Tékozló Homár

József többet nem cserél ablakot

2011.10.10. 13:16 | jackyll | 416 komment

Naiv ügyfélnek márciusban átvették 150 ezer forintos foglalóját, aztán azóta se ablak, se pénz.

Naiv ügyfél nem túl jó állapotú lakásában elérkezett az ablakcsere ideje. Mikor a pénz összegyűlt és megvoltak az árajánlatok, Naiv ügyfél kiválasztotta Sz. Józsefet (www.thermo-ablak.hu), aki a Hevestherm budapesti területi képviselőjének hirdette magát. A szerződés március 19-én megköttetett, határidő április vége. József elvitt 150 ezer Ft foglalót. Naiv ügyfél készült az ablakcserére, beszerezte a szükséges takarófóliákat, szabadságot intézett, rendezkedett, takarított stb. Majd április vége felé közeledve József telefonon jelezte, hogy "lesz egy kis csúszás" és május első hetét (max közepét) jelölte meg határidőnek.

Az ablak csak nem jött, ezért Naiv ügyfél elkezdett rendszeresen érdeklődni, hogy mi a helyzet. József vetített, ígérgetett fűt-fát. Ha Naiv ügyfél a hét első felében kereste, akkor a hét második felére ígérte a cserét és fordítva. Minden alkalommal elhangzott, hogy az ablak fel van pakolva az autóra, mindjárt utánanéz a pontos időpontnak és visszahívja Naiv ügyfelet. Ez természetesen egyszer sem történt meg. Naiv ügyfél egyre idegesebb lett. Főleg, hogy közeledett a nyári időszak, amikor a saját és a kollégák előre betervezett szabadsága miatt elég nehézkes hirtelen két nap szabadságot elintézni.

És eljött a május vége, amikoris egy ingerült telefonbeszélgetés közepette József kibökte, hogy valójában még meg sem rendelte az ablakok legyártását. Akkor Naiv ügyfél a sarkára állt és visszakérte a foglalót. József ígéretet tett a visszafizetésre. Azután ezt visszavonta. Azután letagadta. Azután sírva könyörgött, hogy hadd ne kelljen visszaadnia a pénzt, mert ő azt nem szeretné. Azután megígérte, hogy visszaadja. Azután részegen üvöltve fenyegetőzött mindenfélével. Azután emailben elismerte a tartozását és hogy visszafizeti. Azután azt mondta, nem ad vissza semmit. Azután megígérte, hogy visszaadja. Azután letagadta. Azután hosszú csönd. Azután egy hétfőn felhívta Naiv ügyfelet, hogy rendezni szeretné a tartozását és még azon a héten kifizeti. (nem tette meg) Azután ezt letagadta. Azután hosszú csönd.

Naiv ügyfél időközben kiderítette, hogy Józsefnek semmi köze a Hevesthermhez. Sőt, július 1-től egy másik cég nevében hirdet ablakcserét. Naiv ügyfél elment hát a rendőrségre és feljelentést tett csalás miatt. A nyomozó elbeszélgetett Józseffel, aki közölte, hogy neki esze ágában sem volt visszafizetni a pénzt, mert szerinte az jár neki. Szerinte Naiv ügyfél elállt a szerződéstől (amit ugyan bizonyítani nem tud, de az nem érdekes, mert mint Naiv ügyfélnek kifejtette: bármire tud tanút hozni). És csak azért ígérgette, hogy visszaadja a pénzt, mert úgy gondolta, így majd leszáll róla Naiv ügyfél. Hát ebben óriásit tévedett.

A nyomozó kérésére József ígéretet tett arra, hogy 3 napon belül felkeresi Naiv ügyfelet és visszaadja a pénzt. Ezt nem tette meg. Naiv ügyfél érdeklődésére elmondta, hogy egyáltalán nem áll szándékában visszafizetni a pénzt és azért mond mindig mást, mert nem tudja eldönteni, hogy mi legyen az álláspontja. De beszél egy ügyvéddel és még aznap visszahívja Naiv ügyfelet és megmondja, mi az álláspontja. Erre természetesen nem került sor.

Most itt tart az ügy. Naiv ügyfélnek se pénze, se ablaka. Viszont van egy ügyvédje, olyan, aki hisz abban, hogy az ilyen ügyeket nem szabad hagyni, végig kell vinni, már csak azért is, hogy nehogy az ilyen József-félék mindenféle munka nélkül eltehessenek százezreket. Józsefnek pechje van, mert Naiv ügyfél minden  lépést meg fog tenni, amit szükségesnek lát ahhoz, hogy visszaszerezze a pénzét. József kezdhet gondolkodni, hogy megérte-e neki ez az egész - rongyos 150 ezer Ft-ért.

Ui: Igen, a posztoló hülye. Viszont minden, pénzt-előre-soha-senkinek-nem-adunk típusú kommenthez kéretik linkelni kettő darab magyarországi céget, akik foglaló nélkül vállalják ablakok pontos méretre gyártását és beépítését.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hehehehe 2011.10.10. 13:22:14

Csak nem arany?! Pedig esküszöm elolvastam.... :)

VinszentVega 2011.10.10. 13:27:00

Sosem adunk foglalót, csak előleget! Papírt kértél-e a pénz átadásáról? Ha nem, lúzer vagy. Ha igen, és foglaló van ráírva, lúzer vagy.
Egyébként a becsületes cégek 15-20% előleget kérnek. Aki 50% vagy annál több foglalót kér, azt páros lábbal elhajtani az anyjába!

qtyqruty 2011.10.10. 13:29:34

@VinszentVega: Ha van róla papír és foglaló van ráírva, akkor nem 150 ezer jár neki vissza, hanem 300 ezer. Akkor miért lúzer?

Trackback 2011.10.10. 13:35:43

Most már csak két dolgot nem értek:

- hogyan lehetséges, hogy nem halnak éhen naponta életképtelen, ostoba emberek erei ebben az országban;

- hogyan lehetséges, hogy nem halt még ki az emberiség.

VinszentVega 2011.10.10. 13:35:55

@qtyqruty:
Azért mert nem a cég mondta vissza az üzletet, hanem a megrendelő. A cég csak egyszerűen nem teljesít. Kérdés van-e írva a papírra teljesítési határidő. De végül is tökmindegy. Ha nem akar fizetni, nem is fog. Lehet felszámolást indítani ellene és a felszámolónál jelezni, hogy követelése van a cég felé. Az ilyen hitelezők viszont a felszámolási eljárás során a sor legvégén kullognak. Soha nem jut nekik semmi a cég vagyonából, már ha volt egyáltalán. :P

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.10. 13:38:43

@VinszentVega: "Sosem adunk foglalót, csak előleget!" pont fordítva.

qtyqruty 2011.10.10. 13:39:19

@VinszentVega: Ha a cég nem teljesít határidőre, akkor kinek a hibájából nem jön létre az üzlet?
Egyébként teljesen mindegy, hogy mennyit nem lehet behajtani a cégen. :)

Árkád? Minden rendben? 2011.10.10. 13:39:44

"az ablak fel van pakolva az autóra" Ez a kulcsmondat. Biztos szerencsétlen József a FuvarLevit hívta.

.lll. 2011.10.10. 13:39:53

mennyi szjózsef kommentel itt

Mylady 2011.10.10. 13:41:47

@VinszentVega: Óriási tévedésben vagy. A becsületes cégek ugyanúgy elkérik a végösszeg 40-50%-át előre, mint a nem becsületesek. A becsületes cégek ugyanúgy foglalót kérnek, mint a nem becsületesek.
A becsületes cégek ugyanolyan szerződést kötnek (szószerint), mint a nem becsületesek.
A különbség? A becsületes cégek jó minőségben, határidőre elvégzik a munkát, a nem becsületesek meg átvernek ott ahol tudnak.

A kérdés csak az: hogyan lehet megkülönböztetni a becsületes és a nem becsületes cégeket?

VinszentVega 2011.10.10. 13:45:29

@fghjk:
Miért is? Az előleg visszajár, ha elállok az üzlettől, a foglaló nem.
Előbb nézz utána, mielőtt hülyeséget írsz!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 13:46:01

@VinszentVega: nem értem, miért jobb az előleg mint a foglaló?

az előlegnél bármely fél szerződéstől való elállásánál csak az adott előleg fizetendő vissza.

a foglalónál az a helyzet, hogyha az azt átadó áll el a szerződéstől akkor bukta a foglalót, míg ha az azt átvevő áll el a szerződéstől, akkor annak a duplája jár vissza az ügyfélnek.

jelenleg ha József mindenképpen cseréltetni akarja (akarta) az ablakot, ő biztosan nem áll el és akkor vagy meg lesz csinálva a rendelt munka és mindenki boldog, vagy a pénze duplájával rendelkezik és még boldogabban kereshet másik vállalkozót.
persze a vállalkozó biztosan nagyon szomorú lesz, de a törvény ezt írja elő.

VinszentVega 2011.10.10. 13:46:34

@fghjk:
Pont ezt mondtam én is. Ha nem teljesít b@szhatod a pénzed.

VinszentVega 2011.10.10. 13:47:46

@Mylady:
Amit írsz, az úgy baromság ahogy van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 13:49:05

@VinszentVega: szerintem ezt olvasd el mielőtt valakit megsértesz:

fogyasztok.hu/cikk/20080711/foglalo_es_eloleg_jogi_fogalmak_es_lehetosegek

ugye hogy nem fghjk volt aki hülyeségeket írt? :)

VinszentVega 2011.10.10. 13:49:32

@salapapa:
Hiába jár(na) vissza az összeg 2x-ese, nem fogja visszakapni. Ha meg foglalóként adta oda, és ő áll el a szerződéstől még jogilag sem jár vissza semmi.

Mylady 2011.10.10. 13:49:59

@VinszentVega: Miért?
Mi kb 10 céggel beszéltünk (több körben, több lakásról van szó) mind 50% foglalót kért. És ebben korrekt, tisztességes cégek voltak.
Te tudsz olyat mondani, aki nem kér előre semmit?
Mert tények nélkül olyanokkal dobálózni, hogy "baromság", az csak téged minősít.

VinszentVega 2011.10.10. 13:51:16

@salapapa:
Te is elolvastad, vagy csak belinkelted??
"Az előleg abban különbözik a foglalótól, hogy annak nincs biztosítéki jellege. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szerződés - mindegy kinek - felróható okból nem megy teljesedésbe, akkor az előleg visszajár. "

VinszentVega 2011.10.10. 13:53:10

@Mylady:
Én még soha az életben nem adtam foglalót szolgáltatásra. Az ablakaimat 3 különböző céggel cseréltettem, mind a 3x 20% előleget adtam.
Ennyi. Ha nem akarod nem hiszed el. Lesz@rom.

dr. _mmm_ 2011.10.10. 13:53:30

@VinszentVega: Butaságot beszélsz! És ha cég nevében vette át a foglalót, előlegeget akármit?? akkor miafaszvan?? egyszemélyes kft. perelheted amíg akarod.. de pénzt nem fogsz látni.

Becsületes cégek is elkérnek 50%-ot előre. Ugyanis senki nem kezdi el legyártatni addig az ablakot amíg pénzt nem lát. Ugyanis vannak olyan kedves ügyfelek, akik miután méretre le lett gyártva, akkor közlik.. "..jaaa most nem jó.. majd 2-3 hónap múlva talán.."
Igények addig vannak amíg fizetni nem kell érte!

Elsőőőőő!!! 2011.10.10. 13:53:45

@VinszentVega: Azt hol olvastad, hogy elállt a szerződéstől? Mert nem állt el.
A vállalkozó nem teljesített és kijelentette, hogy nem is tud teljesíteni.
Nem véletlen, hogy időnként, józan pillanataiban elismeri, hogy tartozik.

VinszentVega 2011.10.10. 13:56:59

Én befejeztem a témát. Ha itt csupa gyengeelméjű ember kommentel, aki nem olvassa el, hogy mit írtam, akkor fölösleges többet írnom.

Elsőőőőő!!! 2011.10.10. 13:57:49

@VinszentVega: Igen, itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

KecskeDotyi 2011.10.10. 13:58:49

@Mylady: Igaz, mi nem ablakkal foglalkozunk, de sose kérünk se foglalót, se előleget. A több 100ezres alkatrésznél se.

Amúgy linkelni nem tudok, mivel mi megvettük az ablakot és kicseréltük magunknak. Pedig kemény meló volt, vályogház, semmi alátámasztás, mikor kivettük a régit, akkor omlott le a fal. De egy kimerítő nap és kész is.

Naiv üf meg kideríthené Józsi címét. Pár kedves baráttal odállítani és addig verni, míg mozog. Simán megér 150ezret :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 13:59:31

@VinszentVega: "Hiába jár(na) vissza az összeg 2x-ese, nem fogja visszakapni."

Ha foglalót adott, akkor valban a kétszerese jár(na) vissza. Van egy szerződés, átvételi elismervény a pénzről, bármalyik bíróság azonnal megítéli.

Az viszont valóban probléma, ha megszűnik a kájefté, nincs már vagyona, nincs kitől visszakapni.

"Ha meg foglalóként adta oda, és ő áll el a szerződéstől még jogilag sem jár vissza semmi."

Nem írta, hogy elállt volna a szerződéstől. Pont fordítva. Azt írta, hogy az ablakos nem teljesített határidőre. A foglaló kétszerese jár vissza.

dr. _mmm_ 2011.10.10. 14:01:33

@KecskeDotyi: És Ti a több százezres alkatrészt egyedi méretek szerint gyártatjátok le?
Mert ezzel az az alapvető baj, hogy az esetek 99%-ban egyedi méretek szerint kell legyártatni.. amit utána elég nehéz máshova beépíteni.

Gondolom Ti azt az alkatrészt másnak csont nélkül el tudjátok adni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:01:46

"elmondta, hogy egyáltalán nem áll szándékában visszafizetni a pénzt"

Ezt kell rögzíteni, és megáll a csalás vádja is.

KecskeDotyi 2011.10.10. 14:05:50

@_mmm_: Hát, ami több 100ezres, azt általában nem keresik kézzel-lábbal. És sok helyen nincs olyan h visszaviszem és visszakapom a pénzt....

Lehet h én vagyok idiot, de nem értem ezt az egyedi méretezés dolgot. Ha nincs elég pénze, akkor vegyen gyári méretet és igazítsa hozzá a falat (nem nagy kunszt, vagy toldani kell vagy még pár téglát kivenni). Akinek meg van pénze rá, az nem holmi Józsikkal csináltatja. Ennyi.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:06:35

@VinszentVega: a foglalónak mint szerződésnek tartalmaznia kell:
- félreértést nem tűrő megfogalmazást
- mindkét fél aláírását
- pontos határidőt
- a foglaló átvétel/átadásának napját
- pontos összeget

ez a minimum. lehet még szépíteni.
nálam egy ilyen nyomtatvány van erre:

static.fotoalbum.hu/picturezoom/2011/10-10/salapapa/foglalo_140328.JPG

egyik oldalon a szöveg, másikon az előjegyzett munkanap. a szöveg szerintem egyértelmű.
annyi kedveskedést adok Ügyfeleimnek, hogy kettő munkanappal korábban nálam lemondhatják a rendelt melót és nem kell bukniuk az összeget.
ja, és nem 50% hanem nálam csak 20% a foglaló.

KecskeDotyi 2011.10.10. 14:07:57

@salapapa: Le a kalappal! :) Ritka manapság az ilyen :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:08:22

@VinszentVega: látod, megint kevered! :)
foglaló nem = az előleggel!
szerintem olvasd újra, csak most lassabban. szóbeli csűrcsavarok vannak benne, de kellő odafigyeléssel tiszta.

endre2714 2011.10.10. 14:10:39

Végre egy jó mentalitású naiv ügyfél! Hajrá!

dr. _mmm_ 2011.10.10. 14:11:08

@KecskeDotyi: panelban elég nehéz hozzá toldani vagy nagyobbítani. És sajna a panelnak van olyan jellemzője, hogy ahány ablak anyi méret.
Fateréknál cseréltettünk 3 ablakot jópár éve. Elvileg mindegyik 150x150-es. Gyakorlatilag 3 különböző méretű ablakot kellet legyártatni.

Lajszlo 2011.10.10. 14:12:02

@KecskeDotyi: "igazítsa hozzá a falat (nem nagy kunszt, vagy toldani kell vagy még pár téglát kivenni)."

Megnézném, ahogy a panelból kiveszel pár téglát!

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:12:11

@KecskeDotyi:
addig verni, míg mozog."

Ugye nem próbáltál még igy, sőőőt gyengédebben visszavenni pénzt?
Tudom a válaszod nélkül is

Tegnap tv
Kótai és Majka is fut a pénze után és félreértett mondat miatt zsarolással állnak biróság elött és nem az a fő kérdés hogy miért nem adja vissza a csaló a pénzüket

A másik saját tapasztalat, egy napig "háziőrizetben" volt az adós
Jogtalan fogvatartást elég jól megúsztam felfüggesztettel
Igaz a fickó fizetett

helianthus 2011.10.10. 14:12:30

@Rosszindulatú Vászka: ez jó. :)

Csak nekem tűnt fel, hogy a posztoló minden bizonnyal Rejtő rajongó?
ez a rész vezetett nyomra:

József ígéretet tett a visszafizetésre. Azután ezt visszavonta. Azután letagadta. Azután sírva könyörgött, hogy hadd ne kelljen visszaadnia a pénzt, mert ő azt nem szeretné. Azután megígérte, hogy visszaadja. Azután részegen üvöltve fenyegetőzött mindenfélével. Azután emailben elismerte a tartozását és hogy visszafizeti. Azután azt mondta, nem ad vissza semmit.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:14:02

@_mmm_:
Gyakorlatilag 3 különböző méretű ablakot kellet legyártatni. "

Mé?
30x70-est kell beépiteni hézagot purhabbal kitölteni
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:16:10

@helianthus:
Azután azt mondta, nem ad vissza semmit."

Ezután felsegítették és leporolták...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:17:37

@KecskeDotyi: 21éve csinálom és nem áll szándékomban lelépni mint azt teszik egyesek. :)

@Rosszindulatú Vászka: :D

azért egy autó (vagy bármi más) alkatrész nem biztos hogy méretre gyártódott, hacsak nem egy egyedi ajtópanel, designlökhárító vagy hasonló finomságról van szó.
pószternek lakása van, ami nagy valószínűséggel társasház vagy lktp. olyanokból soxor raktáron is van az ablakosnak max full tele van melóval és azt mondja üffélnek, hogy le kell gyártatni. a foglalót pedig azért kéri el, hogy üffél el ne menjen addig máshoz, ha már ő beütemezte magának a naptárba azt a párórás melót.

Lajszlo 2011.10.10. 14:18:55

Persze az igazi az átlátszó purhab lenne! Na megyek is és levédetem.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:19:15

Mielött valaki a fogy.védelemmel vagdalózna, semmit nem használ

Irjak levelet a mesternek, ha arra nem válaszol, akkor ők eljárhatnak, de csak levél nem megválaszolásáért
És itt csak gari levél hiány volt

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:19:32

@KecskeDotyi: "nem értem ezt az egyedi méretezés dolgot"

Van egy homlokzat, azt nem jó megbontani, mert az egész házat lehet újravakolni. Úgyhogy nem veszünk ki vagy teszünk be téglákat.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:19:43

@horex: :D ezt most hagyd abba! így nem lehet ebédelni!

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:21:50

@salapapa:
azért egy autó (vagy bármi más) alkatrész nem biztos hogy méretre gyártódott,"

Ezek biztos hogy pontos méretre gyártódnak

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:24:02

@atpijkamo:
Néhány ablakcsernél részt vettem, vakolni mindenhol kell, max belül gipszkartonnal eldolgozni

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 14:24:35

@helianthus: Szerintem Kishon-rajongó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:25:37

@salapapa: "a foglaló visszakérésétől eltekint."

feleslegesen cifrázod. Elég lenne, hogy foglaló. Na mindegy.

De hogy két nappal előtte még lemondhatja, az nagylelkű felajánlás,

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:27:20

@horex: persze.
mi is cseréltettünk ablakokat, ajtót. eredeti ablakunk 175*140-es volt, amit hoztak az pedig 140*140 (kétszárnyas bukó/nyíló) és a tetején 3-4 műanyag egyencuccal oldották meg, hogy akkora legyen amekkora a luk a keret helyén.
igaz, nem gáz mert a rolónak meg a nyuszoghálónak is fel kellett fogatódnia valahová.
a bejárati ajtó 220*90 volt, a jelenlegi 210*90 és ennek a tetején is van abból a műanyag szarásból, pedig azon nincs sem roló, sem nyuszogháló.

lehet egyedileg kaptunk kisebbeket? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:29:12

@horex: "vakolni mindenhol kell, max belül gipszkartonnal eldolgozni"

Én a külső homlokzatot értettem homlokzat alatt. Ahhoz ben nyúlunk. Finoman kell bontani. Persze, ha szébaszom...

Belül meg nem gipszkartontaknyolunk, hanem szépen itonggal körberakjuk, hogy ne legyen hőhíd, és faszán levakoljuk. Szebb lesz, mint új korában.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:31:28

@atpijkamo: biztos? láttál már olyat, hogy elmosódott az írás a papíron? igaz, .pdfben scannelve itt van nálam "másolatként" az eredeti, de ha az Ügyfél úgy gondolja, a mosott papírjával bepróbálkozhat és kérhet az azon látszódó összegnek megfelelőt.
persze mielőtt VÉLETLENÜL kimossa, elékerülhet egy egyes és a betűvel kiírt rész pedig olvashatatlan.
manapság sajnos mindenre fel kell készülni. :S

tudom. talán valamivel bizalomgerjesztőbb így. :)

XCat 2011.10.10. 14:33:31

Gondolom becsődölt szegény. Sok építési, meg azzal kapcsolatos vállalkozó csinálja.

Mi meg szolidarítunk, és szintén csődbe megyünk.

De a posztoló akkor sem okos. SDzerintem az lesz, hogy megnyeri a pert, és József közli, hogy jó, ő fizetne, de nincs miből. Majd ha egyszer Józsefmegint dolgozni fog, akkor a minimálbére 30%-át levonják törlesztőnek.
Az ügyvéd meg lesz 300 ezer.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:34:30

@salapapa: Nem értem. Két példány van, a tiedet aláírta, az övét feldughatja, megeheti.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:36:40

@atpijkamo:
Giszkarton nem taknyolás hidd el
Redőnytokot nem lehetett másképp eltüntetni, csak g.karton dobozolással
Elfogadom persze ytongolás precizebb, de nincs az a kliens aki megfizeti áthidaló alatt a Ytongot

Viszont én még olyan mester nem láttam aki nem purhabbal nyomja ki
Valamit hallottam hogy német szabvány nem is engedi, mert ott valami páralecsapodás lesz
Szarni a német DIN-be
Kiékel, purhab, pénzt felmarkol, garancia amig a kapuig elérek :)

Nem, amiben részt vettem, nem én voltam a fővállalkozó, a purhab kivételével rendesen meg volt csinálva, kőművesmunka az a kőművesé

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.10. 14:36:41

ok, maradjunk annyiban, hogy ha csak úgy odaadjuk a pénzt egy szimpla átvételi elismervénnyel akkor előlegként adjuk át (így bármikor felbonthatjuk), ha meg rendesen leírjuk a határidőket meg a teljesítés feltételeit akkor meg foglalóként adjuk a pénzt. mondjuk az is tény h ha nem akar fizetni és megszűnik a cég, stb akkor kb tök 8

XCat 2011.10.10. 14:36:58

Erről a gipszkartonozásról meg le kéne szokni. Van egy gipszkarton belső falam, hozzáért valamelyik nap egy keménykötésű könyv sarka. Nem vágtam bele, vagy nyomtam oda, csak hozzáért, finoma, véletlenül.
Fél centi mély lyukat hagyott.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:38:11

@CatMother:

Fél centi mély lyukat hagyott. "

Ne lódiccs má'!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 14:38:39

@atpijkamo: Ezexerint egy példány van (kinyomtatva).
Nem csináltam még zongorán. Lúzer e vagyok?

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:40:32

@horex:
Bocs, persze ha Hamurabi vagy Mózes kőtábláit mozgatod, igaz lehet
Azok tényleg "keménykötésüek"

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:41:41

@atpijkamo: nem. egyetlen példány van -ződ vagyok mint a sóska!- és az van aláírva, pecsételve, majd scannelve. eredeti az Ügyfélnél, scannelt példány nálam.

mielőtt rákérdeznél: igen, a H, K, Sze stb azért van ott, hogy egyszerűbb lényeket kielégítve be lehessen karikázni, mely napon kell jönnie.
biztosan van még benne hiba, de az elmúlt 16 évben ez -anno 19 volt 20 helyett a dátumnál!- ebben a formában megfelelt.
nochwas? :)

Lajszlo 2011.10.10. 14:41:56

Na most erről a "Reformkor" című költeményem ugrott be:

Újított a tiszttartóm:
Az istállóm gipszkarton.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:42:47

@fghjk: Ha ki akarunk majd menekülni belőle, akor előleget adjunk. Ha nem akarjuk, hogy a másik kimeneküljön belőle akkor foglalót. Ha céggel szerződünk, a legritkább esetben van választásunk. Mindig mindent pontosan írjunk le. A bíró papírokból dolgozik.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:43:55

@CatMother: 12,5mm a karton vastagsága... 8-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:45:02

@salapapa: "egyszerűbb lényeket kielégítve be lehessen karikázni"

:))) Te is találkoztál már sok féle emberrel...

"scannelt példány nálam."

te tudod. B<róság előtt megtámadhatja. Sokszor nem jut eszükbe, és akkor elfogadja a bíró.

Mekkor munka lenne két pélldányban kitölteni???

XCat 2011.10.10. 14:45:31

@horex: komolyan. Jó, lehet hogy csak 4 mm, vagy 3,8, de mély, fekete, és hülyén néz ki egy sima fehér falon.

Hetekig azt hittem, hogy valami bogár ha odanéztem.

XCat 2011.10.10. 14:47:25

@salapapa: Jah akkor semmi gond. Csak neki ne menjen valami keményebb, mert az átviszi.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:47:43

@estrella negra: "egy példány van (kinyomtatva)"

Nem értem. A papír drága vagy a festék?

A lúzerek pianínón, a profik Steinwayen. Te még nem kvalifikáltál.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:48:02

@fghjk: nem, nem elég. akkor a cetlinek "Foglaló" címezetűnek kell lennie.

többnyire a csalók nem szüntetik meg az első pár hónapban a céget és a határidő remélhetőleg nem fél év a szerződésen.
ezért célszerű régebben működő cégeket keresni. bár ennek meg az a hátránya, hogy az újak még ha becsületesek is lennének, meló nélkül maradnak és ezt köszönhetik a csalóknak.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:49:16

@CatMother: "hülyén néz ki egy sima fehér falon."

Rigipsz+Héra. Már ha nem bugyikék a falad, mert azt nehéz lesz reprodukálni.

Vajmaci 2011.10.10. 14:49:34

Naív ügyfél felkeresi Józsefet,és egy kőműveskalapáccsal (Obiban,Praktikerben veszel...) eltördeli József ujjperceit!
Egyenként,szépen,lassan,módszeresen!
Ajánlott Naív ügyfélnek vinnie 2-3 haveret, akik segítenek ha József esetleg bizonytalan lenne, az ujpercek igénybevételét illetően!
Természetesen a 2-3 haverek a későbbiekben mint tanuk bizonyítják,hogy együtt söröztek naív ügyféllel az eset időpontjában, valahol a Tiszaparton pecázás közben...

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:50:42

@atpijkamo:
B.nőm Balatonon felújitatta volna a fürdőszobát
Elég eltérő ajánlatokat kapott és nem mindegyik részletezve,mi mennyiért

Aztán egy szövetkezet jött, felmért, holnap adjuk az árajánlatot
2 hét mulva beállitottak reggel, szerszámok , emberek és aláirattak volna vele egy szerződést, hogy 200ezerért megcsinálják a f.szobát
Semmiféle részletezés, mennyi csempe mennyi vakolás stb.

Telefon nekem, én meg jól elhajtottam a munkavezetőt
Durrogva elvonultak :)
Nem rtem én az ilyeneket
Annyira részletesen adok árajánlatokat, hogy húha
Aztán szerződés mellékelve az árajánlat
Pénzt meg csak anyagra, számla ellenében elszámolásra, átadás átvétel a pénzröl szintén

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:52:05

@salapapa: "12,5mm a karton vastagsága..."

Most mit izélgeed? Abban vígan elfér egy fél centis lyuk. Még lötyög is.

XCat 2011.10.10. 14:52:33

@salapapa: A friss cégek általában a régi csalók jogutódjai. Persze van, hogy nem. De olyankor is van olyan, hogy munkájuk még csak lenne, de az ügyfél nem töri magát a fizetéssel. Aztán meg elfelejti.

Szerintetek József meg fogja fenyegetni a homárt perrel, és eltűnik a poszt?

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 14:52:43

@CatMother:
Kis glett, kis csiszolás és héra ha fehér , vagy akármi szinezve, de legalább az egész fal festve
Nem nagy durranás, lenájlonozva leragasztva

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:53:39

@horex: "én meg jól elhajtottam a munkavezetőt"

Ahlyett, hogy leírattad volna vele helyben, mogy merre mennyi.

A többi korrekt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 14:56:23

@CatMother: Vagy egy kis rágógumi. Nincs árnyék, nem látszik.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 14:56:25

@atpijkamo: :D vagy inkább :( - szóval igen.

a scannelt (ahogy azt már írtam) .pdf. javíts bele egy időbélyegzős .pdf-be! ;)

sok. nincs írásra alkalomas íróasztalom. mindig tele van valami javítanivalóval, alkatrészekkel... egy idő után már eltolással sem lehet helyet csinálni, mert nem zömülnek tovább. :)
így szinte kézben íródik. és (ezt is mégeccer) ződ vagyok. nem a hányingertől, hanem rühellem pazarolni az amúgyis kevés papírt.
ha lehetne, mindent elektronikusan intéznék, még a szerződéseket is.

@CatMother: azért nem kis nyomás kellett ahhoz, hogy belemenjen valami, hacsak nem pengeéles. nálunk 2006óta az egész lakás ki van bélelve gipszkartonnal (a padlózat kivételével szó szerint!) és nme sikerült tönkretenni. annyi a gáz, amikor a feleségem kér egy polcot. nnno, akkor copok mint torkosboci és imádkozom, hogy tartószerkezethez tudjam rögzíteni mielőtt egy esetleg párától megszívott falra tett póc a tartókkal együtt kiszakadna.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 14:57:30

@atpijkamo: Még lúzerebbek harsonán.
Esetleg köcsögdudán.
Bár az más műfaj.

pengusz 2011.10.10. 14:58:05

Kár volt jogi útra terelni. Mint látható lehet, hogy megnyeri, ha jó ügyvédet szerez.
Van egy másik út: Hívd fel a csávót, hogy eladod a tartozásodat a cigányoknak, ha nem fizet holnapig 300-at...

XCat 2011.10.10. 14:58:56

@salapapa: Hát ez pedig belement. Élesnek nem éles, de mondjuk hegyes meg kemény. És tényleg nem akartam sormintát a falra. :D

@atpijkamo: Olyat 25 használtam utoljára. Még létezik?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 15:02:01

@atpijkamo: jjja. sőt, akár kettő is egymáson! 8-)

@CatMother: igaz. de lehet, csak most kezdené és becsületes lenne.
te is, én is elkezdtük valamikor... a nulláról.

fenyegethet, amíg nincs itt a teljes neve, címe.

@horex: festés után nájlon?! :O

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 15:02:22

@atpijkamo:
Merthogy én Bp-en , ők meg Balatonon és volt 2 hetük, árajánlatot igértek

Ha minden, jó jövöre leverem a régi csempét, vakolást, csempe, járólapot kőműves majd megcsinálja,
többit én

XCat 2011.10.10. 15:06:30

@salapapa: De akkoriban még más világ volt. Múltkor kaptam egy olyan tippet, hogy írassam bele a szerződésekbe hogy ha x napig nem fizet, akkor inkasszó a céges bankszámlára. Mert ha nincs ott, akkor én nem jártam el elvárható gondossággal, és meg lehet támadni.

Néztem a srácra, hogy te hány szerződést kötöttél mostanában?

KecskeDotyi 2011.10.10. 15:11:06

@CatMother: Jó sz@rul lehetett megcsinálva, ha egy könyv tönkrebaccta...

@_mmm_: Hát bammeg, ahány panelban jártam, ott mindig ugyanolyan ablak volt az egész lépcsőházban....

@horex: De, próbáltam. Odáig kellett csak menni, h megjelentünk pár keményebb kötésű kollégával. Hirtelen lett pénz és ide is adta.

A purhab meg jó. Csak értelmes embernek kell használnia.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 15:12:48

@KecskeDotyi: "A purhab meg jó."

Aranyat ér. Csak az UV-t nem bírja.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 15:13:34

@estrella negra: elolvastam. legalábbis megpróbáltam és elkezdtem.
érthetőbb nincs? :P

én úgy csináltam amikor pár hónapja átalakítottuk a gyerexobát, hogy a 62,5mm-enként elhelyezett tartószerkezeteket figyelembevéve vágtam és pótóltam. asszony glettelt, festett.
gyerek örül mint majom a farkának, haverjai előtt gizda mint állat, a kartonos mester barátom pedig elismerően füttyentett amikor megmutattam neki a képsorozatot a szétszedéstől készig.
nem nagy kaland, csak -ahogy mindenhol- pár szabályt be kell tartani.

XCat 2011.10.10. 15:14:41

@KecskeDotyi: Gondolom jah. Én nem értek hozzá, fal, fal, fehér fehér, áll, áll. Innentől nekem ez egy tökéletes fal, és eszembe sem jut, hogy valami gond lehet vele.
Aztán ez.

@atpijkamo: Passz.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2011.10.10. 15:16:27

Átérzem a posztoló helyzetét. Az én ablakosom pont azután tűn el, hogy nálam végzett. Mákom volt.

KecskeDotyi 2011.10.10. 15:18:32

@CatMother: Hűha...Oké, én se tudnék felépíteni egy házat, de tökre nem örülnék, ha ennyire nem értenék hozzá. Mi lesz veled ha kihalnak a mesterek? :D :D :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 15:19:08

@CatMother: így igaz.
ez cégek között mehet de magánembereknél? én többnyire utóbbiaknak dolgozom de igazad van, a következő cégesnél én is beleveszem mert tök kivan az ígért 1-2hetes még 1 hónap után is teljesítetlen számlákkal.

@atpijkamo: a purhab ha ahogy írta is KecskeDotyi értelmes ember használja, le is van fedve és remélhetőleg nem üveggel, hanem valami nem átlátszóval. az alá rikán mászkál be az UV. :)

XCat 2011.10.10. 15:25:29

@salapapa: Én egy ideje azt is belerakom, hogy ha nem fizet, és nyilvánosan közzéteszem a céges adatait, akkor ezt ő előre tudomásul veszi, és mivel a saját hibájának tekint bármilyet kárt, ami emiatt éri, nem pampoghat.

Amelyik nem hajlandó belemenni, azt elzavarom.

Az inkasszót mondjuk nem, mert azt kicsit brutálisnak érzem, de arrafelé haladunk.:)

XCat 2011.10.10. 15:27:36

@KecskeDotyi: A mesterek már kihaltak, szerintem ezt ukrán, török meg román vendégmunkások rakták össze valami alkesz felügyeletével.

De nem tudom, gondolom meghalok. De mondjuk amennyire az utóbbi időben elkonzumidiótásodtam, attól is meghalok, ha valahol nincs légkondi.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 15:28:07

@salapapa:
Jó, legyenlétrázható fólia, hogy ne láccódjon a fal, ne tapogassák össze
Vendégek jönnek, fólia levesz, szép a lakás, utána visszatesz

Mint régen a fotöj huzatok

KecskeDotyi 2011.10.10. 15:31:58

@CatMother: Vannak még mesterek, de már ne keress cégéreket meg jónevű cégeket. Általában az ismerős ismerősei és megalázóan alacsony pénzekért dolgoznak.

XCat 2011.10.10. 15:32:59

@KecskeDotyi: Nekem nincsenek ismerőseim. Akik voltak, azok többnyire kölcsönkértek, nem adták meg, és ezért most utálnak. :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 15:39:02

@salapapa:
62,5mm-enként elhelyezett tartószerkezeteket "

Merthogy miért 62.5 ?

XCat 2011.10.10. 15:40:23

@horex: mert 5 x 12,5? Gondolom.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 15:46:13

@horex:
Zárjuk rövidre
A gipszkarton lap 1200x2000 vagy 2500mm
Ezért a CW-t 600mm 60cm-re kell beállitani, mármint a közepét

Roberto1 2011.10.10. 15:48:36

Hehe, én is ablakcserére készülök, 3 céget néztem eddig ki, ők voltak az egyik... kettő maradt... köszi Józsi, és hajrá!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 15:50:36

@CatMother: nagyon kemény vagy! :D
sajna ezen egy alkalmazottként dolgozó csak csodálkozik, hogy miért van szükség.
de ha neki nem adják meg a tartozást...

az ilyen és ehhez hasonló ötletekért és a jó közérzetért járok ide.

@horex: pedig az is volt olyan szép, mint a "tegnapi kenyér"... tudod, hogy megveszed a frisset, illatosat, ropogósat de abból nem eszünk, előbb fogyjon el a régi. 8-)

@KecskeDotyi: 21éve ezt csinálom és innen fogok elpusztulni. a reklámtáblámat 100 éve kiszívta a nap, de ettől még jó drágán dolgozom! :D

hatesz 2011.10.10. 15:51:00

Mindig tartok az olyan emberektől akik magukról egyes szám harmadik személyben beszélnek...

