Tékozló Homár

Külföldön nem éri meg Telenort használni

2013.12.12. 10:15 | jackyll | 50 komment

Naiv ügyfélnek az évek során többször meggyűlt a baja a Telenorral, de eddig nem robbant ki belőle. Amikor először elköltözött Európán kívülre, egy hóközi százezres számlával lepték meg, ami egy ügyfélszolgálati félretájékoztatás eredménye volt. Amikor visszaköltözött új készüléke mellé 2 év tarifahűséget vállalt, csak közben megszűnt a tarifája, és emelkedett a havidíj, amit ismét külföldön nem tudott lebeszélni. Legutóbb pedig a VISA-kártyáját nem tudták fizetésnél elfogadni, állítólag az OTP miatt:

Gondjaimat általában az ügyfélszolgálatokkal szoktam megosztani, most viszont, hogy a Telenorral kapcsolatos ügyeimből korábban egy bírósági végrehajtással végződött, és az utóbbi 3 hónapban kettő másik is "született", gondoltam itt az ideje megosztanom Veletek, szépen, sorjában.

#1: Nem lehetsz elég körültekintő, ha ők nem akarják

Kiderült, hogy küldföldre, egy nem éppen uniós, harmadik díjzónába tartozó országba kell költözzek hoszabb időre, ezért mindent igyekeztem megnyugtatóan előkészíteni. Korábban is a Telenor online felületén kezeltem a mobiltelefon-számláimat, de valami tarifaváltást követően az online felületről eltűntek a "Számlák" és a "Számlák befizetése" opciók. Ezt jeleztem a Telenornak, ők azt mondták, hogy "Ott kell annak lenni", nézzem meg jobban. Küldtem nekik képernyőmentést, hogy nézzék meg, nekem nincs ott, pedig korábban ott volt, mit kell tennem? A válasz ugyanaz volt, szerintem meg sem nézték a csatolt képet.

A költözés időpontja közeledett. Mivel az online felületben nem volt sok örömöm, felhívtam őket, és érthetően vázoltam a helyzetet, de ott sem segítettek. Búcsúzóul rákérdeztem a roaming percdíjakra, elmondtam, honnan hová telefonálnék, ők válaszoltak.

Eljött a költözés ideje, az online felület továbbra is teljesen használhatatlan volt, egyetlen olyan menüpont sem szerepelt nálam, ami a többi ügyfélnél igen. Ezért az egyenlegről sem tudtam tájékozódni. Egyik este egy hosszabb beszélgetést követően jött egy SMS, hogy kiugróan magas a számlám, közel százezer Ft, ezért blokkolják a kimenő hívásokat. Csodálkoztam, mert ilyen hosszú nem volt a beszélgetés.

Telefonáltam az ügyfélszolgálatnak, és kiderült, hogy annó ők félretájékoztattak: az ügyfélszolgálatos nem a 3. díjzónából, Telenoros számról hazafelé irányba, hanem a Magyarországról 3. díjzónába irányuló hívások jóval olcsóbb percdíjait olvasta fel nekem. Véletlenül. Ő tévedett, nekem kellett volna kifizhetnem.

Summa summarum, én külföldön voltam, fizetni nem fizettem (nem is tudtam volna, hiszen a számlaértesítő online felület nem működött), el engem nem értek sem levélben, sem telefonon. Bíróság, döntés, mindez a távollétemben. Egy nap a család értesített, hogy egykori magyar lakcímemre kimentek a végrehajtók, ők pedig helyettem odaadták nekik az perköltséggel együtt addigra 172 000 Ft-os tartozást.

Én balga ezek után azért maradtam Telenoros, mert a körülöttem mindenki az.

