Tékozló Homár

A szegedi Forrás Hotel az ingyenwifi-mozgalom magyar bajnoka

2010.11.10. 00:03 | szily | komment

Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték, klasszikusan magyaros szállodai körülmények között. Takarítás nem volt, megpróbálták őket pénzre is levenni, nem adtak tiszta törülközőt (négycsillagos szállóról beszélünk). De a legjobb az Ingyen Wifi Falmelléki Magyar Hotel Módra. Ezen nevettünk is: az inernetezés tényleg ingyenes, kivéve a levelezést, ami cserébe 3000 forint óránként. Történet hajtás után:

Megosztanám veletek a Hunguest Hotel Forrás Szeged által okozott élményeimet az őszi szünet idejéről.

Szeptember elején egy rövid levelezés után lefoglaltam 2 db családi szobát (2x2 összenyitható szoba) 5nap/4 éjszakára a fent megnevezett létesítményben. (Október elején jeleztük, hogy csak egy nappal később tudunk érkezni, munkahelyi átvezénylés miatt, de az öt nap így is maradna.)

Visszaigazolták, örültünk is, míg meg nem érkeztünk. Az érkezésnél jelezték, hogy a szállást előre kell fizetni. Nem egy szokványos dolog, de legyen, úgy sem szeretnénk meglépni. Rövid egyeztetés után közölték, hogy nem két családi szobát foglalt a kollegina csak egyet (ja, náluk a bonyolult mátrixban csak egy karakter az eltérés, mindenkivel előfordul), és a másik család lakjon külön szobákban (9, 6, 15 és egy 3 éves gyermekkel érkeztünk). Egy kicsit még ezen is tudtak rontani, amikor kiderült, hogy a két különálló szoba esetében egyedi árképzést alkalmaznak. A 15 éves teljes díjat fizet, a 3 éves grátisz, de mivel fizető vendégből csak egy van a szobában, így megfejelték az egyágyas pótlékkal is. Nem családi szoba, de legalább büntetünk is, ha már nálunk foglalt a parasztja. Ezt követően kb. másfél órás érdek ütköztető beszélgetés után közös nevezőre jutottunk, és beköltöztünk.

Az első éjszaka után elfelejtetek kitakarítani az általunk bitorolt négy szobában. Jeleztük, felvilágosítottak, hogy a kis papírt ki kell akasztani az ajtóra, különben nincs takarítás. Megtettük, így sem takarítottak, nem cserélték a törölközőket sem. Harmadik napon személyesen a szobaasszonnyal vettük fel a kapcsolatot, kitakarítottak. Takarítás alatt értsd, kiürítették a kukát és kicserélték a kádkilépőt. Új törölközőt továbbra sem kaptunk. Negyedik napon a kocsiról nyúltam négy darabot, és megoldottam a cserét. Mégiscsak, egy négy csillagos szállodában laktunk.

Az ajánlat korlátlan wi-fi hozzáférést ígért a teljes ott tartózkodás alatt. Ez majdnem stimt, csak épp a banki és levelező oldalakat tiltották le. Ha valaki mégis szeretné elolvasni a leveleit, az 3000.- HUF/h áron bármikor megteheti.

Szintén az ajánlat része volt a Napfényfürdő Aquapolis (mely félkész állapotában, festetlen falaival jobban hasonlít egy mélygarázsra, mint egy kulturált fürdőre), és a Csendes Wellness használata is. A Csendes Wellnesst csak 16 év felett lehet igénybe venni, így a 15 éves fiam nem jutott be (emlékeztetőül: 100% ár + egyágyas felár + fél szolgáltatás). És rajta kívül azok a vendégek, akik kiskorú gyerekekkel érkeztek és nem akartak külön „wellnesselni”. De legalább egész nap üres volt, amortizációval nem kell számolni. Az elutazás napján már csak a Csendes használható. Praktikus megoldás, míg a gyerekek bepakolnak, lehordják a böröndöket a kocsiba, esetleg  sztórnoztatják a 100%-os előleg számlát, és kifizetik a fogyasztással növelt véglegest, addig a szülők izzadhatnak a szaunában.

A szállodában modern karórás azonosító, ajtónyitó rendszer üzemel. A fürdőben ennek ellenére csak kézpénzzel lehet fizetni. A szállodában lehet használni, pl. a Snack-bárban, de ott nem szolgálják ki a 15 éves kamaszt, mert nem tudják elképzelni, hogy alá tudja írni a számlát, ha egy szendvicset és vizet venne magának (emlékeztetőül: 100% ár + egyágyas felár + fél szolgáltatás). Húzzál innen kisköcsög vagy szólj anyádnak, hozzon pénzt.

Összességében Szeged gyönyörű hely, a Klauzál téri cukrászdában vendégnek érezhettem maga, de a szállodában már az is sikerélmény volt, ha az érzéklelő nélküli liftajtó nem csukott oda, mint néhány kisgyereket az öt nap alatt. A vezetőségnek szeretném javasolni, hogy a jövőben csak APEH nullás igazolással rendelkező, gyermektelen, önszáradó, és lehetőleg diszgráfiás vendégeket fogadjanak. De eszükbe ne jusson lecserélni a személyzetet, - eltekintve néhányuktól -, akik megpróbálták ezt a szabályokkal és érthetetlen rendelkezésekkel kibélelt szállodát mégis elviselhetővé tenni. Külön köszönet az éttermi dolgozóknak!!!

Üdv.:

A kukacos vendég, és hét társa

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 00:06:49

"a banki és levelező oldalakat tiltották le."

Hoppácska: proxy.

"Ha valaki mégis szeretné elolvasni a leveleit, az 3000.- HUF/h áron"

Butaságadó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 00:15:21

hat a szallast altalaban mindnhol elore kell fizetni
a tobbit nem tudom, ha az alyalam iazoltan lefoglalt szobat nem tudja adni
akkor leptem
akarhany gyerekkel
utana elmenni a legmenobb legkozelebbi hotelbe es kifizettetni veluk
lecet

TH 2010.11.10. 00:28:50

@hagyma: hát én sok szállodában fizettem már utólag...

Rot 2010.11.10. 00:34:20

@hagyma: hat a szallast altalaban mindnhol elore kell fizetni

hol mindenhol?

glad az egyetlen 2010.11.10. 00:45:55

"...Külön köszönet az éttermi dolgozóknak!!!..."

Na ezért kár volt.
Most szerencsétleneket ki fogják rugni a szállódából, mert nem csapatjátékosok a nemtörödöm magyar vendéglátásban.

endre2714 2010.11.10. 00:47:53

Az Aquapolis egy rablás, komolyan. Családdal mentünk 1 napra, szegediek lévén 10 vagy 20% kedvezménnyel fizettünk 25.000 Ft-ot. Én voltam a pesti Aquaworldben, úgyhogy én 1 óra után távoztam, a család többi része még bírta egy órát. Itt annyiból áll az egész fürdő dolog, hogy egymás mellé raktak 3 nagy medencét. Még egy nyamvadt normális pezsgőfürdőt sem találtunk.
Lesztinger Tamás, hadd gratuláljak!
Ajánlom az Anna Fürdő éjszakai fürdőzését inkább, több az élmény, hangulatos és 1000Ft.

Magnat 2010.11.10. 00:52:53

@hagyma: Én év elején voltam Bükkfürdőn pont ennek a láncnak a 3 csillagos hoteljében és ott is utólag kellett fizetni mindent. Ott 1ébként emlékeim szerint semmivel sem volt probléma.

medvetoka 2010.11.10. 00:56:29

@endre2714: lehet, hogy neked nem tetszett, de én a bazinagy csúszdák miatt mentem oda. Nem csalódtam. Nagy csúszdapark rajongó vagyok, az országban mindben, és a világon is nagyon sokban jártam, az Aquapolis minden tekintetben felveszi velük a versenyt.
Szóval ízlések és pofonok, nekem tetszett a hely. Bár a "félkész" érzés tényleg egy kicsit furcsa volt, de aki ilyesmin megakad, az nem is szórakozni ment, hanem fanyalogni.

steaksauce 2010.11.10. 01:03:14

@atpijkamo: nem minden ember informatikus palánta, hülyetroll.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:09:22

akkor helyesbitek
amerikaban mindenhol elore fizetsz
vagy elkeik acreditkartyad szamat es ugy utolag az ossz fogyasztassal ha van extra
otthon bemehetk egy hetre elore fietes nelkul barhova?
es ha az otodik napon lelepek?

England win The Ashes! 2010.11.10. 01:09:47

Nehogy már egymásnak essetek! :) Vannak szállodák, ahol előre kell fizetni, van, ahol távozáskor. Szerintem nincs kivetnivaló egyikben módszerben sem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:11:26

de 99 szazalekban elore leveszik a penzt
ha most foglalok mondjuk Orlandoba Karacsonyra
holnap apenznem lesz a szamlamon

onlame 2010.11.10. 01:11:59

Elég gáz... de ez Magyarország. Beállhatnak az dél-mediterrán háromcsillagosok közé.

Én mondjuk fiatalként inkább hostelekben és motelekben alszom, ott előre kell fizetni, nyilván négy csillagos szállodánál nem feltétlenül van így, de ott is gyakran.

Egyébként hozzátenném, hogy kinyomtatott foglalás nélkül ma már sehova nem érdemes menni. Ha tényleg neked van igazad, akkor ezzel tudod igazolni. Ha ő a hibás, akkor köteles neked ugyanazon az áron LEGALÁBB olyan szobát biztosítani, mint amit foglaltál. Ha nem teszi, akkor kalap-kabát. A wellness hétvége elmarad, de még az is jobb, mint keserű szájízzel végigszenvedni. Remélem beírtatok az "ellenőrzőjükbe." :)

@medvetoka: azért mikor az ember kifizet egy valag pénzt, és nem kapja meg azt a szolgáltatást, amiért fizetett, akkor hadd akadjon már fenn ilyeneken. És nem is ezen akadt fenn, csak megjegyezte, hogy a többi nem elhanyagolható probléma mellett még ez is tetézte a dolgokat.

Cloroform 2010.11.10. 01:12:32

nekem ez egy áltagos magyar vendéglátó-egységnek tűnik..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:14:12

@Dr Jozef Vengloš: pl van ok motel, ahol megallunk 1-1 ejszakar
be se engednek ha nem fizetek
nekem fura ez az utolagfizetes
de meggondolando
jovore megyunk haza szeptemberben
ha nem lesz kedvem nem fizetek, oszt keressenk meg itt ha tudnak

/ps, anyukamnal fogunk lakni.

fishbone973 2010.11.10. 01:17:02

@hagyma:
ezért kell azonosítanod magad előre.

onlame 2010.11.10. 01:18:37

@hagyma:
Nem csak itthon, Európában sok helyen. Az, hogy nem kérik el előre a pénzt, a bizalom jele, ami kellemes érzés. Amerikában lehúzzák a kártyádat érkezéskor, és checkoutnál megkapod a számlát. Én ezt tapasztaltam. Illetve volt, hogy lehúzták a kártyát, zárolták az összeget, de csak távozáskor terhelték meg a kártyámat a tényleges végösszeggel.
Az itthont, nem hasonlítanám Amerikához, ahol egész más kultúrája van a hitelkártyás fizetésnek.

Amúgy még egy példa itthonról, ha már hasonlítgatunk. Kint a benzinkutaknál előre lehúzod a kártyádat, vagy ha kp-vel fizetnél, akkor előre kifizetsz annyit, amennyit tankolni akarsz. Itthon tankolsz, majd fizetsz. Azzal amivel akarsz. Simán le is léphetnél fizetés nélkül, de ez nem elterjedt dolog.

fishbone973 2010.11.10. 01:19:50

@Cloroform: ha átlagos lenne, talán nem írnának róla itt..

szcsongor 2010.11.10. 01:20:21

@hagyma: USAban még nem jártam, de itt ajrópában ahol eddig megszálltam, mindig utólag kellett fizetni. A szobát viszont hitelkártyával foglalod, szal ha lelépsz, akkor is lehúzzák a pénzt :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 01:20:22

@steaksauce:

Szia hülyetroll! Na, pont ezt mondta a haverom is, mikor rámutattam, hogy anyázás helyett talán kapcsolja be a nyomtatót, ha nyomtatni akar. Amit tőlem kapott... azóta nem mondja, hanem igyekszik. Lehet ignoránsnak lenni, de akkor nem kell panaszkodni az óradíj miatt, Atpij.

England win The Ashes! 2010.11.10. 01:21:29

@hagyma: Persze, ahány ház, annyi szokás. Szüleim, mikor nyaralni mennek, és előre lefoglalják a szobát, eddig mindig kellett, hogy fizessenek foglalót (vagy minek nevezzem), ha kevesebb, mint két héttel a lefoglalt időpont előtt mondod le a szállást, akkor nem kapod vissza a teljes összeget. Idén viszont kellemes meglepetés érte őket: mikor érdeklődtek, hogy mennyit kell előre fizetni, közölték, hogy semmit, csupán arra kérték őket, hogy ha nem tudnak menni, akkor szóljanak előre. (Viszont, ha jól tudom, előre kellett fizetni a megérkezéskor, bár erre nem esküszöm meg.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:23:59

@onlame: jat ha egyszer tudom 2 ejszaka lesz es 160 dp;;ar. mar miert ne fizetnem i eloe?
es miert ne kernek?
ez nem bizalom kerdese
ha starndra megyek sem utolag fizetek, meg moziban sem
sok helyen lehet tankolni es utolag fizetni
varosa, allama kutja valogatja
@fishbone973:
ja majd a Foras horel megtalal amerikabana nevem alapjan
hihihi
mindenesetre en elhiszem otthon eleg utolag, en otthon nem nagyon jartam szallodaban se motelben
a SZOT udlot befizettek anyamek elore

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:26:56

@Dr Jozef Vengloš: foglalo nem nagyon divat mar,ha megsem megyek visszautaljak a szerzodes szerinti rezt
@szcsongor:
bazmeg az annyi mintha elore fizetnel:)

onlame 2010.11.10. 01:26:58

@atpijkamo:
Szörnyű, hogy egyesek nem értenek annyira bizonyos dolgokhoz, mint Te, ugye? Még te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy másnak evidens a megoldás, neked meg nem. Szóval okosan legyél lenéző. Ignoránsnak nevezni valakit, aki nem ismeri a web proxy szerver fogalmát, hát hogy is mondjam, eléggé buta dolog.

BTW, manapság, akinek eszébe jut szűrni az ilyen oldalakat, annak valószínűleg eszébe jut szűrni a hidemyass.com-ot is.

2010.11.10. 01:30:39

@atpijkamo: te most csak trollkodsz, vagy szerinted az átlagember tényleg kellene tudja, mi az a proxy, legyen neki ilyen, és tudja beállítani?
Én tudom mi az, de nincs havi húszezerért gépteremben gépem, és ne jöjj az ingyenesekkel, az ember elunja az életét, amíg talál egy működőt... a szolgáltatók le szokták tiltani, ha észreveszik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:31:18

simamezei motel meg nemtokol vagy fizetek elore kp vagy kartya vagy nem alszok ott
ez nem bizalmatlansag
lehet nincs is ott senki ha hajnalban indulok
vagy alszik

szcsongor 2010.11.10. 01:31:21

@atpijkamo: Baze és valószínű majd egy anyuka aki épp csak a leveleit szeretné megnézni, elkezd baszakodni a proxyval...
Nem ám a hotel volt köcsög, mert az ingyenwifin letiltja pont azokat az oldalakat, miket használna az ember, hanem a user ostoba fasz, mert ilyen pofon egyszerű dolgokra nem gondol, mint hogy proxy szerverek használata. Remélem azért a c+ programozás meg a kernelfordítás még nem az alapműveltség része szerinted...

szcsongor 2010.11.10. 01:34:25

@hagyma: hát végülis igen, mintha előre fizetnél, de csak utólag terhelik be a kártyát, mert jófejek :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:35:30

de itt a fo baj a wy-fi-vel meg a takaritassal van
mindketto szalloda s arfekvo felenk es gondolom mindenhol
de altalaban ha foglalunk elore megnezunk mindent a neten
az ilyen egy ejszakas motelek meg nem relevansak
oda aludni megy az ember

onlame 2010.11.10. 01:37:01

@hagyma:
Ha olyan helyre mész, ahol nem csak a szállásért fizetsz, hanem igénybe veszel más szolgáltatásokat is, akkor nem fizetsz előre. Még Amerikában sem. Lehúzzák a kártyát, de van, hogy csak hó végén terhelik rá az összeget. Egyébként nagy Amerika: kocsibérlésért is utólag fizetsz.
Olyan szempontból amúgy bizalom kérdése, hogy ahol eddig voltam és előre kellett fizetni, volt, hogy ott tudtam meg, hogy nem lehet kártyával, vagy nem fogadnak el Eurót, és mondták, hogy ráér másnap is. Simán leléphettem volna, de miért tenném?

Az előrefizetés vs. utólag fizetés szerintem egyébként kényelmi kérdés. Ezen nem szabad fennakadni.

