Tékozló Homár

Baleset után rendőri zaklatás

2013.01.28. 17:02 | jackyll | 362 komment

Autójával árokba csúszott naiv ügyfél ijedtében magára hívta a mentőket, aztán meglepődött, hogy a velük érkező rendőrök addig nem hagyják békén, amíg alá nem írja a jegyzőkönyvet. Erre a kórházban került végül sor, amikor a vizsgálatok közben és után a folyamatos zaklatás hatására aláírt valamit:

Január elején vidékről tartottam a főváros felé, amikor megcsúszott az autóm. Az út üres volt, egyenes, kicsit nyálkás, de nem jeges, gyorsan sem mentem. Mivel előtte voltak gondok a szívemmel, arra gondolok, lehet egy pillanatra rosszul lettem. Lényeg, hogy nem tudtam az úton tartani az autót, jobbra domb, balra mező, egy kanyar előtt voltam nem sokkal – így a mezőt választottam. Igen ám, de előtte bokrok voltak, amelyekhez ütődve kinyílt a légzsákom, és amikor megálltam azt láttam, hogy füstöl az autó. Teljesen pánikba estem, mert azt hittem kigyulladt, bár nem értettem, hiszen akkora azért nem volt az ütközés. Ráadásul a légzsákból kijövő por keserű íze miatt, azt hittem, hogy valami láthatatlan belső sérülésem lett, és ettől teljesen elveszítettem az önuralmam, és el kezdtem még jobban pánikba esni. Az úton megállt egy fiatalember, és odajött segíteni. Mondtam, hogy nem érzem, hogy megütöttem volna magam, de hányingerem van, és a számban érzek valami szörnyű ízt. Erre segítőkészen kihívta a mentőket, hogy a biztonság kedvéért nézzenek meg. Na, ezt nem lett volna szabad! Mindenki figyelmét felhívom. Ha nem haldoklik, vonszolja el magát inkább az első ügyeletre.

A mentősökkel együtt megérkeztek a rendőrök, amin teljesen meglepődtem, hiszen sem én, sem a fiatalember nem hívta őket. A két rendőr rögtön el kezdett faggatni, hogy mi történt. Addig az út mellett megálló fiatalemberen kívül senki nem kérdezte meg, hogy segítsen-e bármit is. Azt hallottam, hogy a mentős beszólt a központba, hogy könnyű sérült, de a rendőröket csak az érdekelte, hogy gyorsan mentem-e. Mondtam, hogy fogalmam sincs mi történt, de totál megijedtem, mire megszondáztattak. Az egyértelmű volt, hogy a rendőrök mindenképpen azt szerették volna ott és akkor, ha azt mondom, hogy én voltam a hibás, hogy bementem az árokba és összetörtem a saját kocsimat, nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem, gyorsan mentem stb.

Közben a még mindig ott álló fiatalembert megkértem, hogy szóljon haza a páromnak, hogy vigyék el a kocsit. Mire a rendőrök mondták, hogy az nem úgy van, nekik előbb helyszínelni kell. Mondtam, hogy én nem hívtam őket, mire azt felelték, hogy mivel személyi sérülés történt és kijött a mentő, kötelesek. Ekkorra a mentősök már végig néztek, a két térdemen volt két pici seb, amelynél az ember jóval nagyobbat kap, ha pl. megbotlik az úton és térdre esik.

Az eszméletem nem vesztettem el, nem fájt semmim. A mentősök ettől függetlenül bevittek, mondván, ha kinyílik a légzsák, mindenképp meg kell, hogy nézzen egy orvos, majd ők eldöntik, hogy mi legyen. Közben, míg a kórházba értünk még jobban rám tört a pánik roham, mert eszembe jutott, hogy nincs cascóm, és egyébként is mentőben ülök.

A kórházban egy orvos volt, aki lefektetett, megfogta a kezem, és a neurológiai vizsgálat után annyit mondott, hogy biztos nincs semmi baj és nyugodjak meg. Ott feküdtem, eltelt kb.1 óra mire megjelent ismét egy rendőr (még az is lehet, hogy ugyanaz az egyik közül) mire egy másik orvos közölte velem, hogy a rendőr azt mondta, hogy nagyon összetört az autó, biztos, hogy agyrázkódásom lett minimum. Na, erre elküldtek röntgenre, még a kezem, lábam is meg akarták röntgenezni, úgy, hogy közben már mutattam, hogy táncolni is tudnék, ha akarnék. Végül a fejemet engedtem, meg a mellkasomat, de ez utóbbit is csak azért, mert már légmellekről meg nem is tudom miről beszéltek, amitől én egyre jobban el kezdtem magam stresszelni, hogy akkor biztos valami komoly bajom lehet. Miközben vittek a röntgenre – én ekkor már totál kész voltam idegileg – folyamatosan jött mellettem a rendőr, és jegyzőkönyvet próbált felvenni (!). Még a beteghordó fiú is megkérdezte, hogy muszáj ezt most? A rendőr mindenképpen rá akart beszélni, hogy mondjam ki, hogy én vagyok mindenért a felelős. Még arra is emlékszem, hogy azt is elmondta, hogy ha ezt nem teszem meg, akkor mindenféle vizsgálatnak kell kitenni a kocsit, ami nekem nagyon sokba fog kerülni. Mondtam, hogy nem érzem jól magam, és hagyjon békét, de csak jött velem mindenhova!

Végül az egyik ügyeletes orvos úgy döntött, hogy reggelig maradjak bent megfigyelésen, ezért bevittek egy kórterembe. A rendőr ide is jött velem, valamit felolvasott, csak azt láttam, hogy kézzel írt kb. féloldalnyi szöveget, és mondta, hogy olvassam el! Ekkor már nagyon dühös lettem, hiszen totál ki voltam, ráadásul a szemüvegem ki tudja hol volt. Azt mondta, hogy akkor felolvassa. Fogalmam sincs mit olvasott fel, de mondta, hogy írjam alá, mert különben hosszú és bonyolult eljárásnak fogom magam alávetni. Már nagyon rosszul voltam, ezért aláírtam, hogy hagyjon már békén. Annyit mondott – miután aláírtam – hogy magam ellen nem vagyok köteles tanúvallomást tenni (?).

De ezzel még nincs vége a sztorinak. Kiderült, hogy egy kisebb agyrázkódáson és a pánik rohamon túl semmi bajom nincs, ezért két nap múlva hazaengedtek a kórházból. Hazatérve párom mondta, hogy amikor odaért a helyszínre még ott voltak a rendőrök, akik elvették a forgalmit, mondván, hogy majd a lakóhely szerinti önkormányzatba küldik. Vártuk, vártuk, de semmiféle értesítést nem kaptuk. 3 hét után felhívtam az Önkormányzatunkat, ahol közölték, hogy bevonták a forgalmit, mert ott este a tök sötétben, a rendőr azt állapította meg, hogy annyira megsérült a futómű, hogy veszélyes, és az autót le kell vizsgáztatni (30.000.-Ft)

Na most, a futómű egyáltalán nem sérült meg. A hűtő sérült meg az ütés miatt, és a karosszéria, de sem a motor, sem a futómű, sem a sebváltó stb. semmi. A helyszínről a saját lábán az autó azért nem tudott elmenni, mert a hűtővíz elfolyt és kitörtek a lámpák.

Viszont ez ellen a határozat ellen 5000 Ft-ért fellebbezhetek, ha nem értek egyet. Majd, és még mindig nincs vége, pár nap múlva kaptam egy értesítést a rendőrségtől, hogy szabálysértési eljárást indítottak ellenem pár hét múlva kapok egy újabb határozatot, meg valami pénzbüntetést.

Még két apró megjegyzés. A mellettem megálló fiatalember azt mondta – gondolom odavalósi volt – erre sok baleset történik, mert sokszor síkos az út. Nagyon közel van egy nagy tó, gondolom, a pára lecsapódik, hiszen esni nem esett. Semmiféle tábla nem jelzi ennek veszélyét.

Pont 1 hét múlva viszont elkaptam egy fertőzést, aminek kapcsán újra kórházba kerültem, ahol azt mondták, hogy valami tényleg nincs rendben a szívemmel.

Talán már rég el is felejtettem volna az egészet, de nap, mint nap készülök ki újra és újra, ahogy látom, hogy milyen szintű rábeszélés és pénz lehúzás megy, hogy az embereknek itt már nincsenek jogai csak kötelességei, hogy irányított barmok lettünk, mert az átlagembernek nem adnak annyi fizetést, hogy ügyvédre legyen pénze, fordulni pedig nincs kihez…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mqqq 2013.01.28. 17:05:54

Közúti balesetnél kötelező a rendőri helyszínelés, ha a mentők kimennek. Köszönöm a figyelmet.

vénszivar 2013.01.28. 17:12:04

Személyi sérülésnél (talán+mentő) kötelező helyszínelni. Persze a zsaruk húzzák a szájukat, ha nincs halott...:)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:15:18

Ha mentő megy, kötelező a rendőrnek is.
Sajnálom a posztolót, belenyúlt a tutiba, de akkor ennyire aggodalmaskodó, annak jobb, ha inkább tömegközlekedéssel jár, és nem autóval.
Simán rányomják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.

R.G.I 2013.01.28. 17:23:11

Nem tudja mit olvasott fel neki a rendőr???" és csak azért írja alá hogy hagyják békén??? Felelőtlenség. Amúgy ha jól tudom saját felelősségre megtagadhatja az orvosi\kórházi ellátást. Szabálys. Eljárás??? Mert összetörte a saját kocsiját? A rend héber őrei tudnak valamit.

Dr Gregory House 2013.01.28. 17:23:42

Hosszú. Érdemes elolvasni, vagy valaki összefoglalja?

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 17:24:28

@uraaam: Hát Én például sose ülök autóba!

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:27:20

@R.G.I: feltehetőleg így akarják gyorsan lezárni a dolgot.

És ebből a lehető legkönnyebb kihozni azt, hogy nem vezetett a körülményeknek megfelelően. Belefér.
Szerintem azt az aláírt szart gyorsan vissza kéne vonni.

@Dastgah of Homayoun: tudom, te gondoltai úton változtatsz helyet és síkot

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:29:08

@Dr Gregory House: síkos úton vezetett, összetörte az autóját, bepánikolt, jött a mentő, bepánikolt. Jött a rendőr, bepánikolt. Kórházba vitték, bepánikolt, meg akarták röntgenezi, bepánikolt. Alá akart vele valami íratni a rendőr, bepánikolt, aláírta, bepánikolt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 17:31:19

Ez nem praxis blogos szökevény?

Dr Gregory House 2013.01.28. 17:32:49

@uraaam: Köszi szépen, akkor passzolom, megvárom a következő lesből támadó Mikulást, akinek az UPC, a T-Mobile és a TESCO nem cseréli ki a paprika fülbevalóját, pedig összetört, mint a gőzkabin.

R.G.I 2013.01.28. 17:33:44

@uraaam: Az ok hogy le akarják zárni hamar, de teszemazt én driftelek az úton keresztbe, egy teremtett lélek sehol, megcsúszok(hehe driftelés közben:D) lesodródok az útról és árokbahajtok akkor milyen jogon büntet meg a rendőr??? Sebességkorlátot betartottam, megcsúsztam, pont. Köze nincs hozzá hogy a magántulajdonomat hogyan teszem tönkre. Legalábbis nem tudom hogy önmagam veszélyeztetése szabálysértés lenne:)

kamushamus 2013.01.28. 17:33:52

@Dr Gregory House: Az elején bénázástól(kocsitörés)eljutottunk a végén lévő pénzlehúzásig+kevés fizetésig.A posthoz:Aki szívbeteg,inkább ne üljön autóba mert bárki mást is összetörhetett volna.

sakkosfx 2013.01.28. 17:38:41

Az Orbán kormány majd minden törvénye és jogszabálya nép ellenes! Jó reggelt!

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:38:51

@R.G.I: nyet. mert bátki járhatott volna ott, a részeg Józsi bácsitól kezdve Holle anyóig, akikre te igen veszélyes vagy.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:40:50

@kamushamus: nekem is kb. ugyanez jutott eszembe. Nem is baj, ha bevonják a jogsiját, vagy legalábbis elküldik alapos vizsgálatra, mert így másokat is veszélyeztet.
Nyilván én nem vagyok elég empatikus, de mi van, ha du. kettőkor lesz rosszul a Jászkarafaszomi óvoda előtt, és belehajt az épp a játszótérre tartó kiscsopisokba?

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:42:46

@batgirl: linket bitte

@sakkosfx: pl. az is, hogy téged életben hagy:)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:44:03

@Dastgah of Homayoun: benne lenne a fókuszba', az tény.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de ahogy olvastam a történetét, végig Malacka jutott eszembe róla a Micimackóból.

Olyan igazi áldozattípus.

R.G.I 2013.01.28. 17:45:16

@uraaam:A feltételes mód a lényeg abban amit mondtál. Lehetett volna de nem volt.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 17:46:27

@uraaam: "Mondtam, hogy nem érzem jól magam, és hagyjon békét, de csak jött velem mindenhova!"

Mint az Ikeában! Na oda se megyek!

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:52:30

@R.G.I: még ez a szerencse. Akkor nem poszt, hanem hír lenne.
Viszont az adott megyei rk. mégis kihozta, hogy a poszter a hibás. Érdekelne, hogy pontosan mire hivatkozva.

A lényeg az, hogy az útviszonyoknak megfelelően kell vezetni. Ez amolyan gumiszabály. (A driftesés nem az amúgy:))

Múltkor a totálkáron volt egy poszt a biztosításdoktorban asszem.

Kb. ugyanez mínusz mentő és rendős:
-------------------------------------------------------------------

Tisztelt Totalcar!

December 27-én M6 autópálya 21 km -nél feljáró részen 90 km/h-nál, 3 fokban autóm megcsúszott és a szalagkorlátnak csapódva ripityára tört. Személyi sérülés nem, de jelentős anyagi kár keletkezett. KGFB-om igen, CASCO-m nem volt. Ugyanott, ugyanakkor sok autó, kamion csúszkált. Kérdésem, ilyen esetben az autópálya kezelő felelősségét megvizsgáltatni lehet-e, érdemes-e? Csak miután megtörtént velem a baleset küldték ki a sószóró kocsit, nem volt megelőző intézkedésük, ami nekem majdnem az életembe került.

Köszönettel, Czumbel Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

A levelében leírtak alapján, az úttest sikossá válása sajnos rövid idő alatt az időjárás függvényében bekövetkezhet, ezért az Ön által említett társaság a legnagyobb körültekintéssel sem tudja elkerülni, hiszen mint írta 3 fok volt a baleset időpontjában.

A KRESZ is kimondja, mindig az időjárás és útviszonyoknak megfelelő sebességet kell választani a biztonságos közlekedéshez, de ennek ellenére sajnos vannak elkerülhetetlen káresemények, amelyek anyagi vonzatának enyhítésére választhatunk a casco biztosítások széles körű palettájáról, akár interneten is.

Üdvözlettel:

Horváth László www.pba.hu

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 17:52:37

@uraaam: nem tudom, tiltva vagyon a nevem arrafelé, ezért bosszúból jól nem megyek arra

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.01.28. 17:55:56

@R.G.I: Igen, de akkor azt kell állítani, hogy megvártam, míg kiürült az út, majd balra indexelve nyélgázzal belezúztam a szántóföldbe azon a részen, ahol az út szélén nem volt záróvonal :). Aztán rosszül sült el.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 17:56:43

@batgirl: engem csak a poszt érdekelne, vajon ugyanaz a kéz pötyögte-e

@atpijkamo: ?:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 17:56:55

@uraaam: "Simán rányomják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett."

Mivel simán magától leesett az útról, egyértelmű, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 17:58:16

Sehol nem írja, hogy férfi vagy nő, ugye? Honnét tudom akkor, hogy nő? Ez miért olyan egyértelmű?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 17:59:03

@uraaam: te valamit félreértettél. nem azt mondtam, hoyg volt a praxison, hanem megkérdeztem:))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 18:00:19

@Dastgah of Homayoun: :DD
rumkokos szív!!!!!!!!!!
Te ne csináld ezt velem, mert kezdesz kedves lenni a szívemnek!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:01:15

"a szemüvegem ki tudja hol volt. ... Fogalmam sincs mit olvasott fel... Már nagyon rosszul voltam, ezért aláírtam, hogy hagyjon már békén."

