Tékozló Homár

Miért esznek a bankok külföldi kártyákat?

2009.05.05. 13:01 | jackyll | komment

Miért van az, hogy amikor egy bankautomata beszippant egy kártyát, nem automatikusan a tulajdonos nevére postázzák (címe ugye van a rendszerben), hanem megeszik? Az MKB egy nyilván egyszerűen pótolható külföldi kártya láttán reflexből darabolt volna, de egy teljesen kamu fax segítségével sikerült meggyőzni őket, inkább adják vissza:

Múlt szerdán beszipanotta egy atm a külföldi bankkártyám és a köcsögök nem akartak visszaadni mert hogy az nem is az enyém! Bár a nevem rajta van. És hogy a bank küldjön nekik faxot arról, hogy az az enyém. Bank persze nem küld faxot, a 21. században átálltak az emailre, ami persze nem jó nekik. Hát küldtem nekik egy faxot skyperól a bank nevében és tegnap átvettem a kártyám :)

Mr. (MKB BANK)

This letter is to confirm that Mr. XY is a XZY account  holder and posses a YZX card issued by  Master Card with the number:
DOB:
Address:

We understand that Mr. XY entered by  mistake several times his PIN code and  had his card stuck into one of your ATM  machines. Please accept this letter as  a confirmation of identity for our  member to recall the card.

Should you have any questions, please  email support@

Kind regards and thank you for your  cooperation,

Westend-fiók amúgy :) és központi ügyfélszolgálat. Persze órákat beszéltem velük telefonon. Meghogy higyem el, milyen profi hamisítványok vannak. És náluk policy, hogy nem adnak vissza kártyát. Ez volt a fiókban. Aztan sikerült elérnem, hogy ne zúzzák be azonnal és várják meg az értesítést a banktól.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kontár 2009.05.05. 16:31:54

Egyszer pontosan akkor vettem fel a rádiótelefonomat amikor az automata felkínálta a kártyát elvételre és "természetesen" a csajom csacsogására jobban figyelve ott maradt a plasztik, s mivel a zsé már kézben volt elindultam.
Másnap kétségbeesett keresés telefonálgatás ,hogy nincs-e itt meg ott stb. Elvileg nem használták hiszen a kártyaőr szolgáltatás jelezte volna.Ügyfeles csaj a letiltást javasolta amely 5000 Ft-ot kóstált néhány éve, majd az akciót követő egy-két órán belül felhívott ,hogy az automata benyelte...(Sz.Sz.B. megye egyetlen Inter-Európa fiók előtti saját automata saját kártyát nyelte)
Magamhoz képest óvatosan felkínáltam a mélytorok lehetőségét, mire megsértődött...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.05. 16:35:26

egyszer egy haverom írt emailt napközben, hogy aszongya 'itt van előttem az asztalon egy méretes fax, amit mindjárt feldarabolok fejszével, mert nem azt csinálja, amit mondok neki'
pár percig elhűlve vizualizáltam a dolgot, aztán a röhögéstől sikítva jöttem rá, hogy valószínűleg nem öncenzúra volt az x, hanem tényleges faxkészülékről volt szó :D

Ofélia . 2009.05.05. 16:35:47

@☺ágica: Rozsdaoldót a farkára a kis bestiának!!

mqqq 2009.05.05. 16:36:13

@Mária: És min röhögsz? Így kell írni.

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 16:40:05

@☺ágica: alufólia a párkányra
zörög ha rászáll, nem szeretik

Smacika 2009.05.05. 16:42:12

@☺ágica: Szögesdrót.
Na komolyra véve, Nepálban a lámakolostorokban a rinpócsék ezüst színű szalagokat tesznek minden helyre ahol madár leparkolhat, hogy megvédjék az értékes műemlék templomokat a madárfostól.
Javaslom ezt.

Smacika 2009.05.05. 16:44:43

Zörög, csillog, ficereg.
A madár meg nem komázza az ilyen dolgokat, kivéve ha csóka, mert az ellopja.

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 16:47:39

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: köszi:))) Ezt kipróbálom. De csak csíkokat rakjak, vagy burkoljam be az egész párkányt? Mondjuk vicces lesz, de elég morcosan ébredtem, pedig most még csukva az ablak éjjelente

somogg (törölt) 2009.05.05. 16:49:50

Ha jol latom a levelbol, elutotted a pin kododat ezert nyelte el az atm. Az is eloforulhatott volna, hogy egy tolvaj teszi ezt, es faxot kuldve visszakapja az ellopott kartyadat. Tudom, hogy kartyat nem igy lopnak (csak a magnescsikon levo info a fontos) es atmhez is ritkan mennek vele, de attol ez meg biztonsagi kockazat. Gratulalok, felfedeztel egy biztonsagi rest. Ha a bank a jovoben valtoztat a kartya visszadasi szokasain, akkor hasznos volt a poszt.

