Tékozló Homár

Otthagyta a citytaxis a kismamát, mert egy lépcsőn ült

2013.08.06. 09:15 | jackyll | komment

Naiv kismamának új autót hívott a sutyerák taxis, mert lépcsőn ülve várta, és nehogymár összekoszolja a kocsiját. A szokatlanul abszurd jelenet után kicsivel telefonált a City Taxitól a "panaszbizottság", hogy a kolléga helyesen járt el, tényleg ő dönt, milyen fuvart vállal be, és nincs köze naiv ügyfélnek a nevéhez.

A mai napom is úgy indult ahogy az utóbbi években lenni szokott. Árubeszerzés céljából elindultam dolgozni ahogy máskor is, róttam a köröket, és dolgom végeztével hívtam kedvenc taxitársaságomat a City Taxit. Mivel veszélyeztetett terhes vagyok az 5. hónapban, és nem emelhetek, a nem túl kényelmes körútra elkísért a férjem is, és együtt vártuk a taxit mi ketten, a megszokott helyen, ahol két éve heti rendszerességgel szoktam autót rendelni. A taxi általában 10 perc alatt szokott megérkezni, én meg már alig vártam hogy a szokott helyhez érve lehuppanjak az ott megtalálható lépcsősor tetejére, és elfogyasszak mintegy másfél liter vizet, élvezve az árnyékot. Hát ezt ma nem kellett volna. A City Taxi embere röviddel a megrendelést követően megérkezett, és iszonyatos tempóval közelítve felénk, mindenféle manőverekbe kezdett az amúgy elég kényelmesen megközelíthető, teljesen üres helyszínen. Miután bemutatta bámulatos vezetői képességét, kinyitotta az ajtót, és elkezdett velem kiabálni. A férjem rutinszerűen a szép számú csomagok összeszedésével volt elfoglalva, totálisan nem figyelve a beszélgetést, mivel általában ilyenkor a nevemet szokták kérni, és ő azt már tudja rég. álmaiban sem gondolta se ő se én, hogy ott és akkor mi nem fogunk ezzel az autóval közlekedni. A taxis viszont közölte hogy mivel az utca szélén kuporgok ő engem nem visz el, hát hogy gondolom hogy beülök az ő autójába ezek után, és hogy összekoszolom a járművet.


Többször is ránézett a hasamra, és konstatálta hogy terhes vagyok, miközben totálisan megszégyenítő stílusban közölte velem hogy hív másik autót aki " ilyen" utast is elszállít. Azt hittem megmodnom őszintén hogy ez egy vicc, mert még soha egy taxistársától nem hallottam még hasonló mondatot sem. De taxisunk elkezdte előröl a mondanivalóját, és közölte hogy "nem megsértődni kell".

Ekkor én még egy árva szót sem szóltam a jónapoton kívül. Aztán bénultam kértem hogy mondja meg a nevét, és a rendszámát, mire ő közölte hogy nehogy má nekem álljon feljebb, és hogy a rendszámát megmondja a nevéhez meg semmi közöm, ő beszól a központba hogy küldjenek másik autót. Én erre annyit mondtam hogy én is be fogok szólni a központba, mert nekem időre kellett volna odaérnem valahova. Drámaian bevágta a 10 év körüli nem igazán az elegancia csúcsát képviselő autóját és elhajtott.

Normál esetben azért nem szoktam könnyekbe borulva kiakadni az emberi bunkóságon, de ott és akkor sírva kértem másik autót, és mit sem sejtettem arról hogy van ennek az ügynek folytatása is. A diszpécser kolléga felvette a később beérkező panaszomat, és sűrű elnézések közepette ígért visszajelzést, ami hamarosan meg is érkezett a City Taxi panaszbizottságának egyik tagjától.

Az úirember közölte velem hogy a kollégája mindent megfelelően kezelt, és valóban,  az a kollégája döntése hogy kit visz el az autójával és kit nem, jah és hogy azért kiabált velem mert én csak álltam ott, és rögtön a nevét kérdeztem. Ekkor elmondtam hogy igen, mivel tudom hogy van olyan lehetőség hogy az adott taxist le lehet tiltatni, én élni szerettem volna vele. A válasza az volt, hogy Jaj hát azt a rendelésszám alapján tudni lehet hogy ki volt, nekem a nevéhez semmi közöm nincs.

Újabb döbbent felismerés következett. A City Taxi cégpolitikája ezek  szerint az hogy a taxis egy név nélküli ember, és én vagyok a naiv hogy ha azt hiszem hogy a tetteinkhez tartozik egy személy is.  Mikor közöltem a kollégával hogy azt hittem hogy ha nekem van nevem meg telefonszámom, akkor az alapvető dolog hogy egy ilyen minősíthetetlen bunkó dolgot legalább névvel vállaljon valaki, a szakember valami hagymázas magyarázkodásba kezdett hogy de hát gondoljak bele miféle utasok akarnak csak úgy ukmukfukk taxizgatni, és hát nem mindegyik van olyan állapotban hogy felvegyék.

Hát közöltem az igazat, miszerint engem totálisan nem érdekel hogy más utassal máskor más helyen mit csinálnak, ugyanis én nem más utas vagyok, hanem két éve utazom velük minden héten, hogy ilyenből soha egy kolléga sem csinált gondot, és máskor is ültem ott és vártam ott, ami nem egy koszfészek közepe,  és hogy gondolom hogy az hogy esetleg elnézést kérjen  szóba se jöhet, bármilyen más kárpótlásról meg már nem is beszélve, hanem az a maximum hogy ezzel az emberrel nem kell utaznom többet, az úriember közölte velem elégedetten hogy igen, ez a maximum és hogy mit gondoltam mi. Képesek voltak ezek szerint felhívni azért hogy még egyet rúgjanak belém. Hát bravó. Gondolom ők sem gondolták komolyan hogy ha majd felhív egy arrogáns kioktató hang telefonon, és elmondja hogy nekik van igazuk attól majd a fejemre csapok hogy jé tényleg.

Ekkor mondtam azt hogy további minden jót a City Taxinak, és azóta is megbízható társaságot keresek. A többi taxis kollégát viszont sajnálom, mert az évek során elég sokkal volt alkalmam beszélgetni, és tudom hogy nem az enyém az első ilyen eset. Sokszor elpanaszolták már hogy van néhány, ezek szerint támadhatatlan figura ott, akik miatt ők is szívnak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2013.08.06. 09:21:07

2-3 megbízható taxisnak elkéred a mobilszámát, oszt' azokat hívod, nem a központot.

Tölgyasztal 2013.08.06. 09:23:11

miért volt fontos,h babát vár a posztot író? Áldott állapot nélkül nem lehet lépcsőn ülve taxit várni?

hobbitroll 2013.08.06. 09:23:36

és már el is olvastam.
navégre, terhesnős poszt. így másodikra ennyit. még emésztenem kell (a posztot)

Dr. Kix 2013.08.06. 09:25:08

Sün!! most megkérdezné, hogy a hátsó ülésen vajon lehet-e diszkréten szoptatni. :)

hobbitroll 2013.08.06. 09:28:03

@Dr. Kix: ezt sajnos soha nem fogjuk megtudni, ugyebár nem vitte el a (törzs)utast a motoroskó'dis.

Manyecska 2013.08.06. 09:32:02

Elolvastam. Van még lejjebb, most mondjátok meg??

hobbitroll 2013.08.06. 09:32:15

@Dr. Kix: ez a poszt nem jöhetett volna létre, ha lenne 2-3 megbízható taxis :P

IGEN! Megcsináltuk Elvtársak! Magyarország jobban teljesít! Már megbízható taxisok sincsenek!

hobbitroll 2013.08.06. 09:33:22

@Manyecska: van. ha nem tudod elképzelni, a hiba benned van ;)

szekertabor · provo.blog.hu 2013.08.06. 09:38:37

Nem mintha valaha is utaztam volna a City Taxival, de ezek után elkérném a tahó rendszámát, hogy véletlenül se utazzak vele.

todie2d 2013.08.06. 09:42:20

ne menjen villamossal, mert ott meg megpofozzak!

tenyleg itt is az a vege, hogy tanuljon meg biciklizni, ott lehet uldogelni egyfolytaban.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 09:46:26

Onnantól kezdve, hogy valakinek teljesen természetes, hogy a porban ücsörög, nem tudom, miről beszélünk. A többi csak sallang.
Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább haladni.

hobbitroll 2013.08.06. 09:47:41

Arra a címfeldobásra is kíváncsi lennék, ha letiltaná a poszter a taxist. Mondjuk pont neki sikerülne elsőként rányomni, mit mondana neki a diszpécser? "sajnálom józsi, de ebből a körből kimaradsz, letiltott a zutas" vagy a cím feldobása előtt felsorolja őket? "az 528,889,928 nem játszik, őket letiltotta a zutas".

