Tékozló Homár

Fantomsmsezés a Telenornál

2013.10.10. 14:53 | jackyll | 192 komment

Naiv ügyfélnek elege lett belőle, hogy a Telenor képtelen megállítani vagy beazonosítani a butatelefonjáról külföldre induló smseit. Ránézés nélkül szinte biztos, hogy a telefon fertőzött, hiszen a régi Nokiákra 2004-ben dokumentáltak először emeltdíjas smseket küldözgető vírusokat. Csak érdemes lenne megnézetni.

Mintegy mellékesen kiderült egy igazi patkányság, ugyanis a Telenornál még a határátlépéskor érkező szolgáltatói reklámüzenetek után is felszámolják az smsfogadás díját. Remélhetőleg most már az EU felszámolja ezt a roamingbaromságot, mielőtt mindenki átáll Viberre vagy Whatsappra.

Amíg csak 3 nemzetközi multi van a mobilpiacon, addig esélytelen hogy ezek a gátlástalanul számlázó és irreálisan magas árakon dolgozó cégek megjavuljanak, úgyhogy részben ezért történik meg velem minden egyes hónapban, hogy bizonyos tételek, amiket én biztosan nem vettem igénybe, kiszámlázásra kerülnek. Legjobban az idegesített, amikor még decemberben 14db nemzetközi SMS került kiszámlázásra, úgy, hogy a megadott időpontban végig nálam volt a készülék, senkinek nem adtam a kezébe, és egy általam ismeretlen külföldi számra lett elküldve 14db SMS. Aztán minden egyes hónapban előfordult hasonló, havi 5-6 SMS biztosan van egy-egy ismeretlen számra, amit én nem ismerek fel. Egyébként még azon kevés ember közé tartozok akik butamobilt használnak, szóval képtelenség hogy egy-egy adathalász alkalmazás vagy valamiféle vírus küldözgessen SMS-eket.

A problémám leginkább pedig azzal van, hogy valahányszor jelzem ezt a panaszkezelési osztályon, mindig közlik hogy nem írhatnak jóvá semmit, mert ők tévedhetetlenek, és punktum. Kérdem én, milyen szolgáltatás az, amikor a panaszra az a válasz érkezik, hogy ők márpedig nem tévedhetnek?

Íme egy a sok, hasonló levélből tőlük:

Az érintett +3620/XXX-YYYY-es GSM számú számlás előfizetéséhez tartozó 123456789123456789-es számlaszámú számláját megvizsgáltuk, számlázási hibát nem találtunk. A számlázási rendszerünk zártságát a Matrix Kft. tanúsítja évről évre, mely biztosítja és egyúttal tanúsítja, hogy csak a ténylegesen igénybevett szolgáltatások kerülnek számlázásra az előfizetők részére. Ezen okokból kifolyólag a kért tételeket jóváírni nem tudjuk.

Sajnáljuk, hogy jelen kérésében nem lehettünk segítségére.

Legalább sajnálják...

A múlt hónapban annyival változott a helyzet, hogy ezúttal 10-30 másodperc elteltével küldtem el állítólag 9 db SMS-t, amit szerintem világcsúcs lenne, hiszen az én készülékemnek egy írásjel begépelése tart ennyi időbe, nem beszélve arról amikor fél percig pörög egy homokóra azzal az indokkal, hogy "üzenet küldése". Itt egy kép is erről.

telenorsms1.jpg

Elküldtem ezt is a panaszkezelési osztálynak, akiknek 30 vagy 60 napjuk van hogy válaszoljanak, most nem tudom fejből, de nem is fontos, mert úgyis a meghatározott időintervallum utolsó perceiben küldik el a levelüket, hogy ők tévedhetetlenek, és nekem nem jár semmi. Teszik ezt biztosan abból a megfontolásból, hogy sajnos hűség köt hozzájuk, így ha akarnám se dobhatnám ki a SIM kártyájukat anélkül, hogy ne érkezne havonta a számla. Viszont amit ők még nem tudnak, az az, hogy ezzel a hozzáállással azt sikerült elérniük, hogy február 14-én, valentinnapon, a hűségidőm lejártának napján azonnal szakítok velük végérvényesen, 15 év után. Egyébként szánalmas, hogy 15 év semmit nem számít nekik...

