Tékozló Homár

Túl jól járt volna az Iphone-vásárló, a T-Mobile nem ad neki telefont

2010.11.15. 15:00 | szily | 323 komment

A kereskedelemben, csakúgy, mint oviban és általánosban, ami ragad az tapad. Gondolta olvasónk, VV, aztán nagyobbat csalódott, mint a fideszes alkotmánybíró. VV Iphone 4-est szeretett volna, amit a T - díjcsomagtól függően - 29900 forinttól ajánlott. Olvasónk ki is választotta az olcsó ECO díjcsomagot a harmincezres készülékárral, kattintott fegyelmezetten és meg is kapta a visszaigazolást a T rendszerétől. Telefont viszont nem kapott, mert a T-mobile azt mondja, rendszerhiba volt, az ilyen olcsó készülékárhoz jóval drágább, havi 20 ezres díjcsomagot kell választani minimum. És akkor mi van, kérdeznénk mi a visszaigazolás birtokában, és pont ezt kérdezi VV is. Sztori hajtás után:


újra t-mobile sztori, Iphone 4 kamuval. nem rövid, de csavart a sztori...
 
A t-mobile hírdetésének bedőlve rendelni szerettem volna egy Ipnone4 telefont, a meghírdetett akció szerint 29.990 forintért (vagyis -tól). A rendelés menete közben ki lehetett választani a rendelni kívánt csomagot, ami az én esetemben a ECO díjcsomag lett volna (ennek havi előfizetési díja 1850 ft, ami le is beszélhető. Kiválasztottam, elküldtem a megrendelést, amit azonnal VISSZAIGAZOLTAK. Örültem, hogy úton az új teló.
2-3 nap múlva hívtak, hogy gáz van, mert valami rendszerhibájuk volt, és ezt a készüléket nem lehet ezzel a csomaggal párosítani, így vagy választok egy sokkal drágább (20.000 ft/hó) díju csomagot, vagy nem küldenek semmit. Hát ezen berágtam, és értetlenül álltam az eset elött, hiszen VISSZAIGAZOLTÁK, hogy rendben van a rendelésem. A rendszerhiba felelősét keressék meg, és fizettessék ki vele a különbséget, de ne velem... Kértem az ügyintézőt, hogy akkor ezt jelezzék írásban is, és majd érdeklődök a megfelelő szerveknél, hogy mi a helyzet ebben az esetben, és utaltam a nemrég kiszabott 200 milka büntetésért, amit hasonló ügy miatt kaptak.
Monda a hölgy, hogy OK, érti, majd az osztályvezető jelentkezik... Ezzel úgy vettem, hogy elismerik, hogy nem kerek a sztori, és majd valahogy megegyüzünk. Eltelt egy hét, nem jelentkeztek. Gondoltam megkérdezem mi a helyzet, Felhívtam őket, kapcsolaták ugyanazt a call centeres hölgyet akivel korábban beszéltem, de csak annyit tudott mondani, hogy sajnálja, de nincs még vezetői állásfoglalás az ügybe, jelentkeznek, ha van valami.
2-3 nap múlva kaptam egy mail, hogy a megadott feltételekkel nem tudják elfogadni a rendelésemet, és vagy megrendelem a 20.000-es csomaggal, vagy nincs teló.
 
erre ezt válaszoltam nekik:

"Tisztelt Ügyfélszolgálat,
köszönöm a szíves tájékoztatásukat, melyet elfogadni sajnos nem tudok. Sajnálom a webes felület rendszerhibáját, de Önök visszaigazolták a megrendelésemet ECO díjcsomaggal, iPhone 4 készülékkel, 29.900 Ft-ért. Ahogy a weblapon is kiemelve szerepel, hogy iPhone4 29.900-tól.
Ettől a megrendeléstől nem kívánok elállni, ebbéli szándékomat továbbra is fenttartom, és várom a futár jelentkezését.
Sajnos nem tudok mást tenni, mint a jogászom, a Fogyasztó Védelmi Főfelügyelőség és az Önök által is nyílván ismert internetes fogyasztóvédelmi blog, a "Tékozló Homár" olvasóinak véleményét kikérni az üggyel kapcsolatosan.
 
Külön sajnálom, hogy gyanúm szerint Önök újra a vásárlói megtévesztés eszközével próbálnak élni, semmibe véve az elmúlt időszak fogyasztó védelmi birságait, és iránymutatásait.
 
Kérem az ügy megnyugtató rendezését, és a rendszerhiba kárának házon belüli tisztázását.
 
Üdvözlettel:
VV"
 
erre ezt a választ kaptam:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Megrendelését érvénytelenítettük.

Amennyiben bármilyen problémája vagy kérdése van a megrendeléssel kapcsolatban, kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot, a webshop@t-mobile.hu e-mail címen, vagy hívja munkanapokon 8 és 17 óra között a T-Mobile hálózatából díjmentesen hívható 1430-as ügyfélszolgálati számot, és kérje Webshopunkat!

Rendelése a következő adatokkal érkezett be hozzánk:

Rendelésszám:     ***********
Szállítási cím:     ****, budapest, ****u, 14,
Számlázási cím:     ****, budapest, ****u, 14, 3/12
Fizetési mód:     Utánvétes fizetés
A csomag szállítója:     DHL Express
Szállítási díj:     0 Ft.
Termék(ek):     IPHONE 4,16GB/SL kész+tart.,fekete (1 db.),
Belépési díj (1 db.),
SIM kártya Dinamikus 64k 3G SIM HLR 10 (1 db.)
Rendelés végösszege:     29 990 Ft.

Rendelései állapotáról folyamatosan tájékozódhat oldalainkon. Belépés után (azonosító és jelszó megadása), kérjük kattintson a "Rendelések, készletértesítő" linkre.

Egyéb kérdésekkel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a my@t-mobile.hu e-mail címen, vagy hívja a T-Mobile hálózatából díjmentesen hívható 1430-as ügyfélszolgálati számot, és kérje Webshopunkat!

Kérjük Önt, hogy az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézés érdekében a fent olvasható rendelésszámmal azonosítsa rendelését kollégáinknak.

Üdvözlettel,
T-Mobile
Magyar Telekom Nyrt. "
 
 
Véleményem szerint  jelen tevékenységükkel  megtévesztik a fogyasztókat.

Szeretném felhívni a figyelmet a 2008. évi XLVII. törvény, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról, mely kimondja, hogy a

(3) A (2) bekezdés értelmében tisztességtelen különösen az a kereskedelmi gyakorlat, amely megtévesztő (6. § és 7. §) vagy agresszív (8. §).

valamint,

6. § (1) Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt - figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót az alábbiak közül egy vagy több tényező tekintetében és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas:

 
a) az áru létezése, természete, figyelembe véve a termékmegnevezésére vonatkozó jogszabályi előírásokat is,

                bd) előállításának vagy szolgáltatásának módja és időpontja,

                be) beszerezhetősége, szállítása,

továbbá:

7. § (1) Megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely

a) - figyelembe véve valamennyi tényszerű körülményt, továbbá a kommunikáció eszközének korlátait - az adott helyzetben a fogyasztó tájékozott ügyleti döntéséhez szükséges és ezért jelentős információt elhallgat, elrejt, vagy azt homályos, érthetetlen, félreérthető vagy időszerűtlen módon bocsátja rendelkezésre, vagy nem nevezi meg az adott kereskedelmi gyakorlat kereskedelmi célját, amennyiben az a körülményekből nem derül ki, és

b) ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas (a

továbbiakban: megtévesztő mulasztás).

valamint:

c) az 1. § (4) bekezdésének a)-d) pontja, valamint (5) bekezdésének b) pontja szerinti külön jogszabályi rendelkezésekben meghatározott tájékoztatási követelményekben előírt információ az ott meghatározott kereskedelmi kommunikáció tekintetében jelentős.

 (5) Vásárlásra felhívás esetén jelentős információ:

 a) az áru lényeges jellemzői, az alkalmazott kommunikációs eszköznek megfelelő mértékben,
                d) a fizetés, szállítás és teljesítés feltételei, valamint a panaszok kezelésének módja, amennyiben ezek eltérnek a szakmai gondosság követelményeitől,

d) a fogyasztó szerződéses jogainak - ideértve a szerződéstől való elállásra, valamint a másik árura vagy vállalkozáshoz való áttérésre vonatkozó jogot is - gyakorlásával szemben támasztott, indokolatlanul terhes vagy aránytalan, nem szerződéses akadály,

 majd:

3) A (2) bekezdéstől eltérően, a kereskedelmi kommunikáció megjelenítési módjával összefüggő okból eredő jogsértésért az is felel, aki a kereskedelmi kommunikációt az arra alkalmas eszközök segítségével megismerhetővé teszi, valamint aki önálló gazdasági tevékenysége körében a kereskedelmi kommunikációt megalkotja vagy ezzel összefüggésben egyéb szolgáltatást nyújt, kivéve, ha a jogsértés az (1) bekezdés szerinti vállalkozás utasításának végrehajtásából ered. Az ilyen jogsértő kereskedelmi gyakorlattal okozott kárért e személyek az (1) bekezdés szerinti vállalkozással egyetemlegesen felelnek.

valamint:

 6. Áru meghatározott áron való vásárlására felhívás, majd
a) a felhívásban szereplő áru fogyasztóknak való bemutatásának visszautasítása,
b) az árura vonatkozó megrendelés felvételének vagy az áru ésszerű időben való szolgáltatásának visszautasítása,

 A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt, mind a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, mind a Gazdasági Versenyhivatal eljár, így természetesen amennyiben Önök nem tesznek eleget a visszaigazolásban szereplő vállalásuknak, mindkét szervezetnél megteszem a szükséges bejelentéseket.

 Szeretném felhívni a figyelmüket, egy hasonló esetre, melynek ismeretében bizonyára a hatóságok bevonása nélkül is megszüntethetik ezt a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatukat:

 „GVH: fogyasztók megtévesztése miatt bírságolták az MTelekomot

2010.10.21 Forrás: MTI

Szerző: MTI HírekHírkategória: sajtószoba

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintra büntette a Magyar Telekom Nyrt.-t, mert a cég a versenyhivatali döntés szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg a fogyasztókkal szemben….”
----------------------------------
Kiváncsi vagyok a ti és a kommentelők véleményére is. Ha szükséges a visszaigazoló mailt is elküldöm.
Ha esetleg valaki olvassa, aki hasonló cipőben jár jelentkezzen, hátha közös fellépéssel erősebbek lehetünk. ( tudom hogy vannak még ilyenek, mert monda az ügyfélszolgálatos hölgy)
 
 
Üdv.
VV.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2010.11.15. 15:04:59

Hosszú, de kicsit se csavart. Csak szimpla "elb@szták a honlapot, és ezen nyerészkedni akarok" sztori. Mint a 0 Ft-os laptop.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 15:05:58

Szerintem beszopták, tessék lenyelni.

Mérges kismalac:
- Na de tündérke, kívánság az kívánság, tessék letérdelni!

EvilHedgehog 2010.11.15. 15:13:41

Egy próbát megért a dolog...de azért ne mondja nekem a kedves posztoló, hogy nem volt hátsó szándék és teljes naivitásában elhitte, hogy az ECO díjcsomaggal 29-ért vesztegetik a szifont...

Dr. Kix 2010.11.15. 15:16:23

@atpijkamo: Ebben természetesen 100%-ig egyetértünk.

bekbórd! 2010.11.15. 15:17:04

Ez a barom azt hitte, hogy most kiperkál 30 rugót, utána 2 év alatt 24x1850-et -amit le is beszél!-, és így 74 ezer forintért övé a 200 ezres telefon??? Ennyire nem jószívű a T :D

bobsys 2010.11.15. 15:19:22

Hehe. Nekem bejott az Unicredittel szemben a 2008. evi XLVII., a fogyasztóokal szembeni tisztessegtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmarol szolo torveny idezese es jovairtak egy komolyabb osszeget a szamlan. Pedig mar elkezdtem irni a Homarra a postot :)

Géza, kék az ég! 2010.11.15. 15:21:59

Lehúzós cég rajtaveszt c. története :)

Egyszer már megbüntették őket hasonlóért, most újra próbálkoznak.

a) Pereld be őket!
b) Hagyd a fenébe!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.15. 15:22:42

Sanghajba kell menni, ott van óccó kici ájfon.

Agyalap 2010.11.15. 15:24:02

@EvilHedgehog: Miért ne? Nem ez volt olvasható a honlapjukon?
És még vissza is igazolták...
Ahogy fentebb olvastam: ezt bizony tessék lenyelni!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.15. 15:24:36

Hát szerintem az lesz, hogy a té magyarázkodik, aztán megkapod így. Aztán a gatyádat is elcsalják.

Rejtélyes 2010.11.15. 15:24:42

Amint ott a visszaigazolás, onnantól a T így járt. Lehet menni fogyvédhez, ügyvédhez, ezt megnyeri a posztoló :D

Hiányozni fog az Index (törölt) 2010.11.15. 15:28:30

Ez gusztustalan taktikázás a buzililáktól! PFUJ!

Szarazkoro 2010.11.15. 15:37:31

Ezt a T naggggyon beszivta. Annyiert volt hirdetve, van ra bizonyitek, nincs az az ugyved aki kapva ne kapjon az ilyen nyertes ugyek utan. Hajra posztolo, csak azert is legyen 30ropiert IPhone-od!!
Most vegre te rohoghetsz a markodba 1 kicsit... XD :)

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.11.15. 15:38:21

ebben semmi rosszindulat nincs a t részéről, nyilván nem csekkoltak be valamit az adminon.

ez pont az az eset amikor a százforintos szappan alá odaírják hogy 39 forint, a vásárló azt mondja hogy sorry én ennyiért fogom megvenni és akkor ennyiért kell odaadni.

az hogy a t ezt nem nyeli le azonnal, ez tök érthető, kurva nagy cég, nyilván visszaél az erejével amíg tud, de ha végül a srác nem kapja meg a telefont azzal a díjcsomaggal akkor simán pert lehet majd nyerni ellene. remélem.

Koholmány 2010.11.15. 15:38:37

@Rejtélyes: Nem hiszem, mert ha rendszerhiba és a T tudja bizonyítani, hogy az volt, a tudomására jutott pillanattól kijavította, akkor ezt a posztoló fogja bukni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.15. 15:39:59

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a kedves posztoló előfizetéssel vette azt a telefont. Márpedig ha egy idő után megjelennek a számlán mindenféle tételek, amik ki tudja, honnan vannak ott, azzal is mehet ahova akar. Persze a telefon az övé marad. De nem az egyszeri jóember fogja megszívatni a multit, ezt már megtanulhattátok volna.

Chewwbacca 2010.11.15. 15:40:38

szifont csak IKON díjcsomaggal lehet venni, ECO-val sose lehetett és nem is fog lehetni!

napalm 2010.11.15. 15:42:35

t szopacs.
ezt be kell nyelnie, ne hagyd magad!

napalm 2010.11.15. 15:43:41

@Chewwbacca:
akkor azt a rendszernek szűrni kellett volna.

Koholmány 2010.11.15. 15:44:54

@darthwalk: ha egy lakáshírdetésnél lemadar egy nulla akkor annyiért kell odaadni? Ugyanmár... Ez nem tudatos megtévesztés volt, egyedi eset, nem lesz ebből sem per, sem kártérítés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.15. 15:48:58

@enamel: Majd kap néhány fizetős mms-t 486257 Ft összértékben, amelyeken csak gyermekpornó és túszkivégzés van...
Én a helyében azt a sim-kártyát villámgyorsan áttenném egy Siemens A30-ba!

gftamas 2010.11.15. 15:51:33

Fogyasztóvédelmet nekik.... Teló ugyan nem lesz ettől, de legalább jól megbüntetik őket, amit aztán beépítenek az áraikba és legközelebb még többért lehet majd telefont venni. :)

Zöldegér 2010.11.15. 15:52:32

@Koholmány:
T mobilnál dolgozol, hogy így véded őket? :P

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.15. 15:54:51

Bánki Péter nem így intézte volna el!

Koholmány 2010.11.15. 15:56:15

@Zöldegér: Nem őket védem, felőlem lehetne az ALDI is :)

Pittykapitány 2010.11.15. 15:56:21

Igenis szopja be a T, ha már ennyire tutmálták...
Hasonló történt velem Angliában. A honlapon valami 70 fontért volt egy érintőkijelzős Nokija, de a boltban mar 125ert akarták adni feltöltős verzióban. Mondtam hogy nem lesz az jó, a honlapon más van. Jött az üzletvezető, megnéztük együtt, tényleg 70 font volt a honlapon. Elismerte, hogy ok hibáztak, kiállítottak 70 fontról a számlát azt szevasztavasz. Hat ezert tart ott az az ország...

Sanyi 2010.11.15. 15:57:35

@Kix: 0 forintos laptopbol a postolo 10-et rendelt ami tenyleg nyereszkedes de itt 1 db-ot sajat hasznalatra, szoval tok mas teszta.

pitybull 2010.11.15. 15:58:55

nem érdekel a t-mob, de 2010 van, és mára már az ovisok is állatira tisztában vannak azzal, hogy három díjcsomaggal tud az ember Iphone-t venni oszt jóvan. Kérdés?

csillagkutya seven 2010.11.15. 16:03:36

ostoba...elhitte, hogy ennyiért lesz egy 200ezres telója. Mégis hol él az ilyen?

senatika 2010.11.15. 16:04:35

@Koholmány: hát, ha rendszerhiba, ki kell rúgni az informatikusokat, mert több mint két hétig így lehetett rendelni...
Én is megrendeltem, ECO -val, vissza is igazolták, etc, a történet ua. mint a posztolóé, de amikor jött az érvénytelenítésről szóló válasz, kibróbáltam, még mindig engedte ECO -val 29.900 ért. és bizony a két rendelés között kb. 2 hét telt el...

Wywern · http://www.narancsoskacsa.blog.hu 2010.11.15. 16:05:45

Széééépppp! Legyen ez! Kapja meg a fazon a telefonját - bár minden forrásból egyértelmű, hogy nem annyiba került - de utána mindenki, aki túlszámlázást reklamál bárhol, kapja azt a választ, hogy befizette - pedig tudhatta, hogy mondjuk az áram ára nem ennyi - így aztán azt a pénzt elbukta...
Szóval a kedvencem az egészben, hogy valószínűleg, ha a posztoló szaladna bele egy tipikus "pénztártól való távozás után..." helyzetbe, ugyanilyen hangos lenne tőle a net :)

Baluci 2010.11.15. 16:05:54

Darthwalk! Azt hiszem a lényeg sikkadt el számodra! Ha egy hirdetésnél lemarad egy nulla, azt lehet korrigálni a vásárlásnál természetesen. Csakhogy itt VISSZAIGAZOLÁS történt! Ez igy sima ügy... Nincs ember aki ezt a pert elvesztené!

