Tékozló Homár

Odacsaptak a teraszbiciklistának a Hollán Ernőben

2012.08.30. 18:13 | jackyll | komment

Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani:

2012. augusztus 7.-én kedden, hat óra előtt pár perccel hazafelé bicikliztem a Hollán Ernő utcában, a körút felől mint minden nap évek óta. Mivel nyáron a teraszok miatt igen szűk a hely ezért lassan, a gyalogosokra odafigyelve szoktam haladni ezen a szakaszon. Így történt ez ezen napon is, ám a hármas szám alatt lévő Pronto Pizzéria pincérei - szokásuk szerint - a járdán beszélgettek, mire én rájuk csengettem. Erre az egyik pincér (mint később kiderült, X, a két pinécrfiú közül a magasabbik) igen agresszívan rámkiabált, hogy ez nem bicikliút, itt ne biciklizzél, szállj le és toljad! Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben) visszaszóltam, hogy ne ő mondja meg hol biciklizzek (erre ott van KRESZ de erről majd később) és igenis itt lehet biciklizni. Kisebb szóváltás alakult ki közöttünk, megjelent egy másik pincér (lány) illetve valaki a konyháról(!), egy frisssen tetovált fiú. Mind a hárman különösen támadóak és agresszívek voltak velem szemben. Két perc sem telt el mire fent nevezett, nálam jó húsz kilóval nehezebb X minden előzetes figyelmeztetés nélkül megütött (ráadásul úgy, hogy szemüveg volt rajtam), megrúgott, és mivel erre nem szaladtam el dulakodni kezdtünk.

Már a földön voltunk, amikor egy vendég (még véletlenül sem a pizzéria teraszáról) odajött és szétválaszott bennünket (jobban jársz ha most elmész -mondta nekem). Én el is jöttem onnan (kampósorrú! -kiabálták utánam). Én nem vetettem sem látleletet, és nem tettem rendőrségi feljelentést sem: egyrészt nincs (illetve eddig nem volt) tapasztalatom hasonló ügyekben, másrészt pedig abban bíztam, hogy ha X felettesei megtudják mi történt, nem hagyják következmények nélkül. Nem így történt.

Másnap bementem a helyre (lévén ott megyek el minden nap, mert ott lakom), ahol X ugyan nem volt bent de konyhásfiú igen: ugyanolyan fenyegető volt mint előző nap és még be is szólt, hogy mit keresek ott. Beszéltem az üzletvezetővel, majd később két tulajdonossal is. A következők derültek ki: az esemény időpontjában az üzletvezető bent volt az étteremben (a szomszédos főzelékkirály is hozzájuk tartozik), épp üzletet vezetett. Őt később "tájékoztatták a történtekről". Az egyik tulajdonos több mint 24 óra eltetlével tőlem tudta meg, mi történt.

Értetlenkedését fejezte ki, és az antiszemita megjegyzésen jobban megdöbbent mint a verésen (én nem). Még érdekesebb, hogy a másik tulajdonos (és úgy tűnik a tényleges főnök) a helyszínen (értsd a pizzéria teraszán) tartózkodott amíg a jelenet zajlott és egyáltalán nem avatkozott közbe! Tulajdonostársának nem tett említést alkalmazottjaik viselkedéséről (fényes nappal a vendégek szeme láttára verekedést kezdeményez egy ott lakóval, majd zsidózik egy jóízűt), majd amikor felhívott, hogy elnézést kérjen, még neki állt feljebb (biciklizzek a Pozsonyin). X-t bizony verekedés ide, zsidózás oda, nem rúgja ki. De arról biztosít, X engem többet nem fog bántani. Nekem ehhez képest minden nap centiméterkre X-tól, (aki ugye jó húsz kilóval nehezebb mint én, és egyszer már megvert) kell elbicikliznem, mert nem vagyok hajlandó csak miatta háztömböket kerülni.

Természetesen rengetegen szemtanúi voltak az eseményeknek és tanusítani is hajlandóak, amit láttak. Én naivan bíztam a tulajdonosok hozzáállásában és most már bánom, hogy nem tettem feljelentést. Viszont szeretném ha a történtek minél nagyobb nyilvánosságot kapnának, és minél többen megtudják miféle társaság dolgozik a Hollán Ernő utcai Pronto Pizzériában és a szomszédos Főzelékkirályban. (A csatolt kép két nappal később készült, igen kellemetlen volt monoklival kezdeni az új munkahelyemen....)

Ja igen a Kresz: a szabályozás szerint a szóban forgó útszakasz járdának minősül. Járdán akkor szabad kerékpárral haladni, ha az adott útszakaszon a közlekedés máshogy nem biztosítható (szűk az úttest stb.). Viszont a szabály szerint a járdán haladó kerékpáros semmilyen módon nem zavarhatja az ott lévő gyalogosokat, mert a járda a gyalogosoké. Tehát biciklizni szabad, csengetni nem. Én csengettem, viszont kérdés, hogy az ott dolgozó pincér a terasz tartozéka-e, vagy gyalogosnak minősül.


pizzafight.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironpen 2012.08.30. 20:09:17

Ha gyalogosként rám csönget egy bicajos a járdán, bennem is felmegy a pumpa és rászólok, persze nem ilyen hangnemben. Én is napi szinten járok bicajjal és érdekes módon ki tudom kerülni a járdát és képes vagyok a kresz szerint helyesen az úttesten közlekedni. Szóval értem én, hogy mi itt a probléma, de mi lenne végre, ha a bicajsok is megtanulnák a kreszt? Talán kevesebb lenne a baleset????

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 20:10:24

Máskor bicajozzá' az úttesten. Mert lehet. Főleg, ha szemüge is van rajtad.

Bálintka. 2012.08.30. 20:10:27

Nem szabad járdán közlekedni kerékpárral, ha van úttest mellette. És tökmindegy, hogy milyen szűk az az úttest, ott KELL KÖZLEKEDNED!! Én is kerékpáros vagyok, és utálom a hozzád hasonló szabálytalankodó bringásokat, mert aztán a te féléd után minősítenek minket. Miattad utálnak minket kerékpárosokat, megérdemelted a nevelést, bár szerintem keveset kaptál.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 20:11:32

@szombi: Buzi, aki mondja! Hány kiló vagy? Gyere ki a teraszra!

Rosszindulatú Vászka 2012.08.30. 20:11:59

Órási sztori.

Rátermnett cincér meg a cég reklámja, vajon a nem szimpatikus vendéget is leüti?

Amúgy meg sohasenem értettem, mi a jó abban, hogy valaki az utcán étkezzen. Elég undi dolog.

batmann 2012.08.30. 20:12:31

Ez most komoly???

"Én nem vetettem sem látleletet, és nem tettem rendőrségi feljelentést sem"

Írj inkább a Hócipőnek...

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 20:12:40

Nocsak!
A Fürst Sándor u-ban?

" Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni."

Azért mert ott nincs útest vagy 100m hosszan, nem azt jelenti hogy ott kerékpározhatsz
Van kerűlőút ahol hajthatod és igen, a csengetés zavarás
Olvassd el a kresz zavarás fogalmát

Pincér helyesen járt el

Anomalocaris (törölt) 2012.08.30. 20:13:22

Balhés hely ez a Hollán Ernő utca.

Egyéves Önkéntes 2012.08.30. 20:13:30

Vagy az úton kell bicajozni, vagy ha kiveszed az első kerekét, akkor a vonaton kézipoggyászként is viheted.
A pincérek helyében én elmennék írországba, ott legalább emberszámba veszik őket.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 20:13:40

Én még nem láttam kerékpáros vadászt.
Idáig.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 20:14:07

@Bálintka.:
"És tökmindegy, hogy milyen szűk az az úttest, ott KELL KÖZLEKEDNED!"

Ne emeld a hangod mert nem igy van

Rosszindulatú Vászka 2012.08.30. 20:15:15

Monnyuk én biztos nem mennék ojan vendéglátóüzemeccségbe, ahol a cincér kikurjászgat a járókelőknek, meg bicajosoknak. Aki ennyire fegyelmezetlen és tahó, simán beleköp a sörbe meg a pizzára. Nem beszélve arról, hogy eléggé tapintatlan dolog a vendégekkel szemben is ijen vircsaftot csinálni.

mokkaczuka 2012.08.30. 20:16:59

"Mivel nyáron a teraszok miatt igen szűk a hely ezért lassan, a gyalogosokra odafigyelve szoktam haladni ezen a szakaszon"
.
Hát igen, a biciklisták erről híresek.

herk 2012.08.30. 20:17:00

1. Ha rámcsönget egy biciklis a járdán, akkor bennem is felmegy a pumpa.

2. Másrészről a bűncselekmények nem évülnek el, még most is megteheted a feljelentést. Tanuval vagy anélkül is megteheted. Én megtenném. Már nem a középkorban élünk. Ha megüt, de nem törik csontod, akkor kap egy ejnye-bejnyét, de lesz mindig egy bejegyzés a kartonján, hogy verekedős fajta és a köv esetnél súlyosabban lesz figyelembe véve

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 20:17:35

@horex: Csak Kárpátia-koncertre.
De szerintem a poszter nem azé' ment.

mokkaczuka 2012.08.30. 20:19:16

A zsidózás szemétség volt, azért molotovot érdemelnek, de te meg a verést érdemelted meg. Minden biciklistának faszkorbácsot!

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 20:19:28

@agresszív kismalac:
Nem azért, mert nem irta?
És ha az a tuggyuk ki pincérkedett ott és feltételezte?

Estefelé Stirlitz Berlin egyik utcáján sétál az úton megpillant egy biciklistát .
- Biciklista - gondolja Stirlitz .
- Stirlitz - gondolja a biciklista

Dirty Lyle 2012.08.30. 20:19:51

Mire való a csengő (ami kötelező tartozék), ha zavaró a csengetés?

liftman (törölt) 2012.08.30. 20:19:56

fél év és pisztollyal jönnek ki.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.30. 20:20:13

Az a koncertjegyes, az beh dönörű sztori volt. Meg az a riport a Szentkoronária Rádióba :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.30. 20:22:00

Agresszív pincérek vs. bringás.

De mondjuk ha nem lassan továbbhajt a postoló, akkor semmi baj nem lett volna.

Különben meg világ tahói egyesüljetek, kb. ennyi a post dióhéjban...

Manu Csávó 2012.08.30. 20:22:49

"Mivel nyáron a teraszok miatt igen szűk a hely..."
Mondjuk pont ezért arra a 20 méterre akár le is szállhatnál a bicikliről.

Az önarckép nagyon csecse, hanyadikra sikerült behunyt szemmel lefotózni saját magad?

Baluci 2012.08.30. 20:22:54

Az egész telibeszexuált környéket sétáló utcává tették, nekem ezzel van tele a péniszem!... Se autóval, se máshogy normálisan közlekedni nem lehet! Barmok!

Asztalos Gábor 2012.08.30. 20:23:34

Faszák az ilyen utcák, eltüntették a "zavaró autókat" amelyek teliparkolták a járdát, ehelyett az asztalok között kell lavírozni, ahol gyakran még egy méter széles hely sem marad.

radikalisviccek 2012.08.30. 20:23:40

pincérbűnözés!!!!!444négy

batmann 2012.08.30. 20:25:02

Szerintem be van kamerázva a környék térfigyelőkkel. Ha nem teszel feljelentést akkor az a véleményem, hogy a konkurencia kért fel a poszt megírására...

Mylady 2012.08.30. 20:25:16

@Rosszindulatú Vászka:
"Amúgy meg sohasenem értettem, mi a jó abban, hogy valaki az utcán étkezzen."

Hát azt én sem. Egyik oldalról az autók füstölnek az orrod alá, a másik oldalon meg a szűk helyen járkálnak el mindenféle emberek, részegek, kutyák, biciklisek, üvöltő, sőt hisztis kölkök,
miközben belebámulnak a tányérodba, oldalbahugyozzák a szomszéd fát és még be is szólnak ezt-azt.

Sosem értettem, hogy engedhetik az önkormányzatnál, hogy egy alapból 2 méter széles járdából másfél métert elfoglaljanak a kipakolt asztalok.

Egyébként az a kérdés is megérne egy kört, hogy vajon a pizzéria rendelkezik-e területfoglalási engedéllyel/fizet-e bérleti díjat és pont akkora területre van-e kipakolva, mint amit engedélyeztek, vagy önhatalmúlag kiszélesítette kicsit.

Advanced Flight 2012.08.30. 20:27:16

Ebben mi a fogyasztóvédelmi relevancia? Poszter elégedetlen volt a verés avagy a zsidózás minőségével? :-)

Asztalos Gábor 2012.08.30. 20:27:58

@Mylady:

" és pont akkora területre van-e kipakolva, mint amit engedélyeztek, vagy önhatalmúlag kiszélesítette kicsit. "

ez nem kizárt, a rádayban is folyamatosan túlterjeszkednek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.08.30. 20:28:38

az, hogy kinek volt igaza, eléggé sok felöl megközelíthetjük és vitatkozhatunk róla,
de
nagyon nem elegáns dolog, hárman egy embert ütni..sőt, szerintem eléggé aljas dolog más embert megalázni..

..dehát nem vagyok én etalon..

és néha fenemód undorítóak az emberek..

Bálintka. 2012.08.30. 20:29:03

@Baluci: "ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan"

Vagyis ahol nem lehet, vagy nem tudsz kerékpárral közlekedni, akkor járdázhatsz. De egyéb esetben le vannak szarva ilyen az autósok, ha nem tudnak megelőznia keskeny úttest miatt, akkor a te sebességeddel haladnak mögötted.

Mercel 2012.08.30. 20:29:43

@Egyéves Önkéntes:

Írországban a tapló verekedő pincért azonnal kib rúgják.
Ott nem úszta volna meg rendőrségi ügy nélkül úgyhogy jöhetett volna is haza helyből.

A tulajdonos és hülyegyerek pincér azzal együtt is bekaphatja, hogy a bringásnak valóban semmi keresnivalója nem volt a járdán.
Vendégek jelenlétében nem keveredünk afférba, pláne nem ütésváltásba.
Főleg nem ütünk meg egy szemre is gyengébb fickót még akkor sem ha nincs neki igaza.
Az áttételes zsidózásról lásd fent, amúgy meg ha turulosat játszik valaki bátor és nagyon utálja őket akkor ugorjon el Izraelbe és menjen végig egy utálom az összes zsidót táblával a főutcán.
Ha hazajön élve akkor faszagyerek amúgy csak egy csökkent képességű kiskcsg.

"Frigyes"

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 20:29:45

@Mylady: Úgy van! Én azt is megvizsgálnám, nem főzik-e le a zaccot még egyszer.
Gyanús, nagggyon gyanús!
Főleg ilyen névvel, hogy X.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 20:30:25

tanulságok:

1) tessék megtanulni normálisan közlekedni: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval, villamossal, busszal, hajóval repülővel.
2) a hülyékkel nem kell foglalkozni. ha szeretnél, legyél gyors és erős.
3) aki nem tud verekedni, az ne verekedjen.
3)

qwertzu 2012.08.30. 20:30:29

@Dirty Lyle: A bicikliútról szabályosan lecsöngetheted a gyalogosokat.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.08.30. 20:30:35

csak azt nem értem, hogy minden más közlekedőt szanaszéjjel szopatnak a szervek, kivéve a bringásokat, akik pedig - tisztelet a csekély számú kivételnek - olyan szinten szarnak minden alapvető normára, hogy az csúcs.

batmann 2012.08.30. 20:31:38

Itt megnézhetitek, hogy közvetlenül a helyszín mellett a sarkon ott van a térfigyelő... www.norc.hu/street-view/

Kifordított kacagány 2012.08.30. 20:32:16

miért nem ismeri senki a kresz-t?

a kresz azt mondja, hogy ha kerékpár közlekedésre alkalmatlan az úttest, de nem tér ki rá, hogy mitől alkalmatlan(arra pláne nem, hogy hány háztömböt kell kerülnie). ergo ha a kerékpáros akár csak veszélyesnek ítéli az úttesten történő közlekedést, akkor az már alkalmatlan rá.
a járda persze a gyalogosoké(bár a gyalogosok is ráébrednének, hogy a kerékpárút meg a bringásoké), előzékenyen kell velük bánni, de ugyanakkor a gyalogos nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti(főleg nem pofozkodással) a kerékpáros közlekedését(mint ahogy a kerékpáros sem a gyalogosét).
az, hogy a kerékpáros nem zavarhatja a gyalogosok közlekedését, nem azt jelenti, hogy nem jelezheti előzési, kikerülési szándékát csengetéssel. arra azért van szükség, hogy figyelmetlenségből ne lépjen elé a bamba gyalogos és emiatt ne kelljen később bőrt növesztenie. ha valakit ez bosszant, akkor az idióta.

a posztról meg az a véleményem, hogy szenzációhajhász zsidó mocskolódás, valószínűleg minden alap nélkül. legjobb esetben is erős ferdítésekkel(nem ez lenne az első eset). ha nem így lenne, akkor a szegény bibsi már szaladt volna feljelentést tenni. csak ugye ott bizonyítani is kell, itt meg lehet anélkül is mocskolódni.

Manu Csávó 2012.08.30. 20:33:27

Szerintem azért kapta a sallert mert leikszezte a főúrat.

Cervisia 2012.08.30. 20:34:13

A beküldő azon biciklisek díszpéldánya, akik miatt a normális kisebbséget is rühelljük. Nagy pofával teker, csenget, aztán ha a helyére rakják, fel van háborodva, erőviszonyokat nem méri fel, csak utólag sír, ha kap egyet. Tudod mit? Megérdemelted.

ember100 2012.08.30. 20:34:41

Helló !
Azért az lejött mindenkinek hogy nyáron a teraszok miatt :) a vendéglátóhelyek nehéz tíz- százezreket fizetnek a helyért és Te Öket a vendégeket is zavarod , leesne a gyürű az újadről ha azon a pár tíz méteren tolnád a bringát , vagy az úton mennél ??

Egyéves Önkéntes 2012.08.30. 20:34:57

@Mercel: Kirúgják, tudom. De csak ha nem gázolt kisgyerekeket. Mert akkor egy emberként áll mögé az egész ír államapparátus.
A pincérek meg faszok voltak, ezzel egyetértek.
Nem véletlenül soha nem ők nyerik a műveltségi vetélkedőket. :)

Cervisia 2012.08.30. 20:36:50

@Dirty Lyle: Vészhelyzetek elhárítására. Mint ahogy más esetben lakott területen dudálni is tilos. Nem, az nem vészhelyzet, hogy "útban van ez a fasz".

Kifordított kacagány 2012.08.30. 20:37:05

@triumphator: a minap jöttem hazafelé és épp ringásokat baszogatott a szerv. rögtön két autónyi.

paljoc 2012.08.30. 20:38:05

Teljesen függetlenül attól, hogy mi szabályos meg mi nem, lehet-e ott kerékpározni vagy sem, akit így felidegesít ha egy biciklis csenget egyet, az keressen egy jó ideggyógyászt, vagy egy jobban fizető munkahelyet, attól talán csökken az ingerlékenysége! :-)

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 20:38:21

Én nagyon - nagyon óvatosan bringáztam az úttesten, szinte már álltam és rácsengettem a láthatóan antiszemita pincérekre, akik elállták az utamat és megvertek zsidóságom miatt. Én meg sem szólaltam.

Most azért jól jönne a palesztín verzió is.

Annamarias 2012.08.30. 20:40:28

újadról? beszarok:)))

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 20:40:32

@Mercel:
"Írországban a tapló verekedő pincért azonnal kib rúgják."

Aha, azrt jött haza 5 év után, itthon meg patkánynyúzást talált csak

Nem nézett körbe
Népnyúzás megy, arra van vállakozó

Rosszindulatú Vászka 2012.08.30. 20:43:16

És a szemüveggel mi van? Ez fontos.

bekbórd! 2012.08.30. 20:43:24

Csatlakozom, én se megyek ezekhez az agresszív parasztokhoz. Bár szerintem úgysem errefelé van a hely, mert ebben a városban nincs Hollán Ernő utca.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 20:43:31

@Kifordított kacagány: "ergo ha a kerékpáros akár csak veszélyesnek ítéli az úttesten történő közlekedést, akkor az már alkalmatlan rá."

ezt ismerem:

ha a kerékpáros veszélyesnek ítéli az adott útszakaszt, közlekedhet a járdán.

ha a kerékpáros túl zavarónak ítéli a piros színt, akkor figyelmen kívül hagyhatja az ilyen színű lámpát.

ha a kerékpáros a lábikója szempontjából fárasztónak ítéli a hátra lévő útszakaszt, akkor egyirányú utcában forgalommal szemben is közlekedhet, akkor is, ha ezt tábla nem engedi meg.

ha meg a felsorolt okok valamelyike miatt a kerékpárost kivasalja egy (teher)autó, még mindig ott van a kerékagy blog vagy a Homár, ahol tele lehet sírni az internetet a világ igazságtalanságával és kegyetlenségével.

01234567 2012.08.30. 20:45:28

Nem értem a zsidózást:ha nem vagy azért,ha vagy azért.Miért nem írtad lemocskosozott.
@Rosszindulatú Vászka:Rossz lesz neked minden ebédért 3-400 km-t utazni...
"Rátermnett cincér meg a cég reklámja, vajon a nem szimpatikus vendéget is leüti?"-azért tartják..
Amúgy minél sznobabb egy hely annál gázabb,vendéglátós ism. mesélte:kevés hely van a Váci utcában ahol nem konzerv az alapanyag.Jó étvágyat!

Annamarias 2012.08.30. 20:46:47

@hazriaszto1: na ez volt a legjobb komm, a sok ostobaság mellett...

Martian (törölt) 2012.08.30. 20:49:54

@Kifordított kacagány: "a kresz azt mondja, hogy ha kerékpár közlekedésre alkalmatlan az úttest, de nem tér ki rá, hogy mitől alkalmatlan"

KRESZ monnyon le! :)

De azért ne essünk túlzásokba, kósza fuvallattól és az arra közlekedő gépjárművektől még nem válik bringás közlekedésre alkalmatlanná az úttest... inkább a kerékpáros alkalmatlan a közlekedésre.

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2012.08.30. 20:50:54

ebből az a tanulság, hogy járdán ne csengessé a gyalogosra! magáraveheti minden drótszamáros :)

zoli_ 2012.08.30. 20:54:17

Tegnap sétáltunk a Margit körúton az ötéves gyermekemmel, és majdnem elütötte egy tapló bringás. Szerettem volna érte nagyon pofán csapni.....

A bringa mellé egót is adnak? Mert ezeknek a bunkóknak mindent szabad...

csorsza 2012.08.30. 20:55:04

Ne biciklizzé a járdán, köcsög.
Ne ugass vissza nálad 20 kilóval nehezebb majmoknak.
Bonyolult szabályok, mi?

És te tényleg sorstalan vagy?

01234567 2012.08.30. 20:55:09

@Rosszindulatú Vászka: "Monnyuk én biztos nem mennék ojan vendéglátóüzemeccségbe, ahol a cincér kikurjászgat a járókelőknek, meg bicajosoknak. Aki ennyire fegyelmezetlen és tahó, simán beleköp a sörbe meg a pizzára. Nem beszélve arról, hogy eléggé tapintatlan dolog a vendégekkel szemben is ijen vircsaftot csinálni."......mondtam erre én,mert Lajtától keletre ez bárhol előfordulhat,nyugatra csak néhol..

zoli_ 2012.08.30. 20:55:42

@idelle:

És hol marad a bringával mindent szabad, mert ő a nagy bringás?

blogol-ó 2012.08.30. 20:55:43

Szerintem se a biciklisták nem kellenek a járdákra, se az éttermek teraszai.

NEKÜNK, gyalogosoknak kellene a hely, már bocsánat és nem székek között szeretnék mászkálni a JÁRDÁN, meg nem azt akarom figyelni, hogy mikor üt el (megint) egy "óvatos" biciklista.

tarquinius 2012.08.30. 20:55:47

Bizony, nincs is annál egészségesebb elfoglaltság, mint a budapesti belvárosban biciklizni nap, mint nap! Sportolás közben, a megnövekedett kapacitással dolgozó tüdő és érrendszer egyetlen molekula belélegzett káros anyagot se hagy veszendőbe menni, hanem jól bekerül minden a szervezet legutolsó sejtjébe is. Talán ettől olyan arrogánsak a főváros belvárosának szokásos biciklistái. Nem elég, hogy folyamatosan mérgezniük kell magukat, még ott a sok gyalogos is a járdákon mindenfelé, ami számukra inkább sértés, semmint megoldandó kihívás. Értem én, hogy féltik a bőrüket az úttesten, de mi a francnak bicajozik valaki egy főváros zsúfolt belvárosában, ha nincs külön bicikliút?!

csorsza 2012.08.30. 20:56:11

@zoli_: Ők a Nagyvárosi Bicajosok. Tudod, trendiség, meg öntudat.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.30. 20:57:17

Ugye milyen undin néz ki egy embi közelről? Ezt mindig tartsátok észben.

flippant 2012.08.30. 21:00:29

Hüje kampósorrú bölcsésztarisznyás kerékpáros. örülj neki, hogy nem a Vizoviczki-klán kidobóival hősködtél. Most egy fekete hullazsákból olvashatnád a blogot

Eric_Cartman 2012.08.30. 21:01:00

Énszerintem kevés volt az egy pofon.

gelsystem 2012.08.30. 21:01:19

alap esetben nekem sincs semmi bajom se a zsidókkal, se a cigányokkal.....
csak egy esetben: ha ANTISZEMITÁK!
ha elindul a "merténzsidó" "merténcigány" vagyok lemez, akkor kéééééééééééééééész bazzzze!
.
na, ha már jól kizsidóztuk magunkat, akkor felhívnám a figyelmet, hogy a posztban nem zsidózott senki!
kampósorr, hagyámá:):):):):
mennyé el plasztikai sebészhez:)):
.
egyébként meg kúvaisten, hogy bőcsész vagy, minimum több diplomával

Etniez 2012.08.30. 21:02:24

@Baluci: Remélem egyszer a Ráday utcából is véglegesen kizárják az autókat...

2012.08.30. 21:02:48

Csengő helyett tegyél a bringádra szonárfegyvert, akkor nem csak a szemét pincéreket, de a többi embernek látszó gyalogost is le tudod sikálni a járdáról. Én viszont a kocsira teszek..:)

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:03:54

@horex: Ha pedig mégsem, de asztalok (és pincérek) állják el az utat, hát bizony le kell szállni.

Én is bringázom, sőt járdázom is és látom, hogy némely bringások úgy vannak vele, ha ő megy, mindenki takarodjon a picsába. A járdáról.

Percenként volt ilyen pld. a Margit hídon a felújítás előtt, ahol, igen, tolni kellett volna a bringát, akármilyen hosszú a híd.

Olyan nincs a KRESZ-ben, hogy a bringásnak nem szabad leszállni a bringáról.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:04:07

@horex: bringázhat, de ha sérelem éri, akkor annak megfelelően járjon el és ne kétes mocskolódásokba kezdjen. szerintem. lehet, hogy úgy volt ahogy írta, de ebben a formában hiteltelen.

@idelle: az úttest alkalmasságának feltételeire nem tér ki a kresz, a fényjelző készülékekre vonatkozó definíciókra viszont alaposan.
a piros lámpát amúgy figyelmen kívül hagyhatja, mert az a kupik megkülönböztető jelzése és nem kötelező igénybe vennie.
az egyirányú utcák igénybevételét is definiálja, ha nem tartja be és elcsapja a kamion, akkor én is rühellem, hogy sírni jár ide.

@Martian: mint említettem nem definiálja a feltételeit, tehát a közlekedőre van bízva. a józan paraszti eszére, hogy képes legyen megítélni. mivel arrafelé csak budi bunkók és pesti hülyék vannak és egy árva paraszt sincs, így mindegyik megy amerre a kicsi esze diktálja.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:04:12

@batmann:
Benézted, ott nincs kamera
Az V.ker Falk Miksa Kőrút sarkán van

Szart sem ér
Most tettem feljelentést, a lopott holmit vagy arra, vagy a másik kamera felé vihették
Nyomozás megszüntetve

SvenH. (törölt) 2012.08.30. 21:05:01

2 komolyabb lepes van, ha az ember bosszuallonak erezne magat:
1., megkered havert egy adag kromofaggal hogy dekoralja ki a szekeket, nem szabad tul nagyot bevallalni, az csunya dolog
2., bemesz a rendorsegre es rasszista inditekbol elkovetett csoportos garazdasaggal inditasz egy pert, ehhez szerintem kellene egy jo ugyved, es a penzre hajtani, elvegre ugyis a zsidoknak a penz a legfontosabb :)))

Körömcsiga 2012.08.30. 21:05:45

Te mit szólnál ha az úttesten rád dudálnának? Na ugyanezt. A járda a gyalogosoké, ott a biciklis vendég és a gyalogosokat nem zavarhatja. Akár keresztbe állhatnak előtted estig. A verés nem járt érte, de van aki a szóból nem ért...

01234567 2012.08.30. 21:06:17

@csorsza: Olcsó,környezetkímélő,egyszerű,gyors.És nem lenne gond ha az Erzsébet kőrúton lenne biciklis sáv,azon a részen ahol meg történt a fentebbi,jobban átgondolták volna a terasz dolgot..vagy akkor biciklivel behajtani tilos,csak gyalog és tolni tábla.

nyuszy 2012.08.30. 21:06:26

Egyébként jó a pizzájuk?
Mert a járdán biciklizőket nem szeretik, szóval egy plusz pontjuk már van.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:06:41

@Baluci:
És még szarabb lesz, ha lezárják az alsó rakpartot
Mellette a felsőt is a Parlament felé/körűl
Hülye Tarlós és az egész önkormi

Nick Leeson 2012.08.30. 21:06:41

Valószínűleg nem egy hasonló tetű bicajos hajtott már be az étterem teraszára a vendégek közé. Aki saját mércéje szerint "szabályosan" közlekedett. Most épp te szolgáltattad az "elintézendő példát"!!
Megérdemelted a verést!
Vegye már észre a sok tetű bicajos, hogy ha valami a KRESZ szerint lehetséges, az attól kibaszottul irritálhat embereket. Ugyanis a KRESZBEN szerintem nincs definiálva pl. az időszakos utcai terasz sem!!!

metal · http://electric.blog.hu 2012.08.30. 21:07:14

Jól is tetted, hogy nem tettél feljelentést! Férfiként kell elviselni, hogy kaptál egy pofont, egy olyan szituációban, amiben azért neked is volt sarad.
A többihez nincs mit hozzáfűzni, meg is érdemli az a főnök, aki nem vágja ki azonnal azt az alkalmazottat, aki a vendégek szeme láttára verekedésbe keveredik (mindegy, hogy ő kezdi-e).

Gekko 2012.08.30. 21:07:45

@tarquinius: Talán azért, hogy egyre többen legyenek, és akkor zsúfoltság sem lesz, meg szmog sem. De nyilván, hájas a segged és az agyad is. Így nehéz bármit is megérteni.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:08:18

@zoli_: jelzés értékűen verd be véletlenül a kezed a kormányba. hatásos tud lenni. porral, vérrel, könnyekkel.
persze a kresz ezt tiltja, de véletlenek mindig vannak.

@gelsystem: hát igen

zoli_ 2012.08.30. 21:09:09

@csorsza:
Tényleg kimaradt a lámpa nélkül tekerek ezerrel a kocsik között, vagy a hátizsákra teszem a lámpát, hogy véletlen se lehessen látni, no meg a sisakra rakott kimerült elemes zöld villogó...

zoli_lon 2012.08.30. 21:10:05

A kedves biciklista elgondolkozhatna, hogy bringázás közben zavarná-e néhány pincér a bicikliúton? Mert valószínüleg a pincéreket is zavarják munka közben a járdán közlekedő biciklisek. Tányérokat hoznak-visznek, nem azt nézik, mikor jön egy bringás. Én is szoktam kerékpározni és nem hajtok be asztalok, gyerekek közé, ha járdán haladok óvatosan közelítem a kapualjakat és nem csöngetem le a gyalogost, nem pofázok vissza ha beszól a GYALOGOS járdán. Egy idős rokont a kertjéből kilépve ütött el a biciklis. Az eredménye combnyaktörés, hosszan elhúzódó lábadozás alatt teljes legyengülés, majd pedig halál lett. Kicsit több ész és kisebb arc kellene.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:10:18

@Kifordított kacagány: "az úttest alkalmasságának feltételeire nem tér ki a kresz"

szerintem csak szómágia, amit művelsz.

a magyar nyelv két fogalma is szépen leírja a felnőtt ember viselkedésének elvárható alapkritériumait. az egyik a "józan paraszti ésszel", a másik - a kedvencem - az "értelemszerűen".

ja, egyébként teljesen mindegy, csak grafomán vagyok.. ;-))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.30. 21:10:44

Ide már be se szagolok, úgysem tudom követni... A postolót lehet már...? (Ütni?)

01234567 2012.08.30. 21:11:39

@Rosszindulatú Vászka: A zsidózás említését a posztolónál nem értettem...

BigPi 2012.08.30. 21:11:52

Számomra, csak az hihetetlen, hogy az ország többi részén mindenütt normálisan együtt tudnak élni a biciklisek, autósok és a gyalogosok. Valamiért székes fővárosunkban mindenki meghülyül.
Járdán, csak akkor nem közlekedhet a biciklis, ha mellette van kerékpárút is, amúgy ha bármikor veszélyesnek ítéli az úttesten való közlekedést használhatja a járdát, úgy ahogy azt már többen is leírták.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:12:43

@Körömcsiga: dudálni csak vészhelyzetben és lakott területen kívül előzési szándék jelzésére szabad. minden más esetben tilos. ez is le van írva.
mondjuk én a kivilágítatlan terminátorokra mindig rádudálok, szerintem a sötétben bóklászó idióta kimeríti a vészhelyzet fogalmát.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:12:52

@01234567: "Olcsó,környezetkímélő,egyszerű,gyors"

a két legfontosabb kritériumot kihagytad: először is a városi gerillaharc kinevezett módszere, másrészt meg ŐRÜLT TRENDI! :-)

ob.szerver 2012.08.30. 21:13:43

Zsidózó cincér a Hollán Ernő utcában? Hmm. Ha más gondot nem is látnak benne, üzleti szempontokból sem túl bölcs. A tulaj úgy látszik megtalálta a megfelelő embert a megfelelő helyre.

blogol-ó 2012.08.30. 21:13:52

Ja, amúgy tényleg, ha már itt tartunk: a kibaszott csöngetésedért helyettem is kaptál tőlük. Remélem, megjegyezted és nem fogsz csöngetni a gyalogosokra meg a járdán állókra. Én a biztonság kedvéért még adtam volna egyet-kettőt.

A posztoló amúgy azért nem ment a zsarukhoz, mert tudta, hogy nincs igaza és úgyis köröhögték volna. Ahogy mi is.

Kis köcsög....

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 21:13:59

„...Elég, elég, - szólt a bíró- uram, ne vegye zokon ,
elítélem Önt, mivel csak egyszer ütötte
pofon.
(tááráárárááá-tárárárááá-tirirom)”

blogol-ó 2012.08.30. 21:15:50

@ob.szerver: Látom, megragadtad a lényeget :D

Nem az a probléma neked, hogy nem lehet elférni a teraszoktól. (Lásd új Váci utca: a lakóknak egyméterek állnak rendelkezésre, hogy közlekedni tudjanak, a SAJÁT utcájukban. Ez a SÉTÁLÓUTCA? Vágod, miről beszélek?)
Az se probléma neked, hogy valaki a járdán biciklizik és még Ő CSÖNGET (hát bazdmeg)....
Helyette kiragadod azt, hogy zsidóznak. Ami nyilván nem normális dolog, csak hihetetlen, hogy pont ezt kellett kiragadni. Kissé izzadtságszagú, már bocs....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:15:51

Azért bocs fiúk,de én örülök ha van annyi egy bringásban hogy legalább csenget.
Ezek a mai biciklik olyan halkak,hogy az ember megijed,mikor hirtelen megelőzi valaki.Aztán esetleg még jön a haverja a másik oldalról is.
Ha meg lemész vidékre nem tudod mér'csengetnek.
@Mercel: Na ez egy jó észrevétel!

Nick Leeson 2012.08.30. 21:16:52

Ja! még annyit hozzátennék az egészhez, hogy manapság a biciklis a legpofátlanabb állat a pesti közlekedésben. De mivel a "hatóság" egy fatökű szerencsétlenség, így a bicajosok mindent megúsznak. Éppen ezért aki teheti és alkalma adódik rá, igenis dolgozza meg őket, verje szarrá, vagy alázza porig őket!!! Ugyanis más retorzióra aligha számíthatnak!

Mostly Harmless 2012.08.30. 21:17:02

"a sör nem alkohol,
az asszony nem ember,
a medve nem játék!
...
a járda nem kerékpárút."

persze, szabad közlekedni biciklivel a járdán.
_a gyalogosok zavarása nélkül._
ami azt jelenti, hogy ott te csak megtűrt vendég vagy, és nem csöngeted le a gyalogokat!
ha rám csöngettél volna a járdán, lehet, hogy tőlem is kaptál volna egy sallert.

nyuszy 2012.08.30. 21:17:13

@BigPi: Kikérem a vidékiek nevében, itt is barmok a biciklisek.

Gera 2012.08.30. 21:17:25

Kurvára érdektelen a bicikli téma, ezek a Prosztó Pizzériás figurák nyilván egy gyalogost is megvertek volna, ha az szól be, hogy nem lehet tőlük elférni a járdán.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:18:24

@zoli_lon: a járda a gyalogosé és nem a pincéré. a kresz nem szól arról, hogy a pincért nem lehet akadályozni:)

@idelle: definiálja? nem. akkor meg a saját értékítéletedre van bízva. semmi szómágia nincs ebben.
ugye a járdán közlekedés szabályai pontosan le vannak írva. mert le akarták írni. az úttest alkalmasságának szabályait meg nem.

@01234567: fajtája szokásos sírása. csoda lenne, ha nem sírt volna miatta.

gelsystem 2012.08.30. 21:18:49

apropó:
A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni

a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel,
b) két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezettel, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet,
d) egy előre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverővel,
g) legalább az első keréken legalább 1 db borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával).

A g) pontban előírt fényvisszaverőt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.

(2) A kerékpárt fel szabad szerelni

elöl fehér,
oldalán borostyánsárga,
mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga

fényvisszaverővel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzővel, amely előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverőt tartalmaz.

(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverőknek sötétben, tiszta időben - olyan járműből, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterről észlelhetőnek kell lenniük.

(4) A kettőnél több kerekű és 0,80 méternél szélesebb kerékpárt mindkét oldalon fel kell szerelni az (1) bekezdés d)-f) pontjában említett világító, illetőleg fényjelző berendezésekkel. Ezek a berendezések a jármű legszélső pontjától 0,15 méternél távolabb, egymáshoz pedig 0,60 méternél közelebb nem lehetnek.

(5) A kerékpárra gyermekülés oly módon szerelhető fel, hogy az ülés és a rajta ülő gyermek a vezetőt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzőberendezéseit ne takarja. Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetőleg az azzal együtt elforduló szerkezettel.

(6) A kerékpárhoz kapcsolható legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegű, egytengelyű, két nyomon futó vontatmány (kerékpár utánfutó).

(7) A kerékpár utánfutót fel kell szerelni

a) hátul egy, az utánfutó középsíkjában, vagy attól balra, az úttest szintje felett legalább 0,35 méter és legfeljebb 0,60 méter magasságban elhelyezett piros színű, háromszög alakú - a pótkocsira előírt - fényvisszaverővel,
b) a kerékpárra előírt hátsó helyzetjelző lámpával. A kerékpár utánfutó hátsó helyzetjelző lámpája elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy bekapcsolása a kerékpár hátsó helyzetjelző lámpáját kikapcsolja.

(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.

(9) A kerékpár világító és fényjelző berendezéseit a következőképpen kell elhelyezni:

a) Az (1) bekezdés

d) pontjában említett lámpát,
e) pontjában említett hátsó (piros színű) helyzetjelző lámpát és
f) pontjában említett hátsó (piros színű) fényvisszaverő(ke)t,

valamint a (2) bekezdésben említett első (fehér) fényvisszaverőt a kerékpár hosszirányú függőleges felezősíkjában úgy, hogy

az úttesthez 0,35 méternél közelebb,
a lámpák az úttesttől 0,90 méternél távolabb,
a fényvisszaverők az úttesttől 0,60 méternél távolabb ne legyenek.

b) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színű) fényvisszaverőt (küllőprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen.
c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzőt úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függőleges felezősíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétől 0,35-0,60 méterre legyen.
.
.
SZÓVAL KICSCSÁVÓ, ez mind rendben vót???
hát személyazonosító igazolnány vót-e nálad?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 21:19:01

@horex: Ez speciel nem Tarlós lázálma, hanem Viktor királyodé.
Lesz ott még vizesárok is, meglásd!

ember100 2012.08.30. 21:19:08

@Annamarias:
Helló !
újadről = ujjadról , csak néha mellégépelek :)

batmann 2012.08.30. 21:19:29

@horex: Nézte a "rosseb" ... a Budai Nagy Antal Hollán sarok, ott van.

baloo784 2012.08.30. 21:20:12

Pajtás, neked ott le kellett volna szállnod, de ha nem tetted, akkor sem lett volna szabad csengetned. Ugyanis a járdán semmilyen módon nem veszélyeztetheted a gyalogosokat. Az egy másik kérdés, hogy - fogalmazzunk finoman - a pizzéria személyzete nem a legelegánsabb módját választotta annak, hogy ezt a tudomásodra hozza. A bringásnak az úttesten azért kell rendkívül körültekintően közlekednie, mert puhatestűnek számít, a járdán meg azért, mert egyszerűen nem ott a helye. És ha nincs ott a helye, akkor ne kajabáljon, vagy ha igen, vállalja a következményt, legyen az bármi. Én a helyedben kerülnék egy háztömbnyit. Legfeljebb egy kicsit kicombosodsz ettől:)
Mi, kerósok a Galaxis e kicsiny időhorpadásában a kitaszítottak kasztját alkotjuk:))) Mondom ezt én, a biciklibuzi, aki a bringáján éli az életét. Itt jegyzem meg, hogy engem az idén már próbáltak megtámadni baseball ütővel. Szitu: pesti alsó rakparton hosszú kocsisor. Én megvárván, míg a közelben lévő lámpa megfogja a sort, szépen óvatosan letettem az úttestre a járdától kb. 5 centire a bringámat. Egy furgonból rettenetes anyázás előttem. Érdeklődve előreballagtam, majd tényleg halkan és tisztelettel megkérdeztem, mi a probléma. Még nagyobb anyázás, és baseball ütő rázása felém. Az újabb kérdésre, hogy ez most komoly, vagy vicc, a figura kiszállt és frankón elindult felém, hogy most megnevel. Megfordítottam a bringámat, és közöltem vele - már tényleg nem kulturált hangnemben, hogy nekem így sokkal nagyobb az ütőtávolságom, mint neki, valamint hogy a bringám hátsó kereke, plusz a váltó sokkal durvább nevelőeszköz, mint az ő ütője, úgyhogy ha gondolja, lejátszhatjuk, de ne legyenek illúziói. A végén szerencsére nem került sor ütésváltásra...

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:20:25

@agresszív kismalac:
Ne beszéjj má'
Mi a hogy nem Tarlósé?

Orbán nem kapkod legyek után

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 21:21:02

@Kifordított kacagány: Gyalog volt a pincér?
Igen? Akkor miről beszélünk?

BTSzisz 2012.08.30. 21:21:05

ha a sok nyomorult biciklis tényleg a kresznek megfelelően közlekedne, akkor a gyalogosok (álldogáló pincérek) sem lennének olyan iszonyat pipák, amikor már megint egy idióta kerékpáros elől kell elugrani, vagy épp a gyereket elrántani előle! Ami ebben a városban megy, az közröhej!!!!!!! A bicikliseknek MINDENT szabad! Nagyívben szarják le, hogy a járdán TILOS BICIKLIZNI, és az esetek 99,9999999%-ában VAN úttest is! Szóval ne pampogj öreg, inkább a sok critical massos köcsögnek is szólj, hogy TANULJÁTOK MEG A KRESZT ÉS NE BICIKLIZZETEK A JÁRDÁN!
(A piros lámpák totális figyelmenkívül hagyását most inkább hagyjuk...)

1 szónak is száz a vége: KÖCSÖG BICIKLISES TAKARODJATOK LE A JÁRDÁRÓL!

Mortanius 2012.08.30. 21:21:18

Azért az nem teljesen véletlen, hogy mindenki(gyalogos, autós)rühelli ezeket a nagyvárosi bicikliseket...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:21:24

Ja és még valami.Én nem nagyon merek úton biciklizni.Pont pár napja írtam a MOdoroson a biciklis poszthoz.Volt hogy taknyoltam az úton olyat,hogy arra sem emlékszem mi történt.Pár óra azóta is kimaradt az emlékeimből.Úgyhogy ha lehet ne menjen át rajtam pluszban egy autó ha elesek.
És nem zavar ha jön a járdán egy biciklis,max.elengedem magam mellett.
Mondjuk megköszönni nem mindegyik tudja.
Bennem azért van annyi hogy megköszönöm az ilyet.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:21:52

@ob.szerver: Na az a gáz, hogyha a csákó nem zsidózott.

Csak a bringásnál elfogyott minden más fegyver. Vagy elővette a legütősebbet.

Veled szemben is eljátszhatja.

HMF 2012.08.30. 21:22:21

Hát öcsém megszívtad, ennyi!Nem kellett volna kakaskodni!Kaptál ennyi...

Hát igen nem jött be a "kivagyok én" csengetés álljatok félre szindróma :)
Tóóóóniiiiiiiiii kellett volna...ennyi!

Amúgy biztos te is mondtál rosszat, úgyis kiderül...jön majd válasz.

derry 2012.08.30. 21:22:41

Bírom, amikor úgy osztják az észt, hogy nem ismerik a helyszínt.

A Hollán Ernő kérdéses részén nincs autóút, mert sétálóutca.
A Pronto teraszsa meg történetsen így néz ki:
www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=1104&with_photo_id=37869576&order=date_desc&user=3513391

Amikor meg nincs kint terasz, akkor így:
www.panoramio.com/photo_explorer#user=3350036&with_photo_id=72631366&order=date_desc

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:22:49

@batmann:
Norc régi, nem látom ott a kamerát
Majd ha legközelebb arra bringázom megnézem :)

Nick Leeson 2012.08.30. 21:23:17

@Kifordított kacagány: "a járda a gyalogosé és nem a pincéré." Te ennyire korlátolt vagy? A "pincér" illetve a munkáltatója elég kemény bérleti díjat fizet a a járda használatért!!! Gondolj már bele, ha a bérelt lakásodban az idegen biciklisek fel-alá járkálnának! A szart is kivernéd belőlük!!!!

Phrascarica 2012.08.30. 21:23:23

A pincér is kocsog volt, mert nem verekszünk, viszont a poszt-toló is egy igazi bringás büdös paraszt, amiért a járdán megy, szerintem megérdemlik egymást! Szívesen megnéztem volna a meccset :DD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:23:33

Amúgy ez most a zsidózás miatt probléma?:))

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:24:12

@HMF:
És a homár közönsége meg lesz hívva egy étekre oda is
Én már nem eszek a mongolok óta

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:25:09

@agresszív kismalac:
Kivéve Tarlóst
Ő önjáró hajóágyú

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:26:01

@horex: Nagyon okos ötlet lenne ha lezárnák. Végig lehetne a Dunapart belvárosi része presszókkal, vendéglőkkel, uszálystrandokkal.

A Dunapart legértékesebb helyét jelenleg nem kihasználják, hanem megközelíthetetlenné teszik a látogatók számára, ami egy baromság. Jó példa, Párizs, Ljubljana.

01234567 2012.08.30. 21:27:07

@idelle: Nekem egy lerohadt rozsdás nyekergő kattogó Csepelem van,utálok BKV-t használni,sejted miért,Che-t komázom az igaz,de semmilyen partizán identitás nincs bennem,10 éve tekerek.Most akkor?

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:27:49

@Phrascarica: Ez OK, csak hogy a bringás a távozás után bevitt még egyet a pincéreknek itt a homáron, hogy kampósorrúzták.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:28:07

Egyébként néha van ilyen,hogy az ilyen alkalmazottaknak,pincér,eladó rossz napja van.Én is láttam már ilyet hogy a benzinkutas emberkedett valakivel-valami csöves elemelt-valamit.Elég lett volna egy tedd vissza haver.Meg a boltnál is valami csövessel emberkedett a boltoscsaj csávója .Vagy valami alkalmazott volt ő is.
Szóval van hogy az ilyeneknek rosz napjuk van.

mangorlo 2012.08.30. 21:28:25

én naponta arra járok bicóval, jövök a parlament felől, átmegyek a hollán járdás részen és folytatom az utam az autós részen

ma pl egy öreg néni miatt álltam meg és udvariasan elengedtem ott a fagyizó előtt még. azért mert, ha már ott nyomom bicóval, akkor 200% osan figyelek, hogy ne zavarjam a gyalogosokat. csöngetni soha nem tenném, az kurva nagy parasztság. bicóúton se teszem, max fütyörészek, hogy szerencsétlen gyalogos meghallja.

szóval csengetni az geciség

DE pincérként verekedni, zsidózni, és főnökként szemet húnyni az is geciség. meg is jegyeztem a helyet és el is mesélem az ismerőseimnek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:28:49

@BTSzisz:
Ez bizony igy van
Én tényleg elengedek minden bringást az uton és a járdán is, de az utóbbi időben mióta szembe is mehetnek az egyirányúban, már ahol, elpofátlankodtak

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.30. 21:28:53

@BTSzisz: Az ilyenek is hallgassanak már el... Normális ember elfér biciklivel is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:29:31

Az emberkedés annyit tesz hogy a delikvens a földön fekszik és az erős ember fogja a grabancát és ordít vele közvetlen közelről.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:29:43

@agresszív kismalac: tudom, hogy ritkán használok szmájlikat, nézd ezt el nekem.

@BTSzisz: az a probléma, hogy bár a legtöbb bringás egy nagyarcú idióta, akit a legjobb lenne lelőni, a nembringások sem különbek náluk, mert még azt is tiltani akarnák nekik, amihez törvényes joguk van.

@Nick Leeson: nagyjából lófaszt sem számít, hogy mennyit jattol a tulaj a járda használatáért, attól az még közterület, míg a bérelt lakásom meg nem.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.08.30. 21:29:46

Azért a vendéglátósokat sem kell sajnálni mert kétlem hogy ne pakolnák túl a járdát. Nem normális hogy sok helyen 1 ember fér csak el a járdán és az is a pincér.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:31:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Manapság mindenkinek rossz napja van Mo-gon
Bizonyára figyeled a tv hiradókat, tele fölösleges gyilkosságokkal és verés/agyonverésekkel

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:34:23

@Anti Anyag:
Ne beszélj már hulyeségeket
Tele a város sétálóutcával
Hol közlekedjünk, kerüljük ki a Kőrút forgalmát?
Szinte egy átló a Körútra
Rendszeresen járok a Mester utcába
Percek alatt ot vagyok a Duna parton, Kőrúton többszöröse lenne
Nincs elég helye , étterme kávéháza a gyalogosoknak?

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.30. 21:34:47

És még ez a patkány van felháborodva?
Kedves poszt író! Elmész te a jókurvaanyádba! A járdán tolod azt a kibaszott biciklidet és kész! Ha biciklizni akarsz, arra ott az úttest!
Ha valaki elárulja az elérhetőségét annak, aki leverte a biciklijéről ezt a síkparasztot, talán megkeresem az illetőt és adok neki egy ezres borravalót ezért az eksönért. :D

Mielőtt valaki félreértene: amíg tudtam, bringáztam, ha újra biciklire tudok ülni, újra két keréken fogok közlekedni. Csakhogy én nem szoktam járdázni, piroson áttekerni stb.

Nick Leeson 2012.08.30. 21:35:46

@Kifordított kacagány: Aha, lófaszt sem számít... csak ha épp Te ünnepelnél ott azon a bérelt területen ahol a tetű bicajosok szlalom versenyt tartanak a vendégek közt, akkor Te is megértenéd...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:35:48

@horex: ez pár éve volt.Vagy ugyanazon a napon vagy pár napon belül.

Phrascarica 2012.08.30. 21:36:07

@Gera: "Kurvára érdektelen a bicikli téma, ezek a Prosztó Pizzériás figurák nyilván egy gyalogost is megvertek volna, ha az szól be, hogy nem lehet tőlük elférni a járdán. "
Majd ha ez történik akkor lehet köpködni, de nem ez történt.
....ha a templomtornyon gatya lenne...
ismered? :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:36:53

Hát ne haragudjatok de a csengő nem azért van hogy jelezzünk?
Mi vidéken néztünk hogy mi van,mert itt a városban nem nagyon szoktak csengetni.

Tiltsuk Bea 2012.08.30. 21:36:59

@idelle: "józan paraszti ésszel"

De ki látott már józan parasztot?

Pálinkás jóreggelt! - ez is egy szép, kifejező magyar nyelvi fordulat. ;)))

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:37:24

@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Most mé nem bringázol, levert egy csenevész pincér róla? :)

batmann 2012.08.30. 21:38:28

@horex: Igen ott van és nem is egy van a környéken. Szóval bűzlik ez a bejegyzés...kérdés, hogy egyáltalán megtörténte...

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.30. 21:38:31

Egyébként meg tessék KRESZ-t tanulni! Ha az úttest állapota miatt (nem a forgalom és egyéb, biciklisek által kitalált ötletek!) kerékpározásra alkalmatlan, akkor szabad járdázni.
Állítólag még a kerékpárral behajtani tilos tábla sem jogosít fel a járdán biciklizésre, bár ezzel kapcsolatban vannak kétségeim, mert a KRESZ-ben foglaltak e téren nem teljesen egyértelműek.

tarquinius 2012.08.30. 21:38:55

@Gekko: nekem a bringázás a szabad kerekezést jelenti a friss levegőn. Az élvezetet, hogy akadálytalanul roboghatok, ha úgy tetszik vagy csak lustán és közben bámészkodom, ha meg többen vagyunk együtt, a jó társaságot. Így hát, sem a seggem nem hájas, sem az agyam, de ráadásul kikapcsolódásnak is remek. Te meg bringázz csak nyugodtan a nagykörúton meg a járdákon kedvedre, szívd be jó mélyen a káros bűzt, kerülgesd a gyalogosokat, ha ebben leled örömöd. A gépkocsiforgalom még jóideig a város része marad.

vénszivar 2012.08.30. 21:39:15

Emlékszem, még mátyás alatt, mikor a járdán bringáztunk a srácokkal, nos akkor megállított a csendőr s jó esetbe csak az egyik kerékből vetette ki velünk a szelepet.........

Nick Leeson 2012.08.30. 21:39:18

@horex: NEM véletlenül hívják "SÉTÁLÓUTCÁNAK" nem padig biciklizőutcának, vagy autópályának! Ezen kéne elgondolkodni! A bicikli az NEM arra való, hogy árkon bokron keresztül menjetek!!!

lyken 2012.08.30. 21:39:33

Hihetetlen, de senkit nem zavar, hogy
- egy pincér nekiáll bunyózni, mert szerinte neki szabad
- ugyanez a pincér egy antiszemita nagypöcs akinek erre áll fel
- a tulaj szerint ez így okés

ha a srácnak van egy kis esze, mostantól naponta ott fog pizzázni. Aztán lehet küldeni a navtól a közegészségügyisekig mindenkit.

England win The Ashes! 2012.08.30. 21:39:53

A pincer amugy monden volt? Vagy legalabb ruralis?

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:39:54

@Nick Leeson: ha olyan hülye lennék, hogy közterületen akarok ünnepelni, akkor kénytelen lennék elviselni a többi embert aki arra ténfereg, akár gyalog, akár bringával. ez egy ilyen sport.
amúgy nem bérelt terület, területhasználati díjat fizetnek.

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.30. 21:40:20

@horex: nem, vagy a cukrom vagy valami kardiológiai gond... :-(((
Év elején még körbetekertem fél Budapestet nyolc hónapos kihagyás után (amit egy "enyhe" derékfájás okozott), rá két héttel meg két km után majdnem lefordultam a bringáról... egyelőre nem tudni, mitől.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.08.30. 21:40:28

Azt sem mondták, vedd le a szemüveged?
Szemüveges vagy és kampós orrú, bakker ez Woody Allen! Inzultálták Woody-t?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.30. 21:40:54

@lyken: +1

@vénszivar: Velünk is volt ilyen, mikor haver kiment a rendőr elé, az meg majdnem elütötte...
Leeresztették velünk az első gumikat.
Elmentek, majd mi a nálunk levő pumpával felfújtuk, és mentünk tovább :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:41:15

@lyken:
Téged meg nem zavar a bringás akinek szabály szerint ott nincs helye
Különben is a bringás zsidózott

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:41:20

@01234567: "Most akkor?"

számtalan, számomra teljesen haszontalan infóval láttál el, köszönöm!

komolyabbra fordítva: a kommentfolyamban minden bringás szent. kint az utcán meg nagyrészt arról szól autósként az életem, hogy életben maradjatok.

most akkor?

egynemmerengo 2012.08.30. 21:41:41

mekkora suttyo ez a biciklis..

nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyökerek bicikliznek..

a pofont megérdelemted, én a biciklidet is széthajlítottam volna, azt hiszem..

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.30. 21:41:59

@ColT: önmagában a főútvonalon nem tilos, ha elmúltál 12. Ha tiltó tábla van...
Pár éve megkérdeztem a BRFK-tól, akkor azt a választ kaptam, hogy a tiltó tábla nem jelenti az úttest alkalmatlanságát.
Ez szerintem ökörség, de több helyről is megerősítették, úgyhogy egyelőre elfogadtam.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:42:18

@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Viccoltam csak, bocsi!
Bringa nélkül is ismerem a szitut, benne vagyok

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.30. 21:42:18

Fizetik a védelmipénzt aztán (túl) nagy az arcuk seggükkel a maffiával. Elég tömören sikerült összefoglalnom? Úgyhiszem. Rühellem az ilyet. Lapozható.

Mylady 2012.08.30. 21:42:40

@A fidesz a betegek kiirtására készül: És mit tettél, hogy az "enyhe" derékfájásod elmúlt 8 hónap után? Komolyan kérdezem.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:43:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: de azért van

@A fidesz a betegek kiirtására készül: idézd be légy oly szíves, hogy hol van leírva, hogy az úttest állapota határozza meg, hogy közlekedhetsz rajt vagy sem.
ha nem tudod, akkor meg ne beszélj marhaságokat.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:43:37

@horex: Persze, kerüld ki. Ilyen alapon le lehetne bontani fél pestet, mert valakik elé épült egy négyemeletes.

Az egész világon tiltják ki az autókat a belvárosból. Én is autóval járok és én is használom a rakpartot. De autóknak adni azt a részt pazarlás, amit épp gazdagabb városokban nem látsz. Meg lehet oldani föld alatt, kerülővel, BKV-val, stb.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:43:59

@ColT:
Leeresztették "
Leresztetették!

Amúgy meg nem csináltam volna, nincs joga ilyet parancsolni

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:44:54

@Kifordított kacagány: "definiálja? nem. akkor meg a saját értékítéletedre van bízva."

érdekelne, hogy a konkrét esetben miért volt alkalmatlan az úttest.
valszeg azért, mert az egy sétálóutca. akkor viszont poszttolónk jobban tette volna, ha gyalogol, nem?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.30. 21:44:59

@Kellemes Zérókomponista: *seggükben. Kurva anyátok, kedves pizzériaszemélyzet.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:46:30

@Anti Anyag:
BKV-t felejtsd el
Irtozom tőle
Nem elég a parkolási bevétel még a közlekedést is megnyomoritják

Másfelől meg az összes sétálóutca télen halott
Kössenek ki több étteremhajót és annyi
Ki fog oda éttermet épiteni?

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:46:56

@A fidesz a betegek kiirtására készül: egyszerűen gyík lettél és most irigykedsz a kampósorrúra

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 21:47:46

Asszem, a kommentelés sebességében rekordközelben vagyunk.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.30. 21:48:12

@Kellemes Zérókomponista: Én rendkívül utálom a bringásokat, gyalogosokat, autósokat, motorosokat, gördeszkázókat, görkorizókat. Folyton útban vannak, és még nekik áll feljebb.

keptelen kepkeret 2012.08.30. 21:48:26

Pont a Hollan E.-utcaban van lakasom es ezek mar evekkel ezelott is a jardan dekkoltak) Egyebkent tenyleg tahok evvan.

Egyebkent az egy tokjo kornyek, de kezdo egybites rasszistak koreben ugy kezelik, h "ott csak zsidok laknak".

Ezt honnan szurtek le, nem tudom, tekintve h en pl.nem vagyok zsido es meg rengetegen nem azok akik ott elnek.Egyebkent ilyenekbe a Szent istvan koruton is bele lehet futni, nameg a Podmaniczky utcaban.

A Blaha Lujza utca viszonylag csendes, ott csak egy goreny zoldseges van,de ilyen emberek percenkent szuletnek:-)

En a helyedben NEM jarnek arra, mert ezt hivjak ugy, h "kihivod a sorsot" magad ellen. Inkabb kerulj par haztombot, ebbol ne csinalj "ferfiassagi" kerdest.

En is birom ezeket a heroikus megnyilvanulasokat, de agyserult pincerekkel szemben ez egy szelmalomharc-ertelmetlenul. A Fozelefalot viszont imadom, es anno meg a cuki is jo volt a sarkon (x eve nem voltam, lehet h azota leromlott).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.30. 21:48:36

@horex: Fiatalok voltunk, és tapasztalatlanok. Plusz ugye nálunk volt pumpa, de személyi nem, szóval ha akadékoskodunk, beszopatnak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:49:01

@Anti Anyag:
Az egész világon tiltják ki az autókat a belvárosból."

ÉS
és ha az akárhányadik kerületböl is kitiltják mi lesz?
Joga lenne hozzá minden kerületnek

Mi a franc az a Belváros hogy ki kell tiltani onnan az autókat?
A legjobban szellőzött kerület

Nick Leeson 2012.08.30. 21:49:26

@Kifordított kacagány: Nem tudom de nem is érdekel mi a különbség a bérelt terület és terület használat közt. Mert nem vagyok jogász. De az biztos, hogy kurvára zavarna, ha kemény zsetont pengetek valami miatt, ahol szarházi biciklisek tombolják ki magukat...

Reggie 2012.08.30. 21:50:53

Mivel a KRESZ-t ertelmes szoval es olvasassal nem sikerult elsajatitani, most kaptal egy nem verbalis lecket. Remelhetoleg, most mar megertetted.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:52:13

@idelle: de már miért gyalogolna, ha a megfelelő szabályok betartása mellett fent maradhat a bringán és tekerheti? azért mert egy pincérnek nem tetszik? ne már.
félre ne érts egy hisztis mocskolódó kis gecinek tartom a posztolót és gyanítom, hogy annyira azért nem konszolidáltan bringázott mint állítja, de attól még nem kell senkit eltiltani attól amit a hatályos törvények szerint megtehet.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:52:41

@keptelen kepkeret:
Blaha Lujza utca"

Az igencsak nem a XIII. felé van!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 21:52:41

@keptelen kepkeret: Mondjuk, Blaha Lujza utca legközelebb Újpesten van.
Viszont tényleg csendes.
Talán azért, mert nincs benne zöldséges.

Reggie 2012.08.30. 21:53:35

@Kifordított kacagány: Mert azon a helyen nem mehet a jardara. Attol meg, hogy hibasan ismeri a KRESZ-t nem lesz igaza.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:54:04

@horex: "Mi a franc az a Belváros hogy ki kell tiltani onnan az autókat?"

én abban a pillanatban fogok majd padlót a röhögéstől, amikor az emberiség kitalálja azt az üzemanyagot, amelynek felhasználása oxigént vagy tiszta vizet állít elő vagy csak simán semmilyen módon nem károsítja a környezetet.

na, akkor aztán a bringások majd tarthatnak egy Critical Mass-t, hogy kitalálják, mivel lehet szapulni az autósokat... ;-)))

kanálwarrior 2012.08.30. 21:54:51

Bunkó pincér? Ugyan, olyan biztos nem létezik. Meg buta rendőr sem...

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:55:19

@Nick Leeson: na látod ez az egyik probléma, hogy lövésed nincs róla mi micsoda de osztod az igazságot és meg akarod határozni, hogy ki mit tehet és mit nem.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 21:55:35

@horex: Ljubjana belvárosa így van megcsinálva, kibaszott hangulatos, hatalmas gyalogos élet van a víz két partján.

Nálunk nagyságrendekkel komolyabban lehetne megcsinálni, alatta pld. alagúttal, hiszen nem is kellene hosszú alagút, csak talán mindkét oldalon 2 km.

Amúgy Llubjanában is alagutakkal oldják meg, a belvárosba csak az megy, akinek ott a dolga.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:56:19

@idelle:
Tavaly jól +szopatták a rendőrök a Masson a bringásokat a macskaszem és lámpahiány miatt
Hőbörögtek is hogy ez fasizmus

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 21:56:22

@Kifordított kacagány: és vajon betartotta-e a max. 10 km/h-s sebességhatárt? mert azt megtudtuk, hogy kampós sz orra, meg rosszul méri fel az erőviszonyokat, meg szeret hősködni, de hogy szabályos volt-e, nem tudjuk. ;-)

keptelen kepkeret 2012.08.30. 21:57:05

@horex: Akkor Bajza?Tuti, h B-vel kezdodik, mert a Nagyim ott lakott egy ideig es a sarkon volt a Fischer cukraszda es ha nem Blaha...akkor fogalmam sincs mi volt a neve. De ha bedobsz nehany nevet B-vel arrafele, akkor szerintem felismerem))))

vénszivar 2012.08.30. 21:57:47

@horex: mért gázosítás is volt ?

Kifordított kacagány 2012.08.30. 21:58:11

@Reggie: aztán miért ne mehetne? mert te azt mondtad? mert a kresz-t te sem nagyon ismered.
magyarország a tízmillió rendőr hazája.

@idelle: de olyan nem lesz. ha meg mégis, akkor meg az lesz a gond, hogy sok van belőle, kopik a gumija és felveri a port.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.30. 21:58:33

@horex: Magukon kívül, tombolva fognak őrjöngeni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 21:58:44

@Anti Anyag:
És mé nem lehetene az étterem és a gyalogos az alagutban?

A gyalogok is elszemtelendtek mióta kimondták hogy eéőnyük van a zebrán
Eszetlenül telefonálva lép le elém, hogy felém se néz
Én igazán békés autós vagyok, de letestápolóznm rendesen

keptelen kepkeret 2012.08.30. 21:59:38

@agresszív kismalac: ezt irtam a fentebb kommentelonek is, h en szinte biztos vagyok abban, h Blaha utca volt mert a Nagyi ott lakott par evig. A sarkon volt egy cukraszda, a Fischer...Az leheteseges, h azota atneveztek az utcat?

Ez egyebkent a Hollan-tol "lefele" van...es nincs messze:-))waaa ez nagyon bena, erre emlekeznem kene-)))

G_P 2012.08.30. 22:00:31

Újzsélandon a pizzériákat is kampósorrúak üzemeltetik, nem?

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:00:43

@keptelen kepkeret:
Te se látogatod a nagyit sűrün
Aztán majd jösz sirni hogy rásóztak egy telefonkönyvet 35ezerért
A Bajza a VI.kerben van

Reggie 2012.08.30. 22:01:09

@Kifordított kacagány: Mert a KRESZ azt mondja, hogy ott tilos.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.30. 22:01:12

@Kellemes Zérókomponista: A galambok például nem szoktak beszólni, nem csöngetnek hátulról és udvariasan félreállnak.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 22:01:26

@keptelen kepkeret: Soha nem volt ott Blaha Lujza. Lehet, hogy a Balzac utcára gondolsz.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:01:35

Megvan mit fogok csinálni, ha ki akarok rúgatni egy pincért, mert rácsöngettem és beszólt, vagy csak szar volt a kaja.

Megírom a homárra, hogy azt mondta nekem, kampósorrú.

Na ja, antiszemíta hely épp a Hollán Ernő utcában, már basszák is ki.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:02:06

@horex: pedig jobb lett volna, ha a jogszabályokat bújják helyette inkább. vagy előtte
ezeket a hőbőrgő bringásokat pont úgy utálom mint a buzikat. ezek is csak vonulgatnak meg hangoskodnak.

@idelle: kétlem(bár, ha tényleg alig lehet elférni még az is elképzelhető), de abból a szempontból, hogy volt-e ott keresnivalója, nem számít. ha közúton átléped a sebességhatárt autóval, akkor se lökhet le senki az útról.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 22:02:37

@Kifordított kacagány: "de olyan nem lesz."

nem olyan régen még az ember ostobán bámulta a holdat, aztán egyszer csak lehetővé vált, hogy elutazzon oda.

bár igaz, ami igaz, én jobban várom a teljesen élethű műnőket (a headache-modul nélküli változatot!), mint a környezetbarát üzemanyagot... ;-)

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:04:02

@keptelen kepkeret:
De ha bedobsz nehany nevet B-vel arrafele, akkor szerintem felismerem)))) "

Boul Ballenberg, Bozsoyi út, Begedüs Gyula u, Bráva u.,Ballai Imre u.
Na hol lakik a nagymami?

kverti 2012.08.30. 22:04:02

Nem Mr.X kiabált már messziről, hogy mersz-e csengetni zsidó??! Sminkeld inkább ki a trendi kis mokkádat, látom a szemöldököd már kiszedted.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 22:04:09

Én például az autósokra szoktam haragudni.Fel nem emelné a kényelmes picsáját helyette nyomja a dudát,mint a barom.Amikor menni kéne lassít,amikor lassítani kéne megy.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:04:31

@horex: Ha előnyük van a zebrán bizony akár csukott szemmel is ráléphet, te leszel a hunyó, így ezt a szálat nem is nagyon forszíroznám.

Idegenforgalom, most téged zavarna, ha alagúton mész 2 km-ert?

Engem viszont kurvára zavar, ha gyalogosként sétálok arra, hogy autópálya van köztem és a Duna között, holott ott fák, padok, presszók, fasza sétány is lehetne.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 22:04:54

@keptelen kepkeret: 2. találat a "fischer cukrászdára" a gúglin:
Újlipótvárosi Cukrászdák : Fischer
Roseau küldte: A Hollán Ernő és a Balzac
utca sarkán, pontosan Anikóék (volt)
zöldségesboltjával szemben, ahol a troli ...

Joe84 2012.08.30. 22:05:10

Megérdemelted a verést, te sötét gyökér!

Járdán bringázol, csöngetsz a gyalogosra, hogy takarodjon az utadból és még neked áll feljebb, aztán csodálkozol, ha megvernek.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:05:18

@Reggie: nem, te mondod, hogy azt mondja, de nem mondja.

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: viszont mindent összeszarnak. nem tudom, hogy egy étterembe mi a jobb, egy bringás, vagy a galambszar

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:05:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja, 2 sávos úton megyek bringával egy tök üres úton vasárnap, majd jön egy suzukis nő és rámdudál, pedig nem a külső sáv közepén megyek.

Na az ilyet én sem értem.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:06:16

@Anti Anyag:
"Ha előnyük van a zebrán"
Nagy eséllyel hunyó vagyok , de nem minden esetben

Csigafattyú 2012.08.30. 22:07:08

Punci vagy. Ilyenkor az ember visszaüt, védi magát, vagy ha aljaskodnak és sokan mennek rá, hazamegy a haverjaival, és azokkal megy vissza szétcsapni őket. Nem pedig egy fogyasztóvédő oldalra sírogat, hogy bántották.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:08:00

@vénszivar:
Bacsó a VII.kerben van ha jól tudom

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:09:10

@Anti Anyag:
"(5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen.......

(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti."

ez még mindig így van. csukott szemmel nem bóklászhat.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 22:10:18

@Kifordított kacagány: én egyébként csak arra próbáltam utalni, hogy önmagában a nem egzakt jogszabályi megfogalmazás nem jelenti azt, hogy ne kellene figyelembe venni a jogszabály szellemét. persze ez jelenleg Magyarországon csak engem érdekel, de én szeretem ezt a "kiterjesztést".

jó néhányszor előfordul, hogy olyan helyeken látok a járdán közlekedni biciklist, ahol semmi nem indokolja, hogy ne az úttesten haladjon.

ha én bíró lennék, vitás esetben nem fogadnám el az "úgy ítéltem meg, hogy az úttest nem alkalmas a kerékpáros közlekedésre" védekezést, és kötném az ebet a karóhoz, hogy a páciens konkrétan megnevezze, miért is nem volt az.

Xezs 2012.08.30. 22:10:39

Árulja már el a kedves poszter, hogy mi a redvás fasz akadályozta meg abban, hogy az úton biciklizzen? Mit kell gecizni a gyalogosokkal a járdán? Csodálkozik hogy megütötték? Én is pofánvágtam volna.

Azt honnan tudták hogy zsidó? Tán kipa volt a fején?

Más: ma én egy Rádiótaxissal verekedtem majdnem, kár hogy nem írtam fel a rendszámát, lehetett volna poszt belőle. Csupán megkérdeztem tőle, hogy mit keres a kocsijával a járdán úgy, hogy gyalogként nem lehet elférni tőle. Hízott agresszív disznó volt, látnotok kellett volna a fejét. Legközelebb fotó is lesz.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:10:45

@horex: Nekem is problémám, elhiheted, kurvára nem szeretek megállni, főleg ha sietek. Bevallom, sokszor nem is szoktam.

De próbálom nevelni magam, nehogy kifogjak egy olyan gyalogot, akit ez éppen kurvára nem érdekel és önfeláldozó módon lelép.

copass 2012.08.30. 22:11:28

jófejek ez a pincérek! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 22:11:39

@horex: Rosszul tudod. A nyolcadikban van.
Míg ki nem lakoltatják, mondván, hogy kommunista volt.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:14:06

@Kifordított kacagány: Na ja, bizonyítsd be, hogy csukott volt a szeme, amikor már elcsaptad.

Azt már nem is veszem, hogy azt is mondja, előtte lekampósorrúztam. (Ha túléli)

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:14:24

@idelle: ma sem indulnak menetrendszerű járatok a holdra, szóval ez még azért odébb van.
a műnő témában szerintem egyszerűbb lenne elvenni az eredetik szavazati jogait, bevezetni velük kapcsolatban a tulajdon fogalmát és máris megoldódna a világ legtöbb problémája.

ze11 2012.08.30. 22:14:37

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Volt, ahol a járdára kirakott asztalok között(!) hajtott keresztül rendszeresen egy pp (parasztpicha), amikor többen, többször szóvá tették neki, hogy nem kéne, akkor még ő volt felháborodva.

Reggie 2012.08.30. 22:17:39

@Kifordított kacagány: De mondja. De ha nem hiszed, akkor szepen vedd meg "A KRESZ ertelmezese a joggyakorlatban" (2010 evi kiadas) cimu konyvet vagy nezd meg konyvtarban. Ott leirjak szamodra is erthetoen. A forgalmi viszonyok nem tartoznak az alkalmassag korebe.

ze11 2012.08.30. 22:18:01

@Xezs: A Hollán E. utca észak felé egyirányú, és tippelem, hogy a poszt toló a másik irányban haladt (gondolom, ezért javasolták neki a Pozsonyit, mert az meg a másik irányba egyirányú).

Funkerman 2012.08.30. 22:19:30

Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel ő főútvonalon még
nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest
kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az
úttesten nagy a jármő forgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem
jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni.

Xezs 2012.08.30. 22:19:45

@csorsza: Ja, meg kisebbségi komplexus, mert nekik csak egy szaros bicaj jutott. Szar érzés lehet.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:20:07

@Anti Anyag:
Köpjetek le, rugjatok belém, de elég régen megállok már bármilyen gyalognak ha látom hogy készülődik átmenni és lassitok is zebra elött
Rég lenyugodtam már a közlekedésben és kell a francnak a balhé
Az egyirányuban szembejövő bringásokkal néha kekckedem, bevallom

Jómultkorában tán Dohány u.
2 bringás egymás mellett szembe a forgalommal, majdnem szóltam nekik hogy óvatosan, de aztán szartam bele
Mellékutcábol ki az auós, rendesen telibekapta a bringást
Vállán hozta visszafelé a bringáját
Mit mondjak, kiröhögtem

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 22:20:16

@Kifordított kacagány: még csak 43 éve, hogy megtörtént az első Holdra szállás. ha ezt ahhoz viszonyítjuk, hogy a modern ember elődjének legkorábbi csontlelete 40-63 ezer éves, de mondjuk legyen 43 ezer, akkor jól állunk időben. szerintem. :-)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 22:20:29

Azért baromi jó,hogy sokan a biciklist szidják.Ez nem szép.Még ha csak egy zsidó volt akkor sem.
Egyébként pincér olyan nagy ember hogy nem csöngethetnek rá valami kis csíra biciklisták?
Az ilyenek azért felmérik az erőviszonyokat és véletlenül pont mindig kisebbekbe kötnek bele....

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2012.08.30. 22:20:55

Nálunk nem állnak le a pincérek dulakodni a földön.
Mikor arra tekersz, bedobnak egy fadarabot az első kereked küllői közé, aztán megnézik, hogy fordulsz körbe a tengely körül.
Na, utána még rúgnak beléd párat, ha az eséstől nem lett volna elég, aztán jöhet a mentő meg a rendőrség, a Homár meg a fogyasztóvédelem.

blogol-ó 2012.08.30. 22:21:20

@Xezs: Adni kell ezeknek keményen, mert sajnos csak abból értenek. Ment a visítás emberünk részéről is, hogy őtet zsidózták szegényt, de nem baj, ebből tanul a barma.

Főleg, hogy még büszke is rá, hogy MINDEN NAP a járdán megy, mert hát hol máshol.

Tudjátok, a Hollán Ernő annyira, de annyira veszélyes, forgalmas hely.... pffff....

KergeK@csa 2012.08.30. 22:21:35

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Az úttesten behajtani tilos tábla maitt lehet menni a járdán.
Sőt, bírósági döntés alapján a kockakő is elég ehhez.

Ettől függetlenül tök jó lenne, ha elkezdenénk átnevelni a bicajosokat az útra. Első körben azzal, hogy NEM csinálunk járdára bicikliutat. De amíg az állam/önkormányzatok ezt teszik, addig igenis ehhez lesznek hozzászokva a kevésbé rutinos biciklisek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:21:47

@agresszív kismalac:
Nyócker? Lehet
BlahaLujzánál kezdődik a Corvin mellett/?/

01234567 2012.08.30. 22:22:15

@idelle: Ugyanannyi bunkó autós,biciklista,és gyalogos van.Csak ha az autós bunkó sokszor az utóbbi kettőhöz mentőt kell hívni.Ha a biciklista akkor néha hozzá kell kihívni a mentőt,egyszer-kétszer a gyalogoshoz.Ha a gyalogos bunkó,akkor pincér és veri a biciklistát. :)
Sajnos néha,de csak néha én is bunkó vagyok,ezúton is köszönöm hogy rám is vigyázol.

VAÚÚÚ 2012.08.30. 22:22:37

ha nem lennél kampósorrú akkor sem adnék igazat neked

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:22:49

@idelle: a jogszabály szelleme az, hogy fingjuk nem volt, hogy egy bringás mivel szembesülhet és inkább nem határozták meg pontosan az okokat. ez amúgy nagyon helyes is, mert pl tizedekkora forgalom sem volt akkor amikor a szabály született, ellenben volt egy csomó földút ami vagy járható volt, vagy nem. de például ez a lazaság teszi lehetővé azt is, hogy kisgyerekek a járdán bringázhassanak és ne legyenek anyucihoz kötve.
addig amíg nem történik veszélyeztetés ezzel nincs is semmi baj. ha történik, akkor pedig majd mérlegelik a kiváltó okokat. ha valakinek joga van a járdán bringázni az nem jelenti azt, hogy nem kell felelősséget vállalnia azért amit tesz.

ha bíró lennél, akkor tudnád, hogy kötnek a jogszabályok és azok alapján döntenél, nem pedig a személyes véleményed alapján.

@Xezs: ha ott is így picsogott, szerintem hamar rájöttek.

Jokkura 2012.08.30. 22:23:11

@horex: VIII. (8) Blahától a Baross u. felé

ze11 2012.08.30. 22:24:17

@horex: Merthogy ott pont tilos lenne szembe közlekedni bringával. Sajnos az "egyirányú utcában szemben..." kezdetű megengedő szabályt csak addig tudja nagyon sok kerékpáros, hogy szabad, a feltételt, miszerint csak ott, ahol ezt kiegészítő tábla jelzi, azt el szokták felejteni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:25:51

@KergeK@csa:
Az úttesten behajtani tilos tábla maitt lehet menni a járdán."

Nevezzd má meg a kresz ide vonatkozó pontyát
DE
vigyázz, itt van elöttem

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 22:25:56

@01234567: "Ugyanannyi bunkó autós,biciklista,és gyalogos van."

ezzel nem vitázom.

ze11 2012.08.30. 22:26:03

@KergeK@csa: NEM. a behajtani tilos tábla mellé, ha ellenkező irányból járható kerékpárral, akkor oda fog kerülni a kiegészítő tábla. Mert mi van akkor, ha a járda nem járható, akkor a bringás az úttesten fog szembe haladni a szabályos forgalommal?

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:26:32

@horex: Igen, ez kellene nekem is, pedig én sem erőszakosan vezetek, csak úgy vagyok vele, na én még átsuhanok. Sárgalámpa effektus.

copass 2012.08.30. 22:27:00

@horex: én is keresem a bajt.
nemrég debrecenben a meki előtti zebrán,intettem a bácsinak hogy menjen csak nyugodtan át a zebrán, alig mert lelépni. pedig reggeli forgalom semmi, erre egy gyökér bringás a zebrán áthasít és nem rá csenget?! meg is kérdeztem hogy hüje vagy b+!?! erre elkezd nekem magyarázni hátrafelé nézve,de mire előrefordul már felcsattant a járdaszegélyre mint egy béka!:D jók ezek a reggelek.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:27:29

@ze11:
Egy baromság volt ezt bevezetni!
Ennyi erővel autópályán is mehetnék szembe, van ott még 1-2 sáv a többieknek

Sátán meg a Jocó 2012.08.30. 22:27:38

Bírom az ilyen okoskodó libsi bölcsész-bicGliseket. Mennyire tisztán látszik ebből a posztból, hogy tulajdonképpen halvány lila fingjuk sincs a való világról... Ez ilyen életképtelen idióta lehet, aki feltartott mutatóujjal magyaráz a KRESZ-szabályokról a szembejövő kamionnak, míg csak egy nedves folt marad belőle a hűtőrács szebbik oldalán.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:28:40

@copass:
Höhö, Lyóóól indult a napod!

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:29:10

@Reggie: de nem mondja. már írtam korábban, nyugodtan lehet idézni.

mellesleg ha egy bringást kétpercenként ledudálnak másféltonnás autókból, az sokkal stresszesebb tud lenni, mint ha egy bringás néha rácsenget egy gyalogosra. nem is értem egyesek mit sírnak a csengetés miatt

@idelle: a lényeg, hogy én már nem érem meg szőrös fejjel.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:29:11

@ze11: Bevallom, bringásként van jó pár hely, ahol simán megyek egyirányú utcában, körbe hosszú lenne.

Jól lehúzódom és próbálok nagyon udvarias pofát vágni.

Még a rendőr sem büntetett meg:)

Xezs 2012.08.30. 22:29:45

@idelle: Mindig lesz kifogásuk ellenük. Nekik nem az a bajuk, hogy füstöt eregetnek, hanem az, hogy másnak van. Ez valami elbaszott szabadságharcos-beállítottság, kitalálták hogy megváltják a világot. Csak azt nem veszik észre, hogy kurvára senkit nem érdekel a hülyeségük.

alien 2012.08.30. 22:30:30

ott ahol ez történt gyalog is nehéz elmenni, mert kint vannak a humusz bár, a kína a pizzás, a kocsma meg a büfé székei, aki meg arra akar menni kapja be nem?

ze11 2012.08.30. 22:31:03

@copass: Amíg összevakarta magát, jó lett volna csak úgy tanítólag rendőrt hívni, és a helyszínen tartani. De gondolom, a pofára esés, meg a szegélyen hidegalakított kerék is elég jó lecke volt neki.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.30. 22:32:00

@Kifordított kacagány: "ez amúgy nagyon helyes is, mert pl tizedekkora forgalom sem volt akkor amikor a szabály született, ellenben volt egy csomó földút ami vagy járható volt, vagy nem."

ha jól tudom, jogértelmezés alapján önmagában a nagy közúti forgalom nem teszi alkalmatlanná az utat a kerékpáros közlekedésre.
mellesleg úgy emlékszem, hogy kb. 25 évvel ezelőtt, amikor az egysebességes Pannónia bicajommal tekertem, nem voltunk ennyire anyámasszony katonái.

"de például ez a lazaság teszi lehetővé azt is, hogy kisgyerekek a járdán bringázhassanak és ne legyenek anyucihoz kötve."

a 12 éven aluliakra vonatkozó szabályozás pl. egész konkrét.

"ha bíró lennél, akkor tudnád, hogy kötnek a jogszabályok és azok alapján döntenél, nem pedig a személyes véleményed alapján."

még egyszer: az alkalmatlanság igazolására nem elégséges a "nem volt kedvem".

KergeK@csa 2012.08.30. 22:32:54

@ze11: Nem. Ha az út nem járható, mert tiltott, és a járda valami egyéb ok miatt nem látható, akkor a biciklis két dolgot tehet, ha szabályos akar lenni:
- nem megy arra
- leszáll és gyalogosként kikerüli a kérdéses járdaszakaszt.

Elméletet mondok, de kb. tudom, hogy mennyien tennének így, főleg, mert nem tudják, hogy egyirányúba szemben csak engedélyező tábla esetén lehet behajtani.

ze11 2012.08.30. 22:33:12

@Anti Anyag: Ha odafigyelsz is, lehet olyan helyzet, hogy gondod lesz belőle. Például egy jobbkezes kereszteződésben balról simán ki fog eléd hajtani bárki, és ha felkenődsz a kocsijára, akkor bizony elég sokba fog kerülni...

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:33:57

Hol a poszttoló és hol a pincér?
Nem jutunk igy dűlőre!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.30. 22:34:01

@horex: Az a Somogyi Béla utca. (Együtt gyilkolták meg őket a mostanában egekbe emelt Horthy pribékjei. Bacsónak csak annyi volt a bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen. Ha valaki kérdezné.)

Reggie 2012.08.30. 22:34:18

@Kifordított kacagány: Igen irtad azt a bekezdest, amit rosszul ertelmezel. Szerencsere vannak nalad okosabb emberek, akik irtak hozza ertelmezest, hogy te is erted. Ez az ertelmezes a hivatalos, harmoniaban van a rendorsegi es a birosagi gyakorlattal. Vedd meg, mert szukseged van ra.

ze11 2012.08.30. 22:35:08

@KergeK@csa: NEM mehet arra, és pont, Ugyanis az arra közlekedő, meg a keresztutcákban haladó (jobbkezes kereszteződések!) autósok nem kell, hogy az ellenkező irányból érkező kerékpárosokra számítsanak, és a balról érkező kétkerekű elé simán kifordulhatnak.

Reggie 2012.08.30. 22:35:16

@Reggie: te is erted->te is ertsed.

ze11 2012.08.30. 22:36:08

@horex: Az volt, bár tényleg van néhány olyan terület a belvárosban, ahol nem zavaró a kétirányú kerékpáros forgalom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 22:36:49

Bocsi ,azt mondjátok leszáll és tolja a biciklit.
Lehetséges hogy tahókám akkor is beleköt.
Egyébként meg a pincér a vendégek miatt is lehetett ilyen?
Vagy csak egy lenéző gyökér.
De a biciklista is lehetne később a vendége nem?

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:37:18

@KergeK@csa: igazából inkább pont fordítva van. a bringásoknak egyre kevesebb keresnivalója van az úton. egyszerűen akkora a forgalom, hogy nem a közlekedés résztvevői lesznek, hanem forgalmi akadály.
mivel gyalogos meg egyre kevesebb van, sokkal logikusabb lenne, ha a járdából csinálnának mindenhol kerékpárutat. persze megfelelő szabályozással, hogy a kerékpáros is és a gyalogos is megtalálja a számítását.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.08.30. 22:37:22

meg kell hivni egy fozelekre
feltet nelkul

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:38:24

@agresszív kismalac:
Ez is igaz
A Bacsó valahol a Népszinházba torkollik ha jól emlékszem

KergeK@csa 2012.08.30. 22:38:27

@ze11:
"A KRESZ abban az esetben engedi a járdán való kerékpározást, ha az úttest kerékpár-közlekedésre alkalmatlan."

Érvényes magyar bírósági döntés alapján idetartozik a behajtani tilos, sőt a kockakő is, ami mondjuk alkalmatlanná nem teszi, "csak" nehézkessé, de mégis ezt mondták ki.

Mondjuk ha valaki járdára megy (bár 99% ne tegye), akkor legalább a 10km/h órát tartsa be (ez van azoknak leírva, akik mehetnek járdán (12 évesnél fiatalabb gyerekek), és meg se próbáljon csengetni, mert ő ott "vendég".
Ehhez képest naponta látom a biciklis-társakat, akik vígan leszarják.. :/

Rosszindulatú Vászka 2012.08.30. 22:38:58

hatalmas fles ez a bicajellenes hirig, rég volt már ekkora harc

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.30. 22:39:34

@hagyma:
Na, majd a fejlettebb országbeli Lmondja hogy van az óceánon túl
:)
Léptem!

Xezs 2012.08.30. 22:39:45

@blogol-ó: Tudod mikor zsidózták le, állítom, hogy el sem hangzott sem a kampós orr, sem a zsidó. Csak vannak, akik azt hiszik, ha előszedik a zsidókártyát (vagy cigánykártyát) akkor az olyan, mint a franciakártyában a Joker: mindent visz. Még akkor is, ha nem volt igaza. Gusztustalan viselkedés, rohadna meg, amelyik ezt legelőször kitalálta.

@01234567: Nem igaz. Napi szintű közlekedőként nagyságrendekkel több szabálytalan bicajost látok, mint autóst, vagy gyalogost. A bicajosoknak valami baj van az agyukkal. Mondjuk a legtöbb bedrogozott hippinek néz ki, úgyhogy az is lehet hogy a sok drog miatt ilyen feszültek. 90%-uk nem normális.

@ze11: Figyu, én bicajoztam egy időben sokat, és egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért szopatja egy ember ÖNMAGÁT, és a gyalogosokat a járdán. Járdán egyszerűen nem lehet haladni és ez nem azért van mert a gyalogokkal bármi baj lenne, hanem egyszerűen a járda forgalma kevés egy bicajhoz képest. A járdán nincs biciklinek keresnivalója és kész. Sokkal több értelme van keresni egy helyes irányba egyirányú utcát, gyorsabban célba ér.

KergeK@csa 2012.08.30. 22:40:54

@ze11: Ha meg van engedve táblával, hogy bemehet a biciklis az egyirányúba, akkor bemehet és kész, ez a törvény.

És ez esetben a biciklisnek a bal irányba is meg kell adja az elsőbbséget, lévén az autós szemszögéből nincs tábla, így nem tudja, hogy mikor számíthat biciklisre.

copass 2012.08.30. 22:41:03

@ze11: nincs értelme 112-őzni.
én inkább úgy tolom a bringát a zebrán/járdán hogy még véletlenül se férjen el mellettem a bringás.
ha a zebrán megy át előttem akkor rácsengetek és felgyorsítok,ha nekem jön,akkor mehet a 112móka.

Xezs 2012.08.30. 22:42:20

@copass: Megérdemelte. Remélem eltört valamije.

Kifordított kacagány 2012.08.30. 22:43:00

@Reggie: aha, de te már vagy a sokadik hozzászólás óta állítasz valamit amit meg nem tudsz alátámasztani, csak azzal, hogy az okosságodra hivatkozol. bocs, de ez így kevés.

Xezs 2012.08.30. 22:43:56

@idelle: Ja, tudod mi még a kedvencem? Mikor azzal jönnek, hogy mekkora probléma már, hogy a legtöbb ember egyedül ül a kocsijában. Hát baze, mi a fasz közük van hozzá? Vegyenek maguknak, oszt akkor beültethetik maguk mellé az útszéli csöveseket, hátha odaszarnak a kárpitra. Eszem faszom megáll, hogy ezek mennyire bele akarnak ugatni mások életébe.

Mr. Alkohol 2012.08.30. 22:45:47

Most nem foglalnék állást abban a kérdésben, hogy kinek van igaza.

Az a legszomorúbb, hogy agresszióba ment át az eset. Hogy a konfliktust nem lehetett emberi hangon megbeszélni.

Ha Olaszországban történt volna hasonló, ott a felek kb. 5 perc üvöltözés után lehiggadtak volna és az étterem vezetője rábeszélte volna a bringást, hogy üljön be hozzá és rendeljen valamit, legalább egy cappuccinot igyon. ;)

Visszatérve Budapestre: engem (gyalogosként) borzasztóan zavar, hogy a járdákon egyre nagyobb mértékben terjeszkednek az étkezdék "teraszai", közlekedni alig lehet tőlük! Nem kellemes mediterrán hangulat az eredmény, hanem "balkáni zűrzavar", rendetlenség, kosz, egymás hegyén-hátán közlekedő, idegesen hömpölygő tömeg.
Főleg a belvárosban, a turisták által kedvelt utcák mellett az általuk ritkábban látogatott helyeken is.

A pincéreket is sajnálom, hogy súlyos tányérokkal-poharakkal kell egyensúlyozniuk a székek és a lökdösődő emberek között.

Reggie 2012.08.30. 22:45:48

@KergeK@csa: Ez sajnos nem igy mukodik. Ha valaki szabalytalanul szembe megy az egyiranyuban, valamint neki balrol erkezik egy szabalyosan halado jarmu es baleset tortenik, akkor 50-50% a felelosseg, mert a jobbkezet ekkor is meg kell adni. A masik felet a szabalytalan behajtas miatt buntetik meg.

01234567 2012.08.30. 22:46:00

@Xezs: Bedrogozva autót lehet vezetni,talán motort is,de biciklizni nem lehet.Vagy hamar letakarnak zsírpapírral.

Reggie 2012.08.30. 22:46:51

@Kifordított kacagány: Ala tudom. Leirtam, hogy hol olvashatod el. Ezzel mas is tisztaban van, csak te nem. Holnap szepen jarjal utana.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.08.30. 22:47:40

@horex: hat ha akarod....
a sportolok, meg a csorok bringaznak
az utobbiak a jardan is, de nincs gyalogos, igy nem baj

KergeK@csa 2012.08.30. 22:48:40

@Kifordított kacagány: Ez egy roppantul téves döntés, világosan mutatják a számok, és a világon alkalmazott módszerek.
Ha a biciklis az úton megy, akkor tökéletesen látható mindenki számára.
Ha a járdán, akkor minden utcasarkon meglephet egy-egy autóst azzal, hogy kirobban 25-30 km/h órával a poroszkáló gyalogosok közül.

Aki meg erre azt mondja, hogy feltartja a tömegközlekedést/forgalmat, egy példa:
Kelenföldi pu.-Óbuda, Flórián tér táv (reggel oda, este vissza) BKV-val oda 40, visszafele 60 perc, autóval oda 25-35, visszafele 40-80 (dugótól függően).
Biciklivel 25-30 perc között megtehető, és én még lassú vagyok. :)

És hogy ez nem az átszállás van így bkv esetében, arra jó példa, hogy 25 km/h óra elég arra a Császár-Komjádi uszodától a Clark Ádám térig, hogy a 86-os buszra 5 percet verjek rá.

A bicikli egy közlekedési eszköz, így aztán az úton a helye, ezt mutatják célszerűnek a tapasztalatok.
Aki meg azt mondja, hogy de az utat az autóknak építették, azoknak, nem, az utakat elsőnek gyalogosnak, lovaskocsinak. Aztán jött az autó, és kiszorította mindkettőt. Mo.-ra az utóbbi 5 évben gyűrűzik be a városokba a bicikli. Európában úgy 2-3 évtizede. :)

Xezs 2012.08.30. 22:48:57

@01234567: Mégis úgy bicajoznak, nézd meg estefelé, hogy miket művelnek. Idióta vadbarom mind.

Xezs 2012.08.30. 22:50:05

@hagyma: Na ehhez nem kell fejlettebb országban élnem, hogy tudjam magamtól is. Itt most kivételesen egyetértünk.

KergeK@csa 2012.08.30. 22:50:10

@Reggie: Várjál, én a szabályos behajtásról beszéltem, amikor tábla engedi.
Ha szabálytalanul megy be, akkor engem nem zavar, ha elütik. Talán később több agya lesz, és vagy nem megy be, vagy ha mégis bemegy, akkor legalább lapuljon meg és figyeljen oda jobban.

micsoda? 2012.08.30. 22:51:20

Egy biztos, sokat megengednek maguknak a bringások a gyalogosokkal szemben. /tisztelet a kivételnek/ Az autóktól félnek, a gyalogosokkal ugyanazt teszik, mint az autósok velük. Már csak az a kérdés ki védi meg a gyalogosokat, Pl: a pizzéria kint álló személyzetét?

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:52:01

@ze11: Régi bringás vagyok és autós is.

Van amikor járda, vagy inkább leszállok. Pld. zebrán soha nem megyek át bringával, épp azért mert autós is vagyok és tudom, hogy adott esetben esélyem sem lenne, ha áttekernék.

Csak jól ismert helyen megyek visszafelé egyirányú utcában, keresztutca előtt leszállok, ha nem látok be.

Gyerekkoromban már 3* elütöttek bringával (akkor belvárosban laktam), szerencsére mindig épségben karcolás nélkül megúsztam.

KergeK@csa 2012.08.30. 22:52:18

@Mr. Alkohol: Mondjuk érdekelne a dolog törvényi háttere, ugyanis szerintem kiköltözni csak engedéllyel lehet. De akkor az a szerencsétlen önkormányzat mi a tökömért nem méri le, hogy mondjuk 3 métert hagyni kell. És ha nem hagy, akkor bünti+engedély megvonása.

egy atlag 2012.08.30. 22:52:43

ki az a lúzer, aki ezeken a helyeken eszik? retkes büdös budapesti utcán zabálni...ocsmány.

Reggie 2012.08.30. 22:54:16

@KergeK@csa: Tudom. De azt mondom, hogy meg a szabalytalannal szemben is meg kell adni a jobbkezet(sajnos). Nem tudom, hogy ezt az anomaliat miert nem oldjak fel, de szep szamban vannak ilyen iteletek.

@Kifordított kacagány: Tessek itt van neked egy bizonyitek: www.police.hu/data/cms973820/bunmegbringa0724.doc
De mondom vedd meg a hivatalos jogertelmezest. Errol a dologrol kb. szorol szora ugyan azt irjak, mint a linken talalhato rendorsegi ertelmezesben.

Blogger Géza 2012.08.30. 22:55:09

Na, ez a poszt tetszett, végre megkapta a pofátlan biciklis, ami jár neki. Ritka errefelé, hogy egy történet happy enddel végződik...

KergeK@csa 2012.08.30. 22:56:23

Amúgy drága kis országunkban sok a hülye, tök mindegy, hogy mivel közlekedik.
A gyalogos átmegy a piroson, és anyázik, ha az autós rádudál.
A biciklis átmegy a piroson, szintén anyázik miatta, és járdázik.
Az autós leszarja a sebességkorlátozást és nem áll meg a zebránál.
És ez így megy tovább a taxisokra, buszosokra, stb.

Pedig amúgy nem bonyolult a dolog, a legtöbb autós határozottan figyel, buszosok is (cserébe engedem is őket előre, ha tudnak menni, ne kelljen mögöttem jönniük), legtöbb gond a biciklisekkel/gyalogosokkal van.

R_G_B 2012.08.30. 22:56:27

Ha jól értem, akkor ezen a szakaszon ("sétálóutca") nincs járda, hisz az az úttesttől szintben elválasztott valami lenne a jogszabályi meghatározás szerint. A képek szerint így ez faltól falig úttest(!), amit mechanikai eszközökkel elzártak a gépjárműforgalomtól. Akinek kell, pl. rakodni, az biztos be tud menni valahogy. Ha tábla nem tiltja a kerépkpározást, akkor úttesten szabad. Erre utalnak a kihelyezett kerékpártárolók is. Sétálóutca a kreszben nincs, esetleg lehetne lakó pihenő övezet tábla a végeken, de az pont itt vicces lenne... Mivel az út közepén mindenféle zöld felület meg egyebek vannak, helyenként csak a két szélen lehet közlekedni. Ezt szűkíti le a kihelyezett terasz. Azonban a közlekedés (gyalogos és minimum kerékpáros) azonban semmiképp sem akadályozható, és mivel nem lakó piheneő övezet, nem is zavarható (pl. focizok az út közepén, és várakozásra kényszerítem az akárkit, míg félreállok), tehát ha útban áll a pincér, akkor idővel illik helyet adnia a forgalomnak. Jobb helyeken magától.

avan 2012.08.30. 22:56:41

Húú bazmeg, elolvastam... de kurvára elvernélek én is most.

egy atlag 2012.08.30. 22:56:49

kancigány volt e a tulaj?

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 22:57:10

@egy atlag: Én is szívesebben ennék egy tanyán, de innen nagyon messze van:)

Xezs 2012.08.30. 22:58:09

@Reggie: Kösz, ez nagyon kellett ide. Annak, aki agyhalott a link megnyitásához, annak idemásolom a lényeget:

"A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az útesten nagy a járműforgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni."

egy atlag 2012.08.30. 22:59:06

@avan: ó b+ az internetharcos hehehe...mondjuk hülye volt a bringás. rájuk kell hívni a rendőrt, jó eséllyel priuszos...tetovált nagypofájú felszolgáló

fingerbangs 2012.08.30. 22:59:30

sok idegesítő biciklis van a városban, meg robogós, meg motoros, teljesen el vannak szállva maguktól, ez a pofon jó helyre került

KergeK@csa 2012.08.30. 22:59:33

@Reggie: Jó, ez a linked, ezt pl. beleverném mindenkibe: :)
"Megjegyzés: zebrán az elsőbbség csak a gyalogosokra vonatkozik. A biciklisekre csak akkor, ha a zebránál leszállnak és tolják a biciklit"
Sokan úgy értelmezik, hogy zebrán nem szabad biciklivel átmenni. Pedig mint itt is leírják, át szabad, csak nincs elsőbbségük, nem vághatnak ki az autók elé.

Secnir 2012.08.30. 22:59:46

posztolót lehet már?
igen?
köszönöm.

a kurva anyádat!
járdán nem biciklizünk, forgalommal szemben nem megyünk, egyirányú utcába nem hajtunk be szembe, KRESZ-t kívülről megtanuljuk!
(felmerül a kérdés, a körút felől hogyan hajtottál be a hollán ernőbe a behajtani tilos ellenére?). a pronto (amennyire emlékszem, rég jártam arra) a körút (behajtani tilos) és a budai nagy antal között van. hogy keveredtél arra a 'járdán'?
szóval a klsszikusokat kívánom: szarjon szögesdrótot a poszt toló.

01234567 2012.08.30. 23:00:15

@Xezs: Az este az egy más dimenzió.De akkor kevesebb az autó és így a zsírpapír.

egy atlag 2012.08.30. 23:00:43

@Anti Anyag: nem kell tanya, de ez a koszlott cigánytelep nem való étkezésre...főleg nem a belvárosi rész...egy jó külvárosi késdobáló az igen és ott nem állt volna meg itt a sztori :D

Conyi 2012.08.30. 23:01:18

Az ilyen cirkuszi szarokkal(bicikli), a Fővárosi Nagycirkuszban kell fellépni. (Városliget) Az utcán nem vagyunk erre kíváncsiak. Ha valaki nem szeret városban élni, az ne éljen itt. Ez a szar nem idevaló. Vidéken, ahol a forgalom csak töredéke a fővárosinak, lehet vele ügyeskedni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 23:01:46

@egy atlag: Olyan tippem nekem is volt.
Hogy a pincér olt esetleg cigány.:))

Xezs 2012.08.30. 23:02:00

@01234567: Ezt magyarázd meg annak az agyatlan baromnak, aki hasonlóképp gondolkodott mint te, és kb. 2 éve úgy baszta telibe egy szabályosan haladó autós, hogy a köcsög bicajos repült vagy 4 métert. Nem sajnáltam különösebben, megérdemelte.

egy atlag 2012.08.30. 23:02:49

@Secnir: jól ismered a környéket...te is ottani kisebbség vagy?:D amúgy tök igazad van

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2012.08.30. 23:02:54

"Nekem ehhez képest minden nap centiméterkre X-tól, (aki ugye jó húsz kilóval nehezebb mint én, és egyszer már megvert) kell elbicikliznem, mert nem vagyok hajlandó csak miatta háztömböket kerülni."
Micsoda gondok!
Egyébként nem kell háztömböket kerülni. Elég csak egyet. Az csak nem okoz már gondot egy "power biker" számára.
De, ha nem akarod rettegésben letekerni a hátralévő életed, tegyél feljelentést.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 23:03:02

@KergeK@csa: Azért az autósok is megérik a pénzüket.
Nem minden zebránál olyan előzékenyek.
Bár amerre én járok,nem panaszkodhatok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 23:04:26

Azért itt mindenki kurva bátor.
Ha a biciklista lett volna a nagyobb ,akkor meg a pincér lenne a köcsög szerintetek?:))

KergeK@csa 2012.08.30. 23:05:35

Na jó, amúgy a posztnál maradva:
Járdára nem megyünk, mert nem szabad. (Az esetek nagyon nagy többségében.)
Ha mégis, akkor nem száguldozunk, pláne nem csengetünk, hanem csordogálva kivárod a sorodat, míg elférsz. Ha már szabálytalankodsz, legalább ne zavard nagy pofával azokat, akiknek szabad ott menni.

Ettől függetlenül a pincérgyerek(ek) meg a hely is jó nagy tapló. Most mondjam azt, hogy megérdemlik egymást és hogy egyiknél sem eszek? :D

Fenehorizont 667 2012.08.30. 23:05:46

ejha! bánccsák a szegény bringást + zsidózás.
ez aztán index-címlap kompatibilis poszt a javából :D
vhogy bele kellett volna keverni matolcsyt, oszt hadd szóljon!

Reggie 2012.08.30. 23:06:03

@Xezs: @KergeK@csa: Pontosan.

Egyedul a jardazas kiveteleben nem ertek egyet a hivatalos ertelmezessel, ugyanis a hivatalos ertelmezes szerint foutvonal menten csak 12 evnel nem idosebb kerekparos mehet a jardan, pedig a kivetel azt is irja, hogy "... továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos,...".
Az ahol helyhatarozo vonatkozo nevmas, igy csak a foutvonalra utal, az eletkorra nem valamint a szituaciora(azaz az eletkor+helyszin) sem. Tehat ha a nyelvtani szabalyoknak megfeleloen ertelmezzuk, akkor foutvonal menten elvileg mindenkinek szabadna jardazni(termeszetesen a gyalogosok zavarasa nelkul).

Secnir 2012.08.30. 23:06:45

@egy atlag:
"te is ottani kisebbség vagy?:D"

kösz a burkolt zsidózást.
nem, arra dolgoztam....

Xezs 2012.08.30. 23:07:17

@Conyi: "cirkuszi szarokkal"

Ez kurva nagy :)

KergeK@csa 2012.08.30. 23:07:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pont ezt írtam, hogy NEM állnak meg.

De amúgy tényleg, a 20%-uk kifejezetten előzékeny, 75%-uk nem csinál semmi különöset, 5% meg retardált, aki szarik a szabályokra.

lifelike 2012.08.30. 23:07:30

mennyire szánalmas egy történet ez bazeg...

egy atlag 2012.08.30. 23:07:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ahh, kiadhatnák már a kilövési engedélyt...mindjárt itt az ősz...szépek a trófeák :D viccet félretéve valamit csinálni kéne már, lépten nyomon beléjük lehet botlani.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.30. 23:09:00

@egy atlag: Ja, én is láttam ilyet a Lövölde térnél.

A csákó (a Királyon jött ezerrel át a piroson) elméletileg jól kiszámolta, de megfeledkezett a Rottenbillerre engedélyező zöldről, az meg elég szűk lámpa, igyekszik az autós.

Xezs 2012.08.30. 23:09:00

@Reggie: Csakhogy a jogot nem a nyelvtani szabályok szerint kell értelmezni, ezt még évekkel ezelőtt magyarázta el nekem valaki.

KergeK@csa 2012.08.30. 23:09:37

@Reggie: mondjuk főútvonalon az úttesten nem is mennék bicajjal. Nem vagyok országútis, aki megy 50km/h-val, de mégha mennék is, az autósok kétszer annyival mennek. Hiányzik a fenének az, hogy ember könyökétől 10 centire elhúzzon 100-zal egy kamion. :)

egy atlag 2012.08.30. 23:11:05

@fingerbangs: rá kell jönnöm, hogy itt most mindenkinek igaza van...érdekes sztori:D

Reggie 2012.08.30. 23:12:14

@Xezs: Hat igen. Gondolom valamennyire figyelembe veszik a jogalkotoi szandekot is. Nem vagyok jogasz, ugyhogy ugy vagyok vele, hogy ennyi nezetelteres belefer:)

@KergeK@csa: Az a bekezdes csak a lakott teruletre vonatkozik, de mivel a mondat elejen van igy azt a reszt nem masoltam be.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.08.30. 23:12:27

Álljunk meg egy szóra!

A járda a gyalogosé.
Ott ne biciklizzetek, oda - vendéglősként - ne rakjatok asztalokat, székeket, hogy aztán a pizz(cs)átokkal a gyalogosok között lavírozzatok.

Mars be az üzletetekbe, és mars a bringával le az úttestre!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 23:13:33

Egyébként meg nem tudom mi ez a biciklis ellenesség.
Én úgy vagyok vele,hogy megpróbálom betartani a szabályokat,mert csak így várhatom el,hogy rám is figyeljenek és velem szemben betartsák.
Ha esetleg átmegyek a piroson vagy az úton ,nem akkor csinálom,mikor jönnek az autósok.Ez világos.
Ez olyan egyenjogúság dolog,hogy senki ne basszon ki a másikkal.Egyiknek se legyenek inkább jogai mint a másiknak.
Én figyelek a biciklisre de ő se vágjon ki elém.
Na jőéjt!

egy atlag 2012.08.30. 23:16:58

mondjuk albániában vagy más kulturált országban így nézett volna ki a sztori:
bringás jön lassan, pincér int neki, megkéri álljon meg: bocsi megállnál egy percre?, bringás: mond tesó?
- bocsesz, légyszi told már a bringát a teraszon a jövőben, mert nagyon balesetveszélyes.
- ok, persze,
- meghívlak egy sörre, gyere ülj le és köszönöm,
- természetes, köszi a sört.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 23:17:21

Ja és mégegyszer.Én is van hogy járdán biciklizek de nyilván nem ott és nem akkor ahol és amikor tele van.És engem se zavar gyalogosként ha normálisan csinálják.
Ez inkább a külvárosra igaz.Belváros kicsit zsúfoltabb.Ott más a helyzet.
Tényleg jóéjt.:))

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2012.08.30. 23:19:13

asszem utba ejtem azt a jardat a bicajommal a kozeljovoben, szemuveg nelkul persze...!!

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2012.08.30. 23:21:26

@egy atlag: Ez azé' mekkora bunkóság má'! Sört?! Mé' nem valami izotóniás lónyált? :-)))))))

halar 2012.08.30. 23:23:25

az bizony nem járda, csak forgalomcsillapitott övezet. 10es tabla van kint, a teherautok is bemennek minden nap, amikor hordják az árut.
amugy az egesz utca el van baszva, total huylén alakitottak ki, hogy kozepre beultettek egy tok foloslegesen helyet foglalo bukszust és ezzel elvették a helyet a terasztol, meg a forgalomtol (ami autok nincsenek, de nem kicsi!) is jelentős.
persze surmosagra nincs bocsanat és ez nem a bringásra vonatkozik.

Vasutas_Ferkó 2012.08.30. 23:24:19

HÁHÁHÁHÁHÁHÁÁ mekkora egy nyúlbéla! Meg is érdemelted amit kaptál. Nem teszel feljelentést, de itt sírsz az interneten? Hát milyen férfiember vagy te csirkegyerek? Na told el a biciklit :DD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.30. 23:26:48

Lehet, hogy már sokan írták, akkor bocsi. A történet lényege röviden:
A tahó biciklista találkozott a tahó pincérrel Budapesten olyan helyen, ahol úgyis szűk a járda a pincér munkáltatójának köszönhetően. A szó és ütésváltásból a tahó pincér került ki győztesen, aki a győzelmét egy jóízű zsidózással ünnepelte meg.

Nem kell ide regényeket írni...

recommented 2012.08.30. 23:29:08

"Bicikliscsaj lazán átmegy a piroson.
- Hé, átmentél a piroson!
- Át szabad menni a piroson, kiharcoltuk!
- De nem szabad, a KRESZ szerint tilos.
- Az autósok sem tartják be a szabályokat, miért ne mehetnék át a piroson?"

Biciklis ne menjen a járdán, ahol nem lehet. Ha mégis ott megy, akkor ne zavarjon senkit. Ha mégis zavarna valakit, akkor ne csengessen. Ha mégis csenget, akkor legalább ne szóljon be.
Nem szép dolog valakit megütni, de adott esetben legalább annyira elítélem a provokátort, mint azt, aki ütött. Nem ismerem a helyzetet, de ebben a sztoriban biztosan nem csak a pincér a bunkó.

Conyi 2012.08.30. 23:30:27

Hansúlyozom, ez egy VÁROS! Az artisták és az idomárok (bicikli, kutya) helye a városligetben van! (Fövárosi Nagycirkusz) Nem kötelező itt élni. Aki nem szereti, költözzön vidékre, ne az itt élőknek okozzon még több problémát.

BöszmeBunkó 2012.08.30. 23:30:50

keveset kaptál te gyökér! rádférne még pár maflás, hogy megtanuld: ahol emberek, sokan, tömegben, gyalogolnak OTTAN KURVÁRA NEM BICIKLIZÜNK, hanem toljuk a cuccot!

remélem még kapsz a pofádba, mert kurvára rádfér te nagyonmajom!

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.08.30. 23:33:02

minden autós helikopter.
vagy legalábbis elszállt.

kispestipeti 2012.08.30. 23:34:12

Nagyon eccerű a képlet: Civilizált helyeken biciklivel közlekedő (akármilyen orral)nem teker a járdán zsúfolt belvárosi teraszokon keresztül, de pincér, konyhás személyzet sem szájkaratézik, izmozik, verexik, viszont tulajdonos kulturáltan és bölcsen viselkedve lecsitítja a kekeckedőket, nagy sajnálkozás közepette meghívja a történet legnagyobb vesztesét egy pizza sör kombóra, és azt füllenti, hogy az agresszív személyzet tagjait azonnali hatállyal elhajtja. (A valóságban azért számon kéri mindenképpen felróható viselkedésüket) De esetünkben csupa sikeres, öntudatos (önelégült?) szereplő próbálta megoldani ezt a nagyon piti, kis túlkomplikált feladatot, ezért nem lett jó a történet vége tulajdonképpen senkinek sem.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.08.30. 23:35:42

@Conyi: ez valóban egy város.
ahonnan remélem, nemsokára kitiltják a picsába az összes autóst.
(aláírás:) egy autós

paaj 2012.08.30. 23:35:56

@aron_ha: az bizony járda. A körút felől kizárólag azért lehet engedéllyel felhajtani rá mert csak így oldható meg az áruszállítás. Egyébiránt nagy divat arrafelé az egyirányú utcákban forgalommal szemben biciglizni, járdán száguldozni. Ameddig egyszer valamely türelmetlenebb honfitárs le nem kapja az egyiket a bicajról és beleveri a betonba. Abból talán megérti,hogy a Kresz könyv nem arra való, hogy a billegő asztalt kitámasszuk vele.

Conyi 2012.08.30. 23:38:26

@a fene tudja még: Nem értünk egyet, de ezért gondolm nem fogunk nagyon összeveszni. :)

01234567 2012.08.30. 23:39:02

@Xezs: Én hogy gondolkodom?Amúgy,részeg bedrogozott autósok,éjjel,hajnalban nincsenek?Csak ott nem csak ők,vagy sajnos nem csak ők döglenek meg.
Ha biciklizem sosem iszom,drogozni nem drogoztam,44 évesen családom van az éjszakából évek óta elmaradtam és örülök hogy nem tudok úgy zsigerből gyűlölni mint te.

.:Danka:. 2012.08.30. 23:39:15

sajnos fel kellett volna jelentened, ez szinte onbiraskodas. holnap minket fog megverni :p legalaabb benne lenne az erkolcsi bizonyitvanyaban, vagy miben es jobban meghuzna magat.

Mr. Alkohol 2012.08.30. 23:42:55

@KergeK@csa: Szerintem ezek a teraszosok sz@rnak a jogszabályokra. Én bírságolgatnám őket, de biztosan van ebben egy jó adag mutyi is.

01234567 2012.08.30. 23:44:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Egész nap a valagukat autóban meresztő,évek óta nem mozgott letompult agyú embereknek hogy tudnád megmagyarázni milyen az amikor betekerted magad,és jön a piros,meg kell állni,utána újra indulni.Ezért nem áll meg az ember olyan pirosnál ahol láthatólag szar sem történik,ha benézte legalább ha Xezs arra jár örülhet egy kicsit.

2012.08.30. 23:47:09

Ha jól értem, a levélíró szabálytalanul közlekedik, kölcsönös szóváltás és provokáció után kialakuló garázda verekedésben vesz részt, miért akar ezek után a rendőrségre menni?

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.08.30. 23:51:47

@Conyi: gondolom nem a belvárosban laksz.
de nem, nem fogunk ezen összeveszni :)

halar 2012.08.30. 23:55:19

@paaj: akkor lenne járda, ha kint lenne a gyalogoszóna/sltálóövezet tábla.
de ez nincs kint, hanem 10es tábla van.
vagy te láttál a kreszben olyan járdát, amin 10-zel közlekedhetnek teherautók?:)

amugy az egesz utca kialakitasa tok hulyeség. a középre pakolt erdő miatt nem lehet rendes teraszokat kialakitani és rendesen átmenő tömeg sem tud ezektől elférni. és ettől vannak konfliktusok. na meg a surmóságtól, ami jelenesetben a pincérekből áradt. nem jó reklám a prontonak...

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.08.30. 23:57:09

amúgy tényleg!
miért nem lehet kitiltani az összes személyautót ebből a városból??
jóóó, kéne pár métert néha gyalogolnia a sok loggyadtseggűnek, de amúgy mi az ok?

hans monderman 2012.08.30. 23:58:40

Az nem járda, hanem forgalomcsillapított utca. Tehát KRESZ szerint biciklizhető. Amúgy a biciklijét toló ember 2x annyi helyet foglal mint egy biciklin ülő. Szóval lassan gurulva jobb fejség menni szűk helyen, ha tudod irányítani a bringát.

Mr. Alkohol 2012.08.30. 23:59:42

Egy átlag:

Pár sorral ezelőtt ezt mondtam én is.
Mediterrán országokban van KULTÚRÁJA a vendéglátásnak, a teraszozásnak, és nem utolsósorban a kommunikációnak.
A problémákat az egyébként temperamentumos déli emberek nem rögtön azzal oldják meg, hogy megverik vagy szavakkal bántalmazzák azt, akivel valamilyen konfliktusuk van.

Utálok ebben az országban élni az általánosan eluralkodott dühös-haragos alapállás, a komor arcok, az erőfitogtatási kényszer, továbbá az udvariasság, a kedvesség és a humánum hiánya miatt.

Démonmac1 2012.08.30. 23:59:51

Szerintem a járda nem biciklizésre van.

avan 2012.08.31. 00:02:54

@egy atlag: Nem a tette miatt verném meg, hanem, ahogy ír. Ráhajtogatnám a küllőket a fejére szívesen. Jaaajjj és még rasszistáztak is, meg biztos még szülőztek is, jaaaaj.

01234567 2012.08.31. 00:03:39

A belső gyűrűn belül én csak a tömegközlekedést és az oda való teherszállítást engedném....na jó meg a taxikat.

ob.szerver 2012.08.31. 00:05:52

@Anti Anyag:

"Na az a gáz, hogyha a csákó nem zsidózott."

Ha feltételezzük, hogy nem minden biciklista zsidó a Hollán Ernő utcában (aminek ad némi alapot, hogy magam is gyakran biciklizek arra), akkor honnan tudta a cincér, hogy a srác zsidó? Talán a Talmudot olvasta tekerés közben, vagy sábeszdeklit viselt bukó helyett, vagy talán menórával világított az esti szürkületben?

Vagy mindössze általános szitokszóként zsidózott? Na erre próbáltam rávilágítani, hogy talán nem a megfelelő ember dolgozik a megfelelő helyen. Mert ha mondjuk a Magyar Szigeten szolgálná fel a sört, akkor minden a helyén lenne. Na de a Hollán Ernő utcában?

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:09:45

Na én arra fogok ezután csakazért is bicajozni, esetleg le is köpöm a pincéreket.

Szar a pizzájuk amúgy, száraz, 1x ettem ott.

amúgy a váci utcában jártam ugyanígy, rám szólt egy pincér, hogy ne itt bicajozzál, húzd el a tarisznyádat.(oldaltáskának különös kulturális jelentősége van)

én nem vagyok zsidó, úgyhogy nem zsidózott.

Erre leszálltam, beszóltam neki és megkérdeztem a vendégeket, hogy hogy érzik ott magukat, majd bementem a házba, ahova épp igyekeztem.

médiamanipulátor 2012.08.31. 00:10:04

Feljelentést még tehet, mert nem telt el 30 nap

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:12:46

@Démonmac1: hanem pincérkedésre, kutyahugyoztatásra / szaratásra és autó parkolásra.

ugye?

Marós 2012.08.31. 00:13:18

Amíg duma , netán sértegetés van, addig elmegy az ügy.
A verekedés az már más! Ott már nincs pardon. (De nem kellett volna kakaskodni és elégtételt venni. Okos enged…, alapon)
Fel kell jelenteni a verekedőt, jól megcincálni bíróság előtt, még akkor is, ha mindkét félnek jó ideig járni kell majd a bíróságra..

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:14:06

@Conyi: így van, az autóforgalmat korlátozni kellene, hisz ez egy város és nem autópálya.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:18:02

@Alf: "Szar a pizzájuk amúgy, száraz, 1x ettem ott."

én évek óta magamnak sütöm a pizzát.

ha mégis úgy alakul, hogy vendéglátóhelyen eszem, megvan az az előnyöm, hogy tudom: csak gyengébb lehet, mint az enyém.
ez másnak azt jelentené, hogy mindenhol a világon szar a pizza.
nekem azt, hogy ha sokat gyakorolnak, akár még az én színvonalamat is megközelíthetik.

az más kérdés, hogy otthon én szolgálom fel, és még sohasem ütöttem meg vagy zsidóztam le arra járó biciklist.
mondjuk a konyhában el sem férne szegény bringás.

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:19:37

@Conyi: amúgy ha többen bicajoznak, kevesebb autós lesz, kisebb dugó lesz, a te lusta segged is kevesebbet izzad az ülésben.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:22:57

@Alf: "amúgy ha többen bicajoznak, kevesebb autós lesz, kisebb dugó lesz, a te lusta segged is kevesebbet izzad az ülésben."

én pl. nem értem, hogy a mentősök, a rendőrök és az áruszállítók miért nem bringával járnak. nem beszélve a busz- és villamosvezetőkről.

és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a kerékpározás milyen távlatokat nyithatna meg az űrkutatásban.

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:26:16

@idelle: és ha épp nápolyban, a pizza szülőhazájánban, egy kis teraszon, ahogy épp szádhoz emelnéd a hátsó kertben nőtt paradicsom, a pont elkészült mozzarella és lehelletnyi tökéletes tészta által alkotot, vezúv lankái nőtt bazsalikommal megszórt, a fiatalkori Sophia Loren által felszolgált pizzát és Rosenbaum Slomó gátlástalanul átdzsavell a sikátoron a bianchijával, meg-e ütnéd?

Kalv 2012.08.31. 00:27:10

Fél éve volt részem KRESZ oktatásban, és ott azt mondták, hogy a szabály (ott lehet a járdán biciklizni, ahol az úttest alkalmatlan) azt jelenti, hogy ahol fizikailag alkalmatlan. Például 10 centi sár borítja. Tehát ahol szerinted veszélyes az úton menni, ott nem biciklizhetsz a járdán. Szép is lenne, ha mindenki a saját belátása és értelmezése alapján közlekedhetne.
Ennél viszont sokkal jobb, hogy ahol tilos biciklizni az úton, attól még ott sem szabad a járdán menni. Na az ilyen következetlenségek miatt szegik meg annyiszor a biciklisek a KRESZ-t. Ilyen helyen bicikli utat kéne létesíteni, vagy engedni az úttesten. (A nem következetesen kitáblázott helyeken az autósok is rendre szabálytalankodnak. Ezt nap mint nap látom ugyanazokon a helyeken. Csak ilyenből kevesebb van, nem olyan feltűnő, vagy már megszokott.)

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:28:11

@idelle: ha több bicajos lenne, a mentők nem szorulnának meg a dugóban.

amúgy szerintem a holdjáró annak idején simán lehetett volna pedálos, csak ciki lett volna, de erről Pavlics Ferencet kellene megkérdezni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:30:07

@Alf: "meg-e ütnéd?"

:-D

nem. megkérdezném tőle jiddisül, tudja-e, ki volt Hollán Ernő.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:32:41

@Alf: "ha több bicajos lenne, a mentők nem szorulnának meg a dugóban."

én a zöldbiciklista felfogásra csak annyit szoktam mondani, hogy az emberiség nem véletlenül találta fel a robbanómotoros járműveket. a kerékpár után.

majd fel fogunk találni a robbanómotornál faszagányosabb dolgot is. a probléma úgysem a robbanómotor, hanem a túlnépesedés. azt meg biciklivel csak úgy lehetne szabályozni, ha mindenki meddővé ülné a tökeit...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.31. 00:34:15

Biciklizzetek az úttesten!!!

A MArgit körúton is lesz előbb utóbb ruha!

Alf (törölt) 2012.08.31. 00:35:28

@idelle: nekem amúgy tök menő autóm van, sokat is fogyaszt, mégis néha jobb érzés bicajozni a városban. autósokkal nem szokott konfliktusom lenni.

autóval menve sóval több bosszúságot okoznak más autósok, mint a bicajosok.

szóval ez nem zöldség, egyszerűen jobb a bicaj.

Netszamuráj 2012.08.31. 00:36:51

Az volt a baj, hogy kampós orral bicikliztél, az volt a legnagyobb baj! Ha német katonaruhában lettél volna, és azt énekled, hogy "und das heisst, Erika", akkor akár panzerrel is behajthattál volna a vendégek közé, a főnök Kameradként üdvözölt volna. És megvédett volna a hülye pincérjétől is, maga aprította volna fel a bajonettjével.

Tehát jegyezd meg: ha ez előtt a pizzéria előtt tekersz, csatold le az orrod, és karlendítéssel tekerj el előttük. Mindjárt nagyobb lesz a respekted. Esetleg szerezz be egy autentikus Lugert, és azzal lyuggasd ki a pincért.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:56:56

@Alf: "néha jobb érzés bicajozni a városban"

a legtöbbször az az érzésem, hogy érzésekkel nem lehet vitatkozni, ezért nem is szoktam.

"szóval ez nem zöldség, egyszerűen jobb a bicaj."

azt állítani, hogy a kerékpáros közlekedés jobb, mint az autó, legalább olyan, mint azt mondani, hogy vegetáriánusnak lenni jobb, mint húsevőnek.

nekem nem jobb. neked jobb.

én Budapesten is szeretek autózni, egyrészt mert kényelmes (ezért is találta ki többek között az emberiség), másrészt mert megtanultam, hogyan lehet gyors. egyszerűen jobb az autó. nekem. és elhiszem, hogy másnak nem. nem is fogok az autózás mellet agitálni. tkp. semmi mellett nem szoktam agitálni. mindenki azt csinál, amit akar. csak ne próbálja meg hülye ideológiákkal (ez nem neked szól!) rám erőltetni senki a saját marhaságait.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.08.31. 00:59:41

@Alf: "nekem amúgy tök menő autóm van, sokat is fogyaszt"

nekem tök átlagos (mert leszarom a menőséget - ebben is), átlagosan eszik, de tökéletesen az igényeimhez igazított verda. így is vettem. tizenkettő egy tucat. nyolcadik évét tapossa, 210ezer van benne, és imádnám, ha lennének ilyen érzelmeim egy tárggyal kapcsolatban.

egy maréknyi dollár 2012.08.31. 01:30:51

Na, úgy látom, kidőltek a kommentelők; én meg csak most értem ide.
Kedves Posztoló, én az elmondottak alapján nem tudok bombabiztos állást foglalni.
Elég egy rossz szó, egy rossz nézés vagy rossz csengetés, és kialakul, majd elfajul a konfliktus.Akkor már sokszor megállapíthatatlan, ki és milyen mértékben felelős érte.
Te úgy cselekedtél, ahogy az adott pillanatban a jellemed és az ösztöneid diktálták.Jobban is járhattál volna, de rosszabbul is.Kaptál monoklit , de elnézés-kérést is.
Még az sem kizárt, hogy egyszer összehaverkodsz volt ellenfeleiddel.Ez éppen olyan kicsin múlik, mint egy összeugrás.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.08.31. 03:37:11

beleolvastam a kommentekbe. Elég vicces, hogy milyen sokan veszik készpénznek a bringás származását, holott az egyetlen forrás az X nevű verekedős pincér. Nekem az a tapasztalatom, hogy ez a típus nem kimondottan megbízható genealógus.

Reggie 2012.08.31. 04:08:52

@Alf: A vaci utca nagyresze is gyalogut, igy tilos kerekparozni. Viszont a te peldad igazolja a pofanveres letjogosultsagat. Ha az elso visszaszolasra pofanvagtak volna, akkor nem ronthattad volna masnak az uzletet teljesen alaptalanul.

veerses 2012.08.31. 05:30:43

Mit keres a járdán a biciklista?

Nem kis részük szarik a szabályokra és még nekik áll feljebb.

veerses 2012.08.31. 05:49:05

@ob.szerver: Nem keveset a küsejéről meg lehet ismerni, ha ez neked forcsa is.

veerses 2012.08.31. 05:51:07

@Alf: Kizárt, hogy te olyan bátor vagy. Amelyik kutya ugat........

szelidorzo 2012.08.31. 05:53:52

A pincérek elég helytelenül jártak el, de be kell valljam úgy a bringások fele akkora tahó paraszt (tisztelet a kivételnek), leszarják a kreszt, piros lámpát, stb. , hogy valószínű a viselkedéseddel kiérdemelted, hogy jól pofánbasszanak.
Nem tudlak sajnálni.

Környezettudatos 2012.08.31. 05:56:17

@Conyi: Neked egy problémád van, az is a fejedben és fejlődési rendellenességnek hívják. Egy fontos szerved rekedt meg a fejlődés egy korai szakaszában. Ez okozza nálad azt a fura dolgot, hogy nem tudsz gondolkodni, de azért a vegetatív funkcióid működnek. Kár, fordítva jobb lenne.

Nick Reevers 2012.08.31. 06:37:45

...vadásztasd le a pincéreket a Zuroffal, talán még a jóvátételből életed végéig meg is élhetsz...jellemző...

mekeke 2012.08.31. 06:37:51

Jogosítvány, tapasztalat nélkül, öko-bringás öntudattól vezérelve már mindent szabad. A KRESZ mire van??? Érdekes, én 8 éves koromtól bejártam Budapestet bringával, de mindig sikerült az úton haladni, és nem a járdán. Ugyanis az úton HALADNI lehet. Meg aztán, kedves bringáskák, érdemes megtanulni az első fék használatát is, már ha időben meg akartok állni a kamion, vagy a kapualjból kilépő gyerekek előtt. Ma ott tartok, ha meg fogom érezni a városban egy kapualjban, hogy a tekerős csicska száguld a járdán, én bele fogok lépni az első kerekébe. És igen, kiskortól tekergő meg motorozó, bringás és motoros futármúltú, később meg építőmunkásként autózó létemre magam is a bringás-motoros főváros mellett lennék, de rókáznom kell az ilyenektől, nekem ezek ne lobbizzanak.

Nick Reevers 2012.08.31. 06:46:34

hé, poszter...ja és fotózd már le az orrodat is, ne csak a szemedet,...tényleg olyan kampós? ...nagy is, vagy egyszerűen csak kampós?...még jó hogy nem azt csapták meg...mindig érdekeltek a deformációk...

Viner Spicli 2012.08.31. 06:47:57

Csodálkoztam volna ha nem kerül elő az antiszemita kártya...

Amúgy biciklizz az úttesten és ne a járdán. Olvass KRESZ-t mielőtt közlekedni kezdesz....

Albert Tannenbaum (törölt) 2012.08.31. 07:02:54

Ezek a bringások extra adag egóval rendelkeznek. Ez olykor elnyom olyan egyszerű életösztönöket is, mint a "nagyobb ellenféllel nem állok le bunyózni" kezdetű sok ezer éves genetikailag kódolt tapasztalat.

Röhejesek a hülye cicanadrágjukban, és még hisztiznek is, h nekik joguk van.

Mikor lesz már bringás kultúra ebben az országban?

pjm 2012.08.31. 07:16:18

@avan: én meg másodat verném el golfütővel, ha tudnám, hogy fiú vagy. Ha csak egy kis pöcs, akkor meg húzogasd magadnak. Az ilyen okos hozzászólásokat meg az oviba tartogasd, ha még oda beengednek.

pjm 2012.08.31. 07:18:41

@Albert Tannenbaum: közlekedési kultúra mikor lesz? Persze amíg a fekete mellényes majmok masírozgatnak, addig felmerül a kérdés, hogy egyáltalán kultúra mikor lesz ebben az országban? Ne félj, ha valaki kimegy a kultúrkörnyezetbe, azonnal alkalmazkodtatják. Az usaban azonnal megmondják az ottani magyarok: a gyárból nincs lopás, mert eltörjük a derekadat.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.31. 07:19:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azt mondjuk nem vágom, hogy ha a Margit-hídon van bicikliút, miért az úttesten kerékpározik a köcsög.
'morgen! Mit Fahrrad.

vénszivar 2012.08.31. 07:31:17

@agresszív kismalac: Mert mindig az ellenkezőjét teszik ........, hisz buzik.
Na ezért kell őket megcsapkodni, hisz a szóból nem értenek.

Behajtó70 2012.08.31. 07:40:31

Eddigi rühelltem a bunkóbb részét a bringásoknak (nem nind az), de az a kampósorrú=antiszemita hozzáállás kifejezetten undorító!

Sajnos nem egyedi ez a mentalitás, nem véletlen készült erre jelenet a Brian élete című filmben (is), (amikor Mathiast meg akarják kövezni, mert kimondta, hogy Jehova)

Azon kívül, ahol te agresszívan akarsz tekerni, csak mert a KRESZ szerint jogod van, ott éppen az étterem vendégeinek és a gyalogosok érdekében nem illik!

Ha ezt nem tudod felfogni, akkor valszeg nem ez az utolsó pofon amit agresszív bringásként kaptál.

satho 2012.08.31. 07:42:54

Kár, hogy ebben az országban az átlag emberek félnek polgári pereket és feljelentéseket tenni. Tudom, hogy ez idő és pénz de ha mindenki szemet huny, sosem változik semmi. Igen is menj el a rendőrségre, fogadj ügyvédet ha kell(van ingyenes jogsegély is.). Fordulj az önkormányzat jegyzőjéhez. Firtasd jogosan használja e azt a közterületet. Kutasd fel a tanukat a facebookon, hozd minél nagyobb nyilvánosságra az ügyet. Írj nekik ügyvéd által egy felszólító levelet, amiben felszólítod hogy rendezzék az ügyet és fizessenek peren kívüli kártalanítást, ha nem akkor pereld be őket. Jelentgesd fel őket minden fórumon. Legyél geci te i velük. Én ezt tenném de persze nem akarok okoskodni. Sajnos itt mindig az szív é az lúzer aki becsületes és adót fizet.

fkorbi 2012.08.31. 07:43:48

Na, tök mindegy, mit írnak a lakásukat soha el nem hagyó KRESZ nácik, a lényeg:
1) Ha lehet nem járdázunk
2) Pláne nem sétálóutcában
3) Ha mégis erre kerülne sor, ott a gyalogos az úr, és pont, ha 0,4 km/h-val kell követni a bandázó nyugdíjasokat, akkor ez van. Úgyszintén, ha előttünk kisgyerek rohangál, még 0.3-ra is lelassítunk, vagy leszálunk a szamárról, mert a kisgyerekre vigyázunk, ugyebár.
4) ebből következik, hogy nem csengetjük le a gyalogost a járdán, az a saját terepe, nekünk nincs ott keresnivalónk.
5) Ha sietni kell, az egyirányú utcák rácsos hálójából álló, mókusfingnyi aggyal átlátható Újlipótváros alacsony forgalmú, egyirányú utcás, adott esetben bicajúttal megspékelt útjain lehet zúzni

(A fentiek amúgy különösen igazak a Hollánra, nagyon kevés a hely a teraszok és a köztéri bútorok között, aki ott teker, az óvatosan tegye, vagy kerülje meg a tömböt)

Shopping 2012.08.31. 07:47:43

A biciklisták azt gondolják a játszótéren vannak, ahol megtanultak biciklizni.

Mennek ahogy eszükbe jut, mit sem törődve a KRESZ szabályaival.

NEVELNI kell őket!!!!!

vénszivar 2012.08.31. 07:50:09

@satho: Az alap az, hogy Nem drótszamarazhat a járdán ! A többi csak annak a következménye. neked defektes az "agyad".......:)))
Hogy jön az ide, hogy "becsületes és adót fizet" ? te lelki bettteg vagy !:D

fkorbi 2012.08.31. 07:55:21

@Shopping: sztem az átlag bicajos az első necces benézett jobbkéz után megtanul figyelni a kresszre, a többi meg taigetosz pozitív. (Mondom ezt úgy, hogy évek óta bicajozom Bp-n)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.08.31. 07:55:27

@01234567: Kurvára nem érdekes, hogy betekersz és fáradt vagy. TE VÁLLALTAD azzal, hogy a bicikli mellett döntöttél. És ha te megszeged a szabályokat, akkor mástól se várd el, hogy betartsa. Az a nagy baj, hogy a biciklis szabálytalankodásnak soha nincs következménye. Kéne két rendőr meg egy kamera. Egy piroson áthajtás 70 rongy lenne. A következő mondjuk 110. Ha nincs személyid, akkor bevinnének. Na, ez hatna. Az autósokat könnyű megfogni, ott a rendszám. Mikor fogják a sok nagypofájú biciklist is büntetgetni?

Egy rendszeresen sportoló BKV-s autós, nem elpuhult ember.

_B_ 2012.08.31. 08:00:50

Hehhh, azt kaptad amit érdemelsz:))
A zsidózással nem kell homályosítani, itt nem az volt a lényeg. Engem simán le szemüvegesköcsögöz aki kötekedni akar, mégsem kiáltok rasszizmust.

A Hollán Ernő mellett ott van 50m-re az ellenkező egyirányú utca. Faszér kell járdán arcoskodni.
Ha meg már járdázol, fogd be a pofád és akár állj is meg 10x, ha kell. NEM CSENGETSZ, ez alap. Max szólsz hogy elnézést/bocs vagy valami, miután már meg kellett állnod, az nem bassza fel senkiben az ideget.
A járdán a kóvájgó, bandázó gyalogos az úr. Ennyi

Amusing 2012.08.31. 08:02:18

már boccs, de a verés a Te hibád volt !!!!

ha látod, hogy sincs esélyed akkor miért is kezdessz verekedni????? mert van önbizalmad

Erre szoktam azt mondani, aki 3-4 emberrel elkezd verekedni az nem bátor, hanem hülye és túl sok akció filmet nézett.

Bicajról visszaszólsz, hogy kussoljon, tekersz tovább és nincs probléma.
Kerested a bajt, magyaráztál... kaptál kettőt és még te álsz feljeb???????????

járdán előfordul, hogy le kell szállni a bicajról !!!!! legalábbis én leszoktam!

copass 2012.08.31. 08:05:55

@Miazmás: komolyabban kéne venni a sok járdázást:
elsőnek figyelmezetetés -adatbázisba be
másodjára bünti
harmadjára bünti 2x
gyerekkel nem lehet nyugodtan sétálni debrecenben, se a főtéren,se a járdán.
piszok gyorsan feltünik egy bringás és mpek alatt megvan a baj.
nemrég a kálvin téren tekert be egy agymen a tömegbe, úgy fogtam meg a kerekét hogy védjem a lányomat.persze hogy kiakadtam és néz rám mint a bírka, nem értette mi az hogy ő nem mehet itt.
büntetni vagy pofánverni.

Dr. GGG77 2012.08.31. 08:11:52

Gáz a verekedés, gáz a zsidózás.

De egy járdán bicikliző, csengető bringást képtelen vagyok sajnálni...

A minap egy hasonló önérzetes bringás azért intett be nekem a Károly körúton, mert meguntam, hogy folyamatosan áttekernek a pirosokon, és az egyik lámpánál kihúztam a kocsit a bringa sávba. Nem tudom mi a fasztól hiszi a 80%-uk, hogy nekik mindent szabad.

kunigunda2012 2012.08.31. 08:12:09

Hetente kétszer járok oda-issza a Hollán Ernő utcában, oviba (bölcsödébe) viszem a 2 és fél éves gyerekemet. Először nem ültettem babakocsiba, mert 1 megállót villamosoztunk, aztán, mivel sétálóutcának láttam a Hollán Ernőt, gondoltam, mi is végigsétálhatunk rajta. Sajnos erről le kellett tennünk. HA elengedem a gyerek kezét, és úgy sétál mellettem, biztos, hogy 3 bringás fog rácsilingelni, és úgy megijeszteni, hogy rohanni kezd és elesik. Ha a kezemet fogja, akkor is mindig fenyegetően jön felénk egy bringás, és még ő szól be, hogy miért nem térünk ki előle. Egyszerűen kiszorítottak a bringások, így babkocsival vag ytrolival megyünk. Amikro 8 hónapos terhes voltam, egy 14 éves öreg és beteg kiskutyával mentünk a MArgit hídon, és egy biciklista ránküvöltött hátulról, hogy térjünk már ki előle. Megfordultam és megkérdeztem, hogy akkor most a Dunába ugorjunk vagy pedig a kocsik alá? Elküldött lazán az anyámba, de mire észbekaphattam volna, az egyik nagydarab, szintén gyerekes anyuka, aki ezt hallotta, leszedte a biciklistát, felpofozta, és azt mondta neki, hogy most akkor hívja ki a rendőrt és tegyen feljelentést:) Az én megfigyelésem szerint ezek a tahók nem munkába igyekvő, elfoglalt emberek, hanem lusta és elkényeztetett kis vadak, akik a zöld és művelt nyugati világban nem állnák meg a helyüket. Ott azonnal civilizálatlan paraszt-számba venné őket a közösség...

ficus maximus 2012.08.31. 08:12:54

Szerintem helybe mentél a meleg szarért, és megkaptad Mit képzelsz magadról, hogy járdán rácsöngetsz bárkire? És utána visszaugatsz? Ebből nem kéne neked sem faji kérdést csinálni, ez tahóság. A zsidózással mondjuk a tahóversenyt a hordába verődött pincérek nyerték.
Szerintem bringázz vidáman, szabályosan, utcán és a járdán nagyon finoman, mert ott tilos.

2012.08.31. 08:14:06

Nem tudom, van-e értelme 400sok hsz után még beleszólni, de meggteszem. Az esethez: mindennapi bringásként mondom, hogy járdázni paraszt dolog. Aki puni ahhoz, hogy az úton tekerjen, ne bicajozzon, mert gyáva, és a dolog nem neki való. Járdán csöngetni 2.0-ás bunkóság, ha már valaki ráfanyalodik erre, húzza meg magát, vagy kérjen kedvesen, a csengó ilyen szituban agresszív paréj dolog. Mindezek ellenére az öklös válasz gáz, a zsidózás meg szerintem csak utólagos hangulatfokozás. Itt mindenki gáz volt, de hajszállal a verekedő nyert a parasztsági versenyben. A másik. A Király utcában lakom, és engem is a halálba idegesít, hogy minden fostos büfé kipakol az utcára, feltételezem jogtalanuul, csúszóért, mert például nálunk az egyik pizzéria mellett konkrétan nincs fél méter szabad hely, és még egy tűzcsap is van, tehát gyalog is lapjával lehet elférni, baba-, és/vagy tolókocsival esélytelen. Nem értem kinek jó, ha úgy zabál, hogy a fejétől 10 centire seggek mászkálnak, gusztustalan, idegesítő jelenség, ha rajtam múlna, a sétálóutcák kivételével betiltán az egész kiülősdit.

newcy67 2012.08.31. 08:15:08

Győrben a sétálóutcában annyi tiltó tábla van,ha a felét ellopnák a fém gyűjtők,akkor is maradna elég,mégis ott száguldoznak az öntudatos kerékpárosok. Babakocsival veszélyes ott közlekedni. Persze sem a yard,sem az önkormányzat nem tesz semmit,pedig napi szinten milliókat kaszálhatnának a szelektív látásmódú kerékpárosoktól. Nem kellene megvárni az első komolyabb,vagy tragikusabb balesetet. Nem vagyok híve a bírságnak,de ezekkel hiába próbáltam kommunikálni, többsége szellemi fogyatékos,mert nem értette mit beszélek:tekert tovább!

Dr. GGG77 2012.08.31. 08:16:50

@kunigunda2012: Három évvel ezelőtt a Budafoki úton egy bringás, egyetemista-forma gyerek beleturházott egy BMW utasterébe, mert az szerinte ráhúzta a kormányt. A BMW-s elé vágott, ketten szálltak ki belőle, nem kis daran srácok. Bringa csak úgy csattant a ház falán, a BMW-s ökle meg a bringás arcán.
Talán ebből tanult...:)

copass 2012.08.31. 08:19:11

@kunigunda2012: errő beszélek én is, nem igaz hogy nem tűnik ez fel a szerveknek.
nagydarab anyukának meg nagy tisztelet!:)

Dr. GGG77 2012.08.31. 08:19:31

@shitgun: "ha rajtam múlna, a sétálóutcák kivételével betiltán az egész kiülősdit."

Én pedig inkább a járdán bringázást büntetném, mondjuk egy 30 ezres csekkel. Ahogy a lámpa nélküli bringást. Meg a piroson áttekerőt. Meg a zebrán áttekerőt. Meg a jobbkezet meg nem adót.
A többiben egyetértünk.

megamenn 2012.08.31. 08:23:50

Kedves poszter! Ezt mexívtad. De tudnod kell, hogy fejlettebb országokban a serif egyből dutyiba csukott volna, albániában pedig a szaros beleidnél fogva lógattak volna föl a király emberei, ha nem veszed feleségül a ronda lányát.
Itt magyarországon -a retardáltak hazájában- egy kevés járdabirkózással megúsztad. Kicsi buzlás volt-e?

2012.08.31. 08:24:56

kicsit sajnalom, hogy nem vertek agyon ott helyben.

agatsu 2012.08.31. 08:27:57

3 kontinensen jártam, sok nagyvárosban ( 2 milliósnál nagyobb) tömegközlekedtem, autóztam, bicikliztem...velünk magyarokkal van a baj.
Konfliktus mindenhol van, a kezelése más!

DFK 2012.08.31. 08:40:28

@01234567: Pedig a piros az piros. SZóval ha az autós arra hivatkozik, hogy fárasztó fékezni, újraindulni a pirosnál, ő is átmehet?

Dr.Zomboss 2012.08.31. 08:40:36

A Hollán kb. 1 percre van a Pozsonyitól, te gyökér! Ott símán tudnál menni az úttesten. Mi ez a rablómese, hogy milyen sokat kéne kerülnöd? Takarodj a picsába az úttestre, vagy a bringaútra a Duna-partra!

Anders Behring Breivik 2012.08.31. 08:42:53

HALÁL A Pronto pizásokra HALÁL !!!!!

Hell0 · http://csaladinapkozibudapest.hu/ 2012.08.31. 08:49:33

nem tudom mi ez a hiszti, beszóltál, megálltál, te is támadólag léptél fel, de gyenge voltál akkor így jártál :)

Tintás Bárnsz 2012.08.31. 08:50:05

Nahát még egy ilyen vidám történet péntek reggelre! :) Úgy látszik még vannak normális emberek ebben az országban.
Kedves szabályokra fittyet hányó öntudatbringás balfék! Csak azt kaptad, amit megérdemelsz! A járdán, általad is szűknek nevezett szakaszon szabálytalanul biciklizel és a szabályosan ott tartózkodókra/sétálókra még csengetsz is? Hát tudod, mákod van, hogy nem én voltam ott, mert lehet, hogy tőlem többet is kaptál volna. Mondom ezt úgy, hogy magam is aktívan és rendszeresen kerékpározom, csak nem a járdán. Ott tolom.
Egyébként a belvárosban lakom, ahol a fenti szitu teljesen mindennapos. A biciklisták gond nélkül cikáznak a járdán a gyalogosok között, emellett magasról szarnak még a legalapvetőbb kresz szabályokra is, a piroslámpát is beleértve. Ha pedig valaki ezt tökjogosan szóvá teszi, akkor még nekik áll feljebb. Szerintem a pincér srácnak ebből lett elege és teljesen igaza van.
A pizzériának meg jó kis reklámot csináltál, baravó! :)

vénszivar 2012.08.31. 08:58:18

@Tintás Bárnsz: Annyira jó a reklám, hogy máris felpattanok a Ráróra s felvágtatok pöstre pidzázni, de csak akkor HA garantálnak egy két box meccset.
Pl. Klicskó-Halifild v. orbán-gyurcsány......:)))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.31. 08:58:53

@Dr. GGG77: Gondolom, gyakorló mazochista volt a srác.
A bringát sajnálom.

karlitoszka 2012.08.31. 09:09:39

megkaptad ami jár faszfej zsidaj.

ex-dr. vuk 2012.08.31. 09:11:44

Sajnos a kreszt rosszul tudod, szuk uttest nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a kerekparozasra (hacsak nem annyira szuk, hogy egyetlen kerekparos sem fer el).
Kerekparozasra alkalmatlan az uttest, ha a felulete miatt nem az (suppedo homok, kavics, murva, sár, esetleg macskakő, stb). Minden mas esetben tilos a jardan es az uttesten kotelezo (hacsak nem tilos, ekkor az adott utszakaszon sehol nem szabad).

Szajkarateba belemenni meg szimplan faszsag.

emex3 2012.08.31. 09:20:02

én rendszeresen bringázok. csak akkor járdázok, ha muszáj, és ha lehet (nem veszélyeztetem ezzel a gyalogosokat), de akkor is nagyon-nagyon lassan megyek. és közben arra szoktam gondolni, hogy én itt csak vendég vagyok.

ob.szerver 2012.08.31. 09:22:14

@veerses:

"Nem keveset a küsejéről meg lehet ismerni, ha ez neked forcsa is."

Nekem az tényleg furcsa, hogy egy futó pillantás után megkíséreljük rasszokba kategórizálni a járókelőket. Én úgy nőttem fel, hogy még akkor sem ugrott be valakiről hogy zsidó, ha kaftánban volt, sábeszdeklit hordott és hosszú göndör pajeszt viselt.
Te viszont rossz korba születtél. Volt idő, amikor a tudásodnak nagyobb hasznát vetted volna.

Darth_Vader 2012.08.31. 09:24:25

Buzi a pincér is és a biciklis is.

mikerbiker 2012.08.31. 09:28:11

Ne bringázz a járdán gyökérköcsög, mer ha meglátlak én is megraklak wazze!

2012.08.31. 09:28:55

Lehet, hogy mindketten buzik, viszont a pizzéria összes alkalmazottja köcsög. Soha be nem teszem oda a lábamat, másoknak is ezt ajánlom.

megamenn 2012.08.31. 09:29:25

@emex3: Mert te egy igazan jo ember vagy!
De ha csak egyszer is arra mersz gondolni, hogy huu de megrepaznam azt a kis szoket...

rekszem 2012.08.31. 09:31:09

dunakeszinél az egyik zöldséges is kiírta a táblájára, hogy ez itten nem kerékpárút

no kérem, éppen hárman akartunk oda bemenni kajáért, meg üdítőért, de ha nem hát nem :D

De most már azt is tudjuk, hogy aki bringával van ne menjen a Prosztó Pizzériába, illetve a nem bringások is csak óvatos duhajok legyenek, mert ha valami nem tetszik a pincérnek a pofájába csapja majd a sonka-gombásat :D

karlitoszka 2012.08.31. 09:33:01

ott fogok enni mert nem kedvelik a zsidókat. mondjuk azon a környéken ez meglehetôsen furcsa.

Dr. Kovács Géza 2012.08.31. 09:33:07

Szinte mindennap akad legalább kettõ olyan biciklis akit legszivesebben lerúgnék a jármûvérôl, amikor a járdán teker ezerrel én meg fogom a gyerek kezét ès fejben számolom a bringa lehetséges pályáját. Csak a gyerek és a térfigyelô kamerák miatt nem teszem. Be kell tiltani a járdán biciklizést és a motorozást.

Egyasokkozul (törölt) 2012.08.31. 09:34:27

Hogy összegezzem: kampósorrú nyúlbéla a KRESZ szabályokat amolyan liberálismódra semmibevéve kerékpározik ott, ahol semmi keresnivalója, közben udvariatlanul rácsenget a járdát rendeltetésszerűen használó, nála jóval nagyobb ütőerőt képviselő személyekre, majd nagy nyilvánosság előtt nyígni kezd, mikor szemtelenségét klasszikus rendreutasítással hozzák tudomására.
Ez mennyire klasszikus történet.
Ezek sosem tanulnak a történelemből.

MoxNox 2012.08.31. 09:35:58

Jaj, ezek az alternatív KRESZ értelmezések. Posztoló bácsi, járdán nem akkor lehet bringázni a gyalogosok zavarása nélkül, ha a közlekedés máshogy nem biztosítható, hanem ha az úttest fizikai okokból nem alkalmas bringázásra (pl. felázott földút). No de a Hollán elején egyáltalán nincs úttest, az a rész teljes egészében járda, egy rövid sétálóutca. Szóval bringázni nem lehet, toljad, vagy kerüljél. Vagy persze játszhatod az öntudatos harcost továbbra is, és félig megérdemelten kaphatsz a másik szemed alá is egy monoklit a tahó pincérektől.

yerico1 2012.08.31. 09:36:19

Tegnap nézegettem a belvárosban terjengő szmogot, jól látható volt, ahogy mindent beterít a füst. Ebben biciklizgetnek ártatlan arccal, kipirulva a kerékpárosok. Ezek vajon tényleg annyira hülyék, hogy nem fogják fel, hogy mérgezik magukat a kerékpárral, vagy fideszhívők, akik komolyan veszik az egymillió új munkahely ígéretet, és a saját haláluk árán szabadítanak fel munkahelyeket mások számára?

Amúgy meg szabályos biciklis nincs. Vagyis egyszer állítólag láttak egyet, de arról meg kiderült, hogy UFO volt.

belekotty 2012.08.31. 09:37:39

Egyszer feltétlenül meglátogatom azt a pizzériát.

rekszem 2012.08.31. 09:38:26

@yerico1:

te nem azt a szmogot szívod? ki csinálja a szmogot? kösd már össze a pontokat

copyRight 2012.08.31. 09:38:27

"Nekem ehhez képest minden nap centiméterkre X-tól, (aki ugye jó húsz kilóval nehezebb mint én, és egyszer már megvert) kell elbicikliznem, mert nem vagyok hajlandó csak miatta háztömböket kerülni"
Ez annyira kisiskolás feeling. :D. Szeritem örülj, hogy az alsóneműd nem húzta a fejedre :).

A történethez meg annyit, abban igaza van a pincérnek, hogy te vagy a bunkó, mert bringásként nehogy már neked álljon feljebb (csengő), hogy ácsorognak a járdán. Ezt egy bringásként mondom. Van úgy, hogy én is járdára kényszerülök, de nem kezdek el csengetni meg türelmetlenkedni ha a járókelők andalognak a járdán vagy neadjisten megállnak valamiért...

A pincér is egy gyökér! Most már tudom hova ne menjek enni.
Pont az ilyen bunkó pincéreket nem szívlelem és jó lenne, ha Magyarországon követelmény lenne a kedvesség a vendéglátóiparban!

rekszem 2012.08.31. 09:39:56

de legalább tudjuk, hogy aki egy jó edző bunyót akar, az kerekezzen csak a Prosztó Pizzériánál :D

AvgDvl 2012.08.31. 09:42:33

@01234567:
Ettől függetlenül remélem elbasz a busz, amikor legközelebb megint nem állsz meg a pirosnál, és vissza is tolat rád párszor, amiért ilyen öntudatos seggfej vagy.
Azért van a lámpa, hogy megállj, te biciklizéstől önkívületig beképzelt gyökér. Tartsd be a szabályokat, rád is vonatkoznak, hiába sajnálod magad ennyire az elveszett lendületért.

rekszem 2012.08.31. 09:42:36

de gondolom a pincér az a fajta, aki csatárláncba nyomja a kerékpárúton, és ugat, ha 40-el megcentized, vagy szólsz, hogy takarodjon a mellette lévő járdára

az új szlogen:

Prosztó Pizzéria, garantáltan letaglózó élmény!

belekotty 2012.08.31. 09:44:22

Nemrég elém vágott egy bringás, majdnem elgázoltam. Csak rajtam múlott hogy nem lett palacsinta. A szokásos anyázás után pedig odajött hozzám kettősfedezékben és úgy gondolta a húszas éveiben járó 180 centis biciklis köcsög, hogy leveri ezt a minimum 5. ikszét taposó vén faszt. Csak azzal nem számolt, én abból az 5 ikszből 30 évet harcművészetekkel töltöttem.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár www.malac 2012.08.31. 09:44:43

Szóval öcsém agyalogosok járdáját használtad. Tahóskodtál és ezzel a kampósorrú beszólással akartad kijátszani a kisebbségi kártyát. Hát nem jött be.

Tyrion Lannister of Caster 2012.08.31. 09:45:07

1 - Tiszteletben kell tartani a KRESZ-t.
2 - Felelősségre kell vonni a verekedést kezdeményező alkalmazotta(ka)t.
3 - Ha zsidót ér nem faji alapú inzultus, akkor esetleg be kellene már fejezni az "antiszemitázást", "zsidózást", mert visszájára fordul.

A helyzet az, hogy a tisztelt bringás leszarta a rá vonatkozó szabályokat. Ugyanakkor a személyzet viselkedése is jellemzően tapló és törvénysértő volt.

Tanulság: élni és élni hagyni.

Kodomo 2012.08.31. 09:45:25

Ha leszállt volna és tolja a bicajt (=gyalogos, nagyobb helyigény) és így csönget, akkor kevésbé akadályoz és akkor is atrocitás éri a pincér részéről?

UltraTotálBrutál (törölt) 2012.08.31. 09:46:11

A kerékpáros mi a makkot keres a járdán?!? Különösen sétáló utcában. Takarodjon le az úttestre, ahol KRESZ szerint a helye van. Nem pofátlanul lesz@rni a gyalogosokat és kikattanni kell, hanem betartani a szabályokat. A füles kijárt.

AvgDvl 2012.08.31. 09:46:59

@Alf: játszod itt a kemény csávót, de csak frusztrált vagy, mert nem tellik benzinre.

zooDoo 2012.08.31. 09:47:09

Az arra tekerő 10-12 éves dudáló-csengető gyerekeknek is bever időnként az ott dolgozó pincér? Gondolom azért csak egy EMBER volt, aki felállt közbeszólni, mert a többi ép csattogtatta az asztal alatt.

Aki helyesli az ilyen példastatuálást, javaslom küldje arra a gyerekeit sűrűn biciklivel / dudákkal, szabálysértés esetén pedig maga kérje a testi fenyítést.

Hátba rúgni valakit meg elég cigány dolog.

rekszem 2012.08.31. 09:47:48

amúgy rasszista támadásért kellett volna feljelentést tenni

mivel zsidózott a pincért bunyó közben/után, ezért akár letöltendőt is kaphatott volna

baumannmiklos 2012.08.31. 09:47:56

mindenkit, aki közlekedik, köteleznék arra, hogy felváltva gyalogoljon, biciklizzen, autózzon ugyanott. utána házifeladat: mikor nem voltam szabálytalan, udvariatlan, tolakodó?

Dour ® 2012.08.31. 09:52:42

@Conyi:
"Hansúlyozom, ez egy VÁROS! Az artisták és az idomárok (bicikli, kutya) helye a városligetben van! (Fövárosi Nagycirkusz) Nem kötelező itt élni. Aki nem szereti, költözzön vidékre, ne az itt élőknek okozzon még több problémát."

Hangsúlyozom, hogy olyan megható vagy, és kihagytál egy "g" betűt is.
Azt is hangsúlyoznám, hogy azon a helyszínen a Föv. Állatkert is megtalálható.
A hozzáállásod miatt....
(egy Bp-i)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.31. 09:52:59

@zooDoo: "Hátba rúgni valakit meg elég cigány dolog."
Ez mióta érdekel bárkit is?:(

pinkfloyd 2012.08.31. 09:54:28

@Mercel: nem kell kimennie a turulosnak, mert ő itthon van. De azok se jöjjenek ide, akkor nem lesz baj. Maradjon mindenki a saját kaptafájánál.

asebes 2012.08.31. 09:54:56

Aki autózni akar, autózzon; aki biciklizni, biciklizzen. A szabályokat lehetőleg be kellene tartani. Én szoktam biciklizni is - ritkán, de pirosnál megállok. És rengeteg biciklist látok, aki úgy mennek át a piroson, mintha ott se lenne.

Ecccer a gyerekeimmel mentünk át a zebrán, a zöldön. Közénk hajtott egy bringás. Úgy ugrottunk szét. Hogy mekkora sebességgel hajtott, azt ő tudhatja, mert hogy reflex szerűen pofán vágtam, és az ütés erejét elsősorban az ő sebessége határozta meg. A mancsom alapján olyan 20 km lehetett a tempó.

Ritka jó érzés volt, bár még neki állt feljebb.

***

A posztban leírt eset viszont más. Mert ha parasztok a bringások - ez nálam azt jelenti, hogy 3-ból 2 bunkó, így te, aki éppen tiltakozni akarsz, hidd el, hogy az az egyharmad vagy:-), akkor a pizzéria-tulajok maga a maffia - vagy pénzmosodák, vagy a maffia üzemelteti őket, vagy "csak" a maffia "védi" az érdekeiket. Az ilyen helyeken dolgozó "frissen tetovált" -s "20 kilóval nehezebb" pincér valszeg agy üveg kólát se tud kinyitni, a feladata vagy "testőr" vagy "verőember", "kidobó ember".

Eccer éjszaka, amikor bezártak, szánj a teraszukra egy kanna benzint vagy terpentint:-) Az üszkös romok között könnyebb kerekezni.

emex3 2012.08.31. 09:55:33

megjegyzem gyakran a szabálytalan autósok kényszerítik az embert arra, hogy a járdára hajtson. tipikus, velem gyakran előforduló eset: kerékpárral megyek egy szűkebb utcában, ahol szembejövő forgalom van. a mellettem lévő sávon autók parkolnak. szembe jön velem egy autós és egyszerre érünk a parkoló autókhoz. én mennék tovább, erre az autós - kikerülendő a parkoló autókat - behajt az én sávomba, magasról tojva arra, hogy én ott vagyok. a parkoló autók mellett szembetaláljuk magunkat egymással. mit tudok ilyenkor tenni? megyek a járdára (persze nem ész nélkül), aztán vissza az útra, amint lehet.

HitetlenTamaska 2012.08.31. 09:56:06

Szomorú történet, de alapvetően a biciklista volt a hibás, hogy nem vette tudomásul, hogy a járda elsősorban és feltétel nélkül a gyalogosé, akár halad, akár álldogál.
Verekedni, es nagyorrozni viszont kifejezetten csunya dolg, de a leirt körülmények - szerintem - nem indokolnak egy fegyelmi elbocsátást -egy kemény dorgálást igen, de valószínüleg azt a tulajdonos meg is tette.
A Hollán Ernő utcában viszont a pizzéria tulajdonosa jól teszi, ha nem hagyja nagyorruzni a pincéreit, mert a forgalma bánhatja.

Avenar 2012.08.31. 09:56:29

@Mortanius:
Mindenki utál mindenkit. Legalábbis az ilyen gumiszobaként funkcionáló blogokon. Azért szerencsére a valóságban jobb a helyzet.

asebes 2012.08.31. 09:58:20

ugyan már, rasszistázás? a magyar-izraeli mecscen kórusban zsidóztak az izraeli himnusz alatt, és egyetlen balfasz fakabátban se volt annyi, hogy néhány szarházit kiemeljenek, oszt gyorsított eljárással 2 nap alatt kapjon hat hónap sittet...

Itt ebben az országban az se rasszizmus, ha Hess születésének évfordulóján felgyújtják a debreceni zsinagógát. Csak "rongálás".

merre 2012.08.31. 09:58:28

@Alf: Magam is szoktam kerékpározni, de mostanság időnként én is be tudnék húzni egy-egy biciklisnek az agresszivitása miatt.
Járdán száguldoznak, frászt hoznak mindenkire, még akkor is, ha ügyesen manővereznek. A zebrákon meg különös szeretettel vágnak át ezerrel, aztán meg vannak sértődve, ha egy autós erre nem számít, mert hogy a KRESZ ezt tiltja.
A blogoló részéről minden esetre ügyes húzás volt ezt a kampósorrú fordulatot betenni, mert ezzel rögtön társadalmi probléma szintjére emeli az ő kis banális faszságát, vagyis azt, hogy belebiciklizik az járdán ácsorgókba.

merre 2012.08.31. 10:02:03

@rekszem: Hát te meg miféle jogszabályokat alkotsz itt?

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 10:02:53

@Egyasokkozul: :DDD

Hozzátenném az ilyenkor csípőből előhúzott "csakazértmertzsidóóóvagyoook" kezdetű ajvékolónóta menetrendszerű elvonyítását, ahogy a posztban is gondosan a központi helyre került :)

been (törölt) 2012.08.31. 10:05:05

Járdán bringázol,majd tapló módon csengetsz és ez még csak a kezdet.Rád szólnak,hogy ne a járdán ingasd puhos tested és ne csengess,erre Te ordenáré módon visszaböfögsz(ez a kedvencem):

"Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben) visszaszóltam"

Tehát piszkosul vérforraló módon okádtál valamit a jogaidról,majd jött a megérdemelt jutalom.Jött b+!Minden tiszteletem a pincéreké.Egyetlen hiba van a történetben,hogy ez az incidens nem egy baumax előtt történt,mert ugye mennyivel jobban néznél most ki csengő,karok és lábak nélkül,ja és kampó nélkül!?Ugye?Egy motorosfűrész jobban állt volna neked,mint ez a szépségtapasz a szemed alatt.Mehetne a közösségi oldalra is a fekete lovag pikcsör!

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.08.31. 10:05:22

Én úgy tapasztaltam, hogy a Pronto egy normális, kedves hely. Még sosem láttam agresszívnak a kiszolgálókat, pedig sokszor ettem már ott. Megjegyzem azon a szűk részen tényleg illendő volna inkább tolni a bicajt. Szóval kíváncsi lennék a kontextusra, mennyire volt előzmény nélküli az a pofon.

Ennek ellenére ha ez így igaz, ahogy le van írva az elég durva.

merre 2012.08.31. 10:06:29

@asebes: Higgadj le, ha valaki nem szereti a zsidókat, azért még nem kell rögtön börtönbe küldened. Gondolj arra, milyen felháborodást vált ki a fordítottja, vagyis nem szereti a zsidókat, ezért koncentrációs táborba küldi őket.

Sajnos némelyik kerékpárost meg kéne tanítani az illem alapvető szabályaira, na meg a KRESZ-re

foodlfg 2012.08.31. 10:12:30

Kétszer ettem ott, amikor arra jártam. Egyszer sem voltam megelégedve a pizzák minőségével. Kispórolt alapanyagok, ilyesmik. Nem ajánlott.

És ahogy látható, még a bicikliseket sem kedvelik igazán. :D

belekotty 2012.08.31. 10:14:33

@rekszem: Kissé megrogytak a lábai egy balkezestől és azzal elpárolgott a harci kedve. Miután egy ütésből kiderült hogy nem ellenfél, nem kapott többet amit utólag sajnáltam.
A történetet a www.harcosokklubja.hu oldalon a harcművészetek szemfényvesztői topikban elolvashatod.

ficus maximus 2012.08.31. 10:15:48

Sunáznám volt már?500

voczipoci 2012.08.31. 10:18:24

Ha a történet igaz akkor komoly bajok vannak a pizzéria dolgozói körül.
Viszont a kerékpáros úriember is csúnyán viselkedett.
Valamin több dolog nagyon nem stimmel a történetben.
A Hollán Ernő utca adott szakasza tudomásom szerint nincs lezárva.
Ott igenis létezik úttest.
Ezt a norc.hu-n meg lehet nézni.
A másik problémám az az, hogy a kedves kerékpáros mégis a járdán ment.
Ez alap esetben TILOS.
Az egyetlen kivétel az ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan.
A hatályos KRESZ ezt mondja:
54. § (2)333 Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
Ezt is rosszul idézte a kerékpáros.

Turbó_Rudi 2012.08.31. 10:19:12

"kampósorrú! -kiabálták utánam"

Na, azt hiszem ez már az esti híradóban benne lesz! Jön a mazsihisz, orbán(c), békemenet ott fog tüntetni, stb.
Ez az a tipikus cigány beszólás mikor lopások kapják vagy valamit csinált, hogy "azé' me' cigány vagyok?!"
Mi van a blankolt faszú kifejezéssel? :D

Amúgy nekem megtetszett ez a hely, ezek után...
El is nézek munka után oda és kajálok egy jót. Remélem kapok egy kis ingyen műsort. ;)

külvárosi 2012.08.31. 10:22:05

20 kilóval nehezebb embernek ne szóljál be.

apanna 2012.08.31. 10:22:35

Tizennégy éves korig tekerhetsz a járdán, addig számítasz gyalogosnak.

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 10:23:01

@rekszem: igen, főleg, hogy az kizárólag ránk vonatkozik.
Más, kiválasztott körökben lehet a színházban Magyarországra vizelni (ez különösen haladó szellemű dolog, amit mi, mucsai parasztok ugye nem érhetünk fel ésszel), valamint a nemhiába születettek is vidáman terjeszthetik népi rigmusaikat májvípen, FB-on, miszerint nekünk -mucsai parasztoknak- hány láb mélyen lenne a helyünk.

Én félnék a pincér helyében!

Koci1981 2012.08.31. 10:23:17

Te hipszter köcsög

LenaLondon 2012.08.31. 10:23:49

Most komolyan, ez normális, hogy valaki egy kávézó terasza mellett a járdán bringázik?

Vagyis azt hiszik, hogy ez normális? Miért nem az úttesten kerekeznek?
Engem is löktek fel jópárszor amikor otthon voltam. A legjobb az, hogy ott a töküres szervízút és akkor se megy le oda.

QM 2012.08.31. 10:25:15

@satho: Rákérdezhetek? Csak nem jogász vagy, esetleg jogász család sarja?
A tanácsod alapján úgy 5-6 év múlva már történne is valami. Persze addig is jól megélnének a ilyen-olyan szakértő, ellen-szakértők, első, másod felső, vissza elsőre jogászok. Én inkább a bunkós botra szavazok, minthogy bármit is a jelenlegi jogrendszerre bízzak.

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 10:26:04

@asebes: tehát szerinted a pizzéria felgyújtása (főleg az erre való kifejezett buzdításod - BTK? Hmmm...) üdvös cselekedet, míg egy zsinagógáért nem lehet elég elrettentő büntetést kiszabni.

Értem.

Krajczig&Khaas (törölt) 2012.08.31. 10:28:02

@asebes: A poszt nem erről szól nagyrészt, de sírj csak, együtt érzünk veled, te kis balliberális.

pizzaboy 2012.08.31. 10:28:56

Úristen micsoda szerencse, h nem élek Pesten. Ennyi indulatot, ami a bringásokkal szemben van... Nem szeretnék egy ilyen idegbeteg városban lakni. Persze mindenki a másikat okolja, a bringás az idegbeteg autósokat, a gyalogos felakasztana minden biciklist, pedig csak normális bicikli-út kéne mindenhova. Akkor verekedhetnének egymás között a bringások.

Na az meg, hogy a tulaj látja, hogy az alkalmazott verekszik a saját munkahelye előtt, és semmit sem tesz, azt bizonyítja, hogy továbbra is semmi keresnivalónk az EU-ban.

die nadel 2012.08.31. 10:29:42

Igen, ez a nem a legudvariasabb módon visszaszólás ismerős. A Thököly Nefeljcs sarkán fordult be szép nagy ívben egy bringás a járdán, jókora sebességgel, én meg szemből haladtam, a saroktól nem láttuk egymást. Alig bírtam elugrani előle, a karomat így is lehorzsolta picit. De a legszebb, hogy el nem tudom képzelni mi okból, de neki állt feljebb. Ha nem engem talál el, hanem a környéken nagy számban seftelő egyik arab gyerekét, valószínűleg már benne lett volna a hírekben és a családja mécseseket gyújtana a Spar közért előtt. Ennek a nagyarcoskodásnak egyszer még csúf vége leszen.

krausz2 2012.08.31. 10:31:40

@HitetlenTamaska: Igen igazad van jól összefoglaltad.A tévedés viszont a pofon!
Ausztriában egy pofonért egy év letöltendőt lehet kapni,és ez a kultur világban így is van jól.Nálunk"természetes" hogy az erősebb üt-ver.Én feljelentettem volna őket.
Azért/pofon+antiszemita beszéd/ az más kategória mint a tilos csengetés a járdán.
Lássuk be!!

