiája, amit, amikor belement a B Corsaba annak átadta.

A B Corsa egyrészt behorpadt, ez felemésztette a mozgási energia egy részét, másrészt elindult, azaz mozgási energiaként átvette.

Amikor a B Corsa belezúgott az előtte állóba, akkor ugye megtörténik a fent már egyszer leírt energiaátadás. Feltéve, hogy a B Corsa vezetője kevésbé nyomta a féket, mint az első Corsa vezetője, a B Corsa mozgási energiájának nagyobb részét nyelte el a horpadás, azaz a karosszéria deformálódása, mint az első Corsa elindulása. Ez pedig simán megmagyarázza az esetet.

üdv,
T.Text

Kardics 2009.03.11. 16:52:42

Jaj nekem, a Lancia hányadik volt a sorban ?:)

consuela 2009.03.11. 18:05:12

a félreértések elkerülése végett:

1 csattanás volt, ami a mi autónkat érte. Ha úgy lett volna, ahogy az Allianz állítja, akkor először beleáll az autónkba a másik Corsa és aztán abba a Lacetti, ezáltal meglökve még egyszer a mi autónkat.

májgeriberi 2009.03.11. 18:32:03

én úgy tudom (tapasztalat alapján), hogy ilyenkor az uccsó a hibás!az energiás dologról csak képzeljük el azt az öt damilra kötött golyót, ott csak az első és hátsó golyón látod hogy kileng!(asszem!)

májgeriberi 2009.03.11. 18:33:46

én középen voltam annak idején én NEM fizettem!

májgeriberi 2009.03.11. 18:38:12

amúgy a rendőrökben én sem bízok!

mi nem foglalt még 2009.03.11. 19:04:45

@UTomi: nem nem, minden kárt a lacetti fizet mivel ő okozta a károkat.
a középső vétlen őt beletolták és nem ő ment bele, milyen alapon is kellene fizetnie?
mondok példát, ha én neki löknek egy kirakatüvegnek az betörik neked semmi károd, akkor én nem fizetek semmit te meg állod a kirakat árát?

renesis 2009.03.11. 20:16:07

öööö ..... izé.......... hol is vannak akik ugattak a mávosokra?

az allianz volt a példa

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2009.03.11. 20:34:27

Én is allianzos vagyok... el kéne gondolkozni ezen...

sish 2009.03.11. 21:46:41

mávosodunk, mávosodunk?

Clearvoyance 2009.03.11. 21:47:54

Az a mandró a TV-ben azt is említette, hogy a baleset napjától jár a kamat is.
Még várj egy kicsit, mert sehol máshol nem kapsz olya jó kamatot. A mindenkori kamat kétszerese a jog szerint. Anno egy ismerősöm az APEH-nak írta, hogy ráérnek fizetni. Valamiért azonnal fizetni akartak...

lótumfaktum 2009.03.11. 22:52:20

"Így egy újabb autó sokkal inkább törik, épp azért, hogy elnyelje az ütközés energiáját!"
nem tisztelt , nem jól tudja a zért,hogy kisseb legyen a súly a gyártási költség .Nem akaron kétségbe ejteni az Ön autja külső lemezei 0,6mm esek a zsigulié EREDETI :0,85mm
VOLGÁé: 1,2mm
egy ilyem akcióban az Ön autója helyén a volgának a lökhárítója sem görbűlt volna.
együtt érzésem .
VAN lehetőség KÜLFÖLDÖN ,na nem ukrajnára gondolok,lajtán túl köt.kötni ? tudja valaki?

۝merta-X 2009.03.11. 22:53:48

Nekem mai nappal piros lámpánál már 10 másodperce elsőként várakozva nekem jött fék nélkül egy teherautó. A kocsi segge fossá szakadt. Papír kitölt, elismer, márkaszervízbe be.

A kocsi most 6 éves. A szervíz vezetője közölte, hogy 6 éves autónál ún. avulási százalékot számolnak a biztosítók, ami az én esetemben kb 500.000 Ft. kárnál 20%, azaz 100000 forint, és ezt NEKEM kel állni, mivel a régi szar autóm régi szar segge helyett kapok egy ZSÍR ÚJAT!

Beperelek mindenkit a gecibe, az kurvaélet.

