Tékozló Homár

Ordibálós betegalázás a Szent János kórházban

2009.09.24. 10:53 | szily | komment

A Szent János kórház Budapest Szomáliája, esetleg dárfúri körzete, ezt sajnos mindenki tudja, aki járt már budapesti járóbeteg rendeléseken. Itt most nem valami "bezzeg Svájcban" típusú fanyalgás következik, a János nem a közmondásos "egy normális országhoz", hanem a magyar egészségügy átlagához képet hiperbunkó, betegcsicskáztató, piszkos, zsúfolt, agresszív hely. Ahol pontosan tudható, hogy nem úszhatjuk meg 4-5 óra várakozás alatt. Tímeának a füle kezdett fájni, elment, borzasztóan megalázták sok társával együtt. Teljesen átlagos, emítésre sem méltó nap a Szent Jánosból alant. Ja, és az időpontfoglalós rendszer természetesen kizárólag arra jó, hogy a hipochonder, unatkozó, mindenre ráérő öregek bejuthassanak, akinek ténylegesen baja támad, annak egyszerűen lehetetlen orvos elé kerülnie, minél rosszabbul érzi magát, annál kevésbé.


Fülfájással mentem el a János kórház fül-orr-gégészetére abban a reményben hogy meggyógyítanak. Ott sajnos már évek óta ( 2007 óta, talán ) megy a lehetetlen, járóbeteg rendelésen egyedülállónak számító időpontkérős rendszer, tehát ha nincs időpontod garantáltan ott töltesz egy fél napot. Mivel hozzám nem jelentkezett be a betegség hanem egyszer csak bitangul elkezdett fájni a fülem és nem voltam abban a helyzetben hogy egy héttel későbbre adott időpontban menjek, ezért odamentem - időpont nélkül. Az asszisztens nő, 35-40 körüli, festett hajú szörnyeteg, délben közölte minden várakozóval, hogy a délelőtti rendelésnek vége, elmehetnek enni-inni-pisilni mert egyig egyáltalán nem lesz rendelés. Mivel többen ültek ott - hozzám hasonlóan, időpont nélkül - már reggel 8 óra óta, ezért megkérdezták hogy mire lehet számítani, vajon sorra kerülnek-e, illetve hogy miért nem jött ki senki reggel óta körülnézni hogy hányan ülnek kint valójában. Miután az asszisztens magából kikelve rikácsolva mindenkit elküldött - mit finomkodjak - a francba. Egy férfi szeretett volna időpontot kérni, de - elmondása szerint - nem vették fel a telefont egész nap, ezért jött el személyesen. A nő közölte vele, hogy ő asszisztens és nem telefonos kisasszony, ha nem ér rá, nem veszi fel a telefont. Gúnyosan nevetve elzavart egy szerencsétlen nőt is, aki vidékről jött fel hajnalban, nem is tudta hogy itt időpontozás megy, mert a körzetét csak nemrég kpcsolták a János kórházhoz. Fájdalma van, ellátást kér. "Menjen haza!" - ez volt a válasz. Az anyukámmal, onnan, a váróból felhívtuk a rendelőt ( ajtó túlsó felét ), mire a nő azt hazudta neki a telefonban hogy nem baj ha nincs időpont, üljünk csak le, majdcsak sorra kerülök valamikor. Amikor én odamentem hozzá, közölte velem, hogy "Üljön csak le, van elég szék, de arra ne számítson hogy ma sorra kerül". Mondtam az asszisztensnek, hogy tudom, hogy időpont nélkül kétséges hogy bejutok - e ma, de kivárom a soromat, bármeddig is kelljen ott ülnöm, hátha lesz egy beteg akinek van időpontja de nem jön el, és lesz 5 szabad percük, amikor bemehetek - ez már működött régebben is - szóval nekem ez nem probléma (kb mindegy hogy otthon szenvedek vagy a rendelőben ülve, ugyebár). Azt mondta felőle akármeddig ott ülhetek, ő nem tud mit csinálni. A beszélgetésünk közben - és amíg a többi beteg próbákt szót érteni vele - ki be rohangált a rendelőből, mint egy marha fontos, elfoglalt személy, pedig nem is volt bennt senki, és többször is a mondat közepén ránk vágta az ajtót.
Mentségükre legyen mondva hogy ez augusztus végén volt, és egyetlen orvos rendelt, a többi szabadságon. Az is mentségükre legyen mondva, hogy az egészségügyi dolgozókra rájár a rúd rendesen, nem lehet egy könnyű meló. De hogy miért kell valakit rikácsolva elküldeni az anyjába, aki tök alázatosan kéri hogy hadd maradhasson, hátha mégis bejut ( mint már mondtam, régebben is bejutottam így, igaz sokat kellett várni )...na én ezt nem vágom. Meg úgy egyáltalán ajtót csapkodni és ordítani a betegekkel. Meg azt mondani nekik hogy menjenek haza. Az én kommentárom annyi volt a végén hogy közötem vele hogy kikérem magamnak ezt a hangnemet és hogy szégyellje magát. És otthagytam az egészet a francba.
(Fülem azóta ok, körzeti orvos által felírt antibiotikum-löket helyrehozta)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2009.09.24. 10:57:13

Ez a szop@s, nem a faláb. Ilyenkor el lehet gondolkodni azon, hogy mi a f@sznak fizetjük a TB-t.

Mogyoró007 2009.09.24. 10:59:11

Igen, megértem, hogy szegény EÜ dolgozónak milyen rossz, meg dolgoznia kell. A nem Eü-söknek sem menyország a munkahelye feltétlenül, és úgyanúgy sok a dolguk. Aki ekkora paraszt, ne foglalkozzon emberekkel. Menjen el könyvelni, vagy sódert lapátolni.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.09.24. 11:07:59

A 35-40 körüli, festett hajú szörnyeteg anális vizsgálatra előjegyezve.

lódarázs 2009.09.24. 11:08:10

János kórház? Már negyven éve halálkórháznak hívják. Örülj, hogy csak járóbeteg vagy.

picmania 2009.09.24. 11:09:25

Szegény Szent János, foroghat a sírjában...

lódarázs 2009.09.24. 11:09:33

A kórházra kiírhatják a klasszikus jelmondatot:

"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"

Szélpörgő 2009.09.24. 11:17:27

@Sün‼: Szülészeten találkozzatok!
Az ilyen "kedves" asszisztensek fizetésén kéne megmutatni mit is jelent a törődés szó.

P75 2009.09.24. 11:17:28

33 évvel ezelőtt anyukámék bevittek a János Kórházba fülfájással. 2 hét múlva hazavittek, mindkét kezem könyékig bekötve egy kórházi fertőzésnek köszönhetően, és mivel mindennap felszúrták mindkét fülem (11 hónapos voltam), kancsal lettem az átélt fájdalmaktól.
Tulajdonképpen a fülemet meggyógyították, az a 3 szemműtét pedig semmiség, amit a következő 16 évben végigcsináltam.

Vannak különben a János kórháznak normális osztályai is, az ortopéd sebészet, a nőgyógyászat és a gasztroenterológia teljesen korrekt.

cSa 2009.09.24. 11:20:39

Tahók mindenhol vannak, csak van ahol nagyobb sűrűségben:)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.24. 11:22:22

http://www.google.hu/search?q=fül%2C+magán

de egy jól képzett patikushoz is ha odamész szerintem 100%, hogy ajánl általános, vény nélküli (vélhetően gyengébb hatású) gyógyszert (vagy annak nem minősülő készítményt)

Sorban állás minimális, egy kerületben meg ha nincs 10 gyógyszertár, akkor egy sem.

Drága? Igen. Meg akarsz gyógyulni ?

Persze párhuzamosan foglalhatsz kórházban, SZTK-ban időpontot, azért mégis jobb ha megnézik ők is, de oda már mehetsz úgy, hogy ez vagy az használt avagy nem esetleg megvizsgálják, hogy nem egy tünet-e amid van.

A rikácsolós, ajtócsapkodós bunkócskának meg sünt a fülébe !

Szélpörgő 2009.09.24. 11:24:03

@P75: Bordatörésemkor egész jól bántak velem, éppen csak másfél órát vártunk röntgenre a traumatológián. Hozzátenném, nem az orvosok miatt, hanem mert nagyon sokan voltak előttem.

TomP · http://pokolikocsik.blog.hu 2009.09.24. 11:24:13

Csak azt nem értem miért nem elsőre a háziorvoshoz ment? Oda azért általában aznap be lehet jutni. És ilyen mezei fülfájást azért elég jó hatékonysággal meg tud oldani ő is.

Firefly81 (törölt) 2009.09.24. 11:29:04

@TomP: Háziorvoshoz mentem, de mivel szabin volt, egy fiatal rezidens orvos helyettesítette, aki nem éppen fülspecialista, és ő küldött el a fülészetre.

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.09.24. 11:31:40

@P75:
33 éve még teljesen jó volt a kórház, hiszen még most is élsz ...

KáposztaMedve 2009.09.24. 11:31:54

Fülfájásra népi gyógymód: a kövirózsa(talán) "leveléből" a levet bele kell cseppenteni a fülbe.

Szélpörgő 2009.09.24. 11:34:30

@TomP: Köszönjük, leülhet, elégtelen.
Ne legyél TomPa :)

KáposztaMedve 2009.09.24. 11:37:34

utánajártam, ha valakit érdekel: sempervivum tectorum, magyarul fülfű a becsületes neve. Egy olcsón beszerezhető, viszonylag igénytelen növény. Bátran ajánlom bárkinek.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.09.24. 11:43:58

A magyar egészségügy összes dolgozója szervezetten dolgozó gyilkos, akik műhibák mögé bújva végzik ki módszeresen az egészségügyi ellátásra szoruló magyar lakosságot.

Lehet, hogy nem igaz, de az utóbbi évek tapasztalatai, és sok ismerősöm és barátom halála számomra ezt egyértelművé tette.

B@nális coitus 2009.09.24. 11:45:00

Én nemrég egy magánklinikára mentem időpontra és csak 3 órát kellett pluszban várnom. Persze a végén kicsengettem a számlát, csak ott nem ordibáltak velem, de kedvezményt sem kaptam!!

betépett felhasználó 2009.09.24. 11:47:33

1 felvonásos, 47másodperces melós-dráma

női hang:
-tök alazatosan kérem, hadd maradhassak itt...

rikácsoló, nemtelen hang:
-nem maradhat itt asszonyom, lehetetlenség amit kér, távoznia kell.

női hang:
-kérem szépen, nagyon, de nagyon szépen kérem, nem lehetne, hogy mégis itt maradjak?

rikácsoló, nemtelen hang:
-de hiszen az imént mondtam, hogy nem maradhat. Kérem távozzon!

női hang:
- na jó na, távozom. Ugyis fáj a fülem, elmegyek a Jánoskorházba. Ott csak békén hagynak.

rikácsoló, nemtelen hang:
-de hiszen ez a Jánoskorház.
Önnek a szemével is baj van?

függöny behúz, lámpák fel, vastaps.

B@nális coitus 2009.09.24. 11:52:18

Divat még a hálapénz?????

Mert én a hétvégén az egyik nővérnek nyomtam egy ötezrest, de hevesen tiltakozott, hogy ő aztán nem tett semmit. Persze nem sokat tett, de gondoltam lendít a helyzeten egy kicsit.
Aztán egy másiknak is nyomtam volna, de az meg elzárkózott teljesen. Ezek után másoknál nem próbálkoztam.
Nem értem, hova jutottunk???? Ezért tart itt ez.....

Mogyoró007 2009.09.24. 11:54:25

@@nális Coitus: és soha senkinek nem adtam hálapénzt. Anélkül is elláttak, megműtöttek, ápoltak, stb. Orovsa válogatja szerintem. De akiket én láttam, azok messzire kerülik a hálapénzes szituációt. Meséljen már vki hálapénzes sztorit. Hogy megy ez? Meg kinek, minek, mennyit, miért?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.09.24. 11:55:09

Édespám majdnem pontosan egy éve halt meg a János kórház neurológiai osztályán. Csak három hetet töltött bent és hálát adok az Istennek, hogy ő már vajmi keveset fogott fel belőle. Én mind a mai napig az őrjöngésig tudom felhergelni magam, ha visszaemlékszem arra a három hétre. Ha lenne atombombám, rádobnám a János-kórházra, hogy csak egy gödör maradjon a helyén. Ha lenne napalmom, azt dobnám rá. Ha csak egy Boeing 757 vagy 767-esem lenne, akkor rávezetném arra a lepratelepre, úgy 9|11 módra.

Csak a legutolsó "élményemet" mesélem el.

Az az "iroda", ahol a nagyon kedves, felkészült hölgy az utolsó papírokat adta át és felkészített rá, hogy mi következik (önkormányzat, hagyatéki eljárás stb.) egy lépcsőház aljában egy WC előtere. Miközben édesanyámmal félkómásan próbáltuk a teendőinket memorizálni, jöttek-mentek az emberek és kitűnően hallottuk, hogy odabent prrrotty, pssssss, plotty, aztán az öblítőtartály zutty...

Oda kéne zárni Hordágy Ágnestől kezdve kivétel nélkül az összes rohadék politikust, aki engedte, netalán szorgalmazta, hogy az a hely idáig fajulhasson.

B@nális coitus 2009.09.24. 11:58:06

@AnnaM: Amikor a feleségem szült(2 éve), akkor mondta a doki, hogy 100-at kér. Ugyanez a doki pár egy évvel korábban kapott 30-at egy félórás műtétért.
A szülésznő meg csak annyit mondott, hogy amennyit gondolunk. Ő kapott 30-at vagy 40-et.

Mogyoró007 2009.09.24. 12:00:05

@@nális Coitus: hát ez szomorú. Mi van akkor, ha vki nem fizet a dokinak 100-at a szülésért. Benntartja a gyereket?:) Vagy mi van ilyenkor?

B@nális coitus 2009.09.24. 12:01:44

@AnnaM: nem tudom....ráadásul utólag mondta meg, mert ha bonyolultabb a szülés, akkor többet kér. Meg nem mindegy, hogy munkaidőben vagy éjszaka kell szülni.
De most azt tapasztaltam, hogy már elzárkóznak a hálapénztől, persze tisztelet a kivételnek. :-D

TomP · http://pokolikocsik.blog.hu 2009.09.24. 12:03:59

@Szélpörgő:
Jól van na. Én egy olyan helyről jövök, ahol ezt még a nőgyógyászból lett háziorvos is elintézi egy kis antibiotikummal.
Gyáva volt a helyettes, ha ezt nem merte bevállalni.

EnZsolt 2009.09.24. 12:07:38

Inkább örülj, hogy nem kerültél be. A múlt heti távolmaradásom és idegességem oka az volt, hogy a barátnőmet befektették vakbélgyanúval.

Történet:

Szúrt a hasa alatt, elviselhető fájdalom, nem baj. Hétvégén nagyon fájt neki, hétfőn nincs körzeti délután, akkor menjünk nőgyógyászhoz, hátha petefészekgyulladás. Elmentünk a délutános rendelésre. Sehol senki, ott ült pár hölgy egy másik ajtó előtt kérdeztük, meddig volt a rendelés itt? Fél 5. Délutános rendelés fél 5-ig. Bravo. Kerestünk egy orvost, aki megvizsgálta a barátnőmet, viccesen megkérdezte, hogy volt-e már vakbele? Mondta nem? Akkor most van. Haha. Vérvétel. A leleteket én vittem el a laborba. Utána ultrahangozták, ott se láttak semmit. Elküldték sebészetre. Sebészetnél vártunk 3/4 órát, majd behívták. Lejött konzultálni a főorvos. Azt mondták maradjon benn, majd ha megjön a lelet, akkor kiderül műtik, vagy sem. Nyugodt éjszakánk volt képzelhetitek. Reggel nem mondtak semmit. Dél körül mondták, hogy a lelet ok, de csak este derül ki mi is van. Voltam benn nála. Emberek, ami ott folyik az tömör fertő. Az még hagyján, hogy a férfimosdóban nincs felmosva, tiszta hugy minden. Nincs szagelszívó, nem lehet bezárni az ajtót (gondolkoztunk, hogy talán azért, ha valaki rosszul van, elájul, akkor legalább rányissanak), de egy kurva szappan, vagy kézmosó sincs, csak víz. Egy kórházban a higiénia alapjai hiányoznak. Nem beszélve a kórház állapotáról. A nőgyógyászaton, amíg vizsgálták a barátnőmet nézegettem a repedéseket a falon, a málló falat a műtő ajtaja mellet. Pénzt gondolom nem sokat kapnak. A történet vége, még egy estét benn maradt, volt még egy vérvétel. Reggel elmehetett, kérdezte mi volt akkor a baj, ha nem vakbél. Nem tudják, valami vírus, vagy baktérium. Kösz, és akkor most mi? Menjen el körzetihez a leletekkel, majd ő mond valamit. Szerencsére nem volt komolyabb baja, de hogy többet a Jánosba nem megyünk az is biztos. És ez nyílván nem csak az ő hibájuk, szar az egészségügy, úgy ahogy van. Csak ennyit akartam.

Amíg ezt írtam, addig harangoztak, szóval dél volt.

Köszönöm a figyelmet!

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.09.24. 12:08:10

Nem akarom bántani a posztó-lót, de elsőnek a háziorvoshoz érdemes menni/fordulni. Nagyjából erre van kitalálva a házidoki-rendszer, hogy ott eldöljön, hol és hogyan kezeljenek.

Simán lehet. hogy azért van tömeg a Jánosban, mert mindenki odamegy a házidoki helyett.

EnZsolt 2009.09.24. 12:11:50

@ZöPö (inda): az "irodát" én is láttam.

Gondoltam pisilek egyet, ha már van WC, csak nem volt csap, ahol utána kezet tudtam volna mosni. De egyébként tényleg szomorú a helyzet. És az még hagyján, hogy az egész kórház úgy néz ki, mint egy gyár.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.09.24. 12:15:46

@EnZsolt :D avincesztori.blog.hu D::

Gyár? Egy gyárból termékek jönnek ki, amit előállít. Valami új, valami hasznos. A János kórházból csak halottak.

Az egy lepratelep.

EnZsolt 2009.09.24. 12:20:18

@ZöPö (inda): úgy néz ki, mint egy gyár :)

Szerencsére a barátnőm nem volt halott, mikor kijött. Ha az lett volna, akkor most én sem itt írnék, hanem ülnék a sitten emberölésért.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.09.24. 12:20:27

@EnZsolt :D avincesztori.blog.hu D::

Csak akkor jártatok volna rosszabbul, ha meg is műtik a vakbelét ott. Azt meg az öcsém csinálta végig három éve, szerencsére élve megúszta.

Utána benyomták lábadozni egy százz (100) ágyas kórterembe, ahonnan minden reggel 2-3 pácienst tepsiben vittek ki. Ami SZAG ott volt, azt leírni nem lehet.

Mosquito 2009.09.24. 12:30:55

Nos Én szintén tiszteletemet tettem bő 1hónapja itt. Motor kontra auto ügyben.(én voltam 2keréken) Bordatörések és vállficam erdménnyel. 11re mentünk este 6ra kerültem a röntgen gép elé... A keresett Dokit senki nem tudta megmondani mikor,hányra jön/jöhet.. Pedig hátszéllel mentem..
De..!! Minden tiszteletem az ott dogozóké mert iszonyat munkát végeznek nap mint nap!! Voltak Nállam sokkal súlyosabb esetek is(zuhant vagy 4-5m,váll,lapocka,medence,töréses beteg)nem került elöre a röntgentnél ö 3órát várt!! Bezzeg a nyughatatlan kisnyugdijjas "valamiért fáj mindkét hüvelykujjam had menjek elöbb röntgenre" na ott akkor azt hittem meg tanitom repülni és föld körüli pályára állitom..

wagabound 2009.09.24. 12:34:06

Miért baj az, hogy ha valakinek a füle fáj, akkor fülészetre megy? Miért kellene két menetben elintézni azt, amit egyben is el lehet? Szem, fül, egyik sem játék, egyik sem pótolható.

Bár még nem vagyok (egészen) abban a korban, mégis, állíthatom, hogy szó sincs erről: "az időpont természetesen kizárólag arra jó, hogy a hipochonder, unatkozó, mindenre ráérő öregek bejuthassanak". Tipikus magyar megosztó szöveg. Az öregeknek sem egy élmény ilyen körülmények között várakozni, ezen kívül kívánom a posztolónak, hogy ha megéri, öreg korára tökéletesen működjön a szeme és a füle...

Esperes úr 2009.09.24. 12:35:47

Nekem a Jánosban giszelték rá a gatyámat a lábamra...nem hittem el!

P75 2009.09.24. 12:36:36

Szabad akkor pozitív ellenpéldát is írni? Természetesen nem János Kórház, de gégészet.
Kisfiamnak tavaly márciusban egy szép szombati estén megfájdult a füle. Nem egy panaszkodós kölök, de egyik percről a másikra a könnyei potyogtak, úgy megfájdult neki. A Bajcsy Kórház melletti utcában béreltünk akkoriban egy lakást, de a neten láttuk, hogy gyerek ügyelet egyáltalán nincs náluk. Mondok, mit veszíthetek, felhívom őket. Elmondtam a hölgynek, hogy itt vagyunk a Sörgyár utcában és tudom, hogy nincs gyermekellátás, nem-e lehetne-e, hogy mégisesetleg, annyira fáj neki. Jaj, dehogyisnem, ez csak természetes, jöjjenek csak be.
Átsétáltunk, mire felértünk az osztályra, már várt minket egy fiatal hölgy. Egy olyan szerkezettel nézett a kisfiunk fülébe, amin keresztül egy nagy képernyőn látszik, hogy mizújs odabent. Odahívott minket, hogy nézzük mi is nyugodtan.
Vizsgálat után akartam neki adni egy ötezrest és nem fogadta el. Mondom, dehát idejövünk hétvégén, éjnek évadján, nem ide tartozunk, nem kötelesek fogadni minket, mi tényleg hálásak vagyunk. És nem. Pedig szabályosan tukmáltam.
Ilyen is van ám.

BGYCS 2009.09.24. 12:38:36

Mikor ott jártam, (valami ok folytán oda kellett mennem oltást beadatni utazás előtt), erősen megfogadtam hogy soha többet.... Úgy mozogtam a sötét folyosókon mint Indiana Jones a kriptában, nehogy feltünést keltsek vagy hozzáérjek valamihez. Takaritás nuku, folyosón az intenzivről vagy honnan kitolt gépekre rászáradva a barna trutyi (kontrasztanyag? vér? makifos? vagy ami a betegből maradt?) Néha rikácsoló zombik rontottak elő, velem orditozva hogy mit akarok ott(asszisztensek). Végül mielőtt beoltott az egyik még lecseszett, hogy micsoda pondró vagyok, nem is vagyok orvos aztán mégis hogy képzelem....minek van a nevem előtt dr... Nem magyaráztam el neki, hanem menekültem....

rágypéksérotomsik (törölt) 2009.09.24. 12:39:15

A János kórház köztudottan és nem véletlenül Budapest, de tán az egész ország legszarabb kórháza. Zsupás tizedes nővérek, személytelen, lélektelen, pénzre hajtó orvosok, mocsok, bűz mindenhol, elhanyagoltság, wc-k a folyosó végén, harminc emberre egy darab, úszik a szarban és a vizeletben. Én is oda tartozom, de inkább megdöglök, de nem nem megyek oda. Bár a kettő nem zárja ki egymást!
Történetekkel pedig a betegjogi képviselőt kell keresni, a háromezredik levél után talán az egészségügyi vezetőknek is gyanús lesz valami.

nyílméregbéka 2009.09.24. 12:40:05

@sambalabammbumbumm: középfülgyulladásra pl. nem igazán jó a recept nélküli patikai szer. 'Mezei' hallójárat-gyulladásra talán még igen, de azt is jobb, ha szakorvoshoz viszed: én a II. ker. Kapás u.-i szakrendelőbe vittem az iszonyúan fájó hallójárat-gyulladásomat, és ott szuper fülcseppet adtak rá. Na, azt viszont patikában csak úgy nem adják ki neked, csak Tetran kenőcsöt...

János kórház: oda tartozom :-(, de hálistennek eddig még nem volt horror élményem. (Ami késik, nem múlik?)...
Nőgyógyászaton viszont jártam nemrég - tök pöpec, kulturált, tiszta -, utána szerettem volna WC-re menni, de be volt zárva. F*ck. Felmentem az I. emeletre a szülészetre pisilni.
Hát AZ a WC, gyerekek - kb. a Balkánon, 15 évvel ezelőtt, a háborús övezetben, de az is csak olyan környéken, ahol azelőtt is dzsuvás lepratelep volt. És ez a szülészeten!! OK, nem bent, ahol szülnek, hanem a folyosón, oda akárki mehet, de akkor is, a szülőszobáktól 10 méterre! :-(

NEM ott fogok szülni.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.09.24. 12:44:33

@nyílméregbéka:

Oda csak az ellenségedet küldd, megdögleni.

Aki gyógyulni (pláne szülni, életet adni) akar, nagyon messzire kerülje el.

biobender 2009.09.24. 12:45:13

Hat kerem,
"a zegeszseg nem uzlet", mint tudjuk.
Erre szavaztunk, hasznaljuk egeszseggel.

Tabea 2009.09.24. 12:45:18

A Szent Janosban annyira erzeketlenek, h nincs ra szo.
Csak egy orvosi megjegyzest ideznek:
"Miert olyan betegsege van,ami nincs benne a konyvben? Igy nem tudjuk meggyogyitani."
Sajnos miota ott voltam elvesztettem mind a ket fulemre a hallasom, persze hitegettek, h meggyogyitanak es nem lett belole semmi, keson mentem mashova, mashol mar nem tudtak segiteni.....
szegyenletes amit ott muvelnek. ha fulbajotok van oda menjetek legutoljara.
viszont hogy valami jot is mondjak, a szemeszeten csak pozitiv tapasztalataim voltak ott idaig.

2009.09.24. 12:47:11

Nem olvastam végig a kommenteket, de muszáj vagyok szólni.
Anyám 36 éve áoplónő. Szereti, azért. Természetesen nem lehet egy napon említeni a rikácsoló szörnyeteggel, bár ő is festi a haját (szolidan). :)

Szóval ilyen esetben: betegjogi képviselőhöz kell fordulni, minden kórházban van ilyen! Azonnal. Az nem mentség, hogy csak havi nettó 110-et keres. Anyám is annyit keres, mégis tud kedves lenni az amúgy is szenvedő és sokszor ijedt betegekkel.

Kettő: patikus. egy jó patikus majdnemhogy aranyat ér. Menj el hozzá és bátran kérdezz.

Három: nem vagy köteles abba a körzetbe járni, ahová tartozol. Kérd ki a kártyád és vidd el egy normális orvos-nővér teamhez. Oké, ez szakrendelőkre sajna nem vonatkozik, csak háziorvosokra...de végül itt is a háziorvos oldotta meg a dolgokat.

Négy: legyen józan eszed. Ne fogadj el minden terápiát, kezelést azonnal, gondold végig és ha érzed, hogy ez neked nem jó, utasítsd el, konzultálj másokkal is. Akkut esetekre ez persze nem igaz!!

Öt: ne legyél beteg...de komolyan. Mozgás, egészséges kaják, no cigi, no pia. ez a minimum, amit magadért megtehetsz.

zezse 2009.09.24. 12:47:46

jánosban néhány évvel ezelőtt megélt dolog:
gyerek leesett székről, szédül, hány, rohanás a kórházba.
Portás közli, kocsival nem lehet bemenni, csak ha fizetünk. Remegő kézzel pénz elő guberál. Be az ügyeletre ( tök sötét pavilonok közt, 3x eltévedve).
RTG: nem tudják megcsinálni, mert a gyerek hisztizik.( azt hiszem 2 éves volt)
Orvos: anyuka mért szoptat, még?
Nővér: pelenka nincs, miért nem hozott magával?
Ellátás: sikerült kiharcolnom egy baba-mama szobát, volt benne 4 ágy, mind tök üres. mi aludhattunk ott, többi mama a gyerek mellett szorongott egy széken. A megfigyelést elvégeztem- senki ránk nem nyitotta az ajtót- minden rendben van-e.
Másnap saját felelősségre való távozás. megfogadtam soha többé oda. Mindez nem az anyagiakról szólt,hanem az embernek maradásról. nekik nem sikerült.( igen tudom, hogy sok a meló és rosszul keresnek)

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2009.09.24. 12:49:03

Én gyerekkel jártam már körbe a bp-i egészségügy számos intézményét, beleértve a János kórházat.

A fizikai körülmények olyanok, amilyenek, de az orvosok, nővérek túlnyomó többsége kedvesen és becsületesen teszi a dolgát - ha gyerekről van szó. Hálapénzt többnyire nem kértek/kaptak/fogadtak el. János kórházban sincs rossz tapasztalatom, az épületek állapotát leszámítva, de ez szinte az egész kórházi rendszerre igaz.

Felnőttként nagyon nem szeretnék egyetlen kórházba se kerülni, az "összeesik és meghal" megoldás híve lennék, ha lehet válogatni....

ZON 2009.09.24. 12:54:06

Akkor már ez sem igaz?:

Elütik a buzit.A mentőorvos szól a sofőrnek: "Vigyük a Margit kórházba!"
Mire a sérült: "Nem lehetne a János kórházba?"

Pizi 2009.09.24. 12:54:51

Tényleg direkt ijesztgettek? Ki kell venni a gyerekem manduláját, időpont október 5., és hol? Igen... Jánosban... Dzsízasz, már most rettegek. Tavaly ott vették az orrmanduláját és olyan gennyes mandulagyulladással engedtek haza minket, hogy belezöldült a gyerek...
Lehet mégis megmarad a mandulája? Ezek után...

BGYCS 2009.09.24. 12:56:34

@Balchee74:
Rokonom főnővér volt a ....klinika sebészetén. 40 évet húzott le az egészségügyben, most már nyugdijasként megy csak orvoshoz - kórházba. Nem én, hanem ő mondja: a jelenlegi asszisztensi és orvos állomány fele alkalmatlan a feladatára. Nem a fizetés, vagy a tárgyi feltételek miatt. Hanem emberileg. Csakhogy ezek az emberek nem mennek el máshova, mert vagy büdös nekik a meló, vagy fel sem vennék őket. Aki meg alkalmas, az azon töri a fejét hogyanm ehetne külföldre dolgozni. Ez van, tisztelt egészségügyi miniszter úr!