Isteni szerencse, hogy rendőrenk írta alá a jegyzőkönyvet, és nem a lakásmaffiának a lakása eladását. Az ilyet gondnokság alá kell vonni.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:01:16

@atpijkamo: állítása szerint:
„Mivel előtte voltak gondok a szívemmel, arra gondolok, lehet egy pillanatra rosszul lettem.”
Fogadjuk el, hogy pillanatnyi rosszullét, amiről ő valóban nem tehet. Mondjuk 40-50 Km/h-val ment.
Nem fog ez senkit meghatni.

Ahogy írtam, még szerencse, hogy üres úton történt, és sem neki, sem másnak nem lett baja.

Azonban a posztoló egy időzített bomba az úton. Pláne ezek után.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:02:27

@uraaam: Az három pluszjel. Vagy ha akarod, három pirospont a tökéletes összefoglalóért.

@Dastgah of Homayoun: Ez meg miaszar? Balaton?

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:02:29

@batgirl: Szerintem ne aggódj, bármikor egy pillanat alatt lerombolhatom az illúziót.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:02:40

@atpijkamo: ha szavazni kéne, én is ezt mondanám:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 18:03:45

@atpijkamo: nekem az csinálta a kocsim, hoyg a fékezést teljesen figyelmem kívül hagyta, és kétszer bezúgott a kereszteződésbe. Szerencsém volt, reggel még üres volt az út, de lehetett volna bárki ott, aztán én most nem itt kommentelnék, hanem kicsit feljebb, esetleg lejjebb.
Még aznap szervíz, és kiderült, hoyg teljes fékmittudomén micsoda kopás volt.
súlyos pénzembe került, de rettentő hálás is vagyok, hoyg nem történt semmi.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:03:51

@batgirl: akkor tényleg félreértettem, azt hittem, ott olvastad

@atpijkamo: így legalább nem engem vádolnak érzéketlenséggel:)

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:04:37

@atpijkamo: Vágyom már oda. Csak lenne már vége a köcsög télnek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 18:04:48

@Dastgah of Homayoun: ettől félek én is, oszt itt maradok repdeső rumkokos szívvel.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:05:21

@atpijkamo: köszönöm!:D

@Dastgah of Homayoun: na, ez is nagyom embis reakció:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:06:44

@uraaam: Hát igen. Nem lehet pontosan tudni, csak valószínűsíteni. Egy alapos kivizsgálás nem ártana. Az időzített bombával mélységesen egyetértek.

De vannak mások is így. A legjobb, hogy akkor indexelnek, amikor nem kell, és akkor nem indexelnek, mikor kell. Mondjuk beleindexelenk egy körforgalomba, de nem indexelnek ki belőle. Vagy elkanyarodik, és már forgatja a kormányt, mikor elkezd indexelni. Vagy megáll az úton, és utána kiteszi az indexet. Nekem kell kitalálnom, vajon mire készól az állatja. A fele bagázst újravizsgáztatnám.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:08:33

@atpijkamo: Hát ez az IndexBaki. Meg a "készól".

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:09:58

@uraaam: Csak szólok, hogy ezek hamvába holt kísérletek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:11:07

"Majd, és még mindig nincs vége, pár nap múlva kaptam egy értesítést a rendőrségtől, hogy szabálysértési eljárást indítottak ellenem "
Ez tök jó, ha kimennek, akkor büntetniük kell valamiért. Engem is így vágtak meg, csak ott én voltam olyan hülye, hogy kihívtam őket.

Mondjuk a futómű sérülése nem látszik feltétlenül, de attól még nem a rendőr állapítja meg, hogy az ott életveszélyes-e. Minimum szakértő, mondjuk annak is borsos a díja.

De azért jól működik a lehúzás, rendőri részről. Senkinek nem okozott krt a postoló, csak magánek, mégis megvágják, mert csak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.28. 18:11:28

most nincs kedvem leirni, hogy zajlik egy ilyen fejlettebb orszagokban

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:11:33

@Dastgah of Homayoun: :))

@batgirl: Te is szervizeltethenéd a kocsidat rendszeresen! Örülök, hogy nem gyilkoltál le senkit, a börtönből nem tudnál kommentelni, és hiányoznál.

(Ha szervízeled, attól csak pisis lesz.)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:12:07

@atpijkamo: soha nem tudjuk meg. Mivel ez a Homár, fogadjuk el, hogy egy pillanatra rosszul lett. Előlegezzük meg a bizalmat.
Azonban az a minimum lenne, hogy kurvára kivizsgálják.
Én eleve 5 évente vizsgáltatnám orvosilag a a jogsisokat, és ugyanúgy 5 évente kötelező Kresz ismétlés vizsgával.
70 felett meg kb. 2 évente. Ott már némi rutin/forgalom sem ártana oktatóval.

Én ma azon dobtam el az agyam, hogy egyesek úgy vélik, ha sávot akarnak váltani (Árpád-híd 3 sávos út), azzal, hogy kiteszik az indexet, automatikusan elsőbbségük is van már.

Körforgalom és nulla index. Na ige, az a ritkább, aki indexel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:12:26

@batgirl: " hoyg teljes fékmittudomén micsoda kopás volt."
Ezért illik néha karbantartani :)
Én a saját autóm érzem gánynak, pedig minden szerelő, gumis, kasztnis szokta mondani, hogy nem sok ilyen rendben tartott vas fordul meg náluk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:12:49

@Dastgah of Homayoun: ?) Néha nagyon idegesítő tucc lenni, tudod?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:13:54

@uraaam: Kivizsgálják, mint írta. Mondjuk amúgy az első rosszullétet semmi nem jelzi előre :)
Na meg amíg megkenhető a doki, addig...

Ismerősnek valami 14 dipotriás szeme volt. Itthon emiatt nem kaphatott jogsit. Okosban megcsinálta Ausztriában, és már vezethet is! Itthon is...

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:14:18

@ColT: én azért azt gondolom, hogy a poszter is elég balek-típus lehet. A mentő nem5-10 perc alatt ér ki, annyi idő alatt úrrá kellett volna lenni a pánikrohamán.
Lehet, azt kellett volna mondania, hogy átszaladt előtte egy nyúl...

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:15:24

@ColT: én is úgy vagyok vele, ezért sokszor van az, hogy inkább preventív jelleggel végzek rajta javításokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:17:01

@uraaam: Hát ja. De mondjuk az első balesetemnél én sem tudtam, mit kéne mondani.

" ezért sokszor van az, hogy inkább preventív jelleggel végzek rajta javításokat."
Én meg mindig :) Agyára megyek a szereőknek, hogy mindig kopog rajta valami valahol :D
Mondjuk rendes szakembert is nehéz találni, illetve egy csomó mindent megoldanék én is rajta, csak nincs hol... Meg úgy egy csomó minden hiányzik (nyomatékkulcs pl.)...

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:17:15

@atpijkamo: Nem! Ez egy rendkívül ügyes játszadozás volt a nyelvvel!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:17:52

@uraaam: "azzal, hogy kiteszik az indexet, automatikusan elsőbbségük is van már."

Az, az.

És megyünk sorban, mert már száz méter óta mutatják a nyilak, hogy egy sávvá szűkül az út. És akkor egy élelmes bömös a nagy fekete gusztustalan terepjárójával előreszalad, indexel, és csak jön be a sorba. És még fel is van háborodva, hogy leszarom, és nem előzékenykedek félre. A következő mazsola persze beengedi. Na, ez az egyetlen alkalom, ahol egy bömös indexelni hajlandó.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:18:36

@ColT: nem-nem, másra gondoltam.
Megvizsgálták, volt-e agyrázkódás, stb. De én arra gondoltam, hogy egy olyan EKG, stb. vizsgálat, amit az előtt kéne megcsinálnia, hogy visszakapja a jogosítványát. Mert ha egy másodpercnyi rosszullét ilyet művelt vele, mi lehet egy nagyobb esetén, mondjuk sztrádán?
Amúgy jobbulást a posztolónak!

Őrjöngő Sandy (törölt) 2013.01.28. 18:19:47

@R.G.I: Én így kanyarodok, bmeg! :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.28. 18:20:49

@atpijkamo: igazad van, mostantól fogva úgy teszek. Bár nem olyan rég volt akkor szervizbe, fel sem merült bennem hogy nem nézik meg ilyenkor a fékállapotát.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:22:28

@ColT: én is az én szerelőmnek. De úgy vagyok vele, hogy minden működjön. Még az ülésfűtést is megcsináltattam, holott évente ha kétszer használom:)

@atpijkamo: ez nem bömbös volt, sámán csak beragadt egy teherautó mögé, engem meg vitt a lendület - utána meg senki... De azért jött volna be elém.

Múltkor valami kis pöcsköszörű játszotta ezt az utolsó pillanatban bevág dolgot előttem, de az sem hagyta magát, meg én sem, majdnem rászorult a járdaszigetre az istenbarma. Csak, hogy 3 kocsival legyen előbb..

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:23:25

@Dastgah of Homayoun: a túlzott magabiztosságod okozza a veszted:)

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:24:18

Nagyon szeretné tovább játszani Hill karakterét, akin nem mellesleg a Capatin America: The Winter Soldier-ben alakít majd legközelebb.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:24:49

@ColT: Ezért volt jó a Trabant, Wartburg, Zsiguli, egy kulcskészlettel az út szélén meg lehetett javítani. Ami alkatrész kellett, az az autóstársaknál megvolt. Legalábbis ezt mondták, és nem tudok autót szerelni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:28:05

@batgirl: Jogos, a triviális és potenciális veszélyes dolgokat meg kéne nézniük.

Nézem az Autókereskedőket (Wheeler Dealers). Hát ott elsőnek nézi az ilyeneket. Na meg tíz perc alatt nagygenerált csinál.

@uraaam: Helyes, ne hagyd magad!

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:29:36

Lehet menni hómunkásnak iccakára.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:30:36

@atpijkamo: Én sem tudok. Alkatrész van, nem is drága az enyémhez sem. Nem is az a baj, hogy szar lenne a kocsi, csak sok a hülye, amelyik kiolvassa a hibakódot (már ha tudja, hogy ebből már lehet), és nem tud vele mit kezdeni.
Egy arcot találtam, aki elektromosan tényleg tudja, mi hogy működik, ő simán megold rajta bármit.
De amíg ilyen _műűhelyek_ vannak, hogy visszaadják fékjavítás után az autót úgy, hogy az egyik fékkör levegős, és pumpálós a fék - szerintük az úgy jó! - addig nem mondok semmit.

@uraaam: Hát ennyi.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:30:42

@atpijkamo: azzal nincs bajom, ha valaki besorol, de aki direkt előrehúz, azokat nem engedem. Pedig igyekszem előzékeny lenni. Ami nem mindig működik:)

CID 2013.01.28. 18:30:54

Édes Istenem, az ilyen idegbetegeknek, tényleg kell jogosítványt adni?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:30:57

Hé kötsögök, elsőzzetek már az új posztnál, kommentelni akarok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.28. 18:32:25

@batgirl: egy fek nem kopik el esterol masnap reggelre, hogy egyaltalan ne fogjon
lehet valaki elvagta a fekcsoveidet
vagy ilyenek

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:33:14

@ColT: és ezek nagy része márkaszerviz:)

@atpijkamo: nesze

@hagyma: vagy sokáig nem nézett rá

CID 2013.01.28. 18:33:56

@vénszivar: Ha nem gond, 17h után nem dolgozok, ismerõsöknek is csak indokolt esetben segítek;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:38:32

@uraaam: Ez nem az volt.
Mondjuk egyszer elvittem márkaszervizbe is a vasat. Kb semmit nem csináltak vele, de legalább csak 1 órányi munkadíjat kértek el.

@hagyma: Vagy csak megsérült.

vénszivar 2013.01.28. 18:39:03

@batgirl: Ált. amit a vevő kér azt csinálják, pedig ez nem valami jó üzletpolitika, de persze illene átnézni s javasolni, orvosolni a hibát. Én is éppen pénteken voltam csak a fék miatt, mert az első 3-4 fékezésnél "berágott". Eddig soha nem csinálta. Júliusban lesz vizsgája s eddig izzó cserén kívül semmi baja nem volt. Most féktisztítás, motor oil s fagyálló feltöltése, 12e fájt. Öregszik.:)

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:39:19

@uraaam: Ez a saját fejlesztésű, dühös predátor (nem embi)-szmájlim.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:40:57

@ColT: én a Cromax-ba vittem kétszer a vasat, de ott eldurrant az agyam, mikor mindkét alkalommal elszámoltak valami ezer-kétezer körüli egyéb (nem várt) tételt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:42:41

@vénszivar: Én itt fáradtságot nem kímélve (sic!) felelősségteljesen kommentezek, te meg lecccc-zel?

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:43:31

@uraaam: Én már nem is emlékszem, hogyan ment ez a játék.

vénszivar 2013.01.28. 18:44:32

@CID: Ugyan már, tégy úgy! Szólj anyádnak s menj ki a csajokhoz. Készíts fotót s lássuk.:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 18:45:24

@Dastgah of Homayoun: Én meg az oroszra nem emléxem, amit a tanár oktatott közbe.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 18:47:35

@atpijkamo: Én meg pont most akarom megtanulni a cirill betűket.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:50:16

@Dastgah of Homayoun: na, akkor ideje feltenni a kérdést: most akkor kinek van igaza?

R.G.I 2013.01.28. 18:50:50

@Őrjöngő Sandy: :D

@uraaam: Én ezt mind értem. A téma kedvéért tegyük fel hogy üres volt az út. Ne is nézzük mennyivel ment, aztat bárki hazudhassa....de ha megcsúszok, mert pár másodpercre eszméletemetvesztem, bezúzok az árokba, akkor miért bűntet a cop? mert összetörtem magam önhibámon kívül(vagy mert megcsúszott az autó), és hogy többet ilyet ne merészeljek?.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:51:00

@uraaam: Neked is Fordod van? :D

@atpijkamo: Mi lesz így a hatásmechanizmussal?!

CheshireCat 2013.01.28. 18:52:01

Te jo eg. Mit fog csinalni ha egyszer TENYLEG valami baj eri ha mar ennyitol az idegosszeomlas szelere kerult? Nem artana szedni erre valamit mert ez nem normalis, hogy ennyitol elveszti a jozan itelokepesseget es gondolkodasat es szinte cselekveskeptelen allapotba kerul. Nem tudja mit olvasott fel a rendor? WTF? :D

R.G.I 2013.01.28. 18:52:13

Csak ez a része érdekel mert szerintem ez (gondolom nem egyedi eset) cigányság.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:53:07

@R.G.I: nem tudom, ezért érdekelne, hogy mi is van pontosan a határozatban.
Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy a pillanatnyi rosszullétet nehéz bizonyítani. Feltehetőleg nem is akarnak ezzel baszakodni, gyorsan írtak egy ilyen jkv-t. Szerintem.

R.G.I 2013.01.28. 18:53:24

Amúgy posztoló szerintem pánikbeteg:D

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:54:25

@R.G.I: nem tudom, ezért érdekelne, hogy mi is van pontosan a határozatban.
Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy a pillanatnyi rosszullétet nehéz bizonyítani. Feltehetőleg nem is akarnak ezzel baszakodni, gyorsan írtak egy ilyen jkv-t. Szerintem.

@ColT: nemá', neked is? Nekem kókuszom:)

tattila 2013.01.28. 18:55:16

Ha ilyen pánikolós, és ezt tudja is magáról, akkor várja meg az aláírással, hogy kitusztul a tudata. A kedves rendőrnek is meg lehet ezt mondani.
Egyébként jó kérdés az is, hogy a megállapított agyrázkódás mellett, meg a kórházi vizsgálat alatt mennyire beszámítható illetve mennyire jogos a rendőr részéről az ilyen vizsgálat folyamán aláírást szerezni.

R.G.I 2013.01.28. 18:55:35

@uraaam: orvosi igazolás? Vagy hasonló? Csak mert az talán segít. De mondta is hogy később fertőzés---->kórház---->kiderült szívbeteg. Lehet okoz eszméletvesztést/rosszúllétet, az talán bizonyító erejű, esetleg fellebezésben segít. Persze ebből egyenesen az következik hogy jogsi minusz.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:55:47

@Dastgah of Homayoun: te nem vagy ebben a kérdésben releváns:P

@R.G.I: valami hasonló nekem is lejött. Ezért írtam a Malackás hasonlatot:)

De majd mindjárt jön valaki, és jól le érzéketlentahóz.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 18:57:46

@R.G.I: az nem is lenne baj szerintem ebben az esetben, ha ugrana a jogsija. Reméljük, csak hobbisofőr, és nem utazó ügynök. Bár, aki ennyit pánikol...