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 09:47:48

@szekertabor: És mit csinálna szegény taxis rendszám nélkül?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 09:48:52

@hobbitroll: "sajnálom józsi, de ebből a körből kimaradsz, letiltott a zutas"
Igen, pontosan így.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 09:50:26

@hobbitroll: "sajnálom józsi, de ebből a körből kimaradsz, letiltott a zutas" vagy a cím feldobása előtt felsorolja őket?"
Igen, így.

Manyecska 2013.08.06. 09:50:27

@estrella negra: "Térdejj a porba" paksiendre forever!:D

hobbitroll 2013.08.06. 09:53:02

@estrella negra: lol. Ha eléggé droid a zutas, akkor végül csak 1 maradhat. Az már igazán eccerű lesz "lacikám, van kedved dó'gozni?" :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 10:00:35

Az 5555555 taxi 5 percen belül ottvan, sose vártam még tíz percet. Azért hívok taxit, gogy gyorsan odaérjek valahova.

Manyecska 2013.08.06. 10:01:05

@Neela _ t: végül is!?@estrella negra: azt nem tom de az uram marha sokat taxizott és nem rájuk esküszik.

England win The Ashes! 2013.08.06. 10:03:41

@hobbitroll: "az 528,889,928 nem játszik, őket letiltotta a zutas".

Ez esetben újra meg kell pörgetni a tárat.

Manyecska 2013.08.06. 10:06:47

És akkor b+ legközelebb be kell szólni hogy lépcsőn ül???? Ehh..az megint más amikor hívok macskahordozóval taxit és előre közlöm hogy antiallergén taxist kérek:) általában akad!!! Igaz, amióta meghalt a macska ez ritkán fordul elő:)

Neela _ t 2013.08.06. 10:07:57

Szomorú kiskutya nincs is benne... Így meg egy forintot sem ér az egész! :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 10:13:31

@hobbitroll: Kérek taxit, keresnek egyet, mondják, hoy melyik és mikor jön, és akkor mondhatom, hogy az a faszkalap ne jöjjön, másikat kérek.

De ha én odáig jutnék egy taxissal, hogy letiltom, akkor már a társaságot is letiltom. Vannak elegen.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 10:16:14

@hobbitroll: Ja, hogy az utas mindent megengedhet magának. Tiszta sor. Elmondom a sztorit, hogy te is megértsd, látom zavar a sok betű.
A porban ücsörögve vártam a taxit, de az nem vitt el.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 10:18:36

@Manyecska: Nem kell a földön ülni!
Ez ennyire egyszerű.
Tudod, mit, Manyika? B+ a jégkrémedet!.-p

Manyecska 2013.08.06. 10:21:26

@estrella negra: végül is. Feküdhetett is volna. Most megyek jégkrémért de csak külsőleg! Bár, meleg van:D

Manyecska 2013.08.06. 10:23:35

@estrella negra: képzeld, akit szombaton elsősegélyeztünk a földön feküdt, mondja a mentős hogy bocs nem viszlek el?? Igaz, mellé erősen is vérzett..legutolsó infóim szerint koponyája is tört:(

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 10:26:24

@Manyecska: A mentőautó fel van készülve rá, hogy fertőtlenítsék, a taxi nem.

Manyecska 2013.08.06. 10:28:00

@atpijkamo: és amikor a részegek telibeokádják??:P na léc.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 10:29:20

@Manyecska: Hányós részeget se kell elvinnie.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.06. 10:33:56

nyilván az ántsz-nél dolgozott előtte a sofőr oszt háklis a porszemekre. gondolom ha házhoz rendelik, akkor a fuvar megkezdése előtt szétnéz az utas lakásában is és csakis frissen vasalt ruhájú ember ülhet be a taxijába. hogy szakatt volna az annyába a feje az ilyen söpredék majomnak már téllegmostmár.

Bamba Barack 2013.08.06. 10:34:52

Mi a problémája a nőnek? Leül egy lépcsőfokra amit lehet előző nap pl. egy kutya levizelt ,stb.Ki örülne ha ilyen ruhával ülnének a kocsijába?szerintem ő se repesne a boldogságtól.ettől függetlenül a másik fél közölhetné kulturáltabban a mondanivalóját.

Kukabúvár【ツ】 2013.08.06. 10:39:14

orkné és ork kisorkkal a porban ülve ittapiros holapirosozás után gazdagon, felmálházva mercitaxit rendelve ombudsmanért kiált

Kivancsi 2013.08.06. 10:40:01

elkezdődött a taxis bicnice allamositása!
meg parhonap es indul a nemzeti taxis tarsasag!
terhesek, kövön ülők mehetnek a sohivatalba!
a fideszesek es a ner tagok meg persze tarlos elvtars discount-ot kap...
ez less az ujvilag....

Nemzeti Dohányos 2013.08.06. 10:43:20

Posztolónak agyára ment a gyerek, hogy őt most mindenkinek körbe kéne ugrálnia..

Vajmaci 2013.08.06. 10:46:55

Nakkérem...ezekre az alkalmakra illik tartani egy régi tipusú olvadóbiztosítót.
Az kérem olyan szépen megy át az autó szélvédőjén, mint kés a puha vajon.
Ha megkérdezik mi történt, csak annyit kell válaszolni, hogy megcsúsztam kérem, mikor el akartam rakni ezt az "izét" a táskámba.....hát nem beesett a szélvédőn ez a sz@r? :P
A taxisok a fillérb@szó köcsög getzik...mocskos, kreszt leszaró,senkiházi népség.
Najó...100-ból 2 normális...de azok meg mán' külföldön vannak! ;-)

Knorr 2013.08.06. 10:47:25

Velem a Taxi2000 csinálta meg azt hogy rossz címre küldték az autót, képtelenség volt elérni őket hogy hol vannak, időre mentem, ezért hívtam egy máscik társaságtól kocsit. Aztán amikor legközelebb hívtam őket közölték, hogy csak akkor jönnek ki ha büntetést fizetek mert nem voltam a megadott címen. Jól jártak, azóta nem őket hívom ha taxi kell :)

ivanolsen 2013.08.06. 10:47:37

Mennyi okos ember van itt. Gondolom, ti is a földön ücsörögve várjátok a taxit, de ha véletlen egy hozzátok hasonló összepiszkolta az ülést akkor már nem ültök be mert koszos. Nem csicskás a taxivezető, igenis eldöntheti, hogy elvisz vagy nem, ennyi. 1; Ha veszélyeztetett terhes akkor meg mi a f.ért jár árubeszerző körútra? 2; Ha leül miért nem tesz valamit a segge alá? Megsértődik, mert nem vitték el koszosan és még meg is írja, fikázza a taxitársaságot. Én a helyükben beperelném hitelrontásért.
Egyik gyönyörű éjjel úgy 4 éve taxit hívtak a Mammuthoz. én voltam a szerencsés, jön a csávó, hogy Ő az, várjak hozza a barátját. Nem hazudok a kis barátja a Mammut lépcsőjén fetrengett a saját hányásában és hugyában! Lehet anyázni fogtok, de mondtam neki ne haragudjon nem viszem el. 20 perc múlva más néven hívott taxit, úgy adódott megint én mentem. Bevallom, hogy elküldtem a jó k. anyjába, de nem értette mi a probléma. Vannak ilyenek akiknek nehéz a felfogása...
Taxit félretéve, kíváncsi lennék hányan ültetnétek be földön ücsörgő embert a kocsitokba?

ivanolsen 2013.08.06. 10:49:09

@Vajmaci: Szerintem meg te vagy az, parasztgyerek.

jewel79bp 2013.08.06. 10:50:04

@Bamba Barack: most gondolj már bele... Bárki lehet, hogy 10 perce a szarban tapicskolt, de ha állva várja a taxit, akkor a taxis nem lát semmit. Akkor mi van, nem látja, hogy mit csinált előtte, akkor elviszi?... Amúgy én is hívtam már taxit pl nagytakarítás után, vagy épp amikor beteg voltam és orvoshoz mentem. Kellett pl akkor is taxit hívnom, amikor a frissen gipszelt lábammal kellett hazajutnom. A gipszre zacskót húztunk, és feltettem a lábam az ülésre. Hogy lehet valaki ennyire finnyás? Az semmiképpen ne menjen taxisnak, aki ilyen.