És még egy érdekes történet ide, hogy szintén múlt hónapban sikerült külföldre is kijutnom, ahol is megkaptam az ilyenkor szokásos fogadó SMS-eket, hogy üdvözölnek ezen és ezen hálózaton, ennyiért és annyiért tudok telefonálni. Amiért viszont minden általam ismert jogszabályba ütköző módon képesek voltak felszámolni közel 30 forintot, fogadott SMS-enként! Erről is itt egy screenshot.

telenorsms2.jpg

Meddig hagyjuk még hogy ezek a szolgáltatók szívják a vérünket? Nincs itt semmi verseny, a piaci helyzetet talán megmozgató állami mobilszolgáltatót meg sikerült nekik összefogva jól elkaszálni a perben.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartmy 2013.10.10. 20:59:23

@AtiSnatch: Usian Bolttal akarják keresztezni... Anglia nagy lóverseny párti :D

AtiSnatch 2013.10.10. 21:10:33

@Hartmy: viszont utálják a négereket! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.10. 21:11:35

@AtiSnatch: Ki fényképezett le? :D

A lófejű csávó meg LOL, és van aki beszopjaaaa

AtiSnatch 2013.10.10. 21:15:35

@ColT: csodálkoztam is,hogy nem szelf pícsőr :D a rezsicsökkentésben is sokan hisznek ;)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.10. 21:21:34

Rezgéscsökkentés nincs? A nyomiagyú ezotéristáknál mindig csak rezgésszámemelés van. Csak túl ne hevüljenek.. (ezt se értenék, mer' a fingjuk az semmiről nincs, sehol egy fingbizonyítvány).

Hartmy 2013.10.10. 21:21:47

@AtiSnatch: Mivel fogná a fénképezőt? :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.10. 21:23:30

@ColT: mer a Nessyt is mióta keresik? És ez a félelmetes, hogy még kikopni sem akar. Nem kéne, nagyon nem mégtöbb iljet kreálni. Na hol egy mentőkabin? Elmenekülnék már.

Hartmy 2013.10.10. 21:32:08

@helianthus: öööhhhmmm :D kifejtenéd? :D

@AtiSnatch: Nah basszus :D

@Kellemes Zérókomponista: Nem feltétlen rosszak ezek a dolgok. Lehet, hogy betegesek, lehet, hogy képtelenségek, de egy bizonyos szinten semmiképp sem ártalmasak vagy rosszak. Ellenben ez a lűfejűcsávós dolog ez el lett fuserálva.

Anomalocaris (törölt) 2013.10.10. 21:36:00

@Kellemes Zérókomponista: Én már lestipistopiztam az utolsót, sajnálom!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.10. 21:41:40

@AtiSnatch: Az az EKG-ra vagy mire kötött ló volt, a lófejű csávó csak óccó kínai utánzat!

@Kellemes Zérókomponista: Nessieben előbb hinnék, mint egy lófejű emberben :D
Néhányaknak kell hogy valamit _higgyenek_. Mindegy mit.
Mások ezekből kitűnően megélnek...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.10. 21:42:50

@Hartmy: de biza. az ilyenekből lesznek a lencséspityukák. gyanítom, hogy van valami olyan génhiba, ami összecsavarintja a dezoxiribonukleinsavt gordiuszi csomóvá, és akkor ilyen véglények jönnek létre belőle. keresik az ufókt meg a helyesírási hibát meg a lokknesszi szörnyet meg keresik a csít a budiba.

AtiSnatch 2013.10.10. 21:48:13

@zsiráfffff: ezzel finoman le véglényezed Nattit? :D

@ColT: ja, láttam már lovat ;)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.10. 21:48:40

@zsiráfffff: ja meg az örök boldogságot meg az élet értelmét. margitom, egyre jobban szeretlek!

AtiSnatch 2013.10.10. 21:50:19

(sőt már ettem is) de coltnak ne mondjátok el! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.10. 21:50:37

@AtiSnatch: nempont őrá gondoltam :D bár ő se egészen kóser természet, de ő legalább decensen nem komplett :D

Anomalocaris (törölt) 2013.10.10. 21:53:12

@ColT: Általánosban volt egy osztálytársam, akit lófejűnek neveztem.

