Tékozló Homár

Az ember, aki a Forma 1-et akarta nézni a Gál pincészetben

2009.07.13. 11:03 | szily | 335 komment

A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es időmérő edzést akart nézni a pultos tévéjén. A sztori jópár alapkérdést is felvet, például hogy egy bortemelő-vendéglátósnak mindent le kell-e nyelnie az extrém ügyfelektől, akkor is, ha ennyire extrémek. Erős érvek szólnak amellett, hogy igen, de félve, halkan azért bevallom, hogy egy icipicit azért meg tudom érteni a "fehér inges fiatalembert". Szegény, ha tudta volna, hogy Negyvenesefeggyes nemsokára heinekenezni fog, tuti jobban ordít. Igen szórakoztató sztori alant.


Történt, hogy a múlt héten szombaton szomszédaim , akik bor - és  pinceimádók , kitalálták hogy utazzunk el Villányba bort kóstolni és vásárolni. Szegediek lévén ez nekünk kb 170 kilométeres út - csak oda.
 
Hát mit mondjak: megérte! Félúton eszembe jutott, hogy elfelejtettem beállítani felvételre a cuccot, holott kettőkor kezdődik a F1 időmérője. Na, mindegy, ez van.
 
Az első pince, ahová betértünk öten, a villányi pincesor közepén lévő Gál Pince volt (Villány, Bem utca 9.). Szép régimódi pince, kb 30 m2-es fogadóhelyiség padokkal és egy pulttal. A bejárattal szemben maga a pince lejárata.
Egy fehér inges fiatalember fogadott minket, első dolga volt hogy elkezdte tukmálni a borzseléjét vagy mi a fenét, nem is lényeg. Társaim megkérdezték, hogy lemehetnek-e a pincébe? Le hát.
Ekkor meghallottam halkan Czollner Gyula hangját, épp akkor kezdődött a F1 időmérő utolsó harmada. A kistévé, ami be volt kapcsolva, a pulton volt, persze vevőbarát módon a pultba befelé fordítva...
Mivel immár vagy 15 éve követem figyelemmel a F1-et, én nem mentem le a pincébe, hanem beálltam a pult végéhez ( NEM MÖGÉ!, A VÉGÉHEZ! ), és próbáltam belesni a képernyőhöz. Az eladó (vagy tulajdonos?) úriember közben bement a pult mögé mögöttem, kijött, visszament, szóval elfért. Nem szólt hozzám egy árva szót sem.
 
Nos elkezdődött a Q3, a csóka ott molyolt mögöttem, rajtunk kívül senki a fogadóhelyiségben, amikor megkérdeztem hogy tudna-e egy picit hangosítani a tévén amíg feljönnek a többiek a pincéből, mert nem értem mit mond Czollner, amikor mindenféle előzmény nélkül a gondos pincegazda a következőt válaszolta:
 
- Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!
 
Uppsz, ezen meglepődtem, hirtelen köpni nyelni se tudtam, és mint akit fejbe kólintottak, - Már itt se vagyok! felkiáltással távoztam. Majd az ajtóból visszafordulva azért jogosan emelt hangon csak megkérdeztem, hogy ki a f....enének képzeled te magad hogy kioktatsz hogy mikor hova menjek? Én vagyok a vevő, megismersz, hahó?? Ráadásul fiatalabb is volt nálam az úr 5-8 évvel símán. Erre elkezdett kiabálni, hogy nem tud tőlem dolgozni ( mit??! nem volt ott senki, csak én meg ő! ), meg hogy rátehénkedtem a pultra ( az arra van, nem?? Már ha tehénkedésnek nyilvánítjuk, amikor valaki egy kocsmában ráteszi a kezét a pultra.).
 
Mivel nem volt kedvem tovább leállni vitázni vele, pl arról hogy ha már van egy tévé a helyiségben, akkor az miért a személyzetnek van, miért nem a vendégnek, továbbá arról hogy normális vendéglátó hasonló szituációban nem lebassza a vendéget, hanem esetleg saját eszétől kitalálja, hogy kifordítja a tévét arra a 15 percre, ne adj isten, ha már tilos ott a pulthoz állni finoman és udvariasan megkér, hogy ne álljak oda, vagy számtalan kulturáltabb verzió létezik ennél, így hát arrébb mentem, mondván majd megvárom a többieket kívül.
 
Cigizgettem, cigizgettem, nem jött senki kifelé. Visszabattyogtam és látom: ott ül a társaságom az asztaloknál és boroznak. Az emberünknek ugyanis eszébe sem jutott szólni nekik amikor feljöttek a pincéből, hogy én már eltávoztam, arról meg pláne nem hogy miért. Símán eladott nekik 4-5 üveg bort.
 
Kihívtam őket, és eltávoztunk egy másik (sokkal vendégbarátabb) pincészetbe.
 
És ott kértem egy ..... Heinekent.
 
Íme a Gál Pince honlapja: http://www.galpince.hu/   Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
 
negyvenesefeggyes

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.07.13. 11:08:16

Eszerint tényleg létezik ember, aki az F1 időmérőt nézi!

A ipikus eset, mikor a pincér is meg a vendég is tahó.

Mogyoró007 2009.07.13. 11:08:24

igaza van. Miért nem maradsz otthon, ha tvézni akarsz?

Koholmány 2009.07.13. 11:08:57

Posztolót lehet-e mellesleg?

jesszumpepi (törölt) 2009.07.13. 11:12:45

"Símán eladott nekik 4-5 üveg bort."


Ez komoly?

Pincészetbe mentek és boroztak az útitársaid?

Szaladj oda az óvónénihez,és kérjél papírzsebkendőt,aztán fújd ki az orrodat!

Mogyoró007 2009.07.13. 11:14:02

@jesszumpepi: na igen. Borászatban bort eladni? Nem is értem. Szerintem jelentsük fel.

Koholmány 2009.07.13. 11:16:47

@AnnaM:
úgy érzem kissé el van szállva magától a tisztelt posztoló. Egyértelmű, hogy az a tv nem a vendégnek van, aki ült már pultban 16 órát, az tudja milyen tv nélkül lehúzni egy műszakot. Meg ez a hozzáállás:
"Én vagyok a vevő, megismersz, hahó?? ". Túl sok homárt olvas az illető, azért a vevő nem az atyaúristen. Mosolygok, mikor olyan poszot olvasok, hogy az ember elolvas 5 homár posztot és ő képzeli magát az atyaúristennek, mert volt oly kedves és bement valahova vásárolni-fogyasztani...

jesszumpepi (törölt) 2009.07.13. 11:17:01

A posztoló most jó nagy bosszút állt a magyar borokon.

Sőt,a világ összes borán.

JMP 2009.07.13. 11:17:40

Mert nem fizettet eclestonnak a kozvetitesi dijert, amugy meg ha fanatikus vagy nezd otthon igaza volt a csakonak, en elkapcsoltam volna a helyeben a dunatv-re, nezd azt :))

ZON 2009.07.13. 11:17:43

@AnnaM: a lúzerek meg simán kifizették.Ahelyett, hogy karóba húzták volna a vendéglátóst.Már csak a becsületen esett csorba végett.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.13. 11:17:46

1(0). Egyéves és Betépett nevében.

Pitta2 2009.07.13. 11:19:03

Bunkó pincér. Fájt volna neki ha a vendég kedvébe tesz egy kicsit? Ha senki sincs ott, akkor miért zavarja ha a vendég nem a bortól, hanem az F1-től érzi jól magát? Nyilván a pincér is szereti az F1-t különben miért nézte volna. Itt tart ma a magyar vendéglátás. Szégyen.
A vendégnek igaza van. Milyen alapon meri letegezni? És kioktatni?
Sz@rjon egy egész kupac sünt a pincér.

Impega 2009.07.13. 11:20:38

" A kistévé, ami be volt kapcsolva, a pulton volt, persze vevőbarát módon a pultba befelé fordítva..."
Na baszki, ne haragudj, majd legkozelebb a passzianszt is kifele forditjak, hogy nyomhass egy partit.

Mekkora gyoker vagy Te. Ritkan mondok ilyet, de a tiszteltnek semmi nyoma a reszdrol.

Ugy kellett, ugy kellett, kaposztaba hus kellett.

Kemény voltam?

JMP 2009.07.13. 11:20:57

@Pitta2: hallotal e man arrol, hogy nem nezheti a vendeg csak ugy a tv-t egy ilyen helye, mert megbasszak a tulaj szajat :)) es ha ellenor volt aki az rtl-tol jott?? :)))

Mogyoró007 2009.07.13. 11:22:29

@Koholmány: igen, a felsőbbrendűségi komplexusosokat sehol sem szeretik. Még ha vevő is a neve nagy V-vel. A Gál pincészet borai jók. Aki bortúrázni indul, az minek akar forma 1-et nézni? Ha már ott van az ember, akkor szerintem alap, hogy a borokkal foglalkozom. Vagy kedvesen megkérem a pincért (látva hogy nem nekem van ott a tv), hogy hadd kukkantsak bele. A pasas egy tahó, nagy T-vel.

Koholmány 2009.07.13. 11:22:45

@Pitta2:
kiváncsi lennék azért hogy a tulaj szemszögből hogy történt a dolog. lehet ám tuskó módon szó nélkül belógni a pult mögé, pláne ha a tv tényleg be volt fordítva és nem a vendégek felé.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 11:23:37

Azta! Hát nem is tudom, hol kezdjem.

1. Őrület, hogy pincészetben boroznak, és nem F1 időmérőt néznek.
2. Tényleg. Ha tévézni akarsz, miért nem maradsz otthon?
3. Meghaltál volna, ha azt az egy időmérőt kihagyod? Szerintem a társaid is jobban örültek volna, ha lemész utánuk a pincébe. Nem kell bort inni, ha nem szereted, csak uram bocsá, beszélgethettél volna velük. Ha már társasággal megyek valahova. Nem vagy te kicsit antiszoc?
4. Ha ennyire F1- őrült vagy, miért nem mondod barátoknak, hogy menjetek máskor, mert tévézni akarsz?

No offense, de szerintem, ha az ember kirándulni megy barátokkal, igenis szánja rájuk azt az egy napot. És ne azzal legyél elfoglalva, hogy az utolsó 15 perc utolső 12 másodpercét megnézd abban a hülye tévében.

Dráááúúútkoszorú 2009.07.13. 11:23:41

Majd akkor leszel vendég, ha netán fogyasztani is szándékozol valamit, nem csak pultra tehénkedni lesz kedved. Mellesleg. Tahó pincér - Idióta művendég 1:1. Remélem lesz hosszabbítás!

Sir Mortzosch 2009.07.13. 11:25:39

negyfeneseffegyes kakantson sünt.

Ofélia . 2009.07.13. 11:29:32

T postoló(remélem már szabad) Te akkora farok vagy mint ide lacháza! Mi a fészkes francnak mentél bortúrára ha utálod a bort:))

Vagy Kifizették az utadat a haverok?? különben nem értem.

Én sem megyek törökországba 40 fokos kánikulában busszal mert ez nem az én világom:))

Normális ember ilyenkor szól a haveroknak, hogy bocsi és keres egy sörözőt ahol a szép nagy tv kifelé áll és sörözés közben megnézi mindhárom szekciót békésen utánna megkeresi a haverokat és a mértéktelen borozás ártalmaira felhívja a figyelmüket!!

Ja és még mindig utálom a pénzemért nyalják ki a seggem címü fejezetet! Ez olyan győzikés:)))

Pitta2 2009.07.13. 11:31:12

@JMP: Ha nem lehet TV-t nézni a vendéglátóhelyeken, akkor a pincér sem nézheti. Be se kapcsolja, máris nincs vita. A pincér nem oktathatja ki a vendéget semmilyen körülmények között.

Ofélia . 2009.07.13. 11:33:47

@JMP: :DD

@Impega: :DD

@HideousGenius: Száz százalékig egyet értek:((

@Dráááúúútkoszorú: Akkor nem jön be a tippmix:))

unknown_soldier 2009.07.13. 11:34:09

parasztgyerek, parasztgyerek mindennek megvan a megfelelő helye és ideje...a drogozásnak az egyetem, a tévézésnek a nappalid.......

Minerva89 2009.07.13. 11:37:52

Hát ez eléggé öngól volt. Fentebb már alaposan részleteztétek a ,,vendég" taplóságait, még annyit tennék hozzá, hogy mi a búbánatos kishintóért kellett volna közölnie a pincészet gazdájának a csoporttal, hogy egy haverjuk lelépett??? Nem a pesztonkája a társaságnak, hogy ne hagyja elkallódni egyik-másik szerencsétlent. Sőt, még csak tudnia sem kell, hogy együtt vannak, hiszen mindenki más lement a pincébe, csak a dinka posztoló különült el. A pincészetes meg úgy gondolta, hogy vendégül látja a többieket.

Ofélia . 2009.07.13. 11:38:44

@Sün‼: A postolónak kettő tarajost kérnék ánuszrózsa-csiklandozással, a pincérnek elég egy is

Az eredményekröl beszámolót kérek:

1 Bűnbánat tanusítása

2 Ordítás hangereje decibelben.

3 Okozott sérülések gyógyulása napokban mérve:)))

staropramen 2009.07.13. 11:42:14

Sztrovacsek!
Ez tűrhetetlen inzultusok sorozata!
Börniekleszton szajon sünt,hogy megtartották a futamot a történtek után.
Ha sört akartál inni, mi a fenét kerestél Villányban?
Ha F1-et akartál nézni, akkor mi a fenét kerestél Villányban,
Egyáltalán, mi a fenét kerestél Villányban?

DaM 2009.07.13. 11:42:51

@Sün‼: azt hiszem, egyértelmű, az eddigi hozzászólások alapján is döntetlenre áll a két fél. Úgyhogy ma dolgos napnak nézel elibe: mindkettőt sünöld meg.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.13. 11:46:49

na, tényleg maradjon otthon, ha
- utálja a bort,
- f1 ennyire fontos stb.

és azt se felejtse el, ha a tévé a vendégsereg számára is látható, akkor bizony jogdíjat kell fizetni a pinyósnak

ő nem fizet, a vendég nem nézi, csak a pinyós

kész

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.13. 11:47:36

Ez a legjobb:

"Visszabattyogtam és látom: ott ül a társaságom az asztaloknál és boroznak. Az emberünknek ugyanis eszébe sem jutott szólni nekik amikor feljöttek a pincéből, hogy én már eltávoztam,"

Ezek szerint olyan nagyon az ismerőseinek sem hiányozhatott.

labi 2009.07.13. 11:48:32

"Én vagyok a vevő, megismersz, hahó??"

Lófaxt voltál te vevő, nem vettél semmit csak a kistévét akartad bambulni. :)

amúgy akinek ennyire fontos az F1 és a bort sem szereti, az minek megy borospincébe? Menjen olyan helyre ahol sörözhet és baszomnagy kivetítőn nyomják az F1-et. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.13. 11:49:37

@staropramen: A Börnit is?
Dzsizasz, mi lesz itt...

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Rögzítettem a kérést!

@DaM: OK!
Hívok valami kollégát.
Ennyi meló egy délelőtt alatt!

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 11:50:51

@gothic:

Miért kínzod a sünöket? Azok nagyon aranyos állatok.

Jim Raynor 2009.07.13. 11:51:00

áhh, én a múltkor voltam kint forma-1 időmérőn, azt ahogy ott lődörgök a boxutca környékén, szóltam az egyik kezeslábasba öltözött embernek,hogy tudna-e hozni nekem egy kis bort, amíg a többiek az időmérőt nézik...hát nem elküldött ordítva a jó kurva anyámba,hogy ha borozni akarok, miért nem pincébe mentem....

mik vannak.......

EnZsolt 2009.07.13. 11:55:16

Postoló = Taigetos +

Meklén és Tamara 2009.07.13. 11:56:07

szerintem a posztíró most házhoz ment a pofonért. Meg is érdemli. Mekkora győkér!

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 11:56:13

@Nelson Mandula:

:D Lehet, azt se tudták, hogy ott van. Legfeljebb a kocsiban a vinnyogása miatt emlékeztek rá:"Basszameg, elfelejtettem beállítani a tévét, hogy felvegye az F1- et! Mi lesz most? Mennyi vért vesztettem, meghalok? Fogok én még valaha hegedülni?"

Secnir 2009.07.13. 11:56:54

jól van, látom helyretették páran a zidióta posztolót.

amúgy meg, ha jó lett volna felvételről megnézni, akkor meg nézted volna meg az ismétlését a sportklubon. addigra úgyis hazaértél volna, mert csak 170 km szeged ugye...

Eric_Cartman 2009.07.13. 11:59:15

Borpince tulajdonosként azt mondom, hogy miafaszt kerestél a pincében, ha nem érdekelt a dolog ? Heinekeneztél volna otthon a Ződtakonyba.
F1 rajongóként azt mondom, hogy időmérőre, futamra nem tervezek semmit. Ha meg igen, akkor nem várom el mástól, hogy foglalkozzon a problémámmal.
A pincér szerintem ilyet nem mondhatott, kicsit ki van színezve, ha mégis, akkor szarjon szőlőprést (2 hektóst). Te meg egy rekesz Heinekent.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.07.13. 12:01:18

Ez mekkora paraszt már! És még le is írja...
Mazochista köcsög.