Krajczig&Khaas (törölt) 2012.08.31. 10:31:59

@belekotty: Na ne szórakozzál már, hogy végigkeresteted velünk a fórumodat. Tessék tüstént kimásolni, hogy hány pörgőrúgás volt! :)

XEP 2012.08.31. 10:33:23

Ebben a tahó országban az autósok is meg a bringások is mind idióták. Meg úgy mindenki... :)

LenaLondon 2012.08.31. 10:35:40

@pizzaboy: Én bringás vagyok, legalábbis rengeteget megyek vele. De ott nem divat a járdán kerekezni, centikre a gyerekektől, amikor ott a bringa- vagy a szervízút, esetleg a széles úttest.

Ezért mindig megdöbbentő, hogy mennyi felelőtlen kerékpáros van Budapesten.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.08.31. 10:35:59

@pizzaboy: Én is örülök, hogy nem élek Pesten, mert vidéken az utakon közlekednek a biciklisták és nem valami béna hipszterek, hanem Pistabá-féle pálinkaturbós egyedek. A hipsztert errefelé megbámulják, aztán lapátnyéllel támaogatják hazáig, ha beszól a kocsmárosnak, mert az egy megbecsült foglalkozás. Biciklistából meg, mint égen a csillag. Az 52-esen annyit ütnek el, hogy a gyerekek nálunk azzal fotózkodnak, mint máshol a döglött oposszummal.

belekotty 2012.08.31. 10:36:13

@Krajczig&Khaas: Nem az én fórumom, csak a topik az enyém. Annak a topiknak meg ott van az elején. Nem az én történetem a tanulságos, hanem az ahogy a többiek hozzászóltak. Akik többségében gyakorló muaythai, karate, MMA, judos harcosok. Akiktől valószínűleg még nagyobb verést is kaphatott volna az erős fiú. Jól jellemzi azt hogy nagyon rá lehet faragni ha valaki erősködik és rossz emberbe akad bele.

indapass90210 2012.08.31. 10:36:18

Azt, hogy pina, írta már valaki?

valaszlo 2012.08.31. 10:36:39

Kedves kerékpáros! ritka nagy bunkó vagy, sőt provokátor! Te és a hasonlók igen erősen hozzájárultok a kerákpáros-gyalogos ellentéthez.
Először is provokálsz, járdán kerékpározol, amikor járható közút is van, majd rácsöngetsz a gyalogosokra (a járdán álló ember is gyalogos,még akkor is, ha étterme előtt álló pincér!), s amikor tiltakozik, szerinted is durván beszólsz neki....
De a legvisszataszítóbb az, amikor csak úgy zsidózással vádolsz mást anélkül, hogy erre utalás tettél volna! Ezzel mindent leírtál magadról! Silány kis emberke vagy....

belekotty 2012.08.31. 10:37:50

@Krajczig&Khaas: Mellesleg a topik arról szól, hogy alapvetően a balegyenes, jobbhorog kombóban hiszünk. :-))

Denny Crane 2012.08.31. 10:38:54

Szerintem meg a kurva anyját annak, aki a jogos védelmi helyzeten kívül megver másokat, és annak is, aki a kommentelők közül ezt helyesli. A tetves, civilizálatlan, mocskos kurva anyját.Ezt nem lehet megmagyarázni. Ha nem támadnak rád, nem üthetsz, ez ilyen elképesztően egyszerű.

Alf (törölt) 2012.08.31. 10:38:58

@valaszlo: ezek szerint nem tudod, hogy ott nincs más járható út, csak egy parkosított utca, ahol gyalog is alig lehet elférni a területfoglaló vendéglátósoktól.

LenaLondon 2012.08.31. 10:40:26

@Alf: Aha akkor kurvára tolni kéne a bringát. Vagy arra a pár méterre ez már nem megy?

Én sem értettem soha a bringások elleni indulatot, amikor a pesti főrumokat olvastam, de basszus igazuk volt mindig a fórumozóknak.

pinkfloyd 2012.08.31. 10:41:29

@Dr. GGG77: És neked mindent szabad? Szabálytalanul közlekedtél a kerékpársávban!

Mr.Templar 2012.08.31. 10:42:20

Okoska, most legalább megtanultad, hogy hol a helyed. A verés megérdemelt volt.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 10:42:48

@emex3:
megyek egy szűkebb utcában, ahol szembejövő forgalom van."

Ennyi elég is, ne fokozzd!/hacsak nem volt táblával engedélyezve/

lobaszopiatej 2012.08.31. 10:43:08

Sajnos nem jó dolog csengetni gyalogosoknak fenntartott járdán, nem veszik jó néven (mégha az ő érdekükben is teszed), illetve ha leszállsz tolni az balesetveszélyesebb mintha 10-el odafigyelve átcsorogsz (én is így szoktam). Autósok sem 50-el mennek.

De természetesen a szabálysértés és a garázdaság nem egy kategória, remélem kirúgják nagyívben azt a bűnöző iq-mentes pincért minél előbb, ez a tulaj érdeke is lenne, kérdés hogy bánhat az ilyen a vendégekkel!

Keress meg egy bringás klubot, lehet hogy tudnak segíteni.

indapass90210 2012.08.31. 10:43:46

Mennyire kell suicid hajlamúnak lenni ahhoz, hogy valaki 4 olyannal álljon le kurvaanyázni, akik között ráadásul még legalább 1 szignifikánsan nagyobb darab is van és eleve agresszíven lépnek fel?

indapass90210 2012.08.31. 10:45:33

Viszont a posztoló biztos nem zsidó, hiszen a zsidók mind bankárok és nem bicóval, hanem esklasszéval és hetessel járnak. Továbbá mivel öltönyben dolgoznak, abban nem is lehet biciklisni.

Alf (törölt) 2012.08.31. 10:45:42

@LenaLondon: csatoltam képet

@merre: a Kresz nem tiltja a zebrán átmenést, csak nincs a zebrán a bicajosnak elsőbbsége.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 10:45:59

@voczipoci:
Ott igenis létezik úttest."
Nem! Ott csak járda van ahol történt

belekotty 2012.08.31. 10:46:26

@Alf: Nos a kép alapján egy egy forgalomtól elzárt utca. Vagyis itt nem lehet biciklizni.

LenaLondon 2012.08.31. 10:46:30

@lobaszopiatej: Miért balesetveszélyesebb ha tolja, már bocsi?
Liszt Ferenc téren/Paulay Ede utcában/Városligeti fasorban szlalomoznak össze-vissza, kerülgetik a gyerekeket meg a kutyákat. A tolás ennél sokkal veszélytelenebb.

Alf (törölt) 2012.08.31. 10:47:39

@AvgDvl: de tellik.

te vagy frusztrált.

emex3 2012.08.31. 10:47:52

@horex: kétirányú, de szűk sávokakal rendelkező utcáról van szó.

Tyrion Lannister of Caster 2012.08.31. 10:47:56

@belekotty: Önuralmat nem tanítottak az alatt a 30 évnyi harcművészet kiképzés alatt?
Emlékeim szerint az elsődleges szempont az önüralom, önfegyelem. A többi csak ezután jön.
Hogyhogy azonnal anyázás volt, ahelyett, hogy szimplán elkönyveled, hogy a biciklis marha volt, és örülsz neki, hogy nem esett baja, köszönhetően a jó reflexeidnek?
Be positive.

Krajczig&Khaas (törölt) 2012.08.31. 10:48:38

@belekotty: Róluk nem mondható el, hogy internetes szájkaratésok. Egy darabig vesződtem vele, hogy megkeressem, de 18 oldalt nem lapozok végig.

@horex:
Igen már az első mondattal elnyerte a szimpátiámat nekem is. "Épp egy anyóka fején ülök és rámolom ki a zsebeit, mikor valaki lecigányoz, hallatlan!"

valaszlo 2012.08.31. 10:51:06

@pizzaboy:

szerintem is jó, hogy nem élsz Budapesten....
Az ellenszenvet azok az egresszív bringások váltják ki és élesztgetik, akik járdákon száguldoznak (nézd meg a Nagykörút bármelyik szakaszát), a piros lámpánál is átszáguldanak a kereszteződéseken..., ha meg bajuk történik, még nekik áll feljebb.
Miért baj az, hogy a járdán az idősek, a gyerekkocsis nők félnek ezektől?

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 10:51:31

@krausz2: gondolom, Te is egy vasággyal ötvenkilós kis fotelhuszár lehetsz, aki kóros valóvilágképtelenségben szenved.
Hidd el, bármennyire is borzaszt Téged a nyers erő használata, az ember így működik évmilliók óta, s hiába tölt el Téged jóleső érzéssel a "haladó szellemű" kommentelgetés a vélt igazadról, Kolompár Godzillának hiába magyarázod azt, hogy a szomszédos bezzegnyugati országban egy évet is kaphat per nyakleves. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 10:52:23

21. §
(13) A gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpáros forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti."

Ez igy hogy?
Gyalogos a gyalogúton nem akadályozhatja a bringást?
Nemá!

AzHofi 2012.08.31. 10:53:08

Milyen cigány dolog már hogy kiülnek az emberek az utcára enni, a gyalogjáróra, és akkor a gyalogosoknak meg ki kell őket kerülgetni. Balkán bazmeg. Ugyanez az áldatlan állapot a Dohány utcában is a zsinagógával szemben.

lobaszopiatej 2012.08.31. 10:53:48

@LenaLondon: "Miért balesetveszélyesebb ha tolja, már bocsi?"

Nem szlalomozáshoz képest, hanem ahhoz képest amit írtam: 10-el átcsorogni, maxra odafigyelve.
Másképp siettemben - de jogosan - tolva véletlenül beakasztom a pedált a bokádba aztán a Jánosban kötsz ki (nyilván szándékom ellenére, de ez a 10-el való figyelmes elhaladásra is igaz - természetesen csak ha van elég helyem különben megállok).

pinkfloyd 2012.08.31. 10:54:11

- Amennyiben a pincér a közterület bérleti szerződésben rögzített területen kívül állt, gyalogosnak számít. Könnyű (a súlyos szerintem nem állja meg a helyét) testi sértésért, garázdaságért feljelentést tehetsz.
- A továbbiakban mellőzd a kampósorrú kifejezést, és ne bújj védekezésül mögé (akár milyen nagy, nem fog eltakarni)
- A járdán ne kerekezz!
- Biciklisként (IS!!!)kultúráltan viselkedj, ne provokálj!
-Legyünk egymásra figyelmesek (mint itt vidéken)

AzHofi 2012.08.31. 10:54:20

@horex: gyalog és kreékpárút az az út, ami a gyalog és kreékpárút táblával van megjelölve. Az nem a sima járda...

belekotty 2012.08.31. 10:54:23

@Krajczig&Khaas: Na akkor a kedvedért felteszem majd a linket, csak azt az oldalt a munkahelyi gépemről nem érem el.
Elküldöm majd magánban.

@Tyrion Lannister of Caster: Ez egy legenda hogy a harcművészet önuralomra tanít. Jól hangzik, beadjuk a szülőknek hogy hozzák a hiperaktív kölkeiket. Az igazság az hogy aki komoly versenyzéssel töltött éveket az bizony örül egy ilyen helyzetnek amikor használhatja a tudását.
Mondjuk én sokat verekedtem az éjszakában, tudom milyen drog az adrenalin. Utólag minden bajom volt, hogy egy hülye harcművész beidegződés miatt - miszerint a megrogyott ellenfelet nem ütjük tovább - önvédelmi helyzetben nem vertem rá még egy egészségeset.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.08.31. 10:54:25

@Tyrion Lannister of Caster: Na jó, felejtsd már el ezt a "kisujjában van a karate, csilliódanos mester, de nem verekszik, mert fél, hogy megsérül valaki és inkább odatartja másik orcáját is".

Ez olyan, mintha pisztolyt vennél, ha kell és lehet, akkor használod. Mások 10 évig üttetik magukat az edzőteremben, szert tesznek egy képzettségre és ha kell, akkor használják.

Van valami speciális kombó a biciklisták ellen?
START Először jobb tenyérrel adok egy tockost, hogy meginogjon és beleszaladjon a legközelebbi lámpaoszlopba.
10 Ha lefejelte és nem mozog,
20 rugdosom kényelmesen,
30 ha még mozog, akkor egy surimukennel megbénítom a gerincét,
GOTO10
END

Denny Crane 2012.08.31. 10:55:11

@horex: az nem "gyalogút", hanem "gyalog- és kerépárút". Két külön fogalom.

asebes 2012.08.31. 10:55:57

@merre: Ha tájékozódnál, tudnád, hogy mekkora balhé volt a magyar izraeli meccsen, amikor az izraeli himnusz alatt derék "fajtársaink" egy része háttal állva "mocskos zsidózott".

Ez nem a "nem szeretem" kategória, ez nyilvános rendezvényen elkövetett uszítás és gyűlöletkeltés. Nem kötelező oda menni, de ott "illik" tisztességesen viselkedni. Ennyi.

belekotty 2012.08.31. 10:56:08

@Alf: :-))

@Nekrofil Sírásó Phd.: Bazz... ilyeneket ne írjál, mert vinnyogtam a röhögéstől!

copass 2012.08.31. 10:56:18

@lobaszopiatej: csorogj el egyszer 10-el egy kisgyerek mellett és várd meg a szülő reakcióját.
egy átlag ember kb 5 km/ó-val gyalogol, kisgyerek szinte áll és te nekimész 10 km/ó-val egy 15kg biciklivel+a saját súlyoddal.számold ki.fizika.
nem mehetsz a járdán kerékpárral!
se lassan,se gyorsan, se odafigyelve, csak tolhatod!
Ennyi erővel az autó is mehetne a járdán ha lassan megy és odafigyel.

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 10:58:06

@Nekrofil Sírásó Phd.: :DDDDD

a doktori fokozatodat igazolva látom ;)

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 10:58:40

@Alf:
Tiltja, ha nem száll le róla

54. §
b) A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."

valaszlo 2012.08.31. 11:00:00

@Alf:
Tényleg nem tudtam. Ebben igazad van.
De szerinted ez már jogcím arra, hogy a járdán kerekezzen, rácsöngessen gyalogosra, és veszekedést provokáljon vele?
Akárhogy olvasom az esetet, a kezdeményező a bringás volt. Szerinted mi indokolta azt, hogy szerinte is durván visszaszóljon? Az a fene nagy mellénye?

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:00:35

@Nekrofil Sírásó Phd.:

Gépikódban gyorsabb lenne mint bézikben

emex3 2012.08.31. 11:01:11

@horex: mea culpa, fogalmazhattam volna jobban is.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.31. 11:01:32

ez az atv-ben igy fog este megjelenni.
Egy Hollán Ernő utcában szabályosan az úttesten bicikliző zsidó fiatalembert ma három,2,5 méter megas fekete-fehér(gárdista) egyenruhás támadott meg.A fiatalmebert minden előzmény nélkül lerángatták a kerékpárról,ököllel ütötték majd a földön tovább rugdosták "megdöglesz mocsok zsidó" felkiáltások közepette.Az egyik egyenruháson Vona Gábor tetoválás volt látható,mellesleg a közeli fasiszta(=olasz) cégnél dolgoztak,ahol valami oknál fogva rengeteg gázt használnak el.

ficus maximus 2012.08.31. 11:01:59

Az Index szégyene, hogy ilyen foszt (fos+poszt) kint van. Ilyet ki is lehet találni, mindjárt ugrik egymás nyakának a bringás-autós zsidó-nemzsidó, vagyis négy tábor már anyáz, jaj de jó...
Csak az összeugrasztás a cél a zavarosban halászóknak. Lásd járdára festett bringautak, Retek u. stb.
Nem kéne hagyni, el kéne férnünk a járdán, az utcán, és az országban, gyalog bringával, autóval.

asebes 2012.08.31. 11:03:07

@Sátán meg a Jocó: Az első szimplán a maffia, és ha az iróniát nem érzed a sorok között akkor az téged minősít...

köcsög alakok ellen így lehet védekezni: leereszted az autója kerekét, letöröd a tükrét, mit tudom én... Unokatestvéremet a járdán és a bicikliúton majdnem elütötte egy mercis... bukott, nyolcas lett a bringájában és utúbb kiderült, eltört a keze, akkorát esett. Amikor pedig szóvá tette, az még pofánvágta, így az orra is eltört...

A mercis - kopasz kigyúrt köcsög, a fajtáját ismerjük, rendszeresen ott parkolt; és én biztos, hogy okoztam volna egy kis kárt a verdájában, konkrétan összekaristolni, tükröket letörni, kerekeket kilyukasztani, esetleg egy ki sav vagy kromofág:-)

belekotty 2012.08.31. 11:03:55

@horex: O.K. De a balhorog gépi utasítását nem találom a Priciples of Operationban.

publibfp.boulder.ibm.com/cgi-bin/bookmgr/BOOKS/dz9zr002/CCONTENTS

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:04:11

@AzHofi:
Gyalogút: jelzőtáblával gyalogútként megjelölt út, illetőleg olyan út, amely kizárólag a gyalogosok közlekedésére szolgál és az úttesttől tartós fizikai akadály (árok, korlát, kerítés, sövény, stb.) vagy két méternél nagyobb távolság választja el."

Ellentmondás van akkor a kreszben!
Ha kizárólag gyalogosoké a gyalogut hogy akadályozhatja a bringást?
/mint előzőben idéztem a kreszt/

lobaszopiatej 2012.08.31. 11:04:30

@copass: "se lassan,se gyorsan, se odafigyelve, csak tolhatod!"

Gyerek-kutya az megállást jelent.
Autó-kerékpár nem egy kategória, autóval se tartják az 50-et.
Egyébként elismerem, szabálysértés. De megfelelően kell mérlegelni mi a balesetveszélyes.
Ha átesek rajtad a 100 kilómmal mert beleakadtál a kormányomba/pedálomba mert leszállva 3x annyi helyet foglalok nem 2x-t (ami még a te hibád is lehet mert nem szoktatok odafigyelni a kiálló dolgokra) hidd el sokkal rosszabbul végzed mintha csak a seggedbe hajtom az első kereket 10-el.
Ahogy írtam, gyerek-kutya más kategória, az azonnal megállás (utóbbi saját érdekből).
Rugalmasan kell kezelni a szabályokat, azok vannak értünk nem fordítva.

asebes 2012.08.31. 11:04:40

@Krajczig&Khaas: marhára nem vagyok ballibes...

AzHofi 2012.08.31. 11:06:18

@horex: az jó de most a gyalog és kreékpárútról van szó, nem a gyalogútról. biciklopedia.hu/media/image/kep1.jpg

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:07:36

@belekotty:
Mindenre megvan a megfelelő programnyelv
Függvénnyel kell megoldani aminek visszatérése mindig true, amikor pofon és kerékpáros esete forog fenn
:)

belekotty 2012.08.31. 11:08:45

@lobaszopiatej: "Ahogy írtam, gyerek-kutya más kategória, az azonnal megállás (utóbbi saját érdekből)."
- Ja, amikor a 7 kutyámmal (mind meghaladja a 30 kilót) sétálok a Hármashatár hegyen, valahogy mindig lelassítanak a kerékpárosok és senki sem szól be. Nem értem arra nem járnak olyan öntudatos bringások mint a Hollán Ernő utcában?

sa3e1 2012.08.31. 11:08:53

Többször jutott már, hogy milyen furcsa, hogy ha csenget egy kerékpáros, azt sokszor úgy értelmezzük, hogy siet, tolakszik, és udvariatlan. Németországban sok városban kombinálják a bringát a tömegközlekedést és az autót, hogy elkerüljék a belvárosi parkolási problémákat és a dugókat. Emiatt szerintem kevésbé is van jelen az itthon megfigyelhető autós, biciklis, gyalogos kasztrendszer. Ott az éppen gyalog közlekedő tudja, hogy a mögötte bringával közeledő közlekedő azért csenget egyet, mert a halk bringát nem hallja a gyanútlan gyalog közlekedő, és véletlen elé léphetne. Szóval pont mindkettejük érdekében csenget.

A piros lámpáról meg csak annyit, hogy van olyan családtagom, aki akkor is betartja a főúton építkezés után kint felejtett 30-as korlátozást , ha a kamion mögötte letolja az útról, gyalog mégis akad olyan helyzet, hogy átslisszol a piroson. És miközben autóval eszembe sem jutna, bringával van olyan helyzet, hogy erős önkontroll kell, hogy vegigvárjak egy pirost egy olyan zebránál, ahol sehol senki...

belekotty 2012.08.31. 11:10:09

@horex: Na jó! Akkor feltétlenül írok egy ilyet! :-))

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:10:38

@AzHofi: Gyalog- és kerékpárút" együttesen/közösen más téma

Én az idézett két bekezdésben találtam ellentmondás, ami kizárolag gyalogútrol beszél

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:16:41

Írtam itt korábban
Sokfelé van osztva az ország, az emberek
Mindenki mindenki ellen anyázik, nem csak a közlekedésben

Azért voltak és lesznek olyan esetek mint Szögi tanár úr esete, vagy egy egyszerű vitábol agyonverés, vagy mint a napokban pár tini agyonvert egy csövest szórakozásbol
Az egyik 17 éves meg elsírta magát amikor megtudta a 30 nap előzetest

Semmi erkölcs az országban, az emberekben
Mivé lett ez az ország?

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 11:17:21

@asebes: a magadfajták, ha nyíltan uszítanak és ezt szóvá teszik neketek, akkor, miután ráébredtek arra, hogy pont azt követitek el, amiért a magunkfajtákat szapuljátok, akkor mindig azzal rukkoltok elő, hogy ez "irónia" volt, s különben is mi vagyunk a mucsai parasztok, hogy nem érjük fel ésszel.
Ennek legújabb példája az olimpiai sikereinkről a magatokfajták által összeokádott pocskondiázás volt - a közfelháborodásra, máris húztátok elő a "de hát ez csak irónia volt" - kártyát és megsértődtetek.

Nem, kisbarátom, te nyíltan uszítottál egy bűncselekmény elkövetésére.

Pont.

" és én biztos, hogy okoztam volna"
Ez meg mindent visz... Neked az ilyen képzelgésektől lesz merevedésed, fotelhuszár?

Szánalmas...

lobaszopiatej 2012.08.31. 11:21:03

@belekotty: "Ja, amikor a 7 kutyámmal (mind meghaladja a 30 kilót) sétálok a Hármashatár hegyen, valahogy mindig lelassítanak a"

:)
Nem csak a 30 kilóval lehet baj (lehetne feszegetni a szájkosár hiányát), hanem a feltételezett láthatatlan de hosszú gumipórázzal.

Egyébként a kocogók is balesetveszélyesek, én pl. futni is 10-el szoktam és 100kg-os vagyok.
Aki meglát meneküljön, mert lehet véletlenül megbotlok és rázuhanok!

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:23:12

@Sátán meg a Jocó:
Tudod mi a szánalmas?
A mifajtánk + a tifajtád kifejezések

SPU 2012.08.31. 11:23:49

Agresszív, csengetős, szemüveges, szabálytalanul közlekedő zsidó biciklista a járdán. Szakállas, homokos, pedofil nem volt véletlenül? :)

Meglepő, hogy ekkicsit szemöldökön rángatták. :)

Meglepő. Ugyanis nem kizárt, hogy a nagy demokratikus bezzegállam USA- ban egy konzervatív szavazóbázisű, déli/nyugati vidéki kisvárosban az ilyenért shotgunnal szednék le a delikvenst a nyeregből. :)

Kandaláber 2012.08.31. 11:24:03

zsidó, kerékpáros: Magyarországon (Budapesten) lassan szinonima.

Egy cikkben a kettőt megjeleníteni: 500 feletti kommentet hoz.

Nő a népszerűség, nő az index.hu, a tulajdonosok (pl. Spéder Zsolt) reklámbevétele.

Nem baj, hogy a hozzászólások egy része nyíltan homofób, faji megkülönböztetés, kirekesztő és még lehetne sorolni: röviden törvénysértő.

Olyan mértékadó internetes kiadványnál, ahol a szerkesztőség nem zárja ki a cikkeit a hozzászólás lehetőségétől, ahol a szerkesztőség az olvasók visszajelzései alapján szűri és kizárja az ilyen hozzászólásokat: nem fordul elő.

---
A történet: megütöttek és lezsidőztak egy embert, látszólag az adott cég vezetőségének érdemi közbeavatkozása, így hallgatólagos támogatása mellett.

Ezért, normális országokban, címlapos meghurcoltatás, igazságügyi és bírósági eljárás (nyilvánosságra kerülés, mint itt, esetén a hatóság saját kezdeményezésére). A tulajdonos, az alkalmazott és a védelem elmulasztása miatt minden érintett alkalmazott ellen.

Szabadságvesztést is kockáztat egy végrehajtó.

A kerékpáros tette, azon kívül, hogy zsidónak született, hogy a nem egyértelműen megfogalmazott "úttest alkalmatlansága" kifejezést a saját érdekei alapján értelmezve biciklizett a járdán és csengetett. A biciklizés lehet szabálytalan, néhány ezer forintos tétel lehetne, de mivel társadalmilag nincs jelentősége ennek a fajta "cselekedetnek", talán nem tévedés azt állítani, hogy évek óta nem büntettek ezért senkit. Ennyit a veszélyesség mértékéről.

Ismerem a környéket, előfordul, hogy magam is ott közlekedem kerékpárral, ahol a posztoló. Ha a gyalogosok sebességéhez igazodik a kerékpáros nem zavar senkit és nem kockáztatja senki épségét.

Ami a csengetést illeti, ketté kell választani az okot: az egyik, a szabályos, amikor két közlekedő ütközésének elkerülése céljából, a kockázatot mérséklendő, használja a kerékpáros. Ha látott már gyalogost hirtelen irányt változtatni vagy elindulni és emiatt nekimenni egy másik gyalogosnak, az tudja, miről van szó.

A másik eset, amikor "takarodj az utamból!" célzattal agresszív módon akarja valaki a sebességét a többi közlekedő jogos érdekeivel szemben, ijesztgetéssel biztosítani vagy növelni.

A csengetés a hozzászólók szerint az utóbbi esetbe tartozott.

Vakhit, szélsőség, gyűlölet.

Sok hozzászóló arra is képtelen, hogy a múltban felmerült (vélt) sérelmeit ne vetítse ki egy olyan emberre, akinek az a jellemzője, hogy hasonló tulajdonságokkal (kerékpáros, zsidó) is bír, mint azok, akik a vélelmezett sérelmeket korábban okozták.

Nálunk az ilyen esetből - az ország legnagyobb celeb portálján keresztül - a magántőke anyagi hasznot húz, ezért is van címlapon még mindig.

A kerékpárosok és a zsidók elleni gyűlöletet propagáló hozzászólásokkal együtt.

EZ a mai sajtópolitika, a mássághoz fűződő hivatalos viszony.

Mert ha nem így lenne, akkor a hatóságok eljárásokat indítanának az ilyen jelenségeket elősegítő sajtótermékek ellen.

Páneurópai Harci Kos 2012.08.31. 11:25:18

Nos, szigorúan szerintem, a dolog kezelhető lett volna/megúszható lett volna bunyó nélkül.
De te belementél.

(tudat alatt az én kívánságom is teljesült, amikor egy arcoskodó bringást, akinek még nincs is igaza - képentörölnek)

mert ha leszállsz és vitatkozol, akkor pont, hogy nem sietsz -ergo- tolhatnád is a bicajt.

Sátán meg a Jocó 2012.08.31. 11:26:27

@horex: ja, én is szívesen venném, ha nem kellene használni - azaz nem lenne rá kiváltó ok.
Itt jelesül a köpködő kommentcimboránk, akivel én nem tartom magam egy körbe tartozónak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:28:00

@Sátán meg a Jocó:
Ugyanmár!
Extrém esetben lehulyézem a másikat és annyi
:)

bunyoka 2012.08.31. 11:30:01

Több, mint 10 év budapesti bringázás után azt mondom, hogy aki manapság nem tudja megoldani, hogy ne találjon magának egy utat, ahol bringázni tud az adott célponthoz, az vagy béna vagy nem mer autók közt menni. Viszonylag sok bringaút van már, az autósok 90%-a pedig jóval toleránsabb, mint régebben volt. Ha ne adj Isten, mégis járdázol, akkor viszont kushadj! 5-tel gurulj, figyelj a kapualjból kiugró gyerekre/felnőttre/kutyára, ha előtted mennek várj! Ne kattogj a fékkaroddal, ne csöngess! Ha elengednek, KÖSZÖND MEG, mert te használod az ő útjukat és ha ne adj isten az útban áll valaki (pláne háttal), akkor szállj le és szépen kérd meg, hogy engedjen el! Így tuti nem lesz belőle probléma. Ha mégis beszól, akkor menj tovább (és ez minden közlekedési helyre vonatkozik), abból még sok jó nem sült ki, hogy üvöltözöl valakivel (mint a fenti szituáció is bizonyítja), ráadásul a forgalmat is feltartod. Ez alól kivétel, ha meghúztad, tükörnek mentél vagy valami baleset történt. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy utána majd a következő bringáson fog bosszút állni az illető (tapasztalatból mondom).
A zsidózásra és az öklösre viszont nincs mentség, utóbbival azért a rendőröknél lehetne próbálkozni.
Mindenkinek azt ajánlom, legyen bármely tagja a közlekedésnek, hogy mielőtt nagyon elkezd pofázni, kicsit próbáljon a másik fejével is gondolkozni és úgy talán könnyebb túllendülni a problémákon.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2012.08.31. 11:30:12

@horex: Ha jól követtem a beszélgetést (nem biztos), ott láttad az ellentmondást, hogy a gyalogúton a gyalog miért ne zavarja a kerékpárost. Ott nem kell. A gyalog- és kerékpárúton kell, hogy ne zavarja. Ott, ahol sárga vonalka választja el a játszóterüket.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2012.08.31. 11:33:21

Miért olyan ingerült mindneki, hogy a csengetést zaklatásnak vesz? Ez egy egyszerű jelzése annak, hogy érkezik. Egy veszélyforrásra figyelemfelhívás, nem mindenki azért használja, hogy ugorjon el előle mindenki, csak csupán egy jel, hogy ha nem akarsz magadnak bajt, hirtelen ne kezdj lóugrásban futkározni...
Persze lehet sértettnek lenni.

Kandaláber 2012.08.31. 11:34:24

Észre kellene venni, hogy egyre elterjedtebb jelenség pár száz őrült, barom, agresszív kerékpáros viselkedését ráhúzni az összesre.

A gyűlölet terjedésének ez egy működő módja: lásd a fenti beírásokat és a kerékpárosokkal szemben, a komment rendszerekben megjelenő féktelen általános gyűlöletet.

Itt az ideje a rendőrségnek ezeket a taplókat kiszűrni, sebességmérést bevezetni a kerékpárosokra vonatkozóan is. Tapasztalatból mondom, néha majdnem annyian előznek szabályos sebességnél járdán, gyalogosokkal közösített úttesten, mint autóval 50-nel menve a városban.

A kerékpárosoknak pedig szervezetileg, folyamatosan, határozottan el kellene határolódniuk ezektől az életvitelszerűen szabálytalankodó emberektől.

Addig nem számíthatunk a többiek tiszteletére.

asebes 2012.08.31. 11:34:47

@Sátán meg a Jocó:
Ez a "magadfajták" teccik nekem. Ha ismernélek, azt írnám megszólításnak, hogy "Hülyegyerek", de így nem teszem, csak megszólítás nélkül teszem hozzá, hogy te se ismersz, honnan tudod, hogy pocskondiáztam. Tudod, te még egy pirinyó kis geci voltál (azóta nagyot nőttél) még apád farkában, amikor én már mindenütt szurkoltam a magyaroknak és fújtam az olimpiai bajnokainkat - akiknek, csak hogy tudd, durván a fele zsidó :-), ahogy a Nobel díjasaink egy kivétellel MIND.
Szóval én ezt a zsidó-nem zsidó dolgot nem hoznám fel.

Azt meg - ha időnként olvasnál, tájékozódnál, ami persze a ti generációtoknak már nem szokása, akkor tudhatnád, hogy a vendéglátóipari helyek 99 %-a maffia- érdekeltség; többségük "CSAK" védelmi pénzt fizet, sarokba szorított szerencsétlen tulajdonossal; és elfogadja, melyik taxitársaságot kell hívni, melyik virágárust kell beengedni, esetleg kit kell biztonsági őrként alkalmazni, stb. Kisebb részük közvetlen a maffiához tartozók irányítása alatt áll, esetleg elegáns pénzmosoda.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:35:57

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

21. §
(13) A gyalog- és kerékpárúton.."

Jahogy erre érti azt a szitut, hogy nem akadályozhatja a bringást, tehát amikor közös a gyalogút vagy a járda és csíkkal el van választva

Ködös kicsit néha a kresz

asebes 2012.08.31. 11:39:56

@bunyoka: Visszatérve a bringásokra: igen, a járdán figyelni kell. De Mo-n az autósok se vigyáznak a biciklisekre - ahogy a gyalogosokra se...

Sajnos nálunk a kerékpárutak zöme sárga - gyorsan kopó - festékkel készül, a járdán, és én is jártam úgy, hogy a Stefánián ott kóválygott a sok hüjjje, és még nekik állt feljebb, amikor mondtam, hogy a sárga csík az bicikliút!

SZtem autós, bringás, motoros és gyalogos között is van bunkó meg nem bunkó. Az más kérdés, hogy az elmúlt 22 év arra nevelt immár egy teljes harmadnyi népességet, hogy ÉN számítok, csak NEKEM lehet igazam, a szabályok MÁSOKRA vonatkoznak, a LÚZEREKRE stb. És az ilyen tahó tahó a bringán, a motoron, gyalogosan vagy a terepjárójában, és bárhol, ahol éppen tartózkodik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.08.31. 11:40:09

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Ugyanúgy a bringás is mutogat ha rápöccintem a dudát
Megy elöttem elengedett kormánnyal, esetleg telefonál közben, mert ilyen is volt, de megsértődik mert figyelmeztetem
egy dudapöccel

Az elektromos hajtású autóknál már felfigyeltek egy veszélyforrásra, hogy nagyon halkan közlekednek, nincs ami felhivja a figyelmet a közeledésére

ff48bp 2012.08.31. 11:41:29

Bármilyen hülyén hangzik, ebben az esetben a csengetést tényleg durvának tartom. Milyen jogon csengetsz járdán? Igenis le kell szállni, vagy meg kell állni, ha nem tudsz biztonságosan továbbmenni. Ma reggel egy sétálóutcán én például 1 percig álltam és vártam, amíg a kutyatulajdonos hajlandó volt a póráz nélküli kutyáját magához hívni, s bár forrt bennem a méreg, nem mutathattam, mert ott én csak megtűrt személy vagyok, ezt tudomásul veszem.

zum trucc 2012.08.31. 11:44:26

Hát, ez az az eset, amikor jogos volt a pofon.
Ha már biciklizned kell egy sétálóutcában (miért is?) akkor legalább ne az asztalok és a bejárat közötti szűkős helyet válaszd. Ott biztos zavarsz.
Az a célod, hogy ok nélkül is zavarj?
Pszichológust neked, és ez volt az az egyetlen eset, amikor jogos volt a "makarenkói" pofon.

