Tékozló Homár

Dzsenszen Battön megvette a Hír Tv-t?

2009.03.29. 23:44 | szily | komment



Alapjaiban átrendeződhet a jobboldali médiapiac, ugyanis egy brit befektető állítólag váratlanul megvette az egyetlen magyarországi kábeles hírcsatornát. Hiteles információt egyelőre nem tudtunk beszerezni, a bennfentesek a csatorna képújságján elhelyezett titkos utalásra mutogatnak. Íme egy kép róla, Jason küldte, köszönet érte.

Hálózat nélküli címre számláz a UPC

2009.03.27. 13:30 | ge | komment

Előfizetést máshova költöztetni mindig izgalmas kihívás és sosem tudhatjuk mi lesz a vége. DaveID új albérletbe költözött, ezért indult el ezen az úton és futott bele többször is a  saját magával ellentmondásba keveredett UPC hibás tájékoztatásaiba. Végül nem tudni, akkor most van szolgáltatás az új pecóba vagy nincs?

Olvasson tovább!

Félretájékoztat a Vodafone

2009.03.27. 10:57 | jackyll | komment

A forgalomkorlátos "korlátlan internetben" az a jó, hogy már mindenki elfelejtette, milyen is korlátozottan internetezni (csak este 10 után, meg ilyenek), úgyhogy soha nem fogja megmérni igazából, mennyit kellene fizetnie az 5GB korláton felül. Meg hát erre van a forgalomszámláló, ami értesít, ha megszaladt a bittorrent. A Vodafone-nál nem erre van, illetve amit ők az ügyfeleknek kiküldenek, az csupán "tájékoztató jellegű információ", a valóság igazából bármi lehet:

Tények:
- Vodafone Internet 5G csomagom van, 5GB felett plusz díjat kell fizetni, ezért figyelnem kell a forgalmat.
- 2009.01.26-a körül a Vodafone Mobil Connect lite "elfelejtette" az addig nyilvántartott forgalmam, lenullázódott.
- emiatt 2009.01.27. 11:09-kor küldtem adatforgalom-lekérdező sms-t, lásd a mellékelt kép. A bekeretezett résznek még szerepe lesz, de az már akkor egyértelmű volt, hogy nem 01.07-i információt kaptam, hanem inkább 27-i frissítésűt. Nem is tulajdonítottam ennek az apróságnak jelentőséget.
- a kapott adatot kiindulási alapul véve megközelítettem, de nem használtam ki az 5GB forgalmat.
- ennek ellenére 2009.02.11-i számla kelte dátummal kaptam egy 8907 Ft-ról szóló számlát, vagyis kerettúllépés miatt közel közel 4000 Ft-ot felszámítottak.
- A számlán szerepel, hogy számlaegyenlegem elfogadottnak tekintik, ha 8 napon belül nem élek észrevétellel.--> Kértem részletes számlát, közben azt is megtudtam: a panaszomnak nincs halasztó hatálya a fizetési határidőre nézve...

Olvasson tovább!

Ismerkedjenek meg két Tesco-tolvajjal!

2009.03.27. 10:24 | szily | komment

Ilyen se volt még: levelet kapott a Homár egy fiútól, Emiltől, aki azzal nyit, hogy a budaörsi Tescóban a tesójával lenyúltak egy-egy csirkecombot, üdítőt, chipset, aztán elkapták őket. Akit mindig is érdekelt, hogy néz ki egy ilyen biztonsági őrös affér a hátsó szobában, ráadásul a tettes szemszögéből, ne habozzon! A második bejegyzésben azt tudhatjuk meg a grafomán Emiltől, hogyan szabták ki rájuk végül a bírságot.

