Tékozló Homár

A Legszenyóbb Magyar Munkaadó Vándordíj novemberi győztese a Tesco

2010.11.04. 17:53 | szily | 341 komment

Igazán vicces történettel dobja fel a péntek reggelt X., aki sok éven keresztül volt a Tesco alkalmazottja. Hősünk távozott a cégtől, majd kérte, hogy állítsák ki neki az úgynevezett működési bizonyítványt. (Ez egy olyan, a munkavállaló kérésére kötelezően kiadandó papír, aminek a része az illető munkájának szöveges értékelése. Segíthet az elhelyezkedésben, egyes cégek kifejezetten meg is követelik.) Szóval X. megkapta ez első bizonyítványát, majd teszkószatyornyira kerekedett szemmel olvasta a hétéves korszak igazán tömör értékelését. Íme:



X., ahelyett, hogy örült volna, többre, részletesebbre számított, amit meg is írt a Tescónak. Az ilyennek a teskócsirke is keserű. Na nem is beszélve a don B-hez illő grammatikai szőrözéseiről.

Nem is maradt el a javított változat, tényleg kibővítve, nem is értem, miért kiabál tovább a telhetetlen X.:

 Olvasónk levele plusz a két teljes, empátiától csöpögő levél a hajtás után:
 


a következő szégyenteljes (vagy inkább nevetséges?) eset történt velem.
 
Az egyik naaaagy multicégnél dolgoztam az elmúlt közel 7 évben (ahol ráadásul a legkisebb is számít, s ahol úgy bánunk a munkatársainkkal, ahogy azt magunkkal szemben is elvárnánk), majd idén eljöttem - nnna, nem úgy, ahogy szerettem volna, ezért még majd beszélgetünk egymással.
 
Gondoltam, előrelátó munkavállalóként, hogy kérek tőlük ún. működési bizonyítványt, amit a munka törvénykönyve is előír, mint kötelezően kiállítandó dokumentumot, amennyiben a dolgozó ilyet kér.
 
A kérésemet követő másfél hónap múlva megkaptam az első működési bizonyítványt (lásd csatolás). MIndössze 6 hibát találtam benne, 5:1 arányban az elgépelés győzött a helyesírási hibával szemben. A dokumentum szerkesztettsége is megér egy misét, kezdő szövegszerkesztő tanfolyamon még csak-csak elmegy, no de egy többpozíciós HR vezetőtől? A közel 7 éves teljesítményemet nekem nem, de neki sikerült egyetlen mondatba préselnie: megfelelt az elvárásoknak... Ezt elég szegényesnek gondolnám, lévén az évek alatt született teljesítmény értékelésekben ilyen szavak lelhetők fel, mint "példaértékű", "élen járó", "kiváló", "példát mutató". Ebből is látszik, hogy minden csak értelmezés kérdése...
 
Vissza is jeleztem azonmód HR vezetőnek, hogy szép-szép, de tényleg azt gondolja, hogy ezt a papírost fogom lobogtatni a következő "munkáltatómnál", ha szükséges lesz?
 
Másfél hét múlva, egy újbóli e-mail hatására megszületett a működési "bzonyítvány" második verziója. A dokumentumon több eltérést is tapasztalhatunk az első verzióhoz képest. Elsőként a szerkesztettség szúrt szemet. Ejha, ilyet is tudnak? Aztán a minősítés... Még mindig nulla a tartalom, de ezt most már közel 4 sorban közlik, az előző fél sorral szemben. És az elgépelések! Már csak kettő!
 
Valahogyan mégiscsak ragaszkodtam vóna a hiba nélküli dokumentumhoz, ezt újfent visszajeleztem a HR vezetőnek. Újabb másfél hét múlva a következő választ kaptam: a javított verzió (!) meglátásuk szerint megfelel az előírásoknak.....
 
Hát azoknak lehet.... Én meg boldog tulajdonosa vagyok egy működési "bzonyítvány"-nak, "Budörs"-i keltezéssel...
 
Szép....

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotit 2010.11.05. 01:25:19

Első, de amilyen izgalmas a téma lehet, hogy utolsó is?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 02:13:00

Ezt mindenképpen írd meg a Munkahelyi Terror blogra. Ott örülnek a kb ilyen szintű leveleknek, és jól megleszel nyugtatva pár hivatásos áruházi eladó, meg faszomtudja mi által, hogy téged most irtózatos inzultus ért, amiért minimum kisbaltával muszájik elégtételezést venni.

England win The Ashes! 2010.11.05. 02:48:00

Ez a poszt felvet egy nagyon komoly és mélyreható kérdést is, mely alapjaiban változtathatja meg a Homárt:

Ha a poszt 17:53-kor lett kilőve, akkor hogyhogy csak (GMT+1 időzóna szerint) 1:00 után jelent meg a vizuális leképezése?

:)))

Megdobbent 2010.11.05. 03:03:42

Namost odaig vagyok. Nem kapta meg a vandorzaszlot, pedig kommunista szombatra is rendszeresen jart? :( Na ilyen a foldon nincs, rabszolgasors, meg mifene. multik, eh.

Kedves poster, ime akkor nehany neked hianyzo kifejezes:

"példaértékű", "élen járó", "kiváló", "példát mutató"

Az elso es az utolso is nagyon fontos neked, ugyhogy rajtam ne muljon.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.11.05. 04:32:29

Meg is mit akart a kedves munkavallalo?
Haboru es beket fognak irni a papirra?

Irtak egy sablon szoveget es kesz.

N+1 munkavallalot foglalkoztato cegnel nem is csodalkozom ezen.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 05:11:39

Hozzácsatolja az évek alatt született teljesítmény értékeléseket, és mindenki boldog.

A kiállított "működási bizonyítvány" meg inkább a teszkót minősíti.

- Móricka, milyen lett a bizonyítványod?
- Katonás.
- ???
- 1, 2, 1, 2...

England win The Ashes! 2010.11.05. 05:37:19

@atpijkamo: Ugyan már, valószínűleg Mancika épp akkor gépelte a szöveget, mikor a HR manager (egykori fizkém tanárom szerint régen az ilyeneket úgy nevezték, hogy párttitkár) épp meglepte hátulról, menetrendszerűen.

A nászútról visszatérve a fiatalasszony levelet ír az anyának:
"Te tudod mama, hogy én nem vagyok prűd. De ami sok, az sok. Mi szeretkezünk reggel, délben, este. Szeretkezünk főzés közben, mosás közben, takarítás közben...
Bocsásd meg, hogy a betűim ennyire szétugrálnak...!”

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 05:48:03

@Dr Jozef Vengloš: "HR manager (egykori fizkém tanárom szerint régen az ilyeneket úgy nevezték, hogy párttitkár)"

Nem igazán. A "HR manager" akkor is, most is a szémélyzetis. Nem is igazán tudom mit csinál egy ilyen. Döntési jogköre nem nagyon van, mert a személyi döntéseket az igazgató és a kisebb főnökök hozzák meg. Talán inkább akkor jut szóhoz, mikor új embereket kell találni, vagy meglévőket továbbképezni. Meg adminisztrálja a leadott elszámolásokat a munkavégzásről, ilyesmi. Adminisztratív kulimunka két láblógatás között.

A párttitkár, meg inkább olyan volt, mint most egy önkormányzati vezető, csak szélesebb, elmosottabb szerepkörrel, de semmivel sem kisebb arroganciával.

vauvauvau 2010.11.05. 05:55:25

Hardy Mihály elvtárs (volt moszkvai televízió-tudosító) most szóvívő úr, biztosan elfelejtett magyarul.

kpityu2 2010.11.05. 06:00:59

Mondjuk a hibásan írt szavakat nehéz megérteni, amikor egy sima böngészőben is van helyesírás ellenőrzés.
A tartalmi rész meg... Mit várt? Azt írják hogy sikerorientált, csapatjátékos, terhelhető, meg különben is fasza gyerek?

MetálFater (törölt) 2010.11.05. 06:22:21

Néhány hozzászólás egyetemi tétel lehetne (Lady Gyagya helyett), annyi empátia van benne.

Csak remélni tudom, hogy nem ilyen rossz a helyzet.

Persze ha belegondolok, hogy a 90-es évek közepe óta - lassan, de biztosan - gyarmatosították a multik szép hazánkat, s hogy a minimálbérért is tülekedés folyik, nem is nagyon kellene csodálkoznom a kommentálásokon...

P75 2010.11.05. 07:08:50

Hát nem tudom, én megértem, h mit hiányol a posztoló és egy ajánlólevél igenis fontos tud lenni az elhelyezkedésnél. A munkáltatónak pedig kutya-kötelessége kiadni. Nem egy szemetet, hanem egy szöveges értékelést. Persze, legyen objektív, meg lényegretörő, de basszus, jó, hogy nem hagyták ott a "nem felelt meg" szöveget is, mondván, az aktuális rész aláhúzandó.

Mylady 2010.11.05. 07:14:17

Ha jól emlékszem, a munka törvénykönyve szerint a működési bizonyítvány kiadása kötelező. Ebben az szerepel, hogy az illető milyen munkaköröket töltött be és mettől-meddig. A munkavállaló kérheti, hogy a működési bizonyítvány legyen részletes. Ezesetben szöveges elemzéssel kell ellátni a teljesítményéről.
A fenti az leginkább az első, kötelező verziónak felel meg.

Amikor én kértem, a volt főnököm felvette a tollát és azt mondta: "Diktáld!"
:)

MetálFater (törölt) 2010.11.05. 07:24:09

@enamel: Szívesen szájba vágnálak, de tudom, ahhoz gyáva görény Vagy komám, hogy egy személyes találkozó során elmeséljem Neked, hogy ki a faszjancsi!

Gyökér.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.11.05. 07:31:10

ilyen is van???
nahát.
amúgy meg degáz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.11.05. 07:37:19

Nem értem a problémát. Nagyon fáradt vagyok?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 07:41:26

@batgirl: A posztoló kifogásolja, hogy a tesco nem zengett őróla sokoldalas dicshimnuszokat. Ezért reklamált, kapott egy hosszabb jellemzést, de az sem elég neki.
Most be fogja perelni a tescot, ezért is, meg másért is. Továbbá viccelődve kifogásolja, hogy a tesco hr-ese nem tud gépelni (ebben véletlenül igaza van).

Egyes kommentelők szeretnék kizavarni a multikat az országból. Általában ezek azok, akik a leginkább pofára esnének, ha tényleg kimennének, de ez most nem releváns.

Kb. ennyi.

Fel proletárok, győzi népünk hősni fog!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 07:43:26

@batgirl: Jah és szokás szerint én vagyok a köcsög. :)

hááááát 2010.11.05. 07:53:14

Milyen cirkuszt rendezett volna, ha idegből a hr.es azt írja:- éppen csak megfelelt, ezért sem sírunk a távozása miatt.

Kisebb cégeknél mindenki ismeri egymást, de egy multinál pont nem fog emlékezni a HR-es ki is az x.y. aki ilyen levelet kér tőle.Persze utána érdeklödhetne a közvetlen főnőknél, de nem fog.Sajnos!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.11.05. 07:55:14

@enamel: hm...tényleg ez a legnagyobb problémája????? Én is köcsög vagyok?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 08:00:45

@batgirl: Nyilvánvalóan. Mindenki köcsög, aki ilyenkor nem empátiákus, illetőleg nem szidja habzó szájjal a multikat, és most éppen nem tudom melyik pártot kell. A mostanit nem szabad, akkor valamelyik előzőt. De hogy valaki az oka volt ennek, az biztos.

Mária 2010.11.05. 08:02:01

@Megdobbent:

Biztosan azért nem írták bele, hogy "példaértékű", "élen járó", "kiváló", meg "példát mutató", mert nem volt az...

@enamel:

:)))

Mc69 2010.11.05. 08:11:33

Nagyon egyszerű a képlet: a dolgozó kapott jutalmat korábban. Most viszont elegük lett belőle és kirúgták azzal az indokkal, hogy alkalmatlan a munkavégzésre. Ha kapna egy olyan papírt melyben leírják, hogy jó dolgozó volt akkor a jutalom bizonyítékéval és az értékeléssel tuti nyerő a munkaügyi bíróságon. Régi trükk.

1kutya 2010.11.05. 08:27:28

korábban hr-esként tevékenykedő haver beszólása:
- személyügyes vagyok, de a hangsúly az "ügyesen" van!:-DDD

phylloceras 2010.11.05. 08:27:52

@vauvauvau: Hardy Mihály a Malév szóvivője, épp most hallgatom élőben az egyik rádióadón. Régen dolgozott a tesónál.

phylloceras 2010.11.05. 08:35:21

@MetálFater: Igaz, de mindig elfelejtkezünk a magyar multikról, akik hazatalicskázzák a pénzt külföldről: MOL, OTP CBA stb., és gyarmatosítják ezeket a külföldi országokat.
Kérdezősködj a szomszéd országokban, mennyire szeretik a magyar multikat.
Vagy magyar multinak lehet hazatalicskázni a pénzt de a külföldinek nem ?

