Tékozló Homár

Az ember, aki kiborult, mert a korlátlan mobilnet nem is korlátlan

2009.03.17. 08:27 | szily | 225 komment

Vannak még igazi, régivilágbeli Naiv Ügyfelek, akik a legelkoptatottabb, klasszikusnak számító átverésen is képesek úriember módjára felháborodni. Olyan alapigazságokon, mint hogy a magyar korlátlan mobilnet hazugság. Ismerjék meg Benedeket, akinek nem mondták meg, mit töltött le, csak letiltották. Most fel akar mondani, kötbér nélkül a Pannonnál, muhaha!


Levelemmel azért fordulok Önökhöz, hogy az Önökkel 2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződésemet felmondjam.
 
Indoklás:
Az Önök által "KORLÁTLAN" jelzővel aposztrofált internetszolgáltatás (Pannon Internet Éjjel-Nappal) sajnos nem felel meg a valóságnak. Szándékosan használtam nagy betűket, hiszen Önök ezzel a jelzővel reklámozzák szolgáltatásukat, és szándékosan használtam idézőjelet is, mivel az Önök szolgáltatása NEM korlátlan.
Nem korlátlan, mivel Önök a szolgáltatást saját kényükre-kedvükre korlátozzák. Ugyan csak a sebességét, de ez pont elég arra, hogy a "KORLÁTLAN" jelző értelmét vesztse (hogy világos legyen: ha valami korlátlan, az térben, időben, mennyiségben, sebességben, és a világmindenség minden értelmezhető mennyiségi- és mértékegységében korlátlan, ha ezek közül csak egy is csorbul, a "KORLÁTLAN" jelző sajnos már nem állja meg a helyét)
 
Úgy látszik, Önök elfelejtettek utánanézni a fogalom jelentésének, vagy megpróbálták azt saját céljuknak megfelelően értelmezni, mindegy, a végeredményben ez nem számít. Sajnos Önök olyan "szolgáltatást" nyújtanak, ami használhatatlan, és a fent említett definíciónak csak részben felel meg. Önök becsaptak, engem, és még néhány (remélhetőleg kevés) ÜGYFELET (tudják, azokat az embereket, akik Önöknél előfizetők, és akiknek a pénzéből Önök fizetést, prémiumot, meg egyéb hasznos juttatásokat osztanak, profitot termelnek, és a valóságnak nem megfelelő reklámokat készítenek, és kürtölnek világgá, minden lehetséges fórumon).
 
Nem úri passzióból választottam mobilnetet: munkám során nem egy irodában, kényelmes székben ülve dolgozom, hanem sokat utazom, és képzeljék, nemcsak vicces e-maileket, hanem FÁJLOKAT töltök le és küldök. Mivel nem tudom előre, mennyit fogok küldeni/fogyadni, sőt, azt sem tudom előre meghatározni, mindezt honnan fogom megtenni, ezért választottam KORLÁTLAN MOBIL internet előfizetést. Úgy látszik, rossz szolgáltatónál (bár a sportszerűség kedvéért megjegyzem, hogy telefonelőfizetésemmel, és a hozzá járó szolgáltatásokkal soha semmilyen problémám nem volt, ezért is döntöttem Önök mellett, mikor KORLÁTLAN MOBIL internetre fizettem elő).
 
Külön kifogásolom az eljárást, ahogy a szolgáltatást korlátozzák (jó kis paradoxon: korlátlan, de korlátozzuk), nehogy már az ÜGYFÉLnek (definíciót lásd feljebb) tudomására hozzuk, hogy amit épp csinál, az - Önök szerint! - nem fér bele a "KORLÁTLAN" szolgáltatásba. Nincs értesítés, nincs felvilágosítás (az Ügyfélszolgálat munkatársa nem tudott a korlátozásról, mikor felhívtam), egyszerűen csak letiltás van, az ÜGYFÉL az ÜGYFÉL marad, azt csinálunk amit akarunk, mert mi vagyunk a szolgáltató (tudom, én pici porszem vagyok, de ha az általam nyújtott szolgáltatást ilyen minőségben teljesíteném, hamar felkopna az állam). Az Önökkel kötött szerződésben (2. pont, használattal kapcsolatos kiegészítések) kikötik, hogy idézem: "Olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején(!!!) a sávszélességet csökkenteni". Mivel én ilyet nem használok (informatikus mérnökként tisztában vagyok ezen alkalmazások veszélyeivel), így nem értem, milyen indok alapján korlátoznak? Vagy ha már korlátoznak, akkor kérek egy kimutatást, hogy Uram, Ön ekkor és ekkor, erről és erről az oldalról/szerverről, ennyi és ennyi adatot töltött le/fel, ez pedig nem fér bele a köztünk köttetett szerződésbe (bár ha van ilyen listájuk, az jogi szempontból azt hiszem erősen kifogásolható).
 
Mindezeket figyelembe véve a szerződést felmondom, és mivel Önök nem tartották be a szerződésben foglaltakat (2. pont, Havidíjban foglalt adatforgalom: KORLÁTLAN forgalmi keret), ezért a hűség lejárta előtti felmondással járó kötbért nem vagyok hajlandó megfizetni. A modemet természetesen visszaszolgáltatom.
 
Előfizetői számom (mobilnet): 20 52 xx xxx, jelszavamat az adatvédelemre hivatkozva nem írom le, ha szükségük van rá, hívjanak a 20 yyy yy yy-es számon.
 
Levelemet továbbítottam a Gazdasági Versenyhivatalnak, a Nemzeti Fogyaszóvédelmi Hatóságnak, valamint a Tékozló Homár internetes fogyasztóvédelmi oldalnak, és természetesen válaszukat is publikálni fogom a fent említett fórumokon.
 