Pajkos kisdömper 2009.09.24. 12:59:08

inkább maszek kórház.én a Kelen Kórházat favorizálom.kicsit magas volt a vérnyomásom(190/120)jártam korházrol korházra,mindenféle szarokat szedettek be velem,de a vérnyomi ott stagnált:)
a KK-ban egy honap alatt beállitották a megfelelő gyógyszert,azota rendben van:)

Google 2009.09.24. 12:59:25

Nem ez a kórház volt Havas Szófia néni (MSZP) felségterülete sok éven át?
Ez sok mindent megmagyarázna, elsősorban az együttérzést, a kisember problémáinak szíven viselését.

Atombombarumba 2009.09.24. 13:00:10

A Jánosban nagyon észnél kell lenni! Az Édesanyám vakon hisz abban, akinek fehér köpenye van. Ezért hagyta, hogy (utóbb kiderült, teljesen fölöslegesen) gégemetszést hajtsanak végre rajta. Menet közben rájött, hogy kár volt belemenni, azóta iszonyúan depressziós. Természetesen (máshol) elvégezték azt a műtétet is, amit a gégemetszés helyet kellett volna már az elején. A gégemetszés következménye a három év alatt összeszedett hét tüdőgyulladás, ami az álmos könyvek szerint nem jelent sok jót. Az egészben az a legfelháborítóbb, hogy a műtétet végző főorvos komoly tőkeinjekcióval a zsebében sem volt hajlandó emberként viselkedni.

BGYCS 2009.09.24. 13:00:36

@maxt:
Jajaja! Azzal nekem is jók a tapasztalataim gyerek ügyben.

WUT (törölt) 2009.09.24. 13:01:41

tavaly 4,5 milliárdot költöttünk el egy olyan népszavazásra, amelyen boldogan és büszkén leszavaztuk a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. öntudatosan jeleztük az akkori kormány felé, hogy még a leg-óvatosabb egészségügyi reform-kezdeménnyel is elmehetnek a picsába, itt mi reformot nem engedünk!

persze azóta tovább züllesztették az egészségügyet ezek a férgek, de már csak maximum jövő áprilisig kell kibírnunk, mert a következő kormány tagjai már nem is a hivatalba-lépésük, de a megválasztásuk napjától kezdve azonnal, végtelen mennyiségben pénzt fognak szarni, úgyhogy azon a napon egyből jóra fordul minden, és a nap is felragyog Magyarország felett.

RIO 2009.09.24. 13:02:33

:D LOL
szép sztori, kár hogy a fele sem igaz. szarrágóknak mondom: ha nem tudnám, nem irnám.

ps: az egy orvos nm az augusztusi szabadságok miatt van, hanem mert annyi van.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.09.24. 13:03:15

@WUT:
Legalábbis ezt hiszik "a zemberek"!
Lesz ez még lejjebb is!

csillagház 2009.09.24. 13:04:50

Sok évvel ezelőtt a János kórház tüdőosztályán töltöttem el két nyári hónapot, influenza szövődmény miatt. Éppen tataroztak az "lefekvőben", az összes nyomorult félig haldokló rákos beteget oda tették be. A fogaimat letörték (hörgőtükrözés), egyébként nem törődtek velem. Egyszerűen otthagytam őket. Amikor pedig baleset miatt eltört az orrom, nem voltam hajlandó abba a pocsék meghalató kórházba betenni a lábam, így is meggyógyultam. Azt sem hagytam, hogy ott haljon meg a nagymama, átvitettem másik kórházba, még 3 évig élt utána. Az, hogy el akarták tőlünk végleg venni a jó színvonalú Margit kórházat, kiverte a biztosítékot Óbudán! Nem kell helyette ez a János! Utalják be oda az ELITET,hagy tudják meg, miféle kórház a János nevű szarkupac!

Atombombarumba 2009.09.24. 13:06:10

@RIO: Hadrafogható. Láttam ott néhány roggyant matuzsálemet, de hát, amilyen a főnök, olyan az osztály. A Rókusban egész más hangulata volt a gégészetnek, amíg a reformra hivatkozva be nem zárták az osztályt. Fiatal, barátságos, szimpatikus gárda volt. Úgy látszik, ennek az országnak a János kell.

Mogyoró007 2009.09.24. 13:07:25

@Pizi: menj a máv kórházba, ami az állatkertnél van. Remek a gégészet. Nekem is ott vették ki. Ha még nem késő, kérd át oda a gyereket.

Atombombarumba 2009.09.24. 13:08:08

@WUT: Az itt leírtakkal tökéletesen egyetértek!

Mogyoró007 2009.09.24. 13:10:27

@WUT: álomvilágban élsz... Majd szólj, ha felébredtél.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2009.09.24. 13:14:15

Tizenvalahány éve a mentő vitte a lányomat a János gyereksebészetére, ahol egy kicsit varrtak rajta és megfigyelésre ott-tartották.
volt, egy sebész szolgálatban, és Tanúja voltam az éjszakai ügyelet egy nagyon kellemetlen jelenetének: egy majdnem síró apával ordított a drágajó doktorúr, mert felvilágosítást mert kérni a műtőben lévő lánya pillanatnyi állapotáról.

A doki ki-be járkált, a nyitott ajtón keresztül látszott, hogy két asszisztens kötözgeti a kislány karját és semmiből nem állt volna azt mondani az aggódó szülőnek, hogy most kötözik és jobban van, hanem ehelyett volt arra ideje, hogy rögtönzött oktatást tartson a kórházfolyosón való viselkedés szabályairól, majd alaposan és többször is lekiabálja a türelmetlen apukát, a nyomott fején látszott, hogy nagyon élvezi a helyzetet: most itt ő a jani.

Remélem, azóta már ágybavizel.

amodent 2009.09.24. 13:14:19

Ha pénzhamisító lennék, a hamis pénzt az orvosoknak adnám hálapénzként. Engem gyorsan ellát, ha pedig később rájön, úgyse mer feljelentést tenni, ha meg nem jön rá, akkor megérdemli hogy a fogdában meganálizálják, mígnem tisztázza magát :)

mr.guargumi 2009.09.24. 13:15:11

@Mosquito: Nos igen, egyike a "rendszerünk" sajátosságainak. Régebben a csókosakat előbbre vették, de a láthatóan súlyos eseteket is, és ez utóbbi így is van rendjén, aki NAGYON rossz állapotban van, elsőbbséget élvezett. Most annyi változott, hogy a csókosokat előreveszik, a többieket, mindegy, hogy mennyire súlyos már nem, sor van, be kell tartani, mert itt aztán rend van! Komolytalan az egész..

Ez az időpont egyeztetési rendszer már majdnem mindenhol divat. Múltkor nekem is leugatták a fejem egy rendelőintézetben, amiért időpont nélkül mertem kivárni a 3 órámat amíg sorra kerülök. Füll orr gégészetről van szó, háziorvos küldött tovább, a tünetek jelentkezése utáni napon történt mindez, mikor kellett volna időpontot kérnem, két héttel későbbre?

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2009.09.24. 13:16:50

második, javított kiadás:

Tizenvalahány éve a mentő vitte a lányomat a János gyereksebészetére, ahol egy kicsit varrtak rajta és megfigyelésre ott-tartották.

Tanúja voltam az éjszakai ügyelet egy nagyon kellemetlen jelenetének: egy majdnem síró apával ordított a drágajó doktorúr, mert felvilágosítást mert kérni a műtőben lévő lánya pillanatnyi állapotáról.

A doki ki-be járkált, a nyitott ajtón keresztül látszott, hogy két asszisztens kötözgeti a kislány karját és semmiből nem állt volna azt mondani az aggódó szülőnek, hogy most kötözik és jobban van, hanem ehelyett volt arra ideje, hogy rögtönzött oktatást tartson a kórházfolyosón való viselkedés szabályairól, majd alaposan és többször is lekiabálja a türelmetlen apukát, a nyomott fején látszott, hogy nagyon élvezi a helyzetet: most itt ő a jani.

Viszketett a tenyerem, de sajnos az én lányom is erre a fehérjehalmazra volt bízva...
Remélem, azóta már ágybavizel.

P75 2009.09.24. 13:17:37

@WUT: Úgyúgy! :-(
@Pizi: Mi a Heim Pálban voltunk mandulaműtéten (Madarász is hozzájuk tartozik), kétágyas szobák, fotelágy a szülőnek, tévé, normális kaja. A mi tapasztalatunk ez volt 2 éve. Sokaktól hallottam róla rosszat, aztán sorra kiderült, hogy egyikük sem járt még ott, csak ők is hallották valakitől.

csillagház 2009.09.24. 13:19:00

A János kórház évtizedekkel ezelőtt is koszos volt, sőt mi több, mocskos. Azon a tüdősoztályon a járóképes betegek türelme elfogyott, kitakaritottuk a fürdőszobát (a kád ragadt a vastag fekete kosztól), rendbetette az egyik beteg férje a WC-t (nem lehetett lehúzni), lemostuk az ablakot és kimostuk a nylon függönyt. Lemostuk az ágyakat és százas villanykörtét tettünk fel, mert nem láttuk olvasni vagy kézmunkázni sem. Mi volt az osztályvezető főorvos reakciója? Ki engedte meg? Nem az, hogy miért nem ők ellenőrizték, van-e egyáltalán normális takarítás! Úgy látszik, nincs új a nap alatt, minden változatlan! Miért kell állandóan a pénzhiányra hivatkozni?!

Tron65 2009.09.24. 13:19:53

Csak úgy mellékesen egy kis matek:
Az egészségügytől most akarnak elvonni 30.000.000.000 (Harminc milliárd) forintot.
200.000 Ft/hó nettó(!) fizetés esetén egy 5000 dolgozó éves bérének felel meg.
Nem védeni akarom azt festett hajú szörnyeteget (neki tényleg nem ott a helye), de ha volna elég rendesen megfizetett orvos (és ha rendesen megfizetnék őket, lenne elég), akkor nemkellene hetes nagyságrendű előjegyzéssel rendelésre menni.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.09.24. 13:20:12

Bajan voltam mikor eltortem a kezemet, es jol beijesztettek az ottani korhazzal kapcsolatban, igy hat a gipsz megkapasaval vonatra szalltam es irany korzetem korhaza a Janos. Aznap mar nem, de masnap visszamenve kaptam idopontot ket het mulvara. Az orvos nezi, nezi a gipszemet, aztan csak megkerdi: hol csinaltak ezt a gyonyoru korgipszet? Mondom Bajan. Nahat, ot evet huzott le bajan, mult honapban kerult a Janosba, micsoda erdekes veletlen. Hmm, az. Mutet utan amint tehettem megpattantam, igaz lecsattant a kornyezet, de aki volt kollegista, ennek nagy jelentoseget nem tulajdonit. Hogy varratszedesre vissza kellett volna mennem, azt nem tudtam, de harom het mulva mikor minden fajdalomcsillapitas nelkul a husbanott damilt csipkedtek megjegyeztem, hogy varratszedes 10 nap multan. Igy mar a masodik mutet utan nem is mentem vissza, egy snitzerrel es csipesszel kiszedtem magamnak, kicsit tobb erzessel. A kezem rendben van, mukodik, bar kicsit szarul nez ki az a 16cm hosszu zippzar, ami balfaszsagomra emlekeztet.
Valoban nem kene bunkonak lennie, es nem is az osszes szemelyzet bunko. Viszont mikor keresel 80at es hitelt veszel fel, hogy a hiteledet torlesszed, es minden evben kicsit kurtitanak, kicsit rosszabb, lehet hogy te is a nem megfelelo szemelyen eled ki az aggressziodat. Mert azon nem lehet.
Reszemrol adom 1%at a Janos korhaznak adom minden evben. Mi lenne ha ez sem lenne?

mr.guargumi 2009.09.24. 13:20:59

@RIO: aha, és az itt hirtelen felsorakozó történetek sokasága is mind hazugság, igaz? A Szent János "hírneve" is csak rosszindulatú hazugsághalmaz..azért, mert esetleg ott dolgozol, még nem kellene szemellenzőt viselni. Biztos vannak pozitív példák is, senki nem mondja, hogy nem, de ha a negatívumok többszörös túlerőben vannak a pozitívumokkal szemben az már gáz..kiváltképp egy kórház esetében..

Check 2009.09.24. 13:23:18

Kedden kértem időpontot a János Fülészetére. (Nem, nem vagyok unatkozó nyugdíjas, fájt a fülem.) Mondtam sürgős, adtak aznapra. A nővér és a dokinő is nagyon normálisak voltak. Megvizsgált, gyógyszert írt, 20 perc volt összesen a csúszással együtt. Akik hülyék voltak, azok a kint unatkozó hőbörgők, akik nem tudják felvenni a telefont, és annyit megtenni, hogy időpontot kérnek. Amit azért találtak ki, h a doki is be tudja osztani a munkaidejét, ne csússzon bele túlórába, amit úgysem valószínű, h kifizetnek neki.
Megjegyezem ugyanez a normális viselkedés volt a bőrgyógyászaton is (szintén ehéten). Jó orvos, kedves aszisztens. És a mammográfián is júliusban. Igaz, e két utóbbin sokára kap időpontot az ember.
Kedves posztoló, kifogtál egy rossz napot, sajnállak. De ez a főorvos, aki engem kedden ellátott nem érdemli meg azt a tömény pocskondiázást, ami itt a leveled után megy.
Mást ne mondjak: még az is lehet, h az a 35-40-es sem örjöngött volna, ha kapásból nem ugrik neki a "kedves" telefonálni nem tudó beteg...

2009.09.24. 13:23:39

Jánosos élmények:

-Gastroenterológia korrekt.
-Urológia, mint egy második világháború előtti szarban.
-Traumatológia: unott, 150 kg-os _kardiológus_ főorvos, rohadtul nem érdekelte a beteg.
-EKG-t asszisztens csinálta meg és lepecsételte az orvos pecsétjével.
-Neurológián közölték, nem áll módjukban megvizsgálni, mert hiányzik a szükséges felszerelés.

orient 2009.09.24. 13:26:51

amikor meg ment a siránkozás a vizitdíj miatt. Igenis ez a legtöbb külföldi országban bevett hogy fizetni kell egy minimális díjat (300, 600 Ft nál nagyobb összeget). És amikor ez ment nálunk akkor érdekes sok orvos sokkal kedvesebb volt mint azelőtt. Monitorozni és szigorúan ellenőrizni kell hogy a befolyt összeg vagy a kórház felylesztésére vagy a személyzet fizetésébe jelenjen meg hivatalosan. Ne egy embernek a bankszámláján persze. Esküszöm több pénz folyt be onnan mint a fizetés járulékból amit úgyis mindenki elcsal aztán háborog mert rendes kezelést azt akar persze. Vagy vizitdíj legyen vagy fél magánrendszer,mint finnországban ha fizetsz biztosítást mehetsz a szuper magánkórházba ahol fedezik a költséged 70-80% cserébe viszont állandóan hippermodern kórházba mosolygó JÓ orvosok fogadnak minimális várakozással.

Ez nem a bezzeg svájcban téma de fel kéne fognunk hogy bennünk van a hiba. Egügyben reformra van szükség, és nem szabad kapásból visszautasítani mert egyébként ez lesz örökre. A szar kormányunk egyetlen jó húzása volt a vizitdíj amit a sok okos leszavazott hogy az öregasszonyok és más kisebbségiek ott éljék ki a mindennapjaikat mer' ugyis ingyé van minden. Hát lószart van ingyé' akkor szopjunk tovább együtt a Jánoskórházban és más sintértelepeken fröcsögve hogy milyen szar minden de a jóirányú kezdeményezéseket azonnal fojtsuk el ami javíthatna mert xy párt csinálja. Akkor is ha más országokban tökéletesen bevált.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.09.24. 13:27:32

@Tron65:
Viszontmatek: Az orvos baszik dolgozni, csak a borítékot várja. Ránéz a betegre, majd hazudik valamit, és le van tudva.

Az összes egészségügyre szánt pénzt be sem kellene szedni. Mindenki fizetné a magánorvosát, és meg van oldva.

Ez a szervezett gyilkosságsorozat amit a kórházak betegtovábbküldözgetéssel minden a költségvetésüket érintő vita környékén előadnak ez brutális. Még senkinek nem tűnt fel, hogy miért pont akkor kezdenek hullani a betegek amikor az orvosok nulla munkájának szinvonalát elkezdi közelíteni az állami támogatás?

Zorgo 2009.09.24. 13:28:04

Sajnos ismerem a helyet,a jó Isten mentsen meg mindenkit tőle.Tehát tessék sportolni,egészségesen étkezni,és nagyon reménykedni,hogy nem kell ilyen helyen betegeskedni!Ha pedig mégis jön az ártó kórság, akkor kizárólag magán klinika jöhet szóba,kerül amibe kerül.Nem akarom a Dr Mengele a la Janos Hospitalban végezni.

Defmute (törölt) 2009.09.24. 13:29:28

Most meg kellene lepődni? Magyar egészségügy, két szó, minden benne foglaltatik. A Szent Jánost eleve halálkórháznak becézik, csak egy jó adag napalm segíthet rajta...

Az meg,h e honban az 1 főre jutó bunkók száma 2... Ez csak bónusz-grátisz. :)

nácivadász tűsarkúban 2009.09.24. 13:29:43

szerintem ez baromira nem fizetés kérdése. Ez emberség kérdése. Beteg emberrel, sőt emberrel általában nem beszélünk így, függetlenül attól megfizetnek-e. Sokszor írtam már, aki eü.-i pályára megy, az tudja, hogy mire számíthat, ezért nem nagyon értem az utólagos felháborodást.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.09.24. 13:31:27

Madarász, mindenki nagyon kedves, minden nagyon szép,de..
1) a fiatal dokinő a "3 napos láz"-ra azt mondta hogy ez nem az, mert ez csak 2,5 napig tartott (lehet h a matektudására gizdult?)
2) a bőrkiütésről nem tudta megmondani hogy rubeola-e, mert ő még olyat nem látott, ezért elment megkérdezni(!) valakit

Atombombarumba 2009.09.24. 13:31:44

@Check: Azt hiszem, ismerős a doktornő, ő az egyetlen normális orvos az egész osztályon.

M11an 2009.09.24. 13:34:08

( @WUT: A kommentedre írt válaszokon nagyon meglepődtem. Többen egyetértenek veled, 1 személyt kivéve. Talán kezdenek már átlátni a majomkodáson a Viktor f*5zát 5z*pó kutyák is, vagy csak jókat nevetnek rajtunk azzal a gondolattal, hogy :

" - Majd meglátják ezek a Zidióták, hogy Viktor gatyába rázzá a országot, és minden tökéletes lesz!" )

Zorgo 2009.09.24. 13:34:28

Hja ja,ez nem fizetés kérdése.Hanem annak,hogy senki nem néz a körmükre,gyakorlatilag úgy működnek mint egy láger kórház!Már csak azon csodálkozom,hogy a kapuban nem mutat a portás jobbra vagy balra,ízlése szerint szortírozva a betegeket.Bizony,szépen leszavazta a nagybetűs nééép a vizitdíjat,tehát maradjon minden a régiben.A fiatal,jó dokik megszöknek az angolokhoz, a régi sintérek viszont itt maradnak műteni,és istent játszani,mindörökké,ámen!

Blogger Géza 2009.09.24. 13:34:48

@WUT: Attól, hogy a hálapénzt kötelezővé tesszük, semmi nem lesz jobb. Mert a napidíj meg vizitdíj kb. erről szólt volna. Még az USÁ-ban is az állami és mindenki számára elérhető egészégbiztosítás felé haladnak, nem afelé, hogy az jut el orvoshoz, aki épp meg tudja fizetni.

Atombombarumba 2009.09.24. 13:35:22

@M11an: Valószínűleg te + 1 fő nem értettétek meg WUT-t. Olvasd el mégegyszer!

nácivadász tűsarkúban 2009.09.24. 13:35:36

gyerekkori mandulaműtétet leszámítva egyszer voltam kórházban, egyből műtöttek is. Én hülye meg hagytam, semmit sem tudtam a kórházakról. Persze hogy a János volt. Azóta rémálmaimban kísért. beraktak csupa nyolcvan éves haldokló mellé, ami nem lett volna baj, de ahogy bántak velük azt nem bírtam elviselni (éjjel kettőkor villany felkapcs, üvölt a combnyaktöréses nénivel, hogy kiba*lak az ablakon ha még egyszer becsinálsz). ja csak bónusz, hogy miután megműtött egy fiatal orvos (sok nyolcvan éves között felüdülés lehettem) a műtét másnapján bejelölt az iwiw-en. ezt nem tudtam hova tenni.

Mogyoró007 2009.09.24. 13:35:45

@orient: így van, erről van szó. Bevett szokásmindenhol a vizitdíj. Ráadásul elég lett volna csak néhány évig fizetni, amíg annyi pénzmag kerül az eü vérkeringésébe, hogy normalizálódni tudják a helyzetet. A reformokkal együtt, és hasonló vezetőségi átvizsgálással, mint ahogy most a bkv-val teszik.
De az emberek többsége sajnos félre tájékozott, vagy szinte semmit nem tud az okokról, csak gondol valamit, amit a szájába rágott a szomszéd.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 13:36:01

@Kix: " el lehet gondolkodni azon, hogy mi a f@sznak fizetjük a TB-t. "

hát épp ez az: NEM fizetik a tb-t az emberek rendesen ebben az országban.

nem az orvosokat kellene anyázni, hanem a több millió ingyenélő parazitát, potyautast, senkiházi adócsaló minimálbérre (se) bejelentett vállalkozót és feketén alkalmazott szerencsétlent! hahó!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 13:37:25

@Bukowszky: meg a kurva mocskos politikusokat, oldaltól teljesen függetlenül, akik ha bármi gáz volt az emúlt 20 évben, az egészségügyből vontak el forrásokat! öngyilkos társadalom!

P75 2009.09.24. 13:37:55

@M11an: Hé, ne értsd félre, WUT pejoratíve értette a Fideszesek pénz"ürítését", legalábbis remélem! Maximálisan támogattam a vizit- és tandíjat és elítélem azt a cirkuszt, amivel elfojtották ezt a nagyonis jó kezdeményezést.
Sajnos az ország nagy része ma vagy nyugdíjas, vagy egyetemista, így borítékolható volt a népszavazás eredménye...

Atombombarumba 2009.09.24. 13:38:49

@Bukowszky: A potyautasokat illetően tökéletesen egyetértek. Van néhány olyan orvos, aki a jelentős zsebibaba ellenére sem hajlandó normális munkát végezni. Nekem ez fáj igazán.

nácivadász tűsarkúban 2009.09.24. 13:39:12

@Bukowszky: hát ez az. a fejekben még mindig szocializmus van, kapni azt mindent, beadni a közösbe semmit.

fingerbangs 2009.09.24. 13:39:33

egyreszt felhaborito hogy ez megtortenhet, masreszt szornyu hogy ez az apolono ezt megteheti es nincs ott egyetlen felelos vezeto se aki raszolna vagy kirugna a verbe, viszont a legrosszabb az, hogy en is tudnek meselni hasonlokat a janosrol is, meg mas korhazakrol is
valtozasra esely sincs, de naprol napra erezhetoen romlik a helyzet itthon

Mogyoró007 2009.09.24. 13:39:54

@Atombombarumba: szerintem jól értette mindenki. Csak épp azt elfelejtitek hogy viktorka anno botrányba keveredett, amikor egy felvétel kiszivárgott, hogynem tudom már mit hazudtak, de sebaj mert a jogászok majd jól megvédik őket, oszt jónapot. A másik balfasz piros oldal se sokkal jobb, bár a mindenki (az egész kormány, az összes párt) hazudott részt a média sikeresen előadta gyurcsány hazudott verzióban, és minden narancs vadbarom megette két kanállal.
Most se jó, de ne hidd hogy narancssal jobb, lesz, mert nem lesz az. Egészen más miatt tudna az lenni.

mr.guargumi 2009.09.24. 13:39:54

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban: "a műtét másnapján bejelölt az iwiw-en. ezt nem tudtam hova tenni."

Bocs, de ezen nagyon felröhögtem :D

Atombombarumba 2009.09.24. 13:40:44

@P75: WUT úgy értette, a szövegből egyértelműen kiderül. Látta Brian életét!:-)

orient 2009.09.24. 13:41:00

@Blogger Géza: haladnak arra fele 40 éve mégsem érnek oda de mindegy. Most is csak erőltetik de várjuk ki a végét mi lesz belőle.
Nem az amerikai a minta az fix. De valahol a 2 között lenne a megoldás. A vizitdíj lényege nem a hálapénz volt mert valjuk meg azért óriási összegek nem folytak be belőle. Ami jó volt benne hogy annyit bárki ki tud fizetni, de legalább csak akkor ment le az öregember és a kisebbség az orvoshoz amikor tényleg baja volt mert nem akart beszélgetésért fizetni semmit. Az orvos sem azért volt kedvesebb mert 100x fizetést vitt haza hanem mert a szar fizetésért cserébe nem 500 beteget kellett ellátni naponta csak 20 mondjuk aki tényleg rászorult (túlzok a számokban). Nem egy orvos ismerősöm van akivel beszéltem erről. Lehet körbe kérdezni orvos ismerősöket bátran...

Domi-nick 2009.09.24. 13:41:07

Horváth Csabánk -ki most már a BKV-t is felügyeli- találta ki, hogy a János kórházat el kell adni, és hogy-hogy nem mindent meg tesz az Egészségügyi Minisztérium, hogy ehhez a manőverhez a lakosság támogatását is bírhassa. Persze korszerűtlen a János, de szép környezetben van. Mennyire jobb lesz, ha itt lakópark lesz, esetleg magán szanatórium...

Blogger Géza 2009.09.24. 13:41:16

@AnnaM: Ugyan már, az egészségügy a világ összes pénzét képes lenne elnyelni. Pár hónapnyi vizitdíj meg is volt, és? Rendbe jött? A magánrendelésre kilopott meg arra használt eszközöket ha meg tudnák fogni, már az többet jelentene, mint a vizitdíj. A BKV-s lopások ellen sem az a jó eszköz, hogy legyen még drágább a buszjegy.

nácivadász tűsarkúban 2009.09.24. 13:42:46

@mr.guargumi: hát én nem tudtam, röhögjek-e, ma már persze jó sztori csak. Akkor kicsit bizarr volt, hogy a műtét alatt meztelenül mustrál (mármint nem ő volt meztelen) és másnap bejelöl. Azért visszaigazoltam ;-)

Atombombarumba 2009.09.24. 13:44:22

@AnnaM: Húha! Az a gyanúm, hogy Te sem értetted meg WUT-t. Olvasd már el mégegyszer! Pont arról szólt a komment, hogy a "FIDESZ szarni fogja a pénzt", nem érezted benne a gúnyt?

Mogyoró007 2009.09.24. 13:45:04

@Blogger Géza: egyet értek. Sajnos nem értek hozzá, meg politikus sem vagyok. De azt gondolom, hogy ha a magyaroszágon egyedülálló módon a bejelentett kereset megegyezne a valójában keresett összeggel (külföldön nincs olyan hogy ne lenne 100% bejelentve), akkor egész máshogy nézne ki a tb is.
Azokat is hozzávehetjük, akik nem halandóak dolgozni, esetleg segélyből élnek. Helyettük is mi fizetjük. Ők is szavaztak anno a vizitdíj eltörlésére, mert naná, ő kapni akar only.
satöbbi satöbbi

lifelike 2009.09.24. 13:45:09

Az én történetem: elmentem bőrgyógyra mert hámlott az arcom, doktornő meg se nézett közelről, kb. 3 méterről mondta a diagnózist (bőrgomba) mire kérdeztem, hogy nem kéne megnézni közelebbről a fejem? esetleg mintát venni, elküldeni a laborba, vagy akarmi? mondta, hogy erre nincs idő, sokan várnak a folyosón, ha tényleg ennyire fontos nekem menjek el a FIZETŐS magánrendelésére LOL (egyébként rajtam kívül 1 ember volt a folyosón)

másnap egy magánklinikán elvégezték amit az sztk-ban nem, és 20 perc alatt kiderítették, hogy ételallergiám van
szopjon le a TB, fizetem a semmire

Blogger Géza 2009.09.24. 13:46:18

@orient: Kicsit visszaesett a betegszám (10% körül), de a vizságlatok azt mutatták, hogy nem a feleslegesen bejelentkezők tűntek el, hanem azok, akiknek már az a vizitdíj is komoly kiadás. Most lehet, hogy te nem szereted, ha öregek vagy cigányok vannak a rendelőben, de az ellátás nekik is jár(na). Nem nyerő, ha jelentős társadalmi rétegeket kiiktatsz ez egészségügyi ellátásból, már csak azért sem, mert a fertőző betegségek nem feltétlenül nemzetiség vagy vagyoni helyzet alapján válogatnak.

Mogyoró007 2009.09.24. 13:46:37

@Atombombarumba: elolvastam még egyszer, és tördelmes elnézést kérek wut-tól. Elsőre valóban nem volt egyértelmű.

Zorgo 2009.09.24. 13:46:59

Annam:
"
De azt gondolom, hogy ha a magyaroszágon egyedülálló módon a bejelentett kereset megegyezne a valójában keresett összeggel (külföldön nincs olyan hogy ne lenne 100% bejelentve), akkor egész máshogy nézne ki a tb is."

A tb egy fix összeg,semmi köze nincsen hozzá,hogy minimálbért vagy havi 1 milla nettót keresel.

orient 2009.09.24. 13:48:20

@Blogger Géza: látom te és másik x millió nem fogta fel még mindig hogy a vizitdíj lényege nem az óriási bevétel volt. Sok indokolatlan beteget akinek semmi baja csak klubbdélutánozni jár le a kórházakba meg kissebség aki szintén minden szarral oda rohangál visszatartotta ettől.
Ezzel az egészségügy nyert pár milliót (ami csepp a tengerben) viszont SPÓROLT milliárdokat azokon az órákon, vizsgálatokon, berendezés használat..stbstb.-n ami tök felesleges volt mert 1 csapat ember ment le akinek kutya baja sem volt.
Érdekes ahova én járok a vizitdíj alatt bent voltam max. 20 perc alatt a rendelésen és a vizitdíj után nem sokkal megint órákra nőt a várakozás.

Siránkozni lehet, de VÁLTOZÁS az KELL!!!

Mosquito 2009.09.24. 13:49:51

@mr.guargumi: Én tisztességgel végigvártam a soromat..
Semmi extra nem történt csak szólt a Doki a másiknak hogy megyek ekkor és ezzel a bajommal.. Slussz póén!! Ez az X Doki mondta hogy ő is fog majd müteni! Ok,akkor egy kis zsebpénzt kap, ne égjek ha már "csókos lennék vagy mi" aztán kiderült hogy mégse ő műt mert szabira megy! Gondoltam is magamban akkor hogy volt pofája elfogadni a zsét??!! Közben megvolt a mütét és más Y orvos csinálta! De,kiderült hogy X doki nem is ment szabira és dolgozott eközben!!

Atombombarumba 2009.09.24. 13:50:53

@AnnaM: A lényeg az, hogy elolvastad! Én meg annak örülök, hogy azon kisebbséghez tartozunk, akik az ilyen apróbb értelmezésbeli problémákat torok átvágás, anyázás és egyéb alázás nélkül le tudják levelezni. Ritkaság ez mifelénk!:-)

orient 2009.09.24. 13:52:37

@Blogger Géza: nem akarom kirekeszteni őket. Sokan akik a legjobban siránkoztak hogy nem tudják kifizetni a 300 ft érdekes ahogy ott volt rögtön adta a dokinak a boritékot, arra volt és lesz is. Az idősek kapjanak ellátást, kisebbség is akkor ha beteg!!!! Nem ha nincs jobb dolga, igen is van visszatartó ereje.

pl.:Fáj a fejem nem rohanok az orvoshoz mert dolgoznom kell és 1000 más dolgot kell csináljak, de ha nem múlik el bizonyos időn belül akkor elmegyek. Általában elmúlik egy panadollal.
Más otthonülő azonnal lemegy mert van ideje és ingyen van. Ez a nem mindegy...

Kobe 2009.09.24. 13:52:49

az egészségügy romokban, az orvosok pedig a romokon guberálnak, ennyi. Bele kell törődni, hogy 10 éven belül kihal az ország, mert nem látnak el senkit, de ennyi erővel szövetkezhetnének a kórházak a MÁV-val, gyomorvérzéses betegeket azzal küldözgessék, ne mentővel, és kizárólag 7 órás várakozással.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 13:55:49

a vizitdíj és a tandíj valóban jó dolog szerintem is, csak annak idején az ellenzék valójában a tömeggyilkos-jogutód párt hazug mocskos hitvány gazemberei elleni hangulatkeltésre használta fel az egész cirkuszt.

Atombombarumba 2009.09.24. 13:57:24

@Kobe: Most az egészségügyről elmélkedünk, de látható, hogy ez csak a romhalmaz egy része. Az egész ország romokban hever, a legnagyobb baj, hogy már a fejekben sincs rend.

Pioker.Ignac 2009.09.24. 14:00:18

Szüntessük meg a TB-t! Fizetős egészségügyet! Aztán lehet verni az asztalt, hogy miért szar, ha fizetek érte.
Aki meg hülye és nem spórol dokira, vagy nem él egészségesen, az dögöljön meg! Nem kell mindenkinek szaporodni és sokáig élni.

Kobe 2009.09.24. 14:00:56

@Atombombarumba: 1 dolog....csak míg a legtöbb tud élni úgy, hogy a maszek kőműves nem ad számlát neki, addig egy gyomorvérzéses vagy csonttöréses nem igazán tud ellátás nélkül. Előbbinél csak a rossz szájíz marad, hogy na, megint valahol kitrükköztük a rendszert, utóbbinál meg egy szép nagy hulla.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:01:36

szerintem meg az kapjon ellátást, aki megérdemli. az, aki nem csal adót, nem feketén mutyizik, nem árulja el a legalapvetőbb társadalmi normákat - már bocs, de a sok késelős, többszörösen elítélt erőszakos primitív állat bűnöző, aki soha életében nem dolgozott mégis milyen jogon kapna bármiféle ellátást???

és azokkal mi van, akik pontosan tudják, hogy az önpusztító életmódjuk milyen következménnyel jár, és mégis szívják a cigarettát, isszák az alkoholt, eszik a zsíros szarokat és nem mozognak semmit, és úgy általában, semmit sem tesznek az egészségükért??

elvárják, hogy aztán 50 évesen, totális emberi roncsként rendbe tegyék őket a kórházban két nap alatt??? ingyen???? alanyi jogon???? már miért??

Kobe 2009.09.24. 14:03:36

@Kobe: és akkor lehet elmélkedni azon is, hogy a híradóban miért az az első hír, hogy Oszkó atyám nagyszomoruan mondja, a magyar egészségügyben nincs több pénz, a második hír meg az, hogy Oszkót megbüntették mert a több100 millás, budapest legdrágább környékén épülő kacsalábon forgó villája nem felelt meg az építési akármiknek.
Nonszensz, de már sírni sem tudok rajta, mert ez a magyar reality 2009-ben.

orient 2009.09.24. 14:05:01

@Bukowszky: pontosan. NEm akartam előjönni ezzel hogy sokszor aki siránkozott hogy nincs pénze ellátásra meg semmire és közben gyújtott rá. Vazz, rohadt bagóra arra mindig van mégha bele döglik is előteremti rá. Egügyre nincs az legyen ingyen.

Atombombarumba 2009.09.24. 14:06:44

@Kobe: Úgy van ezzel az Oszkó Péter is: mutassunk már példát! Aztán csodálkozik, ha az emberek ugyanúgy tesznek az előírásokra, ahogy ő. Elvégre az "elit" a törvényeket nekünk hozza, nem magának.

Kobe 2009.09.24. 14:06:50

@Bukowszky: nem tudom melyik ország kórházában fordultál meg, de minden betegfelvétel, stb úgy kezdődik, hogy elkérik a TAJ kártyád és beazonosítanak, illetve megnézik biztosított vagy-e. Akkor vagy biztosított, ha fizeted a TB-t (szó sincs évek óta ingyenes betegellátásról). Igaz, hogy nálunk nehéz kikerülni a rendszerből, de nem lehetetlen.
Érdekes amit mondasz, ilyen alapon a csonttörést szenvedő dohányost ne is lássák el, mert dohányzott és nyílván azért törte el a lábát ?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:09:48

aki dohányzik, fizessen két-háromszoros egészségbiztosítást, mondjuk.

Kobe 2009.09.24. 14:11:05

@Atombombarumba: az ókori társadalmakban az volt politikus, akit megválasztottak, ha az egy kőműves, vagy tehénszarlapátoló volt, akkor az lett a politikus.
A sötét középkorban kezdődött ez a szarság, hogy a vagyonosak az első emberek, nem véletlenül hívják sötét kornak. Igaz akkor sem volt TB :)

Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e az aggályommal, de én vagyok az egyetlen, aki pár éven belül egy kibaszott nagy balhét vár ? Nem hiszem, hogy sok kellene addig, míg pattanásig nem feszül a húr. Nálunk pl most egy 100 nmes, főutcára néző lakás értékesítésével izgatják a házban a népeket, 4,7 milláért akarják eladni ÁFÁ-val ! :) De holnapra tuti lesz más, meg holnaputánra, csak egyszer megelégeli a paraszt....

atmerok 2009.09.24. 14:11:25

@Bukowszky: És hogyan tartanák nyilván, ki a dohányos?

orient 2009.09.24. 14:11:56

@Atombombarumba: távol álljon tőlem hogy védjem a gané politukosukat mert korrupt szar szemét az összes. Jobb lenne ha megnéznéd az oszkó életpályályát kicsit. Na pont ő az aki a munkájával gazdagodott meg mert csak néhány hónapja politizál előtte a deloitte-nél és más magáncégeknél dolgozott. Házát nem most kezdte el építeni ergo nem ebből lett a jövedelme hanem a politikai munkája előttről. Ha válságkezelés után is marad a politikában akkor fogom fikázni én is mert nem ezt mondta, hanem hogy ez neki szakmai kihívás elsősorban rövidtávon...

orient 2009.09.24. 14:13:15

@Kobe: lássák el a törött lábát és a rohadt rákos tüdeejét is amit magának köszönhet, csak ne siránkozzon hogy 300 ft a vizitdíj közben meg a cigi a többszöröse.ennyi.

Bamba Barack 2009.09.24. 14:15:07

@mityu: és a háziorvos ha nem néz a füledbe,ugyan honnan állapítja meg ,hogy mi baj van a fülnek?mert ugyebár a fülgyulladás típusa sem mindegy és a kezelése sem...

bldo 2009.09.24. 14:15:16

@csillagház: Hát neked is kijár a sün ezért a mondatodért: "az összes nyomorult félig haldokló rákos beteget oda tették be." Többet nem is írok, mert súlyos anyázás lenne belőle.

Zorro2007 2009.09.24. 14:15:36

Egy kis adalek a temahoz, Ausztriaban az apolonök ugyanannyit keresnek mint egy sima bolti penztarosok es megis mosolyognak mindig ott vannak es kinyaljak a seggedet is...ez igaz az orvosokra is, nekik sincs kolbaszbol a kerites es meg sosem kellett nekik adni semi sem es megis mindig az az erzesed csak veled foglalkoznak.

A tb-be releative kevesebbet fizet be egy osztak es megis 1000 jobb minoseget kap, hol az otthon befizetett vegtelen menniysegu penz?Mire koltik? Mert az egeszsegugyre biztosan nem...

Bamba Barack 2009.09.24. 14:16:11

Még azt nem értem,sztk nincs ahol az író lakik ? nem feltétlenül kell kórházba menni szakrendelésre.

Kobe 2009.09.24. 14:16:25

@Bukowszky: ez megint csak butaság, amit írsz, ugyanis az egészségügyi járulékok százalékosan vannak, így ígyis mindenki a keresetének megfelelően fizeti. De még mindig nem érted a lényeget ugye. Vannak olyan betegségek, amik relevánsak - pl akoholistánál májzsugor, dohányosnál tüdőrák - aminek az ellátása nem minden dohányost, alkoholistát érint. Teszem azt, hogy gondoltad, hogy aki dohányzik, de a büdös életben nem lesz semmi tüdőbaja, csak csonttörése, az eégsz életében feleslegesen fieztett többet, akkor kap egy grátisz temetést vagy mi ?
Vagy az alkesz, aki nem májzsugorba, hanem pl SM-be hal bele végül, az is fizessen majd feleslegesen ?
Következő léps mi lenne, fizessenek a zsidók, mert nekik nagy az orruk és többet járnak orr-fül gégészetre ? Vagy a vöröshajuak, mert ők könynebben leégnek, és potenciálisan többet járnak bőrgyógyászhoz ?

Atombombarumba 2009.09.24. 14:17:40

@Kobe: A nagy balhénak megvan az az előnye, hogy elmossa a sok trutyit. Ez normális helyeken működik is, én attól félnék, hogy itt egy másik kupac szart hozna a helyére. Nem tudom, olvastad-e az index-en a Féltudású magyar elit c. sorozatot? Nem valami fényesek a kilátásaink. Arra a 4,7 millás lakásra már nyilván megvan a vevő, ha még nincs, akkor szólj légyszíves! Bár azt hiszem, sokan állnánk sorban ennyiért, csak nekünk NEM ELADÓ! index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

blm 2009.09.24. 14:19:09

nem csodálkozom a történeten, csak sajnálom hogy ilyen előfordulhat. egyébként szerintem minden esetben a fejétől bűzlik a hal.
az egészségügyről csak annyi a véleményem, hogy sírni könnyű, tenni valamit meg sokkal nehezebb.
attól hogy több pénz lenne, a "tiszteletreméltó vén prof főigazgatók" nem tanulnának meg:
1. intézményt vezetni
2. a működést megszervezni
3. gazdálkodni az erőforrásokkal
4. szó nélkül kirúgni az ilyen hozzáállású nővéreket, mint amilyen a post-ban szerepel

a lóvé nem old meg mindent...

Atombombarumba 2009.09.24. 14:19:20

@orient: Attól még ő is betarthatja a szakhatósági előírásokat. Amúgy meg nincs könnyű dolga.

Mogyoró007 2009.09.24. 14:21:09

@Bukowszky: aki meg mesterséges összetevőkkel eszi a kajáját, és nem a földeken kapálja ki magának, az is.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:21:24

@atmerok: pl. csak személyre szóló kártyával lehetne cigarettát vásárolni

no meg: látszik.

ezzel a 18 éven aluliak dohányzását is visszább lehetne szorítani

persze, mivel a ügyeskedés birodalmában, magyarországon vagyunk, nyilván annyi lenne a végeredménye, hogy mindenki össze-vissza csalna és hazudna és felvirágozna az eddig is virágzó csempészet..

jó, belátom ez nem nagyon kivitelezhető

és ha megfordítjuk? aki bizonyítottan nem dohányzik, egészséges kajákat eszik, igazoltan sportol, kaphatna kedvezményt. már ha ezeknek az idiótáknak, az, hogy normálisan, sokáig élhetnek, nem elég motiváció..

arról azért legkevésbé az egészségügy, mint olyan, tehet, hogy a magyar emberek, úgy általánban, katasztrófális egészségi állapotban vannak.

Kobe 2009.09.24. 14:21:45

@orient: úgy látom te is még mindig abban a szent hitben vagy, hogy az egészségügy ingyenes. Akkor újfent elmondom: minden munkavállaló, aki be van jelentve, a bejelentett fizetése bizonyos százalékát (1,5%-ot) egészségügyi hozzájárulás címszó alatt minden hónapban becsengeti a közös kasszába. Még akkor is, ha ő nem jár 5 évig orvoshoz. Akkor hol is van az ingyenesség, és miért is kéne vizitdíj ? Jaa, hogy legyen egy törvényesített hálapénz forma ?

Állítsuk meg a ......... 2009.09.24. 14:22:54

Mit akartok ti még megfizettetni ?
Majd ha a drága doktorurak is fizetnek a napi 100-200ezres hálapénzük után adót , majd akkor talán.
Panaszkodnak az orvosok , hogy kevés a pénzük , mégis jaguárral , audival , meg afenetudja még milyen szuper kocsikkal járnak , nem panaszkodni kellene , hanem rendesen ellátni a betegeket.

A tüdőrákról meg annyit , hogy volt ismerősöm életében nem dohányzott mégis tüdőrákban hunyt el. Mamár a "tiszta" városi levegő is okozhat tüdőrákot.

orient 2009.09.24. 14:23:27

@blm: erről nem is beszélve. Magyar állami szféra management egyenlő a 0val. Semmi. Fiatal jóképességű vezetők kellenének a szocreál bennragadt komcsi párttitkárok helyett akik manapság uralják az intézményeket.

Mogyoró007 2009.09.24. 14:23:42

ennyi erővel mindenkinek anygalnak kellene lennie, hogy ne köthessenek bele...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:24:42

@Kobe: liberális csúsztatás, amit írsz, de amúgy lényegében: igen.

miért, én is, mint pilóta, többet fizetek a biztosítónak, mert állítólag veszélyes (nem igaz amúgy, de ezt a biztosítók valamiért nem tudják).. és annak, aki állanódan összetöri az autóját, magasabb a biztosítása.. stb

az egészségügyi ellátás nem tudom miért jár alanyi jogon minden önpusztítónak.

atmerok 2009.09.24. 14:25:10

@Bukowszky: "bizonyítottan nem dohányzik" : na ezt sem egyszerű bizonyítani :-)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:25:50

@pcr: napi 200 ezres hálapénz?

neked teljesen elment a józaneszed, vagy csak élvezed, ha hülyeségeket hazudhatsz ész nélkül össze-vissza??

Mogyoró007 2009.09.24. 14:26:08

@Bukowszky: de jó neked, akkor nem parázol fent. Bár mostanában potyognak a gépek, talán a biztosító is erre hajaz. Én tuti egy darabig nem merek felülni.

Kobe 2009.09.24. 14:27:22

@Bukowszky: jobbnál jobb ötleteid támadnak. Véregészséges barátunk, aki müzlit zabál reggelire, zöldséget gyümölcsöt ebédre, minden nap lefut 10 kmtert, másnap kilép az utcára és elcsapja egy kocsi, beviszik a sürgősségire, doki megnézi a kártyáját, jaaaaa, hát maga kedvezményes, sajnos a befizetéseiből csak 1 dolgot tudunk helyrehozni, melyiket szeretné ? a leszakadt máját, a betört fejét, vagy tán a nyílt töréses karját ?

@Atombombarumba: a lakás közösségi tulajodn (lakószövetkezeté), amit az önkormányzat venne meg, ezért az önkormányzat kiküld egy értékbecslőt, és 3,5 millió + áfára becsli a 100 nmes lakást, majd mikor a lakók kérnek egy független értékbecslői véleményt, a hőn szeretett közös képviselő beszervezi a város legkorruptabb becslőjét független szakvéleménynyílvánításra.....így megy ez idehaza :)

Állítsuk meg a ......... 2009.09.24. 14:27:53

@Bukowszky:
Szerinted akkor a pajzsmirigytúlműködéses is fizessen , mert általában egész élete alatt szakrendelésre kell járnia , vagy az epilepsziás is fizessen többet?

A biztosító az más , az köt aki akar életbiztosítást , neked telik rá ,akkor költsél.

Pilóta hmm hmmm

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:29:10

az egészségügynek az az egyik legnyagyobb baja, hogy indokolatlanul veszik igénybe az ellátó egységeket a kedves emberek, akik életformát csináltak az elmúlt évtizedekben abból, hogy az orvosi várókban élnek társasági életet, stb.

a vizitdíj alapvetően nem rossz ötlet az ilyenek távoltartására. csak nem egy teljesen inkompetens és főleg, hiteltelen, hazug, gyűlölt kormánynak kellett volna bevezetnie, egy ostoba, ugynaolyan dilettáns és önző ellenzék mellett..

Mogyoró007 2009.09.24. 14:29:35

@Kobe: az előre elkészített müzlivben cukor van és tele van E-kkel, ergo ez sem egészséges. Aki ilyet eszik az is fizessen. A legjobb, ha nekem.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:30:31

@pcr: az epilepsziás tudtommal nem saját idióta döntése miatt beteg, míg egy önpusztító szinte biztosan kórházból-kórházra járva éli le élete utolsó nyomorúságos éveit, évtizedeit. tessék már különséget tenni.

Állítsuk meg a ......... 2009.09.24. 14:31:06

@Bukowszky:
Nem pilóta bácsi , én látom mi megy az egészségügyben.
Egy szívkathéterezés után egy nagy pénztárcájú beteg 50 ezret ad.
Egy idegsebészeti műtét átlag 70-100 ezer.a CT után nem is kerülsz műtétre , ha előtte nem adtál borítékot.
Egy szülés 50-100 ezer.

EnZsolt 2009.09.24. 14:31:21

@Bukowszky: mert állampolgár. És mint állampolgárnak, az államnak biztosítania kell neki az egészségügyi ellátást.

Kobe 2009.09.24. 14:31:42

@Bukowszky: azért igen érdekes dolog a mai világban bárkit önpusztítónak nevezni. maximum a szuicideket nevezném annak. Készült pl tanulmány, hogy egy nagyobb városban élő ember tüdeje éppolyan roncsolt felnőttkorára, mint egy dohányosé, hála a "tiszta" levegőnek. Magyarországon kb 2% körül lehet az "alkoholista" kategóriába esők száma, baromira megoldaná az egészségügyi ktgvetési hiányt ha ők pl 1% többet (1-200 fttal többet fizetnének be)

blm 2009.09.24. 14:31:48

@orient: az mindegy h komcsik voltak-e vagy sem, az nem érdekel, csak tennék a dolgukat.

azt viszont soha nem értettem, hogy hogyan lehet egy egészségügyi intézmény vezetője egy olyan ember, aki aktívan űzi a szakmáját, pl. műt, vizitel meg hasonlók. akkor hol marad ideje a munkakörére???

orient 2009.09.24. 14:32:28

@Kobe: azrét legyen vizitdíj mert az emberekben tudatosítja hogy az ellátás NEM ingyenes. Én tudom, te lehet tudod és sokan mások is.

És itt jön a lényeg:
Aki meg segélyből él annak minden ingyen van még a milliós CT vizsgálat is. Aki nyugdíjból él az a kommunista rendszer szülötte ahol megint minden csak ingyen volt. Ezekkel az emberekkel kell tudatosítani hogy nincs ingyen ez sem!!! A kis nyugdíjakat emeljék meg ha kell ha valaki becsületesen ledolgozta az életét és mégsem kap eleget. De az ellátás akkor sem ingyenes mint azt sokan gondolják.

Vannak akik kemény járulékokat fizetnek érte de sokan akik nem fizetnek (pl. minimálbérezik, fiktiv számlázik...) azis fizet minimumot, ellátást kap de nem annyit fizet amennyit kéne. Azt te meg én fizetem meg mármint feltételezem te sem minimálbérért dolgozol+zseb.

Én mellesleg azt csinálnám hogy mindenkinek adnék egy számlát amit nem kell kifizessen csak lássa mennyibe került a vizsgálat. Lehet nem sokat de néhányan lehet elgondolgoznának hogy csináltasson-e egy vizsgálatot ami kerül 200.000 ft csak mert picit kapar a torka 1 napja mondjuk. Bár a magyart nem érdekelné ez sem, mindegy.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:32:44

@EnZsolt :D avincesztori.blog.hu D:: na ez az , ami nem igaz. a kádár-diktatúrában talán papíron volt valami ilyesmi.. meg is lett az eredménye, sajnos.

Ironka 2009.09.24. 14:33:51

@rágypéksérotomsik:
Hát Szívem, Te még nem jártál a Merényiben!!
Érdemes 1x esettanulmányra beficcenni.
Siralmas...
Bár melyik nem az???!!
Mindenkinek jó egészséget és kórházmentes életet (tuti életbenmaradás)!!!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.09.24. 14:34:42

@pcr: aha. de te az orvosok 0,001%-át, a sebészek miatt gyalázod nyilvánosan az összes többit is, akik 100-120 ezret keresnek, és max egy tizest parában mellé havonta! de te látod!

Mogyoró007 2009.09.24. 14:34:55

@orient: ez jelenleg is így zajlik. A lelet, stb hátulján ott a részletezés, a vizsgálatok árával. Jó reggelt.

orient 2009.09.24. 14:36:22

@AnnaM: hát én voltam jó pár dolgon az utóbbi időben. Semmire sem volt ráírva semmi. Egy árva ft sem...fogalmam sincs mennyibe került. Lehet felétek jobb a rendszer.

Kobe 2009.09.24. 14:36:36

@orient: nem, én nem fizetem mert én még minimálbérért sem dolgozom (pályakezdő munkanélküli rulz - bár ez inkább szomorú, mint vicces)

A munkanélküli segélyből is vonnak ilyen járulékot, nyugdíjat és egészségügyit, ergo az sincs ingyen. A kis nyugdíjat felesleges emelni, mert öregapám nyugdíja így is majdnem 2x annyi mint egyik szülőm fizetése....

A leleteken, a hátoldalon van egy OEP lista, amiben leírják a vizsgálat összegét, a támogatás arányát, és az OEPtől lekért összeget.

Mogyoró007 2009.09.24. 14:37:07

@orient: na ezt mondjuk nem tudom. 6. ker-ben a szakorvosi rendelőben mindig kapom a tételezést a hátoldalon.

Kobe 2009.09.24. 14:37:41

@orient: egységes szoftverrendszert használnak országszerte, olyan nincs, hogy gizikének kinyomtatják, marikának meg nem nyomtatják ki, a lelet hátuljára felkerül.

Állítsuk meg a ......... 2009.09.24. 14:38:08

A kardiológus nem sebész:))
A szívkathéterezéseket a kardiológusok végzik.
A nőgyógyász sem sebész:)
Egyedül a idegsebész.
Egyébként sorolhatnám a belgyógyászokat is , egy szakrendeléses napon egy vagyont szednek össze.

Mogyoró007 2009.09.24. 14:38:16

@Kobe: de neked ingyen van (nem szemrehányás, részvétem), mert nem te keresed meg, hanem az állam fizeti. A járulékot is.

Kobe 2009.09.24. 14:40:07

@AnnaM: miért volna ingyen ? Pályakezdőként ellátásra nem vagyok jogosult, ergo abból sem vonják, a diákigazolványom érvényességi idejének lejártával pedig havonta csekken kell befizetnem négyezervalahányszáz forintot minden hónapban.

Alikam 2009.09.24. 14:40:56

Alapszabály, először a körzeti dokihoz kell lemenni.
Majd ő vagy ad gyógyszert, vagy beutal.

Bár szó mi szó, né legutóbb 2 órát vártam a körzeti dokinál is, valami agyműtétet végeztek a rendelőben mert vagy 25 percig volt bent egy nyanya.

Mogyoró007 2009.09.24. 14:41:04

@Kobe: ja bocs, az előbb nem ezt írtad.

Gastroger 2009.09.24. 14:41:08

János kórházban nem voltam, de máshol sem mindig jobb a helyzet. Az orvosokkal nekem semmi bajom, eddig mindegyik normális, türelmes, és hozzáértő volt. Talán csak az idegesít, hogy ki volt írva, hogy rendelési idő, ettől eddig, meg IDŐPONTOT kapok, aztán ott ülök másfél órát, mert 1 órával később érkezik a doktor (lehet, nem elaludt, hanem előtte még műtött egyet), nincs benn beteg, de fél óra csönd, (micsinálnak?), de ha az ember bejut és normális, és tényleg gondja van (nem untakozó nyugdíjas, vagy "szeretnék táppénzre menni munkavállaló"), akkor szerintem a legtöbb dokiból kibújik az orvos, és ellát.

Időpont. Felhívom a "Kartonozót" :), hogy bőrgyógyászatra időpontot kérjek. Jó két és fél hónap múlva van, na de nekem sürgős lenne, mert nibrinubri van, és ha most kapok kenőcsöt, és kenegetem akkor nem kell levágni, amire időpont van, akkor meg már megint csak nem kell levágni, mert leszárad magától..
Hááát talán várjam ki a sort, vagy kérdezzem meg az orvost. (Azaz kuncsorogjak, vagy a dokival túlóráztassak, esetleg időpontosokkal basszak ki.)

Persze tudom, hogy osztályvezető főorvos, Dr. Bőr Ödön, hát elmegyek másnap magánrndelésre 5000 Ft.-ért...
Nem jártam volna jobban, 500-1000 Ft.-os vizitdíjjal??

TB-t meg fizetem, (bejelentett rendes fizetés) persze tudom én, hogy az a nyugdíjra megy, meg BKV, meg MÁV-ba, (igaz egyiket sem használom), de bőrgyógyász, fogorvos, nőgyógyász (asszonnynak), stb., mind-mind maszek... Szar ügy.

@WUT:
egyetértek. Ha ez a döntésképtelen, önző banda eltakarodik, akkor meg jön egy másik, aki azzal kezdi, hogy mi, valóban megigértük, hogy megreformáljuk az egésszégügyet, de CSAK MOST (..?) látjuk, hogy az ELŐZŐEK, mekkora szart hagytak ránk, hát sajnos nem megy, továbbra is szívjátok a f*szt, de ez már nem a mi hibánk, mi itt ragyogunk az aranyló glória által körbevett keresztyénkonzervatívan álmodozó népnemzeti tábor álmainak mesemondójaként.

Alikam 2009.09.24. 14:42:38

Egyébként ez az időpont kéréses rendszer egy faszság.

Akinek komoly baja van, az pont, nem tud időpontot kérni. Aki meg a szokásos havi kis fejadagját íratja fel, az szokott.

Szóval nagy ész volt aki ezt kitalálta.

Üdvözöljük innen is Horváth "tehénke" Ágens acconyt...

Mogyoró007 2009.09.24. 14:42:44

@Alikam: én pl. meszzire elkerülöm a körzetit. Egyből szakorvoshoz megyek. Kb. 5 méterről ránézésre vizsgál, és ha valaki nyílt töréssel, tüdőgyulladással menne hozzá, hazaküldené, hogy ne bohóckodjon már, holnapra rendbejön. És elzavar egy kis c vitaminnal haza.

Szélpörgő 2009.09.24. 14:42:44

@TomP: Sztem nem gyáva, csak nem az a cég "szponzorálja":)

EnZsolt 2009.09.24. 14:43:08

@Bukowszky: nah jah, csak mondjunk egy példát. Van egy nő, dohányzik. 40 éve dolgozik, becsületesen, bejelentve, fizetik neki a TB-jét. És van egy férfi, nem dohányzik, reggelente kocog. De nincs bejelentett munkahelye, soha nem is volt, mindig csak ide-oda dolgozgatott jó pénzekért, persze zsebbe. Most akkor kit lássanak el? Egyiket sem? Dögöljenek meg? Vagy kit kéne előrébb venni?

Kobe 2009.09.24. 14:43:15

@AnnaM: de ezt mondtam, csak nem fejtettem ki a mögöttes információkat. Az, hogy pályakezdő munkanélküli, az pont azt jelenti amit részletesebben leírtam. Nuku ellátást, fizetendő tbt :)

orient 2009.09.24. 14:43:26

@Kobe: aranyos vagy. Én segélyből élőknél nem arra gondoltam aki elvesztette a munkáját és 6 hónapig munkanélkülin él. Más segélyekről beszélek.

pl.: százezrek az országban akik le lettek százalékolva mondvacsinált indokokkal (gyárbezárás után nem akart, vagy tudott elhelyezkedni háziorvos leszázalékolta.Millió ilyet ismerek,+gyereken és más megítélt sgélyeken élők hagy ne részletezzem mert akkor megint én leszek a kirekesztő :))

Kapjanak ellátást nem arról van szó csak tudatosuljon benne hogy nincs ingyen fizessen érte min. összeget és legalább nem csinál klubbdélutánt és sportot az orvoshoz mászkálásból csak mert ráéer és ingyen van.

Super aGyuri 2009.09.24. 14:44:31

Én, ha délután négyre van megbeszélve egy ügyféllel, hogy bejön az irodámba, és öt percet kések, szégyellem magam.

Az orvosok szerint természetes, hogy ha reggel nyolcra kértem időpontot (hogy kilencre beérjek dolgozni), akkor minimum fél tizenegyig váratnak.

Na most, ha rám megharagszik az említett ügyfél, nem ad többé megbízást az ügyvédi irodánk részére, rossz hírünket kelti, és lassan éhen halunk.

Ha én megharagszom az orvosra, nem történik semmi, mert az állam akkor is átutalja a munkabérét. Ez itt a probléma.

EnZsolt 2009.09.24. 14:46:23

@Gastroger: "mi itt ragyogunk az aranyló glória által körbevett keresztyénkonzervatívan álmodozó népnemzeti tábor álmainak mesemondójaként."

Ez kész :D :D :D

Super aGyuri 2009.09.24. 14:46:34

Egyébként közel sem olyan tragikus az általános helyzet, mint a Jánosban. A János egy hulladékkórház. Mindig az is volt.