Gőzhenger 2010.11.05. 08:47:41

@phylloceras: és @vauvauvau:

Hardy (a Vörös térről usánkában tudósítok) Mihály most egyik sem: a Tesconál volt szóvivő, a Malávnél viszont sose volt.
Viszont a Budapest Airport szócsöve és ma éppen azt magyarázz(t)a, hogy miért jogos az, ha a stewardesek tangáját félrehúzva testüreg motozást és csöcsörészést tartanak a biztosnságiak.
Szép feladat, lagalább annyira, mint annak idején a hős szovjet elvtársak munkasikereiről tudósítani a TV Híradót...

É2I 2010.11.05. 09:01:48

Szily nem osztottad túl hamar ki ezt a díjat?

joetaylor 2010.11.05. 09:10:07

A "megfelelt az elvárásnak" jellemzéssel mi a baj? Ennyi kell és nem több. Ha a leendő főnököd elé tolod a papírt akkor láthatja, hogy nem volt panasz a munkádra. A munkakörök miért vannak kihúzva feketével? Nekem a legendás "Zöldség eladó/salátabáros" titulus jutott a rendszerben persze nem teljes munkaidőben.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.05. 09:10:15

Nem értem a fanyalgást. Itt szerintem jó páran gondosan megszerkesztett önéletrajzokat adtak be.

Akkor azt gondolom, azt is el lehet várni, hogy annál a cégnél, aki naponta hatszáz ilyet kap és akinek esetleg évekig az ilyen jelentkezők termelték a hasznot, valaki emelje fel a kövér seggét és szerkesszen egy normális értékelést.

Ez a probléma nem a levélíró hiányosságaira világít rá, hanem arra, hogy a Tesco-nál a HR munka pontosan olyan gagyi, mint az árukészletük, továbbá arra, hogy dolgozóikat magasról szarják le.

Legalább annyi legyen bennük, hogy azt írják meg volt dolgozójuknak, írd te meg és én vagy aláírom, vagy nem.

Coyote82 2010.11.05. 09:10:24

hogy lehet a tescóban dolgozni? Én még vásárolni is csak végszükség esetén megyek oda.

Bélabácsi 2010.11.05. 09:15:35

Nem védeni akarom a munkáltatót, de megjegyzem, hogy te - a papíron szereplö bekezdések száma szerint - 7 év alatt 7, azaz hetes darab munkakörben dolgoztál.

Mivel az értékelés mindig egy adott munkakörhöz kötötten kell megtörténjen (hiszen lehet hogy targoncásként te voltál az ász, de eladóként nem), továbbá teljesítményt hosszabb idöszakra vonatkozóan célszerü értékelni, elkerülve az "enyhe felfutás után lassú visszaesés" ill. a "lassan kezd bele, de a végére már király lesz" veszélyeit, öszintén: ha neked kellett volna egy ilyen emberröl összegzö értékelést adnod, mi a búbanatos francot írtál volna ???

Niro 2010.11.05. 09:30:22

Én a helyedben meg sem említeném sehol hogy ott dolgoztam:D Azzal többet érnél el. A mondás szerint a börtön is jobban fest az önéletrajzban mint a tescónál töltött évek:D Majd rájössz:D

igazságos 2010.11.05. 09:32:46

A Tescóban nem az okosok dolgoznak, eddig se, nem értem, mit akad ki a helyesíráson. A többit nem is véleményezem.

Tegnap teljesen kiakadtam, hogy külföldi Tescós dolgot írt meg a Homár, és ezzel égette magát az indexen. Na, ez a történet már egy fokkal jobb.

@enamel: nézd meg a postádat. :)

Reggeli Rizsa · http://reggelirizsa.blog.hu 2010.11.05. 09:38:42

Miért kell a papír? Át akar menni az Auchanhoz?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 09:39:50

@atpijkamo:
Önkormányzati vezető párttitkár??
Polgármester az önkormi vezető, anno tanácselnök volt

Párttitkárnak mai +felelője nincs a m.helyeken

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 09:43:46

@Anti Anyag:
Legalább annyi legyen bennük, hogy azt írják meg volt dolgozójuknak, írd te meg és én vagy aláírom, vagy nem.'

Honnan tudhatná mi van a személyzetis fiókjában róla?
Egy haverom olyan melóhelyen dolgozott, ahol kötelességük volt a dolgozóknak egymásrol jelentgetni
Aki keveset vagy semmit nem jelentett , rászóltak, provokálták, ha akkor sem elbocsájtották

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 09:47:37

@MetálFater:
gyáva görény Vagy komám,"

Eszt nem értem tíztán
Most enamel görény VAGY koma?

Iridium 2010.11.05. 10:02:42

"A Legszenyóbb Magyar Munkaadó Vándordíj"

Valaki műveljen már ki engemet, hogy mi az a szenyó? Én fiatalként a szendvicsre használtam ezt a szót, gondolom a teszkó nem a legszendvicsebb munkaadó. Hanem?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 10:06:10

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
De izé vagy! Hol van ez még a 650 kommenttöl

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.05. 10:13:11

@horex:
Mintegy 600 kommentnyire.
Napi 100 kommenttel számolva mintegy 6 napnyira.
Tehát szily jövő héten nyugodtan domolykózhat.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 10:16:22

@Iridium:
De pont azt jelenti
Teszkónál vannak szendvics automaták és a dolgozók onnan szabadon fogyaszthatnak
Igaz, csak minden óra 60-tol köv.óra 0 perce között a munkaszünetben

É2I 2010.11.05. 10:32:13

@Iridium: Szenyó = szemét, de te neked a szendó szók kellett volna használni a szendvicsre :D

scorpioscorpio 2010.11.05. 10:33:57

Az új épülő tesco-ba ketten pontosan 10 pozícióra jelentkeztünk...sztem túlképzettek vunk :-) ismerőst felvették ... most képzik árufeltöltőnek:-) évek óta nem dolgozik, állandóan beteg v betegségtudata van...:-)mindenféle képzettség és gyakorlat nélkül bátran bekamuzta mindkettőt, és mázlista mert felvették:-) majd meglátja a tesco miyen fasza munkaerőhöz jutott:-)nyilván nem árufeltöltőre jelentkeztem...de poénból megteszem...MÁS sztori: vmelyiknap, MO legdrágább luxusingatlanát láttam a neten, 700 milla v ilyesmi...kiv voltam a közös költségére de kicsit dzsipósan kérdeztem rá emilben, komoly helyesírási hibákkal:-) és frankón kaptam választ, fel sem merült a kamu...édekes....nem???

Xezs 2010.11.05. 10:38:36

szerintem marha egyszerű a dolog: meg kell nézni, hogy mit mond a törvény, minek kell benne lennie egy ilyen szöveges értékelésben, illetve hogy mi az általános bevett gyakorlat. Bár én is túl rövidnek találom ezt az értékelést, de lehet hogy megfelel mind a törvénynek, mind a bevett gyakorlatnak.

@scorpioscorpio: "...sztem túlképzettek vunk"

Ha ilyeneket képes vagy leírni, akkor biztosíthatlak: egyáltalán nem vagy túlképzett.

Csigorin 2010.11.05. 10:38:57

En a HRes helyebe ha pattog a kis szardarab az elso jellemzesre, akkor a masodik egy javitott verzio lett volna: az elvarasoknak nem felelt meg. Oszt oruljon, most hosszabb.

isti77 2010.11.05. 10:43:03

Ezzel a kis írománnyal magadról is kiállítottad a bizonyítványt.
A HR-es kvalitásaiból következtetve abban a csapatban nem nehéz "élen járónak" lenni, úgyhogy azért nem kell eltelni magaddal.
Tudod, a Merkurnál is a Zsiguli volt a legjobb autó annak idején.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.05. 10:51:01

Vajon jól következtetek a hozzászólásokból arra, hogy sokan vannak HR-esek errefelé?
(Valóban: régente a HR-est párttitkárnak hívták. Vagy faszkalap kis mitugrásznak.)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.05. 10:54:30

@Iridium: én is szenyónak hívtam a szendvicset. Voltak, akik szendónak, amitől rühet kaptam.
A "szecsó" kifejezés használói pedig méltók a selyemzsinórra. Szecsó - mennyire okádék már ez!

Xezs 2010.11.05. 10:55:37

@morrisal_: Amúgy a HR szakmának megvan az értelme, meg a módszertana, csak sok helyen ahogy mondod, faszkalap kis mitugrászokat tesznek meg HR-esnek.

Pedg az egyik legfontosabb munka lenne, hiszen abszolút nem mindegy, hogy milyen embereket vesznek fel egy céghez. És itt nem csak a szakmai kvalitásokról beszélek, hanem az emberi természetről. A mi melóhelyünkről jópár embert úgy vágnék ki mint a szart, mert emberileg egy nagy rakás nullák, a főnökük már lassan könyörög nekik hogy csináljanak ezt meg azt, persze panaszkodni azt tudnak mindenféle szarért.

Na egy jó HR-es kiszűri az ilyen balfaszokat.

talpi 2010.11.05. 10:55:58

Ez a működési bizonyítvány "Gazdaságos" változata.

Blogger Géza 2010.11.05. 10:59:48

Tapasztalataim alapján ezeket a működési bizonyítványokat felvételnél sehol nem veszik túl komolyan.

1) Mivel negatívumot gyakorlatilag nem szabad írni, ezért nem objektívek.
2) A volt munkáltatónak ez a feladat csak púp a hátán, ezért gyakran tényleg aláírják azt, amit a dolgozó költ magáról.

2010.11.05. 11:03:29

@scorpioscorpio: No és mennyi a közös költség ott? Én is láttam a lakást, kiváncsi vagyok.:))

mégvanandi 2010.11.05. 11:05:58

Ez egy kicsit bonyolultabb probléma, mint amilyennek elsőre látszik. A bizonyítvány kötelezően kiadandó, de nem lehet beleírni akármit, mert minden szóért felelősséget kell vállalni, és a bizonyítási teher is a kiadót terheli: ergo egy multinál senki nem fog utánamenni a részletes jellemzőknek, nehogy bíróságon kössön ki. A másik, hogy a multik is egymás elől halásszák a már képzett munkaerőt, akiket minden szegmensben maguknak képeztek az eredeti foglalkoztatók, így nehezükre esik elengedni őket. Iszonyat költség az oktatás, függetlenül a szakma agyi követelményeitől.
A posztolónak viszont üzenem: én soha nem adtam ilyen működési bizonyítványra, amikor felvételiztettem. (nem HR-es vagyok, jobb helyeken ez nem kizárólagos HR munka) Pont azért, mert ilyen körülmények között születik, nem releváns, az energiád másra kéne fordítani.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 11:16:03

@Csigorin:
Pontosabban:
Utólagos szives elnézését kérjük hogy jellemzéséől a NEM szó, a mi hibánkból kimaradt
Kérjük szives tudomásúlvételét
:))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.05. 11:19:33

Akkor kijelenthetjük, hogy a dolgozó jól működött.

Kivancsi 2010.11.05. 11:19:59

@Xezs: nem szemelyeskedunk kerem :):p)

ez egy hatarozott temaju topic kommentekkel.... tesco, munka, mukodesi bizo...
nem pedig erettsegi vizs....

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 11:24:38

@morrisal_:
Én kulcsizom akik szencsinek mongyák , az olyan multikultis édibédi helokittis
Jó vok?

MAgyarul, selyemzsinórt érdemel, aki szencsizik/telcsizik meg hasonló szavakat használ

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 11:28:03

@irodai gerilla:
Nem hiszem hogy a reklámozott blogdban emlitett Józsi, hülye létére egy multinál, egy külföldi bankban "fővezér"
Hülyék a másik oldalon vannak,nem a multi vezetőségében

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 11:38:38

@mégvanandi:
Több oldala va az éremnek
:)
Mi kiképzés kell egy teszkó-rakodónak?
Semmi! El lehet engedni

Mivel semmi kiképzés nem kell neki és éhbérért melózik,pofáját befogva, nem szabad elengedni, mert ilyen hulyét nem találunk helyette.

Mivel semmi kiképzés nem kell neki,ilyet Mo-gon dögivel találunk,el is engedhettyük könnyen

Der Beste 2010.11.05. 11:43:40

@morrisal_: Aki szendónak hívja a szendvicset, az húzzon a modorosblogra.
A szendvics az szenya, max. szenyó.

:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 11:50:14

Jaj de szupcsy posztocska:)
sziv, csok meg ilyenek:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.05. 11:55:05

@Bélabácsi:
De még mekkora!
Még szily se látott akkora domolykót!

mohopasi 2010.11.05. 11:57:14

Én nem tudom, hogy bekopognék-e állásra jelentkezni tesco ajánlóval bármi legyen is bele írva.

Kristl 2010.11.05. 12:39:21

Gyerekek azt ugye tudjátok hogy a "szuper giganagy multi" mármint a Tesco ilyen szinten egy egyszerű kis falucska méretű embert foglalkoztató áruház?

Ergo a Hr-es nyugodtan ismerhet mindenkit. Emlékezhet rá ésatöbbi. NEm több ezer emberről van szó hanem maximum mondjuk 150ről amiben benne van a takarítóktól elkezdve a pénztárosokon át az árufeltöltőig, adminisztrátoroktól a biztonsági őrökig mindenki.
Mivel mindenkinek van "jellemzése" közben is. Mert értékelik a munkáját, időnként fel is mérik... így eleve van "anyag" a több évi munkájáról.

