Tékozló Homár

Drága a Credigen-Media Markt 0%-os hitele

2009.06.15. 16:30 | jackyll | 139 komment

Meredith Grey a Media Marktban futott neki egy 0%-os THM-mel, kezelési költség és önerő nélküli hitelnek, mintha mi sem történt volna az elmúlt fél évben. Természetesen kiderült, hogy mindig van tétel, amit nem sorolnak fel a hirdetésekben, ez pedig jelen esetben a hitelfedezeti biztosítás:

Szeretném megosztani veletek, hogyan futtatta meg velem a felesleges köröket a Credigen bank, a Media Markttal közös, e heti minden 0%, 0Ft-os hitelezési kooprodukciójában. Úgy tűnik, hiába kötelezik a bankokat arra, hogy minden hitelezéssel kapcsolatos addicionális költségeket látható helyen tüntessenek fel a kiírásokban, akadnak olyan "partizánok", ez esetben a Credigen bank, aki bár a 0%-os thm-et, 0 Ft-os közelési költséget és 0 önerőt 500,000 Ft-ig jelzi hirdetményében, a hitelfedezeti biztosításról elfelejtkezett...Illetve arról is, hogy mely "szerencsés nyertesek" azok, akiknél ezt felszámítja. Miután értesültem erről az új hitelezési akcióról, úgy döntöttem, hogy megveszem azt az elektronikai terméket, amelyet egy összegben nem biztos, hogy jelen helyzetben megengedhetek magamnak,de a 30 hónapos futamidővel, és az 5,000 Ft/ hó alatti törlesztőrészlettel, ráadásul a bank által meghirdetett feltételekkel, örömmel.

Bár időpontra hívtak be, össze-vissza hívták az embereket..mellékes dolog, úgy gondoltam, mi az nekem, ha fél-1 órával tovább kell várnom, csak a cél lebegett a szemeim előtt. Emellett, már az fennakadást okozott a hitelügyintéző hölgynél, hogy fénymásolt credigenes munkáltatói igazolást töltött ki a munkáltatóm, eredeti aláírással. Én is bankban dolgozom, szerintem az egyik legkekeckedőbben dokumentációs szempontból, mégis az, hogy egy formanyomtatványon nem színesben van a bank logója, és minden más eredetiben, nem igazán szokott fejfájást okozni..Kénytelen voltam többször is hivatkozni erre, és azt a trükköt is bevetni, hogy más kollégámnak is elfogadták így a héten az igazolást...hatott a pár perces rábeszélés, végre elkezdődött az adatok felvétele. Legnagyobb meglepetésemre, a többiekkel ellentétben, akiknek automatikusan elbírálta a számítógépre feltelepített szofter a hiteligényét, és örömmel mehettek átvenni az áhított terméket, nekem be kell, hogy faxolják az igénylésemet a központba, ugyanis ott fogják elbírálni. Ezen eléggé elcsodálkoztam, ugyanis az előttem álló úriember munkáltatói igazolását volt egy pillanatra szerencsém látni, és a nettó fizetése az enyém alatt volt, viszont a törlesztőrészlete az enyém 4x-e lett volna....és nála flottul, automatikusan ment minden.

Megígérték, hogy telefonon értesítenek, amint megtörtént az elbírálás. Jó pár órával később felhívott egy hölgy és feltette azt a kérdést, amit már feltettek korábban, hogy a vezetékes telefonom a lakásomban csörög-e, és hogy a mobilom előfizetéses vagy kártyás? Mint említettem, én is hasonló helyen dolgozom, de számomra elég furcsa és egyáltalán nem érthető, hogy a fizetőképességemet mégis milyen mértékben befolyásolja az a tény, hogy hol csörög a vezetékes telefonom?! Vagy esetleg egy komoly kalkulációs módszerrel, a telefonszámom számjegyeit is felhasználva, hozzáadva a kicsörgés helyét, kapunk egy számot, ami alapján kategorizálnak??:) (csak viccelek) Úgy döntöttem nem kekeckedem, nem kezdek el okoskodni, ki tudja mennyire érintené negatívan az elbírálás folyamatát, így csak annyit kérdeztem, hogy mégis mikor várható eredmény? A hölgy közölte, hogy 5 perc múlva. Ez volt ma 19 órakor. Vártam a visszahívást, amely rá több, mint egy órával, 20 óra 2 perckor érkezett és örömmel tájékoztattak, hogy megkapom a hitelt...DE! 715 Ft/ hó hitelfedezeti biztosítást kell fizetnem a törlesztőrészletre. (ami 30 hónapra összesen már 21,450 Ft) A hölgy nem tudott válaszolni a kérdésemre, hogy egy 0-ás akcióban mégis, miért van költség és mi az oka ennek a plusz díjnak, de megadta a telefonos ügyfélszolgálat telefonszámát, ahol tudnak nekem segíteni. Hívom az ügyfélszolgálatot és minő meglepetés, szombaton csak este 8-ig vannak, és legközelebb hétfőn lesznek.

Több kérdés is felmerült bennem:
- valószínüleg ugyanabban a hitelelbírálási szoftverben futtatták le az én kérelmemet is, mégha a központban is, mint a többiekét, akik már a áruházban megtudták, hogy megkapták a hitelt, akkor velem mégis miért futtatták a felesleges köröket és játszották el ezt az egészet?
- nekem mi miatt van plusz biztosítási költség egy olyan akcióban, ahol elvileg nincsenek plusz költségek?
- nem szeretnék senki fölött sem itélkezni, de rajtam kívül szemmel láthatóan jópár nálam alacsonyabb jövedelemmel rendelkező, duplájába, triplájába kerülő terméket vihetett el anélkül, hogy plusz köröket futtattak volna velük
- lehet, hogy már olyan jövedelmi kategóriába tartozom, akire nyugodtan rá lehet verni egy kis plusz biztosítási díjat is?

Fel fogom hétfőn hívni az ügyfélszolgálatot, bár kétlem, hogy kézzelfogható információval tudnának szolgálni, és a fenti kérdéseimre választ tudnának/hajlandóak adni.

Mivel etikántlannak tartom ezt az eljárást, és diszkriminatívnak, ezért úgy döntöttem, hogy megírom nektek...szerintem rajtam kívül jártak még így egy páran.  A Credigen bankot pedig tájékoztatom majd, hogy e mellett a levél mellett a PSZÁF-nak is fog menni egy másik...

Köszöm, hogy elolvastátok. Remélem érdemesnek tartjátok arra, hogy a szélesebb közönséggel is megosszátok az esetet.

Üdv.
Meredith Grey

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.15. 16:36:56

Tudatom, hogy nincs is olcsó hitel. Dobogósoknak sem.

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 16:39:04

A kecsketej is drágább,mint a tehéntej.

Hitelre lehetőleg semmit.

Tizenöt éves lakáshitelünk van :-(

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 16:41:55

Figyelem!

A kecsketej és a lakáshitel között nincs semmiféle összefüggés.

milyen_Péter? 2009.06.15. 16:42:01

Minden hitelnek van valami buktatója. Olyan nincs, hogy 0-val elviszem, és pont annyit fizetek vissza, amennyibe a termék kerül. Ennek semmi értelme nem lenne, a bank nem keresne rajta egy huncut vasat sem. Amúgy szerintem mindenkinél benyögik a biztosítást, engem is átvert a Cetelem annó, amikor havi 9900Ft-os részletekért vehettem fel személyi kölcsönt (nem lapos tv-re kellett) és mégis havi 10340-et fizetek, mert rávertek valami biztosítást, amiről szóban persze nem tájékoztattak, nyilván a papírok tömkelegében valahol ott van. Sajna nincs új a nap alatt - ma sem.

CssaBee · http://cssabee.blogspot.com 2009.06.15. 16:42:34

Ezek után miért kell bankmentő csomag??! Hogy bírság útján vegyék vissza??? SÜN!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.15. 16:48:17

"Több kérdés is felmerült bennem:
- valószínüleg ugyanabban a hitelelbírálási szoftverben futtatták le az én kérelmemet is, mégha a központban is, mint a többiekét, akik már a áruházban megtudták, hogy megkapták a hitelt, akkor velem mégis miért futtatták a felesleges köröket és játszották el ezt az egészet?
- nekem mi miatt van plusz biztosítási költség egy olyan akcióban, ahol elvileg nincsenek plusz költségek?"
->Alighanem azért, mert aki bankban dolgozik, és nincs annyi pénze, hogy megvegyen egy 30e-150e Ft közötti árú terméket, és a saját bankjától sem tud rá hitelt felvenni, ellenben fénymásolt szarokat visz be hitelbírálatra, és még okoskodik is, az nem szokott fizetni.

"- nem szeretnék senki fölött sem itélkezni, de rajtam kívül szemmel láthatóan jópár nálam alacsonyabb jövedelemmel rendelkező, duplájába, triplájába kerülő terméket vihetett el anélkül, hogy plusz köröket futtattak volna velük"
-> De ők nem voltak hamisítás-gyanúsak.

"- lehet, hogy már olyan jövedelmi kategóriába tartozom, akire nyugodtan rá lehet verni egy kis plusz biztosítási díjat is?"
->Igen, különösen a minimálbéres vállalkozó törzsvásárlókhoz képest, akik most utoljára nem lőttek halomra, mert megkukkoltad a papírjaikat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 16:57:17

hat en szemre meg nem mondom ki mennyit keres
pl a Csanyi kifejezetten izlestelenul oltozik

Smacika 2009.06.15. 16:57:38

De most akkor megvetted a tévét?
Mert az nem derült ki.
Amúgy több kérdésem is van.
1.A budapest banknak dolgozol-e?
2.A bankod nem ad kedvező hitelt a dolgozójának?
3.Ha már bankban dolgozol, hogy a fenében nem tudod, hogy NINCS ingyen hitel.

elwood 2009.06.15. 16:58:05

Olvastam a Háború és Békének ezt a fejezetét már, csak nem emlékszem Vjacseszlav Tyimofejevics kapott-e csáját a városban.

A telefon fontos, hol csörög, mert ha egy fülkében akkor a bank viheti a fülkét felújítani.

Ha még a mobil is kártyás akkor nő rizikó, egy csaló biztosan ilyen adatokkal ülne be szerződni.


A Credigen pedig menjen a francba a 0%-os hitelévek ami 715 havonta. PSZÁF küldjön sünt nekik.

Smacika 2009.06.15. 17:00:00

"
Fel fogom hétfőn hívni az ügyfélszolgálatot, bár kétlem, hogy kézzelfogható információval tudnának szolgálni, és a fenti kérdéseimre választ tudnának/hajlandóak adni.
"
Hja, ez van a bankoknál.
Te nem üfsz-en vagy?

gelsystem 2009.06.15. 17:00:59

ez kérem: CSUBAKKKKKA!!!
nem wuki, hanem: nincs semmi értelme!

Smacika 2009.06.15. 17:03:16

@elwood: Ja, ha a deák téren csörög egy fülkében a teló, akkor csak egy csövest kell felfogadni akinek reggel leadja mindenki a nevet, címet, születési időt, helyet.
Ha hívják a számot, felveszi és válaszol az ügyintéző kérdésére.
Máris megvan a hitel.

UTakeMe 2009.06.15. 17:04:08

Valahol együtt is érzek a beíróval, meg nem is. A 0% THM a túl szép hogy igaz legyen kategória...ha összejön, és nincs benne buktató, örülni kell, de ha menetközben kekeckednek, netán nem adják meg, akkor bizony be kell ezt nyelni és kész...annyi kára származott az írónak, hogy nem lett meg a remélt haszna a bizniszből...ezen az alapon pedig nem jogos a reklamáció.

elwood 2009.06.15. 17:04:44

"Én is bankban dolgozom, szerintem az egyik legkekeckedőbben dokumentációs szempontból, "

a fagyi most nyalt vissza

Smacika 2009.06.15. 17:05:40

Nem jó, gyanús lenne ha minden hitelfelvevőnek ugyanaz lenne a telefonszáma.
Hacsak nem valami kommuna.
Mongyuk azok meg nem vesznek semmit, max kanabiszt, meg piát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.06.15. 17:05:53

@elwood: Ja igen, aki olyan kis ügyes, hogy egy pl. Skype-os számot ad meg azonosításként, az ne csodálkozzon...

Smacika 2009.06.15. 17:07:37

@elwood: Ott a piros, ezt benézte a posztoló.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.06.15. 17:12:40

Kedves posztoló, Budapest Bankos-e vagy? Asszem ők az egyetlenek akik nem adnak hitelt a dolgozóiknak, talán mert ismerik őket :)

Amúgy szvsz ha nagyon kell az a műszaki cikk 700 Ft/hó fájdalom megérheti, gondolja arra, hogy egy napi kajád a menzán kihagyod egy hónapban...

Ééés: ha esetleg elpatkolsz életed párja eladhatja a műszakit, hogy el tudjon temetni.

Jáézusom, mire gondolnak az emberek amikor ingyen hitelt vesznek fel a cég örül, hogy "majdfizetekre" odaadhat 30-ad részéért valamit?

Nem tudok Sün!-t ajánlani az említett cégnek, max a lassú ügyintézésért, max 1 óra alatt kellene lenni, de mindenki más említettnek igen ! :)

@rc (törölt) 2009.06.15. 17:12:50

Hitelfedezeti mindenhol van:)
(Én is csináltam hiteleket ezek után kapja a hölgy a bónuszt:)))
De ha ügyes vagy akkor a szerölést tudod módosítani míg nem írod alá:)))
Ha alá írtad akkor már az a te bajod:

Harlequin 2009.06.15. 17:24:05

Akkor vedd úgy, hogy 21ezer forint kamatot kell kifizetned 30hónap alatt, dráma....szarrágás a köbön ezen kiakadni!
"A hitel nem ajándék, üzlet..."!!!

Lacko86 2009.06.15. 17:26:58

Kedves Meredith,

Abszolút nem jogos a felháborodásod szerintem.

- Valóban van - több banknál is -, hogy az elektronikusan elküldött igénylés mellett az ügyintézőnek be kell faxolniuk különböző dokumentumokat is a bírálathoz. Az, hogy addig hazaküldtek, jófejség volt az ügyintéző részéről, mert valószínűleg tudja, meddig tart az ilyesfajta bírálat, és nem akart Téged váratni

- Fedezetlen hiteleknél igenis előnyt jelent, ha vezetékes a telefonod, sőt, ezt ellenőrzik is, hogy valóban Te veszed-e fel, illetve a Te címeden csörög-e ki. A fontossági sorrend: vezetékes, előfizetéses mobil, esetleg kártyás mobil

- Az, hogy egy másik ügyfél Nálad nagyobb kölcsönigénylését gyorsabban bírálják el, az nem csak a jövedelmen múlik (pl. azért, mert vitt munkáltatóit, amiről láttad a jövedelmét, nem jelenti azt, hogy 1000 éve a Credigen ügyfele, és sose késett egy percet sem a törlesztéssel)

- A fedezeti biztosításról szólva; ha a bank kockázati szempontból úgy ítéli meg, hogy csak így adja meg neked a kért kölcsönt, minden további nélkül megteheti. Ugyanis a bírálat jogát minden esetben fenntartják, és az, hogy x konstrukcióban igényeltél, nem ad garanciát arra, hogy, ha meg is kapod, ebben a konstrukcióban kapod meg

Nem bántásként írtam, de ez van. A kölcsön egy szolgáltatás, amit vagy nyújtanak Neked, vagy nem. Ezt el kell fogadni, és teljesen fölösleges ezen agonizálni.

