Tékozló Homár

Rendőrös kaland lett az elektromoskisautó-bérlésből a Margitszigeten

2014.07.07. 15:00 | Homár Hilda | komment

Electroauto_longLVL48.jpg

Beülni végre a misztikus kisautóba, fütyörészve suhanni a zöldben, lazán kerülgetni a lődörgőket meg a gödröket, aztán beparkolni valamelyik fagyis elé - biztos Róberték is ilyesmi tervekkel vettek bérbe egy elektromos autót a Margitszigeten. Aztán jó hosszú Homár-levél lett a délutánból, méghozzá több okból is. Természetesen örömmel meghallgatjuk az érintett cég verzióját is!

Tisztelt Tékozló Homár!

Barátnőmmel ma a Margitszigeten jártunk, ahol kibéreltünk egy órára egy elektromos autót. Ez többszörösen is hiba volt.

Először is a jogosítványt zálogba elveszik a kocsikázás idejére. Furcsálltam ugyan, de belementem, mert ez bevett gyakorlat volt náluk. Később kiderült, hogy így kvázi jogosítvány nélkül vezettem (és a többi bérlő is) a jogosítványköteles járművet. (Igen, ezt nekem is tudnom kellett volna, na de talán nekik is.)

A jogosítványt, vagy bármilyen más személyes iratot nincs joguk egyébként sem elvenni, elkérni, aminek következtében ráadásul az is előfurdulhat, hogy az embernél nem marad olyan okmány, amivel igazolni tudja magát, és akkor bizony az illetőt a rendőrök előállíthatják. A szerződésbe persze beleírják, hogy önként adom át a jogsimat, de ez akkor is hibás gyakorlat, vannak olyan alapdolgok, amiket az ember írásban sem változtathat meg, nem szerezhet jogot a jogsikra a cég így sem. Javítsatok ki, ha tévedek, de akkor is nagyon aggályos.

1 órára béreltem egy kocsit 4300Ft-ért. Nagyon lassan ment. Először azt hittem, hogy csak azért, mert így le van korlátozva. Később láttam, hogy más hasonló kocsi (szintén tőlük) "elhúz" mellettünk, és volt olyan (nem durva) emelkedő, amin a kocsi fel sem tudott menni. Úgy döntöttünk, hogy visszavisszük. (A Margitszigeten viszonylag ritka a sík terep.)

Fél órát töltöttünk ebben a járműben, miközben kb. a sziget feléig jutottunk és vissza. Panaszkodtam, de nem igazán hatotta meg a dolog sem a kölcsönbe adó nőt, sem az állítólagos főnököt, de a maradék félórára átülhettünk másik járműbe. Ég és föld volt a különbség, így terveztem, hogy a fél óra letelte után kérek még fél órát kárpótlásként, de odaáig már nem jutottam el. (Hozzáteszem, talán nem is ellenőrizték az autón, hogy jogos-e a panaszom, kiadták időközben másnak is.)

Leadtuk a kocsit, és adná vissza a jogosítványomat a nő, közben kérdezte, hogy ez-e az enyém. Nem, nem az enyém. Megrökönyödés. Kb. 5 perce adta ezek szerint oda az enyémet valaki másnak.

Zseniális. A nő azt mondta, hogy mindenkinek úgy adja vissza a jogsiját, hogy megkérdezi, az-e az övé. Nem kérdez nevet, nem nézi meg a fényképet, hanem bárki elteheti másnak a jogsiját egy igen felelettel. Most is ez történt. Talán nem értette jól a másik fél a kérdést, talán csak feltételezte, hogy jót adnak neki vissza, mindegy is. Nem rá haragszom. Én a kölcsönző kezelésébe adtam a jogsimat, akik nem bántak vele felelősséggel. Egy vadidegen ember válaszán múlt az egész. A főnök visszaadta a kocsikázás árát.

Mivel a másik félről a jogsiján kívül nem volt információjuk (még telefonszámot sem kérnek, mi van, ha valaki nem jön vissza?), rendőrt hívtunk természetesen, akik bő 3/4 óra múlva érkeztek meg. Szerencsére ők ki tudták deríteni az illető telefonszámát, visszajött és kicseréltük a jogsikat. (Az más kérdés, hogy szegény kvázi jogsi nélkül vezetett addig.) Történhetett volna máshogy is, megfoszthattak volna napokra, hetekre is akár a jogsimtól úgy, hogy a kocsim fizetős parkolóban áll a város közepén, meg egyébként is: használnám...

A rendőrök persze elmagyarázták a kölcsönzősöknek, hogy ez a jogsielvételes gyakorlat a fent leírtak miatt baromság. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy változtatnak-e a gyakorlatukon, de illúzióim nincsenek. 2 órát álltunk a kölcsönzőnél, mire minden megoldódott.

Az eset után megkérdeztem a főnököt, hogy milyen kártérítést kíván nyújtani, mire ő azt mondta, hogy a visszaadott 4300Ft-on kívül semmit. Hát, én úgy ítéltem meg, hogy annak legalább a fele egyébként is visszajárt volna a rossz jármű miatt. Keveselltem. 15 ezret kértem tőle, vagy polgári perre viszem. Kinevetett, de felhívta a főnökét (talán ő már a tulaj volt). Rövid csevej után átadta nekem a telefont.

Ha azt mondom, hogy a tipikus pökhendi, kihanemén cégtulajdonosi stílust kaptam, akkor mindent elmondtam. Szinte röhögve mondta, hogy pereljem be, legalább dolgozik egy kicsit a jogi apparátusa. Mindeközben a hibát beismerte, de kártéríteni az egyébként is elcseszett kocsikázás árán felül nem akar. Tájékoztattam, hogy a polgári peret elindítom, és az esetet elküldöm a Tékozló Homárnak. Nevetéssel nyugtázta mondandómat. Az általam kértnél nem ajánlott fel kisebb összeget sem.

A cég, akiről pedig szó van: Elektromosauto Kft., 1134 Bp., Klapka u. 13. A bérlőhely pedig a Margit hídi lehajtónál van, a hídtól jövet rögtön jobbra. Erősen nem ajánlott!

U.i.: Tisztában vagyok azzal, hogy a történetben én is hibáztam, de tanultam belőle. Ha a kölcsönző is beszállna a kommentelésbe, akkor már mondom is, hogy természetesen nem voltam végig nyugodt, helyenként emeltem a hangomat, de ez inkább reakció volt, és egy bizonyos határt azért nem léptem át.

Tisztelettel
Erdélyi Róbert 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 15:04:51

"A Margitszigeten viszonylag ritka a sík terep."

Vajon melyik Margit-szigetről beszél?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 15:05:53

Monnyuk ijjet még nem is hallottam!
Mámint jogsit letétbe tenni?
Hát nóóóórmáááális?

mildi 2014.07.07. 15:09:00

még pontot érő :)

btw okiratot lemásolni sem engedünk! nemhogy zálogba adni...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 15:10:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: "jogsit letétbe tenni?"

Igen. Mindig egy jogsit vagy személyit hagyunk letétbe, mikor kajakot köcsönzünk a Rómain. Mondjuk még sose adták másnak oda.

Alternatív lehetőség, hogy kauciót hagysz, mondjuk 50000 forintot. Nincs mindenkinél kapásból ennyi pénz.

AtiSnatch 2014.07.07. 15:11:05

ez még az óvszert is kifizetettné? eh.

AtiSnatch 2014.07.07. 15:15:05

" 15 ezret kértem tőle, vagy polgári perre viszem. " Óvatosan a kommentekkel.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 15:16:00

@AtiSnatch:
A fajfenntartásról azé lehet elmélkedni?

AtiSnatch 2014.07.07. 15:17:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: utalj el a számlaszámomra 15 ezret és azt írsz amit akarsz. (különben beperellek.)

Nikorene 2014.07.07. 15:19:19

Jogsit odaadni tényleg nem jó ötlet, de persze másik oldalról is lehet nézni, mit kérjenek olyat, amiért tuti visszamész, és mindig van nálad?
Illetve ha monopol helyzetben van, akkor elfogadod a feltételeket, vagy nem autózol a szigeten.
Mondjuk ha megállít a rendôr a sziget területén, és kéri a jogsit, akkor sztem nem baszakszik, csak ha rossz kedve van éppen. Legrosszabb esetben visszakísér a kölcsönzôhöz, ahol bemutatod a jogsidat... ha éppen nem adták oda másnak... de akkor meg legalább már nem kell külön rendôrt hívni.
A perre kíváncsi vagyok, remélem ügyvéd van, aki fogalmaz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.07. 15:20:43

Legközelebb saját Hummerrel kell menni a Margitszigetre, akkor nem leszen probléma. Évekkel ezelőtt többen megpróbálták az ilyesmit a Balaton jegén is...
Igaz, ott nem jött össze a dolog, de nem is kaptak kártérítést...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 15:21:05

csak keményen! ! most végre lecsaphatunk az elektromos-kisautó maffiára is!!

AtiSnatch 2014.07.07. 15:21:18

@Jani haverja: meg a jogsit se kérték el.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.07. 15:23:18

@AtiSnatch: Dehogyisnem, utána a rendőrök!
Sőt annyira megtetszett a rendőröknek a jogsi, hogy magukkal is vitték!

igi1 2014.07.07. 15:25:42

Durva.

Erre még én se tudok köpni-mellyezni mit.

Azért a más jogosítványával vezetőt is eljárás alá vonják, kedves poszter.

Mert a másét elfogadó is egy értelmi fogyatékos, ha az nem az ő jogosítványa volt, és nem nézte meg, hogy tényleg az övé-e.

HUNited80 2014.07.07. 15:29:57

No új PTK szerint sérelemdíj kérhető attól, aki személyes adatot nem a jogszabályoknak megfelelően kezel, és súlyosbító tényező emellett ha különleges adat is szerepel benne. Ergo a név, születési adatok, ezek mind személyes adatok, az állampolgárság pedig megítélésem szerint különleges adat, bár lehet hogy nem. Szóval a legegyszerűbb ha sérelemdíjat követelsz, emellett jogtalan adatkezelés miatt feljelentést (igen, büntető feljelentést) is tehetsz a rendőrségen.

Sok szerencsét, ott szopasd a köcsögöt, ahol tudod!

igi1 2014.07.07. 15:33:03

Itt gyanús a másik fél, akinek odaadták a poszter jogosítványát.

Mert nekem senki ne mondja, hogy nem nézed meg, mit kapsz, tényleg a tiéd-e, pláne ha valaki másnak odaadtad. Aztán elvezetett vele, és még utána sem akarta önként!!! visszaadni, és a rendőröknek kellett kutakodni utána.

Mert azt se mondja nekem senki, hogy TE NEM SZERETNÉD VISSZAKAPNI A SAJÁTOD, ha tudod, hogy a másé nálad van. Az az első, hogy elmégy valami postára, oszt feladod a címre, mert mi a sz@rt kezdenél más jogsijával.

Mert itt lehetett tudni azt, hogy hol cserélték el az okmányokat. Tehát akkor te, a másét megkapóként

- minimum visszamégy oda, ahol elcserélték, hiszen te is akarod a jogsidat

- elmégy a rendőrségre, mondván, így nem tudsz vezetni te sem, ebből érhet kár

- megkeresed telefonszámmal ezt a bérlőt, aki elvette a jogosítványokat, mert neked is kell a sajátod (valószínűleg ez történt, mert ha semmilyen név, cím, telefonszám nem volt felírva, a rendőrök honnan tudták volna, kit keressenek)

Mivel a jogosítványokkal VISSZAÉLTEK, rendőri feljelentésnek kellett legyen az ügyből, mindenképpen.

Hiszen a másik ipse nem a saját jogosítványával vezetett, és a fenti autóbérlős cég jogosítványt kért mindenkitől, vagyis minden egyes ügyfelüknek büntetőpontot kellene adni, a cégnek is, hogy jogosítvány nélkül vezettek emberek.

Ha meg nem kell jogosítvány, mi a fennének kellett mindenáron odaadni!?

Nagyon furcsa ügy, és itt még van más is.

Ha én nem venném észre, hogy nem a saját jogosítványommal vezetek, akkor nem is való nekem jogosítvány. Mert az ilyen csökkent látóképességű, pihentagyú, esetleg szenilis vénség, akinek tökmindegy, ki mit nyom a kezébe, és akivel bárki aláírathat bármit.

Itt nem a hölgy volt a hibás, aki odaadta másnak, hanem az, aki elvitt úgy jogosítványt, hogy nem ellenőrizte, az az övé-e, vagy csak akkor, amikor hazaért.

AtiSnatch 2014.07.07. 15:35:36

@igi1: na fekügyé be egy bála alá, mer megsütött a nap.

igi1 2014.07.07. 15:37:37

Tehát az sem hihető, hogy a rendőrök nem indítottak eljárást, a más jogosítványával vezető, és a kisautós cégtől is.

Ez nem sima polgári peres eljárás, az csak a jogosítványt kezelésre vonatkozik.

Ha jogosítvány nélkül vezetett a poszter és más is jogosítványköteles autót, akkor a rendőröknek el kellett járniuk hivatalból.

HUNited80 2014.07.07. 15:38:17

@igi1: Azért itt igen vastagon hibás az üzemeltető is, mert már maga a jogosítvány lefoglalása is büntetőjogi kategória... Még a személyes iratok lemásolásához is előzetes tájékoztatáson és visszautasítási joggal bíró írásos beleegyezés kell... Nem ám lefoglalni egy fényképes igazolványt. A munkatársa pedig azért, mert egy jogsértő gyakorlathoz asszisztált. Tehát ő is felelősségre vonható, ugyanis senkit sem kötelezhet a munkáltatója törvénytelenségre.

igi1 2014.07.07. 15:40:54

@AtiSnatch:
megértem, hogy fájdalmas, de a jogosítványt a poszterhez hasonlóan akkor is mindenki leellenőrzi, hacsak nem vagy értelmi fogyatékos, 80 éves dilis öregember, akinek tökmind1, mit nyomnak a kezébe.

Ha a poszter leellenőrizte, a másik fél meg nem, akkor a másik félnél komoly gondok vannak, hogy idegen személy jogsijával vezetett hazáig.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.07.07. 15:41:10

@igi1: "Mert azt se mondja nekem senki, hogy TE NEM SZERETNÉD VISSZAKAPNI A SAJÁTOD, ha tudod, hogy a másé nálad van. Az az első, hogy elmégy valami postára, oszt feladod a címre, mert mi a sz@rt kezdenél más jogsijával. "

Jogsin nincs cím. Szóval milyen címre adod fel?

" megkeresed telefonszámmal ezt a bérlőt, aki elvette a jogosítványokat, mert neked is kell a sajátod (valószínűleg ez történt, mert ha semmilyen név, cím, telefonszám nem volt felírva, a rendőrök honnan tudták volna, kit keressenek)"

Ott volt a másik ember jogosítványa a kezükben. Pl a jogosítvány sorszáma alapján a rendőrség elég pontosan meg tudja mondani, hogy ki az, hol lakik stb.

igi1 2014.07.07. 15:42:01

@HUNited80: fénymásolni szoktak, aztán aláíratják veled

igen, az üzemeltetőt is rendőrségi eljárás alá kell vonni, ha jogosítványt elvette, és az ügyfeleket jogosítvány nélkül engedte vezetni, jogosítványköteles járműveken

igi1 2014.07.07. 15:43:27

@amsz: mondjuk ez mind igaz, szóval ezt visszavonom.

De én azt nem tudom hová tenni, hogy a másik fél miért nem capplatott el a rendőrségre, hogy ez nem az ő jogsija.

?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:44:23

@igi1: Igi, ez me' fontos, hogy masik szemely jogsijaval vezetett hazaig?
elfelejtette a jobbkezszabalyt?
amugy milyen ma otthon egy jogsi, mer ha otthon is olyan sima plasztik, akkor en tuti kiszurtam volna, hogy nem az enyem
de ez mas kerdes
letetbe meg sosem hagynam ott sehol, maximum vegszukseg eseten

igi1 2014.07.07. 15:45:34

Mert ezek szerint mondom továbbra is,

MI A LÉNYEG:

AZT NYOMSZ A MÁSIK FÉLNEK A KEZÉBE, AMIT CSAK AKARSZ, és azt el is fogadja, mert nem vette észre, és a rendőrök mentek a másik fél után.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:46:11

@igi1: de attol hogy nincs nalad a jogsi, attol meg van
jogsid nem attol van, mert nalad van:)
ha en ma itthon hagynam /nem teszem/ es a rendor megallit, nem lesz problemam, hogy ithhon hagytam:)

AtiSnatch 2014.07.07. 15:46:59

@igi1: azé b+, mert ha már volt akkora marha, hogy elrakta a másik jogsiját, akkor valószínűleg a következő igazoltatásig ott is pihent volna a tárcában. vagy neked úgy indul a traktor, hogy minden beszállásnál felmutatod a jogsidat?

230e 2014.07.07. 15:47:24

Pontosan milyen kár érte, hogy kártésítést kér?
Valóban létezik sérelemdíj mint nem vagyoni kártérítés, de az a személyiségi jogok megsértése miatt jár.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:47:47

@igi1: hat aze nem nyomhatok a masik kezebe amit akarok:)
a magyar jogsin nincs lakcim?

igi1 2014.07.07. 15:48:21

@hagyma: ezt sem értem, hogy nem szúrta ki, hogy nem az övé, és miért nem ő maga szólt a helyi rendőröknek

Mert akkor magánál tartotta MÁS jogsiját, amivel visszaélhetett volna, hiszen elég már a jogosítvány is mindenhez.

Elviekben nem vezethetsz más jogsijával, mondjuk kölcsönvennéd apádét, oszt hazavezetnél vele. Mert neked is kell lenni jogsidnak, ez hivatalos okirattal való visszaélést is jelenthet.

Végül is, ki tudja, mit csinált mindeközben a nem saját jogosítvánnyal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:49:08

@230e: ezt a 15 rugot nem tudom, hogy kalkulalta ki
amellett nem orom 1-2 orat varakozni

230e 2014.07.07. 15:49:40

@hagyma: Nincsen lakcím, de van rajta fénykép.

igi1 2014.07.07. 15:50:55

@AtiSnatch:

idefigyeljé, akkor se akasztasz ki

marha azér volt, mert odaadta másnak, vagyis kiadta a kezéből a jogsit

ha bárkinek kiadod a jogsit, csak megnézed, hogy tényleg azt kaptad-e vissza utána, beszállás előtt

itt nem lehet arról beszélni, hogy mindig vezetett, oszt mondjuk elcserélte véletlenül az anyósülésen levő emberke jogsijával, oszt az maradt nála és nem nézte meg

itt KIADTA A KEZÉBŐL -van a hangsúly

ha odaadod egy ellenőrnek, rendőrnek ellenőrzéskor a jogsidat, akkor is megnézed, amikor visszakapod, hogy tényleg a tiéd-e:)

és igen, mivel a kocsit nem csak én használom, mindig ellenőrzöm, hogy a jogosítványomat nem hagytam-e otthon, és hogy az a sajátom-e.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:51:00

@igi1: tulragzod
visszavitte az elektronyos autot, visszakapta a jogsijat es nem nezte meg, az ove-e es hazament
visszaelni visszaelhetett volna, de az ove meg ott maradt a szigeten, igy eleg gyorsan lebukott volna

230e 2014.07.07. 15:52:14

@hagyma: Az itthoni szabályok alapján kártérítést akkor kapsz, ha keletkezik károd, azaz ha valaki egy ilyennel hívna fel, akkor én is elhajtanám.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:52:15

@230e: OK, nalunk van lakcim is nem csak fenykep
amugy miert nincs lakcim?

igi1 2014.07.07. 15:52:54

Hacsak nem az ikertestvére volt a másik fél, vagy egy hozzá nagyon hasonlító alteregója, illetve egy másik kínaji, aki hozzá hasonlított nem valószínű, hogy van olyan ember, aki ne vette volna észre, hogy a jogosítvány nem az övé

hacsak nem fejjel lefelé kapta vissza :)

AtiSnatch 2014.07.07. 15:52:57

@igi1: jó van margit, ne aggódj majd atörökk gondolkozik helyetted a lagzi után. te csak szántsá szépen :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:54:11

@igi1: akko' szerinted direkt elvitte a maset es otthagyta a magaet?????
kacsaknak es nekem aggyal fuvet

igi1 2014.07.07. 15:54:17

@230e: itt kártérítés akkor járna, ha balesetet okozott volna a poszter

de így mindegyik félnek szívnia kellett

sőt, azoknak is, akik elhúztak mellettük

azé szerintem egy ilyen kisautó nem mehet 50-nél nagyon gyorsabban maximumon :)

igi1 2014.07.07. 15:55:58

@AtiSnatch: jóvan, há gondoltam hogy nem ismered be, hogy ez meginn nem jött össze

haladjunk

@hagyma: neked nem kell fű, így is elég népszerű vagy itt :)

a kapcsák már kaptak ma füvet

de hogy emberek kifizetnek egy kisautókázásér kemény 5000 forintot, na az a pofátlanság kategóriájába tartozik

inkább megyek gyalog, ingyé

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:56:30

@igi1: most mar nem tudlak kovetni:)
ha a poszter baleset okoz akkor jarna neki karterites?
kell az a legkondi hidd el
meg a traktorba is van!

igi1 2014.07.07. 15:57:20

Szerintem bármelyik örömlány is nagyon örülne, ha 1 óráér kapna 5000 forintot. Inkább megyek Amszterdamba, mint kisautókázni Pesten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:58:02

@igi1: szivem, szilvasvaradon pont 5000 ft-ert vitt fel a toig egy ketlovas fogat kettonket
es nem volt tobb mint 10-15 perc
de szep lovak voltak es nem kertek el a jogsimat
igaz nem is en hajtottam

igi1 2014.07.07. 15:58:22

@hagyma: ha ez a baleset az autó műszaki állapota miatt volt, akkor igen, nem a poszter lenne a hibás, hanem az üzemeltető

Ha lezuhan a repülőgép, mer elfogyott a kerozin, akkor a repülőgépet üzemeltető lesz a hibás, nem a pilóta.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 15:59:19

@igi1: de en nem orulnek annak a nonek aki 5 rugoert eljonne velem 1 orara:)

230e 2014.07.07. 16:00:07

@hagyma: Jó kérdés, talán mert a személyi vagy útlevél eleve kötelező, a jogsi pedig nem mindenkinek van. Egyébként a személyinken sincsen lakcím, hanem egy külön lakcímkártya van, és nincsen súly, haj, és szemszín feltüntetve.

Nálatok viszont a két irat gyakorlatilag egyforma (kivéve az hogy mit vezethetsz), és inkább jogsija van mindenkinek nem?

igi1 2014.07.07. 16:00:57

@hagyma: ez meg egyéni szocprobléma

tudtam én, hogy átb@sztak itthon

nem megmondtam!?

felénk 100 forintért volt lovaskocsikázás, falunapkor

egyébként 2000 forintnál többet nem adtam volna 15 percér

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:01:46

@igi1: nana
a pilotanak ellenorizni kell felszallaskor, mennyi az uzemanyag
tobbek kozott
de hogy jon ez ide?
elcsereltek 2 jogsit
a poszter szopott emiatt 2 orat
a rendforseg dolgozott
a poszter akar 15 rugot
a tulaj rohog
/az mas kerdes, hogy ilyen szarsagert tuti nem hagynam ott a jogsim letetbe/

igi1 2014.07.07. 16:05:44

@hagyma:
helyesen
- lenyúlták a jogsit, holott nem kellett volna
- mindenki jogsi nélkül vezetett
- poszter szopott emiatt nem keveset
- rendőrt is ő hívott saját költségén ? (rendőrt hívtunk)
- rendőrség kurvára hatékonyan dolgozott
- eljárást nem indított senki ellen
- a poszter meg mér pont 15 rugót akar!? (gyanús)
- a másik fél közben sz@rt a jogsira
- még mindig a másik félnél lenne a poszter jogsija
- a poszter feljelentést tett, ami a rendőrök dolga lenne
- a tulaj meg azóta is vígan éli világát, és mindenkin röhög
- a jogosítványokat meg továbbra is elveszik
- és a bérlők továbbra is odaadják

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:05:54

@230e: majdnem mindenkinek van jogsija, de akinek nincs annak ID-ja van
az abban kulonbozik, hogy ra van irva, hogy nem alkalmas vezetesre
es akkor nem kell kulon lakcimkartya:)
ilyen egyszeru
@igi1: vakacion nem pocsolunk, Mary lovasfogatolni akart, oszt akkor annyi
a kisvonat olcsobb volt, talan 2000, de ez romantikusabb es csinaltam rola videjot
/lehet tudtam volna alkudni, de a lovak erdekeben nem akartam, atbaszasrol meg szo sem volt, megmondta mennyi, annyit adtam, annyiert felvitt oda, ahova mondta, nem latom az atbaszast:)/

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:07:53

@igi1: "Ha lezuhan a repülőgép, mer elfogyott a kerozin, akkor a repülőgépet üzemeltető lesz a hibás, nem a pilóta."

A pilótának indulás előtt ellenőriznie kell, hogy megvan-e szükséges üzemanyag mennyiség. A tankolásokról is van dokumentuma, és van műszere is, amivel ellenőrizheti. A dokumentum és a műszer is lehet hibás, mindkettő megtörtént már. Ha ugyanazt a hibás adatot mutatja mindkettő, akkor, és csak akkor ártatlan a pilóta. Illetve még akkor sem biztos, mert ha valós ok nélkül fogyaszt túl sok üzemenyagot, akkor megint ő lesz a hibás.

Az üzemeltető céget akkor lehet hibáztatni, ha a műszerek a hanyag karbantartás miatt mutattak hibás értéket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:07:53

@igi1: senki nem vezetett jogsi nelkul, csak nem volt naluk
az utolso pontodat alakarcintom
en nem adnam oda a jogsimat
akar 1 ora alatt is sokmindenre felhasznalhato
meg akar el is cserelhetik

igi1 2014.07.07. 16:08:31

@atpijkamo: viszont a megfelelő mennyiségű üzemanyagról az üzemeltetőnek is gondoskodnia kell

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:09:34

@sugargiraffusplumps.: "sok lesz má' a kemlé."

Haggyad már a hülyéket! Végre egy faék egyszerűségű poszt, amit megértenek.

igi1 2014.07.07. 16:10:01

@atpijkamo:
a kerozin meg elfolyhat egyéb ok miatt is

(mondjuk egy terrorista akcióba kezd )

:D

igi1 2014.07.07. 16:11:23

@atpijkamo:

Az üzemeltető céget akkor lehet hibáztatni, ha a műszerek a hanyag karbantartás miatt mutattak hibás értéket.

Nagyon lassan ment. Először azt hittem, hogy csak azért, mert így le van korlátozva. Később láttam, hogy más hasonló kocsi (szintén tőlük) "elhúz" mellettünk, és volt olyan (nem durva) emelkedő, amin a kocsi fel sem tudott menni. Úgy döntöttünk, hogy visszavisszük.

230e 2014.07.07. 16:12:38

@hagyma: igen, tudom ID-m volt nekem is hogy ne az útlevelemet cipeljem, sőt hátul lehetett nyilatkozni a felajánlandó szervekről is. A magyar jogsi mellé meg vihettem a nemzetközi jogosítványt, amibe ha jól emlékszem minden franciául van beleírva, nézte is szegény rendőr mikor megállított gyorshajtásért.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:12:40

@atpijkamo: jó, de már fáj! (a vonatkozó vicc száma: 147)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:12:41

@atpijkamo: nemm szep hulyezni a blogtarsaidat a magas lorol
nem szep
de megszokott
majd ha jonnek a spanjaid akkor meg vigyorogsz mint tejbetok
es felolvasod a hireket a blikkbol

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:12:45

@igi1: "az üzemeltetőnek is gondoskodnia kell"

Annyi, hogy kifizeti az üzemanyagot. A pilóta rendeli magához az üzemanyagtöltőt, ő mondja meg, mennyi üzemanyagot kér, az ő felelőssége.

Az üzemeltetőnek annyi a felelőssége, hogy kifizeti a tankolást. De ha nem fizeti ki, és nem kap üzemanyagot a pilóta, akkor nem szállhatfel. Ha mégis felszáll, az megint csak az ő felelőssége.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:13:27

@hagyma: ezt én se. Ha tudta, hogy baromság odadni a jogsiját, akkor miért adta oda?

Ennek a poszternek tipikus nagyarcú, éntudomajogaimat szarrágó imidzse vagyon. Ha nem megy az elektronybódé, nem karikázok félórát, hanem azonnal visszamegyek, így csak ártani akarás jön le belőle.

A slusszpoén az lenne, ha a jogsifetisiszta a poszter irataival félóra alatt felvett volna egy húzós providentkölcsönt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:14:58

@230e: nalunk elol van
egy piros szivecsket nyomtatnak bele, ha a jogsi kiallitasakor azt mondod, hasznalhatjak a szerveidet
/en 5 evig vezettem ervenyes jogsi nelkul:), neha le akartak csukni, az igaz/

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:15:32

@hagyma: "nemm szep hulyezni a blogtarsaidat"

Érintve érzed magad? Kínos. :))

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:16:48

@Troppauer_Hümér: Eddig a legértelmesebb ÉS legteljesebb komment. Nincs mit hozzátenni.

igi1 2014.07.07. 16:17:32

Komolyan mondom én meg azt unom h miért nem mondja meg soha senki h miért pont annyi, amennyi

Honnan a tarifa 15000.,

Az előző posztba se mondták meg mennyiér vették a régit és mennyiért az új jegyet csak a különbözetet. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:18:16

@Troppauer_Hümér: lehet meg is tortent:)
nem tudom, igy belegondolva, en nem hagynam ott sehol a jogsimat
nem hiszem, hogy valaki elmenekulne ezzel a kocsival a margitszigetrol
hu, a Margit szigeten nem voltunk
de ha lettunk volna es Mary elektromos kocsikazni akar, tuti nem adtam volna oda a jogsim
amugyis mit kezdtek volna egy amerikai jogsival?
tenyleg
kulfoldiektol is elkerik?

igi1 2014.07.07. 16:18:50

@Troppauer_Hümér: má mondtam de tőlem ez nem elég hiteles

valamit bizbaszolt azzal a jogsival ha önként nem adta oda

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:22:37

@igi1: Szerintem csak vakon megbízott a kocsikufárban, és nélkül elrakta az okmányt.

Persze lehet hogy nem, de elég nagy bátorság otthagyni a sajátját.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:25:43

@hagyma: Amerikaiaktól minimum American Expresst kérnek. Csak amíg lemásolják.

igi1 2014.07.07. 16:26:17

@Troppauer_Hümér: arra fogadok h két év múlva se vette volna észre h az nem az övé!

Én legalábbis 6 év alatt egyszer találkoztam rendőri ellenőrzéssel :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:26:57

azt aze' jelzem, a kolcsonzos, ha mar elveszik a jogsikat /en nem tudom torvenyes-e/ visszaadaskor felolvashatna a nevet, hogy Te vagy-e es ranezhetre a fotora is

igi1 2014.07.07. 16:27:58

Na meg ez az ki tudja nem direkt rakta el ha utãna kussolt!?

végül is lehet ez is

de ugye a sajatját otthagyta ami alapján a rendőrök azonosították

Vagyis ha visszaélne vele tudnák h ő volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:28:46

@Jani haverja: balaton kimaradt
nem volt ra ido
igy is napi 14 oras programok voltak
2 het
eger budapest szilvasvarad
ennyi fert bele
majd jovore:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:31:08

@Troppauer_Hümér: nalam csak sima VISA volt, de nem hasznaltam sehol
kp-ben utaztunk

igi1 2014.07.07. 16:33:26

@hagyma: elvileg van mondjuk 5 autó

Mindegyik elviszi 1 órára sorba

Akkor nem kell semmit se felolvasni hanem ahogy jönnek odaadja

Itt az lehetett

Azz ember időben visszajött de a poszterünk meg korábban

Ekkor a poszteré van alul (neki még volt ideje) másik emberé meg felül ugye mert az övé lejárt

A poszter korábban visszajött de az övét adták oda az időben hazamenő embernek

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.07.07. 16:34:11

@hagyma: Szegény EDE, most akkor úgy érzi, hogy szarnak a fejére... :)
Lesz még ebből is panasz... :)
DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:35:39

@igi1: akkor most meg is fejtetted, hogy nem direkt vitte el
jo idot futottal:)

ah meg nem....
a poszter nem mehetett korabban mert akkor nem viszik el a jogsijat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 16:37:06

@Jani haverja: eskuszom jovore bepotolom
mekbeszeltuk Maryvel
jovo nyari vakacio is otthon lesz
es a dunantulra oszpontositunk

igi1 2014.07.07. 16:38:27

Várjatok pontoschítsunk

A másik e előbb odaadta a kártyát
Utána jótt emberünk

Tehát poszteré folt alul ugye azt rakod alulra aki még ráér és felülre akinek el kell enni

Teht a másik embernek felül volt a kártyája és ő időben el is ment

A poszter meg idő előtt jött és az övé alul lehetett

Itt csak úgy lehetett h a másik is lelépett előbb

igi1 2014.07.07. 16:40:11

Na inkább megyek bálázni sok ez mára

Majd apti jobban levezeti

Darth Revan 2014.07.07. 16:41:54

Tolem egyszer egy szinhazban a hitelkartyamat kertek el letetnek (a tolmacsgep berlese miatt). Normal esetben lemondtam volna a tolmacsrol, de szerencsere volt egy lejart bankkartya nalam, igy azt jo szivvel odaadtam :)
Akar el is lophattam volna ezek utan az amugy hasznalhatatlan masinat (a szoveg jelentosen elcsuszott rajta, igy inkabb nem hasznaltam. a tortenetet igy is kovetni tudtam a hindi nyelv ellenere is :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:42:32

@igi1: ha meg neaggyisten sorba voltak állítva egymás mellé vagy bebaszva egy kosárba összevissza akkor új elméletet kell találni. bonyolult dolgok ezek, hiába!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:44:12

@igi1: :)) Nálad jobban ezt nem tudom.

Talán a poszter késett a leadással, mert úgyis akart kérni bónusz félórát, azért ment el korábban az utána következő.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:45:30

van itten autószerelő? kéne egy kis tanács fusiba.

igi1 2014.07.07. 16:46:22

@Darth Revan: ezekkel a barbár indiaiakkal csak a baj van

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:47:48

@igi1: Van jogsid?
Azt hittem nincs, mikor előjöttél ezzel a lakcímes dologgal.

Amúgy ja, kisfalumban állítottak meg az utóbbi 15 évben kétszer (ismerős rendőr, hogykapjabeakisdíszbuzi), meg egyszer a megyehatáron belül, mikor valami rablókat kerestek, és razzia volt.

Amúgy letekertem vagy 300 ezret saccper, és semmi. Viszont azért néha megnézem, kötelező biztosítás kötése, iratellenőrzés hosszabb út előtt, miegymás.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:49:15

@sugargiraffusplumps.: Salapapát ajánlom.

Mindenesetre az akkusarukat szedd le előtte, először a feketét, aztán a pirosat. Visszatételkor fordított a sorrend.

Kéziféket húzd be, ha kell kövekkel ékeld ki a kerekeket.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:49:21

@Troppauer_Hümér: hehhhe. engem tegnap két motoros rendőr vezetett fel az ótópályán :D

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:49:59

@hagyma: Azzal nem sokra megy, pláne nőknél. Némelyik hetente másképp néz ki.

igi1 2014.07.07. 16:50:11

@Troppauer_Hümér: elvileg a jogosítvány azonosítójávsl tudják a lakcímedet is

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:51:05

@sugargiraffusplumps.: Zsanett? :D

Volt szondáztatás is? :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:51:46

@Troppauer_Hümér: "iratellenőrzés hosszabb út előtt"

Jó ötlet. Van házaspár, aki képes elmenni Indonéziába a lejárt útlevelekkel. Aztán pattognak, mikor két átszállás után a célállomásnál fordítják vissza őket.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 16:51:56

Hát nem tudom, volt-e már a seggetekben vazelin, az enyémben ma volt.
Kabbe, aki beszól.:D

McZozo 2014.07.07. 16:52:04

@hagyma: Azert mert nalunk van masik 8 igazolvany es a jogsi nem az elsodleges id card, mint pl Angliaban. Nalunk van szemelyi utlevel adokartya tb kartya biszbasz kartya...
Igy arra nem tettek ra

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:53:12

@igi1: A rendőrök lehet, de a figyelmetlen megtaláló sokra nem megy vele.
Annyi idő meg nem telt el, hogy bevigye a yardra. Úgy értem, észre sem vette a mazsolája a cserét.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:53:31

@Troppauer_Hümér: az nem volt. de tényleg nagyon-nagyon kedvesek és előzékenyek voltak :)

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 16:54:59

@atpijkamo: Darabszám, érvényesség alap.

Sokan megszívták már, hogy keverték a jogsi kiállításának dátumát az orvosi érvényesség idejével.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 16:55:07

@Kellemes Zérókomponista: mesélj. ha ez megvigasztal, nekem már mindenütt volt vazelin, tánmég az orromban is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 16:57:34

@Troppauer_Hümér: Nem pontos. A jogosítvány érvényességi idejét (10 év) keverik az orvosi érvényességével (5 év). Onnantól, hogy nem vezethetsz vele, még 5 évig igzolhatod vele magad.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:00:12

@igi1: A legszomorúbb, hogy ilyen emberek dolgoznak az egészségügyben is.
Mutteromnak a laboreredményét cserélték el, visszaküldte nekik a másvalaki leletét, még azt se mondták elnézést, mehetett újra a tű alá.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:00:38

@sugargiraffusplumps.: még nem állok készen, hogy beszéljek róla.:D
@atpijkamo: salapapa él!!

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:01:35

@atpijkamo: Mivel te hajlott korú vagy, ezért az öt év, gondolom. Nekem 10 év az orvosi érvényességim, 2018-ban jár le legközelebb.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:05:17

@Darth Revan: biztos aszinkrontolmácsot alkalmaztak véletlenül szinkrontolmács helyett!

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:05:31

@atpijkamo: 40 éves korig tíz év, 60 éves korig ötév, utána kötél...izé 3 év.

Bár hetven felett senkit nem engednék vezetni, senkit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:06:43

@McZozo: de ha eleg lenne 1?
@Troppauer_Hümér: nem lehetne a ketto 1 idopont mint itt?
sot a jogsi ervennyessege a szulinapod...

Kupon Károly 2014.07.07. 17:06:54

A posztolót már lehet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:07:56

@igi1: igy talaltak meg a teves jogsit mai posztunkban a rend orei

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:08:24

@Troppauer_Hümér: Legközelebb már csak 3 évre adják meg? Rohaggyanak meg!

Viszont a személyim nem fog soha lejárni. :))

Jobbak a reflexeim, mint egy húsz éves nyikhajnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:10:07

@Troppauer_Hümér: ez nehez ugy
lehet valaki meg 71 evesen is normalisabb sofor mint mas 17
az embernek erezni kell, ha mar nem megy a dolog
es a tobbseg meg is erzi

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:10:13

@hagyma: Túl logikus lenne.

Itt elcsattogsz orvoshoz, az eredmény x ideig jó, valamikor elmégy okmányirodába, amihez Hungarisztánban nagy-nagy lelkierő, és fizetett szabadság szükségeltetik, és a kettő közötti idő miatt van az eltérés.

Tudok olyat, akinek több hónap. Nekem csak 3 hét.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:14:53

@atpijkamo: Most még persze, és nyilván vannak 70 felett is üdítő kivételek, de ritkán. Hány 70-80 plusszos tag hajtott már fel autópályára forgalommal szemben, lett rosszul, és vitt magával jó fideszes módjára nem egy, hanem három-négy embert, satöbbi? Olvasol híreket, biztos találkoztál már velük. Ezek az emberek még omnibuszok között rodeózva szerezték a jogosítványukat.

Nyilván a bedrogozott nyikhajok is okoznak csúnya balesetet, de ők a felelőtlenségüket leszámítva nem potenciális hullajelöltek. Csúnyán hangzik, de így van. Hetven felett nagyobb eséllyel kapsz stroke-ot, infarkust, és onnantól kamikaze vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:14:57

@atpijkamo: 20 evesen is ezt mondtad?
rosszabbak a reflexeim, mint egy 70 evesnek?
nem gondolom
a vezeteshez meg nem feltetlenul reflexek kellenek, bar bizonyos szituaciokban , jo ha van
@Troppauer_Hümér: halistennk itt meg nm kelett orvoshoz mennem a jogositvany vegett, amugy nem tudom, lehet egy bizonyos eletkor utan kell menni
meg nem tartok ott

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:15:58

@atpijkamo: Euronewson akkor is az volt az EU-s érvényességek (nem időbeli, hanem térbeli) témájában, hogy van olyan, hogy örökjogsi és hogy azt valami 10 év után kell megújítani, ha külföldön vagy, de saját hazádban sohasem. Elvileg nincs ilyen. Én nem t'om mit hablatyoltak ott össze.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:18:34

@Troppauer_Hümér: Ilye amerikai hülyékről hetente van hír. Én ennek mondok ellent: "hetven felett senkit nem engednék vezetni"

@hagyma: Húsz évesen is jobbak voltak a reflexeim, mint egy húsz évesnek.

Következő életemben autóversenyző leszek. Az Alonso mindig úgy vezet a versenyeken, ahogy én is csinálnám.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:19:01

@Troppauer_Hümér: orvos tiltotta meg, hogy táblázatokat ajánljanak a figyelmembe!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:20:12

@Troppauer_Hümér: a gyalogos-kerekparos elhunytak szama a fizikai allapot miatt teljesen "normalis", de olyan nyilvantartas ami szerint mar az 50 felettiek is idosek, azt nem tudom komolyan venni

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:21:24

@atpijkamo: Én is el fogom érni reményeim szerint azt a kort, és lehet másképp fogom látni. Most valahogy nagyon ellene vagyok.

Kedvenceim a kalapos Ignises papók, hatvannal feltartva mindenkit, előre bambulva, merev kézzel kormányozva, mint egy zombi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:22:15

amugy ugy gondolom 70 folott valoban kell alkalmassagi vizsga a vezeteshez
az elotte valo bohockodas felesleges
20 es 60 kozott mit neznek az orvosok
ido es penzpocsekolas

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:22:22

@atpijkamo: meg sosem érzik a váltót, a váltást, meg úgy semmit. Még a tévébe is van ilyen pittyegés, hogy tuggyá róla, hogy lenyomtad a gombot. Mert amúgy nem érzi?! Nem is értem..

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:23:36

@Troppauer_Hümér: :)) A kalapos sofőr már a hetvenes években is fogalom volt, csak akkor Skodával mentek.

Aki öregen hülye, az fiatalon is hülye volt, csak nem volt annyira szembeszökő.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 17:25:20

@Troppauer_Hümér: "előre bambulva, merev kézzel kormányozva" Tulajdonképpen azt sem tudod, hogy hullamerevséggel vagy rezignált élőlénnyel van-e dolgod. A gép forog, az ember üvegtekintettel létezik.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:26:49

@hagyma: Táblázatban a 75 év feletti balesetben elhunytakra van kihegyezve a dolog. Az pedig egyértelmű.
Én sem szívesen játszok multiplayer autóversenyt a hétéves fiammal, mert olyan reflexei vannak, hogy már most szarrá aláz.

A cikk moralizál is egy kicsit, hogy honnan kezdődik az öregkor.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:27:49

@Kellemes Zérókomponista: Nem szeretek váltani, automata rulez.

Főleg, mikor automatából ülök át kézi váltósba, az első lámpánál néha lefulladok. Aztán 5 perc múlva hozzászokok, de az automata akkor is jobb. Ha meg visszaülök az automatába, mindig mozdul a bal lábam az elején,

A balos közlekedéshez se nehezebb hozzászokni, mint az automata- / padló- / kormány váltó változására.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:28:48

@atpijkamo: Más dolog a vagányság (hetvenes-nyolcvanas évek villamossíneken rodeózó, kikönyöklő sutyerákjai egyesüljetek!), és más dolog a fizikai, esetleg kezdődő szellemi leépülés.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:30:30

@atpijkamo: No, ezt nem gondoltam volna, hogy ámerikai váltós autód van. :D

Izé, titok a típusa? Magyarországon még a prémiummárkát vásárlók is inkább kérik a robotizált, de beavatkozós váltót, már ahol még lehet választani.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:31:14

@Troppauer_Hümér: Hát ahogy most nézem, ahogy iundulnak egy lámpánál... Az Attila útról az Erzsébet-híd felől az alagútnál van balra kanyarodás, sok autó, rövid lámpa. Simán átférnénk tizen is, de a sutyerákoknak max. 5 megy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:32:04

@atpijkamo: szeretem, azert hogy van onkritikad
@Troppauer_Hümér: az nem reflex
az rutin es gyakorlat:)
most ugy gondolom 70 folott
de 70 folott lehet mas lesz a velemenyem, ha megerem
rokonaimat latva, ugy 70 az oregkor hatara +- par ev genektol stb elofordulhat
de altalanossagban itt huznam meg a hatart
jogsihoz is

bar nagybatyam a keletitol matyasfoldre gond nelkul kiautozott velem a pesti forgetegben es 76 eves
az sem mindegy hol vezetsz es mennyit

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:33:03

@hagyma: Sajnos egy közeli rokonom alzheimerben szenvedett, és halt meg pár év alatt, nem volt ötvenéves.

Mikor kezdődtek a problémái, kihagyott pár percig. Volt hogy égve hagyta a gáztúzhelyet, és elment otthonról, ilyenek.
Utána szépen összetörte a Wartburgját, és nem emlékezett rá, hogyan, viszont hazament vele.
Na akkor vitte el a családja orvoshoz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 17:33:15

@Troppauer_Hümér: ezek még mindig jobbak, mint a száznyolcvannal a seggedben villogók akik már simán megnyalhatnák a kipufogót olyan közel tapadnak rád. meg a jobbról előző cikkcakkos idegzsábák. mer nem mondom, mindég van igény friss májakra de az enyémet még nem akarom átadni jótékonykodni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:34:30

@Troppauer_Hümér: hat kocsit csak automataval veszunk
ez az uj technika, nem is annyira uj
a kocsi valtoja automata....
tokom valtogat ha megcsinalja nekem a gep magatol
\kuplungoljon, akinek 2 annya van:)/

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:34:47

@Troppauer_Hümér: Fasznak kell amerikai batár.

A VW szuper duplakuplungos DSG automatája. Százötvennel kerül többe vele a kocsi. Nincs extra ami jobban megérné.

Kell még a magyar utakra a megerősített és megemelt futómű, és én az eltolható tetőbe vagyok még szerelmes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:36:04

@Troppauer_Hümér: betegseg az mas kerdes
foleg az alzheimer
ezt az orvos is tudja
a csalad is
Ok nem ulnek vezetoulesbe, ez nem kerdes
Mary edesapja is az volt
nem is vezetett

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:36:20

@Troppauer_Hümér: A megerősített és megemelt futómű még azért jó, mert nem tisztelem eléggé a fekvőrendőröket. Ha érted. Bár a sima úthibák között nem mindig tűnik fel.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:36:28

@atpijkamo: Az speciális magyar szokás, nem korfüggő.

Egyszer az Autó-Motorban olvastam talán a megboldogult Nádasi Antaltól, hogy egy svájci kolléga idejött Hungarisztánba, és nem értette, hogy miért ralisprintszerűen indulnak az autók. Náluk, ha vált a lámpa, egyszerre mozdul a kocsisor.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:37:46

@sugargiraffusplumps.: "a seggedben villogók akik már simán megnyalhatnák a kipufogót olyan közel tapadnak rád."

Ilyenkor elveszem a gázt. Zöldül a fejük...

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:37:54

@sugargiraffusplumps.: Ha száznyolcvannal villog a seggedben, akkor te is közel hasonló tempóban szervdonorkodsz.
Ha 130-al pályázol, akkor vagy fékez, vagy belédmegy, más opció nincs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:39:17

@atpijkamo: egyszerubb lenne kimenni a kulsobe

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:39:21

@atpijkamo: A fekvőrendőrök között is van olyan, amit szvsz fel kellene szedetni az út üzemeltetőjével, annyira brutálisak.

Nem találsz két egyforma kiufogógyilkost, sajnos.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:40:25

@Troppauer_Hümér: "ha vált a lámpa, egyszerre mozdul a kocsisor."

Ezt mondom, ez kellene.

zöld

ja
indulás
következő jé
ja
indulás
...

Minden két kocsi közé beférne még egy-kettő rendes követési távolsággal. Faszom beléjük, hogy ráérnek. Nem korfüggő, ez az átlag.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:40:44

@atpijkamo: Rólad valami fasza húszéves ótómata Mecit feltételeztem.

venszivar 2014.07.07. 17:41:25

a baromnak csak a hugyozás megy!16! sebességet már nem tud váltani! pedig az az eggyik " sava borsa" a gk. vezetésnek!16!

á, de hiszen, ő egy barom...:):D

Az automata váltó neki új....
barom! csak vagy 70éves!!16!! te barom!:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 17:41:36

@atpijkamo: nem veheted le e gázt mert ott van két gyerek hátul, ne viccelj már.

@Troppauer_Hümér: 140 nem elég nekik? az ilyet simán ráfuttatnám egy kedves aknamezőre aztán menjen csak 450 km/órával de felfelé.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:42:03

@Troppauer_Hümér: "Nem találsz két egyforma kiufogógyilkost, sajnos."

Hehe, tényleg így van. De rendszerint bejáratott egérutakon megyek, tudom, melyiket kell tisztelni. Volt olyan, amin a Hondával nem tudtam átmenni surlódás nélkül. Azóta átépítették.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:44:12

@Troppauer_Hümér: "húszéves ótómata Mecit"

:)) Nekem mindegy, csak elvigyen A-ból B-be. Ha van választásom, akkor automata.

A legjobb automata a lányom. Szóval vezérelhető, jobb mint a Google autó. Nem szeretek vezetni, lusta vagyok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 17:49:04

@venszivar: 70 eves azert nincs, csaxolok
igazan megbizhato vilagszerte kb 20 eve
onnantol nem kell fosni, hogy 5-6 ev utan beszarik
hat akinek a sava-borsa az autovezetesnek a valtogatas, az ne barmozzon senkit
van varosi kozlekedes, orszaguti autopalyas
na itt az automata jatszik
versenygepekhez meg hasznalnak manualisat
de en nem vagyok autoversenyzo
understand?@sugargiraffusplumps.: de leveszi, sot par idiota meg ra is fekez, hogy oktasson

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 17:51:00

@sugargiraffusplumps.: Ilyenkor kövér gáz, és ahol hely van, ki a külsőbe. Én a Hofi által is megénekelt zeeemhetesen szoktam pályázni, 120-130 körül, csak addig megyek a belsőbe, míg kamiont előzök. Azt meghagyom a Rezesováknak.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 17:59:14

@Troppauer_Hümér: "120-130 körül, csak addig megyek a belsőbe, míg kamiont előzök."

Akkor indulok, mikor nincs nagy forgalom. 150-nel megyek, kénytelen vagyok Fehérvárig szinte végig a belsőben menni. Magamelé engedek egy ilyen seggbemászó villogósat, és jól választott követési távolsággal megyek utána. Megtisztítja előttem az utat.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 18:00:44

@hagyma: ha megteheted, akkor ráfékezel, csak ezt rohatt nehéz kiszámolni mert éppen azt nem tudhatod, hogy a hátsómajom éppen mikor tapos bele mégjobban. szal lutri és a kurvaannya jáccon ővelük. isten nem ver bottal.

@Troppauer_Hümér: nyugodtan mehet bárki a balsávban folyamatosan, ha valaki el szeretne menni mögötted úgyis behúzódsz középre, ez a normális. én csak azt utálom amikor annyira agresszívan tapadnak rád, hogy egy kis hiba is tömegbalesethez vezet miattuk. lásd rezesova.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 18:08:41

@atpijkamo: Én nem szeretek éberéknek fizetni, elég a 130.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 18:11:26

@sugargiraffusplumps.: dehogy fekezek ra
ha valaki a seggemben van, meg belem jon hatulrol, otthon divat ez, en kimegyek a kulsobe, ahogy tudok
mondjuk itt ez nem problema
otthon az volt
itt az emberek tobbsege nem akar az utakon oktatni es feleslegesen veszelyhelyzetet teremteni

apropo, te hogy csinalod a lecsot?

szalonnam nincs
hagyma van offkursz
3 kalifornia paprika
vagy 6 db romaparadicsom
meg kobasz
es mar kurva ehes vagyok

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:12:14

„Keveselltem. 15 ezret kértem tőle”

Na, Lóbeltet itt röhögték először pofán.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:13:48

@atpijkamo: nemtom, szerintem valami aléföldi tanyáról jöhetett, így a rózsakertnél a kis emelkedő neki már a Pilis volt:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 18:15:22

@Troppauer_Hümér: Száz fölött a plusz 20 még nem fizetős. A sebességmérőm csal 3,5%-ot, ők is 5%-al fölül kalibrálnak, óra szerint mehetnék 160-nal is. Tempomat 150-re, csak nem szabad elaludni.

Volt öreg Nissan Vanettem, imádtam. A középső üléssor egy mozdulattal elfordítható volt, a gyerekek játszottak hátul a párommal. Másfél év után jöttem rá, hogy száztíznél szól a kocsi, pittyeg. Addig nem is mentünk annyival vele. Azokon az utakon...

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:15:25

@Jani haverja: nocsak, te itt?
Ennyire ütős volt a Raki?:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 18:16:39

@uraaam: :)) Lenn az alföld tengersík vidékin / Ott vagyok honn, ott az én világom...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 18:18:24

@uraaam: azt olvastam alfoldi tanyerjarol
ez a felvonulas total megzavart

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:19:50

Nos, akkor már csak két kérdésem van:
-minek adta oda a jogsit, ha nem akarta? Lehetett volna szimplán csak sétálni is. Ja, hogy azt nem olyan menő elmesélni utána a faluba'?
-ez a 15e hogy jött ki? Ennyi lett volna a belépő az Állatkertbe?

igi1 2014.07.07. 18:21:06

@uraaam: amikor idáig jutottam az olvasásra, egy pillanatra megálltam, beszíttam a levegőt, jött a sokkoló döbbenet, majd utána kitört a röhögés :D

Utána már arra is igyekeztem rákoncentrálni, hogy milyen lehetett a tulaj pofavágása akkor, amikor a poszter ezt közölte vele. :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 18:21:16

@hagyma: "ez a felvonulas total megzavart"

:)) Egy ilyen melegfelvonulás egy beteg homofóbnak maga lehet a pokol. De nem tudlak sajnálni.

igi1 2014.07.07. 18:22:10

Mégiscsak jófej ez a Hilda.

Ilyen posztokért mindent megbocsátok neki.

XD

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:22:18

@atpijkamo: lenna délibábos hortobágyon

Szerintem az lehetett, hogy el akarta lopni a kisautót, de az Árpád híd rámpáján nem bírt vele felmenni.

Egyéb emelkedő ott nem igazán van.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:23:24

@atpijkamo: nincs ezzel semmi baj, ő érti;)

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:24:27

@hagyma: hábazmeg, nem kellett volna a vonaglókamionon táncikálnod, akkor ma nem lennél fáradt;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 18:30:12

Ölybá tűnik, Iginek ma nagy neptya vót!44!

kiskár 2014.07.07. 18:30:54

Lovasfogat nem vót?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 18:33:50

Áíííí, ezt a hülyeséget minden évben megjáccák a Darwin díjra menők.

A rekord egy hétfős indiai társaság volt két éve.

www.origo.hu/itthon/20140706-meg-akartak-menteni-egy-kutyat-harman-meghaltak.html

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 18:35:50

@hagyma: én? sehogyse. van aki jobban főz nálam, szal rábízom.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 18:39:53

@igi1: Lehet megkérdezte tőle, hogy gumival vagy gumi nélkül?

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 18:40:57

@uraaam: Grand Theft Auto Margitsziget Edition.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 18:41:13

@dr. phil. Sün‼ ツ: ehh, inkább küszködjél vele te. én nem vagyok az ilyen viharos kapcsolatok híve!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 18:42:45

@uraaam: azindex az arcomba tolta a videjokat
lattamm alfoldit meg azt a kakastollas polgarmestert is
kozben azert a meccseket neztem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 18:45:03

@sugargiraffusplumps.: hat nem szep, hogy jo magyar asszony lecsot se keszit
nem szep
en uszok eppen a lecsoreceptek tengereben
mindig a legegyszerubb kajakrol van a legsokfelekeppen leirt recept
zoldsegek es kolbasz mar mindenesetre felvagva, karikazva stb

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 18:45:08

@atpijkamo: Van ennek magyar változata is, a borospincében mindmeghalás.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 18:48:37

@atpijkamo: Vannak magabiztosak, de a durva, mikor lerohan a fél család menteni (pedig már mindegy), és ők is ottmaradnak.

Tavaly a faluban halt meg egy tag, nála hálistennek nem mentek le, hanem hívták a tűzoltókat. Persze már mindegy volt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 18:48:49

@sugargiraffusplumps.:
Küzgyön vele a törökk, mégiscsak az ő utánfutója!4

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 18:53:01

@Troppauer_Hümér: Viszek gyertyát, elalaszik, dereakmon kötéllel, mély lélegzettel leszaladok, rákötök egy kötelet, és kihúzzuk.

Ha borospincém van, az az első, hogy minden családtagnak megtanítom a gyertyás trükköt.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 18:57:10

@Troppauer_Hümér: hát ez inkább a missön impássziblő

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 18:57:48

Télleg, hun a törökk?
A nász óta nem láttuk.
Igi szorongattya vajon?
Vagy csak eccerűen megvonta tőle a szavazati jogát?

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:00:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: vagy csak akkora násziccaka volt, hogy a csecses kifacsarta őt, és még nem tért magához.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 19:00:45

@dr. phil. Sün‼ ツ: Igi fekete özvegy.
Párzás után elfogyasztotta turbánostól.

igi1 2014.07.07. 19:04:20

@Troppauer_Hümér: nyugi, csak lelépett pályinkázni, engem meg itthagyott

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:04:50

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

Hmm

igi1 2014.07.07. 19:05:52

Rám jó hatással van a hőség, na.

Troppauer_Hümér 2014.07.07. 19:07:12

@uraaam: Cigánymeggy. Cigányútra ment.

Na, ez sima ügy.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:08:39

@Troppauer_Hümér: a pánikszobát akartam pont neked belinkelni, máshonnan nem engedte. Innen igen.
Hmm

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 19:16:24

@uraaam:
Ecceri használatra szerezte?
Kezdek félni!44!

@Troppauer_Hümér:
Az meg még rosszabb!4
Remélem, romlott kólát azé adott neki!

@igi1:
Aszt láttam, hogy délután pörögté, mint állat, de visszaóvasni mindig lusta vagyok!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 19:18:14

Most olvasam, mirefel kívánt 15 ezret? Ezhűlye.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:18:54

@dr. phil. Sün‼ ツ: nemtom, ezek szerint a turbános kevésbé legény, mint állíttya.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 19:19:58

@uraaam: fizess be egy új domainre és küldd el újra.

igi1 2014.07.07. 19:20:41

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem tehetek róla, kurva jó posztokat tol a Hilda

A kedvéért nem fogok cigányozni, vagy más szavakat használok :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 19:21:17

@igi1: mert messzire elhallik izzadt csöcseidnek csattogtatása az éjszakában? Fenn, a dombhegyen kiállsz, messzire elsugárzod hívó jeled.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:26:06

@Kellemes Zérókomponista: elküldtem más forrásból. A nemkutyásat engedte.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 19:29:27

@uraaam:
Én arra gyanúzok,hogy a romlott kóla kikészítette a bélrencerét, oszt befeküdt a kacsák közé, ott meg kapott füvet ráadásnak!44!
Ez má mindenkit kidöntene a sorbú!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 19:32:33

@Kellemes Zérókomponista:
Aszondod, farkasvonyítás helyett illyesmik hallaccanak ott az eccakába?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 19:33:47

@igi1: te tudsz lecsot /fozni sutni/?
en most lattam egy akkora szar lecsot
egy tok dagadt csinalta a videjon egy allitolagos rokker novel
hat ha ezt valaki megeszi.......
en mingyart nekilatok
ha tucc jo lecsot, roviden oszd meg velem

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:36:11

@dr. phil. Sün‼ ツ: vagy most a kacsák szekszuális horizontyát tágíttya.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 19:39:05

@uraaam:
Ennyire romlott lett vóna a kóla?
Vagy Igi máskép tekeri a vidámcigit?
Megannyi kérdés...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 19:49:04

@dr. phil. Sün‼ ツ: néha az M1 sippolós monoszkópjába beleszűrödik ez az adáskép. Eléggé félelmetes, de mán megszoktam, nem futok ki a szobából. Olyan törzsi, extatikus jellege van: ha eléggé ideig hallgatod, behipnotizálódsz tőle. Veszélyes is lehet. Nem hiszem, hogy tudná mit csinál. Ez olyan ösztöni.
@uraaam: megkívántam. A pánikot. Ízes félét-kereket.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 19:55:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem tudhassuk. Van pár verzijjó. Vagy igi ennyire hideg vót vele. Lehet, titokba érted sóhaLYtozik.

Forgattya a karikagyűrűjét
sajnálja a régi szeretőjét
csuhajja

nagyonköcsögduda 2014.07.07. 19:58:49

hagyma!

Te tényleg ilyen hülye vagy esetleg szándékosan csinálod?
" Igi, ez me' fontos, hogy masik szemely jogsijaval vezetett hazaig?
elfelejtette a jobbkezszabalyt?"

Egyrészt a jogsiban benne van, hogy milyen járműveket vezethetsz. Nyilván, ott ámérikában levizsgázol személygépkocsira, attól kezdve vezethetsz harckocsit, tankhajót, esetleg F16-os gépeket is.
Kis hazánkban ez nem így működik.

Másrészt, a jogosítvány, mint a poszt is tükrözi az adott személy azonosítására is szolgál. Természetesen kell mellé személyi és lakcímkártya is, de tegyük fel, hogy utóbbi kettő nincs nálad és balesetet szenvedsz. Szerinted hogy az a..d kínjába fognak beazonosítani? (Rendszámmal nem gyere, az autót kölcsön is kaphattad.)

Harmadrészt, a jogosítvány tartójába beírhatod pl. az értesíteni kívánt címeket és a vércsoportodat is. Sokan együtt kezelik a jogsival. Ez sokszor életet menthet. (Nyilván a kórház is vesz vérmintát, de akkor is segíthet az ilyen infó)

Arról nem is beszélve, hogy az adott jogsival máshogy is vissza lehet élni.

SUM: ne it rontsad már a levegőt, váltsd meg inkább a világot ámérikában.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 19:59:29

@Kellemes Zérókomponista:
Nade nincsennek nekijje ollyan hatalmas csecseji.
Sima D.
Az nem brutális, csak kellemessen gyömöszölhető!44!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 20:01:20

@uraaam:
Monnyuk a vigyijón a törökk is inkább a traktort tapperúta, mint a zifjú arát, ez tény!44!
Nade ennyire csak nem vót sikertelen a nászéccaka!

igi1 2014.07.07. 20:05:25

@nagyonköcsögduda: elviekben más jogosítványával való vezetés is okirattal való visszaélés

olyan, mint amikor más személyijével mégy vizsgázni

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.07. 20:20:18

az volt már, hogy mehetett volna targoncával is???

www.youtube.com/watch?v=PDXKf69xq18

:-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:20:29

@nagyonköcsögduda: nem kell enyire elszaladni a loval
mint mondottam volt
utolag is le lehet ellenorizni, van -e ervenyes jogsid es mire
nem esik be a ho
hat nalunk nem kell melle + szemelyi es lakcomkartya
mert ezeket a jogsi tartalmazza
en nem akarom megvaltani a vilagot sem, itt, sem otthon
igen a jogsival vissza lehet elni
ezert nem adom oda rendoron kivul senkinek...

gabors 2014.07.07. 20:22:47

@hagyma: azert mert valakinek lakcim kartyat is kell igy nyomtatni nehogy ehhezzenek amin meg nincs fenykep!!! amugy a szemlyin sincsen cim legalabbis az enyemen !!!

Ki van ez talalva !!

igi1 2014.07.07. 20:23:44

@hagyma: aztán mondd má meg nekem hogy ha nem tudod a jogsiszámod!?

vagy te aztat is fejbentartod!?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:24:04

@igi1: jajj igi, lazits mar
az nagy kulonbseg ha nincs nalad, vagy veletlenul a ferjedet hoztad el
vagy egyaltalan nincs
magyarul, ha kijossz hozzam es veletlenul a te jogsiddal vezetek, mert azt kapom fel az asztalrol, semmi nem tortenik, ha van sajatom
understand?

a lecsom fantasztikus lett
nincs olyan mint edesanyame, de kozel van hozza
zsirafet veri

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:27:27

@gabors: az en jogsimon van
hat be kell jelentkenzem....
@igi1: a jogsiszamot nem kell fejben tartani, eredendoen jo, ha nalad van, mert ugye itt is megallithat a rendor
de megesett velem, hogy a masik kocsiban hagytam mindent
penzt paripat fegyvert es jogsit
bemondtam a rendornek az adataimat
es lecsekkolt
pl az ssn-t mindenki tudja

igi1 2014.07.07. 20:29:22

@hagyma: nem vágod a témát látom

idefigyelémánhuszadszorhogymegértsdtöbbetnemmondomel

MIT adsz a rendőröknek, ha nem a saját jogosítványoddal vezettél!?

Nem vágod, hogy az olyan, mint a személyi!?

Nem kaphatod fel, és vezethetsz az asszonyéval.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 20:30:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: én nem tudhassam aztat, hogy te előtte miket alkottál a csöcsössel, ami miatt a turbányos teljesítménye kevés volt neki.

De várjuk a beszámolót.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 20:32:04

@háromlábúbogár: van olyan jó, mint a régi, mávos oktatófilmek:D

AtiSnatch 2014.07.07. 20:32:18

@hagyma: nálunk meg bemondod a neved és lekérdezik. Igaz megbasznak 5000re, de lelőni nem fognak. Ezek itt egy kicsit túl lihegik.

igi1 2014.07.07. 20:34:23

@AtiSnatch: de ezt mondom én is, hogy megb@sznak egy kis büntivel, oszt ahoj

tehát a te érdeked az, hogy ne kapd fel az asszony jogsiját

senki nem mondta, hogy nem tilos, de ha nincs kiderül, meg az is, ha van

de a te érdeked az, hogy nálad legyen a saját jogsid, és ellenőrizd, hogy az a tiéd

mert az egy okirat

igi1 2014.07.07. 20:35:23

@dr. phil. Sün‼ ツ: lecsómérgezést kapott a hagyma

pedig azt szoktátok mondani, én nem iszok eleget

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:35:49

@igi1: te nem vagod
ha van jogsim=vezethetek
akar nalam van akar otthon felejtettem
az mas kerdes, ha a rendor nincs meggyozodve rola, hogy en vagyok en, akkor akar be is vihet1-2 orara
nem jellemzo
ettol fuggetlenul a jogsim es a hitelkartyam mindig nalam van
a kocsiban meg a biztositas
mert senkinek nem hianyzik, hogy tokoljenek vele
az megint mas kerdes, hogy olyan mint rutinellenorzes szinte nem is letezik felenk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:38:16

@dr. phil. Sün‼ ツ: bele
kurva jo lett
kicsit ress a paprika
nem azott szet a pari
kolbasz is OK
lehetne csiposebb de Marymre is gondolni kellett
@AtiSnatch: hat errol beszelek
a jogositvany nelkuli vezetes majdnem ugyanazt takarja
de nagy kulonbseg is van
- nincs nalad
- nincs jogsid

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.07. 20:38:36

@uraaam: ja, ott Zana József halt meg mindig :-)
csodálkozom, hogy a németek vezetnek targoncát...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:40:40

@dr. phil. Sün‼ ツ: masodik tanyerral eszem
lecsokiralynak erzem magam
es pont jo kicsit felig szaraz kenyer van hozza
Mary meg fog orulni erte

Aureliano Buendía 2014.07.07. 20:42:09

@háromlábúbogár: ez már régi film, azóta illendőségből átadták török barátaiknak.

Alapmű:

www.youtube.com/watch?v=nEAJDr1y53I

venszivar 2014.07.07. 20:42:38

@nagyonköcsögduda:

nagyonköcsögduda 2014.07.07. 19:58:49
hagyma!

Te tényleg ilyen hülye vagy esetleg szándékosan csinálod?

Hidd el, ő tényleg ekkora egy barom, abból él itt évek óta, hogy pár unatkozót megkérdez, majd bármilyen hülyeséget is ír, abból oda-vissza tili toliznak. A mai témához már nincs mit ugasson, ezért az eggyik havi témája pl. "ki hogyan csinál lecsót", pedig ez a barom többször leírja, hogy ő tudja a legjobban....
a barom kanyalintásból s született lúzerségéből "él meg" itt évek óta.
még gyémánttal sem lehet megsérteni, akkora barom!16! :):D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:42:53

@igi1: szivem
ez kurva jo lett
utolag mar orulok, hogy Te es a Zsiri nem adott receptet
ilyet sose tudtok
es nagyon mukodik kaliforniai paprikaval is
sot
miazhogy!

Aureliano Buendía 2014.07.07. 20:43:42

@venszivar: nem lehet, hogy nokorene a rokona? Dettó ugyanez, most épp az OW topicban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 20:44:33

@uraaam:
Én asztán semmit!444!
A paktum úgy szól, hogyha a törökk elvette a Zigit, akkó maj dugunk.
Má a Zigivel.
Én ehhez tartom magam!

@igi1:
Hát ebbe mongyuk van valami!
Igyá valami szeszet, oszt eccerűbb lesz a világ!44!

@hagyma:
A Papp Ritát, aszt ki köll fözni a levébű, ez má tény!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:44:39

@venszivar: nem tudom tudod-e, hogy en nem ebbol elek?
nekem veled ellentetben van melom
es nem tudom, tudod-e hogy te foglalkozol velem egyfolytaban , nem en veled
erdekes mi?

CID 2014.07.07. 20:45:50

@nagyonköcsögduda: Te figyu már, sündőröknek, meg másoknak sem kell jóideje személyi, sündőröknek meg pláne. Hagyma, gondolom arra célzott, pikpakk lekérdezhetik jogosul vagy e vezetni az adott gépjárművet, miután igazoltad, ki is vagy, ha nem tudod, nyílván bevisznek. Cimbinek bevonták a jogsilyát, azt mondta elvesztette. Ha jól rémlik, @igi1: évig vezetett bevont jogsival. Szerencséje volt, amikor igazoltatták csak a kártyát nézték, nem a központi nyilvántartást.

Csöcsike, szerinted egy golfautóhoz mikor kell jogsi, pláne ha nem közúton közlekedsz vele?;-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:46:08

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem kenyerem az ondicseret
de ez qrwa jo lett
nemm is hittem volna
ejtozes utan , eszem meg egy harmadik tanyert is az hetszentseg

venszivar 2014.07.07. 20:47:43

@hagyma: barom, te szarkaparásból élsz...

ÉN küzdök a barmok ellen! MEGTEHETEM! :):D megteszem

háromlábúbogár (törölt) 2014.07.07. 20:49:29

@uraaam: ez se nem rossz :-)
mondjuk most szinte minden éjjel szidom mávos barátainkat, 1/2 3 körül tuti, hogy sorompót kapok, qrva Dacia expressz...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:50:37

erre a lecsora froccsot kell innom

venszivar 2014.07.07. 20:52:06

barom, te tányért is zabálsz!?!16! te barom! a lengyelnek + az "ügyfeleinek"is hagyjál....:):D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:52:15

@venszivar: igy van
szarkaparasbol elek:)
ringasd el magad:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 20:57:25

@venszivar: latod ennyire kocsog vagy, hogy burkoltan megint lengyel-kurvazod a felesegemet
ennyi az IQ-d
es buszke is vagy ra

venszivar 2014.07.07. 20:59:08

barom! vannak lófegyvereid! HASZNÁLD őket! de te ahhoz is barom vagy....:):D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 21:01:07

@hagyma: Amennyit kurvavanyáztál és buziztál, igazán te is állahtod egy kicsit a sarat.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:06:57

@CID: kimennek ezek a majmok az útra is vele, nem győzik a buszok, bringások kerülgetni őket. Meg talán inkább ott is a helyük, minthogy a sétányon dudálnak le mindenkit pofátlanul.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:07:57

@uraaam:
Vityázok én, ne aggóggy!
De a Zigit csak akkó teszem magamévá, ha má betörték!!!4!

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:08:02

@háromlábúbogár: már megbocsásson uraságod a kérdésért: éjjel fél háromkor miért nem laszol?:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.07. 21:08:18

@atpijkamo: "...én az eltolható tetőbe vagyok még szerelmes."
Én meg a Sharon Stone-ba. Akarsz róla beszélni?

ftc10000 2014.07.07. 21:08:18

Szerintem, teljesen korrekten oldotta meg a problemat a ceg, hiszen visszaadtak a teljes arat, holott csak az autokazas felere terjedt ki a problema (itt felteheto a kerdes, hogy miert mem azonnal vitte vissza?) azzal pedig, hogy visszaadtak a teljes arat tulajdonkeppen lehetoseget adtak egy ujjabb egyoras elektromos autozasra/ valamint igy fel oraig teljesen ingyen vehettek igenybe a szolgaltatast, igy ugy gondolom semmifele egyeb karteritesre nem jogosult. Valamint az is teljesen ertheto, hogy valamit el kell kernie a cegnek letetbe, hiszen mi a garancia, hogy visszahozzak az autot (egyebkent felszoktak ajanlani egy bizonyos merteku osszeget ami azert altalaban nincs az embernel, igy marad a jogsi letetel, AMIRE SENKI SEM KOTELEZi...) egyebkent ez bevett szikas az ilyen berlos helyeknel, hiszen mi mas lenne amit elkerhetnek es vetekszik egy tobb millios (mert igen tobb millioba is keruljet egy ilyen auto) auto araval amiert megeri visszavinni... Lehet, hogy ez egyebkent nem a legszabalyosabb azonban ismerjuk a "biroi gyakorlat" kifejezest!

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:09:20

@dr. phil. Sün‼ ツ: hátnemtudom. Elmész nagy bátran a bögyössel vajat csipegetni, erre téged tesznek asszonnyá...

gabors 2014.07.07. 21:09:34

@hagyma: "az en jogsimon van" az enyemen is abbol mar nincs magyar ... lejart es baszok orvoshoz menni fizetni a vizsgalatert meg a tobbi ...

a New York-ki jogsin meg van cim, fenykep amugy tenyleg nem az a lenyeg hogy nalam van-e vagy nincs mert fel is lehet fuggesztve attol meg nalam van ... ezert is nezi meg a rendor a "renccerbe" bar otthon tobbszor alitottak meg vezetes kozben mint itt pedig minden nap vezetek ott meg ket evenkent ket hetet...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.07. 21:14:33

@ftc10000: Szerintem a 15 rugót a jogsicseréért gondolta.

gabors 2014.07.07. 21:15:02

@igi1: konkretan a vezeteshez nem kell a jogsi ha veletlen otthonhagyod vezetni tudsz ..(ha van ervenyes akkor altalaban nagyobb gond nincs) ilyen szerintem nap mint nap elofordul ...

amugy nem lenne hulyeseg a RIF chippet beletenni es valami csipogna ha nincs a kocsiban ...

teljese mas hogy NINCS jogsid, vagy NINCS eppen nalad

2014.07.07. 21:16:48

@atpijkamo: "A Margitszigeten viszonylag ritka a sík terep."

Vajon melyik Margit-szigetről beszél?

Valószínűleg Lóbelt ilónizált! Vagy sherpákkal találkozott golfkocsizás közben?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:18:31

@uraaam:
Ne aggóggy, szemem a pályán!444
Látom a zigyekezetet, csak nekem az nem fér bele a zéletembe!
Meg nem vonz a traktorozás se!4
Nem is tunnék fölmászni abba a nagy hodályba!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.07. 21:19:23

@Troppauer_Hümér: Az Amerikai úti, a postánál pl. legendás. Érdemes megnézni előtte/rajta/utána a nyomokat.

Martin12345 2014.07.07. 21:24:50

Ha belegondolsz ez a legtöbb kölcsönzőnél így van hogy valami iratot kell letétbe adni. És én inkább örülnék hogy 1 órát ingyen és bérmentve autózhattál . Csak gondolj bele hogy mit reagálnál ha valaki 15 ezer forintot kérne egy ilyen esetért. Elöbb gondolkozz aztán beszélj.

CID 2014.07.07. 21:26:50

@uraaam: Azon sem lepődnék meg, ha az ilyen elektromos csettegőket, közúton is használhatnád, még akkor is, ha hajtási engedélyed sincs. Lsd. szájbabaszott elektromos bicikli, meg roki roller.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:27:49

@Cicmen: lehet, hogy fordítva nézte a térképet.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.07. 21:29:44

@CID: ...meg nyolc seggrészeg alak által hajtott mozgósörkimérés a Városliget környékén(!).

helianthus 2014.07.07. 21:30:16

Hozzászólnék a poszthoz, de nincs ötletem.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:30:42

@CID: ezeken van piros, ipszilonos rendszám, ezekkel szokták néha a lábbal tekerősöket is kibontatni a szigetről, az Árpád híd felhajtóján. Szóval bírja az az emelkedőt.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:31:41

@helianthus: vigyázz, mert nikorene, vagy mi a neve letrolloz minnyá:)

Sulttok 2014.07.07. 21:32:19

Kedves pórul járt.Szerintem amikor letetted a jogsidat akkor elfogadtad a bérlés feltételeit.....senki nem tartott fegyvert gondolom a fejedhez,hogy béreld ki az autót.Az aki dolgozik az hibázhat is itt ez történt.Jó,hogy nem a műtőben csesztek el valamidet gondold meg ha tévedésből levágják a fejedet.Ott még kártérítést sem tudsz kérni,mert csak a családod élvezné.Mivel ez az írkálás is választható ezért nem kérek tőled 100000 Forintot,hogy toszom rá az időt de még majd meglátom lehet,hogy tartozol.Külföldön az útlevelet veszik el hasonló esetekben ott is nagy lenne a szád?Szerintem a helyzetet a lehető legkorrektebben rendezték.Jótanácsként annyi,hogy esetleg ha a közértben sorban állsz a pénztárnál próbáld őket levenni a jó kis órabéreddel és így a 55000 Ft os fizetésed ami lehet neked talán kiegészül egy pár forinttal.Szerintem próbálj meg etőernyőt bérelni hátha ott több szerencséd lesz.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.07. 21:35:33

@Cicmen: :))

@agresszív kismalac: "@helianthus: Akkor mondd azt egyszerűen, hogy pina. "

Az a fiúkák reszortya. Mondja, hogy fasz. Heligörl.

"Én meg a Sharon Stone-ba. Akarsz róla beszélni?"

Úgy érted, beszéljünk a beteljesült és beteljesületlen vágyakról?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:36:55

@agresszív kismalac:
Nemhogy örűné neki, mint Berlinbe!44!
Nagy buli, hidd el!

@helianthus:
Te onolni akarsz?
Pffff....

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:39:36

Azért arra még senki nem válaszolt, hogy jött ki a 15e HUF. Miért nem 10e, vagy 20? Vagy félmillió?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.07. 21:41:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: Hát, Berlinbe' örülök neki! Moszkvába' pláne.

igi1 2014.07.07. 21:42:56

@uraaam: hát 4300* 3

egyszer visszafizette a 4300-at

aztán a két óráért is felszámolta s 2* 4300-at

az még mindig 12900 ft

nyilván telefonhívás is vót 2100 forintér :)

de akkor már mér nem duplán számolt, ha nem egyedül volt?

igi1 2014.07.07. 21:44:51

tehát akkor

4* 4300 forint

meg a telefonhívás, meg az egyéb órabér

én 20.000-et kértem volna

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:45:05

@agresszív kismalac:
Ehh, nem érted.
Mindegy.

@uraaam:
Hát ő így gondúta.
Mér, 5000-é a kurva is megy betonyozni, vagy nem?

igi1 2014.07.07. 21:46:16

vagy biztos 5000* 3-at számolt, mer az ponn 15.000

Csak azt hogy, ha 4300-at fizetett egy óráér!?

ne feledjük, visszakapta a 4300 forintját

/

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:47:22

@igi1:
Hová tetted a törökköt, erre válaszújj!44!

igi1 2014.07.07. 21:48:42

De figyelitek hogy változnak az igények és a gondolkodások itthon!?

Már nem elég az, hogy visszakapják a lóvét, még KÁRTÉRÍTÉST IS AKARNAK! :)

Fejlődünk, mi!?

Megy ez nekem máma nagyon.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:50:12

@dr. phil. Sün‼ ツ: @igi1: na, ha a posztból nem lett volna egyértelmű eléggé, ebből láccik, hogy milyen pitiáner a poszter.

Félmilliót kellett volna kérnie, én mondom. Lehet, hogy az élete is veszélyben volt.

Bár én a szanatóriumot perelném be a családja helyében, hogy csak így kiengedték. Talán kísérő sem volt vele.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 21:51:25

@igi1: nem biztos, hogy mindenkinek engedném olvasni a homárt. A posztert pl. eltiltanám tőle. Önélzetes kis hü... latol.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 21:52:59

@uraaam:
Mé, van még szanatórijum?
Aszittem, má megszűnt.

CID 2014.07.07. 21:53:36

@igi1: Te annyira hülye vagy, hogy már szinte kedvelni lehetne. Hangsúlyozom, kedvelni. :-)

ftc10000 2014.07.07. 21:54:23

@agresszív kismalac

Lehet, hogy arra irta, de nem emlekszem, hogy en kaptam volna barmifele karteritest a repteren, mert masfel orat vartam a csomagokra, meg cs annyit sem dobtak oda, hogy "bocs" es vegulis is nem is volt nagyon miert hiszen kellemetlen volt varni de elokerult! Tehat nem hinnem, hogy minden kis aprosagert karteritest kene kovetelnem, peldaul mert kimarad egy bkv jarat... Vannak jogaink de nem kell minden egyes kis apro cafatra raugrani es csocsalni!!

igi1 2014.07.07. 21:55:42

@CID: hülyékhez a hülyék fejével kell gondolkodni :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 21:58:45

@CID: süppedjél csak bele az igipédia mély bugyraiba! engedd el magad és élvezd ahogyan az ellenállhatalan erő szétcincálja az agyvelejet majd összeállnak a tekervények az új igirend szerint. jobb mint a hernyó és ingyér.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 22:01:25

@sugargiraffusplumps.:
Valld be, hogy azérókomponyista nagy hatással vót a meglátásodra!44!

Aureliano Buendía 2014.07.07. 22:02:26

@dr. phil. Sün‼ ツ: valami csak van, hiába zárt be az OPNI.

Valahonnan elő kell mászniuk hétvégére.

@CID: megdugni?:D

venszivar 2014.07.07. 22:05:09

a barom!

csak nem a pofájába vette a csúzliját?!:12!:):D

áááá! a saját büdös pofáját SEM találja +! hiszen még tükrük sincs!

LÉPEM! azért elmormolok egy imát!16!:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 22:05:14

@uraaam:
Hát nekem nem tűnik olybá, hogy valami lenne helyette!
Nagy a mi kis állatkertünk!44!
De ide, a zerdőbe szerencsére nem gyünnek!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 22:10:23

@dr. phil. Sün‼ ツ: atökömtuggya, nyitott vagyok mindenre ami fáj és vicces egyazegybe. én már rég beadtam a derekamat az új világrendnek, mer az ellenállás úgyis értelmetlen. tudod, mikor gyün az úthenger te meg ottan állsz előtte térdig süppedve a cementbe és nem tucc elszaldni? na úgy. má nemtom melyik filmbe volt ez a jelenet.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 22:11:25

Miért hülyék az emberek? Mentem enni. Addig fejtsétek meg ezt.

szekrény 2014.07.07. 22:12:02

Szerintem,leakartad húzni a céget, nem sikerült,most pedig itt panaszkodsz.
Holnap,már az összes cimboráddal ott toporogtál volna valami mondvacsinált indokkal.

Aureliano Buendía 2014.07.07. 22:13:48

@dr. phil. Sün‼ ツ: jó, de akkor hét közben hol bujkálnak vajon?

Najoccakát

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 22:23:22

@Kellemes Zérókomponista: tán kiderült, hogy nem is kellett vóna a vazelin? vagyhogy?

@szekrény: namostan a szarrágókat meg a fillárbaszókat mindég lehúzzák. ezvan. ráadásul nekik mindig jobban fáj az eset, ugye.

igi1 2014.07.07. 22:26:19

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak irigykedik mer nekem nem kell nyalnom senkinek :)

Anomalocaris (törölt) 2014.07.07. 22:28:56

Előkerült a szekrény. Beszél is. Mi lesz ennek a vége?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.07. 22:31:36

@sugargiraffusplumps.: :D nincs összefüggés. Csak orvosember vall baromságokat, melyek pedig nem vallási, annál inkább tudományi területeken székelő dolgok azok már így eleve-elvileg, alapból. Persze mint látjuk a hit mezején is alkalmaznatók. Most akkor ha meggyőzöm a talajközelibb gondolatok létjogosultságáról, netán át is billenődik, akkor én vagyok a emberiség megmentője kábé? Mondjuk ilyenben nem reménykedem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.07. 22:35:54

@sugargiraffusplumps.:
Én nem attam be a derekamat!
Van másik világ, ami jobb!44!

@igi1:
Na várgyá, mostan ott van a törökk.
Ez akkó most hogy?

Répázó 2014.07.07. 22:46:46

Amennyire én tudom, személyazonosító igazolványt, letétbe helyezni, másra átruházni, biztosítékul adni törvényellenes. Ebből következik, hogy az ilyen irányú követelési is az. A jogosítvány márpedig személyazonosító igazolvány is egyben. Tehát amikor te átadtad, törvénysértést követtél el, az más kérdés, hogy ők nem kérhetik. Innentől kezdve etted amit főztél. Tőlem ember nem vehetné el a jogsimat ilyen szarságra, de a személyimet sem az tuti. Pláne, hogy abból élek. Legközelebb okosabb lesze, ha igaz.

Amúgy: 168/1999. (XI. 24.) Korm. rendelet 31§/2.
A rendőr akár fel is jelenthetne ilyen esetben, de gondolom nem ismerte ő sem ezt a törvényi rendelkezést, ha csak baromságnak tartották ez eljárást, amit a kölcsönző csinál és nem törvényellenesnek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.07. 22:57:10

na, szerintem megyek oszt megetetem a szúnyogokat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.07. 23:09:46

@atpijkamo: pofa allapallas,
vakarcs
elmondtam szazszor
en mindig csak valaszoltam
azt neha kell
meg vakarcsoknak is

venszivar 2014.07.08. 06:32:50

Ma! Strand...!16! nyomoroncok:)

AtiSnatch 2014.07.08. 07:30:09

@Nattramn: ódriról kérdezted???

jó reggelt pinocsetek.

Manyecska 2014.07.08. 08:07:45

jaureggelit innen a to mellől győnnek a hullàmok meghalunk mind

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.08. 08:11:10

Írjuk be egy fórumra, hogy meg vagyunk xy termékdologgal elégedve. Szigorúan nem gondolva arra, hogy ez kurvára szubjektív. Majd vegyék át mások is ezt az ökörséget. Ne álljon másból a fórum. Legyen sok értelme, hatalmas relevenciája annak a fórumnak. Hol lehet lekapcsolni a világot?
Sülttojás, háromból. Helyet cserélt az á meg az é. Mi jöhet még.
Heli szerint az a jó út vissza a társadalomba, ha ilyenkor köszönök. De én nem így látom. Én nem vagyok ezoterikus, jókívánságokat random dobáló köszönőgép. Majd ha időtök engedi, írjátok meg mik vagytok. Eljött az enter ideje.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.08. 08:13:09

@Manyecska: tartsd a mikrofont, úgy néz ki, reggeliműsor vezetője vagy. Mondj valamit, jó lesz!
@sugargiraffusplumps.: azt kamáznám. (igi vagyok)

Manyecska 2014.07.08. 09:30:03

@Kellemes Zérókomponista: na..megreggeliztünk a hattyucsaláddal és dörög az ég megdöglünk xdddd

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.07.08. 09:31:51

jóreggelt
ne menjetek fodrászhoz melegben, mert képesek a hosszúhajból rövidet csinálni secperc alatt.
Pedig csak én egy laza nyári frizurát kértem.

2014.07.08. 09:45:39

"A Margitszigeten viszonylag ritka a sík terep." mi van?

Furfangos Frigyes 2014.07.08. 10:50:31

Egy bölcsesség jut az eszembe erről: Ne sírjon a prostituált ha szexuálják.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.08. 11:05:14

@Kellemes Zérókomponista: mindenképpen intészkedni fogunk a szentté avatásodat illetően. te leszel az első homár-szent.

@AtiSnatch: már nem tudom követni őket mostanában, tonnányi ökörség :D

Homár Hilda 2014.07.08. 11:47:30

@igi1: értékelem, az igyekezetet

helianthus 2014.07.08. 11:56:31

@agresszív kismalac: napi! Mondtam!
@dr. phil. Sün‼ ツ: igen! El akartam onolni. Most megvecc?
Jó reggelt!

Martinicske 2014.07.08. 12:00:23

"Tájékoztattam, hogy a polgári peret elindítom, és az esetet elküldöm a Tékozló Homárnak. Nevetéssel nyugtázta mondandómat"

Ez az ember nem tudta mi az a homár, különben vonyítva húzta volna be fülét farkát, miközben könyörög hogy a posztoló vegye át a kért kártérítés összegét.

No mindegy, a fentieket lesz még alkalma elkövetni miután végigolvasta a kommenteket.

平八 2014.07.08. 12:21:59

Szerintem a posztolónak teljesen igaza van. Remélem megnyeri a pert. Várom a fejleményeket.

Kifordított kacagány 2014.07.08. 13:37:26

ez is biztos cigány volt.
a felperest kimoderálják a tárgyalásról cigányozás meg rasszizmus meg ilyenek miatt, a bírót meg beperlik és elmozdítják az állásából, mert nem lépett fel kellő erélyességgel a csúnya rasszista kocsikázóval szembe.

vendriner aladár 2014.07.08. 14:45:06

A poszter egy köcsög. Az elsőnek amit kapott lemerült az akksija. Én vagyok a kölcsönzős :) Mond anyádnak, ha csuklik verje apád hátba péklapáttal.

Mr.Joey 2014.07.08. 15:40:42

Ez a szolgáltató egy fasz: ismerem őket. mert velem is tajparasztok voltak. Azt kívánom, hogy életük végéig olyan emberrel legyenek összezárva, mint Nagy Nemdolgozom Alekosz. Kb. ez az értelmi szintjük.
Ja, és utólag is: KURVA ANYÁTOKAT

Horthy Barbara 2014.07.08. 21:46:54

Szeretnék hozászolni a margitszigeten kocsitbérlő sokidejű unatkozo kispöcsfejhez:)
Egy ....nem tudom mit vagy ugy felháborodva hogy elkérik a jogsigat ez már egy jól bevált szokás szerintem évtizedek óta zökkenömentesen működik.
Forditot helyzetbe te is elkérnél valamit egy több milliot érő kocsi elviteléért cserébe ...kérhetnének több 10 ezer forintot is letétbe de valoszinű hogy a családok java nem futkos anyi pénzel a szigeten ja és a kocsi nem anyit ér tehát ezt teljesen reálisnak tartom...
A másik meg , hogy nem rodeozni mentél szerintem hanem kocsikázni ...de kicserélték neked ha jól olvasom..mi a probléma???? Kaptál egy gyorsabb autot honan kellet volna tudniuk hogy lemerülöbe van ????
Az hogy elcserélték a jogsidat az lehet hogy hiba volt de az ember tévedhet nincs tökéletes ember ..vagy te talán nem hibáztál soha????Mr.Tökély.Lehet hogy fáradt volt a kölcsönzös vagy anyi munkája volt hogy elnézte ...nem történt tragédia mit vagy ugy felháborodva????
Tragédia az akkor lenne ha bárkinek bármi baja lenne vagy millio dolgot felsorolhatnák hogy mi a tragédia .
Szerintem gondolkozz el hogy ilyen hülyeségeken felkapod a vizet és pereskedsz enyi időd van???
Vagy enyi benned a roszindulat ??
Remélem öregkorodba egyedül fogsz elszáradni magányosan és mész majd pereskedni :) ..az én szomszédom pont ilyen ugyhogy el tudom képzelni milyen roszindulatu ember vagy!!! Mr.Tökély .úr.
Ja és nekem csak jó és kellemes tapasztalataim vannak a Margitszigeti kisautokrol:)))
Ui.: Amugy egy roszinulatu kis pöcsfej lehetsz egy töketlen kis buzi akinek semmi nem jó:)))

Aureliano Buendía 2014.07.08. 21:49:42

@Horthy Barbara: szerinted egy ilyen szarrágónak van pénze pereskedni? :)

De kiváló összefoglaló.

