Tékozló Homár

'Esetleg kis ragasztóval oda lehet rögzíteni' - Bocsánatot kért a szarvasi szövetkezet a bunkó eladója miatt

2009.07.10. 00:05 | szily | 220 komment

Zsuzsanna a magyar ipart akarta támogatni, ezért a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-nél vette meg a kétlapos asztali villanytűzhelyet. Meg is kapta a méltó büntetését, kár, hogy nem fokossal. A vásárlás a legrosszabb fajta hungarokommunista hangulatban zajlott: nem volt rendes zacskó, az eladó pökhendien beszélt a vevővel, szinte lehülyézte és  slusszpoénnak szét is esett a kezében a készülék. Ekkor hangzott el a címbéli mondat. A levelet pár napja kaptuk, mire beraktam volna, be is futott a cég válasza, sűrű bocsánatkérések formájában. Katarzis alant, az első levél legjobb tagmondata: "Ha más cégek akkora szatyrokat le tudnak gyártani, amibe belefér az ember egész élete".


Volt "szerencsém" ma bent járni a budapesti üzletükben délután fél 6 körül. Egy kétlapos asztali villanytűzhelyet vásároltam. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az eladó egy madzaggal kötötte át a dobozt, hogy annak segítségével vigyem el. Kértem, hogy nem kaphatnék-e inkább egy szatyrot, mert az mégiscsak kényelmesebb szállítást tesz lehetővé. Az eladó kissé ingerülten közölte, hogy csak kicsi szatyruk van, azt ugyanúgy át kellene kötni. Ez rendben is van, de rákérdeztem, hogy sohasem szokott nagyobb szatyor lenni?? Erre azt válaszolta, hogy nem, nem szokott. Kérdezem én: a 21. században, egy üzletben, ahol 20-szor 20-as terméknél nagyobbat is árulnak, miért nem gondoskodnak nagyobb szatyorról? A nagyobb elektronikai üzleteknek miért van ilyen? Már látom a választ, hogy a Multik (Media Markt, Electro World stb.) megengedhetik maguknak, hogy ilyeneket legyártassanak, de ez a szarvasi cég, amelyik Budapest közepén, az Andrássy úton tart fenn impozáns üzletet, az nem. Biztos, hogy jól van ez így? Biztos, hogy 2009-ben madzaggal átkötött, nem könnyű dobozzal kell a villamoson szerencsétlenkednie az embernek?
Arról már nem is beszélve, hogy meg mertem kérdezni, mennyit fogyaszt ez a tűzhely, mire azt a választ kaptam: 2500W-os. Ez nekem, mint nőnek, és mint nem villamosmérnök végzettségűnek, őszintén szólva, nem mond semmit. Ráadásul ezt eddig is tudtam, az interneten megnéztem a termék leírását. Mikor erre a válaszra "buta képet" vágtam, akkor a kereskedő ingerülten és kioktatva kiegészítette azzal, hogy "forintosítva akarja tudni? mert azt nem tudom megmondani, mert nem tudom, hogy a villanyszámlán mi van...".
Nem, nem forintosítva akartam tudni, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha mondjuk 1 órán keresztül folyamatosan üzemel ez a tűzhely, akkor hány kWh-t fogyaszt. Aztán azt már beszorozom én az egységárral, nem gond. Biztos az én hibám, hogy nem értem a W és a kWh közötti különbséget, átváltást, de szerettem volna megérteni... Nos, az üzletükben hiába kerestem rá a választ.
Az eladó érzékelte, hogy nem vagyok elégedett, bár igazából a szatyor hiánya akasztott ki.
A marketingszakmában dolgozom, végzettségemet tekintve is ide tartozom és csak annyit "üzennék" a marketingesüknek, hogy gondolkodjon el azon, nem ér-e meg plusz költséget az, ha annak, aki egy nagyobb, de még szatyorban elhelyezhető/elvihető terméket vásárol, annak esetleg felajánlhatják ezt az opciót. Mert nem mindenki autóval érkezik az üzlethez, nem mindenki a szomszéd házban lakik, hogy nem viszi messzire, stb.
Ha más cégek akkora szatyrokat le tudnak gyártani, amibe belefér az ember egész élete, akkor a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. miért nem gondol ilyesmire??? Hozzáteszem, mikor ezen értetlenkedtem, még megkaptam azt az eladójuktól: "Látom, mindkettőnknek rossz napja van..." Ezt meg aztán kikérem magamnak!!! Az üzletben is ezt tettem. Nekem nincs rossz napom. Legalább is eddig a vásárlásig nem volt. Csak értetlenül álltam a helyzet előtt.  Olyan morcos volt ez a "kereskedő", hogy számlát kérni már nem is mertem, mert attól féltem, letépi a fejem és belémkiabál...
Ja, és a hab a tortán az a pillanat volt, amikor kipróbálta a megvásárolt tűzhelyet, melynek egyik hőfokszabályzó gombjának elejéről leesett valami kis takaró műanyag akármi. Visszarakta. Rákérdeztem, hogy "ez lejár???", mire a válasz: "hát, néha leesik, esetleg kis ragasztóval oda lehet rögzíteni..." Utólag visszagondolva, ebben a pillanatban kellett volna otthagynom a boltot a termék megvásárlása nélkül. Ezt mégis hogy gondolják? Mi az, hogy még egy percig sem használtam, de már lejár róla, nem egy főalkatrész, de mégiscsak egy darabka... Én ragasszam meg, amit több, mint 8.000,- Ft-ért vásároltam???? Ezt hogy képzelik??? Ráadásul, bár én naivan azt hittem, ez nem egy magyar termék, hanem kínai és az Önök cége csak forgalmazza... Remélem, van olyan jó, amiért rá merik írni a cégük nevét... Egyébként kb. 5 évvel ezelőtt vásároltam ugyanebben az üzletben egy ugyanilyen terméket, ami már kb. 1 hét után elromlott, de a garanciális javítás után 5 évig tökéletesen működött. A történtek ellenére még mindig az Önök cégébe helyeztem a bizalmam (úgy gondoltam, ezzel is a magyar vállalatokat és nem a külföldieket támogatom) és Önöknél vásároltam egy újat, de ígérem, soha többé be nem teszem oda a lábam... Szívem szerint a vásárlók könyvét kértem volna, de tapasztalataim szerint, azokhoz nem jut el az oda beírt dolog, akiknek szánja az ember, ezért választottam ezt a formát a közlésre.

