Tékozló Homár

Gyermekkorúakkal trágárkodtak a Miklós utcai CBA-ban

2009.11.17. 00:02 | szily | komment

Magyarországon korán felnőttszámba veszik az embert, olyan szempontból főleg, hogy már egy gyerekkel is éppen olyan parasztok a boltban, mint egy kifejlett Naiv Ügyféllel. A Homárnak persze kevesebb gyerek írja meg az élményeit, mint szavazókorú, ezért külön üdvözöljük a 14 éves Istvánt, aki vette a fáradságot, és egy amúgy, sajnos, hétköznapinak számító kis megaláztatás után levelet fogalmazott a CBA-nak, amit nekünk is elküldött. István egy pizzaszeletet vett egy budapesti CBA-ban, és mivel nem eszik húst, rákérdezett, hogy az étel tartalmaz-e húst. A normális kérdés annyi felbosszantotta az üzlet személyi állományát, hogy a történet innentől dickensi fordulatot vett, olyan tételmondatokkal, mint „az apád faszát van ebben hús” és „a gyerekek lopnak”. A sztori szomorú, de az legalább örömteli benne, hogy léteznek olyan tökös fogyasztók már a gimisek között is, akik hajlandóak a sarkukra állni, ha hülyének nézik őket.

Tisztelt CBA!

A mai nap jártam a Miklós utca 8. szám alatt található üzletükben, ahol vásároltam többek között egy Fornetti Görög Pizzaszeletet. Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst. Azt állította a hölgy – nagyban kacsingatva a mellettünk álló biztonsági őrre - hogy nem tartalmaz húst. Fel sem merült bennem, hogy szándékosan átvertek volna, ezért amint a bolt előtt konstatáltam, hogy a termék tartalmaz húst, azonnal visszavittem. Itt, volt szerencsém beszélni a boltvezető-helyettes hölggyel és további dolgozókkal.  Három dolgozó azt állította, hogy a barna darabkák a pizzán Oliva bogyók, kettő azt állította, hogy odasült sajt (különböző megjegyzeséket fűztek hozzá, mint például, hogy még sosem pirítottam sajtot, és, hogy nagy valószínűséggel még sosem főztem otthon), a hentes pedig azt állította, hogy szója fasírt található a pizzán.

Emiatt ismételten reklamáltam a boltvezető hölgynél, aki azt javasolta (ellentmondást nem tűrő, indokolatlanul agresszív, engem semmibe se vévő hangnemben), hogy hívjam fel a gyártót, vagyis a Fornetti-t. Több telefon után, sikerült elérni az egyik munkatársukat, aki utánanézett. Pár percnyi várakozás után, az ügyintézőhölgy megmondta, hogy az áru tartalmaz húst.

Ezek után felkerestem az egyik dolgozót, és megosztottam vele a Fornetti álláspontját. Erre, az illető különböző modortalan, trágár kifejezésekkel illetett (például: „az apád faszát van ebben hús”). Ettől felháborodva megosztottam az esetet az üzletvezető helyettes hölggyel. Ő, úgy reagált erre, hogy azonnal menjünk ki az üzletéből. Ekkor ránk hívta a biztonsági őr, aki kiküldött minket (szintén agresszív, lenéző hangnemben). Mi mondtuk neki, hogy jogunk van panaszt tenni, és mi nem megyünk ki. Ekkor elkezdett különböző dolgokba belekötni, mint például, hogy négyünknél miért csak egy kosár van, illetve, hogy miért nem csak egyedül intézem ezt az ügyet. Mikor mi válaszoltunk a kérdéseire, kioktató hangnemben tudatta velünk, hogy mi még csak gyerekek vagyunk, és, hogy nekünk kötelességünk – bármilyen esetben – az idősebbre hallgatni. (Ebből kiderül, hogy mi az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulói vagyunk, mind a négyen 14 évesek).

Erre mi kértük a főnököt, aki meg is érkezett. A hölgy tudtunkra adta, hogy: „a gyerekek lopnak”. Nagy szerencsénkre, a boltban volt egyik tanárunk, akit odahívtunk, segítsen akaratunk érvényesítésében. Neki elmondta, hogy minden gyerek az iskolánkból illetlen hangnemben beszél a munkatársaival, és, hogy kötelességünk lenne az idősebbel tisztelet teli hangon beszélni. Tanárnőnk állította, hogy mi, véleménye szerint, teljes mértékben tiszteletteljesen viselkedtünk.

Rá kellett jönnünk, hogy itt már csak a panaszkönyvvel érhetünk el bármit. Tudattuk az üzletvezető-hölggyel, hogy kérnénk a vásárlók könyvét, jogunk van bele írni. A hölgy azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy neki kötelessége kiadni, de nekünk meg kötelességünk illedelmesen beszélni Vele, és a munkatársaival. Hatodik kérésünkre adta oda a könyvet, amibe mi leírtuk az esetet.

Összegzésként annyit szeretnék írni, hogy kérném, vizsgálják ki az esetet, és vegyék a gyermekeket is emberszámba az üzleteikben. A levelemet továbbítom fogyasztóvédelmi blogokra, és hozzáférhetővé teszem az iskolámban. Tovább mindenkit intek az Önök üzletében történő vásárlástól.

Várom válaszukat,

István

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CBF 2009.11.17. 00:05:11

Csak keményen :)

CBF 2009.11.17. 00:06:45

Ezt nem 14 éves írta, vagy a fogalmazásban segített valaki szerintem.

CBF 2009.11.17. 00:08:12

Amúgy meg ne nagyon járjatok vissza oda, mert kaphattok egy kis extra feltétet ezután...

rezsöatya 2009.11.17. 00:10:01

2002 tavaszán a szentendrei CBA üzletben írtam a panaszkönyvbe, mert az akkor általános iskolás lányomat meggyanúsította az egyik eladó, hogy biztosan azért vannak bent a boltban az egyik osztálytársnőjével olyan sokáig, mert lopni akarnak. Azóta sem érkezett válasz. A CBA -ban nem szeretik az ifjabb generációt. Pedig belőlük (nem) lesznek majdan a vásárlóik...

Miss Marple 2009.11.17. 00:43:49

@CBF: Nem valószínű, hogy segítettek nekik megfogalmazni a levelüket; az AKG-ba véletlenül tényleg értelmes gyerekek járnak. (Az egy-két kisebb helyesírási hiba hitelesíti az írókat - ilyet tanár nem hagy benne... :) ) A CBA személyzetét is valószínűleg az zavarta, hogy némelyik gyereknek a kisujjában is több van, mint neki az okos fejében. Szeretem, amikor nem a problémát próbálják kezelni, hanem az ügyfél stílusán rugóznak: rögtön világos lesz, hogy képtelenek megfelelni az eredeti feladatuknak...

akos147 2009.11.17. 00:46:02

Máskor ALDI-ba menjetek!

karczagdaniel · http://prestonline.hu 2009.11.17. 01:06:34

mi asz hogy nem eszel húszt???

na majd szütök neked báránt...

Megdobbent 2009.11.17. 01:07:05

A CBA nepnemzeti bolt, es bizony aki nem visel arpadsavot, hiaba hivatkozik nagy multisan arra, hogy hat o gyerek. A magyarok istene majd megmutatja a leha, nem kelloen jobbos nepsegnek, hogy a CBA-ba nem jarhat akarki csak ugy. Weh!

ave 2009.11.17. 01:08:29

Azert ez mar olyan szinten hihetetlen, hogy eros ketkedes nem tunik megalapozatlannak.

tanár úr 2009.11.17. 01:12:04

Mit vártok? a Kispesti Remiz CBA és egyben az erzsébeti CBA valamint a Kőbányai Gyömrői úti CBA bevásárló központ, kereskedelmi igazgatója (Kása) és nagyképű aberrált buzi...aki a dolgozókkal is így beszél , már sokan kiléptek e három üzletből...

Miss Marple 2009.11.17. 01:19:17

@Megdobbent: Érdekes, hogy a posztban erről egy szó sem esett.

Megdobbent 2009.11.17. 01:22:33

@Miss Marple: Persze, hogy nem, de ha nem tudod az egesz mozgatorugojat, akkor nem erted a spontan agressziot sem :) Hatterinfo, tecciktudni :>

Mike36 2009.11.17. 01:26:39

ez megint nem az, amit a hangaztos cím sugall, hanem egy 14 éves okoska felnőtteket megszégyenítő hepciáskodása.
fasznak kell neki fagyasztott szart vennie, aki fagyasztott pizzát vesz, nem lehet sikeres ember

gabest1 2009.11.17. 01:28:29

Egy hétig koplaltassák, megeszi még a vasszeget is!

Mike36 2009.11.17. 01:29:28

@rezsöatya: hű, hát 7 éve, meggyanúsították a lányodat egyszer, hű hát tuti nem szeretik a CBA-ban a gyerekeket
nem szánalmas?

Mike36 2009.11.17. 01:30:49

@CBF: 14 éves gyerek nem idióta. simán tudsz már ennyi idősen így írni

Mike36 2009.11.17. 01:32:24

egyébként nem értem, dobozra nincs ráírva mi van benne? ezt már 14 évesen is lehet olvasni ám.

Alternatív 2009.11.17. 01:37:12

Buta és agresszív emberek roppantul zavarba jönnek, ha egy náluk fényévekkel értelmesebb gyerekkel keverednek konfliktusba. És persze az általuk ismert egyetlen módon reagálnak, és még fel is vannak háborodva, hogy mer az a gyerek okosabb lenni náluk.

Sajnos teljesen tipikus az eset.

vauvauvau 2009.11.17. 01:38:48

Gratulálok a kisfiúnak!
Homár pedig- aki haverom, néha együtt borozunk- az ímént hívott fel, hogy teljesen meghatódott és már érzi, hogy a következő évtizedekben is biztosítva lesz az utánpótlás, és felháborodásának is hangot adott, hogy az Index valószínűleg majd nem engedi el őt nyugdíjba és ha igaza lesz, majd megírja a sztorit a Homáron...

Mercel 2009.11.17. 01:43:16

Szia István,

Teljesen igazad volt, és jól tetted, hogy nem hagytad annyiban a dolgot.

-------

Kedves kommentelők - imádom mikor valaki aki olvassa (Nem értelmezi, csak olvassa..) valaki beküldött történetét simán megmagyarázza - magának - és a többieknek, hogy az miért NEM úgy volt..
Empátia nulla. Szövegértés nulla. Magyarmódon parasztkodás ismeretlenekkel csak a dolog szépségéért - ötös.

A Kisrác nem hagyta annyiban, hogy paraszt volt vele a személyzet - Hol a hiba? Mindenki morog mindenért, de soha senki nem áll ki a problémájárért, másért meg pláne nem..
De kommentekben másokat oltani az megy.
Gratulálok.

Mercel

vauvauvau 2009.11.17. 01:46:51

@Mercel:
Mindannyian az itt kommentelők valójában egy beszari alakok egytől-egyig.

De hát miután este bezártuk és gondosan beláncoltuk a bejárati ajtókat legalább hadd adjuk ki itt a gőzt!
Hogy aztán másnap a főnökünk és a zöldséges elküldhessen minket a pecsába!

bukott vezérigazgató 2009.11.17. 01:48:37

Remélem elkezdenek a gimis kis- és nagykölykök az említett CBA-ba járni, ahol szarrá szopatják a seggfej alkalmazottakat! Mondjuk nagyszünetben bemennek egyszerre vagy 80-an, 2-es 3-as csoportokban, cikáznak össze vissza a boltban, 1 csoportnál 1 kosár! A tetű őr és az eladók had szaladgáljanak! Sőt, kérjenek ki a kiskölykök 1-1 szem pogit Zsófika külön csomagolhatja. 3 nap után is kacsintgatna, (az őr vissza) de azt mi felnőttek már tikkelésnek hívjuk :-)))!

És igen, nagggyon helyes, hogy a posztoló ilyen öntudatos palánta! Ugye a kötelességét is úgy ismeri mint a jogait?

(Remélem nem jönnek ide síró CBA alkalmazottak, hogy miyen nehéz nekik, sok meló, zéró fizetés, stb. Ami igaz -de nem ok, csak a gyerekek szülei is nehezen keresik a pénzt amiből a kiskölyök oda jár uzsiért...)
Ja, és ennyit a bizt.őrökről újfent: 14 éves gyerekekkel keménykedni, azzal kötekedni mer, egy 2X14 éves meg 5 perc alatt kirúgatná! Bár volt itt kb. 1 hete 7 évessel szívózó DM őr is...

Miss Marple 2009.11.17. 01:51:06

@Mike36: A Fornettit általában helyben sütik, a mélyhűtött félkész árut lefóliázott sütőlapon vagy sima nejlonzacskóban hozzák lédig. Nincs doboza. De egy bolti dolgozó miért nem tudja pontosan, hogy mit ad el? Áruismeret, ilyesmi?

Illetve a sztoriból sejthető, hogy nagyon is tudták: van a cuccban hús - de akkor meg miért kell átcseszni automatikusan egy gyerek fejét, aztán a stílusát (ami talán az eladóénál csöppet választékosabb) kifogásolni?

bukott vezérigazgató 2009.11.17. 01:53:37

@vauvauvau: a Pecsában Sonata Artica lesz ma este, engem még nem küldött a főnököm, megyek magamtól. Na ez a beszariság a köbön: önként a Pecsába:-)))!!

vauvauvau 2009.11.17. 01:53:56

@Miss Marple:

Nem hazudott az őr. A Fornettiben már nyűzsögtek a kukacok.

KenSentMe 2009.11.17. 01:56:01

Azért szerintem a gyerekekre vár karrier:) .. és István tényleg nem eszik húst? Istvánka, vega vagy?

bukott vezérigazgató 2009.11.17. 01:56:19

@Megdobbent: Kicsit off, bocsi, ciki, de én nem tudom mi ez az árpádsáv meg mozgatórugó. Írd már le pár sorban. Nem ironizálok, tényleg nem hallottam, hogy mi ez?!

vauvauvau 2009.11.17. 01:59:32

@VRbagoly:

VRbagoly nappal kommentelj, mert éjjel az Igazi Bagoly vadászik!

tewton 2009.11.17. 02:02:25

@Mike36: a fornetti nem fagyasztott pizza, és nincs doboza se.
Pékárús néni alighanem akart egyet röhögni a megviccelt vásárló háta mögött, oszt' hazudott egyet tréfából. Jól beleszaladt, muhaha.

Ha én lennék az üzletvezető, fegyelmit adnék neki, mert az egész botrány tőle és miatta indult. De felnőttet korrektségre nevelni...

Mike36 2009.11.17. 02:07:55

@Mercel: aha, csak te hiszed
hagytam én már teli kosarat üzletben, vettem tizedáron terméket mert nem jól volt az ár kitéve, de ez a kimegyünk, mégse tetszik, problémázunk, tanárhoz rohangálunk. nem lehet elolvasni az összetevőket a dobozon? mit tudja az a bolti dolgozó van-e benne hús

jut eszembe, irtatok már be valaha a vásárlók könyvébe? és ha igen, a saját példányt kitéptétek? :)

vauvauvau 2009.11.17. 02:09:38

Kedves Boltvezető!

Kérem, ne rúgja ki az alkalmazottakat, mert mi, kommentelők nem akarjuk, hogy a gazdasági válság problémáit tetézni!
Tehát elnézést szeretnék tulajodonképpen kérni és a Homár figyelmét meg felhívom, hogy öööö, szóval köszönöm a Boltvezetőnek, hogy tulajdonképpen a gyermek kalóriabevitele végett kegyesen füllentett.

Kelt: Budapest, 2009. 11. 17.

Mike36 2009.11.17. 02:11:24

@tewton: opsz, akkor erre most rábasztam
akkor tényleg tudni kellett volna az eladóhölgyeménynek, van-e rajta hús
és bizony Pistinek a pénzt vissza kelltt volna adni, sőt ha kultúrországban esik meg a történet, még ingyen szelet pizzat is kapott volna

Mike36 2009.11.17. 02:14:29

@vauvauvau: arról nem beszélve, hogy egyes kutatások szerint, az idegsejteknek állati fehérjére van szükségük, ergo csak a gyerek érdekében járt el a kedves, gyermekszerető dolgozó :)

nedudáljparaszt 2009.11.17. 02:38:08

Miért ne lehetne 14 éves? Én is megírtam volna ilyet 14 évesen.

A bolt a hülye, ilyen esetben azt kell mondani: Elnézést kérek, kérem válasszon egy másik pizza szeletet!
Még akkor is, ha tényleg csak olivabogyó az, amit az ügyfél húsnak néz, akkor is ez lenne az eljárás.

Ha valakit meg lopással gyanusítanak, ahhoz nem ártana egy biztonsági kamerával készült felvétel. Ez a legundorítóbb, hogy ezzel vádolják meg.

csudabogar 2009.11.17. 02:42:20

GONDOLOM, A TRÁGÁRKODÓ GYEREKEK NEM CSINÁLNAK MÁST, MINT OLVASSÁK AZ ***INDEX*** CÍMLAPJÁT. AZ IS TELE VAN TRÁGÁRSÁGOKKAL. KEDVES HOMÁR, IDEJE LENNE A SAJÁT PORTÁLON IS SEPREGETNI!!!!!

silvamarius 2009.11.17. 02:49:42

@gabest1: egy hétig koptassanak, megeszed te még a vasszeget is.
Igaza volt a kicsákónak.

nyúzott arcú lány 2009.11.17. 02:56:32

Zsófi biztos a biztonsági ör gatyájára gondolt, abban van finom kolbász...

Hehejj 2009.11.17. 03:11:46

"Mirelit" Fornetti, meg koplaltatás vasszeg előtt meg hasonlók...
Mekkora pöcsök is vagytok ti... Azt hiszem, igazából Rólatok szól a Homár, Nekünk. Megosztott a srác egy történetet, miért kell ezért lehúzni? Miért fáj nektek? Írjatok ti is, vagy menjetek a mezőre hupákolni.

BelaVak 2009.11.17. 03:13:19

Jo latni, hogy kis pocs 14 eves vegetarianus gimnazistak kozt is vannak, akik ertelmesebbek, jobb vitakeszseggel es problema kezelo keszseggel rengelkeznek, mint az Index olvasok 99%-a. Van remeny, les zmeg magyar feltamadas!

Hozzászólás © 2009.11.17. 03:18:16

Kedves István!

közel sem magyarosan: Respect! :)

Mercel 2009.11.17. 01:43:16
Ennél jobban nem lehetett volna megfogalmazni az én véleményemet sem.
Remélem még sok olyan fiatal él ebben az országban aki kiáll a jogaiért.

Hozzászólás © 2009.11.17. 03:22:40

vauvauvau 2009.11.17. 01:46:51
"Mindannyian az itt kommentelők valójában egy beszari alakok egytől-egyig."

Örülök hogy önmagadat is minősítetted. :)

Timil 2009.11.17. 03:25:22

a cba-k tipikusan ezek a szocializmusból itt maradt szutyok közértek, a kosár ragad, az eladók frusztrált, modortalan, alsóproli madámok, az árak csillagászatiak és azt nézik, hol tudnák a vevőt lehúzni...

Hozzászólás © 2009.11.17. 03:27:01

Timil 2009.11.17. 03:25:22
"a cba-k tipikusan ezek a szocializmusból itt maradt szutyok közértek, a kosár ragad, az eladók frusztrált, modortalan, alsóproli madámok, az árak csillagászatiak és azt nézik, hol tudnák a vevőt lehúzni... "

Nem írtad el? A többi multinál mi a helyzet?

ALEB 2009.11.17. 03:35:16

Teljesen mindegy hogy a levelet egy 14 eves irta,vagy esetleg csak egy kitalalt story.Nekem is vannak gyerekeim,es sajnos sokszor elofordulnak veluk hasonlo megalazo tortenetek.De az is biztos ha mondjuk egy nagydarab kigyurt pasi ment volna reklamalni,a szobanforgo vezeto suru elnezesek kozepette kicserelte volna a termeket!!Vagy ha a reklamalo egy csinos fiatal no,nem folytatom mindenki tudja.de mondjuk ha az en f@szommal peldalozott volna az elado,hat lehet lementem volna megmutatni neki :)
sajna az az igazsag a gyerekeket tenyleg nem veszik emberszamba!!!

GMÁTÉ 2009.11.17. 04:02:40

Hát a kérdés olyasmi mint a van-e csont a faszban c. klasszikus... Szerintem, csak unatkoztak ezek a gyerekek. Megnézheti megszagolhatja, hogy VAN rajta hús. Erre a sztorira valahogy nem tudok ráhangolódni :D

GMÁTÉ 2009.11.17. 04:03:20

Hát a kérdés olyasmi mint a van-e csont a faszban c. klasszikus... Szerintem, csak unatkoztak ezek a gyerekek. Megnézheti megszagolhatja, hogy VAN rajta hús. Erre a sztorira valahogy nem tudok ráhangolódni :D

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2009.11.17. 04:07:00

@ALEB:

Szted a szottyadt cba-s eladókat mennyire érdekli,hogy te mennyire jkó nő vagy?

Petya2 2009.11.17. 04:21:53

GMÁTÉ Te egy igazán nagy gyökér vagy...
Tipikus magyar hozzáállás, Te otthonról is jobban tudod, hogy mi történt és biztos nem úgy volt,ahogy szerencsétlen gyerek leírta...

buncow 2009.11.17. 04:27:43

pff, ennek semmi köze az elvekhez, vagy a tökösséghez, csupán egy elkényeztetett vegetáriánus kölök fölösleges hisztizése.. mi a faszt kell egy szaros fornetti miatt ekkora balhét csapni? Nem csodálom, hogy kiakadtak rá.. Vagy talán így próbál barátokat szerezni az új iskolában? Így próbál a középpontba kerülni? Örüljön, hogy van pénze zabálni, nehogy már a húsra panaszkodjon a fornettiben, mikor mindig az a baj, hogy alig van benne hús! lol, két nagy pofont a gyereknek majd egy kis felvilágosítást neki, hogy örüljön, hogy csak ennyi kibaszott baja van az életben, hogy abban a kibaszott fornettiben van egy mikrofasznyi hús.. Jah, azt se beszélje be, hogy először evett pizzás fornettit a szerencsétlen, elcseszett egy kölök, jó politikus lesz belőle aztán majd panaszkodik, hogy a merciben struccbőr van marhabőr helyett..

buncow 2009.11.17. 04:28:38

pff, ennek semmi köze az elvekhez, vagy a tökösséghez, csupán egy elkényeztetett vegetáriánus kölök fölösleges hisztizése.. mi a faszt kell egy szaros fornetti miatt ekkora balhét csapni? Nem csodálom, hogy kiakadtak rá.. Vagy talán így próbál barátokat szerezni az új iskolában? Így próbál a középpontba kerülni? Örüljön, hogy van pénze zabálni, nehogy már a húsra panaszkodjon a fornettiben, mikor mindig az a baj, hogy alig van benne hús! lol, két nagy pofont a gyereknek majd egy kis felvilágosítást neki, hogy örüljön, hogy csak ennyi kibaszott baja van az életben, hogy abban a kibaszott fornettiben van egy mikrofasznyi hús.. Jah, azt se beszélje be, hogy először evett pizzás fornettit a szerencsétlen, elcseszett egy kölök, jó politikus lesz belőle aztán majd panaszkodik, hogy a merciben struccbőr van marhabőr helyett..

buncow 2009.11.17. 04:31:33

pff, ennek semmi köze az elvekhez, vagy a tökösséghez, csupán egy elkényeztetett vegetáriánus kölök fölösleges hisztizése.. mi a faszt kell egy szaros fornetti miatt ekkora balhét csapni? Nem csodálom, hogy kiakadtak rá.. Vagy talán így próbál barátokat szerezni az új iskolában? Így próbál a középpontba kerülni? Örüljön, hogy van pénze zabálni, nehogy már a húsra panaszkodjon a fornettiben, mikor mindig az a baj, hogy alig van benne hús! lol, két nagy pofont a gyereknek majd egy kis felvilágosítást neki, hogy örüljön, hogy csak ennyi kibaszott baja van az életben, hogy abban a kibaszott fornettiben van egy mikrofasznyi hús.. Jah, azt se beszélje be, hogy először evett pizzás fornettit a szerencsétlen, elcseszett egy kölök, jó politikus lesz belőle aztán majd panaszkodik, hogy a merciben struccbőr van marhabőr helyett.. jah és bele lehet gondolni a cba dolgozók helyébe is akik gondolom max 70 ezerért nyelik naponta a szart az olyan kis mitugrászoktól is mint ez a kölök..

buncow 2009.11.17. 04:32:04

pff, ennek semmi köze az elvekhez, vagy a tökösséghez, csupán egy elkényeztetett vegetáriánus kölök fölösleges hisztizése.. mi a faszt kell egy szaros fornetti miatt ekkora balhét csapni? Nem csodálom, hogy kiakadtak rá.. Vagy talán így próbál barátokat szerezni az új iskolában? Így próbál a középpontba kerülni? Örüljön, hogy van pénze zabálni, nehogy már a húsra panaszkodjon a fornettiben, mikor mindig az a baj, hogy alig van benne hús! lol, két nagy pofont a gyereknek majd egy kis felvilágosítást neki, hogy örüljön, hogy csak ennyi kibaszott baja van az életben, hogy abban a kibaszott fornettiben van egy mikrofasznyi hús..

búbánat (törölt) 2009.11.17. 04:34:06

@Megdobbent: Meg lennél döbbenve, ha ismernéd a CBA üzletlánc alapítóit és tulajdonosi körét. Valahol Izrael környékén keresd őket. Az egyik alapító bizonyos Baldauf József.
Amúgy a boltok önállóak, mindegyik más-más tulajdona.
A CBA egy társulás és ezzel a formával érik el a lehető legalacsonyabb beszerzési árakat.

búbánat (törölt) 2009.11.17. 04:34:39

@Megdobbent: Meg lennél döbbenve, ha ismernéd a CBA üzletlánc alapítóit és tulajdonosi körét. Valahol Izrael környékén keresd őket. Az egyik alapító bizonyos Baldauf József.
Amúgy a boltok önállóak, mindegyik más-más tulajdona.
A CBA egy társulás és ezzel a formával érik el a lehető legalacsonyabb beszerzési árakat.

búbánat (törölt) 2009.11.17. 04:34:41

@Megdobbent: Meg lennél döbbenve, ha ismernéd a CBA üzletlánc alapítóit és tulajdonosi körét. Valahol Izrael környékén keresd őket. Az egyik alapító bizonyos Baldauf József.
Amúgy a boltok önállóak, mindegyik más-más tulajdona.
A CBA egy társulás és ezzel a formával érik el a lehető legalacsonyabb beszerzési árakat.

buncow 2009.11.17. 04:38:26

úristen, a pizzás fornettiben van hús???!! méghogy okos kölkök járnak abba a suliba, jó politikus lesz a gyerekből, én inkább arra panaszkodnék, hogy nincs benne.. milyen primitív faszságokon tudnak csámcsogni egyesek, elkényeztetett seggdugasz, akkor pattogjon ha nem lesz mit ennie, ne egy zacskó fornetti miatt riadóztassa az országot. Két pofont neki, akkor megtanulja mi az élet. Biztos próbált egy kis népszerűségre szert tenni az új suliban.. Bele lehet gondolni a cba-sok helyzetébe is akik sztem max 70 ezerért nyelik le naponta a tonnányi hasonló szart ilyen kis mitugrászoktól akiknek fogalma sincs mi az élet.. egy szaros fornetti miatt, pff.. menjen Szibériába havat lapátolni, meg tudja mi fontos az életben..

buncow 2009.11.17. 04:39:42

úristen, a pizzás fornettiben van hús???!! méghogy okos kölkök járnak abba a suliba, jó politikus lesz a gyerekből, én inkább arra panaszkodnék, hogy nincs benne.. milyen primitív faszságokon tudnak csámcsogni egyesek, elkényeztetett seggdugasz, akkor pattogjon ha nem lesz mit ennie, ne egy zacskó fornetti miatt riadóztassa az országot. Két pofont neki, akkor megtanulja mi az élet. Biztos próbált egy kis népszerűségre szert tenni az új suliban.. Bele lehet gondolni a cba-sok helyzetébe is akik sztem max 70 ezerért nyelik le naponta a tonnányi hasonló szart ilyen kis mitugrászoktól akiknek fogalma sincs mi az élet.. egy szaros fornetti miatt, pff.. menjen Szibériába havat lapátolni, meg tudja mi fontos az életben..

Gokuhill 2009.11.17. 05:00:29

köcsög vegák egyetek rizst, ne akarjatok ugyanúgy kinéző szemetet enni, amilyet mi ehetünk. pizza=hús. ez már majdnem olyan mint a vegetáriánus lasagne

mnézis 2009.11.17. 05:05:05

a lényegi kérdések senkit sem érdekelnek?

95-ben még valakit istvánnak keresztelték a szülei?? és ha igen, hogy lett belőle vegetáriánus?

wtf?

Beet-rúd 2009.11.17. 05:15:30

Mercel 2009.11.17. 01:43:16
Nálad a pont.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.11.17. 05:19:02

Igaza volt? igen (pont.)

Ettől még persze a gyerek vélhetően nagyképű és elkényeztetett lehetett, akit az agyatlan szülők vegának nevelnek.

Az AGK-ban a boltosok basztatása helyett a helyes táplálkozást kellene tanítsák.

Mileston3 2009.11.17. 05:37:02

A CBA mindig is egy nagy rakás szar volt, és ezen semmi sem változtat. Jó hogy vannak még talpraesett srácok ebben az elcseszett világban. Ne is hagyjátok magatokat ;)

Nick Leeson 2009.11.17. 06:03:51

Arról van itt szó, hogy túlzottan önérzetes takonypóc miatt egy egész CBA dolgozói (alulfizetett, szarrádolgoztatott) össze vissza rohangáltak. Ahelyett, hogy a kölök vett volna valami mást ha már nem biztos a húsmentesség az ő kis kényes belének.

Jó lenne megtanulni, hogy a bolti eladó kedvességét csak addig lehet elvárni, amíg ő is emberi gesztusokat kap. Abban a pillanatban amikor valaki visszaél "vásárlói" státuszával, onnantól már ne várjon feltétlen kedvességet.

Az a tény, hogy négyen voltak 1 fornettis pizzára, az is azt sugallja, hogy direkt azért mentek, hogy görénykedjenek.

Lédig termékekről honnan lehetne tudni, hogy pontosan mit tartalmaz? Nyilván sehonnan...

Mint tudjuk egy 14 éves gyereknek csak jogai vannak manapság, kötelessége semmi!

Nick Leeson 2009.11.17. 06:08:35

@Mileston3: A tesco nem egy rakás szar? Vagy a többi multi?

A CBA az egyetlen magyar üzletlánc, ha már tudatosak akarunk lenni, akkor vásároljunk magyar cégnél és nem kell rinyálni, hogy kiviszik a rohadt külföldiek a pénzt!

De egyébként be is zárathatjuk az egészet kényes belű tizenévesek miatt...

Eric_Cartman 2009.11.17. 06:09:11

Hát erre mondta volna Lali, hogy "húzzál haza, azt főzessél anyáddal! Kisköcsög."

jucus02 2009.11.17. 06:21:00

A CBA egy undorító üzlet, senki ne menjen vásárolni oda!
Drága és szemét.
Felvásárolnak mindent, a PLUSZ jó volt, olcsó és tönkretették. Most kaptunk egy csomó nagy rakást!
Egyébként nem csak a gyerekekkel ilyenek, velem is előfordult,hogy az igazamat nem akarták elismerni.
Végtelenül bugyuták az alkalmazottak és sajnos nagyon agresszívek.
Már vagy egy éve feléjük sem nézek. Mindenkinek ezt ajánlom.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.17. 06:22:50

már én is néztem a CBA rémeket: kifejezetten durva vén ribancokat vesznek fel - vagy/esetleg egy korábban felszámolt üzletből vették át őket és a szerződésük miatt nem lehet kirúgni, mely státusszal vissza is élnek.

EXLEXMAN 2009.11.17. 06:27:49

István: Gratulálok! Aki vegás és átvágják, tegye szóvá!

Ezért egy valódi EU országban igen csak valagba rugdosnák az üzletet.

Alapvető kereskedelmi feladat, hogy a vásárló a termékről kapja meg a vásárláshoz szükséges mértékű tájékoztatást. Amennyiben kell, akkor azt ha hús van benne , vagy azt ami a kérdése. Kétség esetén pedig ne vicceljünk már egymás egészségével.

Miért írom ezt?

Morbid lesz amit írok de érzékletes:

Szívesen elröhörésznék én is a boltvezető lisztérzékenységben szenvedő gyerekén, amint fuldoklik az üzlet közepén MERT EGY ILYEN ELADÓ átvágta a termékkel a gyermeke fejét, és röhörésznék azon is amint a pultos kislány gyermekének cukor alergiája kijönne, mert a diabéteszes ételek között vásárol neki cukros élelmiszert, mert egy degenerált eladó azt poénnak vélte amit a vásárló kérdezett!

EZ UGYE NEM VICCES?

PEDIG AKI VEGÁS ANNAK SEM AZ A HÚS!

NE JÁTSZUNK MÁR EGYMÁS EGÉSZSÉGÉVEL FŐLEG HA AKÁR A GYEREKNEK HÚS ALLERGIÁJA IS LEHETNE!!!

Aki meg más egészségével játszik, a bejegyzésem olvasása után gondolkozzon el: Volt e már allergiás rohama mert mások, poénnak vélték a vásárlói tájékoztatást?

JA: Ez már nem vicces UGYE ?!?!

Wuff 2009.11.17. 06:36:34

14 éves. Persze. 14 éves gyerek nem használja ezeket a szófordulatokat.

