Tékozló Homár

Megunta a szerviz a javítgatást, megvonta a garanciát

2012.03.20. 12:14 | jackyll | 241 komment

Kriszta telefonjáról 3 hónap szervizbe rohangálás után megvonta a szerviz a garanciát, mert a sok javítgatás közben fizikailag is megsérült a készülék. A Vodafone eddig azért nem cserélte, mert a szerviz szerint rendben volt a Sony Xperia X10, azóta meg a garancia hiánya miatt. Végülis csak 17 hónap hűségidő maradt az előfizetésen telefon nélkül, úgyhogy ez egy korrekt díl:

November óta küzdök a Vodafone - Cordon Electronics (Sony Ericsson márkaszerviz) duóval, végső elkeseredésemben gondoltam írok Nektek. Augusztusban vásároltam a Vodánál 2 év hűségnyilatkozattal egy SE  Xperia X10 mini pro telefont, ami kezdetektől fogva furcsaságokat csinált. Rendszeresen lefagyott, magától újraindult, beszélgetés közben szétkapcsolt, nem reagált vagy épp a kijelzőnek nem azon a részén ahova tapintottam, de a legfőbb gond az volt, hogy használat nélkül a táskámban pár óra alatt lemerült. Novemberben megelégelve a dolgot visszavittem a Vodához, elküldték szervizbe, kijelzőt cseréltek rajta, szoftvert frissítettek, akkumulátort cseréltek, de nem lett jobb a dolog. Visszavittem decemberben, majd januárban és februárban is, eddig összesen kb. 80 napot volt szervizben.

Volt, hogy csináltak rajta valamit, volt, hogy semmit. A Vodánál azt javasolták, én vigyem el személyesen a Cordon Electronicshoz a telefont, de ez sem segített. Cseréltettem benne SIM-kártyát, háromszor cseréltünk memóriakártyát - de ezt is csak azért, mert a recepciós hölgy a Cordonnál fél mondattal elejtette, hogy volt, akinek a tizedik kártyacseréje után "magától" megjavult a készüléke.

A negyedik szervizelés eredménye az volt, hogy az "egy hét tesztelés után a készülék semmilyen problémát nem mutat" jelentést követően hazahoztam és már aznap lefagyott megint, majd másnap hat óra alatt a táskámban tartva lemerült. Megelégelve a dolgot felhívtam a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget, hogy mit tehetek. Ott azt mondták, hogy mivel a Vodától vettem, ők vállaltak érte felelősséget, ezért mindenképpen hozzájuk vigyem vissza.

Időközben januárban tettem a Vodánál egy Vásárlók Könyve bejegyzést. A válaszlevélben hat hét után annyit írtak, h mivel nem írtam a (megjegyzem nyilvános, az üzletben kifüggesztett, tehát MINDENKI által látható) Vásárlók Könyvébe a panaszomban a nevem és tel.számom mellé  az ügyfélbiztonsági kódomat is, ezért nem tudtak pontosan utánajárni az ügyemnek. 30 napba telt, mire ezt a hiányt észrevették - nem lett volna egyszerűbb egy telefontársaságnak felhívni és megkérdezni tőlem azt a kódot!? Azt is írták még, hogy általánosságban azt tudják válaszolni, nincs a jogszabályban meghatározva, mennyi idő után kell cserélni egy készüléket, ha a szakszerviz azt mondja, minden rendben, akkor ők ezt nem tudják felülbírálni.

A levelük után felhívtam az Ügyfélszolgálatot, hogy megadjam az ügyfélbiztonsági kódomat, a telefonos hölgy azt mondta, szívesen beírja, de megint 30 napos határidő, míg újra reagálnak. Ekkor bementem személyesen az Allee-ba, ahol az igazán készséges üzletvezető hölgy megígérte, hogy személyesen a Voda szervizközpontjában nézet utána a telefonnak, miután elmeséltem neki, hogy mi a bajom a Cordon Electronics-szal. Másfél hét után tegnap kaptam meg a telefont. A Voda szervizközpontja helyett kiderült, hogy természetesen elküldték a Cordon Electronicsnak, akik úgy látszik úgy döntöttek, hogy elegük van belőlem: fogták és egyszerűen ráírták a lapra, hogy MEGVONJÁK a garanciát, mert mechanikai sérülése van a készüléknek. Egy fényképet mellékeltek, amire hivatkozva vonták vissza a garanciát, melyről egyik Vodás kolléga sem tudta megmondani, hogy mit ábrázol, illetve mi a hiba. Később közösen rájöttünk, a kép a töltő csatlakozójának belső részét ábrázolja, amit talán az akksit levéve csak egy csavarhúzóval, vagy stílusosan hajtűvel tudnék elérni, hogy sérülést okozzak rajta. Megjegyzem a telefonhoz mellékeltem egy 12 pontos hibaleírást, amiből csak egy volt a töltési gond:)

Erre már csak röhögtem és széttárom a kezem: volt három hónapig egy viszonylag használható készülékem, amit - miután negyedik hónapja van folyamatosan szervizben -, most kidobhatok. Van még 17 hónap hűségidőm egy olyan szolgáltatónál, akinél az összes családtagom számlája van, akik hetente fel tudnak hívni valami ajánlattal, mégis ha nekünk van gondunk, három hónapja sem levélben, sem személyesen, sem telefonon nem jutunk az ügyfélszolgálatosok alsó szintjénél tovább. Ha megfenyegetem őket, hogy eljövök az egész családommal tőlük, azzal mit érek!? Több ezer ügyfél közül csak egy senki vagyok.

A legdühítőbb az egészben, hogy az összes ismerősöm, akinek ilyen telefonja van, hasonló hibákra panaszkodik. A Vodafone ügyfélszolgálatosai közül többen is halkan elismerték, hogy igazam van és ez a típus ténylegesen - ahogy ők mondják - "erősen szervizigényes" készülék.  Mégis a Vodafone rántja a vállát - ők nem tudnak mit tenni; a Sony Ericsson szerviz meg nem akar mit tenni. Minden legális, jogszabály szerinti, ezáltal a fogyasztóvédelmi eljárástól sem várhatok nagy eredményt. Ilyenkor a kisember mit tehet!?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.20. 12:20:16

Én nem lennék ilyen türelmes.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 12:22:55

Még jó, hogy nem születtem nőnek.

Csigorin 2012.03.20. 12:30:19

varjunk csak, garancia vagy jotallas? utobbi esetben ugyanis nekik kellene bizonyitani hogy azt a bizonyos serulest nem ok okoztak...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 12:33:08

"erősen szervizigényes" telefon.

eccer volt ilyen sanyi erikszonyom, valóban elég gagyi volt. aztán volt egy nokijám, amin a táccsszkrín nem akarta érteni mi van. elfogyasztottam még egy lg nemtommilyentípust is.

monnyuk szervizbe sose vittem őket, hanem bebactam a fiók aljába, aztán kerestem egy olyat ami működik.

@estrella negra: ez egészen bisztosch??

asdf 2012.03.20. 12:37:53

Jotallast megvonni tovabbra sem lehet. Jogilag nonszensz. Menj birosagra.

Es feltolhatod a Vodat is az NFH-nal, a vasarlok konyvebe tett bejegyzesre 30 napon belul kotelezo valaszolni.

(a sony helyeben en amugy en elfiloznek, fullig van a net a Cordonnal (na meg az ex cirmaval) kapcsolatos remtortenetekkel, ameddig ok szervizelik, halalbiztos, hogy pl. en Sony telefont nem veszek, elobb-utobb leesik ez majd tobbeknek is)

megamenn 2012.03.20. 12:41:38

Ez a szerviz ez nem a kanári-szigeteken van ?

England win The Ashes! 2012.03.20. 12:45:18

Még jó, hogy bele nem lépett!

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Szinte minden gyártó ún. "Mini" készüléke gagyi (az Xperia mellett pl. a Galaxy Mini is).

Egyetlen kivételt ismerek, a Cooper. ;-)

Pécsi bölcsész 2012.03.20. 12:49:29

mondjuk a mini pro sosem volt használható készülék!
meg sem kellett volna venni!
hoppá

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 12:50:21

@Dr Jozef Vengloš: hát, ezekből egyse volt mini, csak szimplán szar. monnyuk mind milyen telót veszel, mert mindegyik lehet éppen az a darab, amit a kis kínai gyerek véletlenül beleejtett a bögre hideg vízbe a szalag mellett. ugye.

nandika68 2012.03.20. 12:50:22

Ezt a típust én telefonnak sem nevezném.Olcsó húsnak híg a leve,ha valaki használható telefont akar ezt a márkát sose vegye.Inkább pár tízezerrel többet kell adni az elején és van legalább 5 évig használható készüléked.Ajánlom az Iphonet pl.

gftamas 2012.03.20. 12:52:55

A beszélgetés közben lefagyó telefon vagy megszakadó hívás nem feltétlenül a készülék hibája, sajnos a Vodefon-nal szinte mindegyik okos telefon produkálja. Az enyém is. Bár a Vodafon szerint az én készülékem az oka, mert az ő rendszerük hibátlan. Bár ennek némileg ellentmond, hogy ugyanez a készülék Telenor kártyával hibátlanul működik, egyetlen egyszer se szakadt meg még hívásom vele....

megamenn 2012.03.20. 12:53:48

Egy barátomnak is van ilyen telója, aszonta, ha lejár a hűségidő, valami brutális kegyetlenséggel fogja kivégezni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 12:56:59

Szerepel a munkalapon a javításra átvett készülék sérülése? Nem? De, ha mégis, az még mindig nem indok a teljes garancia-megvonásra.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 12:57:35

ez az egy telóm van, ami mindig működik, akármit csinálok vele:
ilyen mint ez:

kohanyi.net/wp-content/uploads/2011/09/wpid-IMG_20110924_001219.jpg

ha kűföldre megyek, ebbe rakom át a kártyát.

megamenn 2012.03.20. 12:57:42

És van egy másik barátom is aki voda ügyfélszolgálatos, és neki is van egy barátja, aki ilyen telefont vett az anyukájának, és neki is lefagy, ha beír a panaszkönyvbe.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:09:35

@nandika68: A kölköm most vesztette el a hétéves SonyEricssonomat. Soha semmi baja nem volt. Csaxólok.

serfecs (törölt) 2012.03.20. 13:13:14

A Cordon Electronics kedvence a csatlakozó-hiba miatti garancia megvonás: www.panaszfal.hu/index.php?topic=5052.0
Én pl azért nem merem szervizeltetni az xperia Neo-mat, mert nem tudja garantálni a Sony, hogy nem a Cordonhoz kerül. Ez egy bűnszövetkezet és mellesleg teljesen jogtalan, amit művelnek. Mégis, valami miatt a Sony kizárólagos partner szervize.

serfecs (törölt) 2012.03.20. 13:16:07

@Csigorin: szerintem ugyanaz a kettő. A szevetossággal kevered, nem? Garanciális (jótállási) idő alatt a gyártónak kell bizonyítania, ezután, de még szavatossági idő alatti meghibásodásnál viszont ez már a vevő feladata.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:16:28

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: A telónak.
A gyereknek mindig van valami, de azt mondják a szervízbe', már nem garanciális, vigyem ahova akarom.
Én hülye meg aláírtam egy csomó hűségidőt.
(Aki beírja, hogy a szervíz rövid i, azt tökönrúgom.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:19:00

@serfecs: Érdekes, a Motollát is ők javítják. Ill. nemrég még így volt.

FDToth 2012.03.20. 13:19:44

A legnagyobb baj, hogy a jogi értelembe vett forgalmazó sokszor döntésképtelen, nem tud saját maga, önállóan dönteni, rengeteg esetben támaszkodik a szerviz véleményére, holott a fent leírt eset kapcsán, simán cserélhetné a telefont vagy visszaadhatná a vételárat a fogyasztónak, utána pedig a Vodafone, a hibás készülékkel kapcsolatos dolgokat lerendezi a bezsálllítójával.

serfecs (törölt) 2012.03.20. 13:20:55

@estrella negra: ja, a kizárólagosságot nem részükről, hanem a Sony részéről értettem, tehát Sony (ex SE) telefont akárhol adsz le szervizelni, MINDIG ennél a rabló társaságnál köt ki.

Kelpo 2012.03.20. 13:21:31

Posztcunami, az volt már hogy telefont magyar szolgáltatóktól csak szopóálarcban lehet venni? Az összesnél hasonló a helyzet sajnos az itteni beszámolók alapján. Egyébként meg inkább független telefont, és bele egy domino kártya, és jónapot.
Ájfónt pedig vegyenek az amcsik meg az igazi Európaiak, ide balkánra Nokla 3210 való.. Az ájemefközpont ablakán is biztos könnyebben becsúszik..

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:22:29

@serfecs: Ezt értem. Azt nem értem, hogy mit esznek rajtuk.

FDToth 2012.03.20. 13:22:52

A másik pedig az, hogy érdekes módon az Sony egyáltalán nem törődik azzal, hogy egy ennyire szutyok és nemtörődöm szervizzel áll szerződésben...
Amíg nem alakul ki itthon fogyasztói megelégedettség-központú szemlélet a kereskedelemben, addig ne várjunk csodákat...

kumkum 2012.03.20. 13:23:46

Nekem is x10 mini pro-m van, az eredeti valtozat. Nem rossz telo, kenyelmes a full billentyuzet, es nem egy nagykepernyos tegla lotyog a zsebemben.
Nekem is gyakran lemerul, erdemes letiltani a nem hasznalt wifi/BT/GPS-t. Illetve egy extra tolto a kocsiba v irodaba. Egyertelmuen nem csucsmodell, de az ara is barati volt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:24:48

Szóval érdekelne VodafonVanda, meg SonyErika véleménye is.

serfecs (törölt) 2012.03.20. 13:24:54

@estrella negra: @FDToth: gondolom, tetszik a Sony-nak, hogy a szervizes ügyfelek nagy része visszapattan, nincs javítási költség, nem kell cserekészülék, stb. Egy jóóó nagy per kéne a nyakukba és akkor gyorsan alvállalkozót váltanának.

2012.03.20. 13:25:01

Évekig voltak SE telefonjaim.
Aztán a méltán rossz hírű 'szakszervíz' miatt leszoktam róluk.
Tudnám miért éri meg a Sonynak elk.rnia a saját piacát????

Píter 2012.03.20. 13:26:02

@serfecs:
OFF ez a panaszfal oldal nagyon jó, soha nem jártam még rajta, de ezt írja ki: Egy hiba történt!
Sajnálom Vendég, te ki lettél tiltva a fórumról!
Bot
ON A Voda elmehet a k*rva anyjába az SE rablóbanda szervizpartnerével együtt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:29:29

@Píter: Akkor ez viszonylag rövid látogatás volt.

KolompárRómeó 2012.03.20. 13:31:23

"az összes ismerősöm, akinek ilyen telefonja van, hasonló hibákra panaszkodik"

Akkor meg miapéknek kellett ilyen telefon?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 13:33:45

@KolompárRómeó: büszkeségből. majd én megmutatom, hogy nálam nem elromlik!!

Sicc 2012.03.20. 13:41:37

Azt vágjátok, hogy mit mond a telefon, amikor felhívod a Vodafone ügyfélszolgálatát. Hogy övéké a legjobb ügyfélszolgálat, és még díjat is kaptak érte. Én fél év alatt EGYETLEN EGYSZER tudtam elérni, hogy az ügyintéző felvegye a telefont. Éjjel kettőkor. :(

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:45:50

@Sicc: Biztos fölriadt, és véletlenül odakapott a telefonhoz.

XCat 2012.03.20. 13:46:11

@Sicc: Zsiráfnál érdeklődhetsz arról, mit kaptál te utána, mint az s call.. hm, centeréknél szokásban vagyon. Hát mit képzelsz te, hogy csak úgy zaklatod őket az ilyenolyan nyűgjeiddel?!.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:48:41

Damu Roland négy és fél évet kapott.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 13:55:10

@estrella negra: hhhhhh (tengerméj sóhaj) nekem már most hiányzik... mi lesz így velünk?

MI LESZ ÍGY VELÜNK?

Hát ki lesz akkor mostmár ezentúl Dinonzó különleges ügynök magyar hangja?

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: megújulás?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 13:57:53

@Vedere' Lavór: nemtok nyilatkozni. mi mindig válaszolunk a telefonokra. azonnal. meg is lennék bacalintva ha nem...

@Rosszindulatú Vászka: jepp. tavasz van :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 13:59:12

@Rosszindulatú Vászka: Szerintem ebbe' már a Jóban rosszbanban elkövetett disznóságai is benne vannak.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 14:02:11

@Rosszindulatú Vászka: Ha már nagyon hiányzik, Szegeden megtalálod. Kocsonyát vagy pizzát vihetsz neki.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 14:11:43

a posszttolót lehet mán?
sony ericcson mobilt venni... XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDD

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 14:11:56

Nem is emlékszem már mikor volt szervizes-garanciális poszt

Üdv!

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 14:13:09

@estrella negra: nem akarom zavarni, biztos lesznek új barátai. Aszt mesélte egy köztörvényes ismerősöm, hogy a kóterbe nagyon népszerűek az erőszakos közösülők. Úgyhogy vélhetően nem kocsonya köll neki, hanem valami szilikonos kenőcs inkább, de nemtom mijen ízűt szeret.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 14:15:22

namán ez a telefon max arra jó, hogy D. Róland seggébe feldugják, hogy tuggyon smsmezgetni a sittrűl is.
@horex: a szerviz mindííííg rövid ÍÍÍ

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 14:19:14

Ilyenkor a kisember mit tehet!?"

Azt teheti hogy nem fizeti a hűségidőt tovább és vesz pl. 6ezerért egy egyszerű nem okos kártyafüggetlen telefont és max a sim-et átteszi vagy azt is ujat vesz

Ezek után majd a Voda mehet a biróságra követelni a pénzét, ott elő lehet terjeszteni mindenféle dolgot, megvizsgálva azt is hány ilyen tipusú telefonnal volt probléma már

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 14:20:33

@Rosszindulatú Vászka: eddig még a buci bácsi sem sokat regélt arról, hogy ki volt meg kinek ott benn a árka intim és romantikusch sötétjében. pedig biztos lenne miről anekdotázgatni két csík között.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 14:25:09

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: majd le köll radarozni, hogy még mndég ojan hetykénm, huszárosan üli-e meg a lovat, meghogy ezentúl mejik felvonulásokon viríccsa rokonszhenves orcáját és mindenre fény derül.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 14:25:55

@horex:
nem látok én sehon, csak montam, hogy nehogy elfelejcsed!

2012.03.20. 14:31:09

azt figyeltétek, hogy az ügyfélbiztonsági kódot kellene beírni a panaszkönyvbe !!!
ez egy ősi román szokás.

voda egy idióta.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 14:32:35

@Rosszindulatú Vászka: na igen. errül az jutott eszembe, amikor a wallace bácsi azt mondja megmentőjének, hogy : nem, nem vagyok jól! kibaszottul nem vagyok jól! aztán meg megegyeznek, hogy egy szót se senkinek.

szóval szerintem ez a buci bára is igaz lesz, mer ilyesmivel nem dicsekszik az emer.

Trackback 2012.03.20. 14:34:03

Nekem sohasem volt ilyen gondom, mióta telefonom van.

Igaz, a T-Mobile-nál vagyok, és iPhone-t használok.
:)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 14:34:56

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
@Rosszindulatú Vászka:
higgyétek meg, hogy bucinak fel se tűnt mikor az ánuszrózsáját megsimongatták egy kékeressel. mer a művészvilágban ez a muzulós téma eléggé dívik

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 14:36:44

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ez csak spekuláció.

Azt-e tuttad-em, hogy a barátnőjét Ancsikának hívják? Meg lehet, hogy nem is biztos, hogy neki az annyira kedve ellenére volt, ezt nem lehet tudni. Vagy lehet, hogy ott kapott rá az ízére a dolognak.

fidesz = házmesterek pártja 2012.03.20. 14:37:06

@asdf: ez jó... hasonló a viszony a Canon és a Camera kft kapcsán. Illetve három-négy éve még ez volt a helyzet. De egyéb területeken is hasonló tapasztalataim vannak. Tíz+ éve Siemens telefonom volt, annak a szervize sem állt a topon. Mostanában egy Dell laptoppal voltak komoly gondjaim - de itt legalább találtam egy olyan szervizt, amelyiknek a dolgozói valóban próbáltak segíteni, az anyacégtől eltérően. Valahogy úgy érzem, a multik számára csak addig vagyunk piac, amíg megvesszük a szemeteiket, utána meg forduljon fel akinek nem tetszik, amit kapott a pénzéért.

samcro 2012.03.20. 14:37:53

Nekem és több ismerősömnek is ilyen telefonja van. Nagyon elégedett vagyok vele, kiválóan működik. A gyári 1.6-os Android nem volt 100-as rajta, de a Sony Ericcson megcsinálta 2.1-et is rá (igaz jó nagy késéssel) Azzal atomstabil, és az akksi is bírja 2 napig, ha nem wifizek/3g-zek. Ha tavaly augusztusban vetted, akkor már 2.1 volt rajta, szóval ez nem okozhatja a hibát, de ettől függetlenül érdemes rátenni egy másik ROM-ot (kérj segítséget hozzáértőtől) Van rá több alternatív ROM is, ami kibővíti a készülék tudást, és jobban testre lehet szabni. Most már úgyis mindegy.

Spanish VVax 2012.03.20. 14:40:32

Aki X10-et vesz, sikeres ember nem lehet.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 14:43:52

@Trackback: naon fasza gyerek vagy, ez mán láccik messzirül is :D

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: @Rosszindulatú Vászka:

sok itt a kérdés, az biztos. szoktam olvasgatni ezt a börtönszlengblogot néha. ott ezt a témát nem piszkálja a blogger annyira.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 14:45:52

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: mer a fartúrás már korhatáros és másik tematika. Filmbe is így megy ez a moziba, űrhajós-kovbojos-pornó ritkább, mint külön-külön.

ecodrive 2012.03.20. 14:51:10

Amit "hűség"-nek neveznek, az egy kötelezvény arra vonatkozóan, hogy x időn keresztül fizetni fogsz nekik, akár szükséged lesz a szolgáltatásukra, akár nem, akár szolgáltatnak akár nem, akár elveszíted a munkádat, akár nem.

Ez egy olyan adósnyilatkozat, amiért egyáltalán nem biztos, hogy kapni is fogsz valamit.

Sajnálom, hogy saját eseteden kell megtanulnod, reméljük, hogy másokon segít a példád, és elgondolkodnak majd, mielőtt egy ilyen biankó adósságpapírt aláírnak a Vodának vagy akárkinek.

Feledkezz meg a benned lakó etikus lényről, ha van ilyen, és gondold végig. Ha te lennél a voda, és az ügyfél már aláírta (üveggyöngyért), hogy két éven keresztül perkál, foglalkoznál te azzal, hogy mit pampog? A lehető legolcsóbb ügyfélhárító szolgálatot fenntartják, és leszoktatják a "hűségeseket" arról, hogy sokat pattogjanak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 14:56:09

@Rosszindulatú Vászka: eccer volt valahol ilyen filmlista tematika szerint, hogy b*szós-kardozós meg karatézós-bosszúállós meg mindnek volt ilyen jó kis címkéje, tudom címke rövid i,

amúgy az a blog maga is korhatáros, monnyuk okkal. a túrás önmagában elég mindennapi jelenség ott, de általában közös megegyzésen alapszik. amit viszont csak a főnök akar, arról igen kevés infó van. bár lehet jobb is így...

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 14:59:47

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nyugoccság van, majd a Szamárszex Petinek vagy a Sapkás Trutymónak őszintén és kendőzetlenül elmeséli a tévébe, tán még meg is mutassa a rózsáját :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 15:05:13

@Rosszindulatú Vászka: sapkás trutymó :D az még él? valamikor régen szerettem nézni a riportyait. valami román leprásokrul szólt. de az mán rég volt tényleg.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 15:05:55

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl:
Én tudom hogy nem az én kommentemre gondoltál, aszittem valahol az utcán láttál ilyet
:)

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 15:09:53

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: azt nemtom, mer nincs tévém, mer z igénytelen proliszórakozás és külömbe is csak dokufilmeket nézek meg főzőst, meg ejrópai művészfilmeket gyári videjókazettán.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 15:12:18

@Rosszindulatú Vászka:
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
eszt magyarázzátok mán meg, hogy mé van az, hogy a sittre bekerülve az emberek elbuzulnak. merugye én elég kanos vagyok, de azér a nagy nőhiányban se fanyalodnék rá más férfiak kloákájára...
@horex:
szervizeset nem, de olyant mán láttam, hogy "Andris készícsd a vazelint"

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.03.20. 15:12:58

A meglévő paksamétával felvértezve érdemes keresni egy olyan ügyvédet, aki fogyasztóvédelmi kérdésekben ott van. Egy tisztes összegű kötbér felszólítást küldetni a Vodának, mert a telefon használhatatlanságából eredően ennyi és ennyi károd keletkezett. Napokon belül lesz új telefon és az ügyvédet is kifizetik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 15:13:35

@ecodrive:
"akár szolgáltatnak akár nem"

Nem egészen!
Vagy eg yszolgáltatási minimum, illetve valami készenállás vagy mi a neve

Nyilván olcsóbban kapta a telefont, ezért a hűségesség
Ő meg azt irta alá, hogy a kapott teflonnal 2 évig tud teflonozni.
Ebböl az egyiket nem teljesitette a Voda

A lakásomban vagy 2 hónapig nem volt térerő a szolgáltató hibájábol, illetve vagy 3-4 perc utánmegszakadt a vonal
Próbáltak hulyiteni hogy a készülékem a rossz, oszt a végén mégsem, merthogy senki más sem tudott tölem telefonálni

Rányomtak a kártyámra 10ezret bánatpénzként
Na ilyen jóságos az én szolgáltatóm

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 15:13:45

@ecodrive:
"akár szolgáltatnak akár nem"

Nem egészen!
Vagy eg yszolgáltatási minimum, illetve valami készenállás vagy mi a neve

Nyilván olcsóbban kapta a telefont, ezért a hűségesség
Ő meg azt irta alá, hogy a kapott teflonnal 2 évig tud teflonozni.
Ebböl az egyiket nem teljesitette a Voda

A lakásomban vagy 2 hónapig nem volt térerő a szolgáltató hibájábol, illetve vagy 3-4 perc utánmegszakadt a vonal
Próbáltak hulyiteni hogy a készülékem a rossz, oszt a végén mégsem, merthogy senki más sem tudott tölem telefonálni

Rányomtak a kártyámra 10ezret bánatpénzként
Na ilyen jóságos az én szolgáltatóm

Önkéntes(z) 2012.03.20. 15:16:23

Nos, hölgyek, urak!

Pár válasz első kézből:

Miért ilyen telefont?
Nagyon egyszerű, látszik nem foglalkoztok termékmenedzsmenttel.
Nem feltétlen attól rossz egy termék, hogy kicsi (mini).

Igenis piaci szegmens az a tábor, aki kicsi, zsebbeférő telefont keres. Nem ár kérdése: szimplán SE-n kívül senki sem gyártott mini okostelefont egy évvel ezelőtt.
A nőknek kicsi zsebbe, táskába kicsi telefon kell.
Hogy őszinte legyek nekem is. Mert van egy Note-om, de táblaként használom, netre, net broadcast-re munkához, és mellé van egy X10 Mini-m telefonálni (nem Pro. Nincs is SEMMI baja, röccenés nélkül megy. Más hardver.)

Tehát kis telefon igenis igény.

emlékezzetek anno a Nokia fémházas mini telefonkaira (8xxx-es széria).
Tehát ez nem indok.

Ráadásul az senkit nem érdekel, hogy hulladék egy széria.
Cseréljék, javítsák, kész.

Ez engem, mint felhasználót nem érint.
Jogállamban (és itthon is pár éve még így volt), harmadszor is visszajött szervízből, negyedszerre auto cserélték vagy vettem másikat ennek értékéből.

Ráadásul két SE telefon is van kézügyben:
Egyik négy éves, most kezd romlani. De amit ez már kapott (izzadtság, eltörött, rengetegszer leesett, stb.), másik 3 és fél éves, az még mindig gond nélkül tökéletesen megy (akksi is). Szóval SE nem gány. Vannak minden gyártónak nem jó szériái. Nokiára, Samura, Motololára, stb. ez mind elmondható.
Nem ez jellemez egy gyártót.

Az már inkább, hogy milyen partnerekkel van kapcsolatban.
De nincs senki aki feljelentse, vagy nincs senki, akit helyette be tudnak rántani javításra (labor, szakemberek, stb.). Ez meg mégiscsak a Balkán...nem stratégiai piac.

Törvény (vagy a hatóság?) is lazult (valszeg faca EU harmonizáció, yippi).
Ma már a Fogyasztóvédelem is azt mondja, hogy nem tud, nem tudunk SEMMIT tenni. Se szakértőt fogadva, se sehogy.
Per.

50k-s telefonért per?...

És mivel nem ismerik a károsultak egymást, ezért pertársaságot sem tudnak létrehozni.

És folytatódik ami ami.

És el kell keserítsem a post-olókat: Samsung szervíz is egyben!
Szóval a piac fele náluk csapódik le!
Nem csak a Sanyi telefonok.

"Jotallast megvonni tovabbra sem lehet. Jogilag nonszensz. Menj birosagra."

Hmh...

Igen. És 500k egy ügy, ügyvéddel, szakértővel (akit más ki tud adni? ők csinálják egyedül?? Külföldit?
Szóval nem reális, sajnos. Erre lenne a hatóság.
De joga semmi.
Segítőkészek. De széttárt kézzel.
Mint a voda. mint a cordon. Mint mindenki.

Mégis a készülék rossz.

Pénz kiadva érte.

szolgáltatást (2 év hűséggel) sem lemondani nem tudjuk, sem pedig igénybevenni (mert nincs mivel).

Ennyi.

Külföldön kell vásárolni.
Oderától nyugatra.
Ez a tanulság.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 15:16:24

@ecodrive: Te ilyen eccerű, fekete/fehér gyerek vagy, igaz?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 15:18:59

@horex:
én ezzel tisztába vagyok, nem is én írtam föl a falra eszetet a kedves kis üzenetet

fda 2012.03.20. 15:19:24

egy barátom lúzer módon vett a vodafone-tól egy sajátmárkás android telefont.

Szóvá tette, hogy reggeltől miért csak kora délutánig bírja ki az akku.

Akart bele tartalékot vagy nagyobbat. Nem lehet. Semmilyen akkut nem árulnak a készülékhez. Sehol nem lehet rendelni.
Komolyan, mintha az aluljáróban vett volna egy ismeretlen típust.
Minden fórumon elakadt, végül vett egy normális készüléket...

ecodrive 2012.03.20. 15:22:43

@horex: Hajadra kenheted a minimum szolgáltatásukat, ha kénytelen voltál más megoldást keresni a problémádra. Ott a "hűség" (nevezhetnénk váltónak is), ők odaadják neked azt, ami nekik nem kerül semmibe (és amire neked más nincs szükséged), te meg fizeted két évig a pénzt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 15:24:02

Egyre erősebb bennem az érzés, micsoda szerencsefia vagyok, hogy soha, semmi közöm nem volt a Vodafonhoz

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 15:26:29

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: eszt én se tudom. bár a magányosság csúnya dolgokra veszi rá az embert. még ennél is csúnyábbakra...

NyilasMisi 2012.03.20. 15:28:00

" Ilyenkor a kisember mit tehet!?"
Nem költ ilyen baromságokra, mint az "okos"telefon.

Liliom08 2012.03.20. 15:29:51

Volt egy lány, akinek ugyanezt a típusú miniproját leadta szervízbe, csak Telenoros volt. Fénykép és elszíneződés és garancia megvonás :( Azzal a telefonnal igenis a szerviz szerint történt valami. Az ügyintéző nem bírálhat felül egy szervizt... És megvonható a garancia teljes joggal, amennyiben olyan a sérülése, ami nincs benne a garanciában, pl azért megy tönkre, mert olyan programot akartál rátenni amivel a boot meüjét piszkáltad és tönkrement, vagy beledobod egy kád vízbe. nem hiszem, hogy bármely szerviz javítaná ingyen, hiába garis. Nekem is ilyen telefonom van és másfél éve semmi baja, szóval nem tudom, hogy miért lenne szervizigényes... Több ismerős használ még ilyet. Ezerrel működik rajta minden: Viber, angry birds, gps, BT, hívás és sms is...

ecodrive 2012.03.20. 15:34:02

@estrella negra: Nem én vagyok ilyen eccerű, a magyar szolgáltatók ilyenek. A Vodával konkrétan van tapasztalatom, aljas húzásokkal veszik le az ügyfeleiket, az ügyfélhárító rendszerük pedig nagyon fejlett.

Nem lepett meg a kifárasztásos módszerük, amit a posztolón is gyakoroltak. Hülyének néznek, letagadnják, küldözgetnek a hardvergyártóhoz, miközben ők tetették bele a hardverbe az "okosságot", amivel egy kis pluszpénzt lehet elvenni sunyi módon az ügyféltől.

Az én válaszom: "hűséget" aláírni soha, igénybe vett szolgáltatásokat minimalizálni.

Egyszer megbecsültem, mennyit fizettem nekik olyanért, amit soha nem vettem igénybe. Pedig nem is volt "hűségnyilatkozatom", csak előfizetésem. Ez a rendszer, ebből élnek: nem azért fizetsz, amit szolgáltatnak, hanem fizetsz, és amint aláírtál, igyekeznek a minimumot költeni rád. Így kell ma csinálni, jól csinálják.

Nem láttam még olyan oldalt, ahol a lehúzós technikáikat bemutatnák, egy oldalt meg tudnék tölteni vele, csak nincs hozzá kedvem.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 15:34:54

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
hát oszt a nagy magányosságban beleköp a tenyerébe egyet oszt hadszójjon

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.03.20. 15:35:46

@ecodrive:
Írtam, ha a Voda az egyiket nem teljesiti, szvsz. felrugta a szerződést
Lehetett volna ez a hálózat leállása is a megengedetnél hosszabban, vagy teljesen

Itt a telefon nem ment, ami beletartozott a szeződésbe
Merugye adunk egy ilyen telefont, és elvárjuk a 2 év rabságot

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 15:43:27

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: ebben egyetértünk szivi, de hát tudod, nem mindenki tuggya a problémákat eccerűen és hatékonyan megoldani ... :)

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 15:45:47

@ecodrive: javaslom ne házasoggy, ne nyiss bankszámlát, ne fizess elő televíziós műsorszolgáltatásra, nem köss szerződést közműszolgáltatókkal, ne birtokojj ingtalant. Ezek mind xcsak a pénzedet akarják ravaszol. A legjobb lesz, ha remeteséggel tiltakozol. A netet mindenképpen mongyad le.

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: sztem ababn az ivari abúzus ügyben nincs kikérdezve a véleményéről az összes érintett fél, de ezt csak úgy gondolom, mert amikor én voltam böribe még nem volt divat a buzulás.

Zirowe 2012.03.20. 15:49:18

"A legdühítőbb az egészben, hogy az összes ismerősöm, akinek ilyen telefonja van, hasonló hibákra panaszkodik."

Akkor meg mi a francnak vette meg?!

Vadász, te szopni jársz ide..

Önkéntes(z) 2012.03.20. 15:50:02

@Liliom08:
Tudod, itt egyik sem áll fent. Feljebb írta vki:
Sem GPS, sem Wifi nem ment rajta.
De még azokkal is gány az 5 órás lemerülés. Akksi csere és ilyenek után is.

Nem volt piszkálva a készülék.
Semmilyen szoftveres szinten. Android market, de onnan is csak játékok voltak töltve rá és Opera.

Javaslták a SIM cserét (zuhanyhíradó): Megtettük.
Ismét voda zuhanyhíradó alapján a memóriakártyát is cserétük. Összesen 4 féle volt benne, más generációk és méretek, akkor is car volt.

A sérülés amit meg kifogásoltak meg egyszerűen nem tud okozóni:
Belülről, akksit kivéve egy csavarhúzóval benyúlva lehetne ott esetleg megütni. Máshogy hogyan?
Hidd el, ezt nem tettük meg, nem vagyunk magunk ellenségei, véletlenül meg nem esik le a hátlap,esik ki az akksi (sosem volt leejtve), és esik rá úgy egy felfelé álló acél fűszálra, hogy ott megsérüljön...

Ráadásul a töltési probléma (ami a legelején nem jelentkezett még, a sokadik szervízelés után lett ilyen) mellett még egy 12 pontos hibalista volt, aiből a töltési hiba csak egy pont volt. e alapvetően a másik 11-gyel járt hónapok óta a szervízbe.

Hát. Ennyi.

Ahogy írtam:
A két év kötelező fizetésért (hűségidő) nem kapsz készüéket (kifizettük) és nem tudod igénybevenni a kifizetett és kifizetni kötelező szolgáltatást.

ez itt a baj.

Voda alvállalkozót dolgoztat. Ő mondja, hogy nem ért hozzá.
A vállalkozó szakértő: Szakvéleménye perdöntő ebben.
És Te, kis user, aki szerint a pár órák alatt végzett vizgálások (decemberben három és fél hetet volt "szervízben" (azaz úton, mert a szervizlapon félnapos vizsgálat és NO hiba bejegyzéssel jött vissza)) után nem tusz mit tenni.
Auz ügyfélszolgálatos nem kapcsol senkit (hiába kéred a felettesét), a fiókhálózat szintén impotens, mert a boltvezető a max, de ők is egyszerű alulfizetett szerencsétlenek egy ilyen multinál, kb. ilyen hozzáállással is.
Mit tehetsz?
A központba mész be?
A portán kérdezik kihez jöttél.

Jamm, azt nem tudom, de itt éhségsztrájkolok, amíg nem lesz vmi?

És akkor ki fizeti ki a számlákat?

Volt egy író fentebb: minek venni okostelefont?
Nagyon egyszerű:
Munka mellett másodban kell egy vállakozás is, hogy meg lehessen élni (60 órás munkahét, ojje), és annak dolgait intzni kell vkinek.
Ehhez sokat segít, ha útközben, vagy üresjáratokban ezeket meg lehet tenni. Több óra marad alvásra (mert azt is kell(ene) néha).
Ezért. Nem Barbie-ságból és divatból.

Ebből sok hét már kimaradt. És még mindg rossz a készülék.

Hát ezért a balhé és elkeseredés.
Mert ezt meg lehet tenni.

A "szolgáltató", ahogyan ebben az országban mind, nem fut az ügyfelek után. Rátelepszik és majd ha kell vmi, köhög a bolha. Legfeljebb rálépünk.

Ez az elv.

Még megpróbáljuk a SE ügyfélszolgálatán (fél próba egyik szervízeléskor már volt), utána a Sony-hoz fordulunk.
Veszteni való mi?

Ez a sok idő. Ami már erre is ráment...

Ezt senki sem adja vissza. És idegeskedést. A kiesett kifizetett szolgáltatást meg pláne.

De hátha más nem lép e rossz útra.

Csak a fogyasztó tudja jobb belátásra bírni e cégeket. Illetve az állam(nak kéne még).

Evvan.

Harcolunk, amíg van miért és hogyan.
Az emberi rosszindulat és nemtörődömség ellen.
Mert azért toporgunk még mindig itt a Balkánon.
És mindegy milyen nembalkáni is egy cég. Mi fertőzzük meg ilyenné ittené csápjait.

AlulírottFentemlített 2012.03.20. 15:50:19

Milyen régen volt már dél!
Holasün?

Önkéntes(z) 2012.03.20. 15:53:04

@Liliom08:
Tudod, itt egyik sem áll fent. Feljebb írta vki:
Sem GPS, sem Wifi nem ment rajta.
De még azokkal is gány az 5 órás lemerülés. Akksi csere és ilyenek után is.

Nem volt piszkálva a készülék.
Semmilyen szoftveres szinten. Android market, de onnan is csak játékok voltak töltve rá és Opera.

Javaslták a SIM cserét (zuhanyhíradó): Megtettük.
Ismét voda zuhanyhíradó alapján a memóriakártyát is cserétük. Összesen 4 féle volt benne, más generációk és méretek, akkor is car volt.

A sérülés amit meg kifogásoltak meg egyszerűen nem tud okozóni:
Belülről, akksit kivéve egy csavarhúzóval benyúlva lehetne ott esetleg megütni. Máshogy hogyan?
Hidd el, ezt nem tettük meg, nem vagyunk magunk ellenségei, véletlenül meg nem esik le a hátlap,esik ki az akksi (sosem volt leejtve), és esik rá úgy egy felfelé álló acél fűszálra, hogy ott megsérüljön...

Ráadásul a töltési probléma (ami a legelején nem jelentkezett még, a sokadik szervízelés után lett ilyen) mellett még egy 12 pontos hibalista volt, aiből a töltési hiba csak egy pont volt. e alapvetően a másik 11-gyel járt hónapok óta a szervízbe.

Hát. Ennyi.

Ahogy írtam:
A két év kötelező fizetésért (hűségidő) nem kapsz készüéket (kifizettük) és nem tudod igénybevenni a kifizetett és kifizetni kötelező szolgáltatást.

ez itt a baj.

Voda alvállalkozót dolgoztat. Ő mondja, hogy nem ért hozzá.
A vállalkozó szakértő: Szakvéleménye perdöntő ebben.
És Te, kis user, aki szerint a pár órák alatt végzett vizgálások (decemberben három és fél hetet volt "szervízben" (azaz úton, mert a szervizlapon félnapos vizsgálat és NO hiba bejegyzéssel jött vissza)) után nem tusz mit tenni.
Auz ügyfélszolgálatos nem kapcsol senkit (hiába kéred a felettesét), a fiókhálózat szintén impotens, mert a boltvezető a max, de ők is egyszerű alulfizetett szerencsétlenek egy ilyen multinál, kb. ilyen hozzáállással is.
Mit tehetsz?
A központba mész be?
A portán kérdezik kihez jöttél.

Jamm, azt nem tudom, de itt éhségsztrájkolok, amíg nem lesz vmi?

És akkor ki fizeti ki a számlákat?

Volt egy író fentebb: minek venni okostelefont?
Nagyon egyszerű:
Munka mellett másodban kell egy vállakozás is, hogy meg lehessen élni (60 órás munkahét, ojje), és annak dolgait intzni kell vkinek.
Ehhez sokat segít, ha útközben, vagy üresjáratokban ezeket meg lehet tenni. Több óra marad alvásra (mert azt is kell(ene) néha).
Ezért. Nem Barbie-ságból és divatból.

Ebből sok hét már kimaradt. És még mindg rossz a készülék.

Hát ezért a balhé és elkeseredés.
Mert ezt meg lehet tenni.

A "szolgáltató", ahogyan ebben az országban mind, nem fut az ügyfelek után. Rátelepszik és majd ha kell vmi, köhög a bolha. Legfeljebb rálépünk.

Ez az elv.

Még megpróbáljuk a SE ügyfélszolgálatán (fél próba egyik szervízeléskor már volt), utána a Sony-hoz fordulunk.
Veszteni való mi?

Ez a sok idő. Ami már erre is ráment...

Ezt senki sem adja vissza. És idegeskedést. A kiesett kifizetett szolgáltatást meg pláne.

De hátha más nem lép e rossz útra.

Csak a fogyasztó tudja jobb belátásra bírni e cégeket. Illetve az állam(nak kéne még).

Evvan.

Harcolunk, amíg van miért és hogyan.
Az emberi rosszindulat és nemtörődömség ellen.
Mert azért toporgunk még mindig itt a Balkánon.
És mindegy milyen nembalkáni is egy cég. Mi fertőzzük meg ilyenné ittené csápjait.

Önkéntes(z) 2012.03.20. 15:55:55

@Zirowe:
Gondolhatod, hogy akkor mg semmi bajuk nem volt vele (vagy nem is volt meg a telójuk), szóval ez rossz indulatú ejegyzés.
Senki sem magának ellensége (aki meg igen, az kihal a dzsungelből), de mi nem gy nélkül születtünk.
Szóval ez már közbeni fejlemény volt.

Zirowe 2012.03.20. 15:56:31

"A legdühítőbb az egészben, hogy az összes ismerősöm, akinek ilyen telefonja van, hasonló hibákra panaszkodik."

Akkor meg mi a francnak vette meg?!

Vadász, te szopni jársz ide..

Önkéntes(z) 2012.03.20. 15:58:40

@Zirowe:
Gondolhatod, hogy akkor mg semmi bajuk nem volt vele (vagy nem is volt meg a telójuk), szóval ez rossz indulatú ejegyzés.
Senki sem magának ellensége (aki meg igen, az kihal a dzsungelből), de mi nem gy nélkül születtünk.
Szóval ez már közbeni fejlemény volt.

Zirowe 2012.03.20. 15:59:14

@Önkéntes(z): ha már minimum két év rabigát aláírsz, akkor minimum előtte utánaolvasol, hogy milyen a készülék.

Nem tesztek, hanem valós felhasználói beszámolók.

Amúgy én már találkoztam pár ilyennel, és kutya bajuk nem volt.

Egy root+romcsere megoldotta volna a te problémádat, csak persze az megint utánaolvasós, ami visszavezet az első mondathoz.

Tehát ismét csak azt tudom: vadász, te bizony szopni jársz ide.

Zirowe 2012.03.20. 16:02:38

@Önkéntes(z): ha már két év rabigát aláírsz, akkor minimum előtte utánaolvasol, hogy milyen a készülék.

Nem tesztek, hanem valós felhasználói beszámolók.

Amúgy én már találkoztam pár ilyennel, és kutya bajuk nem volt.

Egy root+romcsere megoldotta volna a te problémádat, csak persze az megint utánaolvasós, ami visszavezet az első mondathoz.

Tehát ismét csak azt tudom: vadász, te bizony szopni jársz ide, ez vitathatatlan.

Zirowe 2012.03.20. 16:04:13

A blog motor pedig bekaphatja!:D

Liliom08 2012.03.20. 16:08:18

@Önkéntes(z): Az 5 órás lemerülés nem gány, a használattól függően. Minimális használattal is mire hazaérek lemerül az enyém is, meg másé is. Ilyen az okos telefon. És nem azt mondtam, hogy a tiétek nem lehetett hibás, csak azt, hogy nálunk ilyen gond egyikkel sem volt, pedig kolléganőm is ilyet használ. Megoldás, irodában töltő, otthon töltő, kocsiban is töltő... Gal S, Lg 2x még rosszabb akksi ügyileg. Hogy más nem működött rajta, az valószínűleg már más hiba...
Amit még írtál, hogy azt nem lehet okozni: Szerintem lehet, vannak olyan utángyártott - de lehet eredeti is hibás - töltők, amik egyszerűen hibásan működnek és még meg is sérthetik a telefont. Ezért szokták elkérni tartozékot is ha leadod szervizbe :)
Nem lett piszkálva, értem, de ez csak példa volt garancia megvonásra, nem pont rád céloztam vele.

ecodrive 2012.03.20. 16:08:51

@Rosszindulatú Vászka: Kedves Vászka, semmi bajom azokkal, akik a pénzemet akarják, és azt adják érte, amit ígértek.

A Voda azonban szopatja az ügyfeleit. A Sony-Ericsson telefonokat például átalakíttatja (pontosabban már a gyárból vodásítva jönnek ki a Voda által megrendet telefonok). Amit a posztoló panaszol, azt a telefont nem ismerem, de ismerek olyat, amit pénzlopósra alakítottak át. Nem egyet, többet is. Belegyógyíttatják a Vodafone Live fizetős szolgáltatást, és például olyan soft key-re teszik rá, ami általában "Back"-et jelent. Nem akartál adatot forgalmazni, csak kilépni egy menüből, eggyel többször nyomtad meg a Back-et, ami közben átalakult Vodafone Live-vá, és már repül is a pénzed arra a szolgáltatásra, amire nem volt szükséged, eszed ágában sem volt igénybevenni.

És milyen meglepő, minden soft key programozható (a Sony eleve úgy találta ki), kivéve a vodafonizált Live gomb nem, az csak arra használható, és sem a Sony, sem a Vodafone nem képes (elhiszed ezt?) ezt megváltoztatni.

Nem tudom, akarod-e érteni, vagy csak oltani van kedved. Kérjen annyit a Live-ért, amennyit csak akar, majd eldöntöm, hogy akkor éppen kell-e nekem annyiért, de a Back gombra ráprogramozni, hogy "véletlenül" csináljon már egy kis adatforgalmat, az olyan aljas, sunyi dolog. Nem olyan, mint amikor rohadt sok pénzt kérnek egy étteremben a kajáért, eldöntöd, hogy kéred annyiért, kihozzák, és jó.

Önkéntes(z) 2012.03.20. 16:09:13

@Zirowe:
Utánaolvasás megvolt.
Cikkek, tesztek, fórumok.
Nem írtak több bajt (egy éve még nem volt olyan sokaknak, ezért ez logikus is, hogy nem is írtak sokan róla (felhasználók 1-2"-a netezhet, szakfórumozhat? Talén még annyi sem), int bármely más készülékről.
Most már olvashatsz ilyeneket. Tavaly nyárig neccesen.
Nem ment le addig az ára és nem volt promócióban nagy számban terítve. Nemcsak nálunk. Sehol sem.

Tehát ez megvolt.

Romcsere és root-olás eleve jogvesztő, hogy írhatsz ilyen badarságot?

Nemhogy a garit elveszted de még kaszli is járhat érte a kártyafüggés miatt.
Nem viccelj már.

Arról nem is beszélve, hogy szerinte a user-ek hányad része érthet hozzá?

Nem kocka mindenki. Kicsit vonatkoztass el az igazadtól. Szubréteget képviselsz.

Ez nem bántás. Ebben semmi sincs. Én is kocka vagyok. Nem erről van szó.
Csak tény. Kicsit vonatkoztass el objektívebb irányba, mielőtt megítélsz vkit vagy egy szituációt.

Zirowe 2012.03.20. 16:14:39

@Önkéntes(z): téged már tényleg nem tudlak minek nevezni...

A rootolás nem nyúl a kártyafüggőséghez, ez alap, illetve egyáltalán nem illegális.
Ha pedig szervizbe viszed, előtte kb 5perc alatt vissza tudod állítani a gyári állapotot, mintha nem történt volna semmi, és láss csodát, a gari megint él.

Neten mindenhol fellelhető szájbarágós, magyar nyelvű útmutató, kb egy kisgyerek is meg tudja csinálni.

Te nem kocka vagy, hanem egy nagy kontár (bár még előtte állítottad, hogy nem mindenki kocka, a saját problémádra vetítve).

Ennyit rólad.

Önkéntes(z) 2012.03.20. 16:16:21

@Liliom08:
Akkor nem normális az 5 óra, ha minden ki van kapcsolva (GPS, Wifi), és ki sincs véve reggel töltőről 100%-kal leszedve és táskába téve egészen délig, kettőig. És már csipog 5%-on. Ez nem normális. Még GPS-szel és wifivel sem lenne normális, nehogy azok nélkül. Ha a kijelző egyfolytában megy sem merül le ennyi idő alatt.

Szóval ez hardver hiba. Mégpedig nem kijelző, nem szoftver, nem akksi, hanem ezeken kívül vmi, mert ezeket cserélték (még az első és a harmadik körben).

Nekem ue. van csak nem Pro és másfél napot nevetve elvisz (kisebb akksival), márpedig én beszélek rajt. És a billentyűzet nem jelent plusz fogyasztást.
Ennyit biztos nem.

ecodrive 2012.03.20. 16:20:28

@Rosszindulatú Vászka: Vedd például az internet szolgáltatásaikat. Egyetlen internet szolgáltatást sem találsz a Vodánál, ahol azt fizeted ki, amit elhasználtál. (Igaz, a többi magyar szolgáltatónál sem nagyon, ugyanazon a piacon, hasonló eszközökkel operálnak).

Abból élnek meg, amiért úgy fizetsz, hogy nem veszed igénybe. Ilyen többek közt a posztoló használhatatlan telefonja is? fizette, még fizeti tovább több mint egy évig, de nem kap érte szolgáltatást.

Ez a legjobb üzlet, kár, hogy nem én találtam ki. Hűségboltot kellene nyitnom. 0 Ft-ért hirdetném a hűséget, az ügyfél csak aláír egy papírt, hogy két éven keresztül mindössze havi ötezer forintot fizet nekem, és övé a hűség. Kapna róla egy színes oklevelet, nekem meg a díjakból bőven telne a behajtókra is, csak nehogy valaki ne vegye komolyan a hűséget.

vape 2012.03.20. 16:20:36

@Önkéntes(z):
A szerviz lehet szakértő, de nem független szereplő az ügyben. Ezért egy jogvitában az ő állítása nem lehet perdöntő.

A többiek fentebb leírták: mivel jótállás van a készülékre, a kereskedőnek (azaz itt: Vodafone szaküzlet, ahol vetted) kell bizonyítania, hogy a készülék működőképes. Valamint hogy a sérülés nem rendeltetésszerű használat következménye.
Tehát: csak a bolttal tárgyalni, írásban. Vodafone Mo-nak pedig minden levelezést cc-zni. Említve, hogy a szolgálatást önhibádon kívül nem tudod igénybevenni, így a szerződést felmondod.

A szétkapcsol-újraindul-lemerül kombó egyébként a feleslegesen bekapcsolt 3G, bluetooth és wifi miatt könnyen előfordulhat.

Önkéntes(z) 2012.03.20. 16:31:42

hajh... barátom.

Tudod, az az igazság, hogy netről értesülsz a dolgokról.
Tudod, erre megvolt a válasza az első után a hardverkészítőknek sok-sok hónappal ezelőtt, és külön chip szolgál arra, hogy az ilyen "tranzakciókat" logolja. Mint az autóknál a szervíz chip. Ott is van redundáns chip, az csak olvasható, míg a fő chip írható is. De a másik ott marad. És jegyzetel.
Kb. így képzeld el ezt is. Nem gondolod, hogy bárki vállalja azt a felelősséget, hogy gépeivel visszaéléseket, bűncselekményeket követnek el.
Nem gondolod, hogy akár a titkosszolgálatok, akár bárki ezt hagyja...eleve így készülnek a készülékek. Amikor az FCC-n keresztülmennek akkor eleve ezeknek benne kell lennie.

egyszerű, szemléletes példa a 80-as évekből:
Gondolj csak az amerikaiak által Iraknak eladott számítórendszerekre. Még Irán ellen. Aztán változott a helyzet. És az Öböl-háború egy Enter gomb nyomással indult: A hardveresen chip szinten integrált backdoor-okon keresztül elszabadult a bénító algoritmus parancs és vége is volt a légvédelemnek, egyebeknek. Ez a 80-as évek...
Ma szerinted?
Van olyan világvállalat aki vállalja, hogy produktumaiba nem tesz védelmeket, amivel magukat tudják védeni?
Vissza lehet élni egy készülékkel.
de nem gondold, hogy az a készülék nem tesz meg mindent a legményebben a chip-be és alaplapba integráltan azért, hogy ez kitudódjon és log-olva legyen?...

Ez a chip is egy egyszerű redundáns rom.

És erre csak egy kiolvaás kell és láss csodát: kiderül mit hekkeltél rajta.
Innen pedig egynes az út. Az, hogy ezt nem minden esetben teszik meg, az egy dolog: Sima ügyeknél, egyszerű garizásnál nem éri meg ezzel foglalkozni. Ellenben ez már messze nem átlagos és sima ügy. Pláne, ha eljárás is lesz belőle, szerinted mivel fogják kezdeni?...

Szóval ismét lebecsülted az párbaj ellenfeledet, de nem vagy eléggé értesülve és izomból próbálkozol. Sajnálom. Ezt a stílust kérlek hagyd abba, mert szétOFFolod a topikot.

Liliom08 2012.03.20. 16:32:08

@Önkéntes(z): Szerintem ezen kár vitázni, mert az enyém és sok másé sem bírja másfél napig. Jah, hogy okos telefont bugyutaként használsz? Akkor bocsánat... Jah hogy még nem is olyat használsz? Hát ne haragudj :)

Önkéntes(z) 2012.03.20. 16:34:19

@vape:

Köszi!

Ezt fogjuk tenni!

BT is off-olva.
Hozzá sem nyúlva, táskában (nem, nem ólombevonatú) 5 óra alatt off :(

Köszi a hozzászólást, és a többieknek is!
Megfogadjuk az előremutatókat!

Köszi szépen!

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 16:37:32

@ecodrive: pontosan erre céloztam. És ebben minden szolgáltsató vastagon benne van. Hiába kepeszkedik a júzer, lehúzzák, mint a tököt. Ha kártyás a teló, akkor is. Csak nézzed meg egyszer figyelmesen monnyuk a gázszámlát és döbbensz mijen tételek vannak benne és reklamálni jogod van, lehetőséged gyakorlatilag nincs.

Fel akarnád sorolni, hogy errefele ebbe a Zórszágba mi mindenért fizecc, ami nyugatabbra ingyér benn van a szolgáltatásba, agyvérzést kapsz, mielőtt betelne a kommentboksz. Például telcsi ügyben is.

asdf 2012.03.20. 16:40:14

@vape: "Említve, hogy a szolgálatást önhibádon kívül nem tudod igénybevenni, így a szerződést felmondod."

Az kurva nagy ongol lenne (es draga, mert siman beterhelnek az ido elotti felmondas dijat is). Az, hogy o epp nem rendelkezik mukodokepes keszulekkel, attol a voda az adott SIMen a szolgaltatast meg biztositja, tehat a keszulek nem mukodese miatt egy elofizetoi szerzodes nem mondhato fel jogosan (plane ugy, hogy 5 ropi alatt kapsz fuggetlen telefont amivel a szervizeles idejere biztosithato a beszedforgalom).
Ket kulon szerzodes kottetett, egy adasveteli (a telefonra), meg egy huseg (az elofizetoi csomagra). Neki csak az elsovel van a baja, ez alapjan a masodikat felmondani szerintem nincs jogi alapja.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.03.20. 16:44:28

Tekintve, h neked már úgy tűnik, h úgyis mindegy, - ebből telefon nem lesz többet - én lehet, h ott a boltban mindenki szeme láttára földhöz b@szom.

Én is türelmes ember vagyok, de azt nem hagynám, h hülyének nézzenek...

Amúgy az SE egy ideig nagyon jó volt, aztán vmi megszakadt bennük. A K550i-met annyira utáltam, h kézbe venni is epilepsziás rohammal fenyegetett.

Most megint visszakerültek a telók a SONY-hoz teljesen, hát kíváncsi vagyok mit produkálnak. De míg a legendásan vacak szervizelésükön nem javítanak biztos, h nem veszek többet olyat.

Aki meg az iPhone-t emlegeti annak: búúúú

:-)

Anomalocaris (törölt) 2012.03.20. 16:50:20

Próbáltam valami vicceset találni a posztban, de nem sikerült. Jöhet a következő. Helianthus hol van?

ecodrive 2012.03.20. 17:05:50

@Rosszindulatú Vászka: Na, akkor mégis értjük egymást?

Nincs kedved konzorciumba szállni velem és közösen megnyitnánk EU támogatásból a hűségboltot?

Megszabadítanánk a színtiszta hűséget mindenféle szolgáltatások béklyójából, csak a hűséget árulnánk. Bejön az ügyfél, behozza a keresztlevelét, az oltási bizonyítványát, a közműszámnláit és a jogosítványát, aláír öt évet, aztán mehet Isten hírével. Gyorsan meg kell csinálni, ma még nem lenne versenytárs, de ki tudja, mit hoz a holnap.

Az első száz ügyfél kap tíz százalék kedvezményt, és kétszáz perc jutalomhűséget.

esztike7 (törölt) 2012.03.20. 17:08:17

Nekem egy olyan egyszerű nokiával volt bajom, amivel más ismerőseimnek sosem. Hasonlók, mint amit a poszt írt, pedig nem volt "okos". Telenornál leadtam, szofvercsere, de semmi hatása. Még egy kört futottam, akkor is uez volt a menet. Végül bevittem egy fizetős szervizbe, 3000.-ért megjavították. Szoftvercsere ismét volt, és még valamit kellett cserélni. Utána kiszolgálta a hűségidőt. Az "ingyenes" szerviz mindig meg akarja úszni a munkát, nekem ez a tapasztalatom.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 17:10:38

@ecodrive: hö, keresztlevél mi? Csak nem-e burkolt tuggyukmizés?

Aki meg ne fizeti iudőbe a"hűségpénzet", azt elaggyuk alkatrésznek a szervpiacon saját kölcségén.

Gera 2012.03.20. 17:21:14

Vettem egy használt platódobozt a pickupomra. Még aznap délután kiesett belőle a rázkódástól az egyik üvegrögzítő anya és alatta a tömítés. Felhívtam az importőr-forgalmazót, hogy kéne nekem egy ilyen, az ember közölte, hogy küldjek egy címet és postáz egyet. Pár nap múlva meg is jött ajánlott levélben. Ha nem velem történik, el se hiszem, hogy ilyen van Magyarországon.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.03.20. 17:33:54

@Gera: Alapvetően rendesek az emberek hidd el nekem.

Én a múltkor Lengyelországból rendeltem egy dolgot az interneten. Még a pénzt fel sem adtam (pedig azt mondták a bankban, h minimum 1 hét az átfutási idő) már itt volt a csomag és jött egy mail, h remélik tetszik, majd írjam meg, h jó lett-e.

A múlthéten vettem a vaterán egy használt legot. Feladtam a pénzt (más banknál volt az illető, így a pénz nem lehetett ott azonnal) mégis reggel már itt is volt a csomag. Átnéztem, hiányzott pár kocka. Irtam a srácnak, postafordultával jött is a pótlás.

Sokkal jobb lenne a világ, ha jobban megbíznánk egymásban és mindenki csak egy picit jobb fej lenne. Mert működik a dolog ezt saját példámon is nem egyszer tapasztaltam. Az viszont igaz, hogy ehhez nekünk is rendesnek kell lennünk, mert csak az talál viszonzásra.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 17:35:02

@Gera: Kb. 20 forintos tétel, de lehet, hogy emiatt legközelebb új platót veszel náluk többszázezerért.
A Voda viszont dél óta bukott egy csomó potenciális ügyfelet. Pedig arányaiban nekik sem került volna többe.

ecodrive 2012.03.20. 17:37:45

@Rosszindulatú Vászka: Alakul ez, bár eddig még újdonságot nem hoztunk be az üzleti modellbe, ezt már mind csinálja nálunk valaki, csak nekünk a többieknél olcsóbban kell megoldanunk.

Az például segít, hogy mi eleve nem ajánlunk semmit, csak a hűséget (de azt nagy kedvezménnyel és akciókkal), de majd azt is kiadjuk alvállalkozásba, és nem fizetjük ki.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 17:44:53

@ecodrive: jaja.

ITT NINCS APRÓBETŰ!

ITT AZT KAPJA A PÉNZÉÉRT? AMIT A REKLÁMOK ÍGÉRTEK, SEMMIT!

Tuti siker.

ecodrive 2012.03.20. 17:47:37

@estrella negra: A Voda semmit nem bukott. Van három rossz szolgáltató, mindhárman irreálisan magas árakkal,pocsék termékszerkezettel, egyik rosszabb, mint a másik, sziklaszilárd ügyfélhárító rendszerrel dolgoznak, és bár szolgáltatnak is, alapvetően abból élnek, amit az ügyfél kifizet, de nem vesz igénybe. Most az, hogy ötven ügyfél átmegy a másikhoz, ötven meg jön a másik kettőtől, az nem veszteség, de arra jó, hogy lett száz új előfizetés :-)

Büntetni csak azzal büntethetnéd a szolgáltatót, ha nem vennéd igénybe a szolgáltatásait. Egyikét sem.

Vagy legalábbis nagyon alaposan megnézed, hogy mit fizetsz, és meggondolod, hogy arra tényleg szükséged van-e. Persze a szolgáltatót az sem nagyon zavarja, ha te visszaveszel a fogyasztásból, mert akkor egyszerűen árat emel. Ezt csinálja az áramszolgáltató és a gázos is: ha nem fogyasztasz eleget, akkor árat emel, vagy kitalál egy Naprendszer-használati alapdíjat, Ha meg de, akkor is :-)

Anti Anyag (törölt) 2012.03.20. 17:47:41

Lecseréljük kínaira és a Sony is mehet a levesbe. Legfeljebb majd megint ránk fogják az EU libsijei, hogy a magyarok rasszisták és nem értenek a demokráciához.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 17:53:07

vagy vesztek lidli, vagy tecsó, vagy állami mobilot

ecodrive 2012.03.20. 18:11:28

@Rosszindulatú Vászka: A harmadik havi hűség-számla hátoldalán halványszürke 6-os betűkkel örömmel tájékoztatnám az ügyfeleket, hogy hűségük miatt további kedvezményre kiválasztottuk őket, és egy hónapon keresztül teljesen ingyen kapnak tőlünk extra-hűséget, amit a hátralévő húsz hónapban a rendkívül kedvező havi kettőezetötszáz forint felárért bocsátunk rendelkezésükre, és ezzel a kedvezménnyel kiegészül a havidíjuk, ami már alig hétezerötszáznál tart.

okoskodo.peti 2012.03.20. 18:12:54

Egy szélsőséges ötlet. Rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, hogy valaki megrongálta a telefonod.

AutosVilli 2012.03.20. 18:13:07

Azt ugye tudjátok, hogy a Magyar Vodánál egy 10000Ft körüli havidíjas csomagba a Samsung Galaxy S II 80ezer forint, ugyan ez kint A Britteknél ingyen oda adják, 2év hűséggel.

MagyarVoda Mátrix5 topS kategória 89.990Ft

Angol Voda site:30Font/hó ingyen

a 30 fontosat nézzétek.
shop.vodafone.co.uk/shop/catalog/compatiblePlanListView.jsp?dependantSkuIds=sku4220044&phoneType=post&skuType=phoneSku&selection=&from=phoneSku&initialFilters=flt_paymonthly&SSOSNotNeeded=true&_requestid=1819886
ez nem patkányság.
Dehogy nem

Köszönjük hogy vodafonosok lehetünk.
,,!,, (O,O) ,,!,,

Gera 2012.03.20. 18:14:13

@estrella negra: Na ja, 20 Ft, meg 400 a levél. Persze, én tökéletesen értem a dolgot, mégis nagyon meglepett. Én természetesen azzal kerestem meg, hogy vennék egyet, erre küldött egyet ingyen úgy, hogy még csak nem is voltam az ügyfele. Ez azért csillagos ötös szerintem.

CID 2012.03.20. 18:19:11

@ecodrive: az, volt már, hogy senki nem kötelez senkit hűségre (esetleg az asszony ) ;-)

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 18:21:34

@CID: igazából ő se kötelez, csak torol keményen.

CID 2012.03.20. 18:22:34

A prérifarkas felvetése jó ötlet, illetve az is kérdés mi volt felvezetve a jegyzőkönyvre ( mit kér az ügyfél, és mit vállal a Voda )

szmoker (Homo Trollicus) 2012.03.20. 18:23:15

Sunyi erikszonból a W880i a jóság, az még mindig megyen nekem, pedig lassan 5-6 éves.
Meg a czéges Cedar, az is jóság, ennyire ütésálló telefonom még nem volt (az előtte lévő T210-nek egy nagyobb odaverésnél pl. eltört a kijelzője... bár a telefon működött tovább).
Pl. a Cedart 4-5* csaptam izomból a falhoz eddig, és még csak meg se repedt semmije (csak szétesik, és össze kell legózni az akksit, hátlapot, billzetet).

Mondjuk droidos lófaszkához még bottal se nyúlnÁk...

CID 2012.03.20. 18:24:41

@Rosszindulatú Vászka: nem, csak nem jutsz hozzá az adott telóhoz, fél, harmad, negyedáron, vagy nulla forintért.

AutosVilli 2012.03.20. 18:25:56

Még azokon szoktam röhögni,akik Iphonet vesznek és döbbent arcal mondják,hogy erre nem vonatkozik a 3napos csere, DE IGEN BAZMEG az Iphonra is vonatkoznak a szabályok. a sok hülye meg beadja szervizbe a szarokat,ahelyett hogy kicseréltetné.

CID 2012.03.20. 18:26:32

@szmoker (Homo Trollicus): Mondjuk az én biztonsági tartalékom is a w8800:-)

CID 2012.03.20. 18:32:28

@AutosVilli: ez megint nem így van, 720órán belül pusztán nyilatkozni kell cserélik e :-)

CID 2012.03.20. 18:35:32

Ez a rootolás vagy mifasz meg tényleg gázos tudd lenni, szervíííz pillanatok alatt kideríti ha baszkurálják.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.03.20. 18:36:04

@CID: nincs is annál jobb fon... rozsdamentes acél, mmmmmmmm :)
Esetleg egy új, garos W890i-t bevállalnék.

LouiS 2012.03.20. 18:47:10

@AutosVilli: és azt ugye tudod, hogy ott mennyi a minimálbér, mekkora a fizetési hajlandóság meg mennyivel nagyobb ország? AZ piac, mi meg nem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 18:55:12

A lidli, meg a tecsó nyilván nem a saját hálózatán szolgáltat.
Az állami meg egyértelmű bukta lesz, de nem az a lényeg, hanem, hogy lenyúlják a pénzt.
Ez van srácok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.20. 18:56:09

@AutosVilli: @LouiS: Meg kéne már szoknotok, hogy ez a piac. Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért megveszik.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 18:58:34

Amúgy én cefettül rühellem a telcsit, a mobilt különösképpen. A fogadott hívások nagyobb része felesleges, rengeteg a köcsög buzi rábeszélősember, nomeg a rokonság is úgy véli azér van, hogy bármikor felhívhassanak. Faszkivan.

CID 2012.03.20. 18:58:44

@szmoker (Homo Trollicus): hát, annak szarok voltak a gombjai, :-)mister genya

LouiS 2012.03.20. 18:59:15

@atpijkamo: javaslom, hogy vegyél elő egy alapfokú közgazdasági könyvet, majd utána kapj a fejedhez.

LouiS 2012.03.20. 19:02:20

@atpijkamo: még valami: te milyen gyakran kérsz fizetéscsökkentés a főnöködtől? Na ugye...

CID 2012.03.20. 19:10:14

@Rosszindulatú Vászka: nono nem teccik ismerni a teló funkcióit mint hívás elutasítás ill. némítás, pláne, ha ismeretlen a hívó ? :-)

CID 2012.03.20. 19:11:48

@estrella negra: lidl ( blue mobil ) magenta. Csak szólok.

Kenderice 2012.03.20. 19:16:22

@Liliom08:
Garanciát nem lehet megvonni, arra jogszabály kötelezi az eladót (és nem a szervizt), legfeljebb megtagadhatja az adott szerviz a hiba garanciában történő megjavítását nem rendeltetésszerű használat miatt.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.20. 19:17:37

@CID: na haggyálmár. Anyám például képes párpercenként hívogatni, ha nem veszem fel, vagy kinyomom, ellembe egyre hosszabb és egyre veretesebb üziket hagy a rögzítőn. Oszt ha erre is ráunt, akkor elkezdi hívogatni a többi számomat.

Jó dolog a család.

England win The Ashes! 2012.03.20. 19:31:18

@estrella negra: @CID: Attól, hogy más cég hálózatán szolgáltat, még nem biztos, hogy hozzájuk tartozik. Lehet, de korántsem biztos. Itt van pl. a Virgin Mobile. Csomó országban van jelen (UK, USA, Kanada, Franciaország, India, Ausztrália stb.), mindenütt más-más operátorok hálózatát bérlik.

Konkrétan most nézem:

Lidl - GER (O2), HUN (Té)
Teszkó - HUN (Voda); IRL, UK és SVK (O2)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.20. 19:40:35

Telenordicot ne mert szívat. Trémobil nomen est omen. Voda lsd. fentebb.

Múltkor néztem a Lidl mobile-t. Nem akarok reklámozni, de 5 rugóért van 1 használható telód plusz 2,5 rugó feltöltőkártyán 33 forintos percdíjjal belföldön..... jó, gyűlölöm a feltöltő kártyát. De ettől azért leesett az állam. Gyerkőcök nem az ájfónra buzulnának, simán megérné első telónak. Vagy az időseknek, hogy tudjon szólni, ha gond van.

Liliom08 2012.03.20. 20:20:10

@Kenderice: Aham, szóval dolgozol, vagy dolgozik közeli hozzátartozód esetleg szervizben, vagy épp üf szolgálaton? Mert nekem Nővérem dolgozik az egyik cégnél és nem egy esetben küldenek vissza készüléket garancia megvonással! És hidd el jogos! Olvass el egy gari szabályzatot! Minden műszaki cikknél le van írva mi jár garanciavesztéssel :) De nyugodtan vagdalózz a jogszabályoddal, meg is adja minden gyártó, de joga van elvenni is :)

Kenderice 2012.03.20. 20:38:20

@Liliom08:
Jogszabály írja elő a garanciát, azt megvonni nem lehet, mert nincs rá jogszabály. Az viszont lehetséges (még egyszer leírom, csak NEKED), hogy megtagadják a garanciális javítást ha nem rendeltetésszerűen használták a terméket.
A jogszabály hazánkban az ELADÓT/BOLTOT kötelezi, nem a gyártót.
Fogyasztói szempontból engem nem érdekel, hogy a bolt/eladó hogyan oldja meg a gyártóval/szervizzel a gondját, azokkal ő van szerződésben.
Ha teszemazt leejtek egy telefont, megreped a kijelző és visszaviszem a boltba ahol vettem, a bolttal kapcsolatban álló szerviz MEGTAGADJA a garanciális javítást, én elviszem máshova, ahol pénzért kijavítják majd pár hónap múlva tönkremegy mondjuk kártyaolvasó része, akkor azt a hibát KÖTELESEK kijavítani.
Mindebből az következik, hogy a szerviznek nincs joga megvonni a garanciát, csak az olyan hiba javítását tagadhatja meg, amely nem rendeltetésszerű használat következménye.
A Nővéred cége meg nem szabályosan teszi azt, amit.
Próbálják megetetni az embereket ezzel a garanciamegvonásos fassággal és van aki beveszi, a szerviz/bolt meg dörzsöli a kezét, hogy ezzel sem lesz több gond. Aki pedig ismeri a jogszabályokat, az a sarkára áll, a bolt/szerviz meg azt gondolja, "hát ez most nem jött be".
Így működik ma Abszurdisztán...

Liliom08 2012.03.20. 20:51:12

@Kenderice: Na akkor csak gyorsban beírtam a garancia megvonást a google-ba és egy nem telefonosat kiválasztottam:
Garanciális feltételek - Continental Catalyst Kft.
katalizatorok.hu/warranty.html - Tárolt változat
A KIPUFOGÓ paszta katalizátor előtti használata automatikus garancia megvonással jár, mivel a katalizátor meghibásodását a paszta használata okozta, nem... Tehát nem csak a telefonoknál de ennél a cégnél is van, meg egy padlófűtés rendszernél és a sonynál és a samsungnál és a nokiánál és a panasonicnál és a motoroknál és mindenütt máshol is... De lehet puffogni... Ja hogy akkor senki sem szabályosan csinálja? Vagy esetleg Te nem érted a szabályt? Vagy ezek szerint nem egyértelmű... A fentiek közül bármi lehet.

Xezs 2012.03.20. 21:23:03

A sony ericsson nálam mindig is a gagyi kategóriába tartozott. Indokolni nem tudom, érzésre megy.

AutosVilli 2012.03.20. 21:24:46

@atpijkamo: Anyádat kéne megszopnod!
Te engem ne szoktasál semmire bameg, hülye majom felfogásod van,behajtod a fejed,csak csendben,mert mi megértjük,csepeg a kis pénzed és örülsz hogy lyuk van a seggeden.
Ilyen hozzá állással már régen csődbe mentem volna te faszjankó.

Kenderice 2012.03.20. 21:29:37

@Liliom08:
Keresd ki azt a jogszabályt, amely előírja a garanciát/szavatosságot és ott keresd meg, hogy milyen körülmények esetén lehet azt megvonni.
Mondok egy példát: Naponta rengetegen átmennek tilos jelzéseken, mégsem szabályos, csak nem áll minden lámpa mellet rendőr. Érted?
Természetesen vannak olyan esetek, amelyekben a termék nem rendeltetésszerű használat miatt az azonnal és javíthatatlanul tönkremegy. Ilyenkor sincs joguk megvonni a garanciát, csak egyszerűen nem javítják ki és kész.
A köznyelv ezt az eljárást "garancia megvonásnak" nevezi, helytelenül.
Jogi szempontból közelítsd meg a dolgot.

Xezs 2012.03.20. 21:30:27

@estrella negra: "A Voda viszont dél óta bukott egy csomó potenciális ügyfelet" - legalábbis az emberek szeretik ezt hinni, mert máskülönben nem tudják elviselni a tudatot, hogy nincs mindenre ráhatásuk.

De a nyers valóság az, hogy a Voda észre se vette ezt a szösszenetet itt a neten, és továbbra is szarik az ügyfél telefonjára.

Nem mondtam hogy így van jól, de így van.

AutosVilli 2012.03.20. 21:36:00

@Kenderice: Na aztán baromi sok köze van a piroslámpán áthaladásnak a garanciához. Leül egyes.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.20. 21:41:37

miről van szó?? vagy muszáj végig olvasnom? hahó valaki!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 21:49:54

@batgirl: már elfelejtettem miről szól a poszt, de most őszintén: fontos ez?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.20. 21:55:09

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ne,m, egyáltalán nem:)
jó ez a kép, csak vigyázz a repkedéssel, magasról nagyot lehet esni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 22:09:33

@batgirl: te figyi, mostan úgyis kettesbe vagyunk itt. mondjál már nekem valami olyan matracmárkát, ami nem rugós, nem kerül félmillába, de kényelmes és nem szereti a poratka. de csak ha fejből tucc ilyet, ha nem akkor tovább guglizom.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.20. 22:09:54

@Xezs: A nagy cégek szeretik azt hinni, hogy elég, ha bemutatják a tévében az ostoba hipernetes, száguldozós reklámjukat, és akkor az emberek nem a másik kommentelőnek, a szomszédjuknak, a. saját szemüknek fognak hinni.
Pedig de.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.20. 22:15:20

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: passz, fejből nem megy..én habszivacsot használok, memoria habost. tudod, amelyik emlékszik, hogy kifeküdt benne.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 22:15:50

@estrella negra: pedig elég. az a két százalék, aki az eszét használja vásárláskor és nem az agyalapja legaljába raktározott rekláminfók alapján dönt, az elenyésző.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 22:18:06

@batgirl: köcc. oszt ez a memóriahab ez hány évre visszamenőleg emléxik a páciensekre? :D

hmm. hátfájást gyógyítja? vagy legalább nem rontja?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.20. 22:26:26

@Rosszindulatú Vászka: az a vicc, hogy igazad van. eccer olyan szalmazsákon aludtunk és kitűnő volt hátilag. mosmán csak a kisbillió algériára kell valami ellenhuzatot találni. vagy a matracra, vagy énrám...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.20. 22:27:12

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: hát igen , ez egyik hibája, évekre emlékszik. néha ez eléggé kellemetlen

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.20. 22:28:23

@Rosszindulatú Vászka: egyszer én is aludtam szalmazsákon, és a bolhák is szerettek ott lenni összevesztünk rajta.
Ők győztek

Anomalocaris (törölt) 2012.03.20. 22:50:12

Mi volt itt ez a sok onoló? Címlap volt?

Mylady 2012.03.20. 22:59:53

Én még sosem aludtam szalmazsákon. Én nyertem.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.20. 23:12:34

Tök fasza pornó megy a tévében, gondóttam szólok! Télleg nincs valakinek kõccsönbe egy zsebkendõje? Na mindegy, megódom! Jóccakát!

Manyecska 2012.03.21. 08:21:35

Azt mondják aki csak egy pornót is látott az már látta az összeset..!:))

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.21. 08:30:21

@estrella negra:
igen, tiszta romantikuss vót.mostmán tudom is hogy köll udvaróni
@Manyecska:
nem, mer például láttál mán ojant, hogy cida közben a csaj lehánnya a brét, utána fojtassa az orált?

Manyecska 2012.03.21. 08:31:32

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: nem, de megcsinálta a szextesztet a blogodon és az jött ki hogy ekkkkora állat nincs is!! :) Na megyek vásárolni pá.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.21. 08:41:46

"...
-Kezitcsókolom, kérnék 40 fillérért kenyeret, 3,60-ért meg rumot.
-...hülye vagy? Annyi kenyér ránkszárad!"

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.21. 08:53:39

látom mindenki jól aludt, kipihenten és mosolyogva ébredt ma :)

Manyecska 2012.03.21. 09:02:55

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: nem hozok!! Hoztam heringfilét mexikói krémben, booáá..

Manyecska 2012.03.21. 09:12:18

Van új izé...poszt..

asdf 2012.03.21. 09:24:25

@Liliom08: ezt ugye most nem gondolod komolyan, hogy a gyarto altal irt jotallasi feltetelek nevezetu papir felulirna a jogszabalyokat? A JOGSZABALYOKAT?!? Gondolkozz mar, ember...
Barmilyen kikotes, amely a jogszabalyokban eloirtaktol a fogyaszto hatranyara elter automatikusan semmis (szinten jogszabalyok altal eloirva).

A melyen tisztelt kipufogos cegnek meg azt kellett volna irnia, hogy a termek nem rendeltetesszeru hasznalatanak minosul a paszta katalizator elotti hasznalata. Magyarul ugyanaz, jogilag meg kurvara nem. Mert az egyik gyakorlatilag egy jogilag meg nem allo faszsag.

Szoval tessek megbaratkozni vele, a gyarto, forgalmazo azt ir a jotallasi jegyere amit akar, kurvara lenyegtelen, mert ami abbol megall, betartathato, jogi vita alapjat kepezheti, azt jogszabalyok irjak elo.
A jogszabalyokban eloirtakhoz kepest -melyen szabalyokat amugy a jotallasi jegynek teljes egeszeben kotelezo jelleggel tartalmaznia kell- pluszban egyetlen dolgot irhat hozza a gyarto/forgalmazo: hogy a jogszabalyokban kotelezoen elirotakon FELUL a fogyaszto JAVARA KEDVEZO milyen tovabbi vallalasokat tesz.

Liliom08 2012.03.21. 09:26:29

@Kenderice: Miért is én keressem? Engem nem érdekel ennyire a jogi szempont, ahogy Te fogalmazol, de a saját cégemnél is vannak garanciális javítások. Ha ezzel jössz akkor talán neked kéne kikeresned nem gondolod? A véleményedet írod mindössze :) Na a másik része, hogy nem közlekedési példával jöttem, mint te, ami teljesen más, mint ez a téma. Ja és ha minden cégnél van garancia megvonás, akkor mindenki szabálytalan? Talán nézz utána mielőtt megvádolsz cégeket, mert ezek szerint a sony-tól kezdve minden ilyen céget megvádolsz, hogy törvénytelenül csinálják.

Liliom08 2012.03.21. 09:31:12

@asdf: Nem-nem! Egyetlen mondatomban nem írtam, hogy a jogszabály mit tartalmaz és mit nem, illetve a műszaki vagy más cégek felülírnák a jogszabályokat. DE: Szerintem egyikőtök sem tudja ezeket a szabályokat kívülről, kivételekkel és megjegyzésekkel, kikötésekkel és cégek lehetőségeivel kapcsolatban. NEM, ismétlem Nem hiszem, hogy ezeket a cégeket, például a telefongyártókat, ha jogtalanul vonnak meg garanciát, akkor ahány telefonra ezt ráírták, akkor abból nem lett volna precedens per és hírverés? Ennyire nem gondolom hülyének az embereket :)

asdf 2012.03.21. 09:43:35

@Liliom08: Hirveres az van, tele van vele a net (Homaron sem eloszor szerepel az adott ceg), precedensjog nincs magyarorszagon, per meg azert nincs belole, mert 20-30-50 ezer forintos telefonnal a megszopatott ember nem kezd el pereskedni (lasd: panaszosunk, maga mondta, hogy nem fog birosagra menni), ezert is szivatjak ilyen batran neha a szervizek a felhasznalokat. Mert kovetkezmenyek nelkul megtehetik.

A (10e ft feletti) mobiltelefonra -mint kotelezo jotallas ala tartozo termekre- vonatkozo jogszabalyok teljessege pedig itt:
www.panaszfal.hu/index.php/topic,25.0.html
www.panaszfal.hu/index.php/topic,27.0.html
www.panaszfal.hu/index.php/topic,26.0.html

Ez mind.

Liliom08 2012.03.21. 09:51:55

@asdf: Na de nem csak 20-30 ezres telefonokról van csak szó. Egyébként ezt a fogyasztóvédelmis honlapot már én is megtaláltam. És sok esetben egész használhatónak tűnő leírásokat, és tanácsokat is találtam már :) Nem precedensjogot írtam, csak egy pert, ami alapján lehet másnak is kezdeményezni... Tudom, hogy precedensjog nincs Mo-n.

asdf 2012.03.21. 09:59:19

Egy-masfel ev egy per. Kinek van erre ideje, penze, turelme ekkora osszegnel? (volt akinek dslr-rel -ami ennel azert egy csoppet dragabb- volt turelme, megynyerte, egyetlen problema, hogy mig a jog szelsebes malmai oroltek, vagyontalan lett a perelt ceg, szoval kituzhette a kalapjara).

Önkéntes(z) 2012.03.21. 11:06:49

Jogász barátaim szerint viszont precedens jog van Magyarországon:
Ugyanis hivatalosan ez az angolszász jogrendszerre jellemző, és nálunk kimondva és jogbölcseletileg nem az vagyon, de ha egy perre készülnek, akkor mind sorra átnézik a hasonló ügyekben született bírósági végézseket, és ezekkel hivatkozva, úgymond megtámogatva a jogszabályi passzusokkal prececensekre hivatkozva állnak ki az ügyben.

Szóval emiatt eselteg van keresnivaló....node egy ilyen kis összegért (perhez képest kicsi, két hónap telefonhasználat, 4 hónap szopásért már sok) nem érdemes többszázezres perekbe belemenni.
A cég ettől még regnál.
Ha csoda történik és becsukják, új néven újra kezdi.
Szóval sajnos mindegy.
A sajtó az egyetlen. És a google, mert ezt a cikket már meg fogja találni más is.
Lehet okul belőle, és mást választ.

Ennyi.

Kenderice 2012.03.21. 12:26:07

@Liliom08:
Ha valamilyen kötelezettséget jogszabály ír elő, azt kizárólag jogszabályi alapon lehet visszavonni.

Kenderice 2012.03.21. 12:31:08

@AutosVilli:
Nem a garanciához van köze a példámnak, hanem a szabályok be nem tartásához. Tanuld meg értelmezni az olvasottakat.

Hegyirablo 2012.03.21. 15:56:21

Én ehhez az Úrhoz fordulnék, így a Facebookon keresztül, levélben:

www.facebook.com/profile.php?id=721272639

Esetleg megpróbálnám a gyorgy.beck@vodafone.hu illetve a beck.gyorgy@vodafone.hu e-mail kombinációkat.

(---Flúgos Buszos---) 2012.03.21. 18:06:57

SONY ERICCSON már akkor szar volt,mikor még csak egy T 310-esük volt az egyik választható modell.

Ugyanilyen bajai voltak,csak még nem volt "okostelefon"

Érintőképernyős telefont meg nem veszünk,mert rádióhallgatáshoz van egy Corby-m,de az is + 5 fok alatt nem reagál a kijelzőre.

közödeszed 2012.03.21. 18:38:12

az még hagyján hogy 20-25-30 fontért megkapod a telót de mondjuk ezt nézzétek meg: www.phones4u.co.uk/shop/shop_contract_main.asp?intcid=Homepage_Find_Phone_PM

aztán az meg hogy is van hogy egyes csomagokban 2év hűséggel átszámolva havi kb 9 ezerért vagy kevesebbért kapok egy jó telefont 100-300 perc ingyen telefonálást és akár 1000 ingyen sms-t..aztán a 2 év után csomag upgrade vadi új telefon szintén ingyen...

amikor kint éltem ettől a falnak mentem..megvették a kollégák az akkor új HTC telefonokat és havi szinten kaptak hozzá INGYEN( a csomagban benne van..) 500-1000 MB mobilnetet is..
aztán kint a 30 font kb semmi ... szakmunkával nem minimálbérét adó után fél napi munkabér...

közödeszed 2012.03.21. 18:43:41

@Önkéntes(z):
a jogász ismerősnek természetesen igaza van minden jogot hallgató tudja..Pokol Béla munkássága előtt meghajolva javaslom műveinek ezen irányú tanulmányozását annak aki ezt kétli..A professzor előadásai a youtube-on is fennt vannak Ő maga olvassa fel magyarázza az egyes dogmatikai téziseket..
:-D

CID 2012.03.21. 19:26:06

@(---Flúgos Buszos---): baszod, rádiózni mé nem rádiót veszel ?

CID 2012.03.21. 19:31:18

@istvan190200: Mielőtt túlpörgetitek magatokat, a szervíííz egy kijelző törésnél nem azt írja, hogy garancia megvonva, hanem azt hogy a jelzet hiba garanciában nem javítható.

McZozo 2012.03.21. 21:04:39

@AutosVilli: az a baj hogy csak otthon van igy en vettem magyarba masodkezbol egy iphonet majd kijottem angliaba elni, ra ket honapra bekrepalt iphone erre azt hittem nem garis par honapig nem foglalkoztam vele vettem egy sonyt de aztan az is hulladek volt err emondom bemegyek iphonekhoz hogy miert csinalnak meg. erre kozoltek hogy meg van 10 nap garim rajt alatjak magyar keszulek es kezembe nyomtak egy zsir ujat. aztan sikerult fel evre ra azt kimosnia asszonynak visszementem es 30 000 ert mert akkor mar nem volt garis adtak megint egy ujat.

biopiac 2012.03.21. 21:40:49

JA a Voda! Nekem se cserélték ki a gyárilag szoftverhibás (!) Vodafone márkájú készüléket, mert nem volt meg az aksija. Nekik ugye derogál aksit árulni. Arról meg szegénykék tényleg nem tehetnek, hogy az Ő telefonjukhoz MÁSOK nem árulnak aksit... És hát értsem meg, aksi nélkül nem tudják kicserélni a hasznavehetetlen készüléket, feltétlen kell az új aksi a kukaérett telcsibe!
Hidd el ki van ez találva! Sok kicsi ki nem cserélt telefon sokra megy...

McZozo 2012.03.21. 22:22:20

@istvan190200:

igy van most is utanad dobjak akar ingyen az iphonet is ha alairsz 24 honapot . en three nel vagyok itt 15 font 300 perc 3000 sms es unlimited net

Manci néni, a szomszéd 2012.03.22. 00:20:26

Drágáim, nekem egy SonyEricsson (vagy hasonló) W200i telefonom van már vagy 4 éve. Na! Ez a telefon tud olyat, hogy a gyári aksijával még mindig működik egy teljes hetet. És olyat is tud, hogy egyszer sem kellett szervizbe vinnem. És olyat is tud, hogy bármelyik szolgáltató kártyáját elfogadja.

Ja, én kp-re vettem, lehet, hogy azért?

Nem gondoljátok, hogy ebben a hűségesdiben itt van a csapda? Konkrétan arra gondolok, hogy a szar telefonokat adják oda a hűségeseknek, a kp-seknek meg jókat adnak.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2012.03.22. 10:27:35

Őszintén szólva én nagyon utálom ezeket a tapizós telefonokat.
Nekem csak egy szimpla van, még márkája sincs (a T-mobile neve alatt fut), de egy napig se bírja az aksija, azt is úgy értem el, hogy kikapcsoltam rajta pár alkalmazást és azután kezdte bírni hat óránál tovább.
Van egy szimpla kis Nokia telefonom (telefonálni meg sms-ezni lehet róla és passz), ami viszont bírja hetekig is feltöltés nélkül. Azt hiszem ha ez a kis tapizós bedöglik, olyat fogok venni ahelyett is.

(---Flúgos Buszos---) 2012.03.22. 10:49:40

@CID: Ne férne el a busz műszerfalán,egy telefon viszont elfér.

vszolis 2012.03.22. 13:34:39

Én mindenképp írnék az NFH-nak. Egyrészt a vásárlók könyve bejegyzésre 30 nap a válaszadási határidő.
Ezzel sokra a posztoló nem megy, de legalább a kedves szolgáltató megjegyzi végre a határidőt.

Másrészt nincs olyan hogy a kereskedő/gyártó MEGVONJA a "garanciát" (garancia nincs, csak jótállás és szavatosság).
Arról lehet szó, hogy nem javítja garanciálisan, mert arra hivatkozik, hogy az ügyfél okozta a meghibásodást.
Keresni kellene egy szervízt, ami vállalja szakvélemény kiadását, és ezzel kérni a Vodát, hogy adják vissza a vételárat - és töröljék a hűségidőt, mivel nem történt érdemi előrelépés az ügyben, és gyakorlatilag használhatatlan a készülék.
Ha elutasítják, utasítsák el írásban, azzal szintén levél az NFH-nak.
Ezt akár szakvélemény nélkül is megjátszanám a kedves szolgáltatónál, szépen leírva, hány napot volt szervízben a készülék, és hogy nem javították meg.

Persze ez macera meg idő, és a szakvélemény első körben a posztoló költsége.

pernyekergető 2012.03.23. 11:01:42

Sony Ericsson Xperia X10 mini, vagy Xperia Mini Pro? X10 mini pro nincs..

Xezs 2012.03.23. 21:34:20

@pernyekergető: hogy lehet valami mini pro? vagy mini, vagy pro, a kettő együtt nem létezik

Advocatus Diaboli 2012.03.23. 22:31:34

Nem szart kell venni, hanem TELEFONT!!!
Ja, és soha nem szolgáltatótól, hanem függetlent, márkaboltból.
A telefon, akármilyen hihetetlen is, de _telefonálni_ való.
Én bementem a NOKIA márkaboltba, ezzel a feladatmeghatározással: Adja nekem ide a _legegyszerűbb_ NOKIA telefont, ami csak annyit tud, hogy legyen belső memóriája, a telefonkönyv tudjon egy névhez több számot rendelni, és tudjam az egészet számítógépről szerkeszteni. (500 nevet nem vagyok hajlandó egyenként bepötyögni, SIM kártyára kevés fér, és csak egy névhez egy szám)
Az sem baj, ha kamera sincs benne.
És igen nagy megelégedésemre elhoztam egy C"-01-es NOKIÁ-t, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve!!!

Ha telefon, akkor fapados és NOKIA!!!

NOKIA forever! A többi telefon mindegyik _fostalicska_!!!

Xezs 2012.03.23. 23:47:43

@Advocatus Diaboli: Hajlamos lennék egyetérteni veled akkor, ha manapság a telefon fogalma nem alakult volna át drasztikusan.

És bizony a Nokia ott nagyon elbaszta, hogy csak a fapados szegmensre fókuszált, és hiába próbált betörni az okostelefonok piacára, egyszerűen nem sikerült. Meg lehet nézni pl. az N8-at, egy kurva nagy vicc az egész. Belebasztak egy 12 megapixeles kamerát, csak tudnám hogy mi a fasznak, mert olyan borzalmasan szar minőségű képet csinál, hogy az már szánalom. És ezzel próbálják eladni, hogy ebben ilyen fasza (szar) kamera van. A kezelhetősége, a böngészője meg úgy általában minden "okos" funkciója meg a béka segge alatt van.

Tetszik vagy sem a Nokiának, a fapadosokból nem jön össze annyi bevétel, amennyi kellene. Kénytelenek beszállni az okostelópiacba, csakhogy legalább 3 év lemaradásuk van.

Szóval egyetértenék veled, én is szeretem a Nokiákat, de amit az elmúlt 2-3 évben produkáltak az vicc.

marko77 2012.03.24. 12:13:49

Húzós menet lesz. Tehát első körben a telefont valamely független helyen kell bevizsgáltatni. Fogyasztóvédelem talán tudja hogy hol lehet. elvileg a kermi.
Utána ha a posztolónak van igaza lehet menni a bírósághoz. Csak valahogy sürgetni kéne mert gyorsan bottal lehet ütnia nyomát a cordonnak. Mikor a Cirma kft nyakán szorult a hurok csőd, eltűnt és lett cordon. Sajnos mire végrehajtásra kerül a dolog addigra bottal lehet ütni a nyomát a cégnek.

Xezs 2012.03.24. 17:58:40

@pernyekergető: Véleményt bárki mondhat. A mobilaréna is, te is és én is.

pernyekergető 2012.03.24. 20:55:31

@Xezs: Ja, de nekem Mini Pro-m van.:-) Sztem ne erőltesd:-D

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2012.03.25. 14:21:18

velem ugyan ezt csinálta a nokia:márkaboltban vettem a telefont,az egész vilag tudta,h széria és vagy konstrukciós hibás(YT) csak a nokia nem,a szerviz 2x szoftvert frissített, harmadszorra Jabil Kft(a k.annyukat)közölte,h "a készülékbe ismeretlen eredetű folyadék került,nem javítják,de a garanciát megvonják."Nem vívtam velük,telefon pénzért meg lett csináltatva,tetves nokianak meg a közelébe sem megyek 50-60 évig! utolsó, szemét banda, Jabil kft-vel az élen!

zsolt8525 2012.04.19. 18:58:42

Nekem egy Samsung S2 miatt főtt a fejem,függetlenül vásároltam 2 év Samsung garanciával.A kép kezdettől fogva foltos volt rajta,a kamerája pedig középen rózsaszín foltos képet készített.A szervízfutár szolgáltatással elvitte a Byrex futárszolgálat a Telemax GSM szervízbe.A gondok ezután jöttek,a visszaszállításra szabit vettem ki,de nem küldték a telefont.Felhívtam őket majd közölték a futár nem ért rá!Kérdésemre,hogy mikor jön röviden annyit mondtak majd ha a futár arra jár,ők nem tudják.Mivel napközben dolgozom próbáltam a Samsungnál is reklamálni,de finoman szólva leráztak.A telefonról 3 napig semmit nem tudtam meg hiába érdeklődtem bárhol.Miután megjött látszott,hogy a kijelzőt kicserélték,de sajnos még rosszabbra.Ezután újra szervíz,de hiába,nem találtak hibát pedig az internet is tele van a hibás telefonok híreivel.Plusz ráírták a lapra,hogy a kijelzője(amit ők tettek bele,és rögtön visszaküldtem)karcos a nem rendeltetés szerű használattól!A Samsung ügyfélszolgálathoz hiába fordultam ismét,közölték "sajnálják,hogy nem vagyok elégedett a szolgáltatásaikkal".A telefonban végül 5 hónap után cseréltek újra kijelzőt mikor személyesen vittem fel a Westendben levő márkaszervízbe.Enyhén ez a kijelző is foltos kis fényerőnél de ez már szerencsére nem zavaró,de a kamera azóta is foltos képet csinál,de inkább így használom minthogy még rosszabb legyen.Egyébként a Telemax GSM szervízben egy munkatársam LG-jének is megkarcolták a kijelzőjét belülről miközben a Jack-csatlakozót cserélték.Tanulság:mindenhol vannak bakik,mindegy melyik gyártót válassza az ember,egyvalami marad:a magyar szervízek és ügyfélszolgálatok magasról leszarom emberei!Az ügyfél csak addig számít amíg a készpénzforgalom le nem bonyolódik,utána szarnak a fejére.Sajnos még csak ilyennel találkoztam,ellenpéldám nincs!Végszó: most tablet vásárlásán gondolkozom,és ennek ellenére szinte biztos,hogy Samsungot veszek.Ha nem kell az itthon jól begyakorolt mentalitású szervízek egyikébe sem elvinni,és a leszarom ügyfélszolgálattokkal hadakozni nem lesz semmi gond.

Ferenc Dömötör 2013.09.08. 10:19:08

Nekem a lányommal történt egy hasonló eset.Féléves használat után a sony telefonja neki is megadta magát. Kontakt hibával vitte vissza a vodához. Alaposan átnézték és adtak egy átvételi jegyzőkönyvet, melyben leírták hogy karcos, sarkok kopottak. Minap kapta meg az sms-t, hogy mehet a telefonért. Akkor érte a meglepetés. Megvonták tőle a garanciát, mert mechanikai sérülésre utaló nyomokat találtak. Kapott egy fotót is, de bővebben nem magyarázták a dolgot. Mit tudott tenni, első dolga egy szervizbe vezetett, ahol megmutattuk a fotót. A srác rögtön látta, hogy a telefon panel meg lett hajlítva, amit a két oldalán lévő repedés is igazol. Hozzáteszem ez leadáskor még nem volt rajta. A döbbenettől szólni nem tudok, mert nekem ez arra bizonyíték hogy a szervizben nem javítanak hanem rombolnak.
süti beállítások módosítása