Tékozló Homár

Az ELMŰ sem szól, hogy jöhetnek az áramért

2013.07.18. 13:53 | jackyll | 395 komment

Naiv lakásvásárlókat váratlanul érte, hogy miután 30 nap alatt nem sikerült átiratniuk az áramot az új tulaj nevére, egyszerűen elvágták a kábelt az ELMŰ szerelői. Egy nappal később ugyan leadták a papírokat, de az aláírható szerződésről elfelejtették értesíteni őket, így 10 nap rögtön kiesett:

Az ELMÜ, mint egyedüli áramszolgáltató, embertelen, szerintem nem egészen jogszerű eljárását szeretném leírni. Bátyám (külföldön él), 78 éves idős, kissé beteg édesanyánk részére vásárolt az Óbuda-Pók utcai lakótelepen egy lakást, hogy közelebb legyen hozzám, könnyebben tudjak segíteni Neki. Lakás vásárlás a néni unokájának a nevére történt - praktikussági szempontból. Az Unoka egyetemista (vidéken). Felújítás után, végre beköltözött Édesanyánk a lakásba, amikor 2013.06.03-án megjelent az ELMÜ szerelője, hogy leolvassa a villanyóra állását (akkor még nem tudtuk, hogy azért, mert az előző tulajdonos, akkor mondta fel a szerződését). Amikor ott volt közölte, hogy 15 napon belül menjünk be az ügyfélszolgálatra és írjunk/kössünk egy új szerződést az ELMÜ-vel, mint új tulajdonos. Már akkor jeleztem, hogy a 15 nap nem biztos, hogy menni fog, mert az unokaöcsém/tulajdonos nincsen Budapesten, vizsgaidőszak van, nem biztos, hogy alá tudom iratni Vele a szerződést. Az Úr azt javasolta, hogy akkor hívjam fel az ELMÜ ügyfélszolgálatot és jelentsem be, nehogy "kikössék a villanyórát".

Így is tettem, amikor a költözést követően lehetőségem adódott (kb 3-4 nap múlva), felhívtam az ELMÜ ügyfélszolgálatát, ahol a bejelentkezéskor közölték, hogy a beszélgetésünket rögzítik (erre még azt hiszem szükségünk is lesz). AZ ügyintéző hölgynek elmondtam a problémámat, hogy valószínűleg nem tudom 15 napon belül az új szerződést produkálni, aki megnyugtatott, hogy ne aggódjak, nem lesz semmi gond, ha aláírta az Unokaöcsém a papírt, küldjem be, nem fog addig semmi történni. Vége lett a vizsgaidőszaknak, aláírta Unokaöcsém a papírt, éppen azt kerestem, hogy hol tudom e-mailban (2013.07.08-án) beküldeni, hogy gyorsabb legyen, amikor Édesanyám rémülten felhívott, hogy ott van két szerelő az ELMÜ megbízásából.

Dörömböltek az ajtóján, mert nem hallotta korábban és mire ajtót nyitott a lakásba bemenő villanyvezetéket már el is vágták, a villanyórát leszerelték. Próbáltam telefonon elmagyarázni a szerelőknek, hogy már küldjük a szerződést, az előzményeket is elmondtam Nekik, de közölték, hogy Őket ez nem érdekli, Nekik azt mondták szereljék le az órát. Édesanyám szomszédja is próbálta némi emberségre bírni a szerelőket, hogy ne tegyék ezt egy idős asszonnyal, aki nem, nem fizetett, csak egyszerűen koránál fogva nem tudja ügyeit intézni elég gyorsan.

Semmi nem hatotta meg szerelőket, ott maradt Édesanyám 30 fokban villany nélkül egy olyan lakásban, ahol minden áramról működik. Semmilyen előzetes értesítést/figyelmeztetést nem kaptunk a júniusi leolvasós Úr információján kívül. A villanyórát a lakás tulajdonosának tudta nélkül - sőt a bentlakó Édesanyám tudta nélkül - szerelték le, mely szintén nem biztos, hogy jogszerű.

Elszaladtam az Unokaöcsémért, aki véletlenül két nappal korábban ért haza, így Budapesten volt. Bementünk az ELMÜ ügyfélszolgálatára, némi várakozás után leadhattuk a papírjainkat. Kértük, hogy próbálják meg emberségből kicsit meggyorsítani a visszakötést, ezért szívesen fizetünk is különdíjat az ELMÜ-nek, de az ügyintéző hölgy vállát huzogatva közölte, hogy az nem úgy megy. Majd a szerződést iktatják (2-3 nap), majd átatdják a szerelőknek és max 8 nap áll rendelkezésükre, hogy vissza szereljék az új órát (természetesen nem ingyen). Kicsit felháborodva, kicsit elkeseredve, de tudomásul vettük a dolgot.

Már mentünk vissza Édesanyámhoz, hogy némi lelket öntsünk belé ill. megpróbáljuk megmenteni a hűtőjének tartalmát, amikor az ELMÜ-től hívtak (engem, mert az én számom adtuk le - Édesanyám nem mozog a városban, az Unokaöcsém pedig nem sokat van Budapesten), hogy bocs, de elfelejtették mondani, hogy kell egy "mérőhely hitelesítő vizsgálat" (addig nem érvényes a szerződés), amit egy független villanyszerelőnek kell elvégezni (természetesen nem ingyen). Sikerült másnapra ezt is elintézni, így gondoltuk minden rendben. A villanyszerelő közölte, hogy rendel egy "buborékot" (természetesen jó áron), mert anélkül nem működhet majd a villanyóra (ezt sem mondta eddig senki).

Vissza mentem megint az ELMÜ ügyfélszolgálatra, leadtam ezt a papírt is, megint próbáltam némi emberségre hivatkozva meggyorsítani a visszaszererlést, de ugyan azt a flegma, nemtörődöm, lelketlen választ kaptam. Ma, 2013.07.17-én merészeltem felhívni az ELMÜ ügyfélszolgálatát, hogy mi türelmesen várunk, de már a 10. napja nincs áram Édesanyám lakásában, miben reménykedhetünk. Az ügyintéző hosszas keresgélés után közölte, hogy szerinte nyugodtan menjen be az Unokaöcsém (azt nem tudom, hogy ha én nem telefonálok, akkor ezt mikor közlik) az ELMÜ Bp. Eurocenterében lévő ügyfélszolgálati irodájába, ott aláírhatja a kész szerződést (ezt sem közölték, hogy erre még szükség lesz). Szerencse, hogy paranoiából aláirattam egy meghatalmazást az Unokaöcsémmel, hogy ha újabb probléma merülne fel, legyen aki intézkedhet.

A visszaszerelésről még mindig nincs hír, várjuk a megígért telefont. Felháborítónak, embertelennek, megalázónak tartom ezt az eljárást. Nem arról volt szó, hogy loptuk az áramot, hogy nem fizettünk, mégis ugyanúgy jártak el velünk szemben. Nem vitathatjuk az ELMÜ jogszerűségét, mert tényleg nem adtuk le 15 napon belül a szerződést (igaz az ELMÜ információja alapján), de talán egy becsületes állampolgár megérhetne annyit az ELMÜ-nek, hogy legalább egy figyelmeztetést küld, mielőtt leszereli a villanyórát. Azt is tudjuk, hogy ez jó pénz az ELMÜ-nek és a vele kapcsolatban lévő villanyszerelőknek. Mire sikerül visszaszereltetnünk az új órát kb 25 e Ft-ot fogunk kifizetni. Remélem az ELMÜ-höz is eljut majd valamilyen formában ez az eset (én mindent meg fogok tenni ennek érdekében) és egy kicsit felülbírálja ezt az eljárási módot.

INSTANT UPDATE:

Tegnapi levelem folytatása, minden reményemet szétfoszlatta az ELMÜ-vel kapcsolatban. A villanyóra leszerelését követően a 10. napon "merészeltem" felhívni, az ELMÜ ügyfélszolgálatát, hogy megérdeklődjem hol áll az ügyünk. A központi ügyfélszolgálaton közölték velem, hogy a szerződés már régen elkészült, és bemehet a tulajdonos aláírni az óbudai Eurocenterben lévő ügyfélszolgálati irodába. Szerencsére van meghatalmazásom, így nem kell újra előkerítenem az Unokaöcsémet.

Az ügyfélszolgálati irodában tényleg ott volt a szerződés, melyet aláírhattam. Távozásom előtt még megkérdeztem, hogy mikor várható a szerelő, mert én nem vagyok állandóan a lakásban. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy 4-8 nap áll rendelkezésükre a beszerelésre. Ekkor bevallom eldurrant az agyam, ettől a lelketlen, nemtörődöm hozzáállástól.

Hogy lefordítsam a dolgot: 2013.07.09-én leadtuk a szerződéshez szükséges iratokat, amikor az ügyintéző közölte 2-3 nap amíg elkészül, majd be kell menni aláírni - majd azt követően indul a visszaszerelésre rendelkezésre álló 4-8 nap -, de az is lehet, hogy a szerelő hozza ki és ott kell aláírni. Ha be kell menni, természetesen telefonon értesítenek. Miután rákérdeztem, hogy akkor max 11 nap, a válasz az volt, hogy max, de ne aggódjak általában korábban meg van. Ehhez képest a 10. napon én telefonáltam és tudtam meg, hogy mehetek aláírni, és az ELMÜ-nek az aláírást követően kezd el ketyegni a 4-8 nap. Miután könyörögtem, hogy a lakás lakott, egy beteg 80 éves néni él benne, ne csinálják ezt, az ügyintéző hölgy melletti dolgozó csak kedvesen közölte "mond Neki, nekünk is csak két kezünk van". Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni.
 
Remélem az ELMÜ megfelelő vezetői is ezt teszik olvasva levelem.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.18. 13:56:47

"t (akkor még nem tudtuk, hogy azért, mert az előző tulajdonos, akkor mondta fel a szerződését). "

Elsőre vele együtt kellett volna elmenni az elműhöz, és akkor nincs akkora kavar?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.18. 13:58:05

""mond Neki, nekünk is csak két kezünk van". Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni."

MÁV rendelőbe ne menjen a postoló... ;)
Mondjuk jobban járt volna, ha ennek elhangzása után a főnököt kéri...

Ádám 2013.07.18. 13:59:02

Jöhetnek az áramért...

Mit vigyünk? Narancsos vödröt?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 14:01:01

Elsőbbségi levél másnapra célbaér országon belül. Nem értem, mire nem elég a 15 nap.

elwood 2013.07.18. 14:04:38

" Lakás vásárlás a néni unokájának a nevére történt - praktikussági szempontból. "

aki vidéken van folyamatosan és ügyintézni sem jön fel.

ennyire praktikus, mint látszik.

miért nem egy argentin bölénypásztorra iratták azzal még nehezebb lenne a napi ügyeket elintézni ?

Országúti Ninja 2013.07.18. 14:08:38

@elwood: szerintem a praktikusságot úgy értette, hogy majd a későbbiekben nem kell öröklési illetéket fizetni...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 14:09:01

@elwood: "argentin bölénypásztorra"

Ezen röhögök egy perce, nem tudom abbahagyni...

Manyecska 2013.07.18. 14:11:20

@Neela _ t: ezen nemespenész van! neked a Kockásfülű nyúl bisztos bejönne bár annak csak a füle volt kockás::D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.07.18. 14:11:21

ne legyetek gonoszok.
igen is az elmű szarjon sünt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 14:13:04

@Manyecska: Ne is mondd! Pár éve emelgettem az áramot, és az egyiket ráejtettem a lábamra. Amit ott eltáncoltam! Rohatt nehezek az akkumulátorok.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 14:18:48

@batgirl: Na igen, a jóllakott óvodások. A jóllakott stimmel is.

Manyecska 2013.07.18. 14:18:50

@Neela _ t: kijön a sérvük a fekvenyomástól, én már csak tudom.
Tényleg múltkor egy pasi fekvőtámaszokat nyomott két bokor közt csak a fejét láttam /nő nem volt alatta/:))

AtiSnatch 2013.07.18. 14:19:35

@vén szivar: segícs már szegény posztolónak, ti úgyis ügyesen megszoktátok oldani :)

Atörökk 2013.07.18. 14:25:31

Hát minek kellett összetrombitázni a fél Rokonságot? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 14:27:50

@batgirl: :)) Mások meg a konditeremben gyúrnak, ahelyett, hogy Heinét olvasnának.

É2I 2013.07.18. 14:29:12

@Manyecska: De egy egérluk lehetett....

Thule 2013.07.18. 14:29:15

Kedves posztoló, melyik iskolában tanítják a következőket?

- Bátyám (sicc!)
- Úr
- Vele
- Édesanyánk
- Unoka

Melyik magyar helyesírási szabály alapján kezdődnek nagy betűkkel? Ha ennyi időd van, hogy ilyen sok baromságot összerizsázz, akkor megtanulhatnál legalább az alapvető összefüggésekre odafigyelni.

Amúgy meg nem kár a villanyotokért, aki ennyit beszél a semmiről az megérdemli. Remélem ebben az évtizedben sem kötik vissza, akkor legalább nem posztolsz megint ilyen fasságot.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2013.07.18. 14:30:27

és az még csak az elmű volt! van ott több közmű is gyanítom! :))

Manyecska 2013.07.18. 14:31:23

@atpijkamo: :DD Mink Bakfark Bálintot.@É2I: ürgeluk:D

Manyecska 2013.07.18. 14:33:09

Ilyenkor se telefon, se csengő, se kutyafüle? és ez így rendben van?:(

Lenry 2013.07.18. 14:37:52

mi a fenéért írja minden homáros poszt alá oda valaki, hogy "első"?

ez valami érdem? vagy eredmény? vagy mi?

ez 15 éve volt poénos, és már akkor is utálta mindenki az elsőzőket, értelmes fórumokon kitiltás jár érte.

É2I 2013.07.18. 14:38:33

Egyébként meg az eladóval kellett volna végigjárni a közműveket és megcsinálni az átírásokat.

stickfly822 2013.07.18. 14:39:13

Ha meg nem kötik ki az áramot, ott használja szerződés nélkül vidáman és felháborodna ha fizetni kell

É2I 2013.07.18. 14:42:14

@Manyecska: Uhh ahhoz meglehetősen vastag cerka kellene, olyan még pornós niggerek sem van.

@Lenry: Kérem szépen ez a homáron tradíció, ahogy az offolás is. ;D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.18. 14:42:35

@Lenry: Ez nem értelmes fórum :) Itt ez feature, mint a kék halál a winnyózban.

elwood 2013.07.18. 14:42:55

@ColT: máv rendelőből az Unoka is sírva jött volna ki, de lehet, hogy még az Úr is elsírta volna magát

Manyecska 2013.07.18. 14:44:40

@ColT: elmü-style, mennyire értelmes kérdezni vmit egy értelmetlen blogon?:D

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.07.18. 14:46:34

mondjuk a 15 napot az adásvételitől számolják (amit nem tudjuk h mikor volt, de nem csodálkoznék h május közepén), szóval nem kicsit lett lekésve a határidő

Manyecska 2013.07.18. 14:47:29

@bakter012: BV 10 1fázisú mérőóra buborék
úgy nézem ami rajta van a mérőórán, ilyen műanyag izé.