Mokele-Mbembe 2009.06.15. 17:32:10

Vigyél kezest, akkor le tudod dumálni őket a biztosításról.

Előfizetéses telefonra azért kérdeznek rá, mert statisztikailag jobb az esélyük rá, hogy később, ha bármi van, elérnek - a prepaid kártyák forgási sebessége gyorsabb.
Plusz ad "egy megállapodott ember vagyok"-fílinget is egy telefonelőfizetés. Lehet, h hülyén hangzik, de a statisztikai modellek nem hazudnak, (ha nem akarjuk).

És igenis van 0% THM, ilyenkor a kereskedő pengeti ki a bank hasznát.

Jacques Ucca (törölt) 2009.06.15. 17:38:11

A dolog onnan kezdve hihetetlen hogy szerepel benne az "ingyen" szó.. Semmi sincs már ingyen, amiről azt gondolod az minimum kétszer annyiba kerül mintha fizetnél érte :-)

Fíldödi Ferenc 2009.06.15. 17:45:59

Te láttad az előtted álló úriember m.-i igazolását?
Anyukádék nem tanították meg azt, hogy illetlen dolog mások dolgaiba belelesni?

Egyébként ? éves vagy, hogy még hiszel a mesékben? (nem kell válaszolni)

Bébipapi 2009.06.15. 17:47:59

Ha egy bank részéről új ügyfél megszerzése a cél (ami kb. 14x annyiba kerül mint a régi megtartása) akkor el tudok képzelni ingyen hitelt.

BB922 2009.06.15. 17:49:37

Egyszerű. Ügyintézőnek ki van adva hogy bankos, apehos, vpop-s, rendőr stb igénylőt küldjön be. Kockázatosabbak mert azt hiszik őket nehezebb megfogni. Lassan profiloznak is meglásd

BB922 2009.06.15. 17:50:59

ja és mégegy: feltetted a homárra, szóval kvázi igazoltad is hogy a nagy öntudat miatt még később is lehet veled baj. :-)

Ofélia . 2009.06.15. 17:51:53

Most vettem 12 tonna akciós sajtot teljesen ingyen hitelre!!!

Jaa most hallom a tv-ben, hogy volt valami balhéééé??

Szarok a hajamra:)))

.:Z:. 2009.06.15. 18:00:33

Szerintem itt páran el vannak tévedve. Nemtudom egyeseknek miért egyértelmű hogy szegény csórikám a saját bankjától nem kapott hitelt, mert nem is írja hogy egyáltalán kért volna, és szerintem nem is akart a saját bankjától hitelt, hisz a media marktos meghirdetett egy 0-ft osat, és egyértelműen lejön hogy ő azt választotta, szerintem meg se fordult a fejében hogy a saját bankjától kérjen kölcsönt ha itt jobbak a feltételek és a media marktnál szolgáltatás kapcsolásos módon elvileg nagyon egyszerűen és zökkenőmentesen ment volna minden...
szal mialőtt kommentelünk és fikázunk, gondolkodjunk...

Vörös Szonja, a tetovált lány 2009.06.15. 18:03:41

engem nem érdekelnek az áruhitelek, elég a lakásé, de most komolyan nem kap hitelt az, akinek nincs vezetékes telefonja? Nekem évek óta nincs, nem is kell, ha volt, sem használtuk, aki akar elér egyéb telefonos módokon. Tehát ne tépjem magam a plazmatévés ingyen/nem ingyen hitelre vez.tel. nélkül? :) Csak mert máshol is találkoztam ezzel a kötelező feltétellel, a lakáshitelünknél is ezen akadtak fenn. Még jó, hogy a szülőknek van, megadtuk azt.

Kardics 2009.06.15. 18:18:03

ingyé, mi a lófarok van má ingyé há SEMMI!

nzo 2009.06.15. 18:28:12

milyen_Péter? 2009.06.15. 16:42:01
"Minden hitelnek van valami buktatója. Olyan nincs, hogy 0-val elviszem, és pont annyit fizetek vissza, amennyibe a termék kerül. Ennek semmi értelme nem lenne, a bank nem keresne rajta egy huncut vasat sem."

Én tavaly a Saturnban vettem egy légkondit 0 %-os hitelre, 10 hónapos futamidővel, hitelfolyosító: Cetelem. Abszolúte semmi plussz költsége nem volt a dolognak.

juhaszcs 2009.06.15. 18:34:04

szarjon sünt az összes bank.és a media markt is!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 18:49:03

"nekem mi miatt van plusz biztosítási költség egy olyan akcióban, ahol elvileg nincsenek plusz költségek?"
Mert le akarnak húzni.

"A Credigen bankot pedig tájékoztatom majd, hogy e mellett a levél mellett a PSZÁF-nak is fog menni egy másik..."
Őket már csak a nullás hitel is érdekelni fogja szerintem.

"mit már feltettek korábban, hogy a vezetékes telefonom a lakásomban csörög-e"
Nem, bazmeg, a kertben. Ekkora marhaságot.
A mobilod meg jóhogy kártyás! Egy SIM van benne. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 18:50:28

@Enrico Palazzo: Valahogy így gondolódom én is.

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Parkolóóra nincs?! Vagy laptop? Batz papucs? Letépett ajtók?

Sajtból nem lehet ám jól megélni :P

.lll. 2009.06.15. 18:58:02

én is vennék egy busafejfiléző kést 0% téháemmel
vajon van?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 19:03:10

@nzo: És a végén mennyivel fogsz mégis többet fizetni, mint amennyibe kápéra került volna?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 19:10:05

nekem nagyon fura az, hogy (feltehetőleg szórakoztató-) elektronikai cikket vásárol az, aki még az önerőt sem engedheti meg magának. Az ilyen embereknél van kicentizve minden forint, aztán ha beüt egy krach, nézhetik magukat a plazmatévé helyett.
Tiszta röhejes, ahogy igazi konzumidiótaként remegve számolta a másodperceket (20 óra 2 perc, éééérted), hogy visszahívják hitelügyben, alig várja, hogy adósságba verhesse magát, sőt még könyörög is érte és hőbörög, ha pár percet késik az eladósodása. Ész megáll... tetszett volna kicsit több tótawét olvasni, ha már saját kútfőből nem megy, hogy ez gáz.

kedves kis monca 2009.06.15. 19:11:12

A legszimpatikusabb, az amikor a banki értékesítők nyugdíjasoknak, rokkantaknak eladják a keresőképtelenségre, vagy munkanélküliségre szóló biztosításokat.

.lll. 2009.06.15. 19:14:52

engem 18 óra 15 perc 48 másodperckor hívtak vissza.
megvan a hitel az automata szemielektromos busafejfiléző késre!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 19:16:32

@Rékuc: Áhh, ők spontánok, nem szabad előre tervezni. Sose fogom megérteni. Azt sem hogy miért létfontosságú a plazmatévé.

@utálom, hogy alkalmazott vagyok:-)))): Mint ahogy azt itt, meg a múltkori hiteles postban is megénekelték.

@lófő: És abban van elektronika?!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 19:17:34

kimentem a konyhaba
kinyitom a kredencajtot
es kiesett 3 festekpatron

.lll. 2009.06.15. 19:24:33

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:

van benne egy kínaji elektromos iránytű

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 19:30:00

@lófő: Bimetall? Mer minden más nemjó.

@hagyma: Mondjuk én kukák mellett szoktam érdekes dolgokat találni.

Commodore 64.
HP DJ610C
Lexmark Z33
Canon BJC2100 (ezt használom most nyomtatónak)
Billentyűzet (teljesen működőképes)
Monitor (ez is működött)


Szoktam az ilyen adományoknak örülni :P

médinhángöri 2009.06.15. 19:31:47

@milyen_Péter?: "Olyan nincs, hogy 0-val elviszem, és pont annyit fizetek vissza, amennyibe a termék kerül."
@Smacika - Hétszűnyű Kapanyányimonyók: "Ha már bankban dolgozol, hogy a fenében nem tudod, hogy NINCS ingyen hitel."
De van, DE VAAAN! Ótépés volt, fuj, de tényleg. Kb. 1/2 óra ügyintézés, és valóban 50eFt/10 a havi törlesztőrészlet 10 hónapon át, semmi extra. A költséget nyilván a bolt (Baumax) fizette, nem én. És nem azért vettem tavaly kb. 50 eFt-ért fűnyírót mert kerti szerszámokat hitelre, mert nem volt 50 eFt-om egyben, hanem mert rémegyszerű gazdasági számítások azt mondták, hogy az adott hónapban akkor futja másra is...

Mylady 2009.06.15. 19:33:06

1. ingyen hitel márpedig létezik
miért ne létezne? tipikus esete, mikor a bolt az elfekvő készletet ki akarja szórni
meghirdeti ingyen hitelre oszt viszik mint a cukrot

2. hősünk ha hitelt vesz fel, nem a MM-nak tartozik, hanem a banknak
szóval a MM megkapja az ellenértéket a banktól kapásból, innentől kezdve neki tökmindegy, hogy kp-ra adta el vagy ingyen hitelre

3. a bankosok nem rossz ügyfelek, nemigaz, hogy másik bankban szivatnák őket
egyrészt mert elég belterjes a bankszektor, a nagyrésze időnként arrébbáll eggyel, kistúlzással mindenki ismer mindenkit
másrészt a bank az mindig komoly cég (nem röhög!), nem teheti meg, hogy feketén alkalmaz, hogy mutyizik stb, mert hatalmas az ellenőrzés felette
ráadásul egy bank sokkal stabilabb munkáltató, mint mondjuk a kiss és társa bt 5ezer ft tőkével

4. a bankoknál saját alkalmazottként egyáltalán nem biztos, hogy kapsz hitelt
áruhitel pl max olyan helyen van, ahol egyébként is áruhiteleznek
(nálunk pl nincs) és akkor sem feltétlenül ingyen, hanem pl kedvezményes kamatra
de miért venne fel ott, ahol dolgozik, kedvezőtlenebb feltételekkel, ha az MM-ban ingyenhitelt kaphat?
nálunk pl van kedvezményes folyószámlhitelkeret (kb 15% kamat), ami tök jó, ha megszorul az ember, váratlan kiadás van stb, de ilyen esetben inkább az ingyenhitelt választanám (érthető okokból)

5. a miért nem vette meg kp/miért nem tudja kifizetni az önerőt (ha már bankban dolgozik) kérdésekre meg már ezerszer elhangzott a válasz: egy ingyenhitel jobban megéri, mert addigis nálam kamatozik a pénz, lehet, hogy nincs is annyi kp-ja egyszerre és ráadásul attól, hogy valaki bankban dolgozik, még nem biztos, hogy sokat keres

hosszú voltam, uff

médinhángöri 2009.06.15. 19:33:43

@médinhángöri: szóval nem csak az vesz hitelre, akinek ki van centizve...

pamutmacska 2009.06.15. 19:34:41

Csak egy kérdés, de lehet én olvasok figyelmetlenül ezúttal: Hol állította a posztoló, hogy plazmatévét akart venni?
Mert ha most történetesen betojna a mosógépem (amire igen jó az esély), akkor vagy kézzel mosok, vagy maradna a hitel. Nem tudok cca. 100 ezret most előhúzni a mellényzsebből. Azaz igen, de akkor meg nem megy vizsgára a kicsi kocsi.

Dr_utcai_arcos 2009.06.15. 19:40:22

Na szóval,volt e hogy a posztoló...?Nem? Na akkor nem én leszek mert tisztelem benne a nőt.De csak ezért.Elmentem kedden, kértem sorszámot. Odamentem vasárnap időben, és már mondták is, hogy amint megjavul a rendszer mehetek is. -Ez nem az ő hibájuk volt.Ha valaki a :Jöhet a következő mondatot véletlenszerűnek ítéli akkor...tudja, sün.Ha megtette volna, hogy oldalra pillant, akkor láthatta volna, hogy hitelfizetési biztosítás, 0,000 mittudomén mennyi százalék, ha ezek után is kell, marad, ha nem lehet hazamenni (komolyan bankban dolgozik és ilyen dolgokat csak azután vesz észre, hogy már kitöltötték a papírokat?? Én miután kitöltöttem a papírokat,kb 2 órát vártam,mert minden adatom jó volt, -banki állapotokat ismerve talán még a postolónál is jobban keresek-, de rosszul adtam meg az általam helyesnek vélt céges telefonszámunkat. (Mert ugye a matav.com a hiteles forrás, nem mondjuk egy cégjegyzék..)De azt is megoldottuk. Teljesen korrektek voltak, udvariasan megköszönték, hogy ott voltam és igénybe vettem őket. És dögöljek meg (ha megdöglenék), de ha ezalatt a két és fél év alatt bármi történne velem, nyugodt leszek,hogy a tv-m is megmarad és sz@rban se marad miattam senki.És milyen jó csajok voltak, kicsit ugyan nekem ducik, de egyébként nagyon rendben :)

Mylady 2009.06.15. 19:40:54

azt kellene már megtanulni, hogy gondolkozni kell és számolni

a "minek vásárol hitelre", "az ingyen hitel nem létezik" és hasonló beszólások ugyanolyan begyöpösödött, korlátolt gondolkodásmódot mutatnak, mint a "vegyünk gyorsan kettőt, mert most akcijós" meg a "120%-os THM-et nem nézem, a kamat 0%, a fizetésemet az utolsó fillérig lekötöm és plazmatévét veszek 12éves hitelre" mondatok...

aardwark 2009.06.15. 19:43:26

az a kérdésem, hogy elektronika volt benne?
a postolót már lehet?
ez már a hétvégi?

1ébként meg hitelért (ha csak nem végszükség mint pmacskánál) meg lehet küzdeni Christopher "Tök halhatatlan" Lamberttel, és ha nyersz ellene tied az ingyen hitel

torma99 2009.06.15. 19:48:12

lehet egyébként banki dolgozó a postoló... dolgoznak ott takarítók/bizt őrök akik tuti nem keresnek sokat és a hitelekhez sem értenek

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 19:56:19

@pamutmacska: ha mosógépet vett volna, akkor odaírta volna, elkerülvén az esetleges minekveszelplazmatévét kommenteket, no meg hogy még jobban sajnáltassa magát :) de gyanítható, hogy azért kussol, hogy ködösítsen.

pamutmacska 2009.06.15. 20:04:47

@Rékuc: vagy csak nincs felkészülve még az "ádázabb", rutinosabb kommentelőkre. :)
Nem tudom. Mindenesetre én sem vagyok híve a "sz@rt is hitelre" venni dolgoknak. Hacsak nem létszükség, de még akkor is meggondolnám. Főleg így, válság idején...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 20:05:58

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
na most nevetni fogsz az en elso amerikai computerem
en mar meg nem mondom milyen egy kuka melle volt kirakva es mukodott
mongyuk nem sokaig hasznaltam mert itt a kereset-computer aranyok nem rosszak

Dr_utcai_arcos 2009.06.15. 20:08:33

@pamutmacska: Nekem létszükség volt :DDD, untam a crt-t ;). És most ojjjjan sikeresnek érzem magam a búvalrakott baromi nagy LCD tv előtt :DDDD. Tele van vele az albérletem kisebbik fala,na de így mulat egy magyar úr :).

pamutmacska 2009.06.15. 20:10:11

@utcai_arcos: egészségedre (tényleg, nem fog romlani annyira a szemed)! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 20:12:50

@lófő: Hevi mentl mi? :P Amúgy az az amit általában zenének hívok :P

@aardwark: Nem Chuck Norrissal? bár ő legyőzhetetlen.