Főleg nem, ha az AKG-ba járó degeneráltak közé tartozik. Attól ugyanis még nem okos, értelmes, intelligens vagy illemtudó valaki, hogy a szüleinek annyi pénze van, hogy egy oktatás nélküli iskolába meg tudja venni a gyereke helyét. Itt kérek elnézést azoktól, akit igaztalanul megbántottam, de ők az elenyésző kisebbség ott.

Elmondom, mi történt valójában: bementek a boltba, ott történt valami, nem tartom kizártnak, hogy szándékosan balhét csináltak, vagy egyszerűen lopni akartak, és csak azért, mert ők ezt megtehetik (az iskola kb. ezt neveli beléjük). Nyilván kioktatták őket. Erre hisztit csaptak, hazarohantak a mamucikához, aki nagy felháborodásában megírta ezt a szösszenetet.

Nick Leeson 2009.11.17. 06:45:20

@EXLEXMAN: Már bocs, de ha valaki érzékeny valamire, akkor nem olyan embertől kérdezi meg egy kimérős termékről, aki nem tudhatja biztosan!

Ennyi erővel minden eladónak tudnia kéne, hogy pl. a kimérős savanyú uborkában milyen módon történt a savanyítás, milyen anyagokkal, stb...

Aki érzékeny bizonyos dolgokra, annak saját magának kell erre vigyáznia, nem másra hárítani a felelősséget!

Szerinted mit szólnának az office depoban, ha minden áron fém tollat szeretnél venni, annak ellenére, hogy egy bizonyos fémre allergiás vagy? Tudnia kellene az eladónak, milyen anyagokkal ötvözték az alumíniumot a toll gyártása során?

Dr.Traktor 2009.11.17. 06:48:34

Aki már 14 évesen vega azt én meg is verném a bótos helyébe'!
Vagy a szüleit pofoznám fel egy rozsdás radiátorral.

Mik vannak...

hege35 2009.11.17. 06:53:37

Elküldeném 1 hétre Afrikába,ott megenné a húst.Sok szerencsétlen ember
éhezik,ő meg nem eszi meg a húst.
Beképzelt,a szüleivel együtt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.11.17. 07:02:40

@hege35:
ennyi idiotat
ha nem akar hust enni akkor nem akar
megkerdezi, akkor meg kell mondani ez vega pizza vagy nem
afrikaval meg ne gyere, mert tudatlan vagy ezek szerint
2 szomaliai no dolgozik a hotelben es a disznohusra azt mondta a szakacs, hogy az csirke
mikor lenyeltek rohogott, hogy megis diszno
ezek meg ledugtak az ujjukat es kihanytak
ennyit az afrikai ehezokrol

es mindenki
mindegy hany eves, bar 14 mar nem gyerek
ha megkerdezi van-e hus rajta akkor ket valasz lehetsges
van vagy nincs
megneznem a sok okost ha pl allerhiaja lenne valamire es mosolyogva azt mondanak
ah ebben nincs mogyoroes a gyreke fel ora mulvva meghalna
idiotak

leini 2009.11.17. 07:08:25

Úgy látszik a fiatalokra és az idősekre szállnak rá a CBA dolgozói. Sajnos Én is kaptam olyan megjegyzéseket, ami nekem és másoknak sem tetszett volna. (58 éves vagyok).Pedig a vásárlókból élnek, és nem is olyan olcsón adják a terméküket. Az ilyen viselkedési formákkal csak azt érik el, hogy nem mennek oda vásárolni az emberek, és majd a magatartásuk miatt becsukhatnak. Az ott dolgozók, azt hiszik, hogy mi vagyunk értük, és nem fordítva. Rossz felfogás, ez a mai világban.

GabeO 2009.11.17. 07:09:59

Ugye, a sok kommentelő közt sokan kételkednek már abban is, hogy egy 14 éves miképpen tud ilyen szabatosan fogalmazni, nem beszélve arról, hogy milyen ügyesen tudta a gyerek, hogy kinél kell reklamálni..
A nyári élményeiről nem tudna ez a kis tetű szebben írni..
Én mégsem ezen akadtam fent. Hanem azon, hogy miért nem olvasni elrettentő példákat az irdatlannagyparaszt VEVŐ-kről??!! Ha egy eladó valakit helyre tesz, akár trágár módban is, azonnal kiplakátolja valaki olyan helyen, ahol rengetegen olvassák.
Miért gondolja mindenki azt, hogy a VEVŐ-nek mindent szabad? Azért, mert fizet?
Álljon le valaki pl egy Tesco vevőszolgálat mellett fél órára, és utána egy egész életre lesz élménye abból, hogy milyenek a vásárlók. Utána nem fogja azt gondolni, hogy egy VEVŐ-nek mindent szabad, mert ő fizet..

algi 2009.11.17. 07:17:31

@CBF: Éppen azon látszik, hogy 14 éves írta, hogy milyen körülményesen fogalmaz. Amúgy honnan tudod, hogy nem ír 12 éves kora óta?

P.Barney 2009.11.17. 07:18:00

Az istván azért nem eszik húst, mert születésekor kiderült, hogy allergiás rá.

Zssssss 2009.11.17. 07:24:34

Én eszem húst. Brokkolit nem. És ha felfedeznék egy darabot eme elvetemült zöldségféléből azon a pizza szeleten, amit előtte az eladó brokkoli mentesnek minősített, visszamennék és a képébe borítanám. A CBA meg monnyon le!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.17. 07:28:11

@CBF: 'Ezt nem 14 éves írta, vagy a fogalmazásban segített valaki szerintem. '

Az, hogy sok felnőtt olyan helyesírási, stilisztikai és fogalmazási szinten ír, mint egy hatéves, még nem jelenti azt, hogy egy 14 éves nem képes civilizáltan fogalmazni és írni. Ne magadból indulj ki :)

tanár úr 2009.11.17. 07:32:19

A CBA kitehetné már az árpádsávos zászlót is!!!! Aki büntetni akar az nem vásárol a CBA-ban!!!!!!!Menyjen oda vásárolni a bolond Morvai és a Vonó Gábor!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.17. 07:35:01

@GabeO: 'Miért gondolja mindenki azt, hogy a VEVŐ-nek mindent szabad? Azért, mert fizet? '

igen.

egyébiránt jót röhögtem, szójafasírt a Fornetti pizzán, hát hogyne :D

bunko_jobbos 2009.11.17. 07:35:42

Gondolom az AKG-ba mind ilyen tudatos, libsi gyerek jár, aki a jogait 100%-ig ismeri. Hányok az ilyenektől, ebből lesznek a kötekedő felnőttek. Mé nem eszel húst? Biztos jogod van hozzá, hogy zöldséget egyél.

A történet viszont nagy eséllyel igaz, gondolom kiakadt a bótos, hogy ilyen kis köcsög ugráltatta. Vegyük észre, hogy a boltban nem atomtudósok dolgoznak, bunkó mind.

bunko_jobbos 2009.11.17. 07:37:31

@Rékuc:

'Miért gondolja mindenki azt, hogy a VEVŐ-nek mindent szabad? Azért, mert fizet? '

igen.

Ja, ha adok pízt, akkor megbaszhatlak?

Nick Leeson 2009.11.17. 07:46:53

@hagyma: Ha valaki vadidegenekre bízza az életét, úgy hogy jó esetben egy érettségizett eladó, árúismeretéről van szó, akkor annak tudok gratulálni...

Főleg ha olyan termékről van szó, amiről nyilván nem nyilatkozhat 100%-osan.

Aki ennyire érzékeny az vásároljon szakboltban, ismert helyekről, ismert terméket.

DE az ugye még véletlenül sem lehetséges, hogy 4 suttyó kölök csak brahiból játszotta az eszét?

mammina (törölt) 2009.11.17. 07:47:32

Azert mert egy kolok mar gyerekkoraban vissza mer szolni es igenis reklamal mar o az okostojas? Szerintem meg igenis vedje meg magat es ne legyen belole sunnyogo felnott, aki a boltbol kijon, majd onnantol egesz nap mindenkibe belekot, otthon jol elveri az asszonyt, meg a kolkoket, mert ot reggel megsertettek.
Btw: Veresegyhazon a ket CBA tokeletes, es tok jo fej csapat vezeti mind a kettot. Sajnos ebbol is uzletlanc lett, barki nyithat egyet csak be kell lepnie a franchise-ba. :-(

Phaszphej · http://phaszphej.blog.hu 2009.11.17. 07:49:02

Az ujpesti cba is egy szemethalom,igazi hulladek dolgozokkal,akikben van nemi emberseg,azt lenezik,atnevelik kollegaik.
Ha 10nel kevesebben allnak az egyik sorban,azonnal bezarnak egy kasszat,ha egy termek nem a kiirt aron van a rendszerben,kozlik,hogy legalabb 20 perc,mire korrigaljak,nem erdemes megvarni.
A kozelben nincs mas,igy forgo gyomorral, havi 1-2 alkalommal lejarok.
A panaszkonyvig egyszer jutottam el.
8kor zárnak,19:51-re ertem le,a fotocellas ajto elotti racs becsukva,de nem bezarva,kinyitom,belepek,megjelenik egy 50 koruli osz biztor es kozli,hogy nem fogok nyolcig vegezni,igy nem mehetek be.Elkezdtem magyarazni neki,hogy ez nem egeszen igy mukodik,o mondta a magaet.Hajszalnyira voltam tole,hogy iszonyatosan televagjam a fejet,de vegul a panaszkonyvet valasztottam.Par hettel kesobb jott egy boritek, felado es belyeg/pecset nelkul! Ebben egy sima A4-es lapra harom sorban leirva,hogy nem lesz tobbet ilyen,a kovetkezo hasonlonal eltavolitjak az illetekesek.Eltelt 2-3 ev,azota is ugyanigy csinaljak.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.11.17. 07:49:27

A barna darabkák. Lehet, hogy kaka volt, és nem hús.

Pistolero 2009.11.17. 07:53:13

@Gokuhill: Az eredeti Nápolyi pizzában nincs hús, úgyhogy nem igaz, hogy pizza=hús!

Mylady 2009.11.17. 07:54:21

Nagyon jó. A gyerekből tudatos fogyasztó lesz felnőtt korára, tutira nem verik majd át. Az más kérdés, hogy én leszartam volna egy idő után, max hozzájuk vágom és elegánsan távozom. Lö pá - ahogy mamapicilánya mondaná.

Egyébként egy kérés a poszttolóhoz (és mindenkihez): az ilyet ne nevezzük hölgynek, ha lehet. Nagggyon messze áll tőle. Max egy nőnemű lény.
Bár szerintem teljesen mindegy a neme. Mint üzletvezető, üzletvezető helyettes, pultos, hentes mittudomén voltak jelen a cég képviseletében, a nemük nem számít.

Shalamoon 2009.11.17. 07:57:43

A CBA tulajdonosa egyben a fasiszta gójmotorosok (kisbetű szándékos) tiszteletbeli elnöke. Ez a magyar üzletlánc, nekünk ez jutott, gójmotorosok, turbómagyarok és CBA.

Énbagoly 2009.11.17. 07:58:22

Kedves István! Csak így tovább, és örülök, hogy ilyet lehet olvasni már egy 14 éves embertől is. :)))
Jól tetted, hogy nem hagytad magad.
Gratulálok. :)

2009.11.17. 07:59:59

A fiatalembernek gratulálok a karakán viselkedésért, a CBA illetékes dolgozóinak meg ezúton üzenem, hogy nem kereskedők, csak bótosok. Abból is a legalja.

mehemed 2009.11.17. 08:01:20

sztem baszasd meg magad akkor majd értékeled ahúst és nem reklamálsz.

gftamas 2009.11.17. 08:01:23

Van ilyen. Holnaptól máshol kell vásárolni. Ennyi.

Leonce 2009.11.17. 08:05:21

Aki vegetáriánus, rossz ember nem lehet.
István ügyes volt, csak így tovább, de elkeserítő ez a hozzállás. Az itt kommentelők egy része is nagyon jól tükrözi, hogy hogyan viselkedhettek a gyerekek a felnőttekkel.
Ahogy egy ókori római bölcs mondta:
"szeressétek a fiatalokat, mert bíráitok lesznek egykoron."
Na az ilyeneket, akik így lekezelik a gyerekeket, remélem elsőként löknek le a buszról, ha már szottyadt seggüket is alig tudják vonszolni. Mégis mit várnak?? Ezt a példát mutatták, hajrá..

HandG 2009.11.17. 08:06:18

Nem meglepő story:)

A gyerekek amit tanulnak, hamar alkalmazni is akarják.
Igazából nekünk felnőtteknek tartalmaz tanulságot a történet.
Ha valami bajunk van, ott abban a pillanatban nyissuk ki a pofánkat. Ne sunnyogjunk el, hogy nem éri meg szájat tépni. meg majd jól megbosszuljuk, mert nem jövünk ide többet.

És ezt az élet minden területén meg kellene csinálnunk. Különben a büdös életbe nem megyünk 5-ről6ra. És veszélyeztetjük, hogy ezeknek a gyerekeknek is tele lesz a hócipőjük mire felnőnek és ugyanilyen nyuszik lesznek, mint most a felnőttek. Akinek nem inge ne őtöcködjön!:)

Ne légy nyuszi McFly!:)

Leonce 2009.11.17. 08:06:45

Javítás: ...jól tükrözi, hogy hogyan viselkedhettek a felnőttek gyerekekkel.

Énbagoly 2009.11.17. 08:07:31

@Visegrádi: Én sem értem, hogy miért gond, ha a gyerek is kiáll a jogaiért. Meg az, ha vegetariánus.
Ha szülővel lett volna, senki nem mert volna így beszélni vele. Szégyen a felnőttekre nézve, hogyha semmibe akarják venni a gyerekeket.

ZON 2009.11.17. 08:10:30

@Shalamoon: egy korábbi kommentben meg zsidó volt az egyik tulaj.Azé elég jól elvannak egymással.

Viktus 2009.11.17. 08:12:06

A CBA szar te meg egyél húst. Ennyi.

Abdab 2009.11.17. 08:17:12

"Jó lenne megtanulni, hogy a bolti eladó kedvességét csak addig lehet elvárni, amíg ő is emberi gesztusokat kap. Abban a pillanatban amikor valaki visszaél "vásárlói" státuszával, onnantól már ne várjon feltétlen kedvességet."

Az "Elnézést, van-e a pizzán hús?" szerintem is nagy durvaság, minimum rá is borítom a gyerekre a pultot, aztán felképelem egy csülökkel.

István, ügyes voltál.

Alex6 2009.11.17. 08:20:26

Szerintem jobban jártál volna, ha ehelyett a balhé helyett megcsinálod a házi feladatod. Az egész nem ér ennyit, felnőtt korodban igen sok problémád lesz, ha egy ilyen történetből már most postot csinálsz. Manapság Magyarországon örülhetsz, ha kiszolgálnak a boltban, mert "ilyen fizetésért mit vársz" :(

Viktus 2009.11.17. 08:24:20

@Alex6:

Na igen ebben van v.mi részigazság. Mennyit kaphat az árjáktól a szolgálójuk havi 70-80 ezret ... nekem sem lenne kedvem, azért ilyen marhaságokkal foglalkozni, hogy az elém öntött fornettin van é hús vagy nincs.

aya_nielsen 2009.11.17. 08:25:01

felejtsétek már el a "14 éves nem ír ilyen szófordulatokat" szöveget. szánalmas. rám is mindig ezt mondták, amikor annyi idősen írtam valamit. a srác jól tette, a paraszt alkalmazottak meg kapják be - nem gyerekekkel kéne szemétkedni.

aya_nielsen 2009.11.17. 08:26:25

@aya_nielsen: szal attól még, hogy ti egy összetett mondatot nem tudtatok leírni tizenévesen, esetleg még szótagolva olvastatok, attól még hihetetlen, de van aki már az óvodában tud írni, olvasni, és utána rohamléptekben fejlődve teljesen korrektül fogalmaz tizenéves korára.

Viktus 2009.11.17. 08:26:37

@aya_nielsen:

Szerintem nem szelektálnak mindenkit egyformán küldenek el a bús faszba, akik rajtuk akarja számonkérni, hogy mi a fenét tesz a fornetti a cuccaira.

É2I 2009.11.17. 08:26:57

@hagyma:
Cimbi, az a hányós dolog a vallásukkal függ össze.
Amúgy a többivel egyetértek.

Pecséttörő 2009.11.17. 08:27:38

Az Egressy úti CBA a leggörényebb hely a világon. Nemrég összeállítottam egy listát, amivel kihúzhatod náluk a gyufát.
Ha 7.30 után érkezel
Ha felmosáskor érkezel
Ha üveget váltasz vissza.
Ha a húsospulthoz állsz.
Ha apróval fizetsz
Ha tízezressel fizetsz
Ha bankkártyával fizetsz.

Ezeket alapból felejtsd el, ha jóban akarsz lenni velük!

Gal 2009.11.17. 08:30:39

Aha a 14 éves gyerek fog majd telefonálgatni egy fornetti áru miatt...Nem gyerek írta, de nem azért, mert választékosan van megfogalmazva, hanem, mert a 14 évesek nem szoktak ilyen fontoskodóak lenni.

Viktus 2009.11.17. 08:31:33

@Gal:

Miért ne lehetne? szerencsére még nem minden tini nyáladzó idióta bár a rendszer erősen dolgozik az ügyön.

aya_nielsen 2009.11.17. 08:31:46

@Viktus: és nehéz lett volna azt válaszolni, hogy "nem tudom, van-e rajta hús, inkább válassz mást", vagy ha visszaviszi, megmondani hogy sajna a fornetti összetételét nem tudták, de kicserélik, stb.

Pecséttörő 2009.11.17. 08:35:45

@Visegrádi:
Egyetértek veled. Zavarbaejtő vagy elkeserítő az a gyűlölet, ami a posztíró ellen megnyilvánul. Még ha tudálékos is, mégiscsak egy gyerek, nálunk azonban a gyerekeket is utálják, ez egy ilyen társadalom, még a lenézett Szlovákiában vagy Szerbiában is sokkal nagyobb tisztelete van a gyerekeknek, itt semmi.

Viktus 2009.11.17. 08:36:39

@aya_nielsen:

Semmi sem lenne nehéz csakhogy a CBA dolgozói általában szakképzettek rabszolga fizuért sz*rnak már az egészbe elálldigálnak morcosak a világra.
Ennyit az árja bolthálózatról.
A tescoban, auchanban legalább diákok vannak pl. vagy lelkes droidok, akiktől pl. megkérdezhetsz ilyesmit. Fingja sincsen róla mi van a cuccban max. tippel :P

Gal 2009.11.17. 08:38:42

- Hallo, István vagyok és szeretnék érdeklődni, hogy a Fornetti Görög Pizzaszeleten van-e hús.
- Hallo, Gipsz Jakab vagyok a Fornettitől, igen azon a terméken van hús.
- Köszönöm, viszont hallásra.
- Viszont hallásra.
Eladónak: azt mondták van rajta hús, úgyhogy írok gyorsan a Homárra:)

viragimado 2009.11.17. 08:42:42

Minden tahóskodó kommentelőnek:

Van, aki nem eszik húst. Lehet, hogy csak azért, mert sajnálja a levágott állatokat, de lehet hogy nem tudja feldolgozni a szervezete az állati fehérjét. Ezért az olyan hozzászólás, hogy "éheztessék pár napig, majd megeszi a vasszöget is" idióta emberre vall!
Nagyobb gond, hogy ebben az országban, a kereskedelemben (is) elég tudatlan emberek dolgoznak (tisztelet a kivételnek). Sokszor azt sem tudják mit árulnak, nincs megfelelő magatartásuk. Inkább ezt kellene nehezményezni, nem azt hogy valaki nem eszik húst, és hogy 14 éves létére kiáll az igaza mellett!! Sok felnőtt példát vehetne róla, akik elsunnyognak, ha valami problémájuk van.

Pecséttörő 2009.11.17. 08:43:46

@Visegrádi:
Egyébként mit vársz egy olyan országtól, ahol a nők többsége azért nem akar gyereket, mert nagy lesz a picsája, és kicsi a pénztárcája, nem csoppingolhat eleget a plázában, meg nem póverjógázhat, az apuci meg nem pókerezhet meg szkvássolhat. Konkrétan van olyan foci utánpótlás nevelő egyesület, ahol a 30 kilós kölyköket a földesen játszatják, mert a nagypályán másnap amerikai foci van. Hát ennyit e gyerekszeretetről.

Viktus 2009.11.17. 08:43:46

Én nem eszek növényt szürnyű belegondolni, hogy v.ki megeszi szegény paprikát meg paradicsomot, mikor olyan életvidámak, zenét hallgatnak.

viragimado 2009.11.17. 08:45:29

@Alex6: rossz válasz! Te biztos ezt az elvet követed, sok más emberrel együtt. Na ezért IS tart itt ez az ország, a béka segge alatt!

mijazma!? 2009.11.17. 08:46:06

Látod, Istvánka, milyen nagy dolog a genetika? Már ebből a történetből kilátszik, hogy te Rácz Károly (mounikasó-rajongóknak: terryblack) egyik gyermeke lehetsz, hiszen ő bír olyan vérvonallal ami a jogaid ismeretét és a kötekedést ennyire ötvözi:)) Tudod a bolt az nem közintézmény, ahol apu-anyu a segílyt kapja. (ha 4-en vesznek 1 pizzadarabot oda bíz az kell) Ha időt, energiát pocsékolnak egy ilyenre mint te, akkor nem jut idejük a VEVŐKre, mint én. Anyukád egyébként szépen fogalmaz, remélem a cumiban is legalább ilyen jó!

tenkes kapitánya 2009.11.17. 08:46:37

Olvasva a kommenteket érdekes válaszok vasnnak:))) aki azt irja enyi fizuért mit vársz kölyök,miért kedves hozzászóló te lopod a pénzt?? ha normális helyen bejelentve dolgozol nekedis izzadnod kell a pénzedért amit a CBA ban elköltesz.

szlelesz 2009.11.17. 08:47:02

Ömlesztetten szeretnék reagálni néhány korlátolt személy posztjára

1, Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel, aki azon kesergett, hogy a tej literjének felvásárlói ára 55Ft. Ma reggel vettem egy 1/2-es tejet 130FT-ért. Ez azt jelenti, hogy a "mélyen tisztelt" kereskedő teljesen törvényesen és elfogadott módon cirka 400% haszonkulccsal dolgozik. A majdnem ugyanekkor THM-el dolgozó Pro* "pénzügyi tanácsadót" meg uzsorásnak nevezik.
Na én úgy gondolom, hogy ebben a haszonban már benne van az én szőrös ánuszom nyelvel való kényeztetése is.

2, A bolt azért van, hogy kiszolgáljon engem az árukészletéből. A törvény szerint - amennyiben ilyen tevékenységet kíván folytatni akkor - KÖTELES kiszolgálni MINDENKIT, nemre fajra felekezetre való tekintet nélkül. Ez a kötelessége független attól, hogy én esetleg otthon beágyaztam-e, ami nekem szintúgy kötelességem. Mivel a boltban mindösszesen az a kötelességem, hogy a társadalmi normáknak megfelelően viselkedjek, valamint a pénztárnál fizessek, ezért a bolt csak és kizárólag ezeket a kötelességeimet kérheti rajtam számon. Mivel a fiatalok nem loptak, illetve mindössze kérdeztek, ami megfelel a mai tk.-nak, ezért úgy gondolom, hogy ők a részükről minden kötelezettségüket teljesítették, tehát jogosan várják el azt, hogy a jogaikat is érvényesíthessék.

3,Az árukészlettel kapcsolatban -amelyet a bolt forgalmaz - a boltnak tájékoztatási KÖTELEZETTSÉGE van. Ilyen például az ár, szavatosság, A TERMÉK ÖSSZETEVŐI, stb. Ez a bolt számára NEM OPCIONÁLIS. Ha teljesen szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor ezt ki kell írni. Vannak azonban társadalmi konvenciók, amelyek bizonyos esetekben eltekintenek a kiírástól, ugyanis az információ beszerezhető az eladótól, vagy rajta van a termék csomagolásán.
Mivel a kérdéses termék nem csomagolásban volt forgalmazva, és kiírva sem volt, ezért értelem szerűen a bolti eladótól volt beszerezhető.

Ergo ha én azt kérdezem, hogy mennyi szárított tehénlepény van az adott fornettiben, akkor az eladó az alábbi opciók egyikéből választhat:
- X mennyiség
- nincs benne
- nem tudom (bár ez felveti akkor azt a kérdést, hogy minek van ott, de legyünk gálánsak és engedjük ezt meg neki)
4, Ha pedig én úgy határozok, hogy a pénzemen csak olyan terméket vagyok hajlandó megvenni, ami tartalmaz szárított tehénlepényt, akkor hagy legyen ez már az én alkotmányos jogom, függetlenül attól, hogy hány éves vagyok.
Vagy ha elmész mondjuk Koreába, - ahol azért esznek ám érdekes dolgokat - és megmerészeled kérdezni azt, hogy tartalmaz-e az étel kutyahúst (esetleg nyers dobogó kígyószívet), mert te azt nem szeretnél enni, akkor teljesen magától értetődőnek vennéd, ha az édesapád hímtagját emlegetnék?

5, a fent leírt dolgoknak pedig semmilyen közük sincs a bolti eladó fizetéséhez. Ez a bolti eladó és az ő munkáltatójának a dolga. Amennyiben nem érzi megfelelőnek a bérezését a kedves eladó, akkor választhat másik munkahelyet, mert ez meg az ő alkotmányos joga. Ha nem tud/akar, akkor pedig méltóztasson ellátni becsülettel a feladatát. Bizonyára ő is húzná az orrát, ha az orvos műtét után csak félig varrná össze, és arra hivatkozna, hogy őt a munkáltatója nem igazán fizeti meg.

Void Bunkoid 2009.11.17. 08:48:56

@Shalamoon: menj akkor haza telavivba, hátha ott még nem nyitottak üzletet, ott max az al-kaida üzletlánc boltjaival találkozhatsz, de ők sem fognak szeretni téged :)

sakha 2009.11.17. 08:50:33

1. A gyerek kérdezett valamit a termékről. A CBA adja el neki, kell róla tudnia. A pizzára nincsen ráírva, hogy mit tartalmaz. nem "ugráltatás" az, hogy tudni akarod, hogy mit kapsz.
2. Lehet, hogy a srác stílusa nem felel meg egyeseknek (itt már a politikai motivációt is firtatják, meg azt, hogy vega, meg hogy AKG)-de basszus akár jöhetett volna a Szt Orsolya lánygimnáziumból is.
3. Az, hogy nem veszi tudomásul, hogy jól kib@sztak vele, és nem kullog el -kidobva az első kukába a pizzáját, hanem igenis szóvá teszi, az nem bűn. Nem kellett volna senkit sem ugráltatni, ha annyit mond az eladó, hogy nem tudom mi van benne, vagy amikor visszaviszi, akkor annyit, hogy bocs.
4. Lehet, hogy segített apu-anyu levelet írni, vagy átnézte valaki, de ez nem tartozik ahhoz, hogy mi történt a CBA-ban.

Viktus 2009.11.17. 08:50:49

@tenkes kapitánya:

Alapvetően igen csak azért fizetnek is ... :P

@szlelesz:

Véletlenül sem akarok kötekedni veled, de az ánuszod Csányi papa tejüzemének kapujában kínálgasd kinyalásra ott kerül rá a nagy haszonkulcs.
Az orvoso példa azért volt viszonylag gyenge, mert doktor úrtól , úgy döglik meg a paraszt ahogy csak akar, ha nincsen boríték. Lehet a boltosoknak is kell majd a "hálapénz" 100-200 jó magyar forintosok ... :D

szlelesz 2009.11.17. 08:50:54

@mijazma!?: Kedves mijazma, sz@r hírem van. Amennyiben valaki Magyarországon üzletet kíván működtetni, akkor bizonyos törvényeket be kell tartania. Pl. ha te a saját pénzeden nyitsz egy boltot (full önerő, még hitelt se veszel fel), és nem engedsz be "mónikasó" rajongókat, akkor biza az ombucmanó úgy valagon billent, hogy éhen halsz a levegőben.

viragimado 2009.11.17. 08:51:19

Szánalmas, és nagyon elkeserítő milyen hozzászólások vannak!! Ezek az emberek milyenek lehetnek élőben? Elgondolni is rossz!!

tenkes kapitánya 2009.11.17. 08:52:53

@szlelesz: teljes mértékben egyetértek veled:
Egyébként nagyon iritálónak tartom amivel ujabban az orvosok ill az orvos jelöltek jönbnek elő ,hogy nincsenek megfizetve.Könyörgöm Mo on kivan nyugati béren alkalmazva?Senki kivétel a korruptok!

sabinho2 2009.11.17. 08:55:31

Kis fővárosi 14 éves pöcs, aki ráadásul olyan nyegle hogy nem eszik húst. Ezen más is kiakadt volna, ha nem tetszik neki ami benne van ne egye meg, vagy húzzon el máshová vásárolni!!!!

szlelesz 2009.11.17. 08:55:49

@Viktus: Értem, tehát "Csányi papáé" az összes üzlet, vagy tejüzem, ne adj isten tejcsarnok.
Hát hogyne...
Az orvos dolog szerintem ebben a topic-ban irreleváns, ezért erre nem kívánok reagálni. Ha nem ment át a példázat lényege, akkor nincs is értelme elmagyarázni.

mijazma!? 2009.11.17. 08:56:32

@szlelesz: láccik rajtad is a vérvonal, láccik..;) És az esetre nagyon igaz: hát ezért tart itt ez az ország.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 08:57:03

@Viktus: Alapvetően igen csak azért fizetnek is ... :P
nehari kifejtenéd hogy érted? Bocs .

Disznó Úr 2009.11.17. 08:57:12

Megint összejött a történet: rendkívül művelt gyermek az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból (na kiknek a gyűjtőhelye?) - magyar üzletlánc - fasiszta gojmotorosok - mocskos fasiszta magyarok.

szlelesz 2009.11.17. 08:57:53

@sabinho2: Na kedves kolléga te megfogtad a probléma lényegét!
"ha nem tetszik neki ami benne van ne egye meg"
Ezt szerette volna tenni, csakhogy nem tudta, hogy mi van benne. Ezért kérdezte meg, hogy ezen jogával élhessen. Sőt ő olyannyira előrelátó volt, hogy azelőtt kérdezte meg, mielőtt megveszi, és esetleg laboratóriumba bevizsgáltatja, hogy van e benne olyan miatt nem szeretne megenni.

viragimado 2009.11.17. 08:58:36

@sabinho2: miért "nyegle", aki nem eszik húst?!! Hogy lehetsz ennyire tahó? Sok oka lehet. Miért kell ennyire lenézni, aki más, mint te? Lehet, hogy sokkal jobb ember (a szövegedet tekintve, ez szinte biztos!)

Viktus 2009.11.17. 09:00:00

@szlelesz:

Nem az összes, de annyi észt kinéztem belőled, hogy az alap információt képes vagy feldolgozni.
A tejüzemek felvásárolják annyiért, vagy olcsóbban, mint az osztrák, szlovák, majd másfél-kétszer annyiért kerül ki a boltokba. A példázatod átment csak éppen a valóságot nem tudod mivel megcáfolni, mert itt gyakorlati világról társalgunk nem a romantikus eszmékről, hogy pl. miről szólana az eskü.

A CBA meg ilyen ez van , ha segítőkész eladót akarsz még van pár kisbolt főleg amit tulaj üzemeltet ott kinyalják a fencidet, és húsmentes cuccot kérsz külön hoz neked mindennapra. Az más kérdés, hogy nem olcsók.

Viktus 2009.11.17. 09:01:06

@tenkes kapitánya:

"ha normális helyen bejelentve dolgozol nekedis izzadnod kell a pénzedért "

normális helyen bejelentve fizetnek is érte élhető bért ...

gonosztojás (törölt) 2009.11.17. 09:02:54

"Alternatív Közgazdasági Gimnázium.."
No comment..

viragimado 2009.11.17. 09:04:20

@Viktus: ugye ezt csak viccből írtad?!

Ringlósztár 2009.11.17. 09:05:11

@búbánat:
Meg lennél döbbenve, mert a CBA üzletlánc tulajdonosi köre a FIDESZ lelkes háttérembereit adó Lázár Lóhajtó Testvérek apukája.

sakha 2009.11.17. 09:05:16

@sabinho2: Nyegle!? Ismered a szó jelentését, öreg? Bmeg azon kiakadni, hogy nem eszik húst. Te barom, az, hogy böjt kb 1000 éve ismert a magyaroknál. Ja hamvazószerdától húsvétig tart, illetve adventkor. Azért eszünk pl. halászlét karácsonykor. Szóval a fővárosi, nyegle hülye dumád előtt végy a kezedbe egy rohadt könyvet.

szlelesz 2009.11.17. 09:05:39

@mijazma!?: Tudod az az érdekes, hogy a hozzád hasonló távlátnok (aki esetleg több 1000km-ről is tisztán látja, hogy én milyen származású vagyok), ha kifogynak az érvekből akkor rögtön a származási kérdést vetik fel.
Valahogy nekem ebből az jön át, hogy az, hogy kinek van igaza az eleve el van rendelve a származásában. Ha pl. valaki cigány/zsidó akkor annak deklaratíve nem lehet igaza, még ha esetleg minden érv amellett szól is.
Az az egészben a legszánalmasabb, hogy ezt az ilyen pontagyúak komolyan is gondolják.
De tudod mit!
Szeretném, ha egyszer egy cukorbeteg ismerősödnek vennél üdítőt, és amikor rákérdeznél hogy tartalmaz-e cukrot, akkor azt hazudnák, hogy nem, majd amikor bekómál, és visszamész szóvá tenni, akkor elküldenének úgy ahogyan ezt a gyereket.
Ugyanis a posztban szó sem volt arról, hogy esetleg nem-e egészségügyi okokból vegetáriánus a gyerek.

