Tékozló Homár

Gyerekeket inzultáltak az őrök az erzsébeti Tescóban

2009.03.25. 10:37 | szily | komment

Jó hír, hogy nem minden véglényt sikerült leszerződtetni a metróba őrnek, jutott belőlük a versenyszférába is. Doyle 12, 11 és 8 éves gyereke újságot és pár kisebb dolgot venni ugrott be a Tescóba. Hiába volt számlájuk arról, hogy az újságjaikat helyben, a hipermarket részen kívül vették, a biztonsági őrök elvitték őket hátra, letolvajozták, aztán az egyik őr saját kezűleg túrta fel a 12 éves fiú zsebeit. Szülőkikészítő sztori alant.


A pesterzsébeti Tesco közelében lakunk. Márc. 12.-én délután a három gyerek / 12 éves fiú, 11 éves lány, 8 éves fiú, csak a tisztánlátás kedvéért/ elindult, hogy a Tescoban lévő újságosnál megvegyenek egy gyerekújságot, amit a lányom minden hónapban megvásárol. Mondom, oké, de akkor vegyenek nekem is pár dolgot, ha már oda mennek, és a kezükbe nyomtam a listát, amin 3-4 dolog szerepelt. Gyerekek el, én itthon teszek-veszek, egyszer jön a telefon a lánytól: „a biztonsági őrök bevittek minket az irodába, de semmi gond, már hazafelé tartunk…” Mondom: mi van??? Gyerekek hazaérnek, csüccs le, és akkor halljuk a sztorit!
Szokásos séta a Tescóban az újságosig, újság megvéve, kifizetve, oké. Lista a kezükben, bemennek, elfelejtik megmutatni a blokkot befelé, de nincs gáz, mert a pénztárnál a kedves pénztáros néni megkérdezi a lányt a kezében tartott újságról, hogy honnan származik, kislány megmutatja a blokkot, „kinn vettük az újságosnál”, pénztáros néni mosolyog, „rendben van”. 12 éves fiú külön fizet, mert zsebpénzből már a húsvéti kölnit veszi. Igen ám, de a pacsulin nincs vonalkód. Pénztáros néni megkéri szaladjon vissza, hozzon egy olyat, amin van. Közben a lány és a legkisebb fiú, már fizetett, s mire a nagyobbik fizetne, ők már a pénztártól nem messzi padra ülve várják. Na most jön a lényeg: mire a legnagyobb kiér, a másik kettő előtt már az idősödő biztonsági őr áll. Honnan van az újság? Lány mondja, az újságostól, mutatná a blokkot, s közli, már a pénztáros néni is megnézte. De azt a választ kapja, akkor menjenek vele. Lány kérdi hova? Az őr közli, nincsen semmi baj, de most vele kell menniük. Hát, oké, gyerekek követik. Elviszi őket az irodába, ahol egy fiatalabb őr várja őket, s „elmúltam húsz, ember vagyok” alapon alpári stílusban köszönés helyett rányekken az első belépő gyerekre: „na mit loptál?” Gyerek megszeppenve: semmit… A folytatás a szokásos, szatyorkipakolás, blokkegyeztetés, zsebkiürítés. Ám a fiatalabb önkezűleg végzi a nagyobb fiú kabátzseb-rámolását. Persze semmit nem találnak. Gyerekeket elhajtják. Ezt ugye itthon elmesélik, apa fél órára rá berongyol a Tescoba, műszakvezetőt elkapja, aki közli, bocsi, azóta műszakváltás volt, már nincs benn a két őr. Apa háborog, műszakvezető, közli, sajnálja a történteket, ha ő lett volna szolgálatban, ilyen nem történhet meg. Apa a pipától nem kérdezi, a műszakvezető meg nem megy bele bővebb magyarázatba, hogy miért is nem történhetett volna meg…
Na és akkor most pár kérdés:
Ha az újságról ott volt a blokk, és ez volt az eredeti indok, miért kell szekálni a gyerekeket?
Honnan veszik a bátorságot, hogy három kiskorú gyereket hozzátartozó felnőtt kíséret nélkül bevisznek egy elzárt irodába, ahol bármi történhet?
Na meg, ha jól tudom, egy biztonsági őr nem turkálhat zsebekben még akkor sem, ha a zseb tulaja történetesen egy 12 éves gyerek.
És különben is, a biztonsági őr az egy külön állatfaj, akinek nem kell köszönnie, illetve a köszönést a szókincsében felválthatja egy „mit loptál?” vakkantás?
És, ha már itt tartunk, kötözködésképpen: mi a xarért nincs vonalkód a kölnin?
Na jó, kövezzetek meg, de ez nekem akkor sem tetszik…

Doyle

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 10:40:17

kiskorút nem lehet egyedül semmiféle vegzatúrának kitenni, csak törvényes képviselője nevében

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 10:42:02

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): én kérek elnézést

már régen voltam firstlady

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 10:43:29

jelenlétében

(közben meg dolgozom, oda meg azt írtam a ....jelenlétében, nem nevében még jó, hogy itt észrevettem...)

asszem most inkább a munkára kellen koncentrálnom, hogy be tudjak lépni a tudjátok hová

chsd_1 2009.03.25. 10:44:25

a lelkisérült-kiugrottkommandós pribékeknek már semmi se szent

leszálló ág 2009.03.25. 10:45:20

Szarjon tüskés ráját az összes ikunuku biztonsági őr.
Különben is kiskorúakat nem lehet "csak úgy" b@sztatni!

bogec 2009.03.25. 10:48:31

A másik műszak volt... hát persze...

Impega 2009.03.25. 10:49:01

Azta k*rva!!!! Hogy a rohadas menne rajuk.

maincoon © 2009.03.25. 10:50:10

én is biztos nagyon indulatosan leharaptam volna a fejét a teszkósoknak!

amúgy tényleg minden rosszindulat nélkül írom, de szerintem mondjad majd nekik, hogy máskor először a vásárlást intézzék el bent a teszkóba, majd utána vegyenek újságot kívül, mert látod hiába van blokk róla, az inzultálás nem maradt el.

leszálló ág 2009.03.25. 10:50:37

Nem csodálxanék, ha az idősödő tuskó korábban ünnepi felvonulásokon, tüntetéseken szocializálódott "kisnyugdíjas" rendőr lenne, a nyikhaj meg a nyócosztályt most elvégzett népi cserépedény.

maincoon © 2009.03.25. 10:52:49

amúgy el fogom olvastatni a kölökkel ezt a posztot és felvilágosítom a jogairól. persze a kötelességeiről is.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.25. 10:54:12

Istenem ezt a hárítást, már műszakváltás volt, és ha én lettem volna itt, ez nem történik meg, bla-bla-bla.

Eszem-faszom megáll, remélem Apa elkapja a tökeiket, és feljelenti őket a gecibe.

effective 2009.03.25. 10:55:50

Ez szuper! Tehát ma már a szülő a szomszéd tescoba se engedheti el a gyerekét, mert az ott posztoló IQ negatív menesztett exrendőr fogja, és letolvajozza! Hol a francban élünk mi emberek? HOL? Hogy jön ahhoz egyáltalán, hogy akár bevezesse a megszeppent gyerekeket egy irodába, akár ahhoz, hogy feltúrja egy 12 éves gyerek zsebeit???
Feljelentés, pedofília, zaklatás! Azt már írták, hogy ilyet egyébként is csak törvényes képviselő jelenlétében lehet! Úgyhogy alapból törvényszegés! Vastagon!
Húú, de fölhúztam magam!

effective 2009.03.25. 10:57:30

@maincoon ♀: azt nagyon jól teszed! Én is ezt fogom tanni, ha esetleg arra vetemednék, hogy erre a qva világra gyereket szülök!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.25. 10:58:46

"Honnan veszik a bátorságot, hogy három kiskorú gyereket hozzátartozó felnőtt kíséret nélkül bevisznek egy elzárt irodába"

ha már olyan hülye vagy, hogy a 3 kiskorú gyereked ebben a világba egyedül elengeded teszkózni, ami már a parkolóban is gáz a sok csövestől... persze addig nem kell félteni a kölyköket míg nem történik valami...

Doyle. 2009.03.25. 10:59:42

@maincoon ♀: Igen, ezt már áttárgyaltuk a gyerekkel, előbb a vásárlás, aztán az újságos... bár meggondolom, mikor mennek ki legközelebb egyedül.

@effective: jaja, és igazából, azért voltunk pipák, hogy ha gondja van az őrnek, eresszenek már meg felénk egy telefont, hogy haló, "tényállás áll fenn", és nem beviszik a három kiskorút az irodába szülő nélkül

effective 2009.03.25. 11:00:31

Csak időben azzal a rendőrségi feljelentéssel, nehogy közben valamilyen "műszaki okok" miatt megsemmisüljenek az esetet bizonyító kamerafelvételek!!!
Ez FONTOS!!!!

Impega 2009.03.25. 11:03:16

@Doyle.: rendoresegen voltatok? Panaszt tettetek? Kamera van e?

ügyfélszolgálatos 2009.03.25. 11:03:42

Bemenni, biztonsági őrt a tökeinél fogva a kilincsre akasztani.

Tipikusbalek 2009.03.25. 11:04:06

Juhuhuhuhújjjj! Ha az én gyerekeimmel valaki ilyet csinált volna, akkor már tuti rendőrségi ügy lenne a dologból. Szerintem, minimum rendőrt hivatok az apa helyében, elkéretem a biztonsági kamerák felvételét, a szolgálati listát… Azonkívül iszonyat pert akasztanék a nyakukba.. Ezt szerintem, így simán kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény.

Doyle. 2009.03.25. 11:05:29

@Impega: megmondom őszintén, nem, mert nem vagyok tisztában az ügy jogi vonzatával, de ha más is ugyanúgy felháborodik a dolgon, és törvénytelenséget szimatol, akkor ez még ma meg lesz ejtve, ahogy apa hazaér

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:09:11

@mamapicilánya/mpl: izgultam, hogy sikerüljön neked, addig nem is írtam semmit, nehogy megelőzzelek...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.25. 11:09:51

@Doyle.: Ne várj apára, azonnal menj a rendőrségre, ezt már tegnap kellett volna...

Most rögtön kabát föl és menjél, szépen mindent elmondani.

staropramen 2009.03.25. 11:10:02

Sztrovacsekek!
nem furcsa, hogy az az ügyintéző aki elcseszett valamit rendszerint" már nem dolgozik itt" a botrányok "az előző műszakban történtek", szóval, hogy senki nem meri vállalni, ha hibázott?
Doyle sztrovacsek: ha ezt annyiban hagyod, bármikor megteszik ezek a túliskolázott bizt. őrök mással is.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 11:10:42

A Ptk. 12 §-a szerint kiskorú a 18 éven aluli gyermek. Cselekvőképtelen az a kiskorú gyermek, aki a 14 életévét még nem töltötte be. E kiskorú nyilatkozata semmis, nevében törvényes képviselője (szülő, gyám) jár el.

A Csjt. 86 §-a értelmében a szülői felügyeletet gyakorló szülő joga és kötelessége, hogy kiskorú gyermekét mind személyi, mind vagyoni ügyekben képviselje. A szülő e képviseleti joga alapján a kiskorú gyermeke helyett és nevében jogügyleteket létesít és jognyilatkozatot tesz, a jogügyeleteihez és jognyilatkozataihoz hozzájárul, vagy azokat jóváhagyja.

Ha 14. életévét még nem töltötte be, büntethetőségi akadály fennállta folytán nem felelhet cselekményéért

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:12:19

@maincoon ♀:
@effective:
célszerű rögtön egy a "Kötelező olvasmányok-röviden" mintájára egy "BTK-röviden"-t is gyerek farzsebébe tenni. Teszkóban kapható :)
az ilyen kölköket nem tudják a palóla lökni.

É2I 2009.03.25. 11:13:01

Abszolút sünt a nyikhaj biztiőrnek.
De.
Nem lehetett az, hogy eltekergett gyerekeknek nézte őket az idősb munkásőr kartács?
Ettől függetlenül, nincs motozás, főleg nem elzárt helyen, egyedűl. Akk..va életbe.

Jelentsd fel őket. Dátum, időpont alapján visszakereshető ki is dolgozott akkor.

Doyle. 2009.03.25. 11:14:22

@mamapicilánya/mpl: Köszönöm, ezzel tisztában vagyok, az a része homályos, hogy a bizt.őröknek van-e olyan szabályzat, miszerint kiskorút nem vihet el az irodába a szülő, gondviselő nélkül...

elwood 2009.03.25. 11:14:29

a gyerek felnőtt a vásárláshoz akkor lopáshoz is, sőt.

bemenet kell matricáztatani a cuccost vagy vegzálás lehet belőle, ezt érdemes megtanítani a gyereknek mielőtt egy ilyen zombi tanítja meg.

a biztiőrnek meg ez volt a kategória akivel szemben tekintéllyel tud fellépni, hogy motozza meg a saját testnyílásait sünnel.

gelsystem 2009.03.25. 11:15:11

rendőrség.........?!?!?!?!?
ugyanmár!!!!!
persze rendes civilizált eus országban ez lenne a normál ügymenet, de itt sok jót várj......SAJNOS!!!
.
levél: fogyvég, ombuCCmanus, teszkó.hu, teszkó.com,

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 11:17:13

@Doyle.: belső utasítás mindenképpen kell, hogy szabályozza a működésüket, azt ki kell kérni

talán őrutasításnak hívják, nem tudom pontosan

Impega 2009.03.25. 11:17:15

Tipp: Kimenetel
A felvetel mar nincs meg és a gyerekek hazudtak. Ugy lezarva.

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:17:20

@staropramen: igen, a Tesco Zrt. nagyon ravasz, ilyen esetekben jogutód nélkül feloszlatja magát, majd rögtön újraalakul Tesco Zrt. néven, de ez már nem Times New Roman, hanem Arial betűvel van a cégbíróságon bejegyezve, így a felelősség alól simán kibújik. Hát ezért tart itt ez az ország.

Az is sunyít nagyon, aki a posztom után felszerelt egy használtnak látszó csengőt a nagykőrösi polgármesteri hivatal falára. :)

Tipikusbalek 2009.03.25. 11:19:09

@Doyle.: Ez nem szabályzat kérdés, hanem alapvető emberi jogi kérdés. Engedélynélküli fogvatartás, kiskorú veszélyeztetése. Ehhez képest a szabályzat smafu.

Impega 2009.03.25. 11:19:31

A biztonsagi or az hivatalos szemely?
a kislanyt is atmotoztak? (Mert ugye no not igen, ferfi not es forditva nem motozhat)

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.03.25. 11:21:29

ÁÁÁÁÁÁ! Idegbaj kapok ezektől a biztonsági orkos posztoktól. Mi a szart képzelnek ezek?

Valaki összefoglalhatná a joghétterét mert sajnos nem ismerem és még nem volt lekierőm elolvasni...

Józan ésszel azt gondolnám, hogy holmi orkoknak nincs joga korlátozni a szabadságomat, ahhoz rendőr kellene, nem? Szóval mire fel akadályozza meg, hogy elmenjek? nem értem. Ha úgy gondolja, hogy valami cucc az övé, mert loptam akkor a kasszánál vegye el, ne utána az üzlet előtt, amihez nulla köze van, jóhogy nem jön be a lakásomba és baszakodik, hogy honnan van ott az újság.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. 1000 lett a vérnyomásom.

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:21:32

@Impega: ezalól természetesen kivétel a koppenhágai reptér, ahol a kolléganőmet simán megmotozta egy faszi

utána a szállodában ez egyik kollégám is, de az már nem tartozik a tárgyhoz. :)

Tipikusbalek 2009.03.25. 11:22:21

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): ja és a vezetéket meg, a vakolat alá belehelte. Vagy használtnak látszó vakolattal, kijavította a vezeték behúzás nyomait.

maincoon © 2009.03.25. 11:23:40

@Doyle.: sajnálom a gyerekeket, mert tudom, hogy az enyémet menyire megviselte volna egy ilyen szitu és biztos nem tudnám mégegyszer rávenni, hogy menjen el oda egyedül.

az én fiam egyébként 2 dolgot örökölt tőlem: a szemem formáját és az érzékenységemet. hát indulhatott volna jobb esélyekkel is az életben. és itt nem a szemére gondolok.

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:24:39

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda:

nekem egyik kolléganőm (a koppnehágai, lásd fentebb) férje biztonsági őr és a múltkor korábban ment haza ,mint várta az asszony és egy szivarra és alsógatyára talált az ágy mellett, rá is kérdezett, hogy honnan van, de a felesége megnyugtatta, hogy nem teszkós a cucc, így a faszi lenyugodott

chsd_1 2009.03.25. 11:25:23

@Impega: Esetleg beperelik a szülőket rágalmazásért...A konteók tárháza nagy

Bugreport 2009.03.25. 11:25:51

Faternek kilátásba kellett volna helyeznie egy vásárlók könyvét. És mondjuk a kamarához jeleznie, hogy vannak ilyen állat B őrök. Ha kamarai tagok akkor múltidő, ha nem, akkor meg nem is lesznek...

Impega 2009.03.25. 11:26:28

@chsd_1: Tan csak nem jutunk el idaig
:(( De az biztos, hogy nem szabad annyiban hagyni a dogot

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.03.25. 11:26:28

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): :))) ki miben éli ki magát... van aki a fém fegyverek használatát szereti, van aki másképp van ezzel:)

staropramen 2009.03.25. 11:27:04

Sztrovacsekek!
Az a baj a rendőrökkel, hogy lehet,hogy a bizt őr tegnapelőtt még a kollégájuk volt.Egyébként is van az egyenruhások között egyféle szolidaritás,és ez egészen jól működik.

staropramen 2009.03.25. 11:27:08

Sztrovacsekek!
Az a baj a rendőrökkel, hogy lehet,hogy a bizt őr tegnapelőtt még a kollégájuk volt.Egyébként is van az egyenruhások között egyféle szolidaritás,és ez egészen jól működik.

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:27:20

@maincoon ♀: akkor most már kíváncsiak lennénk a szemedre is :)

javaslom, hogy tegyél fel ide egy bikinis képet magadról, amin látszik a szemed :))

ez egyébként FONTOS lenne!

maincoon © 2009.03.25. 11:27:52

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): micsoda kollégáid/kolléganőid vannak neked :DDD

maincoon © 2009.03.25. 11:29:05

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): az egyetlen testrészem, amivel elégedett vagyok ;) innentől kezdve a fantáziádra bízom :D

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:29:22

@staropramen: biztos forrásból tudom, hogy az egyenruhások közénk is beépültek, onnan lehet felismerni, hogy duplán posztolnak.

chsd_1 2009.03.25. 11:29:31

@Impega: nem tudunk sztem már hova jutni. elértük azt a szintet amikor már se fel, se le.
egyébként én a Talio-elvet javaslom penitencia gyanánt:D

Sziszi1 2009.03.25. 11:30:25

Kíváncsi vagyok ha három indián lett volna meg merték volna csinálni ezt!

A Sarkadi TESCO-ban miért nem ilyen kemények ?

maincoon © 2009.03.25. 11:30:42

Oféliáé nem lesz ma? Mármint a poszt??

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:31:44

@maincoon ♀: egyetlen??? :) nabasszameg
hogy látsz akkor térben??? :)

kollégák: külföldön másként viselkednek...

staropramen 2009.03.25. 11:32:59

@egyéves
Sztrovacsek, hát szórakoztam én veled Nagykőrös ürügyén?Nézz utána egy szót sem, sőőt. Kigyót melengettem volna?

effective 2009.03.25. 11:33:07

@Impega: "Tipp: Kimenetel
A felvetel mar nincs meg és a gyerekek hazudtak. Ugy lezarva."

Sajnos esélyes!
Volt már? Ezért tart itt ez az ország!!!
Ha igen ,akkor bocsi

chsd_1 2009.03.25. 11:33:28

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): elképzelhetetlen hogy miért van ekkora szakadék ember és ember között...

Secnir 2009.03.25. 11:33:40

option 1: apuka másnap visszamegy a gyerekkel meg egy rendőrrel. gyerek megmutatja, apuka feljelent, rendőr elviszi

option 2: apuka másnap visszamegy a gyerekkel meg két haverral. gyerek megmutatja, apuka elviszi

Harlequin 2009.03.25. 11:34:08

Ez kemény, remélem maradt írásos nyoma az attrocitásnak!

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:34:20

@chsd_1: ez valami szociológia szakdolgozat címe?
vagymiezakkor?

Kotit 2009.03.25. 11:34:59

Csatlakozom: feljelentés, ombuccember, fogyvéd, tecso fönökség (angliában is), napló stb.
Az orkok müködési szabályzata egyébként kurvára mindegy jelen esetben...

Hozzá Szóló 2009.03.25. 11:35:19

Hülye az apuka, ha nem intézi el ezeket a szarháziakat valahogy...

leszálló ág 2009.03.25. 11:35:55

@Doyle.: A jogszabályi hierarchiában egy akármilyen belső utasítás nem írhat felül magasabb rendű jogszabályt.

chsd_1 2009.03.25. 11:36:33

bocs, nem válaszként akartam küldeni.
az állandó Külföld-mo. témára szántam

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:36:59

én mondjuk még az ORTT-hez is beszólnék
ott is kábé annyit tennének értem, mint a többi helyen (ombucman, Superman, fogy.véd., rendőrség, Helsinki bizottság, stb) :(

Doyle. 2009.03.25. 11:37:50

na, így visszaolvasva titeket, valahol itt tartok én is, feljelentést kellene tenni, de féltem a gyerekeket. Mert mi van akkor, ha már tényleg nincs rá semmi bizonyíték, és még őket fogják hazugozni. Mert ugye a "mit loptál?" után már csak erre van szükségük...

Impega 2009.03.25. 11:38:02

@leszálló ág: taps taps taps

@Kotit: igy van. + Koztarsasagi elnok .

EÖ (törölt) 2009.03.25. 11:39:37

@staropramen: sztovacsek, nem szórakoztál és én ezt meg is jegyeztem magamnak

kígyót melengetsz te is fiad brutusz keblén? (Thomas Mann*: Bűn és Bűnhődés)

*Superman anyai nagybátyja

(nem akartalak lerendőrözni, ez tényleg durva sértés volt, bocs)

effective 2009.03.25. 11:40:37

@Secnir: Ez jó!:)
A második valószínű hatásosabb lenne!!:)

indapasssucks 2009.03.25. 11:45:15

Hát nem triviális mit kell tenni?

A gyerekeknek betanítani a szöveget, hogy az őr megpróbálta őket megrontani ott hátul.
A bíróság megnézi a blokkokat, mérlegel, és 20 évre bevarrja az arcot.

Ennyi.

Borcsika 2009.03.25. 11:46:36

na azt a jó k. édesanyját ezeknek a tetveknek.
ha a gyerekeket megizélgették, akkor az a minimum, hogy műszakváltás ide vagy oda, visszarendelem azt a 2 tetüt.

Doyle. 2009.03.25. 11:48:45

@indapasssucks: ezt tudod mikor fogom előhozni? ha esetleg arra hivatkoznak, hogy már nincs meg a felvétel.
Sztem egyből előkerülne, ha egy ilyennel jönnék elő

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 11:49:56

@elwood:

ezen a matricaazason mindig rohogogorcsot kapok
de tenyleg
biztonsagi ort meg dulvan leloni a francba

a ket mentos hazaert mar vagy meg mindig a pireneusokban dugnak?

AKIM 2009.03.25. 12:01:48

A 14. évet be nem töltött ember gyermekkorú! Azt mondja a nagykönyv (mármint a bizt.őröknek), ha fenn áll a gyanú (lopás, rongálás 20.000.- Huf érték feletti) bekísérhető, DE abban a pillanatban amikor kiderül a szülő neve, tel.száma stb., ÉRTESÍTENI KÖTELES a szülőt, ha nem derül ki, vagy nem elérhető, a rendőrséget. Amíg a szülő vagy a rendőr nem érkezik meg, a gyereket nem is kérdezhetik. Több teszkóban, a biztonsági irodában zajló eseményeket, nem csak képpel hanem hanggal együtt rögzítik. (NEM KELL ELHINNI, HOGY NINCS MEG. MEGVAN!!!) Amúgy sztem nem szabad általánosítani MERT NEM minden biz. őr köcsög, viszont minden őrnek kell legyen kamarai tagsága, (másként nem vállalhat munkát, és nem alkalmazhatja egy cég sem. az SZVMSZK a vagyonőrök kamarája, rendőrség mellett, nekik is jelezd a megtörténteket.

aardwark 2009.03.25. 12:04:31

hát ez készzz...., elmennek a ....... ....... .........-ba (ezt milyen szépen kisípoltam:)

na de ez már tényleg sok, ezeket tenyésztik vhol? (biztonsági őr, metro őr, parkolójegy ellenőr, bkv ellenőr, stb...)ezeknél alap képzés a bunkóság és a minimális tisztelet? nem kétlábú humanoid fajta?
vigyáznom kell nehogy én is őr legyek...
bogratschban sült tarajos sünt nekik

staropramen 2009.03.25. 12:05:31

@egyéves
spongya rá Sztrovacsek!

DonCiccio 2009.03.25. 12:05:55

Gyerekek, jobb tanácsom van. Hivatalos levél ügyvédtől a Tesco igazgatójának a történtekkel. Majd szerényen beleírni, hogy a gyereke(ke)t végigtapogatta (ez igaz) az őr. Azért vádolta őket lopással, hogy tapizhasson (ez igaz is lehet). Te, mint felvilágosult szülő ezt szexuális zaklatásnak érzékeled (a pszichológusok úgyis megerősítik) tehát rendőrségi feljelentést teszel, ha nem intézkedik és gyermeked lelki sérülését nem enyhíti.
Őr repül, a gyerek meg kap néhány kg csokit.
Ne hagyd magad!
Ráadásul az egész életszerű és nem is hazudsz.
Ha pedig a felvétel (bizonyítandó, hogy nem volt zaklatás) előkerülne még mindig követelhetsz kártérítést és jóvátételt, mert kiskorúak. :-)
Na, tetszik?

AKIM 2009.03.25. 12:06:59

Ha időd és energiád engedi vidd el pszihológushoz a skacokat, majd íras vele szakvéleményt, mennyire hatott az őr cselekménye a gyerekekre. Teszkóval sokat nem tudsz tenni, de minimum 1 NAGY ajándékcsomag mindhárom gyereknek, a biztonsági céget keresd meg, egyezz meg velük PEREN kívül. :-)

aardwark 2009.03.25. 12:07:35

doyle, nem annyiban hagyni, bemenni, kikérdezni, jegyzőkönyveztetni, rendőrt hívni, kártérítést követelni (a gyerek pszichéje sérült-nem alszik, bepsisil, fél, stb...) nagy lóvét fölmarkolni, hazamenni, örülni és nem járni tescoba

Doyle. 2009.03.25. 12:11:36

@DonCiccio: kifejezetten tetszik:D

@AKIM: köszi, jó tudni a dolgokat...
És hozzátenném, a legkisebb egész nap utána úgy járkált a házban, mint egy holdkóros, úgyhogy nem hazudnék, ha azt mondanám, megviselte a dolog.

Ja és a lányt nem motozták át, meg a kicsit sem, csak a legidősebbnek a kabátját, meg fel kellett húznia mindkét fiúnak a pulóverét, hogy lássák, hogy tényleg nem dugdosnak-e valamit a ruhájuk alatt

Pasi 2009.03.25. 12:13:12

@Doyle.:Szia Doyle!Ezt ne hagyd annyiban!A biztonsági irodában,ahol az eset történt,kép-és hangrögzítés működik.Feljelentést kell tenned!Esetleg a felvétellel ˝történne valami˝akkor irány a média!A Tesco tart az ilyentől és egyből foglalkoznak Veletek!A vagyonőrök pedig szülői vagy rendőri felügyelet nélkül,NEM VIHETIK be a kiskorú gyerekeket,továbbá NEM NYÚLHATNAK be a zsebükbe és abszolút NEM ÉRHETNEK hozzájuk!Az ilyen dilettánsokat meg kell büntetni,hogy az életük végéig emlékezzenek rá!Ne hagyd annyiban!!!

AKIM 2009.03.25. 12:21:12

Ruházat átvizsgálás, így hívják azt amit az őr megtehet, de gyermekkorúnál ezt sem, nemhogy a pulóverét nem húzathatja fel, csak a szülőn keresztül beszélhet a gyerekkel (vagy a rendőr egyenesben). Gyerekeknek megmondani, ha ismeretlen ember azt mondja neki, hogy menjen vele NE TEGYE, ha netán erőszakkal vinni akarja ORDÍTSON AHOGY A TORKÁN KIFÉR, teszkóban biztos van közel minimum 1 jóérzésű apuka aki segít majd neki.

Frank Columbo 2009.03.25. 12:24:26

Több hasonló esetről hallottam már a debreceni Corában, ott is ugyanolyan tetvek a biztonsági őrök mint bárhol máshol. Az áruházaknak jobban meg kéne válogatni a biztonsági őreit és ha már végképp nem tudnak csak idióta agyatlan hülyéket felvenni akkor legalább tanítsák már meg nekik a jó modort, meg azt, hogy mihez van joguk. Két megoldás van, vagy nem mentek többet hipermarketbe - ami a legjobb megholdás, vagy bepereled őket.

Doyle. 2009.03.25. 12:24:36

@AKIM: hát ebben kételkedem. Mármint a jóérzésű apukában. A mai világban, amikor embereket vernek agyon az utcán, anélkül, hogy közbe szólna bárki?

Amúgy pont ez bosszant engem is, legközelebb biztonságisnak öltöznek a pedofilok, és irodára viszik a kölyköket? Mert nem mondja a biztonsági őrnek senki, hogy te, hova viszel 3 gyereket?

Ringlósztár 2009.03.25. 12:27:21

Hö, én feljelenteném szexuális zaklatásért, amit a zsebben matatás közben valósított meg + az egyéb jogsértésekért, amit maga az intézkedés bizonyít (kiskorú zaklatása szűlői felügyelet nélkül+ szabadságának korlátozása + felnőttet sem vezethet el vagy igazoltathat a biztonságiőr, csak alapos gyanú esetén a kihívott rendőr).
Kötsög őrök, 30 kiló szerelem sok a teszkóban, a cigókkal még a szemkontaktust is elkerülik a nyúlbélák.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 12:29:37


Ismét nem ismerjük a másik oldal hozzászólását. De gyerekekkel szemben minden másképp működik, és amit itt olvasni, az tényleg elképesztő.

Viszont soha nem küldeném el a gyerekem ilyen félreérthető helyzetbe. Egy szülőnek mindenre gondolnia kellene, mert elsősorban neki kell megvédenie a gyermekét. Még magam is először bevásárolok és utána téblábolok a kinti standokon, a legkisebb félreértések elkerülése végett, nemhogy a gyerekemnek nem kötném a lelkére, hiszen már belépéskor minden alkalomkor ezzel szembesülünk. Nálam ez soha sem volt kérdés. Az író melyik bolygón él, nem ebben a valóságban?

Pasi 2009.03.25. 12:29:40

@AKIM: Üdv AKIM!Nagyon korrekt és profi hozzászólásaid vannak!

AKIM 2009.03.25. 12:31:45

nem tarhatja vissza az őr a gyereket ha az el akar menni. ha megfogja pl a (legsoftabb eset) ruháját már BŰNCSELEKMÉNYt követett el. Sztem, teszkóba be, igazgatóhoz, ha nincs ügyeletes igazgató mindig van és egyeztetni időpontot, hogy az áruház igazgatója mikor tud fogadni, a többit meg már rád bízom, sok ötlet felkerült már ide :-)

VacakBlogHu 2009.03.25. 12:33:21

Most komolyan magyarázza már el valaki, hogy milyen tragédia történt itt!? Hány kommentelőnél fordult elő, hogy 10-12 éves korában nem egészen úgy mesélt el egy izgalmas szituációt ahogy történt?! Gondolom ezzel én voltam így egyedül, senki más nem volt ezen a környéken hasonlóan gyarló! Nem arra gondolok, hogy kamu amit a gyerekek mondanak! De egy "Na mit loptál" bazi sok hangsúllyal elhangozhat! Másrészt meg a bótnak is van egy szabályzata, hogy aki ott vásárol azt a kijáratig ellenőrizhetik! Jó tudni, hogy gyereket nem lehet! Megpróbálok pár videokamerát kihozatni az unokaöcséimmel!
Csókolom

AKIM 2009.03.25. 12:34:54

Pasi, köszi igyekszem. Már csak azért is, hogy "Chalabre" ne érezze egyoldalúnak a hozzászólásokat ;-)

Fairy Girl 2009.03.25. 12:38:05

Én nem vagyok ilyen profi jótanácsosztó, de semmiképpen ne hagyd ennyiben a dolgot. A jó büdös anyjukat a köcsög őreinek (tisztelet a kivételnek, én már láttam olyat is, bár csak keveset).

DemoJoe 2009.03.25. 12:39:09

EGY A LÉNYEG! NEM KELL TESCÓBAN VÁSÁROLNI! Évek óta nem várásolok (csak ha nagyon muszály) ilyen helyeken és tök jól megvagyunk családostul. Ezt egy kisebb bolt nem meri megcsinálni!!! Ott ráadásul még ismerik is az embert!

Éjjenek a kisboltok ahova még gyalog is el merem engedni a gyereket (leszámítva az idióta autosokat!!!!)

AKIM 2009.03.25. 12:40:40

VacakBlogHu 2009.03.25. 12:33:21
Most komolyan magyarázza már el valaki, hogy milyen tragédia történt itt!?


Lehet, hogy nem figyeltél, de a 14 év alattiaknál másképp kell eljárni mint veled, aki 14 és 18 között FIATALKORÚNAK számítasz. Eltelik egy pár év és megérted miért felháborító ami történt. Nem akartalak megsérteni, de hozzászólásodból erre az életkorra lehet következtetni. bocsika.

histar007 2009.03.25. 12:41:30

Én feljelenteném, nagyjából minden olyan tételért, amiben kiskorú szerepel. Ez sok nyomozati és bírósági részvételt igényelne, addig sem dolgozhata az ilyen tetü.
Öreg vén fasz meg a kis nyikhaj. Jancsiszögbe fektetni, és savas ostorral piszkátni le róla.

Doyle. 2009.03.25. 12:42:46

@Chalabre: Ne haragudj, de szerintem neked nincsen gyereked. Vagy ha van, nyilván a wc-re sem engeded egyedül, nehogy a fejére szakadjon a tartály, mert mindenre gondolsz. Már megbocsáss, de meglátásom szerint nem tudok éjjel nappal a sarkukban lenni és a kezüket fogni, bár isten a tanúm, szívem szerint ezt tenném, ha tehetném. Mint minden szülő, de képtelenség, főleg úgy, hogyha közben itthon vagy a 10 hónapos babával. 12 évesen már nem kis gyermek a bevásárláshoz, az ilyesfajta zaklatáshoz viszont igen. Ne haragudj, de szerintem nem én élek másik bolygón, mert egyedül járnak iskolába, vagy egy újságot mernek venni. Ne a szülő szégyellje magát, amikor tisztességre neveli a gyerekeit és egy ilyen atrocitásnak köszönhetően paranoiarohamokkal küzd bevásárlás közben, holott az otthoni konyhaasztalra kitett, neki szánt chipsre megkérdezi, hogy vehet-e belőle. Itt nem az a kérdés, hogy egyedül voltak, vagy hogy hülye vagyok-e. Hanem az, hogy a gyermekek védelme hol marad, ha a szülő a helyszínen van, avagy nincs...
Bocsánat a kirohanásért...

Fairy Girl 2009.03.25. 12:44:45

@VacakBlogHu: Ellenőrizték a gyereket, én minden rendben volt, mert az újság mellett ott volt az érvényes blokk. Akkor most te miről is beszélsz? Hiszen pont az a felháborító, hogy minden rendben volt velük, mégis bevitték őket hátra.

pamutmacska 2009.03.25. 12:46:35

Szia Doyle!
Én is pesterzsébeti vagyok, és jó, ha tudod, hogy az Önkormányzaton van ingyenes jogsegély szolgálat, hátha segít...
Nem olvastam el kommenteket, de én rendőrséghez fordulnék. Ez azért nem kispálya, amit leírtál....
Ehhh, de mérges vagyok! :s

!qaz2wsx 2009.03.25. 12:48:59

Én most nagyon népszerütlen leszek! De mikor merül már fel a szülô felelôsége. Az ember ilyen koru gyerekeket nem küld vásárolni a mai világban. Ugyanis nem csak az ôrök nem megfelelô viselkedésével kerülhetnek szembe hanem más provokációval is. Ha nem akarja a szülô kitenni a gyerekeket traumának akkor nem hozza ôket olyan helyzetbe. S ezt csak is kizárolag a szülô határozhatja meg. Az aki az alap hibát elkövette az az aki felügyelet nélkül hagy ilyen koru gyerekeket.

pamutmacska 2009.03.25. 12:51:58

@!qaz2wsx: tényleg nem vagy népszerű. Nálam legalábbis... ;)
S ilyen korú gyereket meg is kéne etetni, mert mi van, ha elvágja a kezét a kiskanállal...
Ehhh!

Labasmaz 2009.03.25. 12:53:11

@Impega: Motozas != ruhazatatvizsgalas, mivel az elobbi a testuregekre is kiterjed(het). De az utobbit sem teheti meg a biztonsagi or, csak rendor.

Feljelentes, amig meg megvannak a felvetelek a videon, plusz karteritesi igeny.

Doyle. 2009.03.25. 12:54:08

@!qaz2wsx: így is fel lehet fogni, és a családi szabálykönyv gyerekeknek megtanulandó szövegébe ezentúl a "nem fogadunk el cukorkát idegentől" valamint az "idegen autóba nem szállunk" közé bevesszük a "biztonsági őrökkel nem állunk szóba" szabályt is.

Zep 2009.03.25. 13:01:25

le kell szarni a teszkót

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 13:04:19

@Doyle.:

Pont azt írtam, hogy elengedem egyedül. Egy 12 éves gyereknek már nem kell fogni a kezét. Azonban jótanácsokkal ellátom, hogy mire vigyázzon, még meg is indoklom, hogy kivédhessünk az ilyen helyzeteket. Az itt pedzegetett esetre én momentán már gondoltam előre. Elvégre az életre neveljük a gyerekeinket, nem?

"a gyermekek védelme hol marad, ha a szülő a helyszínen van, avagy nincs..." Pont erről van szó. Óriási a szülő felelőssége, akkor is, ha nincs jelen. Előre fel kell készíteni őket mindenre, amire csak lehet. Nem minden kivédhető sajnos, de a fenti eset simán megelőzhető lehetett volna egy atyai jótanáccsal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:04:28

@!qaz2wsx:

hat en nem tudom teljesen milyen vilag van otthonde ehu, en idomben 6-os gyerek, siman jart a boltba, xot meg nyug is volt, mikor ezt azt elfelejtett anyu
egyebSt is az utcan logtunk, a szabaly az volt" villanyoltasra otthon lnni"
ez a kozteri lampak felkapcsolasat jelentette, mer akkor meg nem volt se mobil se karora nagyon, foleg nem biztonsagi or

barmilyen kocsogseg volt en nem csinalnek ekkora cirkuszt, rendot, polhg.hiv., a vasarlok konyvebe egy eroteljes bejegyzes kezdetnek megteszi/

!qaz2wsx 2009.03.25. 13:05:37

Doyle!
Nem értettél meg. Nem a gyereket kell terhelni ujabb szabállyal. Szövegem a szülônek szól. A szülô feladata a vásárlás. A szülônek kell meghatározni, hogy a gyerek ne legyen felügyelet nélkül.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2009.03.25. 13:10:01

@Chalabre: és ha történetesen olyan szülő vagy, aki nem teljesen "Secnir" az élet dolgaiban, mert biztonságiőr nem jut az eszébe, csak egyéb atrocitások?? Ez az eset itt speciel pont nem a szülő felelőssége kellene legyen. 20 éves szülői tapasztalatom alapján mondhatom, hogy amire felkészíted a gyereket, az pont nem fog vele megtörténni, de minden más igen! Ez FONTOSCH!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:11:39

@!qaz2wsx: 12 eves mar kiskamasz inkabb
amerikaban ha jol remlik a torveny szerint 12 eves kortol mar otthon hagyhatod egyedul is
lehet 10 nem emlekszem
de hogy fenyes nappal en is leengednem a "boltba" az tuti
nem is tortent voln semmi ha nem bunko az or
a penztaros is kozbeszolhatott volna hogy OK
egyszeruen rengeteg buta ember kapott? hatalmat"
nem mindegyik az, de a zomuk igenis kepzetlen
mar ahogy olvasom
itt se professzorok, de legalabb nem kotekednek
es kamerahegyek vannak

virus 2009.03.25. 13:11:48


Én már a saját szememmel láttam egyszer,hogy norvégok,hogy toltak ki egy bevásárlókocsit,két tortával meg túró rudival fizetés nélkül- persze úgy hogy ott volt a biztonsági őr.


Én rájöttem csak azokkal packáznak akiktől nem félnek.....akitől meg igen oda se pillantanak.

Bebe966 2009.03.25. 13:12:35

!!!FELHÍVÁS!!!
ÖSSZNÉPI BOJKOTT AZ ÖSSZES HIPERMARKECRE
AZONNAL

virus 2009.03.25. 13:15:47

Habár azon is elmosolyodom,hogy hogy néznek ki a biztonsági őrök :)
Simán össze lehet őket csomagolni....,úgy látszik gyerekekkel szemben megnő az önbizalmuk.

Én tuti megkeresném,és kicsit megrendezném.

effective 2009.03.25. 13:16:42

@Chalabre: Az egyik kommentben már írta Doyle, a posztíró, hogy szólt a gyerekeknek, hogy előbb tesco, aztán újságos, csak valószínűleg véletlenül előbb mentek az újságoshoz! Ezért már el kell őket vezetni? Ez nem az a poszt, ahol fikázzuk a posztolót! Abszolút jogos a felháborodása! A biztonsági őrnek az a dolga, hogy fenntartsa a biztonságot, és megvédje a tesco termékeit. Nem az, hogy elvezessen három kiskorút, akik blokkal tudták igazolni, hogy honnan van az újság. Ráadásul már a padon ültek az üzletsornál! Ennyi erővel utána is lehettek volna az újságosnál, az őr valószínűleg akkor is görény lett volna!!

Doyle. 2009.03.25. 13:17:21

@!qaz2wsx: a gyerek az iskolában is a felügyeleted nélkül van. És ne jöjjön most az, hogy de ott a tanár, mert a legtöbb belexarik. Ja, és bocs, de nem ülök még a 8 éves fiam mellett a kád szélén sem esténként, ha fürdik, hogy ne adj isten, bele ne fúljon a vízbe /bár megtörténhet/ mert ennyi önállóság, és magánszféra ekkora gyerekeknek már jár.
És még egy kérdés: gondolom helyetted a mai napig anyu intéz minden, igaz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:17:38

@virus:

azok echte svedek voltak, es az volt a baj hogy csak luvariul beszeltek
az ornek meg felsofoku angol-kinai-bolcsesz vizsgaja volt
hat igy nehez kommunikalni

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 13:22:31

@Tarika:

Természetesen nem csak a szülő felelőssége. Nem is vitattam. Pont azért írtam, hogy az eset elképesztő. De a biztonsági őrök, nem hiába biztonsági őrök. A szellemi kapacitásaik erre predesztinálják őket. És valljuk be, szörnyen egyhangú, unalmas meló lehet, remek lehetőség a kötözködésre, kihasználandó a kis hatalmat, amellyel rendelkeznek, mint jelen esetben is sajnos. Tisztelet a kivételnek!

Egy szülőtől elvárom, hogy legyen felkészült az élet dolgait illetően, különben mire neveli a gyerekét? Figyelmetlenségre? Nemcsak nézni kellene, hanem látni is.

Én először mindig magamat próbálom elővenni. A legkönnyebb megoldás mindent másokra tolni, másokat hibáztatni.

Szülő bárki lehet, nem kell hozzá "jogosítvány", semmilyen alkalmassági vizsga hozzá. Viszont a saját és gyermeke érdeke, hogy észnél legyen. Ha elküldi a gyerekét boltba vagy Tescoba végiggondolja mi érheti útközben nagy eséllyel. Nem a biztonsági emberre kell elsősorban gondolni egyből közvetlenül, hanem a félreérthető, megalázó helyzetek kivédésére. Máshol vásárolt áruval nem engedem be, vagy a lelkére kötöm, hogy előre címkéztesse fel még a bemenet előtt, de egyszerűbb csak megfordítani a helyzetet. Előbb a bevásárlás, aztán a szórakozás. Nem olyan nehéz ez. Pusztán józan paraszti ész kérdése.

holas 2009.03.25. 13:23:47

Valaki már írta, bár nem túl érthetően:
A motozás testüregvizsgálatra is kiterjed (csak orvos végezheti).
A ruházatátvizsgálás egyértelmű, mit jelent és a rendőr is elvégezheti.

2009.03.25. 13:23:49

Mindamellett, hogy az õr egy büdös tuskó akit szívlapáttal kellene jó modorra tanítani, azért halkan megjegyezném hogy aki három ilyen korú gyermekét egyedül hagyja csatangolni egy nagyvárosban, azt még ennél sokkal durvább meglepetések is érhetik...

elmeny 2009.03.25. 13:24:45

Doyle,

Halistennek a gyerekekkel komolyabb dolog nem tortent, de,,,,, en is azon a velemenyen vagyok, hogy a sarki fuszereshez igenis menjek a gyerek vasarolni, viszont a bevasarlokozpontok nem kiskoruaknak valo - gondolok en itt a fiatalkoruak eltunesere, galerik (borszintol fuggetlenul) brutalis rablasaira, pedofil allatok megjelenesere. Amit es ahogy eloadtal nalunk nagyon szigoruan veszik, ez a biztonsagi or aki(k) csinalta(k) soha az eletbe nem kapna engedelyt erre a szakmara. Tovabba ha Te nem jelented fel oket azonnal(mar tegnap meg kellett volna tenned) akkor szerintem (tudom durvan hangzik)bunreszesseget vallalsz!Irany a yard es feljelentes,nem tesco igazgato,nem biztonsagi fonok, rendorseg!!

kicsihobbit 2009.03.25. 13:25:20

@Doyle.: Maximálisan egyetértek veled, nem anyámasszony katonáit kell nevelni a gyerekekből, hanem önálló, talpraesett embereket. Viszont semmiképp ne maradjon el szerintem a fogdosós szekuriti bácsik felelősségre vonása, talán a gyerekek traumáját is enyhítené, ha látnák, hogy nem lehet őket büntetlenül meghurcolni.

spagettina 2009.03.25. 13:26:57

Védd meg a gyerekeidet!
Igen is kérjenek a gyerekektöl bocsánatot!
Még ök-ti ne merejetek legközelebb a tescoba menni?
Ezek után még a gyerekeknek-nektek kell bujkálnotok?
Tudom hogy a mai világban már elég nehéz bár hová is elengedni a gyerekeket szülöi felügyelet nélkül.
De akkor hogyan tanuljanak önálloságot?
Álljatok ki a gyerekeitek mellett szerintem ez most a legfontosabb nekeki,mert nem ök hibáztak!

gpetersz 2009.03.25. 13:30:16

Én kiskorú zaklatásáért úgy jelenteném fel a biztonsági őrt mint a szart. Aztán mosakodjon, vagy tagadjon, hogy nem Ő volt. Elmennék minden fórumra is.

Persze tahók, de valahol van egy határ. A gyerek: tabu.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 13:32:33

@effective:

Az, hogy mit írt Doyle egy későbbi kommentben, nem tudom követni ebben a rengetegben. Én a posztra reagálok, és ott ilyen előjelzés nem szerepelt. Utólag meg lehet mosakodni, magyarázni a bizonyítványunk. A poszt megírásakor ez a nagyon fontos alap eszébe sem jutott. Nagy hiba.

Természetesen nincs mentség a gyerekek elvezetésére. Én is elképesztőnek találom, és felment bennem is a pumpa ezt olvasva. Hogy lehet ilyet három gyerekkel megcsinálni?

Az őrt én is elítélem.

"Ez nem az a poszt, ahol fikázzuk a posztolót!"

Ez hol vagyon leírva, kikötve? Az itt posztolók kizárólag makulátlan, tökéletes emberek? A nagy fenét. Ugyanolyan földi, bűnös halandók, mint mi kommentelők, vagy minden ember. Én csak a szülő felelősségét is elővettem, mert ebben az esetben belőlem egyből ez is megszólalt a gyerekek védelmében.

Devil 2009.03.25. 13:33:52

@Doyle.: Biztonsagi kamera felvetel;eket elkeri a rendor es megnezi. Ott latszik hogy gyereket elkiserte a biztonsagi or bacsi az irodaba. Ez mar onmagaban jogellenes, ha a jogszerutlen a motozast ha nem is lehet bizonyitani (bar ha a kisfiu zsebeben van valami amin ott van a biztonsagi or ujjlenyomata akkor lehet) szoval tegyen apuka feljelentest, ha nem akarja hogy masokat/a sajat gyerekeit ismet zaklassak ezek a fogdmegek.

Doyle. 2009.03.25. 13:34:15

@zulu: ez tény, mint ahogy az is, a Tesco itt van tőlünk 5 percre, és újságos, hihetetlen, de sehol sincs a környéken a nagyáruházon kívül. Tudnak viselkedni, tudnak közlekedni, nem állnak szóba idegennel, és én vagyok a hibás, hogy hozattam velük tejet, meg kenyeret...

!qaz2wsx 2009.03.25. 13:35:44

@Doyle.:
Ha személyeskedni akarunk akkor nem hiszem, hogy a beszélgetésünk jó írányba halad.
58 éves vagyok, az emberi életiv utolsó szakaszában. Gyerekként még én is egyedül jártam a "közért"-be ahol már akkor is voltak megalázó helyzetek egy gyerek számára. A világ azonban megváltozott. Nem akarom taglalni, hogy mi jó vagy mi nem jó. Csak fel szeretném hivni a figyelmet arra, hogy a gyerekeket nem lehet felügyelet nélkül hagyni a közterületeken. Igen az iskola is egy veszélyes üzem! A gyerekek közt is megindultak a zsarolások, megalázások minden formája. A tanárok feladata pedig a tanítás! Nem a felügyelet. Igen! Az iskolákba is kellene külön felügyelô akik csak a "rendre" vigyáznak. Mert a jog messze van a hétkönapoktól. S mit érek azzal ha bárkit is elitélnek, ha közben a gyerekemet már sokk érte. Azt csak úgy lehet megakadályozni ha nem engeded egyedül olyan helyekre mint például a Tesco.

flamer 2009.03.25. 13:36:34

@Chalabre: Ja, kovetni, ahhoz nincs idod, hulyesegek beszelesehez viszont van.

Egyebkent mitol lenne ez a reszlet "nagyon fontos alap"? Ha be tudsz szolni a szulonek, attol meg az orkok viselkedese (ami ugye a post temaja) ugyanolyan jogserto es felhaborito.

elmeny 2009.03.25. 13:36:42

@Doyle.: Szerintem felreerted a joszandeku "tanacsokat" - nem vagy Te hibas,mert tejet hozattatsz a gyerekekkel, de a mai agressiv vilagban jobban at kell gondolni a gyermekeid erdekeben, van-e mas megoldas a tej bevasarlasara,mint kiskoruakat elkuldeni a plazaba,en legalabbis igy ertettem.

flamer 2009.03.25. 13:37:45

@!qaz2wsx: Akkor Doyle helyett szemelyeskedek en: ven huyle vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:38:17

@Chalabre:
az a baj hogy Te ezt a helyzetet elfogadod
a matricazast, a mashol vasarolt arut, hou nem mehet be taskaval
stb
na ezert tart itt....

Secnir 2009.03.25. 13:38:55

@Tarika:
"és ha történetesen olyan szülő vagy, aki nem teljesen "Secnir" az élet dolgaiban, mert biztonságiőr nem jut az eszébe, csak egyéb atrocitások??"

na most leülök egy üveg sörrel, és megpróbálom értelmezni a mondatot :)

2009.03.25. 13:39:22

@Doyle.: Nem csesztetni akartalak, csak nekem is van gyerekem, bár már csaknem felnõttek.Volt jópár necces helyzetünk nekünk is ,pedig /nem búra alatt tartva/ igyekeztünk mindig nagyon vigyázni rájuk.
Szóval tetü világ ez, csak ennyit akartam jelezni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:40:31

@elmeny:
egy rohadt tesco bevasarlokozpont
hehe
egy nagyobb bolt

2009.03.25. 13:40:52

@flamer: Van gyereked? Ha nincs, ne ugass a nagyok dolgába. Ha van, akkor meg sajnálom szegényt.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 13:41:41

@flamer:

"A poszt megírásakor ez a nagyon fontos alap eszébe sem jutott. Nagy hiba." Ahogy talán a gyerekek Tescoba elküldésekor sem, hogy előbb a bevásárlás, aztán a szórakozás. Ezt már soha nem tudjuk meg.

Azért fontos, mert akkor talán most nem is lenne miről beszélnünk itt Doyle kapcsán. Nem lenne ügy. Nem lenne téma. Ugyanis egy előre kivédhető helyzetről beszélünk.

Megértem én, hogy hajts világunkban azt sem tudjuk hol áll a fejünk... De nem mindig csak másokat okoljunk. Vegyük elő saját magunkat is, különben mit tanulunk ebből az esetből is? Hogy a biztonsági őrök taplók! Ez holmi kevés... Ennél ez az eset sokkal de sokkal több.

effective 2009.03.25. 13:42:02

@gpetersz: így igaz! a gyerek tabu!!!
kössön belém, nem lopok, nem csalok, nem hazudok, de egy 8 éves gyerek hogy védje meg magát ilyen helyzetben???

flamer 2009.03.25. 13:43:00

@zulu: Azert vicces am nezni, ahogy mindenki elszantan papol arrol, hogy "a szulo felelossege" es emellet ugy kepzelik a gyereknevelest, hogy elete vegeig bura alatt tartjak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:43:04

@!qaz2wsx:
OK hany eves kortol lehet elengedni?
itt a jo multkor egyetemistakat gyilkolt egy orult
nem hiszem hgy a mama volt a hibas hogy nem ksierte el az egyetemre

Bugreport 2009.03.25. 13:43:45

@!qaz2wsx: Ebben egyetértek.

@flamer: te sem vagy különb. Pont az ilyenektől mint te kell védeni a gyerekeket.

Doyle. 2009.03.25. 13:44:15

@!qaz2wsx: ezt a személyeskedés témát itt le is zárnám, mert jelen pillanatban ez a legkisebb gondom. De ne felejtsük el, szerencsére nem az autó ütötte el őket, nem pedofil akadt rájuk, vagy egyéb m,ás valós veszély, ami fenyegethetné őket, és amit el tudnak kerülni, mert értelmesek, és fel vannak világosítva. Ugyanis a szülői felelősségem tudatában neveltem őket ilyenre. Az alapja, ha becsületes vagy, nem eshet bajod ilyen helyzetekben. És a gyerek most mit gondol? Ha jól viselkedek, és semmit nem teszek, akkor is meghurcolhatnak... gratulálok.

Bugreport 2009.03.25. 13:45:36

@hagyma: Lehet, hogy dreamlanden minden idilli. Itt azonban koránt sincs közbiztonság. Legalább az ilyen jellegű vitákból maradj ki. A sajtó amit közvetít feléd kicsit cenzúrázott :)

flamer 2009.03.25. 13:46:55

@Chalabre:
Nem, nem az a problema, hogy nem volt matrica az ujsagon (mar miert _kellett_ volna lennie rajta egyaltalan?), hanem az, hogy a biztonsagi orok atleptek egy csomo hatart.
Es ennek nem az a megoldasa, hogy matricat tetetunk az ujsagokra, hanem az, hogy megertetjuk a biztonsagi orokkel, hogy ne lepjek at a hatarokat.

effective 2009.03.25. 13:47:21

@Chalabre: "Ez nem az a poszt, ahol fikázzuk a posztolót!"
Ezt arra értettem, hogy sok posztban néhány komment után jön az, hogy "-most már lehet fikázni a posztolót?-"
Rosszul fogalmaztam meg, elnézést. Úgy értettem, hogy az egy olyan helyzet, amiben a szülőt nem lehet olyan hévvel felelősségre vonni, ahogy más posztokban szokták.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:47:49

@Doyle.:
errol van szo
a gyerekeid bementek egy roghadt Tescoba es "meghurcoltak" oket
es itt van aki arrol beszel ne mennyen a gyerek 12 evesen egy rohadt boltba
hihhetetlen

mentosokkel mivan?

Bugreport 2009.03.25. 13:49:05

@Doyle.: Én annyit hozzátennék, hogy igazat adok neked abban, hogy a gyerekeknek teret kell engedni. Magam is ennek a szemléletnek a pártján állok. Azonban a tesco ami számomra egyértelműen egy társadalmi (hogy is mondjam) olvastó, ahol aztán a csövestől kezdve a szipós cigányon keresztül mindenféle ember vagy annak látszó szerves életforma megfordul. Egy boltba/közértbe leküldeni őket egy-egy apróságért természetesen nem tétel ennyi idős korban. De azért a tesco, és egyéb forgalmas helyekre ne engedjük el őket nagykorú kísérete nélkül.

elmeny 2009.03.25. 13:52:24

@hagyma: hello hagyma, minden relativ,mi a nagy meg mi a kicsi bolt, lehet a tesco a macy's nel kisebb,de special a pesterzsebeti santa monicai macy's haromszorosa:-))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:52:55

@hagymacentrikusfoktonosdünter-mekonhondolációval:

itt nincs idill
igaz itt a szomszedos krogerben mindig all egy rendorauto
ez a harcallaspontja
ha menni kell innen is tud, ha meg itt van ra szukseg keznel van
es rendszeresen kaparossorsjegyezik
ma nem szlok ble tobbet mert melo van
12 eve nem voltam otthon
szar ugy ha 12 eves gyereket nem lehet nappal leemgedni a Tescoba
este ejjel itt se sehova
de nappal?

elmeny 2009.03.25. 13:54:21

@hagyma: mert,hogy nappal csak egyetemet vegzett bizti orok vannak,igy erted?:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 13:54:22

@elmeny:
jvan de csak nem tevednek el egy tescoban

sziger · http://malker.blog.hu 2009.03.25. 13:55:27

Én távol maradnék a sekusok általánosítástól, a szülő vádlásától egyszerűen ezt az egy vagy kettő korlátoltabbat kirugni, vagy átrakni az üvegvisszaváltóba, és végeztünk..

Bugreport 2009.03.25. 13:56:58

@hagyma: Sajnos a helyzet ennél rosszabb, és nem vagyok aktív tagja egyetlen egy politikai vagy radikális mozgalomnak sem, mielőtt valaki rám nyomja, hogy "Mert te bázze Kásút térrű gyüssz náci desnyó" Itt nappal is megtörténik, hogy forgalmas közterületen megaláznak, kirabolnak, kifosztanak egy gyengébb embert magasan kvalifikált létformák. Szólni senki nem mer, mire rendőr jön addigra esemény múlik. Senki semmit nem látott, hallott, mert mindenki be van rezelve, hogy böjtje lesz az igazságnak. Sajnos, ez ma 2009-ben Magyarország. Lakj bárhol is a területén.

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.03.25. 13:57:19

Én nem hagytam volna ennyiben az biztos.
Az biztos hogy minimum feljelentem.
Viszont már ma este elmagyarázom a kölykeimnek hogy az ilyen áruházban mit kell csinálniuk, nehogy így járjanak.

Doyle. 2009.03.25. 13:59:04

@hagymacentrikusfoktonosdünter-mekonhondolációval: a legszebb az egészben, hogy nem ez történt, bár rémálom lenne. Hanem egy olyan ember tett ellenük, aki a rendet hivatott őrizni.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 13:59:51

@hagyma:

Nem tartom jó ötletnek a matricázást, de ők ezt vezették be. Ha a fogyasztónak nem tetszik, mehet máshová. Van más bevásárlóközpont vagy bolt is. Ha azonban Tescoba mész, ez a protokoll, vagy megütheted a bokádat, kínos helyzetbe kerülhetsz.

!qaz2wsx 2009.03.25. 14:00:56

A különbözô társadalmi rétegekben élô embereknek térben és idôben be van zárva a világ különbözô része. Ez alól senki sem kivétel. Most azt éljük meg, hogy a gyerekek eddig is korlátozott világját kisebbre kell venni. De ez nem jelentheti azt, hogy a gyerek értelmét kell bezárni.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2009.03.25. 14:12:54

@Secnir: szinonimát találtam a rutinos, átgondolt, stb., nem fényezlek tovább jelentésre. Gyugodt sörözést :)

maincoon © 2009.03.25. 14:19:55

@Ingyen Online Stratégia játék magyarul: a fiam most volt itt nálam a munkahelyemen, suli vége után néha benéz hozzám. már előrevetítettem neki az esti homár-olvasást és a téma kitárgyalását. remélem fél 7-ig végzünk, mert aztán mennénk kicsit sportolni :)

Fairy Girl 2009.03.25. 14:21:07

@!qaz2wsx: Ezek szerint te 12 évesen még otthon védőőrizetben, burokban nevelődtél, és nem engedtek sehova? Merthogy én egyedül mentem iskolába, mindenféle szakkörre, ideoda. 12 évesen. Jé! Sőt! 12 évesen egyedül vittem a 9 éves és 6 éves öcsémet oviba/isibe. Sőt! már 9 évesen is egyedül vittem az akkor 6 és 3 éves öcséimet. Mielőtt felmerül az anyukám felelőssége, ő dolgozott 3 műszakban özvegyen. Szóval azért nézzük már meg, hogy a szülő mire képes és mire nem.
12 évesen tök nyugodtan rá lehet bízni 4 dolog meg egy újság megvásárlását bárkire. Ha nem, na az már inkább az érdekes része a dolognak. Szerintem.

betépett felhasználó 2009.03.25. 14:22:11

mi a gond, mindenki vegezte a dolgat:
sracok,lanyok vasaroltak
orbacsi orkodott
apuci hoskodott
anyuci megirta
igaz, egy picit mindenki eltulozta a szerepet, de legalabb nem csereltek fel.

tescoforever!

Impega 2009.03.25. 14:25:10

@Fairy Girl: Igy van. Egy 12 eves gyerek mar onallo, persze vedeni kell, hiszen nem ismer minden veszelyt az eletben, de nem lehet bezarni. Nalunk is 12 evesen mar rengeteg mindent csinaltunk tesommal. Peldaul rosszalkodtun, de mar zoldborofozelekt is foztunk, meg kockalevest szombatonkent hogy mire anyuek hazaernek a munkabol legyen mit enni. Csak az ajtot volt tilos kinyitnunk ha valaki csengetett.
Ebben a tortenetben a szulo szerintem egyatalan nem hibozott.

OftF 2009.03.25. 14:25:31

Egy sünnel teli teszkós szatyrot kell az ilyennek a fejibe húzni

Fairy Girl 2009.03.25. 14:29:58

@Impega: Ja, én is csináltam mondjuk egy-két izgalmasabb dolgot is :) de azért meg is büntettek. Meg annak idején még azt tanultuk, hogy a biztonsági őr bácsik ránk is vigyáznak... Pedig ez nem volt ám olyan nagyon régen! :)

Fairy Girl 2009.03.25. 14:33:01

OFF
@Impega: Miért van az, hogy mindig csak az én nevem színezitek sárgára amikor válaszoltok? Másét meg sose? :D

ON

Impega 2009.03.25. 14:41:09

@Fairy Girl: Nemr a valasz Neked szol ;)
A masikat is szinezzuk, amikor neki valaszolunk (kattintas a valsz erre gombra)

Fairy Girl 2009.03.25. 14:44:09

OFF
@Impega: Igen, én is, látod, nyomom a válasz gombot, de ez azt jelenti hogy csak te látod sárgának, más nem?
(Fejéhez kap, szégyell.)
ON

maincoon © 2009.03.25. 14:46:32

Emlékszem, hogy 12 éves korunkba amikor a suliból ballagtunk haza, minden hosszú kabátos bácsit szatírnak gondoltunk és sikítva szaladtunk a kisutcákon hazáig. Mert az Anyukánk azt mondta, hogy azt beszélik a városban, hogy szatír ijesztgeti a gyerekeket. Persze legtöbbször nem szatír volt a hosszú kabátos bácsi, de tök poén volt egymást beijesztve visongani és a marha nehéz táskával a hátunkon hazáig rohanni. Istenem, azok a szép idők.

Impega 2009.03.25. 14:48:04

@Fairy Girl: Igen :)Ezt csak es kizarolag Te latod sarganak. Ok meg a sajatjukat. En pl sarganak latom a Te valaszod, de mas nem, mint ahogy Te sem.

Fejetol a kezet vegye el, es kattintson a valasz erre gombra;)

Kotit 2009.03.25. 14:49:01

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):
"én mondjuk még az ORTT-hez is beszólnék ott is kábé annyit tennének értem, mint a többi helyen (ombucman, Superman, fogy.véd., rendőrség, Helsinki bizottság, stb) :("

Mér a csengőt is fölszerelték utólag nem? :)

Fairy Girl 2009.03.25. 14:50:29

@Impega: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :))))))

Na most már tényleg ON :D

EÖ (törölt) 2009.03.25. 15:08:52

@Kotit: no igen, de az - mint kiderült- a Hermann Ottó Csengőfelszerelő Öngyilkos Elit Alakulat volt :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 15:15:38

T.macika egyedül járt iskolába a szomszéd kerületbe (húsz perc busz, két átszállás) alsótagozatos 4. osztálytól

az elején vittük, aztán messziről kísértük, aztán jött-ment magától

a potenciális veszélyforrások ismeretében fel lett világosítva, hogy milyen helyzetben mit kell, illetve célszerű csinálni

a gyerek jól működött

NA DE azért ilyeneket nem mondtam el neki, hogy:

- cimkéztesd fel a máshol vásárolt árut, ha bemész egy boltba

- biztonsági őrnek ne fogadj szót, ha lopással gyanúsít,

és a többi

stb.

most komolyan, aki ebben az esetben a szülő felelősségét firtatja, ott valami gáz van

normális esetben ezek a dolgok szóba sem kerülhetnek, ez pedig egy nem normális eset

T.macika kiskorúként, de már cselekvőképesen külföldre is ment egyedül (beszéli az adott ország nyelvét), és számára extrém helyzetbe került:

- csomag elveszett
- lekéste a csatlakozást egy másik országban

mindkét esetben hüppögve hívott fel, hogy szar van a palacsintában, mert egyszerűen fel sem merült bennünk, hogy

- átszállás nélküli odajáratra (én tettem fel a szalagra a bőröndjét) nem kerül fel a csomagja
- nyolc órás várakozással tervezett átszállás ellenére lekési a gépet,

ezekről nekünk itthon jótanácsokkal kell szolgálni a gyereknek

szerintem doyle nyugodj meg, dőlj hátra, és döntsétek el hogy rendezitek ezt a dolgot a tecsoval, ne keresd magadban a hibát

BKV reszelő 2009.03.25. 15:15:38

Tescóban nem vásárolok, mert hülye azért nem vagyok !

Ofélia . 2009.03.25. 15:17:52

Ennek sem olvastam el a kommentjeit DE szeretném látni a családot egy fotón + a "kihallgatások" videofelvételeit!!

Mondom csak azért mer láttam én már karón varnyúúút:)))

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 15:21:53

@Doyle.: Komolyan gondolod, hogy azzal fogod az idődet tölteni, hogy mászkálsz feljelentésekkel, ugyvédekkel, jo esetben biroságra hosszu ideig?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 15:25:12

Azért kiváncsi lennék, ha brazil gyerekeket motoztak volna, hogy nézne ki a Tesco belulröl :)

Doyle. 2009.03.25. 15:26:22

@horex: Ha csak azt nézem, hogy ezentúl a nagyáruházakban oda fognak erre figyelni, és sem az én, sem a mások gyerekeivel nem történhet ilyen még egyszer, akkor határozottan: igen!

zsoltix 2009.03.25. 15:27:06

Szarul működik ez az egész. Miért tartson az ember magánál mindenről számlát? Ott vannak az operátorok, az a dolguk,hogy figyeljék a kamerák képeit. Ha nem tudják bizonyítani,hogy valaki lopott,milyen jogon zargatják a népet? A számla meg eleve marhaság. Veszek valahol valamit,megtartom róla a számlát,aztán lopok egy ugyanolyat a teszkóban,ha elkapnak, meg lobogtatom,hogy máshol vettem. Hát nem? :)

májgeriberi 2009.03.25. 15:27:29

Kissé fel lett fújva a probléma nem?!
Gyanús már én is voltam, túléltem, nincs ráírva a fejemre, hogy jó kislány vok és nem lopni jöttem! A srácok is túl fogják!

maincoon © 2009.03.25. 15:32:59

@mamapicilánya/mpl: maximálisan egyetértek :)

a homár ilyen esetben is értesíti az érintettet, jelen esetben a teszkót, hogy született egy ilyen poszt és hogy várja a véleményüket???
SZILY légyszi tájékoztass, hogy megy ez és hogy minden esetben írsz-e az érintettnek?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 15:35:07

@Impega: "Csak az ajtot volt tilos kinyitnunk ha valaki csengetett. "
Anyuék hogy mentek be?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 15:37:14

@maincoon ♀: én már felkértem a szóvívőt e-mailben, hogy várjuk a választ (legalább annyit, hogy vizsgálják), de éppen sünt szarik, nem ér most rá

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 15:37:35

@horex: esetleg a saját kulcsukkal? :) Ez nálunk is így volt.

maincoon © 2009.03.25. 15:45:13

igen ám, de valaki csöngetett és amig én a kisablakot kinyitottam, addig a pici ujjaimmal elfordítottam a bejárati ajtón belülről lévő reteszt. utána elmentem suliba mint aki jól végezte dolgát. apám ment haza a munkából. nyitja kulccsal az ajtót, minden oké, mégse nyílik az ajtó. mire rájött, hogy belülről a kis hülye ráfordította a reteszt. átballagott utánam a suliba és hazahozott, hogy nyissak ajtót, mert ő nem tudott erkélyen keresztül mászni. még szerencse, hogy szemben volt az iskola és hogy apámnál nyugodtabb embert keresve sem talált volna senki.

megyek már haza, nyugi, nem sztorizgatok tovább :D

maincoon © 2009.03.25. 15:46:23

és ez a sztori eleje:

nekem az erkélyen keresztül kellett közlekednem iskolába menet. azt az ajtót kellett kulccsal bezárnom.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 15:46:56

@☺ágica: Variácio ez is, de...
mi van ha belulröl bizt.lánc , rigli be van akasztva.
Akkor csengetni kell a szülőnek is, de a parancs értelmében nem engednek be senkit :)

Secnir 2009.03.25. 15:47:21

@Tarika:
az más :)
az első után nekem is ez jött le :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 15:48:26

@maincoon ♀: "a pici ujjaimmal elfordítottam "
és ha görcsbe vannak a pici talpacska-ujjacskáid?

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 15:48:55

@maincoon ♀: ezt most nem értem. Erkélyt kellett mászni?! Mókás lehetett:)

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 15:51:52

@horex: nyertél:) Olyan nálunk nem volt:)

maincoon © 2009.03.25. 15:52:31

@☺ágica: aha, a bejárati ajtó és az erkély nem egy irányba voltak, úgymond hátulról kellett az erkélyen keresztül közlekednem, ezt úgy 1-2. osztályos koromban. később már rám bízták a bejárati ajtó kulcsát is :)
ja és magas földszint volt, nem 3. emelet :) nekem nem volt ezzel semmi bajom, tényleg mókás volt. főleg, hogy legalább 6 macskát tartottam az erkélyen. közben legalább megetettem őket.

@horex: akkoriban még nem voltak görcsbe. ma már egyre többet ;)

Passzivista 2009.03.25. 15:56:28

Egy normalis vilagban igenis el lehetne engedni egy 12 eves kolkot a boltba. Egyebkent meg nem veletlenul lettek szekusos azok a joemberek... Az agysebesz meg az atomfizikus allashoz nem volt eleg az intelligencia.

belekotty 2009.03.25. 15:56:40

teszkóba visszamegy, őrök nevét +tud, biztonsági cég nevét címét megtud, panaszlevél +ír a biztonsági cégnek, plusz kiskorú zaklatásáért feljelent rendőrségen.
Őr munkája elveszt.

Hüjje köcsögje megérdemel.

zsoltix 2009.03.25. 15:59:47

Azért van ez felfújva,mert ez van a kirakatban. A bolti lopás.Mert ezt látjuk. Mikor már a boltok polcán van az áru, több ezer kilométer megtétele után. De hogy addig mennyi tűnik el belőle szervezett formában,arról nem szól a fáma.

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 16:00:06

@maincoon ♀: ez jóóóóó:))) Szinte látom magam előtt az egészet:) Én egyszer a kocsikulcsot zártam be a kocsiba, ráadásul épp nagyanyáméknál voltunk, a pótkulcs meg otthon biztonságban:) Szerencse, hogy az én apum is ritka nyugodt ember:) Pedig eltartott neki egy darabig kinyitni az autót (egy régi polski fiat, a nagy)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 16:01:22

@zsoltix: én is láttam már teherautó mögül pótkocsival együtt elszabadult téliszalámi hegyeket ócsón:))

Ofélia . 2009.03.25. 16:03:10

@maincoon ♀: 6 macska????? rémálom:)))

belekotty 2009.03.25. 16:03:31

@májgeriberi: hüjjegyerök, te gyerekeddel csinálták volna most itt sírna a szád.

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 16:05:09

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: nana, nálunk 12 volt a rekord, persze szigorúan az udvaron. Most 7nél tartunk:)

belekotty 2009.03.25. 16:06:32

@horex: Nem kell sehová mászkálni, csak feljelentést tenni kiskorú zaklatásáért ismeretlen tettes ellen. Nem teszik zsebre.

Ofélia . 2009.03.25. 16:08:44

@mamapicilánya/mpl: Mennyi van még belőle:))

A legjobb csirkepörköltet a koleszban ettem mikor a pécsi nagytemlommal szemben felborult a teherautó:)))

300 fegyasztott csirke abszolvál 10 százalék konyhásnak lead egy hadseregnyi ismerős szakácsnéni pörit megcsinál lóízűen megesz.

A sofőr imája allahhoz:Hogy az a tetves anyátok alsó fertálya lett volna szecskavágó ti szemét büdös kölkei:DD

zsoltix 2009.03.25. 16:10:11

@mamapicilánya/mpl: Szerintem a valódi probléma a teszkó gazdaságos rádió, agyukra megy a biztonságiaknak, mikor naponta nyócvanszor kell ugyanazt a repertoárt meghallgatni:)

Ofélia . 2009.03.25. 16:10:15

@☺ágica: Tísztes olasz receptem van:))

Mindig igazam van! 2009.03.25. 16:14:13

Doyle, mindenkeppen tegyel feljelentest a biztonsagi or ellen mert az is a gyerekneveles resze, hogy a gyerek lassa, hogy nincs kiszolgaltatott helyzetben es a dolgoknak kovetkezmenyei vannak. Szurkolok neked!

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 16:17:27

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: annyira nincsenek útban:))) Főleg, mert amióta orosz megszállás van (2 nagydarab kutty), azóta kiszorultak a kerítés elé:)

Ofélia . 2009.03.25. 16:20:39

@☺ágica: Sinte látom magam előtt az öreg orcáját enyhén lilán de nagyon nyugodtan lelki szemei előtt egy méretes csavarkulcsal(ekkor még a kölök nem jelentette fel a szüléjét holmi pofonokért)mint fenyítési eszközzel!!

De látom túlélted:)))

Ofélia . 2009.03.25. 16:22:48

@☺ágica: Ezek után ti hol laktok?:)))

Ofélia . 2009.03.25. 16:24:51

@☺ágica: Ha most azt mondod, hogy a fürdőkádban harcsa lakik a spájzban meg oroszok helyett strucc akkor menten a kardomba dőlök:D

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 16:26:49

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: nem tudom, mi jelent meg lelki szemei előtt:) 7-8 éves lehettem, nagy büszkén újságoltam neki, hogy bezártam a kocsit, mert ő elfelejtette. Erre elkezdett vigyorogni, majd szépen elindult feltörni a kocsit. Mondjuk olyan 20-25 perc után azért már alábbhagyott a jókedve...

Ofélia . 2009.03.25. 16:28:15

@☺ágica: Hát igen a nagypolski macerás volt:))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 16:28:48

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

a sünök forradalma lehet, hogy kitör a hétvégén

ha mégsem, egy mázlista vagy

☺ágica (törölt) 2009.03.25. 16:30:37

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: :)))

Helyszín: családi ház, falu, jó nagy udvar (nem nagyzolásból mondom)
Létszám: 2 fő (szüleim, én épp elköltöztem), 3 kutya, 7 makker.

De majdnem 1 évig sününk is volt:)

Ofélia . 2009.03.25. 16:32:36

@mamapicilánya/mpl: Na nemár, hogy a sünök is az astóriánál tüntessenek:)))

Elég nekem az összes többi:))

Impega 2009.03.25. 16:40:12

@horex: Anyueknak vot kuccsuk :)

Lolita999 2009.03.25. 17:39:55

@BKV reszelő: Az egy másik mese ("hülye azért nem vagyok")

kékféltégla 2009.03.25. 17:56:36

Nekem is van egy hasonló sztorim..


Még fiatalabb voltam, olyan 13-14 éves, amikor karácsony előtt bementem a győri Praktikerbe, hogy fateromnak nézzek valami barkácskészletet. Pechemre nálam volt egy nejlontáska, amiben a kirakodó árusoknál vett cuccok voltak. Mivel nem találtam normális ár/érték arányú készletet, ezért a pénztárnál kimentem. Már a parkolóban voltam, amikor valaki elkapta hátulról a kabátomat és megrángatott, hogy "hadd nézzem a szatyrot" és kikapta a kezemből, majd kiborította. Szétpiszkálta a dolgokat és mikor látta, hogy nincs odavaló közte, rámripakodott, hogy "mit loptál te kis köcsög", mondtam, hogy "semmit", erre azt mondta, hogy "persze-persze, na takarodjál innét", aztán otthagyott a kiborított táskámmal.. Erre mind máig, közel 10 év távlatából is tisztán emlékszem, mert nagyon rosszul esett és elég kínos is volt, mert elég nagy tömeg volt körülöttünk. Persze az más kérdés, hogy mindenki leszarta, hogy mit csinál a biztonsági őr, senki sem kérdezte meg, hogy hogy gondolja ezt..

Remélem a fenti történetben szereplő gyerekek jobban viselték, mint én, mert én mind máig rossz érzéssel megyek be boltokba..

Leonce 2009.03.25. 18:03:40

De szar ez a világ. Ti mit tesztek érte , hogy jobb legyen? Mi lenne, ha holnap megfogadnátok, hogy 10 emberrel/gyerekkel/időssel stb. kedvesek lesztek? Rámosolyogtok, segítetek, pl. parkolót találni, a zebrán átsegíteni, vagy csak egyszerűen rámosolyogni. Meg tudjátok tenni? Amilyen emberekkel találkozom az utácán bárhol, én nem hiszek ebben:( Pedig igazán megfogadhatnánk ezt, lehetőleg jó sokan!
Üdv
Egy naív ember

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 18:27:41

@Visegrádi: Az én jelszavam "tégy jót, minden óra lehet az utolsó"
Sok aproságban, erőmhöz méltoan segiteni szoktam.
Persze hadd ne száljak szembe egy szekrényajtós cigánnyal és családjával az utcán

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 18:30:41

@Impega: Ja , ha neked mindenre van kifogásod :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.25. 18:43:26

@Visegrádi:@horex: nálunk nem szabad úgy elválni a másiktól, hogy haragszunk egymásra, vagy megbántottuk egymást vagy ilyesmi (gyengébbek kedvéért ez az elválás nem az az elválás, amivel a magyar házasságok általában végződnek)

a kedvedért vállalom, hogy a hétvégi bevásárlás során az első utamba akadó biztonsági őrhöz odalépek és elbeszélgetek vele az emberi jóságról (azért életem párját magam mellé állítom, hátha csak testi kényszerrel lehet meggyőzni ennek fontosságáról)

burian 2009.03.25. 18:43:27

Azonnali feljelentés. Utána barom őr főnökének médiacirkusz kilátásba helyezése. Javaslom, hogy egyből többen menjetek, kamerákkal. Pedzegessétek a gyekerkmolesztálás témát.
Ki fogják rúgni a barmot. Utána körlevél a tíz legnagyobb őrző-védő cégnek, hogy a fickó gyereket molesztált és ezért küldték el. Soha nem kap munkát. Egy év múlva dobhatsz neki egy húszast az aluljáróban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 18:51:12

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

olyan kamposra hajlitott drot az elso ajton azx uveg es a gumikozott leereszt es zar kinyitva
5 perc
itt tanultam

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 18:55:49

@mamapicilánya/mpl: Nem, a jelszavam, nem a kötözködő emberekre vonatkozik.
Azokat a lehetőségekhez mérten a "helyukre" teszem.
Jelszavam a normálisakra és az elesettekre vonakozik.

Ako5 (törölt) 2009.03.25. 19:07:20

faxa. engem lecsekkoltak nem reg egy szakadt zarjegyes diszpalackos absulute vodkaval. Kifizettettek velem a gerillak. Levelezes az igazgatoval es a vegen szepen visszakaptam az arat, mire megertettek, hogy en nem szakithattam el a zarjegyet - mivel fizikai keptelenseg volt (reszletekbe nem megyek most inkabb bele....)

damn (törölt) 2009.03.25. 19:09:13

Ez már nálam is kilőtte a biztosítékot, jó lenne kicsit komolyan venni a dolgot, és az orrára koppintani ezeknek a vadállatoknak.

heliokopter 2009.03.25. 19:33:07

Charalabe: nem ismerlek, de a szülői felelősséget firtató bejegyzésed miatt:
sajnálom a gyermekeidet (már ha vannak), hogy 12 évesen nem méltatod őket annyira, hogy elengedd őket egyedül vásárolni/iskolába. Sajnálom a szüleidet, hogy fel kellett készíteniük téged arra, hogy le fognak tolvajozni egy áruházban. Sajnállak téged, hogy ekkora öngólt rúgtál, hiszen értelmesnek tűnél a hozzászólásaid alapján! :(

Azoknak akik Doyle felelősségét firtatják egy aprócska kérdés:
10 hónapos gyermekeddel otthon észreveszed, hogy elfogyott a tej, kenyér stb. amikor a 12 éves fiad felajánlja, hogy elkíséri a húgát a tecsóba, mert szeretnének megvenni egy újságot. Elengeded őket, vagy?

vadállat1 2009.03.25. 19:40:02

kik a biztonsági őrök? az összes tirpák paraszt aki semmire nem vitte az életbe és legalább a nyóccc osztályt elvégezte ezeknek fele bukott vagy nyugdíjas rendőr.Ezektől jóindulatot elvárni ?én biztos rájuk vertem volna egy sexuális zaklatást ha már agyerekhez hozzá ért,már csak azért is tanulják meg hol a határ.az egész eljárás szabálytalan volt!

mókus 2009.03.25. 19:47:55

@Doyle.: levetkőztették őket? Mert elvileg meg kellett mutatnia a csupasz felsőtestét?
Ez nagyon durva.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.03.25. 19:48:04

@vadállat1: nem az összes tirpák paraszt, és több, mint a fele bukott rendőr, de leírtam a blogomban a véleményemet

Metz 2009.03.25. 19:48:23

egy következmények nélkülo országban, a biztonsági őrök tetteinek sincs következménye...

BKV - Önnek megyünk 2009.03.25. 19:53:03

@Biztonsági Őr: "Válaszoltam a cikkre szakmai szempontból:"

Kedves biztonsagi or olyan szakma hogy biztonsagi or nincsen. ez nem szakma hanem a semmihez sem erto emberek akik meg dolgozni se szeretnek na ezeknek a laza dac szovetsege a vilag mas reszevel szmben. Vannak olyan orszagok ahol nincsenk, értsd nincsenek biztonsagi orok pl Belgium

Újlaki 2009.03.25. 20:02:21

1. Feljelentés egyrészt zaklatásért, másrészt a gyámhatóságnál.

2. Tudom, hogy csúnya dolog, de itt elkerülhetetlen: a kedves papának biztosan van 4-5 rátermett és megtermett barátja. A biztonsági őröket egyszer haza kell kísérni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.03.25. 20:28:20

@vadállat1: Azért kissé el vagy tájolva a bizt.őrök műveltsége tekintetében.

pamutmacska 2009.03.25. 20:58:20

Mamapici!
Én is teljesen egyetértek azzal, amit az első hozzászólásodban írtál! Szerintem sem Doyle-nak kéne magát felelőssé tenni. Történt egy nyilvánvaló túlkapás, ami felháborító. Az ő felelőssége most már csak abban van, hogy hogyan kezeli a helyzetet a továbbiakban.
Doyle!
Ha erre jársz...kíváncsi lennék, hogy lett -e azóta folytatás. Mármint hogyan döntöttetek az ügyben?

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2009.03.25. 21:22:23

Nem kell Tescoba járni. Jó a sarki fűszeres is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2009.03.25. 21:35:20

Mellékes kár.
Magyarországon nagy szükség van biztonsági őrökre, ezt tessék elfogadni.
Sarkadi Tesco - mond valamit?
Különben, csak a bunkók szidják a biztonsági őröket. Érdekes módon, nekem már legalább 10 éve semmilyen problémám nem volt velük, de betartom az ilyenkor elvárható előírásokat (máshol vett árut lepecsételtetem).

dregyo 2009.03.25. 21:39:47

Van nekem is történetem. Három éve a feleségem elkövette azt a hibát, hogy bement a tatabányai gazdaságosba. Vitt magával egy szatyor könyvet, melyekből 7 db. könyvtári volt, 1 db. egy H. Potter, amit kettő hónappal előtte ott vettek. A könyvtáriakat vissza akarta vinni, a H.P-t az egyik barátnője küldte a másiknak. A szatyort az előtérben berakta a csomagmegörzőbe. Kifelé menet elkezdett sípolni valami. A cirkusz beindult. Az ajtónálló ugrott, akció van. Kipakoltak mindent, mire kiderült, hogy mi sípol. a H. Potter vadul sípolt, akárhányszor elhúzta a jelző előtt. Honnan van és honnan van a többi könyv. Jöjjön hátra, tisztázzuk a dolgot. Ez a beugratás. Ekkor telefonált, én mentem. Természetesen engem nem engedtek be a kihallgatásra. A motozni kijött rendőr lány azt mondta, hogy "nagykorú, már nem kell neki törvényes képviselő". Mondtam, hogy hölgyem keveri a dolgokat. Jogtanácsos vagyok, és a szabs.tv. alapján most ő meghatalmaz engem védőjének. Erre nem tudott mit lépni, de azért nem engedtek be. Kb. 2 óra várakozás után kiengedték a tolvajt. Számomra ekkor derült ki, hogy mi történt. A mágnescsík magához tért. A nagytudású biztonsági főnök, egy f.kalap, kiugrott vagy leszereltetett rendőr, volt körzeti meghízott szerint az ő rendszerük nem lehet hibás, biztos, hogy lopás történt. Természetesen a jegyzőkönyvből nem adtak csak a rendőri felszólítás után, de a rendőrlány is megkérdezte, hogy miért kell nekünk abból példány. Azért őrmester, hogy utólag ne írjanak még hozzá mást is, de gondolom ez a rendőréknél is így megy, a biztonsági őrök is ott tanulták. Mondtam a f.kalap bizt, főnöknek, hogy mutassa meg a kamera felvételt, ahol látszik, hogy a "tolvaj" akár egy pillanatra is megállt volna a könyves gondoláknál. Azt nem. Következő felvetésem az volt, hogy ezt a könyvet már jó páran forgatták, már egy pár lap ki is járt belőle. Válasz: náluk így néznek ki a könyvek. A könyvet kifizettem az ügyfélszolgálatnál. Mentünk ki az épületből, újra sípolt. Ezt írd be a jegyzőkönyvbe. Azt már nem. Szabálysértési eljárás 3. tárgyalás után megszüntetve bizonyítottság hiányában. Ezután írtam egy levelet a gazdaságos üzletláncnak, hogy a biztonsági szolgálatuk jogszerűtlen, szakszerűtlen eljárása miatt egy könyvet kifizettem. Mivel a szabálysértés nem valósult meg, Önök jogalap nélkül gazdagodtak. Nyolc napon belül vagy a pénzt utalják a számlámra, vagy a könyvet küldjék címemre, mert az ügyet jogi útra terelem. Egy háten belül a könyvet megkaptam. Mindegyik H. Potter megvan, csak ez egy kicsit sokba került.

ogergely 2009.03.25. 22:26:59

Bár messze vagyok még az apaságtól, ezért nem láthatom át a döntés minden apró részletét, de ha egyszer eljutok odáig, akkor:

vágjon pofán az, aki tudja, hogy elengedtem három 12 év alatti gyereket a Tescoba!

Ja, és még a bizti őrök k-va anyját, nem?! Oké, nem akarom őket védeni, de azér baz-eg mégis hogy engedhetted el a kiskölyköket egyedül, Pesterzsébet szélén, norvégok által súlyosan fertőzött területen?!

Mert ha mondjuk a három gyerekedet bepakolják egy autóba és a Dunából halászod ki őket 2 hét múlva, akkor téged vesznek elő, hogy milyen felelőtlen vagy, és nem a rablókat találják meg...

Szóval a hőbörgés előtt kicsit gondolhatnál a saját felelősségedre, mert ez régen nem arról szól, h lopással gyanusították őket.

Vesper 2009.03.25. 22:27:18

szerintem sot biztosan,ez a tortenet nem fedi teljesen a valosagot.nem tukrozi az igazsagot.kiragadott reszeket ollozotak ossze a level irok.aztan meg en megtettem a feljelentest mihamarabb

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.25. 22:48:58

azért én nem mindent hinnék el abból, amit egy gyerek mond.

boldiii 2009.03.25. 22:55:15

Itt az a lényeg, és pontosan az, mintha tényleg loptak volna. Hívják ki a rendőröket, oké. De vallomást tenni az teljesen kamu. Egyáltalán "szeződéses jogviszonyba keveredni" egy kiskorúnak max. a "szokásos napi életvitelen belül" lehetséges. Vehet tejet és kenyeret, felszállhat a buszra téritési díjért, de nem adhatja le a házat.
Ezek alapján nyilvánvaló, hogy nem lophatnak, nem tanúskodhatnak. Ráadásul a "visszartartásuk" is kérdéses.

Szóval bárkinél előfordul, szeirntem a minimunm, hogy rendőrt hív és természetesen mindent jegyzőkönyvez, és természetesen mindezt a "többiek" aláírásával. Lehet hülye bármely gyerek, de pont azért vannak törvényeink, hogy az elmesélt sztorik fent semmit se érjenek önmagukban. Legalkább ezt higgyük el.

boldiii 2009.03.25. 23:05:03

Az azért komolyan vicces, hogy sok ügy végeredménye:
-Hívjunk ügyvédet
-Hívjunk rendőrt
-Ne fizesssünk
-Ne írjunk alá olyat, amint nem ismerünk
-Ne mondjunk semmit
-Ne vállaljuk feleslegesen a felelősséget gyerekeinkért, elég ha majd a bíróság mondja ki
-Kérdjük jogainkat és hozzátartozóink azonnali kiengedését, megtagadás esetén annak írásba foglalását.

sourcerror 2009.03.26. 00:12:45

A legkisebb is számít, TESCO!

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.03.26. 00:32:36

Pont muszakvaltas... erre a bloffre eleg egyszeru rahivni: meg kell kerdezni, hogy mikor van a valtas. Ha du. 3/4 2-kor, akkor tovabbkerdezni a tobbit is. Akkor mar kelljen nagyot hazudni.

Doyle. 2009.03.26. 07:16:00

@Vesper: "szerintem sot biztosan,ez a tortenet nem fedi teljesen a valosagot.nem tukrozi az igazsagot."

@megélhetési sünöző - Egy sün tud sünt szarni
"azért én nem mindent hinnék el abból, amit egy gyerek mond. "

Kifejtenétek?

maincoon © 2009.03.26. 08:23:05

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: 6 macska csak alapesetben volt. amikor kiscicák voltak, akkor volt ott 10-15 is. nagyon figyeltem a tisztaságra, nyáron naponta felmostam az erkélyt, tiszta vizet adtam nekik, deszkára vékony léceket szögeltem, hogy létra is legyen nekik a feljáráshoz, stb.
de én legalább elfoglaltam magam, nem úgy mint a mai gyerekek, tisztelet a kivételnek.

amúgy tegnap megvolt a felvilágosítás: együtt elolvastuk a posztot, részenként kielemeztük és megdumáltuk, hogy ha ilyen szituba keveredik, én legyek az első, akit felhív. viszont közöltem vele, ha netalán jogosan kerül ilyesmibe, akkor a hátsója szét lesz rúgva. kikerekedett szemmel kikérte magának ezt a feltételezést, olyan aranyos volt! :)

@Doyle.: mizujs a gyerekekkel, beszélnek erről az esetről?

Impega 2009.03.26. 09:23:14

@Doyle.: Jo lenne, azert ha leirnad majd a fejlemenyeket.

(nem ugy mint a mercis gyerek khom khom)

Doyle. 2009.03.26. 10:19:26

Némi előrelépés: beszéltem a rendőrséggel, és azt mondták, hogy egyértelmű szabálysértés volt, hogy a szülő értesítése, és hozzátartozó jelenléte nélkül vitték be őket az irodába. És hogy a biztonsági céghez kell panaszt benyújtani ebben az esetben. Úgyhogy ez a következő lépés.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.26. 10:24:29

@Doyle.: HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kérlek ápdételd a sztorit, komolyan érdekel

Virus 2009.03.26. 11:54:20

most olvastam a bejegyzést. szerintem botrányos ami történt.
azt azért megjegyezném, hogy én ilyen korú gyerekeimet egészen biztosan nem engedném el egyedül a teszkóba.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.03.26. 13:47:57

Hm. Azon tul, hogy ez az eset természetesen felkavaró, engem az zavar, hogy nem ismerem a jogaimat! Segítsen már az aki hozzáértő!

Jogszabály: 2005. évi CXXXIII. törvény
a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól

27.§.(2) A személy- és vagyonőr jogosult a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt elfogni és a birtokában lévő, bűncselekményből származó vagy annak elkövetéséhez használt dolgot, illetve támadásra alkalmas eszközt elvenni. Köteles azonban az elfogott személyt haladéktalanul az ügyben eljárni jogosult nyomozó hatóságnak átadni, ha erre nincs módja, e szervet nyomban értesíteni. Így kell eljárni a tetten ért személytől elvett dolgokat illetően is.


A kérdésem egyszerű, mikor és hogyan korlátozhatja a szabadságom egy ork? azaz, mikor kérhet meg, hogy menjek hátra és mikor kell nekem szótfogadni?

Egyrész ha jól sejtem búncselekmény kell, nem szabálysértés, azaz 20eFt feletti lopás tetten érése? mi a tettenérés? maga a lopás logikusan akkor következik be, amikor fizetés nélkül kimegy valaki a cuccal, de pl miért kell kipakolni? tudnia kéne, hogy plazmatv van a farmer hátsó zsebenben, hiszen amiatt állít meg. Vagy elég ha ő tippel? mitől lesz az megalapozott?A másik meg, jól sejtem, hogy megtagadhatom a félrevonulást mindaddig, amig pl. közösen rendőrt nem hívunk? A kényszerítő eszköz gondolatától meg a hideg is ráz...

Hozzátenném, soha semmit nem loptam és nem is áll széndékomban, de egyszerűen nem érzem a jogbiztonságomat ezekkel az orkokkal szemben, úgy tűnik mintha kedvükre szivathatánának. Olvasni ezer egy helyen, hogy órákra bevitték hátra... nem vettek fel jegyzőkönyvet, nem olvashatta el, nem írhatott bele, nem kapott belőle példányt és srolhatnám.

Én értem, hogy vannak bűnöző rétegek és tenni kell ellenük, de nem az alapvető emberi szabadság jog az első?

Kotit 2009.03.26. 15:12:19

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda:
Szvsz egyszerű(nek tűnik): ha az ork megállít, nem megyünk hátra (tanúk nélküli helyre), nem tapiz (motoz). Ha gyanúsítgat, rendőrt hívunk, ha erőszakoskodik, botrányt csinálunk. Persze ez csak akkor pálya, ha ártatlan vagy...

Impega 2009.03.26. 16:11:03

@Doyle.: SOk sikert! Hireket kerunk!

Vesper 2009.03.26. 17:08:38

@Doyle.: irok valamit a homarra hgoy a gyerekek egyedul mentek valahova ott tortent valami,aztan otthon a gyerek elmesel valamit,eleve volt valami szaladgalas a kasszanal,a gyerekek arhazban valo viselkedeserol nem esik szo,vajon mert keltttek fel a secukos figyelmet?megv an a blokk akkor ok,
az egesz tortenet bol csak annyit tudunk hgoy csinya szekusok kisgyerkeek zsebebn turtak egy elzart irodaban.hogy elotte mivel hargaitottak magukra az nem derul ki,egyebkent....amit nme lattam leirva senktol hgoy honnan kene tudnia egy secusnak hogy egy mai lobaszo 2metres kolok most 16 vagy 20eves?12 vagy 15 ezt se lehet ma mar ranezesre emgondani

Doyle. 2009.03.26. 17:45:46

@Vesper:

Kezdjük azzal, hogy nem "írok valamit a homárra", mert ha így lenne, akkor nem lenne ilyen heves a reakció rá.

"eleve volt valami szaladgálás a kasszánál"
Már megbocsáss, de te elolvastad a posztot? Mert ha igen, tudnád, miért volt a szaladgálás...

A gyerekek jól viselkedtek.
Most már szó esett erről is, nem is ezért állították meg őket, de ha elolvastad volna értelmesen, akkor valószínűleg ezt is tudnád.

Magukra haragították? Ezt kifejthetnéd, mert legközelebb a harag alapján, akkor téged is elvezethetnek? Mert megharagszik? Hm... érdekes szemlélet.

A "lóbaszó" kölök, ahogy te fogalmazol, az egy átlagos kinézetű, magasságú gyerek-gyerek! Aki 12 évesen 12 évesnek néz ki,tehát teljességgel képtelenség, hogy nagykorúnak nézte volna. A biztonsági őrnek pedig van szája, ami azért van, hogy kérdezzen, mielőtt cselekszik, mint ahogy minden normális embertől ezt várják el, bárhol, bármikor. De szerintem, neked ez teljesen lényegtelen, szavakon lovagolsz, és nem azt látod, ami történt, és ami felháborított. Remélem a te stílusodat felvéve sikerült téged felvilágosítanom, hogy miről is van szó.

Impega 2009.03.26. 18:00:44

@Vesper: Te mekkora egy tusko vagy! Es ha eppen rohangaltak a gyerekek. Annal jobb. Az a dolguk. Te nem rohangaltal? Az irasodbol nezve nehez gyerekkorod lehetett. Talan nem is tehetsz rola:/
Akkor Te igazatsz adsz az "oroknek" hogy elviszik hatra a gyerekeket.? Hogy atvizsgaljak oket egy zart irodaban a szulok nelkul? Mennyel mar! ezt Te sem gondolhatod komolyan

maincoon © 2009.03.26. 18:29:40

@Vesper: hát azért ne már na. egy 12 éveset, bármilyen fejlett is, sehogy nem lehet se 16, se több évesnek nézni.

látszik, hogy nem jársz gyerekek között.
de szegényeknek talán jobb is....

kihanemén 2009.03.26. 21:35:24

nem olvastam el a kommenteket, de az a véleményem, h: a durvaannyukat. gondolom ezt előttem is megfogalmazták már többen

Mindig Igazam van! 2009.03.26. 21:48:04

Szerintam mar az fel siker, hogy itt a Homarban megjelennek ezek a torvenysertesek, olvassak a Tescoban is.

Meklén és Tamara 2009.03.27. 09:21:43

@Vesper: szerintem szedd össze magad és szaladj neki még egszer! Olvasd el figyelmesen a szöveget, próbáld meg értelmezni- nem kell kapkodni,van időd- majd ha ezzel kész vagy, próbáld meg a gondolataidat tisztán, összeszedetten megfogalmazni! Ügyelj a helyesírásra is! Az sem árt, ha a tartalmi része is sugároz egy kis értelmet. Jó munkát!

PS: matek lecke kész?

Gigibaba 2009.03.29. 21:05:35

Sziasztok!
Sajnos az ilyen esetek nem egyediek, én is hasonlóképpen jártam. A különbség: engem a BKV-nál vett körül 5 db jól megtermett ellenőr és addig nem engedtek el (még a biztonsági őr felszólítására sem!) amíg nem írtam alá egy büntetési beleegyezést ami még csak jogos sem volt. A barátomat ugyanakkor (185 cm 90 kg izompacsirta) minden gond nélkül..... Elég sajnálatos hogy újabban a még kisebbekkel kezdenek ki az ilyen mocsadékok. :@

bulgárkertész 2009.03.30. 15:38:02

@májgeriberi: Az ilyen proli hozzáállás, mint amilyen a tied pajtás, miatt tart ezen a színvonalon az ország. Mindekivel mindent meg lehet csinálni, ugye bunyesz ? Pofa alapállásba', oszt' kuss, majd megmondják neked, hogy mit csinálj, mit, mikor, hogyan érts, és hogy loptál-e a Tescóban vagy nem. Szánalmas pöcs.
Sem engem, sem a gyerekeimet 2 m-nél jobban nem közelíthet meg semmilyen biztonsági őr, mert elküldöm a kurvannyába. Tán csak nem Te is az vagy, pajti ?

bulgárkertész 2009.03.30. 15:48:16

@Vesper: Na, még egy taplovics biztonsági őr... Váltásban vagytok a májgeriberivel, mi ?

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.03.30. 23:04:48

adatokat be-e diktálta CB-n?
kell-e bántani, ha egyszer szegénynek EZ A DÓGA?!

a gyerekek provokatívan vásároltak, gyanús volt a My Little Pony magazin, megértem a biztonsági apparátust, jómagam is hasonlóképpen jártam volna el.
Röndnek lönni köll, neme?

bulgárkertész 2009.03.31. 11:19:47

@morrisal_: Mit jelent az, hogy "provokatívan vásároltak ", he ? Hogyan kell provokatívan vásárolni, pajti ?
A történetben szerepelt, hogy a pénztárosnő már csekkolta az újságot.
Az a dolga a biztonsági őrnek, hogy bunkó módon letolvajozza a gyerekeket ?
Értem én, hogy Te is biztiőr vagy, pajtás, de akinek nem volt gyerekszobája, az ne válasszon olyan foglalkozást, ahol emberekkel kell bánni.

Impega 2009.03.31. 20:47:01

Nos akkor most mi van?

maincoon © 2009.04.09. 09:13:24

van valami új fejlemény az ügyben??????

GMB26LPO 2009.08.21. 07:22:02

Üdvözletem...

Annak van mindig a legnagyobb hangja, akinek sár van a füle mögött... aki tisztességes és becsületes, az nem kiabál. Mindennapos dolog, hogy egy-egy "K" vásárló bejön egy TS-be, eszik, iszik.. jól érzi magát.. majd távozni szeretne.. és még neki áll feljebb, hogy megállítjuk és kifizettetjük vele amit fogyasztott.. viszont amennyiben rongálás is fenn áll, akkor bezony bekísérjük az Urat, Hölgyet... vagy éppen gyerkőcöt... és igen, fiatalkorú is lehet éppen... de amint elkezdődik a bekísérés, többnyire vagy a szülő vagy a rendőrség segítségét kérjük.. nagyon sajnálatos és szomorú dolog, hogy ebben az országban ilyen egyáltalán előfordul... lopnak, csalnak az emberek.. kortól és nem-től függetlenül...

justisec 2011.08.02. 13:46:03

sziasztok énis biztonsági őr vagyok igyekszem a normálisabb köszönős fajtához tartozni:D szóval a bekisért gyermekeket szülők nélkül is belehet nyugott szivvel kisérni ha ők épp nemtartózkodnak az adott objektumban(tesco),az őr nem nyulhat senki zsebébe,csomagjába,ruházat átvizsgálást tarthat a bekisért személy beleegyezzésével ami hasonló a motozáshoz!Nemtörténhet akármi abban a híres irodában(bekisérő helyiség) mivel egy ki is van írva 2 az őr is közli hogy a helyiségben kép és hangrögzités történik!Azért lettek bekisérve a gyerekek hogy ne érezzék magukat leégetve a többi vásárló előtt amég az operátor a felvételeket ellenőrzi!Majd ezután ha lopás történt minden 14.életévét benem töltött személynél kötelesség a rendőrséget értesíteni én a normálisabb fajtához tartozom felhivom ilyenkor a szülőket és ha 20percen belűl betudnak jönni az adott helyre akkor eltekinthetünk a fakabátos procedúrától amennyiben hajlandóak együtt működni a bizonyitékok alapján!
süti beállítások módosítása