Tékozló Homár

Fkalap lett a júzerneve az Office Depotban újratelepített Windowsban

2011.10.24. 14:26 | jackyll | 496 komment

Egy igen tanulságos történetet küldött Eszter az Office Deponál meghosszabbított notebook-garancia érvényesítéséről. Olvasni is fájdalmas, ahogy terhesen hónpokon keresztül küzdött, először, csak hogy megnézzék a gépét, aztán hogy kicseréljék a merevlemezt, aztán hogy rakjanak rá Windowst, aztán hogy cseréljék magyarra a belerakott német billentyűzetet, aztán hogy cseréljék az egészet.

2008-ban vásároltam egy HP-notebookot a szombathelyi Office Depotban (OD). Alapból 2 év gyári jótállás volt a készüléken. Akkoriban még teljes újdonságnak számított a garanciabővítés lehetősége.Mindenesetre én éltem vele.Az eladó lelkes ösztökélésére ("még ha kakaóval is leönti akkor is ingyen javítják") megvásároltam a 2 éven túl még 3-ra, tehát összesen 5 évre az Office Depot Teljes Garanciát. Ez a hivatalos neve. Ez szerepel a tájékotató füzeten melyet beledobtak a csomagba vásárláskor. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy semmiféle külön szerződéskötésre nem került sor ezzel kapcsolatban. Csak a számlán szerepelt a "termék" megnevezése és ára: 13990Ft. Garancia a nyugalomra. Ez áll a füzet elején.

Eltelt 2 év és életbe lépett a garanciabővítés. A gépem elromlott. Újraindult, sípolt, fel sem futott és egy betű kitörött a billentyűzetből. Milyen jó! Hiszen van garanciabővítésem. Elő a tájékoztató füzettel! A füzet szerint fel kell keresnem a legközelebbi szervizpontot-ennek helyét megtudhatom ha felhívom a szervizt. Felhívom. Meglepő módon az átvételi hely az OD üzlete. Elmegyek az üzletbe. Néznek rám a hülyére, kedvesen-türelmesen. Neeem. Nem ez van szerintük a füzetben. A szervizt kell fehívnom. Ők jönnek a gépért. Felhívom megint a szervizt. Jó akkor küldenek autót. Autó jön. Gép gondosan becsomagol, futár átveszi. Közben azonnal részletes egyeztetés a szervizzel. A gép problémájának  pontos magyarázása, eljárás utáni érdeklődés. Pár nap múlva újra. Telefon. Mi van a készülékkel? Hölgy keresi. Nem tudja. Így tellik el két hét!

Ideges kezdek lenni. Felemelem a hangom. A gép még mindig ott áll bedobozolva ahová lerakta a futár. Már csak 1 nap van a 15 napos határidőből. Végül előkerül a szerelő és láss csodát már küldik is vissza a gépet. Merevlemez-cserére volt szükség-mondja a szakember, de örülhetek, hisz csak nagyobb vinyó volt mint az eredeti és olyat kaptam, de a billentyűt nem javítják. Az nem tartozik a garanciába. Telefon az OD-be: miért nem? Nem teljes garanciáról van szó? Mi van a kakaós dologgal? Olyan nincs - mondják.

Visszajön a gép. Közben az OD felhív váratlanul. Felajánlanak egy HP nyomtatót kárpótlásul. Nem fogadom el. Kicsomagolom a gépet. Vastagon mocskos! A billentyűzet érintős része megsérülve - mély karc benne. Bekapcs. El sem indul. Sípol ugyanúgy. És! Operációs rendszer sincs rajta. Pedig én eredeti Windows Vistával vettem a gépet. A szervizben kidobták a merevlemezzel együtt.

Az OD-ban teljes fogalmatlanság. Azt mondják ,hogy az op rendszerhez semmi közük. Én vok a hibás,miért nem csináltam biztonsági másolatot. Mondom nekik ez hülyeség. A biztonsági másolat nem kötelező csak opció. Nem hiszik el. Mindegy. A Microsoft kijelenti  ,hogy a vista a géptől el nem választható. Az én tulajdonom. Nem érdekli az OD-t. A HP Magyarország közli velük, hogy nekem jár az op rendszer, a biztonsági másolatra nem hivatkozhatnak. Ez sem elég, de nem baj ,mert a fogyasztóvédelem is felszólítja őket a Windows pótlására. Ezt már elhiszik.

A gépet az üzletben hagyom. Így használhatatlan. Aztán tellnek a hetek...a hónapok. A fogyasztóvédelem mindeközben minden vitás kérdésben nekem ad igazat illetve elmarasztalja az OD-t. (Nem voltak hajlandóak átvenni a gépet, nem adott senki átvételi lapot az állapotáról és a win pótlása ügyében)

Túl minden ésszerű határidőn, meglepő fordulat következik. Levél jön, hogy szereztek egy teljes, tök új billentyűzetet és a win is meg van oldva. Hoppá. Be is megyek...véééégre!  Megmutatják a gépet. Csillog villog. Hazaviszem. Bekapcs. De valami nem stimmel. Te jó ég. Német billentyűzetet raktak a gépembe!  Ennyire hülyék nem lehetnek. Pedig de. Elnézték. Vissza az üzletbe. Néznek hülyén. Mi a baj? Nem is értik. 39 billentyű van ezen máshol mint a magyaron. Kijelenti az üzletvezető, hogy ezt el kellene fogadnom és örülnöm kellene. Ragasszak rá matricát! Na ne.

És a legdurvább. Amikor elindul a gép ,megdöbbentő kép fogad. A win telepítésekor a telepítést végző személy (az üzlet dolgozója mint később kiderült) mókás kedvében felhasználónévnek azt írta be ,hogy: " Fkalap". Ezt nem is kommentálnám. Ezután végtelen telefonálgatások az OD elérhetetlen vezetőinek. Millió levél. Senki semmilyen formában nem válaszol. A gép otthon áll-gyakorlatilag használhatatlanul. Fél év múlva már a sírás kerülget. 160000Ft+14000 a garancia a teljes nyugalomra. Szinte mellékes a történetben, hogy én mindezalatt terhes voltam. Nem hatotta meg őket. Nagy hassal futkoztam és idegeskedtem végig.

8. hónapban voltam, amikor újabb elképesztő fordulat történt. Megpróbáltam újra bekapcsolni a gépet. El sem indult. Sípolt mint márciusban. Férjem ötletszerűen lecsavarozta a a winchestert rejtő fedelet és elképesztő látványban volt részünk. A márciusban a szervizben (Fény-Hang Kft.) a gépbe beszerelt vinyó javított volt! Tehát egy hibás és javított hdd-t raktak bele. Funkcióinak 99%-át nem tudta a férjem szerint. Telefon a szervizbe. Amikor meghallják mit találtunk, azonnal és látatlanban megígérik a teljes gépcserét. Elviszik a gépet és újabb egy hónap után meg is jön egy ún. csereigazolás-csak azzal meg nem tudják mit kezdjenek mert ilyesmiről nincs szó a sokat emlegetett tájékoztató füzetben. Azonban ennél is kellemetlenebb, hogy időközben a remek OD bezárta a vidéki üzleteit. (a győrit kivéve, dehát az sem Szombathelyen van)

Újabb nevetséges kálvária kezdődik. Mi a teendő? Én 9 hónapos terhes vok. De ha nem lennék, akkor sem kötelezhet senki, hogy elutazzak a saját költségemen a világ végére ügyet intézni. Telefonok ide-oda. Az OD sz*rik rá. Oldjam meg. A győri üzletvezető kijelenti, hogy elutazok majd, ha már nagyobb lesz a baba! VÁÁÁÁÓÓÓÓ! Fél éve nincs gépem de még várjak pár évet... Végül csodás ötletem támad. Az OD honlapján szerepel egy vállalás. Nyugodtan vásárolhatok, mert ha nem vok elégedett, akkor 7 napon belül vita nélkül visszaadják a pénzt. Nos a terv a következő: Mivel a csereigazolás készpénzre nem váltható, ezért elmegyek Győrbe és a csereutalványon  választok egy készüléket. Az már egy új blokk lesz új dátummal, amit pedig a 7 napos vállalás keretén belül visszavásárolhatnak tőlem. Fogalmuk sincs róla az OD-ban...nem is láttak ilyen vállalást. Megmutatom több helyen is. Csodálkoznak.

Végül 1-2 héttel szülés előtt nem várok tovább rájuk. Kockázatos utazás ,rosszullétek közepette. Bemegyek és választok egy másik gépet. Ekkor a következő történik: A pénztárosnak sincs fogalma mit tegyen ezért telefonál Pestre. Aztán követi a kolléga utasítását. Bemegy az irodába. Kivesz a főpénztárból annyi pénzt amennyi a csereigazoláson szerepel - tehát 159900 Ft-ot. Odahozza és lestornózza az eredeti számlát. Ezután nyújtja felém a pénzt! De nem adja oda, hanem rögtön vissza is veszi és elrakja a pénztárba. Majd beüti az új gép árát.

Ez érdekes. Tisztára nem cserének tűnt, hanem gyakorlatilag visszavásárlásnak. Visszavásárolták tőlem az ott sem lévő régi gépet és levásároltatták velem az azért kapott blokkot. Márpedig ilyet a magyar jog nem ismer.Levásároltatás nincs. Akkor mi van? Semmi. Pökhendiség és belecarás. A mai napig. Most ugyan van gépem, de egy sokkal fontosabb cél nem valósult meg: az ,hogy megszabaduljak az OD-tól. Érthetetlen, hisz őket semmi kár nem érte volna a történetben. A szerviz biztosítója kifizette volna a cserélt készülék árát. Azaz nem kifizette volna, hanem ki is fizette így is, hisz őket nem érdekli, hogy mi történik az új géppel utána.

A történetnek több tanulsága is van. Egyrészt az OD és a szerviz egymásra mutogatása épp a nem tisztázott részletek miatt, melyeket ők nem tisztáztak egymás közt, de a vevőnek kell megszenvedni. Érdekes kérdéseket vet fel, hogy melyik biztosító hiszi el azt, hogy egy merevlemez hiba miatt cserélni kell egy teljes notebookot? Valószínű egyik sem. Ez azért érdekes, mert akkor vajh, mit írnak a biztosító felé küldött papírra a szervizben? Hogy alaplaphibás? Az egyik ügyintéző akit felhívtunk  a szervizben (de ő egyébként nem ismerte a történetet) amikor utánanézett a gépemnek, azt mondta, hogy folyamatban van az ügy, de a gép nem merevlemez hibás, hanem alaplapi gondja volt! Ez van a papírra írva. Hmmm. Mifelénk hdd hibát kommunikáltak.

Szép kilátásokat biztosít maga a gyakorlat is. Ha nem nézünk bele a gépbe, akkor sosem derül ki a csalás a HDD-vel.
 

Szóval adott a szerviz aki így gondolkodik. Fény-Hang Kft. És adott az Office Depot, aki meg így bánik a vevővel aki mellékesen veszélyeztetett terhes - és így bánik a rá bízott készülékkel, hogy a tudtom és engedélyem nélkül beépít idegen nyelvű billentyűzetet és elvárja, hogy fogadjam el.

Hát köszönöm nem!

Továbbra is fenntartom a kártérítési igényemet és a z napos vállalás betartását.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.24. 14:35:21

szerintetek ezt a hosszút elolvasom ?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.24. 14:36:08

Lehettem volna én is első, de én el is olvastam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.24. 14:37:28

Bár sok mindent nem értek benne, de biztos bennem van a hiba. Most végül kislány lett vagy kisfiú?

É2I 2011.10.24. 14:42:08

Veszélyeztetett terhes oszt a férjed hagyta, hogy te rohangálj? Akkor már tudom ki az a fkalap júzer.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 14:44:39

Na ez szép. Igazi homárkomform sztori.

Az msot akkor úgy van, hogy aki terhes, anak előre kell venni a garis üygeit, vagy ez csak egy mellékszál, mint a mezalianszok a CSI-be?

Dr. Kix 2011.10.24. 14:45:03

"Ez a szopás, nem a faláb!"

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.24. 14:45:20

Igazából csak a végét nem értem. A cserepapírjáért kapott 160 rongyot, azt beszámolták az új gépbe, ami drágább volt. Utána az új gépet miért nem vitte vissza 7 napon -illetve 5 percen- belül? Vagy én nem értem a történéseket?

2011.10.24. 14:45:41

a történet alapján mocskos szemetek voltak a szervízben és az OD-ban egyaránt. Informatikai cuccból csak olyat érdemes vásárolni amit otthon lehet javítani. Ja és mindenki legyen informatikus és hardveres. Ja meg autószerelő is: ott is átvágják az embert sokkal durvábban mint egy laptop ára.
Azt nem értem ha a posztolónak volt férje miért nem ő intézi az ilyen idegállapotos dolgokat ?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.24. 14:46:43

@batgirl: Mosómedve nem, az tuti. Pepin sógor szerint ahhoz unatkozni kell.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.24. 14:47:51

@batgirl: Mosómedve nem, az tuti. Pepin sógor szerint ahhoz unatkozni kell.

KecskeDotyi 2011.10.24. 14:48:03

Természetesen rendkívül fontos infó, h terhes. Nem unják még h ez is kifogás? Ja, persze, kifogás lehet, ha valaki TERHES. Egy normális nő meg várandós.

2011.10.24. 14:48:37

"Pökhendiség és belecarás"
ez mit jelent ? beleszarás ? Ezt nem lehet így magyarul leírni ?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.24. 14:49:33

A blogmotor meg a biciklilánc kasszikus esete.

_Infy_ 2011.10.24. 14:51:22

Most már engem is jobban érdekel, hogy milyen nemű lett a kisbaba, mint az egész kálvária.
Amúgy meg miért nem a férj intézkedett az elejétől kezdve? Az első balfaszkodásnál oda kellett volna menni, asztalt felborít, ordít, fenyegetőzik és máris nem tartott volna hónapokig ez az egész.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.24. 14:51:46

@Csokis: Ez a Peppin csak tudja.Reggel óta várom a mosómedvét! Hol késik? Hanyas busszal jön? (magaslabda,nem lecsapni!)

Harlequin 2011.10.24. 14:54:01

Egyébként notebookot, csak az Aldiból.

KecskeDotyi 2011.10.24. 14:55:46

@hagyma: Fiatal vagyok még :)
Kb még 3-4 év és jöhetnek a rosszcsontok :)

Fésüs Kelekótya 2011.10.24. 14:56:04

Hát, ha már a HP Magyarország is beszállt a garancia-buliba, akkor talán őket kellett volna megkérni, hogy - a jó hírnevük megőrzése céljából - tegyenek valamit az ügy mielőbbi befejezése végett. Igazán semmi közük hozzá, de mégis. Szerintem lett volna ott mókus, aki magáénak érezte volna az ügyet.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.10.24. 14:58:08

Örülök, hogy a posztoló nem hagyta ennyiben a problémáját. A húzása is ravasz volt, miszerint csereutalványt kap, és ezt kijátssza. Nem szeretem a trükközéseket, de ez szerintem olyan eset volt, mint elfogadok.

Egyébként most nem azért, de miért te rohangáltál, és nem a férjed? (a 99%-dolgot amúgy nem értem, honnan szedte; 99%-a bad sector-os volt a wincsinek? :-), vagy hogyan?)

Pukkandúr 2011.10.24. 14:58:55

@KecskeDotyi: egy normális nő várandós, te meg egy hülye faszkalap vagy..

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:00:53

Zavaros ez, mint a háborodás.

1. Most akkor mennyi az annyi? Ingyér kapta az új gépet, vagy mennyit kellet ráfizetni?

2. A garancia akkor újrakezdődik, ahogy cserénél szokás és mi van a kiterjesztettel, ami úgy tünik mégis jó befektetés volt?

3. Vistát kapott, vagy újabbat? Vistát sztem már nem árulnak. Ha új az operációs progi, van-e hozzá eredetiségigazolás, meg telepítőlemez? Az előzőhöz miért nem volt telepítőlemez (vagy volt)?

4. A vindóz telepítő viccesgyereknek be-e lett-e verve az a nagy nyegle bunkó orcája és be lett fenyítve a munakhején?

5. Otthonszülsé volt? gyerek lett vagy lány? Ultrahangvideő esetleg szülős linkolódhatna, már szinte családtagnak érzem magam Fkaalpné úrhölgyéknél.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:05:05

@Pukkandúr: az ön modora nem való úri társaságba, valamint a maga ön nemi preferenciái és kétesek. Jelezném, hölgyekkel nem illik így beszélni.

A komemntelésnél javasolt műveleti sorrend:
1. olvas.
2. értelmez. gondosan. alaposan.
3. ha nem ért, kezdi elölről.
4. relevék.

Pukkandúr 2011.10.24. 15:05:06

telepítőlemez? esetleg öt évvel ezelőtt árulták úgy a konfigurációkat..

vape 2011.10.24. 15:05:55

Nálam is csak a következők a kérdések:
1. Hol volt a férj, amikor reklamálni kellett? Azért hónapokon keresztül elnézni, hogy a várandós nő rohangáljon fel-alá... Nos, ahhoz kell egy kevés leszarom tabletta.
2. Mi az, hogy a funkciói 99%-át nem tudja a HDD? És hogy jött erre rá a merevlemez matricája alapján? Talán 99% = a 320 Gb-s vincsin csak 3,2 Gb anyagot lehetett tárolni?

Összefoglalva: szerintem a posztolót nemcsak az OD szivatta, de még a saját férje is.

KecskeDotyi 2011.10.24. 15:07:35

@Pukkandúr: Nos, ha már az vagyok, akkor magyarázd már el nekem te gyökér, h a garanciához mi az isten köze van ahhoz, hogy egy gyereket hord a hasában? Attól várja a megváltást? Attól valami csodának kéne történnie, vagy mi? Nem hiszem. Akkor miért is fontos ez?

@Rosszindulatú Vászka: :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:09:19

Namsot arra senki senem gondol, hogy a férj esetleg tartósan távol van? Börtön, külföldi aktonai szolgálat, mittomén? Vagy, hogy meghalt vagy nem egy háztartásban él a poszttolóval?

Énmég eztse értem tejjesen: "Továbbra is fenntartom a kártérítési igényemet és a z napos vállalás betartását."

helianthus 2011.10.24. 15:11:38

Ezen : "Fél év múlva már a sírás kerülget. " sírdogáltam csendben egy sort.
Ha a posztoló fél év múlva kezd sírni valamin, akkor azért jó erős idegrendszere van.

Egyéves Önkéntes 2011.10.24. 15:12:11

kiveszi a pénzt és visszateszi??
LOL

KecskeDotyi 2011.10.24. 15:12:48

@Rosszindulatú Vászka: Amikor asszony 8 hónapos volt, még belekukkantott a gépbe, és egyből mondta a vinyóra h sz@r :D

2011.10.24. 15:13:16

igaza van pedig, epic fkalap vagy.

office depotban.
hp notebookot.

gondolom vacsorat is a viragboltban veszel. "telik" meg miota 2 L? :D

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:13:50

@helianthus: irodalmi élményeimből ismerős a jelenség, hogy hölgyekből felfokozott élethejzetekben a tehetetlenség és a düh avagy a kiszolgátatoccság kiválthat szélsőséges érzelmi reakciókat. Ez felróható a terhesség (várandósság) okozta hormontúltengésnek is.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:15:58

@KecskeDotyi: az ki van zárva, mer azt nem tudom.

De, ha úgy lett volna, tuti belekerül ebbe az alapos és nem kurta posztba, márcsak önigazolás végett is. Asszem.

Sasfióka 2011.10.24. 15:19:09

Az a baj, hogy három év után teljes áron visszavették a számítógépét? :)
Mert nagyon úgy tűnik. De ez a problémát ennél a mondatnál meg is értettem. "Szinte mellékes a történetben, hogy én mindezalatt terhes voltam."
Nekik mindennel bajuk van :)
Én a picsámat a földhöz verném, ha három év után valaki az EREDETI ÁRÁN beszámítaná a laptopomat...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 15:21:15

@Rosszindulatú Vászka: Ebből a "gyerek lett vagy lány"-ból még valami bajod is lehet.:-)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.10.24. 15:21:39

@batgirl: Csak azoknak lesz mosómedvéjük, akik tudják, hogy van ez pontosan:
" - Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!"
Vásároltál-e már ma Desdemona?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:24:48

@estrella negra: igazad van, ez nem píszí. Majd eldönti a kisded, ha akarja.

Szelid sunmalac 2011.10.24. 15:25:04

Engem az erdekel, hogy hav alaki ir egy tobboldalas esettanulmanyt, akkor mi az apja faszert irja azt, hogy "vok"?!

kukatr 2011.10.24. 15:27:15

@Sasfióka: És akkor vernéd a picsádat a földhöz, ha cserébe hónapokig nem használhatnád a notebookot?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 15:29:44

@Rosszindulatú Vászka: Én kettős fedezékbe vonulnÁk a helyedbe'.
(A Porontyon már felnégyeltek volna.
...télleg, mivana Poronttyal?)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.24. 15:32:11

@Csokis: Ma még nem, de már gondolok rá.

Sasfióka 2011.10.24. 15:33:03

@kukatr: Ennyi pénzért túlélném...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.24. 15:33:21

@estrella negra: Ez így van! Nagy bajod lehet még ! Vászka, Vászka, te rosszindulatú.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:33:56

@estrella negra: az kizárt, engemet kedvelnek a Hölgyek. Meg kemlény vagyok és állom a sarat.

Mióta a Velvet bezárt meg nem járok oda, pedig az a "mosod-e a micsenkádat turcidoktor előtt" hirig az mókásabb volt, mint az Ede meg a Kobela együtt, kár érte.

rainman35 2011.10.24. 15:34:23

@KecskeDotyi: onnan tudta, hogy rossz vínyót azaz javított HDD adtak neki, hogy a HDD-re rá van írva (a zöld mezőben: " certifed repaired HDD"). Csak el kell olvasni.:)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:35:23

@batgirl: ugyanmár kirájlány, a kommentem nem feltétlenül tükrözi a saját véleményemet, az csak egy népies fordulat volt, én egy kalap félbevágott parasztfingért senem mondanák ojan mocsmondasűgot!

zooDoo 2011.10.24. 15:38:47

Jó nagy csög az Office Depot. De a terhesség csak egy állapot, igazából e mögé bújni elég genya dolog, ha meg veszélyeztetett miért ő ügy-intéz.

KecskeDotyi 2011.10.24. 15:39:47

@rainman35: "Funkcióinak 99%-át nem tudta a férjem szerint." - Szeretnék én is ilyen IT tudós lenni, ránézésből megmondom h melyik funkció megy és melyik nem...

juhaszvik 2011.10.24. 15:40:57

gondolom a meccs második fele a gépen lévő profit megtartásáról szólt. hiába hárítja tovább a garanciát, az csak a viszonteladói ár, amit ő rakott rá az elveszne.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:42:31

@batgirl: én nemnemsoha.