Hartmy 2013.10.10. 21:54:13

@zsiráfffff: Azokból, akik minden marhaságot maradéktalanul bevesznek. Azokból igen. De aki csak szkepticizmussal egyszerűen tisztel egy legendát, ami legenda vagy már azzá lett, az egyáltalán nem biztos, hogy ártalmas emberi lény. Úgy vagyok vele, hogy a mondavilágok és a kultúrákba beépülő hiedelmek, hagyományok nem feltétlen vannak az emberi intelligencia ellen. Persze nem az ilyen lófejű marhaságokról beszélek.

AtiSnatch 2013.10.10. 21:55:08

@Nattramn: nagy sztori, holnap a blikk lehozza :D

Anomalocaris (törölt) 2013.10.10. 21:57:15

@AtiSnatch: Én nem keresek helyesírási hibákat. Elgépelésvadász Vagyok. Kéretik ezeket nem keverni. A véglény meg nem tudom milyen, de jól hangzik, olyan nemembisen.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.10. 21:58:36

@Nattramn: tény :D

@Hartmy: lehetséges. sőt, az ellenkezője is lehetséges :)

helianthus 2013.10.10. 22:03:49

@Nattramn: lemaradtam Lencsés Istvánról. :(

Anomalocaris (törölt) 2013.10.10. 22:20:51

@helianthus: Arról Én is, hogy itt volt. De azt tudom, hogy nem anonim!

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.10.10. 23:02:00

Ismételt szürreális phantom aktivitás, és tevékenység. Ez, a kibaszott Magyarország, egy alkonyzóna. Ektomorf alakok a zaluljárókban, bárhol jelez az EMF mérő. Itt még a telefonok is maguktól élednek, küldenek, egymás közt chatelnek.
Majd mikor a mikrohullámú sütő, gondol egyet, és mikro vállalkozást indít, macskáknak, a televíziónak meg, kurva félelmes, lsd-s víziói támadnak a híradó alatt és felgyújtja magát, poén végett, vagy csak úgy random, a hűtőszekrény is feléled, és levágja a szomszédot, feldarabolva, kicsontozva elrakja a freezer részbe, magába, a vonalas telefon meg állandó jelleggel csörög, és erőszakosan kérdi a tulajtól, a szart is megfagyasztva szegény párában, hogy mi a kedvenc horror filmed(?), egyedül vagy otthon(?), kések repkednek, este hajópadló nyikorog, árnyék hintaszékezik a sarokban, a teáskannák is sikítanak, a cuki-muki állatos papucson is a gorilla fejek körbe-körbe járnak, hányást okádva, a víz is magától fortyog a kádban, vérré változva (nem naiv ügyfél, hagymát sütne a kád vérhez, és jól lakna, és élvezni a ház performancet), ősi, démoni, fekete mágiával kapcsolatos jeleket fröcskölve a falakra. Na, majd akkor szóljatok, de a phantom smsezés, az lófasz!

@Lencsés István: Sajnálom, hogy napközben nem tudtalak meg reagálni. Így kénytelen leszek vízzel főzni, és itt megetetni a kis sovánka Lencsés Istvánt. Mivel, az anyus problémára nem reakcióztál, feltehetően, két múltbéli szituáció (törés) vezénylődhetett le a habok közt. Első. Sokáig szoptatott Lencsésné, tán a mai napig is. Minden bajtól megóvott, még a tavaszi szellőtől is elzárt, büszkén pucolta az orcád, szádat a nyálával benedvesített textil zsebkendővel. Kiszolgált, védett, óvott, játszott veled, és a képzeletbeli barátaiddal, alkotmányosat, tán még elvette a szüzességedet (is). Második. Le sem szart, értetlenül állt előtted, és csak a hogyan, miként, miért kérdőszavak körében nőttél fel, egyetlen barátoddal, a helyesírással, de még neki is antipatikus gizda szellemóráis voltál. Egyet tudok tanácsolni, illetve a barátnőnek, barátnő(!), mutasd már meg a pinádat Istvánnak, lásson már valami ismeretlent (mert ugye anyué nem ér), nem kell, hogy használatába bocsásd, csak muti meg neki. Hátha kizökken a betűk közül, ahol dettó nem érzi magát otthon, szegény jedi harcos.
Másfelől, hogy ne maradjak névtelen, Szhopha Todd A'szom a nevem (multikulti gyerek vagyok, csak szólok).
"ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád"
Ez meg kibaszottul üt, gecó! Lenyúlom, ha nem haragszol, remélem nem ered el az orrod vére.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.10.10. 23:33:03