Kivéve Lellei főorvos úr a gyermek-gégészeten, de őt a Budai Gykh-ból száműzték oda.

Kobe 2009.09.24. 14:47:47

@orient: sajátos megoldás volt, igen, ha nem tettek volna ilyesmit, msot kb 20%-os regisztrált munkanélküliség és kb 10 hellyel hátrébb sorolt helyünk lenne a gdp szerinti ranglistában....ez van, öregedő társadalom, egyre kvesebb tartja el az egyre több öreget, egyre kevesebb melóval. Mi leszünk európa első eltűnő nemzete

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.09.24. 14:47:57

"Ja, és az időpontfoglalós rendszer természetesen kizárólag arra jó"
Máshol sem nagyon működik...

"De hogy miért kell valakit rikácsolva elküldeni az anyjába, aki tök alázatosan kéri hogy hadd maradhasson, hátha mégis bejut ( mint már mondtam, régebben is bejutottam így, igaz sokat kellett várni )...na én ezt nem vágom."
Hát ezt én sem.
Minden tiszteletem az egészségügyben dolgozóké, már akik tisztességesen csinálják, de ezt nem tudom tolerálni.

Alikam 2009.09.24. 14:48:37

@AnnaM: Akkor az ilyent fel kell jelenteni az Orvosi Kamaránál..

EnZsolt 2009.09.24. 14:49:35

@Super aGyuri: persze, csak lehet az orvos azért késik, mert előtte körbegyalogolt pár embert, akikhez házhoz kell menni, vagy be kellett ugornia valahova műteni. Benne van a pakliban. Vis maior. És hidd el, valószínűleg nem a heréjét, vagy a sunáját áztatta reggel, bekávézott, majd rájött, hogy be kéne menni dolgozni.

Szélpörgő 2009.09.24. 14:49:57

@mityu: Nem akarom bánani a kommentelőt, de tanulj meg olvasni:P
Ott írja, hogy "Háziorvoshoz mentem, de mivel szabin volt, egy fiatal rezidens orvos helyettesítette, aki nem éppen fülspecialista, és ő küldött el a fülészetre."

Read only:)

qqriq11 2009.09.24. 14:50:09

Sziasztok !

2 éve nekem is volt szerencsém a János Kórház sürgősségi ellátását igénybevennem. Járdán elütött egy autó, mentő vitt oda. Leraktak egy mocskos gurítható hordágyra, majd mivel szerencsére nem tört el semmim,2 óra elteltével egy tetanusz injekció után hazaküldtek, de előtte még kifizetteték velem a sürgősségi ellátás díját. Mondván nem voltam jogosult a sürgősségi ellátásra. Hallottam, amint a doktor kérdezi az asszisztens, hogy jogos-e? Mire az asszisztens azt válaszolta, bankban dolgozik, csak fizessen.

orient 2009.09.24. 14:51:31

@Kobe: ennek nem így kéne lennie, cseheknél és lengyeleknél sincs így. Ha nem kap munkát azonnal leszázalékolták. Kapja az x összeget havonta, és teszem azt megnyitják a mercedes gyárat jövőre a környékén akkor felmondja a segélyt és elmegy dolgozni mondjuk 20-30% többért vagy inkább otthon ül a szar pénzel és nézi a Mónika sóót a háziorvos után aki felírt egy kenőcsöt a tyúkszemére amit mások észre sem vesznek mert mással vannak elfoglalva az életben? Talán az utóbbit választja, ezért vagyunk itt....

TomP · http://pokolikocsik.blog.hu 2009.09.24. 14:56:12

@Szélpörgő:
Ha egy fülfájást meg sem néz, akkor nem tudom miért van egyáltalán. Egyszerűen nem értem némelyik háziorvost, hogy minden sz**ért szakorvoshoz küldene. Ő is járt arra a nyomorult egyetemre x évig és remélhetőleg nem szalonnázni.

orient 2009.09.24. 14:56:22

@orient: ja végül is nincs ingyen az ellátás neki sem amit a MEGNEMÉRDEMELT segélyből fizet utána az állam NEM Ő mert nem megy el dolgozni mikor eltudna mert makk egészséges csak leszázalékolták a munkanélküliség miatt, ami esetleg azóta megoldódott? Az ilyentől sajnáljam a vizitdíjat? Tudod mennyi ilyen van az országban? Hát nem ezres nagyságrend az fix.

Gyilkos nyúl 2009.09.24. 14:57:44

Egy ismerősöm egy másik Pesti (Zuglói) kórházban szült, néhány évvel ezelőtt- pont a vizitdíjas, kórház átszervezős,horvátágneses időszakban.
Meglátogattam, ültünk egy padon a vajúdóhoz közel, és hallgattuk, ahogy a szülésznők rikácsolnak benn a már akciózó kismamákkal, hogy " NE NYÖGJÖN MÁR OLYAN HANGOSAN AZ ÉG SZERELMÉRE, NEM ÉRTI HOGY ZAVARJA A DOKTOR URAT???? -megjegyzem a kismamák nem hallatszottak ki.

hex.kelly 2009.09.24. 15:00:06

@orient: az a számla megvan, mindig odaadják, alá is kell írni.

Gyilkos nyúl 2009.09.24. 15:02:24

Ugyanebben a kórházban egy másik( elég punkos kinézetű) nővér a váróban üvöltözött embertelen módon egy ultrahangra váró anyukával ebből csak egy mondatra emlékszem "nekem a maga orvosával a tököm tele van, menjen, és mondja meg neki"

Mindenki a dokiktól van oda, hogy milyen fensőbbségesek meg hasonlók, hát szerintem nem velük van a gond hanem egyes- magukat hasonló istenségeknek képzelő alacsonyabban képzett kórházi alkalmazottnak álcázott állatias természetű egyedekkel- azok a kedves nővérkék, akik viszont szintén megtalálhatók minden intézményben kérem ne vegyék magukra, őket imádjuk.

orient 2009.09.24. 15:02:39

@Gyilkos nyúl: a magyar eg. dolgozó jelentős része ritka paraszt azért ezt hozzá kell tenni. Ezen a 1millás fizetés sem segítene.

Geolány 2009.09.24. 15:06:31

Én is jártam egyszer a Jánosban a fülészeten. 3 napja baromira fájt miután leugrottam egy trambulinról úgyhogy gondoltam már eleget vártam az enyhülésre. A dokinő pedig egyszerűen lehülyézett, hogy csak egy kis víz ment bele, ne szenvedjek már ennyit. Hozzá téve, hogy több, mint 10x szúrkálták meg a fülemet gyerekkoromban úgyhogy van némi fogalmam a fülfájásról..

Gastroger 2009.09.24. 15:09:21

@EnZsolt :D avincesztori.blog.hu D:: @Super aGyuri:

Ez sajnos igaz, hasonlóan értettem előbbi kommentem elejét, és megint nem mindig az orvos hibája, én is voltam szemészeten (időponttal), és kijött az asszisztenső, a sokadik (majom ismerős, elnézést sietek fasz után), hogy elnézést a főorvos úr műtéten van, kb. fél óra múlva lesz.
El is hiszem, mert egy főorvos van, aztán az operál, vizitel, rendel, szemet vizsgál, dokumentál, beteget fogad, "telefonos betegeket" igazít, ráérő nénik "doktor úr homályosan látok", szemüvegének lencséjét tisztítja meg nedves törlőkendővel, mivel a csirkepörköltes lábos fölött végzett kavargató tevékenység következtében az üvegre a zsír szépen odapárolgott.

Azok kik, akiknek se időpont, se orvos, hogy soron kívül bemenjen, csak egy aktatáskányi nyomtatvánnyal, lelettel, zárójelentéssel, bekopogtatnak, hogy "elnézést, de én csak a doktor úrnak,a eztmegezt hoztam.." vagy, bocsánat csak beadom a papírt, meg érdeklődnék, hogy..

Ja meg a gyógyszergyárak orvoslátogatói, akik (na hagyjuk...). Szóval többen vannak mint a betegek, a hasznuk meg annyi, hogy nem receptet kapok, hanem ha bejutok a dokihoz, egy repifeliratos Post-It-ra felírják, hogy "Oculare Reparum 125 mg 2x1", menjek vele a gyógyszertárba, ahol kapok egy 8700 Ft. os kenőcsöt, amit kb azokban a frankó porcelánmozsarakban a patikus maga is ki tudna keverni 28 Ft-ért.

Vót má, hogy senkiháziak kezében van az egészségügy.. ? :)

orient 2009.09.24. 15:09:42

@Kobe: hol laksz kb? és mi a végzettséged. Lehet tudok munkát neked ha passzol a dolog. Küld privátba ha nem akarod publikusan...

kulup 2009.09.24. 15:10:17

@MTFUN: "A tb egy fix összeg,semmi köze nincsen hozzá,hogy minimálbért vagy havi 1 milla nettót keresel. "

Ne írj már hülyeséget, inkább nézd meg ezt :

www.apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/fizetendo_jar/jarulekmert.html

Az egészségügyi hozzájárulás az tényleg fix. Ezt pont arra találták ki, hogy aki 4 órára minimálbéren van bejelentve, az is fizessen valamit.

BGYCS 2009.09.24. 15:14:02

@Gyilkos nyúl:
Tapasztaltam mindkét hozzáállást egy éve. Baross utcai női klinikán mindkét szülésznő bunkó állat módjára viselkedett. Az egyiket váltotta a másik, mialatt hajnal kettőtől este hatig vajúdott az asszony. Empátia zéró, sötét állati önkény és bunkóság, orditozás, arrogancia a legmagasabb fokon. Latolgattam hogy szaladjak el valami kézpénzt kivenni nekik avagy legyek én is bunkó paraszt -ez utóbbi visszafele is elsülhet egy kórházban ugyebár...végül az egyik anyázásra elpattanz a húr és leorditottam a szülésznőt. Kinos vigyor volt a válasz részéről, utána erősen visszavett. Szemétládák. Lehet előre várták a hálapénzt. Tetvek.

BGYCS 2009.09.24. 15:18:06

@BGYCS:
Bocs, a másik hozzáálás: Árpád kórház, a szülés után két héttel. Hihetetlen körülmények: mocskos, összetört WC, a nővérpihenőn egy földre dobott szivacson pihen az ügyeletes nővér, a másik egy 20-as égő fényénél körmöl valamit mert számitógép az nincsen...és mégis hihetetlenül kedvesek és emberségesek voltak mind a nővérek, mind az orvosok. Sőt, nem fogadtak el egy vasat sem. Le a kalappal, minden elismerésem az ilyen egészségügyi dolgozóké!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.09.24. 15:18:38

@orient: felfogtam hogy benned van a hiba. Azert fizetem a tbt, hogy odaadjak az orvosoknak, es nem azert, hogy minden evben kevesebbet adjanak belole nekik.

Mogyoró007 2009.09.24. 15:19:05

@BGYCS: úgy is van. Egy kismamát ilyen kiszolgáltatott helyzetben ilyen kellemetlen szituációba sodorni, ordítani vele, meglázni... Én is kapásból rátekertem volna a köldökzsinórt, és megkértem volna hogy ne jajjgasson, mert zavar a szülésben.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.09.24. 15:25:07

@zezse: "jánosban ... kocsival nem lehet bemenni, csak ha fizetünk."

Tévedés, csak akkor ha parkolni mész be. Szólni kell, hogy beteget viszel az orvoshoz, akkor ingyenes.

Pizi 2009.09.24. 15:29:10

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, megpróbálom átkérni a műtétet máshová. Csak nehogy ott is 3 hónap legyen az előjegyzés, mert a Jánosban annyi...

Dr.Traktor 2009.09.24. 15:29:22

a cikk és a kommentek is hihetetlenül elszomorítóak

EnZsolt 2009.09.24. 15:31:03

Komolyan mondom, még annyi szerencsém van, hogy van saját gyógyszerészem :)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.09.24. 15:31:05

@WUT: tavaly az a sok penz arra ment el, hogy ne adhassak el a korhazakat bagoert. Hogy ne legyen egyszeru a hospinvest fele rablobandaknak. Kapkodnad am a fejed, ha abban a rendszerben egyszercsak kozolnek veled, hogy nem gyogyitanak meg, hiaba fizettel, mert tul draga lenne.
Jovore pedig az uj kormany kutya nehez helyzetben lesz, mivel elegansan nekik kell eloteremteni azt a penzt, amit a mostaniak tuntetnek el, folytatolagos elkovetesben.
Munkatarsam azt mondja hianyerzete van. Mikor megy hazafele es nem lognak sorban azok akik vegkielegitesekkel es egyeb trukkokkel szetlopjak epp ami van. Azt mondja a latvany erot adna neki, mert ugy erezne helyreall a rend. En nem vagyok ilyen verszomjas, viszont eltunodok, hogy is van az, hogy pl kaszab csaba polgarmestert aki be is vallotta tettet es el is iteltek, felmentettek, eljarasbeli hibak miatt. Es a tobbi ilyen es ehhez hasonlo ugy.
az egeszsegugyi rombolas csak egy kis hopihe a jeghegy csucsan.

Állítsuk meg a ......... 2009.09.24. 15:38:07

Szerintetek a klinikákat nem adják el?
Ugyanmár , a Euromedic Kft , amelyik idegen tőkével rendelkezik , már betette a lábát az eü-be.
Minden orovsegyetemen ő üzemelteti a radiológiai egységeket , ma eljutottunk odáig , hogy a betegek 4 hónapra kapnak előjegyzést egy sima CT-re.
Aki szeptemberben bejkelentkezik , azt januárban vizsgálják.
Most is folyik a kiárusítás a Euromedic még többet akar az egészségügyből kasszírozni.

2009.09.24. 15:42:50

Rövid Jánosos sztorim:

Repedt bokával mentem be, kapunál a nővérke elmondta, hogy a röntgen persze a hegy tetején, a komplexum átellenes oldalán van. Fölsántikáltam, miközben lilát láttam már, és leültem az ajtó elé.
Háromnegyed óra várakozás után bekopogtam, mire kijött az orvos, és kérdezte hogy mit akarok.
Elmondtam neki.
Erre közölte hogy ma nem is itt van az ügyelet, és kifelé idézem "mondja meg a kapus nővérkének hogy a kurva anyját."

Átmentem a Kapásba, ahol fél óra alatt megvolt a röntgen és a gipsz.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.24. 15:47:01

@Bukowszky:
Ha megvizsgálnálak én is találnék nálad olyat, hogy magasabb ellátást kellene fizetned
Aztán majd ha öreg leszel , a te űcsörgésed ellen fognak az akkori fiatalok düdörögni

Mindenki fasságot beszél, hogy szórakozni járnak az orvoshoz
Gondoljátok, az orvos is benne van ebben a trécselésben?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.24. 15:54:59

@qqriq11: "Mire az asszisztens azt válaszolta, bankban dolgozik, csak fizessen. "

Ezt meg honnan tudta az asszisztens?
Vitted a munkakönyved is?

DaveEr 2009.09.24. 15:58:30

Mivel egészségügy "közelében" dolgozom közeli rálátásom van a kórházak (egy) működésére. Annyira nincs pénz, hogy az iszonyatos, alapvető számlákat nem tudnak kifizetni, mint víz, áram... Röviden: aki leszavazta a vizitdíjat, az baszódjon meg! Az egészségügy legyen világszínvonalú, de többet fizetni senki nem akar. Szarból nem lehet várat építeni!

orient 2009.09.24. 16:02:03

megmondom a frankót.

Megoldás LENNE a privatizáció és befizetett TB-ből az ellátás 90%ban ingyenes lenne. Valamennyit kéne fizeni a magánkórházban.

Meghagyni NAGYON kevés állami kórházat azoknak akik nem tudnak semmit fizetni de ellátást kaphassanak. Nyilván kicsit hosszabb lenne a várolista. Sürgősséget mindenhol ingyen persze, de ami nem életveszély azért az ha fizetsz min. összeget akkor ellátnak hamarabb, hamarabb műtenek. Ha nincs pénze az illetőnek akkor is de akkor többet kell várni. Így megérné az üzemeltetőnek és betegnek is. Ha ingyen akarja akkor várjon picit, ha akar fizeni valamennyit akkor gyorsabb. Így megy minden fejlett országban ahol megfordultam eddig.

2. Nálunk ez lehetetlen mert jönne egy rohadt lopós banda aki nem a jó üzletet látná ebben hanem a rablást, vagyis megint mi szívnánk meg betegek és még fizetnénk is.

Magyarúl nincs megoldás itthon. Csak az állami ellátás, hiába ez balkn máshogy nemmegy csak úgy hogy mi szívjuk meg (lásd:autópályaépítések, metró4...)

Mogyoró007 2009.09.24. 16:03:32

@horex: általában meg szokták kérdezni hogy mi az illető foglalkozása. Külön van a papírokon egy ilyen rubrika.

clementino1 2009.09.24. 16:04:29

pont ma reggel voltam fül-orr-gégészeten a Péterfy S. utcai kórházban. a dokit, aki rendelt, neten találtam, felhívtam előző nap, hogy mennék a magánrendelésére, de mivel ma nem rendelt, mondta, hogy menjek be a kórházi rendelésére reggel, és előtte csörögjek rá.
így is tettem, 5 percet se kellett várni (mondjuk amúgy se volt senki)

ezek után két kérdés merül fel bennem:

1) ilyen is van??
2) annyi olyat hallani, hogy elküldenek valakit a kórházból, mert "nem oda tartozik". akkor hogy is van ez? én találomra bementem egy kórházba, és minden további nélkül kezeltek, pedig körzetileg tuti nem oda tartozom...

orient 2009.09.24. 16:05:39

@DaveEr: kár a gőzért barátom. Ezen jártatom a pfámat itt órák óta hogy a vizitdíj eltörlése a legnagyobb baromság amit magyarok valaha tettek de mindenki csak leugat. Pedig én is utálom a jelenlegi kormányunkat de elismerem hogy ez az 1 nagyon jó húzásuk volt. De magyar alkotmánybíróság még a végén azt is meghatározza hogy az adó alkotmányellenes és majd az sem kell. Majd a rendőr, tűzoltó és mindenki ingyen dolgozik, de maximálisan ám!
Röhej ami itt megy...

orient 2009.09.24. 16:06:46

@AnnaM: a frankó az az hogy szar helyen vagyunk ahol mindenki lopni akar ezért soha nem lesz normális rendszer. Vagyis nobel díjat adnék annak aki kitalálja.

Mogyoró007 2009.09.24. 16:07:41

@orient: szerintem csak páran beszéltek itt a vizitdíj ellen. A többség (velem együtt) egyet értett vele. Mondjuk azt nem értem, hogy ha a többség mellette voksol, akkor hogy bukhatott el a szavazáson? Vagy csak vizitdíj szurkolók ülnek net közelben?

tucano 2009.09.24. 16:11:05

Nekem is van egy szörnyű sztorim a Jánosból. Kisfiamat vittük be intenzívre tüdőgyulladással, levették tőle a vért a vizsgálatra, nagyon ellenkezett, sírt, stb. de csak sikerült. Utána szó szerint beájult. Kiültem a gyerekosztályra az orvosi szobával szemben a fotelbe. Látom és hallom, hogy a fiatal (Egyébként nagyon kedves) orvosnő kiabál a telefonra és közben néha RÁM néz. Kérdezem mi van? Erre kiderül, hogy elvesztették a gyerek egyik vérmintáját, de ne aggódjak meg lehet nélküle is csinálni a vizsgálatot. Nem lett túl jó kedvem, de oké. Ez este hatkor volt. Éjfélkor jött asszony váltani. Megyek ki a kórházból és főbejárat mellett megláttam vmi csillogó cuccot. Mondanom se kell, hogy az út közepén összetaposva ott volt a gyerek vére, felcímkézett üvegcsében, nagy koszos lábnyomokkal a tetején. Isten verje a hanyag szemét bandát.

Tomzone 2009.09.24. 16:13:36

A vizitdijrol csak annyit, hogy amig bevezettek, addig 20-30%-kal kevesebb ember ult a szakrendelokben varakozva. Ennek nem az oriasi 300Ft-os osszeg volt az oka, hanem az a 30%-nyi hipochonder, akinek nincs jobb dolga szabadidejeben, mint magat vizsgaltatni...
Mint sarc baromsag volt a vizitdij, viszont rendkivul jo racionalizalo eszkoz volt arra, hogy az menjen rendelesre akinek tenyleg szuksege van ra

Fairy Girl 2009.09.24. 16:18:17

Nnnna végre egy jó téma :)
Még nem olvastam a kommenteket, de tuti lesz itt orvos, nővér, asszisztens, aki megmagyarázza, hogy miért járt el helyesen a kedves kolléganő. Ugye? :)
Ha nem, akkor bocs.
Most nekifogok olvasni :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.24. 16:19:23

@DaveEr: Igazad van, de ugyanannyit vagy többet kivontak, vagy kivontak volna az eü-böl
Akkormost hogy?

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.09.24. 16:19:42

@DaveEr: Ember gondolkozz mar. Minden evben megkurtitjak az egeszsegugyre szant penzt. A '89 es ertek szamszerileg kb 30% -a jut most egeszsegugynek. Es szerinted a penzunk gyengebb lett? Es szerinted tobbet fizetunk be mint akkor? Ha neked is dupla igen jott ki akkor felvetodik a kerdes: hol a penz? Ez egy olyan nagysagrend, amit ugy tunik ellopnak. Es nehogy mar 300 forintokbol legyen ez megoldva. Orient is atgondolhatna ezt, mielott ennyire dicsoiti a vizitdijat.

orient 2009.09.24. 16:23:09

ok a megvalósítás megint más kérdés. Ami többlet azt nem kivenni kéne hanem benthagyni. De milliárdos nagyságrendet spóroltak rajta nem a nyerésen volt a hangsúly hanem a spóroláson. Az hogy pénzt vonnak ki az megint gáz és más témakör, de a vizitdíjat nem minősíti!

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.24. 16:27:37

@AnnaM: OK, tőlem még sose kérdezték, bár utóbbi időben el-el kapkod a gépszij

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.09.24. 16:30:07

@Tomzone: Ketelkedek allitasaidban. A hipochonder affele szenvedelybeteg, aki folymatosan a kepzelt/valos nyavalyairol szeret ertekezni. A szenvedelybeteggel pont az a baj, hogy nem erdeklik az akadalyok, eladja anyu kabatjat, az autot a hazat, mindent, csak hogy a szenvedelyet kielje. Azon kivul hogy jol hangzik, szerintem nem igaz, hogy 300 ft elijesztette a hipochondereket. Milyen felmeresi adatok alapjan allitod ezt? A kormanyszovivotol hallottam ezt eloszor, orvos ismerosom viszont azt mondta, hogy a nyugdijasok kozott vagott rendet igazabol a vizitdij.

5perc 2009.09.24. 16:32:30

Sajnálom ezeket (tehát nem az összeset általánosítva) a szegény eü dolgozókat. Nem elég milyen rossz körülmények közt dolgoznak, még ott vannak a betegek is.
De üzenem nekik, fel a fejjel, van választásuk, őrizhetnek nyájat is. Ott a betegek sem zavarják őket a munkájukban.

2009.09.24. 16:44:20

Sztrovacsekek ! A János kórház a legdrágább budai zöldövezetben található. Nyilván le kell zülleszteni, majd becsukni. Aztán lebontani az egészet és tizedáron a havernak elsózni a telket, hogy szép nagy lakóparkot építsen ott sok milliárd haszonért.
Világos a képlet, nem ?

Mogyoró007 2009.09.24. 16:49:21

@Kulics: ez hülyeség. Évtizedek óta ugyanaz a szitu abban a kórházban. Ezek szerint már 50 éve züllesztik? És akkor még eltart kb 150 évig?

Egyébként szerintem is veszélyes dolog az orvosokat egy kalap alá venni. A többségük nagyon jól végzi a dolgát, amennyire a körülményeik engedik.

rágypéksérotomsik (törölt) 2009.09.24. 16:56:18

bombalurina / nácivadász tűsarkúban 2009.09.24. 13:29:43
szerintem ez baromira nem fizetés kérdése. Ez emberség kérdése. Beteg emberrel, sőt emberrel általában nem beszélünk így, függetlenül attól megfizetnek-e. Sokszor írtam már, aki eü.-i pályára megy, az tudja, hogy mire számíthat, ezért nem nagyon értem az utólagos felháborodást.

Ugyanezt gondolom, aki egészségügyi pályára ment, mégis mit gondolt, mit kell majd csinálnia egy kórházban? Halat pucolni?
A mosoly, az empátia, az együttérzés, a vígasztalás, a biztatás - fél gyógyulás! És nem kerül pénzbe! Ez pusztán emberség kérdése.

EnZsolt 2009.09.24. 16:59:44

@tucano: még jó, hogy én nem ejtettem el a barátnőm 3 adag vérmintáját :)

Kobe 2009.09.24. 17:02:10

@orient: a privatizációt és az államnak becsengetett tb-t hogy képzelted összehozni ? Mint a centrum kft-t és az önkormányzatok területén történő parkolást ?
Mellesleg a privatizáció épp hogy nem jó, ebben a szektorban mivel egyetemes emberi jogokat is sérthet (élethez való jog pl.) amerikában is asszem 30%-nak nincs biztosítása, irdatlan összegek. A megoldás az volna, hogy az orvosokat nem a hálapénzből, és vizitdíjból kellene eltartani, és úgy allezusammen egy szemléletváltás kellene, miszerint munkahelyen az ember dolgozni van, nem pedig két marokkal tömni a zsebét és nem csinálni semmit. Kellene egy orbán által beígért akasztgatós-felelősségre vonásos időszak, kellene egy adóterror - az a vállalkozó, aki nem fizti be az áfát, nem 3 napos bezárást kap és minimális bírságot, hanem igazolvány repül, milliós bírság, és többet a kurva életbe nem lehetne vállalkozó, a minimálbér megemelése, az állami vezetők és egyebek fizetésének maximalizálása a minimálbér 3-4szeresében, vagy úgy allezusammen bevezetni a megélésre elegendő minimálbér fogalmát. Nem engedni, hogy 10 millióból legyen 4millió munkavállaló, akik közül 40-140 ezer vagyonos van, akiknek a jövedelme 20-30xosa a legrosszabbul keresőknek. Társadalmilag igazságos rendszert kialakítani

leone007 2009.09.24. 17:02:15

@Zorro2007: elment az eszed. egy osztrák orvos nagyságrendekkel többet keres, mint egy magyar, és sokkal kevésbé leterhelt.

wovbagger 2009.09.24. 17:05:34

kit érdekel, hogy az asszisztenciának mi a hasfájása? végezze a dolgát rendesen, oszt jónapot! ha nem, el kell zavarni az illetőt kapálni - utána megbecsülné a munkáját.

leone007 2009.09.24. 17:08:03

@orient: "a vizitdíj eltörlése a legnagyobb baromság amit magyarok valaha tettek"

Ott a pont.

@Bukowszky: nos bármilyen furcsa is vannak erre statisztikák és bizony a sokszor elmegetett USA-ban többet is fizet a dohányos. Nem 3x annyit, de többet. A túlsúlyos is. (ez utóbbi még többet, mert nagyobb rizikó, mint a dohányzás.)

Egyébként szerintem is fizessen több biztosítást a dohányos. Mondom ezt dohányosként.

vércseharcsa 2009.09.24. 17:10:31

régi történet.
jános kh 1993 környéke!

faller dr úr (sebészet főorvosa) sírdogál valamelyik TV kamerája előtt:
kevés a píz, szegény nővéreknek és orvosoknak deszar, nézzék meg a vakolatot, hogy málik le a falról, itt meg nézzék áll a víz a kórteremben stb.

riporternő szörnyülködik. riport vége. kamera kikapcs.

faller dr "úr" odasétál vadonatúj piros szinű audi 4-eséhez (a gyári ülésborító celofántot ott szedte le) körbenézett, hogy elegen látják e amikor beleül az otüóba, majd komótosan elhajtott.

mit várunk egy olyan helytől ahol ilye és ehhez hasonló szar emberek tenyésznek!?

leone007 2009.09.24. 17:10:46

@Kobe: "nem pedig két marokkal tömni a zsebét és nem csinálni semmit"

baszki havi 270 óra munkával 140nettót keresni szerintem pont nem az amiről te magyarázol. Mert az orvosok nagyjából ennyit keresnek.

m.j. 2009.09.24. 17:16:31

Udv mindenkinek! Szerintem egy botranyos temaban mindenki a leheto legkulturaltabban osztotta meg a velemenyet,ugyh gratula!
Szeretnem az elejen tisztazni, orvos vagyok.
Az en Janos Kh-as tortenetem a kovetkezo: szerencses koccanas, bokaserules. A taj,sz.ig-on semmi Dr (szandekosan). A traumara azert mentem,h sebfertotlenitest kapjak. Azonnal fogadtak. Mutatom a felszines hamserulest, az aszisztens ramordit:"Hogy kepzeli, h ezzel feltart minket! Na menjen szepen haza." En meg koszontem a szakszeru tajekoztatast, de az orvosnak jeleztem,kerek betadinos fertotlenitest, amit az aszisztens immelammal rarakott. Otthon szepen fertotlenitgettem tobbszor naponta,mignem egy 50Ft-osnyi fekely nem lett belole, amit a sebesz uncsitesom kapargatott hetekig. Most van 1 szep kis heg a helyen, nem vagyok cipo modell, leszarom. Ennyit az orvosi inkognitorol, kollegakent lehet,h tobb figyelmet kaptam volna, tudom, az en hibam. De minden sztereotipia nelkul, eleg sok a Napoleon-komplexusban szenvedo csinovnyik az egeszsegugyben. Lehet, h ezek foleg a miniszteriumban tespednek? Tovabbi szep napot es vitat mindenkinek!

Sapphire blue 2009.09.24. 17:16:44

Nem értem...! Én miért nem a körzetinél kezdte ? Nálunk ott szokás.:D

Mogyoró007 2009.09.24. 17:25:54

@Sapphire blue: te se olvastad el. Ott kezdte.

Fairy Girl 2009.09.24. 17:26:46

Na tényleg elismerés mindenkinek, ilyen kulturált (KULTÚRÁLT!!!) vitát már rég olvastam, főleg egy ilyen kényes témában. Látjátok, az előítéletek bennem is munkálnak :)

Csak sajnálni és elítélni tudom az ilyen dolgozókat, BÁRHOL is dolgoznak. Sehol nem lehet(ne) megengedni az efféle hangnemet.