Agyalap 2013.07.18. 14:51:35

Jövőbelátóipari vállalkozást ne nyissatok, mert akkor talán már az elején lett volna meghatalmazásotok...
Király! Annyira fifikásak, hogy egyből az unokára íratnak, de az ügyintézésre nincs ötletük!

bakter012 2013.07.18. 14:53:52

@elwood: De azt a villanyóra szekrényben inni nagyon veszélyes!

É2I 2013.07.18. 14:54:01

@Manyecska: Négyszögletes buborék, ala fából vaskarika vagy beton talpfa.

Manyecska 2013.07.18. 14:55:12

@É2I: beírtam hogy buborék villany és kidopta ezt.

chloe queen 2013.07.18. 14:55:54

Sok minden nem kerek nekem ebben s posztban. Kezdve ott, hogy beköltözés előtt nem írattak át minden közművet a saját nevükre. Egyébként meg vizsgaidőszakban nem lehet utazni? Akkor utazási tilalom van az egyetemistáknak vagy mi? A múltkor még Prágába vagy hova is elment egy csaj vizsgára való tanulás helyett, mondjuk meg is szívta rendesen. Amúgy pedig van egy olyan, hogy posta (nem a legjobb de ez van) elsőbbségivel 2 nap alatt odaér a levél, borítékba bele a szerződés, unokának elküldeni, ő aláírja, másnap feladja elsőbbségivel és 4 nap alatt megvan az aláírt szerződés, vagy ugyan ez egy meghatalmazással. Ami nem értem, hogy alapból miért nem volt ha már a tulajdonos nem tud ügyet intézni, mert máshol lakik.
Az áramot meg nem kikötötték, szimplán csak visszavették azt az órát, ami az övék és amire nincs már érvényes szerződés, ami egyrészt érthető, mert ha a az új tulajdonos gyorsan csinál rá néhány százezres fogyasztást, akkor ki fogják behajtani a pénzt?:)
És majd elfelejtettem:
elmu@elmu.hu vagy online ügyfélszolgálat ( 2 perc a regisztráció és nagyon sok minden intézhető csak arra vigyázz, hogy Chrome-mal nem működik:D).

craig 2013.07.18. 15:00:42

Én ezt nem értem. Amikor nemrég lakást vettünk, akkor az ELMŰ tulajdonosváltásos nyomtatványával - amiben rögzítettük az óraállást - és az adásvételi szerződéssel beballagtam az ügyfélszolgálatra és átírták a nevemre. Nem kellett az előző tulajnak semmit se lemondania, sehova se velem eljönnie.

elwood 2013.07.18. 15:02:25

"Felújítás után, végre beköltözött Édesanyánk a lakásba"

a felújítás áramát is a régi lakó fizette ?
azalatt azért lett volna idő átiratni.

szvl 2013.07.18. 15:07:15

Posztolóék ismeretlen időpontban vásárolnak egy lakás. Felújítják, a felújítás 2013.06.03-ra véget ér. Ezalatt az idő alatt (gondolom pár hónap) senkinek sem jut eszébe az ELMŰ-t felkeresni szerződéskötés céljából.

2013.06.03-án posztolóék értesülnek arról, hogy 15 napjuk van a szerződéskötésre. De ezt csak 2013.07.09-én teszik meg, azaz 36 nappal később. És akkor csodálkozik...

Lakásvásárlás után a legelső a közüzemi szerződések megkötése. Mégis mit gondolt? Húzza az időt, és majd a régi tulaj fizeti a számlákat? Csak szólok, hogy van még pár szerződés: vízművek, csatornázási művek, Főtáv, társasházi közös költség. Ezek megvannak már?

chloe queen 2013.07.18. 15:08:04

@elwood: valamin meg kellett spórolni az új konyhabútort.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 15:15:40

@Manyecska: "Mink Bakfark Bálintot."

:)) Mily jó, ha közös az érdeklődési kör!

igi1 2013.07.18. 15:18:56

Idős asszonyokkal tele a padlas. fizetett? Nem

a rejtett erőforrás miatt szív

ha lakawst veszel, tessek elintézni az átíratást mindenfe

Az öregasszony című süket duma senkit nem hat meg, mindet ismerjük

mrZigi 2013.07.18. 15:19:56

Nem sírni kell, hanem ORDÍTANI és ASZTALT BOROGATNI !
Érdekes mód, ha kisebbségi módjára viselkedsz, akkor valahogy felgyorsulnak az ügyintézési folyamatok Abszurdisztánban.

És hogy ki a hibás ezért?
Az elmúlt 20 évben MINDEN vezető !
Őket hibáztasd !

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.07.18. 15:21:38

Gáz ez a levélíró...
Pedig áramról írt...

igi1 2013.07.18. 15:21:40

Szerintrm meg a volt tulaj nem kicsit átverte őket

Nem elég a felmondás, az új bekötéshez is kell a papír

Kifogasok meg senkit nem érdekelnek, hogy ki hol van, és ki lakik ott

A TE ÉRDEKED, hogy rendben legyen az óra

Kifogás mindig mindenre mindenkinél van

azert egy öreg mamikát költöztetni új helyre nem kis dolog, biztos nem tetszett neki a dolog

SemBoga 2013.07.18. 15:24:57

csodálkozik bárki is, hogy a rezsicsökkentő szopatást követően az elmű ennyire ügyfélbaráttá változott? mondjuk előtte is pont ugyanilyen volt, csak most már van mire fogni :)

CsakMintTe 2013.07.18. 15:26:40

Nem olvasom végig, nem érdemes. Egészen közelről ismerem ezt a műsort, épp idén februárban adtuk el anyámmal közös régi lakásunkat, és költözött be ő egy újonnan és az én nevemre vásárolt kecóba. Az előző tulajokkal karöltve mentünk be az ELMŰ üfszolg.-ára, kezünkben az addigra már leolvasott óraállással, ott megkaptuk a kitöltendőket, kitöltöttük, aláírtuk, beadtuk, hazamentünk, és a birtokbavétel után max. 3 héttel küldte az ELMŰ a szerződést, hogy régi lakó ki, új lakó be, ezt írjuk alá, küldjük vissza, és rendben lesz.

Rendben lett.

És anyukám, bár nem olyan idős, de gyanítom, hasonló kondiban van, mint a posztoló anyukája. Tehát mindent én, a nem ott lakó lakástulaj intéztem. Időre, pontosan. Gázosokkal, vizesekkel, közös képviselővel, tévé- és telefonszolgáltatóval, mindenkivel. És minden rendben lett. Mert hosszú hetekkel korábban elkezdtem, azzal, hogy először minden teendőt megtudakoltam neten vagy telefonon.

Kivéve a földhivatalt persze, mert tulajdoni lapunk - és így lakcímkártyánk - még mindig nincs... de ez egy másik történet, a földhivatal ugye nem szolgáltató.

igi1 2013.07.18. 15:27:25

@szvl: közös kőtség szegény rokis maminak?

Ne vicceljé baromságokat

A mamika mellé meg nem új lakás kell, hanem a régibe új ápolt szerződtetni melle

nem értem a városi logikát, hogy egy 80 éves, ha tehetné, se akar elszakadni a régi lakástól

Kedvenc mondásuk
Itt születtem, a nagyapad is itt halt meg, én is itt fogok, nem megyek en sehová már lakni

igi1 2013.07.18. 15:29:55

Meg most már energetikai szerződés is kell

Vagy mi

Szóval a kifogások uncsik, meg a túlérzékenység is, a mamira meg senki nem hatódik meg

Atörökk 2013.07.18. 15:31:26

@igi1:
Energetikai tanusítványnak hívják, de ahhoz az Elmünek semmi köze ;-)

pacagánycsök 2013.07.18. 15:41:24

@É2I: abban az iskolában tanítják, ahol "sicc!"-nek írják a "sic!"-et.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 15:45:11

@belekotty: "@Thule: Mocskos barom vagy."

Attól még igaza van.

@atörökk: :))

igi1 2013.07.18. 15:47:17

@atörökk: há de mán ilyen is kell

Vagy nem?

Na ugye

@belekotty: ?

Igaza van akkor is

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.07.18. 15:48:12

FESZÜLTSÉGKELTŐ FESZÜLTSÉGHIÁNY

Tengermélyen Tisztelt ELMÜ!
Nem vagyok ám félkegyelmű,
S észreveszem, hogyha áram
Nélkül marad fellegváram!

Erődvédő áramkörök
Nullázódnak, s jön a török!
Védvonalam nem kap voltot,
Bár tegnap még bőven volt ott!

Hamar leend lakom romos,
Ha lehal, mi elektromos!
Villanypásztorom sem éget
Se birkát, se török béget.

Kínzókamrám ampertelen,
Villamosszékben az ellen
Nem hal, nem vall, hanem nevet,
S nem ereget szenes levet!

Nem duruzsol villanymáglya,
Eretneknek szőrnadrágja
Se ég, mivel nincsen fázis,
S fűtés híján tán még fáz is!

Lovagtermem totál sötét,
Rögtön el is tűnt vagy öt ét-
-készlet, meg a tiszti bútor!
Mi lesz áram-disztribútor?!

Teljesítményt mikor adtok,
Mikor bőgnek fel a wattok?!
Hertz helyett, mi rázna házat,
Nem jő más, csak magyarázat.

Mi? Hogy műzöldikék okán
Döföm magam vakon tokán?!
Őmiattuk fáj e torok,
S állnak félkész reaktorok?!

Környezetet tőlem védik
Kicsit drága édibédik?!
Zöldlétük a váram kára?
Ide velük közmunkára!

Morcos kutyaharapásnak
Kitéve majd árkot ásnak,
S pékkeltétől míg a pék kel,
Színig töltik verítékkel.

(…)

ELMÜ! Nincs mit szigetelni,
S kerítve van sziget el, ni,
Körbevesz egy izzadt nyál-tó…
Egyen meg az áram válltó’!

fradyendre.blogspot.hu/

igi1 2013.07.18. 15:48:58

Azért előveszik az egyetemistát, hogy miből telik neki sajat lakásra

ez nem praktikussági ok, navos. Trükk, csak ma mar le kell igazolni a lakásra való lóvét is

salamander 2013.07.18. 15:50:56

Nem védve az ELMŰ nevű állat társaságot és nem vitatva a blogíró szenvedéseit, DE: abban hibázott, hogy a dolgokat mindig személyesen/meghatalmazással el kell intézni. Ma már ott tartunk,hogy mindenkinek azt javaslom (magam is így teszek), hogy minden évben egyszer kérjen egy nullás igazolást a (köz)szolgáltatóktól.
1. Természetesen nem értesítenek, ráadásul érdekük fűződik a
kikapcsoláshoz.
2. ha kiértesítenek azt sem teszik tértivevényes levélben ezért nagyon gyorsan információ nélkül marad a fogyasztó.
Ja és természetesen a Fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez illetve az Magyar Energia Hivatalhoz lehet fordulni panasz sérelem esetén.

Mylady 2013.07.18. 16:00:21

@elwood: Három ember jöhet szóba: külföldön élő apa, a vidéken egyetemista fiú és a 78 éves beteg nagymama. a külföldön élő nevére nyilván nem fogják íratni, hiszen rettentő bonyolult lenne a következőkben az ügyintézés. A mamára szintén, hiszen bármikor meghalhat (bocs) és akkor a külföldön élő nevére kerül a lakás (meg ki tudja még hány gyereke van). Marad az egyetemista fiú.
Persze a család felépítését nem ismerem, de a posztból számomra ez tűnik logikusnak.

igi1 2013.07.18. 16:02:50

@Mylady: tévedsz, megin

praktikussági ok, ezen behaltam

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.07.18. 16:04:37

Sajnos, a poszter bénasága, ez nem az ELMÜ sara. Mi elmü, víz, gáz a régi tulajjal egyetlen délelőtt, majd külön már magunk egy-egy este csatorna, meg szemétdíj, meg kéményesek.

különvélemény 2013.07.18. 16:08:20

"Jogelőd vállalatunk 1991-ben, Budapesti Elektromos Művek Rt. néven alakult részvénytársasággá, majd a privatizációt követően jelentek meg a tulajdonosi szerkezetben a jelenlegi meghatározó tulajdonosok, az RWE Plus AG, majd az Energie Baden Württemberg AG."

Mylady 2013.07.18. 16:10:04

@igi1: Miben tévedek, úgy mégis, te szerencsétlen?

igi1 2013.07.18. 16:12:26

@Mylady: mer nem latod àt a trükkot praktikus okból

szerencsétlen? Aszittem minimum balfék, gondolkozz tavlatokban, ha màr nincs mivel

cso zsi 2013.07.18. 16:12:49

Azok akkor is kikötik az áramot, ha mutatod nekik a túlszámlázást, de őket vélt tartozás miatt küldik ki.
Alvállalkozók általában, a fele írástudatlan.
Mivel tele van a világ valóban nem fizető népekkel, a szakik érzéketlen tuskóvá válnak, és meggyőződésük, hogy az én kezemben lévő számla rossz, az ő kezében lévő parancs az jó.

telkoe 2013.07.18. 16:12:50

@salamander: Az Elmu atirast siman el lehet levelben intezni. Az ufsz telefonon elmondja hogy kell, a nyomttavanyokat le lehet tolteni. Az nem mukodik hogy veszunk egy lakast, felujitjuk, bekoltozik a lako es kiverjuk a nagyhisztit ha az atiratlan orat leveszik.

@bakter012: Atlatszo muanyag haz a villanyoranak, uj beepiteshez eloiras.

ügyintéző hölgy melletti dolgozó csak kedvesen közölte "mond Neki, nekünk is csak két kezünk van". Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni.

A multkor feldolgoztan 2 ugyintezoi kezet, egy labat, nehany fulet, borket, mondhatom igen jo kolbasz lett belole. Karacsonyra a kocsonyaba is teszek belole.

Mylady 2013.07.18. 16:17:53

@igi1: Milyen trükköt?

Tudom, hogy mindenki saját magából indul ki, de nem kell mindig mindenkiről a legrosszabbat feltételezni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 16:50:01

@cso zsi: "az én kezemben lévő számla rossz, az ő kezében lévő parancs az jó."

A hóhérral már nem lehet vitatkozni, hogy kitünteés jár a lefejezés helyett, csak tévedett a bíró.

Teragigamega lélek 2013.07.18. 17:10:35

Én nem is adnék áramot az ELMŰ helyében, amíg nincs tisztázva az, hogy kié...

HgGina 2013.07.18. 17:10:43

@Thule: kedves Thule, melyik iskolában tanítják a sic!-et sicc!-nek?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 17:13:35

Jaj, meghalok...

index.hu/belfold/2013/07/18/semmelweis-nap_az_indexen/

A műtét jól sikerült, de az orvosomat számon mertem kérni az altatás körülményeiről, aki ezt megtagadta, és értésemre adta, hogy a malőr nem ez, hanem, hogy nem tejeltem eleddig. Rövid értetlenségem kihasználva közölte, hogy ha nincs lé, akkor majd a varratokat szedje ki a lábamból, aki akarja. Mivel ezt a műveletet senki se vállalta az osztályon, mondván nem az ő dolguk, a földszinti ambulancián kértem segítséget. Ott is lepattintottak, de megfenyegettem őket, hogy kint a váróban a friss betegek előtt fogom a svájci-bicskámmal kipiszkálni a cérnát. Két perc múlva mégis volt varratszedés.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 17:15:15

Az orvos visszarendelt varratszedésre egy hét múlva. Vissza is mentem. 5 órát vártam. Közben mondták, hogy a doktor úr éppen kezel valakit, aztán épp műt valakit, aztán megint kezel valakit, majd közölték, hogy a doktorúr már hazament... Mondtam, hogy én csak varratszedésre jöttem, mire közölték, hogy ahhoz nem kell orvos, menjek haza és szedjem ki magamnak. Így is lett, hazamentem és kiszedtem a varratokat a lábfejemből.

