Tékozló Homár

Hibázott a K&H, ezért feljelentette ügyfelét?

2011.04.05. 14:06 | jackyll | 68 komment

Rolandot lehet, hogy még a rendőrségen is feljelentette a K&H Bank, miután egyik alkalmazottjuk tévedésből egy másik cég számlájához rendelte vállalkozói bankkártyáját. Amiről azután ő elköltött 169 ezer forintot, mert ugyan az értesítő levélen más cég neve szerepelt, a kártyán az ő neve állt. Bár ezt még pénzfelvétel előtt jelezte a banknak, azt mondták, az ő számláján van a kártya, nem lesz ezzel gond:

Két számlámat vezetem a Kereskedelmi és Hitelbank ráckevei bankfiókjában. Egészen addig mindennel meg voltam elégedve, amíg a második számlámat meg nem nyitottam (vállalkozói számla). Mikor ezt megtettem a lakossági folyószámlámhoz új bankkártyát igényeltem, amit meg is kérvényeztek, azt állították, hogy 1500 ft az új kártya igénylése. Erre fel 2 nappal később levontak 10.000 forintot a számlámról. Bementem a bankba, elfogadták, hogy hibáztak, és jóváírják az összeget. Ez azóta nem történt meg (március 10.).

Na itt jön a csavar a történetben, mert ezen a napon ellenben megkaptam a vállalkozói bankkártyámat, aminek mikor megérkezett, a borítékján egy másik cég neve és címe volt feltüntetve. Jeleztem a hibát mikor mentem a pinkódért, azt mondták, hogy látják, biztos nyomtatási hiba, mert az én számlámhoz van rendelve, megkaptam a kódomat, levettem róla 14.000 forintot.

Még ugyanazon az estén levettem a számlámról 155.000 forintot. Másnap ugyanis dolgozni mentünk, és szükségünk volt a felhasznált eszközök árára. Ekkor jöttem rá, hogy probléma lehet, mert nem kaptam SMS-t a készpénzfelvételről. Annyiban hagytam a dolgot, éppen vidéken volt munkánk, gondoltam egyszerűbb ha majd mikor visszaérek Ráckevére 16-án (ez volt a hosszú hétvége) akkor bemegyek a bankba, és megoldjuk a feltehető problémát.

Erre fel egy banki alkalmazott (később kiderült, hogy Ő volt aki hibázott) állítólag mint magánszemély megjelent Édesanyám házánál, elmondta neki az egész sztorit úgy megferdítve, hogy Ő csak jót akar, és szeretné elkerülni, hogy ebből rendőrségi ügy legyen. Próbálta nagyon szépen elfedni a saját hibáját. Ezek mellett hamis adatokat közölt a számlaegyenlegemről Édesanyámnak, hogy ezzel rosszabb fényben tüntessen fel engem a történetében(megjegyzem ilyen adatot ki sem adhatott volna, még ha valóságos is, mert ez banktitok.)

16-án bementem a bankfiókba, rögtön a fiókvezető fogadott, sokszor elnézést kért a hibájuk miatt, és nagyon szépen megkért, hogy rendezzem a problémát. Én mondtam, hogy amint elérem annak a cégnek a képviselőit, azonnal rendezem a problémáját. A cég bejegyzett székhelyére a saját cégem ügyvédjével felszólító levelet küldtem a mielőbbi kapcsolatfelvétel érdekében.

Ez címzett elköltözött jelzéssel visszaérkezett. Cégem 3 alkalmazottja egy héten át kereste az Ő cégük képviselőit, hogy előkerüljenek, de az egyik elköltözött, a másik meg messze vidéken lakott. Kollégám 1,5 héttel ezelőtt azért is elutazott, hogy megkeresse személyesen az illetőt. Sikerült felvennem velük a kapcsolatot, és kiderült, hogy a bank idő közben kártalanította Őket.

Ezek után úgy döntöttem, hogy bankot váltok. Levettem a céges számlán megtalálható összes pénzt, és elhelyeztem egy másik bank, másik számláján, ezt bejelentettem a megfelelő szervnél.

Most pénteken a K&H bank úgy döntött, hogy -169.000 forintra állítotja a céges számlám egyenlegét.(a probléma 15-én került napvilágra, és a saját pénzüket már rendbe rakták. Az én problémámról 10-én szóltam nekik, hogy lenyúltak tőlem 8.500 forintot, de természetesen az a magánszámlámra az még nem érkezett meg.)

Tudtommal a rendőrségi feljelentést is megtették, ROSSZHISZEMŰ BANKKÁRTYA HASZNÁLÓ-ként feltűntetve engem. Kihangsúlyoznám, hogy a bankkártyán az ÉN NEVEM ÁLLT. tehát az én kártyám volt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2011.04.05. 14:11:27

Ilyen nincs is!
Amugy meg miert nem a masik ceg szamlajara utaltad a toluk felvett osszeget? Akkor minden egyenes volna.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.05. 14:14:39

Nem értem, miért nem adja vissza a banknak a pénzt, miért keresi a másik céget? A rosszhiszeműségét bizonyítja, hogy vitte az összes pénzt, és bankot váltott. Egy igazi cég nem is tud gyorsan bankot váltani, mert még hónapokig érkezik az ügyfelek befizetése a régi számlára.

Az édesanyjának mi köze hozzá? Anyukája a cégtulajdonos?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.05. 14:15:46

Remélem az édesanyja jól elveri a neveletlen kisfiát.

borso 2011.04.05. 14:17:45

te meg jelents fel a bankot a fiókvezetővel és az ügyintézővel egyetemben adataid jogosulatlan felhasználásáért, sikkasztásért, becsületsértésért és jogosulatlan pénzkezelés miatt.

Agyalap 2011.04.05. 14:25:17

@atpijkamo: Azért ebben az esetben ne jelentsük ki, hogy milyen hülye volt a posztoló...

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.04.05. 14:27:34

"16-án bementem a bankfiókba, rögtön a fiókvezető fogadott, sokszor elnézést kért a hibájuk miatt, és nagyon szépen megkért, hogy rendezzem a problémát."

ezt nem értem, ez nem a te problémád, hanem a bank problémája, nem értem neked mi közöd hozzá... a bankban ez pár kattintás lett volna, hogy a te számládról átkerüljön a zsé a másik cég számlájára (legrosszabb esetben kitöltettek volna veled egy átutalási megbízást).
szóval itt valami nem ok..

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 14:32:21

nem érteni a sztorit

hogy jön ideja zannya?

a banki mókus ha beállítana az én anyámhoz, az biza úgy elhajtaná őket szépen udvariasan, hogy a füle kettéállna.

zavaros a történet, vagy én vagyok zavarodott...

Eric_Cartman 2011.04.05. 14:33:00

kéne má valami biciglifutáros poszt. ezek a bankosok nem annyira mulatságosak.

Varbaro 2011.04.05. 14:40:02

ezek a zsid*s bankos sztorik annyira nem érdekelnek és leszarom.

É2I 2011.04.05. 14:41:47

@fghjk: Ezt én sem értem, hogy miért nem a bank rendezett egy nyilvánvaló saját hibát: Posztolónak beterhelni a számláját a másik cégnél meg jóváírni.
Ezt a gyanított feljelentést meg végképp nem értem. Kivéve, ha ilyen esetekben kötelező a bank részére megtenni azt, valamilyen belső szabályzat miatt.

De az ügyintéző gerinctelenségét én is egy viszont feljelentéssel hálálnám meg. Milyen férgeket hord a hátán a föld, pfejj.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.05. 14:51:27

@Aki a zsiráfotszereti:
A zannya egy elvarratlan mellékszál a történetben.
Mindenesetre elég kesze.
Meg kusza.

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 14:54:33

@Sün‼: az elvarratlan anya a praxisblogba tartozik, lehet tovább kéne kűdeni....

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 14:59:36

@Sün‼: "Háromba vágtad, édes jó Lajosom? Nem. Négybe.Négy egyformába."

könnycsorgás, fetrengés, vihogás.

Dr Gregory House 2011.04.05. 15:08:02

Soha ne menj be olyan bankba, amelyik a reklámjában letegez!!! Ilyet csak komolytalan cég tesz, pl. IKEA.

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 15:09:58

@Sün‼: lehet, de kilóra mindig jobban megéri eladni mint egészben.

Xmas 2011.04.05. 15:11:26

@atpijkamo: Szerintem rém egyértelmű, és a naív ügyfél egészen jogosan járt el.

