Tékozló Homár

Pofátlan, csóri magyarok a Wizzair rémei

2009.12.29. 00:24 | szily | komment

Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon centiméter? Gyöngyvér véleménye lesújtó. Sokat wizzairező olvasók, mik a tapasztalatok?

Ha már a pofátlan magyaroknál tartunk, érdemes lenne pár szót ejteni a fapados légitársaságok utasairól is. Gyakran utazom a WizzAir-rel, ugyanis külföldön tanulok egy ideje, és a tapasztalatok igencsak megbotránkoztatóak.

Kezdődik azzal, hogy már a repjegy vásárlásnál kikötik, hogy mindenki 1, azaz egy darab max. 10 kg-os kézipoggyászt vihet fel a gépre, melynek méretei nem haladhatják meg a (ha jól emlékszem) 20x40x55-ös méretet. Ezen kívül be lehet csekkoltatni kb 2500 Ft-ért bőröndöket is, aminek a súlya max. 15 kiló lehet. Na persze itt jön a csavar, csóri magyarok mit csinálnak? Persze, hogy variálnak. Sokan rászoktak, hogy inkább nem fizetnek bőröndöt, hanem belezsúfolnak mindent egy kézipoggyászba, ami legtöbbször nem is az előírt méretű/súlyú... Nem is ez a probléma, hanem az, hogy becsekkolás után, amikor a géphez szállító buszra kell felszállni, a stewardessek egyesével átnézik, hogy mindenkinél megfelelő-e a kézipoggyász. Na, ezen a ponton a magyarok sosem tudnak átmenni...valahogy nem értik meg, hogy az 1 db kézipogyász azt jelenti, hogy 1 darab akármit vihetsz föl, nem pedig egy kis bőröndöt és egy kézitáskát, vagy egy kisbőröndöt és egy szatyrot, vagy egy kisbőröndöt és egy ajándékcsomagot stb...Akárhányszor velük utazom, a buszon ácsorogva azt kell hallgatnia az egész társaságnak, hogy (és a legszebb, hogy nem csak az öregek, hanem a fiatalok is!) mindig van, aki nem érti meg, mit jelent az, hogy CSAK 1 POGGYÁSZT VIHETSZ FÖL! Ezek után felszállás a gépre, majd persze a stewardessek elkezdik felpakolni az amúgy általában túlméretezett bőröndöket. Hogy- hogy nem általában ezek sem férnek föl, mert a magyarok nem csak a darabszámmal vanak gondban, hanem a méretekkel is. Ekkor várunk-várunk, majd a túl nagyokért feljön valaki a gépre és megvárjuk, amig egyesével felcimkézik őket, majd leviszik a többi bőröndhöz.

Valahogy így szokott elindulni minden egyes Wizzair-járat és persze mindenki meg van botránkozva, ha a gép késni mer. Az persze fel sem merül senkiben, hogy ha megtanulnánk számolni, akkor lehet, hogy minden simán menne...és sajnos általános tapasztalatom, hogy a probléma MINDIG a magyarokkal van. A külföldiek valószínűleg megtanulták már, hogy a SZABÁLY, AZ SZABÁLY...Rossz ezt kimondani, de a repterünk színvonala miatt érzett büszkeségem után a becsekkolásnál csak szégyenkezem, hogy én is magyar vagyok....:(

Üdv:
Gyöngyvér

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bérgyilkos Bohóc 2009.12.29. 00:26:19

Gyűlölöm az elsőzőket.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 00:32:20

na részben ezért szoktam le a wizzről (meg a beszállásnál elém tolakodó cigány pereputtyok miatt). Kár, mert az elgondolás jó volna, de amíg a nyájas utastársak nem értik meg, hogy az ilyen ügyeskedéssel nem a légitársasággal, hanem magukkal szúrnak ki, addig érdemes a normál légitársaságokkal utazni és elkerülni az ilyen bosszankodásokat. Imádom, amikor a vékony kabátom nem fér be a tartóba a (fokhagymaszagú) supersize szőtt műanyag cekkerektől. Kösz, de kihagyom...

omega_hu 2009.12.29. 00:42:00

@Rékuc: Egyet tuduk erteni veled, de ciganyozni azert kellene....

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 00:43:56

@omega_hu: bocs de nem cigányoztam, csupán megállapítottam, hogy többször is elémtolakodtak cigány pereputtyok. Ha svéd vagy új-zélandi pereputtyok tolakodnának elém, akkor svéd és új-zélandi pereputtyokról írnék. Hadd ne én legyek a gonosz szörnyeteg azért, mert történetesen épp cigányok voltak. kthxbai

2009.12.29. 00:44:47

ugyan már. az 1 db kézipoggyászos szabályt általában nagyon lazán kezelik a légitársaságok. ha most a wizz rászált erre, az nem a magyar utasok csóróságát bizonyítja. különben is unalmas már ez a magyaros önostorozás.

gyöngyvér levelét inkább a modoros blogban kellett volna kirakni, az "egy ideje külföldön élő magyarok" picsogásai közé.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.12.29. 00:45:47

Valószínűleg az hogy nem értik meg a szabályokat nem azért van mert bunkó, érthetetlenek vagyunk, hanem abból fakad, hogy először utaznak repülőn.
Kedves Szerző! Te mindent tudtál első repülőutad alkalmával?
Arról nem is beszélve, hogy az átlag magyar nem sokkal többet keres egy nap alatt, mint 2500 ft. És egy repülős útra is valószínűleg az utolsó fillérjeit költi el. Nem is beszélve a fiatalokról. Örülj neki, hogy neked nincsenek filléres gondjaid. Nekem vannak és ha lehet spórolni két és fél ruppót akkor meg is teszem...

flea 2009.12.29. 00:45:54

Az easyJetnél ugyanezt csinálják. Két részletben állnak be a sorba a check-innél, amíg a család hátul őrzi a szajrét, amivel aztán a biztonsági ellenőrzésen így-úgy átmennek, a géptől meg már nehéz őket visszazavarni ugye. (Gatwicken amúgy egyszer megtették: 2 ember jött 4 csomaggal, a beszállítóember meg megmondta nekik, hogy mars vissza a checkinpulthoz feladni, és igyekezzenek a géphez, mert nem várunk. Ezt kéne mindenhol, aztán leszoknának az ügyeskedésről hamar, csak ugye pl Ferihegyen - és sok másik reptéren - nem lehet, mert ott nincs hova visszaküldeni őket: a checkint és a beszállást ugyanaz intézi...)

dennisakomisz 2009.12.29. 00:46:21

sajnos a magyarok ezt csinálják. más népek meg mást. mindenhol lehet bosszankodni valamiért.
tapasztalat: hiába próbálsz meg európai módon viselkedni, ha rajtad kívül senki más nem teszi.
a külföldiek is tudnak bunkó parasztok lenni.
persze ez még minket, magyarokat nem mentesít...
a múltkoriban az egyik wizz-járaton nagy szemeket meresztett rám az egyik utaskísérő, mert megköszöntem valamit.
kérdeztem, mi a baj? erre ő: itt ez nem szokás. én csak annyit válaszoltam erre, hogy az anyukám megtanított köszönni és megköszönni...

flea 2009.12.29. 00:48:04

@Goalissimo: ha 2500 forint gondot okoz, akkor a repjegyen kell megspórolni, nem azon, hogy kijátszod a szabályokat, amiknek egyébként nyilvánvaló okuk van.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 00:49:13

@Goalissimo: az, hogy tudatosan kijátsszák a sabályokat, pont arra enged következtetni, hogy nagyonis jól tudják, mit és hogyan kellene csinálni, csak épp nem smakkol...
a posztoló helyett válaszolva első repülőutam előtt elolvastam a repülőjegy hátán feltüntetett információt és aszerint csomagoltam bőröndöt és kézipoggyászt. Ha nekem sikerült, talán másnak sem jelent kihívást, vagy te másképp gondolod?
Az utolsó filléreknek pedig ehhez a világon semmi köze. A bunkóság nem anyagi helyzettől függ.

prukker 2009.12.29. 00:49:22

jaj, te most megtaláltad azt a témát, amikor kafán felksőbbrendű lehetsz valamiben?Főleg a magyarokkal szemben,pedig ha mentél volna más desztinációval, akkor láthattad volna, ott ugyanez megy, tehát az hogy ezt te a magyarokkal azonositod, az az ostoba szűklátókürűségedre utal.

[c] 2009.12.29. 00:55:41

@Goalissimo: Pont mint a buszon, villamoson, autópályán bliccelők, akik természetesen mind kenyéren és vízen tengődnek. Na persze :P

Egyébként amikor legutóbb - 2 éve - repültem a Wizzairrel, két táskát vittem fel (igaz, nem nagyokat). Leszarták, ránézésre megállapították, hogy kb. beleférhet a súlyhatárba, és kész.
Azóta szigorítottak?

marvin 2009.12.29. 00:59:22

Az általad írt kb. 2500 Ft, 5000 Ft. A 15 kg stimmel, de az is csak tavasz óta van, mert korábban az általános 20 kg volt. Az ügyeskedést nem az utasok kezdték, hanem a légitársaság. Te kedves "egy ideje külföldön tanulok" posztoló, ne akarj más pénztárcájában kotorászni. Örülj neki, hogy neked nem számít az a +10000 Ft (oda vissza egy feladott bőrönd). Ha meg annyira eleged van a magyarokból, akkor maradj is nyugodtan ott ahol egy ideje vagy, viszont elárulok egy titkot. Akárhová is mész a világban, nem fogják rádsütni a bélyeget, hogy "ez biztosan magyar" csupán annyit, hogy IDEGEN.

es2300 2009.12.29. 01:03:17

es az megvan kedves gyongyver h sokan azert probalnak egy csomaggal utazni h ne kelljen varni a feladottra mert a repteren eltoltott ido kb annyira ertekes es kellemes mint a peronon a metroban

bishop828 2009.12.29. 01:03:21

Nem hinnem, hogy 2009-ben azzal lenne a baj, hogy "eloszor utazik a szerencsetlen, csoro Magyar es nem tudja elolvasni mert rossz a kepernyo"...

A level irojanak igaza van. Itt egyszeruen a kovetkezo tenyezok jatszanak szerepet.
1. "leszarom bazdmeg, mit csinal? nem enged fel?"
2. "tudod ki fizeti ki! majd belerakom a kezibe aztan ugathat"
3. "lemerted, hogy mekkora? - le de leszarom majd azt mondom, hogy a check-in nel meg belefert"

- az atszallo utasok meg rosszabak. Ferihegyen sok embernek van "ismerose" vagy egyszeruen csak elsmuzoljak az extra 2-3 kilokat. Majd megerkeznek az atszallashoz es ott kiderul, hogy a kulfoldi check-ines kislany mar nem nezi el a plusz 2-3 kilot. Ilyenkor jon a "JANI! A TIEDBE BEFER MEG A TOKAY? NEHOGY MA MEGBASSZANAK 20 EURORA!" mindezt uvoltve a sorban 100-akal hatrebb allonak.

Holgyeim es uraim - en most, 2009-decembereben ugy jottem haza, NEM FAPADOS jaraton, hogy a velem utazo Magyar csalad (nem ciganyok!) fejenkent 2 Tesco szatyit cibalt benne olcso Carling sorrel meg minden loszarral. Apun meg fennhangon panaszkodott a repulon, hogy "ezt a sort en vettem, ott iszom meg ahol akarom" miutan a legiutas kisero kozolte, hogy "ne igya a sajat soret ha lehet..."

Ez van. Kis orszag, kis utazasi kultura - sok szegyen. Majd kinovi az orszag.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.12.29. 01:04:16

Én a kottáimat mindig felviszem a gépre, a kabinméretű bőrönd van vagy 18-19 kiló.
Viszont pótolhatatlanok, ha a poggyásztérben utaztatom, még a végén elvesznének. Úgyhogy én is trükközöm, de most nem mondom meg hogyan. :)) Több helyet nem foglalok, az össz súlyhatárba beleférek (tengerészjegy, 40 kg), most akkor getszi magyar vagyok?
Viszont nem fapadossal utazom, mert kifizetik az utamat.

marvin 2009.12.29. 01:05:41

Ja és lehet hogy a Wizzair fedélzetén nem szokás megköszönni dolgokat, de pl. egy Malév, Delta, stb... járatkon a szakadt ülés, ruhámat kiszakító könyöklő, flegma személyzet nem megszokott. Nem is beszélve az időnként otthagyott utasokról, mindenféle okokra hivatkozva. Tudom, ez is benne van a pakliban ha az ember fapadossal utazik. Nem is én kezdtem el panaszkodni.

Yamashita 2009.12.29. 01:06:04

Én is külföldön élő magyar vagyok.A csomagokkal nem sokkal több gond van mint más nemzeteknél.De a viselkedés sajnos tényleg alpári nálunk magyaroknál.Sokszor utazom repülővel és mindíg van botrányos vagy részeg magyar a gépen.Katasztrófális néhány honfitársunk.És a viselkedés nem pénzkérdés.Utaztam már olyan gépen is ahol nem volt magyar vagy csak kevés és az utazás teljesen kulturált volt.Mindenki tudta mi a helyes viselkedés nem volt probléma.már már unalmas volt a magyarok után. Ez van sajnos.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:07:00

@marvin: komolyan mondom, nem értelek. Foglaláskor nagyon pontosan, tételesen leírják, hogy mi mennyi: feladott csomag x forint, y kg, kézipoggyász maximum méreteit és súlyát is többször az utas szájába rágják.
Ha ez nem tetszik, akkor több választási lehetőség között is válogathatok:
- más légitársaságot keresek
- kevesebb poggyászt viszek magammal
- nem utazom.

Valahogy számomra a
'addig ügyeskedek, amíg a többi, a szabályokat betartó utas rovására csakazértis felviszem a fedélzetre a teljes poggyászomat' opció nem tűnik sem korrektnek, sem megengedettnek.
Lehet, hogy még nem repültél, de a túlméretezett és túl súlyos kézipoggyász nem biztonságos és nem is fér el a poggyásztartóban. A méretkorlátot nem hasraütésszerűen találták ki, hanem hogy minden utasnak biztonságosan elférjen egy akkora poggyásza a fedélzeten.
Tényleg nem értem, miért érzi magát bárki feljogosítottnak arra, hogy a világosan leírt szabályozást semmibe véve kellemetlenséget okozzon az utastársainak és veszélyeztesse a biztonságot. De hátha el tudod magyarázni.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.12.29. 01:07:26

Most ez miért lett homár poszt? Megkárosodott valaki? Ami pedig a késéseket illeti, nagytudású posztoló utánanézhetne jobban, hogy nem egy bőrönd kései felpakolása a kiváltó ok. Legtöbbször a szabad folyosók átcsoportosítása miatt vannak, és a fapadosok sem késnek arányaiban többször, mint a nagyok.

Megdobbent 2009.12.29. 01:07:27

Ehehe, azert tenyleg nem csak a magyarral van baj, ime ket tapasztalatai pelda:

1) nemet fiatalok, kozepkoruak barmilyen szallodaban, strandon, etteremben, kocsmaban; barhol a vilagon

2) oroszok Torokorszagban, amit joszerivel mar felvasaroltak (egyszeruen ugy tesznek, mintha sort pl. soha nem lattak volna meg, jon a nagy jappaimacsozas, ha megmutatod a nyomorultnak a sort az elejetol a vegeig, es kozlod, hogy a "te helyed pedig itt van hatul") ;)

Esakkor nincs tapasztalatom a lationokkal, negroidokkal, stb...

A cigannyal pedig a vilagon (de szerintem meg az univerzumban is) mindenutt csak a baj van, nem kell ezt szegyelni, az egy ilyen nepseg :)

Woody Allan egyik kisregenyeben olvastam, hogy valami banknak kinyitottak a szeftermet reggel, de kiderult, hogy az ejszaka bekoltozott egy ciganycsalad es epp a reggelijuket ettek, jofele tokaszalonnat, amikor rajuknyitottak :>>>>

Trójai 2009.12.29. 01:08:05

Hát igen. Egyszer utaztam wizzairrel, egy (azt hiszem bp-i) elit gimnázium kedves diákjaival, de még nem is a diákok egész repülőt betöltő csürhe viselkedése volt a gáz, hanem a kedves "tanároké". Nem mesélem el,mert csak felbosszantom magamm.

Megdobbent 2009.12.29. 01:09:16

Nah, azt azert bevallom, hogy meg anno skyeurope idejen en is ott trukkoztem a merlegelesnel a pottyasszal, hogy ne legyen 15 kg felett (ehehe, fesztelen arccal, kis mosollyal, 1 ujjal emelni a cuccot) :>>>

marvin 2009.12.29. 01:10:12

@bishop828:
Hihető, hogy a "fejenkent 2 Tesco szatyit cibalt benne olcso Carling sorrel"-t átmehetett a biztonsági ellenörzésen...
Találj ki jobb sztorit.

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 01:10:50

Egy dolog azért jó érzéssel tölt el. Sosem a budapesti repülőgépek voltak a legmocskosabbak mikor a repcsiket takarítottuk.
A legundorítóbb, legmocskosabb gépek mindig az angol nyaralójáratok voltak.

singas 2009.12.29. 01:12:27

Szerintem inkább az a csóringer variálás, hogy a hirdetés szerint 999 Ft a repülőjegy, a végén kiderül, hogy valójában 25000Ft és még a nyamvadt csomagért is plusz háromezret kell fizetni, pedig az utazók 90%-a nyilván cuccokkal utazik. Ha viszont a netes rendelésnél nem figyelsz, a rohadt utasbiztosításukat is fizetheted, mert alapból be van ikszelve. Mert az a természetes, hogy az ember csomagok nélkül utazik és mindenképpen az ő szutyok biztosításukra van szüksége. De ha ez sem elég, akkor a foglalásért, a telefonos rendelésért, meg a kiscica farkáért is fizetni kell náluk.
Szerintem variáló légitársaság pedig variáló utasokat érdemel.

Bellagio 2009.12.29. 01:14:33

Saját repülős tapasztalatok magyarokkal kapcsolatban:

1. A kapunál már fél órával boarding előtt tolakodnak. Bazmeg, érkezési sorrendben van a helyfoglalás, vagy mi???

2. "Nem tudnánk véletlenül helyet cserélni? Nem ülne oda?" Szervezkedés állandóan.

3. Landolás után amint kialszik a biztonsági öv jelzés mindenki azonnal feláll és pakol. Mások meg ülnek és végignézik ahogy még 10 percig haptákban álldogálnak a szánalmak.

4. Sydney-be tartó járaton a pilóta bemondja, hogy elértük Ausztrália partjait, mire elkezdenek készülődni. Baaaaaaaazmeeeeeg

5. 10-13-16 órás járatokon a gyerekes szülők kibaszottul leszarják, hogy mások esetleg pihenni szeretnének. "Én nem szólok rá, így nevelem" - Hát baszd meg!

És aki magára ismer az is bassza meg, ne üljön repülőre.

Azért írtam úgy, hogy "a magyarok", mert sajnos tapasztalatom szerint főleg ránk igaz ez. És az én arcomról ég a bőr.

marvin 2009.12.29. 01:15:03

@singas:
Végre valaki érti miről beszéltem.
@Rékuc:
Te nem értetted...

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 01:16:13

Én is külföldön élő magyar vagyok. Sokat utazom repülőgéppel. Volt Wizzair, Easyjet és MALÉV is.
Egyszer nem találkoztam részeg utassal, vagy botrányosan viselkedővel.

Yo! Maaan! 2009.12.29. 01:17:45

Tök jogos a poszt. Ezt a szarrágást... nekem is tele van a tütüm az élet minden területén a variáló, filléreskedő, ügyeskedő f.szfejekkel. És akkor én várok, szívok, fizetek pluszt az ilyenek miatt...
Oda van írva, hogy mit szabad, igenis tessék betartani!

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 01:17:49

...és eddig csak olyannal találkoztam aki megpróbált kezdeni valamit a csóri gyerekkel, mikor az sírt vagy elunta magát.
Azt hiszem csodamázlista emberke vagyok...

breQ 2009.12.29. 01:17:59

Wizzair konkretan essen terdre. Mondjuk a tobbi fapadossal egyutt, en inkabb egy ideje inkabb maradok a normalis legitarsasagoknal. Az egy dolog, hogy milyenek, de a fapadosok meg a szarragas netovabbja lettek mostanaban.

bishop828 2009.12.29. 01:18:44

@marvin: Luthonon szepen bemesz a tranzitba es megveszed a Carlingot.

Mi ezen a nagyon hihetetlen.

Szamomra az volt hihetetlen, hogy kepes valaki tesco-s szatyikat beletomni a taskajaba, hogy abba pakolja a chack-in nel a tulsulyt.

En is megveszem az uveg whiskey-t az apamnak meg az ocsemnek de nem bontom fel a repulon mondvan "hudekurva draga - nem adok ki erte ennyit" inkabb nem iszok a gepen.

marvin 2009.12.29. 01:19:50

@Bellagio:
Én is ezeket tapasztalom, de én csak mosolygom. az első jel, hogy közeledek haza felé.

Sajnos ha egy kivülálló lát téged, akkor te sem fogsz kilógni a sorból, mert rajtad pedig a "soha nem mosolyog" magyarokról kialakúlt képet fogja beazonosítani.

Megdobbent 2009.12.29. 01:21:02

@Bellagio:

"4. Sydney-be tartó járaton a pilóta bemondja, hogy elértük Ausztrália partjait, mire elkezdenek készülődni. Baaaaaaaazmeeeeeg"

Eeeehehehe :))) Azert ez mar fejlodes, mert nem a "most hagytuk el Magyarorszagot" jelzesnel kovetkezik be.

"5. 10-13-16 órás járatokon a gyerekes szülők kibaszottul leszarják, hogy mások esetleg pihenni szeretnének. "Én nem szólok rá, így nevelem" - Hát baszd meg!"

Szerintem ez nemzetkozi, halisten magyar kolyokkel meg nem utaztam, de olasz, angol, nemet gyerek mar ugrabugralt az idegeimen, es hat baszhatom sok esetben a shot the fuck up tudasomat is ilyenkor :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:21:10

@marvin: köszönöm, de ezt már megállapítottuk. Viszont értelmes magyarázatot, úgy látom, nem sikerül fabrikálnod :D nembaj, nem is vártam.

cirkuszos 2009.12.29. 01:21:46

A szabály az szabály: tehát a 90 kilós utas + 10 kiló kézipoggyász az nem gáz, de az 50 kilós utas + 21 kiló kézipoggyász már pótdíjas. :D

marvin 2009.12.29. 01:22:00

@bishop828:
:) De az nem is sör!!!
Vagy csak valami annak látszó dolog.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:22:53

@Bellagio: '
3. Landolás után amint kialszik a biztonsági öv jelzés mindenki azonnal feláll és pakol. Mások meg ülnek és végignézik ahogy még 10 percig haptákban álldogálnak a szánalmak.'

miiiiiii? Még bőven előtte felállnak, alighogy földet ér a gép és még 300km/h sebességgel száguld a földön, de a fél gép már pakolászik. A személyzetnek általában többször, emelt hangon és erélyesen kell szólnia, hogy maradjanak a seggükön, amíg megáll a gép.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:24:08

@cirkuszos: gratulálok. lehet nem mindegy, hogy 10kg-s vagy 21kg-s táska huppan a fejedre/válladra/hátadra, ha valami történik.

marvin 2009.12.29. 01:24:15

@Rékuc:
Akkor miért kérdezted?

bishop828 2009.12.29. 01:25:20

@Megdobbent: Nagyon szerencses vagy. Lekopogom - az en lanyom vegigaludta az osszes jaratot - meg az Amsterdam - NewYork alatt is csak par orat volt fent es akkor is elvolt csondben.

En jottem mar ugy haza, hogy a holland kisgyerekek a plafonrol csungtek mikozben valakinek a kb. 1 eves kisbabaja torka szakadtabol uvoltott 8 oran at. Ahoz azert kell turelem meg humorerzek.

bishop828 2009.12.29. 01:27:23

@marvin: A Carling az nem sor! Az egy doboz, amibe az angolok belehugyoznak es eladjak export spanyolba.

En azon is meg voltam dobbenve, hogy egyaltalan lehet kapni a tranzitban. De baszod ez a kereskedelem lenyege - lefedni a teljes vasarloi palettat!

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.29. 01:27:32

@Boltoskisasszony: és még tudsz magyarul? mitöbb, van ékezeted a billentyűzeteden?
fura egy szerzet vagy... :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:32:12

@bishop828: hosszú járatokon általában nagy gép van, és ott mindig a válaszfal mögötti középső sorban ülnek a kisbabások, mert ott van ilyen gyerekágynak való hely, na azt a részt kerülni kell, mint a tüzet, ha előre tudsz ülést foglalni :) persze voltam már olyan long haul járaton is, ahol 8-10 baba volt csak a leghátsó részlegen, olyankor max a szárnyra lehet menekülni :D
mondjuk a kisbabákat teljesen megértem, a nyomáskülönbség nagyon meg tudja viselni a kis dobhártyájukat, arcüregüket, nem csoda, hogy nyűgösek. Az idősebb gyerekek neveletlen szülei inkább kiborítóak.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.29. 01:34:02

@singas: önsorsrontó vagy, aki nemcsakhogy magával, de a környezetével is kibaszik.
jó így? nem poénból találnak ki szabályokat.
ahogy olvasom, anno 20kiló volt a limit, ami lement 10re. miért? mert olyan a "kedves utas", hogyha a kisujjamat nyújtom, a karom kell neki.
le kell vinni 3kilóra, akkoris lesz aki 10et akar majd felvinni.
és az lesz a rendes súlyhatár, csak "elnézik". így megnyugodhatsz hogy becsaphattad őket és nekik is biztonságosabb...

De hová tűnt Columbo felesége? 2009.12.29. 01:34:06

@Boltoskisasszony: Igen, az vagy, méghozzá csodamázlista jó természettel!
:-)

bishop828 2009.12.29. 01:39:05

@Rékuc: En nagyon turelmes ember vagyok. Ket gyerekem van - mind a ketto kisbaba kora ota repul velunk haza, vissza. Jo humorerzekem van es emelett jol elvagyunk a gyerekekkel - egy-egy utazas alatt, meg ha hosszu is az ut viszunk tarsasjatekot, konyvet ect.
Nem tudok haragudni egy kisbabara ha sir. De amikor harom, 5-9 kozotti holland kisfiu visitva rohangaszik a repulon, dobaloznak a magazinokkal es hatulrol tarkonkopnek az uditovel... az azert mas. Foleg ha ekozben az "alternativ eletmodot kepviselo szulok" ugy gondoljak, hogy "they'r just expressing them self"..

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 01:39:35

@Zébácsi: Ha így folytatjátok, komolyan ide fogok szokni esténként. :)

neurotikk! (törölt) 2009.12.29. 01:41:19

@bishop828: hat igen, kisgyerekes szulok ha utaznak akkor elkel a folbedugos, hangos walkman. Na de mit lehet tenni, a csecsemok azok neha ilyenek, nehez beszelni veluk, ha meg tobben vannak akkor meg egymast hergelik is.

Na de mikor egy majdnem iskolaskoru gyerek 'szorakoztatja' a fel gepet, az mar duhit.
Es ebben nalam a dan kolykok a vilagbajnokok. Valahogy ott annyira tolerans lehet a gyerekneveles, hogy a gyerek magat neveli arra amit o akar. A szulo meg ul mellette es neha egy igen, nem, vagy talant beszur tamogatolag az idiota fenhangon elkovetett szofosasba, vagy csak ul es ugy bujja az ujsagjat, mintha nem is az o gyereke lenne, sot ott se lenne.
Fel tudnak idegelni rendesen.

Amugy a poggyaszugyeskedesben inkabb Rékuc allaspontjat kepviselem.
Akinek meg az, hogy a fapadosok szemetek es ugyeskednek - mert azt csinaljak -, az mar urugy hogy lesullyedjen a szintjukre, az legalabb vallalja a kovetkezmenyet, hogy a fapadosokkal egyszinten levonek - szakszoval: bunko fasz - minositik. Bar mit is beszelek, hisz aki lesullyed erre a szintre az mar leszar mindent ami az o szent szemelyenek nem kedvez, francot se erdekli, csak hogy versenybalfaszkodhasson o is a 'ha masnak szabad, akkor en is balfasz leszek!' felkialtassal.
Hat azt mondom, hajra! Majd szurkolunk a kispadrol.

figyelem (törölt) 2009.12.29. 01:42:46

@Bellagio: az 5. pont stimmel.Amikor én utaztam Ausztráliába, ugyanezt tapasztaltam..igaz, nemcsak hülye magyar szülők gyerekeivel kapcsolatban.

bishop828 2009.12.29. 01:42:48

Azert azt itt hozza kell tennem, hogy pl. pakisztaniakkal egyutt utazni az azert uti a Magyar turistakat.

Tehat pl. nem felismerni 2 oran keresztul a nevedet a terminal hangosbemondojan... az azert durva. Hetekig nem furdeni az szokas naluk. Van aki emelett etteremben dolgozik (azota nem jarok paki etterembe)... szatyi nagyon meno de meg menobb a mobilozas. Nincs olyan paki aki kibirna 5 percet a mobilja nelkul. satobi satobi satobi ... szoval a nem mi vagyunk a legborzalmasabbak.

bishop828 2009.12.29. 01:47:37

@Beela: Bela - a probald tarkonbaszni a gyereked egy gepen ahol nyugateuropaiak ulnek korulotted - tuti, hogy a kommando rangat le a geprol - egy fulest adni a pujanak az rosszab mint a terrorizmus.

Ezert nem csinaljak.

En inkabb sokat foglalkozom a gyerekeimmel es fentartom az "En vagyok az APUKAD te vagy a kislanyom... ez azt jelenti, hogy lehet lazadni, de a demokracia az csak 18eves korod utan egy szavazas jellegeben fog majd megjelenni az eletedben."

eddig bejott...

ratman_ (törölt) 2009.12.29. 01:48:38

@bishop828: nekem meg az hihetetlen, hogy valaki a szatyrot következetesen szatyinak képes nevezni. Vacsit is szolgálnak fel a gépen?

Ha hímnemű vagy, még nagyobb a bűnöd.

Amúgy az Luton, nem Luthon.

figyelem (törölt) 2009.12.29. 01:49:41

@bishop828: akkor te még nem voltál ausztrál mekiben:))Döbbenetesen koszosak, egyszer itt a homáron is volt egy poszt róla

untermensch (törölt) 2009.12.29. 01:52:39

@bishop828: Nekem meg az hihetelen, hogy valaki képes férfi létére a szatyrot következetesen szatyinak nevezni. Vacsit biztos nem szolgálnak fel az ilyen járatokon, ugye?

Amúgy az Luton, nem Luthon. És check-in, nem chack-in. Az ékezet nélküli posztolásról meg van egy írás a modoroson.

marvin 2009.12.29. 01:53:48

@Beela:
Ez nem a versenybalfaszkodásról szól, hanem arról, hogy ha ők bújtatott áremelést csinálnak, trükköznek az jegyvásárlásnál, szakadt gépekkel (multkor egy szendvicskrémes áztatott ülésre akartak ráparancsolni) közlekednek és annak ellenére, hogy lehet trükközni (mert ellene nem tesznek semmit sem, pedig KELLENE) az utas nem teszi, akkor a start előtt a pilóta nyugodtan elmondhatná a mirkofonba a klasszikus vadász kontra medve viccet a "Vadász, vadász! Te szopni jársz ide?"

Mindenhez két oldal kell. Ha nem lépnek fel keményen a mutyizás ellen, akkor mutyizni fognak. Nem helyeslem, de ebben a Wizzair legalább annyira hibás, mint az utasok.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 01:54:20

Tegnap vagy 150 paki-indiai származású angollal utaztam 8 órán át és semmi zajongás vagy kajaszag nem volt, igaz nem is nagyon figyeltem. Egy jó túlélőcsomag segít átvészelni a legtöbb problémás utast:
- mp3 lejátszó (nem mobilos, hogy végig lehessen hallgatni)
- fekete alvómaszk
- rejtvényújság, radír+ceruza (természetesen nem az alvómaszkkal együtt használandó) :D

aztán felőlem a tetőn is ugrálhatnak a dán gyerekek.

neurotikk! (törölt) 2009.12.29. 01:55:14

Csak a statisztikanak. Manapsag magyar jaratokon mar nem surun, de regebben sokat utaztam. Nekem sem volt sok gondom az ugyeskedokkel, altalaban a tulekedos sorbanallason tul nem tapasztaltam mast. Talan egy ket fennhangon beszelgetes.
(mondjuk az udulojaratok egy kulon kategoria, arrol ne beszeljunk, maradjunk a menetrendszerintieknel)
Igaz WizzAir csak egyszer volt, inkabb EasyJet vagy Malev. Az EasyJet az az angol 'stag weekend' habitus kapcsan neha eleg erdekes volt. Neha vicces, neha kicsit sem.

Szibarita 2009.12.29. 02:01:27

En kb 3-4 hetente jarok wizzair-jaratokkal 3 eve, de olyat amit fent leirtal, egyetlen-egyszer sem lattam meg.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.12.29. 02:02:37

Sokszor talalkoztam botranyosan viselkedokkel a jaratokon, repulotereken.
90%-ban olaszok voltak. Nem ciganyok, hanem valodi taljanok. Hangosak, civilizalatlanok, gyakran reszegek.
Nem csak az utasok. Stewardessek is, foleg az Alitalia jaratokon.
Milanoban, Bergamo repteren a helyi szemelyzet egyaltalan nem beszel angolul (se nemetul, se franciaul).
Feludules volt egy hosszabb, munkaval teli faraszto ut utan Malev gepre ulni, ahol tisztasag, normalis ellatas es kedves, mosolygos szemelyzet fogadott. Akkor jo volt hazaerni. Ez 2007-ben volt.

neurotikk! (törölt) 2009.12.29. 02:03:13

@marvin: Mutyizas ellen mutyizassal fellepni? Neked az a tapasztalatod ez bevalik? En ugy latom ilyenkor a masik oldal is felveszi a kesztyut, nem pedig farkat behuzva suru elnezesek kozt odebbsomfordal.

Egyebkent meg egeszen pontosan errol beszeltem, ez a versenybalfaszkodas. 'Ha mutyizol velem, en is mutyizok veled, lassuk ki a nagyobb mutyi, melyikunk gyoz mint fobalfasz!' fele hozzaallas.

A vegere: akinek jo szopni jarni a WizzAir-hez, annak lelke rajta. Sokan nem teszik, ha mar egyszer szopattak, de hat kulonbozoek vagyunk.
(ha abszolute, de semmikepp nincs mas lehetosege valainek csak szopni jarni vagy versenybalfaszkodni az erosebb balfasz nyer egy szendvicskremmentes ulest felfogasban, akkor reszvetem).

marvin 2009.12.29. 02:14:11

@Beela:
Sajnos ez megy egyelőre nálunk, de minden téren. Én leginkább mosolygom messzről, vagy ha magamat érzem szivatva, akkor választok mást.
Nem helyeslem ezt a hozzáállást, de érdemes megnézni és megpróbálni megérteni mindkét oldalt. Aztán ki ki dönthet a maga értékrendje szerint.

Ami leginkább nem szeretek, az az "Pofátlan, csóri magyarok a Wizzair rémei" postcímeket. Ha igaz, ha nem.

Mint ahogyan kiderült mindenhol vannak viselkedni nem tudó emberek. Sőt, minden nemzetben van valami idegesítő a másik szemszögéből. Csupán annyi a különbség velünk szemben, hogy más nemzet saját magát nem gyalázza annyit, mint mi.

smidgen 2009.12.29. 02:19:38

@Goalissimo: "Arról nem is beszélve, hogy az átlag magyar nem sokkal többet keres egy nap alatt, mint 2500 ft." - hát te nagyon lemaradtál vhol, 20 munkanappal számolva/hó nettó 7k/nap a magyar átlag; nyilván van aki 1misit keres és van aki a minimálbért nettó 65k, szóval a legostobább magyar is keres 3-4k-t tisztán naponta. (ha olyan olvassa ezt aki nem, az szerintem, válassza a legőszintébb önkritikátt és tegye meg)

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.12.29. 02:22:17

Az érem másik oldala: két kisebb kézitáska volt nálam, együtt összesen 7 kiló, méretre sem haladva meg az előírtat. Stewardess: de csak egy kézipoggyász vihgető fel, fizessek 40 eurót, vagy hagyjam a kapunál. Bevásárló szatyor elővesz, két táska beletesz, nagymosoly, mire stewardess: oké, így már jó lesz.
Szint?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 02:27:46

@_Venom_: ez nem annyira az érem másik oldala, hanem egy külön idiótaság, amely viszont szintén tisztán le van írva jegyvásárláskor, úgyhogy nagy meglepetés azért nem érheti az utast - nem kell egyetérteni, de nem tudom sajnálni azt, aki a sokszor ismételt szabályzat _ellenére_ több csomaggal érkezik a reptérre. Ettől függetlenül igen, hülyeség, és még a wizznél is extrémebb bandák, pl. a British Airways a Heathrow-val karöltve szereti kb. hetente változtatni, hogy most épp hány darab kézipoggyászt óhajtanak engedélyezni.

Trójai 2009.12.29. 02:50:45

Az ilyen kézipoggyász dolgokat amúgy a fene sem szokta ellenőrizni, tapasztalatom szerint.

A magyar utasokat fikázóknak pedig leírok pár példát:

1. Becsekkolásnál 4 angol fiatalember állt előttem, sorban tették rá a poggyászt a mérlegre. Az egyik feltette, le is vette, mire a hölgy megkérte szépen, kifogástalan angolsággal, hogy tegye vissza a csomagot a mérlegre. (nem a súllyal volt probléma, csak nem hagyta rajta elég ideig. Súlyhatáron belül volt amúgy)

A srác néz, megkérdezi, "hát de miért?" A hölgy válaszol, hogy mert nem volt rajta elég ideig, tegye vissza.
Értetlenkedés megint. Kb 6 perc ezzel telik el, hogy a hölgy ismételgeti, mit szeretne, a hülyegyerek meg értetlenkedik,mintha kínaiul beszélnének hozzá.

Aztán a hölgy már kissé emeltebb hangon, de udvariasan: Nem az én biztonságom, hanem az öné, kérem tegye vissza a csomagot a mérlegre. A srác végre ráteszi, mérés megint, oké, ezt is megizzadtuk. A repülő felé haladva, végig "fákkin hángérien lédi"- ztek és "fákkkin hángeri"-ztek "fákking hángérienz"-eztek az uriemberek, nem zavartatva magukat a körülöttük sétáló megannyi magyartól...

kb 23-25 évesek lehettek. végre megszólaltam jó hangosan, hogy "a britek a jómodorukról híresek" Erre elhallgattak, ugyan, de igencsak méregettek a szemük sarkából.

2. Fémdetektoros kapunál, amikor a szalagra kell tenni a poggyászokat, hogy átvilágítsák őket:

Előttem idősödő német házaspár. Sajnos van egy pedikűr, vagy manikűr, vagy isten tudja milyen készlet a hölgy kézitáskájában. Mondják neki németül, majd angolul, hogy hát ezt nem viheti fel a gépre.

Felháborodott arckifejezés, ő és a férje részéről, hupákolás, pislogás, szétnézés, egymásranézés, szavak keresése, kb mintha azt kérdezték volna tőle, hogy akar e a seggébe egy faszt.

Hogy hát ilyet, hogy lehet? Ki hallott már ilyet? Mi ez?? A válasz: "sajnálom, nem viheti fel a gépre ezt, ez a szabály, nem én találtam ki, de mindenkinek be kell tartania, nincs kivétel"

A német házaspár férfi tagja: "soha semmi hasonló nem történt még velünk sehol"
Házaspár hölgy tagja: "hát ez a magyar repülőtér! Sokkoló!"

3. Nem volt szabad alkoholos italt felvinni a gépre. Ehhez képest egy brit kislány meg egy francia
srác olyan lazán előkaptak két doboz sört, majd a gépen már megrendelt és elfogyasztott italaik üres poharába öntve zavartalanul iszogatták.

Sztyúárdessz meglátja, hát ezt nem szabad, ejnye ejnye, hát nem tudták? mondja nekik. "de tudták, elnézést" hangzik a válasz. (na de ha tudták akkor miért is?)

Sztyúárdesz egyből hozta is a kukát, és szó nélkül beletette a két sörösdobozt. A két gyöngyszem persze addig amíg elment a kukáért a hölgy, kiöntötte a maradék sört a dobozokból, nehogy egy csepp is veszendőbe menjen.

4. Idegeimre menő angol és német kisgyerekek 3-tól 13 évesig. De hogy minek egy 7 évesnek telefon, azt mai napig nem értem, de azt sem, hogy azt a kurva játékot a telefonon miért csak maximális hangerőn lehet játszani.

Mert nem szólunk ám rá, a gyereknek mindent szabad, minden meg van engedve. Ha egy mondatot kiabál két és fél órán át, akkor az is a fejlődését szolgálja, és nem akaszthatjuk meg szellemi kibontakozásában holmi fegyelmezéssel.

Ha a székem rugdossa hátul, direkt, mindkét lábbal, és tornamutatványokat akar csinálni az ülésem támláján, hát csinálja csak. Még akkor is, ha szólok a kedves szülőnek és a kedves gyereknek, hogy ez engem zavarna ám.

Kalandom a drága magyar speciális kéttannyelvű osztállyal, akik 3 napos osztálykirándulást csináltak németo.-ba, és pont velem utaztak hazafele:

Gépre felszállásnál tülekedés, hát persze hogy csak ŐK tülekednek, de mint a csürhe. Mindenki más normálisan,lökdösődés nélkül haladna. Inkább lemaradunk...menjenek csak, csak ne kelljen ezekkel.

Megpróbálok olyan helyre ülni, ahol nincsenek diákok... Na de betöltik az egész repülőt. Valaki leghátra ült, valaki középre, valaki előre. Hát fapados, nincsenek kijelölt helyek.

Úgy viselkednek mint egy buszon...minden fél percben felállnak a helyükön, hogy a hátuk mögött ülőhöz odaforduljanak, vagy az előttük ülőhöz odahjoljanak. PErsze ezek után csak úgy "visszahuppanak" a székre, nem ám leülnek. Tanárok is. Mozdulni nem lehet, hiszen egyfolytában mászkálnak is a 20 cm széles székek közti "folyosón."

Drága tanárnénik (2) Pont elém ülnek. A fiatalabbik, vakolatnyi sminkkel ült pont előttem. Én ültem legbelül, a mellettem lévő 4 (Vagy 3) széken iskolás fiúk. Az előttem ülő kedves tanárnéninek az utazás 30. percében tűnt fel, (egészen addig zsizsgett ő is, felállt, leült, hátrakiabált, előrekiabált, stb) hogy nem tudja hátradönteni az ülését.

Lévén szerény személyem 190 cm, és a térdeimet már így is összetörte a székére történő folytonos lehuppanásával, ez akadályokba ütközött.

Persze teljes testsúlyával szeretné hátradönteni a székét, én itt a fájdalomtól felordítás helyett (sem jobbra, sem balra nem tudtam tenni a lábaimat sajnos) próbáltam volna kommunikációt kezdeményezni vele, hogy "elnézést hölgyem, ha megkérhetném ne döntse hátra a székét.." De nem hallotta meg, ugyanis az utasteret betöltő zsivaj, és a kollégája friss pletykája túlzottan lefoglalta.

Majd akkora erővel hirtelen hátravágta magát, "ez beragadt nézdmá, vagy mivan ezzel?" hogy arra már fel kellett hogy szisszenjek. NA, végre észrevette magát, hogy szilánkokra törte a térdeim. Jólvan, végre kapcsolatfelvétel, kommunikáció, a szék hátrdaöntéséről lemond.
Persze hallom, ahogy mondja a kollégájának, hogy "ez a fasz is, hát emiatt nem tudok aludni". Minta hangszigeteltek lennének a széksorok.

Na, mindez semmi volt, amíg a BÜFÉKOCSI útra nem indult. Mint a hangyaboly, méhkas, egyből sisergés, kiabálás, kb 40-szer elhangzik: "Peti adjá'kölcsön, nincs nálam apró euróban, majd otthon megadom." "hé, figyi má' tudsz felváltani?"

Ugyanis a büfékocsi nem ad vissza...

Persze hiába alig 2 és fél órás az út,és hiába van már csak 1 óra hátra, mindenki kér legalább 2 pohár zacskóslevest,vagy egy levest, + 2 deci kólát. Nehezen és lassan halas a kocsi...

Akkora élménnyel szürcsölték, hogy komolyan mondom az ember azt hitte, hogy ez volt az egész kirándulásuk fénypontja, hogy ittak a repülőn egy üdítőt 500 ft-ért. Meg majd lehet mivel dicsekedni otthon a szülőknek, azok meg majd a szomszékdoknak, elis képzeltem: " A ferikéék gépe 2 órát késett, de nem baj, ferike ivott-evett a repülőn, mert adtunk neki elég pénzt, minden eshetőségre."

Előttem ülő tanárnéni leghátrakiabál középről egy lánynak, aki vlaami rokona lehetett: Judit! Judit! Judit! Judit! judit! Judit! Judit!(kb 20-szor, mire Judit észreveszi)
Vegyél magadnak levest!
Vegyél magadnak levest! (kb 8-szor)
Judit válaszol: de nem akarpk költeni. Szabad?
Tanárnéni: Szabad, igen, persze hogy szabad!
Szabad!
Szabad!igen szabad!
Hallod judit? Szabad, vegyél magadnak levest!

Leszállásnál ugyanez: diákok csürheként: én csakazértis megvárom, amíg mindenki eltakarodik, majd leszállok én utoljára, ha kell. Persze ez szép gondolat, ha nem ordibálni az említett tanárnéni , "gyerekek kié ez a csomag itt? Valaki itthagyta a csomagját! Kié ez a fekete kistáska?"
Közben 13-szor mondom, hogy az enyém, a végén már kiabálva, hiszen nem hallja, hiába áll tőlem 2 méterre. Na és nem kell ahhoz zseninek lenni, hogy nem csak a gyerekek poggyásza található ott, ha esetleg pont ott ülnek másik utasok is.

Végre lemond arról, hogy kicibálja a táskámat a felső poggyásztartóból. Végre, leszálltak a diákok. Végre, kiszállt mellőlem a 4 intelligens diák. végre, csak ez a faszpicsa áll a széksorom előtt, mert bár mindenki leszállt, csak ő és a kollégája pletykálnak még az Angéláról. Nehogy ki tudjak vergődni az ülések közül. Megkérem udvariasan, szépen, volna e szives arrébb állni. De hogy az egész gépen itt ez a sok hely, és ő pont oda tudott csak állni, ahol azén széksorom végződik...nem értem. És egy fintorral az arcán szépen lassan komótosan odébbvonszolja a picsácskáját.

Leemelhetem a poggyászom, és a két tanárnéni lesújtó tekintetétől kísérve végre leszállhatok.

A tahóság nem nemzetiség-függő.

olvasgatok 2009.12.29. 02:59:32

Te magyargyűlölő, miért mész a csórókkal? Menj a KLM-mel, vagy a British-sel Tel Avivba, ott a helyed!

dawinD 2009.12.29. 03:09:05

érdekes legutóbb mikor mentem wizzairrel egy magyarnak se volt problémája, ellenben egy külföldi brazil hölgynek volt két csomagja...

kicsit sántít ez az általánosítás

zse 2009.12.29. 03:11:31

Micsoda baromság...

ugyanez megy mindenhol, minden nációval minden légitársaságnál.

Túl sok, túl nagy, túl nehéz

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2009.12.29. 03:37:20

Lassan két hónapja jöttünk Londonba wizzairrel, totál nem ezt tapasztaltam. Pontosan indultunk .
Mivel laptophátizsákom van, persze nem szabványos, és nem megy bele a rekeszbe , de elfér az ülések feletti tárolóban.
Ja és senki miatt nem volt galiba, nem lehet, hogy a kedve posztoló járt véletlenül szerencsétlenül?

ghalleck 2009.12.29. 03:46:47

@kisdubos: De az már igen, hogy amikor még lehetett italt vinni a feldélzeten - mondjuk hátizsákban is -, nyomatékosan felhívták az utasok figyelmét, hogy a fedélzeten kizárólag a társaság által árusított szeszes italokat legyenek szívesek fogyasztani (van ilyen...). Erre tahó magyar mit csinál?! A légikísérőket savazva tüntetően veszi elő a laposüveget, és jó hangosan, gusztustalanul röhögve, beszólongatva szittyózik. Mondanom sem kell, ezek a jónépek már beszálláskor sem voltak mentesek az elhajlástól, ám a lutoni landolásnál már úgymond, tetőfokára hágott a hangulat...

limbekcs 2009.12.29. 03:52:38

@Trojai: ilyen csúnya szívást ilyen szépen leírni... :)

limbekcs 2009.12.29. 03:53:43

@Trojai: ilyen csúnya szívást ilyen szépen leírni... :)

Pennywise 2009.12.29. 04:09:35

Mindig figyelve azert az utastarsakra es repuloteri alkalmazottakra stb. en sokszor szoktam trukkozni. Csomaggal, jo helyekkel, koltsegminimalizalassal. Mar csak a jatek kedveert is. Magyarok vagyunk, trukkozunk. Mindig ilyenek voltunk, ilyenek is maradunk.

bishop828 2009.12.29. 04:12:12

@untermensch: Ferfi letemre elolvastam a modoros blogon, hogy kurvar a le tudom szarni az ekezeteket meg a "szatyit"... ha ez szamodra "so gay" akkor lehet, hogy nem kene ismerkednunk, mert interneten nekem kellemetlen.

Az meg egyenesen gyanus, hogy "hat te nem is beszelsz magyarul" .. mi a tok? mostanaban .info -val is lehet regelni?

Ha ugy erzed, hogy a "szatyi" szo szamodra kizar minden hozzaszolast akkor remelem holnap reggelre ki tudod majd huzni a kezed a valagadbol.

en kerek elnezest!

Pennywise 2009.12.29. 04:12:20

Mindig figyelve azert az utastarsakra es repuloteri alkalmazottakra stb. en sokszor szoktam trukkozni. Csomaggal, jo helyekkel, koltsegminimalizalassal. Mar csak a jatek kedveert is. Magyarok vagyunk, trukkozunk. Mindig ilyenek voltunk, ilyenek is maradunk.

Amugy tobbnyire szemetek a fapados legitarsasagok, meg is erdemlik. Igenyes legitarsasaggal ritkan utaztam, de ott nem is lett volna ertelme trukkozni, azok jol szervezettek.

szbszig 2009.12.29. 04:12:34

@Bellagio: "Sydney-be tartó járaton a pilóta bemondja, hogy elértük Ausztrália partjait, mire elkezdenek készülődni. Baaaaaaaazmeeeeeg"

LOL!!! :DDD

Pennywise 2009.12.29. 04:12:56

Mindig figyelve azert az utastarsakra es repuloteri alkalmazottakra stb. en sokszor szoktam trukkozni. Csomaggal, jo helyekkel, koltsegminimalizalassal. Mar csak a jatek kedveert is. Magyarok vagyunk, trukkozunk. Mindig ilyenek voltunk, ilyenek is maradunk.

Amugy tobbnyire szemetek a fapados legitarsasagok, meg is erdemlik. Igenyes legitarsasaggal ritkan utaztam, de ott nem is lett volna ertelme trukkozni, azok jol szervezettek.

Pennywise 2009.12.29. 04:14:04

Mindig figyelve azert az utastarsakra es repuloteri alkalmazottakra stb. en sokszor szoktam trukkozni. Csomaggal, jo helyekkel, koltsegminimalizalassal. Mar csak a jatek kedveert is. Magyarok vagyunk, trukkozunk. Mindig ilyenek voltunk, ilyenek is maradunk.

Amugy tobbnyire szemetek a fapados legitarsasagok, meg is erdemlik. Igenyes legitarsasaggal ritkan utaztam, de ott nem is lett volna ertelme trukkozni, azok jol szervezettek.

r3ndsz3rhiba · http://eeuauaughhhuauaahh.ytmnd.com/ 2009.12.29. 04:14:33

Szerintem ez az egesz borondos hercehurca a nyamvadt legitarsasagok hibaja.
Ultessenek olyan embert a check-in be aki kinyitja a pofajat, h marpedig az a borond tulmeretes, tulsulyos, fizzes paraszt vagy itthagyod.

r3ndsz3rhiba · http://eeuauaughhhuauaahh.ytmnd.com/ 2009.12.29. 04:15:41

Szerintem ez az egesz borondos hercehurca a nyamvadt legitarsasagok hibaja.
Ultessenek olyan embert a check-in be aki kinyitja a pofajat, h marpedig az a borond tulmeretes, tulsulyos, fizzes paraszt vagy itthagyod.

vargaphoto · http://deadmanride.tumblr.com/ 2009.12.29. 04:45:40

@untermensch: huh... Egyszer elgépelésért pofont osztogatni pont akkor parasztság mint velemény nélkuli ostoba bunkónak lenni.

Ha évente 1x utazol és nagyon be akarsz szólni, akkor nem kőművesnek kelett volna állni aranypofi!

szaGértő 2009.12.29. 04:56:46

@Rékuc: Igazad van. És ha valakinek nincs pénze repülni, akkor ne menjen sehova. Vagy menjen autóstoppal.

Nekem is vannak anyagi gondjaim, de nem is repkedek összevissza. :)

Trójai 2009.12.29. 05:07:16

@limbekcs:

"ilyen csúnya szívást ilyen szépen leírni... :) "

Először is, köszönöm a dicséretet (májam hízik).

Viszont nem szívás, hanem szívások*. (Ne csökkentsük érdemeimet, ugye:) )

Fasza jó és fapados társaságokkal (vegyesen) történtek meg velem ezek és hasonló kalandok. Van még bőven sztorim, csak már lusta voltam leírni...

Kidus 2009.12.29. 05:13:36

@tildy:): Minnya gondoltam, hogy veled mashogy volt :D

Levéltetű 2009.12.29. 05:21:41

@Goalissimo: Muhahaha. Mifelénk pedig azoknak, akinek filléres gondjai vannak, eszükbe sem jut, hogy repülőzzenek.

Levéltetű 2009.12.29. 05:35:10

@bishop828: "hatulrol tarkonkopnek az uditovel"

Vizuális típus vagyok, és még mindig képtelen vagyok elképzelni, hogy nyúlik túl a fejed a fejtámlán.

ergerberger 2009.12.29. 05:38:49

@bishop828: "Nincs olyan paki aki kibirna 5 percet a mobilja nelkul. satobi satobi satobi ... szoval a nem mi vagyunk a legborzalmasabbak."

Paki = cigány.
Egyszerű a képlet.

Trójai 2009.12.29. 05:43:42

@Levéltetű: Elárulom, hogy könnyen lehetséges...tapsztalat (190 cm)
Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen.

Az a kibaszott dizájnos, profin megtervezett test-áramvonalas szék, pedig meg pont nem kényelmes, mert nekem máshol vannak az ívek, és a hajlatok, mint ahogy anatómiailag rátervezték az átlagméretűekre.

Halál kényelmetlen.

És ez különben is diszkrimináció. Tervezzenek nagy széket magas emberekre is.
Köszönöm.

Levéltetű 2009.12.29. 05:50:03

@Trojai: Akkor kb. olyan 230 centisnek kellene lenni, hogy tarkón lehessen köpni.

Te sem bírsz aludni?

csupáncsak (törölt) 2009.12.29. 06:15:15

Na, akkor, nem fapad, KLM
Amerikából jöttünk október 26. hétfő. Amszterdam-Bp járat reggel. Tele, mint a délibusz. Igaz, a gép MALÉV, codeshare járat.
A társaság egyik fele a réti négerek családjából, cekkerek. Nekünk 2 db kézipoggyász. Normál méret.
Tán hiba volt nem elsőként benyomakodni, mentségünkre szolgáljon, hogy 20 órás utazás mögöttünk... Mire bemegyünk, a kézipoggyász a turistán nem fér fel.
Erre - én balga - felteszem az első osztályon, mert az üres. Légikisérő rohan, sikolt, nem lehet. Hol ülök, vigyem oda. Ja, nincs hely?
Akkor majd leviszik.
Aha, benne laptop, miegymás.
Ekkor elbődülök (magyarul), hogy e miatt a tetves népség miatt van ez, miért engedik fel a gépre a cekkereket.
Megkockáztatok egy késelést, elvégre szidom a cigányt, de néma csend. Kicsit olyan a jelenet, mint az Apádra ütök 1-ben. Én sem adom a kézipoggyászt. Végül a lábainkhoz tesszük és úgy megyünk Budapestig.
És ez nem fapados (dehogynem, bizonyos tekintetben az), hanem a MALÉV. (KLM-jeggyel fűszerezve.)
Úgyhogy drága barátaim, én innentől kezdve Budapesten és haza az utolsó szakaszon elsőként fogok beszállni és tolakodom, máshol nem, pl. egy Zürich-Shanghai úton nem kell. Pedig azok a kínaiak sem piskóták.

esef 2009.12.29. 07:16:32

Düsseldorfból jöttem haza, a gép egy CRJ-100-as volt (aki nem ismerné, akkorka mint egy busz), de felvihettem kézipoggyászként egy táskát és egy műanyag rekeszt tele minden jóval. Igaz, előtte lezsíroztam a check-in-nél, meg beszállás előtt is rákérdeztem, hogy tényleg mehet-e. Igaz oda vissza volt vagy 110.000 a jegy, nem 2.500 és nem Wizz, hanem Lufthansa...

Rob67 2009.12.29. 07:16:56

kisdubos
Az igaz gyökér magyar rólad van mintázva... Szerinted igazad van, a magyar útlevél és mentalitás mindenre feljogosít és mindig más a hibás, aki meg mást mond az csak modoros csipogás.
Anyádnak ne mesélj, szégyellne...
Igazi vadparaszt génbeteg vagy. Bemutatod hol is tart gondolkodásban a magyar, európa legalján, a szarkupacban.
Ha lehet ne tedd ki a lábad sz országból, ne kelljen a másként gondolkodó modoros picsogóknak az ilyen gyökér miatt szégyellnie honnan is jött...

Real_Infidel 2009.12.29. 07:21:23

Nem tudjátok ti mi a jó :o)

New Yorkba mentem, körülöttem, mondom körülöttem 20 arab immigrants. Szorongatták az immigrants szatyrot lelkesen és közben üvöltöztek, ugráltak, énekeltek, visítottak. A mögöttem ülő 15 éves takonypóc hatodszor rúgott a székembe. Fölálltam, és csak úgy magyarul elküldtem a retkes kurva édesanyjába. Hatott.

Meg ne gondolja senki, hogy ha pl. WC-re mész, és a folyosón áll az arab, akkor odébbáll.. Néz rád mint a birka, de nem mozdul. Feleségem rá a tanú, úgy rúgtam el a folyosóról a székek közé. A sztyuvik megértőek voltak, ők is kivoltak a sok kecskepásztortól.

Kisangyal 2009.12.29. 07:27:23

Sehol semmi csöcsörészés? :D

A jó Isten mentsen meg mindenkit a vadparasztoktól, legyen az magyar, paki, dán, vagy bármilyen nemzetiségű!
Az idióta kölykére meg legyen szíves rászólni mindenki...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.29. 07:38:00

a levélíró nyilvánvalóan egy öngyűlölő magyar.. (már ott kezdve, hogy nem elég jó neki a SOTE, BME, ELTE, stb.. hm..)

nem igaz, amit ír. rendszeresen járom a világot és csak azt tudom mondani, hogy nem igaz, amiít ír.