Vajmaci 2013.08.06. 10:51:11

@Bamba Barack: És ha teszemfel a csodálatosan tisztántartott békávé monnyuk 4-es OR 6-os villamosáról szállna át a zutas? Az mennyivel lenne higiénikusabb kéremszépen?
Gondolom Ön 1 méterrel a föld felett levitálva utazik, egy nájlonburokba csomagolva, sosem ér hozzá semmihez a városban....naugye! :)

Martinicske 2013.08.06. 10:51:46

A taxisok úgy általában ritka bunkók tudnak lenni, persze van közöttük biztosan normális is.

Tiborfalvi Tibor 2013.08.06. 10:53:20

@Bamba Barack: ???

Komolyan, ha te valakit elviszel az autóddal, akkor elküldöd a francba, ha le mer ülni egy LÉPCSŐRE? Nem panírozta be magát a friss sárral, hanem leült a sejhajára.

Ha annyira zavarja a taxist, akkor kéri a posztert, hogy tegyen a segge alá valamit, mert különben nem viszi el. Vagy ők nem a fuvarból élnek, az belefér, hogy elküldöm azokat, akik nem öregasszony-hypo-húgyszagúak? Hörr

Vajmaci 2013.08.06. 10:56:18

@ivanolsen:
Csak nem?
Kend' taxis?
Mert igen magára vette.

Szolgálltatószféra?
Ismerős?
KRESZ?
Ez is ismerős?
Empátia?
És ez?

Ha nem megy egyik sem, akkor a kosárfonás, egy lakatlan szigeten...mármint munkahely gyanánt.
Ott nincs semmi ami megzavarja szegény ártatlan kis taxis lelkét...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.06. 10:57:17

@ivanolsen: a gyerekedet is hazafuttatod a jáccóterezés után mer nehogymán szétszórjon negyedmarék homokot a kocsiban, mi? gumikesztyűben jársz-e vécére-e? valamint hipós vízben mosod-e a tojást-e otthon?

2013.08.06. 10:57:38

burzsuj szokás taxival járni...

más: nem elkérni kell a rendszámát, hanem felírni

Vajmaci 2013.08.06. 10:58:47

@ivanolsen: Behányósat nyilván nem viszi el....de mi a különbség ha a lépcsőn, esetleg egy kerítés szélén, vagy netalán egy padon ül valaki?
A bkv bármely járművéről leszállt utast sem veszed fel? Mert azok az'tán igazán mocskosak tudnak lenni!

2013.08.06. 10:58:49

@ivanolsen: mi újság, elkenlek HOHL-ban! H_iéna!

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2013.08.06. 10:59:28

bármilyen szolgáltatásból kizárható az, aki a szolgáltatás helyét beszennyezheti! nem csak a taxi! a bkv, máv, éttermek, mozi, stb.

de azért feltenném a "sutyerák" kismamának a kérdést, ha ő lett volna a következő utas és retkes székbe ül, akkor azért rít volna itt a homáron, hogy a köcsög taxisok koszos autóval szolgáltatnak!?

az pedig hogy 1-1 kocsi(étterem/mozi/stb.) mennyi idős, az teljesen mindegy! attól a gazdája még vigyázhat rá! és az esetek 90%-ában a szolgáltatásokat igyénybevevők amortizálják a helyeket le, utána meg panaszkodnak, hogy nem elég minőségi a szolgáltatás!

itt mindenkinek csak jogai vannak, ami már nagyon uncsi... jó lenne végre felébredni, hogy 1-1 szolgáltatás csak is kizárólag addig szolgáltatás, amíg mindkét fél betartja az írott és íratlan szabályokat. az hogy nem koszoljuk össze a dolgokat, meg írott szabály! lehet menni rinyálni a fővárosi önkormányzathoz, ott is szeretnek röhögni az emberek!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 11:01:39

@Puckman Éliás: Néha taxival megyek, akkor most burzsuj vagyok.

Sose volt olyan olcsó a taxi, mint most. Néha olcsóbb a busznál.

Szöszinek ellopják a kocsiját. Mondja a endőrnek:
- Az arcát nem láttam a tolvajnak, de rendszámot felírtam!

mzs 2013.08.06. 11:02:37

Hát igen, a veszélyeztetett terhes kurvára veszélyezteti épp a babáját és saját magát is, amikor árubeszerző körútra indul. Ki kéne még bírni négy hónapot otthon, lehetőleg fekve. Nem olyan nagy idő az.

Nekem van egy ismerősöm, ő olyan tisztaságmániás, hogy a lakásukba nem enged be olyan embert, aki előtte a VILLAMOSON ült, merthogy összevillamososozza az ülőgarnitúrát (tudom, hogy nincs ilyen szó, de legalább vicces). :) :)

Tiborfalvi Tibor 2013.08.06. 11:03:46

@ivanolsen: Persze, szíve joga eldönteni a taxisnak, hogy kit vesz fel, kit visz el, de az még nem jogosítja fel arra, hogy a legutolsó tahó módjára viselkedjen.

A húgyban fetrengős sztorid pedig roppant gyönyörű, csak marhára nincs köze ehhez az esethez, sőt, még párhuzam sincs közte.

És gondolom, te pedig fél liter fertőtlenítővel járkálsz a farzsebben minden nap és csak bacimentes seggel ülsz csak minden autóba. Meg ne magyarázd már a 'kollégád' tahóságát :D

fifibá55 2013.08.06. 11:04:17

A személyszállítás bizalmi kérdés is. Ha nem tetszik a képe, vagy nincs úgy öltözve, ahogy elvárom, vagy nem szimpatikus címre akar menni, egyszerűen nem viszem el, ha fejre áll, se tehet semmit. Részeg kivétel, mert attól annyi pénzt veszek el, amennyit nem szégyellek.

Tisztviselőtelep 2013.08.06. 11:08:42

Én legutóbb átadtam a helyem egy terhes nőnek, mert jól nevelt vagyok meg minden.
Mondtam is neki üljön csak le terhesen nem jó állni.
Erre közölte: Köszönöm de nem vagyok terhes.

Manyecska 2013.08.06. 11:08:53

@mzs: egyetértünk!! Különben én is utána rögtön tuszkolom a fürdőszobába a csimótákat kézmosás és igen, átöltözés!!

zsírmalac 2013.08.06. 11:11:45

@ivanolsen: 1. Csodálkoztam volna, ha nem jön egy "ménemmaradtinkábbotthon" komment sem.
Nyilván van neki orvosa, aki megmondta, mit szabad és mit nem.
2. Gondolom, volt annyi esze, hogy mengnézze, mennyire poros a lépcső. Hacsak nem extrém mértékben poros, és az utas leporolja a ruháját, nem koszolja össze az autót.

helianthus 2013.08.06. 11:17:55

A veszélyeztetett terhes kismamának jár a sün amiért a legnagyobb kánikulàban a köröket rója de biztos jó oka van rá.
A taxis egyértelműen sündíjas. Ha ilyen finnyás hordjon evy kisplédet & terítse a poros utasok alá.
Nekem gyanús , hogy megint nem teljes a sztori volt ott valami más is pölö a csomagok amikről annyit tudunk, hogy sokan voltak. Azokban mi volt vajon?

Reggie 2013.08.06. 11:21:22

En is elkernem a taxis rendszamat. Vegre egy taxis aki ugyel a tisztasaga es lehetoleg nem vesz fel szutyadekot.

Manyecska 2013.08.06. 11:22:10

@zsírmalac: basszus te veszélyeztetett terhesként tényleg leülnél a lépcsőre???:( ÁÁÁÁÁÁÁ Margíít!!:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 11:22:12

@zsiráfffff: "hipós vízben mosod-e a tojást-e otthon?"

Nálunk a csajok megmossák a tojást.

Én leszarom akkor is, ha a tyúk is leszarta. A tojás héja porózus, most mossam bele? Inkább ügyesen feltörom. Úgyis jól megsütöm. Ha meg annyira, akkor a vécében végzi.

Ahol meg szaros tojást adnak, oda nem megyek többet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 11:24:12

@helianthus: "Azokban mi volt vajon?"

