Tékozló Homár

Fantomkárpótlás a Kartágó Toursnál/ Frissült a fejleményekkel

2011.05.30. 14:14 | jackyll | komment

Naiv nyaraló és rokonsága ezidáig rendíthetetlen bizalommal látogatták a Kartágó Tours tunéziai csótányneveldéit és egyiptomi légkondiszerelőit. A legutóbbi afférjuk után azonban betelt a pohár, és kisírtak egy 10%-os kedvezményt az idei évre, amit azonban sajnos semmilyen egyéb kedvezménnyel nem lehet összevonni:

Az ember néha utazni vágyik. Természetesen az ember felkészül, pénzt gyűjt, lélekben összeszedi magát stb. A Kartágó Tours mellett szóltak érvek, pl. nincs túl sok desztináció, elég régen vannak a piacon, elfogadható árakon üzemelnek. Úgyhogy néhány éve Tunéziába utaztak rokonaim. Kint a 3 csillagos szállodában csótányok fogadták őket, de megnyugtatták őket, hogy ezt ne tekintsék olyan probléménak, amivel érdemes foglalkozni. Nem tekintették. A légkondicionáló elromlásakor rutinosan keresték a menedzsert, aki ki is javíttatta, pár óráig működött is. Utána nem, így a művelet ismétlődött: menedzser, javíttatás, elromlás, menedzser stb. Itthon kerestük a cég vezetőjét, de ilyen személy nem létezik, ellenben van jogi osztály, aki írásban kéri az adatokat és aki egy eléggé törődött és ellenséges jogászból áll. Mást elérni nem lehet, csak a betanított szövegeket mondó, ettől eléggé szerencsétlen kisasszonyokat.

A másik évben azzal örvendeztették meg az utasokat, hogy nem egyszerű, hanem amerikai csótányok voltak a szoba tartozékai. Ezt elég büszkén mondták is a szállodában, hogy azért ilyen nagyok. A továbbiakban menedzser, légkondi, ismerős.


Mindebből tanulva az ember négycsilagos hotelt választ, ahol nincs csótány, csak a menedzser, légkondi stb., mert ezért ez ott is előfordult.

Ezek után felmerült, hogy Egyiptommal kéne próbálkozni, ki tudja, hátha oda már nem úsznak át a csótányok, meg egyébként is, valami újat is kell látni. Ez már édesebb történet volt. Csótányok nem jelentkeztek be a szobába. De a szobáig el is kellett volna érni. A ferihegyi indulásnál lézengett egy ritter az irodától, de tüstént eltűnt, amikor a hajnali sok órás késés kiderült. Azért csak odaért a repülőgép és még a busz is előkerült. A busz idegenvezetője egy arab úr volt, aki az iroda tepelített idegenvezetőjlnek a férje volt. Üdvözlés után el is aludt, így a sofőr némiképpen el és túlhaladt az úticélon, ami csak akkor derült ki, amikor már a transszibériai expressz útvonalának hosszára kezdett a rövid transzfer emlékeztetni.

Viszont megérezhettük -ha csak a férjen keresztül is- a telepített idegenvezető auráját, mert őt testi valójában látni nem sikerült. Volt egy kifejlesztett technikája, amivel az esti, éjszakai órákban valószínűleg arab szőnyegkészítőnek öltözve átsuhant a hallon és odaiktatott néhány utasítást. Holnap ez, ennyiért, ma ez, ennyiért stb. Így nehézségekkel és kérdésekkel sem lehetett hozzá fordulni, dehát mindent nem várhat el az ember. Szoba nem került, illetve nem került volna órákig, de a kikövetelt, nem kevés baksis hatására máris tárultak a kissé kopár szezám kapui. Idegenvezető nem volt jelen, de nem is lehet ott egyszerre mindenütt, valószínűleg dolga akadt, strandolás stb.

A légkondi itt is elromlott, de itt hatékonyan meg is javították, bár a javítást néhány ingerült munkás végezte, viszont mindennap, így ez a colour locale szempontjából egyfajta ingyenes folklórbemutatónak is betudható volt, elvégre Allah segedelmét ingerülten kérő, helyi emberek küzdelme a technikával és mindez egy négycsillagos szállodában nem mindennapi élmény.

Az iroda netes és nyomtatott katalógusában rendkívül előnyös és izgalmas fakultatív kirándulásokat hirdet, ilyen pl. a 20 méter mélységbe lemerülő és ott úszkáló tengeralattjáró, amely valóban létezik. Igaz ugyan, hogy legfeljebb a tengelye körül forog, nem megy sehová és nem merül le, de a felszín is szép. Persze a hirdetésben a víz alatt látható élményeket ígérik azoknak az utasoknak, akik nem rendelkeznek kopoltyúval, ez mondjuk nem teljesült. Mondják már, hogy ezért utaztunk oda, hadd lásson a gyerek egyszer ilyet is életében. Az idegenvezető ezalatt vélhetően tengervízben mosta kezeit, legalábbis abból következtetni erre, hogy ebben az ügyben sem lehetett megtalálni. Fel lehetett azonban hívni, helyi tarifért és drágán. Zsebből.

Ilyen és ehhez hasonló apró bosszúságok okán megpróbáltuk elérni az irodát és kit találtunk? A „jogi osztály nevű hölgyet”. Persze a várható rizsázás kezdődött, aminek a lényege, hogy ők semmiről és ők mindent és egyáltalán. Nem húzva az időt: végül írásba adták, hogy a következő évben (ez volna most) 10% kedvezményt adnak az útjaikból sőt át is utaltak 10%-ot. Az írás szép papíron érkezett, pecséttel.

Erre is gondolva az idén kiválasztódott egy utazás, amelynek előkészületei során közölték, hogy igaz, hogy azt írták, hogy a kedvezmény minden létező egyéb kedvezménnyel összevonható, de nem az. Ezt hosszabban is el akarták magyarázni, de megunván a jogi osztály nevű hölgy trilláit, aki nem hagyta magát zavartatni a tényektől és az általa aláírt előző évi írástól, a Homárhoz fordultunk.

Azért, mert szerintünk nem volna muszáj a Karthágóval utazni.

UPDATE 2016. ápr. 14.

Olvasónk a múlt ködéből előlépve küldött beszámolót az eset folytatásáról.

Homárka, bár azt írjátok, hogy bizonyos határok közt lehet kommentelni, azért néhányat átfutva eléggé magasan van a küszöbötök. Node a lényeg nem is ez.

Mint írva vagyon, azt a bizonyos 10% kedvezményt meg méltóztatott adni az iroda és mivel ez nem egészen figyelmen kívül hagyható szempont, 2013-ban még bevállaltunk egy Egyiptomot velük. Ami 23 órás késéssel indult, mert az azóta meg is szűnt charter társaság gépe a ferihegyi leszállás után megadta magát. Ekkor a crew várt egy keveset, majd elmentek pihenőre. A reptéren megjelent Kartágós 13 ezer HUF visszafizetését ígérte, az elvesztett nap miatt.

Említettük az irodának, hogy ez nem gilt. Ekkor azt mondták, hogy a 13 csak 10 és kérés nélkül meg is küldték, amit persze nem vettünk át. Ellenben EU szabály van az ilyesmire, ki-ki megtekintheti, hova, milyen mértékű késésért mennyi jár. Ezt persze vitatták. Ebből fizetési meghagyás lett és az perré alakult. Előtte még elmagyarázták írásban, hogy az eset vis maior, de persze nem az, annak feltételei vannak. Azt is, hogy ők nem légitársaság és nem felelnek és ez benne is van a szerződésben.

