Tékozló Homár

25 ezer forintért cseréli a garanciális hűtőt az IKEA

2011.10.11. 14:21 | jackyll | komment

Juli egy hónapja a földbe ásva hűtheti a sört, minthogy a konyhaszekrényébe beépített Whirlpool-hűtő elhunyt, az IKEA pedig nem tud helyette ugyanolyat adni. Választhatja a pénzt, és akkor kereshet passzentos hűtőt vagy kaphat egy újabb modellt, plusz 25 ezer forintért:

2011 januárjában vásároltam IKEA konyhabútort, egyebek mellett egy beépített hűtőszekrénnyel. Akkor az szólt az IKEA mellett, hogy – mint azt a minden postaládába bedobált katalógusaik hirdetik- kompakt megoldásokat kínálnak konyhafronton. Persze nyilván éppen a kompakt jellegből fakadóan a variációs lehetőségek száma jóval kisebb, mintha egy asztalostól, méretre rendelné az ember, de mivel túl voltam egy hosszas, fárasztó lakásfelújításon, úgy gondoltam, hogy akkor a „kész” IKEA konyhát választom. A másik szempont éppen az IKEA jó híre és ügyfélbarát arculata volt, gondoltam, ha bármi gond lenne (persze miért is lenne), korrekt és gyors módon rendezhetem a garanciális (vagy egyéb igényemet). Nos, ezt rosszul gondoltam. Történt ugyanis, hogy a beépített (IKEA márkájú, de Whirpool gyártmányú) hűtő elromlott: konkrétan nem hűtött. Az ételek természetesen megromlottak, úgyhogy egyebek mellett sajtok, sonka, tej, joghurt végezte a szemetesben…nem szeretném ragozni, de elég kellemetlen az élet hűtő nélkül.

Persze hívtam az IKEA ügyfélszolgálatát (vagyis amit annak neveznek). A telefonos ügyfélszolgálat önmagában is megérne egy posztot (ügyfélelhárító metodológia: hosszú menürendszer, gombnyomogatás, majd zene stb…). Végül e-mailekkel úgy, ahogy sikerült kapcsolatot létesíteni. Az első meglepetés akkor ért, amikor kiderült, hogy mekkora a fejetlenség: minden alkalmazott mást mondott, hogy mi kell az ügyintézéshez (számla, cikkszám), illetve az ügyintézés  különböző szakaszaiban, merthogy van neki egy pár szakasza. Szóval alig öt nap alatt eljutottuk oda, hogy kijött a Whirpool márkaszerviz szerelője (aki ugyancsak rendkívül „jó” benyomást tett rám a fellépésével és viselkedésével), aki megállapította, hogy a hűtő nem javítható (mielőtt kérdeznétek, nem volt nála WD-40) . Ezek után, alig 2 hét elteltével (közben ugye próbáltam hívogatni az IKEÁ-t, de eredménytelenül, e-mailre mondjuk válaszoltak annyit, hogy még nem kapták meg a „csereutalványt” a Whirpooltól) hívtak, hogy megjött a csereutalvány (persze itt is volt egy kis malőr, az Örs vezér téri áruház helyett a budaörsi áruházba érkezett először, de ezen akkor már nem lepődtem meg, és végülis csak 1 napot csúsztunk emiatt).

Az ügyfélszolgálatos tájékoztatott (persze két részletben, mert az első hívásra nem nézte meg, amit meg kelett volna), hogy szerencsés ember vagyok, hiszen van olyan méretű beépíthető hűtő, ami pont befér a konyhámba. Nem pont ugyanaz, amit én vettem, hiszen a tudomány és a technika fénysebességgel halad előre, na szóval ez az új hűtő halkabb, és kevesebb áramot fogyaszt. Megjegyzem, az előző se fogyasztott sokat, és zajos se volt (meg nem is a hálóban van a hűtő).

A gond „csupán” annyi, hogy az általam vett hűtő, és az új csodamasina kiskereskedelmi ára között 25.000.- forint különbség van, amit ki kéne fizetnem. B opció: visszafizetik a pénzt, és csináljak, amit akarok.

Ezzel kapcsolatban az alábbiakra hívom fel a figyelmet:

- az IKEA úgy hirdeti magát, hogy megoldásokat kínál a konyhára, ehhez képest most kiderült, hogy nem „megoldást” vesz az ember, hanem hűtőt, sütőt, munkalapot, alsó szekrényt, sarokpántot stb.

- Lassan egy hónapja nincs hűtőm, és még mindig nem tudom, mikor lesz. Hűtő nélkül élni bizony nagyon kellemetlen. Nekem nincs családom, de mondjuk egy kisgyerekes család hogyan oldaná meg a problémát?  Mindez ugye a "gyerekbarát" IKEA esetében.

- Mivel az IKEA leverheti a Whirpoolon az elromlott hűtő árát, most lényegében annyi történik, hogy eladnak nekem egy új hűtőt- kiskereskedelmi áron, amin ugye az IKEA-nak valószínűleg jelentős árrése van, amit jelen esetben én fizetek ki. Ez ugye azt jelenti, hogy az IKEA keres azon, hogy hibás árut adott el. Zseniális húzás. Erre a felvetésemre, illetve arra, hogy hajlandó lennék kifizetni az általam kifizetett ár és az új termék beszerzési ára (tehát kisker ár mínusz árrés) közötti különbözetet, azt a választ kaptam, hogy az nem szokás, illetve, hogy akkor ezen az alapon nekik se kéne visszafizetni a hűtőm teljes árát, hiszen 9 hónapig használtam (igen, ez utóbbi szerintem is erősen WTF).

- Megérteném a dolgot, ha évek teltek volna el. De itt ugye 9 hónap telt el, és elromlott a hűtőm, és még nekem kell fizetnem. Cserében persze „jobb” készüléket kapok, de ebből én semmit se fogok érzékelni, hiszen éves szinten 1000 forint megtakarítás az áramszámlán nem igazán tűnik fel. (Persze legyünk pozitívak, 25 év alatt megtérül a befektetés).

- Az IKEA logikája alapján, ha a jövőben bármi elromlik, tönkremegy a konyhájában, mert hibás volt a termék, és nem elérhető azonos cikkszámú termék, és az új termék (ami lényegében ugyanazt tudja) drágább, a különbözetet ki kell fizetni. Így tehát kőleves effektus érvényesülhet: veszel egy konyhát mondjuk 350 ezerért, de ha használni is szeretnéd, 450 ezer lesz a számla vége.

És még a végén halkan megjegyezném, hogy nem csak konyhát vettem az IKEA-ban, hanem számos egyéb berendezési tárgyat is, elég komoly értékben (többhavi nettó fizetésem). Azt gondolná az ember, hogy ezek után (meg persze amúgy is), ügyfélként fogják kezelni. Sajnos nem így történt.

A kommentelők kedvéért: mondhatnánk ugye, hogy konyhát csak az ukránoktól, de ki bízik ezek után a kék-sárgákban?

Instant update 1:

A múltkori levelem óta annyi változott, hogy most már el se tudom érni az IKEA Ügyfélszolgálatot. Tegnap két e-mailt is küldtem, és kértem, hogy hívjanak fel, egyeztessünk csereidőpontot, de nem hívtak. Ma reggel áttértem az óránkénti levélküldésre (eddig 4 e-mailt küldtem ma), így az elmúlt 36 órában 6 megkeresésemre nem válaszolt az IKEA. Közben 25, lassan 26 napja, hogy bejelentettem a hibát, és még mindig nincs cserekészülékem.

 

Instant update 2:

Elnézést az új e-mailért, de közben hívtak az IKEA-tól (úgy látszik az óránkénti e-mailküldés megtette a hatását), és csütörtökön - ha minden jól megy- beszerelik az új készüléket. "Természetesen" 25.000.- forintomba fog kerülni a "garanciális" csere, és "természetesen" jótállási jegyet se fognak adni "mert az ma már nem divat".

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.11. 14:22:58

ejj de kár, hogy mennem kell haza...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 14:24:08

Ennyiért én elvinném a mosogepszerelo.hu-hoz.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 14:26:57

Azt azért nem értem, hogy a lúzer júzer miért nem veri be a gugliba, hogy beépíthető hűtő. Aztán vesz egyet valahol a pénzből, amit kap.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 14:28:06

@Harlequin: Lett volna, ha nem késel két percet.

KecskeDotyi 2011.10.11. 14:28:54

Ha nincs olyan hűtő, akkor nincs olyan hűtő, hiába vered a s3ggedet a földhöz. A drágábbat meg ne akard már ingyen. Nekünk - igen, ehhez is van sztorim - csak egy autós rádió sz@rt be. Visszavittük, mondták h cserélni nem tudják, mert nincs, válasszunk mást. Olyan árban nem volt, csak drágább. Visszakértük a pénzt és problem solved, máshol vettünk egy másikat.

BTW jön a hideg, minek neked hűtő? Nagyfater még nyáron se üzemelteti, mert szerinte sokat fogyaszt :D Vadiúj, extrásan alacsonyat fogyasztó, de amióta megvan jó ha 2 órát ment összesen :D XD

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 14:29:15

És ha két év múlva bemondja az új hűtő az unalmast, akkor fog vinnyogni a poszt toló, mert égen-földön nem talál méretre hűtőt?

Harlequin 2011.10.11. 14:30:25

Egyébként meg kéne próbálni Fuvar Levivel elszállíttatni vagy a WD40-el befújni. Ja, és ezért tart itt az ország.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 14:31:47

@KecskeDotyi: Jó fej a nagyfater, igaza van. A ház mögött az árnyékos polcon lehet tárolni vajat, kenyeret. A tyúkot meg úgyis megeszik ha levágják, nincs azon mit hűteni.

KecskeDotyi 2011.10.11. 14:31:48

Amúgy a cím meg félrevezető.

KecskeDotyi 2011.10.11. 14:33:49

@atpijkamo: Nagyfater panelban lakik bazz :D :D

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.11. 14:35:11

ismerősnél az volt, h nem volt raktáron az ikeánál megrendelt tűzhely, aztán asztalborogatás után kihoztak neki egy drágábbat (nem kellett ráfizetnie) és még bocsánatot is kértek.

gelsystem 2011.10.11. 14:35:12

higye-bazeeeeeeeeeee:
metodológia

a tudományos megismerés módszereit tanító tudományág
.
.
bőőőcsész-e vagy-e???minimum több diplomával?????

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 14:36:55

@KecskeDotyi: Akkor télen a fűtést is meg tudja spórolni, ha minden oldalon van szomszéd.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 14:37:20

@atpijkamo: De hát a méret szabványos, bármilyen beépíthető hűtőt be lehet oda tenni.

gelsystem 2011.10.11. 14:42:07

a post-tolónak:
...remélem megzsanettoznak, mer ez így tezsvírek között is simán elmegy hitelrontásnak

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 14:42:11

@Csokis: A nem beépíthető hűtők nem szabványosak, bár eléggé hasonló méretek vannak. A beépíthetőt nem tudom, de ha tényleg csak egy méret létezik, akkor nem értem a poszt toló kínját.

serfecs (törölt) 2011.10.11. 14:43:31

Nem igazán értem... Garanciális eseménynek kétféle kimenetele van: 1. pénzvisszafizetés, 2. levásárlás. Az Ikea mindkettőt felajánlotta. Miért nem megy a posztoló a kapott pénzzel máshova hűtőt venni? A hűtők méretei szabványosak, nehéz elképzelni, hogy ne kapna pont ugyanekkorát, akár egy Whirpool márkaboltban.
Ha nekem elromlik a 82 cm-es tévém és nincs készleten, akkor adjanak helyette ingyen egy 102 cm-eset? El van tévedve a posztoló erősen, az Ikea pedig korrekten járt/jár el.

KecskeDotyi 2011.10.11. 14:43:53

@atpijkamo: Pont sarki lakás (de nem hideg) és sajna úgy fűtenek, mintha épp mínusz ezer fok lenne kint. Ceak a fűtésszámla télen 50ezer körül szokott lenni.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 14:47:02

@atpijkamo: Az Ikejában simán megveheted a hűtőhöz való szekrényt, aztán azt teszel bele, amit akarsz. Nyilván a 85 centi magas helyre nem fér be a 125-ös, de azért a szélességük, meg a szellőzésük egyforma.
Ez az ikejás készlet (9 db):
www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/kitchen/20823/
Ez meg az első, amit a gugli dobott (290 db):
www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/beepitheto-huto/?orderby=1
Nyilván vann egy csomó egyforma más számmal, de azért akkor is nagyon töketlennek ekll lenni, hogy ne találjon az ember a bútorba passzolót.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 14:47:08

@KecskeDotyi: "a fűtésszámla télen 50ezer körül szokott lenni."

Ez a méreg, nem a cián.

