Tékozló Homár

Menetiránnyal szemben keménykedtek a tökös rendőrök

2009.11.02. 00:02 | szily | komment

Delikát, és a Homáron is többször előforduló kérdés, hogy a Rossz üldözése közben az Üldözők áthághatják-e a Rossz megfékezésére kitalált szabályokat. A dolog leginkább a tilosban parkoló közterületesek miatt szokott előkerülni, M. viszont egy rendőrös sztori után gondolkodott el. Olvasónk jóindulatúan integetett egy menetiránnyal szemben haladó autónak, mire hetyke modorban igazoltatták őt a civil kocsiban, megkülönböztető jelzés nélkül guruló rendőrök. Arra a hivatkoztak, hogy így jobban meg tudják fogni az autótolvajokat. Ez akár igaz is lehet, de inkább örültek volna, hogy olvasónk integetett, és nem valamelyik klasszikus magyar autósmódszerrel, mondjuk kődobással vagy pisztolylövéssel figyelmeztette őket, hogy hibáztak.

Történetem egyszerű, szomorú és sajnos rendőrökhöz kapcsolódik. Szombat éjjel két barátommal tartunk hazafelé. Lakóházunk előtt, egyirányú utcában hirtelen egy kocsi fényei világítanak szembe. Természetesen a menetiránnyal szembe közlekedve, ezért is volt megdöbbentő. Integetünk neki ketten is, hogy helló, helló, nem ez a richtung. Lefékez az éjfekete Renault (rendszáma: LHG-896), kipattan belőle négy megtermett, bőrdzsekis, kifejezetten barátságos, favágótekintetű fiatalember, hogy akkor most azonnal személyiket elő és mégis hogy a francba képzeljük.
Mutattak villanásnyira egy jelvényt, majd a személyiket kezdték el ellenőriztetni a központtal. Amikor megkérdeztük, hogy mégis menetiránnyal szemben, és ezt hogyan, azt a választ kaptuk, hogy így akarják elkapni az autótolvajokat a környéken, és nekik ezt szabad. Mire kifogásoltuk, hogy semmi villogó és azért így szembe az egyirányún életveszély, közölték, hogy ezen ne múljék és rituálisan kinyomták a villogót a műszerfalra. Az ellenőrzés után - miután kiderült, hogy nem állunk körözés alatt - visszaadták az igazolványokat, és elhúztak (továbbra is a menetiránnyal szembe).
Van joga ezeknek a szimpatikus fakabátoknak megkülönböztető jelzés nélkül cirka negyvennel egyirányú utcában visszafelé haladniuk éjjel? Nem tudom, de hogy az erre való figyelemfelhívás marcona ellenőrzésbe és kioktatásba torkollik, azért kicsit megrohadás.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2009.11.02. 00:18:53

parasztok
ezen semmi nem változtat

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.02. 00:23:03

És? Bántottak? Ha nem, nem értem miért nem. Az ilyen posztoló is megérne egy szembejövő sünt. Fontoschkodó alak.

-d(-_-)b- 2009.11.02. 00:52:57

@Dariengo: Látom, megjöttek a trollok is. Ennyi etetés elég is volt nekik, ezután már nem foglalkozunk velük.

kispista2 2009.11.02. 01:08:27

Az igazoltatás indokolatlan volt, tegyél ellenük feljelentést.

A szabálytalan autó ráadásul még feltűnőbb, így a tolvajok is észrevehetik.

kispista2 2009.11.02. 01:11:15

Mire jó a gugli:

209.85.135.132/search?q=cache:S4-P43Atx6QJ:www.kossuthterradio.com/php/KTR20090315.php+%22LHG-896%22&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

"Tuja-kaland

A kakaóbiztos 4-es villamoson utaztam a Nagykörúton az egyik rendezvényre. Egyszer csak a szerelvény elé vágott egy annak módja szerint nemzetiszín szalaggal antennázott, vadonatúj fekete Opel Astra (frsz. LHG-896). Csak a Nagymagyarország embléma hiányzott róla... Kiugrott belőle három láthatósági mellénybe bújt, hátán POLICE feliratot viselő ruhásszekrény, és enyhén szólva marcona stílusban végigbaktattak először az első, majd a hátsó kocsin. Szerencséjükre alig voltunk utasok, így jól szemügyre tudtak venni minden gyanús elemet és momentumot. Még a csodamód el nem lopott ablaktörő kalapácsok is megrezzentek a tekintetüktől. Megmutatták a fiúk: ebben a k... országban aztán rend van ám! Majd leszálltak, odébbálltak, és a villamos megtisztulva, megkönnyebbülve folytathatta útját.

Csak megjegyzem: a nap folyamán legálabb még 3 ilyen zsír új Astra-t láttam, többnyire LHG-s rendszámmal. Úgy látszik: a Chevrolet Lacetti-k már amortizálódtak. Még mondja valaki, hogy válságban van a magyar gazdaság... "

El Argentino 2009.11.02. 01:15:27

@Dariengo: Elmentek neked otthonról öcsém, vagy egyszerűen rendőr vagy. :D

Megdobbent 2009.11.02. 01:20:17

@kispista2: "Lefékez az éjfekete Renault (rendszáma: LHG-896)" Esakkor igy lesz az astarbol renault... Globalizmus, ha mondom!

El Argentino 2009.11.02. 01:23:21

@Megdobbent: Vagy nem ért valaki az autókhoz, vagy a rendőrök is cserélgetik a rendszámokat, hogy megtévesszék az autótolvajokat. :D

Megdobbent 2009.11.02. 01:30:17

@El Argentino: Szoval rendszamtolvajnak adjak ki magukat forgalommal szemben. Hij, a fene a rafinalt trukkjeiket :>>>

El Argentino 2009.11.02. 01:37:06

@Megdobbent: Biztos valami krimit olvastak. JAJ miket írok, olvastak??? XD

Páneurópai Harci Kos 2009.11.02. 01:37:11

Amerikában le is hasaltattak volna a földre hasonló helyzetben:)

sünt a posztoló hátsófelébe.

Megdobbent 2009.11.02. 01:47:04

@Páneurópai Harci Kos: Azert sima integetesert ott sem hasaltatnak, nem voltak akcioban, nem leptek fel tamadolag a sracok, de legeslegfokepp amerikai rendor megkul. jelzes nelkul nem megy szembe a forgalommal, mert a muszak vegen maris fel van fuggesztve, es birosag elott felel a szabalysertesert.

El Argentino 2009.11.02. 01:49:59

@Páneurópai Harci Kos: bezzeg Dél-Afrikában már lelőtték volna a posztolót is, meg a rendőrt is

Csúfy 2009.11.02. 01:59:55

de jol elvagyunk igy egymas kozt, de olvassa-e ezt valamelyik fonok is. o legalabb mutalna a rendszamot vagy meg jobban a kocsikat. szar egy allam ez.

Joe84 2009.11.02. 02:20:28

Ez van, amikor nem túl okos emberek 2 év szakközép után pisztolyt, meg istenigazolványt kapnak a kezükbe. Azt hiszik minden szabad, mert ők a rendőrök.

algi 2009.11.02. 02:31:26

Igen, lehet, hogy parasztok. Sőt, valószínű. NADE! Ha tényleg szükséges egy rendőri intézkedés esetén a megkülönböztető jelzés használata nélkül a KRESZ megszegése, az teljesen elfogadott. (Ilyen pl. amikor drogdílereket követnek fedetten. Lekapja őket a kamera, és az abszolút felelősség miatt meg is büntetik őket.) És részemről én benne vagyok, hogyha ilyen akciókat - természetesen megfelelően kiképzett sofőrrel és megfelelően indokolt esetben - végrehajt a rendőrség.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.02. 02:36:35

szondázunk és mérünk.

a jard bizalmi indexe még talán nincs teljesen padlón. lehet még erodálni.

Reggie 2009.11.02. 02:51:06

@vero: a rendorokben lehet bizni. Azaz ha megallitanak bizhatsz abban, hogy zsebpenzt akarna.

Reggie 2009.11.02. 02:52:21

@vero: Bizhatsz a rendorokben. Azaz ha megallitanak bizhatsz abban, hogy csak zsebpenzt akarnak.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.11.02. 02:57:53

Imádom az ilyen, rohadtul nem a Homárra való posztokat. Nem csípem a rendőröket én se, sőt... Viszont azt se nagyon kedvelem, amikor tipikus magyarként "jaaaa, ha én se, akkor te se" jellegű a hozzáállás.

Vegyük például ezt a posztot. A rendőrök parasztok voltak, nem kérdéses. Azért lehet is sértődözni. Viszont azt mondani, hogy "kész életveszély", hogy forgalommal szemben közlekedtek, szerintem testvérek között is _enyhe_ túlzás. Látatlanban is lefogadom, hogy nem 70-80 km/h-val, de még csak nem is 40-50-el hajtottak. Megkockáztatom, hogy legyen akármilyen tapló bunkó paraszt egy rendőr, annyi esze neki is van, hogy szembe forgalomban ne hajtson kétszázzal, mert ő sem akar meghalni / balesetezni. A nyugdíjamban fogadom le mellesleg, hogy az ilyen "sztorikra" jellemző módon a "cirka negyvennel" állítás a túlzás kategóriába esik. Már csak azért is, mert a Belvárosban rendszeresen szoktam látni hasonlót éjszakánként és eddig még egyik sem ment ~sétatempónál gyorsabban, ami legfeljebb 10-15 km/h...

Annak a néhány okoskodónak meg aki szerint nem így kell bűnüldözni: szerintem azoknak, akik nap, mint nap ezt csinálják, talán több fogalmuk van arról, hogy mit hogyan is kell csinálni. Azt nem mondanám, hogy a magyar rendőrök messze földön híresek, viszont a forgalommal szember hajtás taktikáját gyakorlatilag az össezs országban alkalmazzák. Sőt, a legtöbb helyen még a fényszórókat sem használják, na ehhez mit szóltok?

Annyira fárasztó már ez a sok nyivákolás, hogy "húúúú, az a rendőr villogó nélkül tilosban és a sínen meg a buszsávban és ráadásul még az öve sincs bekötve és gyorsan hajt, úristen megmondás anyunak"... Szánalmas...
A legalapvetőbb dolog, amit fel kellene fognia az embereknek, hogy a lakosságtól eltérően a rendőr nem azért ül autóba, hogy elszaladjon a boltba, vagy felvegye a kölyköket az iskolában stb (jó, gondolom erre is akad példa :P ) hanem ez a munkája. Hogy járőrözzön, ide vagy oda menjen, ezt és azt intézzen, nyomozzon, mittudomén... Mivel neki a munkaideje telik azzal, ha a dugóban áll (ergo a te és az én pénzemből ücsörög a dugóban vagy éppen keres parkolóhelyet) ki a büdös picsát érdekel, ha felhajt a sínre? Vagy ha a buszsávban közlekedik? Vagy ha tilosban parkol? Egészen addig, amíg engem vagy mást nem veszélyeztet és/vagy akadályoz ezzel, ki nem szarja le?

Ugyanez vonatkozik a forgalommal szemben autózásra, este, villogó nélkül is. Ha ezzel eredményt tudnak elérni és elkapják azt a kis surmót, aki beveri a kocsi ablakát, hogy kilopjon egy akármit, amiből aztán keres 2-3000 forintot (jobb esetben), viszont okoz 40-50-60 ezer forint kárt, ki a szart érdekel? Ha nem veszélyeztet senkit, nem akadályoz senkit, csinálja, ez a munkája, ez a dolga.

Az igazoltatás az már más. Ha jogtalan volt, panaszt kell tenni, ha bunkók voltak a rendőrök, panaszt kell tenni, nem itt siránkozni a Homáron ezzel a kurvára nem ideillő poszttal, hogy de a rendőr bácsik így meg úgy. Na de ahhoz már se kedv, se gerinc, gondolom én... Erős a gyanúm egyébként, hogy az igazoltatást sem annak köszönhette a rinyáló posztoló, hogy hű de jófej módon figyelmeztette az autóst, hogy "elnézést, ön rossz irányba hajt, uram".

Hans Lopkowitz 2009.11.02. 03:43:44

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

Sajnos Magyarországon a rendőr nem a rend őre, hanem az állam pénzbeszedő szervezete. Ezt kiegészítik némi "szétdobandóval" és ebből áll össze a hazai rendőrség 90%-a. Ezt így kell elfogadni, vagy el lehet menni.

Én az utóbbit tettem. Javaslom mindenkinek.

Hans Lopkowitz 2009.11.02. 03:48:11

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

Tényleg nem kel kommentelgetni. Ha az összes kommentelő legalább fele az adóját kint fizetné be, akkor talán jobban észbekapnának az illetékesek.

A balhé se és a kommentelés se vezet sehová. Ha kint fizeted az adódat, akkor erre jobban felfigyelnek.

algi 2009.11.02. 03:51:56

@Hans Lopkowitz: Akkor honnan tudod? Nincs olyan, hogy kint is, bent is.

pappito · http://pappito.com 2009.11.02. 04:35:19

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

"A legalapvetőbb dolog, amit fel kellene fognia az embereknek, hogy a lakosságtól eltérően a rendőr nem azért ül autóba, hogy elszaladjon a boltba, vagy felvegye a kölyköket az iskolában stb (jó, gondolom erre is akad példa :P ) hanem ez a munkája. Hogy járőrözzön, ide vagy oda menjen, ezt és azt intézzen, nyomozzon, mittudomén... Mivel neki a munkaideje telik azzal, ha a dugóban áll (ergo a te és az én pénzemből ücsörög a dugóban vagy éppen keres parkolóhelyet) ki a büdös picsát érdekel, ha felhajt a sínre? Vagy ha a buszsávban közlekedik? Vagy ha tilosban parkol? Egészen addig, amíg engem vagy mást nem veszélyeztet és/vagy akadályoz ezzel, ki nem szarja le?"

