Tékozló Homár

Kitiltották a fiát az Oxygen Wellnessből, mert reklamált (frissült)

2013.05.29. 13:42 | jackyll | 709 komment

Naiv ügyfél halmozottan speciális gyereknapi meglepetésben részesült, amikor mozgáskorlátozott gyermekét kitiltották az Oxygen Wellness játszóházából, miután apukája megreklamálta, hogy a többi gyerekkel szemben miért csak feleannyi időt maradhat bent. Az első vérlázító beszélgetés még a másfél órás korlátozásról szólt:

„Jó napot, ön a Levente apukája? Én az igazgató vagyok, és a kolleganőm jelezte, hogy nem fogadja el a döntést”
„Én ezt nem mondtam, hogy nem fogadom el, csak azt, hogy felháborítónak tartom. Nem értem, milyen alapon diszkriminálják a gyereket, semmi rosszat nem csinált, semmi probléma nem volt vele, legalábbis nekem nem jelezték.”
„Menjünk be az irodába. ...A pedagógusaink jelezték. ” -ablak nélküli helyiségbe vezetett, ahol íróasztal mögé ült.
„De mit?”
„Teljesen mindegy, nincsenek ilyen gyerekekre felkészülve…”
„Milyenekre?”
„Ilyen speciális…”
„Speciális nevelési igényűekre?”
„Pontosan”
„De hát mi történt?”
„Teljesen mindegy, a tulajdonos ezt a döntést hozta”

„De jogom van tudni, hogy miért diszkriminálják. Miért diszkriminálnak engem? Pontosan ugyanannyit kell fizetnem a jegyért, a bérletért, de az én gyerekem csak fel annyit maradhat a játszóházban, miért?”

„Ez nem diszkrimináció. A többi központunkba be sem engednek ilyen gyereket. Nekünk sem kellett volna beengednünk.”
„Köszönöm, hogy eddig beengedték”
„Szívesen.”
„Akkor tudomásul veszem, csak azt kérem, hogy adja ezt írásba”
„Természetesen. Postán elküldjem,vagy bejön érte holnap?”
„Majd valamikor bejövök érte,amikor legközelebb jövünk”

Aztán amikor visszamentek, már be sem engedték őket az Oxygen Wellnessbe:

„Nos, sikerült kinyomtatni a levelet?”
„Nem, de már más helyzet van. Sajnos rossz hírem van, olyan döntés született, hogy nem mehetnek be.”
„Miféle döntés? Legutóbb abban maradtunk, hogy másfél órát maradhatunk bent, kértem, hogy ezt adja írásba”
„Én ilyet nem mondtam.”
„De bizony mondott”
„Nem, én azt mondtam, hogy továbbítom a főnökeim felé, és a tulajdonos úgy döntött, hogy megváltoztatta a házirendet. Az új házirend szerint pedig nem jöhetnek be” – a gyerek már kiabál.
„Miért hazudik a szemembe? Legutóbb azt mondta, hogy a tulajdonos döntése szerint csak fele annyi időt lehet Levi bent, mint mások”
„Nem, én ilyet nem mondtam. Azt mondtam, hogy továbbítom a felettesem, a tulajdonos felé”
„Mit továbbított a tulajdonos felé, a tulajdonos döntését? Vagy az Ön döntését?” "Ez nem az én döntésem" – közben visszamegy az irodájába, majd előjön egy frissen nyomtatott papírlappal. „ Az új házirend értelmében ő nem jöhet be”
„Milyen új házirend? Hol van ez kitéve? Kizárólag nekünk nyomtatott egy házirendet?”
„Nem, a tulajdonos megváltoztatta a házirendet, eszerint ilyen speciális… gyerek… nem jöhet be”

Állítólag elképzelhető, hogy nem csak az Oxygen Wellness volt gerinctelen féreg, hanem egy empatikusabb szülő szólt be a kisfiú miatt a vezetőségnél. Gratulálunk az összes tajparaszt résztvevőnek, szégyelljétek magatokat!

UPDATE: Az Oxygen Wellness a kommunikációs hibáért elnézést kér, de nem változtat a házirendjén:

Örömmel fogadjuk, hogy lehetőségünk nyílik a saját álláspontunkat is ismertetni az ügyben. Reméljük, hogy Oxygen Wellness Kft. alkalmazottai által átélt és előadott eset más megvilágításba helyezi a történteket, hiszen mindig is távolt állt tőlünk a diszkrimináció, ezzel az indíttatással hoztuk létre a játszóházat is.

A játszóházban szakképzett óvónők dolgoznak, egy műszakban egy személy, akik tökéletesen felkészültek a gyermekek ellátására, szórakoztatására. Mindazonáltal amikor Fábián Úr az első alkalommal kitöltött regisztrációs lapján jelezte, hogy kisfia, Levente speciális nevelési igényű, óvónőnk úgy döntött, hogy jó szándékára, empátiájára és szakértelmére alapozva örömmel elvállalja a kisfiú felügyeletét is – miközben Fábián Úr a recepciónál várakozik. Leventével – ahogyan az édesapja is leírta – nem voltak magatartásproblémák, viszont éppen mozgáskorlátozottsága miatt állandó figyelmet és segítséget igényelt. Ezt viszont még a legjobb szándékú óvónő sem tudta anélkül megtenni, hogy a játszóházban tartózkodó – esetenként 12-15 gyermek – ne lássa ennek kárát. (Fábián András maga is leírta, hogy neki is problémát okoz egy húszkilós gyermek emelgetése, ez természetesen fizikailag is megterhelést jelentett az óvónőnek, aki ezáltal a többi gyermeknek sem tudott kellő figyelmet szentelni. Ez a fajta kényszerű figyelemhiány tehát mindenképpen veszélyeztette a bent játszó gyermekeket. Éppen ezért az óvónők többször jelezték szóban az édesapának, hogy a gyermeke felügyeletét nem tudják összehangolni a többi gyermek ellátásával.) Ez a tény irányította a figyelmünket a korlátozott lehetőségeinkre, és arra, hogy egységesítenünk és konkretizálnunk kell a szabályozást.

Mindezen tapasztalatok birtokában, többszöri látogatás után vontuk le azt a konklúziót, hogy nem vagyunk felkészültek speciális nevelési igényű gyermek ellátására. Beismerjük, hogy jobban végig kellett volna gondolnunk, hogy alkalmasak vagyunk-e egy ilyen feladatra. Akkor jártunk volna el helyesen, ha amint nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy Levente teljes és kizárólagos felügyeletet igényel, azonnal jeleztük volna az édesapa felé írásban is, hogy erre nem vagyunk felkészülve, nem tudjuk megoldani. Ezért a kommunikációs hibáért elnézést kérünk! Rendkívül fájlaljuk, hogy Fábián Andrást ilyen mélyen érintette az eset, de reméljük, a fent leírtak ismeretében elfogadja az álláspontunkat.

Oxygen Wellness Kft. vezetősége
2013. május 29.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igi1 2013.05.29. 13:45:55

Apuka ne reklamáljon, forduljon az egyenlő bànàsmód hatósàgjoz

Sosem értem, mindig minden a gyereken csattan

Jó, ha nem engednek be, akkor feljelentès

De nem mész vissza még több megaláztatásért

igi1 2013.05.29. 13:50:13

Egyébkènt meg ügyvéddel mentem volna vissza harmadszorra, egyedül

Szegény gyerek, legalàbb ne előtte hisztérikázzon apuka

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 13:52:33

ez egy ilyen rusnya világ. aki nem fér bele az egyenméretű dobozba, az mehet a fenébe, még akkor is ha csak egy kisfiú. apukának kitartást, kisfiúnak meg minden jót.

igi1 2013.05.29. 13:52:57

Amúgy meg èn se értem, a mozgáskorlátozottság nem fertőző, és az is milyen szép, hogy még így is volt egy gyerek, aki játszott leventvel...

Csak az anyja/apja tanulhatna ettől a gyerkőctől

Döbbenet

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.29. 13:54:38

Vérlázító. Bár érdekelne a másik oldal sztorija is.

Szelid sunmalac 2013.05.29. 13:58:39

@igi1: Aha. Azok aztan tenyleg sokat csinalnak. Leginkabb felturhaznak aztan alaallnak.

Elstron 2013.05.29. 13:58:55

@igi1: Ennél bonyolultabb a kérdés, ugyanis egy SNI-s gyerekkel való foglalkozás speciálisan képzett, emelt létszámú pedagógust igényel. Nyilván ennek felárát az Oxygen nem akarja megfizetni. Ennyi.

Szelid sunmalac 2013.05.29. 13:59:49

@igi1: Nem art, ha a gyerek idejekoran megtanulja, hogy ne elsomfordaljon, hanem alljon ki az igazaert.

Hipok Rita 2013.05.29. 14:01:13

Ha tényleg így történt az eset, akkor ez egy ocsmány undorító banda. Remélem, hamarosan megkapják érte a magukét.

room_101 2013.05.29. 14:02:40

Nem lepne meg, ha rövidesen megjelenne egy oxy... akármi reklám errefelé, és ez a cikk meg eltűnne innen.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:03:30

@Elstron: ez nem iskola vagy óvóda napi 6-8 órában, hogy speciálisan képzett pedagógus kelljen hozzá, csak egy játszóház, ami egyébként akadálymentesített is. a kisfiú nehezebben mozog mint a többiek, ennyi. bármely jóérzésű ember (neadjisten pedagógus) tud vigyázni egy ilyen bajokkal küszködő kisgyerekre egy órahosszáig. ha meg nem, akkor nem odavaló és kész.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2013.05.29. 14:04:09

Erős a gyanúm, hogy a hegyvidéki újgazdag picsák kezdek el pampogni a cégnél, hogy az ő kis csimótájuk "ilyen" gyerekekkel ne legyen már egy légtérben.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.05.29. 14:04:11

Valaki mondja már el nekünk, hogy mi a fene ez a hely, és mit csinálnak ott, ami során egy nyomorék gyerek egyszerűen útban van.

Elstron 2013.05.29. 14:04:15

@zsiráfffff: Ez aztán igazán konstruktív hozzáállás. Hülye-e vagy?

Egyébként itt szemfülesen el van hallgatva az a más fórumokon megjelent tény, miszerint a gyerek hiperaktív is. Így mindjárt más megvilágításba kerül a dolog, hiszen az azért tényleg nehezen hihető, hogy mozgáskorlátozottság miatt kitiltsanak valakit egy játszóházból.

igi1 2013.05.29. 14:04:51

@Elstron: akkor meg eddig miért engedték be a többiek közé, meg hogy megszeresse a helyet?

Apuka nem mondta, hányszor voltak ott, de gyanïtom, tudja, melyik szülő volt a hunyó

Ez a legszemetebb kitolás amúgy is, egy hely fontossá vàlik, aztán nem engednek be, te pedig tudod, érzed, hogy kitiltottak, akkor is, ha apuka nem mond semmit

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: aki ennyirebeteg, szerintem nem lehet soha egyedül

A legdurvább a sztoriban a krokodilkönnyek....

AtiSnatch 2013.05.29. 14:05:04

Igazgató és a "másikszülő" (amennyiben létezik) gondolkodjon el ,hogy ő jogosult-e arra ,hogy belépjen az intézménybe!

Tölgyasztal 2013.05.29. 14:05:57

EUban nem tilos bármiféle diszkrimináció? Javaslom, gyerkőccel és több tv-s stábbal visszamenni az érintett helyre és bepróbálkozni, majd a riportot leadni...

Manyecska 2013.05.29. 14:06:43

@Elstron: annyi gyerekre ráhúzzák ezt. az enyémmel az volt a bajuk hogy nem szeret mesét hallgatni az oviban..:D hát most mitcsináljak?? aludni sem szeretett inkább ücsörgött a széken:D

Elstron 2013.05.29. 14:08:46

@zsiráfffff: Az azért megvan, hogy a játszóházakban nem egy pedagógus jut egy gyerekre?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:09:57

@Elstron: nincs elihallgatva, ott van a cikkben amit a papa írt. b+, minden gyerek hiperaktív, nem láttál még gyereket közelről?

vagy a normális gyerek az csak ül, fexik, kussol vezényszóra, engedéllyel veszi a levegőt, akkor beszél ha kérdezik?

és még egy kérdés: a mozgáskorlátozott, neaggyisten kicsit értelmileg is sérültek hova menjenek játszani? csernobilba, b+? hudefölbasztam magam kivételesen.

g-dúrban zúgó kabóca 2013.05.29. 14:12:43

ha ez így történt, hát iszonyatosan felháborító, vérlázító. tiszta ideg lettem, ahogy olvastam, elismerésem a papának, hogy emberhez méltó tudott maradni, nekem nem biztos, hogy ment volna. nekem júliusban jár le az oxygénbe a bérletem, hacsak nem történik valami radikális változás a részükről, én biztosan nem megyek hozzájuk többet. csak egy vendég vagyok, tudom, de hátha többen így döntenek.
annyira elkeserítő az egész.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:12:47

@Elstron: apka kint volt a folyosón és figyelt és várt. ha valami nagy gáz lett volna a gyerekkel, szólhattak volna neki bátran. de nem, ehelyett kitiltják, mer b+ ezek a gyerekek nem passzolnak a tapétához.

igi1 2013.05.29. 14:13:14

Ha meg hiperaktív a gyerek, az egy mozgáskorlátozottnál. Szerintem enyhébb fokozatú legyen, pl. Nem hinném, hogy dobâlja a többi gyereket esetleg

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 14:13:36

"Sajtóközlemény
Hivatalos válasz az Oxygen Wellness Kft.-től Fábián András „Vége a gyereknapnak” című közösségi oldalon tett bejegyzésére
Örömmel fogadjuk, hogy lehetőségünk nyílik a saját álláspontunkat is ismertetni az ügyben.
Reméljük, hogy Oxygen Wellness Kft. alkalmazottai által átélt és előadott eset más megvilágításba helyezi a történteket, hiszen mindig is távolt állt tőlünk a diszkrimináció, ezzel az indíttatással hoztuk létre a játszóházat is.
A játszóházban szakképzett óvónők dolgoznak, egy műszakban egy személy, akik tökéletesen felkészültek a gyermekek ellátására, szórakoztatására. Mindazonáltal amikor Fábián Úr az első alkalommal kitöltött regisztrációs lapján jelezte, hogy kisfia, Levente speciális nevelési igényű, óvónőnk úgy döntött, hogy jó szándékára, empátiájára és szakértelmére alapozva örömmel elvállalja a kisfiú felügyeletét is – miközben Fábián Úr a recepciónál várakozik. Leventével – ahogyan az édesapja is leírta – nem voltak magatartásproblémák, viszont éppen mozgáskorlátozottsága miatt állandó figyelmet és segítséget igényelt. Ezt viszont még a legjobb szándékú óvónő sem tudta anélkül megtenni, hogy a játszóházban tartózkodó – esetenként 12-15 gyermek – ne lássa ennek kárát. (Fábián András maga is leírta, hogy neki is problémát okoz egy húszkilós gyermek emelgetése, ez természetesen fizikailag is megterhelést jelentett az óvónőnek, aki ezáltal a többi gyermeknek sem tudott kellő figyelmet szentelni. Ez a fajta kényszerű figyelemhiány tehát mindenképpen veszélyeztette a bent játszó gyermekeket. Éppen ezért az óvónők többször jelezték szóban az édesapának, hogy a gyermeke felügyeletét nem tudják összehangolni a többi gyermek ellátásával.) Ez a tény irányította a figyelmünket a korlátozott lehetőségeinkre, és arra, hogy egységesítenünk és konkretizálnunk kell a szabályozást.
Mindezen tapasztalatok birtokában, többszöri látogatás után vontuk le azt a konklúziót, hogy nem vagyunk felkészültek speciális nevelési igényű gyermek ellátására.
Beismerjük, hogy jobban végig kellett volna gondolnunk, hogy alkalmasak vagyunk-e egy ilyen feladatra. Akkor jártunk volna el helyesen, ha amint nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy Levente teljes és kizárólagos felügyeletet igényel, azonnal jeleztük volna az édesapa felé írásban is, hogy erre nem vagyunk felkészülve, nem tudjuk megoldani. Ezért a kommunikációs hibáért elnézést kérünk!
Rendkívül fájlaljuk, hogy Fábián Andrást ilyen mélyen érintette az eset, de reméljük, a fent leírtak ismeretében elfogadja az álláspontunkat.

Oxygen Wellness Kft. vezetősége
2013. május 29." -t olvastam a fészen.

Elstron 2013.05.29. 14:13:50

@zsiráfffff: Hol látod ebben a cikkben a hiperaktivitásra utaló szöveget? Igazán bemásolhatnád.

A hiperaktivitás pedig egy betegség (amelyet kezelni kell), nem pedig egy normál állapot ember. Ha ennyire nem vágod a témát, akkor inkább hallgass.

"a mozgáskorlátozott, neaggyisten kicsit értelmileg is sérültek hova menjenek játszani?" - vannak erre speciális fejlesztő pedagógusok, intézmények. Mondom, ha nem vágod a témát, akkor inkább hallgass.

borso 2013.05.29. 14:15:19

remélem az egyenlő bánásmód hivatala cirka 250 millióra bűnteti azoxigént (nem az O2-t :-) ).
apukának üzenem simán rendőrt kellett volna hívni, hogy cigányzsidózzák a gyereket, 2 percen belül az egész TEK (nős) gárda teljes haci díszben lett volna kint.

esferenc 2013.05.29. 14:15:46

Azért, ha beengedik felelősek is lesznek érte. Mert az igényei mások, jobban kell rá figyelni, ráadásul nem csak egy átlagos felügyelőnek, hanem egy speciálisan képzettnek, mert, ha baj van és beengedték, akkor hunyók lesznek, akár anyagilag is. Többet kellene fizetni az apukának, nem ugyanannyit, mint a többinek. Hogy a fele lehetőséget kapta, az is megoldás. Nyilván ezentúl oda se fogják beengedni. Már megérte, hogy hordhatja spéci helyre, többszörös áron,a többiekkel együtt.

rolexes 2013.05.29. 14:16:04

Na ezért jó,hogy mindig van nálam kés,vipera....stb..nekem pampogott volna a tetű recepciós vagy igazgató akkor már darabokra törtem volna a koponyáját...

Peetee 2013.05.29. 14:16:15

A luxuskurvák és a magukat atyaúristennek képzelők - akik a Zoxigén velnessz' látogatóinak nagy részét adják - sajnos nem tűrnek meg maguk körül azokat, akik nem olyan tökéletesek, mint ők. Aki nem szép izmos, nem szép, nem sármos, nem kerek mellű, nem feszes seggű. Remélem egyszer ők is vállalnak gyermeket, és ha a sors úgy hozza, a beszólogatósoknak a jóisten sem fog segíteni, ha nem egészséges baba születik. Akkor majd talán elgondolkodnak 1 picikét...

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 14:18:46

@rolexes: Aztán önbíráskodásért +5 év megéri:)
és meg jól le is lövik a sünök:)

esferenc 2013.05.29. 14:18:53

@rolexes: És most megkezdenéd az előzetest, majd ülnék húsz évet. Már megéri. Még a primitív idiótáknak is.

Atörökk 2013.05.29. 14:19:12

Inkább nem mondok semmit...

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 14:19:51

Miről is van itt szó:
Nyilván arról, hogy az Oxygen Wellness, akárcsak sokan mások is, a jó öreg "majd mi vigyázunk a gyerekedre, amíg te fogyasztasz" nevű marketing módszerhez nyúltak, amikor arról kellett dönteni, hogyan lehet még több ügyfelet bevonzani. Nos, ez a kigondolásig nyilván jól is hangzott, dörzsölték a tenyerüket az ügyvezetők, na majd ráérő gazdagék leteszik a gyereket, minden szép és jó. Mi kell ehhez, és hogyan tudjuk olcsón kivitelezni? Kell egy terem, veszünk olcsó játékokat a Régióban, meg olcsón felveszünk valami fiatal főiskolás csajokat gyerekfelvigyázónak.

Csak ugye arra nem gondoltak illetékesék, hogy a gyerekek nem egyformák, és nem úgy működnek, mint ahogy azt a szivarszobákban, konyakkal a kézben kigondolják a befektető uraságok és nyilván nem gondolták át, hogy mi van akkor ha az amúgy kurvadrága szolgáltatásokat olyan szülő is ki fogja tudni fizetni, akinek bár pénztárcáját és az üzletet nézve KÉKVÉRŰ, de gyermeke netán mégis (mozgás)sérült vagy más szervi vagy szellemi betegség értelmében véve nem "átlagos". Így nyilván simán elképzelhető, hogy az ilyen gyerekre több energiát kellett áldozni a vigyázó kislánynak, aki a második-harmadik ilyen vigyázás után jelezhette a főnöknek, hogy bocsi, de ő nem erre szerződött, ez nagyon fárasztó és akkor vagy elintézik, hogy nem jöhet be ilyen gyerek, vagy azonnal felmond.

És mivel valószínűleg ilyen alacsony fizetésért nem találtak volna erre az alibi pedagógusi feladatra azonnal embert, (márpedig az elég hülyén nézett volna ki, hogy kiírják a gyermekmegőrzőre egyik napról a másikra, hogy ÁTMENETILEG ZÁRVA) ezért szépen beírták a házirendbe, hogy nem jöhet be ide speckós gyerek oszt jó napot, ne hozza ide senki a speckós gyerekét, még akkor se, ha nincs vele baj, értsék már meg, hogy ez nem a Pető Intézet, nem erre lett ez a gyerekmegőrző létrehozva, csak marketing csalinak, hogy úgy tűnjön, milyen jó fej ez az Oxygen a gyerekes gazdagokhoz.

Hol cseszték el?
Eleve nem kellett volna gyermekmegőrzőt csinálni és akkor ez a probléma nem jött volna elöl, valami okosabb és fantáziadúsabb marketingest kellene alkalmazni...
Viszont ha már beindították, akkor olyan alkalmazottakat kellett volna felvenni, akik ha speciális gyereket kapnak a kezükbe, akkor van hozzá képesítésük, hogy tudjanak bánni vele. Oké, elismerem, hogy egy ilyen speciálisan képzett pedagógus drágább, mint egy mezei animátor...

Az Oxygennek most két választása maradt: vagy megszünteti az egész gyermekmegőrzést, mondván, hogy rosszul mérték fel saját képességeiket és nem tudják megoldani a gyermekmegőrzés humánus feltételeit.
Vagy bocsánatot kérnek, és elismerik, hogy suttyerákok voltak, és kijelentik, hogy azonnal felvesznek speciális pedagógusokat is a munkára és tényleg így is tesznek.

igi1 2013.05.29. 14:19:56

@Páneurópai Harci Kos: sokàig tartott kipréselni

De még mindig azt mondjàk, nem illik a tapétàhoz a gyerek

Nem levente ott az egyetlen 20 kilós gyerek, mi ez a baromság?

A többiekre még rá is kell szólni, öket is emelgwtni...

Meg már megint a szülő a hülye

Hahó, EDDIG ODAJÁRT A GYEREK!

Elstron 2013.05.29. 14:20:59

@zsiráfffff: Ez egy link vazze, nem pedig a cikk tartalma. Szerinted egy cikkben hányan kattintanak rá az összes hivatkozásra? Egyébként már korábban elolvastam az összes ezzel kapcsolatos kontentot, de rengetegen nem teszik ezt meg, és csak az itteni szöveg alapján ítélkeznek.

g-dúrban zúgó kabóca 2013.05.29. 14:21:59

@Páneurópai Harci Kos: pont olyan szerecsenmosdatós, frankót megmondós, magas lóról beszélős válasz, ahogy kb. számítottam :(

igi1 2013.05.29. 14:22:32

Egyébkènt, most levente hova jàr apuka?

Találtak neki új helyet, vagy nem mondtak neki semmit, nem vittèk mèg màshová?

lepkehalló 2013.05.29. 14:23:09

Na most ha a kötélhágcsós mászókánál, csúszdánál másoknak netán várakozniuk kell, akkor talán érthetővé válik a "pénzemért szolgáltatást" kormányszóvivő-jelölti attitűd lényege.

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 14:23:29

@igi1: nem én írtam, csak olvastam,

--u.i.amúgy én is azzal értek egyet, hogy a sérült egyedeknek speciális intézmény kell.

(A neten akkora képmutatás van mint a fene, mindenki fogadkozik, esküdözik, virtuális kardcsörtetés.

nandika68 2013.05.29. 14:23:48

Igaza van az oxygennek,a sérült gyerekeket speciális helyre kell vinni,ahol megfelelő személyzet 1 gyerekre 1 nevelő van.

igi1 2013.05.29. 14:23:55

@Elstron: álljà màr le, az ilyenek miatt röhög a markàba az oxygen

Egy követ fújsz vele, nem vàgod?

Zka77 2013.05.29. 14:24:21

@atpijkamo: a másik oldal azt mondja, hogy így nem jutott elég idő a többi gyerekre. Ami jogos. Csak akkor miért nem hoznak olyan szabályt, hogy ilyen gyerek csak szülői felügyelettel lehet bent? Akkor minden rendben volna, így meg égetik a pofájukat, hülye barmok.

SemBoga 2013.05.29. 14:24:34

@Páneurópai Harci Kos:

ebben az esetben nem a kitiltás, hanem a szűlő általi felügyelet biztosításához kell kötni a részvételt

na orbán, most izzísd a különadó kommandót, amikor ténylegesen az állampolgárokat próbálják szopatni

Elstron 2013.05.29. 14:25:30

@igi1: A barátnőm óvónő, telerakva SNI-s gyerekkel. Kicsit többet tudok a helyzetről, mint az ide kommentelők együttvéve.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:25:31

@Elstron: olvasni, olvasni, olvasni. ez egy nagy titok ám, ne mondd el senkinek.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2013.05.29. 14:25:41

Az Oxygen Wellness honlapján van a sajtóközlemény erről:

www.oxygenwellness.hu/hu/naphegy/sajtokozlemeny-2013-majus-29

A magunk részéről utoljára vettünk bérletet az Oxygen-be; keresünk más helyet. Nekem is az a tippem, hogy valamelyik szülő rinyált.

Az Oxygen rosszul kezelte a helyzetet. Szégyelljék magukat!

milu vagyok:) 2013.05.29. 14:26:07

A Facebook oldalukon nem lehet látni a portól, úgy üti őket a nép :) Férgek!!!

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:26:23

@Páneurópai Harci Kos: No igen. Nem mintha egy "normal" gyerek ne tudna lekotni egy ember teljes figyelmet. eleg egy kis elkenyeztetett hisztis picsa, aztan borul a bili. Most tenyleg (kerem nem felreerteni, a gyerek mellett beszelek), de egy mozgasserult hiperaktiv gyerek megis mi a fraszt tud csinalni? Hiperaktiv, de nem tud mozogni. Teljesen uti egymast a ketto. Egy mozgaskepes atlag neveletlen gyerek percek alatt fel tud forgatni barmit.

SemBoga 2013.05.29. 14:27:07

@esferenc: "Azért, ha beengedik felelősek is lesznek érte."

lófaszt - mindenhol ki van írva, hogy csak saját felelősségre

igi1 2013.05.29. 14:27:18

@Páneurópai Harci Kos: èn, beteg emberkènt mindig is egészségesek közé vàgytam, szerencsémre ott is tanultam

Pedig ki akart engem is rekeszteni a tanárnő másodikba

De nem jött össze

Most se szeretem, hogy ha elérek valamit, azt mondjàk, hogy csak azèrt, mert

Inkàbb titkolom a mai napig is a dolgot, és úgy tekintek magamra, mint ha nem lenne semmi gondom

Szóval, aki be akarja dugni a gyereket màshová, azzal kárt okoztok

Egyéves Önkéntes 2013.05.29. 14:27:39

@Androsz: aszongyák, hogy nyomoréknak hívni egy mozgássérültet kábé azonos nagyságú tahóság, mint kizárni a játszóházból....

Manyecska 2013.05.29. 14:27:43

@igi1: annak vannak formái, asszem. az enyém egyensúlyzavaros volt /szülési komplikációk/, jártunk mozgásfejlesztőbe /pár évig/, SENKIT nem érdekelt az oviba hogy folyton elesik, tele van kék-zöld foltokkal, vazze:((! De már kinőtte, bár a szépírással megküzdött alsóban...

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:28:19

@lepkehalló: Bazz. Egy zsufolt jatszohazban igy is, ugy is varakozni kell. Nem kurva mindegy, hogy egy gyerek miatt, vagy mondjuk 20 miatt? Addig jatszik mashol. Ha meg ki akarja varni, ha kivarja.

Csáknorissné 2013.05.29. 14:30:13

@Páneurópai Harci Kos:
Mennnyen az Okszigén a jó büdös fenébe!!!
Azt senki nem veszi észre, hogy az egyik óvónő azt mondta, hogy kevesebb a baja mint a többivel? Lehet, hogy az az óvónő már nem is ott dolgozik, mert nem eléggé kirekesztő?

igi1 2013.05.29. 14:30:15

@Elstron: elhiszem, de itt azon buktak el, hogy a gyereket sokszor beengedték egy szó nèlkül, és nem is volt gond egy eseményig

A szülö ekkor fordult az igazgatóhoz, egy itt nem jelzett eset utàn

Ezt érzem, hogy kimaradt a konkrèt ügy

Manyecska 2013.05.29. 14:30:58

Emelgetni..? évekig jártam a gyógypedagógushoz, ott aztán volt mindenféle fogyatékkal élő gyerek, csoportokban, nem láttam nagy felhajtást:) amúgy tökéletes munkát végeznek le a kalappal!!:)

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 14:33:33

@Páneurópai Harci Kos:

Miközben gépeltem az észrevételem, közben megjött az Oxygen válasza. :D

És igen, így legyen ötösöm a lottón drága barátaim! A kisgyerek tehát a marketing jellegű gyermekmegőrző csali és az ócsójánoskodás áldozata lett.

Ez a levél amúgy csak olaj a tűzre. Láthatóan még mindig nem értik, mi a probléma. :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.29. 14:33:54

@Zka77: "a másik oldal azt mondja, hogy így nem jutott elég idő a többi gyerekre."

Nem figyelsz. Ezt a poszttoló elmondásából tudod csak. Engem a másik oldal álláspotja érdekel.