#2: Hiába vagy hűséges, ha ők nem azok

Eltelt pár év, közben hazaköltöztem Magyarországra, a dolgok rendeződtek. Vettem egy készüléket az igencsak kedvező tarifám mellé, a tarifára 2 év hűséget vállalva. Pár hómap múlva azonban ismét elhagytam Magyarországot, és visszajöttem ide, a 3. díjzónába, ahol 720 Ft/perc áron tudok hívásokat indítani. Fizettem becsülettel a számlákat, amikor kaptam egy értesítést, hogy a tarifám megszünt, és egy új tarifába raknak át, aminek havidíja jóval magasabb az előzőhöz képest. A magas havidíj belföldön lebeszélhető, de én külföldön élek.

Éppen látogatóban voltam otthon, bementem a Telenorhoz. Mondtam, hogy ki szeretnék lépni a tarifából. Mondták, hogy nem lehet, mivel két év hűséget vállaltam. Igen, de nem erre a tarifára, hanem egy másikra írtam alá a hűséget, ami megszűnt - vágtam vissza én. Nem lehetek hűséges ahhoz, ami nincs. De ez egy ugyanolyan tarifa - mondták ők - csak magasabb a havidíja, és a Telenornak évente egyszer amúgy is joga van díjat emelni, olvassam el a szerződést. A szerződést, ami nincs is.

#3: Hiába akarsz fizetni, nem tudsz

Vissza tehát a 3. díjzónába, ahol élek. A magyar bankszámlámon értelemszerűen nincs pénz, az itteni bankszámlámhoz viszont gyönyörű dombornyomott bankkártya jár, ami 5 évig érvényes, és nem olyan holmi vékony plasztik, amivel otthon kiszúrják az ügyfelek szemét. A nevezett bankkártyát POS-fizetésnél szerte a világon használtam, internetes vásárlásnál sem volt vele soha gond, legyen ázsiai, európai vagy amerikai az elfogadó netbank.

Irány tehát az Telenor online felület, bankkártyás fizetés. Láss csodát, a Telenor által választott bank, az OTP Bank nem fogadja el a Visa bankkártyámat, tehát nem tudom a számlámat kifizetni. Hívom őket, mondják, hogy az OTP a ludas. Mondom, hogy ezt én is tudom. Akkor szóljak az OTP-nek. Magyarázom a kiscsajnak, hogy jelen esetben nem én vagyok az OTP ügyfele, hanem Ők, de nem érti a szerencsétlen.

Telnek-múlnak a napok, és a készüléken aktiválták a híváskorlátozást a befiztetetlen számla miatt. Ez ugye azt jelenti, hogy nem tudok hívásokat indítani, mert az növelné a számlámat. Azt is jelenti, hogy külföldön nem tudok hívásokat fogadni, mert az is pénzbe kerül nekem, tehát az is növelné a kifizetetlen számlámat. Azonban az SMS fogadása külföldön is ingyenes. Ez nem növeli tehát a számlámat, logikus is, hogy a "kimenő hívás korlátozása" nem azonos az "sms fogadásának korlátozásával".

Megoldást keresve, nagy nehezen tornászok át pénzt a magyar bankszámlámra, hogy elutaljam a Telenornak kifizetetlen tartozást, amit miattuk nem tudtam kifizetni. A Netbank küld egy SMS-t belépéskor a telefonszámomra egy kóddal, amit be kell gépeljek. "Írja be az SMS-ben kapott kódot!" - mondja a gép, azonban semmiféle SMS nem jön. Igen, az ingyenes SMS fogadást is sikerrel korlátozták.

Tehát hiába is szeretném erőmön felül próbálkozva kiegyenlíteni a számlámat, ezt maga a Telenor nem teszi lehetővé.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.12. 10:40:17

Én már az elején kiszórtam volna a Telenort.
Igaz, mást sem éri meg külföldön használni.

Manyecska 2013.12.12. 10:50:52

@zsiráfffff: miért, miért. A lányok miatt:P:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.12.12. 10:55:05

@Rocco az erdei állat /Mátészalka Rencs/: igen, fölül lány, alul fijú.

mifelénk akkor szoktak elköltözni jómesszire, ha a szorul a hurok az adónemfizetés miatt a lokálkismaffiózók nyakán. ott dekkolnak jópár évet a gyáva nyulai.

CBF 2013.12.12. 10:58:38

ekkora lúzert baszki...

jgalt312 2013.12.12. 10:58:55

Már a sokadik világba is megy mosogatni az ország diplomás krémje?

Az a rész külön tetszett, hogy a femili finanszírozza a mobilszámlát otthonról. Ilyen kondíciókkal én is maradnék telenoros ;)

Manyecska 2013.12.12. 10:59:50

@zsiráfffff: jobb ha a lány van alul, szerintem..:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.12.12. 11:01:52

az már volt, hoyg :vadász..vadász..??
(ja, igen)

SomethingWild 2013.12.12. 11:22:43

Te jó sokszor állsz sorba a pofonért, igaz? :) Eleve miért nem veszel egy külföldi mobilszámot, ha külföldön élsz évekig? Nagyságrendekkel jobban jársz ha fizeted a Telenornak a havidíjat és kinti számot használsz hazatelefonálásra.

A tényeket meg összefoglalni, Békéltető testület, Fogyasztóvédelem. Nem kell már az ügyfélszolgálattal foglalkozni. Nem erős képességűek dolgoznak ott.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.12.12. 12:22:28

1. Nem netbank, meg telefonos ügyfélszoli, BEMÉSZ, kérsz a kondíciókról papirt.
2. BEMÉSZ A KÜLFÖLDI BANKODBA, és onnan utaltatsz magadnak zsetont a hazai számládra.
3. Ha nem is akarod megoldani a problémákat, hogy várhatod másoktól hogy oldják meg helyetted?

McZozo 2013.12.12. 12:30:23

En ugyanugy kulfoldon elek es idokozonkent en is kuldozgtetek otthoni szolgaltatoknak penzt. es bar megerositem amiket mond a popsztolo de azert kicsit tulporgi mert csomo mindenenen at lehet lendulni. Ez az sms kod is ilyen pl nem minden bank keri van ahol mashogy megy, plusz telefonon is lehet bankolni es akkor nem kell az sms megerosites mert beazonositod magad, plusz sok banknak van kulfoldrol hivhato ingyenes szama is. szal meg penzbe se kerul.

Azzal a resszel meg egyetertek hogy miert szopatja sajat magat en az elso heten vettem helyi pay as you go kartyat aztan ra egy evre mar szerzodeseset es sokkal de sokkal olcsobb akar kulfoldet is hivni mint magyar szammal szerencsetlenkedni

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2013.12.12. 12:56:02

Én maximálisan megértem a poszter problémáját és teljesen vele vagyok a bajban, de azért azt tegyük hozzá, h a helyzete nem épp átlagos és hétköznapi.

Nem hinném, h sokan költöznek el a telenor ügyfelei közül a világ végére úgy, h megtartják a magyar telefonukat és még használják is. 720 Ft/perc? Hol vagy te, a marson?

Szerintem ennyiért már műholdas teló is van.

KRT 2013.12.12. 14:07:30

És valaki még így is képes volt náluk maradni? Öcsém. Kedves posztoló. Nem vagy normális.

2013.12.12. 14:27:18

Nálunk Monacoban alanyi jogon jár a telefon, a telenor és a 3.díjzóna is, plusz fűszoknyás lányok ész yachklub tagság.

Willie 2013.12.12. 14:59:28

Baszki ezt nem hiszem el, en mar eleg sok EU-n kivuli orszagbol telefonaltam Mo-ra, de meg sosem fizettem 20-30 Ft-nal tobbet percenkent (es ezek a dragabbak, mert az USA-bol pl. 4 cent/perc egy hivas). a kepes 720Ft/perc aron telefonalni az meg is erdemli hogy szivassak

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.12.12. 16:29:04

Legkésőbb az önkényes tarifacsomag váltásnál rájuk kellett volna borítani az asztalt. Nincs joguk hozzá.

silent76 2013.12.12. 18:12:48

Aki olyan hülye, hogy külföldön él, és a magyar mobilját használja az meg is érdemli.