Kentetsu 2009.07.13. 12:02:03

Sünt neked!!!!Borpince,Villány és te ( ön , mielőtt megsértődsz ) heinekent akarsz és F1-et?Nem érzed az ellentmondást?
A stílus a pincér részéről elfogadhatatlan ( már ha igaz amit írtál),de a mondanivalója rendben van!Nézz F1-et otthon és igyál sört Kőbányán bazzzzzzz!!!!

Ofélia . 2009.07.13. 12:02:26

@Jim Raynor: :DD

@Nelson Mandula: De akkor a magasságos sünre kérdem: miért vitték magukkal???:)

@Meklén és Tamara: Ennyire csak ede jött házhoz mikor válaszolt a postra de tudtommal postoló még nem:))

Mentolosmájkrém 2009.07.13. 12:02:40

Amint azt feljebb már írták vala: "tecsósör a kézbe, nappali besötétít, asszonyt lebasz és csutkahangon czollnergyulaaaaa...
Okos vagy ülj előre! Ezt a f...t és még le is írja.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.07.13. 12:03:41

Nem értem, miért bántjátok szegény poszt tolót, amikor köszönhetünk neki egy jó címet. Ha arra járok, ki nem hagyom a Gál pincét. Végre egy hely, ahol normális az értékrend. (Ha meg még azt is hozzáadom, hogy a prosztoló nyilván a maga szemszögéből írta meg, ráadásul úgy, hogy saját magát lehetőség szerint ne savazza...)

valaki ül kint a szárnyon 2009.07.13. 12:03:57

Ezzel magadat minősited vazze. Hülye voltál és még be is küldöd a homárnak? Noob.
Igaza volt a pultosnak. Mi a francért nem maradtál otthon? Mint ugye sokan kérdezték elöttem már.

Smacika 2009.07.13. 12:07:47

Ezt a hülye faszt!
Ha az én valamelyik haverom bambulja a tévét piálás(vagy csak összejövetel)közben, azt elhajtom a halál véreres farkába.
Fasznak jött el, ha a buzi tévét nézi.
A posztoló egy tipikusan faszjancsi, mennyél azt írjál be a panaszkönyvbe, te majom.
Ja az neked nem jár, mert csak a pofádat tátottad ott, nem fogyasztottál.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.13. 12:08:43

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: azért vitték magukkal, hogy 170 kilométerre a lakásuktól elhagyják. tök véletlenül, persze.

tanninvadász · http://www.csaladivideo.hu 2009.07.13. 12:10:34

Villány borvidék, ott nem iszunk sört, alapszabály. Fröccsöt iszunk, ha nagyon melegünk van.

A borászt pedig megtiszteljük azzal, hogy a borára figyelünk, legalább az első kortyok erejéig.

Forma-1-et meg nem nézünk, mert egy unalmas fos.

És legvégül egy ilyen sztorit nem küldünk be a Homárba mert a kommentelők szétszednek, mint Floki a lábtörlőt

Sir Mortzosch 2009.07.13. 12:11:43

Na. bocsesz. Sünt visszavonom. Igazatok van.
baccpapucsot lehet?

Páneurópai Harci Kos 2009.07.13. 12:12:22

Sünt a (mazohista) posztoló hátsó felébe.
f1 et pincészetben??
hát rofl.

kispista2 2009.07.13. 12:12:36

Akinek az a legfontosabb programja, hogy 2 órán keresztül nézzen 20 hülyét, aki körbe-körbe autókázik, szarjon sünt!

Boroskólát nem kértél a borásztól? Azokat is szeretni szokták!

Ha egy borospincébe megyek, nem szeretném max hangerőn hallgatni a tv-t, mert egy köcsög beképzelt seggfej azt bámulná. És hang nélkül már nem is tudod, hogy mi zajlik a tv-ben?

kispista2 2009.07.13. 12:14:54

Ilyen hülye vevő nincs, ez gerillamarketing!

ladislaus 2009.07.13. 12:14:59

Czollner Gyula es Palik Lászlo a taho!

Páneurópai Harci Kos 2009.07.13. 12:17:24

"Ilyen hülye vevő nincs, ez gerillamarketing! "
de van, de van, de van!
ime.
Arany bográcsos EDE érmet neki:)

i hate the police (törölt) 2009.07.13. 12:18:37

Na, a posztoló az a tipus lehet, aki cipóboltba megy élelmiszerért:)Vagy befizet egy tengerparti nyaralásra, de nem fürdik egyszer sem a tengerben, hanem a hotelszobában a tv-ét nézi:)

_tx_ 2009.07.13. 12:18:50

Meg kell védenem a posztolót.

A Gál pincészet nem egy misztikus orákulum, ahová az ember csak földig hajolva nemespenésztől fényes tekintettel léphet be. Ha az lenne, nyilván nem lenne tv a pultban. Ha a tv ott van és be is van kapcsolva, akkor elfelejthetjük, hogy a hely nívójához nem illenék a tv vagy a forma 1.

Egyszerűen egy rátarti bunkó volt a felszolgáló, aki úgy érezte, nem tiszteli őt/a helyet a vendég azáltal, ha tévét néz... Olyan ez, mint az üvöltöző pedagógus: a tiszteletet, megbecsülést nem lehet kikényszeríteni. Egy vendéglátónak alázattal kell viseltetnie a munkája iránt, ami a vendég kiszolgálása, jó érzésekkel történő útjára bocsátása.

Sok frusztrált pökhendi kommentelő: ti vagytok azok, akik vérig sértődve köptök a vevőre a cipőboltban, vagy pincérként kiabáltok, ha két fordulóban kell kihozni két ásványvizet?

Rossz végén fogjátok a lapátot, miközben fűt titeket az ősmagyar büszkeség. Hiba azt hinni, hogy ettől van tartásotok: ez igazából lófasz, primitívség non plus ultra, kurva nagy arc és zéró empátia.

Dr Smit Plagius 2009.07.13. 12:20:21

@Pitta2: ha a személyzet nézi a tévét, az egy dolog, ha kifele fordul a tévé a vendégtérbe, akkor súlyos pénzeket kell fizetni az ArtisJusnak, mellesleg jellemző módon ilyen kérésekkel ugratják be a személyzetet az ellenőrök!
vendég az, aki fogyaszt, de ezzel nem vette meg a hely feletti jogokat!
a pincér meg bunkó volt, ha így válaszolt...
különben is, ki az a gyökér, aki f1 időmérőt néz? reteklubot néz? inkább borozna a haverokkal...

klosemaxi 2009.07.13. 12:21:48

Ja és a posztíró megnézhette volna az ISMÉTLÉST!!!Erre van a Sportklub!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i hate the police (törölt) 2009.07.13. 12:24:59

@_tx_: definiáld nekem, légyszives az ősmagyar büszkeség fogalmát...

Mr. Acid 2009.07.13. 12:25:05

@gattamorte: Ráadásul a fazon nem is fogyasztott.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 12:26:03

@tanninvadász:

Teljes mértékben egyetértek. Ha nem szereti a bort, minek megy oda, de ha oda is megy, ne nézzen tévét, könyörgöm, milyen már az? És mint már előttem mondották sokan, a posztoló nem vevő addig, amíg nem VESZ valamit, jelen esetben bort. Jófajta bort én is szívesen kóstolgatok, na nem sokat, csak éppenhogy, mert fiatal is vagyok, meg nő is, de a jót én se vetem meg. De az F1 egy ilyen programba aztán tényleg nem illik bele.

Jut eszembe, nem is szeretem az F1- et...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.13. 12:26:17

én nem vagyok magyar származású. változtat ez valamit a megítélésemen pozitív irányba?

kispista2 2009.07.13. 12:26:43

@_tx_: "Egy vendéglátónak alázattal kell viseltetnie a munkája iránt, ami a vendég kiszolgálása, jó érzésekkel történő útjára bocsátása.
"

Vevőként azt mondom, hogy egy pincéből dobják ki azt, aki nem bír normálisan viselkedni! Fontosabb a normális vendégek kiszolgálása, mint egy seggfej idióta kivánságai! Jó hogy nem szart az asztal közepére, mert neki joga van arra is.


"elkezdte tukmálni a borzseléjét"
Megkínált valamivel, ez nálad tukmálás?

"úriember közben bement a pult mögé mögöttem, kijött, visszament, szóval elfért. Nem szólt hozzám egy árva szót sem."
Lapjára fordulva elfért, de ekkor még nem szólt a pofátlan viselkedésed miatt!

fodid 2009.07.13. 12:27:19

Hamár ugyselátta:D

1. Webber Red Bull-Renault (B) 1:32.230

2. Barrichello Brawn-Mercedes (B) 1:32.357

3. Button Brawn-Mercedes (B) 1:32.473

4. Vettel Red Bull-Renault (B) 1:32.480

5. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:32.616

6. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:33.859

7. Sutil Force India-Mercedes (B) 1:34.316

8. Massa Ferrari (B) 1:34.574

9. Raikkonen Ferrari (B) 1:34.710

10. Piquet Renault (B) 1:34.803

FishyP 2009.07.13. 12:27:29

Tavaly volt szerencsém a Gál Pincészetben járni Villányban. Nagyon kedves úriember szolgált ki minket és nagyon finomak voltak a borok is. Habár én nem duzzogtam, hőbörögtem és sör után vágytam.

Ő nem szólt a többieknek?

Hát akkor a többieket ku*vára érdekelhette a te holléted, ha leültek borozni.

Ittál egy Heinekent?

Ez mi akart lenni, majd te megmutatod? Barcelonában MU-s polóban meccsremenés?? Van értelme ember? Szegénységi bizonyítvány kiállítva.

A posztoló a hülye nem kicsit és kicsit kétségbe vonnám a történet minden részletének igazságtartalmát is.

Páneurópai Harci Kos 2009.07.13. 12:29:27

Az hiba, hogy az eladó tegezét választott, de az alábbi mondat:

" azért jogosan emelt hangon csak megkérdeztem, hogy ki a f....enének képzeled te magad hogy kioktatsz hogy mikor hova menjek? "

ez az ami a kulturált kommunikációba nem fér bele.

Parkőr (törölt) 2009.07.13. 12:30:15

Mondjuk igaza volt, minek mész oda, ha tvzni akarsz. akkor maradj otthon a panelban.
Ha az ember elmegy operába ott is megpróbálja meghallgatni azt a hangos éneket,és nem marad kinn a büfében forma 1et nézni, pedig kifizette,a jegyet, és akár ott is követelezőzhetne, hogy ő avendég.

Másrészről meg semmi köze a csaposnak, hogy hol mit és miért csinálok, prosztó volt, panaszkönyvet kellett volna kérni.

i hate the police (törölt) 2009.07.13. 12:30:49

@FishyP: lehet, hogy a posztolót sofőrnek vitték, csak nem tudott róla:))

Jim Raynor 2009.07.13. 12:31:32

@_tx_:

"Sok frusztrált pökhendi kommentelő: ti vagytok azok, akik vérig sértődve köptök a vevőre a cipőboltban, vagy pincérként kiabáltok, ha két fordulóban kell kihozni két ásványvizet?"

nem vagyok eladó, sem pincér, de azért megpróbálom elképzelni a jelenetet:

eladó/pincér vagyok egy boltban/étteremben, ahol a rádióból halk háttérzene szól. egyszercsak bejön egy fazon, vásárolni/enni ESZE ÁGÁBAN SINCS, ellenben tahó módon letámasztja magát a pulthoz, és közli, hogy ugyan a rádiót hangosítsuk fel, meg a juventusról tekerjük mán át a kossuthra, mert kezdődik a szabó család, amit ő mindig hallgatni szokott........

szerinted? ne legyél már hülye, ha kérhetem.......

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 12:32:04

@_tx_:

Posztoló - e vagy másik nicknéven, vagy csak egy hasonló? A két fordulóban két ásványvíz meg szerintem nem ez a kategória, sőt, mondjak valamit, azt leszarom, hogy hányat kell neki kivinni hány fordulóban. Szerintem ez, hogy tévét nézek- e, ha baráti társasággal megyek kirándulni, és meg tudok - e lenni tévé nélkül egy napig, ez simán csak intelligencia és függőség kérdése.

Persze a szociopaták nyilván másképp gondolják...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.13. 12:32:58

über-seggfej magyar vendég.

aki nem szereti a bort, ne menjen borászhoz.

aki borozhatna, és ehelyett a tökéletesen érdektelen és unalmas F1 csöppet sem érdekes időmérő edzését nézi, az szarjon gönci hordót.

ja: a Heineken a világ egyik legszarabb söre, szóval ha még meg lehetett koronázni az egész ótvar sztorit, akkor ezzel végképp sikerült.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.07.13. 12:33:54

Kedves posztoló, a sarki kocsmába járjál 50 forintos kisfröccsöt inni, ott van tévé is, és nem gond, ha tegeződés van.

Egyébként azért plusz pénzt kell fizetni ha a tévé a vendégtérben van, tehát nem olyan egyszerű a vendéggel nézetni a tévét.

A borászok amúgyis allergiások, ha a pincéjükbe nem borozni megy valaki, hanem egy kurva időmérőt akar nézni.

Mogyoró007 2009.07.13. 12:34:26

@_tx_: látom te is a köpj föl és állj alá mozgalom híve vagy.
1. miért támadsz minket? Mi nem bántottunk. Vagy rokonod a posztoló?
2. Senki nem magasztalta egekig a Gál pincészetet. Nem ez a lényeg. Akármelyik másik is lehetett volna. Akár egy utolsó kricsni a borterületen.
3. magyarzád el légyszíves, ó nagy Orákulum, hogy aki f1-re és sörre vágyik, miért megy bortúrára sokadmagával? És miért különcködik a barátaitól? és a többi, amit már leírtunk.

Békávé 2009.07.13. 12:35:37

A sztori tutira kamu. Sőt. Ahogy korábban valaki írta, tuti, hogy gorilla - akarommondani - gerillamarketing. Nem hiszem, hogy lenne valaki olyan, hülye hogy a saját balfaszságát így világgákürtölné.
1: Ha elmegyek a barátaimmal borozni akkor nem a formaegyet vagy bármi más sporteseményt nézek. Nem életszerű.
2: Közismert, hogy tavaly óta tv-díjat kell fizetni olyan vendéglátóhelyeken ahol van tv a vendégeknek. Itt nyilván nem fizetnek. Amúgyis ez egy pince, mi a fasznak a vendégenek tv...??
3: Nincs olyan nagy kultúr/"bor"-sznob aki szegedről autókázna villányba borozni, közben meg sörözni meg formaegyet akarna nézni.

hiénaf1 2009.07.13. 12:36:50

Én megértem negyvenesefeggyest!
A pincér dolga, hogy azt csinálja amit a vevő kér, természetesen, ha az nem lép túl bizonyos határokat.
Szó nélkül ki kellett volna fordítania a tv-t, bontani egy sört és rohadt kussban folytatni a munkáját és mosolyogni. Ez nem vendéglátós volt, hanem egy paraszt.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 12:38:27

@hiénaf1:

Börös szőnyeget meg a lába elé gurítani, aztán dorongolni, meg megmasszírozni?

_tx_ 2009.07.13. 12:39:25

i hate the police:

Azt a téves zsigeri beidegződést nevezem "ősmagyar virtusnak", amikor a tömeg összezár, mert valaki fölött ítéletet mondani, valakit alázni, nullázni örömet szerez.

Ez a káröröm abból fakad, hogy ha valakiről bebizonyítom, hogy még nagyobb pöcs, mint én, akkor magamat már egy kicsit szebb színben látom. Mivel drága hazánkban nagyon sok ember érzi sikertelennek, lúzernek magát, különös szüksége van ezekre az apró elégtételekre. Természetesen az ősmagyarsághoz – különös tekintettel az ősmagyarok fentiekkel ellentétes spirituális és kulturális örökségére – a jelenségnek nincs köze, csak azért kevertem bele, mert ez a fajta kisebbségi érzés és rosszindulat sok magyar honfitársunk sajátja és általában – frusztrációjuknál fogva – ezek az emberek a leginkább vevők az őket egy karámba terelő, a magyarság feladatát és felelősségét félreértelmező manapság divatos és erősen kirekesztő mélymagyar politikai irányvonalra.

Trejo 2009.07.13. 12:39:38

Az PÖCS, aki a Forma 1-et akarta nézni a Gál pincészetben

torma99 2009.07.13. 12:40:14

Kedves posztoló nem érted mint mondott a mi Gyulánk nagy valószínűséggel hülyeségeket, ahogy szokott. Én is nagy f1-es volt egykoron és az ide évad első 2-3 futama elég izgalmas volt (nem az eleje, hanem a mezőnyben lévő dolgok) de mostanra annyira unalmassá vált ismét, hogy zárójelbe tettem az egészet.
Ezért nem éri meg posztolni és hisztizni.
Végigolvastam és mit ne mondja az ajtóból visszaszólsz, nem éppen úriemberhez méltó viselkedés. (Nagy valószínűséggel némi szinezés is van a történetben.)
Továbbá, ha kértél egy heinekent a cimborák pedig boroztak gáléknál akkor ki vezette az autót?

Jim Raynor 2009.07.13. 12:40:15

@hiénaf1:

ja, és persze le is kellett volna szopnia a kedves vendéget, de úgy, hogy az pontosan az időmérő utolsó másodpercében ejakuláljon.......

csak hogy a "kedves" vendég ki legyen szolgálva......

