Tékozló Homár

Az ember, akinek kutyák visítanak a szomszédjában

2010.09.21. 00:25 | szily | komment

Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és az önkormányzat nem védi meg. Mit lehet tenni ilyen esetben, az erőszakos megoldásokat természetesen nem számítva? Akinek ötlete van, segítsen a fertőző macska áldozatának!


2010. tavaszán telefonon jelentettem be először a helyi Önkormányzatnak, (a későbbiekben még legalább három alkalommal) hogy a szomszédunkban 3 kutyát és kb. 9 macskát tartanak. A kutyák éjjel-nappal visítanak (ugatásnak nem lehet nevezni, amit művelnek) és a kerítésünket is tönkre teszik. Az eredeti kerítést egy nádkerítéssel egészítettük ki, hogy legalább ne lássanak át. Ennek csak az lett az eredménye, hogy felugrálnak rá és azt is kiszakítják. A saját kertünkben nem tudunk semmit csinálni, mert ha közelítünk a kerítéshez, őrjöngenek. Nyáron nem tudunk nyitott ablaknál aludni, mert szinte minden éjjel a kutyák visítozására ébredünk fel. Minden indok nélkül, a saját szórakoztatásukra és egymás ingerlésére örökké ugatnak. Sem pihenni, sem a kertben dolgozni nem lehet tőlük. Férjem, aki szívbeteg és anyukám (84 éves) szinte egész nap otthon vannak és este sokszor arra megyek haza a munkából, hogy teljesen ki vannak borulva a kutyáktól.
Sajnos a gazdája semmit nem tesz ez ellen, hiába kértük, hogy oldja meg a problémát. Közölte, hogy ez a dolguk.
 
Az is nagyon sok gondot okoz, hogy a mi kutyánk több betegséget is összeszedett már a szomszéd kutyáitól, (a gyógykezelése nem kevés idegeskedésbe és pénzbe került) ugyanis a veszettség elleni oltáson kívül, semmiféle más oltással nem rendelkeznek. Koszosak, büdösek, betegségeket terjesztenek. Az etetésen kívül nem foglalkoznak velük, az egész udvar többnyire tele van kutyaszarral. Azt hiszem, hogy ez nem igazán a felelős állattartásról szól és jó lenne a gazdájukat arra is rákényszeríteni, hogy kulturált, normális körülmények között tartsa az állatokat!!! Bár erre nem sok esélyt látok.
 
Egy helyi rendelet szerint kettőnél több kutyát egyébként is csak a szomszéd engedélyével lehet tartani. Úgy gondolom, hogy nekik egy is túl sok! Tőlünk egyébként nem kértek semmiféle engedélyt.
 
A macskákkal a Polgármesteri Hivatal szerint nem lehet semmit kezdeni – ahogy az előadó mondta, fogyóeszköz -, pedig azok is átjárnak és tönkreteszik a kertet, amit ennek ellenére, próbálunk rendben tartani. Az már csak hab a tortán, hogy idén tavasszal az egyik macska, amelyik átjött, úgy megkarmolta és harapta a kezem, hogy meg kellett műteni. A betegállomány anyagilag is megterhelte a családot és a jobb kezem azóta sem tökéletes, nem tudom rendesen használni, a munkában is elég sok problémát okoz. Biztos, hogy fertőzést terjesztett, különben a kezem nem gyulladt volna be, annak ellenére, hogy azonnal orvoshoz fordultam.
 
Az Önkormányzattól hiába kértem bármiféle intézkedést, a helyzet változatlan. Állítólag közterület felügyelők voltak a helyszínen és legutoljára a múlt héten arra tettek ígéretet, hogy az egyik kutyát a hétvégén elviszik. Ezzel persze a probléma nem oldódna meg, de természetesen egyik kutyát sem vitték sehova.
Hova lehet fordulni ilyen esetben? Az Önkormányzat semmit nem tesz, holott rendelet van a kutyatartás szabályozására. Már gondoltam, hogy csendháborítás miatt feljelentem őket, de mi történik? Maximum pénzbüntetés, aztán minden marad a régiben. A macskák ugyanúgy átjának, a kutyák ugyanúgy visítanak. Még jó, hogy azért költöztünk ki Bp-ről, hogy nyugodt, csendes környezetben éljünk! Hát hajrá! Várom az ötleteket!
 
Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környéki



 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 00:32:47

Miért van az az érzésem, hogy ő költözött oda később? Miért van az az érzésem, hogy nem nézte meg alaposabban, milyen szomszédok közé költözik?

--

A cigány és a polgármester ugyanolyan házat épít egymás mellé.
- Aztán tudja, polgármesetr úr, hogy az én házam sokkal többet ér!
- ???
- Hát mert nekem nem cigány a szomszédom.

England win The Ashes! 2010.09.21. 00:56:36

Kutyák elleni tuti tipp: felkockázott szalonna aprószögekkel megspékelve. Macskák ellen nincs tippem sajnos, de vannak itt mások, akik a téma szakértői.

vauvauvau 2010.09.21. 00:58:03

Murzsuwiczi Arisztid vagyok, önkormányzati-képviselőjelölt.
Október 03.-án szavazzon Rám és akkor megoldom problémáját.

Murzsuwiczi Arisztid. Önért.
A visító kutyák és karmoló macskák-ellen.

England win The Ashes! 2010.09.21. 01:01:08

@atpijkamo: Fene tudja, miért, de általában irreálisan nagy a csend és a nyugalom a szomszédban, mikor a potenciális vevők épp mustrálják a kiszemelt ingatlan.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 01:11:00

@Dr Jozef Vengloš: Hát ha utálom a szomszédot, mint a szart, akkor kussoltatom a kutyákat, hogy könnyebben el tudja adni a házát?

Leszarom, ugassanak csak! Legfeljebb olcsóbbért adja. És nem lesz az új tulaj allergiás az ugatásra.

Az is hülye, aki akkor megy lakásnézőbe, mikor a tulaj akarja. Pont nem akkor kell mennu.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.21. 01:14:10

nem olyan egetveroen draga a tegla
huzni kell egy 3 meteres keritest oszt jonapot
@atpijkamo:
az nem ugy van, ha en koltozok valahova kesobb akkor a szomszed azt csinal amit akar

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.09.21. 01:23:11

Sárkány ellen sárkányfű. Nehogy má egy kutyás itt kérjen tanácsokat macskák ellen... (javaslom a saját kutyámat, aki 3 macska/év teljesítmény mellett velőscsonttal üzemel) Németjuhász, és csak a saját macskákat engedi a kertbe sz.rni.
Ugatás, kukkolás ellen pedig nem lucernakerítést kell építeni, hanem hullámpalát vagy tartósabb téglát. Jegyzőnél kérhetsz birtokvédelmet, de ha az eszedre hallgatsz, beszéld meg a szomszéddal egy pohár bor mellett. A régi öregek tudták, hogy a mezsgyére kell építeni a házat, akkor ezek nem voltak problémák.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.09.21. 01:25:35

(csak megjegyzem, biztos a kutyák bosszantják az otthonülő lakosságot? nem egymást hergelik egész nap, aztán amikor hazaérsz rádzúdítják? anyós-vej problem?)

England win The Ashes! 2010.09.21. 01:38:49

@atpijkamo: Rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy olyankor MAGÁTÓL klappol minden a szomszéddal, nem pedig azért, mert hangtompítót rakott a kutyára/macskára/egérre/gyerekre/asszonyra/anyósra.. Ez afféle Murphy-törvény.
Másrészt nappal egy max. egyórás lakásvizit alatt nem tűnik fel a háttérzaj. Éjjel viszont észleli a vonyítást, majd arra eszmél, hogy nonstop megy a "Vadon szava", kis idő múlva pedig fény gyúl az agyában, hogy ez bizony bassza az idegeit.

A komment másik részével egyetértek. Az általad kért időpontban kell menni, és hasznos gondolkodási időt kérni, majd visszamenni egy második alkalommal is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.21. 01:55:48

Nem kell mindig a szívbeteg öreg néniket és a kisbabákat emlegetni. Én egyik sem vagyok, és éveken át kínzott egy kutya az éjszakai ugatásával. Nem bírja azt egy egészséges, felnőtt ember sem hallgatni örökké. Itt, ahol lakom, legalább egy kicsivel messzebb van a helyi idegbeteg kutya. Ha megmérgezem, megbüntetnek, mert állatkínzást követtem el. Emberkínzásról nincs törvény.

Mivel a kutya a szomszédban van, tehát közel, rendelni kell egy olyan szerkentyűt, amelyik a kutyaugatásra automatikusan valami kutyabüntető hangot ad ki. Ki kell tenni olyan helyre, ahol a szomszéd nem látja, és bízakodni. Talán segít. A kerítés tetejét pedig befelé meghajlítani, hogy az már saját területen legyen, kihúzni rá 2-4 csupasz drótot, nem áramkörbe zárva, 50 voltra letranszformált hálózati árammal, egy megszakítóval, aztán a többi majd kiderül. Egy villanyszerelő fél óra alatt összeüti, a fogyasztás csekély, a befektetés megtérülhet.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 02:11:00

@atpijkamo: De akkor megsértődni sem kell, ha a házigazda egy szál faszban nyit ajtót, és zavar el a picsába:)

England win The Ashes! 2010.09.21. 02:26:21

@atpijkamo: ... dugványozásról? Abban hagyma a szaki. :)))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.09.21. 02:26:43

Koltozzon kulfoldre, mert ott ilyen nincs:)
Volt egy kedves idos hazaspar szomszédunk, akiknek volt egy bazi nagy németjuhászuk, volt, hogy átbújt a kerítésen. Mentem volna oviba, de nem mertem kimenni az udvarunkra, a wc ablakon meg hiába kiabáltam, a szomszéd bácsi repülös volt, így kissé suket.
Késobb mikor mondtam Nekik, csak legyintettek, o nem árt ez a kutya a légynek se. Majdnem mondtam hátköszbazmeg.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.09.21. 02:29:37

Egyébként van valami kutyaugatás elnyelo nyakorv is.Panelba szoktak venni tulajok. Mondjuk olyat esetleg venni a Vityirán és ajándékba adni?

Elcseszett nick 2010.09.21. 02:30:58

Ha tényleg ilyen mocskos állapotok vannak, akkor ÁNTSZ, Országos Környezetegészségügyi Intézet, és állatvédők. Igazán gonos kombináció. :)
Az állatokat meg nem szabad bántani, nem ők tehetnek róla, bár ha a saját kertemben rám támadna egy macska, akkor agyoncsapnám azonnal.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 02:46:21

Egyébként én párnahuzatot csinálnék abból a macskából. Meg lehet hgy a szomszédból is.

taxi546 2010.09.21. 02:47:24

Vatta A fülbe, és egy Andaxin.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 03:16:38

@enamel: "Egyébként én párnahuzatot csinálnék abból a macskából"

Szomszédban lakó kóbor cicáknak valaki patkánymérget adott. Kívánom, végignézte volna.

Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy egy macska megtámadjon. De az lehetséges, hogy végetnemérő vonyítással egy kutya módosult tudatállapotba hozzon.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 03:22:26

@Lewyke: "kutyaugatás elnyelo nyakorv"

Azt ismerem. Spárgából van, és nagyon erősen kell megkötni.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.09.21. 03:38:31

Ti elolvastátok, hogy a posztolónak is van kutyája? Tehát áram, madzag, uh riasztó kizárva.
A kerítést meg lehet csinálni macskabiztosra is, az se fér át mindenhol.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.09.21. 03:40:15

Tényleg, a repülőgépzaj ellen nincs valakinek tippje? (a vállrólindíthatót kizárva)

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2010.09.21. 03:45:25

Hát, mivel a poszt toló került a környékre később, nem kell tőle engedélyt kérni... Én régi kutyás vagyok, még nem láttam, hallottam olyat, hogy "egymás szórakoztatására" ugatnának a kutyák. Képzeljétek mi volna akkor egy ebtelep környékén. Ha ugatnak, annak oka van, legfeljebb a többi kontrázik. Vidéki házikó+állatok= rágcsálók, férgek, nyüvek... Na ha ilyent lát a kutya (főleg, ha kotorékeb) és nem fér hozzá, bizony komoly hisztit képes csinálni.
Viszont ha egyszer elhallgatnak, akkor fog majd feltűnni a hajnali kakaskukorékolás, libagágogás, nem beszélve a gyöngytyúkok borzalmas hangjáról, az őrült pacsirták hajnali ordibálásáról, a békák éjszakai brekegéséről...
Megoldásnak ajánlom egy szép, csendes, 10. emeleti panelbe történő költözködést.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.21. 03:47:12

@Dariengo: Ha az ő kutyája nem ugatós, akkor az UH mehet. A jó hárőrző nem riasztja el a betörőt, csak csendben figyel. Amikor a betörő bejött, elreccsenti a lábát, majd a maradékot elvonszolja a rendőrségre. ]:-)

Az áram is rendben van, hiszen az ő kutyája nem akar átugrani a szomszédba. Szóval én megbuherálnám a dolgot.

@taxi546: A magadfajta mindig úgy érzi, hogy a dolog ennyivel elintézhető. A vattát, füldugót előbb mindenki próbálja ki egy fél éjszakán át, aztán jöhetnek a kommentek. A napot begyógyszerezve tölteni pedig nem kimondottan szerencsés dolog, még azokkal a sokkal rafináltabb gyógyszerekkel feltöltve sem, amiket ez ügyben sorolhatnék. Vegyél fel némi kutyaugatást, csinálj belőle egy CD-t, hallgasd végig, aztán meséld el.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 03:53:21

@Sracz: "egy szép, csendes, 10. emeleti panelbe történő költözködést."

Kovács sokáig marad vendégségben Szabónál. Felfedez a falon egy nagy rézüstöt és egy kalapácsot.
- Ezmiez?
- Beszéló óra.
- ???
Szabó fogja a kalapácsot, és ráver a rézüstre. A szomszédból mérges hang hallatszik.
- Hajnali fél kettő van, mit csörömpölsz te állat!

England win The Ashes! 2010.09.21. 03:54:42

@Sracz: Nem tudom, szerintem a kukorékolás nem annyira bosszantó, mint a csaholás. Szomszédunkban korábban egy idős házaspár élt, a kutyájuk is öreg csont volt, de megállás nélkül képes volt ugatni. Vagyis inkább köhögni, mert olyan volt a hangja, mintha tébécés lenne. Megszoktuk, elviseltük. Ami picit bosszantó volt, hogy a bácsi napközben az udvaron tett-vett vagy ücsörgött, de egyszer nem kiáltott a kutyára, hogy kussoljon. (De mondom, megszoktuk.) Igaz, a bácsi azt sem vette észre, hogy a macskája viszont töksüket.

England win The Ashes! 2010.09.21. 03:55:32

@Sracz: Nem tudom, szerintem a kukorékolás nem annyira bosszantó, mint a csaholás. Szomszédunkban korábban egy idős házaspár élt, a kutyájuk is öreg csont volt, de megállás nélkül képes volt ugatni. Vagyis inkább köhögni, mert olyan volt a hangja, mintha tébécés lenne. Megszoktuk, elviseltük. Ami picit bosszantó volt, hogy a bácsi napközben az udvaron tett-vett vagy ücsörgött, de egyszer nem kiáltott a kutyára, hogy kussoljon. (De mondom, megszoktuk.) Igaz, a bácsi azt sem vette észre, hogy a macskája viszont töksüket.

England win The Ashes! 2010.09.21. 03:56:18

@Sracz: Nem tudom, szerintem a kukorékolás nem annyira bosszantó, mint a csaholás. Szomszédunkban korábban egy idős házaspár élt, a kutyájuk is öreg csont volt, de megállás nélkül képes volt ugatni. Vagyis inkább köhögni, mert olyan volt a hangja, mintha tébécés lenne. Megszoktuk, elviseltük. Ami picit bosszantó volt, hogy a bácsi napközben az udvaron tett-vett vagy ücsörgött, de egyszer nem kiáltott a kutyára, hogy kussoljon. (De mondom, megszoktuk.) Igaz, a bácsi azt sem vette észre, hogy a macskája viszont töksüket.

England win The Ashes! 2010.09.21. 03:57:22

@Sracz: Nem tudom, szerintem a kukorékolás nem annyira bosszantó, mint a csaholás. Szomszédunkban korábban egy idős házaspár élt, a kutyájuk is öreg csont volt, de megállás nélkül képes volt ugatni. Vagyis inkább köhögni, mert olyan volt a hangja, mintha tébécés lenne. Megszoktuk, elviseltük. Ami picit bosszantó volt, hogy a bácsi napközben az udvaron tett-vett vagy ücsörgött, de egyszer nem kiáltott a kutyára, hogy kussoljon. (De mondom, megszoktuk.) Igaz, a bácsi azt sem vette észre, hogy a macskája viszont töksüket.

England win The Ashes! 2010.09.21. 03:58:10

@Sracz: Nem tudom, szerintem a kukorékolás nem annyira bosszantó, mint a csaholás. Szomszédunkban korábban egy idős házaspár élt, a kutyájuk is öreg csont volt, de megállás nélkül képes volt ugatni. Vagyis inkább köhögni, mert olyan volt a hangja, mintha tébécés lenne. Megszoktuk, elviseltük. Ami picit bosszantó volt, hogy a bácsi napközben az udvaron tett-vett vagy ücsörgött, de egyszer nem kiáltott a kutyára, hogy kussoljon. (De mondom, megszoktuk.) Igaz, a bácsi azt sem vette észre, hogy a macskája viszont töksüket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.21. 03:58:29

@Sracz: A te kutyád vagy egy félig süket aggcsont, vagy kommandós kiképzést kapott, vagy pedig a kutyád nem az udvaron lakik. Mert régi kutyásként egyébként ismerhetnéd azt, amikor az egyik kutya idegenre riaszt, hirtelen és támadólag, nem csak úgy rutinból, és akkor a közeli kutyák is mind rákezdenek a melldöngetésre.

A probléma egyébként nem az együtt ugatás szokott lenni, hanem valamelyik kutya hosszú szólózása. Fényes hold idején is kedvük szokott támadni rá, ez nem csak puszta szólás, tulajdonképpen a magányosságukat ugatják ki valamiért, általában. Továbbá éppúgy, mint az énekes madarak, a hangjukkal demonstrálják, hogy a saját körzetükben dominánsnak minősítik magukat.

De még ez is rendben lenne, mert ez nem okoz állandó ugatást, viszont rengeteg kutya lesz neurotikus még vidéken is. Szó szerint becsavarodnak. Elsősorban a szűk élettértől, a szűk kerttől, a rövid láncon való sínylődéstől, és a saját szűk területüket állandóan sértő járókelők és más kutyák okozta szüntelen feszültségtől. Ilyen okból próbálkozni lehet az állatvédők ugrasztásával a dilis szomszéd dilis kutyájára, bár szerintem sosem lesz semmi abból, amit másra bíz az ember.

Megdobbent 2010.09.21. 04:36:48

A videk csendje - priceless :)

Na komolyan, par hetveget echte falun toltogettem egy idoben, hatvazz, ami a csovon kifert szombat/vasarnap kora reggel: flex, funyiro, kistraktor, kapagep, kalapalas, orditas, motorbogetes, stb...

Mas-mas idoszakokban, mas-mas falura mind igaz a fentiek valamelyike.

Amugy a vonyito/ordito kutya az tenyleg nagyon kartekony az ember idegrendszerere, es hamar kifogy a humororerzeke annak, aki hallja.

Szerintem legyen antsz, allatvedelem, illetve egy badvany a jegyzonek birtokhaboritas miatt, okkent megnevezve a folyamatos zajszennyezes. A hagyma-fele magas es vastag tegla/beton kerites is alap.

belekotty 2010.09.21. 05:26:56

@Dr Jozef Vengloš: "Kutyák elleni tuti tipp: felkockázott szalonna aprószögekkel megspékelve. " - A kurva anyádat!

zozy79 2010.09.21. 05:37:49

állj a sarkadra!kutyák ellen leves.jah egy kis tálkába az aljára meg patkányméreg.hidd el nem hogy megeszi még ki is nyalja.macskára dettó.ha átjön a telkemre akkor megvédem.kit érdekel ha nem tudja bizonyítani. a 10 dögnél majd elgondolkodik.méghogy holmi állatok nem hagynának élni,pfej...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 05:53:05

- Miért nem lehet a kertben dolgozni. ha ugatnak a kutyák?

- Mennyivel aludna nyugodtabban a poszt toló, ha nem lennének kutyák, viszont éjszakánként (meg napközben) norvég hordák szednének össze a portákról a mozdítható tárgyakat?

- Milyen selejt kutya már az, amelyik hagyja odaszarni a kertbe a szomszéd macskákat?

- Miért nem húzott hegesztőkesztyűt a szomszéd macskájának szelídítéséhez?

- Miért nem tanyára költöztek ki? Ja, hogy ott is élnek hangképzésre képes állatok? Aki neurotikus, azt az énekes madarak is zavarják?

-Miért nem tart méheket? Csöndesek, és összemarnának a kutyákat, macskákat, szomszédokat...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 06:10:06

Miért költözik valaki vidékre, aki ennyire nem bírja az állatokat?

Miért nem néz körül jobban új ház vásárláskor?

Az eladó a szomszédokról nem tehet, de lehet éppen ezért akarja eladni a házát.

A macskák mint kert tönkretevők meg egy vicc. Inkább örülne, hogy ingyen megtrágyázzák a virágait, a macskák ugyan nem barmolnak szét semmilyen kertet.

Mit lehet tenni?

Ha a szomszédban valóban nem megfelelően tartják az állatokat, akkor egy állatvédő szervezettel felvenni a kapcsolatot és őket ráugrasztani a témára. Az önkormányzat valószínűleg lelkesebben állna hozzá a témához, ha ők keresnék meg őket jogászi háttérrel, mint ha csak egy falubeli panaszkodik.

USÁban külön szervezet van erre a célra, állatrendőrség. Magyarországon is kellene hasonló, éppen az ilyen esetek miatt is.

A kerítés megerősítése mindig jó ötlet, de persze az pénzbe, munkába kerül.

Barátkozás a szomszéddal is eredményre vezethet. Meghívni házibuliba, aztán ha haver lesz talán lehet rá hatni.

Ha csak azt látja, hogy a szomszédja folyton feljelentgeti, és a hatóság sem akar/tud tenni semmit, akkor sajnos nem létezik civilizált megoldás.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.09.21. 06:11:49

ehh. a török átok. az a legszomorúbb az összes ilyen esetben, hogy a normális fél csak tűr és tűr (különféle okokból - mert nem akar haragot és hátha abbamarad az állandó zavarás, meg /jogosan/ nem bízik tartós megoldásban, pláne nem hivatalos szervektől) aztán egyszer csak elege lesz (abszolút érthetően) de megoldás még akkor sem lesz a "gondra"..

rengeteg szociopata és egyben bunkó ember van mindenütt - ahová csak az ember néz. (és közkeletű tévedéssé lett, pedig nem az a beilleszkedni képtelen, aki nem lesz, nem akar bunkó lenni, mert sokan mások már azok /lásd.: rádiót bömböltetők, zajongók, fusiban építők, csakazértis maguknak átrendezők, állatkínzó állattulajok, satöbbi/.) rémisztő tempó.

építtetnék két várost az ország két sarkában. egyiket az összeférhetetlen vonítós, zajongós társaságnak; másikat a rendes csendes népeknek. hogy hol lenne nagyságrendekkel nagyobb az erőszakos bűnözés szerintem nem is kérdés. baromira megérdemelnék.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 06:14:28

@Dariengo: "A régi öregek tudták, hogy a mezsgyére kell építeni a házat, akkor ezek nem voltak problémák."

Lehet ezt még ma is?
Láttam olyan frissen épített településrészeket, ahol az összes ház a telek közepén állt, minden oldalról nem sok mindenre használható pár méteres telekrésszel körbevéve.

Nem hiszem, hogy ez mind az építtetők dilije lenne, inkább rendelet sejthető mögötte.

Hiába van valakinek sok pénze lakásépítésre, elég durván beleszólnak a hatóságok, hogy mit hogyan építhet és mit nem.

Azt mondjuk nem tudom miért lehetett baj, ha a telekhatárra épültek a házak.

P75 2010.09.21. 06:17:00

Az éremnek két oldala van... Nekünk is volt egyszer egy kutyánk, a szomszédunk meg elkezdett aláírást gyűjteni, mert ugatós volt a blöki. Többször tett megjegyzést, hogy a kutyát nem neveljük megfelelően, bezzeg ők tudják, hogy kell bánni vele. A kutyus nemsokkal ezután rejtélyes módon eltűnt :-(
Mit ad isten, most év elején a szomszéd is szerzett egy kutyát, a kutya olyan rettenetesen ugat, hogy szó szerint nem lehet tőle semmit csinálni. Amint kimegyünk a kertbe, csahol eszeveszettül. A különbség az, hogy mi rászóltunk a miénkre, mikor ugatott és rendre el is hallgatott, de a szomszéd blökire senki nem szól rá és csak ugat és ugat...

ihatethisindapassthingy 2010.09.21. 06:19:12

Igen: beszélni újra a szomszéddal, lehetőleg civilizált hangnemben. Ha nem megy, jogi útra terelni a kérdést, végig megtartva az említett hangnemet és a megegyezés lehetőségét. Esetleg bevonni mediátornak mindkettőtök által tisztelt embert.

Nem: megmérgezni állatokat.

Elmondom mi lesz, ha a megmérgezést választod: a szomszédod az eddigi bosszantó figurából elszánt ellenséged lesz és szabályosan pokollá fogjátok egymás életét tenni. Vedd észre, hogy akármi is a dolog kimenetele, egymás mellett fogtok lakni. Az egyetlen megoldás, ha valahogy megegyeztek, itt hiába nyomod le a másikat, csak egy csatát nyersz, a háború meg tönkre fog tenni. Ha már mégis erre voksolsz, legalább ne dobd be a mérgezést fegyvernek, mert az durva lesz...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 06:19:59

@Androsz: Neten lehet találni csontvédő kutya ugatást. Valami nagyobb méretűé célszerű. Azt megértik a kutyák és nem fogják háborgatni a területet.

Már csak valami automata kellene, ami mindig akkor játssza le a nagy kutya csontvédő ugatását, amikor a szomszéd kutyái a kerítéshez jönnek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 06:23:16

@Elcseszett nick: "Az állatokat meg nem szabad bántani, nem ők tehetnek róla, bár ha a saját kertemben rám támadna egy macska, akkor agyoncsapnám azonnal."

Láttál te már macskát? Nem arról híresek, hogy emberekre támadnak. A cikkben leírt eset így történhetett a tippem szerint, hogy az írója akart erősködni a macskával szemben. Mert az valóban nem szeretik, ha nyaggatják őket.

Kizárt, hogy bármely szomszéd macskának az emberekre támadás lenne a hobbija.

TrollEmber 2010.09.21. 06:27:20

Kedves beküldő, ne számíts semmire. Én is jártam ebben a cipőben, és 10 (10!!!) év személyes beszélgetés, önkormányzat, rendőrség, jegyző, ÁNTSZ, állatvédők, média, fenyegetőzés, idegbaj, rohangálás után az jött ki, hogy én vagyok a hülye, mert nem szeretem az állatokat és nem tudok alkalmazkodni. A hatóságok szerint a kutyának joga van ugatni, neki ezt megtiltani nem lehet, úgyhogy ha nem tetszik, költözzek el. Elköltöztem, más megoldást nem tudok.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 06:36:10

@Megdobbent: Ezek legalább feltűnnek neked falun.

Városon meg senkinek nem tűnik fel a zaj zavaró hatása, mert ha nem szoktak volna hozzá, már megőrültek volna.

Falun egy szirénázó mentőautó esemény, a fővárosban meg szinte a háttérzaj része.

Fűnyírók, fafágók, stb. meg ott is vannak.

Olyannak, aki abszolút nem bírja elviselni a szomszédokat, zajokat, más háziállatait, legfeljebb a tanyasi élet való.

Azt a hatalmas terüelthiányt, amit a szocializált, "civilizált" ember képes, mert kénytelen elviselni - az apró lakásokban, a hering módjára utazást a buszokon - de az állatok már nehezebben kezelik az ilyen frusztrációkat.

S még vannak akik azért sírnak folyton, hogy csökken a népesség.

Még pár millió ember ebbe az országba még több kutyaugatást, még több szirénázást, még szűkebb élettereket is jelent(ene).

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.09.21. 06:38:30

@Akitlosz: erre tudok egy részben ideillő történetet. történt, hogy az agyasok a tanácsnál kisajátítást rendeltek el a kisvárosban; új (felesleges) út építése végett. a nagyszüleim háza így sok másikhoz hasonlóan útba esett.. városszéli út melletti volt a ház, így a hátsó szomszédjuktól eltérően, az otthonuk nem a telek valamelyik szélén volt. ha másként lett volna, akkor nagyszüleim házából nem csak egy sornyi szőlő marad.. mert az ma is látható.. az út széli árok mellett.. (a szomszédnak és másoknak csak a fele háztájija lett oda, mit is számított az vidéken az átkosban.. és országszerte a sok hülye tanácstag a naaaagy fejivel át is lett mentve szépen az "új" rendszerbe. /a hülyék biztosan./ szükség is volt a szakértelmükre, emberségükre; hol is tartanánk nélkülük?! hol is tartanánk nélkülük..)

úgyhogy nem lehet a hivatalnokok kedvére tenni.. se az nem jó ha középen a ház, se az ha szélen..

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.09.21. 06:40:38

Ez a poszt toló mekkora egy városi hipochonder lehet bazzeg...
Egy macskától szétmegy a keze? A macska elfut, ha idegent lát, nem támad. (nekünk is van 3)
Mondjuk a 9 macska igen erősen sokk, de a macska fogyóeszköz, türelem.

A kutyaugatás tényleg tud idegesitő lenni, szomszédban is volt egy neveletlen németjuhász. Volt mikor 6 órán keresztül ugatott folyamatosan, elnyomva a mellettünk járó betonkeverőt! Szerencsére a gazdája is megunta, és elköltöztette.
Azóta én boldogitom két vizslával :]

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.09.21. 06:46:57

@Akitlosz:
Az egyik oldali szomszédunk a telke hátsó részére, középre épitkezett anno.
Igy bármit csinál kint a kertben (ami neki elől van) mi még a nappaliban is halljuk. Kurva zavaró tud lenni...
Nincs tömeg, ami lefogná a zajokat.

A mezsgyére épitést pedig azért szüntették meg, mert a ház hátulját csak úgy lehetett rendben tartani, ha a szomszéd beengedett. Ebből meg rengeteg vita volt mindig, pedig köteles lenne tűrni.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.09.21. 06:49:51

"a macska fogyóeszköz." igen, ha kandúr.. ellenkező esetben a gond szaporodik..

fzs.1933 2010.09.21. 07:00:59

Nagyjából ugyanakkor költöztünk a szomszédommal egy faluba. Neki van egy kis tacskója, amelyik már önmagában is kirakható lenne egy rohamkocsira. Aztán nem olyan régen azt gondolták, hogy talán az a baja, hogy egyedül van a kutya. Hoztak egy másik tacskót. Tuti, hogy városi kutya volt, mert ez még a harangozást, a tücsköket is megugatja. De nem úgy, hogy kettőt rávakkant, oszt jól van, hanem 5-10 perceket végigüvölt. Van, hogy egész éjszaka megy a vonyítás, kaffogás, merthogy most éppen nem tudja, hogy mi is van.

Roppant zavaró volt nyáron, nyitott ablakoknál.
Azon kívül, hogy magunkban mérgelődünk, belátjuk, nem sokat tehetünk. Egyébként, bár kifejezetten cimborák nem vagyunk a szomszéddal, de jó a kapcsolatunk. Inkább kifárasztjuk őket is. Napközben, amikor a gyerekeink tuti nem alszanak, de a szomszédék itthon vannak, direkt hangoskodok (nem flex, meg ilyenek, csak topogok a garázs előtt pl.), amire ezek elkezdenek kornyikálni veszettül. És lám, már nem egyszer volt, hogy a szomszéd kijött a béketűrésből és csendre intette az ebeket...

Semper Fidelis 2010.09.21. 07:16:43

Vegyél gázsprayt és fújd agyon a kutyákat, mikor őrjöngenek.

Giraffa 2010.09.21. 07:18:06

Nekem egy kakas kukorékol a kerítésen túl. Csak hétvégén zavar, mert akkor még aludnék, amikor rákezdi. Hihetetlenül hangos. :-O

Cserébe viszont nem bőgetik a parkolóban a tuningverdát hajnalban. :D Inkább a kakas.

mentapegaz 2010.09.21. 07:19:39

Ez egy jo tema.Anno nekunk is volt egy kutyusunk.Szerintem a leggyagyasabb leny a vilagon,de pont azert szerettuk.Azon kivul,hogy ugatott vagy is vonyitott ejjel nem volt semmi karos benne.De nem minden ejjel es csak akkor amikor a tobbi kutya is rakezdett,mert hat minden szomszednak volt legalabb 2 kutyaja nekunk csak az az egy.A setaltatas mindig porazon tortent,soha nem bantott mas kutyakat,de mivel a mi kutyunk volt a legkisebb ezert minden kutya probalta megtamadni.Azt azert tudni kell hogy szinte az osszes mas kutya szabadon volt es barmikor kitudtak menni az utcara,es nem egyszer jarokelokre is tamadtak.A gyerekem egyszer sem tudta elvinni setaltatni ugy hogy ne tamadtak volna ra a tobbi kutyak,hat persze hogy egy kicsit nehezteltem,mikor a gyerek meg szinte bent allt a kapuban es a szomszed kutyai meg megtamadtak mert nem hagyta hogy az O kicsi kutyusat baj erje.Meg jo,hogy 2 lepesre voltam tole es betudtam rantani az udvarba a gyereket a kutyunkat persze probalta megharapni a szabadon levo nagytestu eb amit aztan a nyakanal fogva majdhogy nem foljtogatva tudtam csak vissza tartani.Es egyszer csak fogytak az utcaban a kutya populaciok.NEM MI VOLTUNK A FELELOSEK A DOLOGERT.Ugyan is nem messze tolunk volt egy tinilany aki hajnalban jart haza a szorakozohelyrol,ugye mondanom sem kell hogy Ot is megtamadtak a kutyak,a dolog szepsege hogy a leanyzo edesanyja nem hagyta annyiban.Nem ecsetelem mert konkretan sosem arultak el de celoztak ra hogy tunt el a csocselek az utcabol.Persze mindenki azt hitte hogy en voltam,de nem.Par hetre az esetek utan mikor mar letisztult a terep,egyik hajnalban durranast hallottam kimentem de sehol senki, csak az volt fura,hogy a kutyunk bejott a hazba,sosem szokot mikor felemeltem hogy kivigyem ereztem valami nedvesseget a nyakan mivel hajnal volt eleg sotet es a lampank sem volt a legerosebb az eloszobaban nem lattam rogton,hogy mi az.bejebb vittem hogy megnezzem,hat ver volt es nem csak a nyakan hanem a fejen is ,valaki meglotte a kis dragat ,gondolom bosszubol,vagy passz.Tehat ugy pizsomaba beugrottam a kocsiba es hajtottam az allatkorhazba.Nagyon nagy szerencsenk volt mert nem talalt el a golyo egyetlen egy letfontossagu szervet sem.De a gyogyulas igy is hosszu volt gondolom fajdalmas is a koltsegekrol nem is beszelve,de megerte mert a gyermekem meg sokaig egyutt jatszhatott az O kicsi kutyujaval

kalányosssy (törölt) 2010.09.21. 07:20:03

Semmi esély nyugalomra, békés alvásra.
A szomszédainknál (4), lévén közelben a főút, összesen kilenc kutya üvölt éjjel, nappal. Egy földi pokol itt az élet. Többször hívtam a rendőröket, mindannyiszor az volt a válasz, azé kutya, hogy ugasson.

Készítettem erre fel kísérletképpen hangérzékelős ugatót, ami a kutyaugatásra visszaugatott, semmivel sem nagyobb hangon, mint egyetlen kutya. Kutyások azonnal feljelentettek és ugyanazok a rendőrök a csendrendeletre hivatkozva, azonnal meg is büntettek, amit ki is fizettem szépen.

Ebben az állat országban, az állat ország állat lakóitól, állat rendőreitől és állat jogszabályaitól erre lehet számítani, semmi másra.

Aprószög, méreg, hangtompítós géppisztoly. Háború, igen. Az egyetlen lehetséges megoldás. Akit megtámadnak, akit létében fenyegetnek, jogában áll bármilyen eszközzel védekezni.

É2I 2010.09.21. 07:28:11

Lehet leírtátok már, de engem macska csak akkor karmolt meg, ha megpróbáltam megfogni és neki ez nem tetszett.
Ugyanakkor a hullámpala kerítés jó ötlet, illetve egy nagyobb testű saját kutya, vagy két kisebb. Nálam az utóbbi megoldotta a kíváncsi szomszéd macskák nálunk szarási hajlandóságát.
A kutyákra egy megoldás van: össze kell barátkozni velük, azután hallgatnak rád, azaz csendre tudod inteni őket :)

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.09.21. 07:32:35

kerítés lefedése (hullámpala, osb,..). + veszel valami rendes, nagyerejű állítható ultrahangos kütyüt és megpróbálod úgy belőni h a te kutyádat ne zavarja, csak a szomszéd ebeket+macskákat

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 07:33:18

Tetszik amúgy, hogy "zajvédelmi" nádazást végeztek, hogy a hülye kutyák ne láthassák a mozgást, csak hallják a hangokat és érezzék a szagokat...
Vagy le kell szedni azt a nádat, vagy 16-os kazánlemezből végig résmentes kerítést kell emelni, 3 m magasan. A saját oldalon(!) hangelnyelő pozdorjaidomokkal felfalazni, a tetejét 50 cm-es lemezzel 45°-os szögben a szomszéd felé lejtetni.
A szomszéd megőrülne a kutyavisszhangtól...
Másik megoldás az, hogy egy ügyes barkácsoló volt szomszéddal (az ilyen embereknek mindig jó szomszédai vannak, ezt az egyet kivéve) gyártatni kell egy olyan szerkentyűt, ami felveszi a hangot és max. 2 másodperc késéssel erősítve(!) visszajátssza. A szomszéd is dadogni fog, meg a kutyái is...

Lelenc Kutyamentő 2010.09.21. 07:35:37

Emlegette itt valaki az állatvédőket. Az állatvédelmi szervezetek nem hatóságok, nincs semmilyen intézkedési jogkörük.
Nem úgy, mint a település jegyzőjének. Amennyiben az állatok az érvényben levő rendeleteknek nem megfelelő módon vannak tartva, a jegyző az állatvédelmi hatóság. Éppígy a helyi állattartási rendelet megszegését is neki kell bejelenteni, köteles intézkedni.
Amennyiben a jegyző nem végzi feladatát, a felettes szervhez kell fordulni.

Szent István, de szólítsatok a vezetéknevemen 2010.09.21. 07:37:40

Te Marha!
Ha nyugodt, állatoktól mentes életre vágysz, költözz vissza Pestre. Személy szerint ennél nagyobb pofátlanságot még nem hallottam. Leköltözik a szarházi vidékre, majd megmondja a falunak, hogyan kell kinéznie a vidéknek. No persze. Ha állatot akar tartani az ember, teszem azt libát, akkor majd Pestre költözik, mert Pesten könnyebb legeltetni. Isten barma!
Az ilyen ökröket kellene elsőnek felkötni. U.i.: Én jelenleg Pesten élek, de sajnos nem bírom ezt a túl csendes és nyugodt életmódot. Vágyom egy kis vidéki nyüzsgésre. Remélem mielőbb visszaköltözhetek.

Lelenc Kutyamentő 2010.09.21. 07:40:29

A hazai jogi szabályozás szerint aki azt állítja, hogy szomszédja bármely tevékenysége szükségtelen zavarást okoz, módjában áll birtokvédelmi pert indítani egy éven belüli zavarás esetén a jegyző, azon túl a bíróság előtt.

A Ptk. 188.§. (1) alapján, akit birtoklásában jogalap nélkül zavarnak, birtokvédelem illeti meg.

A Ptk.100.§. kommentár szerint az állattartás az ingatlan rendeltetésszerű használatához hozzátartozik, a mennyiséggel kapcsolatban a helyi viszonyokat kell tekinteni.

A BH 1982.91. értelmében az állattartás miatt indult birtokháborítási perekben azt kell vizsgálni, hogy az adott környezet jellegére is tekintettel megvalósul-e olyan magatartás amely birtokháborító és környezetsértő magatartásnak minősíthető. Jelentősége lehet annak, hogy a birtokháborítást panaszló eleve olyan környezetbe ment lakni, amelyben-éppen a környezet jellegére is figyelemmel –az állattartás nem tilos. Ilyen esetben nyilvánvalóan nem valósul meg birtokháborítás, mert egyes személyek fokozott érzékenysége nem eredményezheti a szomszédjogi szabályok megsértését.

A Ptk. 191.§. (3) alapján a jegyző az eredeti birtokállapotot helyreállítja és a birtoksértőt a magatartástól eltiltja, kivéve, ha nyilvánvaló, hogy az aki birtokvédelemért folyamodott birtoklásának zavarását tűrni köteles.

A PK.30. alapján a jegyző azt vizsgálja, hogy milyen volt az eredeti birtokállapot és ezt tilos önhatalommal megzavarták-e. Ha igen akkor határozatával az eredeti birtokállapotot helyreállítja, illetve a birtoksértőt a magatartástól eltiltja

A 245/1998 (XII.31.) kormányrendelet 7.§ (1) jogalapján is folyhat az eljárás.
Ezen joghely szerint azonban az Alkotmánybíróság 29/2004. (VII. 7.) AB határozat szerint a jegyző azt vizsgálhatja, hogy az állattartás az állatvédelmi szabályoknak megfelel-e.

„Amennyiben az állattartás az állatvédelem szabályait sértő módon történik, úgy a települési önkormányzat jegyzőjének az állatok védelmével, valamint az állatok nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreiről szóló 245/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kr.) rendelkezései az irányadók. A Kr. 7. § (1) bekezdése alapján a jegyző korlátozhatja, illetve megtilthatja az állattartást, ha az állatvédelemre, valamint az állattartásra vonatkozó szabályok megsértésére került sor;
továbbá a Kr. 4. §-a alapján a jegyző meghatározott cselekmény végzésére, tűrésére, vagy abbahagyására kötelezheti az állattartót az állatok védelme érdekében, az állatvédelmi és az állattartási szabályok megsértése esetén. A jegyző jogosult tehát az állattartás korlátozására, illetve megtiltására, amennyiben az állatvédelem körében az állattartási szabályok megsértésére
került sor.”

Halál Bika 2010.09.21. 07:43:33

Rátámadt a harapós macska?
Hát beszarok!
Rám múltkor egy harapós csiga támadt, alig bírtam elfutni előle, mondanom sem kell hogy két hét táppénz lett belőle.

Viszont az én kertem is tönkretették a macskák, évszázados fenyőket döntöttek ki, méteres árkokat ástam amibe az anyósom bele is esett, ott is maradt.

Szent István, de szólítsatok a vezetéknevemen 2010.09.21. 07:43:43

Mellesleg, szinte látom magam előtt, ahogy egy max. 1,5 kilós veszélyes, macskának álcázott ragadozó (talán még csíkos is, hogy vajazzon a tigrisre) épp tépi le a karját "emberünknek". (Oké, csak leharapja és elszalad vele.) U.i.: A kommentem időpontja a Csinibaba című filmben alkalmazott időmeghatározás alapján: Pár ezer macskakarmolás és néhány kutyaharapás után.

Alex6 2010.09.21. 07:52:36

Ilyen helyzetekre a legjobb megoldás a kutyariasztó. Van mozgásérzékelős és hangérzékelős fajtája is, és egyáltalán nem drága, bár a jelzett esetre nyilván a hangérzékelős a jó. A lényeg, hogy mozgásra vagy hangra az apró berendezés egy olyan hangot bocsát ki, amelyet csak a mozgó/ugató kutya hall, és elviselhetetlen számára. Hatására vagy nem megy a meghatározott helyre (ahol a berendezés a mozgását érzékeli) vagy nem ugat, hiszen tudni fogja egy rövid idő után, hogy az elviselhetetlen hangot ő idézi elő. A módszer kipróbált, és azonnal hat, nézz körül az interneten, és rendeld meg gyorsan. Már másnap nyugodtan alszol!

Jerky_Master 2010.09.21. 07:55:04

tegyük félre, hogy koszosak és büdösek ezek a kisállatok, mert arra is van jogszabály.

VISZONT a hangszennyezés a környezetszennyezés kategóriájába tartozik, és feljelenthető az illető, aki ilyet művel. úgyhogy gyors jogi útra való terelést ajánlok. pláne bosszantó, amikor nem kevés pénzt fizettél a nyugalmadért, cserébe egy határ sz@rt kaptál! (:-D)

nálunk is volt ilyen probléma, de magától megoldódott - elpusztultak a vonyító, minden bemozduló fűszálra ugatógéppé alakuló hülye dögök, és a nyomorult gazdáik szerencsére nem ugyanolyan kutyafajtával pótolták az elhullottakat.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.09.21. 07:55:11

Még mindig jobb, mintha Kisbabér Tündés matricákat ragasztanának a postaládájára.

.lll. 2010.09.21. 08:07:15

átjött a macska és megkarmolta
LOL
visító kutyák:DDD
zsír poszt

pazola 2010.09.21. 08:09:57

Asszem, aki meg nem talalkozott a jelenseggel testkozelbol, nem tudja, mirol van szo.

Nyaron a szembeszomszed kutyaja volt tulmozgasos, vegig tudta nyomni az ejszakat, ugatott, szaladgalt, keritest motozott, vagy nemtom, de akkor is, ha senki nem jart az utcan, illetve mas kutyak nem ugattak.

Eleg jol alszom - igen nehez felkelteni - de azert mondjuk 6 meterrel a fejem mellett egy acsarkodo kutya engem is kizokkent.

Tavaly meg nem ertettem, hogy mergezhettek meg a korabbi kutyajukat - akkor ugyanis hatra volt kotve, es ott ugatott, nem engem zavart, hanem mas embereket - de annak ellenere, hogy szeretem a kutyakat, megertettem...

Szegenyek nem tehetnek semmirol, mi szoktattuk oket magunk melle, most meg jol elhanyagoljuk oket..

Mocoria 2010.09.21. 08:19:22

Pár évig laktam kertes házas övezetben, az egyik oldalon a szomszédnak két rottweilere volt, a másik oldalon pedig 6 (hat) kutya, a lehető legkülönfélébbek. Nem Bivalyboconád-külsőn, hanem Farkasréten. Ugattak a kutyák éjjel, nappal, és ha a csapatban a két nőstény tüzelt, akkor össze is verekedtek. Egyszer a négy kan széttépte a legkisebb kutyát (az volt a hetedik...) egy ilyen verekedésben.
Ha a szomszéd otthon volt ilyenkor, akkor ő öntött le rájuk egy vödör vizet, ha nem volt otthon, mi fogtuk a slagot, és választottuk szét a kerítésen (sima drótkerítés) keresztül a kutyákat.
Kutyaszart hetente-kéthetente szedtek. Ha a kerítés közelébe mentünk, a kutyák nem vicsorogtak, hanem csóválták a farkukat, mert rendszeresen kaptak csontokat, mócsingokat, egyebeket, amit mi úgyis a szemétbe dobtunk volna.
Vita a szomszéddal nem volt. Mert azt a megoldást találtuk, hogy barátkoztunk a szomszédokkal, jóban voltunk velük. És akit kedvelsz, annak a kutyáját is jobban tudod kedvelni. Na??????
Ja, és én ráadásul félek is a kutyáktól.

És igen, éjjel zaj volt. Ehhez képest a Belváros, ahol most lakunk, egy mennyország.

A macskasz@r viszont nehezebb eset. A mi kertünket imádták a macskák, mert beültek középre, és jobbról-balról hörögtek a kutyák, ők meg biztonságban érezték magukat. És odasz@rtak a lábtörlőre, meg a virágok közé - és a macskasz@r nem trágya ám! Kiég tőle a növény. És olyan büdös, mint a ..... sz@r...

Jerky_Master 2010.09.21. 08:20:24

@lófő: a macska nem támad emberre, mert sokkal kisebb. csak akkor karmol és harap, ha sarokba szorítják, és menekülne, de nem lát rá más lehetőséget.

@pazola: a mérgezésért börtön jár.

tamis 2010.09.21. 08:26:00

átment a macska és megtámadott mi? felugrott, és megharapta kezedet mit egy pitbull mi?

vagy inkábbsarokbaszorítottad, és megpróbáltad megfogni, mire szerencsétlen úgy védekezett, ahogy tudott?

én a szomszéd helyében fejbe is rúgtalak volna, ha folyamatosan baszaxol...

Énbagoly 2010.09.21. 08:26:22

A macska akkor támad, ha veszett. Volt olyan ismerős gyerek, aki így járt. Ott szerencsére elkapták a macskát, megállapították, hogy veszett, és szegény gyerek kapta a veszettség elleni védőoltást. Ami nem egy leányálom, és a szülőkkel közölték azt is, hogy mellékhatásként akár bele is halhat a gyerek.

A kutyaugatást pedig a gazdája tudja szabályozni, ha akarja.
Aki ki akarja nyírni az állatokat, az gondoljon inkább arra, hogy ott is a legtöbbször a gazda a bűnös.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.09.21. 08:27:11

@Dariengo: esetleg egy levegőből, vagy víz alól indítható?

Terézágyú 2010.09.21. 08:28:09

Akkor most átveszem a cigányozós kommentek fő érvét:
Aki ennyire védi az ilyen kutyás szomszédokat, az költözzön melléjük, és aztán védje őket.

lángoló babakocsi 2010.09.21. 08:30:58

2010. tavaszán miért nem kért birtokvédelmi eljárást a kedves posztoló? ja, büdös volt befizetni a 2.200,- Ft-ot :D ?
mivel egy évnél régebb óta tart a zavarás a bírósághoz kell fordulni panasznapon. szopó

lacko3 2010.09.21. 08:33:30

Fagyállós párizsi, na nem a kutyáknak a gazdinak "oszt jónapot"

lángoló babakocsi 2010.09.21. 08:34:22

neked kéne fagyállós párizsit enni, te barom

Frucsasz 2010.09.21. 08:34:36

Felmerült bennem a kérdés, hogy mi a bánatos fenét csinált a posztoló azzal a macskával, hogy ilyen sérüléseket szerzett? A macska önmagától nem támad és nem megy közel idegenekhez, tehát jól meg kellett szorongatni, hogy ekkora harapást ejtsen.

Egyébként az állatvédelmi törvény szigorítása óta van erre is megoldás. Fel lehet jelenteni a szomszédot (nem az önkormányzatnál!), mert a nem megfelelő állattartás is állatkínzás. El lehet mondani, dokumentálni, hogy a kutyáknak nins elég élettere, és nyilván nem túl boldogok, ha megállás nélkül ugatnak. El lehet mondani, hogy nem kapják meg az oltásokat, stb.

Egy vérmesebb állatvédő szervezettel kell felvenni a kapcsolatot, ők biztos tudják, hogy lehet a legtutibban megszorongatni a szomszédot.

Ma már egyébként állatrendőrség is van, tiszta Miami lettünk...

Aki meg a problémára a mérgezést tartja megoldásnak, azt megkérdeném, hogy ha a saját anyja fogja zavarni, őt is megöli?
Azok a kutyák és macskák nem tehetnek róla, hogy nem megfelelő körülmények közt vannak tartva.

nagyon gromek 2010.09.21. 08:36:02

Biztos a macskát is idegesítette az ugatás, azért támadta meg a posztert a saját kertjében.
Az ilyen hirtelen támadás egyébként is jellemző a macskákra, bár általában torokra mennek és cafatokra tépik a gyanútlan áldozatot. Mázlista a posztoló, hogy csak a keze sérült meg.

Frucsasz 2010.09.21. 08:39:09

"Ha Ön azt észleli környezetében, hogy valaki

- nem megfelelő módon tartja állatát, nem a jó gazda gondosságával jár el

- állatának nem biztosít megfelelő mozgásteret és az időjárás viszontagságai elől menedéket,
- állatának nem biztosít megfelelő élelmet és állatorvosi ellátást,

- engedély nélküli beavatkozást hajt végre állaton,

- az állat terelésénél, lábonhajtásánál, a szállítóeszközre való fel- és lerakásánál, valamint szállításánál az állatnak fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okoz

akkor Ön az állatvédelmi törvény megszegésének tanúja. A fenti és a hozzájuk hasonló esetekben értesítse a kerületi jegyzőt vagy az illetékes állat-egészségügyi állomást!

FIGYELEM! Minden bejelentéskor kérheti adatainak bizalmas kezelését! Javasoljuk, hogy bejelentését írásban (is) tegye meg és kérjen írásbeli visszajelzést arról, ilyen intézkedés történt az ügyben.

Forrás:
www.allatrendorseg.hu "

Terézágyú 2010.09.21. 08:39:38

@Frucsasz, az őzikelány:
"A macska önmagától nem támad és nem megy közel idegenekhez, tehát jól meg kellett szorongatni, hogy ekkora harapást ejtsen."

Fentebb írta valaki a veszettséget...

"Fel lehet jelenteni a szomszédot (nem az önkormányzatnál!), mert a nem megfelelő állattartás is állatkínzás. El lehet mondani, dokumentálni, hogy a kutyáknak nins elég élettere, és nyilván nem túl boldogok, ha megállás nélkül ugatnak. El lehet mondani, hogy nem kapják meg az oltásokat, stb."

Azért ez elég szégyen erre az egész társadalomra nézve, hogy csak ez a megoldás, hogy kutyák sanyarú sorsa miatt lehet tenni valamit, és nem azért a konkrét dologért, hogy a levélírót (és gondolom nem csak őt) ZAVARJA ez az egész!

Teccikérteni? 2010.09.21. 08:40:33

"az egyik macska, amelyik átjött, úgy megkarmolta és harapta a kezem, hogy meg kellett műteni."

Szerencsétlen macska, jól rábaszott. Hát miből volt a te kezed? Bimetálból?

Terézágyú 2010.09.21. 08:41:25

@Frucsasz, az őzikelány:
"Aki meg a problémára a mérgezést tartja megoldásnak, azt megkérdeném, hogy ha a saját anyja fogja zavarni, őt is megöli?"

Én sem pártolom a mérgezést, de ne hasonlítsunk már egy kutyát valakinek az anyjához...

Teccikérteni? 2010.09.21. 08:42:46

@nagyon gromek:

Ez olyan Gyalog galoppos :)

-A macskán innen, vagy a macskán túúúúl?
-A macska az!

LiberAll 2010.09.21. 08:44:01

Macska ellen, szerez, valami nagytestű macska keverék kölyköt mondjuk perzsa európai rövid szőrű, ivartalaníttasd, amikor már nagyobb lesz, ergo nem császkál el, s addigra a te kutyád is megszokja, megszereti. Az aztán lerendezi a szomszéd micro macskákat, s abban a saját blökid is segíteni fog neki. A szomszéd kutyákkal meg haverkodjál össze, esténkét reggelente egy kis szalonnabőr csodákra képes, legalább akkor nem ugatnak amikor kint vagy.

lángoló babakocsi 2010.09.21. 08:44:22

nem mérgezzétek az állatokat, mert levágom a kezeteket

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 08:44:56

@Terézágyú: A "visító" kutyák alighanem valamilyen térd alatti idegbeteg kotorékebek. Tartásukat a norvégveszély mellett a patkányveszély még inkább indokolja. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna a poszt toló, ha beteg hozzátartozóit megrágcsálnának a patkányok...

Lelenc Kutyamentő 2010.09.21. 08:45:09

@Frucsasz, az őzikelány: Az állatvédelmi törvényt nem szigorították.
Állatrendőrség Magyarországon nincs.
Az állatvédőket nem lehet uszítani, illetve lehet, de minek, ők nem jogosultak eljárni, ha meg odamennének, simán zaklatásnak minősül.

Terézágyú 2010.09.21. 08:46:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"A "visító" kutyák alighanem valamilyen térd alatti idegbeteg kotorékebek. Tartásukat a norvégveszély mellett a patkányveszély még inkább indokolja."

Ezt ugyan te nem tudhatod, de akkor költözz te is oda, és tapsikolj, hogy nincs patkányveszély.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 08:46:53

@Terézágyú: Ha tünetes veszett volt a macska, akkor 4-5 hónapon belül keserves kínok között el fog pusztulni a poszt toló is...

nagyon gromek 2010.09.21. 08:46:57

@Terézágyú: egy kutya is lehet valakinek az anyja. pl egy másik kutyának.

@Teccikérteni?: :D

szmoker (Homo Trollicus) 2010.09.21. 08:47:01

@Sracz: "Én régi kutyás vagyok, még nem láttam, hallottam olyat, hogy "egymás szórakoztatására" ugatnának a kutyák."

Pedig simán, nekünk a mamatacskó visit, a kölyketaskó meg ugat. Egymásnak.

Olyan koncertet rendeznek, hogy alig tudom lecsendesiteni őket :)

Terézágyú 2010.09.21. 08:48:28

@nagyon gromek:
"egy kutya is lehet valakinek az anyja. pl egy másik kutyának."

Akkor mondd annak a kutyának, hogy ne mérgezze meg a saját anyját...

pógi 2010.09.21. 08:49:04

jól hangszigetelő ajtókat/ablakokat kell beszerelni, meg nyárra légkondit
kutyának dolga, hogy ugasson, nálunk épp 10 db van az utcában, de nem is volt betörés húsz éve
nekem se tetszik, hogy hangzavar van, de ha valamelyik szomszéd megmérgezné a kutyáimat, valszeg véletlenül rágyújtanám a házát és lelkesen oltanám benzinnel
ugyan már, venni kell 40 hektárt, építkezni a közepére, oszt csend lesz
vagy panelbe költözni, mint írták már...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 08:49:34

@Terézágyú: Nekem vannak Magyarország legrendesebb szomszédai, úgyhogy nem költözöm.
Kutyáik is vannak. Nekem is. Meg macskák is.

trocadero 2010.09.21. 08:50:51

Sajnos a kutyaugatás sokszor nagyon nagy probléma, legyen szó akár vidéki kertes házról akár városi panellakásról. Jogi úton általában nehezen rendezhető le a dolog.
A legjobb a gazdával való minduntalan konfrontáció (minden nap szólni kell, lehetőleg több szomszédnak is).
Van ultrahangos kutyaidegesítő ugatás ellen 10-20e Ft-ért, de állítólag nem 100% garantált, hogy minden kutyára hat, és a bokrok/kerítés is könnyen leárnyákolják az ultrahangot.
Aztán lehet altatót csomagolni kolbászba és átdobni, ill. legvégső esetben lehet mérgezésre is gondolni. Az ember élete és egészsége végülis fontosabb, mint a kutyáké.

Halál Bika 2010.09.21. 08:51:17

@nagyon gromek:

De kutya nem lehet kurva anya, emberanya viszont lehet valaki kurva anyja. Meg pl csavaranya is lehet kurva, öreg mesterektől hallottam rég hogy "Faszom ebbe a kurva csavaranyába!".

Frucsasz 2010.09.21. 08:51:20

@Terézágyú: jogos, a veszettség nem jutott eszembe...

Nem a legelegánsabb megoldás persze a feljelentés. De ahogy látom, a posztoló minden mást próbált már.

Egyébként nem csak a kutyák sanyarú sorsára lehet hivatkozni, van olyan is, hogy szomszédjog (Polgári törvénykönyv szabályozza). Ez kimondja, hogy a tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné. Sajnos nem részletezi, hogy mi minősülhet zavarásnak, így ügyvédje válogatja, hogy mit lehet erre hivatkozva elérni. De sajnos ez is bírósági kérdés, tehát nem épp a legbékésebb megoldás :( Nem is túl gyors, évekig is elhúzódhat, és ha a szomszéd olyan tapló, hogy a szép szóra, kérésre nem hallgat, akkor valószínűleg a bírósági ítélet is hidegen fogja hagyni.

De lapavetően egy tapló, másokat figyelmen kívül hagyó szomszéddal szemben nem sok lehetőség van, tehát ha a civilizált 'beszéljük meg' módszer nem működik, a következők jöhetnek még szóba:
1. feljelented (így vagy úgy, állati vagy szomszédi jogok csorbulása miatt)
2. te is tapló leszel, mondjuk hajnali 3-kor nyírsz füvet az ablaka alatt, vagy bármilyen egyéb módon bosszantod
3. elköltözöl.

.lll. 2010.09.21. 08:53:39

@Jerky_Master:

az is lehet,hogy meg akarta küldeni a macskát hátulról:D

Frucsasz 2010.09.21. 09:00:29

@Terézágyú: de. Hasonlítsunk. Aki meg tud ölni egy másik előlényt a saját kényelme érdekében, az előbb-utóbb másra is képes lesz.

@Lelenc Kutyamentő: de igen, szigorították. Március 1-től. Ment is a nagy porkavarás, bár az összes hírekben a gömbakváriumok betiltását hozták fel. De a kutyákkal kapcsolatban is újítottak. Március 1. óta a kutyáknak min. 10nm/kutya területet kell legalább biztosítani, nem lehetnek nonstop láncon, és a lánc hossza is min. 4 m kell, hogy legyen.
Szintén márciusi újítás, hogy már csak chippel ellátott kutyát-macskát lehet eladni vagy elajándékozni.

Az állatvédők jogilag nem tehetnek sokat. De ők pont nem azt fogják nézni, hogy jogilag mit tehetnek. Ha egy holdvilágos éjszaka kilopják a kutyákat a kertből és elviszik 200 km-rel odébb egy menhelyre, akkor a tulaj nézegethet, amerre akar. Ha a kutyái nem chippel ellátottak, akkor a büdös életbe be nem bizonyítja, hogy az ott az ő kutyája. A módszer hátránya, hogy ha nagyon akar, akkor legfeljebb hoz új kutyákat a házhoz... De minek tart az ilyen ember kutyákat?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:00:52

@lófő: az is lehet,hogy meg akarta küldeni a macskát hátulról:D

Biztosan bántotta a macskát. A macskákra nem jellemző, hogy átmennek a szomszédba vérengzeni. Szerintem megfogta és akkor kézimunkázta ki a macska.

indapass90210 2010.09.21. 09:00:59

A macska okos állat, ha meglövik a fenekét légpuskával vagy airszoft gun-nal, hamar elszokik onnan. A kutyák ellen javallott a hangszigetelt ablak, 1-2 millából meg is van egy családi házra.

.lll. 2010.09.21. 09:02:56

@cicmen:

idegen macskát megfogni igencsak nagy művészet

Terézágyú 2010.09.21. 09:03:01

@pógi:
"kutyának dolga, hogy ugasson"

Nem.

"nálunk épp 10 db van az utcában, de nem is volt betörés húsz éve"

a faluban épp a minap volt egy háznál - ahol volt kutya.

"jól hangszigetelő ajtókat/ablakokat kell beszerelni"

Hogy a saját kutyádat se halld, amikor ugat?

Terézágyú 2010.09.21. 09:04:32

@Frucsasz, az őzikelány:
"de. Hasonlítsunk. Aki meg tud ölni egy másik előlényt a saját kényelme érdekében, az előbb-utóbb másra is képes lesz."

Én ma reggel agyonnyomtam a pókot. Jelents fel, hogy képes lennék ugyanezt megtenni anyámmal.

lángoló babakocsi 2010.09.21. 09:05:29

volt már olyan, hogy egy poszt toló írt ide hozzászolást ??

Alikam 2010.09.21. 09:06:15

@trocadero: aki egy kutyát meg tud mérgezni az tuti valami beteglelkű ember.

Nem a kutya tehet róla, ha leszarják a fejét, nem néznek rá miért ugat, nem nevelik meg. Ugyanúgy le lehet szoktatni a felesleges ugatásról is mint bármi másról. Mert akkor ne ugasson ha egy szöcskét lát a fűben, bármennyire is oka van.

Másodsorban pedig ugyanúgy "visszamérgezhetik", mondjuk az én kutyámat.

indapass90210 2010.09.21. 09:07:18

"kutyának dolga, hogy ugasson, nálunk épp 10 db van az utcában, de nem is volt betörés húsz éve"

Nekem van olyan kézikészülékem, amit a kutyára kell irányítani, az meg a kiadott hanghullámok miatt fejét rázva - és a legnagyobb kussban - elszalad.

Terézágyú 2010.09.21. 09:07:25

@Frucsasz, az őzikelány:
"Március 1. óta a kutyáknak min. 10nm/kutya területet kell legalább biztosítani, nem lehetnek nonstop láncon, és a lánc hossza is min. 4 m kell, hogy legyen."

Akkor kimehetnek a zállatvédők a falvakba, és megbírságoltathatják a öreg mamókákat, akik TÉNYLEG azért tartanak egy darab kutyát, hogy ne menjenek be a tolvajok.

De gondolom a posztban említett háznál ilyen gond nincs, mert ott a kutyák szabadon vannak, szabadon ugatnak.

Énbagoly 2010.09.21. 09:07:55

@Frucsasz, az őzikelány: megpróbálsz józanul beszélni erről a dologról, de ne várd, hogy ezt megérti mindenki. Mindig lesz, aki szándákosan félreérti.
Az állatokat igenis hogy a gazdájának kell megnevelni, de persze normális eszközökkel.
És tapasztalatból tudom, hogy meg lehet ezt oldani. De akkor törődni kell az állattal, nem csak hagyni nőni, mint a gazt.

.lll. 2010.09.21. 09:10:18

majd jön Cézár a natgeós mexikói kutyapecér,ő majd megneveli a kutyákat

nagyon gromek 2010.09.21. 09:11:37

@Halál Bika: ezt sajnos kihagytam a számításból.

@Teccikérteni?: ez eszembe se jutott. :) viszont akkor duplán mázlista a posztoló, hogy nem nyulak laknak a szomszédban.

para_noir 2010.09.21. 09:12:05

Olvastam egy hasonló esetről Ámérikában, ahol az ember fogta a szomszéd rebellis ebét, elkocsizott vele az állatorvoshoz, ott hangszáleltávolítást végeztetett el rajta, majd a kutyát visszatette a kertbe. Volt nagy csodálkozás, amikor a szomszéd szembesült a néma kutyával, be is perelte a műttetőt, de elvesztette a pert. Ugyanis a nyugalomhoz joga volt az akciózó szomszédnak.

A posztolónak meg én is a kerítést ajánlanám, egy szép nagy, 3 méteres betonkerítés megfogja a hangot, ha meg befuttatja borostyánnal, még ízléses is.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.09.21. 09:12:48

@Dariengo: "A kerítést meg lehet csinálni macskabiztosra is, az se fér át mindenhol"
Höhöhö.. Életedben nem láttál még macskát, mi? A mienk helyből felugrik a 2 méteres pózna tetejére.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:14:03

@lófő: Az bizony! De előfordulhat különböző módszerekkkel. Viszont nem tanácsos, mert a macskák kicsi nindzsák. Ha valaki látott már macskákat verekedni, az tudja miről beszélek.
Egyébként ha átjön a szomszéd macska az miért tragédia? Nem nagyon szoktak balhét csinálni, diszkrét állatok. Két esetben okoznak problémát, az egyik a kandúr fröcskölés (területjelölés) az utolérhetetlenül büdi napokig, a másik a párzásnál a macskazene több decibellel mint az Iron Maiden koncert.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.09.21. 09:15:43

@newtehen:
Ezen én is felröhögtem :D

Anyós most fogadott be macskt menhelyről. Az egyik helyen azért nem adtak neki dögöt, mert nem macskabiztos a keritésük... Hegyoldalon laknak, erdő van fölöttük. Egy macskát hogy a pékf*szába lehetne megakadályozni, hogy mászkáljon? Max kalitkával.

manager2008 2010.09.21. 09:15:44

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Szuper ötlet.
A lényeg , hogy ha a tárgyalások nem vezettek eredményre, akkor klasszikus értelemben a háború kitört mint egy ablak.
Sok változat van az ellencsapásra, de drága dolgokat nem érdemes az elején bevetni (egy kerítés sok ezer forint).
1. Wágner operákat kell lejátszani 60 decibel lakáson belüli zajszint mellett, majd ha nincs hatása, felerősíteni este 10 ig, ameddig csak fel nem jelent a szomszéd, majd újra és újra.
2. Ultrahangos készülékekkel a kutyákat vonyításra késztetni éjszakánként (a szomszéd is meghülyül a saját kutyáitól).
3. Erőszakosabb megoldások: átraksz egy harci kutyát, amelyik megoldja a problémát egy óra alatt. Macskákat erős légpuskával (5.5 mm) levadászod ha átjönnek.
4. De a legjobb és legegyszerűbb erőszakosnak tűnő (de nem annyira) megoldás. A kutya nevelhető állat: ha ugat, oldalba lövöd festék patron kilövő fegyverrel. A macskák el fognak költözni, a kutyák pedig ha meglátnak elbújnak valahová, és nem fognak ugatni, az tuti. Az életük nem kerül veszélybe, csak rájönnek hogy ugatni nem jó.

Kb. egy hét alatt a problémát meg lehet oldani, de ha nem akarsz csinálni semmit, akkor fogadj fel 3 embert, aki a fél kerítés áráért laposra veri a szomszédodat és elmondatja vele sokszor hogy nem zavarjuk a szomszédokat és pont.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:16:19

Blogmotor blogmotor levuduzlak baszdmeg!

EvangelineS (törölt) 2010.09.21. 09:18:37

Mit vár most a posztoló?amiért ő nem tud aludni,altassanak el 3 kutyát meg ki tudja,mennyi macskát?gratulálok,nem sok lelkiismerete lehet,mert azokat az állatokat onnan elvinni nemigen lehet.illetve el lehet,menhelyre,ahol vagy örökbe tudják adni,vagy elaltatják,bármennyire is mondják,h nem.ezek után jól tudna aludni?
a tulajt feljelentheti állatkínzásért,ha tényleg ápolatlanok,bár ez nem hiszem,h kimeríti a kínzás fogalmát.
a tulajt kellene megfenyegetni,hátha hat rá a dolog.mellesleg milyen már az,hogy egy macska csak úgy odagrasszál és megkarmol?miért nem zavarta el?érdekes.

cupoj 2010.09.21. 09:20:43

A környékünkön szinte kivétel nélkül, minden házban van kutya, van, ahol több is! Néha engem is kifejezetten idegesít az ugatás - főleg, mikor a hátsó szomszéd elhanyagolt ebe kezd rá az éjszaka közepén - de nem szólok egy szót sem, mert a miénk is nyomja, ha olyanja van, plusz valamivel védekezni kell a betörők ellen!
A macska problémát kutyás háznál nem igazán értem, tőlünk még csak egy macska ment ki élve, annak is nagy szerencséje volt, hogy a blöki nem nyírta ki! Le is szoktak róla a környékbeli cirmik, hogy átjárjanak dolgukat végezni/kutyát hergelni!

Terézágyú 2010.09.21. 09:20:49

@EvangelineS:
"Mit vár most a posztoló?amiért ő nem tud aludni"

A hülye posztoló, aludni akar! Hallatlan...

Franky4fingers 2010.09.21. 09:25:18

Én a helyedben azt csinálnám, hogy kihívnám a rendőröket, hogy szerinted betörők járnak a szomszéd házban, mert annyira visítanak a kutyák. És ezt megismételném minden este (Úgysem tudsz aludni)

nagyon gromek 2010.09.21. 09:25:58

Macskák ellen simán jó a vizipisztoly. Mi a sajátunkat is így tartottuk távol a veteményestől. Amikor láttuk, hogy odaguggol, már lőttünk is, mint csárlszbronzon.
a szomszédok előtt is lett tekintélyünk, amikor látták, hogy pisztolytáskával az oldalunkon veteményezünk. :D

Stina 2010.09.21. 09:27:37

Miért él az emberekben még mindig az a gyermeteg gondolat, hogy: "Jaj de stresszes a nagyváros meg nehéz itt megélni, nosza kapjuk magunk, költözzünk ki vidékre, mer' az a nyugalom földje & tejjel-mézzel folyó Kánaán. Csönd lesz, megtermeljük, ami kell..."

pioker1933 2010.09.21. 09:29:08

Macskák ellen legjobb kikészíteni a verandára egy kis fagyállóval dúsított tejecskét. Többet nem igazán fognak odajönni. Ha meg a szomszédnak nem tetszik, hát istenem, az ember a saját portáján azt csinál amit akar.

beebeebee 2010.09.21. 09:29:58

Sajnos, Budapesten és néhány vidéki nagyvároson kívül, Magyarországon ismeretlen fogalom az állattartási kultúra.
2 éve költöztem "vidékre" (Bp-től 25 km-re, 30 perc autóval) és megdöbbentő, hogy mennyire más a falusiak hozzáállása. A szomszédom ugyanez, ketrecben tartotta a kutyáját, szerencsétlen dög napi 24 órából legalább 22 órát ugatott, nyáron mi is zárt ablaknál aludtunk. Szerinte is az a dolga a kutyának, hogy ugasson. Kérdeztem tőle, hogy egy ketrecben tartott kutya mennyire védi meg a házat? Mióta összevesztem vele, és mióta megölte a kutyámat, azóta nem tartja ketrecben. Rohadjon meg, ő és az összes fel és lemenője is!

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:30:50

@Dövan: Nekem van olyan kézikészülékem, amit a kutyára kell irányítani, az meg a kiadott hanghullámok miatt fejét rázva - és a legnagyobb kussban - elszalad.

Ultrahangos mi? Van egy cimborám, életművész, mert diplomával villanyóra leolvasó (azt mondja kell neki a szabadság). Neki volt kutyariasztója és elmesélte hogy mennyit ér. Azt mondta, hogy komolyabb németjuhász, meg kuvasz kategóriájú kutyák csak még jobban behisztiznek a műszertől és szó nincs menekülésről.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 09:30:52

@Franky4fingers: Meg is zsanettolnának előbb-utóbb, bár attól meg lehet, hogy csökkenne az idegi feszültsége...

kubatov_kommunista 2010.09.21. 09:31:37

1.) nem költözünk falura, ha nincs legalább akkora helyünk, hogy csak integetni tudjunk a szomszédnak a távolság miatt.
2.) nem megyünk olyan faluba ahol még állatot tartanak. A kutya elavult kamerázás tisztább, szárazabb, jobb érzés.
1 kutyát még lehet tartani, mert a kamera nem harap. De már dolgoznak a problémán.
3.) ha egy állatot fizikai inzultus ér leszokik arról, hogy arra járjon.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 09:32:41

Szerintem a poszt tolónak kettő darab füldugóra van szüksége, semmi másra.
Na jó, egy kis elmegyógyintézeti kezelés még lehet, hogy belefér.

Terézágyú 2010.09.21. 09:33:17

Mellesleg ugyebár a kutyával való házőrzésnek (ha nem dobermannról van szó), az a lényege, hogy a kutya ugat, a ház ura felébred, és kinéz, hogy mi történt, miért ugat a kutya stb.
Na most, ha folyamatosan és szinte mindenért ugat a kutyája, vagy a szomszédé, akkor természetesen esze ágában sincs kinézni (sőt, még jobban a fejére húzza a takarót), ettől aztán kirámolhatják az egész fészert - sőt, ha valamelyik rabló valamilyen módszerrel elhallgattatja a kutyát (fentebb írtatok több módszert), akkor még ő maga örül, hogy na végre csend van...

Vagyis valóban a kutyát kéne megnevelni, de a posztíró szomszédja nyilvánvalóan nem törődik az ilyesmivel...

EvangelineS (törölt) 2010.09.21. 09:33:47

@Terézágyú: Nem,én arra céloztam,hogy ugyan ne miatta kelljen már elaltatni X állatot,hanem inkább a gazdájukat kellene meggyőzni arról,hogy költöztesse a kutyákat olyan környezetbe,ahol nem zavarnak senkit.pl egy tanyára.
ne az a szegény kutya szívjon már a városból falura szakadt ember miatt,ő csak a dolgát végzi.ha meg akarod tiltani a kutyának h ugasson,akkor te is fogd be a szádat,próbáld ki h milyen.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:34:33

@nagyon gromek: Nagyon ottvan a hozzászólásod! :)
Vízipisztolyos Bronson! Zsír!

Terézágyú 2010.09.21. 09:35:30

@beebeebee:
"A szomszédom ugyanez, ketrecben tartotta a kutyáját, szerencsétlen dög napi 24 órából legalább 22 órát ugatott"

A posztíró szomszédjánál viszont -ahogy írja - abszolút szabadon voltak a kutyák, és mégis ugattak... tehát nem az a lényeg, hogy mennyi helye van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 09:38:05

@pioker1933: A ciánkáli vagy a DNOC gyorsabban öli meg, és kevesebbet szenved.
B+! Ettől sokkal humánusabb az, amit a kert- és énekesmadár-szerető humanista prof. emeritus barátom játszik: kínai távcsöves légpuska (erősített rugóval, lengyel felirattal árulják az ukránok Nyíregyházán), fegyvermesterrel beállíttatva. Ott áll betöltve a kertre néző nappali ajtajában,csak fel kell húzni és lőni.

Remekül javítja a komposztot.

Terézágyú 2010.09.21. 09:38:29

@EvangelineS:
"Nem,én arra céloztam,hogy ugyan ne miatta kelljen már elaltatni X állatot,hanem inkább a gazdájukat kellene meggyőzni arról,hogy költöztesse a kutyákat olyan környezetbe,ahol nem zavarnak senkit.pl egy tanyára."

Miért, gondolod, hogy van neki egy tanyája??? Gondolod, hogy meg lehet győzni bármiről?

"Ne az a szegény kutya szívjon már a városból falura szakadt ember miatt"

Én született falusi vagyok, akkor nekem szabad emiatt felszólalnom?

"ő csak a dolgát végzi."

Nem, a kutyának NEM az a dolga, hogy folyamatosan ugasson.

"Ha meg akarod tiltani a kutyának h ugasson,akkor te is fogd be a szádat,próbáld ki h milyen."

Akár hiszed, akár nem, én NEM beszélek folyamatosan.

TGabi 2010.09.21. 09:39:17

Nem akarok cinikus lenni, de.

Az ilyen posztolókról szokott mindig kiderülni, hogy

az egész nap ugató kutyák tömege max. 2, aki vakkant egyet -kettőt, ihol-néhol.

A macska legfeljebb kétszer átmerészkedett a kertbe.

A szomszédasszony meg unatkozva várja, hogy mindenbe beleüsse az orrát és menne feljelentgetni embereket.

Ha valóban igazak a leírtak, akkor elnézést:))

indapass90210 2010.09.21. 09:40:21

@cicmen: nem vagyok betörő, de valami ilyesmire gondoltam, amikor kaptam mellé egy gázspray-t is :D

De szerintem ebből is van csájníz, meg komolyabb cucc is.

Csigorin 2010.09.21. 09:40:53

Eszem megáll hogy még a macskát védik... Embert megharapó állatot elaltatni, és különben se menjen át a másik területére!

Posztoló vegyen sörétespuskát, aztán aki szerint a kutyának az a dolga hogy ugasson, hát a puskának meg az hogy lőjön.

indapass90210 2010.09.21. 09:44:42

A falu-város ellentétről is annyit, hogy falun zavar legkevésbé a kutya. Már csak azért is, mert falun általában nem a szarrábelterjesített, idióta, fajtatiszta kutyák vannak, hanem egyszerű keverékek.

Démonmac1 2010.09.21. 09:47:32

Azthiszem én megmérgezném az összeset.

lángoló babakocsi 2010.09.21. 09:49:03

én megmérgezném az összes mérgezőt! háziállatokat mérgezni ősi román szokás

cicmen (törölt) 2010.09.21. 09:50:04

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Szerintem is idegbeteg a posztoló! Biztosan ugatnak a kutyák, de korántsem annyira drámai a dolog szerintem, mint ahogy leírja. Inkább saját magát hergeli.

Terézágyú 2010.09.21. 09:53:18

@cicmen:
"Szerintem is idegbeteg a posztoló! Biztosan ugatnak a kutyák, de korántsem annyira drámai a dolog szerintem, mint ahogy leírja. Inkább saját magát hergeli."

:))))))))

Majd én is erre fogok gondolni, amikor pl. egy kutya megtámad valakit. vagy pl. pasik rámásznak egy lányra...

Szóval nem olyan drámaiak ezek a dolgok szerintem se. S pláne hülyeség együttérezni valakivel...

Alikam 2010.09.21. 09:54:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ti hány évesek vagytok a barátoddal együtt? 12? Összesen?

Lelenc Kutyamentő 2010.09.21. 09:54:44

@Frucsasz, az őzikelány: nem szigorították. Az állatvédelmi tv. nem módosult.
Egy kormányrendelet született, amely szabályozza az állattartást és még szól egyebekről is. Okos rendelet, nem lehet pl. gömb alakú akváriumban tartani a halakat.

Lelenc Kutyamentő 2010.09.21. 09:57:02

@Frucsasz, az őzikelány: hogy meggyőzellek
41/2010 (02.26) kormányrendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

Az állatvédelmi tv. nem módosult

Laser11 2010.09.21. 09:57:49

Nem tudom írta-e valaki már, de van egy olyan cuccos, hogy ultrahangos kutyariasztó. Egy haverom ajánlotta, a szomszédjában volt egy vizsla akit mindig kiengedtek az utcára és ott arénázott, és amikor az asszonyka sétáltatta pici babát ott vergődött körülöttük, féltek, hogy megkapja a gyereket vagy valami. Hasonló okok miatt vettem én is, bevált. Vergődő, idegbeteg kutyára rányomod, fülét-farkát behúzva menekül. Nem lesz semmi baja az ebnek csak lehiggad. Kóbor és utcán arénázó kutyák ellen volt használva...más kérdés, hogy a szomszéd kutyájára rányomnám-e, ezt majd eldönti a posztoló, de tutira be lehet ezzel fenyíteni a ebeket.

nagyon gromek 2010.09.21. 10:01:08

ja, hát az tényleg elég relatív, hogy kit, mi zavar.
én pl észre sem veszem, ha a szomszéd kutyája néha ugat (hozzátartozik a megszokott háttérzajhoz), a szemben lévő szomszéd meg a haját tépi napi három vakkantástól.
olyan meg mindenhol van falun, kertvárosban, hogy éjjel a környék összes kutyája rázendít. nem mondom, hogy kellemes erre ébredni, de ha az ember ilyen helyre költözik, számoljon vele.

én is arra gyanakszom, hogy a posztolónak ill. a családjának kicsit gyengébb az idegrendszere a nagy átlagnál, mert ha valóban ennyire drámai a helyzet, ahogy lefesti, akkor nem tudom elképzelni, hogy csak őket zavarja és a többi szomszédot nem.

nagyon gromek 2010.09.21. 10:03:24

@Démonmac1:
"Azthiszem én megmérgezném az összeset."

én is megmérgeztem az összes szomszédomat. azóta senki nem panaszkodik a kutyaugatásra.

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.21. 10:03:33

Hiába, vannak emberek, akiknek sehol nem jó; a belvárosban túl hangos a diszkó, a lakóparkban bőg a szomszéd gyereke, kertes házas övezetben ugat a kutya. Az ilyen menjen remetének valami erdei barlangba, csak nehogy aztán túl hangosan csipogjanak neki a madarak! És persze meg sem próbálja megoldani a problémát, egyből az önkormányzathoz kell rohanni; pedig régen feltalálták már a kőkerítést, az ultrahangos kutyariasztót is említette már valaki, a macsekokat is távol lehet tartani mindenféle szagos növények ültetésével...

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:05:04

Eztet nagyon szeressük, hogy a nagyfalubó kikőtözünk nyugalomra vágyva. Bizony így van ez, hogy ott nő a fű amit le kell vágni, bizony hétvégén megszólalnak a flex-ek, és a barkácsgépek az udvaron, évente legalább kétszer kerti buli van ami hangosabb. Ilyen ez a vidéki élet. Amire te gondolsz, hogy nyugalom van, az a tanya. Ezt az idióta pesti szokást (elnézést kérek a kivételtől) pedig le kéne vetkőzni, hogy bejelentünk, feljelentünk, problémázunk, dünnyögünk. Vissza kell költözni a bérházba, mert ott nem ugat a kutya, nincs macska és le van írva a házirendbe, hogy mikor lehet zajjal járó tevékenységet folytatni.

Démonmac1 2010.09.21. 10:05:31

Bár így belegondolva az ultrahangos módszer lesz az igazi.

Démonmac1 2010.09.21. 10:09:52

A fagyállóval az le a gond, hogy a szomszéd ujabb álltkákat szerez.
u.i. Bpn is gondot jelent ám a kutya* macska tartás
u.i. és vannak egyéb állatok is:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 10:10:21

@seggbőlszájba: A vicc az, hogy a zajmérésekből sokszor az jön ki, hogy a "zajos tevékenységek" (kivéve a tüctüc/mulatós elektroidióta zeneutánzatok)alatt falun kisebb a hangnyomás, mint városon, főleg Budapesten a "csönd"...

indapass90210 2010.09.21. 10:11:30

@seggbőlszájba: az sem egészen igaz, amit te írsz. Igazi vidéken jórészt már csak mamókák élnek (a papókák szinte mindig hamarabb dobják fel a pacskert), akinek meg ezen felül háza van, az hétvégére jár le dögleni, és addigra levágatja a füvet. Legalábbis a Balaton-felvidék így néz ki. Maradnak az őshonos falusiak, de azok közül aki nem részeg egész héten, a hétvégére biztosan az lesz.

tuono 2010.09.21. 10:11:49

1. Ha zavarják az állatok minek ment vidékre? Irány vissza a panelba...
2. A macskákra javasolnék saját kertben egy dobermann-t. Úgy nem járnak át, vagy a számuk csökken. ;)
3. A kutya ugat, ez egy ilyen állat... Amikor kiköltözött nem voltak ott? Nem tűnt fel, hogy ez gondot jelenthet a későbbiekben?
Láma

Terézágyú 2010.09.21. 10:12:08

@nagyon gromek:
"én is arra gyanakszom, hogy a posztolónak ill. a családjának kicsit gyengébb az idegrendszere a nagy átlagnál, mert ha valóban ennyire drámai a helyzet, ahogy lefesti, akkor nem tudom elképzelni, hogy csak őket zavarja és a többi szomszédot nem. "

Nem tudhatjuk milyenek ott a telekviszonyok... lehet, hogy a harmadik szomszéd távolabb van stb.

Mellesleg azonban rengeteg olyan sztoriról hallunk, hogy pl. egy társasházban MINDEGYIK lakót zavarja valami az egyik lakó tevékenységében (pl. a panelban kecskét tart) mégsem tudnak tenni ellene semmit...

És azt se felejtsük el, hogy azok, akik a hajléktalanok szagát kifogásolják a buszokon - nos ott is csak egymaguk szólnak érte... mások nem... Akkor most ő egymaga az idegbeteg???

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 10:13:19

@Démonmac1: A fagyállóval az a gond, hogy a szerencsétlen állat szervezetében milliárdszámra oxalát kristály tűcskék alakulnak ki, amelyek kiszúrják a sejteket. Még a belső vérzést okozó patkánymérgek is jobbak.
@délimél: Látom, te is sokat ittál belőle...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 10:13:40

Én azt szeretném kérdezni a poszt tolótól, hogy a fűnyírózás nem idegtépő-e a számára?
Meg az a sok mindenféle ember, aki körülötte merészel lélegezni?

Mert ezek nem derültek ki a posztból...

Terézágyú 2010.09.21. 10:14:10

@seggbőlszájba:
Vazze, ezt úgy mondod, hogy mintha egy tősgyökeres falusit nem zavarhatna a vasárnap reggel hatkor kezdődő flexelés!

Jerky_Master 2010.09.21. 10:15:32

@MagyarZizzi: és a taktikai atomtöltetet is feltalálták már.

@seggbőlszájba: mi még a sarki szupermarketbe is autóval járunk itt a Rózsadombon, és nem tudjuk, milyen a jó kóóóóbász! ott FENT, PESTEN, a vörös városban a zőcség is műanyagból van, és nem veszik a paraszttól, mert ti lennétek végül is az ország éléskamrája!:-D STB........

@Dövan: költsön 1-2 millát az ordibáló kutya gazdájának két anyja.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 10:16:04

@Terézágyú: Majd én is erre fogok gondolni, amikor pl. egy kutya megtámad valakit. vagy pl. pasik rámásznak egy lányra...

Ez nem ugyanaz! Mármint a kutyaugatás, és a nemi erőszak! Ha nem tudod, most megmondtam, ha tudod, csak össze szeretsz hasonlítani dolgokat, akkor én is segítek!
Hasonlítsd össze a vízilovat a mákdarálóval!
Írd meg mire jutottál!

[c] 2010.09.21. 10:17:21

Kissé meghökkentett, mennyi itt a jóindulatú javaslat a kutyák/macskák megmérgezésére vagy egyéb eszközzel történő kinyúvasztására.
Még szerencse, hogy csak a pofátok nagy (többnyire).
Nem az állatok a hibásak ugyanis, hanem a gazdájuk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:19:55

@fogsunder: "építtetnék két várost az ország két sarkában. egyiket az összeférhetetlen vonítós, zajongós társaságnak; másikat a rendes csendes népeknek. hogy hol lenne nagyságrendekkel nagyobb az erőszakos bűnözés szerintem nem is kérdés. baromira megérdemelnék."

Minden azon múlik csak, hogy ki dönti el, hogy ki melyik városba költözzön, költözhet.

Ha mindenki maga, akkor az összeférhetetlenek városa üres maradna, ha mindenki a többiekről, akkor meg a csendes népek városa lenne elég kihalt.

Terézágyú 2010.09.21. 10:20:47

@cicmen:
"Ez nem ugyanaz! Mármint a kutyaugatás, és a nemi erőszak! Ha nem tudod, most megmondtam, ha tudod, csak össze szeretsz hasonlítani dolgokat, akkor én is segítek!"

Nos, fentebb meg a szomszéd kutyáját hasonlította össze valaki az anyjával... mármint, hogy aki az egyiket megmérgezné, az az utóbbit is...

Másrészt: ha az emberek nem akarnak segíteni (vagy legalább együttérezni) a poszt írójának egy ilyen (kétségkívül kisebb és veszélytelenebb) ügyben, mint a kutyaugatás (és támadás!), akkor ne csodálkozzanak azon, hogy a többi ember nem fog segíteni akkor, amikor olyan veszélyes dolognál kéne segíteni, mint egy nemi erőszak, rablás stb.

indapass90210 2010.09.21. 10:20:49

@Jerky_Master: én is így gondolom, de ettől függetlenül nemigen lehet mit csinálni. Anno nekem is volt ilyen ugatós problémám, csak csóró lévén lóvém nem az ablakokra, meg szívem sem megmérgezni. Aztán mivel még egy csomó másik embert zavart éjjel az udvarban kereszben fel-alá futkosó és folyamatosan ugató dög, ezért valaki elvégezte a piszkos munkát - majdnem mindenki örömére. Teljesen meg tudom érteni. Nem nagy öröm, ha a fejedtől légvonalban 20m-re egy nagytestű kutya örjöng. Pár hónap rossz alvás után simán el tudom képzelni, hogy bármilyen állatszerető emberben megváltozzon valami annyira, hogy megmérgezzen egy ebet.

Fék_Emil 2010.09.21. 10:21:28

Van olyan állapot, amikor csak az erőszak segít! Sajnos kitartó és rossz neveléssel teljesen idiótává lehet tenni a kutyákat, főleg ha többen vannak és még a falkaszellem is hozzájön. Ilyenkor sajnos csak a végső megoldás segíthet, pl. rántott szivacs, sztrichnin, patkányméreg... Macskákat meg könnyebb eltüntetni! :)

Alikam 2010.09.21. 10:21:54

@délimél: újabb 14 éves.

Nem érted meg, hogy a posztolónak is van ebe?

Bár találkoztam már olyan emberrel, aki csak azért mérgezte meg a szomszéd kutyát, hogy az ő kutyája legyen a legnagyobb az utcában...

Mondjuk nem is lett jó vége, végülis egyszer elájult egy parkolóban, arccal előre sett, szanaszét tört az egész arca, idősebb is volt már, a kórházban még két hétig élt.

Néha van isteni igazságszolgáltatás. Rád is rádférne...

beebeebee 2010.09.21. 10:23:15

@EvangelineS: ezt a "dolgát végzi" dumát be lehetne fejezni lassan.
Ha egy kutya konkrétan egész nap ugat, mindegy milyen környezetben (ketrec vagy nem), az nem azért van, mert az a dolga, hanem azért,mert a barom bunkó gazdája nem nevelte meg, elhanyagolta, ezért nem érzi jól magát.
Az a dolga?! A nagy sz-rt az a dolga!

egerészölyv 2010.09.21. 10:23:37

Törvénytelenséget tenni nem szabad.

Törvényesen viszont szabad eljárni. Vannak hivatalos kutyariasztó porok például. Vagy le is lehet kenyerezni őket.

Jeff 2010.09.21. 10:24:01

@Alikam: Imádom az ilyen önjelölt állatvédők sírását, könnyen beszél az, aki mellett nem lakik egy ilyen gyökér, 3-4 kezelhetetlen kutyával. Nekem volt részem benne... Te nem tudod milyen az amikor bokáig ér a szar a szomszédban, nem szedik össze csak hetente, hányingerrel küszködve mész be a saját lakásodba, nem lehet kinyitni az ablakot mert bejön a szag, és a kutyák szaggatják a kerítést minden apró mozgásra. A kedves szomszéd meg nem tesz semmit, leszarja a bajod, mert ez neki természetes állapot, és/vagy alkoholista és/vagy játékgépezik, és nem érdekli semmi más a világon a szenvedélyén kívül. Először megpróbálsz szépen beszélni vele, aztán csúnyán, aztán ordítva, kipróbálod az ultrahangos riasztót (szart sem ér), kipróbálsz mindenféle ismerősök által ajánlott módszert (pl. vegyszerek amiket a kutya nem bír, de szart sem érnek), hatósághoz fordulsz (le sem szarnak), aztán megunod és megmérgezed a gecibe az egész állatseregletet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 10:27:12

@Alikam: A posztolónak vagy valami pinanyalója van, vagy egy bamba húshasznú vágóebe, különben nem járnának át a macskák.

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:27:58

@Terézágyú: Persze, hogy zavar. A legközelebbi sörözéskor, vagy szalonna sütéskor, biztos mondom neki, hogy b@zd meg a barkácsgéped, de a környéken nem igazán szokott ilyen előfordúlni.

delle 2010.09.21. 10:28:51

miféle kutyája lehet a posztolónak, ha egy vacak szomszéd macskát sem tud elzavarni a háztól?
"egyik macska, amelyik átjött, úgy megkarmolta és harapta a kezem, hogy meg kellett műteni" mit fogdosod a macskát, magától az nem támad:)
Az ultrahangos riasztó nagyobb kutyák ellen semmit nem ér, az utcánkban csak egy háznál nincs kutya, a tulaj vett egy ilyen kütyüt, estefelé szokta használni, a kutyák többségét tényleg riasztja,a nagyobbak eleinte csak feldühödtek tőle, de már megszokták, már csak fülelnek rá

Terézágyú 2010.09.21. 10:30:13

@seggbőlszájba:
"Persze, hogy zavar... de a környéken nem igazán szokott ilyen előfordúlni."

Akkor örülj neki, hogy neked nincs ilyen gondod, és próbáld megérteni, hogy másnak meg van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 10:32:41

Az volt már, hogy magától nem támad a szomszédban emberre a macska?
(Ha mégis, kellene pár olyan kölyök. Szüleim faluja kezd elnorvégesedni, jó lenne pár vérkandúr...

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:32:51

@Jerky_Master: Én a levágott füvet is autóval viszem ki és a szomszéd bosszanására a flex-el csiszolom a visító kutyám tökeit.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:35:02

@Kőmíves Kelemen: "A mezsgyére épitést pedig azért szüntették meg, mert a ház hátulját csak úgy lehetett rendben tartani, ha a szomszéd beengedett. Ebből meg rengeteg vita volt mindig, pedig köteles lenne tűrni."

Hmm, no igen, ebben van ráció.

Így senkinek nem kell a szomszédjára támaszkodni, ha akar valamit a saját házával.

Viszont rendes udvara sem lesz senkinek, csak kisebb, nem sok mindenre használható területek körben a ház körül. Igaz, ez kevésbé szül vitát a szomszédokkal.

kisQtya 2010.09.21. 10:35:18

Én vidékem nőttem fel, de már harminc éve Pesten élek. Gyerekkoromban hozzászoktam, hogy madárdal, kakaskukorékolás, disznóröfögés, kutyaugatás hallatszik háttérzajként egész nap, senki nem akarta elhallgattatni őket. A macskák átjártak a kerten, a vakond és a sün is, meg egerek is akadtak.
Pestről kiköltözött apósomék egy Pest környéki városban élnek, ahol okos parcellázás miatt pici telken nagy házak épültek. Többször voltam náluk olyan szituációban, hogy a szomszédban ugatott a minikutya, amit én egyszerűen észre sem vettem, de após-anyós feje már rángatózott az idegtől. Baj volt az is, hogy a szomszédból átjáró macskák a kertben végezték nagydolgukat(beton és fű van mindenhol, tehát a macska nem tud lyukat kaparni). Ha eljönnek hozzánk vendégségbe, akkor attól rángatóznak, hogy hangosan megy el a villamos az ablakunk alatt, meg a szórakozóhelyről kihallatszik a zene(a Nagykörúton lakunk).
Sehol sem jó nekik. Mindenhol minden és mindenki hangos.
Mit lehet kezdeni az ilyen emberekkel? Lehet "birtokvédelmet" kérni?

Terézágyú 2010.09.21. 10:36:07

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"Az volt már, hogy magától nem támad a szomszédban emberre a macska?"

Nem tudom ezen mit rugóztok ennyit :)

Nyilván nem azért ment át, hogy emberre támadjon - de megtörtént, írja a posztoló, hogy orvoshoz is ment a karmolással...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 10:36:21

@seggbőlszájba: Kevés vagy, mint McDöglesszben a hungarikum! A fűszállításra, faszállításra minyimum RS-012 való, kipufogódob nélkül, direkt "leömléssel"...

EvangelineS (törölt) 2010.09.21. 10:36:26

@beebeebee: Nekem te ugyan ne szabd már meg,h mit írjak és mi legyen a véleményem okoska!ha nem látnád,feljebb én is kifejtettem már,hogy a kutya viselkedése a gazda miatt van,de attól még nem a kutya hibás,hogy a rossz körülmények ugatást váltanak ki belőle.
majd szólj,ha megtanultál olvasni,ne pofázzál itt addig,amíg azt se tudod,miről van szó!

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:36:49

@Terézágyú: Addig kellene örülnie, amíg ekkora problémái vannak.

Terézágyú 2010.09.21. 10:40:02

@kisQtya:
"Én vidékem nőttem fel, de már harminc éve Pesten élek. Gyerekkoromban hozzászoktam, hogy madárdal, kakaskukorékolás, disznóröfögés, kutyaugatás hallatszik háttérzajként egész nap, senki nem akarta elhallgattatni őket."

Én is vidéki vagyok.
A kakas nem kukorékol egész nap, a disznó nem röfög egész nap. Sőt éjjel se, mert alszik. Kutya viszont ugathat egész nap. Sőt egész éjjel.
Viszont gyerekkorodban nyilván nem volt flex, nem volt fűnyíró, nem volt annyi autó stb. stb.

De ha téged nem zavarnak a zajok, akkor örülj neki. És reméld, hogy később sem fognak zavarni.

Terézágyú 2010.09.21. 10:42:15

@seggbőlszájba:
"Addig kellene örülnie, amíg ekkora problémái vannak. "

Micsoda népi bölcsesség. Figyi, ha neked valami problémád lesz, írd meg nekem légy szíves - csak azért, hogy visszaírhassam: addig örülj, amíg ekkora problémáid vannak...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 10:42:58

@seggbőlszájba:
És melyik hangosabb?
A csiszoló, vagy a kutya?

Jeff 2010.09.21. 10:44:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ide persze le lehet írni, hogy inkább a gazdit kellene kinyírni, mert nem a kutya a hibás (tudom, tényleg nem), de a való életben sajnos nem megoldás, mert túl sokat kell ülni érte.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 10:45:15

@Terézágyú: Nos, fentebb meg a szomszéd kutyáját hasonlította össze valaki az anyjával... mármint, hogy aki az egyiket megmérgezné, az az utóbbit is...

Az nem én voltam, ne hozzám fordulj ez ügyben. Azzal együtt csak nyomod a hülye dumádat. Ha valaki nem sajnál valakit eléggé a kutyaugatás miatt, az szerinted elnézi azt is hogy megerőszakolnak valakit?
Ez ám a mélylélektan! Nem lennék meglepődve, ha gyakorló pszichológus lennél! Azoktól tellik ki az ilyesmi.

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:45:47

@Terézágyú: Van még! Mongyak még pár vidéki igasságot?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 10:46:58

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): És melyik hangosabb?
A csiszoló, vagy a kutya?

Kombóban öcsém!
Ha kutyát csiszolsz feltétlenül használj füldugót! :)

seggbőlszájba 2010.09.21. 10:48:14

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): A szomszéd, mert ő közben az abrichterrel a macskát reszeli.

Jerky_Master 2010.09.21. 10:49:39

@kisQtya: a szórakozóhely-rpblémára már ott van a csendrendelet, egyébként anélkül is meg szokták oldani csukott ajtóval, belső terekkel, hangszigeteléssel. ja, és nem 1. emeleten, utcafronton kell lakást venni.:-)

@Terézágyú: a macska, vakond, sün teljesen hangtalan. viszont malacröfögés, kakaskukorékolás ellen semmit nem lehet tenni, mert a paraszt nem fogja elaltatni, elvinni őket.

Terézágyú 2010.09.21. 10:52:01

@cicmen:
"Nos, fentebb meg a szomszéd kutyáját hasonlította össze valaki az anyjával... mármint, hogy aki az egyiket megmérgezné, az az utóbbit is...

Az nem én voltam, ne hozzám fordulj ez ügyben."

De hozzád fordulok, mert ha zavarnak a túlzó hasonlítgatások, akkor vele beszélj :)

"Ha valaki nem sajnál valakit eléggé a kutyaugatás miatt, az szerinted elnézi azt is hogy megerőszakolnak valakit?"

Hát, én ezután így fogok hozzáállni a dolgokhoz. Problémám volt, és nemhogy nem segített senki (pedig nem kerül annyiba, mint verekedésbe keveredni miattam), hanem még le is hülyézett amiatt? Oksa, lehet még másnak is problémája... "Addig kellene örülnie, amíg ekkora problémái vannak"

stagolee 2010.09.21. 10:52:32

Milyen igaz az a mondás miszerint egy ország morális és kulturális szintje pontosan lemérhető abból, hogy miként bánnak az állataikkal.
Aki az én állataimat megmérgezné, vagy akárcsak bármilyen szinten megpróbálná bántalmazni, annak kegyetlenül rossz vége lenne az illető testi épségét tekintve.
Jobb kar leszakítása és seggen át való feldugása torokig alap.

Terézágyú 2010.09.21. 10:54:44

@Jerky_Master:
"a macska, vakond, sün teljesen hangtalan."

A macska hangtalan??? Hát akkor legyen az ablakod alatt egy pár kandúr meg nőstény tavasszal...!

"viszont malacröfögés, kakaskukorékolás ellen semmit nem lehet tenni, mert a paraszt nem fogja elaltatni, elvinni őket."

Ilyet nem is kérne senki. Viszont azok nem is hangosak. Főleg éjszaka nem, amikor zárt helyen vannak. Méghozzá a porta hátsó részében.

kisQtya 2010.09.21. 10:55:29

@Terézágyú: Tévedsz. A kakas nappal is kukorékol néha, a tyúk kotkodácsol, ha megvan a tojás, akkor azt mindenki tudtára adja, a madarak csiripelnek, a disznó röfög, a tehén is el-elbődül. Azt pedig nem írtam, hogy éjjel hangosak lennének a haszonállatok.
A kutya éjjel is ugat (hiszen őrzi a területét), más kutyákkal kommunikál, ez természetes dolog.
Az is természetes, hogy a közlekedésnek, a szórakozóhelynek zaja van. Az is természetes, hogy az ifjúság szórakozik, ami olykor hangoskodással jár. Én is így szórakoztam, amíg fiatal voltam.
Nem, később sem fog zavarni a zaj, mert jók az idegeim. S ha olykor nem tudok aludni éjjel, azt nem fogom rá a zajokra, nem húzom fel maga mások vélt hibáján, hanem fogok egy könyvet és olvasok, amíg álom nem jön a szememre.

Zöldegér 2010.09.21. 10:56:15

Hiába a sok nemes állatvédő szöveg, az ididóta kutyatartókkal nem lehet szót érteni, az embernek úgy kell magát megvédeni, ahogy tudja.
Egy évig laktunk albérletben egy faluszéli kis utcában, míg épült a házunk. a közelben volt egy lovarda (arról, hogy nyáron milyen bűz volt, most nem beszélek), a lovardás kutyái az utcabeliekkel bandáztak, mígnem egy szépnek nem mondható őszi hajnalon, mikor munkába indultam, öt nagytestű kutya rám támadt. Nem vagyok gyáva nőszemély, de akkor nagyon féltem. Általában nem félek a kutyáktól, tudok is velük bánni, de akkor teljes pánikban üvöltöttem, és hajigáltam a dögökhöz mindent, ami csak a kezem ügyébe került, kulcscsomót, telefont, köveket. Szerencsére egy kővel orron találtam a bandavezért, annak vinnyogására a többi is elbátortalanodott és vissza tudtam menekülni a házba.
Mondanom sem kell, hogy senki az orrát se dugta ki, hogy segítsen...
Gázsprayvel és nagykéssel a táskámban közlekedtem hetekig, míg a mezőőr némi elleszolgáltatás fejében likvidálta őket.
És állok az összes szájtépő állatvédő elébe.

Terézágyú 2010.09.21. 10:56:43

@stagolee:
"Milyen igaz az a mondás miszerint egy ország morális és kulturális szintje pontosan lemérhető abból, hogy miként bánnak az állataikkal."

Az semmi, de hogy bánunk az emberekkel! Neked ez nem tűnik fel, hogy ebben a levélben emberek problémájáról van szó?

Alikam 2010.09.21. 10:56:44

@Jeff: tévedsz, engem 2 éven keresztül boldogított egy rottweiler, most egy pitbull keverék meg egy másik keverék kutya, és persze van egy időszakosan lejáró szomszéd, aki hozza magával a terelőkutyáját, amelyik nem is ugat, hanem visít.

Ennek ellenére amúgy sosem jutott eszembe, hogy bármelyiket is megmérgezzem. Nem vinne rá a lélek, pedig a terelőkutyával nagyon ki van a f@szom.

Ha valakit ütni kéne, akkor az a szomszéd. A kutya nem tehet arról, hogy leszarják. Miért őt büntetném?

Azt meg ne meséld be nekem, hogy az Önkormányzat szarik rá, mert én még egy olyan esettel sem találkoztam - volt párról tudomásom - , hogy bejelntést tettke az önkormáynzatnnak, és az nem reagált semmit sem.

Hivatalból kötelessége az esetet kivizsgálni.

Csak hát persze, könyebb ilyen falusi tuskó módjára megmérgezni a kutyát, mint hogy egy kicsit több időt fordítva, hivcatalos úton befenyíteni a kedves "gazdát".

É2I 2010.09.21. 10:56:51

Amikor láttam, hogy a hátsó szomszédom rendszerbe állított egy kaukázusi juhászt, azonnal a kerítéshez csaltam a kölyköt. Azóta akkora, mint egy medve, de még mindig oda jön a kerítéshez, hogy vakargassam a hátát, ha elkezd ugatni -van hangereje- rászólok és csendben marad.
Így is lehet :)
A másik szomszédomban két kisebb kutya van, általában láncon -ugatnak is minden neszre-, de ha el vannak engedve a kisebbik már ugrik is át hozzánk. Még nem bírtam megmagyarázni a szomszédomnak, hogy az egy méteres drót kerítés még dísznek se jó. Ettől függetlenül még nem bántottam a kutyát, havonta egyszer-kétszer rám is rám fér, hogy visszakergessem, legalább futok egyet :D
A kutyáim nincsenek megkötve -pici keverékek- így ők is rohannak megugatni az utcán csatangoló ebeket, postásokat, újság kihordókat. Ez a dolguk :) A legszebb az egészben, ha nyitva van nagykapu és jön valami ugatnivaló, akkor sem rongyolnak ki az utcára, ugyan úgy a kerétés mellett futnak, mint ha be lenne csukva :D Szoktam is rötyögni rajtuk, mennyire "bátrak" :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 10:56:59

@cicmen:
Hát én nem valószínű, hogy ilyen kezelést fogok alkalmazni.
Legalábbis kutyán nem.
Nade a róka...
Az még befigyelhet simán!

@seggbőlszájba:
Macskát reszel?
Azt meg úgy hogy?
Nem lenne jobb egyszerűen vésővel kifaragni?

Terézágyú 2010.09.21. 11:00:49

@kisQtya:
"Az is természetes, hogy az ifjúság szórakozik, ami olykor hangoskodással jár. Én is így szórakoztam, amíg fiatal voltam.
Nem, később sem fog zavarni a zaj, mert jók az idegeim. S ha olykor nem tudok aludni éjjel, azt nem fogom rá a zajokra, nem húzom fel maga mások vélt hibáján, hanem fogok egy könyvet és olvasok, amíg álom nem jön a szememre. "

Te egy szuperember vagy, le a kalappal.
Persze azért neked is van egy hibád. Szeretsz kioktatni másokat, akik nem ennyire szuperemberek, mint te.

És mivel nekem te vagy a példaképem, majd én is ezt fogom tenni azokkal, akik valamilyen problémával jönnek oda hozzám.

stagolee 2010.09.21. 11:01:11

@Terézágyú: Ha te ezeket a véglényeket annak nevezed, akkor erre azt mondom: szarok rájuk és a problémáikra is.

vauvauvau 2010.09.21. 11:01:12

@Halál Bika:
Tényleg?
Engem egy Vakond üldöz, meg grillcsirkék.

Egyébként a vidékieket is idegesítette a kakas.
Ezért lőtték le. Aztán megették, akkor jöttek rá, milyen finom.
Azóta tenyésztik.

Frucsasz 2010.09.21. 11:02:30

@Lelenc Kutyamentő: rendben, hiszek neked. Annak amúgy is csak szemantikai jelentősége van, hogy az állatvédelmi törvény módosult-e, vagy más rendelet jött létre, a lényeg az állatok életének jobbá tételén van.
A gömbakváriumra én is emlékszem, azt nyomatták a legtöbbet, holott annál azért fontosabb pontok is voltak.

@Énbagoly: tudom, igazad van. Az a baj, hogy aki ilyen (értsd: a szomszéd), az nem fog törődni a kutyával. A vidéki mamókák kutyái ehhez képest barátiak, mert velük azért foglalkoznak. LEgalábbis nekem ez a tapasztalatom, aztán ahány ház/falu/megye, annyiféle tapasztalat... Nálunk otthon a nyugdíjasok kutyáival sose volt gond. A szomszédunk hozott egyszer haza két pitbullt, fejenként 2-szer 2 m-es kennelbe zárva őket... Eleinte nem lehetett kilépni a kertbe, mert úgy ugattak, de szép lassan magamhoz szoktattam őket (kajával le lehet kenyerezni a kutyákat, hacsak nincsenek ránevelve, hogy ne fogadjanak el mástól ételt- mondanom se kell ,ezek semmire se voltak ránevelve), és azóta csend van. De ők nem koncerteztek egész éjjel, tényleg csak akkor ugatnak, ha van vmi esemény. Legalábbis ma már :)

Ami azt illeti, az ilyen szomszédokkal a kutyákon-macskákon kívül más gond is lesz/lehet. Nálunk pl bevett szokása volt a pasinak, hogy este fél 12-kor ért haza, az utca elején felnyomta a tuningverdájában a tuctuc zene hangerejét, hogy tudjuk: megjött. A kapu előtt (egyben a hálószobáink ablakától kb 5 m-re) megállt, kocsit járó motorral hagy, zenét maxra fel, autóból kiszáll, ajtót becsapja, kaput kinyitja, elmászkál ki-be (ismeretlen okból, mivel a kertbe nem tud beállni), majd pár perc elteltével kocsiba vissza, zenét kikapcsol, motort leállít, ajtót beb..sz, lakásba be.
Aztán jött fél órányi üvöltözés az asszonnyal.
És ezt minden éjjel.

De hasonló örömet tud okozni a vasárnap ebéd utáni sziesztánál, mikor kifeküdnél a kertbe napozni, olvasni, aludni, és rákezd a fűnyíróval.

Vagy amikor kiviszi a kertbe a magnót és üvölteti a zenét, mert neki az a pihenés.

Vagy amikor telehordja a saját kertjét ezerféle lommal, és jól elszaporodnak a patkányok.

Vagy amikor tojik arra, hogy a szemmagasságig érő parlagfüvet irtani kéne...

Vag amikor ellopja a macskámat (10 éves voltam, de még mindig élénken él bennem).

És ennek tetézeteképp ő már ott él ezer és egy éve a 'faluba', ahol mindenféle számomra átláthatatlan rokoni kapcsolatok szövik össze a polgármestertől a képviselőtestület elnökén keresztül a virágárustól a jegyzőig (tutod, a Sánta Mari első házásságából született lány féltestvérének a keresztanyja volt az ő nagymamájának a testvére)... így persze mehetsz te mindenféle rendeleteket lobogtatva akárhová, mert mindenhol bólogatnak, hogy hát majd szólnak neki. De nem.

kisQtya 2010.09.21. 11:03:52

@stagolee: A morális és kulturális szint leginkább a tolerancián mérhető le. Nekem még sosem voltak rossz szomszédaim. Igaz, meg is tettem mindent azért, hogy jóban legyek velük. Az egyik szomszédom kisgyerekes házaspár és bőven volt éjjeli gyereksírás. A másik szomszédom néhány tucat egyetemista (bérlők), akik sokszor buliznak, a konyhaablakom alatt füvet szívnak, de aranyosak. Alattam egy nagyon helyes zenész-cigány család lakik, hegedűt és zongorát oktatnak,ők tudnak zenélni, de a tanítványok az elején még nem annyira :). Ha akarnék, mindegyiknek nekironthatnék, de nem teszem, mert mindegyik csak éli az életét. Ahogyan én is.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:05:01

@Terézágyú: Nekem a blogmotorral vannak problémáim! Kisírhatom a válladon magam?

Alikam 2010.09.21. 11:05:19

@Zöldegér: hát te valami nyomi lehetsz. Én anno láttam, hogy két kibaszott nagy valami sétálgat az utcába.

Aztán közelebb értek és láttam, hogy két dán dog volt. (remélem nem kell részleteznem, hogy mekkora kutyákról van szó)

Kimentem hozzájuk, mert az mégsem járja, hogy két ekkora eb rója az utcákat. Aztán megpaskoltam a fejüket, ezek meg elindultak egy irányba. Jó pár utcával odébb, kiderült, hogy rendszeresen kilógnak, persze van gazdájuk. "Visszatuszkoltuk" őket az totani szomszéddal és aztán szóltam a gazdájának, hogy valamit cisnáljon a kerítéssel, mert a csibeháló nem fogja megfogni a dán dog-okat. Azóta megcisnálta én meg nem is láttam őket.

Persze hívhattam volna rambót, hogy végezzen velük, meg szarhattam volna, de kinkább egy kis időráfordítással kultúráltan rendezni lehetett a helyzetet.

De volt már, hogy rottweiler fele futottam üvöltve, mert kiszökött az utcába és célba vette a tacskómat. Nem vicc:)

Szóval lehet a kutyákkal bánni, csak megfelelően kell hozáállni a dolgokhoz.

Jerky_Master 2010.09.21. 11:06:36

@Terézágyú: jó, ha virnyákolnak. oda kell vízipisztolyozni, osztjónapot.

@É2I: a kaukázusi édes pofa, kitűnő házőrző. nem ordibál feleslegesen.

kisQtya 2010.09.21. 11:07:20

@Terézágyú: Kioktatni? Senkit nem szólítottam meg az általad kifogásolt kommentemmel. Nekem az a véleményem, hogy sokkal toleránsabbnak kellene lennie mindenkinek, mert aki hagyja, hogy az ideg rángassa, az saját magával tol ki.
Ettől még neked lehet más a véleményed.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:07:32

@Jerky_Master: A macska, mint hangtalan??? Noormális, Margit? Felétek nem bagzanak a macskák és nem is karatéjozznak a kand urak? Kivannak herélve mind, vagy a hangszálaikat műtötték ki?

Terézágyú 2010.09.21. 11:09:10

@kisQtya:
"A morális és kulturális szint leginkább a tolerancián mérhető le. "

Tehát jól értem, te mindenkit megértesz, a bulizó fiatalokat, a zenélő cigányokat stb. - csak a levélírót nem, aki leírta, hogy mi a problémája...?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 11:09:59

@Frucsasz, az őzikelány:

"Ha a kutyái nem chippel ellátottak, akkor a büdös életbe be nem bizonyítja, hogy az ott az ő kutyája."

Mert te úgy tapasztalod, hogy az emberek nem szokták lefényképezni az állataikat odahaza, esetleg saját magukkal együtt?

Az simán bizonyíték. Ráadásul a kutya megismeri a gazdáját.

Lépes Elek 2010.09.21. 11:10:20

Én építenék egy spéci erősítőt irányított hangszórókkal. Ugatásra hangvezérléssel erősítené fel a jelet és a nádkerítés mögé-közé eldugva lőném vissza a hangorkánt a szomszédnak. Ha csendesednének a jószágok telepítenék egy automata ugatásgeneráló add-on-t is. Hadd szívjon a rosszarcú népművészeti vízhordó.

fővöcsök 2010.09.21. 11:10:44

Ezt írja a panaszos:
"Az már csak hab a tortán, hogy idén tavasszal az egyik macska, amelyik átjött, úgy megkarmolta és harapta a kezem, hogy meg kellett műteni."

Namost: én az életemből 50 évet macska/macskák társaságában éltem le, de mondhatom, olyat még nem láttam és hallottam, hogy a macska csak úgy odamegy egy emberhez, és szétkarmolja a kezét úgy, hogy azt operálni kell. Egyáltalán hogy került az a kéz macskaközelbe?

Ettől sajnos hiteltelen az egész írás.

stagolee 2010.09.21. 11:10:57

@kisQtya: Igen,ehhez viszont szükséges egyfajta intelligencia és empátia,sajnos ezeknek a tulajdonságoknak az itt hozzászólók és a jelenkori magyar társdadalom egyedeinek többsége is erősen híjával van.

rezsöatya 2010.09.21. 11:13:21

Hát így végigolvasva a kommenteket, úgy látom a hozzászólók 90%-ának fingja nincs, hogy működik a kutya. Vagy bármely állat. Viszont a kommentekből lejön, hogy működik az ember. Az örökérvényű jut eszembe: minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyám...

Lépes Elek 2010.09.21. 11:13:37

Az már volt, hogy valahogyan telepítenék pár tücsköt a házába?

Frucsasz 2010.09.21. 11:13:42

És a kakas-témában: a kakas random hangos, véletlenszerűen dönt úgy napjában párszor, hogy ő most hangot ad (amennyire megfigyeltem, köze van ahhoz pl, hogy sikerült-e épp utolérnie egy tyúkot, vagy hogy a másik udvar kakasa rikoltozik-e).
A tyúkok akkor kárálnak sokat, amikor tojást tojnak. Szintén random.

A többi állat( coca, tehén, egyéb lábasjószág) is néha ad ki hangot, de nem csak reggel, hanem az egész nap folyamán. Kiemelkedően etetésidőben, fejésidőben ha feszül a tőgye, illetve ha meghallja a gazdát, vagy ha vmi fáj neki vagy nyugtalan. Amúgy egész csendesek.

A nyúl meg főleg, az a legcsendesebb :)

@kisQtya: az, hogy most jó az idegrendszered, még nem biztosíték arra ,hogy mindig jó lesz :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:13:50

@fővöcsök:
"- Te kergeted azt a macskát?
Tekergetném, ha elkapnám!"

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:14:05

@Terézágyú: Én most sírtam tele egy százas papírzsebkendőt a poszt miatt! Most is homályosan látom, hogy mit írok annyira könnyes a szemem!
Nagyon szépen kérem a tisztelt homár urat ne rakjon fel ennyire szomorú történeteket, mert ezt az én kis lelkivilágom nagyon nehezen birja!

Zöldegér 2010.09.21. 11:14:11

@Alikam: Normálisan nevelt, normálisan viselkedő kutyával tudok bánni, de egy falka vicsorgó, idegbeteg döggel nem. Kívánom neked, hogy éld át, amit én. És le a kalappal, ha nem sárgítod le a vádlid.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 11:15:14

@cicmen:
Miért, te láttál már becsületes rókát?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:17:00

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Nem! Csak ketrecest! De nem akarta elárulni, miért vágták sittre!

Terézágyú 2010.09.21. 11:18:12

@cicmen:
"Nagyon szépen kérem a tisztelt homár urat ne rakjon fel ennyire szomorú történeteket, mert ezt az én kis lelkivilágom nagyon nehezen birja! "

A fenti történet nem szomorú, hanem dühítő...

kisQtya 2010.09.21. 11:18:50

@Terézágyú: Igen, jól érted. Pusztán a probléma fennállásából látszik, hogy az ember nem tudja kezelni sem az embereket, sem az állatokat. Ha empatikus és toleráns lenne, már megtalálta volna a megoldást, ahelyett, hogy felb...szott ideggel a Homárba írogatna.
Mit gondol, ki fogja itt megoldani a problémáját?
A kutyaugatás problémáját még csak-csak bevennném, de a macskatámadás nagyon bűzlik.... Úgy tűnik, hogy a macskát erőszakkal megfogták, az pedig nem tűrte. Még szép....

delle 2010.09.21. 11:20:30

@fővöcsök: igazad van, elég fura az írás, korántsem biztos, h nem egy hiszti szüleménye.
Szintén v 40 éve macskaközelben vagyok, azok csak akkor karmolnak, v harapnak, ha az ember elkapja, lehet, h a posztoló cibálta a macskát, az meg ijedtében megkarmolta, de, h a macskaharapáson-karmoláson mit kell műteni annyira, ami anyagi romlásba döntené a családot?
A kutyaszar is lehet, h túl van spirázva, nekem is van 2 70+ os kutyám, azok naponta leraknak vagy 5 tehénlepényméretű csomagot a kertben, 2 naponta lapátolok utánuk. Lehet, h csak ilyesmin megy a hiszti.
Amúgy meg miért nem húz egy 2 méteres betonfalat a szomszéd felé ( az önkori rendeletek a szomszéd beleegyezése nélkül is úgy tudom 2,5 m ig engedik )

Zöldegér 2010.09.21. 11:21:01

@Alikam: az előző válaszom megette a blogmotor...
Szóval, NEM kiirtással kezdtem, szóltam a gazdáknak, lesz@rtak. Melelsleg nem én voltam az egyetlen, akit megtámadtak, egyedül gyalog nam nagyon mert senki közlekedni az utcában. Csak éppen engem nem volt aki kísérgessen,lévén a párom kamionos, és nem volt otthon hétközben. És tudok bánni normálisan nevelt, normálisan viselkedő kutyával, de egy falka őrjöngő döggel nem. Komolyan halálfélelmem volt. Nem kívánom, h megtudd, milyen volt. Aztán, bár Te ezt valószínűleg nem helyesled, de úgy döntöttem, hogy az én életem ér többet, és nem egy pár idegbeteg dögé.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:21:08

@Terézágyú: "A morális és kulturális szint leginkább a tolerancián mérhető le. "

Ez az! Át kell menni a szomszédba és elmagyarázni a kutyáknak a társasélet alapvető szabályait! Kulturált, tárgyilagos hangnemben! Biztosan érdeklődve fogják hallgatni és belátják, hogy ez nem mehet így tovább!

Terézágyú 2010.09.21. 11:22:46

@kisQtya:
"Igen, jól érted. Pusztán a probléma fennállásából látszik, hogy az ember nem tudja kezelni sem az embereket, sem az állatokat. "

Ahááá, tehát akinek problémája van, az saját magának okozza, saját maga a hibás...! Ééééértem....!
Na EZ aztán a tipikus picológus hozzáállás :))))

De ezt a mondatot is felírtam magamnak, majd a legközelebbi homár-posztnál rögtön idézni is fogom a sok levélírónak, akik mindenféle problémájukat írják be ide, holott ők a hibásak...

kisQtya 2010.09.21. 11:23:13

@Frucsasz, az őzikelány: A nyúl meg dobog. A baknyúl így adja tudtára a világnak, hogy udvarolna, de nagyon. :)

Igazad van, de szerintem ha nem jövök a Homárra kommenteket olvasgatni, akkor semmi nem veszélyezteti az idegrendszerem épségét. :)

kisQtya 2010.09.21. 11:24:39

@Terézágyú: Pedig nem érted. Akinek problámája van, az nem magának okozza, hanem nem oldotta meg. Nagy különbség.
Így írd fel! :)

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:24:43

@Terézágyú: Az emberi baromság szerintem is az tud lenni! Néhányan agyilag igencsak megálltak az evolúsön rögös kis ösvényén. Na most ezen én nem mérgelődnék. Elkerülöm a fajtájukat és kész!

Frucsasz 2010.09.21. 11:24:53

Szóval, összességében: szomszédnak lenni szívás. Kertes házban ezért.
Panelban/társasházban meg másért (zenehallgatás, fúró, et ceteram...). Én szentül hittem otthon, hogy városban sokkal jobb ,mert ott a szomszédok csendesebbek. De tévedtem. Az egy főre jutó lakásfelújítások száma évi 10 lehet itt a székesfővárosban...

Nehéz ügy ez. Neki joga van a kutyához, nekem jogom van fúrni, neked jogod van füvet nyírni, amannak meg joga van üvölteni a gyerekkel, asszonnyal. Mindenkinek joga van a csendhez, ugyanakkor a zajkeltő tevékenységek elvégzéséhez is. Midenkinek joga van mindenhez, és annak az ellenkezőjéhez.

Kár, hogy ugyanaz az ember, akinek joga van a csendhez (vagy az ütvefúráshoz), elfelejti, hogy kötelezettsége is van megadni ugyanezt a jogot másoknak...

Mindig lesznek barmok a közelben. És ha ezt valaki nem tudja, vagy nem akarja hosszabb távon elviselni, akkor mindig lesz majd valaki, aki felveti neki, hogy ő az intoleráns, és el kell vonulni a világtól egy nagy tanya közepibe.

Alikam 2010.09.21. 11:26:15

@Zöldegér: állok elébe, bármikor. Más nem panaszkodott? Csak téged spéciztek ki?

Elég fura.

Nem kerek nekem a sztorid.

Aztán nagykéssel jrátál, és? Két hét múlva nem bírtad a pszichikai nyomást és megkérzed a mezőőrt, hogy keresse meg és lőjje le őket?

kisQtya 2010.09.21. 11:26:24

@cicmen: Pontosan. Csak éppen ezt "kutyanyelven" kell elmagyarázni nekik. A kutya ugyanis - sok embertől eltérően- értelmes lény.

Netuddki. 2010.09.21. 11:27:34

@Terézágyú: "Az semmi, de hogy bánunk az emberekkel! Neked ez nem tűnik fel, hogy ebben a levélben emberek problémájáról van szó?"

Ott a pont! Ez teccett.

Terézágyú 2010.09.21. 11:28:27

@kisQtya:
"Úgy tűnik, hogy a macskát erőszakkal megfogták, az pedig nem tűrte. Még szép.... "

Igen, micsoda disznóság, hogy valaki meg akarta fogni a szomszéd macskáját, amely pl. éppen a konyhában zabálta az ebédet - vagy mit tudom én mi történhetett.

Tény és való, hogy ilyenkor nem megfogni kell, hanem belerúgni - hoppá, most kiderült, hogy én a felmenőimet is szívesen rugdosnám, ajjaj...

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:28:50

@Terézágyú: Te kis aranyos! Ha valakinek a kutyaugatás feldolgozhatatlan problémát jelent, akkor elég nagy baj van, és az utcára semmi képpen ne menjen, mert ott még cifrább dolgok szoktak lenni és az biztosan meghaladja a problémamegoldó képességét!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 11:29:08

@Alikam: "Más nem panaszkodott?"

Nem, mivel széttépték a kutyák.

Terézágyú 2010.09.21. 11:29:46

@kisQtya:
"A kutya ugyanis - sok embertől eltérően- értelmes lény."

Tyű, valami azt súgja, hogy neked problémáid vannak az emberekkel...

delle 2010.09.21. 11:31:25

@Terézágyú: a posztoló irja, h neki is van kutyája, lehet, h plüskutya, ha egy vacak macskát se tud elűzni

Blád_ 2010.09.21. 11:31:34

Az hogy a kutya ugat, nem a kutya hibája hanem a nemtörődöm gazdáé...Érdekes módon eddig minden kutyám leszokott róla: napközben 20 percet álozol szerencsétlenre, este rászólsz hogy ne ugasson - és voilá...Kiskoromban durrantak is a petárdák a szomszédban a csahos dögök mellett - de senki nem tudja honnan repülhettek oda ...Egyébként szerintem egy irányított bazinagy kürttel becéloznám a szomszéd ablakát amikor a kutyái ugatnak, vagy felhívnám telefonon, esetleg hangosbeszélőn elküldeném melegebb éghajlatra....

cicmen (törölt) 2010.09.21. 11:31:44

@kovi1970: Az semmi, de hogy bánunk az emberekkel! Neked ez nem tűnik fel, hogy ebben a levélben emberek problémájáról van szó?"

A francba! Azt gondoltam, hogy egy spániel írta! Azok ilyen nyafkák!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 11:31:54

@Terézágyú: "Szóval nem olyan drámaiak ezek a dolgok szerintem se. S pláne hülyeség együttérezni valakivel... "

Itt csak az a kérdés, hogy ki kivel érez együtt.

A poszt vagy nem igaz, vagy ha igen, akkor meg fontos részletek hiányoznak belőle.

Ezt a szomszédokra támadó vérengző macska meséjét macskákat ismerő épelméjű ember nem veszi be.

A mérgező, lövöldöző embereknek, meg kívánok hasonlóakat.

Nem baj, ha ők is "fogyóeszközök" lesznek, úgyis sokkal több az ember, mint a kutya, meg a macska.

Frucsasz 2010.09.21. 11:32:39

@kisQtya: hát, nekünk csak egy baknyulunk volt, jól elkülönítve a lányoktól... persze lehet, hogy dobogott, csak nem emlékszem rá, elég kicsi voltam még. De egy szomszéd se jött át panaszkodni, hogy az a szemét nyúl már megint csárdást rop :) Igaz, az állatok jó messze voltak a házaktól. Viszont harapott a dög...

Amúgy a mi környékünkön a visszafogott állattartás volt jellemző: pár disznó, tyúkok, nyulak. Disznónál nagyobb nem volt.
Kivéve a hátsó szomszédot, aki egy szép napon felcsapott tehenésznek.

Életem egyik legijesztőbb élménye volt arra felkelni, hogy ugat a kutyánk éjjel kettőkor (nem szokott). Kimentem a kertbe. Egy bika nézett velem szembe az epres közepén...

Szóval, aki arra panaszkodik, hogy átjár a kertjébe a szomszéd macskája, az gondolja el, mit szólna, ha a szomszéd bikája járna át :):)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:32:41

@Frucsasz, az őzikelány: Ilyen az, amikor a "felköltözött" emberek vagy gyerekeik "leköltöznek" egy olyan faluba, amelyben nincs beágyazódottságuk, amelynek kultúrája idegen a számukra.

Boldogult ÁNTSz-es koromba az egyik panaszkivizsgáláson az volt a tényállás, hogy a reptér melletti társasházban lakó vénasszony a várpos másik végén lakótelepen pöffögő elvált ügyvéd lánya feljelentette a hátsó családi házban lakó szomszédot, jogszabályokba ütköző állattartás miatt.
A feljelentés jogos volt, a pár hónappal azelőtt módosított körzethatárok miatt ott már se marhát, se disznót nem lehetett volna tartani, tyúkból és kakasból is összesen vagy tízet. A trágya nem fedetten volt tárolva, a traktorokkal onnan indult reggelenként a földre, stb., stb.
Kiderült aztán a valódi probléma:
A vénasszony éveken át az őstermelőktől vette a tojást. Az ügyvéd lányának is. Ügyvéd lánya elvált, pár hétig ott is lakott, amíg eladták a közös lakást. Felháborodott, hogy a gazdák többért adják a házi tojást, mint a ketrecest a hipermarkecekben, és mivel szexualitásának megélésére más módot nem talált, elkezdte az őstermelőket basztatni.
Mindenhol feljelentette őket, az APEH-től a fináncokon át, a jegyzőnél, a Közterület Felügyeletnél (az utcán tárolták évtizedek óta a pótkocsit, önerős utcán) és az ÁNTSz-nél. Meg is mondta nekik, hogy sokba fog még az kerülni, hogy neki(!) nemhogy ingyen nem adták a tojást, de még drágábban, mint a boltban. (Egyébként is folyamatban volt az állatok és gépek kiköltöztetése tanyára, de még nem voltak készen az épületek.)Az anyja meg csodálkozott, hogy őhozzá sem szól senki a környéken...

Miért nem az ilyen emberekre omlik rá a bánya?

kisQtya 2010.09.21. 11:33:57

@Frucsasz, az őzikelány:
A szíváshoz még szomszédnak sem kell lennie. Én a Nagykörúton lakom egy szép házban, nem közvetlen szomszédomban van egy 180 nm-es, gyönyörű, utcafronti, napos, értékes lakás, kifejezetten "befektetési célú" kategória. Ez a lakás évente cserélt gazdát, minden évben szétverték és teljesen felújították, bár ember soha egy percig nem lakott benne. 5-6 évig minden nyáron poroltak és zajongtak a felújítással. Szerencsére beállt az ingatlanpiac és most kuss van. Kinek panaszkodhatnék? Inkább röhögök rajta. :D

Blád_ 2010.09.21. 11:34:03

@Terézágyú: Igen, gond tud lenni a kutyaugatás... Lehet hogy Te eddig csak hangtompítósat hallgattál, de az hogy az ember azért nem tud rendesen dolgozni másnap, mert nem tudott aludni a szomszéd kutyája miatt - szerintem tarthatatlan, és károkozásnak minősül....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 11:36:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Felétek nem bagzanak a macskák"

Mikor először hallottam, kinéztem az ablakon, és kerestem a csecsemőt, aki sír az éjszakában.

Azóta csak ámulok és röhögök, hogy milyen csecsemőhangokat tudnak kiadni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:39:09

@Terézágyú: Semmi szükség a rugdosásra. Hegesztőkesztyűvel be kell nyomni egy gumicsizma-szárba és kulturáltan kiherélni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 11:39:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
A fehér hollóról nem is beszélve.

Szerintem a poszt toló költözzön egy halastó mellé!
Ott max szily zavarja, amint Kisbabér Tündével domolykózik.

nagyon gromek 2010.09.21. 11:41:06

szerintem háromra mindenki mérgezze meg magát és megoldódik minden probléma.
1...2...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:41:31

@Frucsasz, az őzikelány: Jó is egy bika a háznál! Pl. nem harap, nem karmol, és simán át tudja ugrani a 3 méter magas betonkerítést. Ha akarja.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 11:41:42

@nagyon gromek: No igen.

Ha egy valaki valóban elviselhetetlen, akkor az összes szomszédja egyet fog érteni, hogy tenni kell valamit.

De ha a sok szomszédja közül, mindig csak ugyanaz az egy problémázik folyton, meg jelentgeti fel, akkor lehet, hogy nem is a kutyaugatás a probléma ami zavarja az egész környéket, hanem az ezt elviselni nem tudó EGYETLEN! szomszéd feljelentgetési mániája.

Kétlem, hogy egy jegyző ne járna el, ha igazak lennének a posztban leírtak és többen is panaszkodnának.

De nyilvánvalóan nem igazak.
Szomszédok kezére támadgató macskák ugyanis nem léteznek.

Az persze hiányzik a posztból, hogy ugyan mit is tett azzal a macskával, hogy az így reagált. Nyilván azért, mert akkor kevesebb részvétet váltana ki az írás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 11:45:10

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Tudod milyen idegesítő lehet neuraszténiás embereknek, amikor csapkodják a vizet a halak? Nem is beszélve a ragadozó madarak kibírhatatlan vijjogásáról, a horgászok fingásáról, a rabsicok Ladáinak zörgéséről, no meg a szúnyogokról, bögölyökről, kuruttyoló békákról...

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.09.21. 11:45:17

Erre két megoldás lehetséges. Amennyiben vastag a ház fala akkor argongázzal töltött műanyag nyilász-árokot mindenhova. És duplán. Nem vicc a magas hangokat teljesen kiszűri(kutyaugatás visitás) Nem olcsó de hatásos.

A másik: El kell adni a gecibe a házat és venni egy lakóautót. 10 millből már elég jó használtakat lehet venni saját generátorral, körfütéssel.

kisQtya 2010.09.21. 11:45:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Én jogász vagyok, hosszan tudnám sorolni az ilyen hátsó szándék által motivált, ámde jogszerűnek tűnő csesztetéseket. A feljelentett válófélben lévő házastársakat, a szomszéd bosszantására benyújtott építésügyi határozat elleni fellebbezéseket, stb. Ajjaj! Nagy az isten állatkertje!

Zöldegér 2010.09.21. 11:46:30

@Alikam: Mint említém, megpróbáltam a gazdákkal való szót értés útján rendezni a dolgot, ezidő alatt a kutyák változatlanul kinn voltak, egyszer le is fújtam az egyiket bors-sprayvel. A kés, (ami tulképp egy SS tőr volt) inkább csak bátorságot adott, használni valszeg nem tudtam és nem mertem volna. És igen, volt pszichikai nyomás is rajtam bármily röhejesnek is látod. Egy órába is tellett néha, míg rávettem magam, hogy elinduljak boltba vay munkába. Ha nem volt okvetlen muszáj, ki se léptem a házból, és az összes barátnőmet figyelmeztettem, ne jöjjenek gyalog vagy bringával, csak ha van, aki elhozza őket kocsival.
Azért nem írtam le részletesen mindent, mert nem akartam családregényt, nem akkora durranás, de ha gondolod megírom és megkapod kötve-fűzve.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 11:47:51

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Sőőőőőt!
A domolykók ívásáról elfeledkeztél!
Na, azaz ami óriási hangzavarral jár!

kisQtya 2010.09.21. 11:50:59

@atpijkamo: JaaaaaaaaaaJ! Az a síró csecsemő hang tényleg borzasztó! Mert mi van akkor, ha most az egyszer nem a macska volt?

kisQtya 2010.09.21. 11:53:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Á! Nem vagyok én olyan vérszomjas. Kijövök én a neuraszténiásokkal is.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 11:54:06

@kisQtya: Hát a sötét kerti bokrokban nagyon gyorsan helyet változtató csecsemőnek nem lesz szencséje.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 11:57:15

@atpijkamo: Pedig az legalább életképes csecsem lenne, és nem kéne őt folyton arrébblökdösni, a metrón meg akárhol hogy mozduljálmárvazze.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 12:00:08

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Sőt mi több, borzasztó! A halak beleszarnak és bele is geciznek a vízbe!

szita szita péntek 2010.09.21. 12:00:35

Elsőre nekem az jön le, hogy a postoló az antiszociális. Nagyon. Ne költözzön kertes házba az ilyen. A kutya ugat, a macska szaladozik és bagzik, a verebek befészkelnek az eresz alá és összeszarják a járdát, a füvet nyírni kell, a havat el kell lapátolni a járdáról, a kerítést festeni, karbantartani kell, ősszel valaki mindig avart éget (ha szabad, ha nem), a szomszéd is nyírja a füvet, ami zajos, a fákat permetezni kell (mer' esetleg a szomszéd nem teszi és mindig visszafertőz), a tuja átlóg a kerítésen, a vakondok púpokat faragnak a gyepbe, a szomszéd este bográcsozik és röhög(!) - nem lehet tőle aludni, egy barom rendszeresen ingerli a kutyát a kerítés külső oldaláról, valaki rendszeresen behajigálja a csokipapírját a kerítés innenső oldalára, telente valaki rendszeresen elégeti a műanyagot is a kazánjába és a füst büdös...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:01:31

@Terézágyú: "Mellesleg azonban rengeteg olyan sztoriról hallunk, hogy pl. egy társasházban MINDEGYIK lakót zavarja valami az egyik lakó tevékenységében (pl. a panelban kecskét tart) mégsem tudnak tenni ellene semmit..."

Akit zavar az élet kösse fel magát!

Mindenkinek joga van, bárhol Magyarországon a lakásában legalább egy kutyát tartani. Ehhez még nem kell semmiféle hozzájárulás a szomszédoktól.

Az pedig, hogy a szomszédokat "zavarja" esetleg egy beteg, s ezért "undorító", vagy éppen egy ugató kutya még semmiféle jogalapot nem teremt a kutyával és/vagy a gazdájával szembeni fellépésre, ha egyéb gond nincs.

A tulajdonhoz illetve az ingatlantulajdon használatához való jogot aránytalanul korlátozná, ha a szomszédok rigolyái miatt kellene állatokat lepusztítani.

Amúgy érdemes olvasgatni Az Alkotmánybíróság állásfoglalásait állattartás témában, mert az állattartás tipikusan az a terület, ahol elég nehéz, nem is lehet olyan szabályokat kitalálni, hogy mindenkinek jó legyen.

Az emberek egy része nem szereti az állatokat, a másik része meg nagyon szereti őket, a harmadik része meg csak a saját állatait ugyan szereti, de a szomszédjaiét már nem bírja elviselni.

Nem lehet "igazságot" tenni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 12:02:15

@enamel: Az később van, amikor a szülők, a médiumok és pedagógusok "öntudatos fogyasztót"* nevelnek belőle.

* Olyasmi, mint az "éhes proletár", csak az a parányi elvhűség és szolidaritás sincs benne.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:03:29

@szita szita péntek: És mindezek mellé még az asszonnyal is össze kell feküdni néha, aki ezt a rahedli melót megcsinálja, mielőtt nekem sört hoz. És nem valószínű, hogy túl vonzó darab lesz, a disznók úgysem nézik. Kell a fenének az ilyen.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.09.21. 12:06:09

most akkor melyik a jobb? a golyó vagy a méreg?

Unbiased 2010.09.21. 12:06:10

"Az ember, aki..." kezdetű cím egyszer olvasva még vicces is lehet. De ha naponta ezzel próbálja valaki feldobni az írását, akkor az már nem annyira jó.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:07:28

@fghjk: Én a sülthúsba pakolt méregre szavazok, legalább eszik egy jót utoljára a dög.
És a maradékot hátha megeszi a szomszi.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:10:36

@antiszociális exlúzer:

"Kissé meghökkentett, mennyi itt a jóindulatú javaslat a kutyák/macskák megmérgezésére vagy egyéb eszközzel történő kinyúvasztására.
Még szerencse, hogy csak a pofátok nagy (többnyire)."

Ebben sajnos én lennék annyira biztos. Sokan tényleg képesek állatokat mérgezni és lelövöldözni őket, csak mert átment a szomszéd macska a telkükre, illetve mert ugat a kutya.

A falu alapvetően általában jóval csendesebb, mint a város, éppen ezért jobban is feltűnik a zaj.

Kepan 2010.09.21. 12:10:40

Mikor én kiköltöztem Pestről a szomszédok kutyáinak éjszakai kirohanása ugyanúgy idegesített, aztán szép lassan megszoktam, már nem ébredek fel. Azóta lett egy macskám, aki vígan átjár ezekhez a blökikhez, talán kialakult egy szimbiózis köztük. Én eleve úgy szoktam a szomszédkérdést megoldani, hogy több szivességet is teszek, amik egyébként sem okoznak gondot. Így minden szomszéddal jóban vagyok, és ha nagyon gebasz alakulna ki, meg lehet velük beszélni biztos...
A közeli kocsma viszont elég zavaró tud lenni, főleg mikor nagyüzem van és tele az utca az autókkal (nyilván vízért jönnek).

Mindenkinek javaslom, hogy ha budapesti belvárosból ki akar költözni agglomerációba, és netán megtetszene egy ház/telek, mindenképp vegye számításba a szomszédokat, még mielőtt kiadja a súlyos 10-20 millákat.
Tessék odamenni este, hétvégén(+este), és megnézni, milyen ház környéke ilyenkor.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:13:53

Mennyi falusi homározó. Az erdeit már megszoktam, itt a Sün, meg a Róka, de ez, ez valami új.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 12:15:04

A téma lezárásaként szeretném megemlíteni, hogy a kutyákat rém egyszerű leszoktatni az ugatásról.
Idegen nyelveket kell nekik tanítani.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:16:09

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Az ugatás már egy idegen nyelv. Ők értik, csak az emberek ilyen butákok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 12:18:51

Blogmotor! MUKODJ!
@enamel: Na ide figyelj! Az hagyján, hogy ezt Kertész úr 1888 kora tavaszán a fejébe épített kromoszóma-röntgenszkennerjével megállapította, de Te honnan látod a fitymámat?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:20:15

@kisQtya: Itt is valami ilyesmiről lehet szó.

Más az emberek ingerküszöbe.

Zöldegér 2010.09.21. 12:21:49

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Mit gondolsz, miből építettük a házat: XD

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 12:25:03

@enamel:
Ez mind igaz, de egy művelt, idegen nyelveket beszélő eb hihetetlen hatással tud lenni az idegbeteg szomszédra is.
Gondolj bele:
- reggel kukorékolhat (nem kell kakas)
- nap közben kuruttyolhat(megjelennek a golyák a kéményen)
- este ciripelhet (a szomszéd nyugodtabban alszik el, megjelennek a domolykók, lehet pecázni is)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:28:21

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): A szomszédok nem szeretik, ha egy másik állat intelligensebb náluk. De ez amúgy az emberszabásúaknál is így van.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:29:05

@Jerky_Master:

Mintha egyes városi emberek fejében az lenne, hogy a falu az valami pihenőövezet, ahol a városi nyüzsgést nem bíró emberek egész nap csak relaxál(hat)nak.

Ízlés szerint sajnos/szerencsére nem így van.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 12:29:32

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Sőt mi több, borzasztó! A halak beleszarnak és bele is geciznek a vízbe!

Halbaszás! Ahhh!
Embernél így nézne ki: rávered egy tamponra. Nem valami erotikus! Ezt nehezen dobná fel a gyertyafény pezsgővel, pedig az már nem semmi!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:31:13

@cicmen: Ne írj ilyeneket korán reggel, tegnap ritka szar napom volt. Most ahogy elolvastam ezt a tamponost, majdnem lehánytam a monitort.

allegretto23 2010.09.21. 12:32:03

Hát bazz, nem olvasom el a kommenteket, mert annyi időm nincs...de egy pszichiáter jó alanyokat találna közületek. Nem tom'...én falun nőttem fel, mindenkinek volt legalább két kutyája, este tízkor a kocsmazárás után, amikor megindult hazafelé az "akácosúthaveiégigmegyekrajtadén" dalárda, az összes ugatott, a fülem mellett ment el M.o. teljes vasúti forgalmának 35%, hajnalban a traktorosok stabil 5-kor már túráztattak a szomszédban...Most itt lakom a főváros szórakoztató negyedének bejáratában és ugyanez az állatsereglet szórakoztat egész éjszaka- mégsem lettem idegbeteg bunkó-köcsög, aki megölné őket, vagy a szomszédot, vagy annak kutyáját-macskáját. Ilyenre hajlamosak sürgősen keressék fel kezelőorvosukat és kérjék gyógyszeradagjuk emelését. Posztoló meg költözzön egy lakatlan szigetre- ott nem zavarják, max. a hullámok! Csak be ne csavarodjon azoktól is- még ennél is jobban...

cicmen (törölt) 2010.09.21. 12:32:37

@enamel: Te nem is vagy zsidó, vazze.

Ő lenne Javszer Arafat?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:32:45

@stagolee: "Aki az én állataimat megmérgezné, vagy akárcsak bármilyen szinten megpróbálná bántalmazni, annak kegyetlenül rossz vége lenne az illető testi épségét tekintve."

Ezzel az a gond, hogy valószínűleg nem fogod biztosan megtudni, hogy ki tette.

Valaki elgázolta, valaki megmérgezte, valaki lelőtte, valaki eltüntette.

É2I 2010.09.21. 12:33:08

@Alikam:
Eléggé nem ismered a kutyákat, falkában hajlamosak olyat tenni, amit egyedül nem.
Elég hogy az egyik "kitalálja", hogy jól ugassuk meg azt a szerencsétlent, az meg is ijed, hogy öt irányból kaffognak feléje méretes agyarok és ez még nagyobb olaj a tűzre. Még nagyobb vehemenciával támadnak, az egyiknek sikerül elérnie a vádliját.... Nem írom tovább.
Számtalan megtörtént eset szól arról, hogyan marcangoltak szét embereket falkába verődött kutyák.
Az hogy te megsimogattad két dán dog buksiját, még semmit sem jelent, főleg úgy, hogy az egyik legjámborabb fajta eb.
De tedd meg mondjuk ezt a szomszédom láncon tartott földszintes keverékével; hét öltést garantálok az első kézmozdulatra :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:33:13

Inkább segítsetek. Mit lehet kezdeni egy olyan emberrel, aki nyilvánvalóan debilis, de kell nekem a pénze. Agyonverjem, és kiraboljam, vagy inkább próbáljak meg vele kedves lenni, és nem küldeni el a kurva anyjába?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.09.21. 12:33:38

@Elcseszett nick: Azért azt megnézném, hogy te ott szorgoskodsz a kertedbe jön egy vérmacska és neked ugrik, csak úgy....

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:34:55

@allegretto23: Tudod ez a "falun nőttem fel" utoljára 20 éve volt valódi pozitívum. Mostanában már inkább szégyen, amit letagadni illik... és reménykedni, hogy senki nem veszi észre.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:36:01

@enamel: No mit kapok én ezért. Mindegy, akkor is ez a véleményem. :DDD

@É2I: "Eléggé nem ismered a kutyákat, falkában hajlamosak olyat tenni, amit egyedül nem. "

Azok nem az emberek?

.lll. 2010.09.21. 12:36:25

@enamel:

ívjál vele domolykó módra:D

allegretto23 2010.09.21. 12:37:13

@enamel: annak már több, mint 20 éve, buddy...de a hatása, az örök- lehet, hogy neked negatívum, de senki nem kérdezte meg szüleimet 50-ben, hogy akarnak-e menni :(

cicmen (törölt) 2010.09.21. 12:37:20

@enamel: Pasas reggel felébred másnaposan. Iszonyúan fáj a feje. Maga mellé néz, ott fekszik egy öreg cigányasszony meztelenül. Kitámolyog a fürdőszobába és belenéz a tükörbe. A szája széle csupa vér és egy cérna lóg ki a sarkából. Felsóhajt a pali.
-Uram! Add hogy teafilter legyen!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 12:37:28

@enamel:
Be kell küldeni a diliházba.
Előtte el kell kérni a pénzét "Jó helyen lesz" felkiáltással.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:38:14

@cicmen: Meglehet, elvégre amilyen szar írókkal barátkozik.. mondjuk az vicces volt, hogy úgy hajtották a kölyköket a moziba az iskolából, mint annak idején a gulágra.
Többek szerint az élmény is egsézen hasonló volt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:40:05

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Ez egy jó ötlet.

@cicmen: Derohadékvagy:)

@allegretto23: 50-ben már felnőtt szüleid voltak, és most vagy 23? Apád tud valamit...

Újabb tanárnőről derült ki, hogy kurva. 2010.09.21. 12:41:37

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):

kisbarátomhusocskám, ha majd egyszer a szomszédod napi 3 (!) órában 17-20 között nyírja a füvet, a szájacskádat be fogod fogdosni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 12:41:39

Ekézitek itt többen a poszttolót
Elég idegesitő tud lenni bármilyen zaj/zene amit nem én keltek

A poszttolo helyében tartanék két aligátort, hamar csönd lenne a szomszédban
Aztán felajánlanám valamely állatkertnek, nyomok eltüntetve

De egy pár ilyen öleb is csendet teremtene hamar
image.hotdog.hu/_data/members1/661/1004661/images/chuck3_pitbull.jpg

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 12:45:39

@allegretto23:
Ma este szój le a kocsmába hogy hangosabban énekeljenek, mert téged nem zavar

Ne keverd,hogy ha mész haza és ugatnak a kutyák,vagy a szomszédodban "céltalanul" mert nem jár arra senki

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:47:03

@fővöcsök: Így van. Ezért fura ez a sok problémát megértő ember, akik biztosan nem ismerik az állatokat.

Ugyanis két lehetőség van.

1. Nem igazak a cikkben foglaltak.
2. Igazak a cikkben foglaltak, de sok fontos, a történetet eléggé árnyaló részlet hiányzik belőle.

Bármelyik is a helyzet a posztíró nem érdemel megértést, mert vagy kamuzik, vagy sumákol.

Zöldegér 2010.09.21. 12:47:14

@É2I:
Igazad van.
Mai történet:
www.hir24.hu/baleset-bunugy/139044/megvadult-kutyak-tamadtak-egy-ferfira-szegeden.html
És ez férfival történt, és csak két kutya volt....

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:49:33

@Zöldegér: Dolgozd már fel azt a rohadt kutyát. Oké, megijedtél, elmondtad, sajnáltunk, de nem kell rajta kilencvenszer egymás után hisztizni.

Viselkedj felnőtt módjára, és verd meg a kölyköket.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 12:52:11

@enamel: Engem is vittek középsuliban moziba magyarórán. Vegyes volt az élmény, mert egyszer Bergmantól az Őszi szonáta ment és az 15 éves kölyöknek nem valami jó választás, azután meg a Rocky ami viszont jó volt, de nem mondták meg mire visznek és az öngyilkosság határára kergettük az úton az osztályfőnököt. Azután a seregben próbáltak meg erőszakkal kultúrálni minket, de ott kuss volt, mert a századparancsnok egy állat volt és egyből fogdára baszta azt aki nem tudta hány óra van.

uninterested 2010.09.21. 12:54:28

Lehet kapni kutya- és macska risztókat párezer froncsiért. Szomszéd felé irányítani, oszt kész. Vagy kézi,és akkor működtetni, ha ugatnak. A kutya tanítható! A szomszédból is ( megfelelő erősségű ultrahangos kütyüvel ;) )

É2I 2010.09.21. 12:56:30

@enamel: Na náluk nem jutna a szomszédnak. Két igencsak kis eben van, de nincs olyan hogy maradék, amit eléjük teszek mindet megeszik. Legfeljebb kiokádják, de azt meg később. ;)

England win The Ashes! 2010.09.21. 12:57:48

@cicmen: Haléknál egyszerűbb a romantikus vacsora, mert mindig van raktáron egy kis kaviár.

É2I 2010.09.21. 12:57:51

@enamel: Azok a svédek, akikre gondolyz

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 12:58:05

@É2I: Mondom hogy tiszta emberiek. Svédasztalnál tesztelni próbáltad őket?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 13:00:11

@Zöldegér: Jó balfasz járőrök lehettek!
Simán le lehet lőni a támadó kutyát és fegyverhasználatnak sem minősül. Az meg kicsit gyanús, hogy ennyi idejük volt. Szerintem meg lehetett volna fogni őket. Kiért a vadász és még mindig nem haraptak meg senkit,( mert azt nem írta) ez nagyon nem jön össze az örjöngő rotweilerek mesével.

2010.09.21. 13:00:32

@atpijkamo: kár ilyen magas lóról beszélned. Ilyen eseteink nekünk is voltak amikor családi házban laktunk. Egy év után elvesztette a szomszéd a munkáját és onnan kezdve vas fűrészelésből és egyéb csörömpölős munkákból élt, jellemzően vasárnap reggel 7-kor dobálta a vasait és flexelt. Hiába szóltál neki azt mondta ebből kell eltartania a családját.
Vagy amikor új szomszéd költözik melléd aki antiszociális és nyolc kutyát tart 53 macskával együtt.
Ezek megoldhatatlan problémák a törvényesség keretén belül.

allegretto23 2010.09.21. 13:00:57

@enamel: Zománc..ék...ha látsz egy számot leírva egy név mellett, akkor más nem jut eszedbe csak életkor?!
Sok félretájékoztatott városi..kiköltözik falura a "csendet élvezni" és rájön, hogy az se szanatórium, aztán sipítozik...majd sajnálom, ha ráérek.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:04:56

@allegretto23: Jah, általában az jut eszembe. De ha nem 23 vagy, akkor örülök neki, és bocs hogy taknyosnak néztelek. :)

@cicmen: Biztos állatbarátok voltak.

É2I 2010.09.21. 13:05:22

@enamel: Nem tudtam még svédekből asztalt gyártani, de megpróbálhatom.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 13:05:42

@Dr Jozef Vengloš: Én majonézt tartok magamnál mindig.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:07:34

@enamel: "folyton arrébblökdösni, a metrón"

Rohatt csecsemők, nem lehet tőlük járni a metróban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:08:29

@atpijkamo: Neked mi a fasz bajod van ma? :D
Akármi is, most közlöm, hogy nem érdekel. A sajátommal vagyok elfoglalva.

mutant · http://universal.blog.hu 2010.09.21. 13:09:03

A napokban próbálták megmérgezni ismét a kutyánkat. Ugat,esténként...ez a dolga. Kis odafigyeléssel hallgat,ha rászólnak, de éppúgy nem való állat egyes embereknek, mint ahogy gyerek sem. Megvesznek neki mindent,csak kussoljon és ne kelljen vele foglalkozni...
Egyetértek sok előttem kommentelővel, néhányon szakadtam a röhögéstől:D Az emberi hülyeség határtalan:D
Én többre tartom az állatokat az embernél, jól is bánok velük, de nevelem is őket. Az állattartás is ugyanolyan felelősségteljes döntés, mint a gyerekvállalás. Fel kellene fogni végre!
macskatámadás lehetséges, műtét...UGYAN MÁR! Egyszer volt rá példa, altatásból felébredt macska rácsimpaszkodott a gazdája kezére és marta. Csak újabb altatással tudta az állatorvosom leszedni. Rossz emlékként maradt meg az állatban,h az altatása alatt a gazdája simogatta meg ilyesmi. Mivel nyitott szemmel alszanak a macskák altatáskor. De ott is csak össze kellett varrni a sebet.
Ez a történet egy elkényeztetett városi embörről szól,akinek gépzsírt a seggébe!:D

Szóltam volt vidéki embörök nevében,höjj!:D

cicmen (törölt) 2010.09.21. 13:09:13

@enamel: Lehet, hogy 23 macskája van!

2010.09.21. 13:10:30

@Akitlosz: ostoba vagy, nulla empátiával, látszik, hogy sosem tetted ki a lábad a panelból igy fogalmad sincs milyen egész nap kutyaugatás hallgatni. Az ilyen nagy arcok is megkapják az Élettől a csomagjukat, ne félj :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:10:56

@mutant: Aki a többre tartja az állatot az embertől, azzal állatmódra bánnak majd az emberek, és az állatok is.

Ezt jegyezd meg.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:11:37

@enamel: "Neked mi a fasz bajod van ma?"

Ne is kérdezd! Nekem is elgurult a gyógyszerem. Te már nézted az ágy alatt?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 13:13:44

@atpijkamo:Igyál egy felest, vigyorogni fogsz!

2010.09.21. 13:14:23

@Akitlosz: elmondom. Azért baj, mert
1, át kell kuncsorogni a szomszédhoz, ha a saját házad falát akarod javítani.
2, a szomszéd mindenféle szemetet odahalmozhat a házad falához.
3. hozzá épithet beton garázst ami tökéletesen átvisz minden zajt a te házad falához.
4. a kutyák közvetlenül a ház faladnál tudnak ugatni.

ergo igen nagy baromság telekhatárra építkezni. Előző pontok mind mind saját tapasztalat

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:18:08

@Kulics: "kár ilyen magas lóról beszélned."

Azon goldolkodom, vajon melyik kommentem verte ki a biztosítékot nálad...

"elvesztette a szomszéd a munkáját ... vasárnap reggel 7-kor dobálta a vasait és flexelt."

Kevéssé érthető. De hét közben talán nyerőgépeznie kellett...

"nyolc kutyát tart 53 macskával együtt."

Nem értek hozzá, de ez talán minden önkormányzati rendelettel ellentétben van.

m a x 2010.09.21. 13:18:27

A kedves levélíró nyaljon sót :-)
Ha valaki házat vesz, akkor nézze meg előre a szomszédokat... az a szomszéd és a kutyák előbb laktak ott.
Egyébként az én kutyáim is ugatják a szomszédot, amikor döng a kertjében a kosárlabda palánk, amikor az unokája a műanyag kismotorral rodeózik a betonon, meg amikor a kertésze szombat reggel 8-kor füvet nyír...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:19:21

@cicmen: Vicsorgás megvan. Negyedes se kell hozzá.

2010.09.21. 13:19:54

Mindenkinek aki azt mondja, a posztoló tőlérzékeny, meg antiszociális: az ugató kutya kibaszott idegesítő. Ismerjük be, na. Meg lehet szokni, mint ahogy meg lehetett szokni a kényszermunkát is, meg bizonyára a kínzást, fogságot is, de azért ne mondjuk már, hogy jajj hát ez optimális eset.

Megölni nem kell, csak legvégső esetben, de ha elkerülhetetlen, akkor hajrá... Csak egy kutya srácok, ne érzelgősködjünk.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:20:44

@Kulics: Szerintem hagyd Rohadjon meg a falujában, és ha elviszi az árvíz, majd lökj neki egy ezrest.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:24:12

@allegretto23: "az összes ugatott, a fülem mellett ment el M.o. teljes vasúti forgalmának 35%, hajnalban a traktorosok stabil 5-kor már túráztattak"

Én arra gondolok, hogy a poszt toló családja az ismétlésre akadt ki. Változatos hangok változatos időpontban jobban kibírhatóak, mint ugyanaz a végtelenített vonyítás.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:24:26

@faqq: Ahogy olvasom a kommentelőket, egyre kevesebb kutyáról tudom elképzelni, hogy nincs több esze, mint a gazdájának.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:28:22

@cicmen: "egyből fogdára baszta azt aki nem tudta hány óra van."

Gyenge közepes, akinek bármiféle ürügyre van szüksége.

2010.09.21. 13:29:04

@enamel: :))))

Sajnos akad azért gyagyás kutya is, ahogy zemberek között is sok a gyagyás...

2010.09.21. 13:31:34

@newtehen: a mi kutyánk a két és fél méteres betonkerítést vitte helyből. Nem hittem el hogy ott megy ki ezért beállítottam a videokamerát és eljátszottam mintha elmennék otthonról. Megvolt videón ahogy a kutya 5 perc múlva kiszökött. Ha más meséli nem hiszem el.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:36:07

Tévében láttam, ember feleségével elköltözött havajra, mert élvezték a csendet. Erre elszaporodtak a betelepített fütyülő békák, és őrületbe kergették őket.

Tévében láttam, hogy ex-kutyakozmetikus néhány mozdulattal a legvadabb ebből is kezesbárányt csinál. Bár legtöbbször a gazdin kell igazítani.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 13:37:14

Gondolkodjunk Béláim!
Hát milyen kutya az, amelyik nem ugat?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 13:37:52

@Zöldegér: Annyi a vadászengedélynek. lakott területen tudtommal vadászfegyver nem használható. Egyébként milyen gyepmester az, aki nem tus befogni két kutyát? Csak nem rokona valami botocskának?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:38:24

@atpijkamo: Tévében két vágás között belenyomsz a kutyaába egy fecskendő nyugtatót, és kezesbárány lesz. Tualjjal is műkszik.

Sanyi 2010.09.21. 13:38:39

Ren egyszeru a megoldas, van tobb is:

1) Torvenyesen: birtokvedelmi eljarast kell kezdemenyezni, irasban bejelenteni az onkormanyzatnal. Onkormanyzat felszolitja, megfenyegeti n. osszegre. Nem valtoztat, ujra bejelenteni.

2) Nagyon jo rokacsapdakat lehet kapni, azokkal teljesen jol el lehet kapni a macskakat. Utoljara ot eve vettem ilyesmit, akkor ugy 20E forint volt az ara. Mind a ket vegen nyitott, kaja a kozepebe, roka/macska/menyet/stb. be, csapda becsuk. Kesz. Csinalsz vele amit akarsz meg szabad.

3) Kutya ellen: Dazzer II vagy hasonlo. Bepoccinted a kapcsolot eles allasba, beforditod a kutyak fele es mukodik szepen. Van belole nagyobb kaliber is. Az meg (ami a leirasban szerepel) hulyeseg, hogy a sajat portajat vedo kutyat nem riasztja, dehogynem.

4) Kicsi daralt husiba borotvapenge.

James_Bond 2010.09.21. 13:38:44

Nagyon eccerű. Vegyél elő egy "Hekki" nevű ingyenes hirdetési újságot (minden faluban bedobálják a postaládákba). Mindegyikben hirdet egy cég ultrahangos kutyaugatásgátlót. Vegyél kettőt-hármat, szúrd le a kerítés mellé, garantált a csend.
Macskák ellen legjobb egy kutya. Nem is értem, azt írtad, neked is van kutyád, az mért nem irtja a macskákat? Jahh biztos valami csivavád van.

2010.09.21. 13:38:54

@Terézágyú: igazad van. Ez az EvangelineS egy véranyuka aki most vérkutyás álarcot öltött.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.09.21. 13:40:17

Ez annyira tipikus! Sok suttyó kivágja a kutyát a kertbe, naponta ad neki enni, és azt hiszi ez itt akkor most a kutya paradicsom. A csóri eb meg szép békésen belebolondul a semmittevésbe! Tessék már végre felfogni, a kutya társas lény, a fű fa virág meg nem elegendő társaság! Kertben tartott kutyának is kell a sétáltatás, és a fizikai/szellemi kihívás, játék kiképzés!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:41:10

@Akitlosz: "csak mert átment a szomszéd macska a telkükre"

Macskát láttál már?

Mindig átjött a szomszéd dög, és a paradicsom közé szart. Mert ott olyan jó puha a föld. Pedig még el se kaparta. Irtóztató szaga van. Persze ki nem nyírnám, de mindenfél büntetáseket elképzeltem.

2010.09.21. 13:42:25

@atpijkamo: ha rákattintasz a válaszomban a linkre (a neved) akkor odavisz arra a kommentre amire válaszoltam. A legelső kommented volt szerintem nagyképű.
A szomszéd elvesztette a munkáját EZÉRT alkalmi otthon végzett munkákból, vasgyűjtésből, barkácsolásból élt. Amikor volt munkája akkor nem volt otthon hanem a munkahelyén volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 13:42:27

@EvangelineS: A kutyák a városokban is a dolgukat végzik. Liftbe, lábtörlőre, járdára, játszótéri homokozóba...

Sanyi 2010.09.21. 13:43:41

Amugy Nemetorszagban a megoldas humanus (lehet, hogy nem allat, de legalabb emberbarat, ott ugyanis meg mindig tobber er az ember mint a kutya).

Ha az eszetlen gazdaja keptelen megnevelni a kutyat akkor elviszik, gazda koltsegere elmetszik a hangszalait es visszaviszik. Szoval van megoldas, vagy megneveled a kutyadat vagy mas miatt nem fog ugatni. Deutschland...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 13:44:06

@Kulics: És az, ha egy bodzagyűjtő norvég család költözik melléd, folyamatos "zenével"?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:46:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem kell hozzá bodzagyűjtőnek lenni, itt már a fél szomszédság imádja az éjszakai metálzenét. Muszáj nekik, ha nem imádják, kapják akkor is.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 13:46:50

Kell nagy sikoltozós szeretkezéseket csinálni a férjjel. Vagy ha annyira szívbeteg, akkor csak eljátszani. Nyári éjen a szomszédra nyitott ablaknál. Ha őt pont az idegesiti, akor ki lehet egyezni egy döntetlenbe.

Sanyi 2010.09.21. 13:47:17

@Akitlosz: De lehet. Nemeteknek sikerult.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 13:47:24

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Van ugató plüsskutya. Csak elemet kell bele tenni, és vakarni a nyaka tövét, van ott egy gomb, és ha véletlenül eltalálod, akkor vakkant.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 13:50:31

@enamel:
Én az elemtelen plüsskutyára gondoltam.

England win The Ashes! 2010.09.21. 13:51:46

@atpijkamo: Vagy beszerezni egy hangfelvételt a Palóc utcából, aztán csutkára tekerni a volumét.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 13:55:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Azmilyenaz?

@enamel:
Dehogynincs. Nem beszél vissza. Nem rágja szét a rongyot. Nem kell etetni. Csupa érdekes tulajdonság.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:00:35

@enamel: De lehet bele tenni...
@enamel 2010.09.21. 13:53:28 Nem én kezdtem. (Hanem @Sanyi:) Már kérdezni sem szabad?
@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Nem ismered a falikutyát? Nem is lehetsz sikeres rovarevő!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:00:44

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Én ezeket a lusuxháziállatokat sosem értettem, hogy visszaugatnak, meg vissznyávognak.. az enyém? Az enyém. Akkor csinálja amit mondok, legyen szép, és néha öljön meg valamit. Postást, pókot, cickányt, nekem mindegy.
Oszt kész.

Alikam 2010.09.21. 14:03:21

@Sanyi: ez olyan Mengelés, bár a Németektől ugybár ez amúgy sem áll távol:)

Sötétség Melegágya 2010.09.21. 14:06:04

Szegény Jimmyt is idegesítette a kakaskukorékolás, oszt milyen csúnya vége lett a dolognak...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 14:07:01

@Kulics: "Egy év után elvesztette a szomszéd a munkáját"

Nem azt írta aposzt toló, hogy idiótáék odaköltöztek a szomszédba. Inkább úgy hangzik, hogy ők költöztek idiótáék mellé.

Te veszel úgy házat, hogy előtte nem nézed meg magadnak a szomszédokat? Nem mondom hogy bombabiztos megoldás, de egy sor meglepetést megelőzhet. Mindenesetre olcsóbb, mint kapásból újra költözni.

fuzzbomb 2010.09.21. 14:07:19

Megértem a postolót.
Nem akarunk altatót szedni, nem akarunk külföldre/máshova/városba stb-be költözni, nem akarunk kutyákat ölni - csak felelős kutyatartókat szeretnénk, akik:
1. nem riasztó helyett használják az állatokat,
2. nem hagyják étlen-szomjan kikötve a kutyát napokig vinnyogni, míg ők az anyjuktól örökölt házban fetrengenek részegen.
(mind2 élő példa...)

Egész nap vonyít a kutya, ti meg állattartáshoz való jogról beszéltek?
Alváshoz való jog? Hm?
Hogy ne legyek hullafáradt másnap, és fizethessek adót, amiből majd jól NEM hozzák meg az emberek alapvető jogait védő törvényeket sem?

Szeretem az állatokat. Minden vágyam, hogy legyen egy szép magyar vizslám, ha lesz egyszer kertes házam. Viszont ahhoz dolgozni kéne. Sokat. Éjjel meg aludni. Az nem normális, ha egy kutya egész nap, éjjel 2-kor is sírva, magányosan vonyít, ugat stb. Ott a gazdi nem felelős állattartó. Tenni kell ellene, keményen meg kell büntetni, punktum.

Mi a fontosabb: az, hogy valaki kedvére kutyázhasson, vagy hogy a környék emberei aludhassanak? Mi a fontosabb: egy ember kutyatartáshoz való joga, vagy a környék embereinek alváshoz való joga?

Ezt miért nem lehet megérteni? Miért nem csinál semmit az önkormányzat, a törvényhozás stb. stb.?

Miért van az, hogy minden fórumon, ahol ez a téma felbukkan, azonnal lehülyéznek mindenkit, aki nyugodtan, állandó és felesleges kutyavonyítástól mentesen szeretne élni?

Sanyi 2010.09.21. 14:09:36

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Dehogynem. Csak vannak dolgok amiket nem tudok felfogni. Pl, hogy Mo-on miert fontosabb az a jog, hogy mas zavarjak mint, hogy nyugodtan eljenek. Tudod, ha az ember nem tudja kipihenni magat akkor elobb-utobb depresszios vagy panikbeteg lesz (ez nagyon sokba kerul TB-nek, azaz neked adofizetonek), de neki nem jo, se a tarsadalomnak. Amugy meg az egyen szabadsag addig terjed amig masokat szabadsagaban nem korlatoz. Szoval ha a szomszed budos dogei miatt nem tud egy masik ember aludni az igenis korlatozza a szabadsagaban, szerintem innen kell indulni. De tudod, Mo-on meg ezt a nagyon egyszeru dolgot sem lehet vegigvezetni, ugyhogy en hallgattam Gyurcsanyra aki megmondta, hogy el lehet innen menni... Azert olvasom a blogokat, hogy nehogy eszembe jusson nosztalgiazni, hogy marpedig milyen jo az igazi gulyas, stb. Jo latni a sok kutyafanatikus hozzaszolasat aki arra nem kepes, hogy megnevelje az ebet, hogy nem ugasson (nekem sajat nemetjuhaszt egy het alatt sikerult pedig az is ugatos fajta). Szoval frankon, az ilyeneknek egy nagy loizet a fenekebe. A torvenyhozora/vegrehajtora meg azert haragszom, mert nincs annyi esze, hogy az ember alapveto piheneshez valo jogat es fontossagat felfogja. Persze Jimmi Hendrixnel is bevalt minden koncertjet a lehetoleg legmesszebb szervezni, hogy allandoan faradt es depresszios legyen. De egy egesz tarsadalommal ezt csinalni...

Alikam 2010.09.21. 14:11:43

@É2I: hát volt, hogy bedugtam a kezem a kerítésen belülre egy rottweilerhez. Állandóan ugatott rám, meg toporzékolt. Aztán végülis egész jó haverok lettünk, simán engedte, hogy megpaskoljam a fejét...

Engem nem támad meg semmilyen kutya. A kiállás a lényeg.

Gondolom az említett esetnél már az elején érezték a kutyák, hogy bizony itt félnek tőlük.

Biztos falkában bátrabbak, de aki nem mutat félelmet azzal még egy falka sem mer nagyon kikezdeni. Az embertől ösztönszerűen tartanak, ha csak nemv eszettek vagy ilyesmi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:12:34

@fuzzbomb: "1. nem riasztó helyett használják az állatokat,"

Mégis mi a francnak használják akkor? Az a kutya dolga. Hogy riasszon, meg ha gáz van, öljön a gazdájáért. Erre lttek kitalálva.

Sanyi 2010.09.21. 14:12:49

@Alikam: Lofaszt mengeles, nekem mar lakott orult oregasszony ot kutyaval (amelyikbol az egyik atragta magat a drotkeritesen, akkor emeltettem ket meter magas falat a helyere). A fasznak tart kutyat aki nem ert hozza vagy nincs ideje foglalkozni vele?

Alikam 2010.09.21. 14:14:47

@É2I: de végülis mindegy, ez egy elvonatkoztatott, egyedi eset. Semmi köze a hangos és sokszori ugatás miatti mérgezésekhez...

Az egy senki szar, aki egy állatot megmérgez csak azért mert éppen zavarja a "nyugalmát".

Meg lehet oldani erőszakmentesen is az ilyen dolgokat, de ha már mindneképpen mérgeznia kar, akkor ott a gazdi. Hulljanak az emberek, az állatok amúgy is százszorta jellemesebbek...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:16:13

@Sanyi: Ha néma a kutya, és átrágja magát a kerítésen amikor jön hogy megegyen, akkor nem hallod. :)

Alikam 2010.09.21. 14:16:27

@Sanyi: Jó, akkor én meg majd shoutgunnal lábon lövöm az összes hangoskodó kölköt. Aztán majd jön a magyarázat, hogy hát minek kölkedzik az, aki nem brja megnevelni a purgyéját...

És nehogy azzal gyere, hogy az emberke mások, mert itt kurvára nem erről van szó, hanem az ok-okozati viszonyról.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:20:34

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Husky! Bazdmeg! Vagy a Malamut? Valamelyik eszkimó dög nem ugat, az eszkimó nőknek meg zúzmarás a pinájuk!

lutria 2010.09.21. 14:20:53

Már rég építettem volna egy 3méter magas tömör deszkakerítést a jelenlegi mellé (a kutyák nem látnak át,a macskák nehezebben jönnének át),biztos örültek volna a szomszédban is a látványnak hogy ahol eddig szabadon átláttak a harmadik szomszédig a drótkeritésen,most egy falat látnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:21:10

@Alikam: Nincs is jobb eke, mint a Mengele.
Te, figyelj már! Milyen nyelven írják nagy kezdőbetűvel a jelzőként használt népnevet?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:21:49

@Alikam: Mondjuk az sem lenne hülyeség, egyre hülyébbek meg szemtelenebbek. Különösen a tinik. Iskolába melegedni jár, írni nem (sem) tud, viselkedni nem tud, bamba mint a lófasz, de a pofája, az nagy.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.09.21. 14:22:04

szeretem azokat az "állatvédőket" akinél az állat kimerül a kutyánál, és jóízűen megeszik a rántotthusit.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:22:44

@atpijkamo: Paradicsom + macska? Olasz konyha. Jövőre szegélyezd bazsalikommal és szurokfűvel!

fuzzbomb 2010.09.21. 14:22:49

@enamel: évezredekkel ezelőtt igen. Ez meg itt a 21. század. Ha betörőktől félsz, veszel riasztót, bekötteted, nyugton vagy, és nem tartasz rabságban egy állatot azért, hogy minden arra járó autóra, rollerező gyerekre üvöltsön, mindenkit felkeltsen éjjel. Nincs rá szükség.
Ha szerinted mégis, akkor mit szólnál, ha én fotocellás érzékelőt kötnék a kerítésemre, ami azonnal megszólaltatná a Cannibal Corpse egyik hörgős részletét, amint egy cinege fél méterre megközelíti a kerítésemet?
Simán megtehetem, nem? Hát arra lett a riasztó kitalálva, nem?

Sanyi 2010.09.21. 14:25:12

@Alikam: Ha nem erted mi a kulonbseg egy kutya kozott ami egesz ejjel (beleertve az este 10 - reggel 6 kozotti idoszakot ugat) meg egy gyerek kozott aki sivit (valoszinuleg nem az ejjel kozepen, minden ejjel es folyamatosan) akkor innentol nincs ertelme mirol beszelnunk. Nem megyek le a szintedre.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:25:45

@fghjk: Az állat mozog, a hús meg nem. Amúgy milyen a rántott kutyahús?

Sanyi 2010.09.21. 14:26:18

@Alikam: Tenyleg kepes lennel gyerekeket shotgunnal meggyilkolni. Komoly pszichopata lehetsz.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:26:36

@fuzzbomb: Évezredekkel ezelőtt te is ember lettél volna, most meg egy rakás konzumidióta szar vagy.
Nincs most hozzád türelmem, akadj le rólam.

fuzzbomb 2010.09.21. 14:27:21

@enamel: hiába, észérvekkel nehéz keménykedni

fuzzbomb 2010.09.21. 14:28:30

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: amíg hagy aludni, akkor rollerezik, amikor az anyja nem bánja

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:30:16

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Virsliben állítólag még mindig van belőle. Meg nyomokban ló, patkány, miegymás. De te ezt úgyis jobban tudod.

fuzzbomb 2010.09.21. 14:30:17

@enamel: a kutyádnak mondd, légy szíves. jó éjt :p

Alikam 2010.09.21. 14:31:45

@Sanyi: lábon lövés nem egyenlő a gyilkolással.

De mint írtam mielőtt az emberekkel jönnél, ok-okozati példának szántam.

fuzzbomb 2010.09.21. 14:33:31

@enamel: te akartál beszélgetni, most miért ment el a kedved?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:33:50

@enamel: Miért? Nem tudja, hogy a Mengele cég mezőgazdasági gépeket gyárt? Mondjuk egy járvaszecskázó sem halk, viszont el is tudja csöndesíteni a kutyákat...

Alikam 2010.09.21. 14:34:16

@Sanyi: persze, hogy nem jössz "le" a szintemre, mert teljesen nyilvánvaló, hogy ugyanannyira tud idegesítő lenni egy állandóan a kertben rajcsúrozó neveletlen kölyök, mint egy neveletlen kutya.

Csak míg az egyik esetben teljesen temrészetesnek veszed, hogy a rajcsúrozó felet kell megbüntetni, a másik esetben már ugyanezt a rajcsúrozó felet véded, és egyértelműen a szülői nevelés hiányosságára, ezzel együtt a szülőkre hárítod a felelősséget, és még véletlenül sem a kölök hangszálait operálnád ki. Nincs igazam?

Sanyi 2010.09.21. 14:34:19

@Alikam: Kutya nem egyenlo ember, ugyhogy a minta 1-1 nem alkalmazhato. A viselkedesmod sem ugyanaz. Teljesen ertelmetlen iranyba indultal.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:34:47

@fghjk: Hallotam olyanokról akik nem ismerik a rántotthúst és megeszik a kutyulimutyulit!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:37:02

@enamel: Nálunk kutyavágóhíd hivatalosan nincs, a lóhús drága, de attól maradhat a gyártósorban belőle, patkány nagyon ritkán kerül a darálóba, akkor is csak szándékosan, döglötten vagy mérgezetten. (A patkányszar, patkányhúgy más kérdés...)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:37:43

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :))
Én sem tudtam. De szépek a kombájnjaik, a következő őstermelőblokádnál jól mutatnának a Hősök terén.

Sanyi 2010.09.21. 14:37:45

@Alikam: Balgasag. Mutass nekem egy gyereket aki normalis alvasidoben (22-06) a kertben ricsajozik. A kutyak meg igen. Azon kivul a fuldugon olvasd el az sNR erteket, gyerekhang ellen kitunoen vedenek de mely hangok ellen (nagyobb testu kutyak, basszus, tuningolt kipufogo, chopper) alig hatasosak. Azaz, fuldugo be, gyerektol tudsz aludni (akar nappal is, ejjel ugysincs a kerben). Fuldugo be ejjel es a kutyaugatas 80%-a atjon.

Beszelsz itt zoldeket, ne hasonlits mar dinnyet a fasirthoz.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:37:46

@fuzzbomb:amíg hagy aludni, akkor rollerezik, amikor az anyja nem bánja

Dugd meg az anyját, vedd el a rollerját! Tartja a közmondás.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:39:05

@cicmen: Én hallottam olyanokról, akik terhes nőkre vadásznak, aztán kivágják belőlük az embriót, és azt eszik meg.. Hogy ki mit hall, nem mindig mérvadó. ;)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:40:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Téged egyszer szabadalmaztatni kéne update kiegészítőként. Minden kajához mellékelnél egy kis leírást, és senki nem enne meg semmit.

Alikam 2010.09.21. 14:44:05

@Sanyi: kisgyerek példát nem tudnék mondani, de részeg tinédzserekből Dunát lehetne rekeszteni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:45:36

@cicmen: Laoszi srácok mesélték az egyetemen, hogy ők a Mekong-deltában kutyát hizlalnak az ünnepekre és kis csüngős hasú disznókat tartanak, riasztásra, meg hogy biztonságban kijussanak a rizsföldre meg vissza (labirintustesztekben a disznók sokkal jobbak, mint a kutyák), és hogy megvédje őket meg gyermekeiket (meg a kutyákat) a mérges kígyóktól. Azért a disznót is megeszik, de a "lakodalmas kutya" ott teljesen más jelentéstartalommal bír...

2010.09.21. 14:47:42

@fghjk: egyetértek veled. Ezek az emberek homokba dugják a fejüket, nem foglalkoznak milyen a nagyüzemi állattartás, mekkora kínzással jár... mert neki fontos a kényelme, hogy húst ehessen. A szomszéd örjöngő állandóan ugató kutyáját az meg el kell tűrni. Másoknak. Neki nyilván nem.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:48:15

@enamel: Én hallottam olyanokról, akik terhes nőkre vadásznak, aztán kivágják belőlük az embriót, és azt eszik meg.. Hogy ki mit hall, nem mindig mérvadó. ;)
Akkor ezt neked küldöm! Szeretettel!videa.hu/videok/allatok/cukisag-lo-szart-eszik-eves-kolyok-szar-mOw3ZQdFcJ1KfGqK

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:49:00

@enamel: "Minden kajához mellékelnél egy kis leírást, és senki nem enne meg semmit."
- és több maradna, nekem!
Ez még gimiben alakult ki nálam, nálunk, ha nem vettük volna el a lányok étvágyát, éhen haltunk volna, vagy legalábbis olyan csökött norbinyi kispöcsök lennénk...

Illetékbélyeges elvtárs 2010.09.21. 14:49:25

Poszt tolónak:
Kutyák ellen hanggránát (egyfajta petárda). Nem kell közéjük dobni, és akkor nem okoz sérülést. Viszont még 10 méterről is akkorát szól, hogy a denevérek összefossák magukat a levegőben, és a gazdi is garantáltan összebarnítja a pizsamáját.

Alkalmazása:
Kutya éjszaka fesztiválozik -> hangránátot neki -> Kuss lesz egy darabig -> kutya megint rákezdi -> hanggránátot neki -> gazda ekkor kijön, és a kutya mellett figyeli, hogy ki dobál. Te nyugodtan alszol, mert a kutya nem ugat, ha ott a gazdája, meg amúgy is összefosta magát aznapra. Másnap a kertben hangosan szidd a büdös rohadékokat, akik részegen petárdáztak éjszaka az utcán.

Következő éjszakai acsarkodás egy gránáttal lerendezhető, a gazdi erre már az idegbaj határán rohangál majd fel-alá az utcán. Te nyugodtan alszol.

Itt jön a trükk: 2-3 éjszaka nincs gránátozás. Gazdi azt hiszi, vége a dolognak, ébersége csökken. Na innentől kezdve random időpontokban, de mindig ugatás közben lehet hanggránátozni. A kutya előbb-utóbb rájön, jobb kussban lenni. Ha nem jön rá, a gazdi fogja elkussoltatni, mert ő mindig alvásból ébredve szarja össze magát a haggránátodtól. Nálunk működött, probléma megoldva.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 14:49:42

@cicmen: "Dugd meg az anyját, vedd el a rollerját! Tartja a közmondás."

Baszki de kegyetlen vagy. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 14:50:03

@cicmen: Kösz, most inkább kihagyom, amúgy is hányingerem van.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Jah hogy ez stratégia?.. Akkor jó. Kérsz egy kis jégkrémet?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:50:11

@cicmen: Laoszi srácok mesélték az egyetemen, hogy ők a Mekong-deltában kutyát hizlalnak az ünnepekre és kis csüngős hasú disznókat tartanak, riasztásra, meg hogy biztonságban kijussanak a rizsföldre meg vissza (labirintustesztekben a disznók sokkal jobbak, mint a kutyák), és hogy megvédje őket meg gyermekeiket (meg a kutyákat) a mérges kígyóktól. Azért a disznót is megeszik, de a "lakodalmas kutya" ott teljesen más jelentéstartalommal bír...

Sanyi 2010.09.21. 14:52:23

@Alikam: Kihivod a rendort es megoldja. Par szomszedban zajlo hazibulinak vetettem igy veget, mukodik barki barmit is mond es van nevelo hatasa is. Bar egyszer egyik szomszed kiskocsog nekiallt genyazni, na vele mashogy rendeztem le. Ismet, mindenki szemelyes szabadsaga (ivas, orditozas, stb) addig tart amig azzal mast sajat szemelyes szabadsagaban (pl. ejszaka alvas) nem korlatoz.

Konkret vitarol, ki tudod ugy hivni a rendort, hogy nagyon ugat a szomszed kutyaja? Fog barmit is csinalni?

Na ugye, ezert nehez es ezert keresnek sokan alternativ megoldast.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:52:33

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Minél undorítóbb vagy annál jobban élsz?
Ez felér egy keleti böcsességgel!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 14:54:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Amúgy milyen a rántott kutyahús?"

Azt még nem ettem.

De a nyers lóhús az nem jó.

Sanyi 2010.09.21. 14:55:36

@Sanyi: Masik ami kimaradt, bulizo fiatalok azert altalaban 2/7 mukodnek, kutyak meg 7/7.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 14:58:02

@atpijkamo: Miért? Még ez a legkevésbé perverz! A gyereket nem bántjuk, mert a pedofiliát üldözik. Ha a rollert dugod meg akkor az rollerofilia lehetne, de azért nem fizetnek a peep showban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 14:59:31

@cicmen: Velem vagy kegyetlen. Majdnem megfulladtam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 14:59:41

@Sanyi: Te hol élsz? Nálunk a rendőr vagy azért nem jön ki, mert "nem folyik vér", vagy azért, ha folyik, mert hülye lenne havi nettó nyolcvan-kilencvenezerért megöletni magát. Majd másnap, amikor kipárolog az alkohol, kivizsgálják, mi is történt...

@atpijkamo: Én valahogy egyik nyers húsért sem vagyok oda, esetleg a tatárbifszteket enném meg újra, de csak prionmentes magyar szürke marhából.

AlulírottFentemlített 2010.09.21. 15:00:11

Aki nem bírja a kutyaugatást az költözzön a Palóc utcába!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:04:01

@enamel: Az úgy nagyon jó! Bő fél deci kávé, bele legalább kétszer-háromszor annyi vanília/csoki/madártej/tiramisu jégkrém! Ebéd utáni szunyókálás után szinte* nincs is jobb frissítő, főleg nyáron.
* Na jó, egy jó dugás, de azután még jobban esik...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 15:05:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: A tatárbifsztek nem olyan rossz, régen ettem. De ma már nem lenne hozzá gusztusom. Nyers halat viszont szívesen, ha minőségi az alapanyag és az elkészítés.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:06:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: A szürke marha lehet kétlábú is, vagy ragaszkodsz a hagyományos kiszereléshez? :))

Szarazkoro 2010.09.21. 15:08:13

@fuzzbomb: ott a pont.

Aki a kutyak/macskak kinyirasat helyeseli azt lassu tuzon piritanam meg, vannak sokkal humanusabb feljebb emlitett megoldasok.

Szomszeddal meg tessek vhogy kozos nevezore jutni, vagy szoktatni a technohoz hajnali 3-4 ora fele!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:10:23

@Szarazkoro: Én meg kikötözném két alacsonyabb fa közé a kutyamacskabuzikat, és rájuk eresztenék 10-20 kiéhezett dögöt. Aztán röhögve végignézném, mi marad belőlük. És persze árulnám a felvételt.

Macska és kutyabuzik jelentkezzenek privában, próbafelvétel kasztingre!

Sanyi 2010.09.21. 15:11:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Eletem legrosszabb ket hetet fel eve eltem at Magyarorszagon (XVI. kerulet, szomszedban hazibuli es 20 perc alatt kijott a rendor ejfel utan par perccel). Es csond lett.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:12:39

@Sanyi: És senki nem jött át pofánvágni?
Ahol én lakom, ott azt csinálok, amit én akarok. Akinek problémája van, költözzön máshova.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 15:13:20

@cicmen: Az nem tengeri hal, azt nem eszik nyersen.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:14:18

Az is nagyon sok gondot okoz, hogy a mi kutyánk több betegséget is összeszedett már a szomszéd kutyáitól, (a gyógykezelése nem kevés idegeskedésbe és pénzbe került)

Egyszer én is összeszedtem egy betegséget a szomszédasszonytól! Az is sok idegeskedésbe került!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 15:16:40

@enamel: Nem tudom, nem vagyok szakértő. Én csak megeszem, amit a szakács elkészít.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 15:17:16

@cicmen:
És cicmenné hogy fogadta a hírt?
8 napon belül gyógyult?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:17:17

@Le vagytok szarva: Megjött korunk géniusza! Gratulálok bazzzzdmeg! Tudsz mást is? Te lehetsz a társaság központja a környéken mi?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:17:35

@cicmen: Akkor megvan a megoldás. Vegyél egy szemeteszsákot, és burkold bele a kutyát. Az orrának hagyj egy kis rést, hogy kapjon levegőt, meg vágd ki a lábainak, hogy tudjon szaladni. És az lesz a kotonos kutya.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:19:36

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Akkor pont nem volt cicmenné! Ha még meglett volna az, aki után történt, hááááát..... Szerintem kinyír.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:22:09

@enamel: A posztból idéztem te jógyerek!
El sem olvastad mi?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.21. 15:23:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mondom, tengeri hal. Nincs abban szennyezés. Nem mintha naponta azt enném. Csak az egyetlen nyers dolog, amit szívesen megeszek. (A kaviárt nem tekintem nyers ételnek.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:23:10

@cicmen: Ahogy egy haverom mondaná, nincs az a lapostetű, aminek egy forró fürdő meg egy üveg pia el ne mosná az emlékét.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:23:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem egészen, fegyverkovácshoz kellett vinnem a jatagánt!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:25:49

@enamel: Mert egyrészt ebben nincs elegendő arzén és nehézfém, másrészt meg az édesvízi halak kórokozóit, parazitáit sokkal jobban ismerjük. Tekintettel arra, hogy a domolykó - ha nem is kizárólagosan - szart is eszik, valószínűsíthető benne legalább egy kis szalmonella meg galandféreg-pete is kerülhet a beleiből a húsára. Előbbi ecettel kiölhető, az utóbbi meg szinte semmivel.

É2I 2010.09.21. 15:26:31

@atpijkamo: DDT van mindegyikben ;P

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:27:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nincs kedved felcsapni életmód tanácsadónak? :))
(a kérdés legalább 65%-ban komoly)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:27:35

@atpijkamo: Minden tengeri hal arzén- és higanyszennyezett. Amelyek folyótorkolatok környékén élnek, akármilyen rövid ideig, azok még fertőzést is hordozhatnak.

2010.09.21. 15:28:35

@Szarazkoro: ez azért hülyeség, mert a hangos zenéd miatt kijön a rendőrség hozzád. Az ugató kutya miatt meg nem, tehát máris 2:0 a szomszédnak.

É2I 2010.09.21. 15:31:12

@atpijkamo: Szerinted, én szerintem meg nem. Ettől még én is eszek tengeri halat, úgy eszik az ember mindenféle vegyszert, ha tud róla , ha nem.

De hogy ötszázig eljut ez a poszt, nem gondoltam volna.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:34:46

@É2I: Egyél fényt. Mondjuk már az is szennyezett.

Szarazkoro 2010.09.21. 15:36:36

@Kulics: letagadni mindent :)Amint felkel a szomszed kikapcsolni...Majd vissza..De ez tul sok faradsag.
Volt 1 fennt emlitett hanggranatos megoldas, azon jot vigyorogtam XD

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 15:37:14

Manapság már a szennyeződés is szennyezett.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:38:44

@enamel: Így, ezzel az elnevezéssel valami ezoterikus hókuszpókászati vizsgát kellene tennem, alighanem a volt háziorvosnénimnél. Amúgy csináltam pár évig mint ÁNTSz-es egészségfejlesztő, meg a leadott vállalkozói igazolványomban is van végül is hasonló.
Csak egy baj van.
A fizetőképes keresletet a foglalkozásaim iránt legtöbbször fortprofit cégek biztosítanának, én meg nem tudok jól és tartósan hazudni (rég politikus lennék, ha tudnék). Valamire mindig rá kellene beszélni a hallgatóságot, de arról el is kellene hallgatni bizonyos lényegi információkat. Ha viszont az ÁLDOS termékcsaládot, a magyar szürke marha húsát, a kecsketejet és (általam ismert feldolgozóhelyeken előállított) készítményeit, a mangalica termékeket kellene kiemelnem, no meg helyben termett "bio" "kárpátikumokat" (pl. Virágoskút-termékek), akkor szóljatok!

Merthogy anyagi okokból megeszem én a "szart*" is, de nem vagyok képes rátukmálni más emberekre.

*Olcsó, noním termékeket

É2I 2010.09.21. 15:41:55

@enamel: Fuss neki mégegyszer:
" Ettől még én is eszek tengeri halat, úgy is eszik az ember mindenféle vegyszert, ha tud róla, ha nem." :P

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:42:59

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Neeeeem! Mi kussoltunk, mert volt egy férj aki sensei volt, ha tudod mit jelent. A bébi meg belekötött valami kihágásába a palinak és nem adott neki pinát a kezelés idejére. Igy titokba maradt a dolog.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:44:37

@atpijkamo: Sajnos nem. A szennyezett halhús miatt kellett az ivóvíz maximális arzén-normáját drasztikusan lecsökkenteni nálunk is, amúgy indokolatlanul,. mert a 0,5-5 kg éves halmennyiség, amit egy átlag magyar eszik, nem okozott volna amúgy sem gondot, és higany sem csak a Japán-tengerben van. DDT meg mindenütt, mindenben, de problémát ritkán okoz, leginkább csak akkor, ha mobilizálódik a vesetájéki zsírból, és bomlástermékei megjelennek a vérben. Ezért lesz annyi fogyókúrázó pl. paranoiás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:47:43

@enamel: Nem a fény szennyezett, a fény, a felesleges köz- és díszkivilágítás "szennyez" és teszi láthatatlanná az éjszakai égbolton is a csillagokat és bolygókat. Mivel ez a fényszennyezés szóródik, egyre több csillagvizsgáló válik használhatatlanná.
Debrecenben pl. Zsuzsi-vonattal lehet majd kimenni az Erdőspusztákra éjszakánként csillagokat nézni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:51:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Úgy vártam, hogy valaki ki fogja javítani. :DDD

Szenyezett fény, nem fényszennyezés. ;)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 15:52:49

@cicmen:
"A sensei jelentése
Kenjiro Yoshigasaki írása (fordította: Klebercz Orsolya)

Noha a küzdősportok világában naponta rendszeresen használjuk a sensei elnevezést, sokan nem tudják, mit is jelent a szó. Kenjiro Yoshigasaki, a ki-aikido doshu-jának írásából egyértelműen kiderül, hogy kit kell, kit illik, illetve kit lehet senseinek szólítani. A lényeg az, hogy Japánban mindenki sensei, aki tanít. Persze ez nem ennyire egyszerű.

Japánban mindenkit senseinek hívnak, aki valamit tanít. Egy húszéves óvó nénit senseinek szólíthat egy 50 éves szülő, ezzel értékelvén a tényt, hogy tanítja a gyermekét. A magyar "uram"-, "hölgyem"-hez hasonlóan a másik iránti tiszteletet fejezik ki vele.

Japánban senseinek hívják a jogászokat és az orvosokat is, mint akik hagyományosan többet tudnak másoknál. Mivel a jogászokból gyakran lesz politikus, sokszor még a politikusokat is senseinek címezik. Tény, hogy Japánban a sensei szót túl gyakran használják. Mégis szerte a világon általános az a szokás, hogy a japán tanítókat így szólítják.

Ki a sensei?

Ezután felmerül a kérdés, hogy mitől lesz valaki sensei. Amikor valaki tanít, akkor sensei. Ám meglehet, hogy amikor nem tanít, akkor nem sensei. Ez attól függ, mit tanít. Az, aki aikido technikákat tanít, az csak addig tanító, amíg a tatamin van. Ha valaki csak néhány órát tölt a tatamin tanítással, akkor kényelmetlen őt mindig másképp szólítani.

Azoknak az embereknek, akiket senseinek hívnak, a mindennapi életükben is tanítóként kell viselkedniük. Így az emberek továbbra is eképp szólíthatják őket, mert nem érzik szükségesnek a megszólítás megváltoztatását.

Ez egy újabb kérdést vet fel: hogyan viselkedjen egy tanító a mindennapokban? A Zen Buddhizmus fogalmazta meg az élet megértésének eszméjét. Ez az elképzelés azt sugallja, hogy megérteni az életet olyan érzés, mintha újjászületnénk. A "sen" azt jelenti, előbb, a "sei" jelentése megszületni. Tehát a sensei szó szerint azt jelenti, hogy előbb született ember.

Ezt itt nem fizikai, hanem spirituális értelemben kell venni. A sensei eredetileg azt jelentette, aki szellemileg előbb született másoknál. Amennyiben ehhez az eredeti jelentéshez tartjuk magunkat, csak azt nevezhetjük senseinek, aki megértette az élet lényegét, és akit így hívunk, annak élete 24 órájában, a mindennapjaiban is tanítóként kell viselkednie. (...)"

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:54:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja, aki azt sem tudja, az magyarázza..."

Ez tipikusan az az ipar, ahol a legtöbb senseinél többre mennénk, ha csak magyaráznának.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 15:56:35

514 komment! Az komoly! A többség off, de szarni rá!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:56:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Japánoknál egyébként mennyire szokás, hogy senseinek szólítanak valakit, közben meg szidják az édes jó drága anyját? Vagy ezt még meg kéne tanulniuk tőlünk?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.21. 15:57:06

@cicmen:
Pinu apunak nuku, de azért a koszfészket kitakaríttatta?
Rendes asszonka lehetett!
Sok szomszéddal találkoztál a dokinál?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 15:59:19

@cicmen: szarni hát. (516)
Nélkülünk úgyis megdöglene a homár. A horoszkópom szerint rendkívül csábító vagyok a héten. Aki csábulást érez, szóljon, és idejében orrbanyomom.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 16:01:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:Kenjiro Yoshigasaki írása (fordította: Klebercz Orsolya
Köszönöm neked és Klebercz Orsolyának!
Az a lényeg, hogy tényleg kemény faszinak nézett ki, én is az vagyok, de még visszaütni sem lett volna nagyon jogom, se meggyőződésem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:02:27

@cicmen: Te is sensei vagy?
Különben miért nem? Dugtad a feleségét, onnantól jóformán családtagnak számítasz.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 16:04:08

@enamel: Kérem közölje hozzá a nemét, korát, pozícióját és méreteit! (Japánul egyetlen mondatocskát tudok, de az itt nem releváns.)
@cicmen: Ha nem a tantóbácsitól kapta a szomszédasszony, akkor kitől?

cicmen (törölt) 2010.09.21. 16:04:14

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Nem csak ott gyüjtött a tündérke. Egyébként nagyon baba volt nem sok gondja volt a pasizással.

kaktusztea 2010.09.21. 16:05:12

A sós puska szerintem egy jó kompromisszum.
Nem öli/nyomorítja meg, de baromira fáj, egy idő után már nem mer vonyítani, vagy átmenni.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 16:05:49

@enamel: Tényleg! Nézek egy fekete övet a ruhásszekrényben!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:07:24

@cicmen: Kemény pasiknak általában a szarvuk is kemény. Senseieknek az is fekete. :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 16:09:34

@cicmen: D. Dávid is így kezdte, aztán amikor már csak egy kicsi hiányzott a fűtéscsőig, egy széket meg tolt neki a Provident?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:09:55

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: És ha letámad pár blogszűz? Ludmillától speciel én is félek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.21. 16:15:07

@enamel: Speciális óvszerprogramom van: átlátszó szemeteszsák a monitoron. Egy középkorú férfit egyébként sem egyszerű megerőszakolni (néha még akkor sem, ha ő is akarja)...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:18:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Minden csak lelkesedés meg jóakarat kérdése, hidd el. Ha valakiben megvan az a jóakarattya, akkor még akármi is lehet.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 16:18:39

@enamel: Ludmillád egy külön kategória.
Az az a nő akiről az a vicc szól, hogy: Uram! Ha maga a férjem lenne, mérget itatnék magával!
Asszonyom! Ha maga a feleségem lenne, meginnám!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:25:00

@cicmen: Hát.. majd csak kupálódik. Itt jó társaságban van, meg szeressük. Asszem.

Sanyi 2010.09.21. 16:41:56

@enamel: Az tortenik amit te akarsz... Aha, mert te a torveny folott allsz, tobb vagy mint egy ember. Na, az ilyenek miatt all ugy az orszag. Amugy meg, 110kg 180cm es 140-nel nyomok fekve meg 12x20-akat huzodszkodok bemelegitesnek. Szerinted hanyan kotnek belem per evtized?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:47:45

@Sanyi: Sanyikám, kicsi csillagom, veled sem leszek kedvesebb, mint valamelyik barommal pár sorral feljebb. Kocc le.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 16:57:02

@Sanyi: Befogod a pofádat egyedül is hülyegyerek, vagy segítsek? :)

cicmen (törölt) 2010.09.21. 16:58:57

Én meg a vasasban hintáztam több évig!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 17:00:35

@cicmen: Ha ő lenne az egyetlen, én már egész boldog is lennék.

igazságos 2010.09.21. 17:13:55

Nem értem, aki Pesten nem talál nyugalmat, az miből gondolja, hogy vidéken majd fog?

A szomszéd előbb lakott ott, mint a posztoló, de azt sem értem, hogy mielőtt költözik valahova, nem nézi meg, hogy hol fog lakni? Csak feltűnt volna ennyi kutya és az ugatásuk.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 17:36:35

548 komment??
Mi ez, komment-cunami egy ilyen témában?
Nem tudom követni a lényeget
Ha kivenném a sok offot maradna az a három amit én tettem

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 17:40:28

@horex: A lényege; vannak akik utálják a kutyákat, mások szeretik a kutyákat és az embereket utálják inkább, ugyanez macskára, és itt vagyok én, aki mindenkit utálok.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 17:41:55

@horex: Nem tudom követni a lényeget

Ugatnak a kutyák!

cicmen (törölt) 2010.09.21. 17:43:38

@enamel: Nem te vagy az agressziv kismalac?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 17:46:53

@cicmen: Én most a frusztrált nagy marha vagyok... látom.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 18:10:47

+jeygezném n szeretem a kutyákat + a gazdanőjüket
Kellemes emlékem van az egyikröl
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 18:16:43

@enamel:
Igen, otthon volt a kutya is
/az egy külön sztori volt egy alkalommal :)/

cicmen (törölt) 2010.09.21. 18:22:25

@horex: Meg kellett várni amig elalszik a kutya?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.21. 18:23:18

@horex: A kutyásat azt éjfél előtt ne meséld el, addig lehet hogy kiskorúak is olvassák.

cicmen (törölt) 2010.09.21. 18:29:27

@enamel: Miért? A kutya is megvolt neki?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 18:34:02

@cicmen:
Éppenhogy felébredt a kutya, egy rotweiler.
Haver volt a kutya, mert komázta nagyon az én szuka dogomat, de fel akartam rázni a csajt, hogy megyek, zárja be az ajtót
Kivülröl nem lehetett becsukni.

Mit mondjak, nem kevesett ittunk az est folyamán, csajt nem lehetett életre rázni sehogy, a kutyának meg ez nem tetszett
Hagytam nyitva az ajtót, gondoltam, ilyen kutya mellett ugysem rabolják ki
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.21. 18:48:23

@enamel:
Höhö,ezt is Lyól látod
Volt,hogy a kutyámra rájött az "őrület"
és szuka létére rámászott a rotira hátukrol
Roti lemerevedett teljesen meglepetésében
:))

Layosh 2010.09.21. 20:54:41

Baszki, Pesten a kocsogok ordibálnak, falun meg a kutyák. Mi a gond?

Inter Face 2010.09.21. 22:24:09

Vidéken nekem a szabadon lofráló kicsapott kutyákból volt elegem,kijöttek a nyitott kapun vagy a rossz kerítésen és támadtak mint az őrültek ,mivel kiterjesztették a területüket az egész utcára.Gazdájukat ez sosem érdekelte ,beszélni velük semmi értelme nem volt,mert agyatlan tuskó volt mind.Viszont elérték hogy a saját kutyámat sztrítfájterré képezték ki ,annyiszor kellett megvédenie magát és engem mikor sétálni vittem.A macskatámadásról itt sokan írják nagyokosan ,hogy kamu.Mivel én vittem kórházba egy ismerősömet akinek többször műteni kellett a karját, mert egy pillanat alatt összeharapdálta, kaszabolta egy nála megőrzésben lévő macska ,és így is örökre látszani fognak a hegek a karján, én elhiszem a történetet..Bár valószínűleg sarokba próbálta szorítani a posztíró a támadó macsekot.

Xezs 2010.09.21. 23:08:19

Faterom szomszédja is idióta, igaz ott nem a kutyával van baj hanem a gazdájával.

Fater megoldotta a dolgot, lebaszott végig 2m magas palakerítést, meg néha mikor olyan kedve van a kerítés felé fordítja a hifit és nyom nekik egy kis thrash metalt.

Mert így szép az élet :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.22. 09:09:36

@enamel: A lehető legmagasabb körök is képviselve vannak benne...

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.09.22. 09:16:21

Budapest, elit külváros. Szomszédunk (szerencsére már elköltöztek)nagy állatkedvelő volt. Olyannyira, hogy tartott disznót, csirkét, libát, kacsát...

Disznók hajnali fél őt tájékán óljukat döngetve követelték a kaját. Trágyájuk folyékony levét... kivezették az utcára, hogy ott folyjon el a felesleg...

Csirkéket a padláson tartotta, a ganyét a mi telkünkre néző padlásajtón kisöpörve távolította el, úgy, hogy a java hozzánk került...

Libák mérgesen sziszegtek, ha csak a kerítésünk felé mertünk nézni...

A kutyájuk állandóan menekülni akart tőlük, még úgy is, hogy láncra verték. Egyszer arra értünk haza, hogy a kutya láncostól lóg a kerítésen, majdnem a végét járta, úgy felakasztotta magát... természetesen mi szabadítottuk ki, nem a gazdája...

Ha élt valaki japán kakas szomszédságában az tudja, hogy ez a fajta nem csak a hajnalt jelzi a kukorékolásával, hanem egész nap be nem áll a szája... pici babánkat nem tudtuk a kertbe kivinni, hogy ott szundikáljon, mert kokaska állandóan felverte álmából...

Ami aztán teljesen kiverte a biztosítékot nálunk, hogy amikor ennél a szomszédnál családnál is emberszaporulat következett be, a szomszéd szóvá tette, hogy az egyetlen állatunk, egy befogadott keverékkutya, miért ugat... zavarja a kicsit a pihenésében...

Na, erre már közöltük velük, hogy a kutyának ez a dolga és békéljen meg a helyzettel, mert a napi 1-2 vakkantása közel sem olyan zavaró, mint az általuk tartott állatkert...

Szerencsére elköltöztek... és másokat boldogítanak a népes állattartásukkal...
itt azért az önkormányzat is besegített, mert nem csak bennünket zavart... az állatokon kívül a rengeteg légy, bűz, mocsok... mindez egy frekventált helyen, mely autóval a belvárostól kb. 10 percre van (természetesen nem csúcsforgalomban)...

Ehhez képest 2-3 kutya és pár macska... szinte semmiség... majd elmúlik...vagy ki...

Oranje!!! 2010.09.22. 10:13:21

index.hu/belfold/2010/09/11/allatrendorseg_keresi_az_allatkinzokat_diosdon/

Ha jól tudom, ők oktatják is a helyes állattartást, bár azt nem tudom, meddig terjed a hatáskörük (földrajzilag).

De egy emailt szerintem érdemes küldeni. Külföldön működik.

2010.09.22. 10:47:04

@Gromek: konkrétan ahol volt ez ? utca ?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.22. 11:13:14

@Kulics: Szerintem nem itt:
(Továbbított levél)

"Sziasztok,

leírom Nektek, mi történt velem és édesanyámmal szombat délután fényes
nappal, hogy lássátok, milyenek ma a közállapotok, és Ti is
vigyázzatok a jövõben.

Szombat délután megtámadtak a cigányok engem és Anyát, mikor a
Kika-ból sétáltunk hazafelé, gyakorlatilag pár utcányira a lakástól.
Testvéremnek vettünk új bútorokat, Apu és testvérem így egy nagy
Kika-s teherautóval mentek haza, mi pedig pár aprósággal gyalog, ez
egy 15-20 perces séta,amit már többször megtettem, és szerintem egy
viszonylag biztonságos helyen.

Mi nyugisan sétáltunk hazafelé, a Lehet útról befordultunk a Hun
utcára (most már tudom a nevét), ahol már amúgy sokszor elmentem, és
nem tartom beszélyesnek egyáltalán Ott kezdõdnek a panelek, egy nagy
parokoló, az egész üres hétvégén.
Tipikus Olaszliszka eset történt velünk is: 5-6 cigány gyerek (5-8
évesek) biciklivel direkt nekünk jöttek, mivel én a fal mellett
voltam, Anyu lábának. Azt, aki ráment Anyu lábára, Anyu a vállánál
fogva megpróbálta odébb tolni, gyakrolatilag a gyerek meg se érezte,
és száguldottak tovább a bicajjal. Persze elkezdtek olyan
ocsmányságokat kiabálni, amit itt nem is idézek.
Mi nyugodtan mentünk tovább, hiszen semmit nem tettünk. Amikor a
panelek elõtt parkolón vágtunk át, tehát már vagy 100 méterrel feljebb
is voltunk, a gyerekek visszafele jöttek, és ordítoztak nekünk tovább,
mi vmit visszaválaszoltuznnk, hogy "Tanuljatok meg viselkedni", de még
mindig nem gyanakodtunk.
A gyerekek befordultak a Hun utcából nyíló egy utcába, és ez lett a
vesztünk, ui. hívták a családot.

A parkolót elhagyva egy parknak nevezhetõ füves részen sétáltunk
tovább. Egyszer csak nagy orditozást hallottunk ("Megverted a
gyerekem!"), és ahogy visszafdordultunk, láttuk, hogy egy bevadult
cigány nõ és két kigyúrt férfi fut utánunk. Mi annyit
visszakiabáltunk, hogy "Nem vertük meg!", megfordultunk, és mentünk
volna tovább. Éreztem már, hogy veszélyben lehetünk, de egyszerûen nem
hittem el,hogy ebbõl bármi lehet, gondoltam, max ott kiabálnak velünk
egyet. Alig léptünk párat, utolértek minket.

A nõ anyát hátulról lerántotta a földre, és elhezdte ütni a fejét.
Egyértelmûen nyakra és fejre ment. Kis dulakodás után felé került, és
fojtogatni kezdte.
Én egy pillanatra szinte sokkot kaptam, hogy ez történik. El kezdtem
segítségért kiabálni, de senki nem járt arra. Aztán hátulról próbáltam
lecibálni a nõt Anyuról, de gyakorlatilag egy ütéssel leterített a
földre. Olyan állati erõ volt benne, amit még nem éreztem. Volt még
pár gyenge próbálkozásom, de nem tudtam vele felvenni a versenyt.
Szerencsére Anyu is viszonylag erõs, feszítette a nyakát, ellenálltt.
De így is: a nõ gyakorlatilag letépte róla a pólóját és mivel nem
tudta megfojtani, véresre karmolta a nyakát, mellkasát. A fejét is
ütötte, de ott szerencsére csak egy nagy púp lett, viszont több
marokra való haját kitépte.
A két cigány férfi csak állt mellettünk, és röhögtek. Pár perc ilyen
dulakodás után vmilyen oknál fogva, talán látták, hogy elég volt már,
megunták a balhét, nem tudom, végül lecibálták a nõt Anyuról. Ketten
tudták leszedni, a nõ még mindig olyan erõvel tépte volna Anyut. Aztán
gyorsan húztak visszafelé.

Mi ahogy felálltunk, és összeszedtük a cuccunkat, szinte sokkban
voltunk. Borzalmas volt látni, hogy verik, fojtogatják az anyámat, és
még csak segíteni se nagyon tudtam. Rögtön hívtam a rendõrséget, aztán
tesómat. A rendõrség becsületére legyen mondva, nagyon hamar kiértek,
egyidõben Apuékkal. A rendõrök mondták, hoigy pattanjunk be, és
megkeressük õket. Befordultunk az utcára, ahol a biciklis esemény
történt, most is ott volt vagy 3 gyerek közülük. Kipattantunk, a
rendõrök (2 fõ) közrefogták a gyerekeket, akik persze már tekertek
volna haza értesíteni a pereputtyot, de nem engedték el õket,
letetették velük a bicajt, majd odavezettek minket a házukhoz. Csata
utca 4. senki ne menjen még a környékre se. Mondanom se kell, az a
régi,m 3 emeletes ház tele volt cigánnyal,akik ott ordítozni kezdtek
és kivonultak, de a rendõrök miatt szerencsére nem támadtak. Nem
idézem itt, milyen ocsmányságokat mondtak nekünk, és vádaskodtak, hogy
megvertük a gyereket. Amikor a rendõrök megkértek minket,hogy mondjuk
el, mi történt, és elkezdtük, hogy "cigány gyerekek" biciklivel nekünk
jöttek, persze rögtön ordítozak, hogy rasszisták vagyunk, mert õk
romák. (Pedig a "cigány" szó az Õ saját nyelvükön a saját nevük;de hát
a liberális sajtó és politika segítségével arra már kiokultak, hogy
mindig rasszizmusra kell hivatkozni..)
A rendõrök amúgy már ismerték õket, az egyik férfinak pl. már priusza is volt.
Közben Apu a teherautóval ott maradt a biciklis események helyszínén,
és mive la rendõrök velünk voltak, néhány cigány odament és
megtámadták, mielõtt be tudta volna csapni a kocsiajtót, de
szerencsére sikerült õket leszerelni (Apu elengedte az ajtót, így az
rájuk csapódott, így Õ gyorsan visszarántotta és el tudott menni a
kocsival.)
Miután lecsillapodtak a kedélyek, és tudták õket igazoltatni, stb, a
rendõrök elmondták, hogyan tudunk feljelentést tenni, stb. Kihívták a
mentõket, persze, itt már beijedtek a cigányok, odajöttek, hogy
kifizetik a kárt, csak ne tegyünk feljelentést, ill. burkoltan
megfenyegettek, hogy "közel lakunk egymáshoz, jobb ha nem tesszük"
(ezt nyilván abból következtették,hogy gyalog mentünk haza némi
cuccal).
De feljelentést teszünk, ez az egyetlen módja, hogy gátat szabjunk
annak, hogy õk erõszakoskodnak, provokálnak. Remélem, a 3 csapás
törvénnyel összegyûlik nekik most vagy késõbb annyi, hogy börtönbe
kerüljenek. Megjegyzem: a rendõrökkel is olyan tiszteletlenül és
ocsmányul beszéltek, hogy elképesztõ, semmi tisztelet, félelem nincs
bennük.

Anyu kórházba került, mivel nyaki gerincsérve van (3 is), és megint
iszonyatosan szédül,stb. Kedden engedik ki. Akkor nem érezte, de most
már sántít is. A haja azóta is hullik.
Nekem nem lett nagy bajom, a bal ábszáram bekékült, ill. az egyik
csuklóm fáj, de nem komoly.
LAssan kezdünk magunkhoz térni a sokkból, és azon gondolkodunk, mit
lehet tenni, pláne, hogy én és testvérem ott is lakunk.

Félni nem fogok Tõlük. Egy darabig nem megyek arra a környékre (ezzel
meg is fenyegettek), de azt se hagyom, hogy megfélemlítsenek, hiszen
ez a céljuk. És nem fogom hagyni, hogy tiszteletlenek legyenek velem,
vagy másokkal, idõs emberekkel (Anyu 56 éves) hülye kis 5 éves
kölykök; mert az nem élet, ha félelemmel kell járni az utcán és
hagyni,hogy megalázzanak bántsanak, szidjanak minket.

Szóval el kezdek olyan küzdõsportot, hogy meg tudjam védeni magam és
másokat, ill. mivel amúgy is lakást nézek, olyan helyet keresek, ahol
ezek nincsenek (bár Pesten kevés az ilyen). A mentõsök és a rendõrök
történetei alapján ma már bárhol, bármikor, ok nélkül támadnak csupán
heccbõl és hogy az erejükkel megfélemlítsék az embereket, a helyzet
szerintük hónapról hónapra romlik.

Amit még tehetek, és fogom is, hogy ahol lehet, elmondom, ami történt.
Eddig is tudtam, mi zajlik az országban (sõt,ahogy hallom, a román
cigányoknak is ez -gyerekek- az egyik módszerük), de amíg az ember nem
éli ezt át személyesen, nem hiszi el/éli át igazán.

Remélem, a kormány valóban tesz azért, hogy javuljon a közbizonság
jelentõsen, de ez lassú folyamat lesz. Ismerve,hogy hogy a cigányok
hogy szaporodnak, sajnos a jövõben szerintem be kell arra rendezkedni,
hogy jobban figyeljünk a biztonságunkra és meg tudjuk védeni magunkat.
Ti is figyeljetek, tanuljatok a történetembõl.

Üdv,
Zita"

Szarazkoro 2010.09.22. 12:09:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Gaz. Kerdes: miert koltoznek ciganyputri melle?
Ha mar oda koltoznek akkor onvedelmi eszkozok kistatyoban tartasa javasolt.

2010.09.22. 12:27:58

@Szarazkoro: rossz a kérdésed, felmented vele a támadókat és az áldozatot hozod ki hibásnak.
A valódi kérdés: miért támadják meg a cigányok az ártatlan járókelőket ?

Mondjuk a cigány költözik melléd, akkor remélem máshogy látod majd a kérdést.

England win The Ashes! 2010.09.22. 12:31:25

@Szarazkoro: A kérdés is gáz: nem igazán tudsz olyan helyet mondani Bp-n (kivéve talán XII. ker., ott meg mezei ember nem igazán engedheti meg magának a lakásvásárlást), ahol ne lenne 500 m-es körzetben min. egy putri.

2010.09.22. 12:39:26

@Dr Jozef Vengloš: nem kell putri. A XII. ker elegáns társasházában sok sok DR. között olyan pszichopaták élnek, hogy éjjel 3-4-ig üvöltve verik egymást a lakásban. Sok éve.
Cím a szerkesztőségben.

England win The Ashes! 2010.09.22. 12:46:32

@Kulics: Az se piskóta.

Amúgy pár éve egy ismerősöm említette, hogy manapság már nem a Rózsadomb meg a Pasarét a menő gazdagéknál, hanem azok az utcák, ahová még nem jár a békávé sem. Ő a János Zsigmond utcát (meg még egy utcát, elfelejtettem, melyiket) említette. Azt mondja azért, mert olyan hely nem jó a pénzeseknek, ahol a pórnép átutazik.

2010.09.22. 13:13:56

@Dr Jozef Vengloš: ez mindig nyilvánvaló volt. Egyszer sétáltam egy ilyen zsákutcában tavasszal és minden háznál kinn voltak a tulajok pücskörésztek a kertjükben. Odajöttek többen is hogy "Segíthetek?" azzal a hangsúllyal amivel éreztetik veled, hogy takaroggyá innen ez a mi területünk... csak ezt nem ebben a formában mondták. Teljes döbbenet részemről.

England win The Ashes! 2010.09.22. 13:59:28

@Kulics: Pár év diákként egy kiadóvállalatnál melózgattam a nyáron. Egy alkalommal azzal bíztak meg egy srácot meg engem, hogy Hűvösvölgy környékén (kaptunk pontos térképet a területről) írjuk össze, hogy a házaknál van-e az utcán postáláda. Állítólag azért kellett nekik, mert ők maguk kézbesítették az általuk forgalmazott lapokat (ha volt más oka is, nem érdekelt minket). Név nélkül, csupán utca és házszám szerint húztuk a strigulákat. Egyszer csak az egyik utca hirtelen véget ér, előttünk egy takaros kis kúria. Nézem a térképet, nem stimmel. Az utca a rajzon jóval hosszabb. Nézzük a bp-i térképet, ott is ez van. Folytatjuk a melót. Aztán kb. fél óra múlva, mikor már más utcákban nyomultunk, észrevettük a hiányzó utcarészletet. A talány megfejtése: egy újgazdag köcsög az utca kellős közepére építkezett! Mert megteheti! Jelzem, az utca egyik végén sem jeleztek zsákutcát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.22. 14:12:55

@Kulics: Laktunk mi is egy ilyesmi utcában, csak az kettő volt, két darab, a végén összekötött egyirányú "hurok". Az előző tulajék egyszer úgy utaztak el két hétre külföldre, hogy az ajtóban hagyták a kulcsot. Annyi történt közben, hogy Imre bá' kihúzta, és bevitte nekik az ebédlőasztalra...
Ha valaki keresett minket, amíg nem voltunk otthon, Juliska néni rendszámmal és személyleírással is szolgált, ha nem ismerte név szerint az illetőt.
Mondjuk betörések így is előfordultak a környéken, főleg az utca elején, de általában hamar el is kapták a tetteseket.
Nem volt az olyan rossz.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.22. 14:35:16

@Dr Jozef Vengloš: Az ilyen sommás ítéletek mögött legtöbbször sárga irigység és szervi rasszizmus rejlik...
Tudok ilyesmit Debrecenben is (Jámbor Lajos utca). Viszonylag új beépítésű terület, korábban a Lahner utcához tartozó telkeket darabolták, utcanyitásokkal. Egy(néhány) tulajdonos úgy döntött, hogy annyiért nem adja. Én is láttam olyan térképet, ahol az út be volt rajzolva.
Mondjuk olyat is (pl. Ukrajnában), amelyiken autópálya/autóút volt feltüntetve, és csak a helyszínen derült ki, hogy még az útalap sincs kész egyes szakaszokon, de azok mellett 20-50 km murvás utakon el lehetett menni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.22. 14:58:50

@Szarazkoro: 15-20 perces gyalogút azért nem közvetlen szomszédság. Csak nálunk nincsenek terelőfalak, mint a tótoknál. Még...

Szarazkoro 2010.09.22. 16:11:32

@Kulics: Dehogy mentem fel oket. Mocskos nepseg, primitiv bagazs. Az osszes bunozo cigot ki kellene vagni ebbol az orszagbol, menjenek vissza oda ahonnak az orgeannyuk jott.

@Dr Jozef Vengloš: tessek kikoltozni Pestrol, pl Vac elegge jo hely es Tasnadi elintezte a cigokat ugy h mind elkoltozott/lapit, es aki megmaradt az se vetemedik a cseresznyelopasnal tobbre :)) Olcsobb is mint Budipest es csak 1/2 ora kocsival v ua vonattal.

2010.09.22. 16:47:16

@Szarazkoro: szerintem ne legyünk rasszisták: az összes bűnöző lumpen mennyen innen, nem csak a cigányok.

Vác - Bp fél óra? Reggel vagy munkaidő végén fél óra alatt még Bpestről se érsz ki nem hogy Vácra érnél. Esetleg hétköznap hajnali 3 órakor igazad van, egyébként inkább másfél óra az a távolság autóval. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.22. 16:56:28

@Kulics: "szerintem ne legyünk rasszisták: az összes bűnöző lumpen mennyen innen, nem csak a cigányok."

Szerintem se. Mondd azt, hogy az összes bűnöző lumpen mennyen innen. (Honnan? Hova?) Ezzel belefoglatad a bűnöző cigányokat, és nem a nem azokat.

Nem sok értelme van általánosítani, mert rögtön megbántasz olyanokat is akiket nem akartál. Mondjuk azt mondod, hogy mindeni aki szép és okos egyben híú is, rögtön megbántanál engem, pedig egyáltalán nem vagyok hiú.

Megy a kisbéka az úton, lát két táblát. Az egyik balra mutat "szépek", a másik jobbra "okosok" felirattal. Megszólal a kisbéka:
- Most szakadjak ketté?

Xezs 2010.09.22. 17:09:46

A kérdés egyébként az, hogy vajon miért csak gazdagék figyelnek oda egymásra? Az átlagember miért nem figyeli a környezetét, miért nem próbálja szűrni a lumpen elemeket? A legtöbb panellakó még ki is nyitja a csövesnek a panelház ajtaját, hogy aztán az odaszarjon meg hugyozzon a lépcsőfordulóba. Kis öntudat kéne az emberekbe.

@atpijkamo: Na hát egy egészséges lelkivilágú ember (mint én) pont leszarja hogy épp kit bánt meg. Aki mimóza az menjen Kenyába.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.22. 18:35:34

@Xezs: A panelprolikban lehet hogy akad még valami könyörület meg jóérzés, hogy a csöves se dögöljön már meg kint, vagy fagyjon le a lába, csak hogy nekem ne kelljen elviselni a látványát. Mármint a többiben. Mert bennem pl. nincs.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.22. 18:39:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nekem ez választási propagandának tűnik, de lehet hogy tévedek.

Szarazkoro 2010.09.22. 19:34:37

@Kulics: Nah azt nem hiszem, jártam már meg sokx hidd el, plafon az 1 óra.

Szarazkoro 2010.09.22. 19:37:07

@atpijkamo: nem bántok meg senkit mert nincs cigó ismerősöm. Nem is lesz!!

Szarazkoro 2010.09.22. 19:38:42

Blogmotor elnyelte a kommentemet!
Műköggy!!!! (A 700át neki!!)

Szarazkoro 2010.09.22. 19:39:44

Ehheee visszaböfizte! 6ásos volt a fenyegetés XD

Szarazkoro 2010.09.22. 19:41:31

600.-ik Én magam legyek :)

Xezs 2010.09.22. 21:06:52

@enamel: Nem hiszem hogy könyörület, inkább közöny. Legalábbis én nem tudom elhinni hogy bárkinek lejátszódna egy olyan a fejében hogy: -Hm, itt ez a csöves, beengedem, hadd aludjon a lépcsőfordulóban, hadd szarjon meg hugyozzon oda hogy ha reggel munkába megyek akkor elokádjam magam a szagtól.

A könyörületesség nem ez.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.22. 21:20:04

@Xezs: Igen, a szarást meg a hugyozást nem kalkulálják bele... na de ha rájön a szarás, hova szarjon? Ha kimegy, nem tud visszajönni.

És sosem értettem, mi alapján várjuk el valakitől, akinél az útszéli rühes kutyát, meg a szemeteskukát is többre tartjuk, hogy tisztelje a magántulajdont. Azzal együtt a többségük tényleg tiszteli, mert egyelőre nincsenek csapatosan támadó csövesbandák.

Xezs 2010.09.22. 23:24:36

@enamel: Mondjuk olyan alapon hogy társadalomban élnek, ezáltal vállalva a törvényben leírt társadalmi kötelezettségeket?

Csövestől függetlenül aki nem tiszteli a magántulajdont az menjen olyan országba ahol az nem létezik vagy nincs rá törvény.

Az együttélésnek vannak minimális szabályai, közülük egy az hogy nem szarsz meg hugyozol oda ahova nem kéne.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.23. 00:47:37

@Xezs: Nem, nem, nem érted... Ők már nem élnek EGYÜTT. Senkivel, legfeljebb egymással. A társadalomban sem hiszem, hogy nagyon benne lennének, legalábbis a társadalom nem szeret róluk tudomást venni.

England win The Ashes! 2010.09.23. 00:58:46

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Nem nevezném irigységnek, mert meg vagyok elégedve azzal, amim van, de értem a kommented lényegét.

Ebben az esetben nem az a szitu, amit te említesz, mert az utca mindkét vége egy-egy másik utcába torkollik, a környező házak kb. olyan 15-20 évesek voltak, a térképen (klasszikus bp-i szétnyitható, asszem akkoriban olyan 3 éves volt) világosan be volt rajzolva, szóval nem egy újonnan nyílt utca volt. Arra gyanakszom, hogy a tulaj megvett két telket, ami szemközt volt egymással, és egybekerítette. Amin erősen elcsodálkoztam, az az volt, hogy hogy a bánatba kapott emgedélyt az építkezésre.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.09.23. 09:17:41

@Kulics:

A Föld nevű bolygón. Európa - Magyarország - Budapest - Dél-Buda.

Újgazdagék előszeretettel költöznek ide mostanában, bár a mi családunk az "őslakosokhoz" tartozik.

Ez is rohamosan változik, mert egyre több patinás, szép épületet adnak el az idős régiek, mert a fenntartásra már nem elég a pénzük... s épülnek a "paloták".

Kérdem én: ilyenkor hol van az adóhivatal? Több 100 milliós házak épültek, na ezek gazdái nem tartanak állatot, ott vannak erre ők maguk... mert a pénz nem jár együtt az intelligenciával... időnként azon tanakodunk, hogy ezek miért nem vesznek maguknak egy tanyát - a puszta közepén - akkor nem kellene senkire tekintettel lenniük, mert szomszédaik sem lennének... a pénzükből pedig bőven telne rá... a kacsalábon forgó palotájuk, 4 (külföldi rendszámos) luxus autójuk tanúsítja..., amúgy ők valahonnan tirpákiából származnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.23. 09:23:41

@enamel: Még magasabb! (Lehet, hogy az idézet egy választási propaganda-levél volt, de a jelenség sajnos "ciklusokon átívelő". Igazán az fertőzte el a közéletet, hogy a liberálbolsevik kormányerők okszerű, átgondolt szociálpolitika és területfejlesztési koncepciók hiányában tűzoltásként gyakorlatilag újra engedélyezték a szabadrablást. A szovjet hordáktól jóval nagyobb létszámú, helyben élő és maradó populációnak, beindítva ezzel a kasztosodásukat. Valami miatt érdeke a pest-belvárosi és budai "véleményformáló" és túl gyakran uralkodó elitnek, hogy legyenek páriák is az országban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.23. 09:34:45

@Dr Jozef Vengloš: Te meg nem gondolkodtál el azon, miért van ott a három pont.
@Gromek: Itt Debrecen környékén már évek óta "divat", hogy a hirtelen meggazdagodott emberkék kiköltöznek az Erdőspusztákra. Nem azért, hogy ők ne zavarjanak másokat. Épített itt olyan kastélytelepet pl. egy cigány (mondjuk úgy helytelenül, hogy) "impresszárió", ahol a lovászok(!) lakásaiba több volt kollégám szívesen kiköltözött volna, családostól. Nem kellettek, az egészségügyi főiskolán nem tanulták kellő mélységben a lóápolást...

Xezs 2010.09.23. 12:39:42

@enamel: Én értem hogy szociálisan nem élnek együtt másokkal, de fizikailag igen. És ez számít, semmi más.

Xezs 2010.09.23. 12:56:02

@Gromek: "a pénz nem jár együtt az intelligenciával"

Lehet kicsit nagyképű leszek, de én azt mondom hogy az emberek nagy többsége kibaszott hülye és paraszt. És ez minden anyagi helyzetű társadalmi körben ugyanígy van. A panellakók is mesélhetnének, hogy hány paraszt szomszédjuk van, de egy középrétegnek épült társasházi lakó is elmondhatna hasonló történeteket.

Engem ma pl. egy szakadt Ladás akart elütni a zebrán (én szabályos voltam és még bőven féktávolságon kívül voltam mikor leléptem) aztán mikor már átértem láttam hogy nagyon rázza az öklét. Ő biztos hogy nem újgazdag volt, ettől függetlenül egy büdös bunkó.

dr.Psy 2010.09.24. 19:12:40

Pfijha, gondolom a macska általi harapás úgy történt, hogy kint sétált emberünk a kertben, amikor a macska hirtelen, lesből rávetődött, mint egy velociraptor és megharapta a kezét, közben mancsocskáival kapaszkodott (mert nyílván az ember sétált, és mozgó járművön kapaszkodni kell), és eme kapaszkodás következményeként keletkezett a karmolás...

Valójában gondolom az történt, hogy emberünk észrevette, hogy az átosonkodott élőlényt, gondolta most majd jól megtanítja ki a király, megpróbálta megfogni (idegen macskát normális ember nem markol meg, mert 18 körme van és veszélyes) hogy átbassza a helyére, és a cica védekezett.

Xezs 2010.09.24. 21:25:07

@dr.Psy: De most már megtanulta, hogy idegen macskát csakis vasvillával segítünk át a saját portájára :)

dr. HáziMacska 2010.09.25. 16:22:41

Akarhogy is, posztolo, uzenem a szomszednak, adok 20K-t azert a macskaert, ami onkent tamadt emberre! Ha raadasul szaporodokepes, 30-at is!
Kimondottan orzo-vego macskakat akarok kitenyeszteni, mert a pitbull mar nem meno.

emzéperiksz 2010.09.25. 23:16:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ez nekem is eszembe jutott. Normális macska fél az idegentől, pláne ha barátságtalan. Van annyi esze, hogy az ember nagyobb, és ő húzza a rövidebbet, ha neki ugrik. Szóval a sztori sántít erősen. A posztoló szerintem bántotta a macskát, és az önvédelemből harapott meg karmolt.

Gettóblaszter 2010.09.27. 11:59:45

Kutya-macska probléma megoldásai gonosz embereknél:
1. Légpuska (pult alóli gyári rugóval természetesen, nem ilyen legyöngített szarok) Macska általában kezelés után mehet a kukába egyszerre, a kutya ált. nem, de az tuti, hogy nem jön arra többet.
2. Számszeríj (boltban óccsó, elég erős, de ha van egy kis affinitásod hozzá, otthon is elkészíthető féderből /odabasz/) Itt kutya-macska mindegy, bármelyik mehet a kukába.

Természetesen én egyik megoldást sem javaslom, senkit nem bíztatok erre, soha nem próbáltam, és nem is akarom, mert az állatkínzás törvénybe ütköző cselekedet. Csak hallottam, hogy vannak akik ilyeneket csinálnak, gondoltam leírom okulásképpen.
süti beállítások módosítása