A gépen vélhetően vagy 180 ember volt. Ennek a későbbiekben jelentősége lesz. A folytatás utolsó részét igen hamar megosztom veletek, addig se feledjétek: velük sehová.

Üdv:
RI

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2011.05.30. 14:19:13

Jól értem, hogy az ELSŐ csalódás után még kétszer utaztak ugyanazzal a céggel?

Vadász, vadász...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.30. 14:25:55

Mi rímel arra, hogy Karthago ?
Talán a mindenkit áthágó...

Leadfoot 2011.05.30. 14:29:50

@atpijkamo: Amúgy a poszt egyébként is tele van WTF-ekkel.

Pl. "A Kartágó Tours mellett szóltak érvek, pl. nincs túl sok desztináció"

Az miért jó? Kevés helyen tudják átkúrni az embert, de ott legalább rendszeresen?

"Egyiptommal kéne próbálkozni, ki tudja, hátha oda már nem úsznak át a csótányok"

Tunézia és Egyiptom között átúszni?

stb-stb

popocatepetl 2011.05.30. 14:30:17

Nem is a posztoló utazott, hanem valaki más sztoriját nyomja itt?

borso 2011.05.30. 14:31:15

a magyar utazási irodák a legtetvesebb (nem csótány!) csalók az egész unijóban. Ha ezt vagy ilyeneket megcsinálnának ausztriában (csak hogy ne menjünk messzebb) már nem létezne az iroda. Kedvencem a Vis Major duma, na aki ezt kitalálta azt húznám lámpavasra tüzes vassal égetve a talpát közben. A magyar utazási iroda csak lehúzni tud meg átbaszni (kedvencem a kerozin felár, meg a kötelező baksis) a sok apró betűs résszel. Így lészen a 60.000.-Ft/fő-s útból 145.000.-Ft/fő miközben a tőlunk nyugatabbra lévő irodák ha azt mondják 300 juró akkor az tokkal vonóval annyi és nincs semmi más....

Cr 2011.05.30. 14:32:07

Szervezett utakra csak a lúzerek mennek, én ezzel így vagyok....
De, ha már úgy utazom.... akkor nem szopatom meg magam többször... te jó isten....

VADÁSZ tényleg :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.30. 14:32:44

@popocatepetl: Szerintem is.

Egyébkén sékszpír műveit sem sékszpír írta, hanem egy teljesen más ember. De egyszerűség kedvéért nevezzük az is sékszpírnek.

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.05.30. 14:36:48

Egyszer megszopod, majd még vissza is mész?

"Vadász, vadász, te szopni jársz ide..."

Mária 2011.05.30. 14:37:12

Se veled, se nélküled kapcsolat a magyar utas és a magyar utazási iroda között :D

További hosszú életet, sok blodogságot, bőséges gyermekáldást. Nincs olyan házasság, ahol pohár ne koccanna, tányér ne törne :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 14:37:18

"Itthon kerestük a cég vezetőjét, de ilyen személy nem létezik"
„jogi osztály nevű hölgyet”

Én mondom, furi egy cég ez!

Leadfoot 2011.05.30. 14:41:46

@Sün‼: Miért, ha Yogi Bear van, akkor Jogi Osztály miért ne lehetne? :-)

.lll. 2011.05.30. 14:42:10

magyar ember üdüljön a Lupa tónál vagy Soroksáron

2011.05.30. 14:42:31

@borso: egyetértek.. nemrég láttam angliai utazási iroda ajánlatát, átszámolva 100ezer HUFért Bali szigete.
Érthetetlen, aki magyar irodával kezd.
Mert persze a kinti szállodások is utálják őket, mert nem szeretnek fizetni.

Kivancsi 2011.05.30. 14:43:01

arabciganyokhoz NEM megyunk sem utazasi irodaval sem maganszervezesben...

van annyi de annyi szep hely magyarorszagon europaban a foldon, hogy minek nezni a mocskos tetves muszlimokat...

aki meg megis odamegy ilyenekre szamitson ez nam az utazasi iroda hibaja!
ennyi...

Szabó bakter 2011.05.30. 14:45:58

okos ember a más kárán tanul. a hülye a magáén. a homár a sajátján se.

.lll. 2011.05.30. 14:51:19

@Sün‼:

persze csak a szabadstrand

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 14:58:12

Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy a poszt toló rokonsága Afrikába jár pipukálni.

Leadfoot 2011.05.30. 14:59:57

@Sün‼: Lehet, hogy egy olyan család, aminek a tagjai titokban kurvára rühellik egymást, és ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol csak lehet.
Na, ezért ajánlhatták egymásnak az említett utazási irodát.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.05.30. 15:00:11

Amúgy az ilyen tunéziai, egyiptomi szállodák csillagaiból nyugodtan le lehet 2 olykor 3 db is szedni, hogy az európai mércét elérjük.

Persze akkor egészséges, ha ez valakinek kaland és utána nevetni tud azon a 3-10nap cifrafosáson...

Robbantó 2011.05.30. 15:04:40

én csak TUI-val utazom

töröxultán 2011.05.30. 15:05:33

Szerintem az afrikai helyeket nem magyar mércével kell mérni, amiről az iroda nem igazán tehet. Most voltam 3 csillagos szállodában Egyiptomban, víz nincs, takarítás nincs, szúnyog rengeteg... Az első nap azt hittem nem érem meg a hazajövetelt, de a végére sajnáltam otthagyni. Az utazási irodákról már régebben leszoktam, nem is hinné az ember mennyivel olcsóbb így minden.

dr. _mmm_ 2011.05.30. 15:06:01

most komolyan.. évek óta mindenki azt mondja hogy magyar utazási irodával még Budáról Pestre SEM. Kimész Bécsbe és olcsóbban 1000x jobb utat kapsz.. és azt kapod amit ígérnek, nem basznak át , és emberszámba vesznek..

Aki ezek után szaros magyar irodával megy az ne járjon ide panaszkodni.. pláne úgy hogy 3x megy el és minden útja egy hatalmas csalódás..

toi 2011.05.30. 15:06:49

mi a faszért kell egy nyaraláshoz/utazáshoz utazási irodát igénybe venni?

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.05.30. 15:08:46

Előre szervezett utazásra csak akkor, ha én szervezek mindent, ami gyakorlatilag a menetjegyek/benzin beszerzését jelenti (a csomagoláson kívül). A többit meg helyben, ott és akkor. Így nincs csalódás és átverés.

.lll. 2011.05.30. 15:09:51

@toi:

nem mindeni beszél egyiptomiul

T@Z 2011.05.30. 15:16:18

@toi: Pl. azért mert úgy sokkal olcsóbb.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 15:18:08

@lófő:
Azért azt tegyük hozzá, hogy brazilul a legtöbb helyen tudnak.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 15:19:03

"...végül írásba adták, hogy a következő évben (ez volna most) 10% kedvezményt adnak az útjaikból sőt át is utaltak 10%-ot..."

Most akkor visszakaptak pénzet? Nem értem.

