Tékozló Homár

Mégis bevett módszer a jegylopás ellenőréknél?

2013.07.26. 11:37 | jackyll | 117 komment

metroszakaszjegy.jpgKaptunk egy újabb történetet, amelyben az éjszakai ellenőr egy egész tömb gyűjtőjegyet tett zsebre illegálisan leszállított utastól. Tényleg ott tartunk, hogy minden utazás elején le kell fényképezni telefonnal a jegyet, hogy maradjon bizonyíték? Tényleg:

Október 7-én éjjel 1.15 perckor a Zichy Géza utcánál a 979-es éjszakai járatra felszállva figyelmetlenségből egy metrószakaszjegyet érvényesítettem, aminek a járatra való érvénytelenségére a buszvezető és a körszakállas ellenőr is felhívta a figyelmemet. Ezután elővettem 10 db jegyet tartalmazó gyűjtőjegyemet és egy addig kezeletlen jegyet szabályosan lekezeltem ugyanannál a jegykezelőnél, mint a metrószakaszjegyet. A busz elindulását követően rögvest odajött hozzám az ellenőr, elkérte a gyűjtőjegyemet, amit én jóhiszeműen odaadtam. Ő pedig ugyanott, ahol én érvényesítettem a sajátomat kilyukasztott egy próbajegyet, majd a gyűjtőjegyemmel együtt zsebre vágta és közölte, hogy kezeletlen jeggyel utaztam, ezért fizessek 8 ezret vagy szálljak le. Mivel közteres nem volt a közelben és egy koncert után éjszaka nincs kedvem rendőrt hívni és bizonygatni, hogy már pedig volt érvényes jegyem, egyszerűen leszálltam. A cikk végére ki fog derülni, hogy ez rossz ötlet volt, hiszen a jegyellenőr vélhetően kitépte a kezelt jegyemet a jegytömbből és így csatolta a jelentéséhez. Ez egy nagyon jó húzás volt a részéről, hiszen így nem tudom bizonyítani, hogy volt kezelt jegyem és sajnos azt sem, hogy Ő tépte ki.

Ezek után leveleztem egy jóízűt az ügyfélszolgálattal. Elpanaszoltam nekik az egész esetet és kiemeltem, hogy mivel először egy metrószakaszjegyet érvényesítettem és megőriztem, ezért küldjenek egy fényképet a gyűjtőjegyben található jegyekről, jelentésről és össze lehet hasonlítani. Véleményem szerint egyszerű lopás történt, ezért a rendőrséghez is szerettem volna fordulni, de az ellenőr adatainak kiadását megtagadták. Mellékesen jegyzem meg, hogy volt egy hölgy a buszon, akinek tényleg nem volt jegye, de szeretett volna vásárolni egyet, pénzzel a kezében szállt fel a buszra. Neki is azt mondta az ellenőr, hogy fizessen 8 ezret vagy szálljon le, mivel 2012 júniusa óta nem kötelessége jegyet adnia. Kíváncsi lennék rá, hogy ez tényleg így van-e. Másfelől állandóan hangoztatják, hogy a BKK érdeke nem a pótdíjazás, hanem hogy minél többen vegyenek jegyet, bérletet. Az ellenőr magatartása ezzel a szemlélettel összeegyeztethetetlen, de ha az üzletszabályzat szerint nem köteles jegyet adni, akkor a saját üzletszabályzatuk is az.


Bemásolom a válaszlevelükből a releváns részeket, mert több levélváltás is volt köztünk, természetesen eredménytelenül:

„Az Ön által jelzett esetről az ügyben érintett jegyellenőr a történtek után, 2012. október 7-én szolgálata befejezésekor jelentést írt, melyhez csatolta az észrevételében is említett 10 db-os gyűjtőjegyet is. A munkatársunk által írt jelentés egyértelműen tanúsítja, hogy Ön kezeletlen jeggyel utazott a 979-es jelzésű autóbuszon, melyet a gyűjtőjegyhez csatolt ellenőri próbajegy is igazol. Jegyellenőrünk tájékoztatta Önt a pótdíjazási ügy rendezési lehetőségeiről, melyet követően Ön a 035/283819 számú gyűjtőjegyet hátrahagyva távozott a járműről.

Kérésének megfelelően visszaadjuk az említett gyűjtőjegyet, tekintettel azonban arra, hogy a járművön a pótdíjazástól elzárkózott, így kizárólag annak megfizetését követően van lehetőségünk az 5 db kezeletlen jegyet is tartalmazó gyűjtőjegyet visszajuttatni. A helyszíni 8.000 Ft összegű pótdíj megfizetésére lehetőséget adunk szakterületünk épületében, az alábbi helyszínen és időpontokban:

Cím: 1146 Budapest, Thököly út 173.
Ügyfélfogadási idő: Hétfő – csütörtök: 7 órától- 15 óra 30 percig, Pénteken: 7 órától 14 óráig.”

„Tájékoztatjuk, hogy nem áll módunkban a kérésének eleget tenni, miszerint nagy felbontású képet küldjünk a leadott jegytömbről és a jelentésről. Abban az esetben ha befárad az illetékes szakterületünkhöz a leadott jegyet a helyszíni pótdíj megfizetését követően visszaadjuk. Tájékoztatjuk, hogy a gyűjtőjegyben nincs a járatra érvényes kezelt jegy, a jegytömbben 2 db metró területén, 2 db eltérő kódú kezelt jegy, és 5 darab kezeletlen jegy található.

Társaságunk komolyan veszi a jogszabályokban foglaltakat, és azoknak lehetőségeinkhez mérten a legmagasabb szinten eleget kívánunk tenni. Álláspontunk szerint a jegyellenőr a szakterületünkön érvényben lévő szabályzatoknak megfelelően járt el az intézkedése közben. A munkavállaló érdekeinek védelme is kötelessége Társaságunknak, ezért nem áll módunkban az adatait kiadni az Ön részére.”

Amit a levélváltásból tehát kiemelnék az az, hogy összeszámolva a gyűjtőjegy tartalmaz 9db jegyet és nem hajlandóak képet küldeni róla. Én sosem szoktam kitépni, meg ha ki is tépném, miért pont csak egyet tépnék ki?

Egyetlen bizonyítékom maradt az éjszakáról: a kezelt metrószakaszjegy, amelyről mellékelek is egy képet. Ezt legalább össze lehetne vetni a a leadott próbajeggyel, hogy egyezik-e. De még erre sem voltak hajlandóak. A gyűjtőjegyet állítólag a mai napig őrzik, szeretném visszakapni, de fizetni nem vagyok hajlandó, mert volt érvényes jegyem. Remélem ez is eljut a BKK Sajtókommunikációs Irodába és végre visszaadják azt, amit elloptak Tőlem.

A jogi háttér ismertetésével és a mellébeszéléssel már tele van a padlás. Nekem pedig elegem van az egészből! Kérem, akit hasonlóan rászedtek, mint a korábban posztolt hölgyet vagy engem, feltétlenül írja meg a történetét és fogjunk össze közösen a BKK ellen, mert ez tisztességtelen piaci magatartás. És különben is hol marad az örök érvényű szabály mely szerint a vevőnek mindig igaza van? A becsületemet eltiporják, a tolvaj ellenőrt meg szárnyaik alá veszik.

Ezek után szeretnénk kérni - persze a gyújtőjegy fotója is jó lesz, de inkább - egy részletes leírást a közalkalmazott ellenőrök jutalmazási/büntetési rendszeréről, mert van egy olyan gyanúnk, hogy a teljesítménykényszer hatására kénytelenek mindenáron büntetni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2013.07.26. 11:42:32

bevallom nem értem

chloe queen 2013.07.26. 11:49:16

"Ő pedig ugyanott, ahol én érvényesítettem a sajátomat kilyukasztott egy próbajegyet, majd a gyűjtőjegyemmel együtt zsebre vágta és közölte, hogy kezeletlen jeggyel utaztam, ezért fizessek 8 ezret vagy szálljak le. Mivel közteres nem volt a közelben és egy koncert után éjszaka nincs kedvem rendőrt hívni és bizonygatni, hogy már pedig volt érvényes jegyem, egyszerűen leszálltam."

Köszönöm, innentől nem érdekel, ha valaki ennyire nem is tudom mi hogy minden cécó nélkül át adta a gyűjtőjét és hagyta, hogy még egy jegyét kezeljék az engem nem érdekel.

chloe queen 2013.07.26. 11:50:12

@chloe queen: módosítom a próbajegy gondolo nem a gyűjtőből volt...

AtiSnatch 2013.07.26. 11:51:45

na menjek a pitsába már a bkv!

AtiSnatch 2013.07.26. 11:53:42

@Avi Snatch: természetes a bkv menjen,ne én! bocsánatot kívánok!

Neela _ t 2013.07.26. 11:57:00

Mindenki magának ír?
Legalább nem lesz vita :D

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.07.26. 12:00:07

Buktál 5 jegyet.. na bumm.. örülj, hogy nem vertek meg.. ellenőréknél nagy szokás..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:09:08

Beöltözöm ál-ellenőrnek, a békávé nem ad ki adatot, sose kapnak el.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:12:47

Rohaggyonmeg
ablogmoci
lehetőleg
mámamég.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:14:18

@Neela _ t: "Mindenki magának ír?"

Én neked (is) írok, édes.

Csak a blogmoci néha lenyeli.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:16:10

A gyűjtőjegy-tömbből ki kell tépni a jegyet.

☺ágica (törölt) 2013.07.26. 12:19:01

asszem elolvasom még egyszer mert nem értem...

-creeper- 2013.07.26. 12:20:32

Ezek szerint megfelel a jogszabályoknak az, hogy az ellenőr zsebre vágja a teljes tömböt?

Egyébként már abból is tele a padlás, hogy az egész tömböt csak úgy odaadjuk az ellenőrnek. Nem! Kitépjük (!!) azt az egyet, amit oda szánunk, így kárt nem tudnak okozni a tolvaj ellenőrök.

Egyébként gyomorforgató ez a pökhendi stílus, hogy a jelentésből egyértelműen kiderül ez meg az - még csak teret sem ad az utaspanasznak. Ezzel kvázi beismeri, hogy "tisztára mossuk az összes tolvaj ellenőrünket". És mi kell ehhez? Elég összehazudni egy jelentést a műszak végén, amit meg az utas állít, az hazugság - nesze neked szolgáltatói szemlélet!