Mogyoró007 2009.07.13. 12:40:27

@_tx_: ajjajj...nagy baj van....

Tsabi 2009.07.13. 12:40:43

Szerintem az egyetlen lehetseges amgyarazat arra, hogy miert vittek magukkal a borrajongok magukkal ezt a vadparasztot, az az, hogy neki van a tarsasagbol egyedul autoja.

kispista2 2009.07.13. 12:41:47

@hiénaf1: Orálisan elégítse ki a vendéget, ha azt akarja?

Vannak viselkedési szabályok, amiket be kell tartani! Színházba sem megyünk strandpapucsban és reklamálunk, mert nem látjuk a forma1-et.

torma99 2009.07.13. 12:41:51

@torma99: és olyan szar a helyesírásom, hogy meg sem érdemlem, hogy alázom a posztolót :DDDDD (lemaradtak az utolsó betűk több helyen)

smartdrive 2009.07.13. 12:42:56

bort inni eleve gyíkság

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 12:43:25

@_tx_:

Jól van, negyvenesefeggyes, mentsed magad...

Amúgy, amit ilyen szépen kifejtettél, arra meg csak azt tudom mondani: mindenki magából indul ki. Biztos neked vannak kisebbségi komplexusaid, amiket borospincében való F1 nézéssel, és borvidéken történő Heinekenezéssel (van annál szarabb sör?) akarsz levezetni.

na__most__akkor 2009.07.13. 12:44:10

Ez képes lenne otthon a TV előtt bort inni?

Viccet félre, a vendéglátósnak oda kellett volna tenni a BORT a pultra, azzal, hogy "elnézést, de nincs magas székünk, itt a pultnál csak állva tud fogyasztani".

Vendéglátóhelyen a vendég az atyaúristen (jó, a pultoscsajt nem kell feltétlenül kivinni a tálcán, csak ha rajta van az árlapon). Ha van TV, be is van kapcsolva, ráadásul pont arra a csatornára - nem értem a tulajt/felszolgálót.

Az ArtisJus meg le van ...

_tx_ 2009.07.13. 12:44:47

Többiek:

A posztolónak nem vagyok sem utódja, sem boldog őse stb.

És nyilván nem tudom, hogy zajlott az esemény, mint ahogy nem tudjátok Ti sem. Annyi viszont bizonyos, hogy egy penszér ne hordja fenn az orrát. Pláne, ha tv-t néz a pultban.

Máshogy feltéve a kérdést: adva van egy csapat, aki lemegy borozni. Az egyik ember forma 1-et akar nézni és – felteszem – ezzel tényleg nem zavar senkit. Mi a reteknek ne nézhetné a műsort? Egy rutinos vendéglátó simán odafordítja a tv-t és megkérdezi, hozhat-e egy fröccsöt az adás mellé. Ha mindezt nem akarja megtenni/vmi miatt nem szabad neki, akkor elnézést kér, sajnálkozását fejezi ki és ajánl egy közeli kocsmát, ahol van (nyilvános) tv.

Szerintem az orr fennhordása nem elfogadható válasz, akár sör akár bor, akár tv, akár pince stb.

_tx_ 2009.07.13. 12:46:50

Ja és: tényleg közöm nincs a negyvenizéhez, pláne, mert az egyes-t én soha nem írnám hosszú gy-vel "eggyes"-nek.

Furi, hogy valaki nem egyből üvöltve fikázik valaki mást, amikor annyira adódna az a kis energianyereség és közfelkiáltáson alapuló lincselés? :)

Mr. Acid 2009.07.13. 12:47:28

@_tx_: "...rutinos vendéglátó simán odafordítja a tv-t és megkérdezi, hozhat-e egy fröccsöt az adás mellé."

Ja, a boraira büszke pincészet meg még azt is megkérdezi, hogy ha fröccsöt nem is, de egy vörösboros kólát nem-e óhajt inni az úriember.

lantraman 2009.07.13. 12:47:35

Ha a haverok megittak 4-5 üveg bort, az emberünk meg Heinekenezett, akkor ki vezetett?
Netán a 170 km-t lenyomták piásan?

Mogyoró007 2009.07.13. 12:48:03

@_tx_: akkor liftezd csak lefelé a te orrod is.

Asszem többet nem szólok. off.

neménvagyok 2009.07.13. 12:48:06

Valamit nem értek.

A történetből kiderül, hogy ez a szerencsétlen borozni indult el. Nyilván ez azután történt volna, hogy a társai feljönnek a pincenézésből. Miért olyan nagy prosztóság ezalatt megnézni egy bekapcsolt tévén valamit, ha már úgyis az megy éppen? A történet lényege pedig szerintem az a stílus, ahogy a pincegazda ledorongolta a jóembert. Szerintem ez nem fér bele a megengedhető kategóriába. Hisz nem bántott semmit, nem csinált semmit.

hiénaf1 2009.07.13. 12:48:55

Nem kell szopni, meg vörösszőnyegezni. Csak egyet hangosítani a tv-n és kussba mosolyogni.
Azt ne mondjátok, hogy ez olyan sok!?

Egyébként aki volt már vendéglátós igazi vendéglátóipari létesítményben az tudhatja, hogy a pincérnek azt is vigyorogva kell tűrnie, ha a vendég lerókázza a cipőjét és még elnézést sem kér. Ezek alap dolgok, még ha nem is tetszik.

Secnir 2009.07.13. 12:49:02

@_tx_:
ehh..
ma már vettél levegőt? igen?
akkor szerintem mára ennyi elég volt szerintem az ősmagyaors virtusoddal együtt...

IronLowrider 2009.07.13. 12:50:44

Igen, a vendég egy szánalmas bunkó, mert nem képes megkérdezni, hogy "zavarja önt, ha itt nézem a formaeggyet?"
A pincér egy szánalmas bunkó, mert nem képes normális hangnemben beszélni a vendéggel.
Ennyi a történet lényege.

Gastroger 2009.07.13. 12:50:55

"És ott kértem egy ..... Heinekent."

Na jólkibazztál most aztán a Gál pincészettel.. Aztakúúrva.... Gratula.

Meg megtisztelted a másik borászatot is.Amúgy én is ittam heinekent Villányba, van egy kocsma (nem pincészet), van tévé is, meg cseresznyés félkarú rabló. Ott biztos volt F1, időmérő. Ja, csak 1 heinekent ittam, mert szomjas voltam, és az még délben volt. :)))) De délután már bor, és bor, és bor.... :)

Amúgy valóban nem stílus az, egy pincértől, hogy "Miért nem maradsz otthon?"

Ja, Villányban NEM találtam olyan helyet ahol bárhol ne kedvesen vendégszeretően fogadtak volna.

Bár lehet, hogyha boroskólát rendelek, meg elkérem a klozetkulcsot, meg a pincér Füles újságát, mert én otthon is sz*rás közben szeretek keresztrejtvényt fejteni, akkor lehet nekem sem lett volna mindenhol kellemes tapasztalatom.

Krumpliorr (törölt) 2009.07.13. 12:51:16

@_tx_:
én melletted állok cincér ügyben, nem az ő dolga hogy mit és miért csinál az ember, akármekkora tahó is az illető.
Azongyák válság van akkor becsüljük meg az embert, mert ha jól érzi magát lehet legközelebb bort is iszik.

A prosztoló ettől még tahó marad, a Balatonsoundon nem akarok mezzót nézni, mert nem odavaló.És amúgy is Villányban nem iszunk sört, akkor sem ha azt szeretjük.mint ahogy Baján sem kezdünk el halászlevet paszíozni mert prosztóság.

_tx_ 2009.07.13. 12:51:23

Félreértés van. Ha borosgazda vagyok, persze, h büszke vagyok a boraimra. De csökkenti-e a boraim értékét, ha közben tv-t néz a vendégem? Pláne, ha a nyüves tv-t én kapcsoltam be, hogy nézzem, mert úgyamúgy – pince imidzs ide vagy oda – engem magamat érdekel a forma1?

AnnaM:

az én orrom teljesen normális szöget zár be a valósággal, talán azért tűnhet ez számodra másképp, mert egészen alulról nézed... ha nem értékeled le magad, ez is rendbe fog jönni :P

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 12:52:51

@Mr. Acid:

Meg esetleg még megkérdezi, hogy ne hozzon- e teszkóscsipszet a tévé elé, hogy a kedves vendég nyugodtan szórakozhasson. :D

tx: Olyan nehéz felfogni, hogy társaságban, akik nem azért mennek oda, elkülönülni és tévét nézni BUN- KÓ-SÁG???? Úgy zavarnám haza a havert, ha leállna így tévét nézni, hogy nem igaz. Akkor mi a bánatnak jött el? Most nem arról van szó, hogy ment a tévé, a pultos is otthagyta a nemes forma1- et a vendégek kedvéért, mert tudod, ezt így illik. A paraszt meg házhoz ment a pofonért. Egyéb kérdés? Tudod, van egy mondás: "Aki qrvának megy, ne sírjon, ha

Meklén és Tamara 2009.07.13. 12:54:15

a múltkor a sramlizenekarom tagjaival az operában voltunk. Nagyon unalmas volt, ezért rázendítettük az 'Ollláríééé' című számunkra. Erre az a köcsög jegyszedő ránk szólt, hogy hagyjuk abba! Mekkora parasztok, pedig mi vagyunk a vendég! De nem is hagytam annyiban, felmentem a szinpadra, letoltam a gatyám és pucér seggel üvöltöztem, hogy - hahó, én vagyok a vevő, megismersz Most készülök a Homárnak írni erről egy jó kis posztot, majd jól megfingatják ezt a szaros kis Operát. Wagner meg bekaphatja...

i hate the police (törölt) 2009.07.13. 12:54:17

@lantraman: jogos az észrevétel:)Most 3 lehetőség van:1,ivott utána Detox-ot, oszt vezetett 2, részegen, kockáztatva vezetett vki a társaságból haza 3, 2.-es pont, csak nem kockáztatott annyit, mert volt nála megfelelő igazolvány

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.13. 12:54:58

kimondottan rühellem azokat, akik bármilyen tévéműsor miatt nem bírnak másra koncentrálni, utazás vagy más elfoglaltság közben is azt vizslatják, hol tudnának tévézni. Az ilyen minek megy bárhova?
Viszont a jólnevelt vendég és jólnevelt pincér valahogy így folytatta volna a beszélgetést:
vendég: 'Elnézést, nézhetném a tévén a közvetítést? Csak ha nem vagyok útban.'
pincér: a) Természetesen, fáradjon ide, esetleg inni hozhatok valamit?
pincér b) Sajnálom, ez a személyzeti tévé, de ha kimegy x méterre az y sörözőben van televízió a vendégeknek is.
vendég: mindkét esetben megköszöni és nem kezd el pampogni.

_tx_ 2009.07.13. 12:58:06

Krumpliorr:

Egyetértek Veled, mert az uccsó villányi bortúrámra én is úgy emlékszem vissza, hogy beborozva pálinkázva végig énekeltük az István a királyt. És persze, nem söröztünk és persze, a posztoló riposztja a Heinekennel... khm.

Mindemellett nem lehet egy helyzetet csupán szimpátia alapján jó és rossz hősök kijelölésével megítélni, ez max. a mesékben működik. Így a posztoló viselkedésének, reakciójának jogosságát és a pincér tahóságát érdemes külön választani. Kommentelő társaim sztem itt ragadtatták el magukat, ezért kapcsolódtam be (sokak bosszúságára :)

hiénaf1 2009.07.13. 12:59:00

@Meklén és Tamara:
Ez egy jó nagy buta hasonlat. Ilyet én is tudok. Bemész a mekibe, kérsz egy burgert hagyma nélkül, mire azt a választ kapod, hogy takarodjál haza különcködni.

A tv ment, át sem kellett kapcsolni, a borpince sem érdekelhet mindenkit. Elkísérte a haverokat, és amúgy is, 10 percről volt szó.

grigorij (törölt) 2009.07.13. 12:59:54

Számos vélemény írhattam volna mindkét félnek, igaz a eladónak egy picit, a levélírónak sok-sok csúnyát, de inkább mesélnék neki valamit!

Honnan tudhatta szerencsétlen, hogy a társaság NEM ELLENŐR???
Különváltak, az egyik vele maradt....

Ha ugyanis ellenőr és megengedi a tévézést, akkor - kivéve, ha fizetve van a jogdíj - kurvára megbüntethetik!

Mert ez hivatalosan kereskedelmi, vendéglátó hely, így a tévé/rádió/zene szolgáltatásához bizony díjat kell fizetni!
Kivéve, ha a személyzet SAJÁT élvezetére teszi, ezért van sok helyen a készülék a pulton befelé...

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:00:09

@_tx_:

Jó, pincér is bunkó volt, rendben van, mindenki bunkó, csak te vagy dicsőséges Szent tx. Oké?

hiénaf1 2009.07.13. 13:00:48

@Meklén és Tamara: ez egy jó nagy buta hasonlat volt. Ő sem az asztal tetejéről akart belesz@rni a menübe, teljesen elkalandoztál.

_tx_ 2009.07.13. 13:02:18

Mr Acid:

Rossz nyomon vagy. Nem az a kérdés, h elkülönülni bunkóság-e, erről ui. az illető baráti körének kell ítéletet mondania. Nem a pincérnek és nem neked. A kérdés csupán annyi, hogy a kulturált és teljesíthető kérdésre miképp reagál egy embertársunk, akinek az a feladata, hivatása, hogy te jól érezd magad azon a helyen. Ez nem jollárizás az operában és a hasonló kifordított párhuzamok.

És az is lehet, hogy a nem a helyes válasz, én nem is elsősorban a tartalmat kérdőjelezem meg, hanem a válaszadás módját.

Rékuc:

ottapont 

tvk · http://kodzaj.blog.hu 2009.07.13. 13:02:45

Nekem evidens hogy egy vendéglátóipari egységben csak azért kerülhet be szórakoztató elektronikai készülék, hogy a vendéget szórakoztassa.

A pincér elsősorban dolgozni van ott nem szórakozni.

papugaja 2009.07.13. 13:04:20

Tisztelt posztoló! Miért nem marad otthon, ha Forma1-et akar nézni?!!
Bocs, voltmár?

Mi a bánat ennyire fontos az időmérőben, amikor a verseny is lódöglesztően unalmas?
Legalább mondta volna azt, hogy eljött sofőrnek, hogy a többi majom hazafelé ne menjen fának, kibukott volna a csávóból az empátia.

_tx_ 2009.07.13. 13:05:18

HideousGenius:

Tehát, így ironizálva, azt szeretnéd mondani, hogy semmiképpen sem lehet igazam, mert a tahóprosztó megnyilvánulásoknak igenis van létjogosultságuk, ha pedig valaki mást gondol, akkor az egy "szent fasz"?

staropramen 2009.07.13. 13:05:26

@kispista2:
Hagyjad Pista, ezek a halászlét is paszírozzák!Úgysem értik!

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:07:52

@_tx_:

Nem, csak azt akartam ezzel kifejezni, hogy úgyse tudsz meggyőzni senkit, akkor meg nyugi. De ha így értetted...

Krumpliorr (törölt) 2009.07.13. 13:10:24

@staropramen:

A paszirozáson faszább összeveszni,mert az már tényleg hit dolgna.
És én abban hiszek hogy nem való tészta a halászlébe:)

zsoltix 2009.07.13. 13:11:55

Azon mièrt van felhàborodva,hogy mìg ö kint duzzog,addig a haverokat kiszolgàlja bent a pincèr? Mi màst kellett volna neki csinàlni? :)

ddy 2009.07.13. 13:12:04

F1: Google, YouTube, torrent, barátok akik felvették.

Pincér: az picnér.

Komolyan ilyen témán kell állandóan magyarkodni?

AlulírottFentemlített 2009.07.13. 13:13:49

A posztoló vegyen magának olyan okostelefont, amin lehet mobil tv-t nézni (lehetőleg korlátlannak mondott díjcsomaggal) és akkor ott sörözik ahol akar és még nézheti a máóúnikashowt is.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:16:22

@AlulírottFentemlített:

Ja, de csak fülhallgatóval tegye, akkor olyan hangosan hallgatja, ahogy akarja. Ezt csak azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert nem szeretném, ha már a meghitt borospincékbe is beköltöznéek a mobilon tévéző/zenét hallgató parasztok. Elég a villamoson elviselni őket.

kispista2 2009.07.13. 13:17:10

@hiénaf1: Megjöttél kedves posztoló?

_tx_ 2009.07.13. 13:20:19

HideousGenius:

"úgyse tudsz meggyőzni senkit, akkor meg nyugi."

Buuuuutaliba.

Egyrészt mert sokakat nem is kell meggyőzni, hiszen eleve egyetértenek velem,

Másrészt mert önjelölt módon mindenki nevében nyilatkozol, holott egyetlen emberke vagy,

Harmadrészt mert feltételezed, hogy meggyőzési szándékkal kommentelek, vagyis feltételezed, hogy olyan intelligensnek tartalak Téged, hogy Téged észérvekkel, kedvesen meg lehet győzni.

AlulírottFentemlített 2009.07.13. 13:22:34

@HideousGenius:

Egy jó borospincébe nincsen térerő!

Tomekkowal 2009.07.13. 13:24:48

"megkérdeztem hogy tudna-e egy picit hangosítani a tévén amíg feljönnek a többiek a pincéből, mert nem értem mit mond Czollner"
Addig örülj amíg nem hallod Czollnert:)Én pont lekapcsoltam a hangerőt,mert rohadtul idegesített,ahogy ott ordítozott. Hülye Paliktól eltanulta.

okostojgli (törölt) 2009.07.13. 13:25:12

Ennyi retardáltat, olvas de nem érti, viszont hozzászól. A franc akarta nézni az F1-et. Barátunk betér barátaival az első útba eső pincészetbe, de tévé bekapcsolva, pont RTL Klub, éppen Czollner szaktárs. Q3, azaz 10 kerek percecske. Mire a többiek lemennek a pincébe már vége is.

Tényleg olyan kurva nagy találmány lett volna a csapos (vagy hogy a francba hívják) részéről, ha megkínálja a szintén autóbuzi vendégét egy direkte a Forma1-re kreált borcsodával? És a végén még meg is beszélhetik, hogy a bor mennyivel többet ad az élményhez mint a sör.

Állítom, hogy a posztoló az murva életbe' többet nem ivott volna bor helyett csillagos habzót.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:25:30

@_tx_:

Na, előbújt a szociopata éned, erre várok, okoska

bogec 2009.07.13. 13:26:02

hm... aki F1 közben Gyulát akarja hallgatni, sikeres ember nem lehet.

_tx_ 2009.07.13. 13:26:34

HideousGenius:

Megtaláltalak a myspace-en és mindenért elnézést kérek.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:28:09

@_tx_:

Tényleg? Én is. Mármint bocs. Nem akartalak én idegesíteni, tudod, a Homár az egy ilyen hely. Jót szórakozunk a postokon. Van amit nem is gondol komolyan az ember, csak write only mode, tudod.

carlo74 2009.07.13. 13:31:06

a poszt is szar, meg a kommentek is csőlátók.

1. a gálpince olyan kurva nagy renoméjú? akkor nincs tv, pláne nem a személyzetnek.

2. ha vendég vagyok, miért ne nézhetném? ha csak szomszédos széken ülök a buszon, akkor is megkérhetem, hogy húzza már lejjeb az ablakot. nem?

sztem mind a két fél szar napot fogott ki, és lehet, hogy alapból is taplopók.

de mondjuk régi bölcsességem, hogy aki borral foglalkozik, az mind meghülyül.
rettenetes figruák, mint megrendelők, meg emberek, akiket ismerek.

Jim Raynor 2009.07.13. 13:31:14

@okostojgli:

egy normális ember rögtön levágta volna, hogy NEM a vendégeknek van kirakva a tévé, és lehúz a barátai után a pinyóba.

johevi 2009.07.13. 13:34:00

Ha tényleg sajátja, akkor azt néz rajta amit akar. Az más kérdés, hogy parasztság nem odaengedni mást.

okostojgli (törölt) 2009.07.13. 13:36:23

@Jim Raynor:
Egy normális kereskedő rögtön levágta volna, hogy a vendég ugyan Czollnert akar bor helyett de ha kap egy ingyen palackot talán az összeset felvásárolja.

Kereskedő az ilyen?

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:36:39

@_tx_:

Azt még meg lehet kérdezni, miért nem vagyok most már buuutaliba? :D Csak érdekel. Mert mondjuk néha tényleg az vagyok.

Brukk 2009.07.13. 13:39:38

A "probléma" lényegét tekintve tx-szel értek egyet, azzal együtt, hogy a posztoló tényleg egy fogalmatlan köcsög.:- ezek szerint vannak, akik nem értik (értékelik) a kemencés nyulat friss portugieserrel, árnyas fák alatt...

Ugyanakkor, ha jól belegondolok '92-ben (az EB alatt!) én is voltam Jesoloban nyaralni. De egész nap a kemping kocsmájában söröztem, meg néztem a meccseket, meg az összefoglalókat, a tengerparton nem voltam. Igen, focibuzi vagyok.

Pszt! 2009.07.13. 13:39:49

Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?

Jim Raynor 2009.07.13. 13:43:38

@okostojgli:

biztos felvásárolta volna az összes bort az a tahó, aki képes Villányban hejnekkent inni (ami persze nem tilos, de azért a posztoló szellemi és kulturális színvonaláról sokat elárul....)

inkább valószínűsítem, hogy bunkókám nem kért volna lófaszt se, hanem megnézi az időmérőt, majd távozik......

Tomzone 2009.07.13. 13:45:14

A tv nem a vendegeknek volt kiteve, a legegyszerubb az lett volna, hogyha a pincernek leversz varatlanul egy gyomrost, amikor kilep a pult mogul, majd csatlakozol a barataidhoz a borkostolora.

Bobby Baccala 2009.07.13. 13:46:07

negyvenesefeggyes


minek a parasztnak legyező? még a végén kiüti vele a szemét...

_tx_ 2009.07.13. 13:46:51

HideousGenius:

Nem, azt nem tudhatod meg :)

Kukoid. 2009.07.13. 13:47:18

mennyi köcsög ír ide jézusom

loláb 2009.07.13. 13:49:08

Fasznak nem maradt otthon, ha sem a bort nem szereti, sem a pincére nem kivácsi valaki?

Maradjon otthon, nézze a szaros tv-jét, és igya a heinekkent, az való neki.
Borvidékre pedig menjen az aki értékeli.

Fu Long 2009.07.13. 13:50:12

kedves posztoló,

a viselkedésed enyhén szólva irritáló. egy vendéglátós sem szereti, ha beállnak a pult végébe, a pincér útjába. ugyanis a pultot kifejezetten arra találták ki, hogy legyen, ami a vendégteret és a kiszolgálóteret elválassza egymástól. tehát: pult ELÉ ülhet a tisztelt vendég, pult VÉGÉBE és MÖGÉ nem. mert az a kiszolgálóterület, amihez kedves vendég, semmi közöd nincs, pláne, amióta haccp szabályok vannak, hiszen te mint vendég, nem vagy köteles vécézés után fertőtlenítő kézmosást csinálni, lehetsz tbc-s, és minden további nélkül befertőzheted a kiszolgálóterületen található tiszta, kiszolgálásra váró edényeket, ételeket-italokat. amit más vendég megesz, megisz. arról nem beszélve, hogy tényleg akadályozod a munkájában a vendéglátóst.

de tudod mit? küldd el a történetedet a tibor.blog.hu-ra, kocsmáros rudi elbírálása alá. kiváncsi lennék, mit szól hozzá.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 13:50:30

@_tx_:

:D Rendben. Egyébként most, hogy így elástuk a csatabárdot, meggyőztél . :D

Fu Long 2009.07.13. 13:52:08

a pincér meg tényleg bunkó volt, mert ilyet nem kérdezünk a kedves vendégtől, hanem udvariasan megkérjük, hogy legyen szíves a kiszolgálóterületet szabadon hagyni, és nem, sajnos nincs lehetőség a tévé felhangosítására, mert jön az artisjus, és megbüntet. vagy a djszövetség. vagy a mahasz.

Miigeii 2009.07.13. 13:53:19

Homár viszont jófej. :)
Emberünk azt hiszi, micsoda f@sza férfierővel szedte le a keresztvizet a Gál Pincészetről, gondolom, felcsillant a fél szeme -amelyikkel épp nem az F-1-et nézte-, hogy kikerült a poszt, mekkora arc. Közben csak azért lett kirakva, tuti, hogy finoman szólva darabokra szedje, isten ne adja, megmosolyogja mindenki más. Mekkora dolog sört kérni a borospincében, apám, te aztán tudod, hogy vágj vissza...

Ajtony 2009.07.13. 13:55:21

Nagyobb társasággal mentem a szépművészetibe, a legendás Picasso kiállításra. É azért vettem meg az ötezres beugrót, mert nem szeretem a festészetet. Pont akkor ment a retekklubon a Mónika só (kezdettől ki nem hagynék egy adást sem), hát amíg a többiek az őrült francia képeit nézegették, én szóltam a portásnak, fordítsa már ki a mini tévét, szeretném én is nézni. Lényeg a lényeg, én is kint cigiztem inkább, mert a bunkó portás nem fogta fel, hogy én vagyok a vevő - mivel megvettem a jegyet. A haverok meg mit sem sejtve nézegették a képeket, mert a tapló még csak nem is szólt nekik, hogy megsértődtem.
NA!

nick: 2009.07.13. 13:55:32

suttyó posztíró
ennyi

Metál -e a bimetál? 2009.07.13. 13:59:40

fotoshopp, senki sem néz forma-1et.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.07.13. 14:00:02

na, ez egy postíró egy fasz.

ezt itt nem is olvasom tovább, végig fasz fog maradni, ez az elején mindent elárult: "Félúton eszembe jutott, hogy elfelejtettem beállítani felvételre a cuccot, holott kettőkor kezdődik a F1 időmérője. Na, mindegy, ez van."

Te ennyire tirpák vagy, hogy wazze, egy k#&@ F1-időmérőt nem tudsz kihagyni, és emiatt parasztkodsz másokkal? menjél Te a jó büdös p#&@ba.

üljél le a tv-d elé szépen és inkább kussoljál, ha ilyen nagy f#&@ vagy.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.07.13. 14:00:22

és mi az az időmérő edzés? nézi azt valaki?

:DDDD lol :D

Metál -e a bimetál? 2009.07.13. 14:00:58

ja és a heineken az női sör, meg amúgy is soproni. mi férfiak cseh söröket iszunk.

homár molla 2009.07.13. 14:01:41

a posztoló egy ordenáré nagy faszkalap, aki bármit megérdemel. kár tovább boncolgatni a történetet. pláne, ha a fehér inges tényleg a tulajdonos vagy 'pincegazda' volt, akkor a helyében én is sorra baszkodnám ki a seggfejeket a pincémből. rövid idő alatt egész normális közönség szokna oda, és mindenki tudná, hogy nem fordulhat elő, hogy potyaleső tévénéző szájtátók foglalják a helyet a pultnál.

Miigeii 2009.07.13. 14:02:01

@Ajtony: Legyen inkább spanyol, Malagán született Picasso. :)
Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso (Málaga, Andalúzia, Spanyolország, 1881. október 25. – Mougins, Franciaország, 1973. április 8.) spanyol (francia) festőművész.

titkosgyilkos 2009.07.13. 14:02:03

Vidéki suttyók, ha találkoznak...
Kíváncsi lennék a másik oldalra is (azaz dehogyis vagyok, lesz.rom), de azért megjegyezném, a leírtak alapján nem a posztíró volt a főtapló.
Amúgy a Heineken is gyenge, meg a villányi borok is. Na.

Zoe23 2009.07.13. 14:02:03

Nekem erről az jut eszembe, amikor az exkeletnémet sumi-rajongók (drezdai kamionsofőrök és munkanélküliek) este a Váci utca közepén hugyoztak, kezükben egy dobozos sör, miközben üvöltötték "kedvencük" nevét, meg hogy "svájsze". És akkor már túl voltak egy gyors fizetős numerán is. Ez a történet kb az a színvonal, még a pincért meg is dughattad volna, öcsém.

Miigeii 2009.07.13. 14:07:33

@titkosgyilkos: már bocs, de nem érzed ezt egy kicsit erősnek? Mármint a vidéki suttyózást. Itt Budapesten is gyönyörű példányok tudnak ám kifejlődni.

A55ho1e 2009.07.13. 14:07:39

Tényleg miért nem maradtál otthon a szutyok F1-t nézni? Elmész Villányba, egy borozóba, hőbörögsz, hogy nem látod a tvt, a többiek boroznak, te meg ott szopsz sör nélkül?
Húgyagyú paraszt!

igazságos 2009.07.13. 14:11:07

Sziasztok!
Én csak azt nem értem, hogy ha a kedves posztíró elfelejtette beprogramozni a F1-et, akkor miért nem kér meg mobilon valakit, aki be tudná otthon programozni az adást? (vagy az egyik barát megkérte volna egyik otthon maradt családtagját, hogy vegye fel)
Ráadásul, ha lemaradok egy F1-es adásról, akkor vannak különböző oldalak, ahonnét le lehet tölteni, az internet korában ez nem lehet probléma. Vagy esetleg az ismétlést veszem fel a tévéből. Rendszeresen nézem én is a F1-et, de nem tragédia, ha valamelyik adásról lemaradok, mert később is meg tudom nézni.
Ráadásul így jobban tudta volna élvezni a borozgatást, nem kellett volna magát idegesíteni.

Ajtony 2009.07.13. 14:12:06

@Miigeii: abszurd drámámat nem illik kifigurázni.:-)))
Végig sem gondoltam, de a képzeletbeli bunkóhoz pont illik, hogy rosszul tudja - meg hozzám!
Köszi a javítást!

kurtabaing 2009.07.13. 14:14:28

Ha posztolónk is vadul vedelt volna, és nem a F1-et nézi önfeláldozóan, ki a ló viszi haza 170km-re a részeg haverjait?

Szép dolog még szidni kórusban...

Miigeii 2009.07.13. 14:17:21

@Ajtony: abszurd dráma teljesen rendben volt, és kedves mosoly kíséretében írtam, amit, mert ezt véletlenül pont tudom. :)
Persze, az egész nevet nem tudom ám fejből. :)Egyébként ott követted el a hibát, hogy nem mentél a portánál beljebb - szerinted nincsen a teremőrnéniknél kistévé..?! ;)

"azta" 2009.07.13. 14:17:49

"Cigizgettem, cigizgettem, nem jött senki kifelé. Visszabattyogtam és látom: ott ül a társaságom az asztaloknál és boroznak. Az emberünknek ugyanis eszébe sem jutott szólni nekik amikor feljöttek a pincéből, hogy én már eltávoztam, arról meg pláne nem hogy miért. Símán eladott nekik 4-5 üveg bort."

lehet haza is mentek volna nélküled :D
az is lehet, szólt a pincetul./pincér, hogy a "haverjuk kint áll és vár", oszt erre jött a válasz, hogy "akkor a száraz vörösből úgy 5 üveggel"...

Zoe23 2009.07.13. 14:20:59

@kurtabaing:
És aki a Zeneakadémiára fuvarozza a haverjait, az beleszarhat a nagybőgőbe?

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:22:41

@Zoe23:

Az absztrakt művészet. Úgysem értenék... :D

Agyalap 2009.07.13. 14:30:20

Nem szeretem a whisky-t. Nem megyek desztillálótúrára a SétálóJános gyárba.
Te mi a fenét kerestél Villányban?

Ajtony 2009.07.13. 14:32:31

@Miigeii: Gyorsan megnéztem, megjegyezhetetlen neve volt. A franciaságot meg a "tescos" műveltségem hozta - mert ugye a Citroen Picasso....
:-)

Kobe 2009.07.13. 14:33:36

simán igaza volt a fószernak, a postoló tán, ha moziba hívták volna ott is előkapja a zsebrádiót mert hát ő lemaradt az F1 időmérőjéről....érted....időmérő. Bírom az ilyen couch potatokat, akik az ország egyik legjobb borvidékén is ragaszkodnak a hülyeségeikhez....ha F1 kellett volna, ment volna a legközelebbi sörsátorban 280ért borsodit inni, ne 170 kilométerre villányba...

Ajtony 2009.07.13. 14:33:59

@HideousGenius: Beleszarni a nagybőgőbe, vagy idősebb korban inkább egy tubába, az performance.:-)

Vanek B. Eduard 2009.07.13. 14:34:58

Szegény posztoló tövig beleszaladt a lóf@szba, kapott eleget a kommentelőktől, pedig nem kis részben igaza van: aki a szolgáltató iparban akar dolgozni (akár pincér, akár fodrász, akár fogorvos), az mosolyogjon az Ügyfélre - még ha személy szerint hülyénak is tartja. Úgy, mint Nyugaton.

Eszembe jut a korcsmáros Tibi posztja itt a szomszédból: először és utoljára mikor belenéztem, épp azon dicsekedett, hogy elvert egy Vendéget, mert nem köszönt elég udvariasan, meg genya Eltés feje vót. A sok kocsmáros meg helyeselt erősen a kommentjeiben. No ez nálunk a szolgáltatói kultúra.

groovejet 2009.07.13. 14:35:46

ezt a gyík forma 1-et még nézi vki?

Jadro 2009.07.13. 14:36:03

Idióta, maradtál volna otthon! Sörrel a kezedben nézhetted volna az F1-et és a haverjaid sem néznének hülyének.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.07.13. 14:37:05

Na most azért felkaptam a fejemet, amikor az index címlapon megláttam ezt a Gál Pincészetes dolgot. Egyfelől aki F1-et akar nézni borozás helyett, az ne menjen borkóstolóra abban az időben, hanem inkább üljön be egy kocsmába, ahol van tévé és azt nézik. Ettől persze a pincér is tahó volt. Másfelől viszont az is érdekes egybeesés, hogy Egerben van egy igen neves Gál Tibor pincészet, ahol anno az autózz! bloggal is megfordultunk egy kóstoló erejéig (busszal :P). És egy ilyen cím rájuk nézve is gáz lehet, ha valaki összekeveri a kettőt. Márpedig nekem is ők ugrottak be, amikor megláttam a poszt címét, egész addig, amíg nem olvastam el, hogy Villányról van szó. Pedig náluk aztán tényleg fejedelmi kiszolgálást kaptunk. :)

Zoe23 2009.07.13. 14:39:17

Egyébként kissé elszaladt a ló az emberekkel, már ami az elvárásaikat illeti. Ennek az agyalágyult globálturizmus az oka. Mindenki azt, hiszi, hogy amiért fizet, azt meg is vette - ő a szent, nyalják ki a seggét. Ezért van annyi bunkó turista. "Ha Rómában vagy, viselkedj úgy, mint a rómaiak" - ezt mondták régen.
ALÁZAT!!!!!!!!

Rókakígyó 2009.07.13. 14:39:28

Ha a leírt eset történt meg, a vendéglátós nagyot hibázott. A szar borainkkal akarunk mindenhol villogni, de elfelejtjük, hogy a borokat nem a saját isteneinknek árusítjuk. Ki vagyok a rengeteg somelier-től.

"azta" 2009.07.13. 14:40:37

Vanek B. Eduard 2009.07.13. 14:34:58
Szegény posztoló tövig beleszaladt a lóf@szba

és te sem aprózod el!
"és hogy az az ember, aki úgy gondolja hogy az a normális, hogy vele csak azért legyenek kedvesek meg tisztelettudóak, mert a végén ki fog baszni az asztalára pénzt, azzal valami komoly gond van."
a kocsmáros Tibi, aki Rudi, az valahonnan innen indított. ezt nem olyan nehéz ésszel felmérni.


(úgy egyébként: ha mondjuk egy betévedő lehetséges vendég azért fordul ki az ajtón rögvest, mert herótja van a forma1-től, akkor mi az ábra?)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.07.13. 14:41:14

@Rókakígyó: Mármint úgy érted, hogy sommelier? ;P

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:41:32

@Ajtony:
:D És hegedűbe? Mondjuk abba nehezebb. Csak azért kérdezem, hogy tudjam, mire érdemes szakosodnom zeneileg, még nem késő döntenem. Jelenleg zongoraprofilú vagyok, de váltani sose késő.

Zoe23 2009.07.13. 14:44:42

@HideousGenius:
Látom, beindítottam zenei fantáziátokat :)

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.07.13. 14:45:42

A posztolónak jár a sün!Ki nem állhatom az ilyen,tévéhez igazított fazonokat.Az F1 meg külön a bögyömben van.Mi a francot lehet nézni hülye autók dögunalmas körbe-körbe furikázásán?Pláne az időmérő edzésen.Az F1-et még játékban is agyonra untam.Sok hülye kollégám órákat tud zengedezni a sok milliárdos pilóta majom legapróbb fingásán is ahelyett,hogy valami értelmes dologról beszélgetnének/értelmes dolgot csinálnának.Überszánalom és konzumidiótizmus!

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:46:31

@Zoe23:

Zenész vagyok, az ilyesmikre gerjhedek :D Mondjuk ezeknél a kommenteknél az se volt semmi teljesítmény nekem, hogy ne essek le a székről a röhögéstől mikor elképzeltem az Operában történő Ollarizást a jódlizenekar előadásában.

Zoe23 2009.07.13. 14:48:09

@HideousGenius:
De azért, remélem, nem írtam hülyeséget? Túl azon, hogy hülyeséget írtam.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:50:52

@Zoe23:

Nem, nem írtál hülyeséget, de ha hülyeséget írtál volna is, akkor mi van? Legfeljebb nevtünk rajta

kurtabaing 2009.07.13. 14:51:54

@"azta": "És aki a Zeneakadémiára fuvarozza a haverjait, az beleszarhat a nagybőgőbe?"

Ha a karmester is éppen ezt teszi a hallban, ne a karmester háborodjon fel.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:54:52

@kurtabaing:

Miért, a karmester civilben nagybőgős? Itt elvesztettem a fonalat:D

Mellesleg megkapjátok a legfárasztóbb viccet:

- Elnézést, maga a karmester?
- Rossz hangsúllyal kérdezi, hölgyem.
- Miért, hogy kell kérdezni?
- Hát így: "Maga akar, mester?"

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:55:07

@kurtabaing:

Miért, a karmester civilben nagybőgős? Itt elvesztettem a fonalat:D

Mellesleg megkapjátok a legfárasztóbb viccet:

- Elnézést, maga a karmester?
- Rossz hangsúllyal kérdezi, hölgyem.
- Miért, hogy kell kérdezni?
- Hát így: "Maga akar, mester?"

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 14:55:18

@kurtabaing:

Miért, a karmester civilben nagybőgős? Itt elvesztettem a fonalat:D

Mellesleg megkapjátok a legfárasztóbb viccet:

- Elnézést, maga a karmester?
- Rossz hangsúllyal kérdezi, hölgyem.
- Miért, hogy kell kérdezni?
- Hát így: "Maga akar, mester?"

Belga Proliné 2009.07.13. 14:58:08

Hát vazze, normálisak-e vagytok?
A csávó egy tukaparasztot lelt a pult mögött a nagynevűpincészetben. Csoda, hogy rá nem lazította Már miért ne nézhette volna meg a Forma-1 végét? Feketelistára a gáz vendéglátóipari egységekkel, és az unott-köcsög szolgáltatókkal. Meg a sok paraszttal, akik rögtön nekiugranak annak, akinek egyébként tökéletesen igaza van. Nesze g*ci, turáni átok, ezért tart ez a k*rva ország ott ahol tart. Empátia az még a ravatalon fekvő anyádnak se jár, ugye?

i hate the police (törölt) 2009.07.13. 14:58:24

@SilentSound: OFF Milyen érzés itt kommentelni, ahol nem moderálnak ki?:)A sün- haverok azért remélem nem jönnek ide a blogodról?:)ON

Belga Proliné 2009.07.13. 14:59:29

Csoda, hogy rá nem lazította a söntéspultot.

Dr. Béla 2009.07.13. 15:00:44

Tisztelt Kommentelők!

Meg kell ragadjam az alkalmat, hogy megvédjem a tisztelt poszt íróját. Úgy érzem kötelességem is, ugyan is ezen az ominózus napon én is ott voltam a barátaimmal.

Mi már lent ültünk a pincében, mikor megérkezett az említett társaság. Nagyon kultúráltan viselkedtek. A poszt írója az az úriember lehetett aki utoljára jött le a lépcsőn. Egy piros Schumacheres baseball-sapka volt a fején. Ahogy a többiek szépen sorban leültek az egyik aztalhoz ő megállt a pultnál és nézni kezdte a tv-t. Valóban nem akadályozta egyáltalán a pincéreket. Aztán egycer csak elkezdődött a balhé. Kultúráltan megkérte az egyik pincért, hogy fordítsa már felé a tv-t. Erre az nagyon durván elkezdett vele ordítozni, hogy mit képzel. Figyeltem az eseményeket, ugyanis én is nagy Forma-1 rajongó vagyok és reméltem, hogy majd én is betársulhatok a tv-nézésbe. Sajna én nem mertem megkérni a pincért, hogy had nézzem mert kb fél órával előtte jeleztem, hogy (tekintettel arra hogy a feleségem nem tudott eljönni) had dugjam már meg az egyik pincérnőt. Bizonytalankodott, majd szólt, hogy erről meg kell kérdezni a főnökét. Pár percet telefonált, majd közölte, hogy a főnöke nem engedi. Persze kiakadtam. Mondom neki: "Helló! Én vagyok a vendég! Bármit kérhetek." De az csak kötötte az ebet a karóhoz. Szóval láttam, hogy a picér és a Forma-1 es ember balhézik, de látom, hogy ő sem jut semmire, majd kiviharzik. Erre a pincér odament a többiekhez és kérdezte, hogy velük van e ez a "fasz". Ők azt válaszolták, hogy igen, de ők is sajnálják, de csak azért jött velük mert neki van kocsija, meg hogy egész úton azon sírt, hogy nem hallhatja a Palik hangját pedig ő azt anyira szereti. Na ekkor lettem ideges. Hát milyen barátok ezek?? Meg milyen egy buzi hely ez egyáltalán! Fogtam magam és kimentem. A barátunk kint dohányzott. Szóba elegyedtünk. Elmondtam neki, hogy én is próbáltam kérni valamit de azt sem teljesítették. Erre megkérdezte, nem e hívnám fel a feleségemet, hogy vegye már fel videóra a Q2-t cserébe ő meg leszopna.
Végül is mind a ketten jól jártunk.

Köszönjük Gál Pince (Villány, Bem u. 9.)

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 15:03:34

@Dr. Béla:

Na, hát akkor egészség. Azért csak szerzett neked a pincészet egy jó napot.

Zoe23 2009.07.13. 15:04:09

@kurtabaing:
Nem hittem volna, hogy hasonlatom ekkora lavinát indít a zene és anyagcsere terén. Ez már tényleg szürrealizmus. A sofőr, aki a karmesterrel közösen(nagybőgőssel) beleszarik a nagybőgőbe.
Éljen Hermann Nitzsch!

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 15:08:00

@Zoe23:

Nem sofőr, hanem fosőr, hamár szarásról van szó. Csak hogy pontosan fogalmazzunk.

gerbanek 2009.07.13. 15:09:17

a posztolónak teljesen igaza van. nem is értem, mit lehet ezen vitatkozni...
szomorúan látom viszont, hogy itt is milyen sok a borsznob köcsög, akik a bor szentségére hivatkozva még azt is jogosnak tartják, ha kőbunkó egy pincér.
a bort amúgy szeretem, de azoktól, akik leszólnak azért, mert marhahúshoz fehérbort iszom, jobban hányingerem van, mit a legrosszabb tablettástól.

Zoltan895 2009.07.13. 15:11:19

Én csak azt nem értem, hogy minek vesz valaki olyan sört amin egy totalitárius diktatúra emblémája van... mégha kicsit megmachinálva is... sztálinnak szeretné érezni magát? vagy kim ir szennek? Esetleg mao frizurája tetszik neki? Vagy arra vár hogy fehér katonák lelőjjék mint chegevarát? Nem értem...

JDG 2009.07.13. 15:13:38

1. A fehér inges úriember lehetett volna egy picit udvariasabb is a vevővel.


2. Miért a fehér inges dolga lett volna a barátaidat értesíteni a távozásodról, ha már vagy annyira antiszociális, hogy elmész velük valahova és félre kullogsz elb*szott unalmas zümmögést nézni?

3. Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!

Erre a bolygóra már mindenkit beengednek?

kisstvagyok 2009.07.13. 15:13:51

Ez egy ilyen fizetett hirdetése volt a Gál Pincének? Vagy mivan.

Dr. Béla 2009.07.13. 15:14:58

@HideousGenius:

De egy tisztességes helyen teljesítik az ember kérését.
Jelen esetben a pincérnek kellett volna leszopni mindkettőnket miközben nézzük a Q3-at, isszuk a hejnekkent és közben a palik azt ordítja, hogy HOVÁTŰNTDÉMONHILL?!?!?!?!?

apajelölt · http://apaleszek.blog.hu/ 2009.07.13. 15:17:02

Sünt szarás tipikus esete.
Mindkét fél részére.

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 15:18:45

@Dr. Béla:

Hát... igazad van, de lehet gondolták, az önkiszolgálás korszerűbb. Amúgy ha asszony nincs... meg nem sértelek: nincs kezed? :D

neked ugatok 2009.07.13. 15:18:57

@Koholmány:

emlékszem az év eleji eligazításra, amikor még új voltam a munkahelyemen
azt mondták, lehet bárkinek bármennyi pénze, akarhat akármilyen drága eszközt vásárolni, megalázkodni _soha_ sem kell, mert nem szorul rá a cégünk, hogy minden alázást, sértegetést el kelljen tűrnije az alkalmazottaknak, itt mindenki egyenlő, a cégvezető és én is (jó duma nem?)
inkább küldjük el a vevőt, ha személyeskedik, követelőzik tapló módon
persze mindenkitől elvárt, hogy a maximumot nyújtsa, és ne adjon okot arra, hogy belekössenek

ez annyit jelent, hogyha megkérnek, hogy hangosítsam fel a hangerőt, megteszem, de ha azt akarják, hogy vegyem ki a gépet a helyéről, és a risaztó miatt nem lehet, akkor ezt közlöm udvariasan - 1 év alatt egy ember kezdett el asztalt csapkodni, és a homárral fenyegetőzni, meg is kértük, hogy menjen haza

Stupidella 2009.07.13. 15:19:17

"Én vagyok a vevő, megismersz, hahó??"

Milyen vevő? Te csak nézted a tévét, attól nem lettél vevő, csak a többiek odalent az asztalnál, akik bort is ittak/vettek.

Maradtál volna otthon F1-et nézni, de komolyan.

Banál-is 2009.07.13. 15:20:45

Sok hűhó semmiért!

Aki borospincébe indul, az borozzon.

Secnir 2009.07.13. 15:22:44

@Dr. Béla:
"@HideousGenius:

De egy tisztességes helyen teljesítik az ember kérését."

persze, és ha tetszik a felszolgálókisassony, és bujábbnál bujább dolgokat mondok neki, akkor azt jó vendéglátós modjára azonnal meg is teszi, nem?
többször, persze.

voltam olyan helyen, ahol az egyik felszolgáló egy A1-es osztályó bombázó csaj volt, és a férfiak 90%-nak az arcára volt írva a szolgáltatási kérelmek listája.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.13. 15:25:27

"- Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!"
Azért ez kedves volt :D

"ott ül a társaságom az asztaloknál és boroznak. Az emberünknek ugyanis eszébe sem jutott szólni nekik amikor feljöttek a pincéből, hogy én már eltávoztam"
Miért kellett volna? Mondjuk biztos ők is szeretnek, ha észre sem vették hogy nem vagy ott :D


Egyébként lehet más lett volna a helyzet, ha kulturáltan úgy kezded, hogy fordítana-e a TV-n a manus.

Szerintem itt nem jár sün senkinek, csak szegénységi bizonyítvány... :(

dean23 2009.07.13. 15:27:19

Számomra felfoghatatlan, hogy itt vannak olyanok akik a pincér pártját fogják!

Secnir 2009.07.13. 15:29:00

"Én vagyok a vevő, megismersz, hahó??"
"Persze te vagy a formaegyes tahó"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.13. 15:29:07

@Secnir: Én ilyen felszolgálókisasszonyt ismertem. Na jó, ez ronda volt, mint a busz, de hatalmas arc, és azért a vendégek egy része csak rákattant.

Na most a hely tulajának engedélyét bírta a csaj hogy a tapizókat lerendezze, ahogy akarja,
tehát volt aki megfogta a mellét ---> teli tálcával baszta pofán :D,
csak ez egy falusi kiskocsma volt, tehát a helyi alkeszek nem hívtak egy ilyenért yardot meg homárt. :D

staropramen 2009.07.13. 15:30:50

@gerbanek:
Sztrovacsek!
Ha elmész egy olyan helyre, amelynek megvannak a saját szabályai, akkor ugye lehetőleg azoknak megfelelően viselkedsz.(Valaki már írta-Rómában,mint a rómaiak)A borospince spec, pont ilyen hely.Pincében dohányozni pl méretes bunkóság, és még a fizető vendégre is joggal szólnak rá, függetlenül attól, hogy sokaknak ez nem tetszik és a személyes szabadság korlátozásának tartják.
A posztoló is pontosan tudta ezt, hiszen dafke rendelt sört, tudva, hogy ez adott esetben komoly sértés.
Azt is megírták, hogy ha tv van a krimóban a vendégek számára,akkor jogdíjat kell fizetni.Ha kifordítja a Tv-t és egy ellenőr a fazon, a cég a gatyáját kifizeti.
Legvégül: a marhahúshoz (és egyéb vörös húsokhoz )két ok miatt javallott vörösbort inni:
1 a borban lévő erősebb savak segítik a rostosabb marha és vadhúsok emésztését
2.Idióta F1 fan vendégek sem téveszthetik el:vöröshöz -vörös, fehérhez- fehér.
Ez csak az erősen színtévesztők esetében nem műxik.

Wendriner Tódor Emánuel 2009.07.13. 15:31:43

nem lehet ekkora paraszt valaki, hogy elmegy Villányba, formaegyet nézni a pincében, majd bazmeg a következő helyen Heinekent iszik?! ez csak kamu lehet, ha nem, az ország legnagyobb sutyerákja a posztoló.
ha tévét akarsz nézni, maradj otthon!

