Tékozló Homár

Nem lehet felférni a BKV hajóira

2012.07.07. 08:50 | jackyll | 463 komment

A jókedélyű propaganda és az ingyen hajózás lehetősége sokakat megmozgatott, hogy kipróbálják a BKV csodahajóját. Az első horrorsztoriból kiderült, hogy alig lehet rá felférni, több időt tölt kikötéssel, mint amennyit halad, és néha még a hajó is elfüstöl. A Homárhoz is befutott egy versenyző, aki már fel sem fért. A hajókra ugyanis csak annyian szállhatnak fel, ahányan leszállnak, és mivel egyelőre mindenki kirándul, nincs nagy rotáció:

Tegnap kitaláltuk barátnőmmel, hogy leugrunk egy romantikázós, beszélgetős délutánra a Kopaszi gátra. Azzal szerettük volna megkoronázni a jól sikerült délutánt, hogy bkv-s hajóval utazunk haza. Szép kilátás, van bérletünk, ezért egészen klassz ajánlatnak tűnt a tömegközlekedés. Háromnegyed hat körül indult volna a hajó, de sajna késett... kb 30-40ember várakozott ott, meglepően türelmesek voltak. Mi úgy voltunk a késéssel, hogy nem baj, tulajdonképpen ingyen van, és mi mindenképpen hajókázni akarunk. Vártunk egy órát, majd 7óra körül meg is érkezett a hajó. Odatömörültek a mólóhoz az emberek, de mondtam is barátnőmnek, ne siessünk, úgyis felférünk. Kiderült, hogy tévedtem.

Olvasson tovább!

A Tigáz és a leszerelt óra: a városi legenda visszanyal

2012.07.06. 12:44 | jackyll | 72 komment

Biztos mindenki emlékszik még az interneten tavaly terjedő levélre, amiben a tigázos mérőórák félmillió forintos büntetést érő leszerelésére figyelmeztetettek. A Homárról már cenzúráztatta a szolgáltató, de ezek szerint mégsem városi legenda, hiszen megkaptuk még egyszer, csak ebben az esetben nem a plomba volt "buherált", hanem egy karcolás miatt gyanúsítottak meg lopással egy idős házaspárt:

Szüleim a Tigáz szolgáltatási területén élnek. Pár napja járt náluk egy szakember gázmérő óra-csere ürügyén. Leszedte az órát, majd megállapította, hogy egy karcolás van az óra hátulján, biztosan meg lett mágnesezve.  Szüleim egyszerű, becsületes emberek, nem folyamodtak ilyen trükkhöz. Az órát igazságügyi szakértő fogja megvizsgálni, már jóelőre súlyos százezres bírságot helyeztek kilátásba. Láttatok már ilyet?

Olvasson tovább!

Elvették a nevét az okmányirodában

2012.07.06. 12:10 | jackyll | 173 komment

Váratlan fordulattal folytatódik a paranormális jelenségeket tömörítő Zugló-gate. A tegnapi abszurd óvodalátogatási interjúnál még sokkal súlyosabb helyzetet vázol az alábbi történet. Naiv ügyfél 52 év után azzal szembesült, hogy nem ér a neve, az okmányirodában nem hajlandók személyi igazolványt kiállítani neki. Szerintük ugyanis a 14. kerületi anyakönyvben a neve régies írásmóddal szerepelt, úgyhogy az van és kész. Ha nem tetszik, 10 ezer forintért kérvényezhet névváltoztatást. A slusszpoén persze, hogy az 50-es években hasonlóan változtatták meg a családnevüket önkényesen a hivatalban. Értjük, hogy a kommunizmust végképp el kell törölni, de lehet, hogy nem kommunista módszerekkel mindannyian jobban járnánk:

Előre bocsátom,  ha nem velem esik meg a dolog, én is nehezen hinném el, hogy ilyen is van, úgyhogy a kétkedő kommenteket kéretik mellőzni. Ma, ahogy rendes állampolgárhoz illik, elmentem a személyi igazolványomat érvényesíttetni. Minden rendben volt addig, amíg be nem pötyögte az ügyintéző az adataimat. Akkor aztán közölte velem, hogy nekem nem ez a nevem, mostantól csak arra a névre adhatnak ki személyit, amin a nyilvántartásban szerepelek.

Olvasson tovább!

Már az EFOTT is kártyázik

2012.07.06. 10:33 | jackyll | 34 komment

Igazából a Szigeten sem volt gáz a kártyás technológiával tavaly, ameddig hazafelé az ember visszaváltotta a rajta maradt pénzt. Meg hogy a rendszer nem írta ki az egyenleget előre, így aztán a 25. koktél elkészítése után derült csak ki, hogy nincs 45000 forint a júzer kártyáján. Idén az EFOTT is rájött, hogy sokkal több pénzük marad, ha kénytelenek velük normálisan elszámolni a vendéglátósok. Hogy ezzel látatlanban mi baja van Péternek, azt nem tudni, de ha valaki a helyszínről jelentené, hogy élőben milyen a cucc, azt megköszönnénk.

Az EFOTT honlapján találtam az alábbiakat:  "Készpénzzel nem, csak Takarékpont Kártyával lehet majd fizetni az idei EFOTT-on."  "A kártya hozzájutásához regisztráció szükséges, amelyet a helyszínen, valamint előzetesen is kitölthető: FESZTIVÁL BELÉPÉSI GYORSÍTÓ SÁV A TAKARÉKPONT JÓVÓLTÁBÓL"

Olvasson tovább!

Szaunába zárja a dohányosokat a Siemens (frissítve)

2012.07.06. 09:47 | jackyll | 476 komment

siemens_szauna.jpg

A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a legdurvább drogprevenciós módszer, vagy még tartogatnak valamit a tarsolyukban?

A dohányzási törvény bevezetése óta türhetetlen állapotok uralkodnak a Siemens Zrt csepeli telephelyén. Első körben, télen nem volt oldala és teteje a kalitkának, majd a havazás elmúltával beburkolták...  A dohányos alkalmazottakat egy, a tüző napon felállitott üvegkalitkába "terelik". Fegyelmi eljárással fenyegetik és dijjazzák, aki megpróbál az árnyékban, vagy esetleg a fülkén kivül dohányozni. A telephelyen több ilyen üvegkoporsó is kialakitásra került, de szinte mindegyiket délelőtt 8-9 órától estig veri a nap, ezáltal 50-60 fokos hőmérsékletet előidézve a kalitkában ezeken a szép nyári napokon. Azért, mert valaki dohányzik, még nem feltétlen kéne az ájulás és a hőguta szélére sodorni, kényszeritő eszközöket alkalmazva. Arról nem is beszélve, hogy a kijelölt szüneteknél van olyan fülke, ahova akár harminc ember is jut egyszerre...

UPDATE 07/13: Néhány apróbb kiegészítés naiv ügyféltől:

 a kommenteket olvasgatva két kiegészitést küldenék:
 1. a dohányzási idő nem a munkaidőből megy, mivel le kell dolgozni a szüneteket
 2. egy téli kép...télen nem volt oldala..se hóban, se fagyban...

 A hangsúly itt azon van, hogy 4-5 méterrel odébb árnyék van, lehetett volna oda is rakni.Nem tették.De aki odaáll, az fegyelmit kap...

Miért nem jár a gyerek óvodába? Külföldön élő állampolgár vs 14. kerületi önkormányzat

2012.07.05. 15:37 | jackyll | 296 komment

Nehezen tudja elviselni az államgépezet akár egyetlen gyermek elvesztését is, aki kimarad az egyre súlyosbodó közoktatási nyomorból. Külföldön élő állampolgárt gyámüggyel fenyegette a 14. kerületi önkormányzat, ha nem mondja meg, hova jár a gyermeke óvodába. Mert az kötelező. Minthogy naiv ügyfélnek még bejelentett magyar címe sincs, hamar abszurdba fordult a beszélgetés:

A 14. kerületi önkormányzat felszólított, hogy jelenjek meg mint a kiskorú gyámja, miután a gyerek nem jár kötelezően óvodába. Írtam nekik egy levelet, hogy a gyermek nem lakik életvitelszerűen a bejelentett lakcímen. Ha bármi gondjuk van akkor keressék ki az én bejelentett lakcímemet a nyilvántartásból és nekem küldjenek levelet mert a 14. kerületi lakcím nem a mi lakásunk.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás az Eurofit Trading Kft-től

2012.07.05. 14:22 | jackyll | 25 komment

Bár mostanában már a rendőrség is kezd felfigyelni a fantomtartozásokat behajtani próbáló csalókra, amíg egy ember is fizet, nem adják fel:

Pár nappal ezelőtt egy ajánlott levelet kapott a család egy bizonyos Eurofit Trading Kft. nevű cégtől. A levél egy fenyegető üzenetet és egy kitöltött RÓZSASZÍN csekkel tartalmazott (ismétlem, cég. Tudomásom szerint a társaságok sárga csekkel operálnak.). Mostanáig soha az életben nem hallottunk erről a cégről. Ennek ellenére a levél tavaly őszi adás-vételi szerződésről tesz említést majd különböző szankciók kilátásba helyezésével fenyegetőzik, amennyiben nem fizetünk be nekik közel 81 ezer forintot a mellékelt csekken.

Olvasson tovább!

