Tékozló Homár

'A wc-t használni tilos' - Egy villamosvezető vallomása arról, amit egyetlen utas sem láthat

2010.01.07. 00:05 | szily | komment

Itt a Homáron igen sokat lehet olvasni az utasok előadásában arról, hogy a BKV alkalmazottai hogyan alázzák meg/verik át/inzultálják a Naiv Ügyfeleket. Arról már sokkal kevesebbet találni, hogy ez az egész hogy néz ki a másik oldalról. Arról pedig még soha nem posztoltunk egy sort sem, hogy a cég hogyan alázza meg/veri át/inzultálja a saját dolgozóit. Mai levélírónk éveken át volt BKV-alkalmazott, most a vezetőülésben szerzett élményeiből mesél:

Villamosvezetőként kezdtem budán a fűtetlen UV villamosokban, ahol -20 fokos hidegben is kötelező volt a szabályos egyenruha viselése. Később nagylelkűen megengedték, hogy síruhát vegyünk fel az egyenruha alá, de szigorúan azzal a kikötéssel, hogy abból egy milliméter sem látszodhat ki. (Siruha a 21. században egy munkahelyen…)

A villamosok műszaki állaga a buszokéhoz hasonló. Csakhogy itt a kocsiszinben dolgozó szerelők premizálási rendszere úgy alakult, hogy minden meghibásodás csökkentette a kifizetett prémium összegét. Ezért volt olyan műszak, akiknek a legalapvetőbb hibákért sem lehetett szólni, mert a műszakvezető őrjöngve „kurvaanyázva” kergette el a reklamáló villamosvezetőt. Igy szinte mindenki inkább a hibás járművel állt forgalomba (ami később a vonalon romlott el, órákra megbénitva pl. egy Bartók Béla út közlekedését – de az már a vonalműszak problémája volt), minthogy eltűrje ezt a viselkedést. Ha mégis valaki irásban jelentette a dolgot, abban utólag nem volt köszönet. Télen garantáltan olyan villamost kapott hajnalban, ami egész éjjel nyitott ajtókkal állt az udvaron, nyáron a TATRA villamosokat teljes fűtésre kapcsolták éjszakára, igy nevelve a renitens villamosvezetőket.

A végállomásokon hűtő, mikrosütő, tv csak akkor volt, ha azt a járművezetők összedobva  a pénzt megvették maguknak. Gyakran arra is panaszkodni kellett, hogy nincs WC papír vagy egyáltalán víz a végállomáson. A legszebb az volt, amikor a 41-es vonal meghosszabbodott a Kamaraerdő és a Batthyány tér között. A kamaraerdei végállomáson akkor egyáltalán semmi nem volt, még egy zárt pihenő sem. Egy „retúr” menetidő a Batthyany tér – Kamaraerdő – Batthyany tér között több mint másfél óra, ezalalatt olyan luxusra mint az átmelegedés nem is lehetett gondolni, de az alapvető biológiai szükségletek elvégzésére sem volt lehetőség ilyen hosszú ideig, mert egyszerűen nem volt hol. A másik végállomáson sem mindig volt erre idő, mivel ott át kellett menni a téren lévő buszsofőr pihenőbe és ez mondjuk egy 2 perces tartózkodás alatt kivitelezhetetlen volt. Később odatettek egy konténert, odabent a következő feliratokat lehetett olvasni :” A világitást felkapcsolni tilos, a hűsugárzót bekapcsolni tilos, televiziot bekapcsolni tilos, kávéfőzőt használni tilos, a wc-t használni tilos”. vagyis a vezetés ünnepelt, mert fizikailag ott volt a bódé – gyakorlatilag mintha nem is lett volna.
A villamosvezetők fizetése egyébként alapvetőleg magyar viszonyok között jónak mondható lenne, ha abból nem vonnának le törvénytelenül havonta 15-20%-ot a következő módokon :

1)      sebességmérés : az UV villamosokon nem volt kilométeróra, de a tatra, vagy a ganz tipusokon sem igazán hiteles az az érték amit mutat. Az ellenőrzést végző személy a sebességet úgy méri, hogy egyszerűen stopperórával méri az időt ami alatt a villamos egy bizonyos távolságot megtesz, majd az alap v=s/t képlettel átszámitja a sebességet. Ugye túl nagy fantázia nem kell hozzá, hogy ha valakinek alá kellett tenni, akkor mit kellett hozzá tenni…

2)      Utaspanasz:  ha valakire utaspanasz érkezett akkor az 8-10.000 Forint fizetéscsökkenést jelenetett alapból vizságlat nélkül, mivel úgy gondolkodtak, hogy csak az ir panaszt, akinek komoly problémája volt. Az e-mailben érkező panaszoknak soha utána nem jártak, azzal sem törődtek, hogy a feladó freemail-es, sulinetes vagy valami iskola email szerverét használta. Utaspanasz akkor mínusz ennyi és ennyi. Utána kivizsgálták az ügyet, ami abból állt, hogy meghallgatták a járművezetőt akinek a szabadidejét kellett erre áldoznia, majd megállapitották, hogy a panasz valós, még hozzácsaptak a büntetéshez pár ezer forintot. A panaszt tevő utast SOHA nem keresték meg.

3)      Az F.2 utasitásban van egy pont : „ a járművezetőnek minden figyelmét a munkájára kell forditania”. Elég volt inteni a szembejövő kollégának, máris mínusz 2500 Ft erre a pontra hivatkozva.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapitány_1 2010.01.07. 00:17:39

Az igazság odaát van mindkét oldalon.)

A régi mondás él, fejétől bűzlik a hal.

1.

Levéltetű 2010.01.07. 00:19:50

Elkéne már egy ISO 9001 a BKV-nál is.

rövid 2010.01.07. 00:24:58

jé, új poszt.

Fasza, de nem sajnálom. Tessék sokat sztrájkolni, ha nem megy, akkor a kézigránátot be a BKV ablakán, majd egy benzineskannát utána.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 00:27:14

Eh. Csodálom, hogy a végén még nem ők fizettek a BKV-nak.

Rohadt BKV. A poszternek ajánlom, hogy írjon egy leleplező könyvet a Tesco Titok mintájára a BKV-ról. Meggazdagodhatna belőle.

efhábé 2010.01.07. 00:31:03

"Az e-mailben érkező panaszoknak soha utána nem jártak, azzal sem törődtek, hogy a feladó freemail-es, sulinetes vagy valami iskola email szerverét használta."

Mér', ha úgy gondolja valaki, hogy semmi köze a BKV-nak ahhoz, hogy ő hol dolgozik, ezért magáncímről ír emailt, akkor már nem is lehet igaz, amit leír?

Sulinet meg iskola mailszervere, mi az ba'meg, azt hiszed, hogy a diák csak hazudni tud? Ha tanuló, nem lehet igaza?

Menjél te a pék f@szára, ugyanolyan utasvegzáló kis köcsög voltál, mint a többi BKV-s.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.01.07. 00:31:10

Tombol a szocializmus az állami cégekben. Szakmai felelőst senki se keres, a népnek politikai felelős kell akit jól leválthat 4 évente. És boldog vala a nép.

Earthq 2010.01.07. 00:31:23

Én megértem a BKV-s dolgozókat. Hihetlen vízfej egy cég. Semmi köze nincs egy modern fejlett közlekedési céghez. A vezetés viszi a sok pénzt teljesen feleslegesen, az eszközök az őskori szintet verik... a villamosok a buszok, a metrók, és a HÉV is. Már rég kukázni kellett volna ezeket az energia zabáló ócskaságokat, de ugye akkor nem lenne pénz a mutyizásra, nem lehetne a zavarosban halászni...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.01.07. 00:38:58

Úgy emlékszem, az SzDSz-nek volt kulcsmondata az előző kampányban, hogy "az állam nem jó gazda".

khm.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.07. 00:48:59

Mivan? Szóval, ha ki akarok cseszni egy villamosvezetővel, akkor regisztrálok 10 db freemailes címet, írok egy-egy panaszlevelet és akkor abban a hónapban nem kap fizut?

MosoMasa 2010.01.07. 00:54:38

@Earthq: Már hogyne volna! Nézd már meg a jutalmazásokat, a végkielégítéseket, meg egyebeket! Ennyit csak egy modern fejlett, jól működő cégnél lehet szétdobálni!

tewton 2010.01.07. 00:55:49

@Gee Halen: de mégis 8 éven át benn ültek az állami pozíciókban. Kóka meg konkrétan közlekedésügyi miniszterként nyomatta ugyanezt a szlogent.

hmmm.
tanulság: SzDSz-est SOHA TÖBBÉ miniszternek :)

Laceeka82 2010.01.07. 00:58:36

szinte minden munkahely ilyen ebben a fostalicska országban...tiszta baromnak nézik az embert...és ez az állam hibája, mert nem lépnek fel a munkáltatók ellen...dolgoztam jó pár fejlett országban, bizonyos országokban azért is fegyelmit adnak a főnöknek, ha emelt hangon beszél az alkalmazottal....a többi itthoni faszság meg ismeretlen......

tewton 2010.01.07. 00:59:48

Eddig azt hittem, Lidl-pénztárosnak lenni a legrosszabb. De itt még egy csomó utast is szállítani kell ugyanahhoz a szopatáshoz.

min 2010.01.07. 01:02:02

Azért érdekes, hogy most íródik ez a poszt amikor pont ezmiatt vanak a balhék. Közhangulat nyugatás?
Arra mndjuk kíváncsi lennék, hogy mit csinálnak a sofőrök (BKV, MÁV bármelyik) ha rájuk jön a cifra f..ás.

fingerbangs 2010.01.07. 01:06:58

1., ha többet érsz ne legyél villamosvezető
2., tehát aki panaszt tesz egy villamosvezető ellen az csakis hülye kisiskolás lehet, persze csakis ok nélkül, véletlen se paraszt a villamosvezető
3., rinyáltok állandóan de 250et hazavisztek, a szakszervezeteitek halálba szopatják az utasokat, akik a szolgáltatás értékét messze meghaladóan fizetnek a jegyért, plusz az adójukból is tízezreket visz el a bkv vesztesége (ha vidéki és kék buszt képen se látott, akkor is)
4., mindenkinek van baja, mégse sztrájkol amikor olyanja van, felveszi a munkát... sok tízezer ember ebben az országban kevesebből él és szarabb munkát végez, szóval KUSSOLJATOK
köszi

tewton 2010.01.07. 01:21:16

@min: "Arra mndjuk kíváncsi lennék, hogy mit csinálnak a sofőrök (BKV, MÁV bármelyik) ha rájuk jön a cifra f..ás."

szerintem
1) visszatartja, amíg lehet. A robbanáspontig. Esetleg elmegy a klóra.
2) mivel elment, késve indul a járat. esetleg torlódik 2 járat.
3) utasok zúgolódnak, leveleket írnak a homárra, bkv-figyelőre, bkv-nek.
4) bkv megbünteti a sofőrt, vagy a késésért, vagy a panaszért, vagy csak úgy.
5) BKV-s fejes elismeri, hogy vannak problémák, de már dolgozunk a leküzdésén
6) fővárosi politikus elismeri, hogy vannak problémák, de sokkal jobb lesz majd, és nem pofázni meg kritizálni kell, hanem örülni annak, hogy lesz metró.

tewton 2010.01.07. 01:29:54

@megélhetési sünöző - avataros avatar: "Széntablettát a villamosfosőröknek!"

ne adj tippeket a BKV-nek.

a végén még élelmiszer-kiegészítővé minősítik a széntablettát a BKV-n belül, csak a remízben lehet majd megvenni, 1500Ft-os áron. hidegétel-utalványra.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 01:31:33

@tewton: "ne adj tippeket a BKV-nek."

Kreatívak ők nélkülem is...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 01:34:10

Amúgy a poszter miértnem írt vmi nevet? Ennyire fél a BKV bosszújától? Simánelfértvolna egy X. Balambér, Yfalu, stb.

Trójai 2010.01.07. 01:44:00

Az igazság odaát van.

Írjál könyvet.
Gyűjtsd bele a legextrémebb dolgokat, nem baj ha nem veled történt, az is jó ha az egyik kollégáddal.

De nevekkel írjad meg ám! Mármint a faszfejek nevei legyenek benne, mint pl az ordibáló faszjankóé.

De álnéven írd meg, ezt mondanom sem kell. :)))

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 01:49:04

@Trójai: Mondtam, hogy írjon könyvet.
Én tutira írnék, de nekem nincs miről...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 01:51:16

Irigy Hónaljmirigy : 100 utasnak bliccel a fele

100 utasnak bliccel a fele
de ha engem látnak a gatya tele
szigorúan nézek rátok,
lyukasszatok az anyátok!
szigorúan nézek rátok,
lyukasszatok az anyátok!

némelyiknek nagy pofája van
de a karszalagnak nagy hatalma van
nem jövök ki havi 100-ból
nem engedek az árábul
nem jövök ki havi 100-ból
nem engedek az árábul

hiába vagy a menyasszonyom
megbüntetlek téged mer' én leszarom
becsületem adja ja a tartást
fizetem a gyerektartást
becsületem adja ja a tartást
fizetem a gyerektartást

de kérem szépen most vigyázzanak
mer' a kocsiajtók menten záródnak
rettegjetek ha felszállok
cifra fosást hozok rátok,
hát örüljetek ha nem láttok
kúvajó utat kívánok

mozdonyvezeto 2010.01.07. 02:00:38

@min: Ha személyvonat,összeszorított foggal kibírjuk a következő állomásig,és futás....
Ha valami gyorsabbnak titulált vonat,akkor fogjuk a rádiót,és szólunk a menetirányítónak,hogy meg kell állnunk a következő állomáson...

Ferlategla (törölt) 2010.01.07. 02:02:16

Már csak arra lennék kivncsi, h honnan tudták kitől kell levonni. A villamosvezetőt nehezebb beazonosítani mint monjuk egy távolsági busz sofőrjét. "Fel vagyok háborodva kéremszépen, múlt pénteken, du 3/4 7-kor a Jáaszai Mari téren felszálltam 4,6-osra a Moszkva tér felé és az a briganti sofőr rácsukta az ajtót a kabátujjamra meg a nejem retiküljére, amit két éve kapott karácsonyra a Vilmától." Na, hogy?

ergerberger 2010.01.07. 02:11:43

"ha valakire utaspanasz érkezett akkor az 8-10.000 Forint fizetéscsökkenést jelenetett alapból vizságlat nélkül"

Wow, máris kezdek tömegesen utaspanaszokat írni!!!

amerikai cegvezeto 2010.01.07. 02:17:55

@Ferlategla: a panaszba a jarmu rendszamanak is szerepelnie kell,de ha mondjuk fel orankent jar akkor a menetrendbol is ki lehet kalkulalni ki jart arra akkor.

Ferlategla (törölt) 2010.01.07. 02:30:11

@Janos32: a belvárosi busz, villamosjáratok, (mint pl a 4-es, 6-os villamos) általában néhány percenként közlekednek és azt sem hinném, hogy minden egyes panaszos bajlódott a "rendszámmal". persze, lehet :)

Messidor 2010.01.07. 02:38:30

@Earthq: én is át tudom érezni a helyzetüket,végül is ugyanazok a problémák,mint a többi vízvej-cégnél.Én BKV-val közlekedem,a többség(mármint a járművezetők) lelkismeretesen végzi a dolgát,az a néhány kirívó eset elenyésző.És elhiszem,hogy anyagilag nincsenek megbecsülve.(Kövezzetek meg,nekem az ellenőrökről is 94%-ban jó véleményem van!)Szerintem kár szidni őket,legnagyobbrészt nem ők tehetnek a tömegközlekedési anomáliákról.

solution (törölt) 2010.01.07. 02:55:08

@fingerbangs: en ellened fogok tuntetni.

1. te az alapjan itelsz meg barkit, hogy eppen milyen munkat sikerult talalnia?
2. ez sima demagogia, nem errol van szo. Arrol beszel, hogy olyan panaszt is elfogadnak ahol a panasztevo anonim, tehat nem kell felvallalnia a felelosseget.
3. hogy vinnenek haza 250-et? Akit ismerek sofort, 115-120 korul visz haza, attol fuggoen mennyit tulorazik stb.
4. tehat mindenki turjon mindent, mert masnak is szar...gratulalok

Egyebkent ezzel amit a buszosok csinalnak en nagyon nem ertek egyet...kulonosen amikor szejjelfagyok a megalloban, remelem vege lesz mar.

Trójai 2010.01.07. 03:28:56

@megélhetési sünöző - avataros avatar:

Jah, most látom, h már te is írtad előttem. :))

Amúgy mindenki tudna könyvet írni, mert mindenkinek megvan a története.

Mondjuk nem biztos, h botránykönyv lesz. :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.07. 04:26:03

Valami hasonlora szamitottam.

Altalaban mindenhol a melost soktak szivatni.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.01.07. 04:42:52

Elolvastam, megértettem. Viszont a birkákat nem tudom sajnálni, márpedig ez az ország tele van birkákkal. MÁV, BKV és a többi állami szervezet/vállalat. Tessék egyszer úgy igazából sztrájkolni egyet, megbénítani az országot nem egy-két órára, hanem egy-két hétre vagy hónapra. Akkor talán észhez térnek a magas poszton trónoló faszfejek és a fejükhöz kapnak, hogy ezt így mégsem lehet. Olyankor kéne sztrájkba lépni, mint amikor kibuknak a dagadt disznó személyzetis qrvának a százmilliós nagyságrendű törvénytelen kifizetései. Érdekes módon, arról nem szól a média, hogy ugyan mi lesz a sorsa annak a versenyhízónak... Olyankor kellene szépen kiállni a placcra a buszaitokkal, stb, és elküldeni őket a jó büdös kurva anyjukba. Nem csak olyankor, amikor lecsapódik rátok a vezér pallosa és csökken a fizu.

epeficam 2010.01.07. 06:49:30

@efhábé: Ne haragudj, te gyakorló pszichopata vagy?

Harlequin 2010.01.07. 07:07:47

"Az e-mailben érkező panaszoknak soha utána nem jártak, azzal sem törődtek, hogy a feladó freemail-es, sulinetes vagy valami iskola email szerverét használta."

Ezt nem értem. Aki ilyen címről ír emailt, az nem ember, nem utas, vagy mi?

esef 2010.01.07. 07:16:27

@Levéltetű:
ISO 9001? Minek? Azért, hogy azt is ellopják?

Csak a járművezetőnél vonnak le pénzt? Irodistánál, vezetőnél nem? Tegyünk már gyorsan vagy 1000 panaszt a kocsis elvtárs ellen, fizessen már be egy kicsit ő is a kasszába... :)

shred 2010.01.07. 07:33:05

Az utolsó bekezdéshez: A Combino kivételével minden villamoson rendszeresen üdvözlik egymást a szembejövő villamosvezetők, szóval akkora para nem lehet:)

Kis Hableány 2010.01.07. 07:37:34

Pedig a villamosvezetők mindig integetnek egymásnak, ezt már megfigyeltem.Ennyire sokallják a bérüket?)A buszosok is integetnek.Ez egy inetegetős pusziszkodós ország.

Kis Hableány 2010.01.07. 07:39:17

Azért abban van valami hogy +40 fokos hőségben is kötelező nekik a műszálas egyenruha és a KISMELLÉNY IS!Ez szerintem simán kimeríti az emberkínzás fogalmát.

Kis Hableány 2010.01.07. 07:41:01

@Micsoda?? Menjél már be az Akácfa utca 15-be és nézz körül!Ott az idő megállt úgy 1970 körül!És ez nem túlzás. hidd el.

Picsasereghajtó 2010.01.07. 07:44:37

@shred: A Combino-n is szokták.

Egyébként olcsó demagógia ez a "nem kell villamosvezetőnek lenni, ha nem tetszik" duma. Mindenhol szívatják a dolgozót, ennyi erővel senki ne dolgozzon, és mi meg oldjuk meg azt hogy miként jutunk el A pontból B-be a városon belül, autó nélkül, mínusz 5-10 fokban is.

lánczi sixx... izé... suxx 2010.01.07. 07:44:52

@Harlequin: sajnos az iskolásokban még nincs annyi ész (manapság felnőttekben se nagyon :( ), hogy "poénból" nem írunk feljelentést...
Az viszont tény, hogy ha valaki bejelent valami disznóságot, akkor egy szabványlevéllel elintézik, tehát akármit írhatok, nem igazán foglalkoznak vele, hogy valóban megtörtént-e. Legalábbis én kaptam egy szabvány választ, amikor e-mailben jeleztem, hogy az egyik barom a kezemre csukta a villamos ajtaját és elindult...

Kis Hableány 2010.01.07. 07:46:05

@endike: Ez a demokrácia.A csőcselék uralma.

lánczi sixx... izé... suxx 2010.01.07. 07:46:37

@Sün! balázs: tképp erre lenne szükség (=erős szakszervezetek).

Kis Hableány 2010.01.07. 07:47:50

@lánczi sixx... izé... suxx: Köcsög bkv-nak van már 12 erős szakszervezte.Az nem elég?

Picsasereghajtó 2010.01.07. 07:47:54

@Kis Hableány: Ez az integetősdi az egy kasztba tartozó közlekedők között szokás, kamionosok is űzik, én meg motorozok, országúton mindig üdvözöljük egymást a szembejövő motorostársakkal, ha pedig két nagyobb túracsoport találkozik szembe akkor duda és ujjongás is megy, ez olyan hagyomány.

De nekem úgy rémlik, hogy a Combino-n nem integetni szoktak, hanem egymás felé index az üdvözlés jele.

Énbagoly 2010.01.07. 07:49:03

Na, a BKV-nál is csak az alul lévőket szívatták. Mint a legtöbb munkahelyen.
Gondolom a főnököktől nem volt levonás semmi miatt.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 07:55:23

használni tilos... szólni tilos...
tutti nem jutnék túl a próbaidőn! :DDD

Kis Hableány 2010.01.07. 07:55:52

Nem derült ki hogy a posztíró férfi volt vagy nő.Az tényleg elég gázos lehet egy női villamosvezetőnek ha:
-Nincs wc a végállomáson és még betétet sem tud cserélni
-Felfázik a -20 fokos villamosban mert nincs fűtés.

A nyári agyonöltözöttségük pedig külön posztot érdemelne.És a helyükben feljelenteném a bkv-t emberkínzásért.És most senki ne jöjjön azzal hogy nem kötelező ott dolgozni.Muszáj dolgozni és mindenki kapaszkodik a szaros munkahelyébe akármilyen fostalicska is az.A munkáltatók meg visszaélnek maximálisan a dologgal.Szóval tetvek!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 07:57:20

@Sün! balázs: csak azt szívatják, akit lehet. akinek pedig ez a perverzitása hogy copik nap mint nap és még nem is élvezi, az hülye. és lóreál.

Kis Hableány 2010.01.07. 07:59:41

@Kheopsz: Már épp ideje volt hogy hulljanak a fejek ennél a rohadt mocskos pénznyelőgépezetnél.Bazzeg mindenütt lopnak a világ más országaiban is,de nem észnélkül mint nálunk!

◄ViZion 2010.01.07. 08:04:18

A BKV-t nem lehetne teljesen megszűntetni?
ÉS új alapokon, új gárdával egy normális céget létrehozni? Vagy ilyen képességű és becsületes emberek már nem léteznek?

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2010.01.07. 08:07:08

@Kis Hableány: egyet értek nagyon. ez embertelen és borzasztó. megértem, ha sztrájkolni akarnak - de mit lehet ellene tenni? Kit/kiket lehet elővenni, mint felelőst?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:07:13

@Kis Hableány: végülis lényegtelen, mert a betét kivételével ugyanazok a kívánalmak vannak minkét nemnél. enni, inni, slózi, nyáron hűtés, télen fűtés...
oszt miből gondolod, hogy egy férfi nem tud felfázni?

mindenen túl való igaz, hogy a munkáltatók többsége magasról tesz a dolgozók szükségleteire. de ez a dolgozók faszsága, csakis és kizárólag a dolgozókat lehet ezekért okolni!
ha nem lenne 1-2 sunyi talpnyaló meg "félek!" beállítottságú rinyagép, (csak hogy a BKVnál maradjunk) a felsővezetés igen nagy szrban lenne ha a dolgozók összefognának a jogaikért.
de míg vannak olyanok akik inkább beállnak dolgozni mert féltik a szaros állásukat, addig igenis, megérdemlik a copást!

azok a nagypofájú köcsög utasbactató ellenőrök kíváncsi vagyok, mit tesznek a saját és kollégáik jogaiért...

steve85a 2010.01.07. 08:07:44

Minden figyelem a vezetésre......

Régebbi esetem:
173-as busz soför felüljárón éppen telefonon kézből "drága cicukám"-ozva záróvonalon átsodródva kishíján csattant a szabályosan szembejövővel.

A kurva anyját "cicukásnak" aki 30-40 utas életével játszadozott.
Rendszám, időpont, esetleírás ment is a BKV-nak.

wagabound 2010.01.07. 08:08:37

Nem a Homáron kell panaszkodni, hanem összefogni, és odab@szni a BKV vezetőségének. Ha nincs pihenőhely, mosdó, vécé, akkor Munkavédelmi Felügyelőség, ÁNTSZ, ombudsmanus, Sóhivatal, akármi. HA ez se segít, akkor kőkemény sztrájk. Ha nem adják önként, akkor tessék kiverekedni azt, ami jár. Ezt kéne már megtanulni végre ennek a szerencsétlen birkanépnek az állandó panaszkodás és meghunyászkodás helyett!

Picsasereghajtó 2010.01.07. 08:10:17

@Dr Gregory House: Nem tudom mi a faszom ez a Superbrands, de amióta láttam hogy a BKV is megkapta ezt a kitüntetést, azóta nem igazán tudom komolyan venni azt a véget, aki a Superbrands-re veri a mellét.

@salapapa: Te látszik, nem dolgoztál még olyan helyen, ahol az megy hogy ha nem tetszik, el lehet menni, ezer jelentkező lesz a helyedre. Pedig ez nem a BKV sajátossága, én dolgoztam multiknál és kb mindenhol így állnak a dolgozóhoz.

dz02 2010.01.07. 08:10:56

szalainé a sitten!
szalainé a sitten!
szalainé a sitten!

...és majd követik a haverok is. úgy látszik addig nem lesz rend amig le nem sittelik a rohadékokat.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:11:51

@Sün! balázs: nem csak a kombinén, szinte az összes tk jármű, a kamionosok, az ismerős autósok (mi néha fénykürttel)...
az ellenőrzött járműveknél ez azért jó, mert ez nem nem látszik ha bent ül az ellenőr a szembejövő meg nem tartozik a vizsgálata alá.

Andie 2010.01.07. 08:12:28

Mongyuk azt sosem értettem, hogy mit integetnek egymásnak a villamosvezetők. Hát fél óra múlva ugyanaz jön újra szembe! Ennyire egyhangú lenne vilit vezetni? Az.
Na most elolvasom a hsz-eket is.

Kis Hableány 2010.01.07. 08:14:01

@dz02: Ne örüljél.A disznót lehet hogy felmentik vagy kap 200 év felfüggesztettet.

Kis Hableány 2010.01.07. 08:15:22

Apropó jut eszembe.A bkv jogi igazgatót keres.DD
Olvastam a honlapjukon.Ha valakit érdekel esetleg a megüresedett állás.)

gftamas 2010.01.07. 08:16:54

A BKV felsővezetésének is vonják a fizetését, ha panaszt teszek rájuk? :)

lánczi sixx... izé... suxx 2010.01.07. 08:19:17

@Kis Hableány: egy erős szakszervezet kéne, nem sok idióta... és nem csak a BKV-ról beszélek.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 08:20:35

Nagyszerű!

Éppen az ilyen cikkek, és események jelezték hogy miként tűnt el a 90-es évek elején pillanatok alatt 1000 állami cég. Persze azóta minden olcsóbb és sokkal jobb lett... :)

A BKV végnapjai ezek, nemsokára jön majd a csodálatos szép új remélhetőleg külföldi szolgáltató, 30000-es bérlet árakkal, és végzettség nélküli indiai sofőrökkel. Szép lesz nagyon.

A legviccesebb, hogy magánemberként is ismerek pár buszvezetőt, és minden tiszteletem az Övék. Egy fakír hozzájuk képest kutyafasza. Nem baj, már nem kell sokáig szenvedni, pár év, és kirugdalnak szépen mindenkit, az újoncok meg örülni fognak ha eltalálnak A-ból B-be és még fizetnek is érte...

Bahama Mama 2010.01.07. 08:21:06

alaptétel, hogy egy cég belső folyamatai jellemzik a szolgáltatását és ahogy a a munkavállalóival bánik jellemzi, hogy bánik az ügyfeleivel...

2010.01.07. 08:22:16

Eszem megáll, ennyi sületlenséget összehordani. Egy pillanatig nem mondom, hogy minden a legnagyobb rendben a cégnél, sőt vannak műszaki gondok, néhol tényleg rossz szociális körülmények között dolgoznak a munkatársak, amiért én is szégyellem magam, bár kevés közöm van hozzá, de ez az uv sztorival jövés, hol van ez már?
Meg ezek az elvonások? Egy régi járművezető rossz és szelektív emlékei, csökkentett igazságtartalommal, csakazértis kiírom magamból, mert most nagy a balhé a bkvnál jelleggel. Már azóta rég új utastás van, korrekt sebességmérés, nincs indokolatlan baszgatás (szerintem régen is csak alaklamanként volt néhány jól körülhatárolható, azóta többeközt általam is eltávolított ember szereptévesztéseként).

SzL

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:22:52

@Sün! balázs: 1984 nem most volt. azóta dolgozom és állami cégeknél (MMG-AM, magyar posta, OBV) kezdtem. mindig kimonndtam, ha nem tetszett valami. magasról lecartam ha nem tetszett a főnöknek amit mondtam, de nem hagytam magam soha. lehet túlzásba is vittem néha, ezáltal több állásom volt (4 év alatt 3 cégnél 7 munkahely) mint Havasnak de nem érdekelt.
1988 óta a maszek világban vagyok. volt, ahol szinte leordítottam a főnök fejét ha hülyeséget akart csinálni, pedig én kerestem a legjobban a srácok közt. amikor kiléptem, még tett pár próbát, hogy visszamenjek hozzá.
baromi nagy pofám volt/van/lesz, de sem a munkámat sem a jogaimat sosem vettem félvállról. (manapság is ha kell, a 12-16órát simán dolgozom és nem íróasztal mögött)

"lehet egy macska is megalkuvó... (Hofi & Koós)

de egy ember soha!

Kis Hableány 2010.01.07. 08:26:35

@SzedlmajerLaszlo: Te is havi 2.5 millióért dolgozol a bkv-nál 120%-os prémiummal?Abból elég sok wc-t fel lehetne húzni a végállomásokra és még wc papírra is futná.

Kis Hableány 2010.01.07. 08:28:18

@salapapa: Asszem ez az a híres, legendás magyar büszkeség és öntudat.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2010.01.07. 08:28:35

Kis Hableány 2010.01.07. 08:15:22
büntetett előélet feltétel-e? ez FONTOS!!!

Kis Hableány 2010.01.07. 08:30:30

@SzedlmajerLaszlo: Én láttam pár pihenőhelyet a békávénál és mit ne mondjak,elég undorítóan néznek ki.
Rozzant asztal,koszos falak,50 éves székek.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2010.01.07. 08:32:38

Kis Hableány 2010.01.07. 08:30:30
ezek szerint ott már volt felújítás! :DD

Kis Hableány 2010.01.07. 08:32:40

@RosszQtya: Nyilvánvaló hogy ugyan nincs kiírva a jogi igazgatói állás mellé hogy egyszerű becsületes embereket úgy sem veszünk fel,de ezt úgy is tudja mindenki hogy egy frissen végzett fital jogász sosem jutna be ilyen zsíros helyre,ha csak nem képlékeny mint a hígfos és a többi vezírhez képes idomulni.Meg szokásokhoz.

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2010.01.07. 08:32:53

Ne féljetek, már csak pár milliárd évet kell várni, a Nap felfúvódik, elnyeli a Földet, és akkor biztos nem lesz baj a BKV vezetésével.

Azt a kicsit meg csak kibírjuk valahogy...

Kis Hableány 2010.01.07. 08:34:38

@Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem: Nem jól ismered az eseményeket.Ne hidd hogy ilyen sok időd van ezen a földön.2036-ban úgy is bébaszódik egy kisbolygó azt annyi a bkv-nak VÉGRE!)

2010.01.07. 08:36:48

@Kis Hableány:
Hát persze.
Nem tudtad? A bkvnál mindenki tolvaj és bolsevik, és valakinek a csókosa. Képzeld így van a teljes vezetőség, az összes munkáltatói jogkör gyakorló, ez nálunk előfeltétel. Mindenki lop, mindenki korrupt, és buta, iskolázatlan. Csak azt nem értem még mitől működünk.