Re: Ha elromlik az adathordozó, megvág a Nav N Go - A cég elmagyarázza

2009.03.27. 09:57 | szily | komment

Bucser úgy érezte, hogy a kevés nemzetközi hírű magyar vállalkozás egyike kiszúr vele, mert az SD-kártyán megvett navigációs szoftverének elromlott az adathordozója, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes jogosultsága van a szoftverre, a kártya maga meg kábé 4000 forintba kerül. Simon Attila online értékesítési vezető az alantiakat reagálja csütörtöki posztunkra:

Olvasson tovább!

Adathalászik a UPC? (frissítve)

2009.03.26. 12:54 | jackyll | komment

Érdekes anomáliára lett figyelmes György. A jelek szerint a UPC az ex-monorteles ügyfelektől emailben kéri ügyfél- és telefonszámukat, ellenkező esetben törli az előfizetésükhöz tartozó emailcímet. WTF?

Nem írnék neked, ha nem tapasztalam volna, hogy más ex Monornetes ügyfeleivel is hasonlóan bepróbálkozott az UPC. (Az UPC felvásárolta már régebben a Monortelt/Monornetet.) A lentebb látható levelet kaptam tőlük ma. Mellesleg csoda, hogy megnéztem, mert a SPAM szűrőm azonnal megfogta. Levelükben az ügyfélkódomat kérik, valamint az elérhetőségemet, különben törlik a postafiókot és a tárhelyet. Ezen a ponton dobtam egy hátast, mivel a levél fejléce alapján úgy tűnik, tényleg az UPC-től jött.

Olvasson tovább!

Minőségi gagyit drágán venni menő?

2009.03.26. 10:10 | ge | komment

Híres divatmárkák másolatait világszerte árulják az utcákon és piacokon, jobb és rosszabb minőségben, de sosem értettük, hogy ha valakiről már messziről ordít, hogy nem engedhet meg magának egy félmillás Vuittont, akkor minek hordja a pár ezres másolatát a pufidzsekhez? Ezeknek a cuccoknak az a lényege, hogy megmutatom vele, nekem még erre is futja. Rita egy ilyen koppintásokat áruló webshopra talált, ahol megpróbálják jobb minőségű másolatként tripla áron eladni ugyanazt a kamu hülyeséget. (Például egy eredeti LV Shopper Etoile 700 ezer, egy Teszveszes aukción a másolat 20 körül, piacokon a "very good copy" pár ezer, az Exklúzívtáskák.hu-n viszont 66 ezer.)

Olvasson tovább!

Ha elromlik az adathordozó, megvág a Nav N Go

2009.03.26. 00:11 | szily | komment

Ha egy bármennyire príma termék mellé pannon stílusú ügyfélkezelés járul, akkor olyan ijesztő esetek történnek, mint Bucserrel. Naiv Ügyfelünk 2007-ben vett egy Nav N Go navigációs szoftvert, SD kártyán. Az adathordozó most elromlott, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes jogosultsága van a szoftverre, a kártya maga meg kábé 4000 forintba kerül. Bucser ezt nehezményezni, és ki van borulva az ügyfélszolgálat menetén is. Szomorú kaland, bőséges levelezéssel megtámogatva hajtás után.

Olvasson tovább!

A rekordok könyvébe kerül a Centrum Parkoló Kft. - Magyar arany a hülyeségolimpián

2009.03.26. 00:06 | szily | komment

Sportnap lesz a ez a csütörtök, a hülyeségolimpia versenyzői a pálya szélén melegítenek, sőt a Centrum Kft már dobott is egyet a selejtezőben, méghozzá világrekordot!

A "leghülyébben kiszabott parkolási bírság" versenyszámban lett csúcstartó a Homár-olvasók egyik kedvenc szolgáltató, pontosabban kirovó-behajtó cége. A világraszóló ereményt azzal érték el, hogy egy érvényes parkolójeggyel várakozó autóra 57 percen belül két büntetőcédulát is kiraktak. Az egyiket azért, mert nem volt pakolójegye, a másikat azért, mert rossz társaság által kiállított parkolójegye volt. Alant olvasható Gábor levele a centrumbéliekhez, amiből a fergeteges bírságolás minden részlete kiderül.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása