Tékozló Homár

Futárnak jelentkeztem a Gastroyalhoz

2009.05.05. 01:48 | szily | 332 komment

Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak. Szóval elfogult lehet Attila, de ezzel együtt érdekes, amit leír az ismert ebédeltető cég felvételi módszereiről. Főleg érdekes lesz, ha mások is meg tudják erősíteni, hogy aki futár akar lenni, annak több mint negyedmillió forint kauciót kell letennie. Futárok, jelentkezzetek és meséljetek! Fordulatos sztori alant.


NO CIGÁNY, NO TB, NO NYUGDÍJ,  NO HAJ

Futárnak jelentkeztem a Gastroyal-hoz.

Miután elküldtem az önéletrajzomat, elég hamar visszahívtak és egy ugyancsak közeli időpontban már mehettem is az állásinterjúra. Mivel a saját autó feltétel volt, ezért előző este elmentem lemosatni az autómat, mivel úgy gondoltam, az ápoltság nem csak a jelentkezőkre vonatkozik. 11 órára szólt az időpont, előtte körülbelül tíz perccel meg is jelentem a Csepel Művek területén található telephelyükön. Bementem az épületbe, ahol a lépcsőfordulóban egy barátságtalan munkatársuk fogadott és egy adatlapot nyomott a kezembe, amit nem értettem, mivel adataimat már elküldtem e-mailben. A fénymásolt lapon ilyen kérdések voltak: Milyen területen szeretne dolgozni? Kap-e rendszeresen segélyt? stb. Miközben írtam, mellettem a munkatárs emelt hangon oktatta ki a másik jelentkezőt.

- Maga a konyhára akar jelentkezni? De Béla, maga töltse ki a lapot, ne a rokona. Az nem jó, ha ön nem tud írni! – ekkor egy kicsit elbizonytalanodtam, úristen, ide akarok jönni valóban dolgozni? – majd felém fordult:

- Na, mi az, gondot okoz kitölteni? – kérdezte.

- Én ezen már túl vagyok - én már elküldtem az adataimat, futárnak jelentkeztem.

- Ja, mért nem ezzel kezdted, a folyosó végén vannak a többiek! - válaszolta. Elindultam arrafelé, de már a csapat is felém indult, ugyanis 11 óra lett. Párbeszédünket meghallotta egy jól öltözött, kultúráltan kinéző cigány srác is, aki bizakodva felém fordult:

- Van gépkocsivezető-felvétel? Merre? Azt szeretném én is csinálni!- csillogtak a szemei.

- Akkor jó helyen jársz, épp most kezdődik a felvételi tájékoztatás - mondtam neki. Ekkor mellém ért a szállítási vezető, aki kinyitott egy ajtót és kérte, lépjünk be. A cigány srác előtt azonban megállt.

- Főnök úr, gépkocsivezetőnek szeretnék jelentkezni.

A szállítási vezető azonban így szólt:

- Éppen elegen vagyunk már így is! – majd mielőtt még kérdezett volna a srác valamit, becsukta orra előtt az ajtót. Kínomban mosolyogtam egyet, mert mielőtt beléptünk, az ajtó felett ott lifegett a cég szlogenje: „Merjünk nagyot alkotni!” Helyet foglaltunk, a terem közepén egy letakart biliárd asztal állt. A farmernadrágot viselő szállítási vezető is leült szétrakott lábakkal, majd pökhendi stílusban elkezdte:

- A konkurenciát leverjük, legyőzzük, én már 17 éve itt vagyok, hosszú hajat nem tűrjük, konzervatív cég vagyunk. Na akkor térjünk a lényegre, a munkaidőre! … Na és akkor a bér: 11% a jutalék, 17 Ft a kilométertérítés. És a feketeleves: Kb. 270.000 Ft kauciót kérünk mindenkitől, ügye, mert hát pénzzel dolgozunk.

Az első három hónapban  150.000 a fizetés, 50.000-et azonban levonunk, így a harmadik hónap végén már csak kb.120.000-et kell befizetni. Az eddigiek után egy kérdésem volt az úrhoz, ugyan miért kell ezt, nem hiszem, hogy annyian kísértésbe esnének, ha meg egy-egy emberrel ez történik, miért a becsületes többséget kell büntetni, illetve fizetnek-e erre az összegre kamatot. Az úr kezei kissé remegni kezdtek.

- Hogy ilyen  provokatív kérdést feltenni! Nem fizetünk. Ha valaki sikkaszt, mi nem fogunk évekig pereskedni! Ez jobb.

Vajon a pénzszállítóktól is 5 millió kauciót kérnek? Majd folytatta:

- Ez nem bejelentett főállás, és a TB – és nyugdíjjárulékot sem fizetjük. Természetesen aki akarja ezt, majd befizeti- magának- tette hozzá cinikusan. Mellettem egy fiatal lány buzgón jegyzetelt, majd felnézett és megkérdezte:

- És a szabadság?

- Van, mindenki annyi szabadságra megy, amennyire akar, de fizetést arra az időre nem kap!

Nem bírtam türtőztetni magamat:

- Hogy lehet ez?

-Nálunk ez a szokás.

-Ez nem szokás kérdése, minden munkavállalónak JÁR a fizetett szabadság és a munkaadó KÖTELESSÉGE a TB és NYUGDÍJJÁRULÉKOT az alkalmazottai után fizetnie!- vágtam közbe. Az úr már nagyon remegett:

- Jó, maradjál nyugodtan - szólt hozzám - de hogy te már nem leszel felvéve, az biztos. Majd gyors névsorolvasást tartott és mindenkit beosztott az első napjára - kivéve engem. A többiek felálltak, köszöntek, majd elhagyták a termet.Ketten maradtunk. Kínjában a telefonját nyomkodta, kerülte a tekintetemet, majd felállt és kezeivel kapálódzva értésemre adta, hogy távozzak. Én azonban közöltem vele, hogy főnökhöz méltatlan az a diszkriminatív stílus amit az elején mindannyiunk előtt eljátszott. Majd tudva, ennek az állásnak lőttek, már nem fogtam magam vissza:

- A társadalom is ilyen és különben is - alkalmazunk cigányokat!

- Hogyne! - mondtam - a konyhában ahol senki sem látja, de a megrendelőkkel csak árják tarthatják a kapcsolatot. Önnek, mint munkaadónak felelőssége van – nem csinálhatja ezt, vagy ha már rasszista, akkor ne az új jelentkezők előtt csinálja. 5-6 ilyen szituáció után már a cigányokat is megértem, hogyha utálják a fehéreket, munkát se találnak, egyes szórakozóhelyekre sem jutnak be, és ha ezek után agresszívé válnak, akkor meg egy jó indok, hogy mért nem alkalmazzuk őket. Illetve azt sem értettem, miért provokáló kérdés, hogy fizetett-e a szabadság és lesz-e TB-m?

Az úr nyelvét dugdosta, majd tovább remegett. Mikor már a folyosón voltam, megkérdeztem, tudnék-e a főnökével beszélni, mire készségesen úgy válaszolt:

- NEM!

- Jó, akkor majd az Interneten keresztül megkeresem a főnökét.

Próbáltam a helyszínen illetékest keresni, de nem jártam sikerrel. Talán jobban járt volna a Gastroyal, ha szóba álltak volna velem. Most azonban így járt.
 
Üdv. Attila
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willie 2009.05.05. 01:51:34

utalom az elsozoket

macskacitrom 2009.05.05. 02:25:10

Nekem az tetszik, hogy ezen úgy meglepődött a kedves beküldő, mint aki most hullott ki a kifestőkönyvből.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.05. 02:26:58

na tenyleg ezert tart ott az orszag

Don Bolesz 2009.05.05. 02:58:24

korrekt kérdésekre korrekt válaszok. tb, fizetett szabadság már csak az állami szektorban van, de ott csak a csúcsvezetőknek van rendes fizetés :(

vauvauvau 2009.05.05. 03:00:19

Kőkorszak ez itt, nem a jövő.
Múlik az idő, az emberölő.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.05. 03:20:04

Szerintem is fotosopp. Szar kaját hoztak ki neki, órákig fosott a vécén, és így áll bosszút.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 03:25:57

Uff. Mostanában az amúgy nem gáz melóm helyett én is keresek állást.
De azért ez meredek :D


Uff. Amúgy jót söröztem :) Haverom összeröffenést szervezett, + egy új csajt.
Aztán hárman mentünk el, a csaj, haver, meg én :D

tök jót dumáltam akiccsajjal, srác szóhoz sem jutott :) Aztán hazakísértem (sajnos monogám vagyok, basszameg, bár úgysem jött volna össze), utána még ittunk egy jót a srácokkal :)
Szóval most jóóóóóó s 12. vagyok, ááá.

Kotnyeles 2009.05.05. 04:29:52

Hát ez...érdekes...

Eszt kell csináni e (törölt) 2009.05.05. 06:41:19

kivancsi leszek a Groyal olvassa-e. S ha igen, akkor lesz-e valami. Mondjuk hasonlo mint a Domino's.

Secnir 2009.05.05. 07:27:03

megnéznék egy munkaügyi ellenőrzést a Gastroyalnál.

Ez nem bejelentett főállás
-hanem?
a TB – és nyugdíjjárulékot sem fizetjük
-hanem?
270.000 Ft kauciót kérünk mindenkitől
-miért is?
mindenki annyi szabadságra megy, amennyire akar, de fizetést arra az időre nem kap
-munka törvénykönyve? hm?

első blikkre egy olyan ötvenmillás bírság. ha esetleg egy apeh ellenőr álruhában (mert ez kedvenc szórakozásuk) elmegy felvételire és dolgozik ott egy napot, tuti a cégbezárás:
"Majd gyors névsorolvasást tartott és mindenkit beosztott az első napjára"
hát az első nap az arról szól, hogy a munkaügy felveszi őt, lejelenti az APEH, stb. felé, orvosi vizsgálatok (mivel élelmiszerrel dolgoznak, ezért pisi-kaka check vérvétellel tüdőszűréssel, náthásan nem mehet kaja közelébe), és a második napon kezdhet dolgozni, ha már van EÜ kiskönyv. különben cumi.

Bubu80 2009.05.05. 07:39:54

@vauvauvau: Hát igen, lassan már itt is Balkán lesz, nagyon azon az úton haladunk. :(

aardwark 2009.05.05. 07:45:06

@Secnir: ott a pont, de én ezt ilyen korán reggel nem bírtam volna kifejteni...


kélem alássan én tsak tölp seletnék lenni, és lökhjetek a pahdlóla de dulván

Layosh 2009.05.05. 07:51:46

Ez azért durva, nem is rendelek tőlük többet. Inkább a konkurenciát támogatom, hagy nyomják le a Royal-t, ha már ekkora az arcuk.

jooagi 2009.05.05. 07:56:06

Gyerekek...

Ez nagyon-nagyon sok cégnél így van!!

KerGiz 2009.05.05. 08:05:46

Nekem személy szerint a saját gépkocsiban levő szállítási (hűtési) feltételek piszkálják nagyon a csőrömet.
Két éve, pici babám születése után volt néhány hét, amikor igénybe vettem a szolgáltatásaikat. Nem tudtak körülbelüli időt se mondani, hogy mikor jön a kaja (reggel 8- délután 2 között), sokszor késett, jópárszor koszos (földes?) volt a kajás doboz. Mígnem egyszer - korábban kellett volna abbahagynom - ételmérgezést kaptam a minden bizonnyal rosszul hűtött - "lerobbant a kocsi, azért késtünk" - spagettijüktől...
Másnap a neten lemondtam a rendelést. Az ügyintézőjük felhívott, hogy miért mondtam le: szerintem sejtette, hogy az a szállítmány gyanús volt... És még a kihordó csajjal is összefutottam 2-3 nap múlva, az is nagyon tapogatózott, hogy minden rendben van-e...
Sajnos nem tartottam meg a maradékot, megért volna egy kis bevizsgálást, reklamációt... De egy pár hónapos babával az ember nem ilyenen gondolkodik... Remélem, valaki egyszer utánuk néz. Köszönöm a topicindítónak, hogy leírta ezeket...

zapkorte (törölt) 2009.05.05. 08:13:17

Ez a kapitalizmus. :-(

Meg azért tegyük azt is hozzá, hogy ha 780 Ft-ért házhozszállítják a kétfogásost, abba nem nagyon fér bele a munkáltatói járulék... vagy minimálbér, de annyiért meg ki a fene megy el Pesten?
A negyed milliót azért kicsit sokallom, nem hiszem, hogy ekkora értékű kaja lenne egy nap egy futárnál... De egy 50-60e-t én is fenntartanék a helyékben, hiszen ha se szerződés, se semmi, akkor bármikor bárki dobbanthat a nála lévő pénzzel, és esélyük nincs, hogy viszontlássák.
Nem akarom a Gastroyalt védeni. Undorító, amit itt leírtak róluk. De máshogy aligha tudnának talpon maradni. Ez nem (csak) a "tajparaszt" hibája, hanem a rendszeré (is). Az ember még viszonylag korrekt volt a maga nemében, hogy mindent korrektül elmondott előre, sok munkaadó csak szép sutyiban "elfelejti" bejelenteni a munkásait, és az illető csak akkor veszi észre, amikor vakbél- vagy mandulaműtét után kiviszik neki a számlát a kórházban, vagy amikor elmenne nyugdíjba, és rájön, hogy nem tud, mert hiányzik 5-6 év szolgálati viszonya a 38-ból, amit ugyan ledolgozott, de nincs nyoma a könyvekben.

kicsimancs 2009.05.05. 08:22:48

Sorrendben a panaszt továbbítani: Gastroy., OMMF, APEH, ÁNTSZ

ZON 2009.05.05. 08:23:56

Várjuk a cég reagálását.

Nanemá 2009.05.05. 08:27:26

Még sosem rendeltem tőlük, de tegnap kaptam egy kedvezményes kuponfüzetet, így gondoltam, a jövőhéttól kipróbálom. Aztán ma elolvastam a posztot, és összetéptem a kuponokat. Hát, ennyit már elért a posztoló.

vagodeszka 2009.05.05. 08:36:49

Az összes ilyen ebéd házhozszállító cég nagy simlis. Több, mint 3 éve rendelek innen-onnan és eddig csak 1 cég volt aki valami nyugtát is adott, pedig több, mint 20 különbözőtől rendeltem már.

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 08:36:54

270e kaució, hogy elkezdhess dolgozni? Hááááááááááá

Tsabi 2009.05.05. 08:37:11

Van egy olyan erzesem, hogy vagy lesz mindjart egy poszt, hogy romlott csotanyt talaltak egy foodexpresses kajaban (fotoval), vagy jon egy update, hogy van tb, nyugdij, ingyen szaunaberlet es masszor, es a roma szarmazasu foglalkoztatottak aranya pontosan egyenlo a nepessegben mert aranyokkal.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.05. 08:39:28

A történet sajnos általános.

É2I 2009.05.05. 08:39:55

„Merjünk nagyot alkotni!”

Na, akkor ezt a levélét küld el Apehnek, és akár az ÁNTSZnek.

Viszont nem értem az ilyen felvételiztetőket. Egyiknek sem remeg a segge, hogy a felvételizők közt ott lehet egy beépített ember is?
Egyre inkább az látszik, kellene is.

Tudom a nagyfőnök nem bukna meg, hiszen az ő tudta nélkül, és különben is iso9001, meg fentartható fejlődés, meg tisztességes piaci viselkedés, meg...

Editor Bob 2009.05.05. 08:47:26

Szvsz korrektebb lenne a Gastrolaytól, ha inkább egyéni vállalkozókat/Bt-Kft.-vel beszámlázó futárokat alkalmazna szerződés alapján. Szvsz ebbe még az Apeh se nagyon tudna belekötni, hiszen egyszerű fuvarozási szerződést kellene kötni, havonta meg beszámlázni. Így viszont feketemunkáért nagyon durva bírságokat kockáztatnak, ha tényleg úgy csinálják, ahogy a postoló leírta.

Smacika 2009.05.05. 08:51:45

A bankpénztárosnak meg 100millió a kaució?
Mert ő is pénzzel gályázik.
Elmehet a g.royal a halál véreres, retkes kukijára.Neámmá, hogy dolgozni akar a paraszt, de fizessen be előtte 4 havi minimálbért.Azér akar dolgozni mert nix lóvé.Ez olyan mint a melóhelyek 98%-a, kell 3 év tapasztalat, hogy dolgozhass, de sehol nem tudod megszerezni a tapasztalatot, mert nem vesznek fel tapasztalat nélkül.
G.royalt disznósajttal megdobálni, és ne csak a danont bojkottálják az emberek, hanem ezeket a trógereket is.
Lesz helyette más cég aki a pénzemért esetleg ad normális szolgáltatást.

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 08:52:05

Szép jó reggelt!

Hát, ez így elég meredek. Azért én kíváncsi lennék egy válaszra...

aardwark 2009.05.05. 08:53:21

bláválálllálálálálblávááááááááááá

Smacika 2009.05.05. 08:56:11

@Tsabi: Szerintem is lesz ennek még update-je, mint a spárnak meg a többinek.
Ha nem lesz akkor vagy nagyon oké minden a cégnél, vagy nagyon nem.
Én úgy vagyok vele, ha nem vagyok saras akkor nem magyarázkodok.
Ezt viszont egy ilyen érdekeltségű cég nem teheti meg.
A kedves posztoló meg a cigó srác kizárásánál elkezdhette volna a telefonjával felvenni az egész interjút.
Az volna a piros hetes.

aardwark 2009.05.05. 08:57:06

@☺ágica: szép és ismét napsütéses reggelt neked

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 08:58:19

@aardwark: :) Napsütés jól jönne, itt elég hideg van:( De nem offolok, most még nem lehet:)

Cseber Lajos 2009.05.05. 09:01:08

@vagodeszka: nekem csak a Gastroyalhoz volt szerencsém párszor, megerősíthetem, hogy SOHA nem adtak sem számlát, sem nyugtát. Igy aztán nem is lehet ez olyan rossz bolt: nincs számla-nincs adó, nincs TB, nincs járulék.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.05. 09:06:41

@Editor Bob: szerintem meg nem volna korrekt. Lassan akár a recepciós is lehet havonta számlázó alvállalkozó. Igenis adják meg az embereknek azt a biztonságot, amit egy bejelentett, korrekt munkahely jelent. Magyarország lassan a tízmillió adósumákoló kényszervállalkozó országa lesz.

betépett felhasználó 2009.05.05. 09:07:02

Attila nem volt szep, hogy egy folyamatosan remego szklerozis multiplexes fonokot igy sarokba szoritottal!!!

aardwark 2009.05.05. 09:08:40

@Nelson Mandula: igyekszem, igyekszem...........

most már lehet off???????

anarcho78 2009.05.05. 09:09:21

munkaügyi felügyelőség. panaszbejelentés, kimennek, véletlenszerűen tanúként kihallgatnak egy-két munkavállalót (munkáltató NEM kap róla jgyk-et).

Meklén és Tamara 2009.05.05. 09:13:39

na, most pár napig nagyon rendben lesz minden a munkafelvételnél...

betépett felhasználó 2009.05.05. 09:16:32

www.gastroyal.hu/index.php?menu=informaciok
"Kedves Megrendelőink!
Cégünk célja, hogy sokéves tapasztalatával álljon az Önök rendelkezésére ... bla bla.... A frissen elkészített ételeinket 3-4 C fokra hűtjük, így megakadályozzuk a baktériumok, mikroorganizmusok szaporodását."

"Az ételek a felmelegítés helyén fogyasztandók, a felmelegített étel nem szállítható."


de a legjobb ez:

"A GASTROYAL
…..immár 16 éve folyamatosan fejlődő, növekvő vállalkozás, nagyon határozott célkitűzéssel. Menedzsmentjében, vezetésében olyan emberek gyűltek össze, akik tudták, hogy a legjobbak, a legnagyobbak lesznek. Legfőbb feladatuknak tekintik, hogy a GASTROYAL mint márkanév fogalommá váljon.
Ezért rengeteget tanultak, tapasztaltak, és minden munkafázist a saját bőrükön ismertek meg. Jelentős vendéglátói, dietetikai ismeretek, üzletvezetői, tulajdonosi tapasztalatok vezettek idáig. Ez az a cég, ahol dolgozni, csak szívvel,lélekkel lehet.
Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt. Ez a töretlen hit és akarat mintázza, hogy a GASTROYAL olyan emberekből áll, akik Magyarországon egy egyedülálló céget építettek fel, mert mertek nagyot álmodni, és ezt az álmot megvalósították.

Jó étvágyat kíván Önnek ételeihez a Gastroyal!"


Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt
Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt
Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt
Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt
Ez a mentalitás persze kemény követelményekkel jár magukra és a munkatársaikra nézve egyaránt
....
ki ilyen f@szsaggal reklamozza magat, tuti fekete korommel kavarja a turot...
en nem ennek toluk ingyen sem!

nagy munkanélküli (törölt) 2009.05.05. 09:21:14

Hát mondjuk a társadalom bizonyos szegmense eleve vevő az ilyenfajta munkavállalásra, és még nem is hibáztatom érte, mert a feketemunkát is csak a nyomor és a kizsákmányolás keletkeztette. Természetesen ha a posztoló most perel, tökéletesen igaza van. Csak még ottmarad x ugyanilyen cég, amelyik ugyanúgy csinálja tovább, és az emberek minimum fele még mindig szívesen dolgozik feketén. Ami viszont nagyon nem tetszett: a diszkrimináció. Valaki nagyon jól írta, hogy amennyire diszkriminálják szerencsétlen romákat ( és a helyzetük tovább súlyosbodik) csoda-e hát, hogy utána úgy élnek meg, ahogyan tudnak. Én fullra magyar vagyok, csak szociálisan kicsit érzékenyebb, ennyi az egész.

leslie nilsen (törölt) 2009.05.05. 09:35:16

kell a munka vagy nem?

mennyél vmi állami céghez, HE Z NEM JÓ..

ja ode kell diploma is?

Ainult Mina 2009.05.05. 09:35:57

Nem kétlem, hogy így van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.05. 09:38:13

Az mondjuk nem derült ki számomra, hogy vállalkozási szerződést kötnek-e a kihordókkal, mert akkor kiderül, hogy szar az egész poszt, az APEH csak jelenthet, a munkavédelem meg alvállalkozókkal nem foglakozik. Az ÁNTSz meg legfeljebb az alvállalkozót baszhatja meg, ui. az ételszállításhoz az ÁNTSz-nél külön le kell vizsgáztatni az autót...


@nagy munkanélküli: A roma szó egyszerűen embert jelent, tehát aki nem roma, az nem is ember?! Valóban súlyos diszkrimináció, hogy miniszterek, rendőrfőkapitányok lassan minden (alighanem szintén cigányok, mégpedig "kamatospénzesek" által)legyilkolt cigány temetésén megjelennek, a cigányok magyar, ruszin, sváb áldozatainak a temetésén meg nem... "Mindenki egyenlő", nemdebár?

aardwark 2009.05.05. 09:38:54

@☺ágica: küldenék napsütést ha lehetne, itt van:)
jahh, és turb

:)

helianthus 2009.05.05. 09:40:18

@leslie nilsen: nem. Pláne, ha főnök vagy. Ha kis szorgos hangya vagy, aki minimálbér+netto 20 ezerért gürizik, viszont már kell diploma, nyelvvizsga, Sap rendszerkezelői ismeretek, tudnod kell programozni, gépelni, prezentációt készíteni, és minden mást is, mert valakinek ezt is meg kell csinálni. Tapasztalat, állami cégnél folyamatosan a főnököm munkáját végeztem, amit jó esetben átnézett, de minden esetben odaírta a nevét a Készítette: után.

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 09:43:13

Létezik, hogy egy x éve működő, országosan ismert cég ilyet megtehet? És ha igen, akkor büntetlenül?

janikahhh (törölt) 2009.05.05. 09:43:19

@leslie nilsen: Téged kellene az első oszlopra felhúzni... Ha lehetne, gyerekekkel dolgoztatnál mi? Köcsög.
dom.ir/0tipli

Begérke 2009.05.05. 09:43:45

Én beszélgettem ételfutrral: tényleg így működik a pénzügyi része. De ő vállalkozóként csinálta, ha jól emlékszem.

Minc 2009.05.05. 09:47:41

én csak azt nem értem, hogy miért azok a romák vannak b@sztatva, akik dolgozni akarnak, és miért nem a fukszos, bömös köcsögök.

2009.05.05. 09:49:59

Ebben semmi hihetetlen nincs. Tudok én is hasonlókat. Pl. feleségem munkahelyén kiírtak neki 8 nap szabit és nem fizették ki, de szabin sem volt. Munkáltatóváltáskor (ilyen szó is van, igen 3 éva alatt 5-ször(!!!)) a közös megegyezéses
nyomtatványon az aláírása helyén ez állt: POSTÁZVA. :D Manapság tényleg azt csinál mindenki, amit akar.

É2I 2009.05.05. 09:50:29

De miért kell a Bélának a mosogatáshoz, krumpli pucoláshoz, sepregetéshez írni tudni?

Lalikiraly 2009.05.05. 09:51:31

Na ennyit róluk... Szép társaság :D:D:D Nem bejelenteni az embert. Ilyenkor az APEH nak meg mindenkinek még a kommandónak is ki kéne mennie. Már régen azon gondolkoztam, hogy diktafonnal a zsebemben megyek állásinterjúra és az első utam a rendőrség feljelentés és csókojja meg a seggem.

2009.05.05. 09:54:10

Amúgy az a baj, hogy senki nem borítja rájuk az asztalt. Mindenki csak panaszkodik, de senki nem tesz semmit. Ehhez még a Homár 8 keze (lába) is kevés...

Mizu 2009.05.05. 09:54:48

Én tőlük rendelek kaját, de tuti h azon nyomban lemondanám ha egy cigány hozná ki a kaját...

A nép fia 2009.05.05. 09:54:58

Nem kellene összekötni ezt az egész bagázst a Relax Island-del? Valami gyanús.


relaxisland.blog.hu

2009.05.05. 09:55:59

Amíg az APEH kirendeltségeket úgy őrzi vagyonvédelmi cég, hogy a vállalási árból nem lehet kifizetni a minimálbért az alkalmazottnak, nem nagyon van miről beszélni. Én egyszer késtem az áfa bevallással (befizettem, csak a doksi később ért oda admon hiba miatt) és két napon belül jött a levél, hogy 8 napon belül fizessek...

kifli 2009.05.05. 09:56:05

tanultál volna inkább

hulyeinformatikus 2009.05.05. 09:56:50

"Az összes ilyen ebéd házhozszállító cég nagy simlis. Több, mint 3 éve rendelek innen-onnan és eddig csak 1 cég volt aki valami nyugtát is adott, pedig több, mint 20 különbözőtől rendeltem már."

Ezt aláírom, én is rendeltem már több cégtől, csak e-mail-ben történő visszaigazolást kaptam, számlát soha, egyik cégtől sem.

Még az első rendelésnél sem, nagyon gyanús nekem, hogy ezt be merik vállalni hátszél nélkül..

hulyeinformatikus 2009.05.05. 09:58:03

@Editor Bob: De, igen. Az bújtatott munkaviszony lenne.

Akkor működhetne, ha több cég számlázz a kiszállítónak.

borsszóró 2009.05.05. 09:58:04

rohadt gyorsételek.....

Fashionistas 2009.05.05. 09:58:28

Azért mennek ezek a tetü futárkonyhák mert van aki onnan rendel. Tesség otthon az asszonnyal főzetni és elvinni a munkába, vagy tessék vinni szendvicset, vagy egy közeli kis kifőzdébe kiszaladni.
Ott a Theo Papa pl. Napi több millát csinálnak az ehetetlen zsíros konyhájukkal.

Shagrath 2009.05.05. 09:59:00

"Meg azért tegyük azt is hozzá, hogy ha 780 Ft-ért házhozszállítják a kétfogásost, abba nem nagyon fér bele a munkáltatói járulék... "

Mondjuk azéert a xar kajáért ez elég sok. Nyílván akkor ne fizessenek adót, igaz? A Porsche Panamera meg 30 milla. Sok érte. Ne fizessék ki a munkásokat inkább, meg költöztessék dél-amerikai nyomornegyedbe őket, csak legyen inkább 24 milla. Mondjuk ez azért nem így megy.

"De egy 50-60e-t én is fenntartanék a helyékben, hiszen ha se szerződés, se semmi, akkor bármikor bárki dobbanthat a nála lévő pénzzel, és esélyük nincs, hogy viszontlássák."

Kit érdekel? Ja és kinek az érdeke, hogy ne legyen szerződés? A munkáltatóé. Csak a dolgozó szív. És ha már szív szívassuk meg még vagy 60 ezerrel. Legyen jól kiszolgáltatva. És arra mi a garancia hogy a munkáltató nem lóg meg a pnzzel? A munkavállaló is követelhet ilyen jogon vagy 3-4 kiló kauciót.

punpa 2009.05.05. 10:01:33

img.index.hu/cikkepek/0802/info/gast_PR_picture.jpg

Most vagy a kaja ingyenes és minőségi, vagy pedig a házhozszállítás, de akkor viszont a kaja lehet akár szar is.

phaidros 2009.05.05. 10:02:15

Nem bánnám, ha az Egyenlő Bánásmód Hatóság is rájuk szabadulna...

ohrana 2009.05.05. 10:04:31

Ez a magyar/euróoai és világ rögvalósága. Az erkölcs nélküli világ.
Amúgy az APEH meg ANTSZ meg a nőtanács szart sem ér, mert nyilván a zsebükben vannak. Ezek úgy kezdik, hogy megkeresik azt a két-három illetékest, akikkel aztán leboltolják a dolgot. Havi pár százezer nekik olcsóbb, mint a tb, nyugdíj, meg minden szabályt betartani. Magyarországon a Hivatalok sosem a nagy svindlerek büntetik, hanem a kis lúzereket.
Ezek ellen esélytelen minden feljelentés - ha egy felvételt közzétenne a tévé erről, akkor, talán akkor, azt válaszolnák, hogy kirúgták a felelőst, de persze az sem lenne igaz.
o

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.05.05. 10:04:56

el tudom képzelni, hogy sok ember most azt mondja: "aha. tehát a tetves gastroyalnál cigányok fogdossák a kaját a konyhában.
aha. értem. akkor én most törlöm a telefonszámukat a telefonomból."

én leszarom, eddig sem rendeltem, eddig is rendkívül ellenszenves cég volt.

alig várom, hogy elköltözzem végleg ebből a mocskos szarbazüllött országból. én ezt a mérhetetlen mocskos bunkóságot nem bírom elviselni.

É2I 2009.05.05. 10:05:29

@É2I:
Na a homár lenyelte a hozzászólásom.
Mégegyszer nem pötyögöm be, hosszú volt.

mokas_gizi 2009.05.05. 10:06:39

Amit a srác írt igaz...kaukció is van, hogy pontosan mennyi azt nem tudom...
Ami a Csepel Művek területén van hely az maga a pokol az ott dolgozónak legalábbis ahol a kaját készítik elő...
De átlagfizetéshez képest nem adnak rosszul

borigabi 2009.05.05. 10:07:46

Minthogy Magyarországon minden nagyobb cég tejel a hivatalos szerveknek, így nem hiszem, hogy bárki kimenne egy komolyabb ellenőrzésre - esetleg egy telefonon egyeztetett, "tiszta" időpontban. Ha nem fizet, bármilyen tisztességesen próbálja csinálni, úgyis találnak valamit, amivel leránthatják minimum ötszázezerre. Ha fizet, akkor meg rugalmasan alakítja a munka törvénykönyve és egyéb "jogi útvesztők" által kijelölt utat. Hát ennyi, ennén többet nem érdemel a poszt.

(Persze lehet moralizálni, hogy ez most milyen, de ettől ez nem fog megváltozni. Lehet más a politika, mi? Itt??? :P)

atomic bomberman 2009.05.05. 10:07:53

sztem nem fotosopp én simán el tudom képzelni, hogy van ilyen. mármint h ilyen van az 100% de hogy ilyen pofátlanul.

a cigány srác miatt meg remélem szólt az esélyegyenlőségi mittoménminek. legalább valaki birságolja már meg picit ezt a csürhét.

elwood 2009.05.05. 10:09:08

nekem is dolgozik ismerősöm gyárban.

a szabit kiírják de nem vehetik ki.
ha szóvá teszi kirúgják.

én már öreg vagyok tiplizni, de egyre nő a nyomás

Feketecsuklya 2009.05.05. 10:12:04

A posztoló jól járt, hogy nem hívták ki neki a főnököt, mert az még össze is verte volna.
Volt boxoló a tulaj, és aki látna egyszer ott egy belsőkörös egyeztetést, utána a Keresztapa 1-3-at betenné a gyerekeknek reggel mese helyett...
Igazi köcsög bűnöző brigád.

2009.05.05. 10:12:11

@É2I: pedig érdekelt volna

tutis 2009.05.05. 10:14:19

Másfél éve rendelem a kaját. Egyedül élek, nem kotyvasztok és nem is akarok.

Előbb a Food Expresstől rendeltem, ott két hónap után kijelentette a szállító, hogy nem éri meg neki erre jönni. (de úgy hírdették magukat, hogy az egész ország területére, azóta nem tudom)

Jött a Gast. Soha semmi gondom velük, akik itt "most már nem is rendelek tőlük" akkor kitől fog?! Jah kérem, Budapesten könnyűűű!
A kaja ide 95 %-ban 8-9 óra között érkezik. Hideg a tálca, tehát útközben is hűtik. Két szállítóm volt eddig, mindkettő tisztességes ember. Ha el kell mennem reggel, kiteszek egy hűtőtáskát az ajtóm elé ő bejön a kapun kulccsal, beleteszi, ha éppen fizetés van kiveszi a hűtőtáskából és kész. Haza jövök, megeszem.

A minőség nekem megfelel, soha nem fogyasztotam égi mannát. Hogy a konyhájukon mit raknak a kajámban? És a piacon/csarnokokban meg akárhol mit tesznek bele?! Gané országban élünk, soha sehol sem tudjuk mit eszünk/veszünk. Számlát én sem kapok, nem is kell. Az ebédem kell minden nap. Az meg jön. A pénzzel eddig gond nem volt. A neten rendelek, visszaigazoláskor ott az összeg, azt fizetem.

Nem vagyok Gastroyalos beépített, hogy szépítsem a dógokat, csak egy elégedett ügyfelük aki azért szóltam hozzá ehhez a posthoz mert csupa negatívumokat lehetett olvasni. És egyik vélemény rántotta maga után a másikat. (össze téptem a kupont.....jaaajjjj!):-(((( Máshol mit eszel mit gondolsz?!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.05. 10:14:32

@Minc: No ez az, ha valamelyik munkával akar boldogulni, legtöbbször rá is baszik.
kitalator.blog.hu/2009/04/07/barna_kola

"azta" 2009.05.05. 10:15:02

@zapkorte:
"Ez a kapitalizmus. :-("

nem. ez bűnözés.
@kicsimancs:
"Sorrendben a panaszt továbbítani: Gastroy., OMMF, APEH, ÁNTSZ "
esetleg Pimasz úr :DDDDD

2009.05.05. 10:17:14

Az előítéletességen nem csodálkozom. A cigányok problémásak mindenhol. A többin nem csodálkozom, lehet hogy ez tendencia az ételkiszállító cégeknél? Én informatikával foglalkozom, és történt néhány éve, hogy a cég ahol dolgoztam csődbe jutott, igyhát lapátra tettek gyakorlatilag mindenkit, engem is. A munkakeresés fájdalmas, és hosszadalmas dolog, a köztes időre muszáj valami átmeneti pénzforrást találni, így jutottam el odáig, hogy pizzafutár leszek. Felhívtam egy csomó pizzás céget, köztük nevesebbeket is, felmérni a terepet, a feltételek mindenhol hasonlóak. Aztán elmentem egy békásmegyeri illetőségű céghez, nem mondható lepusztult vállalkozásnak. Csupa fiatal arc fogadot. A lényeg: Napi 4 rugó, 12 óra meló. Benzintérítés, autóamortizáció stb nincs, mindent !! jattból !! kell fedezni. Természetesen semmi sem hivatalos, amit a "felvételiztető" srác nem rejtett véka alá, ecsetelte hogy ő sincs bejelentve. Lényegében feketemunka, ami elsőhallásra mégcsak nem is igazán éri meg, pláne hogy nem robogóval, hanem egy benzinzabálóval végeztem volna. Többfelől hallottam, hogy a jatt elég jó a pizzásoknál, egész szép lóvét meg lehet vele keresni, de azért 30 évesen már vannak az embernek elvei. Egyébként meg csodálkoztam hogy ennyire beleszarnak, és a mai viszonyok között, ennyire nyíltan nyomják. Elég egy rosszindulatú feljelentés, az apeh már ugrik az ilyenre. Én persze leszartam, másféle alkalmi meló mellett döntöttem. Fiatal srácoknak, tapasztalatszerzésre, kis talpraesettségre nevelésnek kiváló, máshová nem szivesen vesznek fel kezdőt, legyen bármilyen végzettsége.

napola- (törölt) 2009.05.05. 10:17:26

Több, mint egy évig rendeltem a Gastroyaltól kaját - tavaly nyárig.

Ciki, nem ciki ilyet leírni, de teljesen meg voltam velük elégedve. Minden nap szinte percre pontosan ugyanabban az időben hozta a futár a kaját, a minőség is megfelelő volt. A futár sráccal azt is meg lehetett beszélni, ha váratlanul másnap otthon kellett maradnom, hogy ne a mhelyemre vigye ki az ebédet.
A kiválasztásról nyilván fogalmam sincs, hogy hogyan zajlik. Azt tudom mondani, hogy ez a srác - és aki helyettesítette - nagyon korrekt és udvarias volt, ami nekem nem azt jelzi, hogy e téren akkora gond lett volna. (Ja, és a főszállítóm hosszú, de ápolt hajat viselt.)

Hetente egyszer kellett fizetni a jövő heti rendelést, s a srác másnap mindig hozta a számlát róla. Ez veszprémi tapasztalat volt.

A posztíró memóriájának külön gratulálok, hogy ilyen szöveghűen fel tudta idézni ezt a hosszas diskurzust, én erre biztosan képtelen lennék...:D.

hulyeinformatikus 2009.05.05. 10:17:57

@tutis: Számlát akár csak egyszer is kaptál?

Persze, a mi autónk lehajtott ülésű hátuljába majd beraknak egy frigót. :D
Hát nem.

-hattori- 2009.05.05. 10:18:49

Én tőlük rendelek, mégpedig azért mert 2 pici gyerek mellett nagy könnyebbség a kész és minden nap más főtt étel. Kaptam számlát, minden reggel 7 kor itt van a kaja, az ételek hűtőben 3 napig jók (mivel, ha jól tudom - hősokkolással tartósítják, de ez nem biztos), így nekem nem volt gondom velük. Igaz, ez vidék, sőt falu ;)
Az egyetlen gondom, hogy száraz a rizsük :))
A futár sráccal nem beszélgettem a munkájáról, de udvarias és pontos.
Ettől még lehet, hogy a dolgozó felvétel ott úgy zajlik ahogy a posztoló megírta... kíváncsi vagyok az esetleges válaszra, de ettől még nekem ők az ebédmegoldás. (Ja, és amit még utálok, hogy túl sok műanyagszeméttel jár - böki a környezetvédő csőrömet)

2009.05.05. 10:18:50

@tutis: Tudod, lehet a fiatal korom teszi, hogy ez bosszant, de én azért tejelem le a nagy pénzeket (áfa, iparűzési adó), mert te nem kérsz és ők nem adnak számlát...
A nyugdíjasok meg azért sírnak, hogy kevés anyugdíj, mert 800e embert tart el
9milliót...

csapdani 2009.05.05. 10:20:25

Also, az étel, amit szállítanak, ehetetlen szar.

heroica 2009.05.05. 10:20:28

A kajafutárnak van egy állandó körzete, mondjuk 80 címmel. Ezek minden alkalommal fizetnek, tegyük fel, átlagban 800 ft-t. Az napi 64000, heti kb 300-350 ropi. Ám, jónéhány kajáscégnél csak hetente van pénzleadás, a lóvé addig a futárnál van. Oszt nehogymár hirtelen elveszítse az eszét a horribilis összegtől és házat vegyen belőle, hát inkább benntartják a kb három heti fizetését folyamatosan.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.05.05. 10:21:02

De gyík a posztoló vazzeg. Nincs (rendes vagy semmilyen) bejelentés, táppénz, szabadság, étkezési utalvűny, más utalvány, BKV bérlet, szabadság, 8 órás munkaidő, családi élet a vagyonvédelemben, a takarítási biznicben, az építőiparban, a kereskedelemben, a turizmus/szálloda iparban, a kisegítő munkákban, és más egyéb fizikai munkákban.

Igen, amúgy a maradék 1% informatikai területen dolgozóknál ez van. Van még kérdés? Van olyan hülye ebben az országban, aki itt marad diploma/kurrens szakma megszerzése után? Jah, a bölcsészek biztos.

garizim 2009.05.05. 10:21:08

Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem fognak reagálni...
Egyébként a Don Pepe, és a Pizza Hut mindig ad nyugtát. Persze lehet, hogy csak nekem:)

2009.05.05. 10:21:10

@Jankove: 20 évesen is lehetnek elvei az embernek

redriot77 2009.05.05. 10:22:00

Az a szar, hogy a többség elfogadja az ilyen játékszabályokat, házi, céges törvényeket. Már a kauciós résznél fel kellett volna állni mindenkinek, és szó nélkül otthagyni azt a faszfejt.

Ezek a tetvek sehol semmilyen ellenállásba nem ütköznek, há' jóhogy ezt csinálják.

Bukovszky: "alig várom, hogy elköltözzem végleg ebből a mocskos szarbazüllött országból. én ezt a mérhetetlen mocskos bunkóságot nem bírom elviselni."

Jól teszed, ha elmész. Én is egyre inkább úgy érzem, hogy ebbe a pöcegödörbe felelőtlenség családot alapítani. A tévében nemrég megemlékeztek az oroszok kivonulásáról: felesleges. Az oroszok kivonultak, de a tősgyökeres magyar bunkóság a mérhetetlen kapzsiság, a kisstílűség ide van betonozva. Aki nem hiszi olvassa el/nézze meg a Rokonokat. 80 éve ugyanaz van itt, 80 év múlva is ez lesz.

Harlequin 2009.05.05. 10:22:04

A munkaügyi főfelügyeletnél kell bejelenteni, nem itt.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.05.05. 10:22:38

@Biztonsági Őr: Mármint az 1%-nak megvannak a kedvezmények, a többinek nincs. De a posztoló akkor is gyík, lehet hogy megunták, hogy 30 évesen még otthon lakik, aztán úgy érezte, tök jó lesz majd egész nap kocsikázni meg jól keresni. GIGA LOLLER.

kerületi28 2009.05.05. 10:22:58

cigányokat én se alkalmaznék.
amúgy szép kis poszt:)

lifelike 2009.05.05. 10:24:21

kamu a level
valamelyik konkurens ceg irhatta, lejaratasbol
biztos a lacibacsis teletal, az kavar mindenhol, de szar a kaja itt is ott is

490ft-os menu kiszallitva, meg ilyenek... LOL
kar hogy nincs egy ceg se aki minoseget adna dragabban, mind arra megy hogy szart olcson

ügyfélszolgálatos 2009.05.05. 10:25:17

@Mizu: Költözz át légyszíves a Balkánra ezzel a mentalitással. Ilyen erővel autóúton se járj mert annak az építésében is részt vehettek cigányok.

-hattori- 2009.05.05. 10:26:20

@Kitalátor feljegyzete: Pontosan miért is, ha az alapanyag után rohangálás/főzés költségének töredékéből kijövök így, és ezt az időt a gyerekeimmel tölthetem?

Egyébként próbáltál már egy hasfájós 4 hónapossal és egy örökmozgó kétévessel autóba ülni, aztán egy boltban agyvérzés és üvegkárok nélkül bevásárolni, azt hazacipelni, majd mecsboxokon keresztülugrálva-mesét olvasva-szoptatva-orrtörölve-pelenkacserélve főzni? Én igen, nagy móka, de kihagyható ;)

2009.05.05. 10:27:22

@-hattori-: nem tudom, nagymamán, hogy csinálta annak idején...

2009.05.05. 10:28:28

nincs olyan komment, amit ne gépelnék el. :D

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.05.05. 10:30:27

Filóztam h megírjam e de végülis ez is a témához tartozik.

Az akciós kuponok - amit egyik postoló írt - se úgy működnek ahogy azt gondolná az ember. A 10% kedvezmény a következő rendelésből lesz csak levonva, tehát a kupon használatakor a teljes árat kell kifizetni, és a kedvezmény a következő rendeléskor lesz elszámolva. Ez főleg azért szükséges, mivel a futárnak a kupon nélküli árat kell befizetnie és a kupon elszámolása a csak a következő héten történik. Tehát vagy meghitelezi egy hétre a kupon által adott kedvezményt (pár tízezres tétel, mi az neki?) vagy ezt a módot válassza.

Szerintem ami a GastRoyalnál meg az nagyongáz lehet. Elférne ott egy APEH ANTSZ vizsgálat.

Ja és aki aztm ondja, h másképp nem lehet.. De lehet. Mert ők azza llettek piacvezetők, hogy lenyomták az árakat. És látható ,hogy azzal nyomták le, hogy nem fizetnek TB, Adó, Nyugdíj, MV járulék, Szabadság.. Szóval lényegében az én és a többi adófizető zsebéből nyúlják le a lét.

Na ezért tartunk itt...

fingerbangs 2009.05.05. 10:33:57

cigányok csinálják a kaját?
az szép lehet
jóétvágyat!

fokaorr 2009.05.05. 10:34:21

gasztrojalos kiszallitok?
muhaha

eset:
irodahazba nem hozza fel az etelt az elsore, hanem leteszi a portan... ha szova teszed, felhozza es leteszi az iroda ajtaja ELE a kuszobre!
(ahelyett hogy pl a konyhaba, vagy az ott talalhato hutobe betenne ha meg nincs az irodaban senki)

biztos vannak kivetelek, de kollegam a fentiek miatt valt meg toluk

É2I 2009.05.05. 10:36:02

Csak annyi röviden, hogy az ilyen szabálytalanságok érdeklik a munkaügyi bíróságokat. Nem kell minden szemtelen kistílűséget hagyni.
Mi öcsém lenyúlt három évi járadékait fizetettük be visszamenőleg egy ilyen "céggel". Levonni levonták, csak tovább elfelejtették küldeni.
Ott hibáztak, hogy öcsém mindig elkérte a fizetési papírt és el is rakta.

newdawn 2009.05.05. 10:36:03

Nem tudom mi olyan meglepő ezen, a bnőm már nem egy "világmárka" boltjában megfordult eladóként (Esprit, Lee Cooper) mindegyik patinás bp-i sétálóutcánkban, és soha, sehol nem voltak emberhez méltó feltételek - munkaköri leírás zéró, bármiért lehet basztatni az alkalmazottat, próbahét után még mindig nem látta a munkaszerződést, de ugatni persze nem javallott, mert repülsz, szabadságról szó sincs a szerződésben, amikor rákérdez jön a himihumi, aztán ha tovább kérdez, az üvöltözés, hogy mit ugrál majd az üzletvezető megmondja mikor, mi van, TB-ről soha nem volt szó, stb...menne ő máshova, de diákként elég szűk a mozgástér, pláne most, élni meg kell valamiből a hónapban, és ebben a szektorban kb. mindenhol ez van, így én nem lepődök meg, hogy az ételhordásban is az alkalmazottakon spórolnak...

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 10:36:07

Úgy látom, Tomit nem szereti a homár, mert soha nem kap választ:(

zozi432 2009.05.05. 10:37:15

Ez más cégnél is így van, egy jó ismerősöm a To....ood-nál dolgozik, saját autó, vállalkozói igazolvány, és azt mondat Ő sosem enne ennek a cégnek a kajáiból!

É2I 2009.05.05. 10:39:22

Tomi úgy néz ki, neked nem lehet választ írni, a hattori-nak se engedi.
De válasz nélkül bemegy.

Homár motor-é, vagy mi?

2009.05.05. 10:40:13

Jaja, én is észrevettem. Így jó vitázni. :D

SpeckoHU 2009.05.05. 10:41:02

Ismerősöm is belefutott ebbe a dologba. Ő is mondta a kauciós dolgot.
Felháborító, hogy mik létezhetnek ma Magyarországon.

Csülök 2009.05.05. 10:41:13

Mese.
Némi gyanús lejárató szándékkal.
Szerintem.

2009.05.05. 10:41:54

Azonnal hívom az egyenlő bánásmód hatóságot, a hátrányos megkülönböztetés miatt.

fingerbangs 2009.05.05. 10:42:25

ausztriaban egy butikos keres 1200-1600 eurot havonta, 400 euro a mindenfele elvonas nagyjabol, az arak tobbnyire a hazaiak alatt vannak, par elelmiszer tobbe kerul, de nem veszes
mirol beszelunk????
ez az orszag tonkrement
koltozzetek el!!!

-hattori- 2009.05.05. 10:42:45

Nem baj Tomi, nem úszod meg :))

Szóval azt írtam, hogy nyilván nem lehetetlen, de utálok napokig ugyanazt enni, ami már nem friss, és még az időm is csak megy. Így tkp. én szabadidőt is veszek magamnak az ételhordással. Sőt, ha lenne vasalószolgálatuk, azt is megkeresném néha ;)

ellenbogen 2009.05.05. 10:45:50

lányom néhány éve dolgozott egy belvárosi igen neves pub-ban, fizetés és bejelentés nélkül, csak a jattért. ha munkaügyi ellenőr jött - akár bejelentés nélkül, a fiókban várta a boríték, benne a húszezressel. ha a főnök magánbulit csapott, jatt sem volt, fizu se, és a hajnali lelépés után este újra kezdeni kellett....
ez nem a kapitalizmus, Amerikában ilyet sosem lehetne megcsinálni. Ez a mutyizó Magyarország.

2009.05.05. 10:45:56

@-hattori-: okok. jogos. béke! :D

"azta" 2009.05.05. 10:48:38

@Csülök:
Hozzászólás.
Némi gyanús önmosdató szándékkal.
Szerintem.

szusi úr 2009.05.05. 10:49:30

szerintem hamarosan el fog jönni azaz idő, amikor rendezett munkaügyi kapcsolatokkal nem rendelkező cégtől egyre kevesebben fognak rendelni bármit is.

viszont az, h szerencsétlen roma sráccal hogy elbántak, felháborító. sajnos nem egyedi azonban. különösen, h egy kutatás szerint ez a norma.

www.publicus.hu/blog/ciganyellenesseg_norma

nem tudom, h itt mit lehetne tenni...

Starlark 2009.05.05. 10:49:51

Én rendeltem a gastroyaltól, és adnak számlát, mindig.

saját kocsit meg átfestik? Mert ide egy piros céges matricás, tetőlámpás kocsi hozta mindig.

-hattori- 2009.05.05. 10:50:05

Tomi :))))))

mivel ennyit offoltam, vállalom, hogy holnap megkérdem a futársrácot, hogy is van ez a munkadolog :O

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.05.05. 10:50:55

És jöhetne post a donpepékről, pizzahutokról, és egyéb kiszállító cégekről, nagyon fincsi dolgokat tudnak művelni azok is. A Gastroyal sem ilyen volt anno amikor kezdet, úgy látszik elkurvultak...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.05. 10:51:44

@betépett felhasználó:
Az megvan, hogy: "Fakanalam van, túróm nincs." ?

Amúgy hátpersze, hogy nincs se TB se fizetett szabi, se semmi, mivelhogy be sincsenek jelentve, hátugye akkor nem is dolgoznak ottan, akkor meg ugye hogyan adjanak szabit valakinek, ha eccer az nem is létezik?
Ezért szoktam én jókora borravalót adni a kajafutárnak.
Nem a gasztrojal.

szelephézag 2009.05.05. 10:53:11

Akkor vegyük sorra:
1. Kauciót semmiképpen nem lehet kérni, ha az alapja mindössze egy GYANÚ, hogy majd ellophat az alkalmazott x pénzt. Ha mégis történik ilyen, akkor rendőrségi feljelentés tárgya a dolog, még csak nem is ismeretlen a tettes. Ahhoz viszont korrekt szerződés kell, hogy nyomon követhető legyen, nem pedig simlis ügyletek.
2. Csipkebokor vessző
3. Aki arra buzdít, hogy "inkább tanútá vóna", az nézzen körül olyan posztokon, ahol pont arról folyik a szó, hogy a tanulás sem emel ki feltétlen ebből a magyar posványból, amit a csalók hugyoznak erre az országra.

Koky_ 2009.05.05. 10:56:19

@vagodeszka: nekem a Gastroyal ad számlát minden heti rendeléshez.

Starlark 2009.05.05. 10:57:38

Első munkahelyem viszont hasonló volt. Egy panzió. 3-an voltunk recepciósak, 24 óráztunk egymást váltva. Bejelentve csak 6 órára voltunk, havi kemény 30k-t kerestünk /főnök barátnéja az 60-at/ fizetett szabi ohne, ha el akartál menni megbeszélted a másik kettővel és ők kapták az aznapra jutó fizudat.
Ha jött az ellenőr /mert jött/ akkor a takarító nő a főnök rokona, és éjszakára és ünnepnapra is a tulaj jön be... LOL.

Télen dolgoztam ott 2 hónapot és a recepciós fülkében nem, volt fűtés, szigetelés se sok...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.05. 10:57:48

@BigTwix: ebből meg lehet élni? mondjuk én jól vasalok, és ezt képek is bizonyítják:)))


a poszthoz

én rendelek tőlük kisebb-nagyobb rendszerességgel, a helyi menza ugyanis egy okádék és qva drága.

teljesen meg vagyok elégedve. ember jön, atomórát lehet hozzá igazítani, kedves, udvarias. a kaja hideg. a kaja ehető (pedig válogatós vagyok). számla rögtön. az árak normálisak.

de ettől még minden lehetséges.

janikahhh (törölt) 2009.05.05. 10:58:40

@szelephézag: Igen, a sündőrség ki van zárva, mert (nem tudom) akkor a többi turpisságra is fény derüln, aztán a főnökutarasszonyt vinnék a dutyiba jól. A sok szerencsétlen birka meg asszisztál nekik, ez a legnagyobb baj.
dom.ir/0tipli

Meklén és Tamara 2009.05.05. 11:01:22

az a baj, hogy minimális társadalmi összefogás sincs meg bennünk. Egyrészt minden jelentkezőnek egyszerre kellett volna felállni, bár nekik a legnehezebb, mivel kényszerheyzetben vannak. Másrészt, ha legalább azok akik olvassák ezt és nem rendelnek többet a Gastroyaltól, gondolkodásra bírná őket.
Halgattassék meg a másik fél is, de én már egy zsák sünt látatlanba kiutalok a Gastroyalnak.

UTakeMe 2009.05.05. 11:02:45

Ünnepélyesen megfogadom, hogy NEM rendelek többé a Gastroyaltol. Sem mas kajafutár cégtől. Az ebédemet otthon készítem el és elhozom magammal.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 11:03:07

Réges-régen én is dolgoztam egy másik ebédkiszállítós cégnél egy darabig. 100% fekete munka, nuku bejelentés, fizu kézbe. Szabi szitu ugyanez, nem fizetik, de ha kell "megoldják". Kauciót adni nem kellett, de a személyit, jogsit, forgalmit lefénymásolták. Kilométer vagy benzinpénz nem volt, gazdálkodd ki. Ezeken modjuk én még nem is lepődtem meg.

Viszont a legdurvább a konyha volt, kész katasztrófa. A szakácsok szívták a cigit, miközben főztek és akkor is ott lógott a kezükben, amikor adagolták a kaját a dobozokba. Kesztyűt sosem használtak, a nagyobb darab húsokhoz pl kézzel nyúltak. A mellékhelyiség abszolút lepukkant, talán nem is használták (kézmosás??)

A kiszállítás szintén saját autóval ment. Aki élelmiszeriparban vagy vendéglátásban jártas, tudja, hogy ez miden elvvel és szabállyal ellentétes, hisz kezdve a tárolótér tökéletes tisztaságától az étel hőmérsékletére mindenre van előírás. Itt megjegyezném, hogy a sokkolva hűtött étel maximum 5 fokra melegedhet, a meleg étel maximum 60 fokra hűlhet le az általános szabályok szerint. Ez ellen pedig nem véd meg a hungarocell "tálca" amibe az ételdobozokat pakolják. Ráadásul meleg ételt 3 órán belül el kell fogyasztani, különben elszaporodhatnak benne a kórokozók.

Nos e cég esetében a kiszállítás melegen történt (gondolom költségkímélés okán ez is, nem kellett hűtőkocsikba és sokkolóba fektetni a pénzt) 8-9 órakor kezdődött és nem ritkán délután 1-2 óráig tartott többek közt a pocsék logisztikának köszönhetően. Akárhogy is nézzük, ez messze túl van a 3 órán, én csodálkoztam is, hogy még nem fordult fel senki...
Ja és volt olyan kolléga, akinek olyan retkes volt belül az autója, hogy csak ámultam. De a cég nagy ívben lesz@rta. Számlát csak az kapott, aki kitartóan baszogatta őket és gyakran előfordult az is, hogy elszámolták az adagokat így mást kapott a megrendelő, mint amit beikszelt, de erre is csak egy vállvonás volt a reakció. Ez van.

Én pár nap után otthagytam őket a picsába.

Mellesleg alapos ÁNTSZ, APEH stb vizsgálatokkal szerintem az ilyen cégek 90%-át azonnal be lehetne záratni.

UTakeMe 2009.05.05. 11:04:11

És én elhiszem a sztorit. Elejétől a végéig.

Tightend 2009.05.05. 11:04:33

1. Minden kajáscégnél így megy
2. Sajnos a multikon kívül kevesen tudnak normálisan foglalkoztatni, adót fizetni, szabit, stb.-t hogy ne halljanak éhen közben. Ez igen sok cégnél van így, nem csak a kajásoknál
3. A kauciót azért kell letenni, mert különben az első heti lóvét ellopnák egy csomóan (2-3 kg azért kísértés), főleg úgy, hogy akkor még nincsenek is bejelentve, stb., így még perelni is necces volna
4. Cigányt soha sehol nem látsz ahol ügyfelekkel kell foglalkozni. Nem azért elsősorban mert a cégnél rasszisták, hanem azért mert az ügyfelek rasszisták. Senki sem engedheti meg magának hogy azért veszítsen akár egyetlen ügyfelet, mert NEKEM CIGÁNY NE HOZZON KAJÁT!!! Gondolj bele...
5. Bunkónak lenni nem kötelező, de azon kívül akinek nem tetszik a rendszer nem kell ott dolgoznia és pont.

Kicsit nézzél körül Attila, gondolom most keresed az első melóhelyedet. Majd meglátod milyen az élet...

Tightend 2009.05.05. 11:06:35

Még egy gondolat:

Nekem az a furcsa, hogy ezt a sztorit sokan nem hiszik el. Azok az emberek mégis melyik országban élnek???

Mocsári Ciki 2009.05.05. 11:10:33

Ez a poszt is bizonyítja, amit én már régóta mondok: a magyarok rasszisták és egy egyszerű "diszkóbaleseten" vagy "gyerekcsínyen" is kiakadnak. A cigányság a XXI. század legkiszolgáltatottabb rétege, a parasztok elnyomják őket, pedig ők annyira, de annyira ki akarnak emelkedni a mocsokból. A családon belüli "túlzott szeretet" pedig évezredes hagyomány, nálunk semmi rossz nincs abban, ha a kisgyermek túl közel bújik védelmező apukájához.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.05.05. 11:13:17

én elhiszem hogy van ilyen, bár persze a postot bosszú, konkurrenciaharc, meg egyéb aljas emberi dolgok is generálhatták.
azt is elhiszem, hogy nagyon nem egyedi az eset.
csakhát akkor:
itt a sztori tálalva. meg ott vannak a butikosok, moteltulajok, kocsmárosok, akikről ugyebár "mindenki tud". apeh, gazdasági rendőrség, stb? hm? miért nem mozdul?

Megélhetési rasszista 2009.05.05. 11:24:51

A kaució jól mutatja, mennyire bízik meg a cég az alkalmazottakban. Itt kellett volna mindenkinek felállni. Elég szomorú, hogy olyan a helyzet, hogy ezt nem engedheti meg magának valaki. (8 ált.-t végzett ugyan hova menjen?)
Amúgy a számlázós játék sem tűnik nekem működőképesnek, mivel itt vannak időkorlátok (pl. 6kor fel kell venni minden kaját, 13kor leadni az aznapi pénzt, ki a főnököd, stb.), amik mind-mind a munkaviszony jellemzői és nem a vállalkozóié. Tehát "álcázott" munkaviszony lenne a szerződés mögött és az APEH ezt nem szereti.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.05.05. 11:28:06

"Cigányt soha sehol nem látsz ahol ügyfelekkel kell foglalkozni. Nem azért elsősorban mert a cégnél rasszisták, hanem azért mert az ügyfelek rasszisták. Senki sem engedheti meg magának hogy azért veszítsen akár egyetlen ügyfelet, mert NEKEM CIGÁNY NE HOZZON KAJÁT!!! Gondolj bele..."

Bravúros logika, ám a céget nem menti fel.

É2I 2009.05.05. 11:30:05

@Tightend:
A 4. pontodat cáfolom.
Én voltam olyan kajáldában, ahol cigány volt a pincér.
És még borravalót is adtam neki, mivel emberi és kultúrált módon viselkedett, szolgált fel.
Ennyi kell hozzá, és csak ez tudja megváltoztatni a közvélekedést.
Nem az utcán pillangókést forgató, mindenkibe belekötő féle.

ellenbogen 2009.05.05. 11:30:08

@Tightend:
na ja, az ügyfelek rasszisták. de akkor hogyan követelhetik azt ezek a rasszista ügyfelek, hogy dolgozzon a cigány, ne segélyen éljen, ha senki nem alkalmazza?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.05. 11:33:27

@ellenbogen:
annyit pontositanek
amerikaban amerikaiakkal sose lehetne megcsinalni
erre itt van 30 millio feketemunkas mindenfelol, foleg mexicobol

gabcigirl 2009.05.05. 11:36:18

Sokan azt gondolják ez csak lejáratós poszt volt. De: ismerve a hazai viszonyokat azért nem meglepő. Sok-sok-sok állásinterjús tapasztalat után-ahol mint megfigyelő, nem mint álláskereső-voltam ott, sajnos igaz lehet a dolog.

Ilyen helyről rendelni amúgy is gáz dolog, próbáltam: kb. személyenként 200 forintból kihozható cuccosokat adnak 4-5-800 forintokért, igencsak megkérdőjelezhető kivitelben.Sokkal jobb megtanulni főzni - finom, jóval olcsóbb és legalább tudom, hogy mit eszek. Ilyen helyről pláne nem kérnék semmit sem: az Egészségkonyha nevű céggel mondjuk, nem volt annyira rossz tapasztalatom...

ellenbogen 2009.05.05. 11:38:05

@hagyma: toloncolják is most őket a válság miatt kifelé - ahogy hallom.

szelephézag 2009.05.05. 11:42:30

@Gringо: be is kéne záratni. Ami nem létjogos, sőt, mondhatni úgy tesz jót magával, hogy a másiknak nagy eséllyel kért okoz, azt mind ki kellene gyomlálni a társadalomból.
A mi kis magyar valóságunk semmi másra nem épül, mint hogy "ha nekem jó, akkor valakinek tuti rossz" - és itt egészségről van szó.

Mind be kell záratni. És ekkor összeomlik a teljes magyar gazdaság, mert minden erre épül. Viszont itt az ideje szembenézni ezekkel a tényekkel, ahelyett, hogy elnézően járunk el, miközben a saját egészségünket tesszük kockára.

Azzal lehetne pl. kezdeni, hogy bojkott az ilyen cégeknek. Egészen addig, amíg a viszonyaik nem átláthatóak és nem vonhatók felelősségre. Ha tönkremegy, tönkremegy.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.05.05. 11:49:31

azért nem értem én ezt, mert szerintem 1 ilyen módszerrel dolgoztató céget 1 "álruhás" ellenőr 1 nap alatt megbuktathatna. pár emberrel hónapok alatt ki lehetne gyomlálni a gazdaságot.

akkormeg...?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.05. 11:54:33

@Meklén és Tamara: Mi megcsináltuk anno a Balatonnál. Tulaj üvöltve toporzékolt az étterem előtt, hogy azonnal menjünk vissza. De akkor már ő se gondolhatta komolyan :-)

Meklén és Tamara 2009.05.05. 11:55:20

@ozirisz: de ne felejtsd el, hogy Magyarországon élsz!

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.05.05. 12:00:40

Egyébként azok, akik nem ennének cigány által készített kajából, ők járnak afrikai vagy indiai étterembe? Gondolom ott fel sem merül, hogy cigányos lesz a bendőjük. Thai szakács mesélte, hogy feléjük azért hosszú a kisujjuk körme, hogy jobban ki tudják piszkálni az orrukból, meg a fülükből a zavaró tényezőket.

Megélhetési rasszista 2009.05.05. 12:02:07

@ozirisz: erre egy ismerősöm mondta, hogy az ellenőrök sosem jönnek rosszkor. Ő a pirosmadaras áruháznál középvezető, és múltkor is kijött az ellenőr. Rábökött erre, arra, majd megkérdezték, hogyan lehetne elsimítani, mire rezzenéstelen arccal közölte, hogy az asszonynak és a gyereknek kéne új bicikli. Ezzel távozott.

tutis 2009.05.05. 12:05:58

@gabcigirl:
Ha te ezt 200 ft-ból kihoznád, én neked.....nem gondolod, hogy más is próbálta? Vegyünk egy átlagot: 500 ft-os ebéd. Jó, hozd ki 300-350-ből. Mit is teszel ezért?! Meg veszed a hozzávalót, ami már megint csak olyan, hogy azt sem tudod, mit veszel. (ne részletezzem már, hogy a kertész (szomszédom) agyon permetezi a paradicsomát, hogy szép piros és hívogató legyen)
Vagy megtisztítva, vagy meg kell pucolnod, tehát 08-kor elkezded az egész ángáriát. Min. délig a kályhánál töltöd az időd, ezt se részletezzük, bár van ugye nyári 35 fok is....Majd egyedül, vagy a család nekilát enni, az kb 10 perc. Utána halmokban állnak a mosatlanok.....tudod mit? főzzél te, nem irígyellek....van helyette sokkal jobb hasznosabb elfoglaltság. És akkor még nem beszéltünk a húsok vásárlásáról....általában a jó ismerősöknek ad a hentes a javából. Ha neked nincs olyan, kapsz egy....na jó.

kernelpanic 2009.05.05. 12:07:19

@zapkorte: sorry, de ez nem kapitalizmus, ez valami posztszocialista-álkapitalista csökevény, ami miatt ott tart az az ország..

ahol én vagyok sincs kolbászból a kerítés, de ez elképzelhetetlen, ilyen itt nincs, és szerintem máshol sem az Elbától nyugatra..

Andie 2009.05.05. 12:08:29

Menjetek ki a budaörsi tescóba, ott van egy meki. Ha "szerencsétek van", akkor az egyik pénztárnál egy cigány transzvesztita van (vagy hermafrodita, vagy hogyatökömbe nevezik azt, aki mellben lány, de amúgy mindenhol máshol fiú).
Na az egy élmény, nem a körhinta bazze.

peca1000 2009.05.05. 12:08:31

A sok okos...:)
Én is voltam náluk állásinterjún, nagyjából ugyanezt mondták, de ott csak a nyugdíjjárulékot nem fizettek volna, mert mire abba a korba kerülök, lehet, hogy már nem is kapnék nyugdíjat.

A kaució is kb. 150 EFt, amit megértek, és papírt is adtak volna róla, hisz mi van akkor, ha lelépek a kajáért kapott pénzzel?
Ja és nem kellett volna előre fizetni, hanem a bérből vonták volna le, de nem egyszerre.

A fizu nem lett volna rossz, nettó 150 eFt, + benzintérítés egy x összegig.
Ha nem kellett volna nagyon korán kezdeni (hajnali f5), akkor elvállaltam volna.
Sok olyan cég van, aki hivatalosan, munkaszerződéssel felvesz, de nem jelent be, vagy ha igen nem fizet utánad járulékot. Vodafone-nál voltam így, kiderül, hogy pont a nyugdíjjárulékot nem fizették.

szelephézag 2009.05.05. 12:10:58

@peca1000: de kár, hogy nem vagyok munkajogász... jobban élnék, mint bárki ebben az országban...

tutis 2009.05.05. 12:13:43

Aki most borzasztóan védi a cigányokat: nem az a baj sose, hogy ezt a munkát nem tudná ellátni. Ti olvastok újságot (nem vörös színűt, az nem írja meg) és tudtok róla, hogy cigányok először szét néznek a helyszínen, lehet, hogy a kertet is felássák borzasztóan szineskedve a tulajnak?! Aztán néhány nap, hét múlva visszamennek többen.....mert úgy bátrabbak....Bezony, a vidékiek ezt mind tudják. Én ha pont a kertben csinálok valamit, mondom a szállító hölgynek, hogy ugyan vinné már be a hűtőbe a kaját. És lőn, végig megy a lakáson. Oda se nézek. Egy ci...?! Naaa, ne hülyéskedjünk fajvédő hölgyek, urak?!

Mérgező Hulladék 2009.05.05. 12:14:18

"Az első három hónapban 150.000 a fizetés, 50.000-et azonban levonunk, így a harmadik hónap végén már csak kb.120.000-et kell befizetni"

Ha a kaució célja az, hogy a heti pénz ellopásától védje a céget, akkor mi védi meg őket attól, hogy valaki már az első héten lenyúlja azt?

(A dolog logikájára vagyok kíváncsi. Úgy tűnik, sok hozzászóló úgy gondolja, hogy a 270ezret az első napon be kell fizetni, a szöveg szerint viszont nem)

mangorlo 2009.05.05. 12:24:02

@Kitalátor feljegyzete: roma az többes szám, embereket jelent. rom az az ember a lováriban. csak mondom offban :)

Cseber Lajos 2009.05.05. 12:24:39

@peca1000:
"Én is voltam náluk állásinterjún, nagyjából ugyanezt mondták, de ott csak a nyugdíjjárulékot nem fizettek volna, mert mire abba a korba kerülök, lehet, hogy már nem is kapnék nyugdíjat."

Gratulálok, hogy ilyen megértő vagy. Az nyilván fel sem merült benned, hogy ha senki után nem fizetnek nyugdíjjárulékot, akkor tényleg nem lesz nyugdíj.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.05. 12:26:12

@gabcigirl: a családom szerint nagyon jól főzök.

viszont dolgozom látástól mikulásig, és valahogy nincs ingerenciám minden nap este 6 után beállni a konyhába, hogy aznapra, vagy másnapra főzzek a családnak, max hetente kétszer, ha előre tudjuk, hogy aznap nincs rendelt kaja, vagy menza.
hétvégén sem jut eszembe tízfélét főzni, hogy betegyem a fagyasztóba, és utána onnan mikrózzon a gyerek vagy az uram.

ezt csak
- unatkozó otthonülők,
- elkényeztetett, válogatós családdal/férjjel megáldott családanyák
- mazochisták
csinálják.

szerintem.

anyám 1960 tól minden nap főzött apám miatt, amíg nyugdíjba nem ment az apukám, mert ő elvárta, hogy minden nap legyen meleg vacsora.

utálta is kurvára ezt az egészet szegény anyám, de inkább nem szólt.
ettől (is)lett boldog a házasságuk.

nálunk mindenki eszik valahol rendes ételt (menza, kifőzde stb.)napközben hétvégén majd zabálják a főztömet. vacsorára mindenki eszik amit talál, vagy ami van a hűtőben.

és ha ezzel a családom ridegtartásban van, akkor ott van. nekünk így jó.

szelephézag 2009.05.05. 12:26:55

@Mérgező Hulladék: nem ez a baj, mondom, hanem az, hogy egy GYANÚ miatt nem jogszerű kauciót kérni. Ha megtörtént esetleg a lopás (nem olyan gyakori talán), akkor RENDŐRSÉGI FELJELENTÉSSEL lehet utánamenni.
De ez a gyakorlat alapvetően arra nevel, hogy mindenki, aki munkát vállal, potenciális tolvaj...
Ne magukból induljanak már ki...

lámalány 2009.05.05. 12:33:07

Én is ételszállítótól (Cityfood) rendelek.
A számláról csak annyit, hogy én is bepipultam, hogy sosem adnak és felhívtam őket. Az ügyfélszolgálatos csodálkozva kérdezte, hogy melyik hétről kérem a számlát. Mondtam, hogy MINDEGYIKRŐL. Azóta rendesen küldik!
Nem értem, az emberek miért nem kérnek számlát. A gázszerelő számla nélkül olcsóbb, de ezek még csak az sem.

Mérgező Hulladék 2009.05.05. 12:40:52

@szelephézag: OK, megértettem korábban, hogy nem jogszerű. De én továbbra is csak abból az aspektusból figyelném, amit kérdeztem. Az még nem áll össze.

saq 2009.05.05. 12:41:12

aki ilyen helyről rendel kaját és azt eszi meg, az semmivel se jobb egy disznyónál.

röfögjetek!

TuskóHopkins 2009.05.05. 12:46:00

Én pár éve dolgoztam kényszerből biciklisfutárként.
Be voltunk jelentve, a bringát "megvették", így el lehetett számolni az amortizációt (kaptunk havonta pár ezer forintot szervízre).
Nem kellett fizetni kauciót, pedig volt olyan meló, hogy harminc darab húszezrest kellett vinnem.
Szerintem egy kajaszállító cég is simán meg tudná csinálni azt, hogy bejelenti a dolgozóit. Hosszútávon biztos jobb reklám lenne, mint kis balázs.

szelephézag 2009.05.05. 12:46:27

@szelephézag: bocsánat, elnéztem a kommentet :)
És akkor csatlakozom: valóban, egy normális cég olyan rendszert dolgoz ki, hogy védje a saját érdekeit is, miközben a másikét nem csorbítja.
Ahhoz persze nem eleve csaló módon kell hozzáállni... sokan ennél tovább nem jutnak. Ezért is tartunk itt.

szelephézag 2009.05.05. 12:47:59

@Mérgező Hulladék: az előző neked szólt :)

És ha már itt tartunk, tudnék olyan rendszert javasolni, hogy ez ne legyen probléma. Csak előbb fizessék ki a kauciót az ötletemért...

É2I 2009.05.05. 12:55:07

@saq:
Mér a disznyók is onnan rendelnek?
Nem is selytettem ;P

jokkmokk 2009.05.05. 12:58:03


számla?

általában netről rendelek pizzát és mindig bejelölöm, hogy kérek ÁFA-s számlát. Volt mikor nem tettem, akkos kaptam egy sajtpapírt.

Nem a számlára vna szükségem, hanem arra, hogy befizessék utána az ÁFA-t.

sikeres vagyok-e?

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 12:58:36

@-hattori-:

Ne törődj a provokátorral!

Évek óta ezt csinálja.

Írt már ennél durvábbakat is.


Nem kell neki válaszolni.

Timsó 2009.05.05. 12:58:37

Háj,

Az én párom is ott dolgozik műszakvezetőként. Amit a posztoló leírt mind igaz. Van kaució, de no szabadság, táppénz, étkezésijegy-papíron átvetetik velük, de nem kapnak. Ja és tele van kokeróval.

Megélhetési rasszista 2009.05.05. 12:59:15

@peca1000: Oh, a Vodafone. Még most is vadul keresnek "call center munkatárs"-at a Lehel téri központjukba. Azt nem közlik a pályázókkal, hogy decemberig felszámolják a budapesti telefonos üfsz-ot és mindent Miskolcról csinálnak majd.

suo tempore 2009.05.05. 13:02:28

főzök, dobozolok, hűtök

és azt eszem, ami nekem jó, tudom mi van benne (az alapanyag meg az, amit kapni lehet), adagonként kb 350-400 ft-ból megvan, hússal

és nem is kell minden nap főzni, mert 2 napig simán meg tudom enni ugyanazt, mert finom

és nincs minden nap egy szemétbe kerülő műanyag tálca

szóval tőlem aztán azt csinálnak, amit akarnak

temes69 2009.05.05. 13:11:57

én régen rendszeresen rendeltem tőlük, de egy idő után olyan szar volt a kaja amit kaptam hogy rendszeresen a kollegám kutyája ette meg. szal én váltottam lacibácsira, itt egyenlőre finom a kaja, számlát is adnak. egyébként a gastroyal is hozott mindíg számlát, és a kiszállítással soha nem volt semmilyen probléma. csak az étel minőségével....

Timsó 2009.05.05. 13:13:42

@jesszumpepi: a sötét bőrü kissebbségi csoport szlengelnevése

Pilgram (törölt) 2009.05.05. 13:22:23

azonnal felbaszni az apehnél az egést kibaszott kócerájt, úgyis kurva szart főznek. nem mellesleg van egy (nagyjából) ugyanígy eljáró BEFEKTETÉSI, PÉNZÜGYI területen működő cég, az Indotek, ahol azzal kezdik az állásinterjút, hogy a fizu bruttó 120, a többi megy zsebbe. De a menedzsment már dolgozik azon, hogy mindenki 100%-ra legyen bejelentve (mit kell ezen dolgozni? eleget lopni) Na ez, mondom, szép egy befektetésekkel foglalkozó cégnél, vazze.

janikahhh (törölt) 2009.05.05. 13:23:17

El kéne küldeni az Apekknek azt a posztot, hátha vagyonosodásiznak egy jót hétvégére...
dom.ir/0tipli

nimand 2009.05.05. 13:38:23

Valamennyire én is tudom igazolni a sztori hitelét. Jóanyám dolgozott a Csepel Művek területén lévő telephelyen a pénztárba. Nagyon hasonló dologokat mesélt, szabadság nincs, az első néhány ( nem emlékszem a pontos számokra ) fizetésből levonás kaucióra, bejelentés nincs, csak úgy jó magyarosan feketén. Sokszor 12-13 órát kellett gályázni, 50 körül az már elég megterhelő ( én még nem vagyok annyi, de beszarnék, ha 12 órákat kéne lehúznom nap mint nap ), egy napon anyám már nem bírta tovább, a 13. óra után már elég nehéz koncentrálni ( főleg, ha az lebeg a fejed felett, hogy minden baki a te fizetésedből lesz kipótolva, és volt ilyen ) és szóvátette, hogy ő már hazamenne és így is tett. Lehet azon vitázni, hogy ő volt-e inkorrekt, mert elfáradt és ezzel "cserben hagyta a céget". Minden esetre másnap kirugták, utsó 1 havi bér+túlórák lenyelve, nyoma sincs, hogy valaha ott dolgozott.

Pilgram (törölt) 2009.05.05. 13:50:13

egyébként a tőzsdefutárnál is egész jó a flamó.

PanelProli 2009.05.05. 13:50:16

Nem szép dolog ami történt, a gasztrolyal monnyonle...

De azt nem értem, hogy miért kifogásolják sokan a számla hiányát. Nem állami szinten nem értem, hanem a kisember szintjén nem értem. Az állam ugye hízik a számla miatt, de te otthon nem a számlát eszed meg, hanem az ebédet.

Hol lehet elszámolni melegétkezésről kapott számlát? Vállalkozásoknak a repi keret terhére igen, de egy síma magánember mit csinál egy ilyen számlával?

Netuddki. 2009.05.05. 13:50:50

Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy a levélíró NEM volt futár a címben megadott gyormoslékosztó cégnél.

DepecheAndi 2009.05.05. 13:56:06

Elkeserítőek a sorok, de úgy gondolom, hogy a nagy többség már bőven átélt ilyen és ehhez hasonló felvételi beszélgetést. Nem csak azon kell kiakadni, hogy cigányokat nem alkalmaznak. Régen azon buktunk ki, hogy kisgyermekes anyukákat "ha a gyerek lebetegszik, nem tudjuk megoldani a helyettesítést" dumára hivatkozva nem vették fel. Manapság már konkrétan megkérdezik, hogy van-e komoly kapcsolatod és ha igennel válaszolsz, már csúszik is az önéletrajzod az iratmegsemmisítőbe...hiszen ha komoly kapcsolatod van, akkor előbb-utóbb gyereked is lesz és nehogy már elmenj szülni, neki az pénzbe kerül. Hányadék az egész rendszer úgy, ahogy van.

Mérgező Hulladék 2009.05.05. 14:06:56

@PanelProli: szerintem a sima magánember úgy gondolja, hogy ha az ő jövedelmének majd' felét be kell fizetnie az állam felé, akkor bizony fizesse be más is (hátha aztán később - amikor mindenki fizet - csak 30%-ot kell majd). Ezt szolgálná a számla. Persze egyesek szerint ez szimpla irigység.

hulyemagyar 2009.05.05. 14:09:13

"Bubu80 2009.05.05. 07:39:54
@vauvauvau: Hát igen, lassan már itt is Balkán lesz, nagyon azon az úton haladunk. :( "

Nem mondod, hogy nem vetted észre!? Ez már a Balkán.

zapkorte (törölt) 2009.05.05. 14:14:32

@nimand: hogy-hogy, azt hittem, hogy kirugás után megkapta a negyed millió kaucióját, és boldogan élt vele, amíg meg nem halt!

staropramen 2009.05.05. 14:15:23

ozirisz · ozee.blog.hu 2009.05.05. 11:49:31
Sztrovacsek, te hiszel az álruhás ellenőr mesében?Ilyen erővel a Hófehérkében is hihetnél.
A dörzsöltebb vállalkozóknak megvan a jól fizetett emberük az ilyen felügyelőségeken+ ANTSZ, aki egy-két nappal a "váratlan" látogatás előtt szól, hogy vigyázz , jövünk.Addigra minden ragyog, a dolgozók legálisak,a jelenléti ív mintaszerű sőt ha "találomra" vkit megkérdeznek , olyan szép szöveg megy, hogy elsírja magát az ellenőr.
Ha valaki bejelentést tesz , másnap már tudja a tulaj, és szépívű repülés a jutalom.
Mikor kis ideig kutas voltam, először csak az tünt fel, hogy nehány ember tankolását a főnök fizeti, vagy csak beütteti. A többiek mondták el, hogy ők a beépített haverok a munkaügyi ellenőröknél.Ezután már azon sem csodálkoztam, hogy az ANTSZ széles ívben kerüli a kutat, pedig egy kezdő is bezárathatta volna legalább egy alapos fertőtlenítésre.

Balance Of Power 2009.05.05. 14:15:55

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Mondjuk lehet, hogy gyerekkel mashogy van, de mi ketten vagyunk es heti min. 2x van fozes. Hat utan. Es 2 napig lehet enni kb. egy menza menu arabol a jot. Persze ehhez munkamegosztas kell, kuktaskodom (kozos programnak is tok jo), neha magam fozok, de a beszerzesbol is kiveheti a reszet a ferfi. Ezzel egyutt persze kimegy az ember egy heten egyszer kajalni valamit, de mindig rajovok, hogy draga es maximalis joindulattal is csak "eheto".

De az igazi kedvenceim az egyedulallo lanyok, akik rendelik napi 800-ert, de sirnak, hogy draga. Hat bazzeg, fozzel. Egy embernek nem lehet fozni. Akkor meg fizess.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2009.05.05. 14:17:07

mi munkavállalók is kivesszük a részünket a hülyeségből, hiszen nagyon sokan ilyeneket is elvállalunk :-( kényszer.

zapkorte (törölt) 2009.05.05. 14:17:44

@PanelProli: számlát kérni valakitől az amolyan bosszú. Ha valaki szemétkedik velem, jól megnyomja a ceruzát, akkor én is kérek áfás számlát, és máris csak a fele az övé a pénznek.

zapkorte (törölt) 2009.05.05. 14:22:35

@gusvagyok: na igen, és ezzel sokszor viszaélnek a munkáltatók. Nekem is volt már feketemunkám, meg minimál+zseb konstrukciós is. Sőt, olyan is volt, ahol volt egy "fizetés" (120e) és volt hozzá egy "jelenléti pótlék" (80e), be volt jelentve mindkettő rendesen, de ha beteg voltam, vagy szabin voltam, vagy mittudoménimiért nem voltam jelen, akkor az utóbbit arra az időszakra nem bérszámfejtették.

Bacu 2009.05.05. 14:24:11

Amíg kapunk kajajegyet, addig nem fogok otthon este munka után főzöcskézni.
anyucika kajaházhozszállítótól rendelek, és nem igazán volt vele még gondom.
A futársrác már jó ideje ugyanaz... mindig meg lehet vele dumálni a dolgokat.
A kaja az normál! Van ami kifejezetten finom, van ami elmegy... Viszont az itteni drága menzánál még így is olcsóbb és jobb...

Ha majd megadóztatják a kajajegyet is, akkor rá fogok szokni a főzöcskézésre... de addig is inkább rendelgetek.

nimand 2009.05.05. 14:27:10

@zapkorte: Lófaszt, szerintem nincs ember, aki a kauciót megkapta volna, mert amiket itt is olvasok, meg én is hallottam, az alapján szerintem onnan nem lehet szépen/korrektül távozni.
Állítólag volt egy sofőr, aki úgy oldotta meg a lelépést, hogy a kaució biztosan a kezébe legyen, hogy az egyik bevétellel lelépett. Gondolom sejtette, hogy másként úgy se jutna a pénzéhez. ( Persze erre most lehet, mondani, hogy biztos az ehez hasonló esetek miatt van naluk ez a rendszer, de szerintem akkor is egy faszopó banda )

Balance Of Power 2009.05.05. 14:27:45

@Bacu: Kajajegy kitart egesz honapig? De jo neked :))

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 14:29:34

@Balance Of Power: lehet egy embernek főzni:) Én pl azt teszem:) Igaz, hogy 2x, vagy akár 3x eszem belőle, de igyekszem többfélét főzni, így tudom váltogatni. És jóval olcsóbb, mintha valahol ennék. Meg legalább tudom, mi van benne.

lovacska30 2009.05.05. 14:33:56

öszinte leszek, en sem szeretem a ciganyokat, nagyon nem, de nem ertem h mi a baj azzal h ha egy normalisan öltözött tiszta cigany hozna a kajat? Biztos vagyok benne h elöször en is meglepödnek, de örlünek neki h dolgozik.. eszembe sem jutna lemondani ezert, es ugyan igy ha konyhan mossa vagy pucolja a kruplit azzal sem lenne bajom.. vegre inkabb dolgoznanak, es nem kene tölük felni az utcan, meg eltartani öket... A sok költözöt meg ertem is meg nem nem is, szerinetetk ott nem fogjak a kajatokat feketek indiaiak kinmaiak vietnamiak meg akarkik-akar ciganyok fogdosni?- az jobb? Nem az a lenyeg h tiszta legyen az ember, a ruhaja, meg a keze is?
A szamla meg igaz, soha nemkaptam meg en sem egyiktöl sem aki ebedet szallit, de ha pizzatrendelek akkor mindig kapok..
A Gast Royalt meg nem probaltam en egy masik cegtöl szoktam rendelni, ez dragabb mint ök a kajaval nem volt bajom de nem hiszem h ilyet el lehet fogadni h ö azert nem fizet semmit mert igy tud olcsobban szallitani.. en meg ezert kapjam csak mega fizetesem felet??? Na alljon meg a menet. Igen is mindenki fizessen adot-persze most bele is logott a kezem a bilibe.
Ja es mar csak egy vmi.. nemcsak allami cegeknel lehet bejelntett fizetest tb-t nyugdijjarulekot, berletet, fizetett szabadsagot meg egyeb juttatast kapni. Legalabb is tapasztalatim szerint nem, pedig nem kis cegnel dolgozom több mint 1000 embert foglalkoztat..

OmegA404 (törölt) 2009.05.05. 14:34:14

Ilyen a kapitalizmus... a vad.

VikuNya 2009.05.05. 14:49:20

Nekünk kb. fél évig egy cigány srác hozta a kaját a Gastroyaltól. Lehet, hogy csak a felvételiztető volt kötsög. Persze, ettől még lehet, hogy a cég sem korrekt, de az adott helyzetben ezt nehezebb eldönteni.

A kauciót nem feltétlenül tartom gáznak, de a stílust igen. Lehet a cégnek nagyon rossz tapasztalata, egy-egy futár simán le tudja többszáz ezerrel húzni a céget egy jobb körzetben hétfőn. (Egyetlen 10-12 fős irodában simán összejöhet 40-50 ezres heti rendelés).

TB és szabi kérdés: megbízási szerződést kötnek? Mert akkor tényleg csak megbízási díjat kell fizetniük, és tényleg csak arra az időre, amikor a delikvens dolgozik. Mivel ez nem 8 órás állás, nem lep meg, hogy így szerződnek.

A felvételiztető viszont seggfej, valószínűleg nem érti, mit beszél. Nagyon sokat árthat a cégnek, mindenképpen jelezni kéne a vezetésnek.

VikuNya 2009.05.05. 14:54:09

Zabkorte, a jelenléti "bónusz" milyen munkánál járt? Olyan helyen szokták ezt alkalmazni, ahol nagy az indokolatlan "lógás" (vagy lógásgyanús esetek), ilyenkor jogos lehet. Persze, aki becsületes, az ezzel sajnos rosszul jár. Több olyan korrekt multiról tudok, aki gyártósoron alkalmazza ezt a módszert. Bár általában a fizetésnek egy kisebb százaléka szokott lenni ez az összeg, és mindent korektül fizetnek, így könnyebben beveszik az alkalmazottak. ha minden más feketén megy, akkor erősen gázszagú a dolog.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2009.05.05. 15:04:17

A Teletál-nál dolgozott öcsém mint konyhás, ott ugyanez volt, bár minimálbérre bejelentették, többit kézbe, de szabadság nem volt, illetve csak fizetésnélküli. Az ilyen rohadék cégeket mind földbe kéne döngölni. Mért nem vizsgálja ezeket az APEH meg minden más szervezet. Csodálkoznak, hogy senki nem fizet adót

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2009.05.05. 15:15:10

@zapkorte: persze, hogy nem bérszámfejtették, hiszen nem is létezett. :-)

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2009.05.05. 15:20:53

@jokkmokk: jól nyomod. ma is tanultam valamit. :-)

Balance Of Power 2009.05.05. 15:25:20

Nemtom, en is tokre orulnek, ha cigo hozna ki a kajat/pizzat, oltana a tuzet, vigyazna a rendre, szolgalna ki a boltban stb. Nagy ritkan elofordul, hogy latok ilyet es akkor is orulok. Szerintem aki egyaltalan veszi kozuluk a faradsagot es megjelenik egy ilyen felveteli beszelgetesen, az tenyleg dolgozni akar. Sajnos ez nem a tobbseg, a tobbseg jobban szeret hupakolni meg szotyolazni.

guy 2009.05.05. 15:30:35

Az a gáz, hogy az emberek hajlandóak itt dolgozni. Ha nem dolgozna itt senki, akkor biztos tönkremenne.

Nick-son 2009.05.05. 15:34:18

Könyörgöm valaki magyarázza már el nekem ezt a logikai bukfencet:

Ha arra van a kaució, hogy a megbízhatatlanok ne lépjenek le az első heti kajapénzzel, akkor mi értelme van, hogy a bérből vonják le 50ezer forintonként, amit a dolgozó majd talán egy hónap után kap első alkalommal?

Egyébként akik megértik az ilyen céget azok meg is érdemlik a sorsukat.

Elhitetik az emberekkel (talán még maguk is elhiszik?), hogy ez manapság így normális. Pedig kurvára nem az.

Ha meg éhes vagyok mondjuk nekem akár indián is hozhatja a kaját, de még eszkimó is, nem igazán érdekel...

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2009.05.05. 15:35:37

@Nick-son: ... csak ne legyen koszos. a többi le van sz..va! :-)

Neocon 2009.05.05. 15:43:17

Hat a kurva anyjat az ilyen rasszista fasznak, mint ez a fonok volt, vakker, itt egy cigany ember, aki dolgozni akar, nem eloskodni, erre mit csinal az eszetlen baromja? Ravagja az ajtot. Gratulalok az edesanyjanak.

neked ugatok 2009.05.05. 15:44:37

nálunk a melóban mindenki nyavalyog, pedig esküszöm arany életünk van néhány történetet olvasva
itt mindenki be van jelntve, adózik és nincs zsebbe pénz, meg mutyizás.. kevés ilyen hely van, igyekszem megbecsülni
és én is, meg a főnökeim is nyugodtak lehetnek, kérdés meddig bírja ezt a cég

egggyüttműködő partner 2009.05.05. 15:48:49

PanelProli: "Hol lehet elszámolni melegétkezésről kapott számlát? Vállalkozásoknak a repi keret terhére igen, de egy síma magánember mit csinál egy ilyen számlával? "

Nagyjából: papírcsákót hajtogatok belőle, oszt leengedem a Dunán.
Viszont ha én közteherviselek, akkor más is közteherviseljen már, jól. Ha bevételük töredékéből, de akkor is. Cukrászda, pék, pizzás, fagyis, fodrász, zöldséges: tök mindegy, leszaharom. Kérem a számlát, slussz.

tetramobil 2009.05.05. 16:36:14

Hello fiúk lányok.
Én dolgoztam a Gastroyal-nál vezető állásban. Tudnék mesélni. Az itt leírtak szinte mind igaz de nem sok.
Itt egy link ezt nézzétek meg www.alagastroyal.hu/
aztán nézzétek meg az apeh adót nem fizető cégek jegyzékét.
www.apeh.hu/adoslista/vegrehajtas_alattiak/vegrehejtas_alattiak_lekerd
írjátok be a keresőbe a gastroyal nevet és a clavell nevet, az is a gastroyal
na csao

muerte80 2009.05.05. 16:41:36

Nekem eleg omlengosnek gyanusnak tunik a level.
Valamint azert meg ne sajnaljam mar a ciganyokat en sem vennek szivesen kajat ott ahol cigany hozza ki.

belső ellenség 2009.05.05. 17:09:16

Attila esete csak a jéghegy csúcsa. Ez egy maffia cég maffia módszerekkel.Ha kell a biztonsági emberek késsel a kezükbe győzik meg a szállítókat. Az elmút néhány évben mióta ott dolgozom fél évente új cégbe vagyunk bejelentve (megbízási szerződéssel) és utána a korábbi céget felszámolják. ÉRDEKES! Mindent a jól fizetett ügyvédek irányítanak offsorecégek közbeiktatásával.

Salesman 2009.05.05. 17:14:46

@Nick-son:

csakis hogy náluk kamatozzon, és ha próba idő alatt elmennek akkor azt talán benyelik? Biztosan nagy a fluktuáció ;)

mik1024 2009.05.05. 17:33:51

Ez a kaukcios dolog csak Magyarorszagon letezik, fasza nem?? Tobb vendeglatoipari helyen dolgoztam Pesten es ket helyen is 50-50 ezer forint kaukciot vontak le tolunk, persze visszkapni mar nem olyan egyszeru, utolso helyen draga tulajdonusunk kirugott ugy 10 embert, egybol a zsebeben maradt 5kilo, mi meg jol bepereltuk, es megnyertuk! Ne hagyjatok magatok!

hatja 2009.05.05. 17:40:21

@Nick-son: valószínüleg néhány hónap után lesz csak olyan ügyfélköre a futárnak, amit már érdemes lenyúlni. lehet az első hetekben csak 50-60 ezer forintnyi ügyfelet kapnak, annyit meg a cég sem félt annyira. meg 50 ezer forinttal te sem fogsz új életet kezdeni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 17:44:41

@Kütyüuniverzoom: "Tesség otthon az asszonnyal főzetni"

hát aki van olyan hülye hogy hozzád megy, az meg is érdemli, hogy főzzön
:-((((

inkább végezz el egy osztó tanfolyamot negyvenezeré...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 17:59:41

utolsó mondat a poszternek ment...

én se rendelnék, ha cigány lenne a szállító...sorry! az én pénzemből ne vegyenek merciket, két gyilkolásos erőszakolás között

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 18:26:16

@Balance Of Power: "De az igazi kedvenceim az egyedulallo lanyok, akik rendelik napi 800-ert, de sirnak, hogy draga. Hat bazzeg, fozzel. Egy embernek nem lehet fozni. Akkor meg fizess."

Egyedülálló lány vagyok. Nem főzök. Fizetek. Eszek azt, amit akarok. Ha bejövök a konyhából, akkor nem azért, mert hosszú a lánc. Faszkorbácsot minden hímsoviniszta pöcsnek. Főzzön ő, ha főtt kaját akar.

Fú, de felkúrtam magam ezen a poszton.

csakezértregisztrált 2009.05.05. 18:57:22

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: de hát egy mercivel gyorsabban és biztonságosabban célhoz ér a kaja te vérbeli cosmo-jány :)

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 18:57:46

Jó pár éve kérdezte tőlem egy kolléganőm,hogy:Láttál te már dolgozó kisebbségit?


Láttam,bizony.

De most vált számomra nyilvánvalóvá,hogy még több is dolgozik,csak olyan helyen,ahol nem nagyon
látjuk őket.

A dolgozó roma látványa jó dolog.

Én még pincérként nem találkoztam vele,de szívesen megnézném,hogyan végzi a munkáját.

Pizzafutárként még nem találkoztam romával.Ha tiszta,és nem csal a visszajáróval,nincs baj.Egyéb esetben roma ellen,és sápadtarcú ellen is panaszt tennék a cégnél.

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 18:59:10

Évekig rendeltem a Gastroyaltól.Jól főznek,de nekem már drága.

Frucsasz 2009.05.05. 19:58:31

@Balance Of Power: Aha. Hát persze. Itt mindenki dögöljön meg ,aki nem tud/akar főzni, és mégsem parizeren akar élni. Értem én.
Én fiatal egyedülálló lány vagyok, aki napi 9-10 órát dolgozik, emelett egy esti és egy hétvégi suliba jár. Miért? Azért, hogy legyen diplomája, és elhúzhasson ebből az előitéletekkel telt szar országból. csak nincs hova, mert a többi ország sem jobb... Ó, és miért nem nappalin jártam főiskolára? Mert sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy a szüleim nyalják ki a seggemet azalatt a 4 év alatt, amíg tanulok. Nem ítélem el azokat sem, akiknek ez megadatott, de nekem nem. Így én eljöttem vidékről Pestre, hogy jobb munkám lehessen, fizetem az albérletet, a rezsit, az életet. Dolgozom, tanulok. Szerencsés vagyok, bírom erővel meló mellett a két sulit. És szerencsés vagyok, mert nem csak bejelentett állásom van, de egyelőre még plusz juttatások is. Úgy mint melegétkezési jegy. Választhatok: vagy levásárlom a CBA-ban, és még 2 évig (diplomáig) párizsit eszek, vagy elköltöm egy hét alatt a burgerben/mekiben, vagy megoldom belőle egész hónapra az ebédemet valamelyik ételszállítónál. Én utóbbit választottam. Nem szeretek főzni. Nem is nagyon tudok, csak alap dolgokat, amiket bárki. De nekem sajnos este fél 10kor, mikor hazaérek, macerás belefogni a főzőcskézésbe úgy, hogy még tanulnom is kell, és másnap korán kelés van. Hétvégén is suliban vagyok, a vasárnap az egyetlen szabad napom, akkor többnyire alszom vagy házidolgozatot írok. Emelett gyűlölöm a nő a tűzhely mellett-sztereotípiát. Aki szeret főzni, főzzön. De aki nem szeret, annak hadd ne kelljen már! Vessetek meg, de én bizony a kajarendelő röfögő disznók táborát szaporítom. Anno a G. Royaltól egy hétig rendeltem, nekem nem jött be. Amúgy az akkori royalos futár is beszélt a kaucióról, de ő vállalkozóként csinálta. Pár céget kipróbáltam, de hamar meg lehetett unni, minden ugyanolyan ízű volt. Aztán szerencsére megtaláltam azt az egy céget, ami az én ízlésemnek megfelelően főz, már közel egy éve rendelek tőlük, és a sajtos tésztát kivéve mindent tökéletesen készítenek el. A kifőzdék: semmivel nem olcsóbbak. Én rendelve heti 2500-3000 forintból kijövök (ált. két fogás), kifőzdében ez több volt. A barátnőm dolgozott több kifőzdében is, azok alapján, amit elmesélt, semmivel nem jobb, higiénikusabb ott sem. El lehet gondolkodni, miért olyan olcsó? Mert bizony ott is megy a szavatosságon túli felhasználás, az ÁNTSZ megkenése. Ott sincs bejelentve senki, egészségügyi könyv nuku, és betegen is bevonszolják magukat 13-14 órás melóra, különben nincs pénz, nem tudnak megélni. Hogy ott valódi a kaja? Hát persze...De hogy a forrás semmivel sem ellenőrizhetőbb, mint egy ételszállító cégé, az biztos.
A romákról: kedves hülyék! Az előre lezárt, lehegesztett kajának semmi bántódása nem esik attól, hogy egy cigány ér hozzá. A cigányság nem pestis, nem fogod elkapni. Tele vagyunk rossz tapasztalattal, keserűséggel, indulatokkal. Ezt megértem, engem nem egyszer kergettek már meg cigányok. Ugyanakkor miért olyan hihetetlen, hogy van, aki dolgozni is akar közülük? Egy barátom apja útépítésnél, csatornázásnál dolgozott mint művezető vagy mi. Ő előszeretettel vett fel környékbeli cigányokat. Ugyanis ők annyira hálásak voltak, hogy végre valaki nem a bőrük színét nézi, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, iparkodtak megtartani a beléjük vetett bizalmat. Sok cigánygyűlölő nem is tudja, hogy napi szinten azokon az utakon jár, amit ők építettek. Igen, sokszor nekem is elegem van abból a fajtából, aki azt hiszi, övé az ország szőrőstül-bőrőstül. Azoktól, akik azt hiszik, nekik mindent szabad. Akik az aluljárókban tarhálnak, akik beszólnak egy magányos lánynak, csak hogy lássák a félelmét, akik oda vissza tudják három-négy nyelven a BTK-t. A legjobban azt a fajtát utálom, aki a villamoson bömbölteti a csúcsmobiljából a mulatós zenét. De ugyanakkor azt is látom, hogy van egy csomó közölük, aki megpróbál becsületesen boldogulni. És nem tud, mert mi nem hagyjuk.
Elegem van ebből a korlátolt, begyöpösödött gondolkodásmódból, amit sokan tanúsítanak. Hogy az asszony főzzön. Hogy aki nő létére nem szeret főzni, az nem ember. Hogy a cigány nem ember. Ha összeszednénk az elmúlt év homáros kommentjeit, és ezek alapján a csökött értékítéletek alapján csinálnánk egy kritériumlistát arról, hogy ki számít embernek, vagy hogy mi a normális meg az elfogadott, végeredményül azt kapnánk, hogy ez a világ 6 milliárd sünDISZNÓ világa.

Secnir 2009.05.05. 20:00:27

@tetramobil:

akkor mesélj, ne kímélj minket :D
ezt kérte herr szily is...

Secnir 2009.05.05. 20:02:12

Frucsasz:

akkor most igyál egy unikumot és nyugodj meg...

Frucsasz 2009.05.05. 20:02:24

@Balance Of Power: nekem kitart, de persze csak ebédre. Havi 10et kapok, és heti ált. 2500-3000-ret fizetek. Az utolsó héten ugyan már hozzá kell csapnom a kajajegyhez némi kp-t is, kb egy ezrest, de ennyi még belefér. Reggel a bajnokok reggelijét tolom (kv,cigi), vacsorára ált. gyümölcsöt eszem, vagy némi csokit.

Frucsasz 2009.05.05. 20:03:30

@Secnir: értettem :) csak pálinka van, az is jó?

Frucsasz 2009.05.05. 20:06:02

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: szerintem azok a cigányok, akik dolgozni akarnak, nem ugyanazok, mint akik mercivel rohangálnak. Szerintem.

Salesman 2009.05.05. 20:09:35

@jesszumpepi:

Ne elmehetsz. Mi drága bazz? kb500 is van kaja érted kaja amibe a szállítás is benne van. Már most is olyan olcsó hogy csalni kell a bérrel te meg drágállod. Biztosan kis csóri lehetsz.. Öcsém, szerintem te keresel inkább keveset

Nick-son 2009.05.05. 20:31:40

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN

Azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy az a FEHÉR milyen ember, aki rágyújtja egy roma családra a házat és még a gyereket is lelövi amikor menekülni próbál.

Ilyenkor azt szégyellem, hogy én olyan kibaszottul FEHÉR vagyok.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 20:53:29

@PanelProli: Nem mindegy mit csinálok?
Ha kérek, azért kérek, hogy az adókat fizessék be az államnak. Az azért nem megy hogy soha semmit az államnak nem fizetünk, de elvárunk
Aztán meg jön a sirás, hogy szarban vagyunk és itt a Bajnai.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:11:14

@☺ágica: Tudok egy gazdaságosabb szisztémát. Nem akarnál kettőre főzni?
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:14:55

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN:
És ha cigányzenészekkel szerenádot adnék, bedugnád a füled is?
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 21:18:07

@Nick-son: Ugye ismered a MAGYAROK ellen az utóbbi 2 évben elkövettet buncselekményeket is.
Talán olvasnod kéne, nem csak "fehérezni"
Hallottál az utóbbi kiskunlacházai "gyermekcsinyröl"?

Píter 2009.05.05. 22:02:13

@Frucsasz: Melyik az a szállító ami bevált neked?

A poszthoz: ezek után tuti nem rendelek a Gastroyaltól, ha ilyen helyzet uralkodik a kiszállításnál, akkor képzelem milyen állapotok uralkodhatnak a cég többi területén... Persze tv-reklámokra, 'önelégültRTLbalázs' több millás szerződtetésére van pénze a cégnek...

sziklala (törölt) 2009.05.05. 22:14:47

Basszus kellenek az ilyen posztok, kommentek nagyon. Jelentosen csokkenti a hazatelepulesunkrol abrandozassal eltoltott idot.
Mert baj h cigany?
Mert nem fizet tb-t nyj-t, szabit a gasztrojal?
Es Apekk mert nem huzza le a redonyt nekik???
Probalna egy ceg itt, albionban igy mukodni: iranyba lenne izibe a munkajogi birosag meg a sokezer fontos karterites.
Arrrgggghhhhh

mutáns csiga 2009.05.06. 00:05:26

Mostanság már nem rendelek kajaszállító
cégtől de régebben rendeltem a Food Expressztől, Gastroyaltól, utóbb a Cityfoodtól.Ami igaz az igaz, valaki írta fentebb, hogy ezeknek elég egyenízük van.Valóban mert a krumplipürét porból csinálják a főzelék
meg olyan a sok rántástól mint a beton.
Én sokáig csak frissensülteket tudtam
rendelni, mert a főzelékek ehetetlenek voltak számomra.Nem beszélve, hogy ezek a cégek is szépen lassan emelik az áraikat, annak idején egyheti főmenü leves nélkül 2000-2500 ból kijött, most
viszont a 3000-3500 at súrolja.
Ezek a cégek még a húson is spórolnak.
Legutóbb a pörkölt szaftos lében úszkáló
pár húsdarab volt.Pofátlanságnak tartom, hogy a munkára jelentkezőket
rögtön lehúzzák a kaucióval,mintha azt feltételeznék, hogy aki oda akar menni
dolgozni az lop.Egyébként szerintem
minden helyen az embert meg kell hogy illesse az évi rendes szabadság, és a
TB és nyugdijjárulék fizetése.
Sajnos az is a céget jellemzi, hogy
szerencsétlen roma srácot mondvacsinált indokokkal rögtön eltávolították.
Egy időben a Gastroyalt nagyon hirdették Sebestyén Balázskával, de
úgy látszik, hogy nem mehet annyira a cégnek, mert ezeket a béna reklámokat levették a műsorról.

agymester_b 2009.05.06. 02:37:17

@Balance Of Power: Hoppa, hasonlot akartam irni, szinten gyerek nelkul vagyunk, viszont megoldjuk magunk a fozest, heti 3-4, alkalommal, es ferfiember letemre ennek a felet en csinalom, szintugy a bevasarlast, takaritast.

agymester_b 2009.05.06. 02:49:25

es mindezt ugy, hogy en is napi 10-12 orat dolgozom, heti 5 napban, es mellette tanulok, igaz nem ket iskolaban, de kemenyen.

☺ágica (törölt) 2009.05.06. 07:18:11

@horex: hát, ha megoldod a bevásárlást, mert azt nagyon utálom:)

Balance Of Power 2009.05.06. 09:12:47

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: Talan felreertelmezted, amit irtam. Azokat nem csipem, akik rinyalnak, hogy draga mindennap ezerer ebedelni; de nem is foznek.

@Frucsasz: Te is feleslegesen huztad fel magad.

Balance Of Power 2009.05.06. 09:18:05

@agymester_b: Jaja. En mindig mondom az asszonynak, hogy valami egyszerut fozzon, ami felora alatt megvan. Sok kaja megvan felora alatt.

@Frucsasz: Szerintem inkabb reggelizz rendesen, mert a mostani reggelid eleg hamar szetbassza a gyomrod. Foleg, hogy ebedre sem nagyon eszel normal kajat.

Balance Of Power 2009.05.06. 09:20:17

@agymester_b: Hozzateszem, nagyon fel tudja baszni az agyam, amikor 50 kg-s noket latok kijonni a Kaiser's-bol ket baszott nagy, tele szatyorral. Na ok biztos nem egyedulallok - hol van ilyenkor a ferfi melloluk?! Sokaig dolgozik? A Tesco non-stop nyitva van.

DaveSlim 2009.05.06. 09:42:34

Az a baj, hogy ez nem fotosopp. Párom egy másik ilyesmi cégnél dolgozik, bár sokkal jobbak, mint ez, de vannak hasonlóságok (van szabadság, de fizetetlen pl...)
Viszont jól lehet keresni vele, mert a heti bevétel 10%át kapják a futárok és a legtöbben hetente 700e Ft-ot hoznak a cégnek, tehát heti 70e Ft a futár fizetése. Azért az eléggé a "nem rossz" kategória...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.05.06. 10:24:38

@Balance Of Power: Lehet, hogy gyúrnak.
Mármint a nők... :D

Egyébként miből derül ki, hogy nem egyedülállóak?
Az 50 kilóból, a Kaiser's-ből, vagy a "baszott nagy" szatyrokból?
És mit segít a Tesco a Kaiser's-ben vásárlókon?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.06. 10:36:43

@mangorlo: Köszönöm! És mi a "roma ember" jelentése? Szoktam olvasni olyat...

@-hattori-: @jesszumpepi: Visszavonom, etesd gyanús személyek által lepukkant körülmények között készült, arra alkalmatlan járművel szállított szarral a családodat, csak nehogy elfáradj!

Mouth Hero 2009.05.06. 10:36:53

@Balance Of Power: Gondolom a maszturbálásnak is nagy ellensége vagy. :P

Mocsári Ciki 2009.05.06. 10:39:13

@Kitalátor feljegyzete: "És mi a "roma ember" jelentése? Szoktam olvasni olyat."

Ezen még az antropológusok is dolgoznak.

Balance Of Power 2009.05.06. 11:05:42

@Nathan D'Xantine: Hat aki egyedul el, az nem csinal ilyen nagybevasarlast. Kinek, minek? Csak, ami epp kell.
A Tesco-t meg azert mondtam, mert ha a baratja/ferje sokaig/mashogy dolgozik, oda este 10kor es reggel 6kor is el lehet menni, hogy ne a csaj cipeljen. Ugy ertem, akkor intezze a faszi a dolgot.

@Mouth Hero: Nem vagom az osszefuggest, de az allitas nem igaz :))

egérke75 2009.05.06. 12:08:23

Ezek a műkaják menniyvel jobbak mintha pár dolgot előre megfőzve eltenne az illető a fagyasztóba ,azért nem igaz hogy nem tudnak főzni meg az időhiány??ugyan már.......lusta rest és béna a társadalom
a futárokat meg ne sajnáljuk mert hozzánk Budaörsre uj Octaviával, Renaultal,Toyotával járnak vagy az céges??mondjuk a sajátja azt mesélik a futárok részletre veszik akkor már nem is szegény ahol szegények laknak az nem ilyen ...........

Frucsasz 2009.05.06. 12:10:37

@Balance Of Power: Tudom. Mindig feleslegesen húzom fel magam. Ezeken nem érdemes :) De nem szeretem, ha valaki ilyesmi alapján ítélkezik. Ennyi erővel kijelenthetném, hogy mivel én utálom a pacalt ( ha már kajás poszt), ezért mindenki, aki szereti vagy egyáltalán meg tudja enni a pacalt, az undorító disznó. De nem teszem. Attól ,hogy nem főzök magamnak, még ember vagyok, talán nem is értéktelen fajta, de ezt majd az utókor ítéli meg.

Frucsasz 2009.05.06. 12:12:40

@Balance Of Power: Már szétment a gyomrom. Sajnos alacsony a vérnyomásom, a kávé kötelező mutatvány. De gyomorfekélyem lett, így csak hosszú kávé formájában, sok tejjel ihatom, ami viszont eltelít egész ebédidőre. Nem állítom, hogy követendő példa vagyok, főleg nem étkezés terén.

házisárkány 2009.05.06. 12:18:56

Az én életem párja is elment egyszer állásinterúra hozzájuk, nagyjából ugyanezeket mondta el utána, csak még cifrábban. Mivel kultúrember, nem borította rájuk az asztalt, nem süllyedt le az ő szintjükre.

Én pedig szeretek főzni, amikor egyedül voltam, akkor is szinte mindig gyártottam magamnak valamit, egész egyszerűen azért, mert élvezem a kajakészítés minden mozzanatát. Kezdve onnan, hogy átnézek 5-6 szakácskönyvet ihletadónak, majd ami nincs otthon, azért elcsattogok beszerezni, otthon mindent szépen előkészítek, megpucolok, feldarabolok, kiklopfolok, bepácolok, aztán sütök-főzök-párolok, amikor kész, jó étvággyal befalom, végül elmosogatok. Na persze az ilyen macerásabb kajákat a hétvégékre tartogatom, hétköznapokon viszont lehet sokféle tésztételt készíteni, változatosak és gyorsan kész vannak, tavasztól jöhetnek a vegyes zöldségsaláták, és enm érzem szentségtörésnek azt sem, ha mirelit félkésztermékeket kapok elő a fagyasztóból. de ismétlem: számomra ez nem teher, hanem alkotás, élvezetes foglalatosság. Ha nyűgnek érezném, biztosan nem csinálnám. Hála istennek nem kötelező, aki nem szeret főzni, rendelhet kaját.

Frucsasz 2009.05.06. 12:21:41

@Píter: Nekem az Interfood. De sztem egyéni ízlés kérdése. Anno a béres alexandrásat, a gast royalt, a norbisat és a food expresszt biztosan próbáltam. Meg még pár másikat. A két erobika kajája borzasztó volt, a másik kettő meg műanyag és unalmas. Mindenkitől 1-1 hetet bírtam végigenni. Aztán jött a kifőzdés verzió, de azt a kínálatot is meguntam egy idő után. Végül az iNterfood vált be, nekem. De pl. az egyik kolléganőm a GRoyaltól rendel azóta is, és ő szereti. ÉS vannak itt, akik a Teletál nevű cégtől rendelnek, na azt pl. nem is próbáltam, de itt sokan szeretik azt is. De valójában hiába van kb. 10 féle cég, magát a kaját max. 2-3 üzemben készítik. Utána már csak a csomagolás meg az elkészült kaja minősége dönt. Pl az a cég, akik az interfoodnak főznek, ők csinálják a kaját a food plusznak is, ugyanaz a tulaj, csak új név a piacon. Annyi különbség, hogy egy-két menüvel szélesebb a választék, és más a csomagolás. És én úgy éreztem, a rosszabbul sikerült adagokat teszik a food pluszhoz. De mint mondtam, ízlések és pofonok...

Frucsasz 2009.05.06. 12:25:03

Ja, és ne reméld, hogy a többi helyen jobb körülmények között készül az étel. Mindegyik cég egykutya... És sajnos a kifőzdék sem jobbak. Abban igazat adok a fenti főzzünk otthon-mozgalom híveinek, hogy az az egyetlen módszer, ahol ha az alapanyagforrást nem is tudod ellenőrizni (értem itt pl. a tecsóban vásárolt husi/zöldség minőségét-származását) , de legalább látod, milyen körülmények között készül.

Salesman 2009.05.06. 13:05:24

@DaveSlim:

Igen akkor az 70 már csak 35 ami nagyon szar, ha akar valaki egészégügyi ellátást meg magánnyugdíjat.

vauvauvau 2009.05.06. 13:26:44

Havi ktg-ek:
-A Tb 37000 Ft
-Benzin 15000 Ft kb, mert nem mindig elég a cég által adott összeg
-Kocsi szervizelése
-Köt. bizt., casco
---------------
=

asdfg123 2009.05.06. 13:45:58

cigányozóknak: gyerekem bölcsijében cigányasszony a szakácsnő, most akkor vegyem ki a gyereket, hogy ne egyen olyanból amit ő főzött?
Egyébként dolgozik, 2 gyereket nevel és nagyon kedves, rendes nő, mi bajom lenne vele?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.06. 15:58:47

@Balance Of Power:
@agymester_b:

majd ha lesz kölök,befizetitek a menzára szépen, beadjátok a napközibe, ha felsőtagozatos lesz, kaja után már hazajön.

de a fél óra alatt megvan a kaja tipikus férfigondolkodás.

még a tésztának is kell 10-15 perc, és legalább kettő, amíg ráreszeled a sajtot, tehát talán.
főzelék friss zöldségből esélytelen.
perkelt? fél óra alatt a hús nem fő meg.
rántott hús? szeleteléssel, klopfolással, panírozással, sütéssel max. az első két darab, köret még sehol.
leves? porból. na ez van meg fél óra alatt.

a férjemnek nem tudok elég melegszendvicset sütni fél óra alatt:))

szaporodjatok, sokasodjatok, és rögtön megtanultok még praktikusabban élni:))

Balance Of Power 2009.05.06. 16:37:39

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: A csaladanyak altalaban valoban vacsorat csinalnak. En speciel nem nagyon vacsorazom, hideg kajaval viszont altalaban tele a huto.
Fozelek nyilvan gyakran van mirelit cuccbol, ebbol mindig van otthon nagyobb mennyiseg (spenot, borso, tok, bab, zoldbab, brokkoli, karfiol stb.). A hust meg nyilvan elore ki kell venni reggel a fagyasztobol meg ilyenek, de nyilvan a rantott hus szoba sem jon.
Es mondom: en is egyre gyakrabban allok neki. Rakott krumpli, milanoi, lecso... es tervezem a repertoar boviteset. Nem fel, de egy ora alatt tuti megvan mind.

"a férjemnek nem tudok elég melegszendvicset sütni fél óra alatt:))"
Errol beszelek! Susse meg maganak bazze :)) Nincs eleg dolgod amugyis? Nagy kedvencem volt az a tortenet, amikor kimentunk melo utan sorozni, egy kolleganonk sokaig dolgozott (nem kellett volna, de o ilyen kis streber volt), majd azert nem csatlakozott hozzank este (pedig igerte), merthogy a baratja meg nem vacsorazott. Legszivesebben azt mondtam volna, hogy akkor haljon ehen az illeto.

hisense 2009.05.06. 17:38:41

Hát ezt már nem tudom szó nélkül hagyni mert nevetséges és szánalmas emberek írnak olyanról amiről fogalmuk sincs... Én ott dolgozom és érdekes utánam fizetik a tb-t és nem hiszem, hogy a 170 sofőrből csak engem választottak ki..Tény kaukció van de ha azt mondom, hogy már jó pár ember lépett meg 300-400 ezer forinttal lehet te is elkérnéd!! de heti pénz van, van benzin hozzájárulás ja és van h délben már itthon vagyok és azt csinálok amit akarok.. Kergiz hozzászólása kamu még hogy nem lehetett időpontot egyeztetni meg h kettőig se ért ki a szállító.. Délig van ebébszállítás!Meg h nem viszi fel a szállító az elsőre hanem otthagyja a portán először is MINDEKITŐL megkérdezzük hová mikor tehetjük benyulhatunk e a hütőbe, stb.. És olyan szar hely ez, hogy akik kilépnek szállítók fél év múlva úgy kullognak vissza hátha visszaveszik őket.. Ja és van roma származású szállító konkrétan 4 is.Lehet keveselitek de más futár cégnél sem láttam többet..

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.06. 17:50:50

@Balance Of Power: életem, ez úgy működik, hogy mire hazajön:))

tehát belép a napi robot után elnyűve, és ott várja a gőzölgő melegszendvics. ezt azért kell így csinálni, hogy legyen ereje estefelé közreműködni a vasalásban:)))))


egyébként azt gondolom, hogy délben egyen mindenki rendes meleg ételt, és otthon este forduljon kívánságaival a hűtőszekrényhez. hideg vacsorát szívesen tálalok.

élettani szempontból én ezt tartom normálisnak.

mivel ez a dolgozónál - legalábbis a mi családunkban - munkahelyi (nálam műemléki is) környezetben eszel egy-két fogás meleg ételt.

elmeséljem, hogy a gyerek iskolájában milyen a menza?

- mindenkinek van egy virtuális "számlája" a neten
- az iskolában terminálok, illetve az otthoni számítógép
- feltöltöd pénzzel terminálnál az egyenleged, neten, illetve a terminálon addig rendelsz belőle, amíg van pénzed
- ebédlőbe bemész, lehúzzák a diákigazolványt, és a plazma (!!!) tévén kijön, hogy T.Macika ezt meg ezt rendelt,
- a konyhások fehér kesztyűben, sapában és köpenyben (!!!!) szervíroznak tálcára
- a választék hatalmas, és többnyire egészséges.

hála az égnek, T.Macikának nincs kifogása a menza ellen. Ha mégis, az én kajajegyem felét megkapja minden hónapban, és ha nem rendel, akkor a megszámlálhatatlan kifőzdék egyikében kajál.

most akkor miért is főzzek?

hatos 2009.05.06. 18:41:52

@hisense:
Ez az igazi GASTROYAL SZÍV!!!

De gondolom, a szappantartós eset Neked sem a legkellemesebb emléked...
Ja, és a TB-t tőlünk vonják. Illetve 13:00-ig van ebédszállítás. Az azért gáz, hogy délben már otthon vagy. Hogyan fejleszted a területedet?

De ezektől függetlenül-nézzetek hülyének- szeretek itt dolgozni!

belső ellenség 2009.05.06. 22:04:18

HISENSE Tényleg fizetik utánad a Tb-t? Vagy csak levonják és azt mondják? Akkor nem értem mért vagy fél évente más cégbe bejelentve és a korábbi cég mért kerül felszámolásra? Ha egy kicsit többet tudnál a munkaadódról (hány beszállítót nem fizetet, ki mennyivel tartoznak a felszámolt cégek az államnak) megértenéd itt semmi sem véletlen. Persze amíg megkapod a pénzed addig tartsál csak ki, probléma csak akkor lesz ha körbeérnek a információk és kiderül hogy az Általad befizetett kaúción a APEH és más hatóságok illetve a beszállítók marakodnak. És megint a kisember húzza a rövidebbet. Biztos Te is belátod, hogy a mai gazdasági környezetbe még egy 6-7 milliárdos éves forgalom mellet sem lehet kigazdálkodni 1 milliárdot reklámra. Pedig hát a kapucsinó (Danuubiusz) sokba kerül, meg a Tesco, meg a konkurenciák tönkretételére készülő 50%-os áron induló M FOOD, vagy hogy hívják majd.
Ezeket én összefoglalóan csak úgy hívnám "Norbi bosszúja", ugyanis mindegyik fantasztikus ötlet Henrik (Norbi rokona, a Gastroyal marketing igazgatója) agyából pattant ki. Henrik igazán jó a szakmában, föl is veszi érte a komoly fizetést, jó kapcsolatai révén nem lennék meglepve, ha az összehozott üzet után a másik oldalon is tartaná a markát, és hát nem utolsó sorban a kíméletlen költekezés következtében a csőd szélére került Gastroyalon bosszút állhat a családi sérelmeken (Norbit pár éve kirugták a Gastroyaltól, azután Norbi ételfutár cégét legyőzte a piacon a Gastroyal).
Azért Attila lehet, hogy még hálát ad a sorsnak, hogy így járt.

ebédkirály 2009.05.06. 23:14:49

Kaúcióra pedig szükség van. Múltkor egy vidéki területvezető pattant meg 2,5 millával. Feljelenteni nem lehet mert ugye a bevétel nagy része "fekete", így hát jobb ezt a témát inkább saját ügyként kezelni.

Mocsári Ciki 2009.05.06. 23:35:42

@asdfg123: Tisztelt asdfg123! Kérem ne terjesszen hasonlókat, mert ezek alapjaiban rengetik meg hitemet, amit minden lehetséges alkalommal el is mondok, miszerint a magyarok rasszisták. Merem remélni, hogy a New York Times-tól senki nem olvassa el, mert akkor kiderül, hogy a politikai tőkém kovácsolására rendszeresen csak felfújom az ügyeket.

zapkorte (törölt) 2009.05.07. 08:15:00

@hatos: Ha a tb-t tőled vonják, sétálj be egy bérlappal a legközelebbi munkaügyi központba, húzz sorszámot "emma ügyintézésre", told be az ablakon a bérlapod, és két perc alatt kinyomkodják a kompjuterből, hogy amit levontak tőled, az tényleg a tb-be ment-e, vagy a munkáltató zsebibe maradt. Az utóbbira is van számos példa. Annyira gyakori, hogy megérte létre hozni ezt az emma rendszert!
Neked meg megéri ennek utánanézni, mert ha nincs rendben a tb-d, és jön egy vakbélgyulladás vagy bármi, kegyetlenül kiszámlázzák! És nem mentség, hogy te azt hitted, fizetik.

Balance Of Power 2009.05.07. 09:13:49

@zapkorte: Egyszerubb regisztralni az Ugyfelkapun es lecsekkolni.

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Hideg vacsora vs. melegszendvics. Ez kicsit ellentmondasos.
"elmeséljem, hogy a gyerek iskolájában milyen a menza?" - Ja bocs, nem tudtam, hogy ti vagytok a Jetson csalad ;)))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.07. 09:31:37

@Balance Of Power: a melegszendvics nem rendes meleg étel. benne van a nevében, hogy szendvics:))

a menza tényleg ilyen. én dobtam egy hátast, amikor kihirdették. a szülők rögtön azt kérdezték, hogy mennyibe kerül nekünk ez a rendszer. amikor mondták, hogy semmibe, csak a kaja árába, senki nem akarta elhinni. és nem piaci árak vannak, hanem iskolai étkeztetési árak.

üdv

jetsonné


de hát ez van: haladni kell a korral, süssön váncza sütőporral, ahogy mondották volt régebben.

Balance Of Power 2009.05.07. 11:07:21

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: En Angliaban lattam ezt ceges menzan, hogy feltoltod kartyarol vagy kp-val a badge-edet es azzal vasarolsz a kantinban, bufeben, kisboltban.

Az iskolai modszer is zsenialis. Vege annak az idoszaknak, hogy a gyerek eleri az ebedpenzt, aztan nem fizeti be, hanem elveri. A mi idonkben mindenki ezt csinalta (csak en nem, mert hulye voltam :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.07. 11:08:39

@Balance Of Power: te nem hülye voltál, hanem rendes, tisztelettudó, illedelmes és becsületes kiskölök.

hisense 2009.05.07. 18:48:02

@hatos: én azt írtam, hogy van amikor már délben otthon vagyok ez nem mindennapos.. De azért te is tudod hogy megy ez.. A "belső ellenségről" megvan a véleményem mert elbújsz egy álnév mögé és szídod a céget, de arra, hogy felállj és azt mond köszi én ebből nem kérek inkább ott állsz te is a pénztárba minden hétfőn, hogy azt a "kevés" fizetésedet felvedd..Biztos kést szorítanak a torkodhoz hogy itt dolgozz. És azt a kézt bántani akitől kapsz igen bátor tettre vall igazi hős vagy mindenki szemébe... Ja és még hatoskám jelmondat????

hatos 2009.05.07. 19:53:34

@belső ellenség: hisensenek igaza van! Ha ekkora király vagy, miért nem állsz fel? Ahhoz már nincs merszed. Vagy nagyon közel vagy a tűzhöz, vagy a lehető legtávolabb. Az elöbbire tippelek, de akkor nem lennék a helyedben, ha a Góré megtudja ki vagy...
Milyen jó is az internet névtelensége! :)

tök-filkó 2009.05.07. 23:00:45

Ez a cég volt nagy és erős nagyon sokan (jól)éltek belőle dehát a hatalom a kapzsiság mindent megváltoztat. A törvényeket eddig is kijátszották a szállító mindig is egy szükséges rossz volt a konkurenciát pedig folyamatosan feljelentgették.Most már a ügyfeelet is hülyére veszik.Ugyanazt az ételt a tescós étlapon meg a jokerfoodnál olcsóbban míg a gastroyalnál tisztes haszonnal árulják. És tescos étlapot nem ad a száállító csak jokerest ha már látja hogy különben nem rendelsz. Ez az új cégük is csak arról szól hogy kicsinálják a konkurenciát. Egy hónapja figyelik a címeiket és célzottan ezeknek az ügyfeleknek kínálják majd az olcsó kajcsit. 4 hétig 8 hétig és utána lehetújra fejni a népet.

Jegkoko 2009.05.08. 23:15:35

Amugy én is dolgoztam már feketén egy cégnél fél évet de a túlórát és a ledolgozott órák számát mindig korrektül vezették.Miután kirugtak mert felcseréltem a szar festékes szinskálás papirt, mert több órás körbe körbe sétálás után majd kiesett a szemem a sok egyforma színű papír miatt és többször raktam bele ugyan azt és meglátta a főnök és azonnali hatályal ki lettem rugva.Furcsa mód az én munkámra nem igazán volt ennél a cégnél panasz, mindig mindent megcsináltam egy szó nélkül.Mikor eljöttem még 2x mentem vissza a béremért és mind a két alaklomkor megkaptam forintra pontosan.

imittto 2009.05.10. 14:33:31

Hétköznap a szomszédos ovi konyhájáról hozunk menüt 440 forintért fejenként, még választék is van. Hétvégén meg főzünk (most hogy jön a jó idő, bográtschban) - sikeres-e vagyok?

ismerlek 2009.05.10. 18:30:33

Azért az tök jó, hogy mindenkit megismertem az írásokból. A helyzet az, hogy egy reményteljes vállalkozás volt a Gastroyal, ahol a kemény feltételek ellenére is jó volt dolgozni. Sajnos tipikus ami történt, vagyis adott egy kemény munkával felépített "dübörgő" cég, melyre szemet vetnek léhűtő, lenyúlós senkiháziak, akik megpróbálják (sikeresen!!!) teljesen kiszipolyozni. Pontosan tudjátok, hogy kiről van szó. Azok az emberek akik segítettek felépíteni, hirtelen szarok lesznek és számukra fel is út, le is út. A mai nehéz helyzetben teljesen megértem azokat, akik egészen addig maradnak, míg megkeresnek még annyi pénzt, hogy kifizessék az esetleges hiteleiket és valahogy eltartsák a családjukat. Viszont sajnos nem véletlen, hogy egyre többen szó szerint elmenekülnek. Valóban nem gusztustalan az a stílus, ami manapság ennél a cégnél uralkodik. Igaza van a jelentkezőnek: pökhendiség, kivagyiság és inkorrektség. Lehetett volna még menteni a dolgokon, de a hitelességet nagyon nehéz megszerezni és nagyon könnyen lehet elveszteni. Hisense vigyázz, mert Te közel vagy a húsos fazékhoz, de nem lesz ez mindig így!
Belső ellenség, Te legalább tisztán látsz.

ismerlek 2009.05.10. 18:48:04

Javítok: gusztustalan a stílus

hatos 2009.05.11. 19:07:35

@ismerlek:
Én kimaradtam...:(

Belső ellenség férfi vagy nő? Milyen pozícióban van? És Hisense? Mit jelent, hogy közel van a húsos fazékhoz? Esetleg vezető?

Gézu** 2009.05.11. 20:59:34

Tetramobil ---> E Adrián ---> Bátor vagy!

ismerlek 2009.05.11. 21:00:50

Igen középvezető.
Az nem fontos, hogy a "belső ellenség" férfi vagy nő. (maradjon meg a névtelensége) Tisztán lát, ez a lényeg. Egyébként Te sem maradtál ki, de ne szomorkodj :-))) Ugyanazt az igát húzod. Nyugi: jó szállítókra mindig szüksége volt a cégnek, morogni meg úgyis mindegyikőtök morog. Igazából mindig a "vezetők" szívnak. Amíg csak szállító vagy viszonylag egyszerűbb az életed. Ha véletlenül kiemelnének, akkor azonnal menekülj, mert nem előrelépés, hanem totál szívás onnantól az életed. Csináld amit mondanak, mert manapság nagyon nehéz munkát találni. Másik ételszállító céghez elmenni nem érdemes, mert a közhiedelemmel ellentétben a tálalólistáknak semmi értéke nincs. Sokan megpróbálták átvinni egyik cégtől a másikhoz az ügyfeleiket, de az ügyfelek okosak ám, és attól rendelnek akivel minden szempontból meg vannak elégedve. Aki jobb ajánlattal, finomabb termékkel áll ki, azé a piac, és ez így van jól. Lehet trükközni, de úgyis előbb-utóbb kiderül. Egy konyhán, ugyanazzal a gárdával egyféle "egyen kaját" lehet csinálni, erre meg úgyis rájönnek az ügyfelek, mindegy mibe csomagolod. Az emberek akkor váltsanak, ha tudnak valami másik állást, nem kell a nagy semmibe beleugrani. Nagy kár, hogy ilyen flegma, közönséges stílus uralkodik a cégnél, mert ma már nem nagy dicsőség "Gastroyal-osnak" lenni. Egyre több ilyen és ehhez hasonló tapasztalatokat terjesztenek város szerte a cégről, ami szégyen.

Gézu** 2009.05.11. 21:15:47

Adócsalással vádolni a gastroyal Adrián?Na neee.... Ahol most dolgozol ott nem csalnak adót?

ismerlek 2009.05.12. 06:38:25

@Gézu**: Te annyira hülye vagy, hogy benzinpénzt loptál és még be is vallottad, hogy kirúgasd magad. Miről beszélsz? Na ez itt a gond, hogy ilyenekből "csináltak" területvezetőket, mint TE! Semmit nem tudsz az életről és a volt cégedről. Kb. ez az IQ szint most a Gastroyal-nál, mint a tied.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.12. 08:52:32

@Mocsári Ciki: Valami műfordítás talán költőien tisztázza:
"Emberember meg tudsz verni
De egy bugyit nem tudsz venni
Egyet vettél azt is lilát
Megálj ember nem kapsz pi
Ros lett a paradicsom nem sárga
Hátranéztem hát az anyám pi
Ros bort ittam az este
Angyalom, ragyogóm szeretem a bort!"

ismerlek 2009.05.12. 12:43:18

@Gézu**: Az lehet, de ez az adócsalás dolog akkor is faramuci dolog. Remélem azzal legalább tisztában vagy, hogy nem a szállító az adócsaló! Ezzel kapcsolatban egyébként sokkal feljebb kell a problémák eredetét keresni. Ma Magyarországon szinte kizárt, hogy kitermelhetőek legyenek az adó és egyéb terhek, úgyhogy minden cég máshogy próbál életben maradni. Nagyon nehéz a legjobb konstrukciót kidolgozni, mert a végén úgyis a vevővel kell megfizettetni mindent, akkor viszont nem tud a vállalkozás terméket eladni, mert iszonyúan drága lenne.

hatesz 2009.05.13. 14:25:13

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: azert birom ezt a nöi gondolkodäst. Az igaz hogy pl a pörkölt nem keszül el 30 perc alatt, de nem is kell ott ällni mellette folyamatosan, nem? vagis pl a pörkölttel összesen 10 percet kell foglalkoznod, nem?
Hasonlo pelda a mosäs. Huha be kell pakolni a gepbe, meg kipakolni, meg kiteregetni, összesen max 5 perc!