Győr volt már ma? :) én itt lakom a kórház mellett (munkahelyem meg a mentőállomás mellett, úgyhogy már immunis vagyok a mentő szirénájára...). Kár hogy messze van tőletek, mert ide bátran ajánlanám, hogy gyertek. Szegényes, mint minden kórház, de tiszta és kedvesek, rendesek a dolgozók, már jó pár osztályt, rendelőt, stb. megjártam, és még élek :D
Jaj a háziorvosom az meg egy tündérpofa, egy vagány fiatal nő, és irtó jó fej. :)

Mogyoró007 2009.09.24. 17:29:07

@Fairy Girl: vidéken valahogy, valamiért mindig jobb a helyzet a kórházakban.

BKV reszelő 2009.09.24. 17:31:25

@Bukowszky: Ja, a repülés nem veszélyes. Még egys gép sem maradt fent, igaz ?

Fairy Girl 2009.09.24. 17:32:32

@AnnaM: Lehet, nincs mivel összevetnem (de ezek szerint hálisten?).

BKV reszelő 2009.09.24. 17:35:16

Témához:

43 éves vagyok, tehát közeledik az idő, amikor előjönnek az öröklött, vagy öröklött hajlamok miatti betegségek. Már előre félek. Mégsem mehetek a bárdolatlan egészségügyi dolgozókhoz láncfűrésszel, hogy a szavukba vágjak, ha csúnyán beszélnek. A fejsze sem tűnik jónak....pedig....25 éves koromtól dolgozom, hála istennek bejelentve, nem minimálbéren...tehát a TB számlám is szépen hízott, volt belőle tüzijáték, öszödi meeting, miazmás...múltkor lekérdeztem az ügyfélkapun, hogy a TB mennyit költött rám (mert le lehet kérni)....nos, 22000 HUF az összeg.

Ezért hát én annak lennék a híve, hogy a befizetett összeg erejéig bármilyen minőségű eü szolgáltatást igénybe lehessen venni és utána számlázzanak, ha elfogyott a keret.

Kobe 2009.09.24. 17:35:33

@leone007: kambodzsában ? spec egyik felmenőm egészségügyes, háziorvosoknál stb az a jó szokás, hogy csinálja a praxist, ami után kap lóvét, de a legtöbbnek van valamilyen ismeretsége és így valamilyen egészségügyi cégnél ügyeleteket vállal be pl, onnan is cseppen valami (vidéken ez olyan 30-40 ezer forint egy db 24 vagy 16 órás ügyeletért, ebből hetente becsúszik hetente minimum 1), ha meg szakorvos, akkor megcsinálja ugyanezeket, plusz a magánpraxist. És akkor még hálapénzt, kis otthoni kóbászt, csokit, parasztasszoyntól zsák krumplit, amit kap a szimpla háziorvos is, nem is említettem.

eszemiszom 2009.09.24. 17:40:34

Most irnék a másik oldalról is. Orvos vagyok és az idegbaj kerülget amikor péntek esti ügyreletben jön valaki, jobb esetben mondjuk este 11kor (rosszabb esetben hajnal 3-kor), hogy 4 napja kicst meg van fázva. Most csak mondtam egy példát. Kérdem én miért nem jön az ambuláns rendelésre, hétköznap, ha már egyszer 4 napja betegeskedik Válasz: munkahelyről nem szabad eljönni.
Meg amikor bejön hajnal kettőkor, azzal a dumával, hogy most jöttem haza külföldről és a reptérről hazafelé beugrottam. És nekem kedvesnek kell lennem, meg kell vizsgálnom. A múltkor péntek est 10-kor észrevettem, hogy a lakásomban csöpög az egyik vízvezeték és átázott a fal. Felhivtam a non-stop vízszerelő céget, megbeszéltük hogy másnap reggel 10re kijönnek. Kijöttek, megjavitották fél óra alatt, fizettem 9 ezer forintot. Érdemes lenne ezt a rendszert átvinni az egészségügybe is, ha lerakja a 10ezrest igérem nagyon kedves leszek hajnal háromkor is.

Csomsy 2009.09.24. 17:44:15

A jánosban már nekünk is volt dolgunk(családal) hugyszag mindenütt,a törött lábú anyám takaritotta a többi beteget miközben tologatta az infuzióját,amikor bementem hozzá majdnem elhánytam magam a szagtól ami fogadott.
Anyám szólt hogy nem hajlandóak odaadni neki az értékeit amit elzártak amikor bevitték.
Érdekes amikor én bementem (190cm 110 kiló)rögtön visszavettek a nagy arcukból.
Inkább magánklinika mint az a szemétdomb..........

Ja egy apró megjegyzés,olyan ápolónő dolgozik/dolgozott ott akinek husevő virusa volt és szép lassan terjedt szét az egész osztályon,ugyanis egy kibaszott kesztüt sem adtak a nővéreknek.............
Az a hely egyszerüen hihetetlen hogy müködhet.

Más.

Olvastam végig a kommenteket és lenne véleményem az időpontkéréses rendszerre is.
Volt szerencsém látni egy müködő rendszert.
Városligeti fasori intézmény(amikor még müködött) ajtó mellett ablak benne két szép fakk a betegek tb kártyáinak,egyik az időpontos másik a "friss" betegeknek.
Nincs kopogás nincs 30 bevágodó nyanya meg nő......korrektül ment a dolog.
Persze ehez pénz meg létszám kell de lehetséges.
Persze ezt az intézményt bezárták illetve áthelyezték.........

szubjektiv 2009.09.24. 17:52:57

@Super aGyuri:
Lelleit száműzték? Én azt hittem nyugdíjba ment. Ő tényleg egy remek orvos és emberként bánik gyerekkel, suülővel egyaránt. A lányomat ő műtötte anno meg vizsgálta őket sokszor.

m.j. 2009.09.24. 17:54:17

@eszemiszom: Maximalisan igazad van. Sajnos, ha visszautasitassz egy hajnali kovalygot, a media provokalasra fel fog jelenteni...

BKV reszelő 2009.09.24. 17:57:47

@m.j.: Ja, az ügyelet arról szól, hogy a hajnali betévedőkkel kell foglalkozni. Szar mi ? Nincs extra díj, a fizetésedért ezt vállaltad. Marha !

szubjektiv 2009.09.24. 17:58:48

A János kórház sebészetéről vannak néhány hónapos emlékeim, édesanyám került be oda.
A nővérekről nem mondanék rosszat, némelyikkel elbeszélgettem, amíg valamit anyukámon szöszmötöltek. Nem embernek való, több ember munkáját végzi egy ember, nem csoda, hogyha már alig maradnak és csak azok, akik nyugdíj előtt állva nemigen engedhetik meg maguknak, hogy nagyon ugráljanak. Fiatalok nem mennek nővérnek, szakképzés lényegében már nem létezik. Szóval akikkel én találkoztam, emberfeletti munkát végeznek, és nem csodálom, ha a leharcoltságtól, a nyomasztó munkakörülményektől valahogy már nem tudják empátiával végezni a munkájukat.
Az ottani orvosokról meg olyanokat tudnék mondani, hogy jobb, ha el sem kezdem. Az a lekezelő, én vagyok az atyaúristen stílus, amit ott tapasztaltunk valami elképzelhetetlen.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:02:07

@szubjektiv: Pofonfa és másik orvos. Ez kéne. De az ember sehol nem olyan kiszolgáltatott, mint egy kórházban és ezzel vissza is élnek ezek a hipokrátészi esküdöző mengele tanoncok.

eszemiszom 2009.09.24. 18:06:40

@BKV reszelő: havi 100000ért nem rossz meló.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:09:18

@eszemiszom: Elvállaltad ? Akkor nincs vita. Felmondhatsz és mehetsz 60-ért bkv ellenőrnek 8-17-ig. Mások 60-ért állnak a gépsor mellett éjjel is, de nekik nincs más választásuk. Egy orvosnak azért van több választása is. Az nem választás, hogy ha kevés a pénzem, akkor a rászorulókat leszarom, dögöljön meg a küszöbön, de én akkor is a nővérkét tologatom az ügyeleti szobában. Az kérlek tiszta fasizmus, csak a szelekció más alapokon nyugszik, mint a II. vh-ban.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:11:05

@BKV reszelő: Hogy a sokat emlegetett eskütökről ne szóljak. Pályaválasztáskor is tudhatod, hogy létezik és bizony ha nyaralsz és ott adódik valami, akkor a csinos barátnődet leülteted egy szére, nyalja a fagyiját, mert ahhoz ért, te meg segítesz azon, akin kell. Ez nem munka hanem hivatás. A hivatás messze túlmutat a munkán.

eszemiszom 2009.09.24. 18:16:21

@BKV reszelő: hát látod a hasonló vélemények van szakemberhiány. Egy tanár ,egy jogász külföldön nehezen talál munkát. Orvosként Nyugat-eu-ban 700000 a kezdő, szakorvosként 1-2 millió. És az a legszebb az egészben hogy ott tárt karokkal várnak, mert ott is kevés a szakember. Ma a végzettek frissen végzettek nagy része megkapja a diplomát és lelécel. Alacsony a fizetés, alacsony presztizs...szép ez a szakma, de nem ebben az országban. És tudod nem azért tanultam kemyénen 14 évet, hogy aztán BKV ellenőr legyek.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:19:34

@eszemiszom: Ok. Miért vagy még itt ? Rajta, ott többet kereshetsz. Mondjuk az élet is drágább sok tekintetben, de azt most az objektivitás okán nem említjük, jó ? ;) Szóval menj, ha ez nem jó, de az nem megoldás, hogy ah neked nem jó, azért mások adott esetben az életükkel vagy az egészségükkel fizessenek. Ha ilyen flegmán elintéznéd a szüleimet, testvéremet vagy a családom valamelyik tagját, mert neked nem jó, akkor tényleg nem lenne neked jó, mert a flegma kollégáidra kéne várnod hordágyon. Magyarázhatod a linkséged okait, mert ez a DE ország, itt mindenki lóg, laza, hanyag és ha szólsz neki, hogy ez nem jó, akkor jön a DE ! DE keveset keresek, DE nem érek rá, DE ez, DE az....nincs de.

syandras 2009.09.24. 18:21:17

Most hol vannak az amerikai katonák, hogy feloszlassák ezeket a haláltáborokat, mint 60 éve tették? Ez is megkülönböztetés, csak a beteget szopatják! Ombudsman! És idegállapotukból kifolyólag képtelenek biztonsággal végezni a munkájukat, kezelésre szorulnak!

eszemiszom 2009.09.24. 18:22:19

Ne haragudj ha megsértettelek, BKV ellenőr vagy?

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.09.24. 18:25:45

@vércseharcsa:

Egyébként meg nem értelek. A dokinak kellet volna két műtét között, az asszisztensei segítségével kijavítani a vakolatot? Vagy újra csempézni a mosdókat?

Mi köze van az orvos autójának, az egészségügy állapotához?

Nem vagyok barátja, sem rokona, egy orvosnak sem,(sajnos) de tudatlanul leszaremberezni valakit, igen tahó dolog.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:35:25

@eszemiszom: Nem, ez csak egy példa volt. Nem szoktam megsértődni egyébként, de a felfogásod alkalmatlanná tesz a hivatásod gyakorlására. Kint sem lesz jobb, hajszolni fognak a pénzedért, stb. Ilyen mentalitással ott hamarabb kitesznek, mint itt. ... és ha az ember elvállal valamit, akkor azt csinálja. Akkor is ha kevés a lé. Nem hinném, hogy amikor odamentél, akkor 800000 HUF nettót ígértek, majd most döbbentél rá, hogy ez csak 100000....érted. Vállaltad. Akkor most ? Felvettek, van a segged alatt szék, akkor már nem kell teljesíteni, mert ez nem olyan jó, mint máshol ? Miért nem ott vállaltad ? ....vagy csak téged nem akartak ott ?

csillagház 2009.09.24. 18:39:32

Hányszor és hányan rendeték el ebben az országban a BANKOK konszolidálását húsz év alatt?! És az egészségügyét? Az nem fontos, aki nem tud méregdrága magánklinikát megfizetni, az forduljon fel, ez a kormányzat üzenete! Ne legyen senkinek semmilyen illúziója ezekkel a parlamenti pártokkal kapcsolatban! Tolvajbanda az egész bagázs!

dtk74 2009.09.24. 18:42:45

Egerbe is csak a tudatlan és a "másválasztásanincs" ember kezleteti magát. Voltam begipszelt lábbal a sebészeti rendelésen, mert azt mondták, ha eltörik a fekvőgipsz menjek be azonnal. Bementem.
A fél kilences rendelés kilenckor keződött (ez még szép más osztályon tapasztaltam, egy órát is csúszik a kávé miatt) egy ápolónő szavaival. Közölte, akinek nincs mára berendelve az elmehet, vagy vár délután háromig hátha sorra kerül. Kinek mi a baja, nem kérdezte. Ha nem kerül sorra, akkor jöjjön másnap.
- Elmentem egy magánrendelésre. Nem az első ilyen eset volt, eddig jó tapasztalatom csak a VIP szobán és a szülészeten volt Egerben. Az igazsághoz ez is hozzátartozik, de nem igazán árnyalja az életunt, flegma, beteget lekezelő dolgozók által kialakított képet.
Amikor egy debreceni szakrendelésre mentünk, előtte egy nappal felhívtak(!), hogy a doktor úr egy órát késni fog, kérik megértésünket. Ilyen is van, így is lehet.

eszemiszom 2009.09.24. 18:44:50

@BKV reszelő: okoskám a szavaimat ne forgasd ki és ha kérhetlek ne feszegesd a munkamorálomat, mert azt hiszem nem ismersz. Viszont a te szavaidból erős frusztráltságot vélek kiolvasni. Azért mert te ennyire belekeseredtél az életbe 40 éves korodra, attól még ezt nem kell másokra átvetitened!

eszemiszom 2009.09.24. 18:46:00

@csillagház: teljes mértékben egyet értek veled

BKV reszelő 2009.09.24. 18:49:36

@eszemiszom: A munkamorálodról te magad nyilatkoztál meg...a frusztráltságom miből derült ki ? Én elégedett vagyok az életemmel, a keresetem kielégítő a koromhoz képest, a munkámat szeretem, talán ezért is keresek vele eleget...szeretnek az ügyfeleim és ajánlanak másfelé is. A legkevésbé sem vagyok frusztrált. Az viszont idegesít, amikor a kórházban parasztkodók, a mávnál maszturbálók, stb. (hosszú a sor) emberi fizetést akarnak, pedig a produktumuk a béka segge alatt van valahol. ;) Szóval ne sírj, azt érted el az életben, amire képes vagy. ....talán ezért nem próbálkoztál még a külföldi kánaánban...mert tudod, hogy kudarc lenne.

Miss Marple 2009.09.24. 18:50:23

@Super aGyuri: @szubjektiv: Lellei főorvos úrról egy rövid történet: idén tavasszal a kétéves kislányommal, aki nagyon rondán köhögött hetek óta, és akinek, bár a Lellei fiatal kollégája vizsgál(gat)ta már tíz napja (a háziorvos igyekvő gondozása után) mégsem javult az állapota, sajnos hozzá vitt be a balvégzet. Ahogy beléptem az ajtón, éreztem, hogy megszületett a diagnózis: a gyerek náthás, anyuka meg hisztis. Nagyjából eszerint járt el, végig sem hallgatott, hiába mondtam, hogy harmadszor járok ott egy héten belül, de a gyerek állapota mit sem javult, és hogy szerintem ez már bizony több, mint hogy a gyerek azért hörög, mert a torkára csorog a váladék. Érveltem azzal is, hogy ez a negyedik gyerekem, és ugye nem gondolja, hogy kórházba szaladgálok egy sima náthával. Hiába. Elküldött egy orrcsepp recepttel meg a jótanáccsal, hogy ha már nem lesz olyan szél, sétálgassak a levegőn a gyerekkel. Tök véletlenül tudtam meg, hogy a János felnőtt gégészetén van egy szuper dokinő, aki gyerekgégész is. Másnap megkerestem, ő rögtön rendelt egy tüdőröntgent (egzotikus, ritka és drága vizsgálat, ugye?...), ahonnan kiderült, hogy a gyereknek egy- ill. kétujjnyi víz van a kis tüdejében, vagyis súlyos atípusos tüdő- és mellhártyagyulladása van. Lellei dr. gyakorlatilag negatív lelete és a komoly betegségről szóló másik lelet közt cca. másfél nap telt el, vagyis a kitűnő főorvos úr nagyon benézett egy tüdőgyulát. Rossz rágondolni, mi lett volna, ha hiszek neki.
Úgyhogy szerintem meg sokáig éljen a felnőtt gégészeti ambulancia a Jánosban. OK, az asszisztensnő tényleg nem a Windsor-ház sarja, de nincs más. Amint hogy orvos sincs - azaz huszonnégy órára egy, páciens viszont mint égen a csillag.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:51:07

@csillagház: A banköok konszolidációjának semmi köze az eü-höz....ettől függetlenül a kossuth tér 1. szám alatt tényleg közel 400 köztörvényes bűnöző dirigál és egy ország hagyja...de akkor miért siránkozik a csendes többség ?

banyanyanya 2009.09.24. 18:53:05

Anyukámat holnap engedik ki onnan... Traumatológián volt szegény (létráról esett le, de nem tört el semmije szerencsére...) de a látogatásaim alatt a rosszullét kerülgetett mindentől. Szag, felszereltség, személyzet stb. Tényleg iszonyat, nem gondoltam volna... Ja és természetesen folyamatosan fizetni kell az orvosokat, meg nővéreket, hogy foglalkozzanak az emberrel... ISZONYAT.

eszemiszom 2009.09.24. 18:56:18

apád faszát sértegesd, meg provokáld!
Mindenki mástól elnézést kérek a stilusért.

BKV reszelő 2009.09.24. 18:58:40

@banyanyanya: Sajnos szomorú, hogy az emberek az életük végét sem élhetik emberhez méltóan...

eszemiszom 2009.09.24. 18:59:27

mso@BKV reszelő: most sem nyert okostojás

Öreg Sam 2009.09.24. 19:02:59

@Kobe:
Hehe....
Ugye te sem népszavaztad meg a vizitdijat,ami az esti söröd/borod árának töredéke lett volna?
Van rá nagy összegű fogadásom...
Ezzel indult volna el valami,ami még szokatlan nálunk.
Kávénénikék,melegedők a rendelőkben,stb...Ezt lehetett volna levakarni az állatorvosi lóról,ami a mai magyar egészségügy.
van ebben valami igazán fájdalmas,amire a legjobb doki sem tud orvosságot.
Ami a dolog praktikus oldalát illeti: ha nagyon fáj,bejelentkezek a magándokihoz,ott biztosan fogadnak időre.3-10 000-be fáj,de biztos a dolog.
Osszuk el 300-al,biztosan ijesztő összeg jön ki,de az én időm se olcsó.

BKV reszelő 2009.09.24. 19:06:36

@eszemiszom: A stílusod pedig passzolna...buta vagy, mert pont úgy viselkedsz és kommunikálsz, hogy olyannak nézel ki, mint amilyennek én leírtam az eü-t, amilyennek látom a dolgozóit. ...és azután megsértődsz. Tényleg menj a kánaánba próbálkozni, addig sem ölsz meg senkit a lustaságod és elégedeltlenkedésed miatt.

eszemiszom 2009.09.24. 19:09:01

hahha reszelő hahaha reszelő

m.j. 2009.09.24. 19:09:28

@BKV reszelő: A kritikai erzekedet probalom ertekelni (stilusod kevesbe), de abban talan igazad van, h az orvosnak az esku az 1., es nem a penz. DE! Ismetlem:DE! Nevetseges, h a munkakorlulmenyeket szandekosan romlasztjak le banki szakemberek, amiert millios premiumot raknak zsebre (kb. azt lopjak el, amit az eu-on megsporoltak). Az orvoslas az en szememben hivatas, de objektiven nezve szolgaltatas, azaz nyujtunk segitseget, de igenis feltetelekkel. Ha az allam nem teremti meg a humanus betegellatas felteteleit, miert az orvos hidalja at a reseket? Csak mert feleskudtem, balek nem vagyok. A baj az,h a betegjogokat,muhiba pereket agyba-szajba skandalja a uj-zsee-landi media, mig egeszen az elmult idoig a milliardos allami premiumokat utaltak ide-oda. Amint a penzugyi szfera felaldozza sajat jogtalan premiumait, kvazi beadakozza az egeszsegugynek, es nem ellop onnan, mod fog nyilni a humanus betegellatasra. Es nem az orvos tehet a borzalmas korulmenyekrol, hn a semmirekello egeszsegugyi es allami-penzugyi vezetes. Tovabbi jo szajtepest!

szubjektiv 2009.09.24. 19:11:02

@Miss Marple:
Erre nem tudok mit mondani, úgy látszik már ő sem a régi... Örülök, hogy kiderült mi is a baja gyermeknek.

Kobe 2009.09.24. 19:13:35

@Öreg Sam: nem sörözök, borozok, itt lőttél bakot. Mint említettem, speciel igen közeli rálátásom van az egészségügyre, és tudom azt - amit te pl nem - hogy:

1, a vizitdíjból befolyt összeg ugyanúgy visszafolyt a végén a beszedő orvos zsebébe különböző támogatási fejlesztési juttatásként, vagyis a hogyan tömkük még 1 müdon az orvosokat kérdésre való tökéletes válasz volt

2, a 300 forint nem ver seggre senkit, ellenben a legfontosabb ellátási formákban - pl. ügyeleteken nem 300 forint volt, hanem 1000 pengő. Gondolom érted, hogy ez egy napi kajapénze egy átlagos magyar embernek, azért már meggondolja, hogy elmegy-e, aztán kiderül, hogy jé, a migrén valójában agydaganat, kezdődő agyvérzés. Tudom, az akit el sem látnak, az semmiképp sem jelenhet emg negatív statisztikaként, csak éppenséggel az egészségügy nem ettől fog szépülni.....
Igen, ezek az ügyeletek pl azok, ahol elég nagy arányban fordul elő, hogy mentőt kell hívni, hogy az orvosnak ki kell szállni és utána mentőt hívni, nem csak épp éjszakai fogfájósok járkálnak oda.....

Tsakazertish 2009.09.24. 19:20:07

@Bukowszky: aki dohányzik - jómagam is -, a többszörösét fizeti ki jövedéki adó címén a cigarettája árának, a közösbe!

BKV reszelő 2009.09.24. 19:20:25

@m.j.: Pedig a stílusom kiváló....ha pedig eszemiszom kollégád stílusával összevetjük, akkor kiderül, hogy tökéletes.

Nos segítek neked. A bankemberek nem az eü pénzt vágják zsebre. Azt a kossuth tér 1. szám alatt sikkasztják el. Nem csak azt, hanem a többit is.

Egyébként az elosztó szerep az államé, tehát a bankokra mutogatni a rossz körülmények és a pénzhiány miatt igencsak nagy butaság. Arról most nem beszélek, hogy a bankok többsége külföldi tőkéből gazdálkodik, él. Az itthoni bankok közül azok, akiket állami pénzen húztak ki a szarból, nos azok nem bankok, hanem állami pénzmosodák. ld. posta"bank", otp...

Ez a "bankok miatt van minden" olyan buta duma, ami az utca emberének jó, hajtogassa, amíg újra hülyére veszik, akkor majd bedobják neki a zsidózást, a cigányozást, majd újra indul minden, a bankok miatt van....azt hittem az orvostársadalom már nem ezen a szinten van...de ezek után már nem csodálkozom semmin.

BKV reszelő 2009.09.24. 19:22:25

@m.j.: ...és még valami. Ha te így tudod a milliárdos prémiumok sztoriját, akkor azt is tudnod kéne, hogy a közpénzből utaltak többsége nem bankokba került, hanem állami vállalatok vezetőihez, a jó káderekhez, a régi funkcikhoz, kommunista disznókhoz. Az ország kedvence fajtához, akik elintézik a kisember bajait. Hát el ! Egy életre ! :)

Blogger Géza 2009.09.24. 19:25:11

@orient: Te meg azt értsd meg, hogy a vizitdíj abszolút nem szűrte ki a mániákus hipochondereket, az aszerint szűrt, hogy épp kinek okoz gondot a vizitdíj kifizetése és kinek nem. A legtöbb öregnek a sokszor fájós lábával egyáltalán nem egy akkora élvezet elvánszorogni a rendelőbe és ott tölteni a fél napját, miközben azért csinálhatna mást is.

Ofélia . 2009.09.24. 19:26:31

@Tsakazertish: DD és a sörröl még nem is beszéltünk:))

vezuvo 2009.09.24. 19:28:02

Hát a szabadságolásról az eü.-ben csak annyit, hogy én pl: egy erőműben dolgozom és ugye köztudott, ,hogy áram akkor is van, ha épp aug. kozepe van. Nem is értem, hogy az eü.-ben miért szervezik úgy a szabi kiadást, hogy nyáron nincs rendes ellátás?!

Ofélia . 2009.09.24. 19:28:04

@Tsakazertish: :DDD

És akkor a sörröl még nem is beszéltünk:)))

m.j. 2009.09.24. 19:28:06

@BKV reszelő: Szorri, de nem jol idezel: allambacsi osszbevetele a korhazak megcsonkitasaval no,mig a felsovezetoi premiumokkal csokken. Nem lehetne forditva?!!!!! Amugy korabban irtam,h a mai poszt kulonlegessege a kultur-hozzaszolasokban rejlik. A nem kicsit provokativ stilusoddal par (1) embernel elszakitottad a cernat. Probalj meg kicsit toleransabb lenni, az hasznosabb. Odamondogatassal nem jutunk messzire. Miert BKV reszelo a neved, komolyan?

Ofélia . 2009.09.24. 19:30:11

@Blogger Géza: A vizit díj akkor is hasznos lett volna!!!

Na nem baj majd jövő szeptemberben úgyis bevezetik!!!!

Öreg Sam 2009.09.24. 19:31:47

@Kobe:
Akkor legalább cigizz,hogy legyen valami viszonyitási alap! -))
Van némi igazad,cserébe ismerd el,hogy én sem hazudok.
Van/volt valami kályha,ahonnan el lehetett volna indulni...
Ha csakn szentségelni tudunk,azzal nem leszünk előrébb.
Abban igazad lehet hogy az a bizonyos kályha nem volt elég meleg,de valami elkezdődött volna.
Most dagonyázunk kényelmesen a langyos mocsárban és néha kiböfögünk,hogy valaki hozzon már melegebb vizet.
Én egy vidéki tahó vagyok,de lekopogom (fán,alulról 3-szor) ahogy kell,nekem még igazi bajom nem volt a dokikkal sem,meg a kórházakkal sem.Vannak ismerős dokik,tudom hogy nem könnyű nekik. Szinte bentlakó a klinikán adjunktus létére,annyi a meló.
Nem régen nősült,gyerekre esélye sincs egyelőre szintén doki feleség mellett.ű
Ezzel nem azt mondom,hogy 300 ft-ok megoldanák a gondját,csak azt,hogy ezzel lehetett volna levakarni a nem odavaló "pácienseket".Első lépés,de egy világ körüli út is egy lépéssel kezdődik...

Blogger Géza 2009.09.24. 19:37:47

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben: Hát ez nem hiszem, de arra én is kíváncsi vagyok mihez kezdenek ezzel a csődtömeggel, amit egészégügynek hívnak. Én az állami keretek között megvalósuló de többszintű ellátásban hiszek. Vagyis, ha plusz szolgáltatást akarsz, (nem 20 hanem 2 ágyas kórterem stb.), azért fizess többet, kiegészítő biztosíást stb. Így lenne plusz pénz, de legálisan, nem a dokik Audijára, hanem a kórházra költve. Ugyanakkor az alapellátásból nem zárunk ki senkit, amit a vizitdíj bizony megtesz.

Kobe 2009.09.24. 19:38:47

@Öreg Sam: újabb baki, nem dohányzom. Nekem az nem tűnik megoldásnak, hogy 10 millió ember teljes ellátását 4 millió munkavállaló korú fizeti, annak 10%-a munkanélküli, másik 30% meg kevesebbre vagy egyáltalán nincs legálisan bejelentve. Nem hiszem, hogy az egészségügy reformja az lenne, hogy amiért 1x már fizettél, még egyszer megsarcolandó, így nem csak a 300 forintot fizetem, mert meggyőződésem, hogy a jelenlegi járulék is csökkenthető, ha minél szélesebb réteg dolgozik legálisan, szerintem ebből állna a probléma megoldása. Az nem megoldás, hogy msot fizess 300-at, de nehogy elmenj rendesen dolgozni, azt jövőre fizess 3000-et mert szépen fogynak el a fehérgazdaságban dolgozók...

Blogger Géza 2009.09.24. 19:41:26

Amúgy egyes tanulmányok szerint a dohányosok a jövedéki adókkal jóval több pénzt fizetnek be az államkaszába, mint amekkora pluszköltséget okoznak az egészségügyben. Ne feledjük, rövidebb ideig élnek, kevesebb ellátást is kapnak emiatt. Mondom én mint nem dohányzó.

BKV reszelő 2009.09.24. 19:46:14

@m.j.: Provokálni csak azt lehet, aki saját magával nincs kibékülve mert tudja, hogy nem száz amit csinál, ahogy csinálja, stb. Azt pedig kell is.

Fura, de eszemiszom még az apám faszozása közben sem tudott kihozni a sodromból. Nem is tud. Ha ő így beszél/ír, akkor ez az ő szintje, megérdemli, hogy megrekedt ott, ahol van. Ilyen stílussal nem is való máshová. Szalonképtelen. A stílus mellé pedig általában passzol a többi, a morál - amire nagyon érzékenyen reagált, pedig ő maga minősítette, és az életminőség.

A nevem a bkv figyelő miatt az, ami. Csak én ellendrukker vagyok ott.

Öreg Sam 2009.09.24. 19:46:54

@Blogger Géza:
Azt hiszem igazad van!
Nézzen ki Angliába,aki orvosi csodát akar látni!
Még odáig sem kell menni,csak a sógorokig.
Sopronban,Győrben a fogdokik már szállodákat üzemeltetnek.
Arra én is kiváncsi vagyok,hogy ebbe a szarkupacba ki mer érdemben belenyulni,de azt hiszem nem érem meg-))
Időben megöl ma méreg-))

BKV reszelő 2009.09.24. 19:49:50

@Kobe: Sajnos azon kevesek egyike vagy, akik megértik, hogy nem a bankárok pénze hiányzik innen, hanem 6000000 magyar ember munkája. Nem a tessék-lássék munka, abból akad bőven, a konkrét példában például az eü területén. Nem az öncélú papírgyártás, ld. közigazgatás. A produktív termelő munka. Az ugyanis pénzre cserélhető, a pénzért meg lehet venni ezt-azt. Sajnos a kevés pénzünkkel is csalók (rabló)gazdálkodnak, kampányra költik és a szaporodó teherre - cigányság - mert az rájuk szavaz kevés pénzért. Ez az út feleim, lefelé vezet. ...és egy idő után olyan meredekké válik, hogy nem tudsz már visszafordulni, csúszol tovább.

