Tékozló Homár

Hogy reagál egy amerikás magyar a hazai fogyasztókínzásra?

2009.12.28. 00:03 | szily | 402 komment

Hát úgy, hogy a szemétbe vágja a zsír új botmixert, egyébként teljes joggal.

Mindig érdekes, hogy egy hazai közegből régen kiszakadt ember milyennek látja az itteni életet. Ismerjék meg Vető Istvánt, aki nem szokta meg, hogy ártatlan helyzetben kukoricázzanak vele. István az Allée gázairól híres Intersparjában botlott bele egy hisztérikus asszonyba. Transzatlanti döbbenet alant:

Mindenekelott bocsanatot kerek az ekezetek hianyaert, 22 eve mar, hogy nem elek itthon, sajnos nem tudom oket kezelni.
 
Idopont: 2009. december 27. 09.30 korul
 
Helyszin: Allee, Interspar Informacios pult
 
Elozmenyek: Csaladom egy boronddel egyutt aldozataul esett a mult het vegi hoviharoknak Amerikaban, majd hetfon Angliaban is. Mult vasarnap helyett csak kedden hajnalban erkeztek meg, minusz egy borond, ami meg mindig nem esett ki a rendszerbol. Igy 21.-en nekem kellett bevasarolnom az Unnepekre, azonban gyakorlatlan leven turmixgep helyett egy botmixert vettem, amit ma reggel megprobaltam visszavinni.
 
A pultnal levo holgy megkerdezte, elfogadom-e, hogy levasarolhassam az osszeget. Termeszetesen igennel valaszoltam.
 
Ekkor odahivta a muszaki osztalyrol egy kollegajat, aki mindent rendben talalt, leven a doboz meg csak ki sem nyittatott a vasarlas ota.
 
Majd megerkezett a holgy fonoke, aki telefonon mar ertesult arrol mit szeretnek es szuksegesnek latta, hogy szemelyesen erdeklodjon tolem mi a problema.
 
Valaszoltam, ekkor kezdetet vette a szurrealis parbeszed.
 
A fonokasszony neurotikus tuneteket produkalva minosithetetlen hangnemben elmondta, hogy o csak 72 oran belul koteles visszavenni barmit is. Ezen a ponton arrol erdeklodtem, hogy en ebben a hangnemben beszelek-e vele. Mindketten elismeteltuk vagy haromszor a magunket, majd felhivtam a figyelmet arra, hogy feltettem egy kerdest, amire valaszt varok.
 
Az altala hasznalt hangnemre vontakozo kerdese(i)mre valaszt tovabbra sem kaptam, o nemikepp modositott formaban ismetelgette a 72 oras szabalyt. (Bar nem vagyok naprakesz itthoni fogyasztovedelemben, de mintha remlene valahonnan, hogy 72 oran belul maga a vetelar kerheto vissza, utana pedig egy ideig meg levasarolhato, bar a vetelarat vissza mar nem adjak. Erre utal az uggyel eloszor foglalkozni kezdo holgy ajanlata is.)
 
Ekkor megkerdeztem tole, hogy most leckeztetni kivan-e engem, vagy pedig a vegleges allaspontjat kozli.
 
Most ezt a kort jartuk ujabb 2-3 alkalommal.
 
Probaltam az egyszeres valasztasra valo kepesseget feltetelezo kerdest immaron csak siman eldontendore valtoztatni es megkerdeztem tole, ez a vegleges allaspontja-e.
 
Igennel valaszolt.
 
Ekkor arra kertem, hogy a keszuleket helyezze el a szemetesben, sarkon fordultam es utamra indultam.
 
A donteshozatalra jogosult holgy nehany oktavval magasabb hangon kiabalni kezdett a hatamnak miszerint en ezt nem tehetem meg.
 
Most itt reszketek a felelemtol, hogy vajon mifele retorziok ernek majd engem azert, hogy olyat tettem, amit en nem tehetek meg.
 
Vegeredmeny: En elveszitettem 12,990.00 forintot. Az Alleeban levo Interspar elveszitett egy vevot. En meg meg tudom keresni ujra a penzt, de ok engem visszaszerezni mar nem tudnak.
 
Tanulsag: A karacsonyi napok alatt szivszorito torteneteket hallottam a csaladban az egyre novekvo munkanelkuliseg szemelyes kovetkezmenyeirol, az ujboli elhelyezkedes nehezsegeirol. Ma reggel viszont egy feladatara nyilvanvaloan alkalmatlan emberrel talalkoztam, akinek sokakkal ellentetben az elbocsatottak kozott lenne a megfelelo helye.
 
Holnap ezt a levelemet elkuldom a Sparnak is, kivancsi leszek kommentarjukra.
 
Ha Onok kozlesre erdemesnek tartjak a fentieket, akkor nyugodtan tegyek teljes nevemmel egyutt.
 
Turelmuket megkoszonve maradok
 
Tisztelettel:
 
Veto Istvan

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.28. 00:20:41

Hú, de hosszú.
Botmixert csak őstermelőtől!

(Amúgy bronz.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 00:23:32

hat igen nalunk ez amerikaban ugy zajlik
visszahoztam, nem kell
levasarlod vagy kp?
valasztas
kp vagy valami tikett szeruseg
have a nice day
2 perc

Bolee 2009.12.28. 00:25:18

elsőre elég elszomorító:(

Jó Estét 2009.12.28. 00:41:40

big up sztivi, igazabol vartam a tortenet vegen, hogy oda dugtad a holgynek a botmixert ahova mar regen dughattak barmit is :) Valaki amugy aki ert is hozza igazan megtanithatna a magyar kereskedok 99%-anak, hogy hogyan is kellene ezt csinalni, ha penzt akarunk keresni... Aztan meg sirnak, hogy jaj de szar a helyzet...

Lacosz 2009.12.28. 00:43:34

Ja, ez itt a balkán. a vevő csak zavarja a dolgozókat. nekem a media markt volt a kedvencem hasonló story okán (pedig megérné, hogy leírjam), de már kihevertem :)

haggyadmá 2009.12.28. 00:44:59

Üdv itthon! Nekünk kell még vagy 20-30 év, hogy elérjük a nyugatot a gondolkodásban is. Árakban elértük már rég. Ez itt egy mindennapos történet, mondhatni megszokott. 72 órán belül sem kell már visszavenni semmit, csak ha hibás. Jóindulattal persze megoldható lett volna, de az itt már nincs senkiben.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2009.12.28. 00:46:46

Valójában tényleg nem köteles még 72 órán belül sem vsszavenni (a gyönyörű az hogy még ezt sem tudta az ügyfélszolgálatos), de ezt lehet közölni nromális hangnemben is, amennyiben akkora marhák vagyunk, hogy nem próbáljuk meg elégedetté tenni a vásárlót, aki egy bontatlan csomagolású terméket hoz vissza, és levásárolni szeretné az árát, nem visszakapni...

gézukácska 2009.12.28. 00:46:50

Nekem a győri Spárban hasonló helyzetben szó nélkül kiállították a levásárolható utalványt. Ez egy kivételes élményem volt. Ugyan is én is ezt szoktam mondani, hogy k...va sok az akinek munkanélkülinek kéne lennie. Főleg a kereskedelemben.

pucros 2009.12.28. 00:49:57

Az a karácsonyi neurózis... A soknapos ünnep utáni első munkanap eleve szopás, már előre tudja, hogy minden barom akkor fogja visszavinni a félresikerült ajándékot, ezért direkt jól felkészül és a Hetvenkét Órás Szabályt mantrázza munkába menet, hogy aztán orra alá dörgölje bárkinek/mindenkinek aki valami visszahozás-félét akar megpróbálni.

Nem olyan rég nyitott az Allee, majd idővel kiszelektálódnak a pályát tévesztettek. Azért a Spar helyében én a HR-est is megkérdezném, aki a szóban forgó munkaerőt felvette.

SimiTomi 2009.12.28. 00:51:13

Hát, ez Magyarország, és kész. Kit érdekel a vevő? Van még ezer más, aki oda fog jönni elkölteni a pénzét, akármi történik is...

Borisz2003 2009.12.28. 00:53:03

A 72 órás történet csak hibás TARTÓS fogyasztási cikk esetén él (igen, ez annak minősül egyébként). Ilyenkor kp vissza, csere vagy levásárlás él. Bár nem kötelező, de értelmes és élelmes kereskedő ilyenkor minden sérülés és használatmentesen visszahozott terméknél felajánlja a cserét, levásárlást vagy utalványt.
Nálam legalábbis így működik, és január 15-ig orvosoljuk is, mert előfordul, hogy kicsi, nagy, nem tetszik, többet kapott belőle stb.
Vsz az üzletvezetőnek problémák vannak a nemi életével és ezért a vevőn vezette le a feszültséget. Természetesen a vásárlás után a zsír új plazma TV-t is joga van kidobni a kukába, mindenféle retorzió nélkül, persze figyelni kell, hogy abban elektromos hulladék is elhelyezhető legyen! :)
Ez a multik varázsa, ahol nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a vevő elégedetten távozzon, mert a nagy számok törvénye alapján még sokáig fenn tudnak maradni, míg elfogynak az elégedett vásárlók...

Lacosz 2009.12.28. 00:53:14

@pucros: szerintem az teljesen emberi, normális és hűség növelő, ha félresikerült ajándékot visszaveszi és kötelezi a levásárlásra. szóval nettó hülyeség ezt nem felajánlani. nem azért mert törvényi kötelezettség (minthogy már nem az), hanem mert mert ez az ember nem megy vissza, nekem eszembe jutott, hogy elmegyek és megnézem azt a nőt, hogy kiröhögjem, itt többeknek beépül, hogy oda ne menjen, stb.
az a szabály, ha jól emlékszem, hogy egy elégedett vevő 3 embernek mondja el, hogy elégedett, egy elégedetlen 10-nek. és ez még az Internet eltérjedése előtt volt. kiváncsi lennék hányan nézték meg ezt a post-ot.

Szobi 2009.12.28. 00:54:13

A 72 óra szerintem nem 72 óra hanem 3 munkanap, és ha a gépnek nincs baja akkor a kereskedő nem köteles visszavenni. Ez utóbbi 100%! Ugyanakkor szokás ilyenkor is a megoldást keresni. A kulturált viselkedés és a problémára nyitott, megoldáskereső magatartás viszont a kereskedelemben is elvárás. (ez is 100%)

Csopak · http://jagkommefranungern.wordpress.com 2009.12.28. 00:54:22

Hát ez ilyen, de nekem az a fura amúgy, hogy tényleg 22 év alatt el lehet felejteni az ékezetek használatát?
Nem kötekedni akarok, csak el nem tudom képzelni, így, hogy világéletemben itthon éltem.:D

zeugma 2009.12.28. 00:54:26

Hát igen, ha Ámerikában élnénk, még panaszt sem kéne tenni a kedves vevőnek egy ilyen után, az érintett dolgozót azonnal kirúgnák.
Kis hazánkban azonban már ott megbukik a dolog, hogy a legtöbben nem tehetik meg, hogy csak így lemondjanak 13 ezer forintról. Még akkor sem, ha egyébként anyagilag nem rengetné meg a családi kasszát, hiszen Abszurdisztánban ha nem vagy következetes és erőszakos, naponta háromszor húznak le ilyennel a különböző üzletek, szolgáltatók, hivatalok, BKV, stb.
Egyébként meg minden normális országgal ellentétben nálunk az Interspórt nem érdekli, hogy te nem mész oda többet. Sőt általában senkit nem érdekel, főleg nem a nagyobb áruházláncokat. Marad még így is elég balek, akin meggazdagodhatnak.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.12.28. 00:58:09

S
O
H
A

T
Ö
B
B
E
T

N
E
M

V
Á
S
Á
R
O
L
O
K

i
n
t
e
r
s
p
a
r
b
a
n

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bathurst 2009.12.28. 00:59:18

Itt Kanadaban eddig a legjobb, amit lattam ilyen teren az volt amikor a kozepen eltort gereblye-nyelet vittek vissza garancialis cserere. Siman latszott, hogy szabalyosan kette tortek, de a kiscsaj siman elfogadta.

zeugma 2009.12.28. 01:00:00

@Csopak: Gyanítom, hogy nem azt felejtette el, hová kell az ékezetes betűket tenni a szavakban, hanem külföldön angol billentyűzete van, és hozzászokott, hogy a magyar szöveget is ékezetek nélkül írja. Hiába van most itthon magyar billentyűzet a géphez, amiről a levelet írta, vélhetően sokkal lassabban gépelte volna le, ha keresgélnie kellene, hol is vannak az ékezetes betűk, amiket húsz éve nem látott billentyűzeten :-)

Lacosz 2009.12.28. 01:02:08

@Csopak: szerintem 22 éve még nem volt bevett az ékezetes klavi itthona sem, nem támogatta a C64 meg a ZX spectrum :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.28. 01:02:47

Alleeból csak szénmonoxidot!
A gyatyabótba is csak a gondok voltak.

Bumpi 2009.12.28. 01:05:39

en nem engedhetek meg magamnak egy 13 ezres botmixert.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.12.28. 01:08:50

Mindegy, a vén nyuszifülnek biztos van nyolcszázötvenezer-kétszázhetvenhat PAPÍRJA a marketing-kereskedelem-hr-pr-nemzetközikapcsolatok-consulting - képző Akkreditált Felsőfokú Egyetemről, tehát a dolgát kifogástalanul végezte. Evvan.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.12.28. 01:10:50

Szerintem meg 22 éve még ékezet sem volt. Az aldiba meg rájuk rohad a turmixgép.

Kapitány_1 2009.12.28. 01:27:26

Izé, azért ha legközelebb mikrohullámú sütő helyett véletlen plazmaTV-t vennél és visszamennél cserélni, elötte felhívnál időben? Csakhogy legyen idő a szemetest megkeresni.;)

joetaylor 2009.12.28. 01:38:13

A világ boldogabbik felén /Európa-Amerika/ bármit visszavesznek ha nem vagy vele elégedett. Ez amikor először vittem vissza műszaki cikket cserélni nagyon is furcsa volt. Azt hittem majd magyarázkodni kell, de nem. Kábé ennyi volt a párbeszédÉ
-Itt vettem ezt két hete, de nem vagyok megelégedve vele nem nyújtja azt amire számítottam.
-A pénzt kéri vagy cseréljük valami másra?

Vettem egy jobban felszerelt modellt ami már tudta azt amit az előző nem, viszont nem kellet ráfizetnem semmit pedig ha jól emlékszem majd egy százassal drágább volt.

Igen, visszajáró vásárló lettem. Ők 100 Euró "befektetéssel" nyertek két év alatt 2800-at (ennyit költöttem azóta náluk). A cég pedig egy nagy multi üzletlánc ahol tényleg a vásárló számít és nem engedhetik meg, hogy a vevő elpártoljon a konkurens boltokhoz.

Megdobbent 2009.12.28. 01:40:18

A koteles szot kurvara el kell felejteni mar ilyen esetekben. Akarok-e szart az uzletlancomnak, boltomnak, vagy kedves leszek-e egy korrekt vevohoz?

Ennyi a kerdes. Ha a szarfeju fenti pelda van, akkor annyi a sztori: en pl. kivanok a venkurvanak vegleges gazmergezest, a csaladjanak pedig egy uj helyettest, ezzel rengeteg gond oldodik meg egycsapasra.

Egyebkent en eppen 1991 korul vittem egy uveg ajandekba kapott whiskey-t egy nagyobb elelmiszer boltba, hogy van-e kedvuk cserelni nekem valami masra. Siman mondtak ra egy arat, en elfogadtam, levasaroltam, jonapot.

z8 2009.12.28. 01:45:54

Én azt nem értem mit képzelnek ezek a bolt "vezetők" magukról. Egyik pesti supermarketben vásároltam és mikor eladó lehúzta pénztárnál terméket nem láttam hogy mennyibe került. Majd kifelé indultam akkor láttam hogy kb 600Ft al többet költöttem mint amennyi polcra volt írva, azonnal visszafordultam kb két lépésre pénztártól szóltam pénztárosnak bent nem ez volt kiírva. Normálisan mondta megnézik, 10 perc elteltével megnézték valóban polcon nem jó ár volt kiírva mondom oké akkor adják vissza plusz pénzt azt csókolom. Erre nem lehet, tény felkurtam agyam mert már menni akartam nagyon, mondom akkor azt nem kérem csináljon stornot azt kész. Ide hívja igazgatót mert csak akkor lehet, nagy nehezen odajött szegénybe sok IQ nem szorult.
Mondta hogy polcon ami kivan írva tájékoztató, nem kötelesek bla bla bla. Értem én de nem emberi nyelven mondta, nagy nehezen vissza adta a pénzt, de megbántam hogy ennyit balhézzak szaros 600Ft ért.

glutamin 2009.12.28. 01:50:44

@z8:

"Mondta hogy polcon ami kivan írva tájékoztató, nem kötelesek bla bla bla."

Rosszul tudta. Annyiért kell adnia, amennyiért a polcon van. Ha el***ták az az ő saruk.

szürkebarát 2009.12.28. 01:55:10

Az úriember levelének legfontosabb üzenete szerintem, hogy ezt a levelet az ILLETÉKES VEZETŐSÉGNEK is el kell küldeni. Tök jó, hogy esetleg a fél Internet ezekről beszél, meg hogy a rossz példák miatt rossz hírük terjed. De ha az ilyen idióta bótosokról a főnökeik nem tudják, hogy idióták, az nem csak a cég hibája, hanem a miénk is, akik nem szólunk nekik, ha bajunk van velük. Ha másért nem, akkor azért, hogy ne pont az ilyeneknek adjanak majd még nagyobb hatalmat, mikor látják, hogy fogynak a vásárlók...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.12.28. 01:59:16

istenem, mekkora egy fasz. nem is baj hogy amcsiban maradt...

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.28. 02:28:43

@Csopak: nagyapám 45ben ment ki és 96ban jött haza. tökéletesen írt, olvasott, beszélt magyarul egészen a haláláig.
érdekes dolog ez... talán ezért nem tolerálom azt a hülye kifogást, miszerint az illető külföldön él és azért szar a helyesírása.

a poszttal kapcsolatban csak annyit, amit már mindenki tud: botmixert is csak őstermelőtől.

BÜ:
nekem a madarastecsóba' volt 2 téves vásárlásom. az egyik egy kisTV volt a gyereknek a galériára, a másik egy könyv a feleségemnek. 2 kategória, mégis mindkettőt szépen kezelték: levásárolhattam. kupont adtak, tehát akár kayát is vehettem volna helyette.

riderfree 2009.12.28. 02:31:53

Drága Városjáró Barátom!

Süt az intelligencia a hozzászólásodból. Sajnos azért is tart itt ez az ország, mert nagyon sajnos még te is itt vagy. Nagy kár. Érted?

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.28. 02:33:19

@glutamin: így igaz.
3 éve néztem hülye fejjel, hogy egy bosch dekopírfűrész hogy lehet 9.900Ft?
levettem a pócról a polc élén elhelyezett egyik árcetlivel-vonalkóddal együtt.
a pénztárnál némi vita volt, mert az árcetlin lemaradt egy 2-es. üzletvezető kérése, sorfeltartás...
...a mai napig azzal vágom a kalaptartót, ajtókárpitot az ügyfeleim autójában. természetesen 9.900-ért hoztam el. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2009.12.28. 02:37:32

@Csopak: Nem elfelejti az ember, csak vadidegen billen, vagy mas kiosztasu es nyelvu billentyuzeten nem fog nekiallni billkiosztast allitgatni.
Raadasul en is ha programozom, egyszerubb ekezetek nelkul irni.
Megerted? MEf!
Akkor meg?
Nomeg regen sokan ugy nottunk fel, ircen meg level eseten is ekezet nelkul, mert roszsul kezeltek a kliensek. A megszokas meg nagy ur.

FaBRiK 2009.12.28. 02:37:35

Bezony-bezony. Így bánnak velünk mert hiányzik belőlünk a vásárlói öbtudat. A hiánygazdaság még mindig kihat ránk, oszt esszük a szart.
Én megoldásom az lett volna, hogy közlöm, hogy tudom, hogy nem köteles visszavenni, de a hangnem és a nemtetszésem miatt kérem a Vásárlók Könyvét. Oda beírom a kerek sztorit, aláhúzva, hogy tudom, hogy nem kötelesek visszavenni.
Ilyen bejegyzések és az áruházlánc tájékoztatása vezethet oda, hogy egy idő után az oda nem illő kikopik.
Másik oldalról azonban nem csodáloom a hölgyet sem. Pl. az Intersparban előfordulhat az, hogy a pénztárost a 10 órás műszak 7. órájában engedik ki először... És hát nem Mercivel járnak.

riderfree 2009.12.28. 02:47:04

@szürkebarát: Teljesen egyetértek. Mindenkin ott a felelősség, hogy egy ilyen méltatlan helyzetben felhívja az illető főnökének figyelmét a "nagyon-ügyfélorintált-főnökasszonyra". Ha holnap és holnapután is így beszél majd ez a főnökasszony, és erre holnap és holnapután is egy-egy ügyféltől levél érkezik a főnökasszony főnökéhez, akkor elég gyorsan vége lesz a történetnek. És lehet, hogy holnaputánután épp az apánk vagy az anyánk akar valamit elintézni ebben a boltban.
Amúgy én gyakran be szoktam írni akkor is a vásárlók könyvébe, ha valaki nagyon kedves volt velem az eladók közül. Pozitív motiváció!

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.28. 02:48:38

@FaBRiK: tavasszal eksönös volt a metroban a kurblis napellenző. eksön kezdetének napján, délelőtt 10kor mentünk a haverommal, hogy veszünk 7db-ot. neki 6, nekem 1.
nem volt.
vita. panaszdakönyv. a kapott lapot be is scanneltem, elküldtem mélben a központjukba.
14óra körül csörög a mobil, hogy melyik áruházban kívánom átvenni a napellenző rolót?

másik eset, hogy ügyfelemnek szombat este kellett akksi. metro. vettünk.
másnapra lemerült. gondoltam egyszerűbb lesz, de 2 felesleges vitakör után cserélték.

azóta szerintem kint van a fényképem a nemkívánatos vevők közt. :D

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.12.28. 02:50:38

Kíváncsi lennék a másik fél véleményére is. Esetleg egy áruházi kamerafelvételre.