Alaphangon egyetérek veled, csak egy pici megjegyzésem lenne, a rendőr, ha a dugóban ül, akkor lófaszt se tud csinálni. miért nincs gyalogrendőr az utcákon? miért csak autóval lehet keringeni? Nem a benzinget sajnálom, amelyiknek olyan dolga van, az autókázzon, de mennyit kell sétálni a városban, hogy lássál egy hús-vér rendőrt akinek nincs a seggére nőve a kocsi, hanem gyalog járőrözik?

BKV reszelő 2009.11.02. 05:32:02

@algi: " NADE! Ha tényleg szükséges egy rendőri intézkedés esetén a megkülönböztető jelzés használata nélkül a KRESZ megszegése, az teljesen elfogadott. (Ilyen pl. amikor drogdílereket követnek fedetten. "

Ezen befostam ! xD Fedetten ! Szemben a menetiránnyal, álcából ordítva, hogy jajj-jajj, rendőrök vagyunk ! xD

Tamus 2009.11.02. 06:25:34

Mi is történt valójában?
Szombat éjjel tartott hazafelé a postoló két haverjával, az egyirányú utca közepén, vszeg "vidám" hangulatban. Majd a szemben csordogáló autó motorháztetejére jól rácsaptak, közben anyáztak. Erre jött az igazoltatás.
Nekem ez egy kicsit életszerűbbnek tűnik.

gonosz1hal 2009.11.02. 06:28:52

Le is lőhettek volna... és nem tették. Milyen rendesek voltak.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.02. 06:38:29

Nem értem az ajvékolást továbbra sem. Ha megtámadnak hol a rendőr, amúgy meg laposkúszásba közlekedjenek?

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.11.02. 06:41:32

Akkor hol a faszba voltak amikor az autómat ellopták a ház elől?

Vajmaci 2009.11.02. 06:43:20

És mint zsaru írom...
Van joga szembe menni megkülömböztető jelzés nélkül is.Ugyanis a bűnmegelőzés nem feltétlen jelenti azt, hogy éjnek évadján villogóval-szirénával száguldozunk egy fullmatricás meseautóval!
Szerintem még korrekten megúszták egy igazoltatással...
Egyébként is!
Sosem értettem,miért játszanak emberek seriffesdit!
Ez teljesen olyan (ami mint magánember is felháborító számomra), amikor megyek pölö az autópályán, beállok egy 130-140 közötti sebességre, és a belső sávban totyog 120-szal a paraszt, majd amikor rávillantok, akkor látom,hogy integet, hogy lasabban kellene mennem...
Ki ő, hogy helyettem eldöntse, hogy mit csinálok??
Ha én bevállalom, hogy lefotóznak 135-tel, akkor az az én bajom!
Az ilyen integetésből egyébként pont nemrég volt egy sajnálatos emberölés is!
Tele volt vele a média!
Egy idős bácsi integetett egy gyorshajtónak, az megállt, kiszállt,odament leverte a kisöreget, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy meghalt...:S:S
Úgyhogy a levélíró szerintem örüljön,hogy ennyivel megúszta és örömében tanulja meg, nem jó ha beleütjük más dolgába az orrunkat!

esef 2009.11.02. 06:48:36

@Vajmaci:
És azt a paraszt honnan tudja, hogy SÜN ül az autóban? Ilyen alapon én is mehetek szembe egészen addig, amíg nem állít meg senki... Nem emlékszem, hogy a KRESZ írná azt, hogy a rendőr mindig minden szabályt áthághat. Még ha a gyakorlat ez is...

esef 2009.11.02. 06:50:04

Az Ügyfélkapu szerint pedig a kérdéses rendszámú autó egy SZÜRKE színű Opel Astra H...

Nick Leeson 2009.11.02. 06:53:04

Nem egészen értem milyen akcióban vehettek részt éppen ezek a csoda rendőrök, ha ráértek igazoltatni, meg központtal egyeztetni, telefonálgatni. Biztos addig a sarkon várták őket bűnözők, hogy igazoltatás után tovább üldözhessék őket...

Egyszerű a képlet fogj egy senkiházi csőtömeget, csinálj belőle rendőrt, és máris kész a törvény felett álló bármit elkövethető, megtehető "atyaúristen"!

Viktus 2009.11.02. 06:54:56

Az a baj a rendőrség mára teljesen használhatatlan szerv lett van egy párt ami jön mindenféle csendőrség dumával, de tökre mindegy a szart minek nevezik. A nagy nyugdíjazási hullámokban a többé-kevésbbé használható emberek nagy része is otthagyta a rendőrséget maradt egy traffipaxos, autós cseszegető szerv.
Sajnos azok a rendőrök meg akik v.mit akarnak csinálni a rendért magán a szerven belül ütköznek falakba. Így nagyon sok tehetséges rendőr inkább elvonult a magánszektorba.
Nem ártana egy jó elbocsátási hullám, majd fizu emelés, és valójában rendőröket tartani a rendőrség keretein belül. Nem hülyegyerekeket, akik nem kellettek sehova máshova meg egy rakás nőt, aki a szülési kedvezmények meg korai nyugdíj miatt elkolbászol a szervnél.
A kedvencem mostanság a városomban a sok 15 évesnek kinéző hülyegyerek, akik sokat nézték anno a T.J. Hooker-t, és azzal szórakoznak, hogy a suzukis anyukákat villogják le csúcsforgalomban pl. a 2x1 sávos híd közepén ... meg ilyesmik. Miközben közrend a béka feneke alatt, mert bizonyos részekre be sem mernek menni.

Vajmaci 2009.11.02. 06:57:57

@esef:
A kresz hol írja, hogy az embernek integetnie kell, ha valaki szabálytalankodik!
Szerintem mindenkinek (értsd: posztíró) a saját dolgával kéne végre foglalkoznia!

Nick Leeson 2009.11.02. 06:59:04

@Vajmaci: Szerinted honnan kellett volna tudnia a cikkírónak, hogy rendőrökről van szó? Bárkivel előfordul, hogy véletlenül behajt egyirányú utcába, rossz irányból. Ilyenkor én örülök ha valaki integet és rádöbbent, hogy hülye vagyok.

Miért volt baj ha a cikkíról is ezt tette?
Mirét örüljön, hogy megúszták igazoltatással? Mit tehetett volna még a rendőr? Szarráveri őket, aztán előzetes a bíróságon meg azt hazudták volna hogy megtámadták őket? Mert ezt így szoktátok!

Elég álságos, hogy Te "bevállalod" a 135km/h-val előzést. Amikor tudja mindenki hogy a kollegák majd a szőnyeg alá söprik az esetleges büntetést.

Ezek vagytok ti!

Viktus 2009.11.02. 07:01:18

@Vajmaci:

Te vagy az a rendőr kategória, aki a kirúgásra érett meg. Éppen ez a baj ebben a k. országban, hogy a saját dolgáal foglalkozik a jónép. A kutyát sem érdekli, ha a belváros közepén egy mamát leütnek, és elveszik a táskáját. A rendőrt nem érdekli, ha betörnek v.kihez csak a békés útmelletti kolbászolgatása biztosítva legyen, és így tovább.

kekegsm 2009.11.02. 07:02:11

@Vajmaci: Nem is kellett volna írnod, hogy rendőr vagy, úgyis rájöttünk volna. Olvasgass utánna picit a jogszabályoknak.
Nem, nem teheted meg, hogy megkülönböztető jelzés nélkül áthágd a kresz szabályait. teszem fel, megfigyelsz egy házat, mert gyanúsított van benne. Csak megállni tilos az egész utca. Akkor lelkem gyalog fogod megfigyelni, mert ki a jóisten vagy te, hogy törvény felett állj?
Ha meg 135-el mész az autópályán, azzal túlléped a sebességhatárokat, és másokat veszélyeztetsz. (és azért tegyük hozzá, hogy a 135 az valószínüleg van 155 vagy 165 is...
És ki ő, hogy eldöntse helyetted? A fönököd öreg, őtöle kapod a fizetésedet.

úgyhogy sünpofa súlyba...

kekegsm 2009.11.02. 07:03:31

@kekegsm: Ja, szerintem ilyen vajmaci féle rendőrök mellett, örülhet a cikkíró, hogy nem jutott Zsanett-sorsra...

Viktus 2009.11.02. 07:05:51

@az aki:

Na jah profik ezek fedett akcióban ilyen ügyesen járőrözni :D többszörösen emelik a szerv szakmai tekintélyét. Ennél már csak a cigis Erzsire vadászú debreceni fináncokon tudtam jobban nevetni:

"Nem tisztem ötleteket adni, de ha esetleg nem egy bazi nagy VPOP-jelzésű ótóval parkolnak le a dílerek szeme láttára, és nem üvölt róluk ötven méterről, hogy seftelőket akarnak fogni, több esélyük lenne."

holdrablo.blog.hu/2009/10/28/diler_erzsi

Vajmaci 2009.11.02. 07:06:36

@Viktus:
Fel kellene érni már végre ép ésszel, hogy a rendőrség állománya eléggé átfogó képet mutat...itt is vannak hülyék bőven (csak tudom...15 éve csinálom) de nem kellene állandóan a Készenléti Rendőrökkel azonosítani az össz létszámot!
Akinek az a dolga, hogy gyerekvédelmis, az nem fog egy rabló után rohangálni munkaidejében.
Aki autótolvajokra vadászik (civil,fedett kocsiból,akár hamis rendszámmal is)az nem fog egy tüntetésen fullpáncélban "díszelegni"!
Mindenki a saját szakterületén végez munkát!
Még ha ezt sokan nem is értitek, mert nem vagytok benne!
Azt aláírom, sajna nagyon felhígult az állomány, viszont van még sokezer olyan kolléga,aki szivét-lelkét beleteszi a munkájába!
Azt viszont vegyétek figyelembe, hogy itt semmi nem a kisrendőrön múlik!A főnököknek más dolguk sincs,mint hogy cseszegessék a beosztottakat.
Ahogy a mondás tartja: "a fejétől bűzlik a hal!"
A konkrét esethgez: az épp akkor ottlévő zsaruk valószínűleg azért igazoltatták a posztírót, mert senkinek nincs a homlokára írva sajna hogy hol lakik!Akár az autótolvajok is lehettek volna pölö akik arrafelé dűlöngélve, részeget játszva, felmérik a terepet!

heliox 2009.11.02. 07:07:57

Péntek délután a Rákóczi úton a buszsávban megkülönböztető jelzés nélküli rendőrfurgon 80-90km/h tempóban. Kimondottan balesetveszélyes volt.

Nem érdekel, hogy jogszerű-e. Nem az, legalábbis a KRESZ szerint. Csak egy ésszerű indokot mondjon valaki, hogy miért nem használja a megkülönböztető jelzést, hogy legalább csökkentse a balesetveszélyt.

Viktus 2009.11.02. 07:08:40

@kekegsm:

Jó ez csak egy buta rendőr nem fogja fel, hogy fedett akciónak éppen az lenne a lényege, hogy a megfigyelendő területen ne szúrja ki őket rögtön mindenki, és ha jönnek a csúnya bácsik elkapják őket. Az meg nem éppen fedett akció, ha az egyirányú utcában a rendőrautóval a forgalommal szemben menőznek, vagy a megállni tilosba rohasztják le a kocsit ...

Nick Leeson 2009.11.02. 07:11:21

@Vajmaci: Ja, ennyi erővel bárki lehet utcán autótolvaj!
Valahogy mégis mindig azt sikerül baszogatni a még véletlenül sem autót akart lopni!
Ez aztán profizmus! Gratulálok!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.11.02. 07:14:31

mi ebben a fura?
még nem tűnt fel, hogy a rendőrnek mindent szabad?

örüljél, hogy a szemedet nem lőtték ki, amiért zaklatni merészelted őket

Trex59 2009.11.02. 07:14:39

Amennyiben nem használja a megkülömböztető jelzéseket a KRESZ
" szabályai " érvényesek.
Rosszul tudom? Ja,bocs ha már
leírtátok!

Viktus 2009.11.02. 07:15:15

@Vajmaci:

A készenlétisek szóba sem kerültek az egy külön téma. Azok érnének kb. még v.mit, ha nem csupán államvédelmi hatóságként használnák fel őket, hanem ide-oda szétszórnák az ország forró pontjaira.
Nem is várom el, hogy a gyermekvédelmis szaladgáljon a bűnözők után. Viszont érdekesek a prioritások pl. kisvárosomban van mondjuk szolgálatban járőr három pár autó baszogató meg egy közrendis ... miközben fényes nappal is vidáman törik fel az autókat a belvárosban nem is beszélve az éjszakáról. A rendőrség meg kb. egyfajta pénzbeszedő parkolóőr szerű cégként tevékenykedik maximum. Nem is értem minek nekik fegyver meg gumibot elég lenne a csekkfüzet.
A nyomozók azok kb. nagyjából teljesen tehetetlenek mindent kivesznek a kezükből amivel eredményt tudnának elérni nem is csoda, hogy sora vonulnak át a magánszférába.
Tisztelet a kivételnek sajnálom azt a pár maradék normális rendőrt, aki még a nagy rakás szarban is próbál normálisnak megmaradni, és végezni azt amire felesküdött hajdanán.

Trex59 2009.11.02. 07:18:00

@Viktus:

Jövőre nézzük meg magunkat,
20 Mrd saját bevételt kell produkálniuk!

Vajmaci 2009.11.02. 07:18:26

@kekegsm:
Bizony....
Te zseni lehetsz!
Az hogy én mennyivel megyek az autópályán, nem rajtad múlik!A saját jóérzésem miatt nem száguldozom...nem is bírnék a kocsimmal!
Lehet furcsán hangzik, de nem szoktam 160-nal menni...még nem is mentem soha.
Nem akarom magam mentegetni, de én még a régi motorosok közé tartozom, akik be is tartják a szabályokat, nem csak betartatják!

Viktus!
Ugyan ki a franc vagy Te, hogy 20 sor írásom után megítélj??
Ismered a szakmai multam?Tudod milyen szakirányon dolgozom?Tudod milyen vagyok hétköznepi emberként?
Nem...
Úgyhogy szerintem számolj el tízig mielőtt zsigeről anyázni kezdenél, csak azért mert zsaru vagyok!

És aki nem értette még mindíg meg, hogy mit írtam!

Nem az a baj, hogy valaki állampolgárként felhívja a figyelmét egy autósnak, hogy szemben megy az egyirányú úton, hanem az, hogy ez az eset sokkal roszabbul is végződhetett volna!
Ha egy x5-ös vezetőjének integet a posztíró (amit alapból kétlek) akkor akár össze is verhették volna...
Gondolom az említett utcában meg egyébként a hajnali időpontban hatalmas forgalom lehetett!

Vajmaci 2009.11.02. 07:19:33

@az aki:
Ott, az adott időpontban, és az adott elyszinen...

Viktus 2009.11.02. 07:21:51

@Trex59:

Na igen , és a tragikomédia, hogy ez nem a rendőrségre költik pl. béremelések, felszerelés, személyi állomány javítása, üzemanyag norma ... nem véletlenül se ezt szépen elnyelik az államkasszában. Közben meg egy nyomozóra annyi ügy jut , hogy esélye sincs eredményt produkálni ...

Trex59 2009.11.02. 07:22:20

@Vajmaci:
Őszintén,ha ebben az időpontba én megyek
szemben a forgalommal és két rendőr
áll az út közepén,vajon mi fog történni?

Vajmaci 2009.11.02. 07:23:15

@Viktus:
Erről beszélek!
Hidd el én még próbálom megtartani a régi szinvonalat, de ezek melett a fiatal "rendőrök" melett már egyre nehezebb!
Van még 4 évem a nyugdíjig....megvárom,és elhúzok a francba!Én nem ehhez a rendőrséghez szereltem fel 15 éve!
:S

Vajmaci 2009.11.02. 07:24:41

@Trex59:
Ez költői kérdés...tudjuk a választ!
Egyébként ez is emberfüggő!

Nah...szép napot Nektek, mennem kell....viszem szervízbe a kocsim..:S:S

Nick Leeson 2009.11.02. 07:31:01

@Vajmaci: "Ha egy x5-ös vezetőjének integet a posztíró (amit alapból kétlek) akkor akár össze is verhették volna..."

Ja, hogy ez szerinted is így működik?
Akkor nem az lenne a megoldás, hogy egy 150 centis rendőrt ki kéne állítani civilben, hogy integessen az X5-ös bmw-nek? Hátha elkaptok egy verekedős/gyilkos rohadékot?

Inkább baszogatni azt aki jót akar?

Viktus 2009.11.02. 07:32:28

@Vajmaci:

Na éppen ez a baj elmész nyugdíjba, és nem képzi senki a nyikhaj hülyegyerekeket, hanem ott vannak a semmiben, és kapkodnak össze-vissza. Nem ártana bérkorrekció, hogy az a pár tapasztalt rendőr, aki az állományból ér v.mit ne a nyugdíjat várja, hogy pattanhasson.

PA 2009.11.02. 07:32:42

Gratulálok a kedves nagyeszű beküldőnek, és a Homár szerkesztőjének meg külön! Sikerült egy amúgy fedetten dolgozó rendőrautó rendszámát, kilétét nyilvánosságra hozni! Bravo!

Az ez most teljesen független attól, hogy a rendőrök parasztok voltak e vagy sem. Egyébként meg miért is voltak? Mert a munkájukat végezték? Ja bocsi...végre nem sünöztek...hanem dolgoztak. Valóban lehettek volna udvariasabbak, de ha azok lettek volna akkor nem születik meg a poszt? És nem kerül ide a rendszám?

Szóval hajrá éljenek az ilyen isten barmai akik megsértődnek egy igazoltatáson ami mellesleg az ő érdekükben történik!

Viktus 2009.11.02. 07:34:00

@az aki:

Erről nem ő tehet, hanem a tárca meg a rendőri vezetők közös erővel tették tönkre a rendőrséget.

Nick Leeson 2009.11.02. 07:37:29

@PA: Bocs de nem a rendőrök fedték fel magukat azzal, hogy teljesen értelmetlenül baszogattak törvénytisztelő embereket?

Viktus 2009.11.02. 07:38:25

@PA:

Na te aztán nagyon nagy értelmű lény vagy remélem nem rendőr. Az a fedetten dolgozó nagyeszű marha éppen azon okból fedett, hogy ne lógjon ki a közegéből. Ennek némileg ellentmond, ha a forgalommal szemben tütükézik. Ez nem munkavégzés ez egy nagy lószar amiért a civil szférában repülnél a melóhelyről, ha ilyen nagyszerűen végeznéd a munkád.

A betörők, akik még jobb megfigyelők, mint pár hajnali utcán kószáló kb. már az utca elejéről kiszúrják, hogy csak rendőr lehet az a hülye, aki komótosan hajnalba betütüzik a forgalommal szemben ... és mindjárt elhúznak egy kerülettel arrébb fosztogatni.

Póktalicska (törölt) 2009.11.02. 07:38:49

@Vajmaci: Érdekes egy fazon vagy... Elítéled, ha valaki mutogat, felhívja a figyelmet valamire, de azt teljesen normálisnak veszed, hogy levillogsz valakit. A levillogás nem seriffesdi, de a mutogatás igen? Egyébként a KRESZ hol írja, hogy nem szabad a közlekedés résztvevőjének figyelmét felhívni a balesetveszélyre? Nyilván te teljesen szótlanul tűrnéd, ha szembe jönne veled az autó az egyirányú utcában vagy az autópályán, szóval nem is törődnél a dologgal. Már ne is haragudj, de ha az említett rendőrök tényleg feltűnésmentesen akartak volna bűnüldözni, akkor nem KRESZ szabály áthágással és igazoltatással kellett volna felhívni a figyelmüket magukra...

Dr.G 2009.11.02. 07:39:41

1. panaszt kell tenni.
2. Amúgy ezek voltak az autótolvajok.

BKV reszelő 2009.11.02. 07:41:28

@Vajmaci: Te a leghülyébb fakabát vagy, akivel valaha találkoztam, pedig én éltem az átkosban, ahol minden 8 általánost 16 év alatt kijárt munkásőrből lehetett rendőr. Apám, igazoltass, de te egy akkora fasz vagy, hogy toronydaru kell hozzád, ha ki akarnak verni ! xD

2009.11.02. 07:48:08

akkor csak egy két hozzáfűznivalóm van:
1. NEM HISZEM, hogy szabályos volt, amit tettek. Azt elfogadom, hoyg akció során, lehetnek kivételek, de ez nem volt akció.
A nagyobb baj itt az, hogy nem ismerték be a hibájukat.
Na meg az, hogy többen ezek szerint úgy gondolják, hogy nem kellett volna integetnem nekik. Igen, én is ott voltam. talán én integettem a legjobban. Mert én abban hiszek, hogy igenis törődni kell a másik emberrel, segíteni kell. Ami meglepő, hogy elméletben az állam is ezt gondolja, hiszen állampolgári kötelességem a szabálytalanságokra és törvénytelenségre felhívni a figyelmet.
És én ezt fogom tenni akkor is ha megvernek érte hülye köcsög állampolgárok. Mert igen, van aki "bosszút" áll azon, aki jót tesz vele, és ez nem munka kérdése, de hova lesz egy társadalom, ha mindenki engedi szó nélkül mindazt, ami szerinte nem helyes.
Igen, én a buszon is rászólok emberekre ha olyan. Tudom, szerencsém hogy eddig megúsztam. De HISZEk abban hogy ki kell állni. "bűnösök közt cinkos aki néma..."

Ja és nem óbégattunk részegen az utcán, és hasonlók.
A mókás az, hogy kötelességem lenne feljelenteni, mint állampolgár.
Nem teszem meg, mert hova lenne egy állami rendszer, ha mindent mindig mindenki feljelent.

Szóval igen, szabálytalan rendőr, és nem ismeri be. Az hog yigazoltat, azzal nekem nincs bajom, alapvetően jónak tartom, hiszen így lehet kiszűrni. Csak ne jöjjön hülye dumával az autólopásmegfogásról, meg ismerje be a hibáját, és tanulja meg, hogy hogyan kell közlekedni.
uff.

Viktus 2009.11.02. 07:53:07

@Póktalicska:

Így van, ha lenne egy kis eszük az ilyen fedett iq harczosoknak inkább megjátszották volna, hogy eltévedtek és kérjenek értelmesen útbaigazitást. Abban az esetben pl. 1. Nem leplezik le magukat ország-világ előtt. 2. Talán sikeres akciót is képesek lennének kivitelezni.

krakéler 2009.11.02. 07:53:43

@Vajmaci: az a baj, vajmaci, hogy jogalkalmazók vagytok, csak a jogot nem ismeritek

ezt írod: "Az ilyen integetésből egyébként pont nemrég volt egy sajnálatos emberölés is!
Tele volt vele a média!
Egy idős bácsi integetett egy gyorshajtónak, az megállt, kiszállt,odament leverte a kisöreget, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy meghalt...:S:S"

na, ezt mi, a köznép hívjuk emberölésnek, nektek, jogalkalmazóknak meg halált okozó testi sértésnek kellene. mert így szól a btk. olvastad már?

mert a kresz-es megjegyzésed meg a 135-ös történeted alapján erősen kétlem

az a baj, hogy az állampolgárok sem sokkal jártasabbak, ezért rezzennek össze, ha kiszálltok a fűtött astra/renault-ból, pedig ha tisztában lennének a jogaikkal, nem lennének ezek a történetek ilyen egyoldalúak

nagypet (törölt) 2009.11.02. 07:56:14

2.
Lehet, hogy nem jók a szabályok, és szükség van rá, hogy a rendőrök mehessenek villogó nélkül is mindenféle módon.
De a megoldás erre akkor sem az, hogy önkényesen megteszem, hanem az, hogy igyekszünk szabályt változtatni.
Ha mindennki azért mert nem ért egyet egy szabállyal nem tartaná be, akkor itt nagyon hamar káosz lenne, és semmilyen rendőrség vagy más szerv nem tudna rendet tartani.
Tartsuk be a szabályt, és próbáljunk javaslatot tenni a megváltoztatására.

na meg a végére annyi, hogy azok az emberek akiknek valamilyen hatalom van a kezében, azoknak a felelőségük is nagyobb. Tehát még jobban kéne figyelniük, hogy ne hibázzanak, hiszen példák az embereknek. Szóval pláne gáz, hogy ezt tették.

PA 2009.11.02. 07:57:45

@Viktus:
Nem vagyok rendőr. Annak születtem de tovább tanultam. :)

Nem mondtam, hogy az urak megérdemlik az év rendőre címet, sőt! Azt mondtam, hogy nagy nyilvánosságra kitenni az autót a rendszámot hülyeség volt, a rendőr nekik felfedte magát, megjegyzem akár egy kőrözött bűnözőbe is belefuthatott volna vagy egy olyanba aki ült már autó lopásért, az nem azt jelenti, hogy ki kell tenni az infót a netre!

És mindezt felháborodásból mert megsértődik az érzékeny kis lelkünk egy igazoltatáson. Állampolgári felelősség? Hm? Nem kellett volna tovább látni az egós ultraliberális siránkozás mellett az orrunknál?

BKV reszelő 2009.11.02. 07:58:35

@nagypet: Hát...44 éve szívom a levegőt, de magyar rendőr még véletlenül sem volt példaként előttem. Ostoba, fontoskodó parasztok. Sajnos. Értelmes ember nincs nagyon közöttük, ha bekerül, vagy lelép vagy alkalmazkodik és hozzábutul a testülethez.

mi nem foglalt még 2009.11.02. 08:02:20

@Páneurópai Harci Kos: posztolót nem fikázni mert igaza van ha és amenyiben nem használtak a sünök mekülönböztető jelzést, úgy mint villogó és sziréna együttes használata.
Nem, hogy civil de még rendőrségi kocsi sem szegheti meg ezek nél kül a kresz szabályokat.

mi nem foglalt még 2009.11.02. 08:07:21

@algi: egy lófaszt elfogadott.
Nem veszélyeztethetnek emberi életeket.
Megkülönböztetővel is csak akkor van elsöbbségük ha meggyőződtek róla hogy azt minden közlekedő megadta nekik.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.02. 08:08:14

@BKV reszelő: egyet értek. Teljesen rendőrállamban élünk - Mr. Fakabát mindenre feljogosítva érzi magát.