Üdvözlettel:
Körtvélyesi Benedek

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moli 2009.03.17. 10:36:51

@BeeTm: erdekes, nekem atlag havi 500GB a forgalmam, eddigi csucs 950GB volt, megis atlag 17Mb-tel jon

Nikorene 2009.03.17. 10:37:29

@Hurrá Torpedó: Igazad van abban, hogy a sávszél nem lehet korlátlan, és a korlátlan szó itt a letöltés mennyiségére vonatkozik, de azért érezzük, hogy ez így nem egészen korrekt.
Tegyük fel, hogy bedőlsz egy reklámnak, ahol havi fix díjért _korlátlanul_ beszélgethetsz telefonon bárkivel. Attól függően ugye, hogy gyorsabban beszélsz, vagy lassabban, illetve a másik fél milyen gyorsan fogja fel a mondani valódat több, illetve kevesebb információt tudsz áttolni, illetve begyűjteni a korlátlan beszélgetéseddel egy hónap alatt, tehát a sávszél ugye bizonyos határok között változhat, de korlátos. Ugyanakkor biztosan nem neveznéd korlátlannak a szolgáltatást, és ki lennél akadva, ha havi 1 óra össz beszélgetés után a szolgáltatód anélkül, hogy jelezné 30 másodpercenként belesípolna a vonalba 10-20 másodpercig, amíg se Te, se a másik fél nem hall semmit abból, amit beszélgettek. A kapcsolat nem szakad meg, tudsz telefonálni, csak kevesebbet adott hónap alatt.
Ugye hogy ugye?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 10:38:54

@zolcsika: én a kötözködési próbálkozásodra céloztam a 3 kommenttel. Őszinte részvétem édesanyád miatt, nem tudhattam, mea culpa.

Az én bejegyzéseimből fejlődni biztos nem lehet, de legalább igyekszem nem hülyeségeket írni. Ha igen, akkor legalább elnézést kérek, utána meg hamut szórok a fejemre és sünt szarok. Viszont arra még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy mitől vagyok én melegeket hátrányosan megkülönböztető, netán tán utáló ember. Ezt, még kérlek magyarázd meg.

@maincoon ♀: óóó, hát a pezsgőért majd hozzám kell jönni (addigra lelépek a melóból) és csak ketten leszünk rá ;)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 10:42:23

@Nikorene:
teljesen egyetértek. nem teljesen korrekt. de jogilag semmi kivetnivaló nincs benne. a dolgokkal a usernek is tisztába kellett volna lennie, mert ugye szerződött velük, és elolvasta az ászf-et. de jó magyar informatikus szokás szerint NEXT-NEXT-pipa-NEXT-FINISH módon szerződött. tehát jogtalan a felháborodás.

Nikorene 2009.03.17. 10:42:45

@Nikorene: Természetesen ennek szerepelnie kell az ÁSZFbe, amit át kell olvasni aláírás előtt, ezzel nem vitatkozom.

Nikorene 2009.03.17. 10:44:09

@Hurrá Torpedó: Ígyvan. Főleg, ha informatikus mérnök.

Roy 2009.03.17. 10:46:35

Nem volt egyértelmű mi nem volt korlátlan, az adatforgalom, vagy a letöltési sebesség.
Amennyiben az adatforgalom nem volt korlátlan, holott a szerződésben ez szerepelt akkor tudom ajánlan ia következő weboldalt: www.nhh.hu Itt lehet feljelenteni őket. korlátlan letöltési sebességről még nem is hallottam. Ez lehet, hogy egyszer bekövetkezik, de nem hiszem.

EÖ (törölt) 2009.03.17. 10:47:16

@staropramen: hát én is örülök, hogy visszajöttem, piros pályán sünt szülni nem egy leányálom.

Egyébként nekem a régi dolgok közül a kötött robotok hiányoznak a legjobban.

Nikorene 2009.03.17. 10:48:14

@Hurrá Torpedó: Báááár, azért elvárható lenne (persze nem Magyarországban) a szolgáltató részéről, hogy az ÁSZFben ki legyenek emelve azok a részek, amik miatt, ezek elolvasásának hiányában, esetleg a szerződő fél becsapva érezhetné magát.
De persze úgy gondolják, hogy ez nekik nem érdekük, pedig de.
Én szolgáltatóként inkább elveszítenék az aláírás előtt 10% ügyfelet, mint hogy a trükközésem kiderülése után 90%ot.

elwood 2009.03.17. 10:48:31

@Nikorene: "Ugye hogy ugye? "

Sztem nem ugye, mert beszélni korlátosan tudsz, viszont gépekkel, torrenttel tényleg korlátlan sávszélességet el lehet foglalni.

Vagyis a korlátlan szó, az átlagember számára korlátlant jelent. A torrentmakik számára a korlátlant a bérelt fix sávszélesség jelenti, amit nem fognak kifizetni.

sonran 2009.03.17. 10:48:41

Arról meg már nem is beszélve, hogy csak olvasni kell és nem aláírni minden féle papírokat anélkül, hogy tudnánk mi van benbne.... :(
A szerződésben minden szolgáltatónál benne van, hogy aláírásával elfogadja az ÁSZF-et. Onnan kezdve, hogy ha azt nem olvasta az Ő baja... :(
Na meg, eszembe sem jutna hűségnyilatkozatos szerződést kötni anélkül, hogy alaposan utána ne járjak a feltételeknek.... áh..

Nikorene 2009.03.17. 10:49:33

@Nikorene: Az is elvárható lenne, hogy átolvassam a kommentjeimet, mielőtt elküldöm, és akkor nem írnék olyat, hogy Magyaroszágban, Magyarországon helyett.

TPZ 2009.03.17. 10:50:23

Kétéves hűségszerződést mondtam fel a Vodafone-nál hárok hónap után, hasonló okok miatt, kötbér nélkül. És még sűrű elnézést is kértek.

Elárulom a titkot: fenyegetni kell.

Nikorene 2009.03.17. 10:55:32

@elwood: Nem értek veled egyet, mert minden átviteli technológiának megvannak a sávszélesség beli korlátai, így nincs olyan, hogy korlátlan sávszél.
Természetesen a vitatott szolgáltatást egy normális országban naiv emberként igénybevéve én is arra számítanék, hogy az adott helyen elérhető információ átviteli technológia sávszélességének határához közeli sévszélességgel netezve mindegy mit csinálok a neten, nem korlátoznak.
Ugye azt nem írhatod, hogy korlátlan adatmennyiséget töltesz le, mert ha adott időd van (egy hónap) és maximális sávszéled, az is csak egy véges mennyiségű adat letöltését teszi lehetővé.

staropramen 2009.03.17. 10:58:21

@TPZ
Van abban valami amit a fenyegetésről írsz. Ezért nincs pl a homáron soha feldühödött kifejlett jegesmedvétől származó poszt.

walaki@maffia.hu 2009.03.17. 11:01:49

2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződés???