TH 2014.07.08. 22:27:14

@Horthy Barbara: Na, megjött a tulaj vagy egy hűséges alkalmazott, éljen! Nem, jogsit zálogba elvenni NEM normális, lehet kérni pénzt, hitelkártyaszámot, léteznek erre kulturált és civilizált megoldások, amit ti csináltok, az NEM az. És hogy a kölcsönzőnek honnan kéne tudnia, hogy lemerülőben az akksi? ezt komolyan kérdezed? Bazmeg, megnézed, amikor a kocsit visszahozzák, hogy kell-e tölteni. Mégis kinek a felelőssége, hogy töltött akksikkal induljanak el a bérbeadott kocsik, a szomszéd kutyáé?
Látom, megy a védekezés, de azért lássuk be, hogy itt ti voltatok a hunyók.

Horthy Barbara 2014.07.08. 22:42:07

Persze és menyi pénzt látsz reálisnak egy több millios kocsira te nagyon nem normális barom???
Szerinted a a családok nagy rész ki is tudná fizetni??
Na és kapot másikat mire ez a nagy felháborodás???Na meg a pénzt is visszakapta!!!!
Az mert te se követtél el hibát még életebe mi baromarcu??
Én is csináltam már hibákat életembe ..na és akkor mi van????
Nem történt tragédia nem ??
A hülye szomszédom is igy kezdte pereskedet évekig mert azt mondtam rá hogy alkoholista;) és a végén röhögögörcsöt kapot a biró és még a perkölséget is ráverték:))))

Atörökk 2014.07.08. 22:52:02

@Horthy Barbara:
Te a tulaj (egyik) kurvája vagy?

Horthy Barbara 2014.07.08. 23:15:34

@atörökk
Hogy kérdésedre válaszoljak ..nem!!!!
Én egy tiszteséges családanya vagyok aki meg van elégedve a céggel évek óta oda viszem a gyerekeimet kikapcsolodni és soha nem volt még probléma:))
Te viszont egy szarrágo kis geci vagy kb.és akkor még finom voltam és nőies!!!
Hogy miért?? Valoszinű ,hogy annak szűlettél de pl azért mert kurvának neveztél!!!
De minek magyarázkodjak neked szerencsétlen anyádnak kéne magyarázkodni a társadalom felé magyarázkodni hogy egy ilyen szörnyszülöt kis fasszopo gecit hozot a világra aki tiszteséges embereket rágalmaz meg !!! Azért mert van egy szabad akarata és meg van elégedve egyszolgáltatással és a véleményé ek hangot add..pfff ...
Az lett volna a legjobb ha még apád lábán lefolytál volna és nem kurvázol össze vissza te kis geci ....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.08. 23:22:01

@Horthy Barbara: A Törökk rendes fazon, nem gondolta azt komolyan. Vicces akart lenni, csak kicsit durvára sikerült. Na, nyugi! Nem akar téged bántani senki. Van aki egyetért veled, és van aki nem. Nem szabad megsértődni.

Horthy Barbara 2014.07.08. 23:28:37

@atörökk: Na figyelj faszrágó kis buzi én a Horthy Barbara férje vagyok megadom a címet meg a tel számot és ha nem tetszik valami megbaszom az édesanyádat is. 06704324968 ezen bármikor elérsz de ha mondod hova menjek azonnal ott vagyok. Ez csak egy finom komment volt a kurvázással meg nem érsz el semmit hacsak nem úgy gondolod hogy kell a verés és ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek is és fel is jelenthetsz ratyikám.

Atörökk 2014.07.09. 11:35:06

@Horthy Barbara:
Izé, azt a kis arany vécélehúzóláncot viselő kis csicskát gondoltad küldeni, mint verőembert? Csak szólok, jól gondold meg, a bátyám rendszeresen a Hősök terén alszik.

Atörökk 2014.07.09. 11:36:14

@atpijkamo:
Jajjmár, nem kell, tök cuki, szívhezszóló üzenetet kaptam tőle. Kicsit nehezen tudja kommunikálni az érzéseit, biztos valami gyerekkori traumatizáció, illetve a 40-50 szóból álló szókincs lehet az oka.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.09. 11:43:30

Nálam meg hegyekbe' áll a popcorn, bazmeg. :-/

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.09. 11:45:43

Ez a Honthy Barbara nem valami operettes?

Atörökk 2014.07.09. 11:55:22

@agresszív kismalac:
Á, sajnos felesleges, nem egy szórakoztató társaság. Még iginél is butább.

Atörökk 2014.07.09. 11:57:00

@agresszív kismalac:
Ő lenne a mi Conchitánk?

"én a Horthy Barbara férje vagyok..."

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.09. 11:59:30

@atörökk: Pont arra az érdekes tényre akartam felhívni a figyelmet, hogy mind a kettőt ugyanúgy hívják.
Szerinted a csókát mit összezrikálták az oviba'?

Horthy Barbara 2014.07.09. 12:22:03

A két kis geciszáju hogy unatkozik .
Nincs pöcsötök mi?:))))
Amivel játszanátok :))))
Faszatlan kis geci

Atörökk 2014.07.09. 13:28:00

@atpijkamo:
Egen... Elég feszültnek is tűnik. Úgy tűnik, nem csak a két kis geciszáju, hanem a férje, Barbara is faszatlan.

Kifordított kacagány 2014.07.09. 13:56:53

@Horthy Barbara: te figyelj, tudtad, hogy a nejed nem nő és mellesleg cigány is?

Horthy Barbara 2014.07.09. 14:29:08

@törökk
@agresszív kismalac ..@Kifordított kacagány
Mivan kisbuzik csak nem idegesek vagytok:))))
Én nő vagyok a férjem meg ha akarod tudni egy nafaszú:)))
De te meg egy kis buzi vagy és az is maradsz rég nem a témához kapcsolodva irkáltok csak ez még nem tünt fel nektek mert még agycsökevényetek sincs kisgecik:))) Talán egy kis poshat salátalé:))
Anyád meg egy oltári ribanc lehetet aki valami kriptaszökevény gecis Hitlerfélével összeszürte a levet és egy szörnyszülött faszfej buzi gyereket hozott világra.A cigányozáshoz meg anyit hogy nem vagyok az de ga az lennék akkor se lenne közöd te kis buzi:)))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.09. 14:37:25

Most ezt melyikünknek mondta vajon?
*gondolkozik*

Kifordított kacagány 2014.07.09. 14:58:03

@Horthy Barbara: én személy szerint nem igazán vagyok egy ideges típus. meg amúgy sem valószínű, hogy valaha arra szorulok, hogy egy írástudatlan transzvesztita cigánytól kelljen bérelnem valami lepusztult elektromos járművet.

@agresszív kismalac: szerintem ő sem tudja, a saját nemi identitásával sincs tisztában.

Thule 2014.07.09. 15:00:19

@Horthy Barbara: Menj és tologasd az elektromos kisautódat 4300Ft/óráért. Aztán, ha meguntad, köss a nyakadra egy kötelet, add oda a kisf@szú 'férjednek' (inkább nevezném agyatlan baromnak) és húzogasson maga után fel-le. Akkor legalább elfoglaljátok magatokat valamivel, ha már az általános iskolában nem sikerült megtanulni magyarul. Én a helyedben nem lennék büszke rá, hogy két ekkora parasztot szült a hátára a föld és ketten együtt az egyetlen dolog, amire képesek vagytok, másik pocskondiázása és az anyázás.
Két felnőtt ember... példamutató magatartás, gratulálok. Szerencsétlen barmok.

mqqq 2014.07.09. 15:02:48

Mindig vicces, amikor az érintett cégtől jelenik meg valaki kommentelni, de a mostani übereli az összes esetet :D

tavolirokon2 2014.07.09. 15:14:57

Akinek egy golfkocsiberles elmeny, tul sikeres ember nem lehet. Azt hitte kizsarol egy kis zsebpenzt a masik bugristol azzal, hogy perrel fenyegeti: Imadom, mikor onzo emberek egymast szivatjak, es kivetelesen nem a normalisakat, akik bekesen, kozossegeben szeretnenek elni. Mert megerdemlik.

A kolcsonzost meg a rendoroknek kellett volna feljelenteniuk midenfele maganokirattal es szemelyes adatokkal kapcsolatos visszaelesek miatt.
Jol bevalt szokas az is, hogy a negyes-hatoson ellopjak a penztarcadat, vagy ha nem veszed eszre mikor drogot tesznek az italodba, akkor megeroszakolnak, de ettol meg racs moge kerul, akit ilysemin kapnak.
Ha lenne megfelelo biztositas a kocsikon, akkor a biztosito bizonyara legalis modszert irt volna elo a kaucio kivaltasara, mint ahogy ez tortenik is peldaul autoberles eseten.

En amugy Horthy Barbara ferfibemondonoje vagyok, testmereteim tehat kozismertek, ugyhogy aki nem ert velem egyet, annak a laptopkepernyojet rabaszom az ujjaira az interneten keresztul! Akinek meg PC-je van, annak racsukom a cedetalkat a kis pocsere! Nalatjatok, hogy ettol maris igazam lett?

bilg 2014.07.11. 21:29:34

Kedves felháborodott bérlő!
A jogosítvány zálogba vétele megkérdőjelezhető lehet, viszont senki nem kényszerít rá, hogy autót bérelj, és senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy odaadd a jogosítványodat. Megtehetné a cég azt is, hogy pénzt kér zálogba az autóért, viszont nem hinném, hogy lenne nálad pár száz ezer forint zsebben, hogy az autó értékének megfelelő összeget hagyj ott.
Az autó lassúsága megint egy másik téma. 8 km/h-ra van engedély a sziget területén sétaautókázásra, és ennél nem ment lassabban az autó. Az, hogy te nem tudtál fölmenni bizonyos "emelkedőn" az a te részedről esetleg szerződésszegés is lehet, ugyanis az autóval főúton és ösvényeken lehet közlekedni, és nem hinném, hogy ezeken a helyeken olyan emelkedővel találkoztál volna, ahol nem ment föl az autó (amit egyébként kétlek).
Az, hogy összecserélődik két jogosítvány, a legjobb helyeken is megesik. Értem én, hogy neked is kellemetlen volt a helyzet, de ugyanúgy a másik bérlőnek is, akinek a város másik feléről kellett visszaautóznia a sajátjáért, és nem mellesleg azért, hogy te is visszakapd a tiedet.
Ingyen autóztál egy órát, két különböző autóval, visszakaptad az árát, aminek szerintem örülnöd kéne, és a 15 ezer forint kártérítést nem tudom mire vélni. Ezek szerint 7500 forintos órabérben várakozol?

Orlóczki Viktor 2014.07.13. 00:56:12

Szerintem az igazolványodat nem elvették, hanem odaadtad, mint bármikor amikor kölcsönzöl valami ilyen hülyeséget. Nyilván először csináltál ilyesmit, hogy így meglepődtél ezen, de a bolygón ez egy bevett szokás (nem csak Mo.-n).
Egyszer egy vizibicikli kölcsönzőnél állt előttem egy tag, aki szintén ezen majrézott. Nem nagyon értettem ott sem a fazont, hogy ha nem tetszik miért nem megy tovább?!
Viszont az elcserélt igazolvány engem is lehet, hogy felidegesített volna, főleg a várakozás. De végül is minden igazolvány a helyére került így aztán mindenki boldogan mehet haza...
Pénzedbe nem került...úgyse tetszett...
15 rugó? mire?
Engem is átvágott tegnap tesco, megtévesztettek az akciós arany ászokkal ,vettem 10 dobozzal és itthon derült ki hogy mojitós, pedig az sz.r. Visszamegyek megpróbálom levenni őket én is 15 ropival:)

WinstonTaylor · http://www.monstersgame.hu 2014.07.14. 20:29:23

Ez a Horthy Barbarinho már onnan láttam mennyire ostoba amikor láttam az írásában telefonszámot. Valóban vannak ennyire ostoba emberek? :D Fújj de undorító.

WinstonTaylor · http://www.monstersgame.hu 2014.07.14. 20:34:29

@Orlóczki Viktor: Tehát akit ezek után visznek a pandavecbe, mert jogsi nélkül vezetett annak kuss? Ha illegálisan átbasznak akkor magadra vess amiért belementél? Minek fizetnek akkor a devizahiteleseknek meg a zsidóknak? Tudniuk kellett volna a vonat menetrendjét. Miért nem tájékozódtak? Ott volt a sok külföldi sajtó....
Ha egy bűnöző mellett kiállsz akkor a többivel is közösséget vállalsz.

billy Preston 2014.07.18. 20:28:47

1. A jogosítványt, személyi igazolványt zálogba adni és zálogba átvenni tilos!
2. Az elektromos kisautó vezetéséhez NEM KELL semmiféle jogosítvány. Az ugyanis lassú jármű (max. 25 km/h), így annak vezetéséhez akár kresz vizsga is elégséges.

A kölcsönző alkalmazottjának nem volt joga a jogosítvány átvételéhez és visszatartásához, mi több, jogsértést is elkövetett.

Aureliano Buendía 2014.07.18. 22:12:27

@billy Preston:

1: akkor mit kérsz biztosítékként egy többmilliós eszköz kölcsönadásakor? 500e Ft kauciót? (hozzáteszem, én nema dnám oda a jogsimat, inkább nem vezetném)
2: szerintem kell jogosítvány, mivel a forgalom részesévé válsz, még akkor is, ha lassú jármű. És hogy ellenőrzöd azt, hogy valakinek ugyebár nincs jogosítványa, de a kresz vizsgája megvan? Várom a javaslatod.

Mellesleg én a kerékpárosok számára is kötelezővé tenném a kresz vizsgát. Mielőtt szóvá teszed: én is aktívan bringázom az utóbbi időben.
süti beállítások módosítása