Szöveges csirkemell Béres Alexandrától (frissítve)

2012.07.05. 12:01 | jackyll | 205 komment

szovegescsirke.jpgA Homár nem osztozik Mia felháborodásán. A csirkemellre sütött extra információ igenis hozzáadott érték lehet. Étteremben például percre pontosan lehetne tudni, mikor indult a sütőbe a "frissensült". Diszkréten üzenhet vele szeretteinek családi összejöveteleken, vagy kínai álbölcsességekkel fáraszthatja kertjében lerészegedett kollégáit. Több szöveget a sülthúsokra! Grilltextinget minden háztartásba!

Csatolok egy fotót a Béres Alexandra-féle pesztós csirkemellről, ami június elején ebédkiszállítás útján érkezett hozzám. A fitness adagokhoz fitness skála is dukált (bár a kódrendszerét nem sikerült megfejtenem), szorosan a csirkemell felszínére applikálva, hogy így is támogassák az egészséges és mértékletes étkezést.

Olvasson tovább!

Most kell gyorsan eladni a Windows Phone-okat

2012.07.04. 18:20 | jackyll | 174 komment

Aki 2 év hűséggel vásárolta a Nokia Lumia telefonját, az most biztosan elszontyolódott, mint  the_daver, hogy fél év múlva esélyes, hogy nem lesz sok kompatibilis szoftver a Microsoft Appstore-jában. Merthogy jön a Windows 8, az év eleje óta kapható Lumiákat viszont csak 7.8-ig, azaz külsőre lehet csak szintbe hozni majd. Fel a fejjel, a Nokia emiatt csődbe megy, a részvényeseik biztosan szomorúbbak.

A legtöbb levélküldővel ellentétben én nem azért írok, hogy felhívjam a figyelmet valamire, vagy hogy nyomást gyakoroljak ezzel a cégre, amelyik becsapott, hanem egyszerűen annyira felhúztam magam, hogy valamit tennem kellett. Vagy ez, vagy az ablak. Történt kb. két hónapja, hogy új telefon vásárlására adtam a fejem. Olyat kerestem, ami még épp belefér a pénzembe, de strapabíró darab, ami 2-3 évig minimum muzsikál majd nekem. Ezért a választásom egy Nokia Lumia 710-es, Windows Phone 7 alapú okostelefonra esett. Jól is megy, semmi baj sincs vele. Azonban a Microsoft bejelentette, hogy ellentétben minden figyelemmel a felhasználókra, a Windows 8 operációs rendszer, ami kb. fél év múlva felváltja majd a hetes sorozatszámút, nem lesz kompatibilis a jelenlegi WP-készülékekkel, miközben mikor én vettem a telefont, még csak arról volt szó, hogy egy-két mellékes funkció nem fog futni rajta, de az oprendszer érkezik. Ez a hozzáállás változott egy hónapja arra, hogy hááát, nyolcas az nem lesz, de lesz 7.8, ami majdnem ugyanaz. Ma pedig ott járunk, hogy a 7.8 csak külsejében fog hasonlítani az igazi 8-ra, és az arra érkező programok nem lesznek kompatibilisek a hetes rendszerrel. Tehát gyakorlatilag fél év múlva elavulttá válik a telefonom, képtelen leszek rá új programokat letölteni (ami alapvető egy okostelefonnál), és talán teljesen használhatatlanná is válik amiatt, hogy az alkalmazások összefonódnak a telefonban (Facebook, Zune).

Olvasson tovább!

Megszűnt a kötelezője az előző biztosítója miatt

2012.07.04. 15:55 | jackyll | 64 komment

Dánielnek fél év alatt nem sikerült elérnie, hogy előző biztosítója, a Uniqa normálisan kitöltse az adatait a Központi Kárnyilvántartóban, azaz felvigye, hogy megszűnt a szerződésük. Ezért aztán új biztosítója, a KÖBE egy hónapja felmondta a kötelezőjét, minthogy nem tudott vele szerződni a rendszerben.

...-... frsz-ú személygépkocsimnak 2010.01.01-től volt KGFB szerződése az Uniqa biztosítónál, amit 2011. novemberében a Netrisk-en keresztül szabályosan 2011.12.31-el felmondtam és 2012.01.01-től a KÖBÉ-hez szerződtem, az éves díjat befizettem, a KÖBÉ-től megkaptam a kötvényt ill. az Uniqától a felmondás igazolását. Azt hittem minden rendben van, de 2012. februárjában levelet kaptam a Köbétől, hogy a Központi Kárnyilvántartó rendszerbe (továbbiakban: KÁNy) nem megfelelően lettek feltöltve az előzmény adatok az Uniqa által, és engem szólítottak fel, hogy kérjem meg az Uniqát ennek helyesbítésére.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása