Tékozló Homár

Előre fizetett a Tüzépnek, leléptek a pénzével

2012.05.31. 08:39 | jackyll | 401 komment

Laci elkövette azt a végzetes hibát, hogy 2,2 millió forint értékben előre fizetett építőanyagokért. Eleinte szállingóztak a teherautók, aztán elmaradtak, végül a céget is felszámolták. Meglepő módon nem a válság csapott be, azóta új helyen új Tüzéppel próbálkozik a vállalkozó. A rendőrség 1 év alatt odáig jutott, hogy akkor mégis meghallgatja a tanukat, bár először kidobták az ügyet:

Most olvastam az építőiparban nincsen válság című bejegyzést. Gondoltam megírom az én sztorimat is, figyelmeztetésképpen mások számára. Egy sztorit rendőrségről, jogállamról, és egy tüzépesről, aki jelenleg is várja új cégével kuncsaftjait a 10 út mentén.

Feleségemmel 2010-ben építkeztünk. Eladtuk mindenünk, és albérletbe költöztünk. Az építkezés elején (2010 március) kiválasztottunk egy tüzépet királyi beszállítónak. Jöttek a tavaszi akciók, és a tüzépes mindig előre kérte a pénzt, hogy érvényesíteni tudja az akciót. Téglára 1,2 millió, cserépre 500 ezer, szigetelőanyagra 1,1 millió… Először még csúszásokkal, és érdekes kifogásokkal, de azért szállingóztak az anyagok. A végén viszont már nem jött ki semmi. Persze oka volt mindennek. Például a cserépkiszállítás késésének voltak ilyen indokai:  „Akkora az árvíz Veszprémben, hogy ott segítenek a Bramac autói” (gondolom kiöntött a Balaton…). „Nyerges vontató nem tudott befordulni a keskeny utcánkon, így vissza kellett mennie….” Az utolsó 500 ezer forintos rendelésemet 2 nap szállítási határidővel adtam le. Nem jött ki semmi. Ekkor egy hetet adtam arra, hogy vagy mindent kiszállít, vagy adja vissza a pénzem. Ekkor már 2,2 millió forintom volt nála. Gondolom lehet sejteni a történet végét. Se pénz, se anyag, csak a tüzép működött tovább hónapokig. Aztán már az sem.

Egy év hitegetés után,  - pláne  mikor közölte velem, hogy nincs pénz, de lefoglalózott egy autót, és most azt is bukta (az eszébe sem jutott, hogy a foglaló helyett nekem adja meg a pénzem), - elmentem feljelenteni a tüzépest sikkasztásért. Pilisvörösvárról átküldtek Budaörsre, mert hogy oda tartozik az ügy. Ott először nem akarták elfogadni a feljelentésem, mert ebből úgysem lesz ügy, rengeteg ilyen van. Végül elfogadták. Visszakerült az ügy Pilisvörösvárra, mert hogy oda tartozik az ügy. Ott idézést kaptam, ahol pontosító tanúvallomást tettem. Aztán átkerült az ügy a 3. kerülethez, merthogy a tüzép odatartozik (és így az ügy is), illetve ott már más is feljelentette. Oda engem be se hívtak, csak a tüzépest, aki bement az ügyvédjével (gondolom neki nem az ígéreteivel fizetett). Végül a meghallgatásom (szembesítés…) nélkül, én Karácsony előtt két nappal kaptam egy lezáró határozatot a 3. kerületi rendőrkapitányságtól (gondolom karácsonyi ajándéknak szánták), hogy nincs itt ügy, maximum egy elszámolási vita, ami polgári peres, a tüzépes mindent leszállított, csak egy 200 ezres tételt nem. (Hiába volt nekem papírom arról tanúkkal, hogy elszámolásra átvett tőlem több milliót részletenként(aláírta), hiába ismerte ezt el egy követeléskezelő cégnek, ami számlával 65 ezrembe került (pecsétes papírom van erről is), mivel a rendőrségen már tagadott, ezért ezek nem számítanak.) 8 napom volt fellebbezni az ügyészségen. Karácsonykor, és két ünnep között ez ugye egyszerű, mert mindenki ráér. Ismerős ügyvéd segítségével sikerült. Az ügyészség helyt adott a fellebbezésnek, és utasította a rendőrséget az ügy kivizsgálására.

Na ez volt január elején. A nyomozó közölve velem, hogy az ügyet gyorsan le szeretné zárni, így január elején engem beidézett február végére (nem volt korábbra időpontja). Akkor kértem a tanúim beidézését (építkezési vállalkozóm, feleségem…). Március végén felhívta és beidézte őket április végére (mert most sem volt korábbra időpontja). Közölte, hogy még a tüzépest, a sofőrjét is beidézi, és lehet, hogy még szembesítést is tart. Na ugye ha jól számolok, és a nyomozónk sem lesz jobban elhavazva, akkor november táján (úgy másfél évvel a feljelentést követően) esetleg születik egy határozat. Jó esetben helyt ad a feljelentésemnek. Nagyon jó esetben ez nem kerül megfellebbezésre. Ez ugye ritka. Megjegyezném, ha nem találok még károsultakat, akkor a tüzépesünk csak felfüggesztettet kap. Persze ezzel a tüzépesünk is tisztában van. Amikor közöltem vele annak idején, hogy feljelentem, mondta is nekem, hogy ez csak egy felfüggesztett lesz, de ha feljelentem, akkor soha nem adja vissza a pénzem.

Ekkor eljön a kánaán. Merthogy:  Az ügyvédem szerint, ilyenkor összegről nagyon ritkán szokott szó lenni büntető határozatban, azért külön polgári peres eljárást kell indítanom, amelynek állam felé fizetendő illetéke a követelt összeg nem tudom pontosan hány százaléka, de egyszer kiszámoltam,  úgy kb. 130 ezer forinton áll meg. Tegyük fel, ott is flottul mennek majd a dolgok, fellebbezés sem lesz (ez ugye ritka), és jogosnak találtatik az összeg. Ekkor a behajtást megkapja egy végrehajtó. Aki csak a tüzépes és családtagjai vagyonát vizsgálhatja, a földhivatalban is csak az ő vagyonukra nézhet rá. Interrupt: Régen név szerint lehetett a földhivatalban ingatlanokra keresni, de ez 2011-től nem lehetséges. Új törvény, gondolom így nehezebben követhetőek a képviselők által beadott vagyonosodási jelentések. Tüzépesünknek csak élettársa van. Habár egy címen laknak, közös gyerekük van, és mindketten közösen szerepelnek az új cégükben különböző beosztásokkal (a régiekben is így volt), mivel csak élettárs (akinek a nevén van minden vagyon), ezért őt nem lehet vizsgálni. A tüzépesünk nevén persze nincs semmi. Szóval így sem hinném, hogy lesz pénzem.     

Na és ugye mi van a tüzépessel? Él, mint hal a vízben. Épp most csinálja az új telephelyét Ürömnél, a 10-es út mentén, az említett új cégének. Egy új fuvarozási kft-t alapított 500 ezer forint törzstőkével. Autót is vett hozzá. Király. Egyébként ezt említettem a rendőrségen, mert a nyomozónk mindig arra hivatkozott, hogy értsem meg a tüzépest, mert őt is átverték (Igaz mi a feleségemmel alkalmazottak vagyunk, és hitelt vettünk fel, hogy ki tudjuk fizetni a vállalkozónk). Bevittem a tüzépes új cégének cégkivonatait a rendőrségre. Nyomozónk belelapozott, majd félretette, hogy ez nem érdekes. Azóta utána nyomoztam a tüzépesnek (….ahogy tudtam). Az eredmény: egyszerre mindig csak egy cége volt. De az aktuális cége előtt mindig találunk egy csődbevittet. Egymás után csődbe mentek a cégei, majd utána mindig  újat hozott létre. És minden cége után vannak károsultak is: 300 ezer forintos, 7,5 millió forintos, 1 millió forintos.… Volt olyan beosztottja, akit felszólított annak idején, hogy legyen a kezese. A beosztott panelban lakik, 3 gyerek apja, feleség munkanélküli. Most ő fizeti a tüzépes részleteit. Ha épp nem a végrehajtó jár náluk, mert nem tudja befizetni az aktuális részletet. Tüzépesünk nagy közösségi ember is, aktív Facebook-os és Iwiw-es életet él. Olyan ismeretségi körrel, mint például a pest megyei rendőrfőkapitány. Karácsonykor mindig fenyőfát árul Ürömön (Ezt is egy volt károsulttól tudtam meg.). 2011 Karácsonyán is ezt tette.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 08:46:31

ez annyira szomorú, hogy elment a kedevm mindentől.

Dr. Kix 2012.05.31. 08:49:22

Ezeket vinné el inkább a forradalom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 08:56:22

lángszóró, aknavető és kézigránát képei jelentek meg előttem.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.05.31. 08:57:25

Itt már tényleg fa testápoló kellene, lehetőleg szláv akcentusú kezelőkkel.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.31. 08:59:48

néha megdöbbenek, hogy milyen szar emberek élnek a földön:(((((((((

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2012.05.31. 09:18:30

Előre fizetni csakis az Aldiban.

simon says: 2012.05.31. 09:28:29

Gratulálok a poszt toló kitartásáért! Ha minden károsult után eljártak volna a hatóságok, most nem felfüggesztettel nézne szembe a görény!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.31. 09:46:05

Kellene gy kis lélektani hadviselést bevetni ellene.
pl: festekszóróval lefújni a tüzép falat, hoyg pl. Emberek vigyázat , csaló! vagy valami ilyesmi

KAWAszaki 2012.05.31. 09:49:18

Már a Tüzép se a régi.
A poszt tolónak:
- Felfogadsz pár hurkanyakú rakodóembert.
- Bérelsz egy teherautót.
- Bahajtasz a Tüzépre és megpakolod az autót.
- Irány haza, mert ki van fizetve!
- A Tüzépes próbáljon meg feljelenteni azért, mert elhoztad, amit már kifizettél. (nem történt bűncselekmény)

mohopasi 2012.05.31. 09:55:15

Előre nem fizetünk. Mikor fogják már megtanulni a lúzerek?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 10:00:47

@KAWAszaki: Te is jólelkű meber lehetsz. Az egy másik cég. A kétmilla veszteségen felül, hadd üljön dutyiban is egy kicsit hősünk, mi?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 10:04:54

@KAWAszaki: Egy másik cég terhére nem érvényesíheted a követelésedet.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 10:08:10

Egy multinál ilyen nem fordulhat elő.
Ezt üzenném Orbán Viktornak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:08:24

" nincs pénz, de lefoglalózott egy autót, és most azt is bukta "

Hát azért nem volt pénz :)

" mivel a rendőrségen már tagadott, ezért ezek nem számítanak."

Tök jó. Verd meg, rabold ki, és tagadj. Ha neki bejött...

De különben erről szól az egész építőipar. Nyugodtan lehet simlizni, senkinek nem lesz baja.
Na persze ha te, mint ügyfél nem fizetsz...

2012.05.31. 10:10:04

kinek jut eszébe bármiért is előre fizetni?
Ha a vállalkozó nem képes megelőlegezni az általam rendelt szolgáltatás/anyag ellenértékét a beszállítójának, akkor hogyan vehetném komolyan?
Nem ér annyit az a 1-2% árkülönbség

Foglaló esetleg, max 10%...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:10:12

@atpijkamo: Ebben az esetben biztos hatékonyabban működne a hős rendőrség.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:11:45

@Azreel: Ja, ezt egyre több vállalkozás csinálja, hogy nem fizeti ki helyetted... Persze megértem, hogy azért, mert sok ügyfél lelép, vagy nem fizet, és a peres eljárás is lassú, de a tisztességes emberekkel szemben elég nagy kib*ás, és szintén lehetőséget ad elég sok visszaélésre.

FDToth 2012.05.31. 10:11:53

Tipikus alvilági ügy. A posztoló tehetetlen, mert a fazon ismeretsége elég széleskörű, rendőrségen ismerik, biztos a "hasznából" valamennyit "visszaoszt" ilyen-olyan hivataloknak, stb.
alvilági módszerekre csakis alvilági módszerekkel lehet reagálni. Itt rendőrség, bíróság már nem segít. A harcot törvényen kívüli módszerekkel el lehet kezdeni, de akkor olyan körökbe csöppensz, amiből nem lesz kiút.

Érdekes az, hogy a fenti - sajnos elég gyakori - cégalapításokra + csődökre semmit sem akarnak kitalálni. Pedig meg lehetne fogni, csak akkor "odafenn" sokan rosszul járnának:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:13:39

Tényleg, NAV-ot uszítanii a csókára? Már csak poénból.

@FDToth: Amíg egy csőd nagyobb üzlet, mint a cég működtetése, nem is fog ez változni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 10:13:53

@mohopasi: persze hogy nem fizetünk előre. igaz. de ha valaki mégis megteszi mert naiv és átverik, azért még illendő lenne a rendőrségnek/bíróságnak azt megbacni, aki lopott. vagy nem?

jogállam, törvények, magyarország, muhahahahha. komolyan sírni volna kedvem.

2012.05.31. 10:16:41

Ezért a zsidrákok a felelősek.

2012.05.31. 10:18:40

@ColT: hja nem fogalmaztam elég pontosan :)
Amelyik vállalkozó nem tud utófinnanszírozásban megegyezni a beszállítóival az nem vehető komolyan.
És mindkettő félt védi, ha csak annyit kell (de azt ellenőrizhetően tényleg ki kell fizetni) amit éppen leszállítottak.
Nem fizet a megrendelő: le se pakolok a teherről... csak a sofőr aznapi bérét bukja a vállalkozó.

Ha nincs bizalom a 2 fél között, akkor a szállítás teljesítésekor készpénzben...

Sang Lee 2012.05.31. 10:19:04

bazz.... "alja egy geci világban kell élnünk, Tibor..."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:21:44

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Hát igen. Ez eddig ugye egy sima lopás.

@Azreel: Igazából leszarom én, mint vevő, hogy a vállalkozó hogyan fizet a beszállítónak, de azért eléggé kevéssé korrekt, hogy előre fizess. Mondjuk egy elb*ott munka utáni gariztatást is megnehezít ez.

FDToth 2012.05.31. 10:22:40

@ColT: a NAV-val az a gond, hogy nem ad tájékoztatást arról, hogy milyen vizsgálatokat folytat le, ill. mik ennek az eredményei.
Saját tapasztalat. Már több vállalkozást is "feljelentettem" a NAV-nál, de egyikről sem tudok semmit, mert nem adhatnak tájékoztatást... Próbálom elhinni, hogy tényleg foglalkoznak is vele, de szerintem nem:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 10:28:24

Oszt hogy hívják a tagot?
Bejelölném az iwiw-en.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 10:31:51

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: "nem fizetünk előre"

Okos gondolat. Ha nem fizetsz előleget, nagyon sok üzletből kizárod magad. Ablakot cseréltünk kurvadrágára, és nem létezett előleg nélkül. Nekik méretre kell legyártani, ha nem veszem át, a kukába megy.