Féldisznó, középen zsírpapírral betekerve, hogy ne nagyon koszoljon.

BenyoBoy 2013.08.06. 11:32:24

Relatíve sokat járok taxival, köbö. kéthetente legalább egyszer, de van, hogy heti háromszor, változó. Biztos társaságom van (Nemzeti Taxi és NEM, nem olyan, mint a Nemzeti Dohánybolt, még mielőtt), akik amellett, hogy olcsók, még jó fejek is. Volt, hogy plusz öt percet benn ültünk a kocsiban, miután megérkeztünk a helyszínre, olyan jól eldumáltunk. Igaz, nem egyszer volt, hogy késői órákban már nem tudtak kocsit küldeni értem a belvárosba, mivel egy kisebb társaságról van szó, de ennyi. Szóval, nem vagyok taxis, csak "user". Ami viszont biztos, hogy a taxi munkaeszköz, legalábbis én annak veszem. Ha koszolódik, leönti valaki, akkor egy nap biztos elmegy azzal, hogy normálisan kitisztítja, stb., mert ugye, ha koszos, redvás, akkor meg azért fog a Homárra írni a posztoló, hogy poros volt az ülés. Ilyen szempontból teljesen érthető lenne, hogy nem vitte el. Ugyanakkor, nem tudom, hogy ezt miért ilyen stílusban kellett előadni és miért nem lehet valami százforintos párnát a csomagtartóban tartogatni ilyen esetekre? De most komolyan, nem jobban járt volna így mindenki? Mondjuk az megint más téma, hogy terhes nővel így nem beszélünk és nem hagyjuk ott a faszba.
A taxist is megértem, de a körülményekre való tekintetre a posztolónak adok igazat.

Manyecska 2013.08.06. 11:37:01

@atpijkamo: látnál akkor engem, egy kézzel töröm megy a héja is néha:DD a tévébe' láttam:P sokkal gyorsabb mint két kézzel finomkodni.

Knorr 2013.08.06. 11:40:28

@fifibá55: ismerős a tolvaj fajtád, részeg voltam le akartak nyúlni, aztán annyit kapott amennyiért vinni szoktak. részeg voltam nem hülye.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.08.06. 11:41:52

"Árubeszerzés céljából elindultam dolgozni ahogy máskor is, róttam a köröket, és dolgom végeztével hívtam kedvenc taxitársaságomat a City Taxit. Mivel veszélyeztetett terhes vagyok az 5. hónapban, és nem emelhetek, a nem túl kényelmes körútra elkísért a férjem is, és együtt vártuk a taxit mi ketten, a megszokott helyen, ahol két éve heti rendszerességgel szoktam autót rendelni. "

Én ezt nem értem. Most veszélyeztetett terhesként dolgozik és az a dolga, hogy árut szerezzen be gyalog, majd taxival menjen haza és ezt a munkáját a férje segítségével végzi???

Vagy mi van???

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 11:42:03

Citytaxis vagyok. Kihívtak. Kiérek, hát egy szeméttelep az utcasarok, kukák, konténerek mindenfelé, alig tudok odaállni a járdához. A mocskos lépcsőn a koszban egy kövér nő fetreng, de annyira kövér, teljesen szét van folyva. A közelében egy pasi hajóbőröndökkel körülbástyázva. Szólok nekik, hogy jöhetnek, és a csomagtartóból előveszek egy takarót, hogy a frissen tisztított üléshuzatot megvédjem. Erre a nő minősíthetetlen hangnemben elkezd károgni, hogy miért tartom őt mocskosnak, meg kirekesztő vagyok, meg mindennnek lehord, és hogy ő igenis az ülésre fog ülni, nem mindenféle takarókra. Ere hívok nekik másik kocsit, a Koszosjózsit, udvatiasan elköszönök, és távozok.

Manyecska 2013.08.06. 11:43:33

@fifibá55: tökmindegy, a fele pénz hamis:D!!

Manyecska 2013.08.06. 11:45:19

@atpijkamo: amióta látom hogy megy a héja belé igen. de nem hypóval /hypo mindig y és rövid o!!/ már a tojásokra gondoltál?:P Különben meg terhes nő ne fetrengjen már ilyen rohattmelegben vékonyruciban neadjisten rövidben a dzsuvába basszameg.

herk 2013.08.06. 11:45:34

Ha az ember leül egy lépcsőre, majd hármat porol a fenekén, miután fölállt, akkor megfelelő tisztaságú lesz a taxik számára. Azért ne keverjük már össze a részegen hányásban fetrengő emberrel.
Próbáltál már leülni villamoson? Tudod miféle alakok ülnek arra le??

Manyecska 2013.08.06. 11:49:46

@herk: én már nem merek leülni, múltkor pároslábbal dobott le a buszról egy palit a vezető mert pár nappal előtte odahuggyantott diszkréten..az ülésre.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 11:49:57

@Manyecska: Én meg nem dobom bele a héját.

Klotyóban:
- Na de kolléga, mi Oxfordban megmossuk a kezünket pisilés után!
- Mi Cambridge-ben nem pisiljük le a kezünket.

Manyecska 2013.08.06. 11:52:04

@atpijkamo: én meg belenyúlok a héja után általában könyékig és akkor kiszedem. Ismertem olyat aki elvégezve a nagydolgát kijött a vécéből én épp mosogattam és BELEmosta a kezét a bögrémbe:( azóta nem beszélünk:D:(( Nő volt!!

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.08.06. 11:52:28

Nem vagyok már fiatal, de becsületes taxist még életemben nem láttam...

Manyecska 2013.08.06. 11:54:37

@atpijkamo: amúgy próbáld ki egykézzel: jó erősen oda kell verni a tányér széléhez aztán mehet. ugyanaz a végeredmény!

Manyecska 2013.08.06. 11:58:12

@atpijkamo: különben ismertem egy nőt aki kesztyűben szállt fel mindig a vonatra, volt egy fia, nem tudom hogy készítették:DD bele se mertem gondolni..

ivanolsen 2013.08.06. 12:03:05

@zsiráfffff: Az a saját gyerekem, és képzeld el pont ezért nem engedem be a koszos, földön ücsörgő utasokat a kocsiban, mert nappal azzal a kocsival szállítom a gyerekeim. A szolgáltatás nem arról szól, hogy koszos embereket vigyek a kocsimmal. Menj be egy pékségbe és köpj bele a lisztbe, meglátjuk mi lesz a reakció.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 12:07:59

@Vajmaci: Te viszont nagyon finom, kulturált ember vagy, amint az a hozzászólásodból is kitetszik.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 12:16:30

@helianthus: Kodelkának feje, keze, lába.
Az autót meg Lédererné névre rendelték.

svega 2013.08.06. 12:22:03

A taxis szolgáltasson és beszéljen az emberekkel ember módra. Ha nem tetszik neki valamelyik menüpont, várja egy gyár vagy egy tehenészet, ahol nem kell olyanokkal vesződnie, mint emberi kommunikáció.
A taxisok úgy gondolják, hogy mindent megtehetnek. Tolakodás, beszólások, agresszív vezetés, stb. Ha valódi kapitalizmus lenne versennyel, akkor kikopnának az ilyenek. Mert utastól-fuvartól-körülményektől függetlenül az a dolga.

Ládatündér 2013.08.06. 12:27:25

Az senkinek nem tűnt fel, hogy _másfél_ liter vizet ivott a kismama? Hogy?!?! Pisilni nem kellett? Vagy kiizzadta?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 12:30:39

@svega: ""A taxis szolgáltasson... Mert utastól-
fuvartól-körülményektől
függetlenül az a dolga."
Ahogy te tévedsz.

Piimpa 2013.08.06. 12:34:37

MÉGIS MIT VÁRTATOK EZEKTŐL A NÉGYKERÉKEN GURULÓ KOLDUSOKTÓL? RABLÓ KÖPET BRIGÁD.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.08.06. 12:34:51

Azt hiszem lépcsőre nem ülnék le.
A taxisnak honnan kellett tudnia, hogy veszélyeztetett kismama?
Veszélyeztetett terhesen nem szaladgálok 40 fokban.
veszélyeztetett terhesen otthon vagyok, és szaladgáljon a férjem.

