Tékozló Homár

Nem jöttek a kéményseprők, pedig jártak a házban

2014.04.09. 10:51 | jackyll | komment

Naiv ügyfél nagyon örült, hogy végre otthona biztonságában kipihenhette magát délelőtt, de ez egy nap szabadságába került. Az értesítőn megadott számon kapott egy másik számot, amit sehogysem vettek fel, úgyhogy személyesen próbálkozott volna, de feladta. Központi email nincs, regisztráció után viszont nem sikerült csatolnia nekik a panaszlevelét.

Tisztelt FŐKÉTÜSZ!

Önök hagytak egy értesítőt az ajtómon, miszerint 2014.04.04. 8-12 óra között meg fognak jelenni, és biztosítanom kell a bejutást a lakásban, ellenkező esetben jogszabályi előírások szerint értesítik a tűzvédelmi hatóságot, azaz a katasztrófavédelmi hatóságot. Tudják mit? Megelőzöm önöket, és értesítem őket én magam, úgyis ők a hatósági felügyeleti szervük. Párhuzamosan, ha már lúd, legyen kövér: értesítem a Tékozló Homárt is, hogy legyen nyoma annak, amit önök művelnek! Az utóbbi felületen így is szépen szaporodnak az önökkel kapcsolatos bejegyzések, de gondolom, ezekkel ugyanolyan mértékben törődnek, mint a lakossággal.


Akkor kezdjük:

Az értesítésben megadott időintervallum nem módosítható, szíves elnézést kérnek. Gondolom, mennyire szíves ez az elnézés. Körülbelül annyira, mintha elnézést kérnének ahhoz, hogy most jönnek és hátba szúrnak. Az időintervallum önkényes meghatározása egy múlt rendszert idéz, de mondhatnám azt is, hogy balkáni mentalitás. Az önök dacos, öntelt hozzáállása miatt ki kellett vennem egy nap szabadságot, mert az nem lehet, hogy kicsit nyitottabbak legyünk, ugyan… Gondolom, most ön, aki olvassa ezeket a sorokat, csak kajánul vigyorog, esetleg már szólt a munkatársának, hogy figyelj, már megint itt egy ökör, azt hiszi, a levelével bármit is el fog érni. Ha-ha-ha! Na mindegy, iktassuk be, fűzzük le és nyomjunk ki neki egy szabványlevelet, abban legyen azért benne egy kis figyelmeztetés is, nehogy már a nyúl vigye a puskát!

No mindegy, ettől függetlenül folytatom. Szóval a fenti időintervallum kőbe vésése már eleve felháborító, főleg úgy, hogy ez az intervallum a legtöbb embernek munkaidő. Érdekes módon más szolgáltatók már rég továbbléptek ez ügyben, önök nem. Na mindegy, szóval a fenti időpontban itthon üldögéltem, ábrándozva várva a megváltást, nézegettem a gombomat, jaj de megfogdosom, stb… Ám következett az újabb csalódás. SENKI nem jelent meg, se a fenti időtartományban, se azon kívül. Az utcán néha végigsöpört a szél, fel-feltűnt egy-egy autó, ember, kutya… az önök munkatársa sehol. Köszönöm az elvesztegetett egy nap szabadságot, remélem, a sokszorosát kapják vissza!

Ezek után fogtam az itt hagyott értesítőt, és felhívtam azt a számot, ami rajta szerepelt. Már csodálkoznom sem kellett volna, hogy nem ezt a számot kell hívni. Az tök logikus lett volna, nem? Ugyanis végighallgatva egy öreg szaki unalmas automata monológját (naná, hogy nem egy kedves női hang), megnyomva a megadott gombot, gyorsan lehadartak egy másik számot, még pislogni sem tudtam, nemhogy lejegyezni. Aztán elköszönés, vonalbontás. Ezen az oldalon döbbenet. Andrew Sternkern érezhetett ilyet a Röppencs c. könyben. Maguk rohadt jó fejek, újra hívhattam önöket, most már tollal, jegyzettömbbel, az OM-MANI-PADME-HUM kántálásával, a NI rész erősebb megnyomásával.

A kapott másik számon természetesen hiába próbálkoztam, senki nem vette fel. Később megnéztem a neten, és kiderült, hogy ezen a számon más az ügyfélfogadási idő, mint ami az értesítőjükön szerepel! Hogy az a k…. nem elég, hogy rossz számot írnak az értesítőre, még az időpont sem jó!? Most komolyan, nem lehet egy normális értesítőt kitenni az ajtóra? Ennyire meghaladja a képességüket a normális hozzáállás? Ilyen erővel egy TV Shop számot is kirakhattak volna, ahol kéményeket lehet venni, kettőt most csak egy áráért, hozzá jár évente tíz ingyenes vizsgálat, természetesen szigorúan munkaidőben, valamikor majd megjelenünk, vagy nem!

Ezek után természetesen most már az önök honlapja alapján a megadott időtartományban hívtam az I. kerület kirendeltséget kb. hatszor-hatszor, két napon keresztül. Az eredményt természetesen mondanom sem kell: ha elosztanak hatot kettővel és ebből kivonnak hármat, az megadja azt a számot, ami egyenlő azzal, ahányszor hozzáértek a telefonhoz. És azt a számot is megadja, amennyi pontot én adnék önöknek. Ha segítség kell (gondolom nem ártana), akkor elárulom: nulla az eredmény.

Na akkor, keressem fel önöket személyesen? Igen! Ez az! Ez olyan volt, mint amikor megvilágosodik az ember, igen, ez a megoldás, juhuhú! Aztán a sötét oldal ereje ismét kezdett erősödni, a jediket ölik, a sithek csúcson vannak. Ugyanis a Halálcsillag kapui nincsenek mindig nyitva! Azaz a személyes ügyfélszolgálaton való korrekt, elegáns és alázatos megjelenést is csak munkaidőben lehet elintézni, semmi olyan lehetőség, hogy legalább egy napon délután is fogadnának. Á, mit is gondolhatnék, én hülye. A fentiek után hazudtolnák meg magukat? Legalább konzekvensek. (A konzekvens jelentése: következetes. Szívesen!) Ezek után nem marad más, mint írnom önöknek. Kafka dörzsöli a tenyerét, lesz itt még meglepetés…

Természetesen központi e-mail cím nem létezik, mindenképpen regisztrálnom kell a honlapjukon. Azaz létezik, de mellé van írva, hogy itt nem fogadnak be ügyfélmegkeresést. Ez már nem is tudom, hogy mosolyra vagy hajtépésre buzdítja az embert… Az arcomon ráng pár ideg..

A regisztráció természetesen nem tökéletes, mit is várhattam volna! Én egy albérlő vagyok, aki se nem tulajdonos, se nem közös képviselő. De önöknél csak az utóbbi kettő szerepel, a többi ember ezek szerint meg sem keresheti önöket semmilyen ügyben online formában. A kör kezd bezárulni? Ááá, nem adom fel, hazudnom kell! Tulajdonosnak jelölöm be magamat, remélhetőleg ez a jövő előrejelzése, valami jó vár rám… Hű, alig várom! Végre lesz egy kis lakásom? Örömkönnyek csillannak meg a szemem sarkában. A szám remeg, kinyílik egy szép új világ, fanfárok harsognak… Meg vagyok hatva! Már a hasam is remeg, olyan izgatott vagyok! Valami miatt biztosan. Na haladjunk…

A Felhasználási feltételek között már szerepel a „ingatlan használó” kifejezés, kár, hogy ezt a bonyolult programozási ismereteket igénylő műveletet nem sikerült elvégezniük, azaz a fenti értéket szerepeltetniük a regisztrációs folyamat értékei között. Bár gondolom nem informatikai kérdés, hanem logikai, ami ugye a fentieket elnézve…

És a végére még egy jó dolog. Ezt a levelet egy WORD-ben írtam, amit csatoltam az önök levelező rendszerében (mert regisztráció után sincs e-mail cím, csak egy üzenetküldő felület), és mi lett az eredmény? „500-as HIBA - Belső szerver hiba!” Megpróbálom a rókával, hátha a króm a hiba. Ha az előbbi mondatot nem értenék, továbbítsák a kiváló rendszergazda felé. Meg amúgy is, nem árt, ha tudják az okosok.

És ezek után mit akarok? Na, önök szerint mit? A fenti gondok kijavítását? Normális hozzáállást? Egy szelet tortát? Áááá, csak annyit, hogy egyeztessünk időpontot és ha már annyira fontos az ellenőrzés, akkor jöjjenek emberi időpontban és hajtsák végre. Vajon a kőművesek miért nem jönnek ki évente statikus vizsgálatokat elvégezni? Na vajon miért? Válaszoljak? Ááá, hagyjuk…

Végül pedig egy vicc az önök honlapjáról, a Közlemények közül a legfrissebb: „53.000 fővárosi lakásba nem engedték be a kéményseprőt” Na vajon miért nem? Erre sem válaszolok. Gondolkodjanak. A Jin-Jang szerint ahol a legnagyobb a sötétség, ott pattan ki a fényesség!

Levegő kifúj, formalevél betölt, küld. A címemet már tudják. Megadtam. Meg kellett adnom.

INSTANT UPDATE: A FŐKÉTÜSZ a Homár történetének eddigi legtartalmasabb válaszát írta vissza naiv ügyfélnek. Ebből kiderül egyebek közt, miért nem délután ellenőrzik a kéményeket (fényviszonyok), miért nem lehet időpontot módosítani (körzeteket néznek egyszerre), illetve hogy kétszer is jártak a házukban és majdnem mindenhova bejutottak. A Homár speciel még nem látott tetőn kéményseprőt, de ez biztos a helyi adottságoknak volt köszönhető.

foketusz.gif

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2014.04.09. 10:53:15

Phil Sünnek Gyűrűk Ura rendel!

ps: valaki írja, hogy miről szólt... érdemese. meg ilyenek.

AtiSnatch 2014.04.09. 10:55:21

a válaszlevél fasza! :D

AtiSnatch 2014.04.09. 11:01:35

az poszter levele annyira nem, bár azt nem is olvastam el. sünt mindegykinek!

helianthus 2014.04.09. 11:06:04

Én elolvastam. A levél jó. A válaszlevél is jó, bár kicsit lerázós a szöveg. Ők be akartak jutni. De nem jutottak be.
Miután az ügyfél kivesz 1 nap szabit emiatt, mennyire életszerű, hogy nem engedi be a kéményseprőket, ha be akarnak jutni?
Elárulom a választ.
Semennyire.

AtiSnatch 2014.04.09. 11:06:07

tanácstalannak szálka akadt a torkán?
Atpi indexet böngész?
Manyecst tudjuk mit csinál...
Hártmy szánta Igi csöcsei.
..de Igi Atörökk pincéjében "raboskodik".
Szivar kábelt éget.
Uraaamnak áramellátása van.
Atörökk hulla részeg a tátratejától és ebből kifolyólag nem tudja kiengedni az igit (hála érte)
Heli formalin mérgezést kapott.
Nattit megette Odri.
Zérókommunista nem vette be a gyógyszereit vagy igen.

AtiSnatch 2014.04.09. 11:08:12

@helianthus: és másik lakásokba meg betörtek közbe? mindenesetre gyanús. vagy nyomták a csengőt csak nincs bekötve.

Manyecska 2014.04.09. 11:12:05

Ezt ugye ua.írta mint a medveshoteles posztot? B+ ennyi idő alatt már gyorstalpaló kéményseprő-tanfolyást lehet végezni.:)@helianthus: Esetleg Jing-jang erőinek segítségével hamár annyi esze nem volt,..aznap még felhívhatta volna őket? Pont délben?..Remélem szavazni nem ment el.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.09. 11:18:58

A nagylexikont szeretném kérni következőre!
Tánkesün!44!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.09. 11:21:31

Szép magyar valóság.
A forradalom, meg a falhoz állítás...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.09. 11:22:01

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem gyüttek a kéménysöprűk. júzer idegbajos, írt nekik levelet. kémyénysöprűk is írtak, azok is idegbajosak. oszt így.

Antalbaba 2014.04.09. 11:24:00

A szomszédokat azért végigkérdezném 0:-)
A kéménypucolók meg lépjenek ki a cucializmusból és egyrészt adjanak egy működő telefonszámot, ahol legalább Mancikán keresztül utol lehet érni az elvileg éppen műszakjukat töltő szakikat, másrészt esetleg plusz szolgáltatásként vezessék be az X forintért foglalható emberi időpontot. A szaki némi plusz pénzért így nyáridőben talán délután 5-7-ig is megtalálná a lábát és a lyukat a tetőn, nem?

Antalbaba 2014.04.09. 11:26:49

Ja, amúgy curva sok értelme van most nézegetni a kéményeket, mert a nyári viharok, beletelepedő madarak, denevérek, betörők... pont eldugítják, mire használatba venné a CO és társai:-(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.09. 11:28:39

Ahol ilyen panaszok és ilyen válaszok születnek, az egy boldog ország. Megpróbálom meghonosítani a válasz stílusát az államigazgatásban...
Poszt tolónak gratulálok a stílusáért, és vélhetően fiatal lendületét segíteni szeretném azzal, hogy az ilyen és hasonlatos (kvázi-) hatósági behatolási kísérletek akadálymentesítése céljából (vagyonvédelmi hozadékkal is) teremtsen valamelyik megbízható, szellemileg friss, lehetőleg nyugdíjas szomszéddal olyan kapcsolatot, hogy alkalmanként odaadhassa neki a lakáskulcsot.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.04.09. 11:30:40

@Antalbaba: Valamikor ki kell szedni a Mikulást, egyeseknél Télapót/Gestapót is.

anonex 2014.04.09. 11:49:08

Kövezzetek meg, de nekem tetszett -legalább is a Homáron közzétett posztokhoz viszonyítva- mindkét írás. A kifinomult savazás-riposzt kulturált pengeváltást tükröz. El is ment a kedvem a fikázástól, bár a kérdés itt motoszkál:
megoldódott-e a probléma?

helianthus 2014.04.09. 11:55:13

@AtiSnatch non captat muscas: vagy 3 lakás után megszomjaztak és nagyvonalúan továbbléptek a dolgon, mint annyi más esetben, mivel ez nekik nem jár következményekkel. Bár a másik 3 lakást is csak ők állítják. Messziről jött Kifia Máté azt mond, amit akar.

helianthus 2014.04.09. 11:56:36

@Manyecska: de hát hiába hívta őket! Azt is leírta! Nem ér úgy csevegni a posztról, hogy el sem olvassátok!!!!

Hartmy 2014.04.09. 12:16:22

A következő project, amit kitalálok és utána valaki meg fogja valósítani, mielőtt én megtenném, az az lesz, hogy a kéményeket is kívülről elérhetővé teszem, mint a gáz és villanyórákat, hogy a kéményseprőnek ne törjön le a keze attól, hogy valahová be kell csengetni...

helianthus 2014.04.09. 12:17:58

Van új poszt! Batgirl imádni fogja!
Gyertek elsőzni!

igazságos 2014.04.09. 12:18:25

@Kellemes Zérókomponista:
tudnék mesélni, de hát úccse engem kérdeztél :D

ajjaj

A poszter meg legfeljebb megd@glik, és vót egy szabadnapja, legalább takarított egyet otthon :D

Manyecska 2014.04.09. 12:25:15

@helianthus: honnan jött az át hogy AKKOR hívta őket? Mutasd meg légyszi.

helianthus 2014.04.09. 12:54:28

@Manyecska: "Ám következett az újabb csalódás. SENKI nem jelent meg, se a fenti időtartományban, se azon kívül. Az utcán néha végigsöpört a szél, fel-feltűnt egy-egy autó, ember, kutya… az önök munkatársa sehol. Köszönöm az elvesztegetett egy nap szabadságot, remélem, a sokszorosát kapják vissza!

Ezek után fogtam az itt hagyott értesítőt, és felhívtam azt a számot, ami rajta szerepelt. Már csodálkoznom sem kellett volna, hogy nem ezt a számot kell hívni. Az tök logikus lett volna, nem? Ugyanis végighallgatva egy öreg szaki unalmas automata monológját (naná, hogy nem egy kedves női hang), megnyomva a megadott gombot, gyorsan lehadartak egy másik számot, még pislogni sem tudtam, nemhogy lejegyezni."
Nekem ebből az jött le, hogy várta őket, majd telefonált. Neked nem?

Manyecska 2014.04.09. 13:04:17

@helianthus: hát ezt mondom, nem ezekután kellett volna hanem ezekelőtt,..tehát 12h magasságában.:DD
Ennyi ésszel szabadlábon de ez az ő baja.

CsakMintTe 2014.04.09. 13:10:06

Nekem spec. állatira tetszik mind a panaszlevél, mind a válasz :) Csak a panasz maga nem.

Ha posztoló albérlő, akkor miért nem a lakás tulajával intézteti ezt az egészet? Oké, hogy ha valaki meghal a nemintézésből kifolyólag szénmonoxid-mérgezésben, az az albérlő lesz, nem a tulaj, viszont ha csak büntetés lesz a dologból, azt a tulaj fizeti, tehát végső soron erőst érdeke neki, hogy megoldja.

Én is albérlek, én is a tulajjal egyezkedtem kéményseprő-ügyben, ő meg azt mondta, írjam ki az ajtóra egyszerűen, hogy ahogy az elmúlt 10 évben, úgy most sincs kémény a lakásban, köszi, puszi, aztán ha gondjuk van, úgyis őt találják meg, nem engem. S lassan eltelik egy év, és még mindig nem zaklatott engem a FŐKÉTÜSZ, amiért nem jutottak be hozzám tavaly.

...De a két levél akkor is hatalmas szerintem :)

helianthus 2014.04.09. 13:47:38

@Manyecska: de azt is leírta, hogy új számot kapott, amit nem vettek fel. Tökmindegy, mikor hív egy használhatatlan számot! :D

Manyecska 2014.04.09. 14:49:55

@helianthus: hádikk nem du.hatkó köll telefonálni!?

borso 2014.04.09. 15:38:11

aki már került kapcsolatba a rákospatak utcai kirendeltségükkel az tudja, hogy kizárólag a kőkorból ittragadt komcsi szellemű ügyintézés folyik spékelve a pénzlehúzással. Az onnan kijövő ügyfelek 99%-a azonnali hatályal 2 méter mélységig felszántaná a droidokkal együtt, majd sóval behintené, napalmal felégetné és egy atomtemetőbe elsüllyesztené őket 600 évre. Szigorúan a lakosság érdekében szigoróan a kormány 2220-as évi törvény 60. §-a alapján.

igi1 2014.04.09. 15:42:09

@borso: oszt megis elvannak fene jó dolgukat

Agyalap 2014.04.09. 16:07:17

Kéményseprőkkel soha nem próbálunk beszélni! Mintha a nagy fekete kéménylyukba ordibálnánk...
Lenyűgöző az ügyfélkezelésük. Mikor nagy nehezen sikerült beletekinteni a kéménylyukunkba, és megszületett a döntés, el kellett mennem érte az irodájukba. Milyen jó, hogy reggel nyolctól vannak nyitva, még munka előtt el tudom intézni. Persze hogy nem tudtam. A kolléga csak tegnap adta le a papírt, nem tudták még legépelni, de jöjjek holnap reggel.
Másnap reggel ugyanez a válasz. Na itt kezdett emelkedni a hangerőm a válasznál. El is készült a papír kb másfél perc alatt. Gondolom ezt előző nap nem tudta volna megtenni...
Bombát minden kéményseprészetre...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.09. 16:21:32

Most mért kell szidni a kéményseprőket?

Kijön a kéményseprő, UGYEBÁR kitisztítja a kéményt, UGYEBÁR aláírásával igazolja, hogy megtette, UGYEBÁR ha mégis történne valami gond, akkor részint ez a kéményseprő, részint az egész cég vállalja a felelősséget az egészért.
UGYEBÁR ez így van.

Aureliano Buendía 2014.04.09. 17:19:24

ugyfelszolgalat@kemenysepro.hu

Én is baszódtam velük, ha forradalom lesz, remélem, őket állítják elsőnek a falhoz.

Aureliano Buendía 2014.04.09. 17:31:20

Tetszetős a válaszlevél, ennek ellenére: éves leolvasáskor (villany, gáz, atomreaktor, stb.) ki szokták írni az ellenőrző személy telefonszámát, így akár még aznap is meg lehet tőle kérdezni, hogy „merre jár szakikám”?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2014.04.09. 23:38:28

Élvezet a poszt stílusa, csak egy dolog nem fér a fejembe: "egy WORD-ben írtam, amit csatoltam " - az egész programot?? Nem csoda, ha kiakadt a kéménysperő-szerver.

Tiborfalvi Tibor 2014.04.10. 00:17:56

Jaj ez ilyen agyonszofisztikált lófasz szöveg mind a két oldalról, próbálok atommodorosnak tűnni, aztán közbe' mégse.

OK, én értem posztert, kiveszi a szabit, otthon nézi a telesoppot meg a segglyukszőrből jósoló marikát kilencvenes számmal, aztán a szarkupac kéményseprő/semmiért pénzbehajtó/rezsicsökkentés FTW tiborok meg szarnak bele mindenbe, vagy csak random bebasznak 20-ből 5 helyre egy értesítést, hátha meg lehet őket szopatni a semmivel.

Erre ír egy ilyen húdevicces levelet a makkmáté (rúgnálak szájba ököllel), hogy ők bizony nagy királyok és télleg a poszter nem engedi be őket direkt (!), hogy 1. írhasson a homárra 2. csak úgy eltölthesse a szabadnapját télen/tavasz elején a lakásban egy csendes hétköznap.

Na hát summa summarum, az anyátok picsáját e.

nandras01 2014.04.10. 11:56:49

amíg a posztoló kikinlódta ezt az emészthetetlen, modoros és kínosan jópofizó szart, igazán kikotorhatta volna azt a kéményt.
mindenki jobban járt volna.

impala 2014.04.11. 12:43:39

ezt a szar bandát ki kellene rugni.
hó elején én is kivettem egy napot, ültem a néma lakásban néhány méterre a bejárattól, és vártam őket hiába.

nem tévéztem, a laptomomat csesztettem.
mikor letelt az idő telefonáltam a regionáli központba, már tudtam hova kell, ahol közölték, hogy egy órája voltak a házunkban.

(azért tudtam hova kell telefonálni, mert az értesítőn csak dátum volt, napszak nem, és ki kellett nyomoznam, hogy mikor kell otthon ülnöm)

fél óra múlva hívott az "ember", hogy ő ott volt és kopogott is.
mondtam neki, hogy azt is meghallottam volna, ha suttog a lépcsőházban, de amúgy van csengőnk is.
akkor már azt mondta, hogy kopogott, csengetett.

tényleg ott voltak a házban, hagytak is a postaládámon egy papírt, hogy nem jutottak be hozzám, ezért saját költségemen köteles vagyok kihívni őket, különben feljelentenek a tűzoltóknál.

tehát bassza szájba a kurva édes anyukáját a fökétüsz.

Barom Arts 2014.04.11. 14:44:37

@impala:
olvass utána ... "feljelentés" előtti utolsó lehetőségnél (30 napon belül) nem kell kiszállást fizetni ... Kacagós a helyi rendeletre hivatkozniuk.

impala 2014.04.11. 19:23:53

@Barom Arts: hol olvassak utána? első alkalommal tényleg nem voltunk otthon.
a papírjukon az áll, hogy a második sikertelen kísérlet után(ami hazugság, lehet, hogy direkt utaznak a díjra) köteles vagyok kihívni őket a saját költségemen.

ha tudsz erre tuti szabályt, linket, megköszönném

Barom Arts 2014.04.11. 20:07:53

@impala: javaslom a kéményseprő pont hu megtekintését, figyelmedbe ajánlom az információk, jogaszabályok menüpont alatti első három linkét. Ezek lefedik a kéményseprő-ipari közszolgáltatást.

impala 2014.04.12. 08:52:49

@Barom Arts: köszi.
másnap persze hívtam az ügyfélszolgálatot, ahol úgymond jegyzőkönyvet vettek fel a panaszommal, amit továbbítanak a tűzoltóknak.
most a válaszukat várom.
süti beállítások módosítása