Egyrészt a kedves ügyfél megpróbált megbizonyosodni arról, hogy amit a bank állít, az igaz. (Hiszen már korábban bebizonyosodott, hogy a bank többször állított valótlant.) Ezt követően, ha látja, hogy az ügyfél kárát a bank megtérítette, még egy sor jogi papír kell, hogy bizonyos legyen, a másik cég nem vár tőle már pénzt, és a bank felé rendezendő a dolog. Fontos, hogy ilyen helyzetben háromoldalú aláírt megállapodásokkal védje magát az ember.

Az is természetes, hogy az ember ezek után elviszi az összes pénzét egy ilyen bankból, hisz nem tudhatja, mikor állítanak rá az ő céges számlájára egy idegen bankkártyát.

A bank pedig finoman szólva görény módjára járt el. A bank pontosan tudja a másik cég elérhetőségét, és összehívhatta volna az érintetteket a jogi képviselőjükkel egy asztal köré, hogy tisztázza magát.

Ember maradok 2011.04.05. 15:13:18

vigyázz babám, mert mész a KHR-re egy ilyen bakival is. Én bemutattam a BISZ-nek a bírósági papírjaimat, és azon nyomban levettek a KHR-ről :)
Amúgy mit vagy úgy oda. a káendhá bankot a kulcsárral reklámozzák :))d

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 15:13:50

@Dr Gregory House: az ikea igenis komoly cég. bemegyek a büfébe,mingyár kérdik: hány hotdogot kérsz? négyen vagyunk, így nyolcat kérek. mindig teljes komolysággal szolgálnak ki

meg most le van árazva a hottenfjördöm szófájuk 200 ojjróra

Rosszindulatú Vászka 2011.04.05. 15:27:44

@Aki a zsiráfotszereti: csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, idézni úgy érdemes:

"- Háromba vágtad, édes, jó Lajosom?

- Háromba? Nem. Négy egyforma darabba vágtam... Talán nem jól tettem?

- De jól tetted, édes, jó Lajosom - mondta Mariska. - Te mindig tudod, mit hogyan kell csinálni. "

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 15:30:36

@Rosszindulatú Vászka: teljesen igazad van, télleg rosszul írtam, hamu mán a fejemön, mejakulpával éggyütt.

egy valódi gyöngyszem ez a négy sor, nem lehet megunni :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.04.05. 15:35:00

azt mondták
azt mondták
azt mondták
azt mondták

Irják le , nem lehet abban hinni hogy aszonták
Persze ez se számit mert megmagarázzák nem ugy van amit leirtak

Ugyanez a bank, komálosommal megjelentünk, hogy teljes meghatalmazást irjunk a nevemre és majd módositsam a szerződését
Megirtuk, később bementem abakba hogy módositsam eg olcsóbban fentartható konstrukcióra
Jaaa, a meghatalmazással ezt nem lehet
Dehát itt van hogy mindenre kiterjedő!
Igen, de az olcsóbb módositásra nem

Persze aki aláirta ugyintéző, éppen nem található
Azért ha arra járok megtalálom a fickót
Oktogon fiók volt

Rosszindulatú Vászka 2011.04.05. 15:36:23

@Aki a zsiráfotszereti: hejes!

Én a hejedbe aszontam volna, hogy én a filmváltozatból idéztem, vagy hogy valamejik színházi változatból :)

Amúgy tessen:
mek.niif.hu/01000/01000/01000.htm

SÉ itt van rovásírással is:
mek.niif.hu/07000/07030/07030.pdf

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.04.05. 15:40:07

@Sün‼:
Nyuszinak nincs létrája, hát elindul a rókához hogy elkérje az övét
Egész uton morfondirozik...

Innen már megérted te is
:)

zsiráffff (törölt) 2011.04.05. 15:43:25

@Rosszindulatú Vászka: Valóban mondhatnám, és túl nagyot nem is hazudnék...

Legutóbb ezt néztük itt bécsben Tóték fronton:

volksgruppen.orf.at/uebersicht/stories/100949/

A nő, aki a hadnagyot játszotta, erős németes akcentussal beszélt, szal lehet hogy arra emlékeztem.... :)

Rosszindulatú Vászka 2011.04.05. 15:43:40

@horex: jogos!

Mindent szépen lepapírozni.

Monnyuk az, hogy lemínuszolták a saját számlát a felvett összegnek megfelelően az lehetne a sztori korrekt vége, csak ugye kéne valami a többiről. Pl. mi áll a számlakivonaton. Lehet csekkolni a netbankon keresztül is a számlatörténetet.

Az a lakossági számlás 8500 Ft meg irreleváns ezügyben, mert másik történet.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.04.05. 15:51:13

@Rosszindulatú Vászka:
Látod én sem jutottam elöbbre a papirommal
Vásárlók/ügyfelek könyvét is keresgélték sokáig,gondolták megunom

Visszautalnék egy korábbi Gázmuvek kommentemre,egy hónapja kűdüzgetik a rossz számlát, emil, onlány, fax, semmi válasz
Lezárással fenyegető számla ugye jön
Ma elértem egy PR-kommunikációs hölgyet
kerülő úton,igérte utánanéz
Persze azonnal megemlitette a 30 nap válaszadást
Kissé mérges hangra váltottam :)
A som tele a sok trehány szemét szolgáltatóval

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.04.05. 15:51:22

az ügyfél felvett 169ezer ft más számlájáról. azt a mást a bank kártalanította. a 169ezer ft akkor nyilván a banké. miből gondolja az ügyfél, hogy akkor ő azt a pénzt elrakhatja? ez sima lopás. én ezt nem tenném ki a netre...

Rosszindulatú Vászka 2011.04.05. 15:59:25

@horex: bezzeg a pannonnál a feltöltőssel is minuszba lehet menni.

Jelzem, azt a amgándetektívesdi részét a sztorina én se értem. A banktól vette a pénzt, onnan is hiányzik, azzal a harmadik féllel semmiféle viszonyba nincsen jogilag. Szal a rosszhiszeműség innen kezdve télleg áll valszeg.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.05. 16:01:33

@Xmas: Nem is tudhatja, melyik ügyfél számlájáról költötte a pénzt, nincs belelátása a bank ügyeibe.

Fizesse csak szépen vissza a lopott pénzt.

Agyalap 2011.04.05. 16:12:28

@atpijkamo: A saját bankkártyájával már csak nem lopta azt a pénzt? Ha már szerinted sincs belátása a bank ügyeibe...

Agyalap 2011.04.05. 17:11:27

@atpijkamo: A részleteket nem ismerem, de azt nyilván ő is tudja, hogy hiába viszi át másik bankba a pénzét, attól még a terhelés őt "illeti", a bank simán behajtja rajta.
A tanulság sajnos elmarad - a bankot leszarós magatartása után sem fogja izgatni az a pár hónap amíg esetleg hozzájut, így büntetésnek nem jó ez a megoldás...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.05. 18:04:26

@Agyalap: >>hiába viszi át másik bankba a pénzét, attól még a terhelés őt "illeti"<<

Egyetértek. A pénz "kimentésével" csak a rosszhiszeműségét erősítette.

sylon 2011.04.05. 20:48:32

A bank hibázott az elején természetesen, de én az ügyféllel azért nem értek egyet mert utána ki akarta használni a bank hibáját (mivel a bank térítette meg a különbözetet) és inkorrekt módon meg akar lépni a pénzel! De ez nem fog neki sikerülni mert a bank úgyis rá fogja terhelni a különbözetet, hiába is vált bankot!
Kérdés: Vajon azért írta meg ezt a homárnak mert igazolni akarja a lopási kísérletét?

becsoccsent 2011.04.05. 20:53:11

azota mar khr-es is vagy, nem kell izgulni.

a khb-ban bizni osi roman szokas. kulcsar neve mond valamit?

Megdobbent 2011.04.05. 21:41:43

Hagyma!!!!

Rackeverol van szo!

Megdobbent 2011.04.05. 21:49:08

Najovan, akkor most elmondom mindenkinek, hogy ertse. Az anya ugy jott a sztoriba, hogy eros csuklasrohamai voltak, ezert korbetelefonalt a gyerekek/unokak halmazan, hogy ki tett valami rosszfat a tuzre, amiert ot sokan emlegetik. Esakkor innen mar vili, ugye?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.05. 22:10:51

"a pénztártól való távozás után..."
Nem értem. Mi a gondja a banknak? Elqrták. Nem kicsit. Nagyon.
Kártyára, pinkódos levélre meg vigyázni.
Oldják meg. Vonják le az ügyintézőtől. A nyereségből. Vagy ahonnan akarják.

Zenginee 2011.04.05. 23:53:07

Sziasztok!

Én voltam a csőbe húzott júzer. Egyéni vállalkozásom van, ami nem régen indult(Február 23)... Úgyhogy még nem volt olyan sok ember akinek ne tudtam volna szólni, hogy másik számlára utaljon. A K&H-t pedig azért hagytam ott seperc alatt, mert tartottam a további szerencsétlenkedésüktől, nem szerettem volna ennél rosszabbul járni. Azért Édesanyámhoz mentek ki, mert az a bejelentett lakcímem, és ennélfogva az egyéni vállalkozásom is oda van bejelentve.

A Kártyámat bevonták amint bementem a bankba, de több ember tudja igazolni, hogy a tulajdonom volt, illetőleg fekete-fehér(azért mert így nem verhetik rám, hogy hamisítani akartam) fénymásolatot csináltam róla mielőtt bevittem a bankba...

Egyelőre tudtommal a minuszban lévő számlámat kiadták a behajtónak. Várom a behajtó tiszteletre méltó levelét. Megjegyzem az ügyintézőnek kellene ezt elvinnie a hátán szerintem is ha már ilyen pancser volt.

Zenginee 2011.04.06. 00:00:20

Kérdésekre válaszolva: Amikor megkaptam a kártyát a borítékra rá volt írva a cég akinek a számlájához tartozott a kártya. Nem meglépni akarok a pénzzel, hanem a rendőrségi feljelentés visszavonásáig nem vagyok hajlandó kifizetni. Amúgy meg a "pénz kimentése" duma elég gyenge, mert a pénzemet még több mint egy hétig ott hagytam a bankban, levonhatták volna ha akarják.

A bankfiók igazgatója meg alapból viselkedésileg, és fizikailag is olyan mint egy vogon. Tipikus bürokrata aki hagyja szopni az ügyfelet. oldják meg Ők a maguk módján. A banknak a rendőrségi feljelentés visszavonása után azonnal visszaadom a pénzét, akár ott a rendőrőrsön..

2.bp.blogspot.com/_BSyo--G5kfY/R8BDubtmjTI/AAAAAAAAAOg/ZpxaZSDqOmk/s400/_41059129_hitch_vogon_getty.jpg

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.06. 01:48:24

@Zenginee: érdekes dolog ez. Ha az ügyfél qr el vmit, az ügyfél fizet. Ha a bank qr el vmit, akkor is az ügyfél fizet.
A bank mindig nyer.
Neked megy rá időd, pénzed, neked kell magyarázkodnod, neked kell bizonyítanod, hogy jóhiszeműen jártál el. Míg a bank elintézi egy "sima" feljelentéssel.
Döntöttem, következő életemben bank akarok lenni

Egyéves Önkéntes 2011.04.06. 08:43:38

@Eric_Cartman: a bicigli nem két gé?

@Zenginee:
a színes fénymásolat már hamisítás?

Agyalap 2011.04.06. 10:24:56

@Zenginee: @donfuligjimmy: Egyelőre nem látom, hol fizetett az ügyfél...
Ha jól értem 169 eFt-ot vettél le valakinek a számlájáról, akit a bank kártalanított. Igy őt nem érte kár, de a pénze még nálad van. Jól értem?
Bár sok mindent megtettél, hogy kiderítsd kit károsítottál meg (én ezt nem tettem volna), de azt sem vártam volna meg, míg a behajtóhoz kerül a dolog.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.06. 11:52:50

@donfuligjimmy: "A bank mindig nyer."
Ez már csak így van. A kártyában, kockában, ruletten is.

Zenginee 2011.04.06. 21:23:04

igen, pecséttel ellátott, illetve személyi azonosságot igazoló okmány, vagy bankkártya színes fénymásolása okirathamisításnak minősül. Behajtó engem még nem keresett, de a banknak ez a szokása! 8 napnál tovább fennálló mindenkori minimálbért meghaladó tartozás miatt lehet KHR listára tenni valakit. Egyébként pedig ahhoz, hogy a KHR listára feltehessenek alá kellene írnom a tartozásomat. De azt meg nem fogom. Ha a rendőrség megkeres az ügyben, el fogom mondani mi történt, majd elkezdek egyezkedni a bankkal.

spykid15 2011.04.06. 22:50:41

Roland az én munkatársam. Én vagyok a pénzügyis embere is. Én velem vette ki a adott összeget. Tanusíthatom, h ténylegesen az ő nevére szoló kártya volt. Ugyan csak én jártam utána és találtam is meg másik cég kép viseletét. Illetve velem volt a bankban is.

Ez a 169 eFt a számlákhoz tartozó összegek kevesebb mint 1%-a (azaz egy százaléka) volt. Tehát a ROSSZHISZEMŰ BANKKÁRTYA HASZNÁLÓ vádja nem gyengén irreálisnak mondható. Mi ténylegesen megtettünk mindent, h visszaadjuk pénzt.

papamaci957 2011.04.07. 08:52:57

"megkaptam a vállalkozói bankkártyámat, aminek mikor megérkezett, a borítékján egy másik cég neve és címe volt feltüntetve"

Én meg azt nem értem, hogyha a borítékon más cég neve és címe volt, akkor miért hozzád dobta be a postás?
Bővítsük a gyanúsítottak körét a Magyar Postával is!

Zenginee 2011.04.07. 11:12:48

Nem postás dobta be. Be kellett mennem a bankba átvenni.

papamaci957 2011.04.07. 11:54:20

És átvettél egy olyan boritékot, amin egy idegen cég neve szerepelt?
érdekes

Martinicske 2011.04.07. 12:00:37

Én is a K&H -nál vagyok a lakossági számlával és a vállalkozóival is.

A lakosságit a feleségemmel nyitottuk, de valahányszor bemegyek a bankba valami általuk is megfejthetetlen hiba miatt engem csak kártyahasználónak azonosítanak. Aztán pár kattintgatás után már társtuladonosnak.

A vállalkozóin is volt pár sztori, levonások jogcím nélkül... végül mindenért elnézést kértek, meg rendeződött, csak az a bosszantó hogy nekem kellett miatta futkoznom.

Most egy ideje a vállalkozói gond nélkül működik, a lakossági a fenti problémával...

papamaci957 2011.04.07. 12:04:12

"megkaptam a vállalkozói bankkártyámat, aminek mikor MEGÉRKEZETT, a borítékján egy másik cég neve és címe volt feltüntetve."

Ez az éb olvasatomban:
1. megkaptam, és nem átvettem
2. megérkezett, és nem bementem érte

Agyalap 2011.04.07. 17:39:47

@spykid15: "Mi ténylegesen megtettünk mindent, h visszaadjuk pénzt."
Gondolom ennek a része volt, hogy minden pénzt átvittetek egy másik bankba.
Legalább azt a 169 ezret hagytátok volna ott...

pjotr007 2011.04.07. 20:04:31

Hát ezt nagyon nem értem... a bank kártalanította a másik felet, a panaszos meg lelépet a pénzzel és itt áriázik, hogy jaj a csúnya bank behajtót küld rám és mínuszba állította a számlámat...
B...d meg hát add vissza a pénzt nekik....
Mégis milyen jogon gondolod, hogy megtarthatod?
Ahogy más is írta, eleve nem nyomozni kellett volna, hanem simán átutalni a másik cégnek a pénzt.
A másik iq betyár alkalmazott is itt beszél hülyeségeket, hogy mindent megtettek, hogy visszaadják a pénzt, ha ezen azt értik, hogy kivettek minden pénzt a bankból és próbáltak lelépni, akkor biztos úgy van...
Az egész cégnél nincs egy ember akinek lenne annyi esze, hogy elutalják ezt a pénzt?
Milyen cég ez valami értelmi fogyatékosok kft-je?

Zenginee 2011.04.08. 01:01:59

Ade1: Kicsit távol állunk az értelmi fogyatékosoktól.

Ade2: Nem megtartom a pénzt. Mint említettem akkor adom vissza, amikor megszűnt ellenem a jogtalanul indított rendőrségi eljárás. Kedves pjotr, nem mi vagyunk értelmi fogyatékosok, ha nem érted amit írtunk, hanem te xD

Rohadtul nem próbáltunk lelépni. ÉN mentem be alapból, hogy hiba van.

Azért vettem át a bankkártyámat, mert azt mondták, hogy semmi gond, ez az én számlámhoz van rendelve, csak nyomdahiba.