Ofélia . 2009.05.05. 16:50:46

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: Ez a rinpócse dolog elképzelhető de azért imamalmot ne szereltess az erkélyre:))

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 16:54:11

@☺ágica: valahol olvastam, hogy galambok ellen jó
Smacika is írta: zörög, fényes
Nem szeretik
Egy próbát megér:)
Befóliázod, és körberagasztod
szerintem
Kérdés mennyire tartós, de talán átszokik a szomszédhoz:)

Smacika 2009.05.05. 16:56:51

@☺ágica: Szerintem kis ügyes csíkokat kaszálj le alupapírból(a felfalt csokié is jó)és azt ragaszd fel az ablakkeretre, úgy, hogy a párkányra lógjanak.

Smacika 2009.05.05. 17:01:55

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Nemcsak elképzelehető, hanem tuti.Ezt olvastam róluk.
A szerzetesek nem ölhetnek meg semmit, ezért mindenféle trükkös dologgal védekeznek.
Vannak olyanok (dzsainának nevezik őket) akik egész életükben fátyollal a szájuk előtt élnek, nehogy lenyeljenek véletlenül valami élőlényt.
Amikor isznak azon keresztül megy a lé.
A kaját is aprólékosan átnézik, nehogy akár egy hangya is belekerüljön.

O^O · http://www.bridgepizza.hu 2009.05.05. 17:10:41

A bank is van olyan hülye intézmény, mint bárki más, főleg ha a neved is rajta volt, nincs miért aggódni. Feltéve ha nem Kovács Zoltánnak hívnak! :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.05. 17:12:12

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: Azok simán a banktól lekérik a kimutatást. Inkább a kártyatulajdonos nézegeti majd bambán az üres egyenleget, ha rossz kezekbe kerül a kártya.

Bocsi a késői válaszért, de nekem is megette az automata a kártyámat, oszt a délutánt azzal töltöttük, hogy a sógor dzsipjével kirángassuk a falból az automatát, és konzervnyitóval felboncoljuk. Meglett a kártya, csak baromi festékes lett. Legközelebb f@ksszal csináljuk.

köcsögömszéken 2009.05.05. 17:13:49

@BékiPeti: behúzza a lóf@szt. simán vettem ki kártyát atmből, aztán iwiw, a tulaj megörült, hogy jó fej vagyok.

Ofélia . 2009.05.05. 17:14:47

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: Azért elképzelem vágica arcát amint éjjel háromkor arra ébred, hogy az alufóliák csilingelve zenélnek a szélben, az imamalmok lassan forognak és két ripócse lótuszülésben lebeg az ablaka előtt.

Az erkély sarkában pedig egy rozsdaoldótol tükörfényes seggü kicsi madár (ettöl most megdöglök) rikítással) lefordul röhögtében a korlátrol:))

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 17:25:28

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: gúnyolódj csak:)))


Na, leléptem. További jó mulatást:)

körökör 2009.05.05. 17:44:23

Aki többször rossz PIN kódot üt be az vagy hülye barom vagy csaló. Majd, ha valakinek lehúzzák a kártyáját illetéktelenek majd nem beszél itt hülyeségeket össze-vissza.

Frucsasz 2009.05.05. 17:48:18

@elwood: Ez lehet ,de az meg biztos, hogy szándékosan megtévesztette a bankot. És egy másik cég nevében hamis igazolást adott ki. Én nem értek a BTK ide-oda forgatásához, de azt biztosan tudom, hogy ezért a bank felrakhatja KHR-re. És most őszintén, remélem, hogy meg is teszi. Olyan kurva nagy a szánk, ha arról van szó, hogy a szemét szolgáltató így meg úgy átvágott, a szemét áruházláncok így meg úgy megtévesztenek. De ha mi tévesztünk meg, mi hamisítunk, akkor az már érdekes módon rögtön nem számít rossznak. Az már nem is bűn. Azt szabad, ugye? Hiszen az a mi érdekeinket szolgálta... Hát akkor javasolnám, hogy ha senkinek nem akaródzik betartani a törvényeket és szabályokat, akkor talán 1) nem is kéne hasonlót elvárni a másik féltől sem 2) meg kéne őket szüntetni. Mármint a szabályokat. Éljen ismét az erősebb kutya ba..ik elv, boldoguljon mindenki úgy, ahogy tud és nem szégyell. De akkor panasznak sincs helye, ha úgy adódik, hogy nem te ba..ol, hanem téged b...nak. De ez a két mércével mérés kezd az idegeimre menni.
Mielőtt jönne a sok okos ember, aki megmagyarázná nekem, hogy miért is volt tetű az MKB, amiért nem adta vissza elsőre a kártyát: azért, mert elnyelt kártyát nem adunk vissza. Soha. Tessék tudni a PIN-t. GYK: az egy BIZTONSÁGI kód. Ha elrontod, többször is ,de tovább erősködsz, az gyanús. És pont az ilyen esetek elkerülésére (pl. hamis fax, hamis személyi, hamis bármi) találták ki azt, hogy ha annyi agyvelőd sincs, hogy 4 számjegyet megjegyezz, akkor ne kártyázz, ha a hülyeség mellé szorgalom is társul, akkor meg igenis tiltsák le a kártyát. A bank itt most nagyot hibázott, mert semilyen körülmények közt nem lett volna szabad visszaadnia a kártyát.

Frucsasz 2009.05.05. 17:57:04

@☺ágica: Biztos azért kelt korábban, mert korábban világosodik... Ne aggódj, csak június közepéig kell 4-kor kelned, onnantól ismét egyre később kel a Nap. Azt a másfél hónapot féllábon is kibírod, és még a madárnak se lesz bántódása :)

körökör 2009.05.05. 17:57:18

@Frucsasz: ez így igaz elejétől a végéig. Egyébként a bankkártyák hátoldalán rajta van,hogy az kizárólag a bank tulajdona.Egyszer nagyon rég találtam egy MKB bankkártyát leadtam és kaptam érte húsz dollárt és meg is köszönték. Tényleg rég volt.

Frucsasz 2009.05.05. 18:01:37

@Frucsasz: na most kicsit túlreagáltam első idegességemben. De akkor is.

Ofélia . 2009.05.05. 18:05:07

@Frucsasz: Akkor a következő életét hangyaként fogja leélni:((

Ha most azt mondod, hogy kiméssz amerikába hitelböl és rálépsz bill gécre....

kozszolga 2009.05.05. 18:08:02

Sántít egy kicsit ez a post. A szerző vagy nem ismeri vagy arra számít, hogy mások nem ismerik, hogy mi az eredménye a skype-ról küldött faxnak. Csak a hülye szpoja be, hogy valódi faxról jött. Nincs nagy véleményem a banki droidokról, de ennél azért okosabbak...

Pajtás 2009.05.05. 19:12:45

fasza story, de sztem feljelenti a bank a faxmesterünk. de előtte elbocsájtják Emesét, aki asse tuggya mi az a skype. Meg valszeg a fiókvezetőt is, aki asse tuggya miaza internet.

jesszumpepi (törölt) 2009.05.05. 19:24:23

@☺ágica:

Tavasszal,nyáron a madarak elég korán kezdik a koncertet.
Parkra néz a lakásunk.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 19:46:23

@☺ágica: szerintem csorgass le a falon egy kis disznósajtot.

SzaMa 2009.05.05. 19:51:01

Ahogy elnézem, a faxon szereplő adatok (kártyaszám, cím, születési dátum) erőteljesen a banktitok, illetve a személyes adat kategóriájába tartozik. Nagyon meglepődnék, ha bármelyik bank ilyen adatokat (főleg külföldről) faxon, titkosítatlanul kérne (vagy adna meg). Pont ilyenekre (is) találták ki a SWIFT zárt és biztonságos(abb) hálózatát.
Ha ez így mégis igaz lenne, akkor kedves Külkerbankunknak Pszáfot a nyakába!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 19:56:36

Nnnnnna. Én lépek aluszni, holnap meg nappalosba (=halállll)

Aztán jövő hét végéig eltűnök, mert otthon leszek :)

Addig is mindenkinek sok sünszaratást a kedvenc cégeinkkel :) meg sok jó postot :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.05.05. 20:10:54

Valaki segítsen :-(
A minap a gépemen megjelent egy olyan izé, hogy "előfordulhat, hogy szoftverhamisítás áldozatává vált" és felajánlott valami ellenőrzést. Én a barom leokéztam, miközben nem eredeti a vindózom. Most a tálcán figyel egy ilyen ötágú csillag alakú, eltávolíthatatlan lfasz, berakott egy eltávolíthatatlan fekete hátteret és döglassú lett a net, és a homár pl. ilyen egyszerűsített formátumban jelenik meg, nemlátom a fejlécet stb. MIT CSINÁLJAK? nem fogok eredeti vindózot venni 100nemtomhányojróért, dögöljön meg Bill Gates!