Ki korán kel Lenécsést lel.
Jobb ma egy Lencsés, mint holnap 2.
Addig nyújtózkodj, míg a helyesírásod ér.
Jobb írni, mint helyesen írni.
Ki mint veti betűjét, úgy alussza álmát.
Ajándék Lencsésnek, ne nézd a helyesírását.
Ha kidobják a blogból, bejön az ablakon.
Helyesírással ront a házba.
Nem mind helyes írás, ami fénylik.
A Lencsés nem jár egyedül.
Lencsést szerencse hoz, szükség próbál.
Nem mind a barátos, aki helyes ír.
Sok Lencsésnek helyesírás az alja.
Jön még Lencsésre helyesírás.
Többet helyesírással, mint erővel.
Kemény helyesírásból faragták.
Helyesírás helyesírást mos.
Bujkál bennem a kis Lencsés.
Kölcsön helyesírás visszajár.
Egyik kutya, másik Lencsés.
Helyesírást a szőrivel gyógyítják.

:D

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.10.10. 23:39:29

Ezek csak szimulált kommentek, melyben kitalált dolgok, események, fantáziám képzeletbeli szüleményei szerepelnek.

Ádám 2013.10.10. 23:44:59

Döglötök parasztok....!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.10.11. 00:37:35

@YoZan Ace: A Lencsés nem esik messze a fától.
Aki nem Lencsés ne vegye magára.
Nézd meg az anyját, vidd el a Lencsést!
Ha ló nincs, a Lencsés amíg el nem törik.
A sánta Lencsést könnyebb utolérni, mint holnap egy túzok.
Könnyű Lencsést ráncba szedni, ha maga is akarja.

Neela _ t 2013.10.11. 00:58:43

Jön a rézfaszú bagoly!
:D :3

Ádám 2013.10.11. 01:29:52

Reggel jön a lófasz, bírjátok már addig ki. Csak vele lesz a szerszáma.

England win The Ashes! 2013.10.11. 01:32:16

@mortalwombat: "A Tesco, Lidl, MOL, Posta mobilszolgáltatók stb. igazából Té meg voda."

Nem feltétlenül. Arról, hogy bérli valamelyikük hálózatát, még lehet tőle független. Persze ha a té vagy a voda "részvényes" a buliban, akkor mindjárt más a leányzó fekvése.

helianthus 2013.10.11. 05:02:05

Ki az a Lencsés Pisti? Azon kìvül, hogy nem anonim.
Rékucot tudom. Van itt valaki, akivel különösen kedves viszonyba került. De nem mondom el, ki Ő, hátha szeretné ezt a feledés homályában tartani. :)

helianthus 2013.10.11. 05:04:12

Péntek az én napom, a kedvem a Lencsésre hangolom...
Na hess zombik, hess már!!!! (veszekszenek a fejemben)

Manyecska 2013.10.11. 07:08:44

@helianthus: én meg azt hallottam nem nagyon állt fel neki..talán ezért kóstolgat engem itt..,a nyomorult! Na, rántotta kész,palacsintatészta bekeverve megyek bótba. Is. Asztán egy tonnát felpakolunk a platóra..:(:D

Manyecska 2013.10.11. 07:12:48

Előtte még leiszom magamat.
:DDD

helianthus 2013.10.11. 07:13:57

@Manyecska: kinek nem állt fel és kóstolgat itt téged?? Ezt most nem nagyon értettem. Mostanában gyakran előfordul ez velem, nézd el kérlek. :)

AtiSnatch 2013.10.11. 08:26:29

dobro jutro! :)
Babos László 4 prézlident!

Hartmy 2013.10.11. 08:32:34

Jó reggelt barbár űrlények!

Ádám 2013.10.11. 08:34:18

Szevasztok dilinyósok!

helianthus 2013.10.11. 08:52:22

@AtiSnatch: ez bosnyákul van?
chào buổi sáng!

helianthus 2013.10.11. 08:55:59

Utánanéztem a nem anonim kommentelőnek.
Megsajnáltam.
:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.11. 09:17:26

@Manyecska: "Megjött apátok."

Jóvan, jóvan, ittvagyok.

Neela _ t 2013.10.11. 09:21:02

Reggeli: sajtos-tejfölös lángos, kávé, kakaó
Uuuuuuu :3

Manyecska 2013.10.11. 09:22:10

@atpijkamo: Fogaggy örökbe!! /Jimmy/

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.11. 09:24:45

@Manyecska: Túlkoros vagy. Inkább Neela _ t-t. Ő meg alulkoros. Áh. Inkább pár unokát fogadok örökbe.

Manyecska 2013.10.11. 09:25:15

@helianthus: mind1! Már nem emléxem részletekre!:)

Manyecska 2013.10.11. 09:26:35

@atpijkamo: :DDD esetleg egy tevét a Zoo-ból?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.11. 09:27:50

@Manyecska: Háááát. Aggódom, nem szarik az a szoba közepére mint egy troll?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.11. 09:31:42

Egy Vas megyei nő visszakaphatja gyerekeit, akiket 9 éve hurcolt el volt férje. A férfi motorbalesetben meghalt Paraguayban, a rendőrség ezután jött rá, hogy körözés alatt állt.

index.hu/belfold/2013/10/10/megkerultek_az_elhurcolt_magyar_gyerekek/

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.10.11. 09:31:46

@ColT:
Igen "okos" aki fekete alapra halványszürke karakterekkel ír

Hartmy 2013.10.11. 09:32:47

@atpijkamo: Ha betanítod, akkor nem, ellenben összeköpködi a tányért :D

Nah balra el.nyomjátok az ipart helyettem is.

Manyecska 2013.10.11. 09:34:36

@Hartmy: meggyött a teherautónk itten megyek lábatlankodni!!:) asztán moziba, ehhhehee.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.10.11. 09:47:01

AZÉRT PÉNTEKEN, NEM KELLNE SOKKOLNI A METRÓÜLÉSRE SZARÓ KISEBBSÉGIVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AtiSnatch 2013.10.11. 09:49:37

na megkerült má Bukesz? vagy ez nem az a poszt? Úristen hol vagyok? :O

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.11. 09:52:14

Kedves panaszos nagyon naiv hülye, ha azt gondolja, hogy az állami mobilszolgáltató bármi másra is hivatott, mint még több pénz lenyúlni.

Manyecska 2013.10.11. 09:56:13

@batgirl: inkább drukkoljunk neki együtt! Engem is sokkolt most:DD

Circus 2013.10.11. 09:57:17

@mortalwombat: konkrétan van, tán fhanszia telkomcég, amit úgy hívnak, hogy Orange...

Gyanús, felettébb gyanús!

elwood 2013.10.11. 09:59:25

"Nincs itt semmi verseny, a piaci helyzetet talán megmozgató állami mobilszolgáltatót meg sikerült nekik összefogva jól elkaszálni a perben."

nemsokára megalakul a puskás öcsi tivadar nemzeti hangösszekötő társaság, és olcsón, kiváló minőséget fog nyújtani.

amúgy addig is ócsó a záram, mega gáz.

hajrá.

pacagánycsök 2013.10.11. 10:02:34

@Hurrá Torpedó: és mi van a komor komondorokkal meg a vizsgázó vizslákkal?:D

Manyecska 2013.10.11. 10:03:12

@horex: ?? tökjó!!@batgirl: kis rúdtáncos:(

pacagánycsök 2013.10.11. 10:04:56

@megamen: és mi van a komor komondorokkal meg a vizsgázó vizslákkal?:D

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 10:08:08

Ma nagyon Lencsés kedvemben vagyok. (Kimaradt)

Ilyenkor miért nem lehet azt csinálni, ha buta telcsim van, hogy eldobom és 4 rugóért veszek egy másikat újonnan?

Macskond 2013.10.11. 10:22:52

Banyek! Alacsony szinten van tényleg az értelmező szöveg olvasás!
A második scatolt képen is az van hogy KÜLDÖTT, nem pedig fogadott SMS! Azért meg mindig felszámoltak dijat. A fogadottért nem emlékszem hogy valaha lett volna díj. (de ha mégis az is sok éve lehetett)
Cserélje ki a telefonját vagy vigye be egy szervizbe hogy "reseteljék" megszünik a virusa és nem küldözget SMS-t.

Manyecska 2013.10.11. 10:35:32

@Macskond: pedig létezik. Mindegy, majd referálok mert jövő héten Külföldországba megyünk.

ezsolt74 2013.10.11. 10:37:38

Ha jól értelmezem akkor nem emeltdíjas sms- küld a telefon külföldre, hanem simát.
Mert az emelt díjas sms küldését és fogadását le lehet tiltani.
Én is letiltattam miután kaptam fizetős sms-t.

Manyecska 2013.10.11. 10:45:40

@ezsolt74: ez így van, írják is az üzenetben hol lehet kezdeményezni!! Különben jön három élből:)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.10.11. 10:57:56

@Zirowe: ez nem csak a flottára igaz. mivel a roaming díj szolgáltatón belül egységes szokott lenni, egy dominósnak ugyanannyiba kerül a hívásfogadás mint egy flottásnak.

a hívásindítónak meg tökmindegys hogy 0 Ft-os a percdíja vagy 32 Ft, mert így is ugyis fel akarta hívni.

de nálunk tény hogyha a család egyik fele külföldön van, és nem megoldás az online beszélgetés, akkor mindig az itthon lévő hívja a külföldit, mert fele annyi neki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.11. 11:06:43

@horex: A fehér túlságosan világít. Nálam mondjuk tök olvasható.
Már ha a blog színeivel volt bajod.

prettyinpink 2013.10.11. 12:48:39

Roamingnál fogadottra NINCS díj! A varázsszó: KÜLDÖTT SMS!

biododírium 2013.10.11. 14:13:07

Egyértelműen szar a telója azt itt fröcsög, szánalom. Szoftverfrissítés vagy használjon másikat.

Gera 2013.10.11. 14:23:53

Édesapám valamilyen Nokiája is küldözgetett anno üres smseket, aztán rájöttem, hogy néha újraindul, mert rosszul érintkezik az akku, újraindulás után viszont nem volt billentyűzár és ha az egyik gombot sokszor egymás után (vagy folyamatosan? - erre nem emléxem) nyomja az ember, akkor elküld egy smst. Táskában, zsebben ilyesmi előfordul. Kb 99.99%, hogy a posztolónak is a telefonban kell keresnie a hibát.

blah 2013.10.11. 15:06:26

apámnak is pont a telenorral volt ilyen problémája, ő 27e HUF-ot sms-ezett így el az egy hónappal korábban a telenortól vásárolt butatelefonról... a telenor pont leszarta

McZozo 2013.10.11. 16:50:50

mondjuk ezzel a zart rendszerrel kapcsolatban en azert ketelkednek erosen. Meg vodafonos idomben eleg surun jartam Romania iranyaba es eleinte minden egyes alkalommal a szamlaba kaptam egy kulfoldi data roaming tetelt ami akkor valami 5000 huf volt, ugy hogy butatelefonom volt es tenylegesen soha a boha eletbe nem interneteztem nem is probaltam semmit internetezni telefonrol. Igy minden esetben megreklamaltam es lam minden esetben jova is irtak. Ennyivel voltam szerencsesebb mont a posztolo :) de ez mondjuk nekem azt mutatja hogy azert nem olyan tevedhetetlen az a rendszer ami csak ugy kiszamlaz dolgokat.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.10.11. 17:56:13

@belgabela: Tükörbe néztél és ez jutott eszedbe arról amit láttál???
süti beállítások módosítása