Arval 2009.07.13. 15:32:27

A megsértett Úr a baráti társaságával érkezett hozzánk, és az Úron kívül mindenki nagy érdeklődést tanúsított a pince iránt, így lementek pincelátogatásra, az Úr ekkor vette észre véletlenül, a munkapulton belül, a személyzeti részben lévő lehalkított, bekapcsolva felejtett TV készüléket, amin pont az F1 időmérő közvetítése ment. Mivel más vendégek is tartózkodtak a pincében, ilyenkor le szoktuk halkítani a TV, csak akkor nézzük, mikor nincs vendég. Az Úr rögtön pozicionálta magát a személyzeti rész és a munkapult egyetlen bejáratánál, a kassza, a pénztárgép, valamint számunka fontos és kényes, hivatalos papírok, iratok közvetlen közelében, egyrészről, másrészről pedig teljesen ellehetetlenítette a többi vendég kiszolgálását, mivel a munkapultban történik a kóstoltatásra szánt borok kimérése.
Mikor nagy nehezen sikerült az Ő szerinte elegendő helyen bekúszni, szólt, hogy hangosítsam fel a közvetítést, mikor elhangzott az előzményeknek köszönhető felfokozott idegállapotban az ominózus kijelentés, amit a mai napig fenntartok, mert ha ennyire fontos neki az időmérő, akkor ne tervezzen arra a napra programot. Ekkor kirontott a pincéből, de a pinceajtóból visszafordulva a többi vendég előtt "kedvesen" megjegyezte nekem: "különben is a f...szom vagy te, hogy megmondod, hogy mit nézzek a tévében?". Én az Urat semmilyen jelzővel nem illettem, a tőle elhangzott mondatot, jelen idő kijelentő módban visszaolvastam neki. Az Úr viselkedéséért a vele érkezett kísérői elnézést kértek, említették, aznap nem mi voltunk az elsők akik nem tudtak a kedvében járni. Hangsúlyoznánk, a haragot kirobbantott TV készülék a nem a vendégtérben található, olyan helyen, ahol csak a személyzet tartózkodhat.
Mi nem nyertünk, az Úr sem nyert, nyert Webber, meg a Heineken.

neménvagyok 2009.07.13. 15:32:41

@staropramen: Nem ott rendelte a sört. Máshol. Csak mondom.

Wendriner Tódor Emánuel 2009.07.13. 15:34:57

@Nelson Mandula: lol :) biztos azon baszta fel az agyát, hogy nem követik a fegyverhordozók :)

staropramen 2009.07.13. 15:35:09

@g.i.:
Az is borospince volt-nem?
Az ilyen fazont hívják késői bátornak.

neménvagyok 2009.07.13. 15:41:21

@"fehér inges fiatalember" szócsöve: Érthető. És mi lett volna, ha már a felfokozott idegállapotod előtt megmondod neki, hogy ott sajnos nem tartózkodhat? Vagy valami ilyesmit, mielőtt hazazavarod?

Darkness45 2009.07.13. 15:41:22

Sztem "sok itt a k5sög és kevés a biztonságos ember"!

Hülyék vagytok mind. :)

Dr. Béla 2009.07.13. 15:42:45

@"fehér inges fiatalember" szócsöve:

Bátorkodnék megjegyezni, hogy miután az úriember odakint elszívott egy cigarettát, aztán mégegyett (akárki akármit mond, nekem igenis jól esett!) sokkal nyugodtabban tért vissza, ahogy én is (kielégült vigyorral a képemen:)) egyből rendelt egy sört, hogy leöblítse vele a második cigit...

Ajtony 2009.07.13. 15:49:21

@HideousGenius: Hááááát, zongorába a legkönnyebb, bár kuporgás közben lecsapódhat a fedél, és a páncéltőkéhez csípheti a dologvégező nem annyira páncéltőké(jé)t. Persze ennek is van előnye, mert a becsípett micsodájú kuporgó addig adhatja el háromoktávos lemezeit, amíg a szomszéd kakasa fel nem bosszantja egy vidám pótszilveszteren.

Békávé 2009.07.13. 15:51:12

@"fehér inges fiatalember" szócsöve:

Épp itt ülök a Gál Pincészetben. A laptopomon mobilnettel a youtube-on nézem épp a Forma-1 időmérőjét és már vagy fél órája rendeltem egy kibaszott sört!
Az előbb felkeltem, hogy megnézzem mi a faszom van már. Erre látom ám, hogy pncérgyerek a pultban veri a klaviatúrát.
A tv-t felhangosítani nem képes, de arra van esze, hogy a homárra irogasson!

gerbanek 2009.07.13. 15:53:38

@staropramen: meglepő, hogy pont egy sörös oktat ki...
1. dohányzás más ügy, amúgy meg kiment cigizni
2. máshol kért sört
3. ezt a tévéért jogdíj dumát meg tudnád erősíteni egy törvényre való hivatkozással? én még ilyenről nem hallottam. (amúgy meg a pincér nem erre hivatkozva utasította vissza a kérést)
4. tisztában vagyok ezekkel a szabályokkal, egyet is értek velük, de a vörösbort nem szeretem, ezért a vöröshúshoz is fehéret iszom, és ezért ne szóljon le senki.
egyébként meg attól még, hogy valaki ért a borokhoz, nem kötelező sznoboskodnia meglátásom szerint, és nem kötelező beszólnia, ha azt mondom, hogy nem a magyar borok a legjobbak...

FallingStar 2009.07.13. 15:58:01

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: De durva oltás ez:D ők is szeretnek... :D

Palkovics Ede 2009.07.13. 15:59:18

Ez a poszt sántít. Amit megtudtam:
Az ember, akinek fontosabb az F1, mint a barátai. Kicsit olyan, mint Hemilton Lajos barátnője esete a zenével és szeksszel.

lajosss 2009.07.13. 16:01:08

Most kolmolyan,minek megy ki az ilyen a hazbol?
Ha otthon maradt volna,megsporolja a benzit meg a faradsagot,sot a kozertbe a sor is olcsobb lett volna.
Egyebkent,az ilyen emberbe meg kar is a jo magyar bor,ennek valami alfoldi 2 tablettast kena adni,a tv-rol csak anyit borospincebe, borozoba,nem illik, sem a szemelyzetnek sem a vendegnek.Amit az ur keresett azt pub-nak hivjak sor es sport esemenyt ott megy ilyen parositasban.

Tony Almeida 2009.07.13. 16:02:52

A posztoló ritka tahó, oszt pont.

Parkőr (törölt) 2009.07.13. 16:03:27

@gerbanek:
A villányban sört azért nem egyenlő a marhahúshoz fehéret párral:)

Ráadásul mindenki azt iszik a marhához ami jól esik neki, de érdemes kipróbálni valami vörössel is mert úgy igazán finom , a marha is meg a bor is:)
A tudomány meg a savak bekaphatják:)

Bűnös 2009.07.13. 16:05:39

Teljesen hétköznapi szitu. 2 dudás egy csárdában. Bunkó vendég, bunkó pincér.

A TV nem véletlenül volt befelé fordítva. Azért, mert nem a vendégeknek volt odatéve. A jogdíj dolgot már említették. De ettől függetlenül. Bunkóság belenézni más könyvébe, újságjába, laptopjába, vagy akár a képernyőjébe. Márpedig Te saját magad is bevallottad, hogy igencsak nyújtogattad a nyakad.
Pult. A borozó nem kocsma. A pultnak látszó valami valószínűleg nem kocsmai pultként funkcionált.

Természetesen az eladó tegező, és bunkó beszólására sincs mentség. Mi lett volna a megoldás?

Rögtön az elején udvariasan úgy indítani, hogy elnézést, én nem vagyok boros, csak elkísértem a cimborákat, és jobban érdekelne az időmérő. Megengedné, hogy itt megnézzem? Lehet, hogy ő se így reagált volna. De ha mégis, akkor most nem kapnál ennyit. :)

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 16:29:16

@Ajtony:

:D Ez jó gondolat, csk nálam ez (annak hiányában) kizárva.

Átlagarcú 2009.07.13. 16:29:52

Behalok:))))))
Életemben ilyen jót nem röhögtem még.
Ez a tipikus esete annak, amikor két orbitális bunkó találkozik.
Tiszta szerencse, hogy egyiknél sem volt fegyver.
Képzeljétek el, hogy mindegyiknél van egy uzi.

svejk_a_derék_katona 2009.07.13. 16:38:36

CSak egy kérdés. Ha mindenki borozott te meg söröztél utánna , akkor ki vezetett vissza ?

Deuce Bigalow 2009.07.13. 16:40:05

1. Czollner Amatőr Gyusziért kár felhangosítani a tv-t
2. ált. 19:aa-kor a sportklub ismétli

amúgy, sztem nem volt annyira tahó a zügyfél!

Átlagarcú 2009.07.13. 16:41:24

"A TV és a zembör viszonyárul: Bármelyik fordít hátat a másiknak, az a zembörnek viszket"

/Sörecet/

Nade 2009.07.13. 16:58:58

"- Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!"
A kommunista diktatúra és "gazdaság" bukása után 20 évvel ilyen elhangozhat egy vevő felé a "vendéglátótól"?! Uram-atyám! De ami a fő garancia rá, hogy ez az ország ott is marad abban a sz@rban, ahol van, az a 2,3-as minősítése a posztnak az olvasók részéről. Meg a "pincért" - vagy mi a fenének nevezzem az ilyet - mentegető hozzászólások! Egyszerűen hihetetlen, pedig igaz, hogy mire képes a piacgazdaság elleni média.

theutat villám 2009.07.13. 17:00:19

Bázze, ha ennyire függő vagy, 4 dolgot tudok Neked javasolni:
1. Tényleg maradj otthon, ha egy villányi borozáson Neked ez a legfontosabb.
2. Használj torrentet, bármi letölthető percek alatt.
3. Hordj magadnál mindig egy mini tv-t forma-1-hez.
4. Fizess elő mobil tv-re és bármikor, bárhol nézheted többek közt az rtl-t is, forma-1-gyel, vagy anélkül.

Egyebet nem tudok elmondani.

Szeress! 2009.07.13. 17:09:01

Ha tényleg a szemtanú írt hozzászólást akkor:

1. Ha a prosztoló volt a sofőr, akkor minek sörözött???
2. Ha tudta, hogy ő lesz a sofőr, és tudta, hogy a TV-ben a F-1 megy, akkor minek ment le egyáltalán??? Jah... tényleg... a sörért.

Erre mondják valami nagyon nem kóser.
És egyébként meg: Bár a vendég az úr, mégsem szarunk bele az úszodába, és egy boros pincészetben pedig nem a TV-t bámoljuk. (Sörön meg egyáltalán nem filózunk...) .

Az ilyen menjen kocsmába és ne keverje a szezont a fazonnal! Egy barom, aki azt hiszi a pénzért mindent megtehet. Hát nem.

labi 2009.07.13. 17:14:29

@gerbanek:
"3. ezt a tévéért jogdíj dumát meg tudnád erősíteni egy törvényre való hivatkozással? én még ilyenről nem hallottam."

A google a barátod:

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló 2006. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 87. §-a értelmében a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban: média tv.) 80. § (3) bekezdése szerinti vendéglátóipari (szállodaipari) egység és más kereskedelmi egység – kivéve, aki televíziókészülék forgalomba hozatalával, bemutatásával foglalkozik – köteles az egységében, vagy nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülék után 2007. április 1-jétől üzemben tartási díjat fizetni. A fizetési kötelezettséget az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz kell teljesíteni.

AvgDvl 2009.07.13. 17:25:12

Istenem, ekkora proletárt...

neked ugatok 2009.07.13. 17:27:31

@labi:

akkor be kell jegyeztetni a kft tevékenységi körébe a tv eladást :P

redriot77 2009.07.13. 17:29:00

Lehet hogy egy kicsit el volt szállva magától a posztoló, lehet hogy otthon maradhatott volna tévét nézni, de:

belehalt volna a pultos, ha hangosít egy kicsit a tévén, arra a pár percre? Olyan nagy szívességet kért? Megnyomni egy gombot, és azt mondani "tessék uram" olyan nagy probléma?

Neeeeheeeeem, ááá. Inkább jól megmagyarázzuk a nyikhaj fasznak, hogy máskor maraggyon othon! Savanyodjon meg az összes lőréje az ilyen sudribunkó parasztnak, aki egy hangyafasznyi szívességet nem képes tenni az ügyfélért.

A taxisok közül is átkapcsol más rádióadóra a normálisabbja, ha udvariasan megkéred. Nem pofázik vissza, hogy bazmeg, ez az én kocsim az én rádióm, aszt halgatok amitakarok!

Aki ekkora tirpák, ne foglalkozzon vendéglátással.

Nade 2009.07.13. 17:41:58

Ja, és még egy kis segítség azoknak, akiknek jórészt csupán ebben a kádárista államgazdaságban volt "szerencséjük" "vendéglátást" tapasztalni, felfogni, értelmezni! Azoknak, akik a vendéget szapulják itt, mert "merészelte" volna jól érezni magát, tévét nézni, vagy éppen sört inni, ha úgy tartja kedve! Szóval: Józsi, Béla, Pista, Sára, s valahány név a naptárba'! Ha vendéget hívsz az otthonodba borozgatni, és ő tévét akar nézni, annak is ezt mondod: "Miért nem maradtál otthon, ha F1-et akarsz nézni?"?! Merthogy normális - szerencsésebb, azaz kommunista agykatasztrófától nem sújtott - országokban a VENDÉGLÁTÁS pontosan azt a viselkedést jelenti, hogy vendégül látnak. Mert azt akarják - igaz pénzért -, hogy jól érezd magadat. Mert ezért mész oda legközelebb, nem csupán az áruért, amit a hipermarketben is megkapsz. Tehát nem "kegyet gyakorolnak", amikor a hiánygazdaság ellenére "megajándékoznak" az árujukkal. Úgy tűnik, ez a vendéglátás szó olyan bonyolult, hogy 20 év kevés volt megérteni.

v2peti 2009.07.13. 17:42:37

"ja és a heineken az női sör, meg amúgy is soproni. mi férfiak cseh söröket iszunk. "

A Kozel sem csehországban készül, és Dréher íze van. A Pilsnert passzolom.

Igaz, én nem vagyok sörös, de pár haverom nagy sörivó.

homár molla 2009.07.13. 17:44:21

@Nade: Ha vendéget hívsz az otthonodba borozgatni, és ő tévét akar nézni, annak is ezt mondod: "Miért nem maradtál otthon, ha F1-et akarsz nézni?"

öö, ja, egészen pontosan így valahogy.

VOGAben 2009.07.13. 17:45:02

Én elfogult vagyok ha Villányról van szó.

Aki pincét látogat az vagy a többiekkel tart, vagy elhúz a ..csába. Hekinent meg otthon is ihatsz, akár anyád hátáról, miközben bambulod a dögunalom, fos f1-et vagy mit.

Bunkó vagyok ma. És?

Seb 2009.07.13. 17:53:21

Köcsög Palik László!

Vad.Korte (törölt) 2009.07.13. 17:55:47

A posztíró nem akar kóstolni, inni, venni, csak tévét nézni, mégis ő a vevő. Én se ismertem volna meg. Tényleg simán otthon kellett volna maradnia. Heinekent inni meg persze nem bűn, én is szoktam. De egy villányi pincészetben...? Persze az is jó kis borász, akinél van ilyen a pincében. Zsák a foltját.

ehhh 2009.07.13. 17:58:33

Én multkor mentem étterembe, már odaúton eszembe jutott, hogy reggel elfelejtettem seggberakni a zasszonyt, gondoltam, na mindegy, majd este, meg is érkeztünk, a többiek be, én meg láttam, hogy a pultnál otthagyta a tulajdonos a lányát (vagy feleségét?) gondoltam amíg másnak úgyse kell (télleg nem volt ott más), addig elbabrálok a mellyeivel, aztán éppen cidáztattam volna szépen, erre az öreg rámszól, hogy menjek má onnan a franca. Jól rá is szóltam, hogy bizony én vagyok a vendég, és ha én a nagyanyját is akarom megkettyinteni, nekem ahhoz is jogom van, meg különben is. Na mindegy végül jól leparasztoztam, aztán gondoltam leírom, lássák mások is, hogy milyen vagány csávó vagyok. A barátaim is köcsögök amúgy, hogy ők még képesek azok után inni, hogy én nem szopathattam. és nem jött ki mind rögtön.

tardyl 2009.07.13. 18:07:46

Megnéztétek a pince idézett honlapjának kezdőlapját? ÉRDEMES! Azért van egy kis humorérzékük, úgy látom.

1hurka 2009.07.13. 18:17:43

A posztoka nézve már látom hogy nem csoda hogy itt tart az az ország.
Helytől időtől bortol sörtöl f1-től elvonatkoztatva a fehériges kommunikációja kicsit erős volt. De le van szarva mer a fateré a hely, az meg úgy se rúg ki hiába panaszkodik a vevő :) Mer a vendéglátás az nem szakma nem kell érteni hozzá, bárki meg tudja csinálni. Akkor minek venném a fáradságot arra hogy a senkiházi f1-es parasztot finoman körmönfontan kedves szavak mögé bújtatva ugyan de határozottan (mint egy profi vendéglátós)küldjem el a halál náthás pudvás redvás f%@^ára. Meg ha az a kérése hogy a pincérnő szopja le akkor se kell hasonló képpen profin viselkedni mer ez nem egy szakma és ha már benne dolgozom akkor miért is fogadnám el azt hogy annak megvannak a maga viselkedési szabályai. Mert az f1-es arc tuti nem értette volna meg hogy nem nézheti a köyvetítést ezért egyből bele anyázok az arcába mert ezt így kell csinálni, a TV is bemonda, meg különben is magyar vagyok baszod.
Az az ország a saját szarába fog belefulladni aztán a románok a szlovákok meg az ukránok szétosztják egymásközt.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.13. 18:21:09

...hogy égne bele az RTL klub logója a tévéje sarkába az ilyennek!

cybergyerek 2009.07.13. 18:28:46

Nem értem, miért megy borospince túrára, aki utálja a bort. Annál nagyobb prosztóság a világon nincs, mint borospincében tévézni, és sört inni. Hogy őszinte legyek, a pultos helyében én is elzavartam volna a francba a postírót.

rosencrantzhu 2009.07.13. 18:28:57

@Abdab: :)

tényleg hihetetlen ez az egész.

a posztíróval valszeg én sem lennék soha barátságban, magának való figura lehet, de hogy ezt a magyarázatot a kommentelők 3/4- e elfogadja 20 évvel a cocializmus vége után, hogy "útba volt, kurva ideges voltam, ezért elküldtem az anyjába", az szép tükör rólunk.

meg az is jellemző, ahogy a kommentelők viszonyulnak a témához: a poszíró fasz mert F1-et néz, mert elkíséri a barátait, mert nem iszik bort, mert nincs zokni a lábán stb. könyörgöm, tényleg mindenképpen meg kell ítélnünk egy embert ezekért? miért ne tehette volna ezeket, ha ehhez volt kedve? emiatt ítéljék meg a barátai meg a családja. ez olyan mélykomcsi reflex, amikor mindenhez közöm van, mindent azonnal kinyilvánítok. a posztíró fasz, mert F1-et szeret. meg mert nem iszik bort a pincében. röhej, komolyan.

cybergyerek 2009.07.13. 18:30:54

Amúgy nekem erről az a gyökér ugrott be, aki azon sírt, hogy a Vadasparkban az erdőben nincs büfé, meg angolvécé...