@KecskeDotyi: pedig rém eccerű. A számításteknikával kapcsolatos ráutaló funkciókat nem tutta, ellenbe levélnehezékként makzimálisan. Utánaszámoltam, nekem is annyi jött ki.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 15:43:05

@Rick Astley: Te meg hülyén nézel ki hosszú hajjal.:-p
...mondjuk, röviddel is.
tugedör forevör end nevör tu part
tugedör forevör vi tú
end dont ju nó
i vuld múv heven end örsz
tu bí tugedör forevör vit ju
sálálálálááá

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.24. 15:44:04

wooohoooo ... végre egy terhesnős, csimotás, sorbanállós, diszkréten szoptatós poszt. De rég volt ilyen, el is olvasom gyorsan :D

Logan Grimnar 2011.10.24. 15:44:21

Aki nagyáruházban ( Tesco, Auchan, Cora, OD ) vásárol számítástechnikai terméket, az meg is érdemli, hogy szívassák. Kisker számtech boltban kell venni kb nagyároházas ár +10%-ért, de cserébe kap termék támogatást + elintézik a garanciát normálisan, ha kell.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:44:28

@juhaszvik: meg vélhetően a plusz garihoz semmi köze a HP-nak (nem a Hölgynek, hanem a világcégnek), azt a bolt adta, az övé a kockázat ezügybe. Annyira nem bukta a cégnek, hogy besírjunk. Sztem.

házipálesz 2011.10.24. 15:47:27

@Rosszindulatú Vászka:

az ki van zárva, mer azt nem tudom.

Ez így nem helyes! Klasszikust csak pontosan, szépen...

"Az kizárt dolog, mer nem tudom."

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 15:48:00

@Logan Grimnar: ez nettó hüjeség, mert sok alsókategóriás notbúk olcsóbb az említett multikánl akcióban, mint a kis boltokban, ráadásul itt a kiterjesztett garival nem kukázta a vásárló a gépét, hanem végülis kapott újat. Kisker gari ügyben keresgélélj itt a homáron, vannak veretes rémtettek azügybe is. Meg felszívódott boltok, ami miatt a garancia is felszívódott.

Bobby Newmark 2011.10.24. 15:50:24

Teljesen jogos a felhasználónév. Aki 14ezer pénzt letesz azért, hogy majd 2-5 év közt legyen garanciája, az megérdemli a megtisztelő címet. Egy 2+ éves gépbe kb nincs alkatrész, ami 14ezernél többe kerülne.
Ha a posztoló szarik a garanciára, besétál egy boltba, vesz egy új vinyót, aztán telepít rá egy vindózt, kb fél nap alatt túl van az egészen.

Szombathelyen meg egyébként van Notebook Store, ott vegyetek laptopot.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.10.24. 15:51:58

én 2 dolgot tudok javasolni!

1: HP-t soha, de soha, mert mind sz@r minőségű

2: ha van pénzed, menj Bécsbe a Shopping City Süd be
Akár Media Mark, akár Saturn, sac ua ár, vagy 10%-al olcsóbb gépek, elképesztő udvariasság, és profizmus. Mindegyik eladó a pc részlegen beszél angolul is :)
Alap a 2 éves gari minden gépre.
Ha gondod van, vita nélkül cserélik, és a szervizelést is ellátják osztrák szakemberek, és postázzák is lakásra a gépet. Ennyi.

Peter__Blau 2011.10.24. 15:52:03

Egyszer vettem a Tescoban két kompakt izzót, persze a blokkot nem raktam el. Hazamentem, kipróbáltam és mind a kettő rossz volt, egyik sem világított. Visszamentem, a kocsiban hagytam a két izzót. Bementem és vettem két ugyanolyat, blokkot megtartottam, fél óra múlva mentem a Vevőszolgálathoz a két rossz izzóval, hogy vettem két izzót és nem működik egyik sem. Kipróbálták, nem működtek, a pénzt visszakaptam. Így most van két jó izzóm, mert a két új már tényleg jó volt szerencsére. Azóta soha nem dobok el blokkot :-)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2011.10.24. 15:53:06

Mi az hogy 99%-át nem tudja?
Mi az hogy nem fut fel a gép?
Felét sem értem :D
Amúgy miért kell OD-ből gépet venni? A banánt meg majd az MM-ben vesszük? :)

A bill meg kitört és gariban akarta cseréltetni?

Asztalos Gábor 2 2011.10.24. 15:53:21

@Sasfióka:
"ha három év után valaki az EREDETI ÁRÁN beszámítaná a laptopomat..."
Mégis milyen áron számolják be?
Ha nem tudnak ugyanolyat adni, akkor KÖTELESEK a teljes pénzt visszafizetni.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2011.10.24. 15:55:00

@www.Bisex.hu:
A hp notik faszák, van 2 db, nem értesz hozzá

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.24. 15:55:50

nemkicsit zavaros.
Két dolgot jegyeznék meg (bár a végkifejlet szempontyából lényegtelen).
1, a seagate javított hdd-k legalább annyira (ha nem jobban) megbízhatóak, mint az un. új eszközeik
2, laptopot csak palkovicsnétól (esetleg a zaldiból)

AmyS 2011.10.24. 15:57:42

másfél éve 600ezerért vettem a legújabb toshiba qosmio gépemet. normális helyen. (gyk: nem teszkó és hasonló)
nincs és nem is volt soha vele semmi gond.
500ezerért vehettem volna noname kis netes áruházban is ugyanazt.
de nem tettem, mert van eszem. nő vagyok, de nem szőke és értek az informatikához (is).

lúzer-e vagyok-e?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 15:57:58

@Sasfióka: bazmeg, ha garanciat megvettem en az o "picsajukat" rugdosnam szet, ha nem javitjak, vagy cserelik
a garancia mar csak ilyen@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ez nekem is kiszurta a szemem, sporolt 3 karaktert, miutan leirt 10 milliot...
lehet ez trendi

Sasfióka 2011.10.24. 15:59:08

@Asztalos Gábor 2:
Nem a törvénykezéssel hadakoztam. Azt mondtam, hogy szerintem pont jól járt az user. Persze nem szépen oldódott meg a dolog, de kicserélték a vinyót, a billentyűzetet, végül az egész laptopot is. Persze sünt az OD-nek, mert ne faszkalapozzon egy usert... És az idő sem szerencsés.
Csupán azt mondtam, hogy nem járt olyan rosszul az user...

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 16:01:46

@Bobby Newmark: kérlek mutass nekünk boltot, vagy szervizt, amyagrországon, ahol 14.000 Ft-ért adnak pl. alaplapot vagy kijelzőt notihoz!

Meg miért kéne a poszttolónak értenie hozzá?

@www.Bisex.hu: az se százas, aki SCS-be megy laptopért innen, kap azt Bécsben is, hamár osztrák kell neki.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.10.24. 16:03:14

am hibáztak a szervízben. több ponton is.
a leg fontoschabb: fapuma, nem fkalap :)
ez volt már? laptopot palkovicsnétól!!!

Mad Mind 2011.10.24. 16:03:24

@Rosszindulatú Vászka:

3. Vistát kapott, vagy újabbat? Vistát sztem már nem árulnak. Ha új az operációs progi, van-e hozzá eredetiségigazolás, meg telepítőlemez? Az előzőhöz miért nem volt telepítőlemez (vagy volt)?
Előtelepítettnél egy külön partíción van az oprendszer onnan rakja fel. A recovery lemezt meg gondolom megette a cica.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.24. 16:03:24

Méghogy én vagyok szélsőkonzervatív, meg maradi, amikor itt mindenki azt hiszi, hogy egy magzathoz férj kell. A 9 hónap alatt végig, teljes jelenvalóságával...
Az más kérdés, hogy mi a jó.
Apropó: jól szopik a kis csimota? (Nem is baj, ha most még ivartalan, majd ha felnő, eldönti, hogy mi legyen!)

Kifordított kacagány 2011.10.24. 16:06:29

@Lili.hu: ennyit költöttél egy ilyen szarra? nem, határozottan nem vagy lúzer

Peter__Blau 2011.10.24. 16:07:34

@estrella negra: Igen tudom, meg nagyon menő csávó is.

Kifordított kacagány 2011.10.24. 16:08:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: szopjon is csak, gyakoroljon, majd ha felnő és hp laptopot vesz, majd jól jön neki a gyakorlat:)

Mr bonnzoh 2011.10.24. 16:09:21

Az itt leírtak, sajnos nagyon jól jellemzik, a mai magyar számítástechnikai üzletek hozzá állását. Természetesen itt is vannak kivételek. De sajnos nagyon ritkák, mint a fehér holló.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 16:09:58

Palkovicsne 10 eves garanciaT Vallal afaval

indapass90210 2011.10.24. 16:11:33

@Lili.hu: szerintem csak szimplán hüje vagy. Takarodj vissza a konyhába!

KecskeDotyi 2011.10.24. 16:11:59

@www.Bisex.hu: Nekme HP-m volt, az uramnak Lenovoja van. Papíron az áll és adatok azt mutatják, h az uramé a jobb gép, használhatóságban az enyém mégis verte az övét.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.24. 16:13:27

@Rosszindulatú Vászka: Ilyen meghatóan elegánsan itt még senki sem HülyePicsázott le egy kismama jellegű női hölgyet!

világméretű összeesküvés 2011.10.24. 16:13:35

"Semmilyen előállított termék élettartama nem lehet hosszabb, mint amennyi elfogadható a szükséges 'fogyasztási körforgás' fenntartásához. Más szavakkal, mindennek el kell romlania megfelelő idő múlva azért, hogy folytatódhasson a gazdaságot működtető pénzügyi körforgás. Ezt a jellemvonást értelmezhetjük tervezett elavulásnak. A tervezett elavulás lényegében a hatékonyság szándékos visszafogása, hogy a szóban forgó termék megfelelően gyorsan tönkremenjen. Ez egyrészt tervezett azáltal, hogy a gyártók beidőzítik termékeik tökremenetelét, gyakran hamarosan a jótállás lejárata utánra, másrészt közvetett módon, ahol a termelésben a profit érdekében kiskapukat használnak olcsó alapanyagok és hanyag tervezés formájában, ami azon nyomban rossz minőségű terméket eredményez, melynél a tönkremenetel csak idő kérdése."

indapass90210 2011.10.24. 16:15:05

@világméretű összeesküvés: tervezett avulásnál a tervezés az minden, csak nem hanyag :D Kurvajól kell ahhoz tervezni, hogy a cucc pont a garancia végéig húzza ki ismeretlen körülmények között :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 16:17:49

Én csak azt nem értem, miért baj, hogy efkalap a felhasználónév? Lehet, hogy a poszt tolónak még nálam is mocskosabb a fantáziája?

Az viszont pirospontot érdemel, hogy néhány kommentelőtől eltérően rövid i-vel írja a szervizt.

Tony Almeida 2011.10.24. 16:19:10

@Lili.hu: Juhéjj, nekem is egy odab*szós Qosmio-m van...Járunk? :)
A fikázók meg csak sárguljanak az irigységtől.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 16:20:43

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: NEMNEMSOHA! Én aztán nem, tilzakozok és minnyálle!

@világméretű összeesküvés: kis ellentmondást vélek észlelni. Mert elektronikai eszköz esetében jóval kalandosabb megtervezni az avulást, mint egy mechanikai elkatrésznek, ráadásul a számítástechnikában az erkölcsi avulás nem tervezhető be előre, ami életszerűen sokkal hamarabb következik be, mint a vélhető élettartam vége. Esetleg a irodai munakeszközök élettartam lehetne tervezhető, ha feltételezem a munakidő mennyiségét, ami otthoni használatban megintcsak oximoron.

@Dövan: úgybizonyx. lsd. Tranai.

www.freeweb.hu/fgab/galaktika01/13.html

babel 2011.10.24. 16:20:44

A gyárban javított HDD pont 100%-ban tudja ugyanazt, mint az új. Arról van szó, hogy nem azt küldik a vevőnek vissza megjavítva, ami bejött javításra , hanem küldenek egy más által korábban beküldöttet, amit már megjavítottak. Így gyorsabb, mindenki jól jár.

Egyszerűsítve ez a rendszer: Aki elsőnek küldte be a romlott vinyóját, az újat kapott helyette, aki másodiknak, az az első addigra megjavított vinyóját, stb.

Arra persze van esély, hogy a javított is tönkremehet újra, de erről biztosan nem a zöld címke tehet, és aki annyit ért hozzá, hogy a címkéről megmondja, hogy 99%-ban nem tudja azt, amit az új, az jobb, ha nem nyúl hozzá, de még bottal sem piszkálja! Ha ez más fajta, más sorozatú, gyártmányú, stb. vinyó volt, mint az eredeti, akkor tessen azt mondani, erről a zöld címkéről meg lepattanni.

Ami az OD és a szerviz eljárását illeti, teljesen egyet értünk, az felháborító, minden létező jogszabályt megszegtek, bíróságon a helyük!

Padlásszoba 2011.10.24. 16:21:54

Na, én meg már unom a posztolóekézőket, de kurvára. Mármint abban az esetben, ha a posztoló nem hülye. És itt nem volt hülye, nem hagyta magát, utánajárt minden létező fórumon (forgalmazó, HP, fogyvéd stb.)és nem hagyja lehúzni magát.
A nagy empatikus készséggel rendelkezőknek pedig egy kis segítség: a terhesség/várandósság/nevezzük bárhogy is nem, nem kifogás. A posztoló baromira nem is használta annak. Ez egy állapot, ami gyönyörű, csak épp amikor az embernek folyamtos hányingere és lábdagadása és haskeményedése van mondjuk, akkor még mellette pont kurvára nincs kedve ilye marhaságok miatt még rohangászni is és igen, normális ügyintéző, akinek van egy kis agya és minimális empatikus készsége, az ezt igyekszik figyelembe venni. (tudom, én vagyok a naiv, a BKV-n is pont leszarják, hogy átadják a helyet...). És hogy miért nem a posztoló férje rohangált? Talán mert neki van egy 8-10 órában végzendő fix munkája, ami mellett nem tud napközben (merthogy kizárólag így vannak nyitva az ilyen helyek) idióta ügyintézőkkel hadakozni, hanem dolgozik. Meglepő és mulatságos, az emberek 80%-ának olyan munkahelye van, hogy nem tud elkéredzkedni fél éven keresztül laptopra hivatkozva napközben ügyintézni. Jé. Posztolót fikázók közül senki nem lakik Magyarországon?! Halló, ez itt a nagy magyar rögvalóság, kifizetsz egy rakat lóvét amiért szart kapsz, aztán te rohangálj utána és oldd meg magadnak ahogy tudod egészségi állapottól függetlenül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.24. 16:22:10

@KecskeDotyi: A HP-n nem is csodálkozom, meg azon sem, ha vered az uradnak...
;-)

krj 2011.10.24. 16:23:41

nem "tellik", hanem "telik", de nem ez a lényeg: második alkalommal már a nyilvánossággal kellett volna őket fenyegetni, nekem ez az otp-vel tökéletesen bevált!

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2011.10.24. 16:24:15

Terhesen megéri százezer forintért rohangászni, idegeskedni? Nekem a gyerekem többet érne - de te tudod.

A végén ha jól értem, visszakapta a teljes pénzt a laptopért - aminek kb70% az amortizációja 2 év alatt, nyilván nem ér 40 ezret sem, akkorsem ha működik.

Azonkívül, hogy megtanultuk: Az extended garancia meg semmi nem ér lófaszt sem, csak a szopás van vele, akkor meg minek?

Ésmég: A környezetedben nincs egy pistike, aki konyít a laptopokhoz? Ő gyorsabb és olcsóbb is mint akármilyen garanciális szopóroller.

Ésmegmégezis: Office depoból (és Media Marktból meg egyéb csillivilli üzletből) NEM veszünk laptopot, mert nem adnak semmivel több szolgáltatást, mint a sarki computerbolt, cserébe kibaszott drága üzleteket tartanak a plázákban(meg tévéreklám meg manageri Audi A8, meg raktározás), amit szerinted ki fizet meg végül? Igen te, mint fogyasztó.

Kis sarki kompjúterbolt (tudod, a kissé faragatlan eladóval) rendelésre meghozza a kívánt cuccot a nagykerből, rátesz 5-7% hasznot és mindenki boldog.

Démonmac1 2011.10.24. 16:25:03

Office D, Mediamarkt, fukar stb és társait felejtsétek el már egy életre.
A Gépeket nem ott vesszük, ott csak megnézzük:)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 16:25:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

- Mondja Jean, maga veri a farkát?
- Nem uram, pedig megérdemelné.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.24. 16:25:37

Csak az én hülyeségem számtech boltban vásárolni számtech terméket? :/

Fiú v. kislány lett a gyerek?

Bobby Newmark 2011.10.24. 16:27:38

@Rosszindulatú Vászka: Alaplap, kijelző tönkrebaszásához szerintem külön tehetség kell. Van egy P1 300mhz-es, kb 10 éves laptopom, és semmi baja az égvilágon. De nekem mindegy, ha valaki garanciáztatással akar szopni, lelke rajta.

Érteni a géphez meg azért illene, mert használni akarja, meg mert 21. század van. Ha hülye hozzá, vegyen célgépet. Filmet nézni lehet asztali lejátszóról, játszani meg lehet konzolon. Általános szabályként: a számítástechnikai analfabéták a nekik készült termékek közül válogassanak, mindenkinek egyszerűbb lesz úgy az élete.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.24. 16:32:53

@Bobby Newmark: nekünk pont a hp laptopunknak volt szériahibás alaplapja. teljesen jól működött, kb 3 évig aztán sekép sehang, hp szerviz bevizsgálta és mondta h alaplapcsere 50 ropiért :) persze irány a bontó, ahol mondták h ez szériahiba.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 16:32:55

@Bobby Newmark: irreléváns.

"Az egyik ügyintéző akit felhívtunk a szervizben (de ő egyébként nem ismerte a történetet) amikor utánanézett a gépemnek, azt mondta, hogy folyamatban van az ügy, de a gép nem merevlemez hibás, hanem alaplapi gondja volt!"

VT Man 2011.10.24. 16:33:06

@Eltévelyedés:
"Ésmegmégezis: Office depoból (és Media Marktból meg egyéb csillivilli üzletből) NEM veszünk laptopot, mert nem adnak semmivel több szolgáltatást, mint a sarki computerbolt, cserébe kibaszott drága üzleteket tartanak a plázákban(meg tévéreklám meg manageri Audi A8, meg raktározás), amit szerinted ki fizet meg végül? Igen te, mint fogyasztó."

Pontosan!

Tescobol és hasonlóból csak a hülyék vesznek számítógépet!

"Mert hülye az vagyok" jeligére!

JohnHenry 2011.10.24. 16:34:36

az már volt, hogy számítógépet csak a teckóból?

bármilyen multinál faekénél bonyolultabb gépet tilos venni!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2011.10.24. 16:36:08

@KecskeDotyi: Ez is durva általánosítás. Melyik Hp és melyik lenovo modellről van szó?
Nekem van HP 2 otthon, meg 1 thinkpad. Fasza mindegyik. Mondjuk nem is a közértben vettem, vistával, sőt nem is törtem ki a billentyűzetét.

indapass90210 2011.10.24. 16:36:27

@Bobby Newmark: "Alaplap, kijelző tönkrebaszásához szerintem külön tehetség kell. Van egy P1 300mhz-es, kb 10 éves laptopom, és semmi baja az égvilágon."

Gondolod te. Egy sima, manapság jellemző vékony laptop is akkora hőmennyiséget ad le, amin hűtés hiányában meg lehet sütni a tojást. (Értds, ha ölbe veszed, és nem tud rajtad keresztül levegőt szívni, megsüti a tojásodat).

A csipek tokozása meg annyit bír, amennyit, de a lényeg, hogy adott idő után a hőtágulás miatt belül szakad szét (máshogy tágul a műanyag meg belül a félvezető és a fém alkatrészek). Ezért egyre gyakorib kékhalál és hasonló jelenségek mellett szépen lassan elhalálozik.

Az egyetlen dolog, amit tenni lehet a késleltetés érdekében, ha sohasem kapcsolod ki :)

Elijah_Baley 2011.10.24. 16:36:33

nem értem mi a gond ezzel a felhasználónévvel,
valahogy csak föl kellett tennem az oprendszert a szervizben, nem?
üdvözlettel,
Kalapács Ferenc

gabborka 2011.10.24. 16:40:28

Hiányzik az AGY! Mármint a "vagyok" szóból... Így maradt a vok. Ha a posztoló elmúlt 12 éves, akkor akár ki is írhatná a szavakat rendesen... Meg persze "tellik" meg "tellt" az idő, de maga a téma persze durva, Office Depot általában drága is, és ezek szerint szar is...

shaw_nyomaiban 2011.10.24. 16:41:21

Ritkán olvasni ennyire ostoba cikket, telve helyesírási hibákkal ("tellnek" és társai) és szakmai baromságokkal ("Funkcióinak 99%-át nem tudta a férjem szerint"). A cikkírónak javasolnám, hogy használjon vésőt és kőtáblát - az való neki - remélem a szervízesek legközelebb a H(ülye)A(gyatlan)P(icsa) nevet adják neki!! (Nagyon sajnálom a születendő gyerekét - ilyen szülői háttérrel nem lesz könnyű normális emberként felcseperednie!!!)

venszivar 2011.10.24. 16:43:16

@Peter__Blau: No most várhatod a TEK-et......16-20 fővel, nemsokára lerohannak, de előbb "benyitnak" a szomszédhoz is !

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 16:45:36

@shaw_nyomaiban: javaslom, méjedj el a Magyar Helyesírás Szabályai c. kiadványban, ha már máshol hánytorgatod a dolgot.

Pl.: szerviz - rövid "i"

venszivar 2011.10.24. 16:46:21

@immortalis: HA netán puncis az újszülött, akkor az nem nevezendő "gyereknek", bizonyos körökbe.....az csak leány. A kukis, fiú, no az a GYEREK!

venszivar 2011.10.24. 16:49:25

@Rosszindulatú Vászka: HÚ, de kemény vagy, mint ,ahogy hirdetni is szoktad magadról, meg amint a tagsági könyved igazolvány fotója is "mutatja". :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 16:51:59

@Eltévelyedés: igen kis sarki boltbol a legjobb venni computert
igaz holnaputan bezar es utana a kutya nem foglalkozik a nem letezo garanciaddal
sot a legjobb a veteran vagy min
go ahead

P1sty 2011.10.24. 16:52:39

Sajnos mást nem lehet tenni az ilyen hozzáállás ellen, csak hogy nem náluk költjük el a pénzünket. Aki KIVÁLÓ laptopot szeretne 50-60 ezer forintért, annak ajánlom a Lenovo termékeit használtan ebay-ről, pl: www.ebay.co.uk/sch/Laptops-Netbooks-/177/i.html?_nkw=lenovo+t60&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

venszivar 2011.10.24. 16:54:11

@hagyma: megadnád az ámerikai címet,vennék pár boros kannával:):D

Bellagio 2011.10.24. 16:54:41

terhesseg -----> irrelevans

shaw_nyomaiban 2011.10.24. 16:57:18

HP (hülye picsa) kiválasztja a hozzáillő HP laptopot ipon.hu/_userfiles/Image/Gabriel/Laptopok/squaretradenov2009-1-nagy.jpg aztán csodálkozik...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:00:02

@venszivar: itt nincs kannas,, sorry
eppen most akarok rendelni otthonrol thanksgivingre
Hagymasi Pinceszet Eger
/tudod, a batyam uzlete/
kene vagy 6-8 palack, nagy a csalad

venszivar 2011.10.24. 17:02:15

@shaw_nyomaiban: na, hát! "megpróbállak" megvédeni, aztán kiderül, hogy te is egy nyelvtan náci v. , meg, hogy ilyen csúnyán beszélsz.......ez tőlem annyira távol áll, hogy ezt nem is "halgatom" tovább. nagyon szégyelld magad. de nagyon. Én meg innék egy konyakot.....

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 17:02:55

@hagyma: ha igazi magyar borot akarsz ottanra, akkor nem jól csinálod. Rendejjél tablettát, oszt majd ott intézed belőle magadnak, amijet akarsz. A pósta is olcsóbb lesz, és igazi hungarikum :)

venszivar 2011.10.24. 17:09:01

@hagyma: oszt honnan a fenéből tudnám, mi vagyok én látnok v. mentalista....?
én a laptopok után érdeklődtem, amit "reklámoztál" a sarki boltból....,no abból vennék, pár kannányit.....
Arról már nem tehetek, hogy ha kicsi "csavar" van a magyar népmesébe, azt te már nem érted.....!ja ott ámerikába..., már v. 33X kérdeztem, hogy hol is ?! Kolumbia, Chile, Mexikó....? de te mindig meg sértődsz s ÉRTETLENKEDSZ, mint a "kannákkal", most is! te zsidó is v.,hogy egyből a bóóótot reklámozod ?

venszivar 2011.10.24. 17:11:24

Apa, lehet, hogy kezdődik.......!
Hozd be a konyakot!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:11:55

@Rosszindulatú Vászka: ahh a batyam borasz, csak tole rendelek mar akkor 2genration Eger Hagymasi Pinceszet:)
@venszivar: amarika= USA, bar van meg nehany elhanyagolhato orszag a kontinensen
nem vagyunk zsidok
egyeb kerdes?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:13:18

@Rosszindulatú Vászka: a tablettast kirendelem, oszt venszivar szomjanhal
kell az nekem?

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.10.24. 17:14:12

@enpera: nekem vaio-im vannak. pl: az egyik core2duo, 6 éve megy hibátlanul. akinek eddig hp-ja volt az ismerőseim közül, mindnek meghalt 2 éven belül a gép. de én nem értek hozzá. ez igaz.

KecskeDotyi 2011.10.24. 17:16:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: XD XD XD XD Valahogy éreztem h nem ezzel a szóval kéne írnom..

@enpera: Lenovo N200 és HP compaq nemtudommi :) Már vagy 2 éve eladtam.

nlght84 2011.10.24. 17:16:08

milyen színű volt a laptop?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:16:21

@www.Bisex.hu: nekem a sony vaiom ment tropara 1 ev alatt, a mostani HP-m meg tokeletes
bar az is igaz , en csak a noket szeretem
es azt sem reklamozom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:19:50

@KecskeDotyi: ugy is teljesen egyetertettunk volna ha azt irod
"az enyem jobb mint az ove"

venszivar 2011.10.24. 17:22:07

@hagyma: Amerika=USA NA EZT, te ROSSZUL "TUDOD" !!!!!
Amerika, az földrész! Áll Észak, Közép s Dél Amerikából !
olyan ország, hogy amerika NINCS !!!
Mint most "végre" leírtad USA, olyan van.
egy szar o. a sok közül......
Még mindig NEM írod le, hogy te, honnan vágy vissza Magyarországra, ennyire.....?

Úgy látom, MEGINT KEZDED !!! Másnak már rólam, szemétségeket böfögsz......kihúzod a gyufát ......!te ámerikai .......

Don Quixote de la Ferko 2011.10.24. 17:26:13

Rossz volt a kezdet.

Számítógépproblémánál azt eljárás a következő:
Készülék felnyit.
Kinézni a legtöbb lábbal rendelkező felületszerelt alkatrészeket. (Minél több, annál jobb)
Kemény műanyag lappal alányúl, megfeszít. (Nyoma ne maradjon, de érezhetően szakadjon alatta a fólia, vagy a forrasztás.
Visszavisz, full működésképtelenségre hivatkozik, cseredarabot megköszön, hazamegy.

Gyors, nyugalmas.

Javítástól ne félj, a mai mérnöktársadalmat arra apportírozzák, hogy komplett részegységet cseréljen, hibakereséshez, javításhoz gyárilag nem értenek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:27:21

@venszivar: hulye
ha visszavgynek meg ma repulore ulhetnek

hat ez ilyen, ha valaki azt mondja amerika, az az USA-rol beszel
az is erdekes, csak az USA-nak van a neveben szerintem
Amerikai Egyesult Allamok
tehat lehet roviditeni
amerika
ja amugy az erdekel hol elek?
Usa, NC ASheville 28804
utca hazszamot nem irnek mert lerohannak a nok....

RowiwClub (törölt) 2011.10.24. 17:31:19

Szóval, terhes vok? A történet teljes, ellenoldali szereplőgárdájának lenapalmozása mellett meg kell jegyezni, kicsit érthetetlen, hogy miért használhatatlan egy német billentyűzetes laptop. Rasszista a kedves ügyfél, vagy fél tőle?
Az, hogy nem tetszik és nehéz használni rendben van, de ne sarkítsunk ennyire, ha amúgy a többi része rendben. Vagy a monitor is németül kommunikált?
"Bitte starten Sie das Windows-Betriebssystem!"
Ez tényleg marhára félelmetes nyelv, szinte hallom dübörögni a katonacsizmákat :)

venszivar 2011.10.24. 17:37:18

@hagyma: a ribanc anyád a hülye! a franc SE kíváncsi a te tetves címedre, te barom!
Az ország az USA . Amerika az CSAK valamelyik földrész lehet, te buta paraszt...........,azt se tudod, hogy mi az ország neve, te nyomoronc....ámerika.
ülj inkább űrhajóra, te ámerikai, biztos, hogy azt is bármikor megteheted!:):DDD

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2011.10.24. 17:40:13

@www.Bisex.hu: akkor ne általánosíts, főleg ha nem értesz hozzá :)
Nézz körül multiknál, mennyi hp van, az elég nagy minta.

HgGina 2011.10.24. 17:40:31

Az Office Depot-ról jut eszembe.
Mi régebben beszállítók voltunk egy bizonyos termékkörrel egy nagy cégbe. Nevezzük DO-nak, nehogy véletlenül az OD-vel keverje össze valaki. De a két rövidítés nem feltétlen jelent másik céget. Naszóval.
Eza bizonyos cég a hivatalosan tőlünk beszerzett árumennyiségen felül valahonnan szerzett ugyanolyan árut. EU va, tehát igazán nem kifogásolhatom. De az azért ugye már jelent valamit, hogy a mi általunk kibocsájtott garancialevelekre, jótállási jegyekre ráfénymásolták az ügyvezetőnk aláírását, és ilyen jegyekkel hozzánk küldték a reklamáló vásárlókat.
Sasnos, felebaráti szeretettel telt jó keresztényként (értsd: naiv hülyék voltunk) nem pereltük le róluk a gatyájukat is magánokirathamisítás miatt.
Na azóta nem járunk az Office Depot-ba se és a fent nevezett DO kódjelű cégbe se.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 17:41:00

@venszivar: szomoru csaladban nohettel fel, ahol anyadat igy kellett szolitani
" Bela, Te ribanc"
innen johet a kannas bor problema
en tudom a cimedet mar....

HgGina 2011.10.24. 17:44:20

@HgGina: bocs, kicsit félreérthető, ők másolták a mi bianco garilevelünket, és rámásolták az aláírást. Elnézést, ha félreérthető volt.

egerészölyv 2011.10.24. 17:52:51

Ne szívd mellre, édes posztolóm. Örülj inkább, hogy a számítástechnikusok legendás, mocskos gőgjéből csak ennyit kaptál ki...

M_R 2011.10.24. 17:56:31

Magyarisztánban még levegőt sem szabad venni... Számítógépet/vagy bármi nagyobb értékű műszaki cikket szigorúan csak európai országban szabad vásárolni. Aki a Balkánon vesz notebookot ne csodálkozzon...

attila7575 2011.10.24. 18:02:58

De durva... Na ennél a cégnél se érdemes mást venni csak írólapot meg eldobható tollat! Az eldobásra biztos jó lesz!

ace22 2011.10.24. 18:04:45

@Bobby Newmark: Nekem az ASUS netbookomat majdnem két hónapig alaplapcserélte a szervíz, egyszeri visszaküldéssel hozzányúlás nélkül. Az alaplapi litium elemet kellett cserélni, és már az anyacégtől a fogyasztóvédelemig mindent hozzájuk kellett vágni, hogy szíveskedjenek legkegyelmesebben méltóztatni hozzányúlni... De a mostani poszt után már nem panaszkodom.

> Van egy P1 300mhz-es, kb 10 éves
> laptopom, és semmi baja az égvilágon

Nekem meg egy XT-m, lassan 30 éves, működik, mert a fém mechanikától a csatlakozók vastag aranyozásáig minden a hosszú élettartamra lett kihegyezve. Az ára 3500-5000 USD körül volt. Érdemes volt ennyire strapabírónak megépíteni, vagy értelmesebb lett volna alább adni az igényeket, és egy hamarabb tönkremenő, de olcsóbb konstrukcióval kijönni?

Uzi 2011.10.24. 18:06:07

A szervizes a felhasználónévvel azért vicces gyerek volt, valljuk be :)

billy reed 2011.10.24. 18:09:08

@Bobby Newmark: Az elv a lényeg, és a bánásmód.
Nem a pénz.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.10.24. 18:13:01

Végülis lehetett volna hpicsa is a vinyó neve.

Mercel 2011.10.24. 18:28:11

Hello!

Ezért van az, hogy mindig mindenkinek elmondjuk, áruházból SOHA ne vegyen számítógépet.
Meg úgy általában semmilyen műszaki eszközt.

"Cipőt a cipőboltban"

Plusz van pár laptopmárka aminek úgy van garanciája, hogy nincs garanciája - a gyakorlatban.
Annyit segítenék, hogy A-val kezdődik a nevük és Brno-ban van a szervizközpontjuk.
Az a mértéktelen szívás amit azokkal a gépek garanciájával át lehet élni az bátran összevethető a posztoló kalandjával.

Mindazonáltal egy átlagember nem úgy kezdi a vásárlást, hogy megkérdez boldog boldogtalant, és kiolvassa a fél internetet, úgyhogy sajnos a posztoló az átlagember naivitásának áldozata lett.
Ő egyszerűen csak vásárolni akart, a körülményekhez képest biztosra ment aztán szegény koppant egy hatalmasat.:(

"Frigyes"

Micica 2011.10.24. 18:31:51

Ezt a rengeteg ócska, nagypofájú, okoskodó barmot, akik itt véleményeket mondanak, komolyan, szégyellhetnétek magatokat! Csak egy nő, és fel merte toszatni magát, máris kussoljon, és üljön otthonmi?? Majd a kemény férfi mindent megold?? Ez a történet se lenne, ha a férfiak tényleg normális módon oldanák meg a problémákat, de nem csak a szarkavarás, sunyiskodás és nagyképűség létezik. Könnyedén kekeckedtek egy nővel, pláne, hogy állapotos, max legyint mind, hogy a hülye hisztis p.csa, húzzon haza réklit horgolni...

Uzi 2011.10.24. 18:34:13

@Mercel: Az alapgarancia úgyis a szakszervizben kerül érvényesítésre (nem "szürke" esetben), nem mindegy hol veszi? Itt is az extended garancia volt a gond, mert nem a gyártó adta...
Sarki számtech boltot meg jó eséllyel felszámolják 3 évente az ÁFA keverések miatt.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2011.10.24. 18:36:55

Arról nem szól a fáma hogy Eszternek mi a neve.
Mert ha Fogarasiné Kalap Eszter akkor semmi kivetnivalót nem találok benne.

Bár megkérdeztem volna tőle hogy ez így megfelelő e. Mint amikor én az új kollégának csináltam az e-mail címét, hogy nálunk a vezetéknév a megszokott, de nála kivételt tehetünk ha gondolja, mert ékezet nélkül a "mészáros" nem túl ideális...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 18:38:06

@Micica: "Csak egy nő, és fel merte toszatni magát"

Lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen, de nem találkoztam olyan kommentekkel, amik ezen rugóztak volna. A poszt toló hozta fel, teljesen feleslegesen. Elismerem, nagy fegyvertény, de nem kellene ezzel tolakodni.

telkoe 2011.10.24. 18:39:24

Erdemes lenne rovi levelet megereszteni az USA kozpontba is nev szerint kiemelve a hazudozo / taho alkalmazottakat. Az ilyen tipusu multifergeket ki kell rugatni a fenebe.

Manci néni, a szomszéd 2011.10.24. 18:40:34

Hihííí! A HP notebook-okat itt rakják össze fehérváron, drágáim. Voltam a "gyárban". Made in China feliratú dobozok mindenfelé, azokból szedik ki az alkatrészeket.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 18:40:44

@atpijkamo: no igen, konkrétan például én, bár tisztelem és félem a Női Nemet (nem kevésbé az igeneket, na az nagy cselendzs), ezügyben átratlan vagyok, azazhogy nem vagyok érintettleges.

kafferbivalybalamber 2011.10.24. 18:42:06

Aki azt írja, hogy "vok", az tényleg fkalap, jól látták a boltban.
(Kivéve persze ha ő Vuk, a róka, és kiszúrták a szemét. Ebben az esetben írhatja nyugodtan, hogy vak Vuk vok.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 18:52:06

@ace22: Nekem meg egy Sinclair ZX-em van lezsírozva. Mit nyertem?

Mylady 2011.10.24. 18:52:55

3 éve vettem egy hp laptopot. 1 év garanciával. Nem kértem rá +1 évet, mert nem tudtam, hogy lehet. A boltban sem mondták. A vásárlás után pár héttel láttam egy felhívást, hogy bizonyos sorozatszámú akksikat visszahívtak a hp-nál, mert melegszik. Lecsekkoltam, az enyém hasonló, de nem tartozik bele a megadott listába. Megnyugodtam.
1 év eltelt, lejárt a garancia. Rá kb 2 hónapra elkezdett veszettül melegedni a gép. Annyira, hogy időnként spontán kikapcsolt. Ki akartam tisztítani a ventilátort, kiderült, hogy ez az a fajta laptop, aminek a ventilátorához csak úgy lehet hozzáférni, ha az ember előbb mindent (szó szerint mindent) kipakol a gépből. Így csak sűrített levegővel lett tisztítva. Kb 3 hónapig bírta, akkor megadta magát az alaplap. Cserélni kellett (40 ezer Ft a 120 ezres laptopnál). Nem tudom, mit csináltak vele, de eltelt még másfél év, gond nem volt vele és azóta nem is melegszik. (csak ha valami miatt nagyon erőlködik)
Mindenesetre megfogadtam, hogy hp-t soha többé.

victor vacendak 2011.10.24. 18:53:26

Mi az hogy német billentyűzet? Az miért baj, hogy a gombok feliratán nem szerepelnek a magyar ékezetes betűk? Attól még a vindózban beállítva ugyan ott vannak, mintha magyar lenne a billentyűzet kiosztása. Rohadt nagy szellemi teljesítményén megjegyezni, vagy mi? Örüljön, hogy nem cirill betűset kapott. Én angol kiosztásút használok. És még élek.
De ettől függetlenül együttérzek a posztolóval.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.24. 18:54:07

@Rosszindulatú Vászka: "nem vagyok érintettleges."

Nem dugtál vagy nem dugtak?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 18:54:30

@estrella negra: biznicejjünk.

Adok érte 286-os monokróm laptopot.

Merhogy van egy C64-em, pár éve vettem, néha még előveszem nosztalgiázni.

ex-dr. vuk 2011.10.24. 18:56:00

De ha kapott egy uj gepet uj arert, akkor miert nem vitte vissza? (sot, atveszi a gepet, majd visszanyujtja es keri a penzt ;)).

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 18:56:02

@atpijkamo: határozottan igen. Ebbe a konkrét ügyben.

bucbuc 2011.10.24. 19:04:11

Mindentől függetlenül hidd el nekem: te egy irtózatos hülyepicsa vagy.
Részvétem a szakértő férjednek meg neked is hogy terhesen más gondod nincs mint ilyenek után rohangálj.

indapass90210 2011.10.24. 19:06:52

@victor vacendak: a cirill betűsön is rajta vannak az angol betűk a US ENG kiosztásnak megfelelően :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:08:07

@Rosszindulatú Vászka: Monokróm, monokróm... de zöld vagy narancs?
A kazettás háttértár is kell?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:11:33

@estrella negra: feketefehér. Vagy már szürkét is tud? Hát erre nem emléxek.

Amúgy meg ne herdájjad el a stuffot, komoj szubkultúrája van. Gúglizzál csak rá!

Plébános 2011.10.24. 19:14:03

Feny, hang, se kep, se hang.

bucbuc 2011.10.24. 19:15:29

@Bobby Newmark: Te vmi egészen hülye lehetsz + 3 év TELJESKÖRŰ garancia + véletlen baleseti kár kibaszottul megér ennyi pénzt.

Megnézném én melyik notiba veszel te meg bármilyen alkatrészt ennyiért.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:15:30

@estrella negra: hamár IT poszt:

nem narancs, az a civileknek van, hanem BOROSTYÁN baszki.

Csak mer megin beszólnak nekünk a Gábordéneses öregdiákok.

moonclown 2011.10.24. 19:15:30

Halkan jegyezném meg a sok suttyóság elllenére abban igazuk volt hogy a feltelepített Windowsért nem felelnek.Ettől még persze a megvett legal Windows nem dobhatja ki, vagy ha igen vegyen másikat.

victor vacendak 2011.10.24. 19:17:16

@Dövan: Sna látod, akkor hülye a posztoló...

jyd 2011.10.24. 19:17:46

@enpera: akkor Te egy szerencsés ember vagy :-)
Nekünk 2 darab ugyanolyan tipusu HP halt meg 2 év után a videokártya miatt, ami ugyebár integrált, tehát alaplap csere kellett volna úgy 90+áfáért :-(
Tudtak a típushibáról a szervízben, de mivel a meghibásodások száma nem érte el azt az x százalékot, ezért nem minösítették szériahibának!
Ilyen is van...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:19:30

@Rosszindulatú Vászka: A Rosytext szövegszerkesztők hogyé' mennek?
(Hát, tágabb értelemben a black&white is monokróm, igazad van.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:22:21

@moonclown: Mintha egyik mondatod ütné a másikat.

bucbuc 2011.10.24. 19:25:03

@Bobby Newmark: Te főbölcs bazmeg, inkább ne szólalnál meg. Egyik hülyeséget írod a másik után.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:25:36

@estrella negra: azt nemtom, nekem az Erika írógép is túl bonyolult.

Mylady 2011.10.24. 19:30:32

@Mylady: Jut eszembe!
Igaz, hogy jó a gép, de a dvd meghajtó már 1 éve nem működik...
Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem egy tartós darab.
Vettem egy külső vincsesztert, rámentettem az anyagaimat és várom, mikor hal meg teljesen a gép, hogy vehessek egy újat.

v2peti 2011.10.24. 19:30:59

Ismét bebizonyosodott egy szombathelyi szaküzlet szlogenje.
"A számítógép vásárlás bizalmi ügy. A profiknál javasolt."
Legközelebb oda menjél, és ne a multikhoz!
Persze utólag könnyű okosnak lenni.
Van náluk csak keresztnéven megjelölve pár eset, szerintem a tiéd is bekerülhet oda mint elrettentő példája a nem szaküzletben vásárlásnak.

Nem akarok ingyenreklámot csinálni az üzletnek, de tény az, hogy a nem szaküzletben könnyű megszívni a számítógépekkel.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:31:07

@Rosszindulatú Vászka: Nekem is. Mindig összeakadnak a betűk.
Igazából az ácsceruza illik a kacska kezembe.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:33:40

@estrella negra: az nekem túl cizellált, finom és jól koordinált mozgást igényel. Meg a ceruzahegyezés ugye. Véső, kőtábla, az a tuti. Az még űrhajóba se ojan gyúlékony, mint a ceruza-papír kombó.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:35:41

@Mylady: Egy óvatlan pillanatban- mintegy véletlenül- lökd meg a könyököddel, és már szaladhacc is a boltba.
Vigyázz offiszdepó nem jó!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 19:40:04

@Rosszindulatú Vászka: Az megvan, hogy az USA csillió pénzért kifejlesztett egy tollat, amivel a súlytalanságban is lehet írni, az oroszok meg ceruzát vittek magukkal?
Persze lehet, hogy ez is csak űrban legend.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:43:32

@estrella negra: nem lehet. Tutifix. Merhogy az oxigéndús, magas nyomású légtérben sújtalanságban a grafitceruza+papír kombó fokozottan tűzveszéjes.

Mylady 2011.10.24. 19:45:00

@estrella negra: Neeem, az nem jó. Én vigyázok a cuccaimra. Megvárom, míg tönkremegy. Pl a kenyérpirítómnál lassan 15 éve várom...

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:46:47

@Mylady: külgyél már nekem feredőruhás vagy mentes fényképet, mindég is ijen nőre vágytam!

Mylady 2011.10.24. 19:48:51

@Rosszindulatú Vászka: Küldök, csak előbb tudni szeretném, hogy a cipő-, táska- és ékszervásárlási mániámat is ilyen lelkesen fogadod? Mert nekem is vannak ám igényeim... :DDD

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 19:50:17

@Mylady: ha ott is megvárod, míg elromlik, akkor nagy baj nem lesz :)

Mylady 2011.10.24. 19:52:34

@Rosszindulatú Vászka: hááát... épp a múlthéten vettem meg a 10. pár csizmámat... pedig a másik kilencnek sincs semmi baja :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 19:52:58

@Rosszindulatú Vászka: arrol nem beszelve, hogy ez a toll eleg egyszeru talalmany, mar masnap lehetett kapni Becsben, masreszt az USA meg van, a SZU mar nincs, lehet ez is k0zrjetszott:)
/azt is olvastam a grafitpor ott el kezd szalldogalni es nem jo belelegezni.../

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 19:54:38

@Mylady: bazmeg mikor legutoljara Maryvel koltoztunk es mar nem fert el minden a UHAUl-on akkor 42 par ciporol sikerult lebeszelnem....

LongCafé 2011.10.24. 19:56:47

Nem is értem, miért írnak még emberek történeteket a Homárnak. Azután, hogy - hasonló gondolkodású - görények rommá szívatják őket itt-ott, még itt is ők vannak lecseszve, mert élni akarnak azzal a lehetőséggel, amit megfizetnek. Én is informatikával foglalkozom, én is szakboltban - sőt, nagykerben - vásárolok, de nem gondolom azt, hogy mindenkinek van erre lehetősége, és KIB. sok dolog van, amiben meg ÉN nem vagyok büfé és ettől nem szeretném, ha átkúrnának. Szánalmasak ezek a fölényeskedő kioktatások. Az OD, ha nem akar szolgáltatni, ne áruljon notebookot. Ha meg árul, akkor tegye rendesen. Ilyen baromi rohadt egyszerű ez.

KaPé 2011.10.24. 20:00:40

"vok", "carik"? Szerencsétlen gyerek hova született...

venszivar 2011.10.24. 20:02:39

@estrella negra: Én, jó tízen éve a Bp-i planetáriumi előadáson, egy űrkutatási előadáson hallottam, hogy a "toll"- grafit ceruza sztori, úgy vóóót. USA-CCCP.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 20:02:48

@hagyma: Drága Öreg Barátom!

Na persze a vetkőzős toll melletti polcon, rögtön a többi titkos hadiipari cuccal együtt. Na ja.

És szted honnan tudta a júzer, hogy télleg műxik-e a tolla a sújtalanságba? Kábé annyira hiteles a cucc, mint a többszáz méterig vízálló órák. Meg az esőerdőkbe is működő gyufa és tsai :)

Amúgy, ha jól emléxek azok az űrhajós gojóstollak a drágábbak küzöl kerültek ki, a Mercinek volt ijenje meg asszem a Parkernek.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.24. 20:04:01

A laptop=Dell. Az oprendszer=linux. 3 éves konfigot meg nem kalapálunk.
Az Office Depotra és a Fény-Hangra pedig essen rá egy kozmikus méretű meztelen csiga.

venszivar 2011.10.24. 20:07:25

@Rosszindulatú Vászka: "néha", nagyot mond.
@hagyma: messzi lévő "ember" azt mond amit csak szeret......hintás tóni ámerikából.:DDD

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 20:09:01

@hagyma: mér pont 42? Tán csak nem az Élet értelme?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 20:13:52

@Mylady: Szerintem Vászka csak dugni akar, nem házasodni.
(Már csak a tisztánlátás végett.)

Megdobbent 2011.10.24. 20:14:43

Nekem van 10 eves laptopom is, valahogy nem tornek ki belole a betuk (gombok amugy azok, rairt betukkel), megaztan nem is sipol, meg aztan kreten balfasz sem vagyok.

Igy aztan nagy orom latni, hogy derek hazank lanyai szaporodnak es szulik a kis tahokat zsinorban. magyarorszag halad, a polgartai okosak, mi kellhet meg?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 20:16:19

@hagyma: Bki, szerintem az életben összesen nem volt 42 pár cipőm!
Valamint Etiópiába' meg éheznek.

Mylady 2011.10.24. 20:26:37

@estrella negra: az mindegy. az a férfi, aki egy cipős vitában komoly érvnek tartja, hogy csak két lábam van, az számomra nem partner :P

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 20:34:07

@Mylady: asszem én kicsit zavarba jönnék, ha kiderülne, hogy több, mint két lábad van. Ezügybe kirekesztőkonzervatív állásponton vagyok.

popocatepetl 2011.10.24. 20:35:59

@M_R: "Magyarisztánban még levegőt sem szabad venni... Számítógépet/vagy bármi nagyobb értékű műszaki cikket szigorúan csak európai országban szabad vásárolni. Aki a Balkánon vesz notebookot ne csodálkozzon..."

Húzz a retkes picsába!

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 20:36:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: peeerszeeee, oszt benéznek az ufókok a Mírbe, és azt lássák, hogy a kozmonauta nyálazza a cerkát és úgy fejti meg a Világ teremtésit, szted mit fog gondolni rólunk? Még azt hiszi, mink barbárok vagyunk. Trikorder kell meg ijenek. A többi nem menő.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.24. 20:40:45

@LongCafé: Hogy jön össze a kioktatás azÉNnel, és a nembüfé voltod az átkúrással?

popocatepetl 2011.10.24. 20:40:53

@Megdobbent: "Nekem van 10 eves laptopom is, valahogy nem tornek ki belole a betuk (gombok amugy azok, rairt betukkel), megaztan nem is sipol, meg aztan kreten balfasz sem vagyok.

Igy aztan nagy orom latni, hogy derek hazank lanyai szaporodnak es szulik a kis tahokat zsinorban. magyarorszag halad, a polgartai okosak, mi kellhet meg? "

De, kretén is vagy, balfasz is vagy, anyád is ideszart nekünk legalább egy tahót, reméljük a nőd legalább meddő.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 20:43:08

Este valahogy zorkóbbak a címlaptrollok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 20:45:34

@Mylady: Tk. férfiésszel gondolkodva lenne igazsága Vászkának. Már, ha ezzel érvelt volna, mer' jómagam nem láttam ilyent.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 20:47:23

Szép esténk lesz.
Kiszaladok valami rágcsáé'.

venszivar 2011.10.24. 20:47:56

@Rosszindulatú Vászka: erről, én nem, tehetek! nem rokonom......

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 20:53:41

@Rosszindulatú Vászka: igen, akkoriban legalabb ketszer annyi schilling volt, kozvertlenul a vetkozos nos toll mellett arultak
lehetett 41-39 vagy 54 is, a takaritono orult neki
@estrella negra: nem fiatal mar, es evente tuti vesz 3-4 par cipot,+ csiama es sportcipo, valamint nem egy kidobalos fajta:)))
a kajat nem hajlando kidobni!!!!!!!
en takaritom a huttot:)

venszivar 2011.10.24. 20:57:46

@hagyma: :DDDDD, ....van még?! mondjad még......:DDDDD ámerika messze van....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 21:04:02

@venszivar: neked van messze,
csak neked...
de neked igy 9 fele ,mar a sarki kocsma is messze van..

CID 2011.10.24. 21:07:21

Fkalap

Ez Kúrva jó :))) Egyébként mindenkit kíméljen meg a teremtő, egy hisztis terhes nőtől. Ennél csak akkor lesz hisztisebb, ha köbö 6 hónapos a porontya, na akkor a legborzalmasabbak ( persze tisztelet a kivételnek ), pláne, ha előtte kicsit felelősségteljesebb munkát végeznek ( értsd volt feladatuk, fontosnak és hasznosnak érezhették magukat ) .

2011.10.24. 21:10:22

Az eleve elmebeteg aki egy ma gyártott bármilyen márkájú notebookra vállal +3 év teljes körű garanciát 1x000 Ft-ért, aki meg elhiszi h ilyen van hát ...

Deuce Bigalow 2011.10.24. 21:10:41

ááááá, "Niggerek vagytok mind"! :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 21:10:47

@hagyma: külön poszt témája lehetne az értelmetlen és haszontalan tárgyak utáni vágyakozás a komenizmusba. Mint pl. mennyire menő volt a NSZK-s elemes rendőrsziréna imitátum, meg a baszós römikártya meg társai.

venszivar 2011.10.24. 21:11:17

@hagyma: semmi, hülye v. bazmeg ? este 21 óra felé ? NÁLUNK 9, az dél előtett jelent.....
ja ott ámerikába a niggereknek,sárgáknak, araboknak s a férgeknek MIND1 !: ):DDD

Mylady 2011.10.24. 21:22:45

@Rosszindulatú Vászka: @estrella negra: Á, nem értitek. Lábból nekem kettő van. Viszont ez nem indokolja, hogy cipőből is kettő legyen. Szerencsére.

CID 2011.10.24. 21:22:52

Ja bocs, most nézem a hozzászólásom, már szinte off :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 21:26:49

@Mylady: de értem én.

Nekem például egy DVD jáccom van, de semmiképpen sem tartom hejesnek, hogy csak egy Jimi Hendrix DVD-m legyen.

Nekem például egy CD jáccom van, de semmiképpen sem tartom hejesnek, hogy csak egy Jimi Hendrix CD-m legyen.
Nekem csak egy pélóm van, de semmiképpen sem... á, inkább haggyuk.

@CID: meg már volt is meg marhaság is.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 21:38:58

@Mylady: Azt mindenki mond6ja, hogy két lába van. Képet!

ze11 2011.10.24. 21:39:27

@Manci néni, a szomszéd: Az tök mindegy,hogy hol pörög a gyártósor, a lényeg az, hogy ki, és milyen elvárások alapján mondja a sorról lekerülő termékre/alkatrészre azt, hogy "jó".

A poszt-tólónak, illetve élete párjának annyit, hogy valóban, az adott merevlemezt a Seagate (a gyártó) javította. Pontosabban kifogásolt volt az eszköz, RMA-ban visszakerült a Seagate-hez, ahol aztán kiderült, hogy javítható, és rendbe lett téve, és az eredeti garanciális feltételekkel szervízalkatrészként újra forgalomba lett hozva.

Regulator 2011.10.24. 21:40:44

Nem is volt drága az a 3 évnyi Győri Újság előfizetés.. ;)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 21:41:37

@Rosszindulatú Vászka: Igazi Hendrix-fan csak bakelitet hallgat.
...jugoszláv/indiai utánnyomás renonc!

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 21:50:50

@estrella negra: hát először is nem bakelit, hanem vinyl.

Osztán meg a jugó/indiai szarul szólik.

Megasztán Hendrix életébe csak 4 db jelent meg. A többit csak pár éve kezdték kiadni, mióta az özvegy meg a menedzser kibékült perileg. No és itt jönnek a csudák, az eddig lappangó lemezek, meg koncertfelvételek meg 5.1-s dübörgőd DVD-k.

Az utólag mostanság kiadott audiofül vinylre meg nem fussa. Evvan :(

APImásik 2011.10.24. 21:58:28

:)
Természetesen fúj ofiszdepó, meg minden, deeee...:
"A gépem elromlott. Újraindult, sípolt, fel sem futott és egy betű kitörött a billentyűzetből...."
hogy törhet ki egy laptop billentyűzete?...:)

fda 2011.10.24. 21:58:34

Érdekes történet.
Eladnak valamit, aztán nagyon csodálkoznak, ha valaki nem feledkezik meg a garancia lehetőségéről.
Bár pár dolgot nem értek, pl. hogy mit kell azon érteni, hogy egy hdd a funkciói 99%-át nem tudja. Én két funkciót tudnék felsorolni: adatok tárolása, és azok visszanyerése...

A kakaóval való leöntés persze csak duma volt, nemcsak ilyet mondani, hanem elhinni sem lett volna szabad. Ilyen erővel ha ráunok a gépemre, földhöz vágom és kapok újat. Az eltört billentyűzetre sem szoktak garanciát adni, de ez a legkevesebb a dologban, és kárpótlásul még mindig cserélték.

Egyébként az a hihetetlen, hogy maga a cég is érezte, hogy ezt-azt nagyon elkefélt, hiszen miért ajánlott volna fel nyomtatót, billentyűzetet...

Sajnos az Ofice Depot Győrben még tényleg nem zárt be, de nem sajnálnám őket. Csak foglalják a helyet egy értelmes cég elől.

CID 2011.10.24. 22:03:38

@Rosszindulatú Vászka:
@Logan Grimnar:
Aki nagyáruházban ( Tesco, Auchan, Cora, OD ) vásárol számítástechnikai terméket, az meg is érdemli, hogy szívassák. Kisker számtech boltban kell venni kb nagyároházas ár +10%-ért, de cserébe kap termék támogatást + elintézik a garanciát normálisan, ha kell.

@Logan Grimnar: ez nettó hüjeség, mert sok alsókategóriás notbúk olcsóbb az említett multikánl akcióban, mint a kis boltokban,

Az volt már, hogy ez milyen ostoba hozzászólás volt a részedről ?

nikori 2011.10.24. 22:07:05

Kedves Noti tulaj(ok). A OD nak ez a viselkedése nem a hozzáállásáról hanem a hozzá nem értéséből adódik. De ide lehetne sorolni az összes multihipermarketes ,vas-műszakis, csillár-computeres , kenyér mellől árusító "SZAKÉRTŐKET". Egy hiányosságuk van csak a hozzáértés. De mitől értenének hozzá jobban mint TE (vásárló). A nyomorultja egész nap dolgozik ismerkedik a hűtőkkel a Tv-kel porszívókkal és a számítógép power gombjával. Ezzel ki is merült a mindenre kiterjedő hozzáértés.
Szóval csak azt akartam kibökni hogy kenyeret a kenyér boltból computert a (MAGYAR) computer boltból ott azért általában sejtenek valamit az informatikából.
Lassan azért a jónép a saját kárán tanulva rájön hogy hol érdemes számtech cuccokat vásárolni. Ezt tapasztalatból tudom. ...
Üdv
mindeninek egy számtech boltos

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:10:50

@CID: nem volt és nem hüjeség, tapasztalat. A garanciát meg nem a bolt adja, nem a kis bolt és nem a nagy bolt, hanem a forgalmazó cég. Kivéve a kiterjesztett garanciát, azt a nagybolt adja. De ez már mind volt itt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.10.24. 22:11:28

Ez egy frappáns poszt!
Én mondom, ez még hétvéginek is jó lenne.

nikori 2011.10.24. 22:13:24

@Rosszindulatú Vászka: a kiterjeszett gart is a gyártó-importőr-nagyker-kisker adja. lehet venni a nagykerben cifra paíprra nyomva

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 22:13:32

@Rosszindulatú Vászka: Polivinil-acetát. Hamár szőrszálhasogatunk.
És szerinted miért mondtam, hogy jugoszláv/indián nem ér? Mer' kurvajó'szól? Hm?

SvenH. (törölt) 2011.10.24. 22:15:34

ezert nem szabad laptopot venni...
vagy tudni kell hogy a vinyo az kopoalkatresz...

amugy jol belottek a tudatos avulast hogy pont 2 ev
tanulsag: vinyo ugyis gajra megy a 14e -t egy kovetkezo vinyora kell felrerakni

a mikrofosnak meg ne higgyetek, visszarakni nem lehet, hiszen ez OEM, amugy amilyen mazsola volt a felhasznalo eszre se vette volna ha ubuntu lett volna rajta :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:17:54

@nikori: akkor viszont meg nem mindegy hol veszed meg?

@estrella negra: hamár homár, sok muzsikával jártam úgy, hogy rendes minőségű kiadásban nem teccett úgy, mint recsegős-torz jugó/indiaiba.

SvenH. (törölt) 2011.10.24. 22:18:10

@victor vacendak: " Én angol kiosztásút használok. És még élek."

en meg magyar billentyuzetet hasznalok es angol beallitassal
nem nehez megjegyezni :)

venszivar 2011.10.24. 22:19:35

@Rosszindulatú Vászka: HÚÚÚÚ, már visszanyalsz......,te a kemény csávó !?

SvenH. (törölt) 2011.10.24. 22:19:50

@moonclown: "Ettől még persze a megvett legal Windows nem dobhatja ki, vagy ha igen vegyen másikat."

heheheheh
kidobta a vindoze sajat magat
OEM...
vagy szerinted 27e + AFA belefert abba a 160e -be?

CID 2011.10.24. 22:21:06

@Rosszindulatú Vászka:
Na fussál neki még 1xer :)
És, nem a garanciális háttérre céloztam.

a halál kamionja mindenkit elgázol 2011.10.24. 22:21:39

"Férjem ötletszerűen lecsavarozta a a winchestert rejtő fedelet és elképesztő látványban volt részünk. A márciusban a szervizben (Fény-Hang Kft.) a gépbe beszerelt vinyó javított volt! Tehát egy hibás és javított hdd-t raktak bele. Funkcióinak 99%-át nem tudta a férjem szerint. "

na eddig olvastam a zsidó hpicsa ajvékolását.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 22:23:07

@Rosszindulatú Vászka: CID barátunk arra célozott, hogy olyasmit adtál Logar Grimnar szájába, aminek ő az ellenkezőjét állította.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:25:40

@CID: @estrella negra: azt értem, de úgysenincs értelme. Legjobb lesz, ha lemondok és két körből kimaradok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 22:25:51

@Mylady: Jajmá'!
Ebből nem lesz nercbunda.:-p

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:29:35

@estrella negra: nem iszok alkoholt és megvetem az alkoholistákat. Amúgy mid van?

Shinjuku 2011.10.24. 22:31:18

@hagyma: Ez nem jo taktika... Mert akkor a koltozes utan jon a "nincs egy szaros par cipom sem mert kidobattad velem... irany a Nine West"

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 22:36:59

@Rosszindulatú Vászka: Két bubi és három kilences. Neked?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.24. 22:39:53

@Rosszindulatú Vászka: Akkor az eredetinél basz6ttak el valamit.
Vagy a füleddel van baj.
(Mi a kérdés?)

Shinjuku 2011.10.24. 22:40:27

@APImásik: A neni vagy a pufolos vagy a sikoltva lecsapos gepelok csoportjaba tartozhat.

igazságos 2011.10.24. 22:41:19

Egy percre nem nézek be, és már elszabadultak itt az indulatok.

Én egyedül csak a vok szón akadtam ki, Fkalap-ból meg mindenki azt olvas ki, amit akar.

Rossz az, aki rosszra gondol.

Amúgy meg elvileg a posztolónak lenne igaza, de nyilván gábordéneses öregdiákként nekem nincs. :)

Elárulok egy titkot, külföldön ugyanolyan szart árulnak, mint itthon, csak ott az a különbség, hogy ha az amcsik látnak valami újat, fogják a régit, eltüzelik, és veszik az újat. Na ez az a mentalitás, ami nálunk sose lesz lehetséges. Habár sohase mondd, hogy soha.

Shinjuku 2011.10.24. 22:42:20

@nikori: Igy is van.. magyar seggbe magyar lofaszt. (Hogy a klasszikusokkal eljek.)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.24. 22:45:25

@CID:

Nem is tudom, mit lehetne írni kommentedre - hogy is mondjam...elég érdekes a látásmódod és az is látszik, hogy nem láttál még állapotos/kisgyermekes nőz közelről. Fogalmad sincs, mivel jár egy kisgyerek érkezése.

Lássuk:

1.
A posztban szereplő hölgynek teljesen igaza van. Ő ugyanis vásárló, aki egy terméket vett meg a garanciabővítésben. Nem neki kellett volna tudnia, mi a teendő, ha ezt érvényesíteni akarja, hanem annak, aki eladta neki.

2.
A hölgy nem volt hisztis, kifejezetten kulturáltan és türelmesen várta, hogy a szolgáltatás eladója szolgáltassa azt, amiért felmarkolt 13990 Ft-ot.
Nyilván, nem véletlenül ment utána dolgoknak - használni szerette volna azt a gépet, hogy kicsit könnyebbé tegye a saját dolgát, ha a baba megszületik - azaz gongolom, előre akart vásárolni, infókat gyűjteni (internet, webshopok, stb..). Több kismamát ismerek, aki a terhessége utén már nem ér rá az aktív netezésre, de a terhesség ideje alatt viszont igen.

3.
Igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy számtech eszközt csak szakboltból! De attól, hogy az OD nem szakbolt, még kezelhette volna korrekt és vevőbarát módon a történteket - ez ugyanis nem szémtech tudást igényel, hanem kellő vevőorientáltságot - ami láthatóan nem volt a bolt sajátja.

Látszik, hogy nem élünk rendes országban, mert ezzel a mentalitással piacon lehet maradni. Magyarországon nincs valódi piacgazdaság, csak valami elfuserált katyvasz, aminek sokszor a cikkben szereplő Canossa járás az eredménye...

@Manci néni, a szomszéd:
ma már az, hogy made in china, egyáltalán nem csak gagyit jelent. Ez a lemez már lejárt.

Üdv

igazságos 2011.10.24. 22:49:21

@APImásik: nahát, ezen én is eltűnődtem egy pillanatra, meg tökre nem értem a sípolást se, de mint mondtam, gd-s informatikusosként fogalmam se lehet ezekről a dolgokról.

Sípoló számítógéppel se találkoztam még, hülye vok ehhez.

Mondjuk telepítem mindig az xp-t, és akkor szokott sípolni, mikor még nincs fent a hangkártya.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:51:06

@estrella negra: így van, egy csomó régi zene recsegés nélkül silány. Valszeg többet gondoltunk bele, mint ami benne van. Vagy szarul szól, hiába foldozgatják-keverik. Ahogy egy nagy rakat mai popzene meg a rádióba jól szól, teccik, megveszed a CD-t, berakod otthon és döbbensz, hogy mijen silány rendes cuccon. Hát így megy ez.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 22:54:14

@igazságos: nincs itt semmi varázslat, sok alaplap pittyeg-sípol bútoláskor, meg kell nézni a szervizkönyvbe, hogy az a morzekód mit jelent, ennyi. Ha figyelsz, kis szerencsével kiderül mi baja a gépnek. Monnyuk notinál bukta, hacsak nem memória. Többnyire.

igazságos 2011.10.24. 22:56:43

@Rosszindulatú Vászka: há, én honnan tunnám, mikó' már négy évet lehúz a vén gebe, izé, compúterem, pedig má villám is csapott a ménkűbe'.

mokkaczuka 2011.10.24. 22:57:29

A csajnak igaza van emberileg, jogilag, erkölcsileg, mindenhogy.

((Tényleg dupla zárójelben: ezeket a cuccokat úgy gyártják, hogy két-három éven belül dobd ki és vegyél újat. Mondom ezt egy ötéves HP-n ketyegve.))

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.10.24. 23:00:11

@Rosszindulatú Vászka: siiipoljon vaze az othuszas interszitty mielott lemanikurozne tobol az elado futomuveit, de ne a notim, amit nala veszek. Ha sipszot akarok hallani, kimegyek a focimeccsre... :)

igazságos 2011.10.24. 23:01:26

@Rosszindulatú Vászka:
dehogy eszek, fogyókúra van, már 12 kg-ot fogytam.

Amúgy meg gondolok a jövőmre, tanulom a lovári nyelvet, meg a kínai mandarint.

Úgyis minden Made in China, be kell szereznem egy kínai Windowst, billentyűzettel is, WD40-nel.

mokkaczuka 2011.10.24. 23:01:30

Office Depot: igazi ócska tetvek, bezzeg amikor a rohadt reklámjukról van szó, akkor semmi se drága. Itt meg egyszerűen arról van szó, hogy nem gányálni kellett volna egy tudvalevőleg javíthatatlan szart (mert az még a világtörténelemben nem fordult elő, hogy egy számítógépet megjavítottak volna), hanem kicserélni újra. De hát ahhoz már úriembernek kellett volna lenni, nem egy mocskos szarrágó cégnek.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.10.24. 23:03:22

@igazságos: ha a jovodre koncentralsz, keress ra inkabb a neten a "hogyan neveljunk sertest a balkonladaban" szeru okossagookra. Annak tobb hasznat fogod venni. :)

megamenn 2011.10.24. 23:03:37

Mi a picsát nem lehet ezen megérteni? A sípoló számológép nem jó! Különösen ha fel sem fut.
Balfaszok!!! :)

igazságos 2011.10.24. 23:03:59

vhehehehe, asszem, a Homárnak most annyi, oficedípó már perre készül

Minden elismerésem, régen volt már ennyire szórakoztató poszt, tényleg elmegy még hétvéginek is.

igazságos 2011.10.24. 23:05:23

@VUVUZELLANÉNI: köszi, minden tanácsot örömmel fogadok. :)

Én előrelátó leszek ám, nem balkáni birka. Bár azért a sertések megsértődnének, azok legalább hasznos állatok.