Tankolás: nem voltam mind az 50 államban, csak 15-ben, de ezek szerint pechem volt, hogy nem találtam normális utólag fizetős benzinkutat. Külföldi hitelkártyával sok helyen nem lehetett fizetni mert ZIP kódot kért a számítógép. Ekkora faszságot?! Nem rohadt mindegy neki, hogy hol lakom, ha fizetek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:37:36

@szcsongor: hat a kartyat vegleg itt is utolag terhelik be, mert jo fejek\
, meg megnezik hany lampat vertel szet, mennyi room srvice szamlad van , felhivtad e a kurvadat singapurban es belebasztad-e a szeket a tv-be mert kikapott a steelers

szcsongor 2010.11.10. 01:41:23

@hagyma: hát ezt a drasztikus szobaátrendezést én is megtettem volna a Cards-Steelers döntőn, ahol ugye sajnos az Arizona húzta a rövidebbet :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:41:53

@onlame: en nem tudom hany allamban voltam, de en amerikai vagyok es 15 ebe itt elek
nem mennek bele reszletekbe, mert felesleges
mondjuk ilyet hogy valamit ho vegen terhelnek ra eletemben nem hallottam:)
kocsiberlesnel is credit kartya kell es zaroljak
azt a penzt nem tudod hasznalni
ha leadod a kocsit akko r ha minden rendben csak ezt az osseget vonjak le
hat ez nalam elorefizetes
mert a a credited 0 akkor nem kapsz kocsit
nade tenyleg ne menjunk bele
a blog nem errol szol
amerikat meg nagy valoszinuseggel jobban ismerem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 01:43:48

@szcsongor: tegnap nyert a steelers cincinattiban:)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.11.10. 01:45:12

@szcsongor: C+ olyan nincs, max. C meg C++
Ettől fügetlenül a szálloda hozzállása a "genyóság" szó kevésbé eufémizált alakjával nagyjából körbeírható.
Egyébként simán lehet, hogy valami nagyokos rendszergazda azért tiltja az ilyen oldalakat, mert a titkosított WiFi-hálózat kialakításához nem ért, a kulcsokat kiosztani pedig lusta. Cserébe azt sem akarja, hogy Pattanásos Pisti hozzáférjen Kukacosné fontos leveleihez. (Titkosítatlan WiFi alól egy kis hozzáértéssel nem olyan nehéz.)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 01:45:18

@onlame: "nem értenek annyira bizonyos dolgokhoz"

Nem kell érteni hozzá. De akkor ne rugózzon rajta.

"kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy másnak evidens a megoldás, neked meg nem"

Akkor megköszönöm szépen a felvilágosítást, és próbálom pótolni a hiányt.

@vuvuzela importőr: "átlagember tényleg kellene tudja, mi az a proxy"

Nem kell tudnia. Átlagembernek wifizni se kell tudnia. Levelezni sem kell tudnia. Böngészni sem kell tudnia. Bekapcsolni sem kell tudnia. Ez mind opcionális.

Az ilyenek rátalálnak a faszbúkra, aztán marhára meg vannak sértődve, mikor a feltöltött szexképeiken röhög a világ.

@szcsongor: "Nem ám a hotel volt köcsög, mert az ingyenwifin letiltja"

Lehet, hogy köcsög volt, lehet, hogy nem, nem tudom innen eldönteni. Meg kéne kérdezni a másik felet is, mijafaszér tiltotta le. Lehet, hogy jó oka volt rá. Lehet, hogy le se tiltotta, csak béna volt a júzer.

"pofon egyszerű dolgokra nem gondol, mint hogy proxy"

Ne gondoljon. Gondoljon olyan pofon egyszerű dologra, mint kifizetni a díjat.

szcsongor 2010.11.10. 01:48:19

@bikmakk: "C+ olyan nincs, max. C meg C++"

lebuktam, én is tanulatlan vagyok, meg sem érdemlem hogy számítógépem legyen, holnap kukoricán fogok térdepelni estig :)))

onlame 2010.11.10. 01:48:45

@hagyma:
Nem mondtam, hogy jobban ismerem Amerikát, ezen felesleges vitázni. De abba ne köss bele, amit saját bőrömön tapasztaltam, mert lehetsz te a Dalai Láma is, attól még nem lesz másképp.

A tankolást rendszeresen egy-két hét késéssel terhelték rá a számlámra. Az egyik motel egy hét után oldotta fel a zárolást, és még egy hét volt míg a végösszeget ráterhelték a kártyámra.

A kocsibérléshez meg elfogadták Visa Electron Junior kártyát, ami aztán nagyon messze van a credit cardtól. Az ráadásul csak elektronikus fizetésre alkalmas, szóval hiába FÉNYMÁSOLTÁK le, a jogsival együtt, cseszhetik, ha nem viszem vissza a kocsit, vagy csak leadom, majd elmegyek fizetés nélkül. Keressen meg Magyarországon. ;) Sőt elfogadták a Mastercardomat, amire nagy betűkkel rá van írva, hogy debit. Ez még nem minden. Leadtam a kocsit, 10 perc múlva jött az sms, hogy a feloldották a zárolást (ez már a debit kártyás eset), és eltelt egy hónap, már rég itthon voltam, mikor ráterhelték a kártyámra a végösszeget. Simán levehettem volna a pénzemet, kíváncsi vagyok mit csinál az Alamo.

onlame 2010.11.10. 01:53:41

@atpijkamo:
Hallod, szerinted akkor ez a normális hozzáállás a szállodától nem? Vagy nem tudod eldönteni? :P
Igazából simán megtehette volna, hogy hirdeti, hogy ingyen wifi van, de az internet hozzáférésért fizetni kell. Végülis a wifi hálózat csak a routerig terjed...

England win The Ashes! 2010.11.10. 01:58:13

@hagyma: Ez a zárolás egyébként érdekes. Két hete rendeltem egy műszaki cikket. Első lépésként ellenőrizték a bankkártyámat, és zárolták az összeget. Aztán két nap múlva még mindig a számlámon az összeg, DE már nincs zárolva. Holnap (ill. ma) érkezik a cucc (állítólag), az előbb néztem, még mindig a számlán van az összeg, zárolatlanul. Nincs kétségem afelől, hogy a pénzt megkapják, bármit is tennék (természetesen nem fogok tiltakozni ellene), de miért zárolják először, majd miért oldják fel később?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 02:02:29

@onlame: jo
OK
en sosem hasznaltam itt magyar kartyat
da;ai lama sem lehetek
ezek tenyek
ha tankolok e skinez a kutas latja en vagyok hagy tankolni ert tudja mast is akarok venni es addi bedugom a csovet es bent kartyazok
stb
nekem nem fenymasolnak eleg a jogsim a kartyam ennyi
a tied mas helyzet
arrol hogy soman levehetted volna a penzedet arrol ketelkedbek kicsit
nalunk sms sincs
szoval a szituacio nroben mas, ennek fejenem a z eljaras is mas lehet egy turistaval vagy egy itt elovel

/ha nem viszed visza a kocsit a visa junioroddal fenymasolva, akkor 2 lehetoseg van
vagy sosem megy ki az orszagbol, vagy ha sikerul
sosem jossz visza

boldii10 2010.11.10. 02:04:28

@atpijkamo: Ilyen erővel a parkolódíj is butaságadó, mert ha a kocsidat útfelbontásnak álcázod, akkor nem büntetnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 02:07:02

@Dr Jozef Vengloš: en nem ertek a banki dolgokhoz
szinte mindig a debitet hsznalom es arro rogton eltunik ahogy utalom
credithez kocsiberlesnel ragaszkodnak, mashol en a debit mellett vagyok, ha pl rendelek valamit

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 02:12:01

@onlame: "Vagy nem tudod eldönteni?"

El tudom képzelni, hogy racionális oka volt rá. Sajnos ilyen messziről nem látok bele a fejekbe.

Ha valóban letiltotta, és pusztán a haszonszerzés céljából tiltotta le, az genyóság. És ha előre szól, az mindenképpen korrektebb.

"Rövid egyeztetés után közölték, hogy nem két családi szobát foglalt a kollegina csak egyet"

Miért nem kérte, hogy nézzék meg a levelet? Ha ebbe olyan könnyen belement a kollegina, akkor lehet, hogy tényleg a szállodának volt igaza, és csak egy szobát foglalt.

"másfél órás érdek ütköztető beszélgetés után közös nevezőre jutottunk"

Nem tudok elképzelni olyan (érdek ütköztető) beszélgetést, ami másfél óráig tartson. (A globális felmelegedésről igen, de két szállodai szobáról nem.) A recepciós helyében már fél óra után megfojtottam volna.

Szóval a poszt tolóval nincsen minden rendben. Nem kell feltétlenül minden szavát készpénznek venni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 02:12:59

@boldii: "a parkolódíj is butaságadó"

Mondasz valamit. Ha egy mód van rá, nem kell kocsival járni. Van amikor bicikli, motor, gyalog vagy tömegközlekedés jobb megoldás. Monjuk a kétméteres létrát nem fogom átcipelni a városon.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 02:13:05

Nem lehet hogy a posztoló bájos és kedves stílusa folytán megmutatta neki a személyzet, hogy meg meri neki mutatni?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.11.10. 02:14:21

A snack bárban miért számlát adnak? Bőven elég lenne a nyugta.

Shinjuku 2010.11.10. 02:15:13

@onlame: ebben valami nem kerek... ezt igy, ebben a formaban nem hiszem el...

Chapell 2010.11.10. 02:31:05

@atpijkamo: "Átlagembernek wifizni se kell tudnia." Remélem neked közöd sincs olyan elektronikus termékhez amiért valaki pénzt ad ki, mert akkor meg fognak lincselni, hogy fogalmad sincs a felhasználói szokásokról.

Ez olyan, mintha azt mondanád, az áruházban csak összerakható tévét lehessen kapni, aki nem tudja összeforrasztani, az meg fizesse ki a tévé-összeforrasztó-műszaki embert.

Amúgy de, átlagembernek wifizni kell tudnia, mert a wifi nekik lett kitalálva, az ilyen tuningmatyik meg viszik magukkal az üvegszálas kábelt a seggükben és kitekerik, aztán VPN-en rácsatlakoznak a saját mailszerverjükre a saját netkapcsolatukkal.

costiglione 2010.11.10. 02:33:54

Az előrefizetéssel kapcsolatban.
Én is szállodában dolgozom recepciósként, és nálunk is bevett gyakorlat az előre fizettetés, ami annyit tesz ki, hogy a szállás diját előre el szoktuk kérni, vagy hitelkártya esetén authorizáljuk a vendég kártyáját, azaz a szállás összegét zároljuk. Hitelkártya esetén természetesen a terhelés csak elutazáskor történik meg. Erre sajnos azért van szükség mert senki sem szeretné ha a vendég lelépne fizetés nélkül, és amit sajnso kevesen tudnak, hogy ezt általában a szálloda az alkalmazottaival fizetteti ki. Igy azért érthető, hogy én senkiért nem fogok felelősséget vállalni és mindenképpen fogok garanciát kérni arra nézve, hogy a szállás mindenképpen rendezve legyen. Nem hiába kérnek már a foglalás esetén is hitelkártya garanciát.
A takaritással és a kiszolgálással kapcsolatban sajnos egyetértek, nem mindenhol nyújtják azt a szolgáltatást amit az ember kifizet és elvár. Sajnos ma magyarországon az idegenforgalomban ez sok helyen előfordulhat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 02:42:23

@costiglione:
thx
lehet megis otthon is elpre kell fizetni?
eddig kettobol 2/
a credit kartyan levo megfelelo osszeg felfuggeszteset tessek elorefizetesnek tekintni, afolott a szalooda ul/

steaksauce 2010.11.10. 02:46:57

@atpijkamo: buta egy ember vagy te, kisfiam. Oké, nekem eszembe jutna, a socks5 vagy az ftp proxy használata mindennapos dolog számomra, ettől függetlenül nem nézem hülyének, aki nem ért hozzá. Egyáltalán minek okoskodsz itt, ettől áll a cerka ?

Megdobbent 2010.11.10. 02:50:26

@hagyma: Fene tudja, inkabb csak bebiztositja maganak. De gondolom, ha a kethetes foglalasod 4. napjan el kell utaznod akapulkoba bowlingozni, akkor nem fogjak az egeszet lenyulni, mondjuk radvernek valami kotbert es modositjak a valos kivetet. Igy lenne logikus, es akkor megvan a hited a szabad mozgashoz ;)

Megdobbent 2010.11.10. 02:54:01

Jahigen, van am itt az orszagunkban egy-ket full exluziv szallo, egyeseknek lokalizalom azzal, hogy kredencbol elocsusszano LCD tv-vel vannak a szobak ellatva. Namost ott kurvara a forditottja van: radnyitja a szobaasszony az ajtot, ha kint van a DnD, ha nincs, illetve szerteszet pakolja a holmidat ha kint van, a NEM KEREK TAKARITAST tablacska, ha nincs... Hat nekem valahol a ketto kozott kellenne inkabb, ha mar muszaj szallodazni ;)

Minden mas esetben vagy egy ALDI parkolo, vagy EDE muemleki kornyezetben, kis faszenessel a kert vegeben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 03:01:46

@Megdobbent: erre van a credit
ha hamarebb epek meg van szabva mennyit bukok 4 ejszaka utan
es akkor ugy
ha nibcs credited akkor kp, es akkor meg visszafizetik ha jar valami
de vegulis fizethetsz baponta is
ha olyan a hotel
jelen esetben 4 ejszaka 8 fore
jogos az elorefizetes vagy a creditkartya
nem jogos nem takaritani
a wifit nem tudom

costiglione 2010.11.10. 03:32:06

@Megdobbent: igy van, bebiztositásnak kell. ha viszont 2 hetes foglalásod van és a 4. nap te már ki akarsz jelentkezni az megint csak a szállodán és az ott dolgozó értékesitési munkatársakon múlik, hogy kérnek-e kötbért vagy nem, mivel általában a kiajánlott ár is annak a függvénye lehet hogy meddig tartózkodik az ember a szállodában.

Megdobbent 2010.11.10. 03:32:29

@hagyma: Na igy oke, ha KP-bol is visszaadnak, igy logikus.
A wifi az kibaszas, mert ugye micsoda internet biztositas az, hogy mondjuk gmail, google, yahoo, banki oldalak szepen tiltva vannak?
Oke, a magamfajta kocka egybol keritene egy csokornyi webproxy-t, aztan fosna a szallo trukkjeire, de hat ne kelljen mar mindenkinek kockanak lenni, ha arra hasznalna a netet, amire valo.

Takaritas meg legyen napi egy, hacsak ki nem logatom, hogy rendkivulit kerek vagy aznapra nem kerek.

Mondjuk arab/izraeli teruleten kifejlesztettunk egy tuti modszert, ha egy koffert vagy az agyat nem akartuk osszeturatni, de a tobbire meg jol jott a takaritas ;) Najo igazandibol a zasszony jott ra veletlen, de en meg elhencegek vele, eh-eh :>

granuloman 2010.11.10. 03:34:22

@atpijkamo:

Mit kell csinálni a mivel?

(proxy)

Kösz

Megdobbent 2010.11.10. 03:34:55

@costiglione: No, akkor jol logikaztam ki, hogy kellene mukodnie. Mondjuk itt nalunk nem biznek abban, hogy:

a) Csak zaroltatjak es nem leemelik elore
b) Nem verik ram a sok le nem lakott napot
c) Visszaadnak KP-ben, ha abban fizettem elore az ures napokat

De lehet, hogy csak szkeptikusan nyomom :)

costiglione 2010.11.10. 03:36:13

@Megdobbent: sajnos a legtöbb szállodában a takaritó személyzet a gyenge láncszem, nagy fluktuációval, sok vendégmunkással, persze ez nem jelenti azt hogy nincsenek kivételek :D

gande 2010.11.10. 03:38:49

@hagyma:

én még nem jártam mindenhol, de általában utólag szoktam fizetni.

costiglione 2010.11.10. 03:49:38

@Megdobbent:
a) a penzt csak zárolják, nem emelik le előre ez igy van
b) nem verik rád a sok le nem lakott napot, ebben elnézőek szoktak lenni de általában az előfordulhat hogy a kijelentkezés napját még kiszámlázzák főleg ha neked délután jut eszedbe, hogy aznap már nem aludnál ott.
c) ha kp-ban fizeted előre a szállás költségét akkor természetesen azt kp-ban is kapod vissza.
d) azt is lehet hogy érkezéskor te adsz egy hitelkáryát amit authorizálnak, de utazáskor te úgy döntesz hogy kp-ban fizetsz ilyenkor csak egyszerűen töröljük az authorizációt a kártyádról igy újra hozzáférhetsz a pénzedhez és a szállás diját meg fizetheted kp-ban forintban, euroban, dollárban (más valuta már kérdéses :D )
e) ha interneten foglalsz pl és hitelkártya számot adsz meg garanciaként, de nem érkezel meg akkor általában az első éjszakát mindenhol fel szokták terhelni ha nem mondtad le a foglalásod ez a világon mindenhol egy bevett szokás mint ahogy az is ha internetes foglalás esetén nem adsz meg hitelkártya garanciát és délután 6 óráig nem jelentkezel be a szállodába úgy a foglalásod törlésre kerül, kivétel ez alól ha a foglalásban jelzed hogy kb mikorra várható az érkezésed, az esetben arra még rászámolnak 2 órát és ha addig se jelensz meg akkor törlik a foglalásod. ilyenkor szokott csodálkozni néha az ember hogy hk garancia nélküli foglalás esetén nem jelezve hogy későn érkezik beesik éjjel a szállodába ahol tegyük fel teltház van és mivel nem jött meg időben már eladták másnak azt a szobát. a vendég meg csak hőbörög hogy neki volt foglalása.

És amin én a legtöbbet szoktam röhögni
sok vendég úgy jön hogy utazási irodánál kifizette a szállásdiját ahol ilyenkor ugye adnak neki egy vouchert, vagy e-mailben kap visszaigazolást hogy nyomtassa ki a papirt és a szállodában bejelentkezéskor adja át a recepción. Na ezt előszeretettel sokan felejtik otthon aztán csodálkoznak, hogy miért kell, hiába mondom, hogy talán azért mert azzal igazolja hogy a szolgáltatás ki van fizetve. Persze utána lehet járni mindennek, csak sokszor a vendégek is tudnak érdekes dolgokat művelni :D

costiglione 2010.11.10. 03:54:16

@gande: én is nagyon sok helyet tudok mondani ahol elég utólag fizetni, sőt dolgoztam is olyan szállodában ahol igy működött. Ettől függetlenül én mégis bebiztositottam magam és kértem hitelkártyát. Sajnos kell, ilyen világban élünk. Sokat tudnék mesélni, hogyan próbálkoznak meglépni vendégek fizetés nélkül, van amikor sikerül, van amikor nem.

Megdobbent 2010.11.10. 03:55:47

@costiglione: Najohogy, nem is volt ketsegem a kedves vendegek felol, hogy milyen ugyesek tudnak lenni neha ;)

Eszerint pl. a te szallodadban korrekten nyomjatok, de ugye az ember sose tudhatja.

Igaz, marad a magamfajta a bankkartyanal, aztan ha a szalloda inkorrekt volt (bizonyitottan, igazolhatoan, stb...), akkor visszaszerzem a zsetont a kartya szolgaltato reven es kesz.

De mondjuk a poszter helyeben telleg akkor fordultam volna sarkon, amint kozlik, hogy hehehe csak 1 szoba van foglalva. Akkor mar az sem, a viszontlatas, aztan egy gyors kortelefon a kocsiban ulve, es 20 perc kesessel korrekt helyre megerkezes.

_John_Doe_ 2010.11.10. 03:57:27

@hagyma:
a szállás Európában általában utólag kell fizetni. Utiszállókban létezik a fizesd ki előre az éjszakát, találkoztam már a zárolok előre a kártyádon is, de a többségében utólag fizetünk.
Kár rajta rugóznod, mert én meg itt utaztam többet.

Olyan példát mát nem is említek, hogy éjszaka érkeztem szálláshoz, (nem volt foglalva, ott álmosodtam el), és se portás, se senki.

Viszont a falon egy számozott kulcs és szöveg: kedves vendég, foglald el a szobát, reggel majd fizetsz. Kérlek csendesen, ne ébreszd fel a többieket.

@atpijkamo:
Te szerencsétlen. 100-ból 99 azt se tudja mi az a proxy, mert nincs rá szüksége.
A te pizza rendelésedre se mondjuk, hogy butaságadó, pedig evés nélkül éhen halunk, szóval ki az a lúzer, aki egy pizzatésztát se tud összehozni.

gande 2010.11.10. 03:59:33

a hunguest hoteleket el lehet felejteni. szilvásváradon voltunk néhány éve, ott is is hülyének néztek, nem akarom most részletezni. nem igazán sikerült nekik.

a takarítószemélyzet kopogás nélkül nyitott ránk.

viszont ezek után ők hibáztak egyszer kb. 5500 forinttal, a történtek után persze nem szóltam, jatt=0.

costiglione 2010.11.10. 04:00:03

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

gande 2010.11.10. 04:00:21

a hunguest hoteleket el lehet felejteni. szilvásváradon voltunk néhány éve, ott is is hülyének néztek, nem akarom most részletezni. nem igazán sikerült nekik.

a takarítószemélyzet kopogás nélkül nyitott ránk.

viszont ezek után ők hibáztak egyszer kb. 5500 forinttal, a történtek után persze nem szóltam, jatt=0.

costiglione 2010.11.10. 04:01:05

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

costiglione 2010.11.10. 04:01:21

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

_John_Doe_ 2010.11.10. 04:01:35

@hagyma:
a szállást Európában általában utólag kell fizetni. Utiszállókban létezik a fizesd ki előre az éjszakát, találkoztam már a zárolok előre a kártyádon is, de a többségében utólag fizetünk.
Kár rajta rugóznod, mert én meg itt utaztam többet.

Olyan példát már nem is említek, hogy éjszaka érkeztem szálláshoz, (nem volt foglalva, ott álmosodtam el), és se portás, se senki.

Viszont a falon egy számozott kulcs és szöveg: kedves vendég, foglald el a szobát, reggel majd fizetsz. Kérlek csendesen, ne ébreszd fel a többieket.

@atpijkamo:
Te szerencsétlen. 100-ból 99 azt se tudja mi az a proxy, mert nincs rá szüksége.
A te pizza rendelésedre se mondjuk, hogy butaságadó, pedig evés nélkül éhen halunk, szóval ki az a lúzer, aki egy pizzatésztát se tud összehozni.

costiglione 2010.11.10. 04:01:57

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 04:03:35

@gande: en se jartam meg mindenhol, de mindig elore fizettem
en nem vagyok egy nagy szallodalako ez olyan 30-40 moteli- hotelt jelent eletemben
mnem vagyok sem pilota sem utazougynok
3 komolyabb szallodaban meloztam is, ott is elore, tehat credit
de en tenyleg nem tudom a rendet itthon
a posztolo azt mondta elore kellett
egy szallodas hozzaszolo azt mondta elore kell....

costiglione 2010.11.10. 04:03:41

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

costiglione 2010.11.10. 04:04:28

@gande: vannak is ilyen helyek, én is dolgoztam olyan helyen ahol nem kértünk előleget a vendégtől. Na ezeken a helyeken furcsa módon nagyobb is volt a meglógott vendégek aránya.

Csak érdekesség képpen, azért a tengerentúlról érkező vendégeknek, vagy többnyire a nyugati országokból érkező vendégeknek teljesen természetes, hogy bejelentkezéskor az útlevél mellé azonnal veszik elő a hitelkártyát is mivel tudják, hogy ez igy természetes.
Viszont sok keleti országból érkezőnek, vagy akár magyar vendégnek már az is probléma, hogy nem érti egyáltalán mit jelent az authorizáció tehát már azt el kell neki magyarázni...

gande 2010.11.10. 04:07:31

a hunguest hoteleket el lehet felejteni. szilvásváradon voltunk néhány éve, ott is is hülyének néztek, nem akarom most részletezni. nem igazán sikerült nekik.

a takarítószemélyzet kopogás nélkül nyitott ránk.

viszont ezek után ők hibáztak egyszer kb. 5500 forinttal, a történtek után persze nem szóltam, jatt=0.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 04:08:43

@gande: en se jartam meg mindenhol, de mindig elore fizettem
en nem vagyok egy nagy szallodalako ez olyan 30-40 moteli- hotelt jelent eletemben
mnem vagyok sem pilota sem utazougynok
3 komolyabb szallodaban meloztam is, ott is elore, tehat credit
de en tenyleg nem tudom a rendet itthon
a posztolo azt mondta elore kellett
egy szallodas hozzaszolo azt mondta elore kell....
@costiglione:

hat kb errol beszelek
nekem nehezen hiheto hogy valaki bemegy egy hotelbe, mint jo regen ker egy szobat odaadja a jogsijat es kesz
mielott megy akkor fizet
de ha igy van, mert van aki igy mondja akkor igy van
itt nincs igy
meg ugy latom nalatok sem

costiglione 2010.11.10. 04:31:21

működik a blogmotor :D

costiglione 2010.11.10. 04:38:08

@Megdobbent:
a poszter helyében amúgy én is egyből kifordultam volna a szállodából amint megtudom, hogy elcseszték a foglalásom és nem tudják megfelelően teljesiteni a kérésem. Akkor már inkább viszem máshova a pénzem, ahol szivesen fogadnak

thinker_ 2010.11.10. 04:47:42

"hat a szallast altalaban mindnhol elore kell fizetni"

te sem sokat lakhattál szállodában.

costiglione 2010.11.10. 04:51:42

Ha már itt tartunk Takaritás.
Érdekes téma. Természetesen egyetértek azzal, hogy a takaritó személyzetnek körültekintően kellene eljárnia és sajnos ez nem éppen mindenhol tud teljesülni, mert éppen nem kopognak, vagy figyelmen kivül hagyják a ne zavarj, nem kérek takaritás táblát. Azt is elismerem, és nekem is jól esik, hogy a szobát minden nap rendbe rakják, értem én itt a szemetesek kiüritését, ágynemű megigazitását, és igény szerint esetleg a törülközö cserét. De sokszor elcsodálkozom, hogy nagyon sok vendég csodálkozik azon hogy miért nem cserélik naponta a törölközőket. Egyre több helyen találkozom szállodákban különböző módon megirt üzenetekkel, hogy a vendég ha kéri a törölköző cseréjét dobja azt le a földre, ellenkező esetben nem fogják cserélni. Ezt nem csak a kevesebb munka miatt teszik, hanem próbálják rávenni arra az embereket, hogy ne kelljen feleslegesen mosni és próbáljanak környezetkimélőbb módon élni. Ez is bevett dolog. Mégis sokan panaszkodnak emiatt. De őszintén ki az aki pl otthon is naponta cseréli a törölközőjét? Nem igazán tudnék ilyen embert mondani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 04:52:08

@thinker_: jo lehet otthon maskeppen van de mondjatok mar akkor egy elbaszott konkret 4-5 csillagos szallodat vagy banom en motelt
ahova eleg az utlevelem, vagy a jogsom es bekoltozhetek 2 hetre fizetes es creditkartya nelkul
thx
amugy van lakasom igy valoban nem szallodaban elek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 04:57:18

bar vegulis majdnem mivel napi 8-10 orat ott toltok:)

costiglione 2010.11.10. 04:59:25

@thinker_: Ezen felesleges vitatkozni, sok helyen előre kell, sok helyen utólag.
Van ahol kell hitelkártya garancia, van ahol elég az ha kitöltöd a bejelentő lapod és megnézik az útleveled, igazolványod. Ahány szálloda annyi féle megoldás. Az már más kérdés, hogy melyik a leg célravezetőbb abban az esetben ha fizetés nélkül távozik egy vendég és be kell hajtani a tartozását. Egyértelmű, hogy ahol csak az adataid irják fel, ott hosszadalmasabb lesz ez a procedúra, ahol hitelkártya garanciát adsz vagy előre fizetsz ott ez nem igazán fog gondot okozni.
Ezt mindig az adott szálloda szabályzata dönti el hogyan kell eljárni. Vannak országok ahol jobban megbiznak az emberekben és vannak országok ahol kevésbé. És sokszor ez a bizalom attól is függ, hogy milyen országból jön éppen a vendég ami sajnos egy rossz általánositás de általában ezek az általánositások se ok nélkül vannak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:02:12

@costiglione:
kopogtatas es a rppmservice az elengedhetetlen behatolas elott
ha kint van a ne zavarjanak akkor se kopog se semmi
torolokozot cserelnek jobb helyeken, ha le van dobva ha nincs
de altalaban ledobjak
szallodarol beszelek nem motelrol
nalunk a klotyoban is ruhakeztorlo van
egy keztorles-szennyes
szoval szallodaja valogatja, maradjunk ennyiben
meg a vendeg is
ha nem akar takaritas 2-3 napra hat nem akar

costiglione 2010.11.10. 05:02:27

@hagyma: netalán szintén kolléga? :D

costiglione 2010.11.10. 05:05:09

@hagyma: ez igy igaz ahogy leirtad ez mindenhol alap, vagy legalábbis annak kéne lennie. Én csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy azért sokszor a vendégek is túlzásokba tudnak esni :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:05:31

@costiglione: ezt mar akartam mondni
ez nem bizalom kerdese
haggyuk mar ezt
ez uzlet
nalunk elore fizetsz vagy creditkartyat leteszed
nem erdekes amerikai vagy mexikoi magyar vagy kinai

varom az otthoni lehetosegeket tovabbra is
foglalo es creditkartya nelkuli foglalast szeretnek 2 hetre decemberre
utolag fizetek
megbizhato vagyok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:07:59

@costiglione:
amerikaban vagyok egy hotelben banqut server captain

a vendegek mindig tulzasba esnek
ez nem kerdes
ezert kell a zseton elore;)
komolyra forditva a vendeg az olyan amilyen mint amikor nem vendeg

costiglione 2010.11.10. 05:15:13

@hagyma: 4-5 csillagos kell? vagy elég vmi 3 csillagos kisebb szálloda is?
4-5 csillagost sajnos nem tudok ilyet, vagy nagy mázli kell hozzá mert biztos hogy fognak kérni vmi garanciát, ha nem is a foglalásra, de a check-in-nél tuti.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2010.11.10. 05:15:46

Mi a baj az előre fizetéssel? Nem akarsz fizetni? Vagy mi?
Ez a "kukacos vendég és hét társa" is ilyen igazi kavarós bunkó, ahelyett, hogy lerendezné a dolgait helyben, mittudomén árengedmény satöbbi, Homárra írogat.
Az ilyen nem is akarja, hogy jól sikerüljenek a dolgai, még ha szárazra szopják, akkor is rinyál. Szánom a fajtáját.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:18:49

@costiglione: 3 csillagosba azert nem mennek 2 hetre
de mondjuk itt pl az ilyenek ti motel sokszor meg a kartyat sem fogadjak el
kp kell;)
itt tobben allitottak eleg utolag fizetni szinte mindenhol
akkor most hogy?

Handwired 2010.11.10. 05:20:22

@hagyma: Akkor ezek szerint nem nagyon jártál rendes hotelben. A legtöbb négy csillag feletti szállodában nem kérik előre a pénzt. Van amikor kérnek depozitot ami kb. 25%-a a szoba árnak. Ez arra van hogy ha valaki részegen kitépné a légkondit a falból akkor legyen fedezet. De voltam olyan helyen ahol még ez sem kellett.

Amerikában nem voltam -de majdnem mindenhol máshol igen-, de ismerősökből elég sokan voltak és úgy kérték el a hitelkártyát hogy majd a végén leszedik a pénzt. Ez is biztosíték.

Amúgy meg a legtöbb helyen ki kell tölteni valamiféle nyomtatványt amiben benne van az összes adatod. Így aztán tényleg megtalálnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:27:59

@Handwired:
igen a vegen szedik le a penzt ez teny:))))
csak mar leadtad a hitelkartyad adataid
tehat fizettel, az ugyanaz
mindenhol ki kell tolteni hogy hivnak meg ilyenek
meg valami igazolvany kell
ettol meg megneznem a Forras hotel mire menne velunk ha meglepnenk
40 k-s tartozassal
atadna az FBI-nak?
biztos nem jartam ilyen komoly szallokban, de 10 eve dolgozom 5 gyemantos amerikai hotelekben
de meg egyszer , lehet otthon maskeppen van

szeretnek 2 hetre 5 csillagos hotelt foglalni eloleg nelkul budapesten utolagos fizetessel

costiglione 2010.11.10. 05:29:40

@Handwired: és úgy kérték el a hitelkártyát hogy majd a végén leszedik a pénzt. Ez is biztosíték.

Ez a lényeg. Kell biztositék. 2 hetes tartózkodás esetén meg aztán főleg. Mert se a szálloda, se az alkalmazott nem fog helyetted fizetni.
És mint mondtam, igen vannak olyan helyek ahol megelégszenek egy kitöltött adatlappal is és hogy megnézik az útleveled. De ezek a helyek esetleges problémák esetén nehezebben is vasalják majd be a tartozást. És vannak helyek ahol inkább jobban bebiztositják magukat. Ezellen nem lehet mit tenni el kell fogadni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:29:56

ja es ugy hogy ne kelljen megadni a kartyaszamomat

costiglione 2010.11.10. 05:34:19

@hagyma: szeretnek 2 hetre 5 csillagos hotelt foglalni eloleg nelkul budapesten utolagos fizetessel

Foglalhatsz is, hitelkártya és előleg nélkül is. Vissza is fogják igazolni.
De amint ott vagy a recepción és töltöd ki a bejelentő lapot az útleveled mellé el fogják kérni a hitelkártyád is hogy legalább az adatokat felirják az tuti :D De szólj mikor jössz, elkisérlek a check-in-hez és ha nem kérnek semmi ilyet meghivlak egy korsó sörre :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:34:58

na ayadom a terepet a magyar muszaknak
van egy reggeliztetesem a 4 gyemantos bohemiansban
igy koran kelek
a reggelit utolag terheljuk a crditre
de lehet enni maganzokent is az etteremben, akkor ott fizet
ezek mitingen vannak egyutt zabalnak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.10. 05:37:15

@costiglione: hat en is igy gondolom
minimum a hitelkartya kell
de itt aszongyak nem kell
majd fizetek ha elmegyek
ez nekem a magas
amug nem megyunk szallodaba, orulok ha vegig jarjuk 2 het alatt a rokonsagot

costiglione 2010.11.10. 05:46:27

@hagyma: jó dolog az a rokonlátogatás :D

lassan én is lépek, mert én nem haladok a melóval és mindjárt vége a műszakomnak
A ma érkező vendégeket meg még szobára se osztottam :D

pruntyike 2010.11.10. 06:10:39

Astalabaszta, ilyet még nem pipáltam, mióta kétágú vagyok. Hár embör az ilyen szállodás? Az utóbbi 3 évben a következő helyeken voltam hotelben, a legkisebb panasz nélkül: Venezia, Miláno, Sorrento, Róma, Salzburg, Innsbruck, Bulle (Svájc), London, Párizs, de ilyet még sose. Párizsban kényelmesek voltak a recepción, de azért felemelték a feneküket. Átverés egy szál se. Velencében pedig csak a Marinellába menjetek, életetekben még nem voltatok ilyen helyen, ajánlom a Szögedi szállodás embörnek is. Ott még a takarítónő is olyan, amilyen ez a szegedi főnök sose lesz... Elmondta pl. a komplett napi eseményeket Velencében (Vogalonga!!!)

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 06:13:50

Jó reggelt mindenkinek!

Még nem volt dolgunk itt, szeretettel üdvözlünk mindenkit. Elsősorban a kedves vendéget szeretnénk megkérni, hogy vegye fel társaságunkkal a kapcsolatot az info@hunguesthotels.hu e-mail címen vagy az 1/481-9119 telefonon (ha már megtörtént - köszönjük!). Azt gondoljuk, hogy hatékonyan csak így tudunk segíteni - nagy tiszteletünk őfelségének a Homárnak, de valljuk be - megannyi, a helyzetet nem teljesen átlátó, olykor indulatvezérelt anonim komment között igen nehéz úriemberként eljárni.
Amiképpen mi sem ismerjük a helyzet minden részletét, így pedig igen nehéz az olvasóközönség kedvében is járni, pusztán néhány felszínes reakcióra van most lehetőségünk:

- őszentségének, a Homárnak csak annyi észrevételünk van, hogy ha a "klasszikusan magyaros szállodai körülmény" valamilyen pejoratív szerkezet, akkor az súlyosan elgondolkodtató (mármint a Homár részéről :) ) - ha óhajtják, bővebben is kifejtjük

- az előre fizetésben semmi probléma nincs, fizetni mindenképp szükséges - ahhoz képest, hogy egy görög utat hónapokkal előbb is ki lehet/kell fizetni, de nem is ez a lényeg

- a szobaelosztás, takarítás tényleg zűrösnek tűnik, ehhez valóben ismernünk kell a részleteket, megvizsgáljuk

- a Napfényfürdő pedig jó hely, a csendes wellness pedig szándékosan az, ami - számolni kell a gyermektelenek kikapcsolódásával, ez elvitathatatlan, hiszen zsibongó környezetben ez nem annyira megy (Netwolf sokgyermekes, tudja miről van szó), de itt is utána nézünk az ügynek nyilván

- a személyzetre vonatkozó dicséretet köszönjük :)

Szóval bizonyára van oka annak, hogy kedves vendégünk tollat ragadott, és készek is vagyunk segíteni, ha indokolt: kártalanítani - kérjük, keressen minket!

Ha már nyilvánosságot kaptunk, itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy az 5000. Facebook rajongónk után 3 Prémium Élménykártyát sorsolunk, amivel akár a Forrásba is el lehet menni 2 éjszakára, így minden kedves Homár olvasó személyesen győződhet meg a szálloda kvalitásairól (amik azért mégiscsak kitűnőek :) ).

www.facebook.com/hunguesthotels

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 06:47:18

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): Engem a te stílusod baromira emlékeztet a posztolóéra. Tökvéletlenül nem te írtad a posztot is, ingyenreklámnak?
Ha igen, beszoptad, ami a homáron megjelenik, az onnantól megyen a levesbe.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 07:02:12

Minden esetre elképzelem a kivizsgálást; áll az 59 éves, nyugdíj előtt Manyus néni Szobaasszony a tinikorból éppen csak kinövelődött szállodamanáger előtt enyhén berezelt tartásban.

Manáger: Manyus néni, egy vendég azt mondja, baj volt magukkal. Igaz ez?

M.N.: Áááááá, az nem.

Manánar: Biztos ez, Manyus néni? Beposzttolta a rohadékja a Tékozló Homárra is!

M.N.:-bambán néz-

M.N.:-bambanézést megelégelve- Öööööö..... hova?

Manáger: Mindegy, a lényeg, hogy baj van. Szóval biztos nem volt semmi, csak hepciáskodik a kedvesvendég?

M.N.: Bisztos!

Manáger: Oszt nem hazudik maga, Manyus néni? Mert ha igen, akkor nekem magát meg kell szankcionálni!

M.N.: Na de ne tessék mán, tavaly hótt meg az uram, de mán az utóbbi időbe azse sohasenem... minden rendben vót, na.

Manáger: Jólvan, akkor megírom, hogy kivizsgáltam, nem vót semmi. Majd tessék hozni egy tyúkot a jövő héten.

Na valahogy így képzelem el.

különvélemény 2010.11.10. 07:15:00

@onlame: Nem hinném, hogy proxykat is szűrnek, ahhoz valakinek legalább napi 8 órát a netet kell túrni, akkor meg elbukták az egészet az ő fizetésén.
Nyilván nem informatikusokra tervezik ezeket a dolgokat.

DavidFuxx 2010.11.10. 07:17:45

Teljesen egyetértek a posztolóval! Pocsék, rossz szálloda lelkiismeretlen dolgozókkal. Az egész ott tartózkodásunk egy egy nagy akadály versenyhez volt hasonlítható. Pihenés helyett azon kellett morfondíroznunk, hogy mikor mit csináljunk, mikor járunk jól. A fürdő befejezetlen, sötét és zajos. Pihenésre alkalmatlan. A csendes vellnesz használata értelmetlenül van korlátozva és méreg drága. Egész nap teljesen üres még az utolsó napos vendégek sem veszik igénybe, mert a használata szinte egybe esik a reggeli idejével. Gyermekek nem látogathatják(helyesen), de gyermek felügyelet nincs a szállodával. Szegeden szinte mindenki kerékpározik. A szállodában nincs bicikli kölcsönzés a vendégek részére. Sorolhatnám a panaszaimat nap-estig, de csak a posztolót tudnám ismételgetni. Az internet egy fillért sem ér a lassúsága miatt teljesen használhatatlan. A konyha egyszerűen pocsék, egysíkú és lelkiismeretlen. Szinte az összes Hunguest szállodában jártam már, de a többi négy csillagos szállodájukkal a Forrást nem lehet egy napon említeni. Mindenkinek ajánlani tudom a bükfürdői Répce Goldot. Kicsit olcsóbb, és sokkal jobb. A Forrásban nem is töltöttünk sok időt. Szeged városa viszont szinte mindenért kárpótolt. Sok látni való, kellemes emberek. Mindenhol jó kiszolgálás.

különvélemény 2010.11.10. 07:19:30

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):
"- őszentségének, a Homárnak csak annyi észrevételünk van, hogy ha a "klasszikusan magyaros szállodai körülmény" valamilyen pejoratív szerkezet, akkor az súlyosan elgondolkodtató"

A 3000 forintos óránkénti email büntetőár már önmagában definiálja a klasszikusan magyarost. Annyira pitiáner, hogy csak magyar lehet.

2010.11.10. 07:21:52

Ha én lennék a posztoló, azt üzenném a netwolfnak, hogy ANYÁD!!!! Így viszont én is jó reggelt kívánok. Neki. Is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 07:27:52

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): Meg fogod te még bánni ezt a beírást, hidd el nekem. :)
No nem miattam, csak majd figyeld, mi lesz. :))
(Ha benyalsz szilykének, a háromszázadik komment környékén megszán, és benyom egy új posztot, ti meg átavanzsáltok tavalyi hóvá)

dömdödömbácsi (törölt) 2010.11.10. 07:34:51

beperelni a homárt, rogyásig! meg a posztolót is, rémhírterjesztésért, ha egy vesszőt félreütött legalább!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.11.10. 07:35:11

Magyarország és vendéglátás. Azon a helyen, ahol a kiszolgáló személyzetnek semmiből nem áll lebasznia a vendéget, lényegében bármiért, ott nem kell meglepődni.

.lll. 2010.11.10. 07:38:08

jó reggelit!

egy jobb hotelben:
-nem fizettetnek előre csak,ha walk-in vendégről van szó
-garanciaként pre-autorizálhatják a vendég bankkártyáját
-napi takarítás,törülközőcserével,kétnaponta ágyneműcsere
-ingyenesnek hirdetett szolgáltatásért nem kérünk pénzt
-visszaigazolt foglalást maradéktalanul teljesítjük

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.10. 07:39:57

Ugyanennek a szállodaláncnak voltam már a debreceni, a hévizi, valamint a csíkszeredai szállodájában is. Egyetlen alkalommal nem kellett előre fizetnem, és foglalót sem kértek. Mindenütt nagyon udvarias volt a személyzet.

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 07:40:14

@különvélemény: itt elsősorban arra gondolnánk, hogy azért a magyaros szállodai körülmények még mindig sokkal jobbak - a magyar osztálybasorolás teljesen partyban van a nyugati rendszerekkel (HOTREC) - egy magyar négycsillagos sok esetben jobb egy mediterrán négycsillagosnál. Plusz mindenütt erről hallani, hogy támogassuk a hazai termékeket. Hát hajrá :).

A wifi esetét még át kell néznünk, azért nem szóltunk róla. De elsősorban a panaszos vendégünk felé kellene helytállnunk.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.10. 07:43:33

Sőt érkezésemkor azt sem kérdezték meg, hogy mivel fogok fizetni! (készpénz, kártya)

Magnat 2010.11.10. 07:44:55

@atpijkamo: ezzel a proxy dologgal az előttem szólók érvein kívül még az is baj, h hacsak nincsen saját szervered, amin át ssh tunnelinggel meg tudod oldani a dolgot (ezt meg még talán te is belátod, h nincsen mindenkinek), akkor finoman szólva is elég nagy balfaszságra vall pont a banki és a privát levelezéses cuccaidat keresztülhajtani egy free wifin és egy totál ismeretlen proxyn... ráadásul ha lesniffelnék az adatforgalmát és utána ezt itt megírná, te lennél az első, aki ugyanígy fikkantana, mint ahogy most teszed.

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 07:46:22

@lófő: ez ugyan OFF, de ezek az alapvetések valamikor a kilencvenes elejétől kezdtek megváltozni. Pl. amikor a budapesti Fórum (ki emlékszik rá?) Intercontivá lett, sokan búslakodtak: mivé lett a vendéglátás. Ti. pl. spórolásból (Made in USA, de tképp érthető) már csak akor ágyaztak föl délután, ha kérte a vendég. A törölközőcsere pedig már mindenütt a "földredobós" módszer. Sok költség takarítható meg, és valóban környezetkímélőbb.

kalapácstollú 2010.11.10. 07:48:39

@hagyma: És ha előre fizetsz, de szar a szolgáltatás és becsapnak?
Egy biztos: aki előre kéri a szállásdíjat az nem véletlenül teszi azt! Mert olyan a szolgáltatása, hogy a vendég a végén már nem szívesen fizetne.

.lll. 2010.11.10. 07:54:37

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):

lehet,hogy Amerikában úgy van,de egy 4 csillagos hotelnél szerintem alap a napiztatás

Niro 2010.11.10. 07:55:13

HH hotelből a lillafüredi király, Debrecenben szörnyű, Budapesten a Platánus ár/érték arányban elmegy. Jobb 1 panzió, mint a 3*-os hotelek.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 07:55:52

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): El vagy te tévedve. A panaszos vendég már egyszer otthagyta a pénzét, még egyszer meg úgyse megy oda. Most itt, előttünk kell helytállnod. Különben mi sem fogunk. Meg az ismerőseink sem, meg az ő ismerőseik sem, meg akik megtalálják ezt a posztot később meg, ésatöbbi sem.

Menyu_nr1 2010.11.10. 07:55:58

@lófő: Köszi megvolt.
Ezt igazán jó volt olvasni.
Nem is értem az előző 100-at, minek írnak olyanok, akik még sosem láttak belülről szállodát.
A fent említett, nem hozza amit lófő felsorolt, vagyis nem javasolt.

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 07:57:05

@kalapácstollú: Akkor viszont igen sok fórum áll rendelkezésre: Fogyasztóvédelem, Homár :)))).
A szálloda nem szalad el :)
A várt és teljesített szolgáltatás közti dermesztő különbségnek megérkezéskor jele kell, hogy legyen. A nem dermesztő különbséget pedig helyben vagy utólag van lehetőség kulturáltan rendezni. Ezen volnánk...

Tölgyasztal 2010.11.10. 07:58:53

Olyan körülményeket kéne a szállodának kialakítani,h ne utólag keljen azon gondolkoznia, miként engesztelje ki azt a vendégét, aki a tapasztalt negatív élményeit nyilvánosságra hozza.
Lehet sok mindennel magyarázni, viszont a szobafoglalásnál becsapták, az ingyen internetnél trükköztek az apró betűs résszel,stb....

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 07:59:27

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): sok mindenről szó esett a válaszban, de a 3000 forintos emilnézésről nem.
nyilván csak véletlenül.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.11.10. 08:00:32

érted már, hogy miért kell az osztrákokhoz járni? soha magyar szállodába nem megyek a büdös életben

Caprica99 2010.11.10. 08:01:42

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):
"De elsősorban a panaszos vendégünk felé kellene helytállnunk. "

Hát ez marha nagy tévedés!!!
Pláne, ha itt a Homáron megjelentek, sőt így felkerültök az ONGO-ra, a szállásminősítőkre, stb. stb!

Mi pl. épp mostanság nézegettük a Forrás honlapját, ezek után mi (és asszem a Homár többszázas közönsége és ismeretségi köre) már biztosan nem oda megyünk!

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 08:03:47

@enamel: nyugalom :))) Nyilván az alapprobléma, a panaszos vendég áll most reflektorfényben. Orvosolnunk kell a sérelmeit- egyébként a legjobb vendégek a panaszosokból lehetnek - ez tapasztalat.
Hogy itt nektek helytállni, amint írod, lehet-e... nehéz ügy. Viszont naponta több ezer vendégünk felé mégiscsak sikerül, és ez több mint megnyugtató.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.10. 08:06:18

@lófő: nem árt a szállodákban elolvasni a tájékoztatókat.
Ott minden megtalálható, a törülköző cseréjének a módja is!

Sadist 2010.11.10. 08:08:07

@atpijkamo: Azaz, buzdítsad csak a hülyeségre, levelezőt és netbankot proxyn keresztül használni...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:09:22

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): Hmm.. Mondd csak. Még nem ittál kávét, vagy reggelente mindig könnyű csőbe húzni, vagy úgy egyébként sem vagy túl okos? :)

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 08:11:30

A múltkor az allianz nem fizette ki a hotelszámlámat sem előre sem utólag, mert zárjegy nélküli ukrán cigarettát találtak a vizeletemben.

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 08:13:51

Kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerül egy ilyen wellnesmóka két családnak.
Valaki írja már meg.
De ne proxyról, -ból, -ban, -ba.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:16:37

@EÖ: Domolykózni próbáltál benne, 3000 ft/óráért?

Dr. Kix 2010.11.10. 08:17:47

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): megnéztem a honlapotokat. Sehol nem említi a WIFI felárat. Sehol. Sőt azt írja ingyenes. Sehol egy apróbetű. Nevetséges lehúzás ez részetekről.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:18:59

@EÖ: Mekkora családnak, attól függ. Ha kicsike, vagy nem nagy, negyed millió körül megúszod. Az ár proxy nélkül értendő, az csak a hunGuesteknek van. Egy jobb érzésű orosz pl. jó eséllyel szerteszéjjel verné a recepciót a recepcióssal.

.lll. 2010.11.10. 08:21:09

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):

hát a 7,3 átlag elég vékonyka egy 4 csillagos szállodának

Bandi a halas 2010.11.10. 08:21:47

Nekem a Hunguestes szolgáltatásokkal nem volt soha nagy problémám. Az előrefizetést én elfogadom a mai világban. Általában kisebb kellemetlenségek előfordulnak, "elkeveredik" a foglalás, nem azt a szobafajtát kaptam, amit foglaltam, lassan készül el a számla, így várni kell mindig kicsekkoláskor, esetleg nem az szerepel a számlán, amiben megállapodtunk. Ilyenkor általában a szoftverükre panaszkodnak, udvariasan elnézést és türelmet kérnek, én pedig kultúrember módjára, megértően próbálok viselkedni. Pár percnyi kellemetlenségért nem fogok hepciáskodni, pláne, hogy eddig soha nem volt, amit számomra kielégítő módon ne tudtak volna megoldani.

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 08:22:13

@enamel: csak azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, hogy egy osztrák velnesz áraihoz képest mifolyikgyöngyösön
a múltkor a vidámparkban egy házaspár állt előttünk sorba és azt mondták, hogy a labancoknál egy kicsit kevesebb pénzért százszor színvonalasabb a vidámpark.

a mesehajó konkrétan a 70 évek óta változatlan. egyik beugróban pillepalack-gyűjtemény, amit gondolom őrült nagy költség lenne a kukáig elvinni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:25:47

@EÖ: Azt nemtom. A Práterben is lassan 15 éve voltam utoljára, a hazaiban meg még régebben. Azt sem tudnám megmondani, melyik volt az olcsóbb. De nekem az itthoni valahogy jobban tetszett akkor, egy kis korrupcióval (ötszázas vagy ezres zsebbe) akármelyik baromságon végtelenített menetet lehetett venni.

Róka-Rudi 2010.11.10. 08:27:17

Azt már észrevette valaki, hogy szily éjfélkor kívánt kellemes délutánt?

Mocoria 2010.11.10. 08:27:22

A Hunguest hotelekkel eddig nem volt sose problémánk, egy kivétel volt, a gyulai (jó, annak már vagy 5 éve, lehet, hogy azóta akár meg is javult). Nekik pl. még az se jutott eszükbe, hogy elnézést kérjenek. Beírtunk a panaszkönyvbe (teli volt írva panaszokkal), amire egy hónap múlva az alábbiakat válaszolták:
"Tisztelt Vendégünk! Sajnáljuk, hogy nem érezte jól magát nálunk. Reméljük, legközelebb majd jobban érzi magát. Akciós ajánlataink: .............." Hát ezen már csak kínosan röhögni lehetett, és többet nem mentünk oda.

A Csendes Wellness pedig nem véletlenül van. Most voltunk egy szállodában, ahol volt egy wellness részleg, egy melegvizes jacuzzival. Jóformán csak kora reggel lehetett használni, mert délutántól késő estig tömve volt gyerekekkel, akik .... hát, gyerek módra viselkedtek... Csak ehhez hely nem volt, mert egy 3x3 méteres medencében ha ugrálsz, úszni (!) próbálsz, fröcskölsz, üvöltözöl, akkor az zavarja a felnőtteket. Persze, a szülőket nem, mert ők Edömérke és Eufrozinácska minden egyes megmozdulása után büszkén néztek körül: "na, ugye, milyen kis élelmes? Énkölyköm, énkölyköm!" Rosszabb esetben anyuka annyira el volt foglalva a barátnőjével, hogy a kétéves gyerekét egy vendég húzta ki a víz alól...