VT Man 2013.12.12. 22:21:51

Tipikus balfasz, aki újra és újra házhoz megy a pofonért.

Miért nem vett mondjuk 10-20 rugóért egy külföldi SIM kártyát + mobilt.

Amúgy simán áthordozhatta volna a számát a Vodához vagy a Tmobile-hoz.

Szelid sunmalac 2013.12.13. 00:27:13

He? Az elso dolgom volt venni itt egy mobilt, meg nyitni egy bankszamlat.
Ez valami irgalmtalanul nagy b*fasz.....

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.12.13. 00:35:57

mar anno 10 eve is a kulfoldre szakadt munkavallalok yahoo messzendzseren toltak meg levelben, sot volt olyan perverz alak aki webkamcsit felrakott

de nem!!! valakinek kell a 720 Ftos percdij, es nem is nez utana mennyi az annyi!

raadasul van egy erdekes csaladja, aki nem ertesiti hogy eljaras van ellene, a sok ajanlott level meg csak poenbol jon az ember lakcimere

szumma szummarum ezt a szopascunamit nem keves toketlenseggel lehet csak abszolvealni, es ez nem a Telenor hibaja

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.12.13. 01:20:32

Nekem sem enged angol kartyarol fizetni. Pedig neha szukseg lenne ra, mikor az otthoni szamlamrol elfogy a penz, es be kene fizetni a szamlat.

@Szelid sunmalac: Bocsanat, nekemis van itteni, ettol meg nem biztos, hogy odahaza felegetek mindent. Igen, 4 eve eljottem, de meg mindig van mayar elofizum. Mert csaladi csomag megy rajta, meg mert azt hasznalom, amikor epp odahaza vagyok.

Szerintem a hozzaszolok egy resze a tipikus troll, aki nem tudja felfogni, hogy nem mindenki egyforma, es valakinek bizonyos okokbol tenyleg szuksege van a korabbi otthoni telefonszamara.

Megdobbent 2013.12.13. 04:07:04

Medvere el se induljon vadaszni, szerintem :(((

]{udarauszkasz 2013.12.13. 04:38:37

kulfoldi kartyat kell venni, nekem is az van. A magyar kartyan 45 perc ingyen belfold van, a kulfoldin meg 100 perc roaming ingyen. (+ 1000 perc belfold, es 3 giga net.) Es mindez 15 euris alapdij mellett.

Parasut 2013.12.13. 07:49:15

Ebböl látszik Magyarországon álamilag szavatolt a vásárlók megtévesztése,mivel a bevétel után adóznak a mobil cégek.Hálózaton belüli kedvezményes percdijat,honnan tudja a telefonáló,mikor mit hiv,mióta van a szám hordozás?Gyanútlanul hivja a 20-as számot mivel úgy gondolja Telenoros,mikor megkapja a számlát kiderül egész más a szolgáltató,és más a percdij.EU-n belül még a Szlovákoknál is egy gépi hang közli,ha nem ahoz a szolgáltatóhoz tartozik a szám! Magyarul félrevezetik a felhasználót,jogtalan haszonszerzést csinálnak,és igy is becsapják.Érdemes lenne beperelni az összes szolgáltatót,mert mind igy viszonyul lehet rájuk fogni a kartelezést,hátérbe megyegyeznek hogy nem világositják az ügyfelet,csak akkor szembesül mikor kapja a számlát.

feketeesfeher 2013.12.13. 07:54:43

Én már akkor is veszek helyi kártyát, ha tudom, hogy legalább kétszer megyek, vagy többet vagyok kint mint 10 nap.
Ja, plusz kártyafüggetlen telefont.
Az utolsó hűségakármim meg vagy 6-7 éve volt.
Azóta csak a pénztárcámhoz vagyok hűséges.

alkotmánytcsakipad2fogadok 2013.12.13. 08:41:58

5ft perc alapon telefonálók kintrol
nem a gond hogy luzer hanem hogy ennek is valasztojoga van ha ennyit nem képes belátni.
ha o a telenor támogatja saját joga de akkor ne csipogjon...

Darth Revan 2013.12.13. 12:11:38

0 es 2 eurocent kozotti percdijakat fizetek + 10 euro a korlatlan net, aki kepes tobb mint 2 euros percdijjal telefonalni, az ne panaszkodjon.

movhu 2013.12.13. 13:08:26

"Summa summarum, én külföldön voltam, fizetni nem fizettem"
Ugyan áruld már el, hogy ezek után mit tehetett volna a Telenor, mint behajtásra adni az ügyet?

Egyébként meg meg nem tudom érteni, hogy miért nem lehetett egy helyi mobilt venni kint? Ez bármely országban nagyságrendekkel olcsóbb megoldás.

Ha meg annyira kell a magyar szám, akkor válogathatsz több SIP-es szolgáltatóból itthon, amely acc kint is menni fog, és ez már évekkel ezelőtt is volt. Magyar vezetékes számod lehet, olcsón hívhatnak és telefonálhatsz.(Igaz a magyar számot hivatalosan nem használhatnád kint, csak ha belső anonim számod van, de ez elvi és nem technikai akadály)

telkoe 2013.12.13. 15:29:09

@Parasut: Szolgaltatanal ingyenesen lekerdezheted hogy hordozott-e a szam. Kicsit kellene tajekozodni is a hisztizes helyett.

telkoe 2013.12.13. 15:33:46

@tildy:): T-Mobile mukodik angol kartyarol, a szamlat meg lehet nezni a neten es meg emailt is kuldenek ha uj szamla van.

Parasut 2013.12.13. 19:03:05

@telkoe: Nem hisztinek szántam,de annyit megjegyeznék,idáig ezt mikor kérdeztem például a Telenornál,mivel ott vagyok az ügyfél szolgálatos nem mondta.Másik dolog meg sokkal szolgáltató barátab megoldás még a szlovákoknál is ha nem ahoz a szolgáltatóhoz tartozik a szám,amelyikröl hivod ugyan gépi hang de figyelmeztet rá.

PannonBoy 2013.12.13. 21:15:48

@tildy:): Részben egyetértek veled.
Való igaz, ha külföldön van az ember, nem indokolja semmi, hogy otthon felégessen mindent.
Viszont a posztíró a saját pénztárcájának ellensége, és ez ellen nincs mentség.
Írta, hogy kimenetele előtt igyekezett mindent előkészíteni. Eszerint mégsem sikerült, ugyanis nem abszolválta a díjak megtekintését. Nem kell ahhoz ügyfélszolgálatos, hogy megnézze mennyiért fog telefonálni az adott országból. Gondolom nem egy napra ment.
Az ottani helyi szám mellett lehet magyar száma, csak ha ilyen helyre megy, akkor jobb, ha a kártyáját kiveszi a készülékből (még jobb ha el sem viszi), ugyanis rengeteg egyéb módja van a haza kommunikálásnak.
Szóval az a gond vele, hogy minimalizálta a költségeit, de ha csak úgy lazán kitette a családja 200 ezret, akkor nem lehet olyan nagy a gond.

telkoe 2013.12.13. 22:38:23

@Parasut: A kulfoldi roamingdijas hivast osszekeverni a belfoldi hordozassal elegge butacska hiszti kategoria. A lekerdezes a belf szamhordozas meginditasa ota ugyanaz, nem hinnem hogy a telenor nagyon titkolna: online.telenor.hu/da/ arrol meg nem tehetnek ha ez neked tul bonyolult.

