Tékozló Homár

Az ember, aki a Magyar Postával akart karácsonyi ajándékot hozatni

2009.12.29. 00:17 | szily | komment

Na, mit érdemel az ilyen? Pokoli kínokat. Ehhez képest marha jól járt, hogy megúszta annyival, hogy nem tudott ajándékot adni szenteste. Nevetséges naivitásról árulkodó részletek alant.

Ezúton szeretném vízalatti panasz-éléskamrádat egy postai történettel bővíteni. A tavaly karácsonyra az USA-ból rendelt ajándékcsomagomat gonosz vámos emberek elragadták, alig sikerült visszaszerezni Szenteste előtt. Gondoltam idén nem bízom a dolgot a véletlenre, így már November 21-én elküldtem rendelésemet a GiantMicrobes nevű, plüssjátékokat gyártó cég egyesült királyságbeli kirendeltsége felé. Sajnos az egyetlen szállítási mód a sima postai csomag volt, de gondoltam viszonylag hamar meg fog jönni, hisz az EU-n belülről jön.

Eljött a December, persze a csomagnak se híre, se hamva. 8-án írtam a cégnek, akik azt mondták, hogy 14-ig meg kell jönnie; ha nem így lesz, írjak újra. Nem jött meg, írtam újra. 16-án kaptam a mailt, miszerint 7-10 napon belül megjön az újraküldött csomag. Egyre csak apadó reménnyel vártam, de a csomag végül nem érkezett meg időben. A bátyámnál tartott karácsonyi vacsorán, amire kivételesen dédnagynéném és apai nagymamám is eljött, csak én maradtam ki az ajándékosztásból.

Ma (28-án) találtam egy cetlit a postaládában. Igencsak felment bennem a pumpa, amikor elolvastam és láttam, hogy a Posta szerint 23-án már kihozták a csomagot, de nem sikerült átadni. Ezek szerint nem volt elég, hogy mindenki itthon ült és én még pluszban őrködtem a bejárati ajtó előtt: a kézbesítés meghiúsult, a postás minden igyekezete ellenére.

András

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manci néni, a szomszéd 2009.12.29. 00:26:31

Mért nem töltöd le a netről a játékot, kiírod egy 50 ft-os dvd-re és kész???

Rejtélyes 2009.12.29. 00:35:58

@Manci néni, a szomszéd: Plüssjátékot??? Olvasni tudni kéne :D

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.12.29. 00:54:13

Ne legyetek már korlátoltak! Egy valamirevaló gyerek még a cd-re másolt plüssjátékkal is tud játszani.

Csakjani 2009.12.29. 00:58:05

mi a francért kell Angliából vásárolni.
Előbb Amerika utána Anglia mire ez a felvágás ha először se jött be.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.29. 01:00:33

bakker... hol va ehhez az én késve kihozott telefonszámlám, amiért tiltották a kimenőmet és még nekem kellett fizetnem 2*6,000Ft+áfát (15ezret)?

ha ajánlhatom a postásodnak a szájbarúgás felajánlását, amint én tettem az enyémnek? azóta csak akkor van 3napos bélyegző az érkezett küldeményen, ha hétfőn jön!

gg630504 · http://gg630504.atw.hu 2009.12.29. 01:03:33

Nem egyedi eset. Itthon voltunk, mégis cetli.
Csak azt érteném, miért akar a posta bankolni, biztosítani, telefont szolgáltatni, ha az egyszerű kézbesítést sem tudja. Először ezt kell jól csinálnia, utána jöhet a többi.

Manci néni, a szomszéd 2009.12.29. 01:05:04

@Rejtélyes: Jóvanna, másik topikba szántam! :D

Azt hiszed késő éjjel tudok még olvasni meg írni is? :)

Manci néni, a szomszéd 2009.12.29. 01:09:47

Egyébként ha már idetévedtem, megjegyzem, hogy hozzám se hozta fel a postás még a tértivevényes leveleket sem, pedig egész nap volt itthon valaki. Aztán eluntam és bementem panaszra a postához, megkértem a főnököt, hogy ez a postás hagy legyen már egy kicsit munkanélküli. Az ugyan nem lett, de legalább azóta felhozza a leveleket meg a csomagokat is.

Új Nick 2009.12.29. 01:54:51

@Manci néni, a szomszéd:
Láttam, be is írtad jól.
Csak az a baj, hogy a másik topikba is faszság, mert hacsak az Electro Worldben nem árulnak modchipes wiit- akkor a kiírt DVD nem fog elindulni rajta.

galicius 2009.12.29. 02:26:17

A posta az egy nagyon kellemetlen cég.Nézd meg akármelyik fiókjukat,nem nagyon dolgoznak.Ha van 5 pult,akkor az tuti,hogy 3-ban nincs senki.Rohangálnak a háttérben és qurvára nem érdeki őket,hogy a sor a következő sarokig áll.12-kor bezárnak,mert nekik jár az ebédszünet.Délután 3-kor meg már úgy néznek rád,mint a véres kardra.Amikor meg szóvá tettem,akkor elküldtek anyámba.Ezúton üzenem nekik,hogy a saját édesanyjuk idejét rabolják,de ne az enyémet.A levélhordók sem rigófittyek.Az enyém pl.kerek-perec megmondta,ha nem adok neki pénzt,akkor felejtsem el,hogy ajánlott levelet is kihoz.Majd bedobja az értesítést és álljak sorba érte.A Tomecskó gyerek meg amikor magyarázza,hogy milyen fasza gyerekek,akkor lecsavarnék neki egy szabolcsi rettenetest,hátha rájön,hogy hülyeségeket beszél.Ez a cég még mindig a komenizmusba képzeli magát.Gondolom a vezérigazgató amellett,hogy 1-2 millát kap a számlájára havonta,az átkosban biztosan kiváló párttag volt.

tököbökiiiiii 2009.12.29. 05:20:41

Szarházi banda, de azért sztrájkolni van eszük. Én még nem találkoztam azzal a postással akit szeretni lehetne. A kézbesítő mindig szopat azzal, hogy az ajánlott levelekért menjek be a postára, mivel napközben amikor Ő kézbesít én dolgozom. A pultban ülők meg elunják az életüket ettől a baromi "gyors" logisztikai rendszertől, amit valamelyik őrült foganatosított a postákon. Gratulálok neki, kíváncsi vagyok mikor növi ki magát egy másik cég, akivel lehet levelet, csomagot, vagy pénzt küldeni, mert ezek tetű lassúak.

norcikiraly 2009.12.29. 07:01:58

Elolvastam mind az írást mind a hozzászólásokat, és mint postai dolgozó, igaz nem kézbesítő, meg kell kicsit védjem a mundér becsületét. Először is bátran javaslom hogy próbálja ki mindenki a kézbesítést 40 fokos melegben, és -20 fokos hidegben. Töltsön kint ilyen időben 5-6 óra hosszat, vigye ki a küldeményeket, és emellett tegyen eleget mindannak amit a főnökség még pluszban megkövetel. És gondoljon bele mindenki hogy a karácsonyi forgalomban mennyi feladott küldemény van, amit a kézbesítőnek ki kell vinni. Nem kevés. Emiatt talán nem is csoda ha 23-án már kicsit el van fáradva, és bármennyire hajtja a kötelességtudat, nem tud úgy teljesíteni. Persze tudom hogy nem minden esetben igaz ez. És ne a kézbesítőkre haragudjon senki a banki szolgáltatások, biztosítások, és postafon szolgáltatás miatt, nem ők találták ki, ők csak megteszik amit fentről mondanak, hisz kell nekik is a munka és a pénz, nekik is el kell tartani a családot. Nem megbántásból mondom de az ügyfelek túl sokat várnak el. Egy személyes példa. December 24-én szombati nyitvatartás alapján 11 órakor bezártunk, fél 12-kor telefonált egy ügyfél hogy meddig van nyitva a posta. Én közöltem hogy bezártunk már. A válasz csak ennyi volt: Ó. A postától még azt is elvárják hogy Szenteste is nyitva legyen rendes nyitvatartás szerint? Mi nem vagyunk emberek? Miért az utolsó pillanatban jut egyesek eszébe valamit elintézni? Ezért legyen minden ember kicsit türelmesebb. Persze tényleg vannak dolgok amiken változtatni kell. Ezt elismerem. De ez sem csupán rajtunk múlik.

Kedves Tököböki! Mi a szarházi banda ahogy nevezel minket, ugyanúgy próbálunk kiállni magunkért mint ahogy gondolom te is. Ha olyan körülmények között dolgoznál mint mi biztos máshogy vélekednél. De persze könnyebb szidni úgy a másikat hogy azt sem tudod mik vannak a háttérben. Erre is csak 1 példát mondok. A kézbesítőknek kijárna a korkedvezményes nyugdíj amit nem kapnak meg. 20 év biciklizés után tönkrement ízületekkel ennyit igazán megérdemelnének. De persze ebbe se gondol bele senki csak aki átéli. Emiatt neked külöösen javasolnám hogy próbáld ki a kézbesítői munkakört, méghozzá a legnagyobb fagyban. Másképp beszélnél erre fogadni mernék!

norcikiraly 2009.12.29. 07:06:20

Még valami! Galicius! Mit vártok tőlünk? Reegeltől estig étlen szomjan dolgozzunk? Hát persze. Mi nem érdemlünk meg pihenőt? Honnan tudod hogy aki a háttérben szaladgál az miért teszi azt? És arról meg megint csak nem mi tehetünk hogy a vezetés nem engedi hogy több ember üljön a pult mögött, mert meghatározzák a dolgozók számát, hogy egy egy postán mennyi lehet.

vikoca79 2009.12.29. 07:11:15

Én csak annyit fűznék hozzá a postai dolgozó kommentjéhez, hogy szerintem minden egyszerű ember kimelózza a belét, és mindenkinek megvan a maga nehézsége a munkájában. De igazából én is elmondanék egy történetet, ami viszont pozitív egy külföldi rendeléssel kapcsolatban.

Egy hajómodellt rendeltünk Angliából és nem hazudok, ha jól emlékszem, 5 napba sem telt, és már a kezemben foghattam, amit előtte interneten megrendeltem. Szóval azért vannak pozitívumok is.

Xiru 2009.12.29. 07:14:59

@Csakjani: Először bejött. A vámeljárás öt-hat nappal 24-e előtt lezárult, úgyhogy lehetett menni a csomagért a halál faszára.

norcikiraly 2009.12.29. 07:30:43

Kedves Vikoca79! Én nem mondtam hogy más nem dolgozza ki a belét, a mai világban sajnos muszáj. Ennek ellenére, nem feltétlen a szidalmazásnak kellene az elsőnek lenni ha valami nem úgy van ahogy mi szeretnénk. Ez a másik baj a mai világgal, megértés helyett, szidjuk a másik felet. Ráadásul majdnem mindig olyanon csattan az ostor, aki nem is tehet a dologról.

Stiel 2009.12.29. 07:58:11

@norcikiraly: Mai világ, blabla... rég nem az első poszt ez, ami a postáról szól. Arról a kézbesítőről van szó éppen, aki nem hozza ki a csomagot 23-án, pedig tudja (99%), hogy karácsonyra lesz. Mégis mit védesz rajta?

grmindenyssa 2009.12.29. 08:23:57

Mióta a magyar posta két alkalommal is megdézsmálta a csomagunkat, azóta semmit nem rendelek olyan kereskedőtől, aki nem egy rendes csomagszállító céggel küldené az áru, hanem a magyar postával. Kár védeni a szarházi postásokat, még nagyobb kár, hogy a posta monopóliumának az eltörlését újra meg újra elhalasztják.

Magg (törölt) 2009.12.29. 08:26:41

@norcikiraly: ugyan már.....
ha máskor is olvastad már a Homárt, láthatnád, hogy nem egyedi esetről van szó!
A magyar királyi posta szolgáltatásai napjainkban szánalmasak és kritikán aluliak!

Énbagoly 2009.12.29. 08:28:46

@norcikiraly: Megértelek téged is, de túl sok a panasz a postára ahhoz, hogy a dolog véletlen legyen. Lehet, hogy te nem vagy ezekben benne, de sajnos a legtöbb embernek van rossz tapasztalata a postával. És ez nem lehet véletlen.
Az, hogy a főnökség meg íróasztal mögül irányít, és hülyeségeket csinál, az nagyon sok cégnél előfordul sajnos.

szóló szölö 2009.12.29. 09:04:52

Nem is tudom,miért olvasom a homárt Itt mindenki becsűletes és rengeteget dolgozik A kérdésem csak annyi,hogy amikor még szolgáltatott a posta,a máv,stb akkor nem volt tél,nyár,esó 40 meleg?Ne hivatkozz már erre.El lehet menni mást csinálni ugyanennyi pénzért,ha nagyon mártirnak érzitek magatokat

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.12.29. 09:11:05

@norcikiraly:
Sajnos senkinek sem könnyű: ha pizzát rendelsz akkor a futár ugye ki kell hozza hóban-fagyban akár éjjel is 30 percen belül, ha fel szeretnéd kapcsolni a karácsonyi díszkivilágítást áram kell hozzá satöbbi satöbbi.

Azt hiszem a gond az, hogy a hajdani elismert munkából (vezetőség, vásárlók) mára nem sok maradt. Gondoljunk arra, hogy pár évtizede a postásoknak egyenruhájuk volt, megbecsülték a kézbesítőtől kezdve az ablak mögött dolgozó kisasszonyig mindet. (ez hasonlóan volt más szakmákhoz: máv-dolgozó, rendőr stb.)

Meg lehet nézni mi változott. Ami hirtelen eszembe jut:
- az emberek "okosabbak" lettek pontosabban több iskolába járnak. Ma már 2-3 diploma nem nagy durranás, a külföldön befejezett sem, a nagy számok törvénye miatt több ember akad aki a csak érettségivel rendelkező dolgozókat valamiképpen kisebb rendűnek tartja. Ma már max. irigyelt szakmák vannak, de presztízzsel, megbecsüléssel járók nem, jövedelemszerzéssé avanzsált minden. Az én területemen az "infósokat" régen megsüvegelték, ma már boldog-boldogtalan tákol sw-t és hw-t hozzáértés, alapok nélkül, vagy ha megteheti hát dob egy kis aprópénzt pár kölyöknek aki elhiteti, hogy tud valamit.

- több hasonló (de drágább prémium szolgáltatás) elérhető azaz más lett a mérce, növekedtek az igények. Postánál maradva 25 éve nagymamám a karácsonyi csomagot már november közepén feladta, hogy a nagy kavarodást elkerülje. Vagy vagyonőrzés: ma inkább fizetnek ilyen-olyan őrző-védő cégnek remélve gyors kiszállást, hatékony fellépést amit máshol, máskor a rendőrség végzett. Vagy magándoki aki nem kevés pénzért remélve jobban dolgozik

- előzőhöz kapcsolva: média által (dez)informáltak vagyunk, azaz olvassuk, látjuk, halljuk milyen az élet máshol és pont olyat (nem) akarunk. Pár éve pl. nem volt olyan népszerű a légkondi meg a medence de már lakásba is mindenki olyat akar akár felfújhatósat.

andand 2009.12.29. 09:11:23

Romaniaban a postas nem hozza ki a csomagokat, csak az ajanlott leveleket. Csomagert mindig a postara kell menni. Namar, az utobbi evekben egy kavaras volt csak, amit en kellett kibogozzak, mert mas postahoz vittek a csomagokat, mint kellett volna. De eltunni meg nem tunt el egy csomag se, pedig kulfoldrol is rendelek. Angliabol kevesebb, mint egy het alatt megjonnek a csomagok.
Eltunt viszont ketszer egy level, es csodak csodaja, Magyarorszagra ment. Egyszer (romaniai) SIM kartya ment benne valakinek (ez kb. ugy nez ki, mint egy CD-s doboz), ez nem erkezett meg. A valaszlevelben kuldott penz sem. Akkoriban ugyanolyan modszerrel kuldott CD Svajcba viszont megerkezett.

norcikiraly 2009.12.29. 09:45:13

Nem az adott postást védem hanem a postát nagy általánosságban. És ezt úgy teszem hogy tudom hogy milyen bajok vannak a postánál... nem kell azt gondolni hogy mártírok vagyunk, úgy látszik néhányan alaposan félreértik a mondanivalóm lényegét. Egyébként ez volt az első írás amit olvastam itt, tehát nem tudtam korábbi esetekről. És még mindig azt mondom, amíg nem tapasztaltátok meg milyen postásnak lenni addig addig ne ócsároljatok minket. Másrészről, majd mikor megnyílik a piac, és lesz mondjuk egy másik postai szolgáltató, szerintem vissza fogjátok a Magyar Postát sírni. Zárszóként annyit mondok, A posta minőségi mutatója sokat romlott, ez tény, de ettől még vannak akik becsülettel próbálnak dolgozni, és ők nem érdemlik meg hogy ócsárolják őket!

Polemius 2009.12.29. 10:05:32

"majd mikor megnyílik a piac, és lesz mondjuk egy másik postai szolgáltató, szerintem vissza fogjátok a Magyar Postát sírni"

A Postának sok mindenre volt monopóliuma, többek közt a csomagszállításra is. Aztán ez megszűnt, és most válogatni is lehet közülük. És meg is teszik, épeszű ember nem bíz csomagot a királyi Postára ma Magyarországon.
Remélem ha a levelek terén is szabad lesz a verseny, ott is lesz megbízható szolgáltatás.

A Posta meg vagy felköti a gatyáját, vagy csendben ellesz az állami feladatokkal (megszűnni nem fog, de úgy tippelem, majd ellátják a hivatalok munkával, ha kevesebbel is).

brand_boy 2009.12.29. 10:13:33

Én csipázom a kézbesítőket, és a Postával sincsenek rossz tapasztalataim.
Elárulok egy "igen bonyolult trükköt" , jóban kell lenni a postásoddal:

Ismeri kell a telószámát, néhányszor esetleg úgy alakítani az életed, hogy találkozz vele, és akkor megbeszéled vele, hogy ekkor-meg akkor jaj de fontos küldeményt vársz, hozza el.
Amúgy egy gyalogpostás mi a francért vigyen ki minden csomagot oda, ahol esetleg soha nincsenek otthon, és még életben nem látta a címzetteket.
A románoknak ehhez is több eszük van !

2009.12.29. 10:16:08

@tököbökiiiiii: "A kézbesítő mindig szopat azzal, hogy az ajánlott levelekért menjek be a postára, mivel napközben amikor Ő kézbesít én dolgozom"
Te milyen megoldást tudsz elképzelni, ha a kézbesítési címen nem tartózkodik senki, mert te dolgozol ? Hogy adja át neked az ajánlott levelet a postás ?
Hja hőbölögni egyszerű, de értelmeset mondani már nem megy, ugye ?

nagyonhülyevagyok 2009.12.29. 10:42:24

"a Posta szerint 23-án már kihozták a csomagot, de nem sikerült átadni"

én is jártam már így: a csomagon az érkezés dátuma egyezik a küldő fél által megbecsült dátummal, de csak 5 nappal később kaptam értesítést

megértem és elfogadom, hogy a pici csomag nem fér bele a táskába és hogy előfordulhat 1-2 nap csúszás, de ez jóval több

de inkább kapjam meg később, mint soha

bright.side 2009.12.29. 11:10:14

Magyar p0sta.... Nincs mit csodálkozni.
Ismeritek a hülye fokozását?
Hülye, méghülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas.
Nno erről ennyit :)

ancsams 2009.12.29. 11:33:39

A Posta csomag monopolium megszünése óta futárszolgálattal dolgozik a cégünk. A postások reakciója: "jaj de jó, hogy nem kell felvenni azt a sok csomagot!"
Ez a kapitalizmus?
A leveleket is futárcéggel adjuk fel 600 Ft/db ( az ajánlott prioritásos levél 300 Ft a postán). A Postán csak a sima leveleket adjuk fel, minden más régóta alternativ szolgáltatókkal.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.12.29. 12:33:47

@norcikiraly: Sikerült jól elmaszatolnod a problémát, ráadásul még be is vontad ezzel a cukros mázzal a mondanivalódat, hátha valaki meghatódik.
Nem tudom, régóta olvasol-e homárt, de a rengeteg panasz, ami a postával kapcsolatban érkezik, nem csak extrém időjárási körülmények között történt hibákról szól. Sőt, olyat még nem olvastam, hogy jaj, mínusz 30 fok volt és december 25-e, az a szemét posta mégsem engedte, hogy feladjam a képeslapomat/a postás mégsem hozta ki a mogyorókrémes csokimat.

Ne védd a postát, nem éri meg, bár a lojalitásodért a kisfőnök nyilván megveregeti a válladat. Már ha megtudja.
Nekem, a családomnak, ismerőseimnek mind-mind volt már problémája (rengeteg) a postával, úgy en bloc. És még ki tudja, hány embernek, akik nem írtak a homárra.
Amit meg kell, hogy érts: a probléma MAGA A POSTA. Nyilván ott is a fejétől bűzlik a hal, de azt a RENGETEG megdézsmált csomagot, amikről tengernyi poszt volt a homáron, mivel magyarázod? Én mikor csórok el valamit a munkahelyemről? (Ha már "a mai világban muszáj"-ozunk...)
El van b.szva a Magyar Posta renoméja, ez a helyzet. És nem az ügyfelek b.szták el, hanem a vezetők és a dolgozók együtt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.29. 12:37:58

@norcikiraly: Baszki, tanulni kellett volna, nem pedig panaszkodni, hogy szara meló! Ha a tanulás büdös volt, akkor törődj bele hogy ez van!

És azért írom ezt, mert nagyon jól tudom, hogy valaki kényszerből vállalja el a melót. Csak ők nem panaszkodnak, hanem örülnek hogy van hol dolgozniuk! Ennyi!

2009.12.29. 12:45:16

"A posta az egy nagyon kellemetlen cég."
Az év udvarias megfogalmazása.

2009.12.29. 12:48:55

"Amúgy egy gyalogpostás mi a francért vigyen ki minden csomagot oda, ahol esetleg soha nincsenek otthon, és még életben nem látta a címzetteket."

Jó válasz az, hogy azért, mert ezért kapja a fizetését?

tikkukaramelli 2009.12.29. 15:25:45

Vajon milyen plüss lehetett az ajándék?
Megnéztem a www.giantmicrobes.com oldalt : ))
Egy agysejtet? Vagy egy E. colit? : ))

fergeteges : ]

norcikiraly 2009.12.29. 16:10:14

megélhetési sünöző! Honnan tudod hogy nekem mint postai dolgozónak milyen végzettségem van? Kényelmes lehülyézni a postást, mert az nem lehet más csak hülye ha már ott dolgozik, igaz? Örülök hogy másnak olyan tökéletes munkája van hogy boldog vele. Nem panaszként írtam le hogy nem szeretek ott dolgozni, csak a tisztánlátás végett. És nem a munkával van a baj...
Nem kell kisfőnök aki megveregesse a vállam, nem azért írtam le amit leírtam. És azok kedvéért akik nem értették meg amit egyszer leírtam már! Ez az első alkalom hogy az oldalon járok, csak azért tévedtem ide mert megláttam a bejegyzés címét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 17:20:50

en, ha kicsit keson is de feladtam ecsanyamnak a csomagot
az amerikai posta 6-10 napot vallalt ezen az aron
a 10-ik volt mult het szerda
meg nincs ott
a VAM-osok ulnek rajta, vagy a posta, nem tudom
de nem tema
csak ne lopjak szet
/parszor megesett/

kreativkid · http://www.kreativkid.hu 2009.12.29. 18:16:08

Nomármonst, olyan nincs, hogy "szegény kézbesítőnek nem fért bele a táskájába", mivelhogy az 2 különböző ember. Van a levelespostás, aki - nálunk - kismotorral jár és van a csomagospostás, aki kisteherrel.
Mi jelenleg postázunk, és vidéken szinte soha nincs probléma, de Pesten bizonyos kerületeiben + 1-2 nagyvárosban rettenetesek. Azért az nagy előny, hogy ha nem tudják kivinni, lerakják a postán, és be lehet érte menni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 18:41:29