Jokkura 2011.10.11. 15:12:20

A vásárló egy "készletben" vette a komplett konyhát? Akkor ,ha az egyik valami elromlott--javíthatattlanul ? -- akkor a szett azon részét kéne cseréni amibe az a valami volt,ha a cseredarab nem passzol a heléyére. ha meg passzol ,de drágább akko INGYEN cserélni,hiszen jótállás,garnacia (@-om tudja) mi van rajta.
A vásárlót a gari ideje alatt nem érdekli,hogy a cseredarab drágább .Ha cserélni kell akkor cserélni kell,méghozzá a gyár/kereskedő költségére. Ha szét kell hozzá szedni a konyhát és újraépíteni az is az eladó dolga. Ha a szerziben nem volt egy olyan kitétel,hogy a hűtőt hűtésre használni, áram alá helyezni tilos :)

Jokkura 2011.10.11. 15:14:35

Egyébként a posztoló vegyen klasszikus jégszekrényt ,az nem romlik el, legfeljebb időnként folyik....:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.11. 15:15:55

Tudod, felkínálták, hogy visszafizetik az árát!!! Normális ember elfogadja, és vesz egy másik hűtőt!!! Öt mondatonként, írod, hogy hűtő nélkül nem lehet meglenni. Már több mint egy hónapja nincs hűtőd! Meg vagy???
Azt írod, hogy ez a hűtő hangtalan volt. Hmm,fura lenne ha hangos lenne, mikor nem is műxik.
ui. Kérlek, ne vásárolj többé az IKeában, mert ilyen emberek miatt még vissza vándorolnak svédországba.

KecskeDotyi 2011.10.11. 15:27:57

@Jokkura: Miért kéne neki a drágábbat ingyen adni???????

Egyéves Önkéntes 2011.10.11. 15:35:20

Én hűtő és billentyűzet nélkül is vidá

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.10.11. 15:36:32

A poszt szerintem a szarrágás magasiskolájáról szól. Oké, az nekem sem tetszene, ha nem tudnám elérni az ügyfélszolgálatot (bár nem tudom, a posztoló melyik fában lakik; lehet, hogy messze van az IKEA-tól).

Jómagam sem értem, hogy miért nem fogadta el a vételár visszafizetését. Ez volt a legkorrektebb, amit tehettek. Jómagam szánalmasnak ítélem meg a posztolót, mert szarakodott csak azért, hogy legyen mit a Homárra írnia (köszönjük egyébként).

Az IKEA termékei közül nekem sok nem tetszik, de kifejezetten szeretek oda járni, és nézelődni, meg ilyenkor veszek is pár kisebb, néha nagyobb dolgot. Az elmúlt kb. tíz évben semmi rosszat nem tudok mondani róluk; azt is visszavették szó nélkül, ami szimplán nem tetszett.

qtyqruty 2011.10.11. 15:38:09

@Jokkura: A posztoló szerintem nem "komplett konyhát" vett, hanem konyhabútort, tűzhelyet, hűtőszekrényt, mosogatógépet,...
Márpedig ha így volt, akkor mindegyikre külön jótállás/garancia vonatkozik.

Kobcsibacsi (törölt) 2011.10.11. 15:45:00

Az IKEA-s bútorokban általában több éves modellek vannak...

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.11. 15:47:00

pénzt kellett volna elfogadni, 99% h abból a pénzből lehetett volna egy odavaló új hűtőt venni. ennyi.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 15:52:50

Szerintem a poszt tolónak egy gödröt kellett volna ásnia, abban simán lehet tárolni a kaját!
Napersze más a helyzet sör esetén.
Ahhoz tényleg kell egy hűtttő.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 15:56:10

@Sün‼: A sört a patakba spárgával, hogy el ne vigye a víz.

labi 2011.10.11. 16:10:15

Meglepődnék, ha a wörpúl nem szabványméretű hűtőket gyártana.

Pénzt elkérni, máshol belevalót venni, oszt hali. Mi ezzel a gond?

Kifordított kacagány 2011.10.11. 16:10:36

szerintem meg a posztoló vett egy akárhány literes beépíthető hűtőt és egy ugyanannyi literes beépíthető hűtőt akar helyette cserébe. rohadtul nem érdekli, hogy már nem kapható az adott típus, adjanak neki egy másikat ugyanolyan paraméterekkel és ne fárasszák olyan marhaságokkal, hogy az ikea papíron milyen magasra árazta az új hűtőit. azt ugye senki nem gondolja, hogy ma nem lehet ugyanannyiért hasonló "tudású" terméket kapni, mert minden annyit fejlődött az elmúlt 9 hónapban mint egy gyerek az anyja hasában és emiatt kb pont annyival többe is kerül.

É2I 2011.10.11. 16:21:56

@KecskeDotyi: Mondd meg nekik, hogy akkor adják el inkább. Mivel a hűtő 2-3 év alatt általában tönkre megy áltó helyében.

Posztolónak meg már korábban említették, hogy pénzt elkéri és vesz oda passzolót bárhol. egy új gépre ráadásul még akár 3 év garanciát is kifoghat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 16:27:26

@atpijkamo:
Vagy a kútba belógatni vödörben!

@Kifordított kacagány:
Ennyi idő alatt ki is lehet faragni egy ugyanolyan hűtőt somfából!
Dizányossat!

tuono 2011.10.11. 16:33:29

A posztoló hűtőcserés gondolatmenetéből feltételezem, hogy a különbözetet meg svájcipénzes hitelből fedezi, az egyszerűség kedvéért.

isti77 2011.10.11. 16:43:42

@Panni75: az IKEA-bútoroknak (legalábbis elég nagy részüknek) az a jellemzője, hogy nem szabványos méretűek, ezért árulják "csomagban" a bútort és a bele illő (tehát szintén nem szabványos) méretű hűtőt, amelyből legyártatnak egy szériát valamelyik hűtőgépgyártóval, aki ezt vállalja (pl.: Whirlpool), és a saját márkanevük alatt hozzák forgalomba.
Ezért nem olyan egyszerű a csere sem, mert szinte(?) sehol nem kap ilyen méretű hűtőt, tehát dobhatná ki a konyhabútort is.
Az Electrolux-csoport beépíthető hűtői (AEG, Electrolux, Zanussi) pl. biztosan nem illenek az IKEA-bútorba. Svédek egymás között...

isti77 2011.10.11. 16:50:53

Sőt, ha bemegy egy Whirlpool márkaboltba vagy akármilyen forgalmazóhoz, aki tart Whirpool-t, ott sem fog ilyen méretű hűtőt kapni, mert ezt a Whirlpool csak az IKEA számára gyártja, más nem is kap belőle, vagy ha kapna, akkor sem vesz, mert nem érdemes egy ilyen szűk potenciális vevőréteg (az IKEA-bútorvásárlók, és ennyi) számára szóbajöhető, nem szabványos modellt tartani.

Joe911 2011.10.11. 16:51:04

Nem értem a posztolót, ez esetben az IKEA teljesen korrektül járt el: nem tudják kicserélni ,mert nincs neki felajánlottak egy másikat (árkülönbözettel egy jobbat) vagy pénz visszafizetést. Ennél többet mit akar még ??

Viszont ha már a cserét választja csak megsúgom ,új terméket kap tehát kötelező 1 év jótállás (+ha ezen felül vállal az IKEA rá az is) szóval olyan nincs, hogy nem kap jótállást...

CsakLajosAz 2011.10.11. 16:58:15

Bibi Nr.1: A User vett egy hűttőt az ikejába.. Azt akarja, hogy ha elromlott, jöjjenek, és cseréljék ki, mert egy olyan hűtőt vett, amit vett. Lényegtelen, hogy miért. Ilyet vett és kész. Vagy mert hülye, vagy mert ennek szebb színe volt, vagy mert ez kéken világít belül. Ilyet akar helyette, mert joga van hozzá. Oldjda meg az ikeja..

Bibi Nr.2: Nem tudom, milyet vett, de nekünk a színtén ikejás wirlpool mosogatógép amikor megdöglött (gari után 1 héttel..) nem tudtunk bele mást venni, mert keskenyebb, mint a nagy, de szélesebb, mint a kicsi más gyártó gépe, ami nem IKEA beépíthető, vagyis vehettünk IKEA mosogatógépet, másik előlappal, mert a régi előlapja NEM MENT FEL RÁ! más volt az új, amit tudtak hozni helyette.

Szóval a user örüljön, ha van valami, amit be tud tenni a helyére, 1:1 méretben, ajtóban, mindenben.. nem lepne meg, ha nem stimmelne az új, és vehetne új ajtót is :)

Szóval ezért nem fog másikat kapni, máshol, ami 1:1 befér. Az ikea whirlpool ugyanis pont ezért, és ilyen minőségben készül.

Bibi Nr.3 NEM veszünk hűtőből beépíthetőt. mi miatt? mert a hűtő egy hőszivattyú, bentről puNpálja ki a meleget, A beépíthető hűtő pedig nehezen adja le kifele, mert be van építve :) joker ötlet... Meleg az egész bele, többet fogyaszt, és még ha megkotlik, drága is, meg nyűgös is.

Hűtővásárláshoz jótanács:

Csak NO FROST-os hűtőt veszünk, mert az egész ház ki van nyomva habbal, a hőcserélő pedig szintén ragasztva van, hátul a belső falra. Hőtágul, mozog, Csak nem egységesen a palást és a ház.. gari idő után gázhiányos lesz.. biztosan. nem javítható.

Ha megvan a kedvenc NoFrost hűtőnk, kinyitjuk az ajtót, a fagyasztóban, kis elemlámpával belenézünk a rácson, hogy mit látunk. Ha alumíniumot, akkor megfordítjuk, és megnézzük, hogy a kompresszorhoz milyen csövek mennek, ha fekete, vagy réz, akkor nem vesszük meg :) Ugyanis az alu olcsó, abból van a belső hőcserélő, A réz drága, de az meg jól forrasztható a kompresszor felől. Viszont a NEDVES hűtőtérben toldják meg az alu hőcserélőt, meg a réz csövet. Vannak roppantós idomok, meg préselt frincfrancok, meg van ragasztott is.. Sz@rt sem ér, mert tanultuk fizikából általánosban, de legkésőbb középiskolában, hogy elektrokémiai potenciálkülönbség alakul ki, és a réz, meg az alu megeszi egymást. Mikor? Bingó :) gari lejárta után :)

Szóval olyan hűtőt veszünk, amiben vagy minden alu, vagy minden réz, kompresszoron meg nincsenek kínai betük, de van rajta mondjuk Danfoss, Aspera felirat. Aztán boldogok vagyunk vele sokáig.

Usernek meg kitartást.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.11. 16:59:45

@isti77: Ez az ágyneműre igaz, de hűtőre?
Ikea:
Termék méretek
Szélesség: 54.0 cm
Mélység: 54.5 cm
Magasság: 157.6 cm
99.980 Ft

Véletlenszerű Whirlpool a netről:
Szélesség: 54.0 cm
Magasság: 122.0 cm
Mélység: 55.0 cm
87.000 - 104.000 Ft

Secnir 2011.10.11. 17:00:48

whirlpool?
ah.
nálunk szóba jöttek konyhaszekrény vásárlásakor az ikea komplett konyhái, azonban amikor megláttam, hogy Örvénylő Tó van mindegyikben, akkor mondtam, hogy felejtős.
volt whirlpool hűtőm, mosógépem (kettő is), aztán mikor mindegyik meghalt garancia után 1 nappal, akkor felkerült a tiltólistámra.

"kijött a Whirpool márkaszerviz szerelője [...], aki megállapította, hogy a hűtő nem javítható"
ok. kérsz cserét.
nem adtak?
ajánljanak fel csereutalványt.
megkaptad? nem kellett?
felajánlottak egy méretest, újabb modellt nullkilométerest?
nem kellett?

akkor (hogy finoman fogalmazzak) mi a lófasz kell neked?

elwood 2011.10.11. 17:02:13

én egy asztalt vettem

a bal első lába kitört
garanciálisan kicserélné az IKEA, de ingebjorg lábat már nem gyártanak csak 5 ezerrel drágább vejnemöjnen asztallábat

így ráfizettem 5 ezret, és garanciát nem adnak ám

hát így megy ez

elwood 2011.10.11. 17:04:14

@Secnir: aszongyák az okosok, hogy a csereutalványt a hajára kenheti, mert más gyárak termékei nem mennek bele bútorába

nem tom, de ha így van akkor azért nem teljesen korrekt a dolog

XCat 2011.10.11. 17:05:43

@elwood: Bepolcoztatja a hüttős részt, és vesz egy különálló hűtőt?...

CsakLajosAz 2011.10.11. 17:20:43

@CatMother: Ez a megoldás.. Ha.. izé.. Van hely a konyhában :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.10.11. 17:44:00

Azért a poszt és a kommentek felvetettek bennem egy pár kérdést:

- Ha tutira nem jó a kész konyhákba csak a spéci made for ikea műszaki cikk, akkor erre azért valahol felhívják a figyelmet vásárlás előtt? Csak azért kérdem, mert ha a csilli-villi beépített konyhámban mondjuk négy év múlva beadja a kulcsot a hűtő, a mikro, vagy a mosogatógép és nem tudnak bele újat adni, akkor nem kicsit lennék feszült ha tul. képp az egész konyhát cserélnem kellene, esetleg betenni egy másik eszközt a szobába, mert a konyhába úgysem fér.

- Mi a fene baja lehet annak a hűtőnek, ami nem javítható? Ha végképp nem akarsz fizetni a cégnek (és ahogy látom a garanciának már lőttek, mert adni nem akarnak/tudnak másik hűtőt, javítani meg pláne) én csak megkérnék, egy öreg szakit, h nézze már meg nem-e csak egy 300 Ft-os bizbasz romlott el. Manapság hajlamos a gyártó egy komplett kocsit cseréltetni egy rossz ablakemelő miatt.

- Mi az, h a kicserélendő új hűtőhöz nincs garancia papír? Ezt nem tudom elhinni, ha így van az alapból feljelentés az erre hivatott szervnél, anyja neve két példányban plusz bélyeggel.

- Egyeseknek baja van a Whirlpool-lal. Mégis mi? Nálunk a családban van több termékük is, évek óta hibátlanul mennek (koppkoppkopp) Ezek a fúj, meg jaj de szar meg ilyen beírások elég kis mintájú vizsgálat alapján vannak kijelentve így durván hamis következtetések levonására alkalmasak. Bármi elromolhat, bármi el is fog. Ez alól a Whirlpool se kivétel, de azért általánosítani...

serfecs (törölt) 2011.10.11. 18:11:06

@isti77: ne mondd már, a mi konyhánk is IKEA gépekkel van felszerelve és mindegyik teljesen szabványos :-))

serfecs (törölt) 2011.10.11. 18:14:01

@CsakLajosAz: a beépíthető hűtők szellőzése másképp van megoldva, semmiféle melegedés nincsen :-)

CID 2011.10.11. 18:21:20

Whirpool van nekem is, kb. 15éve. Ahhoz a szarhoz már hívtam egyszer szerelőt. Felháborító:-)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.11. 18:22:54

@klarky: "baja van a Whirlpool-lal. Mégis mi?"

Volt egy felültöltős Whirlpool mosógépünk. Kinbírhatatlanul óóórrdíított. Sunyin megvárta, míg lejár a garancia, aztán elromlott. Drága pénzen megjavíttattuk, egy hónap múlva másik része döglött meg. Ment a levesbe. Vettem egy használt... igen, kitalálód, Whirlpool, hatodik érzék elöltöltős mosógépet. Csöndes volt, dolgozott mint állat, lelőni se lehetett. Szóval "olcsóért" hulladékot gyártanak, de ha megfizetetd, tudnak rendeset is csinálni. De azért használt olcsóbb volt, mint az új.

CID 2011.10.11. 18:25:03

Egyébként meg miért kellene már hozzá új garjegy, régire rávezetik, hogy cserélték oszt enyi.

Hentes pékné módra 2011.10.11. 18:29:51

Hűtő, mosogatógép stb. szabványos, az hogy átmatricázzák senkit ne tévesszen meg.
A poszt tolónak meg jár egy zsanettozás mert kelti a feszültséget fölöslegesen.

KecskeDotyi 2011.10.11. 18:41:07

@klarky: Van pár ismerősöm vörpúllal. Mindegyik átkozza a napot, amikor megvette. Gari után elromlik és hiába javítják, egy kalap sz@rt se ér. Mindenki inkább vett új mosógépet vagy hűtőt.

De persze kivételek lehetnek.

Megdobbent 2011.10.11. 19:14:18

Mar megint egy gyopar. Megkapna az utolso fillerig a suskat, vagy rafizetessel vihetne a dragabb modelt. De ez neki homar. Hat bazdmegakkor, irjal a nernek, hogy a tekesek tegyenek rendet.

banpepe 2011.10.11. 19:20:11

Mi a kérdés? Az eladónak nem kötelessége ingyen odaadni egy drágább terméket. Ha jófej, akkor lenyeli, ha nem, akkor nem. Sehol nincs leírva, hogy köteles neked egy drágább terméket INGYEN odaadni. Ergó feleslegesen írtál egy cikket. Utána kéne olvasni a csere menetének...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 19:20:19

@Megdobbent:
Azok most a Bredpitt golyóit számolgatják, nem érnek rá.

Én is egyetértek azzal, hogy csakis a NO FOS hűtőt szabad megvenni.
Amelyiknek nem törik ki a bal első lába a garancia után egy nappal.
És az alsó polcra befér egy rekesz sör.
Az Aldiban már láttam ilyent.

B_Juli 2011.10.11. 19:25:26

Helló, én vagyok a posztoló, személyesen.

Először is, kiderül világosan szerintem, hogy nem "ingyen" kérem a "jobbat".

Egyfelől fizettem az elromlott készülékért, amin nyilván volt nyeresége a cégnek (a beszerzési árat ugye feltehetően visszakapja a Whirpooltól). Másfelől felajánlottam, hogy kifizetem az általam fizetett összeg és a termék beszerzési ára közötti különbséget, azaz az IKEA csak az árrését "bukja", de többletköltsége nem merül fel a típuscsere miatt. Alapesetben persze szerintem minden kereskedő kérjen annyi árrést, amennyit nem szégyell, hiszen ebből él. De ez garanciális csere, ezért úgy gondolom, hogy fair, ha megtérítem az IKEA tényleges plusz költségeit, de nem a nyereségét.

Arról nem is beszélve, hogy nem azért akarok újat, mert olyan napom van, henme, mert a régi nem működik.

Egyébként ez is igen relatív, hogy "jobb". Funkcionálisan teljesen ugyanaz a termék. Van benne hűtő rész és fagysztó rész. A hűtő rész eddig is önkolvasztós volt (vagy mi), a fagyasztó, meg kézi volt, és az is marad. Amiben javul, azok olyan paraméterek, amiket nem is észlelek a mindennapokban. Tehát nem állja meg a helyét a 82 cm vs. 120 cm-es tv-s hasonlat.

Pénzvisszafizetés:

Nem értek a hűtőkhöz, és természetesen én is igénybe vettem jóbarátom, a Google segítségét. Ebből az jött ki, hogy többféle méretű beépíthető hűtő van (a pult alá építhetőekből is), és bele kéne ásnom magam a témába, hogy biztosan olyat vegyek, ami jó a konyhámba (méret, ajtónyílás iránya). Arról nem is beszélve, hogy a házhozszállítás, beszerelés, szintén nem ingyenes, ha máshol levásárolom a visszafizetett összeget. Tehát ha kapok is hűtőt ugyanannyiért, mire a helyére kerül, ugyanott tartok, csak elment egy-két hétvégém a hűtők csodás világának tanulmányozására. Mindezt úgy, hogy akkor, amikor vásároltam a konyhát, házhozszállítást és összeszerelést is kértem az IKEA-tól, amiért fizettem is (amit jelen esetben egyébként korrekt módon, díjfizetés nélkül, "garanciálisan" nyújtanak). Ja, és csere esetén is "újraindul a garancia" a kicserélt termékre, azaz még ezzel se lennék beljebb.

Alternatív megoldások sajnos nem jöhetnek szóba. Azaz nem fér el a hűtő sehol máshol, polcokra meg amúgy sincs szükségem (egyébként a polcozást se csinálja meg ingyen senki).

Garancia (jótállás) szabályai:

Nem igaz, hogy csak visszafizetést vagy levásárlást lehet kérni. A Polgári Törvénykönyv szerint elsődlegesen kijavítást vagy cserét is lehet kérni - a jogosult (ez én lennék) választása szerint, amit csak akkor utasíthat el a kötelezett, ha az lehetetlen (ami a javításra igaz, a cserére nem) vagy aránytalan többletköltséggel jár. Tehát nem "árrésveszteséggel", hanem többletköltséggel, azon belül is aránytalannal. De ugye azt vállaltam volna, hogy a tényleges többletköltséget megtérítem (még akkor is, ha nem aránytalan). Persze mondhatja azt az IKEA, hogy a kicserélés "lehetetlen", mert más az új termék cikkszáma. De ez egyrészt rosszhiszemű dolog (amit a Ptk. ugyancsak tilt), másrészt meg ki is cseréli, tehát maga is elismeri, hogy nem lehetetlen.

"Hitelrontás"

A valóság leírása nem hitelrontás. Ha az IKEA mégis úgy ítéli meg, be tudnak azonosítani, és készséggel állok az IKEA és a bíróság rendelkezésére.

És a végére:

Szóba került a "szarrágás". Hát nem tudom, ki mennyit dolgozik 25 rugóért. Nekem nem mindegy. De igazából nem ez a fő gondom, hanem azon vagyok kiakadva, hogy lassan, fejetlenül intézik az ügyet, és úgy tesznek, mintha szívességet tennének, hogy cserélik, vagy hogy egyáltalán BÁRMIT is tesznek az ügy érdekében. Szerintem ez gáz, ezt egy cég se engedheti meg magának. Pláne az nem, ahol ott hagytam nem kevés pénzt (nem csak hűtőt vettem, hanem egy komplett konyhát, étkezőasztalokat, kanapét és szobai bútorokat is, és csomó "kiegészítőt még). Szerintetek amúgy egy svéd/holland/német fogyasztóval eljátszanák ugyanezt?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:31:03

@Sün‼: Alsó polc nem jó. Sokat kell hajolgatni. A (rekesz) vége felé jó esély van rá, hogy formálisan beesek a frigóba.

Megdobbent 2011.10.11. 19:32:47

@Sün‼: ehehe :) Naigen a tek az egy zseni, eddig mentek mar rossz cimre, szabaditottak ki nem fogvatartott lanyt, es behatoltak vamteruletre, ahol nincs joguk intezkedni - bemutattak az ujraelesites folyamatat, ami tilos. Tenyleg eleg elfoglaltak :) Az ALDI-s hutonek tenyleg nincs parja, en is csak oda jarok hutot venni, de mondjuk baccpapucsban van a laba, ezert nem torik ki.

@B_Juli: "Szerintetek amúgy egy svéd/holland/német fogyasztóval eljátszanák ugyanezt?" Szerinted te svéd/holland/német allampolgar vagy, vagy egy magyar, akinek a kormanya ott bassza szajba az ikeat, ahol tudja, es ettol picit elment a kedve a jofejkedestol?

Kerd a penzt, vegyel hutot olcsobban, es koltsd a kulonbozetet kerenyi alaptorvenyenek 3. fokozatara.

B_Juli 2011.10.11. 19:35:28

@Megdobbent: nem kell jófejkedni, csak a szerződést kéne teljesíteni. Nem annyira bonyolult.

Megdobbent 2011.10.11. 19:36:48

@estrella negra: ... vagy budai-e vagy? kismama-e? Szoptatsz-e diszkreten? Vettel-e kemenysajtot sparban? Van-e mikroblogod? Ulsz-e pinceborozoba?

:>>> Megannyi kinozan fontos kerdes merulhet meg fel ;>

B_Juli 2011.10.11. 19:36:51

@estrella negra: jobb vagyok, mint Zsanett! :D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:38:59

@Megdobbent: Jajmá'! Hát nem lehet ajtóstul rontani a házba.

Megdobbent 2011.10.11. 19:39:12

@B_Juli: Aham, viszont ezt hogy is gondoltad: "ehát nem "árrésveszteséggel", hanem többletköltséggel" ?

Ismered a beszerzesi arakat, az ikea ertekesitesi szerzodeset a beszallitoval, tudod, hogy mennyibe kerult az ideszallitas meg minden? Vagy ize, ha mondjuk sokallom smitpaca borat a cba-ban, akkor csapkodjam az asztalt, amig beszerzesi aron meg nem kapom?

Megdobbent 2011.10.11. 19:40:19

@estrella negra: meg kell sorozni a kerdesekkel gyors utemben, aztan rogton kiderul a reakciobol, hogy mifele emberrel allunk szemben :>

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:41:14

@B_Juli: Leszel a feleségem? Mindig IKEA-konyhás lányról álmodtam.
(Hűtőt hozok. Na?)

Matteo79 2011.10.11. 19:42:00

@B_Juli: Írásod alapján elég értelmesnek tűnsz, már amennyire így meg lehet ítélni. Éppen ezért nem értem mi a rákért kevered ide az árrést. Semmi közöd hozzá.
Van egy X áru hűtő ami elromlott. A bolt a jobb hűtő x+25000 Ft árban van.
A boltnak pedig veszteség ha nem x+25000 Ft ért viszik el, hiszen tervezett budget van.

Megdobbent 2011.10.11. 19:42:33

@estrella negra: Hihi, drukkolok! Tolem kapjatok meg majd eletetek elso wd40-et a sutohoz naszajandekba, megigerem, sot felesbe fedezek egy EDE nyaralast, vitorlazassal! :>>>>

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:43:21

@Megdobbent: Úriember nem csibész!
(...csikket szív, ha nincs egész.)

B_Juli 2011.10.11. 19:45:17

@Megdobbent: Nem ismerem, de az IKEA ismeri. És mivel ők a másik fél, el is árulhatnák. Ha kell, aláírok egy titoktartásit. Nem érdekel mennyibe kerül az "ideszállítás meg minden", van egy ár, amennyiért bekerül az áru az IKEA-ba, és az nem annyiért kerül ki onnan a fogyasztóhoz. Amúgy ha a régi típusú hűtőt szerlnének be "ingyen", ahogy a sok okos mondja itt, azt szerinted nem kell az IKEA-ba szállítani? Szerinted az az Örsön terem?

"ha mondjuk sokallom smitpaca borat a cba-ban, akkor csapkodjam az asztalt, amig beszerzesi aron meg nem kapom?"

Utcáról beesett vevőként nyilván nem. De én nem vevő vagyok, hanem olyan valaki, akinek hibás árut adtak el, és szeretné, ha orvosolnák a helyzetét.

B_Juli 2011.10.11. 19:46:48

@estrella negra: Az a baj, hogy már elkeltem egy Alfa Romeo-ért.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 19:49:20

@estrella negra:
Baaaaazz, ezé annyira ne rohannyunk!
Vagy már a diszkrét szoptatás a téma?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:50:10

@B_Juli: Én kettőt adok!
...mi az, hogy Alfa Romeo?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 19:53:28

@Sün‼: Ott az erdőbe' nincs ilyen Almarófeó?
Vagymi.

England win The Ashes! 2011.10.11. 19:55:47

Az IKEA benyújtotta a számlát a nyári ingyenvízért.

Jokkura 2011.10.11. 19:56:00

@KecskeDotyi: Mert garis és az eredeti már nincs a piacon.És a kerskedő nem tudja az eredetit prezentálni akkor a paramétereknek a legközelebb állót kell biztosítani,ha az drágább akkor a kereskedő sara.

Jokkura 2011.10.11. 19:58:54

@qtyqruty: Én úgy értelmeztem,hogy komplettet vett. De később a posztoló is így írta. Na most a szerzi, szla ,stb fel kell lennie tüntetve ( sic),hogy mit is vett. Addig csak tippelünk, próbálunk okoskodni :)

XCat 2011.10.11. 20:02:18

@CsakLajosAz: Pereld be az ikeát. A köcsögök megoldást ígérnek, aztán csak egy nyamvadt hüttőt adnak.

B_Juli 2011.10.11. 20:02:44

@Matteo79: Így néz ki a dolog szerintem:

kb. 55 ezer volt a "régi" hűtő, az "új" meg ugye 80.

Az 55 mondjuk úgy jött ki (puszta feltételezés, de a példa kedvéért, hogy 45-ért vette, 55-ért eladta. A Whirpool ugye hibás árut adott el, azaz nyilván vissza kell fizesse az IKEA-nak a 45-öt (plusz költségek gondolom, de ez az ő dolhuk). Nála marad az én 10-em, amit persze visszakérhetek, és hozzácsapja még a Whirpooltól kapott (megkapandó) 45-öt, azaz 55-öt.

De nekem ez nem jó a fenti okok miatt(az IKEA ez esetben nullára jön ki).

Cserébe beszerel egy hűtőt, ami mondjuk úgy áll össze, hogy 60+20, azaz mondjuk 60-ért veszi, és 80-ért adja el.

Namost, ha beszerel egy ilyet nekem, amit 80-nal számol fel (55-öt beszámít)akkor az IKEA nyer 20-at az üzleten, ha feltételezzük, hogy a Whirpool helytáll a hibás teljesítésért. Ebből a 20-ból persze 10-et már korábban odaadtam, azaz megtartja a 10k korábbi margint, és kap még 10k-t. Azaz plusz árrése keletkezik, holott hibás terméket adott el. Szerintem ez nem fair.

Ezzel szemben, ha odaadja beszerzési áron, ami a példa kedvéért ugye 60, beszámít 55-öt, én adok 5-öt, akkor még mindig megmarad a 10-es margin az előző eladásból (vélelmeztük, hogy a Whirpool helytállt), de nincs plusz margin rajta.

Hol van itt a veszteség? Lehet, hogy virtuálisan van, de ténylegesen? De ha van is: ismétlem, én vagyok a kérosult, nem én akartam, hogy tönkremenjen a dolog.

Az én oldalamon meg úgy néz ki a dolog, hogy kapok egy kinézetre és funkcionálisan azonos hűtőt, +25 ezerért.

Vagy hol rontom el szerinteda logikát?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 20:03:42

@estrella negra:
Hát pont neked drukkolok!
Szerintem egy méretre faragott hüttttővel előrébb leszel, mint egy alfarobogóval.
Amúgy itt van olyan, hogy almafarodeó, na ha ott nyersz, akkor is beljebb kerülhetsz szerintem a Júlia kvartélyába!

tokomtelevan 2011.10.11. 20:07:33

Hűtő típusa gugliba beír és jó eséllyel talál olyan típust olcsóbban, mint ahogy az, az IKEA-ban volt árazva.
Ergo pént vissza és venni máshol hűtőt.
Ha nincs az a típus, akkor űrtartalomra keresni beépíthető hűtőt, kizártnak tartom hogy ne találjon szabvány külső méretekkel rendelkező készüléket megfelelő áron.

Mondjuk 10 év alatt kétszer voltam IKEA-ban és mindig idegbetegként távoztam. (lehet, hogy vannak jó cuccaik, bár ez is kétséges). Kiborít, hogy ha bemegy az ember egy lámpát venni, végig kell járni az egész kibaszott üzletet, mert olyan a belső elrendezés. Ha nem akarok mást venni, akkor is végig kell néznem az összes szarjukat. Olcsóbban is lehet máshol akár jobb termékeket venni, és az internet korában nem is nagy utánjárással. Nem tudom, hogy egyesek mi a faszomért vannak odáig ezzel a túlmisztifikált üzlettel.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 20:07:52

@Sün‼: Logikusan gondolkodik. Szerinted milyen nő ez már?

Megdobbent 2011.10.11. 20:08:11

@Sün‼: imadok almafarodeozni! Nyaranta az almasladaba ulve hegyrol le a fak kozott kacsazva, na az a valami, a ferfiak sportja. Mondjuk a medve egy pocs, mert befekezett az elso malnabokornal es vartunk ra 2 hetet a celvonalnal :/

B_Juli 2011.10.11. 20:10:36

@estrella negra: Te hallod, és épp focit nézek. Amúgy minden okés velem.

Megdobbent 2011.10.11. 20:15:28

@B_Juli: Akkor elmondom, hogy hol rontod el a szamitasod, nehogy azt mondd, hogy ketsegek kozott maradtal, holott a tanult homar kozosseg nagyon a keblere olelt.

Ha te egy szallodalanc lennel, ami minden evben milliardos forgalmat (millios nyereseget) hoz az ikeanak, akkor lehetne ciganykodni az ilyen " ha'de' nektek sem vo't ennyibe' dikkma' " szoveggel. Amig meg pont annyit koltesz naluk, mint barki mas, es ok pont korrektek, mert visszaadnak a penzt, addig ellenszenves minden, amit teszel azon kivul, hogy zsebreteszed a suskat es olcsobban veszel egy hutot gyartogaranciaval. Az ikea helyeben ezek utan max sajat aruhazban elkoltheto vasarlasi utalvanyt adnek, aztan mehetsz amerre latsz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 20:16:24

@B_Juli: ...és ...izé ...az alfás gyerek is ott van?

KecskeDotyi 2011.10.11. 20:20:35

@Jokkura: Nem kell a legközelebbit adnia. Vagy adja UGYANAZT (ami ugye most nem megy) vagy PÉNZ VISSZA. Akinek egyik se felel meg, az sz@rjon sünt.

@B_Juli: Te nagyon el vagy tévedve. Persze, majd a két szép szemedért kapsz akciót? Lol! Remélem az Ikea úgy beperel hitelrontásért, hogy hajléktalan leszel, mire kifizeted a megítélt összeget.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 20:24:21

Catfight.
Ugye nem kell mondanom, hogy kivel vagyok?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 20:25:29

@B_Juli:
Ez a két kijelentés pont megcáfolni látszik saját magát.

@estrella negra:
Ezt hol láttad lerajzolva?
Kérlek, tekintsd meg ezt az oktatófilmet:
sunews.blog.hu/2010/10/05/kulonbsegek_a_ferfi_es_a_noi_agy_kozott

B_Juli 2011.10.11. 20:27:06

@Megdobbent:

Nem érzem a dik' má' faktort igazából. Nem a két szép szememért szeretnék "kedvezményt" kapni, hanem csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az IKEA, még ha tesz is egy "kedves gesztust", akkor se jár rosszul.

A pénzvisszafizetés azért nem megoldás, mert ugyanott vagyok vele (feltéve, hogy találok megfelelő hűtőt), hiszen az a bolt, ahol megveszem az új hűtőt, nem hozza ki és nem szereli be ingyen. És ha esetleg elnézem a méretet? Nem vagyok hűtőszerelő, honnan kéne tudnom, hogy melyik a jó?

Önmagában álló hűtőt meg nem vehetek, mert nem tudom hova tenni. Ott van a helye naki, ahol most van.

B_Juli 2011.10.11. 20:29:41

@KecskeDotyi: Nem a két szép szememért, hanem mert az IKEA hibásan teljesített.

Ezt ők se vitatják, csak a rendezés módjában van vita köztünk.

Megdobbent 2011.10.11. 20:36:14

@B_Juli: Jo-jo en azt hiszem ennel jobban mar nem vagyok kepes elmagyarazni, hogy mikent jarnal a legjobban.
Hanem ket kerdesre megfelelj:

1) Ott van-e tenyleg az alfas ember es segit-e neked az ilyen piaci ugyekben?

2) Budai kismama vagy-e, ugy oszinten bevallva?

B_Juli 2011.10.11. 20:41:04

@Megdobbent:

"Jo-jo en azt hiszem ennel jobban mar nem vagyok kepes elmagyarazni, hogy mikent jarnal a legjobban."

Lehet, hogy jobban tudom, hogy én hogy járok a legjobban? :)

Kérdéseidre a válaszok:

1) Nincs.
2.) Nem. És Te?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 20:50:19

@estrella negra:
Melyik a másik?
Hogy áll a meccs?

@B_Juli:
" hiszen az a bolt, ahol megveszem az új hűtőt, nem hozza ki és nem szereli be ingyen. És ha esetleg elnézem a méretet? Nem vagyok hűtőszerelő, honnan kéne tudnom, hogy melyik a jó? "

Én tudok ám egy kiváló szakembert.
Ingyen felmér, konnektorba bedug, oszt örül.
Mindjárt szólok neki.

B_Juli 2011.10.11. 20:55:02

@Sün‼: Az jó, hogy ő örül, de én is szeretnék már egy hűtőnek örülni.

Félidőben 0:0 a meccs amúgy. Ha ugyanarról a meccsről beszélünk.

Megdobbent 2011.10.11. 20:56:31

@B_Juli: nem vagyok budai, es nincs mehem, meg persze ugy altalaban noi ivarszerveim, tehat osszesegeben nem vagyok budai kismama.

Egyebkent nekem is vannak olyan elkepzeleseim, hogy nekem mi a legjobb, de azert ossze szoktam hasonlitani a _lehetosegeimmel_, aztan orulok, hogy talaltam kompromisszumot.

Csatad kilatastalan, kis szerencsevel kapsz majd ajandekot az ikea ugyvedjetol, igy aztan se hutod, se penzed nem lesz, de az onerzeted nagyot fog noni :)

Sajnalom, sok szerencset hozza, viszont elvarom, hogy csatad vegen kuldj egy kis osszesitest a homarnak, had tudjuk meg mi is, mire viszi egy harcias, nertudatos menyecske manapsag :)

XCat 2011.10.11. 21:05:00

Jé, itt a posztoló. Verjük meeeeeeeeeeeeeeg.

Matteo79 2011.10.11. 21:05:11

@B_Juli: Kedves B_Juli

Nem céljuk az "extra profit", de ezt a megoldást tudják kínálni, mert nincs abból a nyamvadt gépből több.

De még egyszer: Tényleg semmi közöd hozzá, hogy mit mennyiért árulnak.
Teljesítsék a törvényben leírtakat és kész.

Megdobbent 2011.10.11. 21:06:56

jackyll, egy ilyen cim azert korrektebb lett volna:

"25 ezer forintért cseréli a garanciális hűtőt az IKEA egy 25 ezer forinttal drágábbra, mert más nincs neki vagy visszaadja a teljes vételárat"

Jah, es kozben ugy irok, hogy utalom az ikeat, nincs ikeas butorom, nem is akarok magamnak egyetse.

XCat 2011.10.11. 21:11:27

@Megdobbent: Én szeretem, most vannak ilyen fasza kis minilakások berendezve benne... az egyikre késztetést éreztem, hogy úgy elvigyem, ahogy van.
Csak kurvadrágák.

Megdobbent 2011.10.11. 21:13:50

@CatMother: nem mondom en, hogy rosszak, csak valahogy nekem nincs kulonbseg ikeas es nem ikeas butor kozott, bar bevallottan nincs is nagyon tulfejlett izlesem a butorokhoz. Legyen olyan, hogy ne gyuloljem, ferjen el benne a cuccom, ne szakadjon ram, ha kinyitom az ajtajat, es annyi :)

Anti Anyag (törölt) 2011.10.11. 21:15:09

Az IKEA szerintem teljesen korrekt, de IKE-ban ilyesmit vásárolni marhaság.

Saját szabványaik vannak és a minőséggel is hadilábon állnak. Ezt úgy értem, ha 2 cm fém pótolható 2 cm. műanyaggal, akkor is megteszik, ha az élettartam a tizedére rövidül.

Párna, paplan, könyhaeszközök ezek mehetnek, de a többi nagy kockázat, főleg a lámpák.

XCat 2011.10.11. 21:20:38

@estrella negra: Mit csináljak vele?

@Megdobbent: Pedig érezhető különbség van a többihez képest.
1. jól néznek ki
2. praktikusak
3. kurvaszar minőségűek
4. ahhoz képest kurvadrágák

De tervezésben nagyon ott vannak.

Megdobbent 2011.10.11. 21:27:55

@CatMother: aranyos vagy :>>>>

Ooo, igazan nem vagyok egy viharnagy zseni, de szerintem a 2. pont az minden olyan butorra igaz, ami benntartja, amit beleteszel, mig a 3-4. pont valahogy nem ingerel, hogy rohanjak az ikeaba :)

Najo, monnyuk van annyi csaladi terheltsegem, hogy a kornyezetemben egyesek kifejezetten ikea-fuggok, es evek ota hallgatom, hogy mikor megy mar le az ara, es mikor lesz mas szinben ez a "baszvatorp" (<- nem eskudnek meg, hogy betuazonosan igy hangzik) franciaagy?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 21:29:12

@estrella negra:
Jaaaa, értem má!
Figyelj, most akartalak beajánlani:
@Sün‼:
Dugást vállalsz?
Mármint konnektorba.
Kimész, felmérsz, dugsz, örülsz.
Ez így hogy?
(Namost a konnektor a helyszínen kerül bemutatásra.)

Megdobbent 2011.10.11. 21:29:48

@CatMother: japardon, csak hogy tudd kivel beszelsz: nekem van citromsarga ikeas szatyrom itthon ;>

B_Juli 2011.10.11. 21:30:37

@Matteo79: Elhiszem, hogy nem céljuk az extra profit, de ennek az eljárásnak ez az eredménye, és hiába hívtam rá fel a figyelmüket, nem érdekelte őket.

Tartsák be a törvényt? Jó, nézzük a törvényt.

306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;

b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

(2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

...

(5) Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el.

Namármost, én válaszhatok. Én a kicserélést választottam, amire a IKEA - mint azt szerintem kimutattam- képes aránytalan többletköltség nélkül teljesíteni (hiszen kicserélik egy kinézetre és funkcióra teljes mértékben azonos cuccra).

Aztán ugye, (2) bekezdés: szerinted a határidőt betartották? Gumiszabály ugye, de nem hsizem, hogy egy hűtő 1 hónapos átfutási idejű kicserélése eleget tesz a szabálynak. És annyit se mondtak, hogy "bocs".

Megdobbent 2011.10.11. 21:34:03

@B_Juli: "Namármost, én válaszhatok. Én a kicserélést választottam, amire a IKEA - mint azt szerintem kimutattam- képes aránytalan többletköltség nélkül teljesíteni (hiszen kicserélik egy kinézetre és funkcióra teljes mértékben azonos cuccra)."

Akkor elcsereled velem az IBM thinkpad P1-es laptomoat a te dual core-s notebookodra? Kinezeteben, funkciojaban azonosak.

XCat 2011.10.11. 21:34:17

@B_Juli: Prüntyőke, nem hibásan teljesítettek, csak elromlott. Van ilyen.
Ennyire sík nem lehetsz.

Én az ikea helyében kiszereltetném a teljes konyhádat, visszaadnám a pénzedet, és otthagynálak a romhalmaz közepén.

Megdobbent 2011.10.11. 21:35:23

@estrella negra: ... egy hutot kell hozza felcipelni meg buzemelni, hogy bedughatsd :I

B_Juli 2011.10.11. 21:36:37

@Megdobbent: >jackyll, egy ilyen cim azert korrektebb lett volna:

"25 ezer forintért cseréli a garanciális hűtőt az IKEA egy 25 ezer forinttal drágábbra, mert más nincs neki vagy visszaadja a teljes vételárat"<

Szerintem meg:
"25 ezer forintért cseréli a garanciális hűtőt az IKEA egy 25 ezer forinttal drágább kiskereskedelmi árú, funkcionálisan teljes mértékben azonos, de kicsit környezetbarátabb készülékre, mert más nincs neki, vagy visszaadja a teljes vételárat "

Megdobbent 2011.10.11. 21:36:51

@CatMother: mar csak negra van teljes mellszelesseggel mellette. Amugy koztunk szolva szerintem buda-erett tipus ;)

Megdobbent 2011.10.11. 21:38:32

@B_Juli: Nekem igy is jo, legyen ez a konszenzusos uj cim :) Mindketto lehuti a kajat, amit beleteszel.

Tenyleg, azert felnyitottal mar valami likorfelet, hogy kicsit olajozottabb lettel? :)

B_Juli 2011.10.11. 21:40:19

@CatMother: Nem tudom, ki az a Prüntyőke, de azt tudom, hogy bizony hibásan teljesített az IKEA. Tudod, ezt így hívják. Ilyen bonyolult szavakat és kifejezéseket használnak a felnőttek. Majd ha nagy leszel, Te is ilyen ügyes leszel.

"Csak elromlott". Vicces vagy.

B_Juli 2011.10.11. 21:44:19

@Megdobbent: Nem nyitottam fel, csak hazaértem. Itt ülök szomorúan a hűtőmentes lakásban. :(

Budát meg amúgy nem szeretem, ha e javít valamit a megítélésemen. :)

Megdobbent 2011.10.11. 21:45:15

@B_Juli: Nah, most nem akarok nagyon kotozkodni, de hibasan akkor teljesitett volna, ha a huto ikea gyartmany, es estleg a butor kb. 30%-arol is kiderult volna, hogy furdokad. Igyaztan te atvetted, onnantol nem hibas a teljesites, tehat az ikea johiszemuen szerzodott veled es teljesitette is a vallaltakat.

Megdobbent 2011.10.11. 21:47:12

@B_Juli: De legalabb mar amugysem kell lehuteni az italt, mert cidri van :) Tegyel oda egy forraltbort, a romlandot meg zacsiban az ablakba (a Mikulas csak nem viszi el), aztan dolj hatra es basszal az egeszre, mert ha csak ranezel a melegito hutodre, rossz hormonok szabadulnak el :)

Schusy 2011.10.11. 21:49:23

Már ne haragudj, de ez nem az ikea hülyesége, hanem a whirpoolé, vagy bárkié mert bizony ugyanígy működik mindenhol...Nekünk volt egy Wh mosógépünk, amit 5 év keserv után most cseréltettünk ki. Tudod hogy működött?? Adtak egy csereutalányt, azzal elbaktattam a vásárlás helyére, ott az utalványért adtak egy bónt, pontosan annyiról, amennyi a mosógép volt anno. Ezután én eldönthettem, hogy olcsóbbat veszek e belőle, és marad bónom, vagy drágábbat és hozzárakok...

Annyiból voltam jobb helyzetben hogy ahol én vettem ott árultak más márkát is :D soha többé whirpoolt...

Schusy 2011.10.11. 21:51:52

@B_Juli: Ne haragudj, de a te gondolkodásmódod szerint bármit elad az ikea, abból tartani kell neki raktáron amíg ki nem fut az összes ember garanciája???? Ehhez még kb 20x akkora raktár kellene mint ami van. Teljesen korrekt a pénzvisszaadás...

Jah és persze te árrés nélkül akarod az új hűtőt? Akkor a régi árrést meg ők vonják le, és úgy is 25-el drágább :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 21:52:02

@estrella negra:
Nem reagál.
Nem értem.
Vagy biztos nem olvasta.
Pedig én úúúgy igyekeztem.
Szerintem ajánlj fel egy hütttőt!
Vagy hívd meg egy közös hütttőzésre!

B_Juli 2011.10.11. 21:53:49

@Megdobbent:

Azt nem tudom, hogy mennyire kilátástalan a csatám, de természetesen beszámolok az eredményekről.

Az IKEA ügyvédjétől meg baromira nem félek. De játsszunk el a gondolattal, hogy beperelnek. Az alábbi párbeszédet vizionálom a bíró ("B") és az IKEA ügyvédje ("Ü") között a tárgyalóteremben (közben felbontottam ám valamit):

B: Igaz, hogy elromlott a hűtő?
Ü: Igaz.
B: Igaz, hogy a hiba bejelentése és a szakember kiérkezése között 5 nap telt el?
Ü: Igaz.
b.B: Igaz, hogy a szakember kiérkezése között és a fogyasztó csereutalvány megérkezésétről szóló értesítése között 2 hét telt el?
Ü: Napra pontosan!
B: Igaz, hogy először az Örs vezér téri áruház helyett a budaörsi áruházba érkezett a csereutalvány?
Ü: Igaz.

stb. stb. Mondatról-mondatra végigmehetünk. Megvannak a panaszos e-mailek, mindent tudok bizonyítani.

Megdobbent 2011.10.11. 21:53:55

@Sün‼: de mi van a medvevel? Megint a vadasz van nala? :(

Matteo79 2011.10.11. 21:54:33

@B_Juli: ne keverjük ide a határidőt. ha szigorúan a törvény betűit is nézzük akkor igenis aránytalan többletköltség nekik, mert eladhatnák az árút másnak +25ért.
Teljesen lényegtelen, hogy rendelhetnek ezer másikat amelyeket eladhatnák többért.
Annak a készüléknek ugyanis +25az ára.
Itt már nem is ennek megértésével van gondod, hanem -ha nem haragszol- rácsavarodtál a saját hibás logikádra. A legjobbak ilyenkor képesek viszakozni :) (hozzáteszem én is hajlamos vagyok a rácsavarodásra :) )

XCat 2011.10.11. 21:55:23

@B_Juli: A Prüntyőke bucibogárkám, az te vagy. Hogy idióta hülye fillérbaszó kurva, azt mégsem írhatom. Nem őrizted a disznómat, vagy ilyesmi.

Oszt moncsak, te frankón felnőttevagy? Hány évesnek teccik lenni a nyanyanéninek? :D

B_Juli 2011.10.11. 21:57:38

@Schusy: "Ne haragudj, de a te gondolkodásmódod szerint bármit elad az ikea, abból tartani kell neki raktáron amíg ki nem fut az összes ember garanciája???? Ehhez még kb 20x akkora raktár kellene mint ami van. Teljesen korrekt a pénzvisszaadás..."

Nem rossz ötlet. De ha nem is életszerű, akkor amit nyer azon, hogy kisebb raktár kell, annak a méltányos részét ossza meg a panaszos fogyasztóval. Meg amúgy fontos kiemelni, hogy beépített cuccról van szó, szóval nem mindegy, hogy tart-e raktron.

"Jah és persze te árrés nélkül akarod az új hűtőt? Akkor a régi árrést meg ők vonják le, és úgy is 25-el drágább :) "

És ezt így hogy? Miből vonják le?

Megdobbent 2011.10.11. 21:57:56

@B_Juli: Mitiszol? :)
Amugy a csereutalvanyozas meg mellecimzes nem a whirpool sara volt? Ott basztal ra, hogy ok 3. eszkozt is arultak, viszont nem lepne meg, ha az ASZF-ben vagy valahol nem zartak volna ki a felelosseguket ilyen esetekben, ha ok sajat erobol nem tudnak csak felaras vagy semmilyen cseret felajanlani. Koztunk szolva nem is ertem ez miert erte meg nekik, de lelkuk rajta. Ha en gyartanek konyhabutort, a vevomnek max adnek egy listat azokrol az eszkozokrol es forgalmazojukrol, amik kompatibilisek a cuccommal. Oszt jonapot.

B_Juli 2011.10.11. 21:59:11

@CatMother: Nagyon szimpatikus kislány vagy, de most már menj aludni. Álmodj szépeket.

Megdobbent 2011.10.11. 22:00:00

@CatMother: nalatod ezert kellenek a vilagba a magadfajtak :) Mi kemeny macho-k meg simizzuk a buksijat, meg terelgetjuk, meg dunnyogunk, te meg visszakezbol, aztan megy amerre lat :)))))) 10 pontos :>

B_Juli 2011.10.11. 22:05:21

@Matteo79: hát nézd, nem győztél meg. Szerintem ez nekik egy elméleti veszteség, nekem meg tényleges és húsbavágó. De majd a bíróság eldönti.

@Megdobbent: de a Whirpool sara alapvetően, de én az IKEA-tól vettem a cuccot, úgyhogy ezt játsszák le egymás között.

Nézd, amúgy ez egy olyan dolog, hogy ezel a megoldással gyakorlatilag kibújnak a jótállási/szavatossági kötelezettségeik alól. Ami elég gáz, ha emiatt mondjuk egy használhatatlan lyuk keletkezik a konyha közepén.

Amúgy fehérbort iszom.

Schusy 2011.10.11. 22:06:38

@B_Juli: Már bocsi de a garanciális ügyintézést nem az ikea intézi. Hanem a whirpool márkaszervíz.

Jól meg is néztek volna engem a corában ha az 5 évvel ezelőtt vásárolt mosógépemet követeltem volna újként hogy márpedig nekem arra cseréljék ki :D:D:D

B_Juli 2011.10.11. 22:08:33

@Schusy: de ez IKEA saját márkás gyártmány, IKEA logóval, csak a Whirpool gyártotta. A Te mosógépeden, gondolom, nem Cora logó volt.

Megdobbent 2011.10.11. 22:11:13

@B_Juli: ha szigoruan nezed, ok a butort adtak sajat felelossegi korben es ha kulon szamlad/garanciad van a hutorol, akkor az tenyleg a hutogyarto es a te csatad, az ikea meg tovabbra is a butorert felel.

Nezz utana a papirokban, hogy tenyleg el van-e kulonitve a ketto (butor, huto) egymastol.

Matteo79 2011.10.11. 22:13:21

@B_Juli: Nem elméleti: Eladja másnak +25-ért. Többször nem írom le :)

B_Juli 2011.10.11. 22:13:47

@Megdobbent: egyértelműen az IKEA és az én csatám. IKEA logós a cucc és a számlát is az IKEA állította ki. Meg ezt az IKEA se vitatja.

XCat 2011.10.11. 22:14:21

@B_Juli: Rohadj a hűtődbe.
Puszianéninunijára. (de csak ha mosod rendesen.)

@Megdobbent: Nem, nem egészen, de kösz. Lassan csinálok egy CM fanclub avatárt, és osztogatni fogom...

B_Juli 2011.10.11. 22:16:08

@estrella negra: örülök. :) ez egy kedves mosoly csak Neked.

@Matteo79: nem biztos, hogy el tudja adni. Neked sajnos nem küldhetek mosolyt, mert Estrella megsértődik.

B_Juli 2011.10.11. 22:17:37

@CatMother: ne húzd fel magad, ártalmas. Aludj jól!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 22:19:33

@Megdobbent:
Szerintem hüttőt vesz a zikejába.

@B_Juli:
És meccset nézel hüttő nélkül?
EZ hihhetetlen!
Tudok egy jó szakit, sört fakaszt a vízcsapból!

@estrella negra:
Figyelj, te jössz!
Sört fakasztani tudsz?

XCat 2011.10.11. 22:20:20

@estrella negra: Szerintem vedd el feleségül. Vagy legalább jó alaposan döngesd meg. Tuti az a baja.

Minek születik az ilyen nőnek.....

XCat 2011.10.11. 22:22:12

@B_Juli: Itt nem én dühöngök tetves 25 ezer miatt, kicsim. :) Örülnél hogy foglalkoznak veled.

Megdobbent 2011.10.11. 22:22:23

@CatMother: Jujj, ez ilyen leszbi fan club? Merakkor abbol csunyan kilog a lolabam :)

@B_Juli: Akkor neked ajanlom ezt a 11.10.11 22:22:22-es datumot, segitsen a harcodban :)

Matteo79 2011.10.11. 22:22:42

@B_Juli: nem arról van szó, hogy ténylegesen biztosan el tudja e adni, hanem arról, hogy szíve joga eldönteni, hogy szerinte el tudja adni. Ha mégsem és rárohad a cucc akkor tévedett.

Megdobbent 2011.10.11. 22:23:41

Szip, es tenylegesen elbasztam a vaganykodos masodpercet, hat elhiszi ezt valaki? 1/2 masodpercen mult :(

lionking 2011.10.11. 22:23:43

elnézést ha szóismétlés lesz de nem volt erőm minden hozzászólást végigolvasni.

KI NE FIZESD!!!
Ha a konyha beépített tartozékaként kaptad a hűtőt, akkor az nem minősül külön terméknek. Még akkor sem, ha esetleg külön van árazva.
Ha választott tartozék, azaz Te választhatsz több lehetőség közül, akkor necces de még így sincs veszve a dolog, mivel Neked nem kell tudni, hogy mi passzol, a bútorba és mi nem. Ha kompletten vásárolsz beépített gépekkel akkor ha az elromlik nem a vevő dolga sem a garanciális ügyintézés sem a csere. És mivel az Ikeát sem kötelezi semmi, hogy a bevált termék helyett másikat forgalmazzon, így neki kell biztosítani a megfelelő cseredarabot. Mivel azt nem tudja így a vevő kártérítési igénnyel léphet fel, sőt én emlegetnék nekik az eltelt időre egy kölcsön hűtő bérlésének az árát is. meg hasonlók.
Aztán egy fogy véd be és feljelentést is.
meg egy szép svéd nyelven írt levelet a fő Ikeának.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 22:23:56

@Sün‼: Olvassámávissza! Bortiszikwazze!
(Hát van ízlése. Kettecskén borozgatni sokkal romcsibb. A sör nem páros műfaj.)

B_Juli 2011.10.11. 22:24:23

@CatMother: ezt mondtad
"Szerintem vedd el feleségül. Vagy legalább jó alaposan döngesd meg. Tuti az a baja.

Minek születik az ilyen nőnek..... "

Tényleg, bárcsak olyan nőies lehetnék, mint Te. :sóhajt
@Sün‼: hogy te mennyi jó szakit ismersz...

Matteo79 2011.10.11. 22:27:21

és jóéjt kiszálltam a témából de nem azért mert nem akarom elolvasni a válaszod :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 22:29:14

@Megdobbent: Majd Sün ad neked leckéket, ha befejezte az abriktolásomat.

XCat 2011.10.11. 22:30:06

@B_Juli: Olyan nem lehetnél. Ahhoz kicsit több kellene, mint amennyi benned van, még akkor is, ha az estrellát beleszámolom. :)

Na de a saját szinteden igazán jobban megerőltethetnéd magadat.

B_Juli 2011.10.11. 22:30:59

@CatMother: nem a 25 ezer miatt "dühöngök", csak nem tartom korrektnek az IKEA eljárását. Mindezt pedig szóvá teszem egy fogyasztóvédelmi blogon.Szerintem is felháborító, és nyilvánvalóan valami szexuális dologgal lehet kapcsolatban,
@Matteo79: azt hiszem, nem jutunk dűlőre. De köszi a kommentet!@Megdobbent: köszi a felajánlást, így is jó lesz, a 3-as lesz a talizmánom.
@estrella negra: Te milyen bort szeretsz?

XCat 2011.10.11. 22:32:10

@Megdobbent: Aha, olyasmi. Csupa kannal.

B_Juli 2011.10.11. 22:32:44

@CatMother: Akkor se lehetek olyan, ha olyan kifejezéseket használok, hogy "döngesd meg"? :D Vagy mi a recept?

XCat 2011.10.11. 22:33:53

@B_Juli: Nem parasztpicsából kell kibújni. Az.

B_Juli 2011.10.11. 22:35:26

@CatMother: "Nem parasztpicsából kell kibújni. Az."

A nőiesség titka dióhéjban. Köszsönöm a tanítást.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 22:36:07

@B_Juli: A jót.:-) L'art pour l'art borozgatáshoz ált. száraz fehéret.

XCat 2011.10.11. 22:36:17

@B_Juli: Szívesen. Most kezet csókolhatsz.

B_Juli 2011.10.11. 22:36:57

@lionking: hát, én is hasonló dolgokban gondolkodom.

Mondjuk svédül nem tudok, de angolul már írtam a IKEA központnak.

B_Juli 2011.10.11. 22:39:52

@CatMother: cupp-cupp.
@estrella negra: régen vörösboros voltam, de mostanában nekem is a fehér jobban esik. Bár múlt héten ittam vörös aszút csokifondühöz (nem Budán, hanem Angyalföldön), és nagyon finom volt. Amúgy lehet inkább egy borhűtőt kéne vennem, nem?

lionking 2011.10.11. 22:42:04

@B_Juli: hát aúgy én tudnék segítséget Neked a svéd nyelven íródó levél elkészítésében :)
A néném ott lakik vagy 30 éve :) lefordítja ha kell :)

XCat 2011.10.11. 22:43:06

@lionking: Röhögtessétek körbe az országot össznépileg a svédekkel is.. remélem kaptok mind egy jegesmedvepénisz alakú nyalókát.

B_Juli 2011.10.11. 22:45:30

@lionking: köszi, de egylőre szerintem az angol is megteszi. Amúgy érdekes módon az IKEA anyacég Hollandiában van bejegyezve.

Megdobbent 2011.10.11. 22:46:17

@CatMother: majd jon egy sved es a norveg trukkel lenyulja 80k-ra oket, aztan magyarazhatnak, hogy nem ilyen lovat akartak :)))

XCat 2011.10.11. 22:46:57

@B_Juli: Örülj hogy nem birkenauban, amilyen hátterük van...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.11. 22:47:45

@B_Juli: Hát nem is tudom. Hirtelen jött a kérdés. Van az IKEA-ban borhűtő?
Mondjuk, abban hülyén mutat a pulykapárizsi.
(CatMothert így szeretjük. Jól áll neki ez a harapós stílus. Csak néha túlspilázza.)

lionking 2011.10.11. 22:47:54

@CatMother: ha jóízű akkor jöhet :)
sajna ez csak nálunk fordulhat elő. fejlettebb helyeken ilyen esetben még némi fájdalomdíjat is felajánlanak kompenzációként...
valahogy odakünn nem tartják azt hogy a VEVŐ az lábtörlő. vagy boksz zsák
Ott valahogy tudják, hogy a bolt akkor él meg hosszú távon, ha a VEVŐ visszajár és náluk költ.
és ha ez valami csekély kiadással vagyis veszteséggel jár, hát lenyelik.
Az Ikea napi forgalmának kb 1 ezrelékéről beszélünk jelenleg.

B_Juli 2011.10.11. 22:48:15

@CatMother: Most már tudom, mire vonatkozik a "ne etesd a trollt" mondás.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 22:48:32

Apropó, a svéd fűszoknyás lányokról esett-e már szó?
Mert akkor megvan a megoldás.

Megdobbent 2011.10.11. 22:49:42

@CatMother: Hijnye, hol lehet belepni? :>>>

@estrella negra: Ah, ismerem a sun trukkjet, a medve elarulta jol bemalnazva, egyszeruen csak elmelaztam es rosszkor klikkeltem :(

@B_Juli: jolvan, de vigyazz a 3-assal, mert ezek a svedek hajlamosan B-nek nezni, ott naluk meg minden perverz/aberralt szo B-vel kezdodik :I

XCat 2011.10.11. 22:50:17

@Megdobbent: 54 ezressel kell fizetni, és ki címletben kérni a visszajárót.

@lionking: Szerintem meg be kéne vezetni, hogy a hülye vevőt megnyúzzuk, és ágyelőt csinálunk a gyapjas részéből. A többibe meg könyvet kötünk.

Hűtőt rendelt? Azt rendelt. Kihozták neki? Kihozták. Működött? Működött. Azt vállalta az ikea, hogy élete végéig hűtőhasználatot biztosít neki? Nem azt vállalta.

Akkor meg? Ha egyszer nincs olyan még egy, nincs olyan. Hozasson a saját költségén pekingből, ott minden van.

lionking 2011.10.11. 22:50:43

@B_Juli: még szerencse hogy nem a Seychelles szigeteken :)
De biztos, hogy így is adózási oka van mert ugye Svédország sem a kis adóiról híres

B_Juli 2011.10.11. 22:52:17

@estrella negra: igen, ez a pulykapárizsis dolog engem is zavar. Szerintem különben nincs borhűtő az IKEA-ban, de ha visszakérem a pénzt, vehetek egyet.
@lionking: igen, nekem is ez a fő motivációm. Én vagyok, aki önhibáján kívül kellemetlen helyzetbe került, és én fizetek, hogy olyan helyzetbe kerüljek, mintha nem hibás terméket adtak volna el nekem.

lionking 2011.10.11. 22:53:26

@CatMother: Te el vagy tévedve macskamama
A VEVŐ bútort rendelt, beépítetten gépekkel
Tehát még azt is megteheti, hogy az egész bútorfrancot az Ikea nemteljesítése miatt visszavetetheti, és nyugi!! Nyert ügye van.
Mivel ha a pénzt adnák vissza, azzal nem teljesítik azt amit a vásárláskori szerződésben vállaltak, konyhabútor beépített gépekkel. És mivel nem tud ugyanolyat biztosítani, a vevő meg nem köteles mást elfogadni, főleg ha az neki külön költség, így elállhat a vásárlástól. annyi

B_Juli 2011.10.11. 22:54:08

@Megdobbent: izgi lehet ez a svéd nyelv.

B_Juli 2011.10.11. 22:57:34

Hát nem tudom, mi lehet a svéd-holland kooperáció oka, de ennek ma is láthattuk egy eklatáns példáját.

XCat 2011.10.11. 23:00:32

@lionking: Na de teljesítették. Volt buttora, hüttővel. Akkor meg? Mi van, ha ő rontotta el? Vagy a gyereke? Ezek a mai kölykök ám minden aljasságra képesek.

B_Juli 2011.10.11. 23:01:18

@CatMother: nagyon képben vagy a jogi dolgokkal.

XCat 2011.10.11. 23:02:45

@Megdobbent: Majd tájékoztatlak a részletekről. Addig is szerezz be egy 54 ezres illetékbélyeget.

@B_Juli: Aki utoljára ezt mondta, az finoman szólva nem teljesen jogkövető viselkedést tanúsított... Te jogász vagy?

lionking 2011.10.11. 23:04:39

@B_Juli: amúgy szerintem ezt is bevetheted hogy elállsz a vásárlástól azaz visszakéred az egész bútor árát, és még egy ki kártérítési igényt is bemutathatsz nekik. Szerintem egész hamar meggondolják ezek után.
Mivel ők nem tudnak teljesíteni így jogos az elállás.
A múlt héten éppen a fogyasztói garanciális és egyéb jogokkal foglalkozott a klubrádió fogy véd műsora és épp végig is hallgattam :)

lordjim 2011.10.11. 23:04:45

1.Dugd be a villásdugót-a hűtőét-a konnektorba.2.Azzal a szerelővel ne állj le,akinek nincs WD-40-e.(De komolyra fordítva:te hülyébb vagy állva,mint az összes kommentelő nekifutásból,de ha ezt az állatságot egy sztendapon előadnád biztos sikered lenne.)

XCat 2011.10.11. 23:06:10

@B_Juli: Szerintem kamuzol. :)

B_Juli 2011.10.11. 23:09:23

@lionking: hogy őszinte legyek, nem vártam sokat az IKEA-tól, csak egy kis normális hozzáállást. De az ügyintézés, meg a kommunikáció olyan szinten gáz volt, hogy úgy döntöttem, hogy végigverem ezt az ügyet. Ügyvédem, úgy néz ki, már van, úgyhogy először felszólító levél megy, aztán , ha nincs normális visszajelzés, talán békéltető testület, de lehet, hogy rögtön bíróság. Nem a pénzért, mert anyaglag ez nem igazán éri meg, csak azért, hogy ne azt higyjék, hogy itt ököljog van.

XCat 2011.10.11. 23:09:41

Sosem fogom megérteni, mi a fenének vágtok be ilyeneket. Amíg megtanuljátok, keresnétek annyi pénzt, hogy ne kelljen ezzel baszakodni..

B_Juli 2011.10.11. 23:10:43

@lordjim: köszi, ezt a stand up dolgot mások is mondták már. De most kivételesen egyébként nem poénkodom.

lionking 2011.10.11. 23:13:01

@B_Juli: Igen ha mindenki végig csinálná, akkor valószínű hogy rájönnének a cégek hogy nem lehet és érdemes a VEVŐT hülyének nézni, és kirabolni ha nem is szó szerint.

XCat 2011.10.11. 23:14:03

@lionking: Ezt frankón az ikeára mondod, akik magasan vezetnek ebben minden létező területhez képest? :)

B_Juli 2011.10.11. 23:16:18

@CatMother: keresek is annyit. Pont azért "baszakodok" ezzel, ahogy ily' nőiesen mondod, hogy másnak, akinek erre nincs ideje, pénze, vagy ügyvéd ismerőse, annak ne kelljen legközelebb. Szerintem néha az embernek, ha van rá lehetősége, fel kell vállalnia egy-egy ilyen "fogyasztóvédelmi" ügyet.

lionking 2011.10.11. 23:18:38

@CatMother: mit mondtam én az ikeára???

XCat 2011.10.11. 23:26:40

@lionking: "akkor valószínű hogy rájönnének a cégek hogy nem lehet és érdemes a VEVŐT hülyének nézni, és kirabolni ha nem is szó szerint."

@B_Juli: Én ezt másképp mondanám, de nincs kedvem kifejteni. Álmi vagyok.

Megdobbent 2011.10.11. 23:29:32

@CatMother: megszereztem! Hova ragasszam? :o

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.11. 23:36:10

@Megdobbent:
A B-vel vigyázz!
A poszt toló neve nem gynús?

B_Juli 2011.10.11. 23:40:17

@Sün‼: "A B-vel vigyázz!
A poszt toló neve nem gynús?"

helytálló észrevétel :)

B_Juli 2011.10.11. 23:44:39

@estrella negra: Varga Pincészet? (Pesten az még elmegy).

B_Juli 2011.10.12. 00:00:58

@estrella negra: a szép színeset, lgysziiiii.

XCat 2011.10.12. 00:09:17

@estrella negra: @B_Juli: Látni szeretném, ahogy dugtok. Lécciiiiiiiii.

B_Juli 2011.10.12. 00:11:01

@estrella negra: jó éjt, fekete csillagom!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 00:12:38

@CatMother: Majd útközben összeszedlek. Gyertyát hozzál.

XCat 2011.10.12. 00:17:06

@estrella negra: Nem baj, majd elmeséled.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 00:19:46

@CatMother: Na, addig legyé' úgy összegömbölyödve, mint az avatarodon...

XCat 2011.10.12. 00:28:50

@estrella negra: ne beszéljél mellé, én tudom hogy úgyis. Ismerlek mint a rosszpénzt. Majd megmondalak a julisnak is. De először dugcsizd meg.

Aztán tegyél ki magadért, össze akarom törni a kisszivét.

Megdobbent 2011.10.12. 00:54:20

Nah, ez a buli kifulladt :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 07:33:58

@B_Juli: te valami kormányközeli pénzügyes vagy. Majdnem úgy számolsz mint Matolcsy.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 07:58:11

ájjájjáááj, miből maradtam ki. nyerváknyervák.

az vót mán, hogy nem kell hüttő, mer az ikeja úgyis ad hideg vizet ingyér?

A Spanyol Inkvizíció 2011.10.12. 08:08:19

@lionking: félelmetes, hogy mennyire hülye vagy.
okoskodsz itt, pedig lövésed sincs a dolgokról.
Bárcsak minden magyar kereskedő csak fele olyan korrekt lenne, mint az IKEA.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 08:11:53

@akiazsiráfotszereti: Nem, az még nem volt. Elmondod?
(Beindítottuk az éjszakai Homárt. Elmúltál 18? Nehogy Szalai Annamari elpicsázza Juszkáékat.)

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 08:12:31

@akiazsiráfotszereti: :)
jól szórakoztam, amíg visszaolvastam.
az egy zsiráf a hóban az avataron?

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 08:20:04

@estrella negra: Giraffa camelopardalis var. siberiensis Linné

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 08:20:24

giraffa camelopardalis siberiensis
(miszerint foltos nyakorján)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 08:24:25

@EÖ: ...lehet, hogy mégis van ilyen állat? (v.ö. "Ilyen állat márpedig nincs!")
Érik a Nobel-díj! Holafrakkom?

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 08:25:25

@estrella negra: Most akkor Linné vagy nem Linné, az itt a kérdés?

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 08:31:16

@estrella negra: Van, svájci! 180 forintért vettem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 08:33:00

@EÖ: Azt azért ne vedd fel a díjátadóra.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 08:45:26

@estrella negra: hát persze hogy igen kérlek alássan:D az úgy vót, hogy k*va meleg vót, ... na beleuntam, mégse

@EÖ: bezony zsiráf az, csak a vonat nem vitte el a célig, mert valami öngyilkos hópárduc a sínre ugrott, így ki kellett szállnia útközbe. oszt még pézt sé kapott vissza. ekkor készült a fotó.

Kutyuu 2011.10.12. 08:56:20

Úristen, mennyi fasz van itt!
Idejön a fogyasztóvédelmi fórumra, és lehülyézi azt, akivel halmozottan akar kibaszni a bútorbót.

Egyrészt szart ad el neki. Szar, mert ha jó cucc lenne, nem hibásodna meg fél év után. Ezt erősíti meg sok hozzászóló a WP-al kapcsolatban. Az IKEA is feltételezhetően tudja ezt, mégsem küldi el a picsába a WP-t, mert OLCSÓ (de szar). NEM a fogyasztó a hibás, neki nem kell tudnia, hogy IKEA hűtő=WP hűtő=szar. Az ikea viszont ismeri ezeket a számokat...

Másrészt nem biztosít csereterméket. Lehet pofázni, hogy keressen máshol mást, de minden bizonnyal azért ott vette a hűtőt, hogy passzentos legyen, vagy azért, mert ott akarta venni, tökmindegy. Pont.
Nem muszáj raktáron tartania a cserecuccot, de akkor bassza meg, ha cserélni kell, vállalja be az árkülönbséget!
Csak egy szélsőséges példa: te megcsináltatod a bútort, amibe egy kvára nem szabványos hűtő fér csak bele. Utána ez tönkremegy, a cég meg behazudja, hogy csak 300E-ért van ugyanilyen méretű hűtője. Legközelebb meg csak 500E-ért. Na akkor pofázz - szépen fog kinézni a luk a többszázezres konyhabútorban.

Szal köcsög az ikea, csakúgy, mint itt elég sokan. .. és nem vagyok a Szily :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 09:05:57

@Kutyuu: a hüttő standard méret, ikeja aszonta visszadja a pézt, oszt vehet másikat. mia franc kéne még? adjon mellé ajándék mosógépet is????

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 09:13:01

@akiazsiráfotszereti: Szerintem meg azt szeretné, hogy az " IKEA mondjon le"
:)

Csigorin 2011.10.12. 09:15:31

"ezen az alapon nekik se kéne visszafizetni a hűtőm teljes árát, hiszen 9 hónapig használtam (igen, ez utóbbi szerintem is erősen WTF)."

nem, nem wtf. Ha te szarragsz az arresen, ok szarraghatnak az amortizacion.

Kocsibiztositasod volt pl? Na ha totalkarosra, vagy epp csak annyira torik az autodat hogy a javitas dragabb mint az auto, akkor bizony a biztosito csak az autod arat fogja kifizetni (es elviszi a "roncsot").
es hiaba mondod hogy te azt feldughatod magadnak, meg egy ugyanolyan, ugyanugy karbantartott stb autot nem talalsz erte.

mocsoksag, de ez van.

Csigorin 2011.10.12. 09:16:53

@Csigorin: annyit viszont meg lehet probalni, hogy rendben van, adjak vissza a penzt, de akkor az egesz konyhaet. Mert te egyben vetted, ilyen feltetelekkel, huto nelkul nem all szandekodban hasznalni, es mivel hasznalhato hutot ugyanolyan aron nem tudnak biztositani (ertsd nem tudjak javitani a "konyhat"), igy dellazzak vissza az osszes penzt.
Aztan abbol majd veszel egy masik konyhat.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 09:21:06

@batgirl: :D na, csak fölbaszalintottam magam, imádom mikor valaki azzal kezd hogy hú mennyi fasz van itt. én olyan blogba nem írok, ahol nem teccik a társaság oszt jóvan.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 09:26:57

@akiazsiráfotszereti: egyetértek, én is kerülöm azokat, a helyeket ahol nem érzem jól magam.

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 09:31:35

@Csigorin: nem, az IKEA-ban nem egyben veszel egy darab konyhát, hanem veszel egy csomó bizbaszt külön és abból hegesztetsz otthon valamit, ami ha szerencséd van, akkor konyha lesz.
még a fiókok fogantyúját is külön tételként veszed meg.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 09:32:24

@EÖ: Ha meg nincs szerencséd, akkor csak egy tankot tudsz belőle kirakni?:))))))))))

Egyéves Önkéntes 2011.10.12. 09:33:25

@akiazsiráfotszereti: Hó végére talán látjuk majd a zsiráfot is.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.12. 09:40:23

@akiazsiráfotszereti: Olyanról, hogy mazochizmus nem hallottál még?

2011.10.12. 09:48:33

posztolót már lehet ?

Kutyuu 2011.10.12. 09:49:19

@akiazsiráfotszereti: Az egy cseppes sem zavar ugye, hogy ez egy fogyasztóvédelmi fórum, ergo nem a te szép szemedért vagyok itt. Mint ahogy az is vicces lenne, ha valaki a szurkolók/rajongók miatt menne/nem menne meccsre/koncertre/etc.

Szal kicsit el a fókuszt magadról..

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 09:50:27

@EÖ: meg a denevéreslánynak is, de nem műxik a válasz funkciód. Tanke schön! Az biza hóttziher.