Agyalap 2011.04.08. 13:56:54

@Zenginee: Akkor én lehetek a fogyatékos mert úgy gondolom, hogy az eljárás nem fog megszűnni, amíg a pénz vissza nem kerül.
Hadd legyek gonosz - tegyük fel, hogy úgy történik ahogy szeretnéd: megszüntetik az eljárást hogy visszaadd a pénzt. Miért tennéd, ha nincs is semmiféle eljárás?
Nem érzed a fordított logikádat? Megint megkérdezem: legalább a kérdéses összeget miért nem hagytátok a számlán, hogy levonhassák?

Egyéves Önkéntes 2011.04.08. 13:59:52

@Zenginee: ez baromság
nem okirathamisítás a bankkártya fénymásolása

CigányPista 2011.04.08. 18:09:28

A bankkártyán szereplő név (cégnév) az ügyfél neve: GIPSZ Kft. Ha a Gipsz Kft-nek pl. 3 alkalmazottja van, akiknek ő kártyát rendel, akkor a GIPSZ Kft. alá oda lesz írva az adott alkalmazott neve. GIPSZ KFT alá: TÚRÓ Béla, a másiknál GIPSZ Kft. alá Tohonya László, a harmadiknál GIPSZ Kft, alá Köpe Bálint. A kártya ettől még a GIPSZ Kft-jé, nem a Túróé és a többieké. Ha a kártyádon egy másik cégnév szerepelt, akkor biz' te egy másik cég számláján lévő pénzt költötted, vagyis loptál. Függetlenül attól, hogy Túró Béla helyett Barom János szerepelt a kártyán. Ennyi! Visszaadta a bank a másik cégnek az ÁLTALAD lenyúlt pénzt, tőled pedig ugyanezt várja: add vissza. ha nem, bizony jogosan nyomnak fel a rendőrségen. Ha nem voltál büntetve, akkor ezért egy próbára bocsátást, vagy egy laza felfüggesztettet kaphatsz, bár az, hogy még a számládat is megszüntetted, még erősíti a rosszhiszeműségedet is. Nem a netre kellett volna kitenni ezt a baromságodat, hanem csendben visszaadni a zsozsót!

BeKaVe 2011.04.08. 21:53:25

Tisztelt kozonseg.

En 2010 okt 22 en zartam le a folyo szamlamat es kiadtak a folyoszamla hitelt. Azota vissza fizettem. Es 1 tetelt 8000ft duplan hajtottak be es plusz 3x probaltam lezarni a szamlamat papirok meg vannak es még mindig nem tudom lezarni a szamlamat. En tobbet nem megyek be megint jogtalan penz tartozasomat befizetni mely nem sok, de nem tudom lezarni a szamlamat. Mit tehetek? Koszonom. Mkb a bank

Agyalap 2011.04.09. 07:40:23

@BeKaVe: Pedig a "leggyorsabb" megoldás lehetne a személyes kontaktus. Nekünk az OTP nem tudta lezárni a hitelkártyához tartozó számlánkat, csak harmadszorra. Akkor már a főnök főnökét kértük. Igy sikerült. Hozzá kell tenni, hogy a végén valami 40 Ft-on ment a huzavona...

pjotr007 2011.04.09. 09:40:20

@Zenginee: Pedig nagyon annak tűntök, már ne haragudj...
Elköltesz X pénzt ami nem a te számládon van, észreveszed és ahelyett, hogy simán visszautalnád a sajátodról, itt parádézol, és éretlenkedsz.
Minden normális ember ezt csinálta volna...
Majd akkor hogyan fogsz itt sírni, amikor rendőrségi ügy lesz belőle, majd per és teljesen jogosan rádvernek majd még párszázezer perköltséget is.
Egyszerűen nem értem mi a problémátok... a bank tévedett, ezért a felügyeletnél lehet bejelentést tenni, de ti ettől függetlenül simán elloptátok ezt a pénzt.
Értem én hogy fogyatékosok dolgoznak nálatok, de azért valaki csak van ott aki nem az, legalább a könyvelő?

BeKaVe 2011.04.09. 13:16:07

@Agyalap: Személyesn csináltam mindent.:(

Mille38 2011.04.14. 11:43:33

@Zenginee: Ez így rókafogta csuka: a bank nem vonja vissza a feljelentését, ha te nem fizetsz, sőt minden nappal alaposabb a feljelentése. Önbíráskodás nem ér. Szerintem sürgősen fizesd vissza a pénzt. Ennyi.
süti beállítások módosítása