Ádám 2013.07.18. 17:21:12

@atpijkamo: A 2. már önvallomás?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 17:24:23

Gagyi blogmoci MÚÚÚKOGGYYYY!!!!

É2I 2013.07.18. 17:45:49

@cso zsi:
"a szakik érzéketlen tuskóvá válnak, és meggyőződésük, hogy az én kezemben lévő számla rossz, az ő kezében lévő parancs az jó"

Tárgyi tévedés. Ki van adva nekik, hogy nem mérlegelhetnek, még akkor sem , ha oltári nagy tévedés, félre könyvelés vagy bármi is áll a háttérben. Kb úgy kell elképzelni, mint a katonának kiosztott parancsot. Végre kell hajtaniuk és kész.
Tudom, hogy ott ahol ezt nem érzik jogosnak, durva sz.rul esik, de nem a szerelőket kell hibáztatni, bármennyire is ők ott a tűzfal.

Mária 2013.07.18. 17:46:12

"de talán egy becsületes állampolgár megérhetne annyit az ELMÜ-nek, hogy legalább egy figyelmeztetést küld, mielőtt leszereli a villanyórát. "

Ha nem volt aláírt szerződés se az új tulajdonossal, se az új lakóval, a régi meg már felmondta a szerződést, akkor nem volt, akinek küldjenek bármit. Ebből következően pedig fogyasztani se volt senkinek joga.

Nagyon kellemetlen, és sajnálom a nénit, aki áram nélkül maradt, de ez volt a helyzet.

A szolgáltató szempontjából a helyzet az volt, hogy volt egy ügyfél által felmondott szerződése, meg egy új szerződés nélkül működő villanyóra.

Amilyen emberek vannak, akár azt is simán megcsinálnák, hogy fogyasztanák az áramot hónapokig, mindenféle kifogásokra hivatkozva, majd amikor a szolgáltató ki akarja számlázni, vonogatnák a vállukat, hogy és a szerződés hol van, mert ők ugyan semmit nem írtak alá.

É2I 2013.07.18. 17:54:23

@É2I: Hozzáteszem nálunk azért még beszól a szerelő, hogy biztos-e a biztos, bár nem kötelessége. De, ha nagy az ellenállás az ő érdeke is.
Mondjuk volt vasvillás, pisztolyos, egyéb reklamálás is kikapcsoláskor - többnyire etnikumnál és jogtalanul -, úgyhogy nem csodálom, ha gyorsan kikötik és pucolnak.

t0m973 2013.07.18. 17:54:32

megen kezdődik ez a kibaszott nagybetűzés
és már itt az Úr is...

Mária 2013.07.18. 18:03:00

@Agyalap:

"Annyira fifikásak, hogy egyből az unokára íratnak, de az ügyintézésre nincs ötletük!"

Könnyebben bukja a következő 20 évben a házat, mint egy józanabb és megfontoltabb középkorú, vagy egy stabil jövedelemmel rendelkező nyugdíjas. Mi ezzel a gond?

Manyecska 2013.07.18. 18:03:55

@atpijkamo: esetleg arconrúgni vasalt bakanccsal. Hát pofám leszakad. Én varratszedés után adtam oda a borítékot:D:P!

gozos 2013.07.18. 18:13:41

Én amikor megvettem a panelt, a régi tulajjal aláírtuk az adásvételt, és folytatásként közösen jártam végig vele az összes szolgáltatót, díjbeszedőt, stb. A lemondással egyúttal az átvétel is alá lett írva az óraállásokat lejelentő lapokon. Az ügyintézők is örültek, nekik is kevesebb volt a munkájuk.

Ez így tiszta. Tuti így csinálom legközelebb is, ha úgy hozza az élet és máshova költözök.

Bobemara 2013.07.18. 18:33:19

@ColT: Nincs bizony. Nem az adásvételi szerződésen lévő időpont számít, hanem mikor mondja fel az előző felhasználó a szerződést. Ezért célszerű együtt elmenni, és úgy leadni minden papírt.

Egyébként nem is kell a tulaj nevére íratni a szerződést, lehetett volna a bent lakó néniére, vagy akár az őt gondozó, amúgy meghatalmazással rendelkező posztolóéra.

Ez a mostani a lehető legrosszabb megoldás, minden ügyintézni valóval problémák lesznek.

Sokan játszanak patópálost, sajnos. Hát most már nincs kecmec, ha az előd felmondja a szerződést, ketyegni kezd az óra.

igazságos 2013.07.18. 18:34:27

@Mylady: csodák nincsenek

Pláne külföldi rokon itthoni magyarnak lakásvásárlás esetén a gyerekre való íratásnál.

Bobemara 2013.07.18. 18:39:31

@craig: Persze, nem kötelező neki is mennie, ha van átadás-átvételi jegyzőkönyv.
Nem kell mindenképpen együtt menni, de jó, ha nem húzza-halasztja a vevő, mert könnyen így járhat, mint a posztoló családtagjai.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 18:41:15

A posztoló ostoba, modoros, picsog, ráadásul nem tesz eleget a törvényi kötelezettségének, és még neki áll feljebb. Tipikus.
Ezenkívül érdekes keresztnevű rokonai vannak. Pl. Neki. Bátyám, Édesanyám. Vajon ki az a hülye, aki ilyen neveket anyakönyveztet?

Kedvesnek nem nevezhető posztoló. A VET (Villamos Energia Törvény) rendelkezik arról, hogy a tulajdonosváltást 15 napon belül be KELL jelenteni, a szerződéskötésről gondoskodni. Először tán olvasni kéne, a kötelezettségekről tájékozódni, és nem a képzelt jogokról, megértésről hadoválni. Ez nem a piac baszki.

Tök rég átvettétek a lakást, de basztatok a közművek átírásáról gondoskodni. Akkor mire vártok? Nemhogy a 15 nap, de még a 25 sem teljesült. Nem a vizsgaidőszak végére és a sült galambra kell várni. Ha meg egy 80 éves mamesz lakik a lakásban, ti vagytok a felelőtlenek, ti hoztátok ilyen helyzetbe. Magatokba kéne nézni, de rohadtul.

„Nem arról volt szó, hogy loptuk az áramot, hogy nem fizettünk, mégis ugyanúgy jártak el velünk szemben.”
Dehogynem. Volt szerződésetek? Nem? Hogy hívják azt, mikor szerződés nélkül veszel igénybe egy szolgáltatást? Felénk lopásnak.

„Nem vitathatjuk az ELMÜ jogszerűségét,”
Azt nem is lehet galambocskám. Párdon... Galambocskám.

”mert tényleg nem adtuk le 15 napon belül a szerződést”
Nincs több kérdés.

„(igaz az ELMÜ információja alapján)”
Lásd még: VET

„de talán egy becsületes állampolgár megérhetne annyit az ELMÜ-nek, hogy legalább egy figyelmeztetést küld, mielőtt leszereli a villanyórát.”

„2013.06.03-án megjelent az ELMÜ szerelője, hogy leolvassa a villanyóra állását (akkor még nem tudtuk, hogy azért, mert az előző tulajdonos, akkor mondta fel a szerződését). Amikor ott volt közölte, hogy 15 napon belül menjünk be az ügyfélszolgálatra és írjunk/kössünk egy új szerződést az ELMÜ-vel, mint új tulajdonos.”

Nincs több kérdésem.

Ostoba posztoló. Modoros mélymagyar. Vajon, ha jegy nélkül szállna fel a vonatra, és Bivalybasznád alsón lerakná a kaller, akkor is itt picsogna?

Aureliano Buendía 2013.07.18. 18:47:35

@craig: a régi tulaj is lemondhatja, így védve magát attól, hogy az új baszik átírni, és addig is az ő nevére mennek a számlák, ő a szerződő fél. Ugyanúgy, mint pl. egy autó átírásánál, ahol az eladó ne szeretné a gyorshajtás csekkeket fizetni.
Ugyanaz a 15 napos határidő vonatkozik erre is. Csak a sok ostoba a rendőrtől jobban fél. Hát, most egy ideig nincs este tévézés. A poszter megszívta, és megszívatta a mameszt is.

igazságos 2013.07.18. 18:51:18

@uraaam: elég lehet egy 80 éves mamzerről gondoskodni, lakást felújítani, eleve új lakásba költöztetni őt tök egyedül

nem értem tényleg ezt a logikájukat, hogy közelebb legyen a nőhöz?

ha lakásra telik, öregotthonra miért nem?

meg hát vegyenek fel mellé egy ápolót

gondolj bele, egy mamikát szórakoztatni kell, ápolni, vigyázni rá, pláne, ha szenilis is már, ami ilyen korba gyakori

plusz vannak az idegesítő mamikák is

Aureliano Buendía 2013.07.18. 18:52:20

@igi1: már miért is? A volt tulaj korrekt volt. Miért akarna a nevén egy olyan szerződést, és kötelezettséget, ami már nem őt illeti? És ha az új tulaj nem fizeti az áramot, és összehoz fél misi tartozást? A régit veszik elő, ő a szerződő fél. Aztán majd pereskedhet az új tulajjal.

Válság van, a szolgáltatók próbálják csökkenteni a veszteségeiket. Aminek egy nagy része a szerződés nélkül vételezés (=lopás, kedves posztoLÓ). A törvény kb. ugyanaz, csak egyre jobban odafigyelnek a betartására.

Bobemara 2013.07.18. 18:52:59

@Mária: Pontosan erről van szó. Mindig azt hiszik az emberek, hogy a szolgáltatóknak rendelkezésére áll az információ a tulajdonos személyéről.
Ha az előd nem adja meg a szerződés felmondásakor, kinek adta el a lakást, honnan kellene tudniuk a szolgáltatóknak?

De meg sokszor nem is az új tulajdonos költözik be, mint a fenti esetben is. Na akkor kit értesítsenek? És hogyan, ha esetleg még a postaládára sincs kiírva az új lakó neve? Azaz a postai levél nem érne célba.

igazságos 2013.07.18. 18:57:18

@uraaam: az nem korrektség az új tulajtól, hogy mindent a nevéről levesz, és nem az új tulajdonossal közösen teszi, vagy nem szól legalább annyit nekik, hogy de hát nektek hogy lesz áramotok?

elviekben a tulajdonos ilyenkor nem mond le semmit, hanem elmennek és átíratják az órát a másik nevére

attól is függ, mi áll a lakásvásárlási szerződésben erre vonatkozólag

de tényleg, ha az elműnél ezt csinálták, mi van a víz, gáz, szemétszállítással, közös költséggel?

ezekre is tojtak? akkor halmokban áll a szemét a lakásban, egy felújítás után

_parmenion_ 2013.07.18. 18:58:24

Én sajnálom a posztolót. Sokszor számon kéri az elmüt, az együttérzésük hiánya miatt.
De nem látom a részéről (többiekről, tulaj, mami, ne beszéljünk, mert eddig egyedül a posztoló csinált valami nem túl sokat)az együtt érzést mondjuk a volt tulaj irányába. Aki nagyot nézhetett, hogy még mindig kapja a számlát, még mindig, és mehetett az elmühöz az adásvételivel sztornóztatni. Vagy épp az elmü felé, hogy nekik mennyi plusz munkát okozott, egy papír iktatása helyett hetekig egyeztetés, meg két kiszállás (ezeket kifizettetik).

Aureliano Buendía 2013.07.18. 18:59:09

@igazságos: az okés, ha nem akarják a mameszt a szociba vágni. Hajrá. De soha senkit nem fog ez meghatni, ha a mamesz jóhiszeműen, de lopja az áramot. Márpedig nincs semmilyen jogosultsága felkapcsolni a villanyt, hisz nem szerződő fél.

Az bassza fel az agyam, hogy mindenki a valós sérelmein picsog, a kötelességeiről meg mélye kussol.

Mylady 2013.07.18. 18:59:47

@igazságos: Nem, nem. Meséld csak el konkrétan, hogyan működik az a NAV-os trükközés, amit ebből a posztból kiolvastál. Részletesen.
Különben ez megint csak egy alaptalan rágalmazás és nagyotmondás, mint mindig. Azt hiszed, ha bedobsz ide lazán mindenféle szavakat, akkor okosnak és bennfentesnek látszol.
Ha tudnád, mekkorát tévedsz...

Netuddki. 2013.07.18. 19:00:43

"Felújítás után, végre beköltözött Édesanyánk a lakásba, amikor 2013.06.03-án megjelent az ELMÜ szerelője, hogy leolvassa a villanyóra állását (akkor még nem tudtuk, hogy azért, mert az előző tulajdonos, akkor mondta fel a szerződését)."

???
Anuta beköltözött aztán elvártátok volna, hogy a fogyasztást az előző tulaj fizesse? Vagy mijatököm? A felújítás alatt is ő fizette?

Lehet, hogy qrva gyökér az elmü, de szerintem ezt a szopatást megérdemeltétek, ha nem tudtátok elintézni az előző tulajjal, hogy mikor íratjátok át a közműveket. Ezek szerint az előző lakó megunta és cselekedett...

igazságos 2013.07.18. 19:01:28

a tulaj tehát azzal, hogy bejelentette, már nem kívánja az órát használni, biztosította magát, ugyanakkor az új tulajjal kiszúrt valamennyire

nem szokványos dolog, amit a régi tulaj tett, nyilván ismerte a vásárló típusát

nyilván itt a mama TARTOZÁST GENERÁLT, hiszen, ha jól értelmezem, egy ideig használták az áramot, gondolván, az új tulaj nem tette meg a bejelentést

tehát ez viszont az új tulaj részéről megvalósítja a CSALÁS fogalmát, arra apelláltak, hogy a régi tulaj ezt elfelejtette, meg hát áram van, ennyi

csakhogy a régi tulaj lépett, tehát a számla már csak az éterbe keletkezett, amit viszont valaki csinált, és ez az új tulaj, akit viszont ők nem ismertek

de ezt a tartozást LE FOGJÁK RÓLUK GOMBOLNI, mert addig nem kötik vissza az órát, amíg nincs mind kifizetve

szóval ez nagy szemétség volt a posztertől, úgy használni az órát, hogy azt gondolták, az még a régi tulaj nevén van, áram megy, minden ok

Netuddki. 2013.07.18. 19:05:38

@igazságos: Mamika majd nyitva felejti a gázt és rágyújt. Aztán a háztömb meg benne lesz a kertévék híradójában...

igazságos 2013.07.18. 19:05:51

@Mylady: nem, a nav-tól akármikor megkérdezhetik, hogy miből vásároltad te a lakást

keményen el kell számolni minden fillérrel, mert különben a külföldi rokon nevére simán vásárolhatták volna a kecót

itt megint valami csalásféle van, manapság már a lakásvásárlásokat is keményen ellenőrzik

tehát, ha egy egyetemista, a semmiből új lakástulajdonos lesz, számíthat a jövőben a még nagyobb szivatásra

és mondhatja, hogy a külföldi rokon vette neki

azt megint elfelejtették, hogy az egyetemistának ajánlatos lett volna az állandó lakcímét erre az új kecóra váltania.

kérdés még, hogy az új lakás vásárlása után vajon mi lesz az egyéb fizetendő adókkal és illetékekkel

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:05:53

@igazságos: amúgy az alap az lenne, hogy megfogják egymás kicsi kezecskéjét, és a lábaikkal közösen behaladnak valamelyik víz/gáz/villany szolgáltatóhoz.

Vagy, ha ezt nem akarják, elküldik mail-ben. Már a XXI. században vagyunk, lehet ám ilyet is.

Az is lehet, hogy az előd megunta azt, hogy az újak basztak vele közösen intézkedni. Az írás alapján elég trehány, nemtörődöm, szarombele társaság az új vevő és brancsa.

@_parmenion_: jaja, erre gondolok én is, hogy az eladó megunhatta a dolgot, ezért íratta le a nevéről. A felmondás miatt kiment szerelő pedig korrektül szólt neki, hogy 15 nap az ketyeg szépen.

Hozzáteszem, nem 15 nap elteltével szerelték le a forgómorgót a falról. Tehát még kapott plusz haladékot.

Várom a bocsánatkérő helyreigazítást a posztolótól (Posztplótól. Lehet, hogy ez a neve. Kovács Posztoló. A rokona pedig Szabó Unokatesó)

igazságos 2013.07.18. 19:08:13

@kovi1970: a 80 éves mamikáról való gondoskodás szempontjából nagyon sajnálom a posztert, átérzem a helyzetét, és hogy miért pityeredik el ilyenre

A logikát nem értem, hogy miért költöztetik közelebb magukhoz, holott olcsóbb az, ha ápolót fogadsz, olcsóbb az öregotthon, az is olcsóbb lenne, ha a mamika költözne a lány családjához

Hogy egy új lakást vegyenek ilyen célból, még nem pipáltam, és ezt nem irigykedésből mondom, erre nem lehet irigykedni

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:09:33

@igazságos: „a tulaj tehát azzal, hogy bejelentette, már nem kívánja az órát használni, biztosította magát, ugyanakkor az új tulajjal kiszúrt valamennyire

nem szokványos dolog, amit a régi tulaj tett, nyilván ismerte a vásárló típusát”

A VET szerint az eladónak, és a vevőnek IS jelentenie kell 15 napon belül a tulajdonosváltást. Nem kiszúrás, hanem

-eleget tesz a kötelezettségének (szemben az új tulajjal)
-megunta, hogy még az ő nevére megy a számla (talán az új tulaj hitegette egy ideje).

De, szokványos dolog.

igazságos 2013.07.18. 19:09:50

@uraaam: az biztos, hogy ez a szerződésfelbontás nagyon gyanús és fontos részlet

nem szokványos a régi tulajok részéről, az viszont igen, hogy az új tulajok ki akartak baszni a régi tulajjal

gondolj bele, azt hitték, hogy a régi tulaj nevére fog menni a számla

Mylady 2013.07.18. 19:11:02

@igazságos:
És mi van, ha megkérdezi a NAV? Attól az még nem trükközés vagy csalás.
Az, hogy valaki vesz a fiának (vagy bárki másnak) egy lakást, az nem trükközés és nem csalás.

Konkrétan azt írd le, légyszíves, hol van ebben a trükközés meg a csalás.

Atörökk 2013.07.18. 19:12:07

Az a gyanús, ami nem gyanús. Én már akkor gyanút fogtam volna, mikor a spájzból előbújó békaemberek hozzák az ürgebőrbe varrt új villanyórát, és a szerelő Hany Istók néven mutatkozik be.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:12:23

@igazságos: nem sírni kell, hanem eleget tenni a kötelezettségeknek is.
És akkor nincs sírás. Itt legalább senki nem ribancozta le, hanem közölték vele azt, hogy mi mindent kell még megtennie. Amit amúgy magától kellett volna.

Dász íszt tanulópénz.

igazságos 2013.07.18. 19:14:13

@uraaam: a régi tulaj csak szerződést bontott fel, de nem tudjuk, hogy az új tulajokat bejelentette

mert a posztban is az van, hogy az elmű nem ismerte, ki lakik a lakásba mivel ők sem jelentették

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:19:09

@igazságos: pedig előfordul az, hogy a régi tulaj nem vár a sült galambra, hanem elintézi KORREKT módon a szerződés felbontását a saját érdekében. Én is így tennék, ha eladnám a lakást/autót/vágómarhát. Ne az én faszommal verje a csalánt a kövkő tulaj. Ha ő nem végzi el a papírmunkát, az ő baja legyen, ne az enyém.
Pénzről van szó, a fenének hiányzik az utólagos rohangálás pár számla, vagy gyorshajtás miatt, ami nem engem illetne.

Itt viszont tényleg gyanús. Valamikor megvették a lakást (balladai homály). Felújították (tuti nem két nap alatt). Mamesz beköltözött. Nézte este a tévét, elrakta a működő hűtőbe a zúzapörköltet. Tehát fogyott az áram. Készültek a csekkek (vagy CSBM, távszámla, akármi). Na, és kinek a nevére?
Bingó.
Na, ezt unhatta meg az eladó, és lemondta a szerződését.

Az a baj, hogy az ilyen posztolóknak azután nincs bőr a pofáján, hogy reagáljanak a beírásokra, és magyarázzák a bizonyítványukat.

Netuddki. 2013.07.18. 19:23:51

@igazságos: "a régi tulaj csak szerződést bontott fel, de nem tudjuk, hogy az új tulajokat bejelentette"

Izé, ne má! Már miért jelentette volna be az előző tulaj az új tulajt? Az égvilágon semmiféle joga nem lett volna hozzá.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.07.18. 19:24:08

Ki ez a hülye nő? Nem lett volna szabad megszólalnia. Megszületnie?
@uraaam: szerintem jellemes posztóval állunk szemben. Csak kurva egyszerű a szentem. Neki a bánata saját, őszinte meggyőződéses.

igazságos 2013.07.18. 19:25:21

@uraaam: a kikötésnek is van ám költsége, amit elvileg te állsz, ha felmondod a szerződést, vagy nem?

ugyanúgy, hogy visszakapcsolni is kemény összeg a szerelési költséggel együtt

a lakásvásárlásnál a praktikus ok márpedig kamu duma, ott a poszter elhallgat fontos infót, és az adózás terén

mert praktikus okból a lánya nevére veszik akkor a lakást, nem egy távol, vidéken tanuló unoka nevére

igazságos 2013.07.18. 19:27:08

@kovi1970: az eladási papírokon ott virít az új tulaj neve

ilyenkor van jegyzői és földhivatali érteítés is
@Kellemes Zérókomponista: látod, most direkt nem hülyéztem

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:27:53

@igazságos: Nóta állj!

Ha eladom a lakást, a magam érdekébe készítek átadás-átvételi jegyzőkönyvet.

átadó adatai
átvevő adatai
mérőszám
mérőállás
dátum
két tanú aláírása, adatai

Ezeknek rajta kell lennie amúgy. Enélkül semelyik szolgálató nem végzi el a szerződés felbontását. Ezek után eladó végszámlát kap, az utódot felszólítják szerződéskötésre. Ez megtörtént.

Megkerestem a kedvedért, nincs elrejtve:

„Szerződés felmondása

Akkor van szükség a szerződés felmondására, ha a felhasználó a felhasználás helyéről elköltözik. Ezt köteles 15 napos határidőn belül az egyetemes szolgáltatónak bejelenteni, és villamosenergia-vásárlási valamint a hálózatos szerződéseit az abban foglalt felmondási határidővel írásban felmondani. Szerződésfelmondáshoz az alábbi iratokat kérjük bemutatni vagy fénymásolatban mellékelni, illetve az alábbi (letölthető) nyomtatványokat kérjük kitölteni:
● Bontási engedély (Amennyiben nincs új felhasználó, és bontásra kerül az ingatlan.)
● Mindkét fél által aláírt "Átadás-átvételi jegyzőkönyv" (pdf), amely tartalmazza a birtokba adáskori mérőállást (amennyiben van új felhasználó).
● "Szerződés felmondás lakossági felhasználó részéről" nyomtatvány (pdf),
● Felhasználási hely megszűnése valamint fogyasztásmérő leszerelése esetén nyilatkozat arról, hogy a mérő leszerelés harmadik fél érdekét nem sérti.”

Forrás: www.elmu.hu/ugytipusok

Mylady 2013.07.18. 19:29:07

@igazságos: Mivel jobb adózási szempontból, ha a testvérének vesz lakást, nem a fiának? Eláruljam? Semmivel, merthogy adózási szempontból pont hogy rosszabb. Mert a fia egyenesági rokon, a testvére nem. Szóval most mellélőttél.

De még mindig várom a választ arra, hogy mi a trükközés meg a csalás abban, ha valaki vesz a fiának egy lakást.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:29:46

@Kellemes Zérókomponista: az biztos, hogy a faék hozzá képest logikai kirakójáték.

Mondom, tipikus: csak jogai vannak, semmi kötelezettsége.

Én csak a mameszt sajnálom, hogy ilyen unokái vannak. Inkább az Arany Alkony. Jobban járt volna.

Atörökk 2013.07.18. 19:31:15

"Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni.

Remélem az ELMÜ megfelelő vezetői is ezt teszik olvasva levelem."

Ők sem tudják majd feldolgozni?

Atörökk 2013.07.18. 19:32:53

@igazságos:
"ilyenkor van jegyzői és földhivatali érteítés is"
Hogyne, és a kisbíróval is kidoboltatják.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:35:15

@igazságos: te kevered a dolgokat. (azaz: Te kevered... etc.:)).
A saját kereskedelmi és hálózathasználati szerződését mondta fel, nem a mérőt szereltette le. Az maradt a falon, csak ő ott többet nem vásárol áramot, nem használja a hálózatot. Tehát egy olyan óra, aminek nincs „gazdája”.
Ezután megy a szerelőember. Illedelmesen köszön. Órát fotóz. Felszólít szerződéskötésre. Elköszön, távozik.
Óra marad a falon. Az áram átfolyik rajta, majd a nulla vezetőn át távozik, közben teljesítményt ad le, mert mamesz este nézi a tévét.
Igen ám, de jogtalanul, hisz nem szerződő fél. Mintha bliccelnél a villamoson. Te ugyan utazol, a villamos elvisz, de nincs „szerződésed” igénybe venni a szolgáltatást. Tehát lopsz. Áramot, vagy utazást, lényegtelen.
Aztán jön a kaller, lerak, és elkezdesz picsogni.

BKV reszelő 2013.07.18. 19:35:45

@igi1: De, én meghatódtam...igenis!

Netuddki. 2013.07.18. 19:36:59

@igazságos: "az eladási papírokon ott virít az új tulaj neve"

Mert szerinted az elmü majd egy név alapján át fogja írni? Ilyet egy szolgáltató se csinál. Majd szépen bemész, viszed a kis papírjaidat, igazolványodat, lakcímkártyádat aztán mindezek birtokában majd talán átírják a nevedre. Ha éppen jó kedvükben találod őket...

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:38:09

@atörökk: elképzelem, ahogy az ELMŰ vezetősége, karöltve az RWE tulajdonosi körével ott áll a Pók utcai lakótelepen, kezükben egy-egy csavarhúzóval, és nem tudják visszaszerelni a villanyórát. Mindenki sírva fakad, a részvények meredeken esni kezdenek, a kormány visszavonja a rezsicsökkentésre vonatkozó kormányrendeletet, az ország recesszióba fordul.
Vége felirat, főcímzene, stáblista.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:40:32

@igazságos: a neve igen. De ennyi. És ha 5 tulaj van? Ki dönti el, kinek a nevére megy?
És ha nem a tulaj veszi át a lakást, hanem egy nagybetűvel kezdődő ismerőse/rokona/haszonállata?

A szerződés megkötésének is vannak feltételei.

Pl. a tulajdonjog igazolása.

Te még soha nem vettél/adtál el lakást/autót/atomsilót?

Don Quixote de la Ferko 2013.07.18. 19:41:24

Kicsit jobban utána kellett volna járni a sztori kitalálása előtt a valóságnak.
Ez megint bugos.

Nagyon félhettek a leváltástól, ha ennyire beindult az orbáni mocsokkommandó.

Atörökk 2013.07.18. 19:41:53

@uraaam:
Továbbá szimpátia, illetve ellentüntetés, és rendeznek Pók-fesztivált a gyengeelméjű lakásvásárlók megsegítésére.

Atörökk 2013.07.18. 19:43:25

@uraaam:
Egyébként Elművel való szerződéskötésnek nem feltétele az, hogy a lakás a tied legyen.

Netuddki. 2013.07.18. 19:48:09

@uraaam: Felesleges ezen ennyit rugózni. Megcsinálták az adásvételit, annak van egy dátuma. Onnantól az ÁSZF szerinti időtartamon belül be kell jelenteni a szolgáltatónak a változást. Erre általában 15 napot szoktak adni.
Normális esetben még a beköltözés előtt mindkét fél bemegy a közösen leolvasott mérőóra állással aztán átíratják. Ekkor szerintem fölösleges óraleolvasónak kimenni, mert mindkét fél igazolja, hogy eddig a régi tulaj fizet, innentől meg majd az új tulaj.
Na most ha valamit cigánykodik az új tulaj és húzza az időt, a régi tulajnak akkor is be kell a határidőn belül jelenteni, hogy eladta a lakást. Mondjuk nincs is más választása ha nem akar más helyett fizetni.
Ezért is különösen érdekes a "sztori", hogy "meglepődött" az új tulaj amikor mentek leolvasni az órát...

Fekete Dália 2013.07.18. 19:48:49

Idegen szerelőket alkalmaznak, úgy nyomulnak, mint a végrehajtók.
TEK -et kell bevetni ellenük.

Rájuk kell hívni a RTL-t, a rendőrséget, a fogyasztóvédelmet, a NAV-ot.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:49:33

@atörökk: bármelyik szolgáltatóval szemben igazolni kell a tulajdonjogot

-tulajdonos
-bérlő
-szívességi használó
-Józsi bácsi

Képzeld el, ha megszerezném az adataid, és a mérőmet a te nevedre íratnám. Kikerekedne a szemed a turbán alatt az első csekk láttán:D

Ádám 2013.07.18. 19:50:14

@Mylady: Büdös a pofád ribanc!!!

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:50:58

@atörökk: meg élet menete, gyűjtés Isaura felszabadítására, etc.

Atörökk 2013.07.18. 19:52:09

@uraaam:
Nem úgy értem. Van pl. egy lakásom, amit bérbe adok a cégednek. Azért, hogy el tudd számolni a rezsit, átiratjuk az órát a cég nevére. Ilyenkor max. kérnek egy bérleti szerződést, plusz nekem, mint előző fogyasztónak átíráskor el kell számolnom az Elnyűvel.

Nyilván hasból bemondott adatokra nem kötbek szerződést :)

igazságos 2013.07.18. 19:52:49

@uraaam: adásvételi van két tanúval, és csak azután lesz a lakás a tiéd, ha a földhivataltól/önkormányzattól? is megérkezik a papír

hát de az elmű nem csinál olyat, hogy csak úgy otthagy a falon egy órát, ha felmondasz egy szerződést, és senki nem jelez, hogy neki kéne, akkor biza jönnek, és kíméletlenül leszerelik, egy olyan óra 50 ezernél több, pláne, ha feltöltős, akkor többszázezer

ITT AZ A FONTOS, hogy BETARTSÁK A HATÁRIDŐKET, A 15-30 napot és intézkedjenek. Nincs kifogás, külföldön él, tanul, távol van, beteg, MEGHATALMAZÁS, FAX, több példányban

A TE ÉRDEKED, hogy RENDBEN LEGYEN MINDEN.

A nem tudás nem mentesít. A mamika használta az áramot és nem fizetett érte, ez tényleg olyan, ,mint a bliccelés

@Mylady: meggyőzni nem foglak, de itt adóelkerülés vagy visszaigénylés miatt van trükk

a rosszindulatot nem én kezdtem, a szerencsétlen jelzővel, csak reálisan látom a dolgokat, mert praktikus ok miatt nem ilyet tesz az az ember, aki a nagymamáját kívánja ápolni

a rosszindulatúság és az irigység teljesen felesleges dolog, kár is rá időt pazarolni

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.07.18. 19:53:32

Mostanában mindenki, mindenhonnan sírva jön ki. Egyértelműen egy új világrend kezdetét éljük. Amúgy nem igaz már, hogy áram nélkül nem tudtok meglenni. Nagyon felpezsdítette a közönséget a téma!

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:54:34

@kovi1970: ÁSZF, VET
Benne a kötelezettség.
Ilyenkor szerintem mindig ellenőrzik (nálunk pár éve még megvolt ez) az órát, a plombánkat. Talán újat is raknak fel. Mert mi van, ha az eladó meghekkelte anno az órát? Aztán a vevő hogy bizonyítja, hogy nem ő volt?

igazságos 2013.07.18. 19:56:16

@vén szivar: olyan cuki, ahogy igyekszik

meg feltételezi a naivságot lakásvásárlásban és pénzügyekben :P

az egy kőkemény ki baszik ki jobban a másikkal játék, és ki mit nyer a lakásvásárlástól

Aureliano Buendía 2013.07.18. 19:56:27

@atörökk: erre írtam, hogy tulajdonjog igazolás
a bérleti szerződés is az

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.07.18. 19:56:44

@igazságos: én mindig azon gondolkodom ilyenkor, hogy mi van, ha valaki lakást akar venni, tegyük fel meg is van hozzá a pénze, de nincs két tanúnak valója? Akkor ezen elbukik az ügy?

igazságos 2013.07.18. 19:58:50

@Kellemes Zérókomponista: csodálod?

Tegnap meg én borítottalak ki téged, amúgy meg túlérzékeny itt már mindenki, ez pedig különösen hálás téma.

Atörökk 2013.07.18. 19:58:57

@uraaam:
Ebben az értelemben igen.

Mylady 2013.07.18. 19:59:13

@igazságos: Írd le légyszíves konkrétan, hol van a csalás vagy a trükközés abban, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást.
Mondom, konkrétan.

Meggyőzni? Miről? Eddig még semmi konkrétumot nem írtál, csak olyanokat, hogy megkérdezheti a NAV, hogy honnan volt pénz a lakásra. De hol van a csalás meg trükközés?
Írd le konkrétan.

igazságos 2013.07.18. 19:59:58

@Kellemes Zérókomponista: elviekben ez okirat hamisítás, csalás, de ezt ritkán ellenőrzik, vagy kevesen buknak le

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:00:16

@igazságos: két tanú a mérő jegyzőkönyvéhez kell
addigra a földhivatali már rég be van jegyezve

azért nem csinál, mert ha ott fityeg a falon, és azon valaki csak úgy használja az áramot, az neki hálózati veszteség
ergo lopás

igazságos 2013.07.18. 20:01:21

@Mylady: már megmondtam, adóelkerülés és visszaigénylés terén van a susmus

praktikussági okból

Atörökk 2013.07.18. 20:02:28

@igazságos:
Mesélj, lakásvásárláskor milyen adót lehet visszaigényelni magánemberként.

Mylady 2013.07.18. 20:03:05

@igazságos: "a rosszindulatúság és az irigység teljesen felesleges dolog, kár is rá időt pazarolni"

Tökéletes megállapítás. Pontosan ezért mondják itt neked rendszeresen, hogy gondold meg, mit írsz. Minden kommented tele van rosszindulattal és irigységgel.
Olvass vissza, hogy csak ma, csak ebben a posztban mennyi rossza írtál a posztolóról és családjáról - csak és kizárólag feltételezések alapján.
Persze mindenki saját magából indul ki.

igazságos 2013.07.18. 20:03:27

@uraaam: nem merem azt mondani, amit kéne, érted :P

pedig tudnám pontosítani, hogy lakásvásárlásnál milyen iratot adnak és ki küldi, de szándékosan terelek

a vásárlásoknál ugyanis mindenki fél, érthető okból, és nem teregetik ki a szennyest, hogy ki miből és honnan, miért

azonnal ugranak a témára

Mylady 2013.07.18. 20:04:30

@igazságos: Konkrétan írd le, hogy működik a csalás és a trükközés akkor, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást.
Ugye érted a "konkrét" szót jelentését?

Mylady 2013.07.18. 20:05:54

@vén szivar: Anyád a ribanc.

Szánalmas, ahogy egy éve itt toporzékolsz mintegy hisztis 5 éves, akire nem a kedvenc nyuszis pizsamáját adták rá lefekvés előtt.

Mylady 2013.07.18. 20:07:25

@atörökk: Á, hagyd, csak hajtogatja megint a baromságait, mint szokta. Már rég rájött, hogy hülyeség, amit mond, de kapaszkodik belé, mert ciki lenne megint beismerni, hogy hülyeséget mondott.

igazságos 2013.07.18. 20:07:47

@Mylady: csak mert a nőtársakkal nem vagyok jóban, amúgy meg, hogy ki mit olvas ki a másik mondandójából egyéni szocprobléma

neked az fáj, hogy nem hiszek a jóságban, és a naivságban pénzügyekben, és egyből betámadtál a rosszindulatósággal és a szerencsétlenkedéssel

jelzőt se raktam rád még soha, úgyhogy szégyellheted magad, ha rájössz, miért

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:08:12

@igazságos: még a végén kiderül, hoyh elműs/főgázos/főtávos/vízműves vagy:D

a tulajdonjogot mindenhol igazolni kell
közmű vagy autó átírásánál is

elküldheted úgy is a szerződést, hogy kihúzod az összeget alkoholos filccel... ami marad, azt megiszod

nem hiszem, hogy a NAV a közműszolgáltatók irattárából szerezné meg a szerződéseket

szerintem nem is kérhetik onnan

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:09:29

@atörökk: a vagyonszerzési illetéknél lehet rinyálni amúgy
nekem elengedték a kétharmadát:)

Mylady 2013.07.18. 20:10:03

Persze az is lehet, hogy _tényleg_ komolyan gondolja. Hogy tényleg elhiszi, amiket írogat. Nem is tudom, melyik a durvább.

igazságos 2013.07.18. 20:10:37

@uraaam: pedig a nav-nak megvan erre is a jogköre, hát hogy kapják el azokat, akik adót csalnak, feljelentés után?

tudják ilyenkor, a rokonok nevére is mennyi ingatlan van

Mylady 2013.07.18. 20:11:48

@igazságos: Konkrétan írd le, hogy működik a csalás és a trükközés akkor, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást.
Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mikor fogod elismerni, hogy fogalmad sincs arról, hogy miről beszélsz :)

igazságos 2013.07.18. 20:12:04

hogy ilyenkor sose ír ide egy adószakértő és ingatlanos se

Ádám 2013.07.18. 20:12:20

@Mylady: Büdös ribanc, tegnap te fostad ki újra a pofádból a témát, te degenerált! Beszorul a nagy picsád garzonba azért vagy ennyire feszült vén ribanc kurva!?!

igazságos 2013.07.18. 20:13:24

jóindulat meg naivság és önhiba

ugyan

Mylady 2013.07.18. 20:13:28

@igazságos: "jelzőt se raktam rád még soha"
ugye tisztában vagy vele, hogy ez hazugság?

Atörökk 2013.07.18. 20:14:20

@Mylady:
Én tudom, de tök jól szórakozom rajta :D

@uraaam:
"nem hiszem, hogy a NAV a közműszolgáltatók irattárából szerezné meg a szerződéseket"
Nem, ennél sokkal egyszerűbben. Lévén az Illetékhivatal évekkel ezelőtt beolvadt a NAV-ba, így az adásvételi egy példányát kötelező az adóhivatalnak is megküldened.

igazságos 2013.07.18. 20:14:30

@vén szivar: haggyad mán, akkor csak megunja a saját beégetését

Mylady 2013.07.18. 20:14:47

@igazságos: Én konkrétan adószakértő (is) vagyok.

Mylady 2013.07.18. 20:15:51

@vén szivar: Anyád a vén ribanc kurva.

igazságos 2013.07.18. 20:16:02

@atörökk: de ugye már nem tartod magad balféknek?

Mylady 2013.07.18. 20:16:57

@atörökk: Én is:) Ma ilyen napom van.

Atörökk 2013.07.18. 20:17:24

@uraaam:
Jaja. Csak kevesen tudják ;-)

igazságos 2013.07.18. 20:17:57

@vén szivar: konkretizálódó adószakértő is na

Mylady 2013.07.18. 20:19:06

@igazságos: Konkrétan írd le, hogy működik a csalás és a trükközés akkor, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást.

Mint adószakértő, szívesen tanulnék tőled.

Atörökk 2013.07.18. 20:19:21

@igazságos:
El kell szomorítsalak, eddig sem tartottam annak.

hobbitroll 2013.07.18. 20:20:35

@chloe queen: mivel nem nevesítette, hogy mit tanul a Kedves Unoka Öcsüke, így marad a logikus következtetés:
BÖLCSÉSZ LESZ

Az merült fel bennem is, amit leírtál. a., rögtön átiratni; b., meghatalmazás. Igaz, én nem is vagyok bölcsész (sem jogész, hivatásos rang és mérvadó, pénzügyész, etc.)

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:29:13

@igazságos: hidd el, nem a szolgáltatók irattárából
szerintem rájuk adatvédelmi miazmások tömkelege vonatkozik

@atörökk: igen, én ilyesmire gondoltam

meg fődhivatal

igazságos 2013.07.18. 20:29:47

@atörökk: akkor megnyugodtam, nem szívnám mellyre

@hobbitroll: na hát a bőcsész témával előjönni unalmas, meg ez a rosszindulatúság :P a bőcsészek hasznosak, látható, nincs itthon elég ügyvéd, na

aki megmondaná itt is a tutit

adószakértő is aki hisz a jóságban meg a naivságban? megyek hozzá adóbevallást készíttetni

jó itt lenni a homáron, ugye?

egyébként azért jó ha a külföldi veszi a kecót a testvére fiának, lányának, Unokájának, mivel őt nem tudják elszámoltatni, tehát ha te aszondod, hogy a külföldi rokon fizette a kecót, akkor téged nem vizsgál a nav, nincs mire
a rokonnak viszont adnia kell egy papírt, hogy a lakásra a kecót a saját pénzéből vette, ajándékként, ami illetékmentes is

konkrétan
, csak azért, hogy milédi tudjon ma aludni rendesen

egyébként van vagyonátruházási illeték ami 4%

az adószakértő meg tudhatná, hogy az egyenesedési rokonság ÖRÖKLÉSNÉL SZÁMÍT, tehát ha a mamikáé lenne a kecó és elhalálozna, akkor az unokáé lenne

Mentes az ajándékozási illeték alól az ajándékozó egyenes ági rokona (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett ajándék;

ennyit erről

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:30:24

@atörökk: a maradékra meg adtak részletet
úgy valamennyire elfogadható volt

de nagy rablás az is

Atörökk 2013.07.18. 20:32:14

@igazságos:
"egyébként van vagyonátruházási illeték ami 4%"
Ezt még egy kicsit gyakorold.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:32:57

@hobbitroll: én bőcsész vónék régről, de ettől még van bennem annyi életösztön, hogy ha veszek valamit, akkor odafigyelek arra, hogy ne szívassam le magam ilyen banális dolgokkal

Manyecska 2013.07.18. 20:35:28

@uraaam: szia, te telepata vagy vagy szólt valaki, tegnap kérgeztem hol vagy?:D

England win The Ashes! 2013.07.18. 20:35:56

@igazságos: @Mylady: @atörökk: @vén szivar: fejezzétek már be a veszekedést. Béke és szeretet van, öröm, süt a nap, csicseregnek a madarak, és Anglia 289 futáson áll. - szmájli -

igazságos 2013.07.18. 20:37:51

@atörökk: így nem ér

nem én vagyok az adószakértő itt, aki hisz a jóságban és az önhibában

úgyhogy dolgozzatok mán ti is, ne csak az enyémbe kössetek bele

igazságos 2013.07.18. 20:39:28

@Ian Bell 4 Prez: de hát nem szállnak le rólam

török azért, mert balfékeztem és magára vette, milédi meg azért, mert nő

Atörökk 2013.07.18. 20:39:38

@Ian Bell 4 Prez:
Én nem veszekedek bazmeg!!! :D

Mylady 2013.07.18. 20:41:10

@igazságos: Hát, még gyakorolják kicsit, mert ez nagyon gyenge volt.

Csak két dolgot emelnék ki:

"az adószakértő meg tudhatná, hogy az egyenesedési rokonság ÖRÖKLÉSNÉL SZÁMÍT"
vs
"Mentes az ajándékozási illeték alól az ajándékozó egyenes ági rokona (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett ajándék"

Hm, lehet, hogy nem csak az öröklésnél számít, hogy valaki egyenesági rokon-e?
És itt meg is cáfoltad azt az állításodat, hogy a külföldön élő ürge jobban járt volna, ha nem a fiának, hanem a saját testvérének a nevére vette volna a lakást.

"ha a mamikáé lenne a kecó és elhalálozna, akkor az unokáé lenne"

Ha elhalálozna, akkor a gyerekei örökölnék. A poszter, meg a külföldön élő testvére. Meg a többi testvér, ha van.
Ha az elhalálozás időpontjában ezek egyike sem él már, akkor örökli az unoka. Nem a posztban szereplő, hanem az összes.

De azt még mindig nem írtad le, hol a trükközés, meg a csalás abban, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:41:32

@Manyecska: az az igazság, hogy hosszú ideje átmentem „csak olvas” üzemmódba, össz egy vasutas blogba írtam kettőt

csak most ez a poszt kinyitotta a zsebemben a bicskát a stílusával, hangnemével, mondanivalójával:)

még tolod vissza a kocsikat a pennyben, vagy már árufeltöltő vagy?:)

Atörökk 2013.07.18. 20:41:54

@igazságos:
De hát te mindent tudsz, és mindenki másnál mindent jobban tudsz.

Mylady 2013.07.18. 20:43:50

@Ian Bell 4 Prez: Te ki vagy?

Én nem veszekszem, csak szeretném megtudni végre a nagytudású igitől, hogy hol van a csalás abban, ha valaki vesz a gyerekének egy lakást. Csak mert én törvénytisztelő állampolgár vagyok és szeretném elkerülni, hogy belefussak egy ilyenbe, ha esetleg vennék a gyerekemnek egy lakást.

Manyecska 2013.07.18. 20:45:46

@uraaam: nem, már felnyaltam magam biztiőrré!

England win The Ashes! 2013.07.18. 20:48:22

@Mylady: kattints a profilra. Valamiért nem enged avatart rakni ez a rohadék blogmoci...

igazságos 2013.07.18. 20:49:14

@Mylady: akkor még mindig nem tudsz aludni? pedig keresgélek lelkiismeretesen
egy egyetemistának ajándékozással szoktak a szülők, rokonok lakást venni, a nevére íratni ajándékként

nem a gyerekének vette a lakást, ez nem derül ki

van egyszer a Bátyj, aki külföldön él, és ő veszi a kecót az UNOKÁNAK (aki nem derül ki, hogy az övé-e, és valószínűleg a Lánytestvéréé, aki itthon tanul, vidéken), de a mami lakik benne

Aureliano Buendía 2013.07.18. 20:49:49

@Manyecska: vödrös ribancozást csak a pennyből?:D

Mylady 2013.07.18. 20:50:26

@Ian Bell 4 Prez: Ian Bell 4 Prez 0 bejegyzést írt és 9604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Nem lettem okosabb.

igazságos 2013.07.18. 20:50:34

@atörökk: mondtam én ilyet? üssön belém a villám rögvest, ha igen

én szórakoztatnom magam, tettem kijelentéseket, ti meg háborogtok rajta

igazságos 2013.07.18. 20:55:11

@Mylady: nem mondam, hogy csalás, én azt mondtam, hogy TRÜKKÖZNEK

Mylady 2013.07.18. 20:57:09

@igazságos: Hm, valóban nem derül ki, hogy a poszter bátyja kinek a gyerekének vette a lakást. Az biztos, hogy nem a poszter gyereke az illető egyetemista, mert ő következetesen az unokaöccsének nevezi. Így vagy a saját gyerekének vette, vagy van még testvér, akiről nem szól a történet.

Mylady 2013.07.18. 20:58:05

@igazságos: DE, mondtad, hogy csalás.
És még mindig várom a konkrétumokat.

Manyecska 2013.07.18. 20:59:13

@uraaam: már nem járok oda, proli hely lett, még a tojásosdobozba is belenéztek, eccer közöltem hogy sztem kb buzi szokás ez..:P

Mylady 2013.07.18. 21:00:05

pl itt @igazságos: itt megint valami csalásféle van, manapság már a lakásvásárlásokat is keményen ellenőrzik

Ádám 2013.07.18. 21:02:11

@Ian Bell 4 Prez: mit tolsz? Amszterdamban is jó az idő....

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.18. 21:03:09

@Manyecska: Ellenőrizték, hogy nem a Koh-i-noor gyémántot akarod-e kivinni M-es tojás helyett á 29 forint.

Ádám 2013.07.18. 21:03:32

@Mylady: meddig őrjöngsz még ribanc?!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.18. 21:04:19

Vagy nem kelt-e ki valamelyik, mert akkor drágább.

igazságos 2013.07.18. 21:04:31

@Mylady: csak trükkféle!

az illeték meg nem fizetésére

hobbitroll 2013.07.18. 21:07:17

@igazságos: rosszindulatú? nem hiszem, inkább őszinte :P

igazságos 2013.07.18. 21:08:16

@Mylady: Nem, nem. Meséld csak el konkrétan, hogyan működik az a NAV-os trükközés, amit ebből a posztból kiolvastál. Részletesen.

utána meg te emlegettél csalást

ennyit erről

a trükk megvan

hobbitroll 2013.07.18. 21:08:44

@uraaam: akkor te kamubölcsész vagy, esetleg eredetileg másnak készültél. Egy született bölcsész erre képtelen (ha mégis az lennél, akkor te vagy a kivétel, aki a szabályt erősíti) :P

Mylady 2013.07.18. 21:09:01

@igazságos: Akkor ezt fejtsd ki, légy szíves, konkrétan. Hogyan tudja jobban elkerülni az illetéket, ha az unokának veszi, mintha az anyjának?

És akkor itt felhívnám a figyelmedet arra, amit az illetékekről gúgliztál össze az előbb, meg arra, hogy szerinted az unoka nem a külföldön élő fia, tehát mégcsak nem is egyenesági rokon. Ellentétben az anyjával.

És még egy: az illeték nem adó.
Tehát várok még egy adóelkerüléses konkrét példát is, mert azt is emlegetted.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.18. 21:09:03

@igazságos: Egyszóval csalás. A jog nem ismer olyat, hogy trükkféle.

igazságos 2013.07.18. 21:09:57

@hobbitroll: na ugye, ki mit lát bele a másik mondandójába, ez egyéni szocprobléma

itt én felteleztem a rosszindulatúságot, közbe meg te nem úgy értetted

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 21:11:31

@atörökk: "De hát te mindent tudsz, és mindenki másnál mindent jobban tudsz."

Az én vagyok. (Na jó, részecskefizikához és kémiához nem nagyon értek.) Csak nem hangoztom, mert felsleges, úgyis látszik.

Manyecska 2013.07.18. 21:11:54

@agresszív kismalac: mondjuk 50 Ft lassan egy tojás:D de mit tapizza a tojásaimat, te se szeretnéd!!? Mármost ha meg törött úgyse viszem vissza.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:12:04

@Manyecska: elég ámátőr dolog volt, hogy így akartál kindertojást szerezni

fénykorodban ment ez jobban is:

www.youtube.com/watch?v=Q-mzCeZ9zio

:)

hobbitroll 2013.07.18. 21:13:02

@igazságos: teljesen jól értetted (default rosszindulat on), na ezen igazodj el :D

Mylady 2013.07.18. 21:14:14

@igazságos: Linkeltem, hol írtál csalásról.

Manyecska 2013.07.18. 21:14:40

@uraaam: nem is rossz ötlet, kindertojást bele! mer max. egy koton férne el ott szerintem kb.

Mylady 2013.07.18. 21:15:31

És még várom az illetékelkerülésről, adóelkerülésről, visszaigénylésről szóló konkrét esetet.

igazságos 2013.07.18. 21:19:17

@Mylady: te adtad a számba a szavakat

miért a másikon vered le a saját gondolatmenetedet?

a csalás és a trükk pedig nem ugyanaz

trükköt lehet úgy is elkövetni, hogy nem sértesz vele törvényt

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:20:30

@Manyecska: na, a kinderre ráhúzod a kotont, tú in ván

igazságos 2013.07.18. 21:22:03

az illetékelkerülés adózásban törvényesnek számít, de akkor is egy trükk, amit a többség alkalmaz

csalás akkor lenne, ha a tanúk nem léteznének, vagy valamelyik irat nem lenne valós

Atörökk 2013.07.18. 21:22:27

@uraaam:
Beszélsz zöldségeket. A kotont nem a kinderre húzzuk. Ha mán megvan a kinder, ugyan húzgálhatod a kotont :D

Manyecska 2013.07.18. 21:22:47

@uraaam: proletár-tempó. számtalan példát láthatsz itt is rá:D

hobbitroll 2013.07.18. 21:23:47

@atörökk: nana! ha elég nagy a koton, és a megfelelő testrészre húzod (gyk.: fejére), előbb vagy utóbb (ink. előbb) nem lesz kinder :P

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:24:38

@hobbitroll: világéletemben vasutas szerettem volna lenni (naná, hogy mozdonyvezető), aztán más dolgok kerültek előtérbe

a történelmet mindig imádtam, kb az volt,a mit a magam kedvére tanultam, és nem kötelességből

a verseket is szeretem, régen próbáltam pár rímet faragni, de ebből nem lesz Kossuth-díj, viszont ahova jelentkeztem, ot kétszakosság volt, adta magát a magyar es

jobban belegondolva, inkább jogásznak kellett volna mennem, már eddigre gennyesre kerestem volna magam:)

de a bőcsész azé' nemcsak azokra vonatkozik, akik egy másik dimenzióban élnek, és egy meki nem tudnak betekerni egy villanykörtét sem:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.18. 21:26:11

@Manyecska: Én azért el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy a Penny valamely (kizárólag női) alkalmazottja megtapizza a tojásaimat.
Mondjuk, azt nemt'om micsinálok, ha összetöri.
(Ma az újpesti piacon 28 forinttól indult a tojás.)

Mylady 2013.07.18. 21:26:26

@igazságos: Figyu, akkor tisztázzuk.

Leírtam azt, hogy a külföldi ürge azért vett e fiának lakást és nem az anyjának, mert ha az anyja meghal, problémás lesz az öröklés és az ügyintézés.

Erre te jöttél azzal, hogy tévedek. Aztán sok-sok kérdésre összehordtál hetet-havat, logikai bukfencekkel fűszerezve.
Olyanokat írtál, hogy trükközés, csalás, illetékelkerülés, adóelkerülés, visszaigénylés stb miatt csinálta ezt.

Idézzem be szószerint amiket írtál?

Én semmit nem adtam a szádba. Semmilyen gondolatmenetet nem verek le rajtad. Csak kíváncsi vagyok, hol a csalás és a trükközés abban, ha valaki lakást vesz a saját gyerekének.
Várom a választ.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.18. 21:29:26

@uraaam: "...és egy meki nem tudnak betekerni egy villanykörtét sem:)"
Valamint kiszera méra bávatag.
És mindig.
(-Maga is bölcsész?
-Nem, csak elbambultam.)

Atörökk 2013.07.18. 21:29:56

@hobbitroll:
Ez nem ellenkezik azzal, amit mondtam. Akkor se koton, és lehet csinálni új kindert :D

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:30:00

@atörökk: inkább előtte kell a koton, és akkor nem lesz kinder:)

@Manyecska: látom-látom

a mai poszt is ilyen:D

kevés a jó poszt egy ideje, mondjuk, csak az első 20-30 hsz-ig szoktam jutni:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:31:38

@atörökk: @uraaam: én mindig rettegek, hogy mikor bújik ki a kindertojásból egy gyerek.

igazságos 2013.07.18. 21:32:15

@uraaam: MEGSZEREZTE, vagy nem? na ugye

csak a végeredmény számít :P

Atörökk 2013.07.18. 21:32:51

@zsiráfffff:
Én arra lennék kíváncsi, hogy bújik bele.

hobbitroll 2013.07.18. 21:33:15

@agresszív kismalac: na igen, ez a félmondat engem is hasba akasztott, még most is próbálom megfejteni :)
Gyanús ez az egyén. Közelebb áll a bölcsészhez, mint a vasutashoz (bár ... most, hogy jobban belegondolok, hirtelen nem is tudom eldönteni melyik a rosszabb :D)

igazságos 2013.07.18. 21:33:32

@zsiráfffff: a mai világban minden előfordulhat

jogosan rettegsz

tutira csak kínaji vagy hátrányos helyzetű dél - afrikai csimota bújhatna ki belőle

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:34:22

@atörökk: konzerv konrád christine nöstlingertől megvan? nahát ott a gyerekgyárban teszik bele.

igazságos 2013.07.18. 21:35:42

@hobbitroll: adószakértő, aki hisz a jóságban?

szegény poszter most csak ül a képernyő előtt, és bambán néz, mit műveltek itt az elmeháborodottak a posztjával, és utána elpityeredik, mer együttérzést várt vóna, ehelyett itt is mit lát?

hogy nem írta meg, mi vót a trükkös csalás a külföldi rokonnal és egyetemista bőcsésszel

hobbitroll 2013.07.18. 21:36:55

kotonról jut eszembe ...

Két barátnő beszélget:
- Képzeld, megcsal a férjem!
- A kurva anyját annak a szemétnek!
- Minden nap egy kondomot visz magával.
- A kurva anyját annak a szemétnek!
- De én kitoltam vele, mert itthon az egész készletét észrevétlenül tűvel kiszurkáltam.
- A kurva anyád, te szemét!!

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:37:22

@agresszív kismalac: jaja, két mondatrészből lett egy mondat:D

@igazságos: érdekelne, volt-e folytatás a kasszasoron

ha van elektromos kapu, akkor lehettek ott izgalmak

hacsak a gaz elmű ki nem szerelte azt is

igazságos 2013.07.18. 21:38:05

@zsiráfffff: mer a nagy vezír ezt mondta

de lehet, hogy rejtett erőforrást akartam írni, csak eltérítettek

@hobbitroll: már apti elsütötte, de kösz

hobbitroll 2013.07.18. 21:38:35

@igazságos: "adószakértő, aki hisz a jóságban" ?
Az olyan lehet, mint a vegetáriánus oroszlán. Biztos van, CSAK KURVA NEHÉZ ELKÉPZELNI :D

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:39:04

@zsiráfffff: Megy a kamion az úton, négercsókot szállít.
Két stoppos cigány megállítja.
A fülkében nincs hely, így a kamionos felajánlja a rakteret, azok hátra beszállnak.
Mennek egy ideje, egyszer csak egy kivilágítatlan lovas kocsit kerülve a kamion beleborul az árokba.
A sofőr ájulásából felkelve látja, hogy az árok szélén a négercsókok szanaszét, a két cigány közöttük, és a lovaskocsit vezető parasztbácsi iszonyat tempóval tapossa szét a négercsókokat.
Rászól :
- Hé bátyám, mit csinál, nem elég nagy a kár így is ?
- De jó, hogy magához tért, jöjjön inkább segítsen, mert kettő már kikelt.

Két elküldés várása közt kommentelned kell!

Atörökk 2013.07.18. 21:39:13

@zsiráfffff:
Nincs meg. Ahogy elnézem, a minőségellenőrzés igen gyenge lábakon áll abban a gyárban :D

igazságos 2013.07.18. 21:39:24

@uraaam: de hát akkor is csaltak, és várják, hogy magyarázzam meg

még mindig keresem lelkiismeretesen a választ, addig nem szabadultok tőlem

@hobbitroll: végül is az attól függ, hogy ki az ügyfél, és mennyit fizet :P

Atörökk 2013.07.18. 21:40:37

@uraaam:
Elektromosch redőny. Leengedve maradt, mamó azóta is zombiként ingázik a nem működő rezsó és a szintén nem működő router között.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:42:14

@atörökk: feltétlenül tessék elolvasni, egy gyöngyszem és igen szórakoztató, ráadásul egy óra alatt megvan mert nem is hosszú : nretzse.blogspot.co.at/2011/02/christine-nostlinger-konzerv-konrad.html

@uraaam: bolond az. belehuppanék a közepébe és tömném a csókokat kétpofára befele:D :D

Mylady 2013.07.18. 21:44:07

@igazságos: Szerintem néha olvasd vissza, miket hánytál oda egy-egy poszt alá. Csak az együttérzésről jutott eszembe, amit itt hiányoltál.

