Tékozló Homár

Rendőrök mentették ki az Auchan fogságából (frissítve)

2011.07.21. 14:03 | jackyll | komment

Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem adta a nevét, úgyhogy több mint 2 óráig egy ablak nélküli lyukban tartották barátjával. A rémálomnak a rendőrség vetett véget:

2011. július 11-én délután az Aquincum Auchanban vásároltam barátommal több más termék között 3 karton tejet és 6 karton ásványvizet is. A pénztárnál ezeket a termékeket kivéve minden mást kipakoltunk a szalagra, majd megkérdeztük a pénztárost szükség van-e az összes karton kiemelésére vagy elég, hogyha a tejből 1db-ot és az ásványvízből egy kartont adunk oda. A válasz az volt, hogy elegendő. Az ásványvízből sikerült is lehúzni a 6 kartont, de sajnos a tejből nem, abból csak 1 db került blokkolásra. Ezt a hibát ekkor még nem vettük észre, azonban a pénztáros hölgy jelezte, hogy blokk ellenőrzésre fog sor kerülni, mert több, mint 5 kartont vásároltunk az ásványvízből. Ezután egy a kasszában található „pánikgombbal” odahívta a közelben tartózkodó biztonsági őrök egyikét. 

Én közben fizettem, bankkártyával, majd a megkapott blokkot átnyújtottam a biztonsági őrnek (melyet mellékelten küldök). Aki jelezte, hogy a blokkon hiba található, ugyanis a tejből nem húztak le megfelelő mennyiségűt, ezt a pénztárosnak is mondta, aki azonnal elismerte a hibáját, közölte, hogy elütötte a mennyiséget, mi pedig felajánlottuk a hiányzó mennyiség azonnal kifizetését.

Erre nem kaptunk lehetőséget, hanem arra kértek minket, hogy fáradjunk velük (ekkor már 2 biztonsági őr volt), hogy a hiba rögzítésre kerülhessen, ugyanis a pénztárost ezért felelősségre vonják. Természetesen nem egyeztünk bele, hiszen jó szándékú emberek lévén nem akartuk a pénztárost semmilyen szinten felelősségre vonatni, egyébként is szerettük volna a bevásárlásunkat minél gyorsabban lezárni.

Erre sem adtak lehetőséget, így elmentünk velük a biztonsági szolgálat egy kis fülkéjébe, a mellékhelységek közelében, ahol elkezdték rögzíteni az adataimat. Az adatokat rögzítő biztonsági őrnek ezzel nehézségei támadtak, többek között azért, mert még nem töltött ki ilyen dokumentumot, így segítettem neki, az értelemszerű kitöltésben, hogy minél gyorsabban az ügy végére járjunk.

Ekkor vettem észre, hogy a dokumentum fejlécében a következő cím áll „Szabálysértési eljárás” majd tételesen felsorolják a következőkben, hogy én mit, milyen mennységben, az áruház mely osztályáról TULAJDONÍTOTTAM EL. Ezt természetesen felháborítónak és valótlannak tartottam, hiszen a pénztáros hibázott, így ezt a dokumentumot nem voltam hajlandó sem aláírni, de sem hogy az adataimat rögzíteni nem engedtem, sem kitölteni a többi részt. A barátom pedig fogta a lapot és kettétépte, majd hívtuk a biztonsági őrök felettesét.

Arra, a kérdésre, hogy miért ezt a dokumentumot kell kitölteni, azt válaszolták, hogy ezt a parancsot kapták „felülről”. A biztonságiak egy felettest hívtak, aki természetesen nem mutatkozott be, beosztását sem tudtuk meg. Az úriember arra próbált rábeszélni, hogy rögzítsük az adatokat és írjuk, le hogy bűncselekmény történt, „ők úgysem tesznek feljelentést” és ha én ártatlannak érzem magam, akkor leírom, de legfeljebb a végére odaírom, hogy nem ismerem el a történteket. Ebbe természetesen nem egyeztem bele, hiszen NEM történt bűncselekmény, így nem lehettem bűnös sem, egyértelmű volt, hogy a pénztáros hibázott, amint azt korábban el is ismerte.

Felajánlottam, hogy vegyünk fel egy jegyzőkönyvet az esetről, melyhez örömmel adom az adataimat, és amelyben az esetet részletesen bemutatjuk. Erre nem kaptam lehetőséget, mert azt a választ kaptam, hogy nekik erre az esetre, csak ez az egyetlen formanyomtatvány áll rendelkezésükre, és nincs más.

Meg egyébként is, szerintük, ha a szabálysértéshez nem adom a nevem, mi a különbség, a jegyzőkönyvnél. A különbség az, hogy nem úgy rögzítenek, mint tolvajt! Ezt sajnos hiába bizonygattam nekik. Mivel nem tudtunk megegyezni, az úriember kijelentette, hogy akkor rendőrt kell hívniuk. Ebbe először nem egyeztem bele, mert nem értettem mi szükség van erre.

Le kell, hogy írjam, hogy ez a fülke, ahová elvezettek egy nagyjából 1 méter x 2 méter alapterületű, semmilyen levegőzési lehetőséggel nem rendelkező „szoba” volt, bekamerázva, egy darab ülőhellyel, ahol az egyik biztonsági őr ült. Én ekkor már zokogtam, de sem egy zsebkendőt nem adtak, sem elengedni nem engedtek el, hiszen 2 biztonsági őr állt az ajtóban, kérésemre kinyitották ugyan az ajtót, hogy legalább levegőt kapjak, és végül sikerült az egyik biztonsági őrtől az ülőhelyet is megkapnom, de a barátomnak ennyi sem jutott. A mellékhelységek közelsége miatt a nyitott ajtónál a wc-re igyekvők természetesen kíváncsian kandikálhattak be a szobába, hogy mi történik.

A vásárolt termékek, eközben, melynek nagy részét ebben a hőségben azonnal hűteni kellett volna, természetesen ott feküdtek a bevásárlókocsiban a pénztártól való távozás óta is, csak egy órával később, az én kérésemre rakták be hűtőbe.

Közben felmerült bennük az az irreális vád is, hogy mi „összejátszunk” a pénztárossal, mivel ilyenre volt már példa, ők ezt sem tartották kizártnak a mi esetünkben. Természetesen felmerült a kérdés, hogyha összejátszottunk volna a pénztárossal, az miért hívta azonnal oda biztonsági őrt?

Arra a kérésre, hogy a pénztárost hívják ide a kasszából, hogy beszélhessünk vele, nemleges választ adtak, és azt válaszolták, hogy az az ő ügyük, majd a pénztárost meghallgatják a műszak végén.

Közben telefonáltam édesapámnak, akitől szintén azt a megerősítést kaptam, hogy a dokumentumot semmiképp se töltsük ki. És kérjük, hogy a pénztárost hozzák oda. De erre nem kaptunk lehetőséget egyszer sem.

Hosszas huzavona után, melyben végig, különböző eszközökkel - többnyire megfélemlítéssel - arra próbáltak rávenni, hogy töltsem ki ezt a lapot, és amely alatt úgy kezeltek, mintha valóban eltulajdonítottam volna 35 karton tejet (áruházi tolvajként), végül a rendőrök kihívásában egyeztünk meg. Eközben érkezett a biztonsági szolgálat helyettese, aki kemény, fenyegető hangon közölte, hogy látja, hogy nem sikerült megegyezni (az én hibámból) így kihívták a rendőröket. Én ekkor már örültem, hiszen láttam, hogy ez az egyetlen kiút ebből az irreális, emberileg megalázó, és valószínűtlen helyzetből, melyben engem tetten ért áruházi tolvajnak kezelnek, aki még ráadásul ellenállást is tanúsít. Természetesen ő is megpróbált még többször is rávenni, hogy töltsem ki a lapot. Az ő felettese aznap már nem dolgozott, így vele nem volt szerencsénk találkozni.

Természetesen közöltem velük, hogy ők nem tarthatnak itt, erre azt a homályos választ kaptam, hogy valóban nem, de annak következményei lesznek. Egész végig, az alatt a több, mint két óra alatt, amíg a rendőrség kiért minimum két ember felügyelt minket, egy biztonsági őr volt a szobában (többnyire az ajtót állta el) és egy magát a biztonsági szolgálat helyettes vezetőjének nevező jól megtermett fiatalember. Mondanom sem kell, hogy 160 cm magas kb. 55 kilós huszonéves lány vagyok, (aki természetesen nem megélhetési tolvajnak néz ki) tehát egyértelmű, hogy erre szükség volt. Egy szó, mint száz, korlátoztak a személyes szabadságomban, több mint 2 órán keresztül és közönséges áruházi tolvajként bántak velem. Hála istennek a rendőrség kiérkezésekor azonnal realizálta a valódi helyzetet és pár kérdés és a személyes adataink ellenőrzése után „kiszabadítottak” az Auchan alkalmazottak fogságából. Mellékleten küldöm a két blokkot, az elsőt, melyről hiányzik 35 liter tej, és a másodikat, melyen kifizettük a hiányzó mennyiséget. Ezeken látható a két időpont eltelt idő, ami alatt a szobában tartottak.
 

UPDATE 07/22: Az Auchan elnézést kér és kárpótlást ígér naiv ügyfélnek:

Kedves Tékozló Homár és Kommentelők!

Az Auchan Magyarország Kft. ezúton is sajnálatát fejezi ki a július 11-én történt esettel kapcsolatban. A vállalat kárpótolni kívánja az érintett vásárlókat. Az Auchan kivizsgálta a lopás gyanújához kötődő esetet, megállapításra került, hogy az Óbudai áruház is több ponton hibázott az ügyben. Az Auchan Magyarország Kft. a kellemetlenségekért a panasszal élő vásárlók elnézését kéri, a kárpótlási egyeztetést az áruházlánc megkezdte.

Üdvözlettel,
Az óbudai Auchan áruház igazgatója

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neménvótam 2011.07.21. 14:05:44

Én csak sört szoktam venni, azt is a kisboltban, ott mindig rendben vannak a dolgok.

Leadfoot 2011.07.21. 14:11:00

Telítettek a börtönök, ezért épül Auchan. :-)

TiZ 2011.07.21. 14:11:02

Azonnal ügyvédhez menni.Perelni, perelni, perelni!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.21. 14:11:33

Helyes, én is legfeljebb egy jegyzőkönyv rögzítésébe egeyztem volna bele. Miért nem ő hívta a rendőröket? És miért nem hamarabb? És hogy fért bele 35 karton tej egy bevásárlókocsiba?

miro132 2011.07.21. 14:13:12

mi lenne ha beperelné az Auchant és feljelentést tenne személyes szabadság korlátozására ? Szerintem egy jó ügyvéd segitségével tisztes kártéritést lehetne kapni ezért a történetért!

TiZ 2011.07.21. 14:13:29

Szerintem 35 doboz. 3*12, de egyet lehúzott a kasszás, azt fizették.

elwood 2011.07.21. 14:13:38

gondoltam, hogyha Mlka szlovák tejjellegű italpótlót veszek kartonszámra akkor a nemzeti együttműködés rendszere lecsap majd,
de hogy ennyire gyorsan erre nem gondoltam

miro132 2011.07.21. 14:15:26

a számlaellenőrzés törvényekbe ütközik. Nem lett volan köteles átadni a blokkot a biztonsági őrnek. Lsd IKEA sztorit

borso 2011.07.21. 14:17:00

Azonnali rendőrségi+ügyészségi feljelentés személyes szabadság korlátozásában és hamis vád miatt +jó hírnév rontásában. természetesen minden olyan biztonsági őr ellen személyesen, egyenként aki ebben résztvett!!!!!!!!!!
kezdjük már végre el, hogy a jogainkat érvényesítjük kemény eszközökkel és nem csak a homárra írogatunk. A fejleményeket írd meg!!!!!

dr. Aullah 2011.07.21. 14:17:36

"(aki természetesen nem megélhetési tolvajnak néz ki)"

Haha... burkolt cigányozás :D

elwood 2011.07.21. 14:19:58

ja, az IKEA-s arc már otthon zabálta volna az ingyenpalacsintát a raklapnyi lopott tejből

miro132 2011.07.21. 14:21:34

Javaslom hogy a rendőrség mellett a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséget is vonja be a vizsgálatba. Csak 2 db feljelentést kell írni.

borso 2011.07.21. 14:22:44

Ja és még egy! a faszom várt volna 2 órát, ha 10 percen belül nem rendezik normálisan az ügyet én hívtam volna rendőrt bűncselekmény alapos gyanújával, személyi szabadság korlátozása, illegális fogva tartás miatt.
És igen, a számla a tiéd senki nem veheti el, elkérni elkérheti de nem vagy köteles odaadni. Praktikerben mondta kifelé menet egy ilyen droid hogy mutassam a táskámat, annyit válaszoltam, hogy NEM és mentem tovább. nézett mint a lukinyúl de nem jött utánam.
Emberek ébredjetek már fel!!!! Nem rákosi kommunizmusa van hanem demokrácia, ennek megfelelően JOGAID VANNAK! még a sorozatgyilkost is megilleti az ártatlanság vélelme amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

bekbórd! 2011.07.21. 14:27:46

legalább egy pizzát rendelhettek volna a foglyoknak a Sekliből

miro132 2011.07.21. 14:28:48

@borso: Igazad van és is ezt szoktam csinálni !! gratulálok

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.21. 14:32:06

Ez a történet kamu. Ha mindenkinek egyértelmű a pénztáros hibája, akkor mi a ráknak kellene még bármit is csiálni?

HenteSS88 2011.07.21. 14:33:59

@borso: Iagazd van, én is ezt aartam mondani, mobilon rendőrt hívni, emberrablás, 2-8 évig adható érte. Én még férfi létemre hasra is vágtam volna magam letolt gatyában, és ordítok, hogy meg akarnak erőszakolni! akkor lett volna maunika só.

Abban a szerencsétlen , lerabolt,tönkretett hazában a cigányokon, nyugdíjasokon kívül maradt még normális ember?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.21. 14:34:23

@borso: milyen demokráciáról beszélsz?????Nem magyarországon élsz??

Fényrajongó 2011.07.21. 14:38:59

Nagyon sajnálom szegény írót, ezen az ügyön nincs mit fikázni, én feljelenteném az Auchan-t.
Tanulság: csak őstermelőnél vagy Aldiban (kivéve joghurt) vásárolni.

gelsystem 2011.07.21. 14:43:38

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ URAM!!!!!
add, hogy egyszer én kerüljek hasonló szituáciYOba!!!!!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.21. 14:44:02

@bekbórd!: Nem elég a fogvatartás, még hideg zöldség is?!

nandika68 2011.07.21. 14:45:03

Tipikus lopos trükk.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 14:45:55

Részvétem, szar ügy. Rendőrt kellett volna rögtön hívni, de gondolom a majdnem inkriminált Hölgy besokkolt.

Amit nem értek, hogy a pénztáros miért hívta az orkot, ahejett, hogy rögtön beütötte volna a plusz tejeket sűrű elnézéskérések közepette? Így semmim értelme az egésznek.

Ha a pénztáros rögvest elismerte, hogy ő hibázott, mér póverkedett az ork?

Amit még tenni kellett volna, beírni ott rögvest a parasztkönyvbe. Persze gondolom nem volt kedve ott maradni Yvesnek.

Ellenbe nem késő még reklamálni és például mind a hun, mind a központi takonyevő gall ósan megfelelő osztájának kultúrált hangvételű, deecnsen vitriolosm panaszlevelet írni. Ja és a biztonsági cégnek is mindenképpen.

RoopeHUN 2011.07.21. 14:52:33

160 cm 55 kg? kövééééér!

azért persze sunáznám.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.21. 14:53:54

Na tessék a homár elintézte az Ikeás biztonsági őr,már kezdett is a madaras tescóba :)))

borso 2011.07.21. 14:55:12

@batgirl: figyu batman csaja, én most az ósanos témához írtam, de ha gondolod politizálhatunk is! .-)
Ezt Bécsben megcsinálná egy multi biztonsági őre, 8 évet csücsülne hűvösön az ósan meg tizmillás kártérítést adna peren kívül..
Csak nálunk lehet ezt megcsinálni bazd+ mert olyan kurva bírkák vagyunk hogy nem nyitjuk ki a pofánkat akkor sem amikor bűncselekményt követnek el velünk szembe!!!!
Azonnal rendőrt hívnék ilyen esetben, tanulja már meg mindenki a személyes jogait!!!!!!!!!!!

tocibacsi 2011.07.21. 14:56:16

remélem, a kiérkező rendőröknél azonnal fejlelentést tettetek... amúgy szeritem, azonnal a rendőrséget kellett volna választani...

DaM 2011.07.21. 14:57:16

@Rosszindulatú Vászka: a pénztáros a nagytételes vásárlás order miatt hívott orkot(5 karton víz felett volt vagy mit mondott).

Az orkék jogszerűtlenül jártak el. Beleegyezés nélkül nem korlátozhat és nem fenyegethet. Ezért kéne, hogy kedvességet tanuljanak, különben nem lesz sikerrátájuk. Csomag/táska átvizsgálásra jogosultak, a többit csak kérhetik (és néha egy-egy kérés sem jogos persze, de ne menjünk ennyire bele).

Itt szerintem legkésőbb a szobai incidens kipattanásakor (papírszéttépés vs. csak ez a papír van nincs jegyzőkönyv) kellett vón rendőrt hívni. Így utólag viszont feljelentés, nem vagyoni kártérítés a megromlott kajákra, satöbbi. G3cit visszasz0patni ér!

aha, persze 2011.07.21. 14:57:25

Biztonsági ork és nemes csapata jópontot akart szerezni uralkodójánál,, vagy egyszerűen csak túlbuzgó volt? Mindegy is.
A lényeg, hogy ők a pénztáros figyelmetlensége miatt is téged akartak megszivatni.
Te a 2 órás fogva tartás miatt fordulj bírósághoz.
Ez így korrekt.

borso 2011.07.21. 14:57:47

@Rosszindulatú Vászka: figyu! nem leveleket kell írogatni, mert úgyis leráznak a kamu HR-PR-os dumájukkal, hanem élni kell az állampolgári jogaiddal, ennek megfelelően az adódból fizetett rendőrséget kihívni!

DaM 2011.07.21. 14:59:20

Amúgy mibe, hogy ezek a huszárok valami bónuszrendszerben vannak, azért volt fontos pont annak a lapnak a kitöltése - mert az beleszámít, jön a tettenérési combo bonus margin x3. :D

helianthus 2011.07.21. 15:00:03

@Rosszindulatú Vászka: Amit nem értek, hogy a pénztáros miért hívta az orkot, ahejett, hogy rögtön beütötte volna a plusz tejeket sűrű elnézéskérések közepette? Így semmim értelme az egésznek.
A pénztáros hívta az orkot (mert 5 kartonnál több ásványvizet vettek, bár ezt én sem értem?) ezután derült ki, hogy a tej rosszul van beütve, ott már a kasszás nem tudott mit csinálni. Már bocs, hogy beleszóltam.

tocibacsi 2011.07.21. 15:02:28

@atpijkamo: 35 liter. Elírta. Ha végigolvastad, akkor tudhatod, hogy a 3 karton tej benne van. 1 karton az 12 liter...
@bekbórd!: :D:D:D

egy atlag 2011.07.21. 15:04:06

én keresztülhugyoztam volna a biztonsági "őrt" és kisétálok. idióta a posztoló, hogy hagyja, rabolják az idejét a hülyék.

egy atlag 2011.07.21. 15:05:27

@helianthus: vagy olyan hülye, hogy lop és még a homáron is bizonygat...ennyire hülye nem lehet talán

Jó Estét 2011.07.21. 15:05:46

ezek utan soha tobbet nem megyek Auchanba! (igaz, eddig se jartam) Lent a Jolikanal a kisboltba o egyszemelyben a penztaros, a biztonsagi or, de meg a kierkezo rendor is, na ott kell vasarolni!

őslény 2011.07.21. 15:07:21

... ha valóban minden a leírtak szerint zajlott, kártérítést kérni tőlük, ha nem, ügyvédet fogadni, beperelni őket. Módosítok, nem kérni semmit, egyből ügyvéd, és megf@ngatni őket ... Hajrá.

ElPadre 2011.07.21. 15:10:04

azonnal feljelenteni őket. ameddig csak a homárba posztolsz, nem történik sok minden. bele kell verni az auchanosok fejébe, hogy ilyet márpedig itt nem tehetnek.

fogyasztóvédelem+rendőrség, büntetőjogi és polgári pert is indítani. ebből az auchan, ill. az általuk alkalmazott biztonsági szolgálat nem jöhet ki jól.

ZON 2011.07.21. 15:10:57

@helianthus: 5 karton felett már érinti hazánk stratégiai vízkészletét, nemzetbiztonsági ügynek számít.

Tölgyasztal 2011.07.21. 15:12:05

És még csodálkoznak a biztonsági őrök,h mindenki utálja őket...ha nem hallana a jónép ilyen vagy ehhez hasonló esetekről, akkor talán más lenne a vélemény!

elwood 2011.07.21. 15:15:44

az auchantól elvárnék egy karton tejre való kupont kárpótlásképpen

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.21. 15:16:56

S még mondja valaki, hogy nem jó a szlovák tej,hisz viszik kartonszám :))))

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2011.07.21. 15:17:15

Soha ne vásárolj multinál!!!! Minden ismerősöm nyavalyog ez fáj az fáj, ilyen doktor, olyan doktor. Mi csak egészségesnek tartott helyről vásárolunk, igaz tíz forinttal drágább a tej, de tuti házi minőségű!!! Magyarok kapjátok már össze magatokat azt ezeket a genny multikat kerüljétek jó messzire el. Nehogy azt higgyétek olcsóbb... Hosszú távon drágább!!!

Gastroger 2011.07.21. 15:17:45

6 karton után meg kell nyomni a pánikgombot számlaellenőrzésre?

Főleg annak a pénztárosnak aki hibázott?

Miután észrevették a "pénztáros tévedését" , és szerették volna rendezni a tej árát, simán bement a posztoló a biztonsági szobába??

Vagymijafasz??

Fésüs Kelekótya 2011.07.21. 15:17:50

Bicskanyitogató történet. Még ha egy tévét/dvd felvevőt/két ajtós hűtőt toltak volna ki pénztár alatt... Faszkorbács az őrző-védő orkoknak!

elwood 2011.07.21. 15:22:31

@Janiszta: "Mi csak egészségesnek tartott helyről vásárolunk, igaz tíz forinttal drágább a tej, de tuti házi minőségű!!! "

Én csak Pista bácsinál vásárolok kecsketejet, ő saját kezűleg halássza ki a bogyókat a frissen fejt tejből

utánozhatatlan ízvilág

ebtest 2011.07.21. 15:23:37

sziasztok,
belinkelné valaki a sokat emlegetett IKEA-s esetet?nem találtam...

dosszié 2011.07.21. 15:24:25

ha egyesével fizeted a 35 kartont akkor nem kell biztiőr?

sprenczl 2011.07.21. 15:25:07

Az Ósan tetű egy hely, nemcsak emiatt.
Egy volt Ósanos.

neménvagyok 2011.07.21. 15:25:14

Azonnal feljelenteni őket külön az Auchant, és külön az "eljáró" személyeket, minden lehetséges fórumon!

Ez hihetetlen, még csak félreértésről sem lehetett szó!

Feljelenteni, sőőőőt, talán a média is örülne ennek a történetnek. Meg kell fingatni őket.

vernarancs 2011.07.21. 15:28:29

Jon a vilagvege? Vagy mi turonak kell 36 liter tejet meg 5 karton vizet betarazni?
Vagy boltos a poszt-tolo aki meg erre rateszi a maga hasznat.

10 perc utan kellett volna szepen elsetalni. Az adatokat felvettek, fogva nem tarthatjak. Tegyenek feljelentest ha akarnak, mast nem tehetnek.

dzsihád (törölt) 2011.07.21. 15:28:55

Nekem némi szándékosság ordít a dolog mögül. Pánikgomb nem számlaellenőrzés kezdetének a jelzésére való. Az ásinos pénztáros Marika néni biztosan összeszűrte a levet (no nem csak anyagilag) ork Gézukával, hogy a kinézetre - bocs ezért - a legszerencsétlenebb vásárlóra ráhúzzák a vizes lepedőt, úgyis aláír mindent. És akkor már csak 9 ilyen, és megvan ork Gézukának a bónusz a minimálbéres alapbére mellé, hogy majd augusztusban a balatonon a lángos mellé ne csak liftet, hanem sört is tudjanak inni.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 15:29:12

@helianthus:
én@DaM:

értem én, hogy gőzgép...

továbbá még egyszer kérek elnézést, hogy nem értem, ezen az éghajlaton és kultúrközegben mitől nagytétel öt karton ásványvíz - vélhetően nem anatrtktiszi vagy himalájai vagy alpesi víz volt szvarovszki kristájajl ékített díszcsomagolásba.

SvenH. (törölt) 2011.07.21. 15:29:42

nekem iratot csak hivatalos szerv vehet el...
elobb kell agyonverni minthogy onszantambol atadjam
jo persze a bankban nem szivozok figyek csak a szmelyit lefenymasolni de ebben az esetben na nehogy mar...

őslény 2011.07.21. 15:30:12

bocs, hogy elkanyarodok a témától, de ezzel úgy vagyok, mint Pavlov kutyája a csengővel: magyar tej... Mi történt itt az elmúlt huszonx évben? Tönkre lett téve minden, cukoripar, tejipar, élelmiszeripar, feldolgozóipar, stb. Az emberek várták a csodát, az aktuális hatalmon lévők sleppje szétlopta magát, a multik virágoznak, az utakon kínai buszok rohangálnak, a boltokban t@kömtudjahonnanimportált zöldségek... Szép új világ. Megb@szta a nyúl a borzot...

Tölgyasztal 2011.07.21. 15:30:41

Minden mozzanatra,amely a történetben elhangzott van egy jótanács...a legelső talán akkor volt, amikor elmentek az őrökkel.
Azt kellett volna talán, amit az Ikeás - elküldeni a fenébe az őrt.
Egy csapat őrrel elmenni egy szobába, senki által nem látott helyre?
A leírás alapján bármit, amit akartak megcsináltatni nem szabályos, törvénybe ütköző (egy jó ügyvéd biztos szép listát tudna írni, milyen szabály/törvénysértések történtek).
Emiatt, az őrök minden lépése, cselekedete a kártérítés nagyaságát növelte meg!

Le_Penseur 2011.07.21. 15:33:17

A vevők egy része lop. A dolgozók egy része lop. A dolgozók egy része a vevővel összejátszva lop. A biztonsági őr fejpénzt kap a tolvaj után. A biztonsági őrök mindezen okok miatt túlbuzgóak.

Ha valami gond van a számlával akkor nem kell elmenni egy métert sem a kasszától, ott kell rendezni! A biztonsági őr legfeljebb megkérhet, hogy fáradj be az irodába! Nyugodtan mondj nemet! Ha jegyzőkönyvet akar felvenni, akkor hívasd, vagy hívd ki a rendőrséget. A biztonsági őr nem igazoltathat, nem hatóság.

Ha minden rosszul alakul, mint a posztban is, akkor nem a biztonsági cég vezetőjét, hanem az üzletvezetőt és a panaszkönyvet kell kérni. Ezzel párhuzamosan kihívni a rendőrséget. Míg kiér a rendőr, megírod a panaszkönyvbe a problémádat, egy példányt kitépsz belőle, aztán közlöd az üzletvezetővel, hogy írásos választ vársz a panaszkönyvi bejegyzésre.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.07.21. 15:34:50

@borso: egyetértek veled, pont ezért felháborító minden ami itt történik. Mert itt meglehet tenni bármit, nem lesz következménye.

indapass90210 2011.07.21. 15:38:07

"Mondanom sem kell, hogy 160 cm magas kb. 55 kilós huszonéves lány vagyok, (aki természetesen nem megélhetési tolvajnak néz ki) tehát egyértelmű, hogy erre szükség volt."

Mondjuk a kinézet nem számít, mert a Balaton partján is szoktak olyan besurranók lenni, hogy 4 öltönyös fiatalember egy új bmw-vel :)

Leone_510 2011.07.21. 15:38:46

de kár, hogy nem velem történik ez, meglenne az új autó ára

tejcsokoládé (törölt) 2011.07.21. 15:40:01

én ugyan 173 centi vagyok és 58 kiló, de tuti, hogy lett volna annyi eszem, hogy 15 perc után rendőrt hívok. vagy ha már beszélek a papámmal, akkor megkérem, hogy küldjön rendőröket.
amúgy meg nem a homár az illetékes, hanem a bíróság. hóttkomolyan. személyes szabadság korlátozása, etc, etc. még csak nem is kell agysebész ügyvéd.

tutikáosz 2011.07.21. 15:44:27

Még jó, hogy a mi érdekünkben ellenőrzik azt a számlát, és nem tart tovább 5 másodpercnél. Nem tudom, mit kell itt hőbörögni.

esef 2011.07.21. 15:44:27

@borso:
a személyi szabadság korlátozása helyett jó lesz az emberrablás is. természetesen csoportosan elkövetve, merthogy úgy történt az eset...

Green Tech Castle 2011.07.21. 15:44:30

Az Auchan zsidó cég, azonnal perelni és perelni és perelni. Majd megtanulják mi az magyarokat zaklatni.

Vért akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

esef 2011.07.21. 15:46:26

azt meg szabad kérdezni, hogy melyik volt ez az őr? az óbudaiak nagy többségükből nemhogy a keménykedést nem nézném ki, de azt sem, hogy képes "igazi" tolvajt fogni. a kedvencem a szódászszifon-szemüveges kis sánta. leverem a szemüvegét (nem lát) és elfutok (nem tud utánam futni mert sánta)...

Urakura 2011.07.21. 15:46:43

Ártatlanság vélelme már rég nem hatályos,-sehol...

esef 2011.07.21. 15:47:31

egyébként nem értem:
ott van nem messze az ALDI. miért nem ott vettétek a tejet? ott még mosolyognak is... :D

Urakura 2011.07.21. 15:48:27

Ártatlanság vélelme rég nincs,-sehol...

Gastroger 2011.07.21. 15:49:10

Szóval azt még mindig nem értem,

- hogy 5 karton felett miért kell megnyomni a pánikgombot Mancikának.
Ásványvíznél. Mert ha sósavat vesz, akkor lehet, hogy bombagyáros, de ásványvíz?
- Mancika elbaszta a tejblokkolást, az ásványvíz ellenőrzése során deült ki.
Ma faszért nem vitték be őt is a kihallgatószobába.
- Yves, törékeny huszonéves nő (csodéom, hogy még egy sunáznám sem volt), akit bevittek a barátjával egy kihallgatóhelységbe, ahol édesapjával folytatott telefonbeszélgetést.
- VÉGIG vele volt a barátja, aki nemhogy zsebkendőt nem adott neki, vagy hagyta ott az orkokat a picsába, hanem a sztori szerint lófaszt nem csinált, ja igen kettétépte a papírt.
- "azért, mert még nem töltött ki ilyen dokumentumot, így segítettem neki," - ez ugye vicc. Beírtam volna nekik, hogy anyád picsája az, az nyelte a 36 liter tejes kartont. Most komolyan nekiálljak segíteni nekik?
- És a legfőbb kérdés, hogy volt a kis helységben ballonos víz.
??

SanX 2011.07.21. 15:49:51

Ez nagyon kemény! Mindenképp fel kell jelenteni az Auchan-t, legalább 1-2 millió kártérítést kérni.

Velem majdnem hasonló történt. A Metró áruházban voltam az unokatestvéremmel, és DVD felvevőket néztünk. Nem tetszett semmi (0 választék). Amikor ki akartunk jönni a pénztárnál (ures kézzel), odajött egy biztonsági őr, és szolt, hogy mennyünk utánna... WTF?! Rövid, bunkó stílusban közölte, hogy itt ez a füzet, és írjuk bele, hogy miért NEM VETTÜNK SEMMIT! WTF?!!!!

Azóta a közelébe se megyek Metró áruháznak....

Kifordított kacagány 2011.07.21. 15:50:17

én csak azt nem értem ezek után miért nem hagyta ott az összes szart amit vásárolni akart és kérte vissza a pénzét.

ilyen eset miért nem tud velem megtörténni?

satho 2011.07.21. 15:54:15

Tipikus balfasz sztori, balfasz szereplőkkel. Megilyedtem, elkezdetm sírni, felhívtam apucit, bénáztam, egyezkedtem.

Tipikus balfasz emberek sztroija :)

2011.07.21. 15:55:12

Ezt a történetet NEM értem. Adott egy pénztáros, aki rosszul blokkolja a mennyiséget. Ott rögtön észreveszi. Mi az oka, hogy nem blokkolja be rögtön egy szó nélkül a hiányzó mennyiséget és fizeteti ki egy másik blokkon ???
Pánikgombot nyom ?
Saját magától pánikol be ?
REggel csukott szemmel néz a tükörbe, nehogy rendőrt hívjon saját magára???

Ez itt nekem homályos.
Posztolót sajnálom, de ezt TÉNYLEG nem szabad ennyiben hagyni, ügyvéd és feljelentés.

Kaat 2011.07.21. 15:58:37

Egyertelmuen ugyved es karteritesi per. Ha kint volt a rendor, arrol szinten van jegyzokonyv ( kell lennie). Biztos hogy nyersz a birosagon, meg tenyleg meno ugyved sem kell hozza. A szemelyes szabadsag korlatozasa az alap, hataskor tullepes...etc. En nekik mennek az biztos.

DaM 2011.07.21. 16:00:13

@SanX: nyugi, bár valószínűleg nem emlékszel rá, de pár éve csak kiskereskedő tehette be a lábát oda és megadott vásárlási limit is volt.

Azóta is belőlük élnek főként és nem is titulálják magukat magánember közértjének. Az, hogy te bemész (vagy soha többé), nem vágja haza őket. Ezen persze nem kell besértődni, csak tudni róla, minek mennyi a jelentősége. :)

neménvagyok 2011.07.21. 16:02:58

@Kulics: Nem a pénztáros vette észre. A vásárolt mennyiség miatt a pénztáros jelezte az őrnek, hogy nézze meg a blokkot (szabály), és az őr vette észre, hogy a tejből csak 1 lett kifizetve.

jobbcsapott 2011.07.21. 16:03:02

egyáltalán mi ez a hülyeség hogy 5 karton víz felett ellenőrzik a számlát???
nekem lidlben felejtett el egy bajor zsemlét beütni, észrevette, adtam még 69 forintot és beütötte. Semmi ilyen nem volt.
amugy egyszer merne megállítani egy paprikajancsi önjelölt serif korkedvezménnyel nyugalmazott főtörzszászlós...

jobbcsapott 2011.07.21. 16:04:19

@neménvagyok: milyen szabály ez??? biztonsági őr miért ellenőrizget számlákat? Mert valamiből 6-ot vettél? ez hülyeség!

Kifordított kacagány 2011.07.21. 16:04:51

@DaM: ettől függetlenül mi közük van hozzá, hogy miért nem vásárolsz?
a vásárlási limit egy minimum összeget határoz meg vásárlás esetén és nem azt, hogy ha bemész akkor kötelező vásárolnod is.

nandika68 2011.07.21. 16:08:51

Francia cégtől,szlovák tejet vettél úgy kellett.Eszedbe sem jutott hogy magyar boltban vásárolj,mert lenézed a magyar terméket.Nem tudlak sajnálni.

Gastroger 2011.07.21. 16:09:42

@DaM: Kiskereskedő és Őstremelő!!! (az is kap Metros kártyát) nemcsak az aldiba.:)))

Amúgy igen valóban sok kis vidéki boltos él(t) a Metroból (szerintem ez is volt az üzletpolitika), hogy vegyél kartonszám olcsón ARO ropit, aztán add el a kisbótodban.

Most nemtudomhogymegy.

Aztek68 2011.07.21. 16:10:09

A 2005. évi CXXXIII. törvény 28. § (1) bekezdés szerint: "A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha
a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;" tehát, csak akkor kukkanthat bele a csomagodba, ha alapos oka van pl.: látták a kamerákon a biztonságiak, hogy betettél vmit a táskádba. Ha nem vagy hajlandó, max. rendőrt hívhat, aki az adatvédelmi törvény értelmében neki nem adhatja ki az adataidat. Ha nem tudja bizonyítani, hogy te bűncselekményt/szabályértést követtél el, feljelentheted (még ott a rendőrnél) személyi szabadság megsértése, rágalmazás, stb. miatt.
b) A törvény 24 § (3) bekezdése értelmében "A személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató személy, illetve a magánnyomozó az intézkedéssel érintett személy kérésére köteles a tevékenységére vonatkozó felhatalmazást hitelt érdemlően igazolni." Tehát meg kell mutatnia a vagyonvédelmi igazolványát, amit a rendőrség ad ki, sőt még azt is, amit a munkáltató vagyonvédelmi cég adott neki, nem elég egy papíron filccel írott számos kitűző...

Legközelebb javaslom a törvény számát mondani, és zt, ha nem igazolja magát, akkor feljelentést kell tenni a rendőrségen. Tapasztalat: behúzza fülét-farkát és elsomfordál..

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 16:11:20

@SanX: Bki, ezt nem Örkénynél olvastad?
(Aki képes hat karton ásványvíz hazacígölése erejéig az ásványvízlobbi szekerét tolni, mikor a csapból is folyik a víz, az meg is érdemli, hogy feltöröljék vele a madárkásteszkó padlóját.)

neked ugatok 2011.07.21. 16:11:38

én már mondtam az asszonynak, hogy SOHA semmilyen körülmények között semmiféle felkérésre nem hagyhatja ott a kasszát, főleg nem holmi sötét hátsó szobába elzárva a civilek elől...
hány olyan sztori van a homáron is, hogy a betegagyú biztonságiak levetkőztették, megfélemlítették, megfenyegették a fiatal lányokat, ezek a kopasz barmok erre verik a répát munkaidőben.

ha probléma van, kasszánál maradni, rendőrt hívni és nem mozdulni. én pluszban le is vetkőznék a kasszánál, had motozzanak csak meg mindenki előtt, ez számukra ciki nem nekem, ahogy szőrös seggel azt kántálom a gatyámat lóbálva, hogy én nem loptam semmit de ezek tolvajnak néznek.. aztán majd rön a rendőr és intézkedik, utána pedig az ügyvédeink megbeszélik, hogy mennyit is kérek a cirkuszi mutatványért..

ezek a senkik azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, lehet sok tolvajt tényleg megfognak, de a nyilvánvalóan tisztességes, jóhiszemű emberekkel minek kell szemétkedni, sose fogom megérteni... iq = 0..

DaM 2011.07.21. 16:11:46

@Kifordított kacagány: Semmi, azt nem tiltotta senki, bár szerintem nem is fordult elő gyakran - én legalábbis rengeteget jártam hozzájuk és nem láttam üres csellengőt. Aki bement az minimum 1 kocsi megrakottal jött ki - tudod, minden kartonban és kilóban volt mérve. Na, és szerintem az egységsugárkának ezért indult a Seqs agya, hogy ez most fennforgás. Seggberúgni meg nem fogják, mert nem a célközönségre rabolt rá.

gelsystem 2011.07.21. 16:14:39

az nem tudom volt-e már, hogyaszonygya:
....a biztonságiőr az anyukáját a ravatalon?????

DaM 2011.07.21. 16:14:43

@Gastroger: baker, igaz, az őstermelőt kihagytam! Tudnám, hogy annak mire lehet szüksége tőlük?

Megőstermeli a kolompért, náluk meg bevásárol olayból, hogy legyen faja eladható süttkrumplija? :) Lehet, hogy nem is nagyon lőttem mellé, valami árukapcsolásos biznisz lehetett ottan. Most inkább vendéglátósok járnak Metro-túrára szerintem, a bótosok talán visszaestek.

neménvagyok 2011.07.21. 16:15:01

@jobbcsapott: Gondolhatod, hogy nem én találtam ki, most olvastam a posztban.

Gastroger 2011.07.21. 16:15:23

@Észkombájn: Békés Tamás vagyonőr vagyok. Leraktam a vagyonőrvizsgát miko munkanélküli voltam. A felettesem Harag Botond, volt katonai hadnagy!
minketten a zósanba dolgozunk.
Mútkor is csóriszátak innen, mondták, hogy 2005. évi CXXXIII. törvény 28. § (1) bekezdés.
Mondom, anyád.
Bevittük a szobába.

Bocs, de nem életszerű a törvényre való hivatkozás. A rendőrségi feljelentést a posztoló is megtette, ha jól értem (kihívta a rendőröket).

Hagrid 2011.07.21. 16:18:26

Nem szeretem az Auchan-t és nem véletlenül...
Milliárdos profit mellett szarnak bele, hogy kik járnak oda be lopni, mert tényleg van ilyen, aztán megelégelik és parancsra elkezdik az embereket szivatni. Szép...

nandika68 2011.07.21. 16:18:27

Remélem az ügy folytatásaként jól meg lesz büntetve a kedves blogiró.Nekem sántit a története.

Aztek68 2011.07.21. 16:18:28

@Gastroger: Hehe...lehet, hogy nála bejött, de elhiheted, hogy nálam nem jönne be ilyen egyszerűen. Ügyvéd vagyok, tudok még egy-két dolgot...így nem fogadnék rád meg a kollégáidra:-))

Gastroger 2011.07.21. 16:18:58

@DaM: hát mondjuk akciósan 6 db háti permetelő kézikészüléket.
Vagy mittudomén.. :)))

Lehet, igazad van, támogatást felveszik a fődre, a traktoros meg drága, miután a Lajos fia nem dolgozik a gazolinnál, így aztán megveszik a krumplit amit eladnak a piacon.

Nem rossz biznisz ez! :))

Aztek68 2011.07.21. 16:23:48

@Gastroger: Egyébként meg, ha a törvény szerinti megalapozott gyanú volt, akkor az természetesen más eset.

jobbcsapott 2011.07.21. 16:25:34

@neménvagyok: gondolhatod hogy nem Téged hülyézlek...

direkt vásárolni fogok 3 karton tejet és 6 karton vizet legközelebb ott és kiváncsi vagyok mit fognak csinálni a blokkommal.
de ha meg akarja nézni akkor NYOMTASSA újra az istenverte barma!

Gastroger 2011.07.21. 16:26:32

@Észkombájn: MI itten közfeladatot ellátó személyek vagyunk! Minket attrocitálni, az teccik tudni milyen komoly dolog??

Amúgy meg a vagyonvédelemről szóló 2005/CXXIII törvény III. fejezetének 28.paragrafus, első bekezdés C. ponza alapján én jogosult vagyok ellátni a vagyonvédelmmel kapcsolatos jogi kérdések orvosolását!!!

Aztek68 2011.07.21. 16:27:54

@Gastroger: :-))))))))))))))))Ez jó:-))

Gastroger 2011.07.21. 16:28:03

@Észkombájn: viccelek, ha nem vetted volna észre. Nem vagyok vagyonőr. Se nem ügyvéd. De életszerű a dolog, nem?

Gastroger 2011.07.21. 16:29:51

@Gastroger: ja bocs észrevetted.. :))))
De fogadjunk utánaolvstál a hivatkozásnak.. :))

zsoltix 2011.07.21. 16:32:00

Olyan jol megy, hogy fel se tunik kb. 6ezer forint ide vagy oda? Szeretnek en is ugy vasarolni, hogy lesz amennyi lesz, meg csak meg se saccolom a vegosszeget fizetes elott :)

neked ugatok 2011.07.21. 16:32:09

@Tölgyasztal:

sajnos ez olyan, mint amikor a rendőr felajánlja, hogy nem jelent fel, csak ír egy helyszíni bírságot csekkre, csak itt írd alá..
onnantól, hogy aláírtad elismerted a szabálysértést, és neki nincs több teendője..
itt is ez a helyzet.. onnantól hogy látszólag önállóan hátravonulsz az orkokkal, odaadod az irataid, aláírod a formanyomtatványt, nekik már nincs dolguk, hagytad magad és elismertél mindent..

persze ha nem mozdulsz, letolod a nadrágod a kasszánál és rendőrt hívsz, még van esélyed méltósággal átvészelni a szituációt.. de könyörgöm, hátramenni és hagyni magad megalázni...

Kifordított kacagány 2011.07.21. 16:32:21

@nandika68: a magyar termék és a magyar bolt legyen versenyképes magyarországon és akkor majd oda jár vásárolni. nagyon unalmas már ez a magyartermékes álmagyarkodó faszság is.

@DaM: régen is bemehetett boldog-boldogtalan akinek volt valami próbálkozó(az, hogy vállalkozó erős túlzás) ismerőse és kölcsönadta a kártyáját vagy csináltatott neki. a vásárlási limit is hamar lecsökkent 5 rongyra és addigra már a legtöbb kartont meg is bontották(arra hivatkozva, hogy a vállalkozó elvégezhesse egyúttal a napi bevásárlást is). vállalkozóként sem volt feltétlen természetes, hogy valaki púposra rakott kocsival távozzon, ha valami drága vagy nem olyan ami nekem kell, akkor nem veszem meg és megnézem máshol is. minél nagyobb tételben akarok vásárolni, annál inkább. persze tény, hogy a vásárlási lázon megittasult tömegek akik büszkék voltak rá, hogy van kártyájuk és ettől ők különlegesebb állatfaj, azok többnyire csapágyasra hajtották a bevásárlókocsikat és nem látszottak ki mögüle, annyi kacatot összevásároltak.

Gastroger 2011.07.21. 16:32:39

@Észkombájn: ja, már észrevetted, hogy csak hülyéskedek.. :)))
De fogadjunk utánakerestél... :))))

Vélemény a vagyonőrnek? :)

bigthereal 2011.07.21. 16:34:23

"a rendőrség kiérkezésekor azonnal realizálta a valódi helyzetet..."

hahahahaha

Aztek68 2011.07.21. 16:34:37

@Gastroger: velem 1 vagyonőr ne viccöjön:-)) meg 2 se:-))

Először jól beugrattál:-))

Anti Anyag (törölt) 2011.07.21. 16:34:51

Azt kellett volna mondanod hogy roma vagy és hívni a TASZT-t. 5 perc után kint vagy.

Amúgy ez a gond. Az Auchannak joga van magát megvédeni, neked viszont még lakásodban sem.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 16:36:59

Színtiszta empíria eredményeként határozottan kijelentem, hogy egyrész az ork és a szerv valamint a veszteségcsökkentési technikzs menedzser mentális potenciálja hűen tükrözi az ország hasonló állapotát, illetve statisztikailag nem kirívó számszerűsítve. mindazonáltal már volt szerencsém élőben is látnui működés közben rambóvírussal fertőzött orkképződményt, kit szinte állapotba hajszolt fegyvere illetve egyenruhájának méltósága és tisztelete.

Bezzeg régen ijen nem volt. Régebben béke szeretet és hatnapos lóbányai volt, akciós farhát meg mirelit őzgerinc és milka csoki nem. Lentilki meg tót tej csak cseszkóbúl.

neked ugatok 2011.07.21. 16:42:25

@jobbcsapott:
lehet hülyeség, de szerintem a kasszás kollégákat ellenőrzik vele..
ugyanis nekem lófasz közöm se hozzá, ha a spiné kevesebbet üt be, mint amennyi a szekéren van, ki a faszom fogja számolgatni hogy felvezetett-e minden tételt a számlára.. megmondja mennyit fizessek, ha nem irreális kifizetem..

ja, a biztiőr rájön hogy nem fizettem ki 1 karton tejet? én kérek elnézést, visszamegyek a kasszához és kifizetem, ugyanis NEM TARTOZOM ELSZÁMOLÁSSAL a blokkon lévő és a szekérben lévő tételek szinkronjával... főleg nem vagyok tolvaj azért, mert kimaradt valami, ugyanis nem én ütöttem be a gépbe hanem ők, innentől az ő felelősségük nem az enyém
csak magyarországon hagyjuk magunkat, hogy ezt is ránk kenjék.. bevisznek a szobába és addig zsarolnak ameddig elismered azt, amit nem tettél meg.. miután elismerted, viselheted a következményeket!

hozzám 1x jött oda egy ilyen arc, dugig volt a szekér apró szarokkal 30k HUF értékben, mondta hogy akkor most pakoljuk ki meg be és ellenőrizzük a tartalmat..
mondtam neki, hogy max TE pakolod ki meg be, addig a rendelkezésedre áll a számla, de mindent visszateszel a helyére ahogy volt, mert szét van szortírozva.. inkább el se kérte a blokkot mert akkor dolgozni kellett volna...
mert még én fogok ehhez aszisztálni e?

ave 2011.07.21. 16:43:07

Nem semmi kalvaria, nem tudom mi a jo dontes ilyenkor, de 2 orat elbaszni ilyenre semmikeppen nem az.

Gastroger 2011.07.21. 16:43:49

@Észkombájn: Amúgy Ügyvéd Úr.
És most komolyan. Mennyire tartaj Ön életszerűnek azt a helyzetet, hogy valaki 6 karton ásványvíz (feltételezem darabja 39 Ft), valamint mint alkalmazott egy rosszul rögzített tétel (kimaradt a tej) után a "pánikgombbal" hívja a biztonsági őröket?

A 6 karton ásványvíz Ügyvéd úr a jelen helyzetben nem tétel. Minden munkáltató szükséges gondoskodni a hőségriadó esetén az alkalmazottak ivóvíz utánpótlásáról. Ha ez nem lehetséges, bezavrjuk őket az IKEA építesi területére, ott van ballonos víz, de ez egy másik poszt.

Továbbá. Menniyre tartja ön életszerűnek, hogy valakit pár karton tej önhibáján kívüli meghurcolása miatt (több órán keresztül, és lelki traumát okozva, mivel zokogott az ifjú hölgy) az interneten publikáljon egy posztot, ahelyett, hogy azonnali rendőrségi segítséget kérjen, majd ügyvéd által mindezt hiteltérdemlően bizonyítva polgári peres eljárásban intézkedjen, jelentős, nem vagyoni jellegű kár miatti peres eljárásban követelését fogantosítsa?
:))

rosszindulatú bértrollnok 2011.07.21. 16:44:36

töklámpák...
a madarasteszkó területe a csigazabálók magánterülete, ők beengednek oda, ha már pont őnáluk akarsz vásárolni ócsó szlovák tejet (nem pedig mo-n, magyar dobozba csomagolt szlovák tejet!). ezzel pedig elfogadod a játékszabályaikat. ha meg hagyod magad megfélemlíteni az orkjai által és nem jelented fel a p@ába őket, akkor akár még vaj is lehet a füled mögött...

vernarancs 2011.07.21. 16:45:10

Balatonon legalabb hideg a pizzan a feltet. Nem kell izgulni, hogy megromlik a bevasarlokocsiban.

KecskeDotyi 2011.07.21. 16:45:21

Ecsém, kicsit elszundít az ember és új poszt van kommentcunamival...

Na épp ezért tartom egy picit kevesebbre (eskü h csak egy kicsit) a kis törékeny nőket. Mert én helyből vertem volna agyon a biztonságit, aztán hajrá, mehet a csoportos csihi-puhi. Kötsögök.

vernarancs 2011.07.21. 16:46:50

Egyebkent a kasszatol valo tavozas mese az uzletre nem vonatkozik? A vasarlo tavozott a kasszatol, reklamacionak helye mar nincs.

Meph 2011.07.21. 16:46:54

Ugyan más összefüggésben, de már én is megtapasztaltam milyen "remek cég" az Auchan. Azóta nem vásárolok Auchanban.

jobbcsapott 2011.07.21. 16:47:55

@neked ugatok: ekkora hülyeséget? biztonsági őr ellenőrzi a pénztárost? Nincs annak felettese? ellenőrizze ő..

kpityu2 2011.07.21. 16:52:09

Aki egy doboz tejnél többet vesz a osanban az gyanús!

KecskeDotyi 2011.07.21. 16:52:36

@batgirl: Nem konkrétan csak neked szánom!

Megkérdezném azokat a nagyszájú embereket akik emlegetik, h birka meg senki nem csinál semmit, h 2006 őszén ugyan hol voltak? Ja, otthon a tv előtt? Akkor kuss!

indapass90210 2011.07.21. 16:55:26

@KecskeDotyi: miért, 2006 őszén még maradt néhány telefonfülke, amit nem sikerült felborítanotok?

KecskeDotyi 2011.07.21. 16:55:36

@Gastroger: Idézem:
"RoopeHUN 2011.07.21. 14:52:33
160 cm 55 kg? kövééééér!

azért persze sunáznám. "

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 16:55:57

@KecskeDotyi: illetve néhányan a tévében. Meg a székházban. Én kicsit izgultam is, mikor úgy tűnt, hogy Mazsola és Tádé is eltűnt. Ha eztet előre tudom, soppolok a Káosz Üzletbe egy kapucnis kézséget és én magam happolom el.

neked ugatok 2011.07.21. 16:58:52

@jobbcsapott:

akkor kit ellenőriz? engem, hogy rajta van-e a számlán minden tétel? amikor az árut a pénztáros blokkolja le egyesével, és az ő felelőssége belenézni a kosárba, hogy nem maradt-e ki semmi? ezek után ha nem stimmel a számla akkor ahhoz nekem mi közöm? én a szalagra pakoltam az árut, ő leblokkolta és visszatettem a kosárba.
ha nem stimmel, azt leszarom.

rosszindulatú bértrollnok 2011.07.21. 16:59:02

a politika hogy a h@rébe került ide????

KecskeDotyi 2011.07.21. 16:59:58

@Dövan: Én otthon voltam, édesanyám rám zárta a lakást és az ajtó előtt ült, az emeleti ablakból meg nem ugorhattam ki.

De látom, te nem vagy háborúpárti. De mit vársz, majd magától változik meg minden? Amíg hagyja a sok ember h a rendőr megüsse, a boltos kinevesse, a poltikus lesz@rja, addig pofa lapos. Tenni kéne (itt nem a megafonnal való ordibálásra gondolok), hanem fogni kapát-kaszát és menni, akinek nem tetszik annak lesuhintani egy-két testrészét. De ezzel akárhol és akárkinek előállok csak csönd van, mert mindenki magában dünnyög h igen, igaza van, de este megy a barátok közt, azt nézni kéne, meg amúgy is, most menjek Pestre?....

Ungárische Spráche Alkohol 2011.07.21. 17:02:41

Perelni. Hasonló helyzetben volt a szomszédom még 4-5 éve, a végén ott tartottak, hogy az elég jó ügyvéd az Auchant is és a biztonsági szolgálatot is kártérítésre tudta bírni, a végén peren kívűl megegyeztek nem tudom fillérre pontosan, de olyan 5 millió (auchan) 2 millió (bizt. szolg.) körül, plusz az illetékes őröket elbocsájtották...

Mikrobi 2011.07.21. 17:03:43

Mi történt volna, ha nem megy be a tolvajok szobájába? Esetleg kirakja a két karton tejet, közli, hogy ide se jön többet és eltolja a szekeret? Vagy ha megpróbálják feltartani a "biztonsági őrök", azonnal rendőrt hívni? És mi az, hogy a "biztonságiak" főnöke nem hajlandó igazolni magát? És ha nem is ő a főnök, csak a "biztonságiak" haverja, aki magánbizniszként lép akcióba?

indapass90210 2011.07.21. 17:09:03

@KecskeDotyi: sajnos ennek a mai manipulált világban kevés esélye van, mivel nem lehet tudni, hogy éppen ki hazudik (feltehetőleg mindenki, és akit a levágott helyére odaültetünk, az is fog, meg az is ránkerőlteti a világnézetét).

De négyévente lehet szavazni, és el lehet zavarni mindenkit a picsába.

Engem mondjuk nem szoktak igazából kóstolgatni, se boltos, se rendőr, orkok meg aztán végképp nem, mert ott a vége az ork karrierjüknek. Mondjuk nem is nagyon csinálok faszságokat, így az erkölcsi magaslatról vívom meg a háborút.

Mindenesetre tényleg nem a város szétverésében látom az utat a jobb jövő felé.

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2011.07.21. 17:11:00

Még szerencse, hogy a posztolóval nem azt közölték hogy tessék szépen elindulni előttünk a Duna felé, mert azt az utasítást kaptuk hogy a renitens vásárlókat a Dunába kell lőnünk. Mert tutti hogy elindult volna, amekkora lúzer.
Két órán keresztül fogva tartotta egy idióta ork? Meg az áruház személyzete? Mi van?!
Meg is érdemli. Én ki se engedtem volna, ilyen hülyékre nincs szüksége a társadalomnak.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 17:11:50

Erre Kókler és a Tolvajok Szobája
kismagyar varázsos mese

KecskeDotyi 2011.07.21. 17:14:13

@Dövan: El is megyek szavazni, mert jelenleg ez a legtöbb, amit tehetek törvényes úton. A legjobb az, amikor annak jár a szája, aki nem rakott sehova se x-et.

Engem se szokott kóstolgatni sok ember, mert ahogy egy korábbi poszt is mutatja, nem lesz jó vége. Az említett kasszás kiscsajt is kirúgták egyből.
Ha meg esetleg valami "nagyobb" ember jön, oda meg megvannak a kapcsolatok, h megfingassam.

főboszorka45 2011.07.21. 17:16:41

A Metroban ma már csak a food (élelmiszer) a nagyker, a többi kisker.
De mondjuk tejet nem vehetsz egyet, csak pl egy kartonnal...Vendéglátósok valóban sűrűn előferdülnek ott...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 17:17:31

Ejnye, milyen harcias menyecske!
Tőlem mehetünk, nem érdekel a Barátok közt.
Ki jön még?

porkó kapitány 2011.07.21. 17:20:50

ugyan ez történt velem, és pár haverral, ugyan ebben az ósönben tavaly. állítólag látták kamerán, hogy el loptunk egy üveg martinit...kisszoba, parszt orkok. végül kb meg voltak sértődve amikor kiderült, hogy ők hibáztak, majd bocsánat kérés nélkül elhajtottak minket. nyomorékok.

esztike7 (törölt) 2011.07.21. 17:29:57

@nandika68: Pedig én már hallottam hasonlót, ahol ha nem is ennyi időre, de elvitték és nehezen tudta magát kimenteni a valóban ártatlan vásárló. A pénztárosnak is nehéz, de ha ő üt el, alapból őt kell(ene) felelősségre vonni, elvégre ő ezért a felelősségért pénzt kap (még ha nevetségesen keveset is). A biztonsági őrök általában lenézett senkik a bolt és a társadalom hierarchiájában, akik álmaikban James Bondok, és időnként szeretnének a valóságban is pózolni néhány megoldott üggyel, és maguk előtt bizonyítani, hogy ők igenis fontos emberek. Ha nincs ügy, akkor csinálnak.
Az igazsághoz: először is valóban x karton mennyiség (és összeghatár) fölött ellenőriznek, minket rendszeresen szoktak mert ha vásárolunk, akkor nagyban). A pénztáros köteles hívni ellenőrzést, nincs más rá, csak a pánikgomb, ami ilyenkor személyhívóként funkcionál. Ez jó nagy baromság, mert kartonjával lopni nehezebb, mintha veszek 20 kiflit, és kifizetek 19-et. Mégis a kartonoknál és a nagy összegeknél ez van, pedig egy kisebb családi bulira, utazásra, táborozásra simán kell 5-6 karton víz, ugyanennyi tej, ugyanennyi sör, stb., ha még kajákat is nagyban veszel, mindjárt a végösszeg sem kicsi. Ez egyébként a Metróban is így van, ott mindenkit néznek és szúrópróbaszerűen ellenőriznek, a Corában is szúrópróbaszerűen ellenőriztek minket, szerencsére még soha, de soha nem találtak problémát és nem akadékoskodtak.
Amúgy meg az említett Auchan a legtaszítóbb hipermarket Budán, a vásárlói színvonalról annyit, hogy karácsonykor a játékok kb. ötödének sérült volt a csomagolása, és hiányos a tartalma. Ismerősömnek meg ott tépték le a válláról a táskát. Nem is szívesen megyek oda.

mi nem foglalt még 2011.07.21. 17:31:09

@KecskeDotyi: Én kint voltam 2006-ban a téren.

lolperec 2011.07.21. 17:33:02

idióta franciák azt hiszik gyarmaton vannak.

Seang Lee 2011.07.21. 17:33:44

Jaaaaj de ismeros. hasonlo sztorimat 2010 januarjaban megirtam itt en is. csak az a Vecsesi nagy tesco volt. en pudereket nezegettem. az aru mellett a kozmetikum szineit jelzo matricak nem voltak kirakva. segitseget kertunk egy eladotol aki azt mondta o nem az osztalyhoz tartozik,nem tudja, kuld valakit. nem jottt senki 5 perc utan. a termek nem volt lefoliazva igy letekertem a tetejet hogy belekukkantsak (mint amikor emberek oblitot szagolgatnak meg, de az en postom kommenteloi kozt sokan akadtak akik az olitoket szaglaszokat is elitelik, na mindegy) erre jott a bizti or hogy en rongalom a termeket es fizessem ki. mondom, milyen rongalas? mondjak hogy a kameran figyeltek :) innentol a tortenet a posztoloeval hasonlo. szabalysertesi jegyzokonyv alairasara akartak kenyszeriteni, de a baratnom akivel voltam a markoi utcai birosagon dolgozik, plusz az en ismerosom is bunteto ugyved, igy bar nem akartak engedni, mindketten telefonalgatni kezdtunk es a 2 ugyved is akit elertunk mondta hogy NE irjuk ala a jegyzokonyvet. erre hivtak rendort.(par szaz forintos aru..) jottek, azoknak odaadtuk a szemelyit. majd jott a polgarmesteri hivatalbol par het utan valami buntetes (asszem 800HUf) es a baratnom az ugyvedje alatal kikerte a video felvetelet hogy mi van rajta. nos, fokent az en szep derek tetovalasom van rajta ahogy hajlongok... amugy egy masikismerosom meg tesco igazgato volt (nem volt akkor meg sikeres ember :0 es o azt mondta ezt azert csinaljak mert ezeknek a cegeknek kell a bizonyos szazalek, hogy ok tolvajt fogtak el, es ezert beprobalkoznak. ja es az or megirta a jegyzokonyvet (csak nem irtuk ala) es a 3-4 soraban kb 10 helyesirasi hiba volt. gratulalok!

vernarancs 2011.07.21. 17:38:54

@esztike7: milyen buli az ahova 5-6 karton tej kell? Kakao party? :)

tuono 2011.07.21. 17:40:59

Nem vagyok benne biztos, hogy a pénztártól való távozást, értsd. fizetést követően bármi jogosultsága is lenne őrzővédő Kft. észlény alkalmazottjának a blokkodat kérnie. Pontosabban kérni, kérheti, de a Te teljesen jogosan megtagadhatod annak megmutatását, mert az a Te tulajdonod. Talán itt is volt a héten ezzel kapcsolatban vmi. Részvétem, de könyörgöm épületben helyIség!

esztike7 (törölt) 2011.07.21. 17:41:43

Nem szeretek multitól vásárolni, onnan is csak magyar tejet veszek, ha szlovák van, elvből tovább állok, de vannak szituációk, amikor az őstermelő nem jöhet szóba (tartós termék kell, és tűrhető áron, vagy egyszerűen nincs őstermelő a közelben adott termékből). Szóval az őstermelős "úgykellett" beszólások engem kifejezetten idegesítenek és az egész vásárolj magyar embertől magyar terméket mozgalmat lejáratják.
Valaki említette itt az Aldit: valóban udvariasak, de itt (és a Lidlben) a legkisebb a magyar termékek aránya.

b0c1k4 2011.07.21. 17:41:47

Olyan kar hogy velem sosem probalnak meg ilyet eljaccani.... Bar csak egyszer... Akarok mar birosagrajarni... :D

hairybottler 2011.07.21. 17:41:55

"a rendőrség kiérkezésekor azonnal realizálta (magyarul valóra váltotta) a valódi helyzetet..." - ezt a mondatot én sajnos nem értem. Hogyan váltotta valóra a rendőrség a valódi helyzetet? korábban talán nem valódi helyzet volt megvalósítva? hmmm... ez elég sci-fi. de azt sem értem, miért nem hívtatok azonnal rendőrt, hogy azok aztán valóra válthassák a valódi helyzetetetet...? roflmao!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 17:42:04

Még az jutott eszembe, hogy nem-e lehetne-e ezeket az igasságérzettől túlfűtött biztőröket a Parlamentbe vezéynleni, oszt ott vágjanak rendet a sok tolvaj között.

esztike7 (törölt) 2011.07.21. 17:43:54

@vernarancs: Igen. Mondjuk gyerektábor, cserkésztábor (mert olyasmire is szoktunk vásárolni.) Mielőtt megkérdezed, oda meg sört nem veszünk.

vernarancs 2011.07.21. 17:51:19

@esztike7: tudom, tudom. A cserkesztaborba ovszert kell venni kartonszam.
-Legy resen!
-Res keszen!

Gastroger 2011.07.21. 17:51:48

@Seang Lee: a nikkedből, meg deréktetoválás... Téged csak jól meg akartak motozni.. :))

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 17:51:58

KAMU !!!
1. Nemondja már nekem valaki azt, hogy valaki észnélkül vásárol és nem tudja, hogy kb. mennyit fog fizetni és pláne, hogy 1db tej az ~150 Ft, ugyebár 35db nem került beütésre, ami összesen 5.250 Ft! Hogyennyivel "kevesebbet fizet"! De oké tegyük fel, hogy újgazdag a posztoló és nincs gondja a pénzzel és így beszívta, hogy sokat vett, amit ellenőriznek és lebukott... ("jó szándékú emberek lévén nem akartuk a pénztárost semmilyen szinten felelősségre vonatni" - ezzel ástátok el magatokat, és jött le az a bizti őrnek, hogy összejátszotok a pénztárossal)
2. Blokkot átadni biztonsági őrnek??? (miköze, hogy én milyen márkájú párizsit veszek??? XD) - De itt is tegyük fel, hogy kedvesen kérte...
3. Nem megyünk sehova, főleg nem kishátsószobákba, ha gond van, azt meglehet beszélni a pénztárnál is "mindenki szeme láttára" (Ugyebár ez akkor játszik, ha tudod beszámítható állapotban vagy és tudod magadról, hogy nem loptál...)
4. Ha vagy olyan barom, hogy elmész a bizti őrrel, mi fasznak adod oda a személyidet?
5. 2óra után gondolod, hogy rendőrt kéne hívni!? Hülye vagy? engem ha 1percre feltart valaki pofánbaszom!
(Továbbá ha ők hívták a rendőröket, akkor te leszel, akit "megakarnak büntetni", ilyenkor min. te is hívj rendőrt!)

+1.
Amúgymeg nemrég Aquincumi Auchan-ba voltam kb. 6.000 Ft-ért vásároltam élelmiszert. Az utolsó előtti terméknél a pénztár csajszi asszongya, hogy a gép összeomlott, újból bekéne ütni mindent... Mondom jól van - csinálja! (értsd minden bevolt már zacskózva) De otthon néztem a blokkot és az egyik zacskót nem ütötte be újra, így kb. 2.000 Ft-ért ingyen hoztam el holmit! Egyszóval loptam, ugye... mert a pénztáros csaj béna volt - csak a posztolóval ellentétben én jólcsináltam! XD)

+2
Ja szokott összejátszani pénztáros - vásárló az Aquincumi Auchanban... (ismerős mesélte, hogy így vett olcsóé cuccot)

+3 Én mondjuk pereléssel nem foglalkoznék... Inkább a nyilvánosság, de ilyen esetben nem a homár-t, RTL fókusz - Híradó, stb. (a szabadság korlátozás miatt) - bár kétlem a sztori 100%-os hitelességét!

+4 továbbá tudom én vagyok a nagyon hülye, hogy ilyen esetbe rögzítenék a mobilommal mindent... (volt már rá példa és jól jött egy-egy hangfelvétel - videó)

Ako5 (törölt) 2011.07.21. 17:54:35

Hasonló történt velem is a veszprémi tesco-ban :)
Nem a pénztáros tévedett...

Egy italos díszdoboz a benne lévő palack formájával megegyező alakkal és kupakkal rendelkezett. Én lecsavartam a díszdoboz kupakját, majd vissza.

Erre fizetés után bekísértek egy kb 2*4 méteres motozó helységbe, és elmondták, hogy a díszdoboz kupakjának elcsavarásával elszakítottam a benne lévő palack zárjegyét. Hát igen... csak hogy a díszdoboz zárókupakjának kiképzése ezt nem tette lehetővé...

1 órát ott tartottak az akkor 7 hó terhes párommal együtt.

Mondták, hogy van egy videófelvételük az egészről - én meg kérdeztem, hogymiért, a van egy kamera a díszdoboz kupakjában?

Végül kifizettem a palackot (Absolute vodka cca. 4eFt)

Jegyzőkönyvben kértem a visszavásárlást, ami 2-3 levélváltás után az áruházigazgatóval meg is történt...

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 17:55:19

@vernarancs: sztem szittyatáborba lesz kumisznak az a tej, csak nem meri bevallani.

@JunkieeeBoy: ijen hosszú komment nem szokunk olvasni, összefoglalnád 3-5 tőmondatban?

vernarancs 2011.07.21. 17:56:24

@JunkieeeBoy: Akkor most allj be a mellekhelyisegbe otthon. Egy ido utan le is ulhetsz. Majd par ora mulva hivd ki a rendorseget.

vernarancs 2011.07.21. 17:58:09

@Rosszindulatú Vászka: hamiskumisz?
habar amiota a medvesajtot sem medvebol csinaljak mar sosem lehessen tudni.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 17:58:27

@Rosszindulatú Vászka:
Áhhh tudom új vagyok itt, mint kommentelő, de NEM! Legalább valami hasznosat is csináltok itt - tanuljátok az olvasást!

Mert ahogy a kommenteket olvasom, ennyi embert "megaláznak" a biztiőrök olyan dolgokkal, amit nem is követtek el! Vagy kamuzva írják le - vagy nagyon hülyék! Inkább ez az utóbbi játszik szerintem!

Gastroger 2011.07.21. 18:00:12

@Rosszindulatú Vászka: Na vászka, akkor itten is fésztúfész.

SAJNOS. A magyar biztonságiőr mint olyan nem létezik. NINCS. Vagyis van valami, amit annak hívunk, de az korántsem az. Vagyonőr, ugye kéremszépen.

Lapozzunk föl egy újságot, .. aszongyaaa.. álláshirdetés.. oktatás.. vagyonőr vizsgával, és álláslehetőséggel.. ! NOfene.

Kik lettek biztonsági őrők, vagyonőrők, stb.

- akiket régen úgy hívtunk, hogy portás. Mostmár nincs ilyen! Vagyonőr van.

- A honvédség leépítése után megmaradt katonai létszám. És most jóindulatúan nem a hadnagyi képesítéstől felfelé gondolkozok, legfeljebb azok alapították. Törzsörmester.

- Vidéki álláskereső suttyó, akinek feláll a "fegyver" szó hallatán, katona sohasem volt, de majd ő osztja az észt (máshova nem veszik fel.)

- Nyugdíjasok, rokkantak, egyéb csalódottak akiknek megfelel a 4 órás bejelentett, de igazából 12 órás műszak.

Nem védem őket. Ez a példa is arra világít rá, hogy valami nem jó... De vajon... Tényleg kell nekünk az ilyen?
Továbbmegyek.. adnál pisztolyt a kezükbe?

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 18:01:30

@vernarancs:
Bocsi, de itt nem 1x2méteres budi van, hanem a fürdővel együtt van... :)

(megahogy látom te is csak a mondatokat olvastad el, nem az egészet, amit írtam)

Gastroger 2011.07.21. 18:02:32

@Seang Lee: a blokkolnálak már volt? :)

Laciii 2011.07.21. 18:04:17

@JunkieeeBoy:
Nem hülyék, csak naivak, meg sokáig élnek anyuci szoknyája mellett.
12 évesen én is mentem a raktárba kipakolni a zsebeim, hogy nem loptam semmit majd távoztam a hátsó ajtón megszeppenten.

IP gyűjtögető 2011.07.21. 18:06:49

@Green Tech Castle: sajna pont a tulajdonosi kör miatt, max minden 28. napon a barátnődnél ..:(

Kupon Károly 2011.07.21. 18:10:27

Az volt már, hogy tejet csak őstermelőtől / Aldiból?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 18:10:37

@Gastroger: kicsit átgondoltam kommented hatására az életemet, és így hirtelen három fő jutott eszembe, akik fegyveres elrettentő orkok. Nem így születtek, így alakult. Egyik se tukko, hanem pedig jólnevelt, rendes, családos emberek.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.07.21. 18:11:03

Elméletben szép az, hogy én a helyükben milyen okos és nyugis lettem volna, de gondolj arra, pl., hogy épp valamilyen betegség kínoz. Na, akkor legyél nyugodt, meg okos.

Netszamuráj 2011.07.21. 18:11:10

Nagyon szívesen elbeszélgetnék hasonló helyzetben az őrökkel, de ha menni akarnék, és nem engednek, parázs verekedést rendeznék, az tuti. :) Kivéve ha van fegyverük, akkor nem emberkednék, nehogy lelőjön egy ilyen nagyon fejlett neandervölgyi.

Gastroger 2011.07.21. 18:15:21

Nekem a tesóm dolgozott diákmunkásként egy hiperbe.

Teljesen jól végezte a dolgát, egy kurva szavuk nem lehetett. Egyszer mégis behívták, és pakolja ki a zsebeit.

Volt egy 20Ft.-os, vagy talán egy 100.- Ft-s nála.(fémpénz)
(amúgy nekem is mindig van, vagy a kocsiba, vagy pénztárcába, vagy zsebbe, pont az ilyen tologatós kosarak miatt).

Számonkérték, hogy mégis hogy gondolja ezt? Meg nem lehet nála pénz. Meg faszomtudja. Ja közben lekasszázott többmillás forgalmat. Szegény annyira megijedt, hogy elsírta magűt. DE egy kurva fillért nem lopott..

Nekem csak utólag merte elmondani (tudta, milyen vagyok) amikor már nem dolgozott ott, meg én is elköltöztem. Hát bazmeg kiraktam volna az egész rühes bagázst.

Amúgy vicc. Ilyen 20 Ft.-kért, meg lófasz megbüntetik az embert, de ha komolyan csinálnám, akkor mondjuk egy házimozit "felejtene el" lehúzni a pénztáros. Nem tejet... meg vizet.. amit ő is elismer..

Vicc....

Junction 2011.07.21. 18:16:37

Még évekkel ezelőtt a Plus-ban belekötött egy idős nénikébe a szalagtűző zakós őrkutya,mert az idős hölgy sorra felnyitotta a tojásos dobozokat (gondolván nem akar egy törött tojást sem venni).
Az első kettőben naná,hogy voltak töröttek és repedt héjúak.Épp a harmadikat ellenőrizte,amikor lecsapott a baltaarcú.
A tag minősíthetetlen hangnemben beszélt a nénivel és rögtön azt találta ki,hogy reszketeg kezeivel pont ő az ,aki összetöri az árut.
Az egész szitunak fültanúja volt egy nyugdíjas honvéd ezredes,aki olyan szinten alázta meg, ezt a kekeckedő majmot,hogy amikor az összecsődült vásárlók röhögni kezdtek a zavarán,majdnem elsírta magát!
Ez a sztori mindig eszembe jut,ha egy ilyen levelezőn végzett, önjelölt James Bond feszít a pénztárak mögött!

Gastroger 2011.07.21. 18:23:37

@Rosszindulatú Vászka: nekem kb 8-10 ember jutott eszembe.
- Ebből 3-4 rendes családos ember, aki elvégezte a tanfolyamot (garantált álláslehetőség!, írja a hirdetés)és vidék, meg minden így vállal állást. (4 órára bejelentve).
- 1-2 fegyvermániás, kötekedő, náci, aki kidobó szeretne lenni, de csak portás.. (na őt mondjuk kirugták).
- 3-4-6 volt katona. Van aki hülye, mert azthiszi még mindig ő irányítja a Panzertigerqwaffen SS harci alosztályát, holott neki csak a sorompógombot kell nyomnia.
Föl, meg le.

Még a számlaellenőrzéshez is hülye, de beleugat.

Van, aki megbékélt ezzel, és jófej, aki meg egyéb kategória. A kettő között.
Aki kb egy számlát képes ellenőrizni...

dr. _mmm_ 2011.07.21. 18:23:48

nos.. hamár bemész ezekekel az örökkel a hátsó helységbe akkor 1 dolgot nem értek:
amikor elkezdtek fenyegetőzni szépen kiveszed a kosárból a ki nem fizettet termékeket, majd a kifizetett termékekkel hazamész.
Ebben nem akadályozhatnak meg! fasznak még sírógörcsöt is produkálni. Ha nem akarnak elengedni akkor rendőrséget és ÜGYVÉDET hívni.

Netszamuráj 2011.07.21. 18:26:43

@JunkieeeBoy: "Nemondja már nekem valaki azt, hogy valaki észnélkül vásárol és nem tudja, hogy kb. mennyit fog fizetni"

Kapaszkodj meg, nem ész nélkül vásárolok, csak azt veszem, ami kell nekem, de fogalmam sincs, hogy mennyit fogok fizetni, mindig a kasszánál tudom meg. :D

nemhiszem 2011.07.21. 18:27:42

@satho: ön mit tett volna, leüti a hároajtós szekrényeket,vagy mi????

Gastroger 2011.07.21. 18:32:10

@Rosszindulatú Vászka: amúgy nem letuskóztam az összeset, hanem vedd már észre. Vagy hülye, vagy megkeseredett emberek ( akiknek megfelel a 4 órás bejelentett, de igazából 12 órás műszak)

Egy nagy cégnél amikor jön egy új ügyvezető, beszerzési vezető mivel kezd?

vagyinvédelem. Lássuk.. szerződések... aha.. Cimbi van? Nincs. Akkor TENDER.
Na itt kurvára alullicitálják egymást.

A következmény: félig bejelentett, szerződéses, vállalkozói státuszú alkamazottak.
Akiknek semmi kötődése se a helyhez, se a céghez (leglábbis nagy lojalitás nem várható).

Mit csinál egy defrusztált ember? Beletörődik, de azt ebben a szakmában nem lehet. Lázad, de azt a munkaadó irányába nem lehet. Mitcsinál? Kötözködik.

Nem jellemző, de előfordul.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 18:39:38

@Netszamuráj:
Ott az a bűvős szó, hogy kb. (értsd. kábé - körübelül)! Nem azt mondom, hogy fillérre pontosan kell tudni, de azért egy pár ezer forintos pontossággal... (itt pl. alapból -5.000 Ft felsemtűnt)

Vagy te bemész - veszel egy zsemlét, és ha azt mondják 10.000 Ft lesz, szónélkül kifizeted mi!?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 18:41:46

@Gastroger: hát én meg pont ezügyben írtam pár tucat kommenttel fejjebb, hogy az orkok mentális állapota hű tükre az egész országénak, mind statisztikailag, mint középállásilag, kirívó eset nem van.

Hát így megy ez.

Ha meg a frusztrált ork találkozik a fusztrált vásárlóbval, abból lesz a dráma. Mint mikor autózol, ha eccerre két sofőr hibázik, abbúl lesz a baleset.

Amúgy meg csak neked, csak ma (kérlek maraggyon kösztünk) anyáztam már kisbuzi orkkal egy drogériába, mikor besípolt a cuccom. Blokkom is volt, csak a pénztáros kishölgy elfelejtette deaktíválni azt a mágneses szart, szegény még kurjászott a kisbuzinak, hogy most vettem a cuccot. Nem vagyok rá büszke, csak épp nyűgös-hisztis voltam.

Laciii 2011.07.21. 18:45:59

@JunkieeeBoy:
Nem írta mi mindent vettek még, nem biztos, hogy az 5000 Ft nem fért be 10%-os szórásba.

lyken 2011.07.21. 18:50:02

Ilyen Budaörsön is volt velünk pár éve az Auchanban. Mi 12 cukrot vettünk és azt akarta a biztonsági őr megvizsgálni, de mi már a blokkot se adtuk oda, mert büdös paraszt stílusban kérte. Ettől nagyon nyeregben érezte magát és hívta az egyik társát. Mi kértük az áruházvezetőt. Az áruházvezető megjelent, majd a fenti cikkben szereplő baromhoz hasonlóan viselkedett.
Abban maradtunk, hogy az egyik biztonságiőrhöz hozzábasztam a másikat, miután megfogta a karomat. Utána akkora hangerővel tájékoztattam a hatályos jogszabályokról, hogy 20 méteren belül mindenki hallotta.
Ezt követően felajánlottam, hogy hívhatunk rendőrt akinek bemutatom a blokkot, de azután, hogy ártatlannak bizonyulunk, ott fogom pépesre verni a fejét.
Látványosan nem volt hozzászokva ahhoz, hogy nem ő van a führer szerepben.

Fenti példában a párocskának ki kellett volna rakni a 2 kartont és távozni, ha nem engedik kifizetni.
Ha ebbe nem mennek bele, akkor személyi szabadság korlátozásával visszatart, ami rendőr kihívását jelenti.
Vásárló egyébként nem köteles a helyszínen maradni. Ha távozni óhajt és nem hagyják, akkor egy gázsprayt csak képes alkalmazni. A jogszabály lehetővé teszi. Annyi, hogy előtte látványosan meg kell indulni a bejárat felé. Ha a biztonsági őr eléáll, vagy megfogja akkor nyert ügye van, megáll a jogos önvédelem. Rendőröket ilyenkor azonnal hívni ismét, hogy garázda biztonsági őr megtámadta.

lyken 2011.07.21. 18:51:24

@lyken: Ja, igen: biztonsági őrrel nem vonulunk el soha sehova! Ha akar valamit, akkor ott a nyilvánosság előtt akarja, ha nem, akkor meg ott a pénztárnál kivárod a rendőrt. Ha korlátoz, akkor nem magyarázkodni, hanem azonnal rendőrt hívni!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 18:59:19

@Laciii:
Jogos... Aki 3 karton tejet vesz, abból minden kitelhet!

Vagy csak nagy a család és megjött a segíly (bár ezt a pontot "állítólag" a posztoló cáfolta)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 19:00:32

Utolsó poszt mondat alapján: "Mellékleten küldöm a két blokkot, az elsőt, melyről hiányzik 35 liter tej, és a másodikat, melyen kifizettük a hiányzó mennyiséget. Ezeken látható a két időpont eltelt idő, ami alatt a szobában tartottak."

Követelem a blokk kiposztolását - illetve, hogy megtudhassuk, hogy milyen márkájú is volt az a tej! XDXDXD

odium665 2011.07.21. 19:02:42

Kedves blog tulaj, megszeretném kérdezni, hogy tulajdonképpen kinek szánja vagy mi a történet közlésének háttér szándéka? Tudniillik megvetem azokat, akik a blogot sebeik nyalogatására használják fel. A történet beküldője vagy közlője nagy valószínűség szerint, a pszichológiában közismert és a tévékben is sokszor hallható poszttraumás stresszt betegség áldozata lett, egy áruházi rutin ellenőrzés következtében. Javaslom a történet felkavaróan "szenvedő" alanyát, hogy sürgősen keressen fel szakembert, hogy mihamarabb kezelni tudja súlyos neurózisát.

Hova fajul ez amagyar népség

Laciii 2011.07.21. 19:07:26

@JunkieeeBoy:
A segílyesek sajnos általában nem vesznek sok tejet meg vizet.

Nagy-bevásárlásnál nem olyan nehéz összehozni 50000es számlát, pár kiló pulykamell, jobbfajta kolbász, a sok tejhez sok kakaó, esetleg pár műszaki cucc ... ha 3 karton tejet vesznek akkor nem naponta járnak bevásárolni.

punciuspilatus 2011.07.21. 19:10:06

KecskeDotyi 2011.07.21. 17:14:13
"Engem se szokott kóstolgatni sok ember, mert ahogy egy korábbi poszt is mutatja, nem lesz jó vége. Az említett kasszás kiscsajt is kirúgták egyből.
Ha meg esetleg valami "nagyobb" ember jön, oda meg megvannak a kapcsolatok, h megfingassam."

nos, ez azok után, hogy állításod szerint 2006 őszén édesanyád bezárt a lakásba, elég komikusan cseng, nemdebár.

nyílméregbéka 2011.07.21. 19:12:20

SOHA ne add meg az adataidat, ha ártatlan vagy!
Ha az adataid birtokában vannak, feljelenthetnek, aztán mossák kezeiket. Esetleg büntiből most már csakazértis feljelentenek, mert ki merészelted posztolni a Homárra. Valamiért nagyon idegesek a boltok, ha a hibáik megjelennek a neten (nemcsak az Auchan).
Továbbá biztonság őrrel soha sehová ne vonuljatok el, sőt a legjobb, ha mindent felvesztek a telefonnal, ugyanis később - ők vannak többen - letagadhatják, a biztonsági kamerák felvétele, mit tesz isten, eltűnik.
De olyan biztonsági őrt is láttam már, aki az ártatlanul feljelentett ügyfélnek röhögve a szemébe hazudott a bíróságon (!), és megtehette, mivel a felvétel nem volt meg, így mesélhetett, amit akart.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 19:13:21

@punciuspilatus: a Klicskó fivérek senem vitáznak az Anyukájukkal. Pedig nem nyuszik.

szangye puncog 2011.07.21. 19:14:25

A biztonsági őrnek az megy aki még rendőrnek sem felel meg....
a legalja ;-)

nyílméregbéka 2011.07.21. 19:14:53

@borso: "Praktikerben mondta kifelé menet egy ilyen droid hogy mutassam a táskámat, annyit válaszoltam, hogy NEM és mentem tovább. nézett mint a lukinyúl de nem jött utánam."

Tömören és jól fogtad meg a lényeget.

megamenn 2011.07.21. 19:22:20

Ha nincs takargatnivalód, ilyen esetben azonnal rendőrt hívni! Ha el akarnak vonszolni, üvölteni, sikoltozni. Ha nem vezet célra, eldobod magad, vonaglasz, és habos nyálat csorgatsz a szádból.
Persze, nem életszerű, de szerintem nem szabad kilépni az áldozat szerepéből keménykedéssel, meg majdénmegmondomafrankót mentalitással. A lényeg, hogy minél többen lássanak és szánjanak.

con 2011.07.21. 19:39:37

Érdekes, hogy amikor a Tesco-ban a norvégok végigeszik a péksüteményeket, meg az édességeket (Kmét, nem egyszeri eset), akkor soha sehol nincs egy biztonsági őr sem, jó aláírom nehéz a kamerán kiszúrni egy 6-8 fős társaságot, akik még csak nem is próbálják leplezni, hogy vacsorázni jöttek.

nyílméregbéka 2011.07.21. 19:40:20

@megamen: ez se rossz, de erre pl. feljelenthetnek garázdaságért vagy közbotrányokozásért. A feljelentést aláírja a Béla, a Géza meg a Joci, hogy ők nagyon megijedtek és megbotránkoztak. Még hozzáfűzhetik, hogy halálosan megfenyegetted őket és családjukat. A végén örülhetsz, ha öt évvel megúszod! Hidd el, ezeket csírájában kell elfojtani, és nem leállni velük.
(Én is csak azóta tudom, hogy a bérletemet ne adjam ki a kezemből, amióta a kolléganőm kezéből kitépte az éves bérletet a kaller, bár az nem boltiőr, de hasonló kategória.)

.lll. 2011.07.21. 19:44:26

én egyedül ökörszemgödör hozzászólását hiányolom

S. Annyi 2011.07.21. 19:44:59

Miért nem egyből Settenkedőt hívtad? bedobod a mittudomén hány karton tejet az asztal alá, aztán annyi.

Egyébként pedig a multi-tulajok kurva anyját.

XCat 2011.07.21. 19:51:07

@Gastroger: Megfigyeltem itt az indexen egy érdekes, új tendenciát, nevezetesen: valami történik, leírod róla a véleményedet, normálisan, nem személyeskedve, a saját tapasztalataid-érzéseid alapján.
Erre nekedszalad 30 vadparaszt, hogy ezt te hogy merészeled gondolni, és az a vége, hogy kétségbeesetten próbálsz elnézést kérni azért, hogy ki mertél mondani valamit, amit a Birka család meg a pereputtya nem úgy gondol. Vagy nem gondol sehogy, de vérszagot érez.

Ez szerintem vicces. Továbbá pontos, és okádhatnékom is támad tőle.

Úgy hogy ezennel felkérném a Birka családot valamint az összes többi hülyét, hogy vonuljon el a picsába, és ott végezzen valami hasznosat, mert itt nem tud.

Ingerlékeny Banya 2011.07.21. 19:51:53

Ha tovább emelkedik a frank,akkor lehet hogy az ossanannak egy egész hadsereget kell felfogadnia,azt még az is kevés lesz majd.

Darkcomet 2011.07.21. 19:58:02

Ez egy kamu történet. A sok hülye meg rácuppant, mint gyöngytyúk a takonyra. Szánalmas...

Gastroger 2011.07.21. 20:04:38

@CatMother: Értelek, sőt megértelek, minektovább együttérzek.
A kérdésem, hogy azért nekem szántad a kommentet, mert:
- valemlyik véleményem egyezett a Tiéddel?
- valamelyik véleményem nem?
:)

Bármelyik is, és birkatürelemmel tudok várni. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 20:07:19

@Gastroger: ne hisztizz, gyere énekejjünk együtt:

óóó kedveseeeeeem,
engeggyél beeeeeee
a karmámbeeeeee
ha beeentleeeszteeeek,
ott bégeeeeteeeek :)))

Gastroger 2011.07.21. 20:08:50

@CatMother: amúgy ha egy kommentemre reagálsz, ami Neked esetleg sértő vagy bántó, akkor kérlek mindig olvasd el az előzményeket is, amiket írtam.

Úgy egységében értékelj egy kommentet, főleg ha az válasz valakinek. (akkor érdemes elolvasni, hogy kinek és mi).

Alapvetően nem szándékom senkit szétszedni. SŐT. Kevés olyan türelmes birka van a neten mint én. :)
Bár.. Én is néha tudok hülye lenni.. DE azt beismerem..

Gastroger 2011.07.21. 20:11:13

@Rosszindulatú Vászka: dehogy hisztizek. Jelentem, holnaptól határozatlan ideig a netem szünetel, illetve gép közleben sem leszek, úgyhogy hiányozni fogtok, meg én is nektek, mert nem lesz a gaz tróger aki odamongyon nektek!!! :))

XCat 2011.07.21. 20:11:36

@Gastroger: Bazmeg, most mondom hogy NE magyarázkodj. :DDDDD

zsoci 2011.07.21. 20:12:59

Egyáltalán , miért kell ellenőrizni azért BÁRMIT is mert több mint 5 kartont vett ??

Ez már mi ?

Gastroger 2011.07.21. 20:15:02

@CatMother: Jóóó, csak jelen pillanatban bizonytalan vagyok, hogy akkor én vonuljak-e a picsába.

Hű mondjuk, nem is rossz ötlet!
:)

XCat 2011.07.21. 20:15:29

@zsoci: Gondolos az auchan sajátmárkás teje valami házi robbanószer egyik főkomponense.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 20:15:39

én bisztonsági őr vagyok az akvinkumi osánban.

rémes, hogy miket álítanak rólunk, és milyen indulatok vannak a vásárlókban.

azon elgondolkoztak, kedves vásárlók, ha mi nem lennénk, akkor nem lenne bisztonság az áruházban?

de nemám!

mindent kultúrált keretek között ellenőrzünk és figyelmünket nem kerüli el semi. ijen nagy baj ez?

XCat 2011.07.21. 20:21:09

@Gastroger: Van éppen rendelkedzésre álló ojjektumod?

Gastroger 2011.07.21. 20:29:48

@CatMother: ippeg nincs, de egyébként van. Juteszembe. Bár az másik blog. De, amúgy azt mostmá hiányolom, hogy szex közbe nem mondták, hogy "kérem fáradjon hátra".
Mondjuk fáradni ritkán szoktam, néha a felső combizmom begörcsöl a netuddmegmilyen figura előadásakor. De akkor odateszem magam keményen.
:)

XCat 2011.07.21. 20:34:30

@Gastroger: Én elhiszem, csak megmutatni ne akard. :)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.21. 20:37:02

@-=büdösmackó=-:
Jól viselkedj akkor mert lehet, hogy nem sokáig leszel, mivel van biztonsági őr felvétel az aquincumi Auchan-ban... XDXDXD

kepfeltoltes.hu/110721/auchan.biztonsagi.or_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 20:38:25

@Gastroger: ha gondolod, megadoma obilszámom, csak csörrencs meg, ha kicsit anyázni meg attakolni akarsz :)

@-=büdösmackó=-: jaja, bezzeg régen még nem keleltt feleslegesen bohóckodni az intézkedés alá vont rosszhiszemű egyén jogaival egy jó is testüregmotozás vagy zsanettozás esetén. Lám csak hová vezet ez a fenenagy libsidemokrácia. Kell ez nekünk? Még jó, hogy nem!

alternat 2011.07.21. 20:39:39

Nem mindent olvastam végig mert elég sok homár firkál itt!
A lényeg!
Bármi történik, nem szabad semmiféle helyiségbe bemenni, bárhogy invitálnak is. Vannak ott padok oda leülni, ha van éppen ráérős időtök és ott intézni az ügyet.
Mivel a vásárlónak se kutyája se macskája az őr nem kell vele foglalkozni. Hívatni kell az üzlet vezetőjét, minel a vásárlás miatt ővele vagy jogviszonyban.
Mindég hangosan kell beszélni, hogy a körötted levők tisztán hallják a beszélgetést.
Amennyiben igazolványt akar kérni, ne add át, kérd meg, hogy hívjonak rendőrt, és annak igazolod magad.
Ha kiérkezik a rendőr, ne engedd meg, hogy az adataidat kiadja az őrszolgálatnak. Vegye fel a rendőr a jegyzőkönyvet. Az üzletvezetőtnek meg mondd meg, hogy amennyiben még mindég fenntartja, hogy vétkes vagy tegyen feljelentést, amit az ott lévő rendőrnél megtehet.
Ne kegyetek nyuszik, védjétek meg magatokat!

Ami meg a pénztár utáni ellenőrzést illeti!
Egy esetben teheti meg, ha az áru értékét kifizeti!
Utána pakolgathassa napestig.
A tulajdonodhoz mi jogon nyúl hozzá bárki is.

Gastroger 2011.07.21. 20:44:22

@Rosszindulatú Vászka: Hát Vászka nem vótunk mindig egy véelményen, de így, most hogy nem lesz netem, következmény nélkül leírom, hogy te szimpatikus ember vagy. Attakolni szeretek, meg véleményt is ütköztetni, akivel kúltúráltan lehet. Veled lehet.
Ja, aztán semmi buzulás, ez nem ilyen seggnyalás, ami nem tetszik, azt úgyis megmondom.
Ahogy asszem eddig is.
:)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 20:46:24

@Gastroger: részemről a kellemes vita és a respect!

Azért, ahoyg Wolf úr is mondta: ne szopjuk egymás f@szát uraim :)

radio100jozsi 2011.07.21. 20:48:19

Nekem egyedül azzal van a gondom, hogy ha valaki 3 karton ára helyett csak egy karton tejet fizet ki, ami között 5000 forint a különbség, az nem tűnik fel, hogy híj de keveset fizettem? Nem-e maradt valami ki?

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 20:48:26

@alternat:

na gyere csak vásárolni az osánba, aztán majd jól le leszel ellenőrizve, garantálom!

nem menekülsz te foteljogvédő! az áruházat védeni kell! mégis mit képzelsz, hogy fenyegeted a becsületes bisztonsági őrt!

Gastroger 2011.07.21. 20:49:40

@CatMother: .. pedig van egy külön érdekes dolog, ezt mindig is nagyközönség előtt szerettem volna csinálni,

igazából nem az én ötletem, hanem a Galaxis Utikalaúz Stopposnak egyik fejezetéből merítettem, rögtön a pángalaktikus jégepukkasztó után van,

hogy tudniillik (dehogy illik tudni, sőt), van a könyv ugye:

"99 További Figura Súlytalanság Esetére", na abból a 42.-ik az gravitáció közben is kivitelezhető, már rájöttem, és egész jól megy.

Majd feltöltöm jutyubra, két plankingolás, meg baglyozás közé.

Áhh mégse.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 20:50:35

@JunkieeeBoy:

miezaz XD

ugye nem buziztál le éppen?

mert ha igen, megtalállak, és megismered az öklömet!

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 20:52:23

@Rosszindulatú Vászka:

mindenki azt hiszi hogy a testüregmotozás az olyan jó.
hát elmondanám, hogy az izzadt, bidézetlen ánusz büdös!

ez is bizonyítja, hogy mit meg nem teszünk a közösségért!!!

ne most 2011.07.21. 20:54:10

Az 55kg-os huszonéves lány ilyenkor, ha elég intelligens, a pénztár előtt elkezd levetkőzni, miközben hangosan tiltakozik az eljárás ellen, hogy legyen elég tanú.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 20:58:31

@ne most:

mi meg feljelentjük szeméremsértésért.

jobbat találj ki te szószátyár netharcos!

mrsomeonenoone 2011.07.21. 21:11:58

1. Igazolványt csak rendőrnek mutatok, adatok is csak neki diktálok.

2. Én az első percben még mielőtt "leszobáztatnak" hívtam volna rendőrt. Úgyis tudom hogy át akarnak baszni, ezért ebbe kapásból nem mennék bele. Persze hazudnak hogy csak ilyenolyan icipici bigyót kell aláírni azzal csalnak be. Erre az a válasz, hogy akkor tessék idehozni a papírt helybe!

3. Ha nem engednek el, akkor személyes szabadság megsértése miatt feljelentést teszek a kiérkező rendőrnél. Plusz NEM VAGYOK KÖTELES VELÜK KÜLÖN HELYISÉGBE MENNI. Ott a helyszinen maradok ahol az eset történt. Mint ugye autóbalesetnél is tanultuk anno. Nem megyünk sehova. Ha nem próbálok menekülni nem vonszolhatnak be, erőszakot nem használhatnak csak önvédelemből. Ha mégis, akkor megy a feljelentés!

4. Kérem a panaszkönyvet, ha nem adják, akkor szintén a kiérkező rendőrrel jegyzőkönybe vetetem, hogy ezt nem tették meg, későbbiekben pedig ezzel fordulok az őket felügyelő hatósághoz.

5. Jó ha van fültanúja az esetnek, ebben az esetben a mögöttem lévőt megkértem volna, hogy tanúsítsa a történteket.

6. Nem árt, ha benyomom a telómon a hang / képrögzítést KÖZÖLVE HOGY EZT MEGTESZEM, ha nem járul hozzá akkor ne szólaljon meg, nem kötelező vagy álljon ki a képből! Ekkor máris nem fognak hülyeségekkel/átveréssel próbálkozni.

Így könnyűnek látszik okoskodni, csakhogy én anno ennek utánanéztem, vagyis kb van fingom arról hogy mik a jogaim. Szerintem hittan helyett ezt hasznosabb lenne tanítani az iskolában, de a rendszernek sajnos ugye érdeke az embereket tudatlanságban hagyni. Ezért vannak hazánkban havonta változó gumijogszabályok, nincs jogfolytonosság, emiatt a külföldi befektetőknek túl kockázatosak vagyunk. Aztán szívunk nyelünk szépen csendben. Mint a posztoló!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 21:24:58

@Gastroger: el vagy tévedve ifjú padawan barátom, de én elmagyarázom neked :)

Merhogy többek közt nem csak lecsómoralista, hanem híres fotelpilóta és űrhajós is vagyok.

Szal sújtalanságba nincs alhasi vérbőség, senem rendes erekció. Azokhoz köll a gravitáció. Hacsak egy nagyf@szú marslakó nem pisztojoz ánuszrózsán. Illetve ugye a hatás-ellenhatás és energimegmaradás törvéynei szerént, mikor köx egy rendeset, röpültök a picsába kétfelé. Hacsak nem-e leszíjazod maagtokat, de akkor meg oda a sujtalanság szabad érzése.

Tudom hogy fáj és egy álommal kevesebb, salymnálom :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 21:26:06

@-=büdösmackó=-: te valami metrócekcuális buzi-e vagy, hogy ennyire félsz a testszagtól?

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.07.21. 21:39:24

@Rosszindulatú Vászka:

amennyiben a te testszagod bidét nélkülözött ánuszéhoz hasonló, hát ajánlom, mielőbb keresd fel bőrgyógyászodat!

Gastroger 2011.07.21. 21:49:48

@Rosszindulatú Vászka: ÁÁáá éne ezt nem hiszem csak kiatláltad.

Cáfolataim lejjeb:

- gravitációtól független és elhelyezkedéstől is, de egy jól eső hajnali vérbőség azért az független mindenféle univerzumbeli kontiniutástól.

- ugye miért ne lenne vérbőség, ezen az elven az űrhajósok pulzusa sem emelkedhetne, mert ugye "emelkedik" az meg mihez képest, ha egszer nincs gravitáció.
A szív viszont veszettül pumpálja a vért oda ahova kell.

- megkockázatatom, hogy a gravitáció hiánya miatti véráramlás lazább, könnyedebb, így sokkal intenzívebben tud az alhasi régióba áramlani a vér.

- mivel nincs gravitáció, nincs ami a formálja (lehúzza a végit), így elvileg magasabb poziciót elérő készenléti állapot érhető el, így elvileg talán tetszetősebb.

kimondhatjuk:
Az űrhajósnak ha pulzusa van,
akkor a fel is áll neki.

(brit tudósok kutatásai alapján.. - rohaggyak meg, van egy ilyen cikk, az tuti) :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 22:02:49

@Gastroger: légy erős, a mikrogravitációs közegben általában csökken a vérnyomás, ettől lelassul a vérkeringés, ami azt jelenti, puha maracc, márpedig lankatt f@sszal nem lehet baszni.

De sok szrencsét :)

átlátó 2011.07.21. 22:08:01

Egyik kezemben a telefonnal egészen nyugodtan odaszartam volna. Nem, nem viccelek.

Gastroger 2011.07.21. 22:12:39

@Rosszindulatú Vászka: Nemáááá..... Jó, de az ürodüsszeiában is futottak!
A Moonban meg pingpongoztak! Ráadásul saját magukkal! Pingpongozni lehet,baszni meg nem?? :)))Hát milyen világot írunk???

Teszemazt biciklizek egyet a végtelen űr nullgravitációjában. Akkor a vádlimba megy a vér? Vagy a lelassult vérnyomás miatt (ahogy állítod), meg sem bírom tekerni a pedált.

Majd én eldöntöm, hova pumpálom a vért.
Ezt csak azért találták ki a jenki tudósok, nehogymá az agyból leszivárogjon a vér, meg a zoxigén, brómós teát kaptak az úrhajósok.

2011.07.21. 22:15:03

36l tej? Jó nagy családja lehet a poszt tolónak, netán 40 gyerek?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 22:16:25

@Gastroger: na de ottan volt gravitáció, te meg sújtalanságba szeretnél.

Pedűlozni tucc, azazl baj nincs, sőt kell is sokat,mer sújtalanságba satnyulnak az izmok.

Arról nem beszélve, hogy a testnedvek szépen úszkálnak majd cseppenként ott a zárt térben, az se túl mókás.

2011.07.21. 22:38:32

Biztos megéri az Auchannak ilyen gyökereket alkalmazni, hogy az ezt olvasók közül csak néhány százan ne menjenek oda vásárolni soha többet.

lwcolors 2011.07.21. 23:07:48

Jó kis poszt, simán vannak ilyenek.
Megtörtént eset velem, Metroban 2008 nyaráról: akciós körfűrészt néztem volna, de nem volt, így üres kézzel mentem kifele. A pénztárak mögött szembetaláltam magam a biztonsági őrrel, aki minősíthetetlen hangnemben közli, hogy látták, hogy loptam, nem mehetek ki az üzletből, és menjek vele. Bepöccentem, egyből kikértem magamnak a dolgot, és nem mentem. Na és egyből bekapcsoltam a telefonon a videorögzítést és ezt közöltem is vele. Erre ő pöccent be és elkezdett lökdösni, meg ki akarta venni a kezemből a telefont (nem sikerült, erő és magassági fölényben voltam). Rendőrt hívtam telefonon, közöltem, hogy jogtalanul tartanak fogva és hogy a biztonsági őr nekem támadt. Na ettől az őr is lehiggadt. Rendőr szerencsére hamar jött, igazoltam magam, és kiraktam mindent a zsebeimből, persze kocsikulcs, tárca, némi apró meg egy darab pzs volt összesen, és megkérdeztem jó hangosan, hogy a rövidnadrágot és a pólót is levegyem-e, hátha abban van a körfűrész (még mindig a pénztárak mögött voltunk, lett volna közönségem, bár férfiként nem lettem volna olyan szép látvány, mint a posztoló), és azonnal feljelentettem az őrt (személyi szabadság korlátozásáért, és azért, mert megtámadott). Miután elment a rendőr, az őr követett és a parkolóban elmondott mindenféle baromnak. Erre csak azt mondtam neki, hogy kösz, ezt is felvettem (sajna nem jött nekem). Hazaérve otthonról elküldtem a két videót a biztonsági cégnek, hogy megegyezhetünk.
Némi alkudozás után 1m-el lettem gazdagabb, és egy feljelentéssel szegényebb (mert azt visszavontam) az őrt meg kirúgták és megfizettették vele az 1m-et.
Utána elgondolkodtam azon, hogy ebből kellene élni, kihullana a férgese...

Gastroger 2011.07.21. 23:15:13

@lwcolors: Az egy M az mi? (1m) ?
egy méter előny?
Római ezres?
Vagy egy milla?

jahogy neked ezután a biztonsági cég kicsengette az egymillát.

A fele meg ment a biztonsági őrnek?

'gyanmár..

Gastroger 2011.07.21. 23:20:18

@Gastroger: "és egy feljelentéssel szegényebb (mert azt visszavontam) "

Egy milla után (?) nagylelkűen.

Értem én, hogy szabadsági jogok, meg minden. "Utána elgondolkodtam azon, hogy ebből kellene élni,"
Hát abból a pénzből el lehet.

Jah, miért nem indítottál feljelentést? Peren kívül megegyeztetek.
Hogy ha nem kapsz zsét, felrakod a jutubra, mindenhova.

Hát ez meg egy másik kategória. A ló másik fele.

Gastroger 2011.07.21. 23:27:53

@lwcolors:

A "körfűrészt néztem".

Na azt ki tudta? Attól még egy egy 32GB SD kártya kb 30e Ft. meg beficcenhetett volna a rövidgatyesz zsebébe, ha mondjuk kameráról úgy ítélik meg, amire az Ork ugye enyhén allergiás.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 01:32:55

természetesen.......
megragadt a fejemben a szó a sok ismétléstől.
érdekes a "helység" szó használata is egy ojjektumba'.

amúgy tényleg balfaszok a biztonságiőrök a Sztendrei úti madarastecsóba'.
eccer teszem be a lábam és hasonló sztori kezdődött velem is, csak én elegendően hangosan, hogy az egész ósan -talán még a pékek is- hallhatta felháborodásomat.
annyi a különbség, hogy venni akartam 3 karton (nem volt sok píz nálam) sió körtét és véletlenül (??) 4 kartonnal számláztak, én pedig szóvátettem a pénztárosnak hogy miért álljak be az 1 karton áráért a 18méteres sorba az infónál, amikor ő hibázott? nincs nekem ahhoz sem idegem, sem időm.
végül az üzlet akkori vezetője úgy oldotta meg, hogy kihozatott még 3 kartonnal. 1 amit már kifizettem és 1 ajándékba.
tartós cucc -gondoltam-, 1 karton 2-3 napig tart ki, így biztosan nem romlik meg.
elfogyott. de azóta max boleróért meg KV-ért látogatom meg nagynéha őket, vásárlójuk nem leszek továbbra sem.

azért kíváncsi lennék, milyen retorziók lesznek a túlbuzgómócsingok ellen? rohadt egy dolog ha feltartják az embert.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 01:34:12

@salapapa: mielőtt belepökne Walaky: 2 ajándékba. boccs! :)

England win The Ashes! 2011.07.22. 01:56:11

@elwood: @nandika68: @rosszindulatú bértrollnok: @esztike7:

Ha esetleg Fehérváron járva elhaladtok a tejüzem előtt, hunyjátok le a szemeteket, nehogy meglássátok, milyen rendszámú tartálykocsik szállítják a tejet. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.22. 07:30:25

@salapapa: ezt a matekpéldát nem értem. Sztem rossz a számológéped.

@hagyma: @Gastroger: csak irigykettek, hogy tik nem vagytok ijen zorkók, meg szemfülesek, meg sikeresek. Hát monnyátok tik is, itt mindent lehet. Én kétmillát kaptam, pedig le is rambóztam két őrt, az orkmemedzseret is megszégyenítettem, sőt a kupoldaszámlát is kifzettettem velük, mer miattuk kerültem idegállapotba. Na, én nyertem?

tocibacsi 2011.07.22. 08:13:29

@JunkieeeBoy: azt a vonalkódolvasó mindenedet, na ne mondjad már nekem, hogy egy teli bevásárlókocsinál előre megmondod, hogy mennyi lesz... Jó geci hozzáállás, de nem mindenkinek számít ez feltétlenül, nem törvényszerű, hogy centizni kell a bevásárlólistával. Lehet, hogy magyar viszonylatban a szerencsésebbek közé kell tartozni ehhez, de nem irreális, hogy valaki bemegy egy boltba és megveszi azt, ami kell. Esetleg kicsit többet is. És pont.

tocibacsi 2011.07.22. 08:15:37

@Rosszindulatú Vászka: "ezt a matekpéldát nem értem"
> szeritem levonta a 18 méterből a 4 kartont...

cuccmájnudli 2011.07.22. 08:38:30

Szörnyű, amit az óbudai auchan-ban művelnek a biztonságiak....Engem is hangosan utasitott,hogy rakjak ki mindent a táskámból..már a pénztárnál álltam, és fizettem, ,Minden a szalagra ki volt rakva!!A futószalagra kiboritottam a táskámtartalmát is!!!Semmit nem találtak!! A végén azt sem mondta modortalan, hangosan utasitó,hogy mit keres??-azt sem mondta, hogy miért tette??--Egy ötven feletti, rendezetten élő ember vagyok,aki hetente 2-szer megfordulok az auchan-ban a szokásos bevásárlásomra . Az ügy végeztével beirtam a panaszkönyve,-2 oldalt-Amikor átvette a hölgy,-/hogy nem tudjam meg ..ki is ő???/-cinikusan annyit mondott"2 oldalt irt??!"""majd átvette!-Egy hónap múlva T.Áruház főnöksége irt egy semmit-mondó választ, "Hogy Ők a vásárlók érdekeit védik, és nekik ezt kell tenni.Az áruházi lopások elszaporodása miatt!!!A válasz végén egy röpke megjegyzés"elnézés a történtekért,és a továbbiakban is a vásárlók között szeretnénk!"Hát én , ha be is megyek-az esetet sosem feljtem ,hogy mivel is jár?-ha az ember a"Multiknál vásárol!!!

Csigorin 2011.07.22. 08:41:06

Na akkor roviden. Tortent egy hiba. A hibaert valakinek felelni kell.
Posztoloek nem egyeztek bele hogy a penztaros feleljen erte, ezek utan csodalkoznak ha rajtuk akartak leverni?

cuccmájnudli 2011.07.22. 08:45:53

A panaszbejegyzést átvevő hölgy a "névjegyét" leforditotta, hogy ne tudjam elolvasni,hogy ki is Ő??.A nevét pedig olvashatalanul irta alá a panaszkönyvben!.-Csak ez a bejegyzésemből lemaradt!!-

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.22. 08:48:36

Ez a társadalom beteg. Ilyennek egy egészséges társadalomban nem szabad előfordulni. Én ezért megyek el Magyarországról, szerencsére most is távol vagyok ettől a mentalitástól mind km-ben, mind gondolkodásban.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.22. 08:52:25

@Jani haverja: nikaszemeprimenó.

"Az Alfa-Kontakt Sh.p.k. 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy az évszázadok óta tartó, történelmi alapokon nyugvó albán-magyar baráti kapcsolatot tovább erősítse, és modern világunk természeti illetve technika adottságait, lehetőségeit mindkét ország számára kölcsönösen, egymás javára fordítva kiaknázza és felhasználja, javítva ezáltal a két ország emberi, kultúrális, gazdasági kapcsolatát.

A cég neve predesztinál bennünket arra, hogy egy gyümölcsöző kapcsolat (kontakt) kezdődjön (alfa) el, és a két, földrajzilag nem is olyan távol lévő ország még közelebb kerüljön egymáshoz emberileg, kultúrájában, gazdaságilag, minden tekintetben.

Albánia a kövek és a vizek országa, honlapunk magyar nyelvű tartalmának menüsora is erre a tematikára épül."

Ez vicces, kösz :)))

helianthus 2011.07.22. 08:59:07

@egy atlag: azt azért nehezem bírom elképzelni, hogy három karton tejet akart lopni. Nehéz elrejteni, satöbbi. Szerintem ez a sztori valós lehet. Azt az egy lehetőséget leszámítva, hogy tényleg összejátszottak a pénztárossal, mert ilyen van, de ebben az esetben NEM hívott volna biztőrt a pénztáros ellenőrizni. Ez FONTOSCH momentum.

@ZON: höhöhö, ez jó! Majd figyelek rá a következő bevásárláskor!!! Ezek szerint 5x50 l virágföldet se vegyek, mert az meg az agráriumbiztonságot hozza veszélybe?

Manyecska 2011.07.22. 09:00:14

Pénzt kib...ni az asztalra és elvonulni!! :( Kár hogy nem vette fel mondjuk telefonnal a beszélgetést titokban. Vagy felvette?:)

KecskeDotyi 2011.07.22. 10:20:23

@punciuspilatus: El kellett volna verni a tulajdon édesanyámat, vagy mi az isten?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.22. 10:48:48

@helianthus: "tényleg összejátszottak a pénztárossal, mert ilyen van, de ebben az esetben NEM hívott volna biztőrt a pénztáros ellenőrizni."

Olyan ravaszak, hogy éppen kihívta az biztőrt ellenőrizni, mert azt várta, hogy a biztőr azt gondolj majd, hogy ha csalni akart volna, nyilván nem hívja ki.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.22. 11:02:17

Az volt már : tessék mondani ez már a hétvégi? :)))

helianthus 2011.07.22. 11:15:38

@atpijkamo: hűha ez azért már nagyon nyakatekert egy kicsit, nem? ;)

England win The Ashes! 2011.07.22. 11:25:29

Amúgy az Yves nem férfinév? Következtetek erre Montand és Saint Laurent nemi identitásából, akik szintén eme nevet viselték életükben.

(Bár, a lengyelektől tudjuk, hogy Kopernikusz is nő volt...)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.22. 11:25:41

@salapapa: Én azt hittem, hogy a boleró az egy tánc.

England win The Ashes! 2011.07.22. 11:37:24

@KecskeDotyi: Terminátorként feltéped az ajtót, gyengéden félreemeled szülédet, aztán megrohamozod a tévémacit.
Vagy lepedőből kötelet fonsz, és alászállsz az erkélyről. Ha Vologya hasonlóképpen gondolkodott volna ama őszi napon, ma nem ismernénk a "tanulni a köbön" mondást.

2011.07.22. 11:38:28

@KecskeDotyi: Miért mi volt 2006-ban? A nagy auchan lázadás ?

Agyarország, én így szeretem 2011.07.22. 11:41:12

És még nem jelentetted fel őket?
Látom Te is ÍGY szereted ;)

England win The Ashes! 2011.07.22. 11:44:50

@Kulics: Nem. 2006. szept. 19-én katonai puccs volt Thaiföldön, oda készült a lelkem, de nem ért ki időben a reptérre.

www.origo.hu/nagyvilag/20060919vertelen.html

XCat 2011.07.22. 12:36:11

@Rosszindulatú Vászka: Miért? Benned volt az, csak vállad fel, ha kijön is. A sajátod, úgy hogy öleled a kebeledre, meg minden.

XCat 2011.07.22. 12:37:20

@Dr Jozef Vengloš: A katonai puccsok általában egészségtelenek.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.22. 12:40:54

@CatMother: frissen még oké, de mikor elkezd pimpósodni, főleg, mikor keveredik a tubusos paprikáscsirketurmiksz maradékával, az már nem annyira finom.

Abban igazad lehet, hogy nagy móka, mikor az ember elkezd vadászni a többnapos mindenféle cseppecskékre és megpróbájja kitalálni, hogy mi volt az, hogy eperleves, vagy kakimelanzs vagy netántán perkeltzaft.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.22. 12:47:11

2006 szept. 19.-én nem a fedettpályás lengoteke VB dontoje volt?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.22. 12:48:07

@helianthus: "nagyon nyakatekert egy kicsit"

Kicsit???

Nagyon nyakatekert nagyon egy nagyon.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.22. 12:53:42

2006 szeptemberébe egy csomó izgalams dolog történt. Például volt egy részleges holdfoygatkozás, meg valami rejtéjes okbúl - tán ez si a földönkívüliek műve - jézuskrisztus szupersztár előadás a népstadionba.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 13:20:07

@estrella negra: igen, az. és az italpor ugyanolyan elementáris erővel bír. :)

@tocibacsi: ne trollkoggy, inkább főzz valami jót! :P

@atpijkamo: ez elég hátulról mellbe! :D

@Rosszindulatú Vászka: és a legfontosabb, hogy akkor voltam 39éves!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.22. 13:21:59

@salapapa: De ha még ravaszabbak, akkor nem hívják ki a biztonsági őrt, mert tudják, hogy ha kihívnák, azt gondolná, hogy olyan ravaszak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.22. 13:26:23

Van a börtönben egy halálraítélt, akit a következő héten valamelyik reggel kivégeznek. Azt mondja a börtön parancsnoka, hogy ha előző este előre megmondja, hogy másnap reggel ki fogják végezni, akkor szabadon engedik.

A hetedik nap, vasárnap nem végezhetik ki, mert szombat este biztosra fogja tudni, hogy vasárnap lesz a kivégzés, nincs több lehetőség.

A hatodik nap, szombaton nem végezhetik ki ugyanezért.

Az 5. 4. 3. 2. napokon se végezhetik ki ugyanezért.

Tehát rögtön az első nap, hétfőn kell kivégezni. De ezt is tudni fogja előző este.

Szóval egyik nap se jó.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 13:27:37

@atpijkamo: uhhhh... mint a héberül tanuló zsiodó: NE TETÉZD! 8)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 13:29:08

@salapapa: nnna, már a fogalmazványolás sem megy! :S

szóval a héberül tanuló cigányt akartam mondani. :D

XCat 2011.07.22. 13:43:44

@salapapa: Jó az úgy. Kevés zsidó tanul héberül, inkább csak a rabbik. Amire te gondolsz, az az ivrit lesz.

titan 2011.07.22. 13:48:35

Ez valahogy emlékeztet arra, amikor ugyanebben az Ósanban a biztőr azt mondta, hogy a zsebemben levő Teszkós (szépen felirattal együtt) zseblámpát onnan loptam.
Egyébként asszem az a taktika, hogy ha valaki belépéskor gyanús, akkor azt végigkövetik, és ha bármi apró jel van, lecsapnak rá.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 13:49:14

@CatMother: nemnemnem.. amire én gondoltam, az egy poén:

skinhead sétál a Duna partján, híd alatt az árnyékban ül egy cigány könyvvel a kezében. odamegy hozzá s kérdi:
- mit te csinál te cigány?!
- tanulok -jön a válasz.
- oszt mit nanulsz cigány?!
- héberül.
- ne tetézd, ne tetézd!

erre gondoltam nem kicsit röhögve, amikor elkezdted tovább bonyolítani a biztonságiőrös sztorit :)

Manyecska 2011.07.22. 13:50:05

@salapapa: szia, merrefelé van a Bolero ott? Sosem találom.., köszi a választ:)!!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 13:54:08

@Manyecska: szia!
utoljára az üdítők közt volt, de találkoztam már vele a KV-kakaósoron is.

Manyecska 2011.07.22. 14:14:03

@salapapa: ójaj!!:)) Köszönöm!
Egyébként mi a solymáriba járunk nincs sokkal messzebb és valahogy nyugisabb..

XCat 2011.07.22. 14:42:53

@Rosszindulatú Vászka: Szerintem jót tesz az emberállat lelkinek, főleg ha belegondolsz, hogy ezeket eddig a bőröd alatt tároltad.. elősegíti a keresztényi alázatot, és azt az elgondolást, hogy szar férgek vagyunk mindannyian.

Konklúzió: A súlytalanság JÓ!!!

@salapapa: Aha, értem, de a bonyolítós nem én voltam. Én nem feltételezek semmilyen az orkokról gondolatokat.

XCat 2011.07.22. 14:44:53

@CatMother: Illetve én nem feltételezek semmilyen orkról gondolkodást.

@salapapa: Nem tudom mi bajod, de ragadós.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 14:47:55

@Manyecska: n.m. :)
én nem járok egyikbe sem mert nem szeretem a multikhoz vinni a pízemet. inkább kicsit veszem drágábban a piacon, de a hazai piacot szponzorálom.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 14:50:25

@CatMother: boccs, nem figyeltem kinek írok.

ad3423324 2011.07.22. 15:31:33

160 cm, 55 kiló? elég dagadt lehetsz

nikka1960 2011.07.22. 16:32:14

Kedves Tékozló Homár és Kommentelők!

Az Auchan Magyarország Kft. ezúton is sajnálatát fejezi ki a július 11-én történt esettel kapcsolatban. A vállalat kárpótolni kívánja az érintett vásárlókat. Az Auchan kivizsgálta a lopás gyanújához kötődő esetet, megállapításra került, hogy az Óbudai áruház is több ponton hibázott az ügyben. Az Auchan Magyarország Kft. a kellemetlenségekért a panasszal élő vásárlók elnézését kéri, a kárpótlási egyeztetést az áruházlánc megkezdte.

Üdvözlettel,
Az óbudai Auchan áruház igazgatója

zünüke 2011.07.22. 16:33:47

Engem két éve tartottak fogva az Aréna Plázában a biztonsági őrök.A bűnöm annyi volt,hogy a bevásárlókocsit telepakolva,kimertem tolni a taxi megállóig.Jegyzőkönyv felvétel,három órás "kabinba való fogvatartás"feljelentés és a többi.Majd a kerületi önkormányzat szabálysértési csoportjához kellett szaladgálnom idézésekre.
Én is kértem,hogy hívják ki a rendörséget,nem tették.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.07.22. 17:24:08

@Gastroger:
Ne SPOILERezz már...XD
Továbbá, azért a véráramlása a Holdon és hogy egy pingpong labda tud-e pattogni a "mesterséges levegőban" azok között azért van különbség...

@tocibacsi:
Bocs, ezekszerint csak nekem megy ilyen szarul a szekér, hogy csak azt veszem meg, amire valóban szükségem van és aztis abból a pénzből, amit már megkerestem, nem pedig hitelre! (Tudom így már nem is lehetek sikeres, hogy nincs a TV-mre, kocsimra, hűtőmre hitel)

@ad3423324:
De most miért??? Eskü direkt beírtam ilyen TestTömegIndex számlálóba és átlagos értéket hozott ki!

@nikka1960:
Ja - örüljön, majd kiszúrják a szemét egy 2.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal (képzelem mennyi kedve van újra odamenni...)

+1: Ma voltam az aquincumi Auchan-ban és arra lettem figyelmes, míg a postához álltam, hogy volt egy bevásárlókocsi, mely karton mennyiségben vett tejet és cukrot, hogy egy biztonsági őr leellenőrzte a számlát és mindent rendben talált... (úgyhogy ez a nagyobb mennyiség esetén lévő számlaellenőrzés beválltgyakorlatnak tűnik ott - gondolom okkal, a sok pénztárossal való összejátszás miatt!)

ggaborx 2011.07.22. 17:27:14

Olyan érdekes, hogy a múltkori IKEÁS posztnál szinte mindenki a vásárlót szídta, hogy milyen faszkalap amiért nem ugrik a biztiőr első szavára. Most, hogy a vásárló elsőre ugrott a kisszobába megint a vásárlót szídja a többség, hogy milyen idióta volt.

Nektek semmi sem jó? Döntsétek már el végre, hogy mit akartok!?

Harlequin 2011.07.22. 17:37:04

jó lett volna elkerülni a szó/mondat ismétlést "de erre nem kaptunk lehetőséget".

Rosszindulatú Vászka 2011.07.22. 18:40:05

Én ezeknek a rókalelkű multikokba nem hiszek. A múltkor is taavj meg a dinynetermelőket szivatolták. Naugye.

Sztem így aakrják odacsalogatni a tejesakrtonos vásárlókat és vérbosszút állni, a hullájukat meg eltűntetni. Tutifiksz.

Szal azt javaslom, hogy kórás, metrós, vagy teszkós utálványt kérjenek, vagy vigyenek magukkal erősítést.

Amúgy meg:

HOMÁR PÓVER RLZ!

Ha a Nejem genyózik velem lekközelebb, tuti írok a Homárnak, hogy itthon is rendet csinájjon!

j311 2011.07.22. 18:48:41

Ha nem loptál, akkor te hívd a rendőröket, azonnal, ott helyben a pénztárnál.
Ha egyedül vagy, akkor ne menj velük olyan helyre ahol csak nekik vannak/lesznek tanúik.
Erőszakkal úgysem vihetnek sehova és nem is mernek majd, ha már értesítve lett a rendőrség.

Ahoj- 2011.07.22. 19:45:20

Remélem kirúgják a túlbuzgó őrőket.

Balint Gyuri bacsi 2011.07.22. 20:01:40

Jujj! Es a kommentelo "uriembernek" aposztrofalja a biztonsagiak fonoket aki annyira paraszt, h meg be sem mutatkozik.
Ezert az egesz ugyert normalis helyen kirugnak az "uriembert" meg a toketlenkedo barmokat.

kokro 2011.07.22. 20:05:24

Kíváncsi lennék a vezetők kiválasztásának folyamatára. Van ismerősöm, akinek volt szerencséje alkalmazotti tesztet írni az osanban. A vezetők is átesnek ezen a tesztíráson? Mert ha igen, szégyenletes, hogy ilyen igazgató/biztonsági igazgató kerül be és saját kényük-kedvük szerint jelentenek fel embereket, vagy vonnak vissza feljelentéseket. De lehet, hogy csak egy ilyen nagy port kavart, megszellőztetett ügy esetében ilyednek meg és hirtelen bármit elkövetnek, hogy valamelyest jóvá tegyék a túlkapásokat. Melyekről valljuk be, az aquincumi osanban az elmúlt időben egyre többet hallani, olvasni. Talán vezető- (és ezzel együtt szemlélet) váltás volt ott az elmúlt 1-1,5 évben???
A város másik végén élek, 2-3 havonta szoktam csak arra járni és akkor beugrok. Szerény véleményem szerint a kezdetekben (de még olyan 3 évvel ezelőtt is) sokkal kedvesebbek, kellemesebbek voltak úgy az eladók, mint a biztonsági őrök.
Természetes, hogy cserélődik a társaság, de az nem lenne természetes, hogy ezzel együtt híguljon is. Miért nem éri meg a régi, jó dolgozókat megtartani? Tudnak erről valamit Franciaországban?

RaveAcE 2011.07.22. 20:14:23

@Ahoj-: Nem túlbuzgó, hanem bűnöző.
Haszonszerzés céljából zár be embereket? Az ilyen éttermeket simán bezáratják, a boltokat miért nem?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.22. 20:44:36

Felajánlották 1 napi bevételüket? De rendesek!

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.22. 21:42:09

Na végigolvastam. Az egészen pontosan úgy lenne (ahogy a kolléga már fentebb a vagyonőrökre vonatkozó törvényből idézte), hogy bűncselekmény vagy szabálysértés esetén vissza lehet tartani az elkövetőt a rendőrök kiérkezéséig.
Az, hogy valaki kitol 3 karton tejet fizetés nélkül, finoman szólva is lopás gyanús. Elképzelhető persze, hogy tényleg 100 000 Ft-os végösszegű számláról van szó, ahol nem tűnt fel a pénztáros tévedése, de én se nagyon hinném el a vásárlónak, hogy egy, mondjuk 10 000 Ft körüli számlában nem tűnt fel az 5000 Ft eltérés. Lehet, hogy nem úgy ment be, hogy lopjon, de gondolta, ha már a pénztáros tévedett, legalább jól járt.
Szóval a hiba nem ott van, hogy a biztonsági őr feltételezte a szabálysértés elkövetését, és még nem is ott, hogy visszatartotta a feltételezett elkövetőt, hanem ott, hogy nem hívott rögtön rendőrt. Ugyanis a személyi szabadság időleges korlátozásának egyetlen jogszerű módja, ha azt a rendőri intézkedésig teszik.

Az elején írt valaki emberrablást is, de az teljes baromság. Annak megakadályozása, hogy valaki elhagyjon egy helyiséget (erőszak nélkül), a személyi szabadság megsértése nevű bűncselekmény alapesetének megvalósítására alkalmas.

Amúgy pedig általánosságban érdemes mindent feltenni a futószalagra. Mivel a lopás ún. célzatos bűncselekmény (idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa), ha az ember mindent feltesz a szalagra (de a pénztáros nem blokkol be valamit), egyértelműen kizárja azt, hogy a lopás bűncselekményének megvalósításához szükséges szándék meg lett volna.

Jelen esetben tehát a biztonsági őr nem tudhatta, hogy direkt maradt-e a kocsiban a tej, és direkt nem szerepel-e a számlán, vagy tévedésről van szó, tehát jogosan indította el az eljárást a szabálysértés kivizsgálására. A személyi szabadságtól megfosztás már nem volt jogos.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.22. 21:46:30

Ja és 2006-ban itthon ültem a TV előtt és néztem, hogy a sok barom szétveri, meg felgyújtja a belvárost.
Azon gondolkoztam, hogy azért csinálják-e mert
1. tényleg annyira primitívek, hogy azt hiszik, attól fog bármi változni, hogy vagyoni kárt okoznak, meg megfélemlítik az ott lakókat,
2. mert olyan emberek vannak ott, mint akik a focimeccsek után vernek szét mindent, mert ezt élvezik.

Erről eszembe jut a régi vicc:
Tüntetés van a városban, a fiatalok táblákkal felszerelkezve vonulnak az utcán. Egy idős bácsi hozzájuk csapódik és egyszer csak jó hangosan elkezd ordibálni: MENSTRUÁCIÓ, MENSTRUÁCIÓ!
Mire valaki odaszól neki: De Papa, ez nem menstruáció, demonstráció!
Papa: Mindegy nekem, csak a vér folyjon!

killercsiga 2011.07.23. 14:20:39

Tanulság: rögtön az elején rendőrt kellett volna hívni, miután a csaj rájött, hogy lopással vádolják.

Ehelyett ő maga tiltakozott a rendőrök kihívása ellen. Bajba került, és tetézte, gratulálok.

perzsa22 2011.07.24. 00:03:52

Kicsit védeném az Auchant is,ott dolgozóként, de nem óbudai Auchanosként!
Szégyenletes ami történt, feltételezve az író igazát. Magam sem gondolom, hogy pár karton tej lenne az évszázad biznisze, DE!
Gyakran van egy-egy olyan pénztáros, aki úgy bukik meg, ki tudja hányadik alkalomra, hogy az LCD monitorra zsemlét számláz be. Volt olyan több mint 100ezerFt-os kosár, aminek hosszú számlája volt, de a vége alig érte el az 1000 Ft-t!
Van amikor a kedves vásárló a kocsiban "felejt" termékeket a kartonos termékek alatt!
Erre találták ki a számla utólagos ellenőrzését. Akinek nincs takargatni valója -elméletileg- zökkenőmentesen túljut egy-két perc alatt.
Szeretnék mesélni az ivó és étkező vendégeinkről. Akik természetesnek veszik, hogy elfogyasszák a reggelijüket. Még mielőtt az etnikumra mutogatnánk kiemelném, hogy a pogácsafalók nemre, korra, bőrszínre, anyagi helyzetre tekintet nélküliek.
Őket egészíti ki a "profi" tolvajok hada.
Persze ezeket mindenki tudja. Azt azonban tudják-e, hogy összességében a 12 Auchan áruházban egy évben átlagosan 1,5 milliárd forint selejt. Ennek egyik fele a lejárt szavatosságú cikkek, másik a bontott, megkóstolt, elfogyasztott, kilopott termékek amik csomagolását bent megtaláljuk és levesszük a készletről és még ugyanennyi hiány keletkezik.
Tehát a vásárlóink mellett a tolvajaink megközelítőleg 2,25 milliárd forint kárt okoznak 1 évben!
Most páran biztos azt mondják, hogy megteheti a cég, de ma Magyarországon nincs egy olyan vállalt sem, aki nyugodtan kidobhat ennyit az ablakon!
Ez ellen küzdünk mi diszpécserek, azaz belső biztonságiak. Akikkel Önök találkoznak azok egy külsős biztonsági cég emberei. Sajnos nem az Auchan felvételizteti őket. Úgy is mondhatnám, hozott anyagból dolgozunk. Higgyék el, az érme két oldalán, még mindig mi állunk vesztésre.
Multizni sem érdemleges, mert egy család, azaz magánember kezében van a vállalat, akik ha megunják a veszteségeket, és kivonulnak több, mint 6000 főt küldenek az álláspiacra!

quadrocs 2011.07.24. 10:47:57

AUCHAN BOJKOTT! Mocsárlecsapoló, környezetkárosító banda!

kumming 2011.07.24. 11:31:02

@radio100jozsi: Ha nekem azt mondják fizess ennyit meg annyit, lesz@rom hogy mennyi a különbség minuszban. Az a pénztáros dolga. majd ha túl soknak tartom az összeget, akkor szólok.

Jim Raynor 2011.07.24. 23:09:15

@Josephine B.:
"Jelen esetben tehát a biztonsági őr nem tudhatta, hogy direkt maradt-e a kocsiban a tej, és direkt nem szerepel-e a számlán, vagy tévedésről van szó, tehát jogosan indította el az eljárást a szabálysértés kivizsgálására."

nem a faszt nem tudhatta, lásd a postot:

"Aki jelezte, hogy a blokkon hiba található, ugyanis a tejből nem húztak le megfelelő mennyiségűt, ezt a pénztárosnak is mondta, aki azonnal elismerte a hibáját, közölte, hogy elütötte a mennyiséget, mi pedig felajánlottuk a hiányzó mennyiség azonnal kifizetését. "

protoplanetáris korong 2011.07.24. 23:31:57

Érdekes, velem sose történik ilyen.
Biztosan azért, mert nem olyan fejem van, mint akit palira vehetnek. Legalábbis nem egy ósan szintű helyen.
Javaslom, legyen mindenki öntudatosabb. A határozottság nem egyenlő a proli taplósággal, de tudni kell szembeszállni az ilyen kihívásokkal :)

Manyecska 2011.07.25. 09:55:30

@salapapa: általában mi is:)..
Amúgy tegnap a tanszerek mellé még igazi gyereket is sikerült vásárolnunk a kalászi Koránban:)))..egyszerűen kiszaladt utánunk /kapu csipog/, na most azon gondolkoztam mi van ha nem tudom bizonyítani hogy nem a miénk..??:))?!..elég nehezen tudtuk levakarni magunkról:((..Ja, és a parkoló büféjének frappáns nevet adtak: "Anyám pitája"..:))))! Szóval erről ennyit!:)

T-5 2011.07.25. 10:39:27

Szarházi disznók, hát ki fog ezek után még odamenni vásárolni?? Röhej

Nanemá 2011.07.25. 12:15:55

@perzsa22: Gratulálok, végre va egy értelmes hozzászólás, ami a másik oldal szemszögéből is igyekszik tárgyilagosan elemezni a helyzetet. Azt azonban most sem értem, hogyha a vevő és a pénztáros összejátszva, zsemle árban akarja kimenekíteni a plazmaTV-t, akkor minek tenne be mellé még 5 karton tejet, amivel direkt magárarántja a szekust is?
Továbbá attól sem hatódok meg nagyon, hogy 6000 ember elvesztené az állását, ha az Auchan kivonulna. Ennél sokkal több kereskedelmi dolgozó került utcára, MIUTÁN az Auchan (és a többi multi) bejött. Nem az a lényeg, hány áruházlánc van a piacon. Nem az a lényeg, hogy ezek hány főt alkalmaznak. A lényeg a vásárlóerő. Ha az embereknek van (lenne) elegendő jövedelme, akkor ennek arányában mindig van (lesz) elegendő kereskedelmi vállalkozás és üzlet, a szükséges számú alkalmazottal. Tehát ha megfelelő az életszinvonal, akkor az a 6000 ember Auchan nélkül is talál munkát, de ha nincs az embereknél pénz, akkor az Auchan is kénytelen lesz a létszámot leépíteni. Egyébként gyanítom, hogy emelkedő életszinvonal mellett a lopás is kevesebb lenne. Na de miért nem magasabb az életszinvonal? Nagyon leegyszerűsítve: mert a multik kiszivattyúzzák az országból a lóvét.

2011.07.25. 14:04:26

nem kárpótolni kell, hanem a balfasz őröket kibaszni onnan és fatelepet őriztetni velük meg homokbányát!

Nanemá 2011.07.25. 14:47:40

@deneron: És ez menyiben segít az áldozaton? Na, ezért kell kárpótolni. Is.

2011.07.25. 15:01:29

@Nanemá: az áldozaton nem segít. abban segít, hogy ne legyen több áldozat.

ergbertegon 2011.07.25. 17:43:03

Függetlenül attól, hogy én is ósünbe járok inkább, döbbenet a vásárló alázása.
Megmondom konkrétan.: Sz@rt nem ér az ilyen biztonsági szolgálat. Kóvályognak ott 8 an a pénztáraknál. Ugyanmár.
Még húsz embert felvenni és bevágni őket bevásárló kosárral a sorok közé. Mint régen a Sugár-ban szegény kis nyugdíjas bácsi. Hányszor át....tam szegényt.:-) A pénztárakhoz pedig a kocsit és a pénztáros monitorát egyszerre vevő 25 FPS videós kamerákat. Lószar lesz ott nem lopás.

Dancsa 2011.07.26. 11:47:13

#1: Lopás gyanúja esetén -a vevő hozzájárulásával- a csomag átvizsgálható. Ha nem járul hozzá, a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatható.

#2: kasszásként dolgozok... én sem szoktam kérni, hogy mind a 3 karton vizet rakja fel, egyet se kérek, mert van rá gyorskódom... a f*szom emelgessen 8 órában 9-12 kilós vizeket 500Ft/óráért... Azon kívül meg naponta több vevő próbálkozik... nem nagy tételekkel... leméri a fokhagymát (1200Ft/kg) vöröshagymának (2-300ft), leméri a kisebb cuccot, és rárakja a matricát a nagyobbra, fa vasalódeszka kódot ragaszt(3500) egy 14E forintos fém vasalódeszkára... naponta jönnek ilyen vevők...
Azt jön a mese, hogy véletlen ragasztott rá rossz matricát... nem tudta melyik alma (minden almán rajta a kis matrica), meg amikor zsinorban 3 lédig terméken rossz vonalkód van... nem hiszem, hogy nem szándékosan csinálta, amikor a mérlegben kép is van hozzá...

gyerek eszi a sajtos stanglit... kérdezem a szülőt, hogy akkor ugye össz 4 darab volt? jah igen... alapból tilos elfogyasztani bármit fizetés elött, ezt már pár évesen belémnevelték, de a bejáratnál ki is van írva, hogy befejezett lopásnak minősül.

titan 2011.07.26. 16:27:20

@perzsa22: a megoldás: megelőzés, nem utólagos szivatás. Ha a pénztáros beismeri, hogy tévedett, akkor bocsánatot kérni, beüttetni a maradékot, kifizettetni, és búcsút inteni, nem 2 órán át vegzálni, és olyasvalami elismeréséért nyaggatni, amit nem követett el. Becsületes vásárlóként meg hadd ne kelljen már aggódni a tolvajok okozta kár miatt. Egyébként a normális hozzáállású dolgozóknak mind respect.

svinjahond 2011.08.03. 02:40:25

@mrsomeonenoone: egy-két kisebb nüansznyi eltérést kivéve tökéletesen egyetértek a hozzászólással! Lényegre törő, alapos.
Kb. én is így tettem volna, a posztoló helyében. Amit a biztiőrök elkövettek, az bizony kétrendbeli személyi szabadság megsértése bűntett minősített esete, hiszen "hatósági eljárás színlelésével" valósították meg.

Albu 2011.08.04. 15:00:25

Hol vannak a blokkok?

kötötű 2011.08.08. 21:18:25

Te jó ég ?
Ha legalább tudnátok azt hogy a biztőr
csak felkérhet téged az intézkedésre,
és ha te nem vagy hajlandó...akkor
SEMMÍT nem tehet !!

svinjahond 2011.08.13. 10:32:57

@mrsomeonenoone: köszönöm a linket, elolvastam a cikket. A konkrét helyzetre alkalmazva, kb. ott a lényeges pont, hogy ha nincs takargatni valója a vásárlónak, akkor nyugodtan engedjen betekintést a vásárolt áruk közé, illetve mutassa meg a csomag(jai) tartalmát, a másik oldal pedig ne éljen vissza látszólagos - hatóságinak tűnő - fellépésével, kiváltképp testi kényszert nem alkalmazhat, kivéve ha megtámadja a vásárló. Nos, ezt kiprovokálni mennyire fair, az egy másik kérdés! A joghézagot azon a ponton érzem, ha pl. a vagyonőr felkéri a vásárlót, hogy mutassa a csomagokat, a vásárló ezt megtagadja, akkor milyen jogon akadályozza őt a biztonsági őr a távozásban? Szerintem, valami további technikai fejlesztésre volna szükség, hogy pl. egy kis kézi monitoron a "tolvajnak látszó" vásrló elé kéne tárni a pár perce az eladótérben elkövetett lopás (más tulajdonának elvétele!) videoját és ez alapján felkérni, hogy pakoljon ki és szíveskedjen megvárni a rendőrjárőr érkezését! Mert a jelenlegi vagyonőri hozzáállás eléggé necces: nekem pl. van egy volt középsulis osztálytársam, aki egy vidéki Tesco biztonsági főnöke volt és mesélte, hogy a biztiőrök zsebében volt egy kis távirányító, aminek a gombját megnyomva a legközelebbi pénztár lopásvédő kapuja beriasztott. Ekkor aztán az emberei odamentek, körbeállták a "tolvajt" és megkezdődött a műsor... Mondanom se kell, teljesen pofára/bőrszínre hagyatkozva nyomkodták a gombot, sőőt! ha valami jóseggű, nagymellű ribyt láttak, akkor jó eséllyel "szavaztak rá" a gombbal, hátha sikerül letapizni, vagy levetkőztetni a hátsó helyiségben. Az osztálytársam csak a jogi egyetem elvégzése alatt melózott ott, de pont az ilyen jogilag necces anomáliák miatt lépett le a Tescotól, pedig nem minimálbéren tengődött. Azt mondta, hogy szeretne még ebben az életben ügyvéd lenni, mint beleszaladni valamibe.
Amíg sima PMR-en kommunikáltak az őrök egymással, addig én is belehallgattam néha a rádióforgalmazásukba: ha nagyobb indomagyar csoport lépte át a bejáratot, akkor máris ment a riasztás, hogy: "Kapu, egyes, kékek érkeztek! Lagalább 8 kéket látok. Benn vannak! -Jó, köszi! Nyugtázom."

mrsomeonenoone 2011.08.15. 16:36:51

@LL73: A probléma a "tettenérés" definíciójával van szerintem, ami egy elég megfoghatatlan valami. Például a kapu csipogás tettenérés-e? Vagy csak a kamerafelvétel az? Vagy az ha az őr ott áll a sarkon mikor teszem el a szajrét? Ha nekem kéne megfogalmazom akkor én is nagy bajban lennék.

Ezek szerint meg kell kérdezzem, hogy az őr szerint most akkor tetten vagyok érve, vagy pusztán gyanús vagyok? És ennek függvényében vagy elhagyhatom szabadon a helyszínt vagy nem?

mrsomeonenoone 2011.08.15. 16:38:47

haha, nem müxik a válasz erre gomb...

sN.Sanyika32 2011.08.20. 19:46:24

Sziasztok!
Én több,mint két évig dolgoztam az Óbudai Auchanban,ezért -attól függetlenűl,hogy igaza van a levélírónak-néhány tapasztalatomat szeretném megosztani a kommentelőkkel.Kasszasori bizt.őr voltam az említett intézményben,ezért elég sokszor kerültem olyan helyzetbe,mint azok a biztonságiak,akikről a bejegyzés szól.
Ki gondolkozott el mondjuk azon,hogy miért kell a kasszásnak "pánikgombot"nyomnia nagyobb tételű vásárlás esetén?Én megmondom:azért,mert járnak "multikhoz"olyan viszonteladók,"kiskereskedők",akik attól függetlenűl,hogy orrba-szájba gyalázzák,a multicégektől szerzik be az árúkészletüket.És Ők nem csak a saját naiv vásárlóikat csapják be,de még az általuk szidott multikat is.Azzal,hogy kihsználják azt,hogy a multiknál olyan pénztárosok dolgoznak,mint az említett.Arról nem szól a pálma.hogy hány viszonteladó nem vette észre azt,hogy pont a felét,v,a felét sem fizeti annak az összegnek,ami a bevásárlókocsijában van.Én magam is legalább 15 esetet tapasztaltam,amikor a kedves vásárló mondjuk 120 ezer ft helyett csak 57 ezer forintot fizetett,és ez nem tünt fel neki....

Ajtony 2011.10.21. 08:10:09

@randomgenerator: közöd? - lehet, h fürdik benne

Ajtony 2011.10.21. 08:14:50

@Gastroger: irigy vagy
SD zárt vitrinben, ha kéred külön fizeted

-de jól felb...tad magad, h egymás után három hszt görcsöltél :-)

Ajtony 2011.10.21. 08:19:25

@salapapa: bent a sorok közt bepiáló, gyereket becsokiztató potrohos indo-magyaroknak meg nem mernek szólni.
Ötven kilós csinoskát bezzeg.....
:-)

Ajtony 2011.10.21. 08:23:04

@Rosszindulatú Vászka: hármat kaptam + hozattak mobil kupit, sezlonnal, madámmal
Ki nyert?
:-)))

Ajtony 2011.10.21. 08:25:43

@kötötű: magánterületen?
Erre ne vegyél mérget.
Ha rendőrt hívnak, egy civil is visszatarthat amíg kiérkezik a yard

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.22. 18:52:33

@Ajtony: hogy nevezheted azt a féregfajtát magyarnak? 8-)
süti beállítások módosítása