Parasut 2013.12.14. 01:32:51

@telkoe: Elnézést csak nem érted! Tudom semmi köze a számhordozásnak a roaming szolgáltatáshoz,csak azért irtam ezt a példát mennyire ügyfél barátok a szolgáltatók.Különben köszönöm a linket ahol utána lehet nézni esetleg a szám szolgáltatójának.Csak sokszor az a gond,a világ végén vagyok ,nincs ott véletlen vonalas net hozzáférés,se idöm nincs keresgélni,foglalkozásom miatt elég sok a külsös munkám,és amilyen jó a hires lefedetségek mobil netel nem igazán férek hozzá mire kivárom,hogy müködjön.A mai napig Bpesten a Városliget környékén nem lehet a lakásokba házakba használni a Vodafon,T-com telefonokat,csak az utcán,de a Telenor még a volt légó pincébe is müködik,ezel szembe a Telenor net az igen csak olyan,ha meg nyitok egy lapot,a régi tárcsás megnyilási idö ehez képest villám volt,a kezdeti idöhöz képest romlott a net sebesség.Kint Kerepesen nagyon jól müködik mivel a feleségem ott kint azt használja.Lényeg ha dolgozom nem tudom felvenni minden esetbe ha keresnek,mert vagy nyakig olajos vagyok,vagy hogy ne legyen olajos mocskos a telefon,vagy ne törjön össze nincs a kezem ügyébe, és ha nem olyan bunkó a hivó,hogy rejtett számról hiv,vissza szoktam hivni,nem kezdhetem azzal,melyik szolgáltatónál van,ezért érzem kultúráltabb szolgáltatásnak,ha bemondják nem ahoz a szolgáltatóhoz tartozik a szám.Ha olyan van nincs se vonalas,se mobil net elérhetö közelségbe akkor mit csinálsz?Ha nem hivom vissza esetleg egy munkát vesztek el ami a mai idöbe elég nagy lukszus,mivel sokszor egyik munka hozza a másikat.Nagyon kényelmes egy irodába ülve jó melegbe ücsörögni,és onann irogatni,és más most kint a hidegbe dolgozni a megélhetésért!Nem sértésnek szántam csak nincs mindenki optimális helyzetbe.

telkoe 2013.12.15. 18:37:36

@Parasut: Ha mar van idod es neted akkor megnezhetted volna az oldalt mielott ujra hulyesegeken hisztizel.

Parasut 2013.12.15. 21:28:07

Te valami telenoros alkalmazott nö vagy? Mert álandóan csak azt tudod hajtogatni más hisztizik! Megnéztem a telenornál ott van irva azt belehet magolni,vagy megint kereshetsz netet.De ha már ilyen jól értesült vagy akkor igazán belinkelhetnéd a Vodafonak,meg a T-mobilnak hol lehet ezt az ismertetöt találni??

telkoe 2013.12.16. 09:47:31

@Parasut: Felenk hisztinek hivjak, ha ugyanazt a hulyeseget ismetelgeted akkor is ha szadba ragjak a megoldast. Atlag kisgyerek ezt elso osztalyos korara kinovi, csak neked nem sikerult ezt elerni mostanaig.

Ha mar ilyen kis okos gyerek vagy, mi lenne ha kikeresned magadnak a megoldast? Amilyen jol megy a szajalasa talan ezt is meg tudod oldani. Ha meg szimplan hulye vagy ostoba vagy hozza hozza akkor csak told nyugodtan tovabb a hulyesegeidet.

Parasut 2013.12.16. 10:01:58

Azt hiszem,én nem hülyéztelek le,és nem voltam veled ilyen primitiv,mint amilyen a te megnyilvánulásod.Itt befejeztem.Be bizonyitotad a szellemi szinvonaladat,erre mondják más szemébe látja a szálkát magáéba nem látja a gerendát.

telkoe 2013.12.16. 11:21:07

@Parasut: A vilag kemeny ocsi, aki hulyegyerek modjara hiszteriazik es csak pofazni tud azt nem veszik komolyan.

Parasut 2013.12.16. 14:51:57

Én tudom milyen kemény a világ te kis kinai váza! Lehet te ezt a kort meg se éled!
süti beállítások módosítása