Gilderoy 2009.12.29. 07:43:08

Ne szégyelld, hogy magyar vagy, hisz mi adtuk a legtöbb nóbel díjast a világnak. Ezt biztos tudja a többi utas is :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.12.29. 07:50:13

J@Goalissimo: aj ugyan ne áltassuk már magunkat, hogy szegény szerencsétlen először utazik repülőn.
Én se utaztam repülőn pont ezért ha először megtenném úgy betartanám a szabályokat mint a pinty. Ha már rutinos az ember pont akkor kezd el sumákolni és játszani a kiskapukkal.
Ha valamit nem ért akkor kérdezze meg. Ha nem érti mi az az 1db akkor csoda, hogy eddig boldogult.
- Kérek egy almát
- Kettő lett. Maradhat?

Ismerem az ilyen fajtát az anyós is ilyen mikor megyünk nyaralni. Neki elég egy bőrőnd, de mindent kis szatyrokba halmoz és azt maga mellett akarja tudni.

Pontosan ilyen a magyar és szégyelem magam miattuk.

mingyá beszólok! 2009.12.29. 07:54:22

Kedves Gyöngyvér, vagy ki a fene vagy!

Nagyon megható hogy a HÜLYÉK miatt szégyenkezel!

DE azért hogy magyar vagy nem kéne szégyenkezned. Lehet hogy naiv és beszűkült vagyok, de TE meg rosszindulatú és általánosító véleményt kürtölsz világgá!

Az, gondolom meg sem fordult a fejedben hogy akad még az országban aki életében nem repült és fogalma sincs mire érdemes odafigyelni? Tudom, most én védem a HÜLYÉKET, de kezd uncsi lenni ez az állandó magyarozás. Mi lenne ha végre a tényekről beszélnénk, és nem az indulatainkat fröcsögtetnénk?!

A WIZZAIR is bekaphatná a záptojást, elég tré utastájékoztatási rendszere lehet ha az utasok csak INNEN szálnak be úgy hogy fogalmuk sincs a kézipoggyász egzakt paramétereiről. Talán csak nem az extra pótdíj beszedésének újabb csodája bújik meg a sztori mögött?

mingyá beszólok! 2009.12.29. 07:57:55

@BRandom: Még egy szégyenkező... :)

Öcsém, ezen a fórumon szégyenkezel, de amint valaki dicséri a néped egyből széttéped az inget magadon, akkora magyar vagy, ugye? Nem fikázni kéne, hanem odamenni és emberként kezelni az illetőt, ha hülyeséget csinál. Ja, az már derogál mi? Tényleg jobb szopni a tájékozatlanok miatt és fröcsögni egy jót a blogon?

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.12.29. 07:58:41

@prukker: És attól, hogy más is ezt csinálja nekünk is szabad?

Gyerekként mentegetőztem ezzel szüleimnél, hogy "jaj, de a Józsinak is karó lett a dolgozat mert nagyon nehéz volt". Erre azt mondta anyám, hogy "engem az nem érdekel másnak hogy sikerült, neked sikerüljön nem a Józsika anyukája vagyok!".

És teljesen igaza van. Amit más megcsinál azt már nekünk is szabad? Afrikában ölik halomra az embereket én is megtehetem? Legyilkolhatok pár családot csak úgy?

akira2 2009.12.29. 08:02:51

@singas:

Nálad a pont:

"Szerintem inkább az a csóringer variálás, hogy a hirdetés szerint 999 Ft a repülőjegy, a végén kiderül, hogy valójában 25000Ft és még a nyamvadt csomagért is plusz háromezret kell fizetni, pedig az utazók 90%-a nyilván cuccokkal utazik. Ha viszont a netes rendelésnél nem figyelsz, a rohadt utasbiztosításukat is fizetheted, mert alapból be van ikszelve. Mert az a természetes, hogy az ember csomagok nélkül utazik és mindenképpen az ő szutyok biztosításukra van szüksége. De ha ez sem elég, akkor a foglalásért, a telefonos rendelésért, meg a kiscica farkáért is fizetni kell náluk.
Szerintem variáló légitársaság pedig variáló utasokat érdemel."

Sörivóje 2009.12.29. 08:03:08

@BRandom: Én meg azok miatt szégyellem magam, akik a fent leírt viselkedést a magyarsággal hozzák szoros és elválaszthatatlan logikai kapcsolatba. Vannak, akik azt sujkoljánk belénk, hogy az ilyen szabálykijátszós-közlekedési kultúrás stb. viselkedés kizárólag "ránk magyarokra" jellemző, bezzeg máshol. És itt jönnek a tapasztalatok a grönlandi metrómegállóban tapasztalható viszonyokról, ahol még a férfiak is angolkisasszonyok.

Értsd meg végre: ez NEM nációfüggő, a fent leírt jelenség is ugyanúgy megfigyelhető bármely náció utasai között, hasonló arányban. Emiatt született pld. ez az írás is az USA repülőjáratain tapasztalható viszonyok miatt - tíz évvel ezelőtt!

www.go-abacos.com/travel/lug_lim.html

Csóri magyarok miatt volt rá szükség az USA-ban is? Szánalmas...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.12.29. 08:05:55

Az ilyen autisták miatt, mint a cikkíró tudják megcsinálni a társaságok, hogy nem viheted magaddal a kis ásványvizedet, hanem meg kell venned csillagászati összegért.

Istenem mindjárt sírva fakadok! Egy turistánál bőrönd van? Megsúgom, ez nem magyar sajátosság. Nem mindenki vészel át egy hetet egy pólóban, váltásgatya és váltászokni nélkül, aranyapám.
Inkább az siralmas, hogy egy transzfer cég erre nincs felkészülve, birka módon terelgetik az embereket, és aki kilóg a sorból azt nyilvánosan megszégyenítik.

Ritka egy birka lehetsz, öregem, és az a baj, hogy erre még büszke is vagy.
Vagy szerinted az utas van a vizeredért, vagy esetleg a vizernek kéne az utas igényét kielégíteni?

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.12.29. 08:07:06

Hát, más járatokon is variálnak, nemcsak a magyarok, és nem is csak fapadoson.
Az emberek értetlenek, és mindig elvárnak valamiféle kivételezést, aztán csodálkoznak.

Hans Lopkowitz 2009.12.29. 08:10:29

@Real_Infidel:

Nekem ilyenkor sokat segített a Martens bakancs. Véletlenül rálépsz a lábára és elmotyogsz egy "sorry"-t. Igaz, a magasság és testsúly is segít... :-)

mingyá beszólok! 2009.12.29. 08:14:05

Van egy tippem, miért van annyi tájékozatlan utas. Gondolom az utazási irodák, meg az akciós utak amik a WIZ-el bonyolódnak, online szerveződnek. Kapsz egy pakkot, meg egy indulási időpontot. Senki egy büdös szóval nem mondja, írja, hogy MEKKORA az a köcsög kézipoggyász.
Simán el tudom képzelni hogy az nem tűnik fel senkinek hogy a más társaságoknál szokásos standard méretektől a WIZ eltér ebben is. Amikor meg kiderül hogy sok a cumó, csattan a pótdíj a pofánkon. Nem magyarozni kéne... :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.12.29. 08:14:12

@másnapos polihisztor:
És mit kezdjek vele? Menjek oda és küldjön el a picsába az alpári stílusával? Aki nem képes elfogadni egy előre lefektetett szabályrendszert majd pont rám fog hallgatni.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.12.29. 08:16:37

@Sörivóje: Lehet más szemében a gerendát se a magyarokéban a szálkát is észreveszem talán azért mert magyar vagyok.
És ismét leírom attól, hogy a többiek is így viselkednek még nem kötelező nekünk is követni a példát.

kpityu2 2009.12.29. 08:17:46

Egyszerű: vagy az utas marad vagy a csomag. Tessék kiállítani a sorból, ne tartsa fel a többieket.

mingyá beszólok! 2009.12.29. 08:19:43

Akkor már mindegy ha ott van a szar, közepén, az alpári stílusra meg biztosan "tapasztalatból" hivatkozol. Hagyjuk. Valamiért nem tűnik fel Neked, hogy nem csak a WIZZAIR-el kapcsolatban írtam az egymást segítés kiveszőfélben lévő szokásáról.

Az előre lefektetett szabályrendszerről meg az előbb írtam egy jópofa teóriát. Lehet hogy kicsit paranoiás vagyok, de pont egy kalóz légitársaság ne ismerné az apró betűs trükköt?

Sörivóje 2009.12.29. 08:21:59

@BRandom: Kedves BRandom! Értsd meg végre: kizárólag a fent leírt probléma hungarikumként történő bemutatásával van gondom. Olyan valami ellen érvelsz (követendő példaként történő beállítás) amit nem tettem.

cbc 2009.12.29. 08:22:57

Maradjunk annyiban a postíró felvetésével kapcsolatban, hogy a csomagokért kért pluszpénz voltaképp a jegyár része, csak némileg gusztustalan formában, és ezt sokan nem fogják fel.

Igaz az is, hogy sajnos sokszor túl olcsó a repülőjegy (kedvencem volt egyszer katolikus csoport sűrűbazdmegolós szervezkedése a külföldi terminálon, hogy minél előbb jussanak fel), éppen ezért ha költség van menetrendi okból Wizzair-re kényszerülök, minden priority boarding és székfoglalós szolgáltatást megveszek, úgy talán elviselhetőbb.

Az egész balhét amúgy maguknak csinálják, mert a gyorsabb beszállítás miatt nem adnak helyszámokat.

mingyá beszólok! 2009.12.29. 08:23:08

@BRandom: Én tudom mi a baj Veled!

"BOSZORKÁNY!" :D

Minden magyar szemében szálkát látó ember - valószínűleg halász lehetsz vagy szemész orvos a magánpraxisában... :)

Nem duzzogni, csak mókázok.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 08:23:18

Na aze' a tuloldalt sem kell felteni. A nyomorult csekkines baromira nem akarta megerteni, hogy a 6 kilos becsekkolt csomag mellett a 16 kilos kezipogyasszal (hatizsak kitomve, boven mereten alul) nem trukkozni akarok suly-ugyben. Felajanlottam neki, hogy a taskaban levo elektronikai-optikai termekekbol barmelyiket es barmennyit hajlando vagyok becsekkolni, ha irasos garanciat adnak az eppsegben torteno elszallitasukra...

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 08:37:33

@Boltoskisasszony: Makos allat. Eddig egyszer borultam ki repulon, azt egy kis 5 eves maori fasznak sikerult elernie. Felszallas utan potom egy oraval mar az anyjaval orditottam (a mellettemulovel egyutt), hogy tegyen egy kibaszott porazt a kolyokre, vagy baj lesz.

Bejjja 2009.12.29. 08:38:06

Már többször olvasom, hogy panaszkodás megy a jegyárral kapcsolatban. Én még egy fapados társaság reklámjában sem olvastam, hogy az összköltséget hirdették volna. Nekem egyértelmű volt mindig, hogy nem retúrjegyet hirdetnek, és hogy az ár csak a jegy ára. Aki legalább egyszer is utazott már repülővel, tudnia kell, hogy van a jegyár + adók, illetékek, amelyeket minden ország ahová utazol, felszámol. A légitársaságok jegyeket árulnak, az adók, illetékek pedig minden országban más összegűek, és ezek után utána lehet nézni.

Real_Infidel 2009.12.29. 08:40:08

@Hans Lopkowitz: Évek óta keményen gyúrok, úgyhogy a testsúllyal nincs gond :o))

Cradle 2009.12.29. 08:40:23

@Sörivóje: Ezt pontosan így gondolom én is.
Jobb lenne ha a sok "csak a magyarok ilyenek" posztoló kicsit magába süppedne és inkább azon kezdene el gondolkozni hogy hogyan mutasson jó példát ahelyett hogy itt köpi az epét.

Énbagoly 2009.12.29. 08:41:19

A kommentek jobban, mint a poszt. :))

2009.12.29. 08:41:37

Kedves holgyeim es uraim.
En is kulfoldon elo magyar vagyok, de szerencsere ilyen vagy hasonlo nem tortent velem. Viszont olyan hotelben dolgozom, amely a repterhez kozel talalhato, tehat rengeteg utas jon hozzank akik lekestek a jarataikat, vagy a csatlakozast, es ilyenkor a legitarsasag fizeti a szobat, vacsorat, reggelit meg az ebedet is, ha ugy alakul. Sokszor ahelyett, hogy halasak lennenek, meg az onhibajukbol lemaradt emberek is iszonyu paraszt modon tudnak viselkedni.
A bunkosag nem nemzetfuggo. Az utasbiztositas meg ilyen esetekre van. Mert ha lemaradsz a Wizzair jaratrol, ha a te hibad is, de van utasbiztositasod, nem a repteren toltod az ejszakat, hanem a Ferihegy melletti Holiday Inn hotelben, ami nem a legjobb, de egy hotel, es vacsora meg reggeli is jar.
Ja, es ha rendes jegyrendelo rendszert hasznalsz, akkor sokkal olcsobb jegyeket is tudsz venni. Pl. En a www.terminala.com -ot hasznalom, es a British Airways de meg a Malev vagy Lufthansa jegyek is olcsobbak neha mint a Wizzair vagy Easyjet.
Az, pedig, ha eloszor hasznal valamit az ember, tajekozodjon. Nekem nem mentseg az, hogy eloszor utazik a repulon, es ezert bunko. Furcsa mod, mikor en eloszor utaztam buszon, csodalkoztam, es orultem, hogy milyen kellemes. Meg repulovel is. Meg kocsiban is. Es furcsa mod eszembe se jutott, hogy orditozzak, kopkodjek, vagy netan tolakodjak, elvegre normalis ember normalisan viselkedik. De lehet, hogy en ilyen undorito maradi vagyok, aki nem europer modon viselkedik.
Az europer mod, vagy nemzetkozi mod pontosan az, hogy a gyerek azt csinal amit akar. Itt az angoloknal, a gyerek meg az iskolaban is akkor tanul csak, ha kialakul benne valamifele tulelesi kenyszer, mert a tanarok nem eroltetik - eroltethetik - a tanulast se. Igy mit varunk a felnovo emberektol?

Alex3000 2009.12.29. 08:45:21

Ismerős, a magyar nép neveletlen és bunkó és amikor találkozik a "rend" szóval nem tud vele mit kezdeni.

2009.12.29. 08:46:33

@marvin: átmehetett, ha a reptéri shopban vásárolta. A wizzair pedig megéri a pénzét: a trükközést ők kezdték, először lecsökkentetteék a súlyhatárt, aztán meg mindenféle ügyeskedéssel le akarnak húzni.
Még nyáron olyan volt a foglalási rendszerük, hogy a biztosítást rád akarta tukmálni: egyszerűen az volt a kérdés a weblapon, hogy melyik országból jössz, a listában aki Hungaryt választott arra rányomta a biztosítás összegét. Az országok listájában volt elrejtve, hogy "No insurance", utána jött hogy "Norway". Szóval a wizzér kezdte a trükközést, jóóóóó van !!???

hihhaa 2009.12.29. 08:48:30

Problémás emberek mindig voltak, és lesznek is. Irigyellek benneteket, ha ez a legnagyobb problémátok!

Bejjja 2009.12.29. 08:49:46

@másnapos polihisztor: a Malév oldalán egy komplett tájékoztatás van az az utazás aktuális szabályairól. Továbbá vannak források, ahol az uticélod, azaz az adott ország néhány fontos jellemzőjéről olvashatsz. A legegyszerűbb példa az egzotikus országok esetén a védőoltás. Vagy hogy arab országokban nem ildomos a nőknek félmeztelenül rohangálni. És ez csak egy apró példa, hogy hogyan készülj fel egy utazásra. A repülés is ilyen dolog. Nézz utána

Ha valamit még sose csináltál, akkor általában utánanézel, hogy mi merre hány méter. Legalábbis én sose megyek úgy sehová, hogy nincs fogal

Stupidella 2009.12.29. 08:51:09

A bőrönd feladása nem 2,5k, hanem 5500 egy útra, az retúr már 11ezer plusz. Ami a nem fapadosnál ingyenes. Meg még ilyen olyan plusz költségek jönnek rá. Így duzzadt a párizsi oda-vissza jegyünk 2 főre az akciós 30e helyett 52e-re a wizzairnél(1 feladandó bőrönddel). Ami szintén nem sok, ha lebontom, de az online rendelés elején még jobban örültem.
Mondjuk ettől még azt aláírom, hogy a magyar turisták parasztok és ügyeskednek.

gorillka 2009.12.29. 08:52:16

@Bejjja: tv. írja elő, hogy a teljes (rárakódó költségekkel együtt) árat szabad hirdetni.

Nekem is a magyarozás szúrt szemet, pedig vannak a bunkó emberek és a normálisak (magamat ez utóbbiba sorolom). :-)
Charter járattal utaztunk 2 felnőtt két gyerek, a beszállásnál engem félreállítottak, majd a teli gépre utolsóként szállhattam fel, indoklás nuku, csak mosolygás. Fönt kiderült, hogy úgy gondolták egyedül utazom (miért nem vettem fel a férjem nevét), átadták a helyemet egy nagymamának, hogy a családja közelében ülhessen.
Az utasok közül senki, de a személyzet sem gondolta, hogy az 5 éves gyerekem mellett kéne ülnöm, mindenki más felé nézett, késésben voltunk, üljek már le, mit tartom fel őket.
A gyerek akkor ült először repülőn.
A személyzet és utasközönség magyar volt.
Ezzel szemben évekkel később a Ryan air-nél nem engedték, hogy a két gyerek egymás mellett üljön és mi szülők is, mert gyerek nem ülhet egyedül biztonsági okokból.

Ha kiutazol Európából, rögtön láthatod, hogy az oroszokkal, angolokkal több gond van. Legutóbbi utunkon egy részeg oroszt le kellett fogni, utána végig biztonságiak között ült.

A tulsúlyos bőrönd kérdéséhez hozzászólva, hogy biztonságra hivatkozni álságos, amikor egy éve még 15 kg "biztonságos" volt.
Ez a pénzről szól, a válság őket is érinti, próbálnak mindenkit a fizetős szolgáltatás felé terelni.

Bejjja 2009.12.29. 08:54:10

nem fejeztem be :-) szóval ha nincs fogalmam róla.

gorillka 2009.12.29. 08:55:38

@Bejjja: mert Stupidella közbevágott. :-)

mindegykivagyok 2009.12.29. 08:58:24

@untermensch: Nyelvtanàr!
Egyébként van olyan,akinek nem magyar
billentyüzete van!Mint ahogy nekem se!
Ennyit az ékezetekröl!
Neked is behatàrolt fantàziàd van!:(

Bejjja 2009.12.29. 09:00:41

@gorillka: igen, már van rá jogszabály. Én is hallottam róla. És valóban, így azért jobb. Legalább ennyivel gyorsabb döntenem, hogy megéri e vagy sem. Én csak reflektáltam a reklamálóknak, hogy a fapadosok eddig csak az egyirányú jegynek az árát reklámozzák/reklámozták, a pluszköltséget nem. Ezért nem igazán foglalkoztam fapados járatokkal, csak ha a költségekkel együtt is jobb. Pld Airberlinnel utazni még akkor is jobban megéri, ha közösen néhány ember kimegy autóval a bécsi reptérre.

Bejjja 2009.12.29. 09:05:52

@gorillka: tudjátok, én mint magyar sokszor nem magyaroktól szenvedek. Én olaszokkal, vagy németekkel nem szeretek együtt utazni. Az valami félelmetes, hogy milyen hangosak. Most vagy süketek, és nem hallják egymást normál szinten, vagy alapból ilyen mentalitásúak vannak. És a gesztikulációjuk! Ráadásul mindezt a fejem felett képesek csinálni úgy, mintha ott se lennék. Mi, magyarok pedig csendben gubbasztottunk és néztünk ki a fejünkből. Én is találkoztam mindenféle nációból viselkedésproblémákkal, magyaroknál ugyanúgy mint másoknál. Semmivel sem vagyunk jobbak vagy rosszabbak másoknál. Talán egy jó magyar szokást nem szeretek: a széthúzás és az örökös siránkozás, panaszkodás.

RustySpoon (törölt) 2009.12.29. 09:05:57

Két gondom van..

1. Hülyeség a magyarokra ráhúzni valamit úgy amblokk. Jellemzően 1-5 ember van a gépen aki nem tud viselkedni, ez bárhonnan bárhová induló járaton megfigyelhető és teljesen független attól, hogy magyar-e vagy sem.

2. Akkora satu vagy, hogy azzal érvelsz: jellemzően a magyarokkal van a gond.. Hát öreg, ülj fel mondjuk Bécsből X-be induló fapados járatra, ott jellemzően az osztrákokkal van a gond.. mert jellemzően ők használják, tudod?!

3. Ne filléreskedjenek? BAZZZ!! Mi van? Kibaszott FAPADOS légitársaságról beszélgetünk.. Tudod mi az, hogy FA PAD? Tudod hát, pontosan azért utazol vele te is. Jó lenne végre, ha tudatosulna az emberekben, hogy a FAPADOS járat a légiközlekedés Indiai busza. Akár a csirkét is felvihetik szatyorba' ha úgy tetszik és neked pontosan azért van POFA BE, mert ugyan úgy nem tellik rendes repjegyre, vagy mert ugyan úgy a fogadhoz vered a garast.

Rüsselsheim 2009.12.29. 09:08:36

Aki fapadossal repül sikeres ember nem lehet.Lufthansa vagy Malév!Én mindig ezekkel repülök,és elég sokat.Soha nem volt gondom velük.Bár kell egy kis szerencse,és előrelátás,hogy olcsó jegyet tudjak venni náluk.Párezer Forinttal kerül többe a jegy de legalább megfelelő a szolgáltatás!

Töpörtyű 2009.12.29. 09:09:45

@Boltoskisasszony:
külföldön élő magyar vagy <-> a blogod pedig arról szól, hogy egy körúti szexshopban vagy eladó?

Érzed az ellentmondást?

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 09:11:05

@RustySpoon: "Jó lenne végre, ha tudatosulna az emberekben, hogy a FAPADOS járat a légiközlekedés Indiai busza."

Barmikor, barhool, barmilyen korulmenyek kozott elobb ulnek fel egy indiai buszra, mint a Wizz-re meg egyszer (masodszor).

marcsella11 2009.12.29. 09:12:40

Nem kell altalanositani, es "csori magyarozni" En sokszor utaztam Wizzair geppel, es soha ilyen nem fordult elo.A kommentelonek meg uzenem,hogy igen van aki nem erti, van aki eloszor utazik , van aki idos, es sorolhatnam. Sok minden elofordul az biztos, de az ilyen komment ahol az utalat es a lenezes van jelen magyar embertarsaink irant, nem oregbitik johirunket. Pedig van az is kedves kint tanulo diak.Fogadd el hogy nem lehet mindenki olyan ertelmes, es tanult mint te.szeressed az embereket, meg ha "csorimagyar"is,mert nem tellik mindenkinek a kinti tanulasra.Igen van hogy trukkozni kell, van olyan szulo aki a borondjeben 20 kilo kajat visz a gyerekenek, es a keziben meg azt az egy valtas rucit ami kell neki, van ilyen is, meg sok mas is.Szegyenlem amit irtal es ahogyan irtad

2009.12.29. 09:16:32

@KennyOMG: ezt azért mondod mert nem ültél még indiai buszon. Hja úgy könnyű beszélni !
Majd, ha Allahabad és Dehra Dun között a nyolc órás úton a busz hátsó létrájába kapaszkodva gubbasztanál két kecske meg egy rakás cerkófmajom társaságában, akkor nem ezt mondanád.

dr.pupak30 2009.12.29. 09:16:33

nem kellett volna kirabolni, megalázni minket évszázadokig és akkor nem lettünk volna rákényszerítve az ügyeskedésre, ami időközben a vérünké vált. :)

dr.pupak30 2009.12.29. 09:19:26

ja az meg a másik, hogy fapadossal a szegények utaznak, akiknek ez a fajta ügyeskedés a vérükben van. malév járaton sosem láttam még ilyet.
inkább itt arról van szó, hogy a kedves levélíró külföldön tanulva és magáról többet képzelve, elkezdte utálni a saját fajtáját és ezért minden apró dolgon fennakad. tessék malévvel első osztályon utazni.

Köldökszösz (csodalampa) 2009.12.29. 09:21:16

@cbc: Azért a ferihegyi priority boarding megérne egy külön posztot.
Kifizetem a többletpénzt, hogy elsők között szálljak fel, és ezzel talán elkerülöm a tumultust. Ennek ellenére felraknak ugyanarra a buszra, mint a többit. Ez aztán a prájoriti, magyar módra.
(Amúgy már azt sem értem, miért kell busszal elvinni 50 méterre, ahelyett, hogy a repülő 10 méterrel közelebb állna a tranzithoz.)

2009.12.29. 09:21:28

@Trojai: Ott a pont. A tahóság nem nemzetiség függő, az emberek mindenhol emberek, akárhová is megyünk. A magyarokban szerintem a legrosszabb, az egymáshoz való hozzáállásuk, ami leginkább ilyen "köcsög magyarok" írásokban szokott kimerülni, amit a posztíró is elkövetett.

Bejjja 2009.12.29. 09:24:21

@Kulics: állítom hogy néha jobb társaság mint az ember :-)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 09:25:55

@Kulics: Ilyen kemeny dontest nyilvan nem csak ugy csipobol, tajekozatlanul vag ki az ember. Minden indiai buszutamat elveztem, bar az is igaz, hogy inkabb a vonatot preferaltam - mar ahol volt. Eszakon a vonat hianya miatt igy is voltak laza 15 oras utak (menetrend = 7 ora, csak kozben jott egy kurva nagy hovihar, lezuhant elottunk a szakadekba egy katonai teherauto, majd beragadtunk a homokba is par orara...), mindegyiket elveztem.

Total olyanok, mint amit a sereget megjart haverok monanak: szopas vegigszenvedni, de baromi nagy elmeny utana. :Đ

Bejjja 2009.12.29. 09:26:51

@marcsella11: na erre írtam, mint szokás amit nem szeretek. Basszus, mondhatunk sok rosszat az amerikaiakról, de nézd meg hogy milyen öntudatuk van, és összetartásuk, ha az országukról van szó. Az ökörségek helyett /lásd marketing meg kommunikációszak, ami amerikai "találmány" brrrr / a jó dolgokat is elsajátíthatnánk.

sunázósün 2009.12.29. 09:27:33

@Bejjja: elsimogatnád a szakállukat, a makik meg kurkásznának rajtad:)

Bejjja 2009.12.29. 09:28:08

@Jankove: bizony, bizony. A magyarok, bárhol is élnek a világon, még ott is marják egymást.

ke-cula 2009.12.29. 09:28:16

Ez nem nemzetfüggő. Ez egyénfüggő. Az más kérdés, hogy nálunk gyakoribb az előfordulása, de lehet hogy nem is gyakoribb csak inkább szemetszúr, ha a "földink" lúzerkedik, mint egy vadidegen. Engem nem szokott zavarni, néha még jól is mulatok rajtuk. Késik a gép, na és akkor mi van. Aki nagyon fontos üzletember és időre megy ne legyen "skót" és válasszon megfelelő légitársaságot "business clas-on".

2009.12.29. 09:29:03

@Bejjja: sajnos nem. Az indiai majmok szemtelenek, agresszivak. Kitépik a kezedből a zacskót az utcán és már ugranak is fel a háztetőre a zsákmánnyal. Ez nem a simisumi házikedvenc kategória, hanem a kőkemény túlélésért vívott harc, amiben a majmok sokkal fejlettebbek az embernél: gyorsabbak, ügyesebbek, jobb a reflexük stb.

mindegykivagyok 2009.12.29. 09:32:10

@RustySpoon: A 3. pontod ül!Ez az igazsàg!
Az àrhoz passzol a nivo is!
Ezzel,azért illene mindenkinek tisztàba lennie!!

2009.12.29. 09:32:14

@Rüsselsheim: Nem értem mire ez a nagy finnyáskodás. A repülő közlekedési eszköz ami elvisz A ból B -be, semmi több. A jólét már tényleg annyira az emberek agyára ment, hogy a repjegy árába már lassan luxuskurva, és thai masszázs is ildomos lenne. Ilyenkor kivánom hogy kerülnétek egyszer pár évszázaddal korábbi ökrös szekérre, azzal döcögjetek napokat, hogy megtanuljatok becsülni egy lepukkant fapados griffmadarat is.

Bejjja 2009.12.29. 09:32:23

@Kulics: :-) mi a tanulság? Ne legyen semmi a kezedben, és tanulj tőlük :-)

dr.pupak30 2009.12.29. 09:33:55

szerintem az a legnagyobb lúzerkedés, ha valaki fapadoson reklamálja a színvonalat.

ke-cula 2009.12.29. 09:36:27

@RustySpoon: Megtaláltad a FAPADOS definicíóját :). A csirkés rész a legjobb. Egyébként igazad van. Aki nem bírja a FAPADOS egyedi stílusát, utazzon más társaságokkal. Ja, hogy az drágább! Na igen, az "elit" ahova a posztoló is szeretne tartozni ott utazik. Egyébként szerintem nem az "ügyeskedéssel" van a baj, hanem azzal, hogy kebukás után is megy az értetlenkedés. Egyébként meg minek ezt túlmisztifikálni? Azért van a személyzet a repülőgépen és a reptéren, hogy segítse az utasokat, még az "ügyeskedőket" is.

Bejjja 2009.12.29. 09:37:44

@Jankove: Az autóknál is elfelejtik az emberek, hogy nem másra való, minthogy A-ból B-be eljussanak. Ehhez kell választani az eszközt. Egyébként különösebben engem sem zavar, ha épp nincs kiszolgálás a gépen, ha rövid útra megyek. Nem étterembe ültem be. Ha meg hossszú az út, ott nem fapadosok járnak, kvázi magasabb ár + megfelelő kiszolgálás. Én sem szeretem, ha valaki spórolni akar, de közben balhézik, ha nem ugyanolyan szolgáltatást kap, mint ami többe kerül. Ha szállásként csak ágyat fizetek meg, akkor nem balhézom, hogy sokan vagyunk egy szobában. Na.

ke-cula 2009.12.29. 09:38:28

@Jankove: luxuskurvát az ökrös szekérhez is be lehetett szerezni :), csak kellett hozzá a pénz ;).

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 09:39:21

@Töpörtyű: Kedves Töpörtyű!
Hol írtam azt, hogy körút?
FŐÚT. Képzeld külföldön is vannak szexboltok a főutak mellett.
:)

Gyíkhúsos szendvics 2009.12.29. 09:39:41

Aki nem bírja a tolokadó értelmiségieket üvöltő gyerekkel az egyik, féltucat cekkerrel a másik kezükben a csekkinpultnál, annak javaslom basszon be rendesen. (Már ha nem agrersszív részeg.:)

ke-cula 2009.12.29. 09:39:45

@Kulics: persze, hogy fejlettebbek, nem tudnak a netről rendelni. el kell venniük amit találnak különben nincs vacsi.

Rich.mond 2009.12.29. 09:40:14

Ezt a szar posztot. "Köcsög magyar" ám a k.... anyád!
Anno kéthetente jártam Newcastle-be az Easyjettel -pénteken jöttem, vasárnap mentem.
Na baz'meg, ott aztán volt köcsög szép számmal, de egytől-egyig angolul bszéltek -mit beszéltek...ordítottak.

Valahogy MINDIG úgy jött ki a lépés, hogy mi, magyarok szállhattunk fel utoljára a gépre (bármikor is érkeztem a reptérre, és bármikor is vettem jegyet). Az angol sztyuik pedig kizárólag a mi fegyelmezésünkkel voltak elfoglalva (értsd: ne állj fel!), amíg az angolok visítva rohangáltak a folyosón.

Tehát kedves Gyöngyvér, édesanyádat köcsögözd!
Nem hittem volna, hogy sikerül, de az elmúlt években annyi hasonló modoros büdösmagyarozást hallottam, olvastam, láttam, hogy kurvára elegem van belőle!
Buszozz olaszokkal, vagy vonatozz franciákkal, és talán rájössz arra, amire Gino a Városligetben:"Sok köcsög van!"

ke-cula 2009.12.29. 09:42:32

@Gyíkhúsos szendvics: nálam ez is 10 pontot ér. egyébként burkoltan utalnak is rá, mivel az indulás előtt jól megváratnak (legyen időd egy rövid-kávé-rövid-rövid-sőr kombóra)

Rich.mond 2009.12.29. 09:42:40

@ke-cula: Amúgy most már nem feltétlenül olcsóbb a fapados. Három-négy éve még jelentős különbség volt a javukban árban, manapság a Malév sokszor veri a fapadosokat pl egy Bp-London viszonylatban (főleg ha belevesszük, hogy ők Heathrow-on raknak le, ahonnan egy metrójeggyel a városközpontban vagy)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2009.12.29. 09:43:09

@Jankove:
Ott a pont. Az egész pont a kommentekkel egy picsogás, amely szerint a magyarok nem ügyeskedők hanem inkább elégedetlenkedők. Milyen lehet például a viszonya a környezetével annak, aki még egy egy osztálykirándulást sem képes tolerálni? (hát arabok, négerek, úristen!) Kínában 10szer utaztam mindenféle népekkel, elértem az uticélomat és jól szórakoztam közben. Egyébként pedig fapadossal utazom a családdal, nem vagyunk sikeres emberek, csak értelmiségiek, ez van, két óra alatt elérünk Rómába harmincezerből, nem sírunk.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 09:43:51

@Bejjja: "Egyébként különösebben engem sem zavar, ha épp nincs kiszolgálás a gépen, ha rövid útra megyek. Nem étterembe ültem be. Ha meg hossszú az út, ott nem fapadosok járnak, kvázi magasabb ár + megfelelő kiszolgálás."

HAHAHA!!! Seattle-Miami (potom 6 ora 47 perc), barmelyik belfoldi jarattal: kenyelmetlen ulesek, szoros sortav, nuku kaja, 20 usd/ borond.

Renee 2009.12.29. 09:45:26

Easyjet ugyanez! És tényleg csak magyarok. Ha sok a cucc buszozzon vagy nem kell fapadossal menni...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.29. 09:46:39

Jajuristen most milesz ?!?!? MOST Mi lesz jajajajajajjjajajaa! (egész magas hangon) JAJAjJAJAJJAJJA, most mi lesz ha beszorul a fütyim két szatyi közé?

ke-cula 2009.12.29. 09:47:46

@Rich.mond: Nem kell ennyire durván bántani a posztolót. Kicsi még, nem érti. Ezt látja! Pontosan azt, hogy szégyeljük (sajnos a többségünk) hogy MAGYAR, pedig nem kéne. Nincs nemzeti öntudatunk, összetartás meg végképp nincs. Manapság menő, ha más akarsz lenne, mindegy mi, csak ne MAGYAR. Sajnos, ez a terndi. Én azért minden reptéren MAGYAR útlevéllel utazok, ha muszály akkor beszélek nyelveket (ha muszály!!!), de a magyart értem a legjobban ;). Mellesleg a csomagom is mindig méret és súlyhatáron belüli :).

Bejjja 2009.12.29. 09:48:35

@KennyOMG: 20 USD? Az tök jó ár. Tudod, ha ennyiért utazhatnék, arra a 6-7 órára befognám a pofám :-) Na jó, valszeg utána minden tagom zsibbadna. És inni se adnak? Mert egy szendvics még lehet a táskámban, de piát nem igazán lehet vinni

orsianna 2009.12.29. 09:49:43

Én egy hajón dolgoztam 6 évig. 45 különböző nemzetiségű emberrel és rengetegféle utassal. A magyarok mindenhol a legnormálisabbak között voltak. Dolgoznak, nem hazudoznak, nem sumákolnak és tisztességesek. Olyannyira, hogy ezt a többi náció is elismeri. Másokról ezt nem tudom elmondani. Kivételek persze mindenhol vannak.

ke-cula 2009.12.29. 09:51:19

@Rich.mond: Persze, ebben lehet hogy igazad van, általánosítottam. Én szoktam utazni ezzel is azzal is, ahogy kijön. Én sem szeretem szórni a pénzt ezért kiválasztom az optimálisat. FAPADOSON tűröm a fapadost, egyéb esetekben élvezem a kiszolgálást. Szerintem ennyi.

Herr Glatzkopf 2009.12.29. 09:51:49

Kedves posztoló és minden hozzászóló!

Hadd osszam meg veletek szerény repülős tapasztalataimat. Én ugyan még csak 4-szer utaztam repülővel, szóval nem merném magam annak szakértőjének nevezni, de pár érdekességet elmondanék azzal és más dolgokkal kapcsolatban is.

Elsőként azt, hogy a bunkóság egyáltalán nem csak és kizárólag a magyar emberek jellemzője-reptereken, bárhol.
Idén nyáron reppentem ki barátnőmmel Dortmundba EasyJet-tel. Ugyanezzel a társasággal repültem korábban is, s az akkori pozitív tapasztalataimra hagyatkozva választottam őket másodszorra is.

A ferihegyi bejelentkezésnél a következő szituáció adta elő magát: egy középkorú házaspár és feltehetőleg unokájuk következett. Mint a procedúra folyamán a reptéri alkalmazott és a pár társalgásának progresszíven emelkedő hangerejéből kiderült, németek voltak. Na de mi is történt? Hát igen, túlméretes volt a kézipoggyász...Az alkalmazott ezt többször elismételte, de csak nem voltak képesek vagy felfogni, vagy elismerni ezt a kedves utazni szándékozók. Ja, a szóban forgó poggyász egy ilyen kisméretű, gurulós/húzható bőrönd volt, puha külsővel, ami rendesen púposodott is a belegyömöszölt holmiktól. Belepróbáltatta velük a direkt erre a célra szolgáló fémkeretbe-nagy nehezen belement. Igaz, hogy ki van írva rá, hogy a csomagnak akadálytalanul (!) kell illeszkednie, szóval már ennél a pontnál megbuktak, de a kisöreg egyre csak azt hajtogatta, hogy "Es passt, es passt!". Most jön a slusszpoén: amikor az alkalmazottnak már elege lett, mondta nekik, hogy túl hosszú. Erre mit csinált a vén marhája? Na mit?
.
.
.
.
Letörte a kerekeket a bőröndről, vazze!!! A marhája!

Hát ekkor kezdtem el hangosan nevetni rajtuk. Ha magyarok csinálták volna, önmagában akkor is nevetséges lenne, de hogy ezeknek ne lett volna + 25 EUR-ja (vagy vmi hasonló összeg), hogy plusszba becsekkoltassák, na ez az, ami felett nem tudtam napirendre térni.

Szóval érted? A magyarok a "csórik"? 6 éve néztem egy német riportfilmet, akkor keresett egy német kukás (kommunális cég fizikai alkalmazottja, szemetesautón dolgozó személy, szörfös, hogy mondjam még) nettó 1600 EUR-t, majdnem 300.000 Ft-ot! Vajon én mikor fogok annyit keresni itthon?

Szép napot!

GáborSzeged 2009.12.29. 09:51:50

Ti miről beszéltek?
Utazzatok first classal vagy business class-al!!!
Már a lounge-ban nyalják a feneked,és a fedélzeten folytatják.
Ja,de ez drága,akkor tolakodjatok,hallgassátok a sok szerencsétlen ordibálását!
Még valami,ha Ázsiába mentek utazzatok Singapore airlines,Qatar Airlines,Thai air,Emirates vagy Gulf air járatokon.

Renee 2009.12.29. 09:51:57

Itt nem a MAGYAR a probléma, hanem az, hogy a legtöbb ember tájékozatlan, pedig ha már van pénze repülőzgetni, tuti van neki otthon, internete, hogy megnézze, mit hogyan...

ke-cula 2009.12.29. 09:52:46

@Bejjja: 20 usd/csomag. Nem/út. ;)

Renee 2009.12.29. 09:56:25

@Kojak.007: Mindenkinek meg van a lehetősége, hogy jobban éljen, lehet nem itthon, de azért lehetséges...

dr.pupak30 2009.12.29. 09:57:41

én évente 3-4 szer utazom, nem fapadossal. a magyarok a legnormálisabbak közé tartoznak. türelmesek és fegyelmezettek, leszámítva azt az egy két köcsögöt aki mindehol ott van. olyat még nem hallottam, hogy járat nem indult el magyar miatt. olyat viszont többször, hogy nem indult el vagy késett részeg angol vagy ír miatt.

kispista2 2009.12.29. 09:58:22

Mi a faszé nem becsekkoláskor ellenőrzik a méreteket?

Miért kerül egy 15 kg-s poggyász többe mint egy akciós repülőjegy egy embernek?

Miért fizet plusz pénzt egy 60 kg-os ember egy 50 kg-os poggyászért, amikor a 110 kg-os embert plusz díj nélkül viszik el?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.12.29. 09:59:28

Jó látni ,hogy egyre több embernek van tele a töke az elvtelen és színvonaltalan magyarozással és bezzeg külföldönözéssel.
Persze ez nem jelenti azt ,hogy nem lenne hova fejlődnünk,sőt,de mégis :).

2009.12.29. 09:59:58

@ke-cula: "Nincs nemzeti öntudatunk, összetartás meg végképp nincs"
Egyetértek.
És emiatt különösen irritáló amikor azt hányják a zsidók szemére, hogy összefognak, egymást tolják.
Mondta nekünk magyaroknak valaki, hogy utálnunk kell egymást ???

Wuff 2009.12.29. 10:00:37

Nohát ez szép. Imádom a sok européer libsit, aki attól hiszi értékesebbnek magát, hogy magyarozik folyamatosan. Egyszer utazik külföldre (vagy mint itt is látható: papuci befizeti neki a külföldi tanulmányokat, és ettől ő különb és felsőbbrendű), és utána máris a magyarokat szidja, hogy bezzeg itt milyen bunkók az emberek, etc. Nohát picinyeim: igazatok van. Bunkók. Pont úgy, mint máshol. Csak ezt a nulla értelmi képességetekkel és előítéletes elfogultságotokkal föl sem bírjátok fogni. Nyissátok ki a szemeteket és járjatok úgy a világban! Hasznos...

Renee 2009.12.29. 10:01:33

a magyarokat egy vmi tartja össze: ha utálhatnak vkit vagy vmit...sajnos

2009.12.29. 10:02:05

@kispista2: már írták, de megismétlem: a kézipoggyász tartónak limitált a terhelhetősége, nem mindegy hogy 10 vagy 20 kilós bőrönd esik a fejedre, a 110 kilós utasból nem lehet 20 kilót leszedni, az egy kompakt élő egység. Kell még több érv ?

Ez vagyok 2009.12.29. 10:03:27

Pakolni tudni kell! Az emberek többsége jóval több holmit csomagol, mint amire szüksége van az utazásakor és ehhez érthetetlen módon ragaszkodik. Különösen azok, akik az utazásaikat autóval tették meg többször is a repülős előtt, ott nincs ekkora súly- és terjedelmi korlát. Jó lenne, ha a tapasztalatlanok otthon lemérnék csomagjaikat és nem történne meg velük a kínos szitu a becsekkoláskor, illetve a gépen. Én mindenesetre marhára útálnám, ha egy utazásom a csomagom körüli herce-hurcával, idegeskedéssel kezdődne. A Wizzair menetdíja, mindent beleszámítva még így is olcsóbb bármilyen más menetrendszerinti járaténál. Aki velük utazik, számoljon ezzel az olcsóbb díjjal, de a szigorúbb feltételekkel is.

Bit Rot 2009.12.29. 10:03:53

Ha valaki járt már fapados Budapest - Dublin járaton 1-2 éve, akkor a következő esetet látta:

Büdös, ROMÁN emberek (nem írom le, hogy kik, mert az rasszizmus lenne, de ROMÁNUL beszéltek) átmennek a checkin pultnál 2 kis üres táskával.

Majd a duty free shopban Ferihegyen fejenként vettek kb. 300-400 ezer Forintért CIGIT, kp-re. Azt pedig, hatalmas zacskókban, felvitték a repülőre, ahol alig lehetett a csomagokat elhelyezni miattuk. Voltak vagy 10-en. Gondolom nem egyedi eset volt.

1. ROMÁNOK voltak, mert románul beszéltek
2. Rasszizmus lenne, ha leírnám, hogy azon belül milyen csoport

maláji tidris2 2009.12.29. 10:04:07

Csak hogy hozzászóljak. Igenis van probléma a magyar utastársakkal...
1. Az evés.
Észrevettétek már hogy ha fél órát repül a magyarok nagy százaléka azonnal enni kezd. Lehet csak engem zavar hogy rögtön szendvicseket kezdenek csomagolni, és az utasteret pillanatok alatt túristaszalámi és parasztkolbász szag tölti be. Nem hiszem el hogy nem lehet kibírni egy órás repülést a nélkül hogy ne alufóliába csomagolt kajahegyeket kezdjenek kipakolni.
És csámcsogva enni kezdjenek bármilyen helyzetben. És persze mélységes felháborodásnak hangot adva hogy miért vették el az otthon lefőzött teát.
Ez szerintem 90%-ban a magyarokra jellemző.
Mint a folyamatos számolás. A repülőn egymásnak mutogatott bazárból vett filléres hülyeségek nagy hangon történő átváltása...." a húúú az mennyi volt?? 3 euró....húúú az mennyi is?? pl 850ft Vazze drága,a kínainál a lakótelepen 500-ért van ugyanilyen...." Ezt úgy hogy az egész gép hallja.
Ugyan így a mondjuk Costa Brava-ra üdülni érkezők és onnan távozó magyar túristák. sombrero-ban...persze mer viva Mexico....vazze....NAgyhangon szidni a Spanyolokat hogy nincs töltöttkáposzta és bableves, megesznek minden tengeri férget....micsoda "csicska" nép ahol nincs 199-ft ért virsli a tesco-ban.....sőt akkora lúzerek hogy tesco sincs..:D
Sok magyar túrista azt hiszi hogy a 7 napra 39.900 ft-os üdülés árával megvette az adott országot is...
Mivel külföldön élek több esetnem találkoztam már úgy magyarokkal hogy jobbnak láttam nem megszólalni magyarul.
Amikor számológéppel váltják át a Lidl-ben a 87 centes szalámit forintra, és hangosan magyarul szidják a gyereket hogy azonnal tegye vissza az 1 eurós akármit mert az OTTHON feleennyiér van a madaras tesco-ba....
Mikor kijönnek kocsival és a négytagú család több mázsa kajával indul el, és igen felkapott túristalátványosságok előtt leparkolva bicskával zabálják a vagdalthúst, paradicsomot paprikát,rántotthúst miközben más nációbeli túristák százai szánakozva nézik őket, miközben a suzukin ott virít a nagy magyarországos matrica meg egy 200 méterről látható HUNGARY felirat. Ilyenkor azért szégyellem hogy a magyarsághoz közöm van...
Na és a ZACSKÓ!!
Honnan ismered meg a magyart bárhol a földön.... Mindig van nála zacskó, tescos szatyor.....Öltönyös túrista teljesen mindegy....
Ismertem egy lányt aki több hónapnyi kint élés után a barátainak a boltokból összekéregetett zacskókat vitt ajándékba....mert ilyen zacskó ott nincs....de persze magyarországról is hozott magával bőven!!!!
Ja és a csomagfeladás reptéren... Ha 20 kiló a súlyhatár tuti 30-at visz.
A fele ugyan szemét és hülyeség de akkor is. A szemem láttára történt hogy kb 8 kilónyi ruhát vett magára a bőröndből a csaj csak ne kelljen fizetni a többletsúlyért.
Nyár volt, 4 pulóver, 2 kabát, 3 nadrág és képes volt így végigutazni csak ne kelljen fizetnie.... Ott magára húzgálta mindenki előtt, és szidta a légitársaságot....menni alig bírt mert a kézipoggyászba is volt vagy 25 kiló cucc.... a fél reptér rajta röhögött ő meg büszke volt hogy jól megszívatta a légitársaságot.....
Sok ilyen van még...lehetne ragozni.
Az biztos hogy rengeteg paraszt van a magyarok között kár is tagadni.
Sok képes bármilyen országban magyarul vitatkozni, és azt hiszi ha hangosabban mondja magyarul akkor megértik....
Persze más országban is vannak parasztok de a magyarok közt feltűnően sok.

Cradle 2009.12.29. 10:05:43

Erről a "köcsög magyarok" -ról még egy dolog jutott eszembe. Tegnapelőtt este néztem a Nemzeti Táncszínházban egy előadást amit Markó Iván rendezett. Az előadás végén kijött a színpadra és mondott pár gondolatot. A végén úgy fejezte be : "Jó magyarnak lenni!". Nos ha neki nem derogál, hát nekem sem. Szerintem is jó magyarnak lenni és kikérem magamnak az összes magyarokat egy tömegben lenéző kijelentést.

2009.12.29. 10:06:06

@Kojak.007: azért ha az ellenőrző fémkeretbe belement a bőröndjük akkor azért ez a checkines részéről volt szemétkedés ám ! Mert ilyen ellenérzést nagyon ritkán csinálnak és a németek érthető módon furcsálhatták, hogy pont velük szívóznak.

Bit Rot 2009.12.29. 10:07:16

@Kojak.007:
"6 éve néztem egy német riportfilmet, akkor keresett egy német kukás majdnem 300.000 Ft-ot!"

Azért a magyar kukások se keresnek rosszul!

Ott van sok helyen a kuka bent az udvarban, a kukásnak nem kötelessége kitolni a ház elé, és vissza... de sokan adnak havonta egy ezrest zsebbe, hogy megtegye.

Illetve van sokszor olyan szemét, ami nem fér a kukába, de a kocsiba csak "becsúszik", egy kis pluszpénzért.

Szóval büdös a meló, de azért van zsebpénz is bőven.

kispista2 2009.12.29. 10:07:41

@Kulics: Akkor mérjék le a feladott poggyászt az emberrel együtt,és 100 kg fölött számoljanak plusz díjat!

A 10 kg-os vasgolyó sem jó ha a fejedre esik.

mokkaczuka 2009.12.29. 10:07:59

@bishop828: Világéletemben a surmó magyar lumpen miatt szégyenkeztem külföldön. Parasztnép, nem is való neki az utazás, pláne a repülés. Nem értem, mit gondolnak ezek a ruppótlan senkik, tíz-húszezer forintért repül valahová, egészen nyilvánvaló, hogy ennek valahol ára van, többek közt nyilván a súly is. Sosem értettem, mi a francnak megy az ilyen pl. Londonba, miért nem rohad otthon és élvezi a falusi turizmust, ahová való.

Swind 2009.12.29. 10:10:12

Ugye milyen szar ha magyaroznak?

Gondoljatok erre amikor zsidoztok, es ciganyoztok :)

I_Isti 2009.12.29. 10:10:47

@maláji tidris2: a római birodalom haderejében sok provinciából származó légió is harcolt. mindegyik népnek volt valami jellegzetessége, ami miatt emlegették birodalom-szerte. Volt, akiket a bátorságuk, volta akik a fegyverzetük, vagy a harcmodoruk alapján kerültek a köztudatba.
A Pannónia provinciából származó katonákról egyetlen dolgot tudtak kiemelni:
azt, hogy bunkók voltak.

2009.12.29. 10:11:18

@maláji tidris2: picit türelmesebb lehetnél a saját néped iránt ! "a fél órát repül a magyarok nagy százaléka azonnal enni kezd." Igen, de ne feledd el, hogy csak egyetlen generáció választ el bennünket a világháborútól, Rákosi rendszertől, ahol a polgárosabb emberek minden vagyonát elvették. Ez nem az angol arisztokrácia, ahol 400 éve abban a kastélyban laknak amit dédnagyapa rabolt össze a gyarmatokról. Ez egy végtelenségig kisemmizett, kifosztott ország amin a nagyhatalmak keresztülmentek jó párszor.

kispista2 2009.12.29. 10:11:23

@Bit Rot: mégsem tolongtak a munkanélküliek, amikor pár éve győrben a kukásoknaknak ingyen szállással kináltak állást.

A posztolónak meg azért tűnnek fel a pofátlan magyarok, mert más nyelveket nem beszél, így nem veszi észre hogy a többi nemzetiség is tele van ilyenekkel!

dr.pupak30 2009.12.29. 10:11:53

@maláji tidris2: hasonlókat tudok elmondani más nációkról. szánalmas, amikor a konszolidált németek teleszarják a balatonon a budit azt otthagyják. szánalmas amikor az írek jól berúgnak és odahánynak a lábad elé az utcán, vagy bemész a pub wc-be és azzal szórakoznak, hogy egymást hugyozzák le. a munkahelyen teleszarják a budit és nem húzzák le. koszos ruhába járnak a munkahelyre és nem egyszer olyan büdösek, hogy nem lehet megmaradni mellettük stb stb.
inkább vagyok magyar mint bármi más még ezekkel a másoknak negatívnak tűnő tulajdonságokkal

Bit Rot 2009.12.29. 10:12:13

@mokkaczuka:
"Sosem értettem, mi a francnak megy az ilyen pl. Londonba, miért nem rohad otthon és élvezi a falusi turizmust, ahová való."

Mondjuk a falusi turizmus drágább, mint elmenni Londonba és zacskóból zabálni.

De amúgy tényleg így van, a hazai fizetésekhez képest kib***tt drága magyarországon belül a szállás és a turistáskodás.

kispista2 2009.12.29. 10:13:15

@kispista2: Meg az is logikus, hogy a budapesti járaton jórészt magyarok utaznak haza, így a bunkók között is több a magyar. A bukaresti járaton meg több lesz a bunkó román.
De a posztoló egy naplopó bölcsész lehet, aki az EU pénzén nyaral kint.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.12.29. 10:13:36

@Rékuc:

Sajnos mégis te vagy a gonosz szörnyeteg, ugyanis semmi sem indokolja általad elmarasztalt utastársaid nemzetiségének/származásának az említését. Logikátlan a mentségkeresésed, hogy ha mások lettek volna, azt mondtad volna. Minek? Minek akármit? Bizony cigányozás volt az.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.12.29. 10:13:39

Szerintem ez a check-in hibája. Már a tranzitba se vihetné be az utas azt a pakkot, ami méretben vagy darabszámban nem felel meg a kézipoggyásznak.

Levéltetű 2009.12.29. 10:14:27

@olvasgatok: Te, nagymagyar, miért nem mész inkább te az őshazába az Urál mellé csodaszarvast kergetni?

Renee 2009.12.29. 10:15:07

@Kulics: az egy dolog, hogy kisemmizett, de kultúráltság nem pénz függő...

kispista2 2009.12.29. 10:15:53

A wizzair árpolitikája az igazi szarrágás, hogy mindenért plusszdíjat számolnak fel! Mégis mi kerül 5-10 e ft-ba egy bakkártyás fizetésben?

gorillka 2009.12.29. 10:19:04

@maláji tidris2: Ha valaki terhes, mindenhol pocakos kismamát lát.
Bárhol jártam külföldön, örültem a magyar hangnak, köszöntünk a magyaroknak, nem szégyenkeztünk.
De minket is szólítottak meg metrón, vagy jöttek utánunk piacon, hogy de jó magyar hangot hallani és beszélgettek velünk.
A te szemed a cikit veszi észre, más szeme a normálisat.
Volt, hogy a helyiek kérdezték, milyen nyelven beszélünk, mert nem tudták besorolni, és kedélyes beszélgetés lett a vége.
Legyél büszke, hogy magyar vagy, viselkedj normálisan és akkor tudod ellenpontozni a "magyarokról kialakult negatív képet", bár én ilyet csak Ausztriában tapasztaltam a 80-90-es években.

Múltkor baráti társaságban beszélgettünk utazásról. Volt egy család, aki takarékosan próbálja megoldani az utazást, mert mindig azt látja annyi pénzből még mennyi helyre eljuthatna.
Mi az élj úgy, mint a helyiek elvét valljuk.
De nem vagyunk egyformák, ha ők az itthoni konzervet eszik, hogy kifizessék a belépőt egy múzeumba, tegyék. Elég szomorú ez, de ne kelljen szégyenkeznie.
És te se tedd. :-)

Levéltetű 2009.12.29. 10:19:35

@kispista2: Nem kötelező a céggel repülni.

mindegykivagyok 2009.12.29. 10:20:46

@kispista2: Mert a 110 kilos ember nem a
fejed felett ül a poggyàsztartoban!Ha meg
ràdàsul még akcios rep. jegyed van,akkor
mit akarsz?Én még ingyen se ülök fel fapadosra!Pl. Genf-Bp 70Chfr!Kérdem milyen biztonsàgom van ilyen jàratokon?
Inkàbb ezen kellene elgondolkodni,nem azon,hogy miért kell a 15kilos poggyàszra
tulsulyt fizetni!!Imerös nem? "Olcso husnak hig a leve"!

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.12.29. 10:20:54

megkockáztatom,hogy a poszt toló (azon kívül,hogy sajnos pár dologban igaza van) egy wizer alkalmazott szlovák.
me mi ez a stílus hogy a "magyar","csóri magyarok" stb...
hát te mi a f.sz vagy bakker????betelepült?idegenbe szakadt??legalább a saját népedrül ne beszélj így,lehet az honfitárs,hazánkfia ..bmi
és nem vok hungarista,magyarkodó stb stb ,de ez az attitűd bosszantó
amúgy meg a vizer szarjon sünt

2009.12.29. 10:21:15

@Renee: ismered a maslow féle piramist ? Lásd: hu.wikipedia.org/wiki/Maslow_piramis
A kaja után jön a kultúra.

Bejjja 2009.12.29. 10:22:08

@ke-cula: jaj! Azt hittem hogy zárójel bezárva :-) boccs :-) na mindegy, legalább vicces volt

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.12.29. 10:22:46

biztos volt már,de aki fapadosra ül....

Marr 2009.12.29. 10:23:18

Azzal értek egyet, aki szerint ez fapados sajátosság és nem magyar.
Az már más kérdés, hogy én sem értem, miért nem képesek többen elolvasni az utazási feltételeket. Annyira azért nem hosszú szöveg.
Másrészt fapadoson még sosem adtam fel bőröndöt... Más műfaj.

Goyo 2009.12.29. 10:23:39

Kedves Gyöngyvér!
A szabálytisztelet nem magyar szokás. Bizonyára nagyon kevés külföldi emberrel találkoztál eddig, hogy nem tűnt fel, minden népnek vannak otromba szokásai.

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 10:24:04

Lehet, hogy a magyarok zabálnak utazás közben, de legalább nem ők kenik bele a szendvicset a repülőgép üléseibe, meg dugdossák el a féligzabált, olvadt csokikat, rágókat a széken lévő tartóba, hogy a takarító jól belenyúljon.
Az itt-ott elrejtett dobozos piákról meg poharakról nem is beszélve, amit szintén egy kellemes élmény összeszedni mikor kb. öt percetek van befejezni egy takarítást.

...és mert takarítottam már máshol is előtte, meg kell jegyeznem, hogy az átlag magyar fiatalok sokkal tisztábbak, gondozottabbak, jobban odafigyelnek a környezetükre, saját higiénéjükre mint pl. egy angol átlagdiák...

Bejjja 2009.12.29. 10:24:21

@Roa: ezt nevezem önrasszizmusnak :-) Jó jó, utáljon más nációt, de hogy a saját fajtáját is?

mokkaczuka 2009.12.29. 10:25:33

@Bit Rot: Ne viccelj, őrségi parasztházaknál egy hétre megszáll egy család 50 ezer forintért fullboard, plusz egy tank benzin, max hetvenből kijönnek. Próbáld meg ezt Londonban.

kispista2 2009.12.29. 10:25:55

@mindegykivagyok: A túlsúlyos FELADOTT poggyász sem a fejed felett van, hanem a csomagtérben! Számolják csak fel a hájas disznóknak a plusz díjat!

