Tékozló Homár

Próbálja szívatni a Wizz Air azt, aki jó előre jegyet foglalt

2010.05.03. 08:21 | szily | 70 komment

Nki&b története praktikus figyelmeztetés mindenkinek, aki hónapokkal előre megrendelte a fapados jegyét, és még egy kicsit is hisz a hazug magyar cégeknek. A sztori lényege, hogy az utasokkal való fair bánásmódjáról ismert vállalat bejelentette, április elsejétől egyszerűsít a csomagfeladási díjszabáson, így innentől a befizetett fix díjért fejenként 32 kilóig lehet feladni poggyászt. Hőseink még április elseje előtt, a korábbi rendszerben  foglalva fejenként 15 kilóra fizettek be. Innnetől könnyen kitalálható a sztori: hiába szerepelt a jegyen, a honlapon és a mailjükre küldött automatikus válaszban egyaránt az, hogy április elseje után minden utasra az új díjszabás vonatkozik, Rómából hazafelé jövet olvasóinkat megvágták 90 euróra. Pedig az akkor lehetséges 64 kiló helyett kettejük csomagja összesen 36 kilós volt. Olvasónk perelni akar, drukkolunk, hogy meg is tegye.

Történetünk 2010. januárjában kezdődik, amikor is vettünk két repjegyet Rómába, április végi időpontra, a hazai fapados cégnél. Akkor náluk az volt a rendszer, hogy a poggyász súlya alapján kellett csomagdíjat fizetni. Be is fizettük a két 15kg-os poggyász utáni díjat, és vártuk az utazás napját.

Az utazás előtt egy héttel – a vulkán okozta káosz miatt – elkezdtük figyelni a társaság honlapját, és izgultunk, hogy a hamu nehogy eltörölje a járatunkat. Közben arra lettünk figyelmesek, hogy történt némi változás a poggyászok díjazásában: „hatalmas” kampányban hirdették, hogy leegyszerűsítették a poggyászkezelés díjazását, nincs többé kilónkénti fizetgetés, minden április 1. utáni járaton egységesen mindenki poggyászonként 32kg-ot vihet fel, ha kifizette a poggyászdíjat érte. Ez azt gondolom, hogy elég egyértelmű mindenki számára.

Ennek nagyon megörültünk, bár – mivel azért ez mégiscsak kis hazánk, és van némi tapasztalatunk a hazai cégek gyakorlatában, miszerint az ügyfél többnyire rosszul jár ilyen változásnál – voltak kétségeink. Ezért részletesen elolvastuk a szabályzatokat, hogy van-e benne valami, ami azokra vonatkozik, akik április 1. után utaznak, de korábban foglaltak. Hát nem találtunk ilyet, csak megerősítést, hogy bizony ezen ominózus nap után minden járaton eltörölték a korábbi rendszert (lásd a mellékelt honlapképet), és lehet vinni a nehéz csomagot. Még a foglalást is megnéztük az on-line rendszerben, hogy nem kell-e többet fizetnünk a változás miatt, ahol erre semmilyen utalást és lehetőséget nem találtunk. Biztos ami biztos írtunk nekik egy e-mailt (az ügyfélszolgálatuk telefonon nem volt elérhető a vulkáni hamu miatti leterheltség miatt), hogy azért legyen valami hivatalos visszajelzés a dologról, hátha valami balul üt ki. Jött az automatikus válasz: minden fenn van a honlapon, ami ott van, az az érvényes és legfrissebb szolgáltatási feltétel, minden járatra az vonatkozik.

Ezen felbuzdulva ki is nyomtattuk a jegyet, ahol szintén megnyugtatóan ott szerepelt, hogy ha befizettük a díjat (amit régen megtettünk) akkor bizony személyenként 32kg a poggyász max. súlya.

Az odaúton minden rendben is volt (két pont 15kg-os csomagot adtunk fel), ám visszafele, jól telepakolt bőröndökkel, kicsit izgulva mentünk a reptérre. Hát sajnos nem hiába izgultunk, ugyanis a chek-in pultnál közölték velünk, hogy bizony túlsúlyos a poggyászunk (64kg helyett 36kg!!!), merthogy nekünk max. 30kg-ot lehet vinnünk, azért, mert április 1. előtt vettük meg a jegyünket. Hiába érveltünk, hogy a jegyünkön is 32kg szerepel, és hogy a honlapon is az található, hogy bolondok napja után az összes járaton ez a helyzet, nem tudtuk meghatni a reptéri dolgozókat, akik kifizettettek velünk 90 eurót a túlsúly miatt. Méghozzá egy belső vizzeeeres kommunikációra hivatkozva, ahol az összes fogyasztó felé irányuló (marketing????) kommunikációval ellentétben az szerepelt, hogy bizony kilónként 15 euró a büntetése annak, aki április 1 előtt foglalván 15kg-nál többet kíván feladni a gépre. Szerencsére a reptéri dolgozók voltak olyan kedvesek (belátva, hogy valószínűleg nekünk van igazunk) odaadták ezt a kommunikációt. Nos, ez jól fog jönni a fogyasztóvédelemnél teendő panasznál, illetve ügyvédünk is nagyon örült neki, hiszen ezzel elég egyszerűen lehet bizonyítani a tudatos megtévesztést, a következetlen és hiányos tájékoztatást, az etikai szempontból megkérdőjelezhető üzletvitelt, ami azért elég szépen le tudja rombolni az évek során felépített wizzair-reputációt. Nos, nálunk ez nullázódott, és esetleg csak úgy fognak tudni javítani rajta, ha a jogtalanul kifizettetett összegen felül még hivatalosan is elnézést kérnek, és megteszik ezt minden megtévesztett (vagy inkább átvert?) utasukkal. Azért remélem a fogyasztóvédelem nem lesz ennyire engedékeny… Tehát figyelem, aki bolondok napja előtt foglalt, és nehéz csomaggal utazik vizzeeernél, vigyen magával elég pénzt, hogy ki tudja fizetni a cég extra profitját, vagy fizessen még be némi poggyászdíjat előre, biztos ami biztos. Ha érkezik válasz fapadosunktól a jövő heti hivatalos megkeresésünkre, küldjük az update-et.

üdv:

nki&b

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.05.03. 08:25:55

Már megint repülős?
Azt hiszem, maradok a földi közlekedésnél...

staropramen 2010.05.03. 08:29:48

Mennyivel jobb volt a régi szép időkben mikor a fiumei vasúton utaztak Rómába.A hordár felrakta a bőröndöket a poggyászkocsiba, a vonat meg elbírta Elvira néni bazi nagy hajókofferjét is.Pótdíj meg nyista.

Énbagoly 2010.05.03. 08:30:40

Na, ez tényleg tudatos megtévesztés. Kitartás az ügy végigviteléhez.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.03. 08:32:50

"túlsúlyos a poggyászunk (64kg helyett 36kg!!!)"
Ez akkor most a negatív túlsúly?
A Wizzairnál ezexerint nem lehet minuszba menni.
Menjetek legközelebb Pannonair-rel!

Kandras 2010.05.03. 08:49:37

Gagyi sztori, leírja a panaszkodó, hogy ismeri a magyar viszonyokat erre tényleg azt hiszi, hogy ha 15 kilóért fizetett, akkor 32-t vihet magával.
A naivitás ismét meghozta gyümölcsét.
Részemről minimum rájuktelefonáltam volna, hogy hogy is van ez, még ha 5 tonna van a jegyemre nyomtatva akkor is.
Ha viszont átengedik vele a panaszkodót, akkor pedig ő is vastagon tesz azért, hogy "magyar viszonylatok" uralkodjanak, hisz fizet 15 kilóért, de egyből örül a kiskapunak, ha megnyílik és 15 kiló áráért akar 18at cipelni.
Lehet lehurrogni.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.03. 08:50:55

nyolcadik?

remélem a mai kommentesőbe bekerül az az apróság amit behomároztam...

BakoSanyi 2010.05.03. 08:53:05

"Vettem egy laptopot decemberben 400 eFt-ért, a haverom egy ugyanolyat 230 eFt-ért januárban. Vajon a haveromat pereljem be, vagy az értékesítőt?"

A kedves levélíró nem vette észre azt az apró dolgot, hogy csak az április 1-je UTÁN FOGLALT járatokra érvényes az új súlykorlát. Friss: Tegnap jártam azon a helyszínen, ahol a levélíró, és még mindig a 15 kg-ra figyelmeztető táblák vannak kirakva: a levélíró simán felhívhatta volna a WizzAir emeltdíjas számát, hogy meggyőződjön róla, hogy a 32 kg rá is vonatkozik-e.

A WizzAir eléggé szabatosan leírja a honlapján, hogy mennyire szigorúak a súlykorlátai, csak gratulálni tudok annak, aki ezt ennyire kicentizi, ahogy a kedves levélíró.

elwood 2010.05.03. 08:56:51

a wizzair nem fog sétálni a történelem főutcáján

ha a jegyeden 32 kg van akkor vihess annyit

(nyilván ha csökkenet volna a súlykorlát az sem vonatkozna a visszamenőleg, ez okot adhatott a gyanúra.

de mivel megpróbáltál utánanézni, kinyomtatva is ez volt ezért jogosnak tűnik a nagyobb súlykorlát.)

FV, ÁNTSZ, PSZÁF ...

rókarudi 2010.05.03. 08:58:21

Az Alitaliaval kell utazni, vagy biciklivel kell menni!
Vagy serpát kell fogadni.

Kandras 2010.05.03. 08:59:55

@elwood: a wizzair utaztat naponta sokezer embert és akkor most jött egy panasz, ráadásul abszolút vitatható, pláne, hogy most írta valaki, hogy ki is van táblázva, hogy 15kg a korlát, na és akkor te máris leírod őket..?
Én mondjuk csak héromszor utaztam velük, de abszolút azt kaptam, amire számítottam, illetve jobb volt, mint a ryanair, nem akarták annyiszor rámtukmálni a vackaikat a repülőn.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.05.03. 09:19:38

Nekem eddig nem volt bajom a wizzairrel. De ez tényleg elég aljas húzás volt, főleg, hogy veletek szembe nem kommunikálták.

VilMarci 2010.05.03. 09:28:50

Lehet, hogy a kedves posztoló jobban jár, ha az angol nyelvű oldalt olvassa, ott ugyanis világosan le van írva.

"For all bookings made from 1st April Wizz Air eliminates the excess weight fees and makes booking even easier."

vs

"Április 1-től a Wizz Air minden járatánál eltörölte a súlytöbblet miatt felszámított díjakat, és még inkább leegyszerűsítette a foglalás menetét."

Itt már annyira nem egyértelmű, hogy csak az április 1. után foglalt járatokra vonatkozik.

Bár a posztoló a magyar nyelvvel is hadilábon állhat:
"odaadták ezt a kommunikációt"
Esetleg, ha ez egy e-mail kinyomtatva, akkor miért nem csatolta a poszthoz?

elwood 2010.05.03. 09:30:55

@Kandras: amit a poszter írt elég egyértelmű.

akciót látott, gyanakodott, utánanézett, kinyomtatott, elolvasott.

mit kéne még tennie ?

2010.05.03. 10:03:57

@Kandras: szerintem igazad van. Az ő jegyén még kevés kiló volt, milyen alapon megy oda "túlsúllyal" ? az akció arra vonatkozik aki akkor veszi a jegyét nem őrá. Ez nem szivatás, hanem a gazdasági/marketing helyzet változása.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.05.03. 10:08:46

elég balfasz a posztíró.

megvette a 15 kilós poggyászt, 15 kilós áron (a 32 kilós lényegesen drágább!), és csodálkozik, hogy csak 15 kilósat vihet, 32 kilósat nem?

ha felhívta volna az ügyfélszolgálatot, megmondják a frankót.

amit vettél, azt kapod!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.05.03. 10:09:56

@d.z.: látod, és a balfasz utas téves reklamációja miatt önnek ezek a kommentek.

azért szomorú, hogy a Homárra bármilyen sztori felkerülhet, utánajárás, ellenőrzés nélkül.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.05.03. 10:11:54

"For all bookings made from 1st April Wizz Air eliminates the excess weight fees and makes booking even easier."

ennyi a történet. lúzer posztíró!

don't 2010.05.03. 10:13:12

magyar mentalitás,15 kilóért fizettem,de hátha....
én kézipoggyásszal megyek,soha semmi gond...

Dr Gregory House 2010.05.03. 10:18:58

„...az évek során felépített wizzair-reputációt”

Miről beszélsz??? Írd be a keresőbe itt a lap tetjén, hogy WIZZ!

asdf 2010.05.03. 10:22:25

Az a baj, hogy azert, mert a Wizzair keptelen egy angol mondatot magyarra forditani, azert nem az utasnak kell szivnia. A wizzair hibazott, nyeljek is be.

Jelen pillanatban is ez all a wizzair weboldalan:
"Április 1-től a Wizz Air minden járatánál eltörölte a súlytöbblet miatt felszámított díjakat, és még inkább leegyszerűsítette a foglalás menetét."

Ez meg ugye marhara nem egyenlo azzal, hogy "For all bookings made from 1st April..."

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.05.03. 10:26:26

érdekesek egyébként ezek az emberek. van egy csomó lehetőség utazni.

bemész a Neckermannba és 50 ezerért foglalsz Rómába repülőjegyet/fő, további 25-30 ezer/fő/éjszaka áron pedig szállást. befizeted az óriáslóvét, hogy mindent elintézzenek helyetted.

a másik véglet az, hogy figyeled az akciókat a Wizz honlapján, amikor van valami, lefoglalod, kitalálod, hogy hány zsákot viszel magaddal és keresel egy olcsó hotelt a hostelworldon, és az egészet kihozod annyiból, mint amennyit "reptéri illeték" címen felszámol a Neckermann. cserébe odafigyelsz, tisztába kerülsz a szabályokkal, stb.

mit gondolt a kedves posztíró, a Wizzair azért olcsóbb, mint a Malév, mert az Ermoil benzinkútnál tankolnak? vagy mert minimálbérért dolgoznak a végzettség nélküli pilóták, esetleg mert "csak"?

tényleg tipikus magyar: 1 forintért kéri a 2 forintos zsemlét, és ha nem jár, akkor bazmeg.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.03. 10:27:47

@Kulics: a posztoló jegyén 32kg szerepelt, szerintem jogos, hogy akkor vihessen is annyit.
A Wizzair fordítója pedig mondjon le.

elwood 2010.05.03. 10:35:08

A Wizzair fordítója hátat fordítson, ne weblapot.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.03. 10:37:09

Hát nem tudom...

Én fogtam volna, és kiveszem a bőröndből a 4 kg téglát, és feladom rendesen 32 kg-al.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.05.03. 10:44:02

@Dr Gregory House: számomra a Wizz az a társaság, amellyel egy BKV-bérlet árából elrepültem Rómába meg vissza.

j311 2010.05.03. 11:03:52

"elég szépen le tudja rombolni az évek során felépített wizzair-reputációt."

akinek/aminek nincs jó hírneve, azon nem lehet rontani.

2010.05.03. 11:28:19

@Rékuc: tévedsz. olvasd el még egyszer és értelmezd azt. snalla !

elwood 2010.05.03. 11:33:55

@Kulics: "ki is nyomtattuk a jegyet, ahol szintén megnyugtatóan ott szerepelt, hogy ... személyenként 32kg a poggyász max. súlya."

te ezt 15 kg-nak olvasod ? rájöttem, te alkotmánybíró vagy. :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.03. 11:37:17

@Kulics:
'Ezen felbuzdulva ki is nyomtattuk a jegyet, ahol szintén megnyugtatóan ott szerepelt, hogy ha befizettük a díjat (amit régen megtettünk) akkor bizony személyenként 32kg a poggyász max. súlya.'

'Hiába érveltünk, hogy a jegyünkön is 32kg szerepel, és hogy a honlapon is az található, hogy bolondok napja után az összes járaton ez a helyzet'

kérlek, segíts nekem ezt úgy értelmezni, hogy a jegyen 15kg szerepelt! Snälla!

jet set 2010.05.03. 11:49:38

@Rékuc: A jegyen az szerepelt, hogy a poggyász súlya maximum(!!!) 32kg lehet. Ez azt jelenti, hogy még akkor sem lehet nehezebb, ha túlsúly díjat fizetsz, egyszerűen azért, hogy szerencsétlen rakodó ne szakadjon meg.
A megfogalmazás valóban félrevezető, a rutintalan utas ezzel nincs tisztában.
nem hiszem, hogy olyan nagy fejlesztést igényelne, hogy a jegyre rákerüljön az az információ, hogy fizetve csomag 15kg-ig, ami túlsúly díjjal legfeljebb 32kg-ig feltornázható.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.05.03. 11:52:34

Lehet hogy nem Romabol kene ket 15 kilos csemperagasztot hozni szuvenyirkent. Mi a banatot lehet annyi cuccot vinni?? Oke nalunk is alap, hogy a csomagunk 3/4 reszet az asszony tolti fel, de meg igy is csak ket hatizsak es slussz.
Mindezek mellett a wizzair is elmehet a sunyiba.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.05.03. 11:54:03

@Rékuc: csak 15-re fizettek, ami szerintem kevesebb volt mint a most bevezetett egyseges ar 32-re
szerintem nem kell hozza az en fantasztikus vaslogikam, hogha valami valtozik, az onnantol lep eletbe amikortol kihirdetik
tehat az apr.1-i utani vasarlasokra, utazasokra
a forditas nem pontos ez jogos

BakoSanyi 2010.05.03. 11:54:22

A WizzAir beszállókártyákon soha nem szerepelt a "kg" szó. Mindössze annyi, hogy: "1 bag" tehát hogy hány darab feladott poggyászunk van. Nem tudom, milyen jegyen látta a levélíró a 32 kg írást...

jet set 2010.05.03. 11:55:28

Amúgy meg gusztustalan az egész poszt. Fizetett 15kg-ért, 32kg-t akart vinni. Nem jött be. A félreértésről mondjuk tehet a nem egyértelmű megfogalmazás is. Erre mi a reakció? Nem az, hogy írok egy panaszlevelet a wizz-nek, hogy ez történt, legyenek szívesek a 90 eurót visszafizetni.
Rögtön ügyvéd, hivatalos megkeresés, fogyasztóvédelem, per, stb.
Ezt mind meg lehet tenni egy elutasító válasz után. De előbb nem célszerűbb lenne emberi hangot megütni, mert nem biztos, hogy csak a cég hibázott?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.03. 11:56:37

@jet set: az új szabályok értelmében nem is létezik túlsúly fizetés, mert a poggyász 0-32kg között bármennyi lehet, egységesen 15 euróba kerül darabja.
A posztoló poggyásza pedig nem volt nehezebb darabonként 32kg-nál. (darabonként 18kg)

Kifordított kacagány 2010.05.03. 12:26:29

asszem maradok az autónál. lassabb ugyan, de ha le is robbanok vele, nem kell várnom az aerovivára, hogy a vizerrel hazahozzon.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.05.03. 13:22:18

@Rékuc:
Akkor eleve süncsalád a társaság seggébe.
Hogyan jön ki a 90 euro?
Feltételezem eleve fizettek valamennyit a csomagért ahogy a postoló írta.
Így max a különbözetet követelhetnék az utastól.

Ördögfi 2010.05.03. 13:53:11

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM EZT A CIKKET, UGYANIS ÉN A CSALÁDOMMAL HOLNAP MEGYEK WIZZ-EL ÉS EZEK A DOLGOK KÉRDÉSESEK VOLTAK SZÁMOMRA. MOST BIZONYOSSÁGOT NYERTEM ÉS MÉGEGYSZER NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.03. 14:12:22

Szerintem max. második olvasás után bárki megértheti a w6 csomag szabály változásait. Persze mindig van egy ember, aki előbb pampog, utána olvas.

2010.05.03. 14:20:40

@Rékuc: nem segítek ! röfröf

primavera 2010.05.03. 15:53:07

Kedves posztolo, a leveledben ott a valasz, hiszen ezt irod: "...minden április 1. utáni járaton egységesen mindenki poggyászonként 32kg-ot vihet fel, ha kifizette a poggyászdíjat érte."

Namarmost. Te apr. 1. elott foglaltal, akkor a 15 kg-ot meg nem halado poggyasz dija 10 euro volt. Apr. 1. utan ugyan 32 kg a viheto poggyasz sulya, viszont megemeltek a dijat is, es 15 eurot kell fizetni. Tehat te NEM fizetted ki a poggyaszdijat a 32 kg-ra, csak a 15-re. Logikus, hogy nem vihetsz 32 kg-ot, csak 15-ot.

asdf 2010.05.03. 16:27:19

@primavera: Kedves primavera, ideznem 5 oraval ezelotti kommentemmet:

Jelen pillanatban is ez all a wizzair weboldalan:
"Április 1-től a Wizz Air minden járatánál eltörölte a súlytöbblet miatt felszámított díjakat, és még inkább leegyszerűsítette a foglalás menetét."

Tehat nem azt irja, hogy az aprilis elseje utan foglalt jaratoknal torli el(mint ahogy az angol szoveg, aminek a magyar forditasat a jelek szerint csunyan elkurtak), hanem azt, hogy az aprilis elseje utani jaratnal.
Innentol kezdve nem kerdes, hogy ki volt a hulye (segitek: nem a panaszos) es kinek van igaza (segitek: nem a wizzair).

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.03. 16:29:04

@primavera: ebben van valami, ugyanakkor ha a jegyen már az új 32kg szerepel, akkor az utas joggal hiszi azt, hogy az érvényes, amit a jegyére nyomtattak... főleg hogy utánanézett és sehol nem szerepelt olyasmi, hogy 'figyelem, az ápr 1-e előtt vásárolt jegyekre még a 15kg-s szabály érvényes!'

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.03. 16:33:29

Április bolondja volt. Nem érthető?

2010.05.03. 16:44:05

@Rékuc: figyu, neked nincs semmi értelmes munka az életedben, mint hogy itt kommentelj ? Mert hogy én ilyen vagyok azt már elnézem magamnak, de vannak más ilyen trollok is ? Te is ? Nincs valami értelmes tevékenység amivel épülhetnél, nemesedne a lelked ? Ez a blogolás annyira gáz kb, mint kereskedelmi tévén reklámokat nézegetni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.03. 17:28:01

@Kulics: Leszel szíves a blogfüggőket nem ekézni!

Rékuc kommentjeivel meg nincs semmi baj.

primavera 2010.05.03. 18:57:13

@Rékuc:
Megneznem en azt, hogy hova volt a jegyere irva a 32 kg. Ha a foglalas apr. 1. elotti, akkor 15 kg volt rairva, az biztos, hiszen a jegy tulajdonkeppen a foglalas megerositese e-mailben, marpedig azt rogton kikuldtek, a foglalas pillanataban, nem pedig apr. 1. utan, amikor mar megvaltoztak a feltetelek. Az egyetlen, amit kesobb kap meg az ember, az a beszallokartya, azon meg nincs semmi utalas a sulyra. Mas "jegy" nem letezik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.03. 20:03:09

@primavera: egyetértek, helyes, lássuk a jegyet! :)

Col.Maybourne 2010.05.03. 20:57:58

Meg mindig van aki Wizzzzzel utazik? Sokan nem olvasnak Homart...
Ma utaztam Daniaba kollegammal, osszesen volt 87kg cuccunk (nem, sajnos nem koko, inkabb csunya nagy vasak meg szerszamok). Termenszetesen nem kellett tulsulyt fizetni. Mondjuk nem is pinky gep volt es nem is 1Ft-os jegy...

marvin 2010.05.03. 22:18:50

@Col.Maybourne: És gondolom nem is te fizetted, hanem a cég...
Az sem mindegy.

Marr 2010.05.03. 23:17:52

Bárki helyett bepakolok max. 6 éjszakára kézipoggyászba, akár a Ryanairhez is alkalmazkodva. Folyadékok is rendben lesznek.

Szerintem az igazán béna fapadosok már vagy kivonultak tőlünk, vagy csődbe is mentek. 36 kg meg tényleg a reptéren derül ki? Blah.

2010.05.04. 10:30:36

@atpijkamo: szerintem sincs baj a kommentjeivel. A blogolással mint jelenséggel van baj.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.04. 10:37:54

@Kulics: "szerintem sincs baj a kommentjeivel." Akkor mit cseszteted?

"A blogolással mint jelenséggel van baj." Akkor jó. Ez itt egy fórum, és kommenteket írunk. Nem tudom mi a blogolás, nem is érdekel.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.04. 12:29:17

@Kulics: de igen, pont a kommentjeimbe kötöttél bele, miközben te is egész nap itt baszod a rezet... megáll az ész, komolyan. Ne izgulj, nekem is van pár olyan kommentelő, akiknek az írása nem érdekel, de álmomban se szólnék be, hogy miért vannak itt.
@atpijkamo: kudos!

zahnstein 2010.05.04. 13:32:02

A jegyen 32 kg szerepel? Az senkit sem zavar, hogy a Wizzair ticketless cég? Vagyis még etkt-t sem bocsát ki.

Egyébként miért érzi jogosnak a posztoló, hogyha 15 kg-ért fizetett, akkor 32 kg-t vihessen?

yeppppp 2010.05.04. 22:24:03

No mi a tanulság volt honfitársaim?

Tessék mindent angolul böngészni.

C'est tout!

don't 2010.05.04. 22:41:55

igazi magyar utazó...
15ért fizet 32-t akar,nem kap, -reklamál...

Megdobbent 2010.05.05. 05:42:05

Meg kell vedjem a posztolot szegenyt. Felreertheto a szoveg. Ha fentrol nezem:

"Aprilis 1. utan vasarolt/foglalt utazasokra"

A lentrol nezem:

"Aprilis 1. utan INDULO gepekre"

Nekem is azt diktalna a jozan eszem, hogy kurva nagy makom van: lam plusz 30 kilot vihetek.

Egyebkent perszehogy ott kell allni a merlegelesnel egy idomtalan zsakkal, amit neked kell tartani, es horukk 1 kis emeles.... :)

x1x 2010.05.05. 14:26:37

Aprilis elott foglaltam es aprilis 4. utaztam. Jegyemet 2. nyomtattam ki amin 32kg feledhato poggyasz szerepel + az hogy a Wizzair minden esteben a kovetkezo felteteleket ervenyesiti.
Honlapjukon csak annyi allt, hogy aprilis 1-tol 32kg viheto. Azota persze sikerult feltenniuk a megfelelo infot.
En felhivtam oket es a kedves telefonos csaj (Busa Katalin) meglepodve kozolte, hogy a jegyemen rossz suly szerepel es miutann velem vegzett szol a kollegakanak, hogy javitsak ki a hibat. Vagyis elismerte, hogy a Wizzair hibazott-felretajekoztatott. Azota par levelet valtottam az ugyfelszolgalattal. Tobbek kozott nekem kellett elkuldenem az online jegyemet mivel ugyebar nekik ehez nincsen hozzaferesuk. Rohejes idohuzas a reszukrol.
Be akarom rajtuk ahajtani a 8€ telefondijat amit reszben zenehallgatasra koltottem.
Nem lesz egy konnyu eset mert szamukra a kimagyarazkodas, kodosites, mellebeszelles profi szinten megy.
Meg aztan ugyebar manapsag low cost-on semmi sem mukodheto igy egy kis emelt dijas telefondijbol, sulyadobol szepen kiegeszitheto a bevetel.

Szekszkazan (törölt) 2010.05.06. 08:49:05

Érdekes. Nem igazán értem, hogy az ügyfél mi alapján sérelmezi a pótdíjat. Ugyanis ő kötött egy szerződést (de igen, kötött, szerződés köttetik szóban, írásban, ráutaló magatartással), és 2x15kg poggyászért fizetett. Időközben változott a szolgáltatás jellege. Csakhogy ő nem ezért fizetett. Hanem a régiért.

Felteszem a kérdést: ha fordítva történt volna az eset, konkrétan hogy 2x32kg-ra fizetnek, ami később 2x15-re módosul, és a pultos kislány nem kért volna +90 EUR-t, akkor vajon szóvá tette volna a kedves utas, hogy deeeee igen, módosult a szolgáltatás, és szeretnék fizetni?

Szóval kedves postoló, a WizzAir inkorrekt banda, nem szeretem őket, de az esetedben a pótdíj a jogos és etikus is volt. Max neked nem tetszik, meg itt néhány igazmagyar kommentelőnek, akik a "huvazz mocskos mútti' úgyis annyi van neki lehúz deszemét vazz hö" szinten vannak.

peterfrångbg 2010.05.06. 17:29:28

Én jövő héten utazom Svédországba, és szintén a szóbanforgó új poggyászdíj bevezetése előtt foglaltam a jegyemet. Mikor megláttam a változást, persze, kicsit bosszantott, de mit idegeskedjek rajta? Én is felhívtam őket az emeltdíjas számon, hogy rám akkor melyik vonatkozik, nem volt percekig zenehallgatás, azonnal válaszoltak, a hölgy kedvesen közölte, hogy mivel én korábban foglaltam, így az a súlykorlátozás érvényes rám, ami a foglaláskor érvényben volt, ami teljesen logikus és korrekt szerintem. Én tudomásul vettem és folytattam a vacsorát. Ennyi. Nem kell mindenen kiakadni és mindig azt nézni "józan magyar paraszti ésszel", hogy hol lehet spórolni és feszegetni a húrokat. Igen, a Wizzair egy olyan légitársaság, amivel azok utazhatnak, akik nem engedhetik meg maguknak a 60-80-100 ezer forintos jegyeket, vagy ha megengedhetnék is, sajnálják, mert minek, az a lényeg, hogy A-ból B-be elvigyen a gép és erre a wizzair - még ha néha késésekkel is - de alkalmas. Hozzáteszem, h már több tucatszor utaztam velük és egyszer késett a gép 3 órát, az is időjárás miatt. Én teljesen elégedett vagyok velük.

x1x 2010.05.06. 17:31:21

Befoglalom a jegyem aztan fel ev elteltevel mikor kinyomtatom elugrok vele egy ugyvedhez, hogy nezze mar meg, hogy akkor melyik sulyhatar vonatkozik ram. Esteleg valami mas valtozas azot elete lepett e amirol a Wizzair elfelejtett vagy tevesen tajekoztatott.
A jegyen szereplo informacio a lenyeg. Ha 10 tonna, akkor az 10 tonna. Nekem nem kotelessegem minden egyes reszletre emlekeznem.
Ha minden OK lenne a Wizzeres jegyeken akkor nagy gyorsan nem valtoztattak volna a honlapjukon szereplo infon.
Ez mar csak igy van a volt komcsi orszagogkban. Az helyett, hogy az emberek osszefognanak annak orulnek, hogy megdoglott a szomszed tehene.
Na ezert van az, hogy a kocsog multik mindent megtehetnek.

x1x 2010.05.06. 17:39:19

Ismerosom aprilis 5. utazott volna veluk Eindhovenbol. Egy hettel elotte vette a jegyet. Mikro reggel kiment a repterre az zarva volt. Csak 8 utann nyitott mivel vasarnapi nyitvatartas volt ervenyben. Wizz allitja , hogy errol mindekit tajekoztatott csak akkor, hogy lehet az, hogy 20-30utas megis kiment aznap reggel sot 3 online be is csekkolt az nem letezo jaratra.
Ugy hazudnak mint a vizfolyas.
Keredesem: ha veszek egy jegyet akkor biztos ami biztos alapon hivjam fel a repteret es kerdezzem meg, hogy nyitva-e lesznek? Esetleg a kerozinbeszallitokat is kerdezzem meg...

mine01 2010.05.07. 18:21:14

Azt veszem észre, hogy sajnos a magyarok szövegértése egyre romlik. Gondolkodni (aki nem tud, annak érdeklődni) már nem megy, helyette mindenbe mindent belemagyaráznak. Ha én jártam volna így, utánaolvasnék a dolgoknak és tudomásul venném a következményeket, ha már nem voltam elég körültekintő.

A másik pedig, hogy az utazás előtt két nappal készhez kap az ember egy emlékeztetőt, melyben világosan benne van, mennyit vihet.

mine01 2010.05.07. 18:22:35

Jav.: Készhez kap, kézhez kap akart lenni és e-mailen értettem.
süti beállítások módosítása