Viktus 2009.11.17. 09:07:36

@viragimado:

Nálam így megy bejelentem a népet, ha normálisan dolgozik szépen keres. A CBA-nál meg mindegy, hogy dolgozik ...

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:07:54

@Viktus: Értelek köszi a válaszod.

Nem tudom te menyit kapol de a tapasztalatom hogy Mo on nem nagy eltérések vannak bérben a dolgozó rétegek közt.Sajna ez van de sztem és a tájékozottságom alapján ez a megállapitásom.Nem a felső vezetőkről beszélek hanem melósról általában.Dolgozni sokat bér meg átlag és semmivel nem jobb mint az"alulfizetett eledóé".Tudod ha nem igy lenne hagyná őis a CBA nagy gyorsasággal.Vagy tévedek szted?

gonosztojás (törölt) 2009.11.17. 09:07:57

@Viktus:
Valamennyire belehibáztál.
A dunántúli tejipar fedezi egyik "nagy ", élénk színű logóval díszített pártunk mindennapi millióit a fenntartáshoz.

viragimado 2009.11.17. 09:09:14

@szlelesz: teljesen egyetértek veled! Arról nem is beszélve, hogy a posztírónak valószínűleg fogalma sincs a saját származásáról. -))

Viktus 2009.11.17. 09:09:34

@szlelesz:

Én nem bíznám rá az ilyesmi döntést alapvetően egy bolti eladóra cukorbeteg ismerősöm tekintetében.
Mondjuk azt nem értem, hogy elvileg minden termékről tudnia kellene a vásárlónak miféle motyó van benne, ezért kell a magyar címke ... az ilyen pékes huncutságoknál nem kellene kifüggeszteni esetleg?

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:10:40

Szerintem hatalmas RESPECT Pistinek, életre való srác és igaza van, neki is joga van reklamálni, ha át akarták ba**ni. A CBA meg menjen a sunyiba.

Nem érdekel, hogy a mélymagyarok kedvenc "bótja", akkor is kiba**ott drága és koszos. Tessék majd megfigyelni a vecsési CBA centerben a csemegepultot. Aki onnan vesz valamit, meg is érdemli, hogy a skyfosás törik rá... Talán még a Sparnal is drágább, pedig az sem kutya. :S

Gondolom majd lerázzák Pistit egy ajándékutalvánnyal. Engem is úgy engeszteltek ki a romlott sajt miatt, amit 2 éve ott vettem. :S Ajándékkosár. Pff! :D Mondjuk úgy adta át a boltvezetőnő, hogy közben gyilkolt a szemével. :(:(:(

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.11.17. 09:10:50

Miért eszik valaki pizzás Fornettit, aki nem eszi meg a húst.
Elkényeztetett hülyegyerek...

Fairy Girl 2009.11.17. 09:12:26

Gratulálok, nagyon helyes, csak így tovább! (Tényleg.)

Viktus 2009.11.17. 09:13:09

@R.T.:

Gondolom éppen az volt kisütve - a gyerek mivolta pedig abszolute nem lényeges a sztoriban nevezzük vásárlónak inkább -pediglen éhes volt, és reggelizni szeretett volna.

Viktus 2009.11.17. 09:14:06

@Hümüzhümümüz:

Na várjál két évig rohasztottál egy sajtot, hogy kibaszhass a CBA-val?

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:15:26

@R.T.:

Ha egy 14 éves srác nem lesütött fejjel megy és nem úgy köszön, hogy senki nem érti, akkor már kapásból el van kényeztetve??? :D:D:D
Kb. annyi joga van megtudni, hogy mit kap a pénzéért, mint egy nála 10-20-30-40 évvel idősebbnek...!

szgyula 2009.11.17. 09:15:43

Istvánnak tökéletesen igaza van, a hozzászólók jelentős része meg tapló. A vevőnek alanyi joga bármilyen kívánságot megfogalmaznia, amit a bolt vagy tud-akar kielégíteni, vagy nem. De ez a balkáni mentalitás, hogy "ez ugyse árt neki, ezért átb@sszuk, mint szart a palánkon" jó lenne, ha a gój motorosokkal együtt eltűnne a történelem süllyesztőjében. Most miből állt volna azt mondani, hogy "elnézést, nem vagyok benne biztos"?

viragimado 2009.11.17. 09:16:25

@Viktus: sok helyen vannak bejelentve az emberek, akár teljes bérrel, és jól is dolgoznak, de mégsem keresnek jól. Nem ettől függ.

Eric_Cartman 2009.11.17. 09:16:32

A tényszerűséghez hozzátartozik, hogy :
4 darab 14 éves alternatív gimnazista 1 darab kosárral vásárol egy szelet pizzát, amit a bolt előtt kibont, belecsócsál, ezután visszaviszi, hogy nem oké, mert hús van benne. (szerintük).
Ez az alapfelállás. Kíváncsi vagyok, hogy az okos kommentelők, hogyan folytatnák az eladó helyében.

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:17:09

@Viktus:

Neeem... Az eset 2 éve történt. 30 percen belül vittem vissza a sajtot. :)

Azóta fél kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor voltam CBA-ban.

Viktus 2009.11.17. 09:17:44

@szgyula:

Végülis azt mondták csak nem volt ott szakfordító lásd. „az apád faszát van ebben hús” :P

sabinho2 2009.11.17. 09:19:29

@viragimado: biztos jobb. én vok a tahó öreg? egy 14 évesről van szó aki akadékoskodik!!! mi lesz vele az egytemen amikor leszarják olyan mértékben amennyire lehet?????

sabinho2 2009.11.17. 09:21:19

@sakha: és szerinted ez a gyerek böjtöt tart???? nem szokás ma már bőjtölni!

szlelesz 2009.11.17. 09:22:01

@Viktus: Én meg annyit, hogy kinősz az összeesküvés elméletekből.
A tej ára azért ennyi, mert van olcsóbb (holland/szlovák/osztrák/stb) tej.
Miért olcsóbb?
1, mert pl. Hollandiában állami dotációt kapnak emiatt olcsóbban tudják előállítani a tejet. (ha pl minden gazda kapna literenként az államtól 30 FT-t, akkor a gazda adhatná akár 25 FT-ért is a tejét, akkor is ott lenne mint most)
2, Szlovákiában kicsit barátibb az adórendszer. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga, de a lényeg, hogy a szlovák gazda kevesebbet adózik, ergo olcsóbban tudja adni a tejét.

A fent leírt 2 opció és a mai magyar gazdák lehetőségei között sajnos olyan nagy az árrés, hogy ebbe az árrésbe még a szállítás is belefér.
Ergo a szlovák/holland/osztrák/stb. gazdának megéri ideexportálni a tejét, mivel nincsenek védővámok.

Emiatt jelenleg a magyar piacot elárasztja a külföldi tej, emiatt a piacon többlet jelentkezik, ami - ha az alternatív vagy mit tudom én milyen közgazdasági gimnáziumba jártál volna akkor tudnád - a tej árának csökkenését okozza.
A nagy tejfelvásárló üzemeket megvették a nagy áruházláncok, és mivel nekik mindegy hogy a kedves vevő bantunéger vagy szingaléz tejet vásárol (és ezek a tejek elárasztják a magyar piacot), ezért van bőr a pofájukon az előállítási ár alatt tenni ajánlatot. A gazda pedig választhat hogy odaadja ennyiért (és minimalizálja a veszteséget) vagy kiborítja/ráromlik.
Én pl. tudok olyan nagy tejfeldolgozóról, aki a gazdának 20FT-al kevesebbet fizet mint az előállítási költség... illetve csak fizetne, mert ezzel a pénzel is 1/2 éve tartozik neki.

2009.11.17. 09:26:58

@Eric_Cartman: tudsz olvasni okostojás?
"általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst"

Tehát ELŐTTE kérdezte meg, mielőtt megvette volna. Ezt eddig felfogtad zsíragy ?

viragimado 2009.11.17. 09:27:00

@sabinho2: remélhetőleg akkor sem hagyja magát!! Az én lányom középiskolás korában is kiállt magáért. Kemény pénzt fizettünk az iskolájáért, és olyan tanárt biztosítottak (angol nyelven tanultak minden tárgyat), aki angolul ugyan tudott, de nem volt annak a tárgynak szaktanára. Így semmit sem tudott az anyagról, csak lefordította. Mivel ez érettségi tárgy volt, a lányom ment a az igazgatóhoz, és panaszt tett. Mire mi ezt megtudtuk, már le is cserélték a tanárt. Én sem szeretem hagyni, hogy átverjenek. Ezt vagy gyerekkorban megtanulja az ember, vagy tutyi-mutyi szar lesz belőle felnőttnek is.

hawkeye 2009.11.17. 09:27:17

Javaslom mindenkinek, hogy valamelyik hétköznap a déli órák kötül látogasson el a Miklós u-i CBA áruházba!

Ott személyesen megismerheti a nyiffancs mamakedvence posztoló kedves iskolatársait, amint a maguk kretén stílusában vásárolgatnak.

Ez jobbára abból áll, hogy az édességgondoláknál teletömik a zsebüket, amit a pénztárnál TERMÉSZETESEN nem fizetnek ki.

Ha jó kedvük van, akkor pl. zsemlékkel fociznak az eladótérben.

Főleg lányokat lehet közülük betépve, vagy részegen látni, amint üveges szemekkel próbálnak rájönni, hogy miképp kerültek oda, és mit is keresnek egyáltalán ott.

Sajnos szinte naponta találkozom velük, elegem is van belőlük.

Feltehetően az Alternatív középiskola alternatív viselkedésre tanítja őket...

A posztolónak meg gratulálok, 14 éves korban kezdeni a feljelentgetést, azért nem semmi. Esetleg apuka, anyuka az a kémhangya verziós házmester volt? Akkor érthető...

Egyébként sokra viheti még. Az ilyeneknek áll most a világ...

csudabogar 2009.11.17. 09:29:45

GONDOLOM, A TRÁGÁRKODÓ GYEREKEK NEM CSINÁLNAK MÁST, MINT OLVASSÁK AZ ***INDEX*** CÍMLAPJÁT. AZ IS TELE VAN TRÁGÁRSÁGOKKAL. KEDVES HOMÁR, IDEJE LENNE A SAJÁT PORTÁLON IS SEPREGETNI!!!!!

jethro 2009.11.17. 09:31:00

@az aki:

A srácnak igaza van és jó is, hogy korán öntudatos fogyasztó vélik belőle.
Nem hinném hogy tiszteletlenek voltak, gyerekeknél meg természetszerű, hogy többedmagukkal járkálnak, kiváltképp, ha felnőttekkel kell szembeszállniuk... :(

Egyetértek azzal, hogy ne csak jogaik legyenek hanem kötelességeik is - de most igenis igazuk volt, és ha nem kapnak objektív megítélést csak általános, közhelyes, tévesen elmarasztaló maszlagokat akkor már most kiábrándulnak a világunkból és nem is lesz kedvük alkalmazkodni a szabályainkhoz benne....

sakha 2009.11.17. 09:31:34

@sabinho2: Nem érdekel, hogy milyen okból nem kért húst. Te se tudod, én sem. Akkor meg ne küldjed már rögtön, hogy nyegleségből, meg azért mert fővárosi nem kért húst. Rengeteg oka lehet, hogy valaki nem eszik húst. Ez nem deviancia, amit "tolerálni" kell. Ez teljesen normális.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:31:37

@szlelesz: am gondoljunk gordonkára ő sem fizette ki a libatenyésztőket ez van akinek nem tetszik el lhet menni mondta na emberünk.:))))

far_vik 2009.11.17. 09:32:01

A történetnél csak az itt kommentelők egy részének stílusa elkeserítőbb. Szomorú, hogy ebben a sajnos tényleg kurva országban (K.O.) az, hogy valaki vegetáriánus, még mindig ilyen felháborodást és ostoba gyűlölködést vált ki. (Aminek a fiziológiás hátterét ki gondolná, részben tényleg a húsevés váltja ki.)
Valamikor pár száz éve egy tizenéves ember már úgy tudott szóban és írásban is fogalmazni, ahogy ma felnőttek közül is csak felsőfokú végzettségűek, vagy kivételes intelligánciával és családi háttérrel megáldottak. Lásd Sárospataki Kollégium, stb. Nagy Sándorról (Alexandrosz) hallottatok, bunkók? Lehet utánaolvasni! Ma, a 21. században,a totális elbutulás korában, ha egy 14 éves gyerek nem elbődül, mint a bús tinó, hanem értelmesen fogalmaz, már hihetetlen. Ez ám a szomorú! Ez nem jelenti azt, hogy a srác feltétlenül udvarias volt, nem voltam ott, nem tudom. Az eladó pedig ne ilyenn dolgokkal vicceljen, hanem adjon felvilágosítást, ha normálisan kérdezik! Miért csak amerikai filmben vesszük komolyan pl. a mogyoróallergiát? Persze sokan nem értik, mi a fenének írják rá a csoki papírjára, hogyí mogyorót is flhasználó üzemben készült... Funkcionális analfabétizmus és tájékozatlanság, kis bunkósággal fűszerezve, a kommentelők jó részénél.
Az igazság és az arányok javítása érdekében pedig: pl. a győri Virágpiac CBA-ban vásárolok rendszeresen, és kedvesek, szolgálatkészek az eladók, bár szűk, de tiszta, rendes bolt. Persze itt is van kivétel, de ne általánosítsunk, inkább legyünk kedvesek, tapasztalat, hogy megéri.

viragimado 2009.11.17. 09:33:37

@far_vik: nagyon igaz, amit írsz. A sok tahó lenézi azt, aki normálisan él, beszél, ír. Mindezt azért, mert ő erre képtelen. Sajnos ez az ország valóban egyre jobban hasonlít a Balkánhoz.

Rob67 2009.11.17. 09:33:52

@Alex6: Ennyi fizetésért mit vársz???
Na ezektől a véleményektől lesz Magyarország balkán...
Kis pénz nagy görénység, ez ma a Magyar elv?
Bravó.
Ott tart az ország, ahová való, a szar legaljára.

sabinho2 2009.11.17. 09:34:32

@sakha: igazad van, de ha már tudja hogy nem eszik húst, akkor pizzán kívül annyi minden mást ehetett volna amiben biztos nincs hús. pl.:babfőzeléket

nahátnahátnahát 2009.11.17. 09:34:47

Ráküldte a gyerekekre a biztiőrt???
Uhh.. Mennyire szánalmas...

CBA - A félelmes megoldás

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:35:46

Még annyi eszembe jutott, hogy ennyi erővel a CBA kiírhatná, hogy 18 év alatti csak szülői felügyelettel lehet, tartózkodhat az eladótérben. :S

Meg ugye mi van, ha a gyerek diabéteszes, netán allergiás valamire, tejérzékeny, lisztérzékeny stb.? Aztán a bolt előtt összeesik. :( CBA akkor mit tesz? Kiröhögi?

Bezzeg ha ez egy Jobbikos gyerekével történt volna, már rég lángolna a CBA, vagy be lenne törve az ablaka. :S:S:S

sakha 2009.11.17. 09:36:29

@hawkeye: OK. Te aztán pontosan tudod, hogy éppen akkor mi történt. Ne haragudj, de az, hogy XY zsömlével focizik pénteken, az nem jogosítja fel az eladót szerdán, hogy Z-vel így viselkedjen.
De azt elhiszem, hogy idegesítőek, és azt is, hogy lopnak -azt azonban nem, hogy ez valami spéci AKG-s magatartás lenne. A bolt intézkedjen megfelelően a lopások, meg a rendetlenség esetében.
Nem kel lemenni a hülyegyerekek szintjére, pláne akkor nem, ha éppen egy nem hülye bukkan fel.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:36:38

egyébként a kissráccal egyetértek nekem sajnos allergiám van a gombára kb 20 éve bár imádnám nem tudom megenni,énis meg kérdezem az adott termék tartalmaz e gombát.Akkor énis elkényeztetett f@sz vagyok szerintetek?

robinzone 2009.11.17. 09:36:44

@szlelesz: kösz, hogy leírtad helyettem!

Eric_Cartman 2009.11.17. 09:36:56

@Kulics: fölfogtam köcsög, de én nem erről beszéltem.

marharepa 2009.11.17. 09:37:13

CBA-ban nekem volt egy nagyon hasonló esetem, ahol szintén letagadták a pizzaszelet gomba-tartalmát. Szerencsére már sokkal idősebb vagyok így az első vásárlók könyve igényemre visszaadták a termék árát. Ez volt az utolsó CBA-s esetem 2 éve. Azóta kerülöm az igazi "magyar" boltot.

viragimado 2009.11.17. 09:37:41

@Hümüzhümümüz: mert az ugye jó megoldás?!! Méghogy Jobbik! Az pont olyan szánalmas, mint a CBA-sok viselkedése. Semmi különbség nincs köztük.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:38:01

@sabinho2: mert babfőzelékkel járnak iskolába a gyerekek mi? na ez már durva:)

Hertelendi Boldizsár 2009.11.17. 09:38:54

Elolvastam a 14 éves srác posztját, és csak gratulálni tudok neki. Kiállt magáért.
Ezután elolvastam azon tahó, bunkó -és véleményem szerint sunyi idióta -, kommentelők hozzászólásait, akik ezután nekiálltak a 14 éves fiút fikázni, ahelyett, hogy örültek volna annak hogy végre a mai "kölkök" kezdenek tudatos vásárlóként viselkedni.

És még egy jókívánság mindazon kedves posztolóknak akik amiatt mondják el mindenféle beképzelt nyálas kis idiótának, mert nem akar húst enni és ezért, ill. azért, mert egy eladót meg mert kérdezni hogy egy termék amit ő kifizet tartalmaz-e egy bizonyos táplálékféleséget, szóval ezen hölgyeknek-uraknak kívánom, hogy a közeljövőben legyen valamilyen ételérzékenységük (lehet válogatni van belőle pár), és amikor vásárolnak akkor verjék át őket is a boltban.
Kíváncsi leszek akkor mi lesz a véleményük egy ilyen szituációról.

simon says: 2009.11.17. 09:39:35

hat azok a kommentek kiakasztanak, amiben a posztirot oltjak. 1. tegyuk fel, hogy amit megirt az igaz, ellenkezo esetben ha nem hiszed el, akkor mi a fenenek olvasol homart? en elhiszem es ez alapjan itelek. 2. a leirtak alapjan teljesen jogos a srac panasza, mar az elejen ki lehetett volna kerulni a tovabbiakat, ha az a szerencsetlen megmondja, hogy van-e benne hus vagy nincs es nem szemet modon szandekosan felrevezeti. mondjuk nem veletlen, hogy fornettit arul, valoszinu alkalmazottkent, de boritekolom, hogy ilyen hozzaalassal tobbre nem is fogja vinni. 3. a fikazo kommenteleok meg az elmult rendszer kommunista, kontra-szelektalt archetipusai (a kocsog, tiszteletet elvaro bolti alkalmazottakkal egyetemben - A TISZTELETET NEM ELVARNI, HANEM KIERDEMELNI KELL), az ilyenek miatt szar ez az orszag, meg mindig visszahuzzak a haladni akaro tobbseget a hozzaalasukkal, negativizmusukkal. a srac teljesen europai modon viselkedett, atbasztak es nem hagyta magat, harcolt az igazaert es az ilyen emberekben van a jovo es nem az allandoan fikazo, meghunyaszkodo, panaszkodo luzerekben.

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:40:03

@viragimado:

Pont ezért utálom a Jobbikot, meg a mélymagyar faxokat.

Emlékszünk a jegyirodás esetre, mikor egy bunkó pénztáros miatt felgyújtották az irodát?

szlelesz 2009.11.17. 09:40:04

@Eric_Cartman: Nos nézzük.
Ha elmész az édesanyádnak segíteni bevásárolni, és te nem akarsz venni semmit, akkor ugye te is veszel magadnak kosarat. Sőt, ha a nejed elfoglalt ezért a gyerek is veletek van akkor ő is vesz. Ha pedig a gyerekkel van a kedvenc babája, akkor bizonyára ő is vesz egy kosarat, igaz?
Arról én nem olvastam, hogy csak egy pizzát vett volna, csak arról, hogy vett egy pizzát. Talán megbocsájtható okokból nem sorolta fel a teljes heti bevásárló listáját, mert a TÖRTÉNET SZEMPONTJÁBÓL LÉNYEGTELEN. Arról sem írt hogy ruha volt rajta, de azért okkal feltételezhetjük, hogy így november derekán fel volt öltözve. (istenem ezt a sok korlátoltat...)
Minden estre venni akart egy pizzát.
Valamiért megkérdezte, hogy tartalmaz e húst.

Miért akart pizzát enni? Mert csak.
Gondolom a sok hőbörgő még nem hallott a vegetáriánus pizzáról. Ezért álmukba sem jut eszükbe hogy létezik nem húsos pizza. Ha már itt járunk, akkor a sok nagypofájú vegye a fáradságot, nézzen utána, hogy mi a pizza eredete, és döbbenjen meg, mert az eredeti olasz pizza a Margarita, ami NEM TARTALMAZ HÚST. Oregánóból, sajtból és paradicsomból áll, ami rendre zöld/fehér/piros színű, ami az olasz trikolór színe, és Olaszország függetlenné válásának emlékére sütötte egy olasz pék Margarita királynő (az akkori olasz királynő) tiszteletére.
Ennek fényében, ás annak hogy itt minden sz@rt is rátesznek a pizzára, talán jogosnak is tarthatjuk a fiatal kérdését, nem?

Mivel jogosan kérdezett, és false információt kapott (szándékosan vagy véletlenül), amit a gyártó meg is erősített, ezért szerintem az a minimum, hogy sűrű elnézéskéréssel kártalanítja a kedves vevőt.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:40:52

@marharepa: látom ketten vagyunk akinek egyébb okok miatt válogatni kell:)

mijazma!? 2009.11.17. 09:41:17

@szlelesz: nem tudom mijaffenének néztem vissza programozás közben, de ha már megtettem: ez a téma olyan egyszerű, hogy már szégyenlik többen leírni: túlkompenzált kisebbrendűségi komplexussal bíró kölkök általuk megrongált áruval kapcsolatos ellenőrizhetetlen kérdéssel feltartják egy egész bolt személyzetét. Tudod, 14 évesen, ha tényleg beteg valaki, akkor nem a fogyasztás után kérdez rá az eleség tartalmára, azaz csak a balhé kedvéért szórakoztak. De ez olyan egyértelmű, hogy csak az olyan félbiteseknek probléma, mint kegyed.

Viktus 2009.11.17. 09:42:14

@szlelesz:

www.agroland.hu/?hir=6609 a magyar gazdától 60 forintért veszik át a tej literjét ebből lesz a feldolgózóknál 160 forintos tej mire kikerül a polcokra. Ja, és még lefölözik róla a tejfölt pl. meg az egyéb hasznosítható anyagokat.
A nyugati gazdák is kb. ennyit kapnak literjéért 0.24-0.3 euro mégis olcsóbb még az osztrák tej is a magyar boltokban.

Ennyit az összeesküvésesdiről.

Szerencsére tej gondom nincsen felénk a gazdák elindították a boci-boci tarkás kiskocsikat jófajta rendes tejet lehet kapni bagóért.

2009.11.17. 09:42:51

@hawkeye: lebuktál: te vagy a paraszt eladó a cbá-ból. Jól átsüt a posztodon a gyűlölet. Géppisztolyt kapnál a dunába is lőnéd őket, ugye, te szarjankó.

herpesz 2009.11.17. 09:43:29

Tököm kivan a CBA-val. Sajnos a környékünkön (otthon és munkahelyen 3 ker. ill. 2.ker.) csak CBA van. Naponta járok vásárolni, kész idegroham.
A 3. kerületiben van egy öreg nő az egfolytában beszól. Leszedi a ráragasztott fecnit az áruról hogy "ez már nem akciós" mondom neki nem érdekel, ez az ár volt rajta, nekem ennyiért kell, legközelebb vigyázzanak. Vagy adom neki az aprót, bevágja a kasszát és azt mondja: nem érdekel már kiszámoltam.
Vagy adja a papír kétszázat szombat este mondom nekem ez nem kell. Válasz: őt ezt nem érdekli fizetőeszköz vasárnap éjfélig. Ja, csak tőle még hétfőn is beveszi a bank és kap helyette egy rolni fémkétszázast, tőlem meg a kutya se fogadja el. Még egy esélyt kap, utána főnök, vásárlókkönyve minden ami kell.
De a 2.kerület se semmi. (Rózsadombról beszéle!!) Mi az hogy külön fizetek. Mi az hogy 10.000 fizetek. Neki is még egy esélyt adok.
Elegem van mindig ebből a bunkóságból amit a CBA üzleteiben el kell viselnem.
ÉS szerintem (csak hogy a poszthoz is tartozzon a mondanivalóm) az a baj hogy sokkal fitalabbnak nézek ki mint amennyi idős vagyok valójában, és gondolom ezért van az bennük hogy kis csitri, holott lehet már többet értem el az életben mint ők, és sajnos az ilyenek hoznak szégyent arra a pár normális kedves pénztárosra (Aldi) akik léteznek. :))

Hümüzhümümüz 2009.11.17. 09:44:01

Asszem Te vagy a félbites... Figyuzz csak az írás elején, így fogalmaz Pisti:

"Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst"

HattoriHanzo 2009.11.17. 09:44:06

1. A magyar eladók qrva bunkók - ezt mindenki tudja. A magyarok úgy ált is.
2. És bunkóékat nem kérdezgetjük, mert ez lesz a vége: átbaszbak, röhögnek, ha meg számonkéred őket fenyegetnek.
3. A srác felelőssége is megvan, és kíváncsi lennék ő valójában milyen hangnemet használt. Biztos nem a kincstárit.
4. Egy fejlődésben lévő szervezet és a vegetarianizmus nem fér össze - úgyhogy a szülei is megérnek egy misét.
5. Ki a ..szom hívogatja a gyártót egy 5ft-os pizzaszelet miatt, ez kispálya.
6. Ha már ennyire qrva nagy vegetáriánus vki, internet, vega-áru táblázat, print a zsebben.

Tipikus magyar story tejszínhabbal
De ez lehetett volna a múltkori autós hőzöngő is, aztán ott is mindig kiderül, hogy mindkét fél hülxe volt.

A levelet meg egy egy 14 éves gyerek írta ;), láthatólag.

MARKED ONE 2009.11.17. 09:45:23

@tanár úr: Tisztelt tanár úr & Shalamon... Kérlek mondjátok meg melyik a Bal libes hivatásos félőknek is megfelelő kereskedelmi egység? Ezen kívül még azt is legyetek szivesek, hogy,hogy jutottatok a pizza szelettől a Goj motorosokig illetve az árpádsávhoz?

HattoriHanzo 2009.11.17. 09:46:13

Egyébként meg minden termékre rá van írva, h mi van benne, nem rohangálnuk rögtön okoskodni. Ha meg nincs, ott kell hagyni, probléma ezzel kizárva. Annyira vicc ez az ország...

sakha 2009.11.17. 09:46:29

@sabinho2: Ugye nem akarod azt mondani, hogy, aki vega az nem ehet pizzát? Nem ragaszkodott hozzá, hogy pizzát egyen, csak -ha van vegás -akkor szívesen vett volna egyet. Ezért megkérdezte. Ez olyan mintha bemész a henteshez, és szeretnél venni egy kolbászt, csak éppen nem lókolbászt. Nehogy már ne vehessél egy kolbászt (és egyél babkonzervet)csak azért mert a hentes nem hajlandó elmondani, hogy ez lókolbász.

Viktus 2009.11.17. 09:47:01

@hawkeye:

Az lehet sok büdös kölök van manapság az oktatási rendszer rettenetes állapotban van sem a nevelési sem az oktatási célkitűzéseknek nem képes megfelelni. Viszont ő konkrétan ebben a helyzetben a kereskedelmesdis játékban a VÁSÁRLÓ volt, aki egy TERMÉKET szeretett volna megvásárolni az ELADÓtól. Az eladó azonban nem igazán felelt meg a rendszer által alátámasztott alapfelételeknek így jogos volt a panasza a vásárlónak.

Kibaszott kapitalizmus van vagy mi alapvető szabály, hogy kinyalom a megrendelőim seggét, ahogyan elvárom, hogy az én igényeimet is figyelembe vegyék, ha egy adott helyen költöm el a pénzem. Ennyi.

Viktus 2009.11.17. 09:48:33

@HattoriHanzo:

Te jártál már olyan kereskedelmi egységben, ahol pékárút forgalmaznak? hol van kiírva, hogy mégis a buciban mi van, vagy a görög pizzaszeletben, vagy a sajtos rúdban ...

bagolybagoly 2009.11.17. 09:50:06

A kedves dolgozóállománynak pont annyi a maximális teljesítménye, mint amire nagyon büszke is a történetben: hogy korábban születtek, mint a posztoló. Ez úton gratulálunk nekik! MInden elismerésünk!

antisystem 2009.11.17. 09:50:20

Namost emberek, a gyártónak/kereskedőnek bármely általa gyártott/árult termék lényeges tulajdonságaival kapcsolatban tájékoztatási KÖTELEZETTSÉGE van. A termék összetétele meg nyilván ilyen. Tök mindegy, hogy aki kérdi az gyerek vagy felnőtt, komcsi vagy náci, Kolompár vagy Kutyaházzy. Sőt az is tök mindegy, hogy egészségügyi okból, lelkiismereti okból, vagy puszta kiváncsiságból kérdez.
B+, a boltos, ha nem tudja, emelje fel a hájas seggét, nézze meg a gyüjtőcsomagot, vagy a termék mellé adott műbizonylatot. Ha meg nem talál ilyet, akkor hívja fel a gyártót/nagykert, és ordítsa le az ő hajukat - vagy esetleg a saját kollegáiét,akik a termék műbizonylatát valamelyik asztalfiókba elásták - és ne a vásárlóval kötözködjön...

Mellesleg a Fornettit se értem, miért nem képesek a termékeik leírását kis füzetbe összeszedni, amit minden elárusító helyükön ki lehetne függeszteni...

HattoriHanzo 2009.11.17. 09:50:56

@Viktus: Szinte mindenre rá van írva, h mi van benne. Ha nincs, nem veszed meg - ez Agyarország. Még kérdés? Mirt szerinted nincs ráírva?! Te is ilyen kérdezgetős fajta vagy, aki rögtön rohan az eladó után? :D

Viktus 2009.11.17. 09:53:13

@antisystem:

Így van az kellene. Főleg, hogy az ilyen pékes cuccoknak is már mindenféle művésznevet kitalálnak a tökös-mákos rétest elnevezi Nagymama álmának stb. aztán találd ki mégis mit akar eladni annélkül, hogy megkérdeznéd mégis mit tartalmaz.

nadivereb 2009.11.17. 09:53:17

@csudabogar: Szerintem olvasd el a posztot, mielőtt a főoldalról idetévedve elkezded osztani az észt.

HattoriHanzo 2009.11.17. 09:55:30

És ismerek egy-két vegát. Eszükbe nem jut előre kókányolt pizzát venni, ők vegák, ez a gyerek nem valószínű.

Milyen vega megy a CBA-ba?! :DDD LOLLL

Viktus 2009.11.17. 09:55:36

@HattoriHanzo:

Igen sőt képzeld el étteremben is mielőtt rendelek megkérdezem a pincértől mit takar a négy évszak tál, vagy a kulipintyo büszkesége ... tudod én vagyok a fogyasztó-vevő, akiből élnek.

Sőt , ha én dolgozni akarok külön pályázatot kell írnom, árajánlatokat beadni válaszolni az utolsó ici-pici kérdésre is, és nem mondom a megrendelőnek, hogy b*szd meg lesz*rlak olvasd el a neten, ha akarsz v.mit.

lacasa 2009.11.17. 09:56:28

Üdv!
Úgy látom átesett a ló túloldalára a homárt olvasó népesség egy része.
Egyszerűsítsük le: A kereskedő van értem,nem én értük. A 10 éves kislányomat is megtanítottam rá,hogy reklamáljon,HA JOGOS sérelem érte(legyen az bárhol),a mai világban,(azon belül Magyarországon különösen) sajnos a jogainkért harcolni kell!
Eltöltöttem 15 évet a kereskedelemben,de én ezt nem így csinálnám,ahogy sokan teszik manapság.
A termék összetevőjét a kartondobozra feltüntetik,így kb 1 perc lett volna amíg utána néz a "kedves" delíkvens.
Neki lett volna egy kicsi plusz melója(aki ott dolgozik alapból tudni kellene),a másik oldalon egy elégedett vevő távozna. Nem egy nagy kunszt odafigyelni egy kicsit a másikra,csak sajna kevesen teszik. Mellesleg dolgoztam az említett hálózatban vezető beosztásban,lennének sztorijaim bőven a másik oldalról is,DE NE FELEJTSÜK EL A RÉGI MONDÁST: A VEVŐNEK MINDIG IGAZA VAN!Akkor is ha nincs,mert könnyebb 10 másodperc alatt elnézést kérni,mint az elvesztett vevőt visszaszerezni.
Mindenkinek további szép napot!

Silent Bob 2009.11.17. 09:57:25

@mijazma!?:
"Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst."

Tudsz olvasni, bazdmeg?

sakha 2009.11.17. 09:57:29

@HattoriHanzo:
1. pont. Jó a kezdés, innentől kezdve hiteles a véleményed. Szerintem pl eladó van ilyen is olyan is. Én pl. bármilyen szar is volt, az Ulászló utcai (asszem az a neve) CBA-t bírtam.
2. Ebben igazad van.
3. Egyet értek
4. Ez hülyeség. Ennek nézzél utána egy kicsit jobban, van protein és fehérje másban is.
5. Ez tényleg fura, de az adott helyzetben elfogadható. Szerintem is volt az ügyben szivatás Pisti részéről.
6. Ez tényleg életszerűtlen, szóval felejtsd el.

viragimado 2009.11.17. 09:58:18

@mijazma!?: programozni tudsz, olvasni nem? Vásárlás ELŐTT megkérdezte!!!

HattoriHanzo 2009.11.17. 09:59:01

@Viktus: Ha neked nem jött le, h az első kettő hszemmel mit akartam sugallni, és ezek után ilyen fürdősqrva szöveggel állsz elő, akkor csak magadat minősíted öregem.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 09:59:38

Közelmultban volt egy esetem :lakásfelujitáshoz kinéztem egy bizonyos gránit könyöklőt kérdem az eladót hogy más méretben lehet e rendelni 2 db -ot? Válasz ááá 2 nem csak sokat mert ugye az nem megy stb.
A gyártó szórólapja ott volt a termék melett elvittem egyet gondoltam rendelek tőlük,internet felhivom őket ker vezetőt kérem,kiakad mi9kor elmondtam az estett ,hogy milyen eladók vannak.Mire ő keresse az áruház igazgatóját mondja el neki és rendelje meg egy héten belül ott lessz a termék.Vissza a boltba az eladó ujfent felvilágosit hogy mondtam nem lehet,közlöm hogy a kervezető mit mondott,ezután sunnyogáspofa befog és nagy nehezen felvette a megrendelést:)))
Mikor megjött kedves mosoly hogy eddig nem volt ilyen még sorry télleg lehet stb magyarázkodásénis nevettem milyen képzetlen emberkék vannak azon a helyen,akkor esik le nekik mikor valaki nem engedi elhajtani magát.
Sajnos ez a mai magyar valóság:(((

viragimado 2009.11.17. 09:59:45

@HattoriHanzo: akinek az van a közelében! Nem feltétlenül vega, aki nem eszik húst! Akinek az allergiája miatt nem lehet, az nem vega. Az a gond, hogy sokan a szavak jelentését sem ismerik.

EXLEXMAN 2009.11.17. 10:01:25

@az aki: Okos megfogalmazás:IGEN!

Az eladó dolga, még akkor is ha ebben a balkáni országban ez nem dívik, hogy méltóztasson ismerni a termék paramétereit a T Eladó!

A kifejezetten atrocitiv kiszolgálás meg egyébként is sokszor jellemző a CBA-ban!

HattoriHanzo 2009.11.17. 10:01:31

@sakha: "4. Egy fejlődésben lévő szervezet és a vegetarianizmus nem fér össze - úgyhogy a szülei is megérnek egy misét."

Ez hülyeség?! És szerinted miért van ilyen fogsora az embernek?! Szerinted pl kreatin a húson kívül miben található meg. Nem folytatnám a biokémiai elemzést. :D

Viktus 2009.11.17. 10:02:15

@HattoriHanzo:

Nem csak szeretek más is fogyasztani a zsíros kenyér-szalonna kombón kívül respect kis kötsög.

ninimimi 2009.11.17. 10:02:26

CBA, a HAZAI üzletlánc! Mit vártatok Bolondhonban, ahol a legalja primitív bunkóság a norma?!
Aminek egyik oka a hazai "sajtó". Jut eszembe: miért is 1, azaz egy ennek a sztorinak a homárfaktora, kedves, "közéleti problémákra érzékeny újságírók"?
Amikor napilapok címoldalán kellene a hasonlókról írni! Akkor talán jó irányba is változna valami.
Pedig nem kellene messzire menni, csak nyugati irányban átlépni az országhatárt, és pár méter múlva látni lehetne, hogy viszonyulnak a vevőhöz egy normális országban. (Ugyanezen az árszinten.)

HattoriHanzo 2009.11.17. 10:03:57

@Viktus: Én meg elsősroban halat, osztrigát, és rákot eszem. Zöldséget, gyömölcsöt. Ettől még nem változik a véleményem bizonyos szituktól. Szóval ne magadból indulj ki. na csá

mark999 2009.11.17. 10:04:24

Sajnálatos ha valakivel így beszélnek. Azonban egy kicsit én is kételkedem, hogy miért pont a magyar áruházról írunk ilyeneket. Félek hogy csak lejárató kampányról van szó. Más áruházban általában eladót sem találni ha kérdésed van.

nadivereb 2009.11.17. 10:04:36

@HattoriHanzo: Én még nem láttam olyan (készre sütött) pizzaszeletet, amire rá lett volna írva, hogy mi van benne. Mivel írják rá? Rakják ki sajtból, hogy összetevők: hús?
A grillcsirkére sem szoktak ráragasztani egy cetlit azzal, hogy összetevők: tyúk, nyárs.

far_vik 2009.11.17. 10:04:58

Off, ami abszolút nem off: Nagyon örülök, hogy a társalgás színvonala emelkedik... :) Végső soron megérkezünk ahhoz a fontos tanulsághoz, hogy fizetéstől és fáradtságtól függetlenül tiszteljük embertársainkat, szeressük a munkánkat, hogy értelme legyen ennek a pár, Földön eltöltött évtizednek!

tenkes kapitánya 2009.11.17. 10:05:24

@antisystem: az eladónak nem volt igaza most beszéltem egy boltos barátommal a boltnak kötelessége a termék összetételét a termék melett tartani,vagy ez csak a kisboltokra vonatlkozik?

efhábé 2009.11.17. 10:07:54

@az aki: Te ezt komolyan gondolod? Mondjuk sejtem, alsó tagozatban tényleg nem szokás kiugrani boltba, többet meg nem nézek ki belőled.
De azért elmesélem. Bizonyám, középiskolában előfordul, hogy az emberek egyszerre végeznek és egyszerre indulnak el a suliból, egyszerre van szünetük (meglepő, mi?). Ilyenkor, ha együtt vannak, együtt mennek be a boltba még akkor is, ha csak az egyik akar venni valamit.
Nem azért, hogy köcsögösködhessenek, hanem azért, mert együtt vannak.
A gyerek megkérdezte, van-e hús a cuccban. Azt mondták neki, nincs.
Azt mondták, olajbogyó, sült sajt, szójafasírt, hadováltak össze-vissza. A fornetti telefonon megmondta a tutit, az hús. Ezek meg még akkor is hadováltak össze és megsértődve kidobták a gyerekeket a boltból, ahelyett, hogy elnézést kértek volna a hazudozásért és lecserélték volna a pizzaszeletet egy húsmentesre, amit eredetileg kért a gyerek.
Hogy te is értsd a problémát. Kérsz 10 deka párizsit, megkérdezed, hogy de ugye nem fokhagymás felvágott? Nem-nem, párizsi, aztán otthon kibontod és kiderül, hogy mégis fokhagymás felvágottat kaptál. (Vagy ez már túl szofisztikált, lehet, hogy lecsókolbász vs. szerkészkolbász vonalon kellett volna példálóznom?)

atmerok 2009.11.17. 10:08:10

szlelesz:

Az 1. pontod roppant nagy tájékozatlanságra vall...

Szerinted a tejet ingyen szállítják, pasztőrözik, csomagolják stb. ?

Azazuma 2009.11.17. 10:10:10

Amugy ha bizonytalan vagy, hogy szaros a pizzaszelet vagy nem, megveszed? :)
Tenyérbemászó a kölyök stílusa. De igaza van. Ö megkérdezte és félretájékoztatták.
Amugy nem hiszem belehalna a husba. A muzulmán és a zsidó se hal bele a disznóhusba, ha megeszi, csak min. kurva ideges lesz ha megtudja.

lacasa 2009.11.17. 10:12:12

@mark999: Sajna az üzletpolitikával van gond az említett hálózatban.(Tapasztalat)

tompus 2009.11.17. 10:13:19

Nem halt volna bele a kiscsávó abba a minimális húsba, ami a pizzán volt. Ha meg nem akarja megenni, akkor szedje le róla.

Viktus 2009.11.17. 10:13:21

@nadivereb:

Jó neki biztos anyuci megveszi, vagy leveszi a szeleteltet, mert pékes cuccoknál sehol nincsen kiírva sőt még bonyolítják a szitut, mert varázslatos neveket adnak az elkészült terméknek. Ezen okból is van ott többnyire a külön eladő, hogy a vevőnek felvilágosítást adjon melyikben mi van , mert alapban semmi szükség nem lenne rá.

Pilgram (törölt) 2009.11.17. 10:13:37

rohadt multibérenc, nemzetidegen, kőszívű, cionista zsidófattyak, akik közgázos gimibe járnak, biztos megveszik az országot kilóra és aztán kiárusíccccsák, pröfjj mit képzelnek magukról! hát hihetetlen!

nadivereb 2009.11.17. 10:13:39

@Azazuma: a muzulmán és a zsidó azért nem eszik húst, mert a vallása tiltja. A húsallergiás azért nem eszik húst, mert rosszul lesz tőle.
Ha például lenne egy világvallás, aminek a hívei nem ehetnének csokoládét, mert az tisztátalan, akkor nem ennének, bár nem lennének tőle rosszul. A cukorbeteg, na az rosszul lesz.

dr. tchibu 2009.11.17. 10:14:41

Én a barátnőmmel voltam a ferenciek terén a matchban és hát köztudott,hogy mivel ott a váci utca és eléggé belváros, feltehetőleg sűrűn betévednek külföldiek.Egy német 50 év körüli ,hölgy állt előttünk aki vett 4 üveg ásványvizet a drágább fajtából,de a kasszánál meggondolta magát és csak kettőt szeretett volna elvinni.Hát ez a pénzátorsnak nem tetszet és elkezdte magyarázni,hogy ott nem hagyhatja.persze mivel nem tudott németül a német meg nem tudott magyarul,ezért egyre hangosabban és durvábban kezdett beszélni.

nadivereb 2009.11.17. 10:15:43

@Viktus: Most nem értem, hogy ezzel mit akartál mondani. A trúrós buktára sem szokott ráírva lenni, hogy ven-e benne mazsola. Van egy haverom, aki utálja a mazsolát, viszont imádja a túrót. Meg szokta kérdezni, hogy van-e benne mazsola. Ez egy eldöntendő kérdés. Kábé az esetek 75%-ában szokott helyes választ kapni.

beszólhatok? 2009.11.17. 10:17:44

tetszik a sok okos kommentelő itt. Leszóljátok a négy srácot, amiért bementek együtt egy szelet pizzáért.

Könyörgöm, tanuljatok meg olvasni!!!!

Íme az idézet:

"vásároltam többek között egy Fornetti Görög Pizzaszeletet. "

Értitek: többek között!!! Azaz mást is vásároltak.

Hogy csak egy kosaruk volt? Lehet, hogy csak az egyikük fizetett. Én, mint szülő, elbeszélgetnék kicsit az olyan eladóval, aki ilyen stílust enged meg magának a gyerekemmel szemben.

Pilgram (törölt) 2009.11.17. 10:18:07

@Azazuma: te se eszed meg a kutyát vagy lovat, vagy mittudoménmit és ezért mindent el is követsz hogy elkerüld, főleg ha nagy esély van rá, hogy olyan terméket veszel amiben lehet hogy van.

nadivereb 2009.11.17. 10:18:22

De egyébként rohadtul lényegtelen, hogy a srác miért nem akart húst a pizzájára. Betegség, ízlés, böjt, tökmindegy. Megkérdezte, az arcába hazudtak. Visszament, továbbra is az arcába hazudtak. Segítséget hívott, leparasztozták, majd letolvajozták.
Aki szerint ez így jól van, az húzzon a jegesmedve faszára.

hozzaszolo 2009.11.17. 10:18:39

A kurucok jól megmutatták a 14 éveseknek, most már ne hagyják magukat! :)

szlelesz 2009.11.17. 10:21:24

@Viktus: Segíts ki, kérlek!
Az általad linkelt cikk hol is beszél arról, amiről te írsz?
Mert az én ott csak azt olvasom, hogy nem 55 Ft-ért, hanem 60-ért veszik át a tejet, és nekik 75Ft az önköltségük (ami ugye valóban nem 20FT, hanem csak 15, mea culpa). Továbbá azt írja, hogy egy bizonyos tejtermelőtől egy feldolgozó veszi át ennyiért, amiben nekik tulajdonrészük van (gondolom kevesebb mint 50%)

De nagy szomorúságomra egy fia Csányit sem találtam a cikkben de már közel van a Kánaán, mert van benne legalább egy cs betű...

Viktus 2009.11.17. 10:21:57

@nadivereb:

Ennyit akartam mondani. Megkérdezed az meg elárulja van e benne mazsola. Megkérdezed mit takar a Pékmester Kedvence az eladó megmondja aztán megveszed vagy sem. Kapizsgálod már?

marharepa 2009.11.17. 10:22:11

Még egy gondolat: Ha mindenki használná a vásárlók könyvét, ilyen vagy hasonló esetben, akkor idővel a magyar kereskedelmi kultúra elmozdulhatna európai irányba.
Szóval mindenképp támogatom Istvánt illetve buzdítom, hogy ne hagyja magát. Talán egyszer eljön az az idő amikor Európápól hazatérve nem az az ember első gondolata, hogy mekkora nagy paraszt ez az ország.

nyaraig 2009.11.17. 10:23:24

Magam is az AKG-ban végeztem. Ennél az esetnél nem voltam ott, de van tapasztalatom az ügyben: többször voltam tanúja/részese szópárbajnak, egyszer még kergetőzésnek is a CBA-ban. Egyáltalán nem tagadom, hogy időnként nagyobb volt a pofánk a kelleténél. Ha azt mondom, hogy ez egy reakció volt az eladók viselkedésére, akkor nyílván az én állításom ellenkezik az övékkel. Senki nem fog igazságot tenni. Tény, hogy ez egy nagyon régi ügy, sok balhé volt már belőle, lesz is még pár. Viszont: ha én lennék a CBA, vagy bármely más cég üzletvezetője, akkor nagyon határozottan leteremtetném dolgozóimat, mert úgy gondolom, hogy a vevő lehet bunkó, az eladónak meg kötelessége VEVŐKÉNT, pénzét ott elköltőként tekintenie még egy "utolsó paraszt gazdag, fővárosi" gimnazistára is. És azt is érdemes leszögezni, hogy az adott üzlet bevételének tekintélyes hányadát a szomszédos AKG tanulói, tanárai csengetik ki.

nadivereb 2009.11.17. 10:25:00

@Viktus: Én nagyjából pont tökugyanezt mondtam. Miért is vitatkozunk?:D

Viktus 2009.11.17. 10:26:27

@nadivereb:

Nem tudom Hattori nem fogta fel ezt ... :P

Henci 2009.11.17. 10:27:00

A posztíró megélt egy helyzetet, mikor nem megfelelő szolgáltatásban részesült, majd ezt szóvá tette. Egy fogyasztóvédelmi blognak pontosan ez lenne a célja.
Ehhez képest a kommentek kb. fele kikezdi az illető korát, étkezési szokásait, iskoláját. Tulajdonképpen miért is olvassák ezt a blogot a kötekedők? Hogy jól felhúzzák magukat?
Inkább bátorítani kéne mindenkit, aki fel mer szólalni, ha úgy érzi, hogy nem bántak vele megfelelően. Csak így tovább, István!

dr. tchibu 2009.11.17. 10:28:18

jah a másik ,mikor sok apróval fizetek a lidlbe.Hát biztos van itt olyan akinek ismerős a szitu.Az tudja csak igazán,hogy mit lát a pénztáros szemében.Húúúúú az a nézés.De nem tehetünk róla mivel ez a rendszer hibája.ha valamit gyorsan fizetni kell legtöbbször papírral vagy 100 sal fizetünk és álltalában tuti hogy lesz a visszajáróban 5 forintos.Namost hát valahol el kell nyomni az ötösöket.

szlelesz 2009.11.17. 10:28:26

@mijazma!?: Örülök, hogy visszaolvastál, csak szvsz nem a legmegfelelőbb helyről kezdted.
Ugyanis a panaszos levél 3. mondata (ebbe beleértettem a megszólítást is) emígyen hangzik:
"Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst"
1, felhívnám a szíves figyelmedet az időhatározóra, amit a mondat elején találsz.
2, Ez természetesen nem zárja ki aszt, hogy az akció célja a műbalhé volt, de ez felveti az alábbi lehetőségek egyikét:
a, a fiatal jövőbelátó képességgel rendelkezik, és előre tudta, hogy y boltos hazudni fog, és ő majd balhézhat
b, a vevők megtévesztése abban az áruházban már gyakorlat, és erre építettek a fiatalok.
c, spontán volt a helyzet, és a fiatalok nem hagyták magukat

Mindenki döntse el, hogy melyik az igaz

Minc 2009.11.17. 10:30:55

@Hümüzhümümüz:
"Bezzeg ha ez egy Jobbikos gyerekével történt volna, már rég lángolna a CBA, vagy be lenne törve az ablaka. :S:S:S "

na egészen eddig a mondatig értelmesnek látszottál.

antisystem 2009.11.17. 10:33:51

@tenkes kapitánya:
Persze, hogy nem volt igaza, szerintem ezt egyébként ő is tudta, azért próbálta bunkózással leplezni...
Minden mellett meg elvi képtelenség kiírást tartani, no de szerintem olyan áru az eladótérben se lehetne, amiről a bolt nem rendelkezik valamiféle műbizonylattal. Tehát, ha mondjuk kérek 30 deka párizsit, amellé nyilván nincs papír lógatva/kézbe adva, de ha rákérdezek, hogy mondjuk van-e benne szója, akkor az eladónak erre válaszolnia kell tudni, ott kell lennie valahol kézközelben az adott termék leírásának.

makkandis 2009.11.17. 10:36:24

A történetnél már csak az itt kommentelők egy része szánalmasabb... Most komolyan bemész a boltba, hogy vegyél valamit, de mielőtt megvennéd megkérdezed, hogy van-e benne ez vagy az. Ezzel mi a gond?
Mégis egy csomóan azon lovagolnak, hogy vega, meg hogy 14 éves, meg hogy hogy mert visszaszólni. Komolyan ha ti bementek egy boltba megkérdeztek valamit és átvernek, akkor az rendben van? Akkor még ti sündörögtök el lesütött szemmel, vagy akkor tőle miért ezt várnátok el?

Morten Harket (törölt) 2009.11.17. 10:36:29

A 14 évnél idősebb személyek fiatalkorúak, de már nem gyermekek. Azaz felnőtt kiséerete nélkül is élhetnek az őket megillető jogokkal, tehát pld vásárolhatnak is (és a vásárlás részeként panaszt is thetnek). Ennek függvényében a CBA dolgozói is lesznek szívesek nem gyermekként bánni velük.
Ez a "hallgassanak az idősebbre" érvelés elég gyenge, de "a hazai üzletláncban" ne is várjon mást az ember.

Ficak 2009.11.17. 10:37:24

Úgy látszik a CBA a válogatott hülyék helye. Én is ha lehet kerülöm. Egyszer egy nagy CBA-ban a húsos pult előtt vártam vagy húsz percet. Közben a húsos pult melletti raktár(?) ajtóban jöttel mentek. Udvariasan megkérdeztem, szó szerint így: "Elnézést kérek, tudok most a pultnál rendelni?" Erre én is megkaptam a kioktatást, hogy a hentes épp nem ér rá ő pedig nem hentes (én ezt honnan tudjam, amikor a szalámit ugyanott karikázta az előbb). Nem is lett volna semmi baj azzal, ha tudom, hogy csak húsz perc múlva ér vissza a hentes úr, addig elintéztem volna a borkészlet felmérést :-). Így egyből megkapatam azt a feelinget, ami után nem is mentem többet. A kis CBA-ban pedig tényleg záróra előtt fél órával érkezni nem illik. Ez pont a felmosással van egyidőben....

Art Mooney 2009.11.17. 10:37:33

1. az uzlet dolgozoi parasztok, az eset felhaborito

2. ettol fuggetlenul: a masik oldal velemenyet is meg kene hallgatni! az akg-sek kozott is erosen felulreprezentaltak a taplok, nem csodalkoznek, ha provokaltak volna a dolgozokat a szokasos nyegle, pokhendi fellepesukkel, es azon se lepodnek meg, ha a poszt tenyszerusege "fekezett habzasunak" bizonyulna.

szlelesz 2009.11.17. 10:40:31

@atmerok: Teljesen tájékozatlan vagyok, például azt sem tudom, hogy a nagy tejtermelő helyeken már általában helyben pasztörizálják a tejet. Mint ahogyan azt sem tudom, hogy sok feldolgozókba szintén a termelő szállítja a tejet.

Bizonyára te is egyetértesz abban hogy a termék előállítása azért jóval költségesebb mint a járulékos költségek, főleg hogy ezek túlnyomó többségét a termelőre igyekeznek hárítani.
Valóban nem 400%-os a haszna a kereskedőnek elismerem, de hogy 100% megvan az tuti. (néz csak meg néha egy-egy akciót. Van amikor a felére leviszik a termék árát. Mondhatod, hogy diszkontálnak, de erre azt mondom, hogy törvény szerint NEM ÁRULHATJA A BEKERÜLÉSI ÁR ALATT, mert megvakkantja az APEH ).
Ez pedig azt jelenti, hogy a 220Ft-s tejem bekerülési ára MAXIMUM 110Ft lehet, ha annak árát 50%-al leakciózhatja. Ha ezt párhuzamba állítunk a Viktus kolléga cikkével (ahol elhangzik, hogy az önköltség 75Ft), akkor jól látható, hogy a járulékos költség (110-75) fele akkora, mint a termék előállítása.

efhábé 2009.11.17. 10:41:02

@Eric_Cartman:
Én pl. úgy folytatnám, hogy te egy funkcionális analfabéta vagy, úgyhogy kussoljál.

Az a legszebb, hogy még meg is vagy győződve arról, hogy tökéletesen felfogtad a posztot.

Vásárlás előtt kérdezte meg a srác, hogy tartalmaz-e húst a pizza. A nemleges válasz miatt megvette a pizzát IS, bezonyám, kiderül a szövegből. Aztán elkezdte fogyasztani és kiderült, hogy mégis van rajta hús, amire az eladók elkezdték ontani az ostobaságokat, hogy olajbogyó, megpirult sajt (itt kezdődött a gyerek oltása azzal, hogy egy kis takonypóc, aki nyilván még életében nem főzött otthon), szójafasírt (a hentestől származik az ötlet, mondjuk ezen én elgondolkodnék a vásárlók helyében, hogy juthat pont a hentes eszébe a szója?). Azt mondják a gyereknek, hogy hívja fel a Fornettit. Felhívja, megkapja a választ, igen, van rajta hús. Erre biztonsági őrrel kibaszatják az üzletből.

Ez a sztori dióhéjban, ebből sikerült neked azt leszűrnöd, hogy négyen vettek egy pizzaszeletet, amit félig felzabáltak és visszavittek.
Csodálod, hogy nem tartalak teljes értékű embernek ezek után?
Gyámság alá kéne helyezni téged, kellene valaki, aki tud olvasni helyetted, mert te nem tudsz, hiába képzeled...

haopepe 2009.11.17. 10:41:13

a CBA egy rakat fos
egyszer penészes trapista sajtot vettem a mirelit pultból, mikor visszavittem, megpróbáltak meggyőzni róla, hogy márványsajt kurvaanyázva cserélték ki, de azért kreativitásból ötös

MacChicken (törölt) 2009.11.17. 10:41:26

Ez tényleg borzalmas, hogy mekkora parasztok vannak...
Fel sem merült azokban, akik az étkezési szokásait firtatják, hogy pl. a srác lehet allergiás is? Nekem van egy barátom, aki ha gombaszármazékot eszik, rögtön allergiás rohamot kap, és hány. Mennyiségtől függetlenül. Nagyobb menyiségbe belehalhat.
Nem mindenki divatvegetáriánus!
És ha egy boltban tényleg ilyen hangnemet engednek meg akárkivel szemben is, az zárjon be! A vevők mi vagyunk, belőlünk élnek.
1. A vevőnek mindig igaza van! (Mert ő fizet, és a pénzéből élünk)
2. Ha mégsem lenne igaza, akkor az első pont lép érvénybe. (Mert belőle élünk, és még ha hülye is, jópofát kell vágni hozzá.)
Mikor kezdik el követni az üzletek a piacgazdaság alapvető normáit?

Morten Harket (törölt) 2009.11.17. 10:42:09

Ja, és kedves homár, a fenti állítás
"Gyermekkorúakkal trágárkodtak a Miklós utcai CBA-ban" nem helyes.
A cikkben a következő olvasható:
"Ebből kiderül, hogy mi az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulói vagyunk, mind a négyen 14 évesek"

Namost a 0-14 év gyermekkorú
14-18 év fiatalkorú
18- felnőttkorú
Tehát a cikkben említett személyek fiatalkorúak és nem gyermekkorúak.

szlelesz 2009.11.17. 10:42:39

@szlelesz: upsz, nem aszt, hanem aZt

Balteus1982 2009.11.17. 10:43:32

AKG => Apám Kurva Gazdag :-)

Egyébként tökjó a poszt!

viragimado 2009.11.17. 10:43:35

@nadivereb: a jegesmedvéknek van épp elég bajuk! Ne küldjük rájuk még a tahó kommentelőket is. :-))))))

makkandis 2009.11.17. 10:44:48

@Art Mooney: Abban igazad van, hogy csak az egyik oldal történetét halljuk, de ha erre úgy tekintünk, hogy nem fedi a valóságot, akkor értelmetlen ide írni. Hisz nem voltunk ott, így nem tudjuk mi történt, vagy elfogadjuk ezt tényként, vagy nem de akkor meg nincs miről beszélni.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 10:46:52

@antisystem: énis úgy értettem ahogy irod .csak szólok ,hogy a boltnak minden forgalmazott termékről a számlákat is a boltban kell tartani,a barátom aki fizetett érte a lédig áruk mellé teszi a termék dobozán található cimkétis,mert5 a fogy védők megkövetelik.Az lenne az igazi ha a CBA hálózaton is számon kérnék ,de sztem csak a kisboltokkal kekeckednek enyire.Lenne ötletem néhány bevásárlóközpontba fogyvédelmi ellenőrzésen részt venni velük,sztem lenne jegyzőkönyv rendesen:))Csak nem előre szólni nekik:))

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.11.17. 10:51:14

Ennyi hiperintelligencs megmondóembert egy helyen, ez már szép! Nem voltam AKG-s, (már csak a koromnál fogva sem lehettem), nem is tanítottam őket, de ismertem elég sok srácot onnan, hogy tudjam:
- nem kell sok zsé ahhoz, hogy valaki oda járjon, elég ha van a gyereknek esze (persze nem árt, ha közben használni is tudja, de a poszt toló láthatóan tudja);
- egy "jobb" AKG-s lazán lenyom egy ilyen levelet 14 évesen. Láttam őket pár karácsonyi vásáron és versenyen-kiállításon diák vállalkozást üzemeltetni, beszámolót tartani;
- elmehet a picsába az a boltos, aki csak a korára tud hivatkozni észérvek helyett (a kor egy valamire lehet érv, és az a szenilitás);
- kisebbséget pusztán csak a kisebbsége miatt (tök mindegy, hogy vak, cigány, homokos, vagy vega) cikizni iszonyú alpári, bunkó és visszataszító dolog;
- alapvetően támogatom, ha valaki magyar árut vesz magyar boltban, de pusztán a magyarság nem lehet sem indok, sem mentség a bunkóságra.
Szóval hajrá István!

Csokis, az alapvetően konzervatív, ex-polis tanár

Viktus 2009.11.17. 10:58:52

@tchibu:

Az aprót cigire szoktam eltolni a non stop-ban ott örülnek neki.

Viktus 2009.11.17. 11:00:04

@Csokis:

A CBA multi hálózat mitől lesz magyarabb, mint a tesco, aki ugyanazt a magyar motyó teríti ... sőt még több magyar munkaerőt alkalmaz , mert pl. helyben van magyar pecsenyés, pék ...

BSz 2009.11.17. 11:00:04

Szerintem egyszerűen oda kell menni (az érintetteknek) minden héten és odas***ni vagy kibontani pár csokit és otthagyni. Utána emberszámba néznek, mert, mint tudjuk aki csak a jog eszközökkel áll ki "jogaiért", és nem pusta (sic) erővel, az sajnos Abszurdisztánban sikeres ember nem lehet.

Sajnos egyébként az a tapasztalatom, hogy a panaszkönyvet le se szarják, se a hatóságok, de az illetékes, így fölösleges azzal bármit is kezdeni, legalábbis nekem ez a szomorú tapasztalatom.

Kravver 2009.11.17. 11:01:20

Mennyivel más lett volna a Reszkessetek betörők c film, ha a magyar viszonyok szerint forgatták volna.

Original:
Kevin: Is this toothbrush approved by the American Dental Association?
Eladónő: Well, I don't know. It doesn't say, honey.
Kevin: Well, could you please find out?
Eladónő: Sure. Jeff! The esteemed customer has a question about a toothbrush, could You please help him with that?

HU-Edition:
Kevin: Jóváhagyta ezt a fogkefét a Magyar Fogorvosok Szövetsége?
Bótos: Fingom sincs, öcsi.
Kevin: Meg tudná nézni, kérem?
Bótos: Mivan? Hülyevagy? Mér nincs nálad kosár? Mit kötözködsz te itt? Húzzál haza! Ferikém! Ezt büdös tolvaj kölköt lökd már ki az ajtón!

Viktus 2009.11.17. 11:04:17

@Kravver:

Angliánusul az eladónő az saleswoman, saleslady meg ilyesmi, ha már villogósban adjuk elő

Viktus 2009.11.17. 11:05:32

@Kravver:

Magyar verzióban meg a Kevin legyen Józsi :D

plony 2009.11.17. 11:06:54

Szánalmasnak tartom azokat a személyeket, akik mélységesen fel tudnak háborodni, ha a buzikról, cigányokról vagy zsidókról szóló általánosításokat hallanak, és kikelnek az érdekükben.

Itt meg megfogalmazzák szinte ugyanazokat a mondatokat, gondosan behelyettesítve a CBA-t, a jobbikosokat és a 14 éves kölyköket.

Nevetségesek vagytok. Azt hiszem, az ilyeneket hívják álszenteknek vagy képmutatóknak.

Take-it-Easy 2009.11.17. 11:11:19

CBA - a MAGYAR üzletlánc.

Sajnos felfogásban is...

Apróhölgy 2009.11.17. 11:11:58

Kikérem magamnak, amit a korábbi posztoló az AKG-s diákokról írt. Mi az, hogy elhiszi, hogy lopnak? Nem, ez sosem volt ott divat, se mikor én jártam oda, se korábban, se később. Hozzátenném a tiszteletlenül beszélés is csak nagyon kis százalékuknál divat.

Ami a CBA-t illeti, már 7-8 éve is ritka bunkók voltak ok nélkül, annyira, hogy azt terveztük, utolsó héten veszünk egy 100 forintos csokit 1 forintosokért. Végül nem tettük meg, de azt én is elvártam volna, hogy fogyasztóként kezeljenek...

Gratulálok Istvánnak, büszke vagyok rá, hogy ilyen emberek járnak most is az AKG-ba, akik kiállnak az igazukért :o)

Art Mooney 2009.11.17. 11:13:21

@imakandi:

1. a masik oldal velemenyet egy ujsagironak illene megszereznie, ez esetunkben sem lenne nehez

2. akkor kiindulunk abbol amink van: akg.. hm.. nem kicsi kerdojelet tehetunk a sztori leirasa melle.

Tomi1973Wien 2009.11.17. 11:15:42

siman ki kell rugni az erintett dolgozokat, ugyis munkanelkuliseg van. aztan a kovetkezo es az azt koveto munkatarsakat is, amennyiben nem felelnek meg. egy ido utan rajonnek az eladok, hogy ok vannak a vevoert, es nem a vevok oertuk, a regi idoknek vege....

javaslom mindenki menjen abba az ominozus cba-ba, es vegyen kulonbozo termekeket, amiknek nincsen ott a leirasa, es kerdezgesse az eladokat azok tartalmarol... igy elobb utobb megtanuljak vagy keszitene kis fuzeteket....

HAL 2009.11.17. 11:20:02

A CBA EGY SZEMÉT BANDA A MAGYAR ÜZLETLÁNC.A CORVIN MOZINÁL LÉVÖ TÁRSASÁG IS MEGÉRI A PÉNZÉT ORÁNKÉNT ÁRAZNAK A PÉNZTÁROS PEDIG CSALNI PROBÁL.ÉN CBA BA NEM MEGYEK SZEMÉT BANDA.

playgorro 2009.11.17. 11:21:04

CBA-ban (Plusz-ban Tesco-ban stb.)vásárolni? Hmm

2009.11.17. 11:22:08

@tompus: szerintem nem erről szól a poszt, hogy hogyan fogjuk be kussba a pofánkat, ha egy tapló eladó lealáz minket. A te megoldásod ez. CSak élj akkor így és szedd le a húst, ha sáros lábbal mész be a CBA-ba, akkor kérj felmosót és takaríts ki magad után.
És kérj elnézést, hogy élsz.

HAL 2009.11.17. 11:24:15

inkább Tesco,Lidl.cba SOHA.

ficak 2009.11.17. 11:24:58

Hát, az akgban ennek a cbanak mindig megvolt a híre.
A boltba, mivel nagyon közel van az iskolához, sok diák jár ki, és nem hiszem, hogy mindenki lop és bunkó, de az eladók és biztonságiőrök mindenkit nagyon undorítóan kezelnek. Akármilyen kedves próbál lenni az ember, minimális segítőkészség sincs, és a hozzáértés (kasszakezelés, stb) is hiányik, így minden nagyon lassan megy.
Pedig az "undorító, elkényeztetett" diákok elég nagy bevételt jelentenek.
Ja, és az akgsok is pont annyira bunkók vagy jófejek, mint egy másik iskola
hasonló korú diákja.

