Tékozló Homár

Min múlik egy jogsivizsga?

2011.03.09. 16:30 | jackyll | 128 komment

Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján. Átment ugyan egy záróvonalon, de szerinte a nagyobb gond azzal volt, hogy nem motiválta eléggé oktatóját, például plusz órákkal vagy csak úgy zsebbe:

Elöljáróban azt szeretném mondani, hogy a jogosítvány megszerzésekor eljáró korrupt vizsgabiztosoknak sose legyen lyukmentes zoknijuk, rohadjon meg a kertjükben az összes karalábé, és ne tudjanak úgy fogat mosni, hogy a szájuk ne legyen büdös. Persze mondhatnám nem ennyire finoman is: basszák meg a zöldnadrágos bárcás kurva anyjukat a nagyanyjuk hátán, náthás macskák picsáját nyalva, rohadt szemét banda. Tisztelet a kivételnek.

Öregem, nyolc éves korom óta tudok vezetni. Apám szívbeteg, anyámnak sose volt jogsija, így amikor végre elértem a gázpedált, apám rögvest megtanított vezetni, hogy ha infarktust kapna, valaki be tudja vinni a kórházba. Tudom vezetni az összes munkagépét a homlokrakodótól elkezdve a Nagy Manciig (ez egy Man vontató), sőt, a Nivát is jól kezelem, pedig abba aztán kell kapaszkodni rendesen, olyan kenyérszervója van. Csak jogsim nem volt eddig, mert a 18-at csak januárban töltöttem be.
 
Karácsonyra kaptunk ajándékba a barátnőmmel egy-egy beutalót, szóval tanfolyamra jártunk. Minden vizsga lement simán, elkezdtük levezetni a kötelező órákat. Egy kis lerohadt autója volt az oktatómnak, apám amikor meglátta, még direkt el is tiltott a Niva kormányától, hogy ne szokjak meg más gépet addig, amíg le nem vizsgázok. Azt hittem, elég lesz a kötelező óra, mert amikor az oktató a rutinnál látta, hogy kezelem a kormányt, már a rutinpályára is mindig a forgalomban mentünk, én vezettem oda is, vissza is.

A barátnőm más oktatónál volt, meg neki azért annyira nem esett kezére elsőre a vezetés, szóval ő tízzel több órát vett a vizsgáig. Mondta is neki az oktatója, hogy ez jó döntés volt, mert a rutin az azért fejlődik, meg ha nem vett volna több órát, úgyis megbuktatja a vizsgabiztos. Persze ha motiválja őt, akkor "sima ügy lesz a dolog". De több órát venni, meg motiválni nem kell egyszerre.

Ezen én csak röhögtem, csak később jöttem rá, hogy inkább ezerrel skubizni kellett volna, mit beszélnek az oktatók. Fel is kellett volna venni a szöveget valami mp3 lejátszóra, de sajnos későn ébredtem, már nem volt rá lehetőségem. És tudod mi lett a vége? A barátnőm szinte semmi rutinnal simán átment, én meg megbuktam.

És persze egy kurva papírt se kaptam arról, hogy mi volt a hibám, szóban meg csak azt mondta a vizsgáztató, hogy a záróvonalat nem lehet átlépni. Ez persze igaz, de akkor vagy egy fél órát még ott ülhettünk volna, amíg elmegy előlünk a mentő. Nem hiszem el, hogy egy ilyen helyzet nem minősül kivételnek.

Volt még egy hibám, legalábbis a vizsgázató hibának mondta. Állítólag sávot kellett volna váltanom, hogy kikerüljek egy motoros futárt, a saját sávomban ezt nem tehettem volna meg. Azt kérdeztem tőle, hogy egy egyirányú utcában hová váltok majd sávot? Erre elküldött finoman, hogy ha nem tetszik, mehetek reklamálni a hatósághoz, meg hogy talán kicsivel többet kellett volna vezetnem, mielőtt eljövök vizsgázni. A köcsög. Gondolom, ha jól kitömtem volna a tárcáját, úgy kb. tíz rugóval, akkor tuttira nem látta volna meg a záróvonalat.
 
Tudja valaki, hogy megnézhetem-e, mit írtak a vizsgalapomra? Eléggé érdekelne. Pót órát meg akkor se veszek, ha fizetnek érte. Ingyenélő, korrupt faszkalapok! :(

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.09. 18:35:57

"úgy kb. tíz rugóval, akkor tuttira nem látta volna meg a záróvonalat."

na itt a baj,20-at kell adni s ,ár át is mentél,igy most többe fog kerülni:))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.09. 18:44:03

"Persze mondhatnám nem ennyire finoman is: basszák meg a zöldnadrágos bárcás kurva anyjukat a nagyanyjuk hátán, náthás macskák picsáját nyalva, rohadt szemét banda. "

még jó, hogy Szalai Annamária a sajtót és a szabad véleménynyilvánitást nem bűnteti már, ez megérne ugy 1 millát :))

cöcke 2011.03.09. 19:00:50

"Apám szívbeteg, anyámnak sose volt jogsija, így amikor végre elértem a gázpedált, apám rögvest megtanított vezetni, hogy ha infarktust kapna, valaki be tudja vinni a kórházba."
Nem akarok családi ügyekbe belepofázni, de a mentők hívószámát sem tudta bemagolni a kedves mama?
"A barátnőm szinte semmi rutinnal simán átment, én meg megbuktam."
Tré dolog ilyen undorítóan irigykedni, pláne a saját nődre...

sasa311 2011.03.09. 19:02:19

Imáadom az ilyet, hülyegyerek vezetett életében 300 km-et apuci autójával meg a mezőn a traktorral aztán hőbörög, hogy megbuktatták a rutin vizsgán mikor átmegy a záróvonalon....

Rosszindulatú Vászka 2011.03.09. 19:02:45

Jelzem, nem is hüjeség, hogy kell az a nyolc általános a jogsihoz.

homar-fan 2011.03.09. 19:04:46

szeretem a homár-postok 99%-át de ez nagyon tré.

A post-toló egy idióta. Vegyen még legalább 50 órát mielőtt jogsit kap...

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.03.09. 19:05:46

Akinek annyi esze sincs, hogy legalább a vizsgán az utolsó apró vesszőig betartsa a KRESZ-t, tényleg maradjon inkább az udvarban Apuci traktorját vezetni.
Ha meg a vizsgabiztossal is így arcoskodott, tuti jogsi nélkül marad. :)

Nálam is előfordult már, hogy amikor a nagydarab, drága (mint tudjuk 5 millió/kocsi értékhatár fölött másik KRESZ érvényes) terepjárójával megállt az ember az út közepén, és kiszállt, mert hát ő idejött, záróvonalat átlépve kikerültem. De vizsgán tuti megvártam volna, ha mindketten ott őszülünk is meg...

SquareWire 2011.03.09. 19:10:32

"Öregem, nyolc éves korom óta tudok vezetni."

Öhm, azért vezetni és közlekedni nem ugyanaz. Ettől függetlenül azért tényleg szoktak egészen irreális okok miatt megbuktatni nem tejelő diákokat...

Igazi programozó 2011.03.09. 19:11:41

Az én oktatóm anno a vizsga előtt elmondta, hogy ötezer jó lesz és nem lesz gond. A vizsga előtt bojkottáltam a pénzt, ergo nem adtam kenést a rendszernek, így a vizsgaútvonalat simán megváltoztatták, ráadásul menet közben. Nyilván mennem kellett tovább, reklamálnom sem illett, mert hát a való életben is arra megyek, amerre kell, meg amerre az utasom mondja, de a banda hozzáállását szépen minősítette a húzás: nyilván stresszes az ember a vizsga miatt, ezt még tetézték egy nem várt húzással, de ennyi örömük volt aznapra.

Tudok egyébként olyat, hogy konkrétum említése nélkül, szubjektív összkép miatt nem engedték át a jelöltet, épp csak egy sárgán áthaladást megemlítve, hogy ott meg kellett volna állni. Nade könyörgöm, a sárga az nem tilos, a megérzéssel meg elmehetnek a hivatalba...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 19:18:39

Ez a faszság azóta folyik, amióta vizsga van. Engem egy 20 centis "záróvonalért" b*tak meg egyszer (1998-ban), haver azért, mert "nem ellenőrizte a féket" (nem mondta, hogy jó a fék)...

Aztán az oktatónk megsúgta, hogy azért b*nak meg itt mindenkit 1-2 alkalommal, mert a forgalmi a legdrágább vizsga, a vizsgadíjból meg nekik folyik be...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.09. 19:23:34

Belegondolni is rossz, mennyi rossz szokás idegződött be a vezetési stílusába a 10 év alatt. Magánoktatónál (családtag) rosszabb nem is létezik, mind azt hiszi, hogy ő az istencsászár fititpaldi az utakon, és az összes rossz szokását beleneveli a tanulóba. Á, nem mindig fontos indexelni. Ha sürgős, átlépheted a záróvonalat. Az csak egy köcsög robogós, húzz el mellette, ne ugrálj a sávok között! Stb. Nem csoda, hogy az oktató több órát akart neki tartani, hogy valahogy kiölje belőle a rossz beidegződéseket.

Az meg nagyon átlátszó, hogy a kiccsávót a bántja, hogy a csaja átment, ő meg nem :))

Centi the real 2011.03.09. 19:24:27

Néhány tárgyi tévedés a poszt-toló részére (is):

-"B" kat jogsit 17 évesen lehet megszerezni leghamarabb. (tanfolyamot 16 és fél évesen lehet kezdeni, a forgalmi vizsgát a 17. szülinapon lehet letenni leghamarabb)

- Minősítő lapot mindig megkapod, csak az aláírt jegyzőkönyv marad a biztosnál.

-Melyik paragrafus írja az 1/1975 KBM-BM-ben (KRESZ), hogy a záróvonal bizonyos esetekben átléphető?

- 10 éven keresztül Gyuszi és apja is non-stop szabálysértő, az egyik jogsi nélkül mozgatja az autót, a másik meg átengedi a mozgatást egy jogsi nélkülinek. (szándékosan nem használtam a vezetés szót...) Grat.

Nem láttál még többsávos egyirányú utcát?? Pesten nézz rá a Bem rakpartra. 3-4 sáv, és egyirányú..(Google Maps-on a Margit-híd építése miatt az átmeneti kétirányú forgalom látszik még...)

- Kétkerekűt amúgy is nagy oldaltávval előzünk, hogy még magától se tudjon a kocsi alá esni..

-5. sikertelen forgalmi vizsga után (melyen az objektivitás miatt 2 vizsgabiztos lesz) rendkívüli PAV (IV.) sikeres letétele után korlátlan számú vizsgát lehet tenni, egészen az elméleti vizsga 2. évfordulójáig.

Kisebb arc , több tudás, és akár elsőre, minden (anyagi)segítség nélkül is átmegy a tanuló..

A sikertlelenség szüli mindig az ilyen városi legendákat, másokban keresve a hibát....

CM

-

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 19:35:43

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Nana! Magasságos szeme mindent lát :D

Szauronnak mindenhol vannak szemei :D

Mylady 2011.03.09. 19:37:46

Nemkicsit nagyarc a poszt toló.
Unokatesóm is ilyen vagány gyerek, képes volt a vizsgán kikönyökölni az ablakon és félkézzel kormányozni. Na, ott is a vizsgáztató volt az utolsó büdös geci, amikor elkaszálta.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 19:44:26

@Mylady: Azt hitte, ha asszimilálódik, akkor majd nagyobb sikere lesz :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 19:45:44

"akár elsőre, minden (anyagi)segítség nélkül is átmegy a tanuló.."

Ez teljesen mindegy, ha a vizsgabiztos simán seggfej, akkor valamin úgyis elkaszál, illetve tényleg sok várja a kenést.

igazságos 2011.03.09. 19:48:06

Nahát, ismerős a sztori. Én is tíz órával vettem többet, de megérte, elsőre meglett minden. Azért az oktatónak is ment a zsebébe sokszor háromezer forint, amivel nem számolt el.

Arról is lehet posztot írni, hogy zaklatják az embert a férfi tanítok.

Sokan bedőlnek a reklámoknak, aztán, mikor odakerülnek, szembesülnek vele, hogy a háromszorosát kell kifizetniük.

"És persze egy kurva papírt se kaptam arról, hogy mi volt a hibám, szóban meg csak azt mondta a vizsgáztató, hogy a záróvonalat nem lehet átlépni. Ez persze igaz, de akkor vagy egy fél órát még ott ülhettünk volna, amíg elmegy előlünk a mentő. Nem hiszem el, hogy egy ilyen helyzet nem minősül kivételnek."

Márpedig NEM MINŐSÜL KIVÉTELNEK! Ezért tart itt az ország, mert a magyar sofőrök nagy része a KRESZ alól MINŐSÍTI FEL SAJÁT MAGÁT! Ha záróvonalat tilos átlépni, akkor TILOS!

Centi the real 2011.03.09. 20:10:41

@ColT: Azért kezdtem úgy, hogy "akár"...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.09. 20:21:53

hat tenyleg nagy arc, de mondjuk egy allo jarmuvet kello korultekintessel a zarovonalon atlepve is ki lehet kerulni/ szerintem, bar sokat felejtettem, itt tuti at lehet, meg mozgot is, nem mehetek egy 15-el meno mopedos utan 4 merfoldet, szoval ott at lehet lepni a zarot, meg mindig jobb mint kozeliben elmenni mellette, mintahoh 1 iranyu 1 savos uton is szerintem lehet elozni, itt tuti, ha otthon nem ugy van majd megmondjatok/
amugy a jogositvany nagy biznisz otthon, sokkal tobbe van mint amennyibe kellene lennie
nekem itt olyan 40 dollarvolt, vizsgastol/ elmeleti, gyakorlati cuzammen/
tanfolyam termeszetesen nincs es nem kell leelenoriznia az abroncsokat, tovabba fekprobat tartani:)/

dr poljakov 2011.03.09. 20:21:58

@igazságos: "A záróvonal nem téglafal", ahogy azt a nagyra becsült mesterem is sokszor említette. Simán van olyan helyzet, hogy ÁT KELL MENNI rajta. A KRESZ nem tud mindenható lenni, a józan ész meg tudja állapítani, mikor mehetsz át rajta. Gondold el pl. a következőt: jösz ki Budaörsön a bevásárló komplexumból, utolsó körforgalom, és pont a kilépésnél ott áll lerohadva egy autó, 15 méterre a záróvonal vége előtt, mögötted meg még negyven autó. Erre mit mond a KRESZ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.09. 20:38:54

mondjuk en a zarovonalas ugynel megkerdeztem volna a vizsgaztatot, hogy mehetek-e szerinte, mert tudom, hogy zarovonal stb.
mikor itt carolinaban vizsgaztam, mentem siman 45-el mert azt hittem annyi, kozben meg 35 a varosi
vizsgaztato mindig mondta, lassabban, lassaban, oszt nem tudtam miert
de atengedett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.03.09. 21:06:52

amugy meg egyszeruen arrol van szo, hogy a posztolo ideges, mert meghuztak, a nojet meg nem / vagy nem ugy/
nagy gaz, sot eges, ciki stb.
mer' egy ferfi mindig jobban vezet
lecet

KAR-TON-HAL 2011.03.09. 21:12:52

Gratula! Ilyen szépen összeszedett trágár halmazt régen olvastam. Talán a w-c lécén, ihletés közben. Szóval Édes Öcsém: A vizsgáztatót az esetek 905-ban valóban zsírozni kell, különben szivat. A záróvonal sajnos záróvonal, nincs kivétel. Szeretném, ha apádat egy olyan mentős vigye majd kórházba szirénázva, akinek azaz első munkanapja. Meglátjuk, hogy a fuvar végére ki lesz nagyobb bajban.

Tudnod kell: egy gyilkolásra kész gépet tartasz a kezedben és egy egyetlen rossz (tapasztalatlan ) mozdulat, és csücsülsz.

igazságos 2011.03.09. 21:27:39

@dr poljakov: nekem magyarázhatod, de ha meglát egy rendőr, tőle se számíthatsz könyörületre.

escaper215 2011.03.09. 21:31:13

Azoknak is gratulálni tudok, akik csak a szavakon tudnak lovagolni, érdemben nem reagálnak.

Megdobbent 2011.03.09. 21:31:24

Jajj, pedig am mar 18 eves! Nagyon vigyazzatok akkor, mert gecirutinos! Meghogy egy vizsgaztato elkuldi az anyjaba a kisgyokeret?! Hat ezert volt fulkeforradalom, hogy ez legyen a vege? Meg tan kresz is be lesz tartatva? Na mostaztan!

igazságos 2011.03.09. 21:31:40

@hagyma: hát igen, ezt tapasztaltam, most nagyon igazad van.

A posztolónak az fáj, hogy a barátnője egy kis ráfizetéssel átment, ő meg nem akart fizetni és megbukott, aszitte, ő az ász, a király vezető, aki majd egy legyintéssel letudja a dolgot. Most neki ismételni kell, ami sokkal többe kerül, mint a barátnője plusz órái.

Nekem is elsőre meglett minden, plusz órákkal, vizsgázás közben presszóba bement kávézgató vizsgabiztossal és oktatóval. Nekem is odaírt valami 6 hibát, aszongya, csak azért, nehogy má elbízzam magam.

Pedig engem még szexuálisan zaklattak is, mikor farmerbe bújtatott belső combjaim között taperolt egy ujjal, a vén kéjenc. Meg a melleimet is elismerően vizslatta, de oda nem mert nyúlni.

A lányoknak több mindent el kell tűrniük a férfi oktatóktól.

KAR-TON-HAL 2011.03.09. 21:43:58

@igazságos:

Te így "fizettél" zsebbe... :))

De a lényeg: tényleg hányadék sokszor amit művelnek.

Rosszindulatú Vászka 2011.03.09. 22:01:00

@escaper215: bocsi, ez a poszt mejik részére vonatkozik relevánsan?

igazságos 2011.03.09. 22:01:24

@KAR-TON-HAL: most, hogy mondod, minden lehetséges.

A vizsgapapírt mindenki meg tudja nézni annál a vizsgahelynél, ahol volt, kötelesek megmutatni, úgy tudom.

De ez szerintem nem fogja vigasztalni a posztolót. Még megérteném, ha azt mondaná, igen, én voltam a hibás, gratulálok a barátnőmnek, ügyesebb volt.

Aztán jöhetne a többi felsorolás, a vizsgázásról. Így lenne korrekt, de mivel nem ezt teszi, hanem irigykedik, fröcsög, meg rosszindulatúan vádaskodik, ezért megérdemli, amit kapott.

KAR-TON-HAL 2011.03.09. 22:12:27

Talán éppen a hozzáállása vezetett ide. Egy ilyen "kaliberű" emberből azt nézem ki,hogy még a vb.nek is beszólt. Így nem csoda, hogy bukta a vizsgát.

Rival · http://www.rivalcomp.hu 2011.03.09. 22:14:19

Engem annak idején megvágtak ötször, így újból játszhattam (égő). Az oktató egy idegbeteg állat volt (lehet, én hoztam ki belőle), ráadásul mivel nem bírt ki, átadott egy másiknak. :DD Egy kényelmes Peugeot-ból váltottam egy fapados Zsigulira. Nesze, menjél forgalomba idegen autóval! Anyád...

Egy szó, mint száz, a második tanfolyamot végigjátszván normális oktatóval minden elsőre sikerült (azért 1 hibapont, amiért megvártam egy lassan vánszorgó traktort a kereszteződésben).

Mindez 12 éve történt, azóta szinte minden nap közlekedek Budapesten, tapasztaltam dél-olaszországi, román, bolgár vezetési stílust, német autópályát... kb. 300 ezer km lehet a lábamban.

Egy buktára nagyon emlékszem, ott az M0-ra akartam felhajtani 40-nel, nem kihasználva a gyorsítósávot, miközben jött mögöttünk ezerrel a kamion. Láttam a tükörben, hogy a vizsgabiztos húzza be a fejét... na akkor itt most húzódjunk szépen le, és álljunk meg! :D

cicmen (törölt) 2011.03.10. 02:31:03

Hát az a helyzet, hogy neked soha nem kéne jogsit kapni. Hülye vagy mint a segg és tényleg nem tudsz semmit. Amellett viszont akkora a pofád, mintha a kisujjadban lenne minden. Ajánlanék valamit! Vizsgázz előbb nagy motorra! Felcsavarodsz egy fára és nem veszélyeztetsz többé senkit.

earny 2011.03.10. 06:33:02

@Rozsomak86: Gondolom jó rövid szoknya volt rajtad :)
(Bocs)

Egyéves Önkéntes 2011.03.10. 07:25:19

Zaklatni csak azt lehet, aki hagyja magát, de javítsanak ki a hölgyek ha nem így van.

És persze kikerülni lehet valamit záróvonalon is, sőt sávon belül is lehet egy nyomon haladó járművet előzni.
Persze ettől még a posztoló egy tahó suhamér.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2011.03.10. 07:30:43

Gyorsan és könnyen ment a vezetés és KÖZLEKEDÉS elsajátítása. Én nem toltam zséz senkinek az első vizsgán meghúztak, jogos volt elbambultam egy forgalmi helyzetet. A másodikon visszaértem a kiindulási pontra, mire negédesen azt mondta a vizsgáztató: Akkor próbáljuk majd ezt meg újra... - úgy elképedtem én is meg az oktatóm is h szólni sem tudtunk. Nahh ennek a taplónak hiányzott a kenőpénz. A harmadik a sikeres vizsga után csak annyit kérdezett: Mi tartott ezen ennyi ideig?? - politikusabbnak éreztük nem válaszolni... Egyébként nem az én döntésem volt h nem jattolok. Minden vizsga előtt odaadtam az oktatónak a pénzt h intézkedjék. Ő meg úgy gondolta: FRANCOKAT, HÁT MEGY EZ NEKED! Mindent félretéve a plusz vezetési órák NEM ÁRTOTTAK, SŐT! csak az idő, illetve a nyilvánaló igazságtalanság dühített!!!

Eric_Cartman 2011.03.10. 07:32:49

Egyszer egy vidéki város bevásárlóközpontjának egy félreeső parkolóhelyére álltam be az AZNAP vásárolt zsírúj autómmal. A kocsiban vártam valakire. Körülöttem minden üres, sehol egy autó. Tanulóvezető nő megáll, tolatólámpa villan és tekeri a kormányt. A fa és a köztem levő parkolóhelyre. Ablak le, mondom álljatok már be valahova a maradék 300 parkolóhelyre, ma vettem az autót, nem lennék hibaszázalék. Erre a köcsögoktató: te is tanultál valamikor vezetni, nem ? Na innen kezdve nem idézném szó szerint. A büdös, gyökér oktató megnevezés találó.
DE: az ilyen kenyérszervós, nagymancis, vészvillogós, furgonos hülyegyerekeket is le kéne rugdalni az utakról.

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2011.03.10. 07:42:56

@Centi the real:

A kreszben ezt kikerulesnek hivjak. Teszem azt elozni tilos tablanal lakott teruleten kivul egy lerobbant auto elzarja a savod, kikerulheted. Persze a megfelelo korultekintessel.

@dr poljakov:

Igen egyszeru, a kresz erre azt mondja menjel masik utvonalon. Budaors es kornyeke pont az ahol (meg ha problemas is) lehet keruloutat talani. Ettol fuggetlenul a kikerules gondolom ide is ervenyes.

Mellesleg szekesfehervaron vizsgaztam. A vizsgabiztosok komolyan mondom fantasztikusak voltak. 0db extra orat vettem. Megbuktattak mivel sikerult a 30as ovezetben 50el menni :) De a vizsgabiztos ott meredt az orara ezerrel hatha eszreveszem.. De nem esett le.

A kov alkalom mar csont nelkul ment pedig 25eves letemre a tanfolyam elott kb 2percet ultem volannal :)

Es igen akar tetszik akar nem, a kresz azert van hogy belegyen tartva. Ez a feltetele a jogositvany megszerzesenek, hogy elfogadod ami ott van. Nemertem egyeseknek ezen mi a nehez :D
Termeszetesen nem kell elfogadni es akkor nem kell autot sem vezetni, tiszta sor :)

Ettol fuggetlenul a postolo nagykepusege ellenere, ez teljesen mukodo minimaffia. Az oktatoknak ugyanis folleg ilyenkor, keves a munka nagyon. Vagyis megdumaljak, hogy vagy extra orakat ad, vagy a vizsgabiztost kenyeztetni. Eltudnam kepzelni mashol ezt a rendszert :)

qwertzu 2011.03.10. 08:15:13

Megérdemelted.
Nem azért mert átmentél a záróvonalon. Ezt a szabályt mindenki megszegi. Hanem mert:
1. Úgy szegted meg a szabályt, hogy nem tudtál róla. Legalább legyen róla fogalmad, hogy igen most szabályt szegek, óvatosnak kell lennem.

2. Azután se vagy tisztába a szabállyal, hogy meghúztak miatta forgalmin. Ha elbaszol valamit, legalább nézz utána hogyan kellett volna csinálni, ahelyett, hogy másokat hibáztatsz a hülyeséged miatt.

3. Mert akkora arcod van. A közlekedés veszélyes üzem, amit nem lenne szabad ekkora arccal csinálni. Legalább az elején legyen benned némi alázat, és óvatosság. Mert te is fogsz hibázni, és csak a szerencse, és mások odafigyelése fog megmenteni attól, hogy baj legyen.

Palkovics Ede 2011.03.10. 08:17:39

Poszt toló: - Tudom, hogy záróvonalat nem lehet átlépni, de kikerülhetném ezt a mentőt vagy inkább álljunk itt addig, amíg el nem hajt?
Vizsgáztató: -Persze. Nekem sincs kedvem várakozni. Menjen csak.

gergo1000 2011.03.10. 08:34:22

Na azért arra kiváncsi lennék, hogy egy mentő mögött hányan várakoznának fél órát, mert ott egy záró vonal van. Az előzés meg ennyiből nem itélhető meg, mert azért nem mindegy, hogy mennyire is volt széles az a sáv.
Azoknak meg akik azt írják, hogy ezért tart itt az ország, mert emberek nem tartják be a szabályokat, azoknak azt üzenném, hogy azért tart itt az ország, mert olyan szabályok vannak, amiket az életben az emberek 99%-a nem tart be. Ettől függetlenül ezeket a szabályokat megtartjuk..
Amúgy a posztoló egy kicsit nagyon elszállt magától, ugyhogy a bukás nem ártott. Remélem a barátnő olvassa ezt a posztot és levonja a megfelelő következtetéseket.

matekszon 2011.03.10. 09:06:38

Hát a levél az pont olyan, amilyen.... A történettel kapcsolatban meg annyit, hogy ilyen van, ha ügyes az ember nincs mibe belekötni.

Igaz 3.-ra mentem át KRESZ-ből de onnan minden vizsgám elsőre sikerült. Nem háborogni kéne, hanem nekifutni megint, és jobban csinálni. Anno a legrosszabb vizsgáztatót kaptam Miskolcon, mégis átmentem sőt, sétakocsikázásnak kell felfogni, pont annyira nyugodtan és lassan.

Amúgy tudtommal 10 hibapont kell, hogy valaki megbukjon a vizsgán, lehet a kedves papa nem tanította meg mindenre?! Egy kocsit még a szőke nő is eltud vezetni, az kérdés hogy helyesen, de tekergetni nyomogatni ő is tud.

Ha meg meghúzzák, akkor mosolyog :)...

Van egy vicc is, hogy oldjuk a hangulatot.

Szőke nő érettségi után megy haza, otthon megkérdezik, na kislányom átmentél?! Meghúztak, de átmentem....

Harlequin 2011.03.10. 09:11:52

"Öregem, nyolc éves korom óta tudok vezetni." Akkor már csak KRESZ kell betartani életedben először és utoljára, legalább a vizsgán.

2011.03.10. 09:42:00

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: más az élet és más a vizsga. Vizsgán NEM lépjük át a záróvonalat. Ez ökölszabály. Nem neked kell megoldani az élet nagy kérdéseit.
A posztoló önelégült majom.

ember a holdon? 2011.03.10. 09:45:38

Érdekes stílus... viszont a leírtak nem lennének még okok rá, hogy megbukjon.. de szerintem nem kenőpénz az ok, hanem a posztoló nem pontosan elevenítette fel szerintem a történteket..
Na nézzük:
A mentő záróvonalnál ("tilosban") állt meg:
49. §(4) A megkülönböztető fényjelzést - ha a jármű olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos - működtetni kell. Megkülönböztető hangjelzést álló járművön használni nem szabad.

Tehát, a megkülönböztető fényjelzés működött:

42. § (2) Megkülönböztető fényjelzést használó, álló járművet megközelíteni, illetőleg mellette elhaladni csak fokozott óvatossággal szabad.

Feltételezem, nem a záróvonal átlépés volt a gond, hanem, hogy elrongyolt mellette 50-el.

Motoros előzése:
34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha
d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
Itt nem is a sávváltással lehetett a gond, hanem ha esetleg egy nem túl széles úton történt az előzés, akkor a vizsgabiztos ítélhette úgy, hogy nem volt megfelelő oldaltávolság.
(sáv:3m, autó:1.9-2m, motoros:0.8m = 20-30 centi hely a mocis és autós közt -> nem megfelelő távolság!)

anarch 2011.03.10. 09:51:20

Záróvonal mint kőfal, ja... Vizsgámon jópár évvel ezelőtt volt egy olyan szitu, hogy balról záróvonal, jobbról nagyonpofátlan-ember-épp-megállt-beszaladni a valahova autó segge jól rálóg az úttestre. Bennem ugye még megvolt, hogy kőfal, tehát kicentiztem csigatempóban. Nyilván mindenki sík ideg volt mögöttem, de bennem megvolt hogy ilyen miatt nem fogom magam meghuzatni. Vizsgabiztos csak ült pókerarccal, a végén mondta, hogy nyugodtan átmehettem volna a záróvonalon a vizsgán is.

Rozsomak86 2011.03.10. 10:27:06

@earny: Semmi baj. De azt elmondom, hogy nem a magas, hosszú combú, szőke, agyon sminkezett kategóriába tartozom. :)

lomex 2011.03.10. 10:30:36

Én kérek elnézést a Niva nevében. Érintett vagyok, nekem is van.

Géza, kék az ég! 2011.03.10. 10:52:31

No, kis barátunk megtanulta, hogy szart sem ér az ezeréves rutinja, ha egy "apró" hibát elkövet: a záróvonalat.

Nem kenőpénz kell a sikeres vizsgához, hanem kicsivel több ész. Ha kezedben a papír, akkor se fér bele ilyesmi, nemhogy a vércseszemű vizsgabiztos jelenlétében.

Sok új vizsgát kívánok még a posztolónak!

Centi the real 2011.03.10. 10:58:12

@kiskutyuska: Ne keverjük a szezont a f***ommal... (Esetünkben a kikerülést, és az előzést...)

1, Előzni tilos tábla nem vonatkozik a kerülésre, csak az előzésre.

2, Lakott területen kívül a bedöglött autót az útpadkán kéne tárolni, nem az úttesten.
Álló jármű/gödör/útfelbontás/stb. melleti elhaladást hívjuk kerülésnek, és nem előzésnek.

A záróvonalat nem lehet átlépni akkor sem, (KRESZ szerint) ha valaki megáll előtted, - mert ott nem állhatna meg, - vizsgán a jó eljárás, ha rákérdezel a vizsgabiztosnál, mit tegyél..
Szép is lenne, ha a szabályokat akkor és úgy módosítaná a vezető, ahol számára kényelmes lenne. (30-as táblánál azér mennél 50-nel, mert egyébként nem éred el a következő zöld jelzést??

Legyen kedves valaki másolja már be a kreszből azt a szakaszt, ahol a záróvonal átlépése engedélyezve van...
Mert magában a jogszabályban nincs ilyen.

( a KRESZ magyarázatában van egy fél sor ugyan, hogy másként nem kikerülhető, tartósan ott lévő akadályt ki lehet kerülni a záróvonal átlépésével, fokozott körültekinéssel,mérsékelt sebességgel, és - ha szükséges - segítő személy igénybevételével. De mi a tartós akadály?? és nem egyszerűbb ennek eldöntését átruházni egy vizsgán a vizsgabiztosra?)

Nagyon valószínű, hogy a tanulók elenyésző százaléka tudja, hogy a jogszabályokhoz - így a KRESZ-hez is - tartoznak hivatalos magyarázatok, és mégkevesebben veszik a fáradságot, hogy legalább egyszer elolvassák. Mert csak ebből derül ki a záróvonal anomália megoldása...

A korrupció elemzésébe nem mennék bele, IMHO jelentősen jobb a helyzet mint 5-10 évvel ezelőtt, de kiölni ebből a társadalomból szerintem lehetetlen - sajnos.

Ne felejtsük el a vizsgabiztos "hivatalos személy", a megvesztegetése BTK szerint büntetendő.

Cm

triple_sec 2011.03.10. 11:08:27

Huhú, én először azért buktam meg, mert egy baromi széles úton egy gyalogos már lelépett a zebra túloldalán, én meg nem álltam meg, de szegény amúgy sem tudott átmenni, mert a kocsik az Ő oldalán (!) nem engedték át. Persze a szabály betűje szerint jogos volt, de azért anyáztam, hogy a többi vezető, akik nemcsak formálisan szegték meg a KRESZ-t, de konkrétan életveszélybe sodorták a gyalogost, mentek tovább a jogsijukkal...

Ezután még háromszor megbuktam ennél sokkal súlyosabb hibákért... A kudarcélmény persze csak rontott a teljesítményemen. Egyik esetben pl., tanulva az első bukásból, át akartam engedni a gyalogost a zebrán; de kiderült ám, hogy lámpás a zebra és neki piros volt, csak én bepánikoltam és nem vettem észre... Összességében nem ment nagyon rosszul, de mindig becsúszott egy-egy fatálisnak bizonyuló, amatőr hiba. Az oktató kertelés nélkül biztatott, hogy fizessek fű alatt, de nem! Tisztességesen akartam győzni vagy végleg elbukni. Még gúnyolódott is: "Te és az elveid..."

Aztán ötödszörre (utolsó lehetőség, két vizsgabiztos!) átmentem. Úgy, hogy az autópályán (sic!) először hosszan a buszsávban mentem, majd át a zárón. (Hozzáteszem, életemben először vezettem autópályán, mert persze az oktató sumákul beírt, de sosem vitt ki, ahogyan sötétben sem vezettem az órák alatt.) Csodálkoztam is, hogy miért engedtek át, bár azt mondták, hogy ha ez iskolai osztályzat lenne, akkor egy gyenge hármas adnának (mire én, magamban: "Hülyék vagytok, úgy kellene kivágnotok, mint macskát..."). Aztán rájöttem: szerintem az OKTATÓ kente meg őket a plusz óráimon szerzett pénzből, mert megunta a bénázást, és nem akarta, hogy rontsam már az autósiskola és főleg az ő statisztikáit. Persze bizonyítékom nincs, de erősen gyanús, hogy ilyen valóban durva hibákkal átengedtek...

Mindenesetre felejthetetlen élmény volt, az a sok ködös, hűvös, késő téli hajnal a kispesti NKH-telepen. :-)

lomex 2011.03.10. 11:11:58

@Centi the real: Igazából nem tudom, de amikor én tanultam vezetni (1987), az út szélén lassan ment egy gaznyíró traktor, munka közben. Természetesen záróvonal és még forgalom elől elzárt terület is volt ezen a bizonyos helyen. Én tétováztam, mire az akkori oktatóm azt mondta, hogy ilyen esetben nyugodtan előzhetek.

gergel 2011.03.10. 11:16:33

Mindannyian jobban járunk, ha a levélíró nem szerez jogosítványt mostanában.

"Öregem", szerintem maradj a traktornál és szedj valami nyugtatót.

Centi the real 2011.03.10. 12:02:25

@triple_sec: Nem valószínű az anyagi segítség... Ha ott vizsgáztál, ahol gondolom, ott ezt esetenként elnézik, mert még a profiknak sem megy mindig azon a néhány szaggatot vonalon beilleszkedni a buszsávból a belsőbb sávba.. (M5 bevezető, Hoffherr A. utca)

Az viszont fura, hogy oktatás alatt nem mentetek soha arra...

Centi the real 2011.03.10. 12:05:15

@lomex: Az élet más mint a vizsga, de ezt mindketten tudjuk.. :-))

Off: a nicked rejti a munkahelyed? Mert akkor lehet, hogy kéne beszélnünk..
On

Cm

lomex 2011.03.10. 12:10:27

@Centi the real: Nem, még főiskoláról "örököltem".

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.10. 12:18:22

Aki egy Nivát nehezen tud kormányozni, az erősítse a csuklóját azzal, amivel egyidős. Jó, hogy azt be nem írta, hogy mocsok jobboldali konzervatív a vizsgabiztos, mert a csaját átengedte egy kis szopatás után, bezzeg ő meg hiába térdelt le a bácsinak...

isti77 2011.03.10. 12:26:06

Lehet, hogy vezetni tudsz, de a KRESZ-szabályokat is be kellene tartani, legalább addig, amíg nincs meg az M betű a vizsgalapon. Utána már úgyis mindenki azt csinál, amit akar, ahogy arról naponta meggyőződhetünk.
Lehet, hogy ezzel volt baj. Vagy azzal, hogy nem csengettél, ma már ez is szempont.

igazságos 2011.03.10. 12:32:45

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: hát, csak olvasd el, hogy írt a posztoló, milyen stílusban. Én még kinézem belőle ezt is.

@Centi the real: ez így van, mi végigmentünk az összes vizsgaútvonalon, háromszor is, vizsga előtt. Plusz hárman vizsgáztunk egyszerre, így tanulhattam az előttem levő emberek hibáiból.

@lomex: ezzel meg vigyázni kell, mert hiába mondja azt az oktató, van, mikor behúznak a csőbe, hogy megbuktassanak. Volt már ilyen eset.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.10. 12:40:24

@igazságos: Arra gondolsz, hogy szívbeteg (tegnap beszívott, ma beteg) apja helyett ő rendezi a családot?

doktor.dikhed 2011.03.10. 13:11:11

"Állítólag sávot kellett volna váltanom, hogy kikerüljek egy motoros futárt, a saját sávomban ezt nem tehettem volna meg."

Hehe, mocskosul nem tudsz vezetni. Van jogsim, de általában biciklivel közlekedek. Rendszeresen előznek hozzád hasonló "kiváló sofőrök" úgy, hogy a szembe sáv foglalt, engem súrol a visszapillantó, leszorítanak a padkához...
Meg kell tartani a megfelelő oldaltávolságot. Főleg, ha bizonytalan nyomvonalú járművet előzöl. Ha ez nem megy, nem előzöl, vársz, amíg lesz lehetőséged rá.

Az, hogy elvezeted a traktort, meg a személyautót is gyerekkorod óta, nem azt jelenti, hogy ismered a közlekedés szabályait és tudsz is azok szerint közlekedni.

2011.03.10. 14:32:06

"a záróvonalat nem lehet átlépni. Ez persze igaz, de akkor vagy egy fél órát még ott ülhettünk volna"

Miről beszélünk?

"Pót órát meg akkor se veszek, ha fizetnek érte. "

Talán a többi forgalomban résztvevőnek jobb is így.

reggy 2011.03.10. 14:45:04

A záróvonal átlépésről annyit, engem azért buktattak mert az út szélén egy furgon szabálytalanul parkolt és úgy kerültem le hogy túl közel mentem hozzá, nem volt meg a megfelelő oldal távolság, mondtam a vizsgabiztosnak hogy ha nagyobb ívben kerülöm akkor átlépem a záróvonalat.
A válasza:akadályoztatás esetén át lehet lépni. Mondtam neki hogy akkor azért buktatott volna meg.
A kedves posztoló meg elég rendesen el van szállva a vezetési tudásától.
Attól, hogy gyerekkora óta tekergeti a kormányt még nem biztos, hogy tud a szabályoknak megfelelően vezetni.

csacsiadugóban 2011.03.10. 15:10:08

kitörölheted a 10 évet, amit illegalitásban töltöttél barátom. Amikor beülsz a kocsiba nem a kressz-t fogod megtanulni. Hanem a kresszt, a forgalmat, a rutint, ahogy kérik a vizsgán. Ez nagyon fontos. Minden apró kis hülyeséget elmond az oktatód ha jó fej, mire kell figyelni, ami se előtte se utánna nem kell, de a vizsgához jó ha tudod. Menj le kutyába vizsga előtt, majd utánna ráérsz keménykedni.

666E 2011.03.10. 15:16:09

Ez a "nyolc éves korom óta tudok vezetni"-szövegtöl rosszul vagyok. Az meg, hogy a nivával kimennek egyedül a dombok közé, nem ugyanaz mint a belvárosi forgalom. Látszik az egész post arra megy ki, hogy az írója mekkora arc, a vizsga már másodlagos. Hozzátenném, hogy a vizsgán mindent betartani, még ha előnytelen akkor is! A "sportos vezető" (azaz vezetni nem tudó) egyének tegyék félre hatalmas önérzetüket és koncentráljanak a feladatra. Az oktatókat bárki lejárathatja, bármit írhatnak róluk az interneten és a felbőszült tizenévesek hirtelen felindulásból itt szokták elsírni magukat ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget a hibáikért.
Ja és amúgy direkt nagy arccal odamenni vezetni, ennél jobban semmi sem irritálhatja az oktatót és a vizsgabiztost, csak mondom.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.03.10. 15:26:26

Megnéztem a kresz könyvben, és a 35.§ szerint a kikerülésre is a 34.§ (előzés) szabályai vonatkoznak. Igaz azt is odaírta, hogy értelemszerűen.

egggyüttműködő partner 2011.03.10. 15:28:55

Gondolom már mindenki kiírta magát, de hátha... Mert van egy kérdésem: vizsga során hátra beülhetek én is, ha a gyerek vizsgázik? Nem műtét az, hogy ez ne lenne lehetséges... Ha egy bírósági tárgyalás alapban nyilvános, akkor egy ilyen vizsga is lehetne az.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.03.10. 15:29:07

@Peti817172M: Habár a záróvonal átlépését csak előzés esetén tiltja. Tehát kikerülni lehet záróvonalon.

Anti Anyag (törölt) 2011.03.10. 16:48:41

Mekkora gyökér. Én sem engedtem volna át, hiszen a lényeget nem érti és az nem a lóvé volt.

Amúgy engem is ugyanígy revolverezett az oktatóm, szerintem mindenkit, de én simán átmentem. Az oktatónak a vizsgabiztoshoz nem sok köze van.

Ákos81 2011.03.10. 17:34:20

Bnőmet amiatt rántották meg múltkor, mert "nem elég magabiztos". Hibája 1 volt, nem azt a parkolóhelyet választotta, amit illett volna, hanem egyel következőt, de leparkolt helyesen. Ezek után én már semmin sem lepődök meg, a pénz nagyúr, és jól ki kell használni a fejőstehénnek nézett tanulót.

lordjim 2011.03.10. 18:43:19

Menj dodzsemezni a vidámparkba.

venszivar 2011.03.10. 18:48:55

Én illegálisan ki tudok nyitni Wertheim,Burg Wachter,GST,Euro s Format tip. trezorokat,de igyekszem s más márkákat is tanulok.A Bíróság már több "igazolást" is kiállított eredményes munkáimról.....Mégsem vagyok egyik cégnél sem vezető beosztásba.Talán azért mert én elnök vezér ig. akarok lenni v.semmi más.Igazságtalan a világ....?!

Mertcsak 2011.03.10. 20:48:24

1. Az MAN-t nem hívjuk "nagymancinak".

2. Ipari áramot vezessél inkább.

selyemhernyótalpas szamuráj 2011.03.10. 22:07:35

Szerintem igen is igazolniuk kéne hivatalosan az oktatóknak, hogy milyen okból buktat meg valakit, mert anélkül mindegyik azt mond amit akar, meg ami eszébe jut. Van nekem is ismerősöm, akinek már megvan a jogsija ugyan, de elég tutyimutyi vezető. Kb ötödik vagy hatodik alkalomra ment át a vizsgán. Kérdezgettem mindig, hogy miért nem ment át. Volt olyan alkalom amikor az volt a válasz, hogy: "Túl közel parkolt az útpatkához" Ilyen van? Vagy túl messze áll meg vagy rámegy a patkára, de túl közel?

2011.03.10. 22:15:38

@egggyüttműködő partner: Persze! Jöhet az egész család én úgy tudom. Sőt, vidéken állítólag kötelező is lesz június 1-től.

Rozsomak86 2011.03.10. 23:42:26

@earny: Ha épp Londonban járnál.... :) Mert most itt élek.. :)

Oktalanokoska 2011.03.11. 07:05:04

Záróvonalat érinteni sem szabad. Amíg nem tudsz hibátlanul vezetni, addig ne csodálkozz, ha meghúznak. A motoros futárt meg irányjelzővel nagy ívben kerüljük, egyirányú utcában is. Az oktatód max akkor hibás, ha ezekről elfelejtett tájékoztatni, különben te vagy a hülye, nem a rendszer. Hallottam már olyanról, hogy kamu indokok miatt húznak meg embereket, de ezek pont valódiak - a záróvonal átlépése szerintem egyből bukást eredményező hibának számít.

Egyébként pont így jártam a forgalmin, egy teherautó állt a sávban és csak záróvonalon át tudtam kikerülni. Én úgy oldottam meg, hogy megkérdeztem a vizsgabiztost, hogy kikerüljük-e vagy megvárjuk amíg elmegy, persze azt mondta, hogy kerüljük, innentől viszont nem buktathatott érte. Ennyi, nem nehéz, csak le kell szállni a magas lóról hozzá ;) Remélem mindig megbuktatnak addig, amíg a hozzáállásod nem lesz alázatosabb, mert a közlekedéshez ez kell, az ilyen beképzelt majmok, akik meg vannak győződve róla, hogy ők a legjobb vezetők meg az utak királyai, na ők csinálják a legtöbb balesetet!

esef 2011.03.11. 07:14:05

@cöcke:
nekünk egy rokonunk azért halt meg, mert a mentők közölték, hogy most nem tudnak jönni, hanem csak egy óra múlva. ez '93-ban volt

subbazoo 2011.03.11. 08:26:13

A válasz egyszerű, vezetni tudsz, KÖZLEKEDNI NEM. A kettő nem ugyanaz.

Agyalap 2011.03.11. 09:35:03

Lehetsz mérges, de legalább a vizsgán játszd el, hogy mennyire szabályos vagy.
Ismerősöm azért bukott meg, mert nyáron napszemüvegben vezetett és a vizsgáztató nem látta, hogy sávváltáskor mindkét tükörbe belenézett. A következő alkalommal szép kifejezett fejmozdulattal mutatta ezt is - sikeresen.
Színészmesterség! Sokszor lesz még szükséged rá az életben...

Centi the real 2011.03.11. 10:55:54

A vizsgát nem az oktató értékeli, ergo senkit nem buktat meg az oktató...
Másrészt a vizsgaútvonal nem kötelező érvényű, csupán egy ajánlás, mely kellő összetettségű, és kellő hosszúságú, ami alapját a vizsgabiztos értékelni tud.
A vizsgán a vizsgabizton menet közben nem beszélhet a vizsgázóhoz. (ha félreálltak/parkolnak , akkor igen).
Minden utasítsát a megszokott hangon az oktató mond a tanulónak a vizsga alatt is.

Bizonyos helyzetekben le kell térni a kisorsolt vizsgaútvonalról, hiszen 30 perc állás a dugóban nem alap a tanuló megítélésére. Ha módosítani kell az útvonalat akkor a biztos az oktatónak mondja, hogy merre menjenek, majd az oktató a tőle megszokott szavakkal adja tovább az infót a tanulónak.

Eléggé gyászos színvonalú az az oktatás, amikor adott (vizsga)útvonalakat gyakorolnak a tanulóval, és ha nem jobbra, hanem balra kell valahol fordulni, akkor gáz van...

Erre szokta kedvenc főnököm mondani: "Erre majmot lehet idomítani..."

Ha ilyen oktatást kap valaki, az megérdemelné, hogy a jogsija csak kizárólag arra a 4-5 útvonalra legyen érvényes.