A "HR"-es ingyenélőknek meg ez elvileg dolguk lenne.

Szóval miért olyan nagy baj ha valakinek nem tetszik hogy a "manager" korunk naplopója nem dolgozik rendesen?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 12:50:05

@Der Beste: "Aki szendónak hívja a szendvicset, az húzzon a modorosblogra.
A szendvics az szenya, max. szenyó."

Meghirdetem az homokiboszorka névváltozatok versenyét. (Zsűrizést nem vállalok, mert már a fenti variánsokat se ismerném fel, hogy mijafaszt jelentenek.)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 12:52:23

@il_principe: "Szilynek vid láv"

Minden vitorlázó régről tudja, hogy a horgászok impotensek. (A horgászok meg a vitorlázókról.) Ez a két faj egyszerűen nem kompatibilis egymással.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 12:53:51

@horex: "MAgyarul, selyemzsinórt érdemel, aki szencsizik/telcsizik meg hasonló szavakat használ"

Szia horcsi, miért vagy morcsi?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 12:59:17

@atpijkamo:
Nem vok én morcsi,csak nem szercsizem az ilyen dumcsit, még telcsin sem, nemhogy amkor közeleg a Kari.
No, értve vok?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:00:23

@scorpioscorpio: "700 milla v ilyesmi...kiv voltam a közös költségére de kicsit dzsipósan kérdeztem rá emilben, komoly helyesírási hibákkal:-) és frankón kaptam választ, fel sem merült a kamu"

Ha majd te árulod, jól ráfaragsz, ha egy kamunak látszó vevőt elhajtasz.

A fickó bemegy a bankba és mondja a hölgynek:
- Szeretnék nyitni egy kurva bankszámlát.
- De uram, hogy beszélhet így?
- Nem érdekel, egy kibaszott bankszámlát szeretnék nyitni.
- Uram, ezt nem tűröm tovább, szólok az igazgatónak.
Az igazgató:
- Mi a probléma, uram?
- Nyertem a lottón százmillió forintot, és el szeretném helyezni egy mocskos kibaszott bankszámlára.
Erre az igazgató:
- És ez a büdös kurva akadékoskodik?

igazságos 2010.11.05. 13:00:36

@atpijkamo: akkor az is, aki cuki-mukizik, meg hellokittys-ezik, meg tündi-bündizik?

"teszkószatyornyira kerekedett szemmel"
Ez nagyon tetszik. :D Bírom már, milyen szavakat lehet itt tanulni, haladni kell a korral, na.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:02:44

@horex: "No, értve vok?"

Igen, de nagyon nehezen. Ez így majdnem olyan olvashatatlan, mint hagyam böfögései.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.05. 13:03:14

Édi-bébi, tündi-bündi pocaklakós poszt mikor lesz?

igazságos 2010.11.05. 13:03:58

És azt hallottátok már, hogy frecsogós a lelkem? :D

É2I 2010.11.05. 13:05:15

@atpijkamo: Üvegalapanyagból származó, seprűn közlekedő, vasorrú bánya.

igazságos 2010.11.05. 13:05:19

@atpijkamo: printyőkézni nem szoktál?

Bélabácsi 2010.11.05. 13:07:11

@atpijkamo:

Há ' Kendnek is mennyire igaza van !

Eddigi életem során az egyik legnagyobb horderejű élményem az vót, amikor vagy tíz éve egy nyári este Balatonalmádinál a vízen - valami összeszólalkozóas okán - egy kisebfajta vitorlásból átugrott két faszikám egy horgász csónakjába, oszt elindult a BádSzpenszer-Terenszhill. A horgász az egyiket az átugrás után evezővel rögtön mellkason túrta, az horkant egy nagyot és bebillent a vízbe (vitte a horgászbotot is magával, amúgy lendületbő'...), a másiktól viszont azon lendülettel akkora sallert kapott hogy beborult a csónakba. A végén aztán mindenki visszatért a saját dereglyéjébe.

Mi mindezt egy másik vitorlásból vagy 100 méterről figyeltük - de szép is volt....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:07:48

@igazságos: ... meg édi-bédizik.

Tud még valaki ilyeneket?

A Hello Kitty-t meg megvédem. Az a hatéves japán kiscsjoknak van, és egyáltalán nem rongálja az izlésüket. Valamit csak kell nyomtatni a tolltartóra, füzetekre. A fiúknak meg a Keroppit.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:10:01

@Bélabácsi: Gyenge kezdők. Az olajlámpást kell átdobni, mingyár lőn fénysség.

Bélabácsi 2010.11.05. 13:10:05

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):

Hallja-e Kend ! Nemrég falatoztam, ha minden jól megy, nemsokára írok egy posztot a csemetéről - ha minden jól megy, 40 centivel és 45 dekával fog a világra jönni.

Pödörné-e a bajszát Kend egy ilyen posztra ? Vagy hagyjam a francba ?

É2I 2010.11.05. 13:10:17

modoroskodom: köcsög blogmotor

igazságos 2010.11.05. 13:10:24

@atpijkamo: utyuli-putyuli, csicsi-csacsi

igazságos 2010.11.05. 13:11:38

nyali-fali cilli-cuci

É2I 2010.11.05. 13:12:41

@atpijkamo: Volt olyan, hogy a zseblámpát dobta át, amaz meg megköszönte és elhajókázott.

plony 2010.11.05. 13:13:32

Nem tudom, Miért a posztolót anyázzátok.
Képzeljétek el, hogy valaki jelentkezik a Tescohoz, és csak ennyit ír az önéletrajzába és a motivációs levelébe: "szerintem megfelelek az önök elvárásainak".
Na, mit szólna hozzá ez az okos HR-es?
Ha ő elvárja a dolgozótól az igényességet, akkor talán tőle is el lehet várni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:16:55

@É2I: "zseblámpát"

:))) Hallott az olajlámpásos módszerről (instant molotovkoktél), de csak annyira emlékezett, hogy valami világító dolog, és ez volt kéznél.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:18:54

@Bélabácsi: "Nemrég falatoztam," Bekaptad a legyet? "ha minden jól megy, nemsokára írok egy posztot a csemetéről" Terhes vagy?

esef 2010.11.05. 13:23:37

@phylloceras:
Nem tűnt fel senkinek, hogy a malévos és a tecsós szóvivők között mekkora az átjárás? (Danks Emese, Hardy Mihály..)

Bélabácsi 2010.11.05. 13:25:31

@atpijkamo: nemvagyok én Eltondzson, hallje-e Kend !

Három fasírt vót az, főtt krumplival meg savanyúsággal, meg rája egy emberes nagyfröccs.

Ebbő' lesz ám a fájintos csemete, biza !

É2I 2010.11.05. 13:28:34

Rosszul tippelek, hogy ez lesz a hétvégi?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:33:57

@É2I: "Rosszul tippelek, hogy ez lesz a hétvégi?"

Hát én meg merném kockáztatni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 13:37:11

@horex: "Önkormányzati vezető párttitkár??
Polgármester az önkormi vezető, anno tanácselnök volt"

Akkor műveljél már ki engem, mi volt a különbség párttitkár és a tanácselnök között hatáskörben? (egyik helyi atyaúristen = másik helyi atayúristen)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.05. 13:41:26

Nincsen ezzel az igazolással semmi baj. Egy Tescotól pláne: hiszen mindenki ismeri és megszokta a Tesco-minőséget, nem?

É2I 2010.11.05. 13:43:52

@atpijkamo: Pártitkár minden munkahelyen volt, tanács elnökből meg településenként csak egy. Persze a hatáskört jól írtad le, de egy tanácselnököt egy pártitkár nem igen tudott megfingatni, max egy megyei pártitkár. Tehát volt ott hierarchia, ergó mint a Vezuvon.

panda83 2010.11.05. 14:01:01

:) ezek szerint a hr simán azonosulni tudott a Tesco Value márkával:)

egy atlag 2010.11.05. 14:03:23

ki az a kretén munkaadó, aki kíváncsi magyarország egyik leggörényebb, cégének szöveges értékelésére? az a ciki, hogy egy ilyen trágyadombon lehúztál 7 évet.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 14:03:30

@panda83: "azonosulni tudott a Tesco Value márkával"

Heh. A legkisebb isz számít. Hát ez elég kicsi volt bizonyítványnak.

Bemegy a fazon a teszkóba.
- Tesség mondani, itt tényleg MINDEN gazdaságos?
- Aha.

.lll. 2010.11.05. 14:12:16

nem lávolom szilcsit,bizti megint bebaszcsizott

Xezs 2010.11.05. 14:15:00

@Der Beste: Nem. A szendvics az szendvics. És itt véget is ér mindenféle eszmefuttatás.

M. Péter 2010.11.05. 14:17:35

Szerintem ezt is nyugatrol vettek at. A volt munkavallalorol rosszat nem lehet irni, mert akkor ragalmazas miatt perel. Ezert viszont azt sem lehet, hogy a jo dolgozorol jot irni, a rosszrol meg semmit, mert akkor ugy fogjak ertelmezni, hogy akirol semmit sem irtak, az rossz, es megint jon a per. Marad az, hogy mindenkirol csak egy semmitmondo papirt allitanak ki.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.05. 14:40:09

és láss csodát!
a poszttolónak igaza van.
ha nekem kell megírni, és a taggal semmi baj sem volt 7 (!) évig, nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha azt írom pl:
"munkáját lelkiismeretesen végezte el, megbízhatósága, rugalmas munkavégzése, munkabírása megelégedettségünkre szolgál."
ez a kurva papír arra kell, hogy könnyebben találjon új melót. nem azért, hogy otthon legyen mit tenni a fröccsös pohár alá. és amit kapott az valóban egy határ szar. aki írta, egy nemtörődöm faszfej, aki 0 energiabefektetéssel lehetett volna jófej is, de nem. ortopéd irodista baltaarcú fasz, "ez van a izébe, a szabályba, mega rendeletbe, ez jó ez"
itt a 200 napos közcélú munka végeztével olyan működési bizonyítványt adott egy helyi önkormányzati cég, hogy ihaj. és abba sem rokkant bele senki, viszont érezte a kiállítója, hogy igen, ez a legkevesebb, hogy ezzel segítek neki...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.11.05. 14:40:42

jóbüdösfrancért nem lehet a szendvicset szendvicsnek hívni
hívjuk inkább katorgelnek
tényleg
a szendvics miért nem katorgel?

É2I 2010.11.05. 14:45:30

@Dr. Körömlakk ®: Szerintem az a tényálladék, hogy panaszosunk összerúgta a Tuskó vezetőjével a port és ezért távozott.
Ilyenkor azért nem szokták fényesre nyalni senkinek, rosszat nem írhattak, mert a munkájában ez nem volt alátámasztható, így kapta ezt a sablon szöveget.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 14:45:46

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Megint rosszkedved van?

Feldobják sonkásszendvics, leesik sonkásszendvics, mi az? - Szabadnapos a tetőfedő. Vagy vegetariánus.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.11.05. 14:48:38

@atpijkamo: zh-t fogok írni, de a hülye becézéseket mindig is utáltam és mindig is irritáltak. pláne felnőttek szájából úgy, hogy nem gyerekekhez beszéltek. (utóbbi is frász =D)

Döglött Guminyúl (törölt) 2010.11.05. 15:08:17

Khm... "Véletlenül" egy olyan ex-munkavállalóról beszélünk, akit okirathamisítás miatt vágtak ki a cégtől (nagyon jó fej módon közössel mehetett). Felénk alap, hogy arra az asztalra, ahonnan 7 éven keresztül enni kaptunk, nem szarunk...

Aki meg még a büdös életben nem dolgozott egy napot sem a Tescoban, az ne pofázzon, hogy milyen szar munkahely. Igen, lenne még min javítani, de egy százas listán a TOP 10-ben benne van.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.05. 15:30:23

Közvéleménykutatók felmérést végeznek a különböző társadalmi rétegek között, hogy ki szerint mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul.
Megkédezik a parasztbácsit, mire ő:
- Szerintem egy egész élet is kevés rá.
A butikos szerint:
- Szerintem olyan 3-4 év alatt jól meg lehet tanulni.
A menedzser válasza:
- Intenzív tanulással 3-5 hónap alatt.
Megkérdezik az egyetemistát is:
- Szerinted mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul?
- Úristen, holnap ZH???

Táskás Tóni 2010.11.05. 15:33:04

@egy atlag: A CBA hálózat trágyadomb sokkal nagyobb. Drága és tele van magyar , szegedi mérgezett uborkával. Lájkolom a tescot ,mert vannak bio termékek és elfogadható áron. CBA-ba soha be nem teszem a lábam ezentúl. A CBA most sem fogja kivenni a különadóból a részét és kurva gusztustalan a szóvivőjuk.

England win The Ashes! 2010.11.05. 15:33:21

@M. Péter: Nem hiszem, hogy nyugatról, ha netán mégis, akkor ők már továbbléptek.

Nyáron munkahelyet váltottam, behívtak interjúra, kedélyesen elbeszélgettünk. A HR-es (egy indiai származású fickó), mikor rátértünk, hogy az utóbbi három évben hol melóztam, szépen mindenről kérdezett (mi volt a munkakör, miért jöttem el stb.), majd adott egy formanyomtatványt, és kérte, hogy minden korábbi munkahelyhez írjam oda a címet, közvetlen felettesem nevét, telefonszámát.