A legszarabb a becsületes, tisztességes ellenőröknek.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:22:10

@-creeper-: "A legszarabb a becsületes, tisztességes ellenőröknek."

Annél szarabb már csak a tisztességes trafikmutyizóknak van.

Neela _ t 2013.07.26. 12:24:53

@atpijkamo: ó :$
De lehet ezt érteni csak variálta a jegyeket :D

Sokorai_Atala 2013.07.26. 12:25:15

Nem értem, felszállt és már használt jeggyel próbálkozott észrevették, megbüntették, de ekkor gyorsan kilyukasztott egy jó jegyet? Vagy hogy.... És azt miért vették el?

Manci néni, a szomszéd 2013.07.26. 12:29:47

Na drágáim, asszem itt az ideje, hogy a férjemmel felmenjünk pestre egy kicsit metrózni. 30 éve úgysem ültünk tömegközlekedésen.

Tetszene, ahogy a férjem beszól az ellenőröknek: "Kutya ül!"

CID 2013.07.26. 12:29:51

@atpijkamo: a blogmoci egy dolog. Az a kérdés @Neela _ t: lenyeli e ?? :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:30:23

"fizessek 8 ezret VAGY szálljak le. ... egyszerűen leszálltam."

"fizetni nem vagyok hajlandó, mert volt érvényes jegyem."

Nem véletlen nem érthető.

Bluemotion 2013.07.26. 12:31:22

Ezek a hülye bkv-s posztok maradjanak a bkv-figyelő blogjában,ez az a színvonal.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 12:31:25

@CID: "@atpijkamo: a blogmoci egy dolog. Az a kérdés @Neela _ t: lenyeli e ?? :D"

Ne bacctasd @Neela _ t: -t, mer kinyomoma szemed.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.26. 12:32:13

" Ez egy nagyon jó húzás volt a részéről, hiszen így nem tudom bizonyítani, hogy volt kezelt jegyem és sajnos azt sem, hogy Ő tépte ki."

És azt hogy bizonyítja, hogy a te jegyed volt? Hogy egyáltalán te voltál?
Kamera? Mert azon rajta van, hogy az ellenőr lyukaszt.

" Az ellenőr magatartása ezzel a szemlélettel összeegyeztethetetlen, de ha az üzletszabályzat szerint nem köteles jegyet adni, akkor a saját üzletszabályzatuk is az."
Ezt nem tudom, hogy gondolták, hogy működni fog...

BKK Logic :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.07.26. 12:34:25

Munkálkodnak a kis maffianövendék gecik. Egy nyilvános fellógatást pont olyan nyálcsorgatva rögzítnék, mint sorozatfüggő a kedvenc mónika show epizódját VHS-re.
@-creeper-: egy elvadult, morált nem ismerő dzsungel az egész. A tömegközlekedés meg pont kiválóan prezentálja (repreneztatívan) az állapotokat.
@atpijkamo: ez jó beszólás volt.
@chloe queen: nem mindenkinek van ehhez szeme, hogy megállapítsa ki ki és milyen célból ki az a ki. Az emberek többsége konfliktuskerülő, ami egyrészről hátrány, de érthető is, mert gondolj bele, ha csak minden másnapra jut egy ilyen, hát nem áll neki mindennek, mindenkinek az ember.

Poszterünk újkeletű pesti, hogy tömböket adogat vagy ennyire jól megy neki anyagilag?

AtiSnatch 2013.07.26. 12:38:16

@Kellemes Zérókomponista: Egyiptomban is tömbökből építettek piramisokat!

2013.07.26. 12:39:25

mikor tanulják már meg a népek, hogy NEM adok oda senkinek semmit, hacsak nem tudja igazolni magáról, hogy rendőr.
Kézből szabad megnézni bármit, megtapizni majd ha hoz magával rendőrt, és írunk róla jegyzőkönyvet.
Velem miért nem történik sosem ilyen?

CID 2013.07.26. 12:44:54

@atpijkamo: Na, nyaljad ki a zéró ánuszát. Én nem bacctattam sosenemse. "Lehet, sajnos"

vantaan 2013.07.26. 12:57:32

Mi az a szar 8 ezer? Ennyiért egy tisztességes ebédet nem kap a Vitézy Dávid valami siófoki szállodába ...most ezt sajnáltad tőle? Akkor most kuncsorogjon a synergonnak vagy Szélesnek? Add oda azt a szaros nyolcezrest ,tudod amin az Orbán Viktor képe van nyomtatva! Még utóbb éhen hal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.26. 12:57:39

@chloe queen: És ha átadod, akkor egy hivatalos személy zsebrevághatja? Ha a poster hülye, akkor az ellenőr még nem lophat, és nem hamisíthat bizonyítékot, mert az azért erősen bűncselekmény.

mrZigi 2013.07.26. 12:59:11

@ProhiOtti:
Nem kell azt odaadni.
A múltkor is kitépték a kishölgy kezéből a jegyet.