Régen, még a gyerekek is hordtak kesztyűt. Nem csak télen. Én nem tartom ezt olyan borzasztónak. Azért mert nem akar valaki koszt, és piszkot ragasztani a kezére utazás közben, vagy vásárlás közben, az nem azt jelenti, hoyg szalvétával fogja a faszt. Ugyanis az néha sokkal tisztább mint egy bevásárló kosár füle, vagy egy kapaszkodó a 4-6-os. Ha meg nem tisztább, akkor ott bajok vannak.

helianthus 2013.08.06. 12:34:53

@estrella negra: nem tudom ez mi.

Még az is beugrott, ha hetente utazik velük, lehet már volt utas a taxisnàl & korábban volt valami problem az utazásnál.
Mennyi kínzò kérdés.

mrZigi 2013.08.06. 12:35:54

@Tölgyasztal:
Hogy miért fontos?
Azért B+ sunyerák barátom, mert ha egy emberbe nem rúgunk bele, akkor b+ egy áldott állapotban lévő kismamába meg még úgyse.
Akinek nem tetszik, annak meg taxis rugdalja hasba a terhes anyját/feleségét/lányát.
Oszt jónapot!

helianthus 2013.08.06. 12:40:11

@Ládatündér: te új lehetsz itt. Napszámosként 4-5 liter vizet ittam napi egypisiléssel. Kiizzadtam kikeheltem feldolgoztam (beépítettem a szervezetembe) a többit. Férfiismerősöm kőműves ő napi 9-10 literrel teszi ezt.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.08.06. 12:41:07

@Tisztviselőtelep: így már én is jártam. Erre a (z ezek szerint nem terhes, hanem kövér) csaj kihúzta magát és sértődött önérzettel közölte, hogy ő nem terhes. Hát, én a helyében inkább csendben leültem volna :D

szani12inda 2013.08.06. 12:41:22

Szerintem a posztoló hölgy nézze meg a szoknyája hátulját.
Valószínűleg a taxis csak észrevette, hogy beleült egy kutyaszarba és erre akarta udvariasan felhívni a figyelmét

oldyan 2013.08.06. 12:45:37

Stílus (kultúra) kérdése az ügy.
Ha a taxis azt mondja, hogy csak akkor tudja elvinni, ha egyetért azzal, hogy fóliát terít az ülésre, mielőtt beszáll az utas, mert szerinte a lépcsőn koszos lett a ruhája és nem szeretné, ha az autóját bekoszolná, akkor gondolom konfliktus (és homár) nélkül meglehetett volna oldani a problémát.
Gondolom a vezetési-, KRESZ tudáson felül, a jó állapotú SSÁÁRRGGAA autón kívül legalább ilyen fontos lenne egy kis kultúra, empatikus készség is a taxisok részéről.

A város és a csillagok 2013.08.06. 12:47:32

20 éves voltam, amikor az anyám gyógyíthatatlan, halálos beteg lett. Nekem kellett rohangálnom, hogy hova vegyék fel, hol kaphatja a legjobb kezelést (mert a reményt még nem adtuk fel). E célból egy délelőttön keresztül egy ugyanazon taxival közlekedtem (zokogva) több kórház és a munkahelyem között. Mikor befejeztem és odaadtam neki a(z akkorra már jó nagy összegre rúgó) viteldíjat, plusz 10% borravalót, üvölteni kezdett, hogy hogy képzelem én, hogy ekkora útért csak tíz százalék borravalót merek adni? Erre én hülye, mert azt hittem, hogy neki van igaza, odadobtam még vagy 50%-nyi pénzt és sírva elrohantam.

Tölgyasztal 2013.08.06. 12:49:54

@mrZigi: szójárásod használva: B+ sunyerkák barátom nem érted a lényeget: senkibe nem "rugunk bele", ill. még eszébe sem szabadni jutni - áldott állapottol függetlenül - így az áldott állapotnak nincs jelentősége....

Bartush 2013.08.06. 12:53:21

Én is volta terhes, nem is olyan régen, így nem értem, hogy egy veszélyeztettet terhes kismama miért nem az ágyban pihen, de legalább a hűvös lakásban. Gondolom, a posztoló orvosa nagyon örül a beszerzőkörútnak.
Ha taxizok, akkor mindig city taxit hívok. Egészen egyszerűen azért, mert ők tudnak gyerekülést biztosítani, és mivel babával utazok az utóbbi időben, ez fontos. Érdekes módon soha nem volt semmi gond, előre szóltam, hogy lesz babakocsi, csomag és még egy gyerkőc is. A babakocsi kereke nem tiszta, ezzel sem volt baj.
Szerintem tényleg azzal volt a gond, hogy a taxis nem akarta, hogy összekoszolja az utas az ülést. Ezt egyébként megértem, nem 2 forint a tisztítás. Azért egy pokróccal meg lehetett volna ezt oldani.

Atörökk 2013.08.06. 12:56:03

Megjegyzem, van egy elég régóta kapható cucc, üléshuzatnak hívják. Lehet belőle venni két garnitúrával, kb. 10 perc kimosni, amíg szárad, ott a másik.

mrZigi 2013.08.06. 12:56:41

@Tölgyasztal:
Mit nem értesz azon B+ sunyerák barátom, hogy áldott állapotúval extra odafigyeléssel kell bánni ?
Még ha kőbunkó maffiafutár taxis surmók is az illető, ekkor azért visszább KELL vennie.
Még az amcsi börtönökben is nagyobb tisztelet övezi a várandós mamákat, mint itt.
A taxis az értékrendem szerint kiérdemelt két igen nagy pofont egy swarci típusú embertől, vagy 2 nap kalodát paradicsomdobálással.
Aki meg nem érti, hogy mennyivel durvább a poszt kismamával, na az is kiérdemelt egy olyan igazi összesz.rodmagad szúrós nézést.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 13:01:04

@Manyecska: Tapasztalt öreg róka vagyok már, nem bízom a tojásokban. Az egyik a legenyhébb érintére ripityomra törik, a másikat kalapáccsal kell feltörni. Veszek egy kést, lendületesen kettétöröm, kifolyatom, megy a kukába. Nem akarom, hogy a koszos héjával érintkezzen a bele.

Ha villogni akarok, a palacsintadobálós tudományomat fitogtatom. Még sose ragadt a plafonhoz.

Démonmac1 2013.08.06. 13:02:18

Szerintem az, hogy a taxis nem viszi el, ha a megrendelő ruházata/tisztasága/szaga nincs rendben teljesen oké.

kisQtya 2013.08.06. 13:03:01

Épp az a baj, hogy kismamát nem érdekli, hogy más utassal mi van.

Ha ebben az országban lenne egy kis összetartás, akkor lehetne bojkottot szervezni a taxitársaság ellen (ha nincs név, az egész szarhalmot negligáljuk), okozunk nekik egy kis kárt, aztán majd máskor meggondolják, hogy milyen stílusban nyomulnak az utassal. (Nem muszáj taxizásból élni.)

És akkor beleért a kezem a bilibe.

Pedig fogyasztóvédelmi hatóság helyett lehetne szervezni zárt fogyasztói érdekközösségeket, feltenni a panaszt és a közösség tagja egyénileg dönt, hogy az alapján bojkottálja-e a bepanaszoltat, vagy nem.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.06. 13:05:19

@ivanolsen: veled értek egyet, árubeszerző körút veszélyeztetett terhesen ? WTF ??????????????????????????????????????????????

Reggie 2013.08.06. 13:05:28

@mrZigi: Aki nem figyel extran magara, arra masnak miert kene? El vagy tevedve...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.06. 13:06:12

@Manyecska: "nem tudom hogy készítették"

Nyakig begombolt hálóingben, slingelt szélű lyukkal a stratégiai helyen. Száz év magány.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.06. 13:07:17

@ivanolsen: értem. tehát az nem fáj, ha a saját gyereked összemocskolja a taxit amiben utána a fizető utasok ülnek. borzasztó egy meghasonulás ez, ugye?

Démonmac1 2013.08.06. 13:09:27

Az Amerikával dobálódzóknak, ott is megtagadják, hogy *végletes példa jön:
szarszagú hugyos csövesként felszállj a buszra. Ha véletlenül sikerült, akkor leraknak. ha kötözködöl, akkor meg jön a rendőr. Azt te meg nem akarod.

taxinál ua.

kisQtya 2013.08.06. 13:13:13

@Bartush: A taxis magatartásából úgy gondolom, hogy nem is kereste a megoldást és valójában nem is a lépcsőn üldögéléssel volt a gond.
Ha én szolgáltató vagyok, akkor ezer egy udvarias trükkel felszerelem magam, hogy minél kevésbé sértően tudjam visszautasítani a vendéget/utast, stb.

(Egyszer a fodrásznőm rosszul lett, hasi görcsei miatt küldte el az előttem lévő vendéget, engem pedig megkért, hogy kísérjem el a kocsijáig. Amint a vendég eltűnt a látókörünkből, a fodrászom azonnal jobban lett és csak annyit mondott, hogy olyasmit látott a vendég fején, amit ő nem vállalhat, menjünk vissza és már vágta is a hajamat.

Ha az utas tisztaságával valóban gond van, akkor sem adhatja elő ilyen bunkó stílusban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.06. 13:13:16

a sofőr amúgy tutira buzi is volt (bár én szeretem a buzikat!) mert ha én férfi lennék és poros fenekű hölgyemény óhajtana beszállni a kocsimba, akkor készséggel felajánlanám neki, hogy lepaskolgatom a popsijáról a port óvatosan :D

kisQtya 2013.08.06. 13:15:38

@enpera: Amihez egyébként nincs közöd. A veszélyeztetett terhesnek járni azért szabad. Nem mondta, hogy cipekedett is. (Amit nem szabad.)

Atörökk 2013.08.06. 13:17:32

@zsiráfffff:
Azér' assenem egészen egészen mindegy, hogy milyen a lejtése annak a fardagálynak :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.06. 13:18:35

@kisQtya: mivel leírta, mindenkinek van köze hozzá :)
Árubeszerzés akkor mivel jár szerinted?

Tölgyasztal 2013.08.06. 13:22:21

@mrZigi: B+ sunyerák barátom mindenki tudja,h áldott állapotuakkal legalább kétszeresen előzékenyebben kell bánni, de nem is ez került megkérdőjelezve általam.
Szerinted ,ha a hölgy nem lett volna áldott állapotban akkor a taxisnak szabadott volna kiabálnia és nem lenne maximálisan felháborító? Ha szerinted is maximálisan felháborító, akkor nincs jelentősége,h babát vár vagy sem...

kisQtya 2013.08.06. 13:23:32

@Siegelindee: Ahelyett, hogy örült volna a büdös geciláda, hogy egész nap volt fuvarja.

A taxis egyébként egy külön kaszt, amit ők csinálnak, abból az utasszállítás az csak alibi. Ezért kellene rendet tenni már ezen a piacon.

Manyecska 2013.08.06. 13:26:37

@atpijkamo: sztem rosszul van a gondolattól is hogy nedvek cserélődnek!!:P tuti kesztyűt viselt meg viharkabátot..

Manyecska 2013.08.06. 13:28:19

1990-ben Budapesten több taxis volt, mint New Yorkban: közel húszezren dolgoztak engedéllyel és legalább ötezren feketén.

kisQtya 2013.08.06. 13:29:45

@enpera: Azzal jár, ha elolvastad, hogy rámutat, hogy azt kérem, a férje, beosztottja, istentuggyaki pedig EMELGETI a csomagot.
Ráadásul a postban leírt problémához kurvára nincs köze, hogy vásárolt-e, vagy hanyas lába van...
Nem ez a lényege. Semmi közünk hozzá. Irreleváns.
Ha a lényeghez nem tudok hozzászólni, akkor hallgatok, nem pedig minősítem a postoló magatartását a körülmények ismerete nélkül. Pl. az sem mindegy, hogy miért lesz valaki veszélyeztetett terhes. Az októl is függ, hogy mi az amit tehet és mi az, amit nem.

xunilo 2013.08.06. 13:37:44

@hobbitroll: "IGEN! Megcsináltuk Elvtársak! Magyarország jobban teljesít! Már megbízható taxisok sincsenek! "

Na nem mintha korábban lettek volna.
Taxis=fillérbaszó avagy guruló koldus

kisQtya 2013.08.06. 13:40:13

@Manyecska: Ez látszik is a minőségen.

Karácsonykor a nagy bevásárlás kellős közepén este 8-kor lerobbant a kocsi.
Taxit fogtunk. Állunk a 6 szatyorral, taxis mobilon cseveg. Mutogatjuk neki, talán ha kinyitná a csomagtartót. Cseveg tovább, kinyitja belülről. Bepakolunk, beülünk, cseveg tovább. A címen jól túlmegy, mutogatunk, végre megáll. Fizetés közben is cseveg tovább. Kiszállunk, erre csevegve elindul az isten barma a csomagjainkkal (kb. 40.000 forint lapult benne), a párom jól rábaszott a kasztnira, na akkor végre abbahagyta a csevegést és még fel is volt háborodva a hülye állatja.

Ilyen a taxis szolgáltatás....

xunilo 2013.08.06. 13:43:12

@estrella negra: "Ja, hogy az utas mindent megengedhet magának. Tiszta sor. Elmondom a sztorit, hogy te is megértsd, látom zavar a sok betű.
A porban ücsörögve vártam a taxit, de az nem vitt el. "

Nah, hát akkor te szépen ülj be egy-két évfolyamra általános felső tagozaton, hátha még javítható a szövegértésed.
Nem nagyon hinném a poszt alapján, h a porban ült volna. Te (és a többi kismamára fröcsögő) gondolom soha nem ültél még le életedben egy lépcsőre,ugye? Így aztán nem is tudhatod, hogy le lehet ám úgy ülni, hogy nem leszel poros, koszos. Annyira meg főleg nem, h a fillérbaszó autójának az ülését összekoszold.
Na megyek is ki, leülök a lépcsőre, jól összekoszolom magam aztán itt bent a széket is.

Taxis=fillérbaszó avagy guruló koldus

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.06. 13:43:47

@kisQtya: rossz taxistársaságot választottatok

KopaszMercis 2013.08.06. 13:43:59

A csavo nem akarta a fuvart, nem kotelessege elvinni. Ebben mi a felhaborito?

Hartmy 2013.08.06. 13:46:56

Még jó hogy nem villamossal akart utazni!

xunilo 2013.08.06. 13:47:52

@ivanolsen: "Mennyi okos ember van itt. Gondolom, ti is a földön ücsörögve várjátok a taxit, de ha véletlen egy hozzátok hasonló összepiszkolta az ülést akkor már nem ültök be mert koszos.
...
Taxit félretéve, kíváncsi lennék hányan ültetnétek be földön ücsörgő embert a kocsitokba? "
Én simán. kvára nem midegy, hogy valaki KOSZOS, vagy egy lépcsőn ült.

Taxis=fillérbaszó avagy guruló koldus

hobbitroll 2013.08.06. 13:49:04

@estrella negra: most vagy én nem értelek téged, vagy te nem érted saját magad. Hol írtam azt, hogy a zutasnak igaza van?

fifibá55 2013.08.06. 13:49:53

@Manyecska: Ezért vagyok kénytelen egyre több részeget fuvarozni, hogy teljesüljön a célkitűzés.. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.08.06. 13:56:18

@atörökk: ez igaz! :D

javaslatom a taxiba beszállni kívánó utassal kitöltendő tisztasági ellenőrző kérdőív bevezetése és minden taxibaszállás előtti szigorú kitöltetése, röviden a TBKUKTEK:

-mikor fürdött utoljára?
-körme alatt található-e fél millimétert meghaladó, koszjelleggű, ezáltal népegészségügyi veszélyként felfogható objektum?
-milyen gyakran cserél alsónadrágot?
-a jelenleg hordott cipője talpának utolsó vegyszeres fertőtlenítésének pontos dátuma? (tisztiorvosi igazolás két példányban csatolandó!)
-található-e az ön ruházatán bármelyik az alább felsoroltak közül: kávépetty, macskaszőr, bizonytalan eredetű szöszök, gyerek által felkent fikadarab vagy húsz centimétert meghaladó méretű hajszál?

fifibá55 2013.08.06. 13:56:24

@Knorr: Hidd el, nem könnyű nekem sem, de kell a pénz a negyedik lakásra.

titan 2013.08.06. 14:00:40

@ivanolsen: a múltkor egy olyan taxis vitt el, hogy a kocsija fullra tele volt morzsával, akkor tette el az innivalót, és még szívott egyet a cigiből. Én nem nagyon válogathattam (lévén én is akkor szoktam taxit hívni, amikor sietek). Persze sok másik taxi meg tiszta, rendes, én nem általánosítok, nehogy véletlen arra terelődjön a téma.

csak_realista 2013.08.06. 14:02:34

Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a taxisnál lehetne valami ülésvédő ilyen esetekre.
De a kismamát sem értem. Ha én le akarok ülni egy feltételezhetően nem tiszta helyre, akkor kb. 10 másodpercig tart, amíg egy vagy két papírzsebkendőt leterítek. Így nem kell azon gondolkodnom, hogy éppen kutyapisis, vagy felszáradt köpetes helyre ülök-e.

Hartmy 2013.08.06. 14:03:43

@zsiráfffff: A férje mellett? Mondjuk úgy az igazán vagány :D

kisQtya 2013.08.06. 14:06:55

@zsiráfffff: - mentsruál-e, ha igen a tampon márkája és utolsó cserélésének időpontja óra/perc pontossággal

Hartmy 2013.08.06. 14:10:24

@zsiráfffff:

-Oltási könyv vagy annak hiteles másolata.
-Mikor tartózkodott utoljára külföldön, oda kötelező oltásokat megkapta-e?

Valamint nyilatkozat arról, hogy cipőjét csak és kizárólag aszfalton használta az elmúlt három napban, ha nem, akkor használat előtt fertőtlenítette.

bigmac 2013.08.06. 14:28:01

Szerintem egy lépcsőn ülésből nem kelett volna ekkora parát csinálnia taxis köcsögnek (látszik hogy nem ebből él)...max fuvar után egy autoporszivó benzinkúton ha fobiás az ember azt annyi....azért a pénzért símán belefér ennyi...
Símán etikás a dolog ...hozzáteszem én csak ritkán ülök lépcsőn, én sem tánogatom a projectet, de azért ez egy kicsit túl lett reagálva, főleg hogy más elvitte szó nélkül...
Az ilyen majom csaló rabló taxisokat kéne letiltani személyszállításról végleg, jobb hely lenne nélkülük a világ...

bigmac 2013.08.06. 14:33:42

@estrella negra:
" Onnantól kezdve, hogy valakinek teljesen természetes, hogy a porban ücsörög, nem tudom, miről beszélünk. A többi csak sallang."

Mondja ezt egy sárban fetrengő malacka....egyébként pösten nehéuz kivédeni a port, ott van mindenütt belső külső kerületekben egyaránt...ahol jár busz auto ifa;)...

bigmac 2013.08.06. 14:37:36

@szani12inda: lépcsőn kutyaszar?...meleg környék:)....

GézaBá 2013.08.06. 14:40:29

Ez az eset is mutatja, hogy a szolgak egyre kevesse tudjak a helyuket a modern tarsadalmakban. Bravo modernizmus!

BSz 2013.08.06. 14:41:18

Egy barátomat idézném:
a legtöbb taxis a saját anyját is megszexualizálná kétezerért :-)

A BP-i taxisokat ezért nem tudom sajnálni. Bunkó, köcsög a legtöbb, 6 évig laktam taxisok mellett, mikor fizettem akkor nem mindig voltak bunkók, de ha minimális segítség kellett volna (pl hogy a tilosban várakozó autójukkal arrébb menjenek, hogy ki tudjak állni) direkt tojtak a fejemre.

Konstruktívan:
egyértelműen megalázták a terhes nőt, ezt nem szabad annyiban hagyni, hogy letiltod a sofőrt, ezért a taxitársaság is felel, hacsak nem kér bocsánatot, ezek után minimum írásban!

bigmac 2013.08.06. 14:42:24

@atörökk:
" Megjegyzem, van egy elég régóta kapható cucc, üléshuzatnak hívják. Lehet belőle venni két garnitúrával, kb. 10 perc kimosni, amíg szárad, ott a másik."

Nem sok taxin láttam üléshuzatot...éhenkorász taxisok kivenni szeretnek pénzt mindenből nem beletenni:(

Atörökk 2013.08.06. 14:47:35

@bigmac:
Ha szeretik szopatni magukat, tegyék :D

Volt olyan autóm, amit kvázi melósautónak használtam, elég gyakran beleültünk poros, stb. ruhában-cipőben. Üléshuzat, gyári szőnyeg helyett vágtam bele maradék padlószőnyegből másikat, nem is nézett úgy ki a kocsi belseje, mint a disznóól és sokkal egyszerűbb volt így tisztán tartani.

Dour. ®. 2013.08.06. 14:47:51

Harminc éves hivatásos jogsival, csak azt tapasztalom, hogy amióta van "magán taxizás", azóta léteznek bunkó paraszt hiénák.
Úgy nagy többségben.
Teljesen mindegy, hogy mezítlábas volt, vagy társaságbeli.
Bááár..., előfordult, hogy utasként szóltam neki, hogy nem vagyok kíváncsi a városnézésre (mert talált volna hosszabb utat), ami által teljesen kikelt magából, hogy Ő tudja az utat. Közöltem vele, hogy viszont én fizetem, de a megérkezéskor kérem a számlát. Rendszámmal és aláírva.
Elég hamar megérkeztünk.....

bigmac 2013.08.06. 15:07:21

@KopaszMercis:
" A csavo nem akarta a fuvart, nem kotelessege elvinni. Ebben mi a felhaborito?"
Az hogy akkor ne raboljon rá a címre, ülljön a kocsiába azt kártyázzon, bizniszelljen telefonokkal meg rángassa le a kurváit...vagy csináljon amit akar, aki meg csinálná azt hagyja dolgozni....az ilyen majmok miatt van hogy az ember még fél óra múlva is a taxit várja, holott sietne...

helianthus 2013.08.06. 15:18:03

@estrella negra: nem tudhatok mindent én se.
Te taxiztál?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.06. 15:33:44

@BSz: Látom, okos vagy, de nem nagyon. Ha az anyját is megszexualizálná kétezeré', az a baj, ha nem visz el minden szuttyadékot, akkor az. Kicsit csiszoljá' még az érvrendszereden.

nimrod666 2013.08.06. 15:56:49

Valszeg csak is az lehetett, hogy a taxis észrevette, hogy a nő a lépcsőn kutyaszarba ült, így teljesen jogos, hogy nem engedte beülni a kb 10 éves sz@r kocsijába.

Csakis így történhetett.(Már elnézést.)

Amúgy engem az érdekelne, hogy a férj miért nem verte jól pofán a bunkó taxist??!!

hátmármindennicknévfoglalt 2013.08.06. 15:59:27

A taxisblokád óta nem ültem taxiba - ez az ügy megerősít abban, hogy jól tettem.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.08.06. 16:19:14

Amikor a feleségem 13 évvel ezelőtt az első gyerekünket szülte, mi is taxival mentünk a kórházba. Éjjel 2 körül hívtuk őket. Gyorsan kiért az úriember, és nem akadékoskodott, mindössze annyit kérdezett, hogy elkerülje-e a macskaköves utakat, és mennyire siessen. Nagyon emberséges, figyelmes volt, jól esett. Arra sajnos már nem emlékszem, melyik társaságtól volt.

zsírmalac 2013.08.06. 16:21:50

@Manyecska: Nem lehet koszosabb, mint bármelyik random ülés a buszon vagy villamoson.

Hans Joachim Marseille 2013.08.06. 16:29:35

Ez a sztory több sebből is vérzik.
ad1: a taxis egy ruppó csókolgató sutyerák volt akiből hiányzik minden emberi érzés..
ad2: a papucs férj miért nem siet a veszélyeztetett terhes felesége részére???nem hallja a beszélgetést???nem figyel a feleségére???
ad3: ilyenkor nem vitázni kell a taxis al,hanem elküldeni a büdös 3.14 csába és hívni egy másik társaságtól egy kocsit...nem pedig lesüllyedni egy vadbarom szintjére..
ad4: panaszt tenni és megmondani ,hogy utoljára utaztak velük és ezt az esetet posztolni fogják a neten..
ad5: gyakran járok taxival eddig se jártam a city vel ,mert drágák...de ezek után nem is fogok..

Charles63 2013.08.06. 16:36:26

@Manyecska: A terhes nők a villamos előtt szoknak fetrengeni.

Charles63 2013.08.06. 16:41:50

@Piimpa: Mostanában több műsor is ment a TV-ben, amelyben rejtett kamerával buktatják le a városnézős stb. csalós taxisokat. De úgy látszik kifogyhatatlanok, sportot űznek belőle.Amíg az APEH rendesen rájuk nem száll, vagy a cég ki nem rugja, addig mindig csinálni fogják.

Charles63 2013.08.06. 16:44:45

@Siegelindee: Tudom, hogy akkor lelkiállapot, meg minden, de ezt nem kellett volna. Ha bunkó, kiszállok, oszt húzzon el a v..be!

videki gyerek 2013.08.06. 16:55:39

Kisse furcsa, hogy nem vitte el, de nem tudhatni, hogy a taxisnak milyen negativ tapasztalatai vannak. Lehet hogy parszor mar tenyleg ossze koszoltak az autojat, es mostmar tul ovatos. Mert azert, eszmeletlen primitiv, igenytelen, koszos emberek maszkalnak az utcan, es meg csak nem is reszegek vagy drogosok.
Hanyni tudok attol, mikor valaki egy buszmegallo, ezerszer osszehanyt, lefosott, rozsdasra hugyozott, ulesen uldogel, foleg igy nyaron, szinte meztelen seggel. Elkepzelni nem tudom, hogy nem undorodik valaki ettol. Egy ilyen tahot, en se engednek be, se a kocsimba, se a lakasomba.

Charles63 2013.08.06. 16:56:54

Taxis nagygázzal befut. Aztat lássa, hogy a nő a lépcsőn ül. Még nem tudja, hogy terhes-e, vagy angol-e, de odamegy, felrángatja a lépcsőről, hátramegy és megnézi a nő ülepét. Ekkor szembesül azzal, hogy mint ha nagyobb lenne a pocakja. Elkezd vele ordítani, de a nő egyből nem küldi el a k..va anyjába, ezért azt gondolja a taxis, hogy biztos angol lehet, mert nem érti, hogy ő mit ordibál neki, és a mellette álló férfi se reagál a durva megnyilvánulásra, ezért most már biztos benne, hogy angolok. Elküldi őket a Széna térre, hogy fetrengjen a nő a földön a villamosmegállóban, vagy a sínen .....................

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.08.06. 18:00:44

onnan kezdve, hogy a taxis nem köteles elvinni az utast, és ezt saját primitív szubjektív megítélése alapján eldöntheti, nem beszélhetünk szolgáltatásról. Innen kezdve már csak arról szól a dolog, hogy betelefonálsz és vagy el fognak vinni, vagy nem. Mindezt jó drágán.
Ez számomra kb. olyan, mintha a pénztárnál közölné veled a pénztáros, hogy ezt most nem viszed haza, meg azt se, mert most pont nincs kedvük bevinni a pénztárgépbe.
Szerintem csak azért nem vállalta a fuvart, mert látta, hogy nagy a hasad és gyereket vársz. A jó édes kurva anyját az ilyen taxisnak, hogy a pöcse rohadna le!

Manyecska 2013.08.06. 18:33:34

@zsírmalac: én így nyáron egyszál rövid ruciban nem is ülök le sehová!@Charles63: :)))
Tessék, babás videó:
www.youtube.com/watch?v=MLErNXIYjMg

Charles63 2013.08.06. 19:10:11

@Manyecska: Aranyos videó, láttam már, de még egyszer megnéztem.

nandras01 2013.08.06. 22:07:59

hosszú, modoros, unalmas.

(a taxis ettől még bunkó volt)

t0m973 2013.08.06. 22:47:04

sose járok takszival
ugorgyunk

znori 2013.08.07. 09:09:21

@nandras01: Igen, egyetértek, totálisan és unalmasan túl van írva a sztori. Én csak azt nem értem, hogy "a férjem rutinszerűen a szép számú csomagok összeszedésével volt elfoglalva, totálisan nem figyelve a beszélgetést". A leírás alapján ez nem egy 5 mp-es párbeszéd volt. Értem, hogy az elején nem figyelt fel rá, hogy helyzet van, bár ők otthon is olyan decibelen társalognak egymással, hogy nem tűnt fel, hogy mellette a felesége éppen fennhangon ordibál egy pasival és viszont? De jó, ezen lépjünk. De aztán is annyira lekötötték a csomagok (nem tudom ugyan, mire felügyelt, félt, hogy elszaladnak a bőröndök, vagy katonás sorba rakosgatta őket a taxiba való bepakoláshoz, vagy mi?), hogy mindvégig nem tűnt fel, hogy egy taxis alázza a feleségét??? És nem szólt vagy csinált semmit, végig a nőnek kellett veszekednie a taxissal magára hagyva??? Hát ledobom az ékszíjat az ilyen karakán, macsó férjektől.

Unknown User 2013.08.07. 12:12:36

Én azt tanítom a lányaimnak, hogy ne üljenek le a városban a földre, mert oda a hajléktalanok és a kutyák szarnak hugyoznak, vagy a bulizó fiatalok hánynak. Se részegen, se terhesen nem ülünk a földre, mert nemcsak a taxi ülését basszuk össze, hanem otthon a saját lakásunkban a kanapét is. Valakit ez nem zavar. Még a sajátját is összebassza, nemhogy a másét.
Amúgy persze mindig a taxis a bunkó és az utas kulturált és hibátlan. Akkor is amikor a kutyaszaron keresztülhúzott gurulós bőröndöt bebassza a hátsó ülésre, vagy a lábát felteszi a két első ülés közti könyöklőre, vagy amikor a bébihordozót vagy sporttáskát a méretes hányásba leteszi a földre és csodálkozik, hogy a taxi nem szívesen viszi el. Vagy amikor a strandról vizes nadrággal akarnak beszállni, vagy mondjuk egy pohár borral, vagy a gyrossal, amiből csöpög a zsír és a szósz...
Ezek nem kitalált történetek, hanem a napi rutin, és van az a pont amikor sok.
Aztán van az a pont mikor olyankor szakad el a cérna amikor nem is annyira súlyos a helyzet. Nehéz ezt innen a leírt történet alapján megállapítani.
40 fok meleg van, sok a frusztráló körülmény és az emberek leszarják egymást, nincs empátia. Se az utasokban, se a taxisban, se a boltosban, se a vevőben, senkiben... Az anyukák és az apukák nem tanították meg sokaknak, hogy mit igen és mit nem és általában hogy kell viselkedni.
Akkor miről beszélünk?

Charles63 2013.08.07. 14:07:07

@Unknown User: Végszónak - így összefoglalva - nem rossz!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.08.07. 15:53:15

"hív másik autót aki " ilyen" utast is elszállít."

Ez a duma kb olyan mintha egy magát összehányó csöves, drogost talált volna a helyszínen, nem pedig egy terhes kismamát.

Unknown User 2013.08.07. 17:09:57

@Prof. William: Maradjunk annyiban, hogy találtam én már a terhes kismama vagy kisgyerekes ártatlannak látszó szülők után nagyobb moslékot az autóban, mint a részeg szigetről kiköltöző hollandok után, vagy a szakadt trógenek látszó utasok után...

"terhes kismama" ez egy jó ütőkártya arra, hogy hajlamosak legyünk fekete-fehérben megítélni a dolgokat, miközben a valóság lehet teljesen más is...

Amúgy minden taxitársaságnál kérheti az utas, hogy egy adott kolléga ne menjen érte... nem igazán látom be, hogy egy kolléga nem megfelelő viselkedése miért vonná maga után az adott társaság iránti ellenszenvet.

A taxistársadalom is mint a teljes társadalom heterogén. Pont ugyanolyan arányban vannak bunkók és normálisak mint máshol. Igaz ez a taxitársaságokra is. Holnap egy ilyen sztori más taxitársasággal zajlik le, aztán a villamosvezetővel, meg a boltossal, meg az ügyvéddel... Messzemenő következtetést levonni ebből, butaság. Nem kicsit.

pengusz 2013.08.08. 18:57:53

@ivanolsen: Téged ott hagynálak megrohadni az út szélén. Nem gond ugye? Csak őszinte voltam. Ha nem érted miért, nem gond. Remélem egyszer-kétszer leszel a fax másik végén is.

pengusz 2013.08.08. 19:06:06

Annyi ilyen kis atyaúristen van ebben az országban. Ők nem csicskák, nem csinálnak meg ám akármit. Csak azt és annyit dolgoznak, amennyi nekik tetszik. Nekik ne dirigáljon senki. Kíváncsi lennék más ember tulajdonára is ennyire vigyáz ez a taxis?
Szerintetek egyébként mit csináljon egy veszélyeztetett terhes? Feküdjön otthon 9 hónapig? Látni, hogy az ilyennek se gyereke se felesége/férje. Igen bazdmeg! A gyerek élete többet ér egy szaros tárgynál, majd megtudod ha neked is lesz, addig meg kussolj!
süti beállítások módosítása