Igen, vannak gyerekeink, számosan, unokáink is - de oda pont kettesben akartunk menni, pihenni. Ez a Nemcsendes Wellnessben lehetetlen.
Ahogy az egerszalóki gyógyfürdőben is: hiába van kinn minden gyógymedence szélén írva is, piktogrammal is (az olvasni nem tudók és külföldiek számára), hogy GYÓGYmedence, 12 éven aluliaknak bemenni nem lehet - a forróvizes medencék teli vannak gyerekekkel. Pedig van szuper gyerekmedence, ugrálásra, úszásra, csúzdákkal, élményfürdős elemekkel - de nem, a hülye szülő viszi magával a kölykét a forróvizes gyógymedencékbe, a saját kényelmére, és mások örömére... És: sehol személyzet, aki szólna ellene.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:28:28

@Bandi a halas: Mezei ember vagy te komám, ez nem szoftver, csak picsológia.
Te konzumturistként nem csinálsz balhét, hanem jólnevelten elhiszed, hogy igen, nem ők a bénák. Ők úgy tesznek, mintha megerőltetnék magukat, hogy te mégiscsak azt kapd, amit eredetileg is akartál. Te emiatt 1. fontosnak érzed magad, 2. hálás vagy. Aztán ezt jól ki is fejezed borravalóban.
Biznic. Magyar módra.

Sang Lee 2010.11.10. 08:29:29

Nem tudom, az volt-e már, hogy a Forrás Hotel szegedi szinten köz röhej- és utálat tárgyát képezi?
szegedi vagyok, így nyilván nem személyes tapasztalat, de minden ismerős, aki kapcsolatba került a Forrással (ex-dolgozótól a Forrásban rendezett munkahelyi csapatépítő tréningen részt vevő ismerősig) azt mondta, hogy patkány egy népség.
Természetesen ezt nem tudom konkrét élménnyel alátámasztani, de jót még erről a helyről városi szinten nem hallottam, ez tény.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:31:39

@Mocoria: "hát, gyerek módra viselkedtek"
Szóval fröcsköltek, neked mentek, üvöltöttek mint a fába szorult féreg, nem bírtak magukkal, elviselhetetlenek voltak...
Hát ez bizony nem gyerek mód, ez növendék vadállat mód. Szegénységi bizonyítvány a szülőnek, meg a gyerekhez egy tanusítvány, hogy tulajdonképpen nem is gondolták komolyan, csak amolyan kotonbaleset volt.

Egy GYEREK, az tud viselkedni. Meg akar is.

gorillka 2010.11.10. 08:34:50

az előre fizetést szerintem azért említette a posztoló - VENDÉG -, mert úgy érezte, hogy nem azt kapta, amit várt és itt nem irreális elvárásokról volt szó.
Németországban a 4*-os szállodában minden nap takarítottak és kis esztétikai csodákat rittyentettek a megvetett ágyra.
Élmény volt "hazaérkezni" este.
A törölköző földre dobása már jó pár éve alap.
Az ember 4*-tól felfelé elvár egy kis többletet (párnaszervíz, arctörlő, köntös, papucs stb. opcionálisan), hiszen nem keveset fizet.

Caprica99 2010.11.10. 08:36:41

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): aha, de így a neten hamar híre megy ám, hogy benneteket messze nagy ívben jobb elkerülni!

Zpalee 2010.11.10. 08:39:13

Az utóbbi 3-4 évben nem egy helyen voltam kül- és belföldön (Európában), nem találkoztam olyan hellyel, ahol kötelezően előre kellett volna fizetni. Hitelkártyám nincs és nem is lesz, KP vagy normál bankkártyás fizetés volt (előre netes foglalással előleg és kártya NÉLKÜL!). Mindenhol ráért volna utólag is, de általában szeretem lerendezni előre. Persze tudom, vannak helyek, ahol kötelező kártyaszámot megadni előre, hát ilyen helyre nem megyek :) Van elég nagy kínálat szállásból... A wifiről: elég szemétség az átlaguserrel így kitolni, de azért aki 2-3 napot nem bír ki bank és levelezés nélkül a PIHENÉSE alatt, az inkább ne menjen ilyen helyre...

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.11.10. 08:39:16

@enamel: Egy GYEREK, az tud viselkedni. Meg akar is.
:))))))))))
persze h tud.. gyerek módjára tud, meg úgyis akar

Mocoria 2010.11.10. 08:39:17

@enamel: Egy gyerek néha elszabadul... (legalábbis próbál) De azért van (lenne) a szülő mellette, hogy szóljon neki, mit lehet és mit nem.
Pl. annak a kissrácnak a szülei, akik büszkén biztatták porontyukat, hogy csak úszkáljon, "mert milyen ügyes!" ő pedig körben lerugdalta mindenki veséjét. Könyörgöm, ki gondolja komolyan, hogy egy teli jacuzziban úszni lehet?
Edömérke nem is Edömérke volt igazán, de hasonló hangzású neve volt. És a szülők, ahányszor kiejtették szemükfénye nevét, mindig büszkén körülnéztek: "na, milyen kreatív nevet találtunk?!" Inkább a nevelésébe fektetnének ennyi energiát.

Bandi a halas 2010.11.10. 08:39:26

@enamel: nagyvállalatnál találkoztam már gyenge és támogatatlan ERP-rendszerrel, úgyhogy ha náluk is cégszintű utasítás alapján valami ilyent használnak, akkor bizony elhiszem. Borravalót meg nem a kellemetlenségek elhárításáért, hanem a ténylegesen nyújtott szolgáltatások minőségéért adok.

Hugo2010 2010.11.10. 08:40:25

@gorillka: Valóban működik a törölköző a padlóra általában. Ha ezt nem is használta a posztoló, akkor a "szólok az alkalmazottaknak, hogy cseréljék ki" módszer is beválhat. De jelen esetben pont leszarták, hogy mit akar a vendégük.
Egyébként úgy tudom, hogy nagyon sok szállodában külsősök végzik a takarítást szerződésben. Nekik nyílván tökmindegy, hogy elégedett-e a vendég, csak az számít, hogy minél kevesebből kihozzák a szolgáltatást. Ergó ritkán fognak törölközőt cserélni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:41:50

@Mocoria: Részvétem. Szerintem én véletlenül nekimentem volna edömérkének, és a fülére léptem volna párszor, amíg segítek neki kimászni. Persze megvártam volna, amíg anyukáék elkezdenek smárolni a parton.

Edömérke ha nem tanul tovább, hotelmanáger lesz.

Caprica99 2010.11.10. 08:42:36

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):
"...Viszont naponta több ezer vendégünk felé mégiscsak sikerül, és ez több mint megnyugtató. ..."

Most ugye konkrétan a Forrás került szóba.
196 szobába hogy a búsba tesztek be naponta többezer "elégedett" vendéget, he?
Hazudjál csak nyugodtan, a hozzászólók zöme nem téged igazol!

Caprica99 2010.11.10. 08:43:39

@enamel: :))
Hát majd megtapasztalja, ha a "napi többezer elégedett" vendég száma eccercsak megcsappan!

Mocoria 2010.11.10. 08:43:54

@gorillka: Na, attól mindig frászt kaptam, ha "kis esztétikai csodákat rittyentettek a megvetett ágyra". Hogy jön ahhoz valaki, hogy a hálóingemmel babráljon??!! Volt olyan szálloda, ahol hattyúkat hajtogattak a hálóruhákból - na ott másnap reggel szépen elzártam a pizsamákat a bőröndbe. Nem az a feladatuk, hogy a ruháimat tapogassák. Vessék meg az ágyat (bár reggel bevetem magam után), de ne a hálóruhámmal "esztétizáljanak"! Neked jó az, ha a használt alsódból valaki kishajót hajtogat?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:44:00

@Bandi a halas: Az isten áldjon meg, ez egy hotel. Egy tisztességesebb nagyvállalatnak simán elfér valamelyik raktárában :))
Különben mindegyik hungestizé direkt ilyen tömbháznak néz ki, vagy csak amiket én láttam eddig?

Hogy nem adsz borravalót, az egy dolog, de attól ők próbálják kizsarolni. Pénzbül élnek.

Jó Estét 2010.11.10. 08:44:23

@atpijkamo: osztmit kezdessz a proxyval, ha mondjuk alapbol csak 1 darab proxyhoz tudsz csatlakozni, azon keresztul megy a net? Jo nem azt mondom, hogy nem lehet megoldani, sztem en is meg tudnam oldani, de mondjuk anyam nem, es ennek ellenere nem erzem ot szarembernek :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:46:11

@Mocoria: Szerintem jópofa dolog, mondjuk én eddig csak ágytakaróval meg törölközővel láttam művészkedni.

Én bírnám. Hazahoznám úgy egyben, és eltenném emlékbe:DDD

Caprica99 2010.11.10. 08:46:28

@Zpalee:
"...de azért aki 2-3 napot nem bír ki bank és levelezés nélkül a PIHENÉSE alatt, az inkább ne menjen ilyen helyre... "

Márminthogy milyen helyre?
Ahol ingyen WiFi-t ígérnek szolgáltatásként?

Azt meg honnan tudod és mi közöd hozzá, valakinek miért kell még a PIHENÉSE alatt is a net?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:49:47

@Caprica99: Azért ezek nagyon messze vannak az 'ilyen' helyektől. :)A Hungest a semmi extra, de talán nem kúrnak el komolyan semmit annyi pénzért, amennyiért párizstól barcelonáig akárhol kapok négy csillagot.

Bandi a halas 2010.11.10. 08:52:39

@enamel: Én nem csak erről a hotelről beszélek, hanem a szállodaláncról, mivel szinte minden házukban ez volt a tapasztalat. A montenegrói Sun Resort és a tapolcai Pelion nekem kifejezetten tetszik. A többi tényleg kissé tömbházszerű. A Forrás egész jó belülről, bár a vakolatlan betonfalak a fürdőben nekem nem igazán tetszenek. A haverom építész neje szerint ez most "trendi". Azt hiszem úsztatott betonnak hívják.

Caprica99 2010.11.10. 08:53:01

@maxrothman: a magyar átlagvendég nem hiszem, hogy egy (alapból) angol nyelvű oldat böngészne, ha utazni akar.
Netán az "élményt" angolul megfogalmazni.
Itthon inkább az Ongo.hu, a szallasminosito.hu, a roomforum.eu/hungary lesz a nyerő.

gorillka 2010.11.10. 08:55:30

@Mocoria: a használt alsóneműt mi speciel külön gyűjtjük...
a párna, hálóing és gyerek plüssfiguráinak rendezgetése engem nem zavar, ha ilyen szinten zavarna, akkor apartmant bérelnék és magamra takarítanék.
De mivel takarítok és rámolok itthon eleget, jól esik ha megcsinálják helyettem.
A fent említett apróságok pedig tetszenek.

lángoló babakocsi 2010.11.10. 08:55:39

@atpijkamo: az igen :D intézd te a bankügyeidet meg a levelezésed proxyn keresztül :D fogyatékos

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:56:02

@Bandi a halas: Jah jóvan, akkor félreolvastam valamit. Bocs, reggel van.

Én ezektől a picimozaikhatású fürdőszobacsempéktól kapok agyfaszt, ami pár éve tök trendi volt, de amúgy bűnrusnya. Trendi dolgokat szerintem nem szabad csináltatni, csak ha kétévente másik házat veszel.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 08:59:59

@Dolgozónép: Milyeneket? Amúgy marhaságnak tűnik, elkezdtem olvasni az első bejegyzést, hogy az emberek a jó minőséget keresik, és ezért hajlandóak 20%-kal többet kifizetni.

Ezzel csak az a baj, hogy ruhák esetében nem 20%-kal többet, hanem a kínai árának a húszszorosát kell kifizetni. Cipőnél mondjuk tízszeresét.

mégvanandi 2010.11.10. 09:05:05

Mi még sosem fizettünk előre sehol. A foglaláskor tisztázzuk, hogy egészségpénztári kártyával fizetünk, a szálloda megmondja, mit tud ráterhelni, a többi kp.
Voltunk üdülési csekkel is, akkor elkérték a sorszámokat előre, de ennyi.
Én biztosan a recepciónál kifordulnék, ha a foglalást ilyen mértékben nem tudnák teljesíteni, mint ahogy a posztoló írja.
A Hungestnek: az nem magyarázat ám, hogy itthon a 3 * színvonala magasabb szerinte, mint mondjuk a görög 3 *....
Az ingyenes, de 3 ezerbe kerülő net, meg a jajbocs nemeztfoglaltuk dolgokra nincs mentség.

Bandi a halas 2010.11.10. 09:07:30

@enamel: Én ezeken a dizájn és butikhoteleken csodálkozom, amikor emberek horror árat képesek fizetni olyan szobákért, ahol a retró jegyében telepakolják a szobákat műanyag, BKV-kompatibilis bútorokkal, ami öreganyám paneljében is hülyén nézett volna ki 1970-ben.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.10. 09:10:12

@Bandi a halas: Hát ezt hívják élelmes embernek. Aki meg fizet érte, az nem tudom micsoda, így hirtelen.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.10. 09:12:40

Proxyn keresztül lehet vajon domolykózni?

csokiájsz 2010.11.10. 09:15:10

Végigolvastam az összes kommentet.

Előrefizetéseel sztem semmi gond, hacsak nem akarok lelépni illegálisan, de előrefizetni csak kp vagyok hajlandó, az utólagos költségemelkedések miatt.

Ingyenesként hirdetett wifi-t, korlátozni, majd pézér adni ősi inka szokás, jópofizó manager netwolf kollégának üzenem, hogy sürgősen kaccsoltassa ki. Ne akarja már lehúzni a vendégeken azt a szaros havi 25-30 ropit, amibe egy ilyen téma neki került. Vagy hirdesse fizetősként, építse bele a szobaárba, de ez inkorrekt.

Hasonlóan inkorrekt, ha az ingyenes wifi sebessége a modemes időkre emlékeztet. Ilyen helyre pl én többet nem is megyek. van elég olyan szálloda, ahol király a net.(persze ízlések és p)

A gyerekes rész télleg igaz: eccer egy kislányt én húztam ki a medencéből pont mielőtt belefulladt volna, mert a szülők azok valahol máshol jártak éppen. Szegény kölök utána meg megcsúszott a vizes csempén, bebaszta az arcát mintálat. Utána már jött zsíroshajúdagattanyuka, hogy ígykicsim meg úgykicsim, amikor a gyerek arcát már csak felárért vállata a psebész.

tron. 2010.11.10. 09:21:33

A szegedi Forrás Hotel az ingyenwifi-mozgalom magyar bajnoka:
és a kifizetetlen alvállakozói tartozások is ide tartozhatnak....

Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó) 2010.11.10. 09:21:36

Kedves Homár, kedves Homár Közösség!

Most egy időre elköszönünk tőletek, mihelyst konkrét megoldással tudunk szolgálni azt közzétesszük - mint hajnalban írtuk, alaposan kivizsgáljuk a dolgot.
Egy élmény volt ez a reggel, derekas adrenalintöbblet a kávé mellé.
Köszönjük a véleményeket, azért kaptunk dicséretet is, ami itt, a Homáron büszke tény.
Tanulságos meglátásokból is nyilván van bőven. A hibák pedig arra valók, hogy kijavítsuk őket. Ezen leszünk a jövőben, a posztot generáló kedves vendégünknek pedig reméljük, mihamarabb kielégítő megoldással szolgálhatunk.
Arra kérünk még mindenkit, hogy ne pusztán ezen eset alapján ítéljen (hiba nélkül még ez a fránya pécé sem megy, az ember meg esendő).

S persze mindenkit szeretettel várunk a sok-sok vendég által szeretett Hunguest Hotels szállodaláncban :).

Zpalee 2010.11.10. 09:21:58

@Caprica99: Nem tudom és nem is érdekel, h kinek mire kell a net a pihenése alatt, csak ha 2-3 napot nem tudja nélkülözni ezeket a dolgokat (bank, levelezés), nem érdemes "pihenni" utazni, mert abból PIHENÉS nem lesz, csak idegeskedés, ahogy a posztból is lejön... :) No meg ha tényleg ENNYIRE fontos, és ennek ellenére is "pihenni" akar elutazni, akkor is 1, lehet előfizetni mobilnetre (ja hogy az pénzér van?!), 2, internetcafé biztosan van a környéken.
Mindettől függetlenül az jogos, hogy szemét dolog így "ingyen" wifit hirdetni, de ezt is írtam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.10. 09:25:07

@onlame: " Simán levehettem volna a pénzemet, kíváncsi vagyok mit csinál az Alamo."
Szól Grigorijnak...

atila68 (törölt) 2010.11.10. 09:25:58

Azt nem értem, a megérkezés utáni tizedik percben mi a faxot kerestetek még ott?

M1rage 2010.11.10. 09:28:48

@Magnat: Ugyan, miket beszélsz.. "atpijkamo" rögtön azzal kezdené, hogy meghekkeli a proxy-t (persze van zsebben 10-15 proxyhoz root joga, de az uncsi "atpijkamo-nak", inkább reggelire hekkel még egyet magának. Utána ssh a proxyra, onnan ssh közvetlenül a mail szerverre, és parancssorból olvassa a levelit.
"atpijkamo" ugyanis nem használ böngészőt a levelezéshez, mert nem teszi ki magát holmi vírusok, férgek támadásának. Végül átírja a proxy-n a logban Bill Gates otthoni gépének ip-jét írja a sjaátja helyére.
Miután végzett, "atpijkamo" egy törött képernyőjű iphone-ról sms-ezést színlelve meghekkeli a szálloda rendszerét, és beszervez magának egy thai masszázst, egy gyümölcskosarat vacsi után és egy Cohiba-t, majd mindezt a 145-es szobára írja. ("atpijkamo" itt jókat röhög a sok tudatlanon, aki nem tud iphone-ról hekkelni).
Az utolsó napon lemegy a recepcióra, meghekkeli a recepcióst is a fülébe dugott USB csatlakozón keresztül, és beállítja, hogy reggel nyolctól délig mindenkinek "jó estét"-tel köszönjön.

De csak mert "atpijkamo" egy ilyen humoros srác.

lomex 2010.11.10. 09:31:20

Legalább a Q3-at meg tudtad nézni :).

homar-fan 2010.11.10. 09:32:24

Januárban voltam utoljára szállodában, 5*+ megjelölésűben. Vót ingyen wifi + vezetékes net a szobában, még korlátozva sem vót!
A törölközőt - ha nem volt a helyén peckesen összehajtva, ahogy a személyzet hozta - azonnal és szó nélkül cserélték.
Sőt, még takarítottak is minden áldott nap, be is ágyaztak!

Ja, és érékezéskor ugyan kellett fizetni, de nem a szoba árát, hanem csak egy biztosítékot, hogyha bezabálnál a bárban aztán elhúznál. Kb. a szoba egy napi árának felét. Érdekes, hogy ilyen helyen nem félnek, hogy lelép a vendég.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.11.10. 09:41:23

Aki jól akarja érezni magát, vagy pihenni akar, az nem megy a hú de felkapott wellness szállodákba. Oda azért mennek az emberek, mert olyan baromira jól hangzik, hogy wellness.

juljim 2010.11.10. 09:47:52

mielőtt a csendes részleg miatt szitkozódnak az emberek, jó lenne ha tudomásul vennék, hogy ez az a részleg ahova az emberek a csend és a nyugalom miatt mennek. es igen a 16 eves korhatar teljesen rendben van, egy csomó más részlege is van a fürdőnek gyerekestül lehet odamenni.
Mi csak ezért járunk rendszeresen oda. Ne sipítozzon ott nekem 3-4-5..stb gyerek, csendre vágyunk, ott megkapjuk, fizetünk érte. Ez teljesen korrekt!
A hotel egyéb dolgai megdöbbentőek!!!

onlame 2010.11.10. 09:49:55

@Shinjuku:
Mélyen megráz, hogy nem hiszel nekem. :D
Ezek a dolgok így voltak. Fél évig voltam kint egyetemen, január elején jöttem haza, de a pénzmozgások január 28-án értek véget. Legutolsó terhelés az Alamo volt. A kocsit január 5-én adtuk le. Január 19-én, még megvan az sms, egy vegas-i tankolás árát vonták le, ami december 31-én történt... És ez a fél év során rendszeresen így volt.

ügyeske 2010.11.10. 09:50:18

@Libretto: hogy te mekkora bunkó állatvagy, bameg, jártál te már szállodában?
vagy lehethogy ott dolgozol minimálbérért?

Alapelv, ha nemtudnád:
HA FIZETSZ VALAMIÉRT, AKKOR NE TE KÉRJ ELNÉZÉST !!!
na, mehetsz vissza a klotyót puculni, kisköcsög !!!

gorillka 2010.11.10. 09:51:44

@juljim: 16 éves csöndben van, 15 éves sipítozik?
kicsit lejjebb van az a határ...

onlame 2010.11.10. 09:56:00

@különvélemény:
Nem értek egyet. Webes proxy-t ugyanúgy lehet content filterrel szűrni, mint levelező rendszereket, banki oldalakat.
A webes proxy-k keresőrobotokra vannak optimalizálva, szóval nem nehész felismerni őket.

Egyébként az is simán elképzelhető, hogy azt mondta az egyszerű féle rendszergizda, hogy csak a 80-as portra címzett kimenő üzeneteket engedi, a többit eldobja. Ne torrentezzenek a vendégek. :) És akkor már minden smtp/pop3/https kilőve. Bank, levelező rendszer ezzel kilőve.

Netszamuráj 2010.11.10. 09:56:46

@atpijkamo: Jaja, nagyon igazad van! Szerintem is az alapműveltség része minimum 4 félév az ELTE progmaton (vagy annak megfelelő tudás), továbbá Cisco CCNP vizsga. Aki nem tud egy szállodában egy BGP neighbourshipet összehozni, az mehet a levesbe.

DrCinizmus 2010.11.10. 09:58:11

A korhatáros csendes részleg teljesen oké, ez mindenhol így van. Pont.
Ami ezt a hotelnek csúfolt lepratelepet illeti, hát...nehéz szavakat találni a leírtak után. Olyan igazi magyar paraszt és az ilyenek miatt sül sokszor a pofámról a bőr, hogy magyar vagyok...

samarel 2010.11.10. 10:03:28

@atila68: négy gyerekkel nehéz kifordulni egy szállodából.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 10:03:39

@Netszamuráj: Gugli: proxy. Alapfelszereltség manapság a guglit használni. Valamelyik találatra rákattint és beírja a címet, amit meg akar látogatni. Egy tojásrántottát bonyolultabb elkészíteni.

@lángoló babakocsi: "a bankügyeidet meg a levelezésed proxyn keresztül:D fogyatékos"

Szia fogyatékos! Másnak a wifijén keresztül, az meg nem tűnik problémának, fő az óvatosság. Atpij

gorillka 2010.11.10. 10:05:12

@Netszamuráj: :-)
azt hiszem a felét értettem is

thetriggerhappy 2010.11.10. 10:07:06

@hagyma:

soha a büdös életben nem fizettem előre szállást.

gorillka 2010.11.10. 10:07:21

@atpijkamo: túrót is tudnék csinálni tejből, de nem teszem
ha ingyenes netet ígérnek ne kelljen bűvészkedni (gy.k. csalni), mert a te megoldásod az.
Ők 3000-et kérnek a levelezésért, te ügyeskedsz és nem fizetsz.
Minek nevezzem?

vendriner aladár 2010.11.10. 10:09:31

Régebben 2 csillaga volt a Forrásnak, gondolom a személyzet azóta is a régi, vagyis ami akkor jó volt, az most is jó. Szerintem az egész hotel egy rakás ürülék, voltam is benne, rendezvényeken is, nem estem hasra.

Szívesen írnék én is egy posztot egy másik szegedi szállodáról, de nem akarok negatív reklámot nekik, csak sajnos sajnálatos, hogy a nagy Szegeden a másik négycsillagos hotelen kívül nincs értelmes ellátás.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.10. 10:10:53

@gorillka: "ingyenes netet ígérnek ne kelljen bűvészkedni"

Mondjuk azért tiltják le az érzékeny dolgokat, mert a kedves ignoráns vendégek nem képesek egy jelszót beírni, és ezért nyilttá kell tenni a netet. És azért szednek pénzt, mert fogni kell a kezét, ha bankolni akar. Nem mondtam, hogy ne fizessen, ha akar, csak ezen rugózott.

Netszamuráj 2010.11.10. 10:12:12

@atpijkamo: Te szupportáltál már usereket? Esetleg a szüleidet? Nagyszüleidet? Akkor értened kéne, hogy a proxy NEM képezi semmiféle alaptudás részét. NEM és NEM! Még az sem ért hozzá, aki reggeltől-estig a gép előtt ül, és keni-vágja az excelt, esetleg még a wint is felrakja magának.

Nagyon bírom a hozzászólásaidat általában, de azt kell hogy mondjam, ebben a kérdésben nincs igazad, kicsit korlátoltnak mutatkozol.

Te tudsz villanyt szerelni, autót javítani, csempét vágni, házat felépíteni, tortát sütni, betonozni, festeni, mázolni, bojlert javítani, vízcsapot szerelni? Nem? Hát én sem. Apám viszont fentieket, és még 100 másik dolgot a kisujjából ráz ki, mégsem röhög ki, hogy én nem tudom. És én sem röhögöm ki őt, hogy még az e-mailjét sem tudja kezelni rendesen.

AutosVilli 2010.11.10. 10:12:27

Muhahaha a sok gyökér a wi-fi-ről vitatkozik,mekkora balfasz banda.

gorillka 2010.11.10. 10:18:39

@atpijkamo: el kéne dönteni, hogy hülye-e a vendég?
Az elején azért hülyézed le mert nem ismeri a proxy-t (akármi is legyen az), most meg nem képes egy jelszót beírni...
Nem te vagy a rendszergizda véletlenül a szállóban?

Bárhol voltam eddig, nagyon jó kis rendszerek működtek a 4*-os hotelekben. Volt hogy becsekkolásnál adtak jelszót, volt hogy az asztalon találtunk egy útmutatót a net használatához, volt ahol telefonos segítséget kaptunk.

De nem nevezném magunkat tudatlannak, azért mert más szakterületen tevékenykedünk.

Tibike15 2010.11.10. 10:19:41

Londonban voltam egy kétcsillagos szállodában, az a tipikus régi sorház fajta. Szűk minden, a szobák kicsik, de cserébe olcsó és nagyon családias a hangulat, nagyon segítőkész a személyzet. A kicsi szoba ellenére jobban éreztem magam ott, mert nagyon jókat lehetett beszélgetni a személyzettel, a nagyobb szállodák meg személytelenek.
Ja és volt ingyen WIFI, se voipot se levelező rendszert nem tiltottak le, szóval ingyen tarthattam a kapcsolatot a családdal. Kultúra, ez hiányzik innen.
Bár az is tény, hogy 4 csillagos Londoni szállodákban meg szinte egységesen napi 15 font volt az internet, de természetesen az is korlátozás nélkül.
Ez a primitív korlátozós lehúzás magyar betegség. Amúgy sem tudnak mindent letiltani, mert vannak anonim oldalak, azokon keresztül simán lehet levelezni, bár lehet, hogy azokat is letiltották, nem tudom.

Mics Bjukenen hadnagy 2010.11.10. 10:23:46

No hát akkor ide sem megyünk, ennyi...
A Répce gold az tényleg jó volt, meg még az Aqua Sol Hajdúszoboszlón. A legjobb ahol eddig voltunk a Spirit, na az igen, meg még a KaroSpa is jó hely.

gorillka 2010.11.10. 10:23:56

@Tibike15: ha úgy van az ajánlatban, hogy fizetős, akkor nincs is gond.
Te döntésed.

2010.11.10. 10:28:15

@hagyma: "hat a szallast altalaban mindnhol elore kell fizetni"
Ez konkrétan NEM igaz, lehet hogy a ti országotokban így van, de én még se itthon, se külföldön nem fizettem előre sehol.

2010.11.10. 10:35:50

@vuvuzela importőr: vannak a világban olyan web szerverek, amelyek mögé rejtőzve kikerülhetők az ilyen céges proxyk... egyszerűen átdobnak a megadott banki vagy levelező oldalakra, amelyek direktben tiltva vannak. lehet guglizni.

namkuzu 2010.11.10. 10:44:22

Ha végre egyszer nem egy szálloda dolgozói tennének nekem szívességet azzal, hogy elviselnek a munkahelyükön, hanem ők vennék szívességnek, hogy én őket választottam, boldog lennék és tán le sem szarnám az apróbb kellemtelenségeket.
De minden magyar recepciós úgy csinál, mintha legalábbis a saját fürdőszobájában nyitottam volna rá szarás közben akadékoskodni, és ez szerintem a teljes magyar vendéglátásra igaz, szal a hunguestes netwolfnak le kéne szakadnia a netről és átmenni hrwolfba, oszt lehet nagyot alkotni.

2010.11.10. 10:52:26

@M1rage: ááá ez kurvanagy volt ! tiéd a nap kommentje :) :) :)

elwood 2010.11.10. 10:59:37

voltam pár 4*-osban és nem ilyenek

kár "magyarszállodázni" a magyar szállodák ár/érték ben jobbak mint az osztrák vagy horvát szállodák

ez az egy fos, ide nem megyünk, kész

(pl. a Pelion is Hunguest 4*-os és tök jó)

VOGL 2010.11.10. 11:03:26

Itthon van wifi és ágy is. Sőt most vettem egy proxyt is a vitrinbe, néha fejtegetem

Xezs 2010.11.10. 11:07:47

Hülye ez a posztoló. Otthon is minden nap új törölközőt vesz elő? Mi baja lesz a törölközőnek 1 nap után? Megromlik? Vagy koszosan törli bele magát? Fürödni alaposan kell.

Másrészt, a 15 éves fiú jogilag NEM cselekvőképes, tehát nem írhat alá semmit.

Ettől függetlenül a levelezésért legombolt 3000 Ft nevetséges. Egyáltalán, hogy szabályozzák? Minden levelezőoldalt nem tilthatnak le.

VOGL 2010.11.10. 11:10:23

@Xezs: Medence sincs otthon, azért se rinyáljon. Meg szakácsuk sincs otthon, és minden nap 2 fogást vacsorázik?
Nem létszükség, de ő ezért pénzt fizetett és más ezért pénzt kap

tejcsokoládé (törölt) 2010.11.10. 11:19:06

azért kicsit magába nézhetne a posztoló, aki szerintem egy sznob barom. négycsillagos szállodában minden nap tiszta törölköző jár... a sok hülye kölködnek meg már nem lesz hol laknia, mert így vigyáztok a földre.
mosakodásról hallottál már? ha szappant is használsz, egy nap után nem lesz retkes a törölköző.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.11.10. 11:20:35

Szegediként és a környéken lakóként meg tudom erősíteni a fent leírt panaszt... Sajnos ez a fürdő a város nagyúrának elmeszüleménye lett... Ez úgy el van cseszve ahogy kell. Szerintem egy év és vége a cégnek. A régi Forrás mindig tel volt!!! Ez meg kong az ürességtől. Vajon miért.
Félek, hogy a termálkútak vízhozamának megszerzése volt a cél...

Nevem Earl 2010.11.10. 11:37:48

Kicsit off, de talán mégsem: nekem már korábban feltűnt, hogy egyes magyar hotelekben mintha pénzért vásárolták volna a negyedik csillagot. Le is írtam anno a sztorit, íme: www.fogyasztok.hu/cikk/20090121/panasz_zsori_wellnesz_hotel_nem_erdemli_meg_a_negy_csillagot
Arra nem emlékszem, hogy ez is egy Hunguest Hotel-e... nem hiszem, de kellemes pikantéria lenne :).

Tomzone 2010.11.10. 11:43:24

En egyszer beugrottam reggelizni (helyben lakom) fals szobaszamot megadva. Nem tudom ez mennyiben jarulhatott hozza a szigoritashoz. Az en reggelimbol senkinek semmilyen kara nem keletkezett, a hulye vendegre csak ravertek, en meg jol is laktam...

Bellagio 2010.11.10. 12:07:07

Gyertek a Bellagio-ba! Itt nem fog ilyesmi megtortenni, megigerhetem! OK, a wifi nem FOC :)

Szarazkoro 2010.11.10. 12:19:47

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):
Ismerosom szallt meg a szegedi Forrasban, hat mit ne mondjak elegge komcsira sikerult a szoba/hotel..
Ex-Recepcios leven tudom hogy ha ingyen wi-fit hirdetunk akkor az INGYENES is! Ha a vendeg 2x csaladi szobat foglalt akkor azt adjuk, vagy hogyha a noci aki felveszi a foglalasokat elbaszta (pl tulfoglalta a hotelt az esetleges szoba visszamondasokra szamitva, vagy 2x adta el-lasd vendeg erkezik kulfoldrol es mar reggel 8kor be akar checkolni du 2 helyett es eladjak a szobat ugy h kifizettetik vele az elozo ejszakat is-pre registered-de eladjak meg1x annak aki koran tavozik) akkor nem a vendeget szopassatok hanem szanjartok buneiteket es adjatok rohadt 10-20% kedvezmenyt vagy ingyen reggelit(mert a szallodai reggeli kb az eredeti ar 200-300%a) MERT NEM A VENDEG HIBAJA HOGY PANCSEROKKAL VAN TELE AZ A SZALLODA!

Erteni tetszik? Ezt 10 ev szallodazassal kulfoldon a hatam mogott mondom!

FalóNyúl 2010.11.10. 12:24:02

@Mocoria: Nem hiszem hogy a hálóruhából hajtogattak, inkább a törölközőből mint pl. Egyiptomban is. Vagy te törölközőben aludtál? Neked is elég nehéz lehet jót tenni...

DavidFuxx 2010.11.10. 12:26:37

@Mocoria: Igen,a csendes wellness jó dolog, ha nem kerülne kb. 7000.-ft per nap per fő. Semmi gond nem lenne, ha adtak volna választási lehetőséget a zajos, ronda, gondozatlan, bonyolult beléptető rendszerrel elátott élményfürdő és a csendes wellness között. Az előre fizetéssel kapcsolatban pedig az a véleményem, ha nem lett volna kifizetve a szállásunk, már az első napon kiköltöztem volna a Forrásból.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.10. 13:05:07

Nem olvasom végig a kommenteket, d..

15ves gyerek hogy irhatna alá, hisz kiskorú,gyám/szülő képviselheti csak bárhol
Másfelöl tudom, vannak diák bankkártyák is

Mi van letiltva ha webes oldalra megyek, emileket olvasni?
Szinte akármelyik oldalon van webes levelezőrendszer
Akkor ez most hogy?

mostmar_kicsit_unom 2010.11.10. 13:09:42

nem kiskorú. az 14 év alatt van. ha jól tudom, ezt fiatalkorúnak hívják, és már korlátozottan cselekvőképes.

farbaki 2010.11.10. 13:13:35

Csak néhány apróság összehasonlításként:

Mi is az őszi szünetben utaztunk pihikézni, de inkább elvonultunk Tirolba (600 km).
- szálloda: 4*-os.
- családi szoba: egy közös nappaliból nyíló 2 hálószoba.
- felszereltség: uszoda sok medencével, szauna, gőz, konditerem, bowling, játékszoba, stb.
- parkoló: ingyenes

Kb. egy hónappal előre lefoglaltuk neten. Érkezésünk előtt egy héttel levelet kaptunk, miszerint várnak, milyen az idő, milyen programok lesznek, stb.

Érkezéskor minden papír előre elkészítve, csak alá kellett írni a bejelentőt.
Sem okmányokat, sem hitelkártyát nem kértek, viszont szóltak, hogy van magyarul beszélő munkatársuk is, ha bármi gond/kérés lenne, keressük őt nyugodtan, mert az mégis csak kényelmesebb.
(Megjegyzem: foglaláskor kértek egy hitelkártya-számot, de a hátoldalon lévő cv kódot nem, ami nélkül pedig nem tudnak pénzt leemelni róla)

A WiFi fizetős lett volna, de erről tájékoztattak, ugyanakkor egy gép állt a lobby-ban ingyen nettel. (Ismét egy érdekesség: Ausztriában és Németországban sokkal kevesebb ingyenes netpontot (hotspot) találtunk, mint itthon.)

A reggeli olyan osztrákos, bőséges és minőségi volt. Még a jégbehűtött pezsgőről sem feledkeztek meg, ugyanakkor a presszókávé extra pénz (1,5 EUR).

A gyerekek (16 és 11) egész idő alatt önállóan rendeltek a bárokban (üdítő, süti, stb.) csak a szobaszámot kellett bemondani.

A fizető szolgáltatások, pld. solarium, a szoba kulcskártyájával mentek.

És mielőtt valaki elkezdené, hogy mindezt mennyiért, néhány ár:
- szoba 4 fő részére, panoráma oldalon: 120 EUR/éjszaka
- reggeli felnőttnek: 8 EUR, gyermeknek: 4 EUR
- idegenforgalmi adó: 2 EUR/nap/felnőtt
- svédasztalos vacsora a szállodában: felnőtt: 14 EUR, gyermek: 7 EUR (ital nélkül)
- vacsora városi éttermekben: pizza: 4-6 EUR, bécsi szelet salátával, burgonyával: 9-12 EUR, egyéb főételek: 5-15 EUR
Minden adag óriási és finom volt!

Összességében: nagyon jó volt, nem vertek át, a végelszámolásnál szóltunk, hogy a gyerekek előző esti narancsleve lemaradt a számláról. „Nem gond, a ház ajándéka!” volt a válasz.

Hát, így is lehet(ne)

hatesz 2010.11.10. 13:45:05

Nekem valami fontos dolog hiányzik a levélböl. Volt minden este csoki a párnán????

farbaki 2010.11.10. 13:53:58

@elwood: nem szeretném pontosan elmondani (nem fizettek semmit a reklámért) de ha a Gastein-i völgyben keresgélsz, több ilyet is találsz. Ez az egyik legszebb helye Ausztriának és szezonon kívül nagyon jó ajánlatokat lehet kifogni. Kicsit messze van, de megéri!

elwood 2010.11.10. 14:05:42

@farbaki: én voltam ausztriában nyáron de a 4*-os szálloda a mi 3*-osainknak felelt meg.

a siszállások közt meg egész lepukkant is volt.

azért érdekelne pontosan melyik volt ez. fizessek én hogy megmondd ? :-)

samarel 2010.11.10. 14:13:26

@tejcsokoládé: A posztoló nem egy sznob barom, azért mert vannak elvárásai a szolgáltatásokkal szemben. Kicsire leképezve, ha a fodrász belenyír a hajadba, azt te is zokon veszed.
Magyarországon még nem alakult ki az ár/érték arány alapú szolgáltatási szféra.
A nyáron egy horvátországi családi panzióban laktunk, ahol a tulajdonos maga fözött. Gombaleves készült, amit a társaság egy tagja nem szeretett. Kb. 20 perc alatt összedobott egy helyi specialitás, és nem fanyalgott miatta.

engem gyíkká változtatott 2010.11.10. 14:16:38

@atpijkamo: édes istenem, te mekkora büdösbunkó gyökérfasz idióta vagy. :)

۝merta-X 2010.11.10. 14:21:12

Én voltam a Forrás Hotel átalakítás építésvezetője, és a Forrás+Napfényfürdő felelős műszaki vezetője.

A Forrás Hotel személyzetét nagyon korrekt, németesen személytelen, kötelességtudó embereknek ismertem meg, semmifajta posztkomcsi leszarom a vendéget mentalitással nem találkoztam.
Nem tudom, posztoló találkozott e már német szállodai probléma megoldással? Náluk pl. olyan nincs.
Mivel:
1. Minden működik.
2. Ha mégsem, akkor az első pont lép életbe.
innentől kezdve egész nagy mutatvány meggyőzni őket.

A műszaki megoldásoknál a festetlen Napfényfürdő a Hunguest műszaki igazgatójának döntése volt, véleményt nem nyilvánítok.

A Forrás szép, a Forrás jó, a Forrás négy csillagos, ezért drága. Viszont nem véletlenül négy csillag.

samarel 2010.11.10. 14:23:57

@۝merta-X: "De eszükbe ne jusson lecserélni a személyzetet, - eltekintve néhányuktól -, akik megpróbálták ezt a szabályokkal és érthetetlen rendelkezésekkel kibélelt szállodát mégis elviselhetővé tenni. Külön köszönet az éttermi dolgozóknak!!!"

Xezs 2010.11.10. 14:24:36

@۝merta-X: Én meg holnap Obamával vacsorázok, 2 hét múlva meg megyek űrutazni.

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 14:25:43

Nekem is volt már olyan, hogy a számlán megjelent a fizetős szextévé. Szólok a recepciósnak, hogy ilyen nem volt. Mire a főnököm mellettem, dehogyisnem.
A rohadék az enyémre íratta. :D

Szaracén 2010.11.10. 14:29:59

Mi öten két éjszakát töltöttünk a Forrásban, kukacos vendég egy-két állítását meg tudom erősíteni, de azért nem ilyen tragikus a helyzet:
- Valóban előre kellett fizetni, szerintem túl sokan léptek le fizetés nélkül, ezért ez a gyakorlat.
- Takarítás nálunk furcsa módon az első éjszakát követő délután (!) négy körül volt.
- Nekem az Aquapolis nem tűnt félkésznek, mi nagyon jól éreztük magunkat benne. A két óriáscsúszda a toronyból tébolyítóan csúcs.
- A csendes wellnesst legkisebb lányunk nálunk sem vehette igénybe, de "eltolt műszakkal" meg tudtuk oldani a dolgot, kényeztető masszázzsal kiegészítve.
- A wifi-t én csak a telefonommal használtam, és nekem is feltűnt, hogy bizonyos szolgáltatások nem működnek. Szerencsére levelezni, banki ügyet intézni nem akartam, de azt meg tudtam nézni, miért van zárva még mindig a Virág cukrászda.
Összegezve inkább kellemes élményeink voltak, azt kaptuk, amire számítottunk.

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 14:30:52

Én szándékosan nem kérek wifit a szállodában, mert tudom, hogy még a szaunában is neteznék.

Egyéves Önkéntes 2010.11.10. 14:38:55

Amikor a Domolykó-szigeteken üdültem a shell smart pontjaimból, akkor a Hotel Proxy recepciósa ingyen adott minden vendégnek egy tekercs wifikábelt.

victor vacendak 2010.11.10. 14:43:21

A net kérdése érzékeny pont gondolom. A St. Julian's-i 5*-os Hilton-ban ha jól emlékszem napi 10 ájró lett volna a wi-fi. Sőt a minibár kinyitása is pénzbe került (mert volt benne egy érzékelő, ami az üveg megmoccanásakor már küldi is a TV-n megjelenő 3.99-es cehet). Sőt, ha mondjuk a kurva drága (20 euró per nap) hotel reggeli helyett a magam szalámiját és üdítőjét akarnám tárolni a minibárban, akkor az megtehetem a kipakolás utáni 30 euró befizetése után. Azért majd 200 eró per éj után ez elég vastag bőr. És még Paris se jött jó éjt cumira.

۝merta-X 2010.11.10. 14:50:45

@Xezs: Tovább megyek, az Pelionnak meg a Hajdúszoboszlón üzemelő Béke Hotelnek is én voltam a felelős műszaki vezetője, valamint jelenleg is egy fullos Wellness Hotelt építünk Bánkon.

Itt Bánkon annyi a pozitivum a többihez képest, hogy nem egy régi rakás fost kell átalakítani, hanem egy hihetetlenül profi és hangulatos Hotel mellé egy még egyszer akkora bővítést építünk, három medencével, úgy hogy jövő júniustól belőheti mindenki nyaralásra, kurva jó lesz, na.

elwood 2010.11.10. 14:51:40

@EÖ: a kint hagyott használt óvszerből nem hajtogatnak lufballon kiskutyákat ?

(elnézést)

falena 2010.11.10. 15:27:07

en csak annyit szeretnek hozzatenni a poszthoz, hogy mi is kb 2-3 eve "wellnesselni" szerettunk volna a baratommal...ok, legyen szeged es a forras szalloda. te atyavilag!!! ezt a lepukkant, komcsi helyet! konkretan rosszul ereztunk magunkat a szobankban es az eltervezett 2 ejszaka helyett csak egyet maradtunk. szerencsere csak az ott toltott egy ejszakat kellett kifizetnunk, de annyit elmondhatok, hogy soha tobbe. a wellness reszleg is elegge lepukkant volt, bar gondolom azota valtozott 1-2 dolog. a szemelyzetre mar nem emlekszem, de az biztos, hogy az etel sem volt tul egetrengeto es az etterem dekoracioja is hagy nemi kivetnivalot maga utan: 80'as evek, csak ennyit mondok.

۝merta-X 2010.11.10. 15:42:42

@falena: Most áprilisban adtuk át teljesen felújítva, átalakítva! A réggi lepukkant dolgok már a múlté, ezt most nagyon komolyan mondom. Csak a Hotelra, a Wellness nélkül, 2 milliárd forintot költött a Hunguest.

Der Beste 2010.11.10. 15:51:18

Nem vagyok nagy szállodázós, az utóbbi 4 évben 4 magyar város 4 4 csillagos szállodájában töltöttem 4 nap 3 éjszakát.
Egyik helyen sem fizettem egy petákot sem előre. Egyik helyen akartak fizettetni előleget, de amikor közöltem, hogy mindent üdülési csekkel fizetek, ott sem kérték.

mószer aranka brigád 2010.11.10. 15:55:55

Remélem, nem szokás szerint a kicsiken verik le a balhét, hanem el lehetne gondolkodni azon, hogy a vezetés megfelelő számú személyzetet tud-e biztosítani. Mert úgy tudom, iszonyú kevesen vannak szegények, és a belüket is kidolgozzák.
@falena: a dizájn helyenként tényleg iszonyú.

FDToth 2010.11.10. 16:00:49

A kedves posztíró tipikus tudatlan magyar ember. Ajánlatos a szobában levő információs dokumentumokat elolvasni első alkalommal. abban minden benne van.

Xezs 2010.11.10. 16:52:34

@۝merta-X: Akkor én is továbbmegyek: én szartam a Napot.

Shinjuku 2010.11.10. 16:59:49

@kalapácstollú: Reg jartal mar szallodaban...

Shinjuku 2010.11.10. 17:13:38

@onlame: Ez csupan annyit jelent hogy a bankod akkor konyvelte. Ezek a szaros bankkozi cuccok nem direktben mennek hanem vannak "kozvetito" bankok... Ezert kell egy rahedli kezelesi koltseget fizetned... Hidd el, hogy a fizetesi meghagyas atment abban a pillanatban hogy tankoltal. Debit kartyat pedig csak azzal a feltetellel fogadnak el autoberleshez (kulfoldi is) hogy a teljes osszeget elore zaroljak plusz meg valamennyit (ez berlo cegtol fugg.) Ha elkoltod a fedezetet, mielott a fizetesi meghagyas megerkezik a bankodba, akkor behajtatjak... De persze, ahogy hagyma is irta, ez esetben ne csodalkozz ha legkozelebb amerikaba jossz es a beengedos bacsi egy kihallgatoszobaba invital ahol megkerdezik hogy miert loptal penzt adott cegtol adott idopontban... es feltesznek az elso gepre kifele az orszagbol...

mohopasi 2010.11.10. 17:15:35

Én nemrég jártam ott, és van pár dolog, amiben igaza van a postolónak. Pl a csendes wellness dolgot én sem értettem. Viszont: a fürdő belső falai nem félkészség miatt olyanok amilyenek. Ez a design.. Ezt persze lehet szeretni/utálni, de kész van. A takarítás meg.... bammeg mér nem olvasod el azt az 1 papírt, amit kiraknak az orrod elé, hogy hogy jelezd a takarítást, törölközőcserét, stb. 5 mondat. Nálunk takarítottak, törölközőt cseréltek. Ennyi.

Shinjuku 2010.11.10. 17:17:18

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó): Kedves Hunguest Hotel Netwolf... Nem tudom mit szedett be a reggeli melle, de en is kerek belole... :)

Shinjuku 2010.11.10. 17:22:28

@Nevem Earl: A harom es a negy csillag kozott minosegi kovetelmenyekben sajnos nincs sok kulonbseg... aprosagok vannak csak (pl: minden szobaba hajszarito kell)... ezt sokan tudjak es minimalis raforditassal negycsillagost tudnak csinalni egy osztalyon aluli szarbol...

Xezs 2010.11.10. 18:26:29

@Shinjuku: A csillag amúgy semmit sem jelent. Minden országban mások a kritériumok, magyarul úgy osztják ahogy akarják.

Xezs 2010.11.10. 18:43:27

Bár lehet hogy nálunk tényleg vannak kritériumok, nem tudom.

costiglione 2010.11.10. 19:33:33

@farbaki:
(Megjegyzem: foglaláskor kértek egy hitelkártya-számot, de a hátoldalon lévő cv kódot nem, ami nélkül pedig nem tudnak pénzt leemelni róla) Na számomra akkor is itt a lényeg, mert igen is felirták az adatokat, tehát biztositották magukat. És ne aggódj nem kell mindig a cvv kód.

Mi se akarunk előre fizetteni, de aki nem adja meg a hitelkártya adatait ami ugye sokkal egyszerűbb lenne, azt sajnos meg kell kérnünk hogy adjon előleget vagy vmi biztositékot, mert a mai világban egy igazolvány már nagyon kevés.

Sokan mondogatják, hogy nem fizettek előre stb. de arról mélyen hallgatnak hogy amikor lefoglalták a szállást akkor megadták a hitelkártya adatokat.

gande 2010.11.10. 23:14:32

@hagyma:

én nem azt mondtam, hogy mindenhol utólag kell fizetni, hanem azt, hogy nem kell mindenhol előre fizetni...... nagy különbség.

gande 2010.11.10. 23:22:34

@hagyma:

aki ennyire nagyképű és hülyének tekinti a vendéget, az inkább menjen gyárba csavarokat szortírozni és ne a szolgáltatás területén próbálkozzon.

gande 2010.11.10. 23:44:52

@Bandi a halas:

neked nem voltak még problémáid, de sorolod őket..... ezt most nem értem.

feltehetőleg én vagyok a túl igényes, ha a felsorolt "apróságok" nem csak egyszer fordulnak elő, akkor számomra az a szálloda meghalt.

gande 2010.11.11. 00:15:01

@Szarazkoro:

a vendég a középpontban áll és ezáltal mindenkinek az útjában....

gande 2010.11.11. 00:26:30

@elwood:

LOL

te kész vagy ..........könnyesre röhögtem magam :DDDDDDDDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 00:31:29

@Mocoria: @enamel: hat felenk is csak torolkozobol csinalnak
ilyet nem is hallottam eletemben hogy a pizsamabol vagy haloingbol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 00:35:37

@csokiájsz: az teljesen a Te dontesed mivel fizetsz
ez nem kerdes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 00:43:31

@Kulics: hat igen nalunk igy van
othon meg nem jartam szalodakba
bar felettem mar 3 hoteles is mondta elore kerik
es meg mindig szeretnek tudni egy konkret budapesti min4 csillagos szallodat ahol se kartyaszam nem kell se semmi csak az utlevelem oszt jonapot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 00:51:18

@Shinjuku: jobbik esetben
rosszabbik esetben beengedik es birosag ele is vihetik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 00:56:55

@farbaki:
igen valoszinusithetoen azert kertek el a hitelkartyad szamat, mert meg akartak jatszani az osztrak lotton

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 01:01:04

@gande:
ha arra gondoltal, hogy en vagyok a negykepu, akkor nagyon melle
en te;jesen kritikus szemmel nezem a zsenialitasomat
a vendegekkel meg tenyleg nagyon kedves vagyok, mint mindenki itt, 4 csillagtol felfele 100%

Franzi 2010.11.11. 01:07:59

@Hunguest Hotels Netwolf (a problémamegoldó):

gratulálok a cinizmushoz, hisz ez a reklamációkezelés kézikönyvének az első pontja. :)

úgy tűnik, még mindig nem sikerült a régi komcsi szellemet elűzni a vállalatból.

a fenti hozzáállással és a személyzetnek a "szolgáltatás" fogalmának értelmezésével nem véletlen, hogy megbukott a német iroda, hogy sikertelen volt megnyerni a német piacot.

a danubiusnak ez valahogy megy. több danubius szállodát is megjártam már az évek során, mindenhol kifogástalan volt a szolgáltatás.

"...mindenütt erről hallani, hogy támogassuk a hazai termékeket. Hát hajrá "

miért támogassam én a hazai termékeket, ha azok gyengébbek és drágábbak, mint a külföldi? ha hasonló az ár/érték arány, akkor a magyar mellett fogok dönteni, különben nem.

UI:
a hatékony reklamációkezelésre avagy "hogy szerezzünk elégedett vendégeket úgy, hogy a személyzet is jól érzi magát" című tréningre szívesen állok rendelkezésre.

farbaki 2010.11.11. 11:23:19

@hagyma: Nem hiszem, mert lottószámnak túl hosszú.

Észrevehetnéd már végre, hogy a nagytöbbség miről beszél:

- Azt mindenki tudomásul veszi, hogy a szállodának is szüksége van biztosítékra, különben az ámerikás magyarok lelépnének fizetés nélkül.

