Tékozló Homár

Este tényleg nem árul jegyet a BKK?

2013.07.31. 12:05 | jackyll | komment

Kicsit túltöltődtünk a múltheti a BKK szerint hamis/kétszer kezelt, igazából egyszer kezelt jegy történetével, aminek egyébként még nincs vége, máris itt egy újabb. Naiv ügyfél hiába próbált este n9-kor jegyet venni, ez fizikailag lehetetlen, de nem véletlenül:

A sztori még július 18-án történt a Dózsa György úti metrómegállóban este n9-kor. Nincs bérletem, ezért jegyet akartam venni, hogy eljussak a Batthyány térre, de ezt több probléma nehezítette:

  • a jegykiadó automata nem működik (szinte soha), ezért az nem opció (papírpénzt egyébként se fogad el, meg bankkártyát sem - éljen a 21. század),
  • a forgalmi iroda ablakára ki volt írva, hogy "technikai okok miatt nincs jegyeladás", miközben az ablak mögött (3-4 méterrel hátrébb) ott ült az ember, persze nem volt hajlandó jegyet adni, oda sem jött az ablakhoz, (az már egy érdekes kérdés, hogy a papír alapú jegy kiadásához milyen technikai feltételek szükségesek a váltópénzen kívül?)
  • Miután hangosan nemtetszésemet fejeztem ki, észrevettem, hogy egy darab ellenőr áll a metrólejárónál, ezért megkérdeztem tőle, hogy tőle tudok-e jegyet venni. Ekkor jött a meglepő válasz, hogy nála van jegy, de csak a 450 HUF-os, de egyébként meg van neki tiltva(!), hogy jegyet adjon el. Közöltem vele, hogy márpedig nekem jegy kell, meg egyébként is hogy képzelik, hogy nem lehet jegyet kapni este n9-kor, erre azt mondta, hogy akkor ad el jegyet, de ne reklámozzam, mert nekik a BKK/BKV utasításba adta, hogy tilos jegyet eladni.

Mivel végül is korrekt volt a fickó, megkérdeztem, hogy ez most valami új szopatási koncepció, és a válasz a következő volt: (nem szó szerint, de ez a lényeg)

"Este 8 és f10 között (amikor még azért járnak sokan a metróval) azokon az állomásokon, ahol nincs rendes jegypénztár csak forgalmi iroda, technikai okokra hivatkozással megtagadják a jegyeladást a forgalmi irodában, valamint utasításba van adva, hogy az ellenőröknek TILOS a jegyeladás (de ha valami folytán eladnak, akkor is 450 HUF-ért kapsz csak jegyet), így ha muszáj BKV-val utaznod, kénytelen vagy jegy nélkül lemenni a metróba, ahol alig várják az ellenőrök, hogy megbüntethessenek 16.000,- HUF-ra."

Szóval itt tartunk. A (többek között) az én adómból fenntartott BKK/BKV szánt szándékkal lehetetleníti el a jegyvásárlást azzal a céllal, hogy utána a "bliccelő utast" szerintük jogosan alaposan megbüntethesse. Szóval a cél nem az, hogy mindenki vegyen jegyet, hanem hogy minél több büntetést ki lehessen osztani (nem vagyok naív, világos, hogy kellenek a büntetési bevételek is, hogy lehessen még mit ellopni, de az, hogy ez rendszerszinten így megy, szerintem felháborító).

Nem vagyok jogász, de szerintem ez a magatartás azt jelenti, hogy a BKV nem teszi lehetővé/ellehetetleníti, hogy szerződésszerűen (érvényes jeggyel) használhassam a metrót, de mindent megtesz annak érdekében, hogy utána az én "szerződésszegésemnek" büntetés legyen a következménye. Szerintem ebben az esetben nem hivatkozhat a BKV és köztem létre jött szerződésre, mivel ő is megszegte azt, azzal, hogy fizikailag nem lehet jegyet kapni.