Ezt a levelet, utólagos engedelmükkel, egyúttal megkapja az Index portál Tékozló Homár nevű fogyasztóvédelmi blogja is, okulásképpen, mások számára.

Bízom benne, hogy átgondolják észrevételeimet, tapasztalataimat és igyekeznek a hibákat kijavítani, valamint megvédik a Cégük jó hírnevét, hogy több vásárlót már ne veszítsenek.

Üdvözlettel:

X. Zsuzsanna

A cég válaszlevele:

Tisztelt X. Zsuzsanna!

Kedves Vásárlónk!

Először is elnézését kérem, hogy csak most válaszolok, de ki kellett vizsgálnunk az Ön által tett észrevételt, panaszt.

Az eladó hozzáállása sem emberileg, sem szakmailag nem elfogadható, amiért ezúton is elnézést kérünk. A szükséges intézkedést megtettük. A termékkörünket tekintve van a kínálatunkban forgalmazott termék. Sajnos erre a piaci viszonyok kényszeríttetek bennünket, mivel nem tudtuk saját gyártású termékeinkkel felvenni az árversenyt, az országot elárasztó kínai termékekkel. A portfolió bővítése is így volt lehetséges, mivel nem tudtuk finanszírozni a közel 25 termék felszerszámozását. A mai gazdasági helyzetben nagyon nehéz talpon maradni egy gyártónak Magyarországon. Természetesen műszaki csapatunk folyamatosan koordinálja a gyártást.

A csomagolás tekintetében háromméretű reklámtáska áll rendelkezésére a mintaboltoknak. A kínálat széles skálája miatt, valóban nem tudunk minden termékünkre táskát biztosítani, de megfontolunk még egy mérettel nagyobbat. A hőfokszabályzó gombbal kapcsolatban is igazat adok Önnek, nem engedhetjük meg, hogy a már észrevett hibát azonnal ne orvosoljuk. A kollégámnak egy másik készüléket kellett volna kipróbálni, és hibátlanul átadni Önnek. Még egyszer elnézést kérek társaságunk nevében, bízom benne, hogy ismét vásárlóink között üdvözölhetjük.

Köszönjük, hogy megosztotta velünk észrevételét, számunkra nagyon fontos, hogy eljussanak hozzánk az információk akár negatív, akár pozitív, mert szeretnénk megvédeni hírnevünket.

Tisztelettel:

Grivalszki Zsuzsa
kereskedelmi igazgató helyettes
Szarvasi Vas-Fémipari Zrt

 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brikett Jones 2009.07.10. 12:30:46

@maincoon: "egész más vagy a kommentek között, mint a posztban :)))"
ez jó vagy rossz??? :D

Gyilkos nyúl 2009.07.10. 12:31:57

Brikett Jones:

Ennél is pocsékabb, amikor állnak mögötted hatan sorba, és ilyen helyzetekben mind a hat rákezdi, hogy ne húzd az időt, ők is sorra akarnak kerülni.

reunalla 2009.07.10. 12:32:37

@Brikett Jones: "a hőfokszabályzó legvégéről, valami záróizé, ilyen kis pötty, vagymi esett le." - remélem a magyar szakon büszkék rád a tanáraid....

Eric_Cartman 2009.07.10. 12:32:58

1. aki telemarketinges/BKV ellenőr/kalauz/parkolós, az ne posztoljon a Homárra.
2. "a spárga akkor is vérciki" - Nem villamossal kéne tűzhelyért menni, az a vérciki.
3. Aki ilyen szót leír 2009-ben, hogy "vérciki", az miképpen lehet marketinges ?
4. a 3. pontnak nincs értelme, mert a marketing az nem azt jelenti, hogy telefonon basztatunk embereket. Az a baj, hogy ez olyan, mint a foci: mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá. Pfff...

Brikett Jones 2009.07.10. 12:33:31

@Koholmány: örülök, hogy szereztem egy pár boldog órát embereknek, akik ezen röhögnek. vállalom. síkhülye vagyok a matekhoz is, meg a fizikához is, meg a kémiához is. még jó, hogy van itt egy csomó ember rajtam kívül, aki ért ezekhez. irigylem is őket.
a munkámhoz meg aztán rohadtul nem szükséges tudnom ilyen dolgokat, úgyhogy nem is szándékozom pótolni a hiányosságaimat.
ennyi.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 12:33:46

@maincoon: tegnap valakinek nem sikerült merevedni?

Brikett Jones 2009.07.10. 12:35:31

@ericcartman:
1. miért is ne???
2. legközelebb vigyél el autóval, köszi.
3. inkább csak tapasztalt vén róka, aki még ismeri ezt a kifejezést.
4. na, ezt meg aztán tényleg most hagyjuk abba.

Brikett Jones 2009.07.10. 12:37:13

érdekes, hogy a kommentelők nagy többsége nem azt veszi észre, hogy az eladó bunkó volt és már a kezében szétesett a megvásárolt cucc, hanem minden más egyebet.
:(

pengusz 2009.07.10. 12:41:10

Na ezért kéne megtartani a természettudományos oktatást, és akkor az ilyen "marketinges" atyaúristenek is megoldanának egy ilyen bonyolult egyenletet :D
Egyébként ha már interneten nézegette a terméket, rákereshetett volna nyugodtan a kWh-kW problémára is :D
Általános iskola 7. osztály:
kilo=ezer
kiloWatt=ezer Watt
2500 Watt= 2.5 kW
tehát 1 óra alatt 2.5kWh-t fogyaszt tisztelt marketinges okostojás atyaúristen :D

Koholmány 2009.07.10. 12:42:21

@Brikett Jones:
na pont erről van szó! Fenthordod az orrodat, ahelyett hogy elosonnál szépen. Nem, te inkább egyből fogod a billentyűt és felháborodva irogatsz, és itt is mentegetőzől.
Nem arról van szó, hogy egy differenciál egyenletet kellett megoldani.
"még jó, hogy van itt egy csomó ember rajtam kívül, aki ért ezekhez. irigylem is őket"
köszönjük, de a cinizmus nem ment fel, inkább gondolkozz...

Áfaváltozás hogy érintett? :D

Gyilkos nyúl 2009.07.10. 12:44:40

@Brikett Jones: ilyen kiszolgálás, meg szatyorhiány után színte luxus lenne, ha épp a megvásárolt cucc lett volna makulátnan.

reunalla 2009.07.10. 12:45:36

@Brikett Jones: ne haragudj, de a kWh az nem fizika, hanem egy háztartás alapvető része ....ha a matekhoz se értesz, hogy pötyögöd be a számokat a telefonba? vagy ne adj isten hogy számolod meg a visszajárót? :-o

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.10. 12:46:38

@Connie: Te meg egy jó nagy hülye picsa vagy. Gondolom ha van autód, akkor nem tudod mitől megy, és ha benzin helyett gázolajat tankolsz bele, akkor fel vagy háborodva. :D

Fel kéne már fogni hogy ha gépeket akar használni az ember, akkor legalább alapvető ismeretek kellenének róluk. Még akkor is ha egy marketinges léhűtő az illető.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 12:47:14

Nekem egyszer a pizza hut-ban átfutott a tányéromon egy marketinges, egy magyartanár, egy nagy méretű szatyor.

Eric_Cartman 2009.07.10. 12:50:01

@Brikett Jones:
1. Mert a Homár egy fogyasztóvédő fórum és az egyik legutáltabb szereplője ne háborodjon fel.
2. 11 év telefonálgatásból már összegyűlhetett volna egy neked is.
3. Ízlés dolga, a tied ilyen....
4. a telemarketinges kétfajta embert talál meg : aki ráb.ssz. a telefont, vagy akinek el tud még mindig adni egy 99 éves üdülési jogot. Mégegyszer mondom: a telemarketing nem marketing. Téged átvertek jól.

reunalla 2009.07.10. 12:50:53

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: gépeket használni? a kWh a villanyszámla értelmezéséhez se árt ;) még egy magyar szakos marketingesnek se

maincoon © 2009.07.10. 12:51:53

@Bandi_jóválasztás: köszönöm kedves kérdésedet, minden rendben van otthon! :D
viszont erre fogni azt, hogy nekem más a véleményem, mint neked, akkora bunkóság, hogy az eladót simán túlszárnyalod! :/

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 12:55:36

@maincoon:
Én nem fogtam semmit senkire, és viszont sem, fegyvert meg pláne nem. Nálad lesz vmi bibi, mert most is hiperérzékenyen reagáltál, ráadásul teljesen árnyék.
Amúgy ezt Te írtad: "a sok papucs férfi meg itt oktat a mértékegység-átváltással kapcsolatban, ahelyett, hogy otthon állna a sarkára... hogy kulturáltan fogalmazzak...
szeretettel várom a sünöket, amit most kapni fogok :/"
Emiatt kérdeztem amit.

Ofélia . 2009.07.10. 12:55:40

@Bandi_jóválasztás: És összesen hány lábuk volt??:)

anarch 2009.07.10. 12:56:30

Jaja, ha ráírták volna, hogy A osztály, akkor biztosan jobban tetszett volna a marketingesnek :). Az úgy jól hangzik, és sütőknél értelmetlen is, de biztos elégedett lett volna a fogyasztási adattal :).

Jesszus... Hogy a fenébe vesz valaki így mikrosütőt, vagy klímát, vagy bármit...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.10. 12:56:41

@reunalla: Á, az keres annyit hogy ne legyen baj ha nem tudja mit fizet ki :D

maincoon © 2009.07.10. 12:57:22

@Brikett Jones: hát, őszintén? csak jó lehet, mert a poszt megfogalmazása tényleg furára sikeredett. bár én értettem benne azt, amit a többiek simán nem találnak benne. na de nem baj, ezért még fogok tudni aludni és azon csodálkozom, hogy még nem vagyok fenn Sün!! kolléga listáján... :DDDD

Ofélia . 2009.07.10. 12:59:11

@maincoon: Házinyúlra nem sünözünk de ezzel a sarokra állásal fedobtad a labdát:)))

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 13:00:25

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Még most is pontosan emlékszem, hogyaszondja: 4+4+8+10 tehát 18.

Almatlan Jozsi 2009.07.10. 13:01:58

Uristen, ez a csajszi mar cikibb, mint az aki ragaszkodott hozza, hogy nem iszik csapvizet. Arra emlekeztek meg?

Mindenki a fizikat hangsulyozza, de az 1000=kilo atvaltashoz fizika tudasra semmi szukseg.

Csak beszelgetni akartal az eladoval. Ja persze. Te aztan tok rendes vagy. O valaszol ahogy tud, de erre te: ne igy valaszolj hanem ugy, hogy en is ertsem, meg ahogy nekem tetszik. (Honnan tudja szegeny, hogy te mi a jo Istent varsz tole? Talan legyen gondolatolvaso is?)Kontrollald az egesz vilagot meg az embereket. Rossz napod volt: talalkoztal valakivel aki nem ugy ugralt ahogy te futyultel. Annyira sajnallak. Basszus az eladonak nem kotelessege, hogy lesullyedjen a te alacsony szintedre, arra ott van a pedagogus! (bar ketlem, hogy valaki szivesen lesullyedne ilyen mely szintre a kedvedert)

Ha csak leirtad volna targyszeruen a dolgokat akkor kiderult volna az elado bunkosaga, de azzal, hogy ilyen k@rva nagy arcod van folyamatosan, nagyszeruen eltereled a figyelmet az elado viselkedeserol. Magyarszakon vegeztel, rohognom kell: pont fogalmazni az amit nem tudsz! LoL

JDG 2009.07.10. 13:06:51

A méter és a kilométer/óra közötti különbséget tanítják e marketingszakon??????? Tudsz e írni nyolcnál kevesebb írásjelet a mondat végén??????????? Ez fontosch!!!!!!

Előtte esik szét és ezek után megveszi. Kész. Agyam megáll. Erre nem tudok mit mondani. Kérem kaccsojja ki.

maincoon © 2009.07.10. 13:09:03

@Bandi_jóválasztás: tudod mi a legnagyobb gáz az egészben? hogy még igazad is lehet :DD mentségemre szolgáljon, hogy már rohadtul untam az mértékegység-átszámítással kapcsolatos oktatást, ezért jöhetett úgy ki belőlem az a mondat.

viszont szíves tájékoztatásul közlöm, hogy jelenleg semmilyen problémával nem küszködöm (premenstr.syndr., fejfájás, éhség, ...)

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: már megint feldobtam a labdát? igen szoktam: hétfő, szerda 18:30-20:00 - és ezt most komoly!!! :))))

illemvakond 2009.07.10. 13:09:55

@Bandi_jóválasztás: És melyik mesélte közben a vicceket?
Vagy ebben benne volt a szőrny is - doronggal? :)

Ofélia . 2009.07.10. 13:14:50

Te jó ég a postoló telemarketinges?????

És én még védtem azt aki a délutáni szunyókálásombol felébreszt és az ágybavizelési szokásaimrol éerdeklődik??

@Sün‼: Mégis munka van!! intézkedj légyszives:))

Miigeii 2009.07.10. 13:15:18

Akkora láma ez a kilowatt-dolog... nem az, hogy nem tudja (mondjuk az is), hanem, hogy még ő van felháborodva, miután megkapta a kérdésére a választ, hogy nem kapta meg. Megkapta. Az eladó bunkó, a nő meg főzzön gázzal.

Frucsasz 2009.07.10. 13:15:34

@Koholmány: ezen röhög a fél internet? Lehet, a hímnemű fele. A nőnemű meg tudja, hogy mértékegységet átváltani férfidolog, és kész. Mi se röhögünk egy férfin, ha nem tudja, milyen szempontok alapján kell szortírozni a szennyest, milyen folt mivel jön ki a legjobban, vagy hogy az unokatesód vejének a nagyanyjának mikor kell szülinapi üdvözlőkártyát küldeni. Mi sem röhögünk, ha nem tudtok megsütni egy tortát, vagy nem tudjátok ,hogy melyik szobanövényt hány naponta kell locsolni és mennyi fényt-árnyékot követel.

maincoon © 2009.07.10. 13:18:34

@Frucsasz: ez volt az, ami végig itt motoszkált a fejemben, csak keresgéltem a szavakat, de te teljesen jól megfogalmaztad - maximálisan egyetértek!!! ennyi. szuper volt! :)

reunalla 2009.07.10. 13:19:19

@Miigeii: m'ér annak tudja a fogyasztását?

É2I 2009.07.10. 13:20:30

@Brikett Jones:
A stílusod miatt. Magyar szakos létedre pont az általad fontosnak vélt dolgot vetted úgy körbe, hogy elsikkadt.
Ráadásul azt írtad, hogy "Az eladó érzékelte, hogy nem vagyok elégedett, bár igazából a szatyor hiánya akasztott ki."
Nos, akkor most a bunkósága vagy a szatyor hiánya? Nagy hiba volt belekeverni azt is, hogy nem érted a fizikát.

Hogy legyen még egy csípésem; azért a marketingnek erősen része kell legyen a matek is, már akkor, ha nem csak a telefonba olvasod fel a hihetelen ajánlatot, hanem mondjuk te fejleszted a marketinget. Neked kell beköltségelni, bekerülést, megtérülést számolni, stb.

Frucsasz 2009.07.10. 13:20:48

@ericcartman: ak ia vérciki szót leírja 2009-ben ,az több, mnit valószínű, hogy Vavyan Fable rajongó, és mint ilyen, a védelmem alatt áll :)
@reunalla: én szint ebiztos vagyok benne, hogy magyar szakon nem tanítják a gáztűzhely alkatrészeinek szakszerű elnevezéseit. Ha nem tudja, mi az, miért kéne tudnia körülírni? Egyébként, ha valaki jogász, attól még a hétköznapokban nem beszél jogi szaknyelven. Aki meg magyar szakot végzett, attól még nem fog egy kommentben azon pöttyözni, hogy minél egzaktabban fogalmazzon. Nem vizsgán van, nem is a munkahelyén, csak egy nick alatt kommentel, nem hivatalosan.

reunalla 2009.07.10. 13:21:06

@Frucsasz: már ne is haragudj, de a sütit hogy sütöd meg mértékegységek nélkül, vagy csak bögrést sütsz? ja és nő vagyok....

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 13:22:58

@Frucsasz: Történetesen elég jól locsolok, igény szerint párásítok is. @illemvakond: Házi dorong van, masszázst igen, viccmesélést nem vállalok:/

reunalla 2009.07.10. 13:23:46

@Frucsasz: a záróizé, a vagymi helyett egy magyar szakos találjon már ki valami értelmes szót pl. zárókupak, műanyagdarab....és villanytűzhely ;)

Frucsasz 2009.07.10. 13:25:26

@Frucsasz:
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.
Ígérem, hogy ezentúl minden kommentemet visszaolvasom, és a gépelési hibákat kijavítom.

É2I 2009.07.10. 13:25:52

@Frucsasz:
De akkor legalább nem kérdezünk rá, hogy: A zoknit a büdössége vagy a színe alapján osztályozzuk-e mosáshoz?
Azaz, ha posztolónknak halovány fogalma sincs arról, amit kérdez, fogja-e érteni a szakmai választ? Elárulom, nem.
Ekkor jön a következö hüje kérdés, arra már ingerültebb válasz egészen addig, hogy a kérdező és a kérdezett felhúzza magát és eljutnak odáig, mint a poszt szereplői ;)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.10. 13:29:32

Nagyon kellene egy új post, addig nem lesz itt záróizé vagymi, akkord.

maincoon © 2009.07.10. 13:34:39

@Bandi_jóválasztás: utolsózhatok vagy vétkeim miatt ma ez nem az én jogom? :DD

maincoon © 2009.07.10. 13:39:05

kössssz :))

utolsó...

JDG 2009.07.10. 13:39:23

Kövezzetek meg, de még ha egyet is értek, hogy a mértékegység átváltás férfi dolog, 1000-rel szorozni osztani akkor is tudni kell. Nem kell fejben Celsius és Fahrenheit között váltani, sőt azt sem kéri számos senki, ha valaki nem tudja, hogy hány centiméter egy inch. De azért az, hogy hány watt egy kilowatt, vagy hány méter egy kilométer, érdemes és praktikus tudás a mai világban, és nem csak atomfizikusoknak.

Akkor boldogabb lett volna a posztoló, ha azt mondják neki, hogy annyit fogyaszt mint 25 db 100 wattos villanykörte? :)

Frucsasz 2009.07.10. 13:39:56

@reunalla: látod, szövegértésből egyes nekem :) Otthon gáztűzhely van, rutinból abban gondolkodtam.
A sütit én úgy sütöm meg, hogy 1. az évek alatt kialakult bennem a rutin, hogy miből hány bögre/kanál/pohár/csipet/tasak kell bele. Ezen kívül van egy olyan poharam, amin körben mindenféle alapanyag (liszt, cukor, kakaó, víz, tej,stb) fel van tüntetve, és mutatja, hogy melyikből mennyi melyik peremnél van. Elég hasznos. Igaz, hogy csak spanyol, üzbég és rétoromán nyelven vannak megjelölve az anyagnevek, de azért egy idő után belejön az ember.

Én megkülönböztetem a mindenapi életben használt alapfizikát és matekot (pl. összeadás, kivonás, osztás, szorzás, liter, kiló) az általam sosem használttól. Utóbbiba tartoznak a wattok, voltok, amperek és egyéb csodák. Annyit tudok, hogy minél magasabb a szám, annál többet fogyaszt a gépezet, de én leegyszerűsítem. Mosógépet és hűtőt is úgy vettem, hogy egyrészt A+ osztály volt -> ez már mutatta, hogy jó az irány, másrészt akkor és ott megnéztem, hogy az esélyesek közül melyik jobb. Nem csalódtam. Nem pörög a villanyórám, úgyhogy annyira nem nézhettem be. Nem értem, miért kellene mindenkinek értenie a fizikához, főleg ehhez a részéhez. Nem értek se a fizikához, se a gépekhez. És ettől nem érzem magam rossznak, vagy butának. Tőlem aztán az is lehet, hogy pici északi sarki manócskák hűtik a vacsimat a fagyos lehelletükkel, és egy lehellet =1 watt. Vagy ohm. Vagy volt. Vagy lesz.
A lényeg, hogy nem kell mindenkinek mindent tudnia. Zsuzsa is csak ott hibázott, hogy ha nem ért hozzá, nem is kellett volna rákérdeznie.

Frucsasz 2009.07.10. 13:42:12

@Bandi_jóválasztás: a locsolás csak példa volt, bízom benne, hogy a példák mögötti lényegi mondanivaló azért átment :)

É2I 2009.07.10. 14:01:02

@Frucsasz:
"...Mosógépet és hűtőt is úgy vettem, hogy egyrészt A+ osztály volt..."

Ezt pont erre találták ki. Mivel sokan saját jogon nem kívántak mennyiségekkel, váltószámokkal bajlódni. (Az maradjon meg a fizikusoknak) Aztán sokan írtak közülük a homárra.
Erre összeült a Minden Tudósok Marketing Bizottsága (MTMB) és kifejlesztették ezt a rendszert.
Először úgy volt, hogy egytől felfele egyenként számozzák. De rájöttek, hogy az matemetika, amire szintén sokan pikkelnek és derogálónak tartanak megtanulni.
Így jutottak el az abc betűihez. Ezt már az emberek legalább 60%-a megérti, persze némi magyarázat után.
Sajnálatos módon a maradék 40%-al még gyakran keverednek peres ügyekbe, így folyamatban van a rendszer átdolgozása.
Igen úgy néz ki, hogy a méret lesz a megoldás. (Tehát minél nagyobb egy hűtő annál többet fogyaszt, minnél kisebb annál kevesebbet.) De a hatásvizsgálatok még folynak, hogy mennyire viseli ez meg az emberi agy befogadó képességét.

:P
"O"
_________________________________________________________________________________________________________________________

Palkovics Ede 2009.07.10. 14:01:58

Ez nagyon hosszú, nem olvastam el. És kép sincsen.

EÖ (törölt) 2009.07.10. 14:08:07

ma olyan boldog vagyok, rendeltem egy dvd-lemez visszatekerő gépet, és ma jött meg. van benne elektronika is.

nekünk nagyon bevált már a videó-kazetta visszacsévélő is, de hát muszáj megújulni és felvenni a digitális világ által elénk vetett kesztyűt!
J

Palkovics Ede 2009.07.10. 14:15:03

J
@Egyéves Önkéntes: nekem is megjött végre az üvegdomborító kalapács és a reszelőzsír. Sokkal könnyebb lesz otthon barkácsolni. Egy kis segítséget kérnék majd, mert argentín-polinéz a használati útmutatójuk, köszi.
J

EÖ (törölt) 2009.07.10. 14:28:13

@Palkovics Ede: az argentín-polinéz nyelv egyszerű, bár elsőre ijesztő, mint egy nindzsaruhás medve

képírást használnak:
alapjelek:

fűszoknyás női alak = Isten hozta Argentín-polinézián.

Fűszoknyás női alak hanyatt fekve = sajnos a szigetünk túlterhelt.

Kókuszpálma = meghívhatom egy italra?

Kúkuszpálma, rajta majom = mit képzel maga szemtelen fráter, mi vagyok én?

Majom, hátán kókuszpálma = felvihetem a csomagot a szobába?

Majom, hátán még egy majom = adjon még egy húszast, és akkor itt is alszok önnél, ha áthúztam az ágyneműt

tutaj = faszállító (a bennszülettek tekintetére alkalmazzák ezt a jelet)

tutaj, rajta kalózjelmezes majom, hátán kókuszpálma = isten hozta a szigeten gáláns fehér úrfi, akar velem bushkraftolni?

fűszoknyás női alak, zsebében gyöngykavics dudorodik = cséndzs máni?

holnap a bonyolultabb ligatúrákat vesszük át.

Hellisfitar 2009.07.10. 14:34:42

Kedves Tizedik Zsuzsanna!

Azért nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy az ember (főleg ha vásárlók könyve szakértő, és még marketinges is) tudja, a kilo = ezer. A kilowatt meg ezer watt.
Ahogy a kilogramm is ezer gramm, bármilyen meglepő is lehet ez, bár nyilván kenyeret gyakrabban vesz, mint elektronikai terméket. Mindenesetre innen kezdve a sarki közértben ne egy kiló kenyeret kérjen a nyilvánvaló kedvessége ellenére is bunkón viselkedő eladótól, mert este leborítanak az ajtaja elé ezer darab kenyeret a platós Ifáról (ez egy kelet-német teherautó, ma már kevés fut belőle, egy marketinges nem is ismerheti), oszt kérheti a vásárlók könyvét.

Koky_ 2009.07.10. 14:36:54

Ismerem ezt a vásárlótípust. Kötekszik, míg az eladót úgy felkúrja agyilag, hogy már csak a saját stílusában lehet visszaválaszolgatni neki. Ez az az embertípus, aki a teszkóban tizesével gyűjtögeti a reklámszatyrokat.

euAgWzgmmtq7K 2009.07.10. 14:44:52

biztos már sokan beírták, de a kWh és a kW közötti összefüggés nem nehéz, és nem az eladó tehet róla, hogy neked a 2,5 kW nem mond semmit.

első?

EÖ (törölt) 2009.07.10. 14:50:24

@illemvakond: ezt szokta az asszony is mondani, és neki sem tudok segíteni! :DDD

Frucsasz 2009.07.10. 15:00:13

Én csak azt szeretném mondani, hogy sokan, főleg a férfinép nem egészen értette a kW, W, kWh problémakört. Zsuzsának szerintem nem az volt a baja, hogy nem tudott 2500-at 1000-rel elosztani. Nem is az volt a baja, hogy nem érti a kilo előtagot.
Hanem hogy elsőre (de lehet, hogy másodikra sem) nem látta át, hogy a W és a kW egyazon mértéknek a különféle egységei, ezért nem gondolta, hogy egyszerűen csak le kell osztania 1000-rel. Valószínű, hogy többet nem esik ebbe a hibába.

Most megyek, és névnapom alkalmából kocsmázok egy hatalmasat. Aztán holnap megyek a Párbaj castingjára. Drukkoljatok, hogy ne firtassák az elektromosságtannal kapcsolatos ismereteimet.

Holnap délután pedig Szigethalmon lesz Cseszi rockfesztivál, sok-sok rockzenével! (Bogáncs, Jump Rock Band
Pandora, Törvények Nélkül(Sing-Sing tribute), AB/CD, P. Mobil, Zorall, Zsuzsa néni közbelép; éjszakánként: pénzdíjas striptíz verseny, vizes póló verseny).

Aki hallja, adja át...

Szép hétvégét mindenkinek :)

Mylady 2009.07.10. 15:05:31

MÉg mielőtt elolvasnám ki mit írt, jelzem: én ősszel pont azon voltam kiakadva, hogy egy bazinagy műanyag szatyorba csomagolták a laptopom, mikor én csak annyit kértem, kössék át egy spárgával. Mert feleslegesnek éreztem azt a rengeteg műanyagot.
Na mindegy.

Egyébként ez a nő nekem kicsit hisztisnek tűnik...

És akkor most olvasok :D

moli 2009.07.10. 15:06:58

"""mennyit fogyaszt ez a tűzhely, mire azt a választ kaptam: 2500W-os. Ez nekem, mint nőnek, és mint nem villamosmérnök végzettségűnek, őszintén szólva, nem mond semmit. [...] csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha mondjuk 1 órán keresztül folyamatosan üzemel ez a tűzhely, akkor hány kWh-t fogyaszt. Aztán azt már beszorozom én az egységárral, nem gond. Biztos az én hibám, hogy nem értem a W és a kWh közötti különbséget, átváltást, de szerettem volna megérteni..."""

de eeeeeeeeedeees..... mondanam, ha nem tanitanak altalanos iskolaban :)

moli 2009.07.10. 15:08:09

@Frucsasz: igenam, de az internet koraban dobbenetes dolgokat lehet megtudni. peldaul: en.wikipedia.org/wiki/Kwh

JDG 2009.07.10. 15:14:39

@Frucsasz: Namost az eladó gondolom szépen kimondta, hogy "watt", ezért az általad vázolt probléma csak akkor állhat fenn, ha a posztoló úgy olvassa a villanyszámlát, hogy "kávéhá", máskülönben eléggé egyértelmű az összefüggés, a valami és a kilovalami között.

elwood 2009.07.10. 15:20:08

a szatyor hiánya akasztotta ki,
pedig abban a pillanatban legalább egy szatyor volt az üzletben

moli 2009.07.10. 15:24:09

@reunalla: elmentem venni furokalapacsot. kerdezem eladot, ez mennyire eros? mondja, ra van irva, 1400 wattos, az mar eros.
mondom neki, de ha beleteszek meg egy futoszalat, akkor lehetne akar 2600 wattos is!
nem ertette......

moli 2009.07.10. 15:38:21

@maincoon: (leirtak alapjan) neked szemelyes problemad van :D
jobbulast!

maincoon © 2009.07.10. 15:43:12

@moli: áh, ez ne zavarjon meg senkit. nekem jó így és közveszélyes sem vagyok.
viszont élnek nálam sokkal betegebb emberek a földön és azok szabadon járkálnak! és köszi a jókívánságot! :DDDD

moli 2009.07.10. 15:48:23

@Frucsasz: ha ra lennenk szorulva, megtanulnank (vagy kidobnank a viragot a faszba.). ha feminizmust akartok, akkor az nem csak jogokkal jar.

megegyszer mondom: en.wikipedia.org/wiki/Special:Search

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.07.10. 15:49:22

Azon gondolkodtam még, hogy egy telemarketingessel lehet-e olyan bunkón beszélni, ami ne lenne elég gyöngéd ahhoz képest, amit megérdemel.

kees · http://neuhappysex.ch 2009.07.10. 16:40:32

Őszintén szólva nekem fingom sincs a kWh-ról a VHK-ról annál inkább. Modjuk az is igaz, hogy teljesen tudtában vagyok annak, mekkora egy balfasz vagyok, no meg hogy egy ötödikes is okosabb nálam, ebből a posztból viszont nekem az jött le, hogy az eladó is hülyébb volt, mint egy ötödikes. Na persze az is igaz, hogy ha tök vagyok a kWh-hoz, akkor nem kérdezem meg, hogy mennyit fogyaszt egy óra alatt a hajsütővasam, mert kurván nem is érdekel.

Kedves Zsuzsanna, legközelebb gyere a homárra, a kommentelők mindegyike kapásból tudja a választ minden itt felmerülő kérdésre és olyan helyes választ adnak seperc alatt, hoccsakna! :-)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.07.10. 17:16:48

Én a jómultkorában az egyik nagy elektromos bevásárló cégnél vettem egy kétajtós hűtőt
AZ eladó meg belerakta egy óriási zacskóba. Megemeltem , a zacskó birta elég jól, de én nem .
Mondom, hivok egy teherfuvarozót.
Hivhatok-mondja, de az üzletböl csak zacskóban lehet kivinni.
Ezeknek meg nem volt dobozuk
:)

májgeriberi 2009.07.10. 17:28:19

@Gyilkos nyúl: "Az eladók többnyire bunkók!"

nem az eladók a bunkók általában, hanem a parkolóőrök,portások vagy biztonsági őrök mindenekelőtt.

ninezero 2009.07.10. 17:37:50

nekem a múltkor az Obiban nem adtak szatyrot, mondván, hogy nincs akkora, amibe belefér hét tekercs tapéta. wtf, egy barkácsáruházban? gondoltam, biztos lesz ilyen hajléktalanszatyruk, amilyeneket pl. az Intersparban lehet kapni, de nem volt. kocsim nincs, ráadásul eleredt az eső, és mire visszaértem a megállóhoz, kiderült, hogy nem jár a metró - na így vittem haza a tapétát :D

még spárgával sem kötötték át, úgyhogy minden tekintetben környezetbarát tapétavásárlást folytattam aznap :P (persze még környezetbarátabb lett volna, ha a tapéta nincs fóliába csavarva sem, és barátságosan áztatja a környezetbarát eső)

(viszont a pénztáros kedves volt, és senkinek sem tettem fel kérdéseket a tapétaragasztókról.)

Krumpliorr (törölt) 2009.07.10. 18:02:58

Szerintem igazad volt én is vásároltam már tőlük ,és bár a termékeik jobbak mint a hasonlú árú kínaiak, a márkaboltjaik olyan hangulatot sugároznak mintha a keravilba időutazott volna vissza az ember, és csak idő kérdése hogy újra hallja gyerekkora legszomorúbb mondatát:Nincs BMX,talán majd jövőhéten hoznak.Tök felesleges volt kiváltani a takarékbélyeget:))

Mondjuk ha hűtőt veszel azt is bezacskózod?, vagy oda jó a spárga?

A W/Kwh vitába nem tudok beleszállni,de azok után amit kaptál én nem vallottam volna be , hogy telemarketinges vagyok:)
most így hirtelen nem is tudom az élet melyik pillanata alkalmas egy ilyen coming-outra a szüleid már tudják?

Mylady 2009.07.10. 18:11:33

Szerintem az egy baromság, hogy a mértékegységek átváltása férfidolog.
Miért ne tudhatná azt egy nő is?
Én nő vagyok és tudom. És fizikából ugyan nem voltam különösebben jó, de az alapdolgokkal igenis tisztában vagyok. Ha meg nem tudok valamit, akkor utánanézek.
A matekról nem beszélek, mert úgysem hinnétek el...

Átlagarcú 2009.07.10. 18:37:17

Nem tartom ollyannagyon ostoba kérdésnek, hogy kb mennyit fogyaszt. Ha nem értenék hozzá, azt a választ várnám, hogy valamihez képest(mongyuk gáz) mennyit fogyaszt. Ócsóbb-e egy bablevest megfőzni rajta, vagy sokkal drágább?
Az is igaz, hogy az alkatrész leesése után nem lett volna több kérdésem.

JDG 2009.07.10. 19:00:33

És 50 fekvőtámasz, vagy egy vendég az étteremben mennyit fogyaszt?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2009.07.10. 19:30:23

Szerintem királyos a spárgás megoldás. Alá kell gyömöszölni újságpapírt ott ahol fogod, vagy szatyrot összehajtva csinálsz neki fület. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.07.10. 20:32:58

Gyerekek, remélem megadtátok a posztolónak a magáét ezért a zacskómániáért. Hogy tűnne el benne az egész élete...

EÖ (törölt) 2009.07.10. 20:43:06

@Mylady: beszélj a matekról!
én elhiszem! J

@Sörecet: volt egy kollégám, boldogan újságolta, hogy vett egy vízforralót és hogy azzal milyen olcsó vizet forralni.
mondom egy f.szt olcsó,
dehát 1 perc alatt felforr, az pont tizede, mint eddig
az lehet, de a teljesítménye is tízszerese
nem hitte el, hogy az áram 3x annyiba kerül mint a gáz

Sasfióka 2009.07.10. 20:47:54

Remélem, hogy a posztoló nem olyan telemarketingen és "direkt marketingen" dolgozik, ahol elektromos eszközök is kaphatók. Mert bizony ő állította, hogy ő is ült telefonosként a vonal másik felén. És szégyen és gyalázat lenne, ha nem lenne tisztában az általa értékesített termékek tulajdonságaival...

Átlagarcú 2009.07.10. 21:19:55

@Egyéves Önkéntes: Egy malomban őrölünk.
Kb erre lehetett kíváncsi a posztoló is. Engem sem érdekelne más, csak hogy mi fogyaszt több pénzt. Ezt meg egy spéci eladónak szépen el kellett volna magyarázni. Az én feleségemnek is elmesélhetnék az egész méterrendszert, nem lenne tőle okosabb.

Átlagarcú 2009.07.10. 21:25:13

A kilówatt különben is egy kiló 100 wattos villanykörtével egyenlő.

Mylady 2009.07.10. 23:14:04

@Egyéves Önkéntes: a matektudásomról annyit, hogy anno egyetemi felvételi előkészítőket tartottam :D

kispista2 2009.07.10. 23:20:55

Bunkó rendőr megállított a múltkor. Azt mondta, hogy a piroson mentem át! De hát honnan tudjam, hogy az a szín a piros, nem vagyok én festő, marketinges vagyok! El si kértem tőle a vásárlók könyvét, hát az sem volt nála!

boldii9 2009.07.11. 00:45:58

@isti77:
Ez a tipikus indexes hiba "A fizikai részéhez pedig egy kis segítség: 1 kW = 1000 W. Ha a készülék 2500 W-os, az azt jelenti, hogy óránként 2500 W-ot, azaz 2,5 kW-ot fogyaszt, ha mindegyik lapja működik, maximális fokozaton. Én"

Hát nem, óránként nem 2500 W-ot, hanem 2500 Wh-t fogyaszt. És ha már te szólsz be annak, aki bevallotta, hogy nem ért hozzá, akkor gondolkodj el, hogy jogos-e, hogy kvázi lehülyézed?!

Gyűjtőjegyes 2009.07.11. 08:31:00

@anyamadár:
Hümm...ez nem is rossz ötlet. Köszi a tippet :) (ma kipróbáltam ötleted nyomán és kiválóan bevált)

Kis Hableány 2009.07.11. 10:06:41

Most kirugták azt a szerencsétlen eladót?Ő tehet róla hogy nincs nagy szatyor és a vevő egy kekec baszatlan picsa?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2009.07.11. 10:27:02

@Gyűjtőjegyes: örülök hogy bevált, én pl. sokkal jobban szeretem a nagy dolgok szállításánál mint a zacskós megoldásokat. Azokat általában a doboz sarka kilukasztja, így meg a zsinórral akár ketten is kényelmesen cipelhetjük és nem szakad szét a spárga. :)

Vladimir Harkonnen 2009.07.11. 23:24:09

Nem olvastam végig a kommenteket, ezért bocs, ha már elhangzott:
1.) Már megint vihar a biliben!
2.) A madzag környezetbarát (kender, el is szívhatod), a műanyag zacsi nem! Az lehetett inkább a bajod, hogy a villamoson mindenki látja hogy "Gagyi magyar" szart vettél!
3.) A mértékegység átszámításokat általános iskolában tanítják! Segítek: 2500W-os, tehát egy óra alatt 2,5 KW-ot fogyaszt, ami 2,5 KWh.

Átlagarcú 2009.07.12. 07:08:11

@Vladimir Harkonnen: Te nem látod a fától az erdőt.
Mint a bonyolult matematikai műveleteknél, itt is érdemes - az érthetőség kedvéért - egyszerűsíteni.
Kár lenne a posztolóról feltételezni, hogy nem tud 10-zel, 100-zal, 1000-rel szorozni. Ő csak azt nem tudja, hogy az sok, vagy kevés. ...de ez a Te kioktató levezetésedből sem derül ki. A hölgy ezt az információt egy mintaboltban dolgozó, a termékeket betéve ismerő, "JÓ" kereskedőtől próbálta volna megtudni. Nem sikerült neki.
A másik: A posztoló az ár-érték-plusz szolgáltatás arányával volt elégedetlen.
Ez szíve-joga. Lehet, ha hozzád hasonlóan kendermadzagot szívna, más színben látná a világot.
Ma már minden nylontasak környezetbarát, a természetben x-idő alatt lebomlik.

Ez már a hétvégi?

Kicsi79 2009.07.12. 12:06:37

1000 Watt 1 óráig történő üzemeltetése=1kWh

facsipesz 2009.07.12. 19:27:02

MUHAHAHA!!

Százon felül vagyunk, jöhet a posztolónak a móres: ezt a buta marketinges picsát, ecsém, ezért tart itt a magyar marketingszakma, hát gratulálok. A kWh-t fel tudja szorozni forinttal, de a Wattból meg az órából (ami =1 ...), képtelen összehozni a fogyasztást, azt a pénzszemléletű hótegyszerű mindenségit, hát ahol marketinget tanítanak, ott megszűnik a matek?

Hola (törölt) 2009.07.13. 13:53:01

Tipikus "marketinges szakember".

Nem ismeri a kilo, mint 1000-es váltószámot. Ugyanilyen tipikus butaságuk a Cal és a kCal összekeverése. Meg a szájban olvadó cukorka, ezt azért megnézném...

Egyszerűek!

SereG 2009.07.16. 15:20:48

Hali! Én 200 fölötti kommentszámnál már nem szoktam hozzáírni a dologhoz (pláne ekkora lag után), nyilván szépen át van eddigre beszélve a dolog, de most kényszert érzek rá, hogy beálljak azok táborába, akik az eladó mellett tették le a voksukat.

..."mire azt a választ kaptam: 2500W-os. Ez nekem, mint nőnek, és mint nem villamosmérnök végzettségűnek, őszintén szólva, nem mond semmit." -> a kishölgy (alias vásárló) tegye meg, hogy nem degradálja le ezt a szép végzettséget, és valljon be nagyjából 1 osztálynyi szakmunkásképzőt.

Amitől stabil agyf@szt kaptam:
..."arra lettem volna kíváncsi, hogy ha mondjuk 1 órán keresztül folyamatosan üzemel ez a tűzhely, akkor hány kWh-t fogyaszt." -> továbbá legyen olyan drága, hogy beszerez egy általános iskola 7. osztályos matematika/fizika tankönyvet, és sürgősen elkezdni olvasgatni a megfelelő részeket.

Ami a vélemény:
Már a szatyor-kérdésnél is körvonalazódni kezdett bennem, hogy a kedves vásárló egy megkeseredett, kötekedő idióta picsa, a végére viszont egész biztos lettem benne.

Csak remélni merem, hogy a cég átlátja a dolgot, éshogy az eladónak nem kerül az egész hacacáré a munkaviszonyába.

Egyúttal kifejezném kolegájuk iránti tiszteletem is azért, hogy az egész tűzhelyet lepotyogó alkatrészestől, madzagostól nem húzta élből a vásárló fejére.

Üdv!

Győző63 2009.07.21. 23:00:09

Én is hasonlót tapasztaltam múltkor a közértben: Ki volt írva, 1 kg kenyér. Kérdeztem az eladót, hogy ez most mennyi. Mondta, hogy 290 Ft. Mondom neki, nem azt kérdeztem, hanem hogy mennyire tölti meg a gyomrom. Azt mondta, nem tudja, mert nem tudja, mekkora a gyomrom. Jó, mondom, akkor miért nincs kiírva, hogy hány liter ez a kenyér, mert két üveg sörtől tele a gyomrom, az egy pont liter.
Én diplomás akárki vagyok, a szakmámban is dolgozom, mint akárki, hogyan várják el tőlem, hogy emlékezzek az általános iskolai anyagra??? ÉN DIPLOMÁS VAGYOK, NEKEM NEM KELL!!! Érted, wazze??

KolomparVinetu 2009.08.04. 14:34:10

@Brikett Jones: A te "munkádhoz" semmi nem szükséges. Te vagy a legfeleslegesebb ember egy cég alkalmazottjai közt. Semmi érdemi munkát nem végzel, azt az üzemeltetés/IT/Sanyi végzi. Te legfeljebb kitalálsz hülyeségeket, amivel a szakembereket fárasztod, amit vagy meg lehet valósítani vagy nem. Az elismerés a tiéd, hiába közöd nincs hozzá. Ha elbaszol valamit több milliós tételben, a felelősség nem téged terhel. Arcod akkora, mint egy ház, de a legalapvetőbb ismereteid is hiányoznak. A cég pénzén jársz mulatozni külföldre, meg néha prezentálsz is. Színes excel táblákat. Amiket nem te csináltál. Nem is érted. A "hivatásod" amúgy meg a szar becsomagolása lenne. Büszke lehetsz magadra. Én betárcsáználak.

Csopak · http://jagkommefranungern.wordpress.com 2009.12.04. 16:25:07

Hát, az eladói karakter ismerős, sajnos sok ilyen eladó van, és legtöbbjük nem csak akkor ilyen, amikor rossz napja van.
De érzésem szerint, kicsit "túl lett reagálva" a zacskós dolog.
Főleg, hogy rendszerint tapasztalom, hogy pl az Interspórolós üzleteknél a három féle kapható táskából a 10 pénztár közül egyiknél sincs a legalább kettő.
Magyar eladó, magyar vevő.:D

lótumfaktum 2009.12.06. 12:50:17

enyi matekfizikust! na aztatat mongyátok miljen teljsítmény az 1wat?
böngésző kizárva!csak fejből!
süti beállítások módosítása