@estrella negra: hallani hallottam már, de nem tudom pontosan mit jelent. állítólag a vadászok gyakorolják ezt a műfajt.:)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 09:55:22

@Kutyuu: Nem baj, majd elmúlik. Ha nem a szurkolók miatt mégy, akkor meg nem mindegy hogy faszok-e vagy sem?? Kicsit gubancos a logicicád.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 10:06:02

@akiazsiráfotszereti: Én simán tudok válaszolni magamnak is:)) Csak most nincs kedvem magammal levelezgetni:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 10:07:40

@Kulics: Igen, így 250 komment fölött bőven lehet a posztolót. Eddig kicsit visszafogtuk magunkat, egy-két emberen (mnacskán) kívül:)))

Kutyuu 2011.10.12. 10:07:51

@akiazsiráfotszereti: Nem miattuk megyek ki, de engedtessék meg, hogy ha ott vagyok, akkor megjegyezzem. Nem gondolom, hogy egy Fradi meccsen a bközép viselkedése elfogadható. Mint ahogy itt is sokan leszarják ezen blog értelmét/lényegét, és csak vaktában lövöldöznek, mint Breivik.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 10:13:32

@batgirl: a posztolót mindig lehet,kivéve ha kivételesen néhanapján jön egy olyan akinek igaza van.

@Kutyuu: bocsánat, de éppen ásítottam egyet. mivolt?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 10:19:34

@akiazsiráfotszereti: Néha az igazság nézőpont kérdése. Onnan fentről torzít a valóság.))

Kutyuu 2011.10.12. 10:23:46

@akiazsiráfotszereti: Semmi, valami paraszt zsiráf futott át előttem. Elütöttem. Bocs.

A Spanyol Inkvizíció 2011.10.12. 10:24:51

@Kutyuu: ritkán látni nálad nagyobb parasztot itt, pedig nagy a felhozatal.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 10:27:49

@Kutyuu: na látom már tanulsz :)

@batgirl: az lehet, de itt tisztább a levegő. itt fenn már nem érződik a kutypiszok szaga sem. :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.12. 10:29:17

@akiazsiráfotszereti: Az jó, mármint a tisztább levegő. Én is szeretek ott lógni:)

Kutyuu 2011.10.12. 10:31:36

@A Spanyol Inkvizíció: Azért Te sem vagy kezdő, ahogy nézem... Csak Te kihagyod az érdemi hozzászólást...

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2011.10.12. 11:09:35

OFF

Segírséget kérek: Anyámat meghívták exkluzív egészségügyi kivizsgálásra: vércukorszint mérés, testzsír mérés, meg minden, ami szem-szájnak ingere. Küldtek írásos meghívót mindez szépen levésve a papírra, ami sorsjegyként szolgál, tehát nyilván "beszedik" a megjelentektől.
"Sejthető", hogy a vizsgálódás helyett előadás, bűntudatébresztés, reménycsöpögtetés, végül akciós vásárlási lehetőség lesz a programon.

Mit lehetne tenni? Lemásolja a papírt, elmegy, meghallgatja, addig OK. De mivel bizonyítja, hogy nem arról volt szó, mint amit ígérgettek?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.12. 11:12:51

benzinkút. hűtődoboz. zacskó, benne jég. több zacsival megvesz. hazavisz, hűtőbe betesz.
ha nem nyitogatod folyamatosan, 2-3 napig is tartja magát.
olcsóbb, mint a villanyszámla! :D

igazságos 2011.10.12. 11:22:38

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: nem kell elmenni ilyenre. Mindig hirdetnek ilyen akciókat, legfeljebb vár egy kicsit. Szoktam néha én is elmenni ilyenekre, de soha nem találkoztam eddig előadásokkal, az egészet lerendezték 15 perc alatt, sorban állással. Papír meghívóval sehová, pláne nem ilyenekre, ezek ugyanis általában nyilvános események, amikre sok embert várnak.

Vagy ha megy, vigyen kamerát, de ha már eleve bizonyítani akarja azt, hogy átvágták, inkább el se induljon.

A sejthető nem elég, még el se indult, akkor meg honnan tudja az ember, mi lesz ott?

A bizalmatlanság mindig.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.12. 11:27:00

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: Mi lenne ha nem menne el? ezt a háziorvos is megcsinálja , oszt még nem is köll vásárolni se. a testzsírmérés meg egy mahartság alapjáraton. inkább kíméld meg édesanyádat az egésztől.

labi 2011.10.12. 11:28:52

@B_Juli: "Vagy hol rontom el szerinteda logikát?"

Ott, hogy a beszerzési és eladási ár különbözete még önmagában nem nyereség.
Ebből még le kell vonni a felmerülő költségeket.

ex-dr. vuk 2011.10.12. 12:50:16

Termeszetesen nem szabadna 25ezret kerni egy cserekeszulekert, mert "irva vagyon".
Vagy ugyanannyiert kicserelik ugyanolyanra vagy jobbra, vagy penz vissza. Ez utobbi opcioval mi a baj? Visszakered a penzt, visszaadod a szart es veszel (ugyanennyiert) egy masik cuccot. Ha nekik kenyelmesebb a teljes cuccot cserelni... ;)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2011.10.12. 13:24:43

@igazságos: "A sejthető nem elég, még el se indult, akkor meg honnan tudja az ember, mi lesz ott?

A bizalmatlanság mindig. "

A tapasztalat!

Ismerős nyugiklubos nénik elmentek és a fentebb leírt volt.

@estrella negra: @akiazsiráfotszereti:
mondjuk, nem csak azt nézi, neki mi a jó (leszarni, kit csapnak át), hanem azt is, hogy másnak mi az érdeke ( ne működjön átvágós-rásózós, mint az áruküldők etikai izéjének tagja)

szgyula 2011.10.12. 14:14:03

@vuk_: Két baj van. Egyrészt nem biztos, hogy pont oda illő készüléket tud venni, ha nem szabványos a cucc. Azaz neki lehet, hogy szekrény elemet is cserélnie kell. Másik a szállítási költség, amit az egészre esetleg kifizetett, de nem kap vissza.

lionking 2011.10.12. 19:24:13

@A Spanyol Inkvizíció: gratulálok idejössz és egyből megmondod a tutit.
Nem süllyedek le a szintedre mert legyőzöl a rutinoddal.
Ami meg az okoskodás részét illeti, kicsit több mint 30 évet töltöttem el a szolgáltató és azon belül is a javító szektorban és még most is bár más területen de ugyanúgy érintve vagyok a fogy véd törvény által. Tehát a lövésed sincs kitétel nem áll
Az ikea meg pont olyan szarrágó tud lenni, mint bármelyik más multi.
Tény, hogy nem sok panasz van akár itt is rájuk, de azért írd be nyugodtan a keresőbe az ikea nevet és biztos, hogy nem 2-3 találatod lesz a homáron.
További jó szörcsögést fröcsögést és hülyézést kívánok neked itt és máshol, legalább ott is láthatják ki vagy (vagy ki nem vagy)

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.10.13. 01:08:07

@CatMother: "3. kurvaszar minőségűek"
nyilván több termék hosszú tesztelése után írsz ilyet.
asszem akkor le is szedem ezt a konyhabútort a falról, faszért nyílik-záródik csöndben itt már ippeg 25 éve.

XCat 2011.10.13. 01:25:27

@a fene tudja még: Mondjuk úgy, bőven van összehasonlítási alapom nem kurvaszar minőségűekkel.
Egyébként igen.

Jó, szedd le. Kapsz rá három napot, jövő héten leellenőrzöm. De ha nem lesz leszedve, akkor úgy veszem, hogy egy frusztrált kis pöcsnek beböföghetnékje volt.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.10.13. 09:06:30

@CatMother: a hozzászólásaid alapján inkább te tűnsz egy erősen frusztráltnak fapicsának.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.10.13. 09:48:43

@Panni75:

"Ha nekem elromlik a 82 cm-es tévém és nincs készleten, akkor adjanak helyette ingyen egy 102 cm-eset? El van tévedve a posztoló erősen, az Ikea pedig korrekten járt/jár el."

No akkor mindenki okulására elmesélek egy történetet.
Anno vettem egy Canon Powershot S1 -es gépet.
Szépen működött mígnem 2 év után a CCD megadta magát.
Mivel ugye már 1 éve lejárt a garancia írtam a Canon magyarországi szervízének (Camera Hungára) hogy van egy ilyen gépem már 2 éves úgytűnik hogy a CCD-nek vége kb. mennyi a javítás?
Gondoltam hogy mondanak egy olyan árat hogy majd dobok egy hátraszaltót.
De nem.
A következő volt a válasz:
"Hiába járt le a készülék garanciája a kézérzekelőre 5 év jótállás jár.
Küldjem be futárral a gépemet és INGYEN kicserélik az érzékelőt."
Nos így is tettem, de ezzel a dologgal nem volt vége a történetnek így kapcsolódik a jelenlegi sztorihoz.
Miután megkapta a Camera Hungára a gépet, kaptam tőlük egy másik levelet:
"Sajnos ehhez a géphez már nem tudnak alkatrészt szerezni így javítani sem tudják.
De annak érdekében hogy biztosítani tudják a szavatosségot, kiküldik ennek a szériának a legújabb modelljét INGYEN.
Így kaptam a régi Canon Powershot S1 gépem helyett Canon Powershot S3 -at.
Ja és az új gépre előlről kezdődött a garancia.

Szóval lehet ezt így is intézni ha akarják.

Most akkor a Canon volt a lúzer?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.10.13. 10:01:47

@Di622:
Ja és még annyi az analógia hogy annak a digitális gépnek az ára kb. összemérhető a beépített hűtő árával , mert akkoriban olyan 120 000 HUF magasságában mentek ezek a gépek. Tehát nem arról volt szó hogy a canon nagylelkűen kicserélt egy 10 forintos szappantartót.

serfecs (törölt) 2011.10.13. 11:01:47

@Di622: ez egy extra jófej cég, ami nagyon pozitív, de nem kötelező. Itt nem arról van szó, h az IKEA jófej-e, hanem hogy megszegi-e a fogyvéd törvényt.

mohopasi 2011.10.13. 11:48:37

Csak azt szeretném kérdezni, hogy ha az ikeának nincs olyan hűtője, amit cserélni kell, mi a toszt csináljon? Adjon drágábbat ingyen? Vagy mi az elvárás? Visszaadná a lét? Vissza. Akkor...?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.13. 13:36:20

@Di622: én 12-13 évvel ezelőtt a HPval jártam így, amikor másfél év után már lejárt a 710-es garija de elkezdte tépni a papírt. kaptam helyette egy 710C típusút új patronokkal, szintén új garikezdettel. ingyen. vagyis az ODA futárköltséggel.
máskor saját hibámból leesett a telefonom (első szériás 3300) és elszállt a kijelzője. óbuda, jurócenter, természetesen elhajtottak. internet, nokia m.o., panasz leír. válasz, bementem, 2 perc alatt kicserélték a kijelzőt és egy mosollyal utamra bocsátottak. azóta sem veszek más telefont.
vannak jó cégek akikhez az ilyen "apróságok" miatt elkezd ragaszkodni az ember.

XCat 2011.10.13. 13:36:24

@a fene tudja még: Nem, én egy elbűvölő és laza fapicsa vagyok.

CID 2011.10.13. 18:22:01

ÓCsó, instant picsalucsok por eladó.

ferand1979 2011.10.14. 16:59:58

Veszek egy terméket, tutttti, hogy fél-1 éven belül kijön az újjabb széria.. A szabványokat (méret, teljesítmény, szín, kinézet, stb) pedig felejtsük el. Így jogos a posztoló felvetése, hogy nem szeretett volna ráfizetni. Ha így állnánk, akkor majdnem minden garanciális ügyintézésnél rá kellene fizetni a termékre... (igaz cserében jobb készülékünk lenne... de nem ez jelenti a GARANCIÁT!!!)
Amúgy NEM az IKEA "kárára" kell a terméket kicserélni, hanem a GYÁRTÓ kárára.. Így a Whirpool cserélje ki egy újjabb szériára a terméket... Ikea kérvényez egy Ügyfelének garanciális cserét, Ügyfél pedig bodogan elfogadja a cserét. Ez a Garancia... Jelenleg ez LEHÚZÁS felső fokon. (Főnököm DVD írót vett 5 éve. 2 évente kicseréltékk a 3 éves garanciális eszközét, mert elromlik. És újra indul a garancia. MOst 1 éves... jövőre megint megyek csereberélni, szinte biztosan... A márkát nem írom le....)
Ha a pénzügyi vonzatát vesszük... Egyben vásárolta meg a konyhabútort felszerelésekkel Szinte biztos, hogy nem fog annyi pénzt visszakapni, amivel különállóan vételezni fog tudni hűtőszekrényt.... Így itt is a posztolónak a pont.
A szállításokat viszont az IKEA és a Gyár intézze...

Más... Konyhabútort (sőt bútort..) nem vennék Ikeából. Mi helyi asztalossal, bútorossal kiszámoltattattuk, hogy mibe kerülne a konyhaszekrényünk. 600 EZER... 1 óra keresgélés NETen, átmentünk szomszéd városba, 8 km.-re, és 200-ból megrendeltük, igaz lapraszerelten. De azt 2 délután összecsavaroztuk ketten... Ha 10 év múlva szétesik újra hasonlót veszünk. (30 évig a bútoros-asztalos terméke sem bíná...)
süti beállítások módosítása