Tékozló Homár

Jós segíti a Centrum bírságolását

2009.04.30. 14:06 | jackyll | komment

Váratlan fordulat nélkül 65:1 arányban megszavazta a Főváros a múltkorjában már emlegetett parkolási rendeletet. Amíg a nálunk okosabbak megszakértik, mitől is nem alkotmányellenes, hogy ezentúl havi egy alkalommal lehet parkolójegyet bemutatni a Centrum Kft légből kapott fantombírságaival szemben, a Homár a mélybe vetette magát, és megtalálta a borzalmas parkolási összeesküvés igazi mozgatórugóját. Lakossági bejelentés révén jutottunk el a Centrum nevében eljáró Kézdi Ügyvédi Iroda vezetőjéhez, Dr. Kézdi Andreához, aki szabadidejében tarot kártyát és számmisztikát oktat a Tiszta Forrás Parapszichológiai Intézetben, illetve szakirodalma is van a témában:

Olvasson tovább!

Senkinek sem szeret fizetni a Ring Nyelvstúdió

2009.04.30. 13:50 | ge | komment

Zsolt egy el nem indult tanfolyam díját szeretné visszakapni a Ring Nyelvstúdiótól. A vita az ügyvédi felszólítások szakaszába ért, és ugyan az iskola igazgatója elismerte a követelés jogosságát, újra és újra csak hárít a kifizetés helyett. A második levél pedig Verától érkezett, ő a Dint Nyelviskolától nem kapta még meg a tavaly augusztusban esedékes fizetését. Ami a Dint oldala szerint valójában szintén a Ring Nyelvstúdó.

Egy nyelviskola történetét szeretném megosztani a becses fogyasztókkal, nehogy abba a hibába essenek, amibe én sajnos beleestem. A történet 2008. márciusábank ezdődött, amikor is bementem a Ring Nyelvstúdió Nyelvoktató kft telephelyére, hogy egy alapfokú spanyol tanfolyamra beiratkozzam, áprilisi kezdéssel. Minden zökkenőmentesen ment, egészen a tanfolyam kezdetének időpontjáig. Egy nappal előtte ugyanis tájékoztattak telefonon, hogy a tanfolyam sajnos egy héttel később indul.
Olvasson tovább!

Az Externet letiljta a netet, ha nem válaszolsz

2009.04.30. 09:15 | jackyll | komment

Az Externetnél tisztában vannak vele, hogy rohanó világunkban egy adatgyűjtő email könnyedén elsikkadhat, spam közé keveredhet, netalán nem válaszolnak rá, úgyhogy biztos, ami biztos alapon Forest teljes internetforgalmát megbénították, amíg nem válaszolt az ügyfélszolgálatnak:

A minap történt hogy a számítógépemen indítás után nem tudtam használni a következő funkciót: Levelek letöltése. Ok, nézzük van-e egyáltalán net, elindítom a Chrome-ot, rákattintok az indexre, bejön az index.hu/s.php ami konkrétan az externet felhívása hogy erősítsem meg a kapcsolattartási címem vagy írjak be újat. Ezen nagyon elcsodálkoztam, gyorsan kipróbáltam más oldalakat is, de az s.php makacsul ragaszkodott az összes indított oldalcím végéhez és a kívánt oldalak hlyett az externet felhívását kellett olvasnom. Próbáltam firefox alól is noscript aktiválással de a hatás ugyanaz, /s.php minden linkhez hozzáfűzve és a böngésző használhatatlan.

Olvasson tovább!

Félretájékoztatott a TIGÁZ ügyfélszolgálata

2009.04.30. 09:05 | ge | komment

T. a lenti levelet a Tigáznak küldte, miután megjelentek nála a szerelők, hogy kikapcsolják a gázt. A becsült számlájukra ugyanis hiába kért részletfizetést az ügyfélszolgálat jóváhagyásával, most kiderült, nekik olyat nem is lehet.

Holnap reggel jönnek kikapcsolni a gázt házunkban. Ennek oka az elmondásuk szerint, hogy nem fizettük be 60 napon túl a 65ezer forintos havi becsült számlánkat. Már a számla összege is furcsa volt, de megtudtuk Önöktől hogy bár idejében leadtuk a gázártámogatási kérelmüket Önök még nem dolgozták fel ezért ez a szokatlan összeg.
Olvasson tovább!

Re: Bréking: Az Invitel cenzúrázza az internetet?

2009.04.29. 15:40 | ge | komment

Zoli írta nekünk, hogy az Invitel blokkolta Piratebay és a Mininova torrentoldalakat. A kommentekből az derült ki, hogy más nem találkozott ezzel a jelenséggel és most az Invitel megírta nekünk, hogy miért nem. Mert nem blokkolja.

Kedves Homározók!

Az Invitel Magyarországon érzi jól magát és nem Kínában; lakossági internet szolgáltatást hazánkban kínál, a hazai szabályozásnak és ügyfelei elvárásainak megfelelően. Ügyfelei hozzáférését a világhálóhoz nem fogja és nem is tudja semmiféle „Nagy Tűzfallal” vagy más, cenzúrára alkalmas eszközzel korlátozni – és ezt nem is tekinti feladatának, hiszen hazánkban is megvannak azok a hatóságok és állami szervek, amelyek figyelhetik, illetve szűrhetik az internet forgalmát.

Olvasson tovább!

Szigorúan szabályozza a retúrjegyeit a Malév

2009.04.29. 14:10 | ge | komment

Bodizsár most szembesült azzal, hogy a Malév csak abban az esetben teszi felhasználhatóvá a retúrjegy visszaútját, ha az odautat is igénybe vetted. Nyilván meg van annak az oka, hogy "a repülési szelvények csak kiállításuk sorrendjében a repülőjegyen feltűntetett indulási helyről történő kiindulással használhatók fel", úgyhogy ha valaki tudja, vagy hasonlót tapasztalt más légitársaságnál, írja meg nekünk.

Gyakori utazásaim London és Budapest között felvetették bennem, hogy mi lenne, ha kipróbálnám a szokásos fapados légitársaság helyett az előnyösebbnek és talán kevésbé tömöttnek ígérkező MALÉV légitársaságot. Árban kedvező ajánlatot találtam és gondoltam a szolgáltatás minősége miatt érdemes egy próbát tenni.

Olvasson tovább!

Trükkösen nem cserélt pólót a Springfield

2009.04.29. 12:41 | ge | komment

Hogy a sztoriban szereplő póló anyaghibás volt, vagy egyszerűen ilyen anyagból készül mind, azt innen nehéz lenne eldönteni, de azt még az eladók is elismerték, hogy ami egy mosás után összemegy, az szar. Ehhez képest a címke hiányára hivatkozva nem tudták kicserélni, mondván az a pólóhoz tartozik, a kivágása pedig az áru megkárosításának számít.

A Springfield Camponában található üzletében vásároltam kb. 2 hete egy egyszerű, szürke piké polót 6000 Ft-ért. Egy sima egyszínű felsőért szerintem ez egy olyan ár, amiért az ember azt várja, hogy minőségi árut kap, legalábbis nem olyat, ami kettő 30 fokos mosás után felére megy össze.. Az érdekesség még az, hogy a poló csak hosszanti irányában veszített méretéből, így egy elég vicces formájú valamit sikerült alkotni egy szimpla mosással.

Olvasson tovább!

Mindenre készüljön föl, aki behajt a Csepel-szigetre

2009.04.29. 10:43 | szily | komment

Az, hogy Szigethalmon megvertek egy mentőst, mert állítólag túl lassan hajtott, nem kivétel, hanem szép Csepel-szigeti szokás, derül ki Egy békés polgár leveléből. A Szigeten még a legbékésebb polgárok is olyanok, hogy a 16 éves sógoruk kormányzárral veri a  BMW-seket. Igaz ők kezdték, mert kést tartottak a suzukis nyakához. A tanulság? Ha arra van dolgunk, vigyük magunkkal nindzsa származású unokaöcsénket. Véres-fenyegetős road movie alant:

Olvasson tovább!

Ellopják a törpöket a Spar pénztárosai?

2009.04.29. 09:51 | szily | komment

Lenyúlás, elhallgatás, nyílt színi kalmárkodás: ezek már nem csak a politikai, hanem a közértpénztárosi osztály tagjaira is jellemzőek J. szerint. Olvasónk, mondjuk ki férfiasan, Törpgate-et kiált, amennyiben súlyos visszaélésekkel (konkrétan elhókuszpókosodással!) vádolja a Spar szupermarketlánc pénztárosait, akik a jelek szerint a vásárlóknál is jobban rákattantak az akciós rajzfilmhősökre. Vajon ki lesz a Törpgate Nixonja? Sztori alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása