Tékozló Homár

Menjen váltani, mondta a sofőr, aztán otthagyta

2010.10.26. 01:18 | szily | 296 komment

Tömegközlekedési vállalatnál járművezetőként dolgozó olvasóinknak üzenem, hogy ha a következő napokban az utasok elkezdenek idegesítő mennyiségű apróval fizetni, akkor az egy Kisalföld Volános kolléga miatti bosszúhadjárat része lesz. Endre, akivel jól kicsesztek, nem szórakozik, rögtön Facebook-csoportot alapított ugyanis. Endre a Kisalföld Volán buszával utazott volna, ha a sofőr le nem szállítja, mert nem tudott visszaadni az ötezreséből. Ha siet, megvárom, mondta a vezető, aztán gyorsan elhajtott. Na de eleve: az ötezres az igazi közepes bankjegy két nagyobb címletű papírpénz is létezik nála. Webkettes siralom alant:


Történt vala, hogy szerény személyem felkerekedett, és meglátogatta az őseit Halászin. Pestről indulék, s furcsálltam is, milyen pontosan érem el a csatlakozásokat, úgymint villamosról hetes buszra, jegyvásárlás(itt földimmel találkoztam, jól el is beszélgettünk) és kora hajnali vonat, minden stimmelt... egészen a volán buszig.
"Nem tudom felváltani az ötezresét, kérem szálljon le"
Csak néztem ki a fejemből, hogy nemár, ez valami vicc?
Közölte a kedves sofőr, hogy amennyiben gyorsan felváltom, megvár. Kértem három percet.
A második percben fordultam vissza egy ott parkoló taxistól, felváltott ötezer forinttal, mikor látom, hogy a busz elhajt előttem.
Természetesen panaszkönyvet kértem, bár sovány vigasz volt ez nekem, hisz később értem haza(+4óra), most le is írom, hogyan.
Vasúttal eljutok Mosonmagyaróvárra, ahol még sok éve fogta magát a Tesco és lezsírozta(vajon hogyan), hogy a vasúti- és buszpályaudvarokat egymástól 4-5kilométerre húzzák szét. (a buszpályaudvart telepíttették maguk mellé) Természetesen a vasút- és a buszpályaudvar közötti rendszeres átjárás nincs biztosítva, félóránként van egy városi járat összesen. Ha van. Ráadásul nincs beleszámolva az átszállási idő, ami a vasúti és a buszpályaudvar között van, így az emberek rendre 1-2órás késéssel tudnak csak továbbindulni.

Így történt, hogy egy gyökér, ruppótlan sofőr miatt négy órával később értem haza.

ui:

Csináltam is egy facebook csoportot hirtelen felindulásból. Ha netán úgy tartja kedvetek, segítsetek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2010.10.26. 01:23:14

Olállá, posztcunami!

(Hofi: "Jóska, meg akarsz dögleni?" "Aha!" "Gyere busszal...")

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2010.10.26. 01:31:53

Ops.. talan masodik majdnem sikerult.

VLADISZLAV 2010.10.26. 01:38:02

A sofőrnek mivel kasszát kezel, kell rendelkeznie váltópénzzel. Ha nem, akkor ő menjen el és váltson aprót, ne a "vásárlót" küldje el! Nálad ott a lóvé, ha nem tud visszaadni, az az ő bulija kell hogy legyen!

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.26. 01:41:22

Azért nekem úgy rémlik, hogy a buszsofőrök környékére ki szokott írva lenni, hogy pénzváltásra nem köteles, vagy valami ilyesmi, pont a nagycímletű bankjegyekkel való pöcsölés, illetve az ezekből való korlátozott visszadás lehetősége miatt.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.26. 01:45:58

@VLADISZLAV:

Váltópénzzel rendelkezik is, csak épp nem korlátlan mértékben. Valamint a buszokon jóval kisebb címletű váltópénzek pörögnek folyamatosan, ahogy jönnek az újabb utasok. Ilyen helyzetben pedig nagyon nem mindegy, hogy a kasszában 5000 Ft százasokban vagy egy darab papírpénz formájában szerepel.

u.i.: Azért legyünk már reálisak, ki tud normális címletű pénzösszegről jobban gondoskodni: a buszsofőr, aki egész nap a sofőrülésben ül (majd szaladjon át a falu kocsmájába pénzt váltani, mi?), vagy pedig a kedves utas, aki ki tudja, honnan esik be a buszállomásra?

Waldorf Rolandó 2010.10.26. 01:51:33

ha veszel egy autót, akkor van eszed, ha meg biciklit veszel, akkor trendi leszel, válassz

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.26. 01:58:01

4-5 kilométer egy óra kényelmes séta. Sétáljon a poszttoló. :)

England win The Ashes! 2010.10.26. 01:59:29

@VLADISZLAV: A Volán buszain láttam olyan feliratokat, hogy a sofőrnek nem kötelessége minden címletből visszaadni (nem szó szerint idéztem, de valami ilyesmi). Az ötezres már (még) belefér ebbe a kategóriába. Az sem kötelessége, hogy megvárja a pénzt váltani rohanó utast. Azért érdemel faszkorbácsot, mert megígérte, hogy megvárja és nem tette (emberségből nulla). Mondhatta volna, hogy add ide a suskát, itt a jegy, csüccs le, aztán amikor a későbbi állomásokon összejön a visszajáró, akkor megkapod.

(Bocs, hogy megint az UK-val példálózom: távolsági buszra elővételben kell jegyet venned. Vagy a nagyobb városok központi pályaudvarain, vagy az interneten. Utóbbi esetben három opciód van: a) átveszed a jegyet az általad megjelölt pályaudvar pénztárában, b) mailben kapod, amit kinyomtatsz, c) sms-ben kapod, amit a sofőrnek megmutatsz. Ha nincs jegyed, utolsónak szállsz fel, de csak akkor, ha van szabad ülőhely, vagy több a szabad hely, mint amennyi utas száll még fel a későbbi állomásokon. Nincs pótdíj, DE pontos összeget kell adnod, mert a sofőr nem ad visszajárót.
Helyi, helyközi járatokon változó, de nagy címletet nem köteles felváltani. Van olyan járat is, ahol ha akarna sem tud visszaadni. Pl. Birminghamben a városi buszokon egy átlátszó perselyszerűségbe dobod a pénzt. Ha elegendő az összeg, a sofőr kiadja a jegyet. Visszaadni azért nem tud, mert ő sem tud belenyúlni a perselybe, csak megnyom egy gombot és az apródat elnyeli.

De hogy ne csak külföldi példát mondjak: Bp.-n az Árpád hídnál a távolsági járatokra szintén elővételben kellett jegyet venni, anélkül a sofőr nem engedett felszállni senkit. Ami azért röhej, mert a Flórián téren már nem volt gond.)

Vkat118 2010.10.26. 02:14:08

Én biztos nem szálltam volna le ilyen helyzetben.

yeti-ufo hibrid 2010.10.26. 02:21:26

Mekkora tömeg tolong a csoportban. :P

finalNmbr 2010.10.26. 02:21:58

Óváron nem a vasút mellett van a buszpályaudvar?

Megdobbent 2010.10.26. 03:10:24

Nah, ezek a webkettes siro gyerkocok valahogy nem a szivem csucskei. nevelgesse a komoly feszbuk csoportjat, olyan komoly forradalmi csapatot fog osszetrombitalni, hogy epitek nekik majd egy webkettes fulket, hogy passzoljanak a nagy nemzeti forradalomhoz.

"Természetesen panaszkönyvet kértem, bár sovány vigasz volt ez nekem, hisz később értem haza"

Itt eltort a szivem, nem birtam a konnyeimtol tovabb olvasni, remelm azert lesz valami hepiend a vegen.

Ha a kissrac nem vebkettozik, tan pazarolok par szot a sofor jellemre is, de igy nem, erje el a vebkettes feszbukbosszu!

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.10.26. 05:28:14

Szar duma ez a nem tud visszaadni, mert kb. 1-2 ezresnek kellett volna lennie az apró mellé. Saccra. Pontosan meg nem lehet kideríteni, mert a volánbusz jegyrendelő oldala egy rakás szemét, és épp 0 Ft-ot ír a BP-Móvár útvonal árára. Ja, és elvárja, hogy tudd, hogy Budapesten melyik állomásról indul a busz. Ja, igen - sikerült. 3080 forint a jegy. Tehát nem volt két rugó a kasszában. Vagy 1920 forint, ha elég volt neki ezresekre váltani.

Ja, igen. Az oldal szuper. Kiválasztod az indulási állomást meg a célt, erre közli, hogy nulla forint. Akkor sejtheted, hogy innen nem megy oda. Visszamész, kitörlöd a szöveget, újra beírod, hogy BP, katt a váráslás gombra, akkor kidobja a BP-i állomásokat újra, és újra tippelhetsz. Ha eltaláltad, akkor kiírja, hogy mennyi a jegy és talán még vásárolni is tudsz. Gondolom nem volt olcsó. Cserébe viszont a menetjegyet ki kell nyomtatni. Mert attól sokkal hihetőbb.

Teccikérteni? 2010.10.26. 05:39:02

@huvosvadasz:

Szia!
www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi
Ez a volánok menetrendkeresője. Hipphopp kiköpi, hogy mi merre megy, nagyjából a távolság is passzol. Oldalt a díjszabásnál meg le tudod csekkolni, hogy mennyit kell majd fizetned.

Jofiu 2010.10.26. 05:59:37

Fogadjunk sapka sem volt a soforon!!
Vagy rosszabb: volt rajta!!

(Szanalmas. Otezressel szall fel egy buszra es meg van lepodve, hogy mi tortenik. Sot! Meg hirdeti is a lelki szegenyseget. Tisztara elvarazsolt alkat, olyan muveszlelek, a realitas az valami tavoli erthetetlen kod a szamara. Es azon is meglepodik, hogy nem var ra egy busznyi ember mig meltoztatik utolag(!) elfaradni felvaltani. Esze semmi, hogy elore gondolkodjon, de a tobbseg legyen kedves alkalmazkodni a szeszelyehez/korlatoltsagahoz. Mellesleg kivancsi lennek mennyi is volt az a 'gyorsan' egesz pontosan idoben, ezek utan...
Nyafogni mint egy klimaxos oreg primadonna, az bezzeg megy)

Ebbe a blogba mar ennyi is eleg mostansag?!

Zozi79 2010.10.26. 06:00:47

Itt most kurvára nem érti senki sem, hogy a sofőr _megígérte_, hogy megvárja, de _nem várta meg_ ???

Nem az a posztoló gondja, hogy nem tudott visszaadni (előfordul az ilyen, persze). De megígérte neki bazmeg, hogy megvárja! Aztán elhúzott előtte! Bonyolult?

Jofiu 2010.10.26. 06:13:18

@Zozi79:
Mar bocs, de hogy mennyit vart es mit mondott pontosan a sofor, azt csak a meselotol tudjuk aki csak nez ki a fejebol mint egy elvarazsolt kiskiralylany csak mert nem tud felvaltani a sofor.
Plusz annyira oda van, hogy Facebook, meg Homar, hirdeti mint valami vilagegest. Aki ennyire tuloz, annak a 2-3 perc becsleseben is ketelkednek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.26. 06:15:52

Jó hajnalt
19-re ráhuzna valaki?

Blackknight1 2010.10.26. 06:21:16

Bocs a külföldi példáért,de amíg a hozzászólók 90%-a a posztírót tartja hülyének,mert a 5000-es címlettel akart fizetni,és ígérete ellenére a buszsofőr nem várta meg,addig ez az ország nem fog pozitív irányban változni.Úgy látszik a gyökérség már nem csak elfogadott,hanem támogatott viselkedésforma lett.
Lehetőleg minél nagyobb gyökér legyél,és akkor te leszel a legfaszább gyerek.Ja,és a példa:
Írország ,reptéri busz.Éjszaka 1/2 12-kor.Két leányzó két perccel az indulás előtt esik be a buszra,mert késett a gépük.A sofőr SEGÍT betenni a csomagjukat a lenti poggyásztartóba,már éppen csukná az ajtót,amikor az egyik későn jövő szól,hogy nem volt ideje WC-re menni,mert félt,hogy lekési a buszt,lehetne-e most.A sofőr mosolyogva kinyitja az ajtót,és közli,hogy természetesen,csak nyugodtan,megvárjuk.ÉS MEGVÁRTA.És a többi utas sem replikázott az 5 perces késés miatt.És ha nem várta volna meg,akkor másnap már nem lett volna állása.

Bonaparte 2010.10.26. 06:28:51

Van egy törvény Magyarországon, hogy a törvényes fizetőeszközt mindenki köteles elfogadni. Az ötezres pedig az.
A jegyvásárlás pedig nem pénzváltás.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.26. 06:29:49

Szokás volt a poszttolót ekézni, ha hulye volt
Az utóbbi időben viszont csak a posztoló hulye egyesek szerint
Ezt be kellene szuntetni, ezért egyre kevesebben irnak ide
Létszik milyen témák vannak

OK. nem "illik" ilyen helyen 5000.essel fizetni, de neki csak az volt

Ezért a poszttoló a hulye?
Mongy valamit milyen vagy, mid van és lehulyézlek én is

A sofőr bezzeg korrekt szittya Lyó magyar ember volt.
Igérete ellenére nem várt

Akkor ki volt a hulye?
Ha pizzát rendelek és csk 5ezresem vagy nagyobb pénzem van, jelzem rendeléskor , pedig elvárhatnám hogy a futárnál legyen
Persze én lennék a hulye és pláne pizzát csak XX pizzátótol

Kedvelem én a marhaságokat, de ezek már fasságok vagy 15kommentnél már a posztolót ekézni

Jobb helyeken már moderálnak ilyenért

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.26. 06:35:12

@horex: Érik egy két táémám ami megér egy Homart
Irjam meg?
Megkapom hogy én vagyok hulye mert
KGFB-t kötök, mert okmányirodába megyek
mert orvoshoz megyek aki mást operál mint amit megbeszélünk, én vagyok a hulye az önkormival/rendőrséggel szemben mert nem fizetek kétszer ugyanazon szabálysértésért stb-stb.

Ennyi eszetek van , inkább onlány Tetrist jáccatok

indapass90210 2010.10.26. 06:45:44

@horex: csak egy megállapodás kellene, hogy 100 komment alatt nem lehet a posztolót ekézni.

paráznabillegető 2010.10.26. 06:56:23

hülye vagy, posztoló.
móváron ott a pályaudvar mellett a buszállomás!
de meg különben is: halászi mennyi már a vasúttól? másfélóra? oszt a halászi úton már stoppolni sem lehet???
nanebasz!!!

Yoss 2010.10.26. 07:03:10

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Már elnézést, de ki nem szarja le, hogyan oldja meg? Szolgáltatást nyújtanak, nem is olcsón, akkor gondoskodjon a váltópénzről, ahogy akar. Próbáljátok már végre elfogadni, hogy az utas ügyfél! más olvasatban vendég! akinek a pénzéből él a szolgáltató. Ennek fényében kéne szopóágra tenni. 21 században élünk, tőlünk nem is olyan messze már régen lehet buszon is kártyával fizetni. No coin no problem. Ezt is be lehetne vezetni, csak nálunk még mindig a régi beidegződés van, hogy oldja meg a kuncsaft ahogy akarja, mert konkurencia úgy sincs.. Az adott esetre még azt is el tudtam volna képzelni, hogy utas marad és majd ha jönnek más utasok, akkor az azok által fizetett pénzből visszaad a sofőr mikor majd leszáll. De a leszállítás bunkó és elfogadhatatlan dolog.
Sztem.

albert1 2010.10.26. 07:04:46

Azt mondta egy régi Volánbusz vezető, hogy volt erre egy szabály:

Ha nem tud visszaadni, akkor is megkapja a jegyet az utas, csak a vezető nem ad vissza. Hanem pikk-pakk kitöltenek egy kis nyomtatványt erről, és az utas ráérő idejében elmegy a buszállomás pénztárába, ahol megkapja a visszajárót.

pandora1 2010.10.26. 07:11:08

A soför igenis hibázott. A hivatalos eljárás az lett volna, hogy ad egy átvételi elismervényt az 5000 Ft-ról és a kedves utas a viszajáró összeget átveheti az autóbusz honos állomásán. A soförnek 3 napon belül kell leszámolni. Lehet választani. Ez a szabály egy másik Volán társaságnál.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.26. 07:11:56

Nem értem, ha 3080 Ft volt a jegy, akkor mért gyökérség 5000 Ft-al fizetni? Nem 34000 ezressel akart fizetni! A másik, meglátásom szerint a vezető egy bunkó volt. Több lehetőség is lehetett volna.
1. Megvárja míg felváltja.
2. Megkérdezik az utasokat, hogy ki tudná felváltani a pénzt.
3. Felengedi a buszra, elveszi a jegy árát, végállomáson rendezik.
Mért kell mindig lehúzni a posztolót?

Thrasher 2010.10.26. 07:13:06

@Lesből Támadó Szárítókötél:

hát ez az.
szánalmas, hogy ebből ekkora felhajtás lett. nagy szívás így járni, de baromi egyértelmű, hogy ha mindenki 5000-esekkel rohangászik buszjegyet venni, ellőbb-utóbb elfogy az apró...
valaki nem indít egy fb-csoportot azoknak, akik hülyének nézik az első tagjait?

pandora1 2010.10.26. 07:13:17

albert1 megelőzött gyorsabban tud gépelni. Ez a szabály most is érvényben van.

Thrasher 2010.10.26. 07:15:17

@Blackknight1:
plusz takaríthatta volna a húgyos buszát.
az is kozrejátszhatott a dontésében, talánesetleg.

indapass90210 2010.10.26. 07:22:51

Szerintem az ultimate megoldás az lett volna, ha a posztoló 54000 Ft.-os bankjeggyel vizet, majd nagyvonalúan nem kéri a visszajárót.

sultan65 2010.10.26. 07:28:27

Velem ugyenez történt meg, csak Dunaújvárosból akartam Budapestre utazni és siettem mert telefonáltak a Margit Kórházból, hogy feleségemnél megindult a szülés. Mondtam a soförnek is és kértem várjon meg (2 percet kértem...), röhögve elindult, mikor szaladtam a pénztárhoz. Gyökér, barom ember volt... Taxival kellett mennem, mert hát komplikált szülés volt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 07:30:05

Én is de imádom az ilyet... Mondjuk ha meg tud visszaadni, az a jobbik eset, de akkor meg 2kg apró az eredmény :D
Amikor még busszal jártam, sok sofőr megoldotta, hogy a menet közben összegyűlt lóvéból később visszaadott, ha induláskor nem tudott.

Valójában az lehetett a baja, hogy a postoló kért jegyet, nem :D
Mert aki jegyet kér, az sikeres... ...azaz nem sikeres.

A panaszkönyv elkérése meg helyes volt!

Mc69 2010.10.26. 07:30:10

Eccer egy útszéli büfésnél kértem egy hamburgert. Miközben készült a kaja, ki akartam fizetni és közölték velem, hogy nem tudják felváltani a pénzt mennyek ide meg oda. Beszálltam a kocsimba és elhajtottam mint aki jó végezte dolgát. Valamit még kiabáltak utánam, hogy a hamburger meg a felmenőim...
Szerintem meg az ő felmenőit.

Énbagoly 2010.10.26. 07:30:34

Egy fenét volt hülye a posztoló. 3080 forintot 5000-el fizetni nem gáz, sőt. Inkább a jegyárak, és az azért adott szolgáltatás gáz.
Elővételben csak a végállomásokon lehet jegyet venni, és azt is csak a busz indulása előtti fél óráig. Tehát, ha 29 perccel a busz indulása előtt érsz ki, akkor már nem adnak jegyet, mert a rendszer nem engedi. :S
A buszsofőrök között meg még mindig túl sok a bunkó. Mint ebben az esetben is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 07:31:24

@Dövan: De hát tudjuk, hogy 54000-es nem létezik.

27000-essel kellett volna. Kettővel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 07:33:23

@Yoss: Volán, BKV álami támogatásból él :D Szerintük...

zaza42 2010.10.26. 07:35:25

Nekem is volt egy pontosan ilyen helyzet -kevesebb apró, mint a jegy lett volna meg egy ötezres-, és én hangosan megkérdeztem az utasokat, hogy vki esetleg fel tudná-e váltani (voltak vagy 30-an, vki hát csak), s egy kedves öregecskedő nénike felváltotta nekem egy kettesre és 3 ezresre, aztán az egyikkel fizettem. Tök egyszerű.
Pedig először engem is le akart zavarni a sofőr pénzt váltani.

Csak halkan jegyzem meg 2010.10.26. 07:37:13

Helló! Én a Móvári közlekedési részhez szeretnék hozzászólni, mert arról van tapasztalatom... Szóval, szerintem az van, hogy a móvári helyi Volános illetékesek minden évben összeülnek, hogy aszongya: "Embörök, hát hiába csesszük el évről-évre egyre jobban a helyi buszok csatlakozását a vonatokhoz, vagy ezek a köcsög MÁV-osok igaziccsák megint a vonatokat a buszokhoz, vagy azok a tahó utasok tanulnak meg gyorsabban futni, hogy a vonat beérkezése és a busz indulása közti 30 másodpercben átérnek a buszhoz, úgyhogy valamit tennünk kell, hogy továbbra is ürsen mehessenek a buszok az állomásról, míg a sok gyökér utas várhasson 40 percet a buszra, hehehe. Szóval várjuk az ötleteket kollégégák, hogy hogyan csesszük el megint az egészet, hogy szívassuk a vonattal Móvárra dolgozni járókat. A Kisalföld Volán már barátunk, mert a Teccsóhoz rakták ki a megállókat..."
Hát, szerintem valahogy így lehet...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 07:44:19

Egyébként manapság már a Volánok (legalábbis itt Pécs környékén) normálisabb szolgáltatást adnak, mint a MÁV.
Normálisabb buszokkal, és pontosabb menetidővel pl. Meredek.

Juzer 2010.10.26. 07:45:12

Javaslom a buszsöfőrt is hagyja ott egy kollégája, hidegben, 4 órát fagyoskodni a "jól fűtött" várótermekben amikor otthon a családja várja. Soha többet nem hagyna ott senkit.

@nális coitus 2010.10.26. 07:46:32

Mit gondolsz, Páriszban az Orlyn az Air France buszsofőr fel tudott váltani reggel egy 100 euróst? Naná, hogy nem! Csomagokkal le, irány váltani. Persze a reggel 7-kor nyitva lévő kávézóban nem váltanak, csak ha fogyasztasz. A busz meg hamarosan indul a CDG-re, ahol el kell érni a csatlakozást. Nem csak nálunk fenékig tejfel az élet....

newcy67 2010.10.26. 07:47:54

A Kisvadföld Volán egyes - magukat legalább félistennek tartó - kedves sofőrjei többek között a Hungarycard buszkedvezményét sem ismerik, vagy nem akarják ismerni.

Megjegyzem: van olyan helyzet, amikor esélye sincs az utasnak pénzt váltani, ilyenkor talán jól jönne a segítség. Persze a szabály, az szabály, nem késhet 1 percet sem a busz, mert kihűl otthon a sofőr levese.

Megjegyzem: tegnap a Lufthansa Milánóban megvárta a késéssel leszálló - ugyancsak Lufthansa - gépünket, minden segítséget megadtak a gyors átszálláshoz és elnézést kértek. 5 perc késéssel értünk Budapestre. Úgy látszik, ennél a mikrovállalkozásnál másként kezelik az utast.

lilly.alien 2010.10.26. 07:51:07

A posztíró egy tökfej volt. Még életében nem utazott távolsági buszon. Már leírták előttem: a távolsági buszokon az aprópénzes utasokból van sok, a sok kedvezmény miatt. Abba nem gondol bele, hogy a francba adjon vissza a sofőr? Max. nyakonvágja egy valag apróval, akkor meg a posztíró húzza a száját, hogy miért kapott egy valag aprót. Nem olyan nagy az a rohadt kassza. Kb. ez olyan, mint amikor a McDonald's-ban 20 000-rel fizetnék ki egy 50 Ft-os ketchup-ot. Tudja, hogy baromira életszerűtlen, de bepróbálkozik.

Távolsági buszon sosem fizetünk 5000, 10000 és 20000-rel! Ha tudjuk a pontos összeget, akkor a megközelítő összeggel. Ennyit nem lehet megjegyezni?

Nagyon gyenge eresztés, a posztírónak meg nyalókát, hogy lenyugodjon ...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.10.26. 07:51:22

Próbálnátok meg Szegeden helyi járaton ezressel vagy nagyobbal fizetni :) NINCS váltópénzük, csak ha felgyűlt nap közben, vagy előveszik a saját pénzüket. Csóró, balkáni fos ország ez. Tudom, nincs olyan megoldás, hogy tutira legyen váltópénz minden helyzetben, de az is durva, hogy soha nincs még kis címletre se.

lilly.alien 2010.10.26. 07:55:29

@Zka: Nálunk se. De nálunk egy pénzes doboz a kassza, hova férne bele a papírpénz?

Amúgy ki is van írva: Nagyobb összegű pénzcímletet nem váltunk!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 07:57:14

@newcy67: És nem is késik? Dehogynem :D
Azért nem késhet, mert út közben megáll a busz, hogy a sofőr beadja az út közben vásárolt kaja-alapanyagot az asszonynak :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.10.26. 07:57:38

@lilly.alien: ki van írva, de az semmit nem változtat azon, hogy kurvára balkán. Ha az első buszok egyikére szállok fel akkor 0 váltópénz van a sofőrnél.

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2010.10.26. 07:58:13

Mosonmagyaróvárra még vonattal ment, onnan ment Halásziba busszal.

Ez 245 Ft (felnőtt jegy), ha diák: 125 Ft

na__most__akkor 2010.10.26. 08:00:59

1. Miért nagy címlet az ötezres, amikor két-háromezer forintot kell fizetni?

2. Miért számít annak a véleménye egy MAGYAR oldal MAGYAR problémával foglalkozó blogján, aki nem ír MAGYAR ékezeteket?

3. Mi a fasz az a faszbÓk? Miért számít, hogy mi van ott? (Egyébként tudom mi az, de nem érdekel...)

4. Miért számít, hogy mi van Angliában? (mi így mondjuk azt, hogy "UK")

lilly.alien 2010.10.26. 08:02:16

@ulrik: És 5000-rel akart fizetni? :-/

Benzinkutas voltam anno, fizetéskor volt jó dolgozni: jött a sok hülye 20000-sel, én meg elzavartam őket váltani. Korán reggel nem fogja fel az ember, hogy nincs még váltópénzem? Abba senki sem gondol bele, hogy esetleg a következő vevőnek már nem tudok visszaadni ..........

indapass90210 2010.10.26. 08:02:45

@newcy67: "nem késhet 1 percet sem a busz, mert kihűl otthon a sofőr levese."

Mint falusi gyerek, tapasztaltam, hogy valóban van olyan, hogy a busz meg sem áll, csak lelassít, mert siet a buszvezető a következő faluba ebédelni. Ott letette a buszt a megállóban. Futás át a mezőn, ami elválasztotta az utat a házaktól. Leves belapátol, futás vissza. Elsőre elég szürreális élmény volt, ahogy egy kurva szó nélkül elszaladt.

.lll. 2010.10.26. 08:04:09

a pirospettyes pisztráng mos ívik

vendriner aladár 2010.10.26. 08:06:29

Voltam én is így, hogy beestem éppen a buszindulásra 10000-ressel. Mivel nem tudtam a hambisnál felváltani a sofőr morgott egyet, adott egy jegyet és letétbe ottmaradt nála a 10000 Ft. Visszadni nem tudott, de mondta, hogy jönnek még emberek, üljek le, s majd valahol szóljak neki. Így is lett, kb 100 km-rel odébb odamentem és készségesen visszaadta a visszajárót. Nem volt semmi gond. Értelemesebb helyeken így csinálják. Mondjuk egy hölyközi buszon haveromat a sofőr elküldte, mivel 20000-se volt. Viszont őt sem szállította le, hanem mondta, hogyha ellenőrzés van, bírság lesz belőle. Tudomásul vette és ennyi.

Tom Gambler 2010.10.26. 08:06:39

Mosonmagyaróvári vagyok. A közvetlen családomban van buszvezető, szóval, kétszeresen is érintettnek érzem magam. (Igaz, a családtag nem helyközi járaton dolgozik.)

Sorban:

Hely: Óváron évek óta nincs egymás mellett az autóbuszpályaudvar és a vasút, régen így volt, de ahogy már mások is írták, a város másik felére helyezték, mert a Tesco egy Volán tulajdonában lévő telekre épült, azzal a feltétellel kapta meg a Tesco, hogy felhúz egy új pályaudvart is. Úgyhogy jelenleg a vasútállomás csak egy buszforduló pont. A környékbeli falvakban élőknek, akik pl. Győr, Budapest felé vonattal közlekednének, ez nagy kibaszás volt, ez tény, mert a kettő közti közlekedés valóban gyatra, bár abban is van igazság, hogy mire kitalálnának egy normális városi menetrendet, a MÁV eltolja a vonatait valamilyen irányban 5-5 perccel, és máris lehet kezdeni elölről az egész procedúrát.

Visszaadás: minden sofőr mellé ki van írva a fülkére, és az utazási szabályzatban is benne van, hogy a vezető nem köteles nagy címletből visszaadni. Ha jól emlékszem, a szabályzatban már az ötezres is annak számít. Persze, régi a szabályzat, aktualizálni kéne, de per pillanat ez érvényes, tehát panaszkönyv ide vagy oda, ebben a tekintetben az eljárás érvényes.
Ugyanakkor, ahogy azt valaki fentebb leírta, ilyenkor átvételi elismervényt lehet átadni, és a jegypénztárban visszaadnak, DE! tudomásom szerint ez az autóbuszvezető elbírálása alá esik, magyarul, nem kötelező.
Összefoglalva, tudomásom szerint az eljárás szabályos volt, csak inkorrekt, mert meg lehetett volna oldani az autóbuszvezető részéről. A megoldás a jelenlegi szabályzat aktualizálása lenne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 08:06:44

A címet úgy olvastam, hogy "merjen váltani".
Mondjuk autóra.

@na__most__akkor: Ahogy így elnézem, a Facebook-csoportok és a netes szavazások elég rendesen alkalmasak hanulatmérésre... Pár nap alatt sok ezer ember képes jelezni, hogy neki pl. tetszik valami...

Az ékezetek hiánya meg pl. azért is lehet, mert valaki olyan barom cégnél dolgozik, mint én, ahol minden angol. És nem ismeri mindenki az ALT kódokat.

zebu_ba 2010.10.26. 08:09:01

Ezért utálom az elavult kápét. Miért nem fizettél bankkártyával vagy mobilfizetéssel? :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 08:09:07

@Dövan: Mi lett volna, ha valaki elköti a buszt, mint nemrég Sásdon? :D

@na__most__akkor: Ja igen, a Facebook-csoportokból szerintem csak nekem van 9 követőm, mert bárki másnak több lenne ennyi iő alatt :D

@Tom Gambler: "Összefoglalva, tudomásom szerint az eljárás szabályos volt, csak inkorrekt,"
Akkor itt a lényeg.

ZON 2010.10.26. 08:12:30

@lilly.alien: a sok hülye tartott el téged, te öntudatos proli.
"Én meg elzavartam őket váltani."
Intelligens személyiség lehetsz.

Zöldegér 2010.10.26. 08:13:01

Egyértelműen a sofőr volt a szemét. Aki normális, az nem küldi el az utast 2000 Ft miatt váltani (a jegy 3080 lett volna), annyi simán összejön, mire leszáll az illető. Ha meg már leküldi, az a pár perc rohadtul belefért volna.
Én rendszeresen busszal járok, a sofőrök út közben vesznek cigit, volt már olyan is, nem egyszer, hogy a gyógyszertárba ugrott be , csakély 10 percig várakoztatva minket. 1x még elshiszem, h valami sürgős, de rendszeresen? Legközelebb a Tescóba is benéz?

Agyalap 2010.10.26. 08:14:06

@lilly.alien: Akkor elmész pénzt váltani...
Megnézném azt a kutast, aki tankolás után elküld pénzt váltani :) Autóval mennék az biztos, de előtte még rögzíteném a vásárlók könyvében, hogy én szerettem volna fizetni.

lilly.alien 2010.10.26. 08:15:42

@ZON: Tudod, az a nagy gond, hogy az emberek többség tesz magasról a másikra. Ennyi. Nekünk megmondták, kerek perec, hogy a széfen kívül maximum 200 ropi lehet a kasszában, több nem, mert milliós pénzforgalmat generáltunk. Fegyveres rabló bejön, aztán mit csinálsz? Az intelligenciaszintedet inkább nem firtatnám, név nélkül mindenkinek nagyobb a szája ....

lilly.alien 2010.10.26. 08:16:46

@Agyalap: Mondtam én, hogy pont tankolást fizettek volna?

Mobiltelefon töltés, 1500 Ft, 20000-sel, nyitás után 5 perccel ....

indapass90210 2010.10.26. 08:17:35

@ColT: ez még akkoriban volt, amikor a bicót is kint lehetett hagyni éjszaka, utcafronton. Az embereknek meg sokkal nagyobb gyakorlatuk volt a bebaszva vezetésben :D

indapass90210 2010.10.26. 08:20:44

@lilly.alien: "Fegyveres rabló bejön, aztán mit csinálsz?"

megkérdezed, hogy tud-e 20000-esből visszaadni!

indapass90210 2010.10.26. 08:23:08

Vagy odaadod a nagy címleteket, mert mint kiderült, azok nem jók semmire.

Der Beste 2010.10.26. 08:23:51

@lilly.alien: Lilly, te vagy itt a fény az éjszakában.
A posztoló a hülye. Gondolom, nem először utazott haza, tisztában kellett lennie a buszosok véges visszajáró-készletével.

2010.10.26. 08:24:12

Hasonló tapasztalatom nekem is volt. a kisalföld volánnal. Dolgozni indultam, (nem is olyan kis)faluból, hajnalban. És a buszmegállóban keresni kezdtem az aprót, de nem találtam, csak vagy 20 forinttal kevesebbet. Meg egy tízezrest. Hajnalban egy faluban nem nincs hol pénzt váltson az ember. Mielőtt köpködnétek, bankautomata sincs, hogy egy ezrest kivettem volna belőle, és a boltok 2-3 órával később nyitnak. Hiába, ez már csak egy ilyen falu, még automatája sincs. És engem is leszállítottak. Azt mondta a tahó, hogy nem lenne korrekt a többi utassal szemben, ha ő most elvinne. A következő buszon helybeli sofőr volt, segítőkészebb volt, elindultunk, hátha összejön a pénz. Aztán megoldódott, mert egy kedves útitárs hölgy beváltotta a tárcámban rejtőző 500 forintos vásárlási utalványt. És a helybeli sofőr azt is elmondta, hogy az utast nem kell leszállítani, hanem igazolást kell adni, hogy a pénzt átvette, az utas pedig tessen befáradni a Volán irodához, ahol megkapja a visszajárót. Szerencsére így a munkából se késtem el. Egyiküknek köszi, másikuknak meg tudjamit a tudjahohova.

na__most__akkor 2010.10.26. 08:24:23

@ColT:
"Az ékezetek hiánya ..."

Ahogy elnézem, Ön tud ékezeteket írni. Örülök. Szerencsére, "barom cégeknél" is vannak ilyenek.

Mindenki más is tudna, ha egy kicsit akarna. Vagy nemcsak a szájával lenne magyar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 08:25:36

@Dövan: Az enyémet már akkor is ellopták (már akkor se volt érdems, mert egy roncs volt, ma is az), de megtaláltam :)
Kanc.gány mekkorát nézett, amikor mentem oda hozzá, hogy az az én biciklim, lesz szíves.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.10.26. 08:25:42

azért megjegyezném, hogy nem a tescó bumlizta ki hogy 5 km-rel arrébb legyen a buszpályaudvar.

addig amíg ott nem volt, sehol sem volt buszpályaudvar. addig a vasútállomás előtti baszottnagy parkolóban álltak meg a buszok, de az máv tulajdon, így ott nem nagyon lehetett buszpályaudvart építeni. no meg pénze se volt rá a volánnak.

aztán jött a tecsó, oda akart építkezni ahol a volán telephelye volt. a város másik végén. és ekkor azt mondták oké, de akkor építsél buszpályaudvart is. így lett a tesco a volán telep helyén, és így lett ingyen buszpályaudvar.

megjegyezném hogy a vidéki buszok a városban az útjukba eső összes városi megállóban is megállnak összeszedni az utasokat, így nem kell kimenni a város másik végére, elég lett volna csak a központig eljutni, ha halászira akar menni...

(amúgy lehet hogy jobban járt mert egy győr-mosonmagyaróvár szigetközi járat szintén megy vagy 3 órát, és tetűlassú, és kurvaunalmas.)

és kurvára utálom ezt a régmúlt igeidőt. nagyon modoros.

Der Beste 2010.10.26. 08:26:28

@ulrik: Én is így értelmeztem. Egy kettőszáz forintos érmét olyan kurva nehéz lett volna a posztolónak magánál tartani!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 08:27:57

@na__most__akkor: Igen, mert én itthon csücsülök, nem a melóhelyen. De van, aki onnan kommentel.

Sajnos maga meg abba a hibába esik, hogy a külsőségeket nézi. Ha muszáj a pógárnak angol kiostást használni, hát muszáj. De a tartalmat az ékezetek hiánya nem változtatja meg. Nem attól lesz valaki magyar, hogy ír-e ékezetet...
Engem az jobban tud zavarni, amikor ékezettel, vagy anélkül, nem írnak helyesen. Az már inkább jelent valamit.

heliox 2010.10.26. 08:28:35

A jegybanki alaptörvény szabályozza, hogy mikor milyen címletű pénzeket kötelező elfogadni. Fémpénzből egyszerre maximum 50 darabot kell elfogadni, papírból akármennyit, akármilyen címletet.

A volán kért okozott, 20,000 - 40,000Ft közötti értékben.

kajajegy 2010.10.26. 08:39:10

Velem is megesett, hogy nem tudott a soför visszaadni, de megoldotta úgy a dolgot, megváratta velem, míg mindenki felszáll, és lesz aprója, vagy ha nem, akkor az út folyamán biztosan biztosan fizetek még annyian, hogy lettek megfelelő címletek. Amúgy a posztoló vihetett volna aprót, a sofőr meg görény volt, hogy nem várta meg. De most legalább majd lesz aprója és tud visszaadni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.26. 08:39:25

@Blackknight1: a magyarok mind ilyenek. Kurvára ezt bírják, ezt a kivagyi, beleszarok, nekemaztán senkimegnemondja stílust. Azért tart ott minden ahol van.
Bunkóland.

somo 2010.10.26. 08:42:01

Üzletszabályzat: "Az utasnak a díjszabásban megállapított menetdíjat (utazási igazolvány árat) kell megfizetnie megfelelő címletű pénzeszközzel. A jegykiadó pénzváltásra és nagycímletű pénzből visszaadásra nem köteles. A visszajáró összeget - ha azt a jegykiadó visszaadni nem tudja - a VOLÁN az utas részére postai úton, a postaköltség levonásával visszatéríti."

macska69 2010.10.26. 08:42:13

@Blackknight1: igaza van! Nálunk még egy kicsit fordítva ülnek a lovon a tisztelt sofőr urak, azt hiszik, hogy szívességből szállítanak utasokat. valahogy a fejükbe kellene verni, hogy szolgáltatnak és, hogy az utasért vannak. De nem sok a remény a változásra addig, amíg a véleményezők többsége a póruljárt fickót köpködi.

z0ty 2010.10.26. 08:43:02

mentél volna tescoba váltani, most nem sírna a szád...

kyanzes (törölt) 2010.10.26. 08:46:57

Szoppantyú faktor, de kell tartani ezreseket a pénztárcában. Ha abból sem tud visszaadni, akkor pippantson le egy anal intrudert.

Jimbo75 2010.10.26. 08:48:10

Kijafaszt érdekel van-e pénze a sofőrnek? Oldja meg.
Én leültem volna az első üres helyre, ha nem tud visszaadni, akkor így járt...

AutosVilli 2010.10.26. 08:49:35

Mennyi gyökér hozzá szóló!
Vazz nem a pénzváltással van gond ,sok hülye!!!

Steve31 (törölt) 2010.10.26. 08:49:56

@heliox:

Már pedig ha ez így van akkor egy törvény mintha erősebb lenne mint egy volános kisfőnök agyszüleménye vagy akármilyen működési szabályzata.
Hiába van kinyomtatva, kifüggesztve.

Ha lett volna tanú az esetre akkor taxit hívni majd felszólítani a volánt, hogy fizesse ki a számlámat.

Tom Gambler 2010.10.26. 08:52:34

@Hurrá Torpedó: Egy apró kiegészítés, nem a Volán telep helyére épült, a telep most is megvan, a buszpályaudvar mögött, a telek volt kábé félig beépítve, egyik felén a telep, a másik fele totál üres, azt adták el a Tesco-nak a pályaudvarért. A többi stimmel. Remélem, nem sértődsz meg a kiegészítésért.

modav 2010.10.26. 08:54:08

5 éven át rendszeresen toltuk párommal mi is ezt az útvonalat, lévén kedvesem is Halászin született. Tényleg olyan kiszámíthatatlan és szétszórt a közlekedés Óvárra és környékére, ahogy azt a post-író említi. A sofőrnek egy kiadós faszkorbácsolás. Akik meg azon túráztatják magukat, hogy "Miért nem volt nálad apró" azoknak szintén faszkorbács.

Tom Gambler 2010.10.26. 08:55:37

@Steve31: @heliox: Mindketten tévedtek, ugyanis te nem vagy köteles igénybe venni a Volán szolgáltatását, ha pedig igénybe veszed, automatikusan elfogadod az üzletszabályzatát, tehát az érvényes rád, nem a jegybanki alaptörvény.

ecch 2010.10.26. 08:56:52

Nem olvastam végig mindegyiket, elnézést, ha ismételném valaki gondolatmenetét. Annak nincs értelme, ha egymáshoz vagdossa az érveket a sofőr meg az utas. Az utas szeretne pl. 5rugóval fizetni, a busztársaság meg szeretné a visszaadási felelősségét csökkenteni. Ez is érthető, hisz 20rugóval is betámadnák nyilván. Viszont ne csak az utas legyen megkérve a figyelmességre, hogy lehetőleg a vételár közeli valutája legyen, vagy pont annyi, hanem a sofőr érdeke is legyen, hogy legyen váltózpénze. Az pedig, hogy nem jut kényelmesen néha olyan helyre, ahol tud szerezni nem igaz. A távolsági buszok minimum óránként biztos nagyobb városon átmennek, sok még meg is áll 10 percre ekkor. Pécs-Szeged igen. Ekkor legyen már megoldva, hogy a forgalmi irodában leadhassa a nagy címleteket váltani. A kis helyközi járatok meg pont ugyanennyi idő alatt meg is fordulnak, vagy max picivel több, keringenek a nagyváros és a pici falvak között, lásd Baranya. Ugyanakkor ott meg a bérlet elterjedtebb, és a jegyárak is jóval kisebbek a távolságinál. Legyen apró a városkákban a nagymegállókban, ennyi.

indapass90210 2010.10.26. 08:57:58

Az volt már, hogy buszjegyet csak az Aldi-ból?

És az, hogy pina?

A buszvezető nyert egy notebookot Palkovicsnétól!

Lehet már ingyen szarni az árkádban? És a kisalföld járatain?

Baccpapuccsal meg lehet csapni a sofőrt, or thats already közfeladatot ellátó személy elleni erőszak?

Leonine 2010.10.26. 08:59:37

Arra nem gondoltok, hogy előfordulhat, hogy a kedves posztoló előtt 3-4 utas szintén ötezressel fizetett, ezért fogyott el a váltópénz? Miért kell mindig egyből feltételezni, hogy a sofőr hibázott, amiért nem volt nála váltópénz? A műszak kezdetekor még biztosan volt nála elég, azt meg igazán nem várhatjátok el, hogy a két fordulója között lévő 5-10 perc pihenőideje alatt pisilés helyett inkább elrohanjon pénzt váltani.

Egyébként meg pont a posztolóhoz hasonló emberek szoktak amiatt vinnyogni, ha 3-4 percet késik a busz, azt bezzeg elvárná, hogy miatta induljon késve, csak mert nincs annyi esze, hogy buszon igyekszik kb. annyit előkészíteni, amennyi a jegy lesz.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.26. 09:02:50

@huvosvadasz:

Vagy te értettél félre valamit, vagy én, de nekem úgy tűnik, hogy Mmóvárig vonattal ment és onnan akart busszal menni Halásziba.

Namármost a menetrendek.hu szerint Mmóvár buszállomás - Halász buszváró 7,6 km-re van egymástól, amelyért 245, azaz KETTŐSZÁZNEGYVENÖT forintot kellett volna fizetni, amelyet a posztoló ötezressel kívánt lerendezni.

Leonine 2010.10.26. 09:03:09

@Leonine: természetesen ha a buszsofőr tényleg azt mondta, hogy megvárja az utast, az utas pedig tényleg 3 perc alatt végzett, akkor a buszsofőr a bunkó. De a váltópénz hiánya miatt nem.

AkinekSemmiSemTetszik 2010.10.26. 09:05:02

Már leírták a tutit. Tök szabályos volt minden. Az etikai problémák meg nem a büntethető kategóriába esnek. Lehet hogy nem kapott elég fizut a sofőr azért, hogy még váltogasson, meg tököljön a pénzzel, amikor erre nem kötelezik. Nem tudom, hogy milyen gyakorisággal járnak azon a vonalon a buszok, de ennyi erővel lehet jobban járt volna az utas, ha bevárja a következőt.

Az ötezres nagy címletnek számít, ha pizzát rendelek, akkor is.

Sőt, ha a MÁV-nál veszek jegyet akkor is sírnak néha ha azzal fizetek, de nekik kötelességük visszaadni. XD

Ja igen.. csatlakozom azokhoz, akik szerinte ne kelljen már minden kis baromságért facebook csoportot csinálni.

Leonine 2010.10.26. 09:08:55

@neminge: Csináljunk egy facebook-csoportot "Akik utálják, hogy mások minden kis baromságért facebook-csoportot csinálnak" címmel. :)

indapass90210 2010.10.26. 09:10:10

Ezt olvassa el, aki szerint jogosan járt el a sofőr:

1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyvről
...
6. § A bíróság a kárnak egészben vagy részben való megtérítésére kötelezheti azt, akinek szándékos magatartása más jóhiszemű személyt alapos okkal olyan magatartásra indított, amelyből őt önhibáján kívül károsodás érte.
...

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.26. 09:10:16

@Lesből Támadó Szárítókötél:

Korrigálnám magam.
A FB-csoport alapján a kedves posztoló Győrben akart buszra szállni, sikertelenül. Ez 825 Ft-ba került volna.

nazer 2010.10.26. 09:11:30

én Bécsből jöttem Györbe,vonattal ( Railjet )onnan szerettem volna Veszprémbe eljutni busszal. A veszprémi busz 5 percel azelőtt indul,mielőtt a Railjet megérkezik.A következő 2 óra múlva.Felelős idióta:nincs

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.26. 09:11:40

@Dövan:

[CINIKUS]

Izgatottan várjuk a per fejleményeit

[/CINIKUS]

AkinekSemmiSemTetszik 2010.10.26. 09:13:15

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Először mintha Budapestrőlről szeretett volna Volánnal eljutni egészen Halásziig. Csak ezután kezdett vonatozni.

Így viszont tényleg 3080Ft.

jet set 2010.10.26. 09:13:34

@Dr Jozef Vengloš: Nem ad vissza, de ad egy bizonylatot, amivel a pénztárban megkapod a visszajárót. Ez nálunk is működhetne.

Prolee2 2010.10.26. 09:18:17

@huvosvadasz:
A volán menetrend kereső programjáért még a legszarabb műszaki iskolán a GDF-en is megba.ztak volna. Vicces, hogy nem telt jobbra.

indapass90210 2010.10.26. 09:19:19

@Lesből Támadó Szárítókötél: hát baszod, hozzám jött látogatóba a posztoló, mert odaadtam volna neki a megunt bentley gt-met. De mivel nem ért oda időben, nekem meg pont indult a magánrepülőgépem Monaco-ba és nem értem rá megvárni, ezért odaajándékoztam egy hajléktalannak a kocsit. Így a posztolót 46 milliós forintos kár érte a buszvezető köcsögsége miatt.

blue moon 2010.10.26. 09:21:40

Tudjátok, azért is tart itt ez a Magyar Ugar, mert olyan hozzászólásokat olvasok, amelyek posztírót állítják be hibásnak.

Ha jobban elolvassátok a cikket, a legnagyobb bunkóság itt nem az volt, hogy nem tudott visszaadni (előfordul), hanem az, hogy a sofőr, ígéretével ellentétben nem várta meg.

Sajnos rengeteg ilyen "sofőr" létezik kis hazánk különböző szakmáiban (vízvezeték-szerelő, kőműves nem hív vissza - eltűnik; ügyintéző az orrod előtt zárja be a kis ablakot, pedig mögötted már senki, stb.) Apró bosszantások, mert neki jól esik. Nem pedig azért, mert már annyira, de annyira ebédidő van és kihűl a leves.

Éltem Angliában, ahol a postás hölgy előre köszönt, pedig jóval idősebb volt nálam. A buszmegállóban az emberek sorban állnak és nem pampognak. A sofőr, az egyéb szolgáltató udvarias. Nem azért, mert munkaköri leírás, hanem mert így érzi jónak, helyesnek.

Itthon akkor nem bunkó valaki, ha erre kötelezik. HUNgária egyre messzebb kerül a nyugati szemlélettől. A rendszerváltás előtti idő megalapozta az utána következő 20 év ámokfutását és most itt tartunk. Változni valószínűleg nagyon lassan fog a helyzet.
Országunk lelkileg Balkán, szellemiségében nyugat. Ez is lett a vesztünk. Nem tartoztunk soha sehova sem.

alkesz-papa (törölt) 2010.10.26. 09:21:55

Egy normális országban egyből kirúgnák a gecibe az ilyen köcsög sofőrt, ez nem is lehet kérdés, de Magyarországon egy csomó ember szerint ez így rendjén van, ezért vagyunk szopóágon.

Picitures doktor 2010.10.26. 09:24:00

@Dövan: Adtad volna előbb oda a megunt bentleyt,akkor nem lett vóna kitéve a sofőr kény-kedvinek.Vagy elrepíthetted vóna mmóvárra.
Te vagy az oka az egésznek.

Der Beste 2010.10.26. 09:25:38

@blue moon: A megvárásra vonatkozó ígéretet csak a posztolótól tudjuk. Mi a garancia arra, hogy valóban elhangzott az ígéret?

labi 2010.10.26. 09:25:46

@batgirl: "Nem értem, ha 3080 Ft volt a jegy, akkor mért gyökérség 5000 Ft-al fizetni?"

Lehet hogy án tévedek, de Móvárig vonatozott, onnan meg halászi busszal csak 245 Ft.

Aki meg melózott már pénztárban (ami nem bank vagy baszomnagy multi) az tudja hogy elég egymás után pár nagycímletes vásárló és máris ki lehet futni az apróból.

Szóval egyrészt köcsög a vezető, mert lehetett volna megoldást találni a dologra, másrészt a postoló is, mert ha tudja hogy egy 245 Ft-os távot busszal akar megtenni, akkor ne ötezrest vágjon már a söfőrhöz.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.26. 09:30:48

@paráznabillegető:
Petőfi állitólag Debrecenböl gyalog jött Pestre

Leülhecc, jót röhögtünk/rajtad/!

hááááát 2010.10.26. 09:35:18

@Tom Gambler: Magyarul leírtad, hogy a sofőrre van bizva mit tesz.Ezzel egyértelmüsitetted mekkora szemétláda volt, hogy 1920 ft miatt szopatott egy embert.Köszönjük az öszinteséged.

Ferocious 2010.10.26. 09:37:56

@Jofiu: Te baromállat! Ha én igénybe veszek egy szolgáltatást és VAN is rá pénzem, akkor már ne nekem kelljen a tetves váltópénzről is gondoskodnom bazdmeg! Leszartam volna a sofőr nyűgjét, én biztosan nem szálltam volna le, majd megoldja utólag a faszkalap sofőr a pénzvátást!

Ennyi idiótát egyrakáson... , amíg ÉN fizetem a szolgáltatást, addig a sofőrnek kuss a neve!

Csigorin 2010.10.26. 09:39:25

@@nális coitus: Azert szazeurossal fizetni a 6 euros buszjegyet (bar lehet h kicsit mar tobb), nem ugyanaz a kategoria mint otezressel a 3080ast. Ha 20asbol nem ad vissza akkor lehet anyazni. Amugy meg vegyel automatabol jegyet, abba bankjegyet is rakhatsz, bankkartyat is, ermet is... OrlyVal meg gyorsabb befele, igaz dragabb is... Azert reszvetem, onnan a CDG nem ket perc :)

Hurri Kán 2010.10.26. 09:41:07

Naposcsibével lehet e fizetni?

Tom Gambler 2010.10.26. 09:42:17

@hááááát: Tévedsz. A szabályzat szerint járt el, tehát erről az oldalról akármennyit írkálhatnak a panaszkönyvbe, nem fogják kikezdeni. Morálisan lehet megkérdőjelezni. Ugyanakkor aki nem dolgozott ilyen munkakörben, fogalma sincs, az utasok között is mennyi az idióta, nem tudhatod, aznap már hány idiótával volt dolga. Plusz, fogalmad sincs, a posztoló hogy adta elő magát valójában.

@Ferocious: Ha igénybe veszed a szolgáltatást, elfogadod a feltételeket, úgyhogy neked kuss a neved. Vagy dönthetsz úgy, hogy nem veszed igénybe. A tolerancia vagy mindkét oldalról jár, vagy egyikről sem.

lilly.alien 2010.10.26. 09:44:38

@Ferocious: Te is egy díszpéldánya vagy a magyar mentalitásnak: kivagyokén, nekem mindent, neszójjábe, nekedkuss. Gratulálok, ismételten zuhant a magyar intelligenciaszint!

Thresher 2010.10.26. 09:45:04

@ColT: Pösti buszokon meg ingyen wifi...

Én Orfűre akartam kimenni egy 200-assal, 15 forintot kaptam volna vissza. Nem tudott adni, sűrű elnézések közepette kérdezte hogy felváltom-e, vagy nem tud visszaadni.

15 forintot.

Jót röhögtem és leültem.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.26. 09:45:31

@Blackknight1: Szerintem addig nem fog "ez az ország pozitív irányban változni", amíg olyanok osztják az észt, akik az elemi helyesírási és nyelvtani szabályokkal sincsenek tisztában, valamint azt se tudják, mi a magyar valóság, de azért okosak.

Képzeld el, kisfiam, hogy sok sofőrt láttam már Magyarországon is, aki segített (csomagban, felszállásban, idős embernek, mozgássérültnek, gyerekes anyukának stb.). Való igaz: nem mindegyik ilyen rendes. De bármilyen összegben fogadok, hogy Írországban vagy Olvasországban sem minden sofőr földre szállt angyal. Na.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.26. 09:49:41

Mityu: Blogmotor monnyon le!
Blogmotor: Mityu monnyon le!

Ferocious 2010.10.26. 09:49:52

@lilly.alien: Megismétlem újra, most még finoman: ez nem kivagyokénság, hanem csak egyszerű üzlet. Ha én tudok fizetni, de a szolgáltató nem tud váltani, az NEM az én problémám, oldja meg. Érted bazdmeg?

A volántársaság meg a sofőr is ebből él. Ezt kéne felfogni, te észlény. Egyébbként már fentebb is leírták ennek a problémának
a megoldását tehát a sofőr egy szemétláda tetű volt.

Hümüzhümümüz 2010.10.26. 09:49:55

Meguntam a sok köcsögös hozzászólást. Ez annyira geci és balkán volt a buszvezetőtől. Olyan igazi magyaros mentalitás... Szarjunk a másik arcába egy izmosat, mert az a király.

Ha nem ad kibacott elismervényt, vagy igazából nem is akarja megvárni az utast, akkor hátrakiabál basszus, hogy valaki tud-e váltani egy ötezrest. Nem? Vagy mondja azt, hogy nem várlak meg tesó, köt a menetrend. Bár ez utóbbira is azt írnám, hogy geci.

A random köcsögölő kommentezők is kakilhatnának spermát úgy alaposan!

Tibike15 2010.10.26. 09:50:15

Pénzt akart váltatni a buszsofőrrel, amit a karakán sofőr nem engedett, nagyon helyes.
Húzzon el a nagy címlettel a tescóba, ott váltassa fel.

KaPé 2010.10.26. 09:50:21

Műbalhé, vihar a biliben? A buszon elég nagy matrica hirdeti, hogy a jegy árának megfelelő címletű pénzzel kell fizetni és a buszvezető pénzváltásra nem kötelezhető. Ez az utazási feltételek része, akinek nem tetszik, menjen gyalog, nem kötelező buszozni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.26. 09:53:00

1. Nem elvárható a buszsofőrtől, hogy 5 ezresből adjon vissza.
2. Nem elvárható a buszsofőrtől, hogy megvárja az utast, amíg felváltja a pénzt.
3. Azonban ha már megígéri, hogy megvárja az utast, de inkább elhajt, az eszméletlen nagy taplóság, ezért jár a sün a sofőrnek!

Amúgy rendszeresen járok busszal, eddig egyetlen alkalommal kellett váltanom, és akkor megvárt a buszsofőr(bár nem is kellett volna még mennie menetrend szerint). Viszont volt olyan, hogy egy megállónál szálltunk fel Veszprémben a Balatonfüred-Győr(szintén Kisalföld Volán) járaton, aztán a sofőr beszólt többeknek is akik képesek voltak ezressel fizetni a 700 Ft-os jegyet. Lehet, hogy ugyanaz a sofőr volt? Egyébként rajta kívül még egy tapló Kisalföld Volános sofőrrel találkoztam, egy fiatal fülbevalós srác, a többiek normálisak. Egyébként Somló, Balaton, Bakony, Vértes és még jópár volán társaság járatán közlekedtem már, és általában 10 sofőrből 5 kimondottan rendes és barátságos, 3 csak teszi a dolgát korrekten, 2 meg tapló. Volánbusznál meg 10-ből 9 atombunkó, 1 meg oké.

Ferocious 2010.10.26. 09:53:56

@Tom Gambler: Nem értünk egyet azt hiszem...

Ez üzlet és én fizetek, tehát nekem van igazam, akár tetszik, akár nem. Tudod már piacgazdaság van és nem kommunizmus...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.26. 09:54:28

@KaPé:
Nem az a baj, hogy nem tudott visszaadni, hanem az, hogy megígérte az utasnak, hogy megvárja, de nem tette. Ha nem akarja megvárni, akkor mondja meg, ne legyen sunyi és pofátlan.

sompetike 2010.10.26. 10:00:18

de azt is meglehet csinálni,hogy elveszi a pénzt a soför,s elkéri a k(t)ed(t)ves utas cimét majd a volán vissza küldi a pénzt 3héten belül a kezelési költség levonása után.
s hogy mire fel az ilyen megszolitás,hát azért mert mig a tisztelt nagyérdemü utazoközönség a a busz függönyébe fujja ki az orrát+eldobálja a véres tamponját addig nem érdemel mást....

Alikam 2010.10.26. 10:02:10

Na akkor nézzük, pusztán utazási feltételek szempontjából (erkölcsi szempontból felesleges, ott egyértelmű, hogy valami ordenáré nagy paraszt volt ez a volános barbár):

"Az utasnak a díjszabásban megállapított menetdíjat (utazási igazolvány árat) kell megfizetnie megfelelő címletű pénzeszközzel. A jegykiadó pénzváltásra és nagycímletű pénzből visszaadásra nem köteles. A visszajáró összeget - ha azt a jegykiadó visszaadni nem tudja - a VOLÁN az utas részére postai úton, a postaköltség levonásával visszatéríti. "

MI a megfelelő címlet? 3080 forintos? Na jó, fogjuk rá, az 5000-es nem jó. Ez esetben nem az a válasz, hogy nem tud visszaadni, hanem az, hogy oké, elveszem és majd később a visszajárót a Volán lerendezi.

A másik:

"Nem tudom felváltani az ötezresét, kérem szálljon le"

Ez elég zavaros mert más a felváltás, és más a visszajáró.

Ettől függetlenül a sofőrnek fel kellett volna ajánlania, hogy majd később a Volán a különbözetet elküldi.

Velem is volt ilyen, csak a MÁV-nál - ott is ez a szabály -, ott is felajánlotta a pénztáros, hogy majd postai úton rendezi a MÁV velem - szerencsére a közelben volt egy benzinkút, ahol pár perc alatt tudtam váltani...

GatyaPityu 2010.10.26. 10:03:21

Én régebben az ex-csajomhoz próbáltam eljutni busszal a fővárosból egy vidéki városba. Jegyet akartam venni a pu.-on (ahogy ez a vasútnál is szokás), de számomra akkor derült ki, hogy ez valamiért nem lehetséges, hanem csak a gk. vezetőtől vehetek a buszon. (Csak azt nem értem, hogy akkor mi értelme van a jegypénztárnak? A buszon én is hasonló problémával szembesültem, és ahogyan itt már többen is írták, végül úgy lett rendezve a dolog, hogy a visszajárómat a célállomásnál kaptam meg az addig összegyűlt pénzekből - még csak jegyzőkönyvet sem kellett kiállítani, a jegyem hátoldalára írta tollal a visszajárót a buszvezető és leszignőzta. Amúgy tényleg a legjobb megoldás lenne a buszokra telepített mobil bankkártya olvasó terminál, de hát ez számunkra még szinte sci-fi kategória.

Ja, és a volanbusz.hu oldal pedig tényleg egy nagy gagyi, ahogy előttem írta valaki, ha nem tudja az emberfia pontosan melyik budapesti állomásról indul a busz, akkor használhatatlan a kereső.

labi 2010.10.26. 10:03:44

@Ferocious:

Azért ne feledkezzünk el az utazási feltételekről, amiben benne van hogy ha nagy címlettel fizetsz akkor nem tudnak visszaadni.
Ha már ekkora király akarsz lenni a pénzedért, akkor ne feledd hogy és szerződésbenemtartási jogosultságot nem vásároltál vele. :)

Hurri Kán 2010.10.26. 10:04:02

Buszvezető mindenképp köcsög volt, ennyi. Vagy felgyülemlett frusztrációját végre kilkhette mert meg tudta mutatni hogy Ő itt élet-halál ura... Igazi seggfej...

lilly.alien 2010.10.26. 10:07:07

Állítóm, hogy az itt kommentezők 90 %-a még életében nem utazott távolsági buszon, és szidja a sofőrt ... Magyar Banánköztársaság, 2010.

labi 2010.10.26. 10:07:11

Postoló írta:

"villamosról hetes buszra, jegyvásárlás(itt földimmel találkoztam, jól el is beszélgettünk) és kora hajnali vonat, minden stimmelt"

Tehát Bp-ről a kora hajnali VONATTAL indult.

Akkor miért Bp kezdettel számoljátok a buszjegyet?

Hurri Kán 2010.10.26. 10:08:39

@Atro: Németeknél, meg máshol is, ha vonatra pl. interneten veszel jegyet már nincs is fizikai (papíralapú) jegy, kapsz egy kódot, felszálláskor bemondod a kalauznak, kis kézi kütyübe beüti, csekkolja, ennyi...

Mecsoda űrtechnika így a XXI. századi információs társadalomban...

civil polip 2010.10.26. 10:09:53

@ColT: "Engem az jobban tud zavarni, amikor ékezettel, vagy anélkül, nem írnak helyesen."

Engem is zavar. Itt például úgy lett volna helyes, hogy "a nélkül", és a központozásnak is neki kellene futni még egyszer.

labi 2010.10.26. 10:10:28

@lilly.alien:

"Szerencsére" amikor szervízben van a kocsimk akkor buszozom, így a te feltételrendszered szerint is beleugathatok. :)

Nekem 450 Ft a buszjegy ilyenkor... Ha nagy címlettel fizetnék - ami visszaadásui gondokat okozhatna - akkor ha a buszvezető kedves maradna akkor az utastársak lincselnének meg, mert eléggé kiszámított a menetidő sokuknál. :)

@nális coitus 2010.10.26. 10:10:36

@Csigorin: 19 €/fő egy útra, hárman voltunk, az összesen 57 €, 100-assal akartam fizetni. Ez volt az első busz, kinek van ideje szórakozni automatákkal (ha egyáltalán lehet rá venni jegyet- Cars Air France)

csubli 2010.10.26. 10:13:11

Ugyanez az eset történt meg velem.
Kb. 2002 lehetett, mikor is kora reggel Budapestről Gödöllő-Máriabesnyőre szerettem volna eljutni kora reggel. Felszálltam a HÉV-re, elérkeztem Gödöllőre. Megkerestem a Volán állomásán a Máriabesnyőre induló buszt. Felszálltam, kétezressel(!) szerettem volna fizetni, mire a sofőr azt mondta, hogy nem tud visszaadni, menjek be a váróteremben található jegypénztárba, és ott fel tudom váltani. Bemegyek, felváltatom (1 perc), mire kimegyek, a patkány elhúzott. Visszamegyek, mondom a forgalmi irodában, hogy szóljanak a buszvezetőnek, hogy itt hagyott. Valami hülye kifogással elzavartak.
Több óra múlva ment a következő busz, én pedig dolgozni mentem oda, úgy hogy elindultam gyalog. Röpke másfél óra alatt oda is értem. Mindez januárban, kb. mínusz 5 fokban, 20 centis latyakban...

ujik 2010.10.26. 10:15:23

Szerintem meg kimondottan bunkó volt a sofőr.
Velem is megtörtént, hogy nem tudott visszaadni a sofőr (3500 Ft körüli összeget akartam két kétezressel fizetni, de megkérdezte, hogy kell-e jegy elszámoláshoz. Mondtam nem, erre azt mondta, hogy akkor elég egy kétezres, azt üljél le .... Aszem így mindketten jól jártunk. Utána figyeltem, nem csak velem csinálta ezt meg, mással is, volt aki az 50%-os papírjait mutogatta, azt se kérte tőlük, volt akinél rendőrigazolvány volt, aztán közölte vele, hogy mit bóhóckodik itt, menjen már be (tehát jegyet se kellett vennie) :-))) Jó fej volt az öreg, na :-))

Afi 2010.10.26. 10:16:59

Nem azért, de nekem nem rég oroszlányi vasútállomáson kértem jegyet Pestig 1740Ft IC pótjeggyel. 5000-el akartam fizetni és közölték, hogy nem tud vissza adni. Pislogtam rendesen. Akkor futás váltani még szerencse, hogy pizza futár ismerősöm arra jött és tudott váltani.

lilly.alien 2010.10.26. 10:20:06

@labi: Láttál te már bárkit is meglincselni buszsofőrt? Aki rendszeresen utazik, az már amúgy is ráállt a rendszerre, és mindig van nála aprópénz. Csak az ilyen utasokkal szokott gond lenni. Ingáztam suli és lakóhely között három évig, csak tudom, miről beszélek.

www.facebook.com/home.php?sk=group_161862833836316&ap=1

csak T 2010.10.26. 10:23:14

Sziasztok!

Én is mosonmagyaróvári vagyok és visszatérve arra a problémára, h. miért van ilyen messze a buszállomás a vonatállomástól szeretnék pár megjegyzést tenni. Ez nem a tesco hibája. Régebben volt róla szó, mielőtt a tesco idejött, h. kiépitene a város egy buszvégállomást a vasútállomás mellé, viszont a MÁV nem engedte át az előtte lévő területet a városnak és ennek hiányában meghiusult a beruházás. Majd ezt követően a tesco épitésekor vállalta a beruházó, h. kiépit egy buszállomást a tesco mellé, mivel a mávos állomás terve meghiusult ezért került a buszvég a tesco mellé. Igy talán kicsit árnyaltabb a kép.

Üdv:
T

BBG76 2010.10.26. 10:24:11

Nem szabadott volna leszállni, ilyen egyszerű. De mi az a facebook?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.26. 10:24:27

Ú basszus, ugye ez nem komoly, hogy többen azon rugóznak, hogy a pénzváltás meg a visszaadás ötezerből az nem ugyanaz??!!
Örülök, hogy sikerül a lényegre koncentrálni. :/

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.26. 10:27:41

@BBG76: a faszbúk azoknak a játékszere, akik az e-mail, az instant messenger, a fórum és más alapvető, régóta létező webes cuccok mellett örvendeznek és zseniálisnak (valamint több milliárd dollár értékűnek) tartanak valamit, ami semmit nem tesz hozzá az előbbiekhez.

sovesztomesz 2010.10.26. 10:30:36

Az autóbusz-vezető pénzváltásra nem kötelezhető tán, de ez akkor is nonszensz.

Járatszám, busz-rendszám, sofőr név, elbocsátás!!! Egy "emberarcú" diktatúrában ez így működne szerintem :-)!

De félre a tréfát.

Szerintem mindenkinek van hasonló sztorija, sajna nekem is.

Amikor kénytelen az ember - előre nem belekalkulálva - mással utazni, mint eredetileg szándékozott. (és) Rájön, az 5 kilométeres buszjegyet (155 ft) apróból nem tudja kifizetni, a 10ezer forintosát meg a hajára kenheti. Le is szállítanának, ha egyik utastársam nem szán meg és nem ad 100 ft-ot a saját családi büdzsé-jéből.

Egyébként a rendszer rossz!!!

Sajnos pont azért, mert az alul fizetett sofőrök zsebre adták el a jegyet, ezért bevezették, hogy az induló állomáson csak előre váltott jeggyel lehessen felszállni!!!

Szóval ehhez hasonló történeteket nap, mint nap hallhatnánk és nem csak a fejállomásokon lehet pórul járni.

A probléma adva van!

Tisztelt volánosok, tessenek megoldani!!!

Vannak már erre módszerek, a kommentekből is kitűnik!

Akinek van rá pénze, joga van utazni; az utazásból kizárni valakit váltási problémák miatt nem XXI. századi hozzáállás.

Üdv!

Hurri Kán 2010.10.26. 10:33:55

@mityu: :DDD

Régen hallottam bármire is ennyire korrekt választ!

hag 2010.10.26. 10:37:27

Brüsszelben 2 euró a buszon váltott jegy és a vezető 5 eurósnál nagyobb címletből nem ad vissza.

Pedig van 10, 20, 50, 100, 200 és 500 eurós címlet is.

Szerintem, nem várható el a buszvezetőtől, hogy korlátlan mennyiségű vátópénz legyen nála.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.26. 10:40:14

@ujik:
Szép volt fiam, űjjé le egyes!
Majd fizetésnapon te is 50%-ot kapsz és semmi papirt róla
Nehogy meglássam a posztod a homáron!

TGabi 2010.10.26. 10:51:50

@Afi:

Nem csak a sofőrök tudnak kellemetlenkedni - ld. pizzafutárokat...

Nemrég 1600 forintot kellett fizetnem a futárnak, együtt a pizzára és üdítőre.

2 ezresem volt-gondoltam, 200 forintot odaadok borravalónak míg a másik 200 forintot azért megtartanám magamnak.

Hapsikám erre közölte, hogy semmiképp sem tud visszaadni, de azzal a hangsúllyal, mintha 20 ezrest adtam volna oda. (Mondom, 2 ezresből...)

Én tényleg nem a borravalót sajnálom tőle - adtam így is - de szeretném magam önállóan eldönteni, mennyit adok oda. És még neki állt feljebb.

Persze, ha forintra kiszámolná a vevő a pizza árát, akkor egyből megkapja, hogy filléres, spúr paraszt, aki éhkoppra juttatja szerencsétlen futárt.

Ferocious 2010.10.26. 10:54:55

@sovesztomesz: "Akinek van rá pénze, joga van utazni; az utazásból kizárni valakit váltási problémák miatt nem XXI. századi hozzáállás."

Ott a pont, végre valaki megértette a lényeget!!!

sipos 2010.10.26. 11:12:09

ez történik, amikor hatalmat adnak a munkások kezébe

gsc 2010.10.26. 11:14:02

A sok köcsög aki szolgáltat de nincs aprója/váltópénze elmehet a jó büdös francba. Hogy képzeli hogy nem tartozik a munkaköréhez hogy beszerezze a szükséges mennyiségű aprót? Itt tart Magyarország a sok lusta seggfejjel. Hollandiában olyat még nem láttam hogy valaki aki készpénzért elad vagy szolgáltat nem tud visszaadni akármekkora címletből, ha meg megesik hogy elfogy az 5 centes, szabadkozva adnak vissza többet mint ami járna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 11:14:47

@civil polip: Én úgy tudom, hogy mind a kettő helyes, és amúgy nemtom mi bajod azzal a mondattal, de egészségedre :)
Jó, belefért volna egy de, de nem hiszem, hogy hatalmas baj...

@mityu: Mmmh, a Facebook-on azok chatelnek, akik nagyon trendik akarnak lenni, és különben is büdös nekik e-maileket írni.
Azt tudom bírni, amikor hirdetek valamit, ki van írva, hogy pécs, meg hogy érdeklődni e-mailben, erre a sok idióta pesti személyes átvételt akar, és kapásból (levélváltás nélkül) felvesz msn-en...

1120 2010.10.26. 11:17:45

Földrajzi helyzetemből adódóan ezzel a bagázzsal állok közelebbi kapcsolatban és nyugodtan mondhatom, hogy egy aljacég az egész brancs! Hajrá fiúk! Előnyben az ötforintos! :)

idiesel 2010.10.26. 11:17:48

Valaki említette a bankkártyás fizetés. Elég sok országban megfordultam, egyszer-egyszer lecsúszott egy Big Mac. Mindenhol kártyával fizettem. Egyik reggel vidéken befutok a mekibe, kérek két kávét, meg valami lószart hozzá. Hozzák, nyújtom a kártyát. Hát bizony így nem tudok fizetni.. Szarul éreztem magam, nem akartam kicseszni a pénztárossal, de úgy gondoltam, hogy 2010-ben egy kurva mekiben van egy kártyalehúzó. Hát nincs. Menjek a város másik végébe felvenni pénzt, javasolta a csaj. A válaszom: Fogyaszd egészséggel a kávét:)

És baszki télleg, pesten is van ilyen meki. ez általános?

total eclipse (törölt) 2010.10.26. 11:18:25

Olaszhonból, Isten háta mögül próbáltam hazajutni busszal-vonattal. egy eldugott kis buszpályaudvarra épp beestem, amikor láttam, hogy indul a következő járat abba az irányba, ahova nekem kell. odamentem, kérek jegyet, mire a sofőr: nála nem lehet venni, csak odabenn. mondom megyek veszek. azt felelte, nem tud megvárni, szálljak fel, elvisz.
ilyen is van. utaztam vagy 40 km-t. és nem az x € a lényeg, hanem a hozzáállás.

gsc 2010.10.26. 11:19:01

@lilly.alien: Nekünk megmondták, kerek perec, hogy a széfen kívül maximum 200 ropi lehet a kasszában, több nem, mert milliós pénzforgalmat generáltunk.

Szóval a főnök vagy akinél a széf kulcsa van az meg a tökét vakarja valahol a riviérán mert a milliós üzlet nem fedezi szegénynek a kellemetlenséget hogy néha fel kell tölteni a kasszát napközben is? Szerintem mennyetek tönkre de gyorsan.

total eclipse (törölt) 2010.10.26. 11:20:40

ja, és még egy. hétvégén vidékről szoktam Pestre utazni, és kb. minden harmadik alkalommal közli a sofőr, hogy 915 helyett fizessek csak 600-at, de nem ad jegyet.
na, az ilyet kéne főbelőni...

idiesel 2010.10.26. 11:22:12

A poszthoz hozzászólva, szerintem a srác is balfaszkodott kicsit.. El tudom képzelni azt a helyzetet, hogy tegyük fel ATM csak 5ezrest ad ki, ő rohan a buszhoz. Miért nem kérdezett körbe a buszon, hogy tud-e valaki felváltani? Avagy ki megy ugyanoda, ahova Ő? Pengesse ki neki, leül mellé és a végen pedig együtt elmennek felváltani. 40 ember közül egy csak segített volna.

idiesel 2010.10.26. 11:25:09

@total eclipse: Ahogy mondod. Bár ügyeskedés, ügyeskedés, de a probléma az, hogy ha ad számlát és kifizeted a teljes vételárat, nem fog javulni semmi. Tipikus, vegyél magyar terméket, hogy legyen jobb a termelőknek és mindenkinek, de az a baj, hogy még akad egy ember a sorban, aki márcsakazértisbelefosik vmi-be. (pékeknél, a lisztbe.)

forro44 2010.10.26. 11:26:12

Sokaknak: A pénz elfogadása nem egyéni döntés, de még csak nem is "üzletszabályzat" kérdése. Az országban érvényben lévő fizetőeszköz elfogadása minden pénzforgalmat (azaz adás-vételt, szolgáltatást, stb.) lebonyolító helynek kötelessége. Ez a törvény. Ha ennek feltételeit biztosítani fizikailag képtelen, akkor egyéb megoldást kell alkalmaznia - nem az ügyfélnek, hanem a szolgáltatónak (lásd: a visszajáró postai úton való megtérítése, bár ott meg a postai költség fölszámolása a szabálytalan).
Szóval véleményezni bármit bárhogyan lehet, de a törvény az törvény. Hogy mifelénk ezt "hivatalosan" meg lehet vétózni, akár egy belső szabályozás útján, na ez vezet oda, ahol tartunk (en bloc, az ország). S amíg ez sokak egyetértésével történik, nem is lesz másként. Csak azt kell tudomásul venni, hogy a sok szabálykerülésből mindig csattan rajtunk is valami.
Ha nekünk ez így jó...?

staropramen 2010.10.26. 11:27:27

@sipos:
Semmi hatalmat senkinek!

civil polip 2010.10.26. 11:33:25

@ColT: Jól tudod, mind a kettő helyes, csak nem ugyanott. Nem lett volna semmi bajom a mondattal, ha nem éppen a rossz helyesírókat fikázod benne.

abszolút alkohol 2010.10.26. 11:44:46

szerintem 他媽的驢媽媽

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 11:45:44

@forro44: "Az országban érvényben lévő fizetőeszköz elfogadása minden pénzforgalmat (azaz adás-vételt, szolgáltatást, stb.) lebonyolító helynek kötelessége."

Én vállalom. Küldd az ötezrest!

Walmer 2010.10.26. 11:46:12

@lilly.alien: te olyan hülye vagy ecsém, mint a segg szüretkor.
1.) a pénzváltás és a visszajáró nem ugyanaz.
2.) ha a jegybanki alaptörvény értelmében fizethetek bármilyen címlettel, akkor nyugodtan tele lehet szarni a kibaszott volán működési szabályzatát, mert az alacsonyabb (kb 6000000 fényévvel), mint a törvény. ha a volán szabályzata megengedné a sofőröknek a neki nem tetsző utasok azonnali kivégzését, az is fasza lenne ugye? mert a volán a te borsónyi agyadban állam az államban
3.) ha nem tudják megoldani a visszajárót, akkor a Volán oldja meg a kártyás fizetést. Ott ilyen gond nincs.

Murderface 2010.10.26. 11:48:08

A Kisalföld Jolánnál sajnos ez eléggé bevett szokás.

lepojka 2010.10.26. 11:53:59

Én is leültem volna, ő meg menjen felváltani. Micsoda dolog az, hogy elmegyek vásárolni, majd a pénztárnál nekem kell rohangálni felváltani a pénzt. Biztos fideszfan, biztonságban érzi magát a munkahelyén. Higgyétek el van összefüggés. Nem keverném a történetbe a Tesko-t, de mivel te finoman utaltál rájuk negatívan, így én csak annyit tennék hozzá, a legkulturáltabb sofőrök a Tesko buszokon vannak, ja és nem mellesleg ingyen járat. Csakhogy legyünk reálisak.

civil polip 2010.10.26. 11:54:01

@abszolút alkohol: Ez meglehetősen sarkított vélemény. Szerintem árnyald.

vauvauvau 2010.10.26. 11:58:31

A többtíz másik utas megtudta oldani a váltást?
Szégyeldd magad! És még Faszbókcsoportot is alakítsz?
Pfújj!

sipos 2010.10.26. 11:58:51

@total eclipse: ja, 500 lenne a korrekt ár :)

Hurri Kán 2010.10.26. 12:10:05

@lepojka: mert azt vállalkozók üzemeltetik. Ha paraszt a sofőr, kirúgják, ilyen egyszerű...

Henry Chinaski 2010.10.26. 12:28:44

Tapasztalati kiegészítés a nehezítő körülményekről az üzletek ajtaján: "Pénzváltás nincs!"

pillekosbor (törölt) 2010.10.26. 12:30:44

Egerből hazafelé nekem is rohannom kellett aluljáró, üdítővásárlás, aprópénz. Csak azért nem hagyott ott, mert volt még 15 mp. Egyébként előtte közölte, hogy csak kiszámolt pénzzel szállhatok föl. Hozzáteszem, hogy életkorom okán részesülhetek kedvezményben, amit éves szinten soha nem veszek igénybe, mivel szerencsére és sajnos nem utazom gyakran. Szerencse azért, hogy nem kell kórházba utaznom, sajnos azért, mert életem nem legnagyobb élménye az utazgatás. Ebből adódóan nem vagyok tisztában a jegyárakkal sem. Más alkalommal más irányban kérdeztem, hogy mennyit is fizetnék, mire rámförmedt a sofőr, hogy nézzem meg a jegyautomata kijelzőjén. Mostanában nem látni a kijelzőket, így még nagyobb a zavarom. Egyébként nem egyszer, nem egy irányban fordult velem elő, hogy egy kerek kisebb összegért vagy nem kaptam jegyet, vagy 90 %-osat kaptam, az utalvány pedig nem volt felhasználva. Ugyanez vonaton is előfordult. Egyáltalán hogy merik megtenni? Vagy mindig én vagyok a hunyó ha ellenőrzést kapnak? Az aprópénz kérdése fodrásznál, sőt kisebb élelmiszerboltban is rendszeresen előfordul. Piacon árusító rokonomtól rendszeresen aprót kunyerálok. Ugye aki nyugdíját bankszámlára kéri, az automatából pedig 5000 a legkisebb címlet, az szívjon ha mégis készpénzre van szüksége.

Bodzaszedő Manager (törölt) 2010.10.26. 12:36:03

Hogy Orseolo Pétert idézzem;
Magyarország, nyomorország. és ezt nem tegnap mondta.

5000-es nagy címlet... nincs 20 euró vazze

Hurri Kán 2010.10.26. 12:38:21

@pillekosbor: automatából ha kellett ezrest is sikerült már kivenni

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 12:39:21

@Bodzaszedő Manager: "5000-es nagy címlet... nincs 20 euró vazze"

Mindegy, hogy nagy címlet-e, ha nem tudnak visszaadni belőle.

A nyomorodat meg tartsd meg magadnak.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 12:40:43

@pillekosbor: "mindig én vagyok a hunyó ha ellenőrzést kapnak?"

Ja.Ja. Úgyhogy kérd el a megfelelő jegyet.

virgo 2010.10.26. 12:43:26

@gyvy: Az kb. annyit jelent, hogy versenyhelyzet van. A volán viszont lényegében monopolhelyzetben van, mert ha nem lenne, ők is kinyalnák az utas seggét, csak hogy velük utazzon.

leírták már előttem, de még egyszer: ezeknél a nagy bálna állami cégeknél még nem volt rendszerváltás...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.26. 12:44:39

@gyvy: Attól függ, mi van benne. Múltkor kiadott 220 ezret ötezresekben. Azt hittem, megüt a guta.

@pillekosbor: Az ötezres miért nem készpénz? :)

labi 2010.10.26. 12:45:03

@pillekosbor: "az automatából pedig 5000 a legkisebb címlet"

Jahm, mert a "más összeg" feliratú gombot még nem találtad meg. :)

Walmer 2010.10.26. 12:49:27

@atpijkamo: ha nem tud belőle visszaadni, akkor ingyen vettem igénybe a szolgáltatást.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.10.26. 12:50:47

a 3080 Ft hogyan jött egyébként?

Győr-Halászi 47,9 km azaz 915 Ft teljes áron. 4 rugót kellett volna visszaadni a sofőrnek. és ha nem volt már nála annyi?

amúgy tényleg köcsög volt hogy elhajtott.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 13:01:13

@Walmer: Nem hiszem, hogy a sofőr kifizetné helyette a viteldíjat vagy a büntetést. Próbáld ki.

Egyébként vannak buszok az USA-ban, ahova csak akkor szállhatsz fel, ha pontosan ki tudod pengetni a viteldíjat.

Itt legalább meg volt az esélye a delikvensnek, hogy a sofőr tud visszaadni. Nem jött össze. Az csak hab a tortán, hogy a sofőr prosztó volt és otthagyta.

abszolút alkohol 2010.10.26. 13:03:39

a buszsofőr egy 他媽的

JohnHenry 2010.10.26. 13:08:19

a Kóbor Grimbuszon meg forrócsoki meg fogkefe is jár a jegy mellé... tapasztalataim szerint a buszok sehol a világon nem pénzváltóként funkcionálnak.

Géza, kék az ég! 2010.10.26. 13:09:32

Szánalmas a sofőr hozzáállása, egy kis találékonyság és jóindulat kellett volna a megoldáshoz.

Leonine 2010.10.26. 13:16:00

@pillekosbor: "az automatából pedig 5000 a legkisebb címlet"
10 perce vettem ki 2 db ezrest egy automatából, akkor sikeres-e vagyok? (egyébként nem, mert akkor nem ennyit vennék ki így hónap vége felé...)

England win The Ashes! 2010.10.26. 13:16:33

@na__most__akkor:

1. Azért, mert állítólag az a jegy max. 245 Ft-ba kerül. Ha így van, jó hogy nem latinumtéglával akart fizetni.

2. Biztos azért, mert nincs mindenkinek rovásírásos billentyűzete.

3. Faszság.

4. Zárójeles példa volt. Másrészt a jót nem szégyen ellesni. Vagy örüljünk, hogy közlekedési kultúrában egyelőre még megelőzzük Burkina Fasot. (Szintén zárójelbe: UK =/= Anglia. Csak hogy tudd. ;-) )

Walmer 2010.10.26. 13:18:01

@atpijkamo: azb usa-val ne példálózz, mert ott mindnki számára elérhető a net és működik az online jegyvásárlás, valamint valszeg a kártyás fizetés sem akadály.

ne is fizesse ki. menjen el váltani, ha már nem gondoskodott elegendő váltópénzről. 5,000-el akart fizetni, bazmeg, nem 50,000-el!!!!!

pillekosbor (törölt) 2010.10.26. 13:21:06

@labi: általában a más összeg feliratot használom, de az ATM fölött fel van tüntetve, hogy a legkisebb címlet az 5000-es. Azért hülye nem vagyok, csak nyugdíjas.

pillekosbor (törölt) 2010.10.26. 13:22:42

@Leonine: Sikeres ember vagy, és valószínűleg más bank vezeti a számládat, és más az ATM-ed.

Csak Norris 2010.10.26. 13:42:03

Tipikus magyar hozzállás:
1120Ft ért kell fizetni, de csak 2000-esem van:
-Kissebb esetleeeeg niiinc?
-Bameg ha lenne, én sem váltanám fel a nagyot, nem?!

Sosem értettem az ilyen idiótákat. Nem használják a fejüket? Azt gondolják hogy viccből fizetek azzal mai van?

A buszos meg külön állatfaj. Ismertem közülük teljesen "jófej"-et is, de általában büdös pökhendi és rátarti banda. Ráadásul jogilag azt hiszem hogy hatósági személynek is számít, úgyhogy nem szedhetem ki az ülésből. És ezzel vissza is élnek. De egy ilyen jogi hátteret valamiféle végzettséghez vagy pszichikai teszhez kötnék.(Nem a PÁV nevű viccre gondolok)

brand_boy 2010.10.26. 13:53:19

A Volánbusz egy kibaszott monopólium sok utazási viszonylatban. Ha csak egy versenytársa lenne,minden megváltozna egycsapásra.
Meddig van még derogáció erre a szarra ?
Na ha lejár ünnepélyesen felülök aznap egy tetszőleges magánbuszra,ahogy jó polgárhoz illik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 13:59:05

@Walmer: "működik az online jegyvásárlás, valamint valszeg a kártyás fizetés sem akadály."

Óriásit tévedsz. Elég nagy baromság is lenne $1.25-öt kártyával fizetni.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.10.26. 14:03:17

Jól tette a buszsofőr, hogy nem várta meg!
Hülye posztoló!
Hülye posztoló!
A buszsofőr nem pénzváltó!
Minek legyen jóindulatú?!
Minek legyen másnak jobb, mint nekem, két pöcsverés közben itt kommentelgető informatikusnak?!
Dögöljön meg mindenki!

Öööö... jól mondtam, ugye?

Walmer 2010.10.26. 14:04:31

@atpijkamo: fizetni lehet 0.25-öt is kártyával. nem nehezebb, mint 3,000 usd-t. az usaban nem működik az online jegyvásárlás. ez nekem új. persze ha a "bizonyos buszjáratokon" az esetlege helyi buszokat érted, ott nyilván. de itt nem arról van szó.

Walmer 2010.10.26. 14:06:00

@Desmond77: ugye az most vicc, hogy egy szaros buszsofőr hatósági személynek számit? ki számít még annak? A bkv-s orkok? Esetleg a taxisok?

Csak Norris 2010.10.26. 14:06:09

@atpijkamo: Németeknél (csak hogy ne menjünk USA-ig) természetes dolog közepes bevásárlóközpontban is akár 50 centet is EC kártyával fizetni, és nincs plusz költsége. CSak a kisebbek (KIK, 1euros bolt) kötik ki hogy 5 EUR felett lehet kártyával fizetni. Ráadásul itt nem a kártyásokra kell várni, hanem aki centenként vakarja össze az adott összeget. Minden csak megszokás kérdése.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 14:08:13

@Walmer: "helyi buszokat"

Igen, ott van ilyen, hogy nem adnak vissza, akkor szállhatsz csak föl, ha pont annyi apród van.

Surfy 2010.10.26. 14:12:57

BAZZEG ITT SENKI NEM FOGJA FEL HOGY ITT NEM A PÉNZVÁLTÁSRÓL MEG A PÁLYAUDVAR HELYÉRŐL SZÓL A POSZT, HANEM HOGY A GYÖKÉR SOFŐR AZTMONDTA MEGVÁRJA ÉS NEM VÁRTA MEG???

balra 2010.10.26. 14:17:26

wifi van, váltópénz nincs. zsír.

Teccikérteni? 2010.10.26. 14:20:07

Gondolom az volt már, hogy aki 5ezressel akar fizetni, az egyéb aljasságokra is képes.

Walmer 2010.10.26. 14:20:52

@atpijkamo: de ki a faszom beszélt itt helyi járatű buszokról?????
képzeld a kurvák sem fogadnak el kártyát és vissza sem adnak.
meg a kocsmákban sem lehet kártyával fizetni, csak bizonyos fogyasztás felett. meg a vécésnéninél sem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.26. 14:21:16

@Surfy: Menj és csinálj egy faszbúk csoportot, "A hülye homározók nem fogják fel, hogy mi a lényeg" néven. Próbáld meg jól leírni.

nyúvadj meg 2010.10.26. 14:22:11

nem értem mi a porbléma. acc a sofőrnek kétszázat, annyi apród van, oszt leülsz. nem kell jeggyel szarakodni.

Yasashi Tanuki 2010.10.26. 14:23:04

@Dr Jozef Vengloš: "Bp.-n az Árpád hídnál a távolsági járatokra szintén elővételben kellett jegyet venni, anélkül a sofőr nem engedett felszállni senkit."

Ennek az intézkedés nem a sofőrök kényelmét szolgálta. Az volt az előzménye, hogy Esztergom irányába (de biztos másfele is) korábban a sofőrök rendszeresen zsebbe gyűjtötték a kedvezményes árú menetdíjat, jegyet meg nem nagyon adtak. Amikor mégis inkább jegyet kértem ők voltak legjobban felháborodva.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 14:23:47

@Walmer: A nemi szervedről nem tudok nyilatkozni.

És valóban, helyes a meglátás, nem minden buszsofőr, hotdogos, vécésnéni vagy kurva tud visszaadni mindig. Erről beszéltünk.

Csak Norris 2010.10.26. 14:24:11

@Surfy:
2 dologról van szó:
1. Sofőr paraszt, mint mondtad
2. Általános probléma a fizetéssel, régi komcsi beidegződés végett, ahol nem az ügyfél pénzéből van a bevétel, hanem örüljön hogy kiszolgáljuk, elvisszük

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 14:25:20

@Yasashi Tanuki: "Amikor mégis inkább jegyet kértem ők voltak legjobban felháborodva."

Ezérttartittazország.

balra 2010.10.26. 14:43:06

Tehát a sofőr kurva.

Sanyi 2010.10.26. 14:56:01

Miert nem lehet kartyaval fizetni a buszon? Csipkartya, pinkod, gyors wireless internet... Vagy legalabb elore feltoltos kartya, mint Oyster, HSL, stb?

Walmer 2010.10.26. 15:02:31

@atpijkamo: nem erről beszélünk.
néma értő olvasás. Általános iskola 2. osztály. menj vissza, ülj be az iskolapadba.

ger. duchemin 2010.10.26. 15:06:53

@Ferocious: A sofőr természetesen szemétláda tetű, és aki ezt nem ismeri el, annak ugyanolyan ócska és szar az igazságérzete, magyarul nincs olyanja.

ger. duchemin 2010.10.26. 15:10:12

@Surfy: Hogy lehetnek felnőtt emberek annyira parasztok, hogy mismásolnak, elterelik a témát, holott kizárólag annak a sofőrnek a szemétségéről szól a dolog, akit egyrészt 10 évre kéne lecsukni, másrészt erősen megkorbácsolni.

Leonine 2010.10.26. 15:10:39

@pillekosbor: Erstés vagyok, korábban K&H-s, használtam már OTP-s, K&H-s, Erstés, CIB-es és ki tudja, még milyen ATM-eket, de ha nagyobb összeget akarok kivenni, akkor is úgy szoktam, hogy levonok belőle egy ezrest, hogy legyen apróm. Így én legtöbb esetben 19 vagy 29 ezret szoktam felvenni, eddig még mindenhol sikerült.

ger. duchemin 2010.10.26. 15:11:09

@Sanyi: Nem erről van szó, hanem a sofőrről!!!!!!!!

ger. duchemin 2010.10.26. 15:12:28

@Leonine: Miért legyen az embernek aprója? Ne legyen. De ha nincs a sofőrnek sem, akkor persze le kell szállni váltani. De aki nem várja meg, nos az persze korbácsot érdemel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.26. 15:19:18

@ger. duchemin: "a sofőrnek a szemétségéről szól a dolog, akit egyrészt 10 évre kéne lecsukni, másrészt erősen megkorbácsolni."

Aha. Aki uborkát lop, annak kézlevágás. 20e Ft kár fölött akasztás. És akkor mit csinálsz azokkal, akik millió fölött csinálnak kárt?

zoli bp 2010.10.26. 15:19:48

@Surfy: Senki, ez Magyarisztán! Mindent kimagyarázunk, mindent megindoklunk. De amúgy rengeteg ember írja,attól még, hogy a sofőrt is meg lehet érteni,ez egy etikátlan lépes volt. És a legfontosabb nem utasbarát. Az a baj,h a posztoló is hibázott,de vallja már be a sok okoskodó,h nekik még sosem volt hasonló szitu. Én simán felszálltam volna, megkérdeztem volna az utasokat,de lehet,h ez mind megtörtént előtte, és pont ezzel ment ez az idő. Én nem várom el,hogy a saját 10percében mennyen el pénzt váltani, valljuk be ez ugyanúgy etikátlan lenne, de ha 3percet mondok, minimum annyit várok. Viszont csak,hogy egy kicsit a a sofőr is meg legyen értve, "lehet" előtte a tisztelt posztoló 5percen keresztül szidta a kormányt, a mávot, a bkvét, a sofőr felmenőit, ezek után valszeg egy percet sem vártam volna a tisztelt utasra, lett volna ideje időben pénzt váltani. A posztolók írjanak, le mindig gondosan mindent, mert így sok mindent be lehet a dologba magyarázni. Igazat adni, viszont egyik félnek sem tudunk. Azért ez a facebook csoport kicsit meredek, nem kell itt kicsinyeskedni, a homár poszt pont elég volt..

Mentolosmájkrém 2010.10.26. 15:21:07

Itt nem is tudsz a buszon kp-vel fizetni csak kartyaval. Oka, hogy sok volt a megmarkecolt soför es meguntak a sok korhazi szamlat, plusz az egyik exjugo soför ugy elvert harom ilyen kicsi vázát, hogy azota is kanalazzak öket a pszichiatrian. Maradt a kartya, ill a trafikban vehetsz jegyet es azzal utazhatsz. Vehetsz a buszon 1 db. jegyet is, ill. feltöltheted a berletkent hasznalt kartyadat is. Kb. masfel perc az egesz mutet, de kp. forg nincs, igaz lopni sem tud a soför, mondjuk meglehetösen jol keresnek es nem eri meg nekik.

csibra 2010.10.26. 15:40:03

Eszem ágában nincs megvédeni a volánt, de a mosonmagyaróvári állomásról (itt lakom) mennek buszok a városba, és a tescohoz is. Viszont gyalog közelebb és hamarabb van, mint várni egy buszra. De ha már a tescoig elgyalogol, az összemérhető a halásziba gyaloglással 6 km az egész :)

orsvezer1 2010.10.26. 15:41:29

Nonszensz, hogy pénzzel dolgozó emberek ki akarják zárni életükből a visszajárót, és ezzel másoknak kényelmetlenkednek. Ha pénzzel dolgozok, akkor evidens, hogy visszajáró apróra is szükség lesz. Erre rá kell készülni, enélkül nem működik.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.10.26. 15:49:59

Itt több szereplő is elmarasztalható. A sofőr, amiért leszállította az utast, amihez egyébként nem lett volna joga. De a Volán esetében általánosan elmarasztalható az a gyakorlat, hogy nem köteles váltópénzt tartani. Miért is? Mert helyközi közlekedésben egészen egyszerűen nem életszerű elvárás, hogy minden utasnál mindig legyen annyi aprópénz, amennyibe egy utazás kerül. Hajnali, vagy késő esti utazásnál ráadásul a pénzváltás sem kivitelezhető egy csomó állomásnál. Ezért a Volán, mint monopolhelyzetű szolgáltató, tulajdonképpen erőfölénnyel történő visszaélést követ el, amikor ilyen módon korlátozza a szolgáltatáshoz való hozzáférést.
Ha lerobban az autóm a préri közepén, és azért nem tudom folytatni az utamat, mert a legközelebbi megállóban nem tudok jegyet váltani, a vezető pedig nem hajlandó/tud felváltani egy ötezrest, akkor bizony a Volán elmarasztalható módon járt el.
A következő megoldások közül választhatna (mindegyikre láttam már példát külföldön):
- A buszokon a sofőr vagy vissza tud adni, vagy az utas akkor fizethet, amikor a sofőrnél elég visszajáró gyűlt össze.
- A buszokon a sofőr vagy vissza tud adni, vagy a visszajárót a cég saját költségén visszajuttatja.
- A buszokon van bankkártyaterminál.
- A buszokon van jegyautomata, ami vissza is tud adni, esetleg bankkártyát is elfogad.
- Minden állomáson van jegyautomata, ami vissza is tud adni, esetleg bankkártyát is elfogad.
- Minden állomáson van jegypénztár, vagy jegypénztári feladatokat is ellátó szerződött partner (újságosbódé, kocsma, stb.). A jegypénztár elérhetősége az állomáson fel van tüntetve.

További ötletek:
Üzemeltessen a Volán mobiltelefonos jegyvásárlási felületet (a jegy árát az utas mobilegyenlegéről vonják le / számlájához írják, ld. mobilparkolás). Ehhez elég kifüggeszteni az állomások kódjait, és az utasnak csak az induló és érkező állomáskódokat kell megadnia, a menetjegyét pedig SMS-ben kapja.

seik 2010.10.26. 15:52:43

Szerintem ha felajánlja a tisztelt utas, hogy 2000 forint és nem kérek jegyet, tuti visszadott volna még húszezresből is a sofőr.

Бабаяга 2010.10.26. 15:53:00

Rómában a reptérre tartó ottani volánbusz késésben volt egy baleset miatt. Erről igaz csak olaszul, de tájékoztatták és megnyugtatták a várakozókat. Amikor a busz befutott, jegyet akartam váltani, mondta, hogy nála nem lehet, de nem baj szálljak fel, majd veszek jegyet a reptéren. És nem én voltam az egyetlen ilyen utas. Inkább hagyott minket lógni, de a számára is fontos volt, hogy elérjük a gépünket és ő is tudja tartani a menetidőt.

llg 2010.10.26. 15:57:06

ez londonban szinte minden ejjel elofordul valakivel, ha nincs oystere es aproval akar fizetni. a buszsofor lekuldi az automatahoz ami a buszmegalloban van es jegyet vetet vele. mig szerencsetlen kuzd a jegyeert a buszsofor becsukja az ajtot es mar ott sincs. varhatsz a buszodra ujabb fel orat:-((

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 16:03:21

@Ferocious: akkor it is meg a XVIII. szazad van a helyijaratokon, mert hogy oda csak 1 dollarossal tudsz felszallni az hetszentseg
/ 3 allam tapasztalata/

zZZz 2010.10.26. 16:04:52

A Buszsofor egy igazi magyar taho paraszt.A sok hulye posztolo meg kinyalahtja aki a buszsofornek ad igazat
Utannamentem volna es darabokra torom a szelvedot meg a sotet fejet annak a buzi sofornek ...

MEDVE1978 2010.10.26. 16:07:07

Pár hete Egerben voltunk a feleségemmel és ellátogattunk a Szépasszony völgyébe. Mivel a Szépasszony völgybe nem igazán megy az ember kocsival, azt a megoldást választottuk, hogy a buszállomásról átsétáltunk a völgybe (kb. 20-25 perc). Nem messze, a Mátrában szálltunk meg, az utolsó busz a pályaudvarról 20.50-kor ment, ha jól emlékszem.
Ki is számoltuk, ha fél körül indulunk még simán odaérünk gyalog. Node a völgyben megláttuk a szokásos, idióta kisvonatot, ami a Margitszigeten és egyéb helyeken is megy. Oldalára nagy betűkkel kiírva, hogy óránként megy és a buszpályaudvart is érinti.
Kérdezem a vezető faszit, mikor megy az utolsó? Azt mondja, hogy nyugodjak meg nyolckor megy és megvár minket, ha úgy döntünk, hogy így megyünk vissza. Mivel francnak se volt kedve részegen elténferegni a buszpályaudvarig, örültünk és elfogadtuk az ajánlatot. No, pár órával és pár üveggel később kellemes hangulatban nyolcra odaérünk a megállóba. Vonat sehol... Telik az idő...Negyed kilenc még mindig sehol. RÖvid körbekérdezés után megtudtuk, hogy: No hát a Józsi má fél órája elment, mondta, hogy szar ma úgyis a forgalom, megy haza...
Józsi édesanyját emlegetve gyalogoltunk vissza a pályaudvarhoz... Mivel még fiatal vagyok, igazából szarok erre. A probléma az, hogy mi van, ha ezt külföldiekkel is megcsinálta Józsi? Ők is megszívták este, egy ismeretlen városban?

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.10.26. 16:16:49

Fasz voltál. A sofőrnek kötelessége visszaadni. Pont. Ha nem akar akkor hívjon rendőrt és még jól meg is basszák.

efhábé 2010.10.26. 16:20:45

@labi: De könyörgöm, miért gondolja bárki is, hogy az utazási feltételek felülírhatják a hatályos magyar törvényeket? Az nem válasz, amit itt valami jogilag rendkívül kiművelt jómunkásember mondott, hogy nem kötelező volánnal utazni, ha meg igen, akkor kuss és elfogadod a feltételeket.
Ha én holnap beleírom az utazási feltételekbe, hogy felszállás után kötelező lecidázni a sofőrt, akkor onnantól az úgy is lesz?
Térjetek már észre, a törvény szerint nem lehet visszautasítani hatályos magyar fizetőeszközt és helyette másikat követelni. Ha a szabályzat ennek ellentmond, akkor az annyit ér, mint a slozipapír.
El kell fogadni, vissza KELL adni belőle. Lehet szépen kérni az utasokat, hogy lehetőleg pontos összeget készítsenek elő, lehet szépen kérni őket, hogy a nagy címletek használatát igyekezzenek elkerülni, egy dolgot nem lehet, ezek használatát kategorikusan megtiltani...

Szarazkoro 2010.10.26. 16:26:16

Ezen a szigeten, ha nem adsz annyi aprot amennyi a buszjegy, nem koteles a sofor elvinni sehova. Rajta mulik hogy jo fej vagy sem es visszaad sajat zsebbol vagy bogaraszik neked a kasszabol ha van neki, marmint ha olyan busz h nincs kasszaja (ergo exact osszeget kell fizetni-ha tobbet adsz te bajod, miert nincs nalad pont annyi penz)szal nem reklamalhatsz.
De ha napijegyet veszel automatabol ami a buszmegallokban van akkor megvarja azt a 2 perces muveletet altalaban.

efhábé 2010.10.26. 16:31:33

@pillekosbor: No hát én olyan ATM-mel még nem találkoztam, pedig sokfélét használok. A szokásos szöveg az, hogy a beírt összegnek ezerrel oszthatónak kell lennie. Ez így van OTP, CIB, Erste, Unicredit, Volksbank, BB és MKB automatáknál. Ezeket használom több-kevesebb rendszerességgel, de az mondjuk lehet, hogy Csajágóröcsöge és térsége takarékszövetkezet automatája másképp működik...

Oli Garha 2010.10.26. 16:34:14

@Leonine: régóta várom ezt a beírást,végre megérkezett!
köszönöm

vadliba1 2010.10.26. 16:38:10

@efhábé: Igazad van, a magyar törvények értelmében - mondom TÖRVÉNY - kötelező elfogadni bármilyen címletű érvényes bankjegyet és pénzérmét. A Volánnak - és bárki másnak, aki szolgáltatást nyújt, gondoskodnia kell váltópénzről. A Volán belső szabályát "übereli" a törvény a Hitelintézetekről. Fel is lehetett volna jelenteni nem csak a sofőrt, hanem magát a társaságot is. Kedves Szárazkoro, tévedsz, ha azt hiszed, hogy a sofőrnek van igaza.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 16:40:56

nalunk $ 20 a minimus es azt hiszem csak ilyen cimlet van benne
bar 100-200-nal tobbet meg sosem vettem ki, lehet felette ad 100-ast is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 16:45:46

@vadliba1: a buszsofor bunko volt ez nem kerdes
en nem ismerem a pontos torvenyt, de az is teny ha aszurd esetben 40 ember szall fel es mindnel 10.000-es van es jegy 345 ft, hat nehezen lehetne betartani a torvenyt
mint mondtam itt is 1 $-os kell bar a torvenyt nem ismerem de nem tudok felszalni 5-el,egyszerueen nem visz el es nem tudok sehol jegyet venni csak a buszon
berlet mukodik de az eltelt evekben kb 10-szer vettem igenybe
/ tudom tavolsagirol van szo, de itt csak a helyit ismerem/

beebeebee 2010.10.26. 16:58:03

@llg: hát azért az csak nem ugyanaz, hogy csak a sofőrnél lehet jegyet venni, de ő nem ad vagy az automatából is lehet jegyet venni csak hülye vagyok és inkább a sofőrrel szarakszok

a volán kapja be, aki védi a volánt az is,
aki jófejnek tartja a zsebbe dolgozó köcsög sofőröket az majd nem pityogjon ha nem lesz járat egyáltalán, mert elvileg senki nem veszi igénybe
ez az utóbbi a leghülyébb kategória

efhábé 2010.10.26. 17:01:03

@atpijkamo: Ehhez azért tegyük hozzá, hogy amikor az USA-ban jártam, állandóan tele voltam apróval. Nálunk, ha bemész a boltba, veszel egy üdítőt, egy csokit meg vmi pékárut, akkor kb. egy ezrest fizetsz, esetleg visszakapsz 30-40 forintot. Kint meg állandóan nyomták a 40-50 cent visszajárót.
Ha csak azt nézed, hogy nálunk a legkisebb papírpénz 500 Ft, az USA-ban meg 5 dollár (van papír 1 dolláros, de mellette fém 1 dolláros is van), ami kb. ezer forint, máris érthető, hogy miért vagy tele állandóan centtel, míg itthon sokkal kevesebb az apród...

efhábé 2010.10.26. 17:05:55

@hagyma: oké-oké, de egy dollár az mindig akad, ahogy nálunk is általában egy százas ott figyel a legtöbb embernél. Itt viszont 245 forint a menetjegy, tehát kell, hogy legyen nálad két százas vagy egy kétszázas, plusz 4 tizes vagy 2 huszas meg egy 5 forintos. Kicsit más felállás, mint előkapni az egy darab dollárt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 17:11:18

@efhábé: hat a zom kartyat hasznal ezert nincs tele aproval, aki megis kp-s az uvegben gyujti otthon es idonkent bedonti a penzvalto automataba
az 5 es 2 dollaros, foleg utottbi kifejezetten ritka, az 1-es nagyonis gyakori meg a huszas
aki nem hasznal kp-t annak bizony ha hirtelen ugy adodik es buszra kell szallni, annak problema, amugy mindenki tudja busz elott be kell szerezni 1 dollarost valahol
/ a jegy atszallasra jogosit:)/
fem 1 dollarost szinte senki nem hasznalja fizetoeszkozkent, postan lehet hozzajutni

Démonmac1 2010.10.26. 17:18:24

Megvárhatta volna a boldogtalant..
a többi 5000 ressel jövök mondat viszont bukó, mert mi van ha mindenki 5000 essel jön. (10k, 20k)
Tessék aprót is magunkkal hurcolászni.
épeszű mennyiséget, mert abból sem köteles mindent átvenni.