Komolyra fordítva:
Eszem megáll néha az emberi butaságon, a szűklátókörűségen, a manipulálhatóságon. Tizenkétezer ember nem lehet bűnös, és megbélyegzett néhány ember gyarlósága, váét vagy valós üzelmei miatt! Ébresztő!

SzL

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:37:01

@Kis Hableány: valahogy így... :)
de emellett mindig a munkaidő kezdése előtt bent vagyok és soha nem esett ki a szerszám a kezemből, hogy "lejárt a munkaidőm". azt vallom, hogy a munkaidő akkor jár le, ha a munka el van végezve. építeni csak így lehet.

milu vagyok:) 2010.01.07. 08:37:05

Na az ilyenek miatt én személy szerint teljes mellszélességgel támogatom a BKV dolgozók sztrájkját, illetve a héten zajló munkalassító akcióit. Nem hőbörgök a megállóban, és a hőbörgő barátaimat is inkább efelé igyekszem terelni.

énisénisénis 2010.01.07. 08:37:37

@salapapa: még jó hogy féltik!manapság azért nem könnyű munkát találni.és ha pl 20 ember egyszerre sztrájkol, akkor a 20 embert egyszerre küldik el.és?van helyettük másik 20...

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:38:57

@Kis Hableány: ez úgy kezdődött, hogy 1982ben egy nagy földrengés miatt a Gellérthegy belecsúszik a dunába... azóta számtalan világkatasztrófát "megéltünk". :D

énisénisénis 2010.01.07. 08:39:05

amúgy sz@r hogy míg a felsővezetés herdálja a pénzt,lopja a bkv-t, addig a dologzó meg szív

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.07. 08:40:09

Na igen, állami vállalatnál munkát végezni mindenki tudja, hogy nem leányálom... Kíváncsi vagyok, egy-két munkaügyi pert hogy kentek volna el...

Értem én, hogy miért szokott a MÁV, BKV sztrájkolni, de az utasok szívatásával semmit nem érnek el, a fejesek röhögnek.
Tulajdonképp egy BKV-s, MÁV-os vezetőnek mi a francnak a munkájához Audi? A saját szolgáltatása nem jó neki?
:D:D:D

LOL komolyan mondom.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 08:40:23

@énisénisénis: ugye magad is belátod, hogy ez nem így van? :D
szép is lenne... csak úgy kezdetnek: tudod mi az a munkaszerződés?

énisénisénis 2010.01.07. 08:40:38

amúgy meg míg a felsővezetés lopja a bkv-t addig a dolgozó meg szív

énisénisénis 2010.01.07. 08:43:54

az itt a baj hogy veszteséges a bkv, csak pumpolják bele a pénzt.
azért vizuálisan látom, amint az állam dobálja bele a pénzt mintha egy alul lyukas zsákba dobbálná amire rá van írva hogy bkv, és alul meg kifolyik valahová....és a dolgozón meg szépen leverik

Kis Hableány 2010.01.07. 08:44:10

@SzedlmajerLaszlo: A hülye is tudja hogy a fejeseknek össze kell játszaniuk ahhoz hogy tudjanak lopni csalni.Majd ha pályázat útján felvesznek igazgatói posztokba olyan embereket akik senkinek sem rokona és bratyija,akkor majd elhiszem hogy nincs összejátszás(legalább is nem annyira mint most).Soha nem kerülne be egy egyszerű emberfia, senki által nem ismert jogász egy ilyen zsíros állásba,legfőképpen akkor nem,ha nem manipulálható,nem simulékony és nem csinálja azt mint a többi faszfej igazgató!Kíváncsi leszek ki lesz az új jogi igazgatótok,remélem megírja a média és átvilágítják mindenfelé!

avatartalan 2010.01.07. 08:47:13

Szeretnék 1 dalt küldeni a BKV sofőröknek:Rihanna---Shut up and drive!

Kis Hableány 2010.01.07. 08:47:22

@énisénisénis: Tévedsz!Nem veszteséges hanem egy olyan cég,ahol szépen el lehet tüntetni és lopni az állam által adott pénzeket!A MÁV ugyanez!Mit gondolsz miért nem privatizálják a BKV-t?Miért nem vehetik meg a sofőrök a buszokat és számláznának havonta pl?Ha nem lennének ilyen cégek mint bkv,máv posta satöbbi,akkor hogy lopnák el a milliárdokat?

énisénisénis 2010.01.07. 08:52:19

@Kis Hableány: ó hát biztos megtalálnák a módját
de amúgy jogos, kell valahol olyan cég mint ezek.csak nem nekünk.hát a máv is egy érdekes téma.ott is a vezetés már megtömte a saját zsebét.

2010.01.07. 08:56:18

@Kis Hableány:
Akkor leírom világosan.
Lehet hogy igazad van. De mit csináljak én és számos középvezető kollégám aki senkinek nem a csókosa? Elvégzetem az egyetemet, az életbe sehova se a szüleim, se senki nem tolt be, a bkvhoz szó szerint az utcáról, rövidujjú trikóban jöttem be 2000-ben, felvettek, végigjártam a ranglétrát, mérnökösködtttem, előszobáztam öteleteimmel különböző akkori vezetőknél, vezettem villamost, számoltam utast, mitudoménmégmit, 2007-ben vezető beosztásba kerültem, se addig se azóta egy büdös fillért a törvényes fizetésemen kívül nem kaptam, igyekszem becsülettel csinálni a dolgomat, mert valakinek ezt is kell, legalábbis gondolom én. Ja és politikai hátszelem sincs, semelyik mainstream poles vonalba nem vagyok igazán illeszthető.
És utálnak sokan. Mondjuk ezt még lenyelem, hiszen vezetőként kiálltam a szélbe, fogadjam el, ok.
De amikor a munkatársaimat, járművezetőket, műszaki dolgozókat, kisfönököket basztatnak oktalanul, azt nagyon nehezen viselem, mert nem érdemlik meg, nem ők érdemlik meg!

Ennyi.

SzL

Rosszcsont Nunu 2010.01.07. 09:00:54

A cikk meglehetősen sok pontatlanságot tartalmaz! Magam a műszaknál dolgozom, így kapásból tudok egy pár dolgot cáfolni. Először is olyan célprémiumot, mikor az adott kocsiszín nem lép túl egy adott menetkimaradás (műszaki okból nem teljesített menet) számot, csak a kocsiszín vezetői kapnak. (főművezető és helyettese). A mezei műszakos akivel a járművezető találkozik a problémáival legfeljebb lusta, mikor hajnalban zaklatják a járműátvételkor. Egyébként ha a vonalon hibásodik meg a jármű, és a vonalműszak javítja, ugyanúgy a kocsiszínnek számolják el a menetkimaradást, már ha van. Jelenleg már nem mérnek stopperrel, ez K.J. vasútbiztonsági csop. vez. módszere volt, nem minősítem, már nyugdíjba ment. A Tatra (T5c5) sebességmérése jelenleg meglehetősen pontos, amióta Hasler menetregisztrálók kerültek beépítésre. A régi nagy fekete óra tényleg nem sokat ért. Magam ugyan a műszaknál dolgozom, de elég jól ismerem a viszonyokat, nem hinném hogy valakit egy integetésért büntetnének, de indexszel, belső világítás le-föl kapcsolgatással köszöngetésért már valószínűbb...

Yasashi Tanuki 2010.01.07. 09:03:01

@tewton: "de mégis 8 éven át benn ültek az állami pozíciókban."

Legalább az őszinteségüket értékelni kell.
Ők pontosan tudták, hogy mennyi pénzt sikerült kitalicskázni a saját vállalkozásaikba, tapasztalatból jöttek rá, hogy mennyire rossz gazda az állam.

Mike36 2010.01.07. 09:04:33

ezek szerint a remizben lévő szerelők voltak a kiskirályok

2010.01.07. 09:13:58

"minden meghibásodás csökkentette a kifizetett prémium összegét" - azért ez fantasztikus, ha nem beszélünk róla, nem létezik a probléma.

Picsasereghajtó 2010.01.07. 09:16:53

@SzedlmajerLaszlo: Sajnos abban a helyzetben vagy, mint a 10 cigányból az az egy aki nem lop, tisztességgel neveli a gyermekeit, dolgozik. Sajnállak érte, nem te tehetsz az egészről és ezért nem is te tartozol magyarázattal. Regisztráljon egy indapasst Szilágyiné és válaszoljon ő a kínos kérdésekre.

hex.kelly 2010.01.07. 09:17:12

Amit én nem értek, az az, hogy hogy lehet az, hogy pl. a megyeszékhelyek tömegközlekedős cégei miért nincsenek a BKV-éhoz arányaiban hasonló katasztrofális helyzetben?
Most tegyük félre a szolnoki Corát, és vegyük elő a Jászkun Volánt. Azon kívül, hogy este ritkán járnak a buszok (80 ezres városban nyilván így indokolt), teljesen rendben van - mármint utasoldalról nézve. Első ajtón bérletmutogatósan kell felszállni kb. 14 éve, az ellenőrök udvariasak, a sofőrök nem anyázzák az utasokat, és lehet náluk jegyet venni (az elmúlt 3 évben sokat buszoztam, kb. 2 alkalommal láttam, hogy valakit "elkaptak" az ellenőrök, mert nem volt jegye). Folyamatosan cserélik le a buszokat, most nyáron is egy csomó Credot vettek, hiperszuperek. A kora reggel jövő buszok tiszták, típusonként eltérő módon, de mindegyikben mondja a gépember, hogy melyik járat, melyik megállója következik. Van néhány beszélő buszmegálló is a nagyobb forgalmú megállókban, és a netes menetrend is ezerszer használhatóbb, mint pl. a BKV-é. Persze értem én, hogy az nagyobb, meg többféle járművel dolgozik. Meg azt is el tudom képzelni ,hogy esetleg a Jászkun volánnál sem olyan szép az élet belülről. De ebből az utasok nem nagyon vesznek észre semmit azon kívül, hogy dec második felében (nyilván a szabadságolások miatt) néha 1-2 percet késik némely busz. De tényleg nem fér bele a 9800 Ft-ba az, ami Szolnokon 5290 Ft-ba belefér? És nem csak Szolnok, de akármelyik megyeszékhelyi buszos cég miért nem olyan szar, mint a fővárosi? Ha csak azt nézzük, mennyi a panasz itt a BKV-ra, meg mennyi a többi tömegközlekedési cégre összesen, akkor is a BKV vezet toronymagasan. És ugye sokan leírták már, hogy azért a bérletekből, jegyekből szép kis bevétel jön össze, de persze, ha a saját embere saját magának utaltak milliókat, akkor a buszokra, villamosokra már tényleg nem marad pénz, és akkor nem marad más, csak levonni a bérét a szerelőnek, meg a villamosvezetőnek. Mintha az megoldás lenne.

Picsasereghajtó 2010.01.07. 09:20:02

@SzedlmajerLaszlo: Ja, és ha már itt vagy, hadd köszönjem meg neked és tisztességesen dolgozó kollégáidnak azt, hogy annak ellenére hogy a BKV úgy rohad szét ahogy van, én mégis mindennap eljutok oda, ahova szeretnék.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.07. 09:23:12

remélem a bkv sofőrök soha többé nem szavaznak demszkyre és az mszp-re. az rendben van amúgy, hogy a szerelő a hibátlan villamosért kapja a fizetést - ez arra ösztönzi, hogy rendszeresen karban tartsa, szerelje, javítsa a gépet, hogy soha ne kelljen a sofőrnek hivajelentést leadnia. sőt a fizetéséből vehetne egy üveg ajaxot, és kipucolhatná belülről, akkor még bónuszt is kaphat, ha a bkv-tól nem akkor tőlem személyesen.
idén nyilvánvalóvá vált, hogy a városvezetés, de minimum a bkv nagy fejesei rászolgáltak egy kis vakációra valamelyik börtönben. aba "nem vett kotont" botond és a többiek kaphatnának olyan cellatársakat, akik 100kg-nál nehezebbek, és nagyon fiszket a farkuk.

Gyáli úr 2010.01.07. 09:24:32

Azért az jellemző, hogy min vitatkozunk: csak az indexért büntiznek, az integetésért nem. Tényleg volt stopperes mérés, de már nincs. Nem kurvaanyázik a hajnali fölnök, csak LUSTA. Fogadjunk, hogy annak a trolinak sem volt letépve a belső borítása, amivel multkor utaztam, csak újradizájnolták. Fogadjunk, hogy multkor nem késtem el a vizsgámról, mert nulla utastájékoztatással ültem harminc percet a Margit-híd és a Nyugati között a villamoson. Fogadjunk, hogy nem is kapott senki több millát csak úgy a bkv-nál, hiszen azt valaki ledolgozta.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.01.07. 09:25:05

@Kis Hableány: Valalkinek kell ott dolgozni, mert akkor nem utazunk sehova...

A BVK-nál sajnos tényleg megállt az idő.

Picsasereghajtó 2010.01.07. 09:25:11

@hex.kelly: Na, azért az udvarias ellenőrökkel vitatkoznék.

Pesten megszoktam, ha véletlenül elfelejtek a bérlet lejárta után újat venni, vagy csak otthon felejtem, akkor fogom magam és az engem megállító ellenőrnek azt mondom, hogy bocs majd máskor (fizessen a faszom 6000 forintos pótdíjat, amikor minden hónapban megveszem a bérletet)

Ellenben Miskolcon járva, nem tudtam jegyet venni és felszálltam a villamosra, a két ellenőr pedig körbefogogott míg a többi utas leszállt (végállomás) majd előreszóltak a villamosvezetőnek hogy azonnal csukja be az ajtót hogy nehogy kereket tudjak oldani. Csak miután felvették az adataimat. Szóval vannak vidéken is érdekes dolgok, csak nincsenek olyan blogok mint a BKV Figyelő amelyek felnagyítanak és általános tényként állítanak be egyes problémákat.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.07. 09:26:40

@fingerbangs: +1, nagyon szepen, markansan osszefoglaltad amit en is irtam volna :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.07. 09:28:33

firenzében többször is láttam buszvezető sztrájkot. ott nem szaroznak, ha el akarnak érni valamit. nem a garázsban pihetntetik a buszokat, hanem utas nélkül járatják őket össze-vissza a városban, egy nap alatt egy hetes benzinadagot elégetnek, közben lemegy nullára a napijegy-vásárlás az utasok részéről. ekkora veszteségtől a helyi bkv-vezetők behúzzák fülüket-farkukat, és engedelmeskednek a szakszervezetnek.

hex.kelly 2010.01.07. 09:28:38

@Sün! balázs: Nem azt mondtam, hogy a BKV-nál mindegyik bunkó, máshol meg mindenhol angyal. Az arányokról beszéltem, éppenséggel lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, elnézést.

Gyáli úr 2010.01.07. 09:29:23

@fingerbangs: Ja, kussoljon mindenki, és nem lesz baj. Mint a Kádár alatt, igaz? ;)

hex.kelly 2010.01.07. 09:30:52

@Don Bandi: "utas nélkül járatják őket össze-vissza a városban, egy nap alatt egy hetes benzinadagot elégetnek" ez jól hangzik, mármint így biztos elérik, amit akarnak, mert pénzbe is kerül, meg még bevételkiesést is okoz, ez duplán sokba kerül a cégnek, jó módszer.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.07. 09:31:25

Szerintem a tények azok, hogy vannak páran akik elképesztően nagy pénzeket tesznek zsebre és vélhetően sokkal többen akik nem a megfelelő körülmények között dolgoznak.

Ez azonban sok helyen így van, maximum a mértékek különböznek, van ahol egy-két milla soknak számít, máshol meg a tízszerese. Ezekkel a normális emberek tisztában vannak régen is így volt, s a jövőben is így lesz. De javítani bármikor lehet rajta.

Nyilván ahol ilyen erős a szakszervezet lehetne hivatalosan is fellépni: emberi körülményeket, pontos méréseket kérni. Ha a vezetők megvették őket is akkor még mindig lehet ombducmanóhoz vagy valamilyen munkaügyi bíróséghoz fordulni (feltétel: összeszedni sok embert, bizonyítékokat stb)

Sajnos egy ilyen poszt ill. a média túllihegése csak gerjeszti a löncshangulatot, meg nem oldja...

Nem vagyok BKVs és szeretném ha a bérletem ára megfelelő helyre kerülne miközben nem kapok kevesebbet érte évről-évre.