Szummázva, én végül is megoldottam a helyzetet, tudtam jegyet venni (az is megér egy misét, hogy csak a 450 HUF-os jegyet lehet megvenni ilyen esetben!), de el tudom képzelni, hogy ha nem egy normális ellenőrt fogok ki, hanem egy olyat aki nem ad el jegyet, akkor ott állok, hogy vagy odaérek valahova időben és kockáztatok, vagy elfelejtem az egész BKV/BKK-nak hívott szarkupacot és nem veszem igénybe (de milyen jó, hogy az adómból van). El lehet képzelni, hogy egy külföldit vagy egy BKV-t nem ismerő potenciális utast milyen szinten meg lehet így szívatni.

A következő alkalommal, ha ilyet tapasztalok, le fogom kamerázni az egész eseményt.

Sok felháborító dolgot tapasztaltam már a BKV-val kapcsolatban, de azt azért nem gondoltam volna, hogy egyszer ide jutunk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.07.31. 12:41:16

Albániában irigykednek, hogy nekik ez hogy a fenébe nem jutott eszükbe előbb.

AtiSnatch 2013.07.31. 12:43:54

@csiri bá: vagy beszart az irónia detektorom vagy elmész te a pitsába...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 12:44:31

Van nálam két buszjegy, egy bankkártya, egy húszezres, pár százas, két gumi és egy teló. MINDEN élethelyzetet meg tudok ezzel oldani.

Ha nem lenne buszjegyem, és nem kapnék, akkor mennék taxival.

borisz 2013.07.31. 12:46:57

szerintem már az is egy alávaló geciség, hogy a járművezetőnél 450 ft a jegy pl a trolin. a megállók 90%-nak a közelében nem lehet kapni jegyet, és mégis drágább, ha becsületesen utazok.
lo-gi-kus

Manyecska 2013.07.31. 12:47:33

@atpijkamo: buszjegy mi a szarnak??:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 12:47:35

@Avi Snatch: Ne bántsd! Teljesen jót mondott.

Van aki 5 percnél előrébb tud gondolkodni. Pláne, ha nem először fordul elő vele, hogy iszik vagy metrózik.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 12:50:43

@Manyecska: Ha elfogy a taxi. Volt, amikor 15 perc múlva tudtak volna csak küldeni.

Csak megjegyzem, sose volt ilyen olcsó a taxi, mint most.

@csabapayne: "Budapesti túlélőszett."

Budapesti túlélőszett fiúknak. Különben betétem lenne.

borisz 2013.07.31. 12:51:17

@atpijkamo: ja, van akit meg váratlanul ér egy-egy szituáció. és akkor ezeket a "remek" "megoldásokat" kínálja az adójából fenntartott cég. gondolom te még soha nem kerültél olyan helyzetbe, amire nem voltál felkészülve, csak, mert a dolgok hirtelen másképp alakultak.
és az meg sem fordult a fejedben, hogy eleve nem így kellene ennek az egésznek működnie? hogy pl lehtne venni normális áron egy jegyet? vitézy-bérenc vagy, tudom.

AtiSnatch 2013.07.31. 12:52:01

@atpijkamo: na már most,ha vidékről gyüssz fel a pösre és este nem tucc venni jegyet,szerinted ez akkor is jó eljárás?

AtiSnatch 2013.07.31. 12:53:48

@borisz: a vitézy bérenccel mellé lőttél,de a többiben igazat adok :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 12:54:25

Csajok a családban szomorkodtak, hogy már érvénytelen a régi buszjegyük. Mondtam, adják csak ide, elhasználom. Keménykedjen velem az ellenőr. Én egy utazásra szóló buszjegyet vettem, nem 60 forintos kölcsönt, ami elinflálódik. (Vagy mittomén mennyi forint volt a jegyekre írva.)

Manyecska 2013.07.31. 12:54:52

@atpijkamo: betét:DD.. Ezek a jegyárak különben már rég átléptek egy lélektani határt. Egyébként nálam is van tarcsiban egy jegy de mire felhasználom NEM érvényes. De mondom, 180 Ft-os is volt nemrég nálam..

AtiSnatch 2013.07.31. 12:55:58

@atpijkamo: bkv jegynek nem jár le a szavatossága,majdnem olyan, mint a SilverFish Szar dinnella :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 12:58:07

@Avi Snatch: Nem, nem jó eljárás.

De megoldom.

- Ha nincs buszjegyem, van fémpénzem, veszek az automatából.
- Ha nem jó az automata, van pénzem, veszek a pénztárból.
- Ha nincs nyitva a pénztár, van bankkártyám, megyek taxival.
- Ha em tud a taxis bankkártyát elfogadni, van húszezresem.
- Ha nem tud húszezresből visszaadni, van gumim, megbaszom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.31. 12:58:29

@atpijkamo: egy turista is gondolkodjon előre és guglizza meg a magyar fórumokat, hogy éppen hol nem lehet jegyet kapni? nem kóser. normális helyeken ha nem lehet jegyet venni az adott állomáson, akkor vehecc a kallertől. én például eccer otthonfelejtettem a pénztárcámat így ha akartam volna se tudtam volna jegyet venni a vonatra. a kaller meg se büntetett, mondjuk látásból már ismert és tudta, hogy nem szoktam lógni.

AtiSnatch 2013.07.31. 13:01:13

@atpijkamo: :)) női taxisokat részesítsd előnyben! :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:01:35

@Manyecska: Mit vigyorogsz a betéten. Akkor tampon. Vallási vitába nem megyek bele.

@Avi Snatch: Fiatalka vagy még. A régi jegyek érvényessége már sokszor lejárt. Kezdve a kétforintos buszjeggyel...

Lehet, hogy most azt mondják, a mostani jegy örök érvényű, de mondták ezt már korábban is. Meg emléxel a nyuggerra, akinek a 2019-ig érvényes bérlete nem volt hirtelen érvényes már.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:06:43

@borisz: "amire nem voltál felkészülve"

Akkor megyek taxival.

Meg három-négy évtizeddel ezelőtt csóró egyetemistaként hajnalban mentem haza gyalog fel a hegyre.

Lényeg, hogy nem picsogni kell, hanem gondolkozni, akár előre is, meg megoldani.

Persze ez nem menti a békéávét. Tipikus eset, mikor mind a két fél hülye.

AtiSnatch 2013.07.31. 13:06:43

@atpijkamo: nem baj,nem sokára itt az elektronyos jegy rendszer oszt minden jó lesz! sajnos mostanában már kénytelen vagyok lyukasztani metrónál,mer ezek tényleg arra játszanak,hogy megvágjanak 16ra, bérletem nincs,mert kocsival járok dolgozni, belvárosba meg csak inni megyek... :)

qwertzu 2013.07.31. 13:07:02

@Manyecska: @atpijkamo: A jegyek érvényessége nem jár le.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:07:48

@zsiráfffff: Ha nem ismeri ennyire a helyet, akkor jobb is, ha először taxival megy.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:10:30

@qwertzu: A jegyek érvényessge le szokott járni. Lehet, hogy van olyan időpillanat és olyan jegy, amire AZT MONDJÁK, nem fog lejárni.

Inkább okosodj azelőtt, hogy téves kijelentésekre ragadtasd magad.

Egy mérnök, egy fizikus és egy matematikus együtt utazik Skóciában a vonaton, amikor meglátnak egy birkát.
Úgy látszik, Skóciában feketék a birkák - állapítja meg a mérnök.
Csak annyi biztos, hogy Skóciában van egy fekete birka - javítja ki a fizikus.
Csak annyit tudunk, hogy Skóciában van olyan birka, amelynek az egyik oldala fekete - mormogja a matematikus.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:12:33

@atpijkamo: Az egyötvenes buszjegyre gondolsz? A (figyelem!) villamosjegy meg forint volt. A forint meg alumínium.
(A tanuló villamosbérletet 20 forintért adták. És jegyestej is volt, meg Marika szelet.)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.31. 13:13:05

@atpijkamo: mellébeszélés. gyanús vagy te nekem, nemtán a békávénak dolgozol??? :)

Manyecska 2013.07.31. 13:15:29

@qwertzu: mi ezt tudjuk, de ők nem! kb jó fél éve közölték hogy NEM érvényesek a régebbiek. Ájsz-ájsz bébi:(

qwertzu 2013.07.31. 13:15:49

@atpijkamo: A jegyen nincs érvényesség, vagy lejárat. Következésképpen nem jár le.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.31. 13:16:09

Valahogy növelni kell a bevételt...
...áthárítás-e? :D Vagy megvédés?

Manyecska 2013.07.31. 13:17:15

@agresszív kismalac:és 2 Ft volt egy gombóc fagyi. Most meg itt eszem a 600 Ft-os 525gr-ost.. @zsiráfffff: haggyátok már a Dávidot!:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:17:20

@agresszív kismalac: Nekem csörögsz kicsizacskó? Nekem még volt lyukas kétfilléresem.

@zsiráfffff: Hát ha megcsókolsz, lehet, hogy békávé változom...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:18:23

@qwertzu: Figyejj nyuszifül! A régi jegyeken se volt, amik lejártak.

Na, többet nem válaszolok, ez a süketek párbeszéggye.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:18:52

Vesd össze: Bármeddig árusíthatok cigarettát, hiszen nem kell hozzá engedély.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:19:53

@Manyecska: Elmentem a boltba egy forinttal, kenyeret venni.

qwertzu 2013.07.31. 13:20:33

@Manyecska: Erre valami, forrás? Mármint hogy nem fogadják el?

Itt például szintén egy szó sincs a lejáratról vagy érvényességről:
www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak-2013-ban/vonaljegy/

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:21:33

@agresszív kismalac: Állítsátok át a nyerőgépeket szerver alapúra! ... Kész? Akkor most dobhatjátok ki, megszűntetek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:21:45

@atpijkamo: Oszt ráhúztad-e a svejcipkád szárára? He?

5perc 2013.07.31. 13:22:43

Nem tudom, a bkv jegy mikor jár le, a miskolci minden év február 28-án. Akkor is ha 26-án vetted. Hosszabbítani nem lehet, nem cserélik. Van, hogy a buszvezetőnél ad el régi jegyet, rajta valami pecséttel, amit viszont a másik buszvezető már lát és nem fogad el.

qwertzu 2013.07.31. 13:23:51

@atpijkamo: Tehát nem jártak le. Itt van előttem egy 2010-es jegy: "Érvényes a BKV Zrt járatain egy utazásra..."

Azt hogy ők utólag szerződést akarnak módosítani, az engem egy picit sem érdekel. Irták volna rá a jegyre.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:24:15

@atpijkamo: Költsél el a zöldkártya- kiadáshoz szükséges hardverre/szoftverre/engedélyre tízmillió forintot. Megvan?
Holnaptól nem kell zöldkártya.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:26:36

@agresszív kismalac: Vegyél marhákat, tenyéssz húst, tejet! Ja, idén már nem kapsz földet lucernához.

Kezdünk unalmasak lenni, soselesz vége...

Manyecska 2013.07.31. 13:27:50

@agresszív kismalac: igen, arra emlékszem mert mindig mentünk a bátyámmal a cukiba. Aztán pár év alatt négy lett, akkor leszoktunk róla.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:28:53

@atpijkamo: Szerintem ez a kvercu a Holdon élt eddig.
Vagy albán.

AtiSnatch 2013.07.31. 13:30:22

mindegy,hogy meddig érvényes a jegy, a bkv szopj... ööö mondjon le!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:31:07

@atpijkamo: Azt írtam már, hogy szerintem ez a kvercu a Holdon élt eddig?

Manyecska 2013.07.31. 13:31:29

"Amin van fémcsík, az korlátlan ideig felhasználható" /megbízhatatlan forrásból/

AtiSnatch 2013.07.31. 13:34:07

@Manyecska: a gyik.hu elég megbízhatatlan :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 13:34:15

@Manyecska: Akkor te énekelted, hogy "Nyaltam a bátyámmal egy fagylalt'", igaz?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:35:17

@agresszív kismalac: Valami troll lehet. Most tanult meg írni, azt hiszi, ismeri a világot.

Ahogy egyre többet ismerünk meg a világegyetemről, egyre több dolgot nem értünk. Eléggé kiábrándító. Minél gyorsabban futsz a cél felé, annál gyorsabban távolodik tőled. Volt egy lokális csúcs a múlt században, mikor az utolsó egyesítő elmélet megszületett. Azóta csak lefelé van.

Kivancsi 2013.07.31. 13:35:25

szamomra az jon le hogy ezek szerint csak a metroban kotelezo a jegyvasarlas villamos busz troli meg ingyee van...

miert is?

mert a sok kocsog lusta retek ember aki ellenornek ment lent korical a helyen mint a patkanyok a metrolukban...

vettem egy eves berletet meg 2012ben mai napig azt hasznalom csak a metroban..
nos ez egy 10-es gyujto ami mara mar 2eves berlet van meg 1 jegy rajta :)
amikor csak lehet autoval jarok :)

axlandia 2013.07.31. 13:36:40

nem bkv, hanem bkk. a Vitézy gyerek cége, a Budapesti Közlekedési Központ felel másfél éve a jegyértékesítésért, és a pénz is oda folyik be... így téves belekeverni a bkv-t, hiszen már semmi közük hozzá...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.31. 13:40:20

@atpijkamo: nem lehetne inkább kiscicává? a béka nem elég cuki.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.31. 13:41:25

@axlandia: kit érdekel, hogy hogy hívják? a szar akkor is szar marad ha aranyláncnak hívod.

kacaj hangosan 2013.07.31. 13:45:02

Minden pösti paraszt azért nagyjából fel van készülve ilyen helyezetre, ld. egy plusz jegy, és társai

DE!

Mit csináljon egy külföldi túrista, aki ebben az időben esik be? Teccenek tudni pl Németországban mindenhol van ótómata, és müködnek is... kártyástul, érméstül, papírosostul...
Hollandiában meg jegyet a buszsofőrnél lehet venni, kb úgy mint a volánon. Aki meg nem akar kvadrágán jegyet venni, annak meg chipkártyája van, amire töltögeti fel magának a pínzt csekkoláskor...

Borzalmas ez a BKV.. irány biciklivel :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 13:46:31

@axlandia: "téves belekeverni a bkv-t, hiszen már semmi közük hozzá..."

Ja, semmi köze a BKV-nek a BKK-hoz. Persze, el is felejtettem. de buta vagyok'

Tisztviselőtelep 2013.07.31. 13:53:20

Traktorral kell menni a metróba. ENNYI

bigmac 2013.07.31. 13:53:56

Dózsa Gyurka útról ingyen nem gyalog eljutni batyira nem nagy kunszt...amugy ha adakozni akar ember ujságárusnál lehet jegyet kapni...9ig vannak asszem...

Orr Mond 2013.07.31. 13:54:45

Prágában a legutolsó kis megállóban is van működő jegy-kiadó automata. A jegy ára 30 percre 24 korona (kb.290 HUF) és ezzel egyszer át lehet szállni. A 90 perces jegy 32 korona (kb.385 HUF) természetesen ezzel is egyszer át lehet szállni. Gyerekeknek, 60 év felettieknek ugyanez fele árban. Az is igaz, Prága nem a Balkánra törekszik, ellentétben Budapesttel.

AtiSnatch 2013.07.31. 13:55:24

@vándor666: "A BKV-tól április 30. előtt megvásárolt vonaljegy típusú jegyek, azaz a vonaljegyek, a helyszínen váltott vonaljegyek, a metró szakaszjegyek, az átszállójegyek és a gyűjtőjegyek 2013. december 31-ig használhatók fel. Az átállás jelentős szervezési, informatikai feladatokat jelent, az átmeneti kellemetlenségekért szíves megértését kérjük minden utasunknak"

erre a részre gondolsz? és ezt a paraszt honnan a picsából tudja majd 31.én? nem baj, majd lehet megint büntetni...

Tisztviselőtelep 2013.07.31. 13:55:56

Amúgy a BKV mellett azért hozták létre a BKK-t mert..... tényleg minek is?

RepÜlő 2013.07.31. 13:56:29

A jegy vásárlásával nekem is voltak, vannak gondjaim. A jegyárusító autómaták gusztustalanok,koszosak, rosszak és nem egy-két napos kosz van rajtuk és nem egy-két napig rosszak. (Tudom, az utasok koszolják és teszik tönkre és nem a karbantartás, takarítás hiánya miatt olyanok, amilyenek.)
Ez a BKK-BKV összevonás, szétválasztás csak rontott a helyzeten. A BKK-BKV szempontjából javult, mert könnyebben tudnak a másikra hivatkozással kibújni a felelősség alól és egyébként is az összes rohadék utas az oka mindennek.

bigmac 2013.07.31. 13:57:16

@axlandia:
" nem bkv, hanem bkk. a Vitézy gyerek cége, a Budapesti Közlekedési Központ felel másfél éve a jegyértékesítésért, és a pénz is oda folyik be... így téves belekeverni a bkv-t, hiszen már semmi közük hozzá..."

Tán nem állami cég mindkettő?...tán nincsenek szimbiózisba?

Ciklon Béla 2013.07.31. 13:58:01

Az ellenőrök érvényessége mikor jár le?

Lajos ghr 2013.07.31. 13:59:48

ezek az emberek miről fognak sírni ha semmi sem akadályozza meg a jegyvásárlásukat? mert lógni akkor is akarnak majd. a dózsán ha kopogsz odamennek az ablakhoz: tehát eleve nem nagyon akart "naív" ember jegyet venni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 14:01:03

@Tisztviselőtelep: Hogy ennek az idétlen Vitézy-gyereknek legyen egy milliós állása.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 14:02:43

@Tisztviselőtelep: "a BKV mellett azért hozták létre a BKK-t mert..... tényleg minek is? "

Azért, hogy majd egyesíteni lehessen a kettőt, nagy költségcsökkenést elérve.

Kivancsi 2013.07.31. 14:05:09

ezt azert csinaljak mert a nemzeti dohanybolt melle beakarjak vezetni a "nemzetikozlekedesijegybolt"-ot..

torvenybe rogzitett 100%-al haszonnal!
1 jegy 900ft less visszamenolegesen 10 evre!
errol minden allampolgar megkapja a feher csekket a veziir 4. leveleben karacsony elött!
de lehet szecsényi kartyaval erzsebet utalvanyal is kiperkalni a sarcot..
erre kell majd egy szervezet is aki managelli 9 igazgatoval 14 elnoksegi taggal 25 titkarral..
laptop, auto, telefon, koltsegterites meg egyebek...

kerem lehet a kasza-hoz faradni!

:):)

Manyecska 2013.07.31. 14:05:10

@qwertzu: a válasz /amire én is gondoltam/ itt:@vándor666: !!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 14:07:49

@Manyecska: "@qwertzu: a válasz /amire én is gondoltam/ itt:@vándor666: !! "

qwertzu az én trollom, nem etetheted.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 14:10:27

@Kivancsi: :)) Baszki, de hülye vagy! A Lázár most smitteli a tervedet. Három perc száleskörű egyeztetés után még ma elfogadja az Országgyűlés.

Kivancsi 2013.07.31. 14:15:47

@atpijkamo:
igyekezz mert holnap mar nem less ervenyes a ma vett 10-es gyujtod!
vehetsz ujat de nem 10x900 ert hanem
10.000-eert!
mert hat ez ugyekerem kenyelmi szolgaltatas nem kell nemzetikozlekedesijegyboltot keresned mindem 5percben!
:):)

Kivancsi 2013.07.31. 14:15:47

@atpijkamo:
igyekezz mert holnap mar nem less ervenyes a ma vett 10-es gyujtod!
vehetsz ujat de nem 10x900 ert hanem
10.000-eert!
mert hat ez ugyekerem kenyelmi szolgaltatas nem kell nemzetikozlekedesijegyboltot keresned mindem 5percben!
:):)

Atörökk 2013.07.31. 14:22:22

Ezt a posztot jól megjegyzem magamnak.

CID 2013.07.31. 14:38:47

@qwertzu: Igazán nem akarok belepofázni, de az 1 forintos pénzérmére sem volt ráírva meddig érvényes. Próbálj meg vele fizetni ;)
Kiadják közleménybe, hogy az ilyen árú jegyek meddig érvényesek, meddig válthatod be, oszt kész. Legalábbis itt Szegeden.

Tisztviselőtelep 2013.07.31. 14:42:20

Különbenis a pos-toló minek császkál n9 kor a metróban. Idegesíti itt az ellenőröket.

Manyecska 2013.07.31. 14:42:58

@atpijkamo: .....kérek engedélyt meghunyászkodni!!..

ErrOr 2013.07.31. 15:35:24

Az csak nekem tűnt fel, hogy a "jófejsége" miatt és az itt szereplő adatok alapján simán picsánrúghatják a kallert/biztiőrt?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.31. 16:21:00

@ErrOr: Azért utána magyarázhatná Vitézy a bizonyítványt egy munkaügyi perben.

Teragigamega lélek 2013.07.31. 16:39:02

Sokáig volt ahhoz éves bérletem, hogy most párszor utazva még fizessek is. Sokáig kérdeztem a BKV-sokat, hogy térítik meg nekem a késéseket, mindig vállvonogatás volt, meg hülyeségeket magyaráztak... hát, most én vonom meg a vállam...

ErrOr 2013.07.31. 16:50:26

@agresszív kismalac: szerintem nem BKK állományban vannak a biztonsági őrök, és egy ideje nem kell indokolni a kirúgást sem asszem.

Kupon Károly 2013.07.31. 19:52:55

f8, n9? Most akkor sakkozunk?

ggaborx 2013.07.31. 20:18:45

Mekkora balfaszok vagytok itt is többségben. Van egy fizetős, stratégiai köz-szolgáltás, ami nem működik megfelelően. Erre a nagyarcúak ismét azt firtatják, hogy miért hibás az ügyfél ahelyett, hogy egy emberként követelnétek a megfelelő színvonalú kiszolgálást - ha már fizetni kell érte. Komolyan mondom tiszta balkán ez az ország és korántsem az "elit" miatt, sokkal inkább miattatok, ti istenbarmai. Jó ez nektek mi, hogy lépten-nyomon kibasznak mindenkivel, mert legalább lehet károgni, meg teli pofával fröcsögve észt osztani a hozzátok hasonlóknak, mert ahhoz már kibaszott nyuszik vagytok, hogy a vezetőkön követeljetek bármit. Arrafelé inkább csontig nyalni szerettek, hátha leesik egy kis konc, mi?

