Tékozló Homár

Szándékos volt-e a PPO tömeges ügyféllehúzása?

2010.01.12. 01:30 | szily | komment

Hétfő éjszaka már elérhető volt a PPO weboldala. (A szájton keresztül autópálya-matricát és lottót lehet venni és telefont feltölteni.) A keddi nap kérdése, hogy sikerül-e bizonyítania a cégnek, hogy 2009 novembere előtt valóban értesítette az ügyfeleit arról, hogy egy addig ingyenes szolgáltatását fizetőssé tette. Ha nem, akkor egyre biztosabbá válik, amit nem kevés fórumozó és levélíró károsult állít, miszerint semmi külön értesítést nem kaptak arról, hogy fizetős lesz a PPO, így jól át lettek verve. Az év legnagyobb ügyféllehúzásának keretében a cég január 11.-én váratlanul egy rakás ügyfelének a bankkártyáját terhelte meg 2490 forinttal éves díj címén. Nem könnyű hitelt adni a cégvezető állításainak, miközben a PPO weboldalát pont azokban az órákban tették elérhetetlenné karbantartás címén, amikor a bankok, nagyjából egyidőben, leemelték a 2490 forintokat az ügyfelektől. Levélözön árasztotta el az Indexet, majd elkészült az azóta többször is frissített cikk az ügyről.

A tipikus károsult évekkel vagy pár hónappal ezelőtt beregisztrált, egyszer, legfeljebb párszor használta az akkor még ingyenes felületet, majd soha többet nem járt arra. Az Átlagos Ügyfél, még ha körültekintő is, nem számíthatott arra, hogy egy elterjedt, és jellemzően ingyenes szolgáltatást egyszer csak fizetőssé tesznek. A hoppon maradtak ráadásul azt állítják, hogy őket a cég nem értesítette a váltásról. Alant egy kilométeres óriásmix olvasható a Homárnak írott panaszos levelekből, kedden igyekszünk rajta lenni a témán:

Biztos vagyok benne, hogy hasonló dühös levelek sokaságát fogják hamarosan megkapni a PPO Egyenlegfeltöltő Portál vásárlókat megtévesztő és inkorrekt eljárása miatt. A portálon (http://www.ppo.hu/) ingyenes regisztrációt követően lehetett mobil egyenleget feltölteni, autópálya matricát vásárolni és hasonló szolgáltatásokat igénybe venni. A korábbi ingyenes szolgáltatást előzetes értesítés nélkül fizetőssé alakították és felhatalmazás nélkül éves díj címén a korábban fizetéskor használt bankkártyáról 2490 forintot levontak. A weboldaluk jelenleg karbantartás miatt elérhetetlen, így nem lehet belépni és a meg nem rendelt előfizetést törölni, a kapcsolatra megadott telefont senki sem veszi fel, a küldött emailre nem válaszolnak. A számlavezető bank nem tudja törölni a bankkártya terhelést, mert azt vásárlásként kezdeményezték.
 
Az elmúlt néhány óra alatt sokasodnak az ezügyben sérelmet szenvedettek panaszai, pl. http://ww.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=250717 http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9198287 mielőbbi és hatékony intézkedést várva.
 
A sok becsapott felhasználó nevében tisztelettel kérem Önöket a fenti panasz kivizsgálásra.
 
Tisztelettel:
 
Molnár Tibor

**************************************************

Nemrég kaptam egy 2490Ft-os terhelésről szóló SMS-t, a PPO.hu valamiféle éves regisztrációs díjat vasalt be rajtam - mindezt egy olyan szolgáltatásért, amire még 2008 végén regisztráltam, majd vettem igénybe először és utoljára. Mondanom sem kell, hogy akkor még szó sem volt semmiféle díjról. Ráadásként a hitelkártyát kibocsájtó bankom szerint a terhelés jogos, és nem tudom visszavonni.
 
Az üggyel nem vagyok egyedül, lásd az Index fórumot: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287&la=96606602
 
Hab a tortán, hogy a PPO oldala jelenleg elérhetetlen:
 
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a PPO portál éves karbantartást végez 2009. január 11.-én 12:00 - 20:00 H időpont között.

Ezen időszak alatt a PPO és PPO szolgáltatásai nem, vagy csak részben elérhetőek.
 
A sünök mehetnek a megfelelő emberek megfelelő testnyílásaiba...:( Milyen ötleteitek vannak a pénz visszaszerzésére, milyen szervhez érdemes ilyenkor fordulni? Nyilvánlóan egy egyoldalú szerződésmódosítás történt, amihez én nem járultam hozzá.
 
Z.

****************************************************

A mai nap folyamán kapok egy sms-t a bankomtól, hogy leemeltek a számlámról 2490 forintot a következő megjegyzéssel:

INVPPOADMIN PRO LIGHT 2010 Tagsag Zug, Switzerla HU, 2490, 17:13 MC:9455

Kerestem a neten vajon mi lehet ez de nem találtam semmit.  Felhívtam a bank ügyfélszolgálatát ahol megnézték a tranzakciót és elmondták, hogy ez egy internetes regisztráció eredménye volt mivel már több ilyen bejelentés érkezett hozzájuk a mai nap folyamán.

Rákérdeztem, hogy meg tudja-e mondani a weboldal címét, hogy pontosan hol regisztráltam. Közölte, hogy ez az autópályamatrica vásárláshoz kapcsolódó weboldal (http://www.ppo.hu) és itt regisztrálni kell. Az általános szerződési feltételekben benne van, hogy a regisztrációhoz kapcsolódik egy éves díj amelyet automatikusan megújítanak ha azt az ügyfél nem mondja le.

Persze anno 2008-ban amikor egyszer vásároltam a neten autópálya matricát sehol nem közölték, hogy a regisztrációnak díja is van. Az is fura, hogy 2009-ben nem történt ilyen levonás most 2010-ben pedig igen.

A weboldal persze nem érhető el karbantartásra hivatkozva. Milyen fura, hogy ez pont a terhelések idejére esik...

Üdv Kardkovács István.

*************************************************************

Nagy Csaba három levélben számol be extra szívásáról, merthogy tőle két regisztrációért duplán levették a sarcot:

Gondoltam megírom ami ma történt velem, mert ahogy hallottam az Erste Bank-os ügyfélszolgálatos kollégától sok embert érinthet a dolog. Szóval ma délután (2010.01.11) 16:16-kor kaptam egy sms értesítőt, hogy levontak a számlámról 2490 Ft-ot ezzel a szöveggel: "ZUG,SWITZERLA PPO". Néztem nagyot, hogy mi is történt, gyorsan ellenőriztem, hogy a pénztárcámban van a bankkártyám, tehát én nem fizethettem vele, mivel éppen itthon vagyok Budapesten. Felhívtam az Erste Bank ügyfélszolgálatát, elkezdtem mesélni a történetet, de már mondta is a kolléga, hogy PPO tagsági díjat vontak le. Mondom miért is? Azt mondta ő nem tudja, velük kell megbeszélni. Kérdeztem, hogy gondolom nem én voltam az első, ha már így vágta, hogy mi lesz a gond, mondta, hogy nem. OK emlékeztem rá, hogy tavaly áprilisban vettem utoljára neten keresztül autópálya matricát, gondoltam megnézem a PPO oldalát. Természetesen pont ma van karbantartás az oldalon, sebaj van egy kapcsolatfelvételi lehetőség, ott egy telefonszám, felhívtam kb 8x nem vették fel. Megnéztem az ÁSZF-et, hogy mégis mi ez és ott írnak tagdíjról, na de könyörgöm... Én még 2008-ban regisztráltam, és vásároltam is, 2009-ben semmilyen tagsági díjat nem kellett fizetnem, azóta meg már autóm sincs (persze ez őket nyilván nem érdekli). Az ÁSZF 2010.01.01 keltezésű... Utánanéztem a levelezésemben, hogy írtak-e erről valamit, vagy csak úgy hipp-hopp idén gondolták, hogy aki nem olvas mindennap megújult ÁSZF-et, azt jól legomboljuk. Nem találtam semmi erre vonatkozó tájékoztatást. Megpróbáltam elérni az ÁSZF-ben megadott magyarországi képviselőt is, de neki folyamatosan foglalt a telefonja. Ezután írtam egy levelet a kapcsolatfelvételi lehetőségen keresztül:

"Tisztelt PPO! Meglepődve tapasztaltam, hogy Önök levontak tőlem 2490 Ft-ot, ma (2010.01.11) 16:16 perckor. Csak azt nem tudom, hogy miért. Amiko anno 2008.09.02-án regisztráltam Önökhöz semmilyen éves tagsági díjról nem volt szó, és ha lett is volna, nyilván tavaly is kellett volna fizetnem. Szóval nem tudom mikor vezették ezt be, és milyen módon tájékoztattak engem erről (átnéztem az e-mailjeimet, és nem találtam semmit). Szóval szíveskedjenek azzal a lendülettel, ahogy leszedték a pénzt vissza is utalni azt a számlámra haladéktalanul. Ha ez megtörtént azonnal töröljenek minden nyilvántartásukból, mert ezek után 100%, hogy semmit nem fogok Önökön keresztül igénybe venni. Ahhoz pedig gratulálok, hogy pont ma történt meg a levonás, amikor gyakorlatilag korlátozottan működnek. Üdvözlettel: Nagy Csaba"

Választ még nem kaptam, de gondoltam más is belefutott ebbe a dologba, így megosztom veletek a történetem. Mert nem is az összeg fáj, hanem a módszer, hogy minden tájékoztatás nélkül egyszer csak fizetős lesz az, ami egy, másfél éve még nem volt az...

Üdv:
Nagy Csaba

Nem hagytam annyiban a dolgot, újra felhívtam a megadott számot ( 06-1/555-76-96), ahol közölték, hogy amikor megadtam a bankkártya adataimat elfogadtam az ÁSZF-et. Mondtam ez rendben van, de ez még 2008-ban volt, és akkor erről szó sem volt. Ezután azzal jött a hölgy, hogy ők elküldték az ÁSZF módosítást levélben...Én nem tudok erről, tudtommal nem kaptam ilyet (mindenki akinek ilyen eset volt nézzen utána). És még ő hányta a szememre, hogy senki nem olvassa el az ÁSZF-et, pedig ez milyen fontos. Nos a feleségem jogász, tehát már csak ezért is, meg amiatt is, mert nem nagyon bízom meg csak pár emberben, mindig átolvasom őket. Végül csak gratulálni tudtam, hogy ezt ilyen ügyesen intézték, és mondtam, hogy nem hagyom annyiban, és nem én voltam az utolsó...

Ezek után felhívtam mégegyszer a bankomat, hogy le tudok-e tiltatni minden irányú pénzmozgást a PPO-val,mert ugye tudják az adataimat, és mi tartaná őket vissza, hogy újabb összegeket emeljenek le...Azt a tanácsot adta, hogy menjek be munkaidőben egy fiókba, adjam le a kártyát, ingyenesen kicserélik, kb 10 napos átfutási ideje van.

Szóval ennyit tudok most hozzátenni a történethez. De nem adom fel, amíg van esély arra, hogy visszakapjam a jogtalanul levont pénzemet, mert itt nem az összeg számít, hanem az elv...

Üdv:
Nagy Csaba

Sajnos kiderült, hogy mégjobban megszívtam. Úgy néz ki, hogy anno valamiért regisztráltunk egy másik felhasználót is, és ezért nemrég újabb 2500 Ft-ot vontak le a számlámról. Az másik kérdés, hogy hogy lehet az, hogy egy bankkártyához enged regisztrálni több usert is...De ha még engedi is regisztrálni nem tűnik fel nekik, hogy erről a kártyáról már vontak le pénzt, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy a tudtom, és akaratomon kívül fizettek vele. Így kétszer húztak le. Ezek után úgy döntöttem nem kockáztatok, most letiltatom a kártyát, csakhogy kiderült, hogy mivel mi adtuk ki a bankkártya adatait így az új kártya ára 4000 Ft, úgyhogy 9000 Ft mínusszal kezdődik az újév, úgy, hogy gyakorlatilag teljesen vétlen vagyok a dologban. Egyszerűen undorító, nem tudom milyen lépéseket lehet tenni ellenük, de nem fogom ezt hagyni. Gusztustalan az egész...

Köszi és üdv:
Nagy Csaba

************************************************
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabest1 2010.01.12. 02:16:45

Tőlem egyszer visszahívtak bankkártyás fizetés után a pénz és még én fizettem utána 50-100 dollár közötti összeget pluszban valakinek. Azóta se értem mi történt. Csak azért említem, mert biztos lenne rá lehetőség itt is.

kkdani 2010.01.12. 02:20:17

A web.archive.org/web/20070818130130/ppo.hu/usr_site.php?site=aszf_hu.htm&session=&nyelv=hu&keret=keret_otp.htm címen elérhető a 2007-es ÁSZF, meg valamennyire tovább is lehet navigálni. Talán valakinek segít.
Éljen az internet archive wayback machine.

gabest1 2010.01.12. 02:21:07

@gabest1: Ja nem árulok semmit, egy ilyen paypal-szerű online számlára fizettek be vele kártyával.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.01.12. 02:24:49

Sokáig éljen a virtuális kártya intézménye! :-)

Drang 2010.01.12. 02:28:11

Konkrétan a csalás bűntettének is egy súlyosabban minősülő esete a dolog. Anno, amikor regisztráltatták a bankkártyát, egy szót sem ejtettek arról, hogy majd külön díjat is fizetni kell (elvégre minden egyes tranzakcióra rátették a saját díjukat). Egész egyszerűen kötelező volt a bankkártyát regisztrálni, ha igénybe akartál venni valamilyen szolgáltatást. Mástól pedig nemigen volt lehetőség igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat (ma sincs, ez is egy érdekes kérdés, hogy honnan és miért is van a PPO-nak monopóliuma?). Senki sem hatalmazta fel őket arra a bankkártya regisztrációjakor, hogy azt a tulajdonos hozzájárulása nélkül bármikor megterheljék, ehhez édeskevés az ÁSZF utólagos módosítása. Innentől kezdve viszont nem pusztán semmis az ügylet, hanem kifejezetten bűncselekmény.

tíz szálat egy huszasé' (törölt) 2010.01.12. 02:36:22

igy jar az aki az OTP nevu izeben tartja bank helyett a penzet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.12. 02:40:59

regisztraljatok csak az ingyen izejert es adjatok meg bankkartyat meg mindent
hehehehehe
a fiam 12 evesen bedolt
boldogan vasarolt neten 2 dvd-t meglepon olcson,
es jo filmet
ja................
hogy utana jott 123, ezer eves dvd, dupla aron?
valahol a 50-ik oldalon benne volt a regben
regisztraljatok
hehehehe

Drang 2010.01.12. 02:52:12

@tíz szálat egy huszasé': Ennek semmi köze az egyébként hígfos OTP-hez, bármelyik bank kártyájával regisztrálhattál.
@hagyma: Interneten keresztül egyenleget feltölteni vagy pályamatricát venni csak a PPO-n keresztül lehet (maguk a szolgáltatók irányítanak át az ő oldalukra).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.12. 02:57:22

@Drang:
azt meg nem csinaljak ingyen
gondolom
engem nem erint eleg ritka az autopalya dij, ott is 25 centet kell bedobni kp
azok maszek utak

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.01.12. 02:59:09

@tíz szálat egy huszasé': Olvasd át mégegyszer. Itt nem arról van szó, hogy ki hol tartotta a pénzét... A fizetési portált üzemelteti csak az OTP, ha ez eddig nem jött volna le, tök mindegy, hogy melyik banknál tartottad a levonás idején a pénzedet, így is, úgy is beterhelték.

Amúgy én ott tartom a pénzemet, viszont az online fizetésre egyszer használatos virtuális kártyát használok. Lehet is próbálkozni nálam a levonással :P

ave 2010.01.12. 03:00:17

Ha meg MO-n van a ceg vezetese, vegyen fel testoroket, szerintem. :)

Nem vagyok erintett, de hogy ezt meg lehet csinalni, az felhaborito!!

bréniek 2010.01.12. 03:01:32

@hagyma:

a sok okosnak üzenném: kicsit vonatkoztassunk már el attól ki milyen űberokos, és kezdjünk el számolni:

40.000 ppo light ügyfél * 2490 Ft

függöny.

okosan megtervezett húzás, karbantartás VÉLETLEN pont akkor az oldalukon LOL. persze más forrásból, tárolt változatból, linkekből lehetett navigálni, csak a főoldalukról nem.

ez kéremszépen úgy átbaszás, ahogy van.
pláne, hogy a 2008-as ÁSZF-ben ilyenről szó sem volt. ÁSZF módosítás, utána üzennek PRIVÁT ÜZENETBEN az oldalon???

Elmentek ti a picsába!
2009.03.21 óta nem kaptam egy szájbavágott hírlevelet sem, hogy te paraszt gyere, mert módosult az ÁSZF!

CharlieBrown 2010.01.12. 03:02:17

@ave: csao Ave :D

ide is beteszem, csak az íze kedvéért ;)

imagerz.com/QENDW0tvAwIDAw8ZRQVR

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.01.12. 03:08:02

@hagyma: azért aközött, amit te hoztál fel példának és jelen eset között sok a különbség. Itt gyakorlatilag egy olyan cégről van szó, amelyet, ha nem is szó szerint, de azért mégiscsak több multi cég, sőt, még ÁLLAMI tulajdonú cég is gyakorlatilag AJÁNLOTT azzal, hogy a nevüket adták hozzá. Szóval az, hogy a te fiad ráklikkelt valamilyen tipikusan átbaszós linkre, amivel aztán szépen agyba-főbe szopatta magát, teljesen más történet. ;)

Drang 2010.01.12. 03:08:29

@hagyma: Sosem csinálták ingyen, minden tranzakcióra rátettek egy százast (ezzel nem is volt gond). Csakhogy most ezen felül találták ki és szedték be ezt az éves díjat. Tőlem mondjuk nem sikerült, mert amikor elkezdtek lottóklubot szervezni, leiratkoztam a hírlevelükről meg töröltettem a regisztrációmat is.

tszelnok 2010.01.12. 03:21:32

2009. dec. 25-en este a PPO-nal szerettem volna autopalyamatricat venni masnapra, de nem sikerult elsore, ezert kertem, hogy minden adatomat toroljek. Masnap toroltek. A matricat ezutan a autopalya.info cimen vettem meg, "kényelmi díj" fizetese nelkul.

vizsla_barat 2010.01.12. 03:28:45

szvsz a visa/mc/amex mo-n is ugy mukodik,hogyha egy velhetoen nem engedelyezett tranzakciot jelentesz,kivizsgaljak (kb 30 munkanap). ekkor a penz visszakerul a szamlara illetve nem kell a hovegi egyenleggel kifizetni.
az esetek nagy tobbsegeben-ha az ugyfel valoban nem engedelyezte a tranzakciot,csendben megoldodik az ugy. mivel a ppo-val az ugyfelek egy resze semmifele ilyen ertelmu szerzodest nem kotott,elektronikusan sem irt ala,igy a tranzakcio semmis.

persze lehet,hogy kishazankan a hitelkartya sem ugy mukodik,mint barhol masutt a vilagban.

ergerberger 2010.01.12. 03:33:20

@Drang: "Interneten keresztül egyenleget feltölteni vagy pályamatricát venni csak a PPO-n keresztül lehet (maguk a szolgáltatók irányítanak át az ő oldalukra)."

Te így hülye vagy, bazdmeg?
Simán feltöltöm a mobilegyenlegem a bankom netes felületén keresztül.

Goertsy 2010.01.12. 03:40:37

Nekem pont múlt hónapban járt le a náluk regisztrált kártyám és még nem adtam meg az újat, szóval csak egy sikertelen tranzakcióról jött az smsm.

De amúgy ilyenkor azt kéne csinálniuk, hogy mindenki accountját zárják és amikor legközelebb próbál belépni megkérdezik, akar-e fizetni. Ez az önkéntes pénzleemelés kimeríti nálam a lopás fogalmát. Nem tudom melyik hatóság az illetékes, de én visszatérítetném velük az egészet + még büntetésként befizethetnék az ötszörösét.

kuupac 2010.01.12. 03:46:05

A PPO.HU-val kapcsolatos néhány egyéb aggály:
1. A felhasználók jelszavait valószínűleg nem kódolva tárolják mivel új jelszó kérelem után, a beállítások oldalon, már a felhasználó által megváltoztatott új jelszót küldik el levélben (ami azon kívül, hogy minden tartalmával keresztülmegy és valószínűleg naplózódik több szerveren, esetleg korlátlan telefonszámlát biztosíthat az élelmesebb PPOs adminisztrátoroknak, rendszergazdáknak vagy fejlesztőknek, hiszen bármelyik felhasználó kontójára költekezhetnek).
2. A 2490Ft -os "vásárlásomról" nem kaptam számlát és nem is tudom hogyan kaphatok, hiszen nem adtam meg számlázási nevet és címet ...
3. Jelenleg nem találom hogyan lehet leiratkozni a "szolgáltatásról", kitörölni a regisztrált bankkártyát vagy a felhasználómat.

S egy kérdés: van valakinek ötlete hogyan lehet az OTP rendszeréből kiírtani a regisztrált bankkártya adatait (nem tűnik biztonságosnak)? Vagy már úgyis kicsit karcos a lapka, ideje beújítani?

Megdobbent 2010.01.12. 03:54:19

Hala a jo Istennek amikor eloszor hallottam, hogy dekurvajo egy 3. felnek megadni ebben az orszagban a kartyaszamom, mert akkor mejd tudok fizetni, akkorat rohogtem, hogy azota is razkodom tole :)

Ebben (ebben?!) az orszagban barkinek barmit megadni, amihez a penzed kotodik? Na emberek ideje felebredni: itt soha nem lesz XXI. szazadi kenyelem, soha nem lesz tisztesseg, es soha nem lesz epkezlab lakossag.

Kulfoldon (fizeto izek, webshopok) ott figyel meg a bankszamla szamom is, soha meg csak ra sem nez onnan senki, ha en nem inditok el valamit. Egyszer sem.

Sot, nem egy olyan magyar ceggel allok kapcsolatban, ami Paypalon elfogad fizetest, mitobb, magam is kertem mar azon keresztul magyartol meloert penzt.
Jah, hogy relative nagyobb osszeget utaltattam magamnak magyar bankba, es egy filler tranzakcios dija sem volt? Oh, igen.

Jah, igen. Egy nemzetkozileg ismert oldalnak egyszer tevedesbol jutott a penzembol (raadasul az en megerositett tevedesembol), megis keresztul tudtam verni par jol celzott levellel (e-mail) az osszeg jovairasat (nem, a magyar bankomat felszolittattam regios vezetojevel), es ezt az egesz szart ledaraltam valami 5-10 nap alatt.

Dehogy magyar cegnek? Olyan nem tortenhet, mert tudom hol szulettem es, hogy mi lett belole mostanra.

Megdobbent 2010.01.12. 03:56:14

Hala a jo Istennek amikor eloszor hallottam, hogy dekurvajo egy 3. felnek megadni ebben az orszagban a kartyaszamom, mert akkor mejd tudok fizetni, akkorat rohogtem, hogy azota is razkodom tole :)

Ebben (ebben?!) az orszagban barkinek barmit megadni, amihez a penzed kotodik? Na emberek ideje felebredni: itt soha nem lesz XXI. szazadi kenyelem, soha nem lesz tisztesseg, es soha nem lesz epkezlab lakossag.

Kulfoldon (fizeto izek, webshopok) ott figyel meg a bankszamla szamom is, soha meg csak ra sem nez onnan senki, ha en nem inditok el valamit. Egyszer sem.

Sot, nem egy olyan magyar ceggel allok kapcsolatban, ami Paypalon elfogad fizetest, mitobb, magam is kertem mar azon keresztul magyartol meloert penzt.
Jah, hogy relative nagyobb osszeget utaltattam magamnak magyar bankba, es egy filler tranzakcios dija sem volt? Oh, igen.

Jah, igen. Egy nemzetkozileg ismert oldalnak egyszer tevedesbol jutott a penzembol (raadasul az en megerositett tevedesembol), megis keresztul tudtam verni par jol celzott levellel (e-mail) az osszeg jovairasat (nem, a magyar bankomat felszolittattam regios vezetojevel), es ezt az egesz szart ledaraltam valami 5-10 nap alatt.

Dehogy magyar cegnek? Olyan nem tortenhet, mert tudom hol szulettem es, hogy mi lett belole mostanra.

-------
Ha ketszer ment el, akkor bocs', 503-as baratunk integetett :)

Beaver100 2010.01.12. 04:21:00

Mareggel kaptam egy emailt az Europaban hasznalt MC bankomtol (CapitalOne) hogy Magyarorszagon raterheltek a szamlamra $13.45 -art es ha nem en adtam meghatalmazast hivjam oket. Termeszetesen rogton felhivatam es mondtam nekik semmifele meghatalmazast nem adtam utoljara tavaj aprilisban vasaroltam autopalya tiketet (biztosan akkor mentettek el a kartyaszamomat)rogton visszakaptam a levont osszeget a regi kartyamat vaddaljam ossze az uj erkezik 5 napon belul ,termeszetesen uj szamlaszammal igy megegyszer nem tudnak semmikeppen levenni penzt a kartyamrol.Hat a lenyeg az hogy itt az US-ban soha nem felelos a kartyatulajdonos ha nem adott meghatalmazast vagy nem kapta meg a megfelelo szolgaltatast semmi problema egy rovid telefon es a penz rogton visszajon a szamlamra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.12. 04:59:25

@bréniek: @Micsoda??? Ez nevetséges!!: @Drang:

en tulajdonkeppen a szar peldammal csak azt akartam mondani amiy megdobbent lenyegretoroen elmondott

neten a bankommal vagyok kapcsolatban
ha rendelek tudom kitol lesz OK
minden szir szarnak nem adom meg akarki ajanlja

va;ali mar sokszor leirtak
ha valagol nagy kamat van
valami nagyon kedvezo a tovvihez kepest stb
ott elobb utobb jon a bukta
ez az elet
es meg lehet igaza is mindenkinek, akkor meg a ceg megy csodbe es lehet tuntetni
/a fiam meg gyerek volt igy megertem, 1 evig jottek ilyen filmek mint a Casablanca 20 dollarert
apelda rossz alairom, de valahol benne volt szerintem ott is
a gyerekem eseteben a szokasos aprobetus a 43-ik oldalon
leiratkozhatatlanul
vegulis egesz klassz folmarchivununk van alig tizszeres aron:)

hirokin 2010.01.12. 05:28:42

Én internetkártyával haszénáltam a PPO-t. Csak vásárláskor teszek rá annyi pénzet, amennyit el akarok vásárolni, így nem tudtak lehúzni.