Egyébként összeszedtem neked, hogy miket írtál trükközés és csalás témakörben ide. Tanulságos.

igi1 2013.07.18. 15:48:58
Azért előveszik az egyetemistát, hogy miből telik neki sajat lakásra

ez nem praktikussági ok, navos. Trükk, csak ma mar le kell igazolni a lakásra való lóvét is

igazságos 2013.07.18. 19:05:51
@Mylady: nem, a nav-tól akármikor megkérdezhetik, hogy miből vásároltad te a lakást

keményen el kell számolni minden fillérrel, mert különben a külföldi rokon nevére simán vásárolhatták volna a kecót

itt megint valami csalásféle van, manapság már a lakásvásárlásokat is keményen ellenőrzik

tehát, ha egy egyetemista, a semmiből új lakástulajdonos lesz, számíthat a jövőben a még nagyobb szivatásra

és mondhatja, hogy a külföldi rokon vette neki

azt megint elfelejtették, hogy az egyetemistának ajánlatos lett volna az állandó lakcímét erre az új kecóra váltania.

kérdés még, hogy az új lakás vásárlása után vajon mi lesz az egyéb fizetendő adókkal és illetékekkel

igazságos 2013.07.18. 19:25:21

a lakásvásárlásnál a praktikus ok márpedig kamu duma, ott a poszter elhallgat fontos infót, és az adózás terén

mert praktikus okból a lánya nevére veszik akkor a lakást, nem egy távol, vidéken tanuló unoka nevére

igazságos 2013.07.18. 19:52:49

@Mylady: meggyőzni nem foglak, de itt adóelkerülés vagy visszaigénylés miatt van trükk

igazságos 2013.07.18. 20:01:21
@Mylady: már megmondtam, adóelkerülés és visszaigénylés terén van a susmus

praktikussági okból

igazságos 2013.07.18. 20:29:47
egyébként azért jó ha a külföldi veszi a kecót a testvére fiának, lányának, Unokájának, mivel őt nem tudják elszámoltatni, tehát ha te aszondod, hogy a külföldi rokon fizette a kecót, akkor téged nem vizsgál a nav, nincs mire
a rokonnak viszont adnia kell egy papírt, hogy a lakásra a kecót a saját pénzéből vette, ajándékként, ami illetékmentes is

konkrétan
, csak azért, hogy milédi tudjon ma aludni rendesen

egyébként van vagyonátruházási illeték ami 4%

az adószakértő meg tudhatná, hogy az egyenesedési rokonság ÖRÖKLÉSNÉL SZÁMÍT, tehát ha a mamikáé lenne a kecó és elhalálozna, akkor az unokáé lenne

Mentes az ajándékozási illeték alól az ajándékozó egyenes ági rokona (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) által megszerzett ajándék;

ennyit erről

igazságos 2013.07.18. 20:49:14
@Mylady: akkor még mindig nem tudsz aludni? pedig keresgélek lelkiismeretesen
egy egyetemistának ajándékozással szoktak a szülők, rokonok lakást venni, a nevére íratni ajándékként

nem a gyerekének vette a lakást, ez nem derül ki

van egyszer a Bátyj, aki külföldön él, és ő veszi a kecót az UNOKÁNAK (aki nem derül ki, hogy az övé-e, és valószínűleg a Lánytestvéréé, aki itthon tanul, vidéken), de a mami lakik benne

és figyelem, itt jön az egész elkenése:

igazságos 2013.07.18. 20:55:11
@Mylady: nem mondam, hogy csalás, én azt mondtam, hogy TRÜKKÖZNEK

igazságos 2013.07.18. 21:04:31
@Mylady: csak trükkféle!

az illeték meg nem fizetésére

igazságos 2013.07.18. 21:19:17
@Mylady: te adtad a számba a szavakat

miért a másikon vered le a saját gondolatmenetedet?

a csalás és a trükk pedig nem ugyanaz

trükköt lehet úgy is elkövetni, hogy nem sértesz vele törvényt

igazságos 2013.07.18. 21:22:03
az illetékelkerülés adózásban törvényesnek számít, de akkor is egy trükk, amit a többség alkalmaz

csalás akkor lenne, ha a tanúk nem léteznének, vagy valamelyik irat nem lenne valós

igazságos 2013.07.18. 21:46:01

@Mylady: köszi, igazoltál engem, hogy trükköt mondtam elsőként

nA PÁ

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:46:47

@Mylady: @igazságos: én már csonkig rágtam az összes körmömet, hogy vajon kinek lesz igaza a végén!!! félidőnél kis szünetet tartsatok, akkor kimegyek pisilni meg nyomok egy popkornot a mikróba.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.18. 21:48:01

@zsiráfffff: "ráadásul egy óra alatt megvan mert nem is hosszú"

Én egy perc alatt elolvastam.

igazságos 2013.07.18. 21:48:33

@zsiráfffff: A lényeg a lényeg, hogy másodszorra véletlenül valóban a csalást mertem kijelenteni

viszont ELSŐKÉNT A TRÜKKÖT ÍRTAM, tehát aki a másodikba kötött bele, az a hülye :P

Manyecska 2013.07.18. 21:49:24

Vénszivar hol van?:D@atörökk: :DDD höhh!

igazságos 2013.07.18. 21:50:53

@Manyecska: szerencséd, hogy a férjes asszonyokkal jóban vagyok mindig, az özvegyekkel is :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:51:27

@atpijkamo:

Két rendőr beszélget:
-Képzeld, most érettségizett a fiam. Gondoltam, veszek neki egy enciklopédiát ajándékba.
-Az enyém is most érettségizik, de én nem veszek neki ilyesmit. Hadd járjon az a kölyök továbbra is gyalog!

Mylady 2013.07.18. 21:51:31

@igazságos: Nem az a kérdés, hogy ELSŐKÉNT mit mondtál, hanem hogy miért lesz trükközés, meg csalás abból, ha valaki a gyerekének vesz egy lakást.

Tényleg érdekel.

És OK, tegyük fel, hogy elfogadom, hogy törvényes trükközésről beszéltél eddig adó és illeték tekintetében.
Akkor is várom a konkrétumokat, hogy miben tud trükközni, milyen adót, illetve illetéket tud elkerülni.

igazságos 2013.07.18. 21:52:15

@Mylady: de az a kérdés, hogy szándékosan a rosszabbat választottad, és mindig ezen lovagolsz

Mylady 2013.07.18. 21:53:05

@igazságos: Nem a csalásba kötöttem bele, hanem arra várom a választ, hogyan lehet adót illetve illetéket elkerülni azzal, ha valaki a gyerekének vesz egy lakást.

igazságos 2013.07.18. 21:53:25

no jó, hát a csalást visszavonom, mielőtt szegény poszter öngyilkos lenne az itt olvasottak után

csak trükközött, na partikussági okokból

Mylady 2013.07.18. 21:54:33

@zsiráfffff: Nem kell lerágni a körmödet, nincs itt semmi izgalom. Igi összehordott egy halom baromságot, de még mindig ott tartunk, hogy trükközés, ha valaki vesz egy lakást a gyerekének. Adó- és illetékelkerülés szempontjából.
Sajnos úgy tűnik, nem jutunk közelebb a megoldáshoz.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:55:17

@atörökk: szerintem a mamesznek a kiolvadó pacal, és az elszalasztott barátokközt okozhatta a legnagyobb törést az életében

amúgy aki azt a lakótelepet tervezte megérdemelne egy hálózatról üzemelő anal-intrudert „stong” állásba kapcsolva

azt a kicseszett utcaszerkezetet... lehet, azért oda rakták be a mameszt, nehogy véletlenül kitaláljon a szentendrei útra

(az én tapasztalatom az, hogy részegen is nettó kibaszás az a hely)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:55:33

@igazságos: mer mindég előbb írsz, aztán gondolkocc. minden mondatodba szúrd bele, hogy "lehetséges" vagy "talán" vagy "szerintem" oszt minnyár másképp hangzana a leány fekvése.

Mylady 2013.07.18. 21:55:42

@igazságos: Ez nem igaz. Minden kérdésemben trükközés szerepelt addig, amíg nem említetted meg a csalást. Onnantól a trükközést és a csalást együtt használtam.

Még mindig várom a konkrétumokat.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:56:55

@zsiráfffff: én bontottam egy újabb üveg bort, a tökmag még kitart:)

igazságos 2013.07.18. 21:56:57

@Mylady: trükköt írtam elsőként vagy nem?

hiába izmozol, arra megkaptad a választ

Atörökk 2013.07.18. 21:57:19

@uraaam:
Részegen minden lakótelep szopás, mégpediglen a kétkezes fajtából :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 21:57:28

@Mylady: most azon lepődtél meg, hogy összehord mindent? hát évek óta azt csinálja. ha egyszer nem csinálná, orvoshoz küldeném aggodalmamban :)

igazságos 2013.07.18. 21:58:21

@zsiráfffff: igaz, én vakon gépelek, és kevertem a trükköt a csalással, és persze mit választanak ki?

ne bántsán mán, mondtam én rád rosszat? na ugye

nem érdemeltem én ezt tőled

Atörökk 2013.07.18. 21:58:52

@zsiráfffff: @uraaam:
Izgalmamban megettem körözöttes kenyerem javát :D

Aureliano Buendía 2013.07.18. 21:59:03

@zsiráfffff: szerintem talán lehetséges, hogy igazad van, de azért kételkedem

Mylady 2013.07.18. 21:59:19

@igazságos: Nem, nem kaptam konkrét választ. Adóelkerülést, visszaigénylést, illetékelkerülést írsz.

Konkrét példát kérek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 22:00:10

@uraaam: én nem bírom tovább az izgalmakat, a szívem teljesen kiakadt meg idegállapotba kerültem. asszem meghalok mára.

álmoggyatok szépeket, jó éjszakát gyerekek.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:00:21

@atörökk: kőrözöttes kenyér, hó közepén?
hű, neked valami nagyon jó nyugdíjad lehet, biztos vájár voltál, vagy kohász :)

igazságos 2013.07.18. 22:00:51

úgy bírom ezt a való világos blikkes kalandom óta, amikor is ott idegesítettem a népet vv béci meg a nővére valami gigifej miatt :P

előhoztátok a régi szép emlékeket

de nem vagyok ilyenvagyok éva, na :P

az életben szerény és kedves vagyok, és a sok lelkizéstől lettem ám ilyen :P végig kellett hallgatnom a sirámokat mindenkitől

Atörökk 2013.07.18. 22:01:58

@uraaam:
Á, ne irigyelj. Csak előételnek eszem a kaviáros bélszín előtt. Hó közepén nem fussa jobb előételre.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:02:37

@zsiráfffff: ilyenkor az kell, hogy a nyúllábat köpdösd meg, majd egy lábon ugrálva fordulj körben 360 fokban, és közben mondj el három miatáynkot

az segít

vagy a piócás ember

Mylady 2013.07.18. 22:02:44

@zsiráfffff: Nem, nem lepődtem meg. Csak ide járnak gyerekek is, meg naiv felnőttek. Meg balettáncosok* és kőfaragók. aztán még a végén elhiszi valaki ezt a sok hülyeséget.

(* érdekes, hogy a helyesírásellenőrző ehelyett a következő szavakat ajánlja:
balettsáncosok
balettláncosok
balettráncosok
előtáncosok)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 22:02:52

@igazságos: bántott a rossznyavaja. pusztán diplomatikus javaslatot tettem a békés együtthomározás megvalósítása érdekében :) megspórolnál magadnak egy csomó szájkaratét.

igazságos 2013.07.18. 22:03:02

@atörökk: persze, persze, ez már megint terelés, adócsalásféle

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:04:44

@atörökk: ennyire ruppótlan vagy, hogy már szarvasgombára sem telik? csak úgy magában a kaviáros bélszínt? pfuj, de proli

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 22:06:11

@uraaam: de bakkecskére nem szabad közbe gondúni, mer akkor nem használ!

@Mylady: meg akarod menteni a népeket? dicséretes, de hamvába hótt ötlet. hámeg aki a homárról tájékozódik a világ dolgairól, annak inkább gyóccert kéne szednie nagy mennyiségben. :D

nade mosmán alszok. punktum.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:07:08

@zsiráfffff: te csihadj, el ne rontsd már a műsort

a homár a szegény ember sztendáppkámedije

igazságos 2013.07.18. 22:07:35

@zsiráfffff: nem ér lelépni és függetlennek lenni!

ketten egy ellen, valaki védjen meg engem is

Atörökk 2013.07.18. 22:07:40

@igazságos:
Amióta vettem 27.-én 30 deka borjúpárizsit, és berángattak vagyonosodási vizsgálatra miatta, azóta óvatos vagyook.

@uraaam:
A szarvasgomba az a lazacra kell. Ha a bélszínre tettem, ment tőle a hasam.

Mylady 2013.07.18. 22:07:55

@uraaam: és állástalan biciklitolvajok

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:11:10

@atörökk: az azért volt, mert nem volt elég nyers a közepe, hiába beszél neked az emberfia

@igazságos: @Mylady: meg a vécésnénik

Atörökk 2013.07.18. 22:12:59

@uraaam:
Nem volt érkezésem odafigyelni, ideges voltam mer' lopott árammal ment a sütő, mikor sült.

igazságos 2013.07.18. 22:13:00

@atörökk: megmondta apti, hogy ő itt a jogos mindentudó, na

úgyhogy

igazságos 2013.07.18. 22:14:48

A villanyóra leszerelését követően a 10. napon "merészeltem" felhívni,

2-3 nap amíg elkészül, majd be kell menni aláírni - majd azt követően indul a visszaszerelésre rendelkezésre álló 4-8 nap

Ekkor bevallom eldurrant az agyam, ettől a lelketlen, nemtörődöm hozzáállástól.

?

ráértünk eddig is, nem sietünk sehová

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:15:58

@atörökk: te is idegesen összerezzensz, ha kopognak az ajtón, nehogy a villanyóra-leolvasó legyen az?

igazságos 2013.07.18. 22:16:12

egyébként meg a munkanapok számítanak

tehát 23-ig ráérnek bekötni :P

igazságos 2013.07.18. 22:20:05

@uraaam: de nem venném a mellyemre, ha a csalás szó rossz alkalmazása miatt tényleg...

kitelne ettől, az biztos

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:20:33

@atörökk: kikötöttek, és a csápossal szeded a falu végén?:D

igazságos 2013.07.18. 22:21:50

szóval akkor megin én nyertem?

na ugyi hogy volt az a trükköcske

mi a helyzet a gáz, víz, szemét és közös költség fizetésével?

és persze a régi tulajdonos volt a csaló, akinek volt a pucájában elég rámenősség, hogy előbb ő szólt az elműnek

mert különben fizethtné MÁS költségét ugye?

ez is csalás ám

Atörökk 2013.07.18. 22:21:59

@uraaam:
Megfúrtam egy benzinvezetéket, most egy aggregátor termeli az áramot itt a negyediken.

igazságos 2013.07.18. 22:23:43

sőt, aki nem tesz eleget a törvényi kötelezettségnek, szintén büntethető, elviekben

csalás, ha te új tulajdonosként nem jelented be a szolgáltatóknál a kecódat, az meg még jobban, ha élvezed is azokat, közbe senki nem fizet

a nem tudás nem mentesít

szóval a poszter legyen hálás, hogy az elmű még szóba állt vele, és végül is elintézték az ügyét

Mylady 2013.07.18. 22:25:07

@uraaam: Nálam a gázóra-leolvasó járt. Nem mertem beengedni. Hosszasan csengetett, totál beijedtem. Mi van, ha betöri az ajtót????

igazságos 2013.07.18. 22:25:32

@uraaam: ő csak akkor, ha én állok az ajtóban

olyankor ki is ugrik az ablakon

Atörökk 2013.07.18. 22:26:19

@Mylady:
Utána rendbe kell hozni, ha nem akarod, hogy huzat legyen.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:27:16

@atörökk: akkor az zúg két napja?

üdv: az ordibáló lakótárs a másodikról

@igazságos: még nem intézték el, még fel kell szerelni a mérőt
ha nem a mamesz lenne, azt mondanám: megérdemli

elkezdtem újra olvasni a posztot, 2 bekezdés alatt 5 tárgyi tévedés... ez homáron belül is megsüvegelendő teljesítmény

Mylady 2013.07.18. 22:27:47

Akkor megállapíthatjuk, hogy igi mai tevékenysége megint csak egy tartalom nélküli ámokfutás volt. Fogalma sincs, miről beszél, de azért összehord hetet-havat. A lényeg, hogy foglalkozzanak vele.

Elég szar élet lehet az, amikor ide kell jönni társaságért kuncsorogni.

Atörökk 2013.07.18. 22:29:54

@uraaam:

Szóval miattad kellett elmennem füldugót venni, te rohadék!!!

igazságos 2013.07.18. 22:30:03

@uraaam: sose tudjuk itt mán meg az igazat, hogy is volt azzal a lakásvásárlással, meg hogy mivan a többi rezsi nem fizetésével

igazságos 2013.07.18. 22:33:24

@Mylady: nem magyarázom el konkrétan

igazságos 2013.07.18. 22:34:24

tudom, hogy milédi szeret, nem kell mondani, csak így titkolja

mi már pszichocica idején se vótunk jóba, ki tudja, miért

Mylady 2013.07.18. 22:36:05

@igazságos: :DDD
Igen, abban biztos voltam, hogy semmi konkrétumot nem tudsz mondani. Ma ügyesen bebizonyítottad, hogy amit mondasz, az csak üres duma mindenféle tartalom nélkül.

Mylady 2013.07.18. 22:37:27

@igazságos: Álmodozz csak. Szánalmas vagy.

igazságos 2013.07.18. 22:38:35

@Mylady: 3:1 az én javamra

még több jelzőt :P

ki is a rosszindulatú most?

Mylady 2013.07.18. 22:38:50

@igazságos: Szerencsére végetért mai "száműzetésem" és ismét a saját gépemen fogok internetezni. Azon, amin a neved és a kommented helyett a "Szánalmas hülyék" felirat jelenik meg.

AtiSnatch 2013.07.18. 22:40:55

kinek maradt egy kis popkornja?

igazságos 2013.07.18. 22:41:11

@Mylady: egészségedre, ha téged ez tesz boldoggá

Mylady 2013.07.18. 22:42:15

@igazságos: 3:1? Na ne röhögtess.
Egyelőre ott tartunk, hogy egész nap szajkóztad a trükközést, de egy konkrét példát nem tudtál mondani. Még olyat sem, amit elhisznek azok, akik nem értenek az adózáshoz. Nem hogy olyat, amit egy szakember elhisz.

t0m973 2013.07.18. 22:43:21

a poszt már senkit sem érdekel viszont leszerepelt a honvéd
is

igazságos 2013.07.18. 22:43:41

@Mylady: már ott tartasz, hogy azt se érted, amit leírsz :P

Mylady 2013.07.18. 22:44:59

@igazságos: Tényleg? Most megkérdezhetném, hogy mit nem értettem, de felesleges, mert épkézláb választ nem fogsz adni. Ezt láttuk ma egész nap.

igazságos 2013.07.18. 22:47:13

@t0m973: meg az edzőnek is késve utalnak

igazságos 2013.07.18. 22:48:33

@Mylady: na pusszantlak, drágám, segítségül elárulom, hogy talán értelmezned kéne a mondataidat, 17 hozzászólással feljebb

Mylady 2013.07.18. 22:49:35

@igazságos: Anyádat pusszantsd, én meg nem vagyok a drágád.

igazságos 2013.07.18. 22:50:51

@Mylady: teljesen belédzúgtam most már

leszbi lettem

kellett ez neked?

tényleg léptem

Ádám 2013.07.18. 22:52:24

@Mylady: Mi van! Megvesztél? RIBANC!!!

Mylady 2013.07.18. 22:54:10

@igazságos: Mi van, ennyire nem kellesz a pasasoknak, hogy a nők felé fordultál? Nem csoda.

Ádám 2013.07.18. 22:57:09

@Mylady: Büdös ribanc! Már másnak is anyázol, te FÉREG, ÁLLAT!!! SZOKÁSOD, MI?lédi a moslékszájú ribanc kurva!!!

Mylady 2013.07.18. 22:49:35
@igazságos: Anyádat pusszantsd, én meg nem vagyok a drágád.

Mylady 2013.07.18. 22:58:54

@vén szivar: Anyád a ribanc.

Elmondtam többször, hogy ha leribancozol, akkor vissza fogok szólni, hogy anyád a ribanc. Te mégis rendszeresen idejössz leribancozni.
Ebből bármelyik gyakorló pszichológus kihozná, hogy azért csinálod, mert megelégedéssel tört el, hogy ezt láthatod leírva az anyádról. Azért, mert
valójában te is ribancnak tartod. :)
Bocs, hogy tőlem kell megtudnod.

igazságos 2013.07.18. 22:59:43

@Mylady: juj

akkor mégse én vagyok a leszbi

léptem tényleg

hobbitroll 2013.07.18. 23:00:07

@t0m973: érdekelt az egyáltalán valakit? O.o

Mylady 2013.07.18. 23:00:16

@vén szivar: Anyád a ribanc, már mondtam.

Nem értem, mi a baj abban, hogy azt javasoltam iginek, hogy a nekem szánt csókjait adja édesanyjának.
Rossz az, aki rosszra gondol.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:02:59

@hobbitroll: szóval én egy senki vagyok? :D

hobbitroll 2013.07.18. 23:03:57

@A.Snatch: kezeltesd magad, a lédi/igi veszekedés nagyságrendekkel szórakoztatóbb :D

Ádám 2013.07.18. 23:03:58

@Mylady: te BAROM ÁLLAT FÉREG RIBANC KURVA !!!

ÁRVA VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te mocskos pofájú ribanc tehén!!! te férge a "női" nemnek, te undorító patkány.......

hobbitroll 2013.07.18. 23:06:06

@A.Snatch: azt nem mondtam, h senki vagy, mindenesetre nem normális, hogy valakit a poszt érdekel, amikor ilyen jó a "műsor" :) (többit lsd. fentebb :P)

AtiSnatch 2013.07.18. 23:07:10

@hobbitroll: azt hittem a honvédra írod, de utána megtanultam értelmező olvasni :D

Mylady 2013.07.18. 23:07:51

@vén szivar: Anyád a barom állat féreg ribanc kurva, meg a mocskos pofájú ribanc tehén is. Meg férge a női nemnek, meg undorító patkány. Kihagytam valamit?

Egyébként ha tartanánk egy közvéleménykutatást arról, hogy hányan nem élnek azon anyák közül, akiket te itt lekurváztál, mocskoltál, szidtál stb, valószínűleg elég hosszú lenne a lista.

hobbitroll 2013.07.18. 23:08:16

@A.Snatch: ez mit jelentsen? kisakkoztad, mivel nem vagy _valaki_ nem maradt más lehetőséged, minthogy senki légy? :D

hobbitroll 2013.07.18. 23:09:23

@A.Snatch: ahhh ... akk sztornó :D

a blogmoci kétkommentközött monnyon le!!!!!

England win The Ashes! 2013.07.18. 23:10:38

@hobbitroll: annak már vége. Most ha jól látom, a szivar-mylady rangadó jön, de ha valamelyik amerikás tahó is beugrik, na az lesz ám a csemege.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:11:50

@hobbitroll: a műsort figyelemmel kisértem, csak közbe informálódni akartam, h mi lett a meccs eredmény. a poszt meg kinemszarjale

hobbitroll 2013.07.18. 23:12:39

@Ian Bell 4 Prez: azaz, hagyma majd jól megmondja, hogyan megy ez a ámerikában (mintha az olyan sokat segítene rajtunk, vagy a poszteren) :D

Mylady 2013.07.18. 23:13:16

@Ian Bell 4 Prez: Á, nem jön. Már unom ezt a faszt. Egy éve ezt csinálja. Pedig eredetileg hozzá sem szóltam.

Ádám 2013.07.18. 23:13:51

@Mylady: tényeket RIBANC! TÉNYEKET !

hobbitroll 2013.07.18. 23:14:45

@A.Snatch: a meccs eredménye? szerintem lédi:igi = 0:0, de erről nekik biztos más a véleményük :D

Mylady 2013.07.18. 23:17:35

@hobbitroll: Miért 0:0? Én feltettem egy kérdést 36x, ő nem válaszolt egyszer sem. Csak mellébeszélt, aztán meg elkezdett viszakozni, hogy ő nem is azt mondta. Pedig de.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:17:51

@hobbitroll: hellohello!kapcsolj másik csatornára!én a honvéd meccs eredményről beszélek,nem a homár k1-ről :D

gabors 2013.07.18. 23:19:03

kezdodik .... ?!?!

cigar es mylady ... nyomjak kivancsi leszek ki adja fel ...

AtiSnatch 2013.07.18. 23:20:05

@Ian Bell 4 Prez: te tisztánlátó vagy? :O :D

Mylady 2013.07.18. 23:20:52

@gabors: Szerinted?
Vénszivar egy éve nyomja ugyanazt a mocskolódást, minden egyes kommentemre.
Én kb félévente egyszer válaszolok.

Ez egyébként kb ugyanaz a sztori, mint a tiétek.

Ádám 2013.07.18. 23:23:14

@Mylady: ITT A TÁRSAD!!!
MEGJÖTT A MÁSIK MOSLÉK!!! ANYÁZÓ FÉREG!!!

AtiSnatch 2013.07.18. 23:24:40

na cakkát! majd holnap meséljetek! :D

England win The Ashes! 2013.07.18. 23:34:28

@hobbitroll: ott ilyen nem fordulhat elő. Pláne mert minden lakásnak és háznak saját atomerőműve van, ami alkalomadtán Irán vagy a KNDK ellen is bevethető.

hobbitroll 2013.07.18. 23:35:44

@Ian Bell 4 Prez: aztaqrva, ezt nem is tudtam! köszi, megérte reggel felkelni :D

t0m973 2013.07.18. 23:38:18

nyertek a jugoszlávok 2-0-ra a honvéd ellen,hát kábé erre számítottunk

hobbitroll 2013.07.18. 23:45:42

"Nagy az isten állatkertje. Egy 36 éves amerikai férfi pert indított az Apple ellen. A férfi szerint az Apple a hibás abban, hogy túl sok pornót nézett és emiatt elhagyta a felesége a gyerekével együtt. A férfi szerint az Apple-nek szűrőkkel kellett volna ellátnia az általa gyártott operációs rendszert..."

hup.hu

galicius 2013.07.19. 00:02:44

Az ELMŰ szarik rád.Ők,bár szolgáltatók,de mégis úgy viselkednek,mint,ha hatóság lennének.Nagyon nem érdekli,hogy szegény néninek sokkot okoznak.Ezek nem emberek,droidok.Agyatlanok.Reggel felprogramozzák őket és csak azt tudják csinálni,ami a programban van.Különben is,most ezek a cégek rohadtul haragszanak ránk a rezsicsökkentés miatt.Vegyél inkább egy aggregátort és hagyd a fenébe őket.

TH 2013.07.19. 01:59:19

Nem olvasom végig a kommenteket, mert lusta vagyok, de a posztolónak üzenem, hogy ha a kedves rokon vidéken vizsgázik, akkor egy ún. MEGHATALMAZÁSI SZERZŐDÉSSEL bárki intézheti helyette a családból.

És elárulok egy nagy-nagy titkot. Ha véletlenül más írja alá az unokaöcs helyett, akkor sem történik semmi baj, nem fogják hitelesíttetni az aláírást (ráadásul a beleegyezésével történik, senkit nem károsítanak meg stb.), és akkor esetleg határidőn belül is el lehet intézni azt, amit el is kell intézni.

gabors 2013.07.19. 02:04:50

@vén szivar: Szia remelem jol vagy ...

gabors 2013.07.19. 02:05:55

@hobbitroll: ezt mar Jozef belinkelte tegnap ... de ahogy irod

gabors 2013.07.19. 02:07:17

az volt mar hogy allamositani kellene az ELMU-t par fideszest a vezetesbe mindjart megoldodik minden az igaz aram nem lesz

telkoe 2013.07.19. 08:59:07

@galicius: Agyatlan a kedves neni rokonsaga volt amikor nem foglalkozott a szerzodeskotessel es utana hiszteriazott hogy nincs a mamanal aram.

ghck 2013.07.19. 10:12:02

@Thule:
A siccen kívül felhívnám a figyelmedet az írásjelekkel kapcsolatos helyesírási szabályokra is, ha már helyesírásból vállalsz kioktató szerepet.

teotwawki 2013.07.19. 10:37:42

Nem akarom piszkálni a posztolót, így is kapott már bőven eleget. Csak szeretném figyelmeztetni, hogy ha esetleg eddig még nem tették meg, akkor sürgősen papírozzák le, és az illetékhivatalban jelentsék be az ajándékozás tényét. Mert ha az unoka egyetemista lévén nem rendelkezik bevallható jövedelemmel, akkor legkésőbb jövő májusban (az SZJA bevallások határideje után) a NAV-ot nagyon fogja érdekelni, hogy mégis miből vett ingatlant. Utólag már nem nagyon fogja őket meghatni ez a gazdag külföldi nagybácsi fedősztori. Olcsóbb és egyszerűbb befizetni az ajándékozási illetéket, mint esetleg végignyomni egy vagyonosodási vizsgálatot és duplán leadózni (+50% bírság) a külföldön egyszer már adózott jövedelmet.

HereGuru 2013.07.19. 11:01:48

@atpijkamo: "Mondtam, hogy én csak varratszedésre jöttem, mire közölték, hogy ahhoz nem kell orvos, menjek haza és szedjem ki magamnak. Így is lett, hazamentem és kiszedtem a varratokat a lábfejemből." Te, melyik Kór-ház ez? Nem ismerik a magától lebomló varratot?

Aureliano Buendía 2013.07.19. 16:41:26

@galicius: te tényleg ekkora hülye vagy, hogy úgy kommentelsz, hogy előtte nem olvasol, vagy pedig csak minket akarsz szórakoztatni?

j311 2013.07.19. 17:33:13

"Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni."

Szar lehet ilyen gyengen az elet...

igazságos 2013.07.19. 21:13:29

@teotwawki: de hát megmondta itt az adószakértőnk konkrétan, hogy ez nem csalás, ha nem teszed meg ezt a lépést

hiába magyaráztam én is neki

igazságos 2013.07.19. 21:16:05

szóval tényleg én nyertem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:23:33

@Graeme Swann 4 Prime Minister: anyad a taho
megnyugodtal?
beugrottam, mert a legfelso posztban a ven buzi megemlitette, hogy csorte volt
remelem most mar OK

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:25:06

@Mylady: nem lenne Igivel baj
csak buta
es meg ez sem lenne baj, de okosnak hiszi magat
a fogyatekossagaert sajnalom, de nem kell vele visszaelni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:26:24

@Graeme Swann 4 Prime Minister: egyre sotetebb vagy
valami komoly trauma erhetett

igazságos 2013.07.20. 13:15:59

@hagyma: mindd, mi van, mivel érdemeltem, ezt tőled?

Szerintem én vagyok itt az egyetlen, aki nem haragszik rád, na meg úgy legyint erre

mivel ismersz, úgy ez mèg inkább jellemez téged, mint embert

Pedig nincs veled gondom, hiába próbálsz itt szemètkedni

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.07.21. 10:27:03

édesanyánk, a néni ?!?!?!?!?! mi a fasz van? lakásmaffia-e?!
süti beállítások módosítása