Érzésem szerint egyoldalú a történetelmondás. Jogilag igaza volt a főnökasszonynak (aki persze a teljes hierarchiában nem főnökasszony, se nem tulajdonos, így kötik a belső áruházi szabályok), kérdés, hogy mennyire volt korrekt, mennyire volt sértő az általa használt hangnem, ill. hogy valójában ki kit provokált.

erwee 2009.12.28. 02:59:34

Sajnálom a poszt íróját... Igaz én még nem nagyon vásároltam Intersparban. Ennek az az oka, hogy itt Szegeden nincs. Van viszont Teszkó... hat darab. Azzal viszont mód felett elégedett vagyok. Félreértés ne essék, nem az általuk forgalmazott termékek minőségével vagyok elégedett. Sokkal inkább a vevőszolgálatosokkal. Még a dinnyeszezon idején történt, hogy a dinnyéket fa szállítóládákban tették ki az eladótérbe, nem pakolták át semmibe. A ládákból szögek álltak ki. Az egyik ilyen szög megsértette a nadrágomat (hajnali 2 kor). Odamentem a vevőszolgálati pulthoz, ahol csak a biztonsági őr állt. Az hívta az éjszakai igazgatót, aki kedves volt, elmondta, hogy mit kell tenni, felvettek egy jegyzőkönyvet. Pár hétre rá levélben értesítettek, hogy kártérítést adnak. Kuponban kifizették a nadrágom értékét.
Mostanában pedig 1000 Ft-ért árulnak TG hangszórókat. Hát vettem egy ilyet, az adapterének rögtön beszakadt a dugvillája a konnektorba (némi kis életveszély). Ezt szó nélkül kicserélték (bőven túl a 72 órán). Az újabb hangfal recsegett. Ennek az árát adták vissza. Amikor meg látták, hogy az árán egy újabb ugyanilyen hangfalat veszek, szó szerint le akartak beszélni róla, mondván, hogy pár száz forinttal többért márkásat is vehetek... Ez a harmadik pár hangfal már tökéletesen üzemel, én meg maximálisan elégedett vagyok a szegedi teszkókkal.
Üdv mindenkinek... Ja és a teszkó alkalmazottak se járnak mercivel, és WC-re se nagyon mennek. Lehet, hogy a Tisza vize teszi ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 03:17:45

@salapapa:
jajj sala haggyad mar
az ekezetnelkuliseh az nem helyesirasi hianyossag
a Te nagyapad meg akkor elt amerikaban amikoe en megmasztam a Himalajat, mert eletkorodat tekintve, vagy meg szuled megszuletese elott ment ki 45-ben , vagy itt hagyta 5-6 evesen
nem tul hiheto
de jol hangzik
a z 50 ev otan haztert nagyapo aki perfekt magyar
megsugom, nincs ember aki 15-20 folott kijon, kimegy es elfelejti az anyanyelvet

Fehérszakál 2009.12.28. 03:22:52

Volt 22 éve is ékezet, csak kicsit furmányosan lehetett elővarázsolni őket. Egyik adatrögzítő hölgyet megkértük, hogy a neveket írja már ékezetes betükkel a bérlista bevitelnél, erre ő a monitoron kijavította a nevet egy filctollal :) :) :) Megtörtént eset :)

Bloodscalp 2009.12.28. 03:41:12

@erwee: Hackl Mónika rokonod?:P

tundrazuzmo (törölt) 2009.12.28. 03:42:15

Karácsony előtt voltam a Metr* áruházban, haverral. Amíg fizettem, rábíztam egy nagy cuccot, amit már kifizettem, levettem a szalagról, de nem fért vissza a kosárba. Haver meg otthagyta, mert elvette a figyelmét a Dzsingelbellz.

Másnap telefon, megvan-e, hátpersze, szeretettel várnak érte. Visszamentem, és szerintetek vásároltam még? Így van, és fogok is még ott. Ilyen helyre visszamegyek.

Posztoló rájött arra, hogy ÚGYIS NEKI VAN IGAZA, akármit is csinált, mert erről szól a piacgazdaság tőlünk kissé nyugatra. És teljesen igaza van. Ha nem lopik, vagy követ el egyéb bűncselekményt, akkor mindig a vásárlónak van igaza!

Főnökasszony ezt úgy látszik nem tanulta, pedig akkoriban ezt még tanították. Bár lehet, hogy ő már Rákosi óta egy osztályos áruházban dolgozott, és megszokta, hogy a futószőnyegosztály vezetőjeként bármit megtehet. Hát nem tehet meg mindent! Még 72 órán túl sem. A főnöknek mindig igaza van, minimum azért, mert tőle jön a pénz - a bótban a vásárló adja a pénzt, belőle élnek, tehát ő a főnök.

tundrazuzmo (törölt) 2009.12.28. 03:49:58

Egyébként meg a spárosnéninek a médiában a helye. Csomó horrormúvi azzal foglalkozik, hogy az emberek rejtélyes gázoktól megbolondulnak, és egymásnak esnek. A karácsony ideális kerettörténet, az Allé (nem csak lé jön ott alul, hanem gáz is...) meg ideális helyszín. Az biztos, hogy Allé-ék nem győztek meg arról eddigi médiaszereplésük alapján (és itt Homár nagy hangsúllyal szerepel!), hogy oda menjek vásárolni.

Hadrianuska 2009.12.28. 03:57:51

24 órán belül indoklás nélkül ki kell cserélnie, vagy vissza kell vennie kp.-ért. 72 órán belül pedig egyszerű indoklással (pl. nem ilyenre gondolt,vagy kettőt kapott)vissza kell venniük úgy, hogy az ára levásárolható! Megjegyzem a 72 órába nem számolják bele azokat a napokat, amikor az üzlet, modjuk ünnep miatt zárva tart.

Hadrianuska 2009.12.28. 03:58:41

24 órán belül indoklás nélkül ki kell cserélnie, vagy vissza kell vennie kp.-ért. 72 órán belül pedig egyszerű indoklással (pl. nem ilyenre gondolt,vagy kettőt kapott)vissza kell venniük úgy, hogy az ára levásárolható! Megjegyzem a 72 órába nem számolják bele azokat a napokat, amikor az üzlet, modjuk ünnep miatt zárva tart.

Hadrianuska 2009.12.28. 03:59:44

24 órán belül indoklás nélkül ki kell cserélnie, vagy vissza kell vennie kp.-ért. 72 órán belül pedig egyszerű indoklással (pl. nem ilyenre gondolt,vagy kettőt kapott)vissza kell venniük úgy, hogy az ára levásárolható! Megjegyzem a 72 órába nem számolják bele azokat a napokat, amikor az üzlet, modjuk ünnep miatt zárva tart.

linlin 2009.12.28. 04:00:54

Mér nem jó a botmixer a turmixgép helyett? Turmixolásra van mind a kettő.

linlin 2009.12.28. 04:01:45

Mér nem jó a botmixer a turmixgép helyett? Turmixolásra van mind a kettő.

Bp-i 2009.12.28. 05:03:42

Hogy lehet ennek az esetnek a kapcsán ennyi badarságot, hülyeséget írni.
Az írhat ennyi butaságot, aki nem élt külföldön. Mindenhol megvan az az embertípus, az a törvény, mely feldühít, értelmetlen...
Nem magyarországi betegség, törvényszerűség, hogy ilyen előfordul, előfordulhat.
Sajnos egymással, szüleinkkel, testvéreinkkel is beszélünk így vagy csúnyábban. Nem helyénvaló, de Amerikában már fejeződött be történet úgy, nem is egyszer, hogy a vásárló lelőtte az eladót.
NEM ESEK HASRA AMERIKÁTÓL, KANADÁTÓL a NYUGATTÓL!!!
SZERETEM MAGYARORSZÁGOT, ÚGY AHOGY VAN!

makkörlö 2009.12.28. 05:07:09

ékezet. akár hány éve vagyunkm itt, nem felejtünk el magyarul, ékezettel együtt. Végtelenül egyszerü vakon gépelni, mert nem olyan sok ill. nagy a különbség. Hovatovább németül is tudok gépelni.

Mindenképp meglepö a kinn élö magyarok között ez a felfogás, szerintem ez a minimum, amivel az ember tiszteletben tartja az olvasot.

Mondjuk hosszu és rövid ékezeteket én sem használok, ahhoz kissé jobban oda kell figyelnem, de ha egy klassz magyar lánynak irok, akkor teljes ékezettel

Bp-i 2009.12.28. 05:08:43

Ja! Érdekes módon egy dolgon nem háborodott fel senki.
Mit tesz az "amerikai nagybácsi"?
Hogy oldjuk meg AMERIKÁSAN?
Dobjuk ki... Kapitalizmus.
Még véletlenül se adjuk oda, akinek nem telik ilyenre...Majd veszek másikat.
Tanuljuk. Problémamegoldás.
:-)

tahyk 2009.12.28. 05:23:16

Itt 3 honaping szinte bármit visszavihetek a Walmartba. Csak ezért kérdezik meg, hogy elromlott-e, mert tudni akarják, hogy kell-e javítani. Akkor is, ha használtam majd' három hónapig, a végén meg visszaviszem, hogy vegyek egy újat a következő 3 hónapra. Ilyet persze csak magyarok csinálnak...

Levéltetű 2009.12.28. 05:25:39

@FaBRiK: A dolgozó munkahelyi problémája nem tartozik a vásárlóra.

puncipöcögtető 2009.12.28. 06:43:14

Amerikai tortenet: a felesegem a Safeway-ben dolgozik, customer service. A Safeway egy nagy szupermarket lanc.
Vevo bejon, megveszi a tobb kilos csomagolt hust, hazaviszi, foz belole egy jot, es visszahozza par nap mulva, hogy nem izlett. A vevoszolgalat koteles visszavenni...
A vege az persze, hogy ennek az arat vegul a vasarlok fizetik meg, beepul az arresbe.

Istvan tortenete vidamabban is vegzodhetett volna.

puncipöcögtető 2009.12.28. 06:45:27

Az ekezetes karakterekrol: itt kulfoldon az angol verzioit hasznaljuk a szoftvereknek, nem feltetlen tudja mindenki, hogy hogyan kell atallitani magyarra, sokszor egyatalan nincs is szukseg ra. Aki ezert leszolja a poszt irojat, az nezzen magaba kicsit.

ancsams 2009.12.28. 06:47:14

Erwee imádott szegedi tescojából (akkor még egy volt) most már 12 éve nem adtak választ a vásárlói reklamációmra, amit ajánlott levélben küldtem meg, mert nem engedtek beirni a vásárlók könyvébe.
Azóta sem jártam tescoban, egy buznyákot nem költöttem el náluk sem én sem az asszony, a reklámújásgjuk eleve papir szemét, rajtuk kivül van még elég másik áruház.

misko 2009.12.28. 07:02:38

Az is lehet, hogy a boltvezető hölgy nem értette, mit szeretnél.
Ékezetekkel beszéltél? :)

Zafer Péter 2009.12.28. 07:36:43

Nekem van egy jó történetem.
A Media Marktban tavaly, ugyanígy karácsony környékén kinéztünk az akkori barátnőmmel egy mikrohullámú sütőt. Le volt árazva, jól nézett ki. Az egyetlen bibi az volt vele, hogy a nem megfelelő raktározás miatt mindegyik horpadt volt. Kétszer a vevőszolgálatról mentünk vissza, bent az üzletben pedig nyolc (nyolc!) dobozt bontattunk fel, hogy lássuk, van-e olyan, ami nem sérült. És sikerült. És mindenki kedves volt, még a dobozokat is kedélyesen bontogatta a fiú, tudva, hogy itt most mi venni akarunk valamit, nem viccből szedetjük szét a fél árukészletet. Még akkor is, ha össz-vissz 9000 pénzt hagytunk ott.

Geos62 2009.12.28. 07:38:46

Azert idonkent hasznal a bozotharc: egyszer a Lufthansa ott akart hagyni business jeggyel Algier-ban, mert tevedesbol a check-in soran a kislany turista beszallokartyat adott, a business meg tele volt mar, amikor ez kiderult. Vegul aztan talaltak egy helyet es eljottem, de utana evekig nem repultem Lufthansa-val, viszont rendszeresen elkuldozgettem nekik, hogy most eppen mennyiert es hova nem mentem veluk. Kb 100 ezer dollar nem naluk vasarolt repulojegy ar utan rajottek, hogy rossz boltot csinaltak, azota mar van naluk aranykartyam.

Tucsok84 2009.12.28. 07:40:24

elöttem egy újabb horror film képei sejlenek. Tudom mit tettél tavaly karácsonykor

az áruházi néni a kidobatott botmixerrel gyilkolja a garanciális vevőket :)

gftamas 2009.12.28. 07:45:50

Magyarországon egy bolt csak hibás árucikket köteles visszavenni 72 órán belül. Olyat, aminek semmi baja, nem köteles. Az üzlet saját döntése, ha megteszi, hőbörögni azonban nem lehet ellene, ha mégse. Legfeljebb az illető legközelebb máshol vásárol.

algi 2009.12.28. 07:53:11

Rosszul tetted. Vissza fogják tenni a polcra. Eladhatatlanná kellett volna tenni.

Samott 2009.12.28. 07:56:16

Bontatlan termeket vitt vissza a joember, kit erdekel barmilyen szabaly ezutan? Siman vissza lehet tenni a tobbi koze es orulni, ha valami dragabbat vesz le utana a polcrol. O vesztett egy botmixert, a spar ezekutan jonehany vevot... az akadekoskodo "fonokasszony" meg gondolom az allasat...

Nancsi 2009.12.28. 07:57:14

Ha a kereskedő nem volna hajlandó bontatlan csomagolású termék esetén KP-t visszaadni, akkor azt mondanám, hogy szűk látókörű. Azonban az, hogy a levásárlást is gátolja, az szimpla ökörség. Az illető vezető abszolúte alkalmatlan, mivel levásárlás esetén ugye ad egy bónt, 12990 Ft-ról. A vevő meg vásárol _minimum_ 12990 Ft értékben - ha kevesebbért, akkor se kapja meg a különbözetet. Valószínűbb azonban hogy ha fogára valót csak 15 vagy 25eFt értékben talál, akkor azt veszi meg. Vagyis máris nagyobb értékben vásárolt, több a profit. Ezzel a viselkedésével az eladó nem csak egy vevőt veszített el, hanem konkrétan közvetlen profitszerzésben is meggátolta a munkaadóját.

Apa a távolból (törölt) 2009.12.28. 07:58:44

Na, ezek úgy vitték most ki a pénzedet az országból (a többivel együtt), hogy még a cuccost is lenyúlta valamelyik.
Magyarország, mivé lettél, s leszel még,

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 07:59:10

Mindenkinek vannak "élményei". Ilyenek meg olyanok. Van Kereskedelmi törvény, Fogyasztóvédelmi törvény, és vannak a kereskedők, akik nagy ívben véleményezik mindkettőt. Az üzletláncok főleg.
A "multik" policyjében direkte benne foglaltatik az inkorrektség. Mondok példát: a polcon a termék ára pl. 200 Huf. A kasszánál kiderül, hogy 450 Huf. Vita, majd a vásárlók nagy többsége elfogadja a magyarázatot: Sajnálom, de a 450 Huf szerepel a számítógépes rendszerben. A Kereskedelmi törvény egyértelműen fogalmaz: a kereskedő, az áru mellett feltüntetett áron k ö t e l e s azt értékesíteni. Csakhogy a barom vásárló ezt nem tudja, - honnan tudná, én sem a Magyar Közlönnyel a zsebemben indulok bevásárolni -, a kereskedő meg leszarja.
Megoldás? Végtelenül egyszerű - lenne.
Jó napot kívánok, fogyasztóvédelem! Miután az önök áruházára ez a panasz ikszedik alkalommal érkezett hozzánk, az önök működési engedélyét 30 -60-90 stb napra bevonjuk, felfüggesztjük, mittomén mit szoktak vele csinálni, a lényeg, hogy az áruház 30-60-90 napig zárva legyen. (Ne gyertek most azzal, hogy a hazai munkaerő, meghogy munkanélkül marad. Mi a fontosabb? Tisztességesen működő áruházláncok, vagy párszáz munkahely?)
Részemről se Tesco, se Spar/Interspar, se Cora, se... hagy ne soroljam fel, hová nem vagyok hajlandó betenni a lábam, még önvédelemből se.

neszter 2009.12.28. 08:08:35

Hajrá! Csúnya dolog az általánosítás, de a Móricz Zsigmond körtéri Sparban is egyes pénztárosok (különösen egy fekete, festett hajú dundika) mozgalmat indítottak "Ki tudja jobban és hangosabban sértegetni a vevőt" címen. Megnézem, hogy melyik pénztárnál terrorizálja a vevőket, nehogy hozzá kerüljek. Rendszeresen balhézik, de még mindig a SPAR alkalmazottja, legalább 1 éve. Lehet, hogy ő a főnők? Amilyen a főnök, olyan a beosztott is? Rikácsoló, hangoskodó beosztottak és a Multi szövetsége a vásáró ellen, amiből élnek. Ne járjunk a SPAR-ba!

krj 2009.12.28. 08:14:51

varosjaronak mi baja? város? :-) legalább ne a blog címével együtt kommentelj, mert a bunkó hozzászólásoddal minősíted a blogot is, amely amúgy jó.

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 08:18:48

@neszter:
Nekem ilyen szempontból a CBA volt a kedvencem. Amióta "frencsájz"-ban működnek, por, kosz, tahóságra szocializált alkalmazottak, írástudatlan boltvezetők, szegényes, de méregdrága választék... Ott egye őket a fene.
A körtéri spar... Hát, tudnék mesélni. :o)

Hans Lopkowitz 2009.12.28. 08:21:32

@hagyma: Kp. vagy vissza a kártyára – ez szokás. Ma visszavittünk egy cipőt, mert meggondoltuk magunkat. (Itt Kaliforniában) Párom elment mosdóba, én addig sorbaálltam majd mire visszaért, addigra vissza is adták a vételárat. Csak annyit mondtam, hogy nem tetszik neki – többet nem kérdeztek.

Tanulság: soha, soha és soha nem vásárolok Magyarországon csak akkor, ha életbevágóan fontos. Az árak magasak, választék és szolgáltatás nincs, ennek ellenére az eladók bunkók.

szürke_tag 2009.12.28. 08:26:08

Én 53 éves vagyok kereskedő a szakmám és szeretem a vásárlókat. Arra tanítottak és abban éltem amíg dolgoztam, hogy a vevőért vagyunk. Ez sajnos már nem igaz. A cégem megszűnt és 9 éve munkanélküli vagyok már nem akarnak felvenni mert a papírforma szerint nem vagyok fiatal. Bár az is igaz, hogy mint műszaki kereskedő nem vagyok naprakész mert az a 9 év kiesett. Vezettem üzletet és kirúgtam azokat akik beszélgettek ha bejött egy vásárló. Ma már a főnök is dumál és lesesz@rja a vásárlót. Elmebajos vezetőket alkalmaznak aki ideges ha vevő van a boltba. Nekem még most is van olyan barátom akit úgy ismertem meg, hogy bejött az üzletbe és kiszolgáltam. Ma ez itt Balkánon egy rihadt világ

Secnir 2009.12.28. 08:27:01

@hagyma:
"megsugom, nincs ember aki 15-20 folott kijon, kimegy es elfelejti az anyanyelvet"

de van, a Horvát Charlie.

amúgy én 12-kor mentem ki Bécsbe, és 52 volt, amikor visszajöttem, és perfekt beszél em mazsar.
igaz, hogy 12:00-kor mentem ki, és aznap 12:52-kor jöttem vissza....

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 08:29:10

dark future · www.andocsek.hu 2009.12.28. 02:50:38

"Jogilag igaza volt a főnökasszonynak (aki persze a teljes hierarchiában nem főnökasszony, se nem tulajdonos, így kötik a belső áruházi szabályok)"

Jogilag sem volt igaza.
Az áruházi belső szabályok meg, ugye, nem állnak a Magyar Köztársaság jogrendje felett, még akkor sem, ha az áruházi belső szabályok megalkotói ezt vizionálják.

szürke_tag 2009.12.28. 08:34:25

Egyébként nem lenne rossz egy olyan oldal, hogy a hét bunkó kereskedője. Igaz inkább az kellene hogy az elmúlt percek bunkó kereskedője mert annyi van. Lehetne rájuk szavazni és a nyertes bunkó kapna egy elbocsájtó levelet amit az illetékes kereskedelmi egység vezetése kapna meg. Aztán ha cikinek tartja a munkását akkor kirúgja. Ha viszont megtartaná akkor szabotálhatnák miatta a vásárlók az üzletet.

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 08:37:39

@szürke_tag:
OK, értem én a hölgyet/urat, de mi a puskaporos rossznyavalyának kell ez az egész?
Bolykottálni lehet simán, csak úgy, szavazás nélkül is. :o)))

szürke_tag 2009.12.28. 08:38:30

A kereskedőket meg kellene nevelni, mert az oktatóik tanáraik ezt elmulasztották, ezt pedig csak mi vásárlók tudjuk megtenni.

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 08:40:39

@otto von bolschewick:
Osztom itt az észt, a bojkottot meg elipszilonnal írom... Dejósrácvagyok!!!
Bocs, bocs, bocs.

Spiro 2009.12.28. 08:41:08

El kell gondolkodnunk, hogy mi az oka annak, hogy itthon más szabályokat engednek meg maguknak a multik, mint nyugat Európában, Amerikában.

Nem csak a fogyasztói kapcsolatok kezelés, de az árképzés is furcsa (nem csak az ÁFA miatt drágább nálunk ~ minden).

szürke_tag 2009.12.28. 08:42:52

@otto von bolschewick: Igaz, de úgy a vezetés is tudomást szerezne a kereskedelemre alkalmatlan munkásáról. Valamint amennyiben egy főnők az alkalmatlan a munkavégzésre akkor arról is állást kellene foglalni. Mert az egész ügyet kellemetlennek tartaná.

szürke_tag 2009.12.28. 08:46:34

Az@Spiro: Igen de ez azért van mert a pártokat akik ez ügyben tehetnének, nem érdekli, hogy mi van itt, milyen árrést alkalmaznak és miért? Ezért a parlamentbe is egyéni jelöltek kellenének akik végre a nép érdekét nézik. Bocsi, hogy a politikát is belekevertem, de szerintem benne van.

2009.12.28. 08:48:53

Hát most biztos tönkre fog menni az Interspar, hogy elvesztett egy vevőt. :) Főleg egy olyat, aki nem is él itthon. :)

Ismerem ezt az üzletet, szerintem az egyik legnagyobb forgalmú darab az üzletláncból.

Ettől még az üzletvezető tájékoztathatna korrektebben. De a cikkből kiindulva a kedves vevő sem lehetett egy egyszerű eset.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.28. 08:50:01

Udvozlunk Magyarisztanban.

Hihetetlen, hogy a kulfoldre tavozott magyarok mennyire el tudjak felejteni, hogy miert hagytak itt az orszagot.

Es ezek utan meg fel is vannak haborodva, hogy ugyan az megy most, mint regen.

minorita 2009.12.28. 08:51:19

Szerintem is boltja és kereskedője vállogatja. Én pl. gyakran az Auchanben vásárolok és mindenféle reklám nélkül az egyik legkorrektebben és legemberközpontuban végzik a vevőreklamációt. Ritkán volt olyan helyzet, hogy ne az ügyfél érdekét nézték volna. Kellene egy kis jóakarat az emberekhez, de nálunk nincs. Mindenki hatalmi poziciónak gondolja magát, és szeret is ezzel a hatalommal élni. azt hiszi, hogy ettől értékesebb ember lesz. Valóban az emberközpontú világ még nem jött el hozzánk. sajnos

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 08:56:10

@agyramegy:

"De a cikkből kiindulva a kedves vevő sem lehetett egy egyszerű eset."

Az milyen? Mármint az egyszerű eset?

ühümühüm 2009.12.28. 09:06:11

Most voltam kifliért. A szemetesben nincs botmixer, .... sajnos ;o) Viszont az áruházvezető V. Csaba aszerint a nagy tábla szerint, ami a bejáratnál van. (Who the f..k is the idegesholgy?)Amúgy remélem meg lesz az elveszett bőrönd a turmixgéppel (levehető ajtós NDK?) :o))))))))))))))

miles · http://miles.hu 2009.12.28. 09:12:51

"En meg meg tudom keresni ujra a penzt, de ok engem visszaszerezni mar nem tudnak."
Priceless!

hezitálós 2009.12.28. 09:17:54

(nincs mit csodálkozni azon, hogy hogyan bánnak itt a vásárlóikkal (és az alkalmazottaikkal) a multik, amikor ebben a blogban is több hozzászóló baszogatja a posztolót, mint az elkövetőt. a multiknál is honfitársaink a (kis)főnökök... és ha már bojkott, arra gondoltatok, hogy egy csomó más sparban, vagy talán ebben is zömében rendes, kedves emberek dolgoznak? szerintem kevesen tehetik meg, hogy amelyik cégnél bármilyen méltánytalanságot tapasztalnak, ahhoz ne adják többé a nevüket.)

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2009.12.28. 09:20:24

és akkor ő most mit is várt?
Elbaszta...rossz terméket vett...miért nem nézi meg,hogy mit vesz.ha jó a cucc naná,hogy kizavartam volna a gecibe

MP 2009.12.28. 09:22:35

Nem kell semmit sem visszavenni csak ha hibás. Szerintem az a nagyobb baj hogy olyanokat veszünk egymásnak amire a másiknak semmi szüksége sincs.

thinker_ 2009.12.28. 09:24:49

hogy lehet elfelejteni az ékezeteket?

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.12.28. 09:30:58

Ahhoz képest, hogy 20 éve nem él itthon, elég választékosan fogalmaz magyarul, s helyesen ír.. Ha az ékezetek használata megkopott a fejében, akkor a nyelvnek pláne kopnia kellett volna...

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.12.28. 09:31:37

Felszínre keveredett a szokásos értelmiségi réteg.
Innentől nincs miről beszélgetni.
További minden jót...

atomic bomberman 2009.12.28. 09:32:08

ja hogy lehet elfelejteni az ékezeteket ha amúgy összeszedetten ir magyarul.

másrészt hogy lehet turmixgépép helyett botmixert venni? ukrajnai bevándorlo nyalja e a ki a seggit usába e?

téves vásárlás miatt nem kötelező visszavenni semmit. üzlet jóindulatán múlik.
ha minőségi kifogás van akkor igen.
ha neten vásárolt terméket 8 napig bármiért.

hubertusz 2009.12.28. 09:32:57

A Spár vezetőit -fogadást kötnék rá- igazából nem fogja érdekelni a történet.
Egy ilyen esetet mindig ki kell(ene) vizsgálni, és ha kiderül, hogy a vevőnek van igaza, akkor el kell(ene) tanácsolni ezt a kedves dolgozót! Mert jóval nagyobb kárt csinált, mint hasznot, illetőleg látszik, hogy nem ez a tevékenységforma az erős oldala. Ma már alapelv, hogy nem az emberhez kell funkciót rendelni, hanem a feladathoz a megfelelően kompetens embert, ezért lennének a HR szakemberek...
Nem azért, mert az XY rokonának csinálunk helyet.
Én ilyen esetben vevőpárti vagyok, semmilyen, de semmilyen kárt nem okozott volna, ha szó nélkül visszaveszik az a botturmixot, főleg, ha az bontatlan...
Az Inerspárok között is nagy a különbség, egyiket jobban vezetik, a másikat kevésbé jól, de legalább a pontokat felajánlják. Ellentétben a Spárok nagy részében, ahol nem.

guerillero 2009.12.28. 09:53:15

Mindenhol ilyen parasztok az eladók. Karácsony előtt, amikor épp a nagybevásárlást nyomtam, a Lehel piacon az egyik pultban a két fiatal eladó hölgy közül az egyik éppen az orrom előtt fennhangon a következő szavakkal okította a munkatársát arról, hogy ne fogadjon el több aprót a vevőktől: "Basszák meg a kurva anyjukat, vigyék a szar aprójukat máshova. Mi meg számolhatjuk majd órákig. A nagy lófaszt!" Nem volt kedvem vitába keveredni, meg épp nem is apróval terveztem fizetni, így szó nélkül hagytam a dolgot....

wattafilling 2009.12.28. 09:55:00

Majd kérném szépen a kereskedőcég kommentárját! Is. 8-)

Parajpuding 2009.12.28. 09:55:15

Ostoba volt, aki kitalálta, hogy 3 napon belül csak hibás terméket lehet visszavenni. Miután erre a gyakorlatban jöttem rá sajnos, azóta ha valamit vissza akarok vinni (nem hiba miatt), előtte okosan "elrontom", hogy tényleg hibás legyen. Miért is jó ez a kereskedőnek, vagy a forgalmazónak? Ahelyett, hogy visszavesz egy újra eladható terméket, visszakap egy eladhatatlant, vagy jobb esetben javítás után eladhatót.
Vááááá! Magyarisztán Banánköztársaság

lidi400 2009.12.28. 09:55:15

Egy pozitív Sparos történet: Sibrik Miklós úti Intersparban fizetés után jöttünk rá a barátommal, hogy rossz fajta lisztet vettünk. Gondoltam egy kérdést megér, irány a vevőszolgálat. Kérdeztem a hölgytől, kicserélhetnénk-e a lisztet. Hölgy mondta, sajnos kicserélni nem lehet, de ha hajlandóak vagyunk várni pár percet, míg a jegyzőkönyvet kitölti, a pénzt visszakaphatjuk. Mindez az ünnep előtti nagy tolongásban, kedvesen, mosolyogva, türelmesen. Akár Boldog Ügyfél story is lehetne.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.12.28. 10:01:40

@haggyadmá: ehhez 1 generáció nem elég, talán úgy éretted, hogy 4-5 generáció, ami alaphangon is generációnként 20-25 év. kb. ennyi kell, hogy a fejekben általánosságban is változás álljon be és ne az apáink-anyáink esetleg helytelen viselkedésmódját kövessük.

valdez 2009.12.28. 10:05:35

Nagyon dícséretes, hogy 22 év után emlékszik még arra, hogy vannak ékezetek, még ha kezelni nem is tudja őket kedves István! Csak így tovább!!!

Arschloch 2009.12.28. 10:14:23

Én vittem már vissza Sparban 2 db kiflit, mert nem jól volt kiírva az ára...
És visszaadták a különbözetet :)
Persze ezt a dolgozóknak saját zsebből kell megtenniük.

mkity 2009.12.28. 10:16:13

Nálunk a vásárlók nagyobb része tájékozott árucsere ügyekben. A pénztárnál is jól olvasható helyen felajánljuk a 8 napos csere lehetőségét. Nagy, de nem multi üzlet vagyunk, elég rugalmasan kezeljük a cseréket. Szerencsére nagyon ritkán van olyan eset, amit nem tudunk "helyben" megoldani, de azok igen emlékezetesek, rossz értelemben. Egyik ilyen esetben a vevő által kiválasztott terméken hibát fedeztünk fel, nem is adtuk el így neki. Telefonok sora után sem tudtam szerezni neki másik darabot. Ezek után , minősíthetetlen hangnemben, 50percen(!) át ordítozva írt a panaszkönyvbe, mert nem tudtam azt a terméket majd' féláron odaadni neki.(Ilyen esetben, nekünk ingyenesen javítja, ill. téríti a terméket a készítő...ezt a lehetőséget sem fogadta el a vevő).
A cikkhez szólva, ha a üzlet nem tesz meg minden tőle telhetőt a vevőért, azt bizony tudja meg a tulajdonos. A vásárlók meg ne a rosszindulatot tételezzék fel egy segítőkész alkalmazottról, ha nem pont úgy van minden, ahogyan azt Ő gondolja.

zezse 2009.12.28. 10:20:28

szerintem nem cég, hanem boltfüggő a hozzáállás. Szentendre Interspar borzalom, Pomázon kedvesek. A Lidl viszont jó Szentendrén. És még lehetne sorolni. Ja a CBA szerintem mindenütt rossz és drága. A posztíró meg legalább tudja miért becsülje meg választott élőhelyét :)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.12.28. 10:28:22

amúgy a vásárlónak most igaza volt, egy csomó stressztől kímélte meg magát az ügyes húzással, hogy kihajította a szemétbe a turmixgépet, a boltvezető meg nyaljon sót. ha mindenki megtehetné itthon, hogy így csináljon amikor problémás ügye van, akkor a boltok nem szórakoznának a vevőkkel, mert az a vevő, akivel így bánnak nem kucsorogna egy ilyen üzletben többet soha. benyelné a tanulópénzt, és messze kerülné. az ismerőseinek se ajánlaná. sajnos mivel a többség nem engedheti meg magának, hogy kihajítson 13e Ft-ot, ezért inkább segget nyalnak a multi vezetőinek meg a belső szabályzatának, hogy valahogy pénzhez jussanak. legközelebb meg a reklámújságban olvasott 3 Ft-al olcsóbb kamu ajánlat miatt mennek vissza farokfelvágva, hogy újra oda vigyék a pénzüket, ahol átbaszták őket korábban. sajnos magyaroszág egy ilyen szar hely, ahol megélni elég nehezen lehet normálisan, és ez a pénzügyi nehézség sok mindent vonz maga után.

Pepe135 2009.12.28. 10:37:01

A tököm kivan a sok ideenbe szakadttal!
Kritizáld a Wallmarktot, oszt élj ott! Ha elhúztál ebből az országból!
megvetem az összes ilyet, aki csak ugatni jár haza!

Lasombra 2009.12.28. 10:39:08

én már 83. éve élek Vanuatu egy kisebb szigetén, ahol nemcsak ékezeteket, de betűket sem használunk.

amúgy elektronikus eszköz veszélyes hulladék, eleve nem szabad a kukába baszni, ha már meg sem fordult a fejében az ömeriken barátunknak, hogy odaajándékozza egy jobb sorsra érdemes felebarátjának.

SimiTomi 2009.12.28. 10:44:02

@Pepe135: De azért hazajönni csak hazajöhet, látogatóba, nem?

És esetleg az is jó, ha a jó sok máshol megkeresett pénzét itt költi el nálunk, nem?

stefan75 2009.12.28. 10:44:26

@hubertusz: Az a baj, hogy ez a "főnökasszony" valószínűleg nem szimpla alkalmazott. Minimum üzletvezető, vagy akár azt is el tudom képzelni, hogy résztulajdonos. Azt meg nem a HR válogatja, nem lehet kirúgni és nem tanítják jómodorra. Ha meg a rikácsolása miatt elmennek a vevők, akkor az alkalmazottakon fogja kiélni magát.

Sajnos nem igazán lehet vele mit kezdeni, meg kell várni, amíg kihal. De addig még sok boltot és sok embert tönkretehet az agyatlan kapzsiságával.

Parasite 2009.12.28. 10:45:19

korrekt kerek egész történet. magyarország, hánynom kell tőled. sajnos :(

sertésszamba:-/ malacmambó 2009.12.28. 10:45:20

A madaras teszkóban szó nélkül visszaadták a lét, még ők kértek elnézést az árú hibás volta miatt! Óbuda, Nikolett intézte és egyedül volt a tömeges reklamációval szemben, mégis nyugodt és udvarias maradt)
Köszönöm Ne(i)ki :)

sertésszamba:-/ malacmambó 2009.12.28. 10:47:42

Pete te 1 seggfej vagy. Köszönöm

stefan75 2009.12.28. 10:51:44

Szálljatok már le az ékezetekről, meg hogy miért ment Amerikába. Nincs rajta sapka, mi?

Akár kecskevérrel is írhatta volna a levelet, a tartalmán nem változtat.

ekat 2009.12.28. 10:55:58

Én nemrég az Örs vezér téri Interspar-ban véletlen levertem a táskámmal egy üveg Martinit. Azonnal megkerestem a legközelebbi eladót elmondani neki a kárt, meg hogy természetesen fizetem, de rögtön nagyon kedvesen közölte, hogy megtörténik az ilyen, és nem kell kifizetni.
Úgyhogy azért pozitív sztorik is vannak... de az tény, hogy itthon még mindig nagyon sok helyen még azt sem fogták fel, hogy az eladó van a vevőért, és nem fordítva.:-)

Amúgy baromira nem értem, miért azzal foglalkoznak a hozzászólók, hogy a poszt írója hol él és hol nem, vagy hogy ékezettel ír-e vagy nem.

Parasite 2009.12.28. 10:56:52

Pepe135 2009.12.28. 10:37:01
tán csak nem édesanyád az intersparos hölgy? nem csodálkoznék...

waylon 2009.12.28. 11:04:28

De azért így ékezetek nélkül csak hihetőbb ez a story, nem ?? :))

sertésszamba:-/ malacmambó 2009.12.28. 11:07:06

@waylon: nem:( az ékezettek teszik hihetővé vagy ellenkezőleg.
Te mit tanultál erről?

azértmertcsak 2009.12.28. 11:18:40

faszkorbácsot neki!
aztán mehet oda, ahova a botmixer került

nonolet (törölt) 2009.12.28. 11:22:51

Tisztázzunk valamit...

Kishazánkban CSAK a HIBÁS terméket kötelező cserélni/visszavenni 72 órán belül szó nélkül....

Viszont SEMMI nem tiltja a kereskedőnek, hogy önként megtegye.

A másra cserélés ill. levásárlás pl. anyagi hátrányt sem jelent neki!
Ezt tehát butaság megtagadni...

A pénzt vissza adása az már más kérdés.
Ekkor megfontolandó, hogy van-e üzleti értelme...hosszútávon pl. Általában nincs...ezért fölöslges jó fiúnak lenni.

mrsomeonenoone 2009.12.28. 11:30:40

Ismerem én az ilyet:A főnök néni tuti besúgómúltú házmester volt annakidején... A férje kék csíkos mellkasig felhúzott melegítőmaci alsóba meg rozsdabarna tiszacipőbe nyomja a sepregetést ma is, közbe szólongatva a gyalosokat hogy minekkellett a cipőjéééérőőőll ideejteni azt a sárgalacsint szeggye' má' fel de mindjá' nemlátja hogy éppen sepregetek?????!!!!

Viccet félretéve, külföldön se rózsásabb a helyzet. Engem A Currys-be csesztek át, mert ingyenes Windows 7 upgrade-et ígértek a HP márkájú vistás laptophoz amit vettem (3 héttel a W7 megjelenése előtt ÉN MARHA dehát muszáj volt) csak utóbb derült ki, hogy az "ingyenes" a HP-nál 30 Eurót jelent különféle postamegmiegymás költségek címszóval... Rendelje meg a f***om találok más ingyenes alternatívát rá. Többet viszont tuti nem veszek HP cuccot az szent, pláne nem abból a boltból. Hosszas levelezés után sem jutottam velük semmire se (HP-val se meg a bolttal se.)

Piraeus 2009.12.28. 11:44:03

Ezt nem tehetted volna meg!
:DDDDD

Azonnal visszamész, kihalászod a cuccot a szemetesből, és újrakezded az egészet. Végighallgatod a kioktatást, szorongsz vagy te is egy utolsó tróger szintjén visszapofázol, ahogy az rendes magyar alattvaló-vásárlótól várható.
És a végén még bocsánatot kérsz, megköszönöd, valamint közlöd, hogy ráadásul a te kurvaanyádat.

:DDD

Veto Istvan 2009.12.28. 11:56:10

@Csopak:

Magukat az ekezeteket termeszetesen nem, csak a hozzajuk tartozo billentyukiosztast.

Veto Istvan 2009.12.28. 12:00:40

@dark future: Egyetertek, ezert is irtam a levelemet. Oszinten remelem, hogy a Spar is valaszra meltat majd es nagyon szivesen meghallgatnam a vezeto holgy verziojat is.

Ab ovo 2009.12.28. 12:00:49

Szerintem nem csak az üzletvezetőnek, hanem a júeszéj embasszinak, az ENSZ-nek és a Biztonsági Tanácsnak is el kéne küldeni azt a levelet dear Mr. Veto. Mi az, hogy itten egy american citizennel csak úgy szórakoznak és még kerékbe sincsenek törve!?

Veto Istvan 2009.12.28. 12:02:42

@linlin: Ezt tovabbitottam a haz asszonyanak, en is kivancsian varom a valaszt.

Professzore · http://ekonyvolvaso.blog.hu 2009.12.28. 12:03:26

T. Index...
Azt, hogy _A_L_E_E_, így, két E-vel mikor tanuljátok már meg helyesen leírni?

Egyébként nem feltétlenül egy vásárlót veszítettek. A post olvasása után felteszem páran elpártolnak tőlük. Bár az kétségtelen, hogy nem nagy számban...

Veto Istvan 2009.12.28. 12:06:35

@Ab ovo: Magyar az allampolgarsagom es nem amerikai es egyaltalan nem gondolom, hogy ennek barmi koze lenne a tortenethez. Azt szandekoztam leirni, hogyan probalt leckeztetni egy altala hatalmi pozicioban levo ember es en hogyan lottem vissza.

Veto Istvan 2009.12.28. 12:10:10

@Pepe135: Bar ennek a tortenethez semmi koze nincs, en az eletemnek legalabb a felet itthon toltom. Megprobaltatasaimat altalaban megtartom magamnak, ez az elso eset, hogy irtam egyrol. Egyebirant az itt toltott idoben itthon fogyasztok aminek az AFA es egyeb adotartalma valoszinuleg nem lehet keves. Igenis elvarom, hogy ennek megfeleloen kezeljenek barhol. Ugyanis ezen keresztul en itthon is adofizeto allampolgar vagyok.

belagezabela 2009.12.28. 12:10:53

se egy gyurcsány se egy orbán, mi lesz így velünk?

Veto Istvan 2009.12.28. 12:12:34

@nukleotid: Igen, kezdem mar megerteni a kommentekbol: azt kellett volna hazudnom, hogy karacsonyi ajandek volt. Sajnos nem szokasom hazudni.

Veto Istvan 2009.12.28. 12:13:49

@ühümühüm: Koszonom! Repter szerint ma megjon, remeny, hal, stb.

Veto Istvan 2009.12.28. 12:15:37

@agyramegy: Ez a tokeletes igazsag. Amikor megalaztatas er, szot emelek. Meg akkor is, ha itthon inkabb felre kene allnom es le kene torolnom.

Monarch (törölt) 2009.12.28. 12:16:39

@Csopak: Valszeg sohase tanulta meg. Aki ékezetek nélkül tanult meg gépelni, annak elég nehéz megtanulni az ékezeteket is, már csak az y-z mizéria miatt is. Én is először angolul tanultam meg gépelni, és csak utána magyarul, és kellemetlen volt az átszokás. De előre elnézést kért érte, a neten amúgy is tipikusan idiótaság ilyenbe belekötni.

kakamatyko 2009.12.28. 12:25:42

Aki hulye nevet ad a cegenek, ne sirjon, ha elbasszak... Ezt en valoszinuleg vilag eletemben Alley-nak fogom hivni, hamar mindenki ugy ejti. Auchize detto: madarasteszko.

De a poszthoz: a noci sporolt a cegnek egy mixer arat, kevesebben meg nem lesznek a boltban, az tuti.
Amig nincs vasarloi ontudat meg odafigyeles, mindenki ott vasarol, amit a legjobban reklamoznak, addig a kifizetodo uzletpolitika a szemetseg, az elvart alkalmazotti magatartas pedig pont ez.

Gondolatkiserlet:
TFH pont ez a bolt elkezd tisztessegesen mukodni, embersegesen banni a vevovel, blablabla.
A sok kicsi tizezer forint sokra megy, elviszi a profitot, aremeleshez vezet, marketingre is kevesebb jut: a sok birka nem ott fog vasarolni.
Varhatod, hogy akar a jo, akar a rossz hir elterjedjen, az egyetlen ilyen hely a Homar.

Monarch (törölt) 2009.12.28. 12:28:59

@makkörlö: Bakker el se hiszem, hogy te is rosszul írsz, és mégis fikázod a másikat, aki még ráadásul előre elnézést is kért ezért.

Régen én Magyarországon éltem, és mégse tudtam magyarul gépelni, csak az angol billentyűzetkiosztással. Aztán megtanultam. De a munkahelyi gépemen most sincs magyar billentyűzet.

Netmen 2009.12.28. 12:31:17

Olvasom a kommenteket es nem csodalkozom hogy ott tart az orszagunk ahol tart. Sok kocsog aki a boltost vedi valoszineluleg megtanulta hogy kell mosolyogva turni amikor belejuk rugnak. Az ekezetmanias buziktol kerdeznem hogy miert is kene keresnem a betuket egy nem magyar billentyuzeten. Sok idiota.

yrrr 2009.12.28. 12:37:25

Én először is köszönöm a poszt írójának, hogy vette a fáradtságot és megírta ezt az esetet, mert sajnos - bele értve jómagamat is - nagyon kevesen teszik ezt meg, hol időhiány, hol lustaság vagy nemtörődömség miatt, holott csak így lehet változtatni ezeken a problémákon. A kommentek elolvasása után megint elszomordtam, hogy 20 év alatt még sajnos mindig nem sikerült kinőni korábban rögzült betegségeinket. Szerintem midnenki tudja miről beszélek, de aki élt rövidebb-hosszabb időt külföldön az bizotsan.

Sajnos az a helyzet, hogy itthon még mindig fingjuk nincs a kereskedők többségének arról, hogy mi is az amiben dolgoznak. Éppen ezért ha tehetem nem is itthon vásárolok (elsősorban nem a napi fogyasztásra gondolok), mert horror árak és kiszolgálás van a kereskedő-egységek többségében, tisztelet a kivételnek (vannak ilyenek is csak százalékos arány tekintetében elég kis számban).Csak példaképpen: a mai napig az interneten az EU-ból vásárolom sport eszközeimet és ruháimat, mert midnennel együtt - és ebben a szállítás is benne van- sokkal olcsóbb, mintha itthon venném meg, és még az ügyfélszolgálat is korrekt, ha valami nem megy rendben.

Én is osztom azt a nézetet, hogy boltfüggő a probléma, nem pedig áruházlánc, bár van amely cégre ez is igaz. Az is igaz, hogy mindig fejétől bűzlik a hal. Ahol a vezetőség ilyen, ott megtűrik a hasonlókat. Én mindig az adott tapasztalat alapján hozom meg azon döntéseimet, hová teszem be még1szer a lában, avagy sem. A CBA-t is sokan szidták itt a kommentelők közül, nekem is volt már egy-két boltjukban kellemetlen élményem, de van egy új CBA, ahol viszont minden eddigi mo-i negatív élményemet elfelejtettem és azóta csak ott vásárolok. Sparban is szerettem eddig vásárolni, igaz még nem is váltottam vissza náluk semmit. Tehát nem egyszerű a helyzet, de éppen ezért nem szabad feladni a bozótharcot.

Egyébként én hasonlóan cselekedtem egy esetben egy McDonald's-ban, ahol 15 perc után sikerült kihozniuk az egyik szendivcsemet a már elhozott és elfogyasztott többi ételem mellé...

mofrills 2009.12.28. 12:41:56

@hagyma: es ennek most mennyi koze is van a tortenethez? Kint el, hazajott, gaz volt a boltban.
Magyarorszag meg nem tart ott, hogy realizalja: azert megy a bolt, mert vannak vevok! Ha eluldozzuk oket, akkor baromira nem lesz se munka, se penz, se semmi.

A boltost nem vedem, bar gyanitom, hogy van egy fonoke aki nem akarja, hogy a nedves vevo cserelgesse/visszavaltsa a termekeit...

Jó Estét 2009.12.28. 12:42:04

@agyramegy: en nemtom, de en ugy vagyok vele, hogy a nem realizalt profit az veszteseg, ha mondjuk emiatt nem ott vette meg a 25 ezres turmixgepet helyette, az mar 12 ezer buko, es mondjuk a post miatt meg 10 ember nem oda ment bevasarolni az mondjuk 150ezer forint, ami egy alkalmazott havi bere, es sztem ez meg alacsony becsles, es a mai vilagban aki a kicsit nem becsuli az egy idiota... Arrol nem is beszelve, hogy ki tudja ezt hanyszor jatszotta el a kedves holgy...
JA es en sem irok ekezettel, valaki legyen szives istenesen basszon le emiatt, mert amugy marhara erdekel :D

Páneurópai Harci Kos 2009.12.28. 12:44:40

Én nem dobtam volna ki azt a mixert:)
de egyébként - igazán visszavehette volna.
(pláne ha bontatlan)

u.i. kereskedelemben dolgoztam:)

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.28. 12:44:50

teljesen korrekt a poszt, es nagyon elegansan kezelte a posztolo a helyzetet (mondom ezt akkor is ha sokan nem engedhetik meg maguknak a vegso dofest, a kidobast:)
Azoknak aki az ekezetes betukon lovagolnak kulonbozo valtozatokban (valasztekosan fogalmaz, hogy felejthette el az ekezeteket, stb): en itthon elek (kisebb megszakitasokkal), megis ekezet nelkul irok (tudom, bunko vagyok). Viszont meg ugy 10 eve az volt a bunko aki az ekezeteket eroltette, mert a legtobb level OLVASHATATLAN lett tole (rengeteg levelezo kliens nem tudta ertelmezni a szabvany ASCII-n kivul eso karaktereket, pl hosszu o", u", es telenyomta szemettel amit irtal), illetve ahogy mas is emlitette, pl linux alol nem is volt nagyon mas valasztasod, meg egy sima talkba sem tudtal ekezetes betuket benyomni. Erdekes, megis ertette mindenki a masikat. En meg ezt szoktam meg, es valoban, en is programozom, alapbol az angol bill kell, egy darabig szorakoztam az alt-shifttel, aztan hagytam a fenebe, aki akar majd belekot, aki meg arra kivancsi mit irtam, ugyis megerti :)
uff.

yrrr 2009.12.28. 12:44:52

tényleg inkább a kiskereskedelem problémáiról kellene kommentelni, semmint az ékezetekről, meg az "amerikásságról", akik ezzel foglalkoznak itt, azok inkább kezelésre szorulnak, és/vagy elgurult a gyógyszerük...

Amanitin3 2009.12.28. 13:00:36

@puncipöcögtető:

"itt kulfoldon az angol verzioit hasznaljuk a szoftvereknek,"

Ez most kicsit ijesztő lesz neked ott külföldön, jobb is, ha leülsz: akármilyen verzió, akármilyen billentyűzet esetén meg lehet oldani a magyar ékezeteket. Csak egy kicsit akarni kell. Engem nem zavar túlzottan, ha valaki lusta utánajárni, csak ne mentegetőzzön.

NEmáááá 2009.12.28. 13:09:30

Menjetek a gecibe az ékezetes baszakodásotokkal.
Nyilván angol Windowson nyomja és nem tudja hogyan kell telepiteni (és hol kell nyomkodni) az ékezetes betűket!
Attól még nem felejtett el magyarul.
Részemről a nyelvünkből is szívesen elhagynám a picsába az ékezeteket, pedig itthon élek !

smartdrive 2009.12.28. 13:14:38

ők is meg tudják keresni a pénzt, amit te nem költesz el ott, ne triumfálj

smartdrive 2009.12.28. 13:15:49

a "rúdmixert" pedig fel kellett volna ajánlani a hölgynek :D

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.12.28. 13:16:28

ez a 72órázás urbánlegend. ha rossz, akkor pénz vissza, valóban az eladó helyen, 3munkanapon belül.
DE ha csak a színe nem tetszik/kettő van már belőle, akkor NEM KELL VISSZAVENNIÜK, de egy normális bolt megteszi, hogy bevágódjon a vevőknél. De attól még urbán legend.
és levásárlás sincs. vagy pénz vissza, vagy csere. nem létezik olyan, hogy levásárlás. ez csak egy magharosch ügheschkedoesch félmegoldásch

The Good Boy 2009.12.28. 13:19:34

@nonolet: "...ezért fölöslges jó fiúnak lenni."

Nana, azért kéretik vigyázni velem, mert én nem vagyok fölösleges!:)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.28. 13:20:06

"En meg meg tudom keresni ujra a penzt, de ok engem visszaszerezni mar nem tudnak." 10 másik balek áll a helyedre.

egy hang a hátsó sorból 2009.12.28. 13:33:24

Nekem a Media Markttal vannak ilyen jellegu tapasztalataim, de csak jok.
Egyszer rengeteget szivtam HDMI kabelekkel, es mire sikerult osszekotnom a gepet a TV-vel, kb 2-3 kabelt vittem vissza, termeszetesen bontott (vagyis inkabb szetmarcangolt) csomagolassal. Egy szo nelkul becsereltek minden alkalommal.
Mondjuk ez a tortenet nehany ora leforgasa alatt zajlott le, szoval ilyen 72 oras para nalam nem volt.

ui: Az ekezetmaniasok meg bekaphatjak. En ezt szoktam meg, angol billentyuzetem van, nekem igy kenyelmes, gyors, stb. Ha ekezet nelkul felreertheto lenne egy szo amit irok (es ezt eszre is veszem), akkor at szoktam valtani ekezetesre, de amugy nem.

wagabound 2009.12.28. 13:41:03

Egy: azért Ámerikában sem fenékig tejföl, mehogy már elhigyjük, hogy ott minden kereskedő megsimogatja a buksinkat.

Kettő: az "Elnézést, nem ezt akartam venni, vehetek mást?" tipusú csere megéri egy kis boltnak, egy nagyáruháznak ez nem tétel, viszont macera van vele bőven. Folytatva a hasonlatot: a vevőszolgálatosnak egy fitying haszna sincs abból, ha a kedves vevő drágább cuccot vesz a visszaadott helyett, nem úgy, mint a maszek boltosnak. Ettől kezdve az ilyen játék egy nagyáruházban kétesélyes.

Három: csak az egyik fél hallgattatott meg. Lehet, hogy az úr is Amerikában képzelte magát, és aszerint viselkedett, márpedig az ottaniak sem a kultúráltságukról híresek.

Négy: kukába dobni, ha nem veszik vissza? Hm... Nekem már ez is sokat mond, lásd a "Három" alatt...

ccorsa (törölt) 2009.12.28. 13:41:11

A főnök csak túl sok gázt szívott :)
Vagy túl keveset :)

wagabound 2009.12.28. 13:43:33

egy hang a hátsó sorból:"ui: Az ekezetmaniasok meg bekaphatjak."

Te is, öregem. A nicknevedhez bezzeg előbányásztad az ékezeteket, mi?!

Thai Thai 2009.12.28. 13:51:09

Üdvözöllek Magyarországon!
Ez itt a való világ!
Úgy látszik, hogy a multik által Magyarországon bevezetett és az állam által igen támogatott kereskedelmi viselkedés (beszállítók, stb.) mellett, lassan úgy gondolják a vevő, sem kell.
Ne is reménykedj, hogy megváltoznak legalábbis nem mostanában.
Amúgy az üzletvezetőnek biztos kellett a botmikszer

moli 2009.12.28. 14:04:14

@Veto Istvan: igy kell ezt, en meg annyit tettem volna hozza, hogy bekurom a pult moge a gepet, ugy, hogy szarratorjon a foldon.

egy hang a hátsó sorból 2009.12.28. 14:06:26

@wagabound: "A nicknevedhez bezzeg előbányásztad az ékezeteket, mi?!"

Nyilvan. Egy uj nick regisztralasa azert megis csak egy kulonleges alkalom, nem? Olyankor elmegyek fodraszhoz, szepen megborotvalkozom, oltonyt-nyakkendot veszek fel, kifenyesitem a cipomet, es atvaltok magyar kiosztasra.

moli 2009.12.28. 14:07:15

@Leningrad: +1
ennel is nagyobb faszsag a z-y csere, anno 1000 embert kellett volna atszoktatni az egesz orszagban, nem tettek meg, ma mar 500000 embert kell.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 14:12:36

@Spiro:
na ez az en vesszoparipam
nalad a pont
ez miert nem fizetnek annyit a dolgozoknak?
telefon internet, vasarlasi szabalyok tok masak
talan mert a torveny nem koveteli meg toluk?

w203 2009.12.28. 14:17:21

aze' baszakodnak anniyan itt az ekezetekkel mert maga a poszt qva unalmas...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 14:17:55

@atomic bomberman: \basszus az ekezeteket nem felejti el az ember, de nem csak ide ir, es megszokja hol vannak a betuk, nem cserelheti\
aki fej az cserelgeti, nekem keresgetni kene
ha meg az ekezeteset akarom megszokni/2 het/ de probalt mar valaki mondjuk ekezetes emilt kuldeni Afrikaba?
a zkb igy nez ki: ^#!/hj:'a)+zx)></sdg

ez azt jelenti
szia Zsuzsa

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 14:24:17

@egy hang a hátsó sorból:

uhh tenyleg el kell mennem barber shopba:)
akkor most csinaljak uj nicket is, vagy csak odafele ervenyes?

_Tom_ · http://blog.cstom.hu 2009.12.28. 14:25:01

@Leningrad: Használj finn billentyûzet-kiosztást :)
YZ a helyén van és van repülõékezet (így magyar karakterek is -- igaz, csak két billentyûlenyomással, valamint csak kalapos õû).
A zárójelek -- (){}[] -- is máshol, de elérhetõek jól. Mi kell még? ;-D

Trójai 2009.12.28. 14:25:39

@algi: Nem tehetik vissza a polcra, mivelmegírta a sztorit (azt, hogy otthagyta a mixert) a vezetőségnek.

Ergó ha kitették a polcra és eladták újból, a főnökség meg értesül minderről, az lopásnak számít. (Szerintem.)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.12.28. 14:34:43

@Leningrad: OFF ugyan, de lehet magyar billentyűzettel is mindenféle konvenció nélkül programozni. a talkot, meg az évekkel ezelőtti email klienses témát nem vitatom, az úgy igaz, ahogy írod. :) ma is van néha gond ezzel, ha mobilra kapott MMS-t a neten keresztül nézed meg, hirtelen eléd tárulnak a #$???; karakter-kódok. :)

Serina (törölt) 2009.12.28. 15:04:28

Kedves hozzászólók!
Nekem a Spar-ral nincs pozitív tapasztalatom; vagy nincs eladó, vagy ha találsz is valakit akkor nem ő a felelős az adott dologért....
MEDIAMARKT: volt szerencsém náluk vásárolni egy laptopot....mire mindent elintéztek a kedves dolgozók háromszor őszültem meg....

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.28. 15:06:11

@_Tom_: nemtom, a lotto otost el tudod intezni?
:DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 15:07:51

@Trojai:
hat ez mindennek minosul csak nem lopasnak, visszadta nem kellett neki na bumm, ha legkozelebb eladva nem zsebre teszi

/amugy tenyleg ugy nez ki nyaron megyunk haza Maryvel, es mint emlitettem szent elhatarozasom, hogy nem szolalok meg magyarul, sem ekezettel sem annelkul, magyarokat ismerve, lesz story boven:)/

?aztaaa? 2009.12.28. 15:15:32

sajat pelda KANADABOL:

amikor kierkeztem, eszrevettem hogy otthon felejtettem a halozati atalakitot.
Masnap bementem az egyik legnagyobb bolthalozat helyi uzletebe. Levettem a polcrol az elso atalakitot, fizettem , es hazamentem. Ha jol emlekszem valami 30 dollar korul volt.

Masnap csavargas kozben betertem egy masik muszakis boltban, es meglattam ua. az atalakitot 10 dollarert. Szivroham mejdnem elvitt.
Osszeszedtem minden batorsagom - ugyebar magyarorszagon nottem fel - es visszevittem az atalakitot, hogy kerem vissza a penzem. Mar jo elore felszivtam magam batorsaggal, es szinte lattam a lelki szemeim elott hogy indul a cirkusz. DE, semmi nem volt. Kitettem a pultra a cuccot, mondtam hogy koszeonom de nem kerem megsem. Szo nelkul, kerdes nelkul visszakaptam a vetelarat. A vegen meg szep napot is kivantak.

Igy kell ezt csinalni. Ez egy korrekt magatartas. A hazai pedig ugy szar ahogy van.

japanautos 2009.12.28. 15:16:51

Nekem ez a story sántít:
1. miért jött oda a fönök? mi okból? csak úgy? (Majd megerkezett a holgy fonoke, aki telefonon mar ertesult arrol mit szeretnek es szuksegesnek latta, hogy szemelyesen erdeklodjon tolem mi a problema.)persze nem a levéliro okozta a problémát, off course
2. mitől is akadt ki? mi hozta ki belőle az állatot? (A fonokasszony neurotikus tuneteket produkalva minosithetetlen hangnemben elmondta, hogy o csak 72 oran belul koteles visszavenni barmit is.)
3. ez a levél egy kicsit nagyon sántít: amerikába szakadt hazánkfia megcsinájja a műbalhét. takarodj vissza oda ahonnan gyűtté te...

bazd meg 2009.12.28. 15:16:57

Gondolom az ekezet nelkuli iras miatt fikazok egy fiatal generacio lehet, ha ez igy van akkor maradtatok ugyan olyan bunko parasztok mint amilyenek voltatok, lehet hogy orokoltetek, elore bunkok;^)

Hungry Hungarian 2009.12.28. 15:18:40

Érdekes...én korábban gond nélkül visszafizettettem a különbözetet az alacsonyabb összegre a felülcímkézett téliszaláminál. Persze kicsit kellett kötekedni, hogy "Na jó, de egyértelmű, hogy a felső címkén szereplő a jó ár" mire én "Lehet, de még nem tanultam meg vonalkódot olvasni". A titok nyitja a vevőszolgálat, mivel a pénztárosnak nem ez a dolga. (Tecsó) Sőt...festés után megmaradt bontatlan vakolóanyagot szó nélkül visszavették, szintén a vevőszolgálaton. (Praktiker)
Spar-ba nem járok, mert azt én például nem szeretem :-) de ez relatív, lehet Sidney akármelyiket...

?aztaaa? 2009.12.28. 15:23:12

@japanautos:
mintha nemi irgyseget velek felfedezni a soraid kozott.......

amerikaba szakadt magyar, aki magyarorszagon reklamal ?????

tuti valami bunko lehet...:):)

hat elmondok egy titkot : az ilyen ostobak miatt mint te tart itt az orszag.

VAGY SZIMPLAN A SPAR BERENCE VAGY :)

dugcy 2009.12.28. 15:25:48

Nem 3 munkanapos csere? Ahol én dolgozom, ott 3 munkanap, ami a következőképp néz ki: az 1. nap a vásárlást követő nap és utána a +2 munkanap tehát veszek egy terméket pénteken délután, akkor hétfő, kedd, szerda amíg él a 3 munkanap.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 15:27:59

@japanautos:
ez neked mubalhe!!
itt termesztes, ha egy blokkal bemegyek egy termekkel es nem kerem, vissza adjak az arat
fura mi?
neked
hehehe

?aztaaa? 2009.12.28. 15:30:45

megjegyeznem hogy dolgoztam hazai kersekedo multinal is.

a vevoszolgalatos lanyokat az aruhazigazgato minden egyes alkalommal elszamoltatta amikor penzt adtak vissza. SOT, biztatta okat hogy beszeljenek le mindenkit a reklamaciorol, ha ez nem sikarult akkor pedig meg majdnem ok lettek lecseszve.

Ugyhogy lehet hogy itt is errol van szo. De attol meg az ugyfel jelen esetben le lett ..arva.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.28. 15:56:20

@japanautos:
"mitől is akadt ki? mi hozta ki belőle az állatot?"
Bakker, eddig tunodtem rajta mitol erzen ugy hogy santit a sztori, de most hogy mondod leesett! En se lattam meg soha olyan embert kishazankban aki ok nelkul uvoltozott volna volna a masikkal, beszolt vagy kotozkodott volna. Na jo, neha egy-egy voros feju sofort, de azokat nyilvan a kocsog kulfoldre szakadt hazankfiai huztak fel valamivel. Meg egy-ket idegbajos penztaros talan ha befigyel idonkent,tulekedo elmebeteg nepek a mozgolepcson, a villamoson, a metron, a mas labara lepo majd felhaborodo nyugdijasok, a szotyit kopkodo kiskocsogok (mitnezel vazze, ne nezz ram, MOST MIT VIGYOROGSZ), hihetetlen hogy az embernek sehol nincs nyugta az idegenszivuektol.

kvadrillio 2009.12.28. 15:58:59

A főnök hölgy vagy túlképzett a posztjára vagy alul képzetten valakinek a valakijeként töltheti be.
De biztosan nem igazi kereskedő !
Ámerikában nem tudják, hogy sok ilyen "nemodavaló""dolgozgathat" mostanság mináélunk.......
sajnos.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.28. 15:59:16

@Leningrad: -2 volna es mar helyben is vagyunk. Wannabuy edit button :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.12.28. 16:03:27

Ilyenkor milyen világos, hogy a világ seggeluka vagyunk...

Veto Istvan 2009.12.28. 16:09:51

@japanautos: 1. mert az elso holgy elmondta, hogy engedelyt kell tole kernie.
2. hat ezt sajnos en sem tudom es valoban nagyon kivancsi lennek ra, tudtommal semmi okot nem adtam arra, hogy a huszadik emeletrol kezdjen kiosztani engem.
3. attol tartok, Onnek semmi joga arra, hogy az en idobeosztasomat intezze, nagyfiu vagyok, megkuzdok ezzel magam is.

Trójai 2009.12.28. 16:13:06

@hagyma: Hát egy terméket kétszer eladni, na ezt biztos tiltja valamilyen törvény (REMÉLEM)Bár abszordisztánban, ki tudja...

Azaz, hogy pontosak legyünk, egy egyszer már értékesített terméket mégegyszer kitesznek a polcra, Akkor is ha bontatlan, meg nincs semmi baja.

Az oké, hogy ő vitte vissza, de ha otthagyta a pulton, akkor a jogszerű a talált tárgyak osztályára bevinni, vagy valami. Nem? Elvégre ha otthagyom egy üzletben -felindultságomban- a ferrarimat, vagy a bontatlan csomagolású gyémánt gyűrűt amit vettem, azt sem adják el mégegyszer...Mert pofánbassza őket érte valaki. Ugye?:)

Persze ez a talált tárgyak osztályára bevitel így elég abszurdnak hangzik, na de az is abszurd, hogy egy bontatlan csomagolású terméket nem vettek vissza.

Főleg mindezt úgy nem értem, hogy a posztoló nem a termék árát kérte vissza, hanem levásárolta volna az értékét...

Akkor hol érte volna az üzletet kár?
Sehol. Akkor minek balhézni a 72 órán, vagy akármin, ha úgyis náluk költi el megint a pénzt?

Sőt, az üzlet még nyert is volna a dolgon, mert emlékeim szerint egy robotgép azért drágább, mint egy botmixer...

Ha meg olcsóbb, akkor is nyert volna a dolgon.

Trójai 2009.12.28. 16:15:12

@hagyma: A hazalátogatós sztorikra majd én is kíváncsi leszek, hallottam már vicces dolgokat az ismerősömtől (azért se beszélt magyarul ő se) :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 16:22:03

@Trojai:
tudom, mar ezt sokan megtehetnek mert sokan beszelnek idegen nyelvet
az en aspektusom viszont az lesz, igyekszem ugy elintezni mindent mint itt megszoktam/mert miert kene nekem mindent tudnom?/
/meg 15 eve nem voltam otthon, vannak felelmeim, hogy valamit nem jol csinalok/

alig varom, szerintem erdekes lesz nekem is Marynek is
/nem az angolul beszeles, hanem az egesz/
O nem sokat tud magyarul, mondhatnam semmit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 16:24:29

@Trojai:
az kifejezetten irritalt, hogy olvastam a blikkben,hogy vasarnap avgy mikor, pesten rutinszeruen atkutathatjak a kocsidat es megmotozhatnak
ez rosszabb mint eszak -korea
hat jojjon egy rendor es akarjon megmotozni ok nelkul!!!!!!!!!

cooper (törölt) 2009.12.28. 16:31:33

az emberi tényező az érdekes, mi kára származott volna a főnöknőnek, ha visszaveszi mosolyogva és kellemes ünnepeket kíván????

Trójai 2009.12.28. 16:33:04

@hagyma:
:DD
Marynek mindenképp. Bp-en járva majd ne lepődjetek meg, ha minden utcában kéregetnek tőletek. Remélem a kéregetők sem csodálkoznak majd, ha nem csak angolul, de majd magyarul is elzavarod őket.

Hát az én sztorijaim, amiket örökké tréfáskedvű, de kedves barátom mesélt nekem:

Kedves ismerősöm 'ámerikábul' hazalátogatva édesapjához bemegy a legfelkapottabb, legdrágább könyvesboltba bp-en. (amit most nem nevezek nevén) Kopott farmer, fehér póló. A biztonsági őr elkezdi követni...

Elkezd angolul beszélni, egyből odarohan 3 ember, és körülugrálja. Biztonsági őr eltűnik.

Vagy:
Cukrászdában szeretne rendelni. Persze nem magyarul (nem tudom miért ilyen gonosz, na de örök gyerek.)

Végigkérdezi a pincért mindegyik fogásról, hogy az micsoda.
A gundel palacsintánál megakad. Mégis az mi? Hogyan készül? Stb.

Szegény pincér hiányos nyelvtudással csak azt hajtogatta, hogy nagyon finom, nagyon jó, nagyon finom, stb.

Trójai 2009.12.28. 16:35:25

@hagyma: Erről én nem hallottam, mert régen jártam otthon. (múlt karácsonykor).

De ahogy hallomásból tudom, a blikk nem a leghitelesebb lapnak számít otthon...

De én nem motozásról tudok, hanem arról, hogy 4 rendőr megerőszakolt egy Zsanett nevű lány,t közúti ellenőrzés után.

Trójai 2009.12.28. 16:36:30

@hagyma: Szóval csak óvatosan. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 16:42:29

@Trojai:
benne volt a nepszbadsagban is
meg a sportban
valami jgkorong meccs miatt
hihhetetlen
Mary nem jarkalegyedul az ejszakaban, es szerintem sheriff nem is akarja megdugni, mert kap 300evet

a keregetsen nem lepodok meg
az itt is megy Lousvilleben, Carolinaban es Floridaban nem ment, itt igen
aggyal mar kis aprot
nincs aprom
thank you
eddig tart
es tenyleg nincs aprom

Veto Istvan 2009.12.28. 16:43:05

@newtehen: Ezert merik megtenni ujra es ujra. Ha az emberek ontudatosabban lennenek fogyasztok, akkor az effeleknek hamarosan felkopna az alluk.

Trójai 2009.12.28. 17:06:28

@hagyma: Amúgy ha esetleg ittkéne hagynom németo.-t, és már választanom kéne, hogy akkor most magyarország,vagy amerika...akkor magyarországra költöznék vissza.

Lehet megmotoznak a rendőrök magyarországon, amerikában meg hamarabb keresztüllőnek. Mondjuk jó, az túlzás, de 4-5 állat rámugrik, oszt leteper a földre, na ott ez a letartóztatás. Ha meg közben kiabálok ijedtemben, akkor "ellenállást tanusítok" és rámugrik még 6.

Szóval egy ilyen agresszív rendőrállamban nem elégedetlenkednék a "random" motozás meg véletlenszerű ellenőrzések miatt. Az én biztonságomat szolgálja, nagyon sok bűnözőt így fognak el. Míg amerikában, ha csak nem érik tetten, hiába szúrják ki a gyanús tagot, nem igazoltathatják.

Ja és ámerikában hogy is van az a dolog a DNS vizsgálattal? Majd ha akarok, adok nektek DNS-t addig meg nye-nye-nye.

Szóval azért lehet hatékonyabb az európai rendszer, még ha ámerikai szemmel jogtipró is.

ahapc.hu · http://ahapc.hu/ 2009.12.28. 17:15:57

Nekem az a fura, hogy senkinek nem üt szöget a fejébe, hogy Magyarországon vajon miért nem úgy történik, mint külföldön? Csak simán parasztok a magyar kereskedők?
Mert a kutya ott van elásva, hogy míg külföldön ha a vevő visszavisz egy terméket (töröttet, széttépett csomagolásút, karcosat, stb) azt simán kicserélik, mert ha visszaküldi nagykernek, az kicseréli. Na, itthon nem ez a helyzet, itt a kereskedőnek el kell tudnia adni az ilyen terméket, mert senki nem cseréli ki neki, mert nincsen leszabályozva a dolog. A fogyasztóvédelem is csak a kiskert szívathatja, a nagykerrel és importőrrel, akik az egészről tehetnek, nem foglalkozik senki. Megint ott tartunk, hogy a probléma gyökerét senki nem kezeli, még csak nem is látja az átlag vevő.

RLa 2009.12.28. 17:20:53

Azt nem állítom, hogy a Spar dolgozói korrektül viselkedtek. De megvan a véleményem a kedves vásárlóról is. Ha nem tud mit kezdeni egy botmixerrel, adta volna inkább valamelyik karitatív szervezetnek, ahelyett hogy kidobja. Azt hiszem, sokan örültek volna egy ilyen szerkentyűnek.

kutya vacsorája 2009.12.28. 17:25:34

@RLa: számból vetted ki. nem is kell a vöröskeresztig rohanni,h.találjon vkit, akinek nagy segítség egy húszezres gépike. csávókám (csavokam) pont megérdemli az alleét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:27:21

@Trojai:
mese-mese matka
pillangos madarka

Trójai 2009.12.28. 17:29:27

@hagyma:
Most mondd, hogy amerika nem rendőrállam. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:31:33

@Trojai:
csak egy egyszeru pelda
nem tudtam , meg jo reg volt, hogy a rendszeres kv-zos helyem 7-kor nyit szombaton
nem 6-kor
leselkedtem 6 korul mia fax van
megallt egy rendor es megkerdezte mit csinalok
mondom innek kv-t, de csak 7-kor nyit, nem tudtam
elkerte az ID-mat aztan ment tovabb
volt oka
gondolta be akarok torni
de fenyes nappal a koruton, csak ugy?
na ezt nem
en meg sose mennek haza
igaz nemetorszagba sem
en itt erzem jol magam
sorry

Reggie 2009.12.28. 17:33:14

@mrsomeonenoone: Az nem csak a HP-nal hanem az ACER-nel is igy van. Egyebbkent errol nem a fenti gyartok tehetnek, hiszen az upgrage-del kapcsolatos osszes tevekenyseget egy 3. ceg intezi. (szerintem az MS ennek a cegnek passzolta le a feladatot)

Reggie 2009.12.28. 17:35:23

@RLa: de igy volt tanulsagosabb az uzletvezeto asszony reszere. Amugy elobb utobb ugyis kikotorja valaki a kukabol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:35:36

@Trojai:
nem, nem az
betartatjak a torvenyeket
kemenyen
de rugalmasabban
es gyors birosagi targyalasokkal, nem e rendor dont, hnem a biro
akinek nem tetszik el lehet menni
en ugy erzem a rendorok itt ertem dolgoznak
ez a nagy kulonbseg
soha nem zaklattakoktalanul bebaszna ha nem mehetnek be ervenyes jeggyel egy jegkorong meccsre
es bebaszna ha setalok Mryvel es meg akarnanak motozni az utcan mert jegkorongmeccs van
muhhahaha

Reggie 2009.12.28. 17:41:19

@hagyma: azert nem motoznak meg. csak ruhaatvizsgalas. (ertsd, pl az anuszodba nem nyulnak fel)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:43:06

most ugy elkepzeltem
setalok Maryvel az utcan
megall az officer mellettunk, kiszall
es kozli
e;nezest 3 blokkal arrebb red wings-pingvins meccs van ,szeretnem megmotozni benneteket, meg a kocsitokat atneznem:):):)
hat mos rohogok egyfolytaban
es parmanesnen
ha aszingya gyabu van a heroint terjesztek, bannya kanya
de ahhoz is gyanu kell

beszarok
es ez a rendorallam
en telleg rohogok
Fradi Ujpest es vasarnap barkit motozhatnak a rendorok
mennyetek a picsaba:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:44:15

@Reggie:
hat vizsgalja az annya ruhajat
vagy kozolje mi a vad!
csak rutinszeruen?
luzerek

Trójai 2009.12.28. 17:45:07

@hagyma:
Hidd el itt sincsenek borzasztó állapotok. Pedig nem sírnak az emberekminden nap a személyiségi jogaikért. :))
És igen, itt Hamburgban is érted vannak a rendőrök, nem pedig ellened.

Én viszont csak azt tartottam viccesnek, hogy háborogsz azon, hogy magyarországon megállítottak embereket,és megmotozták őket.
"ok nélkül"

Én azt mondom igen, ellenőrizzenek le "ok nélkül" 1000 embert, legyen 1000 embernek kellemetlen 10 perce, ha 1-nél találnak egy kést, vagy akármit, amivel nem csak verekedni lehet a meccs után, hanem ölni.

De nem, ez sszerinted sérti a személyiségi jogokat, miért állít meg a rendőr, meg miért motoz meg.

Azért mert ezt a parancsot kapta, és teljesíti. ÉS felérik az emberek ésszel, hogy mindez az Ő biztonságuk érdekében történik.

Ha nem tetszik el lehet menni. Vagy nem kell idejönni. Ha egy országban tartózkodsz, akkor el kell fogadni a törvényeit. Nem pedig azt mondogatni, hogy "bezzeg amerikában ilyen motozás nem lenne."

(Teszem hozzá én is jól érzem magam itt, nem is mennék haza, de a nyugdíjas éveimre hazamenék, a szülőfalumba. Sorry)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:47:45

@Reggie:
nagyon koszonom a magyar rendorsegnek hogy nem vegez prosztata vizsgalatot.de leore fekhivnam a figyelmuket, ha megyunk haza Maryvel, qrwra nem erdekel milyen meccs van es hol, ha meg akarnak otozni, ruhat vagy kocsit atvizsgalni, akkor eloszor is amerikai nagykovetseget es egy ugyvedet fogok felhivni, hogy minden jogszeruen zajoljon le

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:50:48

@Trojai:
xzerintem meg csekkoljk azt aki gyanus es van anyag ellene
ez baromsag hogy 10 ezret zaklatunk hatha fenn akad egy
en a nyugdijas eveimre sem megyek haza, en itt rzem jol magam

nem a szemelyisegi jogokrl van szo
de ilyen erovel ok nelkul barkit barhol atvizsgalhatnanak?
ez OK?
ez NEM OK!!!
esetleg neked

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:53:21

@hagyma:
ja el is fogadom az itteni torvenyeket
meg az otthonit is, ha egy paraszt atvizsgal es joga van hozza, hat tegye
mondjuk tobbek kozott ezert nem utazom csecsenfoldre vagy irakba, met lehet nem tudok valamit es levagjak a jobb kezemet
magyarrszagra ugy gondoltam utazhatok annelkul hogy zaklatnanak ha nem vagyok bunozo
ezek szerint nem
zaklathatnak

Trójai 2009.12.28. 17:53:32

@hagyma: A motozás ésa testüreg átvizsgálás nem ugyanaz. :))

De a dolgát végzi. Itt ez a szokás, ott meg amaz.

Te ezt tartod hülyeségnek, én meg azt, hogy egy kurva DNS teszhez nincs joguk ott amerikában, ha te nem egyezel bele, és nincs ellened bizonyíték. (Ettől függetlenül még lehet többszörös gyilkos vagy, és a DNS teszt ezt be is bizonyítaná, de ilyenek az amerikai törvények...merthogy személyiségi jogok.)

És még annyit mondanák, hogy szép dolog a szabadság, de ugye a rendőr elkérte az ID-det, briteknek meg ID -je sincs, pont ugyanezen gondolkodásból.
Mert minek az az ID, a nagy testvér figyelni akar? Minek az? Majd ha elüt a kocsi és az intenzíven vagy, majd kinyomozzák kinek hiányzol.

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2009.12.28. 17:56:08

az is jellemző, hogy az amerikába szakadt magyar arrogánsan szemétbe dobatja a botmixert, közben a családon belüli munkanélküliség hatásairól elmélkedik. Adta volna oda valamelyik szerencsétlen rokonnak, az meg eladja vaterán vagy valami. A sztori mindennapos ebben az országban, de mindegy is, mert most olyan trendi ékezet nélküli "nyugati" fogyasztóvédelmi horrort közölni.

Trójai 2009.12.28. 17:56:44

@hagyma:
Csak a gyanús egyéneket szokták átnézni. (aki nem ma barnult, vagy hóttrészeg, esetleg nagymagyarország térkép van a pólóján és 20-ad magával van, na meg még esetleg a 10 tetoválásos 8 piercinges egyedekt).

De most ha azt vesszük, átnézték a kocsikat, és akkor mi van? Ha nálatok van bankrablás vagy valami, nálatok is lezárják az utakat nem? És csak akkor engedik át a kocsikat a kordonon, miután átvizsgálták az autót, meg igazoltattak.

romesz 2009.12.28. 17:56:58

Szoval ami MO-n van az nem kozpontu.
Viszont aki amcsiban el az megszokta, hogy a kerekedok azt akarjak, hogy minden alkalommal naluk vasaroljon az ember, ezert mindent megtesznek.
Jo pelda: egy parologtatot vettem az egyik uzletben (Bed and Bath) es egy eves hasznalat utan nem mukodott kielegitoen.
Gondoltam venni kell egy masikat, de elotte megneztem a garancia papirt es az uzlet termek visszaveteli szabalyzatat is.
A garancia semmi joval nem kecsegtetett, de az uzlet szabalyzat azt irta, hogy mindent visszavesznek ha van rola szamla, hatarido nem szamit.
Szoval visszavittem es a teljes osszeget leszamoltak a kezembe. Azota is vasaroltam naluk es fogok is a jovoben. Mert ez az uzlet azt nezi, hogy meg legyek elegeve a szolgaltatasukkal.
Ezt kellene MO-n is megtanulni

/tno+DA= 2009.12.28. 17:59:28

@Pepe135:
Pepe!
Megbaszhatod te gyökér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 17:59:44

@Trojai:
na figyelj
itt ha lopsz, ha a szomszed bejelent s jogos
ha reszgen az utcan dajdajozol
ha ittasan vezetsz
siman megbilincselnek es bevisznek
a tobbi a birodolga
de mar a rendor megfogalmazza a vadat
ha en setalok, vagy vezetem a kocsit, nem allit meg, mert nincs vad
az nem vad, hogy atvizsgalom, hatha lesz
ettol meg a driver licens kell hogy nalad legyen, mert barmibe bekerulhetsz
es van is nalunk
de az teljesen kizarthogy jojjo a Brodwayen 2 gyalogos rendor es igazolta minket mert Maryvel setalunk es atnezi a ruhazatunkat
nem letezik!!!!!!!!!0

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 18:01:20

@Trojai:
ha bankrablas van lezarnak mindent
a kornyeken
de itt jegkorongmeccs volt
es volt akinek esze agaban nem volt oda menni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 18:03:51

@Trojai:
amugy felejtsuk el Te Europat szereted en meg Amerikat
big deal....
mondenki tt el ahol akar, vagy tud

Mr. Mojo 2009.12.28. 18:07:11

En is Amerikabol irok, ismerem Pistit, and I Know, hogy karacsonykor mire kellett neki a turmixgep, na meg His Wife. I Don't Understand, a botmixa' miert nem volt Good nekik ARRA?
Mary-nek en is konyekig benyulnek, without kesztyu.

Netuddki. 2009.12.28. 18:10:05

@hagyma: Itt sajnos a szabadság azt jelenti pár embernek, hogy bármit megengedhetnek maguknak. Mert megtehetik sajnos.
Ha randalíroznak és rögvest bebsznák őket a dutyiba aztán még az okozott kárt is kifizettetnék, akkor nagyon hamar megszűnnének az ilyen esetek. Nem lenne ok arra, hogy pl. meccs előtt motozzanak, mert aki balhézni megy az biztos lehetne a büntetésben miután elkövette.

A legnagyobb gond itt Magyarországon, hogy minden téren hiányzik a számonkérés. Ki hogy végzi a munkáját. Legyen szó pultoskisasszonyról vagy rendőrről.

Reggie 2009.12.28. 18:10:13

@hagyma: rendori intezkedeshez hiaba probalsz barmit hivni. majd bevisznek az orsre es ott mindent megkapsz.

Reggie 2009.12.28. 18:11:15

@hagyma: Hat ja. De tudod, hogy itt ilyen a jogi kornyezet, maximum nem jossz ide ha nem tetszik. Cserebe nem lonek fejbe gyanus mozdulatert:) Kar hisztizni, a jogszabalyok nem valtoznak csak a te kedved miatt.

Netuddki. 2009.12.28. 18:14:09

@Reggie: Hát nem is az ő kedve miatt kéne változni, hanem azok miatt akik itt élnek.
Persze ez nem fog működni, csak ha elegen akarjuk.

Trójai 2009.12.28. 18:16:43

@hagyma:
"ha en setalok, vagy vezetem a kocsit, nem allit meg, mert nincs vad
az nem vad, hogy atvizsgalom, hatha lesz"

Ugyan már, te is tudod, én is tudom, hogy egy magyar meccsen (nem csak focimeccs) konzerv-paradicsom- tüzijáték-füstbomba dobálástól kezdve van minden.

Meg amik mostanában voltak, molotov koktél dobálás, randalírozás, kuka gyújtogatás stb. nézzék csak át a kocsikat, és kapják el azt akinél van molotov koktél, és rongálni akar bármilyen köztulajdont, amit az adófizetők pénzéből újítanak fel. De ha drogot találnak, azt is dugják sittre.

"de az teljesen kizarthogy jojjo a Brodwayen 2 gyalogos rendor es igazolta minket mert Maryvel setalunk es atnezi a ruhazatunkat
nem letezik!!!"

Ugyan már, mert belehalsz egy igazoltatásba? :)

A motozás meg nem nagy dolog, azt a reptéren is kapsz, ha becsipog valamin a kézi detektor is. Engem is motoztak már meg rengetegszer. Nem kell mindjárt egy prosztata vizsgálathoz hasonlítani.

"amugy felejtsuk el Te Europat szereted en meg Amerikat
big deal...."

Én amerikát is szeretem, mert az európaiak építették. :))

De azért vannak különbségek:

Látod pl angliában nem kell hogy nálad legyen a driving licence amikor vezeted a kocsit, hanem van 24 órád, hogy bemutasd az ottani rendőrkapitányságon. (ha állampolgár vagy)

Briteknél nem kell motozgatni a meccsről jövő-meccsre tartó embereket, megátnézni a kocsit, mert eszükbe sem jut, aki a pályára lép meccs alatt, vagy oda bedob valamit az kap 3 év börtönt. (Vagy kettőt, már nem emlékszem)

Nem kell oda üvegfal a közönségtér elé, mint ámerikában a hokimeccsekhez.

De mondjuk képzelem milyen háborgás lenne, ha egy ilyen szigorú büntetést vezetnének be Mo-on, mint az ángelusoknál.

De te itt az igazoltatás meg a motozás jogeszerűségéről meg jogszerűtlenségéről ne tarts előadást, amikor van épp elég "jogszerűtlen" dolog ámerikában...a DNS teszt csak egy abszurdum a sok közül.

És nem, nem ámerika az emberi jogok kánaánja, hanem a ködös Albion. (anglia)
Ami ugye az Európai Unió része.

Reggie 2009.12.28. 18:17:32

@kovi1970: Nekem meg sosem volt gondom az igazoltatassal.
Akinek az igazoltatas a legnagyobb gondja, annak valami van a fule mogott. (Pl. zavarja hogy nem tud estenkent nyugodtan setalni a 3 kilo heroinnal stb).

Netuddki. 2009.12.28. 18:33:23

@Reggie: Nem az igazoltatással, mint látszattevékenységgel van a gond, hanem azzal miszerint a bűnözők nem nyerik el méltó "jutalmukat". Nem tudom még hány országban lehetne büntetlenül kocsikat és TV székházakat gyújtogatni.

Reggie 2009.12.28. 18:36:46

@kovi1970: De neki csak azzal volt a baja.

gpetersz 2009.12.28. 18:43:19

István!

Maradj kint.

Gábor

gpetersz 2009.12.28. 18:45:48

Jaj ez így félreérthető.

Szóval... újra!

István!

Hidd el jobban jársz ha kint maradsz! Ez itt szarkakafos.

Üdv. Gábor

Új Nick 2009.12.28. 19:19:11

@kovi1970:
Csatlakozom. Nekem is az a bajom, hogy
ad 1) ha nem viselkedek gyanúsan, nem lépek át záróvonalat, nem megyek a buszsávban, akkor NE LEGYEN JOGA senkinek az én IDŐMET rabolni. Nem azért, mert fosok a yardtól, hanem azért, mert amikor elindulok valahová és úgy számítom az időt, hogy minden szabályt betartva odaérjek, akkor ne állíthasson meg senki izzókészletet ellenőrizni! Még elvben se! Mert tételezze fel, hogy van. Akkor állítson meg, ha nem ég a lámpám!

Másrészt viszont, akit meg elkapnak, mert törvényt szegett, azt legyenek szívesek megbüntetni. Ez az óriási különbség. Lehet, hogy Mr. Madoff-ot nem állíthatja meg a rendőr igazoltatni, de ha megbukik, akkor rávernek 150 évet, fél éves eljárással! Nálunk megállíthatja a rendőr, hogy elkérje a jogosítványát, de ha megbukik (ld. Kulcsár) még elítélni sem tudják, évek óta. Sőt, a végén majd ki is tüntetik.

Ha a kettő közül választani kellene, nem kérdés, melyiknek látom értelmét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 19:36:06

@Reggie:
persze hogy nem megyek
amugy mar itt is volt gyanus mozdulatom mert eleinte nem tudtam a szabalyt
nem lott fejbe, csak kirohogtt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 19:45:38

@Trojai:
na akkor figyu

olvasmanyaim alapjan nem a stadion beleptetorendszerenel okoskodtak, hanem 4-5 keruletben fenn tartottak a jogot, hogy barkit atvizsgaljanak, csak ugy

nem halok bele, de miert??????????????????
ilyen erovel minden nap ahogy kilepek atvizsgalhat egy rendor
hat az annyat!!

a repteren elfogadom, mig idiotak akarnak robbantgatni, ez kevesbe valoszinu a Broadwayen

itt se kell hogy nalad legyen a driving kicense
a multkor a nejem otthon hagyta
bemondta a nevet, beuttottek a nevet a rendszerbe amugy azert allitottak meg mert elfelejtette meghisszabbitani a rendszamat/ aztan konyorogtek neki valami akarmilyen fenykepes igazolvanyert, hogy megis tuti O e, odaadta a munkahelyi belepojet, aztan szoltak neki, hogy csereltesse a rendszamot, mert lejart, lecet/

az uvegfal a korngmeccesn a korng kirepulese miatt kell
nem bannam ha felsorolnad hany balhe volt korong, kosar, /szinte a palyan ul a nezo/ vagybaseball. football meccsen
elenyeszo
egymas mellet ul a steelerses, meg a Giantses\rossz pelda

amerikaban nincs jogszeruteln dolog, vagy csak elenyeszo
a jog kicsit szigorubb, de asszerint jarnak el es igyekszunk betartani
de attol hogy vasarnap focimeccs lesz nem kell tartanom az atvizsgalastol, maximum a bejaratnal atneznek, viszek-e be bombat vagy fegyvert, az se biztos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 19:53:45

@Reggie:
kepzeld nekem semmi sincs a fulem mogott, eppen ezert qrwara utalnam ha csak ugyrutinbol igazoltatnanak es megallitananak
tessek dolgozni es a gyanusakat kiszurni

Gyáli úr 2009.12.28. 19:59:18

Minél kisebb hatalommal bírnak az emberek akár a társadalomban, akár a magánéletükben, annál erőszakosabban és primitívebben igyekeznek fitogtatni azt a hozzájuk hatalmi erejükben közel állók vagy alattuk lévők előtt. Felfelé meg megy a mosolygás, sunyulás, alakoskodás.

Jól látszik ez a neten is azóta, amióta mindenkinek osztanak internetet.

Erik Bálint 2009.12.28. 20:00:48

Én sem Magyarországon élek, és angol kiosztású a billentyűzetem, mégis ékezetekkel írok, odesenem kell néznem, tudom, hogy mi hol van rajta, csak az í-t kell alt+j-vel előhívni a többinek szépen megvan a maga helye. :) Amúgy visszacsere evidentó, márcsak az NPS azaz Net Promoter Score miatt is, ami ebben az eseben igen erősen mínusz 100 körül mozoghat. Nálunk a szolgáltatásminőségért felelős managert biztos izzasztotta volna pár órán át az MD egy ilyen után.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 20:06:39

@Erik Bálint:
es sokat irsz amarikai forumokra, es emilt nem magyarorszagra?
mert ha igen gratulalok
eddi tart átcserélnem de küzdők mi hova lettű
mert máshol van
understand_

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 20:08:24

_ű-űűűÚÉ?:,?
na megtaláltam?
ezt kerestem?????
kettóvel balra shiftel?????,,??
hát ay annya küzdd ezzel

Reggie 2009.12.28. 20:08:39

@hagyma: lehet hogy ranezesre gyanus voltal:)

Erik Bálint 2009.12.28. 20:14:31

hagyma: :) Nem kötelező a disznótor. az az igazság hogy ha egyszer megszokod, akkor angolul nagyon könnyű ráállni, meg hollandul is, mert az ékezetnélküliek ugyanott maradnak. Mivel angol a hivatalos nyelv a cégnél, magánlevelezésben meg hollandul is sokat írkálok, nem a levegőbe beszélek. De embere válogatja, nekem azzal sincs semmi bajom, ha ékezet nélküli magyar szöveget olvasok. Szal tőlem úgy ír mindenki ahogy akar csak jöjjön át a meszidzs. :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 20:32:53

@Reggie:
hat en oszt nem, mert egyszer allitottak meg csak ugy/ vagyis ketszer/ mindketszer kocsival
egyszer agy atfogo, gyakorlt+ ellenorzes volt ejjel/ egyszer meg lehart a rendszamom 4 napja, tenyleg elfelejtettem
modnta jovo heten hosszabitsam meg
ennyi
@Erik Bálint:
sokan mondjak nem nagy kunszt
nekem igen, es miert is kene?
azert 7-8 karakter tok mashol van
es itt igy is erteheto vagyok, amott meg nem ha elfeledkezem valtani
jo vn ez igy
nekem
szarok az ekeztre
/de ettol meg tokeletesen perfekt magyar vagyok es super a helyesirasom, sokkal jobb mint az angol/
thx

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.28. 20:34:37

ez aztán érdekes kis sztori volt a javából, olyan érdekes volt hogy végigolvastam mind a 234 kommentet mert engem érdekel az emberek véleménye egymásról hogy ki mit gondol például egy ilyen eset kapcsán amely létrejön.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.12.28. 20:36:07

@Veto Istvan:

"Egyetertek, ezert is irtam a levelemet. Oszinten remelem, hogy a Spar is valaszra meltat majd es nagyon szivesen meghallgatnam a vezeto holgy verziojat is."

Kultúrember vagy, hogy ezt írod. Sajnos ez sem divat errefelé, mert itt mindenki a saját verziójához ragaszkodik körömszakadtáig.

Lehet, hogy csak kiütötte az egymásra csúszott nyitási ill. karácsonyi stressz a hölgyet, de az is lehet, hogy alkalmatlan a munkájára. Az mindenesetre alap dolog ilyenkor, hogy a cég kivizsgálja az esetet.

Valaki más 2009.12.28. 20:36:17

Komolyan, az ékezeten lovagoltok, amikor végre egy olyan sztori, ahol mindkét résztvevő hülye.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.28. 20:38:05

Nem hiszem el baszki, hogy az egész posztból az jött le a sok húgyagyúnak, hogy a posztoló ékezetek nélkül írt. Szövegértés egyes, leülhet!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.12.28. 20:39:54

@hagyma: A nyagybetűkre is szarsz... Igénytelen egy fajta vagy, valljuk be! :D

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.12.28. 20:41:10

@Valaki más: Az, hogy hülyék, az evidens. Akkor meg mé' ne? ;) Amúgy: fospumpea! :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.12.28. 20:45:42

A bolt által alkalmazott gyakorlat (és persze nem az ott használt hangnem) védelmében meg ezt találtam:

"A műszaki termékeknél azonban nem is az esetleges hibás áruk határidőn belüli visszaváltása jelenti az igazi problémát, hanem az, hogy ha egyébként működő terméket szeretnénk kicserélni azért, mert abból már van otthon egy. Erre általában nincs lehetőségünk, szintén éppen a garancia miatt: egy műszaki terméknek csak egy garanciajegye van, amit az eladáskor lepecsételnek, így az ekkortól jogosítja fel a vevőt a garanciára. Egy ilyen terméket tehát még egyszer már nem lehet eladni, ezért becserélésre sincs lehetőségünk."
index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/28/cserekkel_indul_a_masodik_roham/

Lehetne esetleg ilyenkor olyan opciót alkalmazni, hogy 80 vagy 90%-os áron veszik vissza, kiteszik a terméket egy külön polcra, és szintén ugyanennyiért lehetne elvinni, annak tudatában, hogy a jótállási idő néhány napja már ketyeg. Minden megoldható, csak hozzáállás kérdése.

Trójai 2009.12.28. 20:56:35

@hagyma: "nem halok bele, de miert??????????????????
ilyen erovel minden nap ahogy kilepek atvizsgalhat egy rendor
hat az annyat!!"

Érdekes, európában, meg magyarországon szerintem senkit sem vizsgálnak át naponta a rendőrök. Mert ilyen logikával akkor tényleg bárkit naponta átvizsgálhatnának csak úgy passzióból...Mégsem történt még ilyesmi. Na miért? (Vagy ha igen, annak biztos oka volt. :))

Amúgy nem tudom mit izélsz, ha egy kv bolt előtt ácsorgásét is igazoltattak az USA-ban. Mo-on biztos nem igazoltattak volna ilyenért. Én meg akkor ezen háborodhatnék fel, ahogy te a bp-en ellenőrzött autók miatt, hogy milyen rendszer van ott nálatok, ejnye.
:D

"nem bannam ha felsorolnad hany balhe volt korong, kosar, /szinte a palyan ul a nezo/ vagybaseball. football meccsen
elenyeszo"

Nem az USA-ban zajlo meccsek balhéiról írtam, hanem az otthoni balhékról,meg balhés meccsekről...aminek sajna még ide is elért a híre.

De az üvegfal szerintem amúgy a drága szurkoló tömeg miatt is kell, amilyen szocializáltan tudnak viselkedni...

"amerikaban nincs jogszeruteln dolog, vagy csak elenyeszo
a jog kicsit szigorubb, "

Hát ezen jót röhögtem. :))

A jog szigorúbb?? Minden sarkon vehetsz lőfegyvert...

Nincsenek jogszerűtlen dolgok? (nagyvárosokban) minden sarkon vehetsz akár drogot is.

Hány rendőri (erőszakos) visszaélés is volt ámerikában? Tele van a jútúb is velük.

Hogy is volt pár évtizede az a videó, ahol nyóc ámerikai rendőr gyepált bottal egy négert?

Szó nélkül keresztüllőhetnek, akár jogosan, akár jogtalanul. Még akkor is ha bűnöző vagy, hát lelőnek mint egy kutyát, ember... Nem ám rugalmas bírósági tárgyalás, ahogy olyan szépen ecsetelted.

Persze, igen csak azt lövik le, aki megérdemeli, csakhát ha be van lőve a tag, és úgy támojog, akkor kurvára nem érti meg a "tegye fel a kezét" felszólítást. Aztán másodjára már lőni fognak.

És hogy is van az a DNS tesztes dolog? Történik egy-két bűncselekmény, aztán csak kezdeményezés van a városban, hogy adjanak DNS mintát a férfiak, mert volt itt pár nemi erőszak a közelmúltban.

Aztán ad vérmintát a 14 éves suhanctól a 84 éves tatáig mindenki, csak éppen a lehetséges elkövetők, a fő gyanúsítottakat nem adnak.

Mert nem kötelezheti rá őket a törvény...Ami akkor szar, ha éppen a te feleséged/ lányod erőszakolta és ölte meg valaki.

Jaj de nem, nem lehet ám valakitől dns mintát venni a beleegyezése nélkül, mert a személyiségi jogok.

Egy agresszív rendőrállamban, sűrű gettókkal, tömött börtönökkel, és vadállat rendőrökkel, neked a bp-i igazoltatás fáj a legjobban.

Ezen besírok komolyan.

Ha az itt mind felsorolt ámerikai nyalánkságok engem NEM zavarnak, akkor téged miért zavar, hogy Magyarországon, a meccs után Bp-en ellenőrizték az autókat? Elmondásod szerint ugyanis 15 éve nem jártál otthon.

Szóval na, ne röhögtess már, ezzel a "miért ellenőriz a rendőrbácsi engemet csak úgy, mert felháborodok nagyon" szöveggel.

Tisztes angol polgár még az ID kártya gondolatán is felháborodik, hogy neki olyan kell hogy legyen.

Tisztes német polgár meg szörnyülködve gondol arra, hogy megbilincselnék a rendőrök (nálatok), amikor beviszik az őrsre. Még akkor is ha jogosan.
Errefele nem szokás.

De gondolom a megbilincselés nem személyiségi jogokba ütköző, meg nem is megalázó.

nál 2009.12.28. 21:05:21

Szerintem semmi gond az ékezettelenséggel, de itt a megoldás azoknak, akik alapvetően angol kiosztást használnának, de néha szükségük van ékezetre:
en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#US-International
Igaz, hogy így egy ékezetes betű két lenyomásból van meg, de hamar meg lehet szokni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 21:13:15

@Trojai:
sk suletlenseg amit irsz, de nem tehetsz rola mert nem itt lesz
en eltem europaban Te itt nem, z kulonbseg
nem elhanyagolhato
sok sok urban legend amit felsorolsz

nekem a bajom azzal volt, hogy azt olvastam
talan igaz
Vaarnap x y z keruletben fokozott ellenorzes lesz, a rendorok megallithatnak kocsikat, atvizsgalhatjak, gyalogosok ruhazatat atvizsgalhatjak
csak ugy
hat ha neked ez OK
en oszt nem banom
itt ilyen elkepzelhetetlen hacsak nincs valami rendkivuli helyzet, ami ritka
otthon mar egy Dozsa Fradi jegkorng meccs is az
muhhaha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 21:15:27

ja es negemm egyszer bilincseltek meg
es jogosan
tobb volt a veralkoholszintem mint 0.008
es ilyenkor ez a szabaly
ez van
tileltem
5 orat fogdan voltam
ez a szabaly
aztan kifizettem amit ki kellett
ez a szabaly
de ha bekesen setalok Maryvel felejtsenek el
ez a szabaly

Reggie 2009.12.28. 21:30:16

@hagyma: Megbilincseltek mert 8 ezrelek folott volt a veralkohol szinted? Hat uuuriiisten milyen helyen elsz. Hat en nem engedtem volna, haggyanak beken amikor iszok. Hat ha ez neked OK en oszt nem banom.

(Remelem erzed a parhuzamot:D)

Spiro 2009.12.28. 21:35:14

@NEmáááá:
Így is van a görög ABC-ben is volt, n számú ékezet, amit ~30éve nem használnak az írásban, gesztusként mi is megszabadulhatnánk legalább a hosszú magánhangzóiktól, és a latin karaktereket használó nemzetek létrehozhatnának egy közös ABC-t (mondjuk az angolt kibővítve).
Így nem lesz gondunk, ha esetleg nekünk kell majd egyszer külföldi számítógépről az indexre kommentet írnunk, és nem ezen fognak rágódni a vájtfülűek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 21:37:13

@Reggie:
bazmeg de vezettem kozben
es 8 a hatar:)0
a qrwa annyat a sheriffnek
nem is megyek tobbet Taylorsvillbe:))

Spiro 2009.12.28. 21:44:17

@hagyma:
Legalább 18 államban van ilyen város, mindenhol lecsuktak már ??? :-))

Trójai 2009.12.28. 21:54:21

@hagyma:

Aha, urbán legend.:DDD

TÉnyleg ott élsz 15 éve, és még mindig nem ismered rendesen az ottani jogrendszert.

Ne haragudj, de te is sületlenségeket írtál, "naponta igazoltat a rendőr", meg hasonlók.

Még mindig nem értem miért háborodtál fel azon, hogy bp-en ellenőrizhetnek.

"Vaarnap x y z keruletben fokozott ellenorzes lesz, a rendorok megallithatnak kocsikat, atvizsgalhatjak, gyalogosok ruhazatat atvizsgalhatjak
csak ugy
hat ha neked ez OK"

ÁtvizsgálHATják, ergó, ha nem vagy gyanús, nem téged fognak átvizsgálni.

És kérdésedre válaszolva igen, nekem OK. Hogy miért?
1. Mert nem élek Mo-on, tökre leszarom. (Te miért nem?)

2. De ha Mo-on is élnék, és pont Bp-en pont arra vinne az utam, pont akkor, és pont engem is igazoltatnának, (nyilván nem viselkedem úgy, hogy okuk legyen rá, meg kinézni sem nézek úgy, mint egy huligán) Na, akkor mi van?

3. 5-10 perc az életemből elment rá, na és? Nincs mitől félnem. De akadnak azért sokan, akiknek van mitől...

De amúgy pont te magad írtad, hogy a kv-zó előtt áldogállva téged is igazoltatott a rendőr az USA-ban. Mire fel? Itt hamburgban, vagy akár Berlinben vagy akárhol simán ácsoroghatsz a kv-zó előtt, akár alépcsőre is leülhetsz várakozni. Pedig azért itt is rend van, amennyire egy nagyvárostól kitelik.

Tudod, én meg azt nem értem, hogy az USA-ban miért nem kell orvosi papírral igazolnod a pszichológiai egészségedet lőfegyvásárlás előtt. De ha ez így neked OK, én nem bánom.

Meg azt sem értem, hogy lőhet le egy rendőr, még akkor is, ha bűnöző vagy, és nem csináltad azt, amit mondott. Miért nem vállon, vagy lábon, vagy valahol lő meg?

Szóval hagyjuk tényleg...
Te ezt nem érted, én meg azt...

De azért a szarból ne csinálj már aranyat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 21:55:28

@Spiro:
csak Kentuckyban
bassza meg
ez egy gy nevezett szaraz megye
utaznak a piasokra, ez is kilesett, hogy maryvel barbol jottunk ki
3 korty sorrel kevesebbet iszok no problem, de ez hystorick
abban a megyeben amugy mult ev dec 31-ig nem lehetett sehol alkoholt vasarolni, sehol
akkor ihattal ha bementel etterembe vagy barba
se boltban se benzinkuton, meg sor se
Spencer country
most feloldottak , mar vehetsz sort a boltban
hat igy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 21:58:25

@Trojai:
azert felesleges errol beszelgetnunk mert Te olvasmanyaidbol ismered amerikat, en meg itt elek
mar a harmadik allamban
es eltem 40 evet otthon is, meg jartam par helyen europaban
gyere ki par evre, addig folosleges errol beszelgetnunk
en ertem azt, de Te nem erted ezt
ez van
sorry

eniksz 2009.12.28. 22:01:23

A főnöknő odatehetett egy ingyen ajándékot pl. anyósnak a fa alá.

Trójai 2009.12.28. 22:02:51

@hagyma: hát ha engem 8 ezrelék alkoholért meg akarnának bilincselni a rebdőrök ámerikában, tuti hívnám a német nagykövetséget, hogy biztos minden jogszerűen történjen. :))

("de leore fekhivnam a figyelmuket, ha megyunk haza Maryvel, qrwra nem erdekel milyen meccs van es hol, ha meg akarnak otozni, ruhat vagy kocsit atvizsgalni, akkor eloszor is amerikai nagykovetseget es egy ugyvedet fogok felhivni, hogy minden jogszeruen zajoljon le")

kék madár 2009.12.28. 22:07:07

hagyma te annyi hulyeseget hordasz ossze, hogy ki kene innen tiltani

Trójai 2009.12.28. 22:07:09

@hagyma:
Mégmindig jöhetsz ezzel az olvasmányélményekkel ez olyan gyerekes, de várnék rendes érvet is.

De te ezek szerint Európát és Magyarországot ismered olvasmányokból, hogy felháborodsz alapvető dolgokon.

Nem tudom miért nem fogod fel, hogy itt ilyenek a szabályok, lehet rá fújolni. Én is sokmindenre tudnék fújolni ámerikában.

Itt ez a normális.
Nálatok meg a bilincselés a 0,008 alkoholért.

Látod én azon csodálkozom, te meg ezen.

Trójai 2009.12.28. 22:10:22

@hagyma: Szóval én is felháborodhatnék a magyarországi igazoltatáson, mert én is külföldön élek, kulturáltabb körülmények között.

De itt németo.-ban is igazoltathatnak a rendőrök, magyarázat nélkül.

Ahogy téged is igazoltattak az usa-ban a kávézó előtt magyarázat nélkül. Neme? (legalábbis ezt írtad, szóval akkor a saját szavaidat cáfolod meg? Vagy megint olvasmányélmény szöveggel jössz?)

Még mindig nem értem mi a problémád.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:10:57

@Trojai:
igen itt az a torveny, hogy ha tul leped az alkohl szint meghatarozott gokat akkor 5 orara becsuknak
mert akkor nem vezethetsz alkholosan tovabb
igen megbilincselnek, mert lehetsz idiota aki reszgen kiugrik a endorkocsibol stb
T emeg nem lattal orjongo reszeget>

Sunny Days 2009.12.28. 22:12:02

@hagyma: akkor gyorsan nézd meg a Valami Amerika c. filmet (ha még nem láttad volna, de ha láttad már, akkor nézd meg újra), és ügyelj, nehogy úgy járj, mint Alex :-)

Spiro 2009.12.28. 22:12:29

@hagyma:
A Wikipedia szerint ~1009 ember lakja, amiből 300 a gyerek, aki kocsmába sem mehet, így nem csoda, ha a sheriff pont titeket szúrt ki.
Gondolom kocsma sincs túl sok.

Ahogy a fényképen kinéz a város, én ki sem jöttem volna a kocsmából. :))

kék madár 2009.12.28. 22:13:35

agyrem amiket irsz, a baromsagokat, suletlensegeket, Amerikarol, mindenrol, nem hiszem el, hogy nem faradsz bele. Emellett a baromsagsagaidat nagykepuen adod elo, mintha csak te elnel Amerikaban, sokszazezer magyar el kint, es egyreszt nem irnak ilyen brutalis helyesirassal masreszt szerenyek es objektivak. Az index blogokat evek ota telenyomod a hulyesegeiddel, felmerult mar benned, hogy SENKIT nem erdekel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:14:17

@Trojai:
olvasmanyaimbol?
ember majd 40 evig ott eltem. te ismereed amerikat a filmekbol

nem kv-zo volt
egy benzinkut
es jott egy rendorauto es ne,m tetszett neki hogy a sotetben acsorgok a bolt elott
es leigazoltatott majd elment

olvasmanyelmeny
muhhaha
tulajdonkeppen itt is igazoltathatnanak de nem akarnak, csak ha okuk van ra
a problemam?
ha bekesen setalok Maryvel fenyes nappal, ne vizsgaljak at a ruhazatomat
understand?
hacsako kuk nincs ra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:16:15

@Spiro:
hat mis sem megyunk tobbet
a tavakhoz mentunk volna
de rogton kiszurta a Louisvilli rendszamot
es vegulis nyert
benne volt vagy 2000 dollaromba az a plusz egy doboz sor

Trójai 2009.12.28. 22:18:34

@hagyma:
Láttam őrjöngő részeget.

Te meg ezek szerint nem láttál meccs után X helyen összegyűlt ittas drukkereket verekedni. Meg ittas embert vezetni.

Mert pont ezért volt a Bp-i "átvizsgálhatják" a kocsikat dolog is.

Meccsen túl sokat söröző volán mögé ülő embereket kiszűrni.
Meg ha esetleg van pár bot vagy kés a kocsiban.

------

"igen itt az a torveny, hogy ha tul leped az alkohl szint meghatarozott gokat akkor 5 orara becsuknak"

Jó tökre megértem, az a törvény, szép is, tartsuk be a törvényt.

Itt európában meg az a törvény, hogy bármikor meágllíthat a rendőr. No para, együttműködsz szépen, 5 perc és mehetsz tovább. Nem értem hol itt a probléma?

Ha meg gond van, akkor bevisznek. Ezzel a rendszerrel sok körözött embert el lehet fogni.

Szóval nem látom, ez mennyivel lenne rosszabb, embertelenebb, igazságtalanabb, felháborítóbb, vagy szigorúbb, mint a bilincs + 5óra a sitten a 8 ezrelék alkoholért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:20:22

@kék madár: nem nem merult felt
a helyesiraom tokeletes, csak sk az elutesem
nem vagyik nagykepu ez hulyeseg, bar azt hiszem a zirogatknal kicsit jobban ismerem amerikat
igen sok magyar el kint ez teny
na es
magyarorszagot se latjatok egyforman ahogy olvasom

ez az eb amerikam, de barmelyik tenyt amit irok , lehet cafolni
de nem erdemes

Sunny Days 2009.12.28. 22:21:42

@kék madár: én mindig örömmel olvasom hagyma postjait

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:23:53

@Trojai:
semmi gond
en utalnam ha gyalogosan megallitananak es ok nelkul ruhazat atvizsgalast eszkozolnenek
dehet ez csak maganvelemny

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:28:23

@Trojai:

hat mert tudom, ha 8 folott ittam es megallitanak,, akkor bilins es fogda 5 orara, plussz par ezer dollar es 12 ora iskola
es tudom. ha bekesen setalok Maryvel, akkor nem "motoznak" meg, megha jeghoki meccs is van a kozelben
egy gyrshajtast meg lehet uszni tikettel
de a piasvezetest azt nem
az fogda
hogy ne menj tovabb

kék madár 2009.12.28. 22:28:58

@sunny_days: oszinten sajnallak, hogy te is ezen a szinten vagy.
hagyma, nagykepu, feluletes es felszines vagy, a helyesirasoddal nem mennel at felsobe.
Amiket rendszeresen irsz az amerikai gyakorlatrol, jogrol torvenyalkalmazasrol, az tele van altalanositasokkal, tulzassal, agyszulemenyekkel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:31:00

@sunny_days:
ha nem cinikus akkor thx
en amugy tenyleg azert irom amit irok, hogy van azert itt ami jobban mukodik
nem szegyen atvenni
barmennyire is utaljak amerikat/altalam ismeretlen okbol/ otthon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:34:56

@kék madár:
tenyeket irok a hetkoznapi eletbol is meritve
barmikor kesz vagyok veled akar magyar, akar amerikai angol helyesirasi versenyre
vezeti vago istvan

nem kell haragudni ram mert ide sodort a sors, csodalatos amerikai felesegemvan es jol erzem itt magam
amerika minden problmajaval egyutt, es tudod mit?

sokkal jobban latom innen mi a gond otthon
tudom, ez hihetetlen

kék madár 2009.12.28. 22:40:52

hagyma a legkevesbe sem haragszom rad EZERT, en is itt elek. Amiert haragszom rad, az az, hogy a hozzaszolasaid olvashatatlanok, igenytelenek es csak az otthonelokben erositik az amerika-gyuloletet. Magasfoku tiszteletlenseg, ugy legepelni 10 szot naponta 20-szor, hogy el se olvasod, ki se javitod amit irsz, csak elkuldesz egy szohanyast. Legalabb gepelni tanulnal meg.
Es konyorgom, hogy jon ide Mary, kit erdekel?????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:42:27

amugy meg annyit szeretnek hozzatenni
hogy kurvara nem vagyok nagykepu, attol, hogy amerikai lettem
de teny
sose mennek haza, csak vakaciora
bocsanat. hogy itt erzem magam jobban
igy alakult az eletem
raadasul a nejem ea csaldja tok amerikai
ez van

amugy lennenek otleteim

kék madár 2009.12.28. 22:43:40

"raadasul a nejem ea csaldja tok amerikai"
KIT ERDEKEL, HOGY JON EZ IDE, HOGY LEHETSZ EKKORA SZNOB ES AGYHALOTT EGYSZERRE????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:44:34

@kék madár:
engem
mindem gondolatom O
meg Vician
nem erdemes hozzaszlasokra nagy gondot forditani
5 perx akatt elsullyednek
de 1-tol nyitok blogot
szivesen latlak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:46:37

@kék madár:
imadom a csladjat, igazi redneck
Te valoszinuleg feketemunkas lehetsz azert haborogsz
be add fel, en is ugy kezdtem
vagy mennyel haza
az jobb lesz mindenkinek

kék madár 2009.12.28. 22:47:48

"mindem gondolatom O"
de ez a blog egy tumixgeprol szol.

ha ilyen buszke vagy ra, ird meg hol milyen allamokban eltel, mar tenyleg erdekel, hol alakult ennyire maskent az egyedfejlodes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:48:06

melyik Targetben takaritassz?

kék madár 2009.12.28. 22:49:26

van utlevelem. Akkor szerinted miert haborgok? Leirtam, mert verlazito az sok hulyeseg, mese amit osszehordasz Amerikarol.

seik 2009.12.28. 22:49:55

1: Lófaszt van mindig igaza a vevőnek
2: Nincs 72 órás "piros helyett kék kell, mert felnőtt létemre töketlen vagyok, és nem tudok felelős döntést hozni" szabály. Van jófejség, hogy megengedjük a cserét. De ha szarrágó módon közelít a témához a vevő, el lesz hajtva a faszba.

kék madár 2009.12.28. 22:51:40

talan ezzel a Target "humor" jellegu vonallal nem jutunk elobbre az indarol valo lehamozasodrol, de a jellemedrol mindenkepp tobbet megtudtunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:51:56

@kék madár:
elment mas iranyba
mert itt nem lenne blog belole
2 perc alatt kicserelnek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:53:33

@kék madár:
kerlek mondd el mi a mese?
tenyleg erdekel

Utlevele mindenkinek van
ha akarsz normalis szallodai munkat feketen, segitek

kék madár 2009.12.28. 22:57:11

miert kene feketen? Legalabb ezt mondd meg.... eddig a nagyon egyszeru problemaig jussunk el. Neked van egy amerikai allampolgarsagod es kegyetlen buszke vagy ra, nekem is van, de attol meg normalis maradtam, nem esik ki a szambol percenkent, hogy es itt ez igy meg igy van ti csokott szerencsetlen magyarok. Te BETEG VAGY

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 22:57:24

tenyleg erdekel mit hazudtam
de komolyan
rajta
amit leirtam az vlem torent vagy lattam
semmi sem masofkezboli mese

ozo 2009.12.28. 22:58:16

Az ilyen "hagyma" meg "trojai" féléktől van az embernek hányingere!
Ha már hazatolod a képedet szólaljál meg magyarul!
Egyszer jött hozzám,kiadó lakásba egy svéd.Lestem a kívánságát furikáztam jobbra-balra,hívtam angol "tolmácsot",hogy tudjunk vele kommunikálni!Másnap megszólalt magyarul.Majd kiderült 5 nyelven beszél,magyarul tökéletesen.
Hát az ilyen és effélek elmehetnek az .....jukba!

kék madár 2009.12.28. 23:02:02

ha megtanulsz magyarul irni, osszeszedem a hulyesegeidet, blogot lehetne belole nyitni: hulye magyar igy lesz meg hulyebb Amerikaban, egetve minket mar 2 foldreszen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:02:15

@kék madár:

szertenem ga idezned, hol szidtam a magyarokat
foleg hogy en is az vagyok
en szeretem amgyarokat es amerikat is
ami nekem gond, hogy otthon sokkal inkabb kihasznaljak a fogyasztot mint itt
tesek fellepni ellenuk
itt pl elkepzelhetetlen huseh egy internetre
mobilra igen ha olcson akarod
es stb
meg a multiknal miert keres valaki fele annyit mint itt vagy nemetben?
az nem autogyartas, hogy elviszem keletre, az piac
ami megbyilik es van forhalom
miert is keresnek negyed annyit
stb.

amugy igen
en amerikai vagyok egy seggfej es buta
de nekem igy jo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:04:16

@kék madár: @ozo: jo hanyast

rajta
varom
szeretnem olvasni, mi is a hulyeseg
go a head
tukon ulok

kék madár 2009.12.28. 23:05:28

az utolso postodat mar nem is ertem, nemcsak olvashatatlan, de mar teljesen zavaros, kozben be is rugtal.
Arra valaszolj, miert kell nekem munka feketen? Ja ne valaszolj, azt se fogom tudni ertelmezni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:06:09

@kék madár:
en tudok magyarul irni csak vakon nem
es Mary alszik, sotet van
igy nem ninden betut talalok el
sorry

vénkujon 2009.12.28. 23:06:53

vetö pista, a kukába vetette a botmixert!!

kék madár 2009.12.28. 23:07:58

"szeretnem olvasni, mi is a hulyeseg
go a head"
a head???
meg angolul se tudsz irni
De legalabb ne lennel ekkora sznob hogy allandoan angolul irsz ebbe a magyar blogba, de ha legalabb tudnal angolul....
Jaj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:10:00

@kék madár:
feheren is tudok munkat
azt hittem nincs ssn-ed
nem vagyok reszeg, nagyon ritkan iszom, es akkor is tudom hol a hatar
az irasom ketsegtelen feluletes
ez van
de amit irok az teny, nem mese

kék madár 2009.12.28. 23:10:01

Mary alszik??? Sotet van? Kora delutan? Amerikaban hol? Te a nyolckerbol blogolsz te szerencsetlen?

ozo 2009.12.28. 23:10:25

@kék madár
ja,Amerikában,most: Mary alszik,és sötet van....tényleg nem sokat hazudsz

ozo 2009.12.28. 23:14:06

kék madár
bocsánat,nem neked szántam

kék madár 2009.12.28. 23:16:17

hagymat elvesztettuk, rasotetedett az alvo Mary

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:19:26

@kék madár:
jossz kentuckyba?
remek pinxer allast tudok
igen itt 5 elmult es lehuztuk a reluxat
hat ez ilyen

meg midig varom hol hazudtam

kék madár 2009.12.28. 23:23:05

jo sokaig tartott mire valaszoltal hagyma kollega, ennyi ido alatt valami utosebb kifogast is kitalalhattal volna, ez igy meg kinosabb. Rolo...
Te stilusodban: kosz, Kentuckyba nem mennek, oda vagy szuletni szoktak, vagy eltevednek, vagy buntetesbol ment az a maradek 3 ember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:29:33

@kék madár:
na ajjor figyelj
Te okos es oszinte

Tivadar Hagyamasi
800 4-th aouth stret # 2104
Lousville
Kentucky
40203
USA

es te?
feketemunkas vagy
GO HOME!!!

bagy legalabb mondd meg mit hazudtam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:35:10

ja ha akarod az e,ilem
tivadar2000@yahoo.com
arra felhivnam a figyelmdet, hgy Maryt imadum, tehat eselyed sincs, de melot tudok keresni neked

Trójai 2009.12.28. 23:36:26

@hagyma:
"ember majd 40 evig ott eltem. te ismereed amerikat a filmekbol"

Jaj istenem hagyma, ne gyere már megint ezzel, kezd megdől a beléd vetett hitem komolyan.

Attól, hogy nem élek amerikában, nem ismerhetem amerikát? Vagy akkor ennyi erővel afrika se létezik, csak beszélik hogy van?

De ez még mindig nem magyarázat arra, hogy te nem érted meg, meg felháborodsz azon, hogy itt igazoltathatnak, ha sétálsz az utcán. Mert miért baj?
Mintha nem lennének hasonló "logikátlanságok" nálatok is? Ami nekünk, európaiaknak sokkoló?

"nem kv-zo volt
egy benzinkut
es jott egy rendorauto es ne,m tetszett neki hogy a sotetben acsorgok a bolt elott
es leigazoltatott majd elment"

A sztorit már leírtad, felesleges újra és újra leírnod.(mondjuk kv-zóval írtad először). Megértem, hogy miért igazoltatott, te is megérted, de akkor ez az eset mennyiben másabb, mint egy utcán sétálós igazoltatás?

"olvasmanyelmeny
muhhaha
tulajdonkeppen itt is igazoltathatnanak de nem akarnak, csak ha okuk van ra
a problemam?
ha bekesen setalok Maryvel fenyes nappal, ne vizsgaljak at a ruhazatomat
understand?
hacsako kuk nincs ra "

Attól hogy békésen sétálsz, még lehet nálad fél kiló heroin. Ez semmiben sem másabb, mint a benzinkút előtti békés ácsorgásért igazoltatás. Legalábbis én nem látom a különbséget.

De itthon is éltél akkor meg mi a fenéért újdonság neked ez az igazoltatás dolog? Mert miért annyira felháborító?

"azert felesleges errol beszelgetnunk mert Te olvasmanyaidbol ismered amerikat, en meg itt elek
mar a harmadik allamban
es eltem 40 evet otthon is, meg jartam par helyen europaban
gyere ki par evre, addig folosleges errol beszelgetnunk
en ertem azt, de Te nem erted ezt
ez van
sorry "

Hát ez még mindig nem magyarázat a kérdéseimre, meg érv sem. Miért is felesleges erről beszélgetnünk?

Te hangot adsz a felháborodásodnak,mert bp-en igazoltathatnak meccs miatt, amerikában nem így van.

Na akkor most ha rákérdezek dolgokra, akkor meg jössz az olvasmányélménnyel, meg azzal,hogy én nem élek ott. Most tényleg, szerinted csak az tudhat valamit ámerikáról, aki ott él?

Mondjuk én hülye lennék amerikában élni, annyira vágyom rá mint egy fejlövésre.

De nem kell ott élnem ahhoz, hogy értselek téged.

És igen, értelek téged, meg értem az álláspontodat is, de NEM ÉRTEK VELE EGYET.
Na ez az, amit te még mindig nem fogtál, hiába vonok itt neked párhuzamokat, meg magyarázom, hogy szerintem miért nincs igazad.

Tíz körömmel ragaszkodsz az elhatározásodhoz, és annyi az összes érved, hogy mert én nem élek ott, nem tudhatom,meg nem érthetem.
Hát marhajó vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:37:50

es meg mindig varom hol hazudtam
ez erzekenyen erint mert nem szokasom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:41:03

@Trojai:
ne haragudj, nem latod a kulnbseget
en meg igen
ezert nem megyek pontrol pomtra
ez most pont olyan gogy nekem normalis hogy 3 honapn belul visza vezne mindent neked meg vem\nekem a ez a nirmalis
lecet

Trójai 2009.12.28. 23:41:44

@kék madár:

Hagymáról meg le lehet szállni.

Az oké, hogy én itt elkezdtem vele egy vitát egy bizonyos dologról, de a vita meg a rosszindulatú, személyeskedő kötekedés,(amit te csinálsz) meg veszekedés generálás közt azért van különbség.

Ahogy a "kamuztál, bizonyítsd" szöveg is eléggé avítt (régi) és baromság is.

Nekem semmi bajom hagymával, nem kell nekiesned neked sem.

Nem kamuzik amúgy.

Trójai 2009.12.28. 23:43:03

@hagyma:

itt is visszavesznek mindent3 hónapon belül. :) (németo.)

Pedig ez európa... :))

Szerintem a posztban leírt példa csak kis hazánkra jellemző.
Meg esetleg Azerbajdzsán...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:48:42

@Trojai:
thx
igen cisszaveszbek
igen volt oluan magayr isnerosom aki ebben elte ki magat
3 havonat visszacdomagolt es vitta vissza
Sabyinak hivtak, ma mar depressioz eletkeptelen
ez van
de tenyleg lehet viszavibbi
de inek hajo
magyarok alkalmazzak, metaz yjjabb
vicc
amugy thx hogy megvedtel
en ig jartam, kijottem, voltam fekete munkas, zold kartyas, ma amerikai vaguok es gyonoru felesegem van
hatigyjartam
es eitek aki igenyt tart ra, mert igen, feketemunaskent kesdtem a Tagetben
sok sok eve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:50:52

elnezet az eltyesekert. de mar tenyleg sotet van

kptelen vagytok megtanulni vakon

kék madár 2009.12.28. 23:52:59

@Trojai: kerlek ne mondd meg nekem, hogy kirol szalljak le.
Nem ez a bejegyzese vagta ki nalam a biztositekot, hanem az osszes, csak epp ebben a blogban fejtettem ki

@hagyma 1: ertsd meg, hogy nem akarom, hogy munkat szerezz nekem, es nem akarok Kentucky menni meg tevedesbol sem. Van munkam, felesegem, utlevelem, legnagyobb oromomre.

@hagyma 2: ha egymas utan haromszor sikerul ertelmesen es helyesen irnod, osszeszedem a legvadabb hozzaszolasaid.

SkyRR 2009.12.28. 23:54:22

Kedves akárkik...
Ennek már több mint 15 éve...
Nem volt még profi digitális fényképező gép.
De azt sikerült kideríteni, hogy pl. a BestBuy-ban (de szinte minden áruházban, hely függő a neve), minden árut visszavesznek kérdés nélkül...
És mit csinál a 'leleményes' magyar ember??
A szabadságára és a kirándulásra 'megveszi' a profi kamerát, majd, mivel nem tetszett, visszaváltja (akár pénzre). És senki nem kérdez semmit...
De tényleg.
Ez esetben ki a fasz, és ki a rosszhiszemű ?

kék madár 2009.12.28. 23:55:26

hagyma, egyebkent, most komolyan, te monitor nelkul irsz, mert azon mondjuk latnad amit begepelsz?
ez mar valoszinuleg komoly, mert viccnek durva lenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:57:06

@kék madár:
dehogy akarok en neked melot szerezni
Isten orizz

en csak arra gondoltam, ha valamit rosazul tudok az Egyesult Allamokrol. es ezt le is irtam
Te kijavitassz
varom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.28. 23:59:49

@hagyma:
alig volt elutesem
tehat varom
mi is nem ugy van?

kék madár 2009.12.29. 00:03:02

mondom hagyma a magyar helyesirasod is nagyon gaz. Szerintem most mar aludj, Kentuckyban 6 ora is elmult.

ozo 2009.12.29. 00:03:14

kedves SkyRR
..és akik visszavitték a műszaki cikkeket
bemutatták a születési anyakönyvi kivonatukat...és lásd,mind magyar volt...bezzeg a becsületes,tanult,öntudatos amerikaiak..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:04:00

@kék madár:
T e nem meted leirni neved mtg a cimed mert feketemunas vagy
GO HOME!!!

kék madár 2009.12.29. 00:05:10

igen cisszaveszbek
igen volt oluan magayr isnerosom aki ebben elte ki magat
3 havonat visszacdomagolt es vitta vissza
Sabyinak hivtak, ma mar depressioz eletkeptelen
ez van
de tenyleg lehet viszavibbi
de inek hajo
magyarok alkalmazzak, metaz yjjabb
vicc
amugy thx hogy megvedtel
en ig jartam, kijottem, voltam fekete munkas, zold kartyas, ma amerikai vaguok es gyonoru felesegem van
hatigyjartam
es eitek aki igenyt tart ra, mert igen, feketemunaskent kesdtem a Tagetben

SkyRR 2009.12.29. 00:06:58

@ozo:
Sorry, de ezt nem a magyarokra akartam kihegyezni...
De kemény történetek voltak...

kék madár 2009.12.29. 00:07:30

Nem metem leirni nevem mtg cimem mert feketemunas vaok.
Akkor feketemunas vagyok, mar az utcan is igazoltatnak erte, ekkora munas meg a rendor se latott.
De legelabb nem ertelmi fogyatekos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:09:52

@kék madár:
jay ja nem nered leirni az vagy\nincs is ezek semmi baj
csaksezertnem latni a hazugsagaimat
go gead

SkyRR 2009.12.29. 00:10:49

azért még most is járok arrafelé (Minneapolis és környéke), és bejártam a keleti és nyugati partot is.
NINCS olyan, hogy USA....

kék madár 2009.12.29. 00:15:44

asszem mostmar tenyleg illetlenseg ezt a szerencsetlen hagymat egetni, jo ejt hagyma.
ezt ird le magadnak hagyma, azert jol johet a jovoben: uzenni a masiknak lehet a linkrol is, marha egyszeru nem kell vilagga kurtolnunk a szemelyes adatainkat.
Nem azert nem irom le ide, hogy hol lakom mert nem lakom sehol es nem vagyok senki, hanem mert nem vagyok hulye.

nál 2009.12.29. 00:28:20

Bocs, hogy közbeszólok, volt ugye kékmadárnak az a megjegyzése...
Nos, én is kedvelem hagymát, bírom a kommentjeit, szóval
Go hagyma!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:28:25

@kék madár:
en se irnam le hol lek ha ilegalis vagyok
ez no problem
en azt vartam vo;na miben es hol hazudtam
sik szerebcset amugy
de jobb ha hazamegy
mindenkinek

kék madár 2009.12.29. 00:31:10

hagyma:
a bejegyzeseid szerint:
15 eve nem voltal otthon
40 evet eltel otthon
az 55.
Hany eves vagy?
hm? Ki nem hazudik....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:33:05

@nál:
thx
en tenyleg nem erzem magam nagykepunek, eleg szolidan elunk Maryvel
de teny
sok minden van ami siman atviheto otthnra. csak eppen a nepnek lenne jo . nem a multinak

kék madár 2009.12.29. 00:39:21

"eleg szolidan elunk Maryvel "

Ha Maryrol tettel volna fel az iwiwre kepet, biztosan tanusithatnam is hogy ruhara sok penzt nem dobtok ki.

kék madár 2009.12.29. 00:45:34

@nál:
jo rendben gyozott a tobbseg, hagyma nyert.
En meg megyek vissza tortillat sutni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:45:55

@kék madár:
jo akkor preciz leszek ha csak aez a gond
61-ben szuletten
97-ben jottem ki
tehat valoban csak 38 evet eltem otthon nem 40-et sorry
es 13-ik eve vagyokitt nem 15
nagy kulonbsegek
de teny ami teny
az ember neha krekit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:47:12

@kék madár:
dolnap kis iscserelem a hazassagi fotonkra
az sokkal szebb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 00:50:03

@hagyma:
szoval 36
na mindegy
lenyeg hogy itt vagyk
imadom Mary es megyunk haza nyaron
azt is alig avarom
O is
meg sosem volt europaban
en meg akarok talalkozni a regi haverokkal
sosksok kocsmaban

Alternatív 2009.12.29. 00:51:41

A rendőrállamhoz: engem 18 éves korom óta (30 év alatt) kétszer igazoltattak. Egyszer, amikor a pályaudvaron aludtam (kimentem az éjféli vonathoz szombatról vasárnapra virradó éjszaka, de kiderült, hogy az éjfél már a másik napra számít, és csak négykor indult vonat). Aztán meg egyszer megállítottak, hogy közúti ellenőrzés, és felnyittatták a csomagtartót.

Szerintem aki normálisan néz ki és megy a dolgára, azt nem piszkálják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 01:16:31

jajj daga nindenki
en nem akarok okos lenni de buta sem
sok minen sokkal faszabb mint otthon
nem lenne baj atvenni
de ha nem hat nem
nekem lennenek otleteim
en Hagymasi Tivadar vagyok szulettem Egerben
sokfele vetodtem ezutan elvettem Mary Weikelt, aki ettol Mary Hagymasi lett
minden hozzaszolasom affele iranyul, hogy otthon sokkal szarabb a kereskedelem mint itt
nem nagykepuseg vezerel,hanem az ertetlenseg, hogy nektek igy jo
es teny ami teny csak a partvonalrol ugatok,mert en itt akarok megdogleni
thx

ozo 2009.12.29. 01:44:20

@hagyma:
"minden hozzaszolasom affele iranyul, hogy otthon sokkal szarabb a kereskedelem mint itt
nem nagykepuseg vezerel,hanem az ertetlenseg, hogy nektek igy jo"
Már bocs de nem hiszem,hogy bármit is kiharcoltál volna a nagy amerikában,vagy ha szerinted ez ilyen egyszerű miért nem maradtál itthon?
Azt meg azért tudhatnád te is ,hogy itt ugyanazok a multik irányítanak,csak sokkal nagyobb arroganciával

Zseblámpa 2009.12.29. 02:01:49

Azoknak a kommentelőknek akik a szerzőt izélgetik, csak őszinte részvétemet tudom kifejezni, mert Ők még nem láttak jobbat.
Igen az Államokban nagyon sok áruház, bolt van ahol szó nélkül visszavesznek bármit -legyen hibás, vagy bontott- akár három hónapon belül is. Van, hogy számla se kell, ha a hitelkártya alapján azonsítható a vásárlás. Na nem mondom, hogy ez így egy az egyben működne otthon is, de a végcél nyilván ez lenne. Nyilván Vető Úr is ehhez szokott hozzá, én nem hibáztatom, könnyebb ezt megszokni, mint visszaszokni. Kellenek emberek akik emelnek lécen, hogy a szolgáltattók megpróbálják átugrani.

ozo 2009.12.29. 02:09:33

@Zseblámpa:
..és ez a pazarló látszólagos szabadság és jólét is csak a mások bőrén jöhetett létre...

ozo 2009.12.29. 02:15:54

@Zseblámpa:
és ugyanaz a multi itt már nem az a kedves fogyasztóbarát,nem azzal az etikával

romesz 2009.12.29. 02:17:29

nagyon sok kereskedonel azert nem mukodik az aru visszavetel, mert nincsenek direkt kapcsolatban a forgalmazoval. Az uzletek is valahol (egy masik uzletben kulfoldon) vasaroljak a cuccot es ha azt visszaveszik akkor egybol vesztesegesek lesznek. Mivel a gyarto toluk nem fogja visszavennia cuccot, tehat mehet a szemetbe.