@ergerberger: Nem minden banknál lehetett mindenféle telefont feltölteni a bank rendszerén keresztül. Pl. Cib-ről Vodát nem lehetett pár éve, csak a PPO-n keresztül.

chuber 2010.01.12. 05:38:54

En ezt a levelet irtam a PPO-nak:

Tisztelt PPO!

Mar magam sem emlekszem mikor de talan valamikor 2008-ban regisztraltam az oldalukon. Mivel kulfoldon elek szerettem volna valamilyen szolgaltatast, de akkor nem sikerult ezt megoldani Onokkel. eltelt egy hosszu ido, leiratkoztam a hirlevelukrol, mivel azota sem voltam Magyarorszagon es nem hasznaltam a szolgaltatasukat. Akkor a regisztracio alkalmaval abban bizva, hogy tudom hasznalni a szolgaltatast megadtam a kulfoldi bankkartyam adatait. Az Indexen olvasom a cikket, a "PPO lehuzta az ugyfeleit"! Ismeros ez a cegnev nekem. Gyorsan megnezem nekem milyen csomagom van! A jelszomat elfelejtettem, ezert kertem egy ujat. Beleptem vegre. Latom irjak a tagsagom 2010 december vegeig aktiv. Hoho! itt valami nincs rendben. En nem fizettem semmit senkinek, nem adtam megbizast fizetesre a PPO-nak. Gyorsan megneztem a Bankszamlamat Online, es sajnos dollarban latom rajta a terhelesi kiserletet. En reggel jelezni fogom a bankomnak, hogy nem jarultam hozza ehhez a tranzakciohoz!!! Kerem Onok is toroljek vonjak vissza a megterheleset a szamlamnak. NEm voltam 2008 ota a ppo weboldalan a profilomban. Nem olvastam a 2009.11.18-an kuldott ertesitojuket, csak ma 2010.01.11-en (USA ido, datum szerint). Semmifele e-mail ertesito nem erkezett szamomra a megadott idopontban igy lehetosegem sem volt arra, hogy eldontsem megkivanom-e hosszabbitani a 2010-es evre a Light csomagot a megvaltozott feltetelekkel. Kerem a fentiek tudomasul vetelet es a szamlam megterhelesenek a visszavonasat. A kovetlkezo megterhelest mar leallitottam es hamarosan torlom magam az adatbazisukbol is.
Koszonom az Indexnek a cikket, hogy felhivta a figyelmemet a uzleti magatartasukra!
Bizom korrekt eljarasukban, ellenkezo esetben minden forumot megmozgatok celom elerese erdekeben, ami nem mas, hogy minden magam fajta onhibajan kivul ebbe a helyzetbe kerulo embertarsam visszakapja a szamlajarol nem jogosan leemelt penzet!
USA-ban 30 napig visszakapom a visszavitt aru arat, meg sem kerdezik miert vittem vissza.
A hosszutavu uzleti kapcsolatok erdekeben fontoljak meg megeri-e vagy sem magukra haragitani az ugyfeleiket, az O (mi) elegedetlensegunk sok ugyfel elveszteset eredmenyezheti a jovoben!
Tisztelettel,
Chuber

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.12. 05:44:00

@chuber:
90 nap
de lehe tallama is valogatja

Szűcslaci 2010.01.12. 05:48:39

ASZF módosítás - de én az X-1 verziót fogadtam el. Ha tehát módosítják, akkor vagy elfogadom azt is és újraszerződök, vagy a szerződésem megszűnik. Hacsak nincs benne az X-1 ben, hogy minden módosítást automatikusan elfogadok. De olyat ki ír alá?

Szűcslaci 2010.01.12. 05:49:52

@hagyma:
tallama = tagallama? Lassan ujbeszelul fogsz irni. Kicsit meg erteni "magyar"?

chuber 2010.01.12. 05:52:04

Szoval ilyen szepen jar el egy magyar ceg fizess, akar akarod, akar nem 2490 forintnak megfelelo dollart nekunk, ha hasznalod a szolgaltatst, ha nem. Ismerik az e-mail cimunket, miert nem kuldtek ki az ertesitest, a valtozasrol????? Ha egy ilyen infotrmatikai hatteru ceg akar kommunikalni az ugyfeleivel akkor tud!!!!! De a PPO nem is akart, akarta a penzunket. Az eljaras inkorrekt, es hosszu tavon nem kifizetodo. En elgondolkodnek azon az ugyfelei reszerol is, akarunk-e vele egyutt dolgoznoi vagy sem. A helytelenul viselkedo sportolokkal szerzodest bontanak a szponzorok, de megeshet egy ilyen esetben, hogy elallnak a szerzodestol azok a parynerek akiknek a szolgaltatasabol elnek! Remelem nem igy lesz es mindenki elegedett lesz a vegen es minden fel szamara megnyugtatoan zarul ez a kicsit valoban lehuzos szagu ugy. Nekem valamivel tobb mint 13 dollaromba kerul, de mint volt magyarorszagi PR-es adok hirt magam is az ugy inkorrekt rendezese eseten a sajtos kollegaim szamara......

chuber 2010.01.12. 05:54:46

@hagyma:
Igen @hagyma Allama vallogatja, van ahol egy ev mulva is visszaveszik az arut ugyan mar csak store creditet adnak, de abbyit amennyiert te vetted!

vizsla74 2010.01.12. 06:02:09

Sziasztok!
Ellenpélda vagyok, de lehet, hogy csak FIGYELMESEBB ÉS KÖRÜLTEKINTŐBB az átlagos hazai internetek fizetők között. Szóval 2009 novemberben küldött a cég a postafiókba tájékoztatást ÁFSZ változásról, szerintem mások is megkapták, csak nem nézték meg. El tudtam dönteni, hogy akarom-e a szolgáltatást, vagy sem. ennyi.Én 1-2 hetente minden olyan oldalra felmegyek, ahol megadtam kártyás adataimat,fizetést kezdeményezhetek, ergo lenyúlhatnak, pont az ilyenek miatt. Ezzel egyébként már többször jól jártam:-)
Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy legyen figyelmesebb, körültekintőbb, és ne tartozzon lehetőleg senki azon táborba, akik beregisztrálnak mindenhová, semmit nem olvasnak el, aztán reklamálnak ha valamiért fizetni kell.
Ne sértődjön meg ezen senki, aki magára veszi, tanulópénz megfizetése után el lehet dönteni mi az okosabb...
És nem vagyok PPO-s, viszonylag ritkán veszek matricát, úgyhogy ELŐRE le is mondtam az idei évi szolgáltatásokat, vagyis tőlem nem vontak le 2490 Ft-ot.
:-)
szép napot, bosszankodásokat megelőző gondolkodást kívánok mindenkinek

bizonytalan  2010.01.12. 06:07:47

megnéztem, nekem is jött 18-án értesítő, de amíg minden szarról igen, addig erről nem kaptam e-mail-t.
mondjuk ha én belépek a ppo-ra akkor felhozza, hogy most tartok a regisztráció második lépésénél, amikor meg kéne adni a kártyaszámomat, de ott a folyamat elakadt valamiért egy-két éve :)
én amúgy rendszeresen használtam korábban, de amikor jöttek ezzel a bankkártyás szarsággal, otthagytam őket a picsába.

chuber 2010.01.12. 06:09:57

@vizsla74:
Ugyes vagy es figyelmes.
Az a problema, hogy en a kulfoldi eletem miatt szerettem volna hasznalni a szlolgaltatast magyarorszagon elo kislanyom szamara. De amikor regisztraltam kiderult nem lehet tudom megsem hasznalni a szolgaltatast. A regisztraciokor meg kellett adni a bankszamlam adatait. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le is vonnak eves tagsagi dijat, hiszen en a regisztraciokor ingyenes csomagot valasztottam, abba egyeztem bele, hogy a vasarolt szolgaltatasok erteket levonhatjak a szamlamrol. NA most szerinted, ha nem hasznalsz egy oldalt, nem lepsz be, nem lenne korrekt, ha a ceg kuldene neked a megadott cimedre ahogy sok mas szolgaltato teszi ertesitest, targymegjelolessel, hogy nezd meg a poztafiokodat mert leveled erkezett?? szerintem ahogy korabban is leirtam nem nagy gond, de senkinek nem is volt ez a tajekoztatas szandeka!
Abban igazad van, hogy korultekintonek kell lenni, de ennek ellenere latod ingyenes szolgaltatasra regisztralsz, aztan meg csak egyszer lelemelnek a szamladrol x osszeget!

rostastim 2010.01.12. 06:17:33

Egyszer én is akartam regisztrálni ezen a PPO-n, mert pályamatricát akartam venni, de amint láttam hogy meg kell adni a kártyaszámot mert csak úgy enged regisztrálni, azonnal elfelejtettem. És mint látom jól tettem. Undorító amit csináltak! Megnéztem a honlapon az üzemeltető adatait, hát nem lepődtem meg hogy az adóparadicsom svájcban bejegyzett cég (CENTILLION AG) üzemelteti.
Terjeszteni kell mindenhol hogy ezek csalók és senki ne vásároljon a PPO-s oldalon!

A magyar képviselő neve:
Investech Informatikai és Kommunikációs Kft. www.investech.hu/index.php
Az adatkezelő székhely és posta címe: 1141 Budapest, Bonyhádi utca 49/B.
kapcsolattartó: Simén Tamás ügyvezető
simen@investech.hu
Tel.: 36702999955
Investech Kft. cégjegyzék adatok:
A képviseletre jogosul(tak) adatai:
Simén Tamás tisztségviselő (vezető tisztségviselő) (an.: Domits Gabriella)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2007/12/14
Jogviszony vége: 2012/12/14

Báthory Attila tisztségviselő (vezető tisztségviselő) (an.: Gellért Katalin)
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2007/12/14
Jogviszony vége: 2012/12/14

vizsla74 2010.01.12. 06:17:49

@chuber:
Persze, egy normális világban ez lenne a normális, de mikor volt normális ez a világ. JOGILAG teljesen rendben a dolog, úgyhogy innentől kezdve nekünk, fogyasztóknak kuss van. És még hány ilyen terület van, amikor Te szívsz, mint fogyasztó. ezek közül sokat már megszoktunk, nem is születik róla poszt. Most épp ez a legújabb, jól megtanulja mindenki és többet ebből nem lesz ügy. de gyanítom lesz helyette másik ezer. És így megy szépen tovább...sajnos.Amíg egyszer csak el nem érkezünk egy pozitív utópiába.-) csak ezt mi nem éljük meg...

Fleurs Du Mal 2010.01.12. 06:22:41

@vizsla74: Belemtúrtam a spamjeik közé a kedvedért. Én novemberben csak egy levelet kaptam tőlük - az is a kötelező biztosításukat fényezte, meg a fordított aukciót. A többi levelükben sem volt szó ÁSZF módosításról, mindegyik csak reklám volt.

Nem tudom hogy te hogy kaptál, de én biztos nem kaptam ilyen levelet.

vizsla74 2010.01.12. 06:25:11

@Fleurs Du Mal: hát nem tudom, de nekem ott volt, de nem a megadott yahoo-s emailcímemen, hanem a belépés után a PPO oldalán lévő postafiókban.

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 06:25:46

Nálam is bepróbálkoztak, sikertelenül. Hogy miért? Mert időközben lejárt a náluk regisztrált kártyám, amit az online felületen _nem_ lehetett megváltoztatni, így effektíve saját magukkal toltak ki.

Amúgy meg elmehetnek a búsba a 2500Ft-os éves díjjal. A pályamatricára eleve ráraknak 100Ft extra díjat - éljenek meg abból, vagy szálljanak ki a biznicből.

Bert 2010.01.12. 06:26:31

Két bankkártyám van, mindegyik mögött külön számla, a netes fizetésre használt számlám egyenlege alapesetben 0.

chuber 2010.01.12. 06:27:11

@Fleurs Du Mal:
En is megneztem a levelezesemet es nem kaptam 2009.11.18-an semmifele levelet. ertesitest az e-mail cimemre. A Bankszamlaszmunkat tudtak hasznalni ertesites nelkul, de a regisztraciokor megadott e-mail cimunket azt nem.....NO COMMENT!

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2010.01.12. 06:28:24

Eleg zavaros a honlap es nem adnam meg a bankkartyamat nekik az biztos.

Svajci bankban van a 2490ft :)

Ha esetleg valakit megkarositottak legyszi irjon maradandot nalam is:

www.ertekelem.hu/ppohu-Investech-Informatikai-es-Kommunikacos-Kft-214867.html

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 06:28:35

Amúgy most néztem az archivumot, nem küldtek az ASZF változásáról hírlevelet. Bezzeg a nyomi lottóklubról, arról naponta háromat. Sün!

Fleurs Du Mal 2010.01.12. 06:28:36

@vizsla74: Jah, kösz. Azzal piszok sokra megyek. Egy éve nem is jártam az oldal felé - előtte használtam, de utána elmaradt.

Mindenesetre meggondolandó hogy mégegyszer Magyarországon BÁRMIRE is használjam a kártyámat online, amikor megjön az új. Itt repül a bizalom az egész e-payment felé.

vizsla74 2010.01.12. 06:28:38

@chuber: nem az emailcímre, hanem a PPO-n a postafiókodba...

chuber 2010.01.12. 06:30:24

En bizom, abban, hogy a hitelesseg, a becsulet fontos es ertek! Nem a hibakkal van a baj, hanem a kijavitatlan hibakkal!
Ez az ugy is kijavitva a hibat, egy jo kommunikacioval ismertebbe es elismertebbe teheti a PPO-t! Kivancsi vagyok a penzehesseg vagy a hosszutavu celok vezerlik a ceget, ennek az ugynek a megoldasa meg fogja mutatni mindenki szamara!

Manci néni, a szomszéd 2010.01.12. 06:31:51

Ez meg milyen duma már?

"Az igazgató azt tanácsolja és javasolja a panaszos ügyfelek részére, hogy első felindulásukban ne töröljék tagságukat, hiszen egy évre kifizették most a díjat, így használhatják a PPO portált a teljes 2010 évben."

chuber 2010.01.12. 06:31:59

@vizsla74: Tudom, ott ma olvastam en is!
Nyilvan nem hasznaltam, be sem leptem csak amikor az indexen elolvastam a cikket! aztan....jottem ra nekem is leemeltek a szamlamrol 13 es egy kicsivel tobb dollart!

b0c1k4 2010.01.12. 06:32:48

@hagyma: CIB internetbankban is lehet mobilt feltolteni. Autopalya matricat meg ceg veszi ugyhogy leszarom. Nekem is van PPO-s accom, csakhogy sosem adtam meg bankszamlaszamom (akkor meg atiranyitottak otp netes fizetes oldalara igy ok azt nemtudhattak). Ugyhogy tolem ha akarnak se tudnak pinzt levonni :)

chuber 2010.01.12. 06:33:41

@vizsla74:
Tudod pont azt kifogasolom, hogy minden infot kuldtek, de a levelezest azt nem kuldtek ki ertesitessel, es targymegjelolessel, mint az iwiw es egyeb feluletek, nekem az indafaxnal volt szolgaltatasom, es mindenrol kaptam ertesitest korekt modon!

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 06:37:41

@Manci néni, a szomszéd: Én is javasolnék valamit az igazgatónak... Nálunk is előfordul, hogy változnak az üzleti feltételek, ezekről küldünk hírlevelet és _mindig_ úgy tervezzük a változásokat, hogy az ügyfél ne szívjon.

Itt is meg lehetett volna tenni, hogy ideiglenesen kikapcsolják az myPPO accountod, amig ki nem egyenlíted az éves díjat. Vagy: adhatnának olyan szolgáltatást, amire _érdemes_ előfizetni.

gomboc-artur 2010.01.12. 06:41:28

tőlem nem tudták levonni :)
de azt tartom felháborítónak , hogy
Tőlem aki fizet nekik még plus éves díjat is akarnak szedni
pedig pl az autópálya matricánál ott van az a 100Ft "kényelmi díj"
mert ha ez nem lenne akkor ok de így ?
inkább megállok a bármelyik kúton matricát venni :)

ga

CharlieBrown 2010.01.12. 06:43:22

@vizsla74: hú bakker! így kell ám ÁSZF változást, meg reg. módosulást közölni! a webes oldalon privát üzenetként!!! csuhaj.

2010.01.12. 06:44:40

tőlem se tudták, mivel szerencsére a régi kártyám volt náluk regisztrálva, az pedig már rég lejárt. semmi jelzést nem küldtek egyébként korábban...

aaabbb 2010.01.12. 06:45:32

ezért nem kell regisztrálni mindenféle fos oldalra, ahol túl sok infót kérnek pl: kártyaszámot, stb ...

wwolf 2010.01.12. 06:50:20

Az en esetemben nagy hibat kovettek el. Nem magyar kartyat terheltek meg. Es olyan kartyat terheltek meg, aminek az adatai nincsenek a birtokukban. Ugyanis azok a kartyaadatok amikkel a PPO rendelkezik lejartak a terheles elott 11 nappal. Tehat a kartyat csak csalassal tudtak megterhelni, mert nem rendelkeznek a megfelelo elektronikus koddal es a kartya lejarati idejevel! Ennek a minimum kovetkezmenye a kartyaelfogadasi jog felfuggesztese, de borton is kinez. A weboldalukon a regisztracio torlesere jelenleg nincsen es nem is volt lehetoseg. Soha tajekoztatast nem kaptam arrol, hogy olyasmiert akarnak fizettetni amit soha nem rendeltem meg. Ez itt (nem M.o.) pontosan elegendo arra, hogy a bank ne fizesse ki oket, de nem fogom ezen a ponton abbahagyni, es buntetofeljelentest fogok tenni a bankkartya adataimmal valo visszaeles miatt. (Mivel olyan kartyat terheltek meg, aminek az adatait nem adtam meg nekik. Ezt elektronikusan csak csalassal lehet megtenni.)

Megdobbent 2010.01.12. 06:51:51

Lam-lam, vegulis, ha Domits Gabriella nem enged anno a reszeg Simén nevu szeszkazannak azon a bizonyos napon a szenespincenel, akkor ma nincs ez a balhe. Dehat az erotika a saletromos hazak alapjanal, az hozta rank az ifju Simén urat. Illetve ezt a foshalom szart.

aaabbb 2010.01.12. 06:52:49

@wwolf: hajrá, remélem sikerül. de valószínűleg el fog sikkadni az ügyed valahol, vagy nem is fognak vele foglalkozni ebben a túlpolkorrekt jogász-közgazdász világban. egy próbát megér ...

Megdobbent 2010.01.12. 06:54:07

@Bert: Aztabetyar, es monddcsak, ahhoz nagyon okosnak kell lenni, hogy az embernek legyen ilyenje? :PPP :>>>>>>>>

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 07:04:08

@Megdobbent:
a paypalon volt egy próbaregisztrációm.
az elfelejtett jelszóért is levontak 400 forintot...csak úgy...sehol sincs feltüntetve, hogy szabad nekik.

Tibike15 2010.01.12. 07:09:10

Csókolom el kell olvasni az ÁSZF-et és ha valami ingyenes, akkor az nem azt jelenti, hogy örökké az lesz.

A cégek is sunyik, de a felhasználók meg lusták és nemtörődömek. Kell még egy-két ilyen lehúzás, hogy megtanulja az egyszeri felhasználó, hogy utána járjon a dolognak, mielőtt klikkelget össze vissza az interneten.

Amúgy tényleg egy parasztság ez, ki az a hülye, aki 2500ft-ot ilyen szarságért kifizet??? Abból veszek fél évig inkább magam lottó szelvényt, de lehet 5 heteset is venni és akkor csak havonta egyszer kell elmenni a lottózóba.

De kérem a kényelemnek ára van, tessék megfizetni.

dzson 2010.01.12. 07:09:15

nekem is leszedték a pénzemet. De ma odamegyek és letekerem a fejüket.

G1 2010.01.12. 07:11:54

@rostastim: Hát igen, én is régen regisztráltam, akkor még nem kértek semmit. Aztán tavaly nyár végén(?) muszáj volt matricát vennem, és a rendszer a vásárlás végén engem is beterelt a kártyaadatok megadásába (nem az OTP-nek!!!) stb, és ez volt az a pillanat, amikor sikítva menekültem a PPO-tól. Illetve csak tettem volna, hiszen az oldalukon SEHOL nem lehetett leiratkozni. Nekem ez még nem annyira fájt, mivel olyan adatomat nem ismerték, amivel lehúzhattak volna, de egy figyelmetlen felhasználót, aki tényleg balgán megadta a kártyaszámát, és elfogadta, hogy évi díj + masonlók vannak, annak már über szopás lehet, mivel gyakorlatilag azt is elfogadta, hogy soha többet az életben nem tud majd szabadulni a cégtől - leiratkozás híján - így matrica ide vagy oda, amíg a kártyája valid, el fogja tartani a PPO-t. Na ekkor azért már nem álltam meg, hogy egy qrvaanyázós levelet írjak nekik, amelyben súlyos kártérítési perrel fenyegettem meg őket, ha nem távolítják el végérvényesen minden létező adatomat a rendszerükből, de tüstént. Elégé meglepődtek. Szerintem az ügyfélszolgálatosok nem is étették, hogy mi a gondom. Valszeg nekik nem mondták el a vezetők, hogy miről szól a játék, nekik meg volt más bajuk is, hogy ezen agyaljanak... Végül megszabadultam.
Hozzáteszem, létezik más oldal a neten, ami továbbra is ingyenes, sőt külön regisztrációt sem kér, de lehet vele matricát venni a PPO(!) rendszerén keresztül. Természetesen a 100 Ft kezelési költséget az OTP ráteszi, ahogy az mindig is volt.

Imi65 2010.01.12. 07:13:09

Nekem egy online fax szolgáltatásom van itt. November 27-én beléptem, és hosszabítottam negyed évet. Nem hinném, hogy akkor ott volt az a levél, amit ma felbontatlanul találtam az oldalon november 18-i dátummal. A fax miatt is kifizettem volna a 2500 forintot, de így ez azért egy kicsit dúrva.

stellaz1 2010.01.12. 07:15:49

Mi az otp-ét úgy hívtuk fel, hogy nem ismerjuk el a levonás jogosságát a ppo felé, és majd mi rendezzük ezt a ppo-val, szóval ez vitatott tartozás, a tranzakciót nem engedélyezzük.

Nagyon készségesek voltak, felvettek panaszt, és azt mondták 7 napon belül jóváírják a pénzt.

chuber 2010.01.12. 07:16:13

@wwolf: Kepzeld el, en meg fel is hivtam az ingyenes csomagra tortent regisztraciomat kovetoen a PPO.hu ugyfelszolgalatat, nagyon baratsagos beszelgetes volt es elmondtak, hogy sajnos az en amerikai bankkartyammal nem tudok egyenleget feltolteni az en magyarorszagon elo kislanyom telefonjanak az egyenlegere, mert a ppo-nal a kulfoldi bankkartyakkal torteno fizetes lehetosege nem mukodik......szunet nem jelentkezik senki, hogy ez mar mukodik, be sem lepek azota a feluletre....olvasom a cikket az indexen PPO lehuzta az ugyfeleit....es nezem a szamlamat, nekem is levonta a szamlamrol a 2490,-Ft-nak megfelelo dollar osszeget, amit a bankunknal le fogunk tiltatni reggel! :-) Ezek szerint az en kartyaszamomat is jogtalanul hasznaltak valoszinuleg, nem csak a tiedet!?!? ES meg hanayan vannak igy ezzel??????

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 07:21:35

Lottóklub:))) az jó lehet! Aki ilyen helyen megadja a bankkártya adatait...mennyi sikeres mikroblogger:)

xombat.com 2010.01.12. 07:24:24

Én egy egyszerű trükköt használok a lehúzások megelőzésére: a vásárlási limitet 0 forinton tartom.
Igaz, kissé macerás állandóan állítgatni, különösen akkor, ha naponta használod a kártyát, de erre megoldás a több bankkártya, amiből csak egyet használsz netes fizetésekre.
A fenti stratégia a lopások esetén felmerülö nemkívánt extra veszteségeket is minimális szinten tartja.

böme 2010.01.12. 07:25:12

Be kell állítani a saját banknál, hogy kártyás tranzakciókat meg kell erősíteni sms-sel a bank felé és akkor nincs ilyen probléma. Kicsit kényelmetlen mindig sms-ezni, de hatásos! :D

stellaz1 2010.01.12. 07:25:19

@Bandi_jóválasztás:

baszki, azért ez nem pornosite

mindenesetre ebből lehet okulni, mostantól soha többet sehol

nekem van virtuális kártyám, amivel ezeket ki lehetne védeni, de sajnos sok helyene nem működik

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 07:26:18

@Tibike15: a fiatalokkal elnézőbb az ember, szóval lottózni lehet a szerencsejatek.hu-n keresztül is, 3. "megbízható" fél nélkül is. Mobil egyenlegfeltöltés is saját bankon keresztül.

wwolf 2010.01.12. 07:27:27

@chuber: Tobb ezren. Lehet hogy tobb szazezren. Fel fogom venni a kapcsolatot a bankommal es a kartyakibocsatoval is. Adtam a PPO-nak 5 napot, hogy torolje a megterhelest. Amennyiben nem teszik meg, buntetofeljetelntest fogom tenni a mind a magyar, mind az itteni helyi rendorsegen, es felszolitom a MasterCard-ot hogy vegye el a kartyaelfoagadasi lehetoseget a PPO-tol. Es ezt meg is irtam nekik.

Ugyanezt el kellett mar jatszanom a Pixmania nevu ceggel (tobbek kozott). Ok a kovetkezo valasztasi lehetosegeket kaptak: soha nem fognak tobbe hitelkartyas fizetest elfogadni, vagy visszaadjak a tulszamlazott penzt. Mit gondolsz, melyiket valasztottak?

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 07:27:39

@stellaz1: de magyar cég! Sokkal nagyobb az esélye a trükkös lehúzásra, mint nagyonnyugaton.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 07:32:58

@stellaz1: mintha eltűnt volna a válaszom, ami ez volt:"de ez magyar cég! Sokkal nagyobb az esélye a trükkös lehúzásnak, mint nagyonnyugaton."

subVito 2010.01.12. 07:33:02

Kis adalék: Uj Pétert is átbaszták, az index.hu főszerkesztője személyesen érintett. Kiváncsian várom a folytatást.

cvikli.tumblr.com/post/329632118/az-autopalyamatrica-hu-s-fergek-levontak-ma-2490

stellaz1 2010.01.12. 07:34:47

Mi is bemegyünk ma az OTP-be ls letiltunk minden további bankkártyás tranzakciót a ppo felé, és megérdeklődjuk, hogy lehet az ilyet kivédeni legközelebb.