Gereg 2010.01.07. 09:32:05

Az utóbbi napokban kiestem az apátiából ebben a témában.
BKV-t bezárni, vezetők csere, mindenki kirúg. Majd másik cég, bérezés tényleges eredmény alapján. Aki tudja/hajlandó ütni az elvárt szintet azt visszavenni.
Pont. Szarabb nem lehet. Ugyanez a vonatosokkal is. Aki a jelenlegi állapotok között tisztességesen teszi a dolgát annak respect.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.07. 09:32:57

... a buszok SCIOPERO felirattal (sztrájk) elhúznak a megálló mellett, a sofőrök vigyorogva integetnek, az utasok meg puffognak egy kicsit, de fél perc alatt eszükbe jut a taxi meg a gyaloglás. nálunk meg mindenki kurvaanyázik, lassan kórusban zeng tőle az egész ország. a szlovákok azt hiszik hogy jönnek a fradidrukkerek a határ felé, pedig csak azt hallják hogy "beszélgetnek" a kedves szomszéd magyarok.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.07. 09:38:13

milanoban pedig láttam, milyenek az ellenőrök. a metróban alap, hogy jegykezelő kapu van (mint a sílifteknél), a buszokon meg frankón megragadják a bliccelőt, letolvajozzák, és lerángatják a buszról, nem hagyják elmenni amíg nem jön rendőr. még akkor is ha egy 50 éves rokkant néni az áldozat. arrafelé az embereknek meg se fordul a fejükben a bliccelés, éppen ezért az ellenőrök se bunkók azokkal, akiknek van jegyük/bérletük, így mindenki heppi. a járművek is tiszták meg szépek, bár sose pontosak (olaszok heh). ebbe az is beletartozik, hogy nekik nem volt 20 évig demszkyjük, és nem arra használták a bkv-jukat hogy rajta keresztül lopják a készpénzt. külföldön sincs kolbászból a kerítés, de legalább nem lopják a közpénzt hanem az emberekre költik. nahát!

szépmező 2010.01.07. 09:50:02

Én együtt érzek a villamos és buszvezetőkkel, de ez a poszt bizonyos szempontból túlzásnak tűnik.
Méghozzá abból a szempontból, hogy ha ez RENDSZERES lenne amit leír, akkor
1. az első tél után teljesen új garnitúrát kellett volna az UV villamosokra rakni, mert megfagytak volna/tűdőgyusziban/veseelégtelenségben stb. meghatlak volna
2. ha minden üdvözlő intésért és utaspanaszért ennyit levonnak, akkor kb havi 1000 azaz egyezer forint maradna fizetésre.

Szóval tuti ügyeskednek a levonások érdekében a menedzserek, meg biztos nem egy habostorta az ügy, de én pl rendszeresen látom ahogy integetnek egymásnak a vezetők. ők notórius lúzerek?

tárhejj · http://atarhely.hu 2010.01.07. 09:51:13

Ezt az oldalt nem mindenki ismeri :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.01.07. 09:52:26

@szépmező: amikor két buszsofőr megállítja a tragacsát egy utca közepén, egymásra nyitják az ablakot és beszélgetnek, feltartva egy fél kerületnyi forgalmat, na az geciszar. miért nincs mobiljuk és headsetjük? családbarát-csomagba felvehetik egymást, és ingyen szájalhatnak.

neurotikk! (törölt) 2010.01.07. 09:52:58

Az egesz szitu valahogy a Kontroll c. filmet jutatja eszembe, az eligazitas resz ugrik be, mikor kiosztja a kozepvezeto gestapos ki hol dolgozik. Nemtom mer de valahogy egyre valosabbnak erzem ezt a reszt. Aki valahogy el akar evickelni a legkorben az taho vagy flegma lesz, ha meg magara veszi mint Laci, akkor elobb utobb elvagja valaki torkat.
Egyre inkabb vigyorgok Aba Botond filmet bevezeto monologjan, mondvan a film nem vonatkoztathato a BKV-ra.
Aaaa, dehogy!

Ленина · http://szanalmas.hu 2010.01.07. 09:53:30

Ilyen egy állami vállalat a Nemigazországban. Kúrcsány már megmondta, hogy mi a pálya, és ő már csak tudja.
Úgy látszik itt a kommunizmus szelleme még húsz évvel a rendszerváltás után is kísért.

betépett felhasználó 2010.01.07. 09:53:31

kedves bkvesok, erdeklodtok, hogy hol a hájtekk a keglitekbol.

"Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és elő is állította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. A gyanú szerint Szalainé csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál."
na, ott a tv-tek, makrohullamos sutotok, villanymelegitotok...

ejnye, bejnye norika, hat szabad ezt?

amugy amilyen a B
olyan a KV is

1 öreg 2010.01.07. 09:59:33

T. Homár!
Itt tartunk? Bármit lehet fröcsögni, azt azonnal le lehet közölni? A "Bé..a" fiú ezen sirámait a Munkaügyi Bíróság sem találta elég meggyőzőnek. A felvetett problémák több évvel ezelötti dolgokról szólnak. Tele csúsztatással!!! Igen, az UV fűtetlen volt. Tudta a kolléga, milyen feltételek mellett kell dolgozni, vállalta. Éppen a probléma megoldása miatt kaptak a vezetők kesztyűt, bélelt nadrágot, mellényt. Ezt a szakszervezet is elfogadta, ahol Ő is fontos funkci volt. Azt soha nem az egyenruha alatt kellett hordani. ( elég röhelyesen nézett volna ki.)A komfort javítása érdekében un. "ülésfűtéseket" szereltek be. Biztos lett volna - sokkal több pénzért - jobb megoldás.( a 40-50 éves villamosokba) Ezt is elfogadták a szakszervezetek. A "stopperes" sebességmérés módszerét (komoly megkötések voltak ebben)több munkaügyi perben igazágügyi műszaki szakértő véleményezte, a Munkaügyi Bíróság elfogadta. A végállomások ellátása időnként hagyott kivánni valót maga után, de hűtőt vásárolni? ( ez baromság, hazúgság)A végállomáson rendszeresített rezsók mellett vettek a jv-k mikrót. A WC papírt minden dolgozó hónap elején megkapta, ahogy az egyéb ellátmányt is. ( szappan, cukor, tes, citromlé stb.) Belépéskor mindenki kapott törülközőt, termoszt, szappantartót A szakszervezetek kérésére!
A 41-es külön téma. A "Bél... gyerek" is tudta, hogy ez egy ideiglenes helyzet volt. Jelenleg egy szép épületben vannak a dolgozók. (Ennek bővítése a nyáron várható)A XI. ker . Önk. és főépítésze nem engedte a kért gyors megoldást. A 41-es meghosszabbítása egy "rapid" döntés alapján történt. ( 2 nap alatt)Így felkészülésre nem volt idő. Valóban a konténerben a WC-t nem lehetett használni először, mert nem volt hova bekötni, de az Ifjuságu Park bizt. szolgálatánál( tőle 8 méterre)volt lehetőség eü. szükségletek kielégítésére. A hideg idő miatt került oda sürgősen a konténer, hogy várakozás alatt legyen hol melegedni.( fűtés, ballonos szóda, szék, asztal volt benn.) Egyébként a Batthyány tér végállomáson nem 2, hanem 8-10 perc várakozási idő volt.
Utaspanasz: Cégünk szolgáltat. Ezért minden észrevételt, panaszt komolyan vesz és nem - a gyakran hangoztatott - egyen válaszokat ad. Minden esetben részletekbe menően történt az eset körülményeinek tisztázása. A panasz vizsgálata során a járművezetőnek lehetősége van álláspontjának, véleményének kifejezésére. Ez miért probléma? "Csak úgy" nem lehetett prémiumot megvonni. (Ez ismét egy csúsztatás)Az F2 már egy éve megváltozott. (Ennyit a frissességről) Megvonás ezért az elmúlt 10 évben nem volt. A műszak egyes dolgozóival való - nem felhőtlen - kapcsolatban igaz csak kisebb mértékben de a "másik oldal" is hunyó volt.
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett a komment, de a valós tények rögzítése fontos lenne(?)a blognak is. Elég régóta dolgozom ezen a területem, a tisztesség ezt kívánta, hogy ez is elhangozzon.

énisénisénis 2010.01.07. 09:59:42

@betépett felhasználó: havi két és fél milla???
annyiért én is dolgoznék :)

neurotikk! (törölt) 2010.01.07. 10:03:25

@szépmező: nem vesznek eszre minden intest, es nem mindig van -20 fok telen.
Amugy meg lehet abban amit valaki irt, hogy az udvozlesert vonnak le, ha azt valaki lampaval vagy egyebbel teszi, es csak felreertette, hogy az integetesert.
Mindentol fuggetlenul az osszkep meg akkor sem szep, ha az apro reszeket amikbe belekotunk elhagyjuk. A tendencia akkor is rossz ha nem minden apro reszlet allja ki a probat minden szemszogbol.
Hogy miert is gondolom latatlanban, hogy a vallati legkor olyan amilyen? Csak mert lattam regebben meg fiatal fejjel mas nagy cocialista vallalatnal hogy megy ez. Merev hierarhia es presztizsviselkedes, az 'en vagyok aki megmondom mit csinalsz es kuss, es amugy is jobban ertek hozza mert nekem magasabb a titulusom'. Meg csinald ahogy mondom, ne kritizald, meg a hasonlo hozzaallas.
Nem egy jellemzoen kollegaris es egyuttmukodo legkor, inkabb diktatura meg ellenallas. Napi harc. Csak az a szanalmas hogy presztizsharc. Szanalmas, mert ki az aki nem tojik ra magasrol, hogy kinek van igaza, ha szetesik az egesz? Magaval szur ki aki nem egyuttmukodik, hanem eroltet.
Persze ez mit erdekli azokat akik sak egy ket evre mennek megszedni magukat, hat persze hogy semennyire.

énisénisénis 2010.01.07. 10:04:16

@1 öreg: "Cégünk szolgáltat. Ezért minden észrevételt, panaszt komolyan vesz és nem - a gyakran hangoztatott - egyen válaszokat ad. "

akkor legyen szives válaszoljon, miért olyan drága a bérlet, és ennek arányában a szolgáltatás nem épp minőségi...minél jobban emelkedik a bérlet ára, a szolgáltatás annál szarabb.

prolee 2010.01.07. 10:05:23

Ilyen stílusról először és utoljára feudális viszonyrendszerben foglalkoztató koreai munkáltató esetében hallottam.

A zsírsertést már előállították (olyan hülye picsa, hogy 54 milkát hagyott a számláján, amit zárolt is a rendőrség), a jogi igazgató is hűsöl és az egész ország rajta röhög, remélem a többi gennyládát is kifüstölik szépen sorban.

Levéltetű 2010.01.07. 10:05:52

@1 öreg: A "röhelyes" nem helyes. Nyelvtanilag.

Szarvashiba.

Másik, mi ez a Bé.a, meg Bél.? Valami hülye logikai feladvány, hogy kitaláljuk-e hogy Gézáról vagy Béláról van-e szó?

prolee 2010.01.07. 10:09:35

Ja! És a Bartók Bélán kigyulladt alattam a villamos.

2010.01.07. 10:11:09

@1 öreg:
te öreg, ismerős vagy nekem :-)

Raka1885 2010.01.07. 10:17:36

Nem sztrájk kell ide, hanem blokád.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 10:20:54

Ebben a kurva nagy osztott pályás demokráciában hogy a banánban lehet az, hogy a bkv-s zsírsertés 20 éven keresztül a helyén maradjon (?) és a végén még saját magának utaljon el majdnem 100 milliót??? Aztán a mikrofonokba még beleröfögi, hogy ő ártatlan.
Aztán a mai nap híre, hogy előállították, de már csak 54 millát tudott a rendőrség lefoglalni a számláján. Ejnye de hamar sikerült elkölteni a másik felét?
Vagy azon nyomban tovább kellett belőle utalni?
És a villamos és buszvezetőkkel foglalkozunk?
Ez a dagadt, hájas disznó, aki életében soha nem dolgozott, ez majd megússza 12 évvel, három napra felfüggesztve?
Ezen nem lázadunk?
Miért is?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 10:23:45

@1 öreg: te Öreg!
komolyan azt hiszed hogy ez így helyes?
"tudta a kolléga milyenek a feltételek és vállalta" :O
bammeg, ha a seggedet nem vitte volna egy villamos sem, akkor meg azon rinyálnál hogy nincs egy olyan állat aki vállalná?
eszemfaszommegáll...

rám igazán fel lehetne aggatni az összes sztahanovista érdemrendet, de az elviselhetetlen körülményeket sosem csipáztam, másoktól sem várom el.

isti77 2010.01.07. 10:24:44

Lehet, hogy igaz, amit leírt a villamosvezető, de most egy BKV-s ne nagyon számítson együttérzésre a közvélemény részére.

Most nagyon rossz az időzítés, srácok. Miután az elmúlt fél évben szinte nincs már olyan NAP, hogy ne lenne valami újabb és újabb balhé, ne derülne ki valami újabb srenk, az emberek egyre nagyobb részének van már nagyon-nagyon tele a f.sza veletek, így általában, válogatás nélkül.

Az okokat nem kell ismertetni, ugye?

isti77 2010.01.07. 10:27:17

mármint: "a közvélemény részéről"-t akartam írni az első bekezdésben.

Lefogadom, a még hatalmon lévő kormány tagjainak magasabb most a népszerűségi indexe, mint egy BKV-s dolgozónak.

Most inkább kuss legyen. Főleg annak fényében, amire 12-én készültök.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.07. 10:29:49

@énisénisénis: akkor idén öccörrosszabb lesz? 8)
áldom az eget, hogy huszonéve nem kényszerültem a BKV használatára. ha elromlott az autóm, akkor inkább kevesebbet bagóztam és ettem, de inkább taxiztam mint tömegeljek csillióforintos jeggyel a szarban.
én még a 3Ft-os jeggyel utaztam...

tessék, volt ez olcsóbb is! :D
www.retronom.hu/node/7518

Baduka 2010.01.07. 10:32:24

A 17-es villamoson nemcsak integetnek egymásnak, hanem állandóan telefonálgatnak. Sok beszélgetést végig hallgattunk már:-)

DonBandi 2010.01.07. 10:33:39

@prolee: még szerencse hogy a malac olyan hülye volt, hogy nem rakta széfbe a pénzét valahol tahitin.
@Raka1885: firenzei típusú sztrájk és 2002-féle blokád, csak nem a hídon hanem a bevezető utakon. a kettő egyszerre, hogy fogyjon a pénz és álljon meg körülöttünk a világ. ezt nem lehet elkerülni azzal, hogy kiteszünk "busszal behajtani tilos" táblákat, mint annak idején a traktoros trükk.

isti77 2010.01.07. 10:34:10

Ilyen se volt még, hogy egymás után 3 kommentet írjak, csak még egy dolog:

El kéne dönteni, hogy a BKV az utasokért, vagy a cég dolgozóiért van-e.

Szerintem inkább előbbiekért kellene lennie, és az utasok mostanság egy kicsit többet szopnak, mint ti, hála nektek (is).
Pedig ők fizetnek, sokuk kétszeresen is (jegy/bérlet megvétele + az adójukból kifizetett csekélyke kis szubvenciók).

Montezuma 2010.01.07. 10:34:54

Nahát ez érdekes.
A posztoló szerint minden szar.
"1 öreg" meg gyakorlatilag mindent megcáfolt az írásában. (tehát minden jó a bkv nál)
Ha meg így van akkor mi a bánatos f....mért strájkolnak?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.07. 10:37:34

A szarházi politikusokat és vezetőket jól pofán kell vágni!

Ezért se szavazz a régi disznókra!

DonBandi 2010.01.07. 10:37:36

@ÁkiBáki: azért történt meg, mert a budapestiek voltak olyan kedvesek hogy 4x megválasztották demszkyt. tőlünk nyugatra, sőt keletre is kirúgják a polgármesterek a dilettáns csalókat páros lábbal, ha nem teszik akkor a polgárok rúgják ki őket. nekem ne mondja senki, hogy dem sky-nak semmi köze nem volt ezekhez a disznóságokhoz. (aki most elkezd "bezzeg tarlósozni" azt virtuálisan pofánvágom)

Bit Rot 2010.01.07. 10:38:56

Nem tudom sajnálni a villamosvezetőket, ha már olyan parasztok, hogy nem vesznek részt a sztrájkban!

Ha a villamosvezetőknek is van okuk a panaszra, akkor tessék csatlakozni a sztrájkhoz!

DonBandi 2010.01.07. 10:39:22

bocsi, nem 4x hanem 5x követték el ezt az emberiségellenes bűnt. pedig már a második alkalommal tudták hogy egy balfasz, aki nem ért semmihez. rendszerváltás idején jó író volt, most már az se.

énisénisénis 2010.01.07. 10:42:08

@salapapa: 3 ft-ossal én is utaztam :DD meg 1ft-ossal is gyereként.amúgy oké elfogadom ha drágul a bérlet ára.csak az az elszomorító hogy amit megveszek havonta az utazásaim miatt
és nem kis pénz ugye, annak az ára bevándorol egy zsírsertés zsebébe....most arra fzetek hogy elsikkasszák??

haruka 2010.01.07. 10:43:26

@Sün! balázs: Miskolcon a járművezetőnél lehet jegyet venni, mondjuk aranyárban, de lehet. Ettől függetlenül az ellenőrők néha tényleg elég bunkók tudnak lenni.

DonBandi 2010.01.07. 10:46:12

@Bit Rot: amúgy én együttérzek a bkv dolgozói közösségével, de bizonyos sofőröket gyűlölök és rohadtul nem sajnálom őket. az 53-as busz a mindszenty téri végállomáson 10 percig álldogáll ráérősen. ha meglátja, hogy az egyik utcából rohanok felé kb 50 méterről, akkor utas nélkül baromi sietősen elindul, és otthagy. néha még röhög is az a tirpák a volán mögött. ha pedig a márton áron térre érkezek 59-es villamossal, akkor a segg villamosvezető 2mm/sec sebességgel mászik be az állomásra, hogy a sasadi útról jövő 53-as busznak legyen ideje elmenni, és otthagyni mindenkit aki a villamosról át akar szállni. szándékosan kibasznak az emberekkel és órákat pocsékolnak el az időnkből ezek a lelketlen seggfejek, hát kívánom hogy fagyjon beléjük a szar, ne legyen partifülkéjük a végállomáson és vonjanak le tőlük minden petákot a szemétségekért amit elkövetnek!
de az tény hogy a 20 éve tartó szakértelem nélküli vezetés, meg a lopás-csalás következmánye az, hogy ilyenné vált a bkv. nem rohadnának a buszok és a dolgozók ha a milliárdokat rájuk költenék és nem a setrésekre. amit a bkv botrányból látunk, az a jéghegy csúcsa: az összes állami cégnél ezt csinálják, kamu szerződésekre lopnak el milliárdokat, a végkielégítések pedig a lopás ügyintézőinek járó jutalmak.

pizzaboy 2010.01.07. 10:46:38

” A világitást felkapcsolni tilos, a hűsugárzót bekapcsolni tilos, televiziot bekapcsolni tilos, kávéfőzőt használni tilos, a wc-t használni tilos”

Na ez iskolapéldája egy teljesen szétlopott cégnek. Mert ugye ha "kőccségbe" vered a céget azt már nem tudják ellopni.

Én is dolgoztam egy irodában ahol télen nem lehetett fűtést kapcsolni, ezért kabátban dolgoztunk. Na én nem sokáig, csak 1 hónapot, mert a főnök szerint nem volt testhezálló számomra a munka :)

szaroskenyer 2010.01.07. 10:49:09

Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha basszák. :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.01.07. 10:50:40

Tényleg sajnálom azokat, akiknek ilyen körülmények között kell dolgozniuk.

Az meg, hogy a műszak kibaszik a vezetőkkel - no comment, alapból pokrócozást érdemlő.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 11:03:45

@DonBandi: Ezt mondom jó tizenöt éve. Nem kell különösebb tehetség ahhoz, hogy valaki összevesse a húsz évvel ezelőtti állapotokat s a mostanit. A kettő különbsége a demszky féle uralkodás eredménye.
A bkv esete pedig ékes példa arra, hogy kell tönkretenni valamit, amit csak megfelelően, az arra alkalmas vezetők kiválasztásával, megfelelő stratégiával csak át kellett volna alakítani a kor igényeinek megfelelően.
Nem, mi 4-es metrót építünk.
Normális közlekedési szakemberek megmondták, ez a legelcseszettebb, és legdrágább metróvonal a világon.
És igen, a birka pedig megválasztja negyedszer is a legelcseszettebb városvezetőt a földön.
Tudod mit? Megérdemlik.

azAttis 2010.01.07. 11:04:36

Eladásra játszik a menedzsment. Olcsóért leprivatizálják maguknak. Utána már nem lesz ez a cirkusz..

csuf (törölt) 2010.01.07. 11:07:35

vidéki helyijáratosként 2003-ban kerestem 180 órával 120-at, most 220-al 100-at sem mindig...

Devil 2010.01.07. 11:14:36

BKVt feloszlatni, helyet soval bevetni....
Ellenvelemeny?

FeroxX 2010.01.07. 11:14:40

BKV vezérkart FELAKASZTANI !!!

FeroxX 2010.01.07. 11:15:37

bkv vezérkart FELAKASZTANI !

FeroxX 2010.01.07. 11:17:26

ezért kínában már (JOGOSAN) nyilvános kivégzések történtek volna.

Devil 2010.01.07. 11:18:11

@ÁkiBáki: Na es mi lett volna _ezeknek_ az alternativaja? A Tarlos? A magat fuggetlennek hazudo, M0-as es Szigetet folyamatosan akadalyozo es furo, de a hajogyari szigeti drogbarlangot es gyorsulasi versenypalyat elturo, a varos erdekeit es valos helyzetet - egy ertelmes mondatot nem mondot a BKVrol - csak a Part politikai szlogenjeit szorol szora ismetelgeto ember?
Szegyen hogy _ez_ az _egyetlen_ alternativa - igy szerintem megiscsak a kisebbik rosszat valasztottak az emberek.

Picur87 2010.01.07. 11:22:30

Szóval ezért olyan mogorvák sokszor a sofőrök :)
@SzedlmajerLaszlo: Tisztelet a kivételnek.De tényleg. Nem kell mindent magadra venni :). De ide a rozsdás bökőt, hogy a feletted állók (és nyakadba szarók) azért kapnak pár fillér extra juttatást. :) jah, és ők nem az utcáról sétáltak be pólóban, hanem Audival érkeztek öltönyben.Plusz kétlem, hogy különösebb erőfeszítésükbe került oda jutni, ahol most vannak.
Itt tényleg nem az okozza a legnagyobb problémát, hogy a sofőr paraszt, hanem az, h megveszem a bérletet mocskos drágán, és ezek után meghal alattam a jármű, nem működik a fűtés(belülről deres az ablak),rendszeresek a késések, alkalmasint kigyulladnak,a hangszóró vagy nem működik, vagy halláskárosult leszek, az ajtók nem nyílnak mind ki,vagy csak baromi nagy ricsajjal, a hajléktalan (aki gyanítom hogy nem vett jegyet) ott szundizik kakiszagú felhőben...stb. Meg nagy kedvencem egyébként (csak hogy konkrétumot mondjak) a 37-es villamos, amivel múltkor úgy utaztam, hogy a belső kijelzőn 28-as volt, tegnap meg elöl 37 volt kiírva, hátul meg 37A. - ez igazából akkor mókás ha futok is utána, oszt meglepődöm, hogy máshol van a végállomás:)
Szóval nem hiszem el, hogy a horror árak mellett ne lenne pénz ezen problémák megoldására. Gond az van. És igen, csak annyi tőke jut, hogy ne menjen csődbe a cég. A maradékkal meg a főfő vezetőséget elégítik ki

répafej 2010.01.07. 11:27:16

Most nem azért mondom, de tegnap majdnem elsírtam magam, mert a gyors 7esen (7E) volt fűtés!!! Értitek? Két éve vagyok fent, és általában úgy utaztam ezekkel a buszokkal h látszódott a leheletem. Kicsit folyton belém fagyott a sz@r. És most végre van fűtés! Tőlem akár innentől kezdve ritkulhatnak a járatok, inkább elindulok otthonról 5 perccel előbb, és várok 10 percet, mintsem, hogy végig hidegben utazzak! Már ezért megérte az egész, epdig nem vagyok BKV párti! Utálom a BKV-t, mondjuk azért a buszsofőrök se sírjanak ha lehet. Ismerősöm vidéken 2 műszakban 2 állással a volánnál annyit keresett mint most itt fent a BKV-nál 1 műszakban. Ja és mondjuk azt rühellem h mindenki csak a kézhez kapott pénzt nézi. Az h a család minden tagja ingyen bérletet kap, az pölö nem pénz, kérdem én?! Étkezési utalvány stb. Na kérem, ne tessék sírni. Ettől függetlenül a BKV vezetősége sz@rjon sünt, kettőt!!!

énisénisénis 2010.01.07. 11:28:27

@Picur87: ez a bajom nekem is. ha kiszámolom azt hogy havi szinten mennyit költünk bérletre az emberrel hogy munkába járjunk, plusz a két gyerek diákbérlete,elkap a fosógörcs hogy ennyi pénzért ilyen a színvonal,csak azért mert zsebrevágják a pénzt. komolyan mondom lassan olcsóbb lesz autóval járni.

moli 2010.01.07. 11:31:49

"""Utaspanasz""": uuu, ez nagyon jol hangzik! akkor megis van ertelme irogatni a bkv-nak a rangatozo vezetokrol, a bunko beszolasokrol, esatobbi?

EMU 2010.01.07. 11:33:01

Magyar földre magyar békávét! Látnivaló, hogy ez a békávé egy zsidó-cigány-meleg-drogos-kommunista összeesküvés, a derékmagyarembereknek ehhez köze nincsen, ilyen tetves rohadt módon derékmagyarember nem végzi munkáját. Elég a posztkommunista karvalyrabló zsidóbérenc cigánylobby ügyeskedéséből! Elég a derékmagyarember világra szóló tehetségének, kreativitásának, szorgalmának, munkamoráljának megbecstelenítéséből!

Picur87 2010.01.07. 11:39:03

@énisénisénis: és csodálkoznak azokon, akik nem vesznek jegyet...mindehhez persze még jönnek a "kedves" ellenőrök
ha olcsóbb lenne, többen megvennék és összegben ugyanott lennének. Amúgy pedig ha csak a metrónál ellenőrző kapuk lennének ellenőrök helyett (mozgólépcsőnként 4-6), még spórolhatnának is. Najó, igazából rengeteg szidalmam és ötletem lenne :)

Gereg 2010.01.07. 11:43:07

@EMU: mindígmásaköcsög idiótamegamagyar magambanemnézek és azt gondolom jobb vagyok a többinél. Legyél buszsofőr és változtasd meg a világot. Előtted a lehetőség...előttem is ott van, sőt mindenki előtt. Ne siránkozz, változtass.
Balsors akit régen tép mi? bazzeg de sajnállak, hogy milyen szar itt minden... csak én vagyok helikopter. offtopic off.
ostoba...

Straight 2010.01.07. 11:45:50

Én kezdek egy drasztikus megoldás felé hajlani.
Totlális sztrájk.
Amíg le nem váltják a teljes felsővezetést. Ki nem rugnak minden hivatalnokot, főnököt stb addig se villamos se busz se troli se metró. Nem minimumszolgáltatás hanem abszolult semmi. Közben pedig folyamatosan verni a tamtamot irdatlan médiabotrányt kavarva minden egyes retorzió elbocsájtás után. Jönnek a választások gyorsan beadnák a derekukat. :))

Levéltetű 2010.01.07. 11:48:07

@Gereg: Öööö... Izé.... EMU írása nekem eléggé szarkasztikusan hatott.

Garficicus 2010.01.07. 11:51:06

Nem zörög a haraszt ha nem rázzák!

Ha nem is minden, de biztos, hogy nagy része igaz a leírtakból. Ilyen állapotú járműpark mellett nehezen elképzelhető, hogy a dolgozókkal jobban törődne a BKV.

S mindenki jól tudja, vehetnek akármilyen csili-vili "0" km-es járgányokat, ha azokat nem tartják karban, akkor 3 év alatt kohószökevények lesznek azok is!

Demszkáj városában minden lezüllik! 20 év korteskedése alatt nemcsak a BKV-t nyírták ki, eladtak mindent, igérgetnek hazudoznak össze vissza! 20 év alatt 1 méter metró nem épült!!! Ja, hogy a 4-es metrót építik? Abból a pénzből már régen 1000 buszt lehetett volna venni, 200 villamost és még sorolhatnánk!
A hal mindig a fejétől bűzlik!

Demszky, Hagyó Miklós, Horváth Csaba, Kocsis, Antal-> mindet 20 évre börtönbe!!!!!

Picur87 2010.01.07. 11:51:51

@EMU: derékmagyar ember már minden nagy céget eladott és már csak a szája jár, hogy milyen rossz nekije. Amit meg mégis a derékmagyar kormányoz az olyan is. Az igazi derékmagyar a parasztbácsi a földjén, aki maga termeli meg a kis betevőjét.

Picur87 2010.01.07. 11:55:45

@EMU: Derékmagyarember a bácsi a főggyén, aki magának termeli a kis betevőjét.
A többi meg eladta a nagy vállalatokat külföldre, a többit meg a csőd szélén táncoltatja, amíg pumpolni tudja, majd rákeni valakire, hogy tönkrement és eladja.

EMU 2010.01.07. 11:56:51

@Picur87 @Gereg: Az nem úgy van ám, mert éppenhogy a derékmagyarember az, aki buszt is a legjobban vezet a világon, nem kell oda más, meg a buszvezetőt is a legjobban gardírozná a világon, mert annyira okos és tehetséges, csak nem hagyja neki a karvalylobbi, meg különben is a magyar farmert is tönkre tették már a komenisták meg a melegek.

Marr 2010.01.07. 11:58:20

@Kis Hableány: Szerintem jövőre az RTL Klubra nem az X-Factor kéne, hanem egy "Új BKV igazgatóság születik"

Garficicus 2010.01.07. 11:59:21

@EMU: Minden cég olyan mint a gazdája és a vezetése. Azonban a kisembereket (pl buszvezetők), akik a munkájukat végzik becsületesen és tisztességesen nem kellene egy kalap alá venni a Szilágyiné, Demszky Kocsis féle oligarchiával!

Rend csak akkor lesz, ha a magyar nép elzavarja ezeket a dolgozni nem akaró, csak lopni tudó, semmirekellő embereket!
Állítom, hogy bármikor bárhol találnék olyan jelenleg munkanélküli komoly tudással rendelkező szakértő embereket akik TIZED-HUSZAD annyi fizetésért is becsületesen dolgoznának mint a mostani csak lopni csalni hazudni képes banda!!!!

Marr 2010.01.07. 12:03:44

@prolee: Igen, ezt én sem értettem, hogy minek van még ott a pénz. :D

Egyébként a Kocsist mikor találják meg valamivel? Szerintem egy jó kis magánnyomozásnak több haszna lenne, mint akár egy rendes sztrájknak is.

énisénisénis 2010.01.07. 12:04:15

@Garficicus: akkor itt a fél országot el lehetne zavarni, és alig maradna ember..

Picur87 2010.01.07. 12:04:53

@EMU: eszméletlen a nemzeti öntudatod...ha előjössz trianonnal is, falnak megyek
hogy a retekbe jön a bkv kérdéséhez hirtelen a hungarista mozgalom igehirdetése??képzled a buszsofőr is magyar még ha nem derék is.a te derékmagyarod már régen tönkretette magát (politika,privatizáció...stb).menj kopaszon, náci bakancsban,nagy magyarországos pólóban buszt vezetni és mutasd meg mindenkinek mekkora derékmagyar vagy.

Levéltetű 2010.01.07. 12:07:12

@Picur87: Eszméletlen, hogy sokan a maradék humorérzéküket is elvesztették. ;)

face to face 2010.01.07. 12:07:37

Valahogy nekem a villamos vezetés mindíg is szimpatikus dolog marad:Bemegyek és a reggeli munkamegbeszélésen kívül nem kell a főnök köcsögségeit hallgatni egész nap.Suhanok a városon élvezem és vezetést (jobb vonalakon) és tulajdonképpen még hálás is lehetek a sorsnak hogy ilyen "nyugis" melóm van.Ha mondjuk nincs már más perspektívám az életben akkor ez egy remek munkahely is lehet.Egy ilyen vállalatnál el lehet tölteni egy egész életet.De most komolyan.Nem?Mondjatok még egy ilyen melót.

Picur87 2010.01.07. 12:07:51

@EMU: és még annyit, hogy nem a nemzet romlott, hanem akik vezetik.pedig ők is magyarok.papíron legalábbis

énisénisénis 2010.01.07. 12:08:53

@EMU: a melegek ??? :)
de amúgy abban van igazság hogy tényleg sok dolgozni tudó ember lenne itt ha megfizetnék, megbecsülnék őket, és nem kéne kimennük külföldre dolgozni hogy el tudják tartani a családot.ha nem lenne ennyi tolvaj, azért lenne pénz,ha nem is sok

Gereg 2010.01.07. 12:09:35

@Levéltetű: @Emu: Derékmagyaremberek vagytok :D . Valszeg kicsit ökölbe van szorulva a homlokom a téma miatt. Igazából az egész világ azért van h a Derékmagyarnak tegyen keresztbe :D.

kalapocska 2010.01.07. 12:12:17

Pedig mar a commentekben is elhangzott a megoldas, a szolnoki (videki ) pelda.
Dragabb berletek ( mgaban olcsobb de szolnok mennyivel kisebb varos min BP sokkal kevesebb jarattal) Elso ajtos felszallas, rendesen intezkedo ellenorok. Eredmeny jobb szolgalattas es haza fenyre derul.
Tudom mar most is mindenki sir Pesten, de sok buszt kaptok viszonylag olcson.