Az orvosi vizsgálat szerintem ebben az esetben már a poszter miatt is szükséges lenne, depláne a többi autós érdekében.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 18:58:34

@uraaam: Escort, de a mókusnál kettővel régebbi, 1991-es MkV.

@tattila: JAja, egy eljárásban ezt meg kell említeni. Orvost tanúzni hívni.

R.G.I 2013.01.28. 18:58:52

@uraaam: :D Áldozattípus de ha annyi lélekjelenléte nincs hogy "sokkos" állapotban aláír bármit amit a (nemi)szerv mond vagy elérek...nos ajkkor nem tudom sajnálni.

vénszivar 2013.01.28. 19:00:05

Azért azt is ki kéne elemezni, hogy mitől szart be, hogy meglátott egy rendőrt?!? Lehet, hogy üldözött kis hazánkban? Talán félt a szondától, vérvételtől, hátha kiderülne más is!?
Az orvosiját is felül kéne vizsgálni, tán cukros, hogy "bekómált"? :)

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 19:01:06

@uraaam: Azt ugye már tudod, hogy ma van szardinella-nap- Már csak egy és háromnegyed óra.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 19:02:01

@R.G.I: én azért sajnálom (és bízom benne, hogy nincs komoly baja), mert ha most elkezdene (de nem fog) szarakodni a rendőrséggel, akkor rengeteg ideje és pénze menne rá. Helyette be fogja csengetni a bírságot. Visszakerül forgalomba. És bízzunk benne, hogy többet nem lesz rosszul.

R.G.I 2013.01.28. 19:03:42

@vénszivar: mondta hogy szívbeteg volt és egyik pillanatról a másikra történt.
Meg a szondát is megfújta ha jobban elolvasod. Amúgy ha az ember sokkos állapotban van mert gondolom abban volt, akkor az ember fél a jardtól, benne van hogy valami történt hogy rossz és hogy biztos ő a hibás(ami jelen esetben nem biztos)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 19:06:18

@ColT: azok még olyan világból kimenős autók voltak. Kellő odafigyeléssel szinte elpusztíthatatlanok.
Én a haveromén Sierra-ján tanultam egy ideig a vezetést.
Nekem már ráncfelvarrás utáni kókuszom van.
@Dastgah of Homayoun: hogy micsoda, kérlek 10telettel?

R.G.I 2013.01.28. 19:06:27

@uraaam: ja nem az egészségi állapotát nem sajnálom, én is remélem nincs baja, (empatikus vagyok)csak meggondolatlanság ilyenn helyzetben alárni bármit. Max ha az orvos hozza a jelentést a vizsgálatokról. Persze később okos az ember, senki nem tudja milyen lenne a reakciója a helyzetre.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 19:07:18

@R.G.I: oké, csak az ilyen ember ön és közveszélyes, mint látjuk azt:)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 19:09:13

@R.G.I: ugyanezen gondolkodom én is, mit reagáltam volna. Habitusomból eredően valszeg a magyar nyelv cifrábbik részét idéztem volna elő inkább.
Szerencsére nem robbant bele az arcomba még légzsák (maradjon is így), de tuti, hogy én inkább ideges lennék az autó állapottya miatt.

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 19:18:39

@uraaam: Minden hétfőn 20:45-kor Silverfish paradicsomos szardinella kerül elfogyasztásra, chiliszósszal, egy kis plusz sóval, kenyérrel és sörrel.

Troppauer_Hümér 2013.01.28. 19:26:01

Hjujj.
Ez a tpikus hatvanas, kalapban szvifttel hetvennel döngető, volt tanár/munkásőr/párttitkár/mindhárom kategóriájú, tesze-tosza típus.

igi1 2013.01.28. 19:27:28

A rendőri zaklatás a baja???

Esetleg mások és saját életének LESZARÁSA NEM BAJA, vagy mi???

Troppauer_Hümér 2013.01.28. 19:30:31

@igi1: Drágám, azt még nem mondtad, hogy hülye a posztoló.
Gondoltam szólok, és közben bólogatok.:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 19:31:48

@uraaam: Nem :D Az a Sierra-val kb. egykorú MkIII-as Escortunk volt - volt egy, azt 18 évesen vettük, 22 éves koráig használtam. Rossz volt, zörgött, de műszakilag rendben volt, az tényleg kiment a világból.
Az MkV kicsit elbonyolított gyújtású, elég sok gyerekbetegségük volt. Az enyém meg az elejéről származik a típusnak :D

A MkVI-VII, közvetlenül a Fóka előtt, 1996-2000 között, az fasza lett megint.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.28. 19:34:50

@ColT: Nem vagyunk egyformák. Láttam én már olyan autót, hogy nemcsak a fékbetét kopott el teljesen (a vas is), hanem már a munkahengerből is hiányzott!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.28. 19:41:37

@atpijkamo: Azért lásd be, te sem néznéd a Wheeler Dealerst egy héten keresztül. Azért annyira nem jó.

igi1 2013.01.28. 19:52:08

@stillmatic: hát köszi, hogy lefordítottad a többieknek

nem akartam így, de ha te mondod :)

R.G.I 2013.01.28. 19:54:43

@uraaam: Hát igen. Lenne egy csilli-villi M3-as bömbim(oh the dream...the dream) valószínű hogy leszarnám a törött bordám ha látnám hogy motorháztető hűtőrács konyec.

igi1 2013.01.28. 19:56:00

@R.G.I: hát, ha ilyen állapotban ült a volán mögé, akkor volt is mitől félnie

tudtommal, aki szívinfartkus - veszélyes, nem vezethet, az orvos nem ad neki papírt

de ezek már tényleg akkor történnek, ha az illető balesetet okoz

CID 2013.01.28. 20:05:49

@vénszivar: Figyelj more! Anyád neked van( a foglalkozását egyenlőre nem feszegetném), nekem édesanyám van, ha érted a kifejezést?;)

R.G.I 2013.01.28. 20:06:02

@igi1: Figyú nem lehet tudni hogy mióta van jogsija és mikor jött elő nála ez a szívprobléma.
Viszont ha tényleg ez van, akkor mások védelmében az ember elmegy kivizsgáltatni magát, és leadja a jogsiját. De az ember esendő:)Szerintem én se adnám le:P De legyünk polkorrektek...Leadnám:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 20:06:49

@Dr Jozef Vengloš: A kis dugó meg a Richard Gere hadsonmás. A kis dugó kezdetben marha ellenszenves volt, de megszoktam, már tetszik.

@agresszív kismalac: Meglepően sok részt élvezettel néztem. Talán pont azért, mert nem vagyok autóbuzi, és újdonságként hat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 20:11:25

@CID: Magyarul lehet anyának és édesanyának nevezni. Az utóbbi a tisztelettudóbb. Ha a sajátomra hivatkozom, akkor inkább édesanyám, ha máséra, akkor inkább anyád. És alapesetben semmi köze az anyázáshoz.

Engem az akaszt ki, mikor valaki elkezdi, hogy anyukám, meg ilyenek. Jólvan na, pubertás előtt mondhatja, de egy felnőtt ember nem hivatkozik így az édesanyjára idegenek előtt.

CID 2013.01.28. 20:16:23

@atpijkamo: Jól van papi, remélem, jól van anyád?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 20:19:11

@CID: :))

Mondom alapesetben...

Közöd?

telkoe 2013.01.28. 20:37:19

@ColT: Kb a vilag minden kulturaltabb orszagaban buntetheto az utviszonyoknak nem megfeleloen vezetes es szemelyi serulessel jaro balesetet okozasa.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 20:44:49

@telkoe: Nyilván, csak azért így... Se okokat nem vizsgálnak, se semmi...

Rám is rám húzták a relatív gyorshajtást, az fel sem merült, hogy a hülyepicsa, akibe beleszálltam, balesetveszélyes helyzetet teremtett, egy beláthatatlan helyen való megállással...

@agresszív kismalac: Az meredek...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.28. 20:44:57

@atpijkamo: Én minden részt élvezettel néztem, de leginkább azt, amelyikben Eddet elhajtotta a vizsgabiztos, miután egy rakás pénzt beleöltek egy átrozsdásodott Suzuki Samuraiba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.28. 20:48:12

@agresszív kismalac: Nemláttam.

Néha az a gyanúm, hogy a sikertelenebb eseteket a hallgatás homálya fedi.

igi1 2013.01.28. 20:48:14

@atpijkamo: nna, legyél PONTOSCH!!!!

én simán mamázok

@R.G.I: aki már idáig eljut, hogy így rosszul lesz, az nem akkor és ott kezdte a szakmát, abba biztos lehetsz

hogy már régóta problémák voltak/vannak az egészségével

felcsúti kimdzsongil fan club 2013.01.28. 20:53:54

"mivel előtte gondok voltak a szívemmel"... és te így vezetsz B+? kapsz egy szívinfát a gyetva szívedtől oszt ha a szembejövőnek pechje van az is megdöglik, nemcsak te. na bravó

vénszivar 2013.01.28. 20:59:21

@CID: Mi van pubi? te teljesen begyagyásodtál? Mi a baj? A haverjaidnak elmondhatod...

dennisthemenace 2013.01.28. 21:00:30

@telkoe: Balkani koszfeszkekben meg mindjart meg is itelik a helyszinen, mennyivel ment, csak hogy lehessen penzt levenni. De hat valamibol el kell tartani a sok szarhazi alkeszt...

dennisthemenace 2013.01.28. 21:01:42

@agresszív kismalac: Angliaban nincs vizsgabiztos, az autoszerelo vizsgaztat, amit te nezel, az meg egy megrendezett show.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.28. 21:05:33

@atpijkamo: Azt vedd figyelembe, hogy ez elsősorban egy tévéműsor.
Hogy mondta Woody? Az életben a dolgok általában nem mennek ennyire flottul.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.28. 21:08:32

@dennisthemenace: Lásd az utánad következő kommentemet (nem lestem).
Indifferens egyébként, hogy szerelőnek, vagy vizsgabiztosnak hívjuk, aki vizsgáztat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 21:09:09

@CheshireCat: Az jó. Azért egy ilyenre nem mindenki reagál ugyanúgy.

@dennisthemenace: Simán. Amikor nekem jöttek (havas latyakban az ürge azt hitte, hogy a csillivilli új buszlimuzin nem fog csúszni, mert új), akkor mondtam a rendőröknek, hogy OK, akkor most hogyan is volt a relatív gyorshajtás? (Útviszonyoknak megfelelő sebesség...)
Mondták, hogy ők azt nem ítélhetik meg.
Míg az előző esetben megítélhették.
érdekes, na.
És akkor csodálkoznak a rendőrök, hogy utálja őket a jónép :D

England win The Ashes! 2013.01.28. 21:12:00

Ki írta ezt a posztot? Tweek a South Parkból? "Too much pressure!"

vénszivar 2013.01.28. 21:14:21

@ColT: Akkor mi jó néphez tartozunk? Pedig mi nem is egy néphez tartozunk.:)

qwertzu 2013.01.28. 21:34:42

@R.G.I: "de ha megcsúszok, mert pár másodpercre eszméletemetvesztem, bezúzok az árokba, akkor miért bűntet a cop?"

A. Ha egészségügyi okokból bemegy valaki az árokba, akkor szépen adja le a jogsiját. Posztoló így tett? Ezt mondta a rendőröknek? Nem.

B. Ha nem egészségügyi okból megy be az árokba, akkor nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, és balesetet okozott. Tehát jogos a bünti.

igi1 2013.01.28. 21:36:46

@felcsúti kimdzsongil fan club: általában a szembejövő döglik meg

a hülyék meg mindig megússzák

ez bizonyított igazság

telkoe 2013.01.28. 21:37:38

@dennisthemenace: @ColT: Ha nem tetszik a rendor helyszini birsaga, nem kell kifizetni. Lehet a szabalysertesi eljarasra illetve a birosagra bizni az ugy megiteleset es a buntetest.

Akinek ez meghaladja a szellemi szintjet az meg mindig szep nagyra tatott szajjal balkanozhat a balfaszok kozt.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 21:51:02

@ColT: ja, hogy ja... én a kókuszokban vagyok kicsit otthonabb.

LAPE 2013.01.28. 21:52:34

Lehet rajta háborogni, de teljesen normálisnak tűnik az eljárás.
Valamilyen okból árokba kerül egy autó, sajnálatos. Az, hogy megáll valaki segíteni, a hazai viszonyok mellett, mondhatni örvendetes. Kihívja a mentőt - a körülmények alapján - árokban az autó, kinyílt légzsák - következtethetni lehet további sérülésekre- szinte állampolgári kötelesség. Azon csodálkozni, hogy egy személyi sérüléses balesethez riasztott mentővel megérkezik a rendőrség, az súlyos szellemi sötétség. Komoly összegben merek rá fogadást kötni, hogy a tűzoltók is úton voltak, de menet közben lemondták őket a már kiérkezett mentők. Tehát személyi sérüléses baleset történt, ergo rendőrségi helyszínelés fog történni. A kedves járművezető hivatkozhat az alábbiakra, mint a baleset oka; 1. saját felelősség (akár szívroham, akár ufóleszállás vonta el a figyelmét, akár csak simán megcsúszott a nedves úton) 2. műszaki hiba (elrendelik a jármű műszaki szakértői vizsgálatát -nem olcsón) 3. más járművel történt ütközés, szabálytalan előzés kivédése (nem rövid történet, meg kéne keresnie a rendőrségnek a másik járművet na meg annak a vezetőjét is.) 4. egyéb körülmény; (kátyú, kisnyúl, őz, tábla hiánya stb. - amiért a közút kezelőjénél lehet hosszas eljárásba kezdeni- tanúkat keresni stb.) A szemlebizottság vezetője nyilatkoztatni fogja a fentiekről a járművezetőt. Az, hogy ezt a kórházban milyen módszerrel teszi az külön megér egy misét. Az azért borítékolható, hogy az orvost előtte megkérdezte; kihallgatható állapotban van-e a sérült. Persze nem kell aláírni a jegyzőkönyvet, ha nem érzi úgy, hogy eljutott az agyáig a tartalma! A helyszínelés nem egy agárvágta, eltart simán egy - másfél órát, ezen sem kell csodálkozni. A szemlebizottság megállapítását a sérült futómű kapcsán nem kell elfogadni, van rá fellebbezési lehetőség ezt le is írta a posztoló, akkor tessék vele élni. Summázva az eddigieket, van egy személyi sérüléses baleset, elismert felelősséggel. Naná, hogy fog rá kapni egy szabálysértési eljárást, bírsággal. Nem értem, hogy mi a fő probléma. Az, hogy megálltak segíteni? Az, hogy a mentősök ellátták és kórházba vitték? (megjegyezem lehet a helyszínen nyilatkozni, hogy nem kéri sem a mentő ellátást, sem a kórházba szállítást) Fogadok, ha nem állnak meg segíteni, vagy nem jön a mentő, akkor az lenne épp a világbotrány. Na igen, az emberi hülyeség ellen még nem találták fel a gyógyszert...

Aureliano Buendía 2013.01.28. 21:54:16

@R.G.I: itt nem tudni, milyen autó volt a résztvevő, gyanítom, hogy nem újonnan vett, mivel casco sem volt rajta, pedig az egy elég hasznos dolog (lett volna) erre az esetre.
@igi1: mivel utal rá, hogy szívbeteg is, mondom azt, hogy én csak alapos kivizsgálás után engedném vissza - ha egyáltalán - vezetni.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 21:55:34

@R.G.I: „Mivel előtte voltak gondok a szívemmel, arra gondolok, lehet egy pillanatra rosszul lettem. ”
Már előtte is voltak zűrök.
Mindeki érdekében: reméljük, kivizsgáltatja magát a poszt-toló.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 21:57:50

@ColT: ne, mert a kresz szerint úgy kell egy kanyarba is belemenned, hogy meg tudj állni, ha hirtelen helyzet van.

Én egyszer csúsztam ki kanyarban a másik sávba, szerencsére nem jött senki. Viszonylag kopott nyári gumikkal egy vízátfolyáson eső után...

Aureliano Buendía 2013.01.28. 22:00:30

@dennisthemenace: nem is baj, hogy be vannak zárva arra a kurva szigetre:)

Aureliano Buendía 2013.01.28. 22:06:17

@Dastgah of Homayoun: az itt elég relatív. Mert nekem az itt, az itt. Ehhez képest, te valahol ott vagy. De itt nem:)

igi1 2013.01.28. 22:07:17

@uraaam: erre jogszabály van, hogy a szívinfarktusosok nem vezethetnek

ők alapvetően semmit nem csinálhatnak

pl. nem mehetnek játszótérbe, olyan helyre, ahol erős mágneses cucc van, vagy erős izgalmi hatás éri őket

nem vezethetnek elvileg a rosszul látók sem (ezért is van a látásvizsgálat, meg a színvakság (ezt sose értem, minek nézik, hát egy mentőnek tökmindegy a színe), sőt, szerintem a súlyosan hallássérültek se nagyon kapnak engedélyt (nem hallják, ha jön a mentő).

tehát itt azt az orvost is előveszik ilyenkor, aki a jogsi meghosszabbításakor csak a kezébe nyomta a papírt

ezek után legalábbis már vigyáznak jobban az orvosok

Anomalocaris (törölt) 2013.01.28. 22:09:43

@uraaam: De nem is a hely a lényeg, hanem az időpont és a szardinella!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 22:13:48

@uraaam: Igen, ellenben balesetveszélyes helyzetet teremteni meg szabad :)
Érted, a csaj megállt telefonálni egy bukkanó teteje után közvetlenül, és kb. nem húzódott le.
Vagy neki csattanok, vagy a szembejövőnek.

Ezután gondolkodtam, hogy akkor tulajdonképp akármikor, akárhol megállhatok, majd azt mondom, ha belm jött valaki, hogy műszaki hiba volt.
(Ő is ezt kamuzta be - az autóval utána még lenyomott 200km-t.)

@telkoe: Nálam nem volt helyszíni. kapásból szabálydisznó.

@LAPE: Az, hogy saját hibás balesetnél miért kell szabálysértést kiszabni, ha semmi másnak nem lett baja...
Meg az eljárás is érdekes, ahogy a postoló leírta.

igi1 2013.01.28. 22:14:03

ott, ahol a rendőr már megjelent, ott már a júzernek sok esélye nem lesz

azon ritka alkalmak esete ez a kis sztori, ahol arcon csókolnám a rendőrt

mert még azt se ismeri el, hogy igen, ő hibázott, saját és mások életét is semmibe vette, és még siránkozik, hogy jól megfingatták utána

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 22:15:01

@igi1: Fentebb írtam ezt a 14 dioptriás manust... Az a meredek :D És neki legálisan van jogsija :D

vénszivar 2013.01.28. 22:15:58

@igi1: Szia "drágám". A játszóteres részt nem értem! A pedók se vezethessenek? Talán mert ha feláll a dákó, akkor beakad a kormányküllőbe?

Van szívinfarktuson át esett ismerősöm, ki vezet.
Van színtévesztésben (farkasvakság) létező ismerősöm, kinek a jogsijába mellékletként be van írva, hogy csak világosba, jó látási viszonyok közt vezethet.
több ismerősöm egyenlőre nincs.:)
Orvosok? PÉNZ, MANI, LÓVÉ! Orvosok?:DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.28. 22:16:58

@igi1: Milyen semmibe vette?
Rosszul lett.

Te is lehetsz rosszul, akkor is, ha nem vagy szívbeteg.

telkoe 2013.01.28. 22:17:27

@LAPE:
A problema lenyege, hogy nehogy mar o legyen a hibas hogy bekotort az arokba egy ures uton.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.01.28. 22:18:38

@LAPE: en sem ertem a szitut... 2 napig bent fekudt a korhazban, es akkor itt jatssza a martirt hogy oneki semmi baja :)))

SarahConnor 2013.01.28. 22:22:14

Kedves posztolónak nem kellene autót vezetnie és ezzel mások életét veszélyeztetnie, ha egy egyszerű rendőri intézkedés így megviseli idegileg.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 22:26:18

@igi1: én pl. ezt a tagot elküldeném EKG-ra (írtam fentebb), az hótzihet.
A nagyothallok vezethetnek, csak ki kell rakniuk azt a matricát (kék alapon fehér fül áthúzva asszem).
Én pl. 70 fölött kb 2-3 éente nagyon átfogó vizsgálatot végeznék el szellemileg is, és kresz tudássilag, vezetéstechnikailag.

@Dastgah of Homayoun: mivel nekem nem jutott a szardellából, ez nem is lényeges kérdés.

@ColT: remek, ebből nagy fellebezéseket lehetne csinálni.

Pécs és Dombóvár közt van egy fasza hullámvasút:)

igi1 2013.01.28. 22:41:54

@vénszivar: hát, ha a gyerek az ölükben van, vagy úgy tevékenykedik

manapság minden előfordulhat

@ColT: akinek van zsé, az mindent elintéz magának

én csak 12-est ismerek, de az is durva :D

azt nem tudom, vezet-e

fda 2013.01.28. 22:45:01

Furcsa, a hozzászólások kétharmada a pánikoláson élcelődik.

Namost aki összetöri a kocsiját és a füstölgő autóból ijedten mentőt hív, miért olyan vicces, hogy meg van ijedve?

Természetes, és TÖRVÉNYszerű, hogy ha egy közlekedési balesethez mentőt hívnak, akkor értesítik a rendőrséget.

Például az ő dolga elterelni a forgalmat amikor kihúzzák az autót, és intézni az ügyeket, nem a mentősnek, aki lehet, hogy 5 perc múlva elszáguld a kórházba.

A kórházban meg milyen jogon kísérgeti és zaklatja egy rendőr? betolják a kórterembe, és köteles egy vadidegen fakabáttal társalogni? Egy sürgős gyilkossági ügyben megérteném, de egy egyszereplős egyszerű árokba csúszásnál nem értem, mit kell ott lábatlankodni egy rendőrnek.

A műszaki vizsgára küldést megértem: ha átugratva az útszéli árkon a bokrok között állt meg az autó, az a minimum, hogy a szerelő átnézze, milyen állapotban van az autó. A légzsák sem nyílik ki egy semmi koccanástól, tehát az is viszonylag nagy ütésre utal. Ha nem küldik el vizsgára, akkor felteszik az új lámpát és mehet tovább?

fda 2013.01.28. 22:48:00

@Fenimore: rosszul lett VAGY csak bénázott, és ezt el is ismerte.

Sokan mások soha nem ismernék ezt el: jönne inkább minden mese, hogy szemből egy ukrán kamion leszorított, átfutott egy elefánt, atomvillanás volt. De hogy hibás vagyok, mert leszaladtam az útról, na az olyan egyedi, hogy itt a fele kommentelő látatlanban el is tiltja szegényt a vezetéstől.

Aureliano Buendía 2013.01.28. 22:52:23

@igi1: anyué (igen, anyu és nem anyám:)) -19 és -20. Igaz, ő nem is vezet.

Én pedig megműttettem.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.01.28. 22:54:46

@fda: talan azert alkalmatlankodott a fakabat mert elsore nem irta ala... es utana kellett mennie a korhazba...

tudod ha engem ledaral egy vadbarom es nem ohajtja alairni hogy o volt a felelos akkor en ennel sokkalta tobet is elvarok a rendortol

Pszt! 2013.01.28. 22:59:37

1. szabály : Soha nem írunk alá semmit olvasatlanul!

bandika57 2013.01.28. 23:01:22

@igi1: Van kb 5 ismerősöm, infarktus uán, bypass mőtét után vezetnek, sőt az egyikük taxis.
A színvak és a színtévesztő két teljesen külön dolog, a színvak nem is kaphat jogosítványt, Ő csak fekete-fehér képet lát.
Az egy szemmel látó is kaphat jogsit.
Siket ember is kaphat jogosítványt,
Szóval mielőtt valamit hozzászól, nézzen utána.

Ha valóban ilyen volt a rendőri intézkedés, akkor elég gusztustalan. Ha ezért megbüntetik (pedig meg fogják) az megint a lehúzásról szól. Ilyen alapon, ha elesek biciklivel, leverem a térdem, könyököm, azért is megbüntet a zsaru, veszélyes közlekedés miatt :-(

igi1 2013.01.28. 23:08:53

@bandika57: ha elkerülte volna a figyelmedet, én nem ÁLLÍTOTTAM, hanem KÉRDEZTEM, illetve mondtam is, hogy nem tudom pontosan

De köcce a felvilágosítást.

Nekem mindegy, csak ne velem szembe jöjjön legközelebb egy ilyen idióta.

aleb19 2013.01.28. 23:08:57

mi a gond a sünökkel csak szolgálják a saját érdekeiket és védik a szerzett jogaikat(átlag tizegynéhány év szogálat után 150000ft nyugdij)és ha ezek után valaki akadékoskodik azt megszivatják
mert közben feketén máshol is dolgoznak és nem szeretik ha fárasztják öket holmi okvetetlenkedök

bandika57 2013.01.28. 23:11:28

@qwertzu: nem kívánok rosszat, de ha ennyi júindulat van benned, járj te is így

empátia=0

Aureliano Buendía 2013.01.28. 23:11:36

@Dastgah of Homayoun: ha-hal:)
A kardhal... na, az tényleg más:)

glad az egyetlen 2013.01.28. 23:12:27

Sajnos volt szerencsém nekem is megtapasztalni anno, hogy a rendőrség szemében nincs olyan, hogy nem a vezető felelős egy ilyen típusú balesetért. Én az amúgy közismerten instabil Warburg-al szálltam el egy mezei kanyarban. Nálunk súlyosabb sérülések lettek, nagyjából az játszódott le, amit itt is leírtak, csak aztán amikor a nyakpántot csatolták fel rám, akkor szállt le rólam a rendőr, de a kórházban újra megjelent.
A helyszínelés kiderítette, hogy 81Km/h mentem, szóval nem volt gyorshajtás, de jöttek ezzel a marhasággal, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem, holott se jég, se hó se eső nem volt, hanem tök száraz út nyáron, egy jelzés nélküli kanyarban. Fiatal voltam, naiv így némi huzavona után a rendőrség ráhúzta a felelősséget (ma már nem hagynám magam).
Érdekes adalék, hogy a balesetem után aztán abban a bizonyos kanyarba utólag kiraktak egy veszélyes kanyar és egy sebesség korlátozó táblát!

bandika57 2013.01.28. 23:13:21

@igi1: Ilyen ,,idióta'' bármikor jöhet szembe, sőt mi is lehetünk azok.

Empátia?

glad az egyetlen 2013.01.28. 23:15:10

@Pszt!:
2. szabály: Aztán kiderül, hogy az életben tudnak olyan helyzetbe hozni, hogy megszeged ezt a szabályt, holott tisztában voltál vele.
Könnyű józannak lenni, ha nincs semmi zavaró tényező.

SarahConnor 2013.01.28. 23:19:10

@fda: nem az a gond, amit a mentőhívással, vagy a baleset körül művelt, hanem ez az össze-vissza beszélés, a zaklatottság, az az idegállapot, amiben végül hajlandó volt aláírni valamit, amiről azt se tudta, mi. Holott maga is beismerte, hogy nem sérült meg. Azt viszont igen, hogy pánikrohama volt/van. Így ember ne vezessen. Nem fogok nevetni, mikor az én autómba rohan bele, mert "rosszul lesz", vagy bepánikol egy kismadártól.

Estevez atya 2013.01.28. 23:22:18

Én, ha kórházban üldözne a rendőr a cetlijével, elájulnék. (úgy tennék)

dr. trafik nomac 2013.01.28. 23:39:52

Hasonlo esetben voltan en is, ahol azzal probaltak remisztgetni, hogy valaki ult mellettem, mert kitort a szelvedo, en meg panikoltam, hogy basszus, fel sem tunt. Meg, hogy a kocsi toltakaros. Ilyenkor semmit nem szabad alairni, a rendorok mind gazemberek egytol-egyig. A kocsimmal a sajat laban mentem haza, igaz a huto nekem is megserult, de minden lampa, es egyeb dolog hibatlan volt. Ja persze szabalysertesi eljarast en is kaptam...

lesifotos_szh 2013.01.28. 23:44:21

Az illető ezt a szöveget már hetekkel később, megnyugodva írta. Képzelhetitek milyen lehetett "élesben".

Én éreztem kínban magam, amikor olvastam. Szerintem a poszt írója beteg, de nem feltétlenül fizikálisan.

England win The Ashes! 2013.01.28. 23:47:56

@igi1: Én most veled vagyok, de halkan megjegyzem, hogy az ominózus kommentedben egyetlen kérdőjel sem volt, így nehezen kérdezhetted.

@agresszív kismalac: Részvétem.

@atpijkamo: Azért látszik a műsoron, hogy európai. Kocsit megvesz, kipofozza, eladja. Megy egy másik hasonló műsor a Discoveryn, valami Bernie meg Mario nyomul benne, asszem kanadaiak. Ott a forgatókönyv: kocsit megveszik, veszekszenek az áron, szerelnek, összevesznek, folytatják a bütykölést, elbasznak valamit, összevesznek, befejezik a bütykölést, valami nem stimmel, összevesznek, kibékülnek, javítanak, eladják a kocsit.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.01.28. 23:53:16

@glad az egyetlen: "A helyszínelés kiderítette, hogy 81Km/h mentem, szóval nem volt gyorshajtás, de jöttek ezzel a marhasággal, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettem, holott se jég, se hó se eső nem volt, hanem tök száraz út nyáron, egy jelzés nélküli kanyarban. "

tok szaraz uton ugy bemesz egy kanyarba hogy elszallsz? es akkor nem TE vagy a felelos??? EMBER hat a kanyar az pöndörödik, kunkorodik... ott nem latod az egyenes utat utana!!!
szerintem add vissza a jogsidat mindenkinek jobb lenne

tudod KRESZ alap: "auto muszaki szinvonalanak es az ut es latasi iszonyoknak megfeleloen KELL a sebesseget megvalasztani"
az hogy meg 90 km/h a felso hatar az azert van hogy a schumik ne 200-al vegyek be azt a kanyart :)))

Gera 2013.01.28. 23:55:34

Azon kívül, hogy a rendőr nem szállt le róla a kórházban, zéró problémát látok az egészben. Agyrázkódás -> személyi sérülés -> rendőrségi eljárás, akár tetszik, akár nem. Lemész az útról -> futómű akár tropa is lehet, még ha nem is látszik rajta ránézésre, egy szaros kátyútól is lehet ilyen -> műszaki vizsga, teljesen rendben van a dolog. A kórházi dolog is lehet, hogy nem volt akkora zaklatás, lejön a levélből, hogy tiszta ideg volt a posztoló (érthető persze). Az meg, hogy ki volt a felelős, hát természetesen a posztoló, mégis ki a fene lenne és ha leesel az útról, az nem az útviszonyoknak megfelelő vezetés. Persze erőltetheti, hogy rosszul lett, akkor garantáltan soha többé nem vezethet. Ha esetleg tényleg, akkor ne is, a saját és mások érdekében.

glad az egyetlen 2013.01.28. 23:58:49

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Jó lenne ha megtanulnál olvasni és értelmezni az ott leírtakat és akkor rájönnél, (a végén leírtak alapján), hogy az útkezelő elbaszta és veszélyes kanyar nem volt feltáblázva.
Menj aludni, mert félrebeszélsz és csak értelmetlenül kötekedsz.

telkoe 2013.01.29. 00:01:10

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Bemegy a kanyarba egy hirhedten instabil autoval de o termeszetesen nem hibas. A csunya bacsik a hibasak, aki nem tettek ki tablat hogy apuci kicsi fiacskajanak ne kelljen gondolkodni, meg a csunya rossz rendor bacsi aki kepes cvolt szegeny kisfiut megbuntetni.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.01.29. 00:01:46

szerintem ez a ket rendor megakadalyozott egy tomegbalesetet, mert kepes lett volna es visszaul hazavezetni...
az ilyet rendesen ki kellen vonni a forgalombol, es ez meg a jobb eset hogy par szazezer Ftos kar keletkezett

Gera 2013.01.29. 00:02:22

@glad az egyetlen: Azért mittudomén tízezerből 9999 embernek csak sikerült bevenni azt a kanyart a táblázás előtt is.