Andie 2013.05.29. 14:33:56

Én egyébként azon csodálkozom, hogy egyáltalán már az elején foglalkoztak vele. Én, ahova a fiammal (3,5 éves) járok, ott csak dísznek van 2, - fent valaki találóan írta - egyetemista kiscsaj, akik beszedik a pénzt, látványosan unatkoznak, kávéznak, és rosszallóan néznek, ha a gyerekek visonganak. Én be szoktam menni a gyerekkel, mert a sok 50 kilós 10 éves tank letarolja, ha nem figyelek oda. Hogy más szülők hogy merik otthagyni a hasonló, sőt, fiatalabb korú gyerekét, nemtudom, de szedtem már ki idegen gyerkőcöt felborított szivacspárna alól úgy, hogy még ketten feküdtek rajta a fent említett malackákból.
Szóval ilyet, hogy egy néni kisérgeti és játszogat a gyerekekkel, én még nem tapasztaltam, persze lehet, hogy rossz helyre járok. Itt 1800 ftot kérnek / óra.
Azt nem értem, hogy apuka miért nem ment be Leventével? Nem engedték? Vagy neki is kényelmesebb volt, hogy végre más emelgeti a gyerekét?
És egyébkéntis, hogy lehet valaki egyszerre mozgáskorlátozott + hiperaktiv?

igi1 2013.05.29. 14:34:17

Az igazgatónak meg talàn meg kellett volna hallgatni a màsik felet is, ez nem törtènt meg, tehát kirúgni

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 14:34:32

@Páneurópai Harci Kos:

Miközben gépeltem az észrevételem, közben megjött az Oxygen válasza. :D

És igen, így legyen ötösöm a lottón drága barátaim! A kisgyerek tehát a marketing jellegű gyermekmegőrző csali és az ócsójánoskodás áldozata lett.

Ez a levél amúgy csak olaj a tűzre. Láthatóan még mindig nem értik, mi a probléma. :D

esferenc 2013.05.29. 14:35:07

@SemBoga: Ki van írva az is, hogy reklamációt a pénztártól való távozás után nem fogadnak el. Oszt mégis kénytelenek elfogadni. Meg az is, vigyázz hóomlásveszély. Oszt, ha nem tettek más semmit csak kiírták, akkor is felelnek a kárért, ha valakinek valami baja lesz.

Ki mit ír ki,lényegtelen a következményszempontjából, csak az a lényeges, megtett e mindent, hogy nem következzen be a baj.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 14:35:39

@igi1: no és mi bajod volt? Légmell?

altimus 2013.05.29. 14:35:44

nehez kerdes ez. nagy valoszinuseggel itt leginkabb arrol van szo, hogy a gyerek "ciki", kellemetlen. elvegre egy felsokategorias fitnesszben rosszul mutat egy ilyen gyerek, ugyhogy siman meg akartak tole szabadulni.

ugyanakkor arrol sem vagyok meggyozodve, hogy pl. az ikea gyerekmegorzojebe beengednek ezt a gyereket. ugyanis ahogy beengednek szuloi felugyelet nelkul egy pl. korlatozott mozgaskepessegu gyereket a megorzobe es az ott pl. megfullad a golyok alatt akkor azonnyomban komoly jogi/anyagi/karteritesi ... felelosseg keletkezik.

vilagos, hogy diszkriminalni nem lehet, se erkolcsileg, se jogilag nem megengedett es elfogadhato. ugyanakkor lehet korlatozni hozzaferest, hasznalatot. pl. egy vidamparkban is meg van adva minimalis magassag egy-egy eszkoz hasznalatahoz ...

ez innentol jogi kerdes, vajon sima diszkriminacio-e ez a konkret eset, vagy jogos korlatozas.

az oxigent ismerve nagy valoszinuseggel sima diszkriminaciorol van szo, a gyerek egeszen egyszeruen kenyelmetlen volt ott.

parade 2013.05.29. 14:36:15

Nem vágtad szájon?

igi1 2013.05.29. 14:36:58

@Rosszindulatú Vászka: ha sinosz kàrtyàm van, szerinted!?

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 14:37:17

@Csáknorissné: nem én vagyok a szóvivőjük:) csak jeleztem, hogy van hivatalos közleményük is :)
Mielőtt túl egysíkú lesz a beszélgetés.

u.i. welness a profil, nem gyerekmegőrzés.
az csak egy kényelmi szolgáltatás, ha jól látom.

Elstron 2013.05.29. 14:37:41

@igi1: Szerintem a sajtóközlemény elég jól leírta a lényeget, mit kell még ezen rugózni? Az óvónő hivatástudattól vezérelve igyekezett a gyereknek kedvezni, ez sokszor sikerült is, de nem mindig. Eljött egy pont, amikor azt mondták, hogy bocs, de nincs már erre kapacitásuk.

Az ilyen helyzetek felismeréséhez általában tapasztalat, és idő kell. Persze sajnálom én is a kiskölyköt, de megértem az Oxygen álláspontját is. Nekik a többi vendégre, és a munkatársakra is tekintettel kell lenniük. Ne feledjük el, hogy nem állami intézményről van szó, ahol kötelességük foglalkozni a hátrányos helyzetű emberekkel is.

A sok nagyokosnak pedig az egyik fb-s kommentet szeretném bemásolni:

" A jóképességű kommenthuszároknak ajánlom, hogy 1 órára (komolyan csak annyira) vállalják el egyetlen (nem több) különleges nevelési igényű gyermek felügyeletét. Ha ezt abszolválták, akkor vállalják el e mellé, úgyszintén egy órára kettő darab átlagos gyermek felügyeletét is. Ha majd mindhárom gyerek megússza különösebb galiba nélkül, akkor legyenek szívesek diszkriminációval illetni bárkit is."

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.29. 14:38:18

Ehhez az egészhez semmi közöm.

/JMJ/

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:38:43

@altimus: Azert a vidamparkban a korlatozas pont a gyerekek testi epsegenek vedelmeben vannak. Ezt ilyen esetre egy jatszohazban nehez rahuzni.

h0mbr3 2013.05.29. 14:39:11

Nagyon vicces, hogy az emberek a mindennapi frusztrációjukat kivetítik erre az esetre. Egy magánintézménynek igenis joga van ahhoz, hogy megválogassa, kinek tud ilyen (bónusz)ellátást nyújtani. Egy speciális nevelési igényű (nem véletlenül hívják így) gyereket normális iskolába sem engednek. Az Oxygen egy konditerem, a játszóház kiegészítő szolgáltatás. Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy "fúj, büdös nyomi, menj innen" (mert akkor a legelején jelezték volna), hanem - mint ahogy egyébként tök korrekten kommunikálták is (igaz, utólag, ami viszont nagyon béna) - rájöttek, hogy nem tudják sem őt megfelelően ellátni, sem ezáltal a többi gyereket.
Persze nem voltam ott (megjegyztem, valószínűleg ti sem), ezért nem tudhatom, pontosan mi történt, de egyből farkast kiáltani, meg egyenlő bánásmód hatóság kutyatöke, azért elég szánalmas.
És most lehet rámönteni a f*st, mert más a véleményem. Köszi!

igi1 2013.05.29. 14:39:14

@Elstron: nem, igazgato és a szülő viselkedése a lényeg

Itt biza egy nagyon fontos ügy kimaradt

Landy4x4 2013.05.29. 14:39:23

Kicsit Off-topic
A gyerekkorunkat végigjátoszottuk egy olyan barátunkkal aki mozgás sérült. Soha nem kivételeztünk vele, ha elgurította a labdát neki kellett érte mennie. A lábtengónál csak annyit engedtünk meg neki, hogy kézzel is beleérhetett. Ha kerítést kellett mászni, hát sok ugratás és minimális segítséggel ő is mászott.
A mai napig nagyon jó barátok vagyunk és azóta sem kivételezünk vele, sőt az ugratásból, b@szogatásból, talán neki több is jut.
Ha mindenki ilyen közegben nőhetne fel, akkor ez a poszt sem kellene hogy téma legyen.
Ez a szerény véleményem!

fingerbangs 2013.05.29. 14:39:46

Na ez az a pont amikor elmegy a bus picsaba minden kocsog, az oxigen tulajtol kezdve a gyoker feljelento szuloig, rakjak ki a nevuket meg a mailcimuket valahova hogy meg tudjam osztani veluk a specialis velemenyem!!!
Szarhazi gecik, legyetek halasak a sorsnak hogy nem ti vagytok mozgasserultek, nem nektek kell viselni ezt a statisztikailag kotelezo terhet.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:40:20

@Andie: azért nem ment be, mert nem engedték be, mondván "zavarja a gyerekeket".

amúgy a fészbukk linken volt a megoldás az egyik kommentben, bemásolom ide:

az lett volna helyes, ha látva és beismerve a hibát, felvettetek volna egy speciális nevelőt óraadó jelleggel, azaz havi két alkalomra, és beírtátok volna a házirendbe/árlistába, hogy speciális gyerekeket ezekben az időpontokban tudtok fogadni. Ez egy európai megoldás lett volna.

igi1 2013.05.29. 14:40:22

@h0mbr3: de màr beengedték, fogd fel te is, hogy rendszeresen odajártakk a gyerek pedig megszerette a helyet!

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 14:40:47

@igi1: én honnan tudnám mid van, nekem erről még nincs véleményem. Az valami vasútas buli? És rendes "á" bötűd mér nincs? Hagymáskocc?

igi1 2013.05.29. 14:43:09

@Rosszindulatú Vászka: ipadezek ilyenkor

Te meg ne trèfázz más betegsegén, nem illik

dani27bpbp 2013.05.29. 14:43:35

Mi ez az Oxygén wellness? Mi a franc van ott?

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:43:39

@Elstron: Szevasz Tamas! Nem, nem feltetlenul nehezebb egy specialis gyerekre vigyazni. Volt szerencsem koztuk dolgozni, es fenyevekel kiszamithatobbak es konnyebb a a kezelesuk, mint az atlag gyereknek. Pl. amikor beoltoztem kulonbozo rajzfilmfiguranak, a serult gyerekekkel egy elmeny volt foglalkozni, bezzeg jatszoter megnyiton volt olyan eset, amikor a negyedikes gyerek kessel akarta megnezni mi van a jelmez alatt.

Elstron 2013.05.29. 14:43:50

@igi1: Azt nem is állítottam, hogy az ügy kva. jól lett kommunikálva. Szerintem ezen nincs mit magyarázni, de ezt másodlagos dolognak tartom, mivel nem szokásom rugózni a szavakon.

Az ok-okozati összefüggéseket akartam feltárni, ennyi.

@zsiráfffff: Ebben teljesen igazad van, viszont erősen kétlem, hogy ezt meg tudnák fizetni az emberek. Ugyanis 1 SNI-s 1 pedagógust igényel. Nyugaton ezt nyilván kifizetik, de nálunk nincs realitása a dolognak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.05.29. 14:44:14

Könyörgöm, mondjátok már meg, hogy mi a tököm történik ebben a játszóházban! Mert a honlapjuk olyan bitang szar, hogy a világon semmit nem tudtam meg róluk, azon kívül, hogy lehet zumbázni meg vért adni. Mi lehet a játszóházban? Túlélőtúra, pankráció, artistaképzés, nuncsaku-oktatás? Egy nyomorék gyerek szerintem már tudja, hogy a mászókára ő ritkábban jut fel, mint az egészséges gyerekek, így hát az óvónéni segít neki néhányszor feljutni a csúszdára, aztán megy a másik gyerekhez. Biztos, hogy kevesebb dolgozó van ott, mint amennyi ideális lenne, de azért néha csak tudnak ezzel a gyerekkel is foglalkozni egy kicsit, főleg ha a dolgozó idegei aznap még nem lettek teljesen lerongyolódva, mert az tény, hogy egy falka gyerekre vigyázni sokkal keményebb erőpróba, mint egy harci bevetés egy F-18-ason.

Valószínűleg már megint a jogászok okozzák a bajt, hogy száradna le az összes feje. Mert ha egy gyerek elesik és beveri az orrát, akkor az idióta szülő képes ezért perelni is a céget, merthogy nem óvták a gyermeket kellő gondossággal. Így aztán a vezetőség attól retteg, hogy ha ezzel a szegény kiskölyökkel valami baj történne, akkor kész a balhé, előpattan az összes mindenvédő és joghuszár, húzhatják le a rolót, még az RTL Klub is a betört orrú kisgyerekkel fogja kezdeni a híradóját, azzal a főcímmel, hogy veszélyben vannak a gyerekek az Oxygen kezében. EZ tényleg nem hiányzik, de egy kicsit normálisabban nem lehetett volna intézni ezt a dolgot?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:44:22

@Elstron: nahát, én nyilván zseni vagyok, mert nekem ez már többször is sikerült. ha a barátnődnek ez nem sikerül az oviban, akkor mennyen el inkább krumplit válogatni.

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 14:44:44

@Elstron:

Lehet itt mosdatni tovább az Oxygen-t, de a helyzet ettől még teljesen egyértelmű, ők maguk is lényegében kimondták:

Több pénzt kellett volna beleölni ebbe a gyermekmegőrzőbe, hogy humánusan tudjon működni. Több és speciálisabb tudású pedagógust kellene alkalmazni. Csakhogy ez nekik nyilván így nem biznisz.
A probléma az, hogy te sem veszed észre: gyermekmegőrzőt NEM KÖTELEZŐ csinálni. Az Oxygen-t senki se kötelezte, hogy gyermekmegőrzőt nyisson. Mint látható, ennek egyetlen oka volt: ezzel akarták a pénzes és gyerekes szülőket odaédesgetni. Csak skótok és spúrok voltak, olcsón akarták kivitelezni aminek ez lett a híg leve.
Tipikus magyar "gyorsanmegakarokgazdagodni" vállalkozói mentalitás....

Manyecska 2013.05.29. 14:45:13

@Elstron: még mindig előszeretettel nyomják tele a hiperaktív gyerekeket Ritalinnal...?? Csóri gyereket leszedálja tökre..attól megnyugszanak nem?

Jokkura 2013.05.29. 14:45:27

Ez az a szolgálatóközpont amelyik a Tabán sarkából lett kikanyarítva (Naphegy oldala)?
Már az építésénél is kurvanagy "bukfencek" voltak.
Szerintem egyedi Levente-biztos házirendet alkottak,mert pár műkörömgazdag újgazdag plázaсука és a kivagyokén yuppie nem bírta elviselni,hogy az ivadékuk emberileg nem steril környezet lát maga körül. Ezeknek és a tulajdonos garniturának javaslok egy ,kb.10 évig tartó маленький работ-ot valahol a keleti határszélen.
Ez egy kimondottan pozitív és rugalmas hozzállás , gratulálok.
Remélem,minél előbb lesz a tulajnak is hasonló problémájú gyereke , és emellé egy 15 éves NAV tartozása,amit valahol Sopronkőhidán v.Kalocsán (nemtől függően)fog napi 500.- -val törleszteni.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 14:45:52

@igi1: én egyenló bánásmódon vagyok genyó mindenkivel :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.05.29. 14:47:21

A TV2-n pedig, ahol mindig csak a felét jegyzik meg a dolgoknak, az lenne a cím, hogy A gyerekekre veszélyes az oxigén. :-))

Manyecska 2013.05.29. 14:47:58

@Jokkura: franc tudja, mi sznobok vagyunk áLatira de ilyen helyre tuti nem mennék mert izzadságszagúnak tűnik:)

hirtelendi 2013.05.29. 14:49:34

@igi1: Ilyen ügyben ezer egyenlő bánásmód hatósággal ér föl a közvélemény. Ez egy üzleti vállalkozás, amelyik épp PR öngyilkosságot követ el. Ahelyett, hogy üzleti ehetőséget látnának a dologban elkúrják.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:49:45

@Manyecska: hát persze. elég nagy üzlet a hiperaktív pecsétet minél több gyerekre rányomni.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.29. 14:51:21

@Androsz: "A gyerekekre veszélyes az oxigén."

:))

A gyekekre és a felnőttekre egyaránt kurva veszélyes az oxigén. (Vegyél egy oxigéntartályt, zsírral kend be a szelepet, és nysid ki.)

SemBoga 2013.05.29. 14:51:33

@Elstron: saját (szülői) felelősségre vannak ott a gyerekek, kitiltás helyett pedig sni-s gyerek esetében kérhetik, hogy a szülő biztosítson felügyeletet - persze, csak ha nem a "látvány" zavarja a többi anyukát

Manyecska 2013.05.29. 14:51:42

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: na, pont erre akartam válaszolni én is /mint komment-huszár-alany :D/ csak nem találom.., hányszor voltam egyedül cirka fél órára down-kórosakkal stb., mások de akinek nehézséget okoz az szerintem menjen horrorszínházba ijesztgetni stb..:(

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 14:51:54

az lesz a vége, hogy megszüntetik a gyerekmegőrzőt, és akkor kenheti a hajára az apuka a bánásmódot.

u.i. miért nem fogad fel egy ápolónénit, hogy vigyázzon a csemetére?

Elstron 2013.05.29. 14:52:04

@zsiráfffff: Ezt egy fb-s kommentelő írta, gondolom óvónő, szóval nyilván nem elszigetelt jelenség.

Elég nagy oviban dolgozik a barátnőm, de egyik óvónő csoportjában sem könnyű az SNI-sekkel bánni. De biztos mindenki más a hülye, csak te vagy helikopter.

@Transylvanianmixedgrill: "A probléma az, hogy te sem veszed észre: gyermekmegőrzőt NEM KÖTELEZŐ csinálni."

Aham, szóval ha bizonyos speciális gyerekekre nincs kapacitásuk, akkor ne is csináljanak gyerekmegőrzőt? Elárulnám, hogy az állami óvodák töredékébe írathatsz be autista gyereket. Akkor most nekik is a kva anyjukat?

@Manyecska: Passz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.29. 14:52:31

"„Ez nem diszkrimináció. A többi központunkba be sem engednek ilyen gyereket. Nekünk sem kellett volna beengednünk.”

HE? Ha ez nem diszkrimináció, akkor mi? :D

Ezeken már a fb-on is fogtam a fejem...

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:52:44

@Androsz: Nos, valojaban igen. Bizonyitott teny, hogy az oxigen felelos a sejtek oregedeseert, es vegso soron a halalert. Arrol nem is beszelve, hogy ahol tuz keletkezett, mindig volt oxigen is, tehat legalabbi feletteb gyanus egy ize az.

Jarics 2013.05.29. 14:53:52

@hüjehalyó: csak az a baj, hogy 30+os hegyvidéki picsáknak (akiknél némi belterjesség bejátszik) jó eséllyel születik genetikailag hibás gyermeke. Nézz végig egy budai hegyi járat utasain. A legtöbb gyermek Taigetosz pozitív.

bigmac 2013.05.29. 14:54:01

ez mekkora tahóság:(....apuka nem várta meg a nyilatkozatot helyben:(

g-dúrban zúgó kabóca 2013.05.29. 14:55:35

@h0mbr3: tévedsz, ha azt hiszed, hogy egy magánintézmény korlátok nélkül megválogathatja, hogy kinek engedi igénybe venni a szolgáltatását és kinek nem. egyébként lehet, hogy ebben az esetben még joguk is lett volna ezt a kisgyereket kitiltani, de nem látod, hogy mennyire köcsög módon csinálták? hogy a tulaj egy ilyen dilettáns, bunkó kollégán keresztül üzenget? hogy meg sem sikerült rendesen indokolni? hogy az egésznek olyan szaga van, hogy húzzon már el innen a nyomorult, szabaduljunk már meg tőle, aztán le van szarva. szerintem nincs az a cég, amelyik EZT megengedheti magának.

Manyecska 2013.05.29. 14:55:48

@zsiráfffff: volt aki azt mondta munkát a gyógypedagógusoknak..:P..a szomszéd srác hiperaktív nap mint nap beszélek vele, kicsit más de nem ugrál fel-le ahogy elképzelik:), na őt tömték gyógyszerrel kiskorában. Most időnként ráiszik, szuper:(

kakukk11 2013.05.29. 14:56:48

Teljes mértékben érthető a játszóház és az apuka is. Mind2nek igazat lehet és kell is adni. A probléma abban van ahogy a dolgot kezelték és ahogy a dolog végződött.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.05.29. 14:57:04

Egyébként most néztem meg, a házirendjükben momentán egyáltalán nincs ideillő találat a "speciális", "mozgásigény", "sérült", "korlátozott" szavakra. Hiszen leírni mégsem merik azt, hogy "nyomik, itt nincs helyetek!". Csak gondolják.

panda81 2013.05.29. 14:57:08

Valaki szólhatna az Oxygen Wellnessnek, hogy a reklámra költött milliós összeg kidobott pénz volt/lesz. Egy szolgáltatásnál A-Z-ig mindennek kifogástalannak, feddhetetlennek kell lennie, akkor is ha csak egy kiegészítő szolgáltatásról van szó. Ha probléma merül fel, - főleg ha ekkora nyilvánosságot kap, akkor nem a ""kérjük, értse meg álláspontunkat" üres frázisokat kell puffogtatni. De ehhez nyilván több kell a profithajhász szemléletnél. A cégvezetés nézzen utána a emberségesség, empátia, tolerancia, pr, válságkommunikáció, társadalmi felelősségvállalás fogalmaknak.

Egy marketinges meglátásai...

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 14:57:48

@Elstron:

Pontosan: ha már gyermekmegőrzőt nyitsz, akkor csináld tisztességesen!
Apropó, a mindenféle családi napköziknek és társainak is kőkemény feltételei vannak, az nem úgy megy, hogy kiírom, hogy gyermekmegörző és 15-20 gyerekre megbízom a ráérő sógornőmet, hogy vigyázzon rájuk! Nagyon remélem, hogy a megfelelő hatóság szépen utánanéz, hogy megfelelő számú szakképzett személyzet vigyázott-e a gyerekekre, minden jogszabálynak megfeleltek-e stb.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 14:57:56

Csak halkan kérdezem meg, szinte hogy zárójelben, miszerint az a gyermekmegőrző jáccóház nem önálló intézmény, hanem a wellnesz/fitnesz szolgáltatásokat igénybe vevőknek szóló kiegészítő szolgáltatás, aki viszont András nem volt. Nem-e inkább ezért baszták ki onnan?

Nem állítottam semmit, csak kérdezem.

Manyecska 2013.05.29. 14:58:32

@Jarics: ezt a faszságot honnan veszed, tele van életerős nyögdíjassal akik simán belekönyökölnek az oldaladba..? elég sűrűn jártam arra egy időben..szinte csak az a korosztály! Bimbó ucca és környéke vágod??:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 14:58:54

@Páneurópai Harci Kos: mert a gyereknek nem ápolásra van szüksége, hanem gyerektársaságra, akikkel vagy akik mellett játszhat pontúgy mintha semmi baja nem lenne. de hiába, nálunk ők leprások, fertőzőek, nemkívánt elemek, jajjcsak velüknekelljen foglalkozni. pontmint a haldoklók és az öregek. ez van. persze naiv gondolat egy csilivili sznobgyűjtőhelyen elvárni, hogy nem dobják ki őket, de mégis.

Szelid sunmalac 2013.05.29. 14:58:59

@Elstron: Tamas! Igy mar ertheto miert vagy ennyire korlatolt, onfeju es szuklatokoru. A baratnod panaszkodik otthon, hogy kiadja a feszultseget, te meg mindjart mindenkinel tapasztaltabb lettel. Igaz az o tapasztalataival, de igy mar ertheto. Inkabb menj, es vitorlazz egyet! Az megnyugtat!

Manyecska 2013.05.29. 14:59:52

@ColT: :DDDDDDDD jajjj, megyek dolgozni, inkább..

Szelid sunmalac 2013.05.29. 15:00:11

@Rosszindulatú Vászka: A legtobb ilyen intezmenyben a kulonbozo szolgaltatasokat akar egyenkent is igenybe tudod venni, vagy kulonbozo kombinaciokban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:01:53

@Rosszindulatú Vászka: hát nem, mer ez van a weboldalon: "A 3 év feletti gyermekek úgy is tartózkodhatnak a Játszóházban, hogy a szülő az épületen kívül tartózkodik (pl. ügyintézés céljából, stb.), erről kérjük, értesítsék az óvónőket."

Fejesrob 2013.05.29. 15:02:19

Mit csinálnak ezek, ha egyszerre 10-20 speciális nevelési igényű cigánygyerek önti el a helyet?

OK, az ott nyilván nem holnap lesz, de holnapután esélyes.

Én már nagyon várom, mert így lenne igazságos, akármennyire is tiltakoznának ellene a liberálisok.

Jokkura 2013.05.29. 15:02:28

@Manyecska: ha ilyenre vágysz,szerintem a Római part közelében is van iylan pénz és izzadságszagú fogyasztóközpont. Nem kell annyit utazgatni :D

Jarics 2013.05.29. 15:02:32

@Manyecska: nem tiltakozván az ellen amit írtál, sőt egyetértvén veled idézem magam: "A legtöbb gyermek Taigetosz pozitív."
Ami nem azt jelenti, hogy gyermekkel van teli a buszjárat, hanem azt, hogy a buszon lévő gyermekek legtöbbje Taigetosz pozitív. Capisce?

Elstron 2013.05.29. 15:02:36

@Transylvanianmixedgrill: Teljesen igazad van. Ebbe pedig nem tartozik bele az SNI-sek befogadása. Ismétlem, nem állami intézményről van szó. Itt is volt szakképzett óvodapedagógus a nyilatkozat szerint. Akkor most mi is a problémád?

@panda81: Mekkora nyilvánosságot? Felkerült a TH-ra, meg kapott néhány megosztás fb-n? Ez neked nagy nyilvánosság? Komoly marketinges lehetsz...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:02:40

Akinek a posztról Monty Python ugrott be (ismét át kell élnünk egy ilyet), annak jelezném, hogy jó, nemmellesleg velem azonos vágányon rezeg gondolatilag. Az egész, erőltetett elbeszélniakarásának, plasztikusságának szól ez. Most akkor elolvasom (végére ugyanerre fogok jutni).

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 15:03:04

@zsiráfffff: "mert a gyereknek nem ápolásra van szüksége, hanem gyerektársaságra, akikkel vagy akik mellett játszhat pontúgy mintha semmi baja nem lenne. de hiába, nálunk ők leprások, fertőzőek, nemkívánt elemek, jajjcsak velüknekelljen foglalkozni. pontmint a haldoklók és az öregek. ez van. persze naiv gondolat egy csilivili sznobgyűjtőhelyen elvárni, hogy nem dobják ki őket, de mégis. "

A wellnesnek nem az a specialitása, az csak egy kényelmi szolgáltatás, amit kihasználtak, kissé túlságosan is.

KopaszMercis 2013.05.29. 15:03:33

@g-dúrban zúgó kabóca:

En most keszultem venni berletet, most kivarok... Ha a gyereket visszafogadjak veszek, ha nem akkor megyek a Sun Palaceba...

SemBoga 2013.05.29. 15:03:54

@Jarics: talán azon a környéken vannak a speciális intézetek, és ezért láthatsz ezek környékén sok gyereket?

Jarics 2013.05.29. 15:05:19

@SemBoga: Nem, hanem a mi "arisztokráciánk" ennyi korcsot nemz.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:06:00

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: azt én értem, nem is az volt a kérdés. No meg azt írja a honlapjuk, hogy gyermekmegőrző max 1,5 óra.

Transylvanianmixedgrill 2013.05.29. 15:06:21

Nem semmi hozzászólások vannak a cég facebook oldalán, különösen a sajtóközlemény utáni hozzászólások nagyon jók. :D www.facebook.com/oxygenwellness.naphegy

SemBoga 2013.05.29. 15:06:24

@Jarics: mintha a pető intézet is arrafele lenne, nem?

Manyecska 2013.05.29. 15:06:28

@SemBoga: :DDDDD Esetleg! :) Mondom, rengeteg eleven /istenéltesse sokáig őket na most/, harci színekkel sminkelt nénit látni. Ölni tudnak egy ülőhelyért. Mi is.:D

KopaszMercis 2013.05.29. 15:06:39

@Fejesrob:
Te egy akasztofara valo kocsog vagy, hihetetlen hogy az anyad igy szart ki magabol. Szo sincsen masrol mint egy befolyasos "egeszseges"szulo (akinek amugy kevesebb esze van, mint szegeny fogyatekos Levi gyereknek) rakonyokolt az Oxigen vezetosegere, hogy tiltsak ki a fogyatekos kisfiut mert az sokat szeret a jatekkonyhaval jatszani, es zavarja az o ciganyfattyat... Oda jar a Pitt Schmal doktoranusz is, lehet o volt... Buzik.

Páneurópai Harci Kos 2013.05.29. 15:06:43

@Fejesrob: Átmenetileg bezárják a gyerekmegőrzőt. majd amikor a vihar elült újra kinyit. (vagy nem nyit ki)
Amúgy nem nagyon hiszem, hogy nagy vándorlás lenne arrafelé, tömegközlekedés/belépőjegy..:)

kacagány 2013.05.29. 15:07:26

Batz papuccsal arcba verni az egész kócerájt, és egy Orangeways-busz vécéjében sünt szaratni velük.

Facehugger 2013.05.29. 15:08:36

Oradijert adok kommunikacios tanacsot az oxigennek is, termeszetesen szamlara. Barmok.

SemBoga 2013.05.29. 15:09:02

most olvasom, hogy eu-s pénzből lett akadálymentesítve ez a wellness központ - ezek után diszkriminálják az akadálymentesítést igénybe vevőket? szép

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:09:08

@zsiráfffff: azt hol, én jat nem leltem, csak azt, hogy gyerek max 1,5 óra

labi 2013.05.29. 15:09:30

@zsiráfffff: "az lett volna helyes, ha látva és beismerve a hibát, felvettetek volna egy speciális nevelőt óraadó jelleggel"

Elég szép összeg állna a listán, ha nem 10-15 gyerek termelné ki a nevelő díjazását, hanem csak egy...

Jarics 2013.05.29. 15:09:55

@SemBoga: Igen, de akikről én beszélek nem onnan jöttek, hanem reggel velem együtt mentek be a belvárosba és délután haza.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:10:09

@Páneurópai Harci Kos:

Áraink:

Bérlettel rendelkező vendégeink gyermekének az edzés ideje alatt ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítunk. Az ingyenesség egy gyermekre, a bérletvásárló saját gyermekére vonatkozik.
Az ingyenes szolgáltatás nem vonatkozik a napi jegyes vásárlókra és a "külsős" gyermekekre, nekik továbbra is térítés ellenében, az alábbi árakon vehető igénybe a gyermekmegőrző:

Szolgáltatást igénybe vevő szülő gyermekének 1000 Ft/alkalom

Szolgáltatást igénybe vevő szülő gyermekének 5000 Ft/hónap

"Külsős" gyermek részére 2000 Ft/alkalom

Az Oxygen Wellness Központ gyermekeknek és szülőknek szóló szolgáltatásai: képességfejlesztő-tehetséggondozó foglalkozások, születésnapok, gyermekfitnesz, baba-mama torna, vízigimnasztika óra, kismama jóga, gyermekrajz elemzés, gyermek kineziológia és az Oxygen Manó Klub változatos és érdekes programjai. További információkért és részletekért forduljon az óvónénikhez, vagy a recepciós kollégákhoz!

Várjuk szeretettel Önt és csemetéjét!*

Az Oxygen Manó Klub csapata

*kivéve ha mozgáskorlátozott, nyúlfogú, lúdtalpas vagy egyéb módon nem felel meg a belső szakmai bizottságunk által felállított és elfogadott magas esztétikai követelményeink valamelyikének.

Manyecska 2013.05.29. 15:10:48

@Jarics: capisce, de azok a MAI fiatalok, mind ilyen:DD !

gnme 2013.05.29. 15:10:54

há'gyerekek ez ugyanaz, mint mikor cukorbeteg gyereket nem vesznek fel oviba

mer cukorbeteg

nem hajlandók megmérni a cukrát, beadni az inzulinját a szükséges kiszámított korrekciókkal, kiszámolni a kajájának a ch mennyiségét

inkább elutasítják

nem hajlandók érteni hozzá

buták

Landy4x4 2013.05.29. 15:11:07

@KopaszMercis: Ne etesd a trollt, ez a f@szfej. Tanuld meg kérlek, fejesrobra még a bit is kár!

Jokkura 2013.05.29. 15:11:46

@Manyecska: ez tetszik : " rengeteg eleven ... harci színekkel sminkelt nénit látni." Az indiánok meg visítva menekülnek , hogy ezt egykori pioneer usákok nem tudták :D

Jokkura 2013.05.29. 15:11:46

@Manyecska: ez tetszik : " rengeteg eleven ... harci színekkel sminkelt nénit látni." Az indiánok meg visítva menekülnek , hogy ezt egykori pioneer usákok nem tudták :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:11:52

Izé. Egy nő. Ugye, hogy egy kibaszott nő van a történetben (szolgáltatóoldali, irodás). Az haggyán, hogy hazudik, de basszameg EZ A POSZT MOST MIRŐL SZÓL? Feltűnik az? Valakinekhogy? A semmiről dumálnak? Miiii? Mi volt? Mi nem volt? Mi van? Lemaradtam egy kapcsolódó videóról vagy elfelejtetetem lekérni a metainfókat a Szíriuscsillagképből? Elmeséli valaki mi történt? Ezt a fajta abszurditást nehezen emésztem, tudomkitérdekelmondjukengem. Facebookot ne ajánljátok, az ostoba mentális töménygiccsből megcsömörlöttem 68 életre előre.

SzerződésSertés 2013.05.29. 15:12:23

Jó fej az apuka, hogy a nyilvánosság előtt a mozgáskorlátozottságra hegyezi ki a sztorit, miközben nyilvánvalóan nem az volt a probléma.

Robert N. Danahi 2013.05.29. 15:13:59

@Elstron: nekem meg az egyik ismerősöm sógora apjának volt egy alkalmazottja, aki látott már tolószéket és gyereket is. Külön-külön. Szóval nem vagy egyedül.

Manyecska 2013.05.29. 15:14:15

@Jokkura: @Jarics: capisce, de azok a MAI fiatalok, ez a menő:DD köszi, én csak nyugalomra vágyok otthon:DD..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.29. 15:15:17

@Manyecska: Az EPIC azért az, hogy akadálymentesített intézmény :D

@SzerződésSertés: De az se derült ki, hogy mi volt! Talán ha a nedves intézmény megmondaná.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:15:23

@zsiráfffff: nohát ez az, mert itten 3 óra, az árlistába mex max 1,5 óra. Most akkor mejik?

Lehet, hogy valóba itt a titok:

"így már kialakult egy kis közössége is a picúroknak és a kis Manóknak."

No ez meg mijen nyelven van? Picsadialektika?

Jokkura 2013.05.29. 15:15:39

@zsiráfffff: ... és Leventének hívják .
Ezt kifelejtetted a felsorból.
ja ,és elsőbbséget élveznek a politikai és gazdasági oligarhiák ivadékai.

sangria 2013.05.29. 15:16:20

Ha tényleg igaz, amit írnak, hogy az óvónőnek sok volt (de ugye akkor mért mondta volna az elején, hogy nincs a kisfiúval semmi baj), akkor mért nem lehetett az amúgy is a folyosón ücsörgő apukát behívni, hogy a kisfiát ő tartsa szemmel? Tényleg ez lett volna a kézenfekvő megoldás..
Ezért valószínűbb tényleg az sajnos, hogy egy vagy több újgazdag pics@ panaszkodott..

Manyecska 2013.05.29. 15:17:17

@ColT: a fejekben vannak itt akadályok, sajnos, lesz még bajuk az életben,..:(@Rosszindulatú Vászka: haddne mondjam, 18+ :D

Robert N. Danahi 2013.05.29. 15:17:40

ha a fater a mozgáskorlátozottság mellett a mentális/idegrendszeri betegséget elfelejtette közölni az Ókettővel, akkor a cég nem hibás. Takarózhatnak azzal, hogy nem a kerekesszék a probléma, hanem a hiperaktív viselkedés, amire se szakmailag, se eszköz szintjén nincsenek felkészülve. Pont.
Mert a tényleges, orvos által diagnosztált hiperaktivitás nem egyenlő a gyerek elevenségével. Speciális ellátást igényelnek, speciális eszközöket, figyelmet stb. Az ókettő szarul járt el a kitiltás dologgal, de effektive nem hibásak. Szerintem.

Robert N. Danahi 2013.05.29. 15:19:39

Amúgy el se tudom képzelni milyen egy mozgáskorlátozott hiperaktív gyerek? Hova tűnik az energia?:D Mivé alakul?:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:20:38

@Rosszindulatú Vászka: ezen én is sírtam. tüncipünci nyunyómunyó anycipanycikák ezt értik :D

gnme 2013.05.29. 15:20:39

nem is megyek én emón wellness közelébe se, nehogy befertőzzem a népet

elköltöm a zsét nyugaton, ott leszarják ki fia vagyok, fizetek oszt kész, ott kapitalizmus van, nem szocializmus (vannak egyenlőbbek)

Szelid sunmalac 2013.05.29. 15:21:29

@Elstron: Kevesbe, mint te a masok kioktatasat a baratnod tollaira valo fals alapozassal baratom!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:22:07

@Robert Noel Danahi: a "hiperaktív" az azt jelenti, hogy az óvónéninek nincsen hozzá idegrencere, no rájöhettél volna már.

geert 2013.05.29. 15:22:44

a homár cikkből kimaradt apuka írása:
www.facebook.com/notes/andras-fabian/v%C3%A9ge-a-gyereknapnak/544727842231470

nem lehet sni-s gyerekekre ugyanazt a sablont ráhúzni, nem azonosak az igényeik. ez a kisfiú teljesen nyugisan eljátszogatott a kiskonyhánál sapkával a fején, átlagos gyerekek társaságában volt. minimális indíttatás a problémamegoldásra, jóindulat elég lett volna, hogy mindenki jól járjon. szánalom.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 15:25:12

@geert: Miért maradt volna ki? Ott van linkelve. Vagy bikróm monitorod van?

Jokkura 2013.05.29. 15:26:18

@ColT: az Akadálymantasítés: pér 10 000 € és, a lépcsőre/mellé betonoznak egy ~ 50°emelkedésű rámpát , továbbá egy elérhetelen magasságban ( székből legalábbis) egy csengőt, mellé a egy táblát --lehetőleg a rámpa felső részére --hogy amennyiben segítségre lenne szüksége, nyomja meg a csengőt,várja meg a míg a közeli templomból ideér a sekrestyés és koözös imával,Jézus segítégével megtörténik a csoda:"kelj fel és járj!"

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:26:35

@igi1: te tipikusan az vagyol aki kormányzati puccst hajt végre legnagyobb természetességgel "nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam" alapon. Az igazgatót nem lehet kirúgni, teeeee.
@Robert Noel Danahi: ez a nagyon jó kérdés. Igazából a deviancia megnyilvánulhat egy szimpla "nem áll jól a szeme"-féle nézésben is, amit a szarráképzett felügyelők nem tudnak hová rakni, így félelemben domborodik ki rendre az ilyen. A gyerekeket nem írom, mer' ha a - papíron - felnőtt fel tudja mérni és kezelni a helyzetet és lekommunikálja a valót helyesen a többinek, akkor azok azt fogadják el, de sajnos ilyet a legritkábban szívhatnak magukba ilyeneket a csemeték. Szóval pontosan nem tudjuk mi volt. Kiváló. Ahhoz képest jó sokat dumálunk. Netes unatkozók vagyunk. Jóléti gondolatverők.

Manyecska 2013.05.29. 15:28:31

@zsiráfffff: tegnap volt itt egy anyuka, képes volt hangos csujjogtatások után leülni a földre és ott fasza volt..
Meg láttam egy bioanyát aki magára kötötte a gyerekét hátul kendőbe, amivel nincs baj mert a kenguru szerintem a legjobb dolog:), csak éppen biciklizett!!:(

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:29:40

@Robert Noel Danahi: egyébiránt személyes meggyőződésem, hogy a "hiperaktivitás"-nak nevezett "betegség" egy civilizációs probléma, egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a gyerekek falun/tanyán legeltetve, rohangászva és szabadon üvöltözve két hónap alatt kigyógyulnának belőle.

Tea IWO 2013.05.29. 15:30:22

@Elstron: Sok játszóházban a szülők egyáltalán nem tartják tiszteletben a szabályokat egyébként. Az állatkertnél van egy játszóház. Ott kikötés, hogy a gyerekkel kell lennie a szülőnek. Ez a lényege. Nyilván van néhány segítő, mert kellenek... de NEM gyerekmegőrző, hanem játszóház.
A szülők ezt leszarják.... bemegy a gyereka játékok közé, a szülő meg kint, 50méterrel odébb eszik-iszik, elvan. És tényleg elhiszi, hogy csak azért, mert nem mennek a segítők szólni, hogy "hol vagy már apukám", akkor tökre rendben van így...

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:31:16

@agresszív kismalac: és a koboldok?

@zsiráfffff: +1, illetve szocializációs probléma, vagy nem fegyelmezték eleget, vagy túl sokat a kisdedet (csemetét).

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:31:20

@Manyecska: mér, hát gyerekülésbe biciklizni a gyerekkel mivel másabb? ha eltaknyol, pontúgy leesik a csimota is. aki nem tud biciklizni, az ne vigye a gyereket, se a hátára kötve, se máshogy.

Elstron 2013.05.29. 15:32:03

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Csak egy másik nézőpontra próbáltam rávilágítani. Miközben direkt megemlítettem, hogy az információk első kézből származnak, de nem saját kútfőből, és én csak tolmácsolom őket. Ez mitől más tollával ékeskedés?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:32:30

@SzerződésSertés: nem ismerjük zapuka személyét sem. Valahol érthető, ha szántszándékkal is tette ezt; igazodni kell a néphez. Szoftveres humán bajokat rendszerint nem tudják kezelni (hozzáállásilag értem), a mozgáslimites problémák viszont látványosak és könnyen keltenek szánalmat, sajnálatot. Ergó ez a súlyozás sztori nem-elcsúszását lehetett hivatott szolgálni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 15:33:22

@zsiráfffff: Depressziós paraszt is kevesebb van, mint depressziós belbudai kékharisnya.

gnme 2013.05.29. 15:34:15

ajajj emó kitermelte a gyógyszer biznicet is

index.hu/belfold/2013/05/29/a_gyogyszerbiznisz_gengszterei_miatt_kellenek_a_hajnali_rajtautesek/

emó furcsa ország ám, itt bármi megesik

(otthon békésen héderező családra rárobbantják az ajtót és kirámolják ..lásd jászfényszarun ami történt)

ezé se esik nehezére innét senkinek lelépni

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:34:30

@agresszív kismalac: perszehogy, mer a depi úri kórság, a paraszt az nem depis, hanem búslakodik. Teccikérteni.

vittore 2013.05.29. 15:34:37

@Elstron: az internet már csak ilyen... A sok öntudatos igazságharcos megmondóember tuggya' a frankót. Még a normál kölkökre is baromi nehéz vigyázni, nem egy mozgáskorlátozottra. Nem védem az Oxigént, egyáltalán nem kell őket sajnálni, de úgy veszem észre, hogy kissé egyedül maradtál az álláspontoddal, senki nem veszi figyelembe a reális érveket. Ettől függetlenül az egész sztori gáz, az Oxigén szarul kezelte a helyzetet. A kis fickónak és szüleinek egészséget és kitartást kívánok!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 15:34:41

@geert: Majd nézek neked valamit lomtalanításkor.

Manyecska 2013.05.29. 15:34:49

@zsiráfffff: defigyelj, ez egy párhónapos csecsemő volt, sisak nem jár hozzá:D!! Én is másfél évesen vittem a gyereket először ülésben de az körbezárja + sisak. Mondjuk amikor megálltam pisilni az út szélén és fél kézzel fogtam a bringát másikkal a gatyámat a harmadik nem tudom kié volt.....szóval eldőlt szegény, még jó hogy alatta guggoltam..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:35:09

@Rosszindulatú Vászka: kurva nehéz egy nagyvárosban gyereket nevelni, aláírom. mert annyi felesleges idegesítő inger éri őket, hogy nem is csoda ha belezagyválódnak csórikáim. csak éppen nem a gyerekben kéne keresni a hibát, hanem a körülményekben. és ahogy mondod, ilyen körülmények között baromira nehéz szocializálódni, az érzékenyebb gyerekek simán belerokkannak agyilag.

hjames 2013.05.29. 15:35:21

Ha eddig járhatott oda szegény kisfiú, nyilván nem volt annyira problémás, különben már az első alkalommal megkérték volna, ne hozza, mert nem tudnak rá vigyázni.Jó érzésű ember ilyet fogyatékos kisgyerekkel és szüleivel semmilyen körülmények között nem csinál. De mit várunk az Oxygén wellnes dolgozóitól? A recepciósok összejátszva a biztonságiakkal és az egyéb személyzettel rendszeresen lopják a szekrényekben fellelhető értékeket míg a kedves vendég odabent időzik.
Ha ez nem probléma erkölcsileg a vezetőknek, akik tudnak erről, akkor miért pont egy fogyatékkal élő kitiltott kisfiú okozzon nekik problémát?

Szelid sunmalac 2013.05.29. 15:35:49

@Elstron: Hagyjuk. Nem akartalak batani, es amugy is meddo a vita. Neked nincs tapasztalatod arrol, amirol beszelsz, nekem van.
Azert annyit hadd fozzek hozza, pusztan segito szandekkal, hogy az elso kezbol szarmazo informacio a tied. Ha javasolhatom, tolts el legalabb egy fel orat egy specialis helyzetu gyerekkel, aztan egy atlagos alsotagozatossal egy jatszoteren barmelyik belvarosi keruletben. meg fogsz lepodni.

Manyecska 2013.05.29. 15:35:57

@Rosszindulatú Vászka: :DDDDDD diszkréten jajjgattam /nem úgy szoktam:D/, apuka mögöttük ment, gondolom egy 10-es kulccsal vagy hógy??:O

Spacecake 2013.05.29. 15:35:59

hat ezt nem gondoltak at alaposan az oxigenes sracok...:-)
akkkora bukta lesz ebbol,h jo lesz nezni...:_)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:36:19

@Manyecska: najóvan, mondjuk gátsebbel nem a legjobb biciklizni, az is igaz :D

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:36:23

@zsiráfffff: nalátod, én mindég is mondottam, hogy aki nem tud viselkedni, meg ellenszenves azt ki köll telepítni tanyára.

gnme 2013.05.29. 15:36:42

érdemes ám megnézni azt is, mit hamisítanak

www.blikk.hu/blikk_aktualis/bolhapiacrol-veszik-az-inzulint-a-betegek-2187761

..meg mi volt a hamisítások előzménye

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:37:38

@zsiráfffff: hüm. Van ilyen is, olyan is. Tényleg van, hogy csak nem jó (értsd: aszfaltos) környezetbe szarta ki a gólya a fiatalt és hát emiatt "problémás", van, hogy a szülők ÉS a környezet is annyira tufák, hogymondjuk napi 2.5 óra falitenisz + érdemi elbeszégetések megoldanák a helyzetet, de nem mérik ezt fel, nincs kapacitásuk, jellemük hozzá, inkább adnák a javítóba, meg a másság miatt csinálnak belőle - nem kicsit szánalmas módon - önérzeti kérdést. DE olyan is van, mikor helyezheted te akármilyen környezetbe, vadló marad, értelmetlen pörgéssel. Vannak árnyalatok tehát a meghatározáson belül is. Kevesen hajlandóak látni ezeket.:/ Jóval több segítség és előrejutás kevesebb értelmetlen kirekesztettség/sínylődés is lehetne, maradjunk ennyiben.

Manyecska 2013.05.29. 15:38:23

@zsiráfffff: ja, és az enyém élvezte -hangosan röhögött:DD - az első perctől, meg csujjjogatott stb:P, viszont csóri csecsemő feküdt az anyján. Jó hogy nem szoptatta közben:D! Ááá, barmok ezek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:38:46

@agresszív kismalac: az úri muri. amikor menni kell kapálni meg etetni a marhát, akkor franc se ér rá depizni :D szép is volna ha a parasztember depisen ülne a tisztaszobában, a jószág meg hadd dögöljön szomjan. hát olyan nincsen.

mojoking77 2013.05.29. 15:39:05

@nandika68: Na, vegre megszolal egy alkalmazott/vezeto is az Oxygen reszerol?

labi 2013.05.29. 15:39:44

@zsiráfffff: "egyébiránt személyes meggyőződésem, hogy a "hiperaktivitás"-nak nevezett "betegség" egy civilizációs probléma, ... ezek a gyerekek falun/tanyán legeltetve, rohangászva és szabadon üvöltözve két hónap alatt kigyógyulnának belőle."

Megvolt ez régen is, csak akkor falun nem asszonták hogy "hiperaktív" hanem "no, ez is akasztófán fogja végezni" oszt gyakran elverték a somfa bottal, mint a répát. Ha rábíztak valami legeltetést annak nem lett jó vége, ami miatt megint csak elkalapálták.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 15:40:25

@Rosszindulatú Vászka: ...khm ...a Manyi elvesztett valamit?
Nem én vótam!
...asszem.

Manyecska 2013.05.29. 15:41:21

@zsiráfffff: gátsebbel élni sem lehet azt mondják, én császáros voltam mindég..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:41:36

@Rosszindulatú Vászka: bárcsak engem telepítene ki valaki egy tanyára! kezet csókolnék neki naponta :D :D

@Kellemes Zérókomponista: persze, mindig vannak árnyalatok. egy biztos: ez a világ nem embernek való, jobb lenne innen elhúzni tényleg, mielőtt belebuggyanunk egészen.

Elstron 2013.05.29. 15:41:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Jobban hiszek a barátnőmnek, aki nap mint nap számos ilyen gyerekkel foglalkozik. Nem játszótéren, hanem fejlesztőpedagógusként, 25 fős csoportban legalább 3-4 SNI-ssel súlyosbítva.

Azt pedig szerintem te is elismerheted, hogy ahhoz, hogy ezeket a gyerekeket színvonalasan foglalkoztasd több erőfeszítésre van szükség, mint egy átlagos kölöknél.

A mozgáskorlátozottnál azért, mert neked kell mozgatnod, a hiperaktívnál mert jobban kell rá figyelned, több feladatot kell neki adnod, stb. A lényeg, hogy ez elvonja a figyelmed a többi gyerektől, miközben a felelősség a tiéd. Nem véletlen, hogy ezekkel a gyerekekkel pluszban külön fejlesztő szokott foglalkozni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:43:00

@Manyecska: én is, csak hallottam másoktól, hogy nem egy abszolút orgazmus a helyzet.

csárli hárper 2013.05.29. 15:43:18

valami rózsaszín melegítős, szolárium barna, ribancrendszámos, férje haverjait a vécében leszopó repedtsarkú rinyálhatott, hogy az ö dzsenniferje vagy dominikja(ezeknek mindig ilyen hülye nevű fattyaik vannak)nem vegyülhet mindenfélékkel...szép, új világ.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 15:45:22

@h0mbr3: 1: semmi vicceset nem látok ebben a kivetítésben, kétségbeejtő inkább, mert a fb-n jól lemérhető az átlag szint. Korrekt lekommunikálás?! Te olvastad a posztot..?
@zsiráfffff: nincs hát, mert akkor a kajája kerülne veszélybe.

Manyecska 2013.05.29. 15:46:30

@csárli hárper: :DDD ja, tényleg, tegnap is olyan neve volt a gyereknek mint egy fürdőszobaszőnyeg-szettnek bazzeg:(

Anyátok picsája! 2013.05.29. 15:47:04

Kié a hely? Ki dönti el, hogy ki mehet be?

Nehogymá' beszójjá, kussolsz! Senki sem akar majmokkal együtt pancsizni, a hugyukban fürdeni...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:48:43

@Kellemes Zérókomponista: ugyeugye. first world problems, ez jut nekünk.

@labi: lehetséges, sőt valószínű hogy így volt. meg ugye minden rendes faluban van egy falubolondja is. ezeket városon hipszternek hívják, de ott is megtűrik őket :D

Szelid sunmalac 2013.05.29. 15:48:54

@Elstron: Ezt elismerem! De te fejlesztesrol beszelsz! Itt meg egy masfeloras jatszohazrol van szo. Ne keverd. Ez olyan, mintha azt mondanad, hogy mivel az autotervezeshez mernoki diploma kell, a jogositvany feltetele a mernoki diploma.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:48:58

@zsiráfffff: ebben lehet, hogy tudok segíteni. Csak akkor meg nincs több csetelés, meg plázázás, meg fagyi-kávé haló!

pszeudozsiráf 2013.05.29. 15:51:04

@Manyecska: Neked meg az a baj, hogy gőzöd sincs a hiperaktivításról.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 15:52:20

@zsiráfffff: ugye, hogy ugye?

Nem beszélve a székelési örömökről meg a higiéniáról.

Jarics 2013.05.29. 15:53:18

@labi: de legalább profin tudták kezelni a problémát. Semmi cicó! :-)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 15:53:58

@Rosszindulatú Vászka: ehh, rendes tanyán van a budiban ússágpapiros meg légycsapó. a saját szagát meg úgyis megszokja a júzer hamar :D

milu vagyok:) 2013.05.29. 15:55:42

@labi: ezt én kommenteltem odaát, de olvasd már el lécci az utána következő mondatot is:)

vizicickány 2013.05.29. 15:56:29

Hát nem tudom.. A levél szerint először csak a benntartózkodás idejét akarták korlátozni. Majd miután apuka jogászkodni kezdett, és írásos állásfoglalást követelt az oxygen wellnesstől, valójában csak ezt követően tiltották ki szegény gyerkőcöt. Nos ez valamelyest igazolja az oxygen wellness álláspontját.
Jó eséllyel a problémás apukával súlyosbított problémás gyermek együtt verte ki a végén a biztosítékot a főnöknél.
De persze én sem tudom, valójában mi történt.

gnme 2013.05.29. 15:57:27

@zsiráfffff: sőt, a kiszuperált akkumulátorok a kistévé alól jó alapot képeznek egy rozsdás kályhacső karima segedelmével egy ad-hoc árnyékszék kialakítására a susnyásban

de ez már erősen neszűri design

Malaka 2013.05.29. 16:01:19

Nem ertem, ha ilyen gyenge ovonenik vannak a welneszbe,akkor miert nem jarnak fel gyurni. Ha a 240t kinyomja fekve a 20 kilos gyerek se jelent gondot

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:02:51

@Rosszindulatú Vászka: azér internet csak kéne mégis. mekkora királyság már a kertiretyón ülve mobilnetezni! :D

@gnme: olyat láttam már, hogy a kertibudiban szép műanyag vécéülőke volt beapplikálva, ízlésesen, bohlyos szőnyeggel a láb alatt, ahogy kell.

gnme 2013.05.29. 16:03:00

a neszűrben azt lehet még szeretni, hogy mindent ellopnak

ha kinnhagy az ember két ballon metilalkoholt merő véletlenségből, nem ellopják és megisszák? még aznap

ugyanez érvényes a földből kiásott locsolócsövekre is

bennehagyja a szegény pára, hogy majd azzal locsolja a krumplit

habár a neszűr -> a locsolócső -> a krumpli kifejezések paradoxonok abban a zárt kertben, nem férnek meg egymás mellett

vagy egészen más nem fér meg egymás mellett? lásd miskolci rendőrkapitány amit mondott, hogy meghurcolták utána

wellness a kapálás is, már ha volna mit, el nem lopnák

pszeudozsiráf 2013.05.29. 16:03:54

@zsiráfffff: Részben civilizációs probléma (ha nem egész nap ülni kéne, szabályokat betartani, időpontoknak megfelelni, nem lenne betegség), viszont nem gyógyítható.

satho 2013.05.29. 16:09:42

Speciális Nevelési Igényű szülők és gyermekeik részéről kellene tartani egy flash mobot az Oxygen-ben. Ez abból állna, hogy sokan egyszerre akarnának bejutni a gyermekeikkel a játszóházba, ill. a wellness részlegbe, persze mindezt média kísérettel. Kíváncsi vagyok mit lépne a tulajdonos, ill. mit szólna a sok politikus és médiasztár aki ott ül parlamenti munkaidőben? :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:11:02

@Methylphenidate: nemtom, nem vagyok picológus. ez az egész téma elég ingoványos és az egyetlen terápia amit eddig kitaláltak rá az az, hogy leszedálják a gyereket. ez egyszerűen nem lehet jó megoldás szerintem.

Manyecska 2013.05.29. 16:11:16

@Methylphenidate: hálaistennek, tenném hozzá.

csárli hárper 2013.05.29. 16:13:42

@Manyecska: a csalánszopkodó száj, tízcentis karom, pírszing, no meg a zsebkutyát még nem is említettem...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.05.29. 16:13:42

Ha a többség szeretne csendben és nyugodtan szórakozni, ezért fizet, akkor miért gondolja bárki is, hogy megzavarhatja a hülyegyerekével mindezt?

Van házirend, be kell tartani és kész!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 16:13:50

@Methylphenidate: ennyi erővel anyatermészetben se nem csinálj semmit, mert széjjelmar a pók, meg a kélgyó. Én nem a civilizésön-féle ajánlott szabályrendszert látom a fő problémának. Én az ürességre felfekvő irányítottságot látom a fő gondnak. Aztán, hogy ezek a kötöttségek az individum hiányában nyomorgatóan hatnak, hát igen, ez meg már egyenesen törvényszerű.
@gnme: ezért kell saját medencét, meg masszírozótudással felvértezett nőt tartani. Oszt akkor nincs lopás.

pszeudozsiráf 2013.05.29. 16:14:12

@zsiráfffff: ez nem így van. A kölyköt nem leszedálják, hanem pont, hogy stimulánst kap. Itthon ritalint, de van ahol amfetamint. Persze a stimulánstól nyugodtabb és érettebb lesz a viselkedése. És léteznek kognitív viselkedésterápiák is bizonyított hatékonysággal.

cirrmurr 2013.05.29. 16:14:55

Magán cég azt enged be akit akar. Ennyi.
Milenne ha beperelnének valakit mert a háza nem megközelíthető a tolókocsis házaló ügynök számára.

Attól függetlenül parasztok voltak nem kicsit nagyon. Hagyni kellett volna a gyereket aztán másnap kitenni egy új házirendet. Na ez már intelligensebb megoldás.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 16:15:12

@zsiráfffff: Oszt a perem alatti baktériumokkal mi volt a szitu?
Megnézném, mínusz húsz fokba meddig netezné' odaki'.

Manyecska 2013.05.29. 16:15:41

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: akkor járjon swingerklubba, ott csendben és nyugodtan megb...szák sokszor.

pszeudozsiráf 2013.05.29. 16:15:41

@Kellemes Zérókomponista: Ezt nem értem amit írsz, ki tudnád fejteni?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.05.29. 16:18:04

@Manyecska: Nem mindenkinek az a szórakozás, ami neked! :)

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 16:18:04

@agresszív kismalac: monnyuk a mínusz sokba nincs ottan virulógia, meg bakteresedés senem, az jó dolog nem?

Manyecska 2013.05.29. 16:18:54

@agresszív kismalac: azok tartják össze a budit ne hülyéskedj:DD!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.29. 16:21:12

@Jokkura: Jó persze, csak jobb helyeken ezt ellenőrzik is. Meg esetleg a támogatások feltétele.

@vizicickány: Tahók voltak, már a cégnél. Ennyi. Nem lehet arra hivatkozni, hogy mert a gyerek fogyatékos. Mondják meg, mi bajuk.
Jól tette, hogy nem hagyta szó nélkül a bent tartózkodás idejének korlátozását, ha az másokra nem vonatkozik.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:21:41

@agresszív kismalac: perem alatt, hogynepersze! mink nem enni akarunk a budiból hanem belesz@runk, nem úgy mint a városi népek, hééé! :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 16:22:31

@Rosszindulatú Vászka: Mínuszba' semmi sincs, maximum langzam spacíren.
Ellenbe' nyáron! Nálunk például akkora pókok voltak, hogy csuda!

gnme 2013.05.29. 16:23:10

@Kellemes Zérókomponista: volt, a szomszédban itt is van mai napig

kokaint szívtak fehér műanyagasztalról, ami majd megroskadt a piától, bömbölt a cigányzene a garázsban ami az utcára nyílik szép Hörrmann beépített garázsajtó van

később azonban ahogy jött úgy megy alapon szerencsejátékon elúsztatták a medencés házat

és végre megértük a saját utcánkban, hogy nem vérző orrú nemma barnultak zavarognak részegen és betépve

és persze mindig józanul vezették a szürke S Mercit meg a vaksiúj Cayannet, ami nekik járt

mostanában úgy hallottam egyiknek egészen más jár más fertályában

másik manusz meg önként vonat alá feküdt, vagy némi nyomásra

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 16:26:09

@zsiráfffff: Mink se eszünk a vécéből. De valaki mesélte a múltkor, hogy a kutyája előszeretettel szok' inni belőle.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:28:55

@Methylphenidate: értelek, de szerintem ez egy ördögi kör, ami csak a betegségtudatot erősíti a gyerekben. egyszerűbb és hatékonyabbnak megoldásnak tartanám a kiváltó tényezőt( ami szerintem a stressz) megszüntetni. de mondom, nem vagyok hülyész, ez csak az én véleményem :)

pszeudozsiráf 2013.05.29. 16:30:27

@zsiráfffff: Nem a stressz. Ez egy neurogenetikai rendellenesség. Az agy bizonyos részei kisebbek és alulműködnek. Konkrétan a dopamin szint alacsonyabb. Ezért olyan hatékonyak a stimuláns kezelések.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:30:37

@agresszív kismalac: állítólag az tisztább, mint az átlag hűtőszekrény, nincs itt gond :D

na menek vacsorát főzni. tojásosnokedlire gondoltam némi sajttal elrontva.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:31:50

@Methylphenidate: lehetséges. de akkor miért nem gyógyulnak meg a terápia hatására?

gnme 2013.05.29. 16:34:21

ajaj.. még a végén zokon veszi a zokszigén wellness a homár és elindít egy akciót

index.hu/video/2013/05/15/a_kocsogmentesites_vedoburok/?p=1#s=1

pszeudozsiráf 2013.05.29. 16:35:40

@zsiráfffff: Mert gyógyíthatatlan. (A tudomány mai állása szerint). A terápia igazából tüneti kezelés. Egyszerű küzdési startégiákat tanít. (Pl szervezés-tervezés, dolgok rendszerezése, automatikus gondolatok felismerése,...)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 16:40:06

@Methylphenidate: na, erről még cseverészhetnénk mert veled lehet, de most tényleg mennem kell vacsit főzni.

GiaMarie 2013.05.29. 16:48:38

Namost ez egy büdös nagy szarkeverés valami turbójogvédőtől.Tisztázzuk az alapfogalmakat: a mozgássértült gyerek NEM
SNI-s-ha egy gyerekkel "csak annyi a baj" hogy tólószékben ül,akkor nem ezt a státuszt kapja.Az,hogy egy gyerek SNI-s,vagyis sajátos nevelési igényű annyit tesz,hogy egy SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG megállapította,hogy normál közösségbe nem vagy csak részben integrálható(1=3 gyerek),és ezért egy speciális,szakmailag felkészült,gyógypedagógus gárdával felszerelt,kis létszámú osztályokkal operáló oktatási-nevelési intézménybe küldte.Egyértelmű,hogy mivel az Oxygen Wellness játszóházban NEM gyógypedagógus az animátor,így ők nem vállalják a felelősséget egy ilyen gyermekért.És a szülő SEM írhatja ezt felül,mert nyilván nem neki van kártérítési kötelezettsége,ha a gyermeke puszta jószándékból,vagy állapotából fakadó baleset folytán megsebesít egy másikat.Apukának el kéne fogadnia a szomorú tényt,hogy a gyerek normál közösségbe nem integrálható,és ugyanezzel a problémával fog szembesülni a vidámparkban,és ugyanezért nem mehet majd Levente nyári táborba sem,mint a kortársai,és még sorolhatnám.Ha igaz a fenti párbeszéd,akkor a vezető nyilván hibázott,de ez betudható annak,hogy sajnos a sok turbójogvédő áldásos tevékenysége nyomán mindenki retteg az ilyentől,és bármi módon szabadulna a "kötelezettségtől" .Vannak dolgok,amik az állapottal járnak,és sajnos el kell fogadni.Lehet ágálni,de ez változni érdemben nem fog.Ha én lennék az animátor,én sem vállalnám a felelősséget egy halmozottan sérült gyerekért.

vénszivar 2013.05.29. 16:59:42

Ma 8 - 16h ig kórházban voltam egy csuklótörés miatt. Szép hófehérre be van gipszelve (másodszorra!). Akkor most meg se próbáljunk holnap O Wellnessben tököt áztatni???

cnt 2013.05.29. 17:02:42

@Robert Noel Danahi: ne tudd meg, hogy hová alakul. Nem jó vicc.

England win The Ashes! 2013.05.29. 17:03:20

Lehet, hogy már esett róla szó, de az Oxygen Wellness tulajdonosát és/vagy vezetőjét szén-monoxiddal teli ablaktalan irodába javaslom bezárkózni.

helena58 2013.05.29. 17:05:04

@Robert Noel Danahi: A cikkben határozottan le van írva, hogy Levente mozgáskorlátozott volt. Tehát biztos nem hiperaltív. Tetvek voltak ezek, úgy ahogy illik!

NemNick 2013.05.29. 17:06:01

Látom, romlik a Homár színvonala, már egy kicsit sem "kell" várni, míg a posztolót fikázhatják a népek...

Don Quixote de la Ferko 2013.05.29. 17:08:06

@GiaMarie:

Nem leszel népszerű. Az igazság a homáros kemény magnál mindig kiveri a biztosítékot.

Netuddki. 2013.05.29. 17:13:05

@Elstron: "Szerintem a sajtóközlemény elég jól leírta a lényeget, mit kell még ezen rugózni? Az óvónő hivatástudattól vezérelve igyekezett a gyereknek kedvezni, ez sokszor sikerült is, de nem mindig. Eljött egy pont, amikor azt mondták, hogy bocs, de nincs már erre kapacitásuk."

A lényeg az volt, hogy apukát elküldték a véresbe. Ha normálisan viszonyulnak hozzá és normálisan elmagyarázzák a szitut akkor nem lett volna ügy.
A vendégnek mindig igaza van. Ennyi. faszé szolgáltat az ilyen...

vénszivar 2013.05.29. 17:15:20

@Don Quixote de la Ferko: Már régen NINCS IS BIZTOSÍTÉK!Csak úgy "egyenesbe" van "kötve"...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 17:16:06

@ColT: gyere, készen van :D igaz, chili con carne lett belőle, mert rájöttem, hogy nincs itthon tojás :D ahogy én főzök.... egy vicc :)

@kovi1970: megugye jó lett volna, ha az elejétől kezdve azt mondják, hogy nem kóser a gyerek jáccásítása, mert így elég szépen kicsesztek vele.

Elstron 2013.05.29. 17:18:00

@kovi1970: Azzal együtt, hogy egyébként igazad van (és én is leírtam ezt egy másik kommentben, lásd: a kommunikáció trágya volt), ez a mondat nettó marhaság: "A vendégnek mindig igaza van. Ennyi. faszé szolgáltat az ilyen... "

Azért mutathatnál egy olyan helyet, ahol ez valóban teljesül, mert én még nem találkoztam ilyennel. Külföldön sem.

Démonmac1 2013.05.29. 17:18:30

@kovi1970: A "vendégnek mindig igaza" nevű baromságot nyugodtan elhagyhatnátok már.
Ezesetben pedig baromira nem is teljesül.
Mivel a welness kényelmi szolgáltatása egyáltalán nem egyenlő ilyen jellegű szolgáltatásokkal.

Manyecska 2013.05.29. 17:20:36

Valaki mondja meg hogyan kell egy kombi babakocsit kinyitni mert a dolgok állása szerint csak az uramnak sikerült ez egy mozdulatra eddig, húzzuk-toljuk itt a gyerekkel, de..:DDDD@Methylphenidate: felnőttkorukra belőlük lesznek a kreatív felnőttek/kockafejek/, vagy kinövik ezt? Olyan mint a depi kicsit.

vénszivar 2013.05.29. 17:20:50

@Dr Jozef Vengloš: Nem egészen én! De SZERINTED? 1-BŐL KITALÁLOD! naaaaaaaa

Démonmac1 2013.05.29. 17:23:19

És amúgy, elég zavaros egy poszt ez.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 17:28:41

@GiaMarie: @Don Quixote de la Ferko: nem értek egyet. Addig is tudták, hogy a gyerek SNI, nem akkor derült ki, ráadásul az apjuk ott ült lesben állva a folyosón, hátha csinálni kell a gyerekkel valamit, semmi pluszt nem várt el a pesztonkától.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 17:31:20

@Manyecska: Ne legyél már ilyen élhetetlen! Cseréld el egy olyanra, ami ki van nyitva.

igi1 2013.05.29. 17:33:38

még egyszer, mi a probléma: AZUTÁN TILTOTTÁK KI A GYEREKET, MIUTÁN EGY SZÜLŐ CIRKUSZILT.

Eddig előtte nem volt gond, probléma!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 17:35:50

@NemNick: ez nem egy kultúrközösség, hanem a nép maga. Üdv a bagolyköpetes, szürke valóságban.
@GiaMarie: jól van. Azt a kérdést azért orcádnak szegezném, hogy a követezetesség, mint olyan, luxus-e? A tagadás/ferdítés része meg már kritikán aluli.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 17:37:27

@igi1: vagy azért, mert csak a jáccóházba járt és más szolgáltatást nem fogyasztott.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 17:39:08

@igi1: nem. Azután, hogy történt valami, amit az istennek se tudunk meg. Alapállapotban a szülű nem cirkuszult. Valami esztet kiváltótta nála. Értsed megfele, nagybetűském.
@Rosszindulatú Vászka: elfelejtett jófogyasztó lenni, na, az ilyet nevezzük szarfogyasztónak (háhh).

Manyecska 2013.05.29. 17:41:43

@agresszív kismalac: ki volt csak összecsuktuk!! :D mindenesetre ketten ki tudtuk nem tudom neki hogy ment két kézzel:D:O:O

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 17:42:09

@Rosszindulatú Vászka: De, írta, hogy az étteremben is többször voltak. Sőt, eleinte egyedül járt oda. Vagy csak addig volt kezelhető a gyerek, míg apukának érvényes volt a bérlete?

England win The Ashes! 2013.05.29. 17:43:33

@igi1: Nahát ez így meg már tényleg a csúcs! Mióta van az, hogy a felhasználó alakítja a házirendet?

Legközelebb már a kórházban is a másik beteg mondja meg, ki operálja Ketteske epehólyagját...

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 17:43:54

@Kellemes Zérókomponista: @agresszív kismalac: nem tudom, csak mint egy leheccséges változat jeleztem.

Mer ugye hiányos a sztori, muszáj valahogy kiegészítni.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 17:53:36

@agresszív kismalac: ami azt illeti, nem túl szimpatikus a Poszter stílusa.

igi1 2013.05.29. 17:54:36

@Rosszindulatú Vászka: némelyeknek itt te sem vagy szimpatikus, ez egyéni szocprobléma

Jokkura 2013.05.29. 17:54:36

@Manyecska: babakocsi: nincs valamelyik hátsó lábán egy biztosító biz-basz? amit valamely irányban mozgatva kinyilik az a fránya szerkezet.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 17:56:46

@agresszív kismalac: amennyiben modoros, körülményes, no meg ez pl.:

"Miközben távozunk, a recepciós lányok kuncognak, csak a két biztonsági őr bámul lefelé görbülőszájjal, amit együttérzésnek veszek. „Baszódjatok meg, lakájok” szólok még vissza félhangosan."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 18:01:48

@Rosszindulatú Vászka: Ez a lakájos cucc nekem se tetszett, de épp azért mert elütött az előtte leírtaktól. (Ne feledjük, Levente apukájának saját Facebook-oldaláról van szó!)
Meg lehet, én se lennék teljesen apatikus, ha velem és a hendikepes gyerekemmel éppen feltörölték volna a padlót az Oxygénbe'.

igi1 2013.05.29. 18:02:14

@Rosszindulatú Vászka: namostan, a probléma ott lenne, ha te mondjuk szellemileg nem lennél ép

én meg szólnék a homár atyjának, hogy engem zavarnak a szemétkedéseid, mert láthatóan identitászavaros, köcsögösködő seggfej vagy, és tiltsanak ki azonnal

miközben csak halmozottan hátrányos a helyzeted

de egyszer csak azt veszed észre, hogy nem tudsz kommentelni a homárra, és fogalmad sincs, ennek mi az oka

utánanézel, cirkuszolsz, hogy ez mégis mi? és utána telesírod a médiát

a poszter esete egy kicsit más, hiszen ő valóban beteg fiút nevel, és a FIÚ MEGSZERETTE A HELYET, ha nem engedik ezek után oda, 0 indokkal (EDDIG ODAJÁRT), egy cirkuszolás után, akkor az a gyerekben örökre tüskét hagy, még akkor is, ha apuka máshová viszi

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG, mert úgy látom, itt a cirkuszoló szülőnek elsőbbsége van, a másik felet nem hallgatták meg, a JOGAI SÉRÜLTEK, még akkor is, ha egy szabályra hivatkozva, mondvacsinált indokkal nem engedik be többé oda

TESSÉK FELVENNI EGY-KÉT ÓRÁBAN EGY ÓVÓNŐT, nyilván nem hat órát játszik ott a gyerek minden nap, hanem mondjuk heti egy-két alkalommal lemennek, lehetőleg olyankor, amikor kevesebben vannak ott

Ez az egész ügy ott beszopás, hogy a gyerek NEM AKARJA ÉS NEM TUDJA MEGÉRTENI, miért nem mehetnek már többé oda, ha egyszer semmi baj sem volt korábban.

Anouk01 2013.05.29. 18:02:24

Szégyen, gyalázat. Mi is ki akartuk próbálni a férjemmel, de nem oda fogunk menni ezek után, az biztos. Ha minden család bojkottálná ezt a helyet ezek után, akkor szépen lehúzhatnák a rolót.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 18:06:31

@igi1: ezt kiklérem magamnak, sohas enem állítottam magamról, hogy szellemileg ép volnák. De más senem. Nemnemsoha.

Jelzem továbbá, volt már ojan, hogy nem tudtam kommentelni a Homárra. Hosszú-hosszú hónapokig. Monnyuk más se.

Nem sírtam tele a médiát. Ahol nem lehetek tag, ott nem veszkődök, van ijen hej több ist.

Valamint értem én, mint mondasz, de ettől még nem kell szeretnem Posztert és nem kell szeretnem a stílusát, nem kell nekem kötelezően empátiából szimpatizálni vele.

És a Világ kegyetlen, van ojan, hogy valami nem megy, vagy nem műxik, erről se én tehetek. Ez van.

vénszivar 2013.05.29. 18:09:14

@Dr Jozef Vengloš: JA! :D a meggyfán...
fent lapított egy elefánt s ráesett a rokony hölgyre, annak meg elcsuklott a csuklója. :) :P

igi1 2013.05.29. 18:09:30

a gyerek akkor is VISSZA FOG VÁGYNI ARRA A HELYRE, nem fogja már máshol olyan jól érezni magát, még akkor sem, ha megérti a helyzetet, apuka máshová viszi, elterelve a figyelmét

Ha leül, letisztázza, megbeszéli a gyerekkel a dolgot, a gyerek akkor is a megszokott helyre fog visszavágyni, és negyedszerre is a gyerekkel basznak ki.

egy gyerek csak oda szeretne járni, ahová eddig is, tudta, hogy ott, a többiek között jól érezte magát, még egy-két barátja is akadt, apuka elmondása szerint, nem volt gond a viselkedésével egészen a szülő reklamálásáig

Az igazgató ALKALMATLAN a vezetésre, ez pedig tény.

Mindennek tetejébe, ráadásul a pökhendi válasz, amit jó sokára kipréseltek magukból, a felháborodás hatására, ismét igazolja, hogy mennyire nem értenek ahhoz, amit csinálnak, nemhogy ELISMERNÉK A HIBÁT ÉS KIJAVÍTANÁK, nem, inkább azért se engedik vissza szerencsétlen egy szem kölyköt, és pont.

Tényleg kíváncsi lennék a kedves szülőre, aki feljelentette a gyereket, mert NYILVÁN UTÁNANÉZTEK, MIVEL TILTHATNÁK KI a gyerkőcöt, hirtelen egyik-napról a másikra megjelenő írás, UGYAN MÁR, a hülye se veszi be a süket dumát.

Ott kellett lenni egy anyuka -utánanézésnek, aki fájlalta, hogy a gyereke épp a mozgássérültet kapta ki, vele játszik, és utánanézett a jogszabályoknak.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 18:10:52

@igi1: neked kéne egy saját gyerek. Én mondom. Lenyugodnál.

vénszivar 2013.05.29. 18:11:44

@Dr Jozef Vengloš: JA! :D a meggyfán...
fent lapított egy elefánt s ráesett a rokony hölgyre, annak meg elcsuklott a csuklója. :) :P

igi1 2013.05.29. 18:13:40

@Rosszindulatú Vászka: csak mert nem értetted a példát, és igyekeztem elmagyarázni a módszereiddel

de ismét csak elsiklottál a más kitiltása felett

@Kellemes Zérókomponista: ott vannak a traktorjaim :P

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 18:14:34

@igi1: nézd, ez az írás-előkapás tökre illik a fosjellemű képbe. Amúgy meg a gyerekek rugalmasabbak, mint gondolnád, ne a te belassult, sok helyen megkövült felnőtt fejeddel empátiázzál belé. Nincsennek a gyereknek semmi komoly baja ettől, csak hát a felnőttek egy jórésze féreg (neveltetés, szevasz!).

England win The Ashes! 2013.05.29. 18:15:44

@igi1: Azt se hagyd ki, hogy ezzel a többi gyerekben is azt a képet erősítik, hogy aki más, az megvetendő. Abban a gyerekben legalábbis biztosan, akinek a szülője keverte a barnát.

igi1 2013.05.29. 18:19:16

@Kellemes Zérókomponista: ezt én sem állítottam másképp

most van egy kétéves rokongyerkőcöm, az is bőven elég

olyankor és olyanokat figyel meg, amit te nem is gondolnál, hogy észrevesz

azt meg, hogy hiperaktív, minden gyerekre rá lehet fogni, aki képtelen leülni a seggére hosszabb időre

imádja a kis minibiciklijét, anyuka fogja a végét, oszt tologassa a faluba

meg a kormányt is nagyon szereti

@Dr Jozef Vengloš: én is csak erre tudok gondolni, hogy egy szülő nagyon nagyban kavarta a szart, régóta gyűlt benne a sérelem, hogy a gyereke pont ezzel a "selejttel" játszik

aki beteg, az ugyanis hülye és gógyis

ha a gyerekem is vele játszik, az is az lesz

pont

England win The Ashes! 2013.05.29. 18:19:25

@Kellemes Zérókomponista: "Nincsennek a gyereknek semmi komoly baja ettől..."

Az nem olyan biztos. Ismerek két srácot, testvérek. Teljesen átlagosak, annyiban különböznek a társaiktól, hogy mindkét szülőjük süketnéma. Már óvodás korukban (anyám óvodában dolgozik) is akadt egy-két gyerek, aki ezért basztatta őket.

England win The Ashes! 2013.05.29. 18:22:54

@Kellemes Zérókomponista: Bocs, a lényeg lemaradt: a poszter gyereke is tudni fogja, mert leszűri a szülők-rokonok beszélgetéséből, hogy miért nem mehet oda.

ügyfélszolgálatos 2013.05.29. 18:24:03

Szégyen! És ha létezik egyáltalán az a szülő aki állítólag szólt, remélem nem él sokáig.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 18:26:17

@Dr Jozef Vengloš: a lányom legjobb barátnője az osztály lexebb csajszija. barbiarc, kitűnő tanuló, kedves okos és szép. namost őt pont azért közösítették ki, mert túl tökéletes volt, ezután lett a lányom barátnője, egy másik kiscsajjal együtt, akinek meg a gyönyörű hosszú vörös haja a legnagyobb bűne. szal nem jó ezeknek semmise.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 18:28:04

@zsiráfffff: a gyerekek kegyetlenek, ez már csak így megy.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 18:31:25

Magáncég sem azt enged be akit akar!!!!

Aki nem hiszi járjon utána. Nyílt szolgáltatást nyújtó vállalkozás nem diszkriminálhat. Pl. nem írhatom ki hogy cigányoknak tilos a bemenet, de azt sem, hogy mozgássérülteknek. Vannak területek, ahol korlátozható, pl. kalandparkban lehet minimum követelmény, vagy fürdőbe kiírható hogy fertőző beteg nem mehet be, de ennek jól körülírt oka kell legyen.

Az apukának meg javaslom az ombucmanót meg az egyenlő bánásmód hivatalt. A végén kap egy pár milkás bírságot a cég, és még be is kell engednie az apukát.

Részemről, aki egy sérült gyermeket diszkriminál, megérdemli a szívatást.

Démonmac1 2013.05.29. 18:36:45

@csakhalkanszólok:
Olvasd el az eredeti teljes történetet, ne a részletet amit idelöktek.

igazságos 2013.05.29. 18:37:24

Csak a hatóság itt a megoldás már, semmi más.

jól láthatóan egy szülő cirkuszolása fontosabb, mint az, hogy korábban semmi probléma nem volt vele

Ha a hatóság határozata gyorsított eljárásban meglesz, tanúk meghallgatásával (a feljelentő anyukát is, meg a gyerekét is), akkor biza be kell engedniük a gyereket, ha akarják, ha nem

csakhalkanszólok 2013.05.29. 18:37:32

Nem néztem végig más belinkelte-e ezt, de megteszem.

www.oxygenwellness.hu/hu/naphegy/sajtokozlemeny-2013-majus-29

Indoknak indok, de tartom amit korábban írtam.

Démonmac1 2013.05.29. 18:38:30

@csakhalkanszólok:
"Sajtóközlemény
Hivatalos válasz az Oxygen Wellness Kft.-től Fábián András „Vége a gyereknapnak” című közösségi oldalon tett bejegyzésére
Örömmel fogadjuk, hogy lehetőségünk nyílik a saját álláspontunkat is ismertetni az ügyben.
Reméljük, hogy Oxygen Wellness Kft. alkalmazottai által átélt és előadott eset más megvilágításba helyezi a történteket, hiszen mindig is távolt állt tőlünk a diszkrimináció, ezzel az indíttatással hoztuk létre a játszóházat is.
A játszóházban szakképzett óvónők dolgoznak, egy műszakban egy személy, akik tökéletesen felkészültek a gyermekek ellátására, szórakoztatására. Mindazonáltal amikor Fábián Úr az első alkalommal kitöltött regisztrációs lapján jelezte, hogy kisfia, Levente speciális nevelési igényű, óvónőnk úgy döntött, hogy jó szándékára, empátiájára és szakértelmére alapozva örömmel elvállalja a kisfiú felügyeletét is – miközben Fábián Úr a recepciónál várakozik. Leventével – ahogyan az édesapja is leírta – nem voltak magatartásproblémák, viszont éppen mozgáskorlátozottsága miatt állandó figyelmet és segítséget igényelt. Ezt viszont még a legjobb szándékú óvónő sem tudta anélkül megtenni, hogy a játszóházban tartózkodó – esetenként 12-15 gyermek – ne lássa ennek kárát. (Fábián András maga is leírta, hogy neki is problémát okoz egy húszkilós gyermek emelgetése, ez természetesen fizikailag is megterhelést jelentett az óvónőnek, aki ezáltal a többi gyermeknek sem tudott kellő figyelmet szentelni. Ez a fajta kényszerű figyelemhiány tehát mindenképpen veszélyeztette a bent játszó gyermekeket. Éppen ezért az óvónők többször jelezték szóban az édesapának, hogy a gyermeke felügyeletét nem tudják összehangolni a többi gyermek ellátásával.) Ez a tény irányította a figyelmünket a korlátozott lehetőségeinkre, és arra, hogy egységesítenünk és konkretizálnunk kell a szabályozást.
Mindezen tapasztalatok birtokában, többszöri látogatás után vontuk le azt a konklúziót, hogy nem vagyunk felkészültek speciális nevelési igényű gyermek ellátására.
Beismerjük, hogy jobban végig kellett volna gondolnunk, hogy alkalmasak vagyunk-e egy ilyen feladatra. Akkor jártunk volna el helyesen, ha amint nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy Levente teljes és kizárólagos felügyeletet igényel, azonnal jeleztük volna az édesapa felé írásban is, hogy erre nem vagyunk felkészülve, nem tudjuk megoldani. Ezért a kommunikációs hibáért elnézést kérünk!
Rendkívül fájlaljuk, hogy Fábián Andrást ilyen mélyen érintette az eset, de reméljük, a fent leírtak ismeretében elfogadja az álláspontunkat.

Oxygen Wellness Kft. vezetősége
2013. május 29."

csakhalkanszólok 2013.05.29. 18:39:26

@Démonmac1: Megtettem, soha nem a kommenteket olvasom el. De amit írtam, azt éppen az alapelv miatt írtam le. Nekem is van fogyatékos gyermekem, és baromira elegem van az elkényeztetett, gyerekek, és velejéig sötét szülők által keltett hiszti miatti kitaszításra.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 18:41:03

@Démonmac1: Tudom, kicsit hamarabb belinkeltem én is. DE! Aki sérült gyermeket hátrányosan megkülönböztet, az számomra akkor is alja, ha bármilyen közleményt ad ki.

Démonmac1 2013.05.29. 18:44:57

@csakhalkanszólok: velem rossz lóra tettél, ugyanis társadalmi képmutatás ide vagy oda:
Engem például:
zavarna ha egy szülő csak úgy behordja sérült kölykét = több figyelmet igényel, ezáltal az enyémnek kevesebb jut.
Sajnálom, én ennyire önző vagyok.
vigye olyan helyre, ami az ilyen speciális esetek számára van.

Alaister Grand 2013.05.29. 18:49:19

Posztoló, pereld ki belőlük a szart is!
Köcsög, érzéketlen banda. Az ilyenek a közelébe se menjenek gyerekeknek.

Démonmac1 2013.05.29. 18:49:57

@csakhalkanszólok:
1, A wellnessközpontnak nem az a profilja, hogy sérült gyermekeket pesztráljon, a gyermekmegőrző vagy mi csak egy kényelmi szolgáltatás.
2, nincsenek rá felkészülve.
3, ebből a posztból egy más történet jön le, és az ilyen jellegű tény - elhallgatós megvezetést nem szeretem.

plusz mostmár az apuka is ellenszenves.
pech.

Alaister Grand 2013.05.29. 18:51:04

@Démonmac1:
téged is olyan helyre vittek?

csakhalkanszólok 2013.05.29. 18:52:35

@Démonmac1: Velem is rossz lóra tettél. Mivel tudom mivel jár, remélem sem te, sem gyermeked nem lesz sérült. Mert tudod, nem csak születni kell hozzá, azzá is lehet válni. De Isten nem ver bottal, még az is lehet kipróbálhatod. Hidd el a "túlparton", pont azok szoktak a legletörtebbek lenni, akik korábban "sérült kölyköztek"

Én nem vagyok tudod olyan mint te, olyan tökéletes. Nekem sérült GYERMEKEM van, nem kölyköm. Ha primitív lennék, mondanám hogy kölyköd neked van, de nem teszem.

Önzőségnek meg van egy átka: mindig lesz, aki még nálad is önzőbb, és az baromira fájni fog.

De nem magyarázok tovább. Járj tovább a Gattakába, míg teheted. Holnap lehet, hogy éppen Te nem fogsz beférni a keretbe. Ez már csak így működik...

Démonmac1 2013.05.29. 18:54:10

lassan frissít és blogmotor, vagy a moderáció eszi a kommentet:)

England win The Ashes! 2013.05.29. 18:56:09

@Démonmac1: Úgy-úgy! "Külön a farizeusok, külön a szadduceusok. Külön a svédek, külön a belgák." Gratulálok, fáradj a pénztárhoz.

igazságos 2013.05.29. 18:56:17

@Démonmac1: sokan vagyunk, de még mindig nem vagyunk elegen :P

nagy a felháborodás

Manyecska 2013.05.29. 18:56:21

@zsiráfffff: nem, ebben a korban sajnos ilyenek:(
fiamnak mondom hogy milyen furán vágtad le a körmödet, aztmondja anya ez a béta-verzió még:DDDD..:O @Jokkura: megvan, csak ketten kellettünk hogy kinyíljon. nemértem, ha az uram mindkét kezét használta márpedig, mivel nyitotta ki a szerkezetet..?:D:P:D Na mindegy!:D
Azóta a legújabb probléma hogy mit csináljak másfél kg édesburgonyából:)

Démonmac1 2013.05.29. 18:56:57

@csakhalkanszólok: ha olvasod a fészt is van itt egy teljesen elfogadható (nagyjából:)
"Kedves birkamagyarok! Teljesen elfogadható a válasz amit az oxygén adott, hiszen ebben a megvilágításban az egy darab kisgyerek speciális igényeinek ellátása korlátozta az összes többi kisgyerek ellátását... Sajnálatos tény, de akkor is tény, hogy a közösség érdekei előbbre valók az egyén érdekeinél. Minden bizonnyal van olyan játszóház is, ahol erre felkészült és megfelelő létszámú nevelő áll rendelkezésre, hogy a speciális igényű gyerekeket kiszolgálja. Komolyan nem értem, hogy miért fáj az bárkinek is, ha egy játszóház, ami nem erre van szakosodva, ezt nem tudja megtenni..."

én is ugyanezt mondom.
Annak a helynek nem az a profilja.

Démonmac1 2013.05.29. 18:58:03

@Dr Jozef Vengloš:
Ezért fizetnek valahol?:)
mindegy, én így látom.

Manyecska 2013.05.29. 18:58:44

Ez olyan szomorú hogy a zemberek nem toleránsak.....igaz a buszon se adják át a helyet stb., mit vártok. :(

igazságos 2013.05.29. 18:59:29

@Démonmac1: már hatodszorra mondom

EDDIG ODAJÁRTAK, nem volt gond

vagyis eddig a többiek gyerekével basztak ki

England win The Ashes! 2013.05.29. 18:59:48

@Démonmac1: Aha, így látod. Ray Charles hozzád képest Sólyomszem volt.

Manyecska 2013.05.29. 19:00:07

Itt azt mondja a zoltán hogy ez batáta mondom most nem..:D nagyon szar főzve??

Démonmac1 2013.05.29. 19:00:20

@csakhalkanszólok: A fatty szót is használhattam volna^^

Démonmac1 2013.05.29. 19:02:10

@igazságos: Gondolom feltűnt a vezetőségnek, hogy ez így nem lesz jó, mert a többi gyerek csak néz, hogy már megint "azzal a gyerekkel" foglalkoznak annyit.
engem is zavarna, ha hasonló helyzetbe kerülne az utód.

igazságos 2013.05.29. 19:03:13

@Démonmac1: a mesében nem hiszek

itt régóta keverve volt az a bizonyos nagy kaki

és egy szülő volt az elvakult

a vezetőség le se tojja az ilyent, addig, amíg valaki nem szól

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:03:27

@Démonmac1: Mert korábban megtette. Gondolom az elején jól jött a pénz, amit az apuka befizetett sérült gyermekéért.

Amúgy meg azt mondom, mivel túl van spilázva a sérült gyermek ellátása és emelgetése sztori, a legtöbb sérült gyermeknek nem olyan extra az igénye. De például megoldásként kérhette volna, hogy speciális igény esetén előzetes egyeztetés kell, és akkor mondjuk egy beugró pedagógus segít, vagy mondjuk csak kísérővel.

Baromi kevés kell, de azt igenis erkölcsi kötelesség megtenni. Azoknak meg főleg, akik címlapjukon "hátrányos helyzetű anyukáknak" szóló ajánlatot is közölnek. Mert ott jó ugye marketing szempontból a szociális érzékenység.

Ha engem kérdezel, már baromira megbánta a wellness központ hogy nem így reagált.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 19:04:28

@igazságos: Lószart, mama! Nem hatóság kell ide, hanem emberség. Empátia. Ilyesmi.
Jobb lesz attól Leventének, ha pecsétes papírja lesz róla, hogy bemehet?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 19:04:36

@Dr Jozef Vengloš: nem úgy értem, hanem amit igi ír, a helyszintváltástól. Amiről meg te írsz a "gyerekek kegyetlenek" alapvetése. Igazából csak elbaszott szülők elbaszott gyerekei kegyetlenek. A normálisan menedzselt kölök nem az. Akadnak persze tipikusan korszaksajátos attitűdök, de úgy is lehet cseperedni ám, hogy ezeket keretek közé tesszük, sokat beszélgetünk, mit hogy, s nem pedig elvtársaink, ovistársaink kárán éljük ki magunkat. Na most ez jelen sztorihoz off, csak eszembe jutott, hogy ez a másik igen gyakori lószar.
Szerintem az, hogy tudja a gyerek, ez is egy felnőtt fejjel elgondolt önérzeti kérdés. Nem gondolom, hogy akinek minden új az befordulna ettől, hogy a személye xy helyen nem kell (de nem is így deklarálná az agya). Az új környezetet meg pajtásokat meg hamar megszokja. Csak legyen új hely. Ez fontos, fontos a szocializálódás, mert ilyenkor vésődik minden, mélyen, méghozzá. Ha a szülő nem tudja hova hordani, nincs alteratíva és ingerszegény, szociálisan elszeparált gyerekkort él, akkor később is kifejezetten ezt fogja keresni sajnos. Igaz, nem tudatosan, de az eredménye ugyanaz lesz, mintha.
@Démonmac1: legalább mekkpróbálták. Az idézett párbeszéd nem tudom mennyire tupírozott, ferdített vagy hiányos, de az a nagybüdös semmi a csúsztatés jegyében kurvagáz. Nyilván nem feltétlenól azonosítandó a vezetőséggel, de az, hogy egyáltalán ilyen munkatárs, aki így jár el - ha ugyan -, ott dolgozat, az már eleve tré.
Phoszter végülis elérte célját, rengetegen mozdultak erre Homárd által is, facebookon meg tudjuk mi van, borsóagyú anyukák csak erre vártak, mijóta csak felébredtek, hogy cuppanjanak. Lassan elérkezett az ideje a lapozásnak. Ja igen, csakhogy mennyiek ismerik fel ezt/hajlandók tudomásul venni, hogy szülői önérzet általi ferdítés(?) történt és hányan használják szemellenzővel kötelezően felvértezve magukat a sztori primitív érzelmeik kiélésére, pillanatnyi eszméhez tartozós mögéállásra (hogy holnaputánra aztán teljesen elfelejtsék).

Démonmac1 2013.05.29. 19:05:39

@igazságos: kapaszkodj meg a mérlegedben: én bizony szólnék hasonló helyzetben.
tehát a láthatatlan panaszkodó szülőnek, ha volt, akkor +1 like innen.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:06:26

@Démonmac1: "A fatty szót is használhattam volna^^"

Ezt csak most olvastam. Sajnálom hogy tőlem tudod meg: Te FOGYATÉKOS vagy.

Azért hívj fel, ha mégis egy kerekesszék valamelyik végére leszel kárhozva. Megnéznélek...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 19:07:27

@csakhalkanszólok: mi a fenéről beszélsz? Hogy sikerült idekavarnod az önzőséget? Na akkor ezt most szépen magyarázd már meg kérlek.

igazságos 2013.05.29. 19:08:07

@csakhalkanszólok: de halmozottan sérült, szellemi fogyatékos :P

szerintem ő a feljelentő szülő, csak titkolja

Démonmac1 2013.05.29. 19:08:30

@Kellemes Zérókomponista: A rossz reklám is reklám :)

--
Azt meg nem szeretem, ha megvezetnek egy olyan poszttal, aminek az eleje nincs kibontva.(de ezt már írtam)

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:09:53

@Kellemes Zérókomponista: Önzőség. Az válasz volt, egy társadalmi fogyatékosnak, aki önmagát nevezte önzőnek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 19:10:36

@Démonmac1:
"A Levivel a legegyszerűbb – olyan jól elvan magában, ha nem háborgatják- mondta egy közlékenyebb pillanatában..."

England win The Ashes! 2013.05.29. 19:12:13

@Démonmac1: Az már egyszer biztos. Zártosztály néven is ismert.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:13:24

@Démonmac1: ez konkrétan szemenszedett badarság és előre megfontolt szándékkal elkövetett mentális betörés.

Nem arra van a jáccóház, hogy Olívia néni mókázgasson velük, hanem hogy kussolva csendbe jáccóggyanak a kis pondrók biztonságos környezetben, amíg Anyu-Apu gyúr meg fetreng a dzsakuzziba, nem foglalkoztató tábor haló, hanem gyermekmegőrző.

@Kellemes Zérókomponista: majdnem tejjesen egyetértek.

@agresszív kismalac: hát ja, de az nincs, csak elvárások a pénzükért meg hozzá a prloiöntudat meg az irícccség. Monnyuk a szakácsost jácci egy hejben vigyorgó gyerek meg aztán kit zaavrhat? A másik kis pondrót aki szakácsosozni akar? Ezt én se értem.

Démonmac1 2013.05.29. 19:14:25

@csakhalkanszólok: Tudom még fokozni is:)
például azzal, hogy nem értek azzal a gyakorlattal egyet, hogy a szülők/kórház engedi olyan magzat megszületését aki bizonyíthatóan sérülten jön világra.
(ezzel azthiszem belopom magam sokaknak a szívébe:)

Démonmac1 2013.05.29. 19:16:04

@Dr Jozef Vengloš: Hát igen amióta a lipótot bezárták...( de olyan ismerős vagy nekem, hasonlítasz a szobatársamra ;)

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:16:30

@Démonmac1: Veled is megtették: sérülten jöttél a világra.

Veled befejeztem, majd találkozunk egy sérült konferencián, ahol kedves mosollyal megköszönöd ha valaki letörli a nyálat a szád széléről.

PannonBoy 2013.05.29. 19:16:42

Nagyon durva, ahogy ezzel a szerencsétlen mozgáskorlátozottal bántak. Ha feltesszük, hogy tényleg nem volt az Oxygen számára vállalható, akkor ezt kommunikálhatták volna sokkal udvariasabban. De ez a stílus elfogadhatatlan és diszkriminatív!
Mi lesz legközelebb? Nem mehetnek mondjuk a melegek edzeni, mert "esetleg zavarják a hetero férfiakat az öltözőben"?

Ezek után az Oxygen wellness már nem pályázhat az etikus vállalat címére!

igazságos 2013.05.29. 19:18:02

Bizony, ha az apuka a hatósághoz fordul, senki nem ússza meg ám a dolgot, ott kiderül minden szemétkedés, köcsögösködés, mindkét fél részéről ám.

Apukának amúgy sincs semmi veszítenivalója, viszont az igazgató rajtuk kívül mindenkivel kibaszott.

A céget lejáratták, a szülőket is kenterbe verték, az igazgató elmehetne inkvizítornak is.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 19:18:36

@Démonmac1: Definiáld, légy szíves, a "sérülten jön világra" kitételt.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:18:59

@Démonmac1: te nagyon frusztrtált júzer vagy. Gyere meséld el, nekünk elmondhatod. Gyerekkori trauma? Vagy cekcuális zaklatás?

England win The Ashes! 2013.05.29. 19:20:36

@Démonmac1: Te vagy az, Napóleon? Itt Windisch-Grätz.

igazságos 2013.05.29. 19:22:16

most nyilván nagy az öröm, a cirkuszoló szülő részéről, aki mellé az igazgató szó nélkül kiáll, és a gyerek továbbra se mehet oda

csak aztán ilyenkor az összes agyament elfelejti

bizony, ha netán az ipse nem hagyja magát, ők is elő lesznek véve :D

ezért is mondom, olyan primitívek egyesek, hogy nem vállalják, látják a következményeket, hogy netán ha kibasznak egy könnyű prédával, ők is sorra kerülhetnek

Démonmac1 2013.05.29. 19:22:32

@csakhalkanszólok: "@Démonmac1: Veled is megtették: sérülten jöttél a világra.

Nemnem, a társadalmi képmutatás az ami nektek fáj. Ha valaki másként gondolja, az minnnyárt ellenség, nos erre azért én még rá is játszottam kicsit.
Gondolj az ókori spártára.
Egyébként eutanázia/abortusz ez a kettő is kiváló téma, veletek mindig élmény erről beszélgetni. (ilyenkor az egekig csap a személyeskedés :)

Démonmac1 2013.05.29. 19:23:45

@Rosszindulatú Vászka:
Gyermekkori trauma lesz az, alighanem plüssmackók tették.
Túl sok jött, és alulra kerültem:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 19:24:41

@igazságos: te még bízol a rendőrségben, gyermekem.@Démonmac1: hát ez nehéz kérdés. Tényleg sok hülye van aki elbaszná saját és gyereke és környezete egész életét, csak hogy legyen egy nyitott hátgerincű és szívű fogyatékos gyereke, aki nyáladzani tud, meg feküdni, oszt csá. Szóval közbe kéne avatkozni, ja. Kérdés a határvonal.
@csakhalkanszólok: ja párdon.
@Rosszindulatú Vászka: s miben nem?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 19:25:29

@Kellemes Zérókomponista: "Igazából csak elbaszott szülők elbaszott gyerekei kegyetlenek." na ez pontosan így van kérlekszépen.

@Démonmac1: bezzeg a jó édesanyád kikunyerálta, hogy téged mégis megszülhessen és hazavihessen, le a kalappal az éccsanyád előtt! :D biztos azt hazudta a portásnak, hogy konyhai maradékot visz haza a szatyorban.

Drago Brutic 2013.05.29. 19:26:04

@csakhalkanszólok:
Mostanában rossz szokásom figyelmeztetni minden értelmes hozzászólót. Szóval hagyd a francba ezeket a véglényeket, ezerszer intelligensebb náluk. Ezek a véglényeknek ez a mindennapi örömük, hogy egy blogon valaki kiossza őket. Ezért felvállalnak bármilyen véleményt, sőt még rá is licitálnak.
Az esethez nem tudok újat hozzátenni, szerintem nincs már az a káromkodás, amit le ne írtak volna ezzel a bandával kapcsolatban. Szégyen. Zuglóiként naponta viszek át a Hungárián vakokat a vakok intézetétől, akiket az oxy wellness féle marketingesek és kedves ügyfélkörük éppen a zöldön akar elcsapni. Ezek ilyen emberek gyárilag, ide már nem segít az érvelés.

Démonmac1 2013.05.29. 19:26:57

@Dr Jozef Vengloš: nem nem, szilárd küldetéstudatom van, meg kell váltanom a világot ]:) de nem akar összejönni, mert az időmet pazarlom ilyen posztokra, amikor rengeteg egyéb Fontosh kérdés van, amit meg kellene oldani.

u.i. meglesz vajon az 500?

igazságos 2013.05.29. 19:28:03

@Kellemes Zérókomponista: én!? három éve vezetek és még egy sem állított meg

ez fájt

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:28:27

@Kellemes Zérókomponista: én nem írtam volna le ojan mocsmondaságot, hogy "lószar". Mer az oj zsenánt.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:29:35

@Démonmac1:

1. Te szólítottál meg, nem én téged. Tehát Te személyeskedtél.

2. Hát azt nem tudtam hogy társadalmi képmutatásból nevelek 18 éve egy sérült gyermeket. Köszi hogy szóltál.

Rájátszottál?
O.K. Játszunk el a gondolattal. Csak simán rosszul lépsz a lépcsőn, fejed bevered, nyaktól lefelé bénult leszel. Akkor képmutatás ha segítünk rajtad?

Vagy mondjuk egy bizonyos kor felett már nem hasznos az ember a társadalomnak: Kivégző osztag jöhet?

És ki dönti el majd ki hasznos és ki nem? Talán TE? És ha jön egy másik hatalom, és éppen veled kezdi a tisztogatást.

Nem kisfiam. A sérült ember védelme nem társadalmi képmutatás. Ez választ el minket mondjuk egy farkasfalkától.

De tényleg zárjuk le. NEM kívánom neked hogy kipróbáld, hogy akár Te, akár egy neked fontos ember sérültté váljon. És azt se, hogy éppen a spártai rend legyen akkor éppen divatos.

Démonmac1 2013.05.29. 19:30:54

@zsiráfffff: Nemnem, az másként volt, én nem vagyok idevalósi;) de valami kecskeszerű lényre emlékszem, nagy szarvakkal.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:31:39

@Drago Brutic: Köszi, tudom. de ahogy a rossz reklám is reklám, így minden egyes részletesen leírt válasz is egy lenyomat a virtuális térben. Vannak témák, ahol szégyen csendben maradni számomra. De alapvetően igazad van.

"Mert bűnösök közt cinkos aki néma"

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:31:41

@Kellemes Zérókomponista: akkor ő most ingyér mehet bulizni a Doboz-ba?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 19:33:00

@igazságos: pedig tök óvatos voltam. Amúgy ez högy jon ide?:)
@Rosszindulatú Vászka: igazad van. Tudod az a baj, hogy józan vagyok. Ilyenkor minden olyan kusza!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 19:33:48

@Démonmac1: b+, milyen troll vagy te, veled még jáccani se lehet. most vagy jáccad a szerepet rendesen, vagy nem. nohát.

vénszivar 2013.05.29. 19:34:22

Mennyi szemét,undorító antiszoc "ember" van! S még hagyma itt sincs! :):D

igazságos 2013.05.29. 19:35:34

@Kellemes Zérókomponista: te kérdezted

a hatóság nem rendőrség

a hatóság jobb a rendőrségnél egy fokozattal

Démonmac1 2013.05.29. 19:39:18

@csakhalkanszólok:
Az én nézőpontomból ott indul a hátrányos megkülönböztetés, amíg odabenn van a magzat, ha már kinn van, vagy később vált azzá akkor nincs mit tenni.
(bár volt olyan ember a történelemben aki ezt még máskéntebbül gondolta felnőtt korban is de azzal tényleg nem értek egyet)
A társadalmi képmutatás sok ágon megnyilvánul - és ki milyen nézőpontból látja.
Az emberek nagy átlagban "jóságosak" az interneten, aztán a valóságban, meg a "színfalak mögött" ronda esetek fordulnak elő.

Jól elkanyarodunk a témától(hogy az apuka nem megfelelő helyre vitte a gyereket)

England win The Ashes! 2013.05.29. 19:41:21

@vénszivar: @Dr Jozef Vengloš: Tudom, gonosz vagyok.
Ki is nyitom az ajtót, hátha jön a Sátán, hogy elvigye a lelkem.

Knapp, aki Schwachta Szókratésszel lehet azonos 2013.05.29. 19:41:35

@zsiráfffff:
Du liebes Kind, komm,
geh mit mir!
Gar schöne Spiele spiel ich
mit dir;

Egyéves Önkéntes 2013.05.29. 19:45:10

@zsiráfffff: Érdekes, engem is mindig azért szekáltak, mert túl tökéletes vagyok! :)

Sent from my uszadékfából faragott ipad

Egyéves Önkéntes 2013.05.29. 19:46:39

@zsiráfffff: Érdekes, engem is mindig azért szekáltak, mert túl tökéletes vagyok! :)

Sent from my uszadékfából faragott ipad

csakhalkanszólok 2013.05.29. 19:48:06

@Démonmac1: "Az én nézőpontomból ott indul a hátrányos megkülönböztetés, amíg odabenn van a magzat"

Sajnos semmit nem tudsz a témáról.

Tudod mi hazavittük fiamat 18 éve, zárójelentés szerint egészségesen. Majd egy hetesen szólt a háziorvos, el kellene vinni genetikai vizsgálatra. Ott derült ki, hogy erre kisebb esélyünk volt, mint a lottó ötösre. A világon összesen 18 azaz tizennyolc hasonló beteg van.

Kérdésem: A zárójelentés kézhezvétele előtt, vagy utána kellett volna falhoz csapkodnom a "kölyköt"?

Minden hozzád hasonló kötözködővel, legyen az sérült ember, (eutanázia vagy abortusz - te keverted korábban ide), a HATÁRVONAL a kérdés. ki húzza meg a határvonalat? És ki ítélhet a döntések miatt.

Na ezért értékes társadalmilag tudomásul venni, igen sérülés van, ez benne van a genetikában, a nagy agytérfogatunk miatt nehéz szülésben, vagy csak a sorsban. És ettől leszünk emberek.

javasolt film: Gattaca. Korábban utaltam már rá, kérlek nézd meg, milyen szép lenne egy genetikailag tiszta jövő.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 19:53:41

@Démonmac1: nem nem, ez nagyon kell, jó az elkanyarodás.
@igazságos: túlkébzett vagy. De csak mer nem értelek.
@csakhalkanszólok: na jó, nyilván utána már nem kell elhantolni, de ha előre tudható.. Az a gond, hogy sokminden bele van magyarázva az egyszerű nép fejébe, hogy az kegyetlenség. Nem az. Nézd meg mi volt régen, életre basztak 5-8-25 gyereket /család és mit csináltak? Éheztek. Na, ennek megvan a mai verziója is. Határvonalról nem tudunk érdemben értekezni, maximum megközelítések vázlatait adni a távolról ugatáshoz. Vastag könyvek szólnak erről, szociológusok ezrei vitáznak, szóval nem mink leszünk a megváltók. De mint egyszerű halandói vélemény megalkotói szerepölhetünk a térben. Valamit az is ér.

England win The Ashes! 2013.05.29. 19:54:13

@igazságos: :)))

Nem, csak hozzákapcsoltam azt a kommentet, amire utaltam vele.

Magammal nem szoktam beszélgetni, más nézetet vallunk. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 19:54:48

@Rosszindulatú Vászka: azt éppen tennap vettük meg legálisan, alig 40 percig tartott a vásárlás.

igazságos 2013.05.29. 19:55:43

@Kellemes Zérókomponista: a sorrend:

TEK-rendőrség-hatóság-hivatal

tanúljááá

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:56:09

@Kellemes Zérókomponista: ez így ebben a formában nem igaz, mer régebben a magas gyermekhalandóság és a várható alacsony élettartam miatt kellett jobban iparkodni a szaporodással. Normál esetben a 8-12 sarjból 1-3 érte meg az ivarérett kort.

igazságos 2013.05.29. 19:57:13

@vénszivar: nem szeretem a meggyet, köcce

ha kell, adok :P

vénszivar 2013.05.29. 19:58:49

@igazságos: tengerbe vizet?!? Egy éve ígérted a lángost!

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 19:59:42

@Egyéves Önkéntes: persze, mer régebben még rendesen ivarkodtak a sok népek, nem csak így ímmel-ámmal nagy kapkodva mer kezdődik a barátok közt, meg régebben még az előjátékkal se köllött szarakodni, meg még nem találták fel a női organizmusot és azzal se köllött veszkődni.

igazságos 2013.05.29. 19:59:54

@vénszivar: jóhogy mondod, majd péntekre csinálok

unom a pizzát

csakhalkanszólok 2013.05.29. 20:00:13

@Kellemes Zérókomponista: Hidd el, baromi nehéz a határvonal. És ráteszek még egy lapáttal. Nagyon sokat lehet tanulni a fogyatékosoktól. Nagyon nehéz ezt elmagyarázni. A kérdés mindig az marad: ki hozza meg a döntést, és ki ítél?

Megjegyzem még mindig nincs 100%-os diagnosztika. Mint fentebb írtam, mi látszólag egészségesen hoztuk ki a gyermekünket, mégis genetikailag sérült. Pedig még genetikai vizsgálata is volt, mert késői gyerek.

És hol a sérültség határa. Pl a nemrég divatos téma, Angelina Jolie-nál, ha kimutatják a genetikai hibát, el kellett volna abortálni?

Hidd el, a határvonal meghúzása lehetetlen, ezért nem is érdemes vele próbálkozni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:00:30

@Rosszindulatú Vászka: ezt a vasalós eget. majd kiderül mennyire vicces, remélem nagyon, mer nem szeressem pazarolni a szávsélességet :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 20:01:02

@Rosszindulatú Vászka: Az 1-3 kicsit kevésnek tűnik, bár nem mondtad, melyik korszakra gondolsz.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:02:16

@Rosszindulatú Vászka: olyan is volt. De mennyi nagycsaládos is! Nomeg, - hogy legyünk kicsit ironisták is megint már - a halandóság hátterében is megannyiszor ponthogy a vitaminos hiány meg az éhendöglés állott. Tehát akkor egyről is beszélhetünk mi akár. Akkor meg minek volt jó világra szülni? Értedhogy. A birkabél projectet nem mindenki alkalmazta. Egyékként 3 gyerek is sok volt oda, ahova 1 is sok lett volna, hát hányaknak nem volt semmi földjük sem. Napszámból meg önmagát is nehezen szalonnáztatta az ember. Keményebb világ volt. De az is igaz, hogy nem volt az akksiidőkkel probléma, mert kifeküdtél mohából összetúrt derékaljra és élvezted a natúrát.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:02:43

@csakhalkanszólok: ugye arról már nem is beszélve, hogy esetleg 10 év múlva feltalálják az adott probléma gyógyszerét, nem lehet tudni. én akkor is megszülném, ha azt mondanák, hogy három napot fog élni. ezt nem lehet tudni előre, ez van.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 20:06:18

@zsiráfffff: Igen. De ezt valójában úgy is csak az érzi meg, aki valamilyen módon érintett.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 20:06:21

@zsiráfffff: Bki, az éjjel álmomba' fölrúgtam a vasalódeszkát! Az a baj, hogy rajt' volt a Philips Hiperglide is.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.29. 20:09:06

@zsiráfffff: Akkor is megszülnéd, ha azt mondanák, ötven évig fog élni, de nem fog megmozdulni, és soha egy világos gondolata nem lesz?

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:09:47

@zsiráfffff: ez egy vicces kérdés, van egy haverom, akinek a báttya siket, ő már nem, mer pont ott volt valami gyóccer vagy oltásváltás. Ez utóbbi zenetanár amúgy.

@agresszív kismalac: azér mostanra sokat javultak az eséjek.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:09:52

@csakhalkanszólok: azért vannak talán egzakt számok. Mely már túl nagy teher a társadalom számára. Lásd fogyatékos otthonok; egymás hegyére-hátára van baszva a középsúlyos, de a mindnégy végtagját elvesztett póruljárt is. Nem gondolnám, hogy annyira szívderítő lehet ott élni, elviselni a másik kínját. Vagy bénán születni, idegproblémáktól később lebénulni, rengeteg ilyen embert nem forgatnak, nem törődnek velük, felfekvések keletkeznek, nem sorolom. Láthatőan - és nem csak mentalitásbéli okokból - nehezn vagy egyáltalán nem bírja vagy nem akarja bírni a társadalom az ilyen sorsúakat. Nem gondolom, hogy erőltetni kellene. A Jolie-féle felvetés meg nem releváns, mert agyhiányos gondolat az, messziről látszik. Egyébiránt tényleg lehetetlenséggel határos, mert más meg rám mondja azt, hogy nemnormális, én meg megintmás véleményekre; eleve káosz. Azért a fenti minta mentén szerintem vannak fogódzók, mégha szubjektívek is.
Késői gyerek.. nincs több kérdésem.

Anomalocaris (törölt) 2013.05.29. 20:11:27

@zsiráfffff: Ő csak akkor trollozódik be teljes mértékben, ha előkerül az iszlám téma! De akkor aztán nincs megállás.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:12:02

@agresszív kismalac: hacsak álmodtad, azzal mi a gond?

@Kellemes Zérókomponista: azér itt télleg van kis civilizációs métely is, mer például a halott a házba még pártíz éve is normál volt, most meg általános a viszojgás meg az undor a hulláktól.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:16:20

@Kellemes Zérókomponista: ja meg a kínaiak pont dolgoznak ezen, hogy egy család egy gyerek, a többi gyerekre meg büntetőadókat vetnek ki, ott meg azér torzul a társadalom mer kezdenek kifogyni az értéktelennek tartott nőstényekből. Pedgi számszakilag jófele haaldnak oszt mégse.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:16:53

@zsiráfffff: 3 nap az még belefér, annyi még abszolválható. Én anyukára és családjára terhelném a későbbi kezelések/fenntartás többletköltségeit amennyiben alapos gyanú van arra, hogy az a kölök bizony magatehetetlen lesz. Ennek tükrébe nem vállalnák már annyian. Persze ez egy olyen kegyetlenül szigorú világban realizálódhatna, amikor nem lehetne segélyre apellálni ilyen esetekben. Értem én (bár jó, nem értem, mert nem vagyok nő), hogy anyai ösztön, meg minden, de a másik oldalát is nézni kell, ami viszont NEM CSAK a te oldalad. Rendszerben élünk és mozgunk és előrefele kéne haladni, nem pedig helyben tocsogni. Szárazul és zordul hangozhat ez, de van benne valami énszerintem.
Visszatérve valóban lehet tanulni tőlük, azonban ez sem túlmisztifikálandó: attól, hogy ők ártatlansági/szűziességi gondolatvilággal és személyiséggel léteznek és hatnak elbaszott felnőtt valónkra az néha elgondolkodni, megállni jó, sőt, egyeseknek/egyes életszakaszokban tényleg rémhasznos tud lenni, de alapvetően besűríthető ez a jelenség egy kétmondatos facebookos bölcseletbe.
Azt se mondom, hogy ne legyen ilyen, hogy hátrányos helyzetűek és akkor vannak nők, akik ebben tök jól megtalálják magukat és segítség és ezahivatás és ténylegesen segítve vannak a rászorulók. Jó dolog, mikor kereslet és kínálat.. Magam is csináltam, igen, pont ezen a területen. S így mondom azt, amit mondok. Ambivalencia? Lehet. Ez van bennem.

csakhalkanszólok 2013.05.29. 20:17:22

@Kellemes Zérókomponista: Ha mindent ami problémát okoz ki kellene iktatni az emberiség életéből, hát lenne felfordulás:

Gépkocsi? Egy csomó baleset, környeztet szennyezés, stb. Bezárni az autógyárakat.

Energiatermelés? Bányabalesetek, rádióaktív szennyezés, környezetszennyezés. Azonnal abbahagyni az energiatermelést.

Sorolhatnám még. Te a gyermekotthonokról, a fogyatékos otthonokról beszéltél. Érintett vagyok, tudom milyen ott az élet. Ne hidd hogy ők is ezt gondolják. Bár nekik is munka, ne hidd hogy a pénzért teszik :-)

Na jó, nagyon elkanyarodtunk. Én állítom, az ember attól ember, hogy képes erről gondoskodni. Másként csak egy szerszámot használó állat.

England win The Ashes! 2013.05.29. 20:17:40

@vénszivar: Ahogy Mrs. Wheeler mondaná: "nem is emlékszem, mikor ettem utoljára lángost." :)
Látni is valamikor januárban...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:17:48

@Rosszindulatú Vászka: mondjuk hullája válogatja, mer egy háromhetes vizihullát mégse óhajtanék otthon elravatalozni. még elvinné a macska a lábaujját.

@agresszív kismalac: az jófajta, azon van automata kikapcsoló is. szerintem azt jelenti, hogy nyaralnod kéne menni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:20:33

@Kellemes Zérókomponista: na figyi. a szomszéd csaj tavaly novemberben szült egy gyereket, 680 gramm volt cakkpakk. szerinted mi történt vele?

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:21:25

@zsiráfffff: badarság. Macska csak friss hullából zabál, az oszló dögöt nem eszi.

@Kellemes Zérókomponista: az úgy nem zord, hanem barbárság. Pont attól társadalom, hogy van némi törekvés az összetartásra meg méltányosságra. Meg hát itt jön be az ejrópai kultúra egyik legnagyobb hazugság- és önbecsapásözöne, az etika meg az erkölcs.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:21:47

@Rosszindulatú Vászka: jó, hát ők meg már átestek az other side-ra. Mindemellett mi se biztos, hogy jobban tudnánk menedzselni a jelenséget akkora számok mellett. Kellenek a nők szerintem, de nem a buta nők. Ezzel egészíteném ki. Buta definícója nálam: önmaga és környezete számára rendszeresen előnytelen döntéseket hoz, nem érti magát és környezetét, nehézséget jelent érzést a gondolattól.. ilyenek.

Manyecska 2013.05.29. 20:24:07

@vénszivar: de van itt még egy cigány, nyugi. Legalábbis a véleménye alapján..

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:24:43

@Kellemes Zérókomponista: nohát, pont itt az átverés ebbe, hogy egy férfiközpontú társadalomba a nő csak arra van tartva, hogy odatarthassa a szülőcsatornáját örkökítpsriccolás esetén, meg gondozza az állatokat, meg a nagyszülőket. Azazhogy a mentálképesség megléte nem elvárás, sőt. Csak nézzed meg, hogy a sok iszlámok hogy rühellik az okos nőket.

igazságos 2013.05.29. 20:27:59

@Manyecska: ez nem cigány, ez a demcsák zsuzsa, aki nem méltóztatik prolikkal vegyülni

mer a cigány le se szarja a kölykeit :P

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:30:28

@csakhalkanszólok: érteni vélem amit írsz, de nem érzem jónak a hasonlataid. Tudom, hogy nem a pénzért teszik (vagy amelyik igen, hát az olyan is).
@zsiráfffff: nem tudom, elképzelhető, hogy túlélte és... azt még nem tudjuk mennyire ízes a történet, hogy "lett belőle valaki". Jó, tudom, sose lehet tudni. Csak tudod túl sok, emberi butaságból/nemtörődömségből/inkopetenciából/empátiahiányból fakadó szenvedést láttam már. És ez nem egy ilyen mélyélmény mert ÉN láttam és rám hatott, hanem ésszel továbbgondolva is szerintem megállja a helyét amiket írtam. Önérzetekkel van itt a baj, amikor a nő nem bírja feldolgozni, hogy nem teljesítheti be azon a módon a küldetését, ahogy ő elképzelte (szülés). Én teljesen megértem (amennyire férfi értheti ezt). Amelyiknek van kis gógyija és szerencsétlen módon ilyen helyzetben van, hogy eleve nem lehet vagy erősen tanácsolt az állapot, miszerint nem legyen, az megérti, végül örökbe fogadnak egyet (vagy többet). Az egyszerűbbje viszont NEM érti.., nem is akarja érteni, az érzelmeivel közelíti meg. Előnytelen, mi több; káros. Tiltani, ignorálni.
Legjobb, mikor a harmadik gyereknél is az a bizodalom egy rossz házasságban, hogy majd az helyre tesz mindent - úgy, hogy az előző kettőnél is ugyanez volt a terv - na most akkor ennek mi értelme igy? Nem mondom, hogy nem lehet/lesz értelme az így születetteknek, de akkor is, milyen ez már? Szülői alkalmassági FTW.
Túl jó a sor, túl nagy az életre, önmagunkhoz való képzetlenség és kis túlzással tényleg mindenki szülhet. Én ezt nem tartom jó politikának..
@Rosszindulatú Vászka: akkor most mondjuk, hogy az etika meg az erkölcs a modern-mentális barbarizmus?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:30:57

@Kellemes Zérókomponista: @Rosszindulatú Vászka: a buta nők pontosan szükségesek, mert ha csak okos nők lennének a világon, akkor kihalnánk. az átlag hímállat ugyanis nem csevejni vágyik, hanem (eléggé el nem ítélhető módon) dugni mint a nyulak, arra meg jó akármelyik is.

Manyecska 2013.05.29. 20:33:25

@igazságos: :DDD hát ezt meg honnan vetted?:D Na mindegy. Az Origón címlapos a sztori láttátok?..namentem, léc..

igazságos 2013.05.29. 20:34:11

@Manyecska: ne vicceljé, én a facebookon is ott vagyok :D

a cigány nem foglalkozik azzal, mit csinál a kölyke

Manyecska 2013.05.29. 20:34:35

@igazságos: én arra gondoltam aki már nincs itt..!@zsiráfffff: dugni mint a nyulak:D majdnem felüvöltöttem a röhögéstől, kész..:DD

igazságos 2013.05.29. 20:36:35

@igazságos: amíg abból pénzügyi gondok nem lesznek

mer kiskorukba még a rendőrséget is letojják :D

csakhalkanszólok 2013.05.29. 20:37:02

@Kellemes Zérókomponista: "terhelném a későbbi kezelések/fenntartás többletköltségeit"

Hát, akkor egy rakás betegségnél, aminél kimutatható az életmód, a személyes felelősség fizethetővé kellene váljon.

Mondjuk ha kiderül, hogy szívkatéterre lenne szükséged, mert nem mozogtál eleget, és szólnak hogy kérünk ide gyorsan 12,5MFt-ot vagy sajnáljuk keresse az ásót a temetéshez, akkor az korrekt?

Nem bántani akarlak, de amilyen világot felvázoltál, másokkal együtt, az éppen hogy nem társadalom, hanem egy simán farkastörvényeken alapuló gyülekezet. Aki erős él, aki gyenge pusztuljon.

Végül is van olyan ország a világon, ahol ez érvényes, csak akkor oda kellene menni, és nekünk meghagyni egy emberi társadalomra hasonlító valamit felépíteni. Ne vedd személyes beszólásnak, nem annak szántam.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 20:37:41

@Kellemes Zérókomponista: tulképpen igen és valahol egy társadalmi öngyilkosság is.

@zsiráfffff: badarság. Ki akar kerülgetni egész nap egy tufát azér a három percért (jó tudom, túlzás, de nekem fontos a kultúrált előjáték is meg az udvarlás).

@Manyecska: a gall buzipárt? Sok boldogságot nekik, épp ideje, hogy a melegek is szenvegygenek!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:39:08

@Kellemes Zérókomponista: kérlekszépen, megkérdezték a szülőket, hogy mi legyen vele, menjen-e a kukába vagy megpróbálják életben tartani. szülők rövid huzavona után azt mondták, hogy próbálják meg, lesz ami lesz. a kis pocok egy hónap múlva már egyedül lélegzett, a dokik csak ámultak. annnya minden nap ott volt és simogatta, tutujgatta, szeretgette, ami kell. öt hónaposan engedték haza, három és fél kilósan. a gyerek most kábé hat hónapos és forog, vigyorog, teljesen normálisan fejlődik, nincs elmaradva a normálistól. most kapaszkodj meg: semmilyen károsodást nem szenvedett. ami szerintem konkrétan egy csoda. ha nem látom, akkor el sem hinném. és ha a szülei nem ilyen eltökéltek, akkor a kukában végezte volna ugye. szal itt a bökkenő, hogy előre nem lehet jósolgatni semmitse, nem tudjuk és kész.

Manyecska 2013.05.29. 20:39:37

@igazságos: hát az sajnos így is lesz már, jelen körülmények között:( Érted, nem az a baj mit gondol, hanem hogy aszerint cselexik a való életben is. Komolyan, mintha most jöttek volna le a fáról egyesek. Jó, mondjuk trollkodásnak remek lehet:( De nézd meg azt a faszt aki ideír Anyátok p...ja nikkel, milyen balfasz akinek ez a szórakozása..?:D

v2peti 2013.05.29. 20:40:50

@PannonBoy: Normális helyeken a fogyatékkal élőknek/rokkantaknak kedvezményes belépőt adnak, ha így lett volna, akkor a szülő is könnyebben elnézte volna, hogy rövidebb ideig marad bent a gyerek. Ha meg nem súlyos a fogyatékosság/mozgáskorlátozottság, akkor meg miért kell korlátozni a gyerek benttartózkodását?

Manyecska 2013.05.29. 20:40:53

Régen, megjegyzem, sok helyen tettek ki újszülötteket a kukoricásba stb..:( -lásd Kukorica János opció -, !!@Rosszindulatú Vászka: mit érdekelnek engem a melegek? a riói tüntetés viszont fasza lehetett!!:DD

vénszivar 2013.05.29. 20:41:57

@Dr Jozef Vengloš: Melyik évben? Én évek óta nem ettem.
Viszont csöröge fánkot + gyerekkoromban, HA párszor. No az lenne az igazi!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:42:05

@Rosszindulatú Vászka: jó, hát vannak magadfajta egzotikus hímek is, akik másként gondolják :D

csakhalkanszólok 2013.05.29. 20:42:45

@Kellemes Zérókomponista: "de nem érzem jónak a hasonlataid" - Na jó, most este csak ez jött ki belőlem. Elfogadom gyenge volt! :-)

De, a "társadalmilag hasznos" fogalmat végre definiálni kellene akkor. Hidd el, ennél az értékrendi vitánál éppen a határok megtalálása lehetetlen. Erre akartam felhívni a figyelmet, néha hülye hasonlatokkal :-)

vénszivar 2013.05.29. 20:43:53

@Manyecska: Hun melyik az, te "lány" ?!?

S kurva s buzi menni van itt??? :)

Manyecska 2013.05.29. 20:46:10

@vénszivar: figyejjé te csak nyomd a kopipésztet!!! :D na megyek szaporodni..

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:46:27

@Kellemes Zérókomponista: *elbaszott = prenkoncepciókkal, félelmekkel, visszamaradott önérzetekkel és érdekekkel terhelt valónk
@zsiráfffff: akkor én látványosan és nagyhanggal elhatárolódom a fajom átlag egyedeitől! Legyek bár furcsa vagy akármilyen plecsnivel megspékelt, így teszek én.
@Manyecska: öh, ti miről beszélgettek? :)Már megint kimaradtam egy bulvárhírből. Hátrányos helyzet! Itt látatjuk a példát.
@zsiráfffff: hát ez tényleg csoda. Éppen ezért ilyenre alapozni nem lehet, azért a dokik szoktak mondani valószínűségi rátát is, egyszerűen emészthető %-os arányban, itt nem tudom mekkorák voltak ezek a számok. Sokkomponenses dolog ez, épp ezért nincs szabály rá, de közelítés meg józan ész azok vannak, illetve lenniük kell. Gondolom itt is azért alakult így a sztori, mert volt (most az nem baj, hogy ez paradoxul hangzik) vagy csak szimplán szerencse.

igazságos 2013.05.29. 20:47:26

@vénszivar: idefigyeljééé, te, ne a többiekre

má mondtam, hogy pénteken lesz, erre nem feszt lelépsz???

vénszivar 2013.05.29. 20:49:15

@igazságos: OK. Vacsiztam! HOVA MENNYEK ???

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.29. 20:50:04

@zsiráfffff: háttt....amíg ott a gyerek, addig ő felel érte.
én megértem, ha nem vállalta a felelősséget.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:50:49

@Kellemes Zérókomponista: gondolhatod, hány százalékot mondtak. azt mondták, hogy valszeg 1-2 nap és meghal, ha mégsem, akkor meg ugye lesz belőle egy kelkáposzta otthonra. és tessék, most van egy egészséges gyerekük. mondjuk a kórházi számlába beszállt mindenki a házból, mert ötszámjegyű volt, dehát azt most ki nem szarja le :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:53:43

@Kellemes Zérókomponista: meg ugye az észt bizony a férfiaknak se osztották bővebben, csak máshova helyezték a súlypontokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.29. 20:54:14

"Kitiltották a fiát az Oxygen Wellnessből, mert reklamált (frissült)"
Ki frissült?! A kisrác?!

Az Oxygen meg még mindig szívjon le...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 20:55:38

@Dr Jozef Vengloš: én múlt héten csináltam, többet is! De alig élhettek pár perceket, mindig szétcincáltam őket foggal. Mondjuk jó volt.
@csakhalkanszólok: na azért én nem egészen ezt szerettem volna közölni. A társadalmi haszontalanságot mellőzném, a társadalmi hasznosság sem rossz dolog, de azt viszont nem kergetném/erőltetném. Az individuális kiteljesedés és fejlődés az szerintem, ami a kiindulópont, ezekhez kell teret és lehetőséget adni. Ez az alapja az alkotásnak úgy magunk-, mint a környezet felé. Az egyén éljen saját örömére, öröméért, amit aztán ha meg tud osztani, az külön jó. Szent meggyőződésem, hogy erről az oldaláról kell megfogni, s nem pedig a társadalmi kötelezvények felől. Az is jelen van persze és talán kellő is, de mellékzönge lehet csak. Nem ifonnal kell szaladgálni és kifelé élni mindenféle elcseszett módon, hanem ha otthon leülsz és van időd átgondolni a napod, tudsz-e találni olyan momentumot, mely:
- alkotásban végződött, létrehoztál valamit (mégha az nap csak egy részegységet is)
- épültél-e magad (örömére)
- adtál-e valamit a környezetednek (az igazi önmagadból)
- szenvedélyedet ki tudtad-e mutatni/kamatoztatni.
Ezek nem mellékes dolgok. Mindezt nem csatolom vissza az előzőhöz, mert az életbe' nem keverednénk ki belőle.:) Azért köszönöm, hogy beszélgettünk erről.

igazságos 2013.05.29. 20:58:18

@vénszivar: majd küldök, futárszolgálattal! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 20:58:37

@Kellemes Zérókomponista:

-főztem vacsit
-biztos híztam vagy 10 dekát ma is
-vigyorogtam eleget
-nemtom, mer még nem feküdtünk le, korán van :D

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 21:00:08

- alkotásban végződött, létrehoztál valamit (mégha az nap csak egy részegységet is)

Igen. Mennyisége kielégítő, állaga kitűnő. Tökéletes volt.

- épültél-e magad (örömére)

Igen. Bezabáltam. Jó volt.

- adtál-e valamit a környezetednek (az igazi önmagadból)

Igen. Szellentettem is, meg osztottam jó sok észet ma is.

- szenvedélyedet ki tudtad-e mutatni/kamatoztatni.

Apszólút tejjességgel tökéletesen.

Asszem ez egy sikeres nap volt.

England win The Ashes! 2013.05.29. 21:01:01

@vénszivar: Idén. Csorbatón. A síugrósáncnál.

igazságos 2013.05.29. 21:01:38

@vénszivar: de most komolyan, mindenképpen kapsz kaját :)

voltak nálam a rokonaid már kéregetni ilyenkor, kaptak sütit

fogták, leültek az utca végén és mindet felzabálták egyhelybe

:D

fenemód éhesek vagytok már ilyenkor, tudom én

pszeudozsiráf 2013.05.29. 21:02:00

@Manyecska: Körülbelül a kölykök fele növi ki, a másik fele viszont - ha nincs kezelve - szív, mert a tünetek súlyosbodnak, az önértékelés 0, és a depresszió borítékolható. Ebből meg sehogy nem lesz kreativitás.

vénszivar 2013.05.29. 21:04:33

@igazságos: A város v. falu nevét áruld el, csak nekem (lássam hány km a távolság).

csakhalkanszólok 2013.05.29. 21:10:25

@Kellemes Zérókomponista: Na amit most írtál le azzal egyetértek! :-) - Ez a társadalmi hasznosság kb. definíciója!

(viszont korábban arról volt szó, hogy aki társadalmilag haszontalan az ne is éljen. A Te definíciód szerint kb. a modern társadalom kétharmada "pusztulhatna").

Igen, volt értelme beszélgetni, Beszélgetni mindig van értelme, mindaddig míg nem ledorombolásról van szó.

Jó éjt, megyek ....... szóval nem társadalmi hanem házaséletet élni... :-)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 21:10:32

@ColT: ez nemcsak mák, ez egy csoda. mondjuk beletettek nagyon sokat az orvosok, a nővérek és a szülők, de akkor is. az ilyen miniket nem nagyon lehet életben tartani, ez a kis pocok meg leszarta az összes létező statisztikát és csakazértis normális gyerek lett :D

igazságos 2013.05.29. 21:12:47

@igazságos: körzet :)

mer itt vidéken ha érdeklődsz, falu se kellene hozzá, hogy megtalálj :)

dolgozz meg a kajádért :)

innye 2013.05.29. 21:13:12

@Démonmac1: a kissrác egészségesen született, később lett baj. ne akarj a saját bőrödön empátiát tanulni, mert sírás lesz a vége.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.05.29. 21:13:27

@Manyecska: Értem: aki nem jár nő létére swingerklubba az leszbikus :)

Gratulálok!

England win The Ashes! 2013.05.29. 21:15:07

@igazságos: Nahát, magaddal beszélgetsz? ;)

Sőt, :P

2013.05.29. 21:16:12

..és még ha nem is akarom a politikát bele keverni, mégis fűződika témához (és a céghez valamint a párthoz)

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=sesztakramiris

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 21:17:21

@Rosszindulatú Vászka: amennyire most meg lehet ítélni, teljesen okés. már forog, hasal, figyel, nevet, magyaráz, nagyon édes. persze figyelik meg ilyen légzőmonitorral közlekedett sokáig, be volt madzagolva a biztonság kedvéért éjjel-nappal, de már azt is levették róla.

vénszivar 2013.05.29. 21:17:32

@igazságos: 2660. Nehogy már azt mond, hogy Balassagyarmaton elkiabálom magamat, hogy igi v. igazságos s 10 / 5-6 megmondja, hogy hova mennyek ???

igazságos 2013.05.29. 21:18:45

@vénszivar: hunne

főleg, ha a traktorosokat kérdezed :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 21:19:24

@vénszivar: nem úgy kell keresni, te. hanem a nagymellyű csajszi ájfónnal és még szűz. na így majd tudni fogják :D

igazságos 2013.05.29. 21:25:24

@Dr Jozef Vengloš: ja, te viszont fertőzöl

@vénszivar: de a rokonaid is szeretnek sajna

nem is szoktak hagyni aludni

Tormas Torontal 2013.05.29. 21:25:35

Miért kell minden postból szart csinálni?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.29. 21:30:09

@Tormas Torontal: legalább a saját logikádat követnéd, így: "miért kell minden postból sart csinálni?" kösönöm sépen.

vénszivar 2013.05.29. 21:31:57

@igazságos: Balassagyarmat. É?, D?, K?, NY? El kell hagyni a Balassagyarmat táblát? S merre mennyit?! MIVEL már meghívtál, MEGYEK, HA TUDOM HOVÁ!
Írd meg privibe (már a cickós fotód egyszer, tavaly elküldted)! :))):D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 21:36:34

@csakhalkanszólok: félreértettél. Vagy én nem jól fogalmaztam, de ezt most elnézzük nekem. Leginkább te transzformáltad át nagy önvédelmi sietségedben és érzelmeiddel való tarkítottságban. Annyiban maradhatunk, hogy ha kiposztul mindenki (velem együtt), az jó lesz.
@zsiráfffff: most miről van szó amúgy? Vagy megölöm a pillanatot, ha ilyet kérdezek? Végülis más esetekbe' se tudjuk miről vagy minek írkálunk, csak tesszük. Pösztönlények vagyunk.

Rosszindulatú Vászka 2013.05.29. 21:38:25

Én leszbikus vagyok.

@zsiráfffff: nem úgy van az, nem lehet azt előre tervezni. Nekem például mindkét nagyapám meghalt hatéves kora előtt.

England win The Ashes! 2013.05.29. 21:42:11

@igazságos: :) Jó, akkor kérek engedélyt karanténba zárkózni, kardomba dőlni, sarokba állni, verebek elé vetni magam és hasonlók. Sőt, a profilomat is törlöm.

vénszivar 2013.05.29. 21:45:25

@Dr Jozef Vengloš: Ugyan már! Pont MOST?
Gondoltam valahol felveszlek, elmegyünk, bekajálunk pl.:lángossal IS, Te meg ott alszol! :):D

igazságos 2013.05.29. 21:51:12

@Dr Jozef Vengloš: jóvanna, te kis hamis

csak annyit kérnék, hogy válogasd meg az ügyfeleidet :P

vénszivar 2013.05.29. 22:00:15

505! Csak várok, csak várok......

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 22:00:19

@igazságos: jó neked erősen fertőzött helyen lakni? Aztán csodálkozol, hogy 8-an jönnek haverkodni.

igazságos 2013.05.29. 22:13:31

@Kellemes Zérókomponista: hát látod

az a baj, hogy pont a bolt felé lakunk útközben, de jobb környéken

ilyenkor ezek kibírhatatlanok, 20-30 között

igazságos 2013.05.29. 22:15:05

@Kellemes Zérókomponista: egyébként Balassagyarmaton most

hajléktalan vs. menekültháború van

szeretgetik egymást

pákó is innen indult

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.29. 22:19:04

@zsiráfffff: :):):):):):)
Ezért csoda. Akkor sem mindig jön össze, ha mindenki maximálisan.

Na ló éjt.

CID 2013.05.29. 22:25:08

Szomorú eset, mindekinek van némi igazsága, de a gyerek d..il. Pampoghatunk a toleranciáról, de van egy határ.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.29. 22:26:36

@igazságos: nagyon ajánlgatod ezt a te lakhelyedet, másodszorra említed. Meglátogassunk, vagy mi? Egy rákvörös homár kitűző lesz rajtam, oké? Onnan megismerel.
"hajléktalan vs. menekültháború van" - ezt hogy kell elképzelni? Mitől van és hogy zajlik? Nokia zöldgomb-benyomós részletességgel kérem.

igazságos 2013.05.29. 22:36:22

@CID: egen, de ehhez látni, ott kell lenni, hogy ítélkezhessünk pontosan

mer oké, speciális kezelés kell neki, de akárhogy nézem, az oxygen welness mindenkivel csak kitolt

England win The Ashes! 2013.05.29. 22:57:35

@vénszivar: Volt ott egy szmájli is. :)

Amúgy ezt most hogy? Eljössz értem Középföldére, vagy autózzak le Calais-ig? Vagy vonatozzak Párizsig? Vagy kijössz értem Schwechatra, avagy Győrben veszel fel?

England win The Ashes! 2013.05.29. 22:59:38

@igazságos: Ezt most nem értem, pedig én már sokmindent nem értettem. :) Milyen ügyfeleket? Nekem nincsenek ügyfeleim, legalábbis eddig úgy tudtam. :)))

vénszivar 2013.05.29. 23:06:08

@Dr Jozef Vengloš: Már azt hittem, hogy sose szólsz! Mi ez a változás??? igi nem ír! Tehát valszeg sztornó. Ma jobban kipurcantam, mint ha melóztam volna.
Holnap utoljára még a maradék meggyet leszedjük. Pénteken, ha én akarom ráérek.
Miért s kire váltottál a fotón? Csak nem saját?

igazságos 2013.05.29. 23:06:47

@Dr Jozef Vengloš: vénszivarnak amúgy is ingyé van az utazás

nehogymá

vénszivar 2013.05.29. 23:13:49

@igazságos: Na most írsz v. nem!? miért tudnék ingyen utazni?!

England win The Ashes! 2013.05.29. 23:20:45

@vénszivar: Mondtam, hogy törlöm, nem? Nedves kendővel. :D Nézd meg, hogy csillog. :)

(Nem, ugyanazon úr van rajta, mint az előzőn, csak kissé ifjabb kiadásban.)

@igazságos: Nade milyen ügyfelek? Tűkön ülök. :)

vénszivar 2013.05.29. 23:24:36

@Dr Jozef Vengloš: OK. Bíztam volna benne, hogy esetleg sikerül......

@igazságos: LÉPEM!

England win The Ashes! 2013.05.29. 23:26:33

@vénszivar: Mármint mi? Az autókázás? Ne add fel, még bejöhet, mint az Austria Lotto. :)

England win The Ashes! 2013.05.29. 23:32:54

Ja, ha már Ausztria:

- Miért tartják az osztrákokat a világ legjobb piárosainak?
- ???
- Mert az egész világgal el tudták hitetni, hogy Beethoven osztrák volt, Hitler viszont német.

(Mivel mindenki lekoccolt, asszem futni megyek.)

England win The Ashes! 2013.05.30. 00:30:01

@vénszivar: mindjárt válaszolok, csak elõbb zuhany.

Golddigger 2013.05.30. 02:59:01

Korrekt valasz:)
Utolag

különvélemény 2013.05.30. 06:58:36

Oxygen Wellness Kiemelt partnereink:
Papas Auto - Mercedes-Benz.

Jé a merci is adja a nevét ilyen taplónevelde intézményekhez?

Chihiro 81 2013.05.30. 07:03:08

Szégyen, gyalázat ez a wellness központ!!! Az életben többet be nem teszem oda a lábam! Nagyon sajnálom a kisfiút, és felháborítónak tartom az eljárást! Ennyit a toleranciaról...

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 07:57:52

@Rosszindulatú Vászka:
"meg még nem találták fel a női organizmusot és azzal se köllött veszkődni. "

hát nem tudom, de nálunk ez még mindig nincs feltalálva! :D

Manyecska 2013.05.30. 08:35:34

@vénszivar: nem jól csináltad a fekvőtámaszokat?:DD@Egyéves Önkéntes: hát az baj, segítsek??:P

Manyecska 2013.05.30. 08:38:39

@Manyecska: már elméleti tanácsadásra gondoltam:P!!!:DD

Manyecska 2013.05.30. 08:48:56

@agresszív kismalac: :D Komoly betegségek forrása is lehet akár ha csak felhúznak egy nőt /már nem a fára:D/

平八 2013.05.30. 08:49:39

@Elstron: Hihetetlen, mennyi faszságot írtál össze, látszik, hogy köbö. annyi közöd van a témához, mint naposcsibének az atomfizikához. De ez a kommented olyan szinten nettó baromság, hogy az fizikai FÁJDALMAT okozott. Menjünk sorban:

"Szerintem a sajtóközlemény elég jól leírta a lényeget, mit kell még ezen rugózni? Az óvónő hivatástudattól vezérelve igyekezett a gyereknek kedvezni, ez sokszor sikerült is, de nem mindig. Eljött egy pont, amikor azt mondták, hogy bocs, de nincs már erre kapacitásuk."
Ebből látszik a legjobban, hogy még csak arra sem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd nem a teljes, de egyáltalában csak az ide kiollózott részt is. Felismered mekkora hatalmas öngólt rúgtál magadnak, vagy ha már témánál vagyunk, óvónénihez méltóan fogjam meg a kezed és segítsek benne?

"Nekik a többi vendégre, és a munkatársakra is tekintettel kell lenniük."
Szerintem az apuka is ezért írt nyílt levelet. Gondolkozni már luxus vagy mi a faszom?

"A sok nagyokosnak pedig az egyik fb-s kommentet szeretném bemásolni: A jóképességű kommenthuszároknak ajánlom, hogy 1 órára (komolyan csak annyira) vállalják el egyetlen (nem több) különleges nevelési igényű gyermek felügyeletét. Ha ezt abszolválták, akkor vállalják el e mellé, úgyszintén egy órára kettő darab átlagos gyermek felügyeletét is. Ha majd mindhárom gyerek megússza különösebb galiba nélkül, akkor legyenek szívesek diszkriminációval illetni bárkit is."
Nos, én bevallom, nem nagyon tudnám megoldani. Igaz, nekem nem is ez a szakmám. Az Oxygen azt állította, hogy profi, szakképzett óvónőjük van, akinek ez a kibaszott SZAKMÁJA, ezt elvégezte, megtanulta, ebből él, nagy valószínűséggel ezért is vették fel. Bazdmeg, azért van ott, hogy vigyázzon a gyerekekre, ha nem tudja, mehet uránt bányászni és keressenek egy másikat. Vita lezárva.

Manyecska 2013.05.30. 08:56:38

Úgy tűnik ez a wellness csak az óvónőkre vonatkozik...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.30. 08:58:42

@Manyecska: Bizony! Főleg, ha van a keze ügyében valami kemény tárgy.
Vászka azt mondaná erre, hogy neki is ugyanúgy három perce volt az orgazmusra, miért nem élt vele.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.05.30. 09:00:03

@Egyéves Önkéntes: Nem is vagy nő, ha minden igaz :D Mitől lenne neked női organizációd? :D

@Manyecska: Fizikai sérülésekkel inkább.

Manyecska 2013.05.30. 09:02:19

@ColT: ha meg olyan ronda mért nem sötétben csinálják vagy vödröt a fejére?? :DD /szemétláda ikon/ :D ?

kjhgfd 2013.05.30. 09:03:02

nem tom hol a probléma, a beszóló gyerekes szülő is ugyanolyan ember, mint a gyerekes szülőknek beszólók. ez az egész meg egy felelősségi (és emiatt jogi) kérdés...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.30. 09:06:32

@ColT: Még szerencse, hogy a nők jó része, aki otthon nem részesül örömökben, az megtalálja máshol.
Nekem se kellett volna megnősülnöm, amíg másnak felesége van.:-/

Manyecska 2013.05.30. 09:10:18

@agresszív kismalac: és ha hazajön a férj közben???

Rosszindulatú Vászka 2013.05.30. 09:15:14

@Egyéves Önkéntes: eh... el van baszva az egész kéremszépen, hacsak nem vagy annyira ravasz, hogy tévétek sincs. Mer ott meg mutigassák, hogy van ojan, hogy nő lehet boldog meg ijenek. Azér itt joggal merül fel a médiák felelőssége. Hát nem? De. Naugye.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.30. 09:15:37

@Manyecska: Valamennyi kockázatot be kell vállalni. Meg persze nem muszáj a nőnél gimnasztikázni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.30. 09:18:30

@Manyecska: A hazatérő férj rajtakapja a feleségét egy másik krapekkal.
-Tudtam, tudtam!- kiált fel.
Mire a nő:
-Naja, de ő most is tud.

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 09:20:04

@Manyecska: hogyan képzeled ezt a segítséget?

@Rosszindulatú Vászka: igen, ezzel a nők is élvezik dologgal átestünk a ló túloldalára!

@ColT: most biztos sokkolni fog, amit mondok, de egy férfinek is lehet női partnere. egyre ritkább eset ez, de még előfordul!

Rosszindulatú Vászka 2013.05.30. 09:22:29

@Egyéves Önkéntes: jaja. Még a végén a freccset meg a focit is elszeretik. De én azt már nem várom meg, eddig ne tovább, eb ura fakó és teringettét!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.30. 09:26:57

@agresszív kismalac: ugye nehogymár azzal a szájjal csókolja meg az én feleségem a gyereket, amivel este a .....a.....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.30. 09:37:43

@Egyéves Önkéntes: huhh, ez de szép darab, köszi :D amúgy mindegyik én vagyok, csak összemontíroztak :D

Manyecska 2013.05.30. 09:38:44

@agresszív kismalac: fújj, remélem a gyerekeseket tényleg kihagyod! Nálam az tabu! volt egy kollégám marha jóképű volt és folyton nyomult, nem zavarta hogy nős /még hagyján/, kisgyerekkel:( @ColT: mi?? köll a fájás??:D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.30. 09:39:54

Nyílott levél a TengeriOllós Közösségnek: Probléma ütötte fel a fejét. Igi nem akar mesélni a hajléktalanok vées menekültek háborújáról. Tud erről valaki valami tartalmiabbat?
@平八: de ha akármilyen szakmában - mondjuk amiben te dolgozol - is túlterhelnének, illetőleg drasztikusan a minőség rovására menne az elvárás, akkor csak te is nyomnál egy csibevisítós vészféket, nem?

2013.05.30. 09:43:28

Ha most valami votriolosat írok arról, hogy miért KELL egy nehézkesen közlekedő kisgyermeket a sznob Oxygén Wellnesbe vinni akkor biztosan leugatnak többen, pedig a speciális gyógytorna jobb lenne. Beilleszkedni is szükséges, viszont ebben a korban a gyerekek kegyetlenek ezért célszerűbb hasonló képességűek közé vinni elkerülendő a lelki sérülést.
A manapság divatos kerülgetős fogalmazásnak köszönhetően nem derül ki mi és mekkora a probléma a kisfiúval "Speciális nevelési igényűek” , "mozgáskorlátozott" igazából semmit nem mond. Ha a poszter azt szeretné, hogy lelki támogatást adjunk, vagy igazságot tegyünk akkor írja le legalább nagy vonalakban. Ha csak áztatni akarja az Oxygént akkor nálam rossz helyen kopogtat, mert el tudom képzelni hogy jogosan nem vállalják, én sem adom be a nagymamámat azzal, hogy üzemeltessék a vastüdejét addig amíg én a tengerisó kamrában ücsörgök.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 09:44:43

@g-dúrban zúgó kabóca:
És ne vegyél egy hónapig benzint
Majd Lyól elsirja magát a Mol és a többi multi

2013.05.30. 09:45:41

@Manyecska: volt egy kollégám marha jóképű volt és folyton nyomult, nem zavarta hogy nős /még hagyján/, kisgyerekkel:

Miért? Vitte az asszonyt és a gyereket is? A nekem sem tetszene! :)
Azért észrevetted hogy marha lóképű! :))))

Rosszindulatú Vászka 2013.05.30. 09:53:39

@Cicmen: na erről beszéltem. Nalátod! Ez a baj ezekkel a mai nőkkel, hogy igéyneik támadottak. Már semmi se jó nekik. Majd még az lesz a következő, hogy csak romolatlan és sohasenem használt szűz ifjakkal üzekednének, akkor meg az lesza hbsizti trágya, hogy az meg azér nem jó, mer mittomén.

igazságos 2013.05.30. 09:54:00

@Cicmen: idefigyeljé, már többször voltak ott, és nem volt gond

miért nem képesek ezt felfogni néhányan?

itt az a probléma, hogy a gyerek megszerette a helyet, innentől kezdve meg bárki bármit csinálhat, ha más helyre viszi, akkor is visszavágyik

még mindig egy-egy szülő cirkusza az egész

tuti Demcsák Zsuzsa volt! annak mindent lehet

2013.05.30. 09:57:22

@igazságos: idefigyeljé, már többször voltak ott, és nem volt gond
miért nem képesek ezt felfogni néhányan?

Ez olyan, mintha veled találkozna többször egy férfi dacára annak hogy tudja milyen vagy, majd egyszer csak nem bírja tovább!
Ha így világossá válik, akkor sikerült megmagyaráznom és tisztábban látsz, ha nem, akkor sajnálom!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 09:57:29

@Cicmen:
Összefoglalom az apuka mondataival
"Jobb oldala részlegesen lebénült, ezért nem tud önállóan járni, vagyis mozgáskorlátozott, de fel tud állni, és kúszik, mászik fel és alá.
Egyik fülére nem hall, és betegségének utóhatása az is, hogy figyelemzavaros es hiperaktív.

A cikk folytatódik

"Apjával többször is voltak már az Oxygenben, mert Levente nagyon szereti a játszóházat, ahol önállóan is elvan, de azért vigyáznak rá. Apja ezalatt kint üldögélt a folyosón, ha segíteni kellett, például tisztába tenni, akkor azt ő végezte el, nem a gyerekekre felvigyázó hölgy."

Tehát a gyerek még be is szart, adott esetben.
És mi a farkat üldögélt a folyosón, miért nem ő vigyázott a gyerekre a játszó területen??

Apap folytatja
"Hozzáteszem, semmi kivetnivalót nem látnék abban, ha egy pedagógus nem bír a gyerekkel valamilyen oknál fogva, és ezt jelzi a szülőnek."

Hát éppen jelezték. Nem az óvónő dolga, ő jelezte a főnökének
Beosztott az új világban önállóan nem nyilatkozhat semmiröl , mert kirugják

2013.05.30. 09:58:30

@Rosszindulatú Vászka: Ja egy nős gyermekes férfi biztosan jól forgatja a ....khm.... :))))

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 09:59:37

@zsiráfffff: @ColT:
ha ez lenne a felhozatal, akkor nem lehetetlen, hogy az én ajkam is inkább páleszt érintene :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:00:36

@igazságos:
A gyerek nem vágyott vissza, hisz Hydrogén-nek nevezte.
Ezek szerint ő a Hydrogén velneszbe vágyott

Bizonyára vigyáznál egyszer a csimótámra.
És ha megsmernéd.....?

igazságos 2013.05.30. 10:01:40

@horex: gyereket nem bántsuk, tapló

na de a szülő az már más tészta :P

Manyecska 2013.05.30. 10:01:41

@Cicmen: nem, inkább a marhát!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:03:35

Apuka aszongya
"Az is tény, hogy magánkézben lévő intézményként azt engednek be, akit akarnak."

Nem, nem igy van
Magánkézben levő nyilvános helyek. pl. étterem, kocsma, Aldi
De aki nem tud viselkedni, kivágja a bizt.őr

igazságos 2013.05.30. 10:05:26

Azé még mindig fura, hogy egy APUKA jár a gyerekkel játszóházba, pláne mozgássérülttel

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:05:55

@igazságos:
Fejed első feléböl vegyél vissza

Ha egy gyerek beszarik, az be van szarva, bárhogy szépitjük
Ha figyelemzavaros, ha süket akkor az.
Nem fog figyelni vagy nem is hallja amit az ovónő mond
Apuka mondta, csak idéztem
Akkormeg?

Rosszindulatú Vászka 2013.05.30. 10:07:57

@igazságos: ha Apu a barátnőjétől kap büntetőáras velnesszbérlet, akkor vélhetően Anyu már nincs a térképen.

No meg Apu jár ugye :P

igazságos 2013.05.30. 10:17:28

@Rosszindulatú Vászka: ja, lehet, hogy csajozni ment? :P

@horex: a gyerek az gyerek, hiperaktív, beszarós, ordítozós, másik gyerek fejét beverős

az óvónők meg általába (tisztelet a kivételnek) le se szarják a játszóházban a gyerekeket

tudom, mostanába én is gyakoribb vendég vagyok ott, látom, mit csinálnak néhányan ott, ahol szülők is mehetnek be

aki cirkuszol szülőként, ott tényleg csak az lehet, hogy az én gyerekem miért pont a selejttel játszik

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.30. 10:20:20

@Rosszindulatú Vászka: right. Mindezt úgy beállítva, hogy ők egy kiszolgálandó faj, számukra legyen minden tökéletes, de leginkább készen kapott. Szóval minden csak azért legyen úgy, mert ők nők és ez alanyi jogon jár. Ennyi. Ennyi a magyarázat. Az most merőben kulturálatlan lenne, ha nekiállnék anyázni? Nem artikulálatlanul, de nem is finomkodva. Nem szint ez már. Amit mívelnek.
@Cicmen: erre rendszeres esetek vannak, kérlekszépen! Dugás miutánjáról beszélek. Miután elsültek, kisülnek a dolgok! Hirtelen minden más lesz. Minek az eltérő fénytörés az oka, természetesen.
@horex: "Hát éppen jelezték." - ez nem jelzés, hanem egy elbaszott mentális lószar, gyáván széjjelkenegetve. A jelzés (jelentése itt: egyenes közlés) az valami egészen más. Énfejemben.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:26:20

@igazságos:
Nem , a normális gyerek nem olyan, persz lehet rosszabb jobb
Viszont ez a kissrác külön felügyeletet igénylet volna

Visszaemlkézve ovodás éveimre az ovonő áttekintette a terepet és annyi
Mit kellene mást csinálnia?

Korábban volt valami eset, csoportos gyereklátogatás, uszoda
Derékig érő vizben megfulladt egy kisgyerek
Kitünt , kissé epilepsziás volt
A felelős mégis a kisérő volt
Miért is?
Hogy lehet egyszerre érdemben figyelni egy csoport gyerekre uszodában?
Sehogy, nem foghatja a beteg gyerek kezét

Ugyanígy ebben a velneszben
Mi lett volna ha a testi gondjai miatt valami történik vele?
Akkor az óvónő a hibás
Azt nem vállalják, hogy személyesen egy gyerekre figyelnek, nem is lehetne

Elstron 2013.05.30. 10:26:57

@平八: Kreténarcú barátom, olvasd már el a többi kommentet is, mielőtt idehányod a marhaságodat!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:29:10

@Kellemes Zérókomponista:
Hát mi ha nem jelzés
A bemenetet megtagadták hivatkozva a házirend "nehezen kezelhető" gyerek kitételére

Hogy kellett volna szerinted?
Levelet írni, behívni az igazgatóhoz és ott 4szemközt, vagy hogy?

Tormas Torontal 2013.05.30. 10:30:15

Mennyi gonos bunkó van itt... elképesztő!

Manyecska 2013.05.30. 10:30:42

@Egyéves Önkéntes: hát nézd elmondod pontosan hol akad el a folyamat..:D:P

igazságos 2013.05.30. 10:31:20

@horex: ez egy EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNY, ahol ki van írva: MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK SZÁMÁRA IS, AKADÁLYMENTESÍTVE.

Tehát nem holmi közönséges, csóró hely, itt biza meg kell fizetni az árát a játszásnak.

Apuka ezért vitte oda a gyereket, mert azt gondolta, ilyen helyen ADNAK a gyerekvigyázásra, hát tévedett.

Nehogy már, egy ilyen drága, kulturált, elegáns játszóházban, ne teljen egy speciális óvónőt foglalkoztatni, akár napi 4 órában, mert ha ez az intézmény ilyen, akkor nyugodtan mondhatjuk:

MINEK MŰKÖDIK????

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 10:31:38

@Manyecska: mikorra odajutnánk, már vége van a barátok közt lévő szünetnek! :)

Tormas Torontal 2013.05.30. 10:32:27

Mennyi gonosz bunkó van itt... elképesztő!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:33:05

@平八:
Hallottál már speciális osztályokrol?
Pedig a normálisban is végzett tanitók vannak

A speciálisban, SNI, speciális nevelés igényű, ehhez több irányultság kell mint egyszerű tanári

2013.05.30. 10:35:13

@horex: Ez ebben a posztban nincs leírva, én nem fogok gyűjtőmunkát végezni a hozzászóláshoz.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.30. 10:38:41

@horex: olvasd már el hogy volt... Az egy szánalmas végkimenet, rendkívüli sumákolások utáni okozat, melyet te KIRAGADSZ. Jellemtelen fos eljárás volt. A kivitelezésről beszélek. De mint már írtam az idézett nagysemmi párbeszédre építem e véleményem, nem tudni valójában mi volt több vagy kevesebb belőle, úristen, legyen már úly poszt.
@igazságos: sokadik nagybetűzés helyett nem akarnál inkább mesélni?

Manyecska 2013.05.30. 10:39:16

@zsiráfffff: el kéne már vonatkoztatnotok a z'orál-tól:D jójó az de nem az igazi, egész már amikor khmm belülről fakad, "szívből" jön/:P/, addát magad bébi az örömöknek!! :P:D
legtöbbel az a baj nem engedi át/el magát..most nem a fiatal csibékről beszélünk ugye!:P

Démonmac1 2013.05.30. 10:39:32

@igazságos:
A gyerekmegőrző egy plusz szolgáltatás, hogy amíg a szülők gyúrnak addig legyen hova letenni a csemetét.
de nem arra van, hogy egyesek odahordják a csemetéjüket, speciális intézet helyett - visszaélve a hely jószándékával
(a többi gyerek kárára)

Elstron 2013.05.30. 10:40:30

@igazságos: Most nem azért, de az Oxygenre egészségügyi intézményként hivatkozni elég gyökér gondolkodásmódra vall.

"Nehogy már, egy ilyen drága, kulturált, elegáns játszóházban, ne teljen egy speciális óvónőt foglalkoztatni" - de igen, foglalkoztatnának, ha valaki igényelné. Csakhogy nincs olyan ember ma Magyarhonban, aki ennek az árát megfizetné. Számolj utána: a külsősök beugrója a jácciba 2000/óra. Szerinted mennyibe kerülne abban az esetben, ha egy óvónőnek csak a te kölköddel kéne foglalkoznia? 6000? 10000? Ki fizetné ezt meg?

Démonmac1 2013.05.30. 10:41:06

ez olyan mintha beköltöznék az ingyenes ruhatárba, és ott is laknék.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:41:13

@igazságos:
Látom nem akarod megérteni
Az akadálymentesités a mozgáskorlátozottaknak,vakoknak, ott is csak a felhajtó rámpa, elérhető csengő wc stb-re vonatkozik

Szellemi fogyatékos, nehezen kezelhető, figyelemzavaros emberekre nem

És mi az hogy tellene nekik gyógypedagógusra? Mert az kellene.

Menj a kocsmába és kérjél tejet
Nem tellik a tulajnak, hogy azt is tartson?

Menj be egy nagy bevásárlóba, vagy egy nagyobb ügyfélszolgálatra, szok lenni játszósarok, játszószoba
Oda is gy.pedagógust mert hátha ilyen kissrác is beesik oda?

Ez ilyen gyerekek, állandó figyelmet kivánnak, ezt csak a szülő, max. kiscsoportos foglalkozás biztositja

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:43:35

@Cicmen:
Akkor nem olvastad el, szokás szerint a bevezető kommentet
Úgy könynű elsőzni!
Merthogy én onnan veszem az infót

2013.05.30. 10:44:07

Szegény gyerek!
Szegény apa!
Szegény Wellness!
Szegény én!
Szegény homár!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:45:09

@Kellemes Zérókomponista:
Elolvastam és az apuka szavaira hagyatkoztam csak.
Ő mondta, amit irtam a fiárol

Manyecska 2013.05.30. 10:45:35

@Egyéves Önkéntes: jabocs!!! :D
@Cicmen: :D te most siratóasszony vagy?

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:46:25

@Kellemes Zérókomponista:

Ird le te mit tennél adott esetben a velnesz helyében
Annyit csak megértettél a posztbol

2013.05.30. 10:47:07

@Manyecska: :D te most siratóasszony vagy?

Nem, marhajóképű!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:47:45

@Cicmen:
Nem-e?
Majd Lyól visszakeresem melyik posztban elsőztél, oszt szégyenkezhecc

:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:49:01

@Cicmen:

Mondjad má' melyik bábfilmben volt az avatarod?
Annyira jó fej

Manyecska 2013.05.30. 10:52:44

@Cicmen: örülök és sok boldogságot..!:P

2013.05.30. 10:53:26

@horex: Mirr Murr a kandurr!

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 10:54:26

index.hu/belfold/2013/05/30/71_fillert_kovetel_egy_szolgatato/

71 fillérért menjél be a postára, szarakodjál, mert így van kitalálva.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:54:35

@Manyecska:
Ha, köszi

Hamá'

Hol van Sün?
Én sem vagyok sűrűn, de őt régen nem láttam déli harangszókor
Remélhetőleg jól van

igazságos 2013.05.30. 10:54:55

@horex: te se bírod megérteni, hogy eddig nem volt gond vele

hirtelen előkapták a szabályt, na persze

Turboanyu 2013.05.30. 10:55:59

@igazságos: "Azé még mindig fura, hogy egy APUKA jár a gyerekkel játszóházba, pláne mozgássérülttel "

Épp elég baj, hogy furcsa egy olyan apuka, aki foglalkozik a gyerekével (főleg ha sérült, mert akkor inkább az az általános, hogy lelépnek a francba a felelősség elől) és eljár vele. Inkább szégyen, hogy a szülőire is főleg nők járnak, az anya marad otthon betegszabadságon, a játszótereken alig látni apukát aki játszik is a gyerekével. Az meg nem kifogás, hogy mert a férfi maaaaaarha fontos munkát végez és eltartja a családot, amikor ez a családok nagy részére nem igaz.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 10:59:15

Hogy ne offoljak

index.hu/belfold/2013/05/28/atalakitottak_a_fogyatekkal_elok_kedvezmenyeit_az_allatkertben/

" kiszorulhatnak a kedvezményezettek köréből, például a 6 év alatti siket és nagyothalló gyerekek. Autisták is kimaradtak"

Akkor egyesek egy maszek intézményt köteleznének gyógypedagógus alakmazásra?

Manyecska 2013.05.30. 10:59:38

@horex: hát mi se! valszeg áthajtottak rajta teherautóval, náluk legalábbi időnként lehet lapos sünit látni brrr:)
Volt egy macskánk, a zuram mirr-murrnak hívta:D..azért emléxem..de az mesefilm volt, a nyolcvanas években mindig azt néztük:)

igazságos 2013.05.30. 11:02:15

@Turboanyu: az apukák általában nem járnak játszóházba, és ezt dicséretként értettem

nem érzik ott jól magukat, nem találják fel magukat, mint az anyukák

az anyukáknál az a képesség, hogy állandóan vigyázzba kell állni a gyereknél, egy percre nem veheted le róla a szemed, az apukáknál kevésbé van kifejlődve, még akkor is, ha mindig ő foglalkozik vele

Akárhogy is nézzük, egy nem akármilyen intézmény hogy kommunikálhatja, hogy NINCS PÉNZ, nem veszünk fel új embert, mert csórók vagyunk, holott a szülők öntik a jóval drágább belépődíjat az intézménybe?

Akkor ajánlatos egy NAV-os vizsgálat is, hiszen felmerül az is, hogy az intézet jövedelmet titkol el, ha azt mondja, hogy csórók vagyunk, nem telik erre-arra, miközben ez az átlagosnál drágább, budai, neves intézet.

Legalább mondanák azt, hogy oké, bocsánat, belátható időn belül felveszünk valakit, apukát megkeressük, egyeztetünk, elnézést.

Nem az, hogy akkor sem mehet oda, és pont.

Itt tényleg csak a gazdag sznobság van, egy-két szülő részéről, az igazgató meg mást nem tehet ilyenkor, de legalább apukát meghallgathatta volna.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 11:02:17

@igazságos:
Vazze , Lüldözöl

Amig nem ismersz egy gyereket addig nincs gond
Megharaphatta elöször egy gyerek fülét, aztán nem hallotta meg hogy nem szabad a csilláron hintázni, végül a trambulinrol pisált a medencébe
Ezek után nem engedték be!

Ne is válaszolj, nekem van igazam :)

Manyecska 2013.05.30. 11:02:59

@horex: jav.: mesefilm = tényleg bábfilm!

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 11:04:39

@Manyecska:
80vanas vagy?

Emlékszel mikor még a Gorkij moziba jártunk orosznyelvű filmet nézni?
:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.30. 11:04:52

@horex: és te érted amit írok? Vagy úgy egészében a sztorit? Sikerült elsajátítanod 2%-át, aztán azt hajtod. Istenem. Leírtam fentebb mit tennék, olvasd vissza (nem ma).

igazságos 2013.05.30. 11:09:32

Az intézmény itt ÉLBŐL ELUTASÍT, pedig ha kicsit humánusabb lenne a hozzáállása...

Például apuka meghallgatásakor (ami elmaradt), felajánlja, hogy apuka szerez ilyen óvónőt arra az egy-két alkalomra, és fizeti az ő belépőjét is.

Az intézmény azonban se nem hallgatta meg az apukát, se nem engedi többet őket oda.

Ha az igazgató emberségesebb lett volna, akkor TALÁLNAK KÖZÖSEN MEGOLDÁST a helyzetre, akár a szülőkkel együtt, mi az, hogy először feleannyi időre, majd be sem engedik a gyereket?

Nem való igazgatónak az intézmény jelenlegi vezetője.

NAV-os vizsgálat sem ártana.

Egyéves Önkéntes 2013.05.30. 11:12:00

Én most akartam százmillió dol izé forintot elkölteni ott, de ezek után kétszer is meggondolom!

igazságos 2013.05.30. 11:13:12

@horex: én is ezt mondtam, hogy egy szülő cirkuszolt egy kiváltó eset után, nem tetszett neki, hogy ezzel az egyeddel játszik, és valamit csinált, ami viszont a szülőnek nem tetszett

amit apuka viszont elhallgat, ez tény, de tudja, ki volt az őt kitiltó szülő

úgyis ki fog derülni minden

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 11:22:28

@Kellemes Zérókomponista:
1xű volt azt a pár kommentedet kilistázni
Semmiféle megoldást nem irtál, mit tettél volna a velnesz helyében

Ugorgyunk, mondá Pósalaky úr

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.05.30. 11:29:01

Igen vegyenek fel, ha jól megy nekik +1 ovónőt

Aggyunk igazat apunak is

Munkásgyűlés összehív, igazgató beszámol a helyzetröl, hogy ezt tarthatatlan helyzet
Fel fogunk venni egy spec. ovónőt
Moraj, "ideje volt már, igen vegyünk fel"

Igazgató:
Akkor most átszervezzük az ott dolgozókat, velük együtt a bérüket is

Azonnal kitellik az új ovónő fizetése és járulékai, ami magasabb lesz a régebben itt dolgozókénál, mert ő ugye spec.

Helyeslő moraj izgága ellenkezésbe vált

igazságos 2013.05.30. 11:30:14

@horex: mindenképpen leültem volna korrekten beszélni apukával (is)

mivel láthatóan apuka nem csóró, lehetőségeket kerestem volna arra a heti pár alkalomra, egy-két órácskára

akár úgy, hogy apuka fizet mindent, állja a költségeket arra az időre

vagy elmondani apukának, hogy egy ideig, amíg a helyzet megoldódik, ne járjanak ide, de ígéretet tesz arra, hogy rendezik a kialakult helyzetet, belátható időn belül, felajánlanak egy másik (társ) intézményt, akár úgy, hogy a kedvelt óvónővel is elmennek oda, meg leventével együtt

akkor a többi szülő se reklamálhat

nincs olyan, hogy nem vagyunk felkészülve, te meg akkor se jöhetsz oda, pont

Démonmac1 2013.05.30. 11:30:25

@igazságos: Én voltam, kész túlléphetünk. következő

igazságos 2013.05.30. 11:33:05

@Démonmac1: akkor te vagy a Demcsák Zsuzsa? :P

Démonmac1 2013.05.30. 11:34:51

Igen vegyenek fel az összes gyermekmegőrzőbe* 2 db speciálisan képzett óvónőt, akik több nyelven beszélnek. Ez a minimum.
sőt legyen kisállatimogató is, mert az is hasznos.

Démonmac1 2013.05.30. 11:35:58

@igazságos: nem hinném, hogy lenne ideje napközben indexeznie:)

Manyecska 2013.05.30. 11:37:20

@horex: a híradókra igen. Különben 75-ös. mi voltunk az utolsó osztály akik oroszul tanultak..

Cseber Lajos 2013.05.30. 11:45:13

Nocsak, nocsak:
Főállású recepciós - Oxygen Wellness Naphegy
Naphegyi központunk főállású recepciós munkatársat keres.

www.facebook.com/oxygenwellness.naphegy?sk=app_127890887255323&app_data=job-376342

Manyecska 2013.05.30. 11:46:35

@agresszív kismalac: gárubój! /ez tájszólás és ne tudd meg!/

igazságos 2013.05.30. 12:06:22

@Démonmac1: gazdagéknál ez sajnos kevés

nem is értem, miért nem mindenki dadusokkal jár játszóházba

igazságos 2013.05.30. 12:08:52

@Cseber Lajos: a fontos dolgokra mindig jut pénz :P

Démonmac1 2013.05.30. 12:14:11

De csak recepcióst keresnek nem dadust, bár az enne van, hogy:
"kiváló kommunikációs és problémamegoldó képesség
precizitás, diszkréció, magas stresztűrő képesség"

neet 2013.05.30. 12:28:54

@Manyecska: én még mindig a 3 kezes pisilésen röhögök :DDD

Manyecska 2013.05.30. 12:34:31

@neet: :DDDDD vittem magammal takarék szövet kezet..

Manyecska 2013.05.30. 12:52:01

@igazságos: az apukák a többi anyukát stírölik..:D..én egyszer bemásztam a gyerek után a Meki kültéri csúzdájába!:P:D

Igényes 2013.05.30. 12:52:44

És mi van az én igényeimmel, amikor azt igénylem, hogy az abban a korban lévő gyerekem, amikor bármit leutánoz, ezt ne utánozza le? És ezért nem egy fogyatékosotthonba viszem, hanem egy fizetős, rendesnek kinéző helyre? A fogyatékos az a személy, aki fogyatékkal rendelkezik, éppen ezért nem ép. Régebben ezt valahogy ki lehetett mondani, most már nem illik észrevenni, inkább a többit is hozzá kell nyomorítani. És ez azért gáz.

Ami meg kurvára gáz, hogy ezt nem kommentelhetem be a facebookon, mert pár kivétellel a saját ismerőseim is olyan bambalelkű jószándékú barmok, akik inkább éreznek mint gondolkodnak.

Valaki rohadtul elrontotta ezt a világot. Felelősöket akarok.

Manyecska 2013.05.30. 13:01:07

Én bemegyek és lövök egy kört magamnak majd legközelebb...hadd játsszon békében a gyerek...

Horst Nilgerson 2013.05.30. 13:02:57

@Igényes: remélem majd akkor is ilyen nagy pofád lesz, amikor megnyomorodik a gyereked.
remélem leköpik majd a többiek...

Igényes 2013.05.30. 13:06:37

@Horst Nilgerson: Ha megnyomorodik, tudom mit csináljak majd vele. Semmiképp nem hurcolom majd egészségesek közé, hogy a szarját szagolják... de ahogy elnézlek, neked erre most valamivel több esélyed van. :)
A rosszindulat és az agresszió rontja az ondó minőségét...

Igényes 2013.05.30. 13:07:38

Jah hogy te troll vagy. Bocs, későn néztem meg az aktivitásodat. :)

igazságos 2013.05.30. 13:08:38

@Manyecska: nem mondod, hogy túlélted? :D

hát, a meki az egy külön világ :D

szoktam látni, mit csinálnak ott a gyerekek

Manyecska 2013.05.30. 13:18:05

@Igényes: mégis mit utánozna le?@igazságos: hónaljban szorított basszus:( kicsit!

Manyecska 2013.05.30. 13:24:08

@igazságos: a baumaxba is mindig belehempergek a műanyag golyóhalomba /"Mutter!:P, kelj fel! mutter ne izélj már, tök ciki! Fater ne korlátozz!:D/

Démonmac1 2013.05.30. 13:24:47

@Manyecska: " A gyerekek szeretnek utánozni másokat.Ez természetes,mert így szereznek tapasztalatokat.Egy szomszéd kisfiú hirtelen sántítani kezdett.A szülők kérdésére,hogy mmiért sántít,napokkal később vallotta be,hogy látott egy bácsit,aki így ment,és ez tetszik neki.
Nem tehetsz mást,mint ha leeht,kevesebbet találkozzon a kisfiúval,Ha olyasmit tesz,ami szerinted helytelen,akkor magyarázd el neki,miért az.De ne lovalld a kisfiú ellen,,mert akkor csak azért is fogja utánozni." részlet a netről.

Igényes 2013.05.30. 13:28:48

@Manyecska: Gesztusokat, csúszásmászást, beszarást, nyáladzást, akármit. Nagyon sajnálatos hogy annak a gyereknek az apja úgy járt, de ha úgy gondolja, hogy az a megoldás rá, hogy mások kölykét is tönkretegye, nagyon el van tévedve.

A Spanyol Inkvizíció 2013.05.30. 13:30:41

@Igényes: Te egy büdös primitív bunkó vagy, aki remélem megkapja a sorstól, hogy lebénuljon és a többiek kiröhögjék.

golyóstroll 2013.05.30. 13:31:47

Úgy látom előkerült a feljelentő szülő is.

Igényes 2013.05.30. 13:34:18

@golyóstroll: Úgy látom, ti is szeretitek más farkával verni a csalánt. Ültesd mellé a saját gyerekedet, és örülj az eredménynek. A másénak ez nem felel meg. Az intézmény meg helyesen - bár ügyetlenül - járt el.

A Spanyol Inkvizíció 2013.05.30. 13:38:03

@Igényes: Remélem a sorstól megkapod a magadét...

Bár szerintem ezen már túl vagyunk...

Manyecska 2013.05.30. 13:40:21

@Igényes: az a gyerek is általában kissé ügyetlenül jár el aki a t.szülőbe belemártja a bicskáját tizenévesen:DDDD pedig tutkeráj nem látta senkitől!:D

Manyecska 2013.05.30. 13:42:17

@Démonmac1: akkor nézz utána: ezeket a dolgokat abbahagyják amilyen hirtelen jött, úgy!:) ha valaki ennyire hülye szülőnek hogy gondot okoz a szitu neki akkor inkább vegyen pálmát:DD!

Igényes 2013.05.30. 13:44:55

@Manyecska: Az egy másik néposztály jellemző kommunikációs formája. :)

@A Spanyol Inkvizíció: ld. a fenti megjegyzésemet a sperma minőségéről. :) Nehogy visszanyaljon az a fagyi. Vagy már megtörtént? Sajnálom. Nem téged, de a gyerekedet.

Manyecska 2013.05.30. 13:46:30

@Igényes: a gyereket lehet burokban tartani de nem érdemes! /Paulo Coelho/

Démonmac1 2013.05.30. 13:49:43

@Manyecska: inkább ne is kezdje el.
nem kérek viselkedészavaros kölköt a környékemre, vagy ha kapok, elmegyek máshová:)

Manyecska 2013.05.30. 13:51:49

@Igényes: Baszki, te olyan mimóza faszt fogsz nevelni a gyerekedből hogy a normális, ÉP gyerekek verik agyon már az első tanítási napon! Egy angol iskolában elásták a társukat az ovisok, meg is halt!@Démonmac1: de a tévét se nyisd ki neki, és utcára se engedd! A gyerek nem hülyék csak kicsik. Túl fekete-fehéren látod a helyzetet!

Igényes 2013.05.30. 13:54:11

@Manyecska: Nem tudom mennyire érdemes, én eléggé olyanban nőttem fel. Az első pár év nagyon kegyetlen, amikor rájössz hogy az emberek nem olyanok mint a klasszikus irodalomban, és érvényesülni sem úgy lehet.
De ami most van, az már tényleg kezdi közelíteni a szürreális szintet, szóval nagyon nem az a kor van, amikor még direkt gyengíteni is kell a gyereket, majd úgyis kibírja alapon. Mert azt a szegény nyomorultat meg talán felrángatjuk vele egy fikarcnyit.

Manyecska 2013.05.30. 13:56:35

@Démonmac1: @Igényes: arról van szó, akkor mért szerencsétlen Leventének /úgy hívják asszem/ kellett mégis elmennie???? Na erről van szó, nagyba. SAJNOS.

Manyecska 2013.05.30. 13:58:54

@Igényes: de mennyi idős vagy kb? Nem gondolom, százszázalék biztos vagyok benne. Bocs.

Manyecska 2013.05.30. 14:02:07

Dehát a későbbi szülők saját szüleik mintáját követik tudattalanul..

igazságos 2013.05.30. 14:03:31

de legalábbis a kedvelt óvónővel együtt szoktattam volna át Leventét másik helyre

az igazgató helyébe, ha már nem járhat oda

igazságos 2013.05.30. 14:04:43

@Manyecska: hát de a mekis játszótér, na oda csak tényleg a nagyon kemények viszik a gyerekeiket :P

Manyecska 2013.05.30. 14:04:48

Najó mindenki kitrollkodta magát mára remélem.

Igényes 2013.05.30. 14:10:21

@Manyecska: Egyelőre ezt semmi nem támasztja alá, szóval azt gondolsz, amit neked jólesik. :)

Leventének azért kellett elmennie, mert zavarta a többi gyereket, gondolom. Leventével nem az igazgató cseszett ki, hanem a saját okos szülei, akik nem igazán tudták felmérni, hogy az ő számukra csodálatos gyerek mások számára esetlen nem az.
Az igazgató dolga nem a szociális érzékenység (ha ez annak számít, bár sztem nem) hanem az intézményének a rentábilis működése. Különben szegény Levente helyett szegény utcára került ott dolgozókat lehetne majd sajnálni, akiknek az a munkájából szegény Leventét élete végéig el fogják tartani, és támogatják vele szegény Levente szüleit is, ha már így jártak.

írjuk még le párszor hogy Levente? Ragaszkodsz szegény kölyök mindenáron megszemélyesítéséhez? :) Ahhoz is, hogy egy általános problémát ezen az eseten keresztül próbáljunk megoldani? Kicsit összemosod a dolgokat, most egy emberről van szó a hétmilliárdból, vagy sokról? Ha egyről, akkor nem különösebben jelentős. Ha sokról, megtévesztő és demagóg a kommunikációd.

Legyél következetes LEVENTE esetében is. :)

Manyecska 2013.05.30. 14:11:08

@Igényes: Ja, és igazi sárkány-anyós leszel!!! :D Komolyan! Óhhistenem kapd össze magad mert a gyereked simán hülyére fog venni majd:)!

igazságos 2013.05.30. 14:11:52

@Igényes: ha nem vetted volna észre, itt szó nélkül tiltottak ki téged valahonnan

akkor sem ez az eljárásmód, ha értenéd a témát

Igényes 2013.05.30. 14:14:35

@Manyecska: Te valami blogos jósnő vagy?

@igazságos: Igen, ezért mondtam, hogy ügyetlenül csinálták. De ilyen esetben nehéz valamit ügyesen megoldani, mindenképpen hiszti lett volna.

igazságos 2013.05.30. 14:34:52

@Igényes: tudod, akik betegséggel élünk együtt, jobban szoktak hisztizni ilyenkor

mivel ezeket kivétel nélkül hülyének nézik, mindig ki kell csapni a hisztit ilyenkor, és ki is csapják

sajnos muszáj, mert különben azt hiszik, mindent megtehetnek, csak azért, mert

ez pedig főleg azokra vonatkozik, akiknek védeniük kell a beteg gyereküket, nekem is van ilyen rokonom, aki azonnal kell, nyomul, intézkedik, amikor én már tehetetlen vagyok, és bizony sokszor van olyan helyzet, amikor a mosolygás és a kedves megjegyzés sem hat

Manyecska 2013.05.30. 14:53:35

@igazságos: amíg ezeknek egy ember élete csupán probléma /legyen az Levente vagy az apja/ addig ez lesz...

Manyecska 2013.05.30. 14:57:21

@A Spanyol Inkvizíció: @Horst Nilgerson:
egyetértek, előbb-utóbb mindenki megtapasztalja a kiszolgáltatottságot...kíváncsi leszek ki fogja ezeket öregkorukban pelenkázni majd bár szarok rá.

Igényes 2013.05.30. 14:59:23

@igazságos: Tudom, persze. Valahol őket is megértem, viszont amikor elkezdjük magunknak követelni a társadalmi toleranciát, ahelyett hogy tisztában lennénk azzal, hogy ez nem jár nekünk, csak úgy kapjuk a VALÓS hiányosságainkra, amikről senki más nem tehet, akkor ott ilyesmik történnek.

Szerinted nem hülye a papa? Például miért nem ő emelgette a gyerekét, miért az óvónő? Az kapjon sérvet? Ki fogja ezt neki kompenzálni és hogyan? Gondolod ha azt mondták volna, hogy emiatt fel kell venni + 3 embert, fizesse ki apuka az ő bérüket is, nem lett volna ugyanilyen cirkusz? Vagy ha felveszik, és elteszik egy külön terembe, akkor nem az lett volna, hogy az ő gyerekét ne szegregálják? Dehogynem.

A beteg gyereknek épp elég baj, hogy gyerek, meg a családjának is. De ez nem azt jelenti, hogy őnekik automatikusan több jár, az egészségeseknek viszont kevesebb. Aki ezt nem látja be, azzal sajnos nincs mit kezdeni.

Várj, próbáljuk elbábozva: Te elviszed a gyerekedet egy játszóházba, majd a gyerek úgy jön haza, hogy lecsapja magát a földre akárhol, nyáladzani kezd (mondjuk olyan helyen is, ahol mások látják), előveszi a pöpijét és babrál vele, fintorog és furcsa hangon aprókat visítozgat hozzá... Te mit csinálnál? Örülnél? Vagy kétségbe esnél, és elkezdenéd keresni hogy mi a fene történt, és hol szedett fel ilyen szokásokat? Vagy hurcolnád egyik orvostól a másikig? Mit tennél? Vagy ha ezt a gyerek a metróajtóban játszaná el, és emiatt más megsérül? Elnézést kérsz, és vállat vonsz? Mi köze ahhoz a másiknak, hogy te elhülyíted a gyereked, mert ez olyan szép?

Mondd meg a jó megoldást, ha tudod, mert nekem nincs jobb ötletem annál, hogy az "speciális igényeket" (már amennyire egy élet végleges tönkremenetele annak nevezhető), nem kell összekeverni az egészségesekkel.

Igényes 2013.05.30. 15:03:06

@Manyecska: Én nem vagyok rá kíváncsi, téged ki fog. Abban viszont biztos vagyok, hogy te rá fogsz szorulni (ha már jósolgatunk:) ).

Manyecska 2013.05.30. 15:04:56

@Igényes: ááááá, én eltévedek majd egy erdőbe és a kutyák falatoznak a testemből /by Igi/, jó lesz az úgy nem vagyok igényes:D

Manyecska 2013.05.30. 15:08:15

@Igényes: "a gyerek úgy jön haza, hogy lecsapja magát a földre akárhol, nyáladzani kezd (mondjuk olyan helyen is, ahol mások látják), előveszi a pöpijét és babrál vele, fintorog és furcsa hangon aprókat visítozgat hozzá"
nem lehet hogy túl sokat szexeltek a gyerek előtt..??

Igényes 2013.05.30. 15:13:30

@Manyecska: Szerintem meg 30 éven át egy lepukkant öregotthonban, vagy egy geriátriai szárnyban fogsz vegetálni, negyed adag kaján kétnaponta, hogy nem fosd ki túl sűrűn. De azért úgyis lerohad majd rólad a hús a felfekvéstől. Mindeközben a kölykeid le sem fognak majd szarni, viszont gondozni azok fognak, akikről most úgy gondolod, hogy nyugodtan nyomorodjanak meg, csak hogy LEVENTE kicsit komfortosabban kúszhasson-mászhasson. :)

De nagyon szívmelengető halotti beszéded lesz, feltéve, ha hagysz elég örökölni valót. Aztán persze agyonverik majd egymást érte. :))

@igazságos: Még valami: mennyit fizetnél azért, hogy ezt az állapotot tovább súlyosbítsák?

Szépek ezek az önbeteljesítő próféciák. Érdekes, hogy valaki mindig kiprovokálja őket.

Igényes 2013.05.30. 15:14:48

@Manyecska: Nem lehet, hogy nem láttál még a gyakorlatban fogyatékos gyereket? Ez sok mindent megmagyarázna.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.30. 15:20:20

@Igényes: "a kölykeid le sem fognak majd szarni"

Normális ember törődik a szüleivel. Persze ehhez normális neveltetés is kell. Az én gyerekeim megkapták, ahogy hallom, Manyiéi is megkapják.

Manyecska 2013.05.30. 15:20:35

@Igényes: és ha úgy lesz volt negyven frankó évem:DD, és nem egy kurva blogon rinyálok azon hogy mért játszik a gyerekem a pöpijével. Hát kérdezd meg tőle vagy egy orvostól!
Ja én még írnék egy könyvet is, ilyen fantáziával!!

Manyecska 2013.05.30. 15:22:19

@Igényes: a SOTÉ-n tanultam ne akard már..., továbbá évekig jártam fogyatékkal élő /és nem fogyatékos!!/ gyerekek közé nem a saját szórakoztatásomra..

Igényes 2013.05.30. 15:25:01

@atpijkamo: Ha mással nevelteti őket, azt az eddigi megszólalásai alapján csak helyeselni tudom.

Manyecska 2013.05.30. 15:25:35

Mellesleg ha egy gyerekem ilyet látna egy kurva játszóházban azért elgondolkoznék egy-két dolgon.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.30. 15:27:28

@Igényes: Na, nem kell 100% komolyan venni. Lazítsd meg a nyakkenődet, és dőlj hátra!

vénszivar 2013.05.30. 15:38:09

A jövő KIFÜRKÉSZHETETLEN.....

Manyecska 2013.05.30. 15:38:15

@Igényes: cuncikám, hiszen te nem tudsz különbséget tenni "fogyatékos és "fogyatékkal élő közt..-pedig egy nyelvet beszélünk. szomorú ez, és komolyan. Sajnálom LEVENTÉT.

Igényes 2013.05.30. 15:44:37

@Manyecska: Cuncikád?..
Maga túl közel jön hozzám, menjen hátrébb! Utálom a bizalmaskodást.

Don Quixote de la Ferko 2013.05.30. 15:46:15

@Rosszindulatú Vászka:

"nem értek egyet. Addig is tudták, hogy a gyerek SNI,"

Elég könnyen, és jól támadható az "érvelésed".

Ha apu tisztában volt azzal, hogy a gyerek problémás, akkor azzal is tisztában volt, hogy a foglalkozási többletigény időt vesz el a többi gyerektől. Mégsem szólalt fel ellene. Neki ez jó volt, hiszen ő kapta a kedvezményt.
Pontosan ugyanaz a szitu, mint a devizahiteleseknél. Amíg a havi negyven helyett csak 30 ezret kellet betolni a bankba az "erős" forintnak köszönhetően, addig egy devizahitelesről se hallottam, hogy zászlót, kapát, kaszát lengetve őrjöngött volna a bank előtt, hogy jaj, jaj, mi lesz most. Örült mint majom a farkának.
Itt is csak akkor vált problémássá az eset, amikor nem a többi 10 gyereknek volt "kényelmetlen" a szitu, hanem az ő egyetlen csemetéjének. Ami jogos, de az addig kapott kedvezményt is mérlegelnie kellett volna, mielőtt tollat ragad, és lehúz valakit.

vecseisz 2013.05.30. 16:03:10

Itt szerintem mindkét fél hülye. Az apa azért, mert elhurcolja a speciális ellátást igénylő gyerekét egy erre abszolút felkészületlen helyre, amíg ő gyúr. Ez egy edzőhely, hogy és miért lennének felkészülve ilyesmire? Az én testvérem is fogyatékos volt, soha fel sem merült volna ilyesmi, hogy elvigyük magunkkal poggyászként bárhova, betegyük egy játszóházba idegenek közé, mert ez sem neki, sem a többieknek nem jó. Persze sokminden függ a fogyatékosság mértékétől és fajtájától. Attól még, hogy egy gyerek nem tud egyedül mozogni de szellemileg teljesen ép, kiválóan el tud lenni egészséges gyerekekkel. De akkor sem teszem be idegenek közé, egyedül, elvárva, hogy egy ilyen helyzetekben gyakorlatlan ember oldja meg, ahogy akarja. Ez ugyanúgy figyelmetlenség és bunkóság, mint ahogy a vezetőség reagált. Csak épp a saját gyerekemmel szemben is az. És hogyan várhatja el egy alkalmazottól, hogy ekkora felelősséget vállaljon? Pl ha egy epilepsziás gyerek rohamot kap? Az alkalmazott helyében én sem vállalnám és a munkáltató sem utasíthatja rá. Arról nem is beszélve, hogy 10 gyerek mellett lehetetlen kellően odafigyelni rá. Persze az is lehet, hogy már teljesen jól kijött a többi gyerekkel, csak egy gyáva, rosszindulatú szülő -aki megijedt attól, hogy a gyereke szembesül az élet nehézségeivel- bepanaszolta. A vezetőség meg nem tudta kezelni a helyzetet, a kommunikációs és problémamegoldási szintjük egyáltalán nincs a helyzet magaslatán. Szóval itt szerintem az egyetlen áldozat a gyerek. Akit ráncigálnak, igazságosságra és szociális érzékenységre apellálva. Apukának fel kéne dolgoznia a saját helyzetüket, alkalmazkodni hozzá, nem pedig a világtól elvárnia és haragudnia, ha nem teljesül. Senki nem fogja megoldani helyette, hogy ő nyugodtan tudjon gyúrni járni. Erre az a megoldás, hogy addig vigyáz a gyerekre valamelyik családtag vagy pedig egy erre alkalmas ember, akit megfizet. Vagy nem jár gyúrni, hanem otthon oldja meg a mozgást. Ez van egyelőre. Lehet ezzel szembemenni, balhézni de sok értelme nincs. Most az Oxigén a szar. Oké, elfogadom, nem ismerem a helyet. Egy kérdés: hol fog találni olyan helyet, ahol kielégítik az igényeit? A legtöbb edzőteremben játszóház sincs.
Nem az a szociális érzékenység, hogy a "normálisak" mártírmódra lemondanak mindenről és kizárólag a betegek és rászorulók igényeit tartják szem előtt. Ahhoz, hogy megfelelő megoldást találjanak, mindkét fél szükséges. Itt egyik fél sem volt hajlandó az együttműködésre, ennyi. És ez sajnos nem a gyerekről szól, ő csak ürügy, cassus belli.

Igényes 2013.05.30. 16:10:51

@vecseisz: Körülbelül. Nos az ilyen hozzáállásra mondom én, hogy maximálisan támogatni kell. Aki követel, annak semmit, otthon követelőzzön.

vecseisz 2013.05.30. 18:56:57

Kicsit beleolvasgattam abba, amit konkrétan írt az apa a facebook-on. A gyerek nem "csak" mozgássérült, hanem halmozottan fogyatékos. Úgyhogy nagyon is van alapja annak, hogy külön figyelmet igényel, mivel járni egyedül nem tud viszont mászik mindenfelé, félig süket, a beszéde nehezen érthető, ráadásul nehéz lekötni a figyelmét. Magyarul ha nem foglalkoznak vele úgy, hogy az őt lekösse, akkor "elindul" mászva és még csak nem is lehet érteni, hogy mit mond, mi a gondja. Az sem egyértelmű számomra, hogy szellemileg nincs vele semmi "extra", például enyhe autizmus: "Szellemi kapacitásának felmérése folyamatban van". A kitiltásra elég erősen reagált, "be kell menni, be kell menni!", kiabálás, sírás, ez lehet autizmus jele is, lehet egy erős hiszti is.
Mindenesetre a vele egyidősekkel eljátszogat, addig oké de akkor meg az ő és más gyerekek testi épségére kell fokozottan odafigyelni, mert nem tudja koordinálni a mozgását. Az meg a gyerekkel szemben nem korrekt, ha beültetik a sarokba.
Még az jött le a sztoriból, hogy apuka nem azért adja be a játszóházba, mert oda jár edzeni, hanem direkt játszóházazni mennek oda. Magyarul az oda edzeni járóknak fenntartott plusz szolgáltatást veszi igénybe úgy, hogy olyasmit kér számon a működtetőkön, amire abszolút nem alkalmas a szolgáltatás. Az oké, hogy szüksége van a gyereknek szocializálódásra de talán nem ez a legmegfelelőbb közeg. És talán meg kéne kérdezni a többi szülőt is. Nem azért, mert ezzel baj van, hanem mert alapvető. Meg a többi gyereket sem biztos, hogy jó egyből "mélyvízbe dobni", anélkül, hogy megbeszélné velük egy felnőtt a szituációt, legalább alapjaiban. Mert a halmozottan fogyatékos gyerekek sok szituációban nem úgy reagálnak és viselkednek, mint az egészségesek, főleg ha a beszéde sem jól érthető, az is sok félreértésre adhat okot. Ami nem baj, csak megfelelő segítséggel lehet ezt jól kezelni.
Valószínűleg más szülők mószerolhattak, mert előtte már jártak ott többször. De én akkor is úgy gondolom, hogy ha én korrektséget és empátiát és normális kommunikációt várok másoktól, akkor nekem is úgy kell hozzáállni, sőt kezdeményezni. Ebben az esetben az első alkalommal jelezni, hogy "speciális" eset vagyunk, szeretnénk rendszeresen járni, okoz-e ez bármilyen problémát illetve próbáljuk ki pár alkalommal, hogy működik-e a dolog. Ha a pár alkalom után azt mondják, hogy hosszú távon oké és azután mégis ez van, akkor jogos, hogy nem tetszik de akkor is megérteném, hogy a többi szülő miatt van, sajnos a többség igényét kell kiszolgálni. Társadalmi szinten kell még fejlődni, nyitottabbá válni a "másság" felé.
Apuka reakcióját sem érzem teljesen okénak és akkor még enyhén fogalmaztam, a saját leírása szerint: "Levi bömböl. Be kell menni az Hidrogénbe,üvölti. Egy pillanatig hezitálok, most még talán be lehetne adni neki, hogy nincs itt Olívia. Aztán elvesztem a fejem,automatikusan a nő után nyomulok, magam előtt tolva Levit, aki üvöltve próbál kiszabadulni a kocsiból. Bent két gyerek játszik, akik a szóváltásunkat hallva kíváncsian előjönnek. Egy pillanatra látom Olíviát, aki azonban nyomban visszahúzódik a terem túlsó végébe. Az öltözőben állunk, ahol korábban a házirend volt, most üres fal van. Az igazgatónő elismétli, hogy speciális figyelmet igénylő gyereket nem áll módjukban befogadni. „Nem kell beszélgetni a nénivel!Be kell menni!” –kiabál a speciális igényű gyerek és krokodilkönnyeket hullat. A nem speciális gyerekek tátott szájjal, ijedten nézik. Olívia nem mutatkozik.
„Muszáj beszélnünk a nénivel,mert nem akar beengedni” – magyarázom, de a gyerek ezt szemmel láthatóan magától is felfogta, mert két kézzel próbálja ellökni az útból az ellenséget, szerencsére a kocsiból nem éri el." " Miközben távozunk, a recepciós lányok kuncognak, csak a két biztonsági őr bámul lefelé görbülőszájjal, amit együttérzésnek veszek. „Baszódjatok meg, lakájok” szólok még vissza félhangosan." Apukának is még fel kell nőnie ehhez a nem könnyű feladathoz, mert még ő sincs a helyzet magaslatán...
Aki meg emberekkel dolgozik, az meg tanuljon meg jobban kezelni bármilyen szituációt, akármilyen komplikált is.

Tormas Torontal 2013.05.30. 20:53:10

"pöpi" - egy új fogalmat tanultam!

egy ember · http://egy-ember.blog.hu 2013.05.30. 21:51:02

Visszajön a középkor. Alapvető közös emberi értékek szűnnek meg.

holdlányka 2013.05.30. 22:10:14

Nehéz ügy, de mindent összevetve most az intézménynek adok igazat. Persze, a kommunikáció valóban félresiklott, ez az ő hibájuk, de apuka egyszerűen nem gondolkodott.
Lepasszolni egy mozgássérült, ráadásul vélhetően szellemi fogyatékos gyereket is olyan helyen, ahol erre abszolút nincsenek felkészülve, egészséges gyerekek közé, taplóság.
Gyakorló anyukaként én sem örülnék ennek. Tudom, hogy nem a gyermek tehet róla, hogy olyan, amilyen. Sőt (hacsak teszem azt, nem drogozott, meg miegymás anyuka terhesen) senki nem tehet róla.
De ha már így született, el kell fogadni, hogy speciális igényei vannak, speciális körülményeket kell biztosítani neki. Ezt egy profitorientált intézménynek nem kötelessége megtenni, (és nem is elvárható tőle) jelentős többletköltség lenne, szemben havonta max. 4-5 gyermekkel, akik ráadásul a fogyatékosság mértékétől függően más-más ellátást igényel.
Ez van.
Az előrelátható kérdésre a válasz: Én mit tennék a fogyatékos gyerek szülője helyében? Nem vinném ilyen helyre. Meg sem fordulna a fejemben.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.05.30. 23:32:54

@holdlányka: "Nem vinném ilyen helyre. Meg sem fordulna a fejemben."
Könnyen beszélsz, könnyen ítélkezel.
Nincs ilyen gyereked.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.05.31. 10:41:24

@Igényes:
"Ami meg kurvára gáz, hogy ezt nem kommentelhetem be a facebookon, mert pár kivétellel a saját ismerőseim is olyan bambalelkű jószándékú barmok, akik inkább éreznek mint gondolkodnak."

Majdnem közéjük illessz, csak te egy bambalelkű, rosszándékú barom vagy, aki inkább gyűlölködsz, mint gondolkodsz.

Segítek, ha a gyerekeknek lenne olyan kora, mikor tényleg mindent automatikusan utánoznak, mint egy gép, akkor már rég kihalt volna az emberiség.

De persze egyszerűbb elszigetelni a gyereket a világtól nevelés helyett.

holdlányka 2013.05.31. 10:51:55

@agresszív kismalac: Valóban. De racionálisan gondolkodok. Nem vagyok divatból álszent, mint egyesek. Szerintem a gyereknek sem jó, ha nem tudnak vele foglalkozni. Ha simán csak mozgássérült, azzal nincs semmi baj, akkor valószínűleg feltalálja magát, de ha szellemi fogyatékos is, teljes figyelem kell neki.

Lehet engem is támadni.

Amani1987 2013.05.31. 16:32:58

@holdlányka: A kisfiú szellemileg egyáltalán nem fogyatékos, értelmes gyerek. Egyébként valóban senki nem tehet róla, hogy sérült, még csak nem is így született. Teljesen olyan egészségesnek született, mint a te gyereked, csak éppen egy agydaganatból épült fel.
Nekem nincs sérült gyerekem, de ha lenne,én attól valószínűleg szeretném, ha a lehető legteljesebb életet élné. És igen, vinném ilyen helyre, mert egy gyereknek szüksége van arra, hogy közösségben legyen, kortársakkal. Gondolom te is "lepasszolod" néha a tiédet más gyerekek közé. Egyébként apuka végig a folyosón ült, tehát nem azért "passzolta" le a kicsit, hogy az edzőteremben pózerkedjen.
És még csak azt sem gondolnám, hogy egy mozgássérült gyereket el kellene szeparálni és nem is engedni, hogy olyan helyen legyen, ahol egészséges gyerekek játszanak.

Amani1987 2013.05.31. 16:37:10

@Igényes: Te tiszta hülye vagy, remélem az ilyen korban lévő gyereked téged semmiképp nem utánoz.
Mégis mit utánozna le szerinted a gyereked mondjuk Levikén? Hirtelen úgy döntene, hogy ő is agydaganatból szeretne felépülni? Vagy majd arra vágyik, hogy az egyik lábát ne tudja használni? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Ha lát a gyereked az utcán egy vak embert, akkor ő is meg akar vakulni? Most vagy veled van hatalmas probléma, vagy szegény kisgyerekeddel. (De én rád tippelnék inkább)

Amani1987 2013.05.31. 16:43:04

@vecseisz: Talán, ha elolvasod végig az apa írását, akkor jobban képet kapsz, mintha beleolvasol. Pl a kisfiú nem mászik összevissza, többnyire egy játék konyhánál ült és "főzött". Esetleg még rajzolt, ami szintén nem egy életveszélyes cselekvés. Az óvónő maga mondta, hogy vele van a legkönnyebb dolga, mert egyedül játszik, nem kell vele különösebben foglalkozni.
Az meg, hogy egy hétéves gyerek sírni kezd, ha nem engedik be oda, ahol szeret lenni, és amire lelkesen készült (ráadásul nem is érti, hogy miért nem mehet be), szerintem abszolút érthető. Nekem felnőttként is rosszul esne, ha valamilyen tulajdonságom miatt kitiltanának valahonnan, és lehet ha eléggé felhúznak, ingerült is lennék. Egy gyerektől mégis mit vársz? Az ne legyen már az autizmus jele, hogy egy gyereknek érzései vannak. Láttam én már egészséges gyereket üvölteni a város közepén ennél kevesebbért is.

holdlányka 2013.05.31. 16:45:04

@Amani1987: Ebben az esetben, ha nem szellemi fogyatékos, akkor elnézést, de ez a posztból nem jött le. Ilyenkor viszont mint írtam, feltalálja magát, nem igényel sokkal több figyelmet egy ilyen helyen. Szerintem.
Tehát, ha így áll a dolog, akkor itt mégiscsak az intézmény a hunyó. A "speciális nevelési igényű" nálam értelmi fogyatékost jelent. De ezekszerint tévedtem.

Manyecska 2013.05.31. 16:48:57

@Amani1987: ugye??? én is ezt mondtam neki..valami szar van a palacsintában ott..

vecseisz 2013.05.31. 17:26:20

@Amani1987: Nem ismerem őket személyesen, tehát nem tudom, hogy pontosan hogyan viselkedik. Olvastam a játékkonyhát meg hogy alapvetően aranyos, nyugis gyerek. Viszont nekem is fogyatékos testvérem volt, akire jópár éven keresztül vigyáztam, ő nem volt mozgáskorlátozott, "csak" szellemi fogyatékos, a világ legjámborabb gyereke volt. Sajnos ki tudom jelenteni, hogy akkor sem volt agresszív, amikor bántották más gyerekek, nem tudta magát megvédeni sem. És mégis voltak vele húzós helyzetek. Roham, kiszámíthatatlan reakció, stb. Ismerem az autizmust kicsit közelebbről bár nem vagyok szakértő. Azért írtam, hogy lehet, hogy sima hiszti, mert lehet, hogy sima hiszti. Viszont az autisták a számukra nemkívánt helyzetekben pont így reagálnak, ahogy apuka leírta. És mivel nem tudják még, hogy nincs-e autizmus is a képben, ezért akár az is lehet, annak is vannak fokozatai. Súlyosabb esetben azon is kiborul, ha nem azon az ajtón szállnak fel a buszra, amin szoktak vagy összefutnak valakivel az utcán váratlanul. Enyhébb esetben viszont laikus szemmel a reakciójuk akár hisztinek is tűnhet. Mindegy, nem akarom kihegyezni az autizmisra de a szellemi állapota apuka leírása szerint vizsgálat alatt van, tehát nem lehet kijelenteni, hogy semmilyen hatása nem volt az agydaganatnak a szellemi képességeire. Az is lehet, hogy csak azért nem tudja magát jól kifejezni és úgy kommunikálni, mint a vele egyidősek, mert halláskárosult. Nem találkoztam vele, nem tudhatom. Ha te ismered őket személyesen és van tapasztalatod fogyatékosokkal vagy autistákkal, akkor jobban képben vagy, mint én.
A lényeg: nem várható el olyan embertől, aki sosem foglalkozott fogyatékosokkal, hogy vállalja ezt a plusz felelősséget. Ha bármi probléma van, a gyerek el sem tudja mondani érthetően. Valamint emelgetni kell, mivel járni nem tud. Sem a hely, sem az alkalmazottak nincsenek felkészülve ezekre, hiszen a szolgáltatás célja nem ez. Mondom ezt úgy, hogy minket például egy templomból is kiküldtek tesómmal annó, pedig teljesen csöndben volt, szóval voltam már pár felháborítóan méltatlan helyzetben, ahol tényleg csak emberi korlátoltságról volt szó. Én ebben az esetben nem ezt látom.

vecseisz 2013.05.31. 17:33:21

A lényeg: nem ilyen helyre kell vele járni. Mert mint a mellékelt ábra is mutatja, ez így nem jó senkinek. Vannak erre megfelelő helyek, megfelelő személyekkel. Nem mondom, hogy az tökéletes megoldás de ennél valószínűleg jobb. Illetve, ha végig ott van vele a szülő, az megint más helyzet. Akkor szerintem teljesen természetes, hogy bemehetnek bárhova, játszat bárhol, bárkivel. Az már tényleg kirekesztés, ha azt nem tehetik meg. De ez más, mint az, hogy ráhagyom valakire.

marko77 2013.06.03. 16:41:14

Hatgyerekes cigánycsalád Borsodból kéne oda. Beengednék őket izibe, mert ha nem az rasszizmus:)

király vagyok 2013.06.03. 19:33:11

@marko77: asz jomondod teso mink nemlehet kitilcsak mer megvanak baszva mind meglása mindenik
süti beállítások módosítása