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.13. 18:34:31

Vasárnap én is beültem a családdal a nyíregyházi mekdóba, oszt telefonon rendeltem pizzát. Oszt még nekik állt föjjeb, hogy ménem maradtam otthon.

Metál -e a bimetál? 2009.07.13. 18:47:26

@v2peti: cseh sörről beszéltem. nem magyarországon pancsoltról.

Tiffauges 2009.07.13. 18:51:15

Az volt már, hogy miért nem maradt otthon? :D

Ha igaz a sztori:
Pincérnek *SLAP!*

Formulafannak: *SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!*

Pjotr Fjodorovics 2009.07.13. 19:06:02

@rosencrantzhu:

Szerintem inkább az a durva, hogy a kommentelők egy része azt gondolja, hogy a piacgazdaság arról szól, hogy a Vevő (igen, így, nagybetűvel) mindent megtehet a pénzéért...

Amúgy meg nem nagyon értem, miért lenne "mélykomcsi" reflex, ha az ember hozzászól a témához és van véleménye, ha már egyszer a posztoló volt olyan kedves, hogy egy egyébként nem túl jelentős történetet picsogó fontoskodó hülyegyerek módjára mindenkivel megosztott egy nyilvános blogon.

Egyébként pedig azt gondolom, hogy a azért alapvetően mégiscsak a tulaj joga eldönteni, milyen szolgáltatást és hogyan nyújt a vendégeinek, aztán ha ez nagyon sokaknak nem tetszik, akkor majd nem mennek oda, és akkor lehet, a tulaj is elgondolkodik...

Egyébként meg a posztíró fasz mert F1-et néz, mert elkíséri a barátait, mert nem iszik bort, mert nincs zokni a lábán stb. :-)

Pjotr Fjodorovics 2009.07.13. 19:12:59

Ja, és aki ismer legalább egy kicsit is borászokat, az tudja, hogy tényleg elég kényesek a borhagyományokra és borkultúrára. Ezt lehet nem szeretni, meg fikázni, de aki erre nem vevő vagy nem tudja (akár csak tiszteletből) tolerálni, ha már borospincébe megy, az tényleg maradjon otthon! Hahó, ez Villány, az ország egyik (ha nem a) legjelentősebb borvidéke, nem a sarki kocsma!

azallamenvagyok 2009.07.13. 19:56:57

köszönöm a pince elérhetőségét, legalább tudom róla, hogy nem kocsmafílingje van üvöltő f1-gyel vagy focival és játékgépekkel, hanem érdemes oda borozni menni:)

Eric_Cartman 2009.07.13. 20:22:49

Én még sosem voltam Villányban, nem ismerem a helyet. F1 néző vagyok, ami persze szégyen (bár korántsem annyira , mint a horgászat vagy a dohányzás.)
Na de :
www.galpince.hu/
(oldal alja....:))))
Igen, ez egy korrekt válasz.
A posztolót én meg szájbavertem volna. De hát ezért nem is leszek vendéglátós.
Biztosan az operarajongók közt is van bunkó. Ez egy ilyen formaegyes gyerek. Na.

Der Beste 2009.07.13. 20:35:42

A posztoló egy büdös bunkó. Az ilyenek miatt tart itt ez az ország.

fritzkruger 2009.07.13. 20:57:08

1. Ha már úgyis megy az F1 a TV-ben, akkor miért nem lehet odafordítani a vendéghez?

2. Mi az, hogy a kiszolgálóhelyiségben a TV az alkalmazott felé van és nem a vedég felé? Eldobom az agyam...

3. Miért hiszi minden borkészítő azt, hogy ő az atyaúristen, és mindenki, aki bele mer nyalni a borába, annak cserébe kötelező megnyálaznia a heréjét? (minden 2. ember csinál bort Baranyában, ne dőljetek be nekik, nem nagy dolog az...)

3. A pincészet honlapján a forma-1 link (amit már ericcartman is említett) mélységesen undorító cinizmusnak vagy tétova bocsánatkérésnek tekintendő?

Kedves nagyképű Gál pince, sünt nektek! A vendégnek igaza volt! (mondom én, mint vendéglátós, aki utálja a F1-et)

GabeO 2009.07.13. 21:03:51

Mintha derengene valami arról, hogy ha tv van az üzletben, amit lehet nézni, azért komoly díjat kell kicsengetni. Na most, ezt magyarázd el egy hülyének..

Magam is a "pult" túloldalán dolgozom. Nap mint nap tapasztalni, hogy sokan azt hiszik, ők bármit megtehetnek, mert fizetnek, és nekem kutya kötelességem, hogy kinyaljam a seggüket. Ráadásul én biztos hülye is vagyok, ha már ilyen helyen melózom. Nem írhatom ki a homlokomra, hogy mérnök diplomám van (tényleg van), és azt, hogy kettőnk közül ki a hülyébb..

A legtöbb helyen azt olvasni a nyomtatott sajtóban, hogy mihez van joga a "kedves" vásárlónak. Szinte soha nem olvasni arról, hogy az eladónak mihez van joga..Van egyáltalán valamihez joga?

kispista2 2009.07.13. 21:03:59

Szombaton sétálgattam az Astoriánál, és gondoltam bemegyek hűsölni a Zsinagógába. Szóltam a rabbinak hogy kapcsolja már be a kivetítőt, mert nézném a forma1-et! Hát a bunkója nem teljesítette a parancsomat! Ekkor elővettem a becsomagolt házikolbászt, erre kizavartak! A kurva anyjukat, év vagyok a vendég, szóltam vissza!

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 21:05:33

Mondtam én már múltkor is: föl kéne osztani az országot. Balosokra és jobbosokra. Borosokra és sörösökre. Állatbarátokra és állatgyűlölőkre. Biciklisekre és autósokra. F1 kedvelőkre és nemkedvelőkre. Meg ezek metszeteire. Aztán mindenki beköltözhetne a saját kis cellájába, hogy béke legyen végre és nyugalom.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 21:11:21

@fritzkruger:

"3. A pincészet honlapján a forma-1 link (amit már ericcartman is említett) mélységesen undorító cinizmusnak vagy tétova bocsánatkérésnek tekintendő?"

Poénnak, főnök.

Van stílusuk (a pincérén még kicsit faraghatnának :-)). Ha arra járok, meg is látogatom őket.

fritzkruger 2009.07.13. 21:15:14

Aki bölcsész diplomával nem talál normális munkát, azt megértem; de aki mérnökivel, annál tényleg nem stimmel valami (nem biztos , hogy fejben, talán csak nyelvtudásban) :)

A borospince meg azért még talán nem templom vagy zsinagóga. Mellesleg egy pap vagy rabbi biztosan feléd fordítaná a TV-t, HA MÁR ÚGYIS nézi azt a hülye forma egyet. :))

Aki azt puffogtatja, hogy Ő A VENDÉG, annak én vagy azt mondom, hogy az italért és a kiszolgálásért fizettél, és nem a seggnyalásért; vagy azt, hogy szégyellje magát, ha így viselkedik vendégségben...szóval mindennek van határa.

fritzkruger 2009.07.13. 21:20:16

@dark future: igazad van, én is röhögtem rajta!

Mondjuk, ha ilyen jó a stílusuk, akkor hasonlóan lazán oldhatták volna meg a fenti incidenst is.

Nade 2009.07.13. 21:20:52

@homár molla: Úgy, hogy miközben te néznéd a magad felé fordított tévét, a vendégedet meg lecseszed érte? Tudod, ki menjen hozzád vendégségbe?! Egyébként tényleg ott van a "vendéglátó" hely honlapján a F1-es link. Undorító cinizmus! Mintha nem értenék, hogy nem az a lényeg, mi ment a tévében, hanem az alpári, bunkó stílusuk. Aminek semmi köze a vendéglátáshoz. Amit kizárólag nyilvános bocsánatkéréssel PRÓBÁLHATNÁNAK meg jóvátenni. De jórészt nem tudnának. Mi például - 3 család - két hét múlva fogunk a közelben üdülni. Remélem sejtik, mikor fogunk ilyen helyre bemenni?!

Der Beste 2009.07.13. 21:30:08

@fritzkruger: Ha a tulaj befordítaná a falhoz a tv-t, ahhoz is joga lenne. Hol van az előírva, hogy egy tv-nek a vendég felé kell néznie?

glinolid 2009.07.13. 21:33:49

Nem kell segget nyalni, elég ha ember számba vesznek. Itt a labdát a "cincér" dobta fel. Ezek után én visszaadtam volna mindent, amit ott vásároltam.
Hagytam már faképnél pincért kevesebbért is. S mint írta a posztoló: nagy a piac van más pincészet is, ahol a vendéglátást különbül űzik. Uram bocsá' még sört is felszolgálnak.

fritzkruger 2009.07.13. 21:38:56

@Der Beste: Szíve joga. És a vendéget sem köteles kiszolgálni. És fogat sem köteles mosni munkakezdés előtt. És az sem szabályellenes, ha a kocsmáros már egy hete nem fürdött. És a tökét is vakarhatja. :D

Nem tudom, kezdesz-e érteni?

rosencrantzhu 2009.07.13. 21:46:06

@dark future: persze persze. ugyanez magyarul: "miért nem maradtál otthon, köcsög?" így tudunk ám együttélni.

T1GRIS 2009.07.13. 21:51:15

Én is úgy jártam ezzel a posttal, mint SilentSound: a Gál pincészet számomra is Gál Tibor pincészete, Eger. (Bocs, Gálpince! :) Annak ellenére, hogy az ország legjobb borvidékének meg Villányt tartom.

Amúgy már abból levezethető, hogy a postíró egy díjnyertes tahó, hogy annak ellenére, hogy ilyen elkötelezett rajongónak tartja magát, mégis "formaegynek" mondja a Formula 1-et.

A Gál pince viszont ezzel a főoldali F1-linkkel nyert tőlem egy látogatást, ha legközelebb Villányban járok! :) Le a kalappal, fiúk! (igen, nekik elnézem a "formaegyezést", laikusnak, amatőrnek szabad úgy mondania.)
Pont ez a könnyed, nem a másik arcába nyomakodó véleménynyilvánítás az, ami annyira kezd kiveszni ebből az országból - helyette maradnak nekünk a Nadék és fritzkrugerek. :( Persze mi tehetünk róla.

Okádó Mikádó 2009.07.13. 21:53:00

Azt a TV-t nem lehetett volna egy ilyen békával vagy mivel elmozdítani olyan helyre, ahonnan látod?

fritzkruger 2009.07.13. 21:58:08

Ja, az is ilyen könnyed volt, mikor elküldte a vendéget a francba, remélem te is kapsz kóstolót a könnyed stílusból. :)

Átlagarcú 2009.07.13. 21:58:31

Nem látom be, mit keres TV egy borozóban.
Csak nem a személyzetnek?
Javaslom még nekik a jakuzzit, meg a szoláriumot.
Magánvéleményem, hogy az ilyesmi okot ad a konfliktusra és ez előre látható.
Engem is felháborít, ha az ojjektumba a személyzet kényelmesebben múlatja az időt, mint én.
Elmúltak azok az idők, amikor a kereskedőnek szopogatni kell a cerkáját, hogy pult alól kicsit jobb-szebb árut adjon. 10 m-enként vannak az üzletek. Egy kereskedő nem engedheti meg magának, hogy ne teljesítsen egy olyan kérést, ami neki semmibe sem kerül. Legyen az csapvíz, vagy az egyébként bekapcsolt TV nézése.
Sokadszorra ismétlem magam: Bármilyen konfliktus a vevő és a kereskedő között, (bárkinek is legyen igaza) a vevő elvesztését jelenti.

T1GRIS 2009.07.13. 22:01:42

Á, hát ez kész! :)) Újra megnéztem a honlapot, és nem lehet betelni vele. "BELÉPÉS - FORMA-1" Zseniális.
Bár a "reklámszakembereink" tudnának ilyen tömörséggel és stílussal becsomagolni egy üzenetet.

Kedves Gál pince, nem írok emiatt külön egy emailt, itt is olvassátok remélhetőleg. Üdv!

rosencrantzhu 2009.07.13. 22:05:44

amúgy érdemes ezt a szitut nem a magyar frusztrált-könyöklős attitűddel, hanem kis derűvel elképzelni. adott egy csodabogár, aki nem megy le a pincébe, hanem fent tátja a száját. pincérünk nem most lát ilyet először, a balek haver sofőrök és a megtévedt flótások azért nem a világ legismeretlenebb teremtményei a pincékben, amennyire ezt tapasztaltam. kicsit még útba is van a lelkem, mert hát éppen kíváncsi arra, ami a tévébe megy. a vidám derű és az udvarias türelem között ugrálva azért én el tudnék képzelni a "megfordítsam esetleg a tévét"-től, az "elnézést arrébb lépni egy felet, mert nem férek ki"-ig ezerféle dolgot, ami messze van a "mi a fasznak jöttél ide, te kösög"-típusú ugatástól. és akkor a történet végén van két ember, akik úgy vannak túl egymás társaságán, hogy egyikben sem hagyott kellemetlen emléket. és szerintem az, hogy nem így történt, elsősorban a pincéren múlott, akiben kevés volt a türelem - értsd tolerancia.

rosencrantzhu 2009.07.13. 22:11:55

a forma 1-es linken egyébként én is jót derültem, de aztán csak rá kell jöjjek, hogy ez egyetlen esetben lenne elfogadható: ha történetesen abban a helyiségben nem éppen a forma 1-es időfutam ment volna a tv-ben. így viszont csak egy álsznob majomkodás.

T1GRIS 2009.07.13. 22:13:32

@fritzkruger: Ez csak megérzés, de szerintem nem ugyanaz a személy felelős a két dologért.

De mindez mellékes, a pincér beszólása valóban nem volt a legszerencsésebb, hiszen az ilyen tahót nem ennyire direkten kell elküldeni a kurva anyjába, mivel az az ő szintje, ott szinte biztosan győz a rutinja. Nem, ebben az esetben - és bizony itt hiányzott a pincér lélekjelenléte - elő kellett volna venni a legjobb diplomatamodort, és úgy küldeni el, hogy szinte már várja, hogy indulhasson.

Amúgy meg mindenkivel előfordulhatna hasonló eset egy számára idegen környezetben, mint amibe a postoló belefutott. Biztos én is legalább ennyire idétlenül viselkednék és kilógnék a környezetemből az Egységsugarú Karót Nyelt Seggfejek éves közgyűlésén, aztán még én csodálkoznék, amikor kidobnának onnan, ellenben majdnem biztos vagyok benne - a mai tapasztalatok alapján -, hogy a Gál pincében nem ilyen kóstolót kapnék, hanem hamar megtalálnánk a közös hangot.

Átlagarcú 2009.07.13. 22:17:29

Ezzel a linkkel az üzlet még rájátszik arra a hatalmas hőstettre, hogy fölülkerekedett egy vendégen. Ezt fennen hirdeti: ha eszedbe jutna hozzánk betérni, gyorsan idd meg a borod, fizess és húzz a csába!

Átlagarcú 2009.07.13. 22:21:14

@T1GRIS: "elő kellett volna venni a legjobb diplomatamodort, és úgy küldeni el, hogy szinte már várja, hogy indulhasson."
...ha esetleg megnézhette volna, ki és mit veszített volna?

fritzkruger 2009.07.13. 22:25:16

@T1GRIS: ... vagy a pincér kiszólhatott volna, hogy épp ki vezet stb. A link épphogy a "karótnyelt" frakció kicsinyes bosszúja. Én is gratulálok a pincészetnek, hogy legyőzték a vendéget.

glinolid 2009.07.13. 22:27:24

Egy, nem mindenki szereti a bort. Kettő, nem mindenki szereti a sört. Három a vendég k'ra unta magat. Lehet egy sörfőzde a Nirvana lett volna számára, ám esetünkben a posztoló a családját és ismerőseit kísérte el egy számára dög unalomas pincészetbe. Senki se várta el pincértől, hogy fejen állva adjon elő bordalokat, csak annyit kért, amíg barátai tobzódnak a pincészet adta gyönyörökben, szegény magányos lelke is kényeztetést kapjon. Még ha ez - számomra felfoghatatlanul - egyedül az F1 időmérő edzése is volt.
A pincészet F1 linkje a legszánalmasabb, amit eddig láttam.
Minimum, egy láda kedvenc sör a vendégnek.

ZON 2009.07.13. 22:34:32

És ha bemegy a munkaügyi ellenőr, okostojás a pult mögött szájtátva keresi Damon Hillt, simán ráverik a tulajra a szabálytalan foglalkoztatást,be nem jelentett dolgozó, nincs munkaszerződés, kétszázezer.Ha fogyatékosnak minősítik , háromszáz ( a kihasználás végett)

T1GRIS 2009.07.13. 22:42:05

Sörecet, szerintem néhány momentum elkerülte a figyelmedet. Nem mondom, hogy általánosságban nincs igazad, de ebben az esetben azért ez mégiscsak lényeges lehet:

@"fehér inges fiatalember" szócsöve: "(...) Hangsúlyoznánk, a haragot kirobbantott TV készülék a nem a vendégtérben található, olyan helyen, ahol csak a személyzet tartózkodhat."

(de a komment egészét olvasd el, ha még nem olvastad)

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.07.13. 22:47:42

MEGÉRDEMELTED BASZKI MERT NEM

BADACSONYBA

MENTÉL!

OTT VAN A BOR BASZKI!!!

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 22:48:30

@glinolid:

Fentebb valaki már tisztázta, hogy az "úr" nem vendég volt, csak a száját tátotta ott (kb. a bemegyek a kávézóba pösni egyet, de nem rendelek semmit kategória). Ráadásul bekönyökölt a pultra egy nem kocsma jellegű helyen bámulni a hülye tévét (még cikibb, ha a személyzet nincs mindvégig ott; idegennek semmi keresnivalója az üres pultnál). Én is biztos mondtam volna neki, hogy ez nem a Tesco műszaki osztálya.

A megoldás az lett volna, hogy lepakolja a pincénél a pereputtyot, ő meg keres egy kocsmát (ha már mindenáron vedelnie kell a sofőrnek). Ha szerencséje van, még az F1 is megy éppen. Ha nem, akkor így járt, majd este megnézi az összefoglalót.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.07.13. 22:49:06

Egyébként meg ilyenkor kell megkérdezni a pincérköcsögöt a büdös fasz koldust, hogy fej vagy gyomor?
Szarok vagytok finomkodtok itt... Verni kell őket és kész!

gedeonbácsi 2009.07.13. 22:58:47

@T1GRIS: Te is olvasd el, oda be sem ment ez a balfék.

Mindemellett a mai nap végigolvasása után axiómaként leszögezhetőek a következők:

- aki Villányba megy, készüljön fel a helyi borpancsolók igényeire az általuk végzett tevékenység maximális megbecsülése iránt. Sőt, legyen büszke, hogy az ő adójából ezek föld és egyéb alapú támogatást kapnak. + ha van eső akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. Aztán fizesd meg a borukat több ezerért, de örülj neki kurvára, mert ha nem, tahó vagy, ez egyértelmű

- egy villányi 2,5 hektáros gazda (saját honlapja alapján ennyi) elvárja, hogy ha bemégy az egységébe, teljes hódolattal adózzál a penészének. Nem gond, hogy ott 3 kilométer hosszan, 5 méterenként van egy ugyanilyen. vagy esetleg sokkal jobb. (Bock, stb)

- ő nézheti közben a tévét, de ha pont téged is érdekelne amit néz, tahó vagy.

- Az itteni kommentelők fele szerint is tahó vagy.

- ha nézed a Formula 1-et, azonos vagy az aszfaltra hugyozó ex-Ndk-sokkal

- Ha azt kéred, hogy hangosítsák kicsit feljebb a tv-t, az olyan, mint ha pincérlánynak teszel szopkodási ajánlatot

- Ingyért!!

- amúgy meg kevésbé felszopott "borvidékeken" ez úgy megy, hogy ha bemégy a pincéjébe, ingyen kóstolsz, és nem küldenek haza, ha mégsem veszel semmit. ha meg épp mónikasót néz, nem bunkóz le, ha téged is érdekel.

- a lexarabb olasz bor is jobb, mint ezeké a nagyarcúaké. Amúgy ez szubjektív

Átlagarcú 2009.07.13. 23:00:32

@T1GRIS: Köszönöm, olvastam:)))
@dark future: Ha egy társaság egy tagja nem vendég, akkor mi?

Dr.Hook 2009.07.13. 23:05:22

Gál pincészet, megjártuk társasággal, el vannak ájulva maguktól, a boraiktól és hasonlót várnak el a vendégeiktől is. Minket a tulaj idegenvezetett végig a pincének álcázott üzemen, annyira untam az áltudományos, hülye, arcoskodását,hogy halványan beszólogattam, nem tetszett neki, az észosztás mellé kaptunk 20 percenként 1.5 cent bort ettől ájuldoznunk kellett volna! Vannak sokkal jobb helyek Villányban, Gál urat kerüljétek!

Dr.Hook 2009.07.13. 23:10:33

@gedeonbácsi: Totál igazad van annyit árnyalnék, az olasz borokkal azért csínján, az alsó szegmens majdnem ihatatlan, rendkívül gyenge, inkább üdítőként fogyasztható.

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:13:05

@gedeonbácsi:

Azt el is felejtettem mondani, hogy "vendéglátás fejlesztése" címszóval a zunijó kifizeti a kricsmijét, meg a kemencéjét, amiből aztán téged, mint uniós állampolgárt drága pénzért hazazavar, ha nem tetszik hogy te is kíváncsi vagy arra, amire ő is. Mert ha borász vagy az menő, ha nem, akkor F1buzi paraszt. Meg paneles, hogy el ne felejtsem.

Tahó vagyok?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 23:18:59

@Sörecet:

Annyira vendég, mint amennyire a társaság tagja volt... Fel sem tűnt nekik, hogy nincs ott :-).

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:19:44

@dark future:

Na persze! Egy villányi borIsten elvárhatja, hogy ha öten odamennek hozzá, a szentély értékű pincéjébe, akikből egyik nem akar inni, akkor az húzzon el haza. A többiek majd ellesznek nélküle is, minek vele bajlódni, nem igaz? Ilyen egy faszt! Nézni akarta a működő tv-t!

Borzalom! Erről értesíteni kéne a Borbás Marcsit!

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:23:31

@dark future:

Esetleg lehetett volna wc-n, is nem? Hisz a sztori alapján az egész 10 percen belül zajlott le (Q3). És az is kiderült fehéringes beírása alapján, hogy a vendégek kiszolgálása fent, a fogadóhelyiségben zajlik. Vagy esetleg nincs is wc ezen a csodahelyen?

glinolid 2009.07.13. 23:32:18

@dark future:
Miért kéne más hova mennie? Miért nem lehet az ismerőseivel együtt? A pincér hozzáállása mindent elárul a hely "szelleméről". Pont a
stílus hiányzik, ami a termék értékét adja. Mert a bor bizalmi termék, amit nehéz megszerezni, de nagyon könnyű elveszíteni.
Szolgáltató iparban dolgozom magam is, ezért számomra érthetetlen a pincér amatörizmusa, ami azt jelenti, hogy maga a pincészet sem ért a szolgáltatáshoz. Nem képzi az embereit stb. És ez jellemző az egész magyar vendéglátásra. Vagy inkább: add a pénzt és húzz a francba iparág. Az ehhez hasonló cégekkel, a szektorunkban szóba sem állnák az ilyen alkalmazott miatt. Sőt, leinformálják alkalmazottakat, hogy mennyire szakképzettek, ami alapján eltudják dönteni, hogy minőségi szolgáltatást kapnak-e a pénzükért vagy csak svindlerek. Ez alapján a beidézett cég a "gagyi" kategóriába kerülne. És ne feledjük itt a pincér a cég egyik kirakata. Bár nem a pincészetbe betérő vendégek adja a fő bevételi forrást, de egy ilyen poszt sem hiányzik renoméjukhoz.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy német, svéd, franci ... nagy tételben vásárló esetében hogyan járt volna a kedves, jól nevelt és képzett pincért úr? Csak nem együtt néznék az F1?! Á, ugyan!

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:34:59

@glinolid: Tovább megyek: a cég kiállt a pincére bunkósága, és a vendég kigúnyolása mellett a honlapra feltett F1 linkkel.

Lelkük rajta.

glinolid 2009.07.13. 23:45:47

@gedeonbácsi: Val'szeg ez a cég filozófiája.:-). Bár érdekes hozzáállás. Olyan betyáros.

Színes Géza 2009.07.14. 09:24:41

Érdeklődnék, hogy ezek a nagyarcú borászok hol voltak a rendszerváltás előtt? Nem ők pancsolták véletlenül azokat a hugy borokat, amelyek akkoriban mentek?
Most meg játszák a bazári majmot és 10 megy 20 ezer forintért vesztegetik a szarjaikat a borsznoboknak. Szánalmasak.

staropramen 2009.07.14. 10:27:46

@Színes Géza:
De igen Sztrovacsek, pontosan így van.
mondjuk azóta eltelt néhány év de a fiatalabbak is tudják, hogy mitől döglik a légy

Szeress! 2009.07.14. 10:58:50

Gedeon-Gedeon... . Olasz bort összehasonlítani a villányival... Hááát... . Azért ezt te sem gondolod komolyan... .

1 mezei utas 2009.07.14. 21:04:39

A pincér bunkó, a vendég meg egyenesen egy tapló volt

Veg_ 2009.07.15. 11:29:14

@glinolid: Semmit se vásárolt ott, mit adott volna vissza?
Nem volt se vendég (ahhoz legalább érdeklődni kéne, vagy beülni a haverok közé dumálni, egy pohár vizet kérve), max hüsülő pali, aki a mozgást akadályozza az iratoknál, nem volt se vásárló, mivel az feltételezi a vásárlást.
Max cigizni és sörözni akart volna, de normális pincészetben nincs sör, nem lehet cigizni, a pultot támasztani, mert a posztoló vélekedésével ellentétben a pincészet nem kocsma, ahol pulton könyökölve vedeled a sört, és nézed a jogdijas sportot büfögve és bagózva.

Veg_ 2009.07.15. 11:31:06

@glinolid: Semmit se vásárolt ott, mit adott volna vissza?
Nem volt se vendég (ahhoz legalább érdeklődni kéne, vagy beülni a haverok közé dumálni, egy pohár vizet kérve), max hüsülő pali, aki a mozgást akadályozza az iratoknál, nem volt se vásárló, mivel az feltételezi a vásárlást.
Max cigizni és sörözni akart volna, de normális pincészetben nincs sör, nem lehet cigizni, a pultot támasztani, mert a posztoló vélekedésével ellentétben a pincészet nem kocsma, ahol pulton könyökölve vedeled a sört, és nézed a jogdijas sportot büfögve és bagózva.

Veg_ 2009.07.15. 11:35:11

Ez meg mindent kétszermond kétszermond? :-D

okostojgli (törölt) 2009.07.15. 14:30:39

@Jim Raynor:
Nem lehet, hogy a villányiak az igazán kőbunkók mert bor helyett sört árulnak?

SÖRT árulnak, és sört ÁRULNAK.

Mert a sör legalább fogyott.

Whatever 2009.07.17. 01:40:12

Érdekes, régen nem csak azt hangoztatták teli torokból, hogy a Kedves Vendégnek mihez van joga, az intelligensebbje megtanulta azt is, hogyan illik bánni a kiszolgálószemélyzettel.

Ha a Mélyen Tisztelt Kedves Vendégek azt hiszik, hogy a pénzükért cserébe úgy bánhatnak egy pincérrel/taxissal/megmégkivelnem, ahogy akarnak akkor ne is csodálkozzunk azon, hogy ilyen esetek előfordulhatnak.

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten; amíg az emberek azt várják el, hogy a pénzükért cserébe megalázhassák azt, aki épp kiszolgálja őket, "mert te bmeg belőlem élsz" és a "vendég szava szent" érveket hangoztatva...

Egy vendéglátós akkor fog vendéglátósként viselkedni, amikor a vendég vendégként.

Ja, hogy ezt már nem tanítják?

Gerolsteiner 2009.07.20. 15:29:28

A pincér bunkó volt. A posztíró hasonló jellemhibája nem tartozik ide - ha rossz helyen áll, a pincér udvariasan megkérheti, hogy álljon arrébb, és elmagyarázhatja neki, hogy miért. Legyen az ok bármi.
+ Ahogy én látom a dolgokat, talán azt kellett volna megkérdeznie a pincérnek, hogy "Elnézést, uram, látom nem tartott a társaival, szolgálhatok valamivel, amíg visszajönnek?"
++ Persze, ha a kedves vendégről, kiderül, hogy valójában kedvetlen, a pincér sem köteles lemenni kutyába.

Győző63 2009.07.21. 22:35:07

Húúú, ez mennyire sántít....

Ismerem a pincészetet, igaz csak kétszer jártam ott. Soha nem volt a srác udvariatlan velem. Sőt, MIUTÁN bevásároltam, és rácsodálkoztam a borzseléjére, amit nem tukmál, hanem kint van a pulton, adott egy üveggel INGYEN.

A másik kurvára érdekes dolog, hogy a pasi kint várt és cigizett, MERT A TÁRSASÁGA NEM VETTE ÉSZRE, HOGY Ő MÁR ELTÁVOZOTT :) Na, ez egy kb. 5×5 méteres helyiség. Most valaki vagy ott van, és látszik, vagy nincs ott, és nem látszik. De olyan nincs, hogy nem veszik észre. Legfeljebb csak NEM HIÁNYZIK senkinek:)

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:04:59

@kispista2: nem olvastam még ezt a posztot, 7végén hívta fel a figyelmemet rá a "bunkó" pincér, akihez harmadik éve járunk vissza, hiszen Magyarországon egy meglehetősen egyedülálló vonalat képviselnek. Szóval de van, ő mondta, hogy olvassam el, van ilyen hülye vevő. Azt tudni kell, hogy a pulton éppen embernyi ajtó van amin a pincér természetesen ki be közlekedik, a vevő oda állt le és hajolt be a pultba át és mellett a pénzen és pénztárgépen.

@Győző63: Én is mindig kapok tőle vagy zselét vagy kedvezményt, és minden évben megismer, ami ugye a mai vendéglátásban meglehetősen ritka.

Összességében: mindenkinek ajánlom a Gál pincét Villányban!

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:09:28

@glinolid: cáfolom, három éve látogatom a pincét, az említett "bunkó" pincér kifejezetten kedves és figyelmes.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:23:16

@redriot77: nem értesz hozzá. Fentebb már elhangzott. 1) jogdíj. 2) amit én írtam, hogy a pénztárgép mellett van az ajtó amin a pincér közlekedik oda állt be, konkrétan a pénz mellé. 3) nem vendég volt, hanem egy ember aki bejött és tévét nézett még egy pohár vizet sem kért.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:24:42

@homár molla: én is tuti elküldöm az anyjába bármelyik haveromat egy ilyenre. Mondjuk hál istennek vagyunk olyan viszonyban:-)

hatesz 2009.07.23. 12:28:43

remélem nem posztoló volt a soför, mert ugye Ö MEGIVOTT BEVALLÁSA SZERINT EGY SÖRT, szóval utána így vezetett Szegedig??? Pedig úgy tünik, miután a társaság már az elsö helyen 4-5 liter bort lenyomott.

/tno+DA= 2009.07.23. 14:55:02

322 poszt... és már alegelején előkerült a jogdíj téma.

40-esF1-es gy néz ki egy kultúrparaszt. :D
Tényleg, mi a faszért nem maradt otthon???
A jogdíjkérdéshez meg: (ha ne érkezett rá válasz), fizetni kell méghozzá a vendéglátó egység befogadóképességének aránáyban növekedő összeget havonta, sőt azt is figyelembe veszik milyen jellegű műsort adnak. Azaz csatornától és azaz annka műsorkínálatától függ.

Így ha a TV nem a vendég felé fordul akkor valószínűleg nincs rendezett jogdíj, csak a személyzetnek szól az is csak akkor ha pl csqaládi a vállalkozás, mert vállalatnál bármilyen médium siugárzása szintén jogdíjköteles, csak a hecc kedvéért. :)

A kedves céltudatos vendég meg egy elég tapló fasz, az ilyen ne menjen vendéglátóegységbe, ha nem akar a következő szalonna alapanyaga lenni.

sheryl 2009.07.30. 00:16:41

@okostojgli: sajnos pont az ilyen bunkók miatt tartanak sört a pincészetekben, hogy jól érezze magát a paraszt...

sheryl 2009.07.30. 00:20:02

@1 mezei utas: sok tapló vendég még a legprofibb pincérből is kihozza a tukkót. Ez van. Sajnos.

sheryl 2009.07.30. 00:28:38

@anyahajókabinajtóhajtogató: Ha Badacsonyban sört adnak egy pincészetben, hogy bambulhasd a F1-et, akkor lehet, hogy a probléma az ő "készülékükben" van...
süti beállítások módosítása