Tékozló Homár

Visszaállamosítják a Malévet

2009.11.06. 14:49 | jackyll | 100 komment

"Ha a légitársaság bedőlne, az a rekordáron privatizált reptér jövőjét is veszélyeztetné, és jelentősen megnehezítené és megdrágítaná az ország légi megközelítését" - mondja az Index cikk második mondatában Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a Malév visszaállamosítása kapcsán, de ez csak az oldal alján derül ki, mármint hogy ő mondja. Aztán persze kiderül, hogy:

„Bár igaz, hogy a Malév-desztinációk nyolcvan százalékára másik légitársaság is repül Budapestről, egy tradicionális, menetrendszerű, hálózatokba szervezett, átszállásos járatokat közlekedtető társaság helyére nem olyan egyszerű beugrani, mint egy pontszerűen közlekedő, várost csak várossal összekötő, nem hálózatba szervezett diszkonttársaságéra” – állítja Hardy. Szerinte egyébként, bár van a légitársaságoknak szabad kapacitásuk, az nem lenne elég a Malév helyének betöltésére.

Köszönjük az értékes információt. Bizonyára megállna a Föld forgásában, oszlana a gravitáció és mindannyian a jéghideg űr kebelébe röppennénk, ha a Malév nem lenne többé.

Árak nélkül számláz az Ingatlanbazar.com

2009.11.06. 13:09 | jackyll | 216 komment

A világháló végtelen mocsarából emelt ki mindannyiunk okulására egy "ingyenes" ingatlanhirdetési oldalt Andrea. A Seychelle-szigeteken bátran bejegyzett Experient Enterteiment Ltd. (nem elírás) több domainen futó oldala a hirdetés feladásánál legörgetve olvasható ÁSZF-ben írja csak, hogy 30 nap után automatikusan 6 hónapra hosszabbodik a hirdetés, ami után már számláznak. A hirdetésszerkesztő oldalon eldugott link a fizetési feltételekről pedig egy üres oldalra visz:

Szeretném eladni a házam, hogy volt férjemtől külön költözhessek. Jelenleg munka nélküli vagyok, egyedül két gyerekkel. Ezért ingyenes hirdetési lehetőséget akartam igénybe venni a neten. Az ingatlanbazar.com -ra tettem fel a hirdetésemet. Akkor még csak arról volt szó, hogy ez a hirdetés csak 30 napra szól, és automatikusan nem hosszabodik meg. Nem szóltak, nem értesítettek, csak egy idő után valami EXE LTD nevű cég felszólított, hogy fizessek.

Olvasson tovább!

Időzített bomba a konyhában

2009.11.06. 12:52 | ge | 20 komment

Most olvastuk kedvenc háztartási gépekről szóló blogunkban, hogy néhány felrobbanó Samsung hűtő miatt a gyártó többszázezer darabot hív vissza világszerte. A hibás szériás hűtőt nálunk is árulták, úgyhogy aki ilyen sorozatszámot olvas a frigóján, az inkább fogjon egy zacskót és lógassa ki az ablakon a töltöttkáposztát.További részletek a Gépcseléd blogon.

Re: Nem jött be a Fix It Pro egyedülálló formulája

2009.11.06. 12:41 | ge | 24 komment

Judit ajándékba vett WS Teleshop-os Fix It Pro készlete nem éppen úgy működött, mint ahogy az elvárta volna tőle, ezért megpróbálta visszakapni a pénzét, de hiába. Aztán a forgalmazónak írt panaszos levélét posztoltuk és tessék, "üzeltpolitikai megfontolásból" inkább visszavették a használhatatlannak minősített karcmentesítő izét.

Kedves Homár!

Lehet, hogy nem lehetek sikeres ember, mert a ws teleshopnál vásároltam - bár a sikeresség szerintem nem ezen múlik -  viszont célt ért a levelem, ugyanis visszafizették a vételárat.

Olvasson tovább!