Rigómező 2009.09.24. 19:50:48

Tényleg nagy gáz lehet a János Kórházban, itt egy kaland a szemészetről:
szept. 11.-én 13'10 kor bementem a szemészetre vizsgálatra( rendelés 14'00-ig) mert már a villamos számát sem tudtam leolvasni, belekalkulálva,hogy sokan lesznek és nincs kért időpontom Bent a váróban egy árva lélek sem volt , egy férfi éppen kijött a rendelőből, tehát tényleg senki. Kopogok, bemegyek két termetes asszony egy asztalnál, mondom, hogy egy egyszzerű szemvizsgálatot szeretnék, kérdik: be van jelentve? Nem, mondom de éppen senki nincs, kint sem, hát essünk túl rajta. Neeeem ,kérjek időpontot... De nincs itt senki. Nem baj, MENJEN EL OPTIKUSHOZ mondják, rákérdeztem, hogy ezek szerint megtagadják az ellátásomat és megerősítik a válaszukat miszerint menjek optikushoz? Igen válaszolták fölényesen.
Megkerestem az igazgatóságot és panaszt tettem. Talán arra elég lesz,hogy a vezetőség megnézze mi megy ott? Helyettük is mély szégyenérzettel, hogy az én ketületemben az én kórházamban ez megtörténhet, vajon mit tesznek meg más esetlenebb emberekkel, elmentem egy optikushoz. Az Alkotás utcában volt legközelebb és 3 ezerért 7 perc alatt megkaptam amit akartam orvosi diagnózis nélkül .

Öreg Sam 2009.09.24. 19:53:45

@Kobe:
Azt gondolom,hogy elbeszélünk egymás mellett.
Nem szokatlan a dolog,köteteket irhatunk erről a témáról együtt,meg külön-külön is.
OK meghajlok nagyságod előtt!
Lehet nyavalyogni,matekolni,de ez az összes szar még mindig nincs ellapátolva.
Mondd,te hogyan kezdenél hozzá?

Ofélia . 2009.09.24. 19:54:44

@Blogger Géza: Erre is volt elképzelés de élő példaként csak a mostani hiradókat kell megnézni és az ember mást sem hall:

Ha nem kapok pénzt te aztán meg fogsz halni!!!

Mindenki őrült módon követel és az ősi jussát félti de arra senki nem gondoll, hogy a markok folyamatos tartásábol nem lehet megélni csak beléjük lehet köpni!!!

Most sokan a választásoktol várják a kánaánt de fingjuk sincs a valós helyzetröl.

Kirakatperek folynak a jéghegy hegyes csúcsán és mindenki köpköd mindenkire!!

Adót csalni lógni, főnököt útálni, lébecolni, nem tanulni, öreget verni, merciröl ábrándozva kivillanó segget riszálni, seggrészegen ordítozva a másik anyját szidni, megvenni kilóra a lopott pénzböl, és folyamatosan SÍRNI az most a menő!!

De dolgozni és összefogni... hát az büdös a magyarnak!!!

Szép hazánk alapfelfogása ADÖKÖLJÖN MEG A SZOMSZÉD TEHENE IS!!!

Még hat év és jóérzésü ember az utcára sem mer kimenni és nálunk forgatják a MAD MAX befejező részét: Díszlet nem kell rendelkezésre fog állni ingyen:(((((((((((((((((((

Tsakazertish 2009.09.24. 19:58:09

@BKV reszelő: Annak a közel 400 köztörvényesnek közel mintegy 20 évvel ezelőtt az egyik első dolga volt, hogy saját magukat bebetonozzák 4 évre, ezek a köztörvényesek azóta sem visszahívhatók... Úgyhogy más lehetőség híján - emberek! 2009-et írunk, a fizikai erőszak európában már túlhaladott - marad a siránkozás meg az, hogy köztörvényes-választáskor jómagam azzal teszem le a voksomat, hogy ezek közül nem kívánok megválasztani egyet sem...

Tsakazertish 2009.09.24. 19:59:25

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben: Amennyit én iszom, abból egy jó (rekesz) sörre való sem megy a közösbe:D

Mikkamak 2009.09.24. 20:03:41

Egy ismerősömet du. fél kettőre hivták be valamilyen vizsgálatra a helyi kórházba. Órákkal később még mindig ott ült, akkor derült ki, hogy még vagy 20 embert hivtak be ugyanarra, ugyanakkorra. Na, kiverte a balhét. És világosan megmondta az - először - ordibáló asszisztensnek, plusz az orvosnak, hogy pontosan honnan is a fizu. Az illetők szóhoz sem jutottak.

A helyzet az, hogy igenis van - lenne - pénz az egészségügyben, DE addig, amig a t. orvosok úgy lopnak, ahogy tudnak, és egyébként is, senkinek nem érdeke, hogy rendbetegyék nem lesz rend. Nem felakasztani kéne embereket. Fel kéne emelni a fizetést, és nagyon szigorúan betiltani:
1. hálapénzt - aki egy fillért is elfogad, az mondjuk 5 évig nem dolgozhat orvosként
2. a kórházban, TB-nek elszámolt bármilyen "magánrendelést". Büntetés: ugyanaz.
Mert ugye, most elmegy az ember a doki magánrendelésére, majd "magánbetegként" a kórházba, ahol a közösből gondosan "félretett" és TB-nek elszámolt "magánágyon" gyógyul az illető, természetesen kórházi felszereléssel ellátva, a doki zsebébe fizetve. Ez LOPÁS!

A probléma az, hogy az ebből maximális hasznot húzóknak nem tudnának akkora fizetést adni, amivel a jelenlegi bevételt ki tudnák váltani, és általában ez - a kb. 5-10% - az, aki minden érdekképviseleti és döntéshozó szerv vezetésében ülve mindent és mindig meg fog akadályozni, és savanyú képpel nyilatkozva tömeges betegpusztulást vizionál (még a 300 Ft-os vizitdij bevezetésénél is, mert ennyivel is kevesebb jut neki). És persze ők a példakép az ifjúságnak.

Ofélia . 2009.09.24. 20:06:20

@Tsakazertish: De legalább dohányzol!

Már csak abban reménykedek, hogy szereted a töltött káposztát és a dugást sem veted meg:DD

Öreg Sam 2009.09.24. 20:06:50

@Kobe:
Ujraolvastalak.
Legalább csavarj egy jointot!
Lenyen már egy viszonyitási alap! :))))))

NashVegas 2009.09.24. 20:12:04

@BKV reszelő: Alapvetoen jo is lehetne a meglatasod, de mint mindennek, ennek is ket oldala van. Egyet ertek teljesen eszemiszom-mal, azt viszont sajnalom, hogy eldurrant az agya, mert ezzel tenyleg az ellenkezojet tamasztja ala, mint amit mondani szeretne.
Kedves reszelo a hippokrateszi eskuhoz senkinek semmi koze. Ez egy jelkepes dolog, ami tul van dimenzionalva a tarsadalmi erzekenyseg miatt. Alapvetoen sokkal inkabb arrol kellene szolnia a dolognak, hogy vannak jogok es kotelessegek. Az orvosnak kotelessege a legjobb tudasanak megfeleloen, emberseges modon eljarni, DE joga van a raharulo felelosseghez melto megbecsuleshez, elethez. Hogy melyik elorebbvalo azon lehet vitatkozni, csak nem erdemes. Az ekezeteim hianya nyilvan elarulja azt, hogy az en allaspontom szerint az utobbi teljes mertekben hianyzik Magyarorszagon. Nemcsak anyagi, hanem moralis szempontbol is. Bar szerenytelenseg nelkul mondhatom, hogy talan otthon is szukseg lenne a szaktudasomra.

lelenc61 2009.09.24. 20:13:49

A János kórházba vitték a törött kezű gyerekemet.Altatás után kikötötték a begipszelt kezét az ágyhoz.Olyan tálcán hoztak neki enni, ahol a tányérok fedelét csak két kézzel tudtam én is levenni,a gyerek sehogy.Amikor bedagadt a keze a gipsz alatt, az orvos megvágta a szoros gipszet,és a kezét is többször megszúrta. Végül saját felősségünkre máshová vittük.Ott kicserélték a gipszet,akkor tűntek elő a szúrt sebek.Soha többet nem megyek a János közelébe. Ja, és éjszaka a többi gyerek mászkált a folyosón a nővért keresve, mert az egyik szobatárs órákon át hangosan jajgatott a fájdalom miatt,és senki nem hallotta...

Tsakazertish 2009.09.24. 20:20:11

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben: Természetesen:)
Azon ritka szerencsés helyzetben vagyok, hogy 21 éves korom (a diplomám megszerzése óta) folyamatosan dolgozom, igaz az azóta eltelt 21 év alatt a hatodik munkahelyemen, de mindig - nem minimálbéren!) bejelentve, adót, nyugdíjjárulékot és TB-t fizetve. Egyetlen munkahelymről sem küldtek, mindenhol megérezték a hiányomat, szeretek dolgozni, párom szerint egyszer még "rendeletileg tiltanak el a munkától", igen!, szeretem a dugást, töltöttkáposztát és a jó zsíros és ízletes magyaros ételeket, dohányzom is, de inni csak jeles ünnepeken. Az orvosoktól félek, mint a tűztől, holott szinte barátomnak tekintem a haláli jó fazon, nyugdíjas körzeti orvosomat:), de ötévente, jogosítvány újításkor látogatom csak meg a rendelőjében. A munkámmal és életvitelemmel is szinte két végén égetem a gyertyát, 42 évesen már érzem, hogy kopok én is, de beteg csak akkor vagyok, ha már nem tudok elmenni az orvoshoz (olyan még nem volt), ha meg nem vagyok beteg, minek menjek?
Nos, mindezek után elvárom a természetfelelőstől, hogy valahol hirtelen érjen a halál, cserébe megígérem, hogy úgysem fogok sem a befizetett nyugdíjjárulékomból, TB-mből, jövedéki adómból visszakérni egy fillért sem, úgysem érném meg, mint az "eltartók" többsége sem.
Megfelel-é ez így?:D

BKV reszelő 2009.09.24. 20:21:49

@NashVegas: Látod ez így teljes mértékben akceptálható ! Előre van helyezve a kötelesség és csak annak elvégzése után nyúlik ki a marok a pénzért.

Eszemiszom fordítva áll a dologhoz. Marka nyújtva és majd tesz is ha van már a zsebben. Nem nem. a zsebe üres marad.

A megbecsülésért sajnos meg kell dolgozni és nem is kicsit ! Sokszor kell a szabadidőben és akár viszontszolgáltatás nélkül is nyújtani ezt-azt....akkor jön az erkölcsi megbecsülés bizony és azt követi az anyagi. Sajnos nem elég 14 évig ücsörögni az iskolában, mert azért nem jár bankvezéri fizetés. Az olyan befektetés, amit más finanszíroz - ez is rossz szerintem itthon - de neked fogja a hasznot hajtani. ...ha hajlandó vagy kicsit tenni érte. Sajnos kevesen gondolják így és ez eléggé látszik is ezen az országon, ezen a társadalmon.

Valószínűleg öreg napjaimra én is ékezet nélküli gépről fogok nosztalgiázni ide, ezirányú törekvéseim eredménnyel kecsegtetnek, de rettenetesen fog hiányozni ez az ország...a benne élő emberek nem.

farkas 2009.09.24. 20:22:20

Kellene ide egy népszavazás, az rendbetenné az egészségügyet most már aztán végre.

Tsakazertish 2009.09.24. 20:23:14

@Tsakazertish: Hja, és mindezek mellett engedtessék már meg nekem, hogy "káros" szenvedélyem is lehessen!:-P

Fairy Girl 2009.09.24. 20:24:26

@eszemiszom: Van különbség aközött, hogy hűdekedves vagy-e egy beteggel hajnali 3-kor, vagy hogy kib@szott bunkón (elnézést) leordítod a fejét egy normál hétköznapon, rendelési időben.

Fairy Girl 2009.09.24. 20:30:15

Egyébként pontosan ezt a piszkálódást meg személyeskedést gondoltam hogy na végre egysezr elkerüljük, de nem hazudtoltátok meg magatokat (kommentező egyének). Persze hogy jön egy orvos, aki leosztja az észt (tökmindegy ebből a szempontból, hogy egyetértek-e vagy nem), meg másvalaki, aki van olyan okos, hogy felveszi a kesztyűt (szintén mindegy hogy egyetértek-e), és kezdődik a dobálózás :D
Komolyan, élvezet, jó hogy visszajöttem beleolvasni :)

NashVegas 2009.09.24. 20:32:15

@Fairy Girl: Nincs itt leosztas, inkabb szomorusag, mely szomorusag.

BKV reszelő 2009.09.24. 20:33:08

@Fairy Girl: Magamra veszem, mert rám célzol szerintem.

Sajnos ez a piszkálódás elkerülhetetlen. Ha elkerüljük, akkor nem beszélünk lényegi dolgokról és akkor kár is a sávszélességet foglalnunk a pornó elől :) Ha probléma adódik az életben, akkor bizony a legrövidebb út a rendezése felé a nyílt dialógus, lehet sérelmeket is felhozni, de higgatnak kell maradni és befogadóan kell ülni a partnerrel szemben. Az "apád fasza" nem ilyen...

tehát mosom kezeimet, hogy róma felől is idézzek, ha már a latin az orvoslás nyelve :)

mutti0710 2009.09.24. 20:35:08

modart.blog.hu/ itt érdemes nézelődni

sakha 2009.09.24. 20:37:15

Eszemiszomnak. Sajnos a vízszerelős hasonlatod nem működik, mert ő nem kap mellette fizetést az államtól -csak azt amit te fizetsz neki. Lehet, hogy a hajnali hármas rendelés neked nem tetszik, de az ingyen tanulás az egyetemen az tetszett, illetve gondolom tetszik a para zsebretétele.

Sajnos nem tudlak sajnálni. Olyan szakmákban, ahol emberekkel kell foglalkozni: tanár, orvos, recepciós, pincér benne van a pakliban, hogy vannak köztük hülyék is, akik nincsenek tekintettel rád.

Ha nem tudnád: az orvos nem szívességet tesz, amikor gyógyít, hanem egy, az állam által előre kifizetett szolgáltatást ad. (az hogy milyen áron veszi meg az állam, az más kérdés)

Fairy Girl 2009.09.24. 20:38:30

@Rigómező: Épp ezt akartam kérdezni korábban, hogy egy kórházban nincs ilyen panaszkönyv-szerűség, mittomén, ahova be lehet írni a panaszt? :) elvégre fogyvéd blogon vagyunk, vagy mi a szösz.

NashVegas 2009.09.24. 20:38:53

@BKV reszelő:
Angol az a latin, ma mar...
De azt sem beszelik a kollegaim nagy resze.

Egyszer pl .azert hivtak le a traumara konzilumba, mert a beteg angolul beszelt es nem ertettek. Azt gondoltak majd a pszichiater megoldja.

Mit irjak meg?

NashVegas 2009.09.24. 20:41:18

@sakha: Ugye Te sem gondolod ezeket komolyan?

Latod ez igaz a magyarokra - bele sem probalnak gondolni a masik helyzetebe. Csak az EN, EN, EN...

Fairy Girl 2009.09.24. 20:43:50

@NashVegas: @BKV reszelő:
szavaimban némi iróniát próbáltam csempészni, pártatlansággal körítve.
Emellett akkor még nem láttam az apádfaszozást, mert korábban írtam a kommentet, minthogy eljutottam volna ehhez a részhez. Ott még csak simán osztogattátok egymást eszemiszom bajtárssal (akinek egyébként jó, beszédes neve van :) ) :D

Egyébként én (nem lévén sikeres) tökre örülnék, ha nettó 100-at keresnék. (Napi nem 8 óra munkával.)

BKV reszelő 2009.09.24. 20:43:53

@NashVegas: A latin kifejezéseket nem is tanítják manapság ? Nem tudtam. Kölyökkoromban volt egy lábtörésem, akkor latin szavakkal írták le az rtg. képet szövegesen. A doki meg jófej volt, lefordította nekem, mert kíváncsi voltam mit jelent, meg gondolom emberből volt és a lelkemet is kezelte a lábam mellé. 9 éves voltam és a suliból mentő vitt a kórházba, a szülőket meg nem tudták elérni estig, így egy egész napot heverésztem a folyósón. Jó volt, hogy nem egy "törés" voltam, hanem egy srác, akinek eltört a lába. Aki érti, hogy mi a kettő között a difi, az az érzést is érti.

Fairy Girl 2009.09.24. 20:45:40

@NashVegas: Jaj igen, szeretem ezt az "ingyen tanultál az egyetemen" dolgot. Én nem vagyok orvos, távolról sem, de egyetemen dolgozom, szóval baromira tudom, hogy nincs az ingyen, de nincs ám! De lécci ne kezdjen senki oltani mert mennem kell egészséges életmódot élni, vagyis szobabicajozni egy órát, hogy ne kelljen betegnek lenni vagy mi. :P

NashVegas 2009.09.24. 20:46:11

De latin, de a naprakesz dolgok, azok mar angolul vannak. Csak utalni szerettem volna az altalanos magyar analfabetizmusra...

BKV reszelő 2009.09.24. 20:46:38

@Fairy Girl: Én meg ismerem magamat, már 43 éve élek magammal - nem könnyű - így tudom, hogy döfködöm a nekem nem tetsző embereket. eszemiszom nem tetszik, mert nem az a típus, aki megérdemli az életet szerintem. Haszontalannak tűnik. Persze tévedhetek, de az az életszemlélet, amit idevezetett...az annyira magyar...annyira megérdemli a sanyarú sorsát...nem véletlenül írtam neki, hogy szarban a haza, más ennél kevesebbért is tud becsületesen dolgozni és nem flegmán lógni, mert szerinte az a pénz kevés amit kap...mondjon fel és hess a fenébe :)

Kapitány_1 2009.09.24. 20:47:38

@eszemiszom: már megbocsáss doktor úrrr, nem ezért kapod a fizud és fogadod a hálapénzt? Ha akkor érzi úgy, hogy dokihoz kell mennie, akkor úgy megy, neked meg kötelességed, hogy udvariasan és legjobb tudásoddal segíts rajta és nem ugatsz hozzá.
Szégyene vagy a dokiknak.

BKV reszelő 2009.09.24. 20:48:26

@NashVegas: A nyelv a magyar gyenge pontja. Nem értem mi a gond egy kis angollal. Sőt ! A magyar arra sem hajlandó, hogy világot lásson és befogadja azt, amit máshol jobban csinálnak, hanem ül itthon a sötét középkorban és feltalálja a kereket újra...igaz szögletesként, hogy egyedi legyen...utána nem érti, hogy miért nem megy a forgalom. :)

Fairy Girl 2009.09.24. 20:48:55

@BKV reszelő: részemről bátor dolognak tartom valakiről pár internetes komment után megállapítani hogy megérdemli-e az életet (nem hasonlít-e ez csöppet az ócsárolt orvosok diagnosztizálási módszereihez? - kérdem halkan, és nem kevés malíciával), de mivel itt a hangulat alapvetően vidám, és másra úgyse jó már ez a csütörtök este, azt mondom: miért is ne? :D

vuvuvu2 2009.09.24. 20:49:03

Tavaly nyáron szereztem érdekes tapasztalatokat a Bp.11.ker.Fehérvári úti szakrendelő fülorrgégészetén.

Tudtam hogy van időpontrendszer, de azt is, hogy azért be lehet jutni meg aznapi időpontkéréssel is. Pénteken tudtam normális időpben odajutni munka után, akkor már 1-2 hete érzékeny volt/fájt a jobb fülem. Pénteken a rendelés vége előtt 1 órával értem oda, és a bejelentkezéskor jeleztem, hogy aznapra kérek időpontot. Hát azt nem lehet, mert nagyon sok a beteg. Erőszakos voltam, így végül adtak időpontot. Felmentem, egy beteg sem volt ott, azonnal behívtak. A doki (egy idősebb f***i) éppen újságot olvasott, valszeg megzavartam, és persze le volt adva a drót az időpontosoknak hogy mindenkit el kell hajtani. 1 perc alatt megvizsgált, elrendelte a fülmosást (ami után nem törölték ki remdesen a fülemet szóval ha előtte megfázás miatt volt gyulladásban akkor ez jól rásegített a további gyógyulásra :-) és utána viszlát. 2 hét múlva visszamentem, mivel mégjobban fájt a fülem, persze egy másik dokihoz, kaptam cseppet végre, ami aztán segített, de a végleges gyógyuláshoz hónapok kellettek.

BKV reszelő 2009.09.24. 20:49:57

@BKV reszelő: Ja, és mindezt úgy mondom, hogy közben maximálisan egyetértek NashVegasszal abban, amit a megbecsülésről írt !

BKV reszelő 2009.09.24. 20:51:23

@Fairy Girl: Ó félreértesz ! Nem úgy értettem, hogy bár ne jött volna a világra ! ...habár :)... A jó életet nem érdemli, amit elérhetne, ha nem ilyen magyarul gondolkodna. Nem is fogja elérni...így nem.

NashVegas 2009.09.24. 20:53:11

Na, viszlat. Ugy latom javithatatlan a helyzet. Nincs Magyarorszagon olyan, akin emberseges modon tudott segiteni egy orvos. Es mindenki rengetek halapenzt adott. Szuper!

BKV reszelő 2009.09.24. 20:54:34

@NashVegas: Szevasz !

Van, de sajnos már nem él egyik sem.

BKV reszelő 2009.09.24. 20:56:19

@BKV reszelő: ...és hálapénzt nem adok, soha nem is fogok, viszont ha nem felel meg, otthagyom a fenébe, rohadjon rá a rendelője naívan. Inkább elmegyek magánrendelőbe, ott tudom, hogy fizetek, kapom az árut és kész. A közpénzeseknek is fizetek, közbejön az állam és mire odaérek az áruért, letolnak , hogy mit képzelek én, kapnom kéne valamit a pénzemért ?! Na neee....

Kobe 2009.09.24. 20:57:57

@Öreg Sam: leírtam. Adóterrorral, az apehest nem az irodában vegetálni állítanám be, hanem kiküldeném az utcára, bírságoljon, számlaadás elmulasztása miatt. Nálunk van olyan bolt, amit már legalább 7-8x bezáratták, minimális bünti, 9edszerre kinyitott, azóta sem ad blokkot, és ilyen tömegével akad az országban. Ha a bírság a 10xese lenne, vagy le kéne csücsülni az adósok börtönében (onnantól kezdve meg repült az erkölcsi, repült a vállalkozói), valószínűleg futótűzként menne híre, és tejelnének, mint a kisangyalok. Azt a fodrászt, kozmetikust, műkörmöst, aki csak bejelentkezés alapján dolgozik - ergo csak ismerősnek vágja, nyírja, stb - kapsából bezáratnám, mert ilyenből is 1000 számra akad aki évtizedek óta minimálbéren jelenti be magát, mégis 3 emeletes családi házban pöffeszkedik.
Én ezzel kezdeném. lehet, hogy kiüresednének a boltok rövidtávon, hosszú távon asszem megtérülne. Akkor nem kellene ilyen ktgvetési hiányokról beszélgetni. Uztána folytatnám azzal, hogy a politikusokra is ráeresztek egy vagyonosodási nyilatkozatot, maximalizálom az állami szférában vezetőként, politikusként dolgozók bérét, a kampányokra nem adnék pénzt állami alapon, szedjék össze maguk (furcsamód ezt válságban egyiknek se kurtitották meg ? :S)
Nyugaton a kapitalizmus eljutott odáig, hogy az emberek felfogták miért fizetik amit, nálunk megmaradt azon a szinten, hogy nincs aki elnáspángoljon érte, ha kijátszom a rendszert, ez a fene nagy szabadság. Régen azért terrorban kicsit mást jelentett, ha az ÁVÓ-s, vagy rendőr autó begördült a ház elé, vagy csak a rendőr. Manapság meg ha megállít, beszarás helyett egyből - zsebbe mennyi ? ez a nonszensz. Olyan kurva nagyra lettünk a fene nagy szabadságjogokkal, hogy már a logikát is feláldozzuk érte. Kínában kisebb hibákért embereket végeznek ki (pl volt a tejbotrány kínában, aki véletlenül keveredett bele, annak is sortűz lett), nálunk meg löködik a beteget kórházról kórházra mint a billiárdgolyót, és a végén megállapítják, hogy de hát ez a nomrális és nincs is vétkese a dolognak ? Tudom, hiszem, hogy ahol terror van, ott fegyelem is van, nincsenek vadhajtások, szeretek kínával példálózni, diktatúra alatt 100x nagyobbat fejlődik, mint mi, valószínűleg mert ott van annak foganatja ha valaki trükközik az állam pénzével, ha valaki nem, vagy rosszul látja el a munkáját...könyörgöm, ők 1,3 mrdan vannak, és boldogulnak, mi európa közepén 10 millióan nem tudunk tenni magunkért ?....említettem, nálunk akkroa szabadság van, hogy ilyen "visszalépés" nem kivitelezhető, viszont egy adóterrort azt kifizetődőnek tartanék.

Kobe 2009.09.24. 21:01:15

@Kobe: és azt kihagytam, hogy azokat a cégeket, akik szinte csak 4 órában, a minimálbér feléért (havi 30 ezer forintért) dolgoztatnak, mint a tesco, ellenben minden kedvezményt igénybe vesz az ember után - start kártya, vagy mint az elcoteq, akik azért rugják ki a melósokat mert nekik derogál mg a minimálbér után is járadékot fizetni, na, az ilyen multikat bottal kergetném el az országból, nemhogy a keblemre ölelném őket....

Mihu 2009.09.24. 21:10:51

@Cpt01: Ez azért nem teljesen így van. Te örülnél ha valami komolyabb bajod lenne, elmennél vele az ügyeletre és a doki pont azért nem érne rá, mert valaki olyannal foglalkozik akinek jobb éjszaka bemenni, mint napközben kivárni a sorát?
Én is egészségügyben dolgozom,de nem a gyógyításban. Volt hogy benn voltam este a sürgősségin , jön az ember megkérdezik tőle hogy mi a baja, azt mondja fáj a feje, megkérdezik mióta? Hát úgy két hete, de most már nagyon zavarja.
Erről ennyit.

BKV reszelő 2009.09.24. 21:11:59

@Kobe: A kínai embertípus is más nagyon, mint a magyar. A kínai itt is boldogul fura módon.

BKV reszelő 2009.09.24. 21:13:23

@Mihu: Ha meg elmegy azonnal, akkor letolják, hogy miért nem dobott egy panadolt...erről meg ennyit. Ha van sapkája a fizetővendégnek, akkor azért, ha meg nincs, akkor azért. A pénzt fura módon nem dobják el, az mehet a zsebbe.

Cs@tLós 2009.09.24. 21:14:55

Sziasztok!

Ugyanez a stílus a Péterfy Sándor kórházban is.
Aug 21.-én be kellett mennem, ugyanis előző nap elfertőződött 1 sebem és megindult a kedves kis piros csík ami ugye vérmérgezés. Remek, telefon, hol van ügyelet, hogy kapjak tetanuszt. Az ügyelet közli, hogy ők nem adhatnak tetanuszt, megvonták tőlük, legyek szives a baleseti ügyeletre elfáradni. Ez pedig a Péterfyn van. Elméletileg érkezési sorrendben mennek be az emberek, többnek semmi baja nem volt, szökdécselve ment be a rendelőbe, közben közölte a várakozókkal teljes vigyorral, hogy neki kartörése van, majd később jött ki a gipszelőből gipsz nélkül 2 perc alatt. Biztos volt kartörése. Bent volt 3x5 percet az orvosnál, úgy hogy semmi baja nem volt, és ugye ez egy baleseti ügyelet, voltak akik TÉNYLEG súlyos sérülésekkel ültek ott már 3 órája.
Nekem a lábfejem már 2x akkora volt mint normális esetben és püspöklila lett, kezdtem az ájulás szélére kerülni. Ekkor 5 és fél órája voltam a váróban. 1 tetanuszért amit 2 perc beadni.Látja a sebet, a vörösséget, a csíkot, ennyi. Amikor kijött a doki, kérdeztem, hogy ha 5 órája várok, sejthető-e, hogy még mennyit kell várnom (1 óra v még 5), m rosszul vagyok már...elkezdett velem minősíthetetlen hangon üvölteni, hogy, hogy képzelem, ő már reggel 7 óta ott van, mit pattogok, ha rosszul vok, akkor ő mit csináljon??? És meredt rám, komolyan ijesztő volt...majd folytatta az üvöltözést, hogy ha tényleg OLYAN rosszul vok, menjek a másik sarokban lévő váróba és feküdjek le a padra (ahonnan meg nem hallottam vna ha szólítanak)...mondtuk neki, hogy mi csak kérdeztük (tényleg csak érdeklődtünk, hogy tudjuk, hogy mi lesz), és ha nem velünk ordítozna, hanem csak válaszolt volna, és visszamegy, akkor már két beteg bemehetett volna. Még beszólt vmit, majd TELJES ERŐBŐL ránkvágta az ajtót.
Nemsokára bekerültem, az orvos DOHÁNYZOTT a kezelőben (a kórház 200m-es környezetében nem lehet dohányozni, nemhogy a kezelőben) és szépen a bagós kezével fogdosta a sérült lábamat.
Belémvágtak egy tetanuszt, menjek az ambulanciára. Olyan állapotban volt a lábam, hogy benntartottak éjszakára.
Ha nem viselkedtek volna így, ha lenne 1 logikusabb rendszer (a törött karú 2 látogatása közt bemenne 1 újabb sérült) akkor nem jártam volna így.
De legalább nem aláztak volna meg.

Mihu 2009.09.24. 21:15:22

@BKV reszelő: Háát azért igazság van benne, de én ebből a szempontból szerencsés helyzetben vagyok.
Mindíg tudom kit keressek.

BKV reszelő 2009.09.24. 21:20:00

@Mihu: Ja, dolgozzon mindenki az eü-ben, mi ? Nos, te meg ne sírj ha szar a számítógéped, én sem sírok, mondjuk én tudom, hogy mihez kell nyúlni. Ez meg ilyen.