BKV reszelő 2009.11.02. 08:10:54

@Panni CsP: Azért túlzás a rendőrállam. Inkább ostoba a szerv, mint az a bizonyos szerv. :)

mi nem foglalt még 2009.11.02. 08:11:28

@Vajmaci: tedd már be légyszíves azt a kresz szabályt ami alapján ezt megteheted.
Felhívom a figyelmedet hogy egy szervezet belső szabályozása sem überel jogszabályt.

BKV reszelő 2009.11.02. 08:14:13

@mi nem foglalt még: Vajmaci már elszaladt nyomozni. Kint ül az astraban és vadul nyomozza, hogy ki az, akit ha megállít, akkor kapja a zsebbe a zsét ! :)

Vajmaci 2009.11.02. 08:18:32

@krakéler:
Ohh...szorri, hogy nem írtam le pontosan, ahogy a BTK fogalmaz!
Igaz..nem emberölés, hanem halált okozó, súlyos testi sértés, de a lényeg az, hogy asajna meghalt az öreg bácsika!:S:S
És ha hiszed, ha nem 140-nél többel még sosem mentem....
kínosan ügyelek a sebességre, mert:
1. álltalában ott a gyerek a hátsó ülésen
2. abból a hatalmas fizetésből amit kapok, nem tudnék kicsengetni 80-100 ezrest büntetésnek!

Póktalicska!
Beismerem, igazad van, bár a levillogás az nem képezi a mindennapi életem részét,néha elcsábulok.
Azért a 2 dolog csak hasonló, és nem ugyanaz!

BKV reszelő!
Te csak ne alokss véleményt rólam, ha nem ismersz!Én sem mondok rólad semmit...

mi nem foglalt még 2009.11.02. 08:18:55

@PA: itt a sünök voltak barmok nem a posztoló

BKV reszelő 2009.11.02. 08:22:36

@Vajmaci:

1.) A beírásaid eleget mutattak belőled.
2.) Te ne mondd meg, kiről és mikor alkothatok véleményt. Csak egy hülye rendőr vagy.
3.) Azt mondasz rólam, amit akarsz, nem érdekel egy olyan ember véleménye, amilyen te vagy.
4.) Ha nem tetszik, kulázhatsz magad alá vagy kitolhatsz egy szabályosan közlekedővel, aki akadályoz téged a teljesen szabálytalan "akciód" közben. Marha.

betépett felhasználó 2009.11.02. 08:23:21

Hello police du bist in budapest,
Capitol of hungary
For a little money i will show you
This beautiful city

Hello police on the right side,
Hello police on the left side

we will stop now you can go to yard
bye-bye arrivederci
I hope you enjoyed the sightseeing tour
auf wiedersehen bonne nuit

helló, helló, nem ez a richtung.
helló, helló, nem ez a lifetung.

est komor őre. 2009.11.02. 08:27:54

Ez rendőrterror, ez égbekiált! Aljas uraskodó elemek!

Hát mit képzeltek? A polgárt molesztáljátok, lefújjátok, randalíroztok, gyorshajtotok, nem viselitek a biztonsági övet, korruptak vagytok, hazudoztok, polgárt vertek, szemeket lőttök ki, gyerekeket rugdostok!

Ezért tart itt ez az ország!

Vajmaci 2009.11.02. 08:28:38

@BKV reszelő:
Fusztráltkám!
Csak hogy tisztán láss....mert sötét lehetsz agyilag!
1. a rendőrségen számtalan szakszolgálat van..én épp nem "igazoltatós-utcai járőr" vagyok, tehát ez megbukott
2. honnan tudod milyen ember vagyok, ha nem ismersz?
Össz 4 bejegyzés alapján??
Zsenikém!
Nobel díjat érdemelsz!
Freaud meg elmehet a sunyi francba....
Vagy inkább te...

Vajmaci 2009.11.02. 08:32:30

@mi nem foglalt még:
A rendőr a melót nem a KRESZ szabályai alapján végzi!
rendőrségi Tv. , Szolg:Szab., Szolg: Utasítás, ezek a mérvadóak.
A KRESZ szabályokat ugyan be kell tartania, ebben igazad van!
Fejből azért én sem vágom az egész RTV,SZ.SZ.,Sz.U.-t!:D:D

pazola 2009.11.02. 08:32:37

Annyit szeretnek csak hozzaszolni, hogy:

1.) sajnalom a kommentelotarsamat, mert 19 ev utan elmegy nyugdijba, es elete vegeig fog annyi nyugdijat kapni, mint amennyi a keresete volt, plusz nyugisan eldolgozhat meg mellette ( igen, irigy vagyok )

2.) A mellettem levo utcaban a forgalommal szemben husszal menve baleseveszelyes, mivel a keresztezodesbe siman nem lehet belatni, es a fene sem szamit arra, hogy valaki ejjel kifele jon autoval onnan, ahol csak befele lehet, tehat tok lenyegtelen, hogy husz, vagy negyven, legfeljebb kisebb lesz az a baleset

3.) a rendorok szarjanak sunt: igazoltatni, basztatni tudnak, csak a sajat hibajukat nem ismerik el ( es igy buntetni sem lehet oket, igen, tudom, mit beszelek, sajat tapasztalat )

Vajmaci 2009.11.02. 08:33:40

Jah..és asszem nem kavarom fel az kedélyeket...lépek!
Pá!

(szabin vagyok, tehát szürke astrában ne keressetek!:-P)

BKV reszelő 2009.11.02. 08:36:18

@Vajmaci: Fasz vagy. Ezen már semmi nem segít. Nem érdekel mi vagy a rendőrségen, tőlem lehetsz akár maga draskovics tibor is. A gondolkodásmódodról kiállítottad a bizonyítványt egy hozzászólásoddal. A többi csak tetézte. A frusztrált nem én vagyok, én ki tudom fizetni a 100000 forintos büntit is, akkor is ha nem jogos, akkor is ha jogos.

pazola 2009.11.02. 08:36:45

@Joe84: " Ez van, amikor nem túl okos emberek 2 év szakközép után pisztolyt, meg istenigazolványt kapnak a kezükbe. Azt hiszik minden szabad, mert ők a rendőrök. "

Ez az istenigazolvany mekkora szoveg! Grat! Foleg, hogy a google ezt az egy posztot hozza talalatnak.. zsenialis!

vércseharcsa 2009.11.02. 08:37:30

Dariengo te fasszopó kis rendőr köcsög!!!!!!!!!!!

Miért nem baszod szájba azt a retkes kurva rendőr anyádat te köcsög?

Húzz innen a picsába amíg szét nem verlek mint libaszart az eső!! Te köcsög!!!

Hungryhorse 2009.11.02. 08:39:45

Senkiházi majmok, akik lassan elhiszik magukról, hogy nekik bármit lehet.
Remélem elszámoltatják egyszer őket a 2006 őszi terrorért, és az ezt követő hamis tanuzás és hamis vád heygekért.
Addig pedig számomra nagy senkik, a politika pórázán.

est komor őre. 2009.11.02. 08:40:19

@vércseharcsa:

na de kérem! ez milyen stílus!

kéne ám moderálni hahó, kedves homár hahó!

pyromaster 2009.11.02. 08:42:17

Először is, posztolónak adok igazat. A rendőrök is bűnözők.
Sorolhatnánk ezer példát arra, hogy mennyi bunkó, szarházi él kurvaországban. Rohadtul sok. Csak azt tudom tanácsolni az értelmesebbjének, amit olvastam is a kommentek között, és amit amúgy is szoktam:
OTT KELL HAGYNI AZ ORSZÁGOT, AMINT LEHET. Hagy maradjon csak ott, az a sok semmirekellő, bunkó. Majd rájönnek, amikor nem lesz már pénz arra, hogy napszámba baszogassák az állampolgárt az adóból.
Kezicsókolom.

keptelenseg 2009.11.02. 08:43:59

Vajmaci:
a Kresz mindenkire vonatkozik, az általad említett egyéb szabályzatok adhatnak kivételt rá.
Nem várom, hogy az egészet "vágjad", viszont, ha jogszerűnek ítéled meg a forgalommal szembe közlekedést, akkor csak azt az egy szabályt add meg (melyik szabályzat, melyik pont, a lényeg felidézése, pl. milyen feltételek fennállása esetén ), amelyik a szembeforgalommal közlekedést (is) megengedi.

est komor őre. 2009.11.02. 08:44:50

@pyromaster:

megjegyezném, hogy a rendőr a polgároktól kapja a pénzt, a fizetését, az egzisztenciáját és a nyugdíját!

és így bánnak a polgárral! ölik őket, nem becsülik semire, fosztogatják őket, kihasználják, terrorizálják fegyvereikkel állarc mögé bújva!

félelemmel telve megyünk el előttük, ragadozó sakállok előtt, és mikor bajban vagyunk, elfordulnak tőlünk, és a bajban magunk kell boldogulnunk!

pazola 2009.11.02. 08:47:03

@est komor őre.: ja, bar igaza van. Azert Dariengot megneznem munka kozben, imadom az egyenruhas csajokat :D

pyromaster: en is ezt mondom mindenkinek: aki megteheti, menjen normalis orszagba. Mi meg itt maradunk :)

est komor őre. 2009.11.02. 08:50:35

@pazola:

A polgár nem felejt! Jómagam már most mondhatom, ha rendőrt látok majd bajban, csak úgy fogok velük viselkedni, ahogy ők velünk!

Hát mit képzel ez a sok erőszakos, vérszomjas pénzéhes fenevad?

geusz 2009.11.02. 08:52:11

Van joga? Van.

És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva.

Ennyi.

pyromaster 2009.11.02. 08:52:13

@pazola: Nézd Pazola!
Én imádtam Magyarországot. Pár barát, rokonok, és emlékek. De túl sok volt már a mindennapi öklözés az utakon, minden napra x sikkasztásról szóló hír, a rendőrök viselkedése is többek között. De ezt még el is viseltem volna. Az hétköznapi ember butsággal párosult agresszíóját, közönyét, és azt hogy várhatóan csak romlani fog minden már nem. Többen vannak, akiknek ez így jó. Hiába vannak normális emberek is, túl kevés. Menni kellett. Sajnos.

vivax 2009.11.02. 08:55:07

Hát ez már tényleg több a soknál. A szombati fradimeccsen is terrorizáltak, megfélemlítettek, bántalmaztak minket - kultúráltan kikapcsolódó adózó állampolgárokat.

est komor őre. 2009.11.02. 08:55:08

@pyromaster:

és most onnan, angliából osztod az észt te idegenszívű!

pyromaster 2009.11.02. 08:55:16

ez a kedvencem (aki még nem ismerné, mert a média nem verte nagydobra):
EGER, kISS mISI RENDŐR fiacskája vezeti a rendőrautót, majdnem elüt egy embert, az ügy egyetlen következménye: kiss misi úja autót kapott. No komment.....
www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=lsR6DOkF0vk&fromurl=/watch%3Fv%3DlsR6DOkF0vk

est komor őre. 2009.11.02. 08:56:37

@vivax:

mindenük az agresszió és a gyilkolásvágy! ütni-verni a polgárt, kihasználni őket, megzsarolni, pénzt elvenni, ez amit tudnak!

pyromaster 2009.11.02. 08:59:59

@est komor őre.@est komor őre.: Nem neked osztom az észt, és nem Angliából. Igazából tökmindegy, hogy honnan. Rád viszont ott van szükség ahol vagy....máshol még igény sincs.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.02. 09:12:14

Eddig úgy tudtam, hogy lekapcsolt fényszóróval, esetenként a forgalom irányával szemben az autótolvajok szoktak közlekedni...

keptelenseg 2009.11.02. 09:13:32

geusz 2009.11.02. 08:52:11:
"És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva."
Akkor az autó rendszáma alapján a tulajdonost kellett volna azonosítaniuk és ellenőrizni, hogy a gépjármű vezetője megegyezik vele.
De nem ezt tették: mind a négy tagot lenyomozták, hogy nem kőrözik-e.
Erről mi a véleményed?

est komor őre. 2009.11.02. 09:16:06

@pyromaster:

mesélj, dicsekedj el vele, te Gyurcsány-droid!

azt mondja, hogy menj el, erre el is mész!

gondolom akkor szlovákiába, mert ott kevesebb a regadó és komunista barátaid között jól meghúzod magad még évekig!

te eurólelkű!

kispista2 2009.11.02. 09:20:24

@Vajmaci: Igazi rendőr vagy! Te legszívesebben agyonlőnéd azt, aki hozzád mer szólni! Egy hulladék szardarab vagy, nem ember!

kispista2 2009.11.02. 09:24:13

@PA: "Azt mondtam, hogy nagy nyilvánosságra kitenni az autót a rendszámot hülyeség volt, "

Ez a rendszám már ismerten rendőrségi volt, lásd a google-t.

Ezt a bűnözők is tudják. És éjszaka forgalommal szemben egy astrában bőrkabátban csak rendőrök utaznak.

Lusták voltak kerülni ezért mentek forgalommal szemben.

zahor103 2009.11.02. 09:24:41

ezt a posztot nem a homárra kell írni, hanem a brfk-nak bejelenteni, hogy jól megb*sszák ezt a négy kretént.

SZOLGÁLUNK ÉS VÉTÜNK!

alumi 2009.11.02. 09:25:06

Nekem inkább az a durva, hogy egyből igazoltatták a srácokat. Nyilván ők sem tudhatták, mi a stájsz, de azért nem kell rögtön rájuk engedni a yardot.

Bár az is lehet, azt hitték, Zsanett ül a verdában..:)

pyromaster 2009.11.02. 09:26:49

@est komor őre.: Hiába szidsz, nem megyek bele a játékba. Pont ez elől jöttem el. Te meg irigy vagy. Szerencsére nem kell veled foglalkoznom. Lekommunistázol, eurólelkűzöl. Ha nem angliába vagyok, akkor tuti szlovákiába. Világlátott ember lehetsz te, pont mint az útkaparó a bakterházba. Nem a regadó miatt hagyja ott az értelmesebbje magyarországot, hanem a hozzád hasonló primitív emberek miatt.
De azt hiszem, hogy be is fejeztem veled a társalgást
ORVOSOK, MÉRNÖKÖK, KUTATÓK, ÁPOLÓK, AKI TEHETI HAGYJA OTT AZT AZ ORSZÁGOT.

xenuka 2009.11.02. 09:27:00

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

amíg a gépkocsilopások felderítési mutatója 10% alatti
amíg a cigánybűnöző tolvajok feljelentésekor el sem kezdenek nyomozni

addig húzzanak a rendőrök a picsába

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 09:27:26

"Ostoba, fontoskodó parasztok..."
"Értelmes ember nincs nagyon közöttük..."
"...rendőrállamban élünk..."
"...a rendőrök buzik..."
"Ez rendőrterror, ez égbekiált! Aljas uraskodó elemek!... A polgárt molesztáljátok, lefújjátok, randalíroztok, gyorshajtotok, nem viselitek a biztonsági övet, korruptak vagytok, hazudoztok, polgárt vertek, szemeket lőttök ki, gyerekeket rugdostok!...
Ezért tart itt ez az ország!"

Én meg bűnügyesként évekig hallgattam/olvastam az ilyen dumákat, meg nem védhettem magamat, mert sem szolgálati titkot nem adhattam ki, sem a főnökeim nem álltak volna mögém...

Ezért döntöttem - döntöttünk (akinek erre lehetősége volt/van/lesz) hogy ahogy eddig is, ezután is megvédjük magunkat nyugdíjasként is, akinek meg nem tetszik "a cél szentesíti az eszközt" elv időnkénti alkalmazása, azt védje meg a Nőtanács!

Ti akartatok gengszter-államot, Ti óbégattok még most is "rendőrállamot" és habzó szájjal követeltek jogokat amikor vétetek a szabályok ellen... hát tessék: egyétek T. állampolgárok. Van újgenerációs Rendőrség, vannak 25-30 éves felsővezetők 3-5 év szakmai(?) tapasztalattal, van felvétel is, bárki megmutathatja hogy hogyan kell ezt csinálni.

Tisztelettel(?!):

Egy volt "köcsög rendőr", aki immár nyugalomban nemszolgál és nemvéd, mert erre volt igény állampolgári és felsőbb helyekről is (milliomos nem lett, mert a hiedelmekkel szemben a rendőröknek a kisebbik hányada kenhető meg, sőt valószínűleg az RSZVSZ-t sem a takarítónő informálja a korrupt kollégákról...)

kispista2 2009.11.02. 09:28:48

@geusz:
"

És ha a Te autódat lopták volna el és azokat a gazembereket üldözték volna, akkor most nem lennél ennyire marhára felháborodva."

Fogd már föl, hogy "fedetten" nem úgy dolgozunk, hogy a hülye is kiszúrhassa hogy rendőrök vagyunk.
És a rendőrök kiszólhattak volna hogy bocs eltévedtünk, ehelyett indokolatlanul és jogi alap nélkül igazoltatásba fogtak.

est komor őre 2009.11.02. 09:31:35

@pyromaster:

gyáva vagy, hazátlan fatty, aki annyira gáz országba menekült egy kis nehézség láttán, hogy el sem meri mondani!

menj, és ne is lássunk, te magyarország szégyene, te utolsó!

kispista2 2009.11.02. 09:32:14

És a rendőr köteles közölni az igazoltatás okát! És az nem ok, hogy szóltak, rossz irányba megyünk.

És kerékpárról könnyebben észrevehetnék a tolvajokat, mint autóból, amit 100 m-ről is kiszúrhatnak a bűnözők.

kispista2 2009.11.02. 09:33:27

@Koczeka, a pampák királya: A történetben kizárólag a rendőrök sértették meg a jogszabályokat, nem a normál emberek.

pyromaster 2009.11.02. 09:34:06

@est komor őre: ez az jól mond meg nekem :D. Szánalmas vagy....

nagypet (törölt) 2009.11.02. 09:36:44

Csak azért is írok még egyet.
Megírta a barátom a posztot. Azért, mert úgy érezte érdemes ezzel foglalkozni. Meg volt bántva az igazságérzete. szerintem jogosan.

De azt egyikünk se mondta a szombat este résztvevői közül, hogy a rendőrök f**k, vagy hasonló.
Biztos nem tűnik fel, de a szabálytalanság ellen vagyunk, nem hatósági vagy általánosított rendőrkép ellen. Ha nem hinnék ebben az országban, a jogállamban és a rendőrökben, nem akartam volna segíteni a szembe jövő autóson, és nem szóltam volna hozzá. Az egész a részemről arra megy ki, hoyg jobban menjen az ország. Nem szidalmazásra került ki a poszt, hanem tanulságra és figyelemfelhívásra. Hátha a rendőrök is jobban figyelnek.
Az aki megfutamodik a nehézségek elől, az aki CSAk anyázik, azt legalább annyira hibásnak tartom, hogy itt tartunk.
engem is lehet szidni, de én akkor is tenni fogok azért amiben hiszek, és azért hogy az utódaim jobban éljenek itt.

est komor őre 2009.11.02. 09:37:18

@Koczeka, a pampák királya:

gondolom otthon lóbálod negyven évesen a lábadat, kellemes melegben és biztonságban, várva a zsíros nyugdíjat, miközben itt fanyalogsz és a polgárokat hibáztatod azért, amit te és a kollégáid csinálnak!

ez aztán a pofátlanság csúcsa! nem elég hogy gyilkoltok, vertek, loptok, csaltok, korruptak vagytok, sanyargatjátok az embereket az utakon, és az igazi bűnözőket futva hagyjátok, még ide is jöttök és azt mondjátok, hogy mi akartuk!

ki akarta? én biztos nem, és becsületes polgártársaim sem! ti akartátok, i tettétek, ti lövitek ki az emberek szmét, a ti főnökötök nevet bele a kamerába és háborítja fel nap mint nap a népet!

tiborc2008 2009.11.02. 09:39:17

Igen, nekik mindent szabad.
Inkább örülnél, hogy nem kurtak meg, mint Zsanettet.

est komor őre 2009.11.02. 09:41:56

@nagypet:

ez mostmár elszabadult. Valóban, egyesek stílusa alpári, de legtöbben próbálunk megmaradni a normális hangvételnél. Az indulatok sorainkban természetesek, úgy vélem, de semmiképp sem adhatnak okot a durva személyeskedésre!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 09:47:45

@kispista2: A kommentelők 90 %-a szempontjából teljesen közömbös, hogy mit csináltak a rendőrök, nem csak ebben, hanem bármelyik más rendőri témájú kommentben is.

Anno fenntartottam a jogot arra, hogy mint ember ÉN IS tévedhessek, sőt azt sem vitattam sosem, hogy nincsenek ostoba, bunkó vagy korrupt emberek a testületben.

Hidd el, hogy a törvények maximális betartása szinonímája a "munkalassító sztrájk"-nak, azzal a különbséggel, hogy itt aki nem lép elég gyorsan, annak egy idő után fölösleges is lépnie.

Ha ez a történet arról szólt volna, hogy ugyanebben a stílusban MEGFOGTÁK volna az autótolvajokat, akkor is ugyanezek a kommentek születtek volna:-(

"Inkább vesszen kilenc bűnös, minthogy egy tizedik ártatlanul bűnhődjön"... hát, mondásnak frappáns, szisztémának olyannyira utolsó, hogy valóban fölöslegessé teszi a rendfenntartó szerv létezését.

És nem akarok pont én az lenni, aki linket ad Neked arra a hírre, ami arról szól, hogy kik, hol és hogyan, milyen retorziók mellett tagadták meg a 'nemlétező' bírság-kvóta beszedését... Láss is, ne csak nézz!!!

pyromaster 2009.11.02. 09:48:31

@est komor őre mondá: "Valóban, egyesek stílusa alpári, de legtöbben próbálunk megmaradni a normális hangvételnél."

Idézek tőle egy párat:"gyáva vagy, hazátlan fatty, aki annyira gáz országba menekült egy kis nehézség láttán, hogy el sem meri mondani!menj, és ne is lássunk, te magyarország szégyene, te utolsó!"

"mesélj, dicsekedj el vele, te Gyurcsány-droid!"

"osztod az észt te idegenszívű!"

ilyenekkel van tele az ország.

Viktus 2009.11.02. 10:00:51

@PA:

Kész szerencse, hogy egy hülyével kevesebb van az állományban, de már kezdem érteni mennyire áthatja a hülyeség a közeget, ha te voltál ott az agy...

Az éjszakai besurranó tolvajokra az jellemző, hogy a forgalommal szemben autózoknak mutogatják, hogy ugyan már eltévedtél öcsém ... már értem, miért ilyen hatékony az állomány.

Tudod mi a szitu a semmire nem jó debilek egyszerűen megsértődtek, hogy nekik v.ki megmeri mutatni, hogy ugyanmár forgalommal szemben tütükéznek, és ezen megsértődve szarva a feladatukra villogtak egy kicsit. Ezen okból picsa az egész szarság amit a rendőrség bűnüldözés címen végez. -

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.02. 10:03:46

Ezek szerint nekik mindent szabad.

hapcika 2009.11.02. 10:06:10

Ez inkább paródia. Négyen a kocsiba, villantanak, mert nem látod tisztán a jelvényt az már rendőr?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 10:07:23

@est komor őre: Így van! Mintha csak együtt lettél volna velem éjjel-nappal, olyan sokat tudsz rólunk:-DDD

Mindannyian rávésetjük a fegyverünk csövére, hogy hány embert gyilkoltunk már meg passzióból. Van egy titkos svájci bankfiók, ahová a a bűnnel szerzett pénzünket utalgatjuk.

Sőt: tanfolyamokat szervezünk azért, hogy az utánpótlás ugyanilyen gyilkológépekből, pénzéhes csőcselékből álljon:-)))

Töröld le a véres habot a szádról, elég szarul nézel ki így:-D

Mit mondjak Neked??? Írhatnék bármit, a Hozzád hasonló elvakult embernek az is csak olaj a tűzre...

Maradjunk annyiban, hogy VAN lelkiismeretem. Maradjunk annyiban, hogy bár én is szürreálisnak tartom a helyzetet, mégis TISZTA a lelkiismeretem (logikai csapdának tűnik, de van megoldása). És maradjunk annyiban, hogy a környezetem NEM VET MEG... pedig ők még ismernek is. Maradjunk annyiban, hogy ezekben a kérdésekben az átlagember tudatlan, félretájékoztatott és a véleménye irányított.

Mégis adok linket: www.tmrsz.hu
Olvasd végig az egészet és emészd, mielőtt véleményt mondasz!

"...az Országos Rendőr- főkapitányság (ORFK) megszüntette azt a közbeszerzési eljárást, amelyet a bűncselekmények felderítéséhez nélkülözhetetlen fontosságú nyomrögzítő anyagok beszerzésére írtak ki. A tendert augusztusban hirdette meg az ORFK, és mintegy 210 millió forint értékben vásároltak volna nyomrögzítéshez, nyomok előhívásához , illetve holtestek kriminalisztikai vizsgálatához szükséges anyagokat, eszközöket. Azonban egy hónappal később az eljárást megszüntették..."

Ezt a hírt bemondta a tévé vagy megírta valamelyik újság?

Aki nem hiszi, járjon utána... nagyon egyszerű: aki bcs áldozata lesz, a helyszínelőtől kérdezze meg hogy a CSI Miami helyszínelőkben látott eszközökből melyikkel rendelkezik (a két keze elég lesz)...

hapcika 2009.11.02. 10:10:35

@kispista2: Reanult autó szerepel a történetben. Rendőrségi bőrdzsekiket meg lehet venni.

Nick Leeson 2009.11.02. 10:17:43

@Koczeka, a pampák királya: Milyen autótolvajt fogtak volna meg?
Nem is létezett autó tolvaj! CSak jóindulatú állampolgár, rosszindulatú rendőr által szopatva! Erről szólt a bejegyzés!

Ha már annyira settenkedtek a yardok, meg álca autó, megfigyelés, stb.
Akkor az integető emberektől meg kellett volna kérdezni, hogy miért integetnek, aztán megköszönni, esetleg valami álca szöveget bedobni "nincs valami jó kocsma errefelé"? Ezután megfordulni a jó irány felé...

Na ez profizmus lett volna. Ami történt az csak töketlen rendőri erőfitogtatás volt... úgy igazán magyar rendőr módra.

Agyalap 2009.11.02. 10:20:23

Gyerekek! Ne képzeljük már magunkat a vadnyugatra! A rend őrei kilopóznak éjszaka és becserkészik a bűnözőket? (Nem voltak lusták kerülni a kocsma felé menet...)
Muhaha!
Ott állnak a tilosban és a tolvajokat lesik a közért előtt? (Nem reggeliért mentek be...)
Haha!
Reggel 7:45-kor megkülönböztető jelzéssel nyomulnak a vároban a körözött bűnözőket üldözve. (Nem a gyereket viszik iskolába...)
Ébresztő! Gondolj bele - ha rendőrrel karamboloznál bármilyen szituációban, nem lehetsz nyerő. Jöjjön bár alsóbbrendű útról, balról, lámpa nélkül, részegen - a testület rádveri a balhét. Mindent megtehetnek, nincs esélyed.
Hogy fedett rendőrök? Azoknak pláne kell a nyilvánosság, tuti leállnak veled szarakodni.