A fészbúkhoz meg gratula. Gondolkoznál inkább.

Démonmac1 2010.10.26. 17:24:06

@zltn: "zltn 2010.10.26. 16:04:52
A Buszsofor egy igazi magyar taho paraszt.A sok hulye posztolo meg kinyalahtja aki a buszsofornek ad igazat
Utannamentem volna es darabokra torom a szelvedot meg a sotet fejet annak a buzi sofornek ... "

:D fotelhuszár...
azán garázdaságért kapsz pár évet, megéri

egerészölyv 2010.10.26. 17:24:29

Pimasz, pofátlan prolijainak 20 év kapitalizmus sem tudta megtörni a termetüket. De miért? Mert bunkóságra születni kell.

egerészölyv 2010.10.26. 17:27:51

@total eclipse: nocsak, händeli névválasztás?

egerészölyv 2010.10.26. 17:29:34

@vauvauvau: na, öreg, te típuskádárista vagy, elszóltad magad.

Erika Viking 2010.10.26. 17:37:39

Bár a poszt arról szól, hogy a sofőr azt ígért, de aztán... és nem a pénzváltásról/visszaadásról, de azért számomra is érthetetlen, hogy a volán kiírja, hogy nem adunk vissza, és kész. Tehát, ha utazni akarok, akkor előre kell tájékozódnom, hogy mennyibe kerül a jegy, aztán felváltanom, és utazhatok? Vagy vigyek magammalegy csomó aprót? Persze, ha valami váratlan helyzet adódik, akkor buktam a lehetőséget. Hiába, utasnak születni kell

Erika Viking 2010.10.26. 17:38:46

@Erika Viking: magammal egy, kimaradt a szünet, elnézést kérek minden helyesírótól

Hurri Kán 2010.10.26. 17:39:54

@Erika Viking: a poszt alapvetően a sofőr finoman fogalmazva segíteni nem akarásáról, magyarul fogalmazva bunkóságáról szól.

efhábé 2010.10.26. 17:40:17

@hagyma: te élsz ott, te tudod. Amikor én töltöttem ott pár hónapot, akkor még nem volt ennyire elterjedt a kártyahasználat, viszont sok fém egydolláros volt. A helyiek azt mondták, hogy friss a dolog, le akarják cserélni a papírdollárt, de ezek szerint nem jött be a csere.

Erika Viking 2010.10.26. 17:42:51

@gyvy: Értem én, mint azt a kommentem elején írtam, és nagyon bunkónak gondolom a sofőrt, viszont a háttere (mármint hogy -állítólag - ki van írva buszra, hogy a sofőr nem köteles visszaadni) szerintem ugyanennyire gáz. Már a taxikban is van mobil kártyalehúzó, szerintem a buszokban is elférne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 17:46:31

@efhábé:
hat nagyon nem
pedig szep:)
az 1 dollaros az legalabb akkora tradicio mint az 1 centes
@Erika Viking:
hat ha tavolsagi jarattal akarok/nek/ utazni tuti elotte megvennem a jegyet
mondjuk itt tuti egyszerubben megy
persze otthon masok a tavolsagok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 17:48:01

@Erika Viking:
ez sokat segitene, ugy tudom egyre elterjedtebb a kartyahasznalat, bar ugy olvasom neha tovabb tart mint a kp-s fizetes
az azert vicces

Erika Viking 2010.10.26. 17:55:19

@hagyma: néha a készpénzes fizetés tart hosszabb ideig, mint szokott, mert az ügyfél nem találja a pénztárcát, aztán a pénzt, aztán sötét van, és nem látja a pénzt, aztán elfelejti, hogy mennyit is kell fizetni, aztán elfelejti, hogy mennyit adott már, szóval ez nem érv :)
kártyával is lehet sokat mókolni, ha valaki béna, de azért nem ez az általános. valószínűleg a volános sofőrök is képesek lennének megtanulni

johnny66 2010.10.26. 18:01:15

Esetleg a sofőr:
- megkérdezhette volna a többi utast, hogy nem tudja-e valaki felváltani
- mondhatta volna, hogy majd később ad vissza, amikor a többi felszállótól lesz aprója
- adhatott volna valami elismervény félét a visszajáróról, amit később a jegypénztárban be lehet váltani. (tudtommal ilyen létezik)
- elmehetett volna ő maga váltani
- de leginkább: megvárhatta volna az emberünket, ha már megigérte..

Erika Viking 2010.10.26. 18:07:46

Azok a sofőrök, akik nem tudják vagy akarják elsajátítani a kártyás fizetés rejtelmeit, elmehetnének portásnak

igazságos 2010.10.26. 18:08:50

Én együtt érzek a posztolóval, tudom milyen az, amikor kint vársz, és a buszsofőr szarik megállni, mert kora reggel van, és nincs kedve.

De azért nem minden sofőr szemét, csak vannak elvetemült egyedek. A posztoló forduljon az adott helyi volán társasághoz, ajánlott levélben, azt kötelezők kivizsgálni. Még akkor is, ha semmi baja nem lesz a sofőrnek, de már kapjon egy irgum-burgumot. Ha megígérte, hogy megvárja, akkor tartsa is be! Már teljesen hozzászoktam, hogy soha nem jönnek időben a buszok, mindig késnek, van, mikor 5 percet is.
És igen, itt a megvárhatta volna udvariasságból a kiemelendő dolog.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.26. 18:20:10

@Erika Viking:
hat egyertelmuen a kp-s tart tovabb
itt is
a kartyas 2 mp
4 szam beutese nem orfongosseg

Kardics 2010.10.26. 18:28:00

alba volán helyi járat buszon vett jegy 250 Ft. 500-assal fizetek a jóember morog. Ez azért nem pénzváltás basszus!
Másik helyközi jegy 220 Ft, fizetek 1 db 100, 1 db 50, 3 db 20, 1 db 10 forintossal. Azt mondja: Mi van felborult a persely? Most akkor hogyan tegyek az urak kedvére?

Blogger Géza 2010.10.26. 18:50:22

"Közölte a kedves sofőr, hogy amennyiben gyorsan felváltom, megvár. "

A sofőr mércéje alapján a posztoló lassú volt, ennyi. Ha meg ott várt volna még többet, akkor jött volna a poszt a Homárra az állandóan késő buszokról, mert a sofőr már megint egy csomót várt egy balfaszra, aki 5000-ssel akart egy 200 Ft-os jegyet kifizetni.

A posztoló lúzerségét erősíti a tény, hogy 4 óra alatt gyalog oda-vissza megjárta volna Halászit.

Közepes 2010.10.26. 18:53:00

EZ Nem pénzváltás!!!!!
Ez egyszerüen csak visszaadás lett volna az 5000-esből..
Ne keverjük már a pénzváltást a visszaadással........

Blogger Géza 2010.10.26. 18:58:49

@efhábé: Ez elméletileg igaz, gyakorlatilag ha valakinek nincs visszajárója, akkor nincs. Arra senkit nem kötelez semmiféle törvény, hogy arra készüljön fel, hogy majd mindenki 5000-sel fizet egy buszon 200Ft-os jegyet.

Persze más megoldást is felajánlhatott volna, de gondolta, ez lesz a leggyorsabb, de aztán nem úgy alakult. A posztból is kiderült, hogy várt egy ideig.

igazságos 2010.10.26. 19:01:10

Lehet, azért a sofőrnek is van igaza a témában. Én például, mielőtt megyek vonattal, vagy busszal bárhová, eltrappolok a menetrend.hu-ra, és megnézem, mennyibe kerül a jegy. Több változatot is felírok, ha netán kések, akkor hogyan is juthatok haza. És ahhoz mérten igazítom a pénzt is, ha 200 forint a jegy, akkor nem adok ezresnél, vagy ötszázasnál nagyobbat. Ehhez ész is kell már, de a posztolónak nyilvánvalóan nincsen. Ezt hívják előrelátásnak is.

Leonine 2010.10.26. 20:05:40

@ger. duchemin: "Miért legyen az embernek aprója?"

Többek között azért, mert tíz darab ezrest semmivel sem nehezebb "cipelni", mint egy darab tízezrest. Vagy azért, mert sz.r indítása a napnak, ha a pékségben rádförmednek, hogy ne fizess húszezressel a három kiflidért. Vagy azért, mert ez neked nem került sem idődbe, sem pénzedbe, mégis segítettél egy pénztárosnak, buszsofőrnek, vagy akárkinek, azzal, hogy kb. annyit adtál neki, amennyit kért. Tényleg ilyen nehéz egy picit odafigyelni?

Leonine 2010.10.26. 20:07:39

@Oli Garha: ezek szerint hozzám hasonló "UFO" vagy, aki ismeri a "más összeg" funkciót az ATM-en? :)

Vérpistike 2010.10.26. 20:11:05

Én lennék a posztoló.
Látom, sokan mondtak mindenfélét, írnék pár apróbb kiegészítést:

A jegy Móvárra Győrből vonattal: 735ft
A jegy Halászira Győrből 900forint körül(félévente megyek haza, nem tudom, mennyit változott)
Utálok mások elé furakodni, ezért megvártam, míg mind a 25-30utas felszáll előttem és jegyet vesz. (minimum extra 6-8ezer forintnak be kellene ilyenkor folyni a kasszába)
Megbíztam a sofőrben.
Ha nem tudom felváltani és így megy el, egy szavam nem lett volna...

Annak meg, aki szerint lúzer az, aki nem hajlandó 7-8km-t gyalogolni, ajánlom ugyanezt a helyzetet:)

Vérpistike 2010.10.26. 20:14:50

@Vérpistike: busszal Győrből 900ft körül, elnézést, kihagytam.
ui2:
Ha kételkedtem volna a sofőr megbízhatóságában, én arról a buszról le nem szállok.

igazságos 2010.10.26. 20:48:12

@Vérpistike: Hát igen, én sem gyalogolnék 7-8 kilométert, az biztos.

De egy kicsi előrelátás nem ártott volna, hiszen mindenki tudja, hogy MÁV vonatra sem lehet tízezressel felszállni, mondván, hogy a kalauz bácsi majd felváltja nekem az ezer forintos jegy árát levonva. Nem ártott volna előre gongolkodni, valahol felválttatni. A buszvezető meg nem köteles felváltani pénzt, ez már minden buszjáraton ki van írva! Neked kellett volna arról gondoskodni, hogy fel legyen váltva a pénz ELŐRE. De igazad van, a buszsofőr is tapló volt, ha megígérte várhatott volna kicsit, úgyis késnek a buszok sokszor.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.26. 23:17:04

@civil polip: Ja, akkor nézz szét egy kicsit errefele, a közönség nagy részéhez képest még egész jó vagyok baszod...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.10.27. 03:16:49

@Dr Jozef Vengloš: Széna térnél ilyen szempontból rugalmasak, tehát a vezető is ad jegyet ha kérsz, bár ez valszeg az ottani automaták gyakori kisebb-nagyobb hibái miatt van így.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.10.27. 03:27:34

Ez elvileg úgy működik, hogy ha nem tud visszaadni, akkor ad egy átvételi elismervényt az 5000-esről, és ezt meg a menetjegyet bemutatva bármelyik pénztárnál odaadják a visszajárót. Nem muszáj aznap menni a visszajáróért, később is odaadják.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.10.27. 03:29:46

ondjuk nekem a győri közlekedésben az a kedvencem, hogy a buszvezető csak annyi jegyet hajlandó eladni, ahányan fölszállunk. Tehát visszaútra nem ad, pedig ott is vonaljegy van, mint Pesten.

cicmen (törölt) 2010.10.27. 08:47:01

Így történt, hogy egy gyökér, ruppótlan sofőr miatt négy órával később értem haza

Mekkora szellemi toprongy vagy te Endre!

cicmen (törölt) 2010.10.27. 08:53:54

@Peti817172M: ondjuk nekem a győri közlekedésben az a kedvencem, hogy a buszvezető csak annyi jegyet hajlandó eladni, ahányan fölszállunk. Tehát visszaútra nem ad, pedig ott is vonaljegy van, mint Pesten

És cigit sem árul a rohadék mi?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.27. 09:00:29

@cicmen: Azért az sokkal egyszerűbb, ha veszel induláskor elég jegyet, így nem kell hazafele is (ha esetleg nem marad apród, vagy úgy általában pénz nálad).

Bár nemtom lehet-e Győrben mondjuk újságosnál jegyet kapni, mert itt Pécsett pl. lehet, és olcsóbb is, mint a buszon.

cicmen (törölt) 2010.10.27. 09:09:55

@ColT: Biztosan valami szabály írja elő, hogy egyet adjon. Gondolom azért, hogy műszak végéig kitartson a jegytömb.
Ez a mizéria is furcsa a nagycímlettel.
Ki van írva, hogy nem tudnak váltani, lehetőleg pontos összeggel fizess.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.27. 11:58:05

A hozzáállásod teccik, de a tények nem ilyen egyszerűek: néha baszott nehéz felváltani a nagy pénzt, hogy aztán fizethessek kicsivel a pékségben, meg - ami engem nagyon idegesít - az automaták biza nem kérdik, hogy milyen egységekben szeretnéd a zsét. Hiába "más összeg", azt is abban adja, amiben épp akarja.

Leonine 2010.10.27. 12:26:07

@mityu: azért ki lehet cselezni az automatát, hogy ha kb. 10.000 Ft-ra van szükséged, akkor a más összegnél 9000-et adsz meg. Legrosszabb esetben is 5+2+2 ezer Ft-ot fogsz kapni, rögtön nem kell a pékségben tízezressel fizetned.

mohopasi 2010.10.27. 12:47:33

Péntváltásról beszél nindenki. Pedig arról egyáltalán nincs szó. Nem kell felváltani semmit, vissza kell adni. Hogy a sofőr nem tud visszaadni? Hát bocs. Itt az érvényes magyar forintom, kérek érte jegyet, szolgáljon ki, ne küldözgessen. És ezek után otthagyni a pókot igazi paraszt megoldás. Igaz ismertem olyan buszost is, aki a busz után futókat elnézve megjegyezte: aki fut, az sportol.

Szarazkoro 2010.10.27. 15:27:48

@vadliba1: Libus, en azt irtam h itt mi van. Kapisi?

megmondomdom 2010.10.27. 19:31:50

Magyarországon szolgáltatást igénybe venni elég "veszélyes" dolog, mondjuk mint Alsó-Kambodzsában. :) Katasztrófaturistákat és mazochistákat kellene ideutaztatni jó pénzért.:)

Első mohikán 2010.10.28. 04:30:28

Az volt már, hogy a "közutálatnak örvendő" (idézet az Index-től),fillérbaszó, naplopó, rabló, akasztófára való senkiházi taxisnak volt pofája felváltani az ötezrest? Hogy rohadjon meg az összes rühes taxis!!!

spotty 2010.10.28. 12:42:35

Ennyit a szuper magyar összetartásról.

Oli Garha 2010.10.31. 21:40:16

@Leonine: igen és általában 9 végű összeget veszek ki hogy legyen apróm...
de tuti bennem van a hiba

Kifordított kacagány 2010.11.06. 09:36:49

az volt már, hogy ha érvényes fizetőeszközzel akar a páciens fizetni, amit a szolgáltató nem akar elfogadni, akkor a vásárlónak jogában áll akár ingyen is igénybe venni a szolgáltatást? és az, hogy ez akkor is igaz, ha a szolgáltató nem tud/akar pénzt váltani, meg akkor is, ha valaki ezer db ötforintos érmével akar fizetni?

epeficam 2010.11.06. 12:44:17

Hát én bizony kurvaanyáznék, ha azért késnék, mert a buszosnak váltogatnia kell.

pillekosbor (törölt) 2010.11.17. 10:01:18

Jelentem mindenkinek, aki hülye tahónak gondolt, hogy kb. 2 hete kicserélték at ATM-et, azóta már van 1000 forintos címlet is.
süti beállítások módosítása