(Kishölgy, mások végrehajtották az 1-2 ft-os akciót:))

ORGASMUSFORSCHER 2009.11.17. 11:29:03

Szerintem pár hetes szimpátiatüntetést kellene tartania srác(ok) mellett az adott CBA elôtt, órákon át azt kiabálva (vagy mehet magnóról is), hogy "kommunista állatok, a jó kurva anyátok" (akkoriban alakultak ki az ilyen s hasonló viselkedési módok) + az összes lehetséges fogyasztóvédelmi eljárást megindítani a gyártó (miért nincs rendesen feltüntetve a csomagoláson, hogy mi van azon a szar pizzán) ill. a bolt ellen.... ezernyi szuper jogszabály van hatályban, pl. a tájékoztatási kötelezettségrôl, a panaszkönyvrôl... ha a tanár is ott volt, akkor van használható tanú is, lehet írni a jegyzônek, esetleg el lehet menni a rendôrségre, hiszen fenyegették is ôket... ha lemegy egy pár éves procedura, talán megértik a CBA-s parasztok, hogy így nem lehet viselkedni a vevôkkel szemben...

Hajrá István és tsai!!!!!!!!

nyaraig 2009.11.17. 11:30:50

Pár éve készítettünk az AKG rádiónak egy összeállítást az ügyről. Keresem ezerrel. Megszólítottunk diákot, eladót! És nagyon rémlik, hogy mini discen volt az anyag. Hátha!

histar007 2009.11.17. 11:32:36

Aki a srácot fikázza, az tényleg legyen mondjuk lisztre érzékeny, és amikor mondják neki azt, hogy "nem, nem tartalmaz olyat", aztán majd lehet rosszul lenni.
Nem azt mondom, 14 környékén sokkal több a "bunkó kisköcsög", mint az én időmben volt. Sokkal többet megengednek maguknak. De aki emberi módon visszamegy reklamálni, azt nem értem miért kell inzultáli. Ha feltéttel előre a falhoz vágták volna a pizzát akkor sem.

Amíg sok magyar kereskedő úgy nyit ki, hogy megint jönnek "a köcsög vevők", addig mire számítunk.

Emberek? Miért kell nap mint nap kicsesznünk egymással? Ez kinek okoz örömet?

Kawaii Koneko 2009.11.17. 11:33:49

én is jártam az AKG-ba 1évig, ott a gyerekeket az életrevalóságra nevelik(nem bunkóságra).Le a kalappal a srác előtt,hogy kiállt magáért.

makkandis 2009.11.17. 11:35:50

@Art Mooney: Ezt az újságírós dolgot nem értem, ez egy 14 éves srác története, egy olyan blogban, ami ilyen panaszokkal foglalkozik.
Mellesleg, ők is ideírhatnak, nem egy olyan cikket olvastam itt, ahol az előzőleg leszólt írt, viszont amíg ez nem történik meg, addig vagy elhisszük az ő verzióját, ami számomra hihető, mert én is nem egy bunkó boltossal találkoztam. Nem azt mondom, hogy vevő nincs ilyen, de egy ilyen eset számomra abszolút elképzelhető. Vagy nem hisszük el és akkor szőhetünk meséket, hogy hogy is történt igazából, de lássuk be ezzel nem valószínű, hogy a valósághoz közelebb kerülünk.

Az iskolát amibe jár amúgy nem ismerem, de én is anno a város egyik legrosszabb hírű sulijába jártam és nem érzem, hogy azért mert volt ott néhány tahó én még szar ember lennék. Szerintem te se örülnél, ha egy volt sulid miatt egyből hazugnak nyilvánítanának.

dzs13 2009.11.17. 11:37:49

István, gratulálok.
Leveledből tanmese lesz, megmutatom 12 éves lányomnak.

speki2 2009.11.17. 11:40:51

a CBA lájszensz alapon megy, tehát ők a nevet adják, de X.Y. paraszt az aki bérli/üzemelteti a boltot és összeválogatja az alkalmazottakat.

Mennyit anyázták Kertész Imrét hogy lebalkánozta BP-t? Pedig ez a szomorú valóság.

Kravver 2009.11.17. 11:44:39

@Viktus:
Clerk lesz a szó amit keresel.

Mitől villogós?

int10ha 2009.11.17. 11:47:32

A kis kecseg AKG-s vegetáriánus, aztán még neki áll feljebb. :)))

kohnn 2009.11.17. 11:49:20

A CBA üzleteit önálló vállalkozások működtetik, érdemes megnézni a vállalkozás nevét, több eljárást is lehet idítani (gyártó, forgalmazó, és a vállalkozás ellen).

A nyugtán látható, pl.
XYZ KFT.
székhelye
CBA ÉLELMISZER
üzlet címe

A CBA nem magyar: nem magyar alapanyagból, Magyarországon előállított termékeket forgalmaz.

Ez például egy magyar üzlet:
www.koppanyhus.hu/

makkandis 2009.11.17. 11:51:17

@int10ha: Remélem akkor is így szemléled a dolgokat, ha valamelyik ételallergiás ismerősödet is így rakják át a palánkon.

nadivereb 2009.11.17. 11:51:50

@kohnn: és tessék mondani, igazi megyedelt, lógatva érlelt koppányhúst árulnak?

Take-it-Easy 2009.11.17. 11:54:05

@kohnn: Igen, ilyen módon vajmi kevés köze van a magyarhoz. Ennek tudatában: milyen alapon reklámozza magát úgy, hogy a magyar üzletlánc...?! Vagy csak én nem vágom a "nyilvánvaló összefüggéseket"?

megegyszer (törölt) 2009.11.17. 11:54:36

Pistikém, neked tökéletesen igazad van, de szívből kívánom neked, hogy nődd ki ezt a szabadságharcos attitűdöt, mert bitang nehéz felnőttkorod lesz.

monyon le 2009.11.17. 11:59:45

Ha az eladónak semmi érv nincs a tarsolyában előveszi a "lopnak - kártyát"!
Ez a megoldás? Mi a francért kell nekünk minden egyes bolti eladó előtt meghunyászkodnunk - örüljön hogy valaki pénzt visz be a boltjába!

gpetersz 2009.11.17. 12:03:45

Egy nagy túrós lófaszt!

A rendszer addig lesz ilyen, míg elfogadjuk, hogy ilyen! Én támogatom a tökös kiscsávót. Ha fizet, akkor JÁR NEKI AZ AMIÉRT FIZET. Továbbá normális hangnem.

Rák Attantam 2009.11.17. 12:04:07

Elnézést, de már nincs kedvem kétszázakárhány kommentet végigolvasni. Öregszem, vagy mi a fene?

De a lényeg: a csomagolás nélkül érkező félkész termékekhez elméletileg "járnia kéne" egy adatlapnak. Amin fel van tüntetve a termék összes paramétere, összetevői stb. Ezeket az adatlapokat nem csak ellenőrzéskor kell lobogtatni, hanem a termékkel érintkező, azt feldolgozó munkatársaknak "ismernie" is illik. Ja bizony: kívülről megtanulni! Mert tudod nem csak 14 éves srácok tehetnek fel ilyen "húsbavágó" kérdéseket, hanem mondjuk ellenőrök is.
Akik persze megvehetők, hiszen ez az egész magyar fostenger a korrupcióra épül.
De talán már nől, növöget az a generáció, aki nem csak meglátják, ha gond van, hanem szólnak is érte...

Transzlator 2009.11.17. 12:06:23

Be kell tiltani az ilyen gyerekeket.
Hogy képzelik, hogy nem trágárkodhatnak, pimaszkodhatnak velük a felnőttek, ha éppen kedvük tartja?
Hogyan fogja ez a sok nyomorult, gyerekkorában szétalázott felnőtt kiélni frusztrációját, ha most fellázadnak a gyerekek? Ezek a felnőttek egész gyerekkorukban arra vártak, hogy valakinek visszaadhatják majd azt, amit elszenvedtek ettől az autoriter seggfej társadalomtól.
És hova fajulnak a dolgok, ha megjelenik a boltban az öntudatos vásárló? És az ráadásul gyerek? Még a végén a bolt lesz a vevőért, és nem lesz érvényes az általános közértes alapelv: a vevő fizessen és húzzon innen.
És ellenszegülni a biztonsági őrnek? Amikor ilyen veszélyes helyzetet teremtettek ezek a gyerekek?
Hová jutunk már?

Hoppázó Beléndek 2009.11.17. 12:16:00

CBA..

ennyi nem lenne elég egy ilyen levélben?
mindenki tudja milyenek. ők a magyar üzletlánc, soktonnányi külföldi mocsokkal, megannyi kiváló, jól megfizetett munkaerővel :)

Hozzászólás © 2009.11.17. 12:26:54

A kommentek jórészét elolvastam, és szomorú a negatív hozzászólások mennyisége. :(

Miért baj ha valaki valamit nem hajlandó megenni? Az ezzel vitatkozóknak még nem volt olyan hogy valamit nem kívánnak, vagy valamit nem szeretnek? Ha nem akkor egyenek kutyatápot, biztos azt is szeretik.

Azért vannak ilyen kiszolgálók mert az emberek 90%-a elsunnyog ahelyett hogy kiálljon a saját érdeke mellett. Egy normál kereskedő ilyenkor lazán ad egy szabadon választott csereterméket. Ide juttatja a kereskedelmet a sok multi (a cba is az függetlenül attól hogy ki a tulaj).
Függetlenül a pultos fizetésétől, szerintem az is elfogadható lett volna ha csak annyit mond; sajnálja nem tudja mit tartalmaz a pizzaszelet. (Ami igen valószínű, lévén előregyártott ... kaja. /nem akarom minősíteni, mert kimoderálnak/)

kohnn 2009.11.17. 12:27:12

@Easyke:
A "magyar üzlet", "magyar termék" divatos, kiüresedett szlogen.

A "magyar termék" sokszor import alapanyagokból, Magyarországon előállított terméket jelent, a fogyasztók megtévesztésére alkalmas nemzetiszín logóval.

Példa:
részben déligyümölcsökből (ananász, mandarin, maracuja, stb.) előállított gyümölcslé "magyar termék", később finomítva "Magyarországon előállított termék" megjelöléssel, nemzetiszín (!) logóval..

Trójai 2009.11.17. 12:27:14

Bár tudom, h a tiniket sem kell félteni, ha trágárkodásról és bunkóságról van szó.

A sztori nem tudom hogy volt, lehet így, lehet csósztatva van, nem az én tisztem eldönteni. De ha így volt, szerintem
neki van igaza. És jól tette, h a tanárát odahívta, és kiállt az igazáért. A tanár azért kellett, mert az emberek képesek egy kalap alá venni minden "fiatalt". ÉS ha egyszer egy diák lopott a boltból, onnantól minden diák tolvaj.

Azért is kellett odahívni a tanárt, mert mégiscsak felnőtt, aki a gyerekek pártján áll. Nem csak 3 felnőtt ellen vitatkoznak a gyerekek. Ami sztem nem fer.

A másik meg, hogy jó valaki tanúnak, még ha tanár is, mert általában az eset kivizsálásánál minig másképp mesélik a sztorit az emberek. Aztán mivel kollégák, simán összebeszélnek, h hogy is volt az, mi nem mondtunk semmi trágárságot a gyerekeknek kéremszépen, ezt ők csak kitalálták. Aztán a gyerek szavával szemben a felnőtté a mérvadó.
Úgyhogy jó, h volt ott egy felnőtt, aki aki ismeri a gyerekeket.

És még annyit, h a posztoló 14 éves korához képest rendesen megfogalmazta, és 1 helyesírási hibát találtam csak. (nem úgy mint azokban a posztokban, amiket a nagy és okos felnőttek küldenek be)s

Mindenképpen dicséretet érdemel. Nem hagyta magát átbaszni az olivabogyó darabokkal, meg odaégett sajt meg egyéb hülye verziókkal. :)

Nem pofánvágta őket meg trágárkodott, hanem tudatosan, felnőtt módra, a számára elérhető legális eszközökkel lépett fel az átbaszása ellen.

Így kell ezt, ezt 100 felnőttből 80 nem tudná utána csináni.

Trójai 2009.11.17. 12:28:15

@Trojai: Mert a felnőttek általában elintézik azzal, h "jaj nem volt időm panaszkönyve írni", vagy "nem adták oda a panaszkönyvet". Ő addig nem hagyta magát, amíg meg nem kapta azt!

ati27 2009.11.17. 12:32:25

Nnnaaa szép mondhatom..

Azér sok a tapló ember.. Persze ezt miről lehet megtudni? Pl. azt hiszi, hogy a bölcsesség a korral jár.. Meg a tudás is.. Sajnos ki kell ábdrándítsak sokakat. Egy nagy túrost! Igen is vannak olyan tinédzser korú egyedek, akiknek több a sütnivalója mint az átlagnak. Az elég cingár érv, hogy nekem van igazam, mert felnőtt vagyok.. Ennél már csak az szarabb, hogy a gyerek biztos zsidó/gazdag családból származik/vega.. Bassza meg, és ha ez a három érv teljesül, akkor is lehet igaza..Szóval úgy látom nagy a magyar szellemi sötétség, és nem is akar oszlani.. Akkor elmondok egy történetet, ami a "civilizációban" esett meg velem.. Legyen ez egy "anti-homár" sztori: Tehát, tönkrement a mobilomban az aksi, és mivel nem veszek minden félévben-évben újat, ezért gondoltam, kicserélem. Meg is találtam elektronikai üzlet katalógusában a típusba passzolót. Abból is volt vagy 4 különféle változat. Gondoltam, legyen egy kicsit nagyobb kapacitása mint az eredeti Nokia. Tehát boltba be és kérem az árut. A srác elballag a raktárba, és 5 perc mulva jön vissza, hogy nagyon sajnálja de az általam választott termék nincs raktáron. Ezért az eredeti gyári Nokia gyártmányút(Ráadásul a nagyobb kapacitásút), ami kb 25%-al drágább mint az általam választott, odaadja azonos áron.. No, néztem is mint a lukinyúl! Az biztos, hogy legközelebb is ott vásárlok!!

Trójai 2009.11.17. 12:34:00

@ati27: Hagyjad. A homár posztokban tradicionálisan mindig a posztoló a hülye. :)
Amúgy hajrá kiscsávó! :)

brand_boy 2009.11.17. 12:37:07

@Transzlator: Asszem elkaptad a belső pszichés motivációit az egyik főszereplőnek.
In situ itt egyszerűen egy olyan mély kulturális szakadék van a két fél között, hogy nincs ami feloldja eme ellentétet.
Bár az is könnyen lehet, hogy István a kétszázharmadik világforradalmár volt már aznap az AKG-ből, és az eladónak 70 ezres fizuért már tele volt a puttonya az egésszel.
Persze ez nem menti fel a diszlexiás ABC-seket!

KolomparVinetu 2009.11.17. 12:38:28

Ezt tuti nem 14 éves írta. Összetett mondatok, közbevetések, minimális helyesírási hiba. Jól felépített, fogalmazott szöveg. Az itt kommentelők 95%-a is képtelen erre, nem hogy egy 14 éves aki magyar bálinton szocializálódott.
Ezzel együtt maximális tiszteletem a nem is annyira "kiccsávó"-nak.

Hozzászólás © 2009.11.17. 12:39:16

Tejről:
Aki tejnek hívja a boltokban kapható dobozos/"acskós"/akármilyen csomagolású tejet, az nem ivott még valódi tejet.

Petronius (törölt) 2009.11.17. 12:42:49

Fornetti Görög Pizzaszelet

Búzaliszt, tejföl (20%), víz, krémfehér sajt (7%) (tehéntej, só, kultúra, oltó), főtt csirkehús (4,5%) (csirkecomb, víz, só, bors, tartósítószer: E250), pritaminpaprika, olívabogyó (1,5%), margarin (finomított növényi olajok és zsírok (pálma, szója, napraforgó, repce), víz, savanyúságot szabályozó: E330, természetazonos aroma), élesztő, cukor, só, módosított kukoricakeményítő, ételízesítő (só, cukor, szárított zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, burgonya, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, zellergumó), szőlőcukor, keményítő, feketebors, természetazonos aroma, színezék: E101), sűrítőanyag: E412, dextróz, malátaliszt, maltodextrin, emulgeálószer: E472e, E322 (szójalecitin), csomósodást gátló: E450, E341, tejsavópor, sovány tejpor, burgonyakeményítő, növényi olaj, lisztjavító szer: E300, enzimek, fokhagymakrém (nyers fokhagyma, víz, só, növényi olaj, étkezési sav: E330, módosított kukoricakeményítő, tartósítószer: E202, E224 (kálium - metabiszulfit), sűrítő anyag: E415), rozsliszt, starter kultúra, savanyúságot szabályozó: E270, E260, folyékony savó, bors.

Kód: E-250
Név: nátrium-nitrit
Típus: Tartósítószerek
Veszélyesség: Vitatott
Leírás: Hatékony tartósítószer, amely véd a botulizmus nevű halálos ételmérgezés ellen, ugyanakkor a nátrium-nitrit a gyomorban és belekben reakcióba léphetnek más élelmiszer-összetevőkkel, és rákkeltő nitrózamin képződ belőle. Az élelmiszeriparban elsősorban a kolbász- és szalámifélék eltarthatóságának növelésére, valamint színezésére használják.

Kód: E-224
Név: kálium-metabiszulfit
Típus: Tartósítószerek, Antioxidánsok
Veszélyesség: Vitatott
Leírás: A kén-dioxid és a szulfitok régóta és általánosan használt adalékanyagok, amit tartósítószerként és szépítőszerként is felhasználnak. Az élelmiszeripar főleg borok, pezsgők, szárított gyümölcsök, lekvárok tartósításához használja. Allergén hatású, érzékeny embereknél fejfájást, rosszullétet, hasmenést, asztmarohamot okozhat, sőt a legsúlyosabb reakcióként anafilaxiás sokk is bekövetkezhet. A kénsav sóinak (szulfitok) további nem kívánatos mellékhatása, hogy bontják a B1-vitamint.

conny (törölt) 2009.11.17. 12:48:14

Azon gondolkodom, hogy vajon a régi időkben, amikor még sehol nem volt biztonsági kamera, mit csinálhatott volna ez a srác, miután lopással vádolják meg, és a bolt dolgozói az eladót védve tanúskodnak ellene, csak mert a srácnak kínosan igaza van. (És nincs tanárnéni se a közelben..)

ElCapitan 2009.11.17. 12:57:34

az megy már itt is, mint a szakítós belterjes degenerált kommentboxában, hogy elég az egyik oldal álláspontját ismerni a sommás ítélkezéshez

tenkes kapitánya 2009.11.17. 12:59:13

@Rák Attantam: végre egy hozzászóló aki vágja a témát köszi:))

nadivereb 2009.11.17. 13:02:09

@indif: van azért némi különbség. Egy sértett exbarátnő egész könnyedén elképzelhető, hogy kitalál mindenféle randa hagugságot és elkezdi teleszemetelni vele a netet. Azt viszont nekezebben tudom elképzelni, hogy valaki csak úgy szórakozásból elkezdjen fogyasztóvédelmi sztorikat fabrikálni és posztolni, csak mert nincs jobb dolga. Biztos van ilyen is, de elenyésző.

Hozzászólás © 2009.11.17. 13:05:05

KolomparVinetu 2009.11.17. 12:38:28
"Ezt tuti nem 14 éves írta. Összetett mondatok, közbevetések, minimális helyesírási hiba. Jól felépített, fogalmazott szöveg. Az itt kommentelők 95%-a is képtelen erre, nem hogy egy 14 éves aki magyar bálinton szocializálódott."
Ne magadból indulj ki...

Hozzászólás © 2009.11.17. 13:07:25

Petronius 2009.11.17. 12:42:49

Jeez! Ez az összetétel tényleg? Még jó hogy messzire kerülöm az ilyen szemetet.

gójgómitic 2009.11.17. 13:08:06

Én 14 évig voltam vega.Mielőtt bárki szipákol,szólok egészségügyi okból.Mostanában adtam fel,mert meguntam.
Úgyhogy van tapasztalatom bőven a tapló,érthetetlen,Hortobágyra menyél legelni hozzáállásból.
Bárhol,ahol dolgoztam még évek után is mindennap bekérdeztek,hogy ma mit eszel?
Ha húst nem eszel,akkor mit eszel?
14 évet simán lehúztam,oszt mégis itt vagyok,nem lett semi bajom.
Itt a kommentelők között,akik nehezményezik,h valaki nem eszik húst,és elküldik Afrikába,azok stilusa mindig emlékeztet azokra az emberekre,akikre 14 év alatt volt szerencsém találkozni.Akik képtelenek elfogadni,h valaki nem az ő elképzelésük szerint él,akik még évek után is csodálkoznak,h lehet valaki ilyen nyápic,h nem eszik húst.Mintha még mindig az őskorban élnénk.2009-ben mit kell ezen csodálkozni?Rengetegen nem eszenek húst,és akkor mi van?Nem igaz,h nem hallottatok róla?De különben mondom mindegy,mert úgy se tudjátok felfogni,h van ilyen.Apám 14 év alatt nem tudta elfogadni,h nem eszek.Pedig tudta jól,h egészségügyi okból.Hiába mondtam neki,h nem neked kell nem enni,hanem nekem.Nem és nem.Egyszerüen azt nevelték bele,h csak a hús az étel.És hiába 14 év,nem birta belátni,h van más alternativa.És ő az apám volt.Akkor mit várjunk egy idegentől?
Mondok egy pl,h milyen eladók vannak.Francia piritós.Két megvajazott szelet kenyeret ,benne sonkával és sajtal összesütünk.A helyen ez volt a francia piritós.Mondom az eladónak,h kérek egyet,de sonkát ne rakjál bele.Megállt:-Mi?-Vega vagyok,ne rakjál sonkát bele.-Hogyhogy ne rakjak sonkát bele?-Úgyhogy fogod és nem teszel bele sonkát,mert nem eszem húst-Azt nem lehet,olyan nincs.
Állt ott értetlenkedve és nem tudta mi van.Hiába mondtam neki,h azt a mozdulatot amikor a sonkát belerakja,azt hagyja ki.Ilyen egyszerű és én kifizetem mintha sonkával együtt lenne.Nem fogta fel.Leblokkolt.Mi az,h én nem eszem húst?Megtörtem a minenapi robotját.Megoldhatatlan,soha nem találkozott problémával állt szemben.Nem jutott el a tudatáig,h van olyan aki nem eszik húst,ezért képtelen volt arra a mozdulatra,h ne rakja bele.Ő még ilyet nem csinált.Kirántottam alóla a szónyeget.És a végén tényleg nem csinálta meg.A másik eladó előzőnap,szó nélkül,de ő nem.
És ilyen estet vagy hasonló nap mint nap volt.
Mindig magyarázni a sok értetlenek,h bizony van olyan ,h valaki nem olyan mint ők,nagyon fárasztó.

Coyote82 2009.11.17. 13:16:24

A gyereknek igaza van. Dogoljon meg a fornettis. Viszont az is igaz hogy az apja faszat annak a buzi veganak aki ilyen dolog miatt szorszalhasogat meg csinalja a mubalhet. Attol mert nem eszel hust, agyad meg lehetne!
Bemesz, rakerdezel, ha nem vagy biztos benne nem hozod el. Ha megis elhozod akkor beszoptad, par szaz forintos dologrol beszelunk, mit akarsz, vilaghaborut? Mindenki jobban jart volna ha betomod azt a szart mielott megnezed.

Trójai 2009.11.17. 13:18:43

@Coyote82: és mennyiből állt volna az eladónak megengedni, hogy azt a kb 200 ft-os szart kicserélje másikra, vagy levegyen egy másikat anyagi kompenzáció nélkül? Tényleg abba a párszáz ft-ba hal bele a multi?

A másik, meg elárulom, h tudniuk kéne mit árusítanak, mert rendelkezniük kéne áruismerettel. De még így sem fogadták el h az nem olivabogyó, égett sajt, stb, amikor a srác felhívta a fornettit, és megkérdezte.

Ha a vegák, buzik, akkor te mi vagy? :)

galicius 2009.11.17. 13:21:40

A boltosnak azt üzenem,hogy:"anyád picsája",mert csaló,rohadék banda a CBA-s.Hogy mire alapozom?Arra,hogy a CBA logoval kirakott 1 kg-os liszt jó esetben csak 92 dkg.Nyugodtan meg lehet mérni,úgyhogy lófaszt van benne 1 kg.

Trójai 2009.11.17. 13:24:15

@gójgómitic: Ez már szinte Kaffkai. Groteszk, hihetetlen, abszurd.
Nemhiába Abszurdisztán.

Nevetnék a sztoridon, de inkább elborzaszt. (sírni azért mégse)

Ficak 2009.11.17. 13:24:47

@ficak:
Betojok itt a nickem, csak kisbetűvel. Már hitrtelen azt hittem skizofrén vagyok.....

jonatanxx 2009.11.17. 13:27:26

@Megdobbent:
Rengeteg marhaságot olvastam a kommentek között, de a tiéd viszi a pálmát, a CBA mint mélymagyar üzletlánccal. :)))
Látszik nem tudod ki a CBA tulajdonosi köre. Nézz utána!
A CBA pedig nem üzletlánc hanem beszerzési társulás, minden boltnak más-más a tulajdonosa, úgyhogy a központba hiába panaszkodik bárki is, mint ahogy aközött sincs semmi összefüggés, hogy a Bp-n is vannak bunkók a CBA-ban meg Szentendrén is. Kb annyi a közös bennük, hogy mindkettő házban üzemel, és hogy az akciós termékeiknek azonos az áruk.
Amúgy a posztíró jó, hogy kiállt magáért.

Trójai 2009.11.17. 13:27:29

Az okoskodó vega -gyalázóknak annyit írnék, h (eszem húst amúgy és sosem voltam vega.) Szóval annyit, h nem lesz semmi baja valakinek, ha nem hússal viszi be a fehérjét a szervezetébe. Van a vegetarianizmusnak is több fajtája, úgymint vegán-, ovo-, lakto-,lakto-ovo-, szemi- vegetarianizmus.

Pedig egy ismerősöm sem vega, csak az általános műveltséghez tartozik ezt tudni, meg illett volna figyleni biosz órán a gimiben. De az interneten sem nagy cucc lecsekkolni. Természetesen aki ecxtrém verziót gyakorol, az nagyon figyel az étekezésére, h biztos h minden fontos dolgot bevigyen a szervezetébe.

Szója, meg a hüvelyes növények is tartalmaznak elég sok fehérjét, többnyire olajos magvakkal is be lehet vinni a megfelelő elemeket a szervezetbe.

Szóval ne gyertek már ilyen félművelt nagy bioszos szöveggel, h "hús az kell, mert a fehérje elengedhetetlen az idegsejtek fejlődéséhez". Nem mondod? PErsze, hogy minden tápanyag kell, széndhidrát és zsír, éppúgy mint fehérje, ahogy vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok is.

Szóval ne kell lezsidózni meg lebuzizni a srácot, csak azért mert vega. Csőcselék.

ati27 2009.11.17. 13:27:40

Úgy látom, a funkcionális analfabéta réteg is képviselteti magát itt szép számban.. Olvasni tud, vagyis ismeri a betüket, de sanjnos, a tartalmat már nem érti meg.. Pláne ha összetett mondat van a fent említett cikben.. Ja és az nem kifogás, hogy: Ebben van összetett mondat, akko biztos nem 14 éves írta.. Aztata én sem tudok.. Na bravó! Akinek meg inge az vegye magára!

Trójai 2009.11.17. 13:30:19

@jonatanxx: Sztem csak ironizált, nem írta komolyan.

Amúgy most tényleg a CBA tulajdonosi köre meg a 92 dkg-os akciós liszt a lényeg a posztból?

ficak 2009.11.17. 13:32:18

@Ficak: hidd el, én is meglepődtem :D de nem tőled vettem, hidd el...

Ficak 2009.11.17. 13:33:57

@gójgómitic: Ez elképesztő amit mondasz. Nekem több vega kollégám volt, de nem eléxem, hogy bármi atrocitásuk lett volna. Inkább arra emléxem, hogy lényegesen szegényebb a volt a választékuk, ha valahol kajáltunk (pl. heti 3-4 X rántott sajt vagy natúr hasáb az önkiszolgálóban brrrr). Na és egy jó kis steak ízét kihagyni hmmmm.

Alf (törölt) 2009.11.17. 13:35:46

stréber vega kisköcsög az altetrgimiből XD

qqri 2009.11.17. 13:38:17

Óbudán az Alternativ Közgazdasági iskola egy retardáltképző... ide azért iratják be a gyerekeket, mert más iskolában szar jegyeket kapnának, de hát ugye kell a jó jegy a főiskolai felvételihez... (elte bőőőcsész' könyvtár-büfé szakra pl.)
Nem igazán hiszem, hogy ez a leírt esemény előzmény nélkül született... lehet ez az eset pont igy jött ki, de előzményben tuti szétszedték a diákok a boltosok agyát...
na mindegy... felesleges post ez a blogban.

Mike36 2009.11.17. 13:44:47

@mijazma!?: én egy ilyen kis szösszenetért simán permbant adnék neked, kicsicsillag

pink75 2009.11.17. 13:45:28

@Eric_Cartman: akkor mi a faszról ugatsz, paraszt?

2009.11.17. 13:47:59

@qqri: rosszindulatú, gonosz véleményt írtál le. Tipikusan ökölbeszorult talpú, frusztrált kis pöcs lehetsz az életben és itt a net ismeretlenségébe hányod bele a megrothadt tudatod bűzlő tartalmát. Broáf.

Trójai 2009.11.17. 13:53:33

@mijazma!?: "ha 4-en vesznek 1 pizzadarabot oda bíz az kell"
nem 4-en vették a pizzadarabot. szövegértés :/

Te figyelj már, ha én be akarok menni egy boltba vásárolni, de éppen van velem 2-3 kollégám /rokonom/osztálytársam, de ők semmit sem akarnak venni, ők nem jöhetnek be a boltba? Ráadásul kosár nélkül! Mivel ugye nem akarnak semmit venni. Vagy csak kint várakozzanak mint a kutyák?

De jó, h makett-koromban anyukám még bevihetett engem a botlba magával, pedig én aztán nem vettem semmit.

Trójai 2009.11.17. 13:54:41

@Kulics: vhogy nekem is ez jutott eszembe -broáf- ahogy végigolvastam az utolsó pár kommentet.
Vagy a kerítés maradt nyitva, vagy az indulatok gátja. :)

ati27 2009.11.17. 13:57:44

@Trojai:
Nem, a gond az, hogy a kerítés alacsony...

nemezisazis 2009.11.17. 14:03:15

uborkaszezon?

egyenletesen el kell oszlatni a boltban amivel átbasztak és kérni a panaszkönyvet egy kurva anyád kíséretében. ennyi.

ha bemész a boltba és vásárolsz akkor elvárhatod hogy fényesre nyalják a segged. te semmivel nem tartozol ezért az áru ellenértékén felül.

Nagyvakond 2009.11.17. 14:07:43

Mein Gott!

Több, mint 340 megjegyzés, de abból mennyi a túlfűtött, személyeskedő stb...

1.) A srácok - ha úgy történt, ahogy írták - jól tették, amit tettek.
2.) fEttől függetlenül nem értem, hogy a csomagoláson mé' nem vót-e rajta az összetétel.]

Na, én lépek.

Silent Bob 2009.11.17. 14:09:17

@Nagyvakond: Mer nincs csomagolás. Ettél már Fornettit?

Trójai 2009.11.17. 14:10:39

@nemezisazis: "egyenletesen el kell oszlatni a boltban amivel átbasztak és kérni a panaszkönyvet egy kurva anyád kíséretében. ennyi."

Pont, hogy kulturáltan kell kezelni a problémát, még akkor is, ha a másik fél nem az.
Ez nem megoldás, mert még feljelentenek szemetelésért vagy valami hülyeségért. (garázdaság?)

A kissrác a legális utat választotta, ha jobban meg is kellett küzdeni érte, nem taplósággal, hanem jogait ismerve, korrekten reagált.

carnivoro 2009.11.17. 14:13:46

Ismerem Istvánt, ő pont nem az a kötekedő, udvariatlan bunkó-fajta gyerek, akire a CBA-sok "vártak", nagyon is kedves, előzékeny, jó modorú, mosolygós, igazi jógyerek. (Értelmes is, képes körmondatokra is akár.) Szegény pont ő kapta meg az előítéletekben bőséges eladói reakciót, aminek némiképpen alapja, hogy időnként tényleg vannak hangosabb gyerekek abban a boltban. Mint nyaraig@ mondta, évek óta tart a hadiállapot, és tényleg sajnálom, hogy az eladók már minden AKGst így kezelnek, teljesen mindegy, hogy végtelenül kedvesen beszél-e hozzájuk valaki vagy apróval fizet stb. Higgyük el a tanárnak is, aki hallott mindent, hogy a gyerek stílusa abszolút megfelelő volt (nekem is elmesélte), és ne ragasszunk bélyegeket senkire a sulija alapján. Nem értem, hogy jön ide a jobb és bal, zsidó meg cigány meg magyar meg buzi... MI KÖZE MINDEHHEZ???

Trójai 2009.11.17. 14:14:36

Akik a csomagolást firtatják, azok barlangban élnek, h még nem ettek /láttak/ fornettit?

Nincs csomagolás.
Helyben sül.
Papírzacsiban adják.
nem vagyok boltos, de láttam már érkező mirelit fornettiket, nagy pakkokban, sima celofánba voltak csomagolva, feliratot nem láttam rajta.