@Mylady: "azt kellene már megtanulni, hogy gondolkozni kell és számolni"
Legtöbb esetben ha számolsz, akkor az jön ki hogy nem is kell neked annyira az a cucc.

Amúgy ha egy bolt ki akarja szórni az elfekvő cuccokat... olvasd el a Tesco Titkot... :)
Meg akkor durván akcióz.

@pamutmacska: Általában a plazmatv az amit mindenki feltétlenül vesz.
másrészt 1 fosógép 50-60 ezres árát a legtöbben vagy ki tudják csengetni, vagy nem akadékoskodnak ennyit a hitelbírálók.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 20:14:14

@pamutmacska: figyi, azt írta, hogy amúgy nem venné meg, de így röhögve. Namármost ez nem tűnik létszükségletnek nekem. És aki ennyire kicentizi, hogy 5000 forintja van, de 6000 már nincs, az inkább a családjának tartozzon, mint egy hitelintézetnek. A család ugyanis ritkábban küldi BAR listára az embert, ha baj van.
Én abszolút híve vagyok a hitelrevásárlásnak, és egyetértek azzal, hogy inkább a más pénzét költsem, míg a sajátom valahol kamatozik - de ez azt feltételezi, hogy van saját pénzem, amit máshol kamatoztathatok és nem kütyükbe kötöm le, valamint nagy szar esetén mozgósíthatom a hiteleim kiváltására.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 20:15:09

@hagyma: @mindenki :
Megunt, hibás számítógépeket, alkatrészeket ide nekem :P

@utcai_arcos: Ja, azt hiszed nagy a TV mi, pedig csak a szoba kicsi :D

Dr_utcai_arcos 2009.06.15. 20:19:15

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: jaja,optikai tuning :D,mint amikor levágatom a hajam és szélesebbnek tűnik a vállam!Pedig így se kicsi,hö.

Mylady 2009.06.15. 20:21:13

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
az ingyenhitel is akciózás
hidd el, némileg másképp működik ez a kisebb termékeknél és a háztartási (nagy)gépeknél
a mosógépre hiába írja ki, hogy 120 helyett 100, mert aki ki tudja egyben fizetni a 100at, annak a 120 sem akkora gond, azaz nem lesz (sokkal) nagyobb forgalma
ezzel inkább az adott típus felé tudja irányítani a vevőt, de sok újat nem tud megnyerni

de ha ingyenhitelre adja, az azt jelenti, hogy az is meg tudja venni, akinek nincs még 50 sem egyben, nemhogy 100 vagy 120
és így az is megveszi, akinek esetleg nem létszükséglet most azonnal venni vagy lecserélni a régit

2009.06.15. 20:22:54

@milyen_Péter?:
"Ennek semmi értelme nem lenne, a bank nem keresne rajta egy huncut vasat sem."

Már írták, h elfekvő készlettől is megszabadulhatnak így a boltok, egyébként most a válság/megszorítások miatt igencsak visszaeshetett a kereslet, így ezt élénkíthetik. Mellesleg a raktározás is pénzbe kerül, így a boltnak az az érdeke, h minél rövidebb ideig rohadjon az áru a nyakukon. Nem is beszélve arról, h technikailag az elektronikai cikkek nagyon gyorsan avulnak.
Ami meg a Credigen Bankot illeti, neki már önmegában az is biznisz, h számlapénzt teremthetett a semmiből, a kamat csak a ráadás lenne. :) A jelenlegi bakrendszert ugyanis a folyószámla-hitelek nyújtása tartja életben.

aardwark 2009.06.15. 20:24:08

hmmm, ezt most találtam, ha már annyit sünözünk...
Felébred a medve a téli álomból:
- Olyan kanos vagyok, hogy az első élőlényt, aki velem szembe jön az erdőben, azonnal megb*szom!
Elindul az ösvényen, látja, hogy jön szembe egy sündisznó, gyorsan felkapja, mire a süni összegömbölyödik a markában. Forgatja jobbra-balra, de nem talál semmi nyílást.
Tiszta ideg lesz, elkezd kiabálni:
- Hol a p*nád, hol a p*nád?!
A süni kétségbeesve megszólal:
- Nekem nincsen!!
- Mivel mondtad?!?!? Mivel mondtad?!?!?!
Felébred a medve a téli álomból:


én kérek elnézést

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 20:24:25

@Mylady: Aztán megveszi, és nem fizeti :)

Értem amúgy mire gondolsz, de nekem attól még büdös ez a hitelesdi.

pamutmacska 2009.06.15. 20:24:35

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: akkor én kivétel vagyok. Nekünk nincs, és amíg ez a kivénhedt tévénk be nem mondja az unalmast, addig nem is lesz. Sőt, lehet utána sem. Amennyit én tévézek...
Fosógép ára: lehet, hogy túl "igényes" vagyok, de amit kinéztem, az most 119 ezer. :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 20:26:57

@pamutmacska: Ja, én is tudtam kinézni jókat, de aztán arra jutottunk hogy teljesen megfelel 60 ezerért a Whirlpool. És lőn.
És azóta is teljesen elégedettek vagyunk.

Amúgy nekem sincs TV-m.
Tuner van a 2 számítógépben, azon lehet TV-zni, már amennyit érdemes.

Mylady 2009.06.15. 20:27:48

@Rékuc: "az inkább a családjának tartozzon, mint egy hitelintézetnek."

nincs mindenkinek olyan családja, hogy akar és tud adni

mit csinálsz akkor, ha pl olyan helyzetben vagy, hogy szüleid szegények, nyugdíjasok és te támogatod őket a fizetésedből, amiből mondjuk megélni tudsz, félretenni valamicskét éppenhogycsak tudsz, de nincs egyben pártíz- vagy -százezer forintod
és akkor bedöglik a mosógéped és hirtelen venni kell újat
a) verzió: veszel hitelre egy mosógépet (jééé mekkora mák, pont van ingyenhitel az MM-ben)
b) verzió: 2 év alatt havonta kisösszegekben összespórolod az árát és addig kézzel mosol (ágyneműt, törölközőt, mindent)

nagyon sokan vannak, akik ilyen helyzetben élnek és nem azért vesznek mindent hitelből, hogy a nagyképű, überokos Rékuc majd jól a képükbe dörgölje hogy mekkora balfékek

aardwark 2009.06.15. 20:28:07

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
igazad van ő is legyőzhetetlen...:
Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris elől menekül.

Chuck Norris felügyeli az érettségit. Az összes iskolában. Egyszerre.
Chuck Norris egyedül is tud kánonban énekelni.
Chuck Norris nem köpül vajat. Fordulatból pofánrúgja a tehenet, és abból egyből kijön a vaj.
Chuck Norris beszélni is tud Braille-ül. (ez igazán fáj...:)))
Chuck Norris sosem tarol bowlingban. Ledönt egy bábut, a többi 9 pedig elájul.
Chuck Norris tud egy kézzel tapsolni.

pamutmacska 2009.06.15. 20:29:22

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: igen. De nekem csak felül töltős jó, mert aaakkora fürdőszobánk van, hogy fáskamrának is kicsi lenne. Tehát csak felültöltős jöhet szóba. Abból meg csak az AEG (neeem, nem reklám, nem enyém a cég sajnos) jöhet szóba, mert annak van olyan mosószer tárolója, ami nem rohad be a penésztől, mert úgy van kialakítva, s lejtős a dobnál a gumi, és ott sem áll meg a víz = szintén nem tud penészedni. Nna, ezért. :)

Dr_utcai_arcos 2009.06.15. 20:29:29

@pamutmacska: csak arra vigyázz,hogy nehogy ilyen indezites, filipszes, vörlpulos, szirszart vegyél.akkor inkább még gyűjts és vegyél MOSÓGÉPET.(szakember mondta, hogy ezeket ma kb 5 évre tervezik. nekünk itt a bérlakásban van egy ignisz (? vagy fábia?), de már vagy sok éve húzza.

Dr_utcai_arcos 2009.06.15. 20:31:27

na mentem nézni foszit az új MM részletre vásárolt ótvar nagy LCD tv-men :).písz :P

pamutmacska 2009.06.15. 20:32:10

@utcai_arcos: hja, aristonom van (ugyanaz, mint az indesit, egy soron vannak). Édesanyámnak is ariston volt, bírta 13 évig. Az enyém a hetediket tapossa. De soha többet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 20:32:51

@Mylady: szerinted nyomorgószülős ügyfél mosógépet vett hitelre. Szerintem meg szórakoztatóelektronikai cikket. A véleményünk ugyanolyan szubjektív. Ettől függetlenül nem értem, miért kellene bármelyikünknek minősítenie egymást. De hát te tudod, kedves egészségedre :)

pamutmacska 2009.06.15. 20:33:20

Mármint a gép, nem Anyu a gépet. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 20:40:01

@pamutmacska: Nekünk is csak a felültöltős, 40cm széles jó. Az is van.

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Jó marketinggel a lócitromot is viszik mint a cukrot.
Nap mint nap láthatod példáit.

Mylady 2009.06.15. 20:43:00

@Rékuc: "nekem nagyon fura az, hogy (feltehetőleg szórakoztató-) elektronikai cikket vásárol az, aki még az önerőt sem engedheti meg magának. Az ilyen embereknél van kicentizve minden forint, aztán ha beüt egy krach, nézhetik magukat a plazmatévé helyett.
Tiszta röhejes, ahogy igazi konzumidiótaként remegve számolta a másodperceket (20 óra 2 perc, éééérted), hogy visszahívják hitelügyben, alig várja, hogy adósságba verhesse magát, sőt még könyörög is érte és hőbörög, ha pár percet késik az eladósodása. Ész megáll... tetszett volna kicsit több tótawét olvasni, ha már saját kútfőből nem megy, hogy ez gáz."

"nem értem, miért kellene bármelyikünknek minősítenie egymást"

mit mondjak, én sem...

én egész eccerűen (veled ellentétben) nem feltételezem rögtön mindenkiről (így a posztolóról sem), hogy egy barom, aki szórakozásból vesz fel hiteleket

a mosógépes példa (némiképp sarkítva) saját eset

Mylady 2009.06.15. 20:44:30

@Rékuc: ja! az idézet mondatok tőled származnak

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 20:45:32

@Mylady: naja, veled ellentétben én a postról írtam és nem a többi kommentezőbe kötöttem bele. De hát ha neked erre van szükséged a frusztrációid kiélésére, hát hajrá, legalább röhögni lehet rajtad. Egész 'eccerűen'.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 20:47:09

lol mellesleg pont a mosásra várok, illetve hogy tudjam kiszedni a szárítóból :D nekem még saját mosógépem sincs, hanem a ház közös mosókonyháját használom.
svedorszag.blog.hu/2008/12/07/lakoda_mosoda

így működik ez

Mylady 2009.06.15. 20:49:58

@Rékuc: próbáld meg itt a ház közös mosókonyháját használni
sok sikert hozzá


a posztról írtál? mikor? hol? mert szerintem a posztolót csesztetted valami olyasmi miatt, amit ő nem írt le, csak a te agyadban fogalmazódott meg és ki tudja, mennyi köze van a valósághoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 20:52:03

@Fíldödi Ferenc:
hat ez mar a multkori bankos postnal is feltunt
igy van oltozve meg annyi van a a papirjan
hat itt nem is lehet csak egy ember az balaknal, hogy lat bele?

amugy a hitel az nem ordogtol valo
en is van hogy hasznalok creditkartyat, bar szivesebben debitet
ha valaki tudja hogy havi x belefer es venne valamit, tok mindegy mosogp vagy plazma tv, akkor miert ne
kicsit tobbe van mint kezpenzert, de valljuk mar be legalabb magunknak, mi , magyarok
sokkal nehezebb havonta felretenni es varni 2 evet aztam megvenni az akarmit, mint megvenni elvezni, es gatya nincs onnantol fizetni kell
ha csak gyuktogetsz mindig elmegy masra

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 20:54:02

ja még annyit, ami az első hsz-omból kimaradt, hogy hagyma jól mondja: a másik jövedelmét megnézni nem szerencse, ahogy a postoló írja, hanem oltári bunkóság. Hogy jön valaki ahhoz, hogy más bizalmas papírjait nézegesse?
(igen a postolót basztatom)

Mylady 2009.06.15. 20:54:32

mindegy, részemről lezártam


én közgazdász vagyok, bankban dolgozom, olyan területen, ahol gyakorlatilag mindenre rálátásom van és nemcsak látnom, hanem értenem és magyaráznom is kell a dolgokat, folyamatokat, történéseket

látom, hogy pénzügyek terén mekkora a tudatlanság, tájékozatlanság még egy olyan blogon is, ahol egyébként értelmes emberek gyűlnek össze (mint ez itt)
ezért szoktam a tőlem telhető mértékben némi magyarázatot nyújtani arra, mi miért történik, hogyan gondolkodnak a "bankok" és mit hogyan kell értelmezni...
hátha segíteni tudok ezzel

nem először állapítom meg, hogy semmi értelme, csak feleslegesen koptatom a billentyűzetemet...

pamutmacska 2009.06.15. 20:58:03

@Mylady: "nem először állapítom meg, hogy semmi értelme, csak feleslegesen koptatom a billentyűzetemet..."
Igen, én erre a velem történt esetről szóló poszt kapcsán is rájöttem ma többször is. De mit tegye? Nagy (túl nagy) az igazságérzetem.
De egyetértek Veled abban, hogy iszonyat nagy a tájékozatlanság, és ez általános. Mielőtt hitelt vettünk fel, 8 hónapnyi (!) munkánkba került, hogy végigjárjuk a bankokat, és lehetőleg a legkisebb rosszat válasszuk. Értetlenül is néztek ránk, hogy nemigen találkoztak még olyan emberrel, aki ennyire körültekintő. :)
Mit mondjak, igyekeztünk. A válságot mi is megszívtuk, de ekkora kakira senki sem volt felkészülve szerintem.

.lll. 2009.06.15. 20:58:58

nekem is meglesték a kerestem,mikor busafejgözölőt vettem hitelre.
többet nem lesnek,megpároltam a fejüket 200 fokon egy félóráig.

pamutmacska 2009.06.15. 20:59:27

áááá: nem tudok írni. 3 hónapnyi. Csak a másik kézzel nyomtam. Hiába, számokat nem tudok "vakon" írni. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:02:28

@Mylady:
hat itt ha most en 30 percre elfoglalom magam a computer mellett es toltoget ki papirokat meg a heten kijon vagy 30 ezer dollar erteku hitelkartya 2-3 banktol
el is kolthetem
de haegyszer becsuszok a spiralba akkor kesz, vege
igy most nem is rendelek, mert meg elkap a vasarlasi kedv

.lll. 2009.06.15. 21:02:38

@pamutmacska:
8 hónap,az igen,jó sok bank

melyik a jó?

pamutmacska 2009.06.15. 21:04:42

Lófő! Javítottam. Nem írom le a nevét, nem a reklám helye. Úgy értettem a "jót", hogy az adott szituban nekünk mi volt a legjobb. Olyan, hogy jó bank, nincs. Ha bankba kell menni, az már nem jó. Nem is szeretek. Kivéve, ha enyém lenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:05:22

jo nem papirokat ilyen rovatokat
onlany
tenyleg lehet megis kerek egyet
hatha jo lesz valamire
amugyis kivancsi lettem mennyire vagyok hitelesitve

.lll. 2009.06.15. 21:05:56

@hagyma:
láttam,hogy működik amerika,megnéztem al bundy összest hatszor

.lll. 2009.06.15. 21:08:13

@pamutmacska:
a gyógyszertárba nem jó menni
ha bankba méssz azt jelenti,hogy legalább hiteled van/még/

b[ALien] (törölt) 2009.06.15. 21:12:12

Előről kezdték a sorozatomat, és nincs letöltve
Ez az álmoskönyv szerint nagyon rosszat jelent
Nem is vagyok álmos
Könyvem meg egy darab se
Na jó ez nem igaz
Kegyetlen a sors:)

Ofélia . 2009.06.15. 21:15:13

@lófő: Remélem , hogy a fejgőzölés után a maradványokat még elegyengetted egy méretes szívlapáttal:))

Ofélia . 2009.06.15. 21:16:57

@lófő: Azért arra kiváncsi lennék, hogy a cipőboltos milyen hitelt nem fizetett ki a házáért??:))

És jött a világválság!

.lll. 2009.06.15. 21:23:37

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
nem tudtam megtenni,mer a maradványokat megették a kóbor macskák

elnándi pedig zsírkirály!/példaképem/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:32:28

@lófő:
ah en ritkan nezek tv-t
inakb csak baseballt meg amerikai focit, de Mary akart egy creditkartyat es bejelentkeztem egy bankhoz
2 heten belul olyan 6 jott, csak aktvalni kellett volna
egyet aktivalt is azt neha hasznalja, a masik 5 itt van a polcon
na ma este kiprobalom az en nevemre

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 21:35:11

@Rékuc: Csak az a bibi hogy a "szigorú" hitelbírálatnál miért kapnak hitelt olyanok akiknek nyilvánvalóan nincs pénze fizetni. Másokat meg basztatnak.
Ééérted, következetesség.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:35:12

van mar vagy 3 de kivancsi vagyok igy recesszional mit lepnek
en amugy teljesen debit parti vagyok
annyit koltsunk amennyi van
mas kerdes ha uj kocsit vennenk de azt meg nem akarok
a plazmahoz meg van eleg penzunk de azt se akarok
mosogep meg itt is az alagsorban

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 21:36:23

@jesszumpepi: Géppisztolyorozat ? :P

@b[ALien] a kopasz baba: Kell könyv? Tehetek ki ide a gépemre, ha emlékszel a szakácskönyvekre, pl. úgy.
Mondjuk főleg Scifim van, kb. 3Gb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:37:40

buuuuuuuut
volt mar olyan elethelyzet hogy a soromet creditre vettem mert nem volt penzunk 1 nappal fizetes elott
hat igy
ilyenkor jo a kartya
es ha idoben fiztsz a kamat alacsony
igaz a beteti is

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.15. 21:39:30

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: ezt aláírom, itt jön(ne be elvileg) a hitelintézetek felelőssége. Dehát elsősorban a nyájas vevőnek kellene felelősségérzetet kifejleszteni. Mondjuk egyik sem ártana.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 22:58:49

@médinhángöri: A MI?
engedjenekkiiiiiiii
Hazaakarokmenni :D

Zacskós vodka? :D

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.06.15. 23:16:25

@Rékuc: Egy büdös szóval nem írta a posztoló, hogy 5000 forintja van, 6000 meg már nincs, csak az egész inkorrekt eljárást bírálja. Csak egy egyszerű példa: a boltban azt mondja neked az eladó, hogy kapsz 150 üveg kólát ingyen. Erre azt mondod jó. Majd a pénztárnál azt mondják: oké, megkapod ingyen, de fizess ezer forintot. Végülis kifizeted, mert még így is jó üzlet. Volt rá ezer forintod? Volt. Felháborodtál? Ha normális vagy, akkor igen, mert ajándékba ígérték, és utólag derült ki, hogy mégis fizetsz egy ezrest. Szép ajándék, mondhatom.

Először gondolkozz el, aztán írj.

Perillustris 2009.06.15. 23:35:20

@milyen_Péter?: "Olyan nincs, hogy 0-val elviszem, és pont annyit fizetek vissza, amennyibe a termék kerül. Ennek semmi értelme nem lenne, a bank nem keresne rajta egy huncut vasat sem."

Pedig van. Az üzlet az esetleges bolti raktárürítésen túl az a banknak, hogy jó eséllyel az ügyfelük maradsz. Három-hat hónap múlva rád sóznak egy hitelkártyát, mert "jó adós vagy", s azon már fognak keresni.

englandboy 2009.06.16. 00:03:47

@milyen_Péter?:

itt is van ilyen
pl vedd meg most, fizesd ki 1 év mulva
teljesen szokványos akcio
bár anagy kredit krancsban 1 kicsit mintha visszavettek volna az angolok
ha leülsz a gép elé, a saját bankod fél év után ad credit card- ot azonnal
nekem be se kellett menni hozzá, a neten kb 2 perc
igaz ez csak 1500£
upgradeltem mer jo ados vagyok igy lett 5000£
kicsit huztam a bankot, válasz 20ezerig jo vagyok, de azértmár be kell látogatnom charing crossra
elsö év totál nulla százalék, utána éves 19,9

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.16. 00:04:36

@Perillustris:
ezt mar harmadszor olvasom
egy bolt a raktarkeszletet nem ugy uriti ki hogy ad 1 eves kolcsont mert ugyanott van
hanem learaz, leertekel, akciozik
neha kidob a szemetbe
kolcson nincs ingyen!!!!!!!!
ha van szoljatok
igy nem dolgozik egy bank hogy itt van nulla szazalek kamat es majd jol radsozok valamit

Perillustris 2009.06.16. 00:18:31

@hagyma: 4 évvel ezelőtt az Electro World-ben 10 hónapos kamatmentes részletre vettem meg a SE K750i-t. Egyetlenegy fillérrel sem fizettem többet. Szóval de, a konstrukció létezik. Tény, hogy a futamidő alatt 3 alkalommal is megpróbáltak 2-300 ezres hitelkerettel rendelkező kártyára rábeszélni, de ebben ki is merült a dolog.

A bolt és a bank pedig simán köthet megállapodást, s ebbe bőven belefér, hogy előbbi célja a gyorsabb árucsere, a beragadt termékek kirobbantása.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.16. 00:35:40

@Perillustris:
akkor a bolt fizeti meg a banknak vagy valami
de ennel sokkal egyszerubb ha leertekel\
nem tudom hogy van otthon
itt nem tul bonyolult venni valamit creditkartyara
es nem is tul sok a kamat
de ingyen reszletet 10 honapra nem hallottam meg erre fele sem
amugy sok kontsrukcio van
itt nagyon elterjedt, hogy fizesd ki most es 2 honap mulva visszafizetjuk
stb.
a alenyeg a lenyeg
a bank abbol el hogya beszedett penzere kevesebb kamatot ad mint a kolcsonre kivetett kamat
ez nem tul bonyolult
es meg akkor ott vannak a koltsegei
meg persze tud uzletelni
de kamatmentes kolcson nincs
valaki fizeti
kerdes ki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.16. 00:37:48

mostanaban eppen az amerikai koltsegvetes amerikaban
van is haborgas rendesen

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.06.16. 01:38:40

@hagyma: Már korábban elmagyarázta valaki, hogy hiába értékelik le a mosógépet 120ról 100ra, nem veszik jobban. Ellenben, ha 0%-os hitelre adják 120ért, viszik, mint a cukrot.

Mylady 2009.06.16. 05:22:28

@hagyma: kisebb, olcsóbb termékeknél (cipő, bikini, vaniliás karika) igen, az az akció, amit mondasz: leértékel/kidob

de ritka és drága cuccoknál, pl háztartási (nagy)gépeknél ez nem megoldás
gondolj bele az arányokba: a minimálbér 70ezer, a mosógép meg 120ezer

ha ráírja, hogy 120 helyett 100, nem lesz (érzékelhetően) nagyobb a kereslet
akik amúgy is vennének mosógépet, azokat az adott típus felé tudja irányítani
vagy aki gondolkodik, hogy lecseréli a régit, lehet, hogy az akció hatására rászánja magát

de akinek nincs 100-120ezre mosógépre, annak mindegy, hogy 100 vagy 120

annak az jelenti az akciót, hogy megveheti hitelre sőt, ingyenhitelre

ilyen esetekben ez az igazi akció, ennek van forgalomnövelő hatása

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.16. 05:29:53

@Mylady:
a hitelt ertem
megertem
szukseges
ingyen hitel nincs
valaki fizeti, vagy be van kalkulalva menyi lenne leertekelve, de a riziko is nagyobb
perszehogy jobban megveszi mindenki ha havonta 5 ezer mint egyszerre 200
errol beszeltem
es igy

Mylady 2009.06.16. 06:05:45

@hagyma: ha te veszed fel a hitelt és thm 0%, az neked ingyen van

számodra nem tök mindegy, hogy a bank és a kereskedő hogyan osztozik a költségeken?

ha valaki az utcán kezedbe nyom egy üdítőt, mondván termékminta, ajándék vagy csak azért, nehogy hőgutát kapj a melegben, akkor is azt mondod: "nem volt ingyen, mert valakinek pénzbe került"?

Mylady 2009.06.16. 06:14:56

és mégegy: ha a kereskedő rendelt féléve 100 mosógépet és még megvan 90 és nem kell a kutyának se, akkor
1. neki 90 mosógépnyi pénz le van kötve, nem tudja forgatni, nem tud rajta más árut venni, nem kamatozik, tiszta ráfordítás
2. a 90 mosógépet tárolni kell, aminek költségei vannak, más áru elől foglalja a helyet stb
3. a mosógép elavul, kijön 3 újabb típus és a francnak nem kell majd a régi

ha a kereskedő racionálisan gondolkodik, előbb-utóbb kiszórja onnan a 90 mosógépet
lehet, hogy a hitel költségein osztozik a bankkal, de még mindig jobban jár


anno az egyetemen az egyik tanár hozott egy példát:
örököltél egy nyaralót, de nem tudod használni, mert a környék tele van olyan növényzettel, amire allergiás vagy (vagy egyszerűen a világ túlsó felén van)
a ház ér 10 milliót
neked többet ér a kp, mint a ház
megpróbálod eladni, hosszasan árulod, egyetlen komoly vevő van: adna érte 8 milliót
mit teszel?
1. tartod a 10 milliót érő házad, és semmi hasznod nincs belőle, csak költséged van vele
2. eladod 8 millióért és élvezed az életet?

nyilván a második, nem?
(most ne gyere azzal, hogy kiadod vagy meggyógyulsz, mert nem erről szól a dolog)

2009.06.16. 09:29:16

Csak egyet közbenyerítenék:
saját banktól dolgozói hitelt felvenni pontosan addig éri meg amíg ott dolgozol.
Amint ugyanis tovább akarnál lépni, úgy megszívatnak hogy öröm azt nézni: felnyomott kamattal és durva havi költségekkel, nagy előtörlesztési díjjal.

Mylady 2009.06.16. 09:37:33

@Kulics: ez nem így van
dolgozói kondíciókat kapsz
amikor elmész, ez megszűnik
ergo: vagy visszafizeted kapásból még mint dolgozó (pl átviszed másik bankba - én ezt tettem)
vagy átraknak a normál magánszemély kategóriába és pont úgy fognak szivatni, mint bárki más, utcáról beeső embert

Lacko86 2009.06.16. 11:05:55

@Tilcsák Bea: Vannak tisztán jövedelemalapú, azaz fedezetlen hitelek (pl. áruhitel, hitelkártya, bizonyos személyi kölcsönök), illetve vannak fedezettel ellátott hitelek, ahol nemcsak a jövedelmet vizsgálják, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan (vagy jármű, ha autóhitel) hitelbiztosítéki értékét.

M160 2009.06.16. 14:52:57

1., Meredith remélem tényleg megírja levelét a PSZÁF-nak, és ha már megvan, akkor kapjon kopit a GVH is. Hátha.
2., Magam is bankban dolgozom, és az ilyen féligaz hirdetések vágják oda a jóhírnevünket.
3., juhaszcs - Elveimmel ellentétesen ugyan, de lemegyek a te szintedre. Hányjál sünt, kisbarátom.
4., Létezik ingyenhitel, amikor semmit nem kell plusszban fizetned. Időszakkosan mi is adunk ilyet a partbereinknél.

M160 2009.06.16. 14:55:35

A vezetékes telefon azért kell, mert azt ritkábban cserélgeted, mint a mobilt.
Az elérhetőség pedig azért szükséges, mert ezen hívnak, amikor elfelejtesz fizetni. Persze senki nem ilyen, de én létom, hogy jó 10% már az első részlettel sem ér oda a postára magától.

M160 2009.06.16. 14:56:48

@Kulics: ez általánosítás.
Akiket én rúgtam ki, azok mind megtarthatták a dolgozói kondíciókat.

Jó Estét 2009.06.16. 17:51:06

aki a media marktban vasarol az nem sikeres ember, szerintem. Bar egyszer vettem ott akcioban 199 Forintert egy elosztot, igaz hitelt nem probaltam felvenni ra de meg voltam vele elegedve :D

goodmanbeats 2009.06.16. 23:48:58

en az edigitalban vettem lcd tv-t hullaszazalekra, es sikeres embernek erzem magam. nem szopattak orakat, megrendeltem, jott sms hogy mehetek erte, bementem delelott 11kor, 20 percet vartam mert voltak ketten(!) elottem hitelugyintezni, 10 perc alatt kitoltotte a fiatal srac az igenylot, lekuldte a banknak, 10 perc mulva jott a visszaigazolas a banktol hogy megadtak a kolcsont, delben mar otthon volt a tv

Perillustris 2009.06.17. 00:27:05

@M160: Nem. A vezetékes telefont azért szereti a bank, mert a telefonszámla újabb megerősítése annak, hogy azon a címen laksz, amit megadtál. Tehát ellenőrző funkciója van.

CredigHiteles 2009.07.01. 15:46:12

1. Mielőtt aláírsz bármilyen szerződést javaslom, olvasd, el mit írsz alá! Ja, hogy sokan voltak nem volt idő elolvasni. Utólag már nincs reklamáció!
Mert azért a halálos ítéletedet sem írod alá, csak azért mert még 100000milliona várnak a kaszásra utánad! S ők már sietnének a halál karjába!
2.Elolvastátok a hirdetményt! Akkor idézek neked! A bank a hitelbírálat jógát fenntartja. A Hirdetés nem minősül a bank részéről ajánlatnak min összesen figyelem felkeltés célját szolgálja. Kérjük, érdeklődjön a hitel ügyintézőnél a feltételekről. ÁSZF bármikor elkérhető elolvasható! Sok hasznos infó van benne.
3. A bank minden ügyfelet egyedileg bírál el. S, hogy van, akit az autózatta átenged és van, akit nem. Van, hogy az ember 100* gyorshajtást követ el és nem akad fent a rostán. De meg esik, hogy 101.* igen! Tehát ez lutri. Minden 15-20. Ügyfél átesik ilyen vizsgálaton!
4.S, hogy NE védjem a mundér becsületét jól tetted, hogy a C…..T és a M…..M….-ot feljelentetted!
Magam részéről, ha vevőként álltam volna én is a pult mögött ugyan ezt tettem volna, mint te. De sajnos én azon nyomorúságos sorsúak között ültem, akik ezt a jónak nem mondható ingyen hitelt rögzítettem a sok –sok EMBERNEK!?
süti beállítások módosítása