Jemi 2012.08.31. 11:45:19

1. Ha poszternek azt mondták, hogy szálljon le miért szállt le? ha azt mondják ugorjon kútba, mgteszi?
2. egyedül olyan vitába belemenni, ahol látod, hogy esetleg többen vannak,nem túl szerencsés.
3. nem lett volna egyszerűbb egyből a verekedéskor rendőrt hívni, látleletet vetetni, minthogy másnap bemenni a munkahelyére, és árulkodni, kirúgatni a másikat?

Szerintem a kerékpáros felesleges vitába ment bele, aztán mivel bizonyára ő kapott több ütést, sunyi módon egyből ki akarta rúgatni a másikat az állásából..

(mellesleg a legtöbb járdán haladó kerékpáros azt a szót, hogy köszönöm, nem is ismeri..)

Cang 2012.08.31. 11:45:46

"minden előzetes figyelmeztetés nélkül megütött (ráadásul úgy, hogy szemüveg volt rajtam)"

ezen akkorát borultam :-)

Tanulság :

Szemüvegben nem állunk le nagyobbakkal kötekedni úgy, hogy közben nincs is igazunk, mert ha pofán vágnak, haza se találunk :-)

zum trucc 2012.08.31. 11:46:45

@asebes: Már hogyne vigyáznának az autósok a biciklisekre, különben tízszer ennyi betépett, vagy egyéb okból túl bátor biciklista balesetezne.
Mondjuk, megfontolandó, egy hét alatt móresre szoknának...

asebes 2012.08.31. 11:46:49

Egyébként konfliktuskezelésre a legjobb megoldás, hogy hihetetlenül udvarias vagy, igazat adsz a fickónak, és magadban röhögsz, hogy zavarában nem tud mit csinálni... Hidd el, felül kerekedsz.

És igen a dühöt le lehet vezetni azon, hogy elképzeled, összetöröd a kocsiját, letöröd a tükrét stb. Más kérdés, hogy aztán úgyse csinálod meg:-)

Én néhányszor kerültem olyan helyzetbe, hogy nem tudtam kezelni, persze. Egyszer motorral átrohant előttem egy vén marha a piroson, majdnem fejre álltam, és amikor kérdőre vontam - pofán vágott, a bukósisakom védett meg. Leüthettem volna, vagy elvehettem volna a szatyrát, és mindent kiszórhattam volna ott a földre, de nem tettem. Nem tudtam volna "jól" kijönni, hagytam a fenébe.

Korábban egyszer a 2-es után futottam a Vigadónál, a vezetőnő megvárt, majd amikor felkapaszkodtam volna, mosolyogva rám csukta az ajtót. A Jászyain a következő villamossal beértem, és kérdőre vontam, de sok értelme nem volt, pofán csak nem vágom, azt meg, hogy bunkó, szerintem tudta anélkül is, hogy elmondtam neki.

Ugyanez volt, amikor valaki a kocsiból kiszólva küldött el anyámba, mert balra kanyarodtam motorral ott, ahol lehet; aztán megrettent, hogy utána mentem; de amikor a piros lámpánál utolértem, és megkérdeztem, hogy szeretné-e, hogy letörjem a tükrét, csak az ijedtséget láttam a szemébe, és nem éreztem magam jobban.

bunyoka 2012.08.31. 11:47:02

@asebes:
1. Igen, tudom, hogy az autósok sokszor taplók, de mint ebből a példából is kiderül, a bringások se szentek. A másik dolog, hogy az senkit nem ment fel, hogy ők olyanok, amilyenek. És ettől függetlenül is azt mondom, hogy az autósok 99% figyel ránk és ők sem hülyébbek nálunk! A maradék egy százalékkal pedig nem tudsz mit kezdeni!
2. A kopott festékről nem a gyalogos tehet, tény, hogy jobban odafigyelhetne, de tényleg olyan fontos az max 10 másodperc amit nyersz azzal, hogy halálra rémíted és centikre mész el vagy lecsöngeted?
3. Ahogy mondtam, szerintem kevés tahó van, de nyilván ez a feltűnőbb: az autósok közt is van, aki előrecikázik a következő pirosig, a bringások közt is, aki nekimegy a tükrödnek és továbbhajt és a gyalogosok közt is, aki zsidózik és üt!

zsg? 2012.08.31. 11:48:12

A Hollán Ernő utca adott szakaszán olyan az utca kialakítása, hogy a lassan guruló kerékpáros nem fog senkit veszélyeztetni, mert még ebédidőben sem olyan sűrű a gyalogos forgalom. Gyorsan meg nem tud gurulni, mert a sétálóutca komoly részét beterítik az elmített vendéglátósok teraszai, illetve beton virágágyások, amiket kerülgetni kell biciklivel is, gyalog is. Csak járműközlekedésre alkalmas felület nincs, ez egy sétálóutca.

Egy időben sokszor ebédeltem ott, elsősorban a főzelékesnél. De leszoktam róla. Általánosíthatóan jellemzi a mentalitást, hogy egyszer három-négy percig hallgattam, ahogy a kiszolgáló lányok egymásnak olvassák fel a szerelmi szakítós levelezésüket, miközben a kiszolgálással senki sem törődik. Ez a biciklisverő sztori sajnos beleillik az alkalmazottak általános profiljába. A csajok le sem szarják a vendéget, a pasik verekednek. Ettől világhírű a magyar vendéglátás.

Nem mondom, hogy emiatt nem is fogok oda menni többet, mert már amúgy is leszoktam az oda járásról. Ez a sztori csak megerősít ebben.

vénszivar 2012.08.31. 11:48:39

@Dövan: Inkognitóba volt a buzi zsidaja............:):D

Kandaláber 2012.08.31. 11:49:03

@horex: én is szoktam mutogatni, ha
- 10 méterre tőlem dudálnak, és nincsenek abban a tudati állapotban, hogy felmérje, a kerékpáros minden motoros jármű közeledését hallja
- messzebb, nem pöccint, hanem nyomja: egyértelműen kisebbségi érzésből, kompenzálandó, mert veszélyhelyzet nincs. Ha lenne, akkor a KRESZ-ben hasonló esetben kötelező lenne a dudálás.
- előzés közben - amikor már semmit nem lehet tenni - , szintén kisebbség érzési okokból "odateszi magát"

Aki pöcköl és 5-10 mp-nél messzebb van, annak még örülök is.

Kentetsu 2012.08.31. 11:52:55

Azt hiszem elbringázok ma arrafelé ... remélem X bent lesz, van egy új csengőm és kipróbálnám ..
Azért feljelentést még szerintem tehetsz, ott elvileg van térfigyelő kamera

asebes 2012.08.31. 11:53:13

@zum trucc: Engem konrétan fellökött egy busz - jó, ennek több évtizede, a hüjje sofőr nem számított arra, hogy a csuklója kileng.

Az autósok egymásra se vigyáznak a balesetek fele simán elkerülhető lenne követési távolság, elsőbbség, nem-mobiltelefonálás és nem dühből, indulatból ("megmutatom neked") vezetéssel.

És motorral is azt látom, hogy nem tartanak oldaltávolságot, ez a legveszélyesebb.

A másik veszély pedig az este van. Hiába van kivilágítva valami villogó szarral a bringás - ha ki van, én mindet beültetném egy autóba, szürkületkor, este, oszt nézze meg, mi látszik a társaiból...

hopptarisznya 2012.08.31. 11:55:43

kedves posztoló! A feljelentésről: én minden nap rádhívnám a rendőröket, ha a járdán bringáznál.

Alf (törölt) 2012.08.31. 11:56:32

@Dövan: de az olaszok tudnak öltönyben biciklizni.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.31. 11:56:41

@Kandaláber: "A kerékpáros tette, azon kívül, hogy zsidónak született, hogy a nem egyértelműen megfogalmazott "úttest alkalmatlansága" kifejezést a saját érdekei alapján értelmezve biciklizett a járdán és csengetett."

bruhahaha,a jól ismert liberális hozzáállás.Ha ugyanezt egy átlag ember teszi egy csoport járdán ájvékoló zsidóval,akkor az közösség elleni izgatás,rasszizmus,antiszemitozmus,garantált nemzetközi címlap.Persze így

Kandaláber 2012.08.31. 11:57:03

607 komment: zsidó és kerékpáros együtt, SZŰRÉS nélkül, kiváló recept. Még a cigány hiányzik a sztoriból az ezerhez...

Indulat és gyűlöletkeltés index.hu módra, felsőfokon.

Így nő a bevétel.

Gratula, én hányok.

asebes 2012.08.31. 11:57:11

A csengetésről, dudálásról nekem más a véleményem.
Úgy gondolom, "oktat".
Két példa:
Kocsiban, köcsög gyerek a tyúkjának teszi az eszét előz, aztán bevág, hogy ne ütközzön frontálisan. Jó hosszan rádudálok, égjen a csaj előtt...

Vagy a piroson átszaladgáló gyalogosokra, igen, fossanak be, és legközelebb ne rohanjanak. A gyerekeimet arra neveltem, és ma is betartják, hogy a pirosnál MINDIG megállnak. Mondtam, a rájukl leselkedő veszélyek pár %-át ezzel kiküszöbölhetik. És amikor én, középkorúként állok a pirosnál, a botos, járókeretes vénasszony meg nekiindul, és szólok neki, hát, hogy ezek miket tudnak mondani :-)

A brringa úton tébláboló gyalogos esetében is azért jó a csengetés, mert hátha rájün, hogy hol téblábol. Őersze lassítok, és szólok is neki, hogy ez bicikliút, te! :-)

zum trucc 2012.08.31. 11:59:00

@asebes: Jogos a megjegyzésed, az autósok vigyázhatnának még jobban, gyalogosra, biciklisre, motorosra, autóstársra.
De az autósok, már csak azért is, hogy ne sérüljön a festésük, alapvetően, ha összejön, vigyáznak.
A biciklisek viszont direkt belemennek minden éles helyzetbe.
Vigyázzon rájuk mindenki, aki arra jár, ők nem vigyáznak.
Ez a sétálóutcai barom meg egy "agent provokateur", megérdemelt néhány pofont.

belekotty 2012.08.31. 11:59:02

@lobaszopiatej: "Nem csak a 30 kilóval lehet baj (lehetne feszegetni a szájkosár hiányát), hanem a feltételezett láthatatlan de hosszú gumipórázzal."
- Én se szájkosarat, se pórázt, még nyakörvet sem tartok. Viszont a nyúlról is visszahívom őket ha kell. A biciklisről nem biztos. :-))

copass 2012.08.31. 11:59:11

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: azért veszem zaklatásnak, mert semmi keresnivalója nincs a járdán egy kerékpárosnak.

belekotty 2012.08.31. 12:00:08

@Kandaláber: "Gratula, én hányok. " - Így nő a gyógyszerészek bevétele.

ff48bp 2012.08.31. 12:00:10

@asebes: Persze a bringaúton csengetni szabad és kell is, ha a gyalogos nem veszi észre, hogy rossz helyen van, de járdán nincs joga a kerékpárosnak csengetni, ott meg kell állni vagy le kell szállni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:00:20

Nincs kedvem elolvasni a sok kommentet: kiderült már, hogy tényleg kampós orrú-e a poszter, és valamelyik tulajdonos?

A poszt toló gondolom buszmegállókban is kerékpározik, és megsértődik, ha banyatankkal besegítik a busz alá.

A harci pincérek meg nem véletlenül zaklatottak, mindkét nagyfőnök rács mögött, nincs aki védje őket. Mondjuk nem értem, hogy miért nem fordult "véletlenül" az egyik a járdázó bicajos elé a szennyes csészékkel, poharakkal, és miért nem fizettették ki az újragyártásukat. (Gondolom egyedi edényeik vannak a szabvány köcsögöknek...)

mqqq 2012.08.31. 12:00:26

a hülye zsidó, tolja ezerrel a járdán, csenget mint a birka, aztán ha kap egyet csodálkozik, meg homározik... takarodj le az úttestre, vagy ha ott nincs hely, akkor igenis kerülj pár utcát

Dr. GGG77 2012.08.31. 12:00:49

@Kandaláber: "Észre kellene venni, hogy egyre elterjedtebb jelenség pár száz őrült, barom, agresszív kerékpáros viselkedését ráhúzni az összesre."

Bárcsak pár száz lenne...
Itt, Bp-en, nyári szezonban 80-20% a barom-normális arány.

zum trucc 2012.08.31. 12:01:27

@asebes: @Kentetsu: én meg kiteszek egy kötelet, megvédendő a gyalogjárdát. Ess pofára, te nagyon hülye.

vénszivar 2012.08.31. 12:02:27

@Kandaláber: ha be vagy baszva, akkor nem csoda, hogy ekkora baromságokat írsz.
A cigány már volt. Áll. ő az üzletvezető.
Ülj fel a drótszamaradra s húzz el......

Kandaláber 2012.08.31. 12:03:57

@mikóka kálmán: Tévedsz, a nyomozás és a bírósági szakasz során bizonyítani kell, hogy a zsidóságuk miatt érte őket hátrányos megkülönböztetés.

Ha lezsidóznak valakit az mindenesetre ígéretes kezdés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:05:10

@mikóka kálmán: Mi lett volna, ha valami kóser étterem teraszára teker be valaki bringával?

labi 2012.08.31. 12:05:44

Valahogy a bringások bármilyen útra ki tudják mondani hogy bringás közlekedésre alkalmatlan, indokolandó, hogy a járdán csengetve szlalomoznak...
Mert keskeny, mert széles, mert göröngyös, mert sima, mert autók járnak rajta, mert bármi.

Normális bringás járdázás nélkül is eljut bárhová.
Ha meg mégis gyalogosok közé akar keveredni, akkor kushadjon és ne csengetgessen, mert valaki pofán találja vágni, mint ahogy a példa is mutatja.

Intelli 2012.08.31. 12:06:41

Nem kell csengetni oszt jónapot. Amúgy én sem szeretem ha csengetnek, annak valahogy olyan pusztulj az útból feelingje van.

Amúgy máskor nem kell leállni verekedni, főleg nem úgy, hogy látod, hogy erőfölényben vannak ja és hiba volt nem hívni a rendőrséget...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:09:55

Off: Sündíjasok?

Fekete toplista: miattuk cserélt legtöbbször biztosítékot a GVH
2012. 8. 31. 07:30|Gazdaság » Gazdaságpolitika
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által az utóbbi tíz évben elmarasztalt cégek közül a listavezetőt huszonötször büntette a hatóság, a legtöbbre bírságoltnak pedig több mint 5 milliárd forintot kellett fizetnie - derül ki a feketelista.hu céginformációs portál összeállításából.

Mik ezek?

Az utóbbi 10 év adatsorában magasan vezet a Magyar Telekom Nyrt., a céget 25 alkalommal bírságolta a GVH. Az OTP Bank Nyrt. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. egyaránt tizenegyszer szerepel az összesítésben. A VODAFONE Magyarország Zrt. neve tízszer, a Telenor Magyarország Zrt.-é kilencszer olvasható. A további „helyezettek”: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt., Rossmann Magyarország Kft., Strabag Építő Zrt., Auchan Magyarország Kft., Budapest Hitel és Fejlesztési Bank Nyrt.
A versenyhivatal által kiszabott bírság 10 cégnél haladja meg az 1 milliárd forintot. Az első tíz közül nyolc építőipari, kettő pedig a biztosítási ágazathoz tartozik.
A rekordot az Allianz Hungária Biztosító Zrt. tartja, 5,319 milliárd forintos bírsággal. Őt követi a Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárdos, illetve a STRABAG Zrt. 2,468 milliárd forintos bírsággal. Kétmilliárd forint fölötti elmarasztalással sújtotta a versenyhatóság a Betonút Szolgáltató és Építő Zrt.-t, illetve a MÁVCELL Mély-Magas és Vasútépítő Kft.-t.
Szerző: MTI

keptelen kepkeret 2012.08.31. 12:10:15

@horex: Megvaaaaaan, segitettek a kommentelok: Balzac utca:-))

Tudtam, h B-vel kezdodik, de azert az verciki, h nem jutott eszembe az utca neve.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:11:44

@Intelli: "és hiba volt nem hívni a rendőrséget"
Már csak az hiányzott a szerencsétlennek, hogy jól meg is zsanettezzék.

Kandaláber 2012.08.31. 12:12:30

@Dr. GGG77: Akkor nem vagy tisztában a kerékpárosok számával vagy fokozottan "hátrányos" környezetben közlekedsz egész nap - de abból meg nem lehet leszűrni ilyen általánosítást.

Vagy csak zsigerből állítasz valótlanságot.

@vénszivar: nem vagyok bebeaszva, az érveid számából kiindulva (0), elég gyorsan ítélsz meg embereket és inkább leminősíteni szeretsz másokat, mint érvelni.

Ja, és nem húzok el, mert te arra kérsz:)

keptelen kepkeret 2012.08.31. 12:13:21

@agressziv kismalac@Jokkura:

Igen ez az, Balzac utca, koszi a segitseget, tudtam h B-vel kezdodik:))szerintem tobbet kene hazajarnom:))

Kandaláber 2012.08.31. 12:22:37

@labi: "Valahogy a bringások bármilyen útra ki tudják mondani hogy bringás közlekedésre alkalmatlan, indokolandó, hogy a járdán csengetve szlalomoznak..."

- úttest alkalmatlan a KRESZ szerint, azaz a fizikai felület valamiért kerékpározásra alkalmatlan. Mint kerékpáros, sajnos el kell fogadni, hogy ez azért eléggé egyértelmű. Viszont én azt tartom nonszensznek, hogy a gyalogosok sebességével nem haladhat kerékpáros a járdán. Sebességkülönbség nélkül nem nagyon van kockázat.

- ami a csengetést illeti, ha nem jogszerző, hanem kockázat mérséklő jellegű a csöngetés, akkor az szabályos, de főleg hasznos
- látom, a legkevésbé sem zavar, hogy kisebbségben lévő barmok miatt általánosítasz minden kerékpárosra - csak épp nem igaz, amit írsz

zum trucc 2012.08.31. 12:24:57

@Dr. GGG77: 95% a barom, újabb 2% nem tud még biciklizni sem, 3% normális. Talán.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:25:25

@Dr. GGG77: Nagyon viszkethet az ánuszrózsád, ha ennyire gyilkos lelkületben vagy.

Kandaláber 2012.08.31. 12:25:41

Az index.hu tulajdonosa nem Spéder Zsolt, hanem Zoltán. (De egy család)

Dr.Zemberevő 2012.08.31. 12:28:26

@Dövan: suicid dolog kiállni az igazadért?
A poszt szerint hirtelen váltott tettlegességbe a verbális erőszak.

vénszivar 2012.08.31. 12:31:28

@Kandaláber: OK rendbe :)D De te írtad,hogy hánynod kell ! Az, hogy húzz el, nos az biztatás volt a sportos életre, de ha úgy gondolod, gyalog is elmehetsz, tudod.......NA ODA !:):D

Ha szólsz valakinek, akkor jelöld ki,te részeg, hányós lúzer.........

Kandaláber 2012.08.31. 12:33:48

Nem "Gyalogos zóna" tábla hatálya alatt kerékpározott a posztoló?

Ott engedélyezett a kerékpározás.

g/1.53 „Gyalogos övezet (zóna)” (26/h. ábra); a jelzőtábla olyan terület kezdetét jelzi, amelynek útjai a gyalogosok közlekedésére szolgálnak; jármű közlekedése a gyalogos övezetben tilos. Ha a tábla alatt időszakot megjelölő kiegészítő tábla van - a jelzett időszakon kívül - az ott lakók járművei, illetőleg az út kezelője által kiadott engedéllyel rendelkezők járművei, valamint a kerékpárosok - a gyalogosok veszélyeztetése nélkül - legfeljebb 10 km/óra sebességgel közlekedhetnek. A kiegészítő táblán jelzett időszakban az övezetben a várakozás tilos. A mozgáskorlátozott személyt szállító jármű - amennyiben ennek feltételei adottak - az övezetben közlekedhet és várakozhat.

zum trucc 2012.08.31. 12:36:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Mit tudom én, mi a leghatásosabb magasság bicikli ellen. De kikutatható.
Talán a sóspuska lenne igazán méltó a szerzőnek. Csíp, fáj, kellemetlen, de nem veszélyes
@Dr.Zemberevő: Nem az "igazáért" állt ki, ezt azért sem tehette, mert a szerzőnek mindene van, elsősorban egy jó alapos pszichózisa, de igaza biztos nincs, eleve provokált, azért biciklizik minden nap és azért ment aznap a Hollán utcába, hátha sikerül valakibe belekötnie. A pincér jutalmat érdemelne.

Misi56 2012.08.31. 12:37:12

@Sátán meg a Jocó: Én vaságy nélkül 110 vagyok,de nem gondolnám, hogy a világ úgy működik, hogy az erőssebbnek van mindíg igaza.Ha te így gondolod, az rádnézve legalábis, szomorú.

Szittyakürt 2012.08.31. 12:38:59

Szerintem valahol érzi a poszt toló, hogy nem volt jó ötlet ott kerekeznie a járdán. Megérdemelte a nyakast, annyi biztos. Nem tetszetős a hozzáállása a dologhoz, felőlem, akár sünt is szarhat.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.31. 12:40:44

@Kandaláber: Nem láttam zsidózást,csak kapmósorrúzást,ami vszeg meg sem történt.

asebes 2012.08.31. 12:41:51

A@zum trucc: Apropó kötél...

Kedvencem: futok, gyakran, esténként. Persze járdán. Hüjjje kutyások: vagy szabadon a kutya, vagy pórázon, utóbbi esetben olykor ilyen automata pórázon, 15 méterre a gazditól, sötétben 20 centire a földtől a póráza... Na ott lehet még taknyolni.

A sárga festékkel meg az a baj, hogy nincs szintkülönbség, és a gyalogos azt hiszi, hogy járdán mész, pedig dehogy...

zum trucc 2012.08.31. 12:49:59

@asebes: Na ja, sok sérelem esik velünk, én pl. a kutyaszart utálom, nappal is, de különösen, ha éjszaka halkan belelépek és különösen a játszótereken, de vannak még más sérelmek is. Csak az a baj ezzel, hogy a sérelmi politika mindig sikertelen politika (ld. még: ezen a fenti biciklista agyrémen kívül egy jelentéktelen példa; Trianon). Úgyhogy tedd túl magad ezen, és csak ott fuss, ahol látsz is.
Mert sötétben minden póráz/kutyaszar fekete.

England win The Ashes! 2012.08.31. 12:50:41

Nagyon jó kommentek születtek, köszi mindenkinek! [ikszdé]

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 12:50:55

@asebes: Az ilyen pórázokon vezetett 3,14nanyaló ebutánzatok gyérítésére remek a kerékpár és a banyatank is, de az önjáró rokkantrollerek sem rosszak.
Egyébként hiába van szintkülönbség + eltérő szín is, aki hülye, az úgyis a kerékpárúton gyalogol.

@zum trucc: Csak azért kérdezem, hogy milyen méretű közvetlen rokonod fog rajta gyalogosan felakadni. Kerékpárral ui. a legtöbb esetben kb. akkora az ember, mint gyalog, esetleg szűk 10 centivel magasabb. Vagy sokkal alacsonyabb, ha valami meleg áramlat miatt leeresztett üléssel közlekedik.

Misi56 2012.08.31. 12:51:17

@ficus maximus: Mindent ki lehet találni!!!

labi 2012.08.31. 12:51:30

@Kandaláber: "látom, a legkevésbé sem zavar, hogy kisebbségben lévő barmok miatt általánosítasz minden kerékpárosra - csak épp nem igaz, amit írsz"

Ha kisebbség lenne, nem általánosítanék.

Hozzád hasonló "a többségnormális" kijelentést tevő ismerősömmel bizonyítandó azonnal megálltunk egy a Deák térhez közeli zebránál, ami lámpás ámde csak gyalogosforgalom van keresztbe, így az autósoknak-motorosoknak-bringásoknak csak szabálybetartásdiból kell megállniuk, nincs az a kockázat, hogy kivasalja őket valaki kereszben.
Néztük egy negyed órát.

- Autósok mind megálltak.
- Motorosok nagyrészt megálltak, néhány rendszám nélküli robogós átment a piroson, amikor nem jött gyalogos.
- Kevés kivétellel a bringások letojták a pirost, alig páran várták meg a zöldet, ha nem jött gyalogos - vagy csak átfértek kettő között - már mentek is.

No ennyit az általánosítgatásról, meg hogy melyik a nagy rész. Aki nem hiszi tekintse meg maga, bármely hasonló adottságú belvárosi lámpás zebránál, amerre sok bringás jár.

R_Gábor 2012.08.31. 12:54:30

@horex: "(13) A gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpáros forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti."

Ez igy hogy?
Gyalogos a gyalogúton nem akadályozhatja a bringást?
Nemá!"

A gyalog- ÉS kerékpárúton. Ennek külön jele van, kék alapon gyalogos és biciklis együtt. Elég szar, amikor a gyalogok csatárláncban mennek, vagy a kedvencem, amikor a nyúlós pórázon a kutya szaladgál keresztbe. Szerintem lehet a szélén is menni, és odafigyelni, hogy amikor nem akarok ráijeszteni ezért 10-15 m-ről csöngetek, akkor el tudjon engedni. Nekem már az is elég, ha kis helyet hagy és tudom, hogy lát, így biztos lehetek benne, hogy nem ugrik hirtelen ellém.

Gyalogjárdán pedig én sem csöngetek gyalogosra, hanem lassan csorgok mögötte és várok, míg mehetek.

zum trucc 2012.08.31. 12:59:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Kikérem magamnak, nekem nincs kerékpáros rokonom, szégyellném is nagyon, meg le is tagadnám. Fujj...
Csak háromkerekű, meg cica-motor illik emberhez.

közödeszed 2012.08.31. 13:00:55

van nekem egy barátom..pár éve lekapták a bringáról megrugdosták leköpték csak azért mert az egyik (ősi rivális) magyar NB1-es "focicsapat" mezét vette fel..sajtót nem kapott csendben elviselte..azóta kicsit preparált a biciklis hátizsákja, vipera gázspray, pillanatok alatt előszedi bármelyiket..
a posztoló inkább nem biciklizzen a járdán , mert ha elveszti az egyensúlyát és ráesik egy épp ott ebédelő családra akkor olyan verést kap hogy azt megemlegeti..utána meg lehet okoskodni a Kresz-szel..tessék kimenni az útra azért van, tirpákság a járdán bringázni, ha van terasz ha nincs.

Éhes_ló 2012.08.31. 13:04:06

Aki a járdán bringázik, így kellene leverni.
Mindet.
A többi pedig semmiség egy olyan országban ahol ezt meg lehet tenni:index.hu/belfold/budapest/2012/08/30/gyerekterror_a_gloriett-lakotelepen/

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.31. 13:09:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Megtaláltam az utcai kamera álltal rögzített képet a szegény,összevert,zaklatott szemüveges,kampósorrú kerékpárosról : imgur.com/8V5cz

emex3 2012.08.31. 13:10:58

@belekotty: bazdmeg ez nem vicces egyáltalán.

egyszer engem (kerékpárral voltam) megkergetett három kutya, az egyik el is kapta a lábam szárát, szerencsére vastag madrág volt rajtam, azt nem harapta át. régen féltem úgy, mint akkor, segítségért kiáltoztam, tekertem, ahogy bírtam. miután elmúlt a közvetlen veszély rendőrt hívtam. később kaptam egy végzést, 10 vagy talán 20000 Ft-ra bírságolták a gazdit (aki kézzel-lábbal hívta magához a kutyusokat, csak azok akkor éppen nem hallgattak rá, elmondása szerint a kutyáira nem volt jellemző korábban az ilyen viselkedés). a kutyákat nem hergeltem, nem tudom, mi lehetett a támadás oka.

zum trucc 2012.08.31. 13:16:09

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Ha te egyszerre "többek" nevében gondolsz, akkor sajnálhatod, hogy bezárt a Hárshegy. Oda elbiciklizhettél volna, kizárólag bicikliúton persze.

emex3 2012.08.31. 13:17:23

@labi: ilyet példákat az autósokra is lehet mondani. ott van pl. a váci út és az árpád út kereszteződése, ahol a váci útról az attilára kanyarodó sávot keresztezi egy zebra és kerékpárút. a gyalogosoknak és kerékpárosoknak van elsőbbsége. van olyan autós, aki meg is adja neki.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 13:17:40

@asebes:
Még nem találkoztunk? Egyszer egy kereszteződésben gyalogoltam át a zöldön, holt fáradt voltam, ezért nem túl gyorsan, bár nyilván az átlag nyugdíjas tempóját így is vertem. Kanyarból jött egy fazon, hangosan rám dudált és mutogatott. Megmutattam neki a középső ujjamat, erre a következő sarkon kiszállt a kocsiból és megindult felém, miután jobban felmérte a helyzetet, látva hogy a köztünk lévő étterem kiülős részén meglehetősen sokan ülnek, inkább visszafordult.

Bírom, amikor olyanok használják "oktatási" célra a dudát, akik nem is ismerik a KRESZ-t (nyilván hiába van zöldje az autósnak és a gyalogosnak is, ha az autós kanyarodik, a gyalogos ráadásul zebrán megy, akkor a gyalogosé az elsőbbség), eleve aki ismeri, az tudja mire való a duda, és csak arra használja, amire kell.

Kelpo 2012.08.31. 13:18:46

Utálom a bicikliseket, amikor gyalog vagyok és amikor kocsival vagyok akkor is. Felsőbbrendűnek hiszik magukat, utat követelnek, lassítják a forgalmat, balesetet okoznak stb. A szóban forgó prosztoló pedig még bölcsésznek is tűnik, a kampósorrú jelzőt pedig nem én írtam, hanem X de biztos nem csak úgy viccből mondta. Az ilyenek a legrosszabbak így kombinálva ezek a dolgok pedig, mégjobbak, az a fajta ember akit kidobsz az ajtón és bejön az ablakon, és csakazértis pofátlan mondja a hülyeségeit.

Egyébként én adtam volna neki egy ingyen pizzát vagy egy kis csirkefarhát/felsőcomb kombót fájdalomdíjként, akkor biztos nem írogatott volna.

Ésegyébként csökkent a jegybanki alapkamat, cpezsgőt kell-e ilyenkor bontani, vagy egy sima örömujjongástüzijátékkal elég-e?

Fuxika 2012.08.31. 13:26:33

Szerintem arra kel szervezni jövő héten minden nap ezt a critical mass-t, és jól megverni minden pincért aki a járdán téblábol...

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 13:32:06

@Kelpo:
Ha kerékpárra szállok, akkor attól felsőbbrendűnek érzem magam, ha leszállok róla, akkor nem, és ha autóba ülök, akkor sem? Vagy hogyan működik? Hogy lehet egyáltalán általánosítani olyan alapján, ami csak egy állapot, tehát ugyanaz az ember egyszer kerékpáros, máskor autós, stb.

Kelpo 2012.08.31. 13:39:38

@Belagezapista: Egy dolog kimaradt a kommentemből: "tisztelet a kivételnek", vannak kivételek, nem szabad általánosítani ez így van. Viszont akik megrögzött ("gödrös") biciklisták pl, azok soha az életben nem ülnek autóba már csak azért senem, mert ők milyen környezeettudatosak(van ilyen ismerősöm).

Vidéken annyira nincs meg ez a kaszt, vagy csak kisebb létszámban, ezért nem feltűnő, pesten viszont rengeteg van, és amikor galiba van, akkor vhogy mindig az jön ki h jé hát ez is epont egy ilyen volt.
Szóval nem a biciklit utálom(régen versenyszerűen triatlonoztam, tehát jóbarát a kerékpár) hanem a mentalitással. :)

FDToth 2012.08.31. 13:44:42

nme olvasom el mind a 600 hsz,t, de aki járdán biciklizik az nagyon hülye! a járda nem arra való! ott van az út, ott kell bringázni! persze az nme megoldás, hogy a biciklist megütjük, de ha nem ért a szép szóból, akkor van oylan ember - nem is kevés - aki rögtön üt...

Tékozló Omár (törölt) 2012.08.31. 13:49:48

Le lehet szállni a magas bicikliről :)

Kötelezni kellene az ideposztolókat, hogy egy hét múlva írják meg a gondosan végigolvasott kommentek felvilágosító hatása nyomán felburjánzó gondolataikat. Ide a következő illene szerintem: "Sziasztok! Vettem egy Merdzsót és egy pizzériát, beiratkoztam egy harcművész tanfolyamra, kikeresztelkedtem, plasztikai sebészhez van időpontom" Naiv Biciklista.

A pizzériához előbb-utóbb odaér a poszt híre és mivel minden nap arra mész haza...hát..szerintem költözz el.

asebes 2012.08.31. 13:50:59

@Belagezapista: Természetesen nem kanyarodós zöldre gondolok, mifelénk divat, hogy a piroson - tehát amikor a gyalogosnak piros a lámpa - megindulnak a féleszűek...

apanna 2012.08.31. 13:56:09

@batgirl: Szerintem a biciklisek, a kutyások, és a dohányzók, akik mindenkinél kiverik a biztosítékot.
Egy kis kultúra szorulna az emberbe, és odafigyelne a másikra, hogy: összeszedje a kutyaszart, óvatosan tekerne, nem füstölne a másik orra alá, miközben épp utoljára ugrik a villamosra, nem szemetelne, mindjárt nem lenne ellenség..

juliuszcézár 2012.08.31. 13:56:16

Egy töketlen fasz a posztoló. Megütnek és rinyálsz? Ezért kell pumpát hordani magaddal és akkor hiába 20 kilóval nehezebb a pincér, simán szétvered a fejét. Meg a többinek is aki neked megy. Balfasz.

apanna 2012.08.31. 13:57:17

@FDToth: 14 éves korig, a biciklis is gyalogos.

megamenn 2012.08.31. 14:02:32

Nemtom, hogy volt-e már, e az új posztban én vagyok az első!

czibere117 2012.08.31. 14:03:59

@Bálintka.: Szerintem miattad is utálnak minket, kerékpárosokat.

megamenn 2012.08.31. 14:05:11

@Kelpo: Én is utálom a bicikliseket, ha gyalog, vagy kocsival vagyok, de utálom a gyalogosokat is, ha kocsival vagy bringával vagyok...na, ki találja ki, hogy mikor és kiket utálok még ?

czibere117 2012.08.31. 14:05:39

@Ironpen: A bicajos nem azért csönget, hogy a gyalogosokat felidegelje, hanem azért mert mindkettejüknek jól jön, ha nem ütköznek. A csengő amúgy kötelező is, ha már rajta van a biciklin, használnám.

megamenn 2012.08.31. 14:08:59

És a buzikat sem kedvelem, közlekedési eszköztől függetlenül.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:09:23

@FDToth:
Azért van nem kevés olyan út, utca, ahol nem sokáig élnél, ha rendszeresen arra járnál kerékpárral. Én sem szeretem, ha járdán bicajoznak, de sokszor meg tudom érteni.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:10:42

@asebes:
Nem is azért gondolom, hogy hátha már találkoztunk, mert én lettem volna egyik történetedben, hanem a mentalitás miatt. Oktatsz másokat olyan módon, hogy te magad szeged meg eközben a KRESZ-t.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:11:53

@Kelpo:
Ja, csak Budapesten az autósok többsége sem 100-as.

copass 2012.08.31. 14:35:19

@czibere117: a csengő kötelező, csak éppen nem a járdán kell használni, ott se kéne lennie.

ga-ap · http://soundcloud.com/gaap/classic-breaks-vol1 2012.08.31. 14:39:23

A posztnak lehetne az a címe, hogy "Két hülye/magyar/hülyemagyar, ha találkozik". Szerintem...