Inkább seggnyalókat mondanék.

CID 2011.10.24. 23:07:21

@Zébácsi:
Ha valami nem kínai az mostanság hamisítvány.
"nem láttál még állapotos/kisgyermekes nőz közelről"

ilyet még tényleg nem, annál több állapotos és kisgyermekes NŐT :)

Mint írtam van akinek terhére van a terhesség, és a gyerek. Némelyik tragikusan hülye tud lenni, ha hiszed, ha nem.
Persze a prosztolónak igaza is lehet, és van is, de a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy ő terhes.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.10.24. 23:08:06

@igazságos: de meg milyen hasznos allat! Meg kulonben is, balkonladaban speciel napkaraszt macerasabb nevelni, nem is ajanlanam :)

igazságos 2011.10.24. 23:10:24

@CID: ha már itt tartunk. Who is her husband? I didn't see him in the post.

Gyanús. Újabb furcsaság az ügyben.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.10.24. 23:13:48

@CID: vettem a tecsoban egy lapp topot. kertem hozza orok garit, de olyan nem voot, csak olyan, ami a kakaosbeontes ellen ved.
Namostand pechhemre tyukhuslevessel lett leontve szegeny, meg megroppant kicsit az lcd-je, amikor a szenet hanytam be vele a pincebe.
Szerinted probalkozzak ervenyesiteni a jogaimat, vagy essek teherbe?

CID 2011.10.24. 23:16:05

@VUVUZELLANÉNI: Ne, elég belőled egy is.

CID 2011.10.24. 23:19:14

@igazságos: Hát, a férjek sem tökéletesek, már ha nem hagyta ott a páriát, miután kiderült, kicsit zizi :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.24. 23:19:31

@Shinjuku: eznem.taktika volt..
igy alakult
igy is van meg 2 doboz full cipovel, ami sosem fel sem kerul a labara...
farmerja is van vagy 50
mondtam mar hogy sose vegyetek el amerikai not, kulonosen Kentuckybol....

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 23:22:44

@CID: amíg lószar van, veréb is akad.

cso zsi 2011.10.24. 23:25:56

@SvenH.: "a mikrofosnak meg ne higgyetek, visszarakni nem lehet, hiszen ez OEM,"

Pont azért lehet visszarakni, mert nem a vinyó, hanem a komplett gép a háttér.
Normális laptopgyártó esetén a telepítőkészlet vagy lemezen, vagy a rejtett partíción van, a telepítés után megjelenő segédprogrammal kiírhatóan.
A beleintegrált szériaszámmal bármely azonos típusú gépen telepíthető. Az utólagosan vásárolt rendszernél nem ennyire laza a dolog, pl. PC-k esetében újraregisztrálást kér a rendszer a használathoz. Pár kattintással, rosszabb esetben a Microsoft felhívásával percek alatt elintézhető dolog.

@a halál kamionja mindenkit elgázol: A refurbished vinyó akár jó is lehetne. (vajon, mi baja lehetett korábban?) Nekem konkrétan a bolti új Seagate-tel is fenntartásaim vannak, de ez legyen az én bajom. A panaszos akár még örülhet is, hogy nem Exelstore-t kapott.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.24. 23:26:35

@CID:

"Persze a prosztolónak igaza is lehet, és van is, de a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy ő terhes. "

Pedig kellene, hogy érdekelje - ráadásul főként üzleti megfontolásból.

Ha ezek szerint láttál már kisgyermekes/terhes NŐT (elgépelés volt, pedig magyar a billentyűzetem), akkor tudod, hogy ha tehetik, különféle fórumokon "lógnak", ezek közül sok olyan van, ami beltrjes, meghívásos. Ez azt jelenti, hogy egy üzletben szerzett pozitív tapasztalat logaritmikus gyorsagááal fut tova anyukák ( és így apukák) ezreihez.
A legjobb reklám pedig a szájreklám.

Egy hathónapos kismamám már látszik a pocak. Ritka, hogy valaki ilyen meghosszabított garanciával rendlkezzék, tehát egyedi eset. Tudod, hogyan kellett volna kezelni ezt a dolgot?

"Asszonyom, miután felvettük e jegyzőkönyvet, és megbeszéltük a részleteket, kérem legyen szíves válasszon egy cserekészüléket a javítás idejére. Ez várhatóan egy hétig tart, s mikor végzünk, az immár jó gépet kollágánk kiviszi lakcímére. Előtte pár nappal majd telefonon egyeztetünk, hogy ez mikor alkalmas önnek. Ha gépét nem tudnánk megjavítani, akkor vagy az egyedi vételárat, vagy pedig egy hasonló kategóriájú gépet tudunk felajánlani.
(Hozzá teheti még: Ismételten köszönjük, hogy nálunk vásárolt.)"

Ennyi.

CID 2011.10.24. 23:27:21

@Rosszindulatú Vászka:
Lószart ritkán látok, verebet sokat. Egyéb ? :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.24. 23:28:46

@CID: összehorgya a szél a szemetet.

Ez városba is értelmezhető.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.10.24. 23:31:14

@Zébácsi: ejnye zebacsi, hat hol teccik elni? mert hogy nem magyarorszagon, az tuti :)

itt a vevo, vagy a szolgaltatast igenybevevo neve goreny, hulyepicsa, tahobuzi. Az Fkalapert sorba koll allni, azt csak a kedvesebbeknek osztjak.

CID 2011.10.24. 23:42:34

@Zébácsi:
Na kérlek. Az lehet hogy a nyanyák továbbadják a bababarát boltokat, de isten mentsen meg az ilyen rohamtól. Az a baj ezzel a fene jó marketing stratégiával, hogy 2, 3 x annyi idő kiszolgálni egy vérnyákolós kölökkel megjelenő anyukát, mint egy egyedül beérkező ügyfelet.

Cserekészüléket meg nem ad a szerviz max, kölcsönkészüléket :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.24. 23:43:20

@Mylady:
Van egy 2008-as vagy 2009-es felmérés, hogy onnan visszafelé nézve 3 évre hány százaléka hibásodott meg a laptopoknak 1, 2, illetve 3 év után. Toronymagasan a HP laptopoknál volt a legnagyobb meghibásodási arány. Az Asus volt a győztes, de utána jött ki pár olyan széria, ami miatt azóta visszaesett.

Van megbízható HP laptop is, de az 300 ezertől kezdődik.

CID 2011.10.24. 23:44:46

@Rosszindulatú Vászka:
Na látod, végre valamiben igazad van.Városi vagy falusi vagy e ?

CID 2011.10.24. 23:46:36

@Zabalint:
Nekem DELL-em van, három éve. Csóró vagyok, illene lecserélnem.

SvenH. (törölt) 2011.10.24. 23:46:47

@cso zsi: tenyleg ez az OEM hogy vinyora meg ujrarakhatod...
viszont szerintem limitalva van hanyszor rakhatod ujra, es hat a vinyo utan az alaplap megy gajra :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.24. 23:48:02

@VUVUZELLANÉNI:

Sok kis apró fogaskeréknek kell jó irányba forognia - egyáltalán: forognia, hogy megmozduljék az végre az a gép, amin mi is ülünk, és egyelőre csak várjuk, hogy történnjék végre valami.

Egy ilyen kis fogaskerék lenne az, ha a magyar megtanulna végre minőséget adni, és minőséget várni, és mindezt megfizettetni és megfizetni. Mindekttőre lenne itt igény, és ha a GDP növkedésben promt nem is, de elégedetebb emberekben meg is mutatkozna, hogy tartunk végre valahova - és nem hátra, mint most.

Érdekes dolog ez, mert nekem úgy tűnik, hogy azok az országok működnek jól, ahol a vevő az úr, ahol a szolgáűlktatás szónak úgy általában komoly jelentősége van.

Persze igazad van,: mi sajnos nem tartozunk bele ebbe a halmazba.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.24. 23:49:55

@sirdavegd:
Consumer kategóriában a Dell régebben jó volt, de aztán visszaesett. Van egy Inspiron 1300-am, rendkívül masszív, strapabíró gép. Van egy Inspiron 1525-öm is, az kb. 2-3 évvel későbbi, na erről már nem mondható el ilyesmi, a zsanér rendkívül laza, a műanyag borítás könnyen benyomható(1300-on is műanyag volt, mégis masszív volt), billentyűzet egyre szarabb(1300-as püfölhettem, bírta rendesen). Barátnőm Asus K52-je minden tekintetben jobb, úgy értem masszívabb, talán a billentyűzete annyira nem jó.

Ha legközelebb laptopot veszek, nem biztos, hogy Dell lesz, de ha Dell, akkor mindenképpen Latitude, de nem biztos hogy szánni fogok rá annyi pénzt, lehet inkább egy consumer kategóriás Toshiba, Asus vagy Lenovo, lehet hogy nem jobbak, mint egy Inspiron, de nem is rosszabbak, és olcsóbbak. Mondjuk a 3 év garancia az egyetlen dolog, ami a Dell mellett szól.

dH2K · http://dh.squidcode.com 2011.10.24. 23:49:56

Leirok ide egy masik tortenetet, ami a napokban esett meg velem, mert hirtelen az jut eszembe.

Szoval, a minap biciklizes kozben kiesett az iPhone4 a zsebembol az uttestre. Jo nagyot csattant, pattant, az uveg hatlap darabokra tort. DE meg mukodott, hallgattam vele zenet, hasznaltam.

Azert kertem az Apple store-tol (kulfoldrol van szo) egy idopontot.

Masnap este (!) 7 ora 40 perckor megjelenek a boltban. Atveszik a telefont, sajnos garancia mar nincs ra, azt mondjak, 30 dollar lesz a csere (6300 ft kb). Mondom jo, addig korulnezek a boltban jo? Persze.
10 perc mulva viszamegyek, ott van szepen megjavitva a telefonom. Veszem elo a hitelkartyamat hogy kifizessem a javitast, mire a szervizes kozli, hogy "hagyjad azt, kicsereltuk neked ingyen".

Hat ilyen a kiszolgalas a bunko, tolvaj, zsugori penzehes Apple boltokban az imperialista, kokakola-mamorban fetrengo, haldoklo nyugaton.

dH2K · http://dh.squidcode.com 2011.10.24. 23:51:12

(mindez szombat este volt, hetvegen).

Pszt! 2011.10.24. 23:52:16

Semmilyen műszaki cikket nem szabad venni HP márkajelzéssel! Én ezt már kb 10 éve tudom.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.24. 23:58:11

@CID:

Nekem a kocsira azt írta a szerviz, hogy csereautó - persze ez csak kölcsönbe volt nálam.

Én másként látom.
Ha azt az anyukát, aki vérnyákolós kölökkel tér be boltodba, teljesen korrekt és türelmes módon szolgálod ki, akkor ő be lesz az, aki holnapután, vagy két hónap múlva gyerek nélkül is betér.
A minőségi kiszolgálás alapkövetelmény. Sokkal fontosabb, mint az, hogy mit adsze el.
A termék, amit kínálsz megvehető máshol is. A stílus és a feeling, amit a vevő megérez, ha figyelsz rá és valóban kiszolgálod, viszont nem.
Vissza fog menni hozzád. Az igazán jó vevő a törzsvevő, de legalábbis az, aki időnként visszajár. Az a bolt, amelyiknek nincs ilyen vevője, általában nem megy jól.

Nekem is Dell gépem van, immár a második. Jó.
Középkategóriás HP kettő is volt - mindkettő melegedett, és a garancia után pár hónappal adta be a kulcsot.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:01:01

@Zabalint: Nekem az előző Dellem egy Inspiron 6400 volt, három évig gyűrtem minden nap melóba-haza-melóba, egyszer rá is estem és mind a mai napig muzsikál, csak anyámnál. Most egy Inspiron n5110-el tolom, az is megy már egy éve, bár a hangkártya drivere egy fos, a wifinek pedig csak 64 bites windowshoz készült drivere. De ez is megy napi sok órát, nem fagy, itt van az ölemben, nem melegszik (ahogyan a 6400 se). Évente egyszer felküldöm futárral a HRP szervízbe a 3 éves garancia ideje alatt, a futit a szervíz fizeti, ők kikotorják belőle amit a természet belepotyogtatott és küldik szépen vissza.
Szóval ez szolgáltatás.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.25. 00:04:16

@Zabalint:

Egyetértek, nekem is a Dell Latitude jött be nagyon, kár, hogy már nincs meg, tuti kis gép volt, imádtam.

@dH2K:

Köszi a kommentet, tanulságos. /Erről beszélek./

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:09:43

@megamen: én csak azt nem értem, miért nem próbálta ki helyben, átvételkor?

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:12:48

@Zébácsi: én csak azt nem értem, hogy apjuk miért hagyta, hogy az asszony kölökkel a hasban ezzel szütymögjön.

Netszamuráj 2011.10.25. 00:14:40

Rohadjon meg az Office Depot, DE! :) Biciklit bicikliboltban, számítógépet számítógépboltban kell venni. Szakértő segítség csak így remélhető.

Sajnos nagyon amatőr, aki biciklit Tescoban, klímát Auchanben vásárol. No meg számítógépet OD-ben. ;)

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:15:15

Ő még a hűde terhes...Ismerem ezeket a formákat...Amikor tudják, hogy látja valaki őket, lihegnek, szenvednek, affektálnak, grimaszolnak. Mert Ő A TERHES!
Egyébiránt meg aki Office depot-ban(Metró,Electro World,Auchan,Cora,Tecskó,stb) vásárol notebook-ot, ennél jobbat nem is érdemel.

Fentiektől függetlenül, nyilván patkányok voltak vele, de kemény színezés a sztori...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:16:56

nekem asztali HP-m van, direkt nem vettem laptopot..
mi a fasznak?
vigyem az etterembe, ha vacsorazni megyunk, vagy nezegessem ha setalni?

vernarancs 2011.10.25. 00:17:18

"2008-ban vásároltam egy HP-notebookot a szombathelyi Office Depotban (OD)"

Jaaaaj, ez sok sebbol verzik. Eloszoris jegyzetkonyvet csakis az aldibol, masodszor hujepicsa jagyzetkonyvet soha, de soha!

Megdobbent 2011.10.25. 00:17:28

@popocatepetl: anyad elkent szarjakent budoset irtal kiskoma, aztan eljel meg te faszkalap ezeknek a taho agyatlan faszoknak a jarulekaibol :))))))))

O istenem a hatranyilazo popec onerzet :>>>>>

Sirva rohogok!!!! ;>>>>>>>>>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:18:05

elotte SONY Vaiom volt, nem tudom kivittem-e a lakasbol haromszor....

cso zsi 2011.10.25. 00:18:14

@Zabalint: Az Inspiron, és a Latitude között van némi különbség. Előbbi a háztartási, utóbbi a céges igénybevételre van tervezve.
Harmadik éve használunk egy 1525-öt.
Az első évében pc-pótlóként üzemelt egy irodában, 8-17-ig, majd 18-tól 23-ig otthoni felhasználás. Két éves korában az akku egyik napról a másikra megadta magát, ez reális, bár nem törvényszerű. Nem sokkal később a tápja is, de lehet, hogy egymástól függött a két hiba. A vinyó most kezdett rakoncátlankodni benne, adatok biztonságban, már csak a boltba kéne elfáradni. Két nagytakarítás ennyi idő alatt, és egyébként nincs gond a használatával.
Van egy 5 éves Asus laptopunk. Az első évben "természetes elhasználódás", majd felhasználói hiba miatt meglátogatta a Brno-i szervizt, ígért határidőket tartva, korrekt javítással, garanciában. Két éve korában jött az új, akkor emezt megkapta anyós. Azóta a gombelemet kellett kicserélni az alaplapján, ill. egyszer újrahúzni a rendszert, mert egy fiúrokon sikeresen kikapcsolta a védelmeket bizonyos oldalak meglátogatása előtt. A védelem ugyanis blokkolta azokat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:20:06

a kismamakra, terhes nokre, kisgyermekekre es idosekre meg tesek figyelni es szeretettel fogadni Oket
tudom ez otthon nehez, mert mar HOFI is megmondta az egy fore juto bunkok szama ketto

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:23:21

@CID: neeem, nem akkor, tévedsz. Akkor van a szívás, amikor vissza akar rázódni a munka világába és távirányítással korbácsolja a mit sem sejtő kollégákat (mármint, akik mit sem sejtenek arról, hogy bármiféle függelmi viszonyban lennének...). Na AAAZ a szívás.

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:23:32

@cso zsi: "Az első évében pc-pótlóként üzemelt egy irodában"

Ez az amivel baj van szerintem...Egyszerűen nem erre találták ki. Erre vannak az asztali gépek. Ha tudod, hogy napi 8-12 órát megy, veszel bele egy komolyabb tápot, kicsit komolyabb szellőztetést a háznak, esetleg egy passzív hűtésű egyszerűbb videókártyát.

Véleményem, hogy desktop nem egyenlő hordozható szgéppel...

CID 2011.10.25. 00:24:48

@hagyma:
Hazudsz, mint mindig. Múltkor még a notid miatt vérnyákolál. Na de már te sem vagy magyar...............

CID 2011.10.25. 00:26:48

@CID: Mondjuk lehet én tévedek, mert kb. 3 éve volt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:27:37

@CID: itt van egy nito a gardrobban
azt csereltem le asztalitra, bar ternyallas ugy mentem, hogy notit veszek, es akkor jott az isteni felismeres, mi afasznak nekem hordozhato computer??
ps. anyad vernyakol es hazudik, mindig/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:28:56

@hagyma: akkor vindd vissza es en is visszavonom, 3 eve meg VAIO-m volt es kiment kepernyoje
utoljara 10 evesen hazudtam igazan, hogy elhagytam az ellenorzomet, meg ilyen aprosagok:)

cso zsi 2011.10.25. 00:30:26

@cso zsi: Még annyit, hogy az Asus-t ugyanaz a nagyker szállította a MM-be, mint a Dell-t egy másik forgalmazóhoz.
A "teszkósgép" minőségéről csak részben tehet az áruház, ők árkategóriára vágynak. Ismert hazai szaküzletek által összeszerelt gépekről beszélünk, és nem a reklámban látott 70ezres irodai alapgépet kell megvennni Pistikének "jáccósgépnek", hanem a háromszor annyiba kerülőt.
"Cipőt a cipőboltból" ???
Akkor esetleg, meg lehet nézni pár számítástechnikai kereskedést, hogy a pc mellett mit is kínálnak még.
Cég 1:
Fotó-Videó
Informatika
Szórakoztatás
Háztartás
Mobilkommunikáció
Irodatechnika
Könyv
Játék, ajándék

Cég 2:

SZÁMÍTÁSTECHNIKA
SZOFTVER
ASZTALI SZÁMÍTÓGÉP
NOTEBOOK, NETBOOK
MOBIL ESZKÖZÖK
SZÓRAKOZTATÓ ELEKTRONIKA
IRODATECHNIKA
HÁZTARTÁSI ELEKTRONIKA
ADATHORDOZÓ
KELLÉK, KIEGÉSZÍTŐ
SZOLGÁLTATÁS
ÓRA
BARKÁCSGÉP, SZERSZÁM
SZÉPSÉGÁPOLÁS
VILÁGÍTÁSTECHNIKA

Mindkettő bevált nekem kisker szinten, garanciális ügyintézéssel nem volt probléma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:30:41

ja es tokeletesen magyar/IS/ vagyok es megsugom, a magyarok sokkal de sokkal jobban tudnak hazudni mint az amerikaiak, ez tapasztalat
az amerikai nem tud normalisan karomkodni es hazudni
erre szuletni kell
de imadja a kisgyerekeket /terhes mamakat/ es tiszteli az idoseket

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:32:02

@cso zsi: "Akkor esetleg, meg lehet nézni pár számítástechnikai kereskedést, hogy a pc mellett mit is kínálnak még. "

Nyilván náluk meg nem veszel mikrót meg mosógépet hiába kínálják...

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:33:22

Pl Ramirisnál, CHS-nél, Juventus-nál stb is van minden...szartól a faggyúig...De azért azt gondolom nem kell a Yale-en végezni ahhoz, hogy tudd mit hol kell megvenni...

cso zsi 2011.10.25. 00:35:21

@Dr. Kevorkian: Szerintem sem, de akkor ez volt a kompromisszumos megoldás. Cégindítás, és mobilitás miatt is.
Viszont bebizonyította, hogy az adott munkára elegendő a laptop, fölösleges miatta pc-t üzemeltetni. Így csak a szerver az, ami pc, a munkaállomások laptopok. Ha rajtam múlna, mind kapna ssd vinyót, mert a tárolókapacitás lényegtelen, a sebesség viszont lényegesebb.

Mylady 2011.10.25. 00:37:12

@Zabalint: Előző dell volt. Úgy tervezem, a következő is az lesz. (ez a mostani azért hp, mert hirtelen kellett és nem volt pénzem drága gépre)
Most elolvasva a hozzászólásokat, lehet, hogy mégsem dell lesz. De -remélhetőleg- még van időm eldönteni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:37:42

mondjuk van atmenet a sarki kis muszaki bolt meg a Wal-mart kozott
egy CompUSA-ban, vagy egy bestbuyban siman barmikor barmit megveszek, pedig utobbiban van mosogep is:)
es minden felmerult problemanal korrektek
/gondolom, mert meg nem volt gondom, a wal-marttasl sem volt mondjuk csak meggondoltam 2 het mulva es csereltek szo nelkul/

cso zsi 2011.10.25. 00:39:42

@Dr. Kevorkian: Egykutya mind, azok is, amiket kihagytál. ;)
Ha nem minőségi termékről van szó, akkor ugyanazt a kelet-Európának szánt gagyit árulja mind. Rákeresel a guglin néhány ismert "márkára", és csak a vasfüggöny keleti oldalán találsz belőlük.

Mylady 2011.10.25. 00:40:27

@hagyma: Vannak esetek, amikor jobb a laptop akkor is, ha az ember nem hurcolja ki a lakásból. Nekem pl azért volt feltétlenül szükséges, mert rengeteget ülök gép előtt munkában és itthon is (nem, nem szórakozásból) és így is problémáim vannak a folyamatos ülés miatt. A laptop lehetővé teszi, hogy ne széken ülve dolgozzak, legalábbis itthon.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 00:41:10

@sirdavegd:
Hát melegedés szempontjából nekem az Inspiron 1300 sem volt túl jó, az 1525 sem. Egyébként egyik sem volt eredetileg enyém, 1300-at nemrég cseréltem az 1525-re, és hát mint mondtam, csalódnom kellett benne. De mindkettő megvan jópár éve, és nincs semmi komoly bajuk, szóval alapvetően nem szólhatok semmit. Sőt, nekem még sosem ment tönkre laptopom(3 Dell és 1 Fujitsu-Siemens volt eddig), asztali gépnél 1 vinyó elszállás volt. Úgyhogy azt kell mondjam, alapvetően szerencsés vagyok.

vernarancs 2011.10.25. 00:41:44

@Dr. Kevorkian: "Ő még a hűde terhes...Ismerem ezeket a formákat...Amikor tudják, hogy látja valaki őket, lihegnek, szenvednek, affektálnak, grimaszolnak. Mert Ő A TERHES!"

Ez azert eleg surmo hozzaallas. Van aki persze rajatszik, de majd ha elesben latsz varandos not akkor maskent gondokozol. Esetleg ha sajat ivadekod rugkapal valaki hasaban es azt a szemelyt szopatjak....

cso zsi 2011.10.25. 00:42:03

@Mylady: Majdnem mindegy, mit veszel. Általános célra 150 alatt ne, tartós használatra akár a duplájába kerülőt.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:43:31

@világméretű összeesküvés: most nézd: van egy Nokia Özönvízelőttim - már nem tégla méretű, csak olyan formás hasáb. Megvan már vagy 6 éve. Egyszerűen nem akar elpusztulni. Aksi megy egy hétig. Időnként elrepül, nagyon össze se kell rakni, és müxik. Még fotózni se lehet vele, a kijelzője totál karcos. Már csak valami sajátos kíváncsiság hajt, hogy ugyan, meddig bírja a technika (és végül mi megy benne először tönkre)?
Na pontosan ennyit az összeesküvésekről. Erős a gyanúm, hogy ha csak új véletlenségből nem vettem volna meg a mostani Dellemet, még mindig a 6400-asat hajtanám, mert az is egy ilyen elpusztíthatatlan konfig (így az anyám hajtja :D).

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 00:44:57

@Zabalint: De azokban (15xx sorozat) nem AMD proci volt?

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:46:37

@cso zsi: Értem, hogy kompromisszumos megoldás. Sőt, sokszor csak ez működik. Egy cégnél vezetői, vagy munkavállalói tényezők. Az emberek valamiért az elmúlt években szerelmesek a hordozható számítógépekbe, az esetek 60-70%-ban értelmetlenül. A cég ahol az informatikát vezetem, a legnagyobb igyekezetem ellenére sem hajlandó desktopokat használni! A notebookok esténként (kb 250 db) bent figyel a dokkolón ahonnan az életben nem mozdították ki őket...Viszont ha szervizelni kell akkor, vagy veszel kiterjesztett garit, vagy cseréled az egész szart. Különben nem éri meg. Az is lehet nincs igazam, de ezt látom mindenhol mostanában...

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:50:20

@vernarancs: Csillagom, van gyermekem. A feleségem várandósága volt életem egyik legszebb időszaka. Tudom én, hogy más, és itt rossz, ott nyom. Mocorog, vizes a lábam, stb. Azokról beszéltem akik ezt mártírként élik meg, és pózerkednek, meg visszaélnek vele. Sőt kihangsúlyozzák mint valami kiváltságot...Kérlek ne okoskodj, ha nem érted ki miről beszél.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 00:52:55

@cso zsi:
Tudom, a Latitude-ok éppen ezért magasabb minőségi kategóriát képviselnek. Ellenben a consumer, tehát otthoni felhasználásra szánt laptopok, így az Inspironok is 5-10 éve még masszívabbak voltak, egyre inkább abba az irányba megy a "fejlődés", hogy az anyagon spórolnak(jó persze könnyebbek is az új laptopok).

@Mylady:
Dellnek nem tudom kapható-e, de nemrég volt egy olcsó üzleti kategóriás modellje, azt hiszem Latitude 5520m, egy régebbi architektúrára épülő(core 2 duo processzor), de masszív gép. Gondolom a jövőben is lesz ilyesmi, szerintem jobb ilyet venni, mint Inspiront, árban meg ugyanaz a kategória, csak ugyanilyen áru Inspironban erősebb, gyorsabb a belső. Persze ez is csalóka, mert a Latitude-okba szinte mindig gyorsabb vinyót tesznek, és átlag usernél sokszor az a szűk keresztmetszet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:53:31

@Mylady: ertem en, a fiam a klotyora is kiviszi...
en nem dolgozok-irok-netezek fekve, igy olcsobban erosebbet kaptam fasza monitorral, mindenki happy
/azert a zomnek nincs szuksege laptopra, ebben biztos vagyok, de ez nem az en problemam/
foleg mar ezek a telefonok mellett, aki abszolute net-facebook buzi.../

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 00:56:01

@Dr. Kevorkian: a computerben igazad van, a terhes nokre meg vigyazni kell es szeretgetni, elet van a szivuk alatt

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 00:57:25

@hagyma: Így van hagyma...Igazad van.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 00:58:17

@sirdavegd:
Nem, Intel T3200 van benne. Az 1300-ban meg Pentium M 725.

@Dr. Kevorkian:
Figyelembe veszed a fogyasztást is? Mert egy laptopnak nem véletlenül elég általában a 65 wattos táp. Ok, persze lehet microITX-et is használni ott, ahol nem kell a nagy teljesítmény.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 01:04:47

@hagyma:
Szerintem meg ha valaki nem nagyon akar gamerkedni, valamint más okból sem kell neki a kraft, akkor nem sok értelme van asztali gépet venni, mert itthon kb. 20-30 ezerrel jön ki olcsóbban a monitor+asztali gép kombó, ezt intenzív használatnál a villanyszámla 1-2 év alatt kompenzálja. Viszont ha nem is hurcolássza az ember magával, akkor is annál a pár ritka alkalomnál mégiscsak jól jöhet ez a könnyedség. Emellett kevesebb helyet is foglal.

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 01:04:56

@Zabalint: Figyelembe vettem. És te figyelembe vetted, hogy melyik mire való?

El kell dönteni, hogy mit akarunk. Ingyen ebéd nincs!

Vagy a kezdeti áron, vagy a fogyasztáson, vagy a szervizelésen, vagy a későbbi költségeken(idő, munkaóra kiesés, benzinpénz, utazás stb) fizeted meg.

victor vacendak 2011.10.25. 01:06:57

@SvenH.: én meg nagyon ritkán olvasom az ékezet nélküli hozzászólásokat.

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 01:08:03

Ami az ideális helyzet lenne...Tudom, hogy ez nem fedi a magyar valóságot, de szép utópia :)

Mégpedig, hogy van egy asztali géped, és van egy hordozható cucc, amit akkor használsz amikor HORDOZNI kell.:)

vernarancs 2011.10.25. 01:10:43

@Dr. Kevorkian: Es megutaztatta az OD a terhes parodat "csillagom"? Ez pozerkedes volt? Gondolom tapsolnal egy hasonlo esetben.

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 01:12:41

@vernarancs: Nyilván nem a terhes párom (párja a galambnak van) intézi az ilyeneket...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 01:13:31

@Zabalint: nezd, en igy gondolom, en is 1 eve valtottam asztalira, mert rajottem, nekem nincs szuksegem hordozni meg evi 1-2 alkalommal sem
amit az enyem tud az szerintem legalabb 500 dollarral kevesbbert tudja mint a hasonlo hordozhato/es nem mondtam sokat!!, meg lehet tobb is, akar 1000-ig is el mernek menni/
hat az aramfogyasztast nem tudom, nem igazan vettunk eszre kulonbseget, miota cserel;tem, de lehet nott....
a hely?
eddig is egy asztalon volt a noti, most is ott van csak meg jobbra lent van egy doboz, balra fent egy nyomtato, kozepen egy monitor, es aklavi lekerult a kihuzhatos izere
szoval helyfoglalasban ugyanott vagyok
szerintem jobban es olcsobban szervizelheto, es bovitheto
pl ha megint kimenne a monitorr, vagy letorne egy gomb, a klavi kb 30 dollar
eger detto...
szoval aki nem hordozza naponta, annak szerintem felesleges a noti-laptop, de tudom, menobb
volt egy ismerosom, az olyan apartmanba koltozott, ahol volt furdomedence, sosem volt benne, de azt mondta, OK nem jarok ki uszni, de megtehetnem, emiatt 100 dollarral tobbet fizetett rentet:)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 01:30:57

@Dr. Kevorkian:
Én figyelembe vettem mire való, de a 15 col és fölötte lévő laptopoknak, valamint a nem túl erős asztali gépeknek van egy elég nagy metszete használatban.

"Vagy a kezdeti áron, vagy a fogyasztáson, vagy a szervizelésen, vagy a későbbi költségeken(idő, munkaóra kiesés, benzinpénz, utazás stb) fizeted meg."

Igen, nyilván megfizetem. A mobilitást vagy annak a lehetőségét fizetem meg.

@hagyma:
Mondom, az a 20-30 ezer Ft különbség akkor áll, ha nem kell az erős hardver. Egy gamer laptop már aránytalanul drága az asztali géphez képest. Én laptopból az integrált videokártyás modelleket választom, de asztali gépnél sem valószínű, hogy vennék dedikált kártyát.

"szoval aki nem hordozza naponta, annak szerintem felesleges a noti-laptop, de tudom, menobb"

És ha hetente hordozza? Vagy havonta, de akkor buszon, vonaton, ahol még egyéb cuccot is visz magával? Én az első laptopom egyetem előtt vettem, és valójában csak 2-3 hetente hordoztam, akkor viszont megoldhatatlan lett volna ez asztali géppel. Barátnőm meg gyakran használja nem az asztalon, pl. ágyban.

vernarancs 2011.10.25. 01:31:29

@Dr. Kevorkian: hat nem, parja a tok alsonak is van :))))
De jelen esetben a ferj nem jatszik ismert szerepet. Lehet, hogy algeriaban dolgozik. De mint modtam a rajatszos tereheseket en sem szivlelem, de itt mintha nem ez jatszana.

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 01:35:32

@vernarancs:
Na jó...Annak is van :)
De, itt pont ez játszik...Nem értem, hogy jön egyáltalán szóba? Mert itt fokozó, vagy hangulatkeltő célból van megemlítve, nem mint egy hétköznapi általánosság.

Mercel 2011.10.25. 01:47:22

@Uzi:

Jogos.
Összességében értettem.

"Frigyes"

dr. Erika Zangolna 2011.10.25. 01:47:22

mindenki, aki nekiáll az áldozatot okolni:

részben ez az áldozatokolás tartja fenn azt a kiszolgáltatottságot, ami ebben az országban a tartós fogyasztási cikkek vásárlóira garanciavállalás címen vár.

ha egy ilyen történetnek Magyarországon létezhet olyan olvasata, hogy valójában a vevő a hibás és a hülye, tényleg bármelyik cég vagy szerviz megtehet bármit. nem kell félniük, hogy a nyilvánosság előtt kiderül, hogy átverik a vevőjüket, a fórumozók majd úgyis megvédik őket: kérem ez egy ilyen ország, hülye vevő magára vessen.

a cél pont az lenne, hogy a nyilvánosság segítségével a potenciális vásárló levonja a megfelelő következtetést: hova nem megy elkölteni a pénzét, ha tartós fogyasztási cikket akar venni.

ez normális esetben a cég számára elkerülendő helyzet lenne (ld. verseny a vásárlók pénzéért), de amíg láncos kutyaként, tízből öt fórumozó gondolkodás nélkül hülyézi az áldozatot, a szolgáltató szarik az egészbe. következmény nélkül marad a szemétsége, sőt:

legközelebb kétszer meggondolja a kedves vevő, hogy beír-e bármilyen fogyasztóvédelmi fórumba: úgyis csak lehülyézik.

kapisgáljátok a dolgot, kedves áldozatokolók?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 01:48:51

@Zabalint: nem jarok sem vonattal sem busszal..
vezetes kozben nem hasznalnam
ahova megyek ott dolgozom, vagy szorakozok...
ha meg a felesegemmel agyba kerulunk, akkor nem kell internet:)
jatekokrol mar szo sem lehet, nincs idom az en koromban ilyen baromsagokra
azert Kevorkiannak adok igazat, nagyon sokan feleslegesen vesznek hordozhatot, de ez nem az en problemam
@vernarancs:
meg a zokninak

Dr. Kevorkian 2011.10.25. 01:59:37

@Erika Zangolna:

"a cél pont az lenne, hogy a nyilvánosság segítségével a potenciális vásárló levonja a megfelelő következtetést: hova nem megy elkölteni a pénzét, ha tartós fogyasztási cikket akar venni. "

Levontuk...Nem fogunk ott gépet venni.

Ettől még a posztoló hülye szerintem, ha megengeded... Csókolom, jó éjszakát!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 02:01:53

@Dr. Kevorkian: a posztolo nem hulye, de lehetett volna kemnyebb, bar nem tudom ez otthon hogy van
honapokat varni, azert eleg durva...

cso zsi 2011.10.25. 02:05:20

@Zabalint: " Én laptopból az integrált videokártyás modelleket választom, de asztali gépnél sem valószínű, hogy vennék dedikált kártyát."
Én viszont azt tartom, hogy a videokártya használjon saját memóriát, és ne a gép erőforrásaiból csípjen le. 1-2 giga ram alatt egy 64-128-as már látványos eredményt hoz, a napi használatban is.
Pistike gépén persze az 1 gigás kártya sem segít, ha a desktopon ott figyel a "filmek" mappa (nem a parancsikonja), 5-600 divx filmmel. Ha még az "mp3-ak" mappa is ott legel mellette, amiből az egyik zene helyettesíti a "Windows indítása" hangot, akkor jön a szenvedés, majd a felhasználó tökönszúrása.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.25. 02:25:15

@sirdavegd:

Jó a kérdés, nem tudom rá a választ magam sem.

Szerintem az elején azt hitte, hogy sima ügy, mikor meg már látta, hogy hoppá, mégsem, addigra asszonyka nem engedte, hogy átvegye a dolgok intézését (elvi kérdést csinált abból, hogy ő intézze - talán.

De passz, fogalmam sincs.

Nálunk ez nem történhetett volna meg - én golyóstollnál nagyobb dolgot még nem vettem OD-ben....

vernarancs 2011.10.25. 02:40:34

@Dr. Kevorkian: csak annyi, hogy szules kozben mar nem fog tudni garanciat ervenyesiteni stb. Meg a kedeves beszolas, hogy jojjon vissza, ha majd nagyobb lesz a baba! Ez azert nem a tipikus terhes hiszti. Ez szarozas a garanciaval. Igen, fokozo szerepe van a terhessegnek, de ez nem hiszti, ez egy tenyleges szar helyzet ahol a terhesseg eleg hatraltato tenyezo, mert, hogy valojaban igen hamar szules is lesz ami a zugyinezest ellehetetleniti (hacsak a ferj haza nem jon tuneziabol).

@hagyma: ok, a zokninak is. Bar nekem van egy csomo paratlan zoknim. A mosogepre gyanakszom, de bizonyitek hianyaban csak szivarozok mint Columbo.

ace22 2011.10.25. 03:40:16

@estrella negra: Semmit, mert nekem még egy ZX81-is van a polcon. :-o

@moonclown: Valami olyan van az XP EULA-mban, hogy az oprendszer a gép fődarabjaihoz kapcsolódik, nem lehet más gépre installálni, sőt ha az eredeti hardver tönkremegy, ugrott a licensz. :-(

pruntyike 2011.10.25. 04:41:16

@venszivar: Rosszindulatú Vászkánál kevés jobb indulatú blogger van ... Ha berágott rád, annak oka van.

BKV reszelő 2011.10.25. 06:31:06

@ace22: ZX81 nekem is van, sőt! Van hozzá 16k ram bővítés is. :)

popocatepetl 2011.10.25. 07:26:16

@Megdobbent: " anyad elkent szarjakent budoset irtal kiskoma, aztan eljel meg te faszkalap ezeknek a taho agyatlan faszoknak a jarulekaibol :))))))))

O istenem a hatranyilazo popec onerzet :>>>>>

Sirva rohogok!!!!"

Beszélni magyar, idegen?

Melchi Zadok 2011.10.25. 07:35:05

Az office depot-rol legyen eleg annyi, hogy jovore nagy valoszinuseggel lehuzz rolot. Mar az is kesz csoda, hogy a tobb eve milliardos veszteseget produkalo ceget mi a frasznak tartjak eletben? Egyebkent mGan az eseten nem csodalkozom, ennel a cegnel gyulik ossze a hazai kereskedelem legalja ( tisztelet a kivetelnek)

gyakorlo72 2011.10.25. 08:20:17

Én HPIcának neveztem volna a hölgyet.

dekás dezső 2011.10.25. 08:31:41

most akkor az OD-s szerelő a gyerek apja?
mifelénk ilyenekér' már a fkalap beokádás környékén ütnek, amúgy. de komolyan. ez tényleg annyira pofátlan sztori, hogy el sem hiszem...

Csigorin 2011.10.25. 08:38:24

"A gép otthon áll-gyakorlatilag használhatatlanul"

mar miert lenne hasznalhatatlan nemet nyelvu billentyuzettel? azon meg ekezetek is vannak joreszt.
a juzer tenyleg FKalap. :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 08:46:42

aki jót akar magának az bánjon jól a terhes nőkkel, mert csúnya hisztit kaphat a nyakába :D

egyszer a repülőtéren sikerült úgy parkolnom, hogy alig volt hely kinyitni az ajtót, mert valami idióta nem tudott a vonalon belül megállni. nekem meg nem maradt hely. a szomszéd autós elkezdett nyervákolni, hogy ő így nem tud beszállni az autójába, álljunk arrébb. én meg kinyitottam az ajtómat és kiszálltam a nyolchónapos hasammal, ami minden volt csak kicsi nem. mondtam neki, hogy ha én ki tudok szállni ezzel a dudorral itt az elejemen, akkor talán ő is be tud szállni gond nélkül. a pasinak leesett az álla és elkezdett röhögni aztán szó nélkül beszállt az autójába és elhajtott.

amúgy sajnos gőzöm sincs hogy milyen márkájú a laptopom. 4 éves és teljesen jól megy. a férfiember tartya karba.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 08:50:05

@akiazsiráfotszereti: eddig aszittem, hogy az ember hasa pont annyi idős, mint ő maga.

Továbbá örömmel látom, hogy tégedet is megfertőzött a hejesírási diverzióm :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 08:53:17

@akiazsiráfotszereti: Na de vannak olyan férfi emberek, akiknek nagyobb a hasuk egy nyolc hónapos terhesnél, és sokkal nagyobb a hisztire való hajlamuk. Ezért határozottan azt állíthatjuk, hogy a hiszti mértéke egyenes arányban növekszik a hastérfogatával.
Ezt az állításomat már sokszor bebizonyítottam, de a szóban forgó férfiember nem hitte el. Mármint azt hogy ő hisztizik. A hasáról nem esett szó, mert figyelembe vettem a kezének a méretét is, ami határozottan hasonlított egy szeneslapát méretéhez

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 08:54:58

@Rosszindulatú Vászka: a hasam nem lehetett annyi idős mint én, mert nyolc hónappal előtte még nem volt ott olyan formátumban ugye :D

punktuálisan mellik diverzijódra gondoltál? eddig aszittem magamtól nem tok helyösen írni.

2011.10.25. 08:56:55

egyszer nekem is volt garanciális dolgom az OD-vel...
Bevittem a projit, hogy beszart, mire közölték vigyem szervizbe.
Én kértem jegyzőkönyvet, hogy nem vették át tőlem javításra, a tőlük vásárolt cuccot.
Érdekes módon, inkább adtak egy átvételi elismervényt :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:03:07

@batgirl: részigasság. Ismerek pohos hímpolgártársat, akit szinte lehetetlen kizökkenteni, a pocakjánál csak a nyugalma nagyobb.

És szekánt viselkedés nem ér. Akit egy nőstény nem bír felbaszni agyba meg idegbe, az nem is szereti őket, szal nem ér pont.

@akiazsiráfotszereti: azért, mer egy élien belédköltözött, attól még a hasad nem lesz új. Ez pont ojan téveszme, mint az "új hajam van" meg tsai.

És "tartya". Mintha magam írtam volna. Persze nem kivánnám elvitatni rátermeccséged az álamelnökös dialektika értő használatába :)

Nyúl És Kutya 2011.10.25. 09:05:22

"Így tellik el két hét!"
"Aztán tellnek a hetek."

Kérdés: Mennyire kell sutyeráknak lenni, hogy 2 l-lel írják a teliket?

Válasz: Nagyon.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 09:06:00

@Rosszindulatú Vászka: Mindíg vannak kivételek.
A tarcsa szó nem jó?

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:09:44

@Nyúl És Kutya: hagulatfestő szó. Azért a duplázás, ezzel, is érzékeltetve az időnek való lassú és hiábavaló fojását.

@batgirl: haha, a mindíg ojan, mint a szervíz, a tarcsa is lyó, pl. ha kerepes, meg a tarya is, én cejizem mindaniket :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 09:14:26

@Rosszindulatú Vászka: "cejizem" ről csak annyit, hogy ha valamivel kitudnak zavarni a világból, akkor az a "cija" nevezetű köszönés.
(nem ér ám most beirkálni!)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 09:17:40

@batgirl: ...pedig már mozdult a kezem.
Puszikállak.

2011.10.25. 09:18:15

Az volt már, hogy miért nem a férje harcvolt a laptopért ? Ha volt, akkor nem írnám be :)

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:19:01

@batgirl: nem vok én ojan, nem köll minnyár bedurcizni.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:20:14

@Kulics: mer inkább megette a majonézes csalamádét és csetelt burkusul.

liksoft 2011.10.25. 09:21:54

Ennyi hozzászólást nem olvastam végig, de kerestem egy-két szóra. Így tudom, mások már leírták, a HDD javított volta NEM befolyásolja a minőségét. A gyártó a beérkezett hibásat darabokra szedi, újra tesztel minden alkatrészt, és úgy szereli ismét össze. Így 99%-ban új, és nem 99%-ban hibás! Óriási különbség! A későbbi meghibásodásra ugyanakkora az esély.
Az viszont, hogy sípolt mint előtte, roppant érdekes. Laptop esetén két sípoló hangot ismerek. Az egyik amikor a hangszóró csinálja, ez alaplapi problémára utal inkább. A másik mikor a HDD teszi ezt. Ez akkor következik be, amikor a fejek nem parkoló pozícióban, hanem a lemezen vannak, vagyis "letapadnak". adatmentes.kralik.hu/ujkepek/sz_hib-13.html A rugalmas kar a lemezek indítási kísérletekor deformálódnak, és mint egy mini piezzo hangszóró megszólal. Legtöbbször ciripelő, sípoló hangot ad. A hibát 10% körül a berendezés szokta produkálni (legtöbbször hibás tápellátás), de inkább külső behatás. Hirtelen mozgatás, ütés, ejtés (10-15cm is elég ha az rossz szögben történik). Ilyen a külső drive-ok esetén gyakori, ahol az esés mindennapos.

A javítás menete ettől teljesen független, és a legtöbb jóindulat mellett is csak azt lehet mondani, sok kérdést vet fel.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 09:26:58

@Rosszindulatú Vászka: AT95E/NAD5120/ORIONSE260
Már, ha ezt kérdezted.
(Idejét nem tudom, mikor hallgattam meg bármit is. Igazából a zenei ízlésem is megváltozott azóta, hogy abbahagytam a lemezgyűjtést. ...de nincs szívem kidobni egyet sem (pedig kurva nagy helyet foglal). Miközben a több száz lemez anyaga elférne egy USB-sticken. ...filléres emlékeim.)

2011.10.25. 09:27:53

@liksoft: sípoló hangot billenytű hiba is tud produkálni.

Kismacska (BELLA) 2011.10.25. 09:30:12

Tuti, hogy sokan kérdezték ezt előttem: mindezalatt hol volt a férj?

Ha és amennyiben veszélyeztetett terhes volt a posztoló, milyen férj az olyan, aki hagyja szülés előtt utazgatni az asszonykát?!

A helyedben, poszt toló, lefordítanám mindezt és elküldeném a HP központba a dokumentáció szkennelt másolatával együtt. (Vagy email-en vagy materiális levél formájában fénymásolatokkal.)

Majdnem biztos vagyok, hogy az OD és ez a garázssufniban üzemelő cégecske is büszkén hirdeti a falán, hogy ilyen-olyan arany-platina ügyfele a HP-nek.

Nos, a külföldi customer care eléggé legendás, és biztos vagyok benne, hogy a HP-nál is kiütné a biztosítékot hogy mi történt veled, hogy kezelték a problémádat. Igazság szerint valszeg én már előbb megléptem volna. Valószínűleg ugrana a gold-platina certificate mind a kettőnél, a garázscégnek visszavonnák a garanciális javításokra kapott jogosultságát.

A helyedben tutira ezt tenném! Ha szivatnak, szivass vissza. Minden tettnek következményei vannak, hát viseljék ők is!

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 09:32:47

@batgirl: hisztis férfi nem férfi. a nők is borzalmasak ha hisztiznek, de férfi esetében ez az abszolút nullkategória.

@Kulics: írjad csak nyugottan, még nem vót.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 09:38:41

A hisztizés nagyon jó dolog, de gyakorlása közben ügyeljünk arra, hogy ha már ránkbaszták az ajtót, a további erőfeszítés teljességgel hiábavaló.

AczélGyuribácsi 2011.10.25. 09:39:39

Én a három év garanciával bíró merevlemezzel szoktam csinálni, hogy 2-2,5 évnél lementem a tartalmát és működés közben picit odaütöm valahova...
A készülék elromlik, a garancia él és mindig kapok egy újat... Ismét több év garanciával...
Szerintem ez történt a levélírónál is, csak a szerelők rájöttek!

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:40:54

@estrella negra: nem. De mostmá mindegy. A lemezgyűjtés meg engemet senem érdekel. Egyrészt a családi élet meg a rögvaló nem támogassa a kultúrált zenehallgatást, másrészt meg a gyűjtés is drog, egy dzsedi meg nem függhet tárgyaktúl. Evvan.

@Kulics: meg én is, ha alul vagyok, vagy ha elromolik a lift.

@akiazsiráfotszereti: ez így ebbe a formába nem igaz. Nekem is van lelkem, meg érzelmeim, hát hadd hisztizzek néha egy kicsit. No nem mindenflée kis dolgok miatt, mint a picsarinyákok, hanem csakis fontos és jelentős minősített esetkeb. Pl. ha bibis leszek, vagy hideg a leves. De azért persze én ojankor kemény vagyok, mint a rákendroll!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 09:44:52

@estrella negra: ...vérmesebb egyedek egy jól irányzott, megfelelő pillanatban elhelyezett pofonnal szokták berekeszteni az előadást.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 09:47:14

Asszem azt a bangos picsogást kihagyom, inkább kivárom a következő poszt.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 09:51:31

@Rosszindulatú Vászka: egy férfijúnak is van lelke meg érzelmei, persze hogy igen. nyilván nem ugyanazt értyük hiszti alatt. az én olvasatomban a hiszti az, amikor valaki annyira kínosan viselkedik a másikkal szemben hogy a másik fél inkább felad mindent csakhogy vége legyen a cirkusznak. kvázi érzelmi zsarolás, ami nálam főbenjáró bűn.

nemtán melegen eszed a meggylevest???

@estrella negra: van ca. 300 darab átadó elpém. érdekel?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 09:52:25

@akiazsiráfotszereti: Hát ők nem hisztinek hívják, hanem, hogy "igazságom van"
hihiiiihi

2011.10.25. 09:52:59

@Kismac: kismalac naiv-e vagy ?
Tudod hogy viszonyulnak széphazénkhoz a nyugati nagy cégek ? kb a le se szarom kategória, egy kerekítési hiba vagyunk a könyvelésükben.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 09:54:16

@akiazsiráfotszereti: Az igazi férfi hidegen eszi a meggylevest:)
Meg a gulyáslevest. Szó nélkül.:)
Cserébe kap forró teát, amikor a náthából kifolyólag haldoklik.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 09:57:58

@batgirl: a kedvencem az volt, hogy: " valakinek mindig döntenie kell és a döntés az a férfi dolga."

nahátperszeuramparancsolóm
mártérdelekislefele :D:D :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 10:00:53

"mártérdelekislefele :D:D :D "
hihihi
ez térdeljleésszeress-re a válasz?:)))

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:02:01

@batgirl: az igazi férfi megfőzi a gulyáslevest egy szó nélkül és nem haldoklik a náthától hanem illedelmesen elvonul a szobájába szörtyögni, hogy imádott asszonyát meg ne fertőzze.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 10:02:33

@estrella negra:Nálam, az ilyen vérmesebb egyedek hetekig fájlalják az alsóvégtagok közepén lévő szerveiket.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:04:36

@batgirl: éppen az is lehetne, de most nem arra gondoltam :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 10:05:27

@akiazsiráfotszereti: az igazi férfi zokszó nélkül haldoklik a náthájában, aztán amikor még is felépül belőle, nem kérkedik a hősies tettével, hanem elviszi kedvesét egy jó vacsorára. És még virágot is vesz neki.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 10:06:40

@akiazsiráfotszereti: Hát nem járok a fejedben:)) Tudod, a térdepelésről kinek mi jut az eszébe:) Templomba járónak más:)

Zzoorroo 2011.10.25. 10:07:21

@Nyúl És Kutya: A tellik azért két ell, mert múlt idő.

Amúgy a terhesség automatikusan idiotizmussal jár együtt? Mert akkor elzavarom a zasszonyt az abortuszbizoccsághoz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 10:10:07

@akiazsiráfotszereti: Ezt mé' nem akkor mondtad, mikor a Grabenen lestem a tíz eurómat?
Tk. mindegy, hogy négyszáz lemezt nem hallgatok, vagy hétszázat. Oszt mik azok? 3+2 van benne?

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2011.10.25. 10:12:53

AZ első szervíz után ott kellett volna hagyni őket a francba, venni egy másik gépet, aztán jóé beperelni. lett volna pár nyugodt hónapod egy használható géppel (amit jobb helyen veszel), melynek a végén kártérítést kapsz. bár lehet hogy tévedek...

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:14:48

@estrella negra: na látod, 10 ajróér megkapod az összeset :D tuggya a franc. vegyesen minden szir-szar, sztem. azér van benne pár pinkflojd is. a pincében vannak bedobozolva.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 10:15:07

@batgirl: Én az első megoldást preferálom (az ajtócsapkodósat). Az üvöltözés amúgy sem kenyerem.
Meg aztán tudok én az autóba' is aludni, nem e?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 10:18:14

@estrella negra: jó az autóba aludni:)
Amúgy is ha csillapodnak a kedélyek, lehet egy hatalmasat szeretkezni benne:))

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 10:24:57

@akiazsiráfotszereti: Csak hat euró maradt a lejmolásból. Nem túl produktív dolog a Lehmann teraszáról koldulni.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:25:26

@estrella negra: látom mán a vaszisztdaszt is nagyon vágod :) hát persze.

@batgirl: az attól függ hogy mekkora az autó. ugye egy fiat unoban khmmmm... mekklehetőst korlátozottak a lehetőségek, hacsak nem bánjuk hogy kilógunk félig belőle :D

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 10:38:27

@hagyma:
Te voltál az, aki feleslegesen használt hordozhatót, szóval pusztán csak magadból indulsz ki. Ha van hely, ahová vinni kell valaha, akkor már jobb a laptop, még akkor is ha autóval kell.

Azt írtad 500 dollár különbség volt az asztali géped meg egy hasonló tudású laptop között. Na én kb. ilyen áron veszek laptopot, nálatok meg egyébként is olcsóbb, te meg azt írod, nem játszol vele, akkor mégis hogyan sikerült ilyen árat összehoznod, ahol 500 dollár a különbség? Valahol írtad, hogy hotelben dolgozol, szóval grafikus sem vagy.

Mert én egyébként úgy vagyok vele, hogy ha kell a teljesítmény, akkor asztali gép, különben laptop.

@cso zsi:
Ha nem számít, hogy milyen a videokártya, akkor a ramból lecsípés nem komoly érv a mostani ram áraknál. Egyébként is 4 giga ramból ha lecsíp 256-ot egy integrált kártya, az még bőven jó.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 10:39:39

@akiazsiráfotszereti: Az autóban való szeretkezés nagyon jó dolog, de gyakorlása közben fokozottan ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a környezetünket ne szórakoztassuk vele ok nélkül.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:41:59

@Zabalint: "Mert én egyébként úgy vagyok vele, hogy ha kell a teljesítmény, akkor asztali gép, különben laptop."

régen vettél már te is laptopot, igaz?

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:49:05

@batgirl: :D ha belegondolok, hogy drága szüleimmel sokáig egy másfélszobás lakásunk volt négy főre, akkor lassan megértem hogy apám miért is akarta annyira azt a trabantot megvenni annakidején :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 10:52:07

valaki szólhatna ha majd lesz új poszt ami nem bankos meg hiteles. kösz.

Kismacska (BELLA) 2011.10.25. 10:58:22

@Kulics: ezt ne vedd készpénznek. A nagy cégeknek nagyon fontos a vevői elégedettség. Mondok egy nem ebbe a témába vágó saját példát.

Skóciába készülve bősz szállás nézegetés, egy gyönyörű B&B-re találás. Nagyszerű, a TripAdvisor-on a 3. a négyszáz akármennyiből. Levél írás, érdeklődés náluk, foglalás.

Aztán egy kérdésemre nem adtak választ, egyáltalán. Később, mikor újra kérdeztem, akkor sem, a honlapjukon nem volt erre vonatkozóan semmi. A végén már kiakadtam, udvarias, de kemény hangú email-t írtam, amire az volt a válasz, hogy törölték a foglalásom (!!).

Na kiakadtam, azt mondtam: oké, akkor bosszú indul. Nem az akasztott ki, hogy nem kaptam választ, mert az útvonal tervezővel végül kínomban meg is néztem, PLUSZ írtam nekik, hogy nincs gond, majd személyesen elmondják. Arra a levelemre jött a lemondás. Az akasztott ki, AHOGYAN kezeltek, ahogyan, amilyen válaszokat kaptam.

A bosszú egyszerű volt: a TripAdvisoron hagytam egy egy pontos review-t a történtek részletes leírásával és arra kértem 3-4 ismerősömet, hogy - miután elmeséltem nekik is a kálváriámat - nyomják meg a useful gombot.

Később kaptam még kívülről is párat, így most 10 useful-on áll a review-m. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a nevezett hely visszacsúszott a huszon akárhányadik helyre (nem emlékszem pontosan).

És úgy, hogy talán még egy egy pontos review van, a többi mind az egekbe dicséri. Hozzátenném, hogy valóban nagyon gyönyörű a hely, de lelketlenek és beképzeltek a tulajok.

Szóval a kisember szava is számít, a kisember gombnyomása (amit persze nem tudtam és nem is volt szándékomban így visszavetni a helyet, döbbenten konstatáltam, hogy ennyit számít!).

A HP biztos nem nagyon akar olyan céggel közösködni, amelyik így bánik az ügyfeleivel, szóval alsó hangon szerintem a certificate-et visszaveszik.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 11:02:46

@fejo:

én fkalapok
te fkalapsz
ö fkalap
mi fkalapunk
ti fkalaptok
ők fkalapnak

Erre gondoltál ugye, csak nem sikerült végigírni???

@Rosszindulatú Vászka: nem baj Vászka, ez még bocsánatos bűn.

2011.10.25. 11:05:55

@Kismac: elbeszélünk egymás mellett. Egy skóciai cégnek biztos fontos a renoméja. Egy nagy HP magyarországi zárványa leszarja a magyar ügyfelet. Az amcsi HPnek az amcsi ügyfél biztos, hogy fontos és kinyalják a seggét. Az itthoni divízió meg leszarja itt mi történik.
Ennyit akartam kifejezni.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.25. 11:06:10

@akiazsiráfotszereti: akkó jóvan akkó. Mer monnyuk én káposztás cvekkedlit cukrozókkal példul nehezen barátkozok.

2011.10.25. 11:07:13

@akiazsiráfotszereti: telefonos poszt érdekel ? sztem azok is uncsik.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 11:12:14

@Kulics: kössz, előbb elolvasom :) hálából te is kapsz hideg meggylevest.

@Rosszindulatú Vászka: eszt mán a múltkor mekkbeszéltük. paradicsleves és kápsztacvekker cukorral, csakúgy mint a zsíroskenyér és a spenót. láccik ki nőtt fel a menzán és ki az annya kosztyán. ugye mi a menzán mindent megcukroztunk, egyébként ehetetlen volt.

2011.10.25. 11:17:56

@akiazsiráfotszereti: meggyleves rulez ! sztem is cukrosan jó a parajcsomleves és a cekker is. ellenben a spenót és a krumplisnudli csakis sósan nagy sörrel.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 11:53:38

@estrella negra: azt nem. de húst a tányér aljára ragasztottuk a szósszal álcázási célzattal, azt a furcsa zöld levest meg a szobanövényekre öntöttük. így sikerült 14 évesen majd 180 centivel 42 kilóval kezdeni az életet :D:D egésségös táplálkozás forevör!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 11:57:07

@Kulics: Szvsz a cekker cukrosan se lehet valami jó. Akkor inkább vakami ridikült ragcsájjá'.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 11:59:18

@akiazsiráfotszereti: W@zze, én még most se vagyok 180 centi! Lehet, rossz suliba jártam.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.25. 12:04:25

@estrella negra: akkó' viszont mégiscsak jártál iskolába :D:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.25. 12:14:18

@Rosszindulatú Vászka: hm..akkor már nem is leszel a barátom?:( És ha elmondom, hogy a cukor alá, jól megborsozom?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 12:45:46

@akiazsiráfotszereti: Jó, hát nem kell mindent készpénznek venni, amit mondanak rólam.

Pista 2011.10.25. 13:36:51

A notebook-ot miért a papírboltban kellett megvenni??? Szombathelyen nincs egy épkézláb szám.tech üzlet ??

Amúgy meg Dell-re és Fujitsu notebook-ra
alapból 3év garancia van.

ichtus 2011.10.25. 13:45:26

na vazze, a dell is így vállalja a 3 vagy 4 éves helyi garanciát, hogy újrahasznosított alkatrészeket pakol be a rossz gépekbe. Komolyan azt várta a beküldő, hogy egy 4 éves gépbe majd új dolgokat pakolnak be? 13ezer forintért (3 évre)?

Az egy másik oldala a dolognak, hogy mindezt hogyan kommunikálták, az tényleg tréé.

Hozzáteszem, nekem, ha eddig sípolt a gépem, az mindig alaplap hiba miatt volt...

világméretű összeesküvés 2011.10.25. 14:01:24

@sirdavegd: "most nézd: van egy Nokia Özönvízelőttim"
Akkor az még tényleg az atlantiszi vagy lemúriai magasan fejlett civilizáció terméke lehet. Akkor még a helyén volt a Mennybolt nevű képződmény, ami megvédte a Földet a káros kozmikus sugárzásoktól. (És ami a rámai-líbiai-egyiptomi háború miatt pusztult el - ez okozta a vízözönt. Ekkor rövidült le radikálisan az emberi élettartam is, de ez egy másik történet...) Régen még valóban voltak jobb műszaki cikkek.
Ez a gyártói összeesküvés a legújabb korra vonatkozik (de nem feltétlenül érvényes minden termékre).

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.10.25. 14:28:03

@világméretű összeesküvés: talán nem véletlen, hogy a Stargate: Atlantisban is Dell Inspiron 6400-eseket használtak. Lehet, hogy nem is vitték magukkal, hanem már eleve ott találták :D :D :D

lilahagyma 2011.10.25. 15:31:53

Volt két MSI laptopunk és egy HP. A HP-val nem volt semmi gond soha, szinte tökéletes állapotban sikerült eladnunk egy következő tulajdonosnak, aki azóta is használja. MSI-t viszont soha többet nem veszek! Mindkettő rövid időn belül elromlott. Én fél év után vihettem szervízbe, ahol megoldották az alaplap problémát, viszont hazaérve a következő "új" hibákat találtam a gépen: elkúrták a touch pad-et rajta, és se nem olvas se nem ír azóta a DVD író-olvasója. Visszamentem a szervízbe, elküldtem őket a tetves jó kurva anyjukba, majd felajánlották, hogy kijavítják a keletkezett hibákat, de azt nem hiszik el, hogy nem én rontottam el otthon, hanem a szervízből hoztam így ki. Na akkor basztam rájuk az ajtót, és elvittem egy informatikushoz, aki megcsinálta. És azt is hozzátette: soha többé ne vegyél MSI-t!
Amúgy sokat mondó volt, amikor megérkeztem a szervízbe, és a recepción mosolyogva átvették a gépem: "Óh, hát megint egy MSI?"

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.25. 15:32:25

@akiazsiráfotszereti:
Miért kérdezed? Azért mert azt gondolod, azt hiszem, egy laptop nem lehet teljesítményben jó? Dehogynem lehet, csak annak kőkemény ára van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.25. 19:43:30

@Zabalint: en nem mondtam, hogy engem kovessen barki is, a laptop biztos jo dolog, meg az apple telefon, a fiamnak is van, de nem veszek mert igy is sokkal tobb idot toltok a net-en mint ami egeszsegesnek mondhato
ha meg valahova utazom,, nem akarom vinni, legalabb vakacion NE!!!
nem emlekszem a pontos arakra 7-800 korul volt az asztali caskk pak talan, hat normalis laptopot en nem igen lattam 1500 alatt
akar jatszani akarok vele akar nem
de hat mindenki olyat vesz amilyet akar

venszivar 2011.10.25. 19:43:35

@pruntyike: HA ! Felvilágosítanál.Hol, mikor, miért.....?!

nesztike 2011.10.25. 20:47:13

Csak néhány megjegyzés:
-A gépet magyar billentyűzettel vettem.Abszurd lenne ha el kellene fogadnom a németet.A 39 karakter fizikailag van máshol mint a magyaron.Nem használható ,mert más jelenik meg a képrnyőn mint a leütött karakter.Ez bonyolult?Váltsd át a nyelvet a winben és postolj úgy!
-A férjem mindvégig velem volt és segített, de a gép az enyém volt így nekem kellett intézkedni.
-Köszönöm azoknak akik elolvasták,ahogy a megértő,együttérző illetve egyéb informális kommenteket is köszönöm-a többi negatívból próbálok tanulni,amennyiben esetleges hibákra utalnak,az ezentúliak íróinak pedig további kellemes szereplést az emberréválás útján.
-Az Fkalap miatti azonnali kérdőre vonáskor az üzletvezető és a telepítést végző hosszasan habogott,mondott mindent és kért bocsánatfélét-ám ami a legfontosabb-nem tagadták a jelentését.Az üzletvezető retorziókat helyezett kilátásba a dolgozóval szemben és kérte ,hogy még ne forduljak ügyvédhez a dologgal.Hallgattam rá.Mondta lesz megbeszélés akkor majd eldől.Hát eldőlt.A megbeszélés után jött egy postai levél ,melyben személytelenül közölte ,hogy az Fkalap egy szókép amely a félkész alaptelepítést jelenti.Váó!Ez igen!Kár ,hogy ezt két héttel korábban az még nem tudta, aki a telepítést végezte.:)

Végül egy ajándék kép az asztalracsapós időkből: -épp egy fél literes kakaót viszek ajándékba a szombathelyi üzlet vezetőjének és az alkalmazottnak aki az azzal kapcsolatos kijelentést tette.
kepfeltoltes.hu/111025/kaka__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 20:55:57

@nesztike: Ne beszéljé' mellé, kölök hogy van?

nesztike 2011.10.25. 21:00:05

@estrella negra: Igen,ezt el is felejtettem,fiú lett:D Gyönyörű, egészséges:)

CID 2011.10.25. 22:13:49

@hagyma: Mi faszom az a nito ? Arra próbáltam célozni, hogy mindig arra hivatkoztál, hogy a szar billentyűzeted miatt írsz magyartalan zagyvaságokat.
Édesanyámat meg leszel szíves nem emlegetni, mert én is elkezdem szapulni a felmenőidet.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.25. 22:35:47

@nesztike: Nagyra nőLjön! Többi nem érdekes.
(Vászka vetted?)

CID 2011.10.25. 23:50:57

Basszus, ezek a nagyon rövid körmök, jót nem jelentenek.

Ranagol_5 2011.10.26. 01:28:13

Azért az eléggé veszélyes, hogy ilyen magasfoku igénytelenségről tesz tanubizonyságot a T. cikkíró. Ez a "vok" nálam jobban kivágta a biztosítékot, mint nála az általa német billentyűzettel használhatatlannak vélt notebook. Mert ilyen szavak, hogy "repaired" meg etc; az megy, de az, hogy "vagyok", az nehézkes. Mellékesen pedig ezt a gyerekes "kakaót viszek mert én vagyok a valaki", meg a kioktatások, okoskodásokra én is kb úgy reagáltam volna, ahogy a dolgozók és a szervizesek. Nem elfogadni kell valamit, aztán 15x mászkálni és küldözgetni, hanem tenni ellene. Ha annyira rohadt okos volt a cikkíró utólag, miért nem helyszinen volt az? Miért csak a szövegben talpra esett, amikor cselekedni kellet miért nem volt az? Érdekes módon eggyben le lehetett volna rendezni az egészet, ha oda basz az asztalra már az elején, és akkor nem jön ez a mártírkodás. Arról meg nem is beszélek, hogy ha a férje mellete volt, akkor miért nem ő mászkált? Nem kell a sötét süket duma, hogy nem az ő nevén volt a gép, házasságban mindkét fél érdekelt a másik tulajdonában, nem véletlenül tudják felvenni egymás csomagját a póstán. Ámbátor lehet én vagyok a hülye. Szimplán keresztrefeszített jézus címében tiszteleg a cikkíró és ez számomra elfogadhatatlan, még ha néhol igaza is van, összeségében annyira lerontja a képet, hogy képtelen vagyok pozitívan értékelni.

Balint Gyuri bacsi 2011.10.26. 01:31:09

Huh mennyi komment! A veget elkezdtem olvasni de annyi okoska van errefele hogy hamar abbahagytam.

Hat mit mondjak erre? Oszinte egyutterzesem a level irojanak es az osszes taho szarjon sunt!
En nagyon hamar elkezdtem volna kiabalni ezekkel a tetvekkel es rajuk vernem a kesobbi ugyvedi koltseget is. Eszmeletlen, hogy egy egyszeru garanciahoz ugyved kelljen mert nem hajlandok a szerzodesben vallaltakat teljesiteni. Az utikoltsegedet nem kell megteriteniuk? Kivanom, hogy hamar veget erjen kalvariad, ezek az allatok tonkremenjenek es mindegyikuk munkanelkuli legyen! Dobbenet mennyi szar ember van!

nesztike 2011.10.26. 05:28:40

@Ranagol_5: Gratula.Sőt.Grat.Megint szerepeltél.:)Ez a lényeg.Valszeg tökmindegy mit tettem vagy írtam volna valaha ,valahol ,valamiről is,Neked akkor is lenne benne kivetnivalód.Mind1.
A "repaired" a hdd-n van.Nem saját kútfő.A kakaót az Od agóniájában,a zárás napján vittem,mint végső elkeseredést.Tehát MIUTÁN már ezerszer a fejemre cartak.

igazságos 2011.10.26. 11:40:05

@nesztike: most miért, lehet fehérkalap, furcsakalap, fakalap, feketekalap.

Rossz az, aki rosszra gondol, elsőre.

Ennyi a tanulság. A vok szó tényleg nagyon durva, egyébként meg a posztolónak van igaza.

igazságos 2011.10.26. 11:42:49

Habár, nem tagadták a jelentését?

Konkrétan rákérdezett, hogy faszkalap lett-e a név?

Csak nem olyan hülye, hogy hebegett valamit, hát én rávágtam volna a helyében, hogy nem, az ügyfél gondolt rosszra.

Ranagol_5 2011.10.26. 14:14:09

@nesztike: 1. A kritikát tudni kell fogadni. 2. Fingom nincs ki vagy, így nyilván nem azért írtam, amit írtam, hogy beléd kössek, hiszen fogalmam sincs ki vagy. 3. Látom a "vagyok" az nem ragadt meg, csak a kakaó. :D

nesztike 2011.10.26. 14:53:47

@igazságos: Pedig így történt.Visszafelé nézve látszik ki a csúnyájuk,épp az általad elvárt logika alapján.azétr nme vágták rá,hogy mást jelent ,mert nem jelentett mást.Viccből beírhatták, jót röhögtek ,aztán elfelejtették kitörölni.
Az utólag adott magyarázat azonban még inkább megerősíti a "faszkalapot" mint evidens értelmezést.Van olyan hogy alaptelepítés?Még ha van is-milyen az ha félkész?Ha félkész akkor miért adták vissza?Fel lehet esetleg telepíteni a windowst félig?
Azonban a leghülyébb dolog ,hogy a nevem nem volt előttük titok.az nem lett volna kézenfekvőbb felhasználónév?Ki nevezi el félkész alaptelepítésnak a gépét?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.10.27. 22:43:06

Durva sztori, sajnálom a posztolót. OD-be se megyek többet.

Zollye 2011.10.28. 12:16:10

@nesztike:

Elég durva a sztori és jó néhány hibát elkövetett mind a Ön, mind az OD, és a szerviz is. Minden esetleges ellentétes véleményem mellett úgy vélem, hogy meg lehetett volna oldani kevesebb problémával is a javítást.

Engedje meg, hogy néhány háttérinformációval kezdjem: Az OD garanciákhoz egy XY Gmbh (nem akarok reklámot nekik) nevű cég biztosítja a hátteret, az OD eladja, és a Fény-Hang Kft pedig szervizel. Az OD áruházak úgy lettek tájékoztatva, hogy meghibásodás esetén a vevőnek kell felvenni a kapcsolatot a szervizzel aki futárszolgálattal elszállítja a készüléket, megjavítják, és visszaküldik a tulajdonosnak. Ez lett volna az ügy folyamata amelyben az áruház semmilyen szerepet nem játszik. Az első hibát ezek szerint a szerviz követte el mivel feleslegesen beküldték Önt az áruházba ahol persze csak néztek hogy mit kezdjenek ezzel. Lehettek volna rugalmasabbak mert semmiből nem tart lejelenteni a készüléket, de ismétlem a központi tájékoztatásuk nem ezt írta elő.

Még egy apróság amit említenem kell: az OD alkalmazottak a szerviz munkájára, a munkájának minőségére és az idejére semmiféle befolyással nem bírnak.

Mielőtt tovább mennénk az OD-s garanciabővítésről néhány szót. Kétféle van. Az egyik a garanciális jellegű meghibásodásra jó, ez volt Önnek is. A másik a kakaóval történő leöntés, törés, fizikai sérülés esetén is használható.

A szerviz munkáját nem minősíteném, lassan és sok esetben rettentően mocskosan és felületesen dolgoznak, de van hogy gyors és patyolattiszta munkát végeznek (biztos van igényes és igénytelen részlegük is) Az írásából kiderül hogy jó sokáig tartott és piszkosan kapta vissza a gépet. Emiatt lehet reklamálni de túl sokat nem ér vele az ember.
Ami viszont fontosabb, a garanciális hibakörbe NEM tartozik bele sem a kitört/kiesett billentyűzet mivel azt majdnem mindig felhasználói hibának veszik, sem a szoftverek helyreállítása. A szerviznek csak annyit kell tennie, hogy hardveresen működjön a készülék.

A szoftverek és adatok mentése minden esetben a felhasználó felelőssége és feladata. Ha nem csinálta meg akkor magára vessen. Ez esetben a HDD csere miatt elszállt az előtelepített op.rendszer. Ezt a HP típusú gépekhez a HP magyarország pótolja!!! Nem a szerviz, és nem az OD kötelessége hogy adjon egy új telepítőlemezes matricás Windows Vistát. Nem is adhat, mivel az egy termék ami pénzbe kerül. Amennyiben a vásárló nem tud/akar a HP-től telepítőlemezt vagy egy letöltőlinket kérni (mivel a készülék már kifutott a gyári garanciális időből ezért elképzelhető hogy csak pénzért akarnak ők is adni) abban az esetben egy szerviz CD-ről meg lehet csinálni a telepítést, és a gépen lévő hivatalos Windows matrica kódjával lehet érvényesíteni. Ha ilyen matrica nincs rajta akkor ismét a HP magyarországhoz lehet fordulni, hogy a géptípus és sorozatszám alapján adjanak egy kódot.
Tehát az OD-nak nem lett volna kötelessége feltelepíteni rá semmit. Itt nyugodtan reklamálhat a Fogyasztóvédelemtől kezdve bárki, semmit nem ér.
Azt hogy miért az ominózus nevet adta a dolgozó a telepítéskor, esetleg jópofizni akart a kollégái előtt, vagy a dühét levezetni (mert az eladó is ember) az nem tudhatom, mindenesetre ez minimum egy fegyelmit megért volna, ha másért nem a gondatlanságáért hogy úgy adta át a gépet. Talán a korábban Öntől kapott hozzáállást akarta megtorolni ilyen kicsinyes dologgal... nem helyes, sőt... A magyarázatuk enyhén szólva erőltetett...

Billentyűzet. Mivel NEM garanciális hiba és emiatt a szerviz jogosan NEM javítja lehet kérni rá egy ajánlatot hogy mennyiért cserélnék ki. Ön úgy tűnik inkább a "nem érdekel semmi cseréljék ki garanciába" hozzáállást képviselte. Talán azt is végig kellene gondolni, hogy az ott dolgozók megpróbáltak segíteni és szereztek egy billentyűzetet hogy megoldják a NEM garanciális hibát. Szó se róla Önnek teljesen igaza van, egy német billentyűzet jószerivel használhatatlan, tehát ez az OD részéről ismét elég rosszul sült el. Amennyiben viszont utólag azt mondja hogy nem adta a hozzájárulását a billentyűzet cseréjéhez akkor mit keresett náluk a készülék??? Akkor ne hagyja ott.

HDD. Miből gondolja hogy használt, főleg hogy javított? A képen csak egy zöld matrica van rajta. Ilyen matricát más-más színekkel a környék három számítástechnikai boltja is használ, sőt még írnak is rá. Egyébként mint volt szervizes megnyugtatom, hogy HDD-ken esetleg a komplett elektronikát szokták cserélni amiből a felhasználó semmit nem vesz észre. Az a mondat pedig, hogy a funkcióinak 99%-át nem lehet használni egy hozzá nem értésről tanúskodó megállapítás. Mit ért ez alatt??? Egy HDD-nek milyen funkciói nem elérhetők? Vagy a képen látható 320GB-os HDD kapacitása csak 3,2GB volt? Vagy 5400 helyett csak 54 volt a fordulatszáma?

A hiba újabb jelentkezésekor azonnal visszaküldeni a szervizbe. Nem azért ígérték be a cserét látatlanba mert valami vackot tettek bele, hanem azért mert a szervizlapokat visszanézve látták hogy értelmetlen lenne a javítása. A Fény-Hang szerviz csigatempójáról fentebb már leírtam a véleményemet. A csereigazolás pedig ahogy a neve is mutatja cserére jogosít amihez sajnos be kell menni egy áruházba. Elég szerencsétlen dolog hogy pont bezárt az Önökhöz közelebbi, de erről nem ők tehetnek.

Mellékesen megjegyzem, hogy lehetett volna kérni a vételár visszatérítését is, ha nem tudnak az Ön számára megfelelő cserekészüléket biztosítani. Ez megint Önön múlik.

Arról hogy a Győri áruházban miért úgy intézték a papírmunkát ismét nem nyilatkoznék. Ennek teljesen flottul és pénz vevő előtti ide-oda teszegetése nélkül kellett volna lezajlania. A számviteli szabályok szerint teljesen helyesen jártak el, csak nem értem ennek miért a vevő előtt kell történnie.

Az Ön által látott 7 napos cseregarancia a hibás árukra vonatkozott. (2008-ban megszüntették az Ön által említett visszavételi lehetőséget. Ha az eset akkoriban történt akkor még lehet hogy tényleg olvasható volt az interneten.) Az internetes rendelésnél pedig ha jól emlékszem 8 napi lehet indoklás nélkül visszaküldeni a terméket. Jelen esetben egyik feltétel sem érvényesült.

Összefoglalva. Nagyon sajnálom a nehézségeket amiket át kellett ezzel kapcsolatosan élnie, de ha összegzést akarunk vonni, akkor csak annyit látunk, hogy Önnek van egy új, gyári garanciás készüléke. Ha nincs OD garanciája akkor pedig csak egy halom veszélyes hulladék tulajdonosa lehetne.

Ezzel nem az OD és a Fény-Hang Kft eljárásának visszásságait akarom kisebbíteni. Ahogy Ön is leírta - nagyon helyesen - nincs igazából összhang a két cég között. Ismételném magamat, az ügyintézés normál rendje az lenne, hogy az OD kimarad belőle. Ha autót vesz és az elromlik akkor nem a kereskedőhöz viszi vissza hanem a szervizbe megy vele. Felesleges egy közvetítőt beiktatni. Aki intézett már biztosítós ügyet az tudja, hogy ugyan ilyen macerás. Igazából itt van a kutya elásva, mert ez NEM garanciabővítés, hanem egy BIZTOSÍTÁS. Csak annak nem lehetne eladni.

Elnézést hogy hosszú voltam, de muszáj volt ennyire részletesen leírnom amit gondolok.

Üdvözlettel

Z

ui: a későbbi hozzászólóknak. Igen voltam (!) OD alkalmazott egy másik áruházban, és évi 10-15 ilyen javítást intéztünk. Tudom hogy mehetett volna jobban is.

MosoMasa 2011.10.28. 15:46:19

Akkor most két géped van? Mert a régit ugye be sem kérték... vgy az maradt a szervizben?

Zollye 2011.10.28. 17:25:59

Ilyen esetben a szervizben marad a gép (feljebb olvasható hogy másodjára is elvitték és egy hónap után küldték a csereigazolást a gép helyett) és az ügyfél kap egy csereigazolást amivel bemehet a boltba és kérhet egy másik készüléket, vagy ha nem tudnak megfelelőt adni akkor visszakérheti a gép árát.

Z

MosoMasa 2011.10.28. 17:53:21

@Zollye: Ja, csak e részlet felett elsiklottam, nem volt kedvem végigkeresgélni.
De amilyen majom egy cég, képesek és ott hagyják a gépen az usernél, mert nem tudják mit kell tenni, meg nem tudják mit csinálnak egyébként is.

Kurt úrfi a rubelribancok réme 2011.10.29. 07:01:09

@popocatepetl: Az ilyen font készlettel írt blogokat kedvelem. Nincs különbség as nagy I és az l között. :-))
Már mindenki biztos benne hogy mamád a placcon dolgozik. :-))
Fiatal vagy te még a netes szemétkedéshez, kisöcsém! Nem ismersz minden trükköt!

popocatepetl 2011.10.29. 10:49:51

@popocatepetI: csak azt ne hidd, tetűhintás, hogy egy cseppet is zavar amit csinálsz! Eloszor is, a célközönségedet, akiknek most produkálod magad, magasról lekakálom, egy lepkefingyit sem érdekel, hogy meg tudják-e különböztetni az én felhasználónevemet az általad kreálttól, másodsorban nem az itteni tevkenységem határozza meg az életemet és a létezésem értelmét, mint neked! És egyébként tetszik, hogy van egy magadfajta barom aki azzal tölti az idejét, hogy a bőrömbe bújva fickándozik.

Kurt úrfi a rubelribancok réme 2011.10.29. 16:40:36

@popocatepetl: Már megint magammal beszélgetek! Nővér, hol a gyógyszerem? Nem TB támogatott? Nem baj, majd a mama megkeresi a sarkon!

nesztike 2011.10.30. 09:12:28

@Zollye:
1. A legfontosabb és mindenekelőttvaló dolog amit igyekeztem is kihangsúlyozni,maga a termék neve!A termék neve nem garanciabővítés csak úgy.Hanem "Office Depot Teljes Garancia"!Ez áll a füzet elején ,már ha azt valamilyen hivatalos dolognak tekintjük-és annak kell tekintenünk ,hisz füzet nélkül a szerviz nem is foglalkozott volna a géppel.Ha pedig ez a neve ,akkor nekem az égvilágon senki máshoz nincs közöm, mint az OD-hez.Az OD a nevére vette a Fény-Hang vagy az általad említett cég termékét-nekem végül is mindegy melyiküké-innentől kezdve pedig az OD_é a felelősség,még ha ezt nem is tisztázták le előtte-ahogy mondod Te is.
2.Amikor én vettem a bővítést ,akkor még tán nem is létezett a kétféle lehetőség.Nekem legalábbis csak ezt ajánlották-az önrészes megoldás később jöhetett.
3.Az oprendszerrel kapcsolatban a leglényegesebb szempont,hogy azt eleve előre a gépre feltelepítve vettem.Bármilyen javítás után a gépet az EREDETI állapotában KELL visszaadni!Ha külön vásárolt winről lenne szó akkor tökéletesen igazad lenne és egy szót sem szólhatnék.A HP ezt teljesen magától értetődőnek is veszi.Többször beszéltem velük, vizsgálatot is folytattak az ügyben,melynek eredményét nevekkel kiegészítve küldtem el az OD-nak.A HP minden merevlemezcsere esetében a gépet az eredeti állapotában adja vissza,amennyiben előtelepített win volt a gépen.Erre az apróságra a bővítés kiagyalói nem gondoltak.
4.A zöld kiemelést én tettem utólag a képre.A HDD javított mivoltát nem vonta kétségbe a szerviz.Először úgy tettek mintha csodálkoznának ,majd a beszélgetés végére már konkrét gépcserét ígértek.Ilyen alkatrészeket nem lehet véletlenül beszerezni szerintem.
5.A csereigazolásról nincs szó a füzetben.Az OD sem tudott róla.A pénzt szerettem volna én is ekkor már visszakapni,de ők automatikusan a csereigazolást küldték.
6.Tudom ,hogy nem könnyű megtalálni.A 7 napos vállalás,nem múlt el.Nem a hibás árukra vonatkozik.Él és virul ma is. Íme a link- www.officedepot.hu/szolgaltatasaink.vm
Alulról a 3.sor.

Köszönöm az észrevételeidet és a témára áldozott időd!

nesztike 2011.10.30. 09:13:52

@MosoMasa: A régit elvitték a szervizbe.Csak az eredeti merevlemez maradt meg mementónak.

banpepe 2011.10.31. 21:30:48

Ez most vagy fail, és lejáratás, vagy 3 éves sztori. Szombathelyen pedig már nincs OD, mivel megszűnt, tehát most nehezen vihette volna oda..

XCat 2011.10.31. 21:33:53

@banpepe: A homár malmai lassan őrünek. Mostan került rá sor.
Tutibisztos nem lejáratás. Pláne nem fizetett reklám. A homár nemolyan, áááá, neeeem........

Xezs 2011.11.01. 21:14:29

Két dolgot nem értek:

"A gép otthon áll-gyakorlatilag használhatatlanul"

Csak azért, mert német a billentyűzet? Attól még ugyanúgy be tudod állítani a Windowsban, hogy magyar karaktereket írjon. Aki meg úgy gépel, hogy betűnként nézi, hogy épp mit üt le, annak minek gép egyáltalán?

"Funkcióinak 99%-át nem tudta a férjem szerint"

Na ezt hogy a picsába derítette ki ennyire pontosan a kedves férj?

Xezs 2011.11.01. 21:15:46

Ettől függetlenül az OD a fentiek alapján egy kókler szar cég, nem védeni akartam őket.

Ja, és hagyjuk már ezt a "vok"-ozást. Írd már ki baze, hogy vagyok. Fájna?

nesztike 2011.11.02. 07:35:03

@Xezs: Ez aranyos hozzáállás.Ezek szerint a billentyűfeliratok csak arra valók ,hogy jól összezavarják a világ népeit.Miért is nem gyártanak szimplán üres billentyűzetet?Minden gomb egyforma-tiszta kommunista álom!:)Tudod ,mit?Holnap vegyél egy 80-as smirglit és rüszüld le a karaktereket a Tiedről és a következő hsz-edet már úgy írd!Asszem jót fogunk mulatni.Profi gépírók kíméljenek.Ebből viszont lehetne világbajnokságot is rendezni mint kockából. :)
Merevlemez problémák diagnosztizáláshoz ajánlott erősen a Hard Disk Sentinel.Ez a program nem érte el a HDD-t.Evidens.

@banpepe: Nagyszerű meglátás.Ha már ezt az infót sikerült megtudnod (ami eleve szerepel a levélben),akkor azt sem lehet nehéz kideríteni ,hogy mióta nincs OD? 2008-ban vettem a gépet.2 év jótállás elmúlt.A 3.év az most van.Tehát 2011.Március is idén volt esküszöm.Onnantól 7 hónap idáig.Az OD ősz előtt zárt be itt.Ámen.
Amúgy meg...inkább vokozok, mint picsázok.

Xezs 2011.11.02. 21:09:54

@nesztike: 1. Örülök, hogy feltaláltad a spanyolviaszt:

www.daskeyboard.com/model-s-ultimate/

Egyébként neked mennyi idő beírnod egy ilyen hozzászólást ezzel a hozzáállással?

2. Szóval ha a Sentinel nem éri el a vinyót, akkor már egyből 99%? Miért nem 98 vagy 97? Apuka leül és képlet alapján kiszámolja, vagy mi a franc?

AtoszMester 2011.11.04. 21:18:28

A posztolo a hulye. Nem tud rendesen az asztalra csapni, es baromsagokat ir ossze-vissza. Ha en lettem volna a boltos, vasvillaval kergetem ki az ivadekaval egyutt, ha ezt nalam is eljatssza.

- Seagate Cert repaired HDD; Seagate gyar altal sajat maga keszitett, es javitott, tesztelt HDD. Semmivel sem szarabb mint egy uj. Nekem is ilyen van, tudtam mikor megvettem, koszoni jol van.
- Az op rendszert nem koteles ujratelepiteni a kereskedo. Az alkatresz mukodokepessegere van garancia, nem a windowsra, es nem az adatokra.
- A garancia elso eveben visszakerheted a penzed, ha szar a cucc. Egy ev utan csak javitas, vagy csere a garancia resze, felteve ha a kereskedo tud ajanlani egy ugyanolyan vagy jobb notebookot. Ajanlott, adott is. Hol a baj?

A szerviz egyetlen egy dologban hibazott, az a nemet billentyuzet. A tobbi csak a holgy muszaki analfabetizmusanak es a tutyimutyisaganak koszonheto.

cso zsi 2011.11.04. 22:13:20

@AtoszMester: "Az op rendszert nem koteles ujratelepiteni a kereskedo. Az alkatresz mukodokepessegere van garancia, nem a windowsra, es nem az adatokra."

Az adatokra ne legyen gondja a kereskedőnek.
De ha egy operációs rendszerrel árusított gép (aminek az ára magában foglalja a Windows árát is) rendszer nélkül, üres vinyóval (tehát még az előtelepítés sincs rajta) kerül a tulajhoz, akkor az a vevő megkárosítása. Ha laikus a vásárló (tehát nem te, vagy én), akkor pl. mit kezd azzal a lehetőséggel, amikor csupasz gép + dobozos oprendszer, és egy cetli, hogy driverekért látogasd meg a gyártó honlapját.
Ugyanis a szép új operációs rendszer nem ismerte fel semelyik hálózati eszközt a nagyon szép, és nagyon új laptopon. Itthon, és a munkakörnyezetemben kisujjból megoldom. Laikusékhoz elmenve segédeszközök, ill. másik netre képes dolog nélkül nem.
Emlékszem, még a kábeltévés internet telepítések hajnalán, gyártottam egy cd-t win95,win98, win2000-es driverekkel, hogy a második nap már ne érjen ilyen meglepetés. Mert a teszkósgépben a belerakott hálókártya nem volt telepítve, és driver sem volt hozzá. A többségnek win telepítője sem, pedig azt anno mindig kérte a hálókártyatelepítő.

XCat 2011.11.04. 22:15:48

@cso zsi: Én eddig egyedül a mediamarktban vettem olyan notit, amin minden rendesen fenn volt.. pedig a többi sem sufnikategória volt.

Xezs 2011.11.05. 17:34:40

@cso zsi: Azért valljuk be, egy normális felhasználónak el vannak téve jó helyre a driverei, pont ilyen eshetőségekre felkészülve. Persze tudom, hogy sokan nem tudják, hogy mi az a driver, de nekik meg ott a szerviz.

cso zsi 2011.11.05. 23:03:06

@CatMother: Korábban írtam, hogy mindkét gép, ami a családba került a HRP-n keresztül jutott kisker forgalomba, ebből az egyik a MM.
Mindkettőnél ott volt a teljes telepítőkészlet, gyártói Win cd + előtelepítés, driverlemez.
Egy újabb esetében, ami mellé vásárolni kellett az oprendszert, a cetli voolt, hogy "gyártói oldal" A ******.hu nevű cég forgalmazta. (szándékos a kicsillagozás)

@Xezs: Normális felhasználó? Olyannal még nem találkoztam. Átlagos otthonival igen, akinek semmije nem volt meg, vagy eleve bepalizták, és a "hozzáértővel", aki "mindent tudott". És a céges, akinél "valahová el van téve" a gép/laptop telepítőkészlete.

Xezs 2011.11.06. 02:09:06

@cso zsi: Ja, és "hozzáértő" az, aki nagyobb kárt csinál, mint amekkora eredetileg bekövetkezett :)
süti beállítások módosítása