Más kérdés, hogy a dobozon, amiből kiveszik ezeket a több kg-os celofános kiszereléseket, kell lennie valami feliratnak.

Ja, de a dobozt gondolom baszák a kukába egyből, hogy több idő maradjon flöürtölni a bizt. őrrel.

Amúgy csomó helyen mindig pofázik a női pultos /pénztáros a ffi bizt. őrrel. Ez valami hagyomány lett.

Silent Bob 2009.11.17. 14:17:12

@carnivoro: Ne járjanak oda az AKG-sok. Gondolom feltűnne a boltnak...
A Fanniban úgyis jobb a kaja. :D

Hozzászólás © 2009.11.17. 14:18:42

Silent Bob 2009.11.17. 14:09:17
"@Nagyvakond: Mer nincs csomagolás. Ettél már Fornettit? "

Ugyan nem engem kérdeztél, de szerencsére nem. :)
Nézz vissza a kommentek között ott van mit tartalmaz. Kirázott a hideg amikor olvastam. :(

Silent Bob 2009.11.17. 14:22:38

@Hozzászólás ©: Én se vagyok nagy fogyasztó, csak azért kérdeztem, mert huszadszorra is megkérdezte valaki, hogy "miért nem nézte meg a csomagolást."

GHF2 2009.11.17. 14:23:06

Javasolnám a fogyasztóvédelmi felügyelet megkeresését az ügyben.

Nekik kötelességük kivizsgálni az esetet.

A vásárlók könyve már nem kötelező, valószínűleg a bejegyzés nem kerül továbbításra.

Érdemes megkeresni a CBA vezetését is az ügyben. (pl. ezt a levelet továbbítani).

Sajnos az a baj, hogy ezek az emberek nem gondolnak arra, mi lenne ha az ő gyereküket érnék ilyen atrocitások.

Alapvetően ez a baj ezzel az országgal, az emberek így állnak a dolgokhoz.

Ha a "kisebbséggel2 történt volna ez, már a média foglalkozna vele (mert ők megvédik a gyereküket, és jól kommunikálnak).

gójgómitic 2009.11.17. 14:26:08

@Ficak: "Ez elképesztő amit mondasz. Nekem több vega kollégám volt, de nem eléxem, hogy bármi atrocitásuk lett volna. "

A legtöbbje nem atrocitás,hanem értetlenkedés,bár az értetlenkedés mögött sokszor "atrocitás" is meghúzódhat.
Pl Anyám testvére.Igazi megrögzött,bekövesedet a világra nyitni képtelen egyén.Mindig hangozatta,h adna olyat minden gyereknek,aki nem eszik húst-célozva tudatalatt apámnak,h el nevelted a fiad-,de mikor konkrétan arról volt szó,h én nem eszek,akkor persze nyájasan mosolyogva,tiszteletudóan,megértően beszéltek.Na persze.
Amúgy valszeg a vega kollégáidat is érik ilyen hátsó hülyeségek,csak lehet nem figyelnek oda rájuk.Vagy nem érzékenyek ezekre.Vagy csak szimplán nem mondják.
De amúgy,meg nem okozot soha lelki törést vagy valami ilyesmi.A nem ezt untam meg,hanem,h nem eszek húst.+ hónapja eszek ismét,de nagyon sok mindent nem eszek meg még.Annyira kibaszotúl ellehet tőle szokni.Régen ha a kés hozzáért egy szelet szalámihoz és utána használták vajas kenyérhez,nem ettem meg,mert éreztem a hús ízét.Olyan,h leveszed a felvágotatt a kenyéről szóba se jöhet.De egyszer csak jött az,h elég,mátol eszek.Viszont ami nagyon hús,azt nem birom megeni.Múltkor jó kis csaszi szalonával próbálkoztam.Ízre nagyon ízlet,de az utó ízvel,jött az összerándulás,befeszülés a testnek:Ez nagyon állat!Képtelen voltam megenni.

terrormaci 2009.11.17. 14:30:31

István, ott kúrtad el, hogy CBA-ba mentél vásárolni. Drága, nincs választék, a személyzet bunkó.

mnandy 2009.11.17. 14:35:46

Igen, ez mind igaz, így van, sőt, felháborító! (!!!444!!4!)

DE a Szily kommentje kihozza belőlem a parasztnácit:

- Ha nem szarik a paraszt, akkor a tahózás helyett parasztozó 'urak' éhen dögelenek..

viragimado 2009.11.17. 14:48:02

@gójgómitic: ezt csak úgy lehet csinálni, hogy az ember lesz@rja az ilyen értetlenkedőket. Nekem is folyton meggyűlik a bajom üzletekben, mert nem veszek vegyszeres, vagy vegyianyagokat tartalmazó dolgokat.(kozmetikumok, tisztítószerek, tartósított élelmiszerek). És persze folyton reklamálok, ha az üzletben nincsnek ilyenek. Ők meg hülyének néznek, de inkább ez, mint a vegyianyagok fogyasztása, magamra kenése, stb. Így nem foglalkozom velük.

manoob(nem a mano) 2009.11.17. 14:50:25

azért a biztonsági őrnek (akivel mell. nincs semmi bajom XD)a 8 ált nem igen van meg....
egyébként a cikk írója nem az a fajta (vagy csak ritkán)
ilyenek egyébként a CBA nyitása óta mennek a bizti őrrel

Utó Pista 2009.11.17. 14:53:52

Naponta megfordulok az említett CBA-ban és nehezen tudom elképzelni, hogy ez lett volna a reakció, esetleg csak akkor, ha az ügyfél a szomszédos alternatív hülyeképző diákja, mert zömükben bicskanyitogató stílust képviselnek.

Zsola777 2009.11.17. 15:00:32

Én azt várom, mikor reagál a levélre, itt, Lázár úr!

KecskeDotyi 2009.11.17. 15:13:47

Imádom, h ennyi hülye IS jár ide...Akik azon vannak kiakadva, h a srác nem eszik húst, azoknak elmesélném, nem egy ember lesz kényszerből vega. A volt szobatársam ekcémás a hústól, kiszárad, kireped és vérzik a bőre.... Ennyit a divat-elit-elkényeztetett baromságotokról.

A másik, a CBA-ban bunkók dolgoznak. Amikor véletlenül betévedek egybe (utálom, xar is, drága is), akkor a biztonságiőr a seggemben van, és nem hagy nézelődni. Érdekes, nálunk egy Plus/spar van, itt ezek szerint baromi vasszigor lehet, mert az eladók még mosolyognak is. Igaz, drága, mint a háborodás.

efhábé 2009.11.17. 15:22:23

@jonatanxx: Utánanéztem:

Ezt találtam:

OPERATÍV VEZETŐK

Dr. Malasics András (általános vezérigazgató)
Noszlopy Zoltán (kereskedelmi vezérigazgató)

ÜGYVEZETŐK

Baldauf László (elnök)
Gyelán Zsolt (elnökhelyettes)
Lázár Vilmos (elnökhelyettes)
Varga Sándorné (elnökhelyettes)
Krupp József (elnökhelyettes)
Szabó Sándor (elnökhelyettes)
Tóth Imre (ügyvezető igazgató)
Viszokay Árpád (ügyvezető igazgató)
Tomicsek János (ügyvezető igazgató)
Breier László (ügyvezető igazgató)
Bogdán József (ügyvezető igazgató)

FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG

Dienes Zoltán (fb elnök)
Nagy Imre (fb tag)
Rubóczky József (fb tag)

KOMMUNIKÁCIÓS VEZETŐ

Fodor Attila

Az ügyvezetők rész tűnik a tulajdonosi körnek (pl. Lázár Vilmos, a fogathajtó).

Akárhogy nézem, nem látok semmi olyat, ami cáfolná a tulajdonosi kör magyarságát. Oké, van benne néhány sváb név, pl. Baldauf vagy Breier, de szerintem ők is simán magyarok, nem?

Montezuma 2009.11.17. 15:26:11

@buncow: Hogy te mekkora egy barom vagy. Már abból is látszik, hogy 4 szer beküldted ugyanazt a hozzászólásodat.

efhábé 2009.11.17. 15:26:57

@efhábé: No persze, azok után hogy néhány hibbant felvette a zsidóbojkottlistájára az aviva biztosítót, mert a neve alapján tuti zsidó cég (többszáz éves angol biztosítócég, mára nemzetközi jelenléttel és a nemzetközi környezethez passzoló, életbiztosítói profilját hangsúlyozó névvel, aVIVA, talán még a mélymagyaroknak is ismerős a vivát, azaz éljen felkiáltás).
Szóval ezek után nem csodálkozom, ha bármilyen németes hangzású név (pl. Baldauf tipikusan nem zsidó hanem sváb név) automatikusan zsidógyanús a számukra.

olcsóbérlet 2009.11.17. 15:27:11

"...az általam megvásárolni kívánt termék..."

Jó nagy balfasz lehetsz már 14 évesen! :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2009.11.17. 15:33:54

minden élelmiszer-bolti munkás tapló paraszt, legalábbis én másmilyennel nem találkoztam. pedig nem is a gettó közepére járok a lepukkant sarki csemegébe, hanem normális, hétköznapi üzletekbe. amikor a 200 ft értékű barnakenyérből az utolsót leveszem a polcról, akkor a kasszánál közli a picsa, hogy 300ft. ha rászólok, hogy ez 200ft-os barnakenyér, akkor elkezd puffogni, hogy "ez bajor kenyér, fizesse ki a 300 forintot, különben is elfogyott a barna a polcról". na ilyenkor jól odabaszom a pénztárgépéhez a kenyeret, és közlöm, hogy a konkurens cégnél biztos nem akrnka meglopni szaros 100ft-tal, azt' lelépek. rögtön szemet szúr a banyatankos nyuggereknek sorbanálls közben, hogy itt kérem vmi disznóság történt. persze a kijáratnál beszól az izomlajcsi, hogy mégegyszer ne merjek odamenni a szent boltjába rémisztgetni a szegény kedves aranyos pénztárosnénit (avagy a ronda gonosz vén banyát). na ezeknél már csak a szemét patikusok a rosszabbak, akik utálnak dolgozni, gyűlölik azt aki belép a patikába megzavarni a nyugalmukat, és hétvégén jól bezárják a boltot, hogy én dögöljek meg gyógyszer és orrcsepp nélkül.

Xanaxx 2009.11.17. 15:53:50

lol... szánalmas a többség... ezen képesek vagytok így kiakadni... jahm... el lett rontva, fornettis kiscsaj elég zizi... de hát öcsém... ez van, mindenki tévedhet... és miért úgy reagáltak ahogy? Egyszerűen rossz műszakot fogtatok ki... a helyettes egy tahó (bent sincs senkihez egy emberi mondata), a biztonsági őr úgyszintén... a hentes meg "bolond", de jó arc, csak szivatott... ismerem mindet több mint fél éve :)
Az általánosításért meg bocsi, de tény, hogy a legtöbb fogásunk ebben a korosztályban volt... bár azt elismerem, hogy nem így kellett volna lereagálni a bentieknek sem...
Ma egyébként nagyon nagy balhé volt az ügyből, az illetékeseket mind meghallgatták a "fejesek" visszanézték a kamerákat... stb.
Arról, meg hogy nem kezelnek emberként, meg csak annyit... hogy talán ha úgy viselkednétek, akkor úgy is kezelnének... minden második héten reggel látom, hogy mi megy bent mikor megérkeznek a sulisok... imádom, mikor bejönnek... Kedvenceim:
pl 5-6an bejönnek venni 1db. csokit... értelme? Körbeállnak 5en egy polcrész és sunnyognak percekig... üvöltöznek, vannak akik (nyáron) gördeszkával, wave boarddal jártak be rendszeresen... bevásárló kocsiban tologatják egymást.. a lédig cuccok felét megeszik mire a kasszához érnek (persze mérés csak a kasszánál van, de azt nem fogják fel, hogy a hiányt nekünk kell megfizetni) és igen, az ilyenek miatt eddig szinte bárkire ha rá lett szólva, még neki állt feljebb, pl "nem vagy az anyám, húzz a picsába, "haggyámá" stb értelmes megynilvánulásokkal.... szánalmas... és nem, mielőtt jönne a felháborodás, ezeket nem rátok értem, nem voltam ott, de az átlag sajnos ilyen... ezek után sztem nem meglepő az előítélet... persze ahogy a kamerákat visszanéző emberektől hallottam, azért ti sem voltatok olyan szentek mint ahogy azt állítjátok... amivel nem is lenne baj... én konkrétan leszarom... de akkor faszé kell itt játszani a sértődöttet meg álszenteskedni?
szánalmas...

szgyula 2009.11.17. 15:57:49

Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó: tiszteletbeli elnöke a Gój Motorosok szervezetnek, ami nemzeti és keresztény értékeket őrző szervezet. Amennyire meg tudom ítélni, elsősorban motoros túrákat szerveznek (Pongrácz Gergely, Corvin köz parancsnok és Horthy Miklós tiszteletére illetve Csíksomlyóra). Lehet még ásni, hogy mit csinálnak, érdekes a lista.

Tenkes 2009.11.17. 16:06:28

István!!!!

Jól tetted, amit tettél, így kell eljárni mindaddig, amíg a kultúrált, emberhez méltó környezet élevezetében zavarnak a szockóban szocializálódótt felvilágosulatlan embertársaink.

Csak így tovább!

ElCapitan 2009.11.17. 16:10:18

@nadivereb: nem azt mondom, hogy kamuból van ez megírva, hanem apró ferdítések, finomítások mindig akadnak a csak az egyik fél által interpretált eseményekben, hogy ő legyen a jó, a másik oldal az igazságtalan és tahó. Itt pl. lehet, hogy tényleg élvezték a gyerekek, hogy hecceljék a boltosokat, és megírhassák, hogy azok mekkora barmok. Persze az is lehet, hogy nem.

Xanaxx 2009.11.17. 16:14:33

Nem... azt elismerem, hogy tény, hogy egy alapvetően bunkó műszakot fogtak ki... De abban is 100%os an biztos vagyok, hogy a szöveg is tele van ferdítésekkel... már csak azért is mert láttam milyen "hangulatban" lettek az illetékesek felhívva az irodába és még sem lett az ügyből semmi miután visszanézték a történteket... pedig "fent" nem a lazaságról híresek, főleg nem ilyen téren. :)

Siletn Bob: Az most lényegtelen :)

Utó Pista 2009.11.17. 16:26:15

@Don Bandi:
"na ilyenkor jól odabaszom a pénztárgépéhez a kenyeret, és közlöm, hogy a konkurens cégnél biztos nem akrnka meglopni szaros 100ft-tal,"

Hát persze ketteske, hát persze.
A pszichiátered nem utálod?
:-DD

HattoriHanzo 2009.11.17. 16:27:25

@Viktus: jééé, te leköcsögöztél, biztos kemény legénynek tartod magadat, ezeket a kis jasszkarikat indőnként jól szájbabaszni :) na RIP neked

HattoriHanzo 2009.11.17. 16:29:38

@nadivereb: te is milyen okos vagy. egy vega a CBA-ban, aki vega pizzát akar enni :D hát ezen fossá röhögöm magamat...

HattoriHanzo 2009.11.17. 16:32:46

@Megszívtuk-waze: Előbb nézdd meg kitől kérdezel, aztán kérdezz. CBA eladótól nem kéredzgetünk, mert 90% paraszt. A srác is hülye volt. Úgy vettem észre nem rögtön kezdte a paraszt szivatni. Kellett volna egy mély levegőt venni, és átnézni felettük, és elhagyni a nyomortanya CBA-t, ami így is az egyik legfosabb áruházlánc...

Art Mooney 2009.11.17. 16:35:13

@imakandi:

a blog gazdaja indexes ujsagiro, es a blog rendszeresen megjelenik az index cimlapjan (van hogy nem is a blogajanloban, hanem a rendes cikkek kozott!), innentol a mukodesetol tobbet varhatunk, mint egy blogetol.

"Mellesleg, ők is ideírhatnak"

addig viszont tizezrek olvassak el az egyoldalu beszamolot. epp ezert tortenik meg szerencsesebb tortenelmi fejlodesu sajtoorganumoknal, h korbejarjak a sztorit az egyszeru forward helyett.

"Nem azt mondom, hogy vevő nincs ilyen, de egy ilyen eset számomra abszolút elképzelhető."

ezzel egyetertek, mint azt az elso kommentemben is irtam.

"Szerintem te se örülnél, ha egy volt sulid miatt egyből hazugnak nyilvánítanának."

en se ezt tettem, csak annyit mondtam, h a sztori teljesseget es ezaltal a valosagtartalmat megkerdojelezi a forrasa.

sanyikám 2009.11.17. 16:41:34

@Roa: Igen tudnia kell az eladónak hogy mi az összetevője annak amit odaad.Mivel a vásárló nem juthat hozzá az adatokhoz,ezért a boltosnak kutya kötelessége tisztában lenni azzal,hogy mit árul,csak sokkal egyszerűbb körmöt reszelni,ha épp nincs vásárló,mint a munkával foglalkozni.

Mylady 2009.11.17. 16:45:53

Nem olvastam végig mind a 400 kommentet, értékelném, ha valaki elmesélné: ezúttal hány komment született olyan tartalommal, hogy milyen szülő az, aki egy 14éves gyereket el mer egyedül engedni a boltba?

Csak mert a közelmúltban olyan sokan állították itt habzó szájjal, hogy a 14éves még gyerek és milyen szülő az, aki kiengedi egyedül az utcára...

Itt meg kiderül, hogy a 14éves már-már felnőtt? Aki kiáll a jogaiért, értelmesen tud és mer reklamálni és kulturált levelet képes írni... hát hova fejlődik így a világ???

Marr 2009.11.17. 16:47:08

15 évesen nekem is motozták meg ismerősöm CBA-ban, mert "lopott". Aztán mikor nem találtak nála semmit, ami a boltból lehetett volna, hozzá se szóltak többet.

efhábé 2009.11.17. 17:10:58

@Xanaxx: És konkrétan mi a ferdítés?
Nem hangzott el az apád fasza?

A gyerek megkérdezte, tök mindegy, milyen stílusban.
Az eladó hazudott neki, tök mindegy, milyen stílusban.

Felhívatták a gyerekkel a fornettit, napnál is világosabbá vált, hogy hazudott az eladó, gyereket kibaszatták a biztonsági őrrel.

Az összes többi lényegtelen és teljesen mindegy, hogy elhangzott-e az olajbogyó, sült sajt kombó, meg a faszozás.

A fenti sor a lényeg, nem a stílus, meg hogy mi látszik a kamerán.

Xanaxx 2009.11.17. 17:33:08

@efhábé: Bent is megnézhette volna, hogy mit vesz meg... pl az üvegen át, ami mögött a cucc volt... max 10cm ről meg lehet "csodálni" azt a szennyet... de... ha nagyon érdekelte volna megnézhette volna még a boltban...

Nem tette... így járt... én alapból jó fej vagyok a vevőkkel :) de ha nekem egy ilyen indokkal vissza jönne valaki, akár milyen jó fej is vagyok... megmutatnám neki a kis papírkát a kassza mellett, tudod, azt a pénztártól való távozásosat :) aztán szépen kikísérném a boltból... jahm... és a panaszkönyvet mellesleg azért nem kapta meg, mert (elméletileg... én ehhez nem értek, csak mondták, h 18 éven aluli nem írhat bele...

mellesleg... én leszarom mi történt... utálom az a műszakot, csak jót kacagtam rajtuk :) nem akarom őket védeni, tudom mire képesek... de sajnos azt is tudom, hogy a sulisok miket csinálnak bent néha :) szal hajrá, felőlem ki is készíthetitek őket :) csak ne akkor próbálkozzatok, mikor én vagyok bent, köszi :)

átlátó 2009.11.17. 17:45:27

István, én személy szerint köszönöm, hogy érdekeidet a köz érdekében érvényesítetted. :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 17:48:25

@átlátó: És mit ért el vele?! Egy nagy lófaszt. Ha meg a kopszt majd megkérdezi, hogy miért villog rá, és miért megy a seggébe a mögötte lévő autóval, akkor mit fogsz neki kösznöni, ha egyáltalán túléli?! Szerencsétlent a következő alkalommal még jól fejbe is qrják. :D

Észre kellene venni, hogy ez már rosszabb, mint a balkán. Ehhez képest a balkáni Görögország egy buddhista békeparadicsom.

gójgómitic 2009.11.17. 18:04:54

Mint ex-vega,csak szólok,h nem mindig látszik ám,h miben van hús miben nincs.Főleg az ilyen pizzás cuccokon nem.Lehet,h apró hús foszlányok vannak benne,de ha régóta vega vagy,rögtön érzed,h valami nem stimmel.
Igen,előre látónak kell lenni.
Én is mindig megkérdeztem,ha valamiben nem voltam biztos.
És ez a gyerek elmondása szerint megkérdezte.
Kibaszott dühitő tud lenni az amikor kint vagy és az első harapásnál rá jössz,h ezt beszoptad.
Konkrétan én igy nem jártam,h megkérdeztem és kint derült ki-úgy igen,h basztam tájékozódni és kint szoptam-de én is visza mentem volna.
Szerintem mindenki szereti tudni,h mit vesz a pénzén.Ki volt írva,h mit tartalmaz?Nem.Meg kérdezte (Ő elmondása szerint)?Meg.Akkor ez a vevő megtévesztése.
A barátom kint irországban lakik.Lemezboltban a bakelitbe belehallgat (ami tudjuk,h minden hallgatásnál romlik).Tetszik,fizet.Aztán otthon rájönn,h még se tetszik.Szó nélkül visszaadják a pénzét.

Trójai 2009.11.17. 18:10:13

@Xanaxx: Na én azt nem értem, hogyha a többség olyan amilyen. (oké) Akkor miért kell nembunkókkal bukózni? Merthogy a többi az? Sajnálatos amúgy, amiket mesélsz a bunkó fiatalokról, de ez a sárc mit tehet arról, h veled többször bunkók voltak más tinik? Meg amúgy sem muszáj ott dolgozni végtelenségig, lehet levelezőn vagy estin továbbtanulni...
Én az első kommentemben leírtam, h nem tudom van e a posztban csúsztatás, de ha így volt ahogy le van írva, akkor elég gáz a dolog, és helyesen tette a srác amit tett.

Szóval van pár kérdésem ha nem haragszol, mert nem értek pár dolgot:

1.Nektek nem kell árusimeretet tanulni? Nemkéne tudni a hentespultban dolgozónak, hogy melyik milyen hús, a sajtpultban (ha van ilyen) dolgozónak, hogy melyik milyen sajt, és hogyan kell őket csomagolni, darabolni, stb.
A fornettispultban dolgozónak azt, hogy melyik fornetti mit tartalmaz?
Nem ezt hívják úgy, hogy árusimeret?

2. Nagy erőfeszítés lett volna a pultoshölgynek utánanéznie a dolognak, ha nem tudja? Akkor mondjon egy "nem tudom"-ot, minthogy hazudozzon, hogy ebben nincs hús..

3. Nem gondolod, hogy egy boltban tudni kéne az eladóknak, hogy mit árulnak? Mert sztem nem a srácnak kellett volna felhívnia a fornettist, hanem az üzletben valakinek...És akkor megtudják ők is a nagy rejtély, tehát ha legközelebb lesz ilyen kérdés vevők részéről, tudnak rá válaszolni.

4. Most nem azért, de miért kell hülyén kimagyarázni, hogy az olivabogyó, égett sajt, meg szója, meg faszom? Most nem lehetett volna visszavenni azt a kemény 200-300 ft-os terméket? Hogy akkor jóvan kisöreg, válasszál egy másikat. Mert ez a dolog végülis az eladó tájékozatlanságából fakadt, tehát az üzlet hibája, nem a vevőé.

5. Szerinted ez így oké, hogy ilyen taplók voltak velük. Annyival letudod, hogy jaj hát istenem rossz műszakot fogtak ki?

Szerinted ez a viselkedés normális egy üzletben, a _vevőkkel_ ?

Mert szerintem nem.
Akkor sem ha a vevő 14 éves, vagy akkor sem ha a vevő bunkó.

Attól még nem kell 3 felnőttnek együtt bunkóznia egy 14 évessel. Pl most feltétlenül szükségszerű volt azt emlegetni, hogy "te még sosem főztél otthon, ezért nem tudod milyen az égett sajt?" Milyen válasz ez bazmeg?

6. Ha ok nélkül parasztok velem, én sem lennék kezesbárány, főleg ha miután bebizonyítottam az igazamat, ki akarnak dobatni a bizt. őrrel. Azt már ne is említsem, hogy aki igazságtalanul megvádolt volna engem lopással bárhol, annak a hajat is leordítom a fejéről. De sztem minden jóérzésű önérzetes ember így van ezzel tudod.

Szóval tök megértem, ha esetleg vita, vagy szóváltás alakult ki, és a srácok is taplók voltak. Én sem tűrtem volna iylen megjegyzéseket szó nélkül.

7. Az egészből az jön le, hogy csak azért nem volt a vevőknek igaza, mert még 14 évesek voltak. Miért voltak velük bunkók a kollégáid? Csak nem azért, mert 14 évesek voltak? Vagy a felnőtt vevőkkel is ilyen taplók? Mert ha a válasz igen, akkor az nagyobb szégyen, mint ez az egész sztori.

8. Sztem nem álszentek a gyerekek, meg nem játtszák a sértődöttet, egyszerűen kiállnak az igazukért. Persze mindenki szívja a fogát így utólag, hogy nem vették emberszámba a 14 évest.

De ha már neked vannak iylen belső infóid, hogy a sárcok sem voltak szentek, akkor várunk részleteket az ügyben! Na mit csináltak? Mesélj!

Amúgy most hogy leszánalmasoztad a posztolót és a haverjait, csak azt bizonyítottad be, hogy te is pont olyan tapló vagy mint a kedves kollégáid. :)
Így már méginkább hihető az egész sztori.

Grat! :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 18:17:58

@Trojai: "Hülye" vagy, azt várod egy paraszttól, hogy tudja mi az az olívabogyó, amikor még életében nem látott LOLLER?! Egyébként sztem ez egy betanított munka, ne várj tőlük sokat, egy péknek, cukrásznak, szakácsnak, autószerelőnek stb, már kell áruismerettel rendelkeznie, de azok már szakmunkások. Mindenkit arra kell használni, amire való. Egy CBA-s betanított munkás is lehet jó ember, sőt, de ne várjuk már el tőle, hogy ő legyen az, aki beszámol a biokémiai ismereteiről.

barátsággal

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.11.17. 18:19:35

Abban a CBA-ban az öcsémet és egy haverját is terrorizálták, mert állítólag lopott. Pedig kurvára nem.

HattoriHanzo 2009.11.17. 18:20:16

@Trojai: Persze a bunkóság alól ez nem ment fel senkit. Európában a betanított munkások meg vannak nevelve, ott ilyen elő nem fordulhat. De ezért mondom, viselkedj úgy, ahogy az ország normái diktálják. Tehát Mo-n ne kérdezz. Vagyis, ahogy nagy tiszteletben álló barátom mondta (akinek korábban én sem adtam igazat, ma már igen). "Az utcán előbb üss, aztán kérdezz" :)

Xanaxx 2009.11.17. 18:25:20

@Trojai: Véletlen volt... (gondolom)... elbaszták, ez van... oké, visszajött... (ami alapból értelmetlen, mert minek, mikor azzal már elméletben nem kezdhet semmit)
Oké, bunkók voltak vele... lelkébe tiportak, trágár szavakat hallot... stb... persze, de mikor üvöltözve b+oznak a boltban az nem baj... engem egyedül az zavar, hogy kemény 249Ft on ekkora belhét csapott, jöjjön oda hozzám, kifizetem neki, de ezen rinyálni, számomra ez a szánalmas... ha neki 250Ft sok, akkor ne zabáljon a fornettiben... oké, megkérdezte, de csak így (egymás közt) megsúgom, hogy az ott dolgozó kb 30 emberből jó, ha 4-5 ért is ahhoz, amit csinál... Míg ez a vezetőséget nem zavarja, addig sajnos nem lehet vele mit kezdeni :(

Érdekes, nekem még sosem hoztak vissza semmit, sőt, a legtöbb vevő akinek valaha is segítettem, bármikor szívesen jön hozzám újra, ha bármi gondja/baja van :)

Trójai 2009.11.17. 18:28:24

@HattoriHanzo: Nem vártam el semmilyen "paraszttól" hogy tudja mi az az olivabogyó. Mindössze sztem tisztességtelen hülyére venni egy gyereket, csak azért, mert gyerek. És olivának, égett sajtnak, szójának, gombának magyarázva ki a húst, amikor azt mondták, hogy NINCS benne hús, és mégis van.

Amúgy elég komoly vizsgákat kell tenniük én úgy tudom. Szóval kéne rendelkezniük árusimerettel, de persze szarnak a melóba bele, meg inkább a bizt. őrrel flörtölgetnek, minthogy normálisan dolgozzanak.

Amúgy a biokémiának mi köze ahhoz, hogy van e valamiben hús?
Nem E 134, nem vegyület vagy molekula képletét kérdezték tőle, nem szinezéket, ízfokozót, álományjavítót. Csak egy szimpla dolgot: HÚS. A hús az már hús többszáz éve.

Ne mondd már, hogy a hús az olyan bonyolult egy összetevő, hogy ahhoz biokémikusnak kell lenni. :)

De nem is ez volt a probléma sztem. Leegyszerűsítem a dolgot:
-Legyewnszives, megmondaná kérem, van ebben valami hús?

-"A" válasz: Igen.
-"B" válasz: Nem.
-"C" válasz: Nem tudom.

Vegyük C választ, ami ténylegesen volt:

- Hogyhogy nem tudja?

- "A" válasz: Úgyhogy nem tudom, ne haragudj. Vegyél sajtos tekercset, abban biztos nincs hús. Most sült ki, friss, finom, nekem is kedvencem. NA?

-"B" válasz: Úgyhogy nem tudom kisfiam, menjél vissza játszani, múltkor is loptatok a haverjaiddal. Minek zavarsz, egyáltalán?

Na, érted. :)

Trójai 2009.11.17. 18:30:35

@HattoriHanzo: Azaz a C válasz volt ténylegesen, mert nem tudta az eladó, de azt hazudta, hogy nincs. Csakhogy lepattintsa a srác kérdezősködését.

Mert ha megmondja, hogy nem tudom, akkor talán nem vásárol semmit a srác.

hát tisztességes ez kéremszépen?

Vevő megtévesztése.
:)

Akkor is ha piti dolog.

Xanaxx 2009.11.17. 18:38:32

@Trojai: "De ha már neked vannak iylen belső infóid, hogy a sárcok sem voltak szentek, akkor várunk részleteket az ügyben! Na mit csináltak? Mesélj!"

Ha nagyon akarod, akkor amennyire tudok utánajárok holnap a dolognak :)Ma csak mindenféle foszlányokat kaptam el a sztoriból bent, de most már komolyabban is elkezdett érdekelni :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 18:43:03

@Xanaxx: @Trojai: Azt gondolom, hogy iagazd van, de szerintem kettőn áll a vásár. És Xanaxxal is tökéletesen egyet lehet érteni mindenben. Egyébként én is szoktam fizetni az előttem problémázónak, h továbbmenjen, oldjuk meg a problémát minél hamarabb és akkor mindenki boldog - és ált el is fogadják. De, mégegyszer mondom, nem Európában élsz, Mo-n ált nincs tolerancia, az emebrek frusztráltak és másokon élik ki magukat - ami a frusztráció természetes velejárója.

HattoriHanzo 2009.11.17. 18:44:34

@Xanaxx: Tudtam én, h a gyerek is bunkesz volt, annyira tudható volt. Én is szoktam a problémázóknak fizetni (a pénztárnál a sorban előttem állónak), csak menjenek el minél hamarabb.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 18:45:25

@Xanaxx: kivánom neked hogy te vagy a gyermekednek legyen olyan betegsége hogy problémája legyen bizonyos élelmiszerrel és átba@k akkor verd magad hogy leszarod! kösz és bocsi.
Sajnos ezt hoztad ki belőlem ahogy eladóként hozzáálsz a dologhoz.Nekem a gombára van allergiám tudom miaz,ha teis megtudod nem szarod le a vevőt akinek ilyen nyüge van!

Trójai 2009.11.17. 18:47:03

@Xanaxx:
1. "Oké, bunkók voltak vele... lelkébe tiportak, trágár szavakat hallot... stb..."

Nekem egyáltalán nem oké. Akkor se legyenek bunkók a vevővel, ha a vevő bunkó, vagy idegesítő.

Főleg akkor ne, ha IGAZA van.
Érted?

Ne legyenek bunkók, se 14 évessel, se amúgy, senkivel. Mert ne tartozik a munkaköri leírásukba bunkózni a vevővel.
Ellenben kiszolgálni és idvariasan lereagálni a panaszokat, annál inkább

2. "engem egyedül az zavar, hogy kemény 249Ft on ekkora belhét csapott, jöjjön oda hozzám, kifizetem neki, de ezen rinyálni, számomra ez a szánalmas... ha neki 250Ft sok, akkor ne zabáljon a fornettiben..."

Ha az a gondod, hogy a srác 250 Ft-on rinyált. Most akkor a te főnököd miért rinyált 250 Ft-on??
Vagy egy multicégnek kevésbé fáj a 250 ft, mint egy diáknak? Ne röhögtess.
Amúgy sem a főnököd fizetéséből jött volna le.

És az a baj, hogy még mindig nem érted. Nem az árral volt a gond. Nem a tétel számít, akkor is ha pitiáner. Hanem az elbánás, ami tisztességtelen volt, írtam fentebb, hottarihanzonak írtam.

Itt az számít, hogy neki volt igaza, nem pedig a 250 ft. Mégpedig mert a kollégád FÉLRETÁJÉKOZTATTA.

Vagy te megvennél egy szalámis/majonézes/mustáros szendvicset, ha utálod a szalámit/majonézt/mustárt? De csak azért vetted meg, mert félretájékoztattak. Akkor mit csinálsz, kibaszod szó nélkül a kukába, és veszel másikat? És ha az sem lesz jó, mert annál is átbasztak?
Gondolkozzál már.

3. Az utolsó mondat külön tetszik : "ha neki 250Ft sok, akkor ne zabáljon a fornettiben..."

Hányinger vagy komolyan mondom. TE hogy veszed a bátorságot, hogy bárkiről így beszélj? Vagy téged nem sértene, ha rólad beszélnének így, hogy "zabál"?
Te zabálni szoktál? Mert attól még más nem biztos, hogy igen. :)

És mi van, ha telne rá neki, de csak épp annyi pénzt hozott magával aznap, véletlen és akkor éhen maradt volna egész napra? Vagy te annyira el voltál eresztve lével tinikorodban?

Mert sztem a 250 ft nem nagy pénz egy kajáért, szal ne mondd, hogy "ne zabáljon fornettit, akinek nem telik rá."
Meg miért ne zabálhatna? Az zabál fornettit, aki akar, abból lesz a profit, minél többen zabálnak fornettit, a profitból meg a te fizetésed lesz te agytröszt. :/

4. A hibát itt a kedves pultoslány csinálta, mert nem volt őszinte.
A hibát meg a kedves cég alkalmazottja követte el, tehát a srácnak volt igaza, járt volna egy árucsere, vagy áruvisszavétel.

5. "hogy az ott dolgozó kb 30 emberből jó, ha 4-5 ért is ahhoz, amit csinál... Míg ez a vezetőséget nem zavarja, addig sajnos nem lehet vele mit kezdeni :("

Hát éppen ezzel van a probléma/problémánk. És ez a poszt sem született volna meg, az eset sem történt volna meg, ha a drága pultos csaj tudja hogy van e abban a kva pizzában hús vagy sem. (hány fornettis termék is van? nem lehet olyan sok, hogy ne lehessen megtanulni, h melyikben mi van)

És ehhez még hozzáértés sem kell, csak alapvető IQ, na meg szorgalom, merta lusta az nem tanulgat semmit.

EZ a gond, hogy olyanok dolgoznak a szolálgatóiparban, eladóként, akiknek lövésük nincs hogyan kéne csinálni...és leszarják a kedves vevőt.

Mi több, még felháborítónak találják, hogy a vevő náluk mer zabálni.

Jagger95 2009.11.17. 18:47:43

Kedves mindenki:
én István évfolyam társa vagyok és ezt igen is egy 14-éves (korombeli) srác írta!

és transzlator: ne haragudj, hogy egy 14 éves "kisköcsög" letegez de, úgy érzem, hogy egy olyan unintelligens ember mint te nem érdemli meg a magázás kiváltságait.

Egy gyereknek legyen akár hány éves miért kéne elviselnie a felnőtt (ez esetben) "apázását"? Hogy jön ő ehhez (???) Gondolom, sokat szekíroztak a felnőttek, hogy ilyen "gyerekgyűlölő" lettél.

Akik az AKG-t "szidták" azok tudják, hogy egyáltalán hol van vagy mi ez az iskola (???) vagy csak "anyáztok" és tök mindegy, hogy kit, mit és miért???

gójgómitic 2009.11.17. 18:48:54

Csak az ex főnökömet idézem (kertépítőként izzadtam nála és viszonylag egész jó bérért):aki x pénzért nem dolgozik jól,az többért se fog.
Beszéltük a kollégámmal,h ez a melo igazábol ennyit meg ennyit érne,de hozzátettük,ha megkapnánk,akkor se dolgoznék intezíveben neki.
Aki alapból kedves,az kedves lesz sok vagy kevés pénzért is.
Aki meg egy goromba,az milliókért se változik meg.Legfeljebb eljátsza,de akkor is sugározni fog belőle.
Nézétek meg az ápolónőket.Szarér-hugyér dolgoznak.Van aki már a jelenlétével,kedveségével könyít a betegségeden,van aki látványátol csak még betegebb leszel.

Xanaxx 2009.11.17. 18:53:04

@tenkes kapitánya: ha nekem vagy a gyerekemnek ilyen baja lenne... eszembe nem jutna gyors kajáldában zabálni, vagy bármilyen műkaját megenni/megetetni vele (pl fornetti)... itt kezdődik a baj... és nem... nem a gyerek ellen vagyok... tudom én, hogy az a bizonyos fornettis sem százas... de megvette, kifizette... ez van... ha minden ilyenért ennyit fog rinyálni... kurva szar felnőtt kora lesz ám :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 18:58:11

@Trojai: Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is, hogy itt mindenki mindenkit feljelentgessen egy kibaszott 200Ft-s ótvar szar pizza miatt. Tudod mi a baj a magyarokkal (ebben az esetben mindkét félle), hogy minden picsányi problémát ezerszeresen reagálnak túl. Mindenki ugrál a nemlétező jogaiért, a normákat meg meg előtt ő sem tartja be, ergo ugyanakkora marha, mint akit utána kíván a halálba. Ez azért van mert Mo-n mindenki mindenki ellenfélre tekint, senki nem egy egészséges társadalomban gondolkodik.

Másik, csak egy példa. Nyugaton élek és itt is van infulenza, sőt a magyar média (vicc/megélhetési média) szerint pont onnan ahol lakom. De itt szinte senki nem oltatja be magát, mert itt az orvosok azt mondják fölösleges, mert mutálódik, és egyébként is, ez eddig minden évben szokott lenni, csak most vki valamiért jobban odafigyelnek rá. Itt leszarják és röhögnek rajta.

Mo-n mindez hogy jött le?!: Egy éve mást sem hallok ottohról, mintogy sírva vinnyog és sokkolja a magyar embereket a nemlétező és nemhiteles magyar média, h azonnak oltassák be magukat, és hogy már csak pár darab ampulla vakcina van, mert ha ma nem akkor holnap már késő és meghal a fél ország. Egyszerűen hihetetlen ez az ország.

Ha meg tényleg eksön lenne, agrasszió, kopaszok, bodzaszedők ütik egymást, cigányok szétrabolják az országot, fenygetnek boldog-boldogtalant, akkor meg mi van?! Semmi. Itt, ha valaki rosszul néz a másika és nem köszön nagyon szépen jó napot, már viszik is el a rendőrök a gyorsított bíróság egy nap alatt elítéli és pár hónapra! börtön (bárkit bevisznek bárkit). Itt legalább 5 embernek kell mást mondania, mint a rendőr, ha azt akarják, h egyáltalán higyjenek annak, aki mást mond mint a rendőr, és még akkor sem foglalkoznak az emebrrek. Mert itt a rendőr szava törvény.

Otthon mi van?! Ha a rendőrt megütik, elnézést kell kérnie, ha lelő egy fegyveres rablót és nem lábfejen lövi, hanem vállon vagy akárhol, leültetik a rendőrt... Ha az utcán őrjöngenek az emberek, akkor a rendőr nem léphet fel, mert mert. Vagy itt vannak a bodzaszedők, terrorizálják a falvakat. Ha meg vki bántja őket rögtön holokausztot kíáltanak. És ami durvább, a törvény őket védi meg a hatóságokkal szemben. Egyszerűen hihetetlen milyen anarchia folyik ebben az országban...

Hozzászólás © 2009.11.17. 18:59:14

Xanaxx 2009.11.17. 18:53:04
"ha nekem vagy a gyerekemnek ilyen baja lenne... eszembe nem jutna gyors kajáldában zabálni, vagy bármilyen műkaját megenni/megetetni vele (pl fornetti)..."
Ez még mindenféle baj nélkül is megfontolandó.

"de megvette, kifizette... ez van..."
Ez meg a katasztrófális hozzáállás. Hogy lehet így kereskedelmi üzletben dolgozni?

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:01:41

@tenkes kapitánya: ugye te sem gondolod komolyan, h itt erről volt szó. Nem akarom védeni Xanaxot, mert qrvára nincs rászorulva és semmi közünk egymáshoz, de eddi tök normális segítőkész volt, és ő is elítéli a történteket. Te viszont egy bunkó vagy, ha képes vagy egy embernek olyat kívánni, hogy legyen beteg a gyereke. Ez a legutolsó féreg kijelentés volt, nincs annál rosszabb, ha beteg egy gyerek.

Trójai 2009.11.17. 19:03:49

@HattoriHanzo: hát feljelenteni az túlzás egy pizzaszeletért, de nem is erről volt szó. Csak a panaszkönyvet akarták elkérni...az azért messze van egy tárgyalástól. :)

Az igaz, h túlreagálták a srácok, de az eladók is ennyi erővel, mert 3 felnőtt mászott bele pár 14éves arcába, meg oltogatták a srácokat.
Ezt most így hogy? Vagy ha nem felnőtt, nem is jár ki neki az alapvető tisztelet? Én ezen vagyok fennakadva. Hogy akivel megteheti, azzal mindenki bunkó. A vele egyenrangúval, vagy tőle magasabb rangúval meg bűbájosan udvarias.

Amúgy a többi dolog amit írtál igaz, meg jogos, én sem Mo-on élek, itt ha nem is röhögnek az influenzán, de nincs akkora pánik mint Mo-on.

A kokcaköveket felszedő "forradalmárok" kal meg sztem az otthoniaknak is kivan a töke. :)

A társadalmi és egyéb problémákba azért ne mejnük bele, mert akkora kommenthalmaz kerekedik belőle, hogy na. :) Amúgy igazat írtál, csak kicsit megszaladt a dolog, nem vág ide minden része. (de nem baj amúgy)

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:04:02

@Hozzászólás ©: Egyszerűen hihetetlen, h nem látod át, h itt nem ez a lényeg. Igen, faszok voltak, igen, van köztük bunkó, igen igazad van, igen én is veled értek egyet, ez nem rendszer. De nem gondolod h ez a gyerek sem tiszta. Már ha csak a bazdmegezésről beszélünk, de gondolom anál többet is mondott. Ki az a barom aki 200Ft miatt ugrál??? És vega létére szarfos gyorskaját zabál? Nem is vega, sztem

Jagger95 2009.11.17. 19:04:52

István alergiás a húsra... ha húst eszik: bedagad a nyaka, légzési problémák lápnek fel és hány...

Trójai 2009.11.17. 19:05:58

@tenkes kapitánya: azért légyszives mutassál már húsallergiást.

Mert mogyoró allergia, meg lisztérzékenység, meg anyámkínja azok vannak.

De a hús? Arra azért még nem sokan lettek allergiások hálistennek. (nehéz telenyomni szarsággal meg nehezebb génkezelni is, mint a növényeket)

Trójai 2009.11.17. 19:14:38

@HattoriHanzo: "És vega létére szarfos gyorskaját zabál? Nem is vega, sztem"

Hát ehhez annyit fűznék hozzá, csakazért, h megvilágítsam a másik oldalát isa dolognak, h nemrég (2-3 éve) dolgoztam olyan helyen, ahol az egyetlen kaja közel s távol a fornettis volt.

Volt persze rendes étkezde is, de tudod kinek volt ideje 20-30 percet nyugodt evésre szánni és rendes kaját enni, kényelmesen megebédelni? Marad a bekapok valamit verzió.

Persze volt elviekben 1 órás ebédszünet, de ha kivetted, akkor meg stresszeltek, hogy miért nem vagy még kész a melóddal? Aztán maradhattál volna benn még 1 órával többet túlórázni, amit már senki sem akart, mert amúgyis mindig túlóráztunk. Akkoriban örültem, h aludni van időm, és ilyen szarokat volt időm csak enni.

Miért nem csináltam magamnak otthon szendvicset? Mert rendszeresn 8-9-10 -kor estem haza, akkor meg már a legtöbb bolt zárva hazafele.

Meg különben ha sokáig maradtál benn: étkező bezárt du 3-kor, büfé 4-kor, de már 3 órakor is elvétve találtál még a büfében kaját. Na most benn kell maradni 5-ig, 6-ig, 7-ig mit eszel?

Meg ha nem is vagy éhes, egyfolytában ott bassza az orrod és az ízlelőbimbóid az a fornettis kolbászillat. Vagy lekvárillat. Vagy pizzaillat.

Szóval ebédre fornetti, vacsorára fornetti.
Mondjuk amíg ezt a szemetet ettem, híztam is jócskán, de abbahagytam és leadtam.

Xanaxx 2009.11.17. 19:15:54

@Trojai: Persze... az eladók is túlreagálták... túl? kurvára túl... a Bizti őr egy tahó f*sz, aki tény, hogy vagy csak a 16 alatti vagy 70 fölötti korosztálynak mer beszólni... erre nem tudok mit mondani... sajnos... ez tény...

Legjobb bizonyíték arra, hogy "ott" a többség bunkó... (mmint a másik műszakban) hogy több vevő is volt már aki elkérte a beosztásunkat, hogy nehogy akkor jöjjön be mikor ők vannak :)

De akárki akármit mond, akkor is lemerem fogadni, hogy a srác is többet tud a jogairól, mint a kötelességeiről :) és ez nem is baj... annyi idősen én is olyan voltam, ha nem olyanabb :)
itt azt kell felfogni, hogy át lett baszva... tökmind1, h szándékosan-e vagy nem... ez csúnya dolog volt... (én személy szerint elzárkóznék a dologtól) de így járt... ez van... ha kell, reggel bejön és oda adom neki azt a 250 ft ot... komolyan... mert lassan már én érzem magam kínosan... mert az emberek 90%-a általánosít... nagyon :)

A panaszkönyvről meg annyit, h nemtom mennyire igaz, de bent azzal védekeztek, h 18 év alatt nem írhat bele senki.

Jagger95 2009.11.17. 19:19:03

Nem a 200Ft-ja után ugrál, csak nem akart rohamot kapni, ugye elnézed neki h el akarta kerülni ezt a szituációt és szerintem jogos h kiakadt, mert átverték.
Ez a baj, ha átvernek valakit az miért hunyászkodjon meg? Ezek szerint egy 14 évesben több a kurázsi, mint egy felnőttben?! (szégyen)

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:25:47

@Trojai: A te storyd egy egészen már aspektus, megjegyzem én is voltam hasonló esetben, de én csak 1-2 szer ettem szart, mert hízlal. Inkább 2 alma, mint egy ilyen szénhidrát bomba. De ezek a srácok iskolások voltak, és volt idejük.

Azt meg csak nagyon nagyon halkan említem meg, hogy én napi "2 csirkét" ettem meg egészben, mert versenysportoló voltam és nem az a nyüzüge típus, anyámnak/apámnak mégis mindig volt annyi ideje, hogy elemózsiát csomagoljanak. Nekem is voltak beteg osztálytársaim, de nekik is tudott a mamájuk mindig gyümölcsöt, zöldéséget csomagolni. eszünkbe nem jutott ilyen borzamlas szarokat megvenni. 14 évesen meg aztán csak pislogtam a világra és a karácsonmyfa fényét napokig tudtam nézni, bazmegelni, meg hőbörögni ááááá, azt sem tudtam mi az.

Xanaxx 2009.11.17. 19:26:58

@Jagger95: nem... nem ezt mondtam... átbaszták, megvette, sajnos... ez van... de bocsi, h ezzel a sablonnal jövök... "A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el" ergo, én is akár milyen segítőkész vagyok, nem tudtam volna mit kezdeni vele, max normálisan küldöm ki a boltból... vagy megvettem volna tőle, mert én személyszerint imádom a Görög Pontinót :) de mást ha meg szakad az ember sem lehet tenni... sajnos... legalábbis itt nem... illetve én nem tudok róla :(

tenkes kapitánya 2009.11.17. 19:27:48

@Xanaxx: a válaszodat elfogadom,de engfem a kolégád hozzáállása iritál:(neki mint eladónak kötelessége lett volna reálisan tájékoztatni a fiut.Ez nem pénz kérdése mert nem vagyok megfizetve,ha én lennék a főnöke kidobnám.Nekemis volt élelmiszer boltom családi alaponez a magatartás megbocsájthatatlan!Egyébbként meg jogszabályis van rá ugye teis tudod,hogy az összetevőkről csak pontosan lehet tájékoztatni ezt nem fogadja el a fogy védő bácsi hogy kevés a fiozu!

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:29:06

@Jagger95: "Ezek szerint egy 14 évesben több a kurázsi, mint egy felnőttben?! (szégyen)" ez marhaság

Xanaxx 2009.11.17. 19:31:23

@tenkes kapitánya: A "kollégám" mármint ha egyre gondolunk az bent mindenkit irritál... az a tipikus gyökér, aki mindenkit lenéz és még "bent" sincs senkihez egy normális szava sem... ez van... ezt a vezetőség is tudja... többen már csak miatta léptek ki... de valamiért nem tesznek ellene semmit... :(

Hozzászólás © 2009.11.17. 19:33:45

@Trojai: "...És vega létére szarfos gyorskaját zabál? Nem is vega, sztem ..."

Ebben mondjuk van valami. Én nem szánnám rá magam hogy megkóstoljam. Főleg azután hogy láttam mit tartalmaz (itt a lista: Petronius 2009.11.17. 12:42:49).

tenkes kapitánya 2009.11.17. 19:35:43

MOST egyetértünk! erre akartam kilyukadni mert itt sokminden elhangzott ami mellékes volt a tárgytólaz illető kolléga átbaszta a gyereket ezért valakinek el kellene vinni a balhét ,ha nem akkor nem kell csodálkozni ha a becsületes eladót is leszólják illetvebelekerül az általánositásba.

Xanaxx 2009.11.17. 19:37:53

@tenkes kapitánya: jó, de ha a becsületes eladót leszólják az általánosítás miatt, mert nem ismerik, akkor a becsületes eladó is hagy szólja le a "sértettet" ugyanezen okból... jogos? az :)

Mellesleg az előző kommentemet nem a Fornettit eladó kiscsajra értettem, az csak szimplán idióta és elbaszta, hanem arra a bizonyos agresszív helyettesre :)

Jagger95 2009.11.17. 19:39:17

Miért lenne marhaság??? A ti alapelvetek ha kifizette akkor megszopta nem??? Magyarúl te nem mennél vissza reklamálni, hogy nem azt kaptad amiért fizettél... Ő pedig visszament... és várnék valami ondoklást... mert az "ez marhaság" kicsit szerény önmagában...

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:40:54

nah lépek, mielőtt vmi fórumozó feljelent illetéktelen szóhasználat miatt, és mert nem rendelkezem hivatalos észosztó igazolvánnyal . :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:42:49

@Jagger95: neeeeeeeeeeeeeeeeeem, wááááááááááááááááá :)

Xanaxx 2009.11.17. 19:43:10

@Jagger95: olvasgass a kasszák körül... nem írom le mégegyszer a mindegyiknél megtalálható szöveget... a cucc szavija nem járt le, garancia nincs rá... ergo mi a rákért cserélnénk ki? ha rajtam múlna, kicserélném szívesen... de ha ez a "szabály" akkor ez van... és minden boltban ez van, max van ahol megszegik.

Megvette, kifizette, onnantól kezdve az ő tulajdona... cserekereskedelmet meg nem folytatunk... ennél egyszerübben nem tudom leírni...

Jagger95 2009.11.17. 19:43:50

Nah ennyit az indoklásról... legalább eggyel kevesebb a márt azért is belekötök tipusból...

tenkes kapitánya 2009.11.17. 19:44:49

Tudod a szabály a vevőnek mindig igaza van!Ahogy elmondod és kiveszem a szavidból ottis érvényes a mondás hogy a fejétől.....a nal:)Amugy nekem a gombára van allergiám,ismerem az eladók hozzáállását mikor megkérdezem bizonyos gyanus élelmiszerek összetételét:

1 mi a fenét akar a köcsög bunkó,gondolja magában és szurkál a szemével
2.kedélyes csevel eladó és köztem,mondja kihagyom a gombát teszek bele ezt vagy azt és szinte baráti csevely lesz a vége,biztos hogy legközelebbis megyek oda.

kkkj (törölt) 2009.11.17. 19:44:50

Nemolvastam el az összes kommentet, de bele-bele olvasgattam. Nem arról van szó, hogy átverték. Abban a cba-ban folyamatosan kötekednek, lenéző hangnemben beszélnek az akg-s diákokkal, pedig a fél iskola odajár vásárolni gondolom nemkis összeget otthagyva. Egyszerüen már sok :)

Jagger95 2009.11.17. 19:45:20

Nem is azt kértem h vegyék visza csak nem értam h miért kell átbaszni és miért kell elküldeni az "apja faszára"...

kkkj (törölt) 2009.11.17. 19:47:35

Személy szerint velem a következő történt: fizettem a pultnál kb 400 ft értékben és egy ezressel fizettem mire az eladó kb elkezdett velem kiabálni, hogy mit képzelek magamrol, hogy én mocskos kis ujgazdak kölyök létemre elvisze ma tisztességes vásárlóktól az aprót. Namost erre én nemtudok mit mondani, mert ha esetleg megkérdezem emiatt miért is vagyok paraszt akkor énleszek a bunkó tizenéves :)

z@lán 2009.11.17. 19:47:46

de ő (SZERINTEM) nem vissza cseréltetni akarta, csak nem viselte h át baszták...

ennyi

am meg egy normális ((nyugat)) európai országban nem felháborodnának hanem bocsánatot kérnének, és jóvá is tennék, nem pedig kibasznák...
bár ott ilyen hazudozás elő se fordulna

szánalom...

z@lán 2009.11.17. 19:50:12

@kkkj: ez egy vicc... baaaazd...
1000 az nagy ? ? ? ez tiszta dili...
mondjuk 20.000-es.... de...
úristen

Xanaxx 2009.11.17. 19:51:32

@tenkes kapitánya: még jó, hogy én a kettes típus vagyok... max akkor nem ha 6 fele kell rohannom és egész nap idegeltek :) de akkor sem vagyok bunkó, max "átirányítom" a vevőt :)

Az a baj, hogy nálunk a kb 30 ból kb 15-20 simán az egyes típus... olyat is tudok aki egy ilyen kérdésért elküld a faszba... szó szerint... hallottam már, h elküldött vevőt... sajnos :(

Xanaxx 2009.11.17. 19:53:36

@Jagger95: ez monnyuk teljesen jogos... csak sajnos pont rossz emberbe futottál bele... :( ezzel nem tudok mit kezdeni... de figyu... ha délelőtt jössz, jöhetsz a héten, garantáltan délig nem lesznek bent :)

Xanaxx 2009.11.17. 19:54:35

Max a biztonsági őr... de az egy fasz... semmi köze a CBA hoz, csak kirendelték vagy mi... le kell szarni, nem tudunk mit kezdeni vele... :(

gójgómitic 2009.11.17. 19:54:45

Mivel az estnél nem voltam ott,igy beleszólni nem tudok.Láttam már tapló eladót és tapló vevőt is az életemben.Meg kedves segítőkész is.
De egy valamit tapaszataltam.14 év hús mentes étkezéssel a hátam mögött mondhatom,h UFO-nak nézik az embert,ha kimondja azt a szót,h vega vagy nem eszik húst.
Amit nekem a történet suggal(meg még egy csomó kommentből kiindulva láttom a helyzett nem változott) az az,h nem veszik komolyan,ha valaki nem eszik húst.Lehet a forrnetis csaj tudta,h van benne aprócska hús foszlány,de azt gondolta,h ez nem is hús (meg amúgy se hall bele).Tőlem mikor kimondtam,h nem eszek húst,egyből mi volt a visszakérdezés?Na mi?De ugye halat azt eszel?Igen van olyan vega,aki eszik halat,de én azt mondtam,h nem eszek húst,ami azt jelenti,h nem eszek semmilyen húst.Nem eszek állatott.És a hal is az.
Mo-n nincs kúlturája a vega életmódnak,igy a legtöbb ilyen "zabáló" nem áll másból,mint nem esz meg olyat amiben van hús.Hús mentes étkezés.
Mégegyszer elmondom,ha bizonyos ideig nem eszel húst (főleg ha megideoligzálod),akkor egy idő után még a szagátol is rosszúl leszel.
De ettől még nyomhatod a más egészségtelen ételeket.
Szóval aki ugy dönt vagy az élet hozza ugy neki,h nem eszik húst,az nem is akar még csak véletlen se enni.
De tudom,h ez egy vérbeli vércsének felfoghatatlan.
Az a baj,h sokótok képtelen más szemével is nézni a világot.Ami még nektek természetes az másnak lehet nem az.
Mivel a nagytöbbség a hús evést természetesnek fogadja el,igy hajlamos elbagatelizálni,lekezelni azt aki nem "természetesen" él.

Jagger95 2009.11.17. 19:55:58

köszi az infot :):)

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:56:50

@kkkj: Hú bazdmeg, ez tényleg durva. :DDD És nem mentél vissza 80db 5Ft-ossal?! :DDD Én simán megszopattam volna.

tenkes kapitánya 2009.11.17. 19:58:04

tudod itt délelöttis elhangoztak fizetések meg minden hasonló védekezésként,tudod a mentalitás a lényeg ha valaki kereskedő az próbálja lekezelni normálisan a dolgokat.Hidd el tőlünk nyugatra is vannak reklamáló vevők de ha igy elhajtotta volna őt az eladó az megnézhette volna magát másnap,vevőként a boltba mert nem kellett volna a pult belső oldalára állni.Tudod ott a profit a lényeg minden salllkng nélkül a vevőt nem elhajtani,becsalni hozzánk.

HattoriHanzo 2009.11.17. 19:58:45

@kkkj: Ugye megszopattad?! Ugye, remélem?!

Xanaxx 2009.11.17. 19:59:53

@tenkes kapitánya: én tudom... de sajnos sokan nem :( mind1, mára lépek... baszott korán kelek... hogy beérjek abba a szennybe :)

majd még tájékozódom holnap, hátha megtudok valamit, ha érdekel szívesen megosztom veletek :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:00:50

@tenkes kapitánya: És szerinted Mo nyugaton van? :D Remélem tisztában vagy vele, h nem és itt téged semmi nem véd meg, a törvény meg egyenesen ellen készült LOLLER

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:02:35

@Xanaxx: Jó éjszakát! Kiváncsi vagyok a fejleményekre énis.Kellemes napot!

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:02:42

@tenkes kapitánya: Bocs, h állandóan beleugatok a mondandódba, csak már kissé idegesítesz (bocs :), nézd el nekem. Szóval egy CBA-s betanított munkás mióta kereskedő.

Kikérem magamnak, a 3 diplomás, 5 nyelven beszélő kereskedő haverom nevében :D

Jagger95 2009.11.17. 20:05:28

"am meg egy normális ((nyugat)) EURÓPAI országban nem"
Szerintem mindenki tisztában van h hol van nyugat... (és hol MO...)

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:05:57

@HattoriHanzo: Sajnos nem:(tudom és pont azért irtam mert itt sok hozzászóló takarózott a fizuval és hasonlóvalerre irtam korábbanis,hogy itt mindenkinek magfyar fizuja van akár eladó akár vevő.Az meg iritál amikor bármely szaki azzal jön hogy amott jobban megvan fizetve az ő munkája,csak azt felejti el ,hogy akit megszivat az sincs megfizetve.

Jagger95 2009.11.17. 20:06:45

de lehet h nem mindenki :):)

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:09:26

azért tudok olyan hálózatot mondani ahol a betanitott munkást is kioktatja a főnöke hogyan kell viszonyulni a vevőhöz!És a lényeg ,hogy megis követelik tőle!Na ez a nemmindeggy!

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:09:31

@HattoriHanzo: visszamentem venni egy 100 forintos terméket, akkor ötezressel :) melőtt elővettem vna a pénztárcábol a pénzemet megkérdezte, hogy visszahoztad nekem az aprokat? mondtam nem erre elkezdett pofákat vágni :D

kiazelmeháborodott 2009.11.17. 20:10:25

ennek a sok köcsög pestinek úgylátom tényleg nincsen semmi dolga

jajjjj van benne hús,mert azt nem lovcsizom

böáff

z@lán 2009.11.17. 20:13:39

@kiazelmeháborodott: bazd meg meg fullad tőle ! ! ! ennyire sötét vagy ?
meg azt se tudod h hol játszódik a sztori ? ? ?

úúúú

ati27 2009.11.17. 20:14:57

Xanaxx.. Nem akarlak bántani.. Mi az hogy visszamen, és az értelmetlen? Hát pont ez az! "oké bunkók voltak.." Erre nincs mentség... "249 Ft.." Tudod senkinek sem a legyek hordják össze... Nem csak az a nagybetűs VEVŐ aki több 10 ezer forintot hagy a boltban... "ha neki 250 forint sok, akkor ne zabáljon fornettiben" Mert? Rögtön 1kg kell vennem minimum ezer forintér? Erre már csak azt tudom mondani, te sem vagy abban a 4-5 emberben aki ért hozzá..

Wazz:és az hogy a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.. Az még a komeinizmusból ittmaradt baromság.. Fogd már fell végre, hogy a csávót direkt baszták át.. Téjékoztatást kért, és átbaszták.. Akkor pedig jogos a reklamáció.. Ez nem az üvegtigris jelenet fogd már fel.. Ennyire nehéz? És te a kereskedelemben dolgozol, ha én lennék a főnököd, már holnap repülnél.. Amúgy öröm hazamenni évente egyszer kétszer.. Annyi bunkóságot tapasztalok, hogy hihetetlen.. Persze néha az ellenkezőjét is.. Pl nyáron borotvát akartam venni, bementem egy pennybe körülnézni, hát, hogy ott milyen szopatás volt.. Megérne egy posztot. Utána átmentem egy kis illatszer boltba, a csajjal kipakoltattam 4 féle borotvát, és mondtam meséljen róluk.. Melyik milyen satöbbi.. NAgyon kézséges volt, tájékozatott mindeféléről.. MAjd egy kicsit elbeszélgettünk. Persze, addig kiszolgálta a többi vevőt, és amikor volt ideje odajött és válaszolt a kérdéseimre. Természetesen ott vásároltam, és ezután már azon sem kaptam fel a vizet, hogy a másik boltban 100 Ft-al olcsobb volt ugyanaz..

Jagger95 2009.11.17. 20:18:06

ati27-nek igaza van mert tényleg átbaszták és nem eltévesztették... de az h "nagyban kacsingatott a bizt." örre ez mindenkinél kimarad????

gójgómitic 2009.11.17. 20:18:51

@kiazelmeháborodott: "ennek a sok köcsög pestinek úgylátom tényleg nincsen semmi dolga

jajjjj van benne hús,mert azt nem lovcsizom

böáff"

Na erről beszéltem.

z@lán 2009.11.17. 20:20:26

@gójgómitic: jah...
ez egy vicc...
feladom :p

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:22:57

Nemis azzal van a baj h átbaszták, hanem a hangnemmel ahogy beszéltek vele, mert ezt egy bolti alkalmazott nem engedheti meg magának azért mert a gyerek reklamált mert tudatosan átverték. De persze nyilván köcsög kis tizenéves, csak ők lehetnek a bunkók és őnekik nincsenek jogaik, ugye? Úristen.

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:23:40

@kiazelmeháborodott: hallod, te milyen nyelven beszélsz?!

]:Đ

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:28:35

@ati27: Lehet, h itt mindkét fél hibás volt. Nem gondolod?! Amúgy igazad van, csaj azt nem értem, j Xanaxot miért basztatja mindenki, amikor hasonlóan vélekedik és ahhoz képest, hogy egy CBA-ban dolgozik az itt kommentelők legalább 90%-ánál értelmesebben érvel és nem tűnik betanított munkásnak...

Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:30:38

@kiazelmeháborodott: persze ha mi "köcsög pestiek" egyszer, enyhe negativ jelzőként használjuk a vidékit, akkor mi már snob városiak vagyunk :)

z@lán 2009.11.17. 20:32:32

@kkkj: nah ja...
ezért nem is írtam... kellet volna :P

Jagger95 2009.11.17. 20:37:13

@HattoriHanzo: 110%-ban eggyet értek veled csak az a baj h az itt komentelők 90%-ka elképesztően ostoba... és mindig mindenki általánosít ettől már a f... is kivan...

gójgómitic 2009.11.17. 20:38:51

@HattoriHanzo:" Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Az már az ő baja,h fost eszik az otthonról hozott finomság helyet.De ez részlet kérdés,h mi volt az inditó ok.:)
Én annyit tudok-de azt tapasztaltam-,h ha bizonyos ideig nem eszel husit,akkor a tested nem akarja befogadni(ha ideolgiád van mögötte akkor pláne).Még a szagátol is összerándulsz.Én úgy döntöttem,h elég volt.Elkezdtem kivánni.Sose hittem,h igy van mikor mondták,h nagyon sok vega egy idő után elkezdi kivánni,de tényleg.Sok ismerősöm egykori vega is elmondja ezt.De hiába kivánom,nagyon sok mindent képtelen lennék megenni most is,olyat is amit azelőtt csak úgy tűrtem.
Szóval az részlet kérdés,h mi volt az indoka,h ilyet választ.