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2013.07.31. 20:24:15

a 21. században az európai unió (vagy kiléptünk már?) egyik legnagyobb városában azért ne legyen már probléma este 9-kor jegyet venni a metróra basszátok meg, sok barom, meg a posztolót ekézi, hogy miért nincs nála mindig 1 jegy, hát @ggaborx: mondja jól, elmentek a picsába

Helyszíni zsemle 2013.07.31. 20:34:14

"El lehet képzelni, hogy egy külföldit vagy egy BKV-t nem ismerő potenciális utast milyen szinten meg lehet így szívatni."

Jo helyen tapogatozol. Biztos informaciom van arrol, hogy kifejezetten a turistak miatt talaltak ki, ezt a szivatast, mert ok nem ismerik ezt az eszement rendszert, es gond nelkul kifizetik a 16 ezres birsagot. Meg az is felmerult a javaslatok kozott, hogy a kulfoldiek szamara, valahogy emelt osszegu buntetest fognak alkalmazni. Ha vege lesz a turista szezonnak, akkor lehet majd ujra jegyet kapni, mindenhol. Szoval ne aggodj, nem teged akarnak szivatni.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.07.31. 20:59:37

@atpijkamo: Tudod, azért nem örültem, amikor végigjátékgépeztem a József körutat, mert egyetlen automata sem üzemelt egészen a Blaháig.
Volt apróm, papír pénzem, meg kártyám is. Arra nem számítottam, hogy a gépet csak azért tették ki, hogy nekik telefonálgassak az elnyelt lóvém után. Már ahol nem volt letépve a tel.szám.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.31. 21:02:11

@Fée verte: Igen. Nem az a baj, hogy elromlik, hanem hogy következetesen basznak megjavítani. valami pénzt így is hoz, jegyet meg nem kell tölteni bele.

Minden munkában, az utcaseprőtől a miniszterelnökig tisztelem a lelkiismeretességet és a hozzáértést, és gyűlölöm a hanyagságot. Ha elvállalta, csinálja is meg rendesen.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.07.31. 21:04:11

@bigmac: szimbiózis? Esetleg. kommunikáció? Kizárt.
Még ugyanazon cégen (hivatalon) belül sem, nemhogy ilyen külön izékben.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.07.31. 21:07:23

@atpijkamo: Rendesen csinálja. Ahogy említetted, bevételt így is hoz a gép.
+ a mobilcégek is kapnak pár garast a szórványosan előforduló túl naiv panaszbejelentők liftzenehallgatásai után.

Elektronyikus Lift-rapszódia, majd bekapcsol (nem, nem egy "ügyfeles" kolléga, hanem) egy üzenetrögzítő.

amagyarBradPitt 2013.08.02. 14:12:07

Első ajtós felszállás, sosem volt bérletem. Jah de, egyszer. Na mindegy. Agykontroll, majd felfedeztem, hogy 3 busz jár, rendszám bemagol, régi, 3 ponton lyukasztós kezelő, 3 jeggyel 1 évig vidáman elvoltam. Sosem cserélték a kombinációt. Annyira boldog voltam.

PannonBoy 2013.08.03. 13:06:51

Na, pont ezért tart itt az ország. Direkt ellehetlenítik a rendes közlekedést. A nyugati országokban ez sosem történne meg.

Bezzeg Vitézy Dávidka meg lehet, hogy ezekről nem is tud, csak néz ki a fejéből és szemrebbenés nélkül veszi fel a 6 milliós bónuszokat. Milyen jogalapon?

Lassan egy BKK elleni tüntetés időszerű lenne...

Karatekutya3 2013.08.04. 23:25:16

A MÁV ugyanezt játssza, mióta bevezették a gyorsvonati pótdíjat. Addig szopatják, váratják mindenféle okokra hivatkozva a népet a normál szerelvényeken, amíg át nem szállnak a pótdíjasra.
süti beállítások módosítása