XCat 2011.10.10. 15:54:50

@salapapa: Köszi, de nem saját, múltkor guglizgattam összevissza, és véletlenül találtam rá sablont. Gondoltam milyen jó ötlet ez, aztán azóta használom.

(Van pár be ilyen nem folyt millióm, meg pár fenyegetésem, hogy milyen ilgumburgumok lesznek, ha bárhol közzétesztem hogy kik basztak át.

Mondjuk tényleg nem lenne jó reklám, de valakinek úgy látszik szintén elege lett, és megoldotta helyettem.)

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 15:56:14

@salapapa:
Én nagy kenyeres vagyok, mindig frisset, rozskenyeret veszek

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 15:58:08

@horex: azért, mert 250 * 125cm egy tábla és így jön ki hogy a 2 széle illetve középen 2 idom tartsa. a 12,5mm az a karton vastagsága.
tanultam ám a kartonos barátomtól! :D

7i7.canadvd.com/viewthread.php?action=attachment&tid=140&pid=31334

XCat 2011.10.10. 15:58:56

@salapapa: De sokféle karton van, nem? Vagy ez a hungarocell szar, nem is értem miért nevezik kartonnak.

KecskeDotyi 2011.10.10. 16:16:52

@CatMother: A gipszkarton és a hungarocell nem ugyanaz.

XCat 2011.10.10. 16:22:01

@KecskeDotyi: Nem? Hurrá, ma is tanultam valami. És mi a különbség?

McZozo 2011.10.10. 16:29:13

HAt aki itt dicseri a Gipszkartont annak csak annyit hogy engem is behulyitettek ezzel az ablakcserenel. most ott tartunk, hogy az ablak fasza szigetelo de korbe a gipszkartonnal olyan hideg a fal mint az allat. Szal amit megnyertem a reven azt elvesztettem a vamon. CSak a gyerekszoba lett fasza, ahol itongoztattam. Huzta is szajat a valalkozo rendesen.
Amugy meg ez a szerzodes szep dolog, en megirtam valami 12 oldalas szerzodest az osszes ablakos elhajtott, mikor elenyomtam hogy irja ala. Inkabb nem vallatak. Tehat kenytelen voltam ilyen egy oldalas sajtpapirt elfogadni szerzodeskent, amit ok adtak altalam rairogatva.
Szoval szep ez a szerzodes meg figyeljunk oda, meg elore nem fizetunk, de elore 50%-ot kert mindegyik, aztan szerzodest nem fogadjak el elmennek ha az en szerzodesemet adom. Egyetlen fegyverem ellenuk az volt hogy miutan kihoztak az ablakot en nem adtam oda a fenmarado reszletet pedig jott sirt konyorgott en meg mondtam hogy, abban allapodtunk meg hogyha kesz akkor kapja a masodik felet, Aztan a ket napos berakjuk elokeszitjuk atadjukbol az lett hogy ket honapig tokoltek es mi porban felujitasban hidegben szenvedtunk. Magam halottam mert a kivitelezo atadta nekem a telefont a vallalkozo nem tudta azt hitte meg vele beszel es mondja neki hogy ne foglakozz vele baszd ossze jo lesz akarhogyan. En meg mondtam hogy nem lesz jo. Erre meglepodott es lebaszta a kivitelezot hogy miert adta oda a telefont. Aztan immel ammal igy ugy sikerult kiverni beloluk hogy 90% ra osszerakjak. Aztan eltuntek. eleinte hivogattam, hogy mi van nem valaszolt. Aztan megcsinaltattam massal. Utana ugy haromnegyedevente felhiv hogy na akkor jonnenek befejezni. En meg hogy persze jojjenek. Azota se jott senki. En nem fizettem ki a masodik felet neki meg nem hianyzik a penz. Igy korulmenyesebb volt, macerasabb de anyagilag jobban jottem ki belole. Hogy a vallakozonak ez miert jo nem tudom, de mostmar, ha akarna is futhatna a penzeert. De nem is jelentkezik .

KecskeDotyi 2011.10.10. 16:32:50

@CatMother: Röviden-tömören: a gipszkartonon ált van vmi fedőréteg. De a legjobban az tudja szemléltetni a különbséget, h a hugarocellt szét tudod az ujjaddal aprítani azokra a kis gömbökre, a gipszkartont nem :)

XCat 2011.10.10. 16:36:07

@KecskeDotyi: Ahha. Kösz.

@McZozo: 12 oldalas szerződés egy ablakcserére? De ráértél bakker. :D Esetleg egy irodaháznál reális lenne, de magánlakásnál...

KecskeDotyi 2011.10.10. 16:36:38

@McZozo: Arról h te hülye vagy nem a gipszkarton tehet :D :D

McZozo 2011.10.10. 16:47:57

@CatMother: Probaltam alapos lenni :)) NEtrol toltottem le mintakat. Olloztam reszeket, meg kiegeszitettem sajat igenyeim szerint. Ennyi lett ugy hogy belefoglatam minden biztositekot. Szerintem korrekt lett csak mivel le volt benne minden fektetve, hogy mennyi ido alatt mikorra kell megcsinalnia, hogyan kell megcsinalnia, es mit kell csinalnia megfizetnie, ha tonkrevag valamit. Illetve beleirtam az en oldalamat is hogy nekem mik a kotelezettsegeim mennyi idon belul milyen buntetessel, tehat nem csak engem vedett volna ot is. De nem tetszett nekik. Maradt a sajtpapir.

McZozo 2011.10.10. 16:51:51

@KecskeDotyi:

Ha csak ugy tomenyen egyszeruen szeretnek valaszolni akkor anyukad.
De mondjuk m ost nem ertem miert lennek hulye, nem vagyok ablakos es radumaltak aztan rajottem hogy szar az egesz semmi szigeteloerteke. a betett pirhabot meg kivesik allandoan, mert hogy valahova a gipszkartonnak illeszkednie kell, tehat az se szigetel hiaba rinyaltam, hogy nem kene tan. Szoval nem ertem miert lennek hulye. Amugy meg fenntartom hogy a gipszkarton egy kalap szar. Ahol itongoztattam vegul az baro de ez a fos max faskamraba valo.

XCat 2011.10.10. 16:58:40

@McZozo: Jó, de ők meg nem jogászok. És ez nem is akkora tétel, hogy megérje nekik jogászhoz szaladgálni vele. Aláírni meg nem fogják, mert mi van ha olyan van benne, hogy megszívják vele.

KecskeDotyi 2011.10.10. 17:03:03

@McZozo: Apám több, mint 30 éve kőművesMESTER. Ebben dolgozik, elismerik, szeretik a munkáját. Manapság ritka az olyan melós, mint ő. Ezt elmondanád neki, körberöhögne és elmondaná, h s3gghülye vagy :)

És mint már említettem, a purhab - és a gipszkarton is - csudijó dolgok, ha értelmes ember használja őket.

Mostani ablakcserénél apám körbefújta purhabbal, és levágtam a felesleget, ő besimította a falat és kész is. A szobában jópár fokkal melegebb van. Igaz, ez vályog, annak túl sok szigetelés nem kell.

De akkor vegyük a szüleim házát, apám építette a két kezével. Pár éve lehőszigetelte az egyik oldalát a háznak. Mivel egyedül volt, 3 napba telt. Az annál a falnál lévő szobák hőmérséklete érezhetően és mérhetően is megemelkedett. Tehát ha hozzáértő ember használja nagyon hasznosk tudnak lenni.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 17:15:18

@CatMother: kezdek félni tőlled, illetve lehet, hogy belédszeretek, csak ne üss meg!

@KecskeDotyi: mivel burkolt apukád? Atommmalterral, vagy paksi glettel, vagy csernobilli hamut kevert a festékbe?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 17:27:43

@KecskeDotyi: Naszóval. Vegyünk egy 60 centis téglafalat. Abba beteszel egy ablakot. Az egyszerűség kedvéért elhagyom a vakolatot, az ablak nincs besűllyesztve a téglába. Ha a hideg át akar jönni a falon, akkor 60 cm téglán kell átkűzdenie magát. Ha az ablak mellett akar bejönni, aminek 10 cm a szélessége, akkor csak 10 cm téglán kell átrágnia magát. Ettől csak kicsit hül le a szoba. A nagyobb baj, hogy az ablak melletti hideg falfelületre lecsapódik a pára, vizesedik, penészedik. Ezt egy 12 mm-es gipszkarton vagy vakolat nem tudja megakadályozni. Be kell süllyeszteni az ablakkeretet a falba. Az ablakot belűlről szokták betenni a helyére, rögzíted, réseket kifúlyod purhabbal. Aztán szépen körberakod belűlről itonggal, vagy valami szigeteléssel, hogy a hőhíd ne jöhessen létre. A hidegnek ne legyen lényegesen könnyebb bejönni az ablak mellett, mint a 10 cm téglán. Ha nem szereted az itongot, üvegyapottal, újságpapírral, purhabbal, akármivel rakhatsz körbe szigetelést, és egy tetszetős gipszkartondobozzal elfeded. Ha jól csinálod, a szigetelés ugyanolyan lehet, csak marha gagyi lesz az egész.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 17:29:48

@Rosszindulatú Vászka: Bátraké a szerencse.
@CatMother: Kéne egy kis pénz...
(Meg ma még nem is beszélgettünk.)

kerikak 2011.10.10. 17:31:44

valóban kell előle, de azt le lehet alkudni, én pl 10 ezert adtam, de szerencsére jöttek időben :)

yoda-jedi 2011.10.10. 17:33:40

volt már?

ablakra kidobott pénz...

yoda-jedi 2011.10.10. 17:36:07

ez véletlenül nem Magyarországon történt? ahol csaló-rabló politikus oligarcha maffia adja a mintát?

vinyi 2011.10.10. 17:37:27

Nagyon jól van megírva ez a poszt, tetszik! Hajrá naiv ügyfél!

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.10.10. 17:38:51

Hát előleg ide, foglaló oda, nekem hatalmas meglepetésre leszállította a (z állítólag tönkrement) Retz bútor a július 26-án megrendelt kanapémat október 4.-ére. Igaz késtek 3 hetet, de hiánytalanul megjött minden, így nem buktam az előleget és megnyugodtam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 17:39:24

@estrella negra: Aha. Kevesled? Igazándiból rá kéne tenni 15 centi hungarocellt, akkor jól szigetelne.

XCat 2011.10.10. 17:41:42

@atpijkamo: Te Kufsteinben cseréltél ablakot? :D

McZozo 2011.10.10. 17:43:08

@CatMother:
Hat nekem egy egy millios ablakcsere akkora tetel volt. Dehat kinek mi a nagy tetel.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 17:45:38

@CatMother: Nem tök mindegy. 40 centis téglafallal ugyanúgy elmondató. Lényeg, hogy ne alakítsunk ki hőhidat, ami tönkrevágja az egészet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 17:46:44

@McZozo: "nekem egy egy millios ablakcsere akkora tetel volt"

Neked igen, de nekik nem. Néccázé legyártatták az ablakokat, csak haccáz esett le nekik belőle.

McZozo 2011.10.10. 17:47:20

@KecskeDotyi:

Ok akkor maradjunk annyiba, hogyha szakember maganak csinalja akkor jo dolog, amugy kuka.
Amugy en magyarorszagon a szakembereket hianyolom. Hulyebbnel hulyebb ikunuku emberek epitkeznek felujitanak. Miert nekem mint egyszeri szellemi foglalkozasunak kell tudno minden kis epitkezesi csinyt ha azt akarom hogy ne basszanak at. Hol van mar az mikor mondjuk elmondom a mesternek mit akarok es o elmondja hogy ezt igy azt ugy, meg az ugy nem jo mert. siman nekiall csinalja es a vegen derul ki hogy elcseszte mert o nem tudja.

mohopasi 2011.10.10. 17:49:40

Purhab hőhídnak azért kiváló, mert ott ugye keletkezhet pára, a purhabnak meg megvan az a remek tulajdonsága, hogy ha egyszer megszívja magát vízzel, az életben többet nem szárad ki.

McZozo 2011.10.10. 17:49:50

@atpijkamo:
Hat nem tudom mennyi az onkoltsegul de gyanitom nagyon alacsony lehet mert mint emlitettem a masodik reszletet nem kapta meg es azota se csipog hogy hianyzik neki tehat gyanitom hogy igyis megvolt a haszna

XCat 2011.10.10. 17:50:01

@atpijkamo: Múltkor néztem az utcafronti falat, tehát ami a lécsőházat választja el a külvilágtól... szerintem az gipszkartonosostól sincs 25 cm. Vakolva meg eleve nincs, merthogy "így lett megtervezve". És akkor még szó sem volt arról, hogy az éppítető lelép a pénzzel az építkezés felénél. :D

Gera 2011.10.10. 17:50:58

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy az ilyen kisvállalkozókkal tökmindegy, milyen papírt írtok, zéró jelentősége van. Egy dolog számít: át akar-e verni, vagy nem. Az átverősöket pedig kizárólag egy módszerrel lehet kiszűrni: olyat kell megkeresni, akit valaki ajánl. És lehetőleg nem 10 évvel ezelőttről, mert azóta már lehet, hogy eladósodott alkoholista gazember lett belőle.

Már írtam itt korábban, de most megint: nekem olyan papírom van, amit a saját ügyvédem hitelesített és egy jóember aláírja benne, hogy 2 évvel ezelőtt visszafizet nekem 4 millió Ft kölcsönt plusz kamatait. Na, ez a papír jelenleg segget törölni se lenne jó, mert ahhoz viszont nem elég puha. Pénzt mindenesetre nem ér, mert az illetőnek vagyona nincs, csak százmilliós adósságai. Legalábbis papíron, mert amúgy láthatóan egész jól elvan. Megveretésbe meg inkább nem mennék bele, mert kinézem belőle, hogy otthonosabban mozog a témában és én járnék rosszabbul.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 17:53:47

@CatMother: mert az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság, szétpattan, mint a buborék.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 17:56:23

@CatMother: "sincs 25 cm."

Miből van? Tégla? Beton? Gipszkarton :)?

Az még téglából sem elég semmire. Ha megelégelted a téli fűtésszámlákat fizetni, nikecell (vagy hungarocell, vagy akármi) hőszigetelő lapokat kell rátenni. Nem olcsó, de pár év alatt megtérül.

Most te fűtöd az utcát, azért van globális felmelegedés.

McZozo 2011.10.10. 17:56:39

@Gera:
Ajanlas se szamit nekem nagynenemek ajanlottak ezeket es nem is a legolcsobbak voltak, hogy ezek milyen tutik meg mindent betettek kitettek megcsinaltak eltakaritottak nalunk meg romboltak nem jottek otthagytak hataridot nem tartottak. Szal semmit nem szamit az ajanlas.

Papirral egyetertek ismerettsegi koromben van aki kozjegyzoi okirattal adott kolcson azota is fut a penze utan hiaba lehet foglalni is azonnal a papirra minden feleseg es gyerek neven van o meg elvileg le van egve. torvenileg megfoghatatlan papirral meg ahogy irtad torolheti szal ennyit a papirrol

Gera 2011.10.10. 18:01:54

Papír: Sógorom édesapja (a kftje) bérbe adott egy gurulóállványt egy embernek. Rendes bérleti szerződéssel, stb. Emberünk baszott visszaadni az állványt, a bérletért nem fizetett. Polgári per, végrehajtás, nulla vagyon. Akárhogy nézem, ez lopás. Következmény: zéró.

XCat 2011.10.10. 18:07:45

@atpijkamo: Azt hittem attól, hogy ennyi sok buzi van.

@Rosszindulatú Vászka: Sosem bántanálak. :)
Csak ha felidegesítesz. Vagy valami.

Terror Dzsoni 2011.10.10. 18:09:23

Márpedig a posztoló hülye, mint a segg! Én sem tudnék mondani egy céget sem, aki foglaló nélkül nekiállna az ablakcserének, no de az összeg! Nekem 253 000 pénzbe került a teljes (3+1 kisebb fürdőszobai) ablakcsere redőnyöstől, s csak 50 ezret kértek előre, amit ha elbukok, nem egy érvágás. Nyilván minden kicsalt forint veszteség, de akkor sem mindegy az összeg! Valamint nem árt tájékozódni arról, kifija-borjának adjk a pnzt.

Pilu · http://www.stonebridge.hu/pilu 2011.10.10. 18:11:24

Szintén ablak sztori:
Meglévő keretbe beépítették az új (dupla) üveget, XY paraméterekkel. Kivitelezés gyors, pontos, korrekt volt minden. Néhány hónap múlva betörés, és a behatolást úgy abszolválta a betörő úr, hogy szétzúztak egy ilyen ablakot. Tél, kurva hideg, hívom a kivitelezőt: Síel, keressek mást. Hívom a legközelebbi üvegest, paramétereket bediktálom, még aznap kijön, méricskél: - Valami félreértés van, mert ezek az üvegek nem olyanok, mint amiket bediktált! Mutatom a megbízási szerződést a kivitelezőtől. Ő meg mutatja az minta üveget: Se a vastagság, se egyebek nem stimmelnek. És ha nem törik be az ablak, a büdös életben ki nem derül... Egyszóval szarabb üvegek lettek beépítve, mint, amit számlázott.. Remélem gyógyszerre költi a különbözetet!

Terror Dzsoni 2011.10.10. 18:12:47

Bocsánat, véletlenül rátenyereltem a küldés gombra. :)

Én nem elégedtem meg annyival, hogy:"én vagyok az XY/Z cég területi képviselője, add a pénzt" dumával. Felhívtam az "anyacéget", s leinformáltam az üzletkötöőt! Asszem ehhez nem kell több diploma, csak egy kis józan ész, amiből Naív ügyfélnek nem sok van...

Vezérigazgató elvtárs 2011.10.10. 18:20:22

Pár éve nekem is volt egy hasonló ügyem.
Azóta már biztos tudja valamennyire használni a könyökét kedves barátunk...

A pénzemet is kamatostul visszaadta.

XCat 2011.10.10. 18:21:27

@Pilu: Elsíelte. Ha szerencséd van, eltörte a lábát.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 18:25:07

@CatMother: "az utcafronti falat, tehát ami a lécsőházat választja el a külvilágtól"

Ja, az lehet 25 cm.

Az az izgalmas fal, ami a külvilágra néz. (Ahol az ablak van.)

igazságos 2011.10.10. 18:41:19

Á, kedves posztoló még ne pattogjon, nekünk március óta nem jön az ablak.

Ezek is úgy dolgoznak, mint mindennel: az egyikből finanszírozzák a másikat. Télen ugye nincs megrendelés, ki akar ablakot cseréltetni már ilyenkor. Ezért várjon türelemmel tavaszig, amikor beindul a buli.

Mindegyik elveszi az előleget, aztán elfelejt teljesíteni, megrendeli az ablakot a cégtől, aztán nem megy érte.

ELŐLEGET EGY ABLAKOSNAK SE, BÁRMENNYIRE PATTOGNAK!!!!

igazságos 2011.10.10. 18:43:02

Ui: Igen, a posztoló hülye. Viszont minden, pénzt-előre-soha-senkinek-nem-adunk típusú kommenthez kéretik linkelni kettő darab magyarországi céget, akik foglaló nélkül vállalják ablakok pontos méretre gyártását és beépítését.

A posztoló meg nyugtasson meg, nem a balassagyarmati és szlovák cégről van szó, aki éppen most költözött új irodába, a piac mellől.

igazságos 2011.10.10. 18:48:53

@Terror Dzsoni: viszont megnézném, hogy építették be neked azt az ablakot.

Nem egyszer láttam itt a faluban is kontár munkát, az ablakot úgy építik be, hogy kisebbnek látszik a ház, holott ha rendesen csinálják, nagyobbnak tűnik.

Szóval, ebben az 50 ezer forintodban nem hiszek, csak a szád jár, mindegyik, akinél jártam, fele lóvét kért előlegként.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 18:50:51

@igazságos:

"az ablakot úgy építik be, hogy kisebbnek látszik a ház, holott ha rendesen csinálják, nagyobbnak tűnik."

Ez elég talányosan hangzik :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 18:56:48

@Rosszindulatú Vászka: Gondolom, ott a faluban értik.

vernarancs 2011.10.10. 18:58:31

En egy akkora ablakot rakattam be, hogy mikor keszen lett, akkoranak tunt optikailag mint a sonherc kolesz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 19:02:39

@vernarancs: Én meg a tyúkólra rakattam egyet, oszt griffmadarak szálltak ki belőle.

igazságos 2011.10.10. 19:08:31

@Rosszindulatú Vászka: nem az, sok házon láttam ezt. Egyik az új ablakai miatt kisebbnek tűnt, mint volt, a másik meg nagyobbnak. Majd csinálok róla képet, mert messziről jött ember azt mond, amit akar.

Szóval, az összes ablakos ilyen, lehet, hogy embere válogatja, fele, vagy nem fele a foglaló, de nézni kell a munkákat is, mit csinált eddig.

A kedvencem az volt, mikor eljött ide az utcába a pali, hogy majd felvesz foglalót a következő pancsertől, az közölte vele, hogy egy kanyit se ad, csak ha kész lesz az ablak.

Képzelhetitek, mit reagált utána. És még van pofája ránk hivatkozni.

CID 2011.10.10. 19:12:14

Salapa: nincs túl sűrűn 62.5 mm-enként az a profil ?;-)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 19:15:57

@igazságos: hát nemtom, lehet, hogy mink más dimenzióba élünk, vagy ijesmi.

Ezt a nagyobbnak vagy kissebnek láccik dolgot meg nem csapom le, ojan magas lapda :P

Balance Of Power 2011.10.10. 19:26:05

Nálunk is ez a fazon intézkedett, szerencsére megcsinálták, bár egy jó darabig kellett basztatni. Össz. 4 hónap volt a történet előlegbefizetéstől, de az idő felében már a munkát végző brigáddal egyezkedtünk, azok viszonylag rendesek voltak. Ahogy én értelmeztem, Józsi szerzi az üzletet és a 150 ezer tkp az ő jutaléka a mesterektől.

Józsi nálunk is beszélt mindenfélét, ugyanakkor az előzetes tákékozódás sem biztos, hogy használ, mert egy ablakos fórumon -mint a fórumokon általában- az ember mindet és mindennek az ellenkezőjét is megtalálja. a konkurensek pedig szeretik egymást álnéven pocskondiázni. Olvastam olyat is, ahol maga Józsi is beszáltt névvel a szájkaratébe. Na most akkor döntsd el, hogy kinek van igaza! Ráadásul egy csomó minden amit mond, egész hihető: pl. szezon van, azért a csúszás - hiszen nyáron tényleg az van. És egyszer nekem is úgy tűnt telefonban, mintha be lenne baszva, ugyanakkor ez sem meglepő, hiszen nyáreste 7kor végülis bárki be lehet baszva.

Dankeschün 2011.10.10. 19:34:34

Én így intéztem volna el Jóska bizniszmen úrral....

-Szia József!
Szerintem mindketten hibáztunk, te azért, mert félreismertél, én meg azért, mert humánus voltam veled szemben!...
-Tehát, ma délután 16 órára hozod a pénzt vagy pár napon belül az intenzív osztály boldogtalan lakója leszel, majd tolókocsis ablakművész életed végéig, én pedig bevonulok 3 év 6 hónapra (felezve) a kozma utcai továbbképzőben.
Gondolkodj Jóskám, rosszal kezdtél, magadtól többet nem sz@rsz, ha nincs itt a pénz.
További sok sikert kívánok Neked az ügyfélkeresők, "nyílászáró beépítők" jövőbeli becsületes klubjában.

Walter Hartwell White 2011.10.10. 19:34:39

A poszthoz: üdv a magyar építőiparban!

egopista 2011.10.10. 20:01:23

Olvasva a bevezető panaszt, a sorstárs még jól járt. (vagy kicsi lett volna az ablaka)
Én 700 ezret adtam előlegként.(vagy nagy lett volna az ablakom)Az igérgetés stb. ugyan így zajlott. Ennek kb 6 éve. Fél év után 200-at megadott, miután bírósághoz fordultam. Onnantól kezdve ugyan azt csinálta, mint a fentebb leírt "mester". 4 év alatt megnyertük a pert. ( az ügyvéd ugyanannyiba került, mint a kintlevőség.)
A végrehajtó is előre kérte a pénzt, pedig tudta, hogy az árterületi ingatlan nyolcadrészén nincs mit végrehajtani. Sz. Zoltán Szolnoki vállalkozót el is ítélték csalásért, 360 ezer perköltséget, meg mit tudom én mit ki is kellett fizetnie állambácsinak, hogy ne ültessék le, de azóta sem fizetett.Utána néztem miért nincs a cég a nevén semmi, ahol ugyanúgy alkalmazottat foglalkoztat és bejár, mint ennek előtte, de kiderült, hogy egy másik cég alkalmazottjaként van bejelentve, mely csődeljárás alatt van. A fizetéséből azért nem lehet letiltani részletekben a tartozását, mert 8 hónapja táppénzen van. Mint adófizető állampolgár, levelet írtam a TB.-nek, ahonnan kb. az a válasz jött, hogy foglalkozzak a saját dolgommal, ehhez semmi közöm. Kb. egy éve váratlanul felhívott, hogy meglátogatna, mert hozza a pénzt. Szerintetek azóta hallatott magáról?

megamenn 2011.10.10. 20:10:33

@volvo6067: Nem is tuttam, hogy a Volvó is csinál ablakot :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 20:11:31

@CatMother: aki tudja mit honnan szerezzen be, az csinálja jól.
bár a kugli nekem is a barátom, mégsem ülök előtte. de szívesen használom az ötleteket. :)

jaaa... hjogy hungarocell! :D az más. abba akkoris beleáll bármi, ha csak ránéz az ember. szigetelésnek, dekornak rendben, de pl polc mögé nem túl jó ötlet.
amúgy közöm nincs az építkezéshez, csak mindig eltanulok valamit a mesterektől. :)

nem tudom KecskeDotyi válaszolt-e, de a hungarocell az valami hőkezeléses fújt műanyag mint a pattogatott qkorica, míg a gipszkarton nevében is bennevan miből áll: gipszből és kartonból. :D
egy gipsztáblát két oldalról bevonnak kartonnal. vagy csinálnak egy barominagy zacskót, megtöltik gipsszel és préselik. nemtoom hogy készítik, de ennyiből áll.
ha snitzerrel 1-2mm mélyen bevágod az egyik oldali kartont, ott simán egy kisebb ütéssel kettétörik és vághatod a másik kartonfelét. kész a méretreszabott tábla. eccerű mint az ágybakaka.
én először 15-18 éve dekopírral estem neki és csodálkoztam, hogy bírják a mesterek azt a gipszpor mennyiséget. :D

@horex: én jobban szeretem a magvasakat meg a friss kukoricás vagy krumplist, de utóbbiakat max bűnözésként ehetem.
rozson élek én is 4 éve.

@KecskeDotyi: úgy vettem észre, ha jó a szigetelés akkor ha mindent bezársz, bepárásodik a lakás mint állat. míg nem cseréltettünk nyílászárókat és nem kartonoztattam körbe a lakhandit, 30nm-en nem győztük gázzal a fűtést.
most ugyanott de már 50nm van és rengeteget pihen a cirkó.
persze a te vályogoddal semmi sem vetekedhet. jól szigetel, mégis szellőzik. Bökönyben (szabolcs megye) vályogból volt a nyárikonyha meg a cselédszoba és állítom ott jobb idő volt mint a téglaházban.

@atpijkamo: nincs semmi ami jobban szigetelne a levegőnél. nekem ezt mondták. a tégla pedig belül ugyi levegős...

@CID: dehogy! nem ismered a feleségemet... ha a világ összes polcát a lakásba tennénk sem lenne elég neki! :D
így gondolnom kellett építésnél erre is.
így simán tettem fel a faltól 60centire kihajtható 3karos összevissza forgatható konzolra a TV-t is, nem szakad ki.
valamint megoldottam és készítettem egy olyan polcot, amire a kartonos barátom azt mondta, lehetetlen.

static.fotoalbum.hu/picturezoom/2010/08-22/salapapa/20100821_-_rendraks_020_003352.jpg

Nagyapám -aki nagyon okos ember volt!- azt mondta lehetetlen nincs, csak tehetetlen. :)

Egyéves Önkéntes 2011.10.10. 20:15:05

Mi a szomszéddal cseréltünk ablakot. Egymással. win-win.

Dankeschün 2011.10.10. 20:15:43

@egopista:
Tényleg nem akarlak bántani, de, hogy a f@szba lehet odaadni egy ablakos kajfernak ekkora összeget?!
A cégek 60%-a összeteszi a kezét, ha üzletet "lát", csak előadják a "kedves megrendelőnek", hogy húúúú, de kemények vagyunk és mi nem csökkentünk az árból, mi nem akciózunk.
A francokat nem! Mindenkinek kell a pénz, mindenki "üzletet" akar, pláne most.
Ez olyan, mint az ótószalonban, ahol a tenyésztett üzletkötő droid oktatja az embert, hogy:

-Jajj! Jövő hónaptól 20%-al emelkednek az árak....
Igen emelkednek?!..Most sem tudsz eladni autót, te gyökér, nemhogy 2 hónap múlva!
Ha én most innen elmegyek a főnököt leb@ssza a fejed, hogy nem kötöttél velem üzletet és nem lesz jutalékod.

Ez az üzlet része, itt lehet keménykedni ,nem a tekszóban vagy az ósanban vagyunk!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 20:23:48

@salapapa: "nincs semmi ami jobban szigetelne a levegőnél."

Ez így nem teljesen pontos.

Általában a gázok jól szigetelnek. Ha a levegő nem is a legjobban szigetelő gáz, de az egyik legolcsóbb.

Mindez persze szobahőmérsékleten, egy atoszféránál.

Azt hiszem, az ilyen műanyag ablakokba is nem levegőt nyomnak az üvegek közé.

venszivar 2011.10.10. 20:29:12

"József többet nem cserél ablakot"

Mi a repett here van ?! Tehát már cserélt ablakot "CSAK" többet nem cserél.
jól van józsi, ha már cseréltél, akkor minek cserélnél újra, megint, többedszer, elég ha csak a pénz oda adod....., jó srác v. te józsi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.10. 20:32:35

Gondolom a foglalóról van nyugta. Akkor mi a gond? A foglaló azért is jó, mert az nem előleg azaz, a dupláját kell visszafizetni nemteljesítés esetén. Még jól is jártál!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.10. 20:34:04

@atpijkamo: pontosítok: házfalnál nincs semmi ami jobban szigetelne mint a levegő 1atm-n, szobahőmérsékleten, a legolcsóbban kihozva különleges gázok használata nélkül.

a reakcióm különben arra volt (előzmény), hogy a 60centis falra még tennél 15centi hungarót.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 20:40:29

Na, végre egy mémgyanús szolgáltató:
"Józsi, a suttyó ablakos"
Ej, besokat kellett rá várni...!

Gipszkarton amúgy irdatlan retek. Penészedik, rongálódik. Kedvenc építészeti megoldásom a témában:
falra rögzített vécécsésze. 2 méretes csavar belőve a gipszkarton falba, hogy rögzítse a fajanszot. Gyerek meg a sok eszével rááll a vécére, mert miért ne. Időnként újra kellett szorítani a csavart, de a menet kikopott... a végén 2 féltégla betolva a fajansz alá, hogy ha lóg is, legalább ne törjön el a kifolyócső.
Ja, és mindez egy hipertrendi újépítésű akolban.
Nem tudom, mióta ciki, ha a padlón áll a fajansz.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 20:43:19

Józsi viselkedése a témában (sírva könyörgés, részegen üvöltözés, hárítás, terelés, durca, mert neki ez jár) erősen emlékeztet egy ovuláló nő érzelmi hullámvasútjára. Csak szólok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 20:50:49

@neccharisnyás útonálló: Ez ilyen dizájnvécé. Nem azért van, hogy használd.

picikisköcsög 2011.10.10. 20:51:31

Lehet, hogy elhangzott már: de ez (sajnos) nem a "pénz az ablakban" eset? Amúgy meg gratulálok vityának, de nem az ilyeneknek kellene két qrva nagy pofont leküldeni és utána elzavarni őket, hogy lézer lúzer bankszámláját fejjék inkább?!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 20:52:22

@salapapa: "a 60centis falra még tennél 15centi hungarót."

Nem tudom, nekem ezt mondták az okosok.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 20:53:24

@neccharisnyás útonálló: ha a gyereket nem bírja el, akkor a kifejlett szaporawfosásos felnőttet senem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 20:54:22

Mondjuk, ezzel együtt nem értem, hogy tartja meg a gipszkarton a retyót.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 20:56:28

@atpijkamo: Bki, én még 60 centis téglát nem láttam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 20:59:18

@neccharisnyás útonálló: "Gipszkarton amúgy irdatlan retek. Penészedik, rongálódik."

Olyan, mint egy vastag glett réteg. Pont annyira rongáládik, mint a fal.

Gipszkartonba max szöget verünk egy képnek. Polc, fajansz tartó csavart akkor hajtunk bele, ha mögötte van amibe belefúrhatunk és megtartja.

A gipszkartont arra kell használni, amire való. Fürdőszobában csak különleges feltételek mellett, mert a vizet végképp nem bírja.

XCat 2011.10.10. 20:59:57

@neccharisnyás útonálló: Mióta hapsik hugyoznak bele, ökörmódra. Ha nincs alja, könnyebb alatta felmosni. De gondolom mászókafunkciót nem terveztek bele.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 21:00:44

@estrella negra: Baszki, vályogtéglából piramist építettek az egyiptomiak. Az tudod milyen vastag?

A rómaiak erődöket, a kínaiak nagy falat.

venszivar 2011.10.10. 21:00:53

@Rosszindulatú Vászka: A papa(70), 45 kg a gyereke (35) 127 kg. HA CSAK ÍGY NEM...., de mindenképpen ficamossat írt ! nagyot akart elhitetni, kissé Szabó Gyulabára hajaz.....

XCat 2011.10.10. 21:01:33

@neccharisnyás útonálló: Amúgy ilyet még nem láttam. Fényképezd már le lécci, és nyomdfel a napiszarra.
Hát havalaki meglátja, és megcsináltatja. Mi meg legalább röhögünk.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 21:01:41

@atpijkamo: Rossz hírem van- a szöget se nagyon tartja meg.

XCat 2011.10.10. 21:04:34

@CatMother: Hátha

@atpijkamo: A vájogtégla bio. Ezért trendi. Azért meg drága. Azt csak a rossznyelvek mondják, hogy azért dobták be a köztudatba, mert filléres előállítani, és nagyot lehet rajta kaszálni.
A cigók is biztos sokkal jobban érezték volna magukat, ha annak idején tudják, hogy ők nem egy putriban nyomorognak, hanem környezettudatosan élnek, amúgy paleolit módra.

venszivar 2011.10.10. 21:04:45

@atpijkamo: létezik, KIMONDOTTAN vizes helyiségekbe való gkarton. A zöld színűek. a fehér a "normále".

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 21:05:13

@atpijkamo: Piramist vályogtéglából??? Figyelj már, honnan szerzed a cuccot? Nekem is kell!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 21:09:35

@estrella negra: dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu/47/gizai-piramisok

A későbbiekben a fáraók nagy templomokat, sírokat terveztek a Királyok Völgyében, itt található Tutanhamon fáraó piramisa is. Később elszaporodtak a vályogtéglából épült, de kőborítású kisebb piramisok. Mind között azonban a legszebb az el-gízai Nagy Piramis, az Ahet-Hufu, vagyis Hufu Fénye.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 21:10:32

@CatMother: a bio nem menő. Mostmár az organikus a menő. Csak szólok.

venszivar 2011.10.10. 21:11:24

@atpijkamo: A vályog a vizet magába szívja s elkezd mállani. Teljesen tönkremegy! Árvizek "alatt", után azok dőlnek össze.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 21:12:35

Na, ti még itt ablakoztok?
Megjártam közben majd 200km-t

England win The Ashes! 2011.10.10. 21:13:03

Erről jut eszembe, újra kéne telepíteni a vindózt...

XCat 2011.10.10. 21:16:18

@atpijkamo: bazmeg.
utállak.:DDDD

Rosszindulatú Vászka 2011.10.10. 21:16:59

@CatMother: az a naggyon bió, meg űbertermészetes.

Gera 2011.10.10. 21:24:48

@volvo6067: Nekem egy 500ezres klímát épített be egy cég előleg nélkül, utólagos átutalásos fizetéssel. Én is csak lestem. Vajon mit csinálnak, ha nem fizetek?

CID 2011.10.10. 21:31:59

@atpijkamo:
Ezek az atoszférák :)

@salapapa: Azért a 60 pár miliméter kicsit túlzás, olcsóbban kijöttél volna, ha felhúzol egy új falat. :)

@Dankeschün: Na bazd+ alássan, téged nyilván nem tenyésztettek, mert tenyésztéskor a selejtet kidobják a dögkútba, bár ha hozzád hasonlók odakerülnek, kiürül a kút.

Mylady 2011.10.10. 21:35:40

@TrueY: Szerintem az a gond, hogy nála van a pénz. Márpedig ha nem akar fizetni, akkor ponttökmindegy, hogy mennyivel tartozik és van-e róla nyugta.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 21:37:38

@venszivar: "Árvizek"

Ahova a vályogpiramist építik a legnagyobb áradásnál sem ér el a Nílus. Más víz nem nagyon van arrafelé.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 21:41:02

@estrella negra: "Amúgy ezek hogy jönnek"

A fényre jönnek.

