Tékozló Homár

Hibás parkolóautomatánál sincs kegyelem

2012.04.11. 11:17 | jackyll | komment

A fokozatosan kibontakozó parkolási armageddon nyomán újra ér panaszkodni. Kiváló példa a káoszra, hogy a XII. kerületben a régóta fizetős helyeken új önkormányzati cég szed pénzt, míg a 2006 óta fizetős utcákban a Centrum, még 4 évig. Örülni nagyon nincs minek, hiszen az új játékosok ugyanúgy felhasználnak minden eszközt, mint a régiek:

Nem akartam ezt elküldeni nektek, mert parkolásról írogatni majdnem olyan eredeti, mint fingóversenyt rendezni a tesco húspultjánál, de b@szom alásssan, ezek elutasították a roppant simulékony ellenérveimet :) Ha van még bármi sportérték ebben a rongyosra szeretett témában, szívesen küldök update-et.

Világbéka mindenkinek!

Tisztelt Parkolási Fospumpa,
Március 6-án hibát követtem el. Az önök területén voltam kénytelen parkolni. Késésben voltam, igy közvetlenül az óra mellé parkoltam. Az órájuk nem működött. Kb 1 percig dobáltam zsinórban 200-asokat abba a szarba, de próbálkozásaim eredménytelenül zárultak, egyet sem vett be. Mivel toll nem volt nálam, hogy kiirjam a műszerfalra a kollégájuknak, tekintsen el a megbüntetésemtől, felhivtam önöket és bejelentettem a hibát.

Dolgom végeztével az autóhoz sietve a következő látvány fogad: Egyik kollégájuk épp kihelyezi a büntetést a kocsimra, miközben beszélget a másik kollégájukkal, aki épp az órát javitja. Tudják, egy magamfajta peremkerületi bunkóban ilyenkor megfogalmazódik az a lelki igény, hogy elküldje magukat a büdös picsába, de egyenlőre még visszafogom magam.


A kollégájukat megkértem, ne basszon már ki velem, azért beszélgethet most a kollégájával, mert én jelentettem be a hibát, ő erre azt felelte, hogy ezt a büntetést már nem tudja meg nem történtté tenni, de vegyek gyorsan egy jegyet, már jó az óra, és ha a büntetéstől számitva 5 percen belül vagyunk, eltekintenek a birságtól. 5 percen belül voltam, csatoltam.

Ezzel a lendülettel a büntetős kollégájuk elsétált és elkezdte végigbüntetni a parkoló autósort.  Na most jutok el arra a pontra, mikor már nem fogom vissza magam. Nem akarnak véletlenül elmenni az ótvaros picsába?! Szar az automatájuk, erről értesülnek, majd végigbüntetik a sort –lesz aki úgyis befizeti- alapon??!

Ha kérhetném, meg ne próbálják leirni, hogy ilyen esetben másik automatát kell keresni, mert menten letesztelem a spam filterüket! Maguknak a beszedett zsugáért cserébe mindössze annyit kellene ellenszolgáltatni, hogy üzemképes állapotba tartsák a tyúkszaros automatáikat! Ha valamelyik nem működik rendesen, ne keressenek kifogásokat, hanem menjenek oda, javitsák meg és sztornózzanak minden érintett büntetést, mert még a végén a gyanakvó polgár azt gondolja, maguk át akarják baszni az embert!


Persze nehogy már én mondjam meg maguknak, hogy hogyan épitsék cégük brandjét, de annyit azért elárulok, hogy nálam akkor nőne sokat a renoméjuk, ha valóban elmennének a lehúzós büdös picsába, abba!

Továbbá, ha kérhetném, legyenek olyan drágák és sztornózzák a csatolt büntetést és erről irásban is értesitsenek!

Szivélyes üdvözlettel:
xxx

Parkolas.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2012.04.11. 11:27:28

Az ilyen cégeket sodorja el a válság következő hulláma.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.11. 11:35:05

én nem tudtam, hogy a tesco húspultjánál, fingóversenyt szoktak rendezni

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.11. 11:41:17

Remek poszt!
Csak azt az egyenlőrét tudnám feledni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.11. 11:46:12

pedig a farkasoknak legendás jó orruk van...
a malacokról nem is beszélve..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.11. 11:49:40

csókoltatom a posztolót soxor!

"....mert még a végén a gyanakvó polgár azt gondolja, maguk át akarják baszni az embert!..." ROFL :D:D

Manyecska 2012.04.11. 12:07:40

@batgirl: igen, értem a célzást, szerintem is remek poszt!:)

ParKING 2012.04.11. 12:08:43

@estrella negra:
Ohhh b@ttyameg, köszi szépen!
Tőled tudtam meg, hogy tinilány korom óta rosszul írom, pedig érzékeny vagyok a 3 pontosokra!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.11. 12:12:36

@Manyecska: hehehe..
mond nagymama, mért ilyen nagyok a fogaid???

Manyecska 2012.04.11. 12:20:01

@batgirl: "mért ilyen nagyok a szemeid?? ..Kuss Piroska, vidd már arrébb azt a kib@szott nagyítót!" :))

FDToth 2012.04.11. 12:27:03

Én épp múlt héten szívtam parkolóórával. Beparkoltam a kocsival, körbenéztem, sehol egy óra!!! Megnéztem a mellettem levő autókat, egyiknél sem volt jegy az ablakban. Tudtam h ez egy fizetős övezet, gondoltam küldök egy sms-t vmelyik számra random módon (sms-sel parkolok mindig).
Elindultam a dolgomra, kb. 200-250 méter elmentem egy parkolóóra mellett, de fene gondolnál, hogy ez az egyetlen van a környéken,
Visszamentem, persze ott volt a bünti az ablakon. Közben többen keresték az automatát, de nem találták, ahogy korábban én sem...
Rögzítettem a szűkebb környéket videóra, amin látható volt, hogy egy árva óra sincsen ott!
Úgy is közel volt az Ügyfélszolgálati iroda uh bementem, szép nyugodtan elmondtam a történetet és lásd, törölték a büntetést (köszönhetően az sms parkolásnak, amit igaz h más óraszámra küldtem, de ezzel bizonyítottam, hogy annak ellenére, hogy nem volt óra, én jóhiszeműségből azért megkezdem a parkolást)
A végén kiderült, hogy tényleg nincs ott óra, el kell sétálni kb. 250 méterre...
A terület pedig: Rumbach és Dob utca kereszteződése (rumbach 6)

Stupido_Girl 2012.04.11. 12:29:43

:D Jól indult a napom.

Pdudas 2012.04.11. 12:31:21

Mi az hogy Hegyvideki Onkormanyzat?
Van Budapesten hegyvidek? Vagy lemaradtam valamirol? Vagy miko'? :)

A faberzsebol meg kivettek a zse-t igy lett Faber kft?

Stupido_Girl 2012.04.11. 12:31:46

250 méterre van az óra? Azért a GPS koordinátákat kiírhatnák. Vagy ez egy megtalálós játék? Aki nem nyer, az fizet büntit?

ParKING 2012.04.11. 12:33:55

@FDToth:
Gyanítom, ha nyugodt stílusban vázolom a helyzetet, nekem is törölték volna, de bevallom nem ez volt a célom.

Egyrészt az volt, hogy elküldjem őket a picsába, másrészt az, hogy utasítsák el.
Kíváncsi leszek, milyen messzire lehet ezzel az üggyel eljutni, feltételezem nem túl messzire...

A problémám azzal a látszattal van, hogy miután a cég értesül róla, hogy egy területen rossz az automata, odaküldi a fogdmegjét, aki végigbünteti a parkolójegyet venni képtelen autósokat.

Persze lehet, hogy nem így volt, hogy épp arra volt dolga, de ki vagyok én ahhoz, hogy ilyeneket gondoljak?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.11. 12:35:11

@Stupido_Girl: Elmennek ám a büdös picsába! 250 méter??? Wtf?!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2012.04.11. 12:35:16

haha, ismerem ezt a pillanatot, igy elkezd luktetni egy er a nyakadon es ha pont lenne nalad egy landzsa igy sorba feltuzned ra az egesz kibebaszott bagazst..

Pályaelhagyó autóversenyző 2012.04.11. 12:35:24

hat akkor leirom en: a vilagtortenelemben mashol is elofordult mar, h elromlott egy automata. miutan kabe 100 meterenkent van egy, valoban elmehettel volna dobalni egy masikba.

ez vmi taho pesti logika lehet, h ha nem tudok lyukasztani(*) vagy talalok egy elromlott automatat, akkor nem kell fizetnem. es hopp, mar ropulnek is bele a huszasok a lyukasztoba... (illetve itt most: a tobbiek otthagyjak az autot)

a sietes egyeni dontes kerdese, nem jogi kategoria. a plusz setalas ideje annyi lett volna, mintha egy sarokkal arrebb talaltal volna csak parkolohelyet. akkor is elkestel volna?

a stilus meg rettenetes, ha eloben is ekkora taho vagy, akkor orulok, h csak latogatoba teszed be a labad az emlitett keruletbe

(*) egyes orszagokban nem mukodo "lyukaszto" / datumozo eseten a jegyre kell irnod az utazas idopontjat. kiveve magyaroknak, akik nyilvan nem kotelezhetoek golyostoll hordasara

ParKING 2012.04.11. 12:36:15

@estrella negra:
Igen és nem. Kisfijúú :)
Megzavart a tinilány mi? :)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2012.04.11. 12:37:56

@Pályaelhagyó autóversenyző: a huszas nem is fer bele, csak az otforintos.

Amugy meg berletem van, bringas matricaval!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.11. 12:38:02

@FDToth: Kiváncsian várjuk Parkoló Panka reagálását.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.11. 12:41:52

@Pályaelhagyó autóversenyző: nem akarok 100 métert sétálni parkolóóráért. ötvenet sem. ha sétálni vágyom, akkor nem kocsival megyek, hanem gyalog.

ParKING 2012.04.11. 12:47:29

@Pályaelhagyó autóversenyző:
A buszos kalandban egyetértünk, bár ott is csak részben. Az üzemeltető üzemeltessen, ez a kibaszott dolga neki, ezért fizetek.
Viszont busz esetében a működő jegykezelő csak járulékos szolgáltatás, így azt mondom, valóban lehet ennyi kreativitás az utazóban.

Parkolásnál az egyetlen dolog, amit vállalni kell, az az automaták üzemképes állapotban tartása.
Hogy 1-1 cég mennyi fogdmeget alkalmaz az már az ő dolga.

Én sietek. Ha nem sietek, bringával megyek. Nem vagyok parkolóőr, nincs időm átgrasszálni a várost egy működő automatáért, még ha egy magadfajta kékvérű nyafogi ezt el is várná tőlem.

Viszont menet közben (ti. nem okoz időkiesést) vagyok olyan mókuci, hogy bejelentem a hibát.
Miről is beszélünk?
Automatát esetleg ne vigyek magammal?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.11. 13:03:01

@hüjehalyó: "Az ilyen cégeket sodorja el a válság következő hulláma."

Az ilyen "cégeket" pont semmi nem sodorhatja el, ha jül megfigyelted. A nagy pártoknak vannak bennük jelentős érdekeltségeik. A maradék meg a haverjaik és családtagjaik tulajdona.

Szeretnék egyszer olyan "céget" tulajdonolni, aminek garantált és kiszolgáltatott "ügyfélköre" van.

helianthus 2012.04.11. 13:22:02

@ParKING: :D szerintem használj eldobható automatát. (Hagyma hol van ilyenkor?)
Egyébként egyetértek veled, azt leszámítva, hogy én nem merném otthagyni a kocsit jegy nélkül, inkább arébb állnék és sétálnék párszáz métert, de ez csak azért van, mert nyuszi vagyok. :(

FDToth 2012.04.11. 13:28:12

@ParKING: Én mindig nyugodt stílusban kezdem a mondókám, később persze h úgy alakul, akkor váltok kicsit agresszívabbra.
Nekem óriási mákom volt, hogy elengedték méltányosságból. látom h neked min 3120at kellett volna fizetned, nálam ez már 5800 volt. Egységes és arányos...
Fordítva működik itthon mindent. Ahogy írtad, nem működik az óra. Normális esetben javítják és amíg rossz, addig nem büntetnek. Tőlük fejlettebb országokban (szinte már csak ilyen van...). Nálunk bezzeg jól lehúzzák az ügyfelet...
A te esetedben simán azt kellene tenniük h elnézést kérnek amiatt, hogy nem működik az óra és nem büntetnek...

PITTA 2012.04.11. 14:00:49

Legközelebb tessék PUR habot használni, akkor tovább tart az ótómata helyreállítása...

Skodakék Fábia 2012.04.11. 14:23:01

Nekem bejött ez az irodalmi stílus. Felszólítom a posztert hogy vezessen blogot!

Sokorai_Atala 2012.04.11. 15:03:33

Most elmondom nektek, ezeknek a XII-ben az ügyfélszolgálati irodájuk a IX. kerület Bakáts tér 14-ben van.
Azért tudom, mert velem is próbálkoztak, bár fizettem telefonnal és mondták fáradjak be oda.
Aki nem pesti tahó, mint én (itt írta valaki, igaz én budai vagyok:), annak jelzem a XII. kerület Budán van, a IX. pedig jó messze Pesten.

i23kovacs 2012.04.11. 15:05:14

SMS-ben szinte mindenhol lehet fizetni. A telefonszám nem romlik el.

Pierr Kardán 2012.04.11. 15:18:50

Tessék már észrevenni, hogy egy parkolócégnek nem ügyfélköre, hanem túszai vannak!

Bár egy túsznak a csecsen terroristák fogságában is több jogai és nagyobb lehetőségei vannak, mint egy autósnak a parkolótársasággal szemben :-(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.11. 15:42:13

@Manyecska:
"- Nagymama! Miért olyan nagy a szád?
- Miért, miért! Nem láttad még a nagyapád f@át?"
@i23kovacs: Fognak még téged meglepetések érni az életben...
@ParKING: Én meg akkor megyek bringával, ha sietek. Szinte minden ajtóban van egy olyan kandeláber vagy fatörzs, amihez hozzá tudom kötni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.11. 15:48:34

@batgirl: Én sem tudtam. (Van egy felesleges vessző a mondatodban, bizonyára a nagy kezdőbetű és a mondatvégi írásjel hiányának kompenzálására.)
És nem is ott a legjobb fingani, hanem a tejosztályon (ha látnátok, csak úgy dobálják vissza a Corában a drága francia sajtokat a sznobok ha arra repül egy békegalamb) és/vagy a parfümöknél...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.11. 15:50:00

@atpijkamo: Szeretnél? Lépjél be a Legyünk Mi is Politikusok szervezetbe!

buksikutya 2012.04.11. 16:13:33

11:05 vs 11:24

"5 percen belül vagyunk"?

b

Madarsky 2012.04.11. 16:23:20

@buksikutya: csókolom a parkolási idő vége rubrikát teccik nézni, pedig a kezdete az érdekes

Tiltsuk Bea 2012.04.11. 16:31:00

@FDToth:

Rumbach-Dob sarkától nem 250, hanem 50 méterre van a legközelebbi parkolóóra, a kis Zsinagógával szemben.
Bocsi. Ott lakom.

buksikutya 2012.04.11. 16:35:41

@Madarsky: jogos, sorry. toroljetek ki a kommentemet =:)

FDToth 2012.04.11. 16:54:42

@Tiltsuk Bea: elhiszem, hogy ott laksz, de légy szíves mutass nekem egy jól látható parklóórát az alábbi videón(nem véletlen, hogy elengedték a büntetést, elég megnézni a felvételt...):www.youtube.com/watch?v=bPQiFTKmOCw&feature=youtu.be
Én nem tudom h hol a kis zsinagóga, a videón nem ismerem fel:)
Remélem abban egyetértesz, hogy ne nekem kelljen már több tíz, esetleg száz métereken át órát keresgélnem. ha meg találok vhol a környéken, akkor honnan tudjam, hogy az nem-e egy másik körzet??? Mert akkor is büntetnek, ha más körzetre parkolok! Egyébként lassan 2 éve h csak sms-ben parkolók és idáig mindig volt a közelben, látótávolságon belül óra és sosem kaptam még parklás miatt bírságot, holott már jó 7 éve vezetek és parkolók Pesten:)

FDToth 2012.04.11. 16:55:58

@FDToth: nem parkolók hanem parkolok:)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.04.11. 17:17:07

Nekem pont a XII-ben volt az, hogy amikor rossz volt az óra, felhívtam az automatán levő számot, hogy ilyenkor mi is a teendő. A vonal túlsó végén a csajszi megköszönte a bejelentést, és azt tanácsolta, hogy írjam ki az ablakba, mikor kezdtem a parkolást, és hogy az óra akkor rossz volt. Nekem sem volt tollam, ezért kértem egyet egy járókelőtől, felkarcintottam egy darab papírra, kitettem, és nem is büntettek meg.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2012.04.11. 18:11:26

@i23kovacs: Ok. És kérlek mondd meg, mit csinálsz akkor, ha egy árva retek matrica nincs az automatán, hogy hova kéne küldeni az sms-t?
Én jártam így a corvinus melletti téren (a piac és az egyetemek közötti tér). Semmi nem volt rajta, sőt nem is működött, nem volt áram benne (vsz. az építkezés miatt). Felhívtam egy üf.szolg. számot és a csaj egy térképet böngészgetve mondta meg, hogy mit hívjak ahhoz, hogy ne kúrjon meg a már ólálkodó görényselejt.

Xezs 2012.04.11. 19:42:50

végre, egy tökös poszt

Xezs 2012.04.11. 19:48:24

egyébként a tökösgyerek nem tudott volna sms-ben fizetni?

2012.04.11. 21:06:39

ez a stílus otthon miközben anyádon lefolyik lehet hogy elmegy, én sem fogadtam volna el.

7.65browning 2012.04.11. 22:51:46

@Pályaelhagyó autóversenyző: Igazi csicska fasz vagy, a magadfajta mindent lenyelő, gerinctelen, önbecsülés nélküli hülyék miatt lehet mindent megtenni ebben az országban.

Az elvről van szó, vágod? Arról, hogy ha már egy buzi köcsög parkolótársaság a mi adónkból épített, a mi adónkból fenntartott köcsög úton parkolódíjat kér, akkor ne az ügyfélnek kelljen már extra lépéseket tennie azért, hogy befizethesse a köcsög, erkölcstelen sarcot!

Xezs 2012.04.11. 23:17:58

@7.65browning: ha meg nem lenne parkolódíj, azért sírna a szád, hogy mindenféle szakadék trabant meg zsiguli ott parkol ahol épp te szeretnél.

még mindig fennáll a kérdésem: sms-ben nem lehetett volna fizetni?

7.65browning 2012.04.12. 00:59:02

@Xezs: Nos, sok helyen azért még mindig nem kell fizetni, és nem szoktam a földet csapdosva őrjöngeni ha esetleg nincs hely. Előbb utóbb mindig van.

sms-fizetés: Lehet hogy nem volt regisztrálva a delikvens, én se vagyok, ergo nem tudnék sms-ben fizetni ha akarnék se.

De a lényeg változatlan, ha már sarcolják a népet akkor tegyék kényelmessé, egyébként meg húzzanak a vérbe!

Manyecska 2012.04.12. 08:12:42

@7.65browning: avagy "egy nemzet nemzettudat nélkül pusztulásra van ítélve"..igaz..

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.12. 11:48:15

1., Én nagyon jól szórakoztam a levélen, hatalmasakat kacagtam, jól nyomta a poszter.:-)

2., SMS-ben parkolni azért rossz, mert tudtommal vagy elő kell regisztrálni, vagy lehet instant is, de mindenképp plusz 75 Ft (ha jól rémlik).
Azt soha nem értettem, hogy ezért miért kell plusz pénzt fizetni (és pláne kinek), de bízom benne, ha jön a tranzakciós adó Matolcsy majd erre is kivetni, h ne csak kicsit szopjunk, hanem nagyot.

3., Itthon legalább van óra, ha rossz is. Tavaly nyáron jártam Krakkóban (Kazimierz városrész) és tájékoztattak egy kocsma törzsvendégei, hogy a parkolásért igenis kell fizetni, de órát ne keressek mert nincs, sétáljak addig amíg egy sárga mellényes embert nem látok vhol és vegyek nála jegyet.

El is indultam, míg nagy nehezen találtam vkit, aki inkább nézett ki hajléktalannak, mint jegyárusnak, de a lényeg, h angolul nem tudott egyáltalán, viszont átadott egy papírdarabot lengyelül, h töltsem ki. Ehhez egy újabb járókelő segítségét kellett igénybe vennem, hisz "fingom nem volt" hogyan kell kitölteni azt a vackot. /igen, nekem kellett írni rá tollal, h mikor jöttem/ Az egész megvolt egy 20 perc alatt. Ha ennyi idő alatt megbüntettek volna, azt hiszem személyesen vetek véget tettlegességgel a híres lengyel - magyar barátságnak.

1 hónapja Bécsben jártam, ott is fizetni kellet és óra ott sem volt. Kiderült, h el kell menni egy trafikba, ahol lehet venni jegyet, majd vissza a kocsihoz és kitenni.

Szóval csak nyugi.

ParKING 2012.04.12. 11:52:42

@petrócselly:
Köszönöm, részemről a farkcsóválás

ParKING 2012.04.12. 11:56:34

@Xezs:
Jogos felvetés. Céges telóm van, minden emelt díjas szolg. le van tiltva. Se autópálya matrica, se parkolás, de még egy kis 0690 sem :o(

Mellesleg megjegyzem, utólag nekem is jutott ám eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat, de ott és akkor siettem, a leggyorsabb a toll+papír kombó lett volna, de nem az én autóm volt, nem volt benne toll, így maradt a betelefonálás.

Meg az egész történetnek van egy elvi megközelítése, ami nálam durván leverte a lécet

ParKING 2012.04.12. 12:00:32

@➊:
Megy az olvasás szarosnyelvű?

@ParKING:
"Gyanítom, ha nyugodt stílusban vázolom a helyzetet, nekem is törölték volna, de bevallom nem ez volt a célom.

Egyrészt az volt, hogy elküldjem őket a picsába, másrészt az, hogy utasítsák el. "

Így érthető, vagy esetleg kinyomtassam neked képeskönyben?

ParKING 2012.04.12. 12:03:20

@klarky:
"1 hónapja Bécsben jártam, ott is fizetni kellet és óra ott sem volt"

Igen, azt én is benyaltam :)
Meg kell hagyni, Bécs kemény hely :))

Lajka kutya 2012.04.12. 12:15:25

@➊:
Melyik szó jelentése nem világos? :)

Manyecska 2012.04.12. 12:25:47

Harakiri,...háddzsimmmeeee!!

jyd 2012.04.12. 13:11:29

Csak hogy tudd: a rossz óra bejelentése és az ellenör kb.1 percen belüli megjelenése az adott helyszínen régóta bevett szokásuk a társaságoknak! Én évekkel ezelött vidéken jártam így :-(

Sokorai_Atala 2012.04.12. 14:50:14

@jyd: erre nálam rápacsáltak, mert addig nyomkodtam a rossz órán a gombokat (ezeken ők nyomnak be valamit tuti), míg ki nem adott vagy 1.200 Ft- körüli összeget. Volt ott 5-200 Ft-ig minden. Amint besöpörtem zsebembe a pénzt, már jött is a szerelő meg az órakukkoló, furcsamód egyszerre.
Mondtam sajnos rossz, de jó hogy jöttek, rámutattam a kocsimra, hogy most megyek a másik automatához jegyet venni (persze telefonnal hadonászva, ravaszul) és szíveskedjenek addig viszkető tenyerüket vakargatni és nem cédulákat írogatni. Bambán néztek:)

Manyecska 2012.04.12. 20:06:40

Jééé a japanese hosszúnyelv megváltoztatta a nikkjét..

Xezs 2012.04.12. 22:32:01

@ParKING: Az már a te bajod, hogy céges teló mellé nem vettél sajátot. Sose értettem azokat, akiknek a céges laptop mellett nincs egy saját asztali gépük vagy laptopuk, de azt se amikor valakinek a céges email címén kívül nincs saját és minden spamat a cégesre gyűjt.

Talán még a céges kocsira mondom azt, hogy fölösleges mellé sajátot venni, de az ilyen filléres bizbaszok mint a mobil szerintem pont nem ez a kategória.

Xezs 2012.04.12. 22:34:24

@Sokorai_Atala: Ott szerintem simán csak tele volt érmével a cucc. Mi is jártunk már úgy, hogy kiadott az automata vagy 500 Ft-ot, miután kb. 10-szer köpte vissza a százast. Az 500-ból visszadobáltunk annyit amennyit kellett, a többi meg pénztárcába. Túlságosan nem volt lelkiismeret-furdalásom, mert ha arra lusták hogy rendesen ürítsék akkor annyira nem is hiányzik nekik a bevétel.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2012.04.13. 16:43:41

@Xezs: Attól még, hogy a céges mellé vett egy sajátot, még nem jelenti azt, hogy a céges parkolás érdekében a saját pénzét kívánja költeni azért, mert nem működik rendeltetésének megfelelően a parkolóautomata. A többit elfogadom :)
Tessék a poszterben az áldozatot látni, nem a hibát keresni ;)

Xezs 2012.04.14. 14:13:52

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Tiszta sor, de nem hiszem, hogy ne bírna ki egyszer 300 Ft-ot. A poszterben én az élhetetlen bunkót látom, de ez lehet az én hibám.

i23kovacs 2012.04.14. 14:37:42

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Úgy látom megoldottad. Ügyes vagy! Másoknak is ezt kellene tenni.

bagir 2012.04.18. 18:31:28

@PITTA: Vagy nevelni a parkolóőröket. Somszédommal esett meg itt lenn vidéken, látja, hogy egy ember szorgalmasan ver két parkolóőrt. Megállt kedvtelve nézte az eksönk, egy idő után odakiált neki az egyik még beszédképes, hogy "maga lesz a tanú!". " Én nem, mert csak gyönyörködöm, mert a múlt héten engem büntettetek meg tetűládák" és jobb kedvre derülve távozott.

Xezs 2012.04.18. 21:42:14

@bagir: És szerinted ez a fajta cigány mentalitás mindent megold.

2012.04.18. 23:39:31

A proletárforradalom ezt a köcsögséget is elsöpri.

bagir 2012.04.19. 14:33:40

@Xezs: A cigány mentalitás az volt, amikor a thesó a fehér merdzsóval beállt a fizető parkolóba és miután megbüntették elmentek a kiccsaláddal a cég irodájába és kissé átrendezték. Azóta odaáll a csóka a fehér csodával ahová akar. Na ez a cigány mentalitás és lehet is nekik.

Xezs 2012.04.19. 17:42:30

@bagir: Az is az, meg amit a szomszédod látott, az is.

bagir 2012.04.19. 19:08:48

@Xezs: Hát a szomszédom látásmódját nagyban befolyásolta, hogy eléggé megszívatták, mert amíg szólt nekik előre, h elmegy jegyet venni, meglepték a zacsival, mire visszaért. Kies városunkban, csak trafikokban és egyéb helyeken lehet parkolójegyet venni és oda nehéz behajtani autóval.
süti beállítások módosítása