Reggie 2012.08.31. 14:40:22

@czibere117: Nem. Azert csonget, mert pofatlan paraszt es nem hajlando a gyalogos zavarasa nelkul kozlekedni. Azt varja, hogy a csengo hatasara majd elugralnak elole az emberek.
Ha mar a jardara teved egy kerekparos, akkor haladjon kussban ugy ahogy lehetosege van, es ha ranez egy gyalogos akkor azert is kerjen bocsanatot, hogy levegot vesz, mert rohadtul nincsen ott keresnivaloja.

videki gyerek 2012.08.31. 14:48:00

A geci kurvannyat a proszto pizzasoknak. Egyik nap talan elatogatunk oda haverokkal, es ha meglatom ezt az izomagyu tahot az utcan acsorogni, lenduletbol olyat belekurok az arcaba, a pumpaval, hogy uj szemelyit kell csinaltatnia, mert a regi hasznalhatatlan lesz a kep miatt. (speci, csavarokkal nehezitett cel szerszam, direkt ilyen esetekre)

Környezettudatos 2012.08.31. 15:29:59

@videki gyerek: Inkább iratkozzál be az általánosba, már ideje lenne!

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.31. 15:46:23

@videki gyerek: helyes, rendezzünk flashmobot! :-D
Mondjuk én (ebben az esetben) inkább állnék a pincér mellé.
Lehetne jó kis tömegverekedés! :-DDDDD
---------------
Viszont az étteremnek egész jó reklámot csinált a homár.

Környezettudatos 2012.08.31. 15:46:28

@horex: Ó, én sem kerülnék. Én tankot vezetek, nekem nem is kell. :)

Illes 2012.08.31. 15:49:07

A járda a gyalogosoké, kerékpáros ne közlekedjen rajta (kivéve ha az úttest közlekedésra alkalmatlan, ilyenkor max. 10km/h és eszébe se jusson lecsengetni bárkit is). Kerékpárút a kerékpárosoké (és ne kóválogjanak rajta a gyalogosok, mint pl. Árpád híd északi járdája). Gyalog- és kerékpárút gyalogosok és kerékpárosok közös használatára szolgál, egymást nem akadályozhatják és nem veszélyeztethetik. A közút a járműveké, a kerékpár is jármű.
Ennyi. Ha ezt mindnenki felfogná, nem lenne gond. A gond ott kezdődik, ha gyalogos kerékpárútra téved, ha kerékpáros járdára, vagy ha közútról ledudálják a kerékpárost. Ez az egyik fele. A másik, hogy az adott szituációt (ahol valamelyik fél már hibázott), a felek hogyan kezelik le.
Van jogosítványom, de leginkább évek óta kerékpározok, és a legjobb tanácsom: kultúráltan szóljunk, de alapverően sz@rjuk le. Ha valakiben annyi kultúra nincs, hogy ne akadályozza és/vagy veszáélyeztesse TÁRSÁT a közlekedésben, az szavak szintjén se egyetemi etika-tanár...
...aki viszont fejlődőképes, az ha nem tapló módon van megszólítva/megharagítva, (pl.: "Elnézést, bizonyára nem vette észre, de kerékpárúton parkol. Kérem legközelebb ne tegye, jó utat!"), az át fogja gondolni hogy mit tett rosszul és lehet hogy legközelebb nem teszi.

czibere117 2012.08.31. 16:03:26

@copass: Az autósok meg sem hallják. Hidd el, a gyalogosok miatt kell az.

czibere117 2012.08.31. 16:09:29

@Reggie: Te nem biciklizel, ugye?

@Illes: Ezt felejtsük már el, ezt a lecsengetést! Én azért csengetek, hogy a gyalogos vegye észre, hogy jövök és lehetőleg ne üssem el. Azért megyek a járdán, mert ott tartom biztonságosabbnak és akkor is ott fogok menni, ha emiatt mindenki tahónak tart vagy akár megbüntetnek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 16:28:03

@Illes: Szerintem egy-két ingyenes hívás (112) után is átgondolja. Ja: akkor néha a bunkók is. Kivéve a bunkó rendőröket, ügyészeket, bírókat, poltikusokat és bűnözőket...

dukeekud 2012.08.31. 16:32:53

Mindenki elmehet picsaba, aki kerekparosokat tamadja, es taho barmoknak ad igazat. Ennek az ugynek semmi koze a biciklisekhez. Mifele gengszter stilus mar ez, hogy bandaba verodve ratamadnak valakire az utcan, mert valami nem tetszik nekik ?
Kepzelem a proszto pizzanal, hogyan kezelhetik az egyebb problemakat. Ha netan a vendeg nincs megelegedve a kiszolgalassal, vagy a moslekkal amit felszolgalnak, akkor rakuldik az izomagyu barmot.

megamenn 2012.08.31. 16:49:17

@dukeekud: először nem, csak ijesztésképpen elkapnak egy ártatlan járókelőt és jól elpicsázzák, lezsidózzák. Aztán újra megkérdezik, hogy fasza volt-e a piza.

copass 2012.08.31. 16:53:50

@megamen: ha nem volt jó a pizza, akkor megint elpicsázzák de akkor a főnök utána már bocsánatot kér! :D

Illes 2012.08.31. 17:08:48

@czibere117: A járdán a gyalogosnak nem is kell észrevennie hogy kerékpáros jön: a járda a gyalogosoké. A kerékpáros ott megtűrt vendég. Magam részéről egyedül a Szabadság-hídon szoktam a járdán menni, de ott sose csengetek és megköszönöm ha maguktól elengednek.

"Azért megyek a járdán, mert ott tartom biztonságosabbnak és akkor is ott fogok menni, ha emiatt mindenki tahónak tart vagy akár megbüntetnek."
Egy időben rendszeresen a Hungárián jártam (országútival, gyorsan, nem imbolyogva), mert éppen arra volt a leggyprsabb/legrövidebb és nem éreztem veszélyesnek. Nem baj ha számodra nem érződik biztonságosnak a közúton kerékpározás, de a KRESZ szabályai nem véletlenek. A fenti modatod alapján kérlek szépen hogy városban ne kerékpározz, ne hozz szégyent a többi kerékpárosra. Hidd el, számodra a busz busz/metró/villamos sokkal biztonságosabb. ;)

Illes 2012.08.31. 17:15:33

@Kitalátor: Igazad van, nem véletlenül van meg a közterület-felügyelet telefonszáma ;)
www.kozterulet-felugyelet.hu/felugyeletek-hirei

belekotty 2012.08.31. 17:21:00

@emex3: Ezt megértem. Vicceltem. Bármilyen szituációban visszahívom a kutyáimat, legyen az nyúl, ember, tüzelő szuka.

Xezs 2012.08.31. 17:32:07

Azért az elgondolkodtató a kommentek alapján, hogy hány embernek van tele a töke a bicajosokkal. Az még elgondolkodtatóbb, hogy normálisabb biciklisták is mennyire leszólják agyhalott társaikat.

Lehet kicsit tényleg vissza kéne venni a biciklis arcból?

vénszivar 2012.08.31. 17:56:00

@Xezs: zorbán is éppen ezt mondta....nem hallgatnak rá az ifjak s a zsidrákok se, hová lesz a világ ?

dukeekud 2012.08.31. 17:58:10

@megamen: :))
Ja lehet hogy csak, egy kis bemutatot tartottak a vendegeknek, a miheztartas veget.
Az biztos, hogy en elkerulom oket, es masnak is ezt ajanlom majd.

Reggie 2012.08.31. 18:03:05

@czibere117: De biciklizek, kb. napi szinten, de nem vagyok biciklis. Pont ezert.

Xezs 2012.08.31. 18:06:14

@vénszivar: Orbán jól csinálja: le kell szarni mindenkit. Ha valamit el akarsz érni akármilyen téren az életben, úgyis huhogni fog mindenki, hogy mi miért nem jó.

Még ha csinál is hülyeségeket, a módszere figyelemreméltó.

Pont az a baj manapság a világgal, hogy elkurvultak az emberek és azt hiszik, hogy joguk van mindenbe beleszólni.

A civilszervezetek is rendre arra jönnek létre, hogy beleugathassanak mindenbe. A felét be kellene tiltani legalább.

Üljenek otthon kussban, aztán kész. Nem kell mindenbe beleugatni.

Xezs 2012.08.31. 18:08:33

@dukeekud: Te hülye vagy? Egy ilyen helyre mindenképp el fogok menni kajálni.

A legtöbb étterem amúgy is hót unalom, semmi sem történik, max. szól valami szar sláger a rádióból. Itt legalább esemény is van.

Még tapsolni is fogok a következő biciklis nyakonverése után.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.31. 18:15:17

@Xezs: "Nem kell mindenbe beleugatni."

Mert az Agy annyira tud. Azért kell a törvényeket már életbelépésük előtt is módosítani.

A bankok is jobban örültek volna, ha a végtörlesztést, extra adókat, akármit megbeszélik velük...

Xezs 2012.08.31. 18:27:47

@atpijkamo: Az egy dolog, hogy ki minek örülne, az meg egy másik, hogy melyik módszerrel lehet eredményt elérni.

Nézd meg pl. az elmúlt 20 évet: azért nem változott itt semmi, mert a kormánypárt akart valamit, az ellenzék meg leszavazta. Tökmindegy hogy mit, csak leszavazhassák. Ez mindegyik pártra igaz, mert balkáni parasztokból áll mindegyik.

Na ezért kell valaki aki elhajt mindenkit a bús picsába és megcsinálja amit akar. Ha hülyeséget csinál, akkor azt. Legalább történik valami, nem a poshadt állóvízben lubickolunk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.31. 18:30:45

@Xezs: Az nem fáj, ha megkérdezik a másik felet. Legfeljebb nem fogadják el a véleményét.

Xezs 2012.08.31. 18:59:42

@atpijkamo: Újabb vitát generál, aminek tökölődés a vége és egyhelyben toporgás.

Legjobb példája a NATO radarok telepítése. Az egész NATO a töketlen magyarokon röhög.

vénszivar 2012.08.31. 19:11:10

@Xezs: De, hát mi is "MINDENBE" belepofázunk . Jót v. rosszat ki tudja mikor derül ki..........sok pró s kontra dolog létezik. Az biztos, hogy a tizedéhez sem értünk,de te is én is, sőt nagyon sokan hisszük, hogy igen s mivel kinek erősebben, kinek óvatosabban van véleménye, hát itt-ott kinyilvánítja. Az igaz, ha komolyabbra fordulnak a "dolgok",akkor már ne az
amatőröké legyen az utolsó szó. Persze, HA vannak értelmes profik.

Xezs 2012.08.31. 19:49:29

@vénszivar: Részben igazad van, de ne keverd össze a blogon való észosztást azzal, mikor önjelölt hülyegyerekek ugatnak bele fontos katonai és politikai döntésekbe, a másik fél meg még hallgat is rájuk.

vénszivar 2012.08.31. 20:03:15

@Xezs: Ja , hát komoly témákhoz nem odaillőket, már nem oda engedni, "akár mekkora" is a "demokrácia"! Viszont, ha a profik hallgatnak rájuk, akkor hunyók ők is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.31. 22:50:35

Kiderült már, hogy a járdán nem tekerjük, hanem toljuk a kerékpárt?

Helyszíni zsemle 2012.08.31. 23:38:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem derült ki bazmeg, mert a kerékpárosnak kurvára joguk van ahhoz, hogy a járdán kerékpározzanak. Csak annyi a kikötés, hogy ezt maximum 10 Km/h sebességgel tehetik. De itt nem kerékpár a lényeg, hanem ez az agresszív bűnözői magatartás. Há bazmeg, nem a boltot akarta kirabolni, nem akarta felrobbantani, csak el akart mellette menni. És erre rátámadnak, ez kurvára NEM NORMÁLIS dolog.
Arra volnék kiváncsi, hogy egyáltalán ezek a mocskos bűnözők, honnan veszik a bátorságot, hogy Budapesten lezárjanak maguknak egy egész utcát, és hogy ők határozzák meg, hogy ki mehet át azon a utcán. Hat jó kurva anyukat ezeknek tetves bűnözőknek, hogy mit meg nem engednek már maguknak. Az minimum, hogy netszerte mindenhol le kell járatni a proszto pizzát. Mindenhova, forumokra, facebookra be kell irni, hogy undorító szar a kaja, drágák, a dolgozok meg, agresszív köcsögök, akik megverik a vendéget. Ha több tízezer ember mindenhova beírja, hogy mennyire szar ez az étterem, az előbb utóbb azért biztos okoz némi veszteséget, ezeknek a bűnözőknek. Meg kéne oldani, hogy google "szar pizza" kifejezésre, a proszto pizzériát dobja ki.

Mr. Alkohol 2012.09.01. 00:02:35

Eddig csak egy valaki írta, hogy MEGVERNI NINCS JOGA SENKINEK SENKIT! Teljesen mindegy, hogy mit hibázott a biciklis, ezért őt csak hatóság büntethette volna meg, egy önbíráskodó gyurmafej nem.

Akik helyeslik az agressziót, azok maguk is bunkó gyurmafejek. Nektek Kínában kellene élnetek, hogy sose jusson nektek csaj!

Xezs 2012.09.01. 02:07:36

@Helyszíni zsemle: De tudtam bazmeg, hogy itt újra be kell linkelni valamit, ami az egész kommentfolyam elején már megvolt. Hát akkor íme, hülyegyerek:

www.police.hu/data/cms973820/bunmegbringa0724.doc

Kimásolom neked a lényeget:

A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az útesten nagy a járműforgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni."

Hogy te is értsd: apádfaszához van neked jogod. Érted már?

Xezs 2012.09.01. 02:09:20

@Helyszíni zsemle: Ja, még valami: légyszi tényleg terjeszd az igét, mert vagyunk egy jópáran, akik szívesen mennének olyan étterembe, ahol pofánbasszák a prosztó biciklist. Én két falat pizza között kifejezetten élvezném. Baromarc.

England win The Ashes! 2012.09.01. 03:24:22

@Conyi: "Az artisták és az idomárok (bicikli, kutya) helye a városligetben van! (Fövárosi Nagycirkusz)"

Azért ezt óvatosan hangoztasd, mert ha megfogadják a tanácsodat, akkor a te idomárod lesz mérges, hogy kiszorul a műsorból a csimpánza. :)

England win The Ashes! 2012.09.01. 03:30:30

@Xezs: A KRESZ egy része faszság. Sajnos. Ugyanis a fenének írnak bele ilyeneket, hogy ezt és ezt teheted, KIVÉVE, HA... Bakker, legyen egyértelmű: biciklis nem tekerhet a járdán. Slussz! Vagy: autós nem parkolhat a járdán. Gyalogos nem közlekedhet a kerékpárúton.

Ezekkel a "KIVÉVE, HA..." részekkel basszák agyon az egészet, mert minden debil úgy értelmezi, ahogy akarja.

Xezs 2012.09.01. 04:10:55

És most ledobhattok a padlóla. De dulván.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 11:48:27

Egyébként meg még mindig nem tudom megérteni,mi ez a biciklis-ellenesség.
Persze ha el van telve magától és bunkó akkor megértem.
Itt sokaknak van velük rossz tapasztalata úgy látom.
Engem nem zavar ha csenget,mert ez a normális.Meg az ha elengedem és megköszöni.

Xezs 2012.09.01. 13:33:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pont ez a baj, hogy nagyon sok van köztük amelyik el van telve magától és bunkó. Fogalmam sincs miért, de van bennük egy zsigeri felsőbbrendű érzés mind a gyalogok, mind az autósok irányába.

Az már csak hab a tortán, hogy nagy részüknek meggyőződése, hogy akinek autója van, az maga az ördög földi megtestesítője, míg akinek biciklije, az a fény hozója.

A KRESZ-t még hírből sem ismerik, ezáltal hozva létre ön- és közveszélyes helyzeteket.

Nem képesek felmérni, ha egy helyen nincs keresnivalójuk mert nem férnek el vagy veszélyeztetnek másokat.

Fórumokon is elképesztő dolgokat lehet olvasni tőlük, hatalmas az arcuk.

Nekem röviden ennyi bajom van velük. Tisztelet a kivételnek, ha van egyáltalán.

intarzia01 2012.09.01. 20:01:13

A biciklistákat sem kell egy másodpercig sem sajnálni! Volt szerencsém bicikliúton sétálni, (amit nem vettem észre) és ezt egy "naiv biciklista" direkt a bokor mögül nézte! Majd szembe jött velem, és messziről elkezdett magyarázni nekem. Észrevéve hibámat áttértem a gyalogos sávra és elnézést kértem, de ő szó szerint tovább ugatott egyre emeltebb hangon, és ami a legszebb, közben körülöttem tovább biciklizett! Na erre már felkaptam a vizet, és elküldtem a jó édesébe! U.i: Remélem azóta úgy járt mint a fotón a srác, csak még több foltja lett!!

zoli bp 2012.09.01. 20:44:21

Azért, mert a járdán biciklizik valaki ne verjük már meg. Feljelentést kellett volna tennie, az a baj, hogy a sok vállalkozó kiskirály elhiszi, hogy mindent megtehet ebben a jogfosztott országban. Remélem sok vendéget el fog riasztani ez a hozzáállás. Megérdemli az ilyen tulaj.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.01. 20:54:28

@zoli bp:

Azért, mert a járdán biciklizik valaki ne verjük már meg.

- Miért ne? Mást nem érdemel.

vénszivar 2012.09.01. 21:02:48

@zoli bp: DE MIÉRT BICIKLIZIK A JÁRDÁN ?

Akkor miért ne vágják orrba ?

Helyszíni zsemle 2012.09.01. 22:02:29

@Xezs: A beidézett oldal is azt bizonyítja, hogy ott lehet kerékpározni.

"Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). "

Már pedig, abban az utcában nincs úttest, és mivel a nem létező úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, ezért teljesen jogszerű a járda használata.
De még a legrosszabb esetben is, ha netán, mégis szabálytalanság történt, akkor sincs joga, annak faszszopó köcsög pincérnek senkit sem megtámadni, se szóban sem tettleg. Úgyhogy továbbra is a jó kurva anyukat a prosztóéknak, remélem csődbe mennek.

intarzia01 2012.09.01. 22:10:30

@zoli bp: Szerintem nem azért verték meg elsősorban hanem ezért: " Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben)visszaszóltam"

megamenn 2012.09.01. 23:41:11

- BRING-BRING!!!
- Elnézést uram, kérem engedje meg, hogy felhívjam a szíves figyelmét arra, hogy ön jelenleg járdán tartózkodik, mely felület elsősorban a gyalogos forgalmat hivatott kiszolgálni, mindamellett...
- KUSSOJJÁ MÁ KÖCSŐŐŐG! OTT BICIKLIZEK, AHOL AKAROK!!!! ANYÁDNAKUGASSÁ!!
- Kérem, ezt a hangot mellőzze, ide finom emberek járnak...
- Ne udvariaskodjál már Márió, basszál oda neki keményen!
- Úgy van! Lássunk már végre valamit!
- Rendben...főtanácsos úr, kérem húzódjon egy kicsit hátrébb...igen , ott jó lesz, miniszter úr, ha kérhetném üljön át a bal oldali székre, ott már biztosan nem borul önre egy asztal sem. Na gyere csak ide te drótszamárbaszó buzi, letekerem az orrodat...
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Xezs 2012.09.02. 00:20:28

@Helyszíni zsemle: akárhogy csűröd, nem fogod megmagyarázni, hogy nem tahó dolog behajtani a gyalogosok közé.

Mondjuk akkor hogy az a rész sétálóutca, a tököm bánja, de ekkor meg pláne pofátlanság betekerni oda.

Tényleg fájna a hülye parasztjának, ha a következő párhuzamos utcán tekerne? Mi a fasznak ez a fenenagy büszkeség, ez a "majd én megmutatom" attitűd? Miért kell gecizni másokkal?

copass 2012.09.02. 09:02:47

felesleges itt megmagyarázni a dolgokat a gyáva bringásoknak, menjenek pizzázni ott majd elmagyarázzák!:D
le van írva, hogy csak akkor szabad, ha az út nem alkalmas a közlekedésre (földút,macskakő,fel van bontva,felázott földút,jeges,fizikailag nem lehet rajta menni)
a forgalmas út pedig nem azt jelenti, hogy nem alkalmas, mert az ótó tud menni, mert a busz tud menni akkor a bringás is tud menni az úton.
csak azért nem megy a legtöbb "bringás", mert gyávák ennyi.

CID 2012.09.02. 11:51:01

Jájájáj. A kampós orr is antiszemita megjegyzés ? Furcsa embörök ezök a Pöstiek !

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.02. 11:52:03

@Xezs: Mondjuk autósokra én is tudok haragudni.
De én úgy vagyok vele,ha az autós nem figyel akkor ő a balfasz,ha meg én nem figyelek akkor meg én.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.02. 11:53:26

Bocs gyerekek. Ez a csávó évek óta arra jár.És talán még sosem volt ezzel problémája.
Azért itt a pincér is gyökér volt.

dukeekud 2012.09.02. 14:50:00

@megamen: :)))
Ezen jot rohogtem.

Ja szinte biztos, hogy a pincer ilyen 19. szazadi uri modorban beszelgetett a kereparossal. De hat egy pizzeriaba kell is a jomodor az uri kozonsegnek. :)

blogol-ó 2012.09.02. 15:44:52

@Xezs: Nekem is ez a gyanúm amúgy.
Volt egy zsidó ismerősöm, ezzel szórakozott folyton.
Kedvenc esetem: megállítják a szórakozóhely előtt és közlik vele, hogy "nem jöhetsz be, mert a klubszabályzat zárt bőrcipőt ír elő"
Erre a srác válasza: "Ne zsidózzál!"

Szóval ismerjük már gyerekek, ismerjük már a nótát, kezd uncsi lenni :D

Xezs 2012.09.02. 19:31:30

@blogol-ó: Ilyenért viszont bőven jár a tockos.

blogol-ó 2012.09.02. 19:51:31

@Xezs: Az kéne még, egyből jönne a mazsihiszti. Hát kell az? :D

Xezs 2012.09.02. 19:53:00

@blogol-ó: Na ja, az is igaz. Kikúrt egy hozzáállás ez.

Helyszíni zsemle 2012.09.02. 20:04:09

@Xezs: "akárhogy csűröd, nem fogod megmagyarázni, hogy nem tahó dolog behajtani a gyalogosok közé."

Hú mekkora katasztrófa BEHAJTANI a gyalogosok közé. Ne tegyünk már úgy, mintha egy 747-esel akart volna leszállni a sétálóutcába. Szinte biztos, hogy úgy történt ahogy le van írva. A kerékpárral lépésben haladt, senkit és semmit nem zavarva, csak a pincér ezt nem tudta elviselni, mert
egy primitív agresszív bűnöző. Aki tele van mindenfele kisebbrendűségi komplexussal, és egyéb lelki problémákkal. Fogadni mernék rá, hogy Bmw, vagy Mercedes típusú gépjárműve van, de meg a drága sportautó ellenére is, olyan pszichikai hátrányban érzi magát a hétköznapi emberekkel szemben, hogy muszáj neki minden nap agresszióval kompenzálnia a nyomorát.
Pénzben mernék fogadni, hogy ez a konfliktus valódi oka, nem pedig a kerékpár, illetve a kerékpárosok viselkedése.

vénszivar 2012.09.02. 20:16:07

@Helyszíni zsemle: nyertél, gyere holnap oda, persze bringával, közbe csengess, szemüvegbe, vászon tarisznyával s jó nagy orral. megkapod jutalmad !
ha az orrod "kicsi", majd pár pofán vágással megoldják, tehát megkapod nyereményedet, igaz nem pénzbe, de nem minden a pénz ! néha jobb az egyénre szabott ajándék ! pénze mindenkinek lehet ! brff :))) te! mi az a Bmw ? :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.02. 20:47:50

@Helyszíni zsemle:

Nálunk fejlettebb országokban nem szabad a sétálóutcában biciklizni.

Gyalogosként kibaszottul idegesítő, mikor a biciklisek ott centiznek engem a járdán. De ha szerinted (szerintetek) rendben van, hogy gyalogosok között bringázol, akkor ne szólj érte, ha autó parkol a kerékpárúton, vagy ha autó a könyöködet kicentizi előzéskor.

Xezs 2012.09.02. 21:43:52

@Helyszíni zsemle: 1. Lépésben sincs semmi keresnivalója ott. Nem oda való és kész. Nem csak törvény szerint, de józan paraszti és szerint is.

2. Bizonyítsd hogy lépésben haladt, bár az első pont értelmében teljesen fölösleges.

3. A kisebbségi komplexus tapasztalataim szerint a bicajosokban teng túl. Gondolom bassza a csőrüket, hogy nekik csak egy csóri bicajra tellett.

4. Nincs autóm, mielőtt acsarkodni kezdenél velem.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.09.02. 22:56:22

@Xezs: halkan jegyzem meg, forgalmas helyeken bringával azért megyek a járdán, mert saját magamról tudom, hogy van annyi felelősségérzetem és odafigyelésem, hogy a gyalogosokat nem fogom elütni, de ugyanezt az adott forgalmi szituációban nem merem feltételezni az autósokról. Ilyenkor persze eszemben sincs csengetni, és engem zavar, ha nekiállnak félreugrálni meg úgy viselkedni, mintha elvárnám az elsőbbséget. Eddig a legmókásabb az volt, amikor a Kálvin téri kitelepült vendéglősor teljes hosszában követtem egy kerekescekkeres mamit a saját tempójában, mert nem volt hely elmenni mellette. Somolyogtak is a vendégek :)

Tudok autóval is a városba menni, de bringával és tömegközlekedéssel vagyok csak hajlandó. Esetleg éjjel. Már ami a kisebbségi komplexust illeti, az inkább parkolásilehetőséghiányfóbia, és egyirányúutcaundor. Igen, bemegyek bringával szembe a forgalommal, és járdán haladok, ha éppen ezzel közlekedésre alkalmatlan vagyok, fene a pofámat :) De akkor is ezerszer praktikusabb, mint autóval szívni a városban (meg a sok hülye bringással akik bejönnek szembe az egyirányúban :DD).

Komolyra fordítva a szót, ha azt az elvet követem, hogy soha senki útjába nem kerülök a bringámmal, akkor néha ott is érdemes felmenni a járdára, ahol a kresz nem engedi, mert különben az autós figyelmén múlik az életem egy olyan helyen, ahol én magam autót vezetve a nagy többségnél óvatosabban mennék, például lassabban haladnék a megengedettnél.

imittto 2012.09.04. 12:00:11

@tarquinius: Ha a belvárosban rossz a levegő akkor nem az a logikus hogy nem ajánlott ott kerékpárral közlekedni. Logikus lépés az lenne hogy teszek az ellen ami a levegőt rosszá teszi. De ebben az országban az autós szent tehén...

Mindemellett a posztoló a hülye (700+ hozzászólásnál gondolom már lehet), a hozzá hasonlók miatt utálja mindenki a normális bringásokat!

Skodakék Fábia 2012.09.04. 13:49:35

Visszajövök szabiról és mit látok? Megruháztak egy bringást. Szép az élet, na!

Xezs 2012.09.04. 19:08:41

@imittto: Mégis mit szeretnél? Menjünk vissza a középkorba a lovashintók korszakába? Most épp a benzines autó fejlettségi szintjén vagyunk, ezt kell szeretni.

Már jönnek az alternatív energiaforrások, bírd már ki azt a 20-30 évet, amíg elterjednek.

imittto 2012.09.04. 20:26:42

@Xezs: Ilyet nem mondtam. Aki ismer az tudja mennyire autóbuzi vagyok. Szeretem a jó, vagy valamiért egyedi autókat. Szerencsés is vagyok, az elmúlt 10 évben több kedvencemet is sikerült birtokolnom. Jelenleg is van autóm, csak próbálom arra használni amire való: nagy távolságok leküzdésére. Nekem a városon belül közlekedés nem ilyen. Nem az autó a baj hanem hogy sokan a sarki közértig is azt használják. Ha élhető várost akarunk akkor igenis el kell érni hogy az autó helyett - városon belül - az emberek a tömegközlekedést, a sétát vagy egyéb eszközt - bringát, rollert, görkorit stb. - használjanak. Nem ellehetetleníteni kell az autókat, hiszen árut szállítani kell, gyerekeket hozni-vinni egyszerűbb vele (bár ha csak egyet kell magammal vinni még mindig a bringát használom). Csak nem MINDIG, MINDENHOVA kellene használni. Sokan vagyunk, autóból is egyre több van, ennyi egyszerűen nem fér el az utakon. Esetleg létrehozhatunk még 1-1 sávot a járdák felszámolásával, akkor lennénk csak autós kánaán.

august 2012.09.04. 23:35:18

summa summárum:

Nem szabad verekedni bunkótetováltXpincér.

Ne biciglizzé a járdán szemüvegesbeszólógatospernahajder.

ebből az következik hogy:
a járdán kerekezőt hamarabb utolérik ha tetovált a pincér, vagy addig jár a kerékpár a járdán amig el nem törik.... a gazdája szemüvegét.

Ja, és követelem hogy foglalják nemzetialaptantervbe hogy nem szabad verekedni. Na meg a KRESZ-t is....

Xezs 2012.09.05. 00:54:52

@imittto: Nézd, ez a te felfogásod. Más meg belvárosban akarja használni. Nehogy ráerőszakold már az akaratodat másra.

Belvárosban is simán van 10-15 km-es távolság.

A tömegközlekedést meg légyszives ne ajánlgasd, mert annál rosszabb nincs. Aki azt hiszi, hogy a tömegközlekedés normális alternatívája ma az autózásnak, az hülye.

Én azzal járok, tudom miről beszélek. A kibaszott metrón állandóan ezer fok van, de a régi szar villamosokon és buszokon is. Okádok az egésztől mert egy nagy rakás szar. Azokat az ótvar fos metrókocsikat már rég be kellett volna zúzatni a picsába, ehelyett még fel akarják újítani.

Bicikliztem sokat városban korábban, arról is tudom, hogy nem alternatívája az autónak. Lehet szépíteni, de ezerféle helyzet van, amikor nem alkalmas és kész.

Megjegyzem a sarki közértig kocsival menő faszokat én sem bírom, de nem tiltja nekik törvény hogy így tegyenek úgyhogy kár ezért kárálni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.09.05. 01:49:42

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: :D jogos, tényleg fel sem tűnt, csak megismételtem. Idézőjelben dögösebb lenne :D

imittto 2012.09.06. 05:47:50

@Xezs: A belvárosban nincs 10-15 km. távolság. Újpalotáról járok az Etele térre (ennek a belváros csak egy része), az 13km.

www.endomondo.com/workouts/lboybG0uExA

36 perc.Ha a lámpáknál állást is beleszámolom is bőven 45 alatt van. Ha autóval megyek is kell hozzá fél óra, így 15 percet nyernék...ennyit nekem megér. Mint írtam, szerintem az autó NAGY távolságok leküzdésére való. A 10-15 km. bringával nem nagy távolság.

Xezs 2012.09.06. 09:54:26

@imittto: Ott a lényeg a szövegedben: "szerintem" - innentől kezdve nincs min vitatkozni, mert nem jóldefiniált dolgokról beszélünk, csupán életérzésekről. Az meg mindenkinél más.

Mellesleg csak úgy kérdem, mennyire leszel izzadt, míg bebicózol a melóhelyre?

Mert bicikliztem én elég sokat ahhoz, hogy tudjam, az ember fossá izzad a biciklin.

Meg a metrón is, mint írtam.

Az egyetlen jó választás az a légkondicionált autó. Szerintem - mert ugye megbeszéltük hogy életérzésekről beszélünk.

imittto 2012.09.06. 10:11:40

@Xezs: Hogy mennyire izzadsz meg az attól függ mennyire hajtasz. Egyelőre két helyen dolgozok, az egyik helyen van zuhanyzásra lehetőség - oda szoktam haladósabban tekerni. A másik helyre kicsit visszaveszek a tempóból, így nem izzadok meg. Persze körülményesebb, tiszta ruhát hurcolni, zacskózni hogy ne ázzon meg (ha nem esik akkor meg locsolják az utat, szóval megúszni nem lehet). Évi 5000 km. körül van csak a munkába járás, érdekes módon egyszer se akartak szándékosan elütni, megverni... csak normálisan kell közlekedni.

toto78 2012.09.12. 23:35:12

Én ezt nem így hallottam kispofám mivel pont ott étkeztem,nem értem miért hazudozol talán újságíró vagy???
Te kezdtél el arcoskodni mikor megkértek normálisan,hogy told a szaros biciklid ekkor még neked állt feljebb.Nem értem miért kell egy céget,vendéglátó egységet belekeverni mikor egy gyalogossal veretted meg magad aki ott dolgozott.Vagy minek minősül a kressz szerint aki a lábán áll a járdán,de épp dolgozik?Azt javaslom menj el gyúrni,akkor nem fognak máskor megverni,neked sem sérül a lelked,sőt a lelkiismereted sem ,ergó nem kényszerülsz hazudozásra.

toto78 2012.09.12. 23:37:00

@Kelpo: Sétáló utcában nem hinném hogy lehet biciklizni,bár a zsidóknak mindent lehet egyfajta kárpótlás a múltért.

Hola (törölt) 2012.10.02. 13:15:32

Paraszt poszter keveset kaptál!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.04. 21:58:57

Képzeljétek mi történt.
Egy csaj ment a járdán a biciklivel.
Csöngetett,a csávó rámosolygott és elengedte.
Az ide kommentelők fele minimum SZÍVINFARKTUST kapott volna!

Xezs 2012.10.04. 22:08:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: csak dugni akart

ha faszi lett volna a biciklin még rá is rúg
süti beállítások módosítása