Így ugye én nem tehetek semmit, mert írásos bizonyíték nem lesz a kezemben, viszont az új munkaadóm is kiküszöböli a lehetőségét annak, hogy a levelet én írjam magamnak. Egyedül az lehet a ciki, ha a volt munkahelyen le akarnak járatni, de ez is ritka, mert ha elutasít a cég, ahová jelentkeztél, akkor gyakran feltünteti az okot az indoklásban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.11.05. 15:51:16

Ez inkább szegénységi bizonyítvány!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.05. 15:56:50

"Tékozló Homár
A Legszenyóbb Magyar Munkaadó Vándordíj novemberi győztese a Tesco"
Szerintem az egész éves összetettben is komolya esélyekkel indulna.

igazságos 2010.11.05. 16:26:08

@Dr. Körömlakk ®: Igazad van. Pedig még csirkebecsinált barátoddal is találkoztam, aki osztotta a másik fórumon az észt, hogy 3000 eurót keres.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.05. 16:38:05

"no de egy többpozíciós HR vezetőtől"
Innen tudni, ki az aki felnyalta magát :D
Vajon melyik beosztottjával íratta azokat, amelyikekben kevsebb volt a hiba? :D

Amúgy TESCO színvonal, a nyomtatott felmondásomat nem ogadták el, le kellett írni kézzel.

Ezek után örüljünk, hogy tudtak szerkeszteni egy ilyet.

laphroaig 2010.11.05. 16:39:44

Annak utánanézett már valaki, hogy az MT mit mond a működési bizonyítványról?
Lehet, hogy ez alapján ez is korrekt!
A HR-es kollégával meg érdemes lenne elbeszélgetni, hogy a spell-checket engedje már rá a doksikra amik kijönnek ügyes kis ujjai alól.
Ja, meg elolvasni sem árt mert komoly hülyeségek maradhatnak benne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 16:49:33

@M. Péter: ha nygatrol, hat nem amerikabol az tuti
lecsekkoljak az SSN-ed alapjan az eletudatd, mindent elarul szinte
ketsegek , es magas abb pozicio eseten, esetleg, ha hozzajarulsz felhivjak a volt melohelyedet
@Dr. Körömlakk ®:
regen rossz, ha ez szamit valamit
@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!):
nalunk s szendvicsnek hivjak:)

egyebSt meg milyen hule elevezes mar, hogy mukodesi bizonyitvany?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 16:50:31

nem modorossagbol maradt ki az Y a hujebol, csak a szokott kok miatt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 16:52:27

maert utalom azt is ha valaki hulye helyett hlet szar helyett szart ir
stb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 16:53:35

szar helyett cart na
nagyon reggel van
nekem
amugy mindjart del
de holnap orat allitunk mi is

igazságos 2010.11.05. 17:00:14

@hagyma: na, látom te is visszatértél. Mi lesz veletek, meg szegény Obamával.
Pedig bírom a csávót, de kicsinálják sajnos.

Nálunk a magasabb pozíciót is csak a rokonok, ismerősök, barátok kapják, látszólag ahhoz való képzettséggel. Saját erőből, gürcölve nagyon nehéz az élre törni, bár nem lehetetlen.

Igen, de nehogy már a posztoló, meg az egyszerű munkavállaló jól merészeljen járni, különben is, mit képzel, hogy majd a Tesco dicsérni fogja. Még a végén elszáll magától. Nálunk ez a gondolkodás megy. Akkor inkább írjunk róla semmitmondó véleményt, oszt mehet útjára. 7 évet lehúzni egy ilyen multinál, nem semmi, az biztos.

England win The Ashes! 2010.11.05. 17:04:48

@hagyma: Tényleg, kire szavaztatok? Rep vagy Dem? Ha jól láttam, republikánus győzelem volt NC-ban is.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 17:09:06

@Táskás Tóni:
a tescot ,mert vannak bio termékek és elfogadható áron."

Höhö, próbálj egyszer minőségi bizonyitványt kérni a bio-rol, merthogy kell mellé
A bionak annyiféle kritériuma van ,hogy elég nehéz teljesiteni

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 17:10:59

@horex:
és mielött szenyózol cba ugyben,vizsgáld meg a
cég-szerkezetét , mi a különbség a cba és a teszkó között
Nem segitek, találd ki!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 17:11:42

@igazságos:
hat, ha nem lovik le, akkor nem tudjak kicsinalni
azt meg remelem nem teszik meg
@Dr Jozef Vengloš:
republikanusosk vagyunk
itt egy kicsit jobbak voltak a demokratak

igazságos 2010.11.05. 17:13:28

@hagyma: a kicsinálást úgy értettem, hogy elpártolnak tőle, magára hagyják. Így nem lesz neki jó vége...

vakvarju 2010.11.05. 17:14:59

@Táskás Tóni: A CBA üzletekkel nekem az a problémám, hogy tele vannak külföldi áruval (a NAGY MAGYAR CÉG), az üzletek piszkosak és drágák és az üzletek berendezése, jaj.....És úgy tudom, hogy a dolgozók minimál bérre vannak bejelentve. Egy MAGYAR cég ennyire kiszúrjon a MAGYAR munkavállalókkal? Ki hitte volna ezt, amikor privatizálták az ABC üzleteket..........

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 17:15:06

@igazságos: Megnéztem. Szép!

@horex: Jelen pillanatban leginkább kómás görény. Büdös vagyok, és álomittas.

@Dr. Körömlakk ®: Felhívnám szíves figyelmedet a "majd idén eljöttem - nnna, nem úgy, ahogy szerettem volna, ezért még majd beszélgetünk egymással." részre. Ez azt jelenti konyhanyelven (szerintem) hogy kirúgták a fenébe. Namost, minden éremnek két oldala van, és ki tudja miért történt, viszont innentől áradozást elvárni a volt munkaadótól elég naiv dolog. :)

England win The Ashes! 2010.11.05. 17:18:04

@hagyma: Azt láttam, hogy az állam vegyesen kék és piros (eszerint te "kék" területen laksz), de a szenátor republikánus maradt. Kormányzót mikor választotok? Két év múlva?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 17:25:07

@enamel:
Valaki itt valakit faszjancsizott
Az hogy vót??
:)

England win The Ashes! 2010.11.05. 17:27:44

@enamel: Cége válogatja. Nálunk nemrég rúgtak ki egy csávót. Hibázott, de ez még nem lett volna gond. A baj az volt, hogy letagadta, pedig négyen is látták. Megnézték a biztonsági kamera felvételeit, ami a fickó hibáját feketén-fehéren bemutatta. Ezután felmondtak neki, mert hazudott. Ez volt az ok (állítólag korábban egy kollégája is került ilyen szituba, csak ő elismerte, kapott egy kis dorgálást, meg végeztettek vele pár tesztet, de mivel ő nem kamuzott, maradhatott).

Most jön a kellemesen meglepő rész: felajánlották neki, tekintettel, hogy nem volt rossz kolléga ("jó munkásember"), hogy közös megegyezéssel távozzon, cserébe ha elhelyezkedik máshol, és kell majd a referencia, ezt a történetet és a távozása valódi okát nem említik meg.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 17:30:47

@horex: Hát kérlek, az úgy volt, hogy eltévedtem a Munkahelyi terror című blogszemétdomba (most csinálok nekik olvasotccságot, na nem baj). Aztán amennyi hülyét ott egy rakáson tapasztaltam, az még az én ízlésemnek is sokk vót, úgyhogy egy diszkrét húzzatoktiakurvaanyátokba keretében ottanhagytam őket.

Egyébként ugyanolyamiket kifogásoltak, mint a fenti evtás, hogy nem vagyok empatikus, meg a faszom.

Azóta alapból így reagálom le a mai magyarmunkavállalói jómunkás mentaliást, amely szerint a melósnak kizárólag jogai vannak, a munkaadó meg ellenség, ami ellen össze kell fogni, és jól meg kell neki mutatni. Ha meg a munkaadó erre néz egy kicsit, aztán megmutatja az ajtót, akkor felháborodni, és picsogni.

Ez vagyon. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 17:34:14

@Dr Jozef Vengloš: Szép. Na de lehetett volna úgy értelmezni, hogy azért hazudott szerencsétlen, mert féltette az állásját.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 17:37:50

@Dr Jozef Vengloš:
ja, gondolom
akkor lesz az elnokvalasztas , nekem az elso
@enamel:
ha lop, utana legalabb ne haudjon
bar lopas eseten itt azonnali kirugas van, abban a percben
esetleg annyit megtesznek hogy nem hivnak rendort

England win The Ashes! 2010.11.05. 17:52:07

@enamel: Akár úgy is lehetne. Egyébként nem lopott (@hagyma: ), szimplán a raktárban nekitolatott valakinek (szintén valamilyen géppel közlekedő alaknak). Hazudni azért nem éri meg, mert mindenhol (de tényleg mindenhol) kamera van, és ezt tudta. Sőt, az eset előtt két héttel egy srác is valami ilyet csinált (ő valami oszlopnak ment neki egy raklapszállítóval), ő is tagadta, őt is elbocsátották. Ha jól tudom, mert én nem ott nyomulok (mármint biztos, hogy elküldték, csak a pontos részleteket nem ismerem). Tehát a történetem alanya ezt tudta, sőt állítólag akkor a kisfőnökük elmondta nekik, hogy inkább ismerje be, mint kamuzzon, mert azt nem csípik. Ha nem történt nagy baj, akkor nem küldik el, ha viszont vetít, akkor tutira.

Egyébként nálunk nem éri meg lopni. Játékokat forgalmaz a cég (csak raktár). Az értékes cuccok elzárt területen vannak, csak pár ember férhet hozzájuk. A többi, ami kicsi és zsebrevágható, az értéktelen, pár filléres (vagy pennys) cucc, ami drágább, azt meg ugye nem tudod kivinni a mérete miatt. Plusz a munka után randomszerűen ellenőrzik az embereket (azokat is, akik az irodán dolgoznak), sőt a kapunál a kocsikat is.

England win The Ashes! 2010.11.05. 17:59:01

@enamel: A ronda emberes poszjukban az egyik kommentelő már hiányol téged. :)))

(Idézem: "Mindjart jon enamel es elmagyarazza miert a posztolo volt a hibas.")

Ne okozz csalódást. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 18:02:24

@Dr Jozef Vengloš: arrafele eszreveheto a Lengyelek hazaterese?

Nem kezdem megint csak megemlitenem, hogy Igazsagosnak minimum 2 enje van.

@enamel: ugyjarsz majd mint csirke:)

es persze a poszt revella: KLnek megint igaza van:(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 18:03:58

@Dr Jozef Vengloš:
a hazudas itt is fobenjaro bun
az amerikaiak amugyis jelenthetnek hazudni tudasban a magyaroknak pl.
azert gondoltam lopasra, mert az egyertelmu elbocsajtas, az altalad leirtak, foleg ha elso eset "figyelj oda jobban"-al el van intezve

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:04:39

@Dr Jozef Vengloš: Nézd, ha én egyszer valahonnan kimentem, onnan ki vagyok menve. :D

Van ott egy kedves lázítgató lányka, az már szerintem agymosta a fél hülyegyülekezetet. Egy ideig rúgdostam lefelé, aztán meguntam. Viszont szerintem most boldogabbak.

@Lewyke: Az hogy járt? Kirántották?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 18:08:56

@enamel: bannoltak asszem a bog.hurol:)
es a terroros blognak van egy uj bejegyzese, miszerint a blogiroknak mar tele a faszuk.:(

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 18:10:00

@enamel:
Elnyelte a blogmotor, +ismétlem :)
Ezért faszjancsizni?
Mégha offoltál volna +érteném
:)

phylloceras 2010.11.05. 18:13:13

@Döglött Guminyúl: 3 évet dolgoztam a tesóban.
Nem mindenki van minimálbérre bejelentve, hanem a bére alapján. Kapnak: munkaruhát, délutáni és éjszakai pótlékot, kifizetik a buszbérletet, taxi csekket kap az, aki nem tud busszal hazamenni 400000 Ft éves cafetériát kapnak... a munkahelyi büfé árait a tesco határozza meg, így nagyon olcsó. Dolgozni viszont kell! Pl. a vezetőknek naponta be kell állniuk a pénztárba vagy a pultba kiszolgálni vagy árut pakolni. Nincs tíz percenként cigiszünet stb. Kiváncsi vagyok, hogy melyik magyar vállalkozó ad ennyi mindent a dolgozónak.
Az árukészletről: van Pick szalámi és olcsó parízer. olcsó kenyér és minőségi külsős által gyártott pékáru.
Unikum és olcsó szeszesital stb.
Jelenlg a cégnél úgy tudom, hogy 23.000 ember dolgozik. Kb 5000 magyar vállalkozó szállít a cégnek.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:16:30

@Lewyke: Emiatt ne aggódj, engem nem fognak bannolni. :) És ha igen, akkor is 2 perc egy új nevet regelni, nagykaland.

A blogírók meg inkább ne törölgetnék a kellemetlenné vált bejegyzéseket, meg ne találnának ki idióta meséket. Vagy írják ki a blogjukra, hogy ez fiktív történeteket tartalmazó blog.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:20:25

@horex: Rosszak az idegeim. A sok blogolás teszi. ;)

phylloceras 2010.11.05. 18:21:42

@vakvarju: Kb. egy hónapja Fertődön a CBA-ban mindenki egyszerre felmondott, mert havi 5-6 Ft-ot vontak le mindenkitől leltárhiány címen. Egy ismerősöm 3 hónapja jött el ugyanettől a cégtől és most kapott egy levelet, hogy menjen be leltározni!Azt írták, hogy még erre az időre is felelős a leltárért?!

England win The Ashes! 2010.11.05. 18:25:39

@Lewyke: Nem is tudom, nálunk csak egy lengyel csaj dolgozik, ami hihetetlen. Viszont a városban, boltokban nem vettem észre a fogyást. Mondjuk igény lenne rá. :)

igazságos 2010.11.05. 18:30:03

@enamel: Te, Szalainé is oda írogat, azért vannak be*arva. Nem akarják, hogy csúnya dolgokat írogassanak, mert megszünteti.

England win The Ashes! 2010.11.05. 18:32:15

@hagyma: Itt is így van, de minden esetet jegyzőkönyveznek. Namost mivel a fickó mást mondott, mint a szenvedő feél meg a szemtanúk, ezért videóztak, így derült fény arra, hogy ki hazudott.

A lopásért nálunk is röppályára állás jár, valamint ha berúgva/betépve menne be valaki, azért is. Sőt, ha jól tudom, a nem bejelentett és igazolatlan hiányzásért is kezedbe nyomják a tarisznyát.

@enamel: Ez most marhára hasonlított erre:
"És ha elutazol, el vagy utazva." :)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:32:38

@igazságos: Ahhá. Ki az a Szalainé? Nem tudod a nickjét? Visszanézem, nem írtam-e neki csúnyát. :DDD

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 18:32:40

@phylloceras:
Hülyék az emberek a net korszakában is
Nem keresnek rá a jogszabályokra, hagyják magukat szivatni

Én vivok rendesen a rendőrséggel, a biztositóval, okmányirodával és idáig egyszer nyert jogosan a rendőrség, amit nem is fellebbeztem
Net nem csak picsogásra meg röhigcsélésre van

igazságos 2010.11.05. 18:34:47

@Dr Jozef Vengloš: de ma írogatott, ide:

csajokespasik.blog.hu/2010/11/05/azt_hazudta_a_szuleimnek_hogy_kiraboltam_oket

@enamel: amúgy oda tényleg akkora idióták írogatnak, akik azt se tudják, mi a helyzet itt, kis hazánkban.

igazságos 2010.11.05. 18:35:51

@enamel: Szalai Annamária, főgóré, Médiahatóság atyaúristene. Aki szabályozni akarta az internetet, meg rászállni a blogosokra. Írtak róla, hogy azt is olvassa, hozzá is szól.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:44:15

@igazságos: Ahha. Amikor én olvasgattam, biztos nem szólt hozzá. Legalábbis ezen a néven biztos nem. Szerintem más néven sem, nem emlékszem onnan értelmes női példányra.

England win The Ashes! 2010.11.05. 18:49:26

@igazságos: Az már csak túlvilági üzenet. :)

(Olvastad a nekrológot? Szó szerint és átvitt értelemben is haláli.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 18:52:30

@Dr Jozef Vengloš: De most tényleg, én nem értem, miért utálták ennyire a csirkét. Akármit írt, egy karaktersorozat a képernyőn. Mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy valakiben ez ennyire mély nyomot hagyjon?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.05. 18:54:57

@Dr Jozef Vengloš:
2 oraval elotte be kell szolni ha nem tudsz menni\betegseg, lerobbant kocsi stb/
persze rendszert nem lehet belole csinalni

England win The Ashes! 2010.11.05. 18:55:57

@enamel: Nem tudom, nem is izgat különösebben. Mindig imádom a kommentjeit, de elsősorban a többiek által adott válaszai röhögtetnek.

igazságos 2010.11.05. 18:57:17

@enamel: comment.com-on volt róla szó, egy interjúban, hogy azt olvassa. De vajon tényleg így van-e, kíváncsi lennék rá, de van egy olyan gyanúm, soha nem fog kiderülni a dolog.

tildy -t is ismerem, ugyanazt az avatart használja, mint a facebook-on. Amatőr.

De oda olyanok járnak, akiknek fogalmuk sincs, mi zajlik nálunk. Mintha egy álomvilágban élnének, de majd egyszer fel fognak ébredni, szembesülnek a kemény valósággal. De a legdurvább az a vállalkozásos-főnök csávó, aki annyira fényezi magát, hogy az már gyomorforgató.

England win The Ashes! 2010.11.05. 18:59:02

@hagyma: Ja bizony! (Nálunk asszem 1 órával előtte is elég.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 19:01:10

@igazságos: Melyik? Ludmillám édesem, nevesítsél már, mert engem ez nem érdekel annyira, hogy utalásokból tudjam, merre hány méter.

Xezs 2010.11.05. 19:18:02

@enamel: Örülök, hogy láthatom, vannak akik hozzám hasonlóan gondolkodnak.

Mindig röhögök mikor valaki lefesti, hogy a munkáltató az bizony egy nagy gonosz medve, a munkavállaló meg ártatlan kis nyuszika.

Egyébként általában azok szoktak ilyen faszságokat puffogtatni, akiknek semmi képzettségük nincs, aztán megpróbálják a gaz munkáltatókra kenni annak okát hogy nekik nincs munkájuk. Még véletlenül sem a saját hibájuk, hogy basztak tanulni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 19:23:00

@Xezs: Nem tudom. Tényleg nem. Ez inkább mentalitás kérdése szerintem. Mondjuk biztos a végtelenségig le lehet aljasodni, aztán a végén belefulladni a saját mocskunkba, volt ilyen régen is. De hogy ezek mit csinálnak a neten?...

Xezs 2010.11.05. 19:33:49

@igazságos: Nekem ez az internetszabályozás még új dolog. Egyébként vicces kezdeményezés, borítékolom hogy halálra van ítélve.

Tudom hogy Kínában működik, de ott diktatúra van.

Xezs 2010.11.05. 19:35:56

@enamel: ÖÖÖ, mit nem tudsz? Nem kérdeztem semmit :) Vagy igen?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 19:45:19

@Xezs: Itt is lesz nemsokára, nyugodj meg. Mondjuk a kínaiak legalább bájosan csinálják. Nálunk csak olyan balkáni lesz, sok tudodmivel, meg tuggyukmikkel.

Xezs 2010.11.05. 19:51:03

@enamel: Akkor készítsük a Molotov-koktélokat, aztán hajrá Magyarország!

Majd jönnek megint orosz tankok és hoznak valami szerencsétlent, mint anno Kádárt?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 19:57:15

@Xezs: Készítsen a halál, öreg vagyok én már ehhez. Meg lusta is. Meg le is szarom.

Részemről a gyurcsányi modellnél maradok, azaz ha nem tetszik, el lehet innen menni. Nos nekem nem tetszik, tehát keresgélem, hová kellene menni. És ugyanezt tanácsolom mindenkinek.

igazságos 2010.11.05. 20:00:25

@Xezs: szerintem is az. Nem tudnak mit kezdeni a torrentezéssel sem, mindig van razzia, de mihelyt elkapnak valakit, lesz helyette tíz. Meg az igazi, nagy górék külföldön vannak. De most komolyan, hogy szabályozzák a netet, már eleve halva született ötlet.

És igen, mindig az ártatlan, halálra dolgoztatott, munkába lelkileg, egészségügyileg belebetegedett, szemét főnök, munkatársak, szóval, mindenki hibás, csak a munkavállaló nem. Sok kamu szöveg, egy idő után már unalmas.
Csak aztán a háttérben mindig voltak odamondogatások, meg egyéb dolgok is, csak azt senki nem hangoztatja, jobb magunkat ártatlannak beállítani.

juhaszcs 2010.11.05. 20:13:43

Aki a tescoban dolgozik az nem lehet sikeres ember.Kizsákmányoló multicég,zsarnok her-esekkel.
Szarjon sünt az összes tesco dolgozó!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 20:30:38

@enamel:
Azé még fotelból menne a forradalom , nem?
Tőcsd le addig görcsoldónak, Lyó
www.mouserunner.net/Game_Stress_Game

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.05. 20:40:08

@horex:
216m
:)
Najókat, húzok elfelé

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 20:42:16

@horex: A forradalmak az álmoskönyv szerint egészségtelen dógok.
A Budapest Defenderen is mindig beledöglök az expert szinten mán.

www.mofunzone.com/popups/budapest_defenders.shtm Nesze, jáccál vele.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 20:53:01

@Dr Jozef Vengloš: en egyre tobbtol hallom, hogy mennek haza mer egyre jobb a helyzet naluk. engem csak egy idegesit, mi lesz velunk a lengyel kenyer nelkul?
muszaly megkerdeznem: hol lehet kapni csirkelabat?????:))

cicmen (törölt) 2010.11.05. 21:03:43

@enamel: Agyadban az error jóbarát mióta van?

cicmen (törölt) 2010.11.05. 21:03:43

@enamel: Agyadban az error jóbarát mióta van?

Megdobbent 2010.11.05. 21:12:52

keccazegy. nehez hetvege lesz itt.

cicmen (törölt) 2010.11.05. 21:13:35

@enamel: A forradalmak nem lekvároknak valók! Ne foglalkozz vele!

cicmen (törölt) 2010.11.05. 21:18:31

@Lewyke:muszaly megkerdeznem: hol lehet kapni csirkelabat?????:))
Mindenhol! Ez egy érdekes dolog, mert ha hobbiból eszed, akkor finom ( már aki szereti)de különben szegénységi bizonyítvány. A pacal volt ilyen régen és aztán hiánycikk lett!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 21:25:45

@cicmen: Most megnyertem 133000 score. :D

Nincs itt olyan meleg, hogy forrni kelljen. Aki meg mindenképpen forrana, azt érdemes idejekorán agyonverni. Közegészségügyi okokból. (nem lenne kinek elvinni a szemetet, meg ijenek)

Xezs 2010.11.05. 21:26:09

@enamel: Így is fel lehet fogni, de én meg úgy vagyok vele, hogy ez a hazám és én itthon akarok boldogulni. Jó nem mondom, ha lenne egy Kínához hasonló diktatúra, vagy egy Kubához hasonló balfaszkodás itthon akkor én is tipliznék, de én kitartok. Magyar seggbe magyar lófaszt!

@igazságos: Persze, aki a zinternetet akarja szabályozni az ne csodálkozzon, ha a képébe röhögnek minduntalan. A sok spammert, 419-es csalót meg mindenféle pedofil szarházit nem tudják elkapni, akkor majd pont a mezei felhasználókat meg fórumozókat fogják vegzálni. "Beszóltál fórumon a miniszterelnöknek?" Püff, egy füles! Ugyan már.

Xezs 2010.11.05. 21:27:16

@juhaszcs: Bazmeg. Azok az emberek legalább dolgoznak és nem a faszukat meresztik mint a segélyes cigány. Dolgozni nem szégyen, akárhol is teszi ezt az ember.

Ilyen alapon szarjon sünt mindenki aki bankban dolgozik, meg aki autószerelő-gyárban, meg úgy mindenki aki külföldieknek melózik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.05. 21:37:56

@laphroaig: Az már fel sem merül, hogy egy HR végzettségű ember illene, hogy tudjon helyesen írni?

@juhaszcs: Ja, csak az éhenhalásnál jobb.
Bár én sem mennék oda vissza, inkább a halál. Csak én már tapasztalatból mondom ezt :D

@Xezs: Szívemből szóltál! A csávó szerinted dolgozott már valahol? Mármint nem alibi munkahelyen?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.05. 21:39:08

@cicmen: Mi? Dalma forr? Vegyétek lejjebb a gázt mindjárt kész a kaja! :D

England win The Ashes! 2010.11.05. 21:39:21

@Lewyke: Csirkelábat? Hmm, még sosem kerestem. Piacon vagy hentesnél próbáltad? Mondjuk még ott sem láttam, de lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 21:52:42

@Dr Jozef Vengloš: hentes kilove:(
piac meg eddig nem volt, de talatam tegnap egyet lehet benezunk majd. Ha mas nem kimegyek egy farmra, veszek egy pipit elve, aztan ott helyben megtisztitom:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 21:56:07

@cicmen: foleg a kiscsajom szereti:) de mi se vetjuk meg a csirkehattal es nyakkal es szarnyal fott csirkelevest, tudod azt a finom sargaszinut. Bakker csorog a nyalam:))))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 22:13:49

@cicmen: Ne hülyüljél meg légyszíves, mert nem mutatom meg Ludmilla új melleit!

Xezs 2010.11.05. 22:24:57

@Lewyke: Csak akkor érdekel, ha a fejére nőttek :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 22:30:57

@Xezs: Satanka:)))) ami hirtelen eszembejutott:)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 22:34:59

@Lewyke: Nem, ezek most egy másik perspektívából vannak.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 22:42:14

@enamel: hatulrol?vagy ultrahangos kepek?
es azt megirta mar, hogy faj a hata a sulytol?:)) ez az vajon az eszebe jutott mar, hogy kis ido mulva a terdeeig fognak erni:))

Megdobbent 2010.11.05. 22:52:41

Tusszentettem es most ragyujtok.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 23:12:10

@Lewyke: Elölről, premier plánban. Tökéletes zsarolási alap. :)

Xezs 2010.11.05. 23:12:11

@Megdobbent: Csak ne a lépcsőházban. Nálunk valamelyik paraszt oda jár cigizni aztán kurvára érzem itt a lakásban.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 23:48:23

@enamel: bikini, cicifix volt-e rajta??

Draga Igazsagos, ha tudnad, hogy mire jottem ra:))))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.05. 23:49:43

@enamel: az haggyan meg fel is jelentheted szexuals zaklatasert:)A zsaruk siman kideritik honnan netezik:)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.05. 23:55:03

@Lewyke: Amúgymeg szerintem a globálos csevizésünk után a zsaruk úgyis mindenkiről mindent tudnak.

England win The Ashes! 2010.11.06. 00:03:13

@Lewyke: Na, drága Lewyke, asszem akkor én Winson Greenben végzem, te meg Morton Hallban. ;-) Csoda, hogy eddig nem jöttek...

M. Péter 2010.11.06. 01:43:22

@Dr Jozef Vengloš: Ha EU-n belul volt a dolog, akkor az adatvedelmi torveny alapjan jogod van elolvasni, hogy mit irtak rolad, hacsak nem valami rendkivul bizalmas allasrol van szo. Az persze orszagonkent kulonbozo, hogy mennyire kell felniuk egy ragalmazasi pertol.

@hagyma: Dehogynem, pont az USA-bol indult ki. A SSN alapjan a hitelkepessegedet el tudjak biralni, de az nem derul ki belole, hogy hol dolgoztal, az kulonosen nem, hogy jol-e.

England win The Ashes! 2010.11.06. 02:02:56

@M. Péter: Nem igazán érdekel, mivel megkaptam az állást. Ha meg elutasítottak volna, akkor indokolták volna, hogy miért.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.06. 02:32:31

@Lewyke: Mire jöttél rá? Naaaa lécciiiiiii, nem mondjuk meg neki.;DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.06. 03:48:36

@enamel: Ezek? Szerintem nem képesek felfogni a net mibenlétét :D

M. Péter 2010.11.06. 11:40:45

@Dr Jozef Vengloš: Pontosabban, mondtak volna valamilyen indokot, de nem biztos, hogy a valodit.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 11:56:55

@Dr Jozef Vengloš: en jo kislany vagyok:)))
@enamel: ha en rajottem akkor hidd el te is rafogsz:)

England win The Ashes! 2010.11.06. 12:05:21

@M. Péter: Már miért ne mondanák meg, ha a korábbi munkahelyem negatívan minősít. Errefelé nem ez a bevett módi, tuti, hogy nem kamuztak volna. Kivéve persze, ha nincs kellő tapasztalatom, magas a fizetésigényem, nem tetszik a búrám stb., de az meg nem függ össze az előző munkaadóm véleményével.
Más: itt jobban szeretnek maguk meggyőződni arról, hogy ki mit tud. Ha az ember átmegy a teszteken (merthogy helyenként ilyeneket is adnak), kap három hónap próbaidőt, ami alatt a cég bármikor felmondhat. Ezalatt bőven van idő kitapasztalni, hogy "jómunkásember" vagy-e, avagy sem. Lehet valakinek két diplomája pl. vegyész szakon, de ha hígítás céljából vizet önt a kénsavba, már mehet is.

igazságos 2010.11.06. 16:48:04

@Lewyke: Nem is igaz, te egy báránybőrbe bújt farkas vagy. De jaj annak, aki a te kérésedre azt mondja, hogy beléd köt.

Mondjuk, aki a Homárra írogat, az alapból nem lehet sikeres ember, beleértve magamat is. :P

igazságos 2010.11.06. 16:51:26

@enamel: Ne légy köcsög, na. :) Amúgy tényleg zsarolási alap, mert hát ilyen méretei nem mindenkinek vannak.

De én úgy össze tudlak zavarni téged, meg Lewykét is, hogy a végén azt se fogjátok tudni, tényleg az enyémek-e, nem egy olyan csajé, akit rühellek, és így szúrok ki vele.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.06. 18:03:06

@igazságos: Ludmillám édesem, cicment fogom zsarolni, nem téged.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.06. 18:47:03

@M. Péter:
hatha innen indult ki akkoir valoszinuleg elfelejtettek
vagy legalabbis az ilyen koznepnek mint en semmi szukseg ra
minden jelentkezesi lapon be kell irni az utolso 3 melohelyet a fookod nevevel es telefonszammal
/ meg az utolso 3 lakhelyed/
hat ebbol mar sok minden kiderul avatoot szemeknek
a legtobb helyen felteszik a kerdest felhivhajak-e akiket felsoroltal
en mindig/ jo 3ik hivatalos melohelyem, azt x-eltem,, hogy igen
sose kerdeztek le, egyszer Maryt lecsekkoltak, de csak, hogy tenyleg ott dolgozxot-e
azt nem tudom, mi van ha azt oirom, nem jarulok hozza, hogy felhivjak
ajanlolevelet meg sosem kertek
viszont
1 inerju a leendo
fonokoddel, esetleg kettovel
2-ik interju a HR-en
es most legutobb a fo-fo gorenal is
ez egy aranylag kicsi, de nagyon elegans hotel
es jobban elek, mint 1 eve:)

M. Péter 2010.11.06. 19:46:47

@Dr Jozef Vengloš: Azt viszont nem fogjak az orrodra kotni, hogy azert nem kaptad meg az allast, mert elore el volt dontve, hogy kie lesz, vagy hogy feketet/irt/ciganyt/zsidot/szulokepes korban levo not nem akarnak alkalmazni.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 19:57:56

@M. Péter: en ugy tudom itt ezert nagyon csunyan beperelnek oket.
Bar, hogy hogyan derulne ki a diszkrimacio...

England win The Ashes! 2010.11.06. 20:09:25

@M. Péter: :)))

1. ha előre el van döntve, akkor nem hirdetik meg az állásra a pályázatot.
2. ha az általad felsorolt okok miatt nem vesznek fel valakit, megvannak a megfelelő helyek, ahol panasszal élhetsz. (Nem magyar módra természetesen.)
3. ha nem vesznek fel valahová, nem tud érdekelni, miért nem. Akkor továbbállok.

@Lewyke: A diszkriminációnak még a látszatát is kerülik.

Megdobbent 2010.11.06. 20:24:26

De mi van a renszarvasokkal?!

igazságos 2010.11.06. 20:59:12

@Dr Jozef Vengloš: Tudod, te nem Magyarországon élsz, az biztos. Nálunk ugyanis sok állást meghirdetnek, csak azért, hogy legyen látszatja, hogy a cégnél interjúztatnak. Holott már régen megvan az az ember, akit arra a melóra szántak, legtöbbször áthelyeznek egy munkavállalót másik munkakörbe. Csak ezt a birka népnek, akik több, mint száz kilométert utaznak az állásinterjúért, nem kötik az orrára. Tele van ilyen a profession.hu, saját tapasztalatból mondtam.

igazságos 2010.11.06. 21:02:34

@enamel: akkor megnyugodtam, rajtam kívül bárkit zsarolhatsz. :D De ne terjeszd, meg monitorozd oda más fejét. Ja, csak azért küldtem neked és Körömlakknak, mert nem tűrhettem, hogy hagyma és társai a pattanások miatt cikizzenek úgy, hogy nem is látták a képeket. Ez sokat elárul róluk, úgy fikázni, meg szidni mást, hogy nem is tudják, látták a bizonyítékokat.
A nő nagyon a szívére tudja venni, ha a külsejét cikizik a férfiak. Ja, és ne higgy Lewykének, akármit próbál állítani, nem vagyok férfi. Próbál ködösíteni, hogy rájött valamire, de ez csak amatőrködés, én tudom a legjobban, hogy ezt hogy kell csinálni profi módon.

Megdobbent 2010.11.06. 21:15:35

@igazságos: Nah, azert egy-ket pattanas vilagosan latszik. Nem kell azt szegyelni, elofordul :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 21:22:12

@igazságos: Anyam te nagyon durvan buta vagy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ugy is mondhatnam: ostobenko kurvincsko

igazságos 2010.11.06. 21:29:57

@Lewyke: ezzel most kiállítottad magadról a bizonyítványt, úgy, hogy nem is tudod. :) Pusszantlak, drágám.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.06. 21:33:28

@igazságos: Lehet, ha elküldöd nekik, nem fikáznának, hanem leesne az álluk :)

igazságos 2010.11.06. 21:37:48

@ColT: Dehogy, ügyesen kell ezt csinálni. Nem vagyok amatőr, minden lépést alaposan megfontolok. Tudom, hogy kell elbánni a beszólogatókkal, akik azt hiszik magukról, hogy menők, ha kikezdenek velem.

Bírom Lewykét is, még ha ez nem is tűnik úgy. Unalmas lenne nélküle az életem, hiányoznának a beszólásai. Igaz lehet, amit korábban mondtatok, hogy mi ketten csak álmodjuk egymást.
Meg az is igaz, hogy az ilyen torzsalkodásokból szoktak az életre szóló barátságok köttetni később.

Xezs 2010.11.06. 21:49:18

@igazságos: Mintha fentebb pont te értettél volna egyet velem abban, hogy a magyar munkavállalók nagy része mindenféle reális ok nélkül utálja a jelenlegi vagy a potenciális munkáltatóját és a hibát sosem magában keresi.

Most meg leírsz egy erősen összeesküvéselmélet-szagú dolgot.

A magyarok jó része szereti azt hinni, hogy azért nem kapott meg egy melót, mert a csúnya gonoszok már előre lezsírozták. Persze ez lófasz, legtöbben nem mernek szembenézni azzal, hogy valamit csúnyán elbasztak.

A pattanásról meg küldj képet légyszi.

igazságos 2010.11.06. 21:57:19

@Xezs: Nem, csak azt írtam, hogy van ilyen is. A kettő nem zárja ki egymást, amúgy. Van, aki így kapja meg az állást, hogy berakatja magát, aztán mégse elég neki soha semmi. Hiába kap többet, mint a többiek, mégis mindig szidja a főnököt, meg mindenki hibás rajta kívül. El lehetne ezen vitatkozni életünk végéig.

Néha pedig nem árt, ha földbe döngölnek, mert akkor szembesülsz a valósággal, és megpróbálsz javítani. Persze, van, hogy a hullámvölgy sokáig tart, de aztán jobb emberré válhatsz. Egyszer fent, egyszer lent esete.
Az is unalmas tud lenni, ha mindig jól mennének a dolgaid, meg rengeteg pénzed lenne, semmi gondod nem lenne az életben.

De nem küldök képet a többieknek, mert akkor a nagyon gondosan felépített imázsom a semmibe veszne, elvesztenétek irántam az érdeklődést. Tiszta marketing, amúgy. Ja, és ez a kép jobb lett, mint amit a múltkor kaptál tőlem. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 22:04:56

@Xezs: :D
Latom te is figyelsz:)
nem az elso tema volt amiben onmagaval kerul ossztetuzesbe:)nem is a masodik:)

@igazságos: nem csak en veszem eszre az osszevissza egyszeru, atlagos dumaidat, rajtam kvul meg egy paran. Erre probaltalak ravezetni, de lehet bennem van a hiba, nem fogalmaztam meg eleg egyszeruen a Te szinteden.
Es ne haragudj, hogy lekurvazlak, de minek lehet nevezni az olyan not aki a melleirol kuld fenykepet vadidegen embereknek, meg allandoan emlegeti a mereteit internetszerte, merthogy nemcsak itt.
Ha pasi vagy, akkor meg meg szarabb vagy, hogy egy masik emberrel kibaszol, marha ez igaz lenne.
Se az eletkorod, se a hattered nem mentseg a butasagodra es kozonsegessegedre.
De celebnek jo leszel.

Megdobbent 2010.11.06. 22:06:02

Senkinek nincs otlete, hogy mi van a renszarvasokkal? Weh, igy aztan mit varjak?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 22:07:14

gondosan felepitett imazs

wazze valaki kapcsolja mar le a netjet!

Megdobbent 2010.11.06. 22:21:47

@Lewyke: Uuu, a nyomorultak :( Onnan mindig olyan masnaposan jonnek vissza, hogy rossz rajuknezni :/ De koszi az infot! :)

Megdobbent 2010.11.06. 22:23:54

@Lewyke: Ehehe, jol bementel az utcajaba, aztan most meg csodalkozol :)

afrancba 2010.11.06. 22:27:31

@Lewyke: Jól beszélsz Lewyke, iszonyúan idegesít ez a buta tyúk, aki azt hiszi, a melle a világ közepe... igazából teljesen mindegy mennyire jó melle van, nekem akkor sem kéne, ha fizetnének mellé, egyszerűen nők esetében két dologtól undorodom. Az egyik a butaság, a másik az önteltség. Most azt hiszi még egy valakit felidegesíthetett, de nem. Igazából jót mulatok ezen a kiscsajon.
Na, mórikáld még magad igazságos, legyél tökös, tedd ki az eres melleidet :)

Xezs 2010.11.06. 23:02:13

@igazságos: Kaptam tőled képet? Hol, mikor? szerintem keversz valakivel :)

igazságos 2010.11.06. 23:05:46

@afrancba: Na, most megmondtad a tutit. :) Verheted a vállaidat a dicsőségtől, hogy milyen ügyes voltál, hogy beszóltál nekem. Imádom az ilyeneket, el is értem náluk a célom.

igazságos 2010.11.06. 23:08:53

@Lewyke: Nem haragszom, mondj még ehhez hasonló szép dolgokat! Bearanyozzák a napomat. A legszebb az egészben, hogy úgy tolok ki veletek, az engem fikázókkal, hogy észre sem veszik a dolgot. :P

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 23:18:07

@Megdobbent: ja utana meg csodalkoznak, hogy ilyen posztbeli mukodesi bizonyitvanyt kapnak:) Meg majd irogatnak csoprtostolt a Homarnak:)
Marmint a Rakoczira gondoltal?:)
Nem tud felidegesiteni a butasagaval:)

@afrancba: nemcsak ragyas eres is?:)

@igazságos: sajat magaddal tolsz ki aranyom

@enamel: aszittem sztrajkolsz:) Orulok, hogy nem:)

Megdobbent 2010.11.06. 23:28:17

Najojo, de akkor ez mar a hetvegi poszt? :)

Es komolyan, hogy a faszba' van 20 fok november 6-an? Mi lesz igy HOLNAP UTAN, ehehe? :)

Megdobbent 2010.11.06. 23:29:37

Oppardon, 22,5 fok volt a csucs... Hijnye, akkor most nem is fogok szankozni? :(((

"Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!" oke-oke!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.06. 23:36:58

@Megdobbent: irj egy felmondolevelet az idojarasnak:)
tavaly szilveszterkor mekkora vihar volt?:)utana meg nagy ho.

Megdobbent 2010.11.07. 00:18:59

@Lewyke: Irjon akinek ket annya van :( Sok-sok eve dolgozik nekem, es ha nem irok neki aztan mindenfele jot (peldaerteku, peldamutato, pelda, jo pelda, peldaul jo, peldakepp emlitheto), akkor homarposzt lesz belolem :(((

De akkor is ize van, hat volt ido, amikor november-december hosportos ido volt, aztan januar-februar fagyos hideg, aztan meg tavasz volt es nyar... Valahogy mostanaban kicsit elvesztek ezek az evszakok igy konkretsagukban.

(amugy igazsagosnak plasztikazott melle van, de psszt!, ne mondd neki!)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 00:33:47

@Megdobbent: nem akarsz-e hires lenni egy homrposztal?:)))
En lehet, nem figyeltem elegge akkor. Ahol mi laktunk kijovetelunk elott, ott igaz decemberben volt vihar, de utana volt fagyos jan.febr.marc. Nem fagytak le tavasszal a rugyek a gyumolcsfainkrol, szerencsere a jeg se verte le,volt sok virag mehecske, rengeteg gyumolcs.
A viharok azok kemenyebbek, mint regebben, de pl. kb 12 evesen ateltem egy kemeny homokvihart is. Voltak reggebben is pl tornadok, Mamam sokat meselt ezekrol. Csak most koncentraltabban kapjuk az arcunkba:)
Meg amugyis, van a kaoszelmelet azt is figyelembe kell vennunk, es az Elet valtozassokkal jar:)

Megdobbent 2010.11.07. 00:51:24

@Lewyke: az Elet, a Vilagmindenseg meg Minden. Bizony, sot ebben a pillango-effektust is felfedezni velem! Egyszeruen az van, hogy Ljubljanaban Szerjozsa bacsi rosszul kapott vissza a helyi kumisz boltban, emiatt olyat mondott, hogy az a sztratoszferaig hatolva pofancspta a hozzank keszulo telet, es a tavasz (az eroszakos, utcai bunyos) egybol atvette a helyet :(

igazságos 2010.11.07. 11:01:30

@Lewyke: Már készül rólatok a posztom, amiben lerántom a leplet az olyan kommentelők valódi személyiségéről, mint a tiéd és a hozzád hasonlóké. Meg akarom mutatni, hogy lehet a te fajtáddal elbánni a való életben és az interneten egyaránt, hogyan lehet következtetni az emberek igazi énjére, függetlenül attól, miket kamuzik össze a neten. Addig is folytasd áldásos tevékenységedet, az én lejáratásomat, szidalmazásomat, továbbá mondj szép jelzőket rólam. Üzenem a többieknek is ezt. :D

afrancba 2010.11.07. 11:39:35

@igazságos: Megveregettem, most mi legyen? alázzalak e porrá rommá, vagy szimplán röhögjünk rajtad, te retek? Utóbbit választom, lévén ezen a szép vasárnapi napon nem pazarlom rád a drága időmet írással, elég ha néha benézek, és meg van a mai móricka.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 11:43:52

@Megdobbent: bocs bealudtam tegnap ejjel:)
Pedig mutatni akartam ezt:)
G.Ferenczy Hanna - November

Ne higgyetek a fénynek,
a langyos déli szélnek,
ne higgyetek, ti fák!
Aludjatok el halkan,
a párálló avarban
félignyílt ibolyák.
Rügyek, csak vissza, vissza!
az ég akármily tiszta,
most játszik álnokul.
Hiába zöld a pázsit,
Már a november jár itt,
S mire bealkonyul –
Köd gyűjt vámot a tájról,
s a tétovázó fákról
- mint szédült, vak szeszély -
leszaggat minden éket,
és szétdúl minden szépet
a novemberi éj.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 11:47:37

@igazságos: ezt tenyleg kivancsian varom:)))

Aszittem 30 evesen mar ismerem a szemelyisegem, de majd meglatjuk:)
Dragam en total megvagyok elegedve magammal, nem kell hozzatennem semmit, kamuzva:)

Az a legrosszabb mikor egy buta ember bizonygatja orditva az igazat!

England win The Ashes! 2010.11.07. 11:58:20

Először arra gondoltam, hogy ma egész nap ágyban maradok. De aztán felkeltem. Elvégre november 7-e van! ;-)

flatrabbit (törölt) 2010.11.07. 14:31:22

hogy a faszba vízköves a vasalónk, ha újkora óta desztilláltvízzel és "cocolino vaporess vasaláskönnyítő" nevü csodaszerrel - amire mellesleg rája vagyon írval, hogy megelőzi a vízkövesedést - használjuk (használja a zasszony)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 14:43:16

@Dr Jozef Vengloš: fekudj vissza hideg van, mint allat:)

@flatrabbit: irjal nekik panaszlevelet es kerd vissza a penzt mit megelozokre koltottel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 15:07:48

@flatrabbit: "hogy a faszba vízköves a vasalónk, ha újkora óta desztilláltvízzel"

Nyilván nem öblíted ki időnként ecetes vízel.

>>és "cocolino vaporess vasaláskönnyítő" nevü csodaszerrel<<

Az szart sem ér. Nem tűnt fel, hogy reklámozniuk kell, hogy el tudják adni?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 15:09:23

@Lewyke: Amazóniában irtják az esőerdőket, ti meg ilyeneken rugóztok???

flatrabbit (törölt) 2010.11.07. 15:13:36

@atpijkamo:
ja. ez igaz. nem öblítjük ecetes vízzel. mert elvileg nem lehetne vízköves. de majd most ecetes öblítés lesz asszem...

igazságos 2010.11.07. 15:13:37

@afrancba: ahogy neked teccik. Tudod, az nevet, aki utoljára nevet. :)

England win The Ashes! 2010.11.07. 15:57:51

@Lewyke: Dehogy fekszem, este szovjet forradalmi dalokat akarok énekelni a városháza előtt, tangóharmonika kísérettel. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 16:04:50

@atpijkamo: neis mond, az egyik szeme folyton sir, a kornyezetrombolas miatt. es ez most komoly:(

@Dr Jozef Vengloš: En meg aszittem bevonulsz egy tankon Budapestre, mint Kadar elvtars:)
De ez se rossz:)

England win The Ashes! 2010.11.07. 16:38:29

@Lewyke: Az nem nov. 7-i esemény, meg amúgy sincs kommunista hagyomány a családunkban (tudom, sokan mondják, de tényleg). Viszont mekkora fles lenne a pipacsot osztogató figurák mellett csasztuskát nyomatni! :)

Tényleg, te tűztél ki olyan pipacsos kitűzőt? Tegnap Birminghamben jártam, direkt közel mentem az árusokhoz, hogy szólítsanak le, de nem voltak tolakodóak, csak "tessék a pipacs" felkiáltásokkal kínálták a portékát. Pedig már úgy készültem egy frappáns, polgárpukkasztó szöveggel!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 17:03:44

@Dr Jozef Vengloš: 1956 – Megérkezik szovjet tankokon Budapestre Kádár János, leteszi a hivatali esküt Kádár János miniszterelnök kormánya, ezzel a harmadik Nagy Imre-kormány jogilag megszűnik, Münnich Ferenc rendeletileg tiltja meg a államvédelmi szervek újraszervezését

semmi pipacs, nem kozelitunk arusokat 3 kisgyerekkel:)
csak tuzijatek es ennyi:)

England win The Ashes! 2010.11.07. 17:41:48

@Lewyke: Ja, jó, oké, igazad van, de én '56-ot okt. 23-hoz kapcsolom, ezért kerülte el a figyelmemet.

(Bár szép hagyománynak tarton, de a pipacsot elvi okokból nem viselnék.)

England win The Ashes! 2010.11.07. 17:55:25

@Xezs: Próbálom röviden:

Okt. közepétől kezdve nov. második vasárnapjáig (ami az ún. Remembrance Sunday) az emberek egy pipacs alakú kokárdaféleséget viselnek. Az említett nap a nov. 11-hez legközelebbi vasárnap. Nov. 11-én ért véget az első vh., ezért a háborús hősök (és nemcsak az első vh-s katonák) előtt tisztelegnek. Szerintem ez egy szép hagyomány, tetszik is.
De ugye mi azt a háborút (meg az ország nagyobb részét) elbuktuk, ezért én tartózkodom a pipacs viselésétől.
Röviden kábé ennyi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 18:09:45

@Dr Jozef Vengloš: Én bevezetném hogy a 10 milliárd feletti sikkasztásokat nyilvánítsuk nemzeti ünneppé, kötelező munkaszüneti nappal.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 18:26:50

@Dr Jozef Vengloš: Merthogy keveslem az ünnepnapok számát. :) Továbbá nekem ez az első vh abbafejezésének a megünneplése kicsit olyan, mintha lovagkeresztet kapna mindegy tömeggyilkos, aki éppen úgy dönt, hogy most már unja, és beszünteti a tevékenységét. Most hogy így mondod, azt is be lehetne vezetni.

England win The Ashes! 2010.11.07. 18:35:58

@enamel: Nana, nem a vh befejezését ünneplik, hanem az elesett katonákra emlékeznek, csak ugye kellett egy dátum, ez meg kéznél volt. A katonák ált. nem igazán tehetnek arról, hogy az országuk kivel áll harcban, így nem tartom visszásnak a megemlékezést (ide most nem az afganisztáni meg az iraki "missziót" értem, az más kategória). A II. vh. (európai) befejezését (máj. 8.) viszont sok európai országban ünneplik, némely országban munkaszüneti nappal.
Ami az ünnepnapot illeti, mint fentebb írtam, ez mindig vasárnapra esik, így nincs extra pihinap.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 19:00:28

@Dr Jozef Vengloš: Vasárnapra? Az hiba. Javaslom, iktassuk törvénybe, hogy háborút kizárólag hét közepén lehet befejezni, mondjuk minden második szerdán. Elkezdeni is minden jövő hónapban lehessen csak.

Mókás dolog ez a háborúsdi egyébként, jótestű férfiállatok gyilkolják egymást mindenféle légbőlkapott elképzelés jegyében... és az egyszerűbbje még hisz is benne.
Minden multikultit ellenzőt be kéne vágni egy-egy arcvonal közepibe, hogy élvezze már ott ki a megosztottság szépségeit, aztán ha három hónap múlva még mindig él, majd leülünk róla beszélgetni újra.

Persze ezt csak úgy mondom.

England win The Ashes! 2010.11.07. 19:18:43

@enamel: Ha láttad a Fekete Vipera 4. sorozatának 6. (befejező) részét, ott benne van az egész I. vh. lényege (gondolok arra, mikor a kapitány magyarázza Baldricknak, hogy miért tört ki a háború). (az említett rész 7:30-tól)

www.youtube.com/watch?v=waq45_FF1KE&feature=related

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 19:36:24

@spurs42+42: ejdejo:) visszamentem a fosulira kicsit:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 21:03:51

@Dr Jozef Vengloš: "A katonák ált. nem igazán tehetnek arról, hogy az országuk kivel áll harcban, így nem tartom visszásnak a megemlékezést"

Ha a hős katonák által megerőszakolt nők tömegeiről is megemlékezünk, akkor majd én sem tartom visszásnak.

England win The Ashes! 2010.11.07. 21:14:35

@atpijkamo: Jogos. De ugye Magyarországon is van minden településen emlékmű (esetleg kopjafa, vagy min. egy emléktábla a templom falán) a háborúban elesettek emlékére.
Mert ugye azt te sem gondolod, hogy az általad említett erőszak kizárólag a többi hadsereg sajátsága lett volna.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.07. 21:51:55

1st!
+300
Még 350 komment, és lesz új poszt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 21:52:00

@Dr Jozef Vengloš: Nem vagyok szakértő. Amennyire tudom, a szovjet hadseregben volt kiadva parancsba a nők módszeres meggyalázása. A férfiakat meg kis munkára vitték, de az már nem volt személyes.

Úgy tudom, a Szabadság téren nincs német vagy magyar katonai emlékmű vagy kopjafa.

Semmi bajom az erőszakkal ("köteesség") besorozott kiskatonákkal, bármelyik oldalon vannak. A háborús bűnökkel viszont van bajom. A vesztes oldalon meg is történt a számonkérés.

zozo6296 2010.11.07. 22:17:06

add1. Miért nincs új poszt?
add2. Miért vagyok bejelentkezve??

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:21:03

@atpijkamo: Az a része egész érthető pedig. Gyakorlatilag kiragadnak az otthonodból, és az egész világ meg akar ölni. Az emberek ezt általában rosszul tűrik. :)
És mint tudjuk, a szex jó feszültségoldó. Gondolom az oroszok tudták ezt, meg azt is, hogy nem árt, ha a lakosság tart egy kicsit tőlük.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:22:05

"Semmi bajom az erőszakkal ("köteesség") besorozott kiskatonákkal, bármelyik oldalon vannak. A háborús bűnökkel viszont van bajom."

Nekem senkivel nincs bajom. Ez ciki?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:32:22

Jó, akkor ciki. Holnapra elmúlik bisztos.

Kiskatonák eltávozást kérnek a parancsnokuktól:
- A feleségem várandós, ezért szeretném vele tölteni a hétvégét - mondja az egyik.
- Az én feleségem ezen a hétvégén esik teherbe, úgyhogy szeretnék vele lenni - mondja a másik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 22:34:31

@enamel: "ha a lakosság tart egy kicsit tőlük."

Nem, ezt megtorlásnak hívják.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:38:00

@atpijkamo: Fene tudja. Ha háború lenne, szerintem én is simán kiadnék ilyen parancsot. Sokkal jobb, mintha a katonáim egymást másznák meg.

Civileken mit torolsz meg? :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 22:52:17

@zozo6296: az haggyan en meg ki voltam lepve, de hogyan???
nem ertem, szar

A haboruban elkovetett nemi eroszak nemcsak parancsnok hatasara lehetett. gondoljatok bele, a gyilkolas milyen lelki traumakat okozott a katonaknak. Az emberoles kiirtja az empatiat. Foleg a gyilkosban.

England win The Ashes! 2010.11.07. 22:54:50

@atpijkamo: @enamel: Nos, én mindennemű háborút elítélek, legyen az akár a százéves, akár a Nagy Honvédő, akár az irak-iráni. De ha már egyszer megtörtént, és sokszor, sok esetben muszáj volt bevonulnia a seregbe az egyszeri embernek, és netán elesett, akkor az a minimum, hogy egyszer egy évben az ember gondol rá. Odahaza a falumban ezt Mindenszentekkor teszik, csendben mécseseket gyújtanak az emlékmű előtt.
Az meg, hogy ki a háborús bűnös, nagyon képlékeny dolog. Sajnos mindig a győztes nevezi meg őket, pedig sokszor köztük vannak a legnagyobb gonosztevők.
Bizonyos esetekben viszont vitatható.
Egy példa:
Jövő vasárnap lesz a "Coventry Blitz" 70. évfordulója, az egész város készül a megemlékezésre. A történet lényege, hogy 70 éve a Luftwaffe szanaszéjjel bombázta a várost több, mint 500 repülőgéppel (Adolfék vicces kedvükben voltak, mert az akció fedőneve "Holdfény-szonáta" volt). Kb. 60 000 épületben esett kár, 568 civil meghalt, a város egykori katedrálisa és szimbóluma úgy tönkrement, hogy nem lehet újjáépíteni (annak idején az ország legnagyobb ilyen jellegű épülete volt, mára csak a négy fala és a torony áll mementóként). A történelmi városmag, az évszázados épületek, utcácskák mind megsemmisültek (egyetlen kis utca úszta meg). Most jön az érdekesség: Churchill tudott a támadásról. Bűnös-e vagy sem? A britek korábban ugyanis feltörték az Enigmát, az elfogott üzenetből pedig tudták, mi készül. Azonban Churchill úgy döntött, hogy hagyni kell a várost elveszni, mert ha védekeznek, a németek rájönnek, hogy az Enigma fel van törve, és később így más módszerekkel titkosítják az üzeneteiket, azokat meg fontos lenne ismerni. A történészek állítják, hogy ezzel a lépéssel legalább két évvel rövidítették le a háborút. Hogy igaz-e, nem tudom.

England win The Ashes! 2010.11.07. 22:58:33

@enamel: A jó vezető úriember, nem barbár. A "Kelly hőseiben" sem nőket akartak erőszakolni, hanem Big Joe (Telly Savalas) szépen megkérdezte a német hadifogolytól, hogy milyen kuplerájok vannak Nancyban. Szexet csak őstermelőktől.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 22:59:49

@Dr Jozef Vengloš: Azért ne legyenek illúzióid. :) Itt a homáron hányszor esnek egymásnak vadidegenek, akik teljes lelki nyugalommal kikaparnák a másik szemét, csak mert nem ért vele egyet. Még csak háború sem kell.
Háborúsbűnösözni lehet, de ha egyszer egy egész hadsereg közölné a tűzparancsra, hogy "nem", akkor nem lenne háború.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:01:20

@Dr Jozef Vengloš: "Churchill tudott a támadásról. Bűnös-e vagy sem?"

Igen, de nme ezért.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:01:26

@Dr Jozef Vengloš: Én nem vegyíteném össze a filmeket a valósággal. Nem biztos, hogy pontos képed lesz belőlük. Ami nem baj, mert nem valószínű, hogy egyszer élesben is kipróbálsz egy háborút. De ha igen, akkor bajban leszel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:03:04

@Lewyke: "A haboruban elkovetett nemi eroszak nemcsak parancsnok hatasara lehetett."

Az intézményesített erőszak parancs (engedély) hatására lehet csak.

Aki a parancs ellenére cselekszik, azt főbelövik jobb heyeken.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:04:34

Nezzuk egy masik szemszogbol, emberibbol:

katona, piszkosregen nem volt aszony kozeleben, meg allandoan fazik, ehezik stb. Ott egy vedtelen no, sose fognak talalkozni ujra, szemere se fogja vetni senki.
csak majd kesobb onmaga:(

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:05:43

@enamel: "Sokkal jobb, mintha a katonáim egymást másznák meg."

Nem. Brómos teát kapnak.

A katonaságnál egyébként meg van a módja annak, hogy fegyelmet tartsanak. Évezredes hagyományai vannak. Különben gondolnád, hogy valaki önként megy a kereszttűzbe???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:06:44

@atpijkamo: A fingást sem tiltják be a legtöbb hadseregben, úgy hogy meg is történik. Ha betiltanák, akkor is megtörténne. Viszont parancsba sem adják.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:06:55

@Lewyke: "sose fognak talalkozni ujra"

Igen. A délszláv háborúban, gondoskodtak róla utána, hogyu többet senkivel ne találkozzon.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:07:18

@enamel: Jól van na, lemaradt a szmájli, nehogy már komolyan vedd! :)

(Az efféle filmektől igazából csak kikapcsolódást várhat az ember, hiteles képet nem. Hogy mást ne mondjak, az amerikai háborús filmekben mindig csak és kizárólag az amerikaiak az okosok, a németek meg a hülyék.)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:09:00

@atpijkamo: Hát én amennyire tudom, és persze nem tudom, csak ismik meséltek eztazt, ezek újabban olyat nem kapnak. Ellemben ki tudja, hogy mit.

Emberfüggő, ki miért megy. Van ahol pl teljesen önként, bár pénzért. Van akinek egyszerűen bejön ez az életmód. Biztos van akit ostorral kell hajtani, de az hamar ott is marad, szvsz.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:09:48

@enamel: "Szerintetek lesz holnap új poszt?"

Meg merném kockáztatni azt a kijelentést, hogy lehet, hogy lesz. De lehet, hogy nem.

Mint a rulettben, mikor a 7-es számra teszek. Vagy eltalálom, vagy nem, 50-50% eséllyel.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:10:19

@Dr Jozef Vengloš: Nyilvánvalóan. Ez akkor is egyértelmű, ha most szemügyre veszel egy átlag amerikai, és egy átlag német embert, akikből ugye a katonák lettek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:15:58

@enamel: "A fingást sem tiltják be"

Az értelmes parancsnok olyan parancsot ad ki, amit végre is tudnak hajtani. Az állatokat is így idomítják.

Patkányokat be tudsz arra tanítani, hogy mindig ugyanazon a helyen keresse a jutalomkaját. Arra sokkal nehezebben, hogy mindig máshol. Egy csirkét pont fordítva. A patkány a természetes élőhelyén is gyakraan ugyanott keresi a kaját. A csirke meg fordítva, a természetes élőhelyén, ha egy helyen felcsipegetett mindent, oda nem megy mégegyszer, mert egy éven belül nem terem új mag.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:17:53

@atpijkamo: "Előttünk nincsenek korlátok. Mi lecsússzuk őket." ;)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.07. 23:18:45

@enamel: "Tegyél inkább a kilencesre."

- Jean, tegyen a tűzre!
- Székestül, uram?

Úgy kell rulettezni, hogy megnézed, az elmúlt száz körben melyik szám jött ki legtöbbször, és arra teszel, mert ezután is ugyanúgy fog működni. ... Vagy arra teszel, ami még nem jött ki, mert most már előbb utóbb annak is ki kell jönnie. ... Vagy ... Ja, a következő pörgetés nem is függ az előzőektől.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:20:45

@enamel: Az addig világos, hogy ha rátámadnak az országodra, vagy a te országod kezdte a háborút, akkor mész, mert muszáj. Nem azért muszáj, mert annyira egyetértesz a vezetőiddel, hanem mert besoroznak. Nade mi a túrónak megy egy amerikai faszi Európába (Koreába, Vietnamba, Irakba stb.) ÖNKÉNT??? Agymosás. Oké, az a többi országban is van. De ha olyan szerencsés, hogy hazatér, akkor mivel nyugtatja a lelkiismeretét, mivel igazolja a tetteit? Nem az országát védte, mert max. a japánok támadtak amerikai célpontokat.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:23:42

aki rulettezik, az sikeres ember nem lehet:(

a tortenelem meg egy higfos, szazan szafelet mondanak, tiszta szajrol-szajra:(

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.07. 23:26:17

@Dr Jozef Vengloš: a penz hatalmas ur:(
ismerek magyar katonat is aki kint szolgalt, csak penz, a tobbi nem erdekli...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.07. 23:27:12

@atpijkamo: Szegény vagyok szerencsejátékozni:(
@Dr Jozef Vengloš: Amiért az igazmagor lélek is boldogan megy ciprusra, afganisztánba, meg a faszomtudja, hová. Lényegesen nagyon biztonságban van, mint egy átlagos délutánon akárhol a belvárosban, mindezt kurvajól megfizetik neki, és még a keménycsávó is ő.

@Lewyke: Látod a lényeget. :)

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:48:57

@Lewyke: @enamel:

Oké, az utóbbi években tuti ez a jellemző (egy volt kolléganőm fiúja asszem Cipruson volt, a csaj meg elmesélte, hogy milyen jól keres. Ha csak a fele igaz, az se rossz pénz annak, aki túléli.).

De régen, mint a II. vh. meg Korea idején mi a túrónak ment a marhája? Láttam a tévében az interjúkat világháborús amerikai veteránokkal. Szinte mind elmondta, hogy jó hazafiként a hazáját védte. Kitől? Egy több ezer kilométerre fekvő országtól, akinek a kontinensétől egy csinos kis víztócsa választ el? (Megint mondom: ha kötelező sorozás lett volna, azt értem, mert az USA belépett. De egy mezei állampolgár hogy a francba ébred arra a tudatra, hogy neki mennie kell?)
Ilyen alapon nekem is bele kéne pofáznom a rwandai harcokba.

England win The Ashes! 2010.11.07. 23:51:32

Na, szépen eljutottunk a Tescótól a háborúkig. Mindez egy pipacs miatt. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 00:28:12

@Dr Jozef Vengloš: a kommunizmus visszaszoritasa miatt mentek, hiszen az eszaki reszen mar ott voltak a kinaiak+oroszok. Innen mar lehet kovetkeztetni.

Meg nezd meg Hair cimu filmet:))))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.11.08. 00:30:55

@Dr Jozef Vengloš: ja es amcsiba sorozas volt, nem onszantukbol mentek.

DW73 2010.11.09. 14:32:49

@phylloceras: most magyar vagy multi?
süti beállítások módosítása