Inkább azt lehet jótanácsnak mondani, hogy annyi előleget fizessél, hogy ne döntse össze a családi költségvetést, ha esetleg elveszik. Ez inkább a százezres tartomány, nem a milliós.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 10:35:53

@atpijkamo: így értettem én is. szerződés, plusz valami előleg.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 10:35:56

Igazából rendkívüli röviden el lehet intézni az ügy lereagálását; FDToth-nál az összes pont, értitek emberek? ...és sajnos ennyi.:( A sztori elszenvedője számára legmélyebb együttérzésem (tudom, ezzel sokra megy).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:37:08

@FDToth: Valószínű igen, mert szeretnek ezek büntetni, csak leszarják az állampolgárt :D

@atpijkamo: Ha ők lelépnek vele, akkor meg neked bukta.
Szerintem ha egy cégnek van szép bemutatóteremre pénze, akkor legyen arra is, hogy megrendelje a cuccokat. Vagy írjanak olyan szerződést, amiben az van, hogy ha nem megfelelő a méret, akkor is kifizeted.

Manyecska 2012.05.31. 10:40:44

Most hallgatom az MR1 Kossuthot pont az ilyen "vállalkozásokról" van szó..

cicmen (törölt) 2012.05.31. 10:41:22

elmentem feljelenteni a tüzépest sikkasztásért. Pilisvörösvárról átküldtek Budaörsre, mert hogy oda tartozik az ügy. Ott először nem akarták elfogadni a feljelentésem, mert ebből úgysem lesz ügy, rengeteg ilyen van.

Ez érdekes. A panaszt kötelesek felvenni, nincs illetékességi akadálya, utána kell nekik átadni a területileg illetékes hatóságnak. Továbbá el sem bírálhatják az ügyet, az ügyész dönti el lesz e belőle valami.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 10:42:15

@ColT: Ne legyünk ilyen rosszindulatúak. Nem a rendőrség hatékonyságáról van szó. Egy elszámolási vita - csalásként nehezen bizonyítható - és egy betöréses lopás más kategória.

Amin Denit 2012.05.31. 10:46:15

Itt csak a probléma személyessé tétele segít, kis kivárási idő után, amikor már nem a károsult neve bukkan fel első helyen, mint gyanúsított. Veszteséget leírni, mert a rendőrség, bíróság, végrehajtó nem fog érdemben semmit tenni. Ezek az állami szervek az államot csak indirektben megkárosítókkal szemben a zemberek érdekében csak alibi tevékenységet folytatnak. Ennek oka, hogy elsősorban a zemberek fölötti államhatalom biztosítása a feladatuk, elnyomó szervek az államot irányítók kezében (általános iskolai történelem órai anyag). Veszteség leírva, kis leleményességgel Lúdas Matyit megszégyenítő mértékben visszafizettetni a kárt. Csak ez járható. Vagy csendben megvonni a válladat, és tanulni az esetből. Ebben az országban ez az elvárható viselkedésmód, ennek megfelelően kell minden ügyet intézni. Ez van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 10:48:24

@atpijkamo: Hogy milliós nagyságrendben kifizetek valamit, aztán lelépnek a pénzemmel, nem nevezném elszámolási vitának.
Selmeczi Gabi nem rokonod?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 10:50:48

@Amin Denit: Sajnos ebben sok igazság van. Lásd még: igazságszolgáltatás kontra jogszolgáltatás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 10:51:17

@atpijkamo: Nehezen bizonyítható? Asszem a postoló elég sok bizonyítékot sorolt fel. Ennyi erővel elég sok minden más is nehezen bizonyítható.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 11:00:55

@Amin Denit: "kis leleményességgel Lúdas Matyit megszégyenítő mértékben visszafizettetni a kárt"
Ezt kifejtenéd? Hogy lehet az ilyet kivitelezni anélkül a bizonyos körökbe való belekeveredés nélkül..? Szerintem nemkevés embert érdekelne egy járható út ezügyben. No?

manigerzson 2012.05.31. 11:02:31

egy volt munkahelyemen előlegezés ment. 30%-ot kértünk (ami természetesen nem foglaló!), és ezzel soha senkinek nem volt baja. igen, előfordult, hogy nem volt megfelelő az áru, és az előleget is vissza kellett adnunk, tőlünk meg csak nagy rimánkodásra vette vissza a nagyker, de ez a mi gondunk.

az viszont nekem eszembe se jutna, hogy olyan dologért fizessem ki (itt a hangsúly) >előre< a pénzt, amit nem látok biztosnak. ha már úszott 500'000, akkor nem teszem oda még a többi 1'700'000-t. ezzel nem a posztolót akarom ekézni, az ötszáz-bukó is sok. csak ott én megálltam volna, és onnan indítottam volna a rendőrös részt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 11:07:11

@atpijkamo: A másik, hogy attól még a yard ne szarjon nagy ívben az állampolgári feljelentésre, hogy nincs ügy.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 11:12:44

@agresszív kismalac: @ColT: Zavarok vannak itt a fejekben. Ne gondoljátok, hogy ami logikus az ugyanakkor bizonyítható is. Csalásnál azt kell bizonyítani, hogy a csaló előre eldöntötte, hogy nem fog fizetni. Ez szinte bizonyíthatatlan. Olvassátok el a posztot: szállítgatott-szállítgatott, majd becsődölt a cég. Ezen sajnos nem lehet fogást találni. Polgári peres úton kárheti a pénzt, ez nem látszik büntetőügynek.

Talán ott lehetne megfogni, hogy ezt a módszert sokszor ismételte.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 11:17:53

@atpijkamo: " Csalásnál azt kell bizonyítani, hogy a csaló előre eldöntötte, hogy nem fog fizetni. "

És ha nem döntötte el előre, hanem köz ben, akkor már rendben van?
Zavar van a fejekben, de ott, hogy az ilyesmire nincs olyan megoldás, hogy a károsult a pénzéhez juthasson...

(De legközelebb kipróbálom a boltban, hogy csak a felét fizetem ki a kajának, aztán közlöm, hogy nem előre megfontoltan nem fizettem ki az egészet... az érdekes módon, tuti lopásnak minősülne.)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 11:21:44

@atpijkamo: Az előre megfontolt szándék nem feltétele egy bűncselekmény elkövetésének, csupán minősíti azt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 11:21:47

@ColT: @agresszív kismalac: Nem vagyok jogász, nem tudom pontosan. Gyanítom, hogy máshol flottabbul mennek a dolgok, de nme vagyok benne biztos.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 11:29:23

@atpijkamo: Én sem, de nonszensz, hogy egy kifizetett, de le nem szállított cucc nem minősül csalásnak, minimum. Meg hogy egy feljelentésre azt mondja a yard, hogy nincs ügy.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 11:32:24

@ColT: "egy kifizetett, de le nem szállított cucc nem minősül csalásnak"

Akkor aki nem tudja visszafizetni a CHF kitelt, menjen a dutyiba?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 11:38:16

@atpijkamo: a CHF hitelesek nem azt nem tudják visszafizetni, amit felvettek, hanem annak soxorosát. az egy kicsit árnyaltabb helyzet.

Mylady 2012.05.31. 11:53:56

@agresszív kismalac: @atpijkamo:
Btk. "318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

A csalás olyasmi, mint az okirathamisítás: nem nagyon van gondatlanságból elkövetett verziója.

Akkor van gáz, ha nem bizonyítható az ügy. Pl adsz foglalót és arra hivatkozva nem adja vissza, hogy elálltál a szerződéstől. A rendőrség azt fogja mondani, hogy elszámolási vita (polgárjog) és nem bűncselekmény.
Vagy mint itt: a rendőrségen azt mondja, hogy ő leszállította az árut.
A rendőrség akkor fog csalási ügyben eljárni, ha az illetőt nem találja, vagy ha az illető azt vallja, hogy nem ő volt, valaki biztos visszaél az adataival. Vagy ha az illető nem tagadja a csalást. Kb.

Sajnos csalásban képben vagyok. Nem mint elkövető.

Mylady 2012.05.31. 11:55:52

@FDToth: A konkrétumokról valóban nem ad, nem mondja azt, hogy "félmillió Ft-ra büntettem adócsalásért."
Viszont írásban értesít arról, hogy elkezdett foglalkozni az üggyel és arról is, amikor lezárta + hogy milyen intézkedést hozott (tett-e intézkedést vagy sem).

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 11:56:02

@atpijkamo: Ne keverjük mán össze a szezont a fazonnal, héló!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 12:00:02

@Mylady: "Vagy mint itt: a rendőrségen azt mondja,
hogy ő leszállította az árut."
Én meg azt mondom, hogy a Föld kuglóf alakú, és egy teknősbéka tartja a hátán.

Manyecska 2012.05.31. 12:01:14

@Manyecska: ha poszter beírja hogy "céglovag" rengeteg infóval szolgál a google..hátha talál valamit:(..

Mylady 2012.05.31. 12:02:34

@agresszív kismalac: És gondolod, hogy emiatt majd csalási ügyben nyomozni fog a rendőrség?

2012.05.31. 12:02:58

Én biztosan a magam kezébe venném a dolgot. Manapság nem kell sokat keresni kigyúrt kopaszokat. Az igazságszolgáltatásra nincs mit számítani, többnyire a gazfickókat védi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 12:05:27

@atpijkamo: Annak kicsit mások a feltételei. A hitel kicsit jobban van szabályozva (és egyértelműbben).
De azért gondolj bele, hogy melyik ügy fog gyorsabban lezárulni - egy nem fizetett lakáshitel, vagy ez.
Ha a lakáshitelt b*szol befizetni, akkor a bank pillanatok alatt intézkedik...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 12:07:11

@kermi: De nagyon meggondoltan vedd kézbe a dolgot. Általában a becsületes állampolgárok nem olyan dörzsöltek. Beleszaladnak egy zsarolásba, és ülhetnek pár évet.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 12:07:27

@Mylady: Mintha le lennél lassulva kissé.
Tudja bizonyítani, hogy leszállította az árut? Kb. annyira, mint én a megállapításomat.
Ha viszont hamisított teljesítésigazolással teszi ezt, akkor (magán)okirathamisításért is elő lehet venni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 12:10:24

Ha a rendőrség magában nyomozásban lenne annyira kreatív, mint a nyomozás megtagagadásának/megszüntetésének indoklásában, nem itt tartanánk.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 12:14:14

Tényleg szerencse, hogy itt két héten belül rend lesz.

2012.05.31. 12:16:59

@atpijkamo: Ész nélkül biztosan nem megy a dolog. De komolyan gondolom, hogy a magyar igazságszolgáltatás olyan, mint maga az ország. Nem jól működik.

igazságos 2012.05.31. 12:20:04

Sajnálom a posztolót, ez az ország AZ ÁTVERÉSRE VAN BERENDEZKEDVE.

Mindegyik geci előleget kér, csak teljesíteni, szolgáltatni elfelejt.

Ezek a cégek, kivétel nélkül az építőiparban ablakosok, a fent említett példa, ezek mind úgy működnek, hogy egyikből finanszírozzák a másikat.

Aztán, bezárnak, átköltöznek, újjáalakulnak, de még a külföldi is ezt csinálja, ha átjön ide mondjuk Szlovákiából, nehogy csak azt mondjátok, hogy egyedül itt a magyar ver át mindenkit. De bezzeg, ha új ügyfélként, új telefonnal telefonálsz, amit az illető nem ismer, akkor elérhető, egyébként minden tartozásos ügyfél számát megjegyzi. Rengetegen még csak nem is tesznek feljelentést, mert szégyellik, hogy becsapták őket, inkább hagyják veszni a pár tízezer forintjukat.

Te meg nem mondhatod azt, hogy nem adsz előleget, mert mindegyik azt csinálja, ők így nem vállalják el a munkát, ha nem adsz előlegként pénzt. Ki van ez itt találva.

Úgyhogy én együttérzek mélyen a posztolóval, igenis, kell ezeknek a cégeknek a nyilvánosság, a Homár, hogy legalább ott égjenek, a többiek is tudjanak róluk.

Szerintem ezt a pénzt a posztoló sosem fogja viszontlátni. A rendőrség meg azért nem csinál semmit, mert ott is rokonok, ismerősök vannak, akik hátráltatják az ügyet, ha csinálnak is, esetleg felfüggesztettel megússza az illető.

Veszteséget leírni, mert a rendőrség, bíróság, végrehajtó nem fog érdemben semmit tenni. Ezek az állami szervek az államot csak indirektben megkárosítókkal szemben a zemberek érdekében csak alibi tevékenységet folytatnak
---
Így van, ők csak pénzbehajtásra képesek a kisembertől. Érdekvédelemnél meg a csalókat védik. Mert ebben az országban mindent meg lehet tenni következmények nélkül.

Olyan ismeretségi körrel, mint például a pest megyei rendőrfőkapitány.
Na, ezért tart itt az ország, a rendőrfőkapitány minden csaló és nagy tételben átverő barátja, aki elmeszeli az ügyet, ha kell!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 12:20:13

@kermi: Igazad van.

De herótom van attól, hogy mindig egy tucatnyian benyögik, hogy meg kell veretni, aztán egy elkeseredett honpolgár egyszer majd komolyan veszi. Aki véghez tudja vinni biztonsággal, annak nincs szüksége a tanácsra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 12:21:12

@igazságos: "még a külföldi is ezt csinálja, ha átjön ide mondjuk Szlovákiából, nehogy csak azt mondjátok, hogy egyedül itt a magyar ver át mindenkit. "

De az is magyar, csak Szlovákiában csinált céget :D

Manyecska 2012.05.31. 12:21:49

@agresszív kismalac: sajnos a csalók viszont kreatívak, ahogy látom:( mintha mindig egy lépéssel előttünk járnának... Margit, nóórmális?:P

igazságos 2012.05.31. 12:23:23

Ilyenkor a tanulság, hogy az első két eset után azonnal váltani, otthagyni őket, nem szabad még több pénzzel tömni. Több céggel is kell szerződni, lehetőleg olyannal, akit ismerős ajánl, sosem szabad nagy összegeket otthagyni egy helyen, százezernél többet. Inkább veszíts el kevesebbet, amennyit elbírsz.

De sajnos, aki át akar verni, az át is ver. Ez az ország erre van berendezkedve.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nekem is.

igazságos 2012.05.31. 12:25:14

@ColT: nem, ő szlovák állampolgár, most is az. De láttam, ma újra kinyitottak, és vígan üzemelnek, pedig gyanítom, hogy nem mi vagyunk az egyetlen átvertek. Még szerencse, hogy csak hatvanezer forint bánta. Ezért nem szabad nagy összegeket előlegként adni. Inkább csináltasd meg apránként, több céget kipróbálva, vagy csak azzal, aki bevált.

A másik kedvenc, itt említett ablakosunk ugyanis elsőre időre teljesített, azért adtunk neki másodikra előleget. Elsőként rendben teljesítik, de másodszorra már megszívatják az embert.

Rózsaszín Lódenkabát 2012.05.31. 12:26:18

Höhö, írja: "Amikor közöltem vele (a tüzépessel) annak idején, hogy feljelentem, mondta is nekem, hogy ez csak egy felfüggesztett lesz, de ha feljelentem, akkor soha nem adja vissza a pénzem."

Na itt bacctad el!!
Mert már ott volt a kezében a pénzed és már adta volna oda (jóindulatúlag), te meg aljas mocsok módon mégis feljelentetted!!

Ismerem ezt a "hafeljelenteszsohanemadommeg" típusú fenyegetést. Soha? Miért eddig visszaadtad? Nem? Akkor mi a vesztenivaló a feljelentéssel?
Marha.... verést neki ukrán maffiától. Meg egy 120 kilós benga meleg néger mutassa meg neki a szerelem alternatív formáját hátulról 20 órán keresztül....