@kreativkid:
hat ezt en se ertettem, az en idomben volt a leveles postas,az leveleket hordott, meg pezt, nyugdij, akarmi, ilyesmi
volt a csomagos, azok mentek Roburral aki otthon volt megkapta, aki nem annak dobtak cetlit
meg volt a taviratos MZ-vel, az meglepo modon a taviratot hordta
most nem tudom hogy van, de igen meglepne ha a sima mezei levelkezbesito vinne a csomagokat is
erdekes vona

Ottokár 2009.12.29. 19:12:54

Csodálkoztok a Posta működésén?
Én még emlékszem a régi mondókára gyerekkoromból:
"- Fokozzátok a hülyét!
- Hülye, hülyébb, leghülyébb, postás, rendőr, vasutas!"

... és milyen igaz minden fokozata!

csak john 2009.12.30. 00:19:17

@norcikiraly: Pár apróság:
- Ha nehéz a munka és nem tudja megcsinálni, akkor ne csinálja. Nem kötelező dolgoznia. Én sem olyat csinálok amit rühellek és nem vagyok hajlandó elvégezni.
-A kedves, becsületes, pontosan dolgozó levélkihordók miatt sikerült egy egyszerű levélváltás helyett több mint egy éves ügyvéddel megtámogatott levelezésbe bonyolódnom a yarddal, és az ügyészséggel, aminek az lett az eredménye, hogy végül csak kihátráltak az ügyből és visszavonták a büntetést, de így már nem volt esélyem a káromat megtéríttetni. Úgyhogy a posta egy szar cég tele szemét naplopókkal!

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2009.12.30. 08:49:21

@Rejtélyes: hajlott kora ellemére nem tudja, mi az a plüss xD

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2009.12.30. 09:01:10

@ViKtOr: gyalogpostás nem is hoz ki csomagot, mifelénk Vw transporterrel járnak a csomagpostások. Tudom, mert mindig én engedem be a házba!

kreativkid · http://www.kreativkid.hu 2009.12.30. 13:34:01

@richy0609: Azaz, zöld VW Transporter, MLP felirattal.

Ulci 2009.12.31. 00:43:52

A postán dolgozók hozzáállása azért nem változott, mert nem nagyon függnek a piactól. Amíg egy cég monopol helyzetben van, megteheti, hogy fáradtságra, melegre, hidegre, kevés fizetésre hivatkozva nem szolgáltat megfelelően. Olyan ritkán járok postára, amennyire csak lehet, méghozzá egy okból: akárhányszor vagyok ott, szinte azt kiabálják felém: "Takarodj, nem kell a pénzed, szünetet, kávét, ebédet akarok." Megértem. Szar lehet. De azért milyen szar lehet azoknak, akik nem állami szférában dolgoznak? Hogyha ők az "ügyfélen" vezetik le a frusztrációjukat, azokat egyszerűen kirúgják, mert a munkájukat nem megfelelően végzik el. Eljön majd az az idő is, amikor a postán dolgozó embereknek is mosolyogniuk kell, és udvariasan, segítőkészen kell majd az ügyfelekkel bánniuk. Másik érdekes kérdés a sztrájk: melyik NEM állami cégnél szokott sztrájk lenni a fizetések emeléséért? Egyiknél sem. És miért? Mert senki nem kényszerít minket arra, hogy az adott cégnél dolgozzunk. Az állami cégnél dolgozók nem mondhatnak fel? A lelkük a vállalatot illeti meg? Senki nem bünteti a tanulást, átképzést, felmondást.

lcs 2009.12.31. 08:59:13

@norcikiraly: Ez a munkad. Ha nem tetszik, lehet mast keresni.
Kezbesito: a csomagot nem biciklis faszi viszi a tatyoban, hanem a zold VW-vel megy a dolgozo. Abban biztos van futes.
Ebedszunet: ja, egyetek postasok, csak tessek ne egyszerre. Mashol sem zarnak be, megis kajalnak.
Nyitvatartas: faszikam, a posta az meg kozszolgaltatas, ezert tessek nyitvatartani extrem unnepnapi szituban is. Ha nem volna kozszolgaltatas, mar reg megszuntettek volna es most sirnal, hogy munkanelkuli vagy.
BUEK.

lcs 2009.12.31. 09:06:59

AAAaaa, megneztem a honalpot, lehet kapni mar a pluss H1N1-et. Nagyon beteeeeeeg!

seik 2009.12.31. 15:01:03

6 éve nem voltam postán. Sikeres-e vagyok-e?

lutria 2009.12.31. 16:39:30

@tököbökiiiiii: Szerinted mit kellene tennie a kézbesitőnek ha olyan küldeményt (levelet/csomagot)visz neked amit csak aláirással lehet átadnia és te nem vagy otthon?Tudnia kellene a területének minden lakójáról hogy délelött vagy délután dolgozik-e,szabadságon van vagy otthonülő nyugdijas hogy mindenkit otthontaláljon?A postás kézbesítők is reggel 6-7órára járnak dolgozni és 10-12 óra az elvárt munkaidő,a csomagkézbesítők 80-100+csomagot szállítanak ki naponta tehát nem igazán van idejük egyéni kéréseket teljesíteni és van meghatározott járatútvonal is amit érdemes betartani mert ellenőrizhetik is.(Tehát aki a járat elején lakik az reggel 9-kor kapja a csomagját vagy ha nincs otthon az értesítőt)1 éve még én is csomagkézbesítő voltam és mindig utólag tudtam meg hogy néhány előzö napi cimzetthez kiment a ellenőrzés és megkérdezték őket hogy minden szabályos volt-e és meg voltak-e elégedve velem.(Jegyzőkönyv stb.)A Posta amúgy sem "ül"a csomagokon mindent azonnal feldolgoz és a amikor a kézbesítők elhagyják a telephelyet üresnek kell lennie a raktárnak mert a főnöknek jelentenie kell a központnak ahonnan szintén kijöhetnek ellenőrizni.
A többi futárcég is tud simlizni mert láttam amikor a GLS hozott egy csomagot valakinek--a pasi felcsöngetett a kaputelefonon kb 10mp-ig azután egy cetlit ragasztott a lakótelepi ház kapujára(a postaládához meg sem próbált bejutni)hogy itt járt,egy telefonszámmal ahol intézheted hogyan veszed át a csomagot a telephelyükön.Szerintem a Posta közelebb van mint bármelyik futárcég raktára ami akár a város szélén is lehet.

Menyuska777 2010.01.03. 06:16:11

@norcikiraly: Védjed csak a postát. Figyi, nekem is olyan munkám van, hogy mínuszban, plusz 40 fokban részben az utcán vagyok / gondozónő/ ,nekünk ráadásul egy -egy emberhez 10 kg-t kell cipelni. És igen is, a R...t postás hozza fel a csomagot, és a levelet is, a 24-e nem mentség, mert egész évben ezt csinálják. Múltkor itthon voltam, kb. d.u. 1-kor lementem a ládát megnézni, ajánlott, tértis levél értesítő volt bedobva, arra nem vette a kézbesítő a fáradságot, hogy megpróbáljon becsöngetni, hátha.... legközelebb már panaszt teszek!

elfmage 2010.01.03. 16:23:04

@lutria:

A többi csomagos cégnél ezért általában nem extra hogy kijönnek még egyszer, sőt telefonon egyeztetni is lehet.
Nem egyszer volt hogy másik címre kihozták mint ahova eredetileg kértük.
Ugyanis ott a kézbesített csomagszám a norma nem a seggmeresztés.

Postánál ez extra pénz és még azt sem tudják megmondani hogy kb. mikor lesznek ott.
Csomagot sokszor ki sem hozzák hanem egyből a bedobandó cetlit hozza a postás hogy itt járt a csomagos délelőtt...
Hej de gyorsan végez az ember, sebaj amíg bent ül addig is ráér bontogatni nem igaz?

elfmage 2010.01.03. 16:28:54

@Menyuska777:

Nem legközelebb kell panaszt tenni hanem azonnal...

Rögtön jön két "belső ellenőr" vagy esetleg a kézbesítő hogy itt írd már neki alá hogy visszavonod a panaszt légyszííí.
Mert levonják a pénzéből...

Egy biztos tudni fogja hogy veled ne szórakozzon, ha majd mindenki panaszt tesz akkor majd kezdjük előről.
Addig is a birkák csak bééégetneeeeek.

Nekem tényleg csak akkor van gondom ha nem vagyunk otthon, minden levél megjön, amikor otthon vagyok fel is hozza vagy átveteti a feleségemmel.

Csomag úgyszintén egy panasz után rendben műkszik, igaz lehet én vagyok az egyetlen akinél a fuvar során felnéz a lakásajtóig, de aki birka az bégessen.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 19:41:25

@lutria: nem kell tudnia. azonban kutya kötelessége felcsengetni, vagy ha nincs kaputelefon, akkor akár a legfelső emeletre is felmenni és a kézbesítést elvégezni!
1984ben a postánál dolgoztam, mint táviratkézbesítő... tudom miről beszélek.

van a telcsimben 3 telefonszám. 1 az itteni postásunk, 1 a műhelynél lévőnek az ellenőréé. a harmadik a 62-es postánál Dörnyei Zsuzsa száma, ő felülgyeli a 2 ellenőrt.
rühellem, ha késve hozzák ki, avagy épp idehaza vagyok és mégis csak bedob egy cetlit a postás én pedig mehetek a másfél kilométerre lévő postára a küldeményemért.
egy küldemény sincs ingyen. azért fizet az ember a feladásért, hogy a feladás helyétől a címzett KEZÉIG jusson a küldemény.

lutria 2010.01.03. 22:46:55

@salapapa: Amennyire én láttam két év alatt a kézbesítők törekedtek arra hogy át tudják adni a küldeményt ha másért nem is,azért hogy hátha leesik egy kis jatt(50-50%).Én még azt is megtettem hogy a megrendelt szőnyeget a lakás helyett(mivel nem volt otthon)pl.a Kelenföldi pu.-ra kézbesitettem egy nőnek mert különben napokig feleslegesen járhattam volna hozzá.(Nem adott egy kanyit sem pedig több km-t autóztam a kedvéért-ennyit a jószándékról:)Ehez azért nem árt ha van telefonszám a csomagon amit saját költségemen hivtam amig nem kaptam céges mobilt.
Persze van kivétel is,olyan profi(élmunkás)kolléga aki dicséretet kapot a napi rengeteg(ca.130-140cs.kézbesítéséért,és amikor megkértem a főnököt hogy ugyan tegyen már mellé pár napra hátha ellesem tőle a szakmai titkokat elmondta hogy az a trükkje hogy már többnyire a cimzettek nevéről tudja hogy nincsenek otthon és már el sem megy hozzájuk és még bent megirja az értesítőket amelyeket majd másnap a leveles postás visz ki.Erre én is azt mondom hogy igy könnyű.Ezt pesze cégekkel nem lehet eljátszani mert azt nem vennék be hogy napközben nem volt ott senki.
De vannak hisztis cimzettek is például aki ellenem tett panaszt pont egy ilyen postaládás értesítés miatt,csak utólag elszólta magát hogy rossz volt kaputelefonja és a csengője,tehát én hiába nyomtam a gombját,fent a 10.emeleten nem szólt és elvárta volna hogy felmenjek és ott is csengessek(hiába)aztán pedig talán dörömböljek az ajtaján.
@elfmage: A csomagokat annyiszor kell kivinni amennyit a feladó kifizet,az egyszerű(legolcsóbb)(zöld cimkés)1X,az időgarantáltat(Sárga)is 1X,és még aznap le kell adni a postára,a pénzeset(piros)2X,de pl.a Quelle csomagot akár 5-6X is,tehát a feladótól függ.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.03. 23:17:43

@lutria: én a '80as évek eleje-közepén voltam táviratos a kiscelliben. 50f volt a sima, 80f az express és 1Ft járt ha a járatosok expresslevelét mi vittük ki.
a 9 órában minimum 4 kanyart kellett csinálnunk, én 5-6-ot tettem. igen. a jattért. 1800Ft krül volt a fizu és ugyanezt egy rossz hónapban megkerestem jattként. 1984ben havi közel 4-5000Ft? jó volt...
viszont lejártam a lábam, mint a románok húsért abban az időben.
ahogy akkoriban nekem is jólesett, manapság én sem feledem a jattot.
viszont ez a nyomoronc itthoni postás akkor játszotta el velem az értesítők bedobását, amikor épp betegálcsiban voltam idehaza 7 hónapig az infarctusom után. azt hallottam, hogy csapódik a postaláda és mire az alakhoz értem hogy kiszóljak, már csak a hátát láttam. az elsőnél még nem, de a másodiknál már ment is a telefon és a mail a fényképpel, amit az ablaknál ülve készítettem. direkt nem szóltam le neki, hiszen meg sem próbálta a kézbesítést.
te rendes, szívbéli kézbesítő voltál, ritka eset. a csajnak egy sündörgő süncsaládot a sünájába. :D

csviktor 2010.06.07. 19:08:58

Ha már USA-beli rendelés, akkor szerintem használd alapból a www.viaddress.com oldalát.

Eddig mindig bevált, használtam már az Amazon.com-nál és az Ebay.com-nál is.
A regisztráció ingyenes a www.viaddress.com oldalon. Ezután kapunk egy személyes USA-beli címet, amit használhatunk bármely USA-beli kereskedőnél történő vásárlás során, a Viaddress továbbküldi a csomagot a mi országunkba.

Ha az amerikai kereskedő nem fogadná el a nemzetközi, vagy a magyarországi bankkártyákat, akkor a Viaddress megvásárolja helyettünk az árut külön díj nélkül, majd elküldi nekünk. Nekünk csak az áru értékét és a szállítási költséget kell fizetnünk.

A Magyar Posta meg bekaphatja!
süti beállítások módosítása