Sznómen 2011.03.11. 18:24:26

Barátnőm átengedett egy gyalogost aki pirosban lépett le a zebrára,(hánem, maj' üsse el bakker) és megbuktatták.

acidx 2011.03.11. 22:37:55

szerintem az lenne a jó,ha a forgalmi vizsgát idegen városban kellene letenni. én pl igen béna voltam, megkaptam a jogsit, az 50 ezres kisvárosomban persze,hogy tudtam minden szabályt. de pesten autóba sem mernék ülni....

pengusz 2011.03.11. 23:14:43

Szánalmas vagy barátom. Évekig jogsi nélkül vezettél? Gondolom magánutakon.
Vagy nem?
Kicsit letörték a szarvaidat mi?
Nagyképűen, vagányan elmentél vizsgázni aztán beszoptad.
Kisfiam engem azért húztak meg, mert STOP táblánál a vonal mögött álltam 1 méterrel, majd amikor elment előlem az előttem álló, előregurultam, hogy kilássak a beláthatatlan útkereszteződésből. Ugyanis meg kellett volna állni a vonalnál, majd onnan előbbre gurulni.
Legközelebb figyelj jobban az oktatódra, és nem fölényeskedj, akkor talán sikerül, és vezethetsz te is legálisan.
Aprorpó: az említett munkagépekre van vizsgád, vagy azokat is illegálisan vezetted?
Tudod: Más szemében a szálkát, sajátodban a gerendát...

pengusz 2011.03.11. 23:22:54

Ja és még annyit, hogy amikor sikerült a vizsgám, meg volt beszélve az oktatóval, hogy mennyit kell vinni, de enélkül is sikerült a vizsga :D

enslave00 2011.03.12. 16:57:08

Hogy min múlik egy jogsi?
Azon hogy épp milyen vizsgáztatót fogsz ki,és hogy neki épp milyen napja van.
Ha kifut eléd a gyerek zebrán és satuzol akkor agresszív vezetés,ha lassan közelíted meg a játszótér melletti utat akkor passzív vezetésért. 3.ra lett meg a forgalmim,az első 2 a fent említett okok miatt bukott. Azóta több tízezer km-et nyomtam le,baleset/veszélyhelyzet okozása nélkül,szemben az "elsőrevizsgáztam" tötymörgős hülye picsákkal ellentétben...

Mr.lefolyo · http://www.dugulaselharitas0.hu 2011.03.14. 10:55:09

ott húzzák le az embert ahol tudják...

SÜN 2011.03.14. 15:56:11

megbasztak mert nem tudsz vezetni. van-e egyéb kérdés?

KCicó 2011.03.14. 17:15:05

Vajon mit jelent az, hogy a posztoló barátnője "motiválja" az oktatót/vizsgabiztost?.....

Agyalap 2011.03.15. 19:19:14

@KCicó: Ilyen is van? Megkértem volna a barátnőmet, motiválja a pacákot a hátsó ülésen.
De mit kellett volna nekem csinálnom az ő vizsgáján? Ááááááá

ave 2011.03.16. 11:47:25

Megbukott, de amilyen arrogans, meg is erdemelte.

Senkit nem kell lefizetni, ha tudsz szabalyosan vezetni.

Soha senkit nem kell lefizteni.

HenteSS88 2011.03.16. 13:51:39

Nekem anno csak annyit mondott a vizsgabiztos, hogy nem szokott félni az autóban, de nálam az is meg volt neki. Azért másodjára már átmentem.

Aztán jött az a pár éves korszakom, mikor folyton diszkóbalesetet szenvedtem.

Most már bevallom, hogy a marcali penny marketbe én mentem be autóval. A rendőrök meg tőlem kérdezték, nem láttam-e ki volt? :D

heliox 2011.03.17. 23:59:29

Rám nagymotor vizsgán szólt rám a vizsgáztató, hogy főúton vagyunk, nem kell minden utcába benézni. Aztán csak megadtam az elsőbbséget egy teherautónak, amelyik nem állt meg a stop táblánál. Nem kellett volna? Több beszólása nem volt a rádióba, csak annyit mondott, hogy menjünk vissza a telephelyre.

Kököjszi 2011.03.18. 14:51:30

...és utána, ha megkapta volna a jogsit, mert ő a full sofőr, kb. 1 hónap múlva kinyír az utakon 2-3 embert sima közúti balesetben. Gondolom ezzel kezdett az oktatónál is, hogy "már nyóc éves koromtól vezetek.....", a vizsgabiztos úgy döntött, megóvja a közúton közlekedőket egy rövid időre még tőle...... Ne bánkódj, előbb-utóbb megkapod a jogsit, utána mehetsz a rohadt nagy rutinoddal, és a Nivával gyilkolni az utakra. Szerencsére nem X6-osotok van, mert annak jobb a töréstesztje, mint a Nivának. Minden esetre, ha megkapod a jogsid, balesetmentes éveket, évtizedeket kívánok Neked!

Tudom a Tutit 2011.03.19. 20:35:51

Hát, rólam elég hamar kiderült, hogy nem vagyok egy fitipaldi. :)
A tanpályán a többi oktató mindig pont akkor tartott kávészünetet, mikor én volán mögé kerültem. Fejvesztve menekültek. de nekem volt önkritikám, sok pluszórát vettem. Meg is tanultam vezetni!

Én jófej vizsgabiztost fogtam ki. tök idegen helyszínen, ismeretlen autóban volt a vizsgám, és soksávos úton elémszaladt anya a gyermekével. Igen, index nélkül mentem keresztül a záróvonalon. Majd közöltem, hogy gyors döntést hoztam: inkább megbukom, minhogy őket elgázoljam. Majd kisoroltam, leparkoltam. Vizsgabiztos közölte, hogy szjúper volt minden, és ha gondolom, mehetünk is vissza a telephelyre, mert nyugost szívvel átenged. Pedig neki egy fillért sem adtam. :)Szóval forgalmi vizsgán is van olyan helyzet, hogy átlépheted a záróvonalat. De az álló mentőautó kikerülése nem ilyen helyzet.

iskolavezető 2011.03.21. 07:22:11

Oktatói multam 37 éves. El kell mondjam, hogy ez idő alatt egyetlen egyszer sem fizettem vizsgabiztosnak egy buznyákot sem, az iskolám a 200 budapesti képzőszerv között mégis - a MNK megfelelési mércéje szerint - az 5. helyen áll. Nemrég ismét előfordult olyan eset (ami egyébként elég gyakori), hogy a "brazil" származású azzal kezdte a beiratkozást, mennyit kell adni a vizsgabiztosnak. Mint megannyiszor más esetekben, most is mondám neki, hogy az én iskolámban ilyen nem fordult elő és nem is fog előfordulni. Mondanom sem kell, hogy azóta nem találkoztam vele, nyilván elment a másik iskolához, amely egy lábasfejűről van elnevezve, ott szívesen fogadják az ilyeneket. Más: Elgondolkozott valaha valamely tanuló azon, hogy sok oktatónak miért van "luxusautója"? Elmondom: (akinek nem inge, ne vegye magára) Azt a pénzt, amit Te a vizsgabiztos korrumpálására szántál, az oktató teszi zsebre. Ha netán megbuksz, akkor az oktató azt mondja Neked: "annyira hülye voltál, hogy a vizsgabiztos ennek ellenére nem engedett át".

a balfék 2011.03.22. 00:01:29

Valaki az irói képességével beugrasztott benneteket.Leirt egy szösszenetet aminek a tartalmát ráérö idejében farigcsálta,jót nevettem rajta,bolond lyukból bolond szél fúj.További jó kommentelést a fantom esetröl.
süti beállítások módosítása