A cigányéknál nem volt áram és most kötötték be. Eddig gyertyával világítottak. Amikor már bekötötték épp szült a felesége. Elmegy az orvos hozzájuk és amikor megkezdődik a szülés az orvos feloltja a villanyt és így szól:
- Egy gyerek.
- Két gyerek.
- Három gyerek.
Megszólal a cigány:
- Doki, oltsa le a villanyt, mert ezek a fényre jönnek!

Dankeschün 2011.10.10. 21:41:22

@CID:
Nem bizony, te takony!
Ki szólt hozzád?!

Mylady 2011.10.10. 21:41:55

@TrueY: Ja, hát a pert ilyen feltételekkel simán lehet nyerni, csak kérdés, hogy lesz-e az illetőnek annyi vagyona, ami fedezi a kárt és a perköltséget. Ha nincs, akkor minden hiába.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.10. 21:43:15

@Mylady: Akkor még mindig meg lehet beszélni az Ukrán barátokkal, hogy nézzenek egy kicsit szét nála... :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 21:44:50

@TrueY: De nyugta ahhoz sem kell. Sőt, akkor már jobb, ha nincs indíték.

Mylady 2011.10.10. 21:47:08

@TrueY: Na igen, kell pár kétajtósszekrény-méretű kollégát szerezni szásáéktól :)

venszivar 2011.10.10. 21:49:11

@atpijkamo: .........! kéne már pár kannás bor. ezt nem bírom ki SZÓ(da)NÉLKÜL !

Arra SOHA NEM ESIK az ESŐ ?!? Tudom !: SOHA!, SOSE!, az MI?, vagy az egész be van fedve sárga v. vörös réz, talán arany lemezzel......, ha csak úgy NEM.
NO úgy NEM ! MÁS ? találj ki mást, "hallgatom". :))):D

XCat 2011.10.10. 21:53:33

@atpijkamo: zikkurat sztem kőbülvót.

@Rosszindulatú Vászka: Ahha. Még mostesenem értem ám.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.10. 21:56:53

DÖGÖJJÉ+ASZÜLETÉSNAPODONKÖCSÖGBLOGMOTOR!

CID 2011.10.10. 22:03:18

@Dankeschün:
Hozzád sem szólt senki te ganyé, max édesanyád utoljára amikor felsikított, és meglátott. Bár, azt sem örömében tette. Szerencsétlen szülészedet sajnálom, szerintem, azóta is lelkiismeret furdalása és rémálmai vannak, hogy a világra segített. Anyukád már gondolom megbékélt a bűnével, hogy egy ilyen öntelt parasztot a világra hozott.

venszivar 2011.10.10. 22:07:26

APA KEZDŐDIK........

Tán "itt az utánpótlás" ?!? Á ez még kezdő ! max. haladó. Én már a "megtérés" útján bukdácsolok. :DDD

kannás bor? kannás bor ! kéne.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 22:13:02

@CatMother: www.verslista.hu/muveszetek/3stilus/02okor/2epiteszet.htm

Északkeleti szögletében állt az együttes leghangsúlyosabb épülete, a zikkurat. A háromlépcsős tömör építmény belső része - egy régebbi maradványa - napon szárított agyagtéglából épült, körülötte a szilárd falköpeny égetett téglából.

venszivar 2011.10.10. 22:15:31

@atpijkamo: NE CSÚSZTASS ! VÁLASZOLJ ! mert, amíg ezt nem vered bele a tök fejembe, addig nem halhatok meg.

"örökké" fogok élni !?

. T. ÁDÁM.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 22:21:00

@venszivar: Van köldököd? Ha eddig nem haltál meg, ezután miért halnál meg?

(Hatezer év után ilyeket kérdez. Van akinek semmi sem elég.)

XCat 2011.10.10. 22:27:41

@atpijkamo: Te milyen alapon döntöd el csak úgy valakiről, hogy meg van-e halva? Mi van ha őneki hullának lenni jobb? Szuvernír joga, nem?
De.
No.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 22:30:30

@estrella negra: OK.

Rohatt gagyi blogmotor! Legalább száz kommentemet etted meg. Dögölj meg a nevednapján!

Köszike!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 22:32:00

@CatMother: Először is megnézem, van-e az élettel összeegyeztethetelen tulajdonsága. Mondjuk ha a feje méterre hever a testétől, akkor mindenképp.

venszivar 2011.10.10. 22:32:01

@atpijkamo: van-e kölköm ? gyerekeim vannak, legalább is "az én tyúkom tojta".
miért halnék meg? mert "illik", nem venném a szívemre, hogy még hat ezer évig.
belenézek a blokkkodba, talán "okosabb" leszek...., talán, habár nem hiszem :):D

Vajmaci 2011.10.10. 22:35:06

@volvo6067: Az álltalad említett V-betűs cég két hete nálam egy tetőablak-zárat (kettőt) küldött postán,egy csekket mellékelve hogy majd kifizetem nekik.
Pofára...elsőre...és mindezt 3 perc telefonbeszélgetés után!
Úgyhogy csatlakozom a jópéldát emlegetők táborához!:)

XCat 2011.10.10. 22:38:01

@atpijkamo: Az még csak annyit jelent, hogy nem agyatlan.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 22:42:11

@Rosszindulatú Vászka: A gyerek egy 65 kilós fiatalkorú.

@CatMother: Sámlinak használta, mert nincs egész alakos tükör, neki meg bizisten látni kell, hol ráncolódik rajta a szoknya.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 22:47:38

Nekem mápedig bijó házam lesz. Mert csak. Vályogfalak, döngölt padló, amit lócitrommal mosok fel, hártyaablak, a véce meg a disznóól mellett egy bódé, padlón egy lukkal. Azt nem kell fölmosni, viszont a kamaszfiamra se fog a jánynépség panaszkodni, mire odáig ér, hogy nincs lukérzéke! :))

XCat 2011.10.10. 22:48:27

@neccharisnyás útonálló: Szerintem bosszúból ne csináltasd meg neki a szilikonmellét. És érettségi előtt kocsit se kapjon!
Szigorúan kell fogni a mai világba a kölyket, mer elkanászosul!

@atpijkamo:
Azisigaz.

XCat 2011.10.10. 22:51:28

@neccharisnyás útonálló: Oszt szakócával vésitek majd fel az ipadra is a hónapi mítingt?

tbk74 2011.10.10. 22:56:35

Sok itt a fölösleges szófosás.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 23:02:35

@neccharisnyás útonálló: Dobjál már föl egy avtart. Ne felejtsd el utána a bloghura engedélyezni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 23:03:50

@CatMother: Eladtak valakinek egy körbeszigszallagozott fatáblát ipadnak.

XCat 2011.10.10. 23:10:45

@tbk74: és te is felesleges vagy. Mönnyél bazmög szögödrö, oszt ögyél ott szömörcét.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 23:11:30

@CatMother: Nemtom. Gondolom ócsóér. Mármint az igazihoz képest.

XCat 2011.10.10. 23:16:08

@atpijkamo: Pedig ez sosem fagy le.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 23:22:11

Felhívom a haverom Moszkvában,
- Szia, hallom, mínusz 40 fok van nálatok.
- Á nem, legfeljebb mínusz 10.
- De azt is hallottam hogy a hideg miatt nem indulnak az autók.
- Ja, kint? Az lehet.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 23:27:34

@CatMother: Te azt mondod ipad meg szakóca, én mondok agyagtáblát meg nádvesszőt.

@estrella negra: Ha nincs perem, alája se lehet. Viszont az új sláger nálam ez a fajanszra ragasztható pötty, mint öblítős illatosító. Frankón, mintha egy haribo gumicukor-béka figyelne a vécéből.

@atpijkamo: Nem kell az. Így legalább az avatar-dzsungelben látszik, ha írok.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.10. 23:29:08

@atpijkamo: Na az mondjuk tényleg a besza-behu kategória. Miért nem oda születtem, édesistenem! Ja, megvan. Hosszú távon nem bírnám idegekkel.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 23:29:26

@neccharisnyás útonálló: Pont fordítva. Avatar szerint ignorálok, és így beleeshetsz a fölötted levő státuszába.

hajófűtő 2011.10.10. 23:33:56

teljesen ugyanez a történet esett meg anyámékkal is. ők is feljelentést tettek. mondjuk, ez az eset pécsett történt.

és igen: nem adunk foglalót a semmire. ez egy fontos tanulság. ha a kedves vállalkozó nem likvid annyira, hogy fedezze az anyagköltséget, ugyancsak rizikós dolog vele dolgoztatni...

Megdobbent 2011.10.11. 00:56:28

Nemtom mivan :( Gipszkarton piramisnal nagyjabol lemaradtam :(((

mandarinkisasszony 2011.10.11. 03:12:31

A purhab az építőipar csalamádéja! :D :D :D

CID 2011.10.11. 05:27:23

Lapát kasza a troll :-)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 06:47:43

@neccharisnyás útonálló: És milyen íze van?
Büszkén meséli a farmer a kocsmában:
- Csodálatos gyógyszert írt fel az állatorvos a bikámnak. A szegény jószág az utóbbi idoben már összecsuklott, ha csak ránézett egy tehén, de amióta az orvosságot kapja, hússzal is elbánik naponta.
- Miféle gyógyszer az, Joe?
- Tudja a fene. Olyan jó, fahéjas íze van...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 06:49:12

Parasztbácsi elmegy a szamarával az állatorvoshoz, mert a szamár nem akar enni, nem akar dolgozni, csak keserves hangokat hallat.
Az állatorvos vizsgálgatja az állatot, csóválgatja a fejét, majd aztmodja:
- Józsi bácsi, álljon a szamár seggéhez, emelje fel a farkát, nézzen be a seggébe.
Józsi bácsi megteszi. Az állatorvos belenéz a szamár szájába:
- Józsi bácsi! Lát engem?
- Nem!
- Akkor ennek a szamárnak bélcsavarodása van!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 06:51:32

- A sógorom bajban van, el akarják venni az orvosi diplomáját.
- Miért?
- Mert rajtakapták, hogy közösül a betegeivel.
- Ez tényleg nagy kár. Ő volt a legjobb állatorvos a városban.

Bánkbán 2011.10.11. 07:14:16

Ez egy felháborító történet. Sajnos oda jutottunk, hogy az ország tele van ilyen disznókkal. Remélem, elkapjátok, és sittre kerül ez a csaló disznó!
Foglalót kért? Nem előleget? - Ez is jellemző! A szemét!
Drukkolok neked!

QTI 2011.10.11. 07:14:37

neccharisnyás útonálló!

nem a gipszkarton a szar, hanem a szerelő, aki nem megfelelő konzolt, vagy rögzítést készített a függesztett wc-nek.
a gipszkarton nem teherviselő, csak burkoló anyag jobb ha tudsz róla.
Ha penészedik a karton, akkor meg a kivitelező nem értett a munkájához, nincs kellően szigetelve, párazáró fóliázva a karton mögött.
Kóklerek csinálták.

www.szw.hu/index.php?menu=0702&mgroup=1&app=info&page=main&artid=4485389ae67689d872036d21b92bdc62

Itt nézzed meg hogy hogyan nem csinálta meg a szerelő a tiéteket.

Terror Dzsoni 2011.10.11. 07:22:01

@igazságos: El kell hogy keserítselek, mert nem csak a szám járt...
Remek munkát végeztek az ablakosok,ha gondolod szívesen adok elérhetőséget, ahol TE is érdeklődhetsz, s elsőkézből láthatod, hony ÉN nem csak számat járatom!

Nehéz elhinni, hogy valakinak van annyi esze, hogy nem ad minden jött-ment alaknak pénzt? Hm? Azt is nehéz elhinni, hogy valaki időt szán arra, hogy a lehető legkedvezőbb és lehetőség szerint a legmegbízhatobb szakembert megkeresse? Nem mindnki olyan hülye, mint a cikkben szereplő emberke?

Ami viszont itt is problémás lehet - mint minden mai magyar vállalkozásnál - a garancia kérdése. Hol lesznek ezek cégek akár csak 2-3 év múlva? Mert garanciát 10 évre adnak, de nincsenek illuzióim...

Idet 2011.10.11. 08:01:33

@neccharisnyás útonálló: Figyelj, a gyerek értelmes ám, ha rendesen elmondod neki, miért NE álljon rá a WC-csészére, nem fog ráállni. Kétszer is el lehet mondani, esetleg befogni segíteni a szereléshez. Amúgy a gipszkarton ilyesmihez rossz varázslat.

Idet 2011.10.11. 08:04:50

Azért, mert a "vállalkozónak" ilyen-olyan papírja van, még nem kell neki hinni feltétlenül. Utána kell nézni. Én csak ismerősök ajánlására engedek ilyet a lakásomba, és egyszer még így is megszívtam. Igaz, a munkát elvégezte az illető, bár inkább ne végezte volna...

Layosh 2011.10.11. 08:09:58

B@sszus, na ez hiányzott nekem mára.
Ugyanebben a cipőben járok, de én csak 60 előleget adtam. Aug. 18-tól várok rájuk (másik cég), tegnap már a telefont sem vették fel. Ráadásul az a legrosszabb az egészben, hogy a szomszédomnak is ajánlottam a céget, ő is kötött velük szerződést :(
Egyelőre nem írom még meg a sztorit, adok nekik még egy kis időt a feljelentés előtt.

kuciber 2011.10.11. 08:31:10

@VinszentVega:

Egy kérdés mit csinálsz az egyedi méretekben és kivitelben legyártott ablakokkal, ha a megrendelőd 15% előleget veszni hagyva visszalép?
Az árrésed kb. 8-10%.

2011.10.11. 08:33:01

@atpijkamo: úgy értetted "gyújtsa le a villanyt!"

Jucuska 2011.10.11. 08:46:49

Mindenkinek, aki foglalóról és előlegről vitatkozik,, főleg VincentVega! Nem az a lényeg, ki áll el a szerződéstől, hanem, hogy kinek a hibájából nem jön létre az üzlet. Vagyis, ha azért nem jön létre, mert a vállalkozó nem csinálta meg határidőre, a foglaló igenis visszajár. Duplán!

cicmen (törölt) 2011.10.11. 08:55:37

Erre mondják, hogy pénz az ablakban!

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.11. 08:58:09

szeretem a homárt. most innen megtanultam hogy kell szakszerűen gipszkartonozni és sk budit építeni. hahhh.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.11. 09:11:37

@Jucuska: "Vagyis, ha azért nem jön létre, mert a vállalkozó nem csinálta meg határidőre, a foglaló igenis visszajár. Duplán! "

igen, de ha nincsen leírva a határidő, és mondjuk fél év után megunja a megrendelő és azt mondja h akkor nem?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.10.11. 09:14:06

Ha foglalót adok, és elállok, akkor az az előleggel ellentétben bukta. Viszont ha a másik fél hibájából nem jön létre, akkor a duplája jár vissza!!!

Jucuska 2011.10.11. 09:16:22

@fghjk: le van írva, olvasd el: április vége. Szerződtek róla. akkor?

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.11. 09:30:58

@Jucuska: én meg azt írtam hogy "ha", olvad el, egy általános esetről beszéltem, nem erről a konkrétról.

Mazlee 2011.10.11. 09:34:04

Márpedig az ablakosokkal vigyázni kell.

De azért egy "jó" példa:
Tavaly cseréltettünk nyilászárókat jó sokat egy panelban... volt vagy 7 kiló a teljes összeg. 200 volt a foglaló 2 hónap helyett 2 hónap 1 hét mire jöttek is csinálni. 1 nap alatt végeztek. kicsit összecsapott lett, mert naiv voltam és a kőműves melót is tőlük vártam. de a vizszint-függő legalább stimmelt. utána nagyjából mi kiigazítottuk az faltakarók mentén a hibákat. ki lettek fizetve, de velük rendeltettünk biztonsági ajtót is és azt már nem fizettük ki mert nem jöttek a pénzért... evvan

igazságos 2011.10.11. 09:39:18

@Jucuska: így van. Nekünk is itt a kezünkben a szerződés, amire meg van szabva a teljesítés ideje.

Lehet bíróságra, rendőrségre menni feljelenteni, de ettől még nem adja vissza a pénzt.

Éppen ez benne a szemétség, hogy legalább adná vissza az előleget, keresnénk mást. De mivel nem adja, így mi is patthelyzetben vagyunk, máshoz nem mehetünk, a szakemberekkel (pl. festőkkel, satöbbi, akik később jönnének ablakcsere után), nem beszélhetünk addig. Tudja az összes ablakos, hogy perelni csak egy-két ember mer, aki nagyon ráér, a többiek inkább várnak, mást nem tehetnek.

Nem adja a lóvét, nem teljesít, az egyikből finanszírozza a másikat, ismerjük a piramisjátékot, mlm rendszert.

Máshoz is hiába mennénk, hiába lobogtatjuk a szerződést, a bíróság kétesélyes, meg ki tudja, mikor születik ítélet az ügyben, kinek van kedve ekkora macerához, 100 rugó miatt.

Pedig, akinek adtuk a lóvét, egyébként szépen dolgozik, csinált korábban ajtót, ablakot, azért mertünk neki előleget adni, mert elsőre időben teljesített, szép munkával. Gondoltuk, majd ebből a pénzből megrendeli egyből az ablakot, hát nem így lett.

Mikor megyünk az üzletbe, mindig veri valaki nála az asztalt, de az a poén, hogy az asszisztens fejét ugatják le, aki meg nem csinál semmit.

Van neki öt telefonszáma, egyiken se lehet elérni, bezzeg, aki ablakot rendel nála, tőlünk két háznyira, az egyből tudott telefonálni.

salamander 2011.10.11. 09:41:47

Na ez már vicc.

1. Aki másnak 150 000 forintot csakúgy kifizet, annak sok pénze.

2. ha a "területi képviselő" aki nem területi képviselő, de a szerződést aláírta két tanúval a cég képviseletében, - ami minősített magánokiratnak számít - akkor a fickó megbízás nélküli ügyvitelt (negotium gestum) követ el.
Ennek kiderítése a nyomozóhatóság dolga, amely feljelentésre indul és büntetőjogi jogkövetkezményt fűz a cselekmény mögé.

József részére a büntetőjogi joghátrány pl.: csalás megállapítása esetében még nem terem pénzt, sajnos ezt polgári perben tudja jobb esetben - párhuzamosan a büntetőeljárással - érvényesíteni.

Fickó továbbá kaphat a fejére az adott cégtől kártérítési másik magánjogi pert is pl.: hitelrontásért, cég adataival való visszaélés okán stb.