Kobe 2009.09.24. 21:21:32

@BKV reszelő: és azt nem érzed furának, hogy a kínai, aki élete felét diktatúrában töltötte, idegen földön talpraesettebb, mit sok helyi ? Nekem, amikor testvéreimmel, unokatestvéreimmel veszekedtünk egy játékon, és hangoskodtunk, berontott anyám és 2 perc alatt rendet tett pár maflással. Ugyanez megy nagyban, sok vijjogó vércse tépi magát egy dögön, hogy ki tud nagyobb darab húst kiszakítani, csak sajnos "anyuka" 20 éve szabadságon van, így nincs aki rendet tegyen....ezért lenne ideje valami pótlék után nézni, legyen az a szigorú adószabályok, komolyabb bírságok, bármi amitől megretten az ember

BKV reszelő 2009.09.24. 21:28:01

@Kobe: A büntetés mértékének a növelése már semmit nem ér. Ne hülyülj, átmegyek a piroson és a havi pénzemet elszedi a rendőr. Inkább a kivételkezelést kéne megszüntetni...az sokat javítana a morálon...és persze az ügyeket végig kéne vinni, nem elsüllyeszteni...

Kobe 2009.09.24. 21:43:18

@BKV reszelő: de épp ez a lényeg, hogy hiába magas a büntetés, ha ki tudod játszani, mert lehetőséged van kérvényezni, ilyen olyan indokkal - hibás volt a lámpa, stb...ellenben ha tényleg minden áthajtásnél lekapnak és be kell fizetned, előbb utóbb rájössz, hogy mégiscsak megéri szabályosan vezetni. Valószínűleg az a boltos, aki havonta kapna 800e-1 millás bírságot, meggondolná, hogy ad a e blokkot vagy sem....végigvitel alatt meg azt értem, hogy nem kérvényezgetni, enyhítést kérni, stb, hanem igenis legyen valami, amivel felelnie kell az illetőnek azért, amit csinált. Vagy a vállalkozói igazolványával, vagy a pénzével, vagy mással.

nme2 2009.09.24. 21:47:58

Üdv a fórumozóknak!

4 éve dolgozok orvosként, belgyógyászaton. 1 év múlva fogok szakvizsgázni, 4-5 ügyelettel keresek 115-120 eFT-ot (nettó), a paraszolvencia legjobb esetben sem több 20-40 eFt-tól. Adjuk már össze kérem! Gyakran egy diplomás ápoló is többet keres ettől a műszakpótlék, ágy melletti pótlék stb. miatt. A főnővérek fizetéséről nem ejtek most szót....
Az osztályvezető főorvosok legális keresete 4-5-6 szakvizsgával 20-30 év pályán eltöltött év után sem több nettó 150-160 eFT-tól, az Audik, BMW-k mögött nagyon sok szakmai munka, studyk, előadások, magánpraxis (ugyebár munkaidőn kívűl) áll. Egyértelmű, hogy a szakma egy része- mint bárhol máshol nem több, mint - pénzéhes kókler. :(

Úgy gondolom, hogy nagyon sok embernek segítünk nap mint nap. A becsülettel, hivatástudattal dolgozó ápolókat, asszisztenseket, orvosokat próbáljuk meg megbecsülni, ne a negatív példák kiragadása legyen mindig a fő beszédtéma.

Jenya 2009.09.24. 21:51:56

Miért nem a körzetinél kezdett a főszereplő? miért megy kórházba ahol mindig káosz van???? Fel nem tudom fogni.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:01:38

@nme2:
Na, fizetést hazudni én is tudok. Az, hogy te mennyit keresel, nem indokolja, hogy taplón, lekezelően, hányavetien bánj beteg, elanyátlanodott, kiszolgáltatott Emberekkel. ŐK nem tehetnek arról, hogy te mennyit keresel, DOKTOR ÚR! Hallottál már olyan tűzoltóról, aki nem mászott fel a tetőre, mert nem fizetik meg? Hallottál már olyan vöröskeresztesről, aki nem vitte ki a kaját-teát az éjszakai (decemberi-fagyos) körjáratra a hajléktalanoknak, mert nem fizetik meg??? Ők mit szóljanak?

NEGATÍV PÉLDÁK KIRAGADÁSA??? MINDEN NAP HALLUNK LEGALÁBB KÉT-HÁROM ILYEN ESETET! És akkor ez még csak az, amiről hallunk.

Mit szólsz ahhoz, hogy egy kilenc éves kisfiú vakbél-perforációját (enyhe kifejezés, a három órás /!/ műtét után a doki flegmán közölte, hogy "szét volt már rohadva a vakbele"...) szóval mindezt nem vették észre, sem UH-n, sem nyomkodással, a gyerek két napja okádott, a szülőkkel a műtét után három nappal közölték, hogy tarthatnak a gyereknek műtét napján minden évben egy másik születésnapot, mert a halálból hozták vissza.
A végén persze TARTOTTA A MARKÁT, akinek kellett.
Légyszíves, válaszolj-reagálj arra, amit írtam. Ne maszatolj, ne gyere a fizetéssel. Válaszolj, hogy van ez.
És: minek mentél orvosnak? Láttad a magándokik autóit, hallottál a külföldi utazásaikról? De egy felnyitott tályogtól kifordul a bél, ugye? Hát, igen....
Várom a választ.

Droidfigyelő (törölt) 2009.09.24. 22:04:58

@eszemiszom:

Bocs, de ott vagy a helyeden? Még mindig? Igen? Felnőtt vagy, nem óvodás? Döntésképes? Emberek életét tartod a kezedben? Akkor duma leó, oszt csináld, szó nélkül. Amit az ember elvállalt, ismerve a feltételeket, azt 110%-on kell csinálnia. Akár 10 fillérért, akár 1 millióért. Ez így fair. Ha meg nem tetszik, irány London, meg a londoni lakbér és rezsi. Majd kifizeted a nagy fizetésedből, de hogy ott duplán duma leó, azért arra készülj fel. Ja, és mosolygás 24 órában, és egy rossz szó nincs, főleg nem betegnek, mert mehetsz mosogatni a halpiacra. Remélem, sose kerülök a kezeid közé, mert te nem orvos vagy, hanem hentes.

Texaszi Láncfűrészes 2009.09.24. 22:05:47

@eszemiszom: Én is tanultam min. 14 évet de úgy gondolom ez nem jogosít fel fölényeskedésre vagy mások életével való szórakozásra.(pedig megtehetném)

Ebben a kib.. országban szinte mindenki alulfizetett pajti. Ez nem a paciensek, ügyfelek, stb. hibája. Nem tetszik? Keress mást!

Mások kiszolgáltatottságából hasznot húzni pedig hányingerkeltő.....

Fairy Girl 2009.09.24. 22:08:42

@Jenya: Leírta kommentben, hogy a körzetinél kezdett, tessék visszaolvasni.

Kobe 2009.09.24. 22:12:45

@nme2: akkor vagy nagyon kezdő vagy, vagy valamit nagyon rosszul csinálsz, mert én az ország egyik legelmaradottab városában tényszerűen tudom, hogy egy sima háziorvos olyan 250-300 ezredessel lesz gazdagabb havonta.

Mellesleg létezik országos felmérés a fizetésekről, merces.hu -t tudom javasolni. A felmérésben résztvevő több100 orvos szerint bruttó 240valamenyniezer az átlag (140 nettóban) plusz hálapénz persze, de érdekes a felmérésben résztvevők által elvárt összeg is. nagyjából 220 ezertől 1,2 millióig terjed...

Fairy Girl 2009.09.24. 22:14:02

@nme2: A becsülettel, hivatástudattal dolgozó orvosokat, ápolókat stb. megbecsüljük. Le volt írva valahol a százakárhányadik komment táján :) hogy tisztelet a kivételnek, és mindig vannak kivételek. Mi itt kizárólag azokat ócsároljuk (bár én ma nem is), akik NEM becsülettel, NEM hivatástudattal dolgoznak, valamint bunkók, hetykék és köcsögök, valamint nem vesznek emberszámba beteg, kiszolgáltatott embereket, valamint élet-halál van a kezükben esetenként. Nem egy-két kiragadott példát olvashattál a háromszázvalahány kommentben, és ez csak a teteje, volt már itt sokkal több is.
Szeretnénk, ha minél több becsületes, rendes, jó szakember lenne. A rossz fizetés nem jogosít fel arra, hogy embertelenül viselkedjünk másokkal, és ez természetesen nem csak az orvosokra igaz, hanem a vízvezetékszerelőkre, taxisokra, kalauzokra, utcaseprőkre, bérszámfejtőkre, zabhegyezőkre és tarhonyagömbölyítőkre, meg mindenki másra.

Ha én a fizetésem alapján viselkednék az ügyfeleimmel, akkor elég nagy botrány lenne (ha belegondolok, ki se nyitnék :) ).

Kobe 2009.09.24. 22:14:38

@nme2: felmérés szerint bruttó 240 az átlag (140 nettó), plusz hálapénz. De az elvárt adatok szerint bruttó 220ezertől 1,2 millióig is terjednek a fizuk. Mindjárt sajnálkozni kezdek :)

Secnir 2009.09.24. 22:15:02

ja, a körzeti megbízottnál kezdte.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:15:03

eszemiszom 2009.09.24. 18:16:21

Az a helyzet, te kis SENKI, hogy a MINŐSÉGI orvosok elhelyezkednek külföldön, a lókupecek meg itt maradnak, nekünk. Ez általános vélemény.
Mehetsz kapálni apám, ott nem beszél vissza senki. Vagy az aluljáróba, ott is tartják a markukat, csak kisebbek az összegek. Mindegy, a mozdulat talán már jobban is megy, mint a bejáratott koldusoknak, nem igaz?

Fairy Girl 2009.09.24. 22:16:06

@Secnir: de lehet hogy elment a tanácsra is. :D

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:16:11

@Fairy Girl: "Ha én a fizetésem alapján viselkednék az ügyfeleimmel, akkor elég nagy botrány lenne (ha belegondolok, ki se nyitnék :)"

na, ez az....

Fairy Girl 2009.09.24. 22:18:20

@morrisal_: há' azé' mondom :D

Egyébként én még életemben nem adtam hálapénzt egy büdös vasat se. Még ha akartam volna se tudtam volna. Ugyanis NINCS MIBŐL - igaz, legalább nincs is rá gondom, hogy na a büdös doki mennyit eltett osztán mégis ilyenolyan lett a kezem-lábam-fejem.

Nem tudom, ha egyszer majd gyerekem lesz, azt vajon mi a fenéből fogom finanszírozni? Már hogy csak a szülést. A többire gondolni se merek :)

khkhkh 2009.09.24. 22:19:25

@nme2:
Jajj már! Én is szeretnék olyan előadásokra járni, amit "véletlenül" vmelyik menőbb szállodában tartanak és egy fillérembe se kerül. Mert ugye azokat a kis hétvégécskéket a gyógyszergyártók fizetik, ugye?
Bohóckodunk egy picit az előadáson aztán irány bulizni, finomakat kajálni... Hagyjál már!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:21:14

@Fairy Girl: igen, ez a borzasztó, hogy az emberek ezt (kár, hogy nincs dőlt betű) ELFOGADJÁK.
"Hát, muszáj volt, mert különben NEM FOGLALKOZNAK VELE..."
Én ezen teljesen ki vagyok akadva. Miért olyan általánosan elfogadott ez? Újra felnyitják az embert és visszavarják a vakbelet, vagy hogy???

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:22:35

@khkhkh: én is könnyeket morzsoltam el, annyira megejtett a dolog.... szomorú is, ha az embernek dolgoznia kell, teljesen igaz...

Fairy Girl 2009.09.24. 22:24:21

@morrisal_: Igen, na PONT a vakbélműtétemnél volt az, hogy hárman voltunk egy szobában (két vakbeles, egy epés :D ), és a két másik nő így az utsó, elbocsátás előtti vizsgálatra vitte a borítékot. Kérdeztem is, hogy most már minek? Már rendben vannak :) már nem nő vissza a cucc - de azért vitték mint a birkák. Előttem voltak bent, nem tudom, hogy vajon a bácsi tőlem is várt volna-e bármit is, mindenesetre mutatni nem mutatta. Nagyon rendes volt amúgy, egy szavam se lehetett senkire (ez még nem is Győrben volt, hanem Csornán), kifejezetten szerettem ott lenni. A doki rendszeresen bejött vicceket mesélni, hogy röhögjünk, és élvezte hogy közben fáj :D

khkhkh 2009.09.24. 22:27:49

@Kobe:
Jó nagy marhaság lenne az ennél is keményebb adóellenőrzés! Buta tüneti kezelése a problémának.

Előbb talán egy elfogadható adó- és járulékrendszer kellen és utána lehetne/kellene keménykedni.
Addig csak annyit érnének/érnek el vele,h a maradék életképes embert is elüdözik az országból.

frutella 2009.09.24. 22:31:18

Nem olvastam végig a kommenteket, majd holnap bepótolom, csak néhány kérdést tennék fel.

Azok akik most morognak, hogy szar az egészségügy, az ellátás hol voltak akkor amikor sorra zárták be és vonták össze a kórházakat?
Miért gondolta bárki is azt, hogy az összevont, vízfejű kórházak jobban fognak működni 3-6 telephellyel, mint külön-külön.
Hálapénz? Igen van, de sok olyan terület is van ahol nem kapnak (labor, rtg, proszektúra) mégis dolgoznak a közalkalmazotti fizetésért. Nehéz azt elhinni, hogy van aki szereti ezt a munkát?
Az eü-ben mindenkinek x idő alatt x kreditpontot kell szerezni továbbképzésen, amit persze a dolgozó saját zsebből fizet (nem egyszer 10-15 ezer forint egy továbbképzés részvételi díja). Van más munkahely is ahol ez így van?

nme2 2009.09.24. 22:33:42

Nem hazudok, sőt kikérem magamnak! A betegeimnek mindig maximális empátiával, tudásom legjavával segítettem. (Nem mindenkin lehet:( )

A vakbélgyulladásról röviden annyit, hogy : a hányós, hasfájós gyermek elég gyakori (hozzáteszem nem vagyok gyermekorvos, sem sebész). A tünetek, laborok, képalkotó diagnosztika birtokában sem mindig könnyű egy féregnyúlvány-gyulladást diagnosztizálni. Örülök, hogy önnek utólag laikusként sikerült.. Amennyiben egészségügyi problémája van/lesz bizalom hiányában akkor keresse meg a szomszédját, majd ő segíteni fog.

A szakmát ápolónő édesanyám miatt választottam.

A külföldi utakat (nemzetközi konferenciákról, továbbképzésekről van szó) a nagyobb gyógyszercégek finanszírozzák, bár mostanában már egyre kevesebb a keretük erre.

khkhkh 2009.09.24. 22:35:47

@nme2:

A magyar "konferenciákat" is a gyógyszercégek finanszírozzák.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:36:32

@frutella: kérlek, olvasd el a fenti kommentemet (morrisal_ 2009.09.24. 22:01:38) és ARRA válaszolj. Gondolatról gondolatra. Kösz. Addig ne adj elő. Én, huszonnyolcadik kispista mi a bánatot tudtam volna csinálni a kórházösszevonások idején? Odahatok? Hűha, biztos meggondolták volna magukat... ·

Droidfigyelő (törölt) 2009.09.24. 22:39:57

@m.j.:

Ne haragudj, de ennyi képzés után hogy lehetsz ennyire buta? Én nem azért fizettem annyi járulékot pl. a te ingyenes orvosi egyetemedre, hogy ennyire végtelen korlátolt és ostoba legyél. Majd akkor lesz humánus egészségügy, ha a bankárok nem lopják ki a pénzt a túró tudja, honnan? Magadnál vagy? És úgy amúgy, még ha igazad is lenne, ami nincs, az a szerencsétlen, aki a henteskezeid közé kerül, mert fáj valamije, mit tehet arról, hogy azt a kurva 300 forintos vizitdíjat sem kell megfizetni? Mit tehet az az ember, a nyomorult BETEGED arról, hogy neked szar, és hogy szar a komplett egészségügy? Te beszélsz hivatásról? Minden ilyen fasznak azt kívánom, hogy mihamarabb kerüljön be egy ugyanilyen orvos osztályára. Már bocs. Akkor majd megtudod, mi az a kiszolgáltatottság, meg a magyarok istene, te marha.

khkhkh 2009.09.24. 22:41:25

@frutella:
Nem attól lesz jobb az eü, h több kórház van!

Továbbképzés pedig a kőművesnek is kell, és szerintem az sem a szomszédasszony fizeti.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:41:46

@nme2: oh, mille pardonnez a tegezésért. Kérem, arról is írjon pár sort, miképpen létezik az, hogy mások nem a pácienst/klienset/ügyfelet/stb. alázzák a (relatíve) alacsony fizetésük miatt.

Egy szóval sem mondtam, hogy laikusként bárki is diagnosztizált volna. A hozzáállásról beszéltem, és - ezt nem írtam le - furcsálltam, hogy ha a béltartalom nem egészen olyan, mint egy átlag napon, vajon hogy nem lehetett azt észrevenni. Szó nincs diagnózisról.

Még mindig kérdezem, miért kell Önöknek, Szent Embereknek, KÜLÖN fizetnünk azért, mert végzik a dolgukat, amiért havonta fizetést kapnak, akárcsak mi, földi halandók.
Válaszát előre is köszönöm,
alázattal:

-------------------

nme2 2009.09.24. 22:44:37

@Kobe: gazdaságilag elmaradott környéken, de nagyvárosban dolgozok. Ne Budapesten begyük már mindig alapul (a lakosság 20%-a sincs mindössze)!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.24. 22:45:19

Ja, és minden kedves orvosnak kötelezővé tenném a Patch Adams című film megnézését. Ő egy létező személy, ha esetleg... :)
Az az érzésem, hogy nem nagyon értenék a legtöbben.

Kobe 2009.09.24. 22:46:28

@khkhkh: öngerjesztő folyamat. Nincsenek alacsonyabb adók, mert nem adóznak, nm adóznak mert magasak az adók. Szerinted jelen körülmények között melyik kivitelezhetőbb - 1, szigorítják a büntetést hátha akkor jobban ösztönzik az adókövetésre az érintetteket 2, - a kormányzat lemond az évek óta ló túlköltekezésből, mutyizásból, feladja az évek óta dédelgetett hiánycélokat és azt mondják, gyereke, csokkentem az afdókat, szarunk bele ha 10 év múlva sem lesz euró. Szerinted ?

Kobe 2009.09.24. 22:48:03

@nme2: én országos felmérést hoztam alapul, illetve az ismeretségi körömbe tartozó elmaradott kisvárosi háziorvosokról beszéltem. Budapesttől igencsak meszsi voltam....

frutella 2009.09.24. 22:56:13

@morrisal_:
Próbálok pontról pontra válaszolni, úgy ahogy kérted.
Nem, nem hallottam tűzoltóról, aki nem mászott fel a tetőre- de olyanról igen aki összefogott és kiharcolta a pótlék emelését, sőt olyanról is, aki x év után a veszélyes munkakör miatt elmehetett korkedvezményes nyugdíjba. Megérdemli! Veszélyes és becsülendő a munka amit csinál.
A "vöröskeresztesek", akik a teát viszik, ha jól tudom önkéntesek.
A 9 éves kisfiú esetéhez- sajnos szakmai analfabéták mindenhol vannak, ezeket az eü-nek ki kellene vetni magából.
Az eü.-ben történő negatív esetek (akár csak egy durván szóló ápolónő is) ,azért vált ki ekkora indulatokat, mert a beteg ember érzékeny, kiszolgáltatott, fél- megérdemli a tisztességes bánásmódot.
Ha az eü-s hibát vét, az életekbe kerülhet és nehéz reklamálni, míg ha az eladó felcseréli a párizsit és a sonkát vagy megesszük vagy visszavisszük.
A kórházmegszüntetések következménye, hogy a megszűnt kórházak betegei a még meglévő kórházakba mennek - ez is lehet az egyik oka a több órás várakozásnak.

nme2 2009.09.24. 23:00:20

@morrisal_: csak a saját nevemben mondhatok véleményt: (1) nem tartom az orvosokat szent embereknek, (2) a paraszolvencia errefelé nem elvárt dolog, van aki ad, van aki elfogadja, van aki nem ad, de kellett volna, van aki adna, de nem fogadják el ...stb. tetszőleges kombinációja ezeknek összerakható úgy gondolom, priorizálhatnánk ezen problémákat, de annyi van, hogy egyelőre nincs értelme, (3) szégyennek tartom, hogy bizonyos kollégák így viselkednek (4) megdöbbentő számomra, hogy ilyen ellenséges a fórum közössége, a továbbiakban nem kívánok reagálni, holnap vár a munka, ahol egy hálás mosoly is többet ér, mint bármi más.

Jó éjszakát!

khkhkh 2009.09.24. 23:01:26

@Kobe:
1. Ha szígorítják az adóellenőrzést, el fogják üldözni a még ittmaradt vállakozásokat is. Akkor gém over lesz, mert csak a vízfej maradt itt.

2.a. Adót, járulékot akkor lehetne csökkenteni (mennyiségében), ha lehetne az államháztartás kiadását is csökkenteni. Azaz, ha T. állatpolgárok hajlandóak lennének lemondani a szociban szerzett buta jogaikról (gázártámogatás, ingyen egyetem, ingyen eü, kedvezményes busz, vonat, korkedv. nyugdíj, ...)

2.b.Ezután több embert be kellene vonni az adó- és járulékfizetésbe, ami stabilizálhatná a rendszert: visszaállna a jelenlegi járulékmennyiség, de arányaiban (1 főre jutva) mégis sokkal kevesebb lenne.

Az adóprés növelésével garantáltan nem fognak jó megoldást elérni.

leone007 2009.09.24. 23:05:13

Nna. Orvos a fedélzeten. Lehet szapulni:-)

leone007 2009.09.24. 23:11:30

Na mi van? Van még itt valaki?

leone007 2009.09.24. 23:19:47

@khkhkh: na kérem alássan ha a kőműves nem megy el egy továbbképzésre (LOL, egy linket majd dobhatnál kőműves továbbképzési programról), akkor ugye nem veszik el tőle a szakmunkás bizonyítványát. Ha egy szakorvos nem szedi össze a kötelező kreditpontot akkor viszont ugrott a szakvizsga. Teccikérteni?

Ofélia . 2009.09.24. 23:23:59

@khkhkh: Nincs itt sem 22-es csapdája sem ördögi kör!!

Saját véleményem szerint egy hatalmas hiba van, hogy az ország nem termel gyakorlatilag semmit és a munkahelyek zöme BÉRMUNKAHELY mivel a rendszerelcseszés után megszüntettek minden létező hazai ipari termelést a gyors és azonnali haszon fejében.

Mindenkinek csak egy volt a fontos most és minél jobban élni!!!

Az eredmény kézzel fogható, gyakorlatilag nincs magyar hozzáadott érték mivel a kereszbe kereskedéssel és a logisztikával még nem vertünk be egy szöget sem a falba!!!

A lakások miböl épültek??? bankhitelböl amivel a külföldi bankok gyakorlatilag beverték az utolsó szöget is a koporsónkba.

De kérdem én miért kellett mindenkinek egy számmal nagyobb lakás, kocsi, tv, nyaralás mint amit normális ésszel el lehet fogadni??????

És akkor most itt a sírás rívás és azok fizessék ki a sok túlkölteketőt aki normálisan gondolkodott???

A mónika sóban lessz foga a szereplőknek attol hogy plazmatv-n nézik és nem telik már ételre sem???

Ez az ország kicsiben a többi meg megy nagyban és változás sztem nem lessz jövőre sem!!!

Vagy van itt olyan aki a szent szarbol várat tud építeni????

Egyet lehetne csinálni mint délkoreában: a lakosság adja oda a vagyona 20 százalékát akár aranyban mint ott de magyarisztánban ennek semmi esélye!!!!

Na most jól kiírtam a dühömet:)))))

Rob Roy 2009.09.24. 23:28:26

Őszinte részvétem, a János kórházzal kapcsolatban engem már semmi nem lep meg.

Ofélia . 2009.09.24. 23:31:19

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Még csak egyet tennék hozzá ha nem sokmilliós villákba, hajókba, autókba,nyaralásokba fektetnék az emberek a pénzüket hanem felhasználva a fiatalok kreativitását termelő beruházásokba(legfeljebb elbukik egy medencét) és kereskedés helyett termelésbe akkor itt 10 éven belül csodák történnének és ha ehhez DIKTATÚRA kell ám legyen!!!

leone007 2009.09.24. 23:33:30

@Kobe: ezzel meg az a baj, hogy itt Biharban nem nagyon jön össze ám a nagy zseton. Ráadásul 140 nettó azért nem a "kolbászkerítés" kategória, tekintve hogy a diplomás átlagbér 160 nettó körül van.

De értem, lehet szidni az orvosokat, meg szerintetek kell is. Kíváncsi vagyok milyen arcot fogtok vágni ha az a kevés itthon maradt birka (orvos)is lelép innen. Vagy mondjuk kíváncsi vagyok akkor is hangoztatnátok-e a nagy okosságaitokat, amikor nagy a baj és rá vagytok utalva valakire aki mondjuk 24 órája nem aludt, aznap 16 órát állt a műtőben, megvizsgált 40 beteget az ambulancián, és most épp azon gondolkozik, hogy összeessen-e, vagy hagyja a picsába az egészet és húzzon el ebből az országból oda ahol sokkal többet lehet keresni és ahol sokkal kevesebbet kell dolgozni.

Verseny van. Az kapja a legjobb orvost aki megfizeti. Nos Európában megfizetik a jó orvost, itthon meg nem.

Persze ha szapuljátok őket sokkal jobb lesz, minőségibb lesz az ellátás. Tudom nehéz megérteni azokat a nálatok valószínűleg idősebb és jó eséllyel tanultabb embereket, akik a hivatalos átlagbér alatt keresnek ügyelet nélkül, miközben lassan bárhol a határon túl jobban élhetne. (mert abban azért egyezzünk meg, hogy a kőműves sem ügyel)

khkhkh 2009.09.24. 23:34:04

@leone007:
ha a kőműves nem tanulja meg az új építési technológiákat, nem kap munkát. Ugye Te sem építenél elavult tech-kel? A végeredmény uaz.

Maga meg kend beírja magát társszerzőnek vmelyik marha érdekes előadáshoz, és má' gyün is a kreditpont. Sőt, tán még a PhD-hez is jó az. Nem-e?

Kobe 2009.09.24. 23:34:09

@khkhkh: azért megnézném, a második pontot hogy adod be a népnek.....monopol árak mellett pl, mert gázban, közlekedésben ez van.

khkhkh 2009.09.24. 23:39:13

@Kobe:
Amíg 8 millió választópolgárból 2 millió fizet érdemben adót és járulékot, addig a jelenlegi alkotmány és gondolkodásmód mellet sehogy. :(

leone007 2009.09.24. 23:43:13

@khkhkh: Azért a linket elfelejtetted. :-) Lökjed komám. Ráadásul attól még kőműves marad, és bizony tudnék találni rengeteg (95%?) kőművest aki sosem ment el az általad belinkelt továbbképzések egyikére sem, viszont falazhat. Én meg 100%-ban megsúgom, hogy olyan sebész nem operálhat meg akinek nincs meg a kreditpontja.

Ofélia . 2009.09.24. 23:43:56

@leone007: Teljes mértékben egyetértek mégha ez sokaknak nem is tetszik!!!

Az orvostársadalomnak van egy hatalmas rákfenéje a hirearhia!!!Legalábbis sztem.

khkhkh 2009.09.24. 23:44:17

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

A termelő beruházáshoz hosszútávú előrelátás, biztos társadalmi és jogi háttér kellene, ami ma igencsak hiányzik MO-n.
A cégek pedig vándorolnak át kedvezőbb adókörnyezetbe, ami azért érthető.

Ofélia . 2009.09.24. 23:45:45

@khkhkh: Na erre most nagyon rátapintottál és itt a lényeg:))

leone007 2009.09.24. 23:45:51

@Kobe: Ráadásul speciel a sebészetben vannak új eljárások is, amiket meg lehetne tanulni. Külföldön. Havi fizu 2xeséért. Ja, hogy itthon nem finanszírozza az OEP, és a műszerigény is túl magas? Hehe.

leone007 2009.09.24. 23:47:20

@khkhkh: Ebben viszont maximálisan egyetértünk.

Ofélia . 2009.09.24. 23:48:10

@khkhkh: Megint rátapintottál de mit lehet kezdeni 5 millió svihákkal??:)))

khkhkh 2009.09.24. 23:50:11

@leone007:
Én nem azt mondtam,h hivatalos továbbképzésen kell részt vennie a kőművesnek. Csak azt mondtam,h képeznie kell magát.

Ja, értem! A kreditpont már biztosíték a jó munkavégzésre! :))) Végülis remegő kézzel még lehet műteni ... Remeg a balkéz, fogja majd a jobb :))

És ugye társszerzőként is marha sok mindent lehet tanulni, ugye??? :)))

Na ne vicceljen má' kend.

balambher 2009.09.24. 23:50:13

Nem olvastam el a kommenteket, így bocs, ha nem mondok újat.
A János kórház fül-orr-gégészetéhez két alakalommal volt szerencsém. Először 1992-ben, amikor olyan 2,5-3 órás várakozás után sikerült bejutnom, akkor még volt külön gyermek és felnőtt rendelés.
Másodszor 2007-ben, amikor már - annak dacára, hogy egybevonták a kettőt - két óra 10 perc is elég volt ugyanehhez a művelethez. Megjegyzendő a várakozók közül többen fennhangon szidták az akkori illetékes minisztert, nekik is elmondtam, hogy megérdemli a szidást, de nem ezért: 15 évvel korábban ugyanez volt a helyzet, és ez nem a miniszteren, hanem a kórház vezetésén múlik.

Ofélia . 2009.09.24. 23:50:20

@leone007: Úristen műszerigény mikor a tmk-s abba bilincsel javítja a lélegeztetőt és ha elmegy egy kompresszor 2 hétig nincs légkondi a műtőben???? BRRRRR

the as · http://thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com/ 2009.09.24. 23:52:03

csak hogy ellenpeldaval jojjek, a janosba mentunk a gyerektraumara nehany napja, 15 percet kellett varni, az idos doki egeszen hihetetlenul kedves volt, latszott rajta, hogy nagyon szereti, amit csinal, a nover mosolygott, kedvesek voltak, megvizsgaltak amit kellett, kitoltottek a papirokat, megmondtak, hogy itt vannak 0-24, es barmikor jojjunk vissza, ha megis baj lenne, es viszontlatasra. ezuton is koszonjuk nekik. :)

khkhkh 2009.09.24. 23:52:21

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Alkotmányt kell módosítani! Csak az szavazhat, aki adó fizet. Többi kussol!

Ekkor a pártok nem a herékért fogank küzdeni, hanem az adózókért

balambher 2009.09.24. 23:53:18

Ja, azt kifelejtettem, hogy két éve is tanúja voltam a posztoló által is leírt jeleneteknek: valaki a váróból felhívta az időpont foglalásra való számot, hallatszott is, hogy cseng a telefon, természetesen(?) nem vették fel, majd amikor véletlenül kijött a nővér, megkérdezték, hogy miért nem veszi fel. Erre azt mondta, hogy akkor nem lehetne rendelni, mert folyton telefonálna.

balambher 2009.09.24. 23:54:20

@the as:
Az a doki bácsi egy tündér. Kevés van az ilyenből.

leone007 2009.09.24. 23:56:56

@khkhkh: Ki mondta, hogy a kreditpont garancia? Arra garancia, hogy dolgozhatok. Ha nincs, nem dolgozhatok, míg a kőműves igen. Ennyi. Nem több, nem kevesebb. 5 év alatt le kell perkálnom egy valag zsetont (sokszor a semmiért) hogy szakorvos maradhassak. Ez tán rendben van kend szerint?

A linket azóta is nagyon-nagyon várom :-)

Nem tudom miért ragaszkodik komám ehhez a társszerzőséghez. Szarra se való. Itthon legalább is.

Mellesleg az, hogy remeg-e a kéz, nem nagyon számít sok esetben, a sebészet alapvetően nem kézügyesség. Tapasztalat, szem, ész, érzék és végül kéz.

leone007 2009.09.24. 23:58:15

@khkhkh: Megint egy jó gondolat komám.

Ofélia . 2009.09.24. 23:58:47

@the as: Egyébként ez a jellemző(meglehet vetni) de mint a hiradóban a jó hír az nem hír viszont egy ideges nővéren jót lehet ám csámcsogni!!!

Persze azt sokan elfelejtik, hogy ő is emberböl van és a betegek többsége nagyon nem angyal és a legkevésbé sem toleráns.

Mindenkinek minden azonnal kell a legmagasabb szinvonalon és persze ingyen.

És eszük ágában sincs ha ez nem teljesül emberi hangon beszélni a másik emberrel. Ez ma nem divat csak a bazmegolás és az örjöngés ami érthető mert 20 éve pernamensen szarban vagyunk:(((

Ofélia . 2009.09.25. 00:00:20

@khkhkh: :DDD Mint már mondtam először diktatúra aztán 50 év múlva jöhet a demokrácia:)))

khkhkh 2009.09.25. 00:03:21

@leone007:
"Nem tudom miért ragaszkodik komám ehhez a társszerzőséghez. Szarra se való. Itthon legalább is."

Próbáld ki! Ha összegyün a PhD jó kis extra szeton a semmiért.

"Mellesleg az, hogy remeg-e a kéz, nem nagyon számít sok esetben, a sebészet alapvetően nem kézügyesség. Tapasztalat, szem, ész, érzék és végül kéz. "

Nem számít??? Egy normálisabb sebész még a fizikai munkát, kávét is elkerüli...

/tno+DA= 2009.09.25. 00:03:43

@farkas:
És egy népszavazás mit segít?
Teljes lebonyolításának költségvetése 3-5 milliárd Ft.
És egy népszavazás nem minden esetben képes beleszólni az ország dolgába.

Ofélia . 2009.09.25. 00:03:49

@leone007: Amúgy sztem a legfontosabb az érzék meg elvonatkoztatni attol, hogy most egy emberbe vágok bele mert azért az nem falfúrás!!!

De azért nem árt ha az a kéz nem remeg:DD

/tno+DA= 2009.09.25. 00:06:17

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:
Támogatom. Már évek óta tervezgetem hogyan lehetne egy puccsot végrehajtani. Aztán sörbe fojtjuk bánatunkat, mert sem katonán nem vagyunk sem rendőrök sem semmilyen magas rangú ismeretségünk nincs említett fegyveres testületektől, politikusok sem vagyunk politikus ismerősünk végképp nincs (ha lenne letagadnám :D), de veled vagyok! :)
Diktatúrát ide és rend lesz.

khkhkh 2009.09.25. 00:09:03

@leone007:
Egyébként abban igaza van minden eü dolgozónak, h legális, tisztességes bért kellene adni. Sajnos azonban a 2 millió érdemi járulékfizetőről több bőrt nem lehet lenyúzni.

leone007 2009.09.25. 00:09:12

@khkhkh: "Nem számít??? Egy normálisabb sebész még a fizikai munkát, kávét is elkerüli... "

Nem számít sok esetben. Ezt írtam. Láttam olyan sebészt akinek remegett a keze, mert öreg volt, viszont az egyik legjobb sebész volt akkor az országban.

Igen, kerüljük a fizikai munkát, de nem a kézremegés miatt. A kávét meg gyakran nem tudjuk kerülni sajnos. Ne ossz már a saját szakmámról komám.

leone007 2009.09.25. 00:11:22

@khkhkh: Megint igaz.

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Nem szabad elvonatkoztatni. Tudni kell, hogy egy emberbe vágunk bele. Nagyon is. Abba akivel műtét előtt elbeszélgettünk, és akit műtét után is kezelünk, és aki 10 év múlva is rád fog köszönni az utcán amikor te már elfelejtetted, hogy ki is ő.

khkhkh 2009.09.25. 00:14:29

@leone007:
"Nem számít sok esetben. Ezt írtam. Láttam olyan sebészt akinek remegett a keze, mert öreg volt, viszont az egyik legjobb sebész volt akkor az országban."

Papíron biztos Ő volt a legjobb. Valójában meg a kis szakorvos(jelölt) vitte a műtétet. :))) (tapasztalat)

"Ne ossz már a saját szakmámról komám."

Oké főnök, mindent jobban tudsz. ;)

leone007 2009.09.25. 00:18:40

@khkhkh: No hej csak osztasz. Sebész vagyok 10 éve. Láttam. Én voltam a kis szakorvos mellette, és úgy néztem fel rá(szakmailag) mint az Istenre. Ő volt a legjobb, ezt soha_senki nem vitatta.

Hogy mindent jobban tudok-e? A saját szakmámról? könnyen lehet. No offense.

leone007 2009.09.25. 00:20:07

@khkhkh: "Papíron biztos Ő volt a legjobb. Valójában meg a kis szakorvos(jelölt) vitte a műtétet."

No ez meg miféle tapasztalat?

khkhkh 2009.09.25. 00:24:18

@leone007:
Elnézést, nem kötekedni akartam, csak nagyon nem szeretem, amikor maszatolunk.

Tudom, védeni kell a mundért, de azért néha felfordul a gyomrom attól, amit látok-hallok az T. orvosok haza táján

khkhkh 2009.09.25. 00:25:22

@leone007:
"No ez meg miféle tapasztalat? "

Amire Te nem is gondolnál...

Ofélia . 2009.09.25. 00:33:03

@leone007: Másra gondoltam nem az emberi hanem a kimondottan szakmai részére.

Valahogy úgy vagyok ezzel mint a pénzjegynyomdai alkalmazottal akinek nem szabad a terméket pénzként látni.

Lehet, hogy rosszul érzem de műtét közben nem az emberre gondolnék hanem a megoldandó problémára és ha sikerül akkor utánna jöhet az emberség.

leone007 2009.09.25. 00:33:32

@khkhkh: Én tán maszatoltam-e? Idézz már a maszatolásomból kérlek. Pont ez a bajom, hogy urban legend-ekkel jöttök, meg légből kapott teóriákkal. Próbálom itt megértetni veletek, hogy hol van a kutya elásva, hogy hol van a probléma az egész elkúrt egészségügyben. Egyszer sem kérdezted meg, szerintem hol a baj, min kellene javítani, csak magyaráztad a fejedbe vett, megkövesedett sztereotípiákat. (na jó, azért volt egy pár jó észrevételed. neked.)

Nyitottabbnak kéne lenned (lennetek), és akkor talán feltennétek olyan kérdéseket, amelyek az egész - szar - helyzet megértéséhez vezetnének. Nem én maszatolok itt komám, hanem te (ti.)

Nekem vannak válaszaim, én - és még néhány jó szándékú kollégám - azért jön ide, hogy kicsit árnyalja a képet, hogy az esetlegesen, megismerés vágyból felmerülő kérdésekre válaszoljon. Sajnos a hozzászólók nagy része miatt defenzívába szorultak, szorultunk, de félreértés ne essék, nem a mundér becsületét védjük. Sokkal jobban utáljuk az eü. jelenlegi rendszerét és az elmúlt 20 évben történt módszeres tönkretételét mint ti. Mi egy kicsit gyakrabban vagyunk benne. Akik itt voltak, azt gondolom mindannyian azért szólaltak meg, mert változást szeretnének, csak tudod sajnos nehéz dolog ez, ha mindenki támad.

leone007 2009.09.25. 00:35:16

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

Értem én, de akkor sem ilyen egyszerű a dolog, és lehet, hogy valakinek stressz, hogy "most Szabó nénit mindenáron meg kell mentenem, mert olyan aranyos öreg néni", valakinek meg motiváció.

leone007 2009.09.25. 00:36:34

@khkhkh: Na akkor mondd, kíváncsivá tettél.

khkhkh 2009.09.25. 00:39:41

@leone007:
Tudom,h nagyon sok eü alkalmazott lekiismeretesen, legjobb tudás szerint végzi a munkáját, de az átlagember a rossz, trehány orvosok alapján ítéli meg az egész orvostársadalmat. Miért nem lökitek ki magatok közül az orvosnak nem való egyéneket??? Miért???

Miért kell még műtétet adni egy alkesz, remegő kezű "professzornak"??? Mert Ő az Isten, mi???

Igen, szar minden, kevés a pénz, persze, de az orvosok belülről legalább annyira gátolják az eü tényleges átalakítását, mint a T idióta állampolgárok.

És bár igazad lenne, és csak legenda lenne amiket írok!

leone007 2009.09.25. 00:39:44

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa csődben:

És persze, hogy megoldandó probléma, hisz a sebészet alapvetően problémamegoldás. De nem szabad magad mögött hagyni a beteget, mint embert, mert akkor a műtőn kívül is ilyen leszel.

leone007 2009.09.25. 00:43:19

@khkhkh: Ezzel nem tudok vitatkozni, mert igazad van.

"Miért nem lökitek ki magatok közül az orvosnak nem való egyéneket??? Miért???"

Nem tud megtisztulni a szakma, és már rég felhagytam még az ábrándozással is, hogy valaha meg fog.

"Miért kell még műtétet adni egy alkesz, remegő kezű "professzornak"??? "

Azért, mert ő a professzor. Mert hierarchia van.

"Igen, szar minden, kevés a pénz, persze, de az orvosok belülről legalább annyira gátolják az eü tényleges átalakítását, mint a T idióta állampolgárok."

Igaz. Van olyan orvos aki még fizetne is a kórháznak, csak hogy ott "maszekolhasson".

"És bár igazad lenne, és csak legenda lenne amiket írok! "

No. Nemá.

leone007 2009.09.25. 00:45:25

@khkhkh: "Tudom,h nagyon sok eü alkalmazott lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi a munkáját, de az átlagember a rossz, trehány orvosok alapján ítéli meg az egész orvostársadalmat."

Igen ez van, az egészségügy furcsa jószág.

khkhkh 2009.09.25. 00:51:33

@leone007:
Ha az orvostársadalom belülről képtelen megtisztulni, akkor külső hatástól sem igen fog.

Akkor viszont miért várjátok el a járulékfizetőktől, h ebbe a kalap sz@rba még több pénzt öljön??

leone007 2009.09.25. 00:57:21

@khkhkh: "Ha az orvostársadalom belülről képtelen megtisztulni, akkor külső hatástól sem igen fog.
"

Ezt nem tudom, talán ha nem menne el minden fiatal orvos külföldre, és nem tenne tönkre a paraszolvencia mindent, akkor lenne esély a megtisztulásra. Jelenleg nincs.

"Akkor viszont miért várjátok el a járulékfizetőktől, h ebbe a kalap sz@rba még több pénzt öljön??"

Mert pénz - értsd: normális, kiszámítható, tervezhető, itthon tartó, fizetés (és messze nem havi 1 millió nettó, ami mondjuk még mindig sokkal kevesebb, mintegy angol vagy spanyol orvos bére) - nélkül semmi nem fog történni.

khkhkh 2009.09.25. 01:11:06

@leone007:
"Ezt nem tudom, talán ha nem menne el minden fiatal orvos külföldre"

Ok, aki kimegy külföldre, visszafizeti a képzés teljes árát (egyetem, rezidensképzés alatti fizu, ...) + kamatok. Örülnél neki?? Állítólag ezt akarják bevezetni. Kíváncsi vagyok mennyire fogja tépni a kis pofiját az éger pifti. Mennyien fognak büdös komcsizni.

" és nem tenne tönkre a paraszolvencia mindent, akkor lenne esély a megtisztulásra. "

A para azért gátolja az eü átalakítást, mert legálisan nem igazán lehetne annyit keresni, amennyit parával.

"Mert pénz - értsd: normális, kiszámítható, tervezhető, itthon tartó, fizetés (és messze nem havi 1 millió nettó, ami mondjuk még mindig sokkal kevesebb, mintegy angol vagy spanyol orvos bére) - nélkül semmi nem fog történni. "

Ok, fizessen a 10 millióból a jelenlegi 2 millió helyett 8 millió járulékot.
Megvalósítható???

Miért is tépte a pofáját a ti gorétok (MOK elnök) másfél évvel ezelőtt??? A 300Ft-os kib@szott vizitdíj miatt.

leone007 2009.09.25. 01:24:10

@khkhkh: Azt hittem már elmentél eludni :-)

"Ok, aki kimegy külföldre, visszafizeti a képzés teljes árát (egyetem, rezidensképzés alatti fizu, ...) + kamatok."

ezt senki nem akarja bevezetni, 9 évig kellett volna itthon maradni végzés után, vagy nem lehetsz rezidens, ez volt a felvetés, de elvetették.

Mellesleg egyetlen kőművesnek/jogásznak/gyógytornásznak sem kell visszafizetnie semmit aki a szakmájában dolgozik külföldön, furcsán is venné ki magát.

Akárhogy is csavarod, orvos kivándorlás van és egyre jobban lesz is. Akármennyire nem szeretné tudomásul venni ezt senki. Ahogy azt sem, hogy a a szakma 20%-a 2-3 éven belül nyugdíjas lesz.

"
A para azért gátolja az eü átalakítást, mert legálisan nem igazán lehetne annyit keresni, amennyit parával."

Ez nem ilyen fekete-fehér. Aki ki tud jutni Angliába többet keres legálisan mint itthon a legfelkapottabb professzorok paraszolvenciástul, gyógyszercégesmutyistul. Viszont egy átlagos orvost nagyon kihúzna a szarból mondjuk 400 nettó.

"Ok, fizessen a 10 millióból a jelenlegi 2 millió helyett 8 millió járulékot.
Megvalósítható??? "

Nem hiszem, de 4 millió talán igen. Nem tudom, ehhez nem értek.

"Miért is tépte a pofáját a ti gorétok (MOK elnök) másfél évvel ezelőtt??? A 300Ft-os kib@szott vizitdíj miatt."

Nono. Nekem aztán nem górém, rég nem vagyok kamarai tag. Azért tépte magát, mert jobboldali. Azért is tépte magát anno, az egészségügyi sztrájk csúcseseményén (budapesti eü. dolgozók sztrájkja), hogy szavazzunk a kettős állampolgárságra. Ja abban igazad van, hogy az érdekképviselet hiánya miatt is tartunk ott ahol.

khkhkh 2009.09.25. 01:37:30

@leone007:

Az orvosképzés az egyik legdrágább, azért ott probálkoztak, mivel a tandíjat a T. Nép előtte elvetette.

Egyébként marha egyszerű lenne: teljes tandíj az egyetemen, aztán mindenki oda megy, ahova akar.

Nemcsak az orvosok vádorolnak ki, hanem mindenki, akinek piacképes szakmája, diplomája van. Nagy gond lesz itt pár éven belül, ha addig nem töténik semmi érdemi változás. (sajnos erre esélyt sem látok)

400 nettó nem lenne sok, de azt abból a 2 millió emberből már nem lehetne kipréselni.

A prof már nem kell külföldön, marad itthon és parázik, de így meg marad minden sz@r az eü-ben.

Megyek csicsiskálni, holnap meló. Örültem!

Jó munkát v. pihenést!

leone007 2009.09.25. 01:38:44

@khkhkh: Pihenést. És köszi, én is örvendtem. Jó éjt :-)

Random666 2009.09.25. 02:33:21

December elején arra ébredtem, hogy fáj a mellkasom, mentők nem veszik fel, öltözök, ügyelet. EKG, vérnyomás-mérés, hallgatózás...
- Minden rendben, menjen haza!
- És a fájdalom?
- OK, akkor kap béta blokkolót.

Hazamentem, a fájdalom enyhült majd elmúlt, másnap háziorvos, megvizsgál, "szedjem a blokkolót", de azért elküld vérvételre, illetve írt fel nyugtatót(nem én kértem), hogy ha nagyon fáj, vegyek be belőle egy felet (a tájékoztató a legenyhébb tünetnél is 3 szemmel kezd)!

Minden leletem példaszerű, csak hát időnként szúr a mellkasom, ok, akkor szívultrahang kellene, viszont oda 3 HÓNAP az előjegyzés, én teljesen betojva, hogy mi a franc bajom lehet!

Inkább magánpraxist választottam, 2 hetes időpont, 10 rugóért megvizsgált (a szívem kifogástalan), mindenről kikérdezett (betegségek, mit eszek, mit iszok, sportolok-e), a többi orvost lehülyézte, hogy mire adnak gyógyszert, ha lövésük sincs, mi bajom...

Azóta nem szedek gyógyszert és leszarom, ha néha fáj...

Fairy Girl 2009.09.25. 16:49:41

@frutella: Te a posztot sem olvastad végig, nem hogy a kommenteket... (Write only mode)

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.09.25. 21:45:26

@Szélpörgő: A hétszázát, tényleg! 1000 bocs. Mentségemre szolgáljon, hogy hullafáradtan, elalvás előtt (küzben?) olvastam.

:(

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.09.25. 21:49:32

@mityu: ...illletve, helló, hát ez a kommentekben volt. Azokat nem mindig olvasom egyenként mind el. Na mindegy.

CID 2009.09.26. 19:08:42

Random : fáj a melkasod és mindjárt hívod a mentőket ? :) Kis nyámnyila, hypohonder :)

Random666 2009.09.27. 00:31:52

@CID: Menj a francba!
Nem kívánom, hogy átéld. Örülök, hogy te ilyen kemény vagy, de a családom nem örülne, ha büszkeségből feldobnám a pacskert.
És nem, nem vagyok hipochonder, engedtessék már meg nekem, hogy erős fájdalomnál mentőt hívjak!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.09.28. 08:27:58

Nem találok szavakat...
Tegnap reggelre egyik kolegámat meggyilkolták.
Kórházban orvosok.

Az összeset meg kell ölni!
Gyilkosságért halál jár!

/tno+DA= 2009.09.30. 15:35:35

@CID:
Remélem egyik este te is arra ébredsz, hogy egyik családtagodnak random fáj a mellkasa, és majd ne hívj mentőt szívroham miatt. Az orvosnak így oda nem dugdozott hálapénzből legalább majd "fussa" egy szép koszorúra az elhunyt sírjára.
Idióta.

/tno+DA= 2009.09.30. 15:37:28

Egyébként meg orvosnak nem hálapénz kell.
Kínai módszer.
Ha a császár egészséges volt, kaptak fizetést és jól éltek.
Ha megbetegedett megvonták tőlük. Ha rosszabbodott lassan el el hullott egyik másik kirurgus. Ha a császár elhunyt (és nem öregség, vagy baleset miatt, hanem betegség következtében) az orvosai jó eséllyel átestek egy fejeltávolító beavatkozáson, mint alany.
Mindig mondom. Kínában rend van (meg volt és lesz is még).

dk7 2009.10.03. 11:47:04

Szerintem is döbbenetes ez az orvos ellenesség a fórumon.De tény,hála Istennek, hogy vannak lelkiismeretes, hivatásos orvosok is, akiket becsülni kellene, nem általánosítva a fürdővízzel a gyermeket is kidobni....
Apropo Szent János Kórház, lehet, hogy kiábrándító leszek, de én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nemrég volt egy csuklótörésem amivel szombat éjszaka kerültem a traumatológia ügyeleti osztályára,a váróterem tele dühös,türelmetlen emberekkel, akik minden bosszúságukat az orvoson űzték ki,aki asszisztens hiányában próbált a helyzet magaslatán lenni. Mindezek ellenére egy olyan emberséges, lelkiismeretes ellátást kaptam, úgy az orvos mint a gipszmester, mentős, ápoló részéről, hogy kifejezetten elámultam rajta, és természetesen nagyon jólesett.
Szerintem a picit több bizalom,jóindulat,a jó dolgok észrevételezése előbbre vinne, mint csupán negatív példákon való meddő rágódás...Az orvos is csak ember, nem gépezet, szüksége van a jó visszajelzésekre, megerősítésre, bizalomra!

szgy2010 2010.03.23. 15:38:57

Hasonló esetben volt részem a Szent János szemészetén is.Kislányom délelőtt az iskolában véletlenül beleszaladt egy társa ceruzájába amikor az mutatott vele.kb.egy óra haza küldték mert kezdett bevérezni a szeme!telefon a János szemészetére,hogy kell e beutaló stb.elmondva a problémát.Az asszisztens hölgy közölte,nem kell.Elmentünk kb.15.30-kor már sikerült beadni a tajkártyát.18.00 óra tájban a kislány már nem látott a szemére annyira véres lett.Ekkor be kopogtam (bár ne tettem volna)és kérdeztem a asszisztens hölgy-et,hogy mikor kerülhetünk sorra,durván közölte:majd ha eljön az ideje neki!Mondtam hogy a kislány szeme már teljesen bevérzett és fáj neki nem lehetne bejutni?Válasza majd megnézem mit tehetek.19.45-kor megint bekopogtam és felemelt hangon szinte ordibálva újból megkérdeztem,mivel 20.00 van rendelés számíthatok e a bejutásra?A válasza igen csak még várjak egy keveset.20.15-kor nyílt a "kapu" és behivtak.A dr.-nő éppen telefonált mert vidáman kacarászott a telefonban.Mekérdeztem,tudna a kislányommal foglalkozni?megnéztem a kislányom szemét és közölte,hogy mért nem jöttünk korábban.Mondtam,hogy 15-30-tól itt várakozunk.Jaj ilyen sokat vártak,volt a válasza.Felírt valami cseppeket és jöjjünk vissza 3 nap múlva.Nem mentem vissza,hanem másnap délelőtt elmentünk a Budapesti Máv kórházba és érdekes módon még be sem fejezte az adatok felvitelét a nővérke már kislányomat a dr.Nő kezelésbe vette.Megnyugtatta lányomat hogy nincs nagy baj és felírt egy más fajta cseppet és minden szem baja megszűnt 1 hét alatt.

zolee237 2011.01.28. 19:04:30

Én is egy kis apró esettel szeretnék hozzájárulni, kis hozzászólásokhoz.

2010. december 17. –én alkalmazottként, céges rendezvény keretében sí tanulásra mentünk Ausztriába (Pontosabban Murau –ba.)
Életemben először „láttam síelést”, viszont ahhoz képest igen gyorsan tanultam. Viszont a gyors tanulás mellett a rutin elmaradt. Ennek következtében 18. –án délután, bal lábamon combcsont törést szenvedtem.
Most már tudom, hogy szerencsémre kint műtöttek (a St. Veiter-Strabe Korházban). 4,5 óra műtététi idővel sikerült összeraknia 3 orvosnak. Kellően telepakolva orvosi vassal és csavarokkal. Itt a nehezebb műtétet választották, a combcsontom belsejébe rögzítették a vasat csavarokkal.
Biztosító további költségeket nem vállalva 2010. december 20. –án hazahozott Magyarországra a területileg illetékes Traumatológiai Korházba. Budapest XII. Szent János Korház Traumatológiai Osztálya 26. épületébe.

Itt kezdődtek a gondok... Odakint viccelődtem, hogy megyek a vágóhídra. Szent János Korházban rájöttem tényleg oda hotak…

2010. december 20. 11.00 –okor indultunk a magyar mentőszolgálattal Ausztria Friesach –ból. Mivel korházból – korházba szállítottak ezért az ausztriai Korház hálóingbe és jó adag infúzióval útra engedett.
Egy menetben 15.00 –ra megérkeztünk a Szent János Korházba. Mentős kollégák átadtak ügyeletet teljesítő szakorvosnak. Betegszállítók és ápolónők áthelyeztek az igen kemény hordágyukra és betakartak egy lepedővel. Ezzel még nem is lett volna gondom, de a friss műtét miatt sem ülni, sem feküdni nem tudtam. Elég fárasztó testhelyzetet felvettem, kisebb nagyobb ficánkolásokkal. De ezzel senki sem törődött.
Ügyeletes Főorvos elég komolyan megkérdezte (miután megnézte a lábamat): „Magát megműtötték!?” Mondom: „nem, most hoztak Ausztriából törött combcsonttal hogy itthon műtsenek”. Ekkor már a félelmem az egekig szökött.
Végül is kimerítő beszélgetést folytattunk. Ezt követően egy betegszállítóval áttoltak a röntgenezéshez. Mármint pontosan a röntgen előtti folyosóra, abban az öltözékben ahogy voltam. Folyosón nagykabátban, sállal, sapkában várakoztak a betegek. Itt összesen 2 órát várakoztam, míg bevittek röntgenezni. A röntgenfelvételeket kétszer kellett elkészíteni, mert azok elsőre nem sikerültek. Viszont a röntgenes egyből kiszúrta friss műtétemet. Rövid elbeszélés után, felháborodva kérdezte: „Miért nem vagyok rendes korházi ágyon takaróba?” Én mondtam neki: „Én tudjam erre a választ?”
Röntgenezést követően még 15 percet vártam a folyosón a felvételekre. Felvétel megérkezését követően visszatoltak a Traumatológiára betegfelvétel miatt.
Azt azért a mai napig senki sem tudta megmondani, hogy a digitális Osztrák röntgenfelvételeket (melyek egy illetve két naposak voltak) miért nem lehetett elfogadni.
Traumatológián még 40 perc várakozást követően óriási fájdalmak közepette valahogy lemásztam a hordágyról. Kértem az orvosomat, hogy azonnal adja ide papírjaimat, hogy el tudjam hagyni a korházukat.
Itt több ok is volt mi kiváltotta belőlem azt a lépést. Ezek közül párat felsorolnék:
- Nem csak engem várakoztattak félig meztelenül a folyosón, hanem más velem egy időben érkező betegeket is.
- Mikor visszahoztak a röntgenből, egy időben hoztak egy 80 éves nénit aki koponya sérüléssel hoztak be. 30 perc várakozás után, cinikusan egy szakorvos megkérdezte a nénitől, hogy ki az orvosa. Persze honnan tudta volna azt. Néni kérte az orvost, hogy legyen oly kedves és vizsgálja meg. Mire az orvos nevetve: „nem én vagyok az orvosa miért vizsgálnám meg…”. Természetesen amíg ott voltam senki sem foglalkozott vele.
- Mikor visszaértem egy külföldi asszony feküdt a kezelőben infúzióval. Kövérek azon tanakodtak, hogy ki beszéljen vele bajáról mert senki sem tudott idegen nyelven. Én felajánlottam, hogy szóljanak feleségemnek (ki közben megérkezett barátnőjével és várakozott a folyosón) aki tudna segíteni tolmácsolásban. Egyik nővér el is indult, mire a másik rászólt: „hadjad, ne foglalkozz vele…”
- Roma rendezett ápolt család odament a kezelőorvosomhoz, hogy a három órája érkezett lábtörött édesanyjukat átvinnék egy másik korházba. Ugyan is ez idő alatt még senki sem foglalkozott vele. Orvos habozva nagy nehezen elkezdte keresni az asszony eddigi papírjait, majd utasította az „írnokot” hogy írjon papírt a távozás okáról. Házaspár kérdezte, hogy esetleg átszállítanák –e a beteget. Mire az orvos gúnyosan: 6 órán belül meg tudjuk oldani.
Ez utóbbi párbeszéd hallatán döntöttem a távozásról.

Orvosom döbbenetére elmondtam az okokat, igen részletesen kifejtve. Természetesen mindenki előtt lehordtam orvost és további két szakorvost. Ezek csak álltak ott és lesütött fejjel hallgattak.
Az egészben még az borított ki, hogy a folyosón és a Traumatológiai teremben 5 celzius fok uralkodott (telefonomban van ilyen szoftver). Én két napos műtéttel meztelenül vártam a sorsomat a „vágóhídon”. Feleségem és barátnője kb. 16.00 –kor érkezett meg. Ezeknek az eseményeknek mind szemtanúi voltak. Mivel nem tudtak mit tenni fájdalmukat elfojtva tűrtek. Én meg szégyenemtől és kihasználtságból adódóan semmit sem tudtam tenni.

Mikor nagy nehezen felálltam, nővérek és betegszállítók azonnal segítségemre siettek és felöltöztettek, tolókocsiba ültettek. Betegszállító kolléga személyautónkhoz szállított, majd berakott. Ezt követően feleségem hazavitt. Viszont frissen műtött lábbal ezt az utat senkinek sem kívánom egy kis autóban hátsó ülésen ülve…

Fenti elbeszélésben szót se ejtek a korház állapotáról. Arról a korházi vezetőség tehet. Viszont a Szent János korház Traumatológiáján mi folyik, az valami embertelen! Nagy ívben tojik mindenki a betegekre.
Azt kívánom mindenkinek, hogy ebbe a korházba soha ne keljen mennie. Én, csak azért imádkozom hogy baleset ne érje családomat, mert területileg oda tartozunk. Inkább haljak meg az út szélén, mint sem még egyszer kezük közé kerüljek…

Tisztelettel, Tóth Zoltán

Hasta la vista 2014.12.15. 21:11:10

Az sem vigasztal, hogy az embertelen, kiabáló, ajtócsapkodó "nővér" (is) egyszer szembenéz a halállal, elhagyatva, félrelökve egy rom-kórház folyosóján...
És nem lát el a tévéig, hogy lássa, hogyan fejlődnek a felcsúti aréna kölykei.
süti beállítások módosítása