Frucsasz 2009.05.05. 20:17:34

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Hát, nem is tudom. Elnézegetve a világot, nem tűnik olyan rossz jövőképnek, hogy a következő életemet hangyaként töltsem. :) Nyugis, szorgos, és egy év munkaviszony után nyugdíjaznak. Nincs stressz, nincs lakáshitel, nem kell párkapcsolati gondokon sem rágódni... Van kaja, nincs kizsákmányolás.

Dehogy megyek Ámerikába. Máshol sem jobb. Ha mégis lelépek valahova, akkor az Timbuktu lesz. Vagy beállok Tibetben sárgacsuhásnak. Az is nyugis...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.05.05. 20:22:37

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: Formatáld le a merevlemezt (előtte ments el minden fontos adatot DVD-re, vagy töltsd fel valami tárhelyre a netre), majd telepítsd újra. Ha nem megy a formatálás, akkor próbáld Linuxxal.

Ofélia . 2009.05.05. 20:23:32

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN: Légy üdvözölve a családom és sok ismerősöm körében :((

Nekem okézás nélkül is ez ajelenség született egyik naprol a másikra.

A keresztfiaimnak már hónapok óta ( de ők leszarják).

Sóval jól meg kell hekkelni!!! sok kis progi letölthető a netröl én éjjel kettőig szarakodtam vele de azt ne kérdezd, hogy a rengetegböl melyik tüntette el a szart.

A jelenlegi helyzet most az, hogy a képernyő nem feketedik be, az a randa csillag meg a jobb alsó sarokban lévő mégrandább felirat már nem jelenik meg viszont bekapcsoláskor a figyelmeztetés igen.

De ezt egy laza mégse klikkel eltünik és máris szép az élet.
De azért még én is várok esetleges linket ami biztosra megy:(((

Ofélia . 2009.05.05. 20:28:41

@Jani haverja: Ujratelepítés csak az első szoftverfrissítésig megoldás mivel rögtön rájönnek a svindlire és minden kezdődik előröl.

Az eredetiséget mindenképp hekkelni kell vagy beadni nekik egy jó licenszet ami ugy x FT...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.05.05. 20:35:35

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Nem kell, csak rögtön az újratelepítésnél ki kell kapcsolni az automatikus frissítéseket, azt kell beállítani, hogy a frissítések legyenek letöltve, de én döntöm el, hogy mikor telepítem őket. Ekkor a frissítésekről mindig kapsz értesítést, rá kell kattintani a frissítéses szövegbuborékra, kijön egy ablak, és a kézi telepítést kell választani, ott pedig elolvasni gondosan a különböző frissítések leírását. Ahol valami olyan van, hogy ellenőrzi az eredetiséget, onnan ki kell venni a pipát, a többi pipát benthagyni és telepíteni. Még max egyszer felajánlja, de ha akkor is kiveszed a pipát, akkor azt is felajánlja, hogy "a továbbiakban nem kérek értesítést ezekről a frissítésekről" Na ezt kell beixelni, és egy darabig nyugtod lesz. Aztán pár hónap múlva megint próbálkozik.
Ez az én tanácsom, pedig nem vagyok zinfómatikuss.

OftF 2009.05.05. 20:36:23

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: Amióta netbankom van, meg még előtte is, konnektorból töltöm a telóm.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.05.05. 20:38:02

Ja és az SP 3-at nem szabad telepíteni, úgyis megkapod az egyéb frissítéseket, az SP 3 csak az előző frissítések összefoglalója 3 egy eredetiségellenőrző. Na, ezért nem kell telepíteni.
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.05.05. 20:39:36

Az előző irományom helyesen: Az SP 3 csak az előző frissítések összefoglalója + egy eredetiségellenőrző.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.05.05. 20:42:52

Elfelejtettem írni, hogy ez XP-re vonatkozik, a Vista-t nem tudom.

Ofélia . 2009.05.05. 20:42:53

@Jani haverja: Ezt így értem de nekem nem szarakodott több mint egy éve és már el is felejtettem a gondot de most ahogy hazamegyek már irtom is ki az automata frissítést:))

Ofélia . 2009.05.05. 20:49:30

@Jani haverja: De azért udvariasak: Ön lehet, hogy szofverhemisítás áldozatává vált:))

Helyesen: Lebuktál te rohadt tolvaj:))))

É2I 2009.05.05. 21:30:04

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Nem teljesen, sok ember hitte azt, hogy eredeti window$t vett és közbe meg nem.
Őket védené a Billi fiú ;)
A rohadt tolvajok nem buknak meg ezzel :DDD

Senkifia 2009.05.05. 23:19:39


"BékiPeti · kiberloves.blogspot.com 2009.05.05. 14:26:51
A sztori szerintem kamu. A PIN ellenőrzést és hibás PIN-ek miatti bevonás elrendelését nem az elfogadó (MKB), hanem a kártya kibocsátójának (külföldi bank) rendszere végzi",....

nem tudom,te honnan veszed ezt az infót.nekem külföldön nyelte el kártyámat automata,bank bejáratánál...bementem a bankba,mondtam,bocs,de ez történt,szeretném a kártyámat vissza...mondták:jöjjek x idő múlva(még aznap,...félóra,asszem),addig hívják az automatanyitogatót...visszamentem, igazoltam a személyazonosságom,és egyszerűen ideadták...valamit még alá kellett írnom...oszt jónapot...és a kártya még élt...ennyi.

csabagy 2009.05.06. 00:12:05

Én nemrég hagytam ott az MKB-t - Westendben volt a számlám! Lakáshitelemnél kb. annyiszor hibáztak, ahányszor ott voltam... Egyszer bizony a zsebemre, nem is kicsit - azt mondták, írhatok egy panaszos levelet az osztályvezetőnek... Hát én erre lusta voltam...
Szemetek!!!

Eonymus 2009.05.06. 01:01:26

Megadnám a kegyelem döfést:
Skype-ról nem lehet faxot küldeni.
Q/A a legfrissebb verzión:
Is it possible to send and receive a fax with Skype?
Skype does not have a function to allow you to send or receive a fax .

Huitziplan 2009.05.06. 01:11:44

Senkifia, szerencséd volt. Gondolom bekérték az útlevélszámodat, meg néhány személyes adatot. Ugyanis ha külföldön vagyunk ahol sanszos hogy, kártyás fizetés miatt csak minimális kp van nálunk, és persze ha nem próbáljuk az asztalt ráborítani az ügyintézőre, mikor az esetek 90%ban a a benyelt kártyákat biztonsági okokból húzza vissza a gép, mert voltunk olyan lúzerek hogy elfelejtettük elvenni, akkor kemény utána telefonálások, egyeztetések után kiadják a kártyát, ha 1értelműen meggyőződtek róla hogy a számla tulaj az aki előttük áll. A kártya darálás egyébként azért fontos, mert postán aktív kártyát nem illik küldözgetni, a tiltásnak viszont majdnem mindenütt díjja van, így ha 1 bank talál 1 kártyát az ATM-jében ami nem az övé, akkor nem tiltathatja le (mert az ügyfelet károsítaná 1 tiltás díjjal),aktív kártyaként nem fogja küldözgetni, úgyhogy marad a dara.
Kontár: Ha meg betelefonálsz a bankodba, pont azért javasolják hogy tiltsd le, mert csak úgy vállalnak felelőséget, de nem köteleznek semmire, szíved joga hogy nem tiltatod le, de ha bármi visszaélés van a kártyáddal onnantól futhatsz a pénzed után. És pl. ha a kártyádat azért nyelte el 1 ATM mert leragasztották, akkor ott állsz, hogy a kártyád nincs letiltva, és valaki vígan vásárolgat vele. Nem tudom mi éri meg jobban 5k tiltás díj a szemét banknak , vagy félhavi fizu, egy mélyszegénységben élő honfitársunk segélyezésére.:)
Hogy a posthoz is hozzászóljak:
Ügyes trükk, de ha már ennyire trükkös vagy, legalább ne verd nagydobra, mert tényleg gázos ügy, mivel a kártya a bank tulajdona, így necces a csalás vétsége, de nem értek a BTK-hoz. Bár szerintem ,ha kiadták, akkor sem a fax miatt, valószínűleg letelefonálták a bankoddal a dolgot, és ha már ennyire rá voltál izgulva hogy visszakapd a kártyád, megoldották. Legalábbis remélem. Nem örülnék neki, ha csak úgy 1 hivatalosnak tűnő faxra, kiadnák a kártyámat bárkinek is.

☺ágica (törölt) 2009.05.06. 07:15:33

Szép jó reggelt!

@jesszumpepi: tudom, ezzel nincs is semmi baj:) Falun laktam huszonévig és imádtam, amikor hajnalban rázendítettek:) De most a hetediken vagyok, a kis madárka meg közvetlenül a párkányomon dalolászik, és így már igencsak hangos:(

Stanki 2009.05.06. 08:15:30

Hi All!

Reggelt!
Nem védek senkit...de ez kamu! Ez egy sima unatkozom lejáratós kitalálós okostojás levél.
És honnan küldted a faxot, külföldi számról? Ha Te neved állt rajta és tudod igazolni, akkor nincs ekkora hepaj nem hiszem hogy így történt ez már ferdítés , hajlítás :)...vmi nem kerek a Te történetedben! Akkor miért nem mentél el a lehel tér utáni központba (kassák + Lőportár kereszteződés) ott a bankbiztonság vagy kértél egy hívást a westendi fiókból, hogy mész igazolni a hitelességedet.

Macho duma meg puffogás mekkora ász vagy :)

de ez legyen az életben a legnagyobb gondod kívánom :)

Szép napot azéééé Nektek!

butterfly suicide 2009.05.06. 08:34:00

nem értem, miért kéne az mkb banknak, egy másik banknál lévő kártya tulajdonosának tudnia a személyes adatait? ez banktitoknak minősül... de sebaj

Tsabi 2009.05.06. 08:36:14

@Nógrádi Robogós: punkosdig ez lesz, aztan torlik, mert addig biztos belinkeli valaki az edet :)

Üvege$ 2009.05.06. 09:04:09

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Telót hogyan töltesz ATMről? Én még egyiken sem láttam 220as csatlakozót!
Egyébként Ede vagy én tudom, ne is tagadd!

ján kádár 2009.05.06. 09:11:17

Ja!
Ha verseny, hát legyen...!

Mi meg akkora bödönben főztünk halászlevet, hogy motorcsónakkal kellett keverni.

NtRaid 2009.05.06. 09:14:09

Hát én már többször hamisítottam számlát. Még kb. 10 évvel ezelőtt importáltunk számtech tuccokat, és a rendkívül okos VPOP nem akarta elfogadni számlát amit küldtek, mert nincs rajta pecsét. Természetesen a külföldi cég azt sem tudta mi az hogy pecsét, eleve a számla egy szöveges email volt (ami külföldön teljesen elfogadott), így aztán photoshoppal került rá pecsét. Így már tökéletesen megfelelt.

ján kádár 2009.05.06. 09:18:38

@☺ágica:
Verd le a párkányt, az humánusabb:-)

LeiterJakab 2009.05.06. 09:21:11

Minden bankkártyán rajta van, hogy az a bank tulajdona.

Stanki 2009.05.06. 09:33:16

@NtRaid: igazán büszke lehetsz magadra :) és még publikálod is... :P

csendesbob 2009.05.06. 09:34:58

@LeiterJakab: pont most akartam jelezni ezt az aprócska tényt
akkor ez most lopás/csalás vagy nem?
leginkább kamu:)

histar007 2009.05.06. 09:53:46

Én csak azt nem értem, hogy miért kell a kártyát fizikailag elszeparálni az ügyféltől? Ok a mágnescsíkot le kell húzni, de ha az ügyfél a bank bejáratánál meg tudja csinálni, akkor talán az ATM-nél is menne.

Vagy az a lényeg, hogy ha nincs 3x PIN kód, akkor le lehessen nyelni? Simán le lehet tiltani a kártyát, illetve a hozzá tartozó számlát?

Megtörtént eset.

Beépített ATM, éppen karbantartás alatt. Simán bevette a kártyát, csak vissza nem adta. Épp jöttek a pénzszállítók, kértük tűlük, hogy nézzék már meg. Ők nem tehetik, mert mi van ha nem mi nyomtuk bea kártyát. Pedig a név is rajta van... Hívjuk a bankot, 2-3 hét(!!!), és visszakaphatjuk. Ez már szolgáltatás.

Külföldön mit lehet csinálni ilyenkor???

min 2009.05.06. 09:55:38

Húúú most is a posztoló a hülye:-) Eddig mindenhol a bankok voltak a hülyék most volt egy emberek aki átverte a bankot így most ő a hülye. Hát nektek adom a -10-es pontot.

Stanki 2009.05.06. 10:04:00

@min: Nem irta senki azt hogy hülye a posztoló, hol olvastad? :(

egy bank nem így működik mint ahogy le lett írva ..skypról nem lehet faxolni...stb. Enyi ismerni kell alapvető dolgokat ha már írunk róla...ennyi ilyen egyszerű a világ, nem kell itt feleslegesen keverni!