3. Tanúság: Nem adunk senkinek előre pénzt, s nem bízunk meg senkiben! Főként nem olyan szépen mosolygós, izzadt arcú nyájas személyben, aki zöld nyakkendőben bordó zakóban makkos fehér cipőben fűt-fát ígérget...
Legtisztább az lenne, ha pénzt a szerződéssel letétbe helyeznénk egy ügyvédnél. Teljesítéskor az ügyvéd utal a letéti számláról.
Na ugye, hogy ez vicc.

...

cso zsi 2011.10.11. 09:43:51

Nem lennék meglepődve, ha a "József" egyszerűen visszaélt a témaindítóban jelzett weboldal, és a valódi ablakos (cég) adataival. Ami még előfordulhat, hogy a vállalkozás beborult, mint annyi minden manapság. A weboldal túl jól (nem olcsón) van megcsinálva ahhoz, hogy kamuzásról szóljon.

Gipszkarton, purhab? Az építőipar "remekei". Irodaházba, gyors faláthelyezésekhez elfogadható, mert nem hosszútávú a dolog.
A purhabbal kinyomott műanyagablak szintén remek húzás. Aztán keresheted, hogy miért záródik nehezen az ajtó-ablak, miért van eldeformálódva a keret? A purhab nem végez egy nap alatt, az hízik. Ha vizet kap, akkor jobban. Ha az iparos a csap alatt kimossa a purhab fúvókáját, akkor pár nap múlva cserélheted a lefolyódat, ahol megtaláltad a dugulást.
A műanyagablakozásban még az "tetszik", hogy megcsináltatod, mert a régi faablak cúgos volt. Majd jönnek a gázosok, és felszereltetnek rá cúgnyílást, akkor is, ha van beépített szellőzése a gázzal ellátott helyiségeknek. Fél milláért elérted azt az állapotot, amivel indultál.

igazságos 2011.10.11. 09:44:32

Ja, és az a poén, hogy mi fizetnénk egyből, mindent.

Ezt nem bírjuk felfogni, hogy miért vágja saját maga alatt a fát az ablakos vállalkozó.

Hiszen, akkor vegye előre azokat az ügyfeleket, akik korábban nála csináltattak ablakot, meg volt elégedve velük, és időben fizettek, még esetleg borravalót is kaptak.

Hát, ha hülye, kapja be a százezer forintjával, de akkor mi is visszavágunk, egy fizető balekkal kevesebb.

ELŐLEGET EGY ABLAKOSNAK SE, BÁRMENNYIRE IS RÁ AKAR BESZÉLNI!!!

Mondjátok azt, hogy elmentek vele az ablakért a céghez, ahonnan veszi, akármilyen messze is van, és ott helyben adjátok a lóvét. Vagy addig nem, míg nem hozza, bár ebbe nem fog belemenni, hiszen itt nagy összegekről van szó, és mi van, ha az ügyfél nem fizet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 09:45:02

@Mylady: Igazából még erre sincs szükség. Elég lenne, ha pár napig egy ember méretű sárga csibe kísérné a szakit éjjel-nappal. Egy idő után feladja...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 09:48:43

@atpijkamo: Hát igen, idejében dönteni kell, hogy kinek milyen ismerősei vannak. :)

Egyébként a csalás most már kormányzati szintre nőtt. A csődben levő kórházak szanálására az a jól ismert trükköt "szándékszunk" bevetni, hogy a kórházakat csődbe viszik, majd egy új gazdasági társaságként újra alakulnak. Hopp, ugrik vagy 70 milliárd (l. Sim(l)icska és a 14 eltűnt cég. Angolul jobban hasonlít az Ali babás történetre.).

igazságos 2011.10.11. 09:50:17

@salamander: 1. Aki másnak 150 000 forintot csakúgy kifizet, annak sok pénze.
Ne haragudj, de elgondolkodhatnál azon, amit írsz.

Sokan úgy mennek ablakoshoz, hogy megvan a zsé.

Gyűjtögetnek, 100 ezer forint, ha a fele, akkor 300.000 forintot fizetni, fél évig félreteszi a nyugdíját mondjuk, persze, úgy számolva, hogy azért élni is tudnak, vásárolni.

Ennyi pénzből három, esetleg négy nagy ablak van meg, először mindenki a háza elejét csináltatja meg, sok lehetőség van.

Itt ugye a szabadságot intézni -n is hangsúly van, hiszen ismerjük a mai munkáltatók hozzáállását ehhez. Nem olyan könnyű. Egyébként ezt nem lehet intézni addig, míg a pali nem szól, hogy jön, telefonon. Tehát itt hibázott emberünk.

Még jó, hogy neki legalább reagált valamit, nekünk elérhetetlen lett az öt telefonszámán, semmit sem mond, állandóan csak a kövér asszisztensét lehet elérni, annak meg vannak idegei, azért lett odaültetve, hogy a kedélyeket lecsillapítsa.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.11. 09:50:50

@CID: korán van. nem értem miről is beszélel?
mi nem építkeztünk, csak átalakítottuk az emeleti 3 lakást 2 lakássá.
(egyik szélső lakás miénk, középső kiürült, másik szélső a sógoroméké és a középsőt önkormányzatilag kettéosztattuk)
viszont ahogy írtam, a szigetelésünk tré volt és nem bírtuk gázszámlával. túl sokat nem akartunk elvenni a laktérből, így ytong és egyéb kilőve. vakolat le miközben ott lax elég vicces megoldás lett volna, így maradtunk a gipszkartonnál, a fal és a karton közt pedig kőzetgyapot+műanyagzacsi (vagymi).

olyan jól sikerült a hermetikus lezárás, hogyha mindent bezárunk pepárásodnak az ablakok télen. viszont a havi gázszámla (átalány) felét sem fizetjük, pedig azóta onnan megy a melegvíz is, nem boylerről.
megérte. 3 év alatt visszahozta amit belefeccöltünk.

@atpijkamo: nekem nincs a hasműtétem óta... akkor én már haldoklom? :O

@estrella negra: mindig van új s még újabb, hát várd a csodát...

@neccharisnyás útonálló: noácsi! a hugyozásos lukérzéket még értem. és mire kell a seggtáji távozdához lukérzék? pláne egy srácnak?! :O 8-)

Elsőőőőő!!! 2011.10.11. 09:54:09

@salamander:
1. Nem csak úgy, hanem szerződés szerint.
Valahogy a te kommentedből is kimaradt az a két link, ami a foglaló nélkül dolgozó cégekre mutat.
Mindenkinek nagy a szája, hogy előre senkinek semmit, csak éppen senki nem tud olyan céget mutatni, amelyik nem kér pénzt előre. (Igen, látom a példákat, csak konkrétumot nem írt senki) Lehet hőbörögni, de tudomásul kell venni, hogy két verzió van: vagy elfogadod a feltételeiket, vagy nem szerződsz velük (és akkor nincs ablakod).

És én ezt valahol meg is értem: ha legyártatják nekem, méretre az ablakot, akkor azzal már nem tudnak mit kezdeni. Ez nekik biztosíték. Nekem is, hogy komolyan vesznek, mert különben a duplája jár vissza.
Más kérdés, hogy csalók ellen nem véd a foglaló.

2. A szerződésen nem volt rajta a Hevestherm. Ez tiszta ügy, nem gondolom, hogy az ő nevükben írta alá. Ez egy plusz info arról, mennyire "tisztességes" a pali. Hogy hazugságokat hirdet. Találtam hirdetéseket tőle nemlétező cégek nevében is.
Igen, ez csalás. Csak bizonyítani kell tudni.
Egyébként a Hevesthermnek jeleztem az ügyet, szóltak is neki, hogy ne hirdessen a nevükben.

igazságos 2011.10.11. 09:59:18

@Elsőőőőő!!!: hát, ebben is valahogy kételekdem. Ezek mind ismerik egymást, szerintem a Hevestherm is tudja, mit csinál emberük, sőt, évek óta hagyják dolgozni, hiszen emberünk, József, nyilván nem az első palimadár, lehetnek további károsultak is.

Ilyenkor van a reklamálásoknak a szezonja ablakügyben, hiszen nyáron megy a szekér, tavasszal beindul, mihelyt jó idő van, mindenki rohan ablakot csináltatni. Télen van a gikszer, a probléma, akkor nincs megrendelő. Tehát, akik most várnak, azoknak csak tavasszal lehetnek új ablakaik.

Én is azt mondom, hogy aki ablakot rendel, és előleget kérnek tőle, mondja meg, hogy csak akkor adja oda, ha elmehet emberünkkel megrendelni az ablakot, és érte is mehet vele, meggyőződni róla saját szemével, hogy tényleg azt rendelt - e, amit kértek, pénzzel együtt egyből kifizetné.

Sajnos másképp nem lehet ezekkel, mindegyik előleget kér, felét, vagy harmadát, de olyan nincs, hogy nem kér.

Gera 2011.10.11. 10:02:03

@igazságos: Szerintem meg az embernek semmi köze a Hevesthermhez.

A Spanyol Inkvizíció 2011.10.11. 10:02:58

@salamander: latinul írsz bazmeg, meg ilyeneket, hogy "büntetőjogi jogkövetkezményt fűz a cselekmény mögé"
de a tanulság-ot tanúságnak írod.

LOL

Jucuska 2011.10.11. 10:03:05

@igazságos: hát, pedig ha nincs más megoldás, bíróságra kell menni. Azért van ennyi csaló, mert mindenki legyint, hogy á, százezerért nem érdemes. De ez a József szerintem nem is polgári jogi kategória, egyszerű csalás.

igazságos 2011.10.11. 10:05:20

@Gera: akkor a Hevestherm MIÉRT NEM TESZ SEMMIT A CSALÓ ELLEN?

Igazatok van abban, hogy tényleg csalók az illetők.

De itt vidéken is másképp gondolkodnak az emberek, itt mindenki tudja, ki az, aki nem jól dolgozik, melyikhez érdemes menni, minket is megkérdeztek, milyen az emberünk, elmondtuk, kész.

Olyan ismétlem, nincs, hogy nem adsz előleget az ablakra!!!! Akkor a vállalkozóféle nem vállal semmit.

cicmen (törölt) 2011.10.11. 10:07:08

@Pap János: Ablakra kidobott pénz.

Pontosan! Ugyanis a régi ablakon dobta ki az új ablak árát!

Jucuska 2011.10.11. 10:07:43

@igazságos: abban is igazad van, hogy előleg nélkül senki nem csinál semmit. Mi is tavasszal cseréltettünk ablakot, kb. 350.000 volt a vége, és 100.000 előleget kért a vállalkozó, hát azt a hónapot nem kívánom senkinek, amíg meg nem jött az ablakkal. De megcsinálta, szépen,gyorsan, tisztán, szóval szerencsénk volt.

igazságos 2011.10.11. 10:08:43

Mert valahogy nekem az nem elég, hogy "SZÓLTAK AZ EMBERNEK", ne hirdessen, => ISMERIK AZ ILLETŐT, tudják, hogy lehet elérni, mégis elintézik ennyivel, hagyják, hogy tovább csinálja, a nevüket felhasználva, nem a rendőrségre mentek feljelenteni csalásért, eleve ez a gyanús nekem.

Ha nekem, mint egy csalónak azt mondják, hogy ne dolgozzak a nevükben, hát én röhögnék ezeken a hülyéken egy nagyot, és folytatnám tovább az üzletet, hiszen, amíg rendőrségi feljelentés nincs, addig kit érdekel, ki mit mond.

igazságos 2011.10.11. 10:10:27

A másik, elsőre mindegyik igyekszik időre teljesíteni, ezt is megfigyeltem már náluk. Másodszorra már meg merik tenni, hogy váratják az ügyfelet, ez is az átverés formája.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 10:17:55

Hát én azt fogom csinálni, hogy megrendelem én az ablakot attól, aki gyártással foglalkozik. Vannak elegen.
Aztán lehet versenyezni a beépítésért.
Oszt jónapot.

indapass90210 2011.10.11. 10:18:58

Mennyi börit lehet érte kapni, ha az ember egy ilyen csókának kivágja a golyóit (szakszerűen kiheréli), illetve mennyi idő alatt évül el?

Kutyuu 2011.10.11. 10:23:03

Nekem is valahogy az motoszkál az agyamban, miért is kellene előleget adni?
(Tudom, hogy szokás, hogy más is kér, etc. - de ez nem jelentheti azt, hogy mindig így is kell lennie)

Szóval alaptétel, hogy ablakos annyi van, mint égen a csillag. A verseny tehát adott. Az is alap dolog, hogy akinek nincs elég tőkéje, az a versenyben elvérzik. Pont.

Ennyire nem elvárható jólmenő ablakos vállalkozásoktól, hogy 100E forintjuk legyen mondjuk úgy némileg kockázatos befektetésként? Egy újabb 50 vagy 100E forint haszon reményében.
Persze, a legjobb biznisz neki a nulla kockázat (modjuk olyan nagy rizikó nem lehet, azért kerestem meg, mert ablakot akarok...) , de uraim, 2011-et írunk. Sokunk dolgozik olyan cégnél, aminek óriási kintlevőségei vannak, kisebb-nagyobb állami vagy magáncégek tartoznak neki (körbe). Vagy nem csinál semmit -> csőd, vagy bevállalja ezt a kockázatot, és túlél. A versenyszférában ez így megy,
Úgy tűnik az ablakos szakma kissé el van kényeztetve. Kössön 2 tanús, videofelvételes szerződést, és ha nem fizet a kuncsaft, perelje be. A péknek sem fizetsz előleget, hogy ne maradjon rajta a kenyér...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 10:28:23

@TrueY: Én nem is értem, hogy gondolják ezt. Csődbűntett.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 10:33:54

@estrella negra: "megrendelem én az ablakot attól, aki gyártással foglalkozik."

Nem állnak szóba veled.

Van rengeteg rendes ablakos cég, nem kell parázni annyit.

igazságos 2011.10.11. 10:45:31

@atpijkamo: így van, csak kereskedőkkel, a velük szerződőkkel állnak szóba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 10:46:35

@salapapa: "nekem nincs a hasműtétem óta"

Az úgy nem ér.

igazságos 2011.10.11. 10:48:39

@Kutyuu: vagy a vállalkozónak van 0 kockázat, vagy az ügyfélnek.

Ugye, elvileg a foglaló arra lenne, hogy senki ne érezze úgy, hogy esetleg becsapják majd, a vállalkozónak azért van, hogy biztos lehessen benne, hogy az ügyfél fizetni fog később is, hiszen nem hagyja veszni a pénzt, az ügyfélnek meg azt, hogy a vállalkozó becsületesen teljesít, hiszen az érdeke az, hogy a teljes összeget megkapja, nem pedig lenyúlja a foglalót. Ezzel a lépéssel, hogy nem adja vissza a foglalót, maga alatt vágja a fát, hiszen minél előbb pénzhez kellene jutnia, a teljesítésből lefölözni a saját hasznát.

Ezért se lehet érteni ezt a logikát, akkor előre venné a fizető ügyfeleket, akik azonnal perkálnának, akiről ő is tudja ezt, hiszen ebből a többieket is finanszírozhatja.

Ha már egynek nem teljesít időre, akkor a többi utána következő is csúszni fog.

cso zsi 2011.10.11. 10:51:39

@atpijkamo: @CatMother: Ismerős 100 éves házban lakik, 50 centisek a főfalak, a válaszfalak 20 centisek. Műanyag nyílászárók bekerültek, majd az udvari front kapott 5 centis hungarocellt. Az utcai front nem, mert a második emeleten kissé körülményes magánerőből elvégezni a mutatványt. A "mókás" a dologban, hogy a födémek is 20-30 centisek, és a jó ég tudja, mi van a festék alatt, mert szobánként van 4-5 vas/acél idom, ami felső szomszéd (az ő esetében a padlás) padlóját tartja. A plafonba rögzíteni bármit bárhol nem lehet, mert nincs nagy szilárdságú anyag ebben a rétegben, csak ha a vasat fúrod meg. Ha az alsó szomszéd nem fűt, akkor bármit csinálhatsz, fázni fogsz, amíg a padlót, és a plafont nem szigeteled.
@salapapa: Szintén 30 négyzetméter körüli az a lakás, de pára csak addig volt, amíg a régi, szimpla üvegezésű ajtó külső felét a téli hideg, a belső felét az előszobai meleg érte. Átmenetileg fel lett rakva kívülre egy teliajtó, és a párásodás azonnal megszűnt, ill. a (konvektoros) fűtésszámla is kisebb lett.

igazságos 2011.10.11. 10:52:06

@atpijkamo: valahogy a link nálad is hiányzik.

Mondj egyet nekünk, please!

Kutyuu 2011.10.11. 10:55:44

@igazságos: " ügyfél fizetni fog később is"
Már bocsánat, de mi az a később? A teljesítésnél később?? A nagyboltban a kiflipultnál előleget kérnek mert megfogtad a kiflit?

Amikor elkészül az árú, akkor fizet. Ezt teljesen normális, és elvárható viselkedés. Mégegyszer mondom, a cégünknek legtöbbször még AKKOR SEM fizetnek, amikor átadtuk működőképesen a rendszert, hanem 2-3 (4) hónap múlva. Volt már, hogy emiatt csúszott a fizetés, de ezt BE KELL VÁLLALNI.

Az előrevennéről meg annyit, hogy meg kell állapodni a szerződésben PONTOS határidőkről. Ha addig nem készül el, vigye a fr@ncba az ablakot. Ennyi.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 10:56:38

@igazságos: Pesten mindenhova bedobják a Budapesti piac ingyenes újságot. Onnan bármelyiket választhatod.

igazságos 2011.10.11. 10:59:01

@Kutyuu: mikor beszerelik az ablakot, úgy értem.

Hiszen, adod az előleget, vársz, vársz, míg jönnek, és ők be is szerelik. Külön szerelőt nem fogsz hívni, az is benne van a szerződésben, hogy mennyit számolnak fel ezért.

Aztán, mikor készen vannak, kifizeted őket, a maradékot.

De gondolkozz, mi is március 23-án adtuk fel, most már nem lesz jó idő, tehát megint számolhatunk tavaszig. Nem tehetsz mást, vártál egy évet. És még benne van a pakliban, hogy nem hozza egyből.

igazságos 2011.10.11. 11:00:09

@atpijkamo: ez így nem ér, mondom, konkrét céget, linkkel együtt. Mert amelyik jó, annak van oldala is, ez így dukál. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 11:00:22

@atpijkamo: Már miért ne állnának szóba velem? Az én pénzem azonnalra nincs olyan jó, mint az így-úgy fizető Józsiké?

igazságos 2011.10.11. 11:02:47

A szerződésben minden benne van, hogy mikorra teljesít a vállalkozó, mennyi csúszás lehetséges, az is, mennyi a szerelési költség, 3-4-5 oldal.

Az előleg eleve úgy van számolva, hogy mindent kiszámolnak, és kivonják a felét.

A csóka, ha rendel a gyártótól, két-három hét, míg elkészülnek eggyel. Akkor van probléma, ha tartozik a vállalkozó a gyártóval, nem fizet nekik, akkor aztán hiába rendelget, míg nem fizeti ki a tartozást.

Ha megvan az ablak, és nem megy érte, akkor megint csak tartozik valakinek, valakiknek, nem tud fizetni értük. A gyár meg nem vár a végtelenségig, eladja annak, aki tud, a következő vállalkozónak, ha ugyanilyen méretet kér.

Kutyuu 2011.10.11. 11:05:16

@igazságos: miért vállalná be bármelyik is, ha nem igény? Gondolod, hogy saját maguk ellenségei? Attól még aggályos, és elfogadhatatlan. Remélem jön előbb-utóbb egy-két tőkeerős cég, aki lenyomja ezeket a tespedő szélhámosokat. Lehet, hogy 5%-al drágább lesz (bár kamatveszteség itt nincs, ugye), viszont jól alhatsz fél évig...

Kutyuu 2011.10.11. 11:06:50

@igazságos:
"akkor van probléma, ha tartozik a vállalkozó a gyártóval, nem fizet nekik, akkor aztán hiába rendelget, míg nem fizeti ki a tartozást.
"

Ja kérem, ez engem hol érdekel??

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 11:07:42

@igazságos: Akkor megrendelem, bki, Szlovákiából, és mindenki elmehet oda, ahova gondolom.
Hát milyen ország ez, picsábamár?!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 11:10:13

@Kutyuu: Ott, hogy ezt nem köti az orrodra, csak tőled felveszi a zsét. Amint azt a mellékelt ábra mutatja.

cso zsi 2011.10.11. 11:19:14

@atpijkamo: "Nem állnak szóba veled."
Épp a hivatkozott Hevestherm az, akitől lehet árajánlatot kérni a weboldalon, és beépítést is vállalnak. Ezt természetesen végezheti alvállalkozó, így adnak komplex szolgáltatást.

Egyre inkább átverés szaga van a témának, csak így pár valódi céget járatnak le.

cso zsi 2011.10.11. 11:22:27

@igazságos: "Ha megvan az ablak, és nem megy érte, akkor megint csak tartozik valakinek, valakiknek, nem tud fizetni értük. A gyár meg nem vár a végtelenségig, eladja annak, aki tud, a következő vállalkozónak, ha ugyanilyen méretet kér."

A pesti bérházak, vagy az 50 éve épült (még nem paneles) de lakótelep jellegű házak esetében csak a szomszédnak tudja eladni. Vagy drasztikus kőművesmunka, ami az épület arculatába is beleszól.

Kutyuu 2011.10.11. 11:29:56

@estrella negra: Az idézet arról szólt, miért csúsznak a kivitelezéssel.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.11. 11:39:09

Barmilyen megrendelt munkara FOGLALOT adni? Ez mi?

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.11. 11:44:38

@estrella negra: a mult evben negy ablakossal volt dolgunk. Hat sose hittem volna, hogy ezek micsoda kibaszott nagy urak. Sose jottek idoben, masodszor ofc mar nem szedtuk ki a regi nyilaszarot, nem olyan jo am, mikor az oszi szel becselleng a tatongo nyilasokon, amit a folia nem zar.. Szoval ha idoben jottek, meg elugrottak a brikoba mert elhagytak a furojukat (!) A masik ket honapot csuszott, nem vette fel a telefont, kinyomta, stb. A harmadik hetvegenkent jott, ugy keszult az ablak mint a luca szeke, de neha kimaradtak hetvegek, mert nem volt jo, ablak+redony+ajto+szunyoghalo, ez is ket honapos mutatvany volt. A negyedik megjott berakott hipphop ket ablakot, meg egy ajtot, amit nem lehet derekszogben kinyitni, csak 60°-ar majd ugy eltunt mint a beszappanozott nyul. Hihetetlen, az elet csaszarai!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.11. 12:31:10

@atpijkamo: viszont azóta nincs "köldökszöszöm"! :D

@cso zsi: valamit félreértettél. :)
megpróbálom érthetőbbé tenni:
amíg 30nm volt konvektoros fűtéssel, a konvektort jó esetben is 4esen kellett üzemeltetni, mert a feleségem egy fagyosszent. igaz, a főzési illatok a meleggel együtt különböző zárt ajtó/ablaknyílásokat kihagyva távoztak.

ezek után amikor megkaptuk a középső lakás 20nm-ét, kibéleltem a lakást gipszkartonnal. ezt vedd szó szerint a padló kivételével. álfalak, álmenyó.
csövek, kábelcsatornák istentuggyamik minden a fal és a gipszkarton közt futnak, hosszabbítót nem használunk azóta.
annyira jól sikerült a szigetelés, hogyha mindent bezárunk szinte elfogy a levegő és a kilégzésünk párát csinál a FALAKON. dunsztoljuk magunkat. :)
ezért van az, hogy a bejárati ajtó kisablakát résnyire nyitjuk és a szobaablakot bukóra tesszük folyamatosan. extrém hidegben ha bezárkózunk, 1-2óránként nyitni kell, mert elfogy a levegő.

@vazsmegyeigerdezsház: biztonsági kérédés.

azt ne mondd, hogy háromszor ablakokat cseréltetek! :D

vendriner aladár 2011.10.11. 12:43:55

Jelenleg nekünk is van céges ügyünk egy csalóval, de én más módot választok az ilyenek rendezésére. Kicsit megdolgozzuk az illetőt, de úgy hogy ne látsszon, de fájjon. Ha ez sem használ kénytelenek leszünk még erélyesebben fellépni. Egyébként csalók ellen lehet fenyegetni meg minden, de leszarják a fejed egész addig, míg nem úgy állsz hozzájuk. Papírom van a végrehajtásról, de ha nincs mit, pedig lenne, akkor marad az, hogy saját kezembe veszem az ügyet.

XCat 2011.10.11. 13:02:01

@vendriner aladár: Még erélyesebben? Azt hogy? Levágod a fülét?

Egyébként valahol olvastam, hogy valami pedofil papnak egy mókázós kedvű sátánista csapat a heréit szurkálta össze forró zsákvarrótűkkel. Az azért jó dolog, mert kevés az olyan emberállat, aki szívesen mutogatja a tökikéjét egy bírósági eljárás során.

Nem mintha tippeket akarnék adni, csak létezik ilyen is.

igazságos 2011.10.11. 13:19:05

@estrella negra: a vállalkozóm szlovák, ott is van üzlete. Tehát ott is ugyanúgy csalnak, mint itt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.11. 13:33:01

@estrella negra: Az orvos közösül a betegével, de lelkiismeret furdalása van, önmagával beszélget. Józsi, megdugtad a páciensedet.
Tudom, de hát nem tudtam ellenállni neki.
Józsi, ez nem etikus!
Tudom, de hát más orvossal is előfordult már, hogy megdugta a betegét!
Józsi, b..meg! te állatorvos vagy.!

XCat 2011.10.11. 13:49:21

@batgirl: Székely legény az apjához; Édüsopám, én szerelmes vagyok!
Oszt kibe, fijam?
Egy lóba!
Aztán legalább kanca az a ló?
Persze hogy kanca. Csak nem képzeli ídösapám, hogy természetellenes hajlamaim vannak?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 14:26:40

@atpijkamo: Ha Te csinálod! Ha a kormány, akkor szabadságharc!

vernarancs 2011.10.11. 16:55:46

@CatMother: a papnak ugyse nagyon van szuksege a golyoira.

XCat 2011.10.11. 16:58:34

@vernarancs: Szerintem ragaszkodott azért hozzájuk. Odanőttek meg minden...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.11. 17:30:32

@salapapa: Öööö, izé... látom, átjött a lényeg! :)))

@Idet: Kamasz... tudod milyenek. Bár a "ha leszakad a budi, te fogod tartani a kis kezeiddel" még nem volt. Lehet, 2 óra szarógalamb pózban ácsorgás a fajansszal nevelőértékű lenne.

@QTI: Hát itt bizisten minden héten lehet tanulni valamit! Kösz.

@atpijkamo: Akkora kínt még elviselek, ha esetleg kimaradnak a beköpéseim a levlistádból avatartalanságom ürügyén. Gyerek meg tudja, hogy az ételt ne a vécében keresse.

@estrella negra: Illatra olyan régi fajta citromos vécérúd. Tessék venni bótban, azt elszopogatni, ha az íze is foglalkoztat. Engem csak a működési elve.

XCat 2011.10.11. 17:33:47

@neccharisnyás útonálló: Tégedet én szercsizni foglak. Lehecségesen.

venszivar 2011.10.11. 17:46:43

@vernarancs: ha a "tűk miatt", lesorvad neki, akkor mit csókolgatnak a ministráns fiúkák ? :)

venszivar 2011.10.11. 17:51:28

Azok, akik valakiknek 40-50-60-70000 Ft-ot, tehát aránylag nem nagy összeget adtak foglalónak v. előlegnek, azok ARRA keresztet vethetnek ! BÍRÓSÁGRA, ja, persze, oda, mehet..........a rendőrségre :DDDDDDD

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.11. 17:54:49

@venszivar: azért ez nekem fáj. ne általánosíts, mert vannak még becsületesebb emberek a földön.
én is elkérem és még sosem léptem le.

(majd ha egy valóban nagy összeget kapok.... :D )

venszivar 2011.10.11. 17:59:19

@salapapa: van igazságod! de itt most azokat ekézzük AKIK leléptek XYZ-k pénzével. ne légy olyan érzékeny, mi vagy te MIMÓZA ? ("akinek nem inge, az ne lopja el, v. hogy is van már a XXI.sz.-ba?!)
mekkora lenne az a : "van az a pénz...."?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.11. 18:33:35

@venszivar: :D
mimózának elég szép darab lennék...
tudom és értem miről van szó. csak annyi rosszat hallani...

mekkorais... monggyuk hogy a hiteleim rendezésre kerüljenek és egy kis apró maraggyon egy párhónapos földkörüli útra is 3 főre. ;)
nem árt ha jut valami lélekmosodára is, hogy nyugodtan tudjak ezek után aludni.

venszivar 2011.10.11. 19:38:33

@salapapa: anyósodat is vinnéd? HÚÚÚÚ, gondold meg. Én "csak" európára szánnék 3-4 hónapot. Ausztrália, Kanada, Japán 1év..... állom álom édes citrom. felébredek s jó, ha jövőre 2-3 hét Kanada lesz. :) :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.12. 10:43:37

@venszivar: persze... jjja. a gyerek meg marad idehaza. :P

ezek a világkörülibe simán beleférnek. :D

sajna nekem még a szomszéd kerület is költséges lenne mostanság. éljenek a ban(g)kok!

Kelpo 2011.10.12. 13:26:53

Azután, azután, azután, azután, azután, azután, azután....

Wáááááááá...

Még olvasni is szörnyű volt, ablakot miért kell cserélni, fel lehet szépen újíttatni, vagy szigeteltetni, sokkal olcsóbb és még 20 évig jó lesz..

szjozsef04 2011.10.12. 15:43:54

Fizettünk már az Emese részéről megrendelt nyílászárók legyártásáért. (több mint 150.000,- Ft-ot) Van egy erkélyajtónk, kettő ablakunk, amit ő visszamondott, annak ellenére,hogy több munkatársunk is megkereste a lakásán. Ő feljelentést tett ellenem a rendőrségen. Ott a kihallgató tisztnek is elmondtam, ha szüksége van a nyílászárók beépítésére, akkor ezt jelezze felém és szezon révén 3 héten belül beépítem neki. Azóta csak a mocskolódás van az ő részéről minden oldalról. Egyedi méretek, nehéz rá vevőt találni. Hevesthermel kapcsolatosan csak annyit, hogy a mai napig is értékesítem terméküket, Aluplast Ideal 4000 (bázis) Aluplast Ideal 7000 (jubileum).
Egyébként meg azért, mert Ő olyan családból származik, hogy van egy ügyvéd testvére, bárkinél jobban kellene tudnia, hogy amit aláírt munkavállalási szerződést, az tartalmazza, hogy a visszamondás esetén a foglaló elvész, (a 150.000 Ft. általam felvett összeg előtt is szerepel a "foglaló" kifejezés) valamint további anyagi felelősséggel tartozik. Senki nem kötelezte ennek a szerződésnek az aláírására. Abban biztos vagyok a személyes találkozásunkból ítélve, hogy felnőtt korú és döntésképes, jogában áll egy munkavállalási szerződést elbírálni és aláírni, ami az ő megkeresésére történt.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.12. 16:31:32

@salapapa: Ahogy a felujjitas haladt, ugy csereltuk a nyilaszarokat, elobb a foldszinten kettot, aztan a masik oldalon ablakot-ajtot es igy tovabb. Osszesen kb 20 ablak es negy ajto, ezalatt foglalkoztattunk par iparost. Hogy a bor huljon ra a pofajukra. Penzt felvenni, eltunni a nathasba, ez a modszeruk legtobbjuknek. Ezert tart itt ez az orszag.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.12. 16:45:06

@szjozsef04: Foglalót adásvételeknél szokás adni. Megbízásoknál előleget. Mondjuk, ha aláírta a szerződést így, akkor ennyi.
Nevezzuk akarhogyan, a penz altalaban az anyagkoltseget fedezi, maga tehat (elmeletileg) a munkadijat bukta. Igy hat van ket szuper ablak amivel meg lehet valositani Peter car tervet: Otkrity akno v jivropu!

szjozsef04 2011.10.12. 17:09:28

@estrella negra: üdv fekete csillag. A boxban működik a K.O. is.

venszivar 2011.10.12. 17:26:52

@vazsmegyeigerdezsház: Hali. lehet, hogy igaz az mondás, hogy jó pap is holtig tanul.....
én nem vagyok pap, de érdekelne, hogy miért jó az, ha a "bor hűl rá a pofájukra"?! úgy jobb a bor íze v. a bőrnek használ a bor...? lenne még kérdésem, de azért mindent nem akarok tudni! :):D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 18:01:14

@szjozsef04: Hát, ha előkerülne az ügyfeled, lejácc6nátok, mink meg pontoznánk.
Posztírólány, gyere elő!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.12. 18:11:54

@vazsmegyeigerdezsház: jjja, így már érthető. aszittem mindent cseréltetek egyszerre, többször. :D

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 19:20:04

@szjozsef04:
1. Nem történt visszamondás.
2. Ön azt mondta, hogy nem tudja teljesíteni a szerződésben vállaltakat. És hogy nincs megrendelve az ablak legyártása.
3. Nem volt kint "több munkatárs".
4. Foglaló akkor vész el, ha a megrendelő visszalép, ami nem történt meg. Egyébként kétszeresen visszajár. Ptk.
5. Ön a rendőrségen a nyomozónak megígérte, hogy visszafizeti a pénzt.

Nem folytatom.
Maga mást sem csinál, csak hazudik.

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 19:22:57

@szjozsef04: Ja, és még egy: részemről itt az ügyet lezártam. Válasszal ne fáradjon, nem érdekel.
Maga átvert, össze-vissza hazudott.
Az ügyet jogi útra tereltük. Majd ott folytathatja a hazudozást.

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 19:35:50

És a nagyközönség számára még egy "apróság": Mivel Szegedi azzal vádolt, hogy nyerészkedni akarok és a pénzre hajtok, megegyeztünk abban, hogy amennyiben nem kerül sor jogi lépésekre (ügyvéd, közjegyző, per stb) elég, ha a foglalót adja vissza, eltekintek a kétszeresétől (jóindulat részemről, 1. eset). Megállapodtunk konkrét határidőben, elkérte a számlaszámomat. Nem fizetett. És kijelentette, hogy esze ágában nincs fizetni.
Kikerült a sztori egy honlapra. Szegedi ezek után részegen mindenfélével fenyegetőzve üvöltött a telefonba. Mikor lehiggadt, közölte (telefonon és írásban is), hogy amint lekerül a honlapról a róla szóló bejegyzés, "azonnal" visszaadja a foglalót. Lekerült a bejegyzés (jóindulat részemről, 2. eset). Nem fizetett.
Ezek után közölte azt a rendőrségen, hogy esze ágában nem volt fizetni, csak azért ígérte meg, hogy lekerüljön a netről a sztori és hogy leszálljunk róla.

Szerintem ennyiből már simán meg lehet ítélni, hogy mennyire "tisztességesen" játszik Szegedi.
Aki a Hevestherm budapesti területi képviselőjének adta ki magát. Miközben a Hevestherm írásban nyilatkozta, hogy semmi közük Szegedihez. Vajon ki hazudik? A Hevestherm, vagy Szegedi?

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 19:48:40

@atpijkamo: Sokmindent tudnék még említeni, de már felfordul a gyomrom tőle.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 19:51:31

Józsikám, egyelőre nem neked áll a meccs...

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 20:02:09

@estrella negra: hirtelen felindulásból küldtem neked egy privit...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.12. 20:10:08

@Elsőőőőő!!!: "Aki a Hevestherm budapesti területi képviselőjének adta ki magát. Miközben a Hevestherm írásban nyilatkozta, hogy semmi közük Szegedihez. Vajon ki hazudik? A Hevestherm, vagy Szegedi?"

Hát akkor már ezért is fel lehet jelenteni. Szóval duplán volt csaló. Dutyiba vele. A természetvédő úgy is szabadult. Szabad egy priccs a darabolós gyilkos és a pedofil barom között. Pont odaférne.

Elsőőőőő!!! 2011.10.12. 20:19:18

@TrueY: Nem véletlenül volt rendőrségi feljelentés. Úgy tűnik, ez Szegedit nagyon szíven ütötte :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 20:32:20

@szjozsef04: Nos, ha valóban megvan a két ablak, valamint az erkélyajtó, gondolom semmi akadálya nincs, hogy még a héten leszállítsd a kisasszonynak, megbeszélendő egyúttal a további lépéseket.

Dankeschün 2011.10.12. 20:34:44

@CID:
Eke vagy "szép öcsém,...........
érintett vagy a témában vagy mi a f@szért görcsöltél ennyire?
A komplexusaidat nőkkel vagy alkohollal csökkentsd, te retardált pubi.
Menj le a házmesterhez és vetíts.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.12. 23:13:57

ahogy gyerekkorunkban:
hajrá egyik! győzzél másik!

én a vízilovakkal vagyok!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.12. 23:37:04

@szjozsef04: összesítenék a poszt elejéről:

20110319 - szerződés megkötése
20110430 - beszerelési határidő 1 (ennél "végébb" nem lehet április!)
20110515 - beszerelési határidő 2 (május full közepe)
itt jön 2-3 hét ideges hazudozásod
20110531 - tagadásod 1
20110701 - máshol dolgozol
jelzem tisztelet nélkül -mert rühellem a hazug rohadékokat!- a szerződéskötéstől már eltelt négy és fél, az első (szerződés szerint onnan él a foglaló duplája!) határidőtől 2 azaz kettő hónap!

nem is folytatnám... tisztán látszik, hogy hazudsz mint a vízfolyás.

ha velem kerülnél kapcsolatba, már rég a házadon lenne a jelzálogom és mint társtulaj kiadnám a részemet egy hatpurdés cigány családnak míg le nem perkálod a foglalóm dupláját mint kötelezőt és annak a dupláját mint fájdalomdíjat az elvesztegetett hónapokra!

írom mindezt annak reményében, hogy Elsőőőőő!!! nem hazudik és amit leírt mint panaszos, minden pontban megáll.

Balint Gyuri bacsi 2011.10.13. 00:12:43

Az a baj, hogy a rendorseg toketlenkedese miatt az ilyenek szabadon garazdalkodnak es romboljak a kozbizalmat. Ha erdemben foglalkoznanak az uggyel es a vegen lesittelnenek vagy tiz ilyen ablakost es ezzel tele lenne a sajto akkor a tobbi csirkefogo mar ketszer is meggondolja megeri-e szorakozni.
Az a baj, h buntetlenul lehet mindent csinalni. Az allam csak arra koncentral, h ado, trafipax, dijak.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.13. 00:30:59

@Balint Gyuri bacsi: ne is mondd!
büdös cigány behozza 8as BMWjét, hogy kattog, nem indul.
szétlököm a megfelelő részeket, kiderítem nincs töltés, hazament a fesszabályzó.
érdeklődöm, majd' 160ezer az új, gyári.
telefonok tovább... utángyártott német 45, angol 35, olasz 12.
berendelem az angolt, megjön, beszerelem. kiderítem mitől szállt el (egy cső tele falevéllel és így nuku hűtése a generátornak) és kitisztítom.
rohadt cigány jön. hazudik, próbakör, ez+az a kisgyerekei füle hallatára (épp tanította őket a lehúzásra?).
ideadja gyereke lapitopiját míg hoz pénzt.
másnap beállít 2 szekrényméretű kannal, lapitopit elviszik.
én rendőrségre. átadom nekik a bitonsági kamerák felvételeit az autó iratainak másolatával, pontos névvel, két telefonszámmal, rohadék cigány címével és feljelentést teszek.
pár hét után minden előzetes telefon vagy töktuggyami nélkül küld a III.kerületi (Tímár utca) zsaruság egy sajtpapírt, hogy az ügy nem tartozik rájuk és próbáljam meg polgári peres úton.
se a munkadíjam, sem az anyagba fektetett pénzemet nem láttam azóta sem.
ha pedig egy büdös cigány megjelenik az ajtómban, 20-30mpen belül el is takarodik.

ennyit a rendőrségünkről, a zsarukról akiket az én adóforintjaimból fizetnek. rohadékok...

XCat 2011.10.13. 01:27:58

@salapapa: Csak a harmadik kerületben lusta dögök. :) Engem is elhajtottak, hasonló témával.

venszivar 2011.10.13. 06:43:10

@CatMother: UGYAN MÁR ! SZINTE MINDENHOL, MINDEGYIK SZARIK MINDENRE!
VÁRJÁK A NYUGDÍJ KORT ! Persze 40-42 évesen. Aztán FEKETÉN ŐRZÉSHEZ FŐNÖKNEK! Így "szegények" 300-500 000 FT-al csak el vegetálnak.......
Intézkedni ?!? Ugyan MÁR !!! Ha valaki befújja a bűnöst, talán akkor, 22 kommandós betöri a szomszéd ajtaját....:DDD

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.13. 07:14:32

@salapapa: Ejnye, már! Horváth Aladár egy pillanat alatt megmondja neked, hogy ez nem attól van, hogy cigány.
És különben is, hogy jössz te ahhoz, hogy csak úgy feljelentgesd halmozottan hátrányos helyzetű honfitársadat? Hát milyen ember vagy te?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.13. 08:19:56

@CatMother: nehidd! :S

2007ben betörték (jaja, még egy riasztósét sem kímélik! :D ) a b.h. ablakomat, a rádiómra fájt a foga emberünknek. riasztó mexólalt, én rohanás, de elmenekült pedig taxis a sarkon állt (30méter!) és nem vett észre semmit. (n.c.)
telefon, zsaruság. 2(!) óra múlva kiérnek hajnali 3ra gondolom a sok munka miatt, jegyzőkönyv.
kár 20ezer alatti, nem is foglalkoztak a dologgal.
rohadjon meg az összes lusta buzi zsaru is.

@venszivar: ez sajna így van. tapasztalat a volt haveri körből. 40et betöltötték, azóta 3an nem dolgoznak csak a farkukat verik és néha elugranak biztonsági őrnek.
az a baj, hogy igazuk is van! ha a kormány ezt támogatja, bár rohadtul fáj ezt kimondani de hülye lenne nem kihasználni.
azonban az aktív időszakát tölthette volna MUNKÁVAL.

@estrella negra: milyen is vagyok.... 1982 (15éves korom) óta dolgozom, suli estin a meló mellett, betegálcsiban a munkahelyi balesetként elszenvedett hasi műtétem 2 illetve az inrarctusom után 8 hónapot leszámítva úgy éves szinten 3 napot sem voltam, végighajtottam eddigi életemet és rühellem -ennek hangot is adok mindig- a lusta heréket.
zsaruk, cigányok, politikusok, de kétkezi melóst is aki "odaengedi" a másikat a munkához.
ilyen ember vagyok én. :)
Alikának is szívesen megmutatnám, hogyan kell egyhuzamban csak néha KV, párperces kaya és slóziszünetet tartva ledolgozni 36órát. hogy rohadna meg a fajtájával együtt. :D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.13. 09:08:21

@salapapa: Furcsa beszédek ezek. Szóval felvételt készítettél arról a bü... ügyfélről?! Nagyon vigyázz, ebből még bajod is lehet.
Elvégre jogállamban élünk, vagy mi a szösz.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.13. 10:34:40

@salapapa: ismert a tortenet, amikor a ciganyok miatt a garda vonulgatott egy telepulesen, majd partunk es kormanyunk (meg az elozo komcsi bagazs) azt mondta nem kell a garda, majd kivezenyelnek tobb rendort. Es igy is lett, ket szerencsetlen faszt odakuldtek, akik jo erosen elkerulve a ciganyos reszt, kialltak a hatarba szondaztatni a traktorosokat (!) es mit se mondjak mind ittas volt, de ez mellekszal. A falubeleiek pedig ugy ereztek: inkabb ne segitettetek volna, baszd meg!

venszivar: A rahul a bor kifejezes eredetileg valamilyen tettet rakenni valakire ertelmu volt, manapsag inkabb a "dogolj meg" finomkodobb verzioja.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.13. 13:00:47

@estrella negra: neduddmeg mik hangzanak el néha és bizony volt, hogy épp a felvételem mentett meg egy olyan ügyfél lehúzási próbálkozásától, aki hazugságot állított.
amikor elővettem neki az 1 évvel korábbi beszélgetést, először csodálkozott majd sűrűn elnézést kért mert "ő úgy emlékezett".
amúgy jól látható helyen tacepaó, miszerint "Tisztelt Ügyfeleink! a helyiségben kamerás megfigyelőrendszer működik, mely kép és hanganyagot rögzít a műhelyben történtekről, elhangzottakról.". az, hogy még elsőbe sem járt és nem tud olvasni vagy felfogóképességi hiányosságokkal küszködik, nem az én hibám. vak nem lehet, akkor nem vezethet. :D

@vazsmegyeigerdezsház: bizony, a kormányunk nem véd meg minket attól akitől kellene. inkább segílyt ad nekik, hadd szaporodjanak. :@

ez egy kicsit idevág. nem új, de igaz:

Trianonban tárgyalnak az országok további sorsáról a világháború után. A tárgyalás közepén jelentkezik a magyar küldött, hogy szólni kíván.
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A többiek nem igazán értik, kérdi az elnök, szeretné-e a magyar ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe... vennék-e.
- Á nem, nem kell. Csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, megint szólni kíván a magyar:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Megint kérdik, jegyzőkönyvbe akarja-e vetetni? Mondja:
- Nem kell, csak úgy mondtam...
A tárgyalás folytatódik, a magyar megint szólásra kér engedélyt:
- Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
A román küldöttnek már vörös a feje! Üvöltve kifakad:
- De hiszen akkor mi még itt sem voltunk!
Mire a magyar:
- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.13. 13:11:09

@salapapa: Pont erről beszélgettünk az előbb, hogy lassan az lesz deviáns, aki normális. A helyzet ugyanis nem javul, sőt...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.13. 13:27:05

@estrella negra: nem sokáig. még 10-20 év, kihalunk, oszt főhetnek a saját levükben.

venszivar 2011.10.13. 13:49:12

@vazsmegyeigerdezsház: Komolyan, jó, hogy megkérdeztem, pedig vicces "kötözködésnek" szánta, de ha ez a jelentése, akkor TÉNYLEG NEM TUDTAM !kösz.
@estrella negra: +1 !

@salapapa: +1 ! Azt nem hiszem, hogy buzi mind, de hogy TÚL jó DOLGUK VOLT, VAN, de, hogy sírnak, zokognak.....a gecik.!!!MELÓZNI ?!? Azt sem tudják, hogy MI AZ !!!

CID 2011.10.13. 18:13:15

Danke: kussoljá ki a fasz szólt hozzád?

salamander 2011.11.18. 17:50:46

@A Spanyol Inkvizíció:

Köszönöm hogy jelezted, ezt elrontottam: valóban "tanúság", "tanulság" így helyes...

Azonban ettől a helyesírási hibától a szöveg értelme alapvetően nem változik meg!

Hát ami pedig szintén igaz, néha latinul írok. Ezt nem nagyképűsködésnek kell felfognod. Alapvetően ókori jogi regulákat, idézek. Teszem azért, mert ezek a mondatok annyira pontosan jelzik egy adott probléma leírását, hogy aki ezzel foglalkozik annak ezer oldalnyi szövegnél is többet mond.

Elnézésedet kérem, ha neked csupán zagyvaságnak tűnik mindez.
Aludj jól.

...

salamander 2011.11.18. 17:59:08

@igazságos:

Elgondolkodom:
Nem fizetek addig, amíg a szolgáltatás nincs elvégezve.

Egyszerű boltban sem fizetsz azért amit nem kapsz meg.

Ha valamit előre fizetsz ott polgárjogi garanciákat kell kapnod, hogy a kifizetett terméket, szolgáltatást, meg fogod kapni.
Ezt a jogot pedig az állam garantálja. Ha a szerződés nem pontos, vagy egyik fél hibázik ott nincs védelem.
...

hegtom 2012.09.17. 10:41:40

üdv minden kinek!

szeretnék megkérni minden szegedi józsef

álltal becsapottat,hogy csatlakozzon hozzám,bíróságra akarom vinni az ügyeinket.ehhez az kell,hogy csoportosan beadjunk keresetet a bíróságra,mivel a rendőrség visszadobta az én ügyemet is.

előre is köszönöm

ovatos79 2012.09.24. 15:40:29

üdv

Szegedi József szept 20-ára igérte az ablakcserét, azóta semmi, össze vissza hazudozik és lelépett a foglalóval

Hihetetlen hogy ilyen alakok büntetlenűl verhetnek át embereket, ahogy itt a blogon olvasom évek óta... elképesztő

össsze kéne fogni és egy életre elvenni a kedvét

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.10.14. 18:38:25

Kicsit régi a poszt de széparcú ez a József gyerök:

www.facebook.com/jozsef.szegedi.180

Biztos boxert vett a 150 ezren.

ilgjot 2012.11.26. 00:25:54

Én is József elégedett ügyfelei közé tartozom,szóval szívesen csatlakozom én is.

A Spanyol Inkvizíció 2012.11.28. 08:09:38

@salamander: nem zagyvaságnak tűnik, hanem zagyvaság. Apró, ám lényeges különbség.
Az a baj, hogy nagyon nagy az arcod, de egyáltalán nincs mire.
Úgyhogy vegyél vissza a felsőbbrendű észosztásból, mert NEM MENŐ!

salamander 2012.11.28. 15:49:15

@A Spanyol Inkvizíció:
Neked azért zagyvaság mert alapvetően egy BUTA TUSKÓ vagy. Aki latinul idéz, az nem nagyképű hanem tömören fogalmaz.

***

Ablaktalan 2012.12.02. 16:06:38

Sajnos a napokban döbbentünk rá, hogy mi is Szegedi József csalásának áldozatává váltunk.
Mi 2012. október 11-én kötöttünk vele szerződést és adtunk át foglalót.

Andi0910 esetével megegyezően mi is a gealan-ablakcsereakcio.hu oldalon keresztül találtunk a „vállalkozóra”. A megrendelés előtt nagyon készséges és elérhető volt, a vállalási határidő lejártát követően viszont elérhetetlenné vált. Csak azután tudtunk vele telefonon beszélni, miután sms-ben helyeztünk feljelentést kilátásba ellene. Ez után a blogról már jól ismert hazugságok, mellébeszélések, időhúzások sorát hallgattuk végig, mindenféle eredmény nélkül. Ezt követően megtettük ellene a feljelentést a Budapest III. kerületi Rendőrkapitányságon és az összes, ellene terhelő bizonyítékot, információt, fényképét a rendőrség rendelkezésére bocsátottuk.

Telefonon felkerestem a Thermo-Ablak munkatársát, aki arról tájékoztatott, hogy semmi közük Szegedi Józsefhez, egy régi üzletkötőjük volt (lehet, hogy onnan vannak a termékminták?), jelenleg már nem állnak vele kapcsolatban és tudomása szerint Újpesten, Zuglóban is feljelentést tettek ellene, az egyik ügyben szeptemberben már őt – mármint a Thermo-Ablak munkatársát – is meghallgatták.

Nyomatékosan kérünk mindenkit, akit Szegedi József megkárosított, hogy fáradjon el a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságra és tegye meg ellene a feljelentést. Ha a korábban megtett feljelentését elutasították, a III. kerületi Rendőrkapitányságon tegyen feljelentés-kiegészítést a mi feljelentésünkhöz csatolva. Minden károsult, aki nem tesz lépéseket ellene, hallgatólagosan támogatja Szegedi József további csalásait és még ki tudja meddig, szabadlábon garázdálkodhat.

A karosultak_szegedi@freemail.hu címen állunk minden károsult rendelkezésére. Várjuk jelentkezésüket, mivel további lépéseket tervezünk ellene.

Mylady 2012.12.08. 19:39:20

Én egyet nem értek. Ez a poszt fent van több mint egy éve. És mostanában sorakoznak itt az újabb és újabb károsultak. Senki nem keres rá a neten egy noname fickóra, mielőtt rábíz párszázezer forintot???

Ablaktalan 2012.12.16. 14:36:56

Igen, naivak voltunk.
Mentségünkre szólva, mielőtt időpontot egyeztettünk az "úriemberrel", a google-ban rákerestünk a nevére, de nem találtunk semmi gyanúsat. Vagy nem voltunk elég alaposak (bár akkor még nem tudtunk ennyi mindent róla, mára már az információk tárházát sikerült összegyűjtenünk vele kapcsolatban), vagy elkerülte a figyelmünket az infó.
A személyes találkozónál pedig vérbeli profinak bizonyult: látszólag szakmai hozzáértéssel vette le a méreteket, mintát mutatott. Két ablak esetében pedig még olcsóbb megoldást is ajánlott, mondván, hogy ekkora szélességre feleslegesen fizetnénk felárat az osztott ablakra, jó lesz nekünk az egytáblás is.
Hidd el, 100-ból 100 embert megtévesztett volna, vérbeli csalóval állunk szemben.

muckott 2014.08.08. 15:57:43

Szép napot mindenkinek! Én június 14-én adtam át 100 ezer foglalót és ugyanígy jártam. De az illetőt állítólag Pataky Márknak hívják. Most megy a hitegetés, mikor kapom vissza a pénzemet. Beszéltem ügyvéddel. Amennyiben jövő héten nem kapom vissza a pénzt, hűtlen kezelés, sikkasztás miatt indítunk büntetőpert ellene. Hihetetlen, hogy azt írjátok a rendőrség nem tesz semmit! Az ember tehetetlen dühében azt gondolná, legalább a rend őreire számíthat. Hiszen ez valóban bűncselekmény! Kérlek Benneteket, jelezzetek vissza, a Ti ügyetek hol tart jelenleg. Köszönöm!

Titán. 2014.11.30. 23:03:33

Csatlakozom az elöttem hozzászóló hölgyhöz, nekem is Pataky Márkkal van dolgom, folyamatos hitegetés, igéretek a pénzem visszautalásáról. A megrendelt nyílászáró soha nem lett legyártva.

wattq 2015.02.16. 14:13:17

Először is itt egy összefoglaló egy bandáról! www.csaloceg.wordpress.com

A cég egyik tagja ebben a másik cégben is tevékenykedik mint ügyvezető! Hungarotherm-Plus Kft. A cég székhelye is valószínű hogy megint zavaros mert a google mapsen látni hogy rengeteg cég van oda bejelentve. friss cég az oldal megjelenése után alapították!!!(www.csaloceg.wordpress.com)
Nem tudom a lányának Radács Ivett-nek és a Gábor Roland nevű fickónak van e köze hozzá, de bármi lehetséges!!! ugyanis Radács László címe is ide van bejelentve a cégjegyzék szerint: Baja Árok utca 10. Adószám: 25081842141 cégjegyzékszám: 01 09 198657 A cég még működik mert novemberi, de csak óvatosan!!! Hungarotherm-Plus Kft !!!

azéletvisszadja 2015.03.05. 21:35:30

Kedves Sorstársak, Pataky Márk hónapok óta ígérget, hogy visszaadja a pénzem! Kicsit utána akartam járni a dolgoknak ezért közvetlenül a gyártónál érdeklődtem, mire ezt a választ kaptam:

"Tisztelt Uram!

Semmilyen szerződés nincs közöttünk, a Pataky Márkkal és a cégével sem.
Tőlünk rendelt nyílászárókat, mi legyártottuk és elvitte.
Sajnos már több panasz érkezett hozzánk és mi is most tapasztaltuk, hogy a mi címünk és logónk van a szerződéseken, jogtalanul!
Nagyon sajnálom hogy mi Önnek nem tudunk segíteni.
Vele kell megegyeznie.

Üdvözlettel:
Ötvös Ildikó
Berg System Kft.

Nem nagyon értem, ha jogtalanul használja a Berg System logóját és címüket miért nem lépnek fel ellene, mint jogi személyiség?
Ahogy a szálak kezdenek összefonódni kiderült, hogy 3 cég is van a háttérben amihez Pataky Márknak részben vagy teljes egészben köze van:
AM-Building Kft. -- (ablaksztar.hu)
Domináns 2001 bt. (ez a (nem)beszerelő társa cége)
Don Globál Building Kft.(ez az ő cége)
A pénzemet elbuktam! Óvakodjon mindenki Pataky Márktól, mert leígéri a csillagokat az égről, de azzal már teli a padlás!
süti beállítások módosítása