Picur87 2010.01.07. 12:13:33

@Levéltetű: csak picit összekócolódott a tekintetem :)

énisénisénis 2010.01.07. 12:15:28

@kalapocska: a bérlet ára már így is az egekben van.az előajtós megoldás sem mindig célravezető, pláne a tömött 7-es buszra várók mire egyesével felszállnak, addigra eret vágok magamon.és ha még vagy kétszer átszállok, és ott is kivárom a sort, addigra jól el is kések.
a másik hogy attól mert ezt megvalósitják a dolgoknak csak egy része oldódik meg. attól még az államtól kapott pénzt ugyanúgy lenyúlják...

Garficicus 2010.01.07. 12:16:29

@énisénisénis: Addig amíg ezektől a tolvaj emberektől nincs megtisztítva a közélet és Magyarország, addig a dolgozni akaró tisztességes, becsületes embereknek csak éhbér jut évek óta. Nem véletlen, hogy az embereknek elfogyott a türelme, elég volt!

EMU 2010.01.07. 12:18:48

@Gereg: Jól beszélsz, a világ összeesküvést sző ellenünk, ez bebizonyosodott. Izraelből irányított kisiparosok keserítik a derékmagyarember életét, ott keresztbe téve neki, ahol tudnak. Vagy szted miért van az, hogy ha hívsz egy vízvezeték szerelőt az otthonodba, annak csak a te átkúrásodon jár az esze és olyan szemét munkát végez, amit derékmagyarember sosem adna ki a kezéből? Ha egyáltalán kijön a megbeszélt időpontra. Magyar az ilyen? Szted kikről szól ez a blog is, ha nem azokról a nemzetáruló idegenszívűekről, akik nap mint nap összeesküdnek a derékmagyarember jó sorsa ellen és ott akadályozzák a magyar tehetség és ész virágba borulását, ahol csak tudják?

Arvedui 2010.01.07. 12:19:24

Jó ez a én is szívok, te is szívsz, tegyünk be egymásnak még egy picit mentalitás. Tisztára mint a seregben, mármint anno, itthon.

Levéltetű 2010.01.07. 12:21:07

@EMU: Indíts egy derékmagyar blogot, plíz. Visszatérő olvasód leszek.

Spike55 2010.01.07. 12:21:17

Ez biztos mind igaz....ám a cikk végéhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egy komoly közlekedési cégnél nemigen fordulhatna elő, ami a BKV-nál rendszeresen, hogy utasokat szállító jármű vzetője menetközben hosszú percekig mobil telefonál......

kalapocska 2010.01.07. 12:22:58

@enisenisenis
Hat hasonlitsd ossze a relatv arat pl. a Szolnokival.. Mindig vannak ervek hogy te, vagy barki miert bliccel, miert draga a berlet.
De ha ezt elnezzuk miert vagyunk kiakadva hogy szetesik a busz?
Az allamtol valo penz lenyulasara meg a tokeletes megoldas: privaizalni az egesz ceget. Mondjuk megneznem hogy mi lenne itt ha tenyleg piaci arat kene fizetni a berletert.

EMU 2010.01.07. 12:23:15

@Picur87: Még hogy magyarok?! Ne sorold a világ vezető szellemi erejéhez ezeket a bérenceket! Ezeket Tel Aviv ültette a nyakunkra, hogy ne engedjék elszabadulni a világszerte irigyelt magyar tálentumot. Magyar ember ilyet nem tesz, magyar ember magyar embernek nem farkasa, segítőkész, tisztelettudó, készséges, figyelmes, empátiától duzzadó. Ezek a békávés fejesek ilyenek talán? Na látod, hogy nem lehetnek magyarok.

Garficicus 2010.01.07. 12:33:30

@énisénisénis:

Nézzünk néhány tényt BKV háza tájáról és akkor minden világos lesz:

1, 2010. Februártól a bérlet és jegyárak magasabbak lesznek mint pl. Varsóban, Prágában...

2, HÉV és Metrószerelvények 30 év körüliek, buszok átlagéletkora 17 év... évek óta járműbeszerzés nem történt.

3, Presztizs és kirakatberuházásokon kívül (Pl. Combino) fejlesztés semmi!

4, A BKV-nak mindig az időjárással van baja, ha meleg van az a baj, ha hideg van az baj. Érdekes, Helsinkiben járó ősrégi IKARUS buszok vagy az alvállalkozók buszai tökéletesen mennek probléma nélkül minden időben.

5, A BKV fegyelmezni kivánja az utasokat a metróbejáratoknál ORK-okkal, mert szerinte sokan bliccelnek. Talán ha tisztességes szolgáltatást, tisztességes áron kapnának az utasok, akkor nem bliccelnének ennyien.

6, A BKV-nál leledző műszaki gondok miért nincsenek másik vidéki nagyvárosban???? Mert nem lopnak annyi pénzt??? Vagy azért mert más a szemlélet és a vezetés?

Gereg 2010.01.07. 12:35:53

@EMU: ... lehet hivatásos confuser vagy :) ? Mindegy ez az egész benne van a himnuszban. Próbáltátok már elénekelni a "hull a pelyhes" dallamára? Sokkal szimpatikusabb és nem annyira depressziós.
Amúgy abból élek hogy jól szolgáltatok.
Van elképzelés mitől működik egy bármilyen szolgáltatás és mi kell ahhoz hogy az bárhol megállja a helyét emberileg is.
Legalább mindenki előtt van egy rossz példa... ööö egy???... PFFFFF vinnyogok a röhögéstől. Amíg általános a "dögöljön meg a szomszéd tehene", addig felesleges azon gondolkodni milyen jó lenne ha nem így lenne. Hallo ez ellen bárki tud tenni!! A többi szar majd elkopik, elhordják, megdöglik, tönkremegy.
Sajnos örülök ha egyáltalán majd az unokám be meri vállalni külföldön büszkén azt h magyarországon született.
Én örülök mert szeretem a helyet.
de mostanában aki itt kibírja ép emberi!! ésszel úgy, hogy tesz is valamit másokért az hasznos tagja lesz a világnak. Nem MO-nak, mert őket meg a magyarember majd úgyis elkergeti mert hát ugye "dögöljön az a tehén".

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 12:38:40

@Devil: Ezt semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni, hogy én csak a kisebbik rosszra adhatom a voksomat.
Ha ez a demokrácia, akkor ezt elk@rták. Nem kicsit. Persze tudom, hogy nem ez, mert a világ "műveltebb" részén azért nem így működik.
Azzal, viszont abszolúte nem értek egyet, hogy valakinek négyszer kell esélyt adni, míg másnak egyszer sem, hívják az illetőt akár Tarlósnak is.

Garficicus 2010.01.07. 12:43:15

@kalapocska: Balkáni fizetésekhez nyugati árak vannak! Rendben van, gázolajtól kezdve mindenért nyugati árakat kell fizetni, csak éppen TIZED annyi fizuból kell kigazdálkodni a bérleteket!!!

A BKV mehet a levesbe részemről azonnal! A BKV alvállalkozóinak a BKV km költségeinek a feléből is megéri szolgáltatni! Hogy is van ez?

Vidéken is ugyanazon feltételek vannak (gázolaj,busz fenntartási költségek közel azonosak, csak a flotta mérete különböző), mégis alacsonyabbak a jegy és bérletárak.

kalapocska 2010.01.07. 12:43:59

@garficicus
1. Es mekkorak a benzinarak?
5.HAHAHAHAHA
LOL.
Amugy meg mibol szolgaltasson a BKV ha az emberek nem fizetnek amig nem lesz jobb? Levegobol? Adobol? Addig bliccelhesz mert nem vagy megelegedve amig mar busz se lesz. graulalok.

kalapocska 2010.01.07. 12:48:21

@garficicus
Igen a flotta merete kulonbozo, nincsennek gyakori jaratok, es meg berlettel se hasznalod olyan sokszor. Utazas/ar aranyban egy BP-i berlet sokkal tobbet er.
Es persze legfokeppen: nincs logas.

Picur87 2010.01.07. 12:48:22

@EMU: hány ilyen szupermagyarral találkoztál már?:)
komoly összeesküvés-elmélet, gondolom a pszichológusod értékeli :)
a magyar talentum vagy külföldön van, vagy oda készül, mert csak kint vannak lehetőségei.pusztán hazaszeretetből nem fog maradni

Garficicus 2010.01.07. 12:50:47

Folytatva a tényeket:

Egy átlag BKV utas reggel elmegy dolgozni, 1-2-3 járatot igénybe venni kénytelen, mert szétszabdalták a járatokat. Este hazamegy és hazaér 1-1,5 óra alatt. Aztán elgondolkozik, hogy 9800 Ft-ért utazik minden nap 2x8 km-t, kilát a busz alján, fél órákat vár a buszra, amiben télen fütés nincs, nyáron pedig megfullad a 45 foktól. Ergo elmegy a kedve az egésztől, inkább kihozza a vasat a garázsból és 320 Ft-os benzinárral számolva is olcsóbban fog kijönni, azaz a továbbiakban leszarja mit nyújt a BKV vagy bliccelni fog ezerrel...

EMU 2010.01.07. 12:52:37

@ÁkiBáki: Tarlós példáját nem értem, ő 16 évig volt Óbudán polgármester, ahogy Demszky főpolg. Senki szóba nem jöhetett mellette. Az első két ciklusban Demszkyvel kézen fogva ügyeskedtek, mint főváros és a legnagyobb kerülete. Most már Tarlós nagyobb falatokra vágyik, az Óbudai ShoStop, Eurocenter, a barkácsáruházak, Tesco, Auchan, stb. meg a felépítésükhöz szükséges önkormányzati bólintásokért járó köszönetek már kevés neki, új kihívásokra vágyik. Rossz példa, Tarlós sem jó derékmagyarember, akár csak Demszky, identitásuk érzékeltetéseképpen elég ha csak a New York-Tel Aviv tengelyt említem? Magyar ember lerabolná ennyire környezetét? Miután derékmagyarember halálra gázol egy gyereket, emelne a kerülete legfeltűnőbb helyén közpénzből szobrot a közlekedési balesetek áldozatainak? Kérdené derékmagyarember Tarlóstól, cinikus-e vagy?

EMU 2010.01.07. 12:56:25

@Picur87: És miért kényszerül a magyar talentum külföldre? Mert a karvalylobbi oda kényszeríti, hogy nekik csináljon atombombát, meg nekik ágytálazzon.

Gereg 2010.01.07. 12:58:35

@kalapocska: Jó úttörő ott spórol ahol tud. Ez még általánosban megtanulja mindenki, plána ha Apa és Anya is hajlamos az efféle "spórolásra". Aki ilyen helyen mint MO engedi az embereket lógni és leszereli a kapukat továbbá egy szar jegyrendszert üzemeltet az viselje a következményeit.
Amúgy igazad van pénz nélkül nem megy, de akkor ne egy g.hosszú lyukat ássanak hanem törődjenek azzal, hogy fizessem be lóvét, ne tudjak lógni és eszembe se jusson megkérdőjelezni azt, hogy aki a jegyet szedi az ember-e egyáltalán. Továbbá oldják meg azt,hogy a pénzt az vigye haza aki megkereste. Szerintem mindenkinek a teljesítményét/munkáját lehet mérni. Akinél a mérleg pozitív az kapjon amennyiért neki megéri jól dolgozni, akinél nem annak a pénzét adják annak aki dolgozik aztán éljen meg ahogy tud. Ez egy vállalat minden szintjén igaz. Ezeket megoldani nem az utasok dolga, sőt észre sem szabadna venniük mitől működik/nem működik.
Ha megoldódott jöhet az újy metró is.
Sajnos a dolgok sorrendje attól függ, hogy épp kinek van szüksége egy kis vakucsattogásra vagy pénzre.

énisénisénis 2010.01.07. 13:02:16

@EMU: és ez szomorú, hogy a becsületes dolgozni tudó emberek külföldre mennek,mert a hazájukba nem becsülik meg.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 13:05:25

@EMU: Nem, nem vagyok Tarlós fan, igazán távol áll tőlem, hogy ezen a szemüvegen keresztül itéljek meg bárkit is. Mindenkit a tettei minősítenek, teljesen mindegy mit mond az illető.
A tetteik alapján az elmúlt húsz év városvezetését talán nem emelném piedesztálra. De mint az egyik kommentelő írta, igenis lenne altarnatíva, mert nagyon sok olyan ember áll a cipő mellett, akiknek meglenne a talantumuk, hogy jól csináljanak dolgokat, csak sanszuk nincs, hogy odakerüljenek.
Szerinted egy esetleges tavaszi váltás után milyen alternatívák elé nézünk?
Felteszem a kérdést: te mit választanál?
Biztos van jelölted, de sajnos most borítékolom, hogy esélytelen, mert egyik mutyinak sem tagja.

énisénisénis 2010.01.07. 13:06:46

@kalapocska: ugyan már!mennyi pénzt pumpolt már az állam a bkv-ba..nem keveset. ebből bőven tudnának szolgáltatni,ha nem nyúlnák folyamatosan.privatizáció??már így is kiárusították az országot. jó lelkiismeretes vezető kellene. csak az még nem született meg.
az ár ,utazás arányhoz annyi, hogy 10 ezer a bérlet, nézd meg mit kapok azért, és ez csak nekem, és ott a párom, és a gyerekek. kb ha összeadom, egy fél nettó minimálbér a havi bérletkiadás. ha jól belegondolok,inkább a benzin.

BlahBlah 2010.01.07. 13:10:01

a BKV ezt mikor fogja elérni?

www.mvkzrt.hu/elektronikus-jegyrendszer/

bár csak a honlapon van, határidő stb. nincs, de legalább valakinek eszébe jutott

Gereg 2010.01.07. 13:20:54

@BlahBlah: Oyster...oyster...oyster .
Meg kapuk, meg 1db szigorú de igazságos ellenőr állomásonként, akinek joggal és okkal van tekintélye. Űrodüsszeia 2001 :D:D:D. "Hé H.A.L. engedj be"... nem nem jöhetsz nincs jegyed, de gyere megmutatom hol vehetsz. Idilli kép lebeg a szemem előtt és 2143-at írunk.

EMU 2010.01.07. 13:21:37

@ÁkiBáki: Demszkyt már ciklusokkal előtt páros lábbal kellett volna elrepíteni, de Tarlós a porosz mentalitásával nem hiányzik Budapestnek. Nincs alternatíva, mert a zsidó karvalytőke a melegtársadalommal, a kommunista árokásókkal és a cigánylobbival szövetkezve nem hagyja úgysem, hogy egy tisztességes, becsületes derékmagyarember keveredjen oda, pedig ilyenben térdig gázol az ország, fürtökben lógnak a tisztességes magyarok, akármerre néz az ember, csupa tiszta arc és jellem, páratlan kulturális és morális megalapozottság, erre jönnek ezek a tarlósok meg demszkyk, akik ráadásul nem is magyarok, ez tisztán látszik, hiszen magyar embernek eszébe nem jutna lopni. Ahogy rongálni sem. Elnyomottak vagyunk saját hazánkban, az az igazság, elég csak kimenni a közutakra, hogy lássuk, mennyi idegenszívű szívja el előlünk a tiszta kárpát-medencei éltető levegőt, csupa nemzetáruló paraszt mindenhol.

Pemegény 2010.01.07. 13:23:47

Hű de sokkoló ez az írás. Ennek nem így kéne lennie. Megdöbbentő.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:25:02

A BKV téma szánalmas, ez a jelenség tökéletesen mutatja hogy az egész fővárosi vezetés ugyan azt csinálja mint a MASZOP. A szomorú az hogy csak BP éves költségvetése elég lenne mondjuk Zala megye teljes infrastrukturális felújítására és üzemeltetésére. Szánalmas hogy a vidéki Magyarország a mai napig nem vette észre hogy a vérén hizlalják a pesti komcsi választókat. Birka nép...

Zee 2010.01.07. 13:26:14

Welcome in Magyarsztán!!

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 13:29:32

@EMU: Ezt így ebben a formában válasz nélkül hagyom, reménykedve abban, hogy az ebéd utáni szarkazmusod ütött át az íráson:-)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:30:56

Érdekes: Finnyás kis kurváknak nem ízlik semmi, de a prémium az jól esik. Meg a brutális korkedvezménnyel megkapott magas nyugdíj? A BKV a mai napig a legmasszívabb komcsi erődítmény, csoda hogy létezik még ilyen cég ebben az országban.

Gereg 2010.01.07. 13:31:32

@EMU: van egy szótárad amiben ezek a szavak egy csokorba vannak szedve?
Mondjuk:
Ősmagyar szitok-, indulat- és összefüggéstelen összetettszó értelmező kéziszótár... vagy valami ilyesmi.
Szerintem ez minden közszereplőnek megvan amúgy, minél ismertebb és szélsőségesebb annál részletesebb kiadásban, mindegy melyik oldalon áll.

...Vagy esetleg a "Hogyan és kikkel menjünk anyánkba" szólásgyűjtemény.
Confuse the cat !!!

énisénisénis 2010.01.07. 13:32:39

@mingyá beszólok!: és a röhej hogy pest még csak nem is fejlődött.itt vannak az utak pl. minden évben többször feltúrják,úgy tesznek mint akik dolgoznak, hogy mutassák tényleg csinálnak is valamit.mégis egyes kerületekben olyan kátyúk vannak hogy az ember elsírja magát. és ez csak egy.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:35:26

@EMU: " EMU 2009.12.19 21:06:21
@Dódi: Egyrészt anyád a bunkó paraszt, másrészt meg lehet, hogy neked a 4 is sok, mert disznóból meg gumicsizmából még nem láttál együtt annyit, de mielőtt kinyitod a pofád, előbb kicsit szedd össze magad és tanuld meg, hogy egy ekkora város esetében nem az ide bejelentettek adják a tényleges városi létszámot. Jó kapálást!"

Gondoltam, tegyük már helyre a dolgokat. Kicsit új keletű nálad ez a nagy derék magyar imádat nem gondolod??

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:37:58

@EMU: EMU 2009.12.16 15:09:00
@extrém először tölts: nem fájlalom, ha lekommunistáznak, azt se lezsídóznak, lebuziznak, stb. a véleményemért, ebben az országban ez a bevett, biztos azért van ez, mert mi vagyunk a földkerekség legokosabbjai. jobban zavarna, ha nem gondolkodhatnék úgy, ahogy nekem tetszik, ha nem gondolhatnék bárkiről és bármiről azt, amit jónak látok. A kommunistázókon meg különben is jókat lehet derülni...

Elég aljas vagyok nem? Szar dolog lehet ha valakire a saját szarát borítják rá... :)))

szürke_tag 2010.01.07. 13:38:01

@Don Bandi: Jó ez Olaszországba így van, jártam ott is többször. De Németország, Anglia, Belgium, Franciaország stb. ben azért az ellenőr se kiabál, csak kulturáltan leszedik a potyázót. De itt azért ez most nem ilyen egyértelmű mert sokan előre megvették a bérletet és a BKV nem teljesítette a szerződésben vállaltakat. Akkor az utas is hívhatna az olasz minta alapján rendőrt, hogy szerződésszegő és feljelentene. Itt annyi sötét ember van aki elhiszi azt amit a bkv vezetés hazudik. Nincs annyi lógós mint mondják, ez csak duma , hogy eltereljék a figyelmet, a nagy bkv-s vezetők kifizetéseiről. Nem kell más hozzá hogy ezt belássuk, csak egy kis gondolkodás.

maritimer 2010.01.07. 13:39:57

@1 öreg: Öreg, a cikkben valóban egyes egyedi esetek is kiemelésre, felnagyitásra kerültek, de te ugyanúgy irsz csak forditva. A nagy általánosságról, elfedve a létező problémákat.
Először is, az iró nem a tegnapi állapotokról irt hanem az UV korszakról X évvel ezelőttről ezért kár a mai állapotokkal összehasonlitani.
2)A stopperes sebességmérést valóban törvényesnek minősitették, de ETIKUS és TISZTESSÉGES megoldásnak tartottad?
Nincs fotó, videofelvétel csak annak a két embernek a szava aki a mérést végezte. A másik félnek nincs semmi a kezében amivel bizonyithatott volna.
És igen, VOLT olyan nem is egy és nem is kettő amikor prémium növelés vagy fegyelmezés céljából szándékosan irtak nem valós értéket a sebességmérésről készült jelentésbe, gyakran felsőbb utasitásra. VOLT ilyen, mégha az esetek nagy részében tisztességesek voltak az ellenőrzést végzők.
3) A siruha ügyben megint csak részigazságot ir mindkét fél.
4) A 41-esen NEM MINDIG volt 8-10 perc a végállomáson, késő este vagy hajnalban már csak 2-2 perc mindkét végén.
5) Igaz, hogy a konténer ideiglenes megoldás volt, de NEM KÉT NAPIG TARTOTT az ideiglenessége, fűtés volt benne, csak meg volt tiltva a használata - tehát valójában nem volt, mintahogy szódagép sem volt benne.
6)Valóban kaptak a vezetők WC papirt, havonta 1 tekercset. Te ennyit használsz egy hónapban? Ettől függetlenül még a végállomáson lehetett volna ez is és szappan is. TÖBBNYIRE volt is, de csak többnyire és nem mindig és nem mindenhol.
Szóval ha csúsztatásokkal vádolsz valakit, figyelj arra, hogy te se csúsztass.

Picur87 2010.01.07. 13:41:30

@EMU: és szabadítsuk ki vilit is!!

EMU 2010.01.07. 13:42:54

@mingyá beszólok!: Ja, egyetértek. A vidék tartja el Budapestet. Még ha az adóbevételek nagy része Budapesten is terem, az sem lehet ok arra, hogy ne azt állítsuk, hogy a pesti komcsik a magyar vidék patakzó vérén zsírosodnak. Én sem hagynám náluk az a sok pénzt, amit ők maguk termelnek meg. El kell venni tőlük és virágoztatni kell belőle a vidékséget, hogy szárba szökkenhessenek a kétszáz négyszögöles háztáji parcellák, amin a bricostore-ban vásárolt olcsó külföldi paradicsommagot viruló exporttá varázsolhatná a szakértő magyar farmer.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:42:56

@maritimer: hagyd csak, lehet hogy nyugdíj előtt áll. Nem árt egy kis csoszogás a szőnyeg szélén, hátha két húszforintossal több csörög majd a borítékban. Igaz, érdekelne honnan ír ilyenkor munkaidőben... :)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:44:51

@EMU: Komám, Te valami nagyon súlyos cuccot toltál ma... :D

Nem akarsz küldeni egy kicsit? Úgyis tele van már a faszom ezzel a sok baromsággal.

EMU 2010.01.07. 13:46:00

@mingyá beszólok!: Megváltoztam. Most már tisztán látok.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:47:16

Aztán reagálhatnál esetleg valamit a bölcs szavakra is amit Tőled idéztem pár sorral feljebb. Tényleg ilyen gyorsan világosodtál meg? Vagy csak megjött az átutalás a Vonától? :))

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:48:11

@EMU: WÁÓÓÓ!

:)

Milyen érzés? Gondolom még nyom egy kicsit ott hipotalamusz tájon...

:)

EMU 2010.01.07. 13:51:37

@mingyá beszólok!: Rám ugyan nem borítasz semmit, minden véleményemet vállalom, sőt akár le is tagadom, akár az ellenkezőjét is, ezzel is bizonyítva igazmagyarságomat. Kossuthot sem korholták soha azért, mert ellopta a bortermelők rábízott pénzét még ügyvédként, és a politikus haverjai húzták ki a szarból, attól még lehet az egyik, ha nem a legnagyobb derékmagyarember, tán pont éppen ezért. Ennek az országnak csak tolvaj lehet igazi közjogi méltósága. És akkor meg is érkeztünk. Választások lesznek, döntenünk kell, ki hivatott Kossuth Lajos méltó örökébe lépni.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:51:47

Tessék megtanulni gyors és gépírni! Uncsi ez a blog. Egy tisztességes munkanélküli nagyon hamar elunja magát ám...

Sok kis piszok, hogy lapul! Biztos most ment el mellettük a FŐNÖK...

Hogy egyeseknek még ilyen hozzáállással is van munkahelyük... :)))

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:53:13

@EMU: Komolyan nem vagy százas! :)
Eszméletlen dumád van, remélem azért ha csöngetnek nem nyitsz ajtót!

EZEK mindenhol ott vannak...

EMU 2010.01.07. 13:55:19

@mingyá beszólok!: :) még nem toltam semmit, engem az itteni levegő is bódít, elég csak beleszippantanom, hogy érezzem a szeretet és dicsőség mézillatát.

paranoid szobalány 2010.01.07. 13:56:53

@mingyá beszólok
@picur87

ti most ezt komolyan gondoljátok? emberek, orvoshoz kellene fordulni. vagy lehet, h ti a karvalytőke által a nyakunkra ültetett, tel avivból irányított droidok vagytok? ezért tart itt ez az ország, kulturálisan, sztem. hajrá emu, hajrá igazmagyaremberek!!!!!

EMU 2010.01.07. 13:57:21

@mingyá beszólok!: Tudom, nem is nyitok ajtót, csak ha kimegyek vagy bejövök.

harri 2010.01.07. 13:58:50

heló mindenkinek!

Demszky ur és a bkv-vezetés mintegy Houdini - Copperfield páros mutatja be nekünk trükkjeit :) már évek óta. mi meg állunk tátott szájjal, hogy hová is lett az a sok-sok milló/milliárd forint :(

De most komolyan:
londonban egy vonaljegy az Ł1, a honapra bérlet kb az ottani minibálbér 8-10%-a, de ez attol függ, hogy hol laksz, és hogy hová jársz dolgozni...
nézzük szép szeretett Budapestünket.
itt egy vonaljegy szintén Ł1, a bérlet pedig 14%.
ott fűtenek a buszokon (rád rohad a ruha) itt meg odafagysz a többségükön.
a buszvezetők hetente kb 150k Ft-ot visznek haza, itt talán havonta..
kint minden metrónál kapuk, meg alkalmazottak, hogy segitsenek, meg 2-3 jegypézntár, meg jegyautomaták
itthon: néhány kaller, akik kozott egyszerre csak egy utas halad át, szal elég lenne 1-2 kaller a 4-5 helyett..
itt szétszakad alattad a busz, ott... :)
de sorolni lehetne h mi a kulonbség, holott arányában ugyanannyiból lehetne gazdálkodni.
igen tudom ott kb annyian élnek mint Mo.-n és több pénz jut, de ezért mennyivel nagyobb a cég, és ezzel egyutt a költségek!!
ja, és ott a diákokat (akiknek még kötelező az egyenruha) nem láttam még bérlettel, mert ingyen utaztak.
de más EUROPAi városokat is hozhatnánk fel példának, hogy összehasonlítsuk a mi "europai" városunkkal.

A mondandom lényege az lenne, itt milyen fos,hozzá nemértő,büdöstolvalybanda a vezetőség, akik már rég megérdemelték azt a golyót, amit szegény, szerencsétlen romák kaptak meg idén , teljesen indokolatlanul, mert az ő helyzetük is egy hasonló vezetés következménye.

sziasztok

Picur87 2010.01.07. 13:59:20

@EMU: eddig csak somolyogtam rajtad, de mostmár tényleg lassan leplezetlenül rázni fog a röhögés :D
kérlek mondd, hogy csak szivatásból csinálod! :) khm, ha nem akkor ööö, milyen dicsőséget érzel?

EMU 2010.01.07. 14:00:31

@mingyá beszólok
@picur87
Ne üljetek fel paranoid szobalány provokációjának, össze kell zárnunk az ilyen nehéz időkben, amikor a karvalylobbinak semmi sem szent és minden eszközt bevet a derékmegyaremberek ellehetetlenítése és a magyar lelemény sárba tiprása érdekében. Igazodj!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:01:11

@paranoid szobalány: Drága szép leánygyerekem!

Ha engem bárki is a Te szép nyakadba ültetne, elhiszed hogy nem tudnál már gépelni többé? Sőt, valószínűleg a Homáron sem komentelnél többet. Amúgy ha tudsz valami szépet ígérni, ülhetsz Te az én nyakamba... :)

Gereg 2010.01.07. 14:02:45

@paranoid szobalány: Végre megjött az "EZÉRTARTITTEAZORSZÁG". Már hiányoltam.
Micsoda fordulatok :D:D. Olyan mint egy összeollózott álszakdolgozat. Semmi eredeti. Mindenkinek igaza van, de nem értem amit beszéltek :D:D:D. Free BKV :D. Peace,love and how many. Off.

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:04:28

@Gereg: pontosan, ezért tart itt ez az ország.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:06:45

@EMU: Nem kell megijedni Nemzettárs!
Vigyázó szemünk szúrós pillantása áthatol az álságos szemfényvesztő-nő köpönyegén, és kemény vasmarokkal ragadja meg a mellénél fogva. Izé, a torkát.
Az Igazderékmagyarembereket a Kárpátok havas ormait lankadatlan figyelemmel pásztázó őrszemeink megóvnak minket a Kaukázusok felől beszüremleni próbáló fertő és genny ótvarától.
Mókus Örs! Előre!

Picur87 2010.01.07. 14:07:04

@paranoid szobalány: azt hiszem a paranoid találó... jelzem engem nem irányít senki és jól érzem magam :)
csak furcsa, hogy a bkv vesézgetésétől eddig jutottunk. indítsatok saját kis blogot, "megvilágosodottak, igaz magyaremberek, harcoljunk együtt" címmel :)

parttalan 2010.01.07. 14:08:45

Sebaj, Orbán Nagyvezír a BKV-t is rendbeteszi. Egy év múlva minden bkv sofőr jóérzéssel vezeti már a járművét, csupa mosolygós utast fognak szállítani. Leszállítják a menetjegyek árait- nem lesz bliccelés, a jegyellenőrök és az utasok örökös - néha verekedésig fajuló - összezördülései is a múlt ködébe vesznek. Boldog, békés kor köszönt ránk. Nem lesznek dugók, mert háztömbök kivágása nélkül is képesek lesznek úgy átszervezni a forgalmat, hogy nem hogy szinten tartani, hanem még csökkenteni is képesek lesznek Bp. utjainak mai őrületes forgalmát.

Mindenki kedves lesz mindenkivel, a közlekedési sztrájkok pedig egyszervolt század eleji történésekként maradnak meg az emlékezetünkben.

Már nagyon várom ezt a világot. :)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:10:18

@EMU: A félelmetes veszedelem amely egy szende szobalány képében kísért, a Nemzet Igazderékmagyarembereinek nem jelent kihívást! Tekintetünk szúrós, bajszunk mindig hetykén megpederve mered az ég felé, nincs az a szobalány aki ne gyengülne el jöttünkre. Már a járásunktól elillan belőle minden ártó szándék, így védjük meg Szép Kárpáthazát...

EMU 2010.01.07. 14:10:40

@paranoid szobalány: Igen, maximálisan egyet kell, hogy értsek. Már rég nem itt tartanánk, ha mindez nem így lenne. Az ország felemelkedése azon múlik, hogy tudunk-e változtatni azon, ami miatt most itt tart ez az ország, pedig máshol kellene tartania. Ha nem itt tartanánk, akkor biztos, hogy eszünkbe sem jutna, hogy most itt tartunk. Így viszont elképzelni sem tudjuk, hogy hol tarthatna ez az ország, ha nem itt tartanánk. Az olyanok miatt, akik cinkosan szemlélik, hol tartunk most, és fogalmuk sincs, hogy hol tarthatnánk.

énisénisénis 2010.01.07. 14:12:17

@parttalan: és gondolod hogy eljön? :))
én azért nem felejtem hogy ő is volt hatalmon 4 évig, és ő se csinált semmit, vagyis csak a zsebét tömte mint mind

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:14:10

@Picur87: de most tényleg, ezt így lehet? nem irigyellek. nehéz lehet ilyen látásmóddal filmet nézned. vagy egy regényt elolvasni. vagy nézni egy festményt. adok egy tanácsot, ha megengeded: SOHA ne próbálkozz az absztrakt festészettel, soha. csak össszezavarnának. hiszen olyat te is tudsz, ugyebár. dehát minek csinálnál olyat? egy piros négyzet egy vásznon? hát mi az már?! meg picasso is? hogy két orr???? de ne hagyd magad. nézzed a fókuszt, meg hallgasd a danubiust neten, ott a tutiság. pusszantás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:14:40

@énisénisénis: Rosszul emlékszeeeel...:D
Biztos hogy ugyanarról a Viktorról beszélgetünk? Ejnye! Felétek biztos a gonosz MSZP dezinformátora játszotta Őt a TV-ben. Csak így lehetett...

harri 2010.01.07. 14:15:00

off
EMU 2010.01.07. 14:10:40

kedves Emu!
szerintem te lehetnél IgazDerékNagyMagyarország első filozófusa :)
off

amugy amirol beszéltem már nem ennek a topicnak a témája!

Levéltetű 2010.01.07. 14:15:20

@Picur87: Hé, ez az én ötletem volt!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:16:04

@paranoid szobalány: Komolyan, most tényleg nem akarsz ígérni semmit? Van még pár percem számodra... :)

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:18:16

@mingyá beszólok!:
ígérjen neked a lendvai ildi, kedves testvérem az úrban ;)

Picur87 2010.01.07. 14:18:24

@Levéltetű: bocsi, nem olvastam addig vissza :) elnézést a plágiumért

EMU 2010.01.07. 14:19:17

@mingyá beszólok!: Nem a kaukázus felől jön a fertő, hanem a karvalymaffia amszterdami gyémántcsiszolói irányából. Ezért is olyan kurva szemetes minden ebben az országban, mert ide küldik a pribékjeiket primitíveskedni. Derékmagyarember elsétál a tőle cca. 2.4 méterre eső szemetesig a bkv megállóban, ott eloltja cigarettáját, hogy a műanyagláda véletlenül se gyulladjon ki, és használt papírzsebkendőjével, érvénytelen menetjegyével és üres cigarettás dobozával együtt a kukába helyezi azt. Mert magyar bazmeg, azé. Erre mit látunk Te meg én? Jön valami tépett kaftánú idegenszívű, dobálja szét a szemetét amerre csak jár, a sólet hullik a zsebéből, és azt hiszi, hogy megtévesztheti a bölcs derékmagyarembert pusztán azáltal, hogy bőszen zsidózik meg cigányozik. Messziről látszik ám rajta, hogy nem derékmagyarember, de azt hiszi nem vesszük észre, pedig hát látjuk rajta, hogy nem lehet az, hiszen nincsen meg hozzá az ezeréves kulturája.

énisénisénis 2010.01.07. 14:20:14

@mingyá beszólok!:
egyébként én lehet el se megyek szavazni. minek?most kb az összes volt, és éppen hatalmon levő pártban csalódtam...egyáltalán van normális politikus???aki az ország érdekeit nézi?és nem a saját zsebét tömi egyéb alternatív módon?

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:21:14

@paranoid szobalány: Dehát ha benne van az "úrban" akkor nem hallatszik amit ígér. Ahhoz előbb ki kéne húznia a fejét a lukból...

Most már viszont értem miért csillog mindig az ő arca nekije. Vazelinnel nem is olyan fájdalmas a karrierépítés... :))

azértmertcsak 2010.01.07. 14:21:44

AKKÓ MEG MÉ NEM SZTÁJKÚNAK MÁN A KUTYAMINDENIT EJJ

azértmertcsak 2010.01.07. 14:23:15

Azé kell most elmenni, hogy amit 89-ben elkezdtünk, befejezzük (az elvtársak eltakarítása), és h 2014-ben már lehessen kire szavazni

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:24:20

@EMU: Nohát Bátyám, erre is van megoldás!
Megacélozzuk akaratunkat, és példamutatóan előljárunk. Ha megdobnak kővel, odafordítjuk az orcánk másik felét is...

Tudod, azt a felét amivel mindig hunyorgunk, mert úgy könnyebb célozni a puskával... :)

Picur87 2010.01.07. 14:26:08

@paranoid szobalány: édesen megpróbálsz ledegradálni, mint valami kis gyökszit, akinek átmossák az agyát :). értékelem, de eljutott a beszélgetés addig, h vitatkozzon veled a hóhér.

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:26:27

@EMU:
én tudom, drága emu. gazdáim is mocskos, dúsgazdag, gyerekvérivó pajeszosok! most is rettegek, h megláthatnak. szép, duzzadt csípejű, pirospozsgás, begyes magyar leánytestem csak rongyokban járhat, száraz keynyeret kapok csak, míg ők zabálják a zsíros libát!
dehát ez van, drága magyar testvéreim, mindenhol ebben az országban. ahogy nagytudású honfitársaim már megmondták előttem: be kell fogni a pofánkat, dolgozni szarér-húgyér. mer különben kirúgnak. de csak meghajlik a magyar derék, meg nem törik! és mint a büszke nyárfa, meg a (egyébként a mocskos füstösképűek által is alkalmazott, de degenerált kezeik nyomán silány kosarak fonására használt) fűzfavessző, kiegyenesedik, és visszacsap!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:26:30

@énisénisénis: Alternatív módon is lehet zsebet tömni, csak annak alternatív következményei lehetnek, teccik érteni?

Ugye nem. Na ezért kell elmenni szavazni, hátha egyszer a jobbikat sikerül választani. (ééérted, szóvicc! jobbik höhö!!)

Levéltetű 2010.01.07. 14:26:49

Szétderékmagyarkodjátok a topikot. Szedtevetteteremtette.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:28:46

@paranoid szobalány: ej, ez a menyecske már megint. Már a vesszőzésen jár az okos kis esze. Hát Babám fene egye a gusztusodat, legyen. De aztán ne sivalkodjál!!

Levéltetű 2010.01.07. 14:30:57

@Picur87: Egyet értek, kettő lesz belőle.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:32:11

Amúgy meg az Ég is Velünk van!

Esik a hó szakajtószámra, nem tud termelni a BKV a zsíros szájú libaevőknek. Nem dagad a zseb, potyognak a könnyek a Dohány utcában...

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:32:43

@Picur87: olyan nincs, h ledegradálni. az csak degradálni. a szó töve a latin gradus, fok, lépcső jelentésű elem. a de- előtag fosztóképző, a képzett szó jelentése: lefokoz. nem kell már oda le- mégegyszer. nem "gyökszi"nek talállak, hanem őszintén csodálkozom, h lehet élni a sorok-mögé-látás, elvonatkoztatás, nem-szó-szerint értés (idegen szóval: absztrakció) teljes hiányával. kultúrmisszió vége.

sajnálom, h részt vettem az egyébként sztem tényleg nagyon érdekes poszt kommentjeinek szétcseszésében, de igaz magyar ember nem tűrheti, h mások nem értik a szarkazmust. most lépek, irány a takarítás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:34:27

@paranoid szobalány: Ez ám a derék lyány!

Még latinul is ért a szentem! Igazmagyarderékembernek igazmagyarderékszobalányt!

énisénisénis 2010.01.07. 14:34:42

@mingyá beszólok!: csak ez olyan mint a lottó.hátha bejön a tippem?tényleg ez alatt a 20 év alatt volt itt már mindenféle párt,jobb, majd bal, majd megint jobb,és újra bal.szinte mind kipróbálta magát mint a ki mit tudban.és most ugyanezek próbálnak megint szerencsét csak ki-ki más bábuval.de nem hiszem hogy ha bármelyik is bekerül,jobb lesz, mert akkor már jobb lett volna régen. ez a bajom nekem..
mindenki érteni akar hozzá,de valahogy nem jön össze.ha most tényleg lenne olyan párt, én boldogan, de ezek sajna egyformák.

EMU 2010.01.07. 14:34:58

@azértmertcsak: Igaz is volna, ha el lett volna itten kezdve "általunk" bármi is 89-ben. Ugyanis nagy rössel félre lettek állítva már 90-ben a kommerok, de ami aztán jött, az abba torkollt, hogy visszahívta őket a derékmagyarnép. Mert ami utánuk jött, annak csak a szaga volt más. Ahogy 98-ban is. Nem a tolvajlás és hazudozás szűnt itt meg, hanem a hetenkénti parlamenti ülés meg a kormányülési jegyzőkönyv. Most elmegy az egyik szemét banda, jön helyette a másik. Azzal is tele lesz a töke a derékmagyarembernek hamarjában, visszahívja az előző hitványt. Másból nem választhat, illetve ott vannak még a fundamentalista vérmagyarok, ami az ízlés dolga, nem pedig a szellemé. Szóval igazi ráció abban van, ha arcpirítóan alacsony szinten tartjuk a szavazási részvételt. Mást tenni nem lehet, illetve felesleges. Esetleg mellette még érdemes védeni a magyar földet, az mindig jó szórakozás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:36:39

@énisénisénis: Alapíts egyet!
Nagyobb baj már nem lehet belőle... :)
No, megyek, mert vár a föladat!
Védeni kell a Hazát, ha esik, ha fú!

énisénisénis 2010.01.07. 14:38:38

@EMU: persze hogy visszahívta, mert igértek fűt-fát, majd nem lett belőle semmi.így megy ez.most megint jönnek ezek is igérnek, persze ebből se lesz semmi, csak minden egyre rosszabb

Sicc 2010.01.07. 14:43:10

Demszkyt, Ikvai-Szabót, Hagyót, Horváthot bíróság elé!!

DonBandi 2010.01.07. 14:44:02

@Garficicus: csak 20 évre? utána kijönnek, mint a liberalizmus mártírjai, és a szaros pestiek újra megválasztják őket.
@EMU: te vagy az ügyeletes jobbikos a homáron? remélem ti is ki fogtok ábrándulni mindenből, mint a hős mszp-sek, és otthon maradtok kussban.
@parttalan: már vártam hogy valaki orbánozzon.

EMU 2010.01.07. 14:44:28

@paranoid szobalány: Nagyon helyes, egy derékmagyarlány kiválóan értse és beszélje az anyaszentegyház nyelvét, zsoltárokkal ajkain takarítson, és adjon hálát az égnek, hogy ez a tehetséges belsőázsiai nép ilyen mély érzésű keresztény közösséggé nemesedett.

Garficicus 2010.01.07. 14:51:32

@DonBandi: 20 év börtön elég lenne nekik bizonyosan, több idő esetén megfúrnák a 6-os börtön metrót a Kozma utcától a városházáig :))

Crane (törölt) 2010.01.07. 14:56:26

Nekem már kezd gyanússá válni, hogy minden a BKV-ról szól. Valamiért nagyon elterelik a nép figyelmét. Vajon mi történhet már megint a háttérbe? Hummm. Vagy csak kifogytak a H1N1 témából? :D

Picur87 2010.01.07. 15:11:20

4 bkv-s blog egymás alatt. nem szar :)

mandarinrece 2010.01.07. 15:19:17

"Ki kötött luxusmetró-szerződést, ki kötött fénymásolók felmérésére húszmilliós szerződést?"

Horváth Csabát kérdezik a BKV-nál zajló korrupciós ügyekről, de válaszok helyett a szocik látványosan megsértődnek...
www.youtube.com/watch?v=rm3afGsEvnc

Bloodscalp 2010.01.07. 15:35:02

az ilyenekért miért nem volt sztrájk?
most az ilyen politikai szarokkal lejáratjátok magatokat

Nem vagyok fideszes 2010.01.07. 15:41:54

@Picur87:

Mostmár nem négy, hanem öt. Na ja, nekünk a BKV olyan, mint az angoloknak az időjárás: erről TÉNYLEG mindig lehet beszélni.

Picur87 2010.01.07. 16:00:44

@Lófasz Hadnagy: igen, ez a tipikus sírjak vagy nevessek :)viszont ez sosem lesz olyan unalmas, mint az időjárás :)

DonBandi 2010.01.07. 16:05:46

@Picur87: az angolok örülnének, ha lenne valami a közéletben amit fikázhatnak, de nincs. ezért marad nekik az időjárás. habár az éghajlat nálunk is rendszeresen változtatja a témát: ha télen hó esik, akkor nem jár a hokotró, nem jön a busz, mindenki fázik, stb.

Nem vagyok fideszes 2010.01.07. 16:07:07

@Picur87: Na, azért az utóbbi pár évben az időjárás sem mondható unalmasnak. :-)

Garficicus 2010.01.07. 16:26:13

Őszintén remélem, hogy 20 év Demszky éra után mindegyik el lesz számoltatva->Börtönbe mindegyiket! Sem a BKV sem a többi bp-i önkormányzati cég nem 1 év alatt jutott ilyen mélységekbe!!!

énisénisénis 2010.01.07. 16:26:19

@DonBandi: annak én is örülnék ha nem lenne mit fikázni csak az időjárás maradna,mert akkor tudom hogy minden jól működik.

Garficicus 2010.01.07. 16:32:11

Mellékesen ha a BKV akarna vmit tenni, hogy javuljanak az állapotok-> A debreceni Hajdú Volán Zrt-nek 140 db értékesítendő felújított gázos és dízeles busza van, több típus és márka, nagyon jutányos áron!!!! A BKV buszainak állapotához képest ezek szinte újnak számítanak!!!!!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.01.07. 22:28:23

most - a felvezető sorok elolvasása után még csak - arra tippelek, hogy a "szerdán már ne jöjjön be" egyik bkv-s posztolt. igaznak persze igaza lehet, sőt. de a friss élmény miatt felerősödött nem alaptalan mószerolás is mószerolás. elvégre csak lehúzott ott pár évet. homár sem csak most lett..

mennyivel könnyebb lenne elviselni a világ szarságait, ha néha őszintén elismernék, hogy hát a cég egy szemét, és tennék mindezt: nem önsajnáltatásból, cégsajnáltatásból, mert az még visszatetszőbb is lehet:

"drága a bérlet, drága a jegy, mert kell a vezetőknek a céges autó, meg a budai villa. én meg itt rohadok a vezetőfülkében, az utasok némelyike bunkóbb, mint a saját főnököm, pedig az már teljesítmény. na ezek vannak, és most fizessed a jegyet, nem érünk rá; ezres lesz! hogy nincs nálad csak ötezres? visszaadni nem tudok. szálljál le.. várjál, figyejjé - ne dühöngj - elviszlek; adok vissza sajátból - nem szabadna. hogyhogy jegy? ha ellenőr? majd szólok. (vagy ha sokat okoskodsz, nem. úgyse tudod bizonyítani egyedül. hehe..) mi, hogy ez most ellenőrzés volt panasz alapján, zárjam a buszt, majd más elviszi?! rohadjanak meg. - rohadjanak meg! én a zéletemet adtam a zemberekért!"

Picur87 2010.01.08. 09:46:59

@Lófasz Hadnagy: valóban nem, viszont 3 mondatnál többet nem tudunk róla beszélni :) (rendkívül változékony.rengeteg rosszullétet okoz.eszméletlenül kezd bosszantó lenni:))

seventyfour 2010.01.09. 12:25:16

Ha nem tudod mit akar az élet tőled, gyere el te is jegyellenőrnek
Állati nagy buli hidd el
Beszélhetsz akár a legjobb nővel
Például szevasz bébi a jegyedet adjad
Mondod neki és érzed, hogy nagy vagy
Elegáns kék ruha piros karszalag
A jármű ura, tutira az vagy
Úgy szállsz föl, mint az áramütés, a kék villám és indul a pörgés
Jegyeket, bérleteket mondod
És a kabátod lazán kibontod
És figyeled a neked szóló tiszteletet
Az arcokon a rémületet
Hogy otthonhagyták, nem vettek, vagy elfelejtettek lyukasztani.
Neked mindegy csak ki tudd őket akasztani
Hisz nekünk a hivatás a szívatás
És egyáltalán nem érdekel engem a mentegetőzés, hazudozás
Mint más a Blahára vagy a Nyugatihoz én az utasokra utazom
Mig okostojások az antitestet én a potyautast kutatom
Ezt a parazitát a BKV testén
Aki azt hiszi, hogy ezen a szép kis estén jól jár
Ha jegy nélkül jár
Hát nem mer én kifigyelem
Hogy kinél hibádzik a dokument
És a bliccmen már lépre is ment
Teszek felé néhány sportos lépést
Megigazítom a válltömést
És megvárom, míg a pirosba beállunk
Kezdődhet a játszma
A mi kis barátunkkal
Aki már kezdi is a vakert nyomni:
Bérletem van de a bátyám Sanyi
A kisöcsinek annyi, mert szétgyalázom egy sárga csekkel
Az én kabátomban ment el reggel
A bérlet meg ott van a zsebében a jeggyel
Vagy a zsebébe bepattintott pótjeggyel
A picsába elszámoltam magam
De figyi itt már jó lesz nekem
Na szevasz faszkalap nyald ki a seggem!
Megáll a járgány a bliccmen lepattan
És nem marad más csak üvölteni?!
Dögölj meg bliccman te rohadt geci!!!!
Dögölj meg bliccman te rohadt geci!!!!

seventyfour 2010.01.09. 12:26:56

jah, Belga aki nem tudná...
süti beállítások módosítása