A családban pl. már évek óta le van tiltva az összes mobilon minden fizetős kimenő és BEJÖVŐ sms.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 07:36:10

@Szűcslaci: lehe tallama =lehet állama, ÉSE LÜTÉSV OLT?
bárkive lmegesikn, éha mégvelemi s

stellaz1 2010.01.12. 07:37:29

@Bandi_jóválasztás:

hát ja, régebben a ticket exprestől és a wizzairtól vásároltam, de azt hiszem akkor tudtam használni a virtuális kártyámat.

De mostantól soha, semelyik oldalon nem adok meg bankkártya adatot.

É mi lenne, ha a ppo 200 000 ft éves díjat szedne csak így puszira?

anonima79 2010.01.12. 07:41:42

valamikor régen én is regisztráltam, de minő szerencse, hogy azóta ellopták a bankkártyámat, és kénytelen voltam újat csinálni - új kártyaszámmal és egyéb adatokkal...

blr 2010.01.12. 07:43:25

Ptk. 205/B. § (2): Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstől eltér. Ilyen feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta.

Ennyi. Persze a dolog lényege, hogy ki fog perelni 2490 Ft-ért.

CyranodeBergerac 2010.01.12. 07:44:18

Azért az archív ÁSZF 2.2 pontja elég érdekes mozgásteret biztosít az Investech Kft.-nek. Ennek elfogadása azt hiszem elég nagy öngól.

2.2 Az Investech Kft. Feltételek hatálya
Az Investech Kft. fenntartja a jogot, hogy a Webshop Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Investech Webshop Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az Investech Webshop Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg az Investech Webshop-szolgáltató a Webshop-szolgáltatást biztosítja.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 07:45:12

@dzson: "nekem is leszedték a pénzemet. De ma odamegyek és letekerem a fejüket."

ez tetszett a legjobban :-)

Rohadék görény egy cég ez a ppo, még jó, hogy nincs velük dolgom

stellaz1 2010.01.12. 07:49:54

2.2 Az Investech Kft. Feltételek hatálya
Az Investech Kft. fenntartja a jogot, hogy a Webshop Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Investech Webshop Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az Investech Webshop Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg az Investech Webshop-szolgáltató a Webshop-szolgáltatást biztosítja.

zerintem azért ez nem így működik, ha beletszi a feltételbe, hogy holnaptől fietsz neki havi egymillió ft-ot, akkor az úgy van és kész?

sertésmájkrém 2010.01.12. 07:57:35

@chuber: Ügyes a faszt, ő az egyik ppo főember, ennyi.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.12. 07:58:44

@sertésmájkrém: ja, elég érdekes, hogy ő azegyetlen, aki ilyen "figyelmes" volt

kurvára nem értem, akkor naponta 3-szor kéne belépnem egy portálra, amit 2 kb. éve használtam utoljára, reszketve, hogy vajon megváltoztatták-e az ászf-t???
nemár.

hariel 2010.01.12. 07:59:00

Életemben először feljelentést tettem.

Tamas.D · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.12. 07:59:16

Ami ingyenes ott miért kell megadnom a bankkártyaszámom, mert ugye csak úgy lehet lehúzni a kártyát, ha tudják a számát. Nem?

CyranodeBergerac 2010.01.12. 08:01:47

@stellaz1:

Nem mondtam, hogy ez elég az egyoldalú és az ügyfél számára hátrányos szerződésmódosításhoz, de az elfogadása megnehezíti a későbbi vitákat.

chuber 2010.01.12. 08:05:36

@wwolf:
A korabbi idoszakban meg magyar cegneven ment az uzlet, aztan mar svajcin, de igy sem kerulhetik el a karpotlas lehetoseget....igazad van @wwolf oda kell vagni...minden hivatalos modon, ahogy csak lehet...gondolom a pixmania is visszaadta a penzt! :-)
Eddig nekunk is visszaadta minden ceg, akitol kertuk es nem fogadtuk el a terheles jogossagat, vagy eleve nem engedtuk a banknak kifizetni az altalunk nem vallalt, jogtalan szamlat!

sertésmájkrém 2010.01.12. 08:06:11

@Tibike15: Kell egy két ilyen lehúzás igazad van, de azt fogják megtanulni az emberek, hogy nem vesznek semmit neten.

Ez minden volt cska korrekt nem, ha meg nincs bizalom, akkor nem lesz online kereskedelem sem.

A lényeg az hogy olyan ászf módosítást csináltak ami hátrányos az ügyfélre, viszont nem tájékoztatták megfelelő módon. A tudta és beleegyezése nélkül emeltek le pénzt több tízezer ember számlájáról.
A magyar bankoknak az első felháborodásra azonnal be kellene fagyasztania a tranzakciókat egy vizsgálat erejéig és nema rra hivatkozni hogy apróbetű meg kiskapu.
MERT A LÉNYEG AZ HOGY AZ ÜGYFELEIKET TÖMEGESEN ÁTVERTÉK.

igazságos 2010.01.12. 08:10:44

A PPO amúgy is úgy működik, hogy minden hónapban lehúzza a lóvét a bankszámládról. Szabadulni meg nem nagyon lehet, csak úgy, ha megszüntetem a számlát.

Nem is értem, mit kell ezen meglepődni.
Mintha a világ csodája lenne, hogy lehúzták az ügyfeleket pénzzel.

stellaz1 2010.01.12. 08:10:45

@sertésmájkrém:

nekünk az otp 7 napon belül jóváírja az összeget

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2010.01.12. 08:12:38

Tipikus hungary - már a rádióban is erről beszélnek.

kulup 2010.01.12. 08:12:41

Hihetetlen, hogy ennyi ember adja meg a fő kártyájának a számát neten !! Soha nem tennék ilyet. Erre való a netkártya, amit normális helyeken ingyen adnak. Én is vettem itt matricát még 2008-ban, de nyilván nem tudták újra megtrehelni, mert az alszámlán nincs pénz. Csak akkor teszek rá, ha vásárolok.

ringer 2010.01.12. 08:23:34

Interneten keresztül kártyát feltölteni külön díjak nélkül valóban csak náluk lehetett, de autópálya matricát már elég régóta lehet tranzakciós díj nélkül az autopalya.info/ -n venni. Igaz, az éves matrica ára ott nem fizethető bankkártyával...

stellaz1 2010.01.12. 08:25:56

@kulup: nekem is van ilyenem, de sok helyen nem fogadják el

kulup 2010.01.12. 08:27:37

@stellaz1: OK, lehet, de nekem eddig mindenhol elfogadták. Szerintem az elfogadó nem tudja, hogy ez egy netkártya, sima Mastercard -nak látja (legalábbis az enyémet).

parlamenter 2010.01.12. 08:27:57

1. A PPO jogosulatlanul használta fel a bankkártya regisztrációmat, mivel én ezt csak a kártyás tranzakciókhoz adtam meg, és nem arra, hogy beleegyezésem és számla nélkül(!), arról pénzt levegyem. Ezzel kimeríti a csalás és a személyes adatokkal való visszaélés BTk. szerinti tényállását. 1 példa: ha törvényes lenne a PPO eljárása,akkor ha vásárolok egy közértben, bankkártyával,utána bármikor megtehetnék azt, hogy különféle jogcímeken, PIN kód és aláírt számla/elismervény nélkül pénzt vesznek le a kártyámról. Hova vezetne ez?
2. Adócsalás is történt a PPO részéről, mivel nem állított ki számlát, holott ezt minden tranzakció után megtette illetve meg kellene tennie. Eddig én semmilyen számlát nem kaptam, se elektronikus se papír formában.
3. Hol van a Fogyasztóvédelem és a PSZÁF?

FüziMedve 2010.01.12. 08:28:55

Lehet, hogy én tudom rosszul, de javítsatok ki: ha módosították is az ÁSZF-et - amely mivel szolgáltatás-ellenszolgáltatás tartalmú - egyoldalúan, azt Neked valahol jóvá kell hagynod, arról nem elég, ha Téged tájékoztat a cég. De ha ebben nem is lenne igazam, akkor legalább ahhoz, hogy Téged megterheljenek, szükséges a nem göngyölített és hallgatólagos, hanem aktív, valamilyen módon írásos beleegyezésed, hiszen a legutolsó ilyen nyilatkozatod egy olyan szerződéshez adtad, amikor ellenszolgáltatásról még szó sem volt.
Jog szerint ahogy én tudom, ha a szerződés módosítás az ellenszolgáltatás módosításról - is - szól, ha annak legalább az életbelépéséig a szerződő felek mindegyike nem adja a konkrét - tehát nem hallgatólagos, passzív - beleegyezését, akkor a szerződés nem lép életbe, nem hosszabbodik meg, megszűnik.

MAH224 2010.01.12. 08:29:36

"Az Év legszemetebb internetes kereskedője -2010"

FüziMedve 2010.01.12. 08:30:48

Egyébként engem is megpróbáltak megterhelni, de szerencsére a régi kártyámmal próbálkoztak, arról meg visszapattantak, mert mióta fizetőssé váltak, nem használtam őket. De éppen ez a felháborító, hogy akármit is írhatnak az ÁSZF-ben, az sem állhat a törvények felett.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.01.12. 08:32:23

PPO szarjon sünt!!!egyszer a gyerek telóját akartam náluk feltölteni,vami gebasz volt a banki oldalon,pénz leemelve,kb másfél hónap múlva írták jóvá kb 10-12 telefonhívás után!!!

kulup 2010.01.12. 08:33:44

Az egyoldalú ÁSZF módosításról : a CIB decembertől SMS díjat szed, egyoldalúan módosították az ASZF-et. Eddig átalány volt, és korlátlan SMS, most átalány és 19 Ft/SMS. Az online számlám költsége ezzel kb. megduplázódott. Biztos jogszerű volt, ettől még egy sunyi, g@ci húzás. Sünt nekik !

RaveAcE 2010.01.12. 08:35:20

Azonnal otthagytam őket, mikor kb 1 éve a számlaszámomat követelték, merthogy nekem mennyire jó lesz, ha megadom.
Klasszikus lehúzás. Azóta a netbankom intézem ezeket ingyé.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 08:35:31

Kb. havonta használtam a PPO-t, mert akkoriban jobb nem volt. Elég kezdetleges oldalnak tartottam, a felét le is kellett tiltanom, mert zavart a villogó animációjuk, több megás képeik.

Aztán bevezették ezt a csomagosdit (a korábbi tranzakciónkénti százast keveselve) és kérték, hogy adjam meg a kártyaszámom. Már itt nyertek egy egy törlést, ugyanis *sehol* sem szabad eltároltatni a kártyaszámodat, ellenőrző kódot. Technikailag és törvényileg elég komoly előírásai vannak ha mégis megpróbálnák, legyen elég annyi, hogy gyakorlatilag bankbiztonságnak kell lennie, előírással a kódolt tárolásra, elválasztott adattáblára, kódolt tranzakcióra. Egy ilyen összetákolt honlap már ránézésre is alkalmatlan. Szóval engem nem terheltek be, örülök, hogy töröltem, azóta se jártam ott!

Továbbá elítélem azokat a mobiltelefon szolgáltatókat akik a saját lapján nem képesek egy webshopot feltöltésre összehozni, holott mezei p0rn3sz képet akár vásárolhatsz bármelyiknél.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.12. 08:37:43

Friss infó:
- ppo.hu oldal akadozik
- ügyfélszolgálat telefonszám nem kapcsolható
- az oldalon leiratkozásra utaló funkciót nem találtam. Pedig kerestem.

FüziMedve 2010.01.12. 08:39:43

Ha a PPO eljárása jogszerű, akkor az alábbi "terv" mennyiben nem az?
Kinézek magamnak egy kőgazdag embert, és leszerződök vele, hogy egy forintért (tehát még az ingyennél is sokkal drágábban) hozok neki minden hónapban egy repedt vasfazekat, és azt automatikusan levonom a számlájáról. Két hónap múlva kitalálom, hogy módosítanám a feltételeimet, és ezentúl százezer forintért hozom a rozsdát, és erről írok neki egy emilt. Ő történetesen világkörüli úton van, ergo el sem olvassa, én pedig elpostázom neki a fazekat és a bankkal az alapszersződésre hivatkozva leemeltetem a száz Mátyást.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 08:40:20

@kulup:

Asszem van valami bankos törvény már, hogy a téged károsan érintő *bármilyen* ÁSZF költségek miatt vagy törölsz (hűségdíj, lelépési költség stb. nélkül) vagy nyilatkoznod kell, h elfogadod.

Tegyél panaszt plusz továbbítsd a PSZÁF-hez, max valami rendesebbhez kerülsz...

Amúgy az átalány, mint olyan azt jelenti, hogy egy összeg van, nincs tranzakciónkénti terhelés. Na jó, ezt átminősíthetik "rencerhasználati díjnak", szóval jogos sünt kiáltanod

Kis ember 2010.01.12. 08:40:27

Ebben az országban generáció generációtól nem tanul.
Teendők:

1. Pénzt csak párnacihában tartunk
2. Ha sok van, akkor aranyat veszünk.

Ingatlant venni, beruházni, pénzt bankban tartani itt nem szabad.

Sobrijóska 2010.01.12. 08:41:17

Én is PPO felhasználó voltam, rendszeresen ott vettem autópálya díjat hitelkártyával. Aztán egyszercsak bejött az, hogy a hitelkártyát előre kell regisztrálni, azaz letárolni a titkos adatokkal együtt. Már ez bűncselekmény szagú, és ezen a ponton ejtettem is a PPO-t.
De erre nem számítottam, hogy pont ők használják fel lopásra!!! Mert ez lopás, hitelkártyáról csak a tulajdonos emelhet le összeget!!! Ilyen nincs, ez nem náluk vezetett folyószámla, hogy megterheljék éves díjjal meg akármivel!!! Ez a saját pénztárcánk, amiből ők tömegesen leemeltek, ez durva!

Fleurs Du Mal 2010.01.12. 08:41:42

@bervas: Talán mert nincs is és sosem volt. :) Csak úgy tudod töröltetni magad ha írsz egy levelet az info@investech.hu -nak. És utána imádkozol hogy aki olvassa az tényleg töröljön, persze. :)

ringer 2010.01.12. 08:43:43

Most léptem be a ppo oldalára. Régi szerződésem van, azaz nem light, basic, vagy prémium. Rögtön azt javasolják, hogy válasszam ki valamelyik csomagot a három közül (na persze!), a light-nál pedig ezt írják: PPO Light csomag - Nincs havidíj
Ára/hó Ára/nap
0 Ft 0 Ft
Alatta: Éves adminisztrációs költség: 2490 Ft
Ha a bankkártya kezelés menüpontba megyek: Fejlesztés alatt... (meg ne lehessen hirtelen változtatni a bankkátya adatait valami false-ra).
És végül: A hagyományos regisztráció NEM szüntethető meg.
Látszik, hogy sikerült 2006 óta fejlődniük...

csizkek 2010.01.12. 08:43:53

@vizsla74: "hát nem tudom, de nekem ott volt, de nem a megadott yahoo-s emailcímemen, hanem a belépés után a PPO oldalán lévő postafiókban. "

Te nem tudsz olvasni?? Pont arrol volt szo, hogy csak a belso postaladaba dobtak rola mailt, a kulsobe senkinek nem kuldtek! ERROL SZOL A POSZT! Aki nem hasznalta a weboldalt csak ezer eve regisztralt az nem ertesult a valtozasrol! Ez kb. olyan mint ha azt mondjak hogy az ASZF valtozasait megtekintheted az uzletben kifuggesztetve, de errol senki nem szol! Jogserto!

Amalka, te naggyon ....

Hamra74 2010.01.12. 08:44:30

Velem tegnap ugyanez történt. Először azt hittem, ellopták a kártyámat, majd rájöttem, hogy 2490 Ft-ért talán mégse... ZUG SWITZERLAND PPO feliratról a bankomról kiderítettem, hogy erről a remek weboldalról van szó. Azonnal felhívtam őket, konkrétan üvöltöttem a nővel, aki kioktatott arról, hogy ők jogszerűen jártak el(!!), és hogy a ppo-s postafiókomba küldtek levelet! Csak aki évente max. párszor használja a weboldalt, nyilván nem fogja nézni az ottani postafiókját. Hogy szakadjanak ketté! Szerintem ez a helyzet csak közös összefogással oldható meg, mert évi 2490 Ft-ért ciki lenne egyenként perelni! :-(( Szerintem ez amúgy sikkasztás!

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2010.01.12. 08:45:06

@kuupac: nekem azt mondta az ÜF szolgálat hogy csak a kapcsolat menűponon keresztűl küldött levél alapján tudnak törölni a rendszerből.

dromesz 2010.01.12. 08:46:12

Nem is tudsz leiratkozni. Evekkel ezelott mi is regisztráltunk a cégnek vettünk matricákat. Utána dőltek a hírlevelek. Amikor a leiratkozásra kattintottunk és felhívtuk őket, akkor mindig pont adatbázis migráció volt és sajnos visszakerültünk az élő adatbázisba. Hiszi a piszi. Azóta a rendszergazdánkkal letiltattuk az összes levelet ami ...@ppo.hu vagy ...@investech.hu címről jött. Pusztuljon el az ilyen. Ja cég ügyvezetőjének még van arca az index-es interjúban felsorolni, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak, az index meg leközli? Mi a tök ez? Reklám?

Sobrijóska 2010.01.12. 08:47:38

@Hamra74: ez kérlek hitelkártya adat lopás, nem pusztán sikkasztás. Egyébként meg küldtek számlát? Kérték a tranzakció jóváhagyását?
Egyébként meg a hitelkártyakibocsátónál simán lehet kérni, hogy töröljék a tranzakciót, mert nem te kezdeményezted.

kibic 2010.01.12. 08:55:13

Az ASZF 1.2 pontja leirja, hogy fizetni kell. A hirlevelet 2009.11.18-an kuldtek ki. Az "elofizetest" a 2.9 pontban leirtak szerint az info(kukac)investech.hu cimen lehet. Az ASZF ervenybelepese utan 8 napig azonnali hatallyal, kulonben 30 napos eljarasi hataridovel lehet.
Svajci a cegtulajdonos, magyar kepviselo Simén Tamás simen(kukac)investech.hu

1.2. A PPO Szolgáltatás tartalma
A PPO saját és vele szerzıdött kereskedelmi partner kínálatában szereplı elektronikus, digitális (és/vagy
fizikai) termékek, tartalmak, szolgáltatások csak és kizárólag PPO Regisztrált Tagok számára érhetıek el.
PPO Szolgáltatás bizonyos funkciók/szolgáltatások tekintetében havi díjmentesen, éves regisztrációs díj
befizetésével vehetı igénybe (PPO Light Szolgáltatás csomag), míg meghatározott szolgáltatási csomagok
tekintetében a PPO Regisztrált Tagok számára (PPO Basic vagy PPO Premium Szolgáltatás csomag)
elıfizetıi díj ellenében, a szolgáltatás csomag díjszabásába beszámított éves regisztrációs díj
megfizetésevel érhetık el.

2.9. A személyes adatok, tagság törlése:

A törlési igényt e-mailben az info[kukac]investech.hu címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény
beérkezésétıl számított 30 munkanapon belül eltávolítja az adatokat a központi adatbázisból. Törlés esetén
a profilban szereplı (A és B pont) adatok nem állíthatóak helyre. Újabb regisztráció esetén a korábbi adatok
szintén nem állíthatók helyre, ennek megfelelıen a korábban regisztrált e-mail cím sem használható.

zeee 2010.01.12. 08:55:48

Az elhangzott állítások az állítólagos "lehúzásról", ha nem is szemen szegett, de hazugság.
1. A Myppo.hu rendszere, már egy éve nem ingyenes, létezik egy pár száz forintos éves fenntartási díjat tartalmazó alapcsomag, és léteznek értéknövelt kényelmi szolgáltatások, 3 csomagárral.
A Myppo.hu-nak 2 éve vagyok az ügyfele, korábban az ingyenesség megszűnéséről pl. e-mailban nem tájékoztatott a szolgáltató, de a kártyámra kizárólag az új ÁFSZ elfogadását követően került terhelés.
Már megint hőzöngés az egész..

Fleurs Du Mal 2010.01.12. 08:57:37

@zeee: Aha, tehát ha nem is volt esélyem megnézni az új ÁSZF-t (mert nem is logoltam be 2009.03. óta) akkor is jogos hogy rámterhelnek. Peeeeeeeersze. Talán jogszerű, de nem jóhiszemű.

Tanulság: Magyarországon online fizetést SOSE.

csizkek 2010.01.12. 08:59:32

@kibic: "A hirlevelet 2009.11.18-an kuldtek ki."

A BELSO POSTALADABA!! Email nem jott rola. Ha te hasznalod oket es eddig is fizettel, nagy ujdonsag nem ert! De most a passziv usereket huztak le, akik azt se tudtak mi fan teren a ppo evek ota, mert nem hasznaltak!

zeee 2010.01.12. 09:00:15

@Megdobbent: @dromesz:

Nem értem a felháborodás tárgyát. Ja, én tudnék külföldi (német) szolgáltatót mondani, ahol 3 különböző ügyintéző 3 különböző elszámolást produkált. Persze a kártyámon a legmagasabb összeget zárolták.

Más esetben ugyancsak egy német hotel zárolt a számlámon ca. 1000 Euró összeget. Egy hónapig. Mivel távozásomkor a kb. 300 Eurós költséget készpénzben kifizettem, meglepő volt a hotel magatartása. Annyit válaszolt a T. ügyfélszolgálat, hogy legyek türelmes...

Volkov 2010.01.12. 09:00:48

DE fordítsuk meg a dolgot, mert az elv egy érdekes üzleti modell:
Vegyük azt, hogy nyitok egy szolgáltató portált, alapítok rá céget, és a megfelelő pl. AAK, OTP, APEH stb. maffiába befizetem a standpénzt ami szerintem nem egy olcsó beruházás.
Nos, hirdetem a portált, hogy gyertek ááállampolgárok regisztráljatok mert szogáltatok.
Tegyük most föl, hogy aki regisztrál tudatában van hogy pénzes szolgáltatást használ.
Eljön a kiszámlázási időszak és be akarom a szolgáltatási díjat szedni,mert mondjuk éves dijfizetést állapítok meg.
Akkor azt a bankártyaszámot terhelem meg amit a júzer a saját vásárlásához használt? Mondjuk ok, mert akkor az esetek nagy többségében valóban az övé...
DE ezek a kártyaszámok nem állandóak, mert ugye alapból van a kartyának lejárata, elveszlődik, megrágja a macska stb, és cserélni kell
Na most akkor ez azt jelenti, hogy az ügyfelek csak egy részétől tudom a szolgáltatási díjat beszedni - de akkor mi van a többivel? Ez olyan, hogy pl. a villanyóra leolvasó nem talál otthon senkit, és abban a hónapban bukja az elmű a villanyszámlát. Tudom nem jó a példa de lehet érezni, hogy ha nem teljesül a tranzakcó akkor a cég benyeli a szolgáltatási díjat.
Ez nem életszerű, mert kvázi előre nem lehet megmondani, hogy a regisztrált ügyfelek hány %-nál teljesül a tranzakció, cdak amikor elinditják.
Ilyen üzleti modell nem életképes, ahol a szolgáltatás árát egy valószinűségi változó irja le. Mert pl. a kiesett árbevételt nem követelheti peres úton a nem fizetőktől, hiszen senkinek sem kötelessége és a rendszerből fakadóan LEHETŐSÉGE mondjuk a kártyaadatait frissiteni a rendszerben (csak ha ujra használja a szolgáltatást). Aztán innen jönnek a többi technikai dolog:pl. az éves díj megállapításának alapja: költség alapon számított (de ez csak akkor működik, ha MINDENKItől beszedhető a dí), vagy piaci alapon (hasonló szolgáltatásért elkérhető árszint)
Tehát innen egy bírónak is az jöhet le, hogy ez a cég kvázi szerencsejátékot folytat, vagy maga a szolgáltatás ettől az évi dijtól "független" (tisztességtelen haszon), vagy maga a szolgáltatás komolytalan.
Egyébként azt is érdemes megnézni, hogy a PPO igazából mit is szolgáltat?
Ehhez képest a Vatera számlázási rendszere vérprofi. Van cimazonosítás, bankszámla azonosítás (ha jól emlékszem 100Ft-ot utaztat meg a rendszer) és a szolgáltatásnak számlája, egyenleg nyomonkövetés, stb. Persze kijátszani mindenk ki lehet, de most csak az elvet ha nézzük akkor életkpesebb mint a PPO.

Simén Tamás ügyvezető meg valószinüleg szintén elérhetetlen, mert Rióban vagy valami hasonló fullasztó helyen issza a koktlokat az egészségünkre. Ez is fontos.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:01:06

@dromesz:
Még az ingyenes időszakban nekem is küldtek hírleveleket. Ráadásul teljesen spam gyanús formában valahogy így: "Szia! Gizike vagyok. Tudtad, hogy PPélÓn lehet kecskét nézegetni olcsón?"

Erre visszaírtam nekik, hogy a közölt ímélcímre számlát várok, máshoz nem járultam hozzá és hírlevelet azonnal szüntessék be ugyanis törvényben előírt jogomnál fogva erre nem használhatják fel az emilcímem. Erre valami sértődött pitcha visszaírt, hogy ezek milyen hasznos ajánlatok és milyen kedvezmények, szóval erre kicsit mérgesebben megírtam neki, hogy hová tegye az emiljeit, monitorostól illetve ősi foglalkozású szülőjét szaporítsa kegyhelyen :)
Aztán néhány spam adatbázisba posztoltam a címüket, olvasgassanak ők is :)

Biztos vagyok benne, hogy egy kisebb cégnek megéri az éves költség (nagyobbnak egyedi ajánlat kell) de magánszemélynek elég sarc volt a százas, mi van ha valaki egy 3000-es feltöltést és egy négynapos matricát vesz egész évben fizessen majdnem dupla árat? Na ne..

Törölni, azon nyomban, hogy ne 365napos tagdíjad legyen, hanem max 1, a többit azonnal utalják vissza! Már csak azért is, hogy a bank felé a tranzakciós díj fájjon kicsit nekik (már ha van, ha nem akkor az adminisztrálás)
Kíváncsi leszek mi lesz még ebből.

Izo 2010.01.12. 09:03:04

"kulup 2010.01.12. 08:33:44
Az egyoldalú ÁSZF módosításról : a CIB decembertől SMS díjat szed, egyoldalúan módosították az ASZF-et. Eddig átalány volt, és korlátlan SMS, most átalány és 19 Ft/SMS"
Én véletlenül tudtam meg a CIB-es akciót. Egyszer elszólta magát a nő a fiókban. Mondom: Igen? Akkor mondjuk is le gyorsan!

"subVito · www.subvito.eu 2010.01.12. 07:33:02
Kis adalék: Uj Pétert is átbaszták, az index.hu főszerkesztője személyesen érintett"
Így már érthető mért lett ekkora hírverés belőle. Higgyétek el, ha nem érintettek, le se szartak volna.

Sobrijóska 2010.01.12. 09:03:21

@kibic: felesleges azon vitatkozni, mit tartalmaz a szerződés. Itt arról van szó, hogy a tartozást lopással akarták behajtani. A flúgos cégvezér azt hitte, hogy egy hitelkártya tranzakció egyenlő egy csoportos beszedési megbízással :-D.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.12. 09:03:50

Most akkor - tekintettel arra, hogy az én regisztrált, azaz ellopott számú és biztonsági kódú kártyám is lejárt - várhatom a végrehajtókat, illetve a pénzbehajtó verőembereket? Tapasztalataim szerint, ugyanis, ha egy csonkolt kis hazánkban működő cég osztrák vagy svájci, akkor a tulajdonosi köre legalább részben az Oroszországhoz és egy nem Interpol-tag közel-keleti államhoz köthető maffiózókból áll...

moncayo 2010.01.12. 09:04:02

Ha jobban átböngészitek a PPO oldalát, látható, hogy a un. hazai cégstruktura mellett a pénz valójában egy svájcban bejegyzett off shore cégbe megy, miután ő az oldal üzemeltetője.

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 09:04:06

@sambalabammbumbumm: Amennyire nekem anno lejött, a bankkártyád adatait az OTP tárolja, ők mindössze egy azonosítóval rendelkeznek, amin keresztül terhelni tudják kártyát. Legalábbis őszintén bízom benne, hogy így van, mert az OTP rendszeréről feltételezem, hogy PCI-compliant, a ppo.hu-ról pedig nem.

Helmut 2010.01.12. 09:04:15

@zeee:

Egyetértek veled. Ez csak hőzöngés!!!
Én tavaly januárban regisztráltam. Aztán elindult a fordított aukció, ezért vettem előfizetést is, Basic csomagot. Minden rendben vele.

El kellene olvasni a szerződési feltételeket - utána felháborodni - abban minden le van írva!!! Kedves levélírók!

Egyébként küldenek minden tranzakcióról e-mailt, ráadásul az oldalon is küldenek egy "nyugtát" és a számláknak is van archivum, amik később letölthetőek.

Addig bezzeg csendben vagytok, míg a 3000 Forintos feltöltést megveszitek 2500-ért... :D Faxom nem kéne ingyen? :)

Donor 2010.01.12. 09:05:51

@Sobrijóska: Szerintem is így van.

Simán adat lopás. Eleve egy cég nem kérheti (neked meg nem kell megadni) a bankkártyád adataidat. Amikor kártyával fizetsz neten, akkor mindig egy banki oldalra továbbítanak, mert a bank kezelheti csak a kártyádat.
Amikor a benzinkúton kártyával fizetsz akkor is a bank tulajdonában lévő terminálon húzod le.

Jó volna ha az a semmire kellő adatvédelmi biztos most ugrálna, és nem a buszok kamerázásánál, vagy a Google street view autónál.

Mert pont leszarom hogy a kismillió bolti kamera mellet a BKV is felveszi, ahogy üveges szemekkel nézek magam elé, vagy a sok turista fényképezőgépe mellet a Google is lefotóza ahogy éppen IPOD-al a fülemben sietek valahova. De azt már nem szarom le, amikor trükkel kiszedik belőlem a bankkártya adataimat és vissza is élnek vele.

Egy darabig én is használtam a PPO-t de akkor még regisztrálni SEM kellet. Aztán bevezették hogy aki akar regisztrálhat. Én nem tettem. Aztán bevezették hogy csak regisztrációval lehet használni. Na itt durrant el az agyam, és kerestem egy másik oldalt ahol regisztráció nélkül is lehet ilyeneket csinálni. Azóta a Netrisk alkuszcégnél veszem a pályamatricát, a telefont pedig a saját bankom oldalán töltöm fel.

A többi neten keresztül fizetős oldal helyében bérgyilkost küldenék a PPO-ra mert ezzel a többiek iránti, amúgy sem túl nagy, bizalmat is rombolták.

Én tuti hogy ezek után még kevesebbszer vásárolok neten, mert a legkisebb gyanús jelre inkább elállok a vásárlási szándékomtól.

ringer 2010.01.12. 09:06:41

@zeee: Ne haragudj, de a light felhasználók évi néhány alkalommal használták a portált (ezt az üzemeltetők is tudják). Ezek után az minimum rosszhiszeműség, hogy csak a portál belső levelezésében 2 hónappal előtte tájékoztatnak a díj bevezetéséről/leemeléséről. A regisztrált email címemre természetesen nem írtak, nehogy leiratkozzak. Ebben az esetben kötelességük két országos napilapban az ÁSZF változásokat bérelt hirdetésben közzé tenni. Ha ez megtörtént, akkor jogszerű a díj terhelése (ha nem is erkölcsös, mivel a szolgáltatóktól is megkapják a maguk árrését).

stellaz1 2010.01.12. 09:07:10

Ez egy jó üzleti fogás volt a ppo-tól.

Mostantól ennek a cégnek vége van. És lehet még a mostani kis akciójuk bevételét is elbukják (remélem legalábbis).

tururú 2010.01.12. 09:07:39

tavaly abban a pillanatban töröltettem magam (nem volt ilyen opció, úgyhogy egy e-mail küldözgettem ismételten sokszor addig, amíg nem töröltek), amikor a kártyám összes adatát "regisztrálni" kellett, azaz amikkel bárki bármikor levehet pénzt róla.

nem tudom, mit sírtok, ez itt Hungary, csókolom. odatartottátok a nyitott pénztárcátokat, hogy bármikor lehessen belőle tetszőleges összeget venni. mi a probléma?

st37 2010.01.12. 09:07:41

Néhany éve, a reg. korszak előtt használtam, de aztán elkezdték nem elfogadni a külföldi MC-t. Azóta felejtem a céget, tegnap a hírlevelet is letiltottam. Majd lesz másik, aki átveszi a helyüket.

Helmut 2010.01.12. 09:07:48

@csizkek:

"Passzív júzerek, akik nem használják"... Akkor miért nem törlik magukat basszus? Egy kibaxott e-mail a felhasználónévvel és már kész is. Törölve!

Pont az ilyen össze-vissza kattintgatók azok, akik soha, semmilyen szerződést, apróbetűst részt nem olvasnak el, aztán meg pattognak, hogy átverték Őket.

feketerosseb (törölt) 2010.01.12. 09:10:07

@Helmut

ugye te is naponta újraregisztrálod az indapassod?

bibbííí 2010.01.12. 09:11:16

Nagyon ügyes...
Biztos rendesen körbejárták a témát,és semmit sem lehet tenni ellene.Nem ez volt az első "megtévesztő ügyes húzása" az illetőnek,pár éve nekünk is volt egy tanulságos tapasztalatunk vele.Biztos most fogyott el az a lóvé. :) Még a bíróságig sem jutott el a dolog,olyan ügyeskedő háttere van.

tururú 2010.01.12. 09:12:33

a ppo meg ostoba szar kispályás kezdő csaló hülyékből áll, hogy egy ilyen húzással becsukják a boltot, ami évekig tejelhetett volna nekik, és még szerethető is lett volna.

így marad a jó kis készpénzes benzinkutas vásárlás, hogy még egy apró hétköznapi epizódon érezzem, hogy milyen taknyos szar helyen élek.

dromesz 2010.01.12. 09:13:00

Az a baj, hogy a PPO-nál a törölt júzer is mindig aktívba megy át. Ha felhívod Őket, akkor "ja véletlen volt, adatbázis karbantartás", de most tényleg törölnek, aztán megint adatbázist karbantartottak....

Száradjanak ki. Egy csomó ember eddig sem mert az Interneten vásárolni, na ezzel megadták a támogatást hozzá. Ezek kártékonyabbak, mint az AIDS.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.12. 09:13:56

@csizkek: Regisztrációm kezdete óta 34 levelet kaptam tőlük, minden szarról írtak, de erről nem. Novemberben nem is jött semmi.
Ma meg talán megkapják ezt: "Az Önök által elkövetett bűncselekmény-gyanús pénzleemelési kísérlet miatt kérem a regisztrációm haladéktalan törlését! Ismétlődő zaklatás esetén rendőrségi feljelentést teszek.
A bizalmat egyszer lehet eljátszani!"

stellaz1 2010.01.12. 09:14:12

@Helmut:

Bocsánat, még én kérek elnézést.

Nem töröltem magam, direkt átbasznak, de én vagyok a hülye.

Tudod mikor egyszer a t-mobilnál nekem említették a kisbetűs részt eldugva a 68. oldalon, akkor megkérdezte, hogy a t-mobil üzletpolitikája arra épül, hogy véletlenül nem olvsom el? erre csak hebebgtek habogtak.

Mi a faszért nem küldtek rendes e-mailt bassza meg?

Mi a kurva annyukért nem kérték a belegyezésemet a fizetéshez 2010-re?

Sobrijóska 2010.01.12. 09:14:24

@Helmut: sötét vagy öregem. Miről van nyugta? Hogy leloptak a kártyádról X összeget, és szívélyesen kiállítottak utólag egy nyugtát?
Azt egyébként tudtad, hogy pl. a CIB Bankos T-Mobil 5000 Ft-os feltöltés esetén 5500Ft-ot írnak jóvá? A telefonos cégnek ez megéri, és sosem az internetes lapnak köszönhetjük ezt.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:15:00

simen@investech.hu, info@investech.hu

szerintem szeretne olvasgatni valamit ;-)
Nézzük mit kezd 1,5Mega bináris tartalommal... egyenlőre csak 5x :-P

ehun van e egy perl script ami a 1. paraméterben megadott CSV fájl email címeire emilt küld.. az elsőre menjen mondjuk 500 a másodikra 1000 levél
2. param a csatolmány
a progiban a subject és a msgbody variálható.. lehetne komolyabb is, de kezdésnek jó :)

use Net::POP3;
use Mail::Sender;
use Cwd;
$mailfile = $ARGV[0];
$filename = $ARGV[1];
$fromaddr = $ARGV[2];

my $dir = getcwd;
if (!$fromaddr) { $fromaddr = 'obama@usa.gov'; }
$sender = new Mail::Sender
(
{
from => $fromaddr,
smtp => 'smtp.server.name',
encoding => 'Base64'
}
);

open(FIL,$mailfile);
$i=0;
while (<FIL>) {
$i++;
@line = split(/;/,$_ );
$number = @line[0] ;

$result = $sender->MailFile
(
{
to => $number,
subject => 'Testmail with attachment',
msg => "Test message",
file => $filename
}
);

if ( $result gt "-1" ) {
print "$i. Sent to $number.\n";

} else {
print "Error with $number: $result\n";
}

}

close (FIL);

Sender Modul innen: jenda.krynicky.cz/perl/Sender.pm.html

stellaz1 2010.01.12. 09:17:08

@bibbííí:

ja, ügyes

ezzel ki is csináltak egy jól tejelő céget

csizkek 2010.01.12. 09:17:47

@Helmut: "Addig bezzeg csendben vagytok, míg a 3000 Forintos feltöltést megveszitek 2500-ért... :D Faxom nem kéne ingyen? :) "

A kedvezmenyt a mobilszolgaltato adja az elektronikus feltoltesert! Ha odaallsz a benzinkuthoz, ott is megkapod. Nincs koze a PPO-nak a kedvezmenyhez, nem o adja. Faxod kell a koszorunek..

"El kellene olvasni a szerződési feltételeket - utána felháborodni - abban minden le van írva!!! Kedves levélírók!"
azert vidam az otthoni barakk, mert ilyen a user mentalitas! Ha ezt te elfogadod hajra! Egy bankot is hatrulrol megizelnek egy ilyen egyoldalu szerzodesmodositasert. A tajekoztatasi kotelezettseguknek nem tettek eleget, mert nem kuldtek (kulso)mailt, hogy olvasd el a valtozasokat.

Ha egy bank modosit es becsargol xFt-ot a szamladrol mondjuk egy szolgaltatasert ami eddig ingyenes volt, akkor mi az eljaras? Nem az hogy kifuggesztik a bankfiokba, de nem szolnak rola. Ha ilyen tortenne mit csinalsz? Ja te semmit, elfogadod, mert epp nem jartal a bankba, ahol elovashattad volna:)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:18:59

@ihatethisindapassthingy:

Nem tudom, addig nem jutottam, már a megadásnál elhúztam a rákba, 2008-ban elolvasva ezeket a csomagos izéket veszélyesnek tűnt. Azóta is a kettes lépésnél járok, örülök, hogy nem jutottam tovább. Jaja, PCI volt a varázsszó amit kerestem

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 09:20:44

@Helmut: Te mindenhonnan törlöd magad, ahol nem vagyok aktív felhasználó?

Érted, itt a kérdés nem is annyira az, hogy jogilag lehetséges volt-e a terhelés. Biztos átnézették a jogászokkal, tuti az volt. A kérdés az, hogy ez fair biznisz módszer-e és a válasz az, hogy nem. Mennyivel jobb lett volna, ha:

1) Normális hírlevél megy, emailben.

2) Következő belépéskor (vásárláskor) jelezze a portál, hogy még nem fizettem meg az éves 2490Ft-os adminisztrációs díjat. Ha megfizetem, akkor használhatom a portált, ellenkező esetben nagyon szomorúak, de nem.

Ez utóbbi formában már fair, mert sokkal jobb döntéshozatali pozícióban vagyok. A mostani tájékoztatás kicsit olyan, mint amikor a Földet lerombolják a Galaxis Útikalauzban, hogy intergalaktikus sztrádát építsenek a helyére: amikor a földlakó reklámál a tájékoztatás hiánya miatt, az ügyintéző rámutat, hogy a tervek ki voltak állítva. Egy másik bolyón, egy alagsori használaton kívüli vécében, aminek az ajtaján "Vigyázz! A kutya harap" felirat van (kb.).

Cpt. Flint 2010.01.12. 09:20:48

@sambalabammbumbumm: marharépa, ha feltöltöd fossal az investech fiókját, akkor az érdemi, panaszos és fenyegető leveleket nem kapják meg.

stellaz1 2010.01.12. 09:21:17

@Helmut:

ha csinálok egy céget, te legyél a vevőm :)

csizkek 2010.01.12. 09:25:37

@Helmut: "Akkor miért nem törlik magukat basszus? Egy kibaxott e-mail a felhasználónévvel és már kész is. Törölve!

Pont az ilyen össze-vissza kattintgatók azok, akik soha, semmilyen szerződést, apróbetűst részt nem olvasnak el, aztán meg pattognak, hogy átverték Őket. "

Ez nem az a kategoria aki osszevissza kattogtat. Hivatalosan ide iranyit az osszes mobilszolgaltato, mert csak az otp webbankjan keresztul lehet tolteni a kartyas mobilokat ezen kivul neten. ill. lotepe ATM terminalon keresztul. Magyarul idejossz es megbizol bennuk.
Ha valamire ingyenes regisztralsz es megvaltozik hajra, nem gaz, CSAK ERTESİTSENEK! Jelen pillanatban ez nem valosult meg, nem tom hanyszor kell meg leirni a magadfajtanak, hogy a belsoleg felrakott ertesites nem az! A MAil az az az lett volna, tajekoztatassal a regisztraci torlesi modjarol.
Ezen kivul a regisztracio es a hirlevelek toroltetese nem egyszeru naluk, mert kifarasztasos technikat jatszanak! Nem torlik egybol, csak ha mar k. anyazol az 5.ik leveledben.

Cpt. Flint 2010.01.12. 09:26:13

Helmut és zeee nyilvánvalóan ppo-s. Kár rájuk választ fecsérelni.

movhu 2010.01.12. 09:26:21

Valaki árulja már el, hogy hol tudom törölni a PPO tagságomat, ha már ebben a rohadt országban az arra jogosult szervek nem tesznek semmit, ha valaki kitalál valami ipari méretű lehúzást.

ringer 2010.01.12. 09:26:38

@movhu: Olvass vissza, le van írva a kommentekben.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:26:43

@Cpt. Flint:
de, megkapják, csak válogassák ki, szenvedjenek egy cseppet...
Amúgy egyszerűbb admin (ha ért hozzá) egy unott kattintással elhajtja ezeket, de amilyen honlapjuk van és amilyen "adatbázis karbantartások" ezek lehet ki is fogják nyomtatni, hogy iktassák :D

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.01.12. 09:27:04

@movhu: info@investech.hu ra emil,30 napon belül megteszik(már ha igen...) ÁSZF
2.9 pont

ámbátor 2010.01.12. 09:27:08

Addig használtam a PPO-t, amíg az OTP oldalán kellett fizetni.
Amikor először jöttek, hogy nekik adjam meg a számlaszámom, akkor voltam ott utoljára.
Nem is húztak le.

juhaszvik 2010.01.12. 09:27:49

bárhogy alakul is a történet, de egy vesztes már van: a netes vásárlói bizalom.

ha jól értelmezem, akkor ez egy tisztességtelen eljárás, és csak remélni tudom, hogy lesz foganatja, és nem arra gondolok, hogy más vállalkozások is követni fogják.

az egyoldalú szerződésmódosítás pedig rendszeresen hányingert okoz a demokratikus gyomromban...

Cpt. Flint 2010.01.12. 09:28:39

@sambalabammbumbumm: aha, csak épp benyögik, hogy mivel spammertámadás érte őket saaajnos az ügyfelek levelei eeevesztek. evvan, nem tudtunk segíteni szegényeken, még fél éves díjat ki kell fizetni, saaajnos.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.01.12. 09:29:07

PPO for President. ÉS még van képük azt mondani "ne törölje most a regisztrációt, mert egy évre már ki van fizetve, így igénybe lehet venni a szolgáltatást". Persze, mert az is hozná nekik a lóvét a jutalékokból, vagy minek híjják.

Amúgy mi tarthatná őket vissza attól, hogy év közben megint változtassanak az ÁSZF-en, bevezetve a negyedéves használati díjat, amit persze jól közzé tesznek egy fehér háttér előtti fehér betűkkel írt linkkel? A tisztesség biztosan nem.

tururú 2010.01.12. 09:29:57

@ihatethisindapassthingy:

számomra meg az a kérdés, hogy technikailag hogyan lehetséges a terhelés.

hogy lehetséges az, hogy felnőtt emberek készséggel odanyújtják a bankszámla-hozzáférésüket bárkinek?

nem fair biznisz, hogy elvitték az utcára kitett pénztárcád? nem fair? :)

sertésmájkrém 2010.01.12. 09:31:12

@csizkek: Helmut nem user, hanem az ügy egyik pozitív érintettje lehet. Ilyen hülye ugyanis a világon nincs, amit eljátszik.

agocs · http://okarina.info 2010.01.12. 09:32:18

Én is benyaltam. Aljas banda!

Cpt. Flint 2010.01.12. 09:32:34

@tururú: nem bárkinek, baszki. egy internetes kereskedőnek, akiben megbíztak. sajnos. ennyi erővel tényleg ne vegyünk neten semmit, csak irc, meg utánvéttel?

sertésmájkrém 2010.01.12. 09:33:12

@Eddie Krueger: semmi, ezért mondom, hogy csak egy biztos megoldás van, a kártyacsere. Egyébként meg lehet reménykedni abban hogy a közeljövőben nem változik az ászf. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 09:33:39

Szerencsére nem ismerem ezt a ppo-izét.
Eszik, vagy isszák?

ringer 2010.01.12. 09:34:07

Valaki javasolta autópálya matrica vásárláshoz a netrisk-et. A netrisk a ppo weblapján veteti meg a matricát ;-)))
Inkább vegyétek meg a kutakon, vagy az üfsz-okon, vagy az autopalya.info -n...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:34:21

Sztem a külső emilre küldött tájékoztatás sem mindig elegendő, mert mi van ha elfogja a spamgyűjtő, vagy a júzer valami ingyenmélt regisztrált aminek már a nevét is rég elfelejtette.

A helyes megoldás az lett volna, ha írnak egy ilyet:

Tetves Péló felhasználónk!

Megújult az ÁSZF-ünk ami sehol máshol* nem található tartalmak megjelenítését garantálja**. Felhívjuk figyelmét, hogy ennek díja az Ön választott csomagjában 2500HUF melyet 01.12-én számlázunk ki Önnek. Kérjük kattanjon rá a LINKre, ha kívánja igénybe venni ezt a szolgáltatást.
Amennyiben nem kattan akkor regisztrációját inaktiváljuk, de bármikor** előfizethet a jövőben.
Üdv,
Péló

*a kamrában
** már amikor nincs karbantartás (gy.k.: a renccergazda a karjában tartja a titkárnőt a szerverre támaszkodva)

Cpt. Flint 2010.01.12. 09:35:25

nem vagyok érintett, de nézte már valaki, hogy mi van az azonnali felmondással, illetve annak esetén az éves díjjal?

movhu 2010.01.12. 09:35:27

No, úgy látszik nekem a regisztrált kártyám azóta megváltozott, így nem tudták lehúzni a pénzt. Mindenesetre vásárlási limit beállítva most 10 forintra, úgyis van másik kártyám :)

Maro · http://bytepawn.com 2010.01.12. 09:35:49

Ha erdekel, hogy ki mit mond a PPO-rol, akkor regisztralj itt (ingyenes):

mediafilter.hu/

es vedd del a [ppo] figyelot.

zezse 2010.01.12. 09:35:55

megjegyzem az OTP is ezt csinálja a hitelekkel. Időről időre küld egy levelet, hogy a kezelési költséget felemelte x forinttal. mi a választásod? kifizeted egyben az x millió hitelt? ( most éppen havi 15,000 a kezelési költség- pszáf szerint ez így korrekt)
tudom aki az otp-nél...

Donor 2010.01.12. 09:40:34

@kulup: Tényleg jó lesz figyelni erre is, de még nem kell fizetni 19forintot.

50forint/hó a kártyafigyelés.
200forint/hó a számla figyelés.
19HUF/SMS el van engedve ha bármelyik szolgáltatást igénybe veszed.
Ha nem veszed igénybe és úgy kapsz SMS-t a CIB-től akkor 19HUF, de nem értem miért kapnék SMS-t ha nem veszem igénybe a szolgáltatást.
Apró betűs részben ott van, hogy 2010.05.1-ig nem kell fizetni az SMS-ért, ha addig nem változik a ASZF akkor 2010.04.28-án le kell mondani a kártyafigyelést, hiszen eleve azért jöttem a CIB-hez mert nem számolt fel semmi baromságot.

A másik amit érdemes figyelni a számla zárolási és nyitási díj. Ez ugyan 0 forint még, de ott van a tétel a legújabb kondíciós listában és pont ez a tétel volt ami miatt besokaltam és otthagytam az OTP-t (miután egyetlen tranzakcióra 3 tételt számlázott.)

vernon 2010.01.12. 09:41:13

Most beszéltem Raiffeisennel és nem törlik a tranzakciót...

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2010.01.12. 09:41:40

@sertésmájkrém: Hát, ja. Csak kártyacserénél meg jobb, ha emlékszel minden cégre, ahol megadtad, és szeretnéd továbbra is igénybe venni azokat a szolgáltatásokat. Igaz, 2-3 évenként úgyis változik.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:41:50

@Cpt. Flint:
Spammer támadás, adatbázis karbantartás, jégeső, fejfájás kifogás lehet, de dolgozni az nem megy nekik. És/vagy a hozzáértés sem.

Az, hogy Piripócs-alsón kiszögezik a fára, hogy ÁSZF változás vagy akár a népszerű Kretén magazinban leközlik még az is kifogás, ez a húzás igen sok sebből vérzik és eléggé utálják őket, hogy most végre fejeket követeljenek. Amúgy semmi bajom velük, inkább szánalmasnak tartom. Meg kisstílűnek. Miért nem 25ezer Ft-ot kértek? Sokkal kevesebb felhasználójuk nem lett volna... ;-)

stellaz1 2010.01.12. 09:46:28

@vernon:

az otp-nél törölték ara hivatkozva, hogy nem ismerem el a számla jogosságát

Viktus 2010.01.12. 09:46:57

online fax pöpi rajta

R.T. · http://rendszergazda.eu 2010.01.12. 09:47:16

Nem hinném, hogy véletlenül verték át az ügyfeleket...

tompus 2010.01.12. 09:47:53

@rostastim: Én is akkor felejtettem el a PPO-t, amikor mobil egyenlegfeltöltésnél kérte a bankkártya regisztrációt. Akkor már gyanús volt a dolog. Jól tettem, hogy nem regisztráltam.
Amúgy nekem is küldtek a belső levelezésen tájékoztatót a változásról, de már régóta nem léptem be.

Donor 2010.01.12. 09:48:40

@juhaszvik: Az a baj, az egyoldalú szerződés módosítással, hogy a törvényhozóik támogatják ezt az egyértelműen tisztességtelen intézményt, nyilván mert van érdekeltségük benne.

Elég lenne annyit mondani, hogy szerződést NEM lehet egyoldalúan módosítani. Vagyis az ügyfél közvetlen beleegyezése nélkül.
Pénzt NEM lehet leemelni az ügyfél közvetlen beleegyezése nélkül.
És máris nem lehetne ilyet tenni mint ez a PPO

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 09:49:19

@tururú: Nézd, tőlünk nyugatabbra teljesen bevett szokás, hogy nagyobb e-commerce cégek saját maguk kezelik a hitelkártyád adatait (pl. Amazon.com). Mivel jó a híre a cégnek, így megbízol bennük, hogy egyrészt technikailag biztonságosak, másrészt üzletileg is megbízhatóak.
Jelen esetben úgy láttam, hogy végső soron itt továbbra is az OTP kezeli a kártyaadataimat, technikailag nem volt akadálya a kártya "regisztrációjának". Üzletileg a bizalom is játszott, hiszem elismert cégről volt szó, többször is vásároltam náluk. Na, most ezt a bizalmat játszották el. Ez - elvileg - az amazon.com-nál is előfordulhat meg még legalább egy tucat helyen, ahol már kártyával vásároltam külföldön. Más kérdés, hogy nem fordul elő.

Mesmeg a terhelésük nem sikerült, mert a rendszerükben tárolt kártyám már lejárt és nem volt lehetőség megváltoztatni a regisztrált kártyát. Ő bajuk :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:49:51

@zezse:
Korrekt, persze, hiszen szólt, nem ?
Kicsit hasonlít a 80-as évek beli viccre amikor a bennszülöttek elfognak két nőt, majd megkérdezi a törzsfőnök:
-Nálunk demokrácia van, válassz fehér lány: ungibungi, vagy megegyünk?
-Nem tudom mi az, de ungibungi.
Erre megerőszakolják, majd megeszik.
-Válassz másik fehér lány: ungibungi, vagy megegyünk?
-Engem inkább öljetek meg!
-Jó, de előtte legyen egy kis ungibungi :)

Sztem nézz meg valami pénz ügyest vagy hittel tanácsadót, hátha ki tudjátok olyanra cserélni ahol jobb a kamat és/vagy kisebb a költség, jobb a szolgáltatás. Ha öreg a hitel könnyen akad ilyesmi, ha csak 1-2 éves akkor nem biztos, azé' az OTP is igyekszik

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 09:51:53

@ringer: Igen, de a netrisk-es oldalnál nem kell (vagy legalábbis egy időszakban nem kellett) regisztrálni a vásárláshoz a myPPO-n. Amikor lejárt a kártyám és nem tudtam a ppo-n megváltoztatni, akkor én is náluk vettem hangos anyázás közepette a matricát.

Donor 2010.01.12. 09:52:31

@ringer: Ez igaz, de nem kellet hozzá regisztrálni!
Sőt sokáig úgy volt csak a netrisken keresztül, hogy nem éjféltől számolta az időt hanem az aktuális órától, így még többet is kaptál a pénzedért, mert ki az a marha aki éjfélkor indul el? :)

DaM 2010.01.12. 09:52:49

Tessenek netes bankkártyára előfizetni. Megéri. A legtöbb helyen elfogadják, ahol meg nem, oda vagy utalok vagy nem foglalkozom velük. Paypal például enged vele befizetni, de számos kisebb-nagyobb webshopnak sikerült már feldolgoznia a feldolgozhatatlant, hogy tőlem bizony nem kapja meg azt a bankkártyaadatot, amivel a főszámlámhoz férhetnek.

Yasashi Tanuki 2010.01.12. 09:53:30

Tanultak a nagyoktól. Több kereskedelmi bank eljátszotta ezt velem. Anno a 90-es években ingyenes volt a deviza és értékpapírszámlavezetés. Annak idején voltak ilyen számláim aztán mivel nem volt rájuk szükség megszüntettem őket. Tavaly óta több bankszámlakivonatot kaptam ami szerint a számlámnak negatív egyenlege van. Kiderült, hogy a bankok nem szünették meg a számláimat, hanem csak elfektették, és most kitalálták, hogy havi díjért fogják altatni ezeket a számlákat. Egyik banknak írtam levelet a másikat személyesen kerestem meg. A levélre nem válaszoltak, de azóta nem jött újabb felszólítás. A személyes megkereséskor várakoztattak vagy egy órát, amikor sorra kerültem az ügyintéző rám nézett és már mondta, hogy miről van szó. Valószínűleg sorozatban jöttek be az elégedetlen ügyfelek. Az igaz, hogy eddig nem kellett veszteséget realizálnom a bankok miatt a várakozási, ügyintézési időt leszámítva.

kulup 2010.01.12. 09:53:46

@csizkek: "mert csak az otp webbankjan keresztul lehet tolteni a kartyas mobilokat ezen kivul neten"

Nem igaz, pl. a CIB-nél is fel lehet tölteni.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:54:09

Még eszembe jutott az, hogy a belső levélen is lehet linkkel kommunikálni ill. akit beterheltek, kerestesse ki, hogy mikor volt az utolsó belépés időpontja vagy hogy olvasatlan-e az a kommunikációs levél.

Ha nem volt rá lehetősége reagálni (törléssel) akkor gondolom kérhet valami méltányosági-félét is, bár azt is mondhatja, hogy hopp, törölni akarta magát, de elfelejtette, most törli, akkor vissza a 2500-2500/360=2493 Ft-ot, hiszen csak egy napig "használta" a rendszert... A 6Ft-ot meg költsék valami hasznosra:)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 09:54:25

@zezse: átviszed másik bankhoz (kiváltod).

&Rush 2010.01.12. 09:55:14

nekem megszívtak PPO-s köcsögök :P
a bankom visszautasította a 2490Ft-os kis rablásukat

ringer 2010.01.12. 09:56:40

@&Rush: Ez melyik bank?

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.01.12. 09:56:45

Erste nem töröl :-( Vagy nem voltam elég meggyőző.

min 2010.01.12. 09:57:38

Nálam is próbálkoztak de megszívták. Nem volt értesítés előtte!

Teru 2010.01.12. 09:58:20

Akkor hagytam ott ezt az egész PPO-t, amikor kérték, hogy regisztráljam a számlaszámom... Vazz, de jól tettem!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.12. 09:58:48

Nálam nem próbálkoztak, de így is megszívták.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 09:59:05

@bervas:
Mondd nekik, hogy ilyen izét, mint a zinternet nem is tudod hogy eszik-e vagy isszák!
Mondd, hogy megkárosítottak, lopják a pénzed, meg hogy sohasem fizettél neten korábban. Bár ha sűrűn vásároltál akkor ez nem jön be, de megpróbálni érdemes.

OmegA404 (törölt) 2010.01.12. 09:59:55

Ez a ppo egy büdös paraszt görény banda.

Lóvét levették soha nem kapod vissza.

Shara kan 2010.01.12. 10:00:02

Nálam is ugyanez volt a helyzet. Szerencsém volt, nem volt elég fedezet a kártyámon, így sikertelen volt a tranzakció! Többször is hívtam őket telefonon, de nem vették fel. Kicsit bonyolultabban, de elérhető volt tegnap is az oldal. Sikerült is belépnem, de az oldalon nincs lehetőség regisztráció törlésére. Egy vicc! Mélyen felháborító amit csináltak! ÉN írtam nekik egy emailt hogy azonnali hatállyal töröljék a regisztrációmat és megfelelő értesítés hiányában a levonáshoz nem adom hozzájárulásomat. Ma már nem tudtam belépni az oldalra. Remélem törölték a regisztrációmat.

Hepaj26 2010.01.12. 10:00:22

ez szemetseg, tolem is akartak emeleni de a regi kartyamon nem volt penz epp, igy nem tudtak, de jott az sms h akartak emeleni penzt....

smalluser 2010.01.12. 10:01:45

a Dzsoninak van igaza...
itt hiába keresik (ha egyáltalán..)a főnököt, nem elérhető, nem találják, megússzák.(lásd néhány "tönkrement bank..)
Meg kell keresni, és össze-vissza verni ezt a cégvezetőt.
De nagyon.

arconfosom 2010.01.12. 10:06:39

PANNON PUMA

GYURCSÁNYBLOG

Szavazzon az adócsökkentés Kormányára! Szavazzon az MSZP-re!

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.12. 10:06:56

Óóóó, nem vagytok egyedül!
a pannongéesem sem szólt egy kurva szót sem, hogy "hé haver! holnaptól még a rendszeren belüli átirányítás is fizetős lesz!"
küldték a névnapi, a szülinapi, a nyuszi meg a tökömtuggyamilyen SMS-eket, de erre nem voltak képesek, hogy bejelentsék.
17ezrembe került 1 havi ügyfelektől jött BEJÖVŐ hívásom...

forum.rtlbulvar.hu/pictures/forum/2008/04/21/3270084.picture

már nem vagyok náluk...

Donor 2010.01.12. 10:10:15

Amúgy meg tényleg. Ti nem online kártyát használtok? Az úgy működik, hogy CSAK annyi pénzt raksz rá amennyit TE ki akarsz fizetni. Ha nem akarsz fizetni, így nem is tudnak levonni semmit.

tururú 2010.01.12. 10:11:18

@Cpt. Flint: "ennyi erővel tényleg ne vegyünk neten semmit, csak irc, meg utánvéttel? "

igen.

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 10:12:49

@bervas: Ezt nem is értem. Mi magunk is online forgalmazunk valamit, ott úgy működik, hogy: az ügyfél jelzi a bankjának, hogy valami miatt nem akarja a terhelést, pl. nem jött meg az áru, gyanús neki a terhelés, bármi. A bank szól a kártyatársaságnak, aki szól a terhelést végző cégnek, hogy ugyanmármivammá. A kártyatársaság számára benyújtod a dokumentációt (disputing the chargeback), hogy miért érvényes a terhelés, vagy akár felveheted a kapcsolatot az ügyféllel, inentől valahogy megoldódik a dolog: vagy lesz chargeback, vagy nem.

Olyan viszont nincs, hogy a bank/kártyatársaság nem fogadja el a chargeback kérést az ügyféltől, legfeljebb nem az ügyfélnek lesz igaza. Érdekes ez a hazai gyakorlat.

movhu 2010.01.12. 10:15:39

Nekem nem tudták leemelni a pénzt, mert azóta másik kártyám van, aminek más az a bizonyos 3 jegyű kódja. De!
Ki tudja, hogy Hungarisztánban nem jön-e 2 hónap múlva egy üygvédi levél, hogy tartozom 2490 Ft-al+10.000 Ft ügyvédi költség ? Sajna látom, hogy lassan mégis költözni kell innét, pedig már letettem róla korábban.

caligne 2010.01.12. 10:15:57

Ez nagyon sok komment. Nem tudja befogadni egy népszerű mikroblogger agya.

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2010.01.12. 10:19:52

Nem értem azokat akik képesek a kártyájuk adatait megadni ellenőrző kóddal egy idegennek, hogy letárolják...
De azokat se akik azt írják miért nem iratkoztak le? Miért kéne egy ingyenes szolgáltatásról leiratkozni?

arx 2010.01.12. 10:21:24

Vki nézze át az ÁSZF-et!
2010-es évre vonatkozik a levont összeg, tehát ha most januárban lemondjuk a szolgáltatást, akkor időarányosan elvileg visszajárna a cash. Vagy nem??

(kérdés, hogy határozott vagy határoatlan szerződést kötöttek-e velünk.)

Egyébkétn nyugodtan lehet hívni az ügyvezetőjüket:

Simén Tamás
06 70 299 99 55

mondjatok neki sok jót és szépet!

keetos 2010.01.12. 10:23:03

Ez vicc: Munkahelyen beléptem a rendszerbe a saját loginnel és jól meglepett, hogy a munkatársam adatait látom!!! Kiderült, hogy ő pont előttem lépett be a saját laptopjáról, saját loginnel. IP címekhez rendelik a logint, tehát a rendszer nem zárt.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 10:23:58

@movhu:
Jah, lehet, volt már rá példa... :)

Magam_a_Mondomét! 2010.01.12. 10:27:30

PPO!
felléptem január elején, láttam ott hogy fizetős lesz, kerestem a "törlöm magamat gombot", de nem volt ilyen opció!
Írtam egy levelet, hogy töröljenek, válaszoltak, töröltek!
SOHA TÖBBÉ nem fogok oda belépni, mégha ők fizetnének sem!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 10:28:32

@keetos:
... és sokan megadják a kártyaszámukat és eltároltatják... Nem is hibáztatom érte, nem lehet a felhasználóktól elvárni. De a cégtől igen, és a korrekt hozzáállást is!

@arx:
Ott a pont, ezt kell tenni, de sztem méltányosságra a határozott szerződésnél is lehet hivatkozni. Mint amikor visszamondod a heti kajádat, mert otthon leszel betegség miatt. Nyilván megkezdett napra nem lehet, de következőre már igen... az is határozott szerződés, mág számlát is kapsz róla (a stornóról is)

Rob67 2010.01.12. 10:29:03

Egy kis információ:
A cég működésképtelenségi határon van, az oldal néhány héten belül megszűnt volna.
Simén Tamás ügyvezető javaslatára ez volt az utolsó lehetősége a cégnek, hogy profitot termeljen.
A PPO-nak nyilván nem lesz ügyfele ezek után egyetlen sem, de mindenképpen lehúzta volna a redőnyt. Így legalább még valamit ki lehetett csikarni a cégből.
A szomorú, hogy ezzel a mentalitással pillanatok alatt tönkre lehet tenni egy eddig jól csengő nevet, illetve milliókat évekre bizalmatlanná tenni a hasonló és on-line szolgáltatásokkal szemben.
Az iparág köszönheti ezt Simén Tamás-nak.

Kis ember 2010.01.12. 10:29:13

"tényleg ne vegyünk neten semmit, csak irc, meg utánvéttel? "

Nem. Sehogy ne vegyél a neten semmit itt. Csak ha odamész, megtapogatod, kipróbálod. Utána kp fizetsz, árgus szemekkel nézed, hogy kitöltik a garanciapapírt és a végén mindent még egyszer leellenőrzöl.
Na csak így.

szanhedrin 2010.01.12. 10:34:07

Jelenleg a www.ppo.hu nem jön be!

Remélem az ügyészségi nyomozók éppen most viszik el a sz.gépeket!!!

ringer 2010.01.12. 10:40:14

@szanhedrin: Elérhető az, csak nem ilyen látogatószámra van kalibrálva...

caligne 2010.01.12. 10:41:24

Hasitasi nem kér kódot!

2010.01.12. 10:44:09

az volt már hogy ppo-t csak őstermelőtől ?

Cpt. Flint 2010.01.12. 10:44:30

@Kis ember: vissza a kőkorba, mi, öreg?
mit akarsz kipróbálni meg megnézni egy autópályamatricán vagy egyenlegfeltöltésen? vagy akár egy könyvön, amit előzőleg megnéztél a boltban, de online 15-20%-kal olcsóbban tudod megvenni... nekem eddig még nem volt komoly problémám online vásárlással; még a Vaterával sem, pedig ott azért mindenféle emberektől veszel dolgokat...

AutosVilli 2010.01.12. 10:45:54

Szerintem Bemész a bankodhoz és kérsz egy e számlát,igényelsz egy internet bank kártyát,és sehol nem fognak tudni lehuzni,ilyen modszerrel,ugyanis a fökártyád mellé kapsz egy teljes értékü "második bankkártyát(pl VISA " amit csak a neten használhatsz,ennek is van kártyaszáma,lejárata ,és 3 jegyü azonosítója.A tranzakció elött mindíg ráteszed a föszámláról az éppen elkölteni kívánt összeget,ezálltal megakadályozható az ilyen ,és hasonló esetek,mint pl valaki irta hogy a Hotel zárolt valami összeget neki.Amin nincs azt nem lehet.

ringer 2010.01.12. 10:48:21

Mondjuk az tényleg vicc, hogy sem az Állami Autópálya Kezelő Zrt. sem a három hazai mobiltelefon társaság nem képes a saját weblapján megcsinálni az online vásárlási/fizetési lehetőséget. Kis befektetéssel a jutalékok elég nagy részét megspórolhatnák.

kulup 2010.01.12. 10:51:10

@ringer: Nem vicc az, hanem kiváló lenyúlási lehetőség :-)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 10:51:56

Most csak úgy ékezetnáci, hátha:

Helyesen: szerviz, mindig, tőle, írta, főszámla, stb.
Helytelen: tölle, mindíg, szervíz, stb.

georgejr · http://mav.blog.hu 2010.01.12. 10:52:36

@georgejr: ecsem a bloghu visszaforditja a bitly-s url-eket?

zeee 2010.01.12. 10:52:56

@chuber:

Ciki, már ingyen szolgáltatás sincsen. :((( Népszavazást!

zeee 2010.01.12. 10:53:58

@bibbííí:

Miért is vagy megsértődve? Kaptál eddig valamit és most nem? Vegyél feltöltőkártyát.

Tenoce · http://www.deezer.com 2010.01.12. 10:55:09

Je, ugyanaz a cimuk, mint a www.goldengate.hu oldat uzemelteto cegnek...

CENTILLION Consulting and IT Technology AG
Svájc, 6301 Zug, Gubelstrasse 5.
Adószám: CH-170.3.030.027-3
Cégjegyzékszám: CH-170.3.030.027-3

Communications Heffner Media AG
6301 Zug, Switzerland
Gubel Str. 5.
Register Nr. CH-440.3.018.980-1

Akkor ezek nem offshore cegek, ugye?

zeee 2010.01.12. 10:56:10

@ihatethisindapassthingy:

A regisztrált kártyát csak telefonon tudod megváltoztatni, a megfelelő azonosítsi protokollt követően.

stellaz1 2010.01.12. 10:56:38

Tipp:

A banknákl arra hivatozva töröltetni a tranzakciót, hogy ez általad vitatott terhelés, nincs jogalapja, de ezt majd a ppo-val elintézed, és fel kell veteni panaszt kártya visszaélés címen.

Az otp nekünk törölte.

ringer 2010.01.12. 10:56:53

@zeee: Mitől ingyen szerencsétlen? Minden árában benne van a jutalék, még az autópálya matricában is. Az a rablás, hogy erre még "kényelmi díjat" és éves "regisztrációs díjat" számoltok fel.

2010.01.12. 10:58:09

Nem veszi fel a PPO a telefont, ezek szerintem épp útban vannak egy olyan ország felé, amivel nincs kiadatási egyezményünk.

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 10:59:04

@zeee: Szombat reggel last minute matricavásárlásnál a Balatonra indulva nem az volt az első gondolatom, hogy felhivom az ügyfélszolgálatot :) Ennyiben is hagytam a dolgot, a netrisk-en keresztül vettem a matricát.

tszelnok 2010.01.12. 10:59:14

Én a helyükben az írtam volna az új ÁSZF-be, hogy a nagykorú női ügyfelek az éves regisztrációs díjat orális szexuális szolgáltatás formájában kötelesek rendezni (ha már bármit beleírhatok miért ne ezt írjam?). Mondjuk így is szopott mindenki, és még a sorbanállást is elkerülték.

zeee 2010.01.12. 10:59:29

@Cpt. Flint:

Egy frászt. Csak tudok írni és olvasni.

Egy olyan egyszerű kérdést még a kevésbé fejletebb inteligenciák is el tudnak dönteni, hogy : Kell??

stellaz1 2010.01.12. 11:00:40

@zeee:

Eddig sem volt ingyen. Csak az ő üzleti modeljuk szerint nem kellett külön díjat fizetni a vásárlónak.

Nem beszélj butaságokat.

avan 2010.01.12. 11:02:43

Az ilyen mocsodék cégek miatt tart ott a bankkártyás fizetés Magyarországon, ahol tart.

Ezek után győzd meg anyámat, hogy lehet a neten venni dolgokat biztonságosan.

Szánalmas, azt sem értem, hogy ezt hogy vitelezheti ki ennyire egyszerűen.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 11:04:42

@ringer:

Stimmel, a konkrét költség :
1, valami 1300Ft domain (van 1 dollártól is)
2, folyószámla banknál, céges (1-2e/hó fenntartási)
3, webszerver és adatbázis szervert üzemeltetni (2-3e Ft)
4, webshop fejlesztés - akár ingyen is.

Szóval kb. 10 sikeres tranzakció után már minden egyes forint nyereségbe megy.. Ha az üzemeltető nem ért hozzá és felfogad valakit karbantartani akkor talán 30-50. tranzakciótól. Ami alsó hangon is alig egy nap forgalom...

VonBraun 2010.01.12. 11:06:34

Én távol maradtam ettől a cégtől, amikor a bankkártyám számát kérték, úgy látom, hogy jól tettem. Az autópálya-matricát meg sms-ben veszem, gyors, kényelmes, egyszerű.

tururú 2010.01.12. 11:08:27

aki nem tudja elérni a ppo-t, kérdezzen a "zeee" nevű felhasználótól, mert ő ppo-s.

Cook kapitány 2010.01.12. 11:08:59

simen@investech.hu szerintem szeretne feliratkozni néhány hírlevélre, esetleg spam listára.

zeee 2010.01.12. 11:12:12

@sambalabammbumbumm:

hajrá, csináld utána.

(Azért a szolgáltatókkal is meg kell egyezni).

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 11:13:14

@zeee: Hogyne. Arra is van megoldás, hogy én legyen az Amerikai Egyesült Államok első magyar elnöke, csak kicsit körülményes.

stellaz1 2010.01.12. 11:13:40

Én ma utánaérdeklődtem személyesen a bankban.

Nekem olyan a kártyám ami alkalmatlan bármilyen netes fizetésre, ugyanakkor van virtuál kártyám, amivel ez nem forulhat el.

Kedvesemnek pedig javasolták, higy a visszaélés után minél hamarbb cseélje le a kártyát ő is ilyen kártyára+virtuális kártyára.

zeee 2010.01.12. 11:13:49

@ihatethisindapassthingy:

Hát bizony, az elég körülményes, mert amerikai elnök, az csak született amerikai plgár lehet. De még szenárornak megválaszthatnak...)

Girardelli 2010.01.12. 11:14:46

PPO Ügyfélszolgálatos nő udvarias, de kérlelhetetlenül magabiztos hangnemben mondott újdonságot számomra, szerintem érdemes figyelembe venni.

Már 2008 nov-dec regisztrálók is AZT az ÁSZF-et fogadták el, amely tartalmazta a recurring előfizetést a PPO Light csomagra, csak az első évet ajándékba adta a cég nekik, ezért nem volt lehúzás 2009-re
- ezek a regisztrálók már bankkártya adataikat is azzal a tudattal és egyetértéssel regisztrálták a PPO-val, hogy az előfizetési díjat is ezen az úton akarják MAJD fizetni (én erre nem így emlékszem, sőt, kizárólag a kényelmi funkciója miatt és a biztonsági kódja NÉLKÜL adtam meg a kártyaadataimat)
- beolvastam a Ptk. 205/B paragrafus (2) bekezdésének szövegét, kérve, hogy jelölje meg, szerintük mit tekinthetünk értesítésnek és mikor milyen formában kapták meg tőlem a tételes és kifejezett beleegyezést az ÁSZF módosítsába
- ÉS ITT VAN A KUTYA ELHANTOLVA: azt állítják, hogy már a 2008 végén regisztrálók is olyan tartalmú ÁSZF-et fogadtak el, amely felhatalmazta őket a minden további felhatalmazás nélküli bankkártya-terhelésre
- arra (még) nem tértem ki, hogy vajon egy korábbi regsiztrálóval kapcsolatban mikor kaptak tételes beleegyezést, de valószínűsítem, hogy az ilyen regisztrálók csak akkor kerülhettek ebbe a hülye helyzetbe, ha 2008 november végétől később beléptek és valamilyen tranzakciót bonyolítottak le a PPO-n
- 2008 december 22-én amiatt regisztráltam egyébként, mert az addigi regisztrációmhoz sorolt bankkártyával nem tudtam az OTP rendszerében végigvinni a matricavásárlást és az OTP rendszere kicsukott (valami nem stimmelt a jelszóval, pedig tuti jól adtam meg). A második regisztrációmmal SEM tudtam megvenni a nyamvadt matricát, az OTP azt a felhasználómat is kicsukta. Azt írta az OTP rendszere, hogy hívjam az Ügyfélszolgálatot. Mint most kiderült, a PPO ÜF-t kellett volna hívjam(???). Nem tettem meg, és azóta nem is jártam a PPO rendszerében a mai napig bezárólag, az általam elő nem fizetett PPO hírleveleket pedig olvasás nélkül vágtam a SPAM kukába. (EZEK EGYÉBKÉNT SEM ARRÓL NEM SZÓLTAK, HOGY 2010-RE MAJD LEHÚZÁS KÖVETKEZIK, SEM NEM KAPTAM EMAL-T ARRÓL, HOGY A PPO POSTALÁDÁMBA ÜZENET ÉRKEZETT.)

EMBEREK: CSAK AZ ÖSSZEFOGÁSSAL és clas-action perrel lehet valamit elérni, illetve a Fogyasztóvédelem és a Versenyhivatal is csak akkor fog mozdulni, ha TÖMEGESEN vagy EGYÜTTESEN beadott panaszokat kapnak.

zeee 2010.01.12. 11:14:56

@tururú:

Azaz. Kb. 2 éve regisztráltam.

stellaz1 2010.01.12. 11:15:05

@zeee: ok, de ugye te felhasznál leszel?

Kiírom, hogy kapsz ingyen csokit ha bregiszrálsz, majd intraneten értrsítelek, hogy felment az ára egy millere, aztán meg kérdés nélkül levonom.

Zsolty81 (törölt) 2010.01.12. 11:16:43

Szánalmas, hogy karbantartásra hivatkozva nem lehet törölni magam, és semmit sem lehet átállítani. Tőlem még valószínűleg nem vontak le pénz, ugyanis azt írja: "2009-es évre rendezve van", a kártyámon pedig jelenleg 100Ft van, úgyhogy nem is tudják leszedni. De jó lenne, ha ki tudnám törölni magam mielőtt ráterhelik...

zeee 2010.01.12. 11:18:50

@stellaz1:

Bakker... nekem is van saját internetes vállalkozásom, - miként még rengeteg vállalkozónak. Igen, előfordul, hogy valamilyen szolgáltatást, vagy terméket sokáig ingyenesen (vagy promócióban térítésmentesen) tudunk biztosítani. Később pedig fizetőssé válik a szolgáltatás. Aki felhasználó /vevő szeretne maradni, az elfogadja az új ÁSZF-t, aki nem, az kilép a rendszerből és keres más lehetőséget.
W. Gábor marketing guru litániákat tudna Neked zengeni a marketingmegoldásokról.

reaxol (törölt) 2010.01.12. 11:18:56

TEGYETEK FELJELENTÉST AZ ALÁBBI SABLON ALAPJÁN! NEHOGY MEGÚSSZÁK!

Ha csak ültök és mérgelődtök magatokban, semmi nem történik és még meg is ússzák...

Tárgy: Feljelentés (közérdekű bejelentés) csalás és személyes adatokkal való visszaélés, azok jogosulatlan felhasználásának alapos gyanúja miatt

To: 'panasz.orfk@orfk.police.hu'
CC: 'adatved@obh.hu'; 'ugyfelszolgalat@pszaf.hu'; 'panasz@obh.hu'; 'panasziroda@apeh.gov.hu'; 'info@nhh.hu'; 'ugyfelszolgalat@gvh.hu'; 'fogyved_kmf_budapest@nfh.hu'

Tisztelt Panasziroda (és a másolatban található egyéb címzettek)!

Alulírott XY (személyes adatok) feljelentést szeretnék tenni ismeretlen tettes ellen csalás és személyes adatokkal való visszaélés, azok jogosulatlan felhasználásának alapos gyanúja miatt. Bejelentésem nem csak személyes érintettségű, hanem közérdekű állampolgári bejelentés is.