Gera 2013.01.29. 00:03:52

@telkoe: A közútkezelőnek minden kanyarba 5 táblát kellene kirakni: megengedett sebesség nappal, éjjel, esőben, hóban, ködben :)

csaba03 2013.01.29. 00:06:41

Ilyen nem csak nálunk van. Ismerős az USA-ban szállt el egy kanyarban. Jött a ranger, megbüntette 200 dollárra, mert kárt okozott a nemzeti park élővilágában. Utána hívott neki autómentőt.

telkoe 2013.01.29. 00:07:45

@Gera: Meg wartburggal, porscheval, skodaval, lanctalpas traktorral stb stb. :)
Meg kellene egy tabla ahol leallitja az autojat az aki elszall az ures uton es azt hiszi nem hibas es onnantol setalhat.

glad az egyetlen 2013.01.29. 00:08:14

@Gera:
Valszeg nem csak én szálltam el abban a kanyarban. Mindenesetre rájátszott az is hogy a szocializmus egyik "csúcsterméke" volt alattam.

Amúgy, hogy ez a elmaradt táblaműfaj létezik erre ismerek élő példát. Ismerősnél a rendőrség korrektebb volt és a baleset után elsikálták az ügyet, csak írják alá a papírt, hogy nincs panaszuk. Utána kiderült, hogy a kanyarban amiben elszálltak kellet volna táblának lennie és perelhették volna az államot a baleset miatt.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.01.29. 00:09:27

@glad az egyetlen: hol van leirva hogy KOTELES az utkezelo kiirni, hogy jon egy kanyar? ez nem szamitogepes ralli program hogy elore jojjon a tabla milyen kanyar jon :)))

en altalaban eszre szoktam venni ha jon egy kanyar, te nem? en raadausl le is fekezek, tudod en csak olyan gyorsan megyek be egy kanyarba, hogyha BARMI ott lenne, akkor meg tudjak allni

ez egy olyasfajta KRESZ szabalyocska, csak hogy tudd...

glad az egyetlen 2013.01.29. 00:13:51

@telkoe:
Azért pár kanyart bevettem addigra már a kocsival, volt már pár év mögöttem főleg, és akkor bizony hivatásos (b+C) jogsim volt már.
Ez most hogy így ráugrottak páran erre a témára tipikus példája, hogy egyesek amíg nem voltak abban a bizonyos helyzetben, addig nagy a szájuk. Az ilyeneket csak az élet tudja majd megtanítani.

Én kiszálltam a homokozóból, mindenkinek a legjobbakat.

Gera 2013.01.29. 00:14:29

@glad az egyetlen: Persze, hogy nem csak te, a következő, meg az előző tízezerből (esetleg ezerből, de ez lényegtelen) is volt egy-egy ember, aki képtelen felmérni a saját és az autója képességeit, meg a kanyart magát.

telkoe 2013.01.29. 00:17:03

@glad az egyetlen: Helyes, remelem a jogsid melle elobb utobb vezetni is megtanulsz es nem picsogsz es masokra mutogatsz ha balfaszsagbol eltolsz valamit. Akkor elmondhatod magadrol hogy tulleptel a homokozoban hisztizo anyuci szemefenye szintjen. Sok sikert hozza.

fistic 2013.01.29. 00:22:32

1. nem ment gyorsan, nem volt jeges max nyálkás
2. Azt gondolja talán rosszul lett (kitudja) és emiatt odabaszta kocsit
3. erre az idióta rendőr megkérdi mi történ (micsoda barom ez a rendőr)
4. a rendőr ittas vezetésre gyanakszik (mekkora barmok ezek a szervek)
5. A mentőben pánikrohamot kap a qrva nagy semmitől
6. Bevonták a forgalmit - egy összetört elejű autóét aminek hűtője tropa, lámpái töröttek és a légzsák kinyílt. (Hatósági túlkapás tipikus esete)
7. megmutatja hogy táncolni is tud
8. Ki van akadva amiért a rendőr a részletekről kérdi és totál ideg.
9. Nem ö dilettáns autista mert a csávó mondta hoyg sok baleset van arra, és tábla nem figyelmeztet arra, hogy a tó vize odapárolog.

Beszarás.

rron 2013.01.29. 00:30:40

@qwertzu: Mert ez a két eset van. Mondd, ember, voltál te már tükörjégen? Na ott aztán lehetsz schumacher is, akkor is rákeféltél.

zembertelen 2013.01.29. 00:37:28

Vonat.
Ócsóbb, nem kell jkv.-t írni és van rajta véce!

Gera 2013.01.29. 00:52:14

@rron: Pont ezért hívják nem az ÚTviszonyoknak megfelelő vezetésnek, mert Schumacher is megcsúszna.

átlátó 2013.01.29. 01:15:26

Molesztál a rendőr?! Dikkmáhe more, hát molesztál. Baszni akarnak ezek more,ha nem akcióznak...

párnalárva 2013.01.29. 05:07:50

Fenimore

"Kedves posztolónak nem kellene autót vezetnie és ezzel mások életét veszélyeztetnie, ha egy egyszerű rendőri intézkedés így megviseli idegileg."

Neked se kéne vezetned ha egy egyszerű történet elolvasása ennyire összezavar. Hogyan tudsz eligazodni a közlekedési táblák kusza útvsztőjében akkor?
Vagy csak ennyire rosszindulatú vagy?

A sztoriból világosan kiderül hogy nem az intézkedés viselte meg hanem maga a baleset. Minden normális embert megvisel ha az arcába robban egy légzsák és utánna összetörve látja a kocsiját. A bunkó rendőr csak hab volt a tortán.

BA2017 2013.01.29. 05:12:13

@igi1: "erre jogszabály van, hogy a szívinfarktusosok nem vezethetnek
ők alapvetően semmit nem csinálhatnak"

Valóban, nekik kórházban kell gyógyulniuk, de gyógyulás után azért vezethetnek.

"pl. nem mehetnek játszótérbe, olyan helyre, ahol erős mágneses cucc van, vagy erős izgalmi hatás éri őket"

Meg kell ölni őket...egyébként milyen "játszótérbe" nem mehetnek? Színjátszótérbe? ...vagy játszótérre akart lenni, ha nem, akkor játszó térbe lesz a jó verzió.

"nem vezethetnek elvileg a rosszul látók sem (ezért is van a látásvizsgálat, meg a színvakság (ezt sose értem, minek nézik, hát egy mentőnek tökmindegy a színe), sőt, szerintem a súlyosan hallássérültek se nagyon kapnak engedélyt (nem hallják, ha jön a mentő)."

Sőt, a gyengeelméjűek sem, tehát neked nem lehet jogsid! Egyébként a színtévesztést nézik és csak kategóriából zár ki.

"tehát itt azt az orvost is előveszik ilyenkor, aki a jogsi meghosszabbításakor csak a kezébe nyomta a papírt"

Nem hinném.

"ezek után legalábbis már vigyáznak jobban az orvosok"

Az első szembejövő ötezresig.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.29. 06:23:40

@igi1: Hát ennyi.

@uraaam: Csináltam. Az lett az eredménye, hogy a 40 ezres büntiből 20 lett, meg még fizettettek 100 ezer szakértői díjat.
Szakértőt meg nem kért senki, csak úgy lett.
Amúgy Magyarszék-Oroszló és Oroszló-Sásd között van a két hullámvasút, ott volt a csatt is :D

@bandika57: A színvak nem fekete-fehéret lát. A legtöbbjük csak egy-egy színt nem lát.

CID 2013.01.29. 06:23:44

@atpijkamo: Semmi! Nem is érdekel igazán, ez csak egy olyan, "hogy vagy?"-os kérdés volt;-)

平八 2013.01.29. 06:47:30

@lesifotos_szh: Akkor te biztos azon kevesek közé tartozol, akiket egyáltalán nem zavar, sőt, örül neki, ha összetörik az autója, kórházba kerül, a rendőrök meg még orvosi vizsgálat közben is baszogatják + minden egyes tollvonásért és papírfecniért örömmel fizet ki több ezer forintot.
Ha ennyire sok pénzed van, akkor adj nekem is. Vagy egy retardált, nagyképű, életképtelen fasz vagy.
Válassz, most, a fenti két lehetőség közül, köszi! :)

dennisthemenace 2013.01.29. 06:58:12

@agresszív kismalac: Nem erted. Angliaban inden autoszerelo vizsgaztathat, ha ven fekpadja es kipufogogaz elemzoja (kinek nincs manapsag?). Csak a teherautok, buszok mennek be egy vizsgabazisra, a kocsikat a szerlo sajat maga vizsgaztatja le. Csak lenyeges dolgokkal foglalkoznak, a kocsi kinezete nem jatszik.A Transitokon pl. ha le van rohadva a sarvedoiv,leragasztjak fekete szigszalaggal oszt jonapot..Ha valami hibat talal, megmondja mit kell csinalni es ez nala mennyibe kerul.Ha elfogadod az arajanlatat, azonnal megcsinalja es ujra vizsgaztatja, a vizsgadijat csak egyszer kell kifizeni (30, 40 font korul van).

平八 2013.01.29. 06:58:52

@LAPE: Ilyen hosszan még senki sem ecsetelte, hogy nem megy neki a szövegértés.
...és ezeknek van bekötve az internet...
Beszarás! Ez már nem is balkáni szint, hanem szomáliai!

dennisthemenace 2013.01.29. 06:59:10

@uraaam: Eddig meg csak elonyuk volt belole..)

Manyecska 2013.01.29. 06:59:41

@vénszivar: pedó is vagy, gratulálok!! Ennyi faszságot hogy tud összehordani itt a szél??

dennisthemenace 2013.01.29. 07:07:21

@telkoe: Aha, persze.. Azokkal sem mesz tobbre, mert ez az egesz a penzbehajtasrol szol Balkanisztanban.

AskmeLater30 2013.01.29. 07:54:51

Kresz oktatást látom sikerült ellógni. MINDEN személyi sérüléses balesetnél KÖTELEZŐ rendőrt hívni. Mellesleg ha senki más nem volt az úton, akkor mégis ki a fene lenne a hibás, mint a posztoló? A rendőr csak a munkáját végezte.

vénszivar 2013.01.29. 08:51:34

@Manyecska: Mi a baj? Elvesztetted a jó kedvedet?

Te! Anno csak nem pedóval is volt dolgod, aztán ezért villanyozódtál fel ennyire?
Akkor még nagynak láttad az ijesztgetőt, mióta bagzó képes vagy azóta csak cöcögsz...
Felőletek fú a szél!

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.01.29. 08:52:14

posztolónál tényleg nincsen rendben valami

THK 2013.01.29. 09:02:02

@fghjk: nekem is ez jött le, már a stílusából is érezhető

nincs1itt 2013.01.29. 09:07:51

A sofőr DÖNTÖTT, mert látta, felmérte, tehát felfogta, hogy balra DOMB, jobbra mező, szántás vagy valami hasonló, sík terület, bokrokkal az út szélén. Vagyis a feltételezett eszméletvesztés, csak nagyon rövid ideig állt fenn - az autó megcsúszásának pillanatában - vagy csak az ijedtségtől vélte úgy, hogy "elájult" egy pillanatra. Alkoholt nem fogyasztott, vagyis a zsandár ennek a ténynek a birtokában semmiféle eljárással NEM FENYEGETHETTE volna. A forgalmi bevonása is "izgalmas", mert azt szakértői véleménnyel kellene igazolni, hogy a futómű annyira sérült. De a tréleres szállítás egyébként is elkerülhetetlen volt. Szóval, az egészet nem nagyon értem!!!

nincs1itt 2013.01.29. 09:13:22

@LAPE: Bizony, bizony az emberi hülyeség... Olvasd át még egyszer, hogy mit hordtál össze. Addig OK, hogy személyi sérüléses balesetnél a rendőri helyszínelés kötelező, a mentők is értesítik a Yardot, de az már nem a helyszínelés része és feladata, hogy az autó sérüléseit részletezze, mondjuk mert nem is láthatja a rendőr, ebből következően a forgalomból történő kivonás is "érdekes" reakció.

SarahConnor 2013.01.29. 09:19:21

@párnalárva: aha, én vagyok rosszindulatú, mi? Egy történet alapján véleményt mondtam. Ez hol van azzal kapcsolatban, hogy én hogy vezetek? Egy tízes skálán mennyire idióta a logikád? Ha védeni akarod a posztolót, szíved joga, de akkor legalább valami észérvet, ne ilyen légből kapott vagdalkozást, mert ez szánalmas.

Továbbra is úgy gondolom, hogy lelkileg stabil felnőtt ember egy kisebb, sérüléssel nem járó balesettől nem kap pánikrohamot. Ha meg baj van a szívével, akkor felelőtlenség a volán mögé ülni!
Ezeket emésztgesd, ne az én elképzelt vezetési stílusomat (ami köszöni, jól van)!

vénszivar 2013.01.29. 09:21:24

@nincs_itt: Azért azt meg szokhatták nézni, hogy a gumi tükör radiál-e-é! Na s ha, ja akkor ugye akár azonnali szabadságmegvonás a járműnek.:)

nincs1itt 2013.01.29. 09:24:57

@vénszivar: Na ja!! DE! Kisebb koccanás, dugóban, rendőr helyszínel, de a kocsit nem kötelezik újra műszakiztatásra, mert feltételezik, hogy megsérülhetett a futómű is... Mongyuk kátyúzol egy combosat, xarrá veri a futóművedet, elbicegsz a szerelőhöz, megcsinálja(ha még megéri) oszt jónapot!! Semmiféle műszakira kötelezés nincs... Itt sem kellett volna, mert mi van ha kocsi gazdasági totálkáros?? Nem volt az...

qwertzu 2013.01.29. 09:31:20

@bandika57: Járjak.

Ha valaki annyira elveszti az uralmát a jármű felett, hogy bemegy az árokba, akkor csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj. Mehetett volna a szembesávba is, vagy a járdára, ha az van ott.

A rendőrök meg tegyék a dolgukat és baszogassák csak az árokba hajtókat, amíg ki nem derül, mi volt az oka, és büntessenek ha kell.

https://www.google.hu/search?q="áttért+a+menetirány+szerinti+bal+oldalra"

lesifotos_szh 2013.01.29. 09:35:12

@平八: :)
Időnként kimozdulhatnál a monitorod elől, önjelölt agyturkász.

A munkám során naponta találkozom balesetekkel. És látom, hogy a helyszínelő rendőröknek is miken kell átmenniük, amikor az önjelölt Schumacherek leszabnak az útról és rommá törik az autójukat.

-Csak néhány példa: szarvas ugrott a kocsi elé (a hülyét nem zavarja, hogy a hóban, vagy a sárban egyetlen csapa nincs kilométeres körzetben)

-Egy rejtélyes fekete autó nekiment hátulról, majd elhajtott

-Bekötött a kormány (aztán persze fizetheti a műszaki szakértő díját is)

-Elvesztette az eszméletét a baleset előtt (cáfolni nem lehet, de nagyon átlátszó)

Stb.

Aztán jönnek a színjátékok, a teátrális jelenetek, amivel egy újszülöttet át lehet vágni, de egy olyan rendőrt, aki naponta találkozik ilyenekkel, már kevésbé.

Mindezt ki lehetne váltani azzal, hogy igen, nem figyeltem, vagy elvesztettem az uralmamat a jármű felett és ez van. De nem, mindenképpen valami, vagy valaki másra kell fogni az esetet.

Úgyhogy köszönöm jellemzésedet, hogy retardált, életképtelen fasz vagyok. :) Bizony, neked is másra kell fognod a saját értetlenkedésedet :D

És megnyugtatlak, hat balesetem volt (egyikben sem én voltam a ludas, mindegyikben volt második, vagy harmadik fél, nem csak szellembarát) és nem egy súlyos balesetnél segédkeztem, amíg kiért a segítség. Ha kérsz, még linket is adok ezekhez, hogy ne gondold, csak a szám jár.

És pont a posztban is ecsetelt hiszti miatt értékelem azokat, akik egy baleset okozása után kiszállnak és elismerik, hogy ők hibáztak. Nem olyan nehéz ez. Csak egy kis intelligencia kell hozzá.

lesifotos_szh 2013.01.29. 09:37:50

És még egyet ne felejtsetek. A poszt írója nyilván nem fog kifejteni minden részletet, ami mondjuk még érdekes lenne a történet szempontjából, hiszen "nem köteles önmagára terhelő vallomást tenni". :)

2013.01.29. 09:50:20

@Dr Gregory House: Hosszú. Érdemes elolvasni, vagy valaki összefoglalja?

Röviden?
A néni jól belekerült a gépezetbe!

Nekem inkább az a problémám, hogy a bűncselekményeknél hol vannak ezek az elhivatott precíz zsaruk? Mert gyakran röhögik szembe a panaszost hogy "hol él maga, sohasem lesz meg sem a tettes sem a cucca!
Ja, hogy ezek közlekedésiek?

Emmett Brown 2013.01.29. 09:51:33

Ha leesel a töküres útról, az szerinted kinek a hibája?

ha már valaki megállt megnézni, hogy mi történt, és láthatóan segít/telefonál/stb, akkor mi értelme lenne annak, hogy még valaki megálljon téblábolni (hacsak nem egy orvos vagy autószerelő)?

pjotr007 2013.01.29. 09:58:56

Látom az senkinek nem tűnt fel, hogy két napig benntartották a kórházban.... Annak kicsi a valószínűsége, hogy pár karcolással benntartsanak valakit napokig...
Amit meg a sok okoska nem ért meg, hogy nem azért büntették meg, mert magára veszélyes volt, hanem, mert másokra veszélyes lett volna, gyorsan ment, nem az útviszonyoknak megfelelően stb. stb, nyilván kacsázott az úton ha ilyenkor valaki szembejön és elkapja....
Azt sem értem miért baj az, hogy a rendőr egy összetört autóról nem tudja megállapítani, hogy biztonságos-e, a többi közlekedő érdekében azért küldte műszakira, mert ő na sötétben nem tudta megállapítani (nem is az ő dolga), hogy mennyire sérült meg az autó.

Ken Adams79 2013.01.29. 10:06:01

Bár le nem írta, de én úgy érzem, hogy ezt egy nővel történt meg. (bocs az előítéletekért)
Tetszik nagyon, hogy bár csúszik a kocsija, és attól is bepánikol, hogy 3 pedál van a kocsiba, de ő azért el tudja dönteni, hogy hova csússzon...
Jobbra domb, balra mező...Balra csúszott (balra a szembe sáv van, nem?)...ő irányította oda...
Akkor azért ne csodálkozzon, hogy a rendőrök vegzálják.

Nyugodtan elírhatta volna, hogy, megcsúsztam és az árokba kötöttem ki.

És jól döntött, hogy mentőt hívott, mert bármi baja lehet egy üt(köz)éstől.

LAPE 2013.01.29. 10:06:04

@平八: Nosza világosíts meg, mit nem értettem fényes tekintetű mester! Had okosodjak.

LAPE 2013.01.29. 10:10:23

@nincs_itt: Láttál már rendes baleseti helyszínelést? Halálos balesetnél például nem is opció a műszaki szakértői vizsgálat, hanem kötelező elem. Amúgy pedig volt rá jogorvoslati lehetőség, hogy ignorálják a rendőri vélemény a műszaki állapotról.

jarics 2013.01.29. 10:10:34

@pjotr007: igen, a posztoló a kórházi ágyból, feltehetően nulla műszaki tudással meg tudja állapítani, hogy a futómű nem sérült. Ha az autó úgy beleesik az árokba, hogy kilyukad a hűtő etc., akkor biztosan kapott egy szép ütést a futómű is. Szívbetegek ne vezessenek. Ha meg vezet és ezt nem az útviszonyoknak megfelelően teszi, akkor ne csodálkozzon. Ha a mentő kijön, mivel kinyílt a légzsák (amely tény ismét csak a relatív gyorshajtást támasztja alá) és van esély bordatörésre ez esetben, akkor a rendőrnek is ki kell jönnie, mivel személyi sérüléssel járó baleset következett be. Aki pedig balesetet okozott, az ellen eljárást kell indítani. A rendőr tényleg jó fej volt, mert ha a posztoló elismeri a felelősségét, megkíméli magát egy bizonyítási eljárás teljes költségeinek viselésétől. Szóval: buta vagy, felelőtlen és beteg. NE VEZESS!!! Ennyi volt, békélj meg a tudattal.

DHajni 2013.01.29. 10:16:07

Jajjj! Nem kell parázni! Ők csak szolgálnak és védenek, még akkor is, ha a kuncsaft belegebed, akkor is! :)

badogosmester 2013.01.29. 10:21:48

Az ilyentől még a jogsit is elvenni. Pánikroham, szívzavarok. Minek ül autóba és veszélyeztet másokat!?

rezvez 2013.01.29. 10:21:59

Nem tartozik szorosan ide, de sok helyen látok árkot, amire semmi szükség.

tom1034 2013.01.29. 10:28:33

Látom nem sokaknak esett le a lényeg:saját hibás baleset elismerte,saját autó összetört több százezer ft kár+kórház másnak nem lett baja(szerencsére) erre a rendőrség válasza fizess 10ezret(mert annyi lesz)mert össze merted törni magad! Vajon nem lenne elég egy figyelmeztetés is? Mert ugye ennek a büntetési tétele 0-150000 vagyis lehetne 0 is.Vajon mi célt szolgál ilyen esetben a büntetés?mert nyilván nem szeretne még egyszer árokba hajtani..Ja és nem egyszerűen műszakira küldik hanem kivonják a forgalomból,viheted a rendszámot ocsmányirodába,utána műszaki azzal vissza oiroda és kész is!:) kb 2hónap és el is intézted!És a kórházi zaklatás is szóról szóra így történt nálunk is!Aki szerint ez így rendben van annak kívánom,hogy élje át maga is.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 10:37:35

Hogy is mondjam.. jegyzőkönyv hamis adatokat tartalmazott... ez közokirat hamisítás...

Másik, bárkivel előfordulhat pillanatnyi rosszullét!

Harmadjára, bárki megcsúszhat... bármikor... a futómű összetartást viszont ellenőriztetném... szemmel nem biztos hogy látszik...

Negyedjére, senki sem köteles aláírni semmiféle jegyzőkönyvet sem... ráadásul érvénytelen is az aláírás, ha sokkos állapotban volt a páciens...

utolsósorban én nem rendfenntartóknak hívom őket, hanem bűnsegédeknek!

Emmett Brown 2013.01.29. 10:48:15

@Con Storm: ha valakivel előfordul egy rosszullét+rendkívül hajlamos a pánikra+szívbeteg, akkor az menjen el egy alapos kivizsgálásra, és annak fényében tartsa meg, vagy adja le a jogsiját.

tejcsokoládé (törölt) 2013.01.29. 10:49:46

Nem tudom a baleset tette-e, hogy ennyire zavarodott az illeto, de ahhoz eleg tiszta a tudata, hogy azonnal kifogasokat keressen. Olvashatni kene a kreszt neha.

平八 2013.01.29. 11:11:06

@lesifotos_szh: Balesetekkel foglalkozol és amúgy neked is volt hat? És akkor még a poszt tolót ne engedjék ki az útra.
Eszem megáll, komolyan.

平八 2013.01.29. 11:14:58

@LAPE: Felvilágosítalak: buta vagy, mint a tök. Rágd át magad az egészen még egyszer, mert egyszerűen inkonzisztens minden mondat, amit leírtál, nem kapcsolódik a témához, nincs értelmük. Az utolsó bekezdés meg iróniának is rossz, a már lezárt és nyilvánvaló dolgokba kötsz bele, mint valami debil, ebből is látszik, hogy oltárira átsiklottál a mellett, amiről szólt.
Ja, amúgy már korábban leírtam, hogy mi a lényege a posztnak.
Szóval, most duplán bebizonyítottad, hogy nem tudsz szöveget értelmezni semmilyen formában.

平八 2013.01.29. 11:18:55

@tom1034: KÖSZÖNÖM, végre valaki felfogta rajtam meg 3-4 kommentelőn kívül a lényeget.
Faith in humanity is restored.

The Good Boy ! 2013.01.29. 11:28:16

pár észrevétel, talán már más is megtette:
kresz szerint sérüléses balesetnél kötelező rendőrt hívni, A fiatalember azt tette, amit ilyenkor kell, orvosi segítséget kért (ellenkező esetben segítségnyújtás elmulasztása, mivel a poszter panaszkodott, hogy szédül, meg ilyenek). A mentők is megfelelően jártak el, hiszen sérüléses balesetet jelentettek, hivatalból szóltak a rendőrségnek. Ha a poszt-toló másnap ment volna be egy orvoshoz, és ott elmeséli, hogy balesete volt és azóta szédül, meg minden egyéb nyavalyája van, akkor meg a vizsgáló orvos fogja kihívni a rendőröket, mert azt kell tennie.
A poszter a mentőknek is nyilatkozhatott volna úgy, hogy lemond az orvosi ellátásról és akkor nincs sérüléses baleset. Az megint vicces, hogy a poszter szerint semmi baja nem lett, mégis két napot a kórházban dekkolt. Talán indokolt volt. Szerencsére ennél a balesetnél sem hibás senki, csak a fránya segítőkész fiatalember, meg a mocskos rendőrök, az őket értesítő mentők, meg az a nyavalyás pánikba esés. A poszt-toló semmiképpen...
Ez a levél is úgy néz ki, mint egy ügyvéd könnyű ujj gyakorlata a kihallgatásra, hogy a védence miért nem tehet semmiről.
Aki meg a rendőröket ekézi, annak annyit, hogy tizedannyi dolguk nincs egy sérülés nélküli balesetnél, mint egy sérülésesnél.
Én azért a másik felet is meghallgatnám, meg megnéznék a "nem igazán sérült" autóról is egy két képet. (jogszabály szerint a sérült futóműves, kormányműves stb. autókat ki kell vonni a forgalomból a helyszínen...)

helianthus 2013.01.29. 11:30:22

@rezvez: de van. Szükség rá. Pölö önönvíz idején felfogja a cuccost és nem az úton hömpölyög. Nem mossa fel a sarat az útra, elvileg.

jarics 2013.01.29. 11:32:28

@helianthus: ezen felül megfogja vagy lelassítja az autót, amelyik nem az árkon túl található, úgynevezett "Nagyfának" rongyol neki.

helianthus 2013.01.29. 11:35:20

Igazán kíváncsi vagyok az igazságra most itt. Mert ezt így tényleg nem hiszem el.
Szóval jó lenne egy másik fél is, aki meghallgattatható.

The Good Boy ! 2013.01.29. 11:35:27

@lesifotos_szh: Szia M!

Ne foglalkozz ezzel, aki ismer az tudja miről beszélsz. Számomra te vagy a leghitelesebb lesifotós (itt) a NYUGATon!:)

kifordított nagyanyó 2013.01.29. 11:40:42

A rendőrnek tényleg minden ilyen esetben rá kell ragadnia a balesetet szenvedettre?
Itt valami nem stimmel.
Ha más nem sérül miért ilyen aktív a rendőr.
Olyan volt,hogy kijöttek a bátyám elé és ő nekik ment.
Akkor is próbálkoztak de nem jött be nekik.

helianthus 2013.01.29. 11:42:27

@jarics: értem. Ezt én is tudtam, csak nem sejtettem. JJ

SarahConnor 2013.01.29. 11:44:50

@tom1034: köszönjük a jókívánságot, te kultúrlény!
Ha szerinted rendben van az, hogy kezeletlen, kivizsgálatlan szívbetegséggel, és ilyen idegekkel valaki autót vezessen (még órákkal később is pánikolt), akkor üdvözöllek. Azt nem kívánom neked, hogy egy ilyen sofőr pont akkor legyen rosszul, vagy pánikoljon be valamitől, mikor melléd ér a szembesávban, mert szorult belém ennyi...
Oka van annak, hogy van egészségügyi alkalmassági vizsga, pont az ilyen sofőröket kellene vele kiszűrni.

LAPE 2013.01.29. 11:47:37

@平八: Köszönöm, hogy fényes elméd ragyogása betöltötte tudatlanságom sötét egét. Csak aztán nehogy fényt kapjon a fejem a nagy világosságodtól. Úgy látom ma a megmondás világnapja van, csatlakozom a bulihoz, már csak azért is, mert nem látja kend a fától az erdőt.
Átment az ökör állat a szembesávon keresztül a bal oldali árokba, egy kanyar előtt. Saját elmondása szerint még ki is választotta az irányt. Ha ezt egy kéttonás terepjáróval teszi és te jössz vele szemben éppen ki a kanyarból, egy régebbi gyenge autóval, non plus ultra a családod is bent ül, akkor is védenéd, hogy jajj szegénykém??? Nem hiszem, mert nagy valószínűséggel halott vagy. Vagy a kanyarból épp egy 40 tonnás kamion érkezik, akkor a posztoló halott. A rendőr pedig nem mérlegel, hanem elindítja a szabálysértési eljárást. Mert el KELL indítania. A hülyeség mértékének megfelelően pedig igenis basszák meg a sofőrt! Leszarom, hogy összetörte magát, meg az autóját, simán ki is nyírhatott volna még mást is!!!
Fölfogtad tudorka?

jarics 2013.01.29. 11:50:20

@helianthus: Mekkora film Stallonétól az Oscar! :-)

jarics 2013.01.29. 11:52:42

+1 dolgot nem értek. Ha megcsúszott az autó, azt hogyan tudta a kis Makkinenünk kontrollálni, hogy melyik oldalon menjen az árokba, ugyanakkor a kanyar bevétele nem volt opció?!

Emmett Brown 2013.01.29. 11:52:52

@LAPE: csak azt nem értem, hogy ha ki tudta választani az irányt, akkor miért nem az utat választotta.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 11:54:53

@Emmett Brown: Egyértelmű rendőri túlkapás!

A sértett és kárt szenvedett jogi alany, ha ő nem akar az őt ért bűnnel kapcsolatba, vagy jogcsökkenéssel kapcsolatban foglalkozni, a rendőr nem teheti meg!

A feljelentési sorrend... a sértett, önrendelkezésének beszámíthatósága ha csökken, közeli hozzátartozó, illetve gyám, halála esetén az állam!

Mivel a sértett nem volt hajlandó foglalkozni a dologgal, így személyes és különösen védett adatkezeléssel is visszaélt a hatóság!

Tiltott adatbázist hozott létre a sértettről, annak engedélye és hozzájárulása nélkül!

Ráadásul, az adatkezelési jogot, bármikor visszavonhatja a sértett!

平八 2013.01.29. 11:56:36

@LAPE: Mit feltételezgetsz te nagyon balfasz? Meghalt valaki? NEM! Innentől kezdve lépés van tovább! Ezen van mindenki fennakadva, hogy úristen meg jaj, nem halt meg senki basszameg, nem keletkezett komoly kár, mégis mindenki úgy viselkedik, mintha valami pedofil háborús bűnös rendezett volna mészárlást egy óvodában! Nem ez volt a lényeg, mégis mindenki ezen van fennakadva, mert korlátozott gyökerek vagytok és nem tudtok továbblépni az első bekezdésen! Nem tudtok értelmesen hozzászólni, nem tudjátok kiszűrni a lényeget, de kommentelni kell, mert ingyen van és itt végre okos lehetek!
Vezettél már náthásan vagy megfázva?
Csak mert egy ártatlan tüsszentés is tud ilyet produkálni.
Gondolom letagadod, pedig szívesen kiperelném a szart is a beleidből a gondolatmeneteden haladva, hiszen azzal is veszélyezteted a veled ellentétben értelmes embertársaid testi épségét, ha picit náthásan vezetsz!
Okoska csak ne okoskodjon! Ez is a buzi Sulinet program miatt van: már ott is van internetkapcsolat, ahol áramnak se kéne lennie!

pjotr007 2013.01.29. 11:56:56

@tom1034: Látom te sem érted a lényeget, a sofőr vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, vagy gyorsan ment vagy nem volt vezetésre alkalmas állapotban, de egy biztos nekiállt csúszkálni az úton, átment a szembesávba.
Ha jön valaki szembe akkor letarolja, ha ülnek mellette azok is megsérülnek.
A rendőrnek egy ilyen balesetnél nincs joga mérlegelni, el kell járnia és büntetnie kell.
Az, hogy a kórházban zaklatta az egy másik dolog.
De látom már más is leírta...

jarics 2013.01.29. 11:58:35

@Con Storm: amit írtál az helytelen.

Emmett Brown 2013.01.29. 12:00:04

@平八: gyorshajtás bírságolását támogatod, vagy elítéled?

pjotr007 2013.01.29. 12:00:39

@Con Storm: Istenem, ez mekkora baromság....te túl sokat nézed a krimiket...
Az baj nagyeszű Petrocelli, hogy itt nem sértett van, hanem elkövető, nem azért büntetik meg mert megsérült, hanem azért mert nem tartotta be a kreszt és/vagy veszélyeztette a közlekedés biztonságát...

平八 2013.01.29. 12:01:54

@Emmett Brown: Támogatom, de nem azért, mert te mondtad. Ha szar az út, nincs tábla, hogy csúszós útszakasz, vagy csak szimplán szar napom volt, 30-cal is meglehet csúszni, nem kell ahhoz 120-al menni.

helianthus 2013.01.29. 12:01:55

@jarics:
- Főnök!
-Ne szólíts Főnöknek!
-Bocs Főnök!

pjotr007 2013.01.29. 12:03:04

@平八: okoska ennyi erőből soha semmilyen nem halállal végződő dolgot nem kéne büntetni... gondolom simán leparkolsz keresztbe a Petőfi híd közepén oszt felháborodsz, hogy miért büntettek meg, hiszen nem halt meg senki...

jarics 2013.01.29. 12:04:20

@helianthus: :-) talán az Oscar az egyetlen olyan film, amelynek jobban sikerült a feldolgozása, mint az eredeti, pedig abban Luis de Funes játszott.

pjotr007 2013.01.29. 12:04:24

@Con Storm: ki pártol itt bűnt???
Te találomra kinyitod a jogtárat és ha látsz egy fogalmat akkor idecibálod?

jarics 2013.01.29. 12:05:46

Szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény 224. § (1) bekezdés :
"178. Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése
224. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 217-222. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, szabálysértést követ el."

szamaritánus 2013.01.29. 12:05:54

bocsánat, de ez a posztoló segghülye.

telkoe 2013.01.29. 12:07:32

@pjotr007: Megnez par rendoros lovoldozos filmet, eszik ra valami enyhen romlottat a hutobol es egybol jon az ihlet :)

jarics 2013.01.29. 12:07:57

@jarics: A posztoló pedig nem volt járművezetésre képes állapotban (gy.k. rosszullétek), és nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.

Emmett Brown 2013.01.29. 12:08:15

@平八: ha nem történik baleset a gyorshajtásból kifolyólag, akkor minek büntetnek? Ittas vezetés dettó. Ez a te logikád.

Mi az, hogy ha szar az út/nincs tábla, akkor meg lehet csúszni? Két eset van: ha ismered az adott szakaszt, akkor elvileg tudod, hogy mik a kellemetlen részek, ha meg nem, akkor óvatosabban mész, mint ahogy ismerős szakaszon mennél.

Ha lendületből 50-nel befordulok az Astoriánál, és felkenődök a villamosmegállóra, akkor a közútkezelő a hibás, mert nem tette ki a táblát, hogy itt csak 22-vel érdemes kanyarodni?

Ha meg szar napod van/fáradt vagy, az ekvivalens az ittas vezetéssel: nem azért tiltott, mert nem szeretik ha fogy a szesz, hanem azért, mert lassabbak lesznek a reflexeid, és lassul a gondolkodásod. Kamionosok kötelező pihenője megvan?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 12:09:38

@pjotr007: Nah figyelj! Az állam demokráciában nem egy terror szervezet!

A szabadságjogokat mindaddig érvényesítheti bárki, amíg másik jogi személy, vagy egy közösség jogait nem csökkenti!

Amíg ez nem áll fenn, nem történik valós bűn! Ha nem történik az állam képviselete nem járhat el!

Teljesen mindegy mi van a törvényekben, vagy közlekedési szabályokban! Amíg nincs valós bűn, addig az államnak kuss van!

Ha nem okozok balesetet, mert üres a sztráda, és forgalommal szemben hajtok, addig nem büntethetnek meg, hiába tilos a kresz szerint! Amikor bizonyíthatóan más emberek jogai kerültek veszélybe! Onnantól kezdve lehet bírságolni, ami ellen fel lehet lebbezni!

Az állam hozhat bármiféle törvényt... lényegtelen... Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 11. paragrafus! Vágod?! Van olyan a nemzetközi magánjogban, ha összetöröm a kocsim.. még meg is büntessenek miatta?! Úgy töröm össze ahogy akarom... enyém.. ha bizonyíthatóan mást nem veszélyezettem vele...

Ha nem csippeltetem be a kutyámat, és nem okozok más embernek vele jogkorlátozódást, senkinek semmi köze hozzá! Mert nem jelenthetnek fel... Senki sem.. nincs hozzá joguk, mert nem történt valós bűncselekmény...

A nemzetközi jog, a hazai jog fölött áll! A bíró, akár meg is semmisítheti a parlament által hozott törvényeket, ha az ellentmond a nemzetközi jognak, vagy magánjognak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 12:09:57

@igi1: "én simán mamázok"

Nőjél már fel!

jarics 2013.01.29. 12:13:47

@Con Storm: ahan, a törvény lényegtelen. Neked megártott a szemesbab.

The Good Boy ! 2013.01.29. 12:13:58

@Con Storm: ha nem gond, nem írom le, melyik bekezdésedben mi az ökörség, mert még a három szavas bekezdésed is orbitális baromság!

Emmett Brown 2013.01.29. 12:15:02

@Con Storm: nem bűncselekmény, szabálysértés. Benne van a nevében: nem követett el bűnt, csak a mindenki által ismert szabályokat szegte meg.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 12:15:19

@Con Storm: "a bűnpártolás bűncselekmény..."

Akkor a bűnpártolás pártolása is az.

jarics 2013.01.29. 12:16:02

"Az állatokat etetni tilos!"

telkoe 2013.01.29. 12:16:22

@Con Storm: nagyon vicces amikor valaki ugy jogaszkodik hogy az alapfogalmakkal sincs tisztaban :)

helianthus 2013.01.29. 12:19:44

@jarics: nekem meg az egyetlen olyan film, amiben kedvelem Stallone-t. A többi eposza valahogy nem szólít meg. LY

平八 2013.01.29. 12:19:56

@pjotr007: Pont az ellenkezőjét állítottam. Ez nem is egyes szövegértés, hanem te valahol a mínusz szint alatt lehetsz.
@Emmett Brown: Ugyanez, mint az előző senkiházinál: pont az ellenkezőjét mondtam: ezzel az erővel bármit lehetne büntetni, mert minden okozhat életveszélyt, balesetet. Erre mondtam a náthás vezetést is példaként, hogy ezzel az erővel büntessék azt is, de jó, feltételezem, hogy nem rég kezdtél el magyarul tanulni, ezért most elnézem.
A többihez:
Ha az adott útszakasz veszélyes, pl. mész egy vidéki úton, ahol mellesleg van egy tó, van erdő állatokkal, kátyús, vannak bukkanók is, stb. akkor igen is táblázzák ki, azért vannak azok a pléh szarok. Biztos láttál már olyan táblát, ahol van egy csöcs meg egy szarvas, ilyenek, na, azok pont ezt a célt szolgálják. Poszt toló írta, hogy a segítőkész sofőr szerint sok itt a baleset. Akkor szar az út, táblázzák ki, ez ennyire egyszerű. Kamionosok kötelező pihenője megvan, de gondolom az is, hogy nem csak gyorshajtás miatt lehet megcsúszni, hanem anélkül is (mert ugye arra reagáltam). Ez most lehet sokként ért, teljességgel meg is értem, pedig így van.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 12:20:58

@rezvez: "sok helyen látok árkot, amire semmi szükség."

És ha nagy esőben nézed?

The Good Boy ! 2013.01.29. 12:28:28

@Con Storm: lassan bekerülsz a homár történelembe, mint az ember, aki egy hozzászólásában a legtöbb ökörséget volt képes leírni! És ahogy látom, tényleg az elsőség felé törsz, mert ez is jól sikerült gyöngyszem lett!
Gondolom egyike vagy azoknak, akik pl. a gyerekük védőoltását sem engedik beadni, mert sérti a gyermek személyiségi jogait, hogy nem saját maga dönthet róla.

LAPE 2013.01.29. 12:28:36

@平八: Tök igazad van.

(Úgy látom a napi gyógyszeradagot csak ebéd után adják az ápolók...)

Emmett Brown 2013.01.29. 12:29:16

@平八: igen, minden okozhat balesetveszélyt, ezért is hívják veszélyes üzemnek.

Szép, amikor rájössz, hogy a saját logikád csapdájába kerültél, és ebből személyeskedéssel próbálod meg kivágni magadat.

Tehát: valaki gyorsan hajt, lefényképezik, üres az út, nem okozott sem balesetet, sem sérülést, ebben az esetben te semmi kivetnivalót nem találsz, ha a delikvens kapja a csekket.

De: ha valaki simán leesik az útról, ezzel balesetet is okozott, meg ráadásul sszemélyi sérülést is (magának), akkor milyen jogon büntetik meg.

Érdekes hozzáállás.

Gyorshajtás nélkül megcsúszni alapos indok nélkül (ha télen nyálkás az út, az nem indok, mert azzal bizony kalkulálni kell). Alapos indok: nincs vadveszély tábla, és elédugrik egy vadkan, és elrántod a kormányt. Vagy: valahogy odakerült egy olajfolt az útra, és megcsúszol rajta. Vagy: durrdefektet kapsz vmi éles, oda nem illő tárgytól.

Télen a csúszós útra hivatkozni viszont alkalmassági kérdéseket vet fel.

min 2013.01.29. 12:31:30

Ezt én is megjártam hasonló módon. A rendőr automatikusan megy ha a mentőt hívják és onnan beindul a gépezet. Sose hívjál mentőt vagy rendőrt ha nincs komoly bajod de szopás van akkor ha megteszi helyetted egy arra járó autós kolléga.
A posztoló fog kapni hamarosan egy idézést is és a fentebb említett gumiszabályra hivatkozva meg is fogják büntetni. Az már csak az illetékes szabálysértési előadón fog múlni, hogy pénzbünti, pontlevonás vagy csak figyelmeztetés lesz belőle.
Én szerencsére az utóbbit kaptam. Kár ráhúzni a vizes lepedőt amúgy a közútra, én is sokszor végioggondoltam, hogy mit kellett volna csinálni, biztos én voltam e mindenben a hibás devalóban óvatosan kell vezetni ismeretlen vagy ismert helyeken is nyákos időben.

Emmett Brown 2013.01.29. 12:34:05

@Con Storm: látom szereted a jogi szöveget: a posztoló mindenkinek kárt okozott, mert a balesetéből kifolyólag kórházi ellátást vett igénybe, ami pénzbe került, ezért a többi ember ellátására fordítható forrás csökkent.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 12:34:53

@glad az egyetlen: "közismerten instabil Warburg-al szálltam el egy mezei kanyarban"

Ha közismert, akkor a számodra miért nem ismert? Tizenvalahány évig vezettem Wartburgot, és egyszer sem szálltam el kanyarban, mert annyival mentem amennyit a kocsi és az út megengedett. Ha elszálltam volna, az én hibám lett volna.

Emmett Brown 2013.01.29. 12:40:24

@atpijkamo: az a Wartburg Gmbh hibája lett volna. vagy Jürgen Schmidt tervezőé.

De semmi esetre sem a tied :)

Gera 2013.01.29. 12:50:09

@tom1034: Én szívesen megmondom, miért büntetik meg. Azért, hogy a hülyeségének költségei (rendőr-helyszínelés-mentő-kórház) valamennyire megtérüljenek. Ehhez mondjuk tízezer kevés, egy olyan száz-százötven rugót tartanék reálisnak minimum, ami annak fényében sem tűnik soknak, hogy ha én 50 helyett 67-tel megyek, az harmincezrembe kerülhet, pedig semmiféle kárt nem okoztam (nincs ezzel bajom amúgy, csak az arányok végett).

平八 2013.01.29. 12:53:02

@Emmett Brown: Aha, persze.
"Tehát: valaki gyorsan hajt, lefényképezik, üres az út, nem okozott sem balesetet, sem sérülést, ebben az esetben te semmi kivetnivalót nem találsz, ha a delikvens kapja a csekket."
Zsír, mikor írtam ilyet és hol?
Idézz.

rezvez 2013.01.29. 12:55:18

@atpijkamo: "És ha nagy esőben nézed?
Az alföldön sok olyan út van, ahol akkor is elfolyna a víz, ha annyira esne, hogy le kellene állni, mert nem lehet látni.

vénszivar 2013.01.29. 13:01:07

@atpijkamo: Papi! tán azért, mert még akkor nem voltak elterjedve a röptető szerek...:)

piszter 2013.01.29. 13:01:55

bocs, de dögöljek meg, ha aláírtam volna a papírt. soha nem írtam volna alá, ha nem értem mi van benne, vagy ha nem értek egyet az abban foglaltakkal. frankón, egy ügyvédet kellett volna hívni, ahhoz jogilag nem kell a rendőr beleegyezését kérni, sőt állampolgári jog. a csaj béna volt, de én tanultam belőle ismét.

piszter 2013.01.29. 13:05:00

@Gera: nekem ezzel egy nagy bajom van. mégpedig az, hogy nekik ez már meg kellett térülni. én befizetem az adót meg a járulékokat, ők meg a budgetből megkapják a zsét. ne már rajtam még büntivel nyerészkedjenek, mer rájuk gyújtom a teve utcát meg a parlamentet! az Auróra ágyui adnák a jelet a támadásra. aztakutyaúristenit neki! hát miféle faszom országban élünk? benneteket ez nem zavar?

Yeto 2013.01.29. 13:05:35

Minden részvétem mellett, ez az az embertípus akinek felnőtt felügyelet nélkül az utcára nem kellene kimennie, nemhogy vezetni.

Emmett Brown 2013.01.29. 13:06:18

@平八:

Emmett Brown 2013.01.29. 12:00:04
@平八: gyorshajtás bírságolását támogatod, vagy elítéled?

平八 2013.01.29. 12:01:54
@Emmett Brown: Támogatom

Emmett Brown 2013.01.29. 13:09:10

@piszter: és az nem zavar, hogy az adódból meg a járulékaidból nem valami épkézláb célra költenek, hanem arra, hogy vezetni nem tudókat mentsenek?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 13:15:25

@Emmett Brown: Igen?! És ki állapítja meg, hogy a baleset megtörténtére ráhatással tudott-e lenni?!

Önhibáján kívül történt, mert a doktor azt mondta neki hogy egészséges, és megadta neki az engedélyt...

rezvez 2013.01.29. 13:19:23

@helianthus: neked is csak ezt tudom válaszolni:
" Az alföldön sok olyan út van, ahol akkor is elfolyna a víz, ha annyira esne, hogy le kellene állni, mert nem lehet látni."

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 13:19:47

@Emmett Brown: Húha... az út műjét méri valamilyen kötelező műszer?! Akkor honnan tudja megállapítani, mi a megfelelő sebesség?! Csak megbecsülni lehet... az ember pedig téved.. ha ilyen alapon büntették meg, akkor ez emberi minőség miatti emberi korlát okozta képeség miatt büntették meg!

Akkor ez még súlyosabb rendőri túlkapás... mert emberi méltóságot sért az eljárás... ez már így 5-8 év...

qwertzu 2013.01.29. 13:21:24

@Con Storm: Mint már írtuk páran, ha a baleset hirtelen fellépő egészségügyi indok miatt következett be, akkor ezt közölni kéne a rendőrrel és leadni a jogsit. Egyik se történt meg.

Emmett Brown 2013.01.29. 13:30:25

@Con Storm: annyira el vagy rugaszkodva a valóságtól, hogy az valami elképesztő.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 13:30:49

@qwertzu: Miért is kellene?! Nem volt kezelhető az állapot?!

A beteg laikus, az orvosnak kell tudnia felmérni az állapotát!

Az egészségi állapot különösen védett adat.. semmit sem kell a rendőrnek tudnia róla.. elég ha az orvos tud...

Sajnos a közalkalmazotti terror még mindig a diktatúrához van szokva... azt hiszem kellene egy Jobbik kormányzat, hogy az állami terror elkövetőit jó alaposan szankcionálja...

Csippelés... tiltott adatbázis készítés, a valós bűn jogi kritériumának a figyelmen kívül hagyása, emberi méltóság megsértése, személyes és különösen védett adatokkal való visszaélés.... tömegközlekedéseknél önbíráskodás... a magántulajdon megsértése, mint bírságolás... és tisztességtelen üzleti magatartások...

A munkához és önellátásnak a joga a mezőgazdasági termelőknél korlátozva...

Jövedéki adó az ipart űzőkön... szép dolgok ezek...

A közbeszerzéseknél a minimális szolgáltatási szempont semmibevétele.. közalkalmazotti állásnál is ugyanígy... a magasabb bérű diplomás kapja meg a munkát.. az alacsonyabb képesítésűvel szemben, aki ugyan úgy eltudná végezni...

Van itt baj az állami terrorral... volt egyáltalán rendszerváltás?!

Pierr Kardán 2013.01.29. 13:58:26

A posztoló most csak azt készíti elő, hogy abból a helyzetből, hogy a saját hülyesége miatt belement az árokba, eljusson abba a helyzetbe, hogy beperelhesse:

- a segítő fiatalembert, mert az a felhatalmazás anélkül telefonált,
- a mentőket, mert a felhatalmazása nélkül bevitték a kórházba, pedig neki csak egy kis pánikrohama volt,
- a rendőröket, mert csak úgy,
- a kórházat, mert akarata ellenére megvizsgálták, megállapították, hogy semmi baja és ezzel neki olyan lelki traumát okoztak, amitől súlyos beteg lett.

A posztólótól azt kérjük, hogy a jogosítványát sürgősen adja le a bolondokházában, az autót pedig egy bontóban és többet ne lépjen ki a lakása ajtaján, mert ő akár álló helyben el tud úgy esni, hogy fellöki az egész utcát :-((

LordAzazel 2013.01.29. 14:07:57

"Az egyértelmű volt, hogy a rendőrök mindenképpen azt szerették volna ott és akkor, ha azt mondom, hogy én voltam a hibás"

Jéééééééézus.... ez az ember tényleg fel sem fogja, hogy ő baszta el?? Mit keresnek az ilyenek az utakon?

csahos 2013.01.29. 14:09:44

Állok, balra fordulnék, index várok.
Durr, hátulról barna szemű belém jön.
Ragaszkodik a rendőrhöz, soká de jönnek.
Ő is nyócker a rendőr is.
Három hónap majdnem, és jön az ítélet 60000 Ft és 3 hónap jogsi nekem.
Fellebbezek, ez hülyeség, legalább a tanukat meg hallgathatnák.
Ismét ítélet a hibás én vagyok.
Ügyvéd, bíróság, szakértő és ni csak, Ő a hibás.
Biró dönt, nem én voltam a hibás hanem Ő.
De Ő neki, mint a balesetet okozójának felelőssége 6 hónap után már elévült.
Ennyi.

jarics 2013.01.29. 14:31:13

@Con Storm: gondolkoztam, hogy tényleg agyhalottak alkotják-e a Jobbik szavazótáborát. Köszönöm a választ.

kotyomfitty 2013.01.29. 14:32:08

Papirja van rola hogy agyrazkodasa volt amikor alairta a vallomast, szerintem vonja vissza.

jarics 2013.01.29. 14:44:55

@kotyomfitty: eegen, mert ahhoz agy is kellene.

telkoe 2013.01.29. 15:12:04

@kotyomfitty: Azzal mennyivel jar jobban ha visszavonta?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.01.29. 15:31:11

Azt kell nyilatkozni, hogy leszorították. Akkor nem ő lesz a hibás.

helianthus 2013.01.29. 15:38:39

@rezvez: laktam alföldön. A földeken állt a talajvíz. Ha nem húztak volna nagy hirtelen árkot köré, az úton is állt volna. Hetekig. De ha ezt nem tartod jó válasznak, akkor azért vannak árkok, mert van egy csomó árokásó ember és odaásta. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 15:41:23

@vénszivar: :)) Szegény ember vízzel főz. A Technokol Rapid egy nagyon jó ragasztó volt. Na, azzal szipuztak a hülyegyerekek. A gyártó akkor mással helyettesítette az oldószert, azóta nem ragaszt.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2013.01.29. 15:48:44

Úgy 25 éve is ez volt a divat: én este viharban, biciklivel mentem és egy nagy faágat későn vettem észre, pereceltem nagyot, arcommal az aszfaltot felverve.

Egy kocsi jött mögöttem és jó szándéka jeléül felhívta a mentőt. Kijött velük a jard és mielőtt betadinnal lemostak volna be kellett ülni a kocsiba, valami vallomás-félét szeretett volna kicsikarni, de megnézte a bringa lámpáját is. Én mondjuk elismertem, h nem az útviszonyoknak megfelelően bringáztam, de azt is odaírattam, hogy nemigen volt más választásom: ha nem sietek még jobban megázom.

Feljelentettek (!) és figyelmeztetésben részesítettek. Szóval mentőt tényleg nem javaslom kihívni.

OdettésaMacskák 2013.01.29. 16:30:49

hat nekem te egy balf*sznak tűnsz, már bocsánat

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 16:42:35

@kotyomfitty: Ha bűnt követsz el, jogod van magad és hozzátartozóid ellen nem tanúskodni! Az embert nem lehet saját emberi mivoltából következő bűnlehetőségekre kényszeríteni!

Ha bűnt követtél el, és saját magad ellen tanúskodsz.. az elmebetegség.. nem vagy beszámítható! A vallomás tételt jogod van megtagadni.. Sőt a saját magad ellen tett vallomást semmisnek tekintetni...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 16:44:43

@csahos: Nem igaz... a jogi eljárás megkezdésekor megáll az elévülés...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 16:46:25

@csahos: Az anyagi kártérítési kötelezettség és az adósság nem évül el...

vomit 2013.01.29. 17:09:30

a korhaz is radhivja a rendort, es jol eljaras indul, ha sajat labon bemesz, es balesetrol hadovalsz, ahelyett, hogy igazabol almaszedes kozben estel le a farol.

g-dúrban zúgó kabóca 2013.01.29. 17:09:52

hinnye, ekkora egy paragépet.

és amúgy mégis ki volna a hibás azért, hogy a síkos úton az árokba kormányozza az autót, a kismanók?

és enyhe agyrázkódás csupán, ennek ellenére nem emlékszik, hogy történt az eset... mindannyiunk érdekében könyörgök, égesse el a jogsiját. szerintem inkább sofőrös tankkal kellene járnia, akkor max. csak klausztrofóbiás rohamot kapna.

ötvenen túl 2013.01.29. 17:59:07

25 éven keresztül baleset helyszínelő és vizsgáló voltam, ezért talán el lehet fogadni tölem az alábbiakat a paragrafusok pontos ismertetése nélkül is: a rendőrt intézkedési kötelezettség terheli, ha személyi sérüléses balesetröl szerez tudomást (akár a résztvevők, akár a mentők, akár a szemtanú jelenti be). Ha megjelenik a baleset helyszínén, akkor pontos utasítás szerint kell eljárnia, tisztázni kell a résztvevő járművek és személyek adatait, a sérülés mibenlétét, tanukat kell felkutatni, az összes adatot jegyzőkönyvbe rögzíteni, esetleg gondoskodni kell a magára hagyott jármű elszállításáról. A helyszínt jegyzőkönyvebn leírással, fényképezéssel és helyszínrajzzal kell rögzíteni, és meg kell állapítani a KRESZ-szabálysegés tényét (ki, mit szegett meg). Ezekután a sérültek után kell menni (ha lehetséges) és meg kell próbálni a tényállást -mi, hogyan, miért történt - tisztázni és be kell szerezni az elsődleges orvosi véleményt, esetleg intézkedni kell a vérvételről. A rendőr elsődlegesen csak nyilatkozatot tölt ki az elmondásokról, hiszen akkor még ő nem döntheti el, hogy milyen eljárás indul. Miután meg van minden szükséges adat, a rendőr bemegy a szolgálati helyére és elkészíti az addig rögzített iratok alapján a szabálysértési, vagy büntető feljelentést. Ez alapján dönti el az illetékes parancsnok, hogy milyen eljárás indul az ügyben. A hölgynek egy kibúvója lehetett volna, mégpedig az, hogy nem tesz nyilatkozatot, vagy azt nem írja alá az állapotára hivatkozva. Ekkor az eljárás során beidézték volna az eljáró rendőri szervhez, és ott kihallgatási jegyzőkönyvet vettek volna fel. A leírtak alapján szerintem megszegte a KRESZ 25§ (1) bekezdését, amely alkalmas a közúti szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés megállapítására.

igi1 2013.01.29. 18:04:58

@ötvenen túl: mondd má meg nekem, miért hagyja az összes helyszínelő a baleset helyszínén az áldozat szemüvegét, ha volt neki???

ezt sose tudom megérteni

ott hever minden hírben, meg ami a mi környékünkön előfordult, a véres szemüveg az úton

Aureliano Buendía 2013.01.29. 18:07:30

Ugye már lehet a posztolót?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 18:09:48

@ötvenen túl: Persze... csak Magyarország jelenleg még nem jogállam! Hozzá vannak szokva a terrordiktatúra emberiségellenes bűncselekményeihez! Az egész rendszer még mindig az emberi jogokat semmibevevő közalkalmazotti terrora épül..

Egy nem beszámítható emberrel, ha bármilyen dokumentumot aláírat... talán nem bűncselekmény?! Különösen kiszolgáltatott helyzetével visszaélve?!

Ha az orvos agyrázkódást, vagy shockot állapít meg.. hogy jönnek ahhoz, hogy bármit is aláírassanak a szerencsétlennel!

Aureliano Buendía 2013.01.29. 18:11:36

@Con Storm: na, azért ezeket a lózungokat el lehetne felejteni szerintem. Bármelyik választás előtti gyűlésen jón hangzik, de mi ebből már kinőttünk szerintem.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 18:13:42

@vomit: Ha almaszedés közben esel le a fáról.. az is baleset...

Az orvos egy esetben kérhet segítséget.. segítséget, ha nem vagy beszámítható és még lehetnek sérültek!

Ha lőfegyver vagy egyéb támadófegyver okozta sérülést tapasztal... az meg más ügy...

De persze.. Magyarországon biztos minden másképpen van.. ugye ugye.. nemzetközileg tiltott adatbázisok meg különösen védett adatkezelések...

Itt még a tüntetések szervezőit is dokumentálják.. be kell jelenteni... hol és mikor fog tüntetni... igaz hogy 8 év jár, ha valaki papírra veti.. a rendőrségen... érte.. mert a rendőröknek tilos politizálniuk.. aha...

ötvenen túl 2013.01.29. 18:38:17

@igi1: a személyi sérüléses baleseteknél az elsődleges intézkedés a mentőké. Csak miután ők elmentek, akkor kezdődik a tényleges helyszínelés. A rendőr köteles gondoskodni az elhagyott értékekről, de valóban mindíg marad valami apró dolog a helyszínen, vagy figyelmetlenségből, vagy azért mert éppen nem lehet látni a sok fű/föld/olaj/egyéb szennyeződés miatt, meg a személyi-műszaki mentés következtében is sok apró dolog akkor nem látható.

ötvenen túl 2013.01.29. 18:41:54

@Con Storm: ez nem az éppen fenálló kormány kérdése és nem politika, ez tiszta szakmai kérdés. A rendőrségi törvény és az az alapján kiadott egyéb utasítások már 1996-tól érvényben vannak. Én sem értem a kirohanásodat, vakami problémád adódott, vagy csak elvakult vagy a rendőrséggel szemben ?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.29. 18:55:51

@ötvenen túl: Amikor teljes dokumentációt és bizonyítékoka adok át az E-on közbeszerzési csalásáról, önbíráskodásáról, tisztességtelen üzleti magatartásáról, okirat hamisításról, a villamosáram szolgáltatóknak előírt törvény megszegéséről, jogtalan csatlakozási pont kialakításáról és nem tesznek semmit... sőt.. közlik nem történt bűncselekmény..

Mégis.. milyen véleménnyel legyek a rendőrségről?!

Megnézzük a bűnelkövetési tréképet és ott, a bejelentett bűncselekmények nagyobbik részét nem találjuk...

Mennyi vagyon elleni bűncselekmény van egy évben csak regisztrálva.. és mennyi a megtérül kár?!

Hol vannak a lefoglalt áruk nyilvános árverései?! Sehol.. be sem kerülnek lajstromba...

Amikor a vezetőik meg a ruhapénzt beteszik 1 évre a bankba.. kamatozni.. és 1 évig nem kapnak ruhát.. egy parasztgyereknek kell kinyomoznia mi történt?! Mit gondoljak magukról?!
Miért tiszteljük magukat?!

Jogvédő szerveződéseket üldöznek?! Kollektív bűnösség elvén, feloszlatnak jogi szervezeteket, mert nem tudják értelmezni a nemzetközi magánjog bűnszervezet kifejezését...

Mit gondolnak?! Ember... mégis.. ennyire hülyének nézi az embereket?!

Hol a fegyverhez való nemzetközi jog?! Azzal kellene kiharcolni a szabadságjogokat... és megőrizni a demokráciát...

Alapjogok védelme érdekében.. nem lehet használni a fegyvert?! Sőt, tiltott adatbázist hoznak létre kinél van kinél nincs?! És ha valakinek.. lejár véletlen az engedélye.. elfeledkezett róla,hogy Magyarországon csak egy állat..akkor emberi alapjogával visszaélve ???? fegyverrel való visszaélésért lecsukják?!

Van egy náci szeparatista kisebbség, aki rasszista indítatásából gyakorlatilag már egy településnyi magyart lemészárolt... 20 év alatt... ha meghal 140 néger Szomáliában... megy az ENSZ... a magyar meg csak egy állat?! Itt majdnem a százszorosa az áldozatoknak a száma...

fda 2013.01.29. 20:23:18

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: " a helyszínen nem is kell elismerni semmiféle felelősséget.

Vegyél elő egy baleseti bejelentőt, azon egyértelműen rajta van, hogy a kitöltése semmilyen módon nem jelenti a felelősség elismerését.

CID 2013.01.29. 20:48:34

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:
Te száguldó marha:))))

@平八: ez mit jelent, licsikonzerv?

Martinicske 2013.01.29. 21:33:31

Az a jó, hogy van ez az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebesség, amit mindenre rá lehet húzni.

Ha rossz az út, ha balesetveszélyes egy kereszteződés, vagy útszakasz (azt ne mondja nekem senki, hogy nincs ilyen nálunk), ha váratlanul szarvas, vagy űrlények kelnek át az úton, bármiért is kicsúszik valaki, az helytelenül választotta meg a sebességet, mert mehetett volna lassabban is és abban az esetben nem következett volna be a baleset és ha mégis akkor az előbbi pont újra, tehát mehetett volna még lassabban is.

Ebből a szempontból az abszolut biztonságos sebesség egészen pontosan a nulla km/h. Amennyiben ettől eltérünk, balesetek fognak előfordulni.

Egyébként nem tudom, attól sem lesz jobb, ha egy ilyen baleset miatt még elszedik az ember pénzét is, meg az se ha semmit se csinálnak.

lesifotos_szh 2013.01.29. 22:26:31

@平八: Kérlek áruld el, hogyan kerüljem el, hogy álló helyzetben, lámpánál hátulról belém hajtson valaki? (két különböző alkalommal is összetörték így az autómat) Segíthetsz abban is, hogy az előttem megpördülő autó miatti vészfékezés után hogyan kerüljem el, hogy ne hajtson belém a mögöttem haladó? Esetleg adj tanácsot, te hogyan oldanád meg azt a szituációt, amikor a kétsávos úton kamion előz kamiont a kanyarban, veled szemben? (Én fék nélkül húztam le az útról a kocsit, hogy ne menjenek át felettem a monstrumok). Stb. Aki sokat közlekedik, azzal történhet ilyesmi.

Ezt a cikket pedig ajánlom szíves figyelmedbe. Másfél órája történt ez a baleset és a kereszteződésen átszabó hölgy nem ismerte el a felelősségét, szerinte a védett útvonalon közlekedő a hibás. Miért? Mert csak.

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyalogost_sodort_el_megpordulo_vw

(Ott voltam, szóval ha kérdésed van, csak bátran! :) )

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2013.01.30. 11:37:10

@CID:
Hát lassan nem mentem az biztos, de végig eszembe volt az örökbecsű kissé közhelyes mondás, miszerint: "élj úgy, hogy ha lepereg előtted életed filmje ne tudd eldönteni, hogy akció- vagy pornófilm főszereplő voltál-e" :-)

De tényleg: úgy lebólintottam az aszfaltot, hogy ha fényt meg alagutat nem is, de a rajzfilmekből ismert csillagok megvoltak mind. Mondjuk az autós gondolhatta, hogy azért túl rosszul nem vagyok mert igen czifrát káromkodtam :)

Hola (törölt) 2013.02.20. 13:28:36

Mentősök helyesen mentők!!!!!!
süti beállítások módosítása