Amúgy meg az említett országokban 2 db látványosság van: a Tatooine forgatási hejszíne, meg ahol Poirot kereste a fáraó átkát. A többi érdektelen, ellenbe ugyanaz a család szecskázza a vacsorának valót a szállodába, amejik a fejetlen kibelezett kelgyót árujja a piacon. Vagyishogy nem fehér embernek való. Sztem.

janikahhh (törölt) 2011.05.30. 15:20:37

Nekem rögtön egy vicc csattanója ugrott be: Vadász, vadász, te szopni jársz ide!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 15:21:56

"y ezt ne tekintsék olyan probléménak, amivel érdemes foglalkozni"
Tök jó. Akkor a volt kolimban is ezért nem foglalkoztak velük.

Amúgy gondolom a Wizzair-es fantomkedvezménnyel mentek, azért volt a kárpótlás is fantom... :D

"Ezt hosszabban is el akarták magyarázni, de megunván a jogi osztály nevű hölgy trilláit, aki nem hagyta magát zavartatni a tényektől és az általa aláírt előző évi írástól, a Homárhoz fordultunk."

Érdemes lenne a fogyvédhez is. Ezek után...

Amúgy megfntolandó, hogy ha az eddigi utak ilyenek voltak, akkor még egyszer őket választanáe az ember 10%-ért?
Illetve olyan irodával utazni, ahol a Karthágó szót se tudják leírni?

Illetve, lehet, hogy részben tényleg nem az ő hibájuk a hotel hozzáállása de ha panaszkodnak az utasok, mééénem keresnek MÁSIK HOTELT?

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.05.30. 15:24:10

az már volt, hogy vadász, vadász, te szopni jársz ide?

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 15:24:16

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 15:24:21

Tényleg. Az megfordult már valaki fejében, hogy nem külföldre megy nyaralni? Hanem itthon?

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 15:24:37

Repulo-buszjegyet megtudod venni magad is, szállást le tudod foglalni magad is. Interneten megnézed, hogy mit szeretnél megnézni, mit lehet csinálni ahova éppen készulsz, szóval eltervezed azt is, zsebre vágod a koltopénzt és elindulsz.
Utazási iroda? WTF? Ez kb. olyan mintha más hívna neked taxit, plussz kezelési koltségért.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 15:30:42

@ColT:
Igen.
Lófő kollégával a ráckevei strandon meditáltunk épp az imént.

Leadfoot 2011.05.30. 15:32:02

@ColT: Most köpjetek le, de engem rohadtul nem vonzanak az ilyen helyek. Rohadt sivatag, kurva meleg és ilyen szállodák.

Inkább beülök a kocsiba, vezetek pár órát, keresek valami nyugis helyet Dalmáciában (ahol nincs sok turista, magyarok meg főleg nem), ami sokkal szebb, sokkal olcsóbb, sokkal európaibb.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 15:32:06

@ColT: nekem már megfordult, de aztán kivertem a fejemből. Bár eléggé csábító a mikrózott balatoni hekk ezeröccázé.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 15:32:20

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Amúgy az ilyen tunéziai, egyiptomi szállodák csillagaiból nyugodtan le lehet 2 olykor 3 db is szedni, hogy az európai mércét elérjük.

Ja!
Van ott egy csótányos, két csótányos, három csótányos. Utóbbi amerikai konyhával, meg amerikai csótánnyal. De ez feláras.
Egyébként egy ennyire pórul járt országról utazási irodát elnevezni elég furcsa. A tengeri kirándulásokat a Titanic lines szponzorálja?

labi 2011.05.30. 15:33:07

Nincs ezzel semmi baj.

A postoló szeret szopni, ezért újra és újra odamegy ahol már szopatták.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 15:33:37

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: aha, és az feltűnt, hogy az ólinklúziv szarok cakkompakk olcsóbbak, mint a repjegy maga
mert charter desztinációkra (SLAP) ugyan nem veszel olcsó jegyet sehol.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 15:33:48

@ColT: elébb rendezni kéne a magyar tengerpartok jogállását.

labi 2011.05.30. 15:36:24

Jah, mellesleg most rotáztam fel a kertet, bevetettem, de még két hétig garantáltan sivatag.
Lehet jönni lásztminit, olcsón.
Jah, persze a dűnékre lépni tilos!

Adam82 2011.05.30. 15:36:53

szegény magyarok minden évben mennek nyaralni afrikába, úgy sajnálom őket...
Mi bajotok a csótánnyal?

Kata24 2011.05.30. 15:37:14

Aki egyszer pórul jár egy adott irodával, és legközelebb ismét velük próbálkozik, az hülye. Írták itt néhányan, hogy miért nem belföldön nyaral az ember, illetve valaki a muszlimokat is fikázta. A sok okostojásnak üzenem, hogy semmi baj a muszlimokkal, ott is vannak rendes-rendetlen emberek, körülmények stb. mint BÁRHOL MÁSHOL, így itthon is. A magyarországi nyaralás pedig egész egyszerűen nem vonz mindenkit, engem sem, mert külföldön egyszerűen izgalmasabb az ottlét, én speciel élvezem, hogy nem vesznek körül hülye magyarok, élvezem az időnkénti nyelvi nehézségeket, élvezem a tengert, mert bárki bármit mond, a Balaton az egy tó. Nekem nem elég érdekes, bár elismerem, hogy megvan a maga szépsége. Nyaralást nyilván önállóan intézni a legjobb, én is általában így szeretem megoldani, de tavaly mégis egy szervezett útra sikerült eljutnom a párommal. A Green Travel-lel mentünk Törökországba, és csak ajánlani tudom őket. Abszolút megbízhatóak, rendesek, segítőkészek, nem volt semmiféle apróbetűs ez-az-amaz, amit még rá kellett volna fizetni.

elwood 2011.05.30. 15:38:36

@ColT: itthon nyaralni ?

még nem csináltam de kipróbálnám nem lehúzós a hely ?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 15:40:37

@cicmen: ugyan kérlek, mindég van lejjebb. Nekem pl. az Anubis Travel a kedvencem elnevezésileg.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.05.30. 15:41:52

Vadász-pozitív posztoló...

Amúgy az utazási irodáknak az lenne az értelme, hogy "csomagban" megvesznek egy csomó vendégéjszakát (elméletileg olcsóbban), aztán valahogy majdcsak eladogatják az utasaiknak. Elméletileg rajtuk keresztül olcsóbb lenne a szoba.

Gyakorlatilag...

Úgyhogy a nyerő képlet: Időráfordítás+internet+angol nyelv ismerete = kiválóan megszervezett út, 100%-ig a saját igényekre szabva.

toi 2011.05.30. 15:43:20

@T@Z: te aztán biztos objektívan tudod megválaszolni a kérdést a nick-ed mellett lévő linkkel.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 15:45:13

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ez általában működik, de amikor egy konkrét nyaralást mindenestől megkapsz 100.000 forintért, és a csak-repjegy külön 120.000 forint, akkor lehetsz bármilyen okos, tudhatsz arabul-angolul, és bankolhatsz az ersténél, akkor sem tudsz az utazási iroda ára alá menni.
Mert érdekes mód' ilyen helyekre nem megy fapados járat ám.
Pl: Málta, Ciprus, stb.

T@Z 2011.05.30. 15:46:38

@toi: Pontosan ezért merem ezt állítani. Amit egy utazási iroda kínál neked 100.000 Ft-ért, azt te sosem fogod annyiért megkapni. A repülőjegyeket sokkal kedvezményesebben kapják, mint ahogy a szállodai szobákat is. Még a profitjukkal együtt is sokkal olcsóbban jössz ki, hidd el nekem, vagy végezz kutatást.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 15:51:14

@cicmen: :D ezt nem hiszem el! Haláli!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 15:51:40

@cicmen: szép találat. Egyezzünk ki döntetlenbe :)

Mi jöhet még? Ikarosz reülőiskola?

cicmen (törölt) 2011.05.30. 15:53:30

@Adam82: Mi bajotok a csótánnyal?
Ez az! Jobb mint a scarabeus!

bizonytalan  2011.05.30. 15:54:09

legjobb az, amikor az út vége felé még összedobják a pénzt az idegenvezetőnek, mert hát olyan jól vezetett.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 15:57:27

@EÖ: Euthanázia Idősek Otthona

@cicmen: antimagyarista náczi rovar. Szted mér hívják svábbogárnak?

labi 2011.05.30. 15:57:59

Ödipusz Családsegítő Szolgálat.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 15:59:57

Szent Pedofil gyermekmenhely.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 16:00:10

@Rosszindulatú Vászka: Isten hozta önöket az Öregek otthonában. Szabóné Kovács Eutanázia vagyok, az otthon vezetője.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 16:01:58

@cicmen: Michelle Wild Cölibátus Rend

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:04:08

@EÖ: Ja, hát kérem az all-inclusiveban benne vannak a csótányok? Az úgy egészen más kérem szépen, az úgy más.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 16:05:32

@Sün‼: Ugye! Homároshoz illő hely! :D

@Leadfoot: Dalmácia nem itthon van... vagy idecsatolták már? Vagy minket oda?! :D

@EÖ: 'sszátok meg, nem csak balaton van... ott laktam mellette, de volt, hogy évekig oda se mentem.
Idén akartunk menni pl. a tiszavirágzást megnézni, de a melóhelyem beintett :(
Érted, fillérekből megvan egy repülős úthoz képest... Sok idióta sznob meg az itthoni nevezetességeket sem ismeri...

@Rosszindulatú Vászka: :) Nem lenne hülyeség :) Pl. az Alföldre tengerpartot! :)

@elwood: Nem vagy elég rutinos? Külfődre is magyar utazási irodával szoktak menni, ott is lehúzzák az embert kamu 4csillag szállodákkal :D Itthon legalább a saját anyanyelveden anyázhatod az árusokat :D

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:05:51

@EÖ: és itt van a kolléganőm, Sírhant nővér.

Vazul Zeneiskola

cicmen (törölt) 2011.05.30. 16:06:02

Fekete Pákó Kommunikációs Főiskola

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 16:08:21

@cicmen: Nem, Pákónak nyelvtan-korrepetítori praxisa van. Ezen kívül Kazinczy-versenyeken szokott indulni.

Urhajóóval.

Leadfoot 2011.05.30. 16:08:50

@ColT: Dalmácia nem itthon van. Még. Stikában próbáljuk megszerezni. Vagy szerinted miért lett annyi magyar nyaralótulajdonos ott? Szépen, telkenként vásároljuk meg. :-D

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 16:09:11

@ColT: tiszavirágzást már legalább ötször láttam
sőt elég sok helyen voltam már itthon is kirándulni
és nincs meg fillérekből
a múltkor a palotaszállóban annyit kértek volna egy éjszakáért, mint egy hetes dzserba ólinklúzív
és még lekezelő tahók is voltak.

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: persze, de ha a Sofitelben már nincs hely, kénytelen vagyok ezzel beérni

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 16:10:17

@Rosszindulatú Vászka: Koppány Testépítő Klub

@Advanced Flight: na végre egy németes :D

robinsoncrusoe 2011.05.30. 16:10:19

"10% kedvezményt adnak az útjaikból sőt át is utaltak 10%-ot." ha átutalták, akkor hol a para? utána már bármilyen kedvezményes útra fizethetsz pénzzel és nem kuponnal meg mittoménmivel...

nekem a Tensivel volt nagyon pozitív a tapasztalatom, de általában magam szervezem az utazásaimat, általában olcsóbban kijövök és érdekes módon mindenhova megy járat (ciprusra se csak xy irodának van ám repülője május és augusztus között), ha más nem, felkeresem a külföldi repjegyösszegyűjtő oldalakat és igen, időt szánok rá (néha nem keveset) és nézegetem az akciókat (volt, hogy 20-30ezer forinttal jött ki olcsóbban a repjegy így mintha bementem volna egy irodába ahol csakmost csakneked ilyennagyonolcsó a jegy)

labi 2011.05.30. 16:10:54

Dionüszosz Alkoholelvonó Intézet

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:11:28

@ColT: botor beszéd. Nem is Igaz Magyar ember, aki nem érez időnként honvágyat. Namost azt itthon sokkal nehezebb csinálni kérlekszépen. Sőtmitöbb, ahhoz nem elég egy-két országnyira elhagyni az országot.

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 16:11:35

Stóhl András Autóvezető Tréning

Advanced Flight 2011.05.30. 16:12:30

@elwood: Buli van a fürdőkádban :-)
Óccóbb is...

cazsolti 2011.05.30. 16:13:47

És az megvan, hogy Angliában dolgozó haverom úgy utazik Afrika melletti szigetre, hogy Magyarország-Anglia-Afrika? (persze hazalátogatást egybekötik a szabival, ezért így) Mert így olcsóbb? Vajon miért?

gftamas 2011.05.30. 16:14:20

Asszem gy helyen jártunk: :) Bár nálunk a tengeralattjáró működött, de csótány volt dögivel, idegenvezetővel nem sikerült találkoznunk, a sok telefon hívogatásra egyetlen egyszer fel is vette a telefonját, mulatozós dorbézolós háttérzajok közepette közölte, hogy hagyjuk most békén mert épp nem ér rá. Levágta a telefont aztán többet nem sikerült elérni. A szoba elfoglalása egy kisebb dráma, 3 órás várakopzás az éjszakai repülést követően, majd baksis, újabb baksis, stb... Amikor a recepciós negyedszer jött oda, hogy még kéne baksis, ékes angolsággal elküldtem a p...csába és közöltem, hogy nekem meg már szoba kellene, mivel akkor már hatodik(órája) szenvedtünk a hallban szobára várva. Beajánlottam neki még egy utolsó baksist, nyújtota is a kezét. Mondtam majd a szobában lerendezzük. Monda, az nem lesz jó. Mondom akkor sajnálom és visszaültem. 5 perc múlva volt szobánk....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 16:14:31

@Leadfoot: :D

@Rosszindulatú Vászka: Vissza kell csatolni az egész Balkánt. Színvonalban már beértük őket!

@EÖ: Az ilyen helyeket kell elkerülni :D Tiszavirágzás nekem meg kimaradt. :(

Stohlnak meg drogelvonója van!

isti77 2011.05.30. 16:14:39

"Azért, mert szerintünk nem volna muszáj a Karthágóval utazni."
És három nekifutás kellett, hogy elhiggyétek, ezt nem csak álmodtátok?
Ha jól olvastam, az első eset rokonokkal történt, a második nem egészen tiszta, kivel, a harmadik a megfogalmazásból ítélve saját élmény, és amikor erre vállalkoztatok, már minden bizonnyal tudtatok az előző kettőről.
Ha valahol azt látod, hogy "frissen festve", azt is kipróbálod, aztán rinyálsz, hogy festékes lettél?

tatamin 2011.05.30. 16:17:27

Ez egy baromi rosszindulatú írás! Mi most voltunk velük, teljesen rendes cég, bármely nyugat-európai iroda közt elmenne. A Marika férje, Mohamed, egy tanult fiú, nagyon készséges, mindenkit elkísért a recepcióig és megvárta, amíg az illető megkapja szobát. A tengeralattjáró tényleg az, ami, körbejár egy nagy korallszirtet 20 méter mélyben, búvár kíséri, hajtja a halakat a turistáknak,(amúgy egy belga cégé a hajó.) Ez az iroda leszervezett pl. Luxorba egy olyan utat, egy hihetetlenül profi idegenvezetővel (jegyezzük meg a nevét: Krisztina), amit csak legjobb irodáknál láttam számtalan útjaim során. Szóval a Karthago nálam csillagos ötös, bárkinek ajánlom.

labi 2011.05.30. 16:18:57

Othello Házzassági Tanácsadó

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:20:36

Dugovics Titusz Zászló és Paszomántgyár

II. Lajos Úszóiskola

Matuska Szilveszter Úttörővasút

Zalatnay Sarolta Pénzügyi tanácsadó Központ

Gavrilo Proncip hagyományörző Lövészklub és Egylet

labi 2011.05.30. 16:21:08

Deák Bill Táncművészeti Főiskola

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:23:32

@Rosszindulatú Vászka:
"II. Lajos Úszóiskola" Ez gonosz volt. Ilyennel nem viccelodunk.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:24:16

@ColT: kommented rosszindulattól és gonosz indulatoktól csepeg, sőt fröcsög. A lenézett balkán évek óta elhúzott mellőlünk a pitsába, sehol nem vagyunk hozzájuk képest :(

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 16:28:06

Az Orsós Rómeó állatmenhelyet említette már valaki?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:32:07

@angliavagyamitakartok.blog.hu/:

II. Béla Hagyományörző Lovas- és Íjász Egylet

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 16:32:30

@Sün‼: Nem, a faszi cége munkaerő-közvetítéssel foglalkozik.

okoskodó 2011.05.30. 16:33:41

Az utazási irodáról egy dolog jut eszembe.

Olyan, mintha felbérelnék egy pacákot, hogy dugja az asszonyt.

Hülyék az emberek, no.

MACISAJT 2011.05.30. 16:33:42

Csak néhány észrevétel.
A Kartago Tours annyira "magyar" mint amennyire a többi külföldi hátterü cég.

És már számtalan panaszos esete volt, voltak fogyasztók is akik összefogva a Legfelsőbb Bíróságig vitték az ügyüket(és végül ott nyertek).

A Homárhoz lehet fordulni "népszerüsítésért".
Viszont van egy MUISZ ( Magyar Utazásszervezők és Idegenvezetők Szövetsége)nevü szervezet.

Pikáns módon ennek a szervezetnek van egy un.
Etikai és Jogi Bizottsága, amelyhez bízalommal lehet fordulni.
Megadhatom az elérhetőségét:D

Dr. Füri Mihályné Kartago Tours Utazásszervező és Szolgáltató Zrt.
T: 462-8462
F: 462-8401
E-mail: info@kartagotours.hu

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 16:34:50

@ColT:
Az állatmenhely éjaszakánkénti mellékfoglalkozása neki.

elwood 2011.05.30. 16:38:46

@ColT: no és ha külföldre külföldi irodával megyek akkor kiíratkozom a nemzeti együttműködés rendszeréből ?

MACISAJT 2011.05.30. 16:39:51

@okoskodó: (Az utazási irodáról egy dolog jut eszembe.
Olyan, mintha felbérelnék egy pacákot, hogy dugja az asszonyt.
Hülyék az emberek, no. ")

Nem egészen(nem mindig).
Utazási irodákra ugyanis szükség van.
Egyrészt,mert számos desztinációt még fapadossal sem lehet megközelíteni( a menetrendszerinti járatok meg méregdrágák), csakis charterekkel, amiket az irodák bérelnek saját kockázatukra egy egész szezonra.(aztán ha eladják a maximálisan tervezett férőhelyeket, hawai, ha meg nem, bukta mert a légitársaságnak akkor is fizetni kell méghozzá előre.)

Ráadásul a tengerparti szállodák is az irodákból élnek és rájuk alapoznak és nem arra várnak hogy hátha valaki az internetről egyéni utasként beszotyog
hozzájuk.

Szóval, a paci túloldalára sem kell esni.
Kocsit sem úgy vesz az ember hogy alkatrészeként összevásárolja, majd nekiáll és összeszereli.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:40:14

@okoskodó: linkejj képet az asszonyról és megdumcsizzuk. Így látatlanba nem tudunk semmit senem elvállalni felelősséggel.

@Sün‼: ez az Aranyékszer és Násfa Ékszerboltos család, vagy a Misnőségi Használt Műszaki Cikk és Mobilszekondhend ág esetleg? Netántán az Ürgeperkelt Büfé tulajdonosi körrel rokonságban lévő cspat?

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:43:20

@Rosszindulatú Vászka:

Te tényleg rosszindulatú vagy. A vászkát nem tudom, hogy mit jelent de biztos az is valami nagyon gonoszat. :)

MACISAJT 2011.05.30. 16:44:42

@elwood:" no és ha külföldre külföldi irodával megyek akkor kiíratkozom a nemzeti együttműködés rendszeréből ? ")

Nem, nem iratkozol ki.
Max. elmész előtte Bécsig/Pozsonyig/Zürichig és ott szállsz fel egy másik náció utazási irodájának szervezett útjára.(bár a Neckermann pl. Magyarországon is van és semmivel sem kevesebb az átvert utasa mint a hazaiaknak.)

Azonban a magyar állampolgárok túlnyomó többségének ez ugyanolyan elérhetetlen lehetőség mint a külföldi munkavállalás,mivel a szállodában még egy tekercs vécépapírt sem tudnak kérni az anyanyelvükön kivül.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 16:45:15

@Rosszindulatú Vászka:
Te tényleg rosszindulatú vagy. A vászkát nem tudom, hogy mit jelent de biztos valami nagyon gonoszat.:)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 16:51:30

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: maga mindent kéccermond kéccermond? Értettem na.

lapointe 2011.05.30. 16:52:05

Könyörgöm, magyarázza már el nekem valaki, miért adnak több tízezer forintot az emberek azért, hogy dögmeleg koszos szobában lakjanak, ahol CSÓTÁNYOK vannak!És ezt nyaralásnak nevezik!! Ha NEKEM fizetnének, hogy utazzak Tunéziába egy hétre, osszam meg a szállásomat ezekkel az aranyos kis állatokkal 40+ fokban, elhajtanám az illetőt a vérbe.Nem akarok fölényes lenni, vagy ilyesmi, de tényleg érdekel, hogy ez a módja az üdülésnek tényleg pihentető, vagy szórakoztató?? Szép a tenger, de ha az embernek viszonylag kevés pénze van pihenni, nem jobb egy kemping Horvátországban, vagy egy csinos apartman a Tisza tónál?

bl4ze 2011.05.30. 16:56:28

@EÖ: Máltára is lehet menni saját szervezésben. Air Malta ha időben foglalod teljesen jó áron van, mi is tavaly úgy voltunk. 4* szállodát pedig netről. szóval az is megoldható, csakúgy mint Ciprus. utazási irodát úgy kerülöm mint más a leprást.

a másik csapás a post-hoz : szerintem a fő probléma a magyaroknál sajnos a fránya nyelvtudás HIÁNYA. és ezért folyamatosan mennek az utazási irodákhoz azok meg szeretik csöcsre tenni Őket. ennyi :(

Airgüzü 2011.05.30. 16:58:55

Divatos dolog szidni az utazási irodákat... Bármi történik, ők a hibásak. Nem mondom, hogy a csótány természetes lakótárs kell legyen, de pl. a trópusokon még a legjobb szállodákban is előfordulnak rovarok, gekkók stb. Aki ezeket nem tudja néha elviselni, az ne is induljon el. S ha biztosra akar menni, akkor ötcsillagosra fizessen be, ne egy nyomott árú, tucatigényeket kielégítő szolgáltatást evgyen igénybe. Ez a tömegturizmus átka...
Ha egyedül menne, akkor legalább magát szidhatná a posztoló...

terii 2011.05.30. 17:00:00

Mi már háromszor voltunk a Karthagóval, de csak jót tudok mondani róluk. Itthon megnéztük a fórumokat, felkészülten mentünk ki, fakultatív utat ott fizettük, nem volt szükség az idegenvezetőre.5 csillagos Hilton szálló 125 ezer ft tokkal- vonóval, all inclusive. Ha valaki nekem garantálja a Balatonon, hogy 1 hétig egyfolytában 30 fok lesz, reggeltől éjjelig annyit esznek, isznak a gyerekeim /16.18.20 évesek/, amennyit akarnak, emellett szórakoztatják is őket,ennyi pénzért, akkor soha többet ki sem teszem az országból a lábam.De amíg 100 ezerből is alig jön ki itthon, bárhol is,2-3 csillagos szállodában, addig csak Egyiptom, Magyarországon pedig, csak, ha jutalmat kapok, akkor is városonként 2-3 nap, mert sajnos, nincs mit csinálni.

.lll. 2011.05.30. 17:00:21

@lapointe:

ott a pont,mi is a Keleti főcsatornánál üdülünk Balamazújvárosnál,Sün is odajár

tokomtelevan 2011.05.30. 17:01:05

Voltam Best-reisennel és Kartagoval is párszor.

2+ csillagos és 4 csillagos tengerparti szállodában, Hammamet, Sousse.

Egyikkel sem volt soha nagyobb problémám, gond esetén eljárásuk korrekt volt.
Kartagoval egyszer 1 nappal hosszabb lett a kintlét repülő menetrendje miatt, nem volt belőle gond tájékoztatást kaptunk, hogy egy napig ingyen vagyunk a szobánkban tovább, ingyen eszünk iszunk.

terii 2011.05.30. 17:01:56

@lapointe:
én még 5 csillagos szálodában porszemet sem láttam. Igaz, nem 25 ezer, hanem 55 ezer ft volt. De 25 ezer forintért itthon is csak csótányok közt lakhatnál egy hétig.

elwood 2011.05.30. 17:16:25

@MACISAJT: sztem a Neckermannál kevesebb lehet az ilyen csótányos dolog.

Legalábbis nekem nem volt gondom. (olvastam egy-két éve a valutaárfolyam trükközést náluk, abba nem estem bele)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 17:25:45

Egy ismerősöm a nyaralását financiális és mentális valamint érzelmi okoból úgy szokja intézni, hogy minden évben elmegy Romániába valami lókoszt megaótvar hejre egy hétre és utána egész évbe jól érzi magát itthon. Végülis van benne fantázia.

roadrunner 2011.05.30. 17:38:04

@ColT:
Tuneziaba baszni jarnak a magyar holgyek.
Sajnos manapsag mar utazni sem kell oda mert Lampedusa szigetere jonnek maguktol.
Gondolhatnanak mar az olaszok aknazarra vagy valami.

De nem, sulyed a ciganyok hajoja es erre meg kimentik oket.
Idiotak.

England win The Ashes! 2011.05.30. 17:44:56

@EÖ: Nemá', én is értettem, anno nagy sláger volt. Cato szerezte a szöveget, Szigeti Ferenc a zenét, Takáts Tamás pedig előadta.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 18:27:42

Gáspár Győző 3 osztályos Általános Iskola

.lll. 2011.05.30. 18:41:21

Kiszel Tünde Tudományegyetem

cicmen (törölt) 2011.05.30. 18:47:12

@Dr Jozef Vengloš: Ezt a Cato nevű csókát nem vágom! Kőteknót játszik?

England win The Ashes! 2011.05.30. 18:52:43

@cicmen: Kató néni férje, fateknőn játszik.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 19:01:54

Pióker Ignác Relaxációs Központ

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:15:34

Ambrus Attila Rendészeti Szakközép

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:18:45

Horst Tapper Plasztikai Klinika

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.30. 19:33:43

@Rosszindulatú Vászka: Cimbiék Ukrajnába, Moldáviába járnak inni. 1 hétig részegek, utána egész évben azon röhögnek, mekkora marhaságokat csináltak kint :D Fillérekből megússzák :D

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:34:20

@Rosszindulatú Vászka: Pióker Ignác Relaxációs Központ

Ez mondjuk rendesen odabasz!:))))

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:43:38

@MACISAJT: még egy tekercs vécépapírt sem tudnak kérni az anyanyelvükön kivül.

Ez hoggyvan? Az anyjuk nyalja ki a seggüket?

cicmen (törölt) 2011.05.30. 19:45:01

@Rosszindulatú Vászka: Akkor Rákosi Mátyás Fodrász Szövetkezet

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 19:55:10

@cicmen: inkább akkor már Biszku Béla Jogsegélyező Hunatiráius Szövetség

esetleg

Fehér Anett Űrhajós Kiképzőközpont és Pilótaiskola

meg

Delhusza Dzson Motoros Klub

.lll. 2011.05.30. 20:35:27

VV Alekosz Görög katolikus Leányiskola

Nyanyó 2011.05.30. 21:01:21

@terii:
A gondolataimat olvastam a kommentedben!!

Egyéves Önkéntes 2011.05.30. 21:22:39

@Dr Jozef Vengloš: jólvan, te is kapsz egy buksisimit
@bl4ze: 89 ezer most repjegy, reptéri parkolás, szálloda, félpanzió, illetékek
lehet hogy három heti internetbújással 80-ból is kijön, de leszarom, nekem annyit nem ér
voltam hátizsákkal már szíriától kezdve paraguayig, de ezeket a csomagutakat nem lehet überelni.
volt tunézia pár éve 49e Ft-ért
annyiért még jegyet se kapsz

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:34:52

@roadrunner: Tuneziaba baszni jarnak a magyar holgyek

Ó de ocsmány!
Talán a Punokhoz járnak a punik, jobb lett volna!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:37:00

nem a temahoz tartozik le is basszhattok, de egyszeruen en nem tudom megertyeni minek tuneziaba meg egyiptomba menni nyaralni
nem hiszem el hogy ott pihenni lehet es kikapcsolodni
ahhhhh
itt amerikaban sokfele lehet, de sosem megyunk 4-5 napnal tovabb es nem irodaval
programokra megyunk
nezzuk meg az orlandoi Universal studiot, vagy a tokom tudja, ha meg a negy ejjel beteved egy csotany, floridaban elofordul, nagy ugy...
mar mondtam a multkor otthon mindenki szegeny mint a templom egere, de megy bazmeg maltara, sdpanyolba, ciprusba tuneziaba
aztan meg kikapcsoljak a villanyt es a mobiljan rimankodik, hogy kossek vissza
operettorszag

igazságos 2011.05.30. 21:37:26

Komolyan, már légkondícionáló nélkül már senki nem bír létezni? Hová jutottunk!