Tapogatott Kukorica 2012.05.31. 12:27:26

Nincs valami olyan, mint amit a Paypal is csinal, csak epitocegekre? Tehat a megrendelo befizeti a penzt elore egy harmadiknak (ugyvednek?), amit teljesites eseten a vallalkozo felvehet onnan.
Igy ha nincs kesz a munka, a vallalkozo nem lephet le a penzzel a zsebeben, de neki sem kell felnie egy nem fizeto ugyfel miatt. Nagyobb munkaknal pedig reszteljesitesek utan, darabokban is lehetne fizetni, vagy ilyesmi.
Szoval van ilyen? Ha igen, miert nem alkalmazzak az emberek?

833 2012.05.31. 12:29:00

Ezért nem fizetünk SOHA előre, max. valami előleget... Amíg nincs nála a pénz, érdekelt abban, hogy szállítson, utána már nem... :(

igazságos 2012.05.31. 12:30:38

@Rózsaszín Lódenkabát: te még hiszel a mesében? Még hogy adta volna vissza a pénzt jóindulatúan. XD
Hát ezen szétröhögtem az agyam. :)

Ezek az emberek a fejelentéstől nem ijednek meg, tudják, itt akármit megtehetnek, mindenhol ugyanez a sztori. Csak annyit tehetsz, hogy kevés lóvét adsz előlegként, másodikra pedig máshoz fordulsz. Sosem ugyanahhoz kétszer.

@Tapogatott Kukorica: Paypal is csak húszezer forintig vállal garanciát.

Aki átbasz az átbasz ebben az országban, pénzedet sosem látod viszont.

okoskodo.peti 2012.05.31. 12:31:44

@atpijkamo:
"Akkor aki nem tudja visszafizetni a CHF kitelt, menjen a dutyiba? "
Magyarországon nincs magáncsőd, úgyhogy a kisember nem tud csődöt jelenteni. Így a bank rajta behajthatja mindig is a kárát. Ha lenne magáncsőd és egy ember évente menne csődbe, akkor mehetne ő is a dutyiba. Így csak kevered a szezont a fazonnal.

2012.05.31. 12:32:04

@atpijkamo: Mondják, mert nekik is tele a hócipőjük. Az állam, a rendőrök, a bíróság, a hivatalok, a szolgáltatók mind a kisemberrel keménykednek, a nagyhalaknál meg fülüket-farkukat behúzzák. Azok meg mikor segítségért fordulnak valami illetékeshez, mindig csak széttárt a kezekkel találkoznak, hogy bizony, ez van, nincs mit tenni, tűrni kell. Ezt mantrázzák a politikusok is. Ez az ország nem tartozik az élhető helyek közé. Itt csak csalással, lopással, kenéssel, ismeretséggel lehet boldogulni. Aki ezekre nem képes, az elveszett.

igazságos 2012.05.31. 12:32:44

@dpfancsali: de értsd meg te is, te agyatlan: MINDENHOL KÉRNEK ELŐLEGET, olyan nincs, hogy nem adsz!

Itt nagy összegekről szól mindig a buli, több százezres tételekről, most gondold el, te vagy a vállalkozó, viszed az ablakot a júzernek, egymilláért, és az azt mondja, bocsánat, de nem tudok fizetni, mert elköltöttem tegnap, mit csinálsz az ablakokkal, nem mindig tudod elpasszolni máshová, mert ahány ablak, annyi méret.

Előleg egyébként 20-30% szokott lenni.

igazságos 2012.05.31. 12:34:27

@kermi: most is elkaptak valami Erste Bank féle palit, aki államtitkárokkal bulizott, de szart bejelenteni a dolgozókat, és ez senkinek nem tűnt fel az égadta világon.

Hogy ezek a politikusok és baráti körük, lásd a fenti rendőrfőkapitányi rokont, ismerőst.. Nem is értem, ezek az emberek miért vernek át mást, ha ilyen kapcsolataik vannak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 12:35:28

@Tapogatott Kukorica: ez nagyon jó ötlet és civilizált országokban így működik pl. a házépítés.

sajnos mo.-on hamarabb találsz rózsaszínű ufókat akik csokifagyit osztogatnak ingyen, mint kenhetetlen ügyvédet.

Kukiság · http://browhair.blog.hu/2014/12/13/jeff_639 2012.05.31. 12:35:59

Nem értem én sem, előre nem fizetünk építési anyagért. Fizetés a területre történő beszállítást és lerakodást követően azonnal. Előre SOHA senkinek SEMENNYIT!
Aki igy vállalja a szállítást megnyerte aki nem az meg csődbe megy. nem fogom sajnálni.
amit itt leírtál, az építőipari körbetartozások tipikus példája, egyszeráű lenne a megoldása (egy mindenki által kötelezően elfogadott közvetítő Bank formájában).

Rózsaszín Lódenkabát 2012.05.31. 12:38:04

@igazságos: Örülök hogy röhögtél, mert amúgy szarkazmusnak szántam a mondandómat, bocs hogy esetleg nem voltam egyértelmű, nem raktam utána szmájlit.
És természetesen a tüzépesnek kívántam férfiszerelmet, nem a posztolónak ha esetleg valaki ezt is félreértené...

833 2012.05.31. 12:38:26

@igazságos: Kedves agyoniskolázott barátom, ezért is írtam, hogy "maximum előleget", amivel a következő komplex feltételrendszerre gondoltam:

1. Nem fizetem ki a teljes vételárat előre.
2. Ha szükséges, és indokolt, de csak ekkor, az összeg egy részét előlegként átadom. (Természetesen elismervény, számla, etc...)
3. Tehát ekkor nem fizettem ki előre, csak előleget adtam.
4. Ha nem szállít, akkor legfeljebb az előleget buktam, de nem több milliót.

nemáá 2012.05.31. 12:39:44

apám nője 7M-t nyúlt le apám halálakor. a XIII. ker. rendőrség 2x lezárta a nyomozást, de úgy hogy elfelejtettek róla tájékoztatni. ügyészségi felszólításra megmoccantak. bíróságostul 6 év alatt le is zárult minden faszán :)
az elbugázott pénz sehol, kisasszony örül.

igazságos 2012.05.31. 12:39:47

@Rózsaszín Lódenkabát: ok, akkor én kérek elnézést, néha beleélem magam. :)

Egyébként én is kívánnék, de hiszek abban, hogy ha másnak kívánok valamit, az visszaüt. Ezek az emberek előbb-utóbb lebuknak, előbb-utóbb a sors megleckézteti őket, rengeteg példát látok arra, hogy nem lehet büntetlenül átverni másokat.

Csucsuksfc 2012.05.31. 12:39:58

Nem az ilyenekkel kellene a rendőrségnek foglalkoznia ? Nem ezért fizetjük őket ?

Gera 2012.05.31. 12:40:32

Lövésem nincs, hogy hogy sikerült elérnie a posztolónak, hogy büntetőügy legyen ebből, de ezzel azért szerencsésnek érezheti magát, mert ha tényleg elítélik a fószert, akkor onnantól tőle, mint magánszemélytől követelheti polgári perben a kára megtérítését és azért magánvagyona feltehetőleg van. A probléma az szokott lenni, hogy büntetőeljárás nem is indul, mert rossz üzleti döntéseket hozni nem bűncselekmény, ha nem bizonyítható, hogy szándékosan csinálta és keresett is rajta, így aztán pereskedhetsz egy felszámolás alatt levő céggel, aminek negatív a vagyona, aztán ezzel vége is.

Tapogatott Kukorica 2012.05.31. 12:40:56

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: hm. :(
Ha en lennek Magyarorszag Kormanyzoja, akkor tuti csinalnek akkor valamilyen allami ceget erre, vagy mondjuk allami bankon keresztul lehetne ilyen opcio...
Szoval akkor meg az ugyvedeket is ki lehetne hagyni, az allam garantaltan vigyazna a penzre, amig fel nem epul a haz, utana meg a vallalkozo megkapna szepen a jussat.
Mindenesetre ahogy igy szepen elgondoltam, vettem eszre, hogy bilibe log a kezem.

igazságos 2012.05.31. 12:42:07

@dpfancsali: remélem, nem sértettelek meg túlságosan, na, bocsáss meg. :)

De hiába itt az óvatosság, a tanácsok, aki átverésre van berendezkedve, az át tud verni bárkit.

Ha te vagy egy ilyen szituációban, nem biztos, hogy úgy reagálsz ott helyben, mint itt a gép előtt üldögélve a Homárt olvasva és osztva az észt.

2012.05.31. 12:42:22

@igazságos: Azért, mert teljes biztonságban megtehetik. Ennyi.

Netuddki. 2012.05.31. 12:42:22

Világos mint a nap miért nem indítottak eljárást az illető ellen. Ügyészség? Magyar FBI? Sok tennivaló lesz itt még az orbán után...

Tapogatott Kukorica 2012.05.31. 12:44:18

@igazságos: szomoru. Persze nem konkretan a Paypalra gondoltam (bar szerintem benne lennenek), hanem valami olyan elven mukodo "penztarosra".

Kukiság · http://browhair.blog.hu/2014/12/13/jeff_639 2012.05.31. 12:45:25

@Tapogatott Kukorica: nincs iylen, de pont ez a baj. már sokan kitalálták hogy kéne, de a kedves vezetőink szarnak rá, ők nem akarják megoldani az építőipari körbetartozást.

Gera 2012.05.31. 12:46:31

Azt meg továbbra sem értem, mit pofáznak itt sokan, hogy előre nem fizetünk. Baszki én nem tudom, mikor vásároltatok utoljára _bármit_, de sehol és semmit nem szállítanak le neked úgy, hogy nem fizeted ki előtte. Régi üzleti partnernek esetleg enged az ember utólagos fizetést, vagy ha nagy cég nagy megrendeléssel, akkor ők esetleg kikényszerítik, de egy utcáról beeső arctól mindenki kéri a teljes összeget, mielőtt odaadja a cuccot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 12:47:32

@igazságos: De lehet, hogy nem... Mert hogy a törvény nem, az tuti.

Attól még, hogy szlovák állampolgár, lehet magyar :)
De meg hát, itt megteheti.

@Tapogatott Kukorica: Ügyvédi letét, de nemtom lehet-e.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 12:49:27

@Tapogatott Kukorica: hát rendesen belelógattad.... :D

állam, ügyvéd, rendőrség, egyfele tekernek.

van az a régi vicc, hogy ha befújja a szél a kalapodat az ügyvéd kertjébe, jobban teszed ha otthagyod, mert ha becsengetsz érte, nem úszod meg perköltség nélkül.

Manyecska 2012.05.31. 12:49:45

Megoldás: szolgáltatókat elzavarni a picsába !/ja, hogy a dzsídípi 70 vagy 80 %-át ők adják?? bocs:( /....meg kell tanulni ablakozni, burkolni, festeni. :D
Mellesleg szuperül tapétázok és festek, ha esetleg..:P

jaty 2012.05.31. 12:50:41

Ez sajnos tényleg polgári peres ügy. Nem is értem miért nem lett az ügyvéded által azonnal beadva a bíróságra egy fizetési meghagyás. Azzal a rendőrségi feljelentéstől teljesen függetlenül a pénzt is el lehetett volna kezdeni behajtani.A rendőrség feljelentés még ha ki is vizsgálják rendesen, csak egy darab papír lesz, azzal sajnos még nem vagy a pénzednél, ráadásul a másik fél a rendőrségnél időt húzva szépen el tudja tüntetni a vállalkozását. Más érthetetlen miért vannak akik még mindíg bedőlnek az ilyen szemeteknek, és hajlandóak előre fizetni.Az olyan cégben aki nem tud megfinanszírozni előre, valamit, szerintem nem szabad megbízni.Bocs ez nem okoskodás akart lenni.

dr Smittpálelnökúr 2012.05.31. 12:53:36

1. Miért fizet bárki előre egy fillért is???
2. Tüzépes telephelyére molotovkoktélt kell dobni, ha sokakat átvert, ő maga sem tudja majd, hogy ki tette.
3. Tüzépest megveri 3 járókelő.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.31. 12:55:40

@Szárnyati Gézа: késő. A sünök helyett oda kellett volna menni rögtön. Így már neccess

@kovi1970: naív e vagy? majd jól titkosíccsák, álamérdeknek nyilváníccsák, és örök kárhozatra ítélik azt, aki mégis meg merné piszkálni a zügyeket

@Csucsuksfc: nem. Az ilyen ügyekkel foglalkozni kell. Nekik az fexik, ami megoldódik magától, vagy nem ennyire bonyolult. pl. hajléktalanok vegzálása, autósoknál a lejárt elsősegélydoboz miatti büntetés, és hasonló súlyos ügyek

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 12:55:42

@kovi1970: De hát a Pintér Sanyi 2 hét alatt nem rakott rendet?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 12:56:13

@igazságos: "első két eset után azonnal váltani"
Nekem elég lenne egy is.

"rengeteg példát látok arra, hogy nem lehet büntetlenül átverni másokat"
Párat, ha ismertetnél velünk...

@Tapogatott Kukorica: "Szoval van ilyen? Ha igen, miert nem alkalmazzak az emberek?"
Közjegyzői, ügyvédi díjakról van-e fogalmad?

"lehetne ilyen opcio..."
Ki venne igénybe (jelenlegi mentalitással számolva) egy _opciót_?! Igen, bilibe.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 12:57:40

@jaty: "a bíróságra egy fizetési meghagyás. Azzal a rendőrségi feljelentéstől teljesen függetlenül a pénzt is el lehetett volna kezdeni behajtani."

Szerintem azt se nagyon fizetné be az ilyen :S

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 12:58:08

@Manyecska: Nekem egyelőre elég lenne, ha valaki kivasalna.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.05.31. 12:58:55

A hozzátartozói előtt, lassan, higgadtan, addig verni a faszkalapot amig össze nem szarja magát.
Miután összeszarta magát, addig verni amíg már nem tud ábra állni.
Utána addig verni amíg már csak nyöszörögni tud.

Utána az összes családtagjával megismételni az eljárást.

Utána rájuk pakolni az aktuális tüzép telepükön található összes építőanyagot.

vladimir964 2012.05.31. 12:59:23

Régi igazság, amihez amióta engem is megvezettek (igaz, csak 40 ezerrel), hogy előre soha, sehol, senkinek egy kágyilló vasat sem fizetek, még előlegként sem. Ha komolyan gondolja a vállalkozó/eladó, meg tudja szponzorálni, hiszen nem csak én vagyok elvileg az egyetlen vásárlója, valamiből meg kell vennie az árukészletet, ergo van tartaléka. Ha meg nem, akkor az nálam komolytalan cég. Jómagam is vállalkozó vagyok, és igyekszem mindig mindenkinek mindent kifizetni, de viszont is elvárom ugyanezt. ettől működik a dolog. Egyik hozzászóló említette a legyártatós ablak dolgot. Az ilyenekkel nem kell foglalkozni, hatezer másik cég csinál még nyílászárókat. Előleg helyett szerződést kell kötni velük, az ugyanúgy perelhető nemfizetés esetén.

jaty 2012.05.31. 13:00:15

@Gera: ezzel vitatkoznék, mert a cserepemet (Bramac)két éve 860.000 Ft-ért úgy vettem Vácról, egy tüzéptől, hogy beestem, kértek 20.000 Ft előleget, és választhattam, hogy kifizetem előre , vagy amikorra a szállítást megbeszéljük megyek fizetek, rakodnak és hozzák.Ezt választottam, és a megbeszélt napon, mivel késtem fél órát a teherautó már felpakolva ott várt, bementem csengettem, és Esztergomban találkoztam a kocsival, épp pakolt lefelé otthon.A 15 db cserepet ami összetört szállítás közben valahogy, elvitte és mikor válaszfal tégláért mentem hozzájuk kicserélték.Komolyabb cégeknek szerintem van kellően nagy raktárkészletük.A faanyaggal szintén így voltam, megrendeltem egy névleges összeggel, és a szállítás napján fizettem.Ott sem ismert senki.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 13:00:34

@agresszív kismalac: "ha valaki kivasalna."

Menj ki éjjel az országútra kivilágítatlan bringával, meglesz.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.31. 13:00:43

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nekem van (igaz, nem olcsó)! Lehet, hogy ezért nem lakik a rózsadombon, és több időt tölt el munkával, mint síeléssel, de azt mondja, így nyugodtan alszik (monnyuk ezt még el is hiszem)

Gera 2012.05.31. 13:02:42

@vladimir964: Mutass egyetlen olyan idiótát, aki hajlandó neked több millió forint értékű ablakot legyártatni úgy, hogy nem kér legalább 30, de inkább 50 százalékot előre. Kétlem, hogy sikerülni fog.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 13:02:58

@vladimir964: "legyártatós ablak dolgot. Az ilyenekkel nem kell foglalkozni, hatezer másik cég csinál még nyílászárókat"

A hatezer másik is kér előleget. Ha lenne egy, aki nem kér, annál biztos nem vennék, mert nyilvánvalóan idióta.

Manyecska 2012.05.31. 13:04:35

@agresszív kismalac: :D odaállsz, fox egy kis virágspriccelőt /spricc/, meglengeted párszor a vasalót, /ki nem sza..rja le marad-e benne ránc../ oszt boldog vagy! Ennyi!! Margit, ne csináld, negyed óra.. :)

jaty 2012.05.31. 13:07:56

@ColT: Mit nem fizetne be az ilyen? Én arra gondoltam, hogy a károsult ügyvéde adjon be egy fizetési meghagyást, aminek van ekkora összegnél asszem 6 % illetéke, de ha a másik fél nem él ellentmondással akkor kb másfél hónap alatt megvan a végzés. Ha meg ellentmondásal tud élni a másik fél akkor nem teljesen úgy igaz a történet ahogy a károsult előadta.Ez esetben perré alakul át a fizetési meghagyás, és jön az ügyvédeket hizlaló hosszú pereskedés. Ha közben a cégét felszámolja is az illető, és újat alapít, akkor lehet csalás, csődbűntett stb miatt megtenni a feljelentést a rendőrségen, stb, az már jóval ütősebb.Sőt abban az esetben ha a bíróság valamikor megítéli X Ft-t a károsultnak, akkor végrehajtatni is egyből lehet a dolgot. A végrehajtó meg nem nézi régi vagy új cég viszi amit tud vinni.Javasolnám, hogy a károsult azonnal cserélje le az ügyvédjét ,mert az szerintem csak a pénzére, meg a minnél hosszabb ügyre hajaz.

Asztalos Gábor 2 2012.05.31. 13:08:18

vágd le a villanyórájáról a plombát :)

vladimir964 2012.05.31. 13:08:22

Akkor én szerencsés helyen lakom. Itt Pécsett annyira behalt minden, hogy sírva nyöszörög minden építőiparis cég, csak legyen már valami megrendelése, belemennek (majdnem) mindenbe. Érdekesmód a kőműves, hidegburkoló is fele pénzért hajlandó dolgozni, mint annak előtte, csak leessen valami (naná, hogy feketén). Egyébiránt a nagyösszegű megrendelésekre ezért is írtam a szerződést. cégek közötti szállításra meg erre találták ki a bankgaranciát (amit ugye minden slendrián kéthónapos Kft-nek nem adnak ki...)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 13:09:21

@Manyecska: Megpróbáltam kivasalni a farmerom. Jól összeégettem a combom. Lehet, hogy rá kellett volna guglizni előtte? Na majd írok egy házimunkákférfiaknak blogot.

Gera 2012.05.31. 13:12:02

@jaty: Pont erről pofázok, mindenképp ki kell fizetned szállítás előtt. Innentől ugyanúgy átkúrhatnak, mint ha a megrendeléskor fizettél volna. Persze az tény, hogy csak megrendeléskor egy 10 százaléknál többet én se fizetnék, ha hónapok múlva kell szállítani és nem egyedi termék. Csak ilyenkor szokott befigyelni az, hogy egy gyártói akciót szeretne igénybe venni az ember és akkor tényleg ki kell fizetni előre.

Persze vannak laza cégek, nekem közel kétmillió értékű hőszigetelést leszállítottak úgy, hogy még nem fizettem ki (eleve két nappal későbbre ígértem), mert azt mondták, hogy így jobban jön ki nekik, ha közvetlenül az Austrotherm hozza ki nekem, nekik meg most jó. Csak néztem :)

Manyecska 2012.05.31. 13:12:04

OFFFF: @atpijkamo: nem, azt a blogot én akarom írni!:P !! Én bezzeg reggel vasalgattam. Bezzeg... :) ON

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 13:12:43

Áh.., tisztelettel megkérdezném, hogy akik verést meg molotov koktélokat emlegetnek bármelyik verziót vállalnák-e személyesen (végrehajtás) vagy csak neTTen petyegő hülyegyerekek? Annyira elég már az ilyen keménykedő, megoldásra véletlenül sem vezető "megoldásokból". Szerintem világosan lejöhetett a posztoló írásából, hogy:
1) nem ilyen mentalitású
2) belátta maga is, hogy ez a pénz már elúszott
3) semmi rációt nem látna az ilyen kopaszhülyegyerekes, BMW-s stílusú megleckéztetésekben. És igaza van. Minek kelteni a hullámokat, uszítani? Túl sok filmet néztek a kedves tanácsosztogatók? Vagy mindigis efféle balhékra vágytak? A valóságban összeszarnák magukat, ez a nagybüdös helyzet. Faszom televan a nyikhajokkal.

jaty 2012.05.31. 13:13:52

@agresszív kismalac: Amig kifizetsz valamit és a másik fél nem tljesít belőle semmit lelép a zséddel, nem is elszámolási vita a dolog, hanem, csalás sikkasztás stb. Ha csak egy szöget is átadott neked és ezt igazolni is tudja azaza részteljesített, már sima elszámolási vita és senki sem fog nyomozni érdemben az ügyben. Sajnos ebben a szemét világban élünk, és ezek a szemetek, csalók pontosan tudják megddig mehetnek, el, hogy ők járjanak jól, és nem a károsult.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 13:14:38

@Manyecska: Figyelj már, én nem mondtam, hogy nem tudok vasalni!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 13:16:44

@Kellemes Zérókomponista: senki sem vágyik ilyen balhékra. de a tehetetlenséget szorozd össze a bukott pénzeddel meg a tökét vakargató rendőrséggel/bírósággal, vonjál gyököt belőle, aztán nézd meg az eredményt. minimum egy kiegyenesített kaszát kapsz.

Manyecska 2012.05.31. 13:17:06

OFFOFF @agresszív kismalac: persze, fejben vasalsz amint látom:) ON

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 13:17:09

@jaty: Szerinted nem szarná le a meghagyást? Végzést? Végrehajtást? Nem lenne semmi a navén, mire jön a végrehajtó.
A következő céget Szlovákiában csinálja, máris nem kapják el.

XCat 2012.05.31. 13:17:17

@ColT: Azért 2,2 milliót előre kiosztogatni.... nem vall okos emberre, na. Különben a tüzépesnek biztos bejött, de a posztolónak nem haverja a rendőrfőkapitány.

Valami lehet ott azért, amikor ennyire hótiszta és ártatlan az egyik fél, olyankor mindig szokott. Értelmifogyinak nem adnak oda ennyi pénzt.

A vállalkozó ettől függetlenül szarjon sünt. Arra nincs ötletem, a posztoló mi olyat tudna tenni, amitől nem őneki lesz nagyobb baja.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 13:19:22

@agresszív kismalac: Neked is biztosabb a biztosításod, mint a munkahelyed? Nekem is, azért közlekedek szabályosan kerékpárral. A középső sávból előbb-utóbb a troli alá fog lökni valamelyik faszhosszabbítós mobilozó+dohányzó melegfronti aktivista.

Sang Lee 2012.05.31. 13:19:49

én csak azt nem vágom, mi ez a méretre-gyártott-ablak fixáció? ki a gyík beszélt itt ablakokról egyáltalán?
ennek a szerencsétlen embernek nem az ablakon úszott el a pénze, hanem a kib@szott téglán, cementen, cserépen! Nem hiszem, hogy az ő házához egyedileg gyártott tégla kell, úgyhogy esetében nem hiszem hogy reális az, hogy az egész vételárat (vagy akár csak a felét is) előre ki kellett volna fizetnie...

Asztalos Gábor 2 2012.05.31. 13:20:28

@jaty:
"Ha meg ellentmondásal tud élni a másik fél akkor nem teljesen úgy igaz a történet ahogy a károsult előadta"

a profi csalók alapból ellemtmondással élnek, csak a lúzer bliccelőkön lehet egy szimpla fizetési meghagyás után pénzt behajtani.

"Ha közben a cégét felszámolja is az illető, és újat alapít, akkor lehet csalás, csődbűntett stb miatt megtenni a feljelentést a rendőrségen, stb, az már jóval ütősebb"

Meseországban talán. Nálunk nem sok ilyen esetről hallottam, pedig ezrével vannak olyanok, akik évente bedöntik a cégüket majd másnap újat csinálnak.

"A végrehajtó meg nem nézi régi vagy új cég viszi amit tud vinni.J"
Vagy nem. Az ilyeneknek soha semmi sincs a nevén, hanem családtag/stróman nevén.

A tanulság meg az, hogy ne adjunk ennyi előleget, és ha adunk azt is max. egyedi terméknél, több éve működő cégnek (ahol a cég több éves, és nem a telephely, aminek az üzemeltetője havonta változhat), és referencia sem árt.

Gera 2012.05.31. 13:20:40

@Kellemes Zérókomponista: Pedig amúgy a megveretés az egyetlen működő megoldás, de tényleg csak akkor ajánlott, ha májerebbnek érzi magát annál, aki átverte, mert ezek a figurák általában nem kispályásak, egy egyszerű átlagember csak magát szívatná, ha ilyesmivel próbálkozna. Ezt mi is beláttuk, amikor 24 milliót buktunk hatan egy hasonló "vállalkozón".

Betelgeuse-2 2012.05.31. 13:21:34

Írd ide ki a szemét tüzépes nevét és a telephelye adatait! Én is ott lakom nagyon közel, Ürömhegy-Aranyhegyen, nem akarok én is pofára esni!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 13:22:13

@PlastiCat: Megkeresi a helyi IKSz (Igor, Kolja, Szása) BT-t, és eladja nekik a kintlévőségét. Olyan 50%-ért szoktak dolgozni, de egymisiért liofizálják is a tüzépest, és eladják levespornak a kínai elvtársaknak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 13:22:16

@agresszív kismalac: :)) Látom, megfogtad a lényeget.

Jólvan na, csak keckeckedek.

A Bush meg a Powell üldögél a kocsmában. Bejön egy fickó, odamegy hozzájuk és megkérdi:
- Helló fiúk, mit csináltok itt?
- Épp a III. világháborút tervezzük.
- Igen? És mi a terv?
- Megölünk 140 millió afgánt, meg egy biciklis postást.
- Egy biciklis postást? Őt meg miért?
Erre Bush odafordul Powellhez:
- Ugye megmondtam, hogy a 140 millió afgán senkit sem fog érdekelni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 13:24:48

@jaty: Az ügyvéd a pénzére, meg a miNél hosszabb ügyre hasonlít?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 13:28:50

@agresszív kismalac: Nem. Biztos úgy érti, hogy addig tart majd a per, míg a kopasz ügyvédnek kinő a haja.

Sátán meg a Jocó 2012.05.31. 13:29:09

Megint béna a posztoló!

El kell hinteni, hogy a vállalkozó fújkált össze ezt-azt az elmúlt napokban és rögtön ott találja magát mint most letartóztatottak, mindenféle jogszabálysértéssel körítve.

(azért vigyázzon, melyik rongálókkal hozza összefüggésbe, más bizonyos rongálóknak rendőri védelem jár!)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 13:29:40

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
"minimum egy kiegyenesített kaszát kapsz."
Igen, a seggedbe. Ha megfelelő - mi szempontunk szerint féreg - körökben ismerős vagy, akkor nyilván eleve nem packáznak veled, nem leszel megrövidítve. Ha meg átvágnak.. Nos az miért is történt? Kérlek azért, mert le lettél infózva és a visszatérési értéke a dolognak az lett, hogy védtelen vagy, nem ismersz 'senki olyat', nem véd senki, ergó szabadon szivatható, tehetetlen. Éppen ezért működhet a rendszer. Ne éljünk álomvilágban.

@Gera:
"egy egyszerű átlagember csak magát szívatná, ha ilyesmivel próbálkozna"
Számból vetted ki a szót.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.31. 13:30:10

@Kellemes Zérókomponista: hidd el, vannak azért ott is módszerek. Tettlegesség nélkül.
Leírok 1@.
Behajtó cégről van szó (nem kopasz ukránok csapata), legálisan működnek, jó fejek, de ismeretlenül nem vesznék össze velük egy becsületsüllyesztőben.
Na szóval.
Kaptak megbízást egy tartozás behajtására. Szépen lenyomozták az ürgét, mikor eleget tudtak az időbeosztásáról akcióba lendültek. Nem nyúltak senkihez egy újjal sem. Semmi emelt hangú társalgás. Pusztán annyi, hogy amikor elhagyta az irodáját követték. Ha valamilyen nyilvános helyre ment, és valószinüleg tárgyalt valakivel odamentek, és elmondták az ismeretlennek (leendő partner?) a viselt dolgait. Nem kellett győzködni az embert. A 3. ilyen eset után önként kifizette a tartozását.

Ezt egy ilyen tetűnél egykettőre le lehetne zongorázni. Csak megállnak a kapuban, be sem kell menni (birtokháborítást sem lehet ráfogni). Érkezik a vásárló, és elmesélik neki a 'vállalkozó' előéletét. Borítékolom, hogy néhány hét után (mivel a bevétele innentől kb zéróhoz konvergálna) fizetne önként, és még fenyegetni sem kellene.

dr. Bubó 2012.05.31. 13:30:45

@mohopasi: "Előre nem fizetünk. Mikor fogják már megtanulni a lúzerek? "

azért vannak országok ahol a "bizalmi lánc" működik és 20 szoros sebességgel forog a tőke mint itthon a hocinesze módszerrel... ehhez pénz se kell. lehetne ÁRUCSERE

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 13:31:44

@Betelgeuse-2:
de más faszával verni a csalánt azt megy. Érthető a pofára nem esni-akarásod,de nemigaz, hogy zéró empátia és logika uralkodik az agyfejedben! Akarsz-e pszichikai kikészítést, ház előtt sötét autókat, s társait? Te kiírnád? Ejj már.

cierre 2012.05.31. 13:33:31

A tüzépes egy csaló gazember.
De! Nem adunk 2.2 millát oda, főleg ha előtte sem teljesítettek zökkenőmentesen. Ezek pont azt használják ki, hogy olcsóét ígérnek, amit persze nem tudnak teljesíteni. Építkezésnél jó tudni, gyártónak és gyárnak van akciója és náluk is lehet rendelni. Ha mégsem akkor nagyon szívesen megadják azt a kereskedőt akivel kapcsolatban állnak. Sőt náluk mindig, minden akció magjeleink. Igaz az ablakosra is, ott sem adnuk előleget, ha egyedi a gyártás akkor sem, adja meg a gyár nevét és lebotolod velük. Aki ezt nem vállalja az mehet a levesbe, rengeteg cég és kivitelező, kereskedő van. Megér egy félnapos telefonálást.
A leírt esetnek annyi, vállalod az önbíráskodást és lehet pénzed vagy börtön. Vagy marad a peres út. Utóbbit választanám ha szilárdak a bizonyítékaid.

Phrascarica 2012.05.31. 13:34:15

Gondolom jó árat adott a tüzépes, nagyon is jót, a jóljárniakarás, és hiszékenység kombója pedig mindig nyerő tüzépes oldalról.
Azért minden esetre a tüzépes szarjon tüzet ;)

SvenH. (törölt) 2012.05.31. 13:34:30

"Az utolsó 500 ezer forintos rendelésemet 2 nap szállítási határidővel adtam le. Nem jött ki semmi. Ekkor egy hetet adtam arra, hogy vagy mindent kiszállít, vagy adja vissza a pénzem. Ekkor már 2,2 millió forintom volt nála."

ez a TIPIKUS BEPALIZAS ESETE!!!
attol fuggetlenul hogy sajnalom hogy nem lehet jogilag ezt visszaszerezni a poszt tolonk ha most nem tanul ebbol akkor sosem... ha ez nem tortenik meg vele, akkor evente vett volna a bioparnat es a csodaviztisztitot 200e -t...

ez egyszeruen nem fer a fejembe... tehat 1.7 millaja ott csucsul a vallalkozonal es akkor meg atad fel millat? hat noooooooooooomalis ez?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 13:35:53

@Asztalos Gábor 2: A bírósági végrehajtókról sok mindent lehet hallani, csak azt nem, hogy becsületes, korrekt, méltányos, elfogulatlan és önzetlen emberek, akiktől távol áll a korrupció...

little honey 2012.05.31. 13:35:58

Hááát elég nagy lúzerség volt ennyi lóvét előre odaadni... Amikor a kamion benn áll a telken, lerakodás előtt kp-ban. Én így építkeztem, nyilván volt mekegés, de egyetlen forint sem tűnt el.
Ablaknál adtam előleget, de ott előre utánajártam, kinek adom a pénzt, nem utólag nyomoztam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 13:37:17

@atpijkamo: Tudtam, hogy a többi ellen nem lesz senkinek sem kifogás...

mb1 2012.05.31. 13:38:52

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Ez az ügy nem valósítja meg a csalás tényállását, mivel a tüzépes nem tévesztette meg a vevőt.
Nem állított tevékenységéről valótlant, azt kellett volna teljesítenie, amit elvállalt.

Ez BTK 289§ csődbűncselekmény
5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

korábban a joggyakorlat igen ritkán alkalmazta ehhez hasonló ügyekben, de 2012-től már nem olyan egyszerű megúszni.

Manyecska 2012.05.31. 13:41:21

@Kellemes Zérókomponista: ez igaz, addig működni is fog a rencer amíg nulla IQ-val vállalkoznak egyesek:P az meg a másik fele. Mellesleg a mi cégünk 21 év folyamatosan üzemel /szolgáltat is/ volt itt már oroszpiac befagyása, válság, stb..és nem szoktak mindig előre fizetni..de hát ez nekem köszönhető mellesleg :D:)) ..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 13:42:19

@SvenH.: Az nem nyilvánvaló számomra, hogy mennyit sikkasztott - és abból mennyire van papír, vagy a poszt toló ÁFA-mentesen (szállítóval) akart-e vásárolni...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 13:43:42

@mb1: hát nekem mindegy, hogy hogy nevezzük, csalás, lopás, átbaszás, nem vagyok ügyvéd. egy biztos, hogy törvényes úton ez a fazon nem kapja meg se a pénzét, se a tégláját, gondolom ő mindkettővel boldog lenne.

little honey 2012.05.31. 13:44:12

@SvenH.: Ebből nagyon jól látszik a helyzet: valaki nem tud vigyázni magára, aztán elvárja, hogy az állam oldja meg a sz*rt, amit ő okozott.
Az ilyen vállalkozónak nem azért kéne éhen pusztulnia, mert börtönbe kerül, hanem mert senki nem ad neki pénzt!!!!

XCat 2012.05.31. 13:46:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Gondolod hogy még erre van egy milliója? :) Ő az eddig berakott pénzét akarja vissza, nem még rákölteni.

Liofilizálásról; egyszer vettem valakinek liofilizált epres rózsaborsos csokit. Kurvadrága volt, de aztán kidobtuk, mert ehetetlenszarnak bizonyoult.

Akkor tanultam meg ezt a szőt. Ez egy szép történet szerintem.

XCat 2012.05.31. 13:47:32

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Te meg ne hánytass már meg korareggel, naggyon kéhhlek.

Manyecska 2012.05.31. 13:49:02

@PlastiCat: !jajjj olyat kaptam én is múltkor/csokit/ ilyen savanyú papírszerű eper volt benne..na, én azt egy hét alatt meg tudtam enni /szétválogatva az alkotóelemeit/..:D valami német sza..r volt:D soha életemben még csak hasonlót sem ettem. Nem is szeretnék boooáááá.

Manyecska 2012.05.31. 13:51:24

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: fejlesztünk /meg gyártunk és szolgáltatunk/! Komoly dolgokat /szoftvert, stb./

mb1 2012.05.31. 13:52:35

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Persze, igazad van én megértem és utólag mindig okos az ember, DE

jó szívvel lehet ajánlani egyrészt a behajtós (nem ukrán összeverős) cégeket, akik legálisan a fentebbekben leírt módon "kizaklatják" a pénzt az ürgéből

másrészt a büntetőeljárás során ha a fickó nem akar sokat ülni, akkor enyhítő körülmény az okozott kár megtérítése és akkor már meg is ússza az utána következő polgári pert, amiből jó eséllyel csak további kiadásai lesznek, bevétele nem

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 13:53:25

@Manyecska: @PlastiCat:

nimán milyen finnyásak vagytok.... :D pedig aszongyák nagyon egésséges... monnyuk persze egye aki akarja :D

mb1 2012.05.31. 13:53:33

@mb1: mármint a károsultunk ússza meg a polgári pert, ha már a büntető során megkapja a pénzt

Manyecska 2012.05.31. 13:55:01

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ja, nem. A léccámunk negyedére csökkent. Már a hatodik szakmát tanultam ki nemrég hogy az adminisztrációt csökkentsük:P! :( :D
Most már nyákot akarnak terveztetni velem épp:P /nyomtatott ÁramKör/ lehet elvégzem levelezőn a villamosmérnökit! :):P

Asztalos Gábor 2 2012.05.31. 13:57:56

@donfuligjimmy:

ezt a céget te bízted meg, és ez személyes tapasztalat, vagy csak hallottad valakitől hogy így működik.

XCat 2012.05.31. 13:58:42

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Egy virágboltban vettem, viszonylag brutál áron (a 6 dekás csoki 2200 volt asszem). Gondoltam ennyiért belefér, hogy ehető is legyen. Tévedtem.
Igaz, úgyis csak azért vettem, mert jól nézett ki, és elfelejtettem tortát csináltatni, de akkorismánna.

XCat 2012.05.31. 13:59:51

Én vagyok belassulva, vagy tényleg kurvára pörög a blog?

király vagyok 2012.05.31. 14:02:43

dicsak hadgyad már a gyáva parasztot könyü átbaszni
miböl él a sok lehúzos mi?
hahaha

Gazz 2012.05.31. 14:02:44

Nevek kellenének ide, addig csak a levegőben lóg az egész.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:03:36

@PlastiCat: virágbótbul csokit?? szerintem a csomagolópapírt atták el neked csoki gyanánt.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 14:04:40

@little honey: az éhenpuszítással egyetértek, de nehogy már a posztoló OKOZZA ezt a jelenséget. Nem jól fogalmaztál, ez így erős.

@PlastiCat: "Akkor tanultam meg ezt a szőt."
Semmi üzleti érzéked nincsen. Énpéldául ingyen is megtanultam most ezt a te károdon. Fizetőssé kéne tenned (önkárpótlás a szenvedéseidért). Amúgy miben áll ez a lili..liliomfiziológiás csokioldat? Mi az eljárás?

@Manyecska:
"Most már nyákot akarnak terveztetni velem épp:P"
AZ jó dolog, mihez?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:06:12

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: :))

Én is ezen rágódom. Szerintem dísznek volt, csak már ezer éve.

@PlastiCat: És azt figyuzod, hogy még mindig majdnem ontopik így 200-hoz közelítve? Nyilván címlapos, de akkor is.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 14:06:58

Mi ez a liliomfilizált csoki? Méhlepénytöltelék?

XCat 2012.05.31. 14:07:28

@Kellemes Zérókomponista: Asszem kivonják belőle a vizet. A gyakorlatban ettől úgy néz ki az eper, mint egy piros papírgalacsin. ízre is tökolyan.

Ez igazolja @Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: hipotézisét.

Mennyit adsz 10 szóért?

Amúgy tényleg adtál egy ötletet. :DDD

pjotr_75 2012.05.31. 14:07:37

Na abból a 130e Ft-ból biztos kitelik pár barna duzzasztott izmú emberke, + 2-3 teherautó, rakodókkal.
Napközben (szigorúan nyitva tartás alatt), szépen beálltok az új tüzépre (persze viszed a számláidat is, mit fizettél ki), és kéred az áru kiadását. OTT és AZONNAL.
Ha nem, nem, akkor jönnek a markos legények. Nem kell itt senkit agyba-főbe verni, csak távoltartják az immár felbőszült tulajt, amíg számla alapján tételesen felpakoljátok az anyagot. Hívjon rendőrt, megmutatod neki a számlát, hogy csak azt pakolod, amit megvettél..
Szerintem ezzel helyszínen rendőr se tudna mit kezdeni, háromszoros fejűre duzzadt tulaj meg utólag perelhet, hogy elvitted, amit kifizettél. Bíróság erre varrjon gombot.

XCat 2012.05.31. 14:08:35

@atpijkamo: VOLT ontopic, kérlek. Amíg aludtam.
Meg lesz, ha majd elmegyek fodrászhoz. Amint összevakartam magam, és lezuhanyoztam.

2012.05.31. 14:08:56

@KAWAszaki: gondolom nincs számla...

Amúgy vicc, hogy ha valaki nem nyújt ellenszolgáltatást, az nem bűncselekmény... vagy legalábbis nincs jogi vonzata.

Fizetek és nem teljesít a vállalkozó... semmi....

Autószerelő műhelyt vezetek, jön az ügyfél a kocsiért, nem hajlandó fizetni... én meg a JOG szerint nem tarthatom vissza a kocsiját.

Álljon meg má a menet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:09:13

@Kellemes Zérókomponista: "nyákot akarnak terveztetni velem épp:P"
AZ jó dolog, mihez?"

A rizsnyák a crohn-colitises diéta alapja.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:10:37

@PlastiCat: Nem akarlak bántani, de még te is hozzászóltál a témához. Hijjába tagadod.

pengusz 2012.05.31. 14:11:37

Szerintem keresd meg a károsultakat, és hívd fel a köcsögöt, hogy a tartozást eladjátok a cigóknak (ha jól látom 10 millió körüli összeg), vagy fizet egy héten belül. Szerintem így úszod meg legolcsóbban. Ha nem fizet még mindig eladhatjátok a tartozást. Tőlük is csak felfüggesztettet fog kapni, ha nem fizet :)

Manyecska 2012.05.31. 14:12:12

@atpijkamo: hát ezt hiába magyarázom nekik, nem értik:) ...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:12:19

@Kellemes Zérókomponista: @PlastiCat: Fagyasztva szárítás. Csak kicsit bonyolultabb, mint ahogy hangzik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:13:30

@Manyecska: Főzzál nekik.

- Nyákot kértetek, vazze!

Anyósom meg vattát kapott, mert fülbevalót kért.

Manyecska 2012.05.31. 14:14:08

OFF:

Utoljára liofilizált halkaját vettem: férgek vékonyra szárítva meg olyan szarul néztek ki. Sejtem eleve is. :D ONY

pengusz 2012.05.31. 14:15:00

@pjotr_75: Ez is egy korrekt megoldás :D

Manyecska 2012.05.31. 14:15:32

@atpijkamo: van nyákszívó is de azt az újszülötteknél alkalmazzák miután mexülettek :) ON

XCat 2012.05.31. 14:15:59

@atpijkamo: Jártam már nem pont így, de hasonlóan, és nem ennyivel, hanem kb a negyedével... de hatáozottan bosszantó dolog, szal átérzem.
Meg az is az, amikor szembesülsz vele, hogy a rendőrség leszarja, behajtó leszarja (nem éri meg ennyiért), feketebehajtó garantáltan és szívesen agyonveri pénzért, de azt nem garantálja hogy a tiédet visszahozza, stb.

Nekem happyend lett, mert leírattam vele a cirkuszolós időszak viszonylag elején, hogy de ő vállalja, hogy visszaadja, és szerintem félt, hogy kibaszom a saját (zárt) ablakán, amit kilátásba helyeztem neki.
De szvsz csak ezért.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:18:15

@Manyecska: Ne gusztustalankodj!

Mondjuk egy újszülött nyák nélkül is elég ocsmány látvány.

Peetee 2012.05.31. 14:20:13

Akkor 1 dolgot tehetsz öcsém, idén karácsonykor kimész ürömre és fehér olajfestékkel végiglocsolod a kurv@ karácsonyfáit. Ha nem tetszik neki, adja el, havas fenyőfának!!!
Pénzed nem lesz belőle, de legalább a köcsög is bukik párszázezret!

Manyecska 2012.05.31. 14:20:39

OFF: @atpijkamo: hát van aki még utána is! mondjuk 30 évvel. mindjárt mutatok valamit..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:20:45

@atpijkamo: ezt remélem megmondtam a gyerekeidnek is. fiam, megszülettél, oszt olyan ocsmány voltál, hogy majdnem rádhánytam. szép.

ferand1979 2012.05.31. 14:20:49

...elolvasva astoryt, sajnos kiábrándító hírrel szolgálok... A pénzből alighanem nem fog látni semmit a posztoló... A ki nem szállított anyagot meg úgysem..
Polgári pert is indíthat.. Rámegy a gatyája.. Addig, lehet, hogy a felfüggesztettetet megkapja a tüzées... De egy "lezárt" cégről van szó... Majd féligmeddig rá fogja "kennni" az egyik soförre, vagy az árúkiadóra... Vagy egyszerűen a "nem jött össze" story...
Polgári peres úton a magánszemélyt tudod támadni... De nem Ő károsított meg, hanem a (saját tulajdonában lévő) cége...
Ráadásul, ha egy követeléskezelő céghez kerül az ügy, annyira levonnak százalékokat, hogy azt a keveset, amit esetlegesen "kipréselnek" belőle, azt is meg kell osztani... alig marad...
Nem vagyok a jogban annyira jártas, de látható, hogy nem lesz könnyű "harcolni" az igazaáért...
VISZONT!!!
Hatalmas baklövés sorozatokat követett el a posztoló... NEM szabad előre kifizetni pénzt az építőiparban... Ha nagyon kell, lehet ügyvédi letétbe is helyezni, ill. abban az esetben ha előre gyártásról, egyedi megrendelésről van szó, 10-20-30%-át szabad kifizetni csak...
Én a városunkban 2 tüzépestől most már csakis úgy rendelek, hogy telefonon odaszólok, leszállítja, és megszámolva, átnézve az árút, kifizetem a soförnek, vagy bemegyek az irodájukba....
Legutóbb márciusban ment csődbe egy tüzépes itt.. Ők szoktak régebben beszedni pénzt előre télen, abból lefoglalóztak gyáraknál, egyéb tüzépeknél anyagokat, és tavsszal ki is szállították. Ott is csak úgy hagytam évekkel ezelőtt pénzt, hogy ismerem őket személyesen, és biztosra mentem...

A posztoló követező lépései jogász, ill. behajtó, vagy egyszerűen verőlemberek....
VAGY... Egy jó módszer... Ott állsz a cége előtt, és láthatóan felírogatod a rendszámokat, a ki-bejövő autók áruit, időpontokat... És megfenyegeted, hogy ezt a listát leadod egy független ügyvédnek, könyvvizsgálónak, esetlegesen az apehnak... NA ha ezután mindnről 100%-osan kénytelen számlát adni, akkor amúgy is becsődöl.. Inkább fite 1-2 millát...
A köv. 5-let... Amit valaki korábban írt... Bemész autóval a telepre, felpakolod az árút, és eljössz... VAGY: Rendelsz árut, elhozzák, és "elfelejted" kifizetni...

Nehéz kivitelezni, de megéri....

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:21:19

@PlastiCat: A behajtó egy vicc. Ha engem hajt be, akkor ír egy levelet, és minden létező és nem létező költségét én fizetem. Ha meg nekem hajt be, felmarkolja tőlem a zsét, ír egy levelet, és nem kapok egy fillért se.

Tudom, tudom, a bráner megfelelő végére kéne mindig helyezkednem.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:23:05

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ejjj, belezavarodtam a kommentekbe, mindenki válogassa ki a sajátját.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:23:51

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Az nem kifejezés! Úgy vittek ki a szülőszobából.

(Valójában az volt, hogy nem engedtek be. Mire beengedtek, már jött is minden, víz, vér, gyerek. Nem vagyok finnyás, csak túl hirtelen volt. A másikat szépen végig együtt szültük.)

barbie83 2012.05.31. 14:24:45

Ha valaki velem ilyet csinálna, hosszú hónapokig kínoznám a pincémben. És élvezném! Ráadásként levágnám tőből a lányának a bal lábát és megetetném a palival nyersen. Az ipsét pedig erősen megcsonkítva engedném el, hogy csak szájjal irányítós kerekes ágyat tudjon vezetni.

Manyecska 2012.05.31. 14:24:47

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ehh,akartam neki mutatni pár képet ma kaptam egy ismerősömtől, 1 napos baba:)..de nem teszem fel ide.

elkoltozott. 2012.05.31. 14:24:49

Miért nem lehet a cég nevét megmondani legalább?? Beszari a posztoló??

Manyecska 2012.05.31. 14:25:48

OFFFF @atpijkamo: szar ügy ha gyereket vártál azt víz jött:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:27:35

@agresszív kismalac: "Bababoltról nem hallottál még?"

Nohiszen, gyermekkereskedelem!

Voltak már itt verőembereket javaslók. Tiszta kékfény.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:29:09

@Manyecska: Épp ez az, hogy nem vártam semmit...

A gyereket felteheted, majd utálkozom egy jót.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:30:58

@atpijkamo: ejnye mán, hát nem vótál még disznóvágáson???

együtt szültük. ez jó! :D:D

@Manyecska: biztos cuki :D minden ilyen kis pihepuha mázas gyerek cuki.

XCat 2012.05.31. 14:31:17

@atpijkamo: Az egész erre van berendezkedve. Akkoriban akartam egy olyat, hogy kirakom netre az én madaramat, meg biztosítok egy felületet mindenki másnak is, hogy akadályozzuk a hasonlókat. Aki kifizette volna amivel tatozik, az lekerül.

Mondták hogy költsek rá ha akarok, de többet fogok bíróságra járni mint otthon, és komolyabban is megüthetem a bokámat. Azon kívül sokan csak bosszúállásból meg konkurencialejáratásból írnának ki dolgokat.
Mutyiország. Valahol írták, hogy ez a társadalom nem elég felnőtt a demokráciához. És igazuk van.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:31:59

Császármetszés közvetlen közelről

szulocsatorna.postr.hu/csaszarmetszes-kozvetlen-kozelrol

Valaki mesélje el, mert nem merek odanézni.

XCat 2012.05.31. 14:32:23

@atpijkamo: Te, és ilyenkor nem undorodsz meg egy életre az asszonytól? Tudom hogy jólnevelt vagy, és azt fogod mondani, hogy ádehogy, de akkor is durva.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:35:14

@PlastiCat: Az egy baleset volt. Szarjon sünt az orvos, hogy nem engedett be!

Normál esetben a szülőszobán én a másik végével foglalkoztam.

tejcsokoládé (törölt) 2012.05.31. 14:37:41

amikor festettük a lakást, akkori párom az első fél óra után ránézett a feltőkre, akik persze nem dolgoztak. azt mondták, nincs létre. vitt nekik. visszament fél óra múlva, még akkor sem dolgoztak. akkor ívben hajította ki őket, ahogy azt kell... máshogy nem megy.
azért szerintem viszonylag hamar kiderül, hogy kiben lehet megbízni, 2,2 milla nagy pénz, nem bízzuk rá akárkire. részvétem, de leközelbb legyél óvatosabb, egy magyarország...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 14:38:07

@PlastiCat: Én hallottam már olyat, aki megundorodott az asszonytól, de ez minimális százalék lehet.
Szerencsére én nem tartozom bele.:-)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:39:00

@PlastiCat: áááá, nem. ilyenkor aszongyák, hogy tudod, már nincs meg az a lelki közösség köztünk, ami korábban volt, oszt lelépnek a trafikos mancival. vagy a benzinkutas jóskával.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:39:26

@agresszív kismalac: Csak ennyi? Hülye! Már levágtad az egyik lábát?

Manyecska 2012.05.31. 14:40:28

Különben meg a cégeknek adószám-ellenőrzést nem árt /internet/..de a Cégbíróságra is bárki bármikor bemehet és kérhet cégkivonatot /párE Ft/.. de a legjobb ha ajánlják tényleg. Bár egy Tüzép-telep??

tejcsokoládé (törölt) 2012.05.31. 14:40:40

javított verzió: amikor festettük a lakást, akkori párom az első fél óra után ránézett a festőkre, akik persze nem dolgoztak. azt mondták, nincs létra. vitt nekik. visszament fél óra múlva, még akkor sem dolgoztak. akkora ívben hajította ki őket, ahogy azt kell... máshogy nem megy.
azért szerintem viszonylag hamar kiderül, hogy kiben lehet megbízni, 2,2 milla nagy pénz, nem bízzuk rá akárkire. részvétem, de leközelebb legyél óvatosabb, ez magyarország...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 14:41:12

@tejcsokoládé: Bki,aki létra nélkül jön festeni, és nem három méter, azt be se engedem!
(Atpi viccét a levesről, meg a kanálról nem írom ide.)

Manyecska 2012.05.31. 14:43:35

@atpijkamo: hát a nyákszívót jól beleb..szta már bocsánat nincs jobb szó...csórikámba..

kovboj1 2012.05.31. 14:45:39

menj el a tüzépére egy kocsival és pakolj föl rá amit érsz vagy amit szeretnél. ha megvan a számlád nem nagyon pampoghat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:46:41

@agresszív kismalac:

4 fölött.

A kisebbik.

A nagyoobik nem volt ennyi.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 14:47:45

@PlastiCat: Most szólj hozzá! Botrány.
(És még le sem tudom tagadni.)

XCat 2012.05.31. 14:47:59

@atpijkamo: Én meg hajlandó nem vagyok, ma még nem hánytam. Jó lenne így maradni.

És a nők erre miért vállalkoznak?

Különben kétségbe vagyok esve. Nem illek sehova.
A fiatalok hülyék mint a segg, akiknek meg már eszük van, azok szaporodnak. Ez UNDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIII.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.31. 14:48:24

@PlastiCat: jó is az. nem kell dolgozni,szépen elimádkozgatsz magadban, esténként jön az érsek oszt jól meggyóntat privátba, ráadásul főzni se kell. aranyélet.

XCat 2012.05.31. 14:49:09

@agresszív kismalac: Hát ijesztő. És ő is tudja, hogy tőled van?

@atpijkamo: Azért nem kell lehülyézni szegény kölyköt... épp elég baj, hogy lecserélte malacra.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:49:51

@PlastiCat: "És a nők erre miért vállalkoznak?"

Ööö... Hát az első nap, az még határozottan kellemes...

XCat 2012.05.31. 14:50:26

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Akkor öngyizek. Ez a világ el van baszva.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:51:16

@Manyecska: Köszi! Akkor jó döntés volt, hogy nem néztem oda.

XCat 2012.05.31. 14:51:41

@atpijkamo: Régen még érthető is volt, mert eldugták őket... ha meg már bekapta a legyet, nem volt mit tenni, végig kellett csinálni, elvégre nem dögölhet bele a poronty. Valahogy ki kell szedni.

De manapság?...

XCat 2012.05.31. 14:54:26

@agresszív kismalac: De. :DD

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Eddig a mástípusú elbaszásokkal foglalkoztam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 14:55:24

@agresszív kismalac: Jólvan na, feldobtad a labdát. Volt amikor nem ütöttem le? Én kérek elnézést!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 14:55:34

@PlastiCat: Azért a monitort hozd át előtte.
De akkor már ne a régit, neked már úgyse kell.

Manyecska 2012.05.31. 14:56:36

Na, azért az a 9 hónap csodállatos volt! Leszámítva az első hármat amit térdelve és hányva töltöttem a szoba közepén és az utolsó hármat amikor vizesedtem és a vérnyomásom az egekben volt. De közte csóóódaszép! :D De télleg, amikor forgolódik benned olyan mint az Alien I-IV...! tökizgi! Mi sztetoszkópot is szereztünk:P..

XCat 2012.05.31. 14:58:00

@Manyecska: Utána is olyan. Úgy 1 és 7 éves kora között van egy időszak, amikor szép meg aranyos, de azért nem éri meg bevállalni ezt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 15:01:56

@PlastiCat: Mondjuk, a te anyádat én sem értem.
(Ezt mondanám, ha veszekedni akarnÁk.
De nem akarok.)

Manyecska 2012.05.31. 15:06:36

@PlastiCat: miért 0-1 éves korig szerinted nem?

XCat 2012.05.31. 15:08:21

@Manyecska: Addig mindenféle ronda vackok folynak belőle állandóan az összes létező lyukon...

@agresszív kismalac: Én sem. Csodálatos csaj, és sokkal boldogabb lett volna nélkülem. De neanyázzmerletapsolomafejed.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.31. 15:09:41

Vannak olyan emberek, akik abból q-va jól megélnek, hogy meglopják, kirabolják, átverik a másik embert.
Aztán egyesek szerint, az áldozatok a hüjék, és megérdemlik.
Mint az erőszakos nemi közösülésnél...akkor sem az elkövető a gennyláda, hanem q-va a nő..

nagyon hányingerem van ettől a világtól Újvilágot akarok!!
Stoppolni akarok!!!

XCat 2012.05.31. 15:11:03

@batgirl: Neked az nem javasolt. (minden baszogatás nélkül)

Bárhol máshol megennének. :)

Manyecska 2012.05.31. 15:15:39

@PlastiCat: ez igaz, háromóránként újra kell tölteni őket..

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.05.31. 15:17:04

@PlastiCat: 2365-ös bolygón nem. Ott boldog szelíd népek élnek, gyönyörű tájakon

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 15:18:12

@batgirl: A stoppolás már nem divat. Vegyél új zoknit.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 15:19:37

@PlastiCat: Akkor én sem értem. Biztos, hogy ő az anyád?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 15:20:19

@Manyecska: Alien. :)) Nem kéne császár, kirágja magát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 15:23:52

@tejcsokoládé: Én inkább kifestettem a lakást magam. Ingyé'.

Nem lett a legszebb, de nem lett volna lóvé festőre.
És az olyan melósok helyett, akik nálatok voltak, hát inkább megcsinálom magamnak.

Illetve, olvastam nemrég, hogy magy a sírás az építőiparban, mert az emberek inkább megcsinálják maguknak a dolgokat.
Hát, lehet gondolkodni, miért.

XCat 2012.05.31. 15:26:04

@Manyecska: Kéne ilyen csecsemőtöltőt gyártani. Egy tölcsér a fejébe, kettő alulra, és ki sem szedni, amíg nem tud önállóan közlekedni...

XCat 2012.05.31. 15:27:47

@batgirl: Olyan van itt is sok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 15:27:55

@PlastiCat: Amúgy szoktál hányni? Lehet, beütött? ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 15:29:54

@PlastiCat: Tényleg tiszta szerencse, hogy te nem akarsz szaporodni.:-p

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 15:30:04

@atpijkamo: Én most nézem, de semmi extra. Láttál már disznóvágást? Na, az is ilyen :S

Szegény kis csókát sajnálom, ahogy kiszedik :S

XCat 2012.05.31. 15:30:09

@agresszív kismalac: Látod, ezen már én is gondolkodtam.

@ColT: Szétkúrtam magamat pár éve (napi másfél liter kávé sok stresszel csodákra képes). Gyakorlatilag mindent kihánytam egy jó ideig. Most már nincs vele gond, csak néha... a sok kávét még mindig nem szereti, de napi 3 elmegy.

De tökrutinos vagyok benne, csak nem szeretem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:31:01

@PlastiCat: Nem úgy! A kétmilliós követelést tudja max. annyiért eladni, de egy fillért sem kap meg előre, sőt, legalább százezer forintot befizettetnek vele (sokat fogyaszt a Hummer). Ha kiverték az ipséből a pénzt kamatostól, esetünkben ~ 4 millió Ft-ot, egyet megkap a poszt toló, egyet a hatóságok, hogy ne vegyék észre, kettő meg marad a behajtóknak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.31. 15:32:32

@PlastiCat: A nagyobb baj az, hogy azok is szaporodnak, akiknek nincs eszük :D

XCat 2012.05.31. 15:33:09

@agresszív kismalac: Pedig azt el sem mondtam, hogy magát a csecsit is növeszteni kéne, lombikban. :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:36:50

@batgirl: Nekem utoljára a megboldogult nagymamám stoppolta be a zoknijaimat. Az egyetemi zsibvásáron az új ár ötszöröséért adtam el egy részét. Lyuktól függetlenül mindegyiknek bestoppolta (valójában megerősítette) az orrát és a sarkát, színében a zoknihoz harmonizáló stoppolócérnával.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 15:37:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ó, van nekem listám sokat fizető állásokról, ami soha nem lennék. Azon a politikus még a behajtót is megelőzi.

XCat 2012.05.31. 15:37:46

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: És mi van, ha tényleg nincs pénze? Akkor verhetik, nem lesz.

De a cég címe érdekelne, ki tudja, hátha még jól lesznek valamire. :)

XCat 2012.05.31. 15:40:05

@atpijkamo: Az az igazság, hogy aki politikusnak jó, az elég sok olyan helyre is jó, ahol jóval többet fizetnek, és kevesebbet piszkálják.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:40:11

@PlastiCat: Dicséretes elhatározás! Ha kell, küldök címet, kinél jelentkezz. Először úgyis pár évre kiküldenek Franciaországba vagy Belgiumba, és csak utána kell fogadalmat tenni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 15:42:17

@PlastiCat: Nem értünk egyet.

A mondatod belső logikájából az következne, hogy akkor nem égetné magát, hanem elhúzna a jobb állásba.

XCat 2012.05.31. 15:45:48

@atpijkamo: Arra gondoltál már, hogy esetleg tenni akar valamit értetek, meg az országért? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 15:47:34

@batgirl: Azt nem kell stoppolni.
Ennyire meleg van?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:48:19

@PlastiCat: "Sajnos" nekem nincs ilyen kapcsolatom, de azoknál a pincéreknél kell érdeklődni, akik a sötétített autókkal járó nagyon izmos, gyakran akcentussal beszélő úriembereket szolgálják ki.
Olyan nincs, hogy egy céglovagnak nincs pénze. Ha kemény, és nem adja ki veréstől, kiadja attól, ha a szeme láttára töltik meg a feleségét, esetleg a gyerekeit ondóval, vagy akkor, ha a fentebb emlegetett csokiszínű bérmunkás őt teszi magáévá a gyermekei szeme láttára, miután a kezét a szemöldökfához szegezték.
A legtöbbüknek viszont az is elég, ha - mint az egyik ismerősöm ismerősének - beülnek hozzá meccset nézni, szólnak, hogy kellene a pénz, elsörözgetnek, és az utolsó sípszó után elköszönnek, majd az ajtóból visszafordulva megkérdezik, hogy "Holnap te akarsz a gyerekért menni az iskolába, vagy menjünk mi?"...

XCat 2012.05.31. 15:50:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ez olyan barátságtalanul hangzik. És nem is vagyok benne biztos, hogy legális.

Az alkotmányban sem írnak róla.... biztos szabad ezt?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:51:14

@PlastiCat: "Szétkúrtam magamat pár éve"
Magad, (uram) hölgyem, ha szolgád nincsen?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 15:53:06

@PlastiCat: Ilyet soha senki nem látott, nem tapasztalt, be sem vallott...

XCat 2012.05.31. 15:54:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Busshista, katolikus, krisnásoknál nem úgy hívják őket, de gyakorlatilag... ebből a buddhista nem érdekel, nincs az az isten, akiért én kopaszraborotváltatom magam. Katolikusok bejönnének, csak zavarnak a hisztis nők... és ugye van akinek nem való a faszmentes élet.

Inkvizícióhoz nincs véletlen kapcsolatod? Az tetszene.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:55:05

Gyurcsány és az MSZP alatt virágzott a szabadrablás.

Mostantól aki csődbe megy az néhány évig nem alapíthat új céget.

XCat 2012.05.31. 15:56:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Jah értem. Akkor ez olyasmi, ami van, de mégisnincs? Buli. :D

Szétkúrás; túl sokat melóztam.

Betelgeuse-2 2012.05.31. 15:58:38

@Kellemes Zérókomponista: 13:31.
Eriggy már. Ne légy ilyen beszari. Pszichikai kikészítés? Ház előtt sötét autó? Ugyan már. A haverjaim már rég elintézték volna ezt a tüzépest. Már rég megadta volna a tartozását, kamatostul persze, és még meg is köszönte volna, hogy megadhatta. Én bizony kiírnám a tüzépes nevét ország-világ előtt.

csempés 2012.05.31. 16:02:50

Kedves posztoló!

Szeretnénk a tüzép nevét is látni leírva, nem csak általánosan a "tüzépesről" tudni.

XCat 2012.05.31. 16:08:47

@atpijkamo: Feltételezz több jószándékot emberekről. Sokat segít.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 16:10:42

@PlastiCat: Talán előbb mutassanak valami okot rá.

XCat 2012.05.31. 16:14:07

@atpijkamo: Hát ez nem így megy:)
Előbb legyél jószándékú.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 16:17:51

@PlastiCat: Maradjunk abban, hogy vagy katolikus, vagy ortodox keresztény (a buddhistáknál sem úgy hívják, csak a bulvárpatkányok).

XCat 2012.05.31. 16:20:03

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Jezsuitákat esetleg el tudnám képzelni.

blajen 2012.05.31. 16:21:58

ki kell fújni purhabbal a tüzépest!

XCat 2012.05.31. 16:38:17

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nincs? Hm, mi történt velük?

Marad akkor az inkvi. Randalírozás diplomataútlevéllel, és fix fizetéssel. Álommeló. :)

XCat 2012.05.31. 16:39:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én most is szelíd, és kedves vagyok. Esztike viszont ha komolyan felidegesít, kinyomozom melyik az ő takszija, beleülök, és lehányom. :D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.31. 16:40:02

Nagyon szomorú ez. A csalók simán megvannak és a bepalizottak fizethetik az ő jólétüket. Ezért mondom, hogy ork bán központosított mutyija csak tünet! Pont olyanok a politikusok, mint amilyen az ország lakossága. :( És a rendőrség még asszisztál is hozzá. :(:(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 16:42:03

@PlastiCat: "(Jesuitissae) kongregációját Rossella Izabella Barcelonában a jezsuita-rend négyes fogadalmának mintájára alapította. VIII. Orbán pápa 1631-ben feloszlatta."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 16:45:48

@TrueY: Lelkem! Most legalább nem (csak) céglovagok ülnek a kormányban. Mielőtt máskor orbánozol:
- Mosd meg a szádat!
- Gondolj Gyurcsányra, Bajnaira és áldozataira, Veres Jánosra, Juhász Ferencre, Lampert Mónikára és az összes többire!
- Fizesd ki a munkásaidat, a számláidat és fizesd be az adódat!

XCat 2012.05.31. 16:46:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hmm.. újra sem lettek alapítva? Pedig 15 éve ez még volt.

XCat 2012.05.31. 16:48:16

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Sőt, most is van jezsuita.hu
Elég faszán néznek ki, egyház létükre. És egyáltalán nem olyanok, mintha meg lennének dögölve 1631 óta...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 16:51:06

@PlastiCat: De azok nem apácák. Tudod, nálunk katolikusoknál még számít, hogy valaki férfi vagy nő...

XCat 2012.05.31. 16:58:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Meg tudom őket győzni bármiről. Még egy akciós edénykészletet is kapnak öccázért, és egy ajándék csónakot, amit krisztus keresztjéből ácsoltak. ;)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.31. 17:10:54

@PlastiCat: Csak jelezni szeretném, hogy ugyan szentté relatíve nem sok jezsuitát avattak eddig, de egyáltalán nem arról híresek, hogy buták és könnyen meggyőzhetőek...
Nézz be a blogukra! Jó, azt némileg elrondítja egy-két megélhetési üldözött bérkommenter, de a posztokon érdemes elrágódni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.05.31. 17:11:42

@Betelgeuse-2: haverjaid a maffiával szemben. Úgyvan. Teeriggy.

XCat 2012.05.31. 17:12:55

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem érek most rá. Majdtalánmáskor.

Különben pont azért ők, mert nem hülyék.

igazságos 2012.05.31. 17:13:27

@Betelgeuse-2: nagyon keménykecc, oszt még egy valamirevaló avatarod sincsen, így könnyű. Egyébként tényleg kiírhatta volna a posztoló a cég nevét, ennyi elég is lett volna, a többit kinyomozzuk. Kutakodok, de sajnos nem leltem rá eddig.
Legalább annyit mondhatott volna, hogy Budapest vagy vidék.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.31. 17:16:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Erre a Bajnai áldozataira már egy páran ráfaragtak. De gondolom, hogy te okosabb vagy náluk, meg tele vagy bizonyítékokkal.

igazságos 2012.05.31. 17:16:56

Hoppá, a fenti adatokból valószínűsíthető azért, hogy Budapesten, Óbudán kell keresni.

igazságos 2012.05.31. 17:25:28

@agresszív kismalac: jóvanmá, most nyomozok, se látok, se hallok! :)

Ezt már találtam:
La-Pe Bt.
Épitési Anyagok Boltja
Ko-Csempe-Szaniteráru
Szilárd Csempeszaküzlet

Olyan sok nincs azért. Bár ha épül, nem tudom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.31. 17:42:32

nalunk nincs tuzep
kimegyunk az erdore Maryvel, kivagunk par fat
felhuzzuk a fahazunkat, oszt jonapot

igazságos 2012.05.31. 17:48:21

@hagyma: aszittem nektek olyan légkondis fűtés-hűtés van, a kandalló meg csak amolyan dísz. :)

A tüzépen nem csak fát lehet kapni, hanem mindenféle építőanyagot egy helyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.31. 17:53:29

@igazságos:tudom, azt hitted nem voltam TUZEP-es?, de nekem csak fa kell
a kandallo az nem disz, az igazi kandallo, sot meg igazibb
ilyesmit akarok venni, utolos elotti lakhelyunknek:
www.log-cabins-revealed.com/images/log-cabin-rustic-500.jpg

Betelgeuse-2 2012.05.31. 18:03:14

@igazságos: Nem avatar kell, hanem bikacsök! :)

Betelgeuse-2 2012.05.31. 18:04:51

@Kellemes Zérókomponista: Maffia, a francokat maffia, csak egy szemét tüzépes. A közgépes haverjaim kicsinálták volna: odamentünk volna 6 teherautóval, fölpakoltunk volna mindent, amit érünk, oszt jó napot!

Rókakígyó 2012.05.31. 18:13:54

Ezt a nyomozást előre kellett volna megcsinálni, meg minek építkezik ilyen időben...

igazságos 2012.05.31. 18:20:21

@Betelgeuse-2: jóvan, akkor végig lehet járni az általam kiírt négy céget, sorbaverni őket, csak közöttük van az egyik.

@Rókakígyó: te is sötétebb vagy a kelleténél, 2010, tudod AZ MÉG A VÁLSÁG ELŐTT VOLT, vágod? Olyankor azért még nem ment ennyire az átverés, mint most megy. Ha ennyien tartoztak nekik, biztos volt már hírnevük.

beste 2012.05.31. 18:39:58

@donfuligjimmy: egy ismerősöm pontosan ezzel a módszerrel kapta meg az 5 éve várt 15 milláját 3 nap alatt... :-)

Manyecska 2012.05.31. 18:42:07

@atpijkamo: te olyan morbid vagy. Ezért váltam el tőled. Vagy még nem váltunk el??:P

Manyecska 2012.05.31. 18:43:06

Szerintem alapból fejbe kellett volna lőni vállalkozót oszt levan a gond..:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.31. 18:45:30

@Manyecska: ... ??? Miért? ... Elháltuk egyáltalán?

Manyecska 2012.05.31. 18:52:20

@atpijkamo: én mondtam hogy ne kezdjünk már el az anyakönyvvezető előtt verekedni, de neked asztán beszélhetek :D..

tede 2012.05.31. 19:09:11

Én inkább lemondok bizonyos akciókról, de tüzépesnek előre soha nem fizetek. Amúgy is kis utánjárással a gyártónál is lehet fizetni és életveszély előre egy közvetítőnek pénzt odaadni.

Niga u mad 2012.05.31. 19:18:50

mámmegménem az aldiból rendelt

KenSentMe 2012.05.31. 19:27:01

Na, hát így élnek az élet császárai és az örök vesztesek.. jaj.. ezekben a történetekben mindig az emberi nagyságot kell észrevenni, ami meglátja és kiaknázza a lehetőségeket.

rug82 2012.05.31. 19:32:35

Ekkora hülyét! Ezen a kettéfűrészelt törpecigány uralta gyarmaton CSAK úgy működnek a dolgok, hogy odaadom a pénzt, ha megkapom az ellenértékét!!! SEM hitel (agyhalottak!!!!!) sem átutalás!!! KP és azé' kaphatsz valamit!

igazságos 2012.05.31. 19:33:43

@tede: tudod, nem mindig fizethetsz magánemberként közvetlenül a gyártónak, ez az ablakosoknál is így van, a gyár ugyanis csak vállalkozókkal áll szóba, akiktől garanciát kérnek.

Szóval, az a lehetőség, hogy közvetlenül a gyártótól csak bizonyos esetekben lehet az építőiparban.

Ti sem mostanában vásároltatok téglát, ablakot, anyagokat, az biztos.

Mylady 2012.05.31. 20:06:09

Na. Volt valami érdekes amíg nem voltam?

Mylady 2012.05.31. 20:25:53

@hagyma: Basszus, ha legalább írnál valamit a blogodba...

popocatepetl 2012.05.31. 20:42:26

@rug82: Te tetűhintás prosztó féreg! Nem tunt fel, hogy basszák a nejed?

rug82 2012.05.31. 20:51:09

@popocatepetl: Nem, mert nincs! Ellenben a te nejed baromi rosszul szopik - azt mondta, a mikro méretekhez szocializálódott...

Dr.Betépett felhasználó 2012.05.31. 20:51:13

Namost csak az igasság kedvéért
Ha valaki mégeccer leírja,hogy 3 méteres létranélküli emberek föstöttek a császármeccés számára kijelölt helységben,midőn éppen céget változtattak,hogy ne kölljön kipengetni a 2,2 milkát,és a világra gyütt 1, azaz egy malacé elcserélt újszülött,én beadom a kivándorlási kérelmemet.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.31. 20:58:37

@Asztalos Gábor 2: tőlük hallottam. Személyesen, nem sokadkézből. Meséltek mást is, azok is erőszakmentes módszerek, de közelebb állnak a zaklatáshoz. Nekem ez tetszett a legjobban, és ez a módszer a poszttolónak is segíthet a helyzet rendezésében (feltéve, hogy olvassa a kommenteket).

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.31. 21:04:14

@merjünknagyotálmodni: visszaszerelheted a hibás alkatrészt? az igaz, hogy plusz idő/meló, de megteheted?
Ha azt nem, akkor amit beépítettél, azt kiszerelheted, ha már nem hajlandó kifizetni? Mert ha ő fizetés nélkül távozik, az akár honnan nézzük lopás.
Egyben kell visszaadnod az autóját?
Arra gondolok, hogy alkatrészeire bontva, "kosárban" is visszadhatod?

igazságos 2012.05.31. 21:08:27

@Dr.Betépett felhasználó: ne legyé rasszista, kérem szépen.

ugyehogyugye van itten tengernyi eltitkolt jövedelem, megmondta a matolcsy is, van innen honnan elvenni.

Dr.Betépett felhasználó 2012.05.31. 21:20:51

@igazságos: én a matolycsit venném el,ha nem lennék házas,és nem lennék pasi.ÚÚÚgy elvenném......az életkedvit legalább

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.31. 21:47:46

@hagyma:

Csak aztán nehogy te is úgy járjál mint a székely ember a fiával... ti. hogy megszólal Mary:

- Isten veled, hagyma!
- Tán haza készülsz, Mary?
- Nem... csak feléd dől a fa.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 00:20:08

@Mylady: eppen emlitettem odaat, hogy juliusban indul a amsodik szezon, szeptemberi hazmenetellel:)
az elobbi tuti, az utobbi meg ketseges
,meg varom az amerikai utlevelemet, annelkul nem megyek:)
@neoteny: tok komolyan rajta vagyok a hazvasarlason, vagyis islyen itt ugy hivjak cabin vasarlason
en nagyon birom, valahol az erdo melyen:)
a fat nem en fogom vagni remelhetoleg, bar meg tudnam oldani
szerintem

Xezs 2012.06.01. 00:29:11

Többször kérdeztem már, de újra megteszem: ti szoktatok dolgozni baze? A kommentek 80%-a munkaidőben születik.

ezértartittezazoáááááááááááááááááá

EU 2012.06.01. 00:34:39

@Xezs: Nagyon jó a kérdés, ez már bennem is felmerült! Csak óvatosan imitálva dolgozgatnak.

kedvezmeny.ini.hu

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 00:37:57

@hagyma: igy van
ez teny
es a fele kozalkamlamzott, koztisztviselo
ez nem kerdes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 00:39:15

@Xezs: ez ide jott
mar az elobbi

Mylady kivetel, mert egyreszt keveset jon es masreszt normalis:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 00:57:15

@igazságos: neha felnezek a munkahelyi terrora
minden harmadik ugy kzdodik
ez az allat dolgoztat 12 orat
4-re vagyok bejelentve
a tobbit zsebbe

hat akkor lofaszt nektek:)

XCat 2012.06.01. 01:01:06

@hagyma: Azért van 4 órára bejelentve, mert 4 óra a hasznos munka a 12-ből. További négy órában sajnálja magát, a maradékban meg kicsit később jön, kicsit hamarabb megy, kicsit vakarja magát, kicsit nézelődik, mit lehetne ellopni, és közben 4szer kávézik, 14-szer bagózik, kimegy sétálni/reggelit venni, lemegy ebédelni, pisil, kakál, lepkét fog, felhőket bámul, satöbbi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 01:05:12

@PlastiCat: tuti van olyan is
ha en igy csinalnek, egyszeruen kirugnanak
ha nem lennek rendesen bejelentve es nem fizetnek az adokat utanam, akkor meg ulnenek a bortonben
thats all

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:08:52

@hagyma:

"en nagyon birom, valahol az erdo melyen:)"

Sok sikert; akkor lehettek valódi remeték. Nekem csak városi remeteségre futja...

Xezs 2012.06.01. 01:12:30

@PlastiCat: És ha mindezt beírod oda komment formájában, te vagy a bunkó meg az együttérezni képtelen.

Volt ott egy megmondóember, AzIgaziSipi, az nagyon jól tudta osztani a siránkozós népeket. Persze szerintük ő volt a paraszt, mert be merte írni hogy siránkozás helyett emeljék már meg ugyan a seggüket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 01:18:52

@neoteny: most is nagyon kozel vagyknk, 5 per seta a to es felfele 2 az erdo kezdodik
itt kicsit mas a termeszet, mint otthon
varosban lako de rendszeresen latok mokust vadpulyka, nyutat rokat stb.
jo, a varos szelen lakom 1 kilometerrel
semmi remetesegrol nincs szo, meg egy kilometer es az erdo kozepen vagyok:)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:18:54

@PlastiCat:

Ha 4 óra a hasznos munka és úgyis elsunnyogja a másik 8-at, miért kell bent lennie 4 órán túl? Arra van bejelentve, a te leírásod szerint csak annyit is dolgozik: akkor mi célja van annak hogy a további 8 órára is bent tartják?

XCat 2012.06.01. 01:19:28

@Xezs: Á, nekem már nem nagyon mernek ilyeneket mondani ott.

Sipit csíptem. Egyszer valami hülyeségen 9sszevesztünk, de jó fej volt a srác. Csak feladta. Ladybird is feladta, te is. én meg már csak pofozózsáknak használom őket.

Különben meg, egy rakás nyomorult, nem nagyon lehet velük mit kezdeni. Azon gondolkodtam, ígérek nekik ingyensőrt meg lófaszból kerítést, és 2014-ben megcsinálom az Internet Proletárjai (IP) pártot. Szerintem simán a parlamentbe kerülünk.
Nem jössz alelnöknek?

XCat 2012.06.01. 01:20:34

@neoteny: Mert az alkalmazójának azt hazudja, hogy ő akkor is dolgozik, és a pénzt elveszi érte.

Nézzétek a Boratot. Kurvajófilm.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.01. 01:20:54

a hianyzo betuket tedd hozza, mar mondtam Marynek, nem elegf,hogy szarul irok,a klavis is szar, be kene fektetnunk 20 dollart:)

XCat 2012.06.01. 01:21:41

@PlastiCat: Bettike lehetne a szóvivő. Olyan kaliberű beszédes Torgyán óta úgysem voltak.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:29:28

@PlastiCat:

Amelyik alkalmazónak ezt lehet hazudni, az nincs tisztában a termelékenység mérésének legalapvetőbb formáival sem, és megérdemli mindazt amit elhisz.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.06.01. 01:41:22

@Xezs: mindenkihüjecsaktevagyhelikopter?
a kettő mióta zárja ki 1mást? (dolgozás & kommentelés a homáron)

XCat 2012.06.01. 01:43:06

@Xezs: Valójában mindenki az index által fizetett törzskommentelő, csak genyók vagyunk, és neked direkt nem szóltunk.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.06.01. 01:45:25

@neoteny: mert azt a 4 órányi munkát elosztja. Nem elsőre letudja a 4 órát, aztán 8 óra károkozás, hanem 1kismunka, 1kisláblógatás, megint1kismunka, megint1kislazítás. teccikérteni?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 01:56:28

@donfuligjimmy:

Az teljesen mindegy hogy milyen elosztásban dolgozik és lopja a napot; akkor is csak 4 órára eső munkát végez el, ti. értéket termel meg. Ha a 12 óra "munkáért" X összeget kap, azt kifizethetnék neki 4 óra folyamatos munkáért is: és az alkalmazó nem járna semmivel rosszabbul. A további 8 órán keresztül történő bent tartás nem termel semmi értéket az alkalmazó számára (sőt bizonyos költségeit emeli).

Megdobbent 2012.06.01. 03:35:55

Ilyen kocsivasarlos, miertnemazenpenzemes sztorit mar vagy olvastam itt, vagy egyszeruen a jovobe latok. Ezesetben muszaj lesz lottoznom is. Oszt jonapot.

hagyma, hehe most ettem egy makos patko nevu krealmanyt, egybol eszembe jutottal: ennyi makert siman lecsukna a DEA, vagy 5 dkg csak ugy leesett rola, mert tultoltodott :>

Mylady 2012.06.01. 06:39:42

@Xezs: Ezen már én is gondolkodtam. Mert az még belefér, hogy az ember ránéz a hírekre napközben többször is, de az rengeteg idő, hogy itt minden poszton folyamatosan képben legyen, pláne még hozzá is szólni. Mindegy, biztos én dolgozom szar helyen. (de legalább jól fizetnek)

@hagyma: :)

encir 2012.06.01. 09:23:18

"Érdekes az, hogy a fenti - sajnos elég gyakori - cégalapításokra + csődökre semmit sem akarnak kitalálni. Pedig meg lehetne fogni, csak akkor "odafenn" sokan rosszul járnának:) "

No, az ilyen vállalkozók kiszűrésére vezették be az adóregisztrációs eljárást - csak egyrészt sajnos, elkéstek vagy húsz évvel, másrészt meg a jó szándék a gonosz érdekeken el fog sikkadni.

Amin Denit 2012.06.01. 09:41:41

@Kellemes Zérókomponista: Tüzépessel még nem volt dolgom, de a terep tutira célpontokban gazdag ebben az esetben is. A kárunk megtérülni természeresen nem fog. Az első, és legfontosabb alapelv, hogy el kell tekinteni akár a legkisebb kézzelfogható haszonra törekvés gondolatától is, csak és kizárólag a maximális károkozás az egyetlen követendő eljárás. A második alapelv, hogy a konkrét ténykedés csak és kizárólag a végrehajtóra tartozik, senkinek se mesélj róla. Az anyagi javak szisztematikus és válogatás nélküli megsemmisítésén túl a folyamatos zaklatás általi felőrlés jó taktika. Még egyszer mondom, haszon nem lesz belőle, csak elégtétel. Egy ilyen mókusnak egyre több ellensége van, győzzék kiválogatni, hogy éppen melyik tett keresztbe.
A műveletekbe lehetőség szerint senkit nem szabad bevonni. Nem a filmekben látott a valós életben sosem működő faszságokra kell gondolni, amikor majd körmönfontan csapdába csalva megszégyenítjük az egyébként szégyentelent. Direkt, komisz, és egyre nagyobb kellemetlenséget okozó tettek kellenek, rendszertelen időközökben és változatos módon, legjobbakat akár ismételve. Rá lehet kapni az ízére. Mindenkinek van képzelőereje, és amit a leginkább figyelmen kívül lehet hagyni, az bármilyen morális korlát, mert azt már a mókus átlépte, nem kell tekintettel lenni rá.
A legfontosabbat a végére hagyom. Külső, harmadik erőt bevonni egyetlen esetben lehetne, ha annak elkötelezettségében megbízunk, mert azok elenyésző kivételtől eltekintve csak saját maguk gyarapodása és az anyagi haszonszerzés irányában érdekeltek, és semmi perc alatt köpönyeget fordítanak. Sokba fognak kerülni, és ha mástól nem, a megbízótól beszedik amennyit csak tudnak.

Amin Denit 2012.06.01. 09:46:56

@agresszív kismalac: jogállamban élünk, ahol már a bírók a központi folyosóján azon viccelődnek, hogy az a bizonyos "i" betű hová lett a másik szó elejéről?
A jog egy olyan társasjáték alapja, ami arról szól, hogy én hogy tudok úgy kibaszni veled, hogy az adott keretrendszerben ne legyek felelősségre vonható és viszont.

Manyecska 2012.06.01. 12:46:13

@Xezs: amíg csak fizetgetnek addig csak dolgozgatunk! :D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.01. 14:01:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"Lelkem! Most legalább nem (csak) céglovagok ülnek a kormányban."

Hihi! Hát persze! Az igazi "eszek" a háttérben tolják az ügyeket.

"Mielőtt máskor orbánozol:
- Mosd meg a szádat!"
Bocs, de én betartom a szokásos szájhigiénét. Nem magadból indulj ki!

"- Gondolj Gyurcsányra, Bajnaira és áldozataira, Veres Jánosra, Juhász Ferencre, Lampert Mónikára és az összes többire!"
Ők legalább nem akarták szétverni az amúgy is gyengécske demokráciafélécskénket. Ork bán meg újra építi a rákosi féle államosítós kommunizmust. Szerintem ez rosszabb... Sajnos!

"- Fizesd ki a munkásaidat, a számláidat és fizesd be az adódat!"
Alkalmazott vagyok. Minden adót befizetek. Mást nem is nagyon tehetek. Egyelőre...

Manyecska 2012.06.01. 14:34:00

Különben meg most mondták a rádióba Málta után nálunk a legnagyobb a "munkahely-hiány"...miről beszélünk???

vomit 2012.06.01. 16:26:15

@TrueY: varhatoan a mai sajnalatos esemenyek,
index.hu/belfold/2012/06/01/magas_rangu_rendoroket_fogtak_el/
illetve a blogposzt utan a rendor partfogok halkabbra veszik a dedelgeteset

XCat 2012.06.01. 17:20:21

@Amin Denit: Én kisemmizlek téged, te kisemmizel engem, én kisemmizek valaki mást, az is valaki mást, a sokadiknál már senkinek nem lesz semmije, és ha már mindenki kisemmiződött, utána csak te vagy megint. És mindenki utálni fog mindenkit.

Előbbre vagytok.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.06.01. 18:44:06

@PlastiCat:

Igen, ez a pozitív visszacsatolás, ami lavinába vagy fegyverkezési versenybe fordul.

Külföldre szakadt hazánkfia, Neumann János alapozta meg Morgenstern nevű kollégájával a játékelméletet, különös tekintettel a nem-zéró összegű játszmák természetére vonatkozóan. Amiből -- többek között -- az is kiderül, hogy ha a csalókat nem büntetik meg hathatósan, akkor előbb-utóbb valóban bekövetkezik az, hogy mindenki (vagy a túlnyomó többség) csalni fog, hiszen a veszteség nagyobb akkor ha a kooperatív viselkedést választja, betartja az egyezség rá eső részét míg a csaló nem.

Igen, előbbre van a megcsalt ha visszavág: megszünteti a csaló előnyét, így a csalás elkerülésére buzdít.

Xezs 2012.06.01. 19:10:12

@PlastiCat: Nem emlékszem rád, de majd visszanézek valamikor.

Megyek alelnöknek, de csak ha szabadon szidhatok akárkit és nem szólsz bele mint a múltkor :)

Xezs 2012.06.01. 19:12:17

@neoteny: Miből gondolod, hogy bent tartják? Lehet hogy odaadtak neki 4 órányi munkát, hogy csináld meg, ő meg olyan balfasz, hogy 8 óra alatt csinálja meg. Meg nem is értem, mivel tartaná bent, elektromos sokkolóval?

@donfuligjimmy: Mert mondjuk munkaidőben dolgozni kéne, de ha a te dolgod a kommentelés akkor befogtam.

Xezs 2012.06.01. 19:14:28

@Manyecska: Ez a leghülyébb mondások egyike. Volt már szerencsém hozzá korábban is.

Xezs 2012.06.02. 10:42:21

@PlastiCat: Rád. Lehet más néven kommenteltél.

XCat 2012.06.02. 13:06:27

@Xezs: Folyton más néven kommentelek. Akkoriban CatMother voltam.

Xezs 2012.06.02. 17:57:04

@PlastiCat: Így már rémlik valami.

Xezs 2012.06.02. 18:09:03

@PlastiCat: Találtam egy ilyet tőled odaát:
"A magyarokban eleve van egy ilyen hűdeszar nekünk, el vagyunk nyomva, csórók vagyunk, denagyonrossz minden, és ha mégsem, akkor semmi sem elég, hajajjaj hozzáállás."

Azt hiszem hogy veled még soha nem értettem ennyire egyet, és talán soha nem is fogok.

Mindenféle seggnyalás nélkül írom.

XCat 2012.06.02. 18:15:22

@Xezs: Te az én munkásságomat olvasgatod hétvégén? :DDD

Különben már régóta mondom, és fenn is tartom, hogy a legnagyobb probléma itt az emberekkel van. Nem is a munkakedvükkel, de a mentalitásukkal.
És ahogy öregszem, ez engem egyrejobban fáraszt.

Múltkor dumáltam egy amerikai csávóval, mondta, hogy munkanélküli lett, de ezt így egy félsorban. Nem volt tőle idegbeteg, nem hisztizett, nem sajnáltatta magát, nem volt világvége hangulata, kölcsön sem kért.
Tudomásul vette, majd megoldja. Itt meg?...

Xezs 2012.06.02. 18:31:20

@PlastiCat: Na azért ne bízd el magad, csupán gugliztam egyet és ezt találtam rólad :)

Egyébként az amerikainak igaza van. Mi a lófasz köze van másnak ahhoz, hogy neki esetleg rossz? Illetve a fő kérdés: mennyire lendíti előre a helyzetét az, ha szétpanaszkodja magát a neten?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.04. 20:55:45

@vomit: "varhatoan a mai sajnalatos esemenyek,
illetve a blogposzt utan a rendor partfogok halkabbra veszik a dedelgeteset"

Már megbocsáss, de 1 fenéket! Egy ilyen mutyi országban miért pont a rendőrök ne lennének benne a mutyiban? Valószínűleg nem teljesítették Pintér valamelyik parancsát, vagy nem adták le neki a sápot. Így felnyomták őket. A többiek meg nyugodtan mutyizhatnak tovább... :(

Deviáns 2012.06.04. 21:26:56

Nem olvastam végig, de egy ötvenesért venni egy használt autót 50-ért, ráfesteni, hogy "Engem 2 200 000 -el vert át, téged mennyivel fog?" aztán szabályosan odaparkolni az új tüzépje elé. Semmit nem tehetne a kocsiddal..

little honey 2012.06.07. 12:59:52

háát akkor 401. kommentként beírom, hogy mekkora lúzer a posztoló!!!!@Deviáns:
süti beállítások módosítása