Es mielött elkezdene valaki kötekedni, joideje egyedül elek, ha nem üzleti uton vagyok, akkor reggel fel 8kor lepek le otthonrol, reggelizem otthon rendesen, ebedre viszek szendvicset, vagy esetleg kiugrok kajälni, este meg 7 utän erek haza, es van jopär olyan trükkös sajät receptem, ami max 20 perc alatt elkeszithetö, meleg es finom es egeszseges. Nem kell leülni hazaereskor a tv ele oszt annyi... Vagy megoldäs kisteve a konyhäba (pl hiradot en ält. este nezek). Nem olyan megterhetö äm az a fränya fözes, anyäm sem rendelt anno kajät... Sajna a mai nök többsege (tapasztalat) NEM TUD FÖZNI!
Amugy meg a legtöbben a kajarendelök közül irodäban dolgoznak, nekik szerintem jobb bösegersen megreggelizni, ebedre kevesebbet (mert jön utäna a "kaja-koma", du. egy kis gyümölcs, este pedig egy keves meleg etel.
Vagy ha rämhallhattok, akkor azt csinältok amit akartok:)

Salesman 2009.05.13. 20:40:29

@hatesz:

Az általad említett kajakóma kizárólag abban az esetben jön el ha az elfogyasztott étel cukrot tartalmaz. A fehérliszt tartalma is növelheti az érzést. Próbáld ki ezek nélkül és meglepődsz.

joco35 2009.05.16. 09:48:00

Én is alkalmazott voltam a Gastroyalnál veszprémbe,és csak megtudom erősíteni Attila cikkét.Azzal a különbséggel,hogy itt a kaukció csak 150000 volt.A pláne meg csak az volt,hogy külön órákat adtak azért,hogy elmondják miket kell hazudni a hatóságoknak.Például ÁNTSZ és Munkaügyi ellenőrzés során.

fordmanus 2009.05.28. 21:55:25

"Drága belsőellenség"! Én szégyellném magam a te helyedben,ha így viselkednék.Biztos 1enes embernek tartanak a Groyálnál,mert arra az asztalra sz@rsz,ahonnan a kenyeredet kapod.Ez a magyar mentalitás,véleményed van,de a tested puha és olyan gerinces vagy,mint a vizi sikló.Igazuk van az ismerőseidnek,hogy csak az álnév árnyékában nagy a szád.Csókolom a többi ilyen állatfajtát is,mint te!!!!Remélem bebux mielőbb!!!!


@belső ellenség: i +

ismerlek 2009.06.06. 11:16:02

@fordmanus: Akkor szégyelld magad! A belső ellenség pont nem egy gerinctelen alak, de Te meglehetősen vak vagy, ha ennyire nem látod tisztán a dolgokat. Vagy Neked nem jöhet össze a "fekete pont"? Lehet, hogy talán Te osztod? Egyébként Ő az aki mindig elmondja a megfelelő alkalommal személyesen, arccal vállalva is a véleményét, akkor miért nem "csúszómászózzátok le Őt" Attól, hogy Te nem ismered, még pontosan tudod, hogy igaza van!

tomas25 2009.10.20. 19:28:32

Sziasztok! Én is dolgoztam mint futár a gastroyalnál, és amit Attila leírt, az csak töredéke annak amik ott a háttérbe zajlanak. A kaukció azért inkorrekt, mert semmi féle papírt nem kapsz arról, hogy tőled levontal 150 vagy akér 300ezer kaukciót. Magyarul semmivel nem tudod bizonyítani, hogy te adtál letétbe nekik pénzt. ha ott hagyod a céget, és azt mondják hogy lóvé leves, mehetsz a faszba. Van más. heti 2500ft adminisztrációs költséget levonnak, a nagy semmiért. Mert ha normálisan működne az adminisztráció akkor még megérteném valamely szinten.de annyi ügyfelet elveszítettem a buta tudatlan rendeléseket felvevő elíró picsáktól h a katasztrófa. van még jobb. céges telefon ami flottán belül ingyenes. van egy 3800FT!!!!!!!!-os havi díjja amiből 3200 körül lebeszélhetsz, na én flottán kívül nem is beszélek egy rohadt 2 szót, minden hónapban 6200ft számlát vontak le! erről szintén nem adnak semmi féle telszámlát amit látnánk h mennyit pofáztunk havonta. undorító az egész! számoljátok ki havi szinten közel 700futárnak 2-3000ft-al több telszámla levonás a szemét görény nagyfőnök zsebébe! flotta telefon havi díj 3800????????????????????? ez röhej a javából! már megbízó szerződés nincs szövetkezi tagság van:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD amivel nálam betelt a pohár mert ezt már nyomon követni nem lehet. mai nap hallottam exkollégámtól, h már a fizetéseket is kóperálják ugyanis annyit keresel amennyivel X héten megjelölt forgalmad növegszik ill csöken. magyarul ők alattomos módon emelik az árakat /mert a vevő hülye nem veszi észre/ nekik csökken a forgalom és a te zsebedből veszi ki a pénzt.szánalmas moslékok! a ládák amiben a kaját reggelente szállítják az olyan mocskos h a kutyámat nem etetnám belőle! fuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjj ANTSZ!!!! de a főnök 10-20 ügyvédje dolgozik hogy a csúszópénz megfelelően biztosítsa a gastroyalt :D gyerekek ami itt megy az egy téboly inkorrekt futárok átbaszása! akinek van esze a kerülje el h itt dolgozon! 3év alatt kb 3000db papírt írtam alá még ott voltam. minden héten új rendszerek. Végre megszabadultam ilyen fos cégtőL!!!

tomas25 2009.10.20. 19:51:04

@fordmanus: Neked is addig nagy a szád, még bele nem szar a gastroyal. Todod te azt, hogy nem az a hülye aki foglalkoztat, ha nem aki csinálja.De majd rájösz kis srác;)

tomas25 2009.10.20. 19:59:17

@ebédkirály: És arra nincs szükség, hogy a paraszt tudatlan futárnak papírja legyen arról,hogy 2 kilót berakott a nagyfőnök zsebébe /akár több évre/ kamat nélkül? 700futár x 200.000ft= 140.000.000 misi. És szerényen számoltam. És akkor oszd az évi kamatokat. Szóval a gastroyal nagy főnökét úgy szájbabasznám ha tudnám ki az, hogy az anyját se ismerné meg! Trágya egy ember lehet!

tomas25 2009.10.20. 20:11:30

Arról már nem is beszélve, hogy az "Akciós" árak, drágábbak mint az eredeti. Ehhez mit szól vajon, egy jelenleg is dolgozó Gastroyalos marketinges? :)))))

tomas25 2009.10.20. 20:19:46

@hatos: Miért ki az góré? Egy szar senkiházi pénzéhes! Nekem mutasd meg egyszer......Amilyen negy db olyan nagyot fog esni, a szemét pénzéhes fosszájú! Azért tart itt az ország mert ilyen szarházi vállalkozók lepik el az országot! Szegény ebereket kihasznál, szaréhúgyé foglalkoztatja őket, és ami legfájdítóbb smmibe és hülyének nézi! Még ő dubai nyaralójában sütkérezik. fejére húznám a bőrt!!!

tomas25 2009.10.20. 20:21:50

@sziklala (törölt): "Mert nem fizet tb-t nyj-t, szabit a gasztrojal?" Mert le vannak fizetve. Adómentesen....

solan 2009.10.27. 10:54:36

Bakonyi Attilának hívják a tulajt, persze a nevét egy cégen sem fogjátok megtalálni...

solan 2009.10.27. 11:01:50

Én is dolgoztam ott, és teljes mértékben alá támasztom azt, amiről a cikk szól. Bejelentenek 8 órára, de mindent ( még a munkáltatói járulékot is ) tőled vonnak le. Te akarod a bejelentést...nem? Fizetett szabadság nincs egy nap se, fizetett ünnep sem, és inkább örülj, ha nem leszel beteg, vagy a gyereked. A pénzedért cserébe az egész életed ott töltheted, mert neked nem lehet családod, hisz már a Gastroyal az... Napi 10-15 óra munka a minimum. És faszságokat kell csinálni. Hozzá nem értők kitalálják a nagy okosságot, te pedig hajtsd végre... Soha többé nem dolgoznék ott, egy percet sem. A tulaj egy paraszt, az alapvető tiszteletet sem képes megadni a másiknak, mert úgy hiszi, ő a nyóc'kerbő' jött fasza gyerek. Hát, nem tudom... Én nem biztos, hogy arra lennék büszke, hogy akkora paraszt vagyok, amit már nem lehet überelni.

tomas25 2009.10.28. 18:43:02

@solan: 10-15 óra meló? Mit csináltál te ott?

tomas25 2009.10.28. 18:46:36

@tomas25: Iwiwen van jó pár Bakonyi Attila.

Auchan Vevőszolga 2010.02.20. 01:51:09

@neked ugatok:

JAh szerencsére ez nálunk is igy van!
akartam váltani.. Mehettem volna maszekba 12 órába zöldségesnek..Sem fizetett ünnep sem szabadág... 70.000 és 4 órára nejelent..

talán...Akkor inkább a francia...

hopihecske01 2010.04.01. 15:46:18

@neked ugatok: nah én kiprobaltam ezt a munkahelyet ,az hogy romlott büdös a hus az ugye normalis,meg az is h,a szünet utan kezet kell mosni hipos lötyiben ami utan hozza kell nyulnod a büdös husokhoz. televan barna börü embrrel feher nemsok van,de aki feher kikedik a romak::::::::.750 az orabér,de ha kilukad a hus az 5000 ft levonas ha meg nem ugy mosolyogsz ahogyan kellene akkoar 10.000. a levonas .az ültözöben se szekreny se semmi szombattol szombatig kötelezö a melo.cipeld a husos ladakat nö létedre a hapsik meg csak röhögnek rajtad.gusztustalan ez az egesz,

hopihecske01 2010.04.01. 15:58:05

@hopihecske01: mégvalami a tbt neked kell fizetni magad utan,10héten at levonnak 10ezret a fizudbol,a csoportvezeto csaj lefekszik a fönökkel leszoja a vén faszt aki a fönöke mig a ferje is ott dolgozik tudatlanul,de ha jol akarsz keresni csinald ezt te is mondtak a többiek nekünk.

husosfazek 2010.08.24. 22:44:04

Na, ezt most azoknak írom, akik hitetlenkednek....Tényleg minden igaz. Levonják az első 10 héten a heti 10 000 ft-ot a fizudból, és erről semmi papirt nem kapsz, sőt, a fizucéduládat minden hónapban aláírod, de nem kapod meg, nehogy esetleg a munkaügyi bíróságra vidd....fizetett szabi nincs, de ha esetleg olyan jól állsz anyagilag, hogy mégis szabira mégy, rögtön megjegyzik, és a leszámolási lista élére kerülsz. Tb-t állítólag fizetnek, legalábbis levonják tőled, 4 óra bejelentett munkaviszony után, de pl volt, akinél kiderült, hogy csak 2 órában volt bejelentve.....Amikor eljössz a cégtől, remeghetsz hetekig, hogy ugyan visszakapod-e a kauciót, mert ugye sehol semmi nyoma...ja, és amikor odamégy dolgozni, "biztos, ami biztos" alapon rögtön aláiratnak veled egy papírt, amin az áll, dátum nélkül, hogy ...........munkaviszonyát a mai nappal közös megegyezéssel megszüntetem. Ezt tehát rögtön belépéskor. Ja, és ha esetleg nő vagy, és olyan, aki nem könnyen fekszik, hát ne menj oda dolgozni, mert nem leszel ott hosszú életű......és ha az első napodon esetleg valamit nem találsz meg abban a büdös, koszos, labirintusszerű konyhában, hát rögtön fizetsz 10 000 ft bírságot. Ez megtörtént. Úgyhogy nyugodtan menjetek a Gastroyalhoz dolgozni, csak előtte mondjátok meg a családnak, hogy sokat nem fognak látni titeket a közeljövőben. na, ennyi.

Rózsi a rozsomák 2010.11.29. 20:19:41

@husosfazek: Holnapra hívtak be, mert ugye én is jelentkeztem a kiszállító hirdetésükre. De most már áldom azt a pillanatot, amikor megfordult a fejemben, hogy utánanézek a cégnek és ennek a munkakörnek.

HLaci 2010.12.28. 16:55:57

a cigányok mennyenek a qrva annyukba.

én sem reklamálok, ha egy cigány nem alkalmaz engemet, mert gádzsó vagyok, úgyhogy pofa sutba, oszt kuss legyen.

Gedeon77 2011.03.26. 18:21:11

Az a cumi, hogy nem csak ez ilyen szar, pedig bíztam benne hogy ne olyan vészes.
Kocsiban ülsz..stb, De mondom a ez van más szállítócégnél is, undorító geci patkány hely.Ismerősöm által. Én pedig a biztonsági-őr geciségről tudnék regélni, lehet indítok egy ilyen blogot én is és leírom mi megy ma az országban őrzés-védelem alatt.a KURVA ANNYJUKAT!!!!

mogyiscsalamádé 2011.04.19. 20:45:33

Ez igaz. Én a konyhán dolgoztam. 4 órára jelentik be az embert, napi 9 és fél óra a minimum,amit lehúzol, a higiénia taszító, a kauciót mindenkitől kérik. Kilépéskor meg vagy megkapod, vagy nem. Fizetés hetente, kézben. Tele van amúgy cigányokkal, de csak mert a magyarokat megfélemlítik/kitúrják a konyhán, így hamar lelép mindenki. Azok, akik meg csak átmenetileg dolgoznak ott, leszarnak mindent. Sokan írni-olvasni nem tudnak, hajháló és kesztyű meg kézmosás nélkül dolgoznak. Csak annyit mondok: otthonról vittem az ebédet a melóhelyre:)

mogyiscsalamádé 2011.04.19. 20:47:27

@tomas25: gondolom, hűtőházazott, vagy konyhán volt. A túlóra nagyon gyakori ezeken a helyeken. De a 9 és fél óra munka a minimum, és csak 4 órára jelentenek be.

bodolaiék 2011.06.17. 20:31:14

Százmilliókkal tartoznak a Gastroyal termékek korábbi forgalmazói
Gazdaság.hu | 2011. június 14. kedd,
Nem fizette be az offshore tulajdonosi háttérrel rendelkező Gastroyal étel-házhozszállító mögött álló, milliárdos forgalmú cég a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal által több mint egy éve kiszabott 20 millió forintos bírságot. A Gastroyal Food Kft.-t átnevezték, nemrégiben elrendelte a bíróság a felszámolását. Az ételfutár szolgáltatót viszont már egy új társaság működteti, ami nem újdonság a márka több mint tizenöt éves történetében. Egy másik korábbi cég, az egykori Gastroyal Holding Kft. szerepel a 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozók szégyenlistáján is.

A Gastroyal Food Vendéglátóipari Kft. tavaly áprilisban kapott először 10 millió forintos büntetést a Gazdasági és Versenyhivataltól (GVH), mert a cég előzetes vizsgálatok és felmérések nélkül azt állította fogyókúrás étrendjéről, hogy a fogyasztók meghatározott mértékben csökkenthetik vele testsúlyukat, például 90 nap alatt 15-20 kilogrammot fogyhatnak.

A Gastroyal Food ezután 2010. május elsejével Larabay Food Vendéglátóipari Kft.-re változtatta a nevét, miközben egy másik eljárást még folytatott ellene a GVH megtévesztő akciós gyakorlata miatt, amiért végül tavaly júniusban újabb 10 millió forintos bírságot kapott.

Ekkorra azonban a Gastroyal ételek forgalmazója már nem a Larabay Food Kft. volt, hanem még a fogyókúrás ügy versenytanácsi tárgyalását követően, 2010. áprilisában alapított új cég, a Pesti Ebéd Vendéglátás Kft. A bírság megfizetése egyik ügyben sem történt meg a mai napig – tájékoztatta a Gazdaság.hu Hírügynökséget a GVH. Arra a kérdésre, hogy a Gastroyal márka mögött álló újabb cég a korábbi ügyei miatt számíthat -e további vizsgálatra, csupán annyit válaszolt a hivatal, hogy feltételezett jogsértés esetén panasz, vagy bejelentés, illetve saját észlelés alapján indít vizsgálatot.

A Gastroyal Food Kft.-t az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 2009. januárjában alapította egy magánszemély, Pápai Norbertné 500 ezer forint alaptőkével, majd márciusban a cég többségi tulajdona egy Seychelle-szigeteki vállalkozáshoz került. Az alakulás évében a Gastroyal Food Kft. több mint 2,4 milliárd forintos árbevétel mellett 154 millió forintos veszteséget produkált a leadott beszámoló adatai szerint. A Csepel Művek területén telephellyel rendelkező vállalkozásnak az Opten adatai szerint összesen 7 alkalmazottja volt.

A Pesti Ebéd Vendéglátás Kft.-t már egy másik magánszemély, Bereczki Attila Mihály alapította, aki ma is kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a cégnek. Hogy az új vállalkozás milyen eredménnyel zárta a tavalyi évet, azt beszámoló híján egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy papíron az új cégnek is 7 munkavállalója van. A Gazdaság.hu próbálta elérni a tulajdonost, hogy nyilatkozzon az ügyben, de a cikk megjelenéséig nem reagált a megkeresésre.

A Gastroyal már több mint 15 éve van a piacon, ezalatt számos vállalkozás állt mögötte az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint. A Gastroyal Food Kft. előtt vélhetően a Gastroyal Holding Kft. volt a márka forgalmazója 2007. januárja és 2009. májusa között. Utóbbi társaságot egy Seychelle-szigeteki szigeti offshore cég, a Tyran Enterprise Corp., és egy magánszemély, Bakonyi-Kiss Attila alapította. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának nyilvántartása szerint Bakonyi nevén szerepel a Gastroyal több mint 40 védjegye, többek között a márka logója is. A többségi tulajdon mindvégig a Tyran Enterprise kezében maradt, de Bakonyit két magánszemély, Liptai Vera és Hoványi Balázs is váltotta tulajdonosi és ügyvezetői pozíciójában. A Gastroyal Holdingot 2009 májusában átnevezték Tyran Holdingra és végelszámolást indítottak, ami sikertelenül zárult, így októberben felszámolási eljárás indult a cég ellen, amely 2009. novembere óta folyamatosan szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt.

Az indulás évében a Gastroyal Holding 671 milliós árbevétel mellett 107 millió forint veszteséget produkált, 2008-ban 267 milliós forgalom mellett 260 milliós veszteséget. A vállalkozás árbevétele a felszámolás évében 17,4 millió forintra apadt, és 10,8 millió forintos nyereséget sikerült elérnie.
Bakonyi-Kiss Attila a kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a Gastroyal Invest Kft-nek, amelyet 2008. novemberében alapított. A félmillió forintos jegyzett tőkéjű, vagyonkezeléssel foglalkozó társaság forgalma elenyésző a tavaly 76 millió forintos árbevétel mellett mintegy 24,8 millió forint nyereséget ért el. Tavaly októberben Bakonyi alapított egy újabb céget, a Modern-Food Kft-t, amelynek fő profilja az élelmiszer nagykereskedelem.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint az első Gastroyal cég vélhetően az ÁLA GASTROYAL Vendéglátóipari Bt. volt, amit még 1997-ben alapítottak, és bel-, és kültagjai mindvégig magánszemélyek voltak (köztük egy ideig Bakonyi-Kiss Attila is). A társaságot 2002-ben végelszámolták, az elérhető beszámolók szerint a cég végig veszteségesen működött.

A következő forgalmazó cég feltételezhetően a 2003-ban alapított, a beadott beszámolók tanulsága szerint szintén egész pályafutása alatt veszteséges Gastroyal Union Kft. volt a sorban, melynek tulajdonosai között szerepelt Hoványi Balázs és Liptai Vera is, akik a korábbi bt.-ben kültagként működtek közre, és a már fentebb említett, soron következő forgalmazó cégben, a Gastroyal Holding Kft.-ben is tagok voltak.

bodolaiék 2011.06.17. 20:41:18

@bodolaiék: érted?
7 azaz hét munkavállaló :D

bodolaiék 2011.06.17. 20:49:56

@solan:
összeállnak a dolgok.
bodolaiék 2011.06.17. 20:31:14
süti beállítások módosítása