MRM 2009.12.29. 02:20:18

Hmm, marha erdekesek a hozzaszolasok. Neha nagyon elszodalkozom, hogy emberek mennyire beszukultek... es mennyire hianyzik beloluk a tolerancia. Az ekezeteken fennakadni egy internetes kozossegben szorszalhasogatas... a kulfoldi klavin nincsenek felfiratozva a magyar ekezetes betuk, igy megtalalasuk gyakorlat nelkul meglehetosen faraszto. Nekem is van ékezetem, de nem használom, mert az írásjeleknél mindig elütöm...
A masik, hogy joparan eleve elvakultan irnak, ha amerikaban elo magyarokrol van szo. wegabound irta, hogy nehogy mar elhigyjetek, hogy amerikaban fenekig tejfel minden es itt megsimogatjak a buksikat ilyen esetekben. Na ezt bizony ugy cafolom meg, ahogy kell. Ossze se lehet hasonlitani. Kivancsi lennek az o elmenyeire. Ahol en dolgozom pl, ha valaki vesz valamit, kiprobalja es nem tetszik neki (tul zajos, nem jo a szine, tul kisi, tul nagy), ha megvan a szamlaja, 3 honapon belul visszakapja a penzet, harom honapon tul vasarlasi utalvanyt (store credit-et) kap. Ha nincs meg a szamla, akkor ha hitelkartyaval, bankkartyaval vagy csekkel fizetett, meg tudjuk keresni, tehat visszakapja a penzet a szamla fizikai jelenlete nelkul is. Ha nincs szamlaja (kezpenzzel fizetett), ha az aru kifogastalan, termeszatasen szo nelkul kap vasarlasi utalvanyt erte (szemelyi igazolvany szam elleneben). Ha tul sok cuccot hoz szamla nelkul vissza (mert mondjuk kisker es elvesziti a szamlakat, nem torodik vele, vagy tul magas az erteke a visszahozott arunak ($400 felett), akkor a penztaros beirja a szemlyi ig. szamat, de nem edja ki a kassza. Felhivnak telefonon, odamegyek, megnezem mi a helyzet, es eldonotom, hogy kiadom az utalvanyt, vagy nem (a szemelyi igazolvany alapjan meg tudom nezni, hogy hol, mikor, mit vitt vissza szamla nelul az illeto).
Ha valaki bejon valamivel, ami mondjuk 20-30 dollar es egy rakas szar, mert evek ota hasznalja, de ki szeretne cserelni, akkor az en kezemben a dontes, hogy kicserelem vagy sem. Nem kotelezo, az uzletszabalyzatban benne van, hogy szamla nelkul selejtes termeket nem veszunk vissza, de altalaban megteszem, mert ezt hivjak "vevoszolgalatnak" (cutomer service). Es mint ahogy mar irtam, szamlaval (blokkal, vagy akarhogy hivjuk) 99%, hogy visszavesszuk. Minden elekrtonikus/elektromos termeken a szeriaszamban benne van a gyartasi ev/honap vagy het. Altalaban a forgalmazo ad erte kreditet, ha az az o garancialis idejebe beleesik (visszadja az uzletnek a veteli (nem eladasi) arat.

MRM 2009.12.29. 02:29:27

De akkor is visszadjuk az $500-os termek arat, ha elromlott 2 honap hasznalat utan (se doboz, se hasznalati utasitas) viszont a gyarto (elnezest elobb is gyarto akart lenni, nem forgalmazo)szoval a gyarto nem ad erte semmit es a termek ugy ahogy van, megy a kompaktorba. Bizony, az nem a vevo baja, hogy olyan termeket adtunk ki a kezunkbol, ami 1. meghibasodott, 2 nem felelt meg az elvarasainak. Persze megvannak a hatulutoi is ennek a rendszernek, itt se szent mindenki, es vannak, akik ki is hasznaljak a helyzetet. De itt, a "perelos" Amerikaban, tenyleg a vevonek van igaza. Nekem is sokszor a nyelvembe kell harapnom, hogy ne mondjak olyat, amit nem szabad es mosolyogva vegezni a munkamat. Tudnek sztorikat meselni, amit el se hinnetek, mert meg nekem is felfoghatatlan, de az embernek kovetnie kell a "A Vevo az elso" aranyszabalyt...

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2009.12.29. 02:56:04

@hagyma:

Én is mindig bírtam hagyma kommentjeit.
Egyedi stílus.
(A mérizés is vicces.)
Néha előfordul, h 1-2 zöldség elhagyja a kezét.
Dehát hagyma!
(Remélem egyszer nekem segít majd feketemunlát találni egy hotelban.)
((Ha kivet oda az ég.))
(((De nem tervezem.)))

bal felö sarok (törölt) 2009.12.29. 03:09:03

Az utolsó kapcsolja le a villanyt...De elotte:
Áprilisban ugy lebaszott az Oktogonon az újságárus, mert nem köszönten elég szépen. Szentenrén - mert átenfgedtem egy gyalogost - 20 év körüli csávó azt kiabálta, hogy "szétbaszom az agyad,öreg".
És az otthoniak ezt már észre sem veszik.
Sajnos.

Klick....

Trójai 2009.12.29. 03:35:26

@ozo:
"Az ilyen "hagyma" meg "trojai" féléktől van az embernek hányingere!
Ha már hazatolod a képedet szólaljál meg magyarul!
Egyszer jött hozzám,kiadó lakásba egy svéd.Lestem a kívánságát furikáztam jobbra-balra,hívtam angol "tolmácsot",hogy tudjunk vele kommunikálni!Másnap megszólalt magyarul.Majd kiderült 5 nyelven beszél,magyarul tökéletesen.
Hát az ilyen és effélek elmehetnek az .....jukba!"

Hát öregem, te valamit nagyon benézhettél, mert én egy vicceskedvű jóbarátom kalandjait írtam le... Amit a kommentem elején le is írtam, hogy egyik ismerősöm kalandjai, aki elsztorizgatta nekem a történteteit.

Esetleg nézd meg mégegyszer, még közbe is szúrtam zárójelben, hogy nem értem miért ilyen gonosz.
Én ha hazamegyek mindig magyarul beszélek. Alap.

Amúgy ennek a taktikának is megvan az előnye,kiváló szórakozási lehetőség:

pl ugyanez az ismerősöm mesélte, hogy amikor fodrászhoz ment (itthon) akkor angolul beszélt, aztán azt hitték külföldi. Közben meg magyarul beszéltek róla...de értette. De pozitív dolgokat. (tetszett a fodrászlányoknak és khm, szexuális megjegyzéseket tettek)

Persze nem hozta őket zavarba azzal, hogy magyarul köszönt el. Nem buktattta le magát, csak jól szórakozott.

De hagyma is írta, hogy ő sem rosszindulatból fog majd angolul beszélni itthon (tehát a jövőben majd, nem történt még meg). Hanem mert nem tudja hogy vannak itthon a dolgok, és nem akarja hogy hülyének nézzék. (15éve nem járt itthon)

De jó lenne ha figyelmesebben olvasgatnál, mielőtt ilyen agresszívan nekiesel másokat mocskolni.

Zseblámpa 2009.12.29. 06:19:10

@ozo: Úgy érted a szegény multik, hogy az USA-ban biztosíthassák a tutit és termeljék a veszteséget, mondjuk Magyaro.-on nem vesznek vissza semmit, hogy valahogy 0-ra kihozzák a végét? LOL
Szerintem meg itt is megéri nekik valahogy. PL jobb szívvel vesz meg az ember mindenfélét a boltban, ha tudja, hogy nyugodtan visszaviheti ami nem kell.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2009.12.29. 07:09:33

Engem az idegesít, hogy te már "nem tudni jol mágyár" . Az anyanyelvét soha senki nem felejti el okoska! Voltak ismerőseim, akik még '56-ban dobbantottak, mégis tisztán és szépen beszélnek és írnak magyarul. De ltom felvetted az önmagától elszállt yenki stílust. Undorító, nem gondolod?

trickortreat 2009.12.29. 08:55:58

hagyma azzal buszkelkedik, hogy igazi redneck a felesege, meg a csaladja... Na ezt nem is kell kommentelni.

Viszont Trojai, valoban itt kell kicsit elni ahhoz, hogy megismerd Amerikat. Ha nem akarod, nem kell. Csak az, hogy tudsz pl. Afrika letezeserol, meg nem jelenti azt, hogy ismered Afrikat. Pl. en nem mernem kijelenteni Afrikarol, hogy ismerem, pedig azert tudok rola par dolgot.

Amerikaval ugyanez. Europaban ugy latom, divat lett utalni Amerikat, reszben ertheto okok miatt, reszben meg pokhendi segbol, hogy Europa ilyen meg olyan kulturalt, ehhhehehehe, na ja.

Rengeteg dolog van itt, amirol otthon fogalma sincs az embernek, mert az amerikai kulturanak foleg csak az alja jut at sajnos Europaba.

ON: nem is volt kibontva, siman visszavehettek volna. Barmi legyen is a szabaly, egy jo kereskedo nem igy viselkedik. Meg kell erteni, hogy az a kereskedonek kivaltsag, hogy a vevo ott vasarol, mivel 50 mas helyen is megtehetne, de eppen az o boltjat valasztotta. Ennyi.

ozo 2009.12.29. 12:37:08

@Trojai
"Persze nem hozta őket zavarba azzal, hogy magyarul köszönt el. Nem buktattta le magát, csak jól szórakozott."
Igen, majd ha rajtad is jól fognak szórakozni kiváncsi leszek a véleményedre.
Nemcsak Magyarországon, mindenhol elvárják a látogatóktól a helyi szokások illemek betartását,vagy az arra való igyekezetet,és ez fog csak kölcsönös elismerést egymás utáni érdeklődést kiváltani.Az általunk vitatott mód az ellenkezőjére alkalmas.

ozo 2009.12.29. 12:46:51

@Zseblámpa:
Ha már leegyszerüsítjük az áru visszavételére..Ugye nem gondolod,hogy ezeket a szabályokat az információs pultnál minimálbéren dolgozó huszonéves fiatalok
találják ki.Ők csak végrehajtják a fentről kapott ukászt,majd rajtuk csattan az ostor lentről,fentről.
A fentről jövő utasítás más az USA-ban és itt,mert megtehetik

Trójai 2009.12.29. 16:15:29

@ozo: Aha jellemző:
semmi bocsánat, vagy elnézés kérés a bunkó pocskondiázásod miatt, mert félreolvastál/benéztél egy-két kommented.

1. Hát a kurva anyádat.
2. Egy rossz élményed miatt ne rajtunk vezesd már le a frusztráltságod.

Igen, a fodrász hölgyeket égette volna be, ha végül elárulja, hogy tud magyarul, mivel a kedves-okos fodrászlányok a külföldi venség füle hallatára beszélték ki a vendéget magyarul (!!)

Szóval szerintem gentleman volt. Én nem szoktam ilyen "nem tudok magyarul" vicceket előadni, de szerintem az lett volna a bunkó poén részéről, ha a végén magyarul köszöni meg a "bókokat", amiket kapott.

"mennyire finom falat" és "hogy de mennyi kipróbálnák"

Ha én viselkendék így, ahogy a jólnevelt(?) fodrászlányok tették, nem haragudnék érte, hogy valaki jól szórakoztak rajtam.

Elvégre szerintem nem beszélünk valakiről úgy, hogy ő nem érti és jelen van, akár pozitív dolgokat mondanak rá, akár negatíva.

De nézőpont kérdése.

De látom a fodrászlányok vislkedésében te semmi kivetnivalót nem látsz, csak az ismerősöm viselkedésében.
Gratulálok.

moli 2009.12.29. 16:44:42

@holex: ez nem igaz, nem lehet.

moli 2009.12.29. 16:58:58

@kutya vacsorája: van egy tokeletesen mukodo (bar kicsit fenyerejet vesztett, kb 80%) crt-monitorom.
senkinek se tudom odaadni, se keruleti csaladsegito, se voroskereszt.
es mivel 20kg, ezert meg a 700m-re levo hulladekudvarba se birom visszavinni (sot, asszem ekkorat mar nem is vesznek vissza ingyen).
ha talalsz barkit, aki ertejon es elviszi, ove.

moli 2009.12.29. 17:04:21

@hagyma: na, jovanma', nalatok meg letezhet a google street view....... meg rfid passport....... meg hsas.........

moli 2009.12.29. 17:19:59

@Új Nick: igy van. de akkor ha valakit elkapnak, akkor nagyon durvan rendesen basszak meg, nem felfuggesztett es tarsai. a felfuggesztett totalisan ertelmetlen, el kell torolni. viszont be kell vezetni, hogy ne legyen semmilyen buntettnek maximalt buntetese, ne lehessen egy csalasert maximum 2 evet kapni, lehessen eletfogytiglan, ha valaki 20-adjara teszi. exponencialisan novekedjen a buntetes, legyen egy alapertek (pl lopas 1 het borton) es az adott buntetthez tartozo alaperteket emeljek annyiadik hatvanyra, ahanyadik buntettet (nem csak azonos buntettet, hanem az osszeset) egesz eleteben elkovette az ember. ha 10-edjere lopott, az mar 9.2 ev borton.

moli 2009.12.29. 17:29:53

@dark future: sok helyen mar epp ezert nem pecsetelnek garancialevelet, inkabb a bolt onmaga vallalja a CSEREgaranciat. latszik, hogy elavult ez a pecsetelos rendszer. nekem egy sony dslr-t nem akaroztak visszavenni a photohallban, mert lepecseteltek. de sikerult, szep kuzdelem volt.

moli 2009.12.29. 18:08:42

hagyma: hajdu peter talan valamelyik kereskedelmi teveben volt gyakornok, majd musorvezeto ilyen esztrad-musorban, kirugtak, mire korbehaknizott a hisztijevel a mediaban, igy lett hires.

Veto Istvan 2009.12.29. 18:17:50

@Lopez 630310: Ha ez nekem szol, akkor lekotelezne, ha megosztana velem mibol jutott erre a kovetkeztetesere.

ozo 2009.12.29. 21:13:10

@Trójai:
1.bebizonyosodott ,hogy mégis csak jó volt az észrevételem a fajtádat illetően
2 Anyukám sajnos már nem él
3 Remélem a tied még igen és csinálj neki
még vagy 10 ilyen retkes majmot mint amilyen te vagy

ozo 2009.12.29. 21:21:28

@Trójai:
Látom azért magadra ismertél,hogy te is olyan paraszt vagy mint vázoltam,csakhát az igazság kiverte a kicsiny biztosítékot a csak életfunkciók vezérlésére képes agyadban

Trójai 2009.12.29. 21:23:16

@ozo: Hát ez még bocsánatkérésnek mindig igen gyatra volt, amiatt, hogy mocskolódtál a tévedésed miatt.

Észérvekre immunis vagy.

A "fajtám" kösözni jól van, és nincsenek kisebbségi komplexusai mint neked.

Igen nagy lelki nyomorék lehetsz.

Minden jót.
:)

ozo 2009.12.29. 21:30:29

@Trójai:
idézem:1. Hát a kurva anyádat
Észérvekre immunis vagy.

Akkor most kinek, mennyi esze
Neked mindenesetre ennyi

ozo 2009.12.29. 21:34:22

@Trójai:
egyébként,hogy tisztában legyél a kisebbségi komplexus,meg a kisebb rendűségű az nem ugyanaz
dehát ennyi minden nem férhet a fejedbe

Trójai 2009.12.29. 21:34:53

@ozo:
Igen, a kurva anyádat.
:)
Mert az egy dolog hogy benézel valamit és úgy frecsegsz kígyót-békát.

De miután szépen elmagyarázom neked,hogy félreértetted, és megvilágítom a dolog másik aspektusát is, te megint csak frecsegsz.

Szóval észérvekre is mocskolással jöttél.

Szűk értelmed van, ocsmány stílusod, de tudod mit, legyen igazad, nekem éppen van.

És igen, a kurva anyádat.
(ez a legkevesebb, azok után, amiket ok nélkül írtál rám)

Trójai 2009.12.29. 21:35:59

@ozo: ahogy elnézem, neked mindkettő van. :))
De még olyanod is, amit még fel sem fedezett az orvostudomány.

ozo 2009.12.29. 21:40:48

@Trójai:
na akkor menj a rühes kurva anyádba ,teteves majmokat gyártani hátha lenyugszik a kisebbségi véred

Trójai 2009.12.29. 21:43:13

@ozo:

Nem venném a szivemre, ha miattam kapnál infarktust. :)

boldii9 2009.12.29. 21:46:38

@Alternatív: Engem sem sokszor igazoltattak, de egyszer bejött 6 rendőr a Pista Nénibe, köztük két tanonc és mindenkit igazoltattak. Vélhetően kiskorúakat kerestek. Megkérdeztem miért igazoltatnak? A válasz: Csak úgy. El akarta vinni az igazolványomat. Megkérdeztem, hogy akkor talán vele is mennék, mert tudni szeretném mire kell. Beolvasták az URH-n és visszaadták. A tanulók azért furcsán néztek, hogy ugyanmár én mér kérdem ezeket, de én meg azt nem értem, hogy "csak úgy" miért kellene igazoltatni engem. Az nem "szükség".
Mondja azt, hogy "egy feltételezett bűncselekmény miatt szükséges, de erről többet sajnos nem mondhatok" és minden rendben van. De ez csak passzió volt, meg oktatás. Ne rajtam oktassanak!

A magyar jog szerint a rendőr akkor igazoltathat, ha arra szükség van. Viszont az igazoltatás tényét 2 évig jogszerűen őrzi a rendőrség. Tehát két évig bármikor bármelyik rendőr visszalátja, hogy én akkor ott, abban a kocsmában voltam, ahol nagykorú voltam, fizettem, nem loptam, nem balhéztam, nem volt balhé, nem volt kiskorú és különben sem volt semmi. Akkor meg miért is van joguk erre? Oktatási célból ne tárolják az adataimat.

ozo 2009.12.29. 21:46:49

@Trójai:
Jól van látom használt a jó tanács,máris mennyivel higgattabb lettél

Trójai 2009.12.29. 21:48:18

@ozo:

:))

Megnyugtató látni, hogy már nem dagadnak az erek a halántékodon. :)

ozo 2009.12.29. 21:51:09

@Trójai:
Na akkor még 8 és egész kedves leszel
,bár értelmes szóváltás ebből már nem kerekedhet

Trójai 2009.12.29. 22:38:42

@ozo:
hát mivel immunis voltál a szép szavakra...

Tényleg csoda lenne, hogyha kerekedne másodikra, ha elsőre sem sikerült.

De fura, hogy már nem frecsegsz.

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.30. 16:56:20

@hagyma: Komolyan, eszem megall, ennyi hulyeseget osszehordani :)
Nem is kommentalnam oket, de aszondom vegyel egy kislampat, es arnyekold le az asszony fele, mert amit delutan 5tol irtal az egy botrany :DDDDD
Amugy megnyugtatlak hogy ha "hazajonnel es setalnal Maryvel" jo esellyel senki nem allitana meg. En 32 eves vagyok, eletemben egyszer igazoltattak itthon rendorok, akkor is a kollegakkal hogolyoztunk bikiniben-furdonadragban a parkban (tul jol sikerult a ceges szaunas party :DDDD). Reszegek is voltunk, irat sem volt nalunk, visszakisertek minket az epulethez, iratokat bemutattuk, aszondtak hogy csendesebben vigadjunk es lehetoleg odabenn. Ezen kivul SOHA nem sikerult felkeltenem a hatosag erdeklodeset, szoval azert nem olyan konnyu osszehozni az igazoltatast. Rocker/dark, vasalt bakancsos, fekete kapucnis pulcsis cimborakat kicsit gyakrabban allitottak meg az egyetemi kocsmabol hazafele menet, de oket is csak akkor ha magukban mentek, hajnalban - baratnovel, normalis idoben meg soha. Erdekes, senki nem hoborgott, sot meg vigyorogtak is rajta, sztem tetszett nekik h "veszelyesnek" neznek ki :)

leningrad · http://malackacico.blog.hu/ 2009.12.30. 17:10:19

@Leningrad: ja igen, es meg egy dolog. Ha "hazajonnel es setalnal Maryvel" akkor a fejemet teszem ra hogy nem szeretnel ott a kornyeken setalgatni, igy nem fenyeget a veszely sem hogy igazoltatnak? Hogy miert? Amiert en pl az Ujpest-Fradi meccsek napjan ruhellek a harmas metroval utazni (nem Pesten eloknek: a Kobanya-Kispestet Ujpesttel osszekoto metrovonal, ott vonul fel az egesz diszes kompania): egyszeruen nem szeretek egy nagy rakas nagydarab, kopaszra nyirt csavo kozott utazgatni, akik meg be is vannak allva mint a csapszeg. Sot tovabbmegyek: ilyenkor kicsit halas szemmel nezegetem az Ulloinel a rohamrendorok sorfalait, es olyasmit erzek ami amugy nem nagyon fordul meg a fejemben: ezek a csavok azert allnak itt hogy engem megvedjenek.

FaBRiK 2009.12.31. 09:40:35

@salapapa: Teljesen jó. Én elég rutinos Vásárlók könyve bejegyző vagyok. Az még elég jól van kontrollálva.
Legutóbb az Auchannál írtam be egy nem létező akciós drótkerités miatt.
Másnapra lett.

FaBRiK 2009.12.31. 09:42:16

@Levéltetű: Egyetértek. 17 éve foglalkozom ügyfelekkel, ebből 10 év lakosság. Nekem az ügyfél szent. Mondjuk eszerint mérek másokat is.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.31. 14:02:29

@hagyma: baromságot írsz. ráadásul nemtörődöm módon úgy hagyod, ha elírsz valamit. ha ez csak 1-1 alkalommal történne, átsiklanék felette egy "biztosan siet" dünnyögéssel. de nézd meg bármelyik hozzászólásodat! mindegyik hemzseg a helyesírási hibáktól, szinte olvashatatlanná téve a szöveget.

Nagyapám 45ben ment ki... katona volt, ki kellett mennie de nem amcsiba, hanem ausztráliába. Apám 2007ben hunyt el (az ő apja volt) és valóban páréves kiskölyök volt, amikor a nagyanyám lekéste a vonatot velük.

ne hasonlítsd magadhoz, illetve a te igényeidhez azt, aki esetleg jobban odafigyel dolgokra. a precizitás neked nem erősséged, míg a mi családunkban elfogadhatatlan a hiánya.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.31. 14:07:48

@FaBRiK: vagyis te magad csináltál akciót, vagy csak akcióba volt egy nemlétező cucc, ahogy nekem is? :DDD

FaBRiK 2010.01.01. 21:05:20

@salapapa: Ugyanúgy nem létező cuccot akcióztak. Ettől a falra tudok mászni.

Egyébként már vettem igen olcsón aktív hangfalakat meg egyéb dolgokat, mivel én a kiírt ár alapján szeretek vásárolni. Természetesen ha nem, akkor vásárlók könyve. Az oldja a feszültséget. Az enyémet! :-)

moli 2010.01.02. 14:03:59

@Babette: de van: 72 oran belul barmilyen apro hibaert a teljes arut cserelni KELL vagy penzt vissza.
süti beállítások módosítása