Arcpirító ajánlat a Fibernettől

2009.11.06. 09:50 | ge | 56 komment

Attila a régi ügyfél-új ügyfél különbség klasszikus rejtélyével szembesült: hiába járt le a Fibernetnél a szerződése és hiába próbálják is marasztalni, még mindig jóval magasabb árat kéne fizetni a szolgálatásért, mintha új előfizető lenne. De nem, aki évek óta fizetett már, ha maradni akar, annak ára van. Attila se éri, el is megy más szolgáltatóhoz, feleannyiért.

Rabszolgasorsra adtam a fejem a kábeles szolgáltatónál tv nézés és internetezés ürügyén, s eljött az idő mikor szabadulni lehet a béklyóból. A Fibernet ennek ürügyén megörvendeztetett egy kiváló akciós ajánlattal. Újabb egy év időtartamra igába hajthatom a fejem és nagyon olcsó netet, tv-t garantálnak a szerződött időre. A TV díja nem emelkedik, és az internet hozzáférésé sem.
Olvasson tovább!

A Malév nem szállít több jegyet vásárló utast

2009.11.05. 17:08 | jackyll | 271 komment

Kotasz Doktor alábbi levelében arra hívja fel a T. Ház figyelmét, hogy teljesen felesleges egy fillért is a Malév visszaállamosítására fordítani, hiszen ők szarják le a legmagasabbról, mi történik törzsutasaikkal. Naiv ügyfelet azért nem engedték fel egy Budapest-Brüsszel járatra, mert hasonló úticélú előző heti retúrjegye második felét nem használta fel. Helyette 2 nappal korábban egy harmadik, külön vásárolt jeggyel tette meg ezt az utat. Ez már a vég, hulljon a férgese!

A Malev a kovetkezo ultraparasztsagot engedte meg maganak velem szemben: 2009 november 3-an este ervenyes repulojeggyel jelentem meg a Ferihegy 2A terminalon. A Malev megtagadta az utaztatasomat Budapestrol Brusszelbe, arra az abszurd es felhaborito ervre hivatkozva, hogy oktober 30-an, azaz mult het penteken nem vettem igenybe a Brusszel-Budapest jaratot. Felajanlottak, hogy mas jarataikon elvisznek 150.000 forintert. Ezzel a nagylelku ajanlattal nem kivantam elni.

Olvasson tovább!

Elkúrt bukta visszatér

2009.11.05. 14:10 | jackyll | 79 komment

Stabilan tartja magát a Homáron is dokumentált fordítógépes téveszme, miszerint a bukta-jellegű pékáru angol megfelelője a "fuck up", azaz elkúrás. A helyes megfejtés továbbra is a "bun" lenne, de a sztakisok szerint a hülyeség megállíthatatlanul terjed:

Nem mi talaltuk, nem mi csinaltuk, nekunk is kuldtek ezzel az uzenettel:
"Kedves sztakik, a céges ebédlőnk heti étlapján szerepelt a fenti öööö.... pajzánság. A készítők valószínűleg előszeretettel használják a szótárt XD. További jó munkát kívánok és köszönöm a vidám perceket, amiket ti generáltatok - még ha közvetetten is.

Krisztina"

De, hogy ezek semmibol sem tanulnak ...

Udv,
---
balazs (http://szotar.sztaki.hu)

Re: Gyerekeket rémített halálra a DM vadbarom őre

2009.11.05. 14:03 | ge | 57 komment

A DM tapló módszereket kedvelő biztonsági őre, aki beráncigálta az irodába a tolvajnak hitt 14 éves lányt, ezzel magára hagyta a vele nézelődő 7 évest, már nem a DM alkalmazottja. Kirúgták, a cég pedig bocsánatot kért. Ez sem kevés, bár az előző poszt kommentjei között sokan rendőrségi eljárást is javasoltak az apának, de erről nem szól Gyula levele.

DM-es illetékes kivizsgálta, visszanézte a videót, megállapította, hogy tényleg magára hagyták a hétévest, ezért kirúgták a biztonsági őrt. A DM-es személyesen megkeresett minket, nagyon rendes volt, elnézést kért, stb. Szerintem abszolút korrekt.

Gyula
süti beállítások módosítása