۝merta-X 2009.03.11. 22:56:41

Ja és megtudtam, hogy kárszemle után az UNIQUA maximálisan 3 napig állja a csereautó bérletét, tökmindegy, mennyire kell szétkapni-összerakni-fényezni a verdát...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.12. 00:56:00

a C corsa azért tört jobban, mert abban programozott gyűrődési zóna van, a Bbem meg kevésbe, tehát, ilyen esetben, egy ha egy húsz éves autó találkozik egy 5 évessel, legyen mind kettő pl corsa, az újabb fog jobban rommátörni...

jártam már így 2x is, de eddig mindig kifizette a leghátsó autó biztosítója, egyszer a sor elején voltam, 2x meg a közepén :-/

a dévúba tolta belém a régi kombi kadettet egy 106os pözsó... na melyik tört össze jobban? a pözsó!! a a kadettes nő nyaka majdnek kitört, mert ugye nem volt gyári tejfámla, nekem meg kilyukadt a hátsó lökhárító, mivel a kadettből előre kiáll a vonószem :) örült a biztosító aszem :))

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.12. 00:58:41

merta-X 2009.03.11. 22:53:48
egyetlen mód! másik autómba balról belém szálltak (jobbkézmegnemadás) telibe a futóművet!

jön a hungáriás veréb, 30% avulás, mert a 2 éves kocsiban volt 62000km és 60000tól 30%.

mondom sirály! nem kérem a pénzt! tetszik nekem hozni egy 60%os futóművet, be tetszik szereltetni és akkor még meggondolom, hogy külön bepereljem-e magukat, mivel a kocsi munkaeszköz és hónapokig fog állni...

Szőrgyáros 2009.03.12. 07:52:21

3 hónapig voltam Allianz ügyfélszolgálatos és üzletkötő. Azért hagytam ott, mert nem volt pofám átb@&#ni az embereket.

Hazánkban az összes bank és biztosító kiskirály. Az állami szervek pedig még asszisztálnak is ehhez. Nem a kisembereket védik.

noszty 2009.03.12. 11:43:32

@۝merta-X: szerintem e miatt nem szabad a biztosítókkal lepaktált márkaszervízekbe menni. Megegyezést kell kérni a biztosítóval, hogy ő kifizet neked egy összeget és old meg, te meg keresel egy helyet ahol annyiból megcsinálják (ezt már érdemes előre megfutni, hogy mennyiért tudod megcsináltatni.) És akkor ha ügyesen szerzel bontott alkatrészt, stb akkor még akár olcsóbban is meg tudod úszni.

Host 2009.03.12. 14:49:52

Ebben a kis csodaországban minden másképp van mint más alig-alig működő országokban.
Ha _engem_ kár és miért nem a _saját_ biztosítom fizet _nekem_??? Érdekem lenne jól szolgáltató biztosítót választani, akár drágábban. A károkozó meg az én biztosítom meg lerendezné egymás között az ügyet. Igaz akkor szolgáltatni kellene.

rexter 2009.03.12. 23:12:20

jo sztori bazeg!! Allianz mondjon le!! ez FONTOS!!!!! Ede gyere befe le!!!!!!

vhm 2009.03.13. 11:23:04

egyszerű: szerintem arra játszanak, hogy magyar embernél "ennyiért nem megyek bíróságra" mentalitás él és így 10 kárból 7 kifizetése meg van oldva. aztán a maradék hármat csak csak kifizetik ha majd fellépnek ellenük megfelelően.

hitegetés, hitegetés, félrebeszélés...

vhm 2009.03.13. 11:29:49

@papugaja: "Akkor talán ideje lenne ezt jogszabályilag helyre tenni. Mert hogy a rendőrség és az ügyészség hatóság. A biztosító meg nem."

Csak ezt valahogy ők nem akarják tudni...

Emiceha 2009.03.13. 22:30:40

legalább annyira szeretnék egy biztosítót is, mint egy bankot. Melyik legyen előbb - ezt még nem tudtam eldönteni.

isti77 2009.03.14. 13:28:24

Képzelem, mi lett volna, ha a középső autó pl. egy 240-es Volvo, vagy egy W123-as Merci (netán egy békebeli Zsigulátor) az első és a hátsó meg valami távol-keleti műanyag szar.
süti beállítások módosítása