Időutazás a Pannon mobil internettel!!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 11:08:54

@walaki@maffia.hu: már jó páran lelőtték a poént :)

@staropramen: én még feldühödött maffiózótól sem láttam postot. Bár lehet, hogy Szily-ék moderálnak :D

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 11:12:18

apró trükközést minden cég használ a reklámjaiban. ezért kell elolvasni az ászf-et, az apróbetűt.

ha a trükközés miatt jár a sün a pannonnak, akkor minden más cégnek is.

de szerintem a balfaszsága miatt a posztolónak nagyobb sün jár.

tutis 2009.03.17. 11:16:59

Menjen már innen a sok hülye vidámkodó a rákba, minek szarjátok tele a blogot a szemeteitekkel?! Miért itt kell viháncolni, menjetek a bús picsába ökörködni! Az hadd mondja már el bánatát aki szintén megszívta, ne ilyen ökörködő faszok, ki ki kiváncsi rátok?! Rohadnátok le a közönyötökkel! Ostobák!

különvélemény 2009.03.17. 11:17:43

A korlátlan szolgáltatás azt jelenti, hogy a szolgáltató nem korlátozza.
(csak bizonyos előre meghatározott esetekben, ha kitér erre az ászf)

Magyarul, ha bármelyik paraméterbe indokolatlanul korlátot tesz, akkor szerződést szegett.

Teccik' érteni?

TPZ 2009.03.17. 11:17:48

@Hurrá Torpedó: Az ilyen barmok miatt tartunk itt. Mondd csak, milyen érzés birkának lenni?

tutis 2009.03.17. 11:20:21

Igenis fasz a Pannon. Barátom ugyanúgy járt mint a posztoló. És semmi magyarázat, azért korlátozták le, mert. Csak! Amikor lejárt a korlátozás határideje, még járt a szolgáltatónak 72 óra arra, hogy visszaállítsák, azt is ráverték. Hülye aki azt mondja, ez szabályos!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 11:24:38

@tutis: most hogy kiadtad magadból jobb?

Az tény, hogy fasz a Pannon, reménykedtem egy 4. mobilszolgáltatóba, de ez sem jött be.

sorokinV 2009.03.17. 11:36:01

Azért egyszer szeretnék egy értelmes választ kapni arra a kérdésre, hogy miért jó, ha hónap elején mehet a korlátlan, de hónap végén már nem? A hónap második felében elfáradnak a közvetítő állomások, ezért pihentetni kell őket és korlátozni az ügyfeleket?
Vagy csak simán valaki nagyon hülye ott valami vezető pozícióban?
Szvsz, ha a tárgyhó elején bírja a hálózat, akkor a tárgyhó végén sincs szükség korlátra. Amúgy meg ez a 10G álomhatár is vicces, pláne, hogy egy rendes trailer hdd-ben van, tehát végignézem a moziműsört, már majdnem megvan a 10G. Vagy, ha a szerencsétlen üf, nem használ adblockot és minden szírszar mozog a képernyőn, akkor is hamar megvan a forgalom. Szal' ezek a szolgáltatók ritka hülyék, ha azt hiszik, a rendes üf, csak kinézőt használ és a napi levelezése annyi, hogy ír a nagynéninek, hogy jó vagyunk, csak nagy a város, hétvégén főzzél tyúkot.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.03.17. 11:47:46

Lécci lécci lécci küldd el ezt a FOGYASZTÓVÉDŐKNEK is, hogy büntessék meg az összes tapló szolgáltatót vagy 200 misire fejenként, aztán hátha ettől végre elfelejtik a korlátoltságot, és én is vehetek mobilnetet.

staropramen 2009.03.17. 11:51:18

@tutis
Sztrovacsek ezt a modort tanultad az oviban, vagy most éppen "ki tud ordenárébb lenni" c játék megy a középső csopiban? Ovónéni tudja, hogy ilyeneket írsz?

babel 2009.03.17. 11:55:33

Itt fogalmi zavarokat érzek.

Az 1 hónapban letölthető adatmennyiséget a következő tényezők korlátozhatják:
1, rendelkezésre álló idő,
2, rendelkezésre álló sávszélesség,
3, direkt forgalmi korlátozás egy letöltött mennyiség felett.

A vita csak azon megy, hogy nevezhető-e korlátlannak valami, amikor nem a 3-as, hanem a 2-es megoldás segítségével valósul meg a korlátozás technikailag?

Szerintem a korlátozás ilyenkor is a szolgáltató technikai megoldásával, a szolgáltató akaratát figyelembe vevő módon történik. A többi technikai részletkérdés. Ellenkező esetre lenne példa, ha az adott területen fizikailag nem lenne kiépítve a HSDPA/HSUPA elérhetőség.

Ergo a kérdés az, hogy az illetőt "büntiből" korlátozta-e a szolgáltató? (Az indoklás teljesen mindegy.) Vagy a szolgáltató nem alkalmazott semmilyen korlátozást a meglévő "természetes" korlátok mellé. EZ A KÉRDÉS. Ha a válasz igen, és ez bizonyítható, lehet perelni. (Bizonyítás pl. hogy egy másik készülék, másik hívószámmal, azonos időben és közel azonos pontról más sávszélességet lát ugyanazon a hálózaton. Természetesen a mérést többször kell elvégezni, hogy bizonyító ereje legyen.)

BilliGéc 2009.03.17. 11:57:18

Sziasztok? A Pannon asz görög szó?

BilliGéc 2009.03.17. 12:00:03

Igen. Asz görög. abból jön hogy losz szoposz madzsarosz.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 12:01:39

@Nick_: 200 misi gondolod nagy dolog nekik? A GVH most szabott ki büntetést a L'Orealra, gondolhatod mennyire mélyen érintette őket 150 millió Ft.

@BilliGéc: nem, ez is a rómaiaktól van :)

átlátó 2009.03.17. 12:07:59

@Hurrá Torpedó: Te fiam kiváló párttitkár lettél volna, jó szemem van erre. Olyan szépen megtudod magyarázni, hogy valami miért nem működik, amikor annak működnie kellene. Családi örökség?

Pista Bácsi 2009.03.17. 12:08:03

OFF

Azt, hogy Egyéves Önkénres előkerült, azt még csak-csak értem, mert ő csak Nagykőrösön volt kiküldetésben...

De, hogy Ofélia, akit felboncoltak Magyarországon, meg Franciaosrszágban is, hogyan kommentel, azt végképp nem értem...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:08:09

@TPZ: miért is vagyok birka? nem világos mire gondolsz pontosan.

tutis 2009.03.17. 12:10:22

tutis

"EnZsolt / I'm lazing on a Sünday afternoon!"

Nem jobb, nem is azért adtam ki magamból. Egy kicsit részletezem neked, miért kiakasztó ez a korlátlan "hazudozás". Nézzük az EMBERT! Barátom Halásztelken karácsonykor kap egy Laptopot, Internetet már évek óta szeretett volna. Ott Inviteles terület van, a legdrágább szolgáltató, ezért nem ment oda, van kábel is, mindenki panaszkodik rá, ezért választotta a Pannon korlátlan csomagját. Ja és azért, mert utazgatni is szokott.

Nagyon örült, mert elég jól ment neki, itt lenn is (200 km) jól ment. A következőket csinálta a Laptopon kb jan 14-ig mint friss Internetes: pár kisvidit nézett a yutubon, én csináltam neki a gépemről honlapot azt figyelemmel kisérte és néha képet töltött rá, azt előtte átméretezte a gépén. Letöltötte az adócsomagot. Alig ismert még a neten bármit is, böngészgetett ide-oda, filmet zenét 1 db-ot sem töltött! Nem is akar! Naponta szkáypoltunk, ez sem okozhatott volna gondot a szolgáltatónak. Ezenkívül tanulgatta a számító gép rejtelmeit aminek meg nincs köze a nethez. Aztán kb jan közepén kb 100 kb közelébe korlátozták le, szinte semmit nem tudott csinálni. (még az alatt is volt, a szkáyp is állandóan megszakadt) Eddig tartott az öröme. Ezután felhívta többször a Pannont, az ü.félszolggal kapcsolatban én mindjárt mondtam felesleges, ezért kért és kapott osztályvezetőt! Az semmi magyarázatot nem tudott adni miért korlátoztál le! Megnézték az adatforgalmát, azt mondta, hogy azzal semmi baj! Érted?!

Akkor kérte vissza az eredeti sebességet. Nem! De mi az egész család évek óta Pannonosok vagyunk, mivel vállakozók is vannak köztünk, szép summát fizetünk havonta, ha nem adják vissza a sebességet, mindenki kilép önöktől. Akkor sem adjuk vissza!!! Érted?
A barát úgy döntött kivárja, mikor kapja vissza a sebességét. Előre mondták neki, hogy jan. 26-án. Másnap hívja őket, hogy még mindíg csiga a netnek csúfolt valami?! Azt monták neki, 72 órájuk van arra, hogy vissza csavarják. És ki is használták. Érted már? Szerinted ez normális?!

KenSentMe 2009.03.17. 12:13:58

Szerintem arról van szó, hogy ha korlátozzák a neted >sebességétmennyiséget< is. Eleve, ha huszadára veszik le a sebbeséged, akkor onnantól kezdve csak huszadannyit tudsz letölteni. Ez még nem tűnik annyira durva dolognak, ha pl. torrentezel, 100 kiló mellett is lejön napi 2 dvd, de ha pl. jútúbot akarsz használni, meg webkettezni, meg mittudomén, akkor lehet, hogy érvágnak vele, mert egyszerűen használni nem tudod, ergó forgalmazni sem fogsz.. sz*pod a faszt, hogy ami eddig 6 másodperc volt, az most 2 percig tart.

Ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy nem csak a sebességet korlátozzák, hanem ezzel a mennyiséget is, mégpedig g*ci módon.. a 20-adéra veszik vissza a lehetőségeidet az adatforgalmazásra.. csinálhatnák mondjuk szemetebben is.. ha minden megabájt után a felére lassítanák a netsebességet, akkor.. mindenkinek 25 mega alatt maradna a forgalma;)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:18:41

@átlátó: csak akkor lehet jó szemed arra hogy ki a jó párttitkár, ha annak idején te is választottál párttitkárt.

egyébként nem tudom hogy jön ez ide.

a kérdés nem azon van hogy geci e a pannon vagy nem (az volt), hanem azon hogy hogy a gecisége benne volt az ászf-ben. tehát ügyfél (ha elolvassa) akkor a szerződés pillanatában tudta volna hogy van olyan eset hogy geci lesz a pannon.

tutis 2009.03.17. 12:20:38

"staropramen"

Tudod elege lesz az embernek abból, ha van számára is érdekes és húsba vágóan fontos blog és akkor egy páran végig ott vidámkodnak, közük sincs a témához. Ezeket a beírásokat máshol kell megejteni. Van számtalan hely arra.

Ez olyan, mint a Kuncze közel húsz éves viccelődése (szerinte vicces) a parlamentben, annak sem ott a helye, menne inkább Teddy műsorába. (persze az elvtársai tapsikolnak neki)

KenSentMe 2009.03.17. 12:23:38

Azért az is jó kérdés, hogy mi a "korlátlan".

korlátlan = "nem korlátozunk"

vagy

korlátlan = "nem kell büntit fizetned semmilyen mennyiség felett"

vagy

..

de egyébként eleve hülyeség az egész.. hiszen korlátos időben nem lehet korlátlan mennyiséget letölteni véges sebesség mellett.. egyszerűen az volt idióta, aki a hirdetést megfogalmazta.

pjotrkolja 2009.03.17. 12:24:49

Szívás az ilyen mobilnet ... márha valóbban ilyen trágya korlátozások vannak benne.
Munkahelyemen is mobilnet van, routeren keresztül, úgy 5-8 gépre. Vodafone OfficeBox, 200kB/s-el le 70-el fel. Nem netenlógós a csapat de 2-3 rádióhallgatós mellett is mindent flottul el lehet intézni ... ja és külön pontban volt a szerződésben, hogy sebességkorlátozást nem alkalmaznak semmilyen esetben sem. (ugyanekkor köthető egyéb előfizuknál a torrentes rész már benne volt.) Majd 1 év alatt a forgalmunk 240GB-volt, mindenféle korlátozás nélkül ... Néha lassul, ha mindenki rajta van, de így is pont elég ... pláne, hogy 9000.-Ft/hó az előfizetése. Most meg elvileg emelni fogják a sávszéleséget.
Vodafone rulez ...!!
:)

KenSentMe 2009.03.17. 12:28:05

Jup, butaságot írtam.. szóval korlátos időben véges sebesség mellett is le lehetne korlátlan mennyiséget tölteni.. azért korlátos a mennyiség, mert a sebesség nem lehet tetszőlegesen nagy.

Ofélia . 2009.03.17. 12:29:18

@Pista Bácsi: Ezt valami reinkarnációnak vagy minek hívják:))

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:29:26

hát ez kéremszépen pannonéknál úgy működik, h. tök8 mit (értsd úgy, h. akár emailmellékletet) töltesz és mennyit, abszolút kiszámíthatatlan h mikor és miért korlátoznak be (első hónapban, amikor megvettem volt 110 giga adatforgalmam, szerintük csak kb. a fele, torrentet nem tudják rendesen mérni :)), és csak utána jött a korlát, azóta ezzel értelemszerűen nem torrentezek, viszont eddig csak februári hónapot sikerült korlát nélkül átvészelnem, pedig lófasz adatforgalom nincs...

azt nem tudom, h. ennyire primitív lenne a pannonnál technika, h. nem tudják megkülönböztetni, h. éppen fájlcserélőt használsz, v. emailmellékletet töltesz? mert mind2 esetben ugyanúgy figyel a korlát, ha ROSSZ IDŐBEN ROSSZ HELYEN hajtod végre a manővert...

nehogymár el kelljen menni vhova városon kívülre éjszaka ahol még azért van 3G, h. mondjuk a nero demoverzióját le tudjam tölteni, mert ott tuti nem használja senki akkor, nem túlterhelt az adott cella....pfff

szal mindenki aki eddig gondolkodott a pannon mobilnetjében, NEM AJÁNLOM!!!
ja a másik móka, h. kb. 2 hónapba került mire elintézték (a pannon meg a számlavezető bankom) h. csop. beszedési megbízással fizessem a havidíjat...

...a nagy kékség 2009...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:30:55

Mielőtt bárki is fikázná a poszt íróját talán utána nézhetne pár dolognak. Pl. itt a Homáron, mert nem ez az első ami ezt a téma kört érinti. A Pannonnál már nov. vége óta probléma van ezzel a csomaggal. Akkor a korlátozást a hálózat veszélyeztetése kifogással vezeték be. Január elején már módosították az áfsz-t, de ott is csak a korlátozás idejére vonatkozó passzust. Februárban volt még egy.. Ezekről a változtatásokról, miért nem értesít (hivatalosan) a szolgáltató, miért más fórumon kell megtudnia az előfizetőnek.
A korlátozást is tudná jelezni, mert a modem sms-t tud fogadni. Akkor miért nem teszik meg?

Mellesleg szerintetek az normális hogy kb. napi 50 mega adatforgalmad lehet????


prohardver.hu/tema/korlatos_a_korlatlan_pannon_internet/hsz_1-50.html

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:31:58

@Hurrá Torpedó: akkor amikor kötötte a szerződést, nem volt benne. Tudom , mert nekem se volt...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:38:15

@the-real-tika: de valami kellett hogy legyen benne. mindíg benne van hogy milyen okokból csökkenthetik a sávszélt.

magukkal nem basznak ki, mindenki perelné őket.

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:39:02

the-real-tika
ez a napi 50 mega adatforgalom benne van az új ászf-ben, vagy honnan jött?
mert ez így eléggé érdekes lenne azért egy "korlátlan" csomagnál...

átlátó 2009.03.17. 12:40:18

@Hurrá Torpedó: Nem vitatkozok veled, hogy mi nem voltam kicsifiam. Ettől függetlenül elgondolkodtam azon amit írtál velem kapcsolatban. A gondolkodás után arra jutottam, hogy te kiváló párttitkár lettél volna, erre jó szemem van. Csak miattad leírom, hogy ezt onnan tudom, hogy bár nem voltam párttitkár, de volt alkalmam ezt a hozzád hasonló embertípust megismerni. Tudniillik te vagy az az embertípus, - amolyan műholdbajnok, amelyik képes azt magyarázni, a meleg barna szar gyurmázása közben mint egy párttitkárnak való emberanyag, (vigyázz fiam nagyon bővített mondattal állsz szembe) hogy a szolgáltató a miért nem szolgáltat, miközben a szerződő felek közül az egyik betartja a feltételeket, vagyis fizet. Hogy ki a másik fél aki nem tartja be a szerződést, leírom neked, hogy a szolgáltató. Ugyanis teljesen mindegy, hogy te azon rugózol, hogy az adatforgalmat nem korlátozzák, csak esetleg a letöltési sebességet (mint egy "büntetésként")a lényeg ugyanaz. A "rendszer" nem működik! Érted kicsifiam? Tehát nem működik! Ezt ne magyarázd itt tudományosan, csapkodva a levegőt, mert ezt a párttitkárok művelték és volt szerencsém ilyesmihez. Na innen tudom, hogy milyen embertípus a párttitkár és te! Választott párttikárt az anyád, lehet ez is családi örökséged.
(Elnézést, hogy ez a tudományos ember kissé megemelte a hangomat, de hirtelen meguntam, hogy magyarázza a megmagyarázhatatlant! Én t-mobilnetet használok, voltak időszakok amikor bazmegoltunk egymással, de igyekeztek annak ellenére, hogy láthatóak a stiklizések. De legalább vakargatják a hátamat amikor reklamálok. :))

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:42:48

@Hurrá Torpedó: Ennyi volt akkor....


3.1 A Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatáshoz való hozzáférést, ha:
a. az Előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a Szolgáltató hálózatának
rendeltetésszerű működését, különösen ha megfelelőségi tanúsítással nem
rendelkező vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést
csatlakoztatott a mobil rádiótelefon-hálózathoz;
b. az Előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt de legalább 30
napos határidő elteltét követően is van esedékes díjtartozása, és a díjtartozás
megfizetésének biztosítása céljából nem adott vagyoni biztosítékot a
Szolgáltatónak,
a Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatás igénybevételét. A Szolgáltató a korlátozást haladéktalanul azaz a körülményekhez igazodóan, 24 órán belül feloldja, ha az Előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a Szolgáltató hitelt érdemlően tudomást szerez.

Zephyré 2009.03.17. 12:44:16

"az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:"

csak nekem szúr szemet az "EGYIDEJŰ ÉRTESÍTÉS" ? Igenis, ha megküldik automatikus SMS/email-ben, hogy "XY IPvel XY IPről Z adatforgalmam volt Y idpintervallumban, és ezért korlátozzák a sebességem az elkövetkező X órára Y sebességre", akkor egy szavam sem lehet. De igy, hogy hasraütésszerüen elvágják a kábelt...

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:47:07

@the-real-tika:
a Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatás igénybevételét. A Szolgáltató a korlátozást haladéktalanul azaz a körülményekhez igazodóan, 24 órán belül feloldja, ha az Előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a Szolgáltató hitelt érdemlően tudomást szerez. - ez még a nagy móka, ami kicsit paradoxon is, mivel korlátoznak így nemigen tudod veszélyeztetni a hálózatot...tehát alapból levehetnék a korlátot 24 órán belül, de én ezt még nem tapasztaltam, sőt miután megkapom a korlátot, nem is használom, amég fel nem oldják, tehát 0 adatforgalom van és az se biztos, h. számlazárással feloldják...szal korlát időtartama is kétséges, azt meg h miért kaptad az szintén sose fog kiderülni :)

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:49:17

@HoNeYBiRD: Kb. ennyi lehet. Sajnos nem lehet tudni, mert van olyan ember aki 300 mega után kapta a korlátot. Az öcsémnek is kb ennyi volt az adatforgalma, az elmúlt hónapban és ő sem úszta meg...