Morten Harket (törölt) 2009.11.02. 10:26:36

"Van joga ezeknek a szimpatikus fakabátoknak megkülönböztető jelzés nélkül cirka negyvennel egyirányú utcában visszafelé haladniuk éjjel?"

Naná, nekik mindenhez van joguk. Majd egyszer beszélgess el néhány Teve utca dolgozóval, érdekes sztorikat mesélnek. A rendőrök olyanok, mint az orvosok, megvédik egymást. Mezei állampolgárok sajnos hiába ugrálnak ellenük.

Egyébként pedig örülj, hogy nem nő vagy és örülj, hogy voltak nálad iratok, különben megzsanettoztak volna.

BKV reszelő 2009.11.02. 10:30:54

@Koczeka, a pampák királya: Mélyen meghatódtam, párás a tekintetem és zihálok....de ha megszűnnétek mint szervezet, a bűnözési statisztikák nagyságrenddel javulnának hirtelen. ...és már nem zihálok és nem vagyok meghatott.

est komor őre 2009.11.02. 10:33:00

@Koczeka, a pampák királya:

Már ne haragudj, de ilyen a törvény és jogalkotás alapelveit megcáfoló állománybelire nem is csodálom, hogy nem volt szükség. Előző kijelentéseddel deklaráltad, hogy minden vágyad volt ártatlan emberek részletes vizsgálatok nélküli buntetése!

Szörnyű még elgondolni eseteidet!

Azon gondolkodok, míg te kellemes nyugdíjadban szürcsölöd delente a levesedet, hány meg hány ártatlan ember tölti börtöbűntetésedet ártatlanul, családjától távol, megfosztva életétől, kettévágva karrierjét!

Hát ezért tart itt az ország!!!!

est komor őre 2009.11.02. 10:35:10

@Morten Harket:

hát igen! a zsanett ügy! míly eklatáns példája a vérengző fenevadaknak!

szörnyű eset, szörnyű!

est komor őre 2009.11.02. 10:36:16

@pyromaster:

ezek indulatos szavak, kijelentések, de nem alpáriak!

látom, már elfelejted anyád nyelvét! gondolom minden második szavad gyermekeidhez angol!

Cuburka 2009.11.02. 10:40:00

Ilyenkor csak le kell húzni az ablakot és azt kiabálni: SÜN SÜN SÜN.

Ha megvernek, rendőrök voltak.

Ha hazakísérnek és megdugnak (esetleg leszopod őket), akkor is rendőrök voltak).

Ha megköszönik, hogy szóltatok és visszatolatnak, akkor eltévedt autósok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.02. 10:45:43

@Cuburka: A 3. bekezdésből egy "és" és egy "is" kimaradt, helyesen: "(és esetleg le is szopod őket)"

pyromaster 2009.11.02. 10:48:13

@est komor őre: "látom, már elfelejted anyád nyelvét!" helyett helyesen elfelejtetted anyád nyelvét. Nos úgy látom te meg sem tanultad, legalábbis leírni.

Akármit is mondasz, anyázol, közönséges vagy, aztán kioktatsz mindenkit illemből. Miért lennék én az ország szégyene? Azt sem tudod ki kicsoda itt! Aki nem veled van, nem sünöz, nem anyáz le mindenkit, az hazaáruló, fattyú, eurólelkű, gyurcsánydroid stb.

Azt nem értem, ha olyan sok hozzád hasonló, jó hazafi, művelt, becsületes, jómodorú, tanunlt ember van ott, akkor miért haladtok a lejtőn lefelé? Rájöttem: Sok hozzád hasonló ember élk ott, dee azok iskolázatlanok, modortalanok, műveletlenek. És a legnagyobb baj- nem tudnak róla.

Egyébként ngem szórakoztat, hogy fel tudlak idegesíteni. Olyan ez amikor incselkedem egy ketrecbezárt majommal. Vicsorog, de tehetetlen :).

Peetee 2009.11.02. 10:51:01

Mind a négy szopjon lovat.
ISTENT játszanak az éjszakában, erre csak egyféle emer képes:
A MAGYAR RENDŐR!!!!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 11:04:54

@est komor őre: A Te felvetésedre még reagálok, mert bízom benne, hogy van értelme.

Tévedés azt hinni, hogy a rendőrök (és itt kizárólag bűnügyesekről beszélek, sosem volt semmilyen közöm a többi szolgálati ághoz) nagy része igénytelen, rosszindulatú. Az tény, hogy ehhez a munkához szokatlan elvárások kellenek, hiszen csekély önbizalommal, komolytalan megjelenéssel nem lehet komoly eredményeket elérni.

Visszakérdeznék, egy hasonlat kedvéért: ha egy közeli hozzátartozóddal tragikusan végezne valaki, Te a valódi tettest keresnéd-e meg, vagy bárki megfelel arra hogy igazságot szolgáltass és példát statuálj, lényeg hogy ránézésre tettes-külseje legyen???

Hát így ítéld meg a munkánkat... Nálunk sem AKÁRKIT kerestünk, hanem VALAKIT.

Másodszor: a rendőr nem ítélkezik, hanem nyomoz, kihallgat, azaz bizonyítékokat gyűjt. VALAKI ellen vagy mellett - számomra az is bizonyíték, ha az ártatlanság mellett szól, más kérdés hogy nem örül neki az ember, mert akkor megy tovább a meló. A nyomozás törvényességét ügyész felügyeli (bár több éve szó volt róla hogy az ügyész nyomoz és a nyomozó csak az utasításait hajtja végre, valamiért ez maradt a klasszikus "oldja meg a rendőr" módszernél) és az ítéletet bíró (bírói testület) hozza. Megjegyzem, hogy az ügyészség is statisztikából dolgozik, ennél fogva hajlamos a nyomozás megszüntetésére utasítani vagy vádat nem emelni (megrovás, próbára bocsátás már jó) azokban az ügyekben, amiben szemernyi kétsége van, hogy a bíró (aki sajnos nem a kezdettől fogva vesz részt a nyomozásban, így hozzá csak egy jól-rosszul megírt "regény" kerül, a forrónyomos helyszín emócióktól és közvetlen személyes benyomásoktól mentes élménye nélkül - szerintem cinikusan objektív módon).

Harmadszor: anno egy reggeli műsorban id. Bárándy György ügyvéd úr (nekem Ő ÚR!) vette védelmébe általánosságban a bántalmazó rendőröket azzal, hogy naivitás azt gondolni, hogy egy beismerő vallomást el lehet érni csupán a jog eszközeivel.

Mielőtt felhördülnél, két külföldi példát említenék meg: az egyikben egy kislányokat elraboló sorozatgyilkosról van szó, aki sokáig kínozta áldozatait, így volt esély arra, hogy az utolsó egy-két kisgyermek még életben lehet. A gyanúsított azonban a TÖRVÉNY ADTA JOG alapján semmit nem volt hajlandó mondani. Az ügyész - vállalva a büntetőjogi felelősséget - kényszervallatást rendelt el, ami eredménnyel járt, de már csak a holttesteket találták meg. A másik eset Németországban nemrég esett meg, ahol precedens jellegű döntésként kimondták, hogy a bíróság a törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat is figyelembe veheti, ha azok kétséget kizáró módon az igazság felderítését szolgálják, valami ilyesmi indokkal, hogy A JOG ELSŐDLEGES CÉLJA AZ IGAZSÁG!!! FELTÁRÁSA. Mondok egy brutál példát: a gyanúba keveredett emberből kiverik, hogy hol ásta el a holttestet, majd a megjelölt helyszínen valóban megtalálják azt. Lehet hogy sokak számára ez a demokrácia megcsúfolása, számomra ez összeegyeztethető az emberi jogokkal, és ezt a véleményemet nem a szakma szülte, hanem az hogy alapvetően igazság-párti vagyok!

Én inkább szeretnék egy soft-diktatúrában élni, mint egy full-demokráciában... és szerintem ezzel előbb-utóbb a legtöbben egyet fognak érteni, ha elegendő élettapasztalatot gyűjtenek. A demokrácia a naív emberek betegsége, akik azt hiszik, hogy ha ők betartják a szabályokat, akkor ezt kölcsönösen mások is megteszik. Kérdem én: a világban ez most hol működik így???

Úgyhogy legyél nyugodt: miattam senki nem ül ártatlanul börtönben, semmi olyat nem tettem, amit fordított helyzetben Neked szégyellned kellene. Az hogy az országot a káoszba kormányozzák, az nem az én érdemem, az pedig hogy hagytak menekülőutat, egy kényszerű gesztus volt - így is túl sokan szaladgálnak szabadon olyanok, akik jól kiismerik magukat a bűn világában.

Alikam 2009.11.02. 11:07:15

@Vajmaci: Te komplett hülye vagy?
Megkülönböztető jelzés nélkül ugyanúgy mint bárki másra, RÁD is és a kollegáidra is kötelező érvényűek a KRESZ szabályai.

Tudod mi a baj? Hogy 15 éve vagy rendőr és ennyit sem tudsz. Sőt, talán inkább úgy fogalmaznék ez ijesztő.

Az az elfogultság és elferdült gondolkodásmód, amit meg itt kifejtettél már elkeserítő.

Az meg, hogy mindenki a saját dolgával törődjön mutatja, hogy te is a kis egy méteres átmérőjű köröcskéddel vagy elfoglalva, azon kívül minden le van szarva. Tehát te is, leszarod a másikat.

Bár jelen esetben megkockáztatnám, hogy egy szabálytalankodó autó ugyanúgy az én testi épségemet is veszélyezteti, tehát a dolgommá válik, akár tetszik, akár nem.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 11:25:58

@Alikam: No, ezzel a bejegyzésemmel teljesen népszerű leszek:-D

Nem most tanultam a szakmát és hadnagy ide vagy oda, egy öreg tzls azt mondta nekem az akadékoskodásomra: "Gyerek, vedd tudomásul, ez nem a tsz-elnök kocsija! A rendőrre három tábla vonatkozik: a magasság, szélesség- és súlykorlátozás!"

Aki rendőr, az ebből be is fog azonosítani hogy hol kezdtem:-D

Minden szakmának megvannak a maga kiskapui, aminek révén a szakmát űző ember bizonyos helyzetekben előnybe kerül a többiekkel. Aki a lámpagyárban dolgozott, biztos hogy nem ült otthon sötétben. Aki a tejüzemben dolgozott, biztosan ráunt már az összes tejtermékre, amit mi csak azért nem eszünk, mert nem tudjuk nap mint nap megfizetni (pedig igény az lenne rá - a gyerekek a trappistát kétpofára falnák magába', ha az ember a tonfával oda nem csördítene:-D).

No ilyen (volt) a rendőr-szakma is... 10 évvel ezelőtt még mindig sok mindent meg lehetett tenni, viszont ami előny ebből fakadt, mára elúszott. Úgyhogy amiről beszélnek szabadosság... hát az már csak szép álom. Ha valakit állandóan feljelentettek, hiába volt alaptalan, megszabadultak tőle, mert "fárasztó" volt mindig magyarázkodni miatta. Arról nem beszélve, hogy a felügyeleti szervek önigazolási rendszere még mindig arra épül, hogy ott lent, alul, hibát vagy bűnöst keres és talál. Ha nem talál, akkor generál:-(

Perillustris 2009.11.02. 11:29:21

@Vajmaci: Oké, eddig mindig próbáltam jelezni a világítást fel nem kapcsolónak, de ezentúl elfogadom, hogy az ő döntése az, hogy sötétben sötéten halad.

Alikam 2009.11.02. 11:31:31

@Koczeka, a pampák királya: És mivel jobb egy olyan ügyész aki nyilvánvalóan bűncselekményt követ el a kényszervallatás engedélyezésével, mint az akit vallatnak?

Az a probléma veled is, hogy azt hiszed, azért, mert mások megszegik a szabályokat, azért te is megszegheted, mert úgy gondolod, hogy te mégis más vagy, hiszen az igazságot keresed. Hát erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de a kérdés, hogy vajon a te igazságod mindenki igazsága?

Ha egy törvény rossz, akkor meg kell változtatni, de azt áthágni, annak áthágását semmissé tenni olyan, mintha maga a törvény sem létezne. Akkor pedig tényleg nincs értelme a demokráciának, a jogállamnak.

Nagyon veszélyes gondolkodásmód az, hogy te mert magadról azt hiszed, az igazság érdekébe cselekszel, a törvényeket figyelmen kívül hagyhatod. És mikor jön el az az idő, amikor te még mindig azt hiszed, hogy az igazságról szól a dolog, közben meg már átfordult a személyes indíttatásaid, céljaid eszközévé a törvények figyelmen kívűl hagyása?

Mondok egy példát én is: Úgy érzed alulfizetett vagy, úgy érzed, nem becsülnek meg eléggé, kevés a pénz, sok a munka. Ez igazságos? Nem. Hát betörsz egy bankba? Miért ne? A te igazságodnak, sőt, talán még egy tágabb értelemben vett igazságnak is megfelelhetne ez a lépés.

Nincsen semmi baj a demokráciával csak jól kell működtetni és ha a törvények rosszak, meg kell őket változtatni, a hatékonyságot növelni és nem megkerülni az egész rendszert.

Lehet, hogy egyénileg teljesen elfogadhatóak azok a példák amiket említettél, de társadalmi szinten csak anarchiához vezetnek. Nem diktatúrához, hanem anarchiához.

kalannenikalandjai 2009.11.02. 11:34:53

A posztoló volt a hülye. Este szabálytalanul szembe jön egy autó megkülönböztető jelzés nélkül és emberek ugrálnak ki belőle? Szó nélkül átmegyek rajtuk. Ezek után még őket fogják megbüntetni. Ehehe.

kalannenikalandjai 2009.11.02. 11:38:08

@Vajmaci: "És mint zsaru írom...
Van joga szembe menni megkülömböztető jelzés nélkül is."

Persze hogy van joga. Csak amikor én meg átmegyek rajta szó nélkül, mert támadástól tartok, akkor utána ne csodálkozzon ha az ügyészség megbassza. Remélem egyszer te jössz velem szembe. Majom.

MortálWombat 2009.11.02. 11:50:10

@Alikam: Teljesen igazad van! Mégis, mi a faszt gondolnak ezek magukról? Nálunk még a fekvőrendőr is Jack Bauernek képzeli magát.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 12:00:50

"Hát erre mondják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de a kérdés, hogy vajon a te igazságod mindenki igazsága?"

Igazság csak EGY van! Az abszolút igazság.

A vita tárgya az, hogy ennek teljes kiderítésére meddig hajlandó elmenni valaki, vagy ennek érdekében meddig vállalja a felelősséget.

A konkrét kislányos esetben - miután utólag beigazolódott a kényszervallatás reális igénye - született meg az a döntés (és most már szinte biztos vagyok abban hogy mindkét eset Németországban és egyazon ügy kapcsán történt) hogy az igazság érdekében LEHET kockáztatni, felelősséget is vállalva elvenni demokratikus - de útálom ezt a szót: állampolgári! jogokat.

Nem tudom, hogy a mostanában vitatott emberi jogi charta milyen alaptételeket tartalmaz, de tény hogy az Alkotmány eddig is elismerte az állampolgári jogok korlátozásának jogszerűségét, mintegy jogok kontra kötelezettségek mérleg működését. Azaz aki nem tesz eleget az Alkotmány jogkövető magatartásra vonatkozó kötelezettségének, az bizonyos jogaiban korlátozható: személyi szabadság, szabad helyváltoztatás, szavazati jog stb.

Jogos kérdés lehet Tőled, hogy akkor hogyan egyeztethető össze a törvény szolgáinak törvényszegő magatartása, még ha annak oka az is legyen, hogy maga a jogi rendelkezés rossz: a válaszom az, hogy nincs válasz, azaz nincs elfogadható válasz.

Ha lazábban akarnék fogalmazni: jogos lehet arányosan öntörvényűnek lenni egy olyan országban, ahol a csekélyke pénzedből a világ végén építesz egy kunyhót, de mivel 10 évvel később ott termálforrást találnak és arra beruháznak, anélkül hogy bármit csináltál volna, egy 15 évvel a kunyhóépítés után hozhat a törvényhozás olyan törvényt, ami alapján a kunyhód után csak a telekár alapján akkora adót kellene fizetned, hogy abból akár egy budai villa törlesztőjét is fizethetnéd.

Tehát: a cél szentesíti az eszközt, erősebb kutya b... párzik, és gyáva népnek nincs hazája.

Remélem érthető voltam:-DDD

átlátó 2009.11.02. 12:02:10

@PA: Majd lecserélik azt a rendszámot és maradnak parasztok tovább. :)
Sok mindenhez joga van a rendőrnek. Parasztnak lenni is. :)

átlátó 2009.11.02. 12:04:21

Bocsánat a parasztért. Suttyó, surmó illik helyette.

átlátó 2009.11.02. 12:08:36

Fikció.
A rendőrök megállnak és megkérdezik, mi a probléma, hogy mutogatni tetszenek fiatalemberek? A fiatalemberek illedelmesen megmondják, hogy egyirányú az utca. A rendőrbácsik elmondják, hogy ők rendőrök (igazolvány villan) és éppen dolgukat is végzik. Mindenki megy a dolgára és elvégzik azt. Ja. És köszönnek egymásnak.

MaxiFeel · http://www.maxifeel.com 2009.11.02. 12:23:05

Ja, mondjuk ezért ez így tényleg durva!

BKV reszelő 2009.11.02. 12:25:22

@átlátó: Na azért ! A parasztot ne sértegessed azzal, hogy egy lapon emlegeted a rendőrrel ! Az egyik dolgozik, nehéz munkát végez, a másik zsebre játszik mert egyenruhája van. Az egyik bűnöző, a másik földművelő.

MortálWombat 2009.11.02. 12:30:35

Egyébként meg azért tart itt ez az ország (ahol tart), mert ilyen piszlicsáré esetből is képes valaki posztot csinálni.

Ja, majd biztos elhiszem, hogy segítőkészen integet valaki, ha egyirányúban menetiránnyal szemben. Ahha. Hol vannak az ilyen segítőkész embertársak, ha körbefog hat kancigány, hogy kipakoljon?

Nem segítőkész integetés volt az, hanem egy anyázós beintés.
Mintahogy nem negyvennel mentek a rendőrök sem, hanem 15-tel.

És pont az van, mint amit már fentebb említett valaki. Teljesen mindegy mi történt, a posztban szerepel a "rendőr". Minden más lényegtelen.
Ha elfogták volna akiket kerestek a posztíró szeme láttára, nem érdekelne senkit. Csak a köcsög rendőrök, meg a személyes sértés, hogy igazoltatták.

És honnan tudja itt valaki biztosan, hogy nem a keresett autótolvaj írta a posztot? Így lécelt le, hogy belekötött a rendőrökbe. Gyenge a fantáziátok puhapöcsűek.

megamenn 2009.11.02. 12:31:26

A rendőrök parasztok. A posztoló is paraszt. Ti is parasztok vagytok. És én is paraszt vagyok. Minden rendben.

MortálWombat 2009.11.02. 12:32:57

@megamen: lol. akkó miért nem dübörög a gazdaság?

átlátó 2009.11.02. 12:33:42

@BKV reszelő: Nem mentségként, de a "paraszt" kifejezést kritikátlanul vettem át más hozzászólásból.
Abban azért kissé nem értünk egyet, hogy a rendőr bűnöző. Amelett, hogy kritikusan szemlélem a "sünözést". :)

nagypet (törölt) 2009.11.02. 12:33:51

akkor mégegyszer:
tényleg integettünk, és segítőkészségből.
És mint írtam, nem az a gond, hogy igazoltattak, mivel ezzel egyetértek, és fontos, hogy ki lehessen szűrni. Volt már párszor hogy kocsival megállítottak, vagy galogosan, soha nem bosszankodtam emiatt, mert ez a dolguk.
Állok rendelkezésedre, ha nem hiszed.

MortálWombat 2009.11.02. 12:34:29

@BKV reszelő: És pont ezért akkor anyád sem kurva, igaz, mert a kurva dolgozik.

DaM 2009.11.02. 12:42:21

@nagypet: Hát nem tudom, hova tegyelek magamban. Odáig rendben van, hogy integetsz. Én is így járnék el. (Bár lehet, hogy egy rosszabb környéken még erre is sallert fogsz kapni, ha épp nem rendőrökkel hoz össze a sors. Viszont szerintem ne szólj bele a munkájukba. Nem hiszem, hogy életveszély lenne, HA odafigyelnek az urak. (A kereszteződés a legdurvább egy ilyen szituban úgy gondolom.) Viszont az egyirányúak nagy részében jó, ha 40-nel lehet (és szabad) haladni, főként a belváros felé közeledve. Villogót meg én sem tennék ki. Hányszor látni az idióta filmekben, hogy üvöltő szirénákkal "lopakodnak" a zsaruk? Minden épeszű tolvaj elbújna tőle.

Úgyhogy Amundo vagyok, hogy ha engem nem mászatnak fel a fára az autómmal, akkor max. hangot adok aggályaimnak, hogy srácok, csak óvatosan, mert nehogy barambollal végződjön az éccaka és sikeres vadászatot kívánok nekik.

Fenti véleményem NEM értendő a sebességmérős, tipikusan kib*szára bazírozó kollégáik helyzetére. De ezek végre (úgy tűnik) csinálni látszanak valami hasznosabbat.

est komor őre 2009.11.02. 12:44:10

örülök, hogy távollétemben ilyen alapos és tudomános kutatómunka történt, de mostmár mehetnétek DOLGOZNI a KURVA ANYÁTOKBA!

Minimal · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/346-opel 2009.11.02. 13:00:33

még örülhet a posztoló, hogy rendőrök ültek abban a kocsiban és nem a másik oldal (mondjuk az autótolvajmaffia?) képviselői...

Vajmaci 2009.11.02. 13:11:24

@Alikam:
Engem egyenruhában is számtalanszor próbáltak már elütni, fellökni, és volt hogy 30 méteren keresztül húzott magával egy "kedves taxis úr", mert valószínűleg én az egyenruhámban, ott az út szélén csak hobbiból integetek....
Értsétek meg...sosem tudhatod ki ül abban a kurva kocsiban...
Valljuk be vajmi kevés esély van arra (a konkrét ügyre visszatérvén) hogy hajnalban, a sötét utcán egy eltévedt autós a Nyugati Pályaudvart keresi, szemben a kötelező haladási iránnyal!

kalannenikalandjai 2009.11.02. 13:15:17

@Vajmaci: Pont ezért fogok szó nélkül tovább hajtani minden ilyen esetben.

gnme 2009.11.02. 13:43:28

@Vajmaci: ja, télleg sosem lehet tudni.

Ettől olyan izgalmas.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.02. 13:44:06

Ugyan már, a renderőknek, hogy ne szabadna!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 13:47:30

@Vajmaci: Vajmaci bajtárs! Kezd leülni a blog, ezért megkérdezem: sok-e van még hátra??? :-D

(Bocs, csak mutattam hogy én is tudok prosztó lenni...)

Amúgy tényleg megkérdezném, hogy ennyi 'jóindulat' közepette mennyien vannak azok, akik még anno megtapasztalták, hogy mit jelent a 'bajtársiasság'???

No nem arra vagyok kiváncsi, hogy ki ismeri Vaszilij Zajcev történetét, vagy a Négy páncélos és a kutyát, hanem hogy megtapasztalta-e valaki azt az érzést, amikor vannak ŐK és vannak MI, továbbá ŐK útálnak MInket, de MI nem útálhatjuk EGYMÁST, mert az egyetlen védelmünk ŐK ellen, hogy MI a külvilág felé mindig is MI leszünk, az hogy MIköztünk X és Y utálják egymást, vagy Z korrupt, azt MI egymás közt lejátsszuk és a TÖRVÉNY az, hogy ez ugyanúgy MIköztünk marad, mint az hogy MI nem tűrünk meg MIköztünk zűrös embereket...

És mert a dolgok már nem így működnek, ezért van az, hogy ŐK joggal esnek neki MIközülünk bárkinek, amiért hagytuk, hogy X, Y és Z megmérgezze a bajtársi légkört, hagytuk hogy kiteregethesse MIközülünk a szennyest, ahelyett hogy MImagunk vetettük volna ki MIközülünk.

Hmmm... tényleg kellett hozzá egy nagy adag 'küldetéstudat', nem is csoda, hogy legalább annyira utálnak minket, mint a 'tipikus tanárnőket':-)))

Silent Bob 2009.11.02. 13:57:30

@Koczeka, a pampák királya:
Ez a legszebb az egészben, hogy nem is értitek, mi a baj.

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 14:01:22

@Koczeka, a pampák királya:

keseregsz?

TERMELJ! DOLGOZZ! KIHALNAK a KÉKBÁLNÁK!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:42:03

@Silent Bob: "Ez a legszebb az egészben, hogy nem is értitek, mi a baj."

Tegyük fel, hogy igaz a történet. Ha jól értem a probléma az, hogy:
1. Megszegték a jogszabályokat (mert nekik lehet)
2. Amikor ezt valaki szóvá teszi (nem 'önkéntes rendőri' módon), akkor fölényesen lekezelik, sőt mi több, igazoltatják, azaz prosztó módon viselkednek.

Jól látom, vagy van még valami???

Mert ha nincs, akkor elmondom, hogy hasonló anno velem is előfordult, szolgálaton kívüli fiatal lelkes kolléga saját autójával leszorított igaoltatás céljából... Amikor évekkel később másodjára is találkoztunk, emlékezett rá és azt mondta, hogy sokat tanult abból, amit ott kapott. Ennyi.

Ha tényleg csak ennyi, akkor rövid távon elmondhatom, hogy az adott helyzetben a közeg valóban túlreagálta a dolgot.

Hosszabb távon elemezve felmentem őket, mert kb. 3 generáció hiányzik a Rendőrségről, a mentorok hiánya pedig lassítja az autodidakta tanulást.

Hosszú távon... félve merem leírni, hogy: EZ A CÉL:-(

A Rendőrségre nem "gondolkodó" vagy humánus rendőrök kellenek, hanem akik végrehajtják a kapott utasítást. Megjegyzem, hogy fixa ideám, mely szerint a MI generációnk 'kipusztítása' ebből a szempontból szükségszerű volt, mert túl egységes volt és ennél fogva túl nagy erőt képviselt (volt)...

Szerintem meg MI nagyon is értjük hogy mi a baj, TI nem értitek, hogy ha lazul a gyeplő, egy határon túl (talán már túl is vagyunk) kezelhetetlenné válnak a folyamatok. Olvasol híreket? Szerinted a Rendőrséget leszámítva minden rendben???

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.11.02. 14:44:26

Ez az egymás anyázása már rosszabb, mint a szánalmas kategória, az ilyet nem is tudom, hogyan nevezik... :)

KolomparVinetu 2009.11.02. 14:50:01

@Silent Bob:
Úgy van, én is elkezdtem ezt írni, de aztán kitöröltem. Minek ezt magyarázni? A nyilvánvalót? Ha ezt már magyarázni kell, régen nagyobb a baj. Nem, drága rendőr urak, fogalmatok sincs semmiről, fogalmatok sincs mi a baj, és fogalmatok sincs, miért utál titeket mindenki.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:51:21

@csőr dzsinn ész: "keseregsz?"

Igen!

"TERMELJ! DOLGOZZ! KIHALNAK a KÉKBÁLNÁK!"

Ha csak a bálnák, akkor teszek rá...

De azon gondolkodtál már, hogy mit csinálsz 50 éves korodban??? Ha megéred... Az ország népessége csökken, vele együtt csökken az aktív dolgozók száma is (nem feltétlen a rendőrök tömeges nyugdíjazása miatt).

Hogy valami érdekeset is láss, ajánlom megnézésre (a teljes verziót is, magyar felirat is van hozzá):

www.youtube.com/watch?v=o7NnE_jcank

Ezen agyalj, ne a kékbálnákon vagy négy suttyó rendőrön...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 14:57:25

@KolomparVinetu: Rendőrök vagyunk, tudok, a hülyék...

Kérlek, magyarázd el a "nyilvánvalót", azt ami nem személyeskedés, ami kizárólag a végrehajtói állományon múlik és azt ami ténylegesen általánosítható probléma.

Ígérem, hogy ha megírod, ha más nem, de én visszanézek és elmondom a véleményem... ha érdekel...

Engem pl. érdekel a TE véleményed!

Silent Bob 2009.11.02. 15:29:27

@KolomparVinetu: Én is így vagyok ezzel.

@Koczeka, a pampák királya: Tényleg nem mennék bele, mert úgyis megmagyarázod, hogy azért, mert keveset keresnek, mert felül van elbaszva minden, stb.

A konkrét esetben igen, azt nehezményezem, hogy gyakorlatilag ok nélkül (persze ezt is megmagyarázhatod, hogy mindenképpen szakmailag indokolt volt igazoltatni a srácokat) kiugrálnak a kocsiból és nekiállnak izmozni a jelvény mögött? Szánalom.

Eddig sértettként (betörés) kétszer lett volna szükségem a rendőrségre...
Az egy dolog, hogy nem találták meg az elkövetőket, arra nem is számítottam. De maga a hozzáállás, hogy 2x kellett szabadságot kivennem, hogy szó szerint elmondhassam ugyanazt, amit e helyszínelőnek... ebből az egyik annyi volt, hogy becibáltak a yardra időpontra, vártam egy órát, majd az aulában a kezembe nyomtak egy üres A4-es lapot, hogy írjam le saját szavaimmal a történteket. no comment. A Helyszínelés jegyzőkönyvből a mai napig nem kaptam, pedig kértem telefonon, levélben, ügyintézővel, ügyiratszámmal? Soroljam még?

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 16:16:49

@Silent Bob:

nekem szegény anyóshoz betörtek két éve, rendőrkéim bebizonyították, hogy ők törték fel önmaguknak a lakást!

csak hogy

nem láttam az idegtől. a biztosító sem fizetett...

fantasztikus hozzáértés, és valószerű forgatókönyv!

gratulálok!

csőr dzsinn ész 2009.11.02. 16:21:07

@Koczeka, a pampák királya:

koczi, figyelj, nekem dolgoznom kell már életem végéig.
igazán nem akarlak sértegetni, de egész életemben azért adózok, mert neked engem kellett volna védeni, amiből te annyit látsz, hogy mekkora gecik a pógárok veled szembe, és azért nem lesz nekem nyugdíjam mert tele van az ország olyanokkal, akik negyvenöt évesen törvényesen nyugdíjba mennek!

neked ugatok 2009.11.02. 17:47:18

előttem egyszer megállt egy autó az egyirányú utcában, és rádudáltam
kiszállt belőle két nyomozószerű civilruhás srác, és igazoltattak
indokolatlanul használtam a dudát, nem voltam bekötve, és nem volt első rendszám az autón (letörte valami barbár fasz), mégsem jelentettek fel, csak megkértek, hogy ne dudáljak
mivel ők is emberek, és én végig normálisan beszéltem velük, elengedtek - persze az is hozzátartozik, hogy nyilván nem volt kedvük feljelentést irogatni, helyszíni bírsághoz meg nem volt jogosultságuk (gondolom)

na mindegy, csak azt akartam, hogyha valaki okoskodik meg emberkedik, ne csodálkozzon, ha megbasszák.. eddig volt jópár szabálytalanságom autóval, mégis mindig kidumáltam magam, érdekes...

mi nem foglalt még 2009.11.02. 18:32:15

@keptelenseg: nem ad rá semmi felmentést neki.
A szolg. Szab. Meg nem übereli a kreszt

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 19:52:03

@Silent Bob: Jól mondtad ki a lényeget és valóban nem kell több: izmoztak, fölöslegesen... én pl. sosem kedveltem ezt a stílust, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy időnként nem alkalmaztam, ha a célt így lehetett elérni (halvány utalás lenne arra, hogy talán mégis lehetett valami igazoltatást-kiváltó ok...) mert ahogy a rendőr sem, a polgár sem szent:-)

Az szvsz egyedi eset hogy Te nem kaptál a jkv-ből, hacsak nem valami összecsapott helyszín volt (amire napi 10-15 helyszín/12 óra alatt jó esély lehet), ami szintén kétesélyes.

Anno a városunkban szerettünk volna felállítani külön helyszínelő csoportot, tehermentesítve a nyomozókat-vizsgálókat. Ott bukott meg a dolog, hogy a létszám-stop és a kieső emberek miatt gyakorlatilag mégis kellett a nyomozóknak is ügyeletet adni, így rövid időn belül visszaállt a régi, szar rendszer.

Amit említesz, elismerem hogy jellemző eset, mégis azt kell mondjam, hogy a normális működésnek nem az ilyenek az akadályai. Persze bosszantóak az ilyenek és ha én lennék egy vezető, nem is tűném el. Sőt tovább megyek: az én vezetőim ezt nem is tűrték el. Ha egy szaros jkv miatt mentek volna panaszra a kapitányhoz, az a bárdolatlan falusi parasztgyerek engem takart volna meg, amiért őt ilyen semmiséggel zaklatják.

Szóval azt szerettem volna érzékeltetni, hogy néhány év alatt olyan sarkos fordulatok történtek, amiket jóérzésű ember nem vállalt fel, és visszautalnék halványan arra, hogy NEM akart onnan mindenki eljönni, de végül győzött a 'józan ész':-(((

Nagyon rossz olvasni az ilyen semmiségen alapuló panaszokat, ami csak hozzáállás vagy banális egyéb körülmények kérdése. Gondoltál arra, hogy azért nem kaptál esetleg másolatot, mert ennyire nincs fénymásolópapír??? Hogy az én időmben azért ment az ordibálás a folyosókon, mert egyik emeleti nyomtatóból kilopták a papírt a másikba, hogy a jkv-t ki tudják nyomtatni??? Olvastál vagy hallottál ilyenről valaha is az országos hírek között???

A személyi körülmények sem fényesek: nem sok választási lehetőség van, most minden emberre szükség van, bármilyen képességű legyen is. Ha most 15-20 év tapasztalattal rendelkező nyomozó helyet keres, egy héten belül talál... és egy újabb héten belül megkapja a környék mind a 100-200 besült bűnügyét:-(

Egy aktív állományban lévő ezekkel a jelenségekkel szemben tehetetlen: túlságosan speciálisak az ismeretei, ha az utcára tennék, ott semmihez nem ért. Ezért bármilyen képtelenségre utasítják, kénytelen végrehajtani. Aki mindezt közben élvezi, az vagy beteg, vagy szadista, nem igaz hogy a rendőr alapból 'geci'...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02. 20:03:32

@csőr dzsinn ész: Igen, van igazságod. És megkérdezem, hogy ha törvényes lehetőséged van rá, akkor melyiket választod: nyugdíj vagy még 20-30 bűnügy + a 10-15 évvel fiatalabb új vezetés, akik csak ugatják azt amit Te tizenéve csinálsz, de a fegyelmi jogkör az ő kezükben van???

Miattam ne aggódj a korai nyugdíj miatt, mert az én részemet nem sokáig kell fizetned, 'adott' annyit a cég, hogy bármelyik napom az utolsó lehet, nem izomrándulással százalékoltak le...

Ráadásul ha a TÖRVÉNY megengedné, nem is ülnék itthon... de ha munkát vállalok (minimálbér fölött), a jelenlegi törvények szerint megvonják a nyugdíjat...

Munka lenne... én dolgoznék (máshol)... én adóznék (a keresetem alapján)... de NEM LEHET!!!

Harcoljunk együtt a szürke- és fekete-gazdaság ellen, ez nekem is érdekem... ja hogy Te sem tudsz mit tenni??? Hát én sem. Én is csak úszok az árral...

deputy sheriff 2009.11.02. 20:32:20

@Micsoda??? Ez nevetséges!!:

Wow, ezt en sem irhattam volna le szebben.

kispista4 2009.11.02. 23:06:10

cellainformációk alapján lehet igazolni ezt? Mert ha igen akkor azonnal ki kell rúgni az ilyeneket.

Ez nem példamutatás! ja de: rossz példa, vagyis: jó példa a rosszfiúknak, ja! ők a rosszfiúk

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.03. 10:56:43

@Koczeka, a pampák királya: Hogyne, mint a móri tömeggyilkosságnál, vagy a körmendi gyermekgyilkosságnál, vagy a debreceni képviselő meggyilkolásánál?
Merthogy (egyenlőre) csak a móri esetnél bizonyosodott be, hogy a nyomozók az igazság kiderítése helyett a bizonyítékok zárt láncolatának kovácsolását tartották fontosnak, és a nem odaillő tényeket, bizonyítékokat megsemmisítették. Igen, mert a jelenlegi elkúrt rendszerben a statisztikusok diktatúráját éljük. Ha gyorsan, vádemelésre alkalmasan kerül az ügyészhez az eredmény, aki a bíróság előtt stabilan megálló vádat tud emelni, és semmi zavaró tényező (=igazságmorzsa) nem jut a bíró tudomására hivatalosan, akkor mindenkit megdicsérnek,előléptetnek, vagy legalább nem rúgják ki. No de ha a rendőr nem szelektál a bizonyítékok között! Előbb-utóbb kicsinálják. Sajnos.

Nekem pl. az olasz rendszer tetszik, ahol nem mosódik össze a nyomozás és a vádemelés, vizsgálóbíró felügyeli a nyomozás szakszerűségét és törvényességét, az ügyész meg hivatalból elfogultan valójában nem is ügyész, nem az ügy ura, hanem állami vádló. A bíró ott is bíró, de ott úgy tudom, elég komolyan figyelik a személyes kapcsolatrendszerüket...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.03. 12:22:12

@Kitalátor feljegyzetei: A Móri mészárlás konkrétan a Rendőrség egyik nagy beégése volt, tipikus példája a politikai izmozásnak és az ennek való görcsös megfelelésnek, amiért fejeknek kellett volna porba hullana - de sajnos nem hullottak.

A BSZKI időközben kirúgott szakértőjétől hallottam, hogy a helyszínen amikor felmerült Kaiserék neve, a már nyugdíjas Kovács Lajos mint - szerintem az egyetlen - rutinos szakember már akkor megjegyezte, hogy NE üljenek egyenlőre tort, mert nem biztos hogy jó a nyom.

Udvariasan elhajtották a helyszínről, hiszen az ő verziójuk már tálalásra készen volt. Amiről azóta tudjuk hogy voltak benne féligazságok, de a kapkodással ezeket a bizonyítékokat sikerült kiejtetni:-(((

A Tánczos-féle ügy szerintem nem jó példa, noha ott is a remek védelem jól számított, hogy eljárási hibákat kell keresni-vélelmezni.

A megismételt eljárásban az előző 14 év helyett 13 évet kapott, a 156 hónapból 117-et - 9 év 9 hónapot - ült le, ha a büntetést harmadolják, a feltételes szabadlábra helyezés 104 hónap után kerülhetett volna szóba. Tehát szó nincs arról, hogy a bíróság majd' 10 év után ártatlannak találta!

Anno a belső rendőrségi fórumokon is sokáig folyt a vita az ügyről és kétségtelenül a bűnösség mellett szól a beismerő vallomása, a kislány szüleihez írt bocsánat kérő levele, valamint az azóta nyilvánosságra került egyik video az egyik beismerő vallomásról.

Egyébként tegnap este az M1-en volt a Visszajátszás 43. epizódja, mintha csak a blog lett volna a témaindító: "Szolgálunk és vétünk".

videotar.mtv.hu/Kategoriak/Visszajatszas.aspx

Érdemes megnézni, már csak Kovács Lajos miatt is, aki szerintem nagyon jól foglalja össze a nem mai keletű hibákat.

Mennyire káros, ha a nyomozónak már "elképzelése" van, hogyan vezet ez "csőlátáshoz", egy-egy nyomozás befulladásához...
süti beállítások módosítása