:)

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.05.06. 10:09:36

Ez a sünözés olyan rohadt k. béna, hogy max egy 6-8 éves gyerek élvezHETNÉ. (nem fogja és nem is teszi)
Ja és nem vagyok fapofa, de ez idegesítő, semmi értelme nincs. Szeretem a sünt meg lehet fosni sünt, etc

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.06. 10:10:32

Azt kérdezte már valaki, hogy tett-e a bank magánokirathamisítás miatt feljelentést?

Stanki 2009.05.06. 10:12:54

@Kitalátor feljegyzete: Bizonyára csak akkor ha tényleg igaz a fax :) és az emberünk ezt még publikálja is mellette :) és innentől kiderül igaz e a story... Andersen halott de itt van velünk :D

Martian (törölt) 2009.05.06. 10:24:35

Tanulság: kápé rulez!
:))

☺ágica (törölt) 2009.05.06. 10:30:08

@horex: azt ismerem, de albérlet, meg szerencsére már nem sokáig, meg nem is tudom, hogy hagynák-e...bonyolult ez nagyon:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.06. 10:32:30

@Jani haverja: Én az életben még nem frissitettem, fizikailag is kiirtom azt a részt. Soha nemvolt gondom
Mire jo ez az állandó frissitgetés?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.06. 10:34:43

@☺ágica: Akkor tényleg ragassz olyan karácsonyfára kapható csillogo soktuskés láncot oda. Az "eredeti" is igy muködik. A tuskék miatt nem tud leszállni a madár.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.06. 10:39:52

@Eonymus: Te csak ne döfködj, mert megszurod magad
"Aki azt gondolja, hogy a Skype nem alkalmas fax küldésre, hát kérem tisztelettel, nagyon téved! De igen is alkalmas, mi több minden bejövő faxról e-mailben, SMS-ben, vagy chat formájában értesít, beállítástól függően. Ezt egy Pamfax nevű alkalmazás letöltésével tudjuk aktiválni, és meglévő Skype egyenlegünk segítségével küldhetünk faxokat."

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.06. 10:56:08

@histar007: Ring nyelvstudió, adott kulföld nyelvtanfolyamára befietni aztán anyázni.

Vacska Mati 2009.05.06. 10:56:45

Nem létezik, hogy nem hitelesített értesítés alapján az MKB kártyát visszaadjon.

velö 2009.05.06. 11:13:58

ember, én az életem hàromnegyed részét éltem külföldön, és még tiz évvel ezelött éltem az àlmot, hogy az öregségemet magyarorszàgon fogom leélni. az utolso évek tapasztalata meggyözött: inkàbb eszem kukacot minthogy ide valaha végleg visszajöjjek. lusta-, felelötlen-, erkölcstelen-, nagypofàju ignorànsok orszàga. az összes semmirekellöt, aki a kàrtya ügyben felelös, szibériàba kéne deportàlni. mint a jo régi, sztàlini diktaturàban szokàs volt.

na, legjobb üdvözletem. minden részvétem azoknak, akiknek nem sikerül innen lelépni.

Calogero 2009.05.06. 11:21:28

Szép sztori, de nekem elég gyanús. Amikor az HSBC egyik londoni automatája például megette a szintén tőlük származó kártyámat, akkor közölték, hogy nem áll módjukban azt visszaadni semmiképpen, mert azt egyből letiltják, viszont expressz igényelnek nekem egy újat, amit pár napon belül kézhez is kaptam, a régit nem volt lehetőség semmiképp újra aktiválni. Persze lehet, hogy ez ilyen esetben máshogy működik, de nem nagyon hiszem

Frucsasz 2009.05.06. 11:36:29

@histar007: Nem, a számlát nem lehet letiltani. De a kártyát igen. Ugyanis pont a (néha hülye) júzernek lesz a legnagyobb a szája, ha egyszer visszaélnek a le nem tiltott kártyájával. A banknak ez túl nagy rizikó.