A Pannon sajnos nem közli mikor jön a Bann-Gun...

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:50:56

ja, és milyen bizonyítékokra van szüksége a szolgáltatónak, h. a korlátozás okát megszüntettem h. feloldhassa 24 órán belül a korlátot?!

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:52:06

@HoNeYBiRD: Ezt azóta megvátoztatták. Már a számlazárásig tart a korlát..
Ez akkor vicces, mikor a kapod a feloldást és két nap múlva a bilincset....

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:57:57

@the-real-tika:
sztem a tényezők kombója (kedvezőtlen együttállása) játssza a fő szerepet a korlátozásban, h. hányan használják adott időpontban az adott cellában a mobilnetet, és ha sokan használják egyszerre, akkor megszívtad és tökmind1 h. egy 8 gigás hd-t zörrentesz lefelé v. csak egy 10 megás levélmellékletet...

staropramen 2009.03.17. 13:00:17

Sztrovacsekek!
Akkor milyen mobil internetes szolgáltatót válaszzon az akinek valamiért erre van szüksége?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:00:35

@átlátó:
ájájájj. ne kommunistázzál le légyszíves, és az anyámat se. amiatt hogy nem értesz egyet velem meg pláne ne. nem szidtam a te családod. és én nem vagyok a kicsifiad, a fiad, és a fiacskád sem.

szóval. nagybetűvel írom hogy megértsed!

AZ EMBERÜNK HA KIFOGÁSOL VALAMIT AKKOR A SZERZŐDÉS MEGFELELŐ PONTJÁRA HIVATKOZZON NE A REKLÁMBAN EGY SZÓRA, MERT AZ NEM JELENT SEMMIT, AZ NEM LEHET HIVATKOZÁSI ALAP SEMMILYEN LÉPÉS ESETÉN SEM, JOGI ÚTON MEG PLÁNE NEM.


persze hogy a korlátlan szón rugózok, mert azon rugózik a beküldő is. a korlátlan szó ebben az értelemben soha nem vonatkozott a sebességre, csak a forgalomra. ilyen szempontból logikailag korlátlan, de az adott idő és a sávszélesség azonban megad egyfajta korlátot, amit fizikailag lehetetlen átlépni. a sávszél csökkentése után a fizikai korlát természetesen csökken, ugyanakkor a logikai korlát ugyanúgy végtelen. itt a jogi csavar. fizikailag korlátlan internet nem volt soha és nem is lesz. a gyakorlatban ez azt jelenti hogy amennyit ép ésszel vagy észnélkül lehetséges letölteni az adott idő alatt azt megteheted


megértetted végre szarcsimbók, hogy egyem a kis kommunistázó szívedet, de korlátlan barom.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:04:49

Az utolsó változtatás:


3.1.2. Internet-hozzáférés
A Szolgáltató jogosult az általa nyújtott internet-hozzáférés igénybevételét
korlátozni abban az esetben, ha az általa kezelt forgalmi adatok alapján
megállapítható, hogy az előfizetői végpontról az átlagos felhasználási
szokásokhoz képest olyan jelentős mennyiségű elektronikus küldemény
vagy egyéb adat továbbítása történt, mely a Szolgáltató vagy a címzett által üzemeltetett rendszerek működését korlátozza vagy akadályozza.

Kérdezném : Mi az átlagos felhasználási szokás??

Zephyré 2009.03.17. 13:06:53

tévedsz. ha a szerződés megnevezése megtévesztő/ reklámé, akkor simán lehet arra hivatkozni. Mert szándékos a megtévesztés, és arra utaló magatartás is van.

Morfondírozok 2009.03.17. 13:07:12

Gartulálok az olyan informatikus mérnök posztolónak, akit csak fel kell hívni a jelszaváért (mert ő ilyen képzett adatvédelmileg). Ez nem tűnt fel senkinek sem?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:08:00

@the-real-tika: ez itt a lényeg. ezek szerint benne volt az ászf-ben.

bemegy a pannonhoz, és elkezdi döngetni az asztalt, és megtudja. sőt valószínűleg meg is oldják a problémáját, és jól fog járni.

de könyörgöm ne a reklám szövegére hivatkozzon, mert elhajtják a büdös francba.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:15:21

@Zephyré:
régen olyan netek voltak hogy ha az adatforgalmad elért x megabájtot, utána minden megkezdett megáért fizetni kellett az előfizetési díjon felül.
ez volt a korlátozott net.

a korlátlan net az ahol nincs az adatforgalomra maximális megkötés, ténylegesen annyit fizetsz mint az előfizetés, nem számolnak fel pluszban adatforgalom után extra pénzeket.


az az a két fogalom amivel tisztában kell lenni. az informatikában ezt jelenti. nincs köze a sávszélességhez, az időhöz, semmihez. ez félreérthető lehet olyan emberek számára, akik nem szakmabeliek. de ezek szakszavak, használhatók. persze tudja ezt a pannon is, ezért voltak szemetek. de jogilag nincs kivetnivaló benne. csak emberileg.

Zephyré 2009.03.17. 13:22:16

ezzel tisztában vagyok. A probléma abból adódik, hogy nem definiálják, hogy mire fel korlátozzák le a sávszélt.
hanem hasraütés szerüen odairják, hogy torrent. igenis ha már ilyen szőrszálhasogatóak, akkor irják le pontról pontra, hogy milyen tipusu adatátvitelnél milyen átviteli sebességet nem szabad túllépnem, és akkor nem lépem túl. nem hiszem, hogy 5kbps torrent miatt lekorlátoznak, de pl. ha 10 videot nézek u2b-ról multitaszkban, akkor az már megjelenhet "káros adatforgalomként".

Az az érdekes, hogy a jogaikkal tisztában vannak sokan nagyon (szolgáltatók), de a kötelezettségeikkel nem annyira( legalábbis lexarják).

Ezen felül, amit az OP irt, ha figyelik az adatforgalmam, az durván adatvédelmi jogokba ütközik, ha meg nem, akkor mi alapján lövik le a netet?

Zephyré 2009.03.17. 13:24:53

ami még kimaradt: igenis jogos a kiakadás, amennyiben géza betartja ami a szerződésben van, nem torrentezik, semmi p2p adatforgalom, csak levelet néz videót meg doksikat tölt le. mégis jön a jó kis lekorlátozás, régi tip. szerződéseknél meg ugye a 40k-s számla.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:28:41

@the-real-tika: ja nem írtad oda :)
a régit meg már nem lehet elérni, hogy bele lehessen nézni mi?

@Zephyré: az a baj hogy géza erről egy szót sem írt. innentől vagy elhisszük hogy ellene van az egész világ, vagy nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.17. 13:30:09

@Hurrá Torpedó: a reklám szövegének semmi esetben nem szabad eltérnie az ászf-ben foglaltaktól. Ha az ászf azt mondja, hogy szürke, akkor a reklám nem mondhatja azt, hogy hófehér. Ezért szoktak büntiket kiróni és a fogyasztó megtévesztéséért megdorgálni a cégeket.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 13:34:38

@Morfondírozok: Egyáltalán, mi a francért gondolja a posztoló, hogy a jelszavára szüksége van a pannonnak? Ez azért mókás ám...

Zephyré 2009.03.17. 13:34:42

ugy ahogy rékuci mondja :D

Zephyré 2009.03.17. 13:36:06

Mindenesetre amig multik vannak, ez igy fog maradni.

WTB "Tanyasi Korlátlan Falunet"

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:39:33

Egy másik része a dolognak.
Öcsém egy héttel előbb kötött szerződést, mint én.Ugyanannál a csomagnál vagyunk, (Korlátlan), nála a számla még is máshogy alakul...
Nálam felszámolják, hogy csekken adom fel, nála nem, pedig ott is csekkes befizetés van....
Akkor ez most, hogy van????

Állandóan változó 2009.03.17. 13:39:39

Korlátlan csomag nincs. Ha a sávszélesség maximumát beszorzod az egy hónapra eső idővel, kapsz egy elméleti maximumot, annál többet esélyed nincs letölteni.

Ha a szolgáltató mondjuk 4.5GB-nál csökkenti a sávszélességet, akkor is kiszámolhatod a legrosszabb esetet - a lehető leggyorsabban letöltöd a 4.5GB-ot, majd a hónap hátralévő részében eltotyorogsz 128KBit/másodpercen. Ebből is kijön egy elvi maximális korlát (azért elvi, mert a valódi ennél még alacsonyabb is lesz).

Példa kedvéért: Van 1MBit/sec 4.5GB-ig, onnan lekorlátozzák a sávszélességet 128KBit/sec-re. Ezzel egy hónap alatt lehúzhatsz max 44.5GB-ot (4.5GB-ot kb. 10 és fél óra alatt, majd még 40GB-ot a hónap végéig).

A 128KBit/sec lassítás nélkül meg le tudnál húzni 326GB körül egy hónap alatt 1MBit/sec sávszélességgel.

Szóval, a lassítás igenis forgalomkorlátozás. Nem mindegy, hogy egy hónap alatt a "korlátlan" az 326GB vagy 45GB...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:42:04

@Gringо: Az ügyintézéshez szükséges az a jelszó amit a szerződés kötéskor megadtál...
Enélkül ( de ezzel is ) elhajthatnak a
francba.... személyesen vagy telefon...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:45:28

@Rékuc: és ha a reklámban az van hogy "piros autó". de persze igazából csak a kasztni piros. a motor fémszínű, a gumi fekete, stb

arról nem tehetnek hogy ha valaki ezalapján úgy gondolja hogy minden egyes alaktrésznek pirosnak kellene lennie.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:45:37

@Állandóan változó: Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a letöltés ( bilincs nélkül) sem haladja meg 200Kb/sec-et.


Jó mi? Ennyit arról,hogy nincs korlát. :-)

Zephyré 2009.03.17. 13:49:07

a piros autó rossz példa. több okból:
1. az autót meg tudod nézni megvásárláskor
2. a piros autó nem veszíti el a funkcióját attól, hogy a részai nem pirosak.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 13:51:34

@the-real-tika: Az rendben van, de egy panasz kivizsgálásához minek nekik? Nem hiszem, hogy túl sokan írnának más nevében panaszlevelet... Áh, mindegy...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:54:08

@Gringо: Ezt egy olyan embertől kellene megérdeklődni aki a Pannonnál dolgozik...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:55:02

@Zephyré:
de pontosan itt kellene megérteni hogy a korlátlan mit jelent.

----- itt jön a lényeg -----

KORLÁTLAN internet = annyit netezel amennyit akarsz, és ezért a havi előfizetési díjon felül egy petákot sem kell fizetni.

----- idáig van a lényeg -----

és esetünkben ez a sávszélesség korlátozás után is fennáll. itt a szopóág.

Zephyré 2009.03.17. 13:57:16

akkor lássuk az autós példát újra. autóban ez igy néz ki: "korlátlan távolságot utazhat szabadon"

ha véletlen 90kmh fölé mentél, a motort lelockolja 10kmh-ra.

korlátlan? working as intended?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:59:44

forgalom alapú net = az adatforgalomnak megfelelően kell fizetni. nincs előfizu díj. 1 MB = x Ft. hóvégén beszorozzák az adatforgalmat az egységárral.

korlátos net = van előfizetési díj, melynek fejében X Mb adatforgalmat bonyolíthatsz le ingyen. az ezen felüli forgalom Y Ft / Mb alapján kiszámlázásra kerül.

korlátlan net = adatforgalom mennyiségi korlátozás nélkül használhatod a szolgáltatást. havi előfizetési díj, ennek fejében annyit netezel amennyit akarsz.

Zephyré 2009.03.17. 13:59:46

értemén, hogy a korlátlan az adatforgalom mennyiségére és nem a sebességére vonatkozik, de a szerződésben nincs benne, hogy milyen feltételek alapján csökkentik le a sávszeélességed, csak az, hogy "ha hátráltatja a rendszert". ilyen érvekkel bármikor leállithatnak mindenféle következmény nélkül. és ha megteszik, és nem tudják bizonyitani, mi alapján tették, akkor nekik szopóág, ha meg igen, akkor megint nekik szopóág adatvédelem miatt.

Zephyré 2009.03.17. 14:01:53

OFF igazán számozhatná a fórummotor a postokat, hogy lehessen reagálni "válasz erre" nélkül is.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 14:06:32

@Zephyré:
autós példa:

korlátlan távolságot utazhatsz. annyival mész az utakon amennyivel akarsz, akár 250-nel is. de mivel ezzel szabályt szegsz, jön a rendőr megbüntet, és onnantól már csak 90-nel mehetsz tovább. de ugyanúgy korlátlan távolságot autózol tovább amennyit akarsz, de csak szabályosan 90-nel.

pjotrkolja 2009.03.17. 14:08:49

@Gringо:
Nem a panasz kivizsgálásához kell, hanem a szerződés felmondásához ... voda is kérte, az ügyvezető aláírási címpéldánya és szolgáltatást lemondó levele (jogos kifogás miatt) nem volt elég ... négy pici számjegy és minden ok ...
:(

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 14:10:51

de pontosan. ha hátrátatja a rendszert, vagy alami szar szöveg akkor csökkentik.

de ez teljesen független a korlátlanságtól.

nekem ezzel van a bajom. nem ok-okozati összefüggés.


valami történt, amire csökkentették a sebességét. az ember azt gondolta ez korlátozott internet. nem az, hanem korlátlan internet csökkentett sebességgel.

az hogy mi történt, nem derül ki. ha emberünk nem torrentezett, dc-zett, akkor bemegy a pannonhoz asztalt borítani, hogy milyen alapon csökkentik neki. ha torrentezett, akkor meg nincs kérdés.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 14:13:08

@Zephyré: Ja, aztán az elsőzés után végre lehetne hetvenkilecedikezés meg kétszáztizenkettedikezés satöbbi:)

BlueBear · http://proletarmatrix.php0h.com 2009.03.17. 14:35:59

2008 május 11.- E220-as típusú szappantartó formájú modem. Az egyébként is hihetetlenül instabil kapcsolatot fenntartó eszköz egy határozott mozdulattal megszakította a kommunikációt, újraindította a laptopomat, és az internettel együtt a winchesteremet is múlt idővé tette.

Egy teljes hónappal később - GlobeTrotter Express 7.2-es adatkártya. Nem ismeri fel a sim kártyát.

2008. július 17 - a hibát demonstrálandó, vittem a gépet is. Meglepetésemre egy ugyanolyan típusú adatkártyával próbáltuk meg újra, ami akadálytalanul látta a sim-et. Újabb négy hetes periódus következett, ami alatt a kártya új szoftvert kapott, és lássanak csodát utána minden teketória nélkül működött.

2009 február - újfent kiszenvedett az eszköz. Elindulni sem hajlandó. Vissza a gyökerekhez, a WM Rendszerház másodjára kapja vissza ugyanazt az eszközt

2009 március - a frissen visszaküldött modem alig egynapos folyamatos üzemelés után megszakította a kapcsolatot, újraindítás után firmware nélkül, csupasz flash memóriával állt a technika istenének színe előtt.

Az ötödik szervízlappal a kezemben kérdezném a poszt íróját; tényleg ekkora probléma, hogy "csak" a hozzáférése korlátlan, és nem a sávszélessége?

Riska 2009.03.17. 16:03:39

Nem tudom, én 10 éves koromban mondtam ilyeneket hogy "és képzeljék, nemcsak vicces e-maileket, hanem FÁJLOKAT töltök le és küldök." Elég suta megfogalmazás, Benedek úr. Hivatalos levélben ilyet nem lehet megírni. Amúgy meg valahol biztos benne lesz a szerződésben a minimális garantált sebesség. Benne van a pakliban. T-Home 8 megás netet rendelsz, ott is ott van a min. garantált sebesség 64kbit/s (kitörölhetem vele). Amúgy persze, szarjanak vezetéknélküli sünt, mobilinternetet csak nagyvárosokban célszerű használni, ahol van 3G-s lefedettség. GPRS-szel szintén törölni lehet. A fenekünket.

varvizib 2009.03.17. 17:02:46

Szerintem igaza van! Ilyen esetben nem kérhet kötbért a szolgáltató, legfeljebb egy sünt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.17. 18:41:32

Körtvélyesi Benedek...ezen felröhögtem.
Legközelebb Tallérossy Zebulon ír a Homárnak.

Dervenkál Egon 2009.03.17. 22:25:25

Hozzátenném, hogy ha 7,2 Mbit lenne a valós sebesség, azzal egy 5 GB-s előfizetést 2 óra alatt le lehetne nullázni :)

Vagyis, ha korlátlan, és mondjuk a szolgáltató szerint 1 óra a napi átlagos internetezés (nem mondja meg mennyi), akkor egy hónapban akár 70 gigát is letölthetek, és a szolgáltatónak kuss. Vagyis a szolgáltató tudja, előre, hogy ha ki akarom használni az ígért 7,2 megabitet, akkor le fog tiltani. Hiszen ezzel kapásból sok forgalmat generálok. Ahhoz meg tényleg semmi köze, hogy mit töltök és mennyit. A céges anyagaim (napi 20-30) darabja 4-5 mega, és még nem korlátoztak, igaz céges a mobilnet előfizetésem is, valószínűleg ezért tudok napi két három filmet lehúzni torrenten.

Zsírfeka 2009.03.17. 22:28:51

Kaliforniában még van egy kis net!
EZ FONTOS!!!

۝merta-X 2009.03.18. 07:15:30

A POSZTER egy barom. Ha az ügyintéző nem tudott a korlátozásról akkor a laptoppall éppen egy nem teljesen 3gp lefedett helyen akart netezni, ott pedig csak a sima betárcsázós sebesség van.

Ütném agyon.

bolhabetu 2009.03.18. 07:38:47

Úgy tűnik Benedek nem ismeri a reklám-magyar szótárat, amit legjobban ez a plakát fejez ki:

www.arcmagazin.hu/thumbnail/3043/480x360fit/thumbnail.jpg

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.18. 09:42:09

@moli: Most néztem meg a szerződésemet (t-home) 260gb felett korlátozzák a sávszélességemet (www.t-home.hu)

"A Magyar Telekom Nyrt. fenntartja a jogot, hogy a havi 250 GB letöltött adatforgalmat elérő Kábelnet szolgáltatásra előfizetők internet-hozzáférésének sávszélességét az adott hónap fennmaradó részére 128 kbit/s-ra korlátozza."

Kábelnet happy

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2009.03.23. 05:34:47

A pana szeret szopatni mobilnettel embereket náluk technikai problémák is vannak ebből kifolyólag. Nem bírják teljesíteni a vállaltakat, ez van.
Létezik olyan hogy korlátlan sebesség, de ez a korlátlanság addig tart míg a hálózat határa. Mert tulajdonképpen egy sebesség bármekkora lehet amennyit még elbír a hálózat. MA magyarországon nincs normális mobil net. Sem kiépítve sem gondolatban.
süti beállítások módosítása