@Levéltetű: A posztolónak sem! Gondolom erre futja az EU-tól lenyúlt ösztöndíjból.

kispista2 2009.12.29. 10:27:30

@mokkaczuka: A parasztház nem menő, london az. Még akkor is ha 30 pakisztánival lakik együtt egy lerobbant házban olyan részen, ahol egy őslakos angollal sem találkozik. De elmondhatja magáról hogy volt londonban, meg felrakhat pár képet a wiw-re.

2009.12.29. 10:29:03

Eszembe jutott valami: a legundorítóbb alja söpredék népet Mexikóban láttam, amikor a sokcsillagos luxusszállót megszállták az USAból odautazó iskolai szünetjüket töltő amcsi fiatalok. ALjas tahó módon csicskáztatták a személyzetet, minden nap szarrá itták magukat és a liftbe szartak. Konkrétan az ötcsillagos szálló liftjébe beleszartak, annyira részegek voltak. És mindezt az ottani mexikói személyzetnek el kellett tűrnie.

sunázósün 2009.12.29. 10:29:24

Az állandó zabálásban, szittyózásban van igazság, buszon, vonaton, repülőn...bárhol.
Tavaly a bécsi buszra szállt fel mellettem 1 40-es fószer, egyik kezével a nőjét ölelte, a másikkal meg egy tálca sárkány sört. Még el sem indultunk már felpattintották az elsőt.
Sok éve meg a velencei karneválra mentem busszal, indulás reggel 5-kor, ennek ellenére a rántotthús ott is előkúszott sok utasnál, amint befészkelték magukat az ülésbe. Otthonról jöttek, ott nem tudtak volna zabálni kényelmesebben?

kispista2 2009.12.29. 10:29:46

@A Nép - Te vagy!: HA egy mercis parkol szabálytalanul a járdán, akkor leírom hogy egy mercis volt. Ettől még vannak normális mercisek is! Helyettesítsd be a mercist mással és rájösz hogy ez nem cigányozás. De ugye a "magyarozás" nem zavart?

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 10:31:03

@kispista2: ...és ez most baj? Baj ha valakinek mondjuk egy londoni utazás az álma és nem az Őrség?
Én imádok otthon túrázni, vagy "városnéző-nyaralni", Kőszeg, Sopron, Gyula, de azért mégis vágytam nagyon Párizsba. Vagy már ez is baj?

kispista2 2009.12.29. 10:31:11

@sunázósün:
", indulás reggel 5-kor,"
"Otthonról jöttek, ott nem tudtak volna zabálni kényelmesebben? "
Kinek van kedve emiatt korábban kelni?

A közlekedési járművön kajálás elterjedt szokás, akit zavar az ne lakjon itt!

Köldökszösz (csodalampa) 2009.12.29. 10:31:17

@Kulics: Meg találtad a lényegét a dolognak.
Vajon az angol-német-holland-spanyol faszkalap hogy viselkedne, ha gyenge 50 évre vendégeskedtek volna náluk az oroszok, és a generációk óta a család tulajdonában lévő csemegeüzlet-húsbolt-szabóság-föld bemegy a közösbe?

Könnyen ugrálnak a gyarmatokból meggazdagodva.

dr.pupak30 2009.12.29. 10:32:28

egyébként külföldön élve én azokat a tulajdonságokat amit a tigris leírt már egyáltalán nem látom idegesítőnek, inkább kedves, mulatságos tulajdonságoknak. aki szídja a saját fajtáját annal ajánlom éljen kicsit külföldön csak magára támaszkodva, minden segítség nélkül és majd meglátja

Kniight 2009.12.29. 10:34:36

@kispista2:
Hát a bank jutaléka az az 5 vagy 10%.....

Levéltetű 2009.12.29. 10:35:27

@A Nép - Te vagy!: Akkor a címben is magyarozás van. Afelett pedig el tetszett siklani.

cirkuszos 2009.12.29. 10:36:22

@Rékuc: Lehet, de akkor miért is engedik felvinni pótdíjjal? Rossz helyen kopogtattál.

mindegykivagyok 2009.12.29. 10:36:29

@kispista2: De a "tulsulyos" kézi poggyàsz
az a fejed felett van!Erröl szol a történet!

Bejjja 2009.12.29. 10:38:42

@Kulics: bizony. volt idő, amikor csóringernek nevezhettem magam: kevés fizu, albérlet. Ma jobb a helyzetem, de így is vért izzadok, ha pénzt kell kiadnom, és nem bírom ki, hogy ne azzal foglalkozzak, hogy két termék közül melyik mennyibe kerül melyik az olcsóbb. Egyszerűen beleégett az életembe. És emelje fel a kezét, aki külföldön vásárláskor nem váltogat fejben, hogy olcsó e, illetve nem vitt már magával tartós élelmiszert utazásra, hogy ne kelljen drágán megvennie. /Jó nem az utcán piknikezős ebédre gondoltam/8

De már a mostani generáció már kezd másképp viszonyulni a dolgokhoz. De van ennek is egy hátulütője. A mai generáció pedig azt látja, szívja magában, hogy a pénz, a hatalom, a hírnév a minden. Semmi más nem érdekli őket. Amikor kikerülnek a suliból, egyből jönnek az elvárások: magas fizu, kocsi, telefon. Ez nekik már az alap. Jaaaa, hogy dolgozni is kell ezért? Ez a másik féle generációtípus. Lehet végülis gondolkodni, hogy melyik a jobb, de felesleges. Egyébként nem a gazdagságtól intelligens valaki.

Töpörtyű 2009.12.29. 10:38:54

@Boltoskisasszony: Elnézést kérek, a blogod olvasásakor korábban egy az egyben az jött le, hogy a nagykörúton van, de tényleg nem írtál le semmi ilyet, pedig eddig azt hittem tudom is melyik bolt az.
Ezek szerint a szexshopok mindenhol ugyanolyanok :)

A felületes olvasásom, és/vagy a szövegértés hiánya megfejelve egy kis rosszmájúsággal ilyen kommenteket eredményez... Bocs mégegyszer.

kispista2 2009.12.29. 10:41:17

geci homár, elszállt a hozzászólás.

@mindegykivagyok: a kézipoggyász amiatt túlsúlyos, mert a feladott pénzbe kerül. Ha az ingyen lenne, senki sem vinne fel minden szart az utastérbe

@Kniight: a jutalék 1-2 %, de a wizzair fix díjat számol vel irányonként és utasonként, amit semmi sem indokol.

REPARATUR 2009.12.29. 10:44:37

anyádat szégyelljed, hogy magyarnak szült, vedd fel a kinti állampolgárságod akkor.

kewcheg 2009.12.29. 10:46:58

@I_Isti: Bunkó vagy ,Bugsy..Pannonia provinciában szerinted milyen nép élt Kr.után mondjuk 300-ban? He?

Levéltetű 2009.12.29. 10:47:21

@cirkuszos: Barátom, válassz olyan légitársaságot, ami megengedi a 21 kilót. Ennyi. A pékségben sem szokás azon háborogni, hogy nincs paradicsom.

halihalo 2009.12.29. 10:47:49

Biztos így van, ahogy a posztoló írja. DE: amilyen a cég, olyanok az utasai. A Wizzair egy szemét utolsó cég, az utasai csak idomulnak hozzá... Mi ebben a meglepő?

igazságos 2009.12.29. 10:50:35

Én eddig egyszer utaztam fapadossal, Londonba.

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy Ferihegyen a kutya sem törődött a kézipoggyász méretével.

Londonban viszont nem engedték felrakni a kézipoggyászokat, amik nem fértek bele abba a vasrácsos tartóba. Fel kell ilyenkor adni rendes bőröndként, amire fizetni kellett kb. 6000 Ft-ot.

Sok idióta persze kifizetett több pénzt azért, hogy elsőként szállhasson fel a repülőre. Én nem fizettem semmit, mégis elölről a harmadik!!! sorban ültem oda is, meg vissza is, az ablak mellett. Sőt, egy másik magyar pár ült mögöttem, akik szintén nem fizettek többletpénzt. Tehát az sem igaz, hogy MINDIG a magyarok szállnának fel utoljára.

Tényleg van valami abban, hogy sokan nem értik meg, hogy a kézipoggyászra előírt méretet be kell tartani. De ez nemcsak a magyarokra jellemző, hanem mindenkire. Van, aki először utazik, azoknak nincsen ilyen tapasztalatuk. De általánosítani nem kellene, hogy csak a magyaroknál van ez.

A fapados színvonalát meg inkább nem jellemezném. 3 órát vártunk itt Ferihegyen, mert Londonban elromlott valami a repülőtéren. Mindössze vizet kaptunk egy kis pohárkában. Semmiféle kaját nem adtak, mindenért fizetni kellett, 2 eurónál kezdődtek az árak.

Soha többet fapados, az biztos. Ha legközelebb Londonba megyek, inkább kifizetek egy kicsit többet, és a British Airways-el megyek.

kewcheg 2009.12.29. 10:52:46

@pupak30: Ja, akkor ők voltak a bunkók..:)

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2009.12.29. 10:54:46

Na és akkor mi lenne, ha a wizz becsekkoláskor ellenőrizné a csomagokat? Elvileg ezt a nem fapadosok is megteszik (szokott pl. kint lenni egy keret, amibe bele lehet próbálni a kézipoggyászt vita esetén). De ott csak elvileg, mert gyakorlatilag soha. És nem csak a magyarok ügyeskednek és nem csak a fapadoson - én sokat utaztam, és tök rendszeres, hogy az előírtnál lényegesen nagyobb kabinbőrönddel szállnak fel a fedélzetre a normál járatokon is, amitől aztán nem lehet bepakolni a csomagtartóba.

Hogy a buszon megy a huzavona, arról nem az utas teet, főleg akkor nem, ha _miden_ alkalommal ez van. Ha mindig így van, akkor az egy megoldandó probléma, amit a szolgáltatónak kéne kezelnie. Becsekkolásnál pl.

dr.pupak30 2009.12.29. 10:55:06

@kewcheg: elég bunkók az biztos. :)

Shaq 2009.12.29. 11:01:35

Szerintem a 10 kilo nagyon baratsagos egy kezipoggyasz tomeget tekintve... Ugyanis az a suly ha kiesik fentrol ugy eltorheti a nyakad, hogy azonnal halal. Nalunk csak 7 kilot lehet felvinni de senkinek sem jut eszebe ugyeskedni... Talan mert senki nem akar maganak artani. Ritka a repulos baleset de elofordul.

grünweinsalz 2009.12.29. 11:02:51

Egy jó nevű hotelben dolgoztam.
Nálunk voltak elszállásolva a Junior Jégkorong Európa Bajnokságon részt vevő csapatok. A három kulturáltan viselkedő náció: magyarok, oroszok, románok (a csapat háromnegyede magyar!). A többiek viselkedése minősíthetetlen. A levesestálba üdítős kupakok dobálásától a szoba és a lift szaros WC papírral történt kitapétázásáig. Ennyit a művelt nyugatról.

KarbatettKezűZoltán 2009.12.29. 11:03:00

Én spec büszke vagyok arra,, hogy nem vagyunk szabálytisztelőek.
A szabályok létrejötte mindig egy kifejezettetn degenerált embertársunk melléfogásához köthetőek. Ennek a hibának a kiküszöbölésére születik egy sablon válasz = szabály.
Ergo a szabályok a hülyéknek készültek, hülyeség ellen, hogy a Taigetosz pozitív embertársaink tovább bugyborékolhassank.

"Csóri Magyar"-hoz pedig. A tények makacs dolgok, igen. Ám a szegénység nem szégyen, csak kellemetlen.
Akinek szarból kell várat építenie, mindent ki fog találni,hogy legalább ne legyen olyan büdös.

Ha emiatt szégyelled magad-Kedves Gyönygvér- az rólad állít ki csóri bizonyítványt.

maláji tidris2 2009.12.29. 11:03:46

De azt is meg kellene érteni hogy a fapados az FAPADOS. Arra való hogy olcsón kevés poggyásszal utazz. A súlyhatárokkal is erre próbálják rávenni az embereket.
Amennyiben több a poggyász el kell fogadni hogy fizetni kell érte. Egy szaros 20000ft-os jegyért azért senki ne várja el hogy a komplett háztartását kiköltöztetheti külföldre. Egy bőröndbe 15-20 kiló cucc, a kézipoggyászba laptop, fényképező, telefon...mi kell még? Jah hogy valaki a révai nagy lexikonsorozatot is kézipoggyászba akarja kivinni, sorry fizessen....
Nem hiszem el hogy egy egyhetes üdüléshez nem lehet 15-20 kilóba limitálni a ruhatárat, főleg nyáron....
személyenként....
Külföldön meg fel kell fogni hogy nem forintban számolnak és fölösleges is hasonlitgatni az árakat. Rá kell tudni hogy drágább. Ha nincs pénzem nem utazok, csak azért hogy elmondhassam hogy végig csöveskedtem egy hetet külföldön, csorgattam a nyálam egy fagyiért, vagy egész héten azt üvöltöztem a gyereknek hogy NEM KISFIAM NINCS RÁ PÉNZ!! Mi értelme??

Parasite 2009.12.29. 11:05:33

először is. fapadossal nem csak a szegények utaznak, hanem azok is, akiknek az úticélja körül nics nagyobb repülőtér. én pl azért repülök wizzairrel malmö-be, mert lund a célom (svédországban). nem fogok csak azért koppenhágában leszállni és még 1 órát vonatozni, hogy ne tűnjek szegénynek. ez az egyik. a másik hogy ez az 1 kézipoggyászos szabály nem túl régóta lehet, én csak most szembesültem vele először, pedig elég sokat repkedem svédország és magyarország között. érdekes módon a biztonságiaknak egy szavuk nem volt a laptoptáskám és a kézipoggyászom 2db-os mivoltára, csak mielőtt felszálltam volna a buszra szólt a két kiscsaj hogy ez így nem lesz jó. mondtam ne szórakozzanak velem, mindig így utazom, de hogy ez így nem lehet és ne vitatkozzam. oké. természetesen a laptop nem fért be a kézipoggyászomba, ezért azt ajánlották, csak nyissam ki, tegyem rá a laptoptáskát, fogjam össze és úgy szálljak fel a gépre. oké, beszálltam a buszba, szépen kivettem a laptoptáskát, fel a vállamra, a kisbőröndöt visszacsuktam és úgy szálltam fel a gépre, hogy a kutya nem szólt hozzám. erről ennyit. ja igen, a kézipoggyász böröndöm tökéletesen megfelel az előírt méreteknek, simán befér úgy a repülőgép poggyásztartójába, hogy még a tetejére ráfér a laptoptáskám is, a kabátommal együtt. lehet ezt kultúráltan is kérem.

Renee 2009.12.29. 11:08:22

@Kulics: igen ezt nem rég tanultam, de akinek van pénze repülővel utazgatni külföldön nyaralgatni arról feltételezek vmi kis kultúrát, de lehet csak naiv vagyok e téren...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 11:11:13

@cirkuszos: a túlsúlyos kézipoggyászt semmilyen pótdíj ellenében nem lehet felvinni a fedélzetre.

Renee 2009.12.29. 11:12:40

@Boltoskisasszony: Engem csomóan azért szólnak meg, mert irtózom az USA-tól és nem akarok odautazni (bár még nem voltam, de nem is akarok.)

¿hello, mi? 2009.12.29. 11:15:31

alapvetoen egyetertek a posztoloval, viszonylag sokat utazok wizz air-el, van nemi tapasztalatom DE!!! az nem vilagos, h Bp-en miert vacakolnak a csomagokkal, meg az egyberakassal, meg 10dkg tulsullyal, es hazafele Barcelonabol meg miert nem, amikor uaz legitarsasag uazon geperol beszelunk???

Aquarius 2009.12.29. 11:19:44

Ne magyarozzon már a cikkíró. :D

Levéltetű 2009.12.29. 11:21:38

@KarbatettKezűZoltán: A szabályokra éppen a magadfajta deviánsok miatt van szükség.

Kismacska (BELLA) 2009.12.29. 11:21:40

OFF:

@olvasgatok: éljen. Itt is megjelentek a kedves zsidózók. Magyargyűlölő... na erre nem lehet mit mondani mást. Bázz...

Egyébként csak csendben jegyzem meg, hogy minden nemzet szidja a saját fajtáját, ez se magyar tulajdonság. A múltkor egy angol fórumot olvasgattam és örömmel konstatáltam, hogy ugyanaz megy, mint itt.

Bocs az off-ért, de ez a kedves kis szélsőjobbos neon**ci kicsapta a biztosítékot. Döbbenet, hogy minden fórumon nyiltan megy a zsidózás.

ON

Ez vagyok 2009.12.29. 11:23:06

Renee: a fapados olcsóbb utazási lehetőségnek épp az a lényege, hogy több embernek legyen pénze repülőzni, külföldre utazgatni. Így aztán a több ember között gyakrabban előfordulhat, hogy nélkülöznek "valami kis kultúrát". Nyilván a Chatay Pacific (vagy más menő légitársaság) menetrendszerinti járatán kevesebb ilyen utazik, illetve szinte egy sem.

Netuddki. 2009.12.29. 11:26:47

@Rich.mond: Arról nem is beszélve, hogy talán a légitársaság kommunikációjával is gond lehet, ha folyton ez a probléma.

Netuddki. 2009.12.29. 11:29:34

@Ez vagyok: Tévecc!
A fapados társaságoknak az a lényege, hogy az olcsó árakkal elszipkázzák a drágák elől az utasokat és egyben a pénzüket. Nehogy azt hidd mindez az utasok érdekében történik.

halihalo 2009.12.29. 11:33:34

@Renee: Aki ezért szól meg, az nem normális. De Te is, ha irtózol, anélkül, hogy jártál volna ott.

pajki 2009.12.29. 11:33:55

Ryanairrel dettó ugyanez a helyzet, a legutóbbi utunk tényleg egy hányás volt, mivel a 20.25-kor induló gép kapujánál már kb 7-kor elkezdtek ácsorogni az emberek, majd jött egy nagy ROMÁN csorda (zsíros kalap, nasszoknya, ahogy kell) és betömörültek előre. Így a sorunk úgy nézett ki, hogy ilyen gömb alakot alkottunk, aki 20.15-kor loholt a gépre, az is előre tolakodott ahhoz, aki 7 óta ott állt... Én terhesként csak ültem és röhögtem, legutoljára szálltam be és láss csodát - le tudtam ülni, nem kellett végigállnom a repülést, feljutottam. A nép barom, legyen magyar, román, angol, ír. Igaza van a postírónak, de nem csak a magyarok a bénák, ez tapasztalat. (Az 1 DB kézipoggyász figyelmen kívül hagyása amúgy nálam is kiveri a biztosítékot, főleg azért, mert tudom, a sok évek óta itt élő magyar egyszerűen NEM ÉRTI, mit takarnak a szabályok, mert ennyire nem beszélnek angolul....)

pajki 2009.12.29. 11:35:33

@kovi1970: tudod hányszor leírják ezt a szabályt repülés előtt? hányszor bemondják a hangosba? (Magyarul / angolul?) nem a légitársaságok a hibásak. az emberek buták.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 11:37:44

@pajki: legnagyobb ilyen élmény: wizz, Ferihegy, 9-kor indult a gép, az emberek már 8-kor ott tolongtak a kapunál, én ültem és olvastam. 9-kor közölték, hoy egy órát fog késni a gép. Na akkor már halkan vihogtma magamban, látva az egy óra óta ott tolakodók arcszerkezetét :D oké, letelt az egy óra késés, elindult a beszállás, az emberek tolakodtak kifelé és fel a buszra. Legutolsóként sétáltam oda, utolsóként szálltam fel a buszra. A végfejlemény már sejthető: elsőként szálltam le a buszról és szálltam fel a gépre. Csak azért nem röhögtem nagyon hangosan, mert féltem, hogy a pórul járt utazóközönség meglincsel :D

Szűcslaci 2009.12.29. 11:39:34

I-Isti:"a római birodalom haderejében sok provinciából származó légió is harcolt. mindegyik népnek volt valami jellegzetessége, ami miatt emlegették birodalom-szerte. Volt, akiket a bátorságuk, volta akik a fegyverzetük, vagy a harcmodoruk alapján kerültek a köztudatba.
A Pannónia provinciából származó katonákról egyetlen dolgot tudtak kiemelni:
azt, hogy bunkók voltak."
Az eszmefuttatás érdekes - mikor is volt a honfoglalás? És mikor voltak itt a rómaiak?

pajki 2009.12.29. 11:41:44

@Rékuc: Ja igen, ez a másik, ez a kibuszoztatás. :D Hiába szállsz fel hamar, nem garancia, hogy elsőként szállsz le és ENNEK ELLENÉRE mindenki már ott toszul másfél órával korábban a kapunál... De hogy miért jó állni a sorban egy-másfél órát?? Rejtély.

Renee 2009.12.29. 11:42:09

@halihalo: ez is olyan, hogy egyáltalán nem vonz és inkább taszít az USA. Sokan vannak így pl.: Indiával amit én imádok és bármit megadnék, hogy eljuthassak oda...és nem nézem le azt aki esetleg utálja és nem mondom rá hogy nem normális...

Ez vagyok 2009.12.29. 11:42:51

@kovi1970: Lehet, hogy tévedek...
De tény, hogy olyanok számára is elérhető manapság egy repülőút, akik nem tudnák kifizetni, illetve annyiszor kifizetni a menetrendszerűt. Az is tény, hogy így azokon kevesebb utas van. Mindenesetre a nem üzleti utazásoknál mindenki jobban megnézi, hogy mennyibe kerül és én is elcsábulok többször is a fapadoshoz. Érdekes azonban, hogy az ázsiai fapadosokon általában kultúráltabb utazókönséggel találkozhatunk, mint az európai viszonylatokon.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 11:45:49

@pajki: egy időben azért álltam én is sorban a korai felszállásért, hogy tudjam elhelyezni a kézipoggyászomat a sok túlméretezett cekker között. De ma már ez sem izgat: ha az ülésem fölött nincs hely, odaadom a légikísérőnek, ő talál neki helyet.
Fapadoson mondjuk azért jó utolsónak felszállni, mert akkor megválogathatod a szomszédságot.

flea 2009.12.29. 11:47:34

@kispista2: a feladott poggyászért azért fizetsz, mert használod vele a pakolóember-futószalag-kiskocsi-tagnyomtató infrastruktúrát. A súlyáért meg azért fizetsz, mert ha nehezebb a bőröndöd, akkor több kerozin fogy. Persze a díj nem súlyarányos, de vannak más összetevők is, pl. az, hogy 16 kg felett már nem emelhet 1 ember egy bőröndöt (ezért vezette be a 15 kg-t a Wizz: ha afelett minden túlsúlyosnak van címkézve, feleannyi pakolóember kell).

A Wizzair ettől függetlenül köcsög, a kártyadíjak még hagyján, ami igazán kiveri a biztosítékot, az a 06-90-es, kétszázakárhány forint per perc díjjal hívható ügyfélszolgálati számuk. Elmennek ám az anyukájukba, de sietve.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2009.12.29. 11:50:48

Hölgyeim, uraim!

Annyi marhaság jelent itt meg, hogy nem bírom megállni, hogy ne írjak le néhány tényt.

A fapadosok átlagárai még ma is sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos cégeké.

Ettől még előfordul, hogy utóbbiak, ha csomaggal utazik az ember, versenyképes ajánlatot adnak.

A Wizz, az easy és a Ryanair minden út előtt emlékeztetőt küld és hatalmas betűkkel hgívja fel a figyelmet a poggyászos szabályokra. Van tehát tájékoztatás.

Én 3 éve szinte havonta repülök fapadossal, szórakozásból. Bejártam Európát össze-vissza, telente a Kanári szigetekre utazom 20 ezer pénzből. Igaz, néhány napot rászántam arra, hogy utánanézzek a szabályoknak és betartok mindent. Itt a zindexen is van egy fasza blog, a lokoszt.blog.hu , vagy ott a fapadosinfo.hu , ahol minden tuti infó megvan. Ennyit csinálok és veszem a jegyeket 5-10 euróért. Működik.

Ami pedig a posztot illeti, tahó magyarokkal én is találkoztam, de igazi paraszt olaszokkal és angolokkal is. Nem kéne ennyire primitív módon általánosítani.

flea 2009.12.29. 11:51:01

Ja, én minden repülőúton azonnal előszedem a kaját és enni kezdek, mihelyt a felszállás kötelező biztonsági öves szakaszán túl vagyunk. Ok: ez az egyetlen megbízhatóan működő módszerem a fülpattogás elkerülésére. Amúgy azt, hogy az evés zavaró, még csak magyartól hallottam, bár tény, nem csámcsogok... (Aki szerint ez magyarozás, az meg tegyen már egy szívességet és kussoljon. :))

Bejjja 2009.12.29. 11:54:05

@Renee: a kultúrált viselkedést, intelligenciát nem pénzért adják, azt vagy otthon megtanulod, vagy a környezeted kényszerít rá

freeair 2009.12.29. 11:54:49

az oloaszok, spanyolok meg rosszabbak... hidd el

Bejjja 2009.12.29. 11:56:34

@pajki: Ryanair még létezik????? Nem ment tönkre még?

halihalo 2009.12.29. 11:59:15

@Bejjja: A legnagyobb fapados a világon.

halihalo 2009.12.29. 12:00:37

@flea: Ez nem magyarozás. Csak a többi náció udvariasabb, és úgy gondolja, magadtól is rájössz, hogy nem illik. De tévednek.

pajki 2009.12.29. 12:00:42

@Rékuc: Jaaa, hát hát én még soha nem tettem fel cuccot a fejünk fölé, mert ott már sosem volt hely meg különben is, fel sem érek addig. :)) Mindig a lábamhoz teszem a poggyászt, így legalább bármikor ki tudok belőle venni egy csokit, egy könyvet... :)

Renee 2009.12.29. 12:00:42

@Bejjja: a vita tárgya egy részről pont az, hogy egyik sem érvényesül, sem az otthon sem a környezet...ebből jön, hogy nem fogják fel mit kell csinálni még akkor sem ha magyarul szólnak a magyar emberhez...

kewcheg 2009.12.29. 12:03:12

Szomszédom panziós,már többféle nációval volt dolga.Legjobban szereti a magyar vendéget,utánuk rögtön következik a lengyel, a szlovák,az orosz meg az ukrán,ja és a román...Legramatyabb vendégei - elmondása szerint- egy belga "házaspár" volt, kb. 45-50 évesek, gyerek nélkül,kutyával,na utánuk ki kellett festetni a szobát, tisztítózni a szőnyeget és hetekig lehetett érezni a "mariskát" is...Lehet hogy mindkettő férfi volt esetleg,csak álruhában? ..:)

halihalo 2009.12.29. 12:03:33

@Renee: 100 szavas szókinccsel nehéz megérteni, ha olyasmit akarnak tőle, ami nem az egyszerű létfenntartáshoz szükséges.

pajki 2009.12.29. 12:04:42

@halihalo: Legnagyobb? Ezt nem tudtam. Mellesleg be is b*na, ha tönkre menne: A Malév megszüntette a járatokat Dublinba, az Aerlingus meg megfizethetetlen. Volt, hogy 32 euróért jártam meg oda-vissza a DUB-BUD útvonalat mindennel együtt. (És ezért nem szoktam szidni a Ryant soha, senkinek. Késni nem késik és elvisz A-ból B-be fillérekért. I love Ryanair. :) Mellesleg a magyarok 60-70/%-a fikázza őket, ami lúzerség, mert ott az Aerlingus, aki szerint béna a Ryan, szabad választás van...)

Bejjja 2009.12.29. 12:07:27

@Szűcslaci: Hát igen, egy kicsit fura. Hát, a magyaroknak nem sok köze volt szerintem a rómaiakhoz. Hacsak valaki még mindig elhiszi, hogy a hunoknak bármi köze volt hozzánk. A Római Birodalom már igazából nem volt a toppon, és az összeomlás felé tartott. Szövetségesük volt egy számukra barbár nép lovasai, akiknek félelmetes harcmodoruk volt, még a rómaiak számára is. Ezek voltak a hunok. Kihangsúlyozom, hogy csupán szövetségesek, nem római katonaként szolgáltak. De hol voltak akkor még akkor a magyarok? i.u. 476-ban volt a Rómaiak utolsó igazán nagy csatája, az is a hunokkal. A honfoglalás párszáz évvel később volt ugye. Javítsatok ki ha tévednék.

halihalo 2009.12.29. 12:09:35

@pajki: Lehet, túloztam, ésa világon nem, mert pl. ki tudja, mi van Kínában. De Európában biztosan.

Bejjja 2009.12.29. 12:10:30

@Renee: Hát, India engem is jobban vonz mint az USA. Indiának a szegénysége ellenére múltja, történelme, kultúrája van.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2009.12.29. 12:11:57

@pajki: Európában a legnagyobb, a világon nem, az tévedés. Világszinten a Southwest Airlines a legnagyobb, ő találta ki a fapados modellt a 70-es években.
Viszont a nemzetközi utasok számát tekintve a Ryanair tényleg világelső és profit szempontjából is a top3-ban van.

Sztem örüljünk, hogy vannak a fapadosok, nélkülük a Malév és fasszopó társai a büdös életbe nem csökkentették volna le az áraikat.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2009.12.29. 12:14:44

@pajki: ja, tegnap vettem 4500 pénzér jegyet Dublinba a Ryanairnél, meg egy nápolyi retúrt a Wizznél 7980-ért. Ha ők nincsenek, a seggemen ülnék, biztos nem Lufin, meg Malévon, pedig ki bírnám fizetni.

Renee 2009.12.29. 12:15:10

@Bejjja: USA-ban él néhány rokonom, mondhatom, hogy gazdagok viszont semmi értékrendjük nincs...engem lenéznek, mert dolgozom és tanulok egyszerre, meg hasonlók...

Bejjja 2009.12.29. 12:15:50

@halihalo: hát, akárhová mész, ott toleránsabbak a népek. Öltözhetsz bohócnak, nézhetsz ki nevetségesen, járhatsz szandál-zokni összeállításban /homáros cikk :-)/, itthon gúnyolnak, cikiznek, kint észre sem vesznek ilyesmit. Ha nem vagy agresszív, balhés, akkor hol érdekli őket, hogy te épp eszel, iszol, vagy furán öltözöl?

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 12:16:31

@Bejjja: Aze' ovatosan az europai kulturkorbol kimozdulassal. India vicces hely, de, hogy is mondjam szepen... Osi akarmik ide vagy oda, nagyon kulturdeficites az az orszag nyugati szemmel. Ez igaz, bar nem hatvanyozottan, egesz Azsiara.

Es ezek utan az USA kifejezetten feludito, gyakolatilag otthoni erzeseket generalo hely.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 12:17:36

@KennyOMG: levagta a vegit. Szoval mindezek mellett nem is apro hely, ott is megtalalja mindeki, aahol jol tudja erezni magat. HA keres.

Bejjja 2009.12.29. 12:20:54

@Renee: tudod egyszer majd, a végén mindenki szembesül hogy milyen élete volt, mit ért el és hogyan. Addig, amíg te büszke vagy rá, addig sz@rni kell arra, hogy más mit gondol. A gazdagság nagyon instabil dolog, a tudást pedig senki és semmi nem veheti el.

Bejjja 2009.12.29. 12:23:08

@KennyOMG: az a kérdés, hogy kinek mit jelent a kultúra? Mi a kultúra? Én semmiképp sem hasonlítgatnám Európát, USA-t a keleti országokhoz. Azért mert más, még nem rosszabb.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 12:24:05

@KennyOMG: ezért szeretem én is az USA-t. Mellékesen a magaskultúrának olyan hagyományai vannak (jellemzően a keleti parton), hogy Magyarország sírva tenné össze a kezét, ha olyan színi- és tánctársulatai, múzeumai, zenei élete lenne, mint amilyen ott van, szóval csak óvatosan az amerikai kultúrát és értékrendet leszóló kommentekkel...

Bejjja 2009.12.29. 12:24:20

@KennyOMG: még egy dolog: én nem azért vágyom más országot, kultúrát megismerni, hogy otthoni dolgokat találjak. Azért minek menjek más országba? Engem idegen, új dolgok, szokások érdekelnek.

Bejjja 2009.12.29. 12:26:24

@Rékuc: senki se szólta le az USA-t, csak az bosszantó, hogy egyesek meg nem fogadják el azt, hogy mindenkit más érdekel, más vonzz. Téged, KennyOMG-t miért zavarja, ha nem mindenki USA fan? Szép az élet, rengeteg lehetőség közül lehet választani.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 12:31:46

@Bejjja: egyáltalán nem zavar, hogy nem vagy USA fan, csupán pontosítani akartam azon tévhiteket, hogy az USA csak hamburgerből és Jerry Springerből áll. Az viszont zavar, ha valaki látatlanul leszól egy országot, ahol nem is járt.

maláji tidris2 2009.12.29. 12:32:09

A legszarabb az egészben ha olyan magyarokkal találkozol külföldön akik az adott országot próbálják magyarországgá változtatni. Nekem személy szerint nem tetszik ha külföldön élő magyarok emberfej méretű kokárdákkal mászkálnak, mindenhol ha tehetik trianoni sirámokkal hülyítik a külföldieket, ja és minden alkalommal a magyarok felsőbbrendűségét hirdetik. Más országoknak is van kultúrája és nekik az a legjobb legszebb.
Utálom a reptereken "magyar vagyok nem túrista" pólókban Peruig sőt Dél Amerikáig nagymagyarországot vízionáló seggfejeket. Mint már többen említették minden nációnak megvannak a bunkói.DE. Sok sok magyar van aki túltesz rajtuk. Ha csóró azért, ha tele van pénzzel akkor meg annál inkább.
Volt szerencsém külföldi hotelben dolgozni és láttam magyar vendégeket svédasztalon enni.....Na ott nagyon szégyelltem magam.

Parasite 2009.12.29. 12:38:05

@flea: attól függ mit eszel. ha kolbászt zsíroskenyérrel és harapod mellé a hagymát, akkor zavaró tud lenni :D

halihalo 2009.12.29. 12:38:06

@Bejjja: Az öltözködés engem sem zavar, meg sok egyéb sem, de ha valaki olyasmit eszik, aminek szaga van (és már láttam olyat,aki fokhagymás kolbászt evett repülőn), az igenis zavar. Mint ahogy pl. a dohányzás is olyan helyen, ahol más is van.

halihalo 2009.12.29. 12:39:09

@Renee: Hát, ha valahol jellemző, hogy dolgoznak és tanulnak egyszerre, akkor az az USA. Mondd nekik, hogy nézzenek körül ott, ahol élnek.

Bejjja 2009.12.29. 12:40:46

@Rékuc: személy szerint, ha nem is jártam az USA-ban, meg úgy általában Amerikában, azért sokat olvastam róla. Igazából, ha USA nem is érdekel, Kanadába szívesebben mennék. Az egy gyönyörű állam

Bejjja 2009.12.29. 12:42:01

@halihalo: ja. igaz. én se bontanék ki egy jó toros savanyúkáposztát a buszon :-)

halihalo 2009.12.29. 12:43:00

@Bejjja: Ha a gyönyörű részek érdekelnek, akkor az USA-ban legalább olyan, de szerintem szebb természeti helyek vannak. Mentalitásra Kanada valóban más kicsit. Európaibb.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.29. 12:44:11

Hát én ehhez nemtok hozzászólni, mert nem wizzairezek, hanem BKV-zok.

gyongyuszka 2009.12.29. 12:45:19

Kedves Hozzászólok!

Posztolóként szeretnék leszögezni pár fontos dolgot:

1. Levelemben a "köcsög" szó nem hangzott el. Minden "köcsögözd az anyád" és egyéb kedves mondatot tisztelettel visszautasítok.

2. Nem vagyok magyargyűlölő. Csupán nyitott szemmel járok és nem tetszik, amit látok. A "rend", a "szabály" és az "intelligens európai viselkedés" szavak GYAKRAN hiányoznak a magyarok szótárából.

3. Ha általánosításnak tűnt, amit írtam, akkor azért most elnézést kérek. Akinek nem inge, ne vegye magára.

4. A BME jóvoltából ösztöndíjjal élek Olaszországban. Nem papuci pénzéből és nem azért, mert derogál a magyar egyetem.

5. Az "először utazom" nagyon olcsó duma...pont annak kell leginkább odafigyelnie a részletekre, aki még azelőtt sosem utazott repülővel. Érdekes, hogy többségében nem is velük van a baj, ők ugyanis kinyomtatva a kezükben hurcibálják az utazási feltételeket, a repülőjegyet és még 15 igazolást arról, hogy érvényes jeggyel rendelkeznek (és ez így normális...)

6. egy személy oda-vissza bőröndje egészen pontosan 5500 Ft-ba kerül. Ezen kívül, ha tudod, hogy nem tudsz jól pakolni, illetve, hogy az egész Révai lexikonsorozatot magaddal akarod vinni, előre kifizetheted a pluszkilókat is. Nem mondom, hogy jó a rendszer, de ez a SZABÁLY. Ha nem tetszik, nem kell velük utazni.

7. a szabályokat azok játszák ki, akik gyakran utaznak a légitársasággal. pontosan tisztában vannak velük, mégis fittyet hánynak rá. Ezzel nincs is addig problémám, amíg nem akadályoznak engem a kényelmes utazásomban...variáljon a kilókkal mindenki úgy, ahogy akar, de ne nekem kelljen a buszon mínusz 10 fokban ácsorognom, hogy Marika néni még fölvegye magára a 3 pulcsit, hogy beleférjen minden cucc az amúgy is túlméretes kisbőröndjébe...

8. Azzal sincs bajom, ha valaki a gyorsabb haladás érdekében inkább kevesebbet pakol és csak kézipoggyásszal utazik. De könyörgöm értsük már meg, hogy a 10x15 centis kézitáska is kézipoggyásznak minősül!!! Ha mellette még más is van, akkor tessék belepakolni a kicsit a nagyba. Ez ennyire bonyolult?

Nem állítom, hogy jó a rendszer, de ha egyszer ez a szabály, akkor be kell tartani. Nem véletlenül van kitalálva és nem is egyszer rágják az ember szájába utazás előtt. Valószínűleg akik most elkezdtek magyargyűlölőzni, azok magukra ismertek némely ponton (evés-ivás, mobilozás, tolakodás, poggyásszal való matekozás...)

Bejjja 2009.12.29. 12:55:52

@Rékuc: köszi megnézem.

Egyébként is: álmodik a nyomor. Dumálhatok én itt arról hogy mit hol miért néznék meg, mi érdekel, ha ezekhez én csóró vagyok. Filmekből, könyvekből ismerhetem, saját szememmel sajna egyelőre nem.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.12.29. 12:58:13

Elolvastam a kommentek kétharmadát, ennyi csúsztatása parlamentben nincs, mint itt :) Ja és szakértő is rengeteg van :P

flea 2009.12.29. 13:00:16

@Parasite: miért harapnám? Arra való a BICSKA! :D

Sajtos szendvicset szoktam vinni amúgy, halihalot meg a hasonló szőrszálhasogatókat remélhetőleg attól is megüti a guta előbb-utóbb, a normálisakat viszont nem fogja zavarni.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.12.29. 13:02:48

Ja a poszthoz annyit, nem magyar függő amit leírt, de tény, hogy létezik. A szabályokat nem csak a társaság, hanem a repülőtér is meghozhatja (lásd "just one bag" már akkor volt Londonban, amikor a Wizzairnél még ezt sem tudták mit jelent magyarul :)
Szoktam Temesvárról utazni, a románok dettó ugyanezt csinálják, csak még gátlástalanabbul. Ott az egységnyi sugarú utasnál alapból 2x kg a legkisebb kézicsomag és nem hiszik el, hogy 15 kg a limit és utána csengetni kell a lóvét. Megy a hiszti, de végül mindenki utazni akar, ráadásul le is van írva a feltételeknél, tehát fizetnek...

Bejjja 2009.12.29. 13:03:57

Egy sztorit azért én is hadd meséljek el, de kérem senki ne vegye magára, ne gondolja általánosításnak, mert cirka 20 éve történt, és azóta se találkoztam ilyennel, szóval nagyon egyedi volt:

Madách színház, Amadeus c. darab Mozart életéről a történet háttere. Épp egy lelkizős drámai résznél tart az előadás, amikor a nagy csöndbe belenyikordul egy büdös nagyot a bejárati ajtó. Papus és mamus nagy 25 kg-os pakkokkal berombol a terembe, és a hátsó sornál leülnek ott, ahol a teremnénik /akik segítenek irányítani/ szoktak üldögélni. Ok, csönd lesz. Kb öt percen belül csörgés-zörgés, aztán csámcsogás hallatszik hátul. Mi a az utolsó előtti sorból hátrafordultunk, és azt láttuk, hogy papus mamus az ölükben elhelyezett zsírpapírcsomagból épp kolbászt kenyeret, hagymát fröstököl. Ekkor az egész hátsó fertály elkezdett röhögni. Erre hátrafordult a középső rész is, és amikor ők is meglátták, velük együtt már a fél színházterem zsongott a nyílt vagy visszafojtott röhögéstől. A színészek profik voltak, láttam, hogy nem értik a helyzetet de nem zökkentek ki. Aztán a két öreg összecsomizott és kicuccolt.

halihalo 2009.12.29. 13:05:15

@flea: Erre a fajta viselkedésre van megoldás: veszel magadnak egy repülőt. Ha nem telik rá, akkor viszont be kellene tartanod a kulturált együttélés minimális szabályait. Mert ilyen erővel oda is csinálhatnál az ülésedre, az is csak egy szag... nem??

halihalo 2009.12.29. 13:06:32

@lokoszt: Hadd találjam ki: a legnagyobb te, ugye? :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 13:08:50

@Bejjja: én valószínűleg nem utaztam volna az USA-ba, ha nem ott élne nővérem (nem azért, mert nem érdekel, hanem mert elég messze van és közel is van rengeteg látnivaló), de utólag nagyon örülök, hogy megismerhettem egy csodálatos országot és mindig várom, hogy visszamehessek :) (ott élni nem biztos, hogy szeretnék, de ha valaki hozzám vágna egy zöldkártyát, lehet nem duzzognék.)

Bejjja 2009.12.29. 13:13:32

@Rékuc: jjaaaa akkor kérem én se :-) De ha lehetne választani, mert megtehetném, akkor van egy sorrend.

halihalo 2009.12.29. 13:15:56

@Bejjja: Pl. Skócia, vagy Írország? :)
Abban igazat adok többeknek, hogy nem biztos, hogy szeretnék az USA-ban élni (lehettem volna USA állampolgár, de nem akartam), viszont szívesen visszamegyek, ha van rá lehetőségem. Főképp a természeti szépségek miatt.

2009.12.29. 13:22:56

@Bejjja: A Ryan nem ment tönkre, sőt ! egyre jobban terjeszkednek. Honnan vetted ezt hogy tönkrement ????

flea 2009.12.29. 13:23:00

@halihalo: ha te azt gondolod, hogy "a kulturált együttélés minimális szabályai" magukban foglalják a sajtos szendvics fogyasztásától való tartózkodást, ha mások is vannak a közelben, akkor te vagy nagyon hülye vagy, vagy nagyon részeg/másnapos, vagy elképesztően rossz napod van.

Egyik esetben sem szeretnék veled társalogni se erről, se másról. Javaslom, inkább menj át a kmk-ra, keress valami jó kis disztrojt, azt vezesd le a feszkót. :) Vagy igyál. Vagy mittomén.

2009.12.29. 13:27:00

@gyongyuszka: miért szólaltál meg ? Nem tudod milyen a homár ? Általában a posztoló kapja a legtöbbet. Ha nem világos az itteni játszma akkor miért szállsz bele ? Nagy dolog az egó ám !
De az különösen vicces, amikor visszajön a posztoló mosakodni... LOL

maláji tidris2 2009.12.29. 13:56:03

Azért van magyarból is különleges állatfaj. Egy bárban dolgoztam külföldön. Bejött 3 kigyúrt tetkós gyerek (izompoló) 3 kinyalt csöcsös csajjal. Leültek egy asztalhoz, majd hangosan dumálni kezdtek magyarul. Kértek 3 kólát és próbálták a kollegámnak magyarul magyarázni hogy hozzon nekik dugóhúzót mert hoztak egy bort a sarki boltból és azt akarják meginni. Persze a srác nem értette de én igen hogy miket mondanak neki....Úgy gondolták hogy ha rárakják a srácra a magyar káromkodás gyöngyszemeit akkor majd megérti. A végén odajött mert annyit tudtak neki mondani hogy Hungary... Odaküldött....
Mondtam nekik hogy ezt itt nem igazán lehet. Erre a csajok kacarászása közben a srácok elkezdték a fűzést hogy" ne legyél már köcsög" magyarok vagyunk wazze.... ne basszál már ki velünk....Untam már nagyon.
A végén kértek egy üveg bort de elmondtak minket minden köcsögnek, szar helynek, meg hogy magyarországon mennyivel különb helyek vannak.....
Azért még 3-4 alkalommal odahívtak hogy nekik kokain kéne, meg fű, meg nem e segítenék nekik kitelepedni, meg a 3 csajnak munkát stb stb....Perssze közben a "ki böfög nagyobbat játékot is játszották a csajok idióta vihogása közepette")
A 15 eurós ceh-re "aztakurvaannyját jó drága, adjad már ócsóbban a magyaroknak wazze" stb. A kollegáim és a főnököm már nagyon ki voltak akadva rájuk... kérdezgették is hogy "nálatok mindenki ilyen" nem csodálom hogy eljöttél onnan-t hallgattam egy darabig.

Vannak irtózatos gyökerek a magyarok közt. Azt hiszi mert volt pénze külföldre jönni és ő magyar, valamiféle szívességet tesz más országnak azzal hogy ő oda látogat.
Ugyan ez igaz a repülésre is, mert az hogy 9000-ért vesz egy repjegyet nem jelenti azt hogy ezzel megvette a repülőt, és rá semmilyen szabály nem vonatkozik. A légiutas kísérők elég ügyesen kezelik ezeket a helyzeteket. Ők tudnának mesélni.....

halihalo 2009.12.29. 14:03:02

@flea: Nekem már tőled tök jó napom lett. Nagy szerencse, hogy nem ismerlek személyesen, és ez megnyugtat.... :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 14:06:38

@maláji tidris2: atyaúristen.
Amúgy a légiutas-kísérők és egyéb személyzet kezében igen hatékony fegyver van: deny boarding, na olyankor a legtöbben lenyugszanak. Airplane rage esetén is lehetőségük van leszállás után rendőrt hívni, mivel zéró tolerancia van ellene. A legdurvább eddig az volt, hogy a (magyar) utast bilincsben vitte el a svéd rendőr, mert repülés alatt a mosdóban cigizett az idiótája. Tipikus esete a 'a szabály rám nem vonatkozik, hánehogymáááá ne gyújthassak rá két órán át', remélem még mindig a dutyiban ül.

Piszkos Freud 2009.12.29. 14:10:20

@Boltoskisasszony: egyetértek.
Az utóbbi 4 évben legalább 80x repültem. Nem fapadoson, és többnyire rövid járatokon. Sehol nem tapasztaltam azt, hogy a magyarok bunkón viselkedtek volna. Legalábbis a legbunkóbbak soha nem a magyarok voltak.

A kajáról pedig annyit, hogy a Boltoskisasszony által említett félig rágott kaja ide-oda pakolása, szemetelés stb. érdekes módon a "szolid", elegáns, angol/német/osztrák üzletemberekre igazán jellemző. NEM mindegyikre, de ilyeneknél szoktam látni.

A legbüdösebb utas török gépen volt (egyébként a gép tiszta volt, és általában az utasok is). A leghangosabbak eddig angolok (vagy írek) voltak, feltehetőleg részegen. A legrosszabb kiszolgálás Alitalia. A legkényelmetlenebb gép United Airlines (Lufthansa járat), annak ellenére, hogy transatlanti, 1 kis doboz sör 5 dolcsi, mint a belföldieken.
Nálam a Lufthansa és a Malév volt eddig a legjobb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 14:10:32

@halihalo:
ezt a "lehettem vokna Usa allampolgar, de nem akartam"
kifejtened?
USA-ban is vannak szep helyek, de meg hogy!!!
par eve itt elek
nade ami a fo igazsag, nem kell korbejarnod a Foldet, hogy talalkozz az osszes orszagbol valo akarkivel
meggyozodesem, nincs olyan orszag a Foldon akinek legalabb 1 lakosaval ne kerultem volna nexusba itt

Bejjja 2009.12.29. 14:10:57

@Kulics: nem tudom. Mintha hallottam volna. Méghozzá akkortájt, amikor az easyjetről volt szó ugyanebből az okból kifolyólag.

Bejjja 2009.12.29. 14:11:59

@halihalo: jaaaaj igeeeeen :-) istenem, de gyönyörű Skócia és Írország is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 14:14:04

a agyarokrol meg annyit, hogy szeretik itt oket, mint a csehekt, lengyeleket , oroszokat, mert jol dolgoznak
az a rossz szokasuk azert altalanosan meg van, hogy szeretnek mindent es mindenkit magyarul" fikazni"
" nezdd milyen dagadt, "azt a kocsogot latod?"
"a buzi fekaja"
persze csak magyarul es mosolyogva
altalanos tapasztalat

maláji tidris2 2009.12.29. 14:29:23

A legrosszabb "hazaérni" a lehúzós MAGYAR taxisokhoz, a szétbasz...tt vonatokra (amit nem az angolok vernek szét) a flegma nem köszönős boltokba....a lökdösődős anyázós lehajtott fejű nemtörődöm emberek közé, a szürke koszos városokba, az irigységbe, a rosszindulatba.
Kb 3 nap után szoktam érezni hogy sok egy hétre hazamenni......

igazságos 2009.12.29. 14:30:26

@hagyma: Én úgy tudom, hogy a lengyeleket utálják az angolok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 14:43:56

@igazságos:
eletemben nem voltam angliaban
a fiam volt 2 honapig, megis csak europa cimszoval, aztan panikszeruen jott vissza
ettol meg anglia lehet jo hely
gyerekemnek nem tetszett
/amugyO is mondta, nem igazan kedvelik a lengyeleket arrafele/

flea 2009.12.29. 14:48:06

@halihalo: hát, ha kb 3 hozzászólás alapján ítélsz meg embereket, akkor a szerencse engem ért.

Trójai 2009.12.29. 14:50:30

@Levéltetű:

Levéltetű: "Vizuális típus vagyok, és még mindig képtelen vagyok elképzelni, hogy nyúlik túl a fejed a fejtámlán."

Ezt amúgy nem nekem írtad, na de megosztottam veled tapasztalataimat:

Trojai: Elárulom, hogy könnyen lehetséges...tapsztalat (190 cm)

Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen.

Levéltetű: "Akkor kb. olyan 230 centisnek kellene lenni, hogy tarkón lehessen köpni."

Szövegértés fiam, szövegértés.

váj mí 2009.12.29. 14:57:29

Olvasgatom itt a kommenteket, és már épp azt akartam írni, hogy eddig én nem futottam bele prosztó magyarba a repüléseim során, amikor eszembe jutott, hogy debizonyám.
És pont az "echte-magyar" ex-kolleganőm volt. Köln/Bonn reptér, check-in abszolválva, kapun áteresztés, és hát ugye kézipoggyász. Ex-kolleganő kézipoggyásza tele megbontott flakon tusfürdőkkel, samponokkal, parfümökkel, balzsamokkal meg egyéb kencékkel. Szólnak, hogy ezeket talán mégsem kellene felvinni a gépre, esetleg feladhatja külön őket (ha már nem volt annyi esze, hogy a nagy poggyászába pakolja), ha ragaszkodik hozzájuk, ha nem, akkor sajnos -ugye- ott kell hagyni. Persze, először németül szólnak -én már átestem a procedúrán, nem is figyeltem fel csak a (már) angol nyelvű ismételt kérésre meg az ex-kolleganő nevére. Visszafordulok, hogy miabaj, mondják, én mondom tovább. Nagy duzzogások, cuccok otthagy, átmegyünk. Kérdem a drágától, hogy mijafasz volt ez, miért nem bírt kommunikálni, ha már németül és angolul is tud? Válasz: "Ezekkel a suttyókkal?" És a mai napig nem értem, hogy mi a kurvanehézség baja volt, hiszen amíg a jattot kapta a "suttyóktól" mindkét nyelven értett ...

Levéltetű 2009.12.29. 15:50:21

@Trojai: 180 centi feletti vagyok, és éppenhogy csak kilátszhat hátulról a fejem búbja. A tarkó a test azon része, ahol a fej hátsó része a nyakhoz csatlakozik, ha jól tudom. Ha azt akarom, hogy kilátsszon hátul a tarkóm, akkor a fejemnek kb 20 centivel magasabban kell elhelyezkednie mint nekem, 180 centisnek. Ehhez viszont egy 40-50 cm-rel hosszabb testmagasság kell. Te milyen magas is vagy?

Kismacska (BELLA) 2009.12.29. 15:53:08

Végeztem egy kis számítást, a fapados EasyJet és a British Airways árainak összehasonlításával.

- Ha mindent benne hagytam, biztosítást, poggyászt, akkor 72 ezer forintra jött ki két személyre április 15-20 között Lutonra a jegyár.
- Ugyanerre az időpontra British Airways-szel 125 ezer forint.

Nyilván nem kapsz annyit az Easy-nél, mint a BA-nál, de azért 50 ezer forint nem két fillér. Ennyit sajnálnék pluszban kiadni két jegyért.

Ha azt vettem, hogy mondjuk 5 napra a poggyászunk belefér 2 kisebb bőröndbe, 10-10 kilót nem haladja meg, DE mondjuk hozunk egy nagyobbat (a szuvenyíreknek), plusz kivettem a biztosítást, akkor máris 57 ezer forintnál tartok (-1 db bőrönd és - biztosítás).

Azért 57 ezer vs 125. Oké, azért nem ugyanaz a Luton reptér mint a Hearthrow, aláírom. De tök jó volt az EasyBus legutóbb, semmi bajunk nem volt vele.

Ez nem csóringerkedés, hanem okoskodás. Akkor is olcsóbban jössz ki, igaz, az utazási körülmények is mások. Itt tehát nem arról van szó, hogy mondjuk a BA drágább egy 20-assal. Ha gazdagabb lennék is sajnálnék egy 2,5 órás útért +50k-t kiadni... és most jöhetnek a kövek. :)))

Hülye utasok meg mindenütt vannak!

VISZONT a jegyárakhoz még valamit hadd tegyek hozzá:
2005 november közepén utaztunk Londonba a húgommal és a barátnőmmel. Akkor nem volt ilyen poggyásszal szórakozás, feladhattál egy bőröndöt plusz költség nélkül és vitted a kézipoggyászt, ami elég is volt.
Szeptember közepén (kb két hónappal utazás előtt) fizettem ki a 3 jegyért durván 42-43 ezer forintot (!!!!!).

Szóval azóta simán megduplázódtak az árak. És csak négy éve volt!

Trójai 2009.12.29. 15:57:32

@Levéltetű: Ember, görgess már visza ahhoz a részhez, és olvasgassál baszod.Ok?

Deha már ott vagy megtanulhatnál szövegértelmezni is. Enyire hülye nem lehetsz.

Levéltetű 2009.12.29. 16:00:41

@Trojai: Ha az érvelés nem megy, még mindig lehet személyeskedni és vagdalkozni, nemigaz?

Bejjja 2009.12.29. 16:00:48

@Kismac - Térdileg még rokkant: erre mindig az IKEA alapítóját hozom fel példának, Ingmar Kampradot. Ő aztán full gazdag, megengedhet magának mindent, mégis arról híres, hogy hótt egyszerűen él vagy élt a pali, nem tudom hogy él e még. Átlagosan öltözött, piacon vásárolt, és ha olcsóbban tudott valamit megvenni mint máshol akkor ott vette meg. Ha külföldi útra ment, nem első osztályon utazott, hanem ugyanúgy turista osztályon, mint az alkalmazottak azon az alapon, hogy miért utazzon máshogy mint ők, és miért adjon ki rá többet, amikor nem nagyon különbözik a két osztály. Stb. stb Szóval nem mindig csak az gondolkodik racionálisan, akinek szűk a kerete.

Trójai 2009.12.29. 16:04:22

@Levéltetű:

Na várjál, segítek, lásd kivel van dolgod:

1.

"Levéltetű 2009.12.29. 05:35:10

@bishop828: "hatulrol tarkonkopnek az uditovel"

Vizuális típus vagyok, és még mindig képtelen vagyok elképzelni, hogy nyúlik túl a fejed a fejtámlán."

2. "Trojai 2009.12.29. 05:43:42
@Levéltetű: Elárulom, hogy könnyen lehetséges...tapsztalat (190 cm)
Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen."

3. " Levéltetű 2009.12.29. 05:50:03
@Trojai: Akkor kb. olyan 230 centisnek kellene lenni, hogy tarkón lehessen köpni. "

1. Elkerülte a figyelmedet, hogy bishop828 írt a tarkónleköpésről.

2. Elkerülte értelmedet, hogy ezt írtam:
"Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen."

Mert erre aztán nagyon logikusan köetkezik a te válaszod.

Szóval értelmezzél fiam, ne csak írjál ész nélkül.

De ez a legutolsó kommented a hab zsenialitásod tortáján.

Trójai 2009.12.29. 16:06:15

@Levéltetű: Hát ennyi értelmet (értelmetlenséget) tapasztalva
az embernek felszalad a vérnyomása.

untermensch (törölt) 2009.12.29. 16:14:34

@vargaphoto: azért ezt nem nevezném elgépelésnek, mert egy mondatban kettő is volt, és következetesen így írja. Egyszerűen nem ismeri az idegen szavak írását, és mégis villantani akar, hogy utazós világfi.

Neked meg annyit, hogy az aranypofa elé, bármit is jelentsen ez, vesszőt kell tenni. A kőműves honnan jött? A beszólásod arra enged következtetni, hogy mélyen megveted a kőművesek és általában a fizikai munkát végző emberek közösségét, holott ők azok, akik a hagyományos értelemben vett munkát végeznek, reáliát állítanak elő, ami kézzelfogható és aminek értéke van. Amit te csinálsz, anélkül prímán meglenne a világ, míg házak nélkül pl. nem. Megnéztem a flckeren a fotóidat, közhelyesek, ötlettelenek, érdektelen tucatfotók. Ennél sokkal többre tartok egy kőművest. Bocs az offért.

moli 2009.12.29. 16:17:17

@Gyöngyvér: letezik egy olyan szabvany kisborond-meret, ami pontosan egyezik a hivatalos wizzair (es boeing, airbus, stb) merettel, vagyis EPP AZERT akkora a borond, hogy meg kezipoggyasz legyen. ezt fel lehet vinni a gepre (nyilvan e mellett taskat mar nem lehet, de fenykepezogepet -a szabalyzat alapjan- meg igen).

Kismacska (BELLA) 2009.12.29. 16:31:19

@Bejjja: Igaz. Elvileg én is megengedhetném magamnak, de hogy őszinte legyek, tényleg sajnálnám. Pláne egy ilyen rövid útra. És valóban semmi bajom nem volt az Easy-vel. (Mázli? :D)

(Azóta megnéztem a Lufthansát is, na ez már jobban tetszik, ott 85200 volt a két jegy április közepére - ennyivel többet már megéri egy jobb társasággal. A KLM felejtős a maga 160k körüli árával.)

halihalo 2009.12.29. 16:41:21

@hagyma: Nem tudom, kifejtés alatt erre gondoltál-e, de ott dolgoztam másfél évig a feleségemmel. Ha született volna gyerekem azalatt, akkor automatikusan állampolgár lehettem volna én is. De úgy döntöttünk, hogy nem ott születik az első.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 16:42:56

@untermensch:
jaja
nagy igazsag
Vician is komuves
es burkol is
es nem csal a vizmertekkel
es olyan maltert kever, hogy a 10 ujjad megnyalod
de tenyleg
en dolgoztam neki

failte 2009.12.29. 16:44:06

Egyetertek a posztoloval, a magyar gepeken mindig problema a kezipoggyasz. Szerintem nem a szabalyok nem ertesevel, hanem inkabb a lesz@rasaval van a gond. Eleg sokan probaljak a sajat cuccuk mellett az oly fontos, ugyesen betuszkolt feldisznot kezipoggyaszban felvinni a gepre.

En nem utazok fapadossal, mert amit sporolok a jegyen, azt tobbszorosen kifizetem tulsulyra. Altalaban Aer Lingus-szal szoktam hazautazni, eddig a rekordom 42 kilos csomag volt es egy fillert nem kertek a tulsulyert. (mondjuk az egy par eve volt es azota ok is bekemenyitettek) Ketszer utaztam eddig Ryanair-rel es egesz egyszeruen megalazo volt. Mindenki a becsekkolasnal a sor elejen rendezgeti a tulsulyat, mert persze fizetni senki nem akar, aztan az ertelmetlen rohanas az ulohelyekert, plusz a stewardess-ek alacsony szinvonalu ugyfelszolgalata...

Amugy meg arban sem annyira jok, eddig az Aer Lingus vagy olcsobb/egy aru, vagy alig dragabb volt. Csak eleg sokan inkabb megeszik a sajat sz@rukat,minthogy 10-20 euro pluszert emberi szolgaltatast kapjanak.

Fapadossal csak par napos varoslatogatasra erdemes menni szerintem, de a sok hulye ott sporol, ahol tud es nem kene.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 16:46:04

@halihalo:
hat ha feleseged is magyar volt, akkor maximum a gyereked kapott volna allampolgarsagot, Te meg zold kartyat sem automatikusan
/hat kb. erre gondoltam/
ha a nejed amerikai volt akkor zold kartyaert mehettel volna, majd 2+ 3 ev az allampolgarsag
a gyerek nem oszt nem szoroz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 16:47:08

amugy azt nem ertettem USA-ban miert is 20 dollar belfoldon a borond????

halihalo 2009.12.29. 16:51:15

@Kismac - Térdileg még rokkant: Szerintem az EasyJetnél 65 alatt van, az ő biztosításuk meg nagyon drága, annál jobba kapsz negyedáron máshol. Szóval az a 72 csak 60 igazából... :)

halihalo 2009.12.29. 16:52:20

@hagyma: Akkor más volt a szabály. Azóta megváltozott.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 17:03:35

@halihalo: soha nem volt mas
de haggyuk
vagyis 3-400 eve valoszinu mas volt
aki 90 elott jott az automatikusan kapott zold kartyat, es ra par evre allampolgarsagot
aki utana
az nem kapott ha 8 gyereket szult is
ez van

halihalo 2009.12.29. 17:08:23

@hagyma: Akkor valószínűleg a US Immigration and Citizenship Services munkatársa nem tudta jól, te pedig igen. De tényleg hagyjuk, mert bármi lett volna is a szabály, nem volt érdekes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 17:13:01

@halihalo: jajj ne
en vegigjartam az osszes lepcsot
igen, tudok mindent
ez lenne a legegyszerubb ut
kijonni es csinalni gyereket
nemis lenne ennyi illegalis mint manapsag
ha te feketen voltal kint, ugy tunik, a kozelebe nem mentel az immigration officenek
ha meg nem, akkor a gyerek nem oszt nem szoroz

kispista2 2009.12.29. 17:18:58

@gyongyuszka:
"
4. A BME jóvoltából ösztöndíjjal élek Olaszországban. Nem papuci pénzéből és nem azért, mert derogál a magyar egyetem.
"
A MAGYAR adófizetők pénzéből élsz kint és közben fikázod a magyarokat te seggfej!

halihalo 2009.12.29. 17:21:58

@hagyma: Abszolút legálisan voltam kint, államközi egyezmény keretében. Állítólag épp ez volt az előny... De hagyjuk...

halihalo 2009.12.29. 17:23:35

@kispista2: Hű, azt a kulturált mindenit... A stílusodból ítélve a te pénzedből biztos nem él senki...

Parasite 2009.12.29. 18:40:24

@kispista2: a magyarok parasztok és tisztelet a kivételnek, de nem sok van. te pedig pont ezen hitemet erősíted meg. szar ügy, mi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.29. 18:58:51

ttol fuggetlenul tenyleg a ti penzeteken tanul
ez van

Levéltetű 2009.12.29. 19:26:09

@Trojai: "Elkerülte értelmedet, hogy ezt írtam: Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen."

Nem kerülte el a figyelmem. Azt mondod, hogy a 190 centiddel épphogy csak nem látszik ki a tarkód (de egyébként a teljes többi része fejed kilátszik), ami egyszerűen hazugság. Bocs, hogy nem hittem el.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 19:45:40

@Bejjja: En pusztan arra celoztam, hogy jo es szep dolog az ismeretlen, uj utan vagysz, meg akarod ismerni, csak vigyazz mit kivansz. India szep es jo es vicces, de kulturalisan a mi szemszogunkbol nem is ezen a bolygon van. Lehet leanyalmokat szovogetni, de ha ott vagy, akkor ezt baromira nehez cipelni, es ezek utan az USA, tokmindegy kinek mi a velemenye rola, feluditoen otthonszagu.

Trójai 2009.12.29. 20:06:02

@Levéltetű:

Elkerülte a figyelmedet,hogy nem én írtam a tarkós dolgot.

Az is, hogy ezt már 2-szer leírtam neked.

Azt meg végképp nem értem, hogy minek magyarázod hogy hol van a tarkó...

"A tarkó a test azon része, ahol a fej hátsó része a nyakhoz csatlakozik, ha jól tudom. Ha azt akarom, hogy kilátsszon hátul a tarkóm, akkor a fejemnek kb 20 centivel magasabban kell elhelyezkednie mint nekem, 180 centisnek."

Ja és milyen magas vagyok?
Az is ott van, olvasd el baszodalássan :))

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.29. 20:06:42

@Kismac - Térdileg még rokkant:

Swiss - 36356 huf/fo
Malev - 42226 huf/fo

72/82k vs 57k, de akkor mar majd' kicseszel magaddal? Ja, hogy nem csak azt kellene bebillentyuzni, hogy "ba.com", aztan sirni mindenkinek, milyen draga? ;P

Levéltetű 2009.12.29. 20:20:36

@Trojai: Mókuska, megint próbálod elterelni a szót. Most akkor kilátszik a tarkód a szék támlája mögül, vagy nem? Nem. Vagyis meggondolatlanul beszélsz baromságokat. Ültél már egyáltalán repülőn? Tudod, mekkorák a székek?

Trójai 2009.12.29. 20:21:47

@Levéltetű:
Mókuska, elolvastad, amit bemásoltam neked?
Érted is?
Elismernéd végre, hogy benéztél valamit?

Na jólvan, hagyom inkább, hülyékkel nem vitázom.

Trójai 2009.12.29. 20:24:35

@Levéltetű:

"Ha pont a tarkóm nem is nyúlik ki, de a fejem többi része igen."

Meghaladja a képességeidet eme összetettmondat értelmezése?
Na?

Ha elolvastad volna a kommentemet, kitűnne belőle, hogy elég sűrűn utazom repülőn.
De a magasságom is le volt írva cm-ben.
Erre arra is rákérdezel megint.

Te tényleg, olvasod egyáltalán azt,amire reagálsz?

Mert úgy látom, hogy engemis összekevertél egy másik nikkel, úgy írtad nekem a faszságaidat, olyasmiről okoskodva,amit nem is én írtam le.

Idióta.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 20:51:55

@Trójai: ti komolyan egész nap egy kilógó tarkóról vitáztok? hátbasszus :DDD

Trójai 2009.12.29. 20:54:43

@Rékuc: én nem
csak ez. :)
és nem egész nap, csak a nap egyes perceiben.

Azt hadd ne írjam már le, hogy te mikről vitáztál itt.
És ugye mindig sikertelenül.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 21:01:22

@Trójai: de, lécci, írd le, olyan kíváncsi vagyok. Meg teljesen lenyűgöz, hogy te ezek szerint pontosan követed az itteni vitáimat. Én arra sem emlékszem, hogy tegnap mit kommenteltem a homárra, nemhogy másokról vezessek jegyzőkönyvet. De az ilyen figyelem azért megtisztelő egy kicsit :)

kispista2 2009.12.29. 21:05:30

@Levéltetű: ha ráül a fél köbméteres kézipottyászra, akkor garantáltan kilóg a tarkója.

Trójai 2009.12.29. 21:06:17

@Rékuc: Tudod, valahogy én is hasonlóan érzek, és én sem értem, valaki miért követi az én vitáimat a homáron... :]

A vitáidat nem követem, csak azért emlékszem rájuk,mert nagyon jókat nevetek közben, főleg amikor fulzsnezióval nyomod. (Szerintem amúgy neked mazo hajlamaid is vannak. ) :)

De mindenképpen megtisztelőnek érzem a figyelmedet irányomban, hogy a mai napon végigolvastad az összes ideírt kommentemet. :)))

Ezért gondoltam én is kimutatni irányodban valamit, hátha lesz a dologból valami...

;)

(lesz?:)

remélem nem...

Trójai 2009.12.29. 21:07:29

@Rékuc: a "lécci" amúgy a kedvenc deviáns szavaim egyike. Szóval már ezzel is a szívembe loptad magad.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 21:11:17

@Trójai: egyébként te sikeresen vitázol a kilógó tarkóról immár egy teljes napja? csak hogy tudjam és tanuljak a sikeresen homárvitázó mestertől, hátha ellesek néhány mesterfogást :DDDD

Trójai 2009.12.29. 21:30:41

@Rékuc:

Hát erre a vitára ráfordított időm kb nagyjából 3-5 perc lehet.

A nap az nálam még mindig 24 óra.

Javaslom olvasd végig amúgy,(nem csak azért,mert tök vicces szerintem)

Támpont:

valahol hajnalban értettek félre, és délután amikor felébredtem válaszoltam.

Most este van, és még mindig nem érti, hogy mi a szitu.

A "sikeres" vitához avagy eszmecseréhez pediglen ész kell, ami neked nincs, csak plázacicás "cinizmusod".

De ha már más nem is nevet a humorodon, legalább te jól elszórakozol...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 21:54:18

hát nem tudom, ahogy a hozzászólásaidat elnézem itt-ott, kimondottan szeretsz személyeskedni és nekiugrani embereknek. Ha nálad ez jelenti a sikeres vitázást, akkor inkább nem szeretnék a te mércéddel sikeres lenni. Nekem megfelel a többnyire ontopic kommentelés is :)

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 22:04:20

@KennyOMG: Nagyon sajnálom, hogy így jártál.
Mondjuk többnyire én is viszek magammal túlélőfelszerelést (mini dvd játszó) és ha a hátam mögött ülő gyerek össze-vissza rugdal, akkor a legszebb mosolyommal fordulok hátra.
Azt hiszem nagyon ijesztő lehetek, mert használ. :)

@Töpörtyű: semmi gond! Békepipa! :)

@Renee: én sem kívánkozom az USA-ba. Örülök ha kibírok egy két és félórás repülőutat. Meg különben is Európa-rajongó vagyok, bárhova /bármikor elutazgatnék itt ha lenne rá alkalom.

@Piszkos Freud: Örülök, hogy másnak is hasonló tapasztalatai vannak mint nekem.
Engem az döbbentett meg, mikor egy Skandináviából érkezett gépet takarítottunk és a várva-várt csillogó tisztaság helyett vagy háromszor nyúltam bele valami azonosíthatatlan trutyiba amit valakik viccesnek találtak a magazinok közé betolni, és a kakis pelenkáról már majdnem elfeledkeztem.

Trójai 2009.12.29. 22:09:29

@Rékuc: Ahogy a hozzászólásaidat elnézem, mintha te kezdted volna a személyeskedést, meg a nekiugrást is. pl itt és most velem.

Na de kontextusból kiragadott -tahók lecsillapítása komment- az nem igazán mérvadó. Szerintem.

Bár ha már ez alapján személyeskedsz, akkor olvasd el az összes eddig írt kommentemet kérlek. Hogy legyen rálátásod.

A sikeres vitázást nekem nem az általad leírtak jelentik, de persze akármilyen hazugságot írhatsz rám, vagy bármilyen kitalációdat a számbaadhatod. Vagy személyeskedgetsz még tovább.

Remélem ezektől sikeresnek fogod magad érezni.

na ja, ontopic, na azt ritkán csinálod...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 22:30:41

@Boltoskisasszony: a skandinávok nagyon 'cigányok' tudnak lenni, értem ezalatt azt, hogy pl. simán köpnek az utcán, a járdára fújják az orrukat, és ez teljesen természetes viselkedés náluk. De a long-haul járatok mind úgy néznek ki, mint egy csatatér, leszálláskor nem győzök utálkozni, hogy az emberek mit nem hagynak az ülésük körül, komolyan mint a disznóól, piszkos zoknitól a kajamorzsán át minden van, borzalmas.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 22:35:04

@Rékuc: mi egyszer azért nem szálltunk fel jó sokáig (Jet2), mert a kedves, milliónyi főből álló zsidó család nem volt képes elhelyezkedni az első sorokban (amiket drágábban adnak, mert több a lábkinyújtó hely). valamint, mert a milliónyi csomagjukat nem győzték a stewardessek elhelyezni a többi utas cucca közt.

és nem magyarul beszéltek.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 22:39:36

@Yamashita: én viszont legutóbb ide visszafele jövet egy vagon hőbőrgő angol ifjú társaságában utaztam...mondjuk, nevezett személyek általános viselkedését amúgy se ártana egyszer megfigyelni. ezerszer rosszabbak, mint hasonló korosztályba tartozó magyar társaik.

Autosave 2009.12.29. 22:42:05

Re: Goalissimo 2009.12.29. 00:45:47 és a többi "anyagilag korlátolt, értetlen, de meg nem értett seggfejnek"...
Egyrészt, te nagyon sikeres leszel (mivel a vagyonhoz megalázó szarrágás szükséges; nem egy itthon istenként tisztelt orvosprofesszort láttam állatként viselkedni, ha 100 Ft a kávé a kongressz 4. hazautazó napján és nem ingyen van, inkább nem iszik, röhej; magam is szakmabeli) másrészt pokolian szánalmas az életben...
Senki nem kéri, hogy költsd el az utolsó fillérjeidet is a jegyre, dolgozz pld. egy-két órával többet, és lesz +2500 Ft-od.
Ja, hogy nem keresel annyit, amennyivel 'ember' tudnál maradni valamennyire; hm, akkor NEM KELL elutazni, várj egy picit és lazíts, tanulj.
Ennyi.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 22:42:47

@marvin: miután becsekkolt, már azt visz fel, amit akar, akár felvásárolhatja az összes boltot...csak a check-in-en nem engednek át egy csomagnál többet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 22:44:12

@Animacs: ilyenkor bizony a légiutaskísérők dolga volna siettetni az elhelyezkedést, mert a később érkező utasok iránt is felelőséggel tartoznak.

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 22:44:51

@Animacs: Igen ezt én is írtam fentebb (tapasztalatból), hogy az angol fiatalok személyes higiéniája messze alulmúlja a hasonlókorú magyar fiatalokét.

@Rékuc: Igen tényleg ez volt, listáznom kellett volna mi mindent találtam.
De a legrosszabbak tényleg az angol nyaralójáratok voltak, a mieink meg megdöbbentően tiszták, csak néhol maradt ott egy-egy üres műanyag pohár.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 22:47:28

@cirkuszos: erre egyszer válaszolt egy illetékes: a túlsúlyos ember azér nem fizet túlsúlyt, mert ő a saját lábán megy fel a gépre, nem a kísérőknek kell mozgatni...

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:01:50

@untermensch: te, ha itt kinti gépe van, azon nem lesz ékezet. tudom, át lhet állítani. de a) nem mindenki szereti b) ha a munkahelyéről netezik, akár ebédszünetben, akár olyan munkahelyen van,h. tud, akár könyvtárból, lényeg, h. külföldről, de nem otthoni gépről, egyáltalán nembiztos, hogy annak át lehet állítani billentyűzetkiosztását. sőt. én még a hátteret se változtathatom meg a munkahelyi gépemen, nemhogy a billentyűzeetkiosztást...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 23:02:29

@Boltoskisasszony: @Animacs: eddig egyszer volt szerencsém angol nyaraló emberekhez. Nem szeretném megismételni az élményt :) azt azért nem mondanám, hogy a 'görögbe' meg 'olaszba' kijutó átlag magyar nyaraló civilizáltabb, de akkor is: sokkal inkább a szalámis szendvicses család, mint a nyakló nélkül vedelő, üvöltő, mindent szétverő angol fiatalok.

Boltoskisasszony · http://boltoskisasszony.blog.hu/ 2009.12.29. 23:03:38

@Rékuc: Bizony, bizony sok görög apartmantulaj nem is ad már ki szobát angol irodáknak...

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:06:32

@Rüsselsheim: nekem a fapadossal nem volt gondom soha, míg a tesómék, akik AirFrance-szal, British Airways-zel, vagy Malévval járnak, mindig szívtak...Air France miatt a párizsi reptéren töltöttek egy éjszakát, hotelszobát nem adtak, mert a sor olyan hosszú volt, h. az alkalmazottak hazamentek, nem jutott szoba. kértek reggel, erre közölték, napközbenre nem jár. de éjjelre se adtak! csomagok egy héttel az ő megérkezésük után jöttek, átszállással szoktak jönni, eddig mindig késett az első, úgyhogy nem kell nagyon dicsőíteni a nem fapadost.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:07:34

@Töpörtyű: miért, szerinted külföldön nincs szexshop?

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:09:43

@csodalampa: lutonon ugyanígy meglesz a priority, aztán szépen elsétálsz a repülőig. az többiekkel együtt...hiába van priorityd, ha a mögötted lévő gyorsabban sétál...legalábbis, mikor onnan mentem, így volt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 23:11:46

@Animacs: Air France-al szigorúan tilos utazni, még nem utaztam se én, se családtag, se ismerős úgy, hogy ne kavarták volna el a poggyászt. Az ügyfélszolgálat kimondottan undok és magasról leszarják az ügyfelet. Most legutóbb a BA is gyalázatosan leszerepelt, (sztrájk, súlyos késések). Szóval az ember jobban teszi, ha eleve felkészül a balkáni állapotokra az összes légitársaságnál, mert az utóbbi években minősíthetetlen szintre süllyedt a szolgáltatás színvonala. Ja és újabban ingyen terrorista is jár a repjegy mellé, na mindegy.
Eddig a Malév, SAS, American Airlines és Icelandair, amivel mindig elégedett voltam.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:12:15

@Rich.mond: te most is itt vagy??? (Newcastle-ben?)

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:25:32

@Rékuc: na de szerencsétlenek azzal voltak elfoglalva, h. a család milliónyi csomagját valahova elhelyezzék... (ahányan voltak, még az is lehet, h. tényleg egyet vitt fel mindenki, volt két szülő meg vagy 10 gyerek.)

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:31:33

@Rékuc: nekik azért volt muszáj, mert mióta megszüntette innen az Easyjet a közvetlen járatot, kénytelen az ember vagy elvonatozni Manchesterig (3 óra), és Jet2-val menni, vagy átszállással a newcastle-i reptérről, az meg vagy Air Frances, vagy British Airwayes kombináció. én eddig mindig bevállaltam a vonatozást (mondjuk leginkább azért, mert olyan későn értem volna be Pestre az átszállásos megoldással, h. nem tudtam volna hazamenni, ha meg reggel 9kor elindulok innen Manchesterbe, simán elérem a délután kettőkor induló repülőt, és az még emberi időben beér Pestre, még lesz busz haza.)

Ja, a másik: tesómék a reptéren dolgoztak két évig. A check-in-en belül. Rengeteg undorító viselkedésű utas volt, mivel Angliában vagyunk,a leginkább angolok, meg üvöltöző írek...volt, aki egyenesen odahányt a bárpultra, olyan részeg volt, úgy szállt fel a gépre...pedig elvileg nem szabadna. és bizony angol volt, vagy ír.
mondtam már, h utolsó ideutamon egy hőbörgő angol társasággal jöttem. Slusszpoén: mellettem meg ült egy cigányasszony a fiával, tök csendben olvasgattak, aztán velem beszélgetett a nő. Teljesen udvariasan, rendesen. Az angol ifjak meg végigüvöltözték az utat.

Autosave 2009.12.29. 23:33:36

Re: Rékuc 2009.12.29. 23:11:46

Ne vedd személyes sértésnek, de az Air France-szal mindig jó tapasztalataim voltak.
(Bár, én legtöbbször f.géppel a szárnyon vagyok ...:-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 23:35:33

@Animacs: én nem mondtam, hogy nem léteznek normális cigányok :)
egyébként nem értem, hogy a mattrészeg utasoktól miért nem tagadják meg a fuvarozást, amikor főleg Angliában annyira fennhangon hirdetik a zéró toleranciát az agresszív viselkedéssel szemben... ez megint olyan, hogy 50 utassal csesznek ki.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.29. 23:38:07

@Rékuc: jó kérdés...de a többiekel való kicseszésről jut eszembe, amikor egyszer a metrón nem volt valakinek jegye, és az ellenőrök le akarták szállítani. Erre megálltunk, és közölték,h. amíg az illető le nem száll, nem megyünk tovább. Egy bliccelő miatt késsen el a többi 50 a munkából, vagy ahova épp ment...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.29. 23:44:36

@Autosave: jakérem, protekcióval könnyű :))))

@Animacs: hát ez mekkora hülye lépés volt, a bliccelőket nem a metrószerelvényen kellene vadászni, hanem eleve megakadályozni, hogy feljussanak a szerelvényre (pont azért, hogy ne tartsák fel a forgalmat), de ez már egy másik blog témaköre :)

Autosave 2009.12.30. 00:17:38

Rékuc rekafoto.com 2009.12.29. 23:44:36
Amennyire utáltam első néhány alkalommal a repülést...; annyira megszerettem később a reptereket,a gépeket, az UTAZÁS-t...protector nélkül.:-))

Autosave 2009.12.30. 00:25:21

Re: Rékuc rekafoto.com 2009.12.29. 23:44:36
Nem is vagyok protekciós, mindig engem szoktak leültetni 'először' a turbulenciában, pld. a hülye Lufthansa-sok...:-)

2009.12.30. 01:29:14

@maláji tidris2: "Ilyenkor azért szégyellem hogy a magyarsághoz közöm van..."

Szégyellheted is magad. Az általad vázolt „problémák”, valójában csak maximum rossz szokások, és neked fájnak, mert azt hiszed, hogy külföldön minden olyan mint a mesében. Az emberek jólneveltek, és az élet grafikonja mesébeillő egyenes, tüskék, és kiugrások nélkül. Hát elárulom, egy külföldi pont leszarja a kolbászszagot, a kajálást, meg a teszkózást. Egyetlen görény magyar jellemvonás van: az, amikor valaki kicsit kidugja az orrát a szarból, eljut külföldre, felül egy repülőre, vagy előléptetik a munkahelyen, kis hatalmat kap a kezébe, stb, na onnantól rögtön azt hiszi különbet szarik a többinél, és még el is hiszi hogy különb, és különbül kell viselkednie. Én még sosem ettem kolbászt repülön, de esküszöm legközelebb ha lesz rá lehetőségem, három rőf vastagkolbászt fogok felszálláskor tolni a pofámba vigyorogva. Nincs ebben semmi megbotránkoztató, valószínüleg néhány kényes ízlésű honfitársaimon kívül senkinek nem fog szemet szúrni. Bezzeg a tüchtig németek, akik a patentságukról híresek: Tavaly szörnyülködtem a balatonon, mert a leghangosabb, legordenárébb, leggörényebb társaságnak a balatonon igencsak dájcsos akcentusa volt. Szemeteltek a parton, köpködtek, artikuláltlanul üvöltöztek, és úgy ánblokk szartak a többi népekre, semmi disztingválás. Na ez az igazi TAHÓSÁG, ilyet magyar külföldön nemigen csinál. És miután magyarországon egyre több náció fordul meg, egyre több ismeretet szerzek különböző „példás”-nak tartott népekről, egyre inkább úgyérzem, alaptalan vádaskodás a magyarokat bunkózni… Hamár bunkóság, akkor nálam abszolút első helyezettek a Franciák. Igazi veretes tahók. De nem nagyon tudok olyan népcsoportot mondani, amiről ne jutna eszembe valami fajsúlyos stílusjegy.

DonQuijoteCorporation 2009.12.30. 06:10:41

Nem értem ezt a kiakadást a kiscsaj részéről.

Én ha repülővel utazom, akkor mindig két kézipoggyászt viszek magammal. Egyikben a ruháim, másikban a notebookom és igazolványaim. Még sosem figyelmeztettek emiatt, igaz nem is utaztam eddig fapadossal, a Norwegiant kivéve.

Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva általában Zürichen keresztül legolcsóbb nekem mindig a repülőjegy és elmondhatom, hogy a kézipoggyászok ott sem mindig (szinte sosem)férnek a tartóba be. Ezért is lehet a láb elé is pakolni.

A könyörgöm 1 db az 1 db meg egy baromság. Minek tegyem be a laptopom a bőröndbe, mikor amint felszáll a gép úgyis elkezdek dolgozni.

Az átlag magyar ember semmivel sem bunkóbb, mint hasonló külföldi társai.

2009.12.30. 10:26:26

@maláji tidris2: "A legrosszabb "hazaérni" a lehúzós MAGYAR taxisokhoz, a szétbasz...tt vonatokra (amit nem az angolok vernek szét) a flegma nem köszönős boltokba....a lökdösődős anyázós lehajtott fejű nemtörődöm emberek közé, a szürke koszos városokba, az irigységbe, a rosszindulatba."

Nem kell hazajönni barátom, ha cikisnek érzed, elfortyogunk mi itt a saját mérges levünkben. De legalább van (még) hazánk, amíg te világ életedben csak egy megvetett auslander kozmopolita leszel, olyan országokban amik mai napig az ex-hazád vérét szívják. Tapsolj azoknak akik vastagon hozzájárultak magyarország lelakásához, és ahhoz a helyzethez, ami magyarországon ma kialakult. Volt már szerencsém néhány hozzád hasonló emberkéhez, aki pironkodva szégyelli, és titkolja hogy magyar. Nem tudom a szegénységen, és az ezzel járó viselkedésen mi szégyellni való van… Nekünk nem jutott TGV, csak 40 éves hulladék vasúti kocsik. És? Nem szerencsés de ez van. Szerintem sokkal nagyobb szégyen letagadni honnan származol, és csak azért hazát váltani, hogy meg tudd venni álmaid plazmatévéjét.

Egyre több ismerősöm jön haza, aki anno besokallt és elindult a nagyvilágba nagy tervekkel, aztán valahogy mégsem érezte jól magát. Mind egy véleményen van: jó volt szép volt, jött a pénz, de mindent összevetve a honvágy, még mindig erősebb, mint könnyen szerzett anyagiak, könnyű élet, és az ezzel járó gyökértelen lét, ami állandó velejárója a kinti életnek.

Csak a hozzád hasonlók érzik bárhol jól magukat a világban, akik szerint akkor jobb élni, ha minél modernebb, könnyebb, uniformizáltabb és automatizáltabb az élet. Bulizzunk éljünk a mának ugye. Magyar embereknek sokat kell javulniuk, leginkább az egymáshoz való hozzáállás terén, de mentségünkre szóljon, mi csak vergődő halak vagyunk a nagyok hálójában, és élünk ahogy lehetséges. 1 millió cigány „honfitársunkkal” szeretett zsidó vezetésünkkel, hazánkat kizsákmányoló megannyi nációval és nehézséggel együtt, még az is csoda hogy létezik egyáltalán kárpát medence.

Levéltetű 2009.12.30. 10:34:46

@Jankove: Általában a képzetlenek jönnek vissza, akiknek nincs karrierlehetőségük külföldön. A gond az, hogy a tehetségesebb emberek maradnak kint, pedig éppen ők segíthetnék elő nagyobb mértékben az ország boldogulását. Mind tevékenységükkel, mind anyagi hozzájárulásukkal.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.30. 11:30:25

@Jankove: nem az a baj, hogy 40 éves a vasúti kocsi, hanem az, hogy a nyájas utastársak úgy összekoszolják-teleszemetelik, hogy nincs gusztusod utazni rajta. Az a baj, hogy az ügyfélszolgálat nem adja vissza a jegy árát, ha késik a vonat. Az a baj, hogy bunkó a kalauz. Az a baj, hogy a gyökér tini üvöltve hallgatja az LL juniort a mobilján, miközben a munkában megfáradt ember szeretne nyugodtan hazautazni. Na ez a baj, nem a TGV hiánya, és mindennek az égvilágon semmi köze nincs se a zsidókhoz, se a pénztelenséghez.

2009.12.30. 12:12:49

@Levéltetű: Nem feltétlenül képzetlen munkaerő jön csak vissza, bár tény és való, hogy amikor kinti munkák megcélzásáról van szó, jellemzően kétkezi melók jönnek számításba.
Egyik ismerősöm éppen most jött minap haza, egy kis cégnél vezető pozícióban volt skóciában. Egyszerűen elege lett. Pedig hatványozottan könnyebb az élet, már a kint töltött első hónapokban is olyan autókkal flangált, ami itthon legöbbünknek egy élet munkája, vagy álom kategóra… De rájött, valahogy mégsem elég a boldogsághoz, ha tele van a pénztárca, de üresek a hétköznapok.

@Rékuc:
Kedves Réka,

A pénztelenségnek nagyon sok mindenhez köze van. Az amiről te beszélsz, nem más mint a hőn áhított liberalizmus, szabadság, ami lassan de biztosan átcsap anarchiába. Nem magyar találmány, nem kell ezt is a magyarok nyakába varrni. Nem sírom vissza az átkos éveket, de amíg nem szivárgott be ide az istenített nyugati „kultúra” addig nem találtál összehányt, dzsuvás szerelvényt, amíg a gyerekeket nem az internet, és beteges külhoni tévéműsorok nevelték, hanem példás szülők, nyári táborok, addig tudtak a fiatalok köszönni, és rendesen viselkedni is. Gazdagság ugyan sose volt, de tisztességre jutott azért. Külföldön megvan ugyanez a moslék, (sőt sokkal nagyobb) csak ott több pénz van a leplezésére, a látszat fenntartására. Amikor egy magyar eladó nagyritkán biccent és köszön, általában komolyan gondolja, külföldön meg azért köszönnek mert kötelező protokoll, és benne van a munkaszerződésben. Az egyszeri szemlélőnek ezek nem tűnnek fel, egészen idilli a helyzet addig, amíg valamelyik iskolában nem kezd valamelyik diák tömegmészárlásba, ámokfutásba, akkor jön az elmélkedés, hogy valami kurvára nincs rendben a színfalak mögött. Én egy nivós francia multinacionális cégnél dolgozom, francia emberek között, de ennyi BÜDÖS, ápolatlan, igénytelen, ostoba tahót még nem láttam koncentrálva, mint ott, az megmár más lapra tartozik, hogy logikáról, észről sosem hallottak. A szó legszorosabb értelmében –nem hatás kedvéért mondom- fogalmuk sincs a wc kefe rendeltetéséről, és használatáról, viszont van pénz extra takarítószemélyzetre aki eltakarítja helyettük a mocskot. Az emberek mindenhol a világon ugyan olyan suttyók, a kérdés az, van-e lóvé a látszat megőrzésére. Az egész nyugati kutúra erről szól, képmutatás, semmi más. Ne keverjük a szezont a fazonnal.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.30. 12:24:04

@Jankove: elég szomorú, hogy a magyar eladó munkaszerződésében nincs benne a vevő iránt tanúsított udvariasság és az ügyfélközpontúság, de még szomorúbb, hogy a magyar eladó önmagával szemben nincs annyira igényes, hogy becsületes munkát végezzen és a minimális jólneveltséget mutassa a boltba betérő vevő iránt. Nem kerülne pénzbe, mint a jólnevelt viselkedés sem. A neveletlenséget igazán kár a külföldi liberalizmus nyakába varrni, ez személyes felelősségtudat kérdése. Most mondjam azt, hogy ez is eléggé tipikus magyar vonás, másra mutogatni, másban keresni a hibát és nem az önfejlődésre, javulásra törekedni? Inkább nem mondom, csak sértődés lesz belőle...

flea 2009.12.30. 13:23:37

@Rékuc: Az Air France egy dologra nagyon jó: ha fel vagy rá készülve és nem zavar, hogy úgyis késik a poggyászod, és ki akarod verni belőlük az ezért járó zsét. Bármely viszonylaton 80% sanszod van, hogy sikerülni fog. Tapasztalat. Szinte már kalkulálni lehet, hogy ennyivel olcsóbb lesz a jegy. :)

Hozzájuk képest az easyJet olyan precíz, hogy az ember azt hinné, nem is angol cég, hanem minimum német. :D

A Malév amúgy nekem nem lopta be magát nagyon a szívembe. Nem rossz, de egyáltalán nem kiemelkedő. A nem fapadosok közül leginkább a Lufthansát választanám. (A Scandinavian meg az Icelandair még ismeretlen számomra.)

Ja, és amit többen mondtak itt, azt aláírnám: az angol fiatalok borzalmasak, a legrosszabb magyar utasnál is rosszabbak. Pl gépen vett sört duty freeből hozott vodkával dúsítja a gépen, aztán végigüvöltözi az utat, hogy a gyereksírás ahhoz képest egércincogás. Szakadna meg... (A középkorú és idősebb angolok viszont túlnyomórészt remek utastársak, ez alól az egyetlen általam ismert kivétel a mezben, rekesz Carlinggal érkező százhúszkilós negyvenes-ötvenes, aki szellemileg igazából mindig is max húszéves maradt, így e szempontból fiatalnak számít.)

mmonitor 2009.12.30. 13:24:30

Nyáron jöttem vissza Londonba Wizzairel. Ferihegyen késett a gép egy órát erre mindenkinek adtak 500 ft-os kupont nem az a két font de örültem a gesztusnak amúgy is buktam 15 fontot a késéssel mert meg volt a buszjegyem Lutonból Londonba amit így lekéstem. Szerintem a wizzair semmivel sem rosszabb a többinén még nem volt problémám velük, hazavisznek nekem ennyi elég. Én nem szégyellem, hogy magyar vagyok de kerülöm őket aki nem érti miért az éljen külföldön pár évig aztán rájön.

flea 2009.12.30. 13:54:29

@mmonitor: a 15 fontot hogy csináltad? Egyrészt a jegyeddel 24 órán belül bármelyik másik greenline vagy easybus járatra felülhetsz, ha van hely. Ami csúcsidőben is bármikor van 1 órán belül. Másrészt 15 font? Ha a sofőrnél veszed is 12...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.30. 13:57:20

@flea: tapasztalatom szerint az AF üfsz pont a kártalanításra szarik nagy ívben, ügyvédet fogadni meg annyiért nem fogok... a callcenterükben arrogáns picsák dolgoznak, akik alig hablatyolnak angolul és fogalmuk sincs, mi a teendő.
A Malév valóban nem kiemelkedő, de teszik a dolgukat: elfogadhatóan pontosan indulnak a gépek, korrekt a személyzet, nem kavarnak a poggyásszal. Egy negatív malévos élményem volt: töröltek egy visszautat, és a felajánlott BA járat iszonyat volt, mondjuk az nem a Malév hibája, de minden magyarázat nélkül törölni egy járatot elég necces. Mondjuk korrektül felhívtak telefonon és átraktak egy másik járatra.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.30. 13:58:59

@Rékuc: ja Iceland-al csak az a baj, hogy utóbbi időbe kerge drága áraik lettek, régebben ők voltak a legolcsóbb alternatíva Amerikába, aztán megszűnt a washingtoni járat és az árak is az egekbe szöktek. De olyan kényelmes turistaosztály, meg jó kaja, meg jó kiszolgálás azóta se volt.
SAS meg magáért beszél, nagyon ajánlom őket, ha épp arra jársz.

flea 2009.12.30. 14:00:53

@Rékuc: mi franciául beszéltünk velük, lehet, ez a dolog nyitja? Viccnek hangzik, de a franciákat ismerve nem lepődnék meg...
A Malév valóban kb korrekt, csak semmi extra. A BA meg tiszta lutri. A legjobb és a legrosszabb szolgáltatást is tőlük kaptam eddig. Ezért aztán kerülöm őket, mert nem szerencsejátékot szeretnék játszani, hanem elfogadható módon eljutni A-ból B-be :)

flea 2009.12.30. 14:02:16

@Rékuc: gondolom az izlandiak árait az piszkálhatta meg, ahogy megborult a gazdaságuk mostanában. Ez van...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.12.30. 14:21:36

@flea: akkor pláne azt kellene csinálniuk, hogy olcsóért, nagy dobra verve hirdetik a turizmusukat, hogy dőljön a nép és a lé... régebben pl. volt olyan ajánlat az Icelandair-nek, hogy Amerikába tartve stopover Izlandon, 2-3-4 nap, csak a szállásért kellett fizetni, azt is akciósan, a stopover repjegy pedig nem került többe, mint a rendes jegy. Ma már a stopover repjegy háromszorosa a sima tranzitnak... gyász.

mmonitor 2009.12.30. 15:34:58

@flea: Úgy,hogy buktam az interneten megvett visszaút árát + egy tizes a reptéren ha jól emlékszem. A sofőr nem engedett fel a fél órája lejárt jeggyel pedig a busz félig volt.. az angolok között is van ilyen nem csak a bkv.

flea 2009.12.30. 15:56:23

@mmonitor: mi a fene, én még hasonlóval se találkoztam. Mondjuk le is üvölteném a haját, ha megpróbálna lezavarni, mikor pedig el kell vinnie azzal a jeggyel...

A Tyne folyó déli partja 2009.12.30. 19:12:43

@Rékuc: úgy szokták, h. állnak a peronon, és először elkapják a leszálló bliccelőket. Aztán megvárják a következő metrót, addig leellenőrzik az új, felszállni készülő utasokat, mikor meg megjön a metró, felszállnak rá, és azt is ellenőrzik, akik már rajta vannak. Persze nincsenek folyamatosan minden megállóban, ezért történhetett ilyen.

csuf (törölt) 2009.12.30. 19:16:44

mondjuk én az utóbbi kb egy év kb 30 wizzairos repcsiutazásom során olyat nem tapasztaltam hogy akárkinek is fel kellett volna jönnie a fedélzetre kézipoggyászért. de az tény hogy az emberek (de nem kizárólag a magyarok) trükköznek. a buszokra való felszállás előtt a forgóajtónál viszont néha elvetik a sulykot. nem egyszer se kétszer még az övtáskáért is szólnak, nekem is kellett már övtáskát laptoptáskába gyűrnöm...

A Tyne folyó déli partja 2009.12.30. 19:17:02

@Levéltetű: én is valami ilyesmit akartam írni. (én meg majdnem öt éve vagyokkülfödön, pedig eszem ágában se volt kijönni, csak így esett, és eredetileg én is csak egy évre gondoltam...)

a legfontosabb nem az, h. képzetlenek mennek haza. hanem,h. nem tudnak az adott ország nyelvén. legalábbis, itt ez a helyzet, ha nem tudsz angolul, lehetsz te akármilyen zseni, nem fogsz tudni boldogulni.

sokan kijönnek ide, és azt hiszik,h. gyári munkásként majd egy év alatt milliomossá válnak. Hát nem.

A Tyne folyó déli partja 2009.12.30. 19:24:18

@Rékuc: érdekes, én ugyanezeket tapasztaltam az angol vonatokon is...(amikre amúgy folyton panasz van. hírhedtek a pontatlanságról, már ha jön egyáltalán, és nem marad ki. kimaradás oka: rossz(!) hó esett, levelek vannak a sínen, a nagy melegtől (átlag 25 fok nyáro) felolvadt a sín). és külön van Quiet zone, a csendre vágyóknak,természetesen kiskamasz üvöltve hallgatja a zenéjét. nem ám fülhallgatóval. múltkori hír, h. unatkozó kamaszok meggyújtották a vonaton egy huszonéves szakállát, aki épp aludt az úton. Csak úgy, viccből. Angol vonaton...

A Tyne folyó déli partja 2009.12.30. 19:28:35

@mmonitor: én nem jöttem rá, pedig elég régóta élek itt...lehet az a "baj", h. nem Londonban??? Itt elég kevés magyar van, és nagy területen elszórva, de ahol eredetileg voltam, ott egy kisebb városban van vagy 40, és tök jó a közösség. De az se London közelében van, biztos az a gond...

Autosave 2009.12.30. 23:28:10

Re: Jankove 2009.12.30. 12:12:49
"Egyik ismerősöm éppen most jött minap haza, egy kis cégnél vezető pozícióban volt skóciában. Egyszerűen elege lett. Pedig hatványozottan könnyebb az élet, már a kint töltött első hónapokban is olyan autókkal flangált, ami itthon legöbbünknek egy élet munkája, vagy álom kategóra… De rájött, valahogy mégsem elég a boldogsághoz, ha tele van a pénztárca, de üresek a hétköznapok."

Komolyan mondom, a szívem szakad meg értetek... Üresek a hétköznapok és nem vagytok boldogok, bla-bla. Nektek pszichiáterhez kellene járnotok, nem külföldre, baromarcú idióta.
Neked kellene megtöltened a hétköznapokat tartalommal, b+.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.12.31. 07:36:04

@Rékuc: A Magyar Posta is azota boldog igazan, miota az europai csomagkozpontot megepitettek Kolnben (asszem). Azota nincs 20%-os veszteseg, mert minden CDG/ORY-n keresztul ment. Ennyit a beka repterekrol, "nem nem soha". :]

Madrid is vicces hely, de ott csak rossz futoszalagra teszik, es egy-ket nap mulva megjon.

motabu 2009.12.31. 12:40:16

@bishop828: Érdekelne, hogy melyik járat volt ez, ahová tescós szatyorban lehet söröket fölvinni, mert nekem csak max. egy deci folyadékot volt szabad fölvinnem a kisgyereknek.

flea 2009.12.31. 13:19:56

@motabu: már mondták, hogy a duty freeből annyi cuccot hozol, amennyi jólesik. Tescós szatyrot üresen meg átengedik a biztonsági ellenőrzésen.

anarch 2009.12.31. 21:40:24

SAS-nál kezdenek a csőd körvonalai megjelenni. Már nem is adnak kaját, csak pénzért, igaz ezt előre is meg lehet venni economy extra vagy mifene néven.

Malév pedig most igen brutálisan akciózik, ha valaki nem figyelte az eseményeket. (Aztán vagy sztrájkolnak majd a pilóták vagy nem :)).

M. Péter 2010.01.01. 02:59:35

@Rékuc: Orulok, hogy az Air France nemcsak az en borondeimet vesziti.

@flea: A skotok meg rosszabbak, mint az angolok.

@Animacs: Nem egeszen, pl. a Ryanair kulon hangsulyozza, hogy csak 1 kezipoggyaszt lehet felvinni, es a vammentes boltban vett dolgoknak is bele kell rakni.

Yamashita 2010.01.01. 12:29:51

@flea a skótok egyáltalán nem rosszabbak az angoloknál.Sőt! Nagyon sok skót barátom van. A legjobb barátommal Andyval idén voltam Skóciában.Fantasztikus hely, nagyon kedves emberekkel.És hogy csak a híres skótságról mondjak valamit: a szállásomat nem fizettem mert azt Andy és a felesége Sue fizette a hotelszámlámat.Ez az ő ajándékuk volt mert először voltam Skóciában.Amit a magyaros vendéglátásról tudunk az egy az egyben a skót vendéglátás is.Azt sem tudják mit tegyenek a vendégnek, hogy a kedvében járjanak.Eszméletlen mennyiségű kaja, pia, szórakoztatják és a szívüket is kiteszik érte. Én nem tudom Te milyen skótokat ismersz de én csak aranyszívű, csodálatos embereket.Soha nem éreztem magam olyan jól mint köztük, és az angolokkal szemben ők gyorsan elfogadnak és ha kicsit strapálod magad még igazbarátokra is lelsz köztük.

M. Péter 2010.01.01. 13:28:43

@Yamashita: Persze, hogy vannak nagyon rendes skotok, de Skociaban az egy fore juto alkoholfogyasztas 20% magasabb, mint Angliaban, az alkohol hatasa alatt elkovetetett eroszakos buncselekmenyek aranya is magasabb, a gyilkossagok aranya pedig 3-szorosa az angliainak.

Yamashita 2010.01.01. 15:11:04

@M. Péter: Ez igaz.De egy skótnak a whisky nem alkohol hanem víz.Az élet vize.Része a nemzeti öntudatuknak.Olvastam régen egy statisztikát miszerint az egy főre jutó tömény alkoholfogyasztásban európai elsők voltunk ( valamikor a 80-as években ) és hogy az öngyilkosok számát tekintve a világon jelenleg a harmadikak vagyunk a japánok és koreaiak mögött mégsem hiszem, hogy a többi nemzet jobb lenne nálunk vagy, hogy minálunk mindenki öngyilkoshajlamú alkoholista lenne.Való igaz, nagy probléma az alkoholizmus de ezt ők kicsit másképp látják.Hát a gyilkossági statisztikájuk az angolokhoz képest rosszabb de régen még ettől is rosszabb volt.Mindezeken felül a skót emberek nagyon sok mindenben hasonlítanak ránk. Főleg a mentalitásukat tekintve. Sokkal inkább közelebb vannak hozzánk mint az angolok.

2010.01.01. 17:38:40

@Autosave: "Komolyan mondom, a szívem szakad meg értetek... Üresek a hétköznapok és nem vagytok boldogok, bla-bla. Nektek pszichiáterhez kellene járnotok, nem külföldre, baromarcú idióta. Neked kellene megtöltened a hétköznapokat tartalommal, b+."

Kiscsillag, nem őriztünk libát együtt, szerintem inkább anyáddal beszélj így!
Majd ha idősebb leszel, és a tükörből nem egy pattanásos, gyermeteg ábrázat tekint rád vissza, (életkorodat hozzászólásod színvonala alapján saccoltam meg) rájössz, hogy az élet nagyságrendekkel bonyolultabb annál, amilyennek te látod. Neked a tartalmas élet, egyenlő lehet a pénzen vásárolt szórakozással, a telefonod nyomkodásával, mozibajárással, internetezéssel, bulizással stb. Egy bizonyos életkor felett már értelmet nyernek olyan fogalmak is, mint pl; honvágy, családalapítás, szülők, és egy sor olyan érzés, amiket elmagyarázni nem lehet, szellemi érettség kell hozzá. Aki valaha is kötődött valamilyen szinten a hazájához, akinek számít idősödő szüleinek sorsa, otthon maradt család rokonok, barátok, annak mindig is hiányozni fog kint valami, és kurvára nincs összefüggésben a kinti élet minőségével, és tartalmával.

n0k0m 2010.01.02. 08:42:34

Mar megint elojott ez a fapados - anyad, megerdemled vs normalis legitarsasagok - kurvasokpenzem van tema.

Eddig Skyeurope-al, Sterling-el (szegeny megboldogult, mondjuk en nem buktam el jegyet :P), Norvegian airlines-al repultem (es repulok mostantol), illetve belfoldire SAS.

Egyszer nem fordult elo, hogy barkivel kocsogoztek volna a tobbi utas elott, meg centizgettek a kezipoggyaszok meretet. Laptopot alapbol nemveszik plusz kezipoggyasznak (szerintem ertheto, hogy nemszivesen teszed boronbe stb, de amellett egy hatizsak/retikul/istentuja mi mindenkinel van fontosabb ertekekkel, ha megis elveszne a borond). A plusz 2-3 kilokert se rendeznek jelenetet.

Es egy kis moka a vegere:
Multkor ferihegyen nemvoltam biztos benne, melyik sorba is kellene allni, mert kavartak a kiirasokkal, igy az egyiknel az egyik utastol megkerdeztem, hogy megis ez lehet e az amivel repulok. Szokasos igenyes magyar valasz jott, hogy ok nem repulnek ilyen riherongy legitarsosagokkal, meg ok hogy odatesznek anyagilag, hogy normalisan repulhessenek. Aztan 1,5 ora mulva 2 sorral elottem ulnek ugyanazon gepen es hangosan panaszkodnak, hogy mennyit fizettek a plusz kilokert. Ezert megerte 2-3 szor annyit kifizetni.

flea 2010.01.03. 10:33:53

@Yamashita: én (eddig) nem mondtam semmit a skótokról :) Egyszer én is jártam náluk, és ugyanezt tapasztaltam. Ettől függetlenül el tudom hinni, hogy ha részegek, akkor ugyanolyan rosszak vagy még rosszabbak, mint az angolok. De ebben eddig nem volt részem.

felka 2010.01.03. 19:04:41

én se birtam sokáig kinnt, húztam haza a gyönyörű olaszországból, terhesen.
ott aztán nem érdekli őket magyar vagy vagy román, egyszerüen leírnak mint "kelet europait".elegem lett a sok fukszos arrogáns felsőbbrendű ordibáló taljánból.
itt is van belőlök bőven de legalább ez itt az én szarom.plusz munkanélküliség, lehúzás,szar egészségügy (!)sok pénzből. még sorolhatnám...
a wizzair-rel meg csak annyi bajom van, hogy rendszeresen 6 órát késett a gép ami hazavitt.s ott rohadtam az agyonlégkondizott reptéren, na akkor szedtem magamra én is a ruhadarabokat.az 1 db poggyász rendben van, simán egyberaktam a 2 kistáskát 1 nagyobba azt felszálltam.ja amit feladtam azt is többször elvesztették.(de másnap hozták házhoz épségben.)

tucano 2010.01.04. 02:36:16

Elég gyakran utazok Wizzairrel Rómából és én kifejezetten büszke vagyok a magyarokra, szinte kivétel nélkül csak ribancok jönnek haza este, sokkal élvezetesebb társaság, mint az átlagos utasok. De 5 napja, nagyon felhúztam magam. Két kisgyerekkel (6,4) jövök (bp-ről) és közlik, hogy nem lesz már egymás mellett ülőhely, mert nem a busz első ajtajánál voltam. Kérdezem a gárét, hogy elnézést, nem kellett volna erről talán szólni, mire beszólt, hogy ez így van, mióta világ a világ. Komolyan gondolkoztam rajta, hogy berakom a fejét a vákumos wc-be. Természetesen egy "légy oly kedvessel" sikerült elintézni a történetet, mert még táncoslány honleányunkban is jóval több az emberség, mint a patkány stewardessben (csak arra az egyre gondolok), akinek ez a munkája lenne, mármint a segítség. Ja és sem magyarokat, sem külföldieket nem engednek fel egynél több kézipoggyásszal check in után sem a gépre, az okosság az, hogy kabáttal takarni a dutyban vásárolt árut, ezt 2 hete tanultam egy középkorú angol házaspártól, akik a Balatonon voltak telket vásárolni.

Balint Gyuri bacsi 2010.01.04. 13:07:58

Egyszer a kozelmultban vmelyik tarsasag elkeverte a feladott csomagomat.
Masnap delutan elhoztak 170 km-re a lakcimemre.
Aztan utana neztem, h mit lehetne ilyen esetben csinalni es azt talaltam, h a visa kartyahoz kotott biztositassal (evi 2-3 e ft) ez a gond is megoldodik.... Ez ugyan nem szoosan ide tartozik de gondoltam megemlitem hatha jol jon vkinek.
En regen parszor utaztam a ryanair-ral. Tobbet nem fogok. Ugy gondolom, h van egy szint ami ala nem erdemes sullyedni. Ok melyen alatta vanak.

_adri_ 2010.01.05. 12:06:06

gyöngyvérke

ez a cikk csak arra volt jó h megírd h külföldön tanulsz... meg arra h bemutasd h ennek ellenére egy tahó vagy...

szép volt!! hajrá!!!!

zigzeg 2010.01.14. 01:57:26

Nem tudom a Wizz szabályait, mert rendes légitársaságokhoz kezdtem hozzászokni, és nekem a kabinba felvihető még mindig azt jelenti, hogy amit ők mondanak súly és méretkorláttal 1 db kézipoggyász, plusz egy darab valami apróság (fotós táska, női kistáska, hasonló). Még sosem szólt be érte senki. Most akkor tényleg, mit lehet felvinni?

@Megdobbent: Gyerekkel nagyon nehéz utazni. Ha lesz gyereked, próbáld meg tengeren túli járaton úgy lekötni, hogy tizen óra alatt egyáltalán ne nyűglődjön. Én a könnyebbik végét fogom meg: tengerentúlin van pia, és nincs túl hangos gyerek, csak kevés gin&tonic :)

zigzeg 2010.01.14. 01:59:23

@zigzeg: mmint a Wizzen se szóltak eddig be ezért a gyakorlatomért.

Libajnai 2010.01.20. 12:08:16

"Pofátlan, csóri magyarok a Wizzair rémei"

- A kurva agyádbavert metélt apád farkát gyalázzad te jöttment kóserrágó Galliaciai nősténypióca!

"Valahogy így szokott elindulni minden egyes Wizzair-járat és persze mindenki meg van botránkozva, ha a gép késni mer. Az persze fel sem merül senkiben, hogy ha megtanulnánk számolni, akkor lehet, hogy minden simán menne..."

- Simán az a ganaj zsidó agyad! A wizznél az utas van a leginkább leszarva te hazugnyelvű!
Nem elég nektek munkaundoros wizzaires söpredék banda, hogy csesztetitek azokat akik fizetnek nektek, akik eltartanak bennetek, az utasokat akikből éltek, még gyalázzátok is őket amiért megélhetést adnak nektek. Változtassál állást ha neked ennyire büdös már a munka!

"Kezdődik azzal, hogy már a repjegy vásárlásnál kikötik, hogy mindenki 1, azaz egy darab max. 10 kg-os kézipoggyászt vihet fel a gépre"

- Miért nem már csak az útlevelet egy nejlonzsákban csupaszra vetkőztetve??? Ez a szopatás jár annak aki wizzre száll!
Egyel több ok arra, hogy miért kell kerülni ezt a naplopó bunkó állat wizz féregbandát!

"Akárhányszor velük utazom, a buszon ácsorogva azt kell hallgatnia az egész társaságnak, hogy (és a legszebb, hogy nem csak az öregek, hanem a fiatalok is!) mindig van, aki nem érti meg, mit jelent az, hogy CSAK 1 POGGYÁSZT VIHETSZ FÖL! Ezek után felszállás a gépre, majd persze a stewardessek elkezdik felpakolni az amúgy általában túlméretezett bőröndöket."

- Ha nem lennél ilyen munkaundoros húgyagyú gennypicsa, akkor örülnél neki, hogy van munkád ott és van mit rakosgatni amiért még sajnos fizetnek is neked, meg az ilyen szétárt lábú üresfejű reptéri picsáknak!

"A külföldiek valószínűleg megtanulták már, hogy a SZABÁLY, AZ SZABÁLY...Rossz ezt kimondani, de a repterünk színvonala miatt érzett büszkeségem után a becsekkolásnál csak szégyenkezem, hogy én is magyar vagyok..."

- Te sose voltál magyar. A magyar az nem szarik a saját fészkébe. Te viszont nagyon is beleszarsz!
Arról nem is beszélve, hogy a magyargyalázáson kivül semmihez nem értesz. Aki repéteren utazik az tudja jól, hogy más nemzetekkel még sokkal rosszabb a helyzet. Csak ott az ilyen semmirekellő lusta légipicsákat, mint te, kirúgják a légitársaságoktól, nem úgy mint wizz- nél, ahol inkább gyüjti néhány kurvapecér őket! A tulajdonosi taggyűlésen kellene már seggberúgva elhajtani az igazgatótotokat!

El_Gato 2010.02.10. 18:02:32

@Libajnai: "Gyakran utazom a WizzAir-rel, ugyanis külföldön tanulok egy ideje, és a tapasztalatok igencsak megbotránkoztatóak."
szerintem a csaj nem wizzair-dolgozo, hanem egyszeru mezei utas, akinek leeghetett mar parszor a bor a keperol a honfitarsai utazasi kulturaja miatt. abszolut megertem, es javaslom: utazzon inkabb malevval vagy air france-al, en is ezt teszem, mert meguntam a piti csomagmericskelest, a tumultust, meg azt, hogy versenyt kell futnom a helyert.

Yamashita 2010.02.14. 23:55:34

@Libajnai: Szerintem nálad valami nagyon nem stimmel.Mindamellett, hogy helyesen írni sem tudsz ( a Galliaciai helyesen galíciai ) mélységesen műveletlen tapló, antiszemita trágár bunkó vagy.Nyugodtan lezsidózhatsz az ilyeneknél ez csuklóból jön.Nem tudom mit éreztél amikor ezt a hozzászólást írtad de gondolom valami nagy problémád lehet magaddal meg az egész életeddel és ilyen hozzászólásokban éled ki magadat.Bocs mindenkitől de az ilyen idiótáktól mindíg elszáll az agyam.

volutx (törölt) 2010.07.14. 15:03:26

Én a Ryanairrel utazok sokat.
Az ok 1xű: Egy wizz odaútból általában a ryanair retúrjegy is kijön, annyi, hogy nem Pestről, hanem Bratislavából indulok. De a retúr Orangeways 5000 Ft-os jegyárral is jobban kijövök. Sk-ban és a Ryanair gépekkel még soh semmilyen problémémám nem volt. Arról nem is beszélve, ha NY Európai útvonalon közlekedtem velük.

Nyulka 2012.04.18. 18:12:11

Nem olvastam végig a többi kommentet, lehet, más is írt már hasonló véleményt, mint az enyém. Én is elég sokat utazok a wizzair-rel (Németországba), de még soha nem tapasztaltam, hogy gond lett volna a csomagokkal. Meglehet eddig mindig jófej magyar utasokkal keveredtem egy gépre :). Az utaskísérők is mindig kedvesek voltak, eddig a nyolcból egyszer késtünk, de két alkalommal korábban érkeztünk Bp-re, mint a menetrendben szerepelt.
Én pont a Ryanair-ről hallottam rossz dolgokat, hogy ott hagyja az utasait stb...
Szóval az én tapasztalataim is az egyik oldala az éremnek. :)

Len.Mag 2013.04.16. 15:53:03

Én is havi-kéthavi rendszerességgel utazom fapadon, és nagyrészt igazat adok a levél írójának, de:
Van egy-két dolog, amire a fedélzeten igenis szükségem van. (Nem a szívgyógyszeremre gondolok, mert az szerencsére nincs, de pl. ha már olyan vehemensen igyekeznek az út alatt vásárlásra buzdítani, akkor nem árt, ha a pénztárcám nálam van, + a beszállókártya-igazolvány kombó, amit hiába ellenőriznek a kapunál, a fedélzeten is kérik. Mivel a kisbőröndöm a stramm kemény fajtából való és nem a puha "addig tömöm, amíg túlméretes nem lesz" típus, ezért nincs külső zsebe.
Hát igen, a többi utas gyilkos tekintettel szokott méregetni, amikor a kapu után pl. a buszon kiveszem a bőröndből a kistáskámat és immár 2 (!!) darabbal szállok fel a gépre, de könyörgöm, még indig jobb, ha ezt a buszban megejtem, minthogy a gépben kelljen arra várni, hogy én a folyosó közepén előhalásszam, amire szükségem lesz.
Summa summarum, egy minimális méretű "neszeszert" azért felengedhetnének velünk.
süti beállítások módosítása