A tényállás a következő:
Létezik a PPO.hu nevű internetes oldal, melyet az Investech Kft. üzemeltet és melyen keresztül mobiltelefon egyenleget lehet feltölteni, autópálya matricát vásárolni, stb. Ehhez szükség van egy regisztrációra, ahol meg kell adni a személyes adatokat. Ez a cég önkényesen és a felhasználók megkérdezése, korrekt, az elvárható alaposságú értesítése nélkül a felhasználók által a regisztrációkor rábízott adatokkal visszaélt, tegnap óta minden regisztrált felhasználó bankszámlájáról pénzt vont le.

Valószínűsíthető, hogy nemcsak a személyes adatokkal való visszaélés történt meg, hanem a személyes adatokhoz (ebben az esetben bankkártya adatok) való jogosulatlan hozzáférés, és a személyes adatok jogosulatlan felhasználása is. Ugyanis a felhasználók a fizetési tranzakciót az OTP Bank által üzemeltetett ún. fizetési oldalon valósították meg, így elviekben az Investech Kft. a bankkártya adataihoz nem férhetett hozzá, azonban az a tény, hogy sokan számolnak be arról, hogy a tegnapi nap óta az Investech Kft önkéntesen visszaélve a bankkártyájuk adataival, pénzt vett le ellenszolgáltatás és számlaadás nélkül a bankszámlájukról. Olyan személyek bankszámlájáról is vettek le pénzt – mint például jómagam is -, akik évek óta nem használták az adott oldal szolgáltatásait.

Az Investech arra hivatkozik, hogy értesítették a regisztrált felhasználókat 2009. 11. 28-án az Általános Szerződési Feltételek ilyen irányú módosulásáról, azaz hogy az addig ingyenes szolgáltatás fizetőssé válik, de ezt csak a portál belső értesítési rendszerén tették meg, így aki már régóta nem használta az oldalt, azok erről nem értesültek. Ez az eljárás véleményem szerint nem csak etikátlan, hanem felveti a csalás, szándékos megkárosítás gyanúját is.

Létezik egy internetes fórum a forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287 címen, ahol a szerencsétlenül járt felhasználók osztják meg egymással sérelmüket, tudomásom szerint rajtam kívül mások is feljelentést fognak tenni.

Kérem, hogy a bejelentésem alapján a nyomozást, vizsgálatot szíveskedjenek elrendelni.

Budapest, 2010.01.12

Tisztelettel:
XY

AZ APEHNÉL EZEN A LINKEN TUDTOK PANASZT TENNI: www.apeh.hu/kapcsolat/panasziroda

Cpt. Flint 2010.01.12. 11:19:08

@zeee:
1. túl sokat tudsz te erről ahhoz, hogy külsős legyél.
2. aki 2008-ban regisztrált, az - bár szintén tud írni-olvasni - nem ezekkel a feltételekkel tette.
3. nagyon sok ÁSZF-ben benne van, hogy a feltételek egyoldalúan módosíthatók, de gyakorlatilag mindig ki van kötve az is, hogy ha ez az ügyfélre nézve hátrányos, akkor egyrészt baromira értesíteni kell róla (az ÁLTALA megadott címen!!!), másrészt azonnal felmondhatja a szerződést.
4. ha kiküldik ezt a számlát, és kérik, hogy utald át az összeget v. megszűnik a hozzáférésed a szolgáltatáshoz, az rendben van. de hogy szó (és a hozzájárulásod) nélkül leterheljék a számládról, az egy egészen más jogi kategória.

Kis ember 2010.01.12. 11:20:05

@Cpt. Flint:

"vissza a kőkorba, mi, öreg?"

Nem el se mentünk onnan.
Érdekes módon Svájcban kekeckedés nélkül fogadták el azt a Shell kártyát (ezelőtt 7 évvel), amit egy itthoni cég bocsátott ki a dolgozóinak. Aláírni se kellett, lehúzták és huss.
Itthon csak a gond volt vele.

"vissza a kőkorba, mi, öreg?"

Ezt mondta a nagyapám is, mikor 1946-ban megkérdezték, minek villamosítja a pékségét. Megcsinálta. Kis idő múlva besétált egy bőrkabátos ávós meg két géppisztolyos rendőr és elvette az egészet, a nagyapámat meg kitelepítették.
Ebben az országban nem csinálunk semmit. Nem éri meg.

zeee 2010.01.12. 11:20:59

@tudakozos:

Felhívod őket és megszüntetik az accountodat. De a feltételek elfogadásáig nem vonnak le pénzt a kártyádról, legalább is ismeretségi körömben ilyen nem történt. Elég nagy betűkkel volt kiírba belépéskor a belső felületen, hogy mit kell tenni.

bibbííí 2010.01.12. 11:22:27

@zeee:
neem,én ebből a mostani "jóbol"kimaradtam,most nem húztak le.még egyszer régen egy másik ügyben,de akkor nagyon.tényleg ügyesek.

stellaz1 2010.01.12. 11:23:33

@zeee:

semmi gond, ilyenek hatására, majd szépen be lehet zérni az összes internetes szolgáltatót.....

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 11:24:06

@zeee: Meg lehet változtatni a kedvemért az amerikai alkotmányt, nem? :) Körülményes, de működhet. Először a californiai kormányzói székért indulnék, ott imádják a káeurópai arcokat.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 11:24:25

Amúgy erről is a tudjukkik tehetnek.

Rotoxis 2010.01.12. 11:25:13

Kedves @zee!

Kérlek írj már egy olyan telefonszámot, amit fel is vesznek a másik végén!

Köszi

Cpt. Flint 2010.01.12. 11:25:43

@Kis ember: hát vazze én akkor se járok a postára a csekkekkel.

tárhejj · http://atarhely.hu 2010.01.12. 11:26:53

Szerencsére engem nem talált meg :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.12. 11:27:04

@zeee:
Már kész, itt láthatsz hasonlót, oktató anyag itt:
www.oktatovideok.hu/
Komolyan gondolkodom hasonlón, de világos, hogy a szolgáltatónak KELL ezt meglépnie, ő sokkal nagyobb nyereséget tud realizálni. Nekem, mint harmadik félnek ez lényegesen kisebb összeg

tururú 2010.01.12. 11:27:45

@zeee: átküldhetnéd nekem a kártyaadataidat, megígérem, hogy bizalmasan kezelem, és pénzt is csak akkor veszek le róla, ha marketingmegoldásilag indokoltnak látom.

marketingmegoldás, mi? :D

(a csaló magyar szakszavakat tanul, muhhaha.:D )

Kis ember 2010.01.12. 11:27:46

@VonBraun:
"Az autópálya-matricát meg sms-ben veszem, gyors, kényelmes, egyszerű. "

Én meg kp-ben és elteszem az összes papírt 10 évre.
Túl sok Homárt olvasok-e?

Cpt. Flint 2010.01.12. 11:27:51

@Kis ember: de áruld már el, hogy akkor miért vagy itt? (ha meg nem vagy itt, akkor mit érdekel?) szerintem nem kell a fost elfogadni, akkor sem, ha a szádba tömik.

zeee 2010.01.12. 11:31:29

@Cpt. Flint:

1. túl sokat tudsz te erről ahhoz, hogy külsős legyél.
- Te pedig túl keveset tudsz ahhoz, hogy kioktass. A ppo-hoz annyi közöm van, hogy ott veszek autopálya matricát és ott töltöm fel a telefonokat. ha telefonon vásárolok matricát, azért is díjat számítanak fel. Évente egy ezrest még valahogy kibírok, - napi 3, -Ft, sag schon.

2. aki 2008-ban regisztrált, az - bár szintén tud írni-olvasni - nem ezekkel a feltételekkel tette.
- Igen. Te képzeld el, amikor a jelenlegi munkahelyemre szerződtem, akkor több juttatást is törvény garantált. Aztán megváltoztatták a törvényt, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna. Most nincsen juttatás, vagy fizetni kell az elmaradt szolgáltatásokért. Na és? Szar dolog, hogy nem hívnak meg minden nap ebédelni, de legfeljebb nem eszem - ingyen...

3. nagyon sok ÁSZF-ben benne van, hogy a feltételek egyoldalúan módosíthatók, de gyakorlatilag mindig ki van kötve az is, hogy ha ez az ügyfélre nézve hátrányos, akkor egyrészt baromira értesíteni kell róla (az ÁLTALA megadott címen!!!), másrészt azonnal felmondhatja a szerződést.
- Hajrá, mondjad fel a szerződést, amire egyébként semmi szükség, mert amíg nem fogadod el az új feltételeket, addig inaktív a rendszer. Probléma?!

4. ha kiküldik ezt a számlát, és kérik, hogy utald át az összeget v. megszűnik a hozzáférésed a szolgáltatáshoz, az rendben van. de hogy szó (és a hozzájárulásod) nélkül leterheljék a számládról, az egy egészen más jogi kategória.
- Nem küldtek postai levelet, jelen esetre a távollévők közötti kapcsolattartásról szóló Korm. rendelet vonatkozik. Amennyiben azt a gombot nyomtad be, hogy elfogadom a feltételeket, klikk, akkor még azt is megkérdezték, hogy kérsz-e ÁFA-s számlát. Egyébként minden tranzakciónál megkérdezik.

zeee 2010.01.12. 11:33:50

@tururú:

Marhaságokat beszélsz... Egyébként a kártyám adatait az OTP-nek adom meg. A ppo csak egy feltételes megbízást kap, - de bonyolult. Érdeklődj még olyan honlapokon, ahol lehetséges a kártyás fizetés.

stellaz1 2010.01.12. 11:34:06

@zeee:
" Igen. Te képzeld el, amikor a jelenlegi munkahelyemre szerződtem, akkor több juttatást is törvény garantált. Aztán megváltoztatták a törvényt, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna. Most nincsen juttatás, vagy fizetni kell az elmaradt szolgáltatásokért. Na és? Szar dolog, hogy nem hívnak meg minden nap ebédelni, de legfeljebb nem eszem - ingyen..."

A ppo azért még nem a törvébnyhozás.

Amúgy te akkor abalek vagy, hogy örömmel nézed ha mésokat átbasznak? Kicsit jobban érzed így magad?

Kurva gázos arc vagy öreg.

moli 2010.01.12. 11:37:40

soha nem ertettem, hogy miert kell ilyen dijbeszedo oldalakat hasznalni, meg egy helyre regisztralni, megadni a szemelyes adataidat.

egyszeruen jon a sarga csekk postan, aszt' atutalod netbankon.

zeee 2010.01.12. 11:38:07

@Heilmasseur:

Nekem a megadott száon felvették, csak az nem akkor volt, amikor az indexen kitört a hisztéria.
Írj tértivevényes levelet, arra válaszolniok kell. Vagy várd ki, amíg kevésbé lesz terhelt a vonal.
(Az APEH, OEP, UPC, bankok stb, stb, mögött komoly call center háttér működik. A telefonon lévő 12 gomb perutálását követően esetleg sikerül ügyintézőt is elérni.

Píter 2010.01.12. 11:38:37

Én a szerencsések között vagyok, engem nem tudtak lehúzni ezek a *öcsögök, mert még anno, mint most az oldalukon megtudtam 2008-ban regisztráltam és akkor még nem kértek kártya kódot...

Ami a vicces, hogy most törölni akartam magam és, mint azt már páran említették NEM TUDOD MAGADAT KITÖRÖLNI, LETILTANI, SEMMIT!!!

Nem lehet igaz, hogy meg lehet ma azt csinálni Mo-n, hogy a szolgáltatást megszüntetni, a regisztrációdat és a személyes adataidat, csak email-ben lehet töröltetni!!! Hol van ilyenkor a Fogyasztóvédelem, PSZÁF stb.????

Kis ember 2010.01.12. 11:39:26

@Cpt. Flint:
Ideiglenesen vagyok itt. Egy ideig nem voltam itt, és erősen dolgozom rajta, hogy megint elmenjek.
Sajnos volt szerencsém beszélgetni a következő generációval is és látom, hogy a mentalitás ott sem változott.

zeee 2010.01.12. 11:39:32

@Píter:

Szerintem nézegessed, olvasgassad higgadtan az ide vonatkozó törvényt. Ha lassan olvasod, meg fogod érteni még te is, hogy mi a teendő.

ingyensün 2010.01.12. 11:40:13

@Scavolas: Most, hogy mondod, én is így jártam: regelnem kellett a kártyát, de valamiért mégsem sikerült a vásárlás, és bosszankodva másnap reggel korábban indultam, hogy máshol vegyek auotópálya matricát. Azóta nem használtam a rendszerüket.
Egyébként egy jogász nekem is azt mondta, hogy attól függ, mi volt az ÁSZF-ben, és akkor is, ha nem etikus a dolog, a jog ezt nem veszi figyelembe. (legalábbis ő ezt mondta). Azért az OTPnek írtam egy levelet, hogy nem ismerem el a tranzakció jogosságát és jogtalan terhelés visszafizetését kezdeményezem.

És mi van az ÁFA-s számlával? Emiatt mindenképp meg lehet (kell!) fogni őket, nehogymá' csak nekünk legyen savanyú a szőlő!

moli 2010.01.12. 11:41:17

egyebkent ajanlanam az OSSZES SZOLGALTATONAK a jelenlegi sargacsekk/csoportosbeszedesi/stb melle az *UTALAS* opciot, mely annyibol all, hogy a szamlara a sarga csekk helyere 3 szam kerul: osszeg, celszamlaszam, kozlemeny. (ezek az adatok vannak jelenleg is a sarga csekken) igy nem kellene kifizetniuk a sarga csekk dijat a postanak.

DArchAngel 2010.01.12. 11:42:05

@zeee: Reklámokkal teli e-mailt tudtak küldeni, és mindkét címemre megérkezett, nekem ne mondják akkor, hogy küldtek az ÁSZF változásról is, mert nem hiszem.
Ezt nagyon elbaltázták, hihetetlen, hogy ilyen vastag bőr van a képükön.

subVito 2010.01.12. 11:42:07

@zeee: " amíg nem fogadod el az új feltételeket, addig inaktív a rendszer. "

Tehát az inaktív rendszer vonta le a 2500-at?

tururú 2010.01.12. 11:43:14

@zeee: nem, szerencsére nem kell megérdeklődnöm, mert nem dőltem be anno ilyen csalógeciknek, most is csak csodálkozni jöttem ide, hogy ezt simán meg lehet csinálni, és még védik is egyesek.
biztos elhiszik sokan, hogy nem vagy érdekelt az ügyben. :)

zeee 2010.01.12. 11:43:18

@moli:

Egyszer úgy jártam, hogy elfelejtettem előre matricát venni. Kiváló a mobil feltöltés, de ahhoz nem csak a hívószámot, de a rejtjelezész is ismerni kell. Közben már közeledtem az ellenőrző kapu felé.
na, gyors telefon haza, hogy töltsék fel a rendszámomat a ppo-n. Büntetést megúsztam.

Kis ember 2010.01.12. 11:43:51

@zeee:
"Te képzeld el, amikor a jelenlegi munkahelyemre szerződtem, akkor több juttatást is törvény garantált. Aztán megváltoztatták a törvényt, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna."

Barátom, azért egy kis általános műveltség nem ártana.
A szerződés KÉT (vagy több) fél egyértelmű szándéknyilatkozata, ha még jól emlékszem jogi tanulmányaimra.
A törvény nem az.

stellaz1 2010.01.12. 11:44:09

@moli:

a sárga csekkeket évek óta utalással fizetem netbankon keresztül....

Kiváncsi vagyok, hogy üzletileg megérte-e a ppo vállalkozást kicsinálni ezért a rövidtávú haszonért?

MrZed001 2010.01.12. 11:47:11

@min: Akkor hagytam ott ezt az egész PPO-t, amikor kérték, hogy regisztráljam a számlaszámom

Én meg használtam tovább ugyanúgy mint előtte, mert MEGMARADT a regisztráció nélküli fizetés lehetősége is ... csak nem tették ki az oldalukra a linket (google a barátod :D )

zeee 2010.01.12. 11:47:38

@Kis ember:

:) Rosszul emlékszel, plusz nem tudsz értve olvasni: mint említettem, törvény (tudod, az a bigyó, amit pár száz képviselő fogad el az országgyűlésben) garantálta.
A törvény, a jogszabály módosult. Ennek semmi köze a szerződéshez, csak hatással van annak tartalmára.

blah 2010.01.12. 11:49:26

Ha valaki tudja a címüket megírhatná. Szeretném személyesen kifejteni nekik, hogy lopni nem szép dolog.

zeee 2010.01.12. 11:50:28

@stellaz1:

szerintem igen, ennél jóval kisebb ügyfélkört is érdemes egy ilyen oldalvágással berizikózni. Minek sok emberrel kinlódni, amikor a kevesebb fizetősből legalább annyi hasznod van. A működési költségeid pedig alacsonyabbak. Csúnya dolog, de ez van.

Girardelli 2010.01.12. 11:50:58

A valaki által belinkelt 2009-re érvényes ÁSZF-hez tartozó Díjtáblázatban a PPO Light csomag éves adminisztrációs költsége 940 Ft volt. Ez az a képzeletbeli, jelképes és semmiféle ellenszolgáltatást nem tartalmazó összeg, amelyet nagyvonalúan állítólag, a 2008 novemberétől regisztrált ügyfeleinek ajándékba adott a cég.
A tetemes mérrtékű díjváltozásról és a kedvezmény megszünéséről valóban az ügyfél által megadott valamely elérhetőségre küldött értesítésben kellett volna tájékoztatniuk, ennek elmaradása miatt a díjfizetés jogalapja hiányzik.
A fenti 2x regisztrációm körülményeinek ecseteléséhez még annyit elfelejtettem, hogy nem hívtam a (OTP? PPO?) ÜF-t, mert a kétszer is sikertelen matricavásárlásom meghiúsult ugyan, de nem jött létre bankkártya-tranzakció sem, vagyis nem ért kár vagy hátrány, és azt hittem, önmagában a vásárláshoz megadott bankkártya-adataim jövőbeli felhasználását újra engedélyeznem kell. Tehát innen kezdve nem foglalkoztam a PPO-val, és mivel a regsiztráció megszüntetésére vonatkozóan semmilyen konkrét információ nem volt a rendszerükben, nem tudtam megszabadulni tőlük, de 2009-ben még csak nem is jártam a rendszerükben.
Egy autópálya matrica-vásárlásról digitálisan aláírt, APEH és a törvény által is megfelelőnek tartott elektronikus bizonylatot állítanak ki, amelyet letölhetsz PDF formátumban. Az éves adminisztrációs költségről nem kaptam semmit. Ez nyilvánvaló törvénytelenség.

zeee 2010.01.12. 11:51:54

.. én pl. már alig várom, hogy az index blogjai fizetősek legyenek. Záporozni fognak a könnyeim, hogy csak tagsági díj ellenében szólhatok hozzá a magasívű gondolatokhoz.

ZWS 2010.01.12. 11:51:59

Nem tudom, más utanászámolt-e, de ha csak 100000 (százezer) embert húztak le, az 250 millió Ft, ami nem rossz bevétel egy napra, úgy, hogy nem sok esély van rá, hogy felelősségre vonják őket, vagy pedig vissza kell fizessék.

zeee 2010.01.12. 11:53:56

@Scavolas:

Egy frászkarikát.
De leírtad a lényeget, nem ért kár. A többi blablabla...

Cpt. Flint 2010.01.12. 11:54:32

@zeee:
1. te oktatsz ki mindenkit, nem én. de fenntartom, hogy túl sokat tudsz erről külsősnek. minimum ugyanilyen lehúzós vállalkozásod van.
2. ne keverd a jogi környezetet - amit demokratikusan megválasztott képviselőinken keresztül befolyásolunk - a két fél közötti szerződéssel, amire közvetlen ráhatásodnak kell(ene) lennie! És még egyszer mondom: az, hogy kirúgnak egy szolgáltatásból, ha a továbbiakban nem fizetek érte, nem ugyanaz azzal, hogy kérdés nélkül kifizettetik velem előre!
3. engem nem érint a dolog, a netbankon keresztül veszek matricát.
4. sokan írtak ide és többen kifogásolták, hogy soha, semmilyen számlát nem kaptak. elektronikusat sem, egyszerűsítettet sem. akkor most kinek higgyek?
Kérem az általad hivatkozott jogszabály pontos számát, mert én nem találom. Viszont amit én találtam (17/1999 Korm. r. a távollevők közötti szerződésekről), a szerint ez rohadtul nem volt szabályos.

Jóra Való 2010.01.12. 11:55:55

".....Azt a tanácsot adta, hogy menjek be munkaidőben egy fiókba, adjam le a kártyát, ingyenesen kicserélik, kb 10 napos átfutási ideje van."
Mi köze a kártyának a letiltáshoz, a számlaszámhoz?

geesix 2010.01.12. 11:58:06

Nem tudom volt-e már róla szó, mert nem olvastam még végig a kommenteket, de én már tavaly év végén is fizetősnek láttam ezt a mobilfeltöltés szolgáltatást, pontosan emiatt nem is regisztráltam. Domino kártyát szerettem volna feltölteni, és a T-Mobile honlapja közvetlenül a PPO-t ajánlotta online feltöltés gyanánt.

Eleinte örültem is ennek, hogy milyen kényelmes, stb, és úgy tűnt ingyenes is, legalábbis nem hívták fel a figyelmet arra, hogy bármiért fizetni kéne. Mígnem valahol eléggé eldugva, apróbetűben megtaláltam, hogy a tranzakciók valóban ingyenesek, de tagsági díj jogcímen a legalapabb díjcsomagnál is levonnak évi 990 Ft-ot. Úgyhogy gyorsan ott is hagytam a weboldalt, nekem ennyit nem ér meg az, hogy otthonról tölthessem fel az egyenlegem, inkább maradok a klasszikus, de valóban ingyenes módszereknél.

tururú 2010.01.12. 12:01:45

@zeee:
":) Rosszul emlékszel, plusz nem tudsz értve olvasni: mint említettem, törvény (tudod, az a bigyó, amit pár száz képviselő fogad el az országgyűlésben) garantálta."

kis ostobenkó arrogáns beképzelt kitartott butapicsa.
valami ppo-s faszát tisztelhetjük benned, te csökevény?

Kis ember 2010.01.12. 12:03:14

@zeee:
"Rosszul emlékszel,"
Miért is?
"A szerződés két vagy több személy kölcsönös és egybehangzó, joghatás kiváltására irányuló akaratnyilatkozata"

( hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91d%C3%A9s , pedig isten bizony még fejből ment!)

Na, ezt nem illik összekeverni a törvénnyel. Legfeljebb a kocsmában.

zeee 2010.01.12. 12:05:40

@Cpt. Flint:

1. te oktatsz ki mindenkit, nem én. de fenntartom, hogy túl sokat tudsz erről külsősnek. minimum ugyanilyen lehúzós vállalkozásod van.
- Most döntsed el melyik. Én vagyok a 007-es, vagy vállalkozásom van. vagy, ha külön törvény szabályozza a béremet, akkor még az is lehet, hogy sem beépített ember, sem vállalkozó nem vagyok. Nézz utána, kiknek a bérét határozza meg tételesen jogszabály... közelebb kerülhetsz az igazsághoz.

2. ne keverd a jogi környezetet - amit demokratikusan megválasztott képviselőinken keresztül befolyásolunk - a két fél közötti szerződéssel, amire közvetlen ráhatásodnak kell(ene) lennie! És még egyszer mondom: az, hogy kirúgnak egy szolgáltatásból, ha a továbbiakban nem fizetek érte, nem ugyanaz azzal, hogy kérdés nélkül kifizettetik velem előre!
- Izgalmas történet, csak a leírtakat hogy finoman fejezzem ki magam, inszinuációnak gondolom. Az én környezetemben a ppo-val kapcsolatban az általad leírtakhoz hasonló eset nem történt. Egyszerűen inaktív volt a rendszer, amíg nem fizettél. Ha beléptél, klikkeltél, tb, akkor levonták a díjat, ez tény.

3. engem nem érint a dolog, a netbankon keresztül veszek matricát.
- Nekem meg a ppo kényelmesebb. Több dolog egyszerűbben, egy helyen. Napi 3 Ft-ot megér a "lehúzás".

4. sokan írtak ide és többen kifogásolták, hogy soha, semmilyen számlát nem kaptak. elektronikusat sem, egyszerűsítettet sem. akkor most kinek higgyek?
- Nem tudom, én megkaptam a számlát. Van egy chebox, amit, ha bepipálsz, akkor a a rendszer további adatokat kér és kapod a számlát.

Kérem az általad hivatkozott jogszabály pontos számát, mert én nem találom. Viszont amit én találtam (17/1999 Korm. r. a távollevők közötti szerződésekről), a szerint ez rohadtul nem volt szabályos.
- Szerintem megfelelt az előírásoknak, de mindenki előtt adott a lehetőség: a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez, illetve a rendelet alapján bírósághoz lehet fordulnia annak, akit anyagi, vagy személyiségi jogi kár ért.

moncayo 2010.01.12. 12:05:57

Érdekes összefüggésre leltem. A PPO-ot 2009/01/01-től egy svájci bejegyzésü off shore cég működteti, a INVPPOADMIN PRO LIGHT 2010 Tagsag Zug, Switzerla HU, 2490. Nos, egy másik off shoe cég, a Golden Gate pornóbirodalmat (Kovi is ott alkalmazott) működtető másik off shore cég (Heffner AG) pont ugyanarra a címre van bejegyezve és ugyanaz a magyar nevű személy az ügyvezetője. Onnan pedig a szálak egy hazai tőzsdére is bejegyzett céghez, internetben és médiában utazó cégcsporthoz vezetnek. Tehát a PPO, mint cég immáron csak stróman lesz.

Girardelli 2010.01.12. 12:06:48

Akkor talán még annyit blablázok, kedves @zee, ha már ennyire egyszerűen személyeskedni kezdtél (bár tulajdonképpen lesz@rlak én téged), hogy ez a 2008 végi 2x regisztrációval is meghiúsult matrica-vásárlásom óta fennálló fura helyzet azért most a kedves PPO ÜF-s hölggyel folytatott diskurzusom alatt is felhozásra került általam, a következőképpen.
Kérdem őt, hogy nem kicsit furcsa, hogy miután az OTP Virtuális POS rendszere kicsukott engem és semmilyen bankkártyás fizetést nem voltam (és vagyok) képes végrehajtani a PPO rendszerében, ők viszont minden gond nélkül képesek voltak a bankkártyámat megterhelni? Azt a kártyámat, amit én magam képtelen vagyok használni a rendszerükben?
Válasz: ja, persze, az azért van, mert az ő terhelésük MÁSKÉPPEN, MÁS ÚTON megy végbe.
Vagyis: Ebbe a dologban immár az OTP is nyakig benne van, gyermekeim, hiszen az Ügyfél által jóváhagyott módon saját vásárlásához használt úton kívül, egyéb módot is hagy a Szolgáltatónak az Ügyfél bankkártyájának megterheléséhez! Nem véletlen, hogy pont az OTP adogatja vissza a károsult ügyfelek 2490 Ft-ját, mert ha ez a bili kiborul, akkor még sokkal nagyobb lesz a rumli!

blah 2010.01.12. 12:07:18

Itt a megoldás emberek:

BONYHÁDI UTCA 49..
1141 BUDAPEST

Itt található eme gennyes cég. Én leverem rajtuk az tuti.

movhu 2010.01.12. 12:07:37

Mindenestre írtam levelet még a T-Mobile-nak is, hogy milyen céget ajánlanak egyenlegfeltöltésre ebben a pillanatban is

Kis ember 2010.01.12. 12:08:31

@tururú:
Mondjuk az is igaz, hogy aki ilyen dolgokat összekever, azt más esetben sem nagyon lehet komolyan venni.

Jóra Való 2010.01.12. 12:10:33

Hát kéremszépen!
Ha menetközben módosítgatjuk a feltételeket, fizetőssé teszünk egy szolgáltatást, akkor nem emailban, Bözsinénivel, postagalambbal üzengetünk, hanem az adminra való belépéskor az ügyfél arcába tesszük, és amig el nem fogadja vagy el nem utasítja, addig nem mehet tovább, hogy használhassa az oldaldalt!
Nemdebár?

stellaz1 2010.01.12. 12:12:32

@blah:

az egy kertvárosi rész, ott lakik egy haverom :)

zeee 2010.01.12. 12:12:45

@Kis ember:

Ember... ne vitatkozz hülyeségeken. Járjál iskolába, tanulj meg írni, olvasni, vagy ne szólalj meg. Azt bátorkodtam leírni, hogy vannak olyan esetek, amikor pl. a jogszabályi hierarchiából adódóan egy szerződés tartalmát, magasabb rendű jogszabály (pl. törvény) megváltoztathatja anélkül, hogy a szerződés módosításához a szerződő felek egyébként nem járultak hozzá egybehangzóan. Érthető?!

A Wikipédia csodálatos világához: "Magyarországon nincs ún. szerződéses típuskényszer,"
Képzeld, van ilyen, csak tudnod kellene, hogy a Wikipédia csodálatos dolog, de nem jogforrás.
Hogy mélyebben nem menjek bele a dologba az un. "blanketta szerződések" kifejezetten típus szerződések.

stellaz1 2010.01.12. 12:13:30

olyat nem lehet csinálni, hogy szerződő félként én is módosítom az ászf-et?

Mondjuk én is szedek havi 10 rugó díjat, amiről küldök egy belső levelet.

Jogilag megtehetem?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.12. 12:13:41

További események…

"Tisztelt Címzett!

Tájékoztatom, hogy a PPO.hu weboldallal kapcsolatos feljelentését az
eljáró szerv kijelölése céljából az Országos Rendőr-főkapitányság
Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és
Pénzhamisítás Elleni Osztálya vezetőjéhez továbbítottam.

Tekintettel arra, hogy a PPO.hu-val kapcsolatos beadványok folyamatosan
érkeznek hozzánk, kérem Önt, hogy erre az üzenetre - kollégáim
munkájának megkönnyítése végett - ne válaszoljon. Jelenleg további
teendője nincs, bővebb tájékoztatást a vizsgálat eredményéről a
vizsgálatot folytató szerv fog nyújtani Önnek.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2010. január 12."

Kis ember 2010.01.12. 12:14:19

@Jóra Való:
Ráéreztél a kommentáradat okára. :))

movhu 2010.01.12. 12:14:23

Mindenestre a PPO 1-2 évre jól alárakott a magyar online kereskedelemre. Sikerült milliós-tízmilliós-százmilliós kárt okozni, mivel az emberek csak arra fognak emlékezni, hogy valami cég, akinek a neten meg kellett adni a bankkártya számát, jól lehúzta az ügyfeleket.

Johnny Web 2010.01.12. 12:16:09

Az index fórumon már rég fenn van az ügyvezető címe, fotója. :)
Nem hiszem, hogy jól átgondolták ezt a lehúzást. Több tízezer ember között azért biztos akad olyan, aki szereti személyesen is megbeszélni a dolgokat.

zeee 2010.01.12. 12:19:02

@ringer:

Ne irigykedj, készíts egy konkurens oldalt.
Mint említettem, én nem számolok fel semmit...

zeee 2010.01.12. 12:20:24

@Dr. Anspaugh:

Nagyon helyes. Tessék megbeszélni. Csak keményen. Hajrá Magyarország!

bolhabetu 2010.01.12. 12:21:00

A Személyes menü Előfizetéseim pontjában lehet beállítani, hogy az előfizetés automatikusan meghosszabbodjon vagy sem. Alapértelmezés szerint persze automatikusan meghosszabbodik. :)
A Bankkártyakezelés opció nem elérhető.

Az a jó, hogy azóta kerülöm őket, amióta az OTP rendszerén permanensen meg kellett volna megadnom a bankkártyám adatait. Olyat én sehol nem szoktam.

zeee 2010.01.12. 12:22:00

@movhu:

És a 2 hete bedől vásárlói klubot már el is felejtettük, ahol az ügyfelek több tíz, -százezer forintja ragadt benn. Ugyan már...

blah 2010.01.12. 12:23:18

@Dr. Anspaugh: Légyszi linkeld már be a pontos helyét. Én szívesen teszek személyesen is panaszt.

zeee 2010.01.12. 12:26:28

@Schaf:

Tisztelt Címzett!

Tájékoztatom, hogy a PPO.hu weboldallal kapcsolatos további észrevételeket és tapasztalatokat az
az ORFK
Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és
Pénzhamisítás Elleni Osztálya vezetőjéhez továbbítottam.

Tekintettel arra, hogy a PPO.hu-val kapcsolatos beadványokra jelenleg a kutya sem kiváncsi, kérem Önt, hogy több sületlenséget senki ne írjon. Jelenleg további
teendő már nincs, bővebb tájékoztatást a vizsgálat eredményéről esetlegesen majd a vizsgálatot folytató szerv fog nyújtani.

zeee 2010.01.12. 12:27:49

@blah:

Én is jelentkezem tanúnak.

stellaz1 2010.01.12. 12:29:49

@zeee:

láttál valamit?

érdeked lebeszelni az embereket a feljelentésről?

úgy tűnik....

remélem a férgesek jól meg lesznek szopatva

Kis ember 2010.01.12. 12:30:00

@zeee:
Hidd el pajtás, nem csak olvasni tanítottak meg, de érvelni is.

Pl. arra, hogy ne keverjünk össze mindent mindennel. A törvényes szöveged sehogy nem jött ide, amikor egy cég ÁSZF-jéről írtunk.

Mint ahogy az sem, hogy a wikipédia nem jogforrás. Ugyanolyan jól tudod, hogy a definíció, amit belinkeltem, helyes, csak lusta voltam előkeresni a megfelelő jogforrást. Vagy te talán azt mondod, hogy rossz a definíció? Ugye nem. Tehát ez a megjegyzésed is irreleváns volt - mint a törvénnyel kapcsolatos bejegyzésed.
Ezt más helyeken csúsztatásnak, megint más helyeken terelésnek, egész más helyeken hazudozásnak hívják.

Na nem osztalak tovább, megteszik majd mások, kevésbé kulturált formában.

zeee 2010.01.12. 12:30:16

@stellaz1:

A sajátodat minden további nélkül. Tudod mennyien megteszik naponta. Kell egy weboldal, aztán mehet a lehúzás. (Itt nem egészen ez történt).

Cpt. Flint 2010.01.12. 12:30:39

@zeee:
jaj, istenkém, ne beszélj már mellé... nagyon jól érted, hogy miről beszélünk itt többen szerződés vs. jogszabály ügyben. hogy a jogszabályi környezet változik, az egy dolog. ezt nyilván bele kell/lehet venni a szerződésbe, hogy "a mindenkor hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően" stb. de itt most baromira nem erről az esetről van szó. és nem is munkaszerződésről, aminek egyébként köztiszik esetében nem része a bér, hiszen akkor minden besorolásváltásnál munkaszerződést kellene módosítani.
nehogy már a ppo-n több dolgot el tudj intézni, mint netbankon... (legalábbis az enyémen)! utalsz a gázszolgáltatónak is ppo-n keresztül, vagy mi?
úgy látom, nem tudsz akkor mégsem "távollévők kapcsolattartásáról" szóló jogszabályt prezentálni... hát akkor ezt talán ne feszegessük, ugye?

stellaz1 2010.01.12. 12:31:15

@zeee:

de ha mondjuk te lehúzol pénzel, én ezért egy húsklopfolóval szétverem az álkapcsodat, akkor igazából mihez kezdesz a ászf-el?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.12. 12:34:21

Na a kedvetekért elő keresem.. de az un.imlicit (tehát a szerződők jelenléte nélküllétre jövő9 szerződések esetében a vonatkozó Ptk jogszabály szerint, a vevő, vagy az ügyfél számára hátrányos kitétel, vagy változtatás semmis.

Innentől nincs kérdés.

Lehet, hogy a fizetés jogi szempontból rendben volt, azonban a vonatkozó magyar törvények értelmében a vásárló elállhat a szerződéstől és visszakövetelheti a vételárat.

Megkeresem ígérem...

zeee 2010.01.12. 12:34:45

@Scavolas:

Igen, tudod ki van még benne?! az FBI, a CIA, a MOSZAD, a KGB, stb.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.12. 12:35:30

bocs: implicit (mielőtt valaki beleköt)

zeee 2010.01.12. 12:37:25

@Schaf:

Olyan is volt régen, ezt az EU irányelv megváltoztatta. Bővültek ugyanakkor a szavatosági jogok.

stellaz1 2010.01.12. 12:37:52

@zeee:

gondolod, hogy nem sikerülne? :)

zeee 2010.01.12. 12:38:29

@stellaz1:

gondolom. Pesze meg kell próbálni.

Dontom 2010.01.12. 12:41:39

Nehogy már azért mert egyszer régen, regisztráció mellett feltöltöttem itt a lányom telefonját 1000 ft-tal, feljogosítsa őket, hogy a bankszámlámról ellopják a pénzem jogtalanul! Többet soha nem fizetek neten kártyával, lehet ez volt a tanuló pénz..
Sikerült lerombolniuk az egész online fizetést magyarországon, most egy óriásit kaszáltak, lehet erre is ment ki a játék, de ezzel másokat is tönkre tesznek..

Takacs Jeno 2010.01.12. 12:42:04

Nos, magam is beleestem ebbe a zsíros lehúzásba.

Én 2007 előtt regisztráltam, és ezek a dolgok újdonságként hatottak rám. A lottó klubbjukat próbáltam, (mert szerencsés ember nem vagyok), meg párszor feltöltöttem szegény apósom mobilját.

Átnézegettem a leveleket, én sem kaptam a fizetős szolgáltatásra vonatkozó hirdetményt. Pedig a PTK egyértelműen fogalmaz: Ptk. 205/B. § (2) Én pedig kifejezetten nem fogadtam el ilyesmit.

Egyébiránt én sem adtam meg nekik a bankkártya adataimat, csak a megnyíló OTP oldalon klikkeltem.

Semmilyen más adatomat nem ismerik, nem ismerhetik, mert nem adtam meg. Ennek ellenére történt a gyalázat.

Hívtam az OTP-t, és kértem a tranzakció felülvizsgálatát és törlését, mert azt nem én végeztem.

Az OTP nem utalja vissza a pénzt, hanem egy 7 napos határidőt ad a kivizsgálásra. A vizsgálatara vonatkozóan kaptam egy ügyszámot, azzal lehet őket hívogatni az eredményt illetően. Egyébiránt az eredményt postai úton is megküldik.

Nyilván nem hagyom a dolgot annyiban, mivel elvi kérdés.

Várom a fejleményeket, kérem tehát aki okosabb lett, vagy jogilag rendbe tette a kérdést, az ne titkolja. A levélminta jópofa, hasznosítottam.

Üdvözlettel:

Jenő bácsi

zeee 2010.01.12. 12:42:59

@Cpt. Flint:

teljesen felesleges, parttalan és off a vita.
Egyébként én a ppo felületét jobban szeretem, mint pl. a Rafi bank felületét. És igen, több dolgot tudok elintézni a ppo-n, egyszerűbben.

pvojnisek 2010.01.12. 12:46:50

@Schaf: Nem vagyok jogász, de számos szolgáltató gyakorlata alapján a következő feltételezéssel élek:
A szolgáltatók nem szedhetik be előre az éves díjakat, hanem csak a teljesítést követően. Ezért is van az, hogy a bankok csak mindig az elmúlt év kártyahasználati díját terhelhetik, vagy a telefonod, vagy az internet előfizetési díját is utólag fizeted.
Innentől kezdve támadható a ppo eljárása.
Vélemény?

j311 2010.01.12. 12:47:34

De kurvajó, hogy amikor legutoljára PPO-t használtam még nem mentette a bankkártya adatokat.
Októberben akartam ugyan autópálya matricát venni, de amikor azt akarták, hogy adjam meg a bankkártya adataim és jól elmentik majd, na akkor zártam be a böngészőt.
Kurva anyátokat terheljétek csak úgy kedvetekre. Engem biztos nem.

tlantos 2010.01.12. 12:48:42

En szerintem kb. az indulaskor regisztraltam (Ennek okan a kartyaadataim sincsenek meg nekik (meg mar az a kartya sincs meg), ezert jelenleg PPO csomagban vagyok, ami 0000.00.00-ig ervenyes, es nem hosszabbodik meg automatikusan.

Most irtam nekik egy szivhezszolot, hogy ha mar torles gomb nincs, toroljenek kezzel, es az adataimat is felejtsek el egy eletre. Onlinefaxot is mashol fogunk majd igenybevenni.

Kivancsi vagyok, hogy mikor irnak.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 12:49:17

PPO elfogad sciennet bónuszpontokat? Csak mert az Il Fero matricás autómra pont jó lenne egy éves pályamatrica;)

zeee 2010.01.12. 12:50:52

@Takacs Jeno:

A hirdetmény fenn volt a szolgáltató honlapján. Igaz, hogy csak a belső felületen, ami nem egészen szabályos, de volt hirdetmény.
Egyébként feljelenteni, kötelet, népszavazást. Nem biztos, hogy ilyen sorrendben.

Girardelli 2010.01.12. 12:51:07

A másik regsiztrációm alapján is beléptem a PPO rendszerébe (utoljára 2008 decemberében jártam ott). Egyrészt, világossá vált, hogy még mindig teljesen aktív viszonyban tartanak nyilván, noha semmiféle személyes megkeresési kísérletet sem kezdeményeztek az elmúlt év során. Az is nyilvánvaló számomra, hogy a lehúzást csa azért nem tudták duplán véghezvinni, mert ehhez a regisztrációmhoz megadott bankkártyám biztonsági kódja időközben megváltozott, mint ahogyan maga a kártya lejárt és új került kiadásra a nyár elején.
Harmadrészt, a rendszer azt mutatta, hogy a PPO Light csomag 2009-re fizetve volt, azt viszont semmiképpen nem lehet kitalálni, hogy mi a helyzet jelenleg? Biztos, ami biztos, az alapértelmezésből kikapcsoltam a visszatérő megrendelését ennek a semmire sem jó "szolgáltatás"nak.
Negyedrészt, megkerestem, mit írnak, mind a mai napi, a bankkártya regisztrációra, annak előnyeire vonatkozóan. (www.ppo.hu/usr_site.php?site=tudasbazis_hu.htm - direktebb linket nem tudok idemásolni, mert egy Javascript-es kóddal varázsolják elő ezt a menüpontot) A lényeg, hogy kizárólag az előnyöket és a kényelmi oldalt taglalják, és az ún. biztonsági oldalról csevegnek kicsit. A lényeg, az elhantolt kutyus a "A bankkártyákról" menüpont kattintásával jön elő, annak is az alsó részén:
"Fontos, hogy a megadott adatokat a PPO semmilyen formában nem tárolja, hiszen a fizetést az OTP Bank Internetes Fizetés szolgáltatásán keresztül intézi." Na kérem szépen, ez valóban fontos, hiszen akkor az OTP viszont tárolja, de nem tudom, milyen felhatalmazással? És az is világos, hogy a PPO tegnap kiadott az OTP-nek egy jogosultnak és megalapozottnak tűnő terhelési megbízást a regisztrált névhez tartozó kártyaadatokra és 2490 Ft-ra nézve. A regisztrált névhez tartozó kártyaadatok az OTP-nél voltak eltárolva (1 évnél is régebben!!!) és a kétféle adat összekapcsolását egy közösen letárolt generált azonosítókulcssal végezték. Az OTP arra hivatkozva végrehajtotta a terhelési megbízást, hogy a Szolgáltató azt állította, hogy Ügyfél megrendelésével és engedélyével rendelkezik.
Az OTP ebben a tekintetben jóhiszeműen is eljárhatott, vele kapcsolatban a bankkártyaadatok 1 évnél hosszabb idejű tárolásának törvénytelensége merülhet fel.

Cpt. Flint 2010.01.12. 12:51:23

@pvojnisek: "A szolgáltatók nem szedhetik be előre az éves díjakat, hanem csak a teljesítést követően."
Ez nem igaz, hiszen mit is takarna akkor az a kifejezés, hogy "előfizetés"?
Az UPC ad kedvezményt, ha előre befizeted az éves díjat, de amúgy is ELŐRE fizetsz a kábeltévéért és a netért (legalábbis az én szolgáltatóimnál így van).

Börnánki 2010.01.12. 12:52:28

Nekem is az volt, hogy 1-2 éve akartam ismételten a ppo-n keresztül tölteni a mobilomat, és írta, hogy csak ha előfizetek havi 1-2 ezer forintért, akkor tölthetek, és akkor hagytam is, nekem erre ne kérjen pénzt.

Gondolom elég szarul ment az üzlet és ezért egy huszárvágással áttették az ászf-be a fizetős kritériumot!

Börnánki 2010.01.12. 12:55:47

@zeee: Mert te náluk dolgozol, vagy közeli hozzátartozód ppo-s! De aki nem használja ezt a fantasztikusan kiforrott szolgáltatást, annak bármilyen lehet!!!

Rooza 2010.01.12. 12:57:19

Lehet hogy off, de:
-a domino-feltöltés terminálról pénzbe kerül (vagy fog), amin igen melepődtem.
- a sárga csekk átutalása netszámláról pénzbe kerül (vagy fog?)
a bank lapon két helyet ajánlottak számlafizetésre, mert az ingyenes stb. de én nem mertem csak egy díjbeszedői számla miatt regisztrálni. Meg egyébként sem.

Az egy jó dolog, ha neten keresztül lehet "bankolni" (meg is kell a csomagdíjat fizetni), de minden egyes akármiért újabb díjak jönnek. Nem vagyok ebben nagy szakértő, de valaki körbejárhatná ezt a témát, akár egy figyelő-tájékoztató blog is születhetne, a hajdani vízállásjelentés mintájára. Aktuális változások jeligével. Aki ért hozzá.
ON

tlantos 2010.01.12. 12:58:32

@pvojnisek: miert ne szedhetnek be?
Sot, mindenhol elore szokas beszedni, kulonosen az elofizetesi dijakat.

brlv24 2010.01.12. 13:02:06

@zeee: Marhara nem ertelek. Te is bevallod, hogy nem volt szabalyos, megis kiallsz mellette!?

Ez nem egy telefon elofizetes volt, ahol 1500-rol 1560-ra emeltek a havidijat, hanem egy olyan ingyenes szolgaltatas, amit sokan csak 1 evben max 1x hasznaltak.

En sem leptem mar be az oldalra az utobbi 1-1,5 evben. Honnan kellett volna tudnom?:)

brlv24 2010.01.12. 13:03:33

@Rooza: Rossz csomagban vagy. A legtobb banknal az altalad felsoroltak ingyen vannak a netbankon:)
Azt sem art okosan megvalasztani.

Dontom 2010.01.12. 13:09:02

Felmentem a ppo-ra , hogy azonnal töröltetem magam, de az oldal nem működik, rendkívüli karbantartás miatt..
A moslékok!

Zsolty81 (törölt) 2010.01.12. 13:10:25

@Dontom: az a baj, ha működik se tudod töröltetni magad... nincs ilyen opció.

Rooza 2010.01.12. 13:10:35

@brlv24: otp direct, "legkisebb" kártya, minimális, alapforgalom. Eddig ingyenes volt.

Takacs Jeno 2010.01.12. 13:12:32

@zeee: a hirdetményt nem kaptam meg sem saját e-mail postafiókba, sem egyéb helyre. A szolgáltatást régóta nem használtam.

A kiértesítésnek vannak formai követelményei.

De kár okoskodnom, vannak, akik majd megírják paragrafus szinten. Egyébiránt biztosan lesz valami belőle.

Rooza 2010.01.12. 13:13:27

@Rooza: ingyenes volt a kártyafeltöltés terminálról, és a csekkfizetés átutalással. Az otp direct- csomagnak van díja. Nincs olyan forgalmam, ami miatt magasabb fokozatú, vagy netkártyát igényeljek, ugyanis annak is van díja.

Dontom 2010.01.12. 13:13:47

Ja és most látom , 5 üzenetem van, már a ppo-nál, de én nem vagyok köteles naponta megnézni, mi a szrnak járnék oda, szóval ott tényleg van egy nov 18. levél amiben közlik, hogy fizetős lett, de ettől én még nem tudtam és nem is érdekel a belső levelük..

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.12. 13:18:55

@Rooza: sajnos otpnél folyószámlát vezetni magyar betegség. Amikor készítettem egy összehasonlítást pl axa-val, havi párezer forint különbség lett, attól függően, hogy mennyi érkezik a számlára.

Girardelli 2010.01.12. 13:19:14

Valakinek megvan a 2008 július 30-án, illetve 2008. december 22-én érvényes ÁSZF?

Amúgy, az ezeket követő ÁSZF változásokkal kapcsolatban sem tudok semmit, ui. SEMMILYEN formában nem kaptam értesítést, még a belső postaládámba sem, 2009.11.18-ig. Amikor is vélhetően megalkottak egy olyan ÁSZF-et, amit elismerten még módosítaniuk kellett, mert elégtelen volt a díjváltozásokkal kapcsolatos tájékoztatásuk! ld. PPO WebPortál, Gy.I.K., Közérdekű információk alatt:
"Tisztelt Ügyfeleink,

2010. január 1.-én életbe lépett hatályos PPO 2010 Általános Szerződési feltételek kiegészítésre kerültek a díjfizetés automatikus módozatának leíró szöveges részeivel - a PPO ÁSZF 2010 változatlan formában érvényben maradt a leíró kiegészítésekkel.

Ezen kiegészítés a PPO szolgáltatás csomag vásárláshoz kapcsolódó díjfizetés (eseti és/vagy periódíkusan ismétlődő) jobb és közérthetőbb definiálására szolgál.

Ezen folyamatleíró változásokat azért vezettük be, mert a PPO weboldalán található alábbi díjfizetési kiírást nem tartották elegendőnek és egyértelműnek!

"Az éves díjat a jóváhagyást követően a rendszer automatikusan bankkártyájára terheli."
"Kérjük kattintson ide a pénzügyi teljesítéshez! ( Jóváhagyás kattintással) - forrás: PPO"

PPO üzemeltetője kiemelten fontosnak tarja a vevői megelégedettséget ezért az Általános Szerződési Feltételek ilyen formában történő kiegészítését 1 munkanap alatt elvégeztük. PPO célja az egyértelmű és tiszta üzleti kommunikáció ügyfeleivel.

További kellemes PPO használatot kívánunk.

Tisztelettel,

Simén Tamás
Budapest 2010. 01. 06. 23:18"

brlv24 2010.01.12. 13:20:22

@Rooza: Jo, te tudod az igenyidet es a reszleteket. En csak azt tudom, mas banknal ezek ingyen vannak.
A banknak is jo, hogy nem maszkal be mindenki minden nyuggel.. :)

Girardelli 2010.01.12. 13:33:04

Még egy dolog, törvénytelen maga a bankkártya regisztrációja is, mivel a PPO-rendszerében megadott személyes adataim és egy fizetős szolgáltatás (de az eddigiekben NEM a PPO Light Csomag!) megrendelése után, átvisz az OTP Internetes Fizetés nevet viselő oldalra, és az EGYSZERI TRANZAKCIÓHOZ szükséges adatok megadását egyszeriben regsiztrációs adatnak is veszi.
Törvénytelen, mivel a kétféle adat két rendszerben tárolódik (ez OK), de nekem, a kártyabirtokosnak az OTP-vel nem jön létre szerződéses jogviszonyom, főként nem a bankkártya adataim eseti tranzakcióhoz használt felhatalamzásán kívül! Ezért, a kártyabirtokos tranzakcionális jelenléte nélküli OTP-tranzakció nem lehet jogos, még ha az éves tagdíjra vonatkozóan védhető is a PPO álláspontja.
A kártyaregisztráció NEM AZONOS egy állandó fizetési megbízással, és amint azt maga a PPO is részletezi, kizárólag kényelmi eszköz. Minden egyes vásárlásnál nem szükséges megadni a kártyaadatokat, DE TOVÁBBRA IS SZÜKSÉGES A MEGRENDELÉS ÉS JÓVÁHAGYÁS. Na ezt sikerült most elfelejteniük, és emiatt nem is lehet kérdéses, hogy jogosulatlan kártyahasználat esete áll fenn.

Azért is néztem meg, mi van az elsőként regisztrált acount-ommal, mert érdekelt, hogy megkísérelték/megpróbálják-e a nem működő (valószínűleg visszautasított) bankkártyám helyett egy új kártya regsiztrációját kicsikarni tőlem, mondván, ez fennálló tartozás. DE SEMMI. Ez is azt mutatja, hogy az elképzelés mögött kizárólag sunyi pénzlopási szándék volt, hiszen ha valaki fennálló tartozást valóban meg akar kapni, akkor a neki tartozó Ügyféllel felvszi a kapcsolatot vagy ha az Ügyfél jön őhozzá, akkor megkísérli erre figyelmeztetni azt. De, mondom, semmi.

geesix 2010.01.12. 13:36:29

Többen írtátok, hogy nem lesz kitől megvenni az autópálya matricát, meg marad a benzinkút stb... Miért nem SMS-ben veszitek? Évek óta működik, mindegyik mobilszolgáltatónál. 06 (20/30/70)8100-100-ra elküldöd a rendszámodat, és kész. Szerintem a legkényelmesebb megoldás. A számlát meg majd a mobilszolgáltató küldi hó végén (vagy levonja a mobilvásárlási egyenlegedből, ha van rajta pénz).

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.12. 13:38:29

Ptk. 205/B. § (2): Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstől eltér. Ilyen feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta.

Tehát nem elég homályosan utalni arra, hogy bármikor módosítható az ÁSZF, külön tájékoztatás kell, amit el kell fogadni. Tehát hiába küldtek ki levelet a belső rendszeren...

reaxol (törölt) 2010.01.12. 13:53:55

TEGYETEK FELJELENTÉST AZ ALÁBBI SABLON ALAPJÁN! NEHOGY MEGÚSSZÁK!
Ha csak ültök és mérgelődtök magatokban, semmi nem történik és még meg is
ússzák...

AZ APEHNÉL EZEN A LINKEN TUDTOK PANASZT TENNI:
www.apeh.hu/kapcsolat/panasziroda

Tárgy: Feljelentés (közérdekű bejelentés) csalás és személyes adatokkal való
visszaélés, azok jogosulatlan felhasználásának alapos gyanúja miatt

To: panasz.orfk@orfk.police.hu
CC: adatved@obh.hu; ugyfelszolgalat@pszaf.hu; panasz@obh.hu; info@nhh.hu;
ugyfelszolgalat@gvh.hu; fogyved_kmf_budapest@nfh.hu; info@mku.hu;
lakossag@meh.gov.hu; ugyfelkapu@keh.hu

Tisztelt Panasziroda (és a másolatban található egyéb címzettek)!

Alulírott XY (személyes adatok) feljelentést szeretnék tenni ismeretlen
tettes ellen csalás és személyes adatokkal való visszaélés, azok
jogosulatlan felhasználásának alapos gyanúja miatt. Bejelentésem nem csak
személyes érintettségű, hanem közérdekű állampolgári bejelentés is.

A tényállás a következő:
Létezik a PPO.hu nevű internetes oldal, melyet az Investech Kft. üzemeltet
és melyen keresztül mobiltelefon egyenleget lehet feltölteni, autópálya
matricát vásárolni, stb. Ehhez szükség van egy regisztrációra, ahol meg kell
adni a személyes adatokat. Ez a cég önkényesen és a felhasználók
megkérdezése, korrekt, az elvárható alaposságú értesítése nélkül a
felhasználók által a regisztrációkor rábízott adatokkal visszaélt, tegnap
óta minden regisztrált felhasználó bankszámlájáról pénzt vont le.

Valószínűsíthető, hogy nemcsak a személyes adatokkal való visszaélés történt
meg, hanem a személyes adatokhoz (ebben az esetben bankkártya adatok) való
jogosulatlan hozzáférés, és a személyes adatok jogosulatlan felhasználása
is. Ugyanis a felhasználók a fizetési tranzakciót az OTP Bank által
üzemeltetett ún. fizetési oldalon valósították meg, így elviekben az
Investech Kft. a bankkártya adataihoz nem férhetett hozzá, azonban az a
tény, hogy sokan számolnak be arról, hogy a tegnapi nap óta az Investech Kft
önkéntesen visszaélve a bankkártyájuk adataival, pénzt vett le
ellenszolgáltatás és számlaadás nélkül a bankszámlájukról. Olyan személyek
bankszámlájáról is vettek le pénzt - mint például jómagam is -, akik évek
óta nem használták az adott oldal szolgáltatásait.

Az Investech arra hivatkozik, hogy értesítették a regisztrált felhasználókat
2009. 11. 28-án az Általános Szerződési Feltételek ilyen irányú
módosulásáról, azaz hogy az addig ingyenes szolgáltatás fizetőssé válik, de
ezt csak a portál belső értesítési rendszerén tették meg, így aki már régóta
nem használta az oldalt, azok erről nem értesültek. Ez az eljárás véleményem
szerint nem csak etikátlan, hanem felveti a csalás, szándékos megkárosítás
gyanúját is.

Létezik egy internetes fórum a forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287
címen, ahol a szerencsétlenül járt felhasználók osztják meg egymással
sérelmüket, tudomásom szerint rajtam kívül mások is feljelentést fognak
tenni.

Kérem, hogy a bejelentésem alapján a nyomozást, vizsgálatot szíveskedjenek
elrendelni.

Budapest, 2010.01.12

Tisztelettel:
XY

tururú 2010.01.12. 14:23:57

@geesix: én azért, mert egész egyszerűen nem bízom benne. ez egy olyan ország, hogy akkor hiszem el, hogy van matricám, ha erről egy fecni a kezemben van.

mi van, ha egyszer csak kétszer annyi lesz a számlán? miért ne? mi van, ha semmisnek tekintik a matrica vásárlásod? miért ne? mi van, ha nem fogadják el az sms-visszaigazolást? miért ne? mi van, ha csak úgy levonnak a mobilszámládról? miért ne?
mert nincs joguk? és?

marad a készpénz.

brlv24 2010.01.12. 14:29:12

@tururú: semmit nem ersz a fecniddel, ha nem vagy benne az elektronikus nyilvantartasban:)

A keszpenzt ugyanugy ellophatjak a "kis manok", mint a szamlapenzt a "nagy manok":)

Alikam 2010.01.12. 14:42:16

Semmi sincs ingyen.
Amúgy meg manapság már a legtöbb bank rendelkezik internetes hozzáféréssel,a hol mobilt lehet tölteni, autópályamatricát vásárolni, igen 100-300 Ft között mozog a havi díjuk, de a madzsarnak ingyé kell.

Na most megkaptátok, a zsák a foltját, a kapzsi a csalót.

ingyensün 2010.01.12. 14:50:54

@Alikam: Igen, MINDENKI tudta, hogy nincs ingyen: egy autópálya matrica +100 Ft-ba került, nem is ezzel volt/van a gond a "madzsarnak"... Kicsit még olvass utána, légyszíves.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 14:57:11

@tururú: az a probléma, hogy nem szabad mindent megtenni, amire lehetőség van. ez a Mount Everest.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 15:08:07

@ihatethisindapassthingy: nana. olyan is van, hogy nagy értékű vásárlásnál felhívnak, hogy te kezdeményezted volna. s ha azt mondod, hogy nem, akkor nem engedik el a pénzt.

tururú 2010.01.12. 15:13:34

@brlv24: jaja, így van, ez igaz.

@Babette: fingom nincs, miről beszélsz.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 15:16:50

@ringer: mit spórolna? semmit. ugyanúgy a bankhoz kapcsolódna, csak meg lenne designolva a felület.

Rottem Longley · http://rottem.blog.hu 2010.01.12. 15:24:55

Azért mert becsaptak egy kurvaanyázás jár. Azért loptak, pedig börtön. Ez ilyen egyszerű kérem szépen...

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 15:28:45

@Babette: Az a fraud screening, az más - a kockázatelemzés kidobja a tranzakciót, mint gyanúsat. Engem is hívott már fel a bank Bécsben, hogy én vásárolgatok-e a kártyámmal a Starbucksban. Belehörpintettem a kávémba oszt' mondtam, hogy igen.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 15:34:16

@Scavolas: az OTP teljesen jogszerűen járt el, ugyanis az ügyféladatokat az ügyfélkapcsolat megszűntét követő 8 évig köteles őrizni, minden tranzakciós adattal egyetemben.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 15:38:32

@ihatethisindapassthingy: a fraud monitoring azt dobja ki, amit beállítanak neki.

és te bármikor jelezheted, sőt, jelezned kell, a bankodnak, ha jogtalan tranzakciót észlelsz a számláddal vagy a kártyáddal kapcsolatban.

ihatethisindapassthingy 2010.01.12. 15:48:50

@Babette: Igen, de most miről vitatkozunk? Én a chargebackről beszéltem, hogy olyat lehet indítani, azaz a kártya tulajdonosa vitathatja a tranzakció jogosságát.

Girardelli 2010.01.12. 16:11:50

@Scavolas: Az általam feljebb beidézett módosított PPO ÁSZF 2010-ről szóló cégvezetői közlemény azért nagyon lényeges, mert tulajdonképpen szó szerint beismeri az azt megelőző időszakban használt ÁSZF elégtelen mivoltát, sőt, a módosított veerzió által végigvezetett "folyamatleírás" arra is nagyszerű, hogy bemutassa azt a felhasználói cselekvést, amely a szerződés létesülsének az előfeltételét illusztrálja. A folyamatban illusztrált nyilatkozat konkrét elfogadása esetén (kattintással) jött (volna) létre kizárólag olyan jogalap, melynek alapján akár korábban, akár a kattintást követően megadott bankkártya adatok alapján a cég terhelést kezdeményezhetett volna az OTP felé.
Minden egyéb esetben a tegnap eszközölt bankkártya terhelés jogosulatlan és a tulajdonos felhatalmazása nélkül történt meg.

Girardelli 2010.01.12. 16:18:43

@Babette: szerintem összekeverted a fogalmakat, az OTP egy egykor lefuttatott bankkártya-tranzakció adatainak megőrzésére vonatkozó előírást nyugodtan betarthatja, de ez abszolút nem egyenlő azzal, hogy egy következő állítólagos tranzakció esetén ne a tranzakciót kezdeményező cégtől kérje be a kártya adatait, hanem a saját elmentett adatokat használja hozzá.
A kártya biztonsági kódjának eltárolása pedig véleményem szerint MÉG ERRE NÉZVE IS törvénytelen, azt kizárólag a kártyát kibocsájtó bank tudja igazolni, a nála tárolt adatok alapján.
Vagy azt akartad esetleg állítani, hogy csak amiatt mert az OTP szaros rendszerén bonyolódik a hazai bankkártyás fizetések jelentős része, az OTP-nek joga van replikálni a teljes hazai bankkártya-állomány összes adatát, sőt, adott esetben a kártyatulajdonos tudta és beleegyezése nélkül is újra használni?
Szerintem itt álljon meg a fáklyásmenet, mert mindjárt lemegyek hídba!

Hamra74 2010.01.12. 16:36:35

@reaxol: Kissé átírva, de elküldtem.

dino521 2010.01.12. 16:41:23

Jelentem engem is lehúztak. Hasonlóan járt hozzáértő ember viszont csinálhatna valami egyszerű weblapot amin le lenne írva hogy pontosan hova érdemes milyen levelet küldeni, ha valaki nem akarja hogy a ppo megússza.

Üdv: András

Rottem Longley · http://rottem.blog.hu 2010.01.12. 18:02:34

Duna Tv Híradó, PPO botrány most...

szamok ember 2010.01.12. 18:17:46

Büdös banda, áldom a szerencsémet, hogy elöntötte az agyamat a vér, amikor az majdnem egy ezrest rá akartak tenni a matricavásárlásomra. Együttérzésem az érintetteké.

Rókakígyó 2010.01.12. 18:32:18

Szerintem véletlenül húztak le mindenkit. Nem valósíznű, hogy sok új ügyfelük lesz az ajánlások alapján, sőt lehet, hogy ki akarnak vonulni kishazánkból. Szerintem ki kell menni a székhelyre és egy molotov koktéllal meg kell támogatni a székházat.

Rókakígyó 2010.01.12. 18:37:19

Nem kommerek ezek? Hol van a Magyar Nemzet? Derítsék már ki!

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 19:38:53

@Scavolas:
jól mondod, minden tranzakció alkalmával be kell kérnie minden adatot.
egy ilyen konstrukcióban, mint a ppo-val való együttműködés, ahhoz, hogy az üzlet működjön (vagyis vásárláskor meg tudják terhelni a kártyádat, az előzőleg megadott kártyaszámon), el kell tárolni az adatokat.
viszont a ppo-nak (szinte) biztosan nincsen erre jogosultsága (kártyaadatokat nagyon szigorú feltételek mellett lehet csak tárolni, javaslom a PCI-nak utánanézni), így az adatbázisában nem lehetnek még kártyaszámok sem.
ahhoz, hogy ez működni tudjon az otp-nek kell tárolni az adatokat, sőt a lejárati időt ill. a cvc/cvv kódot is, hogy a vásárlásodkor létrejöhessen a tranzakció anélkül, újra és újra meg kelljen ezeket adnod.
ilyenkor van egy közös adat/azonosító, amely mindkét adabázisban megtalálható, a ppo-éban és az otp-ében is, így kapcsolódnak egymáshoz.
természetesen minden kód titkosítva tárolható, ahogy az erre vonatkozó szabályozás előírja (a bankok is titkosítva tárolják a pin-kódodat).

és igen, jól mondod, a ppo nem teheti meg, hogy a felhatalmazásod (egyszeri vagy általános) nélkül tranzakciót indítson. a bank viszont nem vizsgálja alapvetően a tranzakció jogosságát, kivéve ha az fennakad a fraud monitoringon.
ezért a megoldás, hogy a bnknál vitatni kell a tranzakciót, és kiverni belőlük egy chargebacket.

remélem, érthetően írtam, ha redundáns az információ, akkor meg nézz félre:)

privateer 2010.01.12. 21:21:08

Egy érdekeset idézek. a dijnet.hu tól.
Ahol szintén tárolják a kártyád adataid. De ezt írták ki mikor törlést néztem.

Felhívjuk figyelmét, hogy bankkártyájának adatai az OTP Bank Nyrt. rendszerében vannak tárolva.
Itt csak a Díjnet rendszeréből törölheti a regisztrációt.
A bankkártya deregisztrációját a
bank oldalán végezheti el.

De a raiffeisen is bekaphatja hogy nem zárolta. Holnap megyek és kiveszem a pénzem stb. Bye bank. Nézek mondjuk egy CIB-et.
Mi a biztosítéka hogy nem vesznek e le holnap 100.000-et.

privateer 2010.01.12. 21:30:44

duplázok bocsi.
szóval ez jó tanulság. innentől kezdve csakis virtuális netes számlával szabad közlekedni.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.12. 21:42:30

@privateer: az benzinnel megy vagy gázolajjal?

denes19 2010.01.12. 22:18:17

Sziasztok!

Én is gyorsan beléptem a rendszerbe, (nem használtam 2009 tavasza óta) és bizony ott virít egy 2009. november közepi keltezésű üzenet az ÁSZF és díjszabás változásról. Bár ezek után az is elképzelhető, hogy ez később került oda.
Szerencsére a regisztrált kártyám már lejárt, így nem tudtál leemelni a pénzt, most már csak a mielőbbi törlést kell elintéznem. :-) D.

privateer 2010.01.12. 23:03:01

@Babette: attól függ melyik erőműből kapja az elektromos áramot az ember amivel épp netezik otthon. Meg lehet hogy atommeghajtású.

PPO ÁFSZ-t néztem. azt mondja nem tárolnak semmi infót ők.
Azért fura hogy levonnak engedélyem nélkül. Még a biztosító is előbb ad egy papírt amit beviszek a bankba majd vissza a biztosítóhoz (de lehet ez digitv upc stb).

privateer 2010.01.12. 23:09:36

Kitérő hogy más szálon menjen. Az okés oké hogy éves díjat kérnek, de akkor tegyék ki baszom nagy betűkkel
hogy figyelem megszűnik az ingyenesség
kérjük lépjen be és hagyja jóvá a befizetést, nem pedig sunnyogva lehúzni. Még a Vatera is kitesz egy gombot hogy fizetek.

Zenta 2010.01.13. 00:44:25

A PPO.hu a honlpra belépésnél rögzíti az IP címed, az oldalra be-és kilépésről bizonyosan logfile-t tárol a szerveren. Rendszegizda ha lefuttat egy keresőt, hogy vajon a regisztráltak közül mennyi is az aki bizonyosan legalább 6 hónapja nem járt náluk - tehát bizonyosan nem fog nézelődni, olvasni ASZF feltételek változásairól- simán kiszámolható mekkora összeg húzható le rólunk, mert miért is figyelnénk egy ingyenes szolgáltatás változását.

DE ! Ugye most mindenki kártyát fog váltani, vagy már csak netkártyáról fizet, amin meg nincsen általában pénz, csak az éppen aktuális kifizetésre szánt összeg, vagy többet a büdös életben nem fizet a neten semmit.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.13. 07:18:55

@Zenta: Ez az üzleti oldala: a művelet előtt mindenképpen szükség lett volna egy kimutatásra, amely megmutatja az aktív és nem aktív felhasználókat, s ennek átnézésével végiggondolni, hogy milyen hatást vált ki egy ilyen díj bevezetése, és ettől függővé tenni a döntést.
Ami történt, azt jelenti a külvilág felé, hogy ad.1. amatőr módon senki nem gondolta végig, nem beszélte meg jogásszal, hogyan működhet egy ÁSZF módosítás és ezzel járó díjterhelés, ad.2. pofátlan módon bevállalták az ezzel járó felháborodást, gondolván, még midig több marad a másik serpenyőben(pénz).

Ergo: ilyen cégnél nem lennék ügyfél.

ezroller 2010.01.13. 07:52:15

Én akkor vásároltam utoljára a PPO-n mikor még nem kellett regisztrálni sem, első akalommal mikor kérte a bankkárty reg-t félbeszakítottam a regiszrációt és inkább sms-ben vettem matricát. Most csak a cikkek hatására látogattam vissza az oldalra. Mikor beírtam a visszakeresett mail-ben lévő jelszavat, rögtön azt dobta be h ott tartok h be kell regiszrálni a bankkártyám, és az után jön a csomagváltás stb. Kinyomtam az ablakot, és meglepőődve tapasztaltam hogy én is LIGHT csomagban vagyok, ami automatikusan hosszabbodik... Dehát be se fejeztem a regisztrációt! Pénzt nem hiszem h tudtak levonni, mert azóta lejárt a régi kártyám (nincs sms kártyaőr szolgáltatásom), de azért kiváncsi vagyok h bepróbálkoztak e.. amit be sem regeltem, meg csomagot se választottam.. CSALÓK!

diss_id 2010.01.13. 09:22:21

Sziasztok.Én is azok közé tartozom akiktől lenyúlták a 2490 ft-ot..mivel elég gyakran meg szoktam nézni az ottani "fiókomat" észrevettem egy érdekes dolgot..a PPO nagy rendszerleállása után /tegnap vagy előtte/ új üzenet jelent meg a leveleim között.
"

ÁSZF és PPO díjszabás változás – tájékoztató 2009.11.18.

A PPO Általános Szerződési Feltételei és PPO díjszabása 2010. január 1-ei hatállyal megváltoznak.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a PPO Általános Szerződési Feltételei és a PPO díjszabása 2010. január 1-ei hatállyal megváltoznak. A módosítások teljes terjedelmében elérhetők honlapunkon a követező címen:

Klikk

Felmerülő kérdéseivel, kérjük, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz!

Ha a szolgáltató az általános szerződési feltételekben meghatározott esetekben jogosult az általános szerződési feltételeket egyoldalúan módosítani, köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az előfizetőket e törvényben foglaltak szerint értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről szóló tájékoztatással együtt.

Ebben az esetben az előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítést követő 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására.

Frissítve: 2009.november 18.

Ezt bizonyítani hogyan lehet hogy ez csak a negy leállás után jelent meg????

Zötyögi 2010.01.13. 14:13:13

Hiába olvasni tudni kell! Szabályzat elolvasása mielőtt megadjuk az adatainkat. Külföldön is sok ilyen oldal van, elmentik aza adatokat, és évfordulókor megy a terhelés. De mondok jobbat is, pl. a Norton Antivirus forgalmazója a Symantech is elmenti az adataidat és ha lejár a vírusírtód és megadtad anno a hitelkártya számodat, akkor levonják automatikusan. Utoljára mégegyszer OLVASNI!OLVASNI!OLVASNI! Sajnos ilyenek előfordulnak, és a cég még nem is csapott be senkit, csak a jóhiszeműségre és a figyelmetlenségre üzletet alapított. Én csak gratulálni tudok!

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.13. 17:27:59

@diss_id: elvileg a logokból ki kell derülnie.
(persze a logok is hamisíthatóak, az meg látszik az adatbázis hozzáférés logokban; ha nem, akkor tákolmányt használnak)

people are smart 2010.01.13. 20:15:58

Én nem tudom ez a PPO melyik bolygóról jött, de fel nem fogom, hogy mire fel kéne az ügyfeleknek éves 2340Ft-ot fizetniük? Azért, hogy megengedik nekik, hogy náluk költhessék el a pénzüket???Hát álljon má meg a világ?! Ilyen alapon a Tesco is éves bérletet kínálhatna a vásárlóknak, és a befőtt tenné el a nagymamát! Hol élnek ezek? Ezzel a húzással GAME OVER, én mindenkit lebeszélek a PPO-ról. Mondjuk eddig se értettem a létjogosultságát, mert ha telefont akartam feltölteni, a szolgáltatóknál megtehettem, akik nem rántogatnak lefelé, online faxot tudok 490Ft-ért is, újság előfizetés már egyre kevesebbeket érint (web, kilopják a ládából, drága, fát kell kivágni, stb...), marad a szerencsejáték, amit mindegyik mobil szolgáltató kínál, tehát tök felesleges a létezése, így meg, hogy kifordítva élősködnek a jóhiszemű vásárlókon, minden pofátlanságon túllő.

people are smart 2010.01.13. 20:19:51

@Zötyögi: Igen, ez nyugaton úgymond bevett szokás, de amint jelzed, hogy nem kéred, nem telik el 1 óra, és vissza kerül a pénz a kártyádra, különben úgy leminősíted, hogy ebben az életben már nem nagyon kell eladnia. És hát így tűnik el 110 ezer ügyfél egy cégtől pillanatok alatt! Jó húzás, csak etikátlan és baromi kockázatos. Sajnos ezt kis hazánkban úgy hívják: visszafelé elsült fegyver.

ludlud 2010.01.13. 20:28:08

Hihetetlen,mennyi hülye kártyázik még mindig...

ezer526 2010.01.13. 20:43:44

Tulajdonképpen nekem küldött egy e-mailt a PPO 2009.11.18.keltezéssel, amit a mai nap fedeztem fel a PPO-rendszerbe belépve. Tájékoztattak az ÁFSZ változásáról,korrekt cég! Dehogy korrekt,hanem egy csaló pénzmosó banda és ehhez még az OTP is asszisztál! Ugyanis egy héttel később 2009.11.27-én vásároltam egy pályamatricát és a november 18-i tájékoztató e-mailnek nyoma sem volt! A másik köcsögség, hogy ezenfelül kényelmi díj címén minden egyes vásárlásnál 100 Ft kényelmi díjat felszámolnak. K@rva drága matricákat vettem....így ebben a formában

ami25 2010.01.13. 22:13:07

akkor mondok mégjobbat.én is 2009,március körül regisztráltam az oldalra,és én nem emléxem hogy akkor, szerepelt volna a szerzödésben hogy majd 2010 ben fizetni kéne érte,a másik dolog hogy csak pár alkalomal használtam az oldalt kártyafeltöltésre,és utána kiis akartam törölni magam,csakhogy olyan menüpont nem is volt ,hogy regisztrácio törlése,meg most sincs,ez is már kicsit furcsa,a másik dolog meg az hogy automatikusan beléptetett ebbe a csomagba amit nem is kértem ,ebbe a PPO light tagsági csomagba ami 2490 ft.az e mailemre nem kaptam értesitést hogy lefognak vonni illetve hogy igénybeveszem e a szolgáltatást vagy valami.aztán amikor jöt az sms a bankomtol a kártyás vásárlásrol,megnéztem az oldalt és nem volt olyan menüpont hogy csomag lemondása,utánna karbantartás volt miután gondolom mindenkitöl leemelték a pénzt,és utánna szerkeszteték oda hogy csomag lemondása.ugyhogy ez kész átverés.azota többször irtam nekik ,hogy töröljenek a rendszerből,de nem teszik meg.remélem valamit tesznek ez ügybe mert ez nem tisztességes dolog volt az emberekkel szemben.

sanyoka (törölt) 2010.01.13. 22:34:55

@Zötyögi:
Nem értem mihez gratulálsz? A szándékos lenyúláshoz? Mellesleg vannak a voip szolgáltatok, voipbuster stb ahol átutalsz 10 EU-t+ VAt és fél évig ingyen hívhatsz vezetékes számokat. Nem is ez a lényeg: a fizetésnél van olyan menüpont, hogy engeded-e ha lejár az ingyenes időszak, hogy automatikusan leemelje a számládról a következő időszaki dijat! Itt nem kérdezték meg tőled hogy az általuk megváltoztatott feltételekkel vállalod-e vagy sem!

people are smart 2010.01.14. 09:59:26

@ezer526: 100Ft kényelmi díj????Gyerekek, ezekkel nagyon elment a ló! Ismertem egy céget, akiktől 1 millát akartak kérni, hogy rajtuk keresztül lehessen feltöltögetni valamit az ügyfeleiknek, amolyan bankkártyás fizetéssel. A cég elhajtotta őket a retekbe és megcsinálták 60 ezerből ugyan azt. Szóval már évekkel ezelőtt is lerántósdit próbáltak csinálni, és bizony, ha az ember nem elég óvatos, az "Ilyenek" le is húzzák. De törvényesen az utolsó petákot is vissza lehet igényelni elállás jogán (8 napon belül). Indoklás: köszi nem kérem, ez azért már erős.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.14. 22:23:58

A károsultaknak egy kis szavazni való:

atvertek.info/

ami25 2010.01.15. 17:54:38

nemtudom mi a francér nem tiltják le az oldalt,és foglalja le a rendörség az adatokat.szerintem ezek után mindenki törölni szeretné magát és nemtudjuk.én se tudom töröltetni magamat.most egy darabig nem müködött ma,aztán megint viszajött ez az oldal.akkor lennék nyugodt ha törölnének és megszünne az egész oldal.mert itt egyes emberek arrol is beszámoltak hogy kérték hogy töröljék ki öket,meg is kapták e mailbe hogy törölték öket ,mégis leemeltek nekik is a számláikrol.legjobb lenne ha az egész oldalt letiltanák,megszüntetné valaki.

kunci77 2010.01.22. 09:38:40

Üdv!

Én pár dolgot nem értek:
1. Hogyan emelhették le automatikusan a számlámról / bankkártyámról a pénzt mikor én a banknak nem adtam erre külön megbízást / engedélyt?

2. Ha a regisztráció és bejelentkezés e-mail címhez van kötve miért nem értesítettek e-mail-ben az ÁSZF változásokról (azaz miért csak a belső rendszerben küldtek erről értesítést)? Bezzeg a sok reklámot el tudják küldeni e-mailben.

3. Vajon miért nem elérhető a bankkártya kezelés menüpont?

4. A szolgáltatásról nem kellene (akár kérés nélkül is!) számlát vagy nyugtát kiállítani és elküldeni az ügyfélnek? Tudtommal ma Magyarországon minden vásárlásról és szolgáltatásról KÖTELEZŐ nyugtát/számlát adni!
süti beállítások módosítása