Mylady 2013.07.26. 13:00:39

@ProhiOtti: Ezzel az a baj, hogy a BKV utazási feltételei között szerepel, hogy a jegyet, bérletet kérésre az ellenőrzést végző személynek át kell adni. A bérletre rá is van írva. A jegyet nem tudom, mostanában nem láttam jegyet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 13:02:56

@CID: Ennél barátságosabb hozzászólást nem is vártam tőled. De azért téged is szeretlek.

elwood 2013.07.26. 13:05:42

nekem kitépte a karomat a tömbjeggyel együtt

Atörökk 2013.07.26. 13:05:48

Albániában az utasnak fizetnek, ha tömegközlekedik.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.07.26. 13:09:05

@ColT: na várjunk, álljunk meg egy szóra! Attól függ, ki csinálja azt a bűncselekményt. Szerencsés/megfelelő égisz (ánusz) alatt idézőjelessé válik a dolog. Szép, nemigaz? Én látni vélem a groteszk szépségét.
@mrZigi: még fáradni a sem kell. Korrektek!
@Mylady: nem kell utazni, nem kell élni, ennyi. Ez most olyan Igis volt. Megfertőz végül mindannyiunkat.
@Avi Snatch: háh! Ez jó vótt.:)

CID 2013.07.26. 13:12:06

@atpijkamo: Ne is várj. Tudom, hogy szeretsz, de ha baromságokat írsz, ugye nem gond, ha rávezetlek, hogy hajlott korod ellenére, azért nem te vagy az öregek tanácsának feje:)

chloe queen 2013.07.26. 13:12:51

@Kellemes Zérókomponista: értem én hogy béke szerető, nem azt azt mondtam, hogy verje meg, de ebben az esetben elég lett volna azt mondani, hogy akkor hívjanak rendőrt.
@ColT: nem mondtam, hogy nem hülye az ellenőr, de nem kellett volna leszállnia és ráhagynia az ellenőrre, mert nem volt kedve rendőrt hívni...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 13:14:33

@chloe queen: "béke szerető"

Az meg milyen? Megbassza a békét?

FDToth 2013.07.26. 13:16:05

Erdekesseg: mult heten utaztam bo-n ejszakaival (vmelyik nagykoruti) felszallok, mutatom a berletem, biztonsagi megnezi ok. Felszall mogottem 1 stac + csaja. Utobbi ker jegyet, ad egy 500-ast a biztonsaginak es kesz. Leultem, nezem a biztonsagit es megkerdeztem: miert nem adja oda a jegyet? Ha felszall egy masik ellenor es elkeri toluk akkor mit mondanak? Erre a biztonsagi felgman: nem az en dolgom, ne szoljak bele. Ekkor elovettem a nav-dumat: ok, nem szolok bele, hnap elso dolgom lesz h a jaratszamot, szemelyleirast es biztonsagi-szamot kiadoma a nav-nak, ahol dolgozom, most este civil vagyok nem intezkedhetek. Erre a biztonsagi beparazott, odament a csajhoz, kilyukasutott egy jegyet, atadta, sot meg a visszajarot is odaadta. Utana elkezdte nekem mondani h biztos a szarmazasa maitt csinaltam (roma volt), de elmondtam h semmi koze hozza, legyen es viselkedjen normalisan, majd leszalltam.
Bkv/bkk korrupcio? Aaaa, dehogy is....

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 13:17:59

@CID: "baromságokat írsz"

Két sorban csak egyszer mentél nekem. Világrekord! Ebből tudom, hogy a szíved csücske vagyok. Akármilyen öregecske is.

Azért nézzük meg, hogy csak van valami gógyim. az agyérelmeszesedésnek még semmi jele. Aztán meg én továbbjutottam az ötödik elemibe is, ami a posztolók és kommentelők jelentős hányadára nem áll.

pavor nocturnus 2013.07.26. 13:25:02

De mostan nem az a lényeg, hogy érvénytelen jeggyel próbált utazni a jóember, s csak akkor lyukasztott megfelelő jegyet, amikor az ellenőr azt kérte tőle? Mer'hogy akkor már késő, a pótdíjazás ebben az esetben jogszerűnek tűnik. Valószínűleg az történt, hogy a jóember erősen ittas állapotban megrettent a számonkéréstől, lepattant a buszról, a gyüjőtömbjét is hátrahagyva. Máskülönben mit keresne a jegyzőkönyv mellékletében? Másnap meg ahogy kijózanodott megbánta, hogy veszni hagyta a jegyeket, s bősz reklamálásba kezdett...

AtiSnatch 2013.07.26. 13:25:09

@atpijkamo: az ötödik elemibe te voltál Korben Dallasi vagy Leelooi? :)

Egyéves Önkéntes 2013.07.26. 13:25:13

@Avi Snatch: a békávisták építették, ami egy bibliai nép

Zacskóstej 2013.07.26. 13:29:36

Volt jegyed..(állítólag), elvette az összeset és még le is szállított az éjszakába, ahol állhattál buta fejjel.

Szerintem itt a poszt toló a homár,vagy hazudik.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 13:33:55

@Zacskóstej: "Volt jegyed..(állítólag), elvette az összeset és még le is szállított az éjszakába"

+ egy másik jegye is volt
+ 8 ezret is akar fizetni

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.07.26. 13:43:15

valami csoda folytán, 2011-es kommenteket olvastam itt. ennyire meleg van?

AtiSnatch 2013.07.26. 13:43:37

@Egyéves Önkéntes: ja VitezyImhotep volt a fáraójuk, és Oziris Viktor az istenük :) olvastam már róluk ezt azt :D

Disznó Úr 2013.07.26. 13:46:59

Nyilván jutalmat kapnak a bírságolás után és eljátszák azzal, aki a szemükben gyengének tűnik. Igazi mocskos féreg mentalitás.

smartdrive 2013.07.26. 13:52:18

Darwin-díját postán küldjük el

CID 2013.07.26. 13:56:50

@atpijkamo: Na, lebuktam, mijazaz elemi ?:D

A sellok hova alljanak? 2013.07.26. 14:03:40

Hat ezt epp nincs turelmem vegigbogaraszni, altalanosban mar nincsen fogalmazas-ora?

Gondolom az ellenort elkapott bliccelonkent fizetik, es neki konnyebb a bekes utast atverni, mint kuzdeni reszeggel, csovessel, randalirozoval, vitatkozossal.

sundokaan 2013.07.26. 14:25:00

@pavor nocturnus: nekem is ez a verzió tűnik életszerűbbnek

Laciii 2013.07.26. 14:40:17

Naná hogy neked nem adják ki az adatait, de a rendőrségnek kötelező. Feljelentést kell tenni a rendőrségen lopásért, még beismerő vallomás is van :)

herk 2013.07.26. 15:13:27

csak a lényegi rész fölött úszik át mindenki. Volt az ellenőrzés előtt érvényes jegye vagy sem?
Ha jól veszem ki, már utazott egy ideje rossz jeggyel, majd mikor felszálltak az ellenőrök, akkor derült ki, hogy szakaszjegy, ezért jogos a bünti.
Az a kérdés, hogy igy történt-e vagy sem. Ha igen, akkor jogos a bünti, tessék a kasszához fáradni.. Ha nem, akkor hogy?

helianthus 2013.07.26. 15:13:38

@Neela _ t: "Mindenki magának ír?
Legalább nem lesz vita :D "

Ez jó volt! JJJ

Mon3 2013.07.26. 15:28:29

Az ellenőrök mindig is szemetek voltak, de ez egy ilyen munka, mert a másik oldal se kismiska. Évekkel ezelőtt nem találtam a bérletemet az ellenőrzéskor. Kértem az ellenőrt, hogy várjon pár percet, amíg megkeresem. Természetesen nem várt, hanem leszállított, és elkezdte írni a csekket. Még nem fejezte be, mire megtaláltam. Természetesen nem sztornózta, hanem mehettem bemutatni az Akácfába...

Más...: Ültem a Józsefvárosban egy "rejtett erőforrásokkal" dugig tömött buszon. Már messziről lehetett látni, hogy a következő megállóban áll egy csomó ellenőr. Még ők is röhögteg, amikor kiürült a busz, és csak ketten maradtunk fenn rajta.

Mon3 2013.07.26. 15:33:27

@atpijkamo: "trafikmutyi"

Látom, hogy a ballibsi média emlőjét szívod. Magyarázd már el nekem értelmesen, hogy én is értsem, hogy mi az a trafikmutyi?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.26. 15:38:41

@Mon3: Látom, te meg Lézer Jani seggét nyalod. Na, menjél vissza a központba munícióért, mer' ez így kurvagyenge.

Mon3 2013.07.26. 15:39:37

@herk: Olvasd el még egyszer, mert a hozzászólásodból az derül ki, hogy nem voltál elég alapos. Két jegyet érvényesített az idulás előtt. Egy rosszat, és egy jót. Az ellenőr a jót "ellopta", a rosszra meg büntetni akart... (már ha igazat írt a panaszos)

Mon3 2013.07.26. 15:41:27

@agresszív kismalac: Válaszod roppant primitív és pontatlan. Nekem belőled ennyi éppen elég. Nomes est ómen...

JohnHenry 2013.07.26. 15:42:03

nincs benne a posztban és úgy nézem, sokan nem ismerik a rendszert: kettő féle éjszakai busz van bp-n, az egyiken nincs biztonsági őr/jegyellenőr, a másikon van. utóbbin felszállás után azonnal kell lyukasztani, a posztolóval is ez történt.

utána meg egyszerűen átbaszták.

Mon3 2013.07.26. 15:43:08

Bocsánat: Nomen est omen!!!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 15:43:50

@Mon3: "emlőjét szívod"

Én jóval öregebb vagyok mint te, ebben a korban nár nem én szívom az emlőt, hanem az én faszomat szívák a csajok. Egyszer majd felnősz, megtudod, imádni fogod.

A gugli a barátod, de segítek: hvg.hu/itthon/20130430_trafikmutyi_Szekszard_fideszes_kepviselo

"Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. Jómagam ezen meglepődtem. Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem."

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 15:46:31

@batgirl: "2011-es kommenteket olvastam"

Lapozz 2 évvel előbbre!

Tudod, hogy készül a mákos csülök? A szakács véletlenül kettőt lapoz a szakácskönyvben.

Charles63 2013.07.26. 15:54:28

@FDToth: Ez király volt! Ügyi vagy!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 16:02:16

@agresszív kismalac: Nemtom ki az. De még kevésbé tudom, hogy mit akar. Behunyja az agyát, és mondogatja, hogy nemértem, nemértem.

Mon3 2013.07.26. 16:22:26

@atpijkamo: Szóval az a trafikmyutyi, hogy elolvasnak egy listát Szekszárdon??? Ezek a fiúk elég amatőrök, ha ilyen gyengén nyomják. Princztől és Zuschlagtól tanulhatnának végre egy kis technikát.

helianthus 2013.07.26. 16:26:23

@atpijkamo: @agresszív kismalac: ne etessétek! Játsszatok inkább velem!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.26. 16:29:03

@helianthus: Papásmamás?
(Amúgy is lejárt szavatosságú cuccal küldték vissza a szerencsétlent.)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 16:29:33

@helianthus: Már megbocsáss, de mikor tudsz te ilyen egetverő baromságokat mondani?

@agresszív kismalac: Igen. Én ilyen képekben is tudok beszélni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 16:30:36

@agresszív kismalac: "Papásmamás?"

Közöd?

Neked ott a búgócsiga.

Minygyár ölremegyünk...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 16:33:26

@atpijkamo: ""béke szerető"
Az meg milyen? Megbassza a békét?"

Újra olvastam magam, és röhögök rajta.

Van ennél lejjebb?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.07.26. 16:38:43

Hát a valaki annyira barom, hogy bármit kiad a kezéből, az meg is érdemli.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 16:40:34

@dr. Közbiztonság Szilárd: "bármit kiad a kezéből"

A faszomat át szoktam engedni a csajnak. Bár igazad van, magam is elintézheném a kezemmel...

Cecan Basescu 2013.07.26. 17:38:23

Kicsit elvesztettem a fonalat. Végül mit lopott el az ellenőr? A gyűjtőjegy ott van a BKKnál. Már az is eleve ésszerűtlen, hogy valaki 1500 forinton hisztizzen, az meg pláne, hogy a BKK 8000 forint befizetése után visszaadjon 1500-at, mert így akar extra profitot. Ez a sztori nem kerek.

beni.vam 2013.07.26. 18:23:13

Pár hete történt...A 15 éves gyermekemet az ellenőr jogtalanul büntette meg. A gyermek sírva jött haza, megmutatta a lekezelt jegyet, amely jól láthatóan be van nyomva de nincs átlyukasztva. Elmondása szerint nem működött jól a lyukasztó, ezt az ellenőrnek is elmondta. Hiába mutatta fel a lekezelt jegyet, a diákigazolványról szóló igazolást az ellenőr ennek ellenére 16.000.-Ft-ra büntette! Kérdésem a következő: Hogyan bizonyítható ebben az esetben, hogy igazságtalanul büntették meg? Mi a garancia arra, hogy ez nem fog megismétlődni? Az illető visszaélt a hivatásával, jogtalanul büntetett, kiskorú gyermekemet kihasználva, szégyenbe téve a többi utas előtt. Mi is megőriztük a kezelt jegyet, kértük, hogy mutassák fel a próbajegyet. Várjuk fejleményeket, a kérelemre még nem érkezett válasz.

ZöldszemM 2013.07.26. 19:14:01

Nos velem valami hasonló történt még Hollandiában, jó pár éve. Vettünk egy bérletet ami szólt egy kikötői hajó körútra, meg ezzel fel lehetett menni a Space tower be ( egy kurva magas toron). és természetesen villamosozni is ingyen. már nagyjából végeztünk, szállunk le és szemben jön egy fiatalember, makogja , hogy ticket - ticet. én meg arra gondoltam, hogy valami jegyet akar nekem valami előadásra kínálni. Szépen eltolom és mondom tört angolsággal, hogy no -ticket - no ticket. Nos mire leszálltam leesett a tantusz, hogy miféle ticket ről lenne szó. Nézegetem a zsebeimet sehol a tiket, már majd kivert a veríték. Nos az érdekesség, hogy erre a villamos sem ment tovább, sőt leszállt a többi ellenőr is és egymással karatyoltak mobilon - gondolom a jó fogást ecsetelték egymásnak. mondtam én, hogy ok. meg, hogy Wir sind turisten - nem hatotta meg őket Csak álltak és állt a villanyos is. Végre meglett a jegy, na erre már é lettem magabiztos , megnézik, majd adják vissza, ekkor már én kérdezetem Alles ist ok/ordnug. ?? Mondják ok én meg csak megjegyzem You ara all ideot you are grazy - menjetek a picsába.Nemzetközi jelzéssel értésükre is adtam a véleményem. Csak azt sajnálom, hogy nem várakoztattam tovább a villanyost.
Szerencsére nem vertek meg , mert volt vagy 30 hollandus tanú.
Azóta ha magyari ellenőr jön, mindig provokálom őket : kérik a jegyet visszakérdezek miért kéri ? Meg hogy van é egyáltalán engedélye , szóval a passzív ellenállással is meg lehet keseríteni az életüket.
mert tény ellenőrzésre át kell adni a jegyet , de nincs leírva , hogy mennyi idő elteltével.
Persze ezeket a mókákat csak nappal tanúk jelenlétében lehet csinálni, sajnos éjszaka nekik áll a pálya.

ZöldszemM 2013.07.26. 19:15:20

@Avi Snatch: Nos velem valami hasonló történt még Hollandiában, jó pár éve. Vettünk egy bérletet ami szólt egy kikötői hajó körútra, meg ezzel fel lehetett menni a Space tower be ( egy kurva magas toron). és természetesen villamosozni is ingyen. már nagyjából végeztünk, szállunk le és szemben jön egy fiatalember, makogja , hogy ticket - ticet. én meg arra gondoltam, hogy valami jegyet akar nekem valami előadásra kínálni. Szépen eltolom és mondom tört angolsággal, hogy no -ticket - no ticket. Nos mire leszálltam leesett a tantusz, hogy miféle ticket ről lenne szó. Nézegetem a zsebeimet sehol a tiket, már majd kivert a veríték. Nos az érdekesség, hogy erre a villamos sem ment tovább, sőt leszállt a többi ellenőr is és egymással karatyoltak mobilon - gondolom a jó fogást ecsetelték egymásnak. mondtam én, hogy ok. meg, hogy Wir sind turisten - nem hatotta meg őket Csak álltak és állt a villanyos is. Végre meglett a jegy, na erre már é lettem magabiztos , megnézik, majd adják vissza, ekkor már én kérdezetem Alles ist ok/ordnug. ?? Mondják ok én meg csak megjegyzem You ara all ideot you are grazy - menjetek a picsába.Nemzetközi jelzéssel értésükre is adtam a véleményem. Csak azt sajnálom, hogy nem várakoztattam tovább a villanyost.
Szerencsére nem vertek meg , mert volt vagy 30 hollandus tanú.
Azóta ha magyari ellenőr jön, mindig provokálom őket : kérik a jegyet visszakérdezek miért kéri ? Meg hogy van é egyáltalán engedélye , szóval a passzív ellenállással is meg lehet keseríteni az életüket.
mert tény ellenőrzésre át kell adni a jegyet , de nincs leírva , hogy mennyi idő elteltével.
Persze ezeket a mókákat csak nappal tanúk jelenlétében lehet csinálni, sajnos éjszaka nekik áll a pálya.

ZöldszemM 2013.07.26. 19:16:19

ja hogy ismételtem ! Hát az ismétlés a tudás anyja

helianthus 2013.07.26. 19:24:52

@agresszív kismalac: " Papásmamás?"
Az jó lesz, szeretem!

@atpijkamo: "Már megbocsáss, de mikor tudsz te ilyen egetverő baromságokat mondani?"
Hát passz! Ilyeneket még a legrosszabb pillanatomban sem. Pedig olyankor tudok alakítani azért én is.

helianthus 2013.07.26. 19:26:11

@atpijkamo: "Minygyár ölremegyünk... "
Rajtam ne vesszetek össze fiúk, nem érek annyit. :}

gmower (törölt) 2013.07.26. 19:30:49

Naponta látom a sok rohadt csalót a buszon, aki előkapja a kis gyűjtőjegy tömbjét, amikor felszáll az ellenőr... "Kedves" posztoló, legyél oly kedves és fizess azért a kurva szolgáltatásért, vagy legalább ha már lebuksz lopás közben, akkor utána fogd be a pofád. Nehogymár még neked álljon feljebb baszod.

England win The Ashes! 2013.07.26. 19:44:29

@ZöldszemM: Gratulálok, kemény vagy, mint a Detki keksz.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 20:20:07

@helianthus: "tudok alakítani azért én is."

Meséjj! Meséjj! Meséjj!
Lécci! Lécci! Lécci!

helianthus 2013.07.26. 20:33:16

@atpijkamo: á, annyira nem izgalmas, csak mondjuk olyan, hogy megkérdezik a nevem és elgondolkozok rajta, meg ilyenek. Ez a fáradtságtól szokott lenni nekem. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.26. 20:35:37

@Graeme Swann 4 Prime Minister: Nagyon óvatosan fogalmazol. Nekem a fasz jutott eszembe, mint jelző.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.07.26. 22:30:08

Vödrös gyűjtőjegyet az aldiból, az vótmá?

egy atlag 2013.07.26. 22:34:39

ellenőrnek semmit nem adunk át. és közben úgy, hogy csak ő hallja szidjuk az anyját...jó móka :D egyébként meg taxi vagy sofőrszolgálat a tanácsom...ja, 120 kg testsúly, sportos alkattal és felnyírt haj...még a jegyet sem kérték tőlem soha...csak ültem békésen és bambultam vagy a "tovább" vezényszóval utasítottam a szerencsétleneket :D

egy atlag 2013.07.26. 22:36:32

régen milyen geci is tudtam lenni :D

Cpt. Flint 2013.07.27. 00:13:29

@helianthus: ""Minygyár ölremegyünk... "
Rajtam ne vesszetek össze fiúk, nem érek annyit. :} "

szerintem úgy értették, hogy a te öledre... ;o)

bigmac 2013.07.27. 02:35:21

Nem egyszer melettem is elballagott az ellenőr...valahogy engem is elég gyakran kihagynak...mondjuk nem sok van amelyik nagyobb nálam...csicska szar mind csak a kisebbeket basztassák....meg én elő nem veszek semmit amig be nem talál és érdekes módon sokszor műkszik....meg bliccelni kell...sportból:)...akkor nincs vita...yó éjszakain metrón körülményes

barker 2013.07.27. 06:05:50

Sima Miklós · BMF-KVK
Magyarul meglopsz minket,

a többes szám mily jó olvasni remélem a szabályzat megállapitásában is benne voltál.Ha mindenki igy lopna üres volna a börtön a tolvajok miatt mert ezért még senkit sem zátak be.Megkárositás na az mán valami de ebben az esetben sem kellene űlni érte.

barker 2013.07.27. 06:10:51

Attila Erdős · Top Commenter · Szőlőmunkás at Egy igazán globalizált vállalat
Függetlenül a cikk tartalmától te egy becstelen ingyenélő vagy. Próbáld ugyanezt megjátszani az ABC-ben is, vinnének a sittre, mint a majmot!

A majmot sem viszik a sittre.Az ABC-ben van választási lehetőség,hogy melyik gyártó termékét mennyiért veszed meg no itt ugye sánta a kutya óhhhhh micsoda bűnözés folyik a kicsik között.

lordjim 2013.07.27. 19:41:04

@Avi Snatch: tel-aviv-ban is van bkv? érdekes...

lordjim 2013.07.27. 19:50:32

@vantaan: na,megin'egy Bajnai-fan. (jegytömböt libára cserélek)

helianthus 2013.07.28. 06:38:14

@Cpt. Flint: te velem beszélgettél éccaka? Te se tudtál aludni?

Mylady 2013.07.28. 12:18:43

@helianthus: @atpijkamo:
Jaj, hát a fáradtságtól az ember igen érdekes dolgokat tud művelni.
Én álltam már a házunk kapujában a kaputelefonhoz tartott céges belépőkártyával, várva, hogy nyíljon az ajtó :)

Meg a céghez is próbáltam bkv bérlettel bemenni :) és amikor a biztiőr vigyorogva közölte, hogy az úgy nem lesz jó, akkor csak néztem bambán, hogy "miért, már nem dolgozom itt?" Azt mondta, hogy azt nem tudja, de hogy bkv bérlettel nem fogok bemenni, az biztos :)

De a legszebb az volt, amikor kértem egy bizonyos salátát a MCD-ben, a pultos csaj meg kicsit furcsán nézve mondta, hogy nem jó helyen kérem. Én körülnéztem, hogy talán rossz kaszánál állok, vagy mi van? De nem jöttem rá, ezért megkérdeztem, hol kell kérni. Azt mondta: leginkább a Burger Kingben :)

helianthus 2013.07.28. 12:50:54

@Mylady: igen. És az a baj ezzel, ahogy a kolléganőm nemrég megfogalmazta (ő egy hónap alatt másodszor indult el 1 órával hamarabb melózni és mivel másokkal jön, 1 órát kellett munka előtt várnia, hogy egyáltalán beérjen), hogy ha már 3x éves szenilis vagyok, mi lesz velem később? :)))
Én mondtam, hogy semmi, addigra már rég megtanulsz ezzel együtt élni, nem lesz olyan tragikus a változás, ami nem is lesz.

Cpt. Flint 2013.07.28. 13:54:50

@helianthus: meg kellett várni, míg a gyerek lefekszik. őt meg 11-kor hoztam haza az előadásáról, úgyhogy így jártunk. :)

helianthus 2013.07.28. 13:59:29

@Cpt. Flint: ja!
És persze a gép előtt kell megvárni, hogy lefeküdjön a gyerek.
Értem.
Modern szülők, modern gyerekek. :DDD

Mylady 2013.07.28. 17:02:26

@helianthus: Á, szerintem ez nem szenilitás, hanem a fáradtság. Egyszerűen döbbenetes néha, hogy mennyire ki tudok merülni a munkában (mondjuk nem is 8 órát dolgozom, az tény).

bekbórd! 2013.07.29. 11:58:13

Hol van az a szabály, hogy a vevőnek mindig igaza van? Oda megérné vásárolni járni. Nekik nem annyira.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.08.02. 11:51:05

Aki érvényes jegy vagy bérlet ellenére leszáll egy ilyen felszólítás után, annak vaj van a füle mögött! Szóval szerintem kamu a történet.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.08.02. 11:55:26

Mondjuk a történetben az a rész gyanús, hogy miért is rakta el a gyűjtőjegyet az ellenőr, ha volt gyűjtőjegy még nem használt jegyekkel, akkor miért kellett leszállnia? Szerintem ha a történet igaz, akkor az ellenőr és a BKK érvelése semmilyen szinten sem állja meg a helyét, tisztán látszania kellene számukra, hogy itt valami bűzlik!

Joe80 2013.08.03. 15:09:25

Dikk, megy a felzárkódtatás.
süti beállítások módosítása