NightBoY 2010.11.15. 16:06:51

@Chewwbacca:

"és nem is fog lehetni!" jézusom...
még egyzser: jézusom...

amúgy, hogy érdemben is rád cáfoljak:

t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/akciok/arlistak/iPhone3G_arlista.pdf

ajánlom figyelmedbe az "iPhone készülékek egyéb díjcsomagokkal" részt.

és még egyszer: jézusom

nemecsek ernő áruló 2010.11.15. 16:06:58

@Kix: Akkor a kárt a fejlesztő cég fizesse meg. Én is fejlesztő vagyok, tudom, hogy élesbe nem küldök ki olyan cuccot, ami ilyet bakizik. Ez szándékos volt, ergo a T-nek felelnie kell a megfelelő szerveknél érte.

indapass90210 2010.11.15. 16:06:59

"A rendszerhiba felelősét keressék meg, és fizettessék ki vele a különbséget, de ne velem..."

Ez a kis kancsó tényleg azt hiszi, hogy mert valaki elbaszott valamit a trémobilnál, ezért az vegyen neki egy telefont?

Gorzius 2010.11.15. 16:07:47

Korábban egy online laptop boltban volt hasonló eset. Nem néztem körbe a T-mutyi honlapján, de lehetséges, hogy van valahol valami olyasmi apró betűben az előbb említett lap mintájára, hogy "A XYZ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére."

Chapell 2010.11.15. 16:08:45

Az, hogyha szarul írják ki, és annyiért odaadják, csak a jófejségükön múlik. Én is vettem már 30.000 ezerrel olcsóbban laptopot, mert a Depon valamit elrontottak. De attól még nem kötelességük odaadni annyiért.
Örüljön a posztoló, hogy nem az volt, hogy megkapja a telefont, belakja, aztán 1 hónap múlva küldik a számlát, hogy "hohó, vissza a telefont, mert nem ennyibe kerül". Szerintem tök időben szóltak :)

movhu 2010.11.15. 16:08:51

Itt bizony a T megszívatta magát. Szerintem egyszerűbb lett volna benyelni azt a mínuszt, mint akár egy ilyen post...
Sőt, most is jobb volna, mint aztán milliós nagyságrendű bünti megtévesztés miatt. A kedves T helyében most hívnám a postolót, hogy viszi a futár a telefont egy üveg jófajta borral egyetemben.

exkalibur 2010.11.15. 16:09:06

iphone 4 bármilyen előfizetéssel vásárolható de az ár változó. ECO csomaggal 185.000 Ft. Webshopos rendelésnél a visszaigazolás egy előzetes ajánlat csupán. Minden esetben felhívják a vásárlót adat egyeztetésre és a rendelés pontosítására. Ez esetben is így történt, ahol az ügyintéző elmondta, hogy tévedés történt és ennyiért nem tudja megvásárolni az ECO-s telefont. Tehát felesleges volt annyit dolgozni a poszt tolásával.

Gerw 2010.11.15. 16:09:10

Nekik is joguk van lemondani a rendelésedet, ha baj történt nem csak neked, még nem fizettél ergo az ügylet sem jött létre. Más lenne a helyzet ha megterhelik a hitelkártyádat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.15. 16:09:14

"A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintra büntette a Magyar Telekom Nyrt.-t, mert a cég a versenyhivatali döntés szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg a fogyasztókkal szemben….”"

Akkor ezek után fel lehet ezzel a konkrét esettel nyomni őet a fogyvédnél is, mert ha annyiért ki volt írva, és meg lehetett rendelni, akkor oda is kéne adniuk.

Áfonyát csak őstermelőtől.
A T meg egy ősbunkó, ha nem tűnt volna fel.

Chapell 2010.11.15. 16:10:07

Ráadásul ha jól látom, egy árva forintot nem adott még ki a posztoló, amikor törölték a rendelést. Mert ha már kifizette volna előre, de így...

broadstreet bullies 2010.11.15. 16:10:13

@Koholmány: Ott a pont.
Posztoló álszent-e?

camelus 2010.11.15. 16:10:28

Hivatalosan ha azért az árért hirdetéék jár neki. Úgyan az van, mint amikor a vaterán valaki túl olcsón adna el valamit, vagy ami volt hogy webáruháznál hiba miatt olcsón (10-d áron) ment valamelyik termék. keress rá volt egy csomó ilyen eset már.
A T meg egy két embernél bevállalhatja ezt a buktát, kibírja.

KaPé 2010.11.15. 16:10:31

Ha a webáruház felhasználási feltételeiben (amit a regisztrálással elfogadott) benne van, hogy az ilyen jellegű hibákért felelősséget nem vállalnak (márpedig tuti benne van), akkor felesleges a kardoskodás, nem lesz belőle ájfon.

exkalibur 2010.11.15. 16:11:34

Annyit az előzőhöz, hogy a telefonos egyeztetésnél még mindkét fél elállhat a rendeléstől akármilyen indokkal. Ez esetben is ez történt.

Beefboneknock (törölt) 2010.11.15. 16:11:55

Örülnék ha a posztoló tájékoztatná a Homárt a fejleményekről.
A webshopokra komoly szabályok vonatkoznak , ha perre viszi nyerhető az ügy. Ha telefont nem is de kártérítést kaphat végül. Szerintem max. ennyit tud elérni. Ha jófej a matáv akkor odabassza elé a telőt. :)
Ja és na aggódj, hogy az előfizetéseden bármilyen "tételek" megjelennek. Nem eszik olyan forrón a kását.
Itt a probléma a visszaigazolás lesz, hiába rendszerhiba az üzlet megköttetett, szerintem ezen bukik a matáv.
Ha én előfizetek a neten keresztül majd meggondolom magam akkor a matáv is bevasalja a költségeit hiába hivatkozom átmeneti elmezavarra. :D
Adjál nekik haver, én is ezt tenném.

nemecsek ernő áruló 2010.11.15. 16:12:55

@EvilHedgehog: Ha kiírják egy áruházban, hogy AKCIÓ Retek: 139 Ft, de a pénztárnál 250-ért húzzák le, akkor az megtévesztő magatartás. Öntudatos vásárló minimum kiveri a balhét, hogy nem erről volt szó, van, aki vissza is megy, és biztonsági a őrrel leszedeti az akciós feliratot, aztán ír a panaszkönyvbe. (Igen, személyes ismerős)

Az ügyfél a honlapon vásárolt, ellenőrzött környezetben, az megengedte a vásárlást, ergo az akció érvényes volt. Ugyanaz a kategória, csak itt nem 110 forintról van szó.

Egyéves Önkéntes 2010.11.15. 16:13:41

@Koholmány: igen, a PSZÁF és az ENSZ BT majd odacsörög a T-mobilhoz (ájfonon, mi máson) és megkérdezi:
- Elnézést, rendszerhibájuk volt?
- Igen!
- De tényleg?
- Ha mondom!
- Akkor köszönjük, viszhall.

És a posztoló már el is bukta az ügyet.

I.C.ram 2010.11.15. 16:14:19

Nem is Magyarország lenne, ha ez nem itt történt volna meg. Tipikus nyerészkedő faszkalap. Eleve mi a francért vesz valaki Iphone4 eco díjcsomaggal. Az kb olyan, mint a panel elé bevásárolni egy S Mercit.

Azt meg tényleg komolyan gondolja, hogy ha teszem azt véletlenül elmosódik egy nulla az árcédulán, akkor neki jár a cucc 1/10 annyi áron?

Utálom a Telekomot, de itt abszolút nekik van igazuk.

Az ilyen fillérbaszók miatt vagyunk ilyen zsugoriak, és nyerészkedők egymással szemben. Azért legyen már az emberben egy csepp előzékenység.

twob 2010.11.15. 16:16:01

Hasonlóan jártam iPhone 4 ügyben. Telefonon felvették a megrendelésemet. Megmondták az árat, én elfogadtam. A szerződés létrejött. Aztán felhívtak, hogy mégsem annyi. Az én esetemben 105/120 a két érték. Panaszt tettem. 30 napig vizsgálják, aztán majd mondanak valamit. Kíváncsi leszek az eredményre.
Közben megvettem a telefont egy másik díjcsomaggal. (nincs bizalmam a pozitív eredményben)

LouiS 2010.11.15. 16:16:27

Helyesírni pedig általános iskolában tanították meg az embert... - "nyílván" nem a "Fogyasztó védelemnél"

sztrugackij 2010.11.15. 16:16:40

Emlékszik valaki a német ebay-es estre?
Egy jacht hirdetésénél elfelejtett minimálárat megadni az eladó,el is vitték tizedáron 2.500 000-ért,igaz pereskedés után de a vevőnek adtak igazat.Szerintem ez is hasonló eset.Én a T-com helyében nem szarakodnék százvalahányezer bukón.Még az imidzsén is javítana.
Én a Decathlonban jártam így,egy szimpla ártábla elírás miatt kaptam meg féláron a tollaslabda szettet,ráadásul kettőt is.
Abban a pillanatban lecserélték a táblát,de eszükbe sem jutott szívózni velem.Utasítás a pénztárosnak:"Az úr természetesen az előző kiírt áron viszi a szettet.Akárhány van nála".

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.11.15. 16:16:43

A bíróságon valószínűleg a "visszaigazolás" lesz a kulcsszó.

Beefboneknock (törölt) 2010.11.15. 16:16:53

@I.C.ram: csak nem a matávtól tetszik itt lenni? :DD

akrampampuli 2010.11.15. 16:16:59

Eco díjcsomag szifonhoz :) vicces. Ikon vagy mediamania nelkül mire hasznalna? Ez olyan mint aki Blackberryt vesz és nem fizet külön a BIS szolgáltatásért:)))
Vegyél nokiát az ecohoz az klappol!
Készülj fel ha szifont veszel az alkalmazásokért is fizetned kell. Vagy te bepereled Steve Jobsot is! Ahhhhhhhh

labi 2010.11.15. 16:17:02

Hiba vagy nem hiba, lexarando...

Egyik nagyáruházban láttam valamit elképesztően gyanús áron - valami olcsóbb műszaki cikk - betettem kosárkámba.

Pénztárgép háromszoros árat pittyantet, modtam nem lesz jó, mert nem annyi.

Visszament egy segéd, megnézte, egyből levette az elbaszott árat, de ennek ellenére nekem a töredékáron adták oda.

Pedig ott is csak elbaszás volt.

I.C.ram 2010.11.15. 16:17:18

@Gerzsonka: Teljesen más kategória...

A boltban nem szólnak érte, és simán beütik a pénztárnál a drágább árat, amit rossz esetben észre se veszel. Itt rögtön ŐK jelentkeztek, hogy hiba történt, elnézést, de így nem fog menni a dolog. Teljesen más, de ezt kis józan paraszti ésszel fel lehetne fogni.

biohazard 2010.11.15. 16:17:35

Mintha nem látnám a visszaigazolást, de lehet, hogy csak béna vagyok. Vagy mindekettő.

exkalibur 2010.11.15. 16:18:12

Idézet a webshopos szabályzatból: "A pontos megrendelés és a választott termékek ára, képviselőnkkel történt egyeztetés után kerül véglegesítésre."

I.C.ram 2010.11.15. 16:18:18

@Beefboneknock: Nem... de írtam is, hogy utálom a Telekomot (a céget).

Egyéves Önkéntes 2010.11.15. 16:18:58

Mekkora lúzer már az, aki webshopban vesz ájfont, mikor sorba is lehet érte állni órákon át.

exkalibur 2010.11.15. 16:19:36

Idézet a webshop szabályzatából: "A pontos megrendelés és a választott termékek ára, képviselőnkkel történt egyeztetés után kerül véglegesítésre."

I.C.ram 2010.11.15. 16:21:06

@sztrugackij: Én nem adnék igazat neki. Az ilyen szarrágó fillérbaszónak egyszer igazat adsz, és utána az anyját is eladja 20 forintért.

Utálom az olyan embereket, akik mindenben azt nézik, hogy hol járhatnának jobban a másik kárára.

Beefboneknock (törölt) 2010.11.15. 16:21:59

@exkalibur: ajjaj akkor lehet szopacs a gyereknek :)
ezt megjegyzem és az új boltunknál én is alkalmazom majd...:DDD <------ szemét

2010.11.15. 16:25:10

@Koholmány: Igen, pontosan ez történt az eBay-en pár évvel ezelőtt. Egy pasas kirakta a háza hirdetését 1 fontos aukcióra, de elszúrta a kategóriát és valami mézeskalácsházak a századelőn c. rovatba rakta ahol senki nem talált rá. Kivéve egy figurát aki poénból licitált rá 1 fontért. Mivel rajta kívül senki más nem találta meg ezt a házat, ezért ő nyerte 1 fonttal. Persze a tulaj tiltakozott, megsatöbbi, de a bíróság a licitálónak adott igazat és 1 fontért vette meg a házat. Hát ennyi.

Kolbi2010 2010.11.15. 16:26:38

ott van kinn a hirdetésben, a honlapon, hogy ikon 600 díjcsomaggal van, attól h nem olvastad el a kisebb betűt, nem kell egyből mást hibáztatni, tessék felmenni és megnézni újra a hírdetést...

Egyéves Önkéntes 2010.11.15. 16:26:39

Most jöttem ki a mézeskalácsházamból a yachtomra és beleesett az ájfonom a tengerbe.
Ebből megint per lesz.

dancegirl26 2010.11.15. 16:27:57

Miért olyan nehéz felfogni, hogy havi 5e Ft-os előfizetés mellé nem vágnak hozzád egy kb 250e-s készüléket 30e-ért.
Tök jogos. :)

Tomasz_a_gozmozdony 2010.11.15. 16:29:14

na most majd ket honappal kesobb tudsz menozni a kollegaidnak a szar szifonoddal. A T-mobile is fasz meg a posztolo is.

I.C.ram 2010.11.15. 16:29:45

@Kulics: Eleve a jogszabályok szarok, szerintem. Nehogy már egy apró internetes hiba miatt tönkre tegyenek embereket a fösvény társaik...

Bocimaster 2010.11.15. 16:31:03

Hasonló esetem volt az Office Depotban. Neten hirdettek akciós irodai széket 15k-ért, üzletben meg 20k-ért volt kirakva. Szóltam nekik, hogy én a netes ajánlat miatt jöttem. Megnézték, szó nélkül adták oda 15ért.

eznemisénvagyok 2010.11.15. 16:31:26

Találgatások helyett ajánlanám a Nemzeti Fogyasztóvédő Hatóság honlapját.

idézet következik:
-----------------------------
Jelenti-e az elektronikus visszaigazolás, hogy az eladó elfogadta a megrendelésünket és a termék leszállítására kötelezettséget vállalt?

Tudnunk kell, hogy az e-mailben küldött visszaigazolással az eladó még nem fogadja el a megrendelésünket, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelésünk eladóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

Mikor tekinthető létrejöttnek a szerződés?

A szerződés akkor jön létre, ha a kereskedő a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról vagy az üzlethelyiségben történő átvehetőségéről. A szerződés akkor is létrejön, ha a visszaigazolás után a kereskedő a megrendelt terméket leszállítja a fogyasztó részére.

Yeeger 2010.11.15. 16:31:37

Ja, amikor meg a szerződés szerint járna, de a "rendszer" nem engedi, akkor se lehet persze. Mi?

Hát, az ajánlat, megrendelés, visszaigazolás az már szerződés.

Szóval ügyvéd haver, aztán lesz szép szifon és nyomkodhatod is, de aztán tényleg válts díjcsomagot, vagy kapcsold ki a 3G-t rögtön! :)

Muad\\\'Dib 2010.11.15. 16:33:29

Látom itt azért megvan sokakban az igazi tuskó panelproli mentalitás. Ugye akkor is leszarjátok, amikor a károtokra tévednek pár tízezret. Vagy akkor megy a picsogás, hogy ez milyen szemétség?

eznemisénvagyok 2010.11.15. 16:38:50

@Muad\\\'Dib: Hát, sajnos a magyar fogyasztó azt hiszi, hogy neki mindent lehet, a kereskedőnek meg nem. Ugyebár hallottunk már a pénteken megvett, és hétfőn kilőtt basszussal visszaküldött hangfalakról, kibontott és használt állapotban visszaküldött laptopokról, karcosan visszaküldött telefonokról. Ugyebár a jólismert "nekem nyócnapig jogom van eláááni a vásárlástú".

akrampampuli 2010.11.15. 16:40:27

@Kulics: A következőt kívánom minden hiénának: minnél hamarabb összejöjjön nektek is az 1 USD-os ingatlan adás - vétel! De ti legyetek az eladó oldalon!

Xeon 2010.11.15. 16:42:37

Nagyon érdekelne az a rutin a rendszerhibába, amely önállóan visszaigazol és tovább tud működni. Ha ezt beazonosítják, egy vagyont fizet ki nekik a Windows atyja és akkor akár 20 telót is adhatnak ajándékba a hiba gerjesztőjének, amely előcsalogatta.

Balogh Ádám Software 2010.11.15. 16:44:55

A porosz üzleti jog szerint (ami nálunk is érvényes) a protokoll két fázisú: van egy ajánlat, amit ha elfogadsz, létrejött az üzlet. A eladó már nem állhat el tőle, csak ha nem fizeted ki. Az angolszász jogban van csak még egy visszaigazolás az eladó részéről. De az ügy itthon történt, nem amerikában.

juhaszcs 2010.11.15. 16:46:49

Komolyan nem értem,hogy emberek képesek egy szaros telefonért iphonért és minden szarért százezreket fizetni..-))
Basszus a telefonnal telefonálni kell,netezni ott a számitógép a laptop vazze.
Divatbuzik azért mert a havernak is az van veszik ezeket az ócska szarokat..-))
Szarjon sünt minden iphon tulaj!:-))
És akkor is hajtá t mobile ameddig ebben az országban a marhák kifizetik ne is adják olcsóbban!:-))

Muad\\\'Dib 2010.11.15. 16:48:07

@juhaszcs:
Tudod, van, akinek munkához kell a jobb telefon. Mondjuk nem feltétlenül, iphone, ez igaz, de nem is a gagyi.

Hurri Kán 2010.11.15. 16:49:08

Hát nem lehet kötelezni a T-mobile-t hogy bárkinek adjon el telefont...

Viccet félretéve: szánalmas ez a mentalitás, hogy képtelenek beismerni, ha ők (a cég) hibáztak...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 16:50:10

@darthwalk: "nem nyeli le azonnal, ez tök érthető, kurva nagy cég"

Én így érzem helyesnek: "lenyeli a békát, hisz kurva nagy cég, nem vágja a földhöz"

Muad\\\'Dib 2010.11.15. 16:50:58

@gyvy:
Nem, az a szánalmas, amikor meglátsz egy feltűnő hibát és azonnal ugrassz rá, mert most majd jól át tudom verni a T-Mobilet/a boltost/a kocsmárost stb. Na ez a szánalmas...

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2010.11.15. 16:51:12

na így már más:

Jelenti-e az elektronikus visszaigazolás, hogy az eladó elfogadta a megrendelésünket és a termék leszállítására kötelezettséget vállalt?
Tudnunk kell, hogy az e-mailben küldött visszaigazolással az eladó még nem fogadja el a megrendelésünket, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelésünk eladóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

juhaszcs 2010.11.15. 16:51:56

@Muad\\\'Dib: Minden huszonévesnek a munkához kell?.-))
Komoly ember nem vesz szifont mert tudja hogy szart sem ér nem kétszázezret.
:-)

Muad\\\'Dib 2010.11.15. 16:53:21

@juhaszcs:
Szó nincs arról, hogy mindnek. Csak jeleztem, van, aki azért nem tízezres telefont vesz, mert használja és nem villog vele. :)

Pajszer Művek 2010.11.15. 16:53:50

Azért érdekes lenne kipróbálni fordítva.
Bemennél és közölnéd, hogy rosszul láttad a feltételeket, tévedtél és vissza az egész. Bőszen mutogatnák az aláírt szerződést, hogy így jártál.

A PTK. ismeri az ajánlattételi kötelezettséget. Alkalmazott tévedése vagy nem vis maior informatikai hiba ez alól nem ad mentességet. A T-mobile az okozott kárt követelheti a kedves munkatárson.

Harcolni!

Hurri Kán 2010.11.15. 16:54:08

@Muad\\\'Dib:
ha a T-Mobile elfogadta a megrendelést és visszaigazolta, akkor teljesíteni kellene, szerintem.

Ha a visszaigazolásban benne van, hogy nem vállalnak felelősséget azért, hogy a jelzett áron+jelzett csomaggal van az adott készülék, az megint más.

bréniek 2010.11.15. 16:55:47

@eznemisénvagyok: MEKKORAAAAAAAAAAAAAA!!! :D

Szegény lúzer azt hitte kezében az aduász, és mostaztán mögötte a népharag, és hamarosan jön a 30ezres telefonja, amin netezni ohne, csak telefonálni fog az ECO csomagjával, meg villantani a csajoknak :D

idiesel 2010.11.15. 16:56:06

Jómagyarvagy. Csakis a pénzért megy a cirkusz, járjál jól és törvényeket nézegetsz satöbbi.. Értem én, hogy ragaszkodsz hozzá, de Te tudatosan ragaszkodsz az árhoz, mert vágod, hogy mekkorát nyernél vele.

Bevallom, nekem pofám se lenne úgy, hogy mint előttem leírták, csak ikonnal lehet venni telefont. mindegy, azt cisnálsz amit akarsz :D

bréniek 2010.11.15. 16:56:48

@gyvy: nem a visszaigazólásban van benne, hanem gondolom az ÁSZF-ben. Elolvasta a sikeres telefon megrendelő? Nem.
Függöny.

akrampampuli 2010.11.15. 16:57:04

@atpijkamo: aki iphonra pozicionál azt sem vágja földhöz az a kis havidíj.

Amúgy adhatnának neki 100 ingyen smst nyugtatás gyanánt.

Az ilyen emberek pampognak a mekibe, hogy 1 tölcséres mcfreezt ingyen kapjanak.... és mindenütt
Az az igazság nem biztos, hogy itt az eco csomagjával Ő lesz az ügyfél akit fontos megtartani bármilyen cégnek is!

idiesel 2010.11.15. 16:59:39

@bréniek: +11111 :D

Nézd már Erzsi, mit pereltem össze a T-től! Nézd már Marcsi, milyen frankó telefonom van :D

bréniek 2010.11.15. 17:00:02

@idiesel: nem, nem csak ikonnal lehet, de ezt már páran mondták.

megveheted a jelenlegi díjcsomagoddal is, magasabb áron.

Ajánlom figyelmedbe: www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/akciok/arlistak/iPhone3G_arlista.pdf

"...iPhone készülékek egyéb díjcsomagokkal..."

idiesel 2010.11.15. 17:01:25

@bréniek: Oks, kösz. Akkor az előzőt visszavonom, de a toporzékolás, hogy nyerjen az illető, attól még áll. ez van.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:02:12

@akrampampuli: "aki iphonra pozicionál azt sem vágja földhöz az a kis havidíj."

Azt hallotta a reklámban, hogy harminért utánadobják. Eredeti áron nem kapaszkodott volna.

"Amúgy adhatnának neki 100 ingyen smst nyugtatás gyanánt."

Minimum. Pláne, hogy az még kevésbé vágná földhöz a céget. (Hogy van pofájuk egyáltalán pénzt kérni az SMS-ekért?)

elté 2010.11.15. 17:04:28

Az rendben van, ha a Tékozló Homár, a törvény és ilyen-olyan védelmi szervek segítenek a fogyasztóknak, ha bizonyítottan átverésről van szó. Az is rendben lenne, hogy az állam sokkal (10-20x) nagyobb büntetéssel sújtana le a visszaélő multikra. De ez itt fent nincs rendben.

Kicsit kezd átesni a "vendégszeretetéről" meg a "kedvességéről" híres magyar társadalom a ló másik oldalára–arra az oldalra, amit bírál és ami ellen küzd. Értem én, hogy most ezt az amerikai szennyet ontják mindenhonnan az angolszász jogi procedúrával együtt, hogy a "fogyasztónak joga van" és lassan még azért is beperelhet bárki bárkit, mert az vélhetősen fingott egyet mellette, bár ugye ezt nem lehet bizonyítani stb. Hagyjuk meg már ezt az elkorcsosult szuperjóléti államoknak.

Jelen esetben elrontották erősen a dolgot, javították. Van ilyen. A fogyasztók mindig azt hiszik, hogy akik szolgáltatást nyújtanak, azokkal bármi megtehető. Előző munkahelyemen ügyfélszolgálatos voltam és egy hasonló kedves ügyfél miatt mondtam fel, aki az én nyakamba akarta varrni a még meg nem történt összes költségét. Elmondtam neki, hogy ez nem így működik, és hogy megvolt a napi jó cselekedete, nyugodtan hajtsa álomra a fejét.. azzal odamentem a főnökömhöz és már kint is voltam a szabad ég alatt munkanélküliként. Álljon meg a menet, nem azért ül ott senki, hogy bárki bejöjjön aztán az asztalra hányjon, mert "jogában áll, mint fogyasztónak".

Amikor egy "multival" szívóztok, akkor nem Őt büntetitek az ilyen cselekedettel, hanem az ott dolgozó, emberi hibát elkövetőt (független attól, hogy tényleges-e vagy sem az elkövetés, mert bűnbakot mindenképp találni fognak házon belül, és nem a felelős manager lesz az, hanem egy kisegér). Úgyhogy a kedves naiv iPhone rendelő lehet hogy épp a barátja barátnőjének a testvérét készül kirúgatni amúgy is nehéz időben.

Persze a kedves rendelő csak a jogaival van tisztában, a kötelességeivel, a világgal és az árakkal a rendelés pillanatában NEM.

Ha most beperelné a céget, én a cég helyében igazolnám, hogy amint megérkezett az első bejelentés a hibáról, vagy Ők észrevették, akkor azonnal javították, és kárpótlásul felajánlanék egy féláras díjcsomagot. Ezt peren kívül (vagy perben) nagyjából minden értelmes, valóban(!!!) vásárlási szándékkal élő el is fogadná. Ha nem, akkor öcsém még a gatyádat is elviszi a perköltség, ha a multi nyer.

A másik: ha lett volna eszed, akkor azt tetted volna, hogy megrendeled a díjcsomagot és miután megkaptad a visszaigazolást, azonnal küldesz egy levelet a T-Mobile-nak, hogy hiba van az oldalon, de beleteszed copy-ba a fogyvédeseket is. Ha ennek ellenére nem javítják egy napon belül, akkor perelhettél volna, nyertesen. ..és most sem azért érezhetted volna magad nyertesnek, mert van egy ájfonod olcsón, hanem mert egy tisztességtelen piaci magatartást kiderítettél és kiharcoltad a büntetést (egyébként nem hülyék, nem került volna erre sor).

Per előtt annak még azért olvass utána, hogy melyik apró betűs részben írják, hogy a visszaigazolt rendeléstől elállhat a magenta. Nehogy tényleg sokba kerüljön Neked ez a kör!

csarlee 2010.11.15. 17:05:22

Hmmm.... Ezek sajnos ilyenek, de nekem mintha ugy remlene, hogy iPhone-t csak speci dijcsomaggal egyutt adnak. Masreszt a posztolo altal valasztott ECO csomagban nincs belefoglalt adatforgalom, anelkul az ajfonnal max a dizsiben lehet jaszkarizni a sunak elott...

Sanyi 2010.11.15. 17:05:39

@eznemisénvagyok: Es akkor ezek szerint a szerzodes nem jon letre visszaigazolassal es ad absurdum fizetessel sem hacsak nincs visszaigazolo manualis e-mail. Ne viccelodjunk. A PT. szerint a fizetseg elfogadasaval letrejon az adasveteli szerzodes, azt meg egy NFH altali velemeny nem biralhatja felul.
Bar latva mi tortenik az Alkotmannyal, lehet, hogy megis. Ugyanis jogbiztonsag nuku.

bréniek 2010.11.15. 17:05:45

@idiesel: ne hagyd abba!

"...Nézd már marcsi milyen frankó telefonom van!
-Muti Eleeeek!
-Nézd csak, de nehogy rányomj az epül sztórra, mert nincs pénz a balanszomon, hogy dzsípíáreszeljek, mvagy alkalmazásTOT vegyek!!!
-Akkóóóó megnézem mi megy a plázamozibaaaa!
-Pofánbasszalak Dzsenifer!?!?!?! Megmondtam, hogy ne wapozz, mer' sokba kerül EKÓban 10 kilobájt!!!"

csak ismételni tudom önmagam:
f
i
l
l
é
r
b
a
s
z
ó

:D

Szegény a következő pofofnt akkor fogja kapni, amikor elveszti a pert, és az ügyvéd előhúzza a 4-es ájfónját, és azon fogja az ügyvédi díjat követelni rajta :D

Sanyi 2010.11.15. 17:07:42

@elté: Nyomorult vasarlo honnan tudja, hogy tevedes tortent? Vagy, ha a tevedes a szolgaltato reszere kedvez akkor az jol van ugy, ha meg nem akkor semmis? Na ne mar.

csarlee 2010.11.15. 17:07:44

Kozben lattam, hogy mar lehet massal is rendelni, ugyhogy sorry, visszaszivtam.

.lll. 2010.11.15. 17:11:35

nyerjél iphone 5-öst,küld smsben a következőt:
értelmiségi mérnök vállalkozó

akrampampuli 2010.11.15. 17:11:37

@atpijkamo: Az email ingyen van! Ja ahhoz nem jó az eco csomag! XD

Emailt Blackberry - vel hamarabb megkapod meg az emailt mint az SMS - t.

Amúgy nem is értem miért siker(suker) az iphone4??
Szerencse, hogy van benne magyar nyelv mert még azért is beperelnének valakit!

Jó Estét 2010.11.15. 17:12:30

Nemtom, sztem is tisztessegtelen a T magatartasa ebben az esetben, mert most honnan az oregordogfaszabol kene nekem tudni, hogy csak ikonnal lehet venni a telefont? Neten reklam, ajfon 30ert, rakatt, dijcsomag kivalaszt, visszaigazolas, aztan meg lofasz. Nem mondom, hogy most ez tortent, de meglepodnek ha ez csak egy veletlen hiba lett volna, annyira azert csak nem balfaszok, vagy ha igen surgosen ki kell rugni nehany embert. Eleve a fejlesztonek is ellenorzni kellene amit kiad a keze kozul, de meg utana tesztelik is, mielott elesbe menne, szal itt elkuras van. Meg kell oket buntizni ez van. amugy aki ajfont akar venni sikeres ember nem lehet...

Ejjnye Bejjnye 2010.11.15. 17:12:50

A posztolónak lehetett gyanús az olcsóság, de nem kell tudnia is azt, hogy ez hiba, vagy átverés. Velem is megesett, hogy megrendeltem egy számtech. cuccot pár száz forintért pár ezer helyett. Ugyanígy mint a posztoló leírta,megjött az automatikus válasz, majd másnap az ügyintéző személyes válasza az átvétel feltételeiről. Pár percre rá tájékoztattak arról, hogy árváltozás történt. Mivel nem azt ismerték el, hogy hibázott a rendszerük, feltételeztem, az átverést. Ráadásul az oldalukon reklám-nyereménysorsolás és egyebek voltak. Tehát előfordulhat egy figyelemfelhívó célzatú hihetetlen akció is. A cég vezetése még aznap elismerte, hogy hibáztak, és megegyeztünk a nagykerárban. Azóta is náluk vásárolok, korrektnek tekintem őket!

bréniek 2010.11.15. 17:14:16

@Sanyi: de létrejön.
milyen szerződés is?
melyet mindkét fél jóváhagyott.
ki hagyta jóvá?
a tudatos fillérbaszó, aki 30ért akar 180ezres telefont venni.
a cég? nem. egy automatikusan generált visszaigazolást kapott, hogy fogadták a rendelését, pár napon belül keresni fogják személyesen.
nekem is ez volt, webshopban vetem a szifonom én is 2 éve, ugyanígy. másik díjcsomag. Egyeztetés telefonban.
Agree.
Jött a futár A SZERZŐDÉSSEL+TELEFONNAL, aláírtam, így volt érvényes a deal.

Egyébként: van egy eladó 0perces 4-es ájfónom, ha a poszt írója nagyon telefont akar, de 140 pénz az ára.

ÉS MIELŐTT PERELNE: 140 EZER MAGYAR FORINT :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.11.15. 17:14:45

a leveliro ott baxta el, hogy apple termeket nem veszunk.

a tobbiben neki van igaza, ha megrendelheto volt a weboldalon abban a kombinacioban, akkor a t-onnyalnak be kell nyelnie.

Ejjnye Bejjnye 2010.11.15. 17:15:27

A posztolónak lehetett gyanús az olcsóság, de nem kell tudnia is azt, hogy ez hiba, vagy átverés. Velem is megesett, hogy megrendeltem egy számtech. cuccot pár száz forintért pár ezer helyett. Ugyanígy mint a posztoló leírta,megjött az automatikus válasz, majd másnap az ügyintéző személyes válasza az átvétel feltételeiről. Pár percre rá tájékoztattak arról, hogy árváltozás történt. Mivel nem azt ismerték el, hogy hibázott a rendszerük, feltételeztem, az átverést. Ráadásul az oldalukon reklám-nyereménysorsolás és egyebek voltak. Tehát előfordulhat egy figyelemfelhívó célzatú hihetetlen akció is. A cég vezetése még aznap elismerte, hogy hibáztak, és megegyeztünk a nagykerárban. Azóta is náluk vásárolok, korrektnek tekintem őket!

eznemisénvagyok 2010.11.15. 17:15:54

@Sanyi: Milyen "fizetségről" beszélsz?

SÜN 2010.11.15. 17:17:24

nem rajoskodsz ajfonnal, ennyire egyszeru. egyeb kerdes?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:19:10

Az már volt, hogy mér vesz vlaaki kéccázér okostelót, mikor húszér is lehet?

gabest1 2010.11.15. 17:21:15

Lehetne kapni 30-ért iphone-t, ha ti marhák nem adnátok meg érte 200-at is.

akrampampuli 2010.11.15. 17:22:21

@atpijkamo: Az email ingyen van! Ja ahhoz nem jó az eco csomag! XD

Emailt Blackberry - vel hamarabb megkapod meg az emailt mint az SMS - t.

Amúgy nem értem miért siker(suker) az iphone4?? Nem is okos az a telefon!

Szerencse, hogy van benne magyar nyelv mert még azért is beperelnének valakit!

Amúgy a vodafone-t is beperelhetnék mert már 1 hónapja azt hirdeti, hogy hamarosan itt a szifon. Egy ilyen felgyorsult világban simán kártérítést követelhetnének, a lelki sérülésekért....

idiesel 2010.11.15. 17:22:34

@Sanyi: Nem erről van szó, hogy a T mindent megtehet. Most nem a T-ről van szó, hanem erről a mentalitásról, hogy egy automatikus üzenetet kap és nyerészkedni akar egy hibán és még a T-nek a k*rva anyja? ugyanmár!!!!!!

Amúgy alapból utálom az ilyen embert, aki mindenben ezt látja és dögöljélmegbeperellek mentalitása van. Fenyegetőzik jobbra balra.

kedves Sanyi.. Ha autóval meghúzod az autóját, amit fényezéssel meg lehet úszni. Nos a kedves posztoló lecseréli az egész elemet, mert ugye sérült és fizesd ki mondjuk a négyszeresét. Akkor is jogos lenne? Itt a mentalitáson van a hangsúly (legalábbis az én kommentjeimben), nem az egyén - cég viszályon.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:24:38

@akrampampuli: "a vodafone-t is beperelhetnék mert már 1 hónapja azt hirdeti, hogy hamarosan itt a szifon"

Kinemszarjale.

Shinjuku 2010.11.15. 17:28:30

@Sanyi: Nem fogadtak el a fizetseget...Olvastad a posztot? Utanvetes fizetessel rendelte a szerencsetlen. Ha pedig levontak volna a kartyarol a zsetont, egyszeruen visszateszik.

forum 2010.11.15. 17:31:04

Az Ügyintézés menete a sokmilliós bírság kiszabásához:

Fogyasztóvédelemnek,és Gazdasági Versenyhivatalnak a mailok másolatának elküldése. A Fogyasztóvédelem valószínű választott bírósághoz utal -nem kell félni tőle ingyenes és nekem is jól döntött, a másik meg kiszabja a kiszabni valót

altaller 2010.11.15. 17:31:36

Az ország a multiké.Itt szinte bármit megtehetnek,olyan szerződéseket írhatnak amik elléggé egyoldalúak.Egy kisebb vállalat vagy jól menő vállalkozó szerintem már "benyelte" volna,hogy hibázott,telefon kiküld,dolog elfelejt.
Hivatalos oldal,visszaigazolás.Vége!:)
@idiesel:Én húztam meg más autóját parkolóban.Telószám ott hagy,majd mikor hívott megkérdeztem:betétlap vagy rendezzem a javíttatást.Korrekt volt,fényezést fizettem,a küszöböt húztam meg.

lkjpoi 2010.11.15. 17:31:54

egy szó jut eszembe az egészről:
DZSENTRI

"jogászom" pffhhh... de ha már 200k-s hypefónt akar, nincs rá pénze, azt hiszi meglesz 30-ért... bezzeg jogásza van neki. Szánalmas figura.

Shinjuku 2010.11.15. 17:34:40

@altaller: Miert kellene "benyelnie"? Ha feljebb gorgetsz a kommentek kozott, be van linkelve a Fogyasztovedelem internetes vasarlasokra vonatkozo tajekoztatasa. Szerintem olvasd el.

akrampampuli 2010.11.15. 17:34:51

@altaller: A fenébe miért nem te húztad meg az én autómat.
Követendő példa vagy!

idiesel 2010.11.15. 17:35:43

@altaller: Így is lehet. De van a másik oldal, hogy a szűzmáriát is kicseréli, hiszem Te fogod fizetni. Ismerősömet így kóstolták meg, 30 helyett 150 körüli javítási költség. Látta, hogy mi volt a kár. Lementek személyesen elbeszélgetni, azonnal belement az ürge. szánalmas figurák ezek. Vedd elő a jogászodat öreg...

eki eki, eki eki Vapung 2010.11.15. 17:36:55

@exkalibur: "Idézet a webshopos szabályzatból: "A pontos megrendelés és a választott termékek ára, képviselőnkkel történt egyeztetés után kerül véglegesítésre." "

Persze. És ha én nyitok egy kocsmát ahol a szabályzatba beleírom hogy ajtón belül szabadon meg lehet késelni akárkit akkor ott legálisan lehet késelni? Nem. Ha ajánlatot tesz, vissza is igazolja akkor adja annyiért. És nem kifogás hogy valahol máshol leírja hogy ez mégsem így van.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.11.15. 17:37:16

@idiesel: "hogy egy automatikus üzenetet kap és nyerészkedni akar egy hibán és még a T-nek a k*rva anyja?"

igen

a fogyasztovedelmi torveny szerint o nyugodtan nyereszkedhet a t-nek pedig a kurva anyjat. egeszen pontosan a barcabitorlo budos kurva anyjat:-)

a t-nek es mas szolgaltatonak, kereskedonek, akarminek _kotelessege_ tokeletesen karbantartani akirakatat, polcait, honlapjat es ezert koteles vallalni a felelosseget. ha hibabol alularazza, akkor bizony azon az aron kell odaadni. nem nyereszkedik a leveliro. a leveliro felment egy szolgaltato/kereskedo honlapjara, ott kinezett egy szolgaltatast/arut az ott feltuntetett aron. azt visszaigazoltak. ez dupla hiba. innen t-nek nincs visszaut...

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2010.11.15. 17:38:16

Nem kell venni iPhonet, mert egy kalap fos k*rva drágán. Fele annyiért lehet venni kétszer olyan okos telefont, amit bármelyik hálozatban tudsz használni.

reservatio mentalis 2010.11.15. 17:38:45

A visszaigazolás egyértelművé teszi a dolgot. Én azt is büntetném, ha szaroznak, hetekig packáznak, ahelyett, hogy teljesítenék, amit vállaltak. Egyébként a boltban, ha két ár is van egy termékhez, automatikusan a kisebb összeget kell alkalmazni, nem hivatkozhatnak arra sem, hogy a gépben nem ez az ár van.

A_ Közbiztonság Szilárd 2010.11.15. 17:38:53

@KaPé:
Ha te a törvényben foglaltakkal ellenkező szöveget írsz ki a honlapodra, az ott lehet, hogy jól mutat, még az is lehet, hogy a hülyébbek be is veszik, viszont valójában szart sem ér, mert a törvény egyértelműen kimondja, mi számít ajánlattételnek, és ha az megvalósul, akkor a honlapodon kiírt szöveg max. szép sorminta, de jogilag teljesen érvénytelen.
(Jellemző eset pl., amikor a gyártó ad a termékére 3-5-7 év garanciát, amit a bolt köteles lenne neked továbbadni, de kiírják, hogy 1 évet adnak. Ami annál, aki ezt beszopja, működik is, de ha neked 2 év 11 hónap múlva romlik el a cucc, amire 3 év garancia van, akkor bizony azt is kötelesek kicserélni, bármit irkálnak is a honlapjukra vagy a garanciajegyre. És ezt az ügyet egy ügyvédbojtár is gond nélkül nyeri a bolttal szemben.)

Itt pont ez az eset van.

A csávónak meg jár az iPhone 30 rongyért.

igazságos 2010.11.15. 17:41:08

Ez bevett szokás, nem? Nekem is volt már, hogy olyan dolgot rendeltem, ami nem volt, illetve nem járt volna nekem, de visszaigazolták. Vagy rosszul tudom?
@I.C.ram: Te tapintottál rá a lényegre:

"Eleve mi a francért vesz valaki Iphone4 eco díjcsomaggal." Ehhez azért már pofának, meg vastagbőrnek is kell lenni rendesen, hogy ilyen legyen valaki. Ez az az eset, amikor valaki csóró létére azt hiszi, hogy menőzni tud, ha iPhone-t vesz, aztán leesik az álla, mikor nem jön össze, majd felhúzza az orrát.

Majd én akkor veszek iPhone-t, ha lesz is rá pénzem.

idiesel 2010.11.15. 17:41:20

@az igazi Sipi:

Kötve hiszem, hogy a rendszer duplán checkolja az árat. A levélküldés egy külön szolgáltatás, ami megkapja a kérést és ki is küldi. Bár Ti nem látjátok ez hogy megy, ez nem a Ti hibátok. Értsd: Ha a service megkapja az ár helyett stringgel: apádlovát, akkor azt fogja kiküldeni.

(persze nem ismerem a T rendszerét, de többel találkoztam és confirm levél előtt már nincs check.

idiesel 2010.11.15. 17:46:27

És mint említettem, nem érdekel, hogy T kontra kiscsávó mit hogyan művel, csak nonszensznek tartom az egészet és az ügyvédi fenyegetést...

Tegyükfel: Felmész egy autószalon oldalára, ahol kiválasztod a galériából az xy 2.0 TDI motorral szerelt autódat egy 1.6-os, vagy 1.3-as motorral szerelt árából. Miközben a cég nem forgalmaz és nem gyárt olyat, amit Te rendeltél, de az informatikai rendszer (CMS bármi) összeszarja magát és a listában megjelent az is, amit választottál.Fenyegeted a céget, követeled az autót, mert visszaigazolta az AUTOMATIKUS rendszer a hülyeséget? Gyártsanak neked 2.0 TDI Suzuki Swiftet? mint mondtam UGYANMÁR!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:46:43

@Kaland-Játék-Kockázat: "Nem kell venni iPhonet, mert egy kalap fos k*rva drágán."

Nincs igazad. Részletesen:

Nem kell venni iPhonet -egyetértek - egyetértek
mert egy kalap fos - nem értek egyet
k*rva drágán - egyetértek

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:47:41

@igazságos: "Majd én akkor veszek iPhone-t, ha lesz is rá pénzem."

Nekem nem kell, hogy pénzem legyen rá ahhoz, hogy ne vegyek.

Sanyi 2010.11.15. 17:50:17

@eznemisénvagyok:
@idiesel:
@Shinjuku:

Akkor tehat:
1. Nem mondtam, hogy kifizette. Azt mondtam, hogy a fogy. vedelem akarmit kitehet az oldalara, az nem irja felul a torvenyeket - azaz hiaba irja elo, hogy ki milyen e-mailt kuldjon, a torveny szerint ez nem feltetele a szerzodes ervenyessegenek. Irrelevans. Persze jo, hogy fent van a neten de nem jo semmire. Amugy az e-mail sem, mert barkinek a neveben lehet kuldeni, olyan a mail protokol, olvasson utana aki nem hiszi (extended header-eket ajanlom tanulmanyozni mielott okosat ir barki valasznak).
Egy ilyen kis elektronikai vacak ket ev alatt ugyis kb. nullara amortizalodik, miert hihetetlen, hogy akcio van?

@bréniek:
2. De, a T jovahagyta azzal, hogy ajanlatkent kitette a weboldalara. Ez ugyanaz amikor tescoban zsomle akcio van 2 fortintert (mielott azt mondanad, hogy olyan nincs, mit tudom en, pelda). Aztan a kasszanal kiderul, hogy 12. A fogy. ved. tv. szerint elviheted 2-ert. Ezt miert is nem? Miert faj neked, hogy mas mennyiert vesz valamit, relevans a te kis eleted szamara? Vagy csak dogoljon meg a szomszed tehene mert ha neked nem lehet jo akkor neki miert legyen?

Shinjuku 2010.11.15. 17:50:40

@reservatio mentalis: a visszaigazolas a rendeles beerkezeset igazolja vissza, es automatikus

Anti Anyag (törölt) 2010.11.15. 17:56:18

Ne hagyd magad, tied a telefon.

Fordítva (pld. elnézel egy összeget, nagyobb előfizetést vállalsz) simán bevasalnák rajtad. Üsd őket, ők is azt teszik.

Peppone Botazzi 2010.11.15. 17:57:43

És ha a srácnak már van T előfizetése? Csak a teló kellett volna? Nem tudom lehet e ilyet, én tökhülye vagyok iphone-ból hogy mi milyen csomagban, meg mire kell előfizetni hogy használhasd. Én pl beszoptam volna ezt a hirdetést mert soha nem volt iphone-om, jó nekem egy sima e52.

Lehet hogy gáz ha ki akarta használni a hibát, de egy multi kb 100x jobban átbasz a palánkon nem 1-2 ügyfelet naponta... Ha nekik nem ciki, akkor felőlem perelheti őket a posztoló, attól mert én nem tenném ő még csinálja.

Sanyi 2010.11.15. 17:58:05

@eki eki, eki eki Vapung: Igy igaz. Egy normalis jogrendben jogi hierarchia van es alacsonyabb szintu szabaly nem irhat felul magasabbrendut (lasd Alkotmany, azert gorcsol a Fidesz, hogy megvaltoztassa es a teljes jogrendet a feje tetejere allitsa).

Azaz
1. Alkotmany
2. Orszagos szintu torvenyek
3. Regionalis szabalyozas
4. Szerzodeskotes szabadsaga

Ertelemszeruen (normal esetben) 1 > 2 > 3 > 4

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.15. 17:59:19

@igazságos: Ha van pénzem, akkor készpénzzel nem veszek.

AbuNour 2010.11.15. 18:01:25

Komolyabb országokban az eladót terheli a felősség és ez alól semmilyen szerződés semmilyen apróbetűs részével nem lehet kibújni. Ha valamit hülyén hirdettek meg vagy rosszul működik a rendszerük ez az ő bajuk, a vásárló nem érintett benne. Magam részéről nem igazán értem miért nem merik a cégek (eladók) felvállalni a saját bénaságukat és kifogások keresése helyett gondoskodni róla, hogy a jövőben ne forduljon elő.

igazságos 2010.11.15. 18:02:25

@Anti Anyag: végül is megér egy próbálkozást a fenyegetőzés is. Egyetértek, ne hagyja magát.

igyugyaz 2010.11.15. 18:03:17

Ha nem hibáztak volna nem kéne fizetniük, ez van, majd legközelebb jobban odafigyelnek, így legalább majd lesz egy kis motiváció. Ezzel az erővel én meg mondhatnám, hogy csak figyelmetlenségből írtam alá a szerződést, de jobban meggondolva kevesebbet akarok fizetni.

Sadist 2010.11.15. 18:12:55

@eznemisénvagyok: Akkor itt vége is a történetnek. A posztoló mehet a Szopó utca 8-ba.

eznemfoglaltnick 2010.11.15. 18:29:18

Nem szopott be semmilyen hirdetést a user. Tudja nagyon jól "mindenki", hogy milyen "fostalicska" feltételekkel kapható a zászlóshajó. (nem rossz feltételek, csak drága)
Az, hogy a rendszer akkor épp engedte ECO-val rendelni valóban hiba.
Mondjuk jogos, hogy simán, osztályvezetőként engedhette volna valaki, hogy kapj egy készüléket, elérve valahogy, hogy ne adhasd el, vagy mittomén.
Mennyivel jobb lenne a szájízed... Igaz, azt nem írtad volna ide.

petrof 2010.11.15. 18:30:06

Pereljük be a geci T-t! faszom...

bréniek 2010.11.15. 18:30:51

@Sanyi: ne dögöljön a szomszéd tehene, de hirtelen felindulásból nem kell faszságokat mondani.
igen, NEKED SEM :P

a butaság nem mentesít...

vamelly 2010.11.15. 18:32:13

@I.C.ram:

Te nem vagy normális. A T-mobile nem egy piti cég. Ha nem képes rendben tartani a webes felületét, akkor fizessen. Ha szándékos a "hiba" akkor naná, hogy fizessen. Nem megy ettől tönkre senki, legfdeljebb legközelebb jobban figyel, vagy kétszer is meggondolja ha szándékos volt. A másik anyagi helyzetére való utalásoktól meg tartózkodnék a helyedben mert igen bunkó (és a te fogalmaiddal élve: tipikusan magyar).
Miért fáj az neked, ha valaki kihasználja az adódó lehetőséget? Irigyled tőle?

ben2 2010.11.15. 18:38:43

@idiesel:

Hidd el, hogy az USA-ban azért kapná meg gondolkodás nélkül a telefont ennyiért a t. vásárló, mert ott 1 dollár különbségért is hajlandóak bíróságra menni az emberek. Nem a pénzért, hanem mert nem tűrik a szopatást.
Ott, ha a pénztáros baszakszik a vásárlóval, akkor a többi sorbanálló nem üvöltözik a vevővel, hogy hagyja abba, had haladjon a sor, hanem mellé állnak és hívják a managert, mert pontosan tudják, hogy legközelebb ők lesznek azok, akiket szivatni fognak.
Az kétségtelenül hungarikum, hogy egyesek attól élveznek el, ha a BKV, MÁV, T-Mobil és hasonló bűnbandák pártjára állva a szétszopatott ügyfelekkel szemben trollkodhatnak.
A "köcsög vagy, mert iPhone-t veszel" sértett felsőbbrendűségből előadott nyálverést meg hagyjuk már, annyira lerágott téma, hogy aki ezzel jön, az nyugodtan beírhat magának egy öngólt.

Tibike15 2010.11.15. 18:41:39

Hallottam egy nőről, kollégám feleségének a munkatársa, aki úgy takarítja a szőnyegeit, hogy bemegy a madaras teszkóba, mert az van hozzá közel, kinézi és megveszi a csúcs takarítógépet, hétvégén kitarakít vele és hétfőn visszaviszi. Eddig állítólag még mindig visszakapta a pénzét.

ampelmann 2010.11.15. 18:48:55

@EÖ: hát még aki trémobiltól!

Elstron 2010.11.15. 18:50:12

@AbuNour: pontosan emiatt szól úgy a törvény, hogy adminisztrációs, programozási hiba miatt nem köteles teljesíteni a megrendelést. Én is webáruházakat fejlesztek, a mostaniban ~2700 tétel van, lehetetlen mindent normálisan nyomon követni. Amúgy a srác ne keménykedjen, mert most nem neki van igaza. A vatera pedig rossz példa, az árverésekre teljesen más jogszabályok vonatkoznak, mint az online kereskedelemre.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.11.15. 18:51:54

@Tibike15: ezzel azért be lehet szopni, mert az áruház nem köteles visszavásárolni. jó magyarAuchan addig jár a korsó a kútra...

bios 2010.11.15. 18:53:12

@ben2: nagyrészt egyetértek, az egész sztori nekem azért bűzlik csak, mert kicsit olyan érzésem van, hogy a posztoló kereste azt a kiskaput, amit meggyőződésem szerint nem talált meg, így ő rúgott öngólt magának. mindez semmit nem változtat azon, hogy a T egy rohadék mocsok szolgáltató és ezer felület van, ahol támadhatóak, tök jogosan lehet őket köpködni, na de álljon már meg a kisvasút annál a megállónál, hogy egy 250 ezres készüléket szeretne elhozni 2 éves hűség mellett havi 5000ért a kedves vevő. Nem azért, de én sehol nem láttam ilyen opciót, pedig végigkattintgattam a rendelést egyszer (végül besokallva a T-nél tapasztaltaktól maradtam Telenoros és vettem gyári független készüléket angliából, ami egy másik történet). nézegettem sokat az iPhone T-s ártáblázatát és ott sem látok semmi ilyen opciót. a kedves vevő egyszerűen tájékozatlan volt, talált egy valószínűleg rövid ideig fennálló webshop bugot, aminek megörült és gondolta majd most jól megszopatja őket. nekem inkább ez tűnik sajnálatos hungarikumnak, hogy majd akkor T. Vevő beokosít egy négyest imigyen. minden antipátiám, rossz tapasztalatom ellenére a T helyében én is ingatnám a fejem. ugyanakkor a T helyében mondjuk -felelősséget vállalva a rendszerhibáért és elkerülendő a kedves vevő okoskodását, a szájába tömtem volna 2-3 hónap ingyen előfizetést és ajánlottam volna neki a legolcsóbb ikont, meg egy részletfizut. véleményem szerint ez lett volna a win-win szitu, de erre úgy látszik alapvetően képtelen mind a magyar embörfia, mind az összes szarevő szolgáltató. így jártak :)

akira2 2010.11.15. 18:54:34

@Chewwbacca:

"szifont csak IKON díjcsomaggal lehet venni, ECO-val sose lehetett és nem is fog lehetni!"

Ez nem így van, nekünk kettő iPhone 4 is van ECO díjcsomaggal, igaz, 170 volt darabja, nem 30... :)

OftF 2010.11.15. 18:57:34

Ha visszaigazolás jött, akkor ezt le kell nyelniük. Teccettek volna jobban tesztelni azt a szart, néhány klikk az egész.

akira2 2010.11.15. 18:57:46

Amúgy ha a szabályzat az, hogy a webes árat a websopos kolléga telefonhívásával véglegesítik, akkor nem olyan egyértelmű, hogy a posttoló nyerőre áll a bíróságon - mindenesetre kétesélyes.
A T viszont sok-sok iPhone 4-es értékét bebukhatja egy GVH büntetés formájában, pláne, ha a rendszerhibára hivatkozva el is utasítja még a méltányosságot is ügyfele felé...

rio.pete 2010.11.15. 18:58:19

A posztoló még reklámozza is a saját hülyeségét. Gratulálok.

Silent Bob 2010.11.15. 18:58:57

@akira2: De olyan előfizetéssel mire használod a szifont?

hubertusz 2010.11.15. 18:59:10

@ben2: Az Egyesült Államokban ez a probléma fel sem merül, mert a rendszerhibát kijavítják és örülnek, hogy szereztek egy ügyfelet. Legfeljebb reklámozzák, hogy bár így meg úgy, de mi ez ügyfeleket szeretjük. (Persze nem szeretjük, de abból élünk).
A T sajnos nem vette még észre, mi az olcsóbb... De azért a főnökök örömmel felveszik a milliócskákat. Senkit nem érdekel a valódi tulajdonosi érdek! Mindenki fosik a székéért. A tulajdonosoknak egy-két ilyenért le kellene váltai a vezérigazgatót! Nem tudom, mit lenne Németországban, de hát ez nem ott történt, hadd csináják ezt a pusztai népek, senkit nem érdekel.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.15. 19:01:40

Az a helyzet, ha itt bárkivel szemben akár 100Ft. követelése lenne ennek a cégnek, tökmindegy, hogy adminisztrációs hiba, elnézett valamit.

Úgy hajtanák be rajta mintha azon múlna a cég élete.

Egyébként ez sok mindenre rávilágít, de legjobban arra, hogy igen szarrágó cég ez.

Én széles mosoly keretében az ügyfél kezébe nyomtam volna a telcsit azzal, hogy elnézést tévedtünk, de természetesen magáé a telefon. Még csak be sem hajtottam volna az árát a felelőstől.

Elég ha 20 embernek elmeséli és abból kettő nálam fizet elő. Már vissza is hoztam a telcsi árát és mindenki boldog.

Sőt kibővítve, 20-50 ügyfélnél engedtem volna ezt a dolgot, tiszta véletlenül az egyiknél épp ott járt egy újságíró.

Nem értenek ezek az üzlethez, abból élnek, hogy átvágják azokat, akik nem olvassák el az apróbetűs részt.

♥ Kitty ♥ (törölt) 2010.11.15. 19:05:26

Eleg naiv volt a post bekuldoje, ha azt hitte, hogy ennyiert megkaphatja a telefont. :)

Gabor1976 2010.11.15. 19:06:08

Nálunk mikor lesz ilyen?:

Get a Samsung Omnia 7 for FREE today for just £35 per month on contract
(ORANGE)

What you get:
Free Samsung Omnia 7
1200 Any time/Any network Minutes
Unlimited text messages
Unlimited Internet
Unlimited Email
All for £35 a month

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.11.15. 19:06:28

@hubertusz: szerintem kínában ezért kivégezték volna a rendszergazdát meg az illetékes minisztert.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.15. 19:07:52

@hubertusz: Egyetértek. Milliókért csinálnak bugyuta ordítós reklámokat és kihagynak egy ekkora ziccert.

Szerintem a vezető még fel volt háborodva, hogy képzeli ez a vásárló, hogy olcsóbban jut telefonhoz. Persze nyilván nem azért fizetik, hogy gondolkodjon, ha oda adta volna, valamelyik értelmes főnöke, le vonja a fizetéséből.

Mondjuk ezek 20 éve még körberöhögték az embert, ha telefonvonalat kért, már az is fejlődés, hogy egyáltalán telefont árulnak.

Sadist 2010.11.15. 19:12:22

@OftF: Aha, ahogy azt Móricka elképzelte.

saetta26 2010.11.15. 19:14:15

Pár észrevétel:

(a) Lehet, hogy jogilag nem létezik ez a "visszaigazolom a rendelés beérkezését, de nem kötök szerződést" módszer, de elvileg miért ne lehetne így...

(b) Nem ismerem a T-mobile értékesítési felületét, ezért nem tudom, hogy nagy/kis betűvel, mennyire látható módon jelenik meg, hogy ez "csak" egy visszaigazolás volt és nem szerződéskötés. Lehet, hogy ez számít. (Analógia(?): régen a gyógyszerreklámokban is 5mp alatt hadarták el a fontos figyelmeztetéseket, valamiért ez megváltozott...)

(c) Mindenestre, ha valaki a 2008. évi XLVII. törvényre hivatkozik, ne egy ömlesztett szöveget vegyen elő, hogy valahol biztos, nem kóser a dolog, hanem szíveskedjék venni a fáradtságot és indoklással, tételesen azokat a pontokat sorolja (csak) fel, amelyek esetében az adott esetben sérelem érte...

Azaz (i) ha sejtem, hogy bibi van, (ii) pontosan mondjam meg, hol...

SAetta

feket663 2010.11.15. 19:20:28

Akkor elmondanám, hogy hogyan zajlik ez EURÓPÁBAN. Ez év elején rendltem egy spanyol webshopból egy motoros bőrnadrágot, ami éppen akciós volt (mivel 2008-as modell), és 120 euroval került kevesebbe, mint az idei. Szépen regisztráltam, Paypallal kifizettem, küldték is a track infot, ami alapján láttam, hogy mikor merre van. Aznap délután, mikor megjött a track info, békésen szöszmötölök a szobámban, egyszer csak csörög a telefonom, vmi külföldi szám, gyanútlanul felveszem, spanyol hadova a telefonban, mondom neki angolul, hogy nem értem. Ekkor angolra váltott a hölgy és elmondta, hogy sajnos az ő hibájukból, de az akciós készlet elfogyott, viszont ugyanazon az áron, engedelmemmel küldtek egy új, nem akciós gúnyát és elnézést kérnek a kellemetlenségért. Így tehát a 120 euroval drágább cuccot kaptam az olcsóbb áron. Ez az európai kereskedelem meg a mienk között a különbség, és ide mi sohasem fogunk eljutni, arról nem is szólva, hogy a magyar forgalmazónál kb 30000 forinttal kerül többe a nadrág, és meg is kell rendelni, mert pont nincs raktáron...

Szolo 2010.11.15. 19:21:41

A helyzetben egyértelműen a T-Mobile áll rosszabbul.
Ha be is írta a feltételek közé, hogy bármit is vásárolsz, bármit is igazol vissza, az semmilyen kötelezettséget nem jelent rá nézve, csak jelzés, hogy téged érdekel az a valami, akkor is egyértelműen a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsítja azzal, hogy kétségtelenül csábító változatot kínál, amire mindenki ráharap, mert veszíteni nem lehet vele "Legfeljebb a karácsonyi ajándék olcsón megvan az idén mindenkinek.".
A T-Mobile úgy gondolkozott, hogy bedobja a csalit, sokan ráharapnak abban a hiszemben, hogy milyen jó üzletet csináltak, aztán 2-3 nap múlva -amikorra már teljesen beleélték magukat az emberek a "szupijó" telefon megszerzésébe-, komoly sajnálkozások közepette tájékoztatják a vásárlót, hogy sajnos hiba csúszott a rendszerbe, és sajnos ilyen áron nem kaphat a vásárló telefont, de ha csak még ennyit-mag-annyit ráfizet, akkor be tudják fogadnia a rendelést. Valószínűleg nagyon sokan annyira beleélték már magukat a telefon megszerzésébe, hogy az eredeti változatban is megvették, és majd kigazdálkodják a különbözetet valahogy.
Az egyetlen gond a helyzettel az, hogy a commentek szerint elég sokáig "2-3 hét is akár" elérhető volt a "hiba" *kacc-kacc*. Ezalatt gondolom futótűzként terjedt a hír, és sok vállalkozó szellemű ember befoglalta ilyen feltételekkel, mert veszíteni nem veszíthet vele. Ha a jog győz, akkor megkapják, ha nem a jog győz, legfeljebb az eredeti áron már nem kérik majd. Így viszont bőven meglehet a 5-10000 azonos eset is, ami már a T-Mobile-nak is jelentős tétel, ha tényleg el kellene adnia ilyen áron a készülékeket (legyen mondjuk 1,5 milliárd forint alsó hangon). Ez már nem olyan tétel, amit a Fogyasztóvédelem egyszerű eljárás keretében kezelhet. Valószínűleg kompromisszumos megállapodás lesz, ha nem is fekszik le teljesen a tőkének a Hatóság, mert a vásárlások kényszerű végrehajtása a Telekom nyereségét tépázná meg drasztikusan, ami a német-magyar befektetői és politikai kapcsolatoknak sem tenne jót.
Kivárni mindenképpen érdemes, mert veszíteni csak a T-Mobile tud a jelenlegi helyzetben.
T-Mobile egyetlen esélye, ha bebizonyítja, hogy kétséget kizáróan súlyosan visszaéltek a "hibával" a vásárlók, és emiatt elállhat a szerződéstől.
A helyzet ugyanolyan, mint a vegyesboltban. A vásárló mondhatja, hogy az árut mégsem kéri, és ott hagyja a pénztárnál, a boltos nem mondhatja, hogy ennyiért mégsem hajlandó eladni az árut a vevőnek, és az hagyja ott a pénztárnál.

akrampampuli 2010.11.15. 19:22:21

@ben2: "Hidd el, hogy az USA-ban azért kapná meg gondolkodás nélkül a telefont ennyiért a t. vásárló, mert ott 1 dollár különbségért is hajlandóak bíróságra menni az emberek."

Az USA -ban!! Mit tudsz az USA-ról amit az ertélklubon látsz, meg amit a neten olvasol, vagy egy ismerősöd ismerősének ismerőse mesélte???

Kiábrándító leszek: nem az amit ott látsz, olvasol.

Én simán feltételezném a posztolóról, hogy szándékosan meghackelte a webshopot.
Be is perelnél!Simán!
Csak 1 embernél sz@rt be a rendszer???

Álmodik a magyar a piacgazdaságról, úgy hogy azt sem tudja mi az.

Xezs 2010.11.15. 19:39:34

Azért van arcuk nagybetűvel írni magukat ("vegye fel Velünk a kapcsolatot").

Amúgy meg ezekkel a drága kütyükkel mint az ájfón mindig csak a beugratás meg a szarkavarás van. Érdekes hogy az én szaros kis 20 ezer Ft-os telefonommal az égvilágon senki se akart átverni és azt kaptam amit vártam, akkor amikor vártam.

Ettől függetlenül vegye aki akarja az ájfónt, csak ez már a sokadik ilyen rinyaposzt.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.11.15. 19:46:06

hüje vagy? Románoknál az ifon5 már 4000-t van.:D

Rosszindulatú Vászka 2010.11.15. 19:47:41

Az már voltmár, hogy mi az ügyfélszolgálatos hölgy neve pozíciója?

Vajon Bánki Péter úr ezt hogy oldotta volna meg?

reservatio mentalis 2010.11.15. 19:47:49

@saetta26: A cégek, állami, önkormányzati irodák is ömlesztve nyomják a jogi szöveget, nehogy értsd, miről is van szó.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.11.15. 19:58:43

Ha Trének lehet ilyet, hogy kiírom, hogy 29k oszt amikor el is kéne adni, akkor már az rendszerhiba, akkor mi áll az útjába a hipereknek, akik majd kiírják, hogy minden 1 Ft, aztán a kasszánál meg jönne, hogy 10 dkg parizer 99 Ft, 4 db zsömle 76 Ft, liter ESL tej 179 forint stb-stb, a kasszás hölgy meg úgy csinálna, hogy "lehúzza-csipog-RENDSZERHIBA-lehúzza-csipog-RENDSZERHIBA".

Ami 1 Ft, az 1 Ft.

Vagy Bajnai a debilizációért, amit társadalmi munkában vállalt és havi 1 Ft-ért csinálta most év végén előjön, hogy bocsi, 7 nulla lemaradt és ez még csak a nettó?

A Tré ezt nyelje be!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.15. 20:00:27

A T meg, ha nem akar rosszul járni, ne írjon ki ilyden ajánlatokat... Hol érdekel, hogy neki jó-e...

2010.11.15. 20:02:02

Ha elcseszték, akkor elcseszték, olcsóbban kell adni. A fogyasztót nem kell érdekelje, hogy tévedett-e a rendszer az ő esetében, vagy nem. A tré-mobil hozza a szokásos pitiáner formáját. Ha a vevő kárára tévedtek volna, a vevőt valószínűleg felnégyelték volna, kamatos kamattal perelték volna el még a gatyáját is. De egy ilyen tévedésnél már húzzák a belüket... Mondjuk érthető. Egy ekkora tévedés biztosan megrengette volna a tré birodalom gazdasági alapjait...
Viccet félretéve: Kötöttek egy érvényes szerződést. És akkor az egyik visszatáncol. Ha a vevő lép vissza, kegyetlenül leverik rajta a hűségszerződésben vállalt időre számolt előfizetési díjat ugyebár. Most akkor a vevő pereljen, mert a szolgáltató nem tartja magát a szerződésben vállaltakhoz. Ja, hogy esetleg tévedett? Hm, előfordul. De attól még a szerződés érvényes szerintem.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.15. 20:03:38

@feket663: Bármilyen hihetetlen, van ilyesmi magyarországon is. Sőt multinál is. Ott jártam úgy, hogy vettem egy elektronikai cikket 2 év garanciával. A garancia letelte előtt elromlott. Vissza adták az eredeti árat, holott megtehették volna, hogy azt mondják, itt van egy ugyanolyan típus, amúgy annak is örültem volna. Volt is ugyanolyan típus, csak már feleáron. Igy nem csak ugyanazt meg tudtam venni, de maradt még egy csomó pénzem is, azt is ott költöttem el.

Ennek vagy öt éve, azóta csak odajárok műszaki cikket venni, pedig még csak nem is a legolcsóbbak.

Érdekes azokat nem is hallottam panaszkodni, hogy válság van, meg hogy létszámot csökkentek.

Afterforever301 2010.11.15. 20:03:48

@bréniek: 140 ezer magyar forint! és melyik fajtából ha szabad kérdeznem?50-es60-as 70-es 80-as évjárat megfelel? ha kötözködni aarsz akkor legalább az ajánlatodat hirdest meg helyesen. na szép estét mindenkinek :-)

igazságos 2010.11.15. 20:04:09

@Rosszindulatú Vászka: én ismerem, de nem mondom meg, kicsoda. :)

igazságos 2010.11.15. 20:06:41

@akrampampuli: Különben az USA-ban is úgy megszívatják az iPhone-osokat, mint a huzat. Van ott egy cég, amit nagyon szidnak, a T & T cég, aki mivel tudja, hogy úgyis kifizetik, hát nyugodtan megemelte az előfizetés árát. Apple blogban olvastam, hogy volt ott is elégedetlenkedés, de benyelték a vásárlók végül.

igazságos 2010.11.15. 20:08:42

@igazságos: Tudok pár sztorit tőle is, hogy milyen kedves ügyfelekkel beszél nap, mint nap. :D Csodálom, hogy nem megy az agyára a magát nagyon okosnak képzelő, műszaki zsenik.

Coyote82 2010.11.15. 20:10:18

Hajrá posztoló!
Végtelen nagy gyíkságnak tartom egy multimilliárdos cég részéről, hogy itt szopatják a népet, ahelyett, hogy nyelnének egyet, és elengednék azt az egyetlen készüléket. Akár titoktartási nyilatkozattal (én aláírnám!).

komposzt szixtifo' 2010.11.15. 20:15:38

GyÁrekek!!! Há' mi ez a komédia, mi? Besenyő Pista bácsi már rég megmondta, hogy; "Nem a gyõzelem a fontos, hanem az õszinte részvétem" és ami a legfontosabb, kedves VV; "Aki mer, annál van a kanál!"

Xezs 2010.11.15. 20:16:31

Jaj, olyan izgi, megint megjelentek a bezzegeurópások :)

Megdobbent 2010.11.15. 20:20:32

Nabizony, ugy latszik egyszeruen nem akarjak eladni a szifon negyeseket a kereskedok. Na akkor velem jol jarnak, mert nem is akarok venni! Ugyhogy egy leendo tulajdonos halaimat rebeghet nekem ezert.

Amugy nekem is gyanus lenne, hogy 29 a telefon es 1,8 a havi dij...

Na mind1, gondolom ez a het utolso posztja, ugyhogy lehet agyalni, hogy mivel utjuk el a hetveget ;)

bejgli 2010.11.15. 20:21:47

@eznemisénvagyok:
Ezzel itt az a gond (nem a konkrét esetben, hanem általában), hogy ha a rendelés során fizetsz kártyával, akkor ugyan nem kerül át a pénz a kereskedő számlájára, hanem "lebeg", de ha esetleg beküldi a számlát, akkor már igen. És egy rosszhiszemű kereskedő ezen feltételek alapján nyugodtan megteheti, hogy beküldi a számlát, elteszi a pénzt, majd kijelenti, hogy sztornó, és mondjuk 30 napon belül már vissza is utalja neked az összeget. Szóval, ha azonnal kell fizetned, akkor annak illik kötelező érvényűnek lennie, ugyanis egyáltalán nem muszáj rendeléskor fizettetni. Jobb helyeken (Amazon) csak akkor terhelik meg a kártyádat, amikor már látják, hogy le tudják, és le is fogják szállítani a rendelést.

stefcoffee · http://www.egeszsegeskavek.hu/ 2010.11.15. 20:22:42

Ennyi próbálkozás után már sokan feladnák. A kérdés, hogy van-e értelme még küzdeni? Szuper akciókat már én is hallottam a konkurenciánál prémium előfizetőknek. Ami elvárható: legyen pontos a tájékoztatás, és vállalják a felelősséget a hibákért!

Egyéves Önkéntes 2010.11.15. 20:22:52

A múltkor a Starbucks előtt a BMW 710-emmel meghúztam egy előfizetéses Iphone4-est, de az Allianz kifizette.

Rosszindulatú Vászka 2010.11.15. 20:23:08

NA én most nézte a tégennylány ottlapját és most csak 18 rugós előfizetéssel lehet rendelni a 30 rugós telót 2 év röghözkötéssel. Ellembe a G3-as, szintén 2 évvel 990 HUF a 18 rugós előfizetéssel. Rajozni az nem jó?

eznemfoglaltnick 2010.11.15. 20:36:29

Postoló nyílván ECO-val akarta volna MEGVENNI, azt' majd beletesz valami SIM-et, ami már amúgy is megvan, amin van net ésatöbbi. Ezt mán' ne fikázzuk, bőven van itt mit...
:D

akrampampuli 2010.11.15. 20:41:46

@igazságos: Igen ott az @T&T a piacvezető, így minden területen ő diktál. Mondjuk ez hülyén hangzik. Inkább úgy fogalmaznék kihasználja a fogyasztók árrugalmasságát. :) Én sem tennék másképp, de szerintem senki sem. Gondoljunk csak bele mekkora bukó lenne a prémiumból, csak a menedzsmentnek!