- A különbségek a módszerben vannak. Én speciel nem szeretem, ha előre fizettetnek, illetve zárolják az összeget, mert ez szerintem nagyfokú bizalmatlanságot feltételez. A megadott (bekért) adatok alapján utólag is behajtható az esetleg ki nem fizetett szolgáltatás, csak az egy kicsit nehezebb és hosszadalmasabb. Ennek ellenére – szerintem – egy magára valamit is adó szálloda(lánc) inkább felvállalja ezt a rizikót, mint hogy bizalmatlannak tűnjön.

- Amerikában sem egységes az elbírálás: San Franciscoban a Four Seasons Hotel-ben utólag kellett fizetni és nem zárolták a várható összeget a kártyámon. Ugyanakkor New Yorkban, szintén a Four Seasons Hotel-ben zároltak pénzt a számlámon.

- Európában – csekély tapasztalatom szerint – a 4¬-5* -os szállodákban a lehető legnagyobb diszkrécióval kezelik a fizetési biztosítékokat. Nagyon vigyáznak arra, hogy ne tűnjenek bizalmatlannak.

- Szintén tapasztalat, hogy Nyugat-Európában (a határt és Bécset elhagyva legalább 200 km-rel) szeretik és bíznak a magyar vendégekben. Tőlem, mint magyartól a legritkább esetben kértek előre pénzt, még a 2-3*-os szállodákban, motelekben sem.

Véleményem szerint a jó szállodai szolgáltatás csak a kölcsönös bizalomra épülhet. Én, mint vendég, bízom abban, hogy a lehető legjobb és legkörültekintőbb ellátást, szolgáltatást kapom, a szállodás pedig bízik abban, hogy a vendég nem egy tolvaj, garázda tuskó. Az esetek 99%-ban ez így is van, a fennmaradó néhány eset miatt pedig nem kellene különleges szankciókat alkalmazni.

Még egy apró megjegyzés: én tudok olyan 3-4-5*-os budapesti szállodákról, ahová nyugodtan bemehetsz, és elég, ha a megfelelő okmányokkal igazolod magad. Nem fogják előre elkérni a szoba árát. (Persze ez nagymértékben függ attól, hogy az éppen szolgálatos - általában sok éves tapasztalattal bíró - recepciós, front officer hogyan ítél meg.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 12:19:55

a fizetokepesseg nem bizalom kerdese
az amerikas magyarok is magyarok es legkevesbe sem lepnek le fizetes nelkul, bar ezek szerint megtehetnek, mert otthon nagy a bizalom
a bizalom itt is meg van, talan pont a sok rossz tapasztalat az europas magyarok miatt kellett bevezetni
nekem a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy kocsiberlesnel, szallodaszoba foglalasnal es stb. creditkartyat kernek
es meg ezer mas dolgot fizethetnek utolag, amit elore szokas, de ha meg van a bizalom, miert ne fizetnem utolag
azt meg kulonosen utalnam, ha a recepcios ranezesre dontene el, hogyan fizessek
egy szallodanak meg van a mukodese
ha pesten egy 5 csillagos szallodaban a
sok eves tapasztalattal rendelkezo recepcios donti ela dolgot
hat abban a szallodaban nekem nincs bizalmam
legkozelebb a bellman vagy a akarito mondja meg
hat maga fizessen elore kp, mert borostas az arca
maganak ojjan szep makkos cipoje van, raer hovegen behozni
ugyanmar
egy szallodanak prfi menedzsmentje van profi szabalyokkal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.11. 12:31:57

ja ezt a hukye vonalat haggyuk mar, hogy a gonosz amerikaiak bizalmatlanok, bezzeg europaban fizetsz amikor akarsz
amugy en kezseggel elhiszem, otthon maskeppen van, nincsenek otthoni szallodai tapasztalataim, talan ha 2-3-szor voltam szallodaban otthon, akkor is egy ejszakas alvas vegett
de
akkor ha Te tudod, legalabb 1 db 4 vagy 5 csillagos hotel nevet ha leirnad, ahol eleg utolag fizetni es nem kell a kartyam szama sem
ha lesz kedvem es idom kiprobalok egy foglalast

juhaszcs 2010.11.11. 14:25:42

@juljim:
Bi bajod a gyerekekkel?
Talán csak nem impotens vagy és zavar,hogy mások vidámak körülötted?:-)
Áztatod a valagadat mint az öregasszonyok a buzifürdőkben?.-))

juhaszcs 2010.11.11. 14:27:16

@Xezs:
Nem égett szét a segged?:-)

atila68 (törölt) 2010.11.11. 17:41:02

@samarel: Úgy kilencven másodperccel nehezebb.

lordjim 2010.11.11. 19:08:35

@hagyma: akkó te délamerikáról beszész mer itt Oklahomában csak utólag de keményen,aknavetővel

lordjim 2010.11.11. 19:16:03

@Janiszta: de csak újraválasztottátok azt a genyót hüjefaszbunkómunkásőrminimálbéresmondénvelnesszköcsögök

lordjim 2010.11.11. 19:26:49

@farbaki: igazad van ezektől a tapló labancoktól biz ezt el kéne tanulni,szintén Tirol :Flirsch élmény mindegyik panzió ahogy írtad

lordjim 2010.11.11. 19:35:51

@victor vacendak: ijen lepukkatt dzsumbujba soha...

lordjim 2010.11.11. 19:51:30

@hagyma: világos,itten nálunk Oklahomában én tehénszarral fizetek,na jó azér a magnum is otvót

megmondomdom 2010.11.11. 22:38:42

Ez régóta így működik ebben az országban. Okos ember nem nyaral-őszöl-telel-tavaszol magyar szállodában. Ha társasággal akarsz "bulizni" Mo-n olcsón, akkor házat kell kivenni. Amúgy meg irány külföld. A fapados repülőjegyek olcsók, Szlovénia, Horvátország autóval pár óra. Minek itthon maradni? Aki kap üdülési csekket, az passzolja el, aztán hagyja itt ezt a szemétdomb országot!

Xezs 2010.11.11. 22:56:12

@megmondomdom: Jaj mert külföldön nem húznak le, ugyan már. Ezt te sem gondolod komolyan.

Arányaiban is hasonló, semmi különbség.

ági anyu 2010.11.12. 14:50:25

@hagyma: Én még sosem voltam olyan szállodában, ahol előre kellett volna fizetni a szállást

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.11.12. 15:35:12

Mi egy balatoni szállodában voltunk (az apartman részén) legutóbb(4*), ott 100EUR volt a kaució. Ami nem volt vészes, de amint felmentünk a szobába hiányoltuk a kádkilépőt, WC körüli szőnyeget, asztalterítőt, 1 db kanalat, távirányítót az LCD TVhez.

Mindezt a bejelentkezés után kb. 10 percen belül jeleztük, kiderült, hogy jól tettük, levonták volna a kaucióból. Mondjuk az ifjúsági szállásokon 20-30 éve megszokott leltár az ajtóra ragasztva hiányzott, azt mi találtuk ki, hogy ezek berendezési tárgyak kellenének oda - kiderült, hogy egy fali kép is hiányzott...

Szóval a kauciózás is lehet bizalmatlanság, de erősen átveréses a jelleg, ha nem közlik, hogy mi a szoba felszerelése, mi is az amit leellenőriznek. Mert utólag magyarázhatod, hagy nem loptad el a WC "puNpát"

Továbbá az is alap, hogy ha a "Takarítást kérek" tábla van kint, akkor ki kell takarítani, nem csak a szemetet elvinni, a "Kérem ne zavarjanak" táblánál meg éppen szekszelek az asszonnyal, véletlenül se nyissanak be/kopogjanak. Jobb helyen a recepción italokkal kínálják az érkezőt, vagy elegánsabbaknál vouchert adnak a bárba: egyrészt jól esik, másrészt nem kerül sokba, harmadrészt meg reklám a bárnak.

Ahol voltunk szálloda ott a bárban volt csak ingyen wifi. Titkosítatlan... ahogy atpijkamo mondta az otthon/szerverfarmon intézett ssh tunneling az tényleg alap, de még jobb VPN tokennel. Aki meg spúr a telefonján emailezni meg mobilnetezni az fizessen vagy menjen gyorsétterembe :)

atila68 (törölt) 2010.11.12. 17:38:43

@megmondomdom: Ahol te laksz, az a szemétdomb. El lehet menni.

atila68 (törölt) 2010.11.12. 17:46:08

Még egy apróság (lehet van akinek az újdonság varázsával hat) ha azt akarod, hogy (három csillag felett) kicseréljék a törölköződ, hagyd reggel a fürdőszobában a földön.
Ennyi.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.12. 18:14:54

@megmondomdom: "Minek itthon maradni? Aki kap üdülési csekket, az passzolja el, aztán hagyja itt ezt a szemétdomb országot!"

Petőfi Sándor - AZ ALFÖLD

Mit nekem te zordon Kárpátoknak
Fenyvesekkel vadregényes tája!
Tán csodállak, ámde nem szeretlek,
S képzetem hegyvölgyedet nem járja.

Lenn az alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom;
Börtönéből szabadúlt sas lelkem,
Ha a rónák végtelenjét látom.

Felröpűlök ekkor gondolatban
Túl a földön felhők közelébe,
S mosolyogva néz rám a Dunától
A Tiszáig nyúló róna képe.

Délibábos ég alatt kolompol
Kis-Kunságnak száz kövér gulyája;
Deleléskor hosszu gémü kútnál
Széles vályu kettős ága várja.

Méneseknek nyargaló futása
Zúg a szélben, körmeik dobognak,
S a csikósok kurjantása hallik
S pattogása hangos ostoroknak.

A tanyáknál szellők lágy ölében
Ringatózik a kalászos búza,
S a smaragdnak eleven szinével
A környéket vígan koszorúzza.

Idejárnak szomszéd nádasokból
A vadlúdak esti szürkületben,
És ijedve kelnek légi útra,
Hogyha a nád a széltől meglebben.

A tanyákon túl a puszta mélyén
Áll magányos, dőlt kéményü csárda;
Látogatják a szomjas betyárok,
Kecskemétre menvén a vásárra.

A csárdánál törpe nyárfaerdő
Sárgul a királydinnyés homokban;
Odafészkel a visító vércse,
Gyermekektől nem háborgatottan.

Ott tenyészik a bús árvalyányhaj
S kék virága a szamárkenyérnek;
Hűs tövéhez déli nap hevében
Megpihenni tarka gyíkok térnek.

Messze, hol az ég a földet éri,
A homályból kék gyümölcsfák orma
Néz, s megettök, mint halvány ködoszlop,
Egy-egy város templomának tornya. –

Szép vagy, alföld, legalább nekem szép!
Itt ringatták bölcsőm, itt születtem.
Itt borúljon rám a szemfödél, itt
Domborodjék a sir is fölöttem.

(Pest, 1844. július.)

További magyar hang 2010.11.12. 19:41:53

/off

"Kint a benzinkutaknál előre lehúzod a kártyádat, vagy ha kp-vel fizetnél, akkor előre kifizetsz annyit, amennyit tankolni akarsz."

Ezt a rendszert én képtelen felfogni.
Honnan tudhatnám előre, hogy mennyit fogok tankolni? Az üzemanyagszint-jelző az autókban nem pontos értékeket ír ki, ami alapján tudni lehetne, hogy 50 v. 52 v. 55 liter fér-e majd bele.
Valaki aki tankolt már ilyen rendszerben magyarázza már el légyszi, hogy is megy ez pontosan!

/on
Én már ott léptem volna le, amikor megmondták, hogy nem azt szobát fogják kapni, amit lefoglaltak. Ez már eleve nonszensz egy olyan szolgáltatónál, aki ebből él.

ez is lehetne... 2010.11.12. 21:36:42

@Franzi: Franzikám akár a konkurenciája is lehetnél a cégnek! A komcsizás különösen pikáns, de ha jól emlékszem a Danubius is a komcsi időszakban épült fel.

Én meg azt tapasztaltam, tapasztalom, hogy már simán verik a Hunguest szállodák a Danubiust. Talán érdekes, de a legjobb szakembereik is átmennek a Hunguesthez.

Ami meg a hazai és a külföldi "termékek" ár/érték arányát illeti, könnyű beállni a fikázók sorába, de komoly szakemberek tudják, hogy ebben jók vagyunk, már ha azonos kategóriákat hasonlítanak össze.

Az "UI:" meg kivételesen gusztustalan, persze mondhatnám azt is, köszi de én inkább az "Első az ember"-t ajánlanám!

Ui: Persze cinizmusból tarthatnál tréninget, de arra csak a feltűnésmániás kommentelőknek, újságíróknak, s persze a konkurenciának van szüksége.

Franzi 2010.11.13. 02:14:40

@ez is lehetne...:

köszi a bókot, de nem vagyok konkurencia :)))

a komcsizás miért is pikáns? a danubius nagyon hamar túllépett a kommunizmus szellemén és egy ügyfélközpontú szolgáltatóvá vállt.

a hunguest megtartotta a régi diktatórikus rendszerból az emberekéket, a ahol a vezérnek kinevezett vki mondja a tutit, ahol akár apróságokkal próbálják átverni a vendéget.... sorry, ez személyes tapasztalat. és akkor ott van a danubius, ahol mindig megvoltam elégedve, még akkor is, ha hiba történt, mert megfelelően kezelték.

tudatosan nem egy ibis-t hoztam példának, mert a danubius és a hunguest a 2 nagy régi magyar szállodalánc.

hiába állapítják meg a "komoly szakemberek" hogy jók vagytok, ha a vendég ezt másképp érzékeli.

gondolom, a "komoly szakemberek" nem fizetnek 3000 forintot az ingyenes wifi-ért. a szakembereknek nem szól be a személyzet a palota szállodába, nem próbálják lehúzni és nem nyitja rá a takarító kopogás nélkül az ajtót miközben a kedves vendég éppen a hormonháztartását hozza egyensúlyba.

egy profin működő és gondolkodó szolgáltató nem érzékeli gusztustalannak, ha vki felajánlja a segítségét.

egy profin működő és gondolkodó szolgáltató nem nevezi fikázásnak a reklamációt, a vendég vagy az ügyfél véleményét.

aki a szocialista szellemben gondolkodik, annak persze nehezebb kezelni ezeket a helyzeteket.

ez is lehetne... 2010.11.14. 21:41:04

@Franzi: "a hunguest megtartotta a régi diktatórikus rendszerból az emberekéket, a ahol a vezérnek kinevezett vki mondja a tutit,"

Ahogy az ország is megtartotta az embereket.

"mert a danubius és a hunguest a 2 nagy régi magyar szállodalánc. "

Ez meglehetősen nagy távolságról vall a szállodaipartól.

Szerintem téged elhajtottak egy tolakodó ajánlatoddal,s innen a sértettség.

Franzi 2010.11.15. 02:15:08

@ez is lehetne...:

basszus.... te nagyon el vagy tévedve. mikor állítottam, hogy a szállodaiparból vagyok? és csupán vendég szoktam lenni a szállodákban - és igen, megfordultam néhányban a legkülönbözőbb országokban.

sorry, ha nem egyértelműen fogalmaztam. a danubius nagyon hamar túltett a régi kommunista SZELLEMEN. saját, személyes tapasztalataim és ez az egész poszt azt támasztja alá, hogy ez a hunguestnak nem vagy csak részben sikerült.
hogy az ez mondatom mennyire igaz, az a válaszod utolsó pontjából kiderül. ha egy vendég vmit kritizál, akkor ő a hülye, biztos valamilyen sérelme van...... gratulálok....

ha megsúgom neked, hogy a hunguest német nyelvű honlapja - a tartalmától függetlenül - lektorálásra szorul, akkor is nyilván én vagyok hülye irigy és nem az, aki nem vizsgáltatta felül, miközben a cégen belül osztrák érdekeltségek is vannak. (ez tipp ingyen volt, a többi fizetős) :)))

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.12.01. 15:39:18

Én is voltam ott, bár az átépítés előtt 2007-ben. Teljesen korrektek voltak. Még a 200 forintomat is visszaadták amit egy automata nyelt el. Persze ezzel nem akarok ellentmondani a posztolónak, csak a saját tapasztalatomat mondom. Azóta voltam még Hunguest Hotelben és ott is profizmust és vendégközpontúságot tapasztaltam.

takeda 2010.12.10. 10:38:29

Tavaly nyáron voltunk a Forrásban összességében teljesen rendben volt.
A foglalásnál szólt a recis, h a 4éves gyerek legyen inkább 3 uccse ellenőrzi senki. Ezzel 37500 Ft spóroltam.
Az előre fizetésen mi is meglepődtünk, de végülis tökmindegy.
Mindeki picsaudvariasvolt de télleg.A hordár, a portás, a pincér mindneki.
A türcsiket nemtom cserélték-e, mert leszarom, de takarítani takarítottak.
A gmail ment az outlook nem. Ezt meg is szívtam mert senki nem mondta és nem ment el egy levelem amire asszittem elfog, de ebben én is balfasz voltam.
Az télleg vicces hogy nem lehet fizetni a karszalaggal a fürdőben. Viszont a fürdő nagyon ott van és új.Jók a csúszdák stb. Nem féligkész hanem ilyen "ambivalens a design":-). Ez télleg izlés kérdése....
Át lehet sétálni köntösben és ha a napijegy árát nézzük, ami benne van a szoba árában akkor az elég rendben van.
A konyha, a feltálalt 10 vagy tökömtugyja hányféle fogásos reggeli ebéd vacsora pedig eccerűen csak parádés volt.Az italok ára viszont az egekben...azzal finoman.
Pont azon gondlkodtam hogy vissza kéne menni azért kerestem rá a forrásra és ezt a bolgizét találtam. Szerintem nem szar hely. Én ajánlom,aránylag drága de jó.
süti beállítások módosítása