SÜN! Neked erről mi a véleményed, mint rutinos erdőlakó?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:38:11

csak azert irtam sarkosan mert keves a latogatom a blogomon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:40:47

@igazságos: tuneziaban sosem voltam, sosem nem is akarok menni az arabok koze, isten mentsen toluk, de pl floridaban legkondi nelkul nem szivesen elnek eletvitelszeruen
sot ha nyaralnek, az a minimum, de mi nem nyaralunk, csak neha elutazunk valahobva
faszom, bemennek egy szallodaba
aztan kimennek atengerpartra
zabalnak
aztan tengerpart
aztan csotany
kozos vacsora
10 nap utan hulla faradtan haza

Jokkura 2011.05.30. 21:41:17

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: Vászka = (valószínűleg) Vaszilijev becézett formája :)

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:41:44

@igazságos: Szeva! Enamelt nem láttad? Lelépett a pöcs!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 21:46:50

@hagyma: nem gondolod, hogy csak azért benézünk, hogy elkülgyünk a pitsába, mikor lehet itt is :)))

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:49:06

@Jokkura: Vaszilijev becézett formája :)

Tessék egy vicc!
Boldog Varsói Szerződés időkben az orosz kiskatona összejön a magyar menyecskével. Kúrnak mindenhogy,éppen a popóváltozatot művelik amikor a csaj felvonyít.
-Vazelin! Vazelin!
Mire az orosz barátunk.
-Nyet vazelin! Vaszilij!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:52:27

raadasul Mary kesik a sorommel , itt szaradok ki
amugy en megertem az amcsikat
fasznak van kedve utazni, itt van minden helyben
arab is van, teve talan nincs, de akar a tokom raulni egy ilyen ronda allatra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:53:45

a magyarok amugy is azert tevegelnek hogy apjuk lefotozza oket es megmutassak a szomszednak hopgy nagyseggu maris felult a tevere
aztan fel evig zsiroskenyeret esznek ezvegett

roadrunner 2011.05.30. 21:55:40

@cicmen:
Valoban jobb lenne.

Dugjanak nemettel, olasszal, angolal.
Na de ne mar ilyen sopredekkel akiket igencsak keves valaszt el az allatoktol.
Az ember szine feher.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 21:59:49

@roadrunner: Mondjuk itt tényleg jó nagy kurvák vannak!

Jokkura 2011.05.30. 22:02:42

@cicmen: :) ,jó !
De mi lett volna , a kiskatonát Всеволод -nak hívják ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 22:16:46

dugjon mindenki mindenkivel akivel van gusztusa, de minek ehhez pont karthagoba menni csotanyok koze?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 22:16:48

@hagyma: az nem kunszt, teve még mifelénk is van, csak azér én se mennék a mórokhoz.
És nyugi, téged is olvasni szokunk.

@cicmen: az nem úgy van. Hanem, hogy Vaszilíj qrja a qrvát, mikor végez, húzza fel a nadrágját és kérdezi a nő:
- És a pénz?
- Vaszilíj komszomol tag, Vaszilíj ezért nem fogad el pénzt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 22:18:08

sult csirket csinalok ma este@Rosszindulatú Vászka: en yugodt vagyok, az idegesit, hogy mary kesik es nincs sorom
annelkul meg nem lehet sutni

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 02:03:58

postoló ment volna balatonra hekket meg lángost zabálni és sörrel öblíteni - nem lennének ilyen gondjai. ilyenek nem. ;-)

többször utazni ugyanazzal a céggel amivel már problémája volt. hmmm. hát biztos.. :-p

egyébként is. fizetett azért, hogy elmehessen. perverz dög. :-D

volt már olyan utazási iroda a föld kerekén ami mindig mindenkinek csont nélkül teljesített? nu..

pruntyike 2011.05.31. 04:11:53

@Rosszindulatú Vászka: Raffael Sándor Román Kézilabdásokat Istápoló és Bodzagyűjtő Mindennap Halálradolgozommagam C-Kategóriás Társaság...

pruntyike 2011.05.31. 04:16:26

@Rosszindulatú Vászka: Hiába a leninsapkás Stirlitz avatar, Vászkáról mindig azt hiszem, hogy nő (nem növekszik, nőnemű).

pruntyike 2011.05.31. 04:19:13

Itt többen is emlegették a viccet a vadászról, melynek poénja: vadász, vadász, te szopni jársz ide... Kérem, sőt követelem a viccet, nem ismerem. Egyébként Móricka és Grün utazik a vonaton...

pruntyike 2011.05.31. 04:27:53

@fogsunder: Igen, a Satur. 110-150 %-on teljesít (az ígéreteihez képest). Igaz, szlovák, a tulajdonosa meg a szlovák játékautomata liszensz birtokosa, megengedheti magának, hogy hobbiból a világ legjobb (vagy legalábbis a volt kommunista országok legjobb) utazási irodáját csinálja meg, csak úgy hobbiból. Az idegenvezetőik a legjobbak szerintem, akik léteznek. Voltam az angol Golden Tours-sal is, álmomban se jöjjön elő, rosszul vagyok, ha rájuk gondolok. Pedig nagyobbrészt amerikaiak voltak a kuncsaftok, de mégsem borították rá az idegenvezetőre a buszt. Mondjuk ezt máig sem értem.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 07:24:33

@pruntyike: hát így még ne buziztak le. Amúgy meg leszbikus vagyok.

Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide...

De van ideillő másik is:

Nyuszika keservesen sír. Kérdi a medve:
- Mér sírsz nyuszika?
- Tegnapelött, mikor mentem haza az erdőbe, a róka megerőszakolt. Meg tegnap ios. És ma is arra megyek haza.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.05.31. 08:04:36

@Rosszindulatú Vászka: Igen, pont a vadászos klasszikus jutott eszembe nekem is:)) Továbbá, a Kartago Tours nevű céggel, max az Örs Vezér térig utazunk. Onnan a metró még fillérekért visszahoz.

igazságos 2011.05.31. 08:06:56

@cicmen: nem láttam már nagyon régen, szerintem biztos talált magának valami nőt. :(

Egyéves Önkéntes 2011.05.31. 08:11:34

@okoskodó: nyugi, meg fogod te is érni ezt az időt :)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 08:25:57

@EÖ: hát, ha még nézni is akarja, akkor már tutifiksz, hogy nem vállalom.