Jagger95 2009.11.17. 20:41:27

ezt talán Istvántól nem tőlünk kéne megkérdezned...

ati27 2009.11.17. 20:47:04

@HattoriHanzo:

Nem kivánom cseszegetni ok nélkül, de sajnos hülyeségeket ír.. Kérlek értelmezd már a mondatait.. pl újra: "Visszamenni értelmetlen?" Arra hivatkozva, hogy a pénztártól való távozás után... Ez akkor még oké lenne, ha a vevő hülyeséget csinálna.. Vagyis a lófaszt.. Itt pl van olyan hogy öpet köp, ez azt jelenit, hogy veszek vlamit a boltban, és azt 30 napig visszavihetem, és nem kell indokolni hogy miért.. Vagyis megfelelő indok az is, hogy nem tetszett a termék.. Na erre varjál gombot! De folytatom: "oké bunkók voltak.." Erre nincs mentség... "249 Ft-ért balhézni.." Tudod senkinek sem a legyek hordják össze... Nem csak az a nagybetűs VEVŐ aki több 10 ezer forintot hagy a boltban... "ha neki 250 forint sok, akkor ne zabáljon fornettiben" Primitív hozzáállás! Mert? Rögtön 1kg kell vennem minimum ezer forintér? Na ez csak pár példa, ezért.. Még ha valamennyire kiérzem belőle a jószándékot, mert igen (ezért nem is akarom bánatni) akkor is, mert ALAPJAIBAN tévesek a nézetei, indoklása.. Így már oké?

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:49:40

@gójgómitic: Amúgy tiszteletben tartom a vegákat, mert ez az ő életük, de a természetet nem lehet megerőszakolni, az természet utat tör magának, ha kell erővel. Mi mindenevőknek lettünk teremtve, és aként is fogunk elpusztulni. A szervezetünk erre rendezkedett be, a fogazatunk, az emésztésünk, hús nélkül megbetegszünk. Ez egy olyan tény, aminek az ellenkezőjét senkinek sem sikerült bebizonyítania. Csak a húsban van kreatin, olyan aminósavak, amik pótolhatatlanok, még a legújabb és legborzalmasabb szójafasírt sem ugyan az.

Persze nem mindengy, hogy mikor és mit. Én pl a sertést nem bírom megenni, mert számmra büdös és túl zsíros.

Nekem is vannak vega-barátaim, és van rálátásom a témára. Nem, senki nem allergiás rá. Vizsont azt látom, h a középkorú vega-haverjaim bőre szürke, szemük beesett, és mindannyian szinte kórosan soványak. És ismerek 70 éves vegát is. Épp a múlt héten panaszkodott nekem, hogy beteg, az orvos azt mondta, mert nem evett egész életében húst, meg tejterméket. Nagyon beteg. És "szegény" most kezdett el muszályból húst fogyasztani. Szóval ne dőljetek be ennek a vega-őrületnek. Sok salátát/gyümölcsöt meg tengeri cuccot kell enni. És nem lesz gond, a potenciával sem :D

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:52:24

@ati27: Ezt most miért nekem címezted?

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:53:53

@Jagger95: nekem is kivolt a faszom, le is léptem az országból :D

Jagger95 2009.11.17. 20:54:02

@HattoriHanzo:
H mondhatod h nincs alergia??? Akk csak puszta véletlen h ha húst eszik akk elkezdokádni, megduzzad a nyaka... STB

ati27 2009.11.17. 20:54:23

" Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Az eladónak nincs JOGA megkérdőjelezni a vevő döntését! Oksa? Alapaszabály kellene hogy legyen. Tehát ha én vega vagyok, (nem ) És valami műfűből készült fost rendelnék/vennék, ami károsabb mint egy jó adag szaftos steak, akkor sem.. Tanácsot is csak akkor adhat, ha VEVŐ megkérdezi. És ebbe az nem tartozik bele: Nézd itt a hülye kis taknyos vegagyerek, ez tuti abba az AKG suliba jár, namost jól megszopatjuk.. Jelentem az ÁTBASZÁS nem tartozik a korrekt vevőtájékoztatás körébe..

Jagger95 2009.11.17. 20:55:07

@HattoriHanzo: De az elöbbit megértem én is húzok a picsába éretségi után...

Jagger95 2009.11.17. 20:57:11

@ati27: Az elöbbiek szerint most is csak azt tom mondani h miért minket kérdezel és miért nem Istvánt??? uhh

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:58:16

@Jagger95: csak bíztatni tudlak ebben kedves barátom. :) Csak egyre figylej nagyon, de arra nagyon: hogy az adott ország nyelvét perfektül tudjad, különben nehéz évek várnak rád :), főleg a mai krízisben.

gójgómitic 2009.11.17. 21:00:29

@HattoriHanzo: Ezzel csak az a baj,h én Pszoriázisban (pikelysömör) szenvedek és ott nem tanácsos a hús evés.És amióta újra eszem (aug),több új kiütés is lett rajtam.Tegnap bevirsliztem és most ,h kint voltam a fürdőszobában észre vettem két újabbat.Nem lehet bizonyítani az összefüggést konkrétan,de a fasz akar kockáztatni,mert előjönni olyan könnyen jönn,de eltünni az nem egyszerű.
Szóval lehet hanyagolom újra.Pedig mondom mostanában rákivántam,régen meg a szagátol is szédültem.

Jagger95 2009.11.17. 21:00:53

Lol eléggé eltért a téma....

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:01:44

@Jagger95: Én személy szerint nem tudtam róla, h van hús allergia. De ha van is legalább 1millószor annyi divat-vega, meg divat-jogvédő van, érted?! Szóval a beteg emberektől elnézést, de sztem belőlük csak elvétve van. A srác pl nem tért ki h miért vega, de gyanítom, nem beteg, mert simán megvett egy fast fos food pizzát, amiknek a 90%-ban van hús - persze nyomokban :DDD. Ha valaki beteg qrvára megvannak a boltjai :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:02:48

@gójgómitic: Öregem, csak jobbulást tudok kívánni.

ati27 2009.11.17. 21:03:54

Hattori, hát azért, mert te kérdezted mi a bajom vele.. Mármint Xanaxxal. csak a nézeteivel, és nem magával a személlyel..Amint látom ő még a jóindulatú emberek közé tartozik.. De hibásak az "alkalmazott" nézetei! Mint írva vagyon: "a pokolba vezető út is lehet jószándékkal kikövezve" A Vega dologról.. Nem vagyok vega, hülyeségnek tartom, de aki az azt nem tartom annak.. Az ő dolga. Nekem elég annyi bizonyíték, hogy az ember fogazata alapján mindenevő. De nem fogok leállni vitatkozni egy Vegával.. Az ő élete, az ő választása.. Nem akarom megyőzni, hanem elfogadom.. Persze "suttyó" koromban volt egy vega haverom, és cseszegettem én is.. De azóta rájöttem, hogy nem volt szép dolog húst csempészni a szendójába, tehát elfogadom, hogy vannak ilyenek, Műsrészt, azóta már nem vega a srác.. :) De ha az lenne akkor sem lenne gond..

Jagger95 2009.11.17. 21:05:58

Nem minden fornetti tartalmaz húst PL a megannyi lekváros, kókuszos STB...
am visz nem vágom h h függ össze a húsmentesnek állított fast food István betegségével...

ati27 2009.11.17. 21:10:20

@HattoriHanzo:
Jelentem.. mit foglalkoztat, hogy valaki "divat vega" ez az ő baja.. Nincs nekem és neked sem közöd hozzá.. Haveromnak pl. köszvényes, na arra sem igazán jó a hús.. Pedig szereti.. Csak amikor nem tartja be a diétát, és emiatt annyira féjnak az izületei, hogy menni sem tud, na az a gáz. A divatvega meg majd kinövi, vagy nem.. Ennyi..

ati27 2009.11.17. 21:12:36

"Én személy szerint nem tudtam róla, h van hús allergia." Erre pedig tipikusan az a válasz, hogy a dolgok nem ismerete nem ment fel az elkövetett "vétek" alól (kicsit "átírva")

Jagger95 2009.11.17. 21:18:25

Nah asszem léptem... hello

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:20:10

@ati27: De te nem a húsallergiásokról beszéltél, hanem köszvényesekről, és divat-vegákról. Nos, utóbbikról írtam én is. Egyébként csak halkan jegyzem meg, mert apám is köszvényes, attól még, h köszvényes ehet húst, csak nem mindegy, h milyet és milyen mennyiségben. Akiket ez az őrület igazán érint: allergiások, meg millióból egy, szóval, ők meg nem vásárolgatnak össze-vissza mindenféle gagyit.

Akinek meg feldagad a nyaka és stb. Az tuti, hogy nagy mennyiségű rákot/homárt stb evett, mert attól mindenkinek feldagad a nyaka, ha szétzabálja magát belőle.

Mértékkel szinte mindenki ehet.

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:21:23

@ati27: Szerintem tájékozott vagyok biokémia ügyben, úgyhogy tőlem vitatkozhatunk :)

ati27 2009.11.17. 21:24:41

Nem akarok vitatkozni, nincs miről.. Nem vagyok vega, De nem itélem el őket.. a divat vegákat sem.. U.i.:Jó a nicked :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:36:59

@ati27: Nekem sincs semmi bajom velük, csak kiborító, hogy sok olyan embert szerveznek be, akik bedőlnek ennek a baromságnak, mert tájékozatlanok.

TARANTINO FOR PRESIDENTE :)

Trójai 2009.11.17. 21:38:51

@Xanaxx: Te, ha a kollégáid kisakkozzák, hogy melyikőjük vagy közülük, és hogy fasztparaszt, szemét, meg stb jelzőket használtál rájuk, lehet kicsit mérgesek lesznek. :)

Meg a főnököt szidtad főleg. Nem éflted az állásod? :)

Jagger95 2009.11.17. 21:51:44

Hát ilyen munkatársa, főnök mellet én ikább próbálnék szabadulni és naon nem félteném főleg a baltás gyilkos kinézetű bizt. örrel...:)

Trójai 2009.11.17. 21:57:51

@HattoriHanzo: "Mi mindenevőknek lettünk teremtve, és aként is fogunk elpusztulni. A szervezetünk erre rendezkedett be, a fogazatunk, az emésztésünk, hús nélkül megbetegszünk."

Jaj ez olyan butaság, azon túl, h cseppet színpadias volt. :)

Nem muszáj húst enni, a fehérjét máshogyan is be lehet vinni a szervezetbe. Tojás, túró, tej, stb. (persze vannak a vegetarianizmusnak olyan ágazatai, amik ezt nem engedik)

De a hüvelyesek, a szója, azokban is van fehérje. A fehérjére persze hogy szükségünk van, ahogy szénhidrátra, zsírra, vitaminra, nyomelemekre, mindenre.

Az biológiai tény, h az ember mindenevő, az is tény, hogy fehérjére szükségünk van, de az is tény, h sok növényben van fehérje. És az is tudományos tény, hogy azok jóval egészségesebbek mint az állati fehérjék.

De ezekről már írtam egy fentebbi kommentebben, de nem kell kikeresned, idemásolom:

Az okoskodó vega -gyalázóknak annyit írnék, h (eszem húst amúgy és sosem voltam vega.) Szóval annyit, h nem lesz semmi baja valakinek, ha nem hússal viszi be a fehérjét a szervezetébe. Van a vegetarianizmusnak is több fajtája, úgymint vegán-, ovo-, lakto-,lakto-ovo-, szemi- vegetarianizmus.

Pedig egy ismerősöm sem vega, csak az általános műveltséghez tartozik ezt tudni, meg illett volna figyleni biosz órán a gimiben. De az interneten sem nagy cucc lecsekkolni. Természetesen aki ecxtrém verziót gyakorol, az nagyon figyel az étekezésére, h biztos h minden fontos dolgot bevigyen a szervezetébe.

Szója, meg a hüvelyes növények is tartalmaznak elég sok fehérjét, többnyire olajos magvakkal is be lehet vinni a megfelelő elemeket a szervezetbe.

Szóval ne gyertek már ilyen félművelt nagy bioszos szöveggel, h "hús az kell, mert a fehérje elengedhetetlen az idegsejtek fejlődéséhez". Nem mondod? PErsze, hogy minden tápanyag kell, széndhidrát és zsír, éppúgy mint fehérje, ahogy vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok is.

Trójai 2009.11.17. 22:02:06

@gójgómitic: @HattoriHanzo: Amúgy visszatérve: honnan tudjátok, hogy milyen gyakran eszi ezt a "fos" kaját a srác?

Lehet most ette először, ezért is nem volt tisztában vele, h mi van benne. :))

Azt meg ne várjuk el tényleg, h anyukája pakoljon neki kaját, mi van ha nem ér rá mert egyedül neveli, vagy akármi más, meg amúgy sem divat már. NA. :)

Amúgy nekem nem anyukám pakolta a szendvicseket, hanem én pakoltam magamnak kissráckoromtól. He he.
Magad uram, a szolgád meg zsebpénzed sincsen. :)

ati27 2009.11.17. 22:13:49

Trojai!

Mégegyszer mondom, nekem semmi bajom a vegákkal.. Felőlem ha csak nyers növényt eszik, akkor is az ő dolga. Csak ne próbáljon meggyőzni, és én sem fogom a jó kis marhapöriről.. Ezzel a Vega témát lezártam.. Fokuszáljunk inkább a "kereskedelmi" aspektusra..

Trójai 2009.11.17. 22:16:11

@ati27: Jaj, jaj, nem!!!
Azt a kommentem csak idemásoltam 13:40 valahányról. Csak nemm tettem idézőjelbe, mert ugye saját magamtól idéztem. :) Azt a kommentet még a vegákat szidó, meg vegákat lebuzizó csőcseléknek írtam.

Csak azért másoltam most megint ide, mert nem volt kedvem mégegyszer leírni a lakto, szemi, meg egyéb vega fajtákat, meg ezeket a hottarihanzonak. :)))

Trójai 2009.11.17. 22:25:47

Amúgy látjátok a képen azt a rondaságot? Sztem a kitenyésztett mutánsa a pizzán lévő eldöntehtetlen oliva-égett sajt-gomba-szója azonosítatlan dolognak.
És épp megtámadja az ártatlan ifjúságot. :))

ati27 2009.11.17. 22:29:54

Dehogyis! Az FREDDY! :)

Trójai 2009.11.17. 22:30:39

@ati27: Tudom, tudom, de nem tetszik az új elméletem? :)

CBF 2009.11.17. 23:11:54

@Rékuc: Most dagad a melled frappáns fruska?

szbszig 2009.11.17. 23:29:33

Azon gondolkodom, hogy az előttem található 499 hsz-ben vajon hányszor írhatták le, hogy a 14 éves már pont nem gyermekkorú. De nem fogom megnézni, az biztos...

HattoriHanzo 2009.11.18. 01:56:29

@Trojai: Az a baj, hogy félművelt vagy, és ez a legrosszabb dolog a világon. Húsra szükség van, olvasgassál egy kicsit még az intereten. És elsősorban német/USA oldalakon. Nem tudsz mindent, csak azt hiszed :S

HattoriHanzo 2009.11.18. 01:58:51

@Trojai: Azt gondolod, h a hüvelyesekben szójába ua azok a hatóanyagok vannak?! Ember, te nagyon el vagy tévedve. A kreatinnál tovább nem is kell mennem (alap szükséglet), máris megbukott az elméleted.

HattoriHanzo 2009.11.18. 02:00:01

@Trojai: zsebpénzem és kajám mindig volt. :)

kaboca36 2009.11.18. 02:12:33

@Trojai: Nehezebb gén kezelni??????

Szerinted mi a f*sztol nö meg a kiskoca 3 hét alatt vagy lesz a napos csirkéböl 2 hét alatt kifejlett mindenféle betegségben szenvedö csirkévé?????

nem tudod mi a különbség a falusi csirke meg a tuskó csirkéje között mi??

www.youtube.com/watch?v=rpbtBgLfl90

www.youtube.com/watch?v=dAmxfG3XDKM

kaboca36 2009.11.18. 02:22:08

ha már igy elkanyarodtam a témátol, még egy botrányos film, ahogy a haszontalan napos kakasokat élve ledarálják, mert nekik csak a tyuk kell a tojása miatt.

Napi 150 ezer kakas!! Az eszükbe sem jutott volna hogy más meg éhezik, vagy legalább felajánlották volna valakinek.

Ez a nagy iparosodás nem vezet jóra.

www.youtube.com/watch?v=JJ--faib7to

kaboca36 2009.11.18. 02:41:42

a malacok sem szerencsésebbek,
sajnos a multik probálják tönkre tenni a magyar parasztokat , hogy csak az ö árujukat vehesd meg. hus evöknek nem ajánlom megnézni.
és ennél vannak sokkal nagyobb telepek ahol napi 150-200 ezer malacot vágnak, szerinted a hülye amerikai mit eszik hamburger gyanánt??
hogy nem hust kap az biztos

www.youtube.com/watch?v=fDiSR0LGry8&feature=channel

hawkeye 2009.11.18. 10:07:17

@Kulics: Hű, vazze, ezt hogy találtad ki???

Na, mindegy, ostoba kreténekre nem érdemes szót vesztegetni, úgyhogy eredj, és csinálj magadnak kistestvért!

Trójai 2009.11.18. 10:38:31

@HattoriHanzo: :DD Kösz a kedves bunkóságod. Amúgy sztem neked kéne még ovlasgatnod a témában. Na de nem a wikipédián. Fehérjékre szükség van, a fehérjét több forrásból beviheted a szervezetedbe, nem csak húsból. A D, és B vitaminokat is.

"zsebpénzem és kajám mindig volt. :)"
Az meg nem neked ment, ha jólemlékszem.

@kaboca36:
Még le sem tudod írni helyesen. :S Jutub! Na az aztán a hiteles, tudományos forrás. :DDD

Ha tanultál volna bioszt, tudnád mi a különbség a növények génállománya és az állatok génállománya között.

Egy állatot is lehet kitenyészteni. (a megfelelő tulajdonságokat hangsúlyozod ki rajta, lásd kutyafajták, vadászkutya, stb)

DE sosem lehet úgy génmanipulálni, mint egy brokkolit, vagy egy burgonyát. A növények keresztezése mindig könnyebben és gyorsabban ment.

Az, h szarral etetik az állatokat most, hormonokkal tömik őket, egyebekkel, az még nem jelenti azt, h génkezelik. :/ (pár évtizede pedig antibiotikumokkal tömték őket, mert attól nagyobbak és erősebbek lettek. Emiatt is van annyi háziállat betegség napjainkban az utóbbi 2 évtizedben, amennyi a legutóbbi kb 600 évben volt)

Ács Ferenc 2009.11.18. 10:45:17

Az egyik budapesti CBA-ban nekem is volt egy ilyen kalandom, amikor a biztonsági őr minden ok nélkül kurva anyázva nekem rontott, úgyhogy maximálisan át tudom érezni a fiatalember esetét. A támadás után az a biztonsági őrnek nevezett állat kirúgódott, úgyhogy javaslom, hogy István se hagyja magát, addig harcoljon az igazáért, amíg lehet, és ne érje be egy szimpla bocsánatkéréssel.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2009.11.18. 11:08:07

CBA: magyar üzletlánc, magyar mentalitás, magyar bunkóság, német árszínvonal

efhábé 2009.11.18. 12:53:52

@HattoriHanzo: Én meg napi 4 tonnát, de szigorúan csak a legelőn ténfergő marhákból haraptam. Az tuti friss.

Egyéb dolog nem érdekel Istvánnal kapcsolatban? Jövedelme, cipőmérete, hány évesen kezdett maszturbálni, pontosan milyen betegségei voltak eddig? Ezekhez is annyi közöd van, mint ahhoz, hogy mit és miért eszik...

efhábé 2009.11.18. 13:01:00

@Xanaxx: Csodálja meg üvegen keresztül, 10 cm-ről. Csodás javaslat tényleg, szegény inkább megkérdezte az eladót. Aki szerint nincs rajta hús.
Közelről vizslatva az idióta kollégáid azt mondták, olajbogyó/sült sajt/szójafasírt. Üvegen keresztül nyilván el lehet akkor dönteni, hogy mi az.
Komolyan mondom, agyatlan banda vagytok. Te is, ha képes vagy védeni ezt az eljárást.
MEGKÉRDEZTE, hogy van-e benne hús, azt HAZUDTA neki az agyhalott kolléganőd, hogy nincs benne.
A gyerek elhitte, megvette a cuccot, majd rájött, hogy átbaszták.
Ha még a pénztárnál leellenőrzi fizetés előtt, hogy nem baszták-e át, abból lett volna csak igazi botrány. Fizetés előtt harapdálja a pizzát, aztán még kifizetni sem akarja, mert átverték.

Ebben az esetben nem áll meg a pénztártól való távozás után reklamáció nincs szövege, ugyanis nem a fizetéssel, összeggel kapcsolatos reklamációja volt. Ha te bemész a boltba, kérsz egy DVD-felvevőt, adnak egyet, amiről otthon derül ki, hogy csak lejátszó, akkor nem viheted vissza a logikád szerint, hiszen pénztártól való távozás után ugyebár.
Szánalmas hozzáállás.

efhábé 2009.11.18. 13:11:44

@Xanaxx: És ha 10 szeletet kért volna 2500-ért? Akkor jogos lenne a reklamáció? Ugye nem kell végigjátszani azt, amit Ábrahám nyomott Istennel Szodoma ügyében...
Ha egy 25 forintos cuccot vesz meg azért, mert az eladó unalmában átbassza, az is pont annyira undorító, mint a 250 forintos, 2500 forintos, 250ezer forintos átbaszás.

efhábé 2009.11.18. 13:22:55

@Xanaxx: Ez nyilvánvalóan megint hazugság. A panaszkönyvön nincs feltüntetve, hogy csak 18 éven felüliek írhatnak bele, továbbá az üzlet nem csak 18 éven felülieket szolgál ki.

efhábé 2009.11.18. 13:26:18

@Hozzászólás ©: Miért, mi volt olyan rémisztő abban a listában? Mindenben ezek vannak benne, mindenben ezt eszed, ha csak nem otthon sütöd a cuccost.

efhábé 2009.11.18. 13:27:53

@Xanaxx: Szerintem ideje lenne megismerkedned a kereskedelmet szabályozó jogszabályokkal, mert rohadtul nem vagy velük tisztában, ami csak azért baj, mert ezzel foglalkozol.

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:32:24

@Trojai: Te tényleg ennyire sötét vagy, vagy csak úgy csinálsz?! LOL. Senki nem mondta, hogy csak hússal lehet bevinni fehérjéket, de vannak olyan fehérék és hatóanyagok, amiket csak hússal lehet. Te ne olvasgasd a wikipédiát, nehogy agyrákot diagnosztizálj magadnál, amikor csak szimplán fej a fejed. Még mindig nem látom azt, hogy igazoltad volna a fröcsögésedet, aminek eddig sem volt sok alapja.

Peace :D

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:33:57

@Trojai: Remélem érzel magadban annyit, hogy egy orvossal is megvitasd a biokémiai ismereteidet: miszerint a hús összetevőit teljességgel más úton is be lehet vinni a szervezetbe. Ne nevettesd ki magadat.

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:36:52

@efhábé: Miért gondolod, h érdekel István, miből szűrted le ezt az "emelkedett" megállapítást. De ha csak egy kicsit is tudnál látni a sokorok mögött, és nem csak néznél ki a fejedből látnád, hogy alapjába véve elítéltem a szituációt, az eladókat, és igen, a srácot is, mert nem tudta mikor, kivel és hogyan kell vitázni. Szóval egy kicsit gondolkodjál mielőtt kóstolgatsz. :)

Amúgy peace

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:39:48

@efhábé: "Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Ettől borultál ki?! :D És neked mi a fasz közöd van ahhoz, hogy mit gondolok, tükröt tartva eléd!? :)

PETI0104 2009.11.18. 17:54:07

Én is az AKG-ba járok, és mindennapos vásárlója vagyok a CBA-nak. A srácot ismerem, szerintem gond nélkül ír egy ilyen levelet, nem is értem hogy jut valakinek eszébe hogy majd ÍRAT egy levelet a szüleivel efféle célokra. Sok gyökér jár az iskolába ez tény, de rengeteg értelmes gyerek is, és azért mert valaki baromságokat hall egy iskoláról nem kell általánosítani, ráadásul még ha valami vicces kedvű egyén lopott is a CBA-ból, akkor is a fent említett esetnek ehhez semmi köze. A gyereknak pedig joga van tudni hogy mit vesz főleg mivel az csomagolatlan állapotban kapható, ezért a vásárlót csak az eladó tudja informálni. Egyébként egészségügyi okokból nem ehet húst. A sok okos ember pedig menjen el Afrikába ha kedve tartja, de ha valaki nem akar húst enni, vgay akar de nem ehet, akkor az nem ártana tiszteletben tartani, és nem pedig olyan jelzőkkel illetni mint "nyámnyila", még ha egyébként az is lenne.

Trójai 2009.11.18. 18:17:38

@HattoriHanzo: Hát te tényleg idióta barom vagy. Már bocs. Befejeztem veled.

Peace

tenkes kapitánya 2009.11.18. 18:23:24

@HattoriHanzo: Jelen posztban nem a családi háttér miatt vannak az érvelések pró és kontra,hanem arról átbaszta e az eladó a fiut vagy nem.
Annak semmi köze sztem a dologhoz,hogy az anyja miért nem csomagolt neki tizórait.Ezen az alapon mondhatunk olyat is arra akit átvág a hentes bezzeg én magam hizlalom a disznóm és abból eszek te miért nem.Jelentése a dolognak ugyanaz lenne.És felmentve a hentes aki büdös hust adott neked.Jólesne ha igy vélekednének rólad?

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2009.11.18. 19:39:20

@Pecséttörő:
:) Egy boltba járunk? :)
- A húspultos néninek 5 percbe telik felpislantani a pultról, hogy végre elrebeghesd, mit szeretnél.
- A "20 dekát kértem, nem 40-et"-re válasz: így sikerült! Majd várja, hogy elvegyem...
- Szerintem óránként felmosnak, hogy rosszul érezhesd magad.
- A "bótosnénik" többnyire az üzlet előtt dohányoznak, lehetőség szerint baránőkkel karöltve az ajtó előtt, hogy nem tudj bemenni.
- Hetenként emelik az árakat 10-20-30 forinttal.
- Az egyik kasszás néninek szokása mindenkivel hosszasan elcsevegni, miközben 10-en állnak még sorban. (Persze csak egy kassza van nyitva.)
- Keresztbeteszik a békát, kocsit a sorok közt és nem értik, hogy miért tai-csi-zol az üzlet közepén... :)
- Meg ilyenek...

HattoriHanzo 2009.11.18. 21:39:59

baszky, nem hiszem el, h a magyarok ennyire fafejűek, csak így tovább, az országnak annyi :D

HattoriHanzo 2009.11.18. 21:44:12

Aki egy CBA-ba jár vásrolni megérdemli :D a "jussát"

HattoriHanzo 2009.11.19. 01:30:43

@Trojai: Tudod kisfiam, mindenki magából indul ki LOL

efhábé 2009.11.19. 16:32:52

@HattoriHanzo: Miből szűrtem le? Te magad kérdezgettél róla.
Az, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy a srác a boltvezető helyettesével vitatkozott, tehát ezen ügyben a legilletékesebb emberrel, nem a srácról árul el sokat. Jól és jó emberrel próbált vitatkozni. Sorok között, ugyebár.

És nem, nem kóstolgatlak. Simán egy nagyképű fasz vagy én meg ezt megállapítom. Ez nem kóstolgatás.

efhábé 2009.11.19. 16:35:57

@HattoriHanzo: Kiborultam volna?
Pusztán felhívtam a figyelmed arra, hogy a felsoroltakhoz pont annyi közöd van, mint ahhoz, hogy a gyereknek miért nem csomagol kaját az anyja.
Miféle tükörről hadoválsz? Ostobaságot akartál megtudni, olyat, amihez az égvilágon semmi közöd. Én szóltam, te meg itt játszod a primadonnát miatta.
Képtelen vagy felfogni, hogy mi az egész történet lényege, helyette ostobaságokon rugózól és közben meg vagy róla győződve, hogy mekkora májer vagy, zsebreteszel mindenkit itt a topicban. Szánalmas.hu-n járna neked egy örökös mailcím.

tenkes kapitánya 2009.11.19. 17:19:27

@HattoriHanzo: szerinted ha valakit átbasznak a CBA ban az megérdemli?
Szerintem a kereskedelem arról szólna, hogy nebasszuk át a vevőt!Ha megtörténik aklkopr nem kell a vevőre kitalálni dolgokat ,hogy csökkentsük a hibánkat!Tudod nagyvezérünk is megmondta:elkurtuk nemkicsit,nagyon!
Lekellene vonni a konzekvenciát a CBA-nak is.

Mille38 2009.11.19. 22:02:11

@Xanaxx: Tekintettel arra, hogy kisértékű (249 Ft), mindennapos ügyleteket még egy cselekvőképtelen (pl 14 év alatti) is köthet, az ügylettel kapcsolatos kifogását ugyanúgy joga van rögzíteni.

HattoriHanzo 2009.11.20. 11:16:03

@efhábé: Egyenlőre köszönöm a jelzőket, de a túlérzelgős-fürdőskurvát nem én játszom, hanem te. Iszonyatosan egyszerű fiú lehetsz, ezért nem áll módomban kiokosítani, ha az első hozzászólásaimból nem jött le neked, hogy itt mindkét fél hibás. Na most próbálkozz a te szinteddel, csá :)

efhábé 2009.11.21. 20:53:20

@HattoriHanzo: Tudom-tudom, és a te apukád különben is erősebb, mint az enyém.
Ehh, ide én már nem tudlak követni, nincs mélységi búvár vizsgám, bocs...

efhábé 2009.11.21. 20:55:31

@HattoriHanzo: Azért azt halkan megjegyezném, hogy pontosan tudom, mindkét felet hibásnak tartod és azt is tudom, hogy ez nettó faszság. Amit tetéztél még azzal, hogy rettentően igyekeztél indiszkrét lenni.
Nem baj, úgysem fogod fel.

HattoriHanzo 2009.11.22. 01:41:09

@efhábé: Mivel a srác kiteregette a szennyest - én vagy 100 ennél durvábbat tudtam volna az életmeből, de mégsem teszem -, tehát indiszkrét volt, ezért... De egyébként tényleg nem ér a story ennyit. Igazából semmit.

luellla 2009.11.29. 18:11:03

szerintem Isti tök profin járt el, jobban aligha lehetett volna. én még utólag jól beszívattam volna a tapaj kriptaszökevény banyákat. 150%ig neki volt igaza senkinek semmi köze hogy ő mit eszik vagy mit nem és ilyen hangnemben nem hogy eladó nem beszélhet vevővel de ember nem beszélhet emberrel. plusz felháborodni az AKGs gyerekekre amikor konkrétan belőlük él a milkós utcai cba, elég nagy pofátlanság, inkább kushadjanak a levükben és örüljenek hogy ezek után valaki még bemegy egy kifliért...egyébként azóta állítólag kitoszták a szekut aki egyébként velem is és mindenkivel vérbunkó úgyhogy hurrá. ebből kiderül hogy én is AKGs vagyok de nem elfogultságból védem magunkat, hanem mert nekem is van hetente legalább 3 incidensem valamelyik taplóval és jól ismerem mindkét felet szóval szerintem ne nagyon alkossatok határozottan elutasító véleményt ha azt se tudjátok miről/kiről van szó...
/persze a kivételnek respect/

bless

buncow 2009.12.14. 21:55:26

@luellla: jaja, látszik, hogy te is egy kis elkényeztetett AKG-s vagy, majd pár év múlva mikor nem lesz melód a tömegérettségiddel és az esetleges tömegdiplomáddal és egy CBA-ban kell majd lehúznod napi 10 órát és egész nap elkényeztetett nagypofájú, fingosokat kiszolgálni úgy, hogy egy tizenéves suttyú még ki is rúgat az amúgyis minimálbéres állásodból, csakmert nem szopogattad le a csöpp kis kukiját egy 120 forintos tétel miatt, akkor majd oszthatod az észt te tapló. Mellesleg nem tanították meg a jó édes anyádék, hogy tiszteld az idősebbet? Vagy csak az érintőképernyős telefon használatára tanítottak meg? Röhögném, ha a húsos (b)anyádat kirúgnák a melójából és egy hasonló CBA-ban kapna csak állást, aztán mikor mennél be hozzá látogatóba látnád, hogy kis takony tizenévesek egy zacskó fornetti miatt pattognak és fenyegetőznek.. Vannak taplók mindkét oldalon, viszont az egyiknek általában több oka van taplónak lenni és azok nem ti vagytok, akiknek az agyi korlátai a legnagyobb problémái, mert egy kurva zacskó pizzás fornettiről nem tudják eldönteni, hogy van e benne hús vagy sem.. Mint korábban javasoltam, húzzátok a beletek Szibériába havat lapátolni, akkor majd megtanuljátok a "probléma" szó valódi jelentését taknyosok..

buncow 2009.12.14. 22:03:37

@buncow: és hozzátenném, hogyha valaki nem tudja eldönteni, hogy van e benne hús és úgy néz ki, hogy más sem, akkor valószínűleg, nem hívom fel a kib.. gyártót hanem kérek mást és főleg nem ezen rágódok még hetekig mintha ez lenne a világot vagy épp engem sújtó legnagyobb probléma, tudni kell mérlegelni mi a tököm éri meg a fáradtságot és mi nem, mert ez a sztori egy döglött mackósajtot sem ér..

MAcika 2010.01.05. 12:59:59

@buncow: Remélem legközelebb te kapsz ecetben áztatott, romlott felvágottat, vagy zöld csirkéből sütött grillcsirkét, vagy emosott penészes sajtot, vagy 3 hetes disznóhúst a CBA-ban. Mert náluk ez alap és az is hogy bunkó parasztok legyenek. Sajnos tapasztalatból mondom, dolgoztam a céggel. Hidd el nem kapnak kevesebb fizut mint a Corás alkalmazottak, ott mégis megy a vevő felismerése.
A CBA-ba bárkit felvesznek, nincs szórás. Sajnos.

Amade (törölt) 2010.02.28. 21:51:59

Ide vezet a vegetarianizmus... xD
süti beállítások módosítása