Igen a piacgazdaság Qrvár@ nem = szociális érzékenység

bréniek 2010.11.15. 20:42:42

@Afterforever301: te mi a faszról beszélsz baszodalásan?

fda 2010.11.15. 20:47:12

Kedves posztoló, kíváncsi vagyok, mit mondott a jogászod (hisz írod, van neked olyan) hiszen még magad is leírtad itt nyilvánosan, visszavonhatatlanul hogy számodra is egyértelmű, hogy a 29990 tévedés a legolcsób gagyi, iphone képességeit kihasználni alkalmatlan díjcsomag mellett. (29990-tól helyett 29990-ért...)

Szánalmas lúzerség, kell a csicsa telefon, de használni már nincs pénz és ezt még világgá is kürtölöd.
Majd írd meg a pereskedés eredményét, hány millió kártérítést akasztottál a t nyakába

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.11.15. 20:50:50

@Sanyi: Csak nyugtass meg, hogy nem vagy jogász. Ha mégis, legalább írd le, melyik egyetemen végeztél. Mert kb. annyit foglalkoztál joggal, mint a post írója. Elolvastál pár jogszabályt és azt hiszed, tudod mi az, hogy ajánlati kötöttség.

ui.: nincs olyan, hogy országos meg regionális szintű törvény.
Jogszabályi hierarchia van, amiben a törvény (ami mindig országos szintű) a második lépcső az Alkotmány után.
A Ptk. által írt szerződési szabadságot a jogszabályi hierarchiába (továbbá a fenti esetbe) keverni meg kb. olyan mintha a smirglipapírral magyaráznád, hogy a barack miért édes...

emerich75 2010.11.15. 21:00:49

Erről annyit,hogy már hetekkel ezelőtt(ha valaki figyeli az aktuális híreket,főleg az Iphone-val kapcsolatosat)már előre ki volt hirdetve az akciós árhoz a magas havidíj.A kedves kliens nem tudom milyen csodában bízott agy majd 200 ezres telefonnál?Hogy majd 30 rongyért odaadják minimál csomaggal?Hol él?Álomvilágban?majd legközelebb érdemes megnézni az apró betűs részt.:D

2010.11.15. 21:04:46

@akrampampuli: nekem miért akarsz rosszat ? Semmi közöm a történethez, csak egy anekdotát meséltem. Vigyázz: a benned felgyülemlett rosszindulat az téged mérgez.

2010.11.15. 21:07:15

@I.C.ram: lehet, hogy szarok a szabályok, de minden hülyére nem gondolhat a jogszabály alkotó. Az élet veszélyes: gondold el sétálsz az utcán és tőled 2 méterre rohannak több tonnás autók. Picit félrelépsz és meghalsz. Ilyenkor mi van ?

Melee 2010.11.15. 21:09:00

Nekem a t-szar nem kötötte be időben a telefonomat, és belecsúsztak a téli útbontási tilalomba. Közölték, hogy rendkívül sajnálják, ugyan kezemben a papír, melyen vállalták a határidőt, de nem tudnak mit tenni, legyek nyugodt, majd tavasszal biztos megcsinálják. Hát nem sikerült kellőképp megnyugtatniuk, feljelentettem őket az NHH-nál, aminek eredményeként sikerült különleges téli útbontási szerződést szerezniük és bekötni a telefont. Mivel épp nem volt olyan készülékük amilyen járt volna egy drágábbat hoztak (neten ellenőriztem az orrom alá dugott árlistát), és a különbözettől eltekintettek mikor jeleztem, hogy egy forintot se vagyok hajlandó fizetni, és az átadás-átvételit is csak akkor írom alá mikor működik a készülék.

Zed_ 2010.11.15. 21:09:08

A Ptk. szabályokat még senki sem idézte?

A fogalmi tisztánlátás érdekében:
1. Felhívás ajánlattételre: T-Mobile netes hirdetése
2. Ajánlattétel: posztíró
3. Ajánlattétel elfogadása: visszaigazolás

"Ptk. 211. § (1) Aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad, kivéve, ha kötöttségét az ajánlat megtételekor kizárta.
(2) Az ajánlattevő kötöttségének idejét meghatározhatja. Ennek hiányában jelenlevők között vagy telefonon tett ajánlat esetében az ajánlati kötöttség megszűnik, ha a másik az ajánlatot nyomban el nem fogadja. Távollevőnek tett ajánlat esetében az ajánlati kötöttség annak az időnek elteltével szűnik meg, amelyen belül az ajánlattevő - tekintettel az ajánlatban megjelölt szolgáltatás jellegére és az ajánlat elküldésének módjára - a válasz megérkezését rendes körülmények között várhatta. Jogszabály az ajánlati kötöttség idejét eltérően is szabályozhatja."

"Ptk. 214. § (1) A szerződési nyilatkozat, ha azt szóban vagy szóbeli üzenettel tették, a másik fél tudomásszerzésével válik hatályossá; az írásban vagy távirati úton közölt nyilatkozat hatályosságához pedig az szükséges, hogy az a másik félhez megérkezzék."

Innentől jogi dilema véleményem szerint nem igen van, bár az ÁSZF-et nem ártana még átböngészni, mert ezek a Ptk ún. diszpozitív szabályai, amitől el lehet térni...

jaku 2010.11.15. 21:25:13

A posztolo tipikus szarrago.

Afterforever301 2010.11.15. 21:25:16

@bréniek:
erről okoska :-)ilyen feltételekkel érdekelne a dolog :-)
bréniek 2010.11.15. 17:14:16
@Sanyi: de létrejön.
milyen szerződés is?
melyet mindkét fél jóváhagyott.
ki hagyta jóvá?
a tudatos fillérbaszó, aki 30ért akar 180ezres telefont venni.
a cég? nem. egy automatikusan generált visszaigazolást kapott, hogy fogadták a rendelését, pár napon belül keresni fogják személyesen.
nekem is ez volt, webshopban vetem a szifonom én is 2 éve, ugyanígy. másik díjcsomag. Egyeztetés telefonban.
Agree.
Jött a futár A SZERZŐDÉSSEL+TELEFONNAL, aláírtam, így volt érvényes a deal.

Egyébként: van egy eladó 0perces 4-es ájfónom, ha a poszt írója nagyon telefont akar, de 140 pénz az ára.

ÉS MIELŐTT PERELNE: 140 EZER MAGYAR FORINT :)

akrampampuli 2010.11.15. 21:46:28

@Kulics: :) Miért akarnék én bárkinek rosszat???

A te anekdotádra reagáltam, és ha elolvasod még1X többesszámban írtam tehát nem konkrétan neked!

Véleményem továbbra isaz, hogy akik az ilyen vagyonszerzést példaértékűnek tartják, számomra továbbra is csak erkölcstelen hiénák.

A rosszindulat pedig a te anekdotádban van, a lelkiismereted miatt meg ne engem kérj számon!

Amúgy sem kívántam semmi rosszat, csak azt hogy képzelje az ellenkező oldalra magát az is aki ezt olyan jó businessnek találja.

Látom te beleképzelted magad rendesen. :)

nagyon gromek 2010.11.15. 21:49:44

Mi a francért kellene mindenkinek tudni, hogy mennyibe kerül egy meztelen ájfón és különben meg díjcsomagonként hogy változik az ára?
Nem vágom, miért abból indul ki jónéhány ember, hogy ezeket az információkat alapból tudja valaki... Ha kell egy új telefon, felmegyek a kiválasztott cég honlapjára, megnézem az árakat és ha valamelyik megfelel, megrendelem. Ennyi. Mi a faszért kéne tudnom, hogy az akármilyen díjcsomaggal nem lehet ennyi az ára?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.15. 22:01:27

@EÖ: A felnid nem lett vizes? Az FONTOSCH!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.15. 22:09:33

@nagyon gromek: ájfon státsuzszimbólum, és mindenki vágyik rá. Aki vett már, az tudja mennyi, aki nem vett, az venni akar. Aki egyik sem, az a társadalom perifériáján tengődő lúzer nyomorult.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.11.15. 22:17:57

A mobilszolgáltatók a magas szintű lehúzás nagymesterei.

Secnir 2010.11.15. 22:24:08

Csak tájékoztató jelleggel:
t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/karacsonyi_akciok/havidijas
itt ma (2010.11.15) a legalsó sorban az iPhone 4 ára webes megrendelés esetén 29.990.- Ft
tehát
1. T-mobile baszódjon meg
2. screenshotot (teleport pro-val), oldalmentést csinálni, hogy lehessen bizonyítani, hogy a T rendszerében továbbra is "hiba" van.

és van hozzá 4.990.- Ft-os havidíjas csomag. Nyigodtan forduljon ügyvédhez, az kb. 2 perc alat kihajtja a T-ből...

igazságos 2010.11.15. 22:34:08

@enamel: Ez azért egy kicsikét süket duma. Én például kipróbáltam, inkább iPad -ot vennék, mint iPhone-t. Annyira nem voltam beájulva tőle. Nem mindenkinek való ugyanis, nem mindenki tudja kihasználni ezt a telefont. Persze, aki valahol vezető, azoknál nyilván alapelvárás a jó megjelenéshez. Egy átlagember azonban jól ellehet iPhone nélkül is.

kugel2 2010.11.15. 22:38:13

Sajat USA-beli tapasztalataim:

Bizonyos tipusu hibakat altalaban lenyelnek. Ha pl. ket kupon kedvezmenye osszeadodik, de a boltos csak a nagyobbat gondolta, az esetek nagy szazalekaban nem cicoznak. Az is elofordul, hogy torlik a rendelest, es ilyenkor a kulturalt vevo nem agal (vagy ha igen, akkor se megy semmire).

Bizonyos tipusu dolgokat nem teljesitenek. Ha pl a leirasban az van, hogy 10-es csomag, de az ar 1-re vonatkozik, vagy egy 0 hianyzik az arbol, akkor azt legtobbszor rovid uton torlik.

A rendelest joga van torolni az eladonak, de mas feltetelekkel teljesiteni nincs. Pl nem vehet le tobb penzt a szamlamrol, mint amit jovahagytam. Ha mast arut kuldott, mint amire szerzodtunk, jogom van kovetelni az uzlet visszacsinalasat (de nem a teves uzlet teljesiteset).

senatika 2010.11.15. 22:43:49

Érdekes. Sokan sokfélét írnak, el lehet dönteni, kinek mi a szimpatikus.
Egy tény: 5 percek ezelőtt még mindig engedett ilyen paraméterekkel rendelni. Ennyit a technikai hibáról, ami közel egy hónap után is fennáll...

Borzasztó Károly 2010.11.15. 22:45:56

ebből teló nem lesz tuti :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.15. 22:50:26

@igazságos: Ludmillám, édesem.. hát hol jártál? Kénytelen voltam Körömlakknak udvarolni helyetted:DDDD

flamer 2010.11.15. 22:52:32

@eznemisénvagyok: Ez kurvárva szép, de nem arról van szó, hogy létrejött a szerződés, hanem arról, hogy a T tett egy nyilvános ajánlatot.

Egyébként meg az ÁSZF-be azt írnak, amit akarnak, az 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről ezt írja:

Az ár feltüntetése

14. § (7) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására.

Ennyi.

Egyébként aki szerint meg baromira gázos másokon nyerészkedni, az legyen szíves belegondolni, hogy mit is csinál a T: bizony, a gazdasági túlsúlyával visszaélve nyerészkedik, a mobilos piacon meg minden bizonnyal kurvára megy a kartellezés, mert más magyarázatot nem nagyon lehet találni a honi árszínvonalra.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.11.15. 22:54:50

@Kix: Ez most rámutaló magatartás volt? :)

Megdobbent 2010.11.15. 22:56:30

@enamel: "Aki egyik sem, az a társadalom perifériáján tengődő lúzer nyomorult."

Ez en vagyok!!! :))))

2010.11.15. 23:03:44

Jó kis magyar divat, hogy megpróbálunk csalni. Van pénze a cégnek, kifizeti. :)

Xezs 2010.11.15. 23:03:57

@igazságos: Ezt a vezetős dolgot hülyeségnek tartom. Egy jó vezető (akire felnéznek, jól menedzseli a rábízott erőforrásokat) drága telefon nélkül is az, egy rossz meg azzal is az marad. Hogy úgy mondjam az előbbinél nem ezt fogják nézni, az utóbbinál meg még ki is röhögik hogy mit parádézik.

Ha a funkciókért veszi, az más, de te megjelenést említettél.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.11.15. 23:05:09

Engem ez arra emlékeztet nagoyn, amit a "mesteremberek" szoktak csinálni: elvállalják a melót 50 ezerért, aztán a végére kiderítik, hogy ja bocs, mégis inkább 75, mer ezér-meg-azér.

Lacosz 2010.11.15. 23:18:58

1. nekem iphone-om van (3GS) és egy kalap fos. ha most vehetnék valamit, szerintem valami androidos htc lenne (amikor vettem még nem volt ilyen, az iphone volt az egyetlen értelmes okos telefon (kipróbáltam párat előtte)). egyébként nem státuszszimbólum, a tini csajokat leszámítva le sem szarja senki (nagyon helyesen, engem sem izgat fel)
2. szerintem nem jön létre a szerződés az emiles rendelés visszaigazolással, csak ha aláírják papiron is, emiatt hiába perelsz.
3. valóban csinálhatta volna jobban a T, ha elcseszte, adjon egyet ennyiért, ha pedig meghekkelte a user a honlapot, az még nagyobb gáz, hogy ilyen szar a honlap...
4. valaki írta, hogy még mindig így rendelhető a honlapon. na ez az ultra gáz. hogy lehet ezt megengedni???
5. a T-mobil fikázóknak: szerintem semmivel sem rosszabb a többi mobil szolgáltatónál, sőt: vakok között a félszemű (több évig voltam vodás, na az volt az igazi szenvedés!). Jobb a lefedettsége, mint a másik kettőnek, a piaci szférában sokkal jobbak a díjai, jobb az ügyfélszolgálata is (bár ez is fényévekre van az ideálistól), innovatívabb. szóval sokan utálják, mégis a mobil piac több, mint a fele a T-é, ez valamiért így alakult és tartja magát.

I.C.ram 2010.11.15. 23:22:23

@Kulics: Az ilyen ellen nyilván nem tud megvédeni a jogszabály, de ami ellen meg tud, az ellen miért ne védjen meg? Simán félre lehet ütni egy nullát, attól még nem szívod meg, csak ha olyan a jogszabály, hogy márpedig te megszívod, és bukod az életed, mert megcsúszott az ujjad. Ilyen helyzetekben inkább a nyerészkedőt büntetném, aki kihasználja más naivságát, ügyetlenségét.

bréniek 2010.11.15. 23:30:51

@Secnir: istenem te nagyon okos....
az autókereskedőktől is hajtsd ki a 4.2 quattro benzines fullos audit, mert a flyereken azzal promóznak, közben meg az egynégyes fapad árát írják alá lemezfelnivel.

balfasz.

bréniek 2010.11.15. 23:32:10

@Afterforever301: és ezen mit nem értesz te agyhalott?
140ezer forint. idióta vagy te is. igazi grammatikanáci :)

igyugyaz 2010.11.15. 23:33:02

Najó azért Amerikában sem egyszerű a mobilszolgáltatókkal

www.youtube.com/watch?v=D2isSJKntbg

szita szita péntek 2010.11.15. 23:38:49

Nem olvasom végig a commenteket, de csak leírom a véleményem.

A szolgáltató eljárása nem szép. Egy valódi rendszerhiba esetén egy ekkora mamut simán benyelhetne ennyi veszteséget a jó híre érdekében.

Ugyanakkor az én hülye 20. (19.?) századi logikám szerint ez az üzlet még nem köttetett meg. Márpedig akkor attól bármelyik fél elállhat. A szolgáltató nem köteles szolgáltatni,

Paulybird 2010.11.15. 23:43:06

a posztoló meg jóhiszemáen azt hitte, hogy a 30ezer forintért odabasz neki egy olyan telefont, amit kb 300k ért adnak.

Volt egy rendszerhiba, de kijavították, és törölték a hibás rendelésedet a faszba.
Gondolom ha hirdetnéd a házadat 10 milláért, de a hirdetésben elbasznád egy nullával, akkor gondolom szintén ide posztolnál a homárra, ha valaki azt ténylel levarrhatná 100ezer forintért.

(amennyi pénzért te vehetnél három darab ájfónt...)

senatika 2010.11.16. 00:18:08

@Paulybird: volt egy rendszerhiba? egyrészt ha rendszerhiba, ki kellene javítani talán, ehhez képest...

senatika 2010.11.16. 00:20:14

még most is "rendszerhiba" van...

Netuddki. 2010.11.16. 00:43:58

@csillagkutya seven: "ostoba...elhitte, hogy ennyiért lesz egy 200ezres telója. Mégis hol él az ilyen?"

Nem b+! Az az ostoba aki egy 30ezret érő telefont megvesz 200e-ért. XD

Netuddki. 2010.11.16. 00:47:34

@szita szita péntek: Szerintem meg nem szolgáltató, hanem sima bótos.

Ha leveszed a polcról az árut és azt mondják a kasszánál, hogy bocs, de ennek 10-szer több az ára akkor bizony a fogyvéd keményen szokott büntetni.
De hát egy ekkora céggel nem foglalkoznak. Hadd vigyék csak ki a pénzünket dajcsba. :(

Zsola777 2010.11.16. 01:55:22

Ez most akkor a hiperszupermulti T online boltja? És ehhez kellenek offline telefonos emberek? Akkor meg miez?
(A posztoló ha nem is kap telefont, a T hirdetése megtévesztő lehet, mehet a bünti.)

yogibear 2010.11.16. 02:09:28

Üdv Mindenki!

Látom megint tele van a "T-Post" pacifistákkal...:)
Sztem a legnagyobb probléma, hogy a post írója nem tud olvasni. Én nem találtam meg az Eco díjcsomagot az Iphone árlistában, mint készülék mellé rendelhető díjcsomag...

Először ezen kellene elgondolkozni. Rendszerhiba ide vagy oda...

Amúgy meg minek az ilyennek Iphone4, aki eco-val használná... szánalmas.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.16. 02:40:38

@yogibear: Lehet, hogy a post megjelenése és az esemény közti időben a T kijavította a gányt, és már nem hozza fel a webshop az Eco-t?

yogibear 2010.11.16. 02:47:55

ColT: Biztos, hogy kijavította. De ez még nem mentesíti a kedves jelentkezőt az alól, hogy elolvassa a hivatalos árlistát. Egyébként én ezért szeretem ilyen esetben a személyes ügyintézést. Lehet, hogy időrablás, de legalább nem vágom át magam. Én így is tettem, és inkább üzletben adtam le a rendelést a szifonra:) Elolvastam, megszerettem, megbékéltem a kondíciókkal, megrendeltem, és várok...

t0thl 2010.11.16. 06:23:43

Van ebben az egészben valami, halkan azért megjegyzem, hogy utálom az olyan köcs.göket, akik direkt figyelik az ilyen hibákat és bár tudják jól, hogy az úgy nem kóser, direkt megpróbálnak visszaélni vele.
Lehet szidni a T -t, de alapvetően mindennek megvan az ára, ne akarjatok 0 Ft. -ért 5 laptopot reklamálni csak azért mert valahol volt egy adatbázishiba.

bekaember 2010.11.16. 06:28:16

Kedves posztoló,

Ne hagyd magad, borítsd rá az asztalt a T-re.

Én hasonló cipőben járok, egy webshopban számítógép alkatrészt vettem. 27e helyett (27-ért volt kint) 91e(!!!) Ft-ért szerették volna mindenféle technikai hibára hivatkozva eladni. Bankkártyával fizettem, és utána kettő(!!!) e-mailbem kaptam visszaigazolást, hogy minden OK - majd kaptam a telefont, hogy bocsika...

No comment... Az enyém már jogi úton van...

Cssa 2010.11.16. 06:53:53

Létezik ilyen csomag, csak a 29900 a havi torlesztes kezdoreszlete a teljes ar 140k.Nincs ebben semmi rendszerhiba.

@nális coitus 2010.11.16. 07:25:00

A véleményem az, hogy: meg tanúlhatnál hejesen irní!

hááááát 2010.11.16. 07:50:48

Nézegettem a az iphone ajánlatokat én is és miután elolvastam a feltételeket benne volt milyen díjcsomaggal lehet akciósan megvásárolni.Szó nem volt eco díjcsomagról.Az hogy engedte a Webáruház az már ciki.Ha már megkaptad volna a telefont és utána jön a t-mobil balhézni (aláírt szerződés, kifizetet számla), teljesen jogos lenne a felháborodásod.Igy viszont annak is örülhetsz ha hitelrontás jogcímén nem indit ellened pert.A fogyasztónak vannak jogai és a legtöbb cég próbál szívatni (a multitól kezdve a piaci kofáig),de azért értsük meg ők sem hülyék.

Deneware. 2010.11.16. 08:02:55

Szeretem az ilyen posztokat, mert megerősít abban hogy helyes döntés volt a család összes telefonelőfizetését elvinni tőlük...

IP gyűjtögető 2010.11.16. 08:17:30

Segítő szándékkal: fontoSCH lenne, hogy a nemzetiségi kommentezők mellőzzék már azt szótárpéldányt, amelyik minden magyar igéhez a "be" igekötőt mutatja. Ha nem megy, írassanak magyarokkal, de irritáló ez a BEgetés, tessék megtanulni magyarul (érdekes, hogy ezekért egy seggarcú nyelvtanzseni sem szól). Úgymint: BEokosít, BEszop, BEnyel.
Relevancia: azért talán a törvény még (egyelőre..) erősebb mint a T-rágyaKOMmandó szabályzata.

Deneware. 2010.11.16. 08:30:09

Egyébként pár éve fordult elő ( poszt is volt itt róla az indexen ) hogy valamilyen majálison(?)egy ismert üdítőgyártó cég műsorvezetője beb@szva poénból beígért egy autót annak, aki kihúz x távolságra egy bungee jumping kötelet. Mit ad isten, a falu bikája kihúzta. A végkifejlet a fenti történettel ellentétben pozitív volt. A srác megkapta a kocsit(!!!), a műsorvezetőt meg kirúgták. Na ja, az egy amerikai cég volt nem engedhette meg magának a presztízsveszteséget. Hogy aztán leverték a kollégán, az más kérdés...

Infomaker 2010.11.16. 08:34:26

@Deneware.: Hofi jut eszembe erről:
-mit ad Isten...Illetve: Hogy, hogy nem elvtársak :D

yerico1 2010.11.16. 08:37:12

@Deneware.:
Amcsiknál valamelyik gyártó bebukta azt, hogy kupakgyűjtési akciót hirdetett, aminek a reklámja szerint a győztes kap egy sugárhajtású repülőt. Hát egy csoport összegyűjtött annyit. Mit tesz Isten, a gyártó azt mondta, a reklám csak marketing volt, felajánlanak valami jelentős összeget. A csoport perre ment, a bíróság azonnal megítélte, hogy a repülőt pedig át kell adni.

yerico1 2010.11.16. 08:41:45

@t0thl:
Utálhatod, de pont az olyan köcsögöket védik vele, akik szarnak a kiírt árakra, és miattuk próbálkoznak meg a boltok az olyan lehúzásokkal, hogy a pénztári ár nem azonos a kiírt árral. Márpedig köteles a vevő számára kedvezőbb áron értékesíteni, ha több áron is szerepel a termék.
Mert hiába X forint a termék ára, ha a bolt 2X-ért akarja blokkolni, akkor is X-ért viszem el.
Egyébként igen, reklamáltam már 36 forintos tételért is, vártam érte 10 percet, mire visszakaptam, panaszkönyveztem ilyenért. Ugyanis veled ellentétben utálom, ha hülyének néznek.
Ha meg valaki a terméket sokkal olcsóbban kínálja, akkor vagy hülye, vagy át akar verni.

szanalmas 2010.11.16. 08:43:45

@iZ, a patkány 1 szoci állat: @@nális coitus:

Ti biztos valami elvakult pedagyogyósok lehettek bazmeg, hogy szabadidőtökben ide jártok nyelvtani hibákat javítani. Osztályozzatok is!

yerico1 2010.11.16. 08:45:05

@Paulybird:
Tőzsdén, ha valamelyik bróker 1000 forint helyett 100-ért hirdet eladásra részvényt, simán csődbe is dönti a társaságot. Volt már rá példa, mire zárolták a kereskedést, több tízmillió dollár veszteséget hozott össze 1-2 perc alatt egy ember. Azt pedig nem mondhatták senkinek, hogy bekaphatja, mert rendszerhiba volt. A brókerház benyelte a pénzt, az alkalmazottat meg kirúgták.

yerico1 2010.11.16. 08:46:47

@szita szita péntek:
Szerződést szóban is lehet kötni, sőt ismert fogalom a ráutaló magatartás. Marhára nem kell írásos visszaigazolás, meg kétoldalú aláírt szerződés. Egyébként visszaigazolták, onnantól a szerződés él.

xenuka 2010.11.16. 08:52:47

megrendelő ajánlatot kér egy szolgáltató cégtől annak saját webes felületén-webáruházán. a cég az ajánlatot visszaigazolja. innentől kezdve az ajánlatban foglaltak szerint kell eljárnia, a szerződés létrejött.

az, hogy a szolgáltatónál ki és hogy baszta el a felület programozását CSAK a szolgáltató problémája és kára.

olyan ez, mintha Gizike a Tesco-ban kiírja, hogy Sony xy1234 típusú 108 cm-es full hd lcd tv 6500 Ft és te ezzel elsétálsz a pénztárhoz - szerződés létrejött - , akkor neked ennyiért kell odaadni és leszarod, hogy ki rontotta el a feliratozást a Tesco személyzete közül

szanalmas 2010.11.16. 08:56:03

@xenuka: @yerico1:

Ti elmebetegek vagytok bazmeg.
Ért kár valakit a szerződés megszűnésével?
Ha igen, pereljen és bizonyítsa.

Deneware. 2010.11.16. 08:59:00

@yerico1: Az én sztorim Magyarországon történt. :o)) Úgy emlékszem, a Coca Cola volt az úri módon viselkedő cég...

xenuka 2010.11.16. 09:02:27

@szanalmas:

T-Mobil nem teljesítette azt amit vállalt, ezzel egyértelműen kárt okozott a megrendelőnek. Gondolom, ezt még te is érted.

Kutyuu 2010.11.16. 09:11:51

Valamiért van egy olyan érzésem, aki itt a posztolót anyázza, az volt olyan marha, és valag pénzért az elsők között vette a divattelefonját (ami amúgy max kb a posztoló által kifizetni kíván összeget éri...)

Szal itt biz a dögöljön meg a szomszéd tehene jómagyar effektus van, hamár én _BE_szoptam, nehogymá másnak jobb legyen.
Gratula.

Amúgy meg a nagy kékerest a T-nek, ha bizonyíthatóan (visszaigazolás) az van kint, hogy annyi, akkor annyi. Mint az árcédula a bótban, ha két cetli van, az olcsóbb az irányadó. Itt ennyivel egyszerűbb, hogy csak egy cetli volt. Az olcsóbb.

pjotr007 2010.11.16. 09:22:01

Ez nem kár kérdése.
A postolónak ha minden úgy történt igaza van, ahogy már mások is írták.
Vett valamit egy webshopban, amit vissza is igazoltak a szerződés létrejött a T-nek teljesítenie kell.
Az, hogy később arra hivatkoznak, hogy kiírtuk, hogy ilyen-olyan törvénybe ütköző feltételeink vannak semmit nem ér.
Ez olyan mint a reklámokban a nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk szöveg ami szintén jogszabály ellenes és nem hivatkozhatnak rá, ha bereklámnoznak egy terméket X áron, akkor azt oda kell adni.

Mondjuk az más kérdés, hogy én azért perre nem mennék, mert a T-nek van jópár jól fizetett jogásza elhúzzák évekig a dolgot, pláne, gondolom ki van kötve, hogy ilyen ügyekben a Kozmoszibirszki bíróság az illetékes...

igazságos 2010.11.16. 09:30:38

@Xezs: Van valami a mondandódban. De bármit is mondasz, a vezetők tekintélyéhez hozzájárulnak a dolgok. Az is igaz, hogy a vezető tekintélye nem a külső megítélésétől függ.

Az üzletben pedig fontosak a jó kapcsolatok, jó megjelenés, a megfelelő státuszszimbólumok, pl. autó, iPhone, vagy szupertelefon. Ha azt gondolják rólad, mint vezetőről, hogy csóró vagy, akkor aképpen is fognak bánni veled, nem kötnek üzletet. Azért a látszatra is adniuk kell.

Egyéves Önkéntes 2010.11.16. 09:37:33

@igazságos: elég szánalmas az, aki azért köt valakivel üzletet, mert ájfonja van.
a környezetemben lévő ájfonosok mind látszatemberek.

Kutyuu 2010.11.16. 09:38:34

@igazságos: Nem lehet, hogy ez azoknak a szövege,akik mindezen dolgokat meg akarják indokolni? A dolgozók felé, a számvevőszék felé, a befektetők felé, stb.
Úgy gondolom, ha egy üzletkötés során az szempont, hogy a tárgyalópartnernek milyen telefonja van, az egy rossz üzlet felületes felek között, kb halálra van ítélve.

Egyébként érdekes adalék, valamikor talán nem is olyan régen láttam egy képet a NépVezérről (OV), aki éppen egy ősöreg Nokia6210-el telefonált. Ezt a tényt futasd végig a fenti gondolatmeneteden :)

Hüjevevő 2010.11.16. 09:40:04

Fordított helyzetben miért is nem szólnak?
Már rég nem Westel volt, hanem té. Fizettem rendesen a számláimat évekig (12 éve ugyanaz a számom, de már átvittem a vodához). Egyszer csak egy ismerőst véltem felfedezni az ügyfélszolgálaton. Mondom neki, hogy szeretném befizetni a számlámat, mire elkerekedett a szeme: MIÉRT EZT AZ ŐSRÉGI, 3 ÉVES DÍJCSOMAGOT HASZNÁLOM? ENNÉL MÁR JÓVAL KEDVEZŐBB PERCDÍJÚ CSOMAGOK VANNAK. Kiszámoltunk néhányat, és váltottam: a következő hónapban a 18ezres számlám helyett 12ezer lett... Még jó hogy ilyen figyelmesek!!!

Egyéves Önkéntes 2010.11.16. 09:40:41

@Kutyuu: a nagyfőnökünk milliárdos és az a fekete vízálló nokiája van, amit a titkárnője már nem használt, mert megunta.
a nokia 6210-es pedig minden idők legjobb telefonja
még most is hozzá lehet jutni, igaz, 100.000 ft körüli áron

Secnir 2010.11.16. 10:12:14

@bréniek:
hát köszönöm az észérveidet, összefoglalnám:
-

ennyi volt röviden.
ha ellolvasnád a fent említett linket, az iPhone 2 éves hűségnyilatkozattal kerül 29.900.-ba. és lehet hozzá választani egy olyan csomagot, ami

Secnir 2010.11.16. 10:17:30

@bréniek:
"@Secnir: istenem te nagyon okos....
az autókereskedőktől is hajtsd ki a 4.2 quattro benzines fullos audit, mert a flyereken azzal promóznak, közben meg az egynégyes fapad árát írják alá lemezfelnivel.

balfasz. "

köszönöm az észérveidet, összefoglalnám:
-
röviden ennyi.

ha vennéd a fáradtságot és megnéznéd a linket, a T a mai napi 29.900.-ért kínálja az iPhone-t 2 év hűségnyilatkozattal. Olyan csomagot is választhatsz -és nincs kitétel- ami 4990.-/hó, 200 perc lebeszélhető.
a te gyengeelméjű hasonlatod ott bukott, hogy a kereskedő nem egy, hanem x számú terméket kínál eladásra...

@nális coitus 2010.11.16. 10:29:52

@szanalmas: tévedsz barátom, mérnök vagyok, tehát elég távol áll tőlem a humán irány, de ettől függetlenül szúrja a szemem a sok helyesírási hiba, főleg egy hivatalos levélben. Különben nyalj be csontig!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.16. 10:31:55

@iZ, a patkány 1 szoci állat: Ez a BEbaszott modorosság tényleg azért terjedt el, mert a BEhozója, a BEsérült lelkű pszichiáter nem tudta rendesen BEelégíteni a nőjnek a kívánságait, aki ezért BEHagy(ó)ta, a vastagabb pénztárcájú - azóta előzetesbe BEültetett - várospolitikus kedvéért? (Azt nem BEtudom, hogy a két f. között most a kishőgy mibe ül BE...)

Szarazkoro 2010.11.16. 10:52:45

Miert faj itt majdnem mindenkinek ha a poszt tolo 3 ropiert jut jogosan iphone-hoz?????????? Irigy dogok vagytok azert nem? Jaaajjj a jomagyar felfogas ugy latom meg divik: dogoljon me a szomszed tehene is!
Na ezert tart itt az orszag!!!!!!

Sanyi 2010.11.16. 11:06:10

@Josephine B.: Ha mar ilyen jol tudod, akkor fikazas helyett leirhattad volna, hogy szerinted hogyan is mukodik. Vagy az mar nem megy?

2010.11.16. 11:41:24

@Deneware.: hova ? Mert a másik kettőről is vannak itt horror posztok.
Bár a pannonnál lehet mínuszba is menni, az jó benne :)

BeKaVe 2010.11.16. 12:37:04

Tisztelt t- mobile.

Szeretnék érdeklődni arról a dologról, hogy 2009. októberében vásárolt csoda pulse készülékhez tartozékokat nem lehetett vásárolni. Így sajnos a készüléket, mint mobil fogalmából kihúzható volt, mert akkumulátora nem bírta sokáig. Kértem akkumulátort pótba, de sajnos közölték velem, hogy telefont máskor őstermelőtől vegyél kicsi fiam.:) Egész országban nem lehetett venni akksit hozzá, de most még a web shopban már van pót aksijuk. Szerintetek meg tudtam volna nyerni a pert? Ja a hiba ha nem használtam talán 1 napig bírta, ha használtam mindig beragadt egy app azt 4-5 órát bírta, mely csak neteztem rajta max 30perc volt

Píter 2010.11.16. 13:20:08

A posztoló és a sztori is szánalmas, a helyesírásáról meg ne is beszéljünk.

Aki azt hiszi hogy 30 ezer Ft-ért megkaphat egy kb. 200 ezer Ft-os telefont 2 év hűséggel, havi 1850Ft-os előfizetésért cserébe az idióta, de minimum játssza a hülyét! A reklámokban, a honlapon minden helyen fel vannak tüntetve a feltételek és sehol nem hangzott el olyan, hogy 30 ezer Ft-ért lehet venni Iphone 4-et ECO díjcsomaggal.

Az, hogy a webshop szar és hetekig nem javították meg, bunkóság ezt aláírom. Kellett volna adniuk mondjuk 20-30%-os engedményt az eset után bármelyik csomaggal is vette volna meg(persze erre sem kötelesek, csak illett volna).

Ahogy korábban már beidézték mások, el kellene (kellett volna) olvasni az ÁSZF-et, ugyanis egy szaros automata e-mail az nem számít visszaigazolásnak, ráadásul ezt az NFH is megerősíti. Szóval lehet itt okoskodni, meg fenyegetőzni, de maximum pofára esés lehet az ügy vége.

Igen, köcsög a T-mobile, de nála csak az ügyeskedő fillérbaszó posztoló köcsögebb.

2010.11.16. 13:35:53

@Píter: neked nagyon fájna, ha megkapná a telefont ennyiért, ugye ? irigy gyökér.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.16. 13:38:07

@Píter: Két év múlva 10eFt lesz, feltöltőkártyával, és még úgyis ki fogja termelni a kínai hajókon dolgoztatott afrikai óvodások költségét...

BeKaVe 2010.11.16. 13:43:11

@Píter: Píter pán, hét a stiusod meg van. Én csak egyre ráagálnék, hogy ha nem tetszik posztoló helyesírása, hát még a posztja, akkor már csak egy kérdésem van hozzád? Mi a faszt keresel még itt?
Másik a ÁSZF re meg annyit, ha ár cédulán annyi van kint, akkor a vásárló kötelessége annyiért meg venni. Ha A posztoló meg veszi drágább díj csomagban, de el áll a szerződéstől, akkor még a gatyáját is leperlik róla. Fordítva meg ahogy te írod le se szarják. Viszont, ha posztoló akkor figyelmesen feljelentette volna, akkor is csak a céget büntették volna meg. Így meg a posztoló helyében ráböfögtem, hogy ok. Kihozzák a készüléket meg a szerződést és egy maga szerződést átírja. És nem kell ide a zsidó mentalítás Píter pántól. Köszönjük emese egyes. És válasz alól is ments meg köshönjük pítör pán

Zsola777 2010.11.16. 13:47:13

A pereskedésnek megvan az az előnye, hogy a végén csökken a hülyeség szintje. Akár itt, akár ott.

Píter 2010.11.16. 13:50:22

@BeKaVe: Ha nem vagy kíváncsi a válaszomra, akkor te mi a f*aszomnak írtál nekem?

Egyébként nem tudom milyen árcéduláról beszélsz, az eset nem a sarki fűszeresnél történt. Egy mobiltelefon vásárlás előfizetéssel, 24 hónapos hűségnyilatkozattal és mobilelőleg befizetéssel nem egy doboz tej vásárlásának felel meg.

A böffenetet amit írtál értelmezni is nehéz: ,,Másik a ÁSZF re meg annyit, ha ár cédulán annyi van kint, akkor a vásárló kötelessége annyiért meg venni." - ez pl. mi a fészkes fenét jelent?

Ez a mondat is értelmezhetetlen: ,,Így meg a posztoló helyében ráböfögtem, hogy ok. Kihozzák a készüléket meg a szerződést és egy maga szerződést átírja."

Köszönjük Emese, egyes! Ajánlom menj inkább vissza az általánosba írni tanulni!

BeKaVe 2010.11.16. 14:01:00

@Píter: JELLEMZŐ, HOGY BUTA ZSIDÓ KÉNT MÉG AZ ÉRTELMEZÉS IS NEHEZEN MEGY NEM HOGY TE ÜLNÉL VISSZA ÁLTALÁNO SPADRA. rEMÉLEM ANYÁD TUDJA, HOGY AZ ÉDES KISFIA ILYEN DEGRADERÁLT FIÚT SZÜLT, DE SZERINTEM ANYÁDAT IS JELLEMZI, HOGY NEM TUDTA MEGNEVELNI. vISZONT mOST HA TE ENNYIRE KÍVÁNCSI VOLTÁL AZ ÉN VÁLASZOMRA , AKKOR POSZTOLÓ SZAVÁVAL ÉLJEK: tE CSAK EZÉRT TUDSZ IDE JÖNNI, VAGY A ELCSÖKEVÉNYESEDET AGYAD KÉPES MÉG ARRA, HOGY SZEMÉLYISÉG ZAVARODAT NE ÍRKÁLD LE. vAGY CSAK EGY BUTA T-zOMBIS BÉRENCÜK?

ui BAN ÍRTAM, HOGYA SZARCSIMBÓKOS 11 ÉVES SZÖVEGEDET TARTSD MEG, MERT A NAGYOK NEM SZERETÍK A GYEREK CSÍNYT. éS ANYÁD IS ÜZENI, HOGY NEM ERRE NEVELT.

BeKaVe 2010.11.16. 14:07:59

Hé píter pánkám, vagy csak említselek fekete píternek?:)

Ha Ő egyoldalú szerződést bontot és egyenlő értékű, mert a posztoló nak fel ajánlotta, hogy a 20000ft os tariffát elfogadja, vagy a szerződést bontja. Nem azt írta, hogy weblapos hibázott és aprós betüs részt jobban olvassa el máskor. És leírtam kúltúráltan, ahogy képes egy 11 éves ember agya dolgozni ahoz képest most erőltesd magad píterkém, hogy ha a posztoló állt volna el a szerződéstől meg teheti míg a boltos nem terhére megy. Így egyoldalú szerződés bontás történ, mely btk így meg úgy. Viszont píterkém tanulj meg ember ként viselkedni.

ui: Mondom harmadszorra NEM ÉRDEKELSZ

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.16. 14:41:24

@BeKaVe: Anyád nem mondta, hogy ne kiabálj, csak ha seggbekúrnak? Vagy pont...

szanalmas 2010.11.16. 14:56:01

@@nális coitus:

Akkor a mérnöki kamara weboldalát olvasgasd, ne olyasmit offolj szét amihez nem értesz! És ne beszélj csúnyán, mert szúrja a szemünket!
Hát milyen ember vagy te?!

@nális coitus 2010.11.16. 14:58:41

@szanalmas: nálad biztos okosabb te szánalmas

szanalmas 2010.11.16. 15:08:19

@@nális coitus:

Jellemző, pont te basztatod az ájponos csávót, amikor ugyan olyan egoista vagy mint ő! Na, miattatok tart itt ez az ország!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.16. 15:40:39

@szanalmas: Kedves Lény!
Hogy egy mondén példán érzékletessem veled e valójában korántsem mondén állandó "be"-igekötőzés értelemzavaró mivoltát, javaslom, gondolj a műveletlen köznyelvben a szeretkezést jelentő, a legtöbb szövegben még mindig trágárnak minősülő szóra, a baszásra.

Mi lenne, ha az ajtóban álló, vagy az anyádat egy hídon karoló ember hallgatna rád, amikor a szokásos bazdmeg helyett úgy szólnál hozzá, hogy baszd be?
Mennyivel másként hat a forró éjszakáról szóló beszámoló, ha spermadonor esetén a alaposan megbasztam helyett azt mondod, hogy alaposan bebasztam, ill. recepiens esetén jól megbaszott helyett jól bebaszott?
Remélem, hogy így a saját szókincsedből vett példa is kellően meggyőzött.

Ja igen: Elégtelen. Leülhetsz!
Óra után meg jelentkezz Sün!! barátunknál ánuszvizsgálatra!

szanalmas 2010.11.16. 15:55:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ha az ezt megelőző mind a 8999 hozzászólásod ugyanilyen semmitmondó, unalmas és erőltetett volt, épp ideje, hogy elgondolkozz a léted jogosultságán, és BEugorj a dunába!

babel 2010.11.16. 16:00:40

Tök jó, hogy ebben a történetben minden össze van keverve mindennel, jogászkodás, meg sz@rrágás. Az üzlet NEM jött létre, erről nem is lehet beszélni. A vásárlót sem tévesztették meg, mert ez nem hirdetésben volt. Nyilvános ajánlattétel történhetett, ezt nem tudom megítélni, fikarcnyi jogi végzettségem sincs. Viszont a szolgáltató kimentette magát, nagyon csodálkoznék, ha nem lenne ott, mint minden rendes multinál valahol az ÁSZF-ben, hogy a nyomdahibákért, egyéb tévedésekért jogi felelősséget nem vállalnak. A számítógépes értékesítési rendszerek hibája pont ilyennek számít. Ők pedig erre hivatkoztak. Az, hogy néhány cég bevállalja a jó híre érdekében az ilyen hibából adódó veszteségeket, nem emeli törvényi szintre ezt a fajta gyakorlatot. Én elgondolkodnék azon is, hogy vajon kivel fizetteti meg az ilyen cég ezt? Szerintem nem a tulajdonosok zsebéből fog hiányozni...

De multit szidni jó móka, még akkor is az, ha én vagyok a fillérvadász gittegylet elnöke. Ez nem irigység. Más dolog szánni valakit, mint irigyelni. Sajnálom, hogy a posztoló így járt. Mert ez rossz érzés lehetett neki. Ám amit azóta művelt az üggyel, felfújta, felidegelte magát rajta, jogi költségekbe veri majd magát, időt és energiát pazarol rá, nos ezt már ő teszi saját magával. Ehhez a gonosz multinak semmi köze. Remélem, időben lehiggad, átgondolja, és nem árt magának még többet.

Vannak jogos és nyerhető ügyek. (A kettő nem feltétlenül ugyanaz.) Ez szerintem egyik sem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.16. 16:05:37

@szanalmas: A Duna tulajdonnév. A dunna meg hosszú "n". Én az utóbbit választom.

@babel: "a nyomdahibákért, egyéb tévedésekért jogi felelősséget nem vállalnak. A számítógépes értékesítési rendszerek hibája pont ilyennek számít."

Nem pont. Az értékesítő rendszer még csak nem is megtévesztő reklám.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.16. 16:58:10

@szanalmas: Ne bántsd a kitalátort, szellemesen tud írni.

Egyet viszont nem értek. Ahogy látom, te tudsz magyarul írni. Akkor meg mi a fasznak véded az analfabéta gyökereket???

szanalmas 2010.11.16. 18:07:08

@atpijkamo:

Még soha senki nem tanult meg a netes önjelölt - és főleg önelégült - magyartanárok hatására helyesen írni. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni! Kitalátor meg ugrik a gumicsontra, egyből megmagyarázza, hogy a Duna tulajdonnév, fantasztikus elme tényleg, hisz direkt hagytam neki cubákot és kiszúrta! Ide máskor is visszajövök ha ráérek, hahaha!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.16. 18:43:02

@szanalmas: "Még soha senki nem tanult meg"

Az a baj, hogy egyáltalán nem tanult meg, vagy az is lehet, hogy valamennyire megtanult, de lusta visszaemlékezni. Az a minimum, hogy ha a közösség/közönség számára írok, akkor megpróbálom érthetően megfogalmazni, és olvashatóan leírni.

Le irhatm olvahtnl s csk iy sok kalne hzbbe el ovanni .nm agy bally ,scka sokkan nme lvasszákel.

Xezs 2010.11.16. 18:43:33

@igazságos: Én nagyon sok olyan felsővezetőről hallottam, akinek nem a legújabb csilivili telefon lapul a zsebében. Egyszer régen láttam egy riportfilmet valamelyik nagy telefontársaság igazgatójával. A riporter konkrétan megkérte hogy mutassa meg a telefonját, és az akkori időhöz képest egy sokkal régebbi konstrukció volt nála.

Persze ez nem alapigazság, de azért amit te írsz az sokkal jellemzőbb a semmirekellő yuppikra.

@szanalmas: Ha 100-ból csak egy ember elgondolkodik azon, hogy jobban meg kéne tanulni helyesírni, már megérte szerintem. Bevallom, én is szoktam ilyesmiért szólni, bár tény, hogy nem sűrűn és nem túl vehemensen. Ettől még zavar.

szita szita péntek 2010.11.16. 19:08:14

@kovi1970: "Ha leveszed a polcról az árut és azt mondják a kasszánál, hogy bocs, de ennek 10-szer több az ára akkor bizony a fogyvéd keményen szokott büntetni." - Azigaz, de valyh akkor is büntetne-e a fogyvéd, ha a bótos úgy döntene, hogy ő inkább nem akar eladni? Amíg pénz nem cserél gazdát, aláírás nem esik egy papíron, addig az én igazságérzetem szerint az üzlet nem köttetett meg - attól el lehet állni. Nem tudom jog szerint mi az ábra (elég egy faramuci helyen élünk), de a jó erkölcs szerint én úgy érzem ennek így kell lennie. Azoknak a fránya törvényeknek meg ugye a jó erkölcsnek megfelelő magatartást kellene tartalmazniuk...

BeKaVe 2010.11.17. 08:27:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikropöcs: Hát ezt most kitaláltad?:)

anarch 2010.11.17. 10:00:06

Ahogy olvasom a fröcsögőbb kommentelők egyszerűen átcsusszannak ezen a mondaton:

Ahogy a weblapon is kiemelve szerepel, hogy iPhone4 29.900-tól.

kutyáslány 2010.11.17. 14:03:20

Érdekes, nálam az van az oldaon, hogy a T-mobile Ikon 600 díjcsomagra vállalt két éves hűségnyilatkozattal.
Meg még az is, hogy mobilelőleg befizetése szükséges. Hogy a rendszer mit enged ezen túl, az más tészta, fel van tüntetve a feltétel.

Agyalap 2010.11.17. 14:09:11

@kutyáslány: Biztos nem hallottad még, de ez nem nyomtatott sajtó. Ezt bizony szerkeszteni lehet akár naponta 200-szor is...

kutyáslány 2010.11.17. 14:18:38

@Agyalap: De azt ugye egy értelmes ember sem gondolja komolyan, hogy egy százezres nagyságrendű telefont eladnak neki havi kétezres előfizetéssel? :D

babel 2010.11.17. 16:33:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Összetett mondat volt: "...egyéb tévedésekért...". Ééééérted... Ha nem, az sem az én gondom. :D

Az üzlet nem jön létre, mert az egyik fél egyéb tévedésre hivatkozik, a másik fél meg hiába köti az ebet a karóhoz, hogy ő nagyon szeretné, mert az üzlethez a két fél egyetértése szükséges. Nem az ajánlati szinten, hanem a szerződéskötéskor. Az értékesítési rendszer valóban nem reklám, de ezt nem is mondtam. Tehát hiába a sok körítés, ez így nem fog menni, hiába szeretné a poszt tolója. Ha nincs aláírt szerződése, akkor a másik fél, (minő csuda!) akár indoklás nélkül is elállhat az üzlettől. Azt meg idétlen idők óta tudjuk, hogy hibátlan rendszer nincs, csak olyan, amiben még nem találtak hibát. ;)

babel 2010.11.17. 16:34:43

@kutyáslány: Adhatnak, de ha nem adnak, az nem jogalap semmire. Persze, dühöngeni ettől még lehet, és divatos is. :)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.11.18. 09:00:29

a "Tékozló Homár" olvasóinak véleményét kikérni az üggyel kapcsolatosan

te fasz

Agyalap 2010.11.18. 15:29:15

@kutyáslány: Értelmes ember nemhogy százezret, de kevesebbet sem ad egy telefonért...
Abszurdisztánban a telefonokat pénzért adják az előfizetés mellé mert tudják, hogy a nagy pénzt úgyis a hívásokon/internetkapcsolaton tudják levenni a parasztokról.
Akkor már az a pár hadd használja ki az adódó hibákat, úgyis hamar kijavítják nehogy ráfizessenek.
Barátunk ha rosszindulatú nyerészkedő szándékkal indult volna, most nem egy, hanem 100 telefon meg nem kapásáról értekeznénk...

CID 2010.11.19. 20:06:00

@Agyalap:
Kis naiv, gondolod, a neten meg tudsz rendelni 100 telefont, hűségnyalatkozattal és meg is kapod ? :)

Barátunk, nyilván nyerészkedni akart, vagy azt hitte szerencséje van. A rendszer szarul működött, de sehol nem volt kiírva a weblapon, hogy egy 1850 ft/hó-s díjcsomaggal meg tudja venni valaki ezt a szart. Azt meg tényleg döntse el a bíróság, jogos e az igénye, vagy sem.

Szerintem egy kis nyerészkedő pöcs, de nyílván nem az én véleményem alapján fogja megkapni az áfonját szarért húgyért .

elté 2010.11.20. 16:42:35

@Sanyi: Nyomorult vásárló honnan tudja, hogy tévedés történt??? Onnan, hogy az iPhone piaci ára 170000 HUF-tól indul, és 29900 + 24x1850 az a kur**ra nem annyi. És mivel a mai világban semmit nem osztanak veszteségért cserébe, ezért ez gyanús lehet. És ha az, akkor egy értelmes ember utánakérdez, mielőtt bármit tesz/vesz. ONNAN TUDHATJA A KEDVES VÁSÁRLÓ, HOGY NEM 69-ES AZ IQ-JA, hiszen online rendel, kommentel, panaszkodik, és perel is. Ezt egy debilis ember nem tudná megtenni.
(emc.elte.hu/~ve/964/iq.html)

Tudod lehet, hogy az itt kommentelők többsége már ebben a rothadó világban nőtt fel, de régen, ha valaki rosszul adott vissza, akkor az emberek szóltak, mert tudták, hogy legközelebb ők is kerülhetnek ilyen helyzetbe. Ha egy gumicukor ára 10 fillér volt a zacskón és nem 1 forint, akkor is szóltak, mert nem akarták egymást átbaszni. Ergó pozitívan álltak egymáshoz.

De nem is érdemes hozzászólnom, hiszen mindenki tudja, hogy miről van szó, csak nyerészkedés miatt páran nem AKARJÁK ezt megérteni. Még egyszer mondom:
-rendben van hogy a tisztességtelen piaci szereplőket megbüntetik úgy, hogy ne felejtsék el: nem verjük át a fogyasztókat
-rendben van, hogy van fogy.véd, aki melléd állhat jogi képviselőkkel
-de az nincs rendben, hogy többen így próbálnak meg a fogyasztók közül nyerészkedni (ugyanolyan mocskos módon, mint esetleg egy multi).

No és ebben az esetben nem vert át a fogyasztó senkit, mert nem köteleztek visszaigazolás után arra senkit, hogy vegye meg drágábban. Elállhat a "kedves" vásárló ingyen a dologtól, és elgondolkodhat a fenti egyszerű matematikával kiszámolt összegen. Nyilván egy értelmes ember be is látja, csak a buta és nyerészkedő nem.

De hát zsák a foltját... az én szememben minden ilyen ügyben egyenlően gusztustalan a két fél magatartása.
Érdekes, hogy mindig csak a hülyéknek vannak ilyen problémáik. Ma sok fogyasztónak az az istene és hitvallása, hogy majd megvédik az ilyen olyan szervek és a jog. Hát hajrá, úgy baszogathatjátok egymást, ahogy akarjátok, én meg addig is értelmesen vásárolok. Érdekes módon mindig jól jövök ki egy-egy üzletből, és még egyszer sem vertek át... mert mielőtt vásárolok, utánanézek (ez meg aztán ALAP a mai világban, de a középkoriban is az volt!!!).

Sokkal érdekesebbek számomra a sokmilliós hirtelen villanyszámlák... érdekes módon ott kevesebben tépik a szájukat, kevesebb sikerrel, pedig az is egyértelmű. Vagy mégsem? Hát végülis ott is honnan tudhatja a fogyasztó, hogy a hűtője 1 megawattot fogyaszt-e óránként, vagy 1kilówattot. Hisz ahhoz sem kell értenie. Elég a jog, meg a szervek.

Betegek.

Xezs 2010.11.20. 18:21:21

ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

avejoe · http://ostobacsajok.blog.hu/2008/04/14/avejoe_szuletese_es_megdicsoulese 2010.11.21. 18:31:36

Ahogy azt mondani szokták régi almás és iPodos körökben, az iPhone és az iPod immár túl olcsó, bármelyik tahó megveheti.

A postolónak előbb MAGYARUL kellene megtanulnia, mielőtt luxuscikket vesz a panelbe.

mazsola81 2010.11.26. 13:54:28

Kedves VV!
Sajnos összekeverted a T honlapján szereplő árakat a saját kívánalmaidnak megfelelően. Az általad választott Eco csomaggal nem lehet és nem is lehetett ilyen áron megvásárolni a készüléket! Itt ellenőrizheted, puffogás helyett pedig legyél ezentúl figyelmesebb, magadat járatod le ezzel: www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/akciok/arlistak/iPhone3G_arlista.pdf

tz1 2012.01.19. 02:43:13

Mit értetlenkedtek? Lehet, eladásra vette volna. Ez lett volna élete nagy biznice.Jogos a sértődés.

Jók ezek a legendák is: 1 fontos yact, verda, kéró. Haha

Meg a jogi tanácsok. Itt vazze mindenki min. jogász hallgató. Áááá!
A vélemény az rendeben van, de hülye tanácsokat adni olyasmiben, amihez nem értek...?!

Jajj!!!

tz1 2012.01.19. 02:44:15

Nem is írok ide többet.
Jajj, elcsesztem!
süti beállítások módosítása