Egyéves Önkéntes 2011.05.31. 08:45:21

@Rosszindulatú Vászka: minden utazási irodás posztnál jön egy pár okos, hogy ő bezzeg féláron megcsinálná
ez többnyire igaz is, de mindenhol nem

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 08:58:52

@EÖ: átfogó kutatásaim szerint, valamint az Onlájn Akadémiai Kutató és Tudóstársaság (kigondoltam.blog.hu) módfelett rátermett és tanult túdóstársaim tanulmányai szerint is ezt a viselkedésformát egy speciális, csak a Kárpát-medencében őshonos és előferdülő úgynevezett "magyargén" (nevezik még jobbantuggya- avagy rikoltóvérebgénnek is) okozza, ennek hormonális és agyra presszinált hatása okán véli úgy a júzer, hogy mindég igaza van és jobbantuggya.

Legújabb kutatásaink szerint ez a gén alkuhol hatására elkezd egy ojan hormont gyártani, amitől a júzer már nem csak okosnak de humorosnak és szépnek is lássa magát, dacára annak, hogy a külvilágból érkező 8és inyorált) ingerek ezt nem erősítik meg.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 09:20:39

@EÖ: látod? Már te is kezded. Vélhetően elkaptad a fertőzést. Msotmár a Zinterneten, meg a pornóoldalakon mindenféle vírusot meg fertőzést össze leeht szedni. Éberség! Örökös éberség!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 09:39:51

@igazságos:
Hát nekem nincs légkondim.
Ha melegem van, lemegyek a patakpartra.
De ha a bagoly a közelben van, akkor megkérem, hogy propellerezzen egy kicsit.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 09:42:49

@pruntyike: S..A..T..U..R..-ral utazni jó! felírtam. :-)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.31. 09:45:01

persze velük is legfeljebb csak a maldiv szigetekre.. :o)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:15:16

Hajdú Péter KRESZ- és Illemtaniskola

Roberto1 2011.05.31. 10:15:24

@hagyma: hagymaaaaaa, nagyon átvetted az amerikai életérzést... :) Tudod, van, aki szereti a történelmet... Mellesleg az Universal stúdió 3 napos jegyéből 1 hétig nyalják a segged Egyiptomban, vagy Tunéziában... repjeggyel, szállással, kajával... Osztod itt az észt, közbe meg szépen átalakulsz birka amerikaivá, ne má... :) Jártam már számtalan helyen a világban szerencsére, de az USA sosem vonzott... mindenből van szebb, jobb, ősibb máshol... Ha azt mondod, legurultál a majákhoz, megnéztél pár gyönyörű helyet, azt mondom oké, de hogy egy szaros filmes parkot összehasonlítani Tunéziával... ;)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:22:24

@Roberto1: ugye? A Tatooine kutya? Meg a halál a Níluson hejszíne?

Roberto1 2011.05.31. 10:29:35

@Rosszindulatú Vászka: meg Petra, és még sorolhatnánk... A helyszín j-vel kicsit fájt, de egyébként igen! :)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:31:10

@Roberto1: salynos nekem ijen álamellnökös a hejesírássom :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 10:35:15

@Rosszindulatú Vászka:
Valld be őszintén, hogy a zálamfői posztra hajtasz!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 10:40:12

@Sün‼: még szép, ideális pollitikuss aspiráns jelölt vagyok. Alkesz, rosszindulatú, bunkó és beszédhibás. Mi kellhet még?

Az álamőfi poszt senem rossz, még ami érdekelne egy nyugis brüsszelli úniós poszt, csak ott üldögélnék, tvittelgetnék meg ijenek. Az is tecc. Esetleg valami szóvivő. Benzinkártyával meg bömbölős audival.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:03:16

@Rosszindulatú Vászka:
Szerintem először célozd meg brüsszelt.
Ott megtanulhatsz fészbúkozni, meg mikrobloggerkedni.
Aztán ha már elég volt az állandó kétlakiságból, na akkor célozd be a sanyipalotát.

Gastroger 2011.05.31. 11:06:03

Ugyanmár Kartágó Tours, a posztólónak ajánlanám,
Horálky Utazásszervezési Holding által ajánlott Ede Szállodaszövetség Bográtsch Panzióit.

Még ez jutott eszembe, nem tudom volt-e már:

Stadler József Adótanácsadói Iroda és Művészeti Galéria

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:18:13

@Sün‼: az nem jó, még úgy járnák, mint sok honfi, hogy pár hét alatt elkezdem törni a magyart meg affektálni. Talán még az lehet, hogy a Palotás előtt még beújítok egy pártelnöki vagy hasonló poszt, az jó ugródeszka lesz. Ami még cselendzs, hogy nehéz ám mostanság versenyt lopni ezzel a rohanó idővel.

Csepregi Éva Tánc és Lnekstúdió

Miizu 2011.05.31. 11:20:09

Én egyszer utaztam a karthagoval és minden rendben volt. Talán utána kell olvasni tripadvisoron a holteleknek, illetve meg lehet nézni, hogy milyen fakultatív lehetőségek vannak kint, nemcsak várni a sültgalambot.

A posztoló a köcsög

varvizib 2011.05.31. 11:22:40

A posztoló miután már harmadszor barátkozott a csótányokkal, egyéb bosszantó dolgokat kellett eltűrnie, tovább jó néhányszor át is verték, végre rájött, hogy talán mégsem kellene a Karthágóval utazni.

Milyen jó hogy elérte őt ez a felismerés!

Néha nem értem, úgy tűnik vannak olyan emberek, akik direkt szeretik ha szivatják őket... :-)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:27:31

@Rosszindulatú Vászka:
Azért közben trenírozz a vendégkönyvbe való bejegyzésekkel is, mert azért csak úgy nem lehet valaki álamfő.
Meg a széles nyelvcsapások frontján is el kell érni valami dobogós helyet.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:38:34

@Sün‼: az nem probléma, szentencia ügybe toppon vaok. Évek hoszú során treníroztam Metta V. Viktor és Reich Jenő úak idevágó tanulmányaival és értekezésivel.

A nyelvelés senem kihívás, pár unimuki instalálása után bárkivel egyetértek akármijen témába.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.31. 11:52:32

@Rosszindulatú Vászka:
Hát akkor tulajdonképpen készen is állsz a megmérettetésre. Nem is értem, miért nem adtad be a papírjaidat az előző választások idején?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.31. 11:54:28

@Sün‼: még kicsit kivárok, hogy mejik múlti meg bank akar korrumpálni és összefonódni velem, mer nemmindegy.

igazságos 2011.05.31. 12:50:54

@Roberto1: Hát, ha tudnád, mi van abban a szaros parkban, lehidalnál. Tunézia ahhoz képest nevetséges.

Mondom ezt úgy, hogy én is voltam mindkét helyen. Na, erre varrjál gombot, irigykedhetsz. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.31. 13:34:34

@Roberto1: nekem nem kell nyalni a seggem
es nem vagyok regesz, sem tevegelo
a tengerparton meg semmit tenni nincs turelmem, nem az a tipus vagyok es utalom a hoseget

labi 2011.05.31. 15:24:22

@hagyma:
Azt ugye tudod, hogy azért mert mások csinálják, neked nem fogják kötelezővé tenni, így nem kell hogy problémád legyen vele, hogy ki hol és hogyan nyaral. :)

Roberto1 2011.05.31. 18:01:02

@igazságos: nem olyan családból származom én... :)
@hagyma: ennyi, nem vagyunk egyformák... neked a légkondis vidámpark, nekem a több ezer éves romok okoznak örömöt (és nem a baksisért vigyorgó arab)... :o)

anarch 2011.06.01. 08:54:04

vadász, vadász...
süti beállítások módosítása