Frucsasz 2009.05.06. 11:42:26

@Huitziplan: "A kártya darálás egyébként azért fontos, mert postán aktív kártyát nem illik küldözgetni, a tiltásnak viszont majdnem mindenütt díjja van, így ha 1 bank talál 1 kártyát az ATM-jében ami nem az övé, akkor nem tiltathatja le (mert az ügyfelet károsítaná 1 tiltás díjjal),aktív kártyaként nem fogja küldözgetni, úgyhogy marad a dara.
" Ehhez csak annyit, hogy amikor egy bank ledarálja a kártyádat, többnyire ezzel egy időben küld értesítést erről a te bankodnak is, akik jó eséllyel le fogják tiltani a kártyát... ugyanott tartassz.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.05.06. 11:43:03

Én arra lennék kíváncsi, hogy igaz-e mindez vagy csak a bankot próbálja lejáratni valaki...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.06. 12:09:50

@Stanki: Hófehérkét meg eltemették egy lacházi gyerekcsíny után...

Gyula_80 2009.05.06. 12:17:52

Hát nem tudom, ha én átkúrnám a bankot egy hamisított faxszal, utána meg felírnám a homárra, hogy bi-bí, én voltam, bi-bí, kicsit aggódnék, hogy nem jelentenek-e fel csalásért, hamisításért, meg mit tudom még, miért.

Spajzi 2009.05.06. 12:50:58

Hát ez a poszt nagyon ott van :) Gratulálok! Féleszű, bürokrata banda, most megkaptátok a faxot a szátokba :D

Kandabula 2009.05.06. 13:04:56

A Westend-fiók ATM-je az én kártyámat megtörte, szerencsére használható

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.06. 13:25:16

Az USA-ból hazalátogat Kohn bácsi. Kiszáll a Nyugatinál, s mivel nagyon sz
omjas, odamegy a üdítőautomatához. Bedob egy pénzérmét. A masina zörög, hörög, z
akatol, nyikorog, elnyeli a pénzt, de nem ad semmit. Az öreg ezt még vagy négysz
er megismétli, de ugyanaz az eredmény.

Azt hittem, ez ATM-mel ne fordul elő. De.

Huitziplan 2009.05.06. 19:47:41

@Frucsasz: Értesítés tényleg megy a darálás tényéről.De nem tiltják azonnal a kártyát (csak blokkolják) felveszik a kapcsolatot veled és ha szeretnél másik kártyát csak akkor tiltják le és küldik újra, mert ha mondjuk 1 laza tizest csak úgy ráterhelnek a számládra és emiatt mínuszba is megy, neadjisten hitelkártyáról van szó, ahol a hitelkeret túllépést különdíjjal jutalmazzák, az már lehet reklamációforrás. így nem hiszem hogy csak úgy letiltanák, persze lehet hogy tévedek.Ha meg akarsz új kártyát úgyis letiltod.

Frucsasz 2009.05.07. 11:22:42

@Huitziplan: Nos, azért bátorkodtam ezt így kijelenteni, mert két évig dolgoztam egy banknak azon az osztályán, ami többek között a kártyatiltással foglalkozott. (ajjaj, most végem lesz, már érzem...)
Mi tiltottunk (most is, csak én mrá nem vagyok ott), kérdés nélkül. Elvileg az ÁSZF meg a Bankkártya SZF tartalmazza a kitételt, hogy ilyenkor lehet. De eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha élőként hagynánk a kilyukasztott ( a group! lyukasztani szokott, nem darálni) kártyát, és emellé igényelne az ügyfél még egyet. Na most, az új kártya díját így is meg kell fizetni, és sztem ha pl classicról van szó, akkor nem mindegy neki, hogy egy évben 1 v. 2 15 ezres kártyadíjat fizet-e ki. Ugyanis ha élőként hagyjuk a régit, az után ugyanúgy ketyegne az éves díj is. Kb. ott tart az ügyfél anyagilag, mintha letiltja. A sima "söröskorsóalátét" kártyáknál pedig egyformán egy ezres akkor is ,ha letiltod, meg egy ezres a kártyadíj is, tehát teljesen mindegy, hogy döntessz, árban ugyanott vagy. De, mint említettem, nem feltétlenül az ügyfél dönti el. Nem ismerem az összes bank szokásait persze, így nem tudom, máshol hogy megy ez.

Frucsasz 2009.05.07. 11:24:12

nem group!, hanem Group4

NICKTELEN 2009.07.13. 11:08:31

Egy ismerősömnek a bankja rövid telefonálgatás után kiadta a PIN kódját. Igazából nem is ő kérte le, hanem a haverja, akinek panaszkodott, hogy valami gáz-géza van a PIN-nel, mert nem tud az automatából felvenni. A sráctól elkérte a haver a személyiét, a lakcím kártyáját (tehát csak olyan dolgokat, amiket a bankkártyával együtt ellopnak) és a bankkal